Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Knappe Koppenkalender krijgt vijfde editie

Foto
Carola (links; op de kalender de bovenste rij in het
midden) en Jacolien (op de eerste rij de derde van bovenaf)
vonden het een leuke belevenis en waren tevreden met het
resultaat.


Lansingerland – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het Horticoop gelukt een fraaie kalender samen te stellen. Niet ‘zo maar’ een leuke kalender, maar een met daarop voor elke maand een foto van een tuindersdochter. (meer)

Deze baard krijgt een staartje

Foto
Johan Beckers zoals veel mensen hem kennen: met lange
baard en hoed op en altijd in voor een praatje.


Lansingerland – Wie kent hem niet; Johan Beckers. De man die al vele jaren bij de gemeente in dienst is en in zijn vrije tijd een fervent imker is.
Hij maakt graag een praatje met belangstellenden en heeft de taak om naast het opruimen van het zwerfvuil tevens wekelijks tussen de vier- en vijfhonderd prullenbakken te legen die in de kernen Bleiswijk en Bergschenhoek van de gemeente Lansingerland verspreid staan. (meer)

Berkelaar wint ASN Bank Wereldprijs 2012

Foto
Na de afsluiting van zijn studie zal Emile zich helemaal
kunnen richten op het verder ontwikkelen van mogelijkheden
in de computer. Voor bedrijven in zowel binnen- als buitenland.


Berkel en Rodenrijs - Wie een computer gebruikt, verliest tot negentig procent van de energie bij omzetting van stroom uit het stopcontact. Het project ‘Ontwikkeling van zeer efficiënte computeronderdelen’ wil dat met dertig procent terugbrengen. (meer)

Gemeente en Hoogvliet Beheer gaan overeenkomst aan

Foto
Drs. Schreuder (links) van Hoogvliet BV en wethouder
De Paepe nadat de handtekeningen zijn gezet.


Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 20 november werd de overeenkomst tussen de gemeente en Hoogvliet Beheer B.V. ondertekend voor het realiseren van onder meer de supermarkten Hoogvliet en Aldi op de plek waar nu nog het oude gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs staat. (meer)

Een goed plan is financierbaar

Foto
Tijdens de huiskamerbijeenkomst blijft de groep
belangstellenden beperkt, zodat men tot een goed
gesprek kan komen.


Oostland – De tijd dat banken relatief eenvoudig krediet verstrekten aan ondernemers die op zoek waren naar een nieuw bedrijfspand, uitbreiding van hun wagen- of machinepark of die toe waren aan groei en dat wilden voorfinancieren lijkt helemaal voorbij. (meer)

Mondharmonica muziek brengt vrolijke noot

Foto
Cor van Driel trad samen met de RMC op; een
gelegenheidsoptreden in De Leeuwerik.


Bleiswijk – Dirigent Joop Winterberg maakte er zaterdag 24 november samen met de leden van de Rotterdamse Mondharmonica Club (RMC) een vrolijke boel van in de grote zaal van De Leeuwerik te Bleiswijk. (meer)

Gezelligheid troef bij diamanten bruidspaar Hulshof

Foto
Bep en Jopie als stralend middelpunt tussen hun
kinderen en de burgemeester.


Bergschenhoek – Een kamer vol; bruid en bruidegom genoten zichtbaar van de drukte tijdens hun trouwdag op maandagochtend 26 november. Een dag waarop het hele gezin gezellig op de koffie kwam bij Bep en Jopie Hulshof om samen het 60-jarige huwelijksfeest van hen te vieren. (meer)

“Op een dag kwam er een leuk meisje op de fiets naar Bleiswijk”

Foto
Het echtpaar van den Bosch is nog steeds erg actief,
terwijl ze toch al zestig jaar getrouwd zijn. De
burgemeester bracht een felicitatiebezoek.
Tekst/foto: John Hofman.Bleiswijk - Burgemeester Ewald van Vliet heeft het er maar druk mee, want maandagochtend 26 november feliciteerde hij het echtpaar P.C.M. van den Bosch (89) en mevrouw T.M. van den Bosch-van Diemen (82) met het feit dat ze 60 jaar getrouwd zijn, geestelijk en lichamelijk goed gezond én zes kinderen (vier zoons en twee dochters), vijftien kleinkinderen en een achterkleinkind hebben, waar ze erg van genieten. Ook zij kregen een ingelijste kopie van de trouwakte én een boeket bloemen. (meer)

Echtpaar Overdevest 55 jaar getrouwd

Foto
Het echtpaar viert het huwelijksjubileum met kinderen
en kleinkinderen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Er komt geen eind aan de viering van langdurige huwelijken, want deze week mogen we ook het echtpaar Overdevest feliciteren. Het zijn de huwelijken van kort na de oorlog. (meer)

“Gewoon van elkaar blijven houden” 65-jarig huwelijk spant de kroon

Foto
Het echtpaar Amesz ontving burgemeester Van Vliet
voor een felicitatiebezoek. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Aan de ‘rij’ van 60-jarige huwelijken van vorige week mogen we nu een echtpaar toevoegen dat de kroon spant: de heer Bob Amesz (90) en echtgenote Jo Amesz-Koudijs (87) vierden dinsdag 20 november hun 65-jarig huwelijk. (meer)

Jeugdige Bleiswijkers brengen bezoek aan Japan

Foto
De Japanse en Bleiswijkse leerlingen bijeen in de
school van Sakura.


Bleiswijk – Al vele jaren heeft de Anne Frank basisschool in Bleiswijk een warme uitwisselingsband met een school in het Japanse Sakura. Het ene jaar brengt een Japanse delegatie een bezoek aan Bleiswijk, waarna de Bleiswijkers het jaar erna aan de beurt zijn de koffer te pakken en op pad te gaan richting Japan. Zo ook dit jaar.
(meer)

Vrijwilligster van het Jaar Lansingerland FM

Foto:
Johan Wietsma, al 17 jaar vrijwilliger bij Lansingerland FM,
Zwarte Piet (ook werkzaam als vrijwilliger onder andere bij
Humanitas Lansingerland) en Devoney Schmits.Lansingerland - Dinsdag 20 november was Zwarte Piet te gast in het radio Programma Driewijzer bij Lansingerland FM. Deze vrouwelijke Piet was speciaal op pad gestuurd door de Sint om waardering uit te spreken voor alle vrijwilligers. (meer)

Groot Sinterklaasfeest in ’t Spectrum

Foto
Pieten nodigden de kinderen op de basisscholen uit
zaterdag 1 december naar het grote Sinterklaasfeest te
komen.


Bergschenhoek – Zaterdag 1 december wordt vanaf 15.00 uur een groot Sinterklaasfeest georganiseerd in ’t Spectrum aan de Groeneweg. De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland nodigt alle kinderen uit de omgeving hiervoor uit. (meer)

Vrolijke feestavond in het teken van 45 jaar ZijActief

Foto
De ‘meiden’ van toen en nu. Met vooraan v.l.n.r. Francien
van Dijk, Corrie Kerver en Nel de Haas. En daarachter de huidige
bestuursleden Marianne Groenedijk, Nel Wooning, Coby van den
Kieboom, Agnes van Akelijen en Ria Zuyderwijk.Bergschenhoek – Er rolden donderdagavond 22 november tal van tranen over de wangen van de leden die present waren tijdens de viering van het 45-jarig bestaan van ZijActief, het katholiek vrouwennetwerk afdeling Bergschenhoek. (meer)

Komst Factory Outlet Centre Bleizo toch weer twijfelachtig

Lansingerland – Vorige week woensdagavond 21 november debatteerde de Provinciale Statencommissie Ruimte en Leefomgeving over het voorstel van Gedeputeerde Staten om de komst van een Factory Outlet Center (FOC) op Bleizo onder voorwaarden toe te staan. Voor- en tegenstanders, waaronder politici en vertegenwoordigers uit diverse winkeliersverenigingen, waren aanwezig. (meer)

Thema Bouwen centraal op Algemene Ledenvergadering CDA Lansingerland

Bergschenhoek – Het thema Bouwen staat hoog op de agenda van elke politieke partij. Dit onderwerp biedt genoeg voer voor discussie, zodat het CDA in Lansingerland dit thema tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 november centraal stelde. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Iedere donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan tussen 19.00 en 22.00 uur contact opnemen met 06 - 39455987 of 010 - 8423331. Ook kan men de spullen zelf brengen naar de kelder van zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Sint-Klaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Op donderdag 29 november wordt in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, een gezellige prijsklaverjasavond georganiseerd. De avond staat in het teken van Sint Nicolaas. De zaal gaat om 19.30 uur open en er wordt vanaf 20.00 uur geklaverjast. Iedereen is van harte welkom.
Informatie: tel. 010-5216071.

‘Boterlettergooien’ ‘t Schooltje
Bergschenhoek - De traditie van het 'boterlettergooien' in buurthuis ’t Schooltje wordt ook dit jaar voortgezet en wel op vrijdag 30 november.
Beproef je geluk en wie weet ga je met een paar boterletters naar huis.
Bent u benieuwd naar deze activiteit kom dan de 30e langs om aan deze oude Rotte-traditie deel te nemen. De opbrengst van deze avond gaat naar een goed doel. Vorig jaar is er een bedrag overgemaakt aan Manege de Hazelaar.
Bij deze manege kunnen ook mindervalide kinderen en volwassenen paardrijden. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Informatie: tel. 010 - 5216071.

Jeugddienst
Bergschenhoek - In de Hervormde Gemeente van Bergschenhoek wordt zondagavond 2 december een jeugddienst gehouden met als thema: ‘Houd je van jezelf?’ De dienst zal geleid worden door dominee Van Andel uit Amsterdam en begint zoals gewoonlijk om 18.30 uur.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 30 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. Eerste kopje koffie/thee is gratis. Deze klaverjasavonden worden altijd op vrijdag en om de veertien dagen gehouden.

Klaverjassen
Bleiswijk - Klaverjaskring Zoeteremeer e.o. houdt een prijsklaverjastoernooi op zaterdag 1 december in het Parochiehui, Hoefweg 53. Aanvang 10.00 uur, einde ca. 17.00 uur. Inschrijfgeld ¤ 8 per koppel.
Inlichtingen en aanmelden: Richard Beij, e-mail rbeij@casema.nl of tel. 06- 12273411. Alle klaverjasliefhebbers van harte welkom.

Sinterklaasbingo in De Leeuwerik
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 1 december een Sinterklaasbingo voor 55+ in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Jeugddienst
Bleiswijk - Op zondag 2 december begint om 19.00 uur in de Hervormde Kerk een jeugddienst zijn. Voorganger is Henk den Breejen. Thema: 'Goeie genade!'. De muziek wordt verzorgd door Kees de Bruin en Elsemarieke den Hartogh. Na de dienst is er de mogelijkheid om met koffie te drinken.
Iedereen is welkom.

Voordelige rijbewijskeuring
Bleiswijk - 70-Plussers, chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan, kunnen 3 en 18 december terecht bij Regelzorg in Ontmoetingscentrum De Leeuwerik.
Leeuwerikstraat 2. Maak wel van tevoren een afspraak, tel. 088–2323300.
Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Meenemen naar de keuring: Eigen Verklaring, medicijnenlijstje, klein beetje urine, bril of contactlenzen en het huidige rijbewijs.

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand (deze maand op 6 december) organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Ook niet-leden en individuele kaarters zijn welkom. Aanvang 20.15 uur. Inschrijfgeld ¤ 7,- per koppel. Naast een aantal prijzen voor de beste koppels zijn er op deze open avonden ook altijd mooie prijzen in de tombola te winnen.

Regio

Formulierenbrigade
Lansingerland – De Formulierenbrigade is bedoeld voor mensen met een inkomen tot de zorgtoeslaggrens die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren, zoals aangiften belastingdienst, aanvragen bij gemeenten en kwijtscheldingen gemeentelijke belastingen en hoogheemraadschap. (meer)

BSO Hakuna Matata en CVV Berkel zetten samenwerking voort

Foto
Reno Vorkink (l), Jolanda Osinga en Jeroen van Leeuwen slaan
voor de volgende vijf jaar hun handen ineen.


Berkel en Rodenrijs – Sinds februari 2010 is één van de zeven vestigingen van BSO Hakuna Matata gehuisvest in clubgebouw De Verlenging van voetbalvereniging CVV Berkel. Vorige week werden door beide partijen de handtekeningen gezet voor een nieuwe periode van vijf jaar. (meer)

Winnend TOGB gaat beter met de weersomstandigheden om

Zoeterwoude - Op zondag 25 november werd de gestaakte wedstrijd Meerburg -
TOGB uitgespeeld. TOGB ging in vergelijking met Meerburg veel slimmer om met de weersomstandigheden. (meer)

Synchroonzwemmen

Gratis lessen synchroonzwemmen
Zoetermeer - Synchroonzwemmen is een leuke sport. Er zijn nu vier gratis proeflessen synchroonzwemmen bij WVZ, Zoetermeer (www.wvz.nl). Op woensdag van 16.30-18.30 uur in zwembad 't Keerpunt, Zoetermeer. Op zondag van 11.00- 13.00 uur in zwembad De Veur eveneens te Zoetermeer. Aanmelden hoeft niet.
Zwemdiploma B is verplicht.

Baanwielrennen

Tim van der Poel wint
Bergschenhoek/Amsterdam - Zondag 25 november november heeft Tim van der Poel uit Bergschenhoek Omnium op het 3-banen toernooi in Amsterdam gewonnen. Op het Velodrome wist van der Poel alle vier de onderdelen te winnen. Het omnium bestond uit een puntenkoers, Sratch, 1 KM tijdrit en de achtervolging.

Schaatsen

Uitslagen junioren
Lansingerland - De junioren A, B en C van Schaatsvereniging Lansingerland mochten zaterdag hun prestaties op het ijs weer laten zien op de verschillende afstanden; onder andere de 3 kilometer. Voor een aantal rijders de eerste keer dat ze deze afstand als wedstrijdafstand mochten rijden. Helaas moest ook een aantal rijders afzeggen wegens blessures of ziekte. De uitslagen: Marjolein van de Geest 500m 52,10, 700m 1:12,70 (pr); Caithlyn Tschi 500m 51.17, 700m 1:11,77 (pr); Demi Ammerlaan 500m 49,36 pr, 700m 1:08,02 (pr); Erik van Schijndel 500m 45,67 pr en 700m 1:04,80 (pr); Jasper Kettenis 500m 45,54 pr en 700m 1:04,37 (pr); Bart van Oosterhout 500m 43,11 (pr) en 1000m 1:26,32; Evenhard de Neeling 500m 43,43 (pr) en 1000m 1:27,96; Frederieke Jansen: 3000m 5:35,87 (pr); Daphne van der Burg 3000m 5:11,03 (pr); Danique Ammerlaan 3000m 5:25,19 (pr); Jimmy-Bos Spies 3000m 4:53,48 (pr); Bob Ammerlaan 3000m 4:39,43.

Uitslagen pupillen
Lansingerland - Ondanks dat het buiten enorm stormde reden de schaatsende pupillen van Schaatsvereniging Lansingerland weer snelle ritten, zodat de nodige persoonlijke records op het scorebord vermeld konden worden. ’s Avonds mochten nog drie schaatsers van de schaatsvereniging de baan op voor de 500 en 1500 meter; ook daar werden persoonlijke records gereden.
Geurt Geluk 300m: 33.26, 500m: 54.83; Vince Sloot 300m 37.91 en 500m: 1.00.19 (PR); Lars van Winden 300m 40.03 , 500m: 1.05.27 (PR); Jeremy Brinkers 300m 46.95, 500m: 1.00.88 (PR); Cas Brouwer 300m 39.23, 500m: 1.08.30 (PR); Olaf van Oosterhout 300m 38.31 (PR), 500m: 1.02.57 (PR); Daan van der Wilt 300m 39.57 , 1.05.28 (PR); 500m; Gijs Roefs 300m 49.57, 500m: 1.15.65 (PR); Thijs Heezen 300m 42.48 , 500m: 1.10.91; Ard Ammerlaan 300m 41.46 (PR) , 500m: 1.08.74 (PR); Sven Hakkenes 300m 53.15 en 500m: 1.23.04 (PR); Florens van ’t Hoff 300m 45.45 , 500m: 1.11.61 (PR); Nienke Berghout 300m 31.59 , 500m: 49.34; Vivienne de Jong 300m 33.85 (PR), 500m: 53.44 (PR); Fenna Bross 300m 36.65 (PR), 500m: 55.28 (PR); Germaine van Kesteren 300m 40.88 , 500m: 1.04.49 (PR) ; Nena Vollering 300m 40.27 (PR) en 500m: 1.02.27 (PR); Ilse Fransen 300m 43.57, 500m: 1.27.11 , Bodine Vollering 300m 43.85 en 500m: 1.12.04 (PR); Marlou van Winden 300m: 42.96 (PR) en 500m: 1.13.98 (PR); , Krista Geluk 300m 43.57 , 500m: 1.13.63; Rosa Ellens 300m 43.76 (PR) en 500m: 1.08.08 (PR); Julia van den Berg 300m: 43.17 (PR), 500m: 1.11.26 (PR); Patou de Haas 300m 46.48 (PR) en 500m: 1.24.65 (PR); Demi Vollering 500m: 51.19 en 1500 m: 2.37.97 (PR); Fieke Uwland 500m 49.78 en 1500m: 2.38.56 (PR) en Aad van Kleef 500m: 51.77 en 1500m: 2.36.92

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP-Unicum: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Zondag speelde het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP de lastige thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Unicum uit Woerden. Peter den Boer en Jan Noorlander beten het spits af in een in evenwicht zijnde herendubbel. Na de eerste set met 21-16 verloren te hebben herstelden zij zich zeer knap in een dik gewonnen tweede set. De derde set was weer erg spannend en werd uiteindelijk met 21-19 winnend afgesloten.
Anita van den Bulk en Sandra Kerkvliet verloren ook hun eerste set in de damesdubbel. Na de tweede set met 21-19 nipt te hebben gewonnen, drukten ze door en wisten de derde set ruim te winnen. Peter speelde daarna zijn single en won in een partij waar hij altijd de controle bezat soepel in twee sets. Anita moest tegen een zeer sterke dame en werd kansloos weggespeeld in twee korte sets. Jan was in zijn single in de eerste set volstrekt machteloos, maar wist zich in het vervolg prima te herpakken.
Helaas moest ook de tweede set uiteindelijk met 21-19 aan de tegenstander gelaten worden. Sandra speelde een uitgekiende partij tegen een zeer jonge tegenstandster. Ervaring en spelinzicht wonnen het uiteindelijk van conditie en enthousiasme. Een ongekende 4-2 voorsprong was de zeker niet geflatteerde tussenstand. Anita en Peter startten vervolgens met de mixen.
In een spannende driesetter moesten ze met 21-19 in de laatste set de winst aan de tegenstander laten. Sandra en Jan begonnen sterk aan hun mix en wonnen de eerste set gedecideerd met 21-19. Een even gelijk opgaande tweede set werd echter nipt verloren met 21-18. De derde set werd helaas ook verloren. Door het verlies van de twee mixen en de 4-2 tussenstand voelde het 4-4 gelijkspel eigenlijk als een teleurstelling, terwijl vooraf voor dit resultaat getekend was. Wel handhaaft PIP zich door dit resultaat knap in de middenmoot.

Hockey

HBR-Kieviten: 0-2
Berkel en Rodenrijs - HBR begon mat en ongeïnspireerd, terwijl Kieviten wel de nodige inzet toonde en voortdurend een veldoverwicht creëerde. Alleen doelman Florian van Steenhoven haalde zijn normale niveau. In totaal wist HBR slechts twee grote kansen te creëren, waarbij eenmaal de bal tegen de paal belandde en eenmaal over de lat verdween. Kieviten creëerde weliswaar ook niet zoveel, maar sprong er wel zorgvuldiger mee om. In de 25e minuut kwamen zij dan ook op een verdiende voorsprong en drie minuten voor tijd wisten ze dat nog uit te bouwen naar een 0-2 eindstand. Daar waar HBR alle uitwedstrijden moeiteloos tot een goed einde brengt, is dit seizoen slechts één thuiswedstrijd gewonnen en werden er drie verloren. Voorlopig hebben de heren tot maart volgend jaar de tijd om een oplossing te vinden voor deze impassse, want dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Golf

Joost Luiten slaat hole-in-one
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten heeft zondag 25 november een hole-in-one geslagen op het DP World Tour Championship in Dubai. Luiten speelde uitstekend op het eindejaarstoernooi van de Europese Tour. De hole-in-one betekende een eagle voor de Bleiswijker. Luiten sloot zaterdag af als vijfde, met 5 slagen achterstand op koplopers Rory McIlroy en Luke Donald.
Zondag zakte hij, ondanks zijn hole-in-one, weg naar de 16e plaats.

Waarschuwing

POLITIE

Lansingerland – Buurttoezicht Lansingerland waarschuwt inwoners van Lansingerland voor de GPS ‘jammer’. Dit apparaatje kan worden aangesloten op de sigarettenaansteker in de auto. Het zendt radiogolven uit met de bedoeling radiogolven in de buurt te verstoren. Hierdoor kunnen auto’s in de omgeving niet meer op slot worden gezet. (meer)

Jazzavond In a jazz Tradition goed bezocht

Foto
Optreden van formatie Southside Blues Revue.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Een tevreden mens zaterdagavond 24 november, was Ton van Giessen, organisator van de jazzavonden van In a Jazz Tradition. Velen hadden gehoor gegeven aan de ‘oproep’ in de Heraut om vooral de jazzavonden te bezoeken. (meer)

Een vrolijke Sinterklaas op een volle Kruin

Foto
Jeugdburgemeester Josefien Evers stond burgemeester
Van Vliet terzijde bij het uitreiken van de prijzen van de
kleurwedstrijd. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Als er een zwarte Piet bij zit die alles verkeerd begrijpt of uitlegt, dan heb je het als burgemeester niet gemakkelijk. Toch sloeg burgemeester Ewald van Vliet zich er zaterdag 24 november dapper doorheen. (meer)

Zie ginds komt de stoomboot??

Foto
Sinterklaas besteeg zijn trouwe schimmel voor een
rit door de straten van Bleiswijk,Bleiswijk – Sinterklaas had aan alle kinderen van Bleiswijk beloofd dat hij een bezoekje aan het dorp zou brengen, maar dat moesten ze toch even afwachten. (meer)

Overweldigende intocht Sinterklaas in Berkel Centrum

Foto
Sinterklaas werd verwelkomd door burgemeester Van Vliet
en honderden kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s.
Tekst/foto: John Hofman
.

Berkel en Rodenrijs - Burgemeester Ewald van Vliet was zaterdag 17 november weer even ‘kind met de kinderen’. (meer)

Factory Outlet Center Bleizo door provincie (GS) toegestaan

Lansingerland - Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben op 13 november jl. besloten de komst van een factory outlet centre (FOC) op het Bleizo-terrein in Zoetermeer/Lansingerland onder voorwaarden toe te staan. De belangrijkste eis van de provincie is dat de maximaal 20.000 vierkante meter aan nieuw winkelvloeroppervlak tenminste voor de helft wordt gevuld met detailhandel van topproducenten en exclusieve outletartikelen, het zogeheten hoogwaardige segment. (meer)

Wethouder Ruud Braak over profijtbeginsel: “Het was kiezen tussen de sporters en alle Lansingerlanders”

foto


Lansingerland – “Het is steeds gegaan om de vraag: ‘Wie draagt er bij aan de kosten die we maken voor sport’? Moeten we die kosten omslaan over alle inwoners, of moeten we ervoor kiezen dat sporters een hogere bijdrage gaan betalen? (meer)

Expositie Krasse Knarren is lust voor het oog

Foto
De groep 70-plussers met links Marion van Kleef.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Bewegen is goed voor iedereen en zéker voor ouderen. Het kan niet genoeg worden gezegd. Voor fotografe Marion van Kleef uit Bergschenhoek aanleiding om díe 70-plussers op de gevoelige plaat vast te leggen die nog regelmatig (of tot voor kort) bewegen en met name hun conditie op peil houden. (meer)

‘Trotse Tuinders’ komt met prachtige kalender 2013: Kwekers zijn trots op hun producten

Foto
Pieter de Vogel en Digna van Zanten presenteerden de
kalender. Foto: John Hofman.


Lansingerland/Pijnacker - Het telen van groenten of bloemen is topsport. Dat is het thema voor de kalender 2013, een uitgave van de organisatie van de ‘Trotse Tuinders’. Elke maand staat er een tuinder centraal die zijn verhaal vertelt. (meer)

Tweede boek van oud-inwoner Bergschenhoek: Vlot en grappig boek van Cathelijn Schilder

vlot
Cathelijn Schilder voor de skiberg in Bergschenhoek, het
dorp waar haar roots liggen. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek/Amsterdam - “Eerst een huis en dan gaan we wel eens trouwen.” Een vaak gehoorde uitspraak van jongeren anno 2012. Deze was voor Cathelijn Schilder (32) aanleiding om haar tweede boek te schrijven met als titel ‘Eerst een huis’. (meer)

Oud-Berkelaar Duco Hoogland nieuw Tweede Kamerlid voor de PvdA

Foto
Duco Hoogland voor het gebouw van de Tweede Kamer.

Den Haag – Na een tumultueus verlopen eerste werkweek in de Tweede Kamer vond oud-Berkelaar Duco Hoogland gelukkig tijd om via een interview in De Heraut de inwoners van Lansingerland met hem kennis te laten maken. (meer)

Kerkmusical ‘Straten’ ontroert en maakt indruk

Foto
Eén oude steen, met daarop de naam van Oop, zou
opnieuw worden gebruikt. Aan Fleur (een rol van Femke
de Jong) de eer de steen te straten. Vader (Wim Joosse)
en moeder (Ceciel Turkenburg) kijken toe.


Berkel en Rodenrijs – Ten overstaan van twee volle zalen ofwel zeshonderd belangstellenden werd zaterdagavond en zondagmiddag de kerkmusical Straten opgevoerd in PKN-kerk De Ark. (meer)

BVCB met moeite langs DSVP

Foto
Robin Monsma (l) op weg naar zijn tweede doelpunt
voor BVCB. Foto: Ronald Kroos.Bergschenhoek – Waar BVCB uit was op revanche voor de vorige week geleden nederlaag tegen Voorschoten’97 leek het bezoekende DSVP er de ultieme tegenstander voor. Want de 2-0 voorsprong bij rust kwam heel simpel tot stand. In de tweede helft kwam de ploeg uit Pijnacker echter steeds dichter bij de aansluitende treffer. (meer)

Werklust TOGB beloond met drie punten

Berkel en Rodenrijs – Zondag had TOGB iets goed te maken na de matige prestatie van een week tevoren. TOGB moest het in de wedstrijd tegen Delft stellen zonder Jim Havenaar (geschorst) en Glenn den Uijl, geblesseerd. Het heeft de punten hard nodig om uit de gevaarlijke zone te komen. (meer)

Diane Valkenburg tweede op achtervolging

Heerenveen - De ploegenachtervolging tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen werd bij de dames gewonnen door tweevoudig Olympisch Kampioen Duitsland. Stephanie Beckert, Isabell Ost en Claudia Pechstein waren net iets sneller dan wereldkampioen Nederland en wereldbekerhouder Canada.
Voor Nederland kwamen Marije Joling, Marrit Leenstra en Diane Valkenburg in de baan. In de slotfase raakte Joling achterop en dat kostte Oranje de winst. De voorsprong op Canada was maar 0,006. De Bergschenhoekse Diane Valkenburg zou na de wedstrijd verklaren erg blij te zijn met het zilver waar Nederland een tijd wist te noteren van 3.02,33 tegenover de Duitse formatie met een tijd van 3.01,14.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – CWO
14.30 uur (vr.)

Zondag:
Meerburg – TOGB
(restant gestaakte wedstrijd)

Dinsdag:
TOGB –Voorschoten’97
20.00 uur (beker)

Atletiek

Zevenheuvelenloop Kieviten
Bleiswijk - In Nijmegen stond afgelopen zondag de 29e Zevenheuvelenloop op het programma. De deelnemers moesten een afstand van 15 kilometer afleggen.
Veertien Kieviten kwam aan de start om het heuvelachtige parkoers af te leggen. Een prettige omstandigheid is dat de laatste drie kilometers heuvelafwaarts gaan. Bij de heren verbeterden Raymond Zwarteveld en Matthijs van der Beek beiden hun persoonlijke record en kwamen over de eindstreep in een mooie tijd van 1.02.00. Heel toevallig want ze waren niet in het zelfde startvak ingedeeld. Kees Smies finishte in 1.08.24, Henk Verbart in 1.25.02 en Mart Bolleboom in 1.32.08. Pauline van Donkelaar was de snelste dame van de Kieviten. Met haar tijd van 1.04.03 wist ze ook nog haar persoonlijke record te verbeteren. De tijden van de overige Kievitendames: Saskia Warmer 1.14.54, Sabine Sonneveld 1.19.41, AnitaKreukniet 1.21.47, Ilona de Graaf en Annemiek Verbeek (een PR) 1.24.31, de beide debutanten op deze afstand Sandra van den Oever 1.33.08 en Evelien Olie 1.39.51 en tenslotte Annemiek Vrins 1.42.13.

Hockey

Ommoord-HBR: 1-5
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijd tegen Ommoord werd vooral door toedoen van de scheidsrechters een rommelig spektakel. In een sportieve wedstrijd vielen maar liefst vijf gele kaarten, drie voor Ommoord en twee voor HBR.
HBR was duidelijk de betere ploeg, maar de passing was slordig, zodat er maar weinig kansen ontstonden. Toch kwam HBR op voorsprong in de dertigste minuut door een doelpunt van Guido Wicherts. Eén minuut later was het alweer gelijk door een blunderende HBR verdediging. Toch ging HBR met een voorsprong rusten door een benutte strafcorner van Nick Bijwaard. De tweede helft verliep op ongeveer gelijke wijze. In de dertiende minuut mocht Martijn Luger het laatste tikje geven voor 1-3. Negen minuten later soleerde Marcel Blok om de Ommoord-doelman en deponeerde de bal in het net.
Vijf minuten voor tijd zorgde Stefan van der Ree uit een strafcorner variant voor het slotakkoord. Al met al een matige wedstrijd, die door HBR terecht werd gewonnen.
Komende zondag komt Kieviten op bezoek voor de laatste wedstrijd vóór de winterstop.

Badminton

Boomgaardshoek-Garage Wilgenlaan/PIP: 6-2
Berkel en Rodenrijs - Zondag stond voor Garage Wilgenlaan/PIP 1 de uitwedstrijd tegen Boomgaardshoek uit Hoogvliet op het programma. In een poule waar twee duidelijke koplopers zijn (Quitus en Unicum) kunnen alle overige teams net zo makkelijk van elkaar winnen als verliezen. Peter den Boer en Jan Noorlander startten traditioneel met de herendubbel. Na een gelijkopgaande en spannende strijd stonden ze uiteindelijk nadat de rook was opgetrokken toch met lege handen. Achteraf bleek deze wedstrijd symptomatisch te zijn voor de rest van de dag: net niet. De damesdubbel van Sandra Kerkvliet en Anita v.d. Bulk ging ook in twee sets verloren en de 0- 2 tussenstand was een feit. Peter had een zware dobber in zijn single. In drie pittige sets ging hij steeds beter spelen en hij wist de partij dan uiteindelijk ook winnend af te sluiten. Jan speelde in zijn single een goede eerste set, maar verloor deze net met 22-24. De tweede set was ook gelijkgaand, maar wederom werd deze nipt verloren. Anita speelde in haar single voor wat ze waard was, maar dat bleek vandaag niet genoeg tegen een krachtige eerste dame van Boomgaardshoek. Sandra speelde een zeer tactisch enkel en kwam in de derde set zelfs op matchpoint. Helaas voor haar landde de makkelijke smash die haar de overwinning moest brengen bij toeval op het racket van de tegenstandster, die vervolgens op haar matchpoint wel toesloeg. Met een 5-1 achterstand werd vervolgens begonnen aan de mixen.
Het verhaal van de dag kwam ook tot uiting in de mix van Sandra en Jan: met 22-20 in de derde set werd een zeker lijkende winst na een 19-15 voorsprong alsnog weggegeven. Peter en Anita lukte het uiteindelijk wel om, wederom in drie lange sets, hun mix in winst om te zetten. Een 2-6 nederlaag was helaas een feit, al was het kwaliteitsverschil een stuk minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Volgende week zondag wacht in sporthal Oostmeer de loodzware thuiswedstrijd tegen koploper Unicum uit Woerden.

Volleybal

Vollido-Volley2B: 2-3
Lansingerland - Tegen de koploper van de promotieklasse A in regio Zuid van de NeVoBo, Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht, wist Volley2B de stijgende vorm door te trekken. In set 1 ging het gelijk op tot 7-7. Bij de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam echter spelverdeler V.d. Staaij aan serve en hij bracht Volley2B in problemen, pas na twee time-outs en een wissel kreeg Volley2B de serve weer terug bij 16-8.Vervolgens kon Vollido deze voorsprong vasthouden tot het eind (25-16). In de tweede set is het gelijk opgaand. In het slot trok Vollido een 17-18 achterstand recht en kwam voor met 20-18. Via 24-24 en 25-25 won Vollido ook deze set, 27-25. De derde set was het breekpunt. De service van Volley2B werd sterker en de pass kwam niet onder druk. Via 8-12 en 10-14 liep Volley2B uit om met een sterke serve van Stijn Meijer en prima blokkering van Ronald Havenaar, Niels de Gelder en Arjan Vijfvinkel door te stoten tot 16-25, 2-1. Set vier herpakte Vollido zich en kwam ’t voor met 16-13. Volley2B hield de rust en verhoogt de servicedruk opnieuw. Aan het net versterkt Wouter van Dijk het blok met een invalbeurt waarbij hij met Laurens van Horssen de aanval van Vollido ontregelde. Op 25-25 pakt Volley2B weer de service terug om vervolgens met een scherpe serve van Niels de Gelder de set binnen te halen met 25-27, 2- 2. In de vijfde set pakte de blokkering met Vijfvinkel aan serve punt na punt. Via 6-11 werd het uiteindelijk 8-15.
Komende twee weekends spelen de mannen van Volley2B niet. Pas op 8 december weer spelen zij weer voor de competitie tegen nummer 2 Spirit uit Barendrecht. Deze wedstrijd is in de Zijde te Bergschenhoek en begint om 18.00 uur.

Voetbal

DCV-Soccer Boys: 1-2
Bleiswijk - De zwaarbevochten overwinning van Soccer Boys kwam tot stand dankzij doelpunten van Wilmar Zeelenberg en Sander van de Ruijtenbeek. ?De middag begon wat minder rooskleurig voor de oranjehemden, want al na één minuut spelen stonden de Bleiswijkers met 1-0 achter. Aanvoerder en aanjager Aziz Benchamach nam zijn ploeg echter op sleeptouw en zorgde na een kwartier spelen bijna voor de gelijkmaker. Even later volleerde Wilmar Zeelenberg een doorgekopte bal van Tom Dedel knap tegen de touwen en bepaalde de ruststand zo op 1-1. ?Na de rust kon de wedstrijd alle kanten op, waar de scheidsrechter de wedstrijd tussentijds een klein kwartier stillegde omdat hij hard op het hoofd was geraakt door de bal. De hervatting bevatte een onaangenaam schouwspel, waarin de hardst strijdende ploeg uiteindelijk zegevierde. Een mooie vrije trap van Sander van de Ruijtenbeek zorgde voor de 1-2 in de tachtigste minuut. Dit bleek genoeg voor de drie punten, waardoor Soccer Boys nu drie punten uitloopt op DCV en binnen vijf punten van koploper Neptunus-Schiebroek komt.


CVC Reeuwijk–CVV Berkel: 1–5
Berkel en Rodenrijs - Wim Schouten en zijn mannen reisden af naar CVC Reeuwijk. Berkel, waar Jan van der Lugt zeer verdienstelijk werd vervangen door Melvin de Groot, domineerde het spel en stapelde de ene mogelijkheid op de andere. Op rechts omspeelde Erwin van der Stoep zijn tegenstander en bediende voorin Melvin de Groot, die zeer koel maar knap kon afronden, 0–1.
Een paar minuten later was het 0–2. Waar eerst Lems zijn schot gekraakt zag, in de volgende aanval zijn voorzet door Melvin de Groot nog net over geschoten zag worden, was een sublieme actie van Davy Looye wel succesvol.
Alex de Ronde tornde hoog boven de verdediging uit en Looye zag en vond het hoofd van De Ronde, die prima inkopte. CVC Reeuwijk kwam daarna gevaarlijk door en slap ingrijpen zorgde voor een schuiver in de hoek, die keeper Stigt ook te machtig was, 1–2. Na rust een zelfde spelbeeld, hoewel Berkel de touwtjes strak in handen nam om ze niet meer los te laten. Reeuwijk keek machteloos toe hoe eerst Vincent Wiersema vanaf de linkerkant goed doorkwam, de bal naar binnenkapte om met rechts een prima voorzet af te leveren, die via een speler van Reeuwijk achter de doelman in het net belandde, 1–3. Daarna zette Melvin de Groot goed druk op de laatste linie van de thuisploeg en wist de bal bij Joey Lems te krijgen, die met een prachtige lob scoorde, 1–4. Met Brian Lexmond in de spits voor Melvin de Groot ging CVV Berkel vrolijk door met het aanvallende spel. Lexmond zette met een prima voorzet Richard Bregman voor de keeper en de 1–5 was een feit.

Schaatsen

Tijden Sanneke de Neeling
Bleiswijk - Tijdens de Residentiecup, een gewestelijke wedstrijd in Den Haag, heeft Sanneke de Neeling (16) van Schaatsvereniging Lansingerland een goede uitslag gereden. In de categorie meisjes junioren B werd zij 1e in het totaalklassement. Ook bij de A-categorie 17 en 18 jaar zouden haar tijden tot een 1e plaats hebben geleid. Met dit resultaat plaatste Sanneke zich voor de landenwedstrijd Nederland, Duitsland, Noorwegen voor B en C junioren. De tijden: 500 m 41.36 (baanrecord meisjes B),1500m 2.07.32, 3000 4.29.74.

Uitslagen junior schaatsers
Bleiswijk - Uitslagen juniorwedstrijden op de Uithof op zaterdagavond 10 november: Rein Docter: 500m 50.83(PR) 1000m 1.44.56(PR; Lieke Geluk: 500m 53.15 (PR.) 1000m 1.52.43; Esther Noordhoek: 500m 51.36 (PR), 1000m 1.45.18 (PR; Mike Fieten: 500m 50.27 (PR), 1000m 1.43.34 (PR); Demi Vollering: 1000m 1.44.34; Carola Kleijweg: 500m 51.30, 1000m 1.41.83; Fieke Uwland: 500m 49.37, 1000m 1.43.74; Bart van Oosterhout: 500m 43.48, 1000m 1.26.26; Bob Ammerlaan: 500m 42.54, 1000m 1.24.27; Duko Bos: 500m 42.55, 1000m 1.28.98; Kim Bos: 500m 47.01, 1000m 1.36.17.
Uitslagen weekend 17 en 18 november: Junioren A en B: Esther Noordhoek: 100m: 14.17, 500m 51.60 (PR) en 300m: 32.4 (PR); Lieke Geluk: 100m: 13.63 (PR), 500m 52.91 (PR) en 300m 33.35 (PR); Fieke Uwland: 100m: 13.06 (PR), 500m 50.58 en 300m 32.17 (PR); Judith van Loon 100m: 12.85 (PR), 500 m: 49.4 en 300m 30.9 (PR); Tim van den Hul 100m: 11.91 (PR), 300m: 43.15 en 300m: 27.66 (PR); Frederieke Jansen 100m: 12.31 (PR), 500m: 47.85 en 300m 29.87 (PR); Daphne van der Burg 100m: 12.46, 500m: 46.65 en 300m 29.98; Kim Bos: 100m: 11.97 (PR) 500m 46.28 en 300m 30.47; Everhard de Neeling 100m: 11.96 (PR), 500m: 44.52, 300m 28.07 (PR). Carola Kleijweg 1500 m: 2.38.32.
Uitslagen zondagmorgen pupillen en junioren C: 1000m ?Viviënne de Jong: 1.47.99 (PR en promotie); Nienke Berghout: 1.41.49 (PR); Geurt Geluk: 1.51.08 (PR); Janine Noordam: 2.04.21 (PR); Laura Ammerlaan: 1.53.24 (PR); Mirthe van Beek: 1.51.68 (PR); Heleen Docter: 1.45.35 (PR en promotie); Demi Ammerlaan: 1.42.33 (PR); Marjolein van der Geest: 1.46.95; Jasper Kettenis: 1.34.38 (PR); Gerben Vos: 1.49.32 (PR en promotie); Wouter Bruinsma: 1.37.37 (PR); Erik van Schijndel: 1.34.54 (PR)?.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 22 november (een week later dan gebruikelijk) is er een bingo-avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Bijeenkomst Passage
Bergschenhoek - Op donderdag 22 november houdt Passage een ledenavond in de achterzaal van de Hervormde kerk. Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.30 uur.
De heer Henk Vaessen uit Putten is schrijver en zal vertellen over zijn laatste boek ‘Stille finale’. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Winter Wonder Fair
Rotterdam/Lansingerland - Op zondag 25 november organiseert de Amerikaanse Internationale School van Rotterdam, met veel leerlingen uit Lansingerland, een Winter Wonder Fair. Op deze Fair wordt een uitgebreid assortiment producten aangeboden van meer dan veertig verkopers. Ook zullen er kraampjes zijn met internationale producten en gerechten. Voor de kinderen worden er spelletjes en knutselactiviteiten georganiseerd. (meer)

‘De Koepel, fijn dat ‘ie er komt’

Berkel en Rodenrijs – Na jaren van discussie, plannen maken en onderzoek doen, gaat het dan eindelijk gebeuren: Berkel en Rodenrijs krijgt een ontmoetingscentrum voor ouderen. De locatie: De Koepel naast woonzorgcentrum Hergerborch aan de Raadhuislaan. (meer)

Traumahelikopter moet vliegen indien nodig

Lansingerland – Naar aanleiding van vragen van het CDA heeft de raadscommissie Ruimte op 14 november jl. gediscussieerd over het lawaai veroorzaakt door vliegbewegingen van en naar het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RtHA) en meer in het bijzonder over het lawaai ‘s nachts. (meer)

Hennepkwekerij ontruimd

politie

Bergschenhoek – Zaterdag 17 november heeft de politie in een woning aan de Bergweg-Zuid een hennepkwekerij ontmanteld. In de kwekerij bevonden zich circa 500 planten. Er is één verdachte aangehouden. De planten zijn vernietigd.

Inbraak woning

Bergschenhoek – De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak in de Maria Enzersdorflaan. De inbraak vond donderdagavond 15 november tegen negen uur plaats. Er werden twee daders gezien, van wie er een gekleed was in een grijs vest. Beiden hadden capuchons over hun hoofd.
Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie, 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Brandje in De Klimophoeve

Bleiswijk – Een oververhitte oven was er donderdag 15 november de oorzaak van, dat er rond half zes ’s middags een kleine brand ontstond in basisschool De Klimophoeve. Op het moment dat het brandje uitbrak bevonden zich nog enkele kinderen in school. (meer)

Inbrekers overlopen

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 16 november werden twee inbrekers overlopen in een schuur van een woning aan het Offenbachplantsoen. De bewoners ontdekten de twee jongens. Ze zijn aangehouden.

Mobieltje gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit een bouwkeet bij RandstadRail station Rodenrijs werd woensdag 14 november tussen 14.00 en 16.30 uur een mobiele telefoon gestolen.

Tymon de Weger opvolger Jan den Uil

Foto
Tymon de Weger wordt op 29 november benoemd tot
wethouder in Lansingerland.


Lansingerland – Tymon de Weger (57) gaat Jan den Uil (ChristenUnie) opvolgen in het college van burgemeester en wethouders. Den Uil besloot twee weken geleden zijn functie als wethouder neer te leggen. (meer)

Sportverenigingen verontrust over huurstijging accommodaties

Foto
Jeroen van Leeeuwen, voorzitter van voetbalvereniging CVV Berkel,
overhandigt symbolisch de sleutel van zijn kantine en kleedkamers aan
de burgemeester. Foto: Henny Strooij.


Lansingerland – Het begint bijna een vast ritueel in de gemeenteraad te worden. Voorzitter Jacques Thoen van de Verenigde Lansingerlanders die bij het inspraakhalfuurtje het woord krijgt om namens de gezamenlijke buitensportverenigingen te zeggen wat hij op zijn hart heeft. (meer)

In a Jazz Tradition verdient meer publiek

Foto
Tom van Giessen hoopt een groot aantal muziekliefhebbers
te begroeten op zaterdag 24 november.


Bleiswijk - De een houdt van klassiek, een ander weer van populaire muziek, maar er zijn er vast en zeker onder u die van echte onvervalste jazz houden. Zo ja, dan kan het u niet ontgaan zijn dat hieraan in Lansingerland regelmatig aandacht wordt geschonken. (meer)

Wethouder De Paepe: “Bleiswijk is dorps pareltje van Lansingerland”

Foto nr. 1
Burgemeester Van Vliet opende de Dorpsstraat door een wedstrijdje
te sjoelen met Liesje en Lotje. Foto’s: John Hofman.


Bleiswijk - Nu de vernieuwde Dorpsstraat zaterdag 9 november officieel is geopend, rijd je er met nog meer plezier doorheen. Burgemeester Ewald van Vliet deed dat, samen met Liesje en Lotje die ooit leerden lopen langs de lange Lindelaan, want zo kun je de Dorpsstraat van vroeger én vandaag wel noemen; ook nu zijn er nieuwe lindebomen geplant. (meer)

Openstelling politiebureau Berkel en Rodenrijs

politie

Berkel en Rodenrijs - Door de verbouwing van het politiebureau in Berkel en Rodenrijs kon men in eigen gemeente geen aangifte doen bij de politie. Wie aangifte wilde doen, moest hiervoor naar Rotterdam.
De verbouwing van het politiebureau is nu zover gevorderd, dat men er vanaf maandag 12 november weer terecht kan voor aangiftes. Dit kan op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur.

Sinterklaasintocht in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Kinderen zijn deze maand extra lief voor hun ouders, passen goed op hun woorden en gedragen zich als engeltjes op school, want Sinterklaas komt weer naar ons land! Op 17 november is zijn officiële intocht in Berkel Centrum en dat gaat traditioneel gepaard met een vol en vrolijk programma. (meer)

Goud voor Kees en Nel Gouweleeuw

Foto
Het gouden bruidspaar Gouweleeuw.
Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – Wat waren ze verrast toen ze ’s ochtends een prachtige ballonnenboog in de voortuin zagen staan en even later de kinderen op de koffie kwamen. Kees en Nel Gouweleeuw waren woensdag 7 november 50 jaar getrouwd en ze hadden afgesproken het niet te vieren. (meer)

Echtpaar De Wit 55 jaar getrouwd

Foto
Het echtpaar De Wit-Roos genoten van het feest, dat ter ere
van hun 55- jarig huwelijk werd gegeven. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Dé dag dat Jan de Wit (75) en Riet de Wit-Roos (75) 55 jaar getrouwd waren was eigenlijk 24 oktober, maar het echte feest hielden ze zondag 4 november met familie, kinderen en kleinkinderen. (meer)

Servicepunt van Laurens geopend in Lansingerland

foto
Er werd een toast uitgebracht op de start van het Servicepunt
van Laurens. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Met vier zorgcentra in Lansingerland, die heel veel kunnen bieden, hebben we niet echt een reden tot klagen. Ze worden allemaal beheerd door Laurens, dat steeds blijft meedenken om het de inwoners van deze gemeente zo gemakkelijk mogelijk te maken bij onder meer vragen om zorg of adviezen/hulp op het gebied van wonen en diensten. (meer)

Lachen blijft de hoofdmoot bij optreden Berkelse Spelers

Foto
Schoonvader Richard (Piet Olsthoorn) schenkt buiten
het gezicht van iedereen een borrel in.Berkel en Rodenrijs - Tweemaal een zaal vol. Tweemaal een avond plezier en vooral lachen bij de voorstellingen van Toneelvereniging De Berkelse Spelers. Natuurlijk zorgen de misverstanden in de familieklucht ‘Van je familie moet je het hebben’ voor de meest hilarische momenten. (meer)

89ste Kleindierententoonstelling ook nu weer een succes

Foto
In de knuffelhoek konden de jonge bezoekertjes hun
favoriete dier aaien. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het is nog steeds veredelen en verbeteren wat de klok slaat bij Kleindierensportvereniging DVV (Door Veredeling Verbetering).
Vrijdag 9 en zaterdag 10 november hield ze voor de 89ste keer haar jaarlijkse tentoonstelling van kleindieren. (meer)

Geslaagde Inspiration Fair met vooral blije kinderen

Foto
Hun haar laten vlechten, dat wilden deze meiden wel.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - U bent uiteraard altijd van harte welkom bij de winkeliers, maar donderdag 8 november had een aantal van hen de rode loper uitgelegd om een extra ‘welkomsttintje’ te geven aan de die dag georganiseerde Inspiration Fair. (meer)

Mantelzorgers een dag verwend

Foto
Het theaterduo betrok de aanwezigen regelmatig bij hun
optreden. Zo werden enkele ‘kusjes’ in een klein doosje gedaan
en aan een mantelzorger in de zaal gegeven. Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Eén dag per jaar mogen ze toch wel worden verwend, de mantelzorgers in Nederland. Vrijdag 9 november was het de (jaarlijkse) Dag van de Mantelzorg en die werd uiteraard ook in Lansingerland gevierd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Let op: bingo de Kievit verplaatst
Berkel en Rodenrijs – De maandelijkse bingoavond voor volwassenen in speeltuin de Kievit wordt verplaatst van donderdag 15 naar donderdag 22 november. Aanvang 20.00 uur, ingang Sterrenweg.

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Soos KBO
Bergschenhoek - Dinsdag 20 november is er weer KBO soos. Om 13.45 uur begint een viering in de katholieke kerk in Bergschenhoek en aansluitend wordt de soosmiddag gehouden. De parochiezaal is open vanaf 14.00 uur. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb Bleiswijk
Bleiswijk - Op de eerste en derde donderdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur kan men met vragen over of problemen met de computer/laptop terecht in het computercafé in dienstencentrum De Leeuwerik. (meer)

Regio

Het Grote Kruinboek
Bergschenhoek - Het vorige week verschenen boek "Het Grote Kruinboek" van de Historische Vereniging 'den Berchsen hoeck' is niet alleen in Bergschenhoek verkrijgbaar, maar ook in Berkel en Rodenrijs bij Boekhandel van Atten. In Bergschenhoek bij Verfwinkel Bakker en in de bibliotheek op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. (meer)

Eva Riemersma wil gaan meetellen in het marathonschaatsen

Foto
Eva Riemersma in actie in één van haar laatste wedstrijden.

Bergschenhoek - Vanaf de start van dit zomerseizoen is er tussen de twee oudste teams in het damesmarathonpeloton een samenwerking ontstaan. Team Finisher/de Kinderkamer en team EdsoBuroJan zijn gaan samenwerken onder de naam ICE Girls. (meer)

Diane Valkenburg pakt goud, zilver en brons op NK afstanden

Foto
Goud voor Diane Valkenburg.


Bergschenhoek - Diane Valkenburg heeft zaterdag haar eerste nationale afstandstitel ooit veroverd. De Bergschenhoekse schaatsster van Team Activa troefde in Thialf in een rechtstreeks duel op de 3000 meter Ireen Wüst af: 4.05,80 om 4.06,90. (meer)

“Jammer dat er geen doelpunten vielen” Neptunus-Schiebroek – Berkel op en top vermaak

Foto
Wim Schouten: “Wij hadden de betere kansen”.

Rotterdam – Zij die zaterdagmiddag hadden gekozen voor de wedstrijd tussen Neptunus-Schiebroek – Berkel zijn niet bedrogen uitgekomen. De tweekamp tussen de nummers één en twee uit de derde klasse B mocht dan wel geen doelpunten opleveren de wedstrijd was negentig minuten lang boeiend. (meer)

Begroting 2013-2016: Na Zomerakkoord nu Winterakkoord nodig

Lansingerland – Na de recente vreugde over het gesloten Zomerakkoord, moeten de gemeenteraadsfracties opnieuw om tafel, nu voor het sluiten van een Winterakkoord. Dat bleek tijdens de behandeling van de begroting 2013- 2016, vorige week donderdag. (meer)

Gemeenteraad moet digitaal gaan werken

Lansingerland – Het was niet de eerste keer dat zij het voorstelde. Maar na eerdere afwijzingen van het idee, kreeg Ivana Citterbartová (GL) bij de begrotingsbehandeling van vorige week nu wél de gemeenteraad mee. (meer)

Gemeente zoekt ‘goedkope denkers’

Lansingerland – De gemeente gaat bekijken of en hoe studenten van hogescholen en universiteiten een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de grote problemen waarmee zij te kampen heeft. (meer)

Welke houding is wijs bij discussie over HSL

Lansingerland – Tijdens de raadsvergadering over de begroting 2013-2016 ontspon zich een korte maar hevige discussie tussen het CDA en de overige fracties over de wijze van aanpak van de discussie met het Rijk over de gewenste HSL-maatregelen. (meer)

Onderhoud sluis Bleiswijks Verlaat onzeker

Bleiswijk - Het Rijksmonument Bleiswijks Verlaat, ook wel Sluisje aan de Rotte genoemd, verkeert in slechte staat van onderhoud. Het college van b.
en w. is hierover in gesprek met de eigenaar, het Recreatieschap Rottemeren. (meer)

Gebruik braakliggende gronden voor duurzaamheiddoelstellingen

Lansingerland - Tijdens de behandeling van de begroting 2013-2016 werd door GroenLinks een motie voorgelegd met betrekking tot het (tijdelijk) gebruik van braakliggende gronden in de gemeente Lansingerland. (meer)

Atletiek

Trainen voor de Rotterdam Marathon
Bleiswijk – Zondag 9 december start de marathontrainingsgroep van Atletiekvereniging de Kieviten met de intussen traditionele strandtraining.
De week daarvoor, zaterdag 1 december, kan al getest worden in de Sint Nikolaasloop. Na 9 december komen de lange langzame duurlopen aan bod. Er wordt een algemeen basisschema gebruikt en daarnaast bestaat de mogelijkheid voor individuele begeleiding in de vorm van een op de loper/loopster toegespitst schema. Er wordt verzameld op de parkeerplaats bij 't Zeeltje te Bleiswijk en men vertrekt om 09.00 uur. Bij de gediplomeerde trainers van de Kieviten kan je in de voorbereidingsfase terecht met al je vragen op loopgebied, voeding, kleding, schoeisel en blessurepreventie of, (hopelijk niet) blessurebehandeling. Kosten van deelname aan de marathontrainingsgroep is voor Kieviten gratis. Niet-leden betalen 40 euro. Vanaf het moment van inschrijven tot de marathon kan je dan ook aan alle Kieviten trainingen deelnemen. Besluit je lid te worden tijdens de voorbereiding of direct na de marathon dan wordt dit bedrag verrekend met de kosten van het lidmaatschap.
Binnen de voorbereiding op de Rotterdam Marathon organiseert de Kieviten marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk drie trainingslopen. De te lopen afstanden zijn respectievelijk 25 km (20 januari), 30 km (17 februari) en 35 km (17 maart). Er worden verschillende rondjes gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug waar ook de verzorging (water) is. Eigen spullen kunnen daar worden afgegeven. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Bij de verzorgingspost staat een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden. De start is telkens om 09.00 uur vanaf de Pekhuisbrug. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes) en deelname is bovendien gratis.
Voor meer informatie over de marathontrainingen bij de Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl, tel. 0180 - 320897 of 06 – 44244485.

Voetbal

Voorschoten–BVCB: 3-2
Voorschoten/Bergschenhoek - De wedstrijd deze zaterdagmiddag stond onder leiding van de heer Erkens die zou later blijken een belangrijke stempel op de wedstrijd zou drukken. Van meet af aan pakte BVCB het initiatief en had zo de eerste 15 minuten het meeste balbezit. Voorschoten was zoekende en kon in aanvang zijn draai moeilijk vinden, Behalve een aantal acties van Rodney Sno op snelheid over de vleugels was de eindpass vaak onvoldoende.
De momenten van opwinding ontstonden pas in de 26ste minuut. Na een charge op Kasper Michel zond de scheidsrechter de speler van BVCB Max van Dijk van het veld met rood. Na de blessurebehandeling van Michel verbaasde de leidsman vriend en vijand door Michel eveneens het rood te tonen. Een vreemde beslissing die voor beide teams de nodige organisatorische consequenties had en de trainers moesten improviseren hoe te handelen.
Aanvankelijk leek BVCB zich op de nieuwe situatie het snelst aan te passen en opende vlak voor rust de score via een vrije trap van Huub van Heiningen. Voorschoten liep achter de feiten aan. Zeker nadat BVCB de score al snel in de tweede helft wist te verdubbelen. Na nota bene balverlies op het middenveld gaf men BVCB vrije doorgang en via alweer Huub van Heiningen werd de 0-2 op het scorebord gezet. De mouwen werden opgestroopt bij de thuisclub. Een goede aanval en 1-2 van de voet van Joshua en de aansluiting was daar. Voorschoten’97 durfde nu te voetballen en werd allengs sterker en kwam langszij door een knappe kopbal van Maurice Fransen uit een corner.
Met het inbrengen van drie wisselspelers ging Voorschoten’97 op jacht naar de drie punten en het werken werd beloond met een tweede goal van Maurice Fransen. Alleen op keeper Gaerthe af maakte Fransen geen fout en koos knap de goede hoek en kon zich als matchwinnaar laten kronen.


TOGB–Wilhelmus: 0-4
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd die bol stond van defensieve fouten bij de thuisclub. De routine van de Haagse formatie was deze wedstrijd de sleutel voor Wilhelmus om TOGB een forse nederlaag toe te brengen. Vooral in de beginfase van deze tweekamp had TOGB eigenlijk al de wedstrijd uit handen gegeven. Al na vier minuten ging verdediger Rudy Bänffer fors in de fout door een uitlopende bal nog binnen te willen houden maar deze wel in de voeten schoof van Kevin Langeveld. De lange en lastige spits van de gasten had niet de minste moeite om de 0-1 op het scorebord te brengen. In het verdere verloop was het Steven Treurniet die bij een doorbraak van Wilhelmus erger kon voorkomen voor de thuisclub. Het was uitstel van executie want na een reeks goede aanvallen van Wilhelmus en reddingen van doelman Mark Smith was het toch snel 0-2 door middel van Anwar Beeldstroo.
Het vervolg gaf wel kleine kansjes te zien voor TOGB door tweemaal achtereen Dane Oost. De tweede helft leek de ploeg van TOGB–trainer Corné van Doorn de zaken wat energieker aan te pakken. Een lob van Glenn van den Burg ging maar net over. Van den Burg werd door de eveneens met nummer zeven spelende tegenstander Justin de Jong even later uit de wedstrijd geschopt. Verder dan enkele wat gevaarlijke tegenstoten kwam TOGB deze middag niet. Het laatste kwartier van de wedstrijd zou de al eerder scorende spits van Wilhelmus, Kevin Langeveld, nog twee treffers aan het geheel toevoegen. Een wedstrijd waarin TOGB voetballend gewoon een stuk minder was dan zijn opponent en met de winterstop in zicht moet het team al meer naar beneden kijken dan dat het zich in de bovenste regionen zal bevinden.


Soccer Boys-VVOR: 1-1
Bleiswijk - Tegen het even hoog geplaatste VVOR uit Rotterdam is Soccer Boys in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Voor rust waren de oranjehemden van trainer Renato Dijksterhuis de bovenliggende ploeg, waar na rust de gasten iets de overhand hadden. De nederlaag van vorige week bij het laaggeklasseerde PPSC zat de Bleiswijkers overduidelijk dwars, want het legde een grote dosis energie en inzet in de wedstrijd. Dit leverde de thuisploeg in de 25e minuut een voorsprong op, toen Tom Dedel een vrije trap goed teruglegde met het hoofd en daar Wilmar Zeelenberg de 1- 0 zag binnenknikken. Voor rust waren de beste kansen voor Soccer Boys, maar het schortte zoals het hele seizoen aan het uitspelen van deze kansen. Na rust bleek dat VVOR met hetzelfde probleem kampt, aangezien doelman Steven van Aalst een stuk of vijf aanvallers van de gasten één-op-één voor z’n neus op heeft zien duiken. Keer op keer toonde de doelman zijn klasse, maar op een terecht gegeven penalty in de 75e minuut moest hij toch buigen: 1-1.
In het meer spannende dan kwalitatief goede slot kon de wedstrijd nog alle kanten op, waar een viertal Soccer Boys-spelers op één verdediger afging en niet tot scoren kwam, terwijl Van Aalst in de slotseconde een geweldige reflex had op een kopbal van dichtbij. Soccer Boys en VVOR staan nu samen met DCV op een gedeelde derde plaats. Volgende week gaat Soccer Boys daar op bezoek.

Schaatsen

Schaatsvereniging Lansingerland
Bleiswijk - Uitslagen Pupillen zondag 11 november: Nola Sloot 500 meter 58.64 (PR), 700 meter 1:25.56 (PR); Fenna Bross 500 meter 55.85 (PR), 700 meter 1:21.18 (PR); Britt Janssen 500 meter 57.81 (PR), 700 meter 1:19.37 (PR); Geurt Geluk 500 meter 52.70 (PR), 700 meter 1:14.69 (PR); Viviënne de Jong 500 meter 55.67, 700 meter 1:13.22 (PR); Nienke Berghout 500 meter 49.02 (PR), 700 meter 1:10.44 (PR); Cas Brouwer 300 meter 38.80 (PR); Gijs Roefs 300 meter 40.33 (PR), Daan van der Wilt 300 meter 38.88 (PR); Ard Ammerlaan 300 meter 43.61 (PR); Sven Hakkennes 300 meter 51.09 (PR); Stan van der Knaap 300 meter 40.58 (PR); Thijs Heezen 300 meter 42.46; Lars van Winden 300 meter 37.67 (PR).

Volleybal

Volley2B-Sliedrecht Sport: 3-1
Lansingerland - Tegen het 3de team van Sliedrecht Sport kon heren 1 van Volley2B afgelopen zaterdag weer punten halen en deed dat door met 3-1 te winnen. Na twee nipte setwinsten werd set 3 ruim gewonnen en was de overwinning daar. Helaas werd de bonus set aan het eind uit handen gegeven.
Het jonge team uit Sliedrecht bleef in de eerste set Volley2B net voor tot aan de eindfase waar Volley2B met een sterk blokkerende Niels de Gelder aan het net de winst naar zich toe trok via 26-24. In set 2 was er wat meer overtuiging bij de ploeg uit Lansingerland. Volley2B was in de gelijk opgaande strijd constant nipt voor tot Sliedrecht bij 23-24 het eerste setpoint kreeg. Invaller Stijn Meijer scoorde aanvallend via het blok en kon vervolgens met een sterke service direct het verschil maken. Jorn van Dierendonck scoorde ook via de blokkering en vervolgens kon Sliedrecht de Serve niet meer goed verwerken en was ook deze set met 26-24 voor Volley2B.

Set 3 leek Sliedrecht gebroken. Met steeds meer lef in de serve en een
sterke blokkering liep Volley2B steeds verder uit. Via 13-5 werd het 19-10.
Sliedrecht zette nog even aan en Volley2B maakte onnodige fouten in de passing waardoor zij terug kwamen tot 21-16. Na een slim geplaatste aanval van Arjan Vijfvinkels was de serve weer bij Volley2B en werdt de set met 25- 17 binnengehaald. Na deze 3-0 startte Volley2B sterk in de extra vierde set. Met onder meer een sterke serve van Joni Rutten werd het 6-0, direct nam Sliedrecht het initiatief terug en kwam het op 6-5. Veel servicedruk aan beide kanten maakte dat er veel series punten gemaakt werden. Volley2B stond de hele set op voorsprong en leek het bij 24-21 af te maken.
Onverwacht keerde de wedstrijd, via een netservice die niet meer gehaald werd, een uitgeslagen bal die door de scheidsrechter anders beoordeeld werd, een passfout en twee aanvallende fouten glipte deze set uit de handen van Volley2B en werd het via 24-26 nog 3-1.Komend weekend spelen de mannen tegen Koploper Vollido in Hendrik ido Ambacht, om 16.30 uur in sporthal de Ridderhal.

Badminton

BBV PIP naar Bc Asterix toernooi
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 10 november is een groep Pippers naar BC Asterix (Rotterdam) geweest. Een achttiental senioren en recreanten hebben de hele zaterdag lang wedstrijden gespeeld. 's Ochtends werd er gedubbeld en 's middags werd er gemixt. Aan het eind van de dag ging er een aantal leden van Garage Wilgenlaan/BBVPIP met een prijs naar huis. Benieuwd naar de foto's? Www.bbvpip.nl .

Outlet centre Bleizo gaat door

Lansingerland - Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen de komst van een factory outlet centre (FOC) op het Bleizo-terrein in Zoetermeer/Lansin-gerland onder voorwaarden toestaan. (meer)

Inwoner Bergschenhoek verdacht van drugssmokkel

politie

Bergschenhoek - Twintig mannen zijn afgelopen week opgepakt op verdenking van drugssmokkel via de bagagekelder van Schiphol. Zeker één van de verdachten komt uit Bergschenhoek, meldde de Koninklijke Marechaussee.
De bende viel door de mand na een onderzoek dat in april begon. (meer)

Preventieve alcoholcontrole onder jongeren

Lansingerland - Politie, jongerenwerk, Boa’s en verslavingszorg Youz zijn vrijdagavond 9 november met zijn allen op pad gegaan om de verschillende ontmoetingsplaatsen voor jongeren in de buitenruimte op te zoeken. (meer)

Diane Valkenburg wint de 3000 meter


Den Uil overweegt juridische procedure: Raad in meerderheid kritisch over BING-rapport

Fotobijschrift
Aftredend wethouder Jan den Uil gaf een toelichting
op zijn besluit.

Lansingerland – “De afgelopen anderhalf jaar zijn de zwaarste periode geweest uit mijn politieke leven”. Zo begon Jan den Uil vorige week zijn verklaring over het besluit om af te treden als wethouder voor de ChristenUnie. (meer)

Afgetreden wethouder Jan den Uil: “Bureau bij vier benoemingen nooit een issue geweest”

Lansingerland – “Bij alle vier mijn (her)benoemingen als wethouder, is het feit dat ik directeur was van een architectenbureau, nooit een issue geweest. Het voelt als onrechtvaardig dat ik nu slachtoffer word van afspraken uit 2001 en 2004 die onvoldoende zijn vastgelegd”. (meer)

BING herkent zich niet in beschuldigingen Neeleman

Lansingerland – Hij kreeg de antwoorden op zijn vragen pas na het raadsdebat over zijn functioneren. Hij kan er dus niet veel meer mee, maar Jan den Uil geeft De Heraut inzage in de reactie van BING op de beschuldigingen die raadslid Neeleman vorige week in deze krant uitte. (meer)

Musicalgroep Straten in de startblokken

Foto
Oop (een rol van Johan Scherpenisse) en Fleur (gespeeld
door Femke de Jong) repeteren een scène die zich afspeelt
in het zorgcentrum met op de achtergrond enkele senioren.
Zoals op de foto te zien is, wordt er ook bijzondere aandacht
geschonken aan het decor.


Berkel en Rodenrijs - In het derde weekeinde van november wordt er in kerkgebouw de Ark een spetterende musical opgevoerd. Het gaat om de musical Straten, een verhaal over mensen “van de weg”. (meer)

HBR van start met “Over de Top” Prestatietoernooi

Foto
Twee van de deelnemende teams aan het goed bezette toernooi.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 27 oktober vond op Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs de eerste editie van het “Over de Top” Prestatietoernooi plaats. (meer)

BVCB laat RCL kansloos in matig duel

Foto
Leonardo dos Santos Silva komt als winnaar tevoorschijn uit
een kluwen van spelers van RCL. Foto: Ron van Bekkum.


Bergschenhoek – Vooral om bij te blijven in de eerste klasse B was een overwinning nodig voor de Bergschenhoekse voetballers. Het bezoekende RCL zou achteraf gezien een gewillig slachtoffer worden voor de ploeg van trainer EdwinVurens. (meer)

Stephan de Jong, nieuwe voorzitter sv TOGB

Foto
De komende en vertrekkende man bij sportvereniging TOGB
Stephan de Jong (rechts) en Jan van der Lugt.


Berkel en Rodenrijs - Toen de voorzitter van sv TOGB, Jan van der Lugt, in april jl. aangaf dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen tijdens de Ledenraadsvergadering van oktober, kwam dat voor het bestuur van de sportvereniging toch wel als een verrassing. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Neptunus Schiebroek – Berkel
14.30 uur
Soccer Boys – VVOR
14.30 uur
Voorschoten’97 – BVCB
Berkel (VR) – Barendrecht
14.30 uur


Zondag:
TOGB- Wilhelmus
14.00 uur

Top-Spelers op bezoek bij Garage Wilgenlaan/BBVPIP

Foto
Ginny Severien en Rikkert Suijkerland gaven een clinic.

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 2 november waren Ginny Severien en Rikkert Suijkerland op bezoek bij de Berkelse badmintonvereniging Garage Wilgenlaan/BBVPIP. (meer)

BCT-leden zien Feyenoord winnen van stadgenoot

Foto
Een gezellige sfeer tijdens het uitje van de Business
Club TOGB.


Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op 1 november jongstleden heeft de eerste activiteit van Business Club TOGB (BCT) in het seizoen 2012/2013 plaatsgevonden. De leden van de BCT en bestuursleden van de diverse afdelingen die de Sportvereniging TOGB rijk is, waren te gast in Rotterdam- West op het Kasteel (Sparta Stadion). (meer)

Voetbal

CVV Berkel–TOGR: 5- 1
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin Berkel geen of weinig problemen kende met de Rotterdamse tegenstander. De goede tweede helft van verleden week tegen Schoonhoven werd op het Berkelse sportpark Het Hoge Land tegen TOGR voortgezet. Alex de Ronde was de maker van het eerste doelpunt voor de thuisclub. Echter de jonge aanvaller moest al vroeg na een harde schop het veld verlaten en werd vervangen door Robert van der Velden. Ondertussen was TOGR verrassend op 1-1 gekomen. Richard Bregman en Vincent Wiersema zouden voor de thee nog twee doelpunten aan het totaal van Berkel toevoegen. Na een korte invalbeurt viel ook Robert van der Velden uit en kwam Jordy Hoogerbrugge binnen de lijnen en zou Vincent Wiersema naar het middenveld opschuiven. Laatstgenoemde zou op deze plaats nog aan de basis staan van twee doelpunten van de Berkelse ploeg. Hoewel de Rotterdammers soms tot aardig voetbal in staat bleken zou het de overtuiging missen om het Berkel moeilijk te maken. Joey Lems zou met twee doelpunten Berkel in de tweede helft aan de ruime marge helpen. Met zijn tweede plaats op de ranglijst in de derde klasse B moet de ploeg van trainer WimSchouten het komende zaterdag opnemen tegen Neptunus Schiebroek die vier punten voor staat op de Berkelse elf.

TOGB–Meerburg duurt slechts een kwartier
Zoeterwoude – Het duel in de zondag tweede klasse tussen het thuisspelende Meerburg en het Berkelse TOGB heeft slechts een kwartier geduurd. Rond de vijftiende minuut beging Glenn den Uijl een overtreding op een speler van Meerburg die zo ongelukkig tegen de reclameborden terecht kwam dat hij met breuken in zijn arm moest worden afgevoerd per ambulance. De scheidsrechter en beide partijen kwamen, mede omdat hulp via een ziekenauto heel laat kwam, overeen om de wedstrijd niet meer uit te spelen. De was tussenstand dat ogenblik nog 0-0.


PPSC-Soccer Boys: 2-0
Bleiswijk - De eerste helft verliep voor beide ploegen moeizaam met weinig tot geen kansen en over en weer veel fouten, zodat beide keepers weinig tot niets te doen hadden. Het weer was aangenaam en de scheids liet waarschijnlijk om die reden een heleboel toe, zodat het met rust 0-0 stond.
Na rust een agressiever PPSC wat resulteerde in een reeks van kansen, waar Van Aalst in eerste instantie goed keeperswerk verrichtte. Maar in de 60e minuut werd een snelle aanval door PPSC simpel afgerond en de 1-0 was een feit. Soccer Boys kon daar weinig tegenover stellen en verloor de meeste duels. Ook de inbreng van verse wissels bracht daar geen verandering in.
PPSC rook haar kans en legde er nog een schepje boven op, wat uiteindelijk in de 82e minuut de genadeklap opleverde en Soccer Boys voor de derde maal in dit seizoen de punten aan de tegenstander moest laten. Eindstand 2-0.

Tennis

Pauls Partners Openjeugdtoernooi
Berkel en Rodenrijs - Van 20 t/m 26 oktober werd bij ATV Berkenrode het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 gespeeld. Het was weer een mooie week, met mooie partijen, gezelligheid, sportiviteit, perfect weer en leuke deelnemers. De organisatie van het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 kijkt terug op een zeer geslaagde week waarbij er voor de deelnemers elke dag wat lekkers te eten of te drinken was. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werden er nog vele prijzen vergeven bij de loterij, waarbij geen enkel kind met lege handen naar huis ging (ook broertjes en zusjes konden hier gratis aan meedoen). Ook was er een mooi racket te winnen door te raden hoeveel ballen er in het ballennet zaten. Deze prijs werd gewonnen door Duncan Strik (TV Pijnacker). Volgend jaar is het jeugdtoernooi in de herfstvakantie bij LTC Triomf, maar in 2014 zal ATV Berkenrode zeker weer een mooi toernooi neerzetten.

Cross

Wintercross en Winter Kick Off
Bergschenhoek - Ruim 90 enthousiaste deelnemers deden mee aan de WinterCross van Outdoor Valley en atletiekvereniging PAC Rotterdam, dat onderdeel was van de Winter Kick Off waar in totaal 300 bezoekers kennis maakten met het activiteitenaanbod van Outdoor Valley, zoals mountainbiken, klimmen, survival, crosslopen, bootcamp en kanovaren.
Winnaar van de 10 kilometer cross met een tijd van 42:02 was Menno Lieven bij de heren en bij de dames won Mirte van der Wel in een tijd van 54:04.
De 5 kilometer werd bij de dames gewonnen door Anicke Wierenga (26:34). Bij de heren was de jonge Thaem Mous met (21:07) de snelste op deze afstand.
Bij de Kidsrun was Alessio van der Straaten (5:14) de snelste bij de jongens en bij de meisjes won Demi van Mourik (6:34).
Ook in de wintermaanden is Outdoor Valley de gehele week geopend.

Volleybal

City Bril-Krimpen-Volley2B: 1-3
Lansingerland - Tegen het tweede team van City Bril-Krimpen VC uit Krimpen aan den IJssel werd het wisselende niveau de heren van Volley2B fataal. Met de setstanden 26-24; 25-22; 25-23 en 20-25 werd met 3-1 verloren en blijkt het team onvoldoende in staat de wedstrijd te controleren om nu al naar de top van de promotieklasse door te stoten. In de opening van de eerste set ontstond direct een wedstrijd waarin zeer goede acties werden afgewisseld met foutjes door misverstanden bij Volley2B. Het scorebord liet een gelijk opgaande strijd zien en in het veld leek het alsof de mannen uit Lansingerland niet durfden door te slaan. Een nipt verlies gaf een nieuwe kans voor de tweede set. Deze set startte Volley2B met een sterke serve en blokkering en kwam het op 0-3, waarna ook Krimpen met de serve direct druk op de pass bij Volley2B legde. In vier servicebeurten voor beide kanten werd het 16-7. Pas na een wissel vond Volley2B de overtuiging terug en herstelde het. Dit resulteerde in meer vat op de pass en beduidend meer servicedruk. Via 16-12 kwam Volley2B terug naar 21-20. De overtuiging miste om het vervolgens af te maken, 25-22. In set 3 was er een gelijk opgaande strijd. Volley2B had iedere keer een kleine voorsprong tot Krimpen bij 20- 20 langszij kwam. Er werd voor iedere bal gestreden, maar het werd alsnog 3- 0. Bij het huidige volleybal betekent dit dat de eerste vier punten voor Krimpen zijn, echter werd er nog een vierde set gespeeld voor een extra punt. Krimpen was al tevreden met de overwinning en Volley2B likte de wonden. Met een moeizame vierde set werd door de ploeg uit Lansingerland nog wel een punt binnen gehaald via 20-25. Erg overtuigend was het niet.
Volley2B staat na dit verlies nog wel op de zesde plaats en zal in de komende weken verder moeten werken aan het herstel. Komend weekend spelen de mannen tegen hekkensluiter Sliedrecht, om 18.00 uur in sporthal de Zijde te Bergschenhoek.

Atletiek

Gratis deelname Klaverbladloop met startbewijs NY Marathon
Zoetermeer/Lansingerloop - De New York City Marathon is afgelopen week om begrijpelijke redenen afgelast. De goed voorbereide lopers en loopsters zoeken nu op korte termijn een alternatief. Een van de mogelijkheden is de Klaverbladloop die komend weekend georganiseerd wordt door ARV Ilion in Zoetermeer. De organisatie heeft besloten om de eigenaren van een startbewijs van de NY Marathon gratis deelname aan te bieden op vertoon van het startbewijs bij de inschrijftafel. De Klaverbladloop vindt plaats op zondag 11 november. De start van de afstanden 5, 10 en 15 km is om 11.30 uur bij ARV Ilion in het Van Tuyll sportpark. Inschrijven is mogelijk tot een halfuur voor de start.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland/Den Haag - Zondagmorgen 4 november bleek een goede ochtend te zijn voor de schaatsers van Lansingerland. De uitslagen junioren C3, 4 en 5: Jasper Kettenis 100m: 12.28 (PR), 300 meter: 29.65 (PR), 500 meter: 46.18 (PR); Gerben Vos100m: 13.86, 300 meter: 34.35 (PR), 500 meter: 53.98 (PR); Wouter Bruinsma 100m: 12.94, 300 meter: 30.29 (PR), 500 meter: 48.24 (PR); Erik van Schijndel 100m: 12.23 (PR), 300 meter: 30.04 (PR), 500 meter: 47.21; Laura Ammerlaan100m: 14.45 (PR), 300 meter: 34.96 (PR), 500 meter: 55.69 (PR); Mirthe van der Beek 100m: 14.21, 300 meter: 34.96 (PR), 500 meter: 54.17 (PR); Marjolein van der Geest100m: 14.30, 300 meter: 34.03 (PR), 500 meter: 52.55; Tatum Bross 100m: 13.86, 300 meter: 33.51 (PR), 500 meter: 56.25; Caithlin Tschi 100m: 13.34, 300 meter: 35.83, 32.10 (PR), 500 meter: 50.79; Demi Ammerlaan 100m: 13.09, 300 meter: 31.47 (PR), 500 meter: 49.80; en Esther Droogers 100m: 12.61, 300 meter: 30.32 (PR), 500 meter: 48.49.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP - Onder Ons: 6-2
Berkel en Rodenrijs - Zondag 4 november speelde team 1 van Garage Wilgenlaan/PIP de thuiswedstrijd tegen het één punt lager geklasseerd staande Onder Ons 3 uit Den Haag. Peter den Boer en Jan Noorlander beten het spits af in de herendubbel. Na in de eerste set te zijn overspeeld, knokten zij zich knap terug in de tweede set. De gelijkgaande derde set (en daarmee de partij) werd ook knap gewonnen. Sandra Kerkvliet en Anita van den Bulk speelden een dominante dubbel die ze gemakkelijk wonnen. Peter speelde de eerste single en deed dat uitstekend. Met dwingend spel liet hij zijn tegenstander geen enkele kans. Anita had een hele zware dobber aan haar tegenstandster. Na twee gelijkgaande sets stond het 1-1 en de derde set was beslissend. Daarin kwam Anita net te kort. Jan had een sterke tegenstander tegenover zich die voor elk punt tot het uiterste ging. Jan won de eerste set knap, maar verloor de tweede set met 22-20. Een hele spannende gelijkgaande derde set werd uiteindelijk met 21-16 door jan gewonnen. Sandra begon onwennig aan haar single, maar kwam na een halve set in haar ritme. Met veel diepe shuttles, afgewisseld door knappe dropshots wist ze haar tegenstandster uit haar comfort zone te spelen en won knap in twee sets. Een 5-1 tussenstand was het gevolg. Peter en Sandra knokten in hun mix voor wat ze waard waren. In een partij die door beide partijen gewonnen kon worden trok PIP aan het kortste eind. Sandra en Jan tenslotte wonnen zeer overtuigend hun mix in straight sets. Een 6-2 eindresultaat betekent dat PIP weer naar boven kan kijken in de eerste klasse. Zondag 18 november wacht de uitwedstrijd tegen Boomgaardshoek 1.

Schoonspringen

Medailles voor schoonspringers
Lansingerland/Zoetermeer - Zaterdag 3 november vond er in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de tweede van de vie KNZB breedtesportcompetitie Schoonspringen plaats. Aan deze landelijke KNZB breedtesportcompetitie deden zes schoonspringers uit Berkel en Rodenrijs mee die uitkwamen voor WVZ Zoetermeer en PSV Eindhoven. In de D-categorie (10 en 11 jaar) behaalde Marjet Praasterink het zilver, Tom Selier werde 11e. In het individueel klassement staat Marjet Praasterink tweede en Tom Selier elfde. In de categorie E (9 jaar en jonger) werd Guurtje Praasterink uitkomend voor PSV 1ste, Rosanna Selier 3e , Evert Praasterink 21ste en Joran v.d. Linden 23ste . Voor Evert en Joran die sinds kort lid zijn is het een heel goed resultaat. In het individueel klassement staat Guurtje Praasterink op de 1ste plaats, Rosanna op een 6de plaats, Evert op een 20ste plaats en Joran op de 21ste plaats. De derde Breedtesport wedstrijd op 19 januari 2013 in Amsterdam wordt het reuze spannend voor hun allemaal om zo hoog mogelijk in het individuele klassement te eindigen.

Hockey

Gouda–HBR Heren 1: 2-5
Gouda/Berkel en Rodenrijs - HBR startte flitsend en had reeds binnen vijf minuten twee strafcorners te pakken. Helaas liep de strafcorner zondag totaal niet. Toch kwam HBR in de 10e minuut verdiend op voorsprong door een mooie backhand van Nick Bijwaard. HBR bleef grotendeels het spel dicteren, maar had toch ook bij twee strafcorners van Gouda doelman Florian van Steenhoven nodig om erger te voorkomen. Vijf minuten voor rust viel de bevrijdende tweede treffer via een mooie backhand van Martijn Luger. De tweede helft begon weer met een dominant HBR en na negen minuten scoorde Nick Bijwaard zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft kreeg Gouda een makkelijk gegeven strafbal en een HBR speler geel.
Dit leidde tot een onverdiende tegentreffer. Toen vijf minuten later de bal uit de kluts ook nog op gelukkige wijze in het Berkelse doel verdween, leek de wedstrijd te kantelen. HBR bleef echter rustig en een minuut later was de marge al weer twee door een vrijgespeelde Thijs van der Walle. Nog een minuut later ging de wedstrijd op slot door een daverend schot van Martijn Luger. In het restant van de wedstrijd geloofde Gouda er niet meer in en hadden er nog wel drie treffers kunnen vallen, maar een uitstekende Goudse doelman wist dat te voorkomen.
Komende zondag spelen zowel de Dames als de Heren huis tegen Rijswijk.

Nieuw initiatief voor medisch centrum in Bleiswijk

Bleiswijk - Medio 2013 wordt in de dorpskern Bleiswijk een initiatief gerealiseerd om op een centraal punt in het dorp de eerstelijnszorgvoorziening te bundelen. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 november wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Amnesty International
Bleiswijk - Op vrijdag 9 november zullen leden van Amnesty 3B-hoek vanaf 18.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek te Bleiswijk. Door middel van petitielijsten worden handtekeningen gevraagd voor de actie "Egypte: herstel de rechtstaat!" Het staatsgeweld, door leger en veiligheidstroepen, is in Egypte nog niet ten einde. (meer)

Regio

Hoorproblemen
Zoetermeer/Lansingerland - De Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden NVVS houdt op dinsdag 13 november van 11.00 tot 13.00 uur inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2 in Zoetermeer. Toegang gratis. (meer)

Stadsregio investeert in 2013 extra in Lansingerland

Lansingerland - De Stadsregio Rotterdam gaat in 2013 ruim 20 miljoen euro investeren in verschillende projecten in de regio op het gebied van recreatie en groen, bedrijventerreinen en stedelijke revitalisering. (meer)

PvdA Lansingerland bereidt weer Leergang voor

Lansingerland - Hoe werkt het lokaal bestuur? Dat is wat mensen die geïnteresseerd zijn in de gemeentepolitiek kunnen leren in een leergang van de Partij van de Arbeid in Lansingerland. (meer)

Begroting 2013-2016 omvat veel onzekerheden

Lansingerland - Het politieke debat met betrekking tot de Programmabegroting 2013-2016 van de gemeente Lansingerland vond op 30 oktober jl. plaats in de gecombineerde commissievergadering. De val van het kabinet Rutte, de onzekere economische vooruitzichten, een Europese schuldencrisis, een kwetsbare financiële stabiliteit en verslechtering van het investeringsklimaat hebben geen goed gedaan aan het opstellen van de begroting 2013-2016. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Jongen (15) aangehouden voor woningoverval Bergschenhoek

politie

Bergschenhoek - Op zondag 4 november heeft de politie een 15-jarige jongen uit Bergschenhoek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een van de drie mannen te zijn die op 28 oktober een echtpaar in hun woning aan de Wildersekade in Bergschenhoek overvielen. (meer)

Waarschuwing voor oplichting

Lansingerland – Ook afgelopen week werden inwoners van Lansingerland thuis gebeld door een gebrekkig Engels sprekende man met de mededeling, dat er schadelijke software op hun computer zou staan. Hij bood aan dit via de telefoon op te lossen. Door een programma op de computer te downloaden zou ‘het probleem’ verholpen worden. Dit is echter niet waar. Al eerder kwam dit in het nieuws, onder andere in Bleiswijk en andere delen van ons land.
Het gaat om het nr. 001425905307.

Internetoplichting

Regio - De politie in Bureau Leidschendam-Voorburg hield zaterdag 27 oktober een 21-jarige Voorburger aan die ervan wordt verdacht via internet mensen te hebben opgelicht.
Begin dit jaar startte de politie het onderzoek nadat vanuit het hele land aangiftes waren binnengekomen van internetoplichting. Ook via de internetsites www.mijnpolitie.nl, www.stichtingstopinternetoplichting.nl en www.opgelichtopinternet.nl kwamen meldingen binnen van oplichting door de verdachte. De man adverteerde op internet, maar verzuimde vervolgens de betaalde goederen ook daadwerkelijk te leveren aan zijn 'klanten'.
Het onderzoek richtte zich op onder meer de aliassen, IP-adressen en e- mailadressen die de man gebruikte. In het onderzoek is de informatie die werd aangeleverd door de genoemde internetsites van doorslaggevend belang geweest. Het onderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de verdachte. Een officier van Justitie verleende daarop toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden.
Hij bekende tijdens het politieverhoor de oplichtingen en verklaarde dat hij uit geldnood had gehandeld. In ieder geval 14 zaken zijn daarmee opgelost, de man wordt echter ook verdacht van nog een aantal recente gevallen van oplichting. De verdachte is op dinsdag 30 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaalde dat de man onder voorwaarden in vrijheid de verdere afhandeling van de zaak mag afwachten.

Opnieuw autokraak

Berkel en Rodenrijs - Donderdagochtend 1 november werd precies een maand na de vorige inbraak wederom ingebroken in de Audi van een bewoner van de Klapwijkse Zoom. De vorige keer werd zelfs het stuur van de auto weggenomen. De eigenaar van de auto heeft na die inbraak een alarm in de wagen laten installeren. Dit heeft de dieven afgeschrikt en bleef de schade beperkt tot een gebroken zijruit. Een getuige heeft twee inbrekers zien wegrennen en direct de politie gewaarschuwd. Die waren snel ter plaatse en hebben een zoektocht ingesteld. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 – 8844 of M 0800 – 7000.

Auto tegen boom

Bleiswijk - Vrijdagavond 2 november is in Bleiswijk een vrouw gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een boom botste. Het ongeval gebeurde aan de Jan van der Heydenstraat, niet ver van de brandweerkazerne.
Ambulancemedewerkers vanuit Haaglanden moesten de bestuurster in haar auto stabiliseren, waarna ze op een wervelplank de auto verliet.
Met nog onbekende verwondingen is het slachtoffer met spoed naar het Sint Franciscus Gasthuis overgebracht. De melding van een aanvankelijke beknelling bleek niet het geval, de brandweer kwam wel ter plaatse. De politie onderzoekt de toedracht van dit eenzijdig ongeval.

Brievenbus opgeblazen

Bergschenhoek – Vrijdag 2 november werd om 22.30 uur op het Veld en Beemd een brievenbus opgeblazen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of M 0800 – 7000. De restjes post zijn overgedragen aan PostNL.

Auto raadslid Neeleman bekrast

Bergschenhoek – Tijdens de raadsvergadering op 1 november is de auto van raadslid Neeleman bekrast. De gehele omtrek van de auto, de deuren, alle spatborden, de motorkap en het kofferdeksel, raakten beschadigd. De schade bedraagt volgens Eddy Neeleman zo’n 2500 euro. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut