Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbal

Uitbreiding damesafdeling CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs - De damesafdeling van CVV Berkel is opzoek naar nieuwe leden. Men wil graag de damesafdeling uitbreiden en doorgroeien en daarom zoekt men nieuwe meiden die het leuk vinden om te komen voetballen. Wat heeft CVV Berkel te bieden als men daar komt voetballen? Een sportieve uitdaging en daarbij is gezelligheid gegarandeerd. Daarnaast krijgt men twee keer per week training en op zaterdag een wedstrijd. Buiten de trainingen en wedstrijden worden er ook verschillende teamuitjes georganiseerd. Zo wordt er jaarlijks een damesweekend georganiseerd en gaat men met kerst met z'n allen heerlijk dineren. “Lijkt het je leuk om het team te komen versterken en ben je 17 jaar of ouder, kom dan een keer vrijblijvend meetrainen op een maandag vanaf 20.15 uur op Het Hoge Land om kennis te maken met alle dames en het voetbal.” Meer info op de site www.berkeldames1.nl of dames@cvvberkel.nl .


FC ‘s-Gravenzande–BVCB: 1-2
Bergschenhoek - BVCB startte, zeker in vergelijking met het duel tegen Deltasport, in een offensief getinte opstelling. Eytan Scheimann vanaf links en Robin Monsma op rechts moesten de nodige ondersteuning bieden aan de centrale spits Soufian Tanouti, die het vorige week nog moederziel alleen moest zien te redden in de BVCB- aanval. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde BVCB met veel druk op de tegenstander en wat misschien nog wel belangrijker was, men kon dit bijna de gehele wedstrijd volhouden.
Nog net binnen het eerste kwartier wist BVCB er al een keer goed doorheen te komen. Een mooie aanval via Huub van Heijningen, Scheimann en Robin Monsma eindigde met een schot van laatstgenoemde, dat weinig problemen opleverde voor keeper Keke Stam. Op slag van rust kwam BVCB op een verdiende voorsprong. Van Heijningen profiteerde op links van het wegglijden van Bijl en mocht opkomen tot aan de rand van het strafschopgebied waar hij de bal feilloos opzij legde voor de meegelopen Monsma, die op zijn beurt koeltjes wist af te ronden, 0-1.
Na de rust was Robin Monsma op driekwart van de wedstrijd nog het dichtst bij een tweede doelpunt van Hoekse makelij. De buitenspeler, die deze wedstrijd eindelijk weer eens iets van zijn veelzijdige creativiteit liet zien, werd goed weggestuurd door Abelhak Ouled Said, maar werd tot twee keer toe gestuit door keeper Stam. Niet veel later leek BVCB het duel definitief naar zich toe te trekken. Foutief inspelen (voor de zoveelste maal) aan de kant van FC ’s-Gravenzande gaf Leonardo de gelegenheid om slim in te passen op de net ingevallen Dennis Boon, die netjes aflegde op Eytan Scheimann, die geen problemen ondervond om feilloos de 0–2 aan te laten tekenen. Het enige wat je de equipe van Vurens nog zou kunnen verwijten, is dat ze te vroeg dachten de buit binnen te hebben. Aan de rechterkant van de BVCB-defensie werd invaller Rahidi Gilkes weggestuurd en mocht de bal laag voorgeven op Mehmet GŁngŲr, 1-2.


Soccer Boys-Oudewater: 2-0
Bleiswijk - Eťn van de laagvliegers uit de competitie bezocht zaterdag het Sportpark Merenveld, alwaar op kunstgras werd gespeeld in plaats van op het gebruikelijke hoofdveld. De scheidsrechter oordeelde dat de lijnen niet goed zichtbaar waren door het gestrooide zand. ?Op het kunstgrasveld voelde Soccer Boys zich als een vis in het water en was het de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Via Martijn Helmendach, die een vrije trap van Aziz Benchamach met de kruin verlengde, kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong na dertig minuten. Benchamach raakte vlak voor rust de paal nog, maar na rust liep Soccer Boys alsnog uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Sander van de Ruijtenbeek kwam voor de doelman te staan en legde de bal breed waardoor Wilmar Zeelenberg gemakkelijk de beslissende goal kon binnenschuiven. De thuisploeg zette nog wel aan, maar de score werd niet verder uitgebouwd in het restant van de wedstrijd.??

Atletiek

Ferdi Vonk op het podium
Berkel en Rodenrijs - Na het de afgelopen weken wat rustiger aan te hebben gedaan in de verschillende 10 km wedstrijden, met een 5e plaats bij de Schollebosloop in Capelle aan den IJssel en overall een 17e plaats bij de Bergseplasloop in Rotterdam, stond Ferdi vonk aan de start bij de 15 km WAKZ loop in Leiden. Ferdi eindigde op de 2e plaats in een tijd van 57.25.

5e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Op zondag 21 oktober kwamen de hardlopers aan de start bij de 5e Aart van Hovenloop 2012. Bij de pupillen werd Finn Lexmond op de 1000 meter de winnaar met een tijd van 3.55. Junior Sam Brinkers verbeterde op de 3000 meter zijn persoonlijk record en werd eerste 12.29. Tess Grootscholten werd 2e met een nieuw pr 12.57. Bij de senioren kwam Pauline Donkelaar als de snelste dame over de eindstreep. Ze liep de 5000 meter in 20.42. De tweede plaats ging naar Ingrid Baggerman 24.02 en Anita Kreukniet legde beslag op de derde positie 25.41. Mariska Huizinga liep ondanks een felle wind tegen op de Rottedijk een pr 25.56. Paul van de Berg won de 5km bij de heren in 18.59. Matthijs van der Beek werd 2e in 19.08 en als de nummer drie kwam Raymond Zwarteveld over de finish 19.27. Persoonlijke records waren er voor Maarten van de Berg 20.21 en Erik-Jan Beuzenberg 23.10.

Resultaten Kieviten
Bleiswijk - Jacco Glerum en Kees Voogt liepen beiden een marathon. Jacco liep de Zeeuwse Kust Marathon, veelal door de duinen en over het strand, in een tijd van 4 uur 34 minuten en 24 seconden. Kees liep de Lage Landen Marathon in Eindhoven 3.14.48.
Drie leden verschenen in Amsterdam op de halve marathon aan de start.
Ellemieke Zaal leverde een uitstekende prestatie en verbeterde haar p.r.
met maar liefst 3 minuten en 8 seconden. Ze finishte in 1.47.18. Richard Lelieveld en Pieter Neeteson zagen bij de finish de tijdklok staan op respectievelijk 1.26.04 en 1.32.17.
Greet van Rijn en haar dochter Eveline liepen in het Engelse Harwich de Discovery Run. Greet liep de 10 km in 53.25 en Eveline de 5 km in 27.56.
Slechts een gering aantal leden van De Kieviten nam deel aan De Bergse Plas Loop in Hillegersberg. De jeugdleden Tess Grootscholten en Saskia van den Meiracker liepen een mooie tijd op de 5 kilometer; 24.12 en 24.19. Maurice de Bruijn, trainer bij de jeugdafdeling, finishte in 21.08. Veteraan Rob Meeuwissen ging na 30 minuten onder het finishdoek door. Op de afstand van 10 kilometer finishte Hanneke Vliet Vlieland in 48.14 en Huib La Chapelle in 51.23.
In Monster stond afgelopen zaterdag de eerste uit een serie van vijf halve marathons op het programma. Namens de Kieviten kwamen er drie leden in actie. Van de 21 kilometer gaan er 10 over het strand richting Hoek van Holland en het restant van de kilometers gaat voornamelijk door de duinen.
Willem van der Kooij finishte in 1.39.10, Hanneke Vliet Vlieland in 1.54.23 en Anita Kreukniet kwam onder het finishdoek door na 2 uur 17 minuten en 17 seconden.
Zondag 28 oktober kwam de in Brabant opgegroeide Waldo Karbaat aan de start op de halve marathon in Etten Leur. Met een zeer tevreden gevoel kon hij na de wedstrijd terug rijden naar Bergschenhoek. Met zijn tijd van 1.20.38 eindigde Waldo als 5e bij de heren 35+ en had hij zijn persoonlijke record verbeterd.

Crossen van start
Bleiswijk - De herfstbladeren vallen van de bomen en dus is het in de atletiekwereld weer de tijd van het crossen. Bart Roefs en Willem van der Kooij liepen in de Vlaardingen een afstand van 7 kilometer tijdens de Running Point Cross. Op een loodzwaar, zelfs gevaarlijk glad parcours konden ze als eindtijd noteren: 29.48 en 32.22.

Wielrennen

Tim van der Poel tweede
Rotterdam - Tijdens de Zesdaagse van Amsterdam werd er een mini driedaagse voor nieuwelingen georganiseerd. Tim van der Poel van wielervereniging RWC Ahoy werd met zijn koppelgenoot Jelle van Nieuwpoort tweede in de einduitslag. Tim reed sterk op de individuele nummers; op het onderdeel 200 meter met vliegende start reed van der Poel met 11.68 sec de tweede beste tijd ooit die is gereden door een nieuweling. Een goede start van het baanseizoen voor de 15-jarige renner.

Volleybal

Volley2B-Volley Zuid: 3-2
Lansingerland - Tegen het tweede team van Volley Zuid uit Rotterdam hebben de heren van Volley2B de vijfde wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen.
Afgelopen zaterdag startte coach Rutten met een door vakantie gehavende selectie en daar kwam nog bij dat Wouter van Dijk door fileproblemen pas net na de start van de wedstrijd kon aansluiten. De eerste set werd een spannende, gelijk opgaande strijd. Na een time-out op 18-20 werd door Volley2B de voorsprong overgenomen met 21-20, onder meer door een sterke blokkering van Laurens van Horssen. Direct ontstond een fase met goed volleybal waarin aan beide zijden sterke services en blokkeringen werden afgewisseld met onhoudbare smashes die de service weer terug haalden.
Uiteindelijk won Volley2B de eerste set met 30-28. In set 2 startte Volley2B sterk en kwam met 5-0 voor. In korte tijd zette Volley Zuid de zaak weer recht en nam een kleine voorsprong. Hierna ontstond een strijd waarbij beide partijen iedere keer de service verloren. Bij 21-23 kwam Volley2B terug met spelverdeler Joni Rutten aan serve en een sterke blokkering tot 24-23. Direct nam Volley Zuid het initiatief weer over en scoorde aan serve tweemaal, 1-1 via 24-26. In de derde set nam Volley Zuid een voorsprong van 6-11. De mannen uit Lansingerland kwamen wel terug in de wedstrijd, maar verloren de set duidelijk met 20-25. De 1-2 achterstand inspireerde Volley2B om weer vol de strijd aan te gaan. In een andere startopstelling kwam Volley2B in het begin nog wel achter met 3-8, maar met vooral de sterke serve van Stijn Meijer en Joni Rutten en de aanvalskracht van Jorn van Dierendonck trokken zij het initiatief naar Lansingerland zijde. Via 25-23 kwam de stand weer op 2-2. In de beslissende vijfde set begon Volley2B slecht, maar door de hoofdaanvaller van Galen van Volley Zuid steeds beter af te stoppen met het blok kwam Volley2B bij 12-12 weer gelijk. Libero Vladimir Thumann pakte in deze fase een aantal zeer lastige ballen in de verdediging en hield het team van Volley2B op de been. Hierna was het verzet van de Rotterdammers gebroken en met 15-13 werd de eindstand gebracht op 3-2. Volley2B klimt hiermee naar de zesde plaats. Komend weekend spelen de mannen tegen nummer 4 Krimpen.

Tennis

Pauls Partners Openjeugdtoernooi
Berkel en Rodenrijs - Van 20 t/m 26 oktober werd bij ATV Berkenrode het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 gespeeld. Het was weer een mooie week, met mooie partijen, gezelligheid, sportiviteit, perfect weer en leuke deelnemers. De organisatie van het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 kijkt terug op een zeer geslaagde week waarbij er voor de deelnemers elke dag wat lekkers te eten of te drinken was. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werden er nog vele prijzen vergeven bij de loterij, waarbij geen enkel kind met lege handen naar huis ging (ook broertjes en zusjes konden hier gratis aan meedoen). Ook was er een mooi racket te winnen door te raden hoeveel ballen er in het ballennet zaten. Deze prijs werd gewonnen door Duncan Strik (TV Pijnacker). Volgend jaar is het jeugdtoernooi in de herfstvakantie bij LTC Triomf, maar in 2014 zal ATV Berkenrode zeker weer een mooi toernooi neerzetten.

Schaatsen

Uitslagen pupillen
Lansingerland – De pupillen van Schaatsvereniging Lansignerland reden zondag 28 oktober de 300 meter wedstrijd. Een aantal van hen reed voor de eerste keer een wedstrijd, dus altijd een spannend moment. De uitslagen: Melissa Kreft 38,47 (PR); Nena Vollering 40,36 (PR); Bodine Vollering 42,30 (PR); Krista Geluk 43,24; Ilse Fransen 41,26 (PR); junioren C6: Annemaj Scholte 39,92 (PR).

Opbrengst Alpe d’HuZes

Lansingerland - Het fietsspektakel Alpe d’Huzes heeft dit jaar ruim 32 miljoen euro opgebracht; een record. Het geld is bestemd voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar haalde Alpe d’HuZes twintig miljoen euro op. De deelnemers beklommen de Alpe d’Huez in de Franse Alpen maximaal zes keer. Het geld werd bijeengebracht door ruim 8000 deelnemers en hun sponsoren. Het was de zevende keer dat het evenement plaatsvond.

Volleybal

Volley2B-RVC Libanon: 3-2 (da)
Lansingerland - De drie nieuwkomers uit het eerste damesteam van Volley2B speelden tegen oud-teamgenoten en het team was dus gebrand om te winnen. De eerste en de tweede set straalde dit er vanaf. Door een goede servicedruk en agressie in de aanval en de verdediging kwam de tegenstander er nauwelijks aan te pas. Helaas kon deze lijn niet doorgezet worden en verloor Volley2B de derde en vierde set. Door de vijfde set te openen met een goede serviceserie en weer fel te spelen pakte Volley2B de laatste set en daarmee de wedstrijd.

DVO- Volley2B: 0-4
Lansingerland - Na een moeizame seizoenstart heeft het mannenteam van Volley2B het verlies van de vorige twee wedstrijden recht gezet. In de uitwedstrijd tegen DVO liet Volley2B zien dat het zeker bij de topteams in de promotieklasse gaat horen. De eerste set namen de mannen uit Lansingerland direct een voorsprong. Aan het eind kwam DVO weer voor met 22- 20 tot Volley2B de eindsprint inzette en de set met 23-25 won. In set 2 domineerde Volley2B en vooral de serve ging steeds beter draaien. Ondermeer een serie van Arjan van Vijfvinkel zorgde voor een 13-25 setwinst. Met veel servicedruk en een sterke blokkering haalde Volley2B ook set 3 en 4 binnen met 18-25.
Komend weekend spelen de mannen een driekamp thuis in De Zijde voor de beker. Tegenstanders zijn Atak (3de divisie) en Move4U (1ste klasse). De driekamp start om 15.30 uur.Motorsport

Team Voorwinden
Berkel en Rodenijs - Maik Voorwinden en Jaimie van Sikkelerus van Team Voorwinden zijn samen met Devon Vermeulen op een mooie vijfde plaats geŽindigd tijdens de zevende Supermoto of Nations in het Portugese Portimao. Maik slaagde erin om in de zwaar bevochten manches als tiende en elfde over de finish te komen terwijl Jaimie als jongste deelnemer zeer goed zijn mannetje stond en beslag legde op een twintigste en een zestiende plaats. Samen met de twee zevende plaatsen van Devon Vermeulen verraste Team Nederland zo vriend en vijand door de vijfde plaats algemeen in de wacht te slepen.

Atletiek

Derde plek voor Moerland
Lansingerland - Cees Moerland, lid van atletiekvereniging Tenaco te Rotterdam, stond voor het eerst van zijn leven op het podium in een hardloopwedstrijd. In de klasse M65 werd hij zaterdag derde in een wedstrijd over 16,1 km (10 Engelse mijlen) georganiseerd door atletiekvereniging Passaat in Papendrecht.

Voetbal

BVCB – Geinoord: 3–2
Bergschenhoek - Na twee zware thuisnederlagen was de missie voor BVCB duidelijk: in de eerstvolgende thuiswedstrijd moest er gewonnen worden.
Tegenstander van de wedstrijd afgelopen zaterdag, was Geinoord. In principe de ideale tegenstander om de missie tegen te volbrengen. Met een wedstrijd en drie punten meer, mocht sowieso van deze tegenstander niet verloren worden. BVCB slaagde in de gestelde opdracht door de wedstrijd met 3–2 naar zich toe te trekken.

Maense-Soccer Boys: 1-2
Bleiswijk – In de wedstrjd tegen Soccer Boys kwam Maense na een klein kwartier spelen uit het niets op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd slecht ingeschat door Erik van der Kaden, die de bal panklaar voor de voeten van de spits kopte. Deze maakte oog in oog met Steven van Aalst de bal goed af en schoot zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Tot aan de rust speelden beide ploegen vooral de strijd op het middenveld, omdat zowel Maense als Soccer Boys voorin onmachtig waren. De tweede helft leek weinig verschillend van de eerste. Aan beide kanten wel wat uitbraken over de vleugels, maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Met aanjager Aziz BenChamach (na rust ingevallen) binnen de ploeg leek Soccer Boys vanaf de 70e minuut wat op te krabbelen en kwam het steeds vaker voor het doel bij Maense. Trainer Dijksterhuis bracht met Samir Amghar en Wouter Hagen twee verse ervaren krachten in de ploeg voor het laatste kwartier en zijn wissel zou niet onopgemerkt blijven. In de 83e minuut was het Rick Ammerlaan die met een mooie steekbal Sander v.d.
Ruijtenbeek aan het werk zette. Vanaf de achterlijn trok hij de bal terug, die vervolgens via de handen van de doelman voor de voeten van Tom Dedel terecht kwam. Voor Tom uiteraard een koud kunstje om de bal het beslissende zetje over de doellijn te geven en de Bleiswijkers zo op gelijke hoogte te brengen. In het hierop volgende slotoffensief van Soccer Boys roken de oranjehemden dat er meer te halen was dan ťťn punt. Rick Ammerlaan kwam volkomen vrij voor de keeper na een lange pass van achteruit, maar zijn lob leek meer op een verdedigende actie dan op een schot op doel. Even later was het wel raak. Een lange bal van Sebastiaan van Beek werd sterk doorgekopt door Tom Dedel, waarna Wouter Hagen de doelman over zijn bekeken volley heen zag duiken.

Hockey

HBR-Warande: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Warande begon scherp en creŽerde reeds in de eerste minuten een grote kans, die door doelman Florian van Steenhoven onschadelijk werd gemaakt. HBR oogde mat en Warande mocht in het eerste kwartier naar hartenlust aanvallen, zonder daarbij overigens gevaarlijk te worden. Na dat kwartier was HBR de beter spelende ploeg, maar wist de nodige kansen niet te benutten. Warande kwam acht minuten na rust op een 0- 1 voorsprong. Een minuut later een gele kaart voor een Berkel speler, maar met 10 tegen 11 domineerde HBR de wedstrijd en creŽerde vier strafcorners op rij. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant uit een counter in de 28e minuut. HBR bleef wanhopig zoeken naar doelpunten, maar dat lukte pas twee minuten voor tijd en dat was te laat.

Volleybal

Heren Volley2B-Fusion 2: 0-4
Lansingerland - Zaterdag 6 oktober speelde het 1ste herenteam van Volley2B de derde competitiewedstrijd tegen Fusion 2. Het team uit Rotterdam- Alexander won met 4-0. De wedstrijd had wat extra lading omdat oud Volley2B speler Robin Wessels er speelt en een belangrijke schakel is voor Fusion 2.
In de eerste set was het spel wat nerveus aan beide kanten met aanvallend meer fouten. Door met wat plaatsballen de verdediging van Volley2B onder druk te zetten sleepte Fusion de eerste set binnen met 20-25. In de tweede set werd aan beide kanten meer druk gezet met de serve en bleef de pass goed overeind. Volley2B maakte wat fouten in de aanval, wisselde en kwam weer terug in de wedstrijd. Op het beslissende moment scoorde Fusion echter weer met een plaatsbal die de verdediging van Volley2B niet kon keren. Met 23-25 werd 0-2 op het scorebord gezet. In set 3 lukte het Volley2B niet om te overtuigen. Het weinig gevarieerde aanvalsspel werd goed gelezen door Fusion wat met 15-25 de score verder naar zich toe trok. In de vierde set wist Volley2B wat meer tegenstand te bieden en werd er ook met wat meer beleving gespeeld. Dat Fusion op dit moment nog een maatje te groot is voor Volley2B bewezen zij door ook deze set te winnen, 22-25. Een 0-4 nederlaag was bitter en de realiteit voor de mannen van Volley2B. Volgende week uit tegen DVO zal het team moeten laten zien dat het promotieklasse waardig is.

Motorsport

Dubbelslag Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Beide Team Voorwinden rijders hebben de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad op hun naam weten te schrijven. Jaimie van Sikkelerus was oppermachtig in de Euro- Nationalen klasse en wist vanaf Pole Position beide manches met zo’n 30 seconden voorsprong te winnen. Maik Voorwinden ging in de eerste manche van de Inter klasse in leidende positie even in de fout maar kwam sterk terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reed hij van start tot finish aan de leiding en won zo ook het dagklassement. De volgende wedstrijd die op het programma staat is de Supermoto of Nations in het Portugese Portimao. Maik en Jaimie zijn geselecteerd door de KNMV om samen met Devon Vermeulen ons land te vertegenwoordigen in het Wereld Kampioenschap voor landenteams.

Wielrennen

Kampioenschap van Nederland ploegentijdrijden
Lansingerland - In het natuurgebied van Zoutkampen werd het kampioenschap van Nederland ploegentijdrit verreden over een afstand van 35 km. Voor de wedstrijd werd het parcours verkend. De ploeg van De Pedaalridders was geselecteerd door een tijdritspecialist. Aan het vertrek stonden Jan Willem van Schip, Thom Martens, Klaar Feenstra en Jeroen Smits en als eerste reserve Peel van de Wal. De onderlinge sfeer was goed en de clubgeest zat er in.
Op de wedstrijddag werd het materiaal voor de laatste keer gecontroleerd, waarbij extra aandacht werd besteed aan de dichte wielen. Bij de start kwam de regen met bakken uit de hemel met daarbij enorm veel wind die vrij spel had. De samenwerking binnen de ploeg was bijzonder goed. Er werd gereden met een gemiddelde snelheid van 43,09 km per uur. De ploeg van De Pedaalridders eindigde op een veertiende plaats.

Hockey

De IJssel-HBR: 1-3
Berkel en Rodenrijs - HBR begon zeer overtuigend en kreeg in de eerste zeven minuten reeds drie strafcorners, waarvan de derde fraai werd binnengesleept door Stefan van der Ree. De Nieuwerkerkers waren technisch niet bij machte het hoge speltempo van HBR te volgen en na dertien minuten slalomde Martin van der Ree door de defensie van De IJssel en legde de bal panklaar voor Marcel Blok, die niet aarzelde. Het spel speelde zich volledig af op de helft van de tegenstander, maar toch duurde het tot de dertigste minuut alvorens Martijn Luger vanaf de rand van de cirkel de derde treffer liet noteren.
In de vierde minuut na rust incasseerde HBR een gele kaart wegens praten en slaagde De IJssel erin om een strafcorner te versieren. In een flipperkast scenario bleek dit ook nog een niet verdiend doelpunt op te leveren. HBR nam het heft weer in handen, maar de vele strafcorners leidden niet tot scores. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te kunnen kantelen doordat twee Berkelaren tegelijkertijd voor vijf minuten het veld moesten verlaten.
De IJssel probeerde nu volop druk te zetten, maar ook met 11 tegen 9 bleek het technisch onmachtig om kansen te creŽren en de HBR verdediging bleef rustig uit verdedigen en brak af en toe nog gevaarlijk uit.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Delta Sport – BVCB
Perkouw – Berkel
Soccer Boys – CVC Reeuwijk
14.30 uur
Berkel (VR) – Rhoon
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Voorschoten ‘97

Voetbal

BVCB–Rijnvogels: 0–6
Bergschenhoek – Het duel van BVCB tegen de Katwijkers opende van beide kanten met open voetbal. De eerste doelpoging was van Piet van Offeren, maar enig gevaar kwam daar niet uit voort. Door een afgekeurd doelpunt van de gasten zou BVCB gewaarschuwd moeten zijn. Voor het afgekeurde doelpunt kwam het al een aantal keer aardig weg en het was zaak de gelederen te sluiten. Ruim vijf minuten voor de rust moest BVCB capituleren. De manier waarop het doelpunt tot stand kwam, zou tekenend zijn voor de afweer van de kant van BVCB deze middag. Na een ingooi werd de bal doorgekopt tot in het doelgebied van Mark Gaerthe, waar Beyersbergen de bal in de verste hoek kon schuiven, 0-1. Na de theepauze was de eerste mogelijkheid voor Piet van Offeren, na goed doorzetten van Soufian Tanouti. Het zou meteen het laatste kansje betekenen van de kant van BVCB. Allereerst mocht Pieter van der Breggen (ex CVV Berkel) bijna de hele BVCB helft oversteken, daarbij drie spelers omspelen alsof ze er niet stonden, om te eindigen met een afgemeten schuiver die ook nog eens langs de mis tastende Gaerthe rolde, 0–2. Uit een hoekschop van Wesley van Wijk volgde het tweede doelpunt voor Beyersbergen, 0-3. Vijf minuten later was het opnieuw raak door Emiel Buntsma, 0–4. Drie minuten later mocht Kraijenoord in alle vrijheid een bal doorkoppen op de net ingevallen ex TOGBer Bas Mourits, die de 0–5 achter de moedeloze Gaerthe binnen schoot. Het is dat Rijnvogels op dat moment zijn krachten ging sparen, anders had de toch al verstierde middag voor BVCB nog desastreuzer af kunnen lopen. Er volgde echter nog ťťn doelpunt. Het slotakkoord was opnieuw voor Bas Mourits die twee minuten voor het scheiden van de markt de eindstand op 0–6 bepaalde.

Vredenburch–TOGB: 2-4
Rijswijk/Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd die de thuisclub met fysiek geweld naar zijn hand wilde zetten. Mede door een fanatieke aanhang werd het voor de Berkelaren geen prettige middag in Rijswijk. Voeg daar ook nog eens bij dat Lex van Winden met een vervelende blessure weer moest afhaken.
Toen ook TOGB tegen een achterstand aan moest kijken in het begin van de wedstrijd leek het allemaal niet rooskleurig voor de ploeg van trainer Cornť van Doorn. Echter de veerkracht van de Berkelse elf en het meer voetballend vermogen gaf deze middag uiteindelijk toch de doorslag. Frank Docter was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en Glenn van den Burg bracht TOGB hierna zelfs op een voorsprong, 1-2. Steven Treurniet bracht de marge voor de Berkelaren in het vervolg op een ruimere afstand van de thuisclub, 1-3. Het intimideren van de thuisclub begon steeds grotere vormen aan te nemen en TOGB liet zich hierdoor even van de wijs brengen waardoor Vredenburch toch voor de aansluitende treffer kon zorgen. Echter Glenn van den Burg zou zijn ploeg, die het deze wedstrijd moest stellen zonder Cris Salazar en Dean Oost (blessures) uiteindelijk aan zijn vierde doelpunt helpen. Een wedstrijd die TOGB geen kaarten zou opleveren in tegenstelling tot de thuisclub waar wel enkele spelers deze tweekamp op de bon zouden gaan. Tim van der Helm stond bij TOGB in het doel voor de drie wedstrijden geschorste doelman Mark Smith die verleden week in de wedstrijd tegen GDA na een forse overtreding vroegtijdig de kleedkamer op mocht zoeken.
Tennis

Bertens bij beste zestig in de wereld
Berkel en Rodenrijs - Tennisster Kiki Bertens debuteert in de top 60 van de wereldranglijst. Ze klom afgelopen week van plaats 63 naar 60 op de mondiale tennisladder. Bertens reikte tot de kwartfinale van het toernooi in Seoel. Arantxa Rus klom van positie 71 naar 70.

Atletiek

Ferdi Vonk - Workx stratenlopen
Berkel en Rodenrijs - In Rotterdam werd woensdag 26 september de laatste van een serie van zeven stratenlopen gehouden. Ferdi moest hier zijn derde plaats in het algemeen klassement verdedigen. Dat het geen gemakkelijke opgave was wist hij van te voren. Ferdi ging voortvarend van start en kwam de eerste ronde goed door, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat hij werd gepasseerd in het klassement. Met een 9e plaats in een tijd van 17.49 stapte hij van het parcours. De teleurstelling was achteraf groot, omdat hij na vijf achtereenvolgende stratenlopen van de derde plaats in het klassement was verdrongen, de laatste dag van het podium viel en met een vierde plaats genoegen moest nemen.

Kieviten op stap
Bleiswijk - Een aantal leden van De Kieviten kwam in actie bij diverse wedstrijden. Ingrid en Dick Baggerman liepen de marathon van Berlijn. Dick, trainer bij de Kieviten van onder andere de opstapgroep, finishte na 3 uur 43 minuten en 14 seconden. Zijn vrouw Ingrid passeerde de finish in 4.03.31.
In Utrecht werd de Singelloop georganiseerd. Er verschenen vier Kieviten aan de start bij deze 10 km loop. Bart Roefs was de snelste Kievit 38.25.
De tijden van de andere drie: Richard Lelieveld 39.07, Erik van Keeken 40.13 en Lars Gootjes 45,38. De afstand was ruim 100 meter meer dan de 10 kilometer.

Rijk Zwaan loop
Bleiswijk - In ’s-Gravenzande vond de Rijk Zwaan loop over 10EM plaats.
Jack ’t Hoen finishte in 1.03.22 en Kees Voogt volgde in 1.04.44. Hiermee eindigde Kees zowel bij deze loop als in het eindklassement voor 55+ mannen op een keurige 2e plaats.
Anita Kreukniet liep in Zoetermeer tijdens de Geuzenloop de halve marathon.
Ze finishte binnen de 2 uur: 1.58.00.
Vorige week liepen diverse leden de Dam tot Dam loop van Amsterdam naar Zaandam. Waldo Karbaat was de snelste: 1.04.16 en Ad Antonisse liep een persoonlijk record op de 10EM: 1.17.17.

Badminton

DKC-Garage Wilgenlaan/PIP: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van PIP moest het dit weekend opnemen tegen een jeugdige Haagse formatie van DKC. De spelers begonnen voortvarend met een verdiende winst in de heren dubbel. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar verloren nipt in drie sets. Peter won de eerste single vrij makkelijk, maar Anita had veel meer moeite met het snelle spel van haar tegenstandster en verloor in drie sets. Jan had een jeugdige tegenstander in de tweede heren single, maar kon met zijn ervaring de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tweede dame Sandra had ook een zeer jeugdige tegenstandster die net te sterk was. Met een 3-3 tussenstand speelden Peter en Anita de eerste mix. Deze liep niet zoals gewoonlijk en werd in twee sets verloren. Bij Jan en Sandra ging het een stuk beter, zij wonnen in twee sets. Met een 4-4 eindstand kon het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP enigzins tevreden huiswaarts keren.

Hockey

HBR-Asvion: 1-1
Berkel en Rodenrijs - HBR oogde minder scherp dan een week daarvoor, maar wist toch steeds gevaarlijk uit te komen. Na 25 minuten kwam HBR toch op voorsprong doordat Nick Bijwaard een strafcorner benutte. Asvion speelde behoorlijk fysiek, maar de goed fluitende scheidsrechters volstonden met een aantal groene kaarten. In de tweede helft kreeg HBR al snel een strafcorner, maar die werd slecht gestopt. Na 10 minuten kreeg ook Asvion een strafcorner vanwege onvoldoende afstand houden en deze verdween wel in het doel. HBR zette nu aan en creŽerde tal van kansen. Helaas waren de voorwaartsen niet scherp: vlak naast een leeg doel, tegen de paal en een magnifieke backhand van Marcel Blok schitterend gestopt door de doelman.
Dat was vijf minuten voor tijd. Indien je zelf niet scoort doet vaak de tegenstander dat en er was ditmaal een fantastische redding van doelman Florian van Steenhoven voor nodig om te zorgen, dat HBR tenminste nog ťťn punt overhield aan de wedstrijd.

Softbal

Orioles Dames verliezen handhavingswedstrijd
Bergschenhoek – Onder leiding van de nieuwe coach Saskia Ashmann onderging Dames 1 van Orioles een complete metamorfose (na moeilijk te nemen hobbels in het eerste deel van de competitie). Er werden weer wedstrijden gewonnen en dat maakte dat ook iedereen die deel van dit team uitmaakte er weer bijzonder veel zin in kreeg. Een inhaalrace is nooit makkelijk en dat werd het in dit geval ook niet; de dames hebben gestreden tot het bittere eind. Vorige week moest er op neutraal terrein (bij Alphians Alphen aan den Rijn) gespeeld worden tegen degradatie en tegen Birds uit Zoetermeer. Orioles ging fantastisch van start 3met een 3-0 voorsprong en super spel, maar de Birds gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen langszij. Na 7 innigs officiŽle speeltijd was de stand gelijk, waarna een extra inning uitkomst moest brengen. Helaas was de winst en handhaving in de 1e klasse voor de Birds uit Zoetermeer een feit bij een eindstand van 9-11. Volgend seizoen speelt Dames 1 in de 2de klasse, maar de prestaties van dit seizoen hebben er wel toe bijgedragen dat Orioles softbal dames weer op de kaart staat.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut