Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Heksen en toverfeeŽn in Berkel Centrum gesignaleerd

Foto
Griezelen in Berkel Centrum. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Het was dan wel een koude vrijdagavond, 26 oktober, hartverwarmend was het om de kinderen met hun ouders gezellig de lampionnenoptocht te zien lopen door het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Havo bovenbouw nu ook op Melanchthon De Blesewic

Foto
De Blesewic wordt de eerste school met een complete
pure mavo- en een pure havo-lijn en met homogene klassen.


Bleiswijk - De volgende lichting brugklassers (startend in 2013) met havo- vwo, havo, mavo-havo of mavo-advies (vmbo-TL theoretische leerweg) krijgen nu elk een eigen lijn die helemaal kan worden afgemaakt op De Blesewic zelf. (meer)

Expositie van winnende foto’s te bekijken in het gemeentehuis

Foto
De prijswinnaars met hun foto die samen met het
bijbehorende verhaal als beste werden beoordeeld.


Lansingerland – Meer dan honderd foto’s en bijgevoegde verhalen werden in de achterliggende weken ingezonden door belangstellenden die deelnamen aan het fotoproject ‘Met andere Ogen 2012’ waaraan iedereen deel kon nemen. (meer)

Emile Nijssen ontwikkelt apparaat voor zuinige computer

Foto
Emiles product kan, als het ontwikkeld wordt, net zo'n
omslag voor het energieverbruik van huishoudens zijn als
de introductie van de spaarlamp.Berkel en Rodenrijs – Emile Nijssen is masterstudent lucht- en ruimtevaart en elektrotechniek aan de TU in Delft. De 25-jarige Berkelaar hoopt aan het eind van het jaar af te studeren en zich dan helemaal te kunnen richten op zijn eigen bedrijf dat zich bezig houdt met het verder ontwikkelen van mogelijkheden voor de computer. (meer)

Drumband Cnots Boem speelt al jaren met veel plezier

Foto
De drumband met op de achtergrond de majorettes
van Cnots Boem. Tweede van rechts dirigent Krijn Voogt
uit Berkel en Rodenrijs. Foto: John Hofman.


Nootdorp/Lansingerland - Ze kijken elke week reikhalzend uit naar de dinsdagavond, de leden van drumband Cnots Boem, allen mensen met een verstandelijke beperking. Al vele jaren verzorgen zij optredens bij allerlei evenementen en overal worden ze enthousiast ontvangen. (meer)

Radio Rustenburg/Oudelandse Hof al 15 jaar actief

Foto
Het team vrijwilligers tijdens de radioavonden op de foto
met Peter (l) en zoon Dennis. Dat het feest was behoeft geen
betoog! Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Elke week draaien vader Peter en zoon Dennis Havenaar gezellige muziek voor de bewoners van Laurens de Oudelands Hof. Gestart in de Rustenburg doen ze dat nu al weer 15 jaar en dat werd woensdag 24 oktober uitbundig met de bewoners gevierd. (meer)

Halloween feestelijkheden in de Rubenslaan

Foto
Griezelen in de Rubenslaan en omgeving.

Bergschenhoek - Drie jaar geleden kwamen de drie buurvrouwen Jolanda van der Valk, Sandra Stofbergen en Jessica Elzerman op het idee om samen een Halloween feest te organiseren voor alle buren om elkaar zo wat beter te leren kennen. (meer)

Koude, maar vrolijke lampionoptocht

Foto
De griezels en spoken verzamelden zich op De Kruin,
waarna de optocht van start ging.Bergschenhoek – Een lange rij van kinderen en ouders slingerde zich vrijdagavond 26 oktober door de straten van Bergschenhoek. Niet zomaar een stoet, maar een lampionnenoptocht, georganiseerd door Bruisend Bergschenhoek. (meer)

Familie Kerstconcert met Jan Vayne en Petra Berger

Foto
Jan Vayne en Petra Berger.

Berkel en Rodenrijs - Na drie uiterst succesvolle concerten in de voorgaande jaren organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs op maandag 17 december weer het Familie Kerstconcert bij Kaarslicht in de zowel binnen als buiten stijlvol versierde Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Piet Olsthoorn maakt zijn laatste werkdag vol

Foto
Piet Olsthoorn was nauw betrokken bij de ontwikkeling
van sportpark Het Hoge Land. Nu dat zo goed als af is vindt
hij het welletjes en kan hij stoppen met werken.


Berkel en Rodenrijs – Na precies 35 jaar in vaste dienst geweest te zijn bij de gemeente neemt Piet Olsthoorn met ingang van 1 november afscheid van zijn werk en zijn collega’s. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Koffietijd met Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 1 november is het weer koffietijd bij de Vrouwen van Nu afdeling Berkel en Rodenrijs. Vanaf 10.30 uur is men welkom voor een kopje koffie en een gezellig praatje bij Edelweiss (naast Albert Heijn aan het Westerwater) . (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bingo in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Buurthuis ‘t Schooltje, Rottekade 83, organiseert op vrijdag 2 november een bingoavond voor volwassenen. (meer)

Bleiswijk

KlaverjassenSoccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 2 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Landelijke Natuurwerkdag
Lansingerland/Bergschenhoek – Zaterdag 3 november is de Landelijke Natuurwerkdag. Bij Rotta blijft men dit jaar dicht bij huis. Ze gaan ervoor zorgen dat Natuurcentrum Trefpunt Rotta niet achter de bomen verdwijnt.
Langs het plasje bij Hoeksekade 164 staat wilgenhakhout. Deze bomen zijn nu alweer drie jaar niet “gehakt” en het is hoog tijd dat ze een keer “afgezet” worden. Dat is het project tijdens deze Natuurwerkdag. (meer)

Verlies en winst voor HBR in derby Oostland/Westland

Foto
Opnieuw scoort HBR. Foto: Erik van Dort.

Berkel en Rodenrijs - Een dubbele confrontatie afgelopen zondag op sportpark Het Hoge Land tussen de dames en heren van HBR en Westland. (meer)

Diane Valkenburg kan werken naar de Olympische Spelen van Sotchi

Foto
Het Activia drietal met links Diane Valkenburg.


Maarssen/Bergschenhoek – Verleden week maakte Activia van Danone bekend dat het de komende twee jaar de nieuwe hoofdsponsor is van de vrouwenploeg van Jac Orie. Team Activia bestaat momenteel uit de schaatssters Annette Gerritsen, de Bergschenhoekse Diane Valkenburg en Laurine van Riessen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – RCL 14.30 uur
Berkel – TOGR 14.30 uur
PPSC – Soccer Boys
VVIJ (VR) - BerkelZondag:
Meerburg - TOGB

Berkel de tweede helft op drift

Schoonhoven/Berkel en Rodenrijs – Berkel heeft zijn laatste wedstrijd in de
eerste periode in winst kunnen opzetten. In en bij Schoonhoven kwam de formatie van trainer Wim Schouten in eerste helft op een achterstand. De tweede helft na de gelijkmaker, ťťn minuut voor de rust, sloegen de gasten binnen tien minuten hun slag getuige de uiteindelijke 1-4 overwinning.De furieuze start van Schoonhoven was voor Berkel niet verrassend gezien
het verleden waar al menig duel tussen beide werd ‘uitgevochten’. De beste kansen waren dan ook in de beginfase voor de thuisclub toen zowel Jouk Pols als Wim Oosterbeek voor Berkel-doelman Ken Stigt verschenen, maar de zuiverheid miste om Berkel op achterstand te zetten. Het doelpunt van Schoonhoven was min of meer een cadeau van de weer matig leidende arbiter Hans Doesburg uit Woerden (ex-inwoner van Berkel). Davy Looije ging een duel aan met zijn tegenstander en werd met twee benen besprongen. In plaats deze een vrije trap mee te geven dacht Doesburg hier anders over. Uit de vrije trap, en de gele kaart voor Looije, recht voor het doel ging de bal via het hoofd van Rick Dekker ongelukkig in het doel van Berkel, 1-0.

Berkel ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker die eerst al een kans te zien gaf voor Luke Zuijderwijk die nog over ging. Voordat beide ploegen aan de thee gingen zou de vrije trap van Erwin van der Stoep door Davy Looije met een kopbal doeltreffend worden afgerond, 1-1.

De tweede helft zou Berkel starten met Joey Lems, terug van vakantie, voor Richard Bregman wat het spel zeker ten goede kwam. Lems achter de spitsen zou Berkel qua voetbal goed doen. Jan van der Lugt (na afloop tevreden: “Lekker voor het eerst weer eens een hele wedstrijd”) kreeg de eerste mogelijkheid. Echter toen de Berkelse aanvoerder even later op het doel van zijn tegenstander ging werd hij van achteren ‘gepakt’, waardoor die door scheidsrechter Doesburg van grote afstand werd beloond met een strafschop, 1-2.

De koek was nog niet op voor Berkel want de strafschop tegen brak de
tegenstand van Schoonhoven zeker toen een vrije trap van Marc Kruiper door Berkel-doelman Ken Stigt fabuleus onschadelijk werd gemaakt. Binnen tien minuten was de wedstrijd eigenlijk beslist. Eerst was het Vincent Wiersema die op avontuur ging en langs enkele verdedigers van Schoonhoven slalomde om het juist hoekje te vinden om de bal tegen het net te schuiven, 1-3.
Alex de Ronde zou uiteindelijk ook nog eens een keer zijn tegenstanders de baas blijven voor Berkel nummer vier binnen te schieten. Een overwinning die Berkel op de ranglijst, met drie achter elkaar gewonnen wedstrijden, doet stijgen naar een derde plek.

Cornť van Doorn stelt doelstellingen bij voor TOGB

Berkel en Rodenrijs – Met de 0-0 deling die TOGB en het bezoekende HVV overeenkwamen lijkt de Berkelse zondag tweedeklasser zich voorlopig te moeten verzoenen met een plaats in de middenmoot. (meer)

Nicky van Wordragen Nederlands beste motorcross dame

Foto
Nicky van Wordragen mag zich de beste van Nederland
noemen bij de dames motorcross.Bleiswijk - Nicky van Wordragen (21) is er dit jaar in geslaagd om de Nederlandse titel binnen te halen bij de dames motorcross. Naast dat de Bleiswijkse op de buitenbanen bewees de snelste te zijn, haalde zij ook indoor de supercrosstitel binnen. (meer)

Ruim honderd deelnemers aan Voetbalschool TOGB

TOGB

Berkel en Rodenrijs - Van 23 tot 25 oktober werd op het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs voor de derde maal de TOGB voetbalschool gehouden. Maar liefst 113 kinderen uit de F, E en D jeugdelftallen van TOGB kregen drie dagen lang een zowel intensief als attractief programma voorgeschoteld. (meer)

Voetbal

Uitbreiding damesafdeling CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs - De damesafdeling van CVV Berkel is opzoek naar nieuwe leden. Men wil graag de damesafdeling uitbreiden en doorgroeien en daarom zoekt men nieuwe meiden die het leuk vinden om te komen voetballen. Wat heeft CVV Berkel te bieden als men daar komt voetballen? Een sportieve uitdaging en daarbij is gezelligheid gegarandeerd. Daarnaast krijgt men twee keer per week training en op zaterdag een wedstrijd. Buiten de trainingen en wedstrijden worden er ook verschillende teamuitjes georganiseerd. Zo wordt er jaarlijks een damesweekend georganiseerd en gaat men met kerst met z'n allen heerlijk dineren. “Lijkt het je leuk om het team te komen versterken en ben je 17 jaar of ouder, kom dan een keer vrijblijvend meetrainen op een maandag vanaf 20.15 uur op Het Hoge Land om kennis te maken met alle dames en het voetbal.” Meer info op de site www.berkeldames1.nl of dames@cvvberkel.nl .


FC ‘s-Gravenzande–BVCB: 1-2
Bergschenhoek - BVCB startte, zeker in vergelijking met het duel tegen Deltasport, in een offensief getinte opstelling. Eytan Scheimann vanaf links en Robin Monsma op rechts moesten de nodige ondersteuning bieden aan de centrale spits Soufian Tanouti, die het vorige week nog moederziel alleen moest zien te redden in de BVCB- aanval. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde BVCB met veel druk op de tegenstander en wat misschien nog wel belangrijker was, men kon dit bijna de gehele wedstrijd volhouden.
Nog net binnen het eerste kwartier wist BVCB er al een keer goed doorheen te komen. Een mooie aanval via Huub van Heijningen, Scheimann en Robin Monsma eindigde met een schot van laatstgenoemde, dat weinig problemen opleverde voor keeper Keke Stam. Op slag van rust kwam BVCB op een verdiende voorsprong. Van Heijningen profiteerde op links van het wegglijden van Bijl en mocht opkomen tot aan de rand van het strafschopgebied waar hij de bal feilloos opzij legde voor de meegelopen Monsma, die op zijn beurt koeltjes wist af te ronden, 0-1.
Na de rust was Robin Monsma op driekwart van de wedstrijd nog het dichtst bij een tweede doelpunt van Hoekse makelij. De buitenspeler, die deze wedstrijd eindelijk weer eens iets van zijn veelzijdige creativiteit liet zien, werd goed weggestuurd door Abelhak Ouled Said, maar werd tot twee keer toe gestuit door keeper Stam. Niet veel later leek BVCB het duel definitief naar zich toe te trekken. Foutief inspelen (voor de zoveelste maal) aan de kant van FC ’s-Gravenzande gaf Leonardo de gelegenheid om slim in te passen op de net ingevallen Dennis Boon, die netjes aflegde op Eytan Scheimann, die geen problemen ondervond om feilloos de 0–2 aan te laten tekenen. Het enige wat je de equipe van Vurens nog zou kunnen verwijten, is dat ze te vroeg dachten de buit binnen te hebben. Aan de rechterkant van de BVCB-defensie werd invaller Rahidi Gilkes weggestuurd en mocht de bal laag voorgeven op Mehmet GŁngŲr, 1-2.


Soccer Boys-Oudewater: 2-0
Bleiswijk - Eťn van de laagvliegers uit de competitie bezocht zaterdag het Sportpark Merenveld, alwaar op kunstgras werd gespeeld in plaats van op het gebruikelijke hoofdveld. De scheidsrechter oordeelde dat de lijnen niet goed zichtbaar waren door het gestrooide zand. ?Op het kunstgrasveld voelde Soccer Boys zich als een vis in het water en was het de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Via Martijn Helmendach, die een vrije trap van Aziz Benchamach met de kruin verlengde, kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong na dertig minuten. Benchamach raakte vlak voor rust de paal nog, maar na rust liep Soccer Boys alsnog uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Sander van de Ruijtenbeek kwam voor de doelman te staan en legde de bal breed waardoor Wilmar Zeelenberg gemakkelijk de beslissende goal kon binnenschuiven. De thuisploeg zette nog wel aan, maar de score werd niet verder uitgebouwd in het restant van de wedstrijd.??

Atletiek

Ferdi Vonk op het podium
Berkel en Rodenrijs - Na het de afgelopen weken wat rustiger aan te hebben gedaan in de verschillende 10 km wedstrijden, met een 5e plaats bij de Schollebosloop in Capelle aan den IJssel en overall een 17e plaats bij de Bergseplasloop in Rotterdam, stond Ferdi vonk aan de start bij de 15 km WAKZ loop in Leiden. Ferdi eindigde op de 2e plaats in een tijd van 57.25.

5e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Op zondag 21 oktober kwamen de hardlopers aan de start bij de 5e Aart van Hovenloop 2012. Bij de pupillen werd Finn Lexmond op de 1000 meter de winnaar met een tijd van 3.55. Junior Sam Brinkers verbeterde op de 3000 meter zijn persoonlijk record en werd eerste 12.29. Tess Grootscholten werd 2e met een nieuw pr 12.57. Bij de senioren kwam Pauline Donkelaar als de snelste dame over de eindstreep. Ze liep de 5000 meter in 20.42. De tweede plaats ging naar Ingrid Baggerman 24.02 en Anita Kreukniet legde beslag op de derde positie 25.41. Mariska Huizinga liep ondanks een felle wind tegen op de Rottedijk een pr 25.56. Paul van de Berg won de 5km bij de heren in 18.59. Matthijs van der Beek werd 2e in 19.08 en als de nummer drie kwam Raymond Zwarteveld over de finish 19.27. Persoonlijke records waren er voor Maarten van de Berg 20.21 en Erik-Jan Beuzenberg 23.10.

Resultaten Kieviten
Bleiswijk - Jacco Glerum en Kees Voogt liepen beiden een marathon. Jacco liep de Zeeuwse Kust Marathon, veelal door de duinen en over het strand, in een tijd van 4 uur 34 minuten en 24 seconden. Kees liep de Lage Landen Marathon in Eindhoven 3.14.48.
Drie leden verschenen in Amsterdam op de halve marathon aan de start.
Ellemieke Zaal leverde een uitstekende prestatie en verbeterde haar p.r.
met maar liefst 3 minuten en 8 seconden. Ze finishte in 1.47.18. Richard Lelieveld en Pieter Neeteson zagen bij de finish de tijdklok staan op respectievelijk 1.26.04 en 1.32.17.
Greet van Rijn en haar dochter Eveline liepen in het Engelse Harwich de Discovery Run. Greet liep de 10 km in 53.25 en Eveline de 5 km in 27.56.
Slechts een gering aantal leden van De Kieviten nam deel aan De Bergse Plas Loop in Hillegersberg. De jeugdleden Tess Grootscholten en Saskia van den Meiracker liepen een mooie tijd op de 5 kilometer; 24.12 en 24.19. Maurice de Bruijn, trainer bij de jeugdafdeling, finishte in 21.08. Veteraan Rob Meeuwissen ging na 30 minuten onder het finishdoek door. Op de afstand van 10 kilometer finishte Hanneke Vliet Vlieland in 48.14 en Huib La Chapelle in 51.23.
In Monster stond afgelopen zaterdag de eerste uit een serie van vijf halve marathons op het programma. Namens de Kieviten kwamen er drie leden in actie. Van de 21 kilometer gaan er 10 over het strand richting Hoek van Holland en het restant van de kilometers gaat voornamelijk door de duinen.
Willem van der Kooij finishte in 1.39.10, Hanneke Vliet Vlieland in 1.54.23 en Anita Kreukniet kwam onder het finishdoek door na 2 uur 17 minuten en 17 seconden.
Zondag 28 oktober kwam de in Brabant opgegroeide Waldo Karbaat aan de start op de halve marathon in Etten Leur. Met een zeer tevreden gevoel kon hij na de wedstrijd terug rijden naar Bergschenhoek. Met zijn tijd van 1.20.38 eindigde Waldo als 5e bij de heren 35+ en had hij zijn persoonlijke record verbeterd.

Crossen van start
Bleiswijk - De herfstbladeren vallen van de bomen en dus is het in de atletiekwereld weer de tijd van het crossen. Bart Roefs en Willem van der Kooij liepen in de Vlaardingen een afstand van 7 kilometer tijdens de Running Point Cross. Op een loodzwaar, zelfs gevaarlijk glad parcours konden ze als eindtijd noteren: 29.48 en 32.22.

Wielrennen

Tim van der Poel tweede
Rotterdam - Tijdens de Zesdaagse van Amsterdam werd er een mini driedaagse voor nieuwelingen georganiseerd. Tim van der Poel van wielervereniging RWC Ahoy werd met zijn koppelgenoot Jelle van Nieuwpoort tweede in de einduitslag. Tim reed sterk op de individuele nummers; op het onderdeel 200 meter met vliegende start reed van der Poel met 11.68 sec de tweede beste tijd ooit die is gereden door een nieuweling. Een goede start van het baanseizoen voor de 15-jarige renner.

Volleybal

Volley2B-Volley Zuid: 3-2
Lansingerland - Tegen het tweede team van Volley Zuid uit Rotterdam hebben de heren van Volley2B de vijfde wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen.
Afgelopen zaterdag startte coach Rutten met een door vakantie gehavende selectie en daar kwam nog bij dat Wouter van Dijk door fileproblemen pas net na de start van de wedstrijd kon aansluiten. De eerste set werd een spannende, gelijk opgaande strijd. Na een time-out op 18-20 werd door Volley2B de voorsprong overgenomen met 21-20, onder meer door een sterke blokkering van Laurens van Horssen. Direct ontstond een fase met goed volleybal waarin aan beide zijden sterke services en blokkeringen werden afgewisseld met onhoudbare smashes die de service weer terug haalden.
Uiteindelijk won Volley2B de eerste set met 30-28. In set 2 startte Volley2B sterk en kwam met 5-0 voor. In korte tijd zette Volley Zuid de zaak weer recht en nam een kleine voorsprong. Hierna ontstond een strijd waarbij beide partijen iedere keer de service verloren. Bij 21-23 kwam Volley2B terug met spelverdeler Joni Rutten aan serve en een sterke blokkering tot 24-23. Direct nam Volley Zuid het initiatief weer over en scoorde aan serve tweemaal, 1-1 via 24-26. In de derde set nam Volley Zuid een voorsprong van 6-11. De mannen uit Lansingerland kwamen wel terug in de wedstrijd, maar verloren de set duidelijk met 20-25. De 1-2 achterstand inspireerde Volley2B om weer vol de strijd aan te gaan. In een andere startopstelling kwam Volley2B in het begin nog wel achter met 3-8, maar met vooral de sterke serve van Stijn Meijer en Joni Rutten en de aanvalskracht van Jorn van Dierendonck trokken zij het initiatief naar Lansingerland zijde. Via 25-23 kwam de stand weer op 2-2. In de beslissende vijfde set begon Volley2B slecht, maar door de hoofdaanvaller van Galen van Volley Zuid steeds beter af te stoppen met het blok kwam Volley2B bij 12-12 weer gelijk. Libero Vladimir Thumann pakte in deze fase een aantal zeer lastige ballen in de verdediging en hield het team van Volley2B op de been. Hierna was het verzet van de Rotterdammers gebroken en met 15-13 werd de eindstand gebracht op 3-2. Volley2B klimt hiermee naar de zesde plaats. Komend weekend spelen de mannen tegen nummer 4 Krimpen.

Tennis

Pauls Partners Openjeugdtoernooi
Berkel en Rodenrijs - Van 20 t/m 26 oktober werd bij ATV Berkenrode het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 gespeeld. Het was weer een mooie week, met mooie partijen, gezelligheid, sportiviteit, perfect weer en leuke deelnemers. De organisatie van het Pauls Partners Openjeugdtoernooi 2012 kijkt terug op een zeer geslaagde week waarbij er voor de deelnemers elke dag wat lekkers te eten of te drinken was. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werden er nog vele prijzen vergeven bij de loterij, waarbij geen enkel kind met lege handen naar huis ging (ook broertjes en zusjes konden hier gratis aan meedoen). Ook was er een mooi racket te winnen door te raden hoeveel ballen er in het ballennet zaten. Deze prijs werd gewonnen door Duncan Strik (TV Pijnacker). Volgend jaar is het jeugdtoernooi in de herfstvakantie bij LTC Triomf, maar in 2014 zal ATV Berkenrode zeker weer een mooi toernooi neerzetten.

Schaatsen

Uitslagen pupillen
Lansingerland – De pupillen van Schaatsvereniging Lansignerland reden zondag 28 oktober de 300 meter wedstrijd. Een aantal van hen reed voor de eerste keer een wedstrijd, dus altijd een spannend moment. De uitslagen: Melissa Kreft 38,47 (PR); Nena Vollering 40,36 (PR); Bodine Vollering 42,30 (PR); Krista Geluk 43,24; Ilse Fransen 41,26 (PR); junioren C6: Annemaj Scholte 39,92 (PR).

CDA Lansingerland: “Onderzoek en maatregelen HSL aanscherpen”

Lansingerland - Het CDA in Lansingerland heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college over actuele onderzoeken en maatregelen tegen de geluidsoverlast van de HSL.
(meer)

Getuigenoproep woningoverval Bergschenhoek

politie

Bergschenhoek - Politieagenten doen onderzoek naar een woningoverval aan de Wildersekade in Bergschenhoek. Hierbij is niemand gewond geraakt. Zaterdag 28 oktober drongen rond 20.45 uur drie mannen de woning binnen.
(meer)

Wethouder treedt af na conclusies BING-rapport

Jan Den Uil
Wethouder Jan den Uil (Archieffoto)

Lansingerland – Wethouder Jan den Uil treedt op 1 november af. Aanleiding zijn de conclusies van het rapport van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar zijn functioneren. Hoewel het bureau vaststelt dat de wethouder noch zichzelf, noch zijn architectenbureau, noch derden heeft bevoordeeld, heeft hij in enkele dossiers niet gehandeld volgens de geldende gedragscode en ‘kernbegrippen van integriteit’. (meer)

Achtergelaten fietsen

Achtergelaten fietsen

Bergschenhoek – Bij een bushalte aan de Groeneweg staan nu al enkele weken vier fietsen, zo liet een bewoner van de Rubenslaan ons weten. De rijwielen lijken te zijn achtergelaten, maar, zo heeft de politie de bewoner laten weten, het zijn geen gestolen fietsen. (meer)

Jochem van Rijn op podium in eigen woonplaats

Jochem van Rijn

Berkel en Rodenrijs - De Berkelse Jochem van Rijn (links op de foto) heeft een bijna grenzeloze passie voor drummen. Jarenlang oefende hij uren achtereen en trad met lokale bands diverse keren op. Toen de gerenommeerde Amsterdamse feestcoverband “Covers and Classics” hem vroeg auditie bij hen te komen doen greep hij deze kans met beide handen aan en sindsdien is hij een niet meer weg te denken onderdeel van de band. (meer)

Jeugdweek boeit honderden kinderen

Foto
Een steengoed schildje maken van mozaÔek.

Bergschenhoek - De Hervormde gemeente van Bergschenhoek organiseerde weer een Jeugdweek voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd. Dit jaar was het thema STEENgoed – KEIgaaf. (meer)

Wethouder Jan den Uil afgetreden

Jan Den Uil
Wethouder Jan den Uil (Archieffoto)

Lansingerland - Wethouder Jan den Uil (ChristenUnie) heeft besloten per 1 november a.s. af te treden. Op 1 november zal hij in de gemeenteraad een verklaring afleggen over dit besluit. B. en w., coalitiepartijen en ChristenUnie zeggen zijn besluit te respecteren. De coalitie blijft ongewijzigd en de ChristenUnie zal zo spoedig mogelijk voorzien in de ontstane vacature.
(meer)

BING-onderzoek: wethouder Den Uil hield publiek en privť niet altijd uit elkaar, maar bevoordeelde niemand

Lansingerland – In ťťn dossier, de woning aan de Rottekade 35, heeft wethouder Jan den Uil gehandeld in strijd met de destijds geldende gedragscode voor bestuurders. Ook was zijn optreden niet in overeenstemming met kernbegrippen van integriteit. Dat laatste gold ook voor de totstandkoming van het gezondheidscentrum Parkzoom en de woning aan de Rottekade 138. Maar bij geen van de dossiers heeft hij zichzelf, zijn architectenbureau of derden bevoordeeld, of geprobeerd dat te doen.
Dat is in grote lijnen het oordeel van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), dat onderzoek deed naar het handelen van wethouder Jan den Uil. Diens optreden stond sinds het begin van dit jaar bloot aan herhaalde kritiek van raadslid Eddy Neeleman van de gelijknamige gemeenteraadsfractie. (meer)

Rotary Bridge in de Kas helpt speeltuin De Kievit


De eerste werkzaamheden rond de bouw van de nieuwe waterspeelplaats zijn al duidelijk zichtbaar.

Berkel en Rodenrijs/Lansingerland - Zaterdag 10 november organiseert Rotaryclub De Rottemeren de 13e editie van Bridge in de Kas. De bridgedrive wordt gehouden ten bate van een goed doel. “Dit jaar gaat de opbrengst – net als vorig jaar - naar de waterspeelplaats van speeltuin De Kievit”, vertelt Hans Bucher, organisator van de bridgedrive. (meer)

Viering 20 jaar Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’


Ton Buurman, de auteur van het boek.

Jubileum wordt gevierd met een uniek boek
Bergschenhoek – Op 29 oktober bestaat de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ precies 20 jaar. Ter gelegenheid van dit feit geeft de vereniging weer een fraai boek uit met de titel ‘Het Grote Kruinboek’. Dit boek bevat de hoogtepunten van artikelen en interviews, die in de afgelopen 20 jaar in precies veertig edities van de Kruin zijn gepubliceerd. (meer)

Zomerakkoord zorgt voor sluitende begroting en jaarlijks overschot

Lansingerland – Voor de jaren 2013-2016 een sluitende begroting en in die periode ook jaarlijks een overschot. Dat is het resultaat van het gezamenlijk optrekken van acht van de negen gemeenteraadsfracties, vastgelegd in een ‘Zomerakkoord’. Kort voor het zomerreces besloten zij, op initiatief van het CDA, zo’n akkoord in elkaar te zetten. Vandaag is het gepubliceerd. (meer)

Subliem concert Ernst DaniŽl Smid met HCM


Ernst DaniŽl Smid, panfluitiste Gerlinde van den Berg, en het HCM. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Het moet voor Ernst DaniŽl Smid, in een moeilijke periode na het overlijden van zijn echtgenote Roos, hartverwarmend zijn geweest toen hij zaterdagavond 20 oktober in de O.L.V. Geboortekerk met een langdurig applaus werd verwelkomd. Het was het mooie begin van een geweldig concert, georganiseerd door dirigent Arjan Breukhoven die uiteraard ‘zijn’ Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) meebracht. (meer)

Speelhuis De Peuterhoek gestolen

Bleiswijk - Op vrijdag 19 oktober kwamen de leidsters en peuters op het omheinde speelplein aan de kant van de Lijsterlaan en zagen dat er een speelhuis miste. Het speelhuis Little Tikes was begin dit jaar aangeschaft. Er is aangifte gedaan van de vermissing bij de politie. Heeft u iets gezien of gehoord? Belt u met Liesbeth Kraaijenga, tel. 06 - 52261889.

Warme Douche

Hierbij maken wij (bewoners van de Douwes Dekkerlaan te Bergschenhoek) graag van de gelegenheid gebruik om een warme douche te geven aan onze achterburen: Bergschenhoek Groep (aan de Boterdorpseweg).
Naar aanleiding van onze klachten over het geluid van de klimaatinstallatie van Bergschenhoek Groep is er door DCMR een geluidsmeting gedaan. Het geluid van de installatie viel echter binnen de daartoe vastgestelde normen. Desondanks is Bergschenhoek Groep bereid geweest om een demper bij de uitblaasunit van haar klimaatinstallatiekast te plaatsen, waardoor wij geen geluidshinder meer ondervinden. Daarna zijn wij uitgenodigd op kantoor om onder het genot van een kopje koffie kennis met elkaar te maken, te evalueren en om de installatie te bekijken. Top! Hierbij ook onze dank aan DCMR voor de bemiddeling in deze!

Diverse bewoners Douwes Dekkerlaan Bergschenhoek

Verenigingen in Bleiswijk zijn te rijk

Alle verenigingen in Bleiswijk zijn zo rijk, dat zij massaal afzien van een subsidieaanvraag bij de Rabobank. Enkele weken geleden kreeg ik een brief van de Rabobank waarin de mogelijkheid werd geboden om als lid mijn stem uit te brengen. In die brief werd een aantal verenigingen genoemd die door mijn stem mogelijk in aanmerking zouden komen voor subsidie uit het zogenaamde CoŲperatiefonds Rabobank. Aangezien ik daarin net als vorig jaar geen enkele vereniging uit Bleiswijk aantrof nam ik hierover contact op met de Rabobank. Uit hun antwoord blijk nu, dat er geen enkele vereniging uit Bleiswijk een subsidieaanvraag bij hen heeft ingediend. Hoe kan dit? Zijn de verenigingen nu zo rijk of te arrogant om subsidie aan te vragen? Omdat ik geen andere keuze heb, is mijn stem nu naar de jeugd van Excelcior in Delft gegaan. Wat is de reden dat er in Bleiswijk geen enkele vereniging of organisatie meedingt naar die uitverkiezing?
Zoals de zaken er nu voor staan, zou het zo zijn dat je bijna verzekerd bent van subsidie als je je op gaat geven voor 2013. Dan ben je namelijk de enige in Bleiswijk. Ik ben benieuwd.

Antoon E. Derix
Bleiswijk


Sterrenweg: ‘Dit kan echt niet!’

Foto nr. 1
Verontruste bewoners deelden folders uit aan passerende
weggebruikers die voor het merendeel begrip hadden voor de actie.


Berkel en Rodenrijs – Niet alleen de bewoners, maar ook de burgemeester en de vele gebruikers van de weg waren het er zaterdag met elkaar roerend over eens: er moet op korte termijn een oplossing worden gevonden voor de huidige situatie op de Sterrenweg. (meer)

Veel interesse voor Week van de Techniek

 Foto
Grotere projecten worden tegenwoordig machinaal
bestraat. De leerlingen mochten ook zelf aan de slag.
Foto: John Hofman


Berkel en Rodenrijs - Zullen we over een aantal jaren nog een loodgieter, autohersteller of stratenmaker kunnen bellen? Er is weer hoop dat dit lukt, want in de Week van de Techniek die vrijdag 12 oktober haar laatste dag beleefde, was er vanuit leerlingen in het voortgezet onderwijs volop belangstelling voor beroepen als deze. (meer)

Ruim duizend euro verzameld op vrolijke Kika actiedag

Foto
Bloemschikken was een van de activiteiten die werden aangeboden
tijdens de Kika actiedag.


Bergschenhoek – Het was de hele zaterdagochtend 13 oktober een komen en gaan van kinderen, ouders en andere belangstellenden die graag een kijkje kwamen nemen tijdens de speciale Kika actiedag die werd georganiseerd door de medewerkers van De Droomplaats kinderopvang en de peuterspeelzalen Okidoki en De Beestenboemel in Bergschenhoek. (meer)

Oogstdankdag in de r.k. kerk

Foto
Het fraaie tableau in de r.k. kerk.

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 14 oktober werd, evenals in andere kerken, in de r.k. kerk O.L.V Geboorte aan de Noordeindseweg de jaarlijkse Oogstdankdag gevierd; een Eucharistieviering uit dankbaarheid voor de oogst. (meer)

Autisme Cafť krijgt vorm

Foto
Het werkgroep van Lansingerland bestaat uit Marjan
Batenburg, Callista Helderman, Marjolein Kampen, Karin
RŲvekamp, Monique Jansen en Monique Schipper.


Lansingerland – Op een eerste oproep om te komen tot een Autisme Cafť werd erg veel gereageerd vanuit heel Lansingerland. (meer)

Jan Bult verrast met hoge pauselijke onderscheiding

Foto
Jan Bult werd totaal verrast met de hoge pauselijke
onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice, hem opgespeld
door pastoor W. Kuipers.


Bleiswijk – Aan het einde van de Eucharistieviering van zondag 14 oktober werd Jan Bult naar voren geroepen. Vanaf het koor, waar hij al 43 jaar lid van is, kwam hij verbaasd naar beneden wandelen, want hij had geen idee wat hem te wachten stond. (meer)

Themabijeenkomst: Dementie en rechtsbescherming

Lansingerland/Bergschenhoek – Het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Lansingerland organiseert op woensdag 17 oktober een themabijeenkomst over dementie en rechtsbescherming. Een notaris van Oostland Partners zal een presentatie verzorgen. (meer)

Concert Ernst DaniŽl Smid en Hollands Christelijk Mannenkoor

Foto
Ernst DaniŽl Smid.

Berkel en Rodenrijs - Ernst DaniŽl Smid zal op zaterdag 20 oktober samen met pianist Arjan Breukhoven en het Hollands Christelijk Mannenkoor een groots concert geven in de O.L.V. Geboortekerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Brandalarm nieuwe gemeentehuis

Bergschenhoek – Maandagochtend rond half elf ging het brandalarm af in het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland. De ontruiming van de aanwezige ambtenaren verliep vlot. Al snel bleek dat het loos alarm was en kon iedereen z’n werk weer hervatten.

Opbrengst Alpe d’HuZes

Lansingerland - Het fietsspektakel Alpe d’Huzes heeft dit jaar ruim 32 miljoen euro opgebracht; een record. Het geld is bestemd voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar haalde Alpe d’HuZes twintig miljoen euro op. De deelnemers beklommen de Alpe d’Huez in de Franse Alpen maximaal zes keer. Het geld werd bijeengebracht door ruim 8000 deelnemers en hun sponsoren. Het was de zevende keer dat het evenement plaatsvond.

Volleybal

Volley2B-RVC Libanon: 3-2 (da)
Lansingerland - De drie nieuwkomers uit het eerste damesteam van Volley2B speelden tegen oud-teamgenoten en het team was dus gebrand om te winnen. De eerste en de tweede set straalde dit er vanaf. Door een goede servicedruk en agressie in de aanval en de verdediging kwam de tegenstander er nauwelijks aan te pas. Helaas kon deze lijn niet doorgezet worden en verloor Volley2B de derde en vierde set. Door de vijfde set te openen met een goede serviceserie en weer fel te spelen pakte Volley2B de laatste set en daarmee de wedstrijd.

DVO- Volley2B: 0-4
Lansingerland - Na een moeizame seizoenstart heeft het mannenteam van Volley2B het verlies van de vorige twee wedstrijden recht gezet. In de uitwedstrijd tegen DVO liet Volley2B zien dat het zeker bij de topteams in de promotieklasse gaat horen. De eerste set namen de mannen uit Lansingerland direct een voorsprong. Aan het eind kwam DVO weer voor met 22- 20 tot Volley2B de eindsprint inzette en de set met 23-25 won. In set 2 domineerde Volley2B en vooral de serve ging steeds beter draaien. Ondermeer een serie van Arjan van Vijfvinkel zorgde voor een 13-25 setwinst. Met veel servicedruk en een sterke blokkering haalde Volley2B ook set 3 en 4 binnen met 18-25.
Komend weekend spelen de mannen een driekamp thuis in De Zijde voor de beker. Tegenstanders zijn Atak (3de divisie) en Move4U (1ste klasse). De driekamp start om 15.30 uur.Motorsport

Team Voorwinden
Berkel en Rodenijs - Maik Voorwinden en Jaimie van Sikkelerus van Team Voorwinden zijn samen met Devon Vermeulen op een mooie vijfde plaats geŽindigd tijdens de zevende Supermoto of Nations in het Portugese Portimao. Maik slaagde erin om in de zwaar bevochten manches als tiende en elfde over de finish te komen terwijl Jaimie als jongste deelnemer zeer goed zijn mannetje stond en beslag legde op een twintigste en een zestiende plaats. Samen met de twee zevende plaatsen van Devon Vermeulen verraste Team Nederland zo vriend en vijand door de vijfde plaats algemeen in de wacht te slepen.

Atletiek

Derde plek voor Moerland
Lansingerland - Cees Moerland, lid van atletiekvereniging Tenaco te Rotterdam, stond voor het eerst van zijn leven op het podium in een hardloopwedstrijd. In de klasse M65 werd hij zaterdag derde in een wedstrijd over 16,1 km (10 Engelse mijlen) georganiseerd door atletiekvereniging Passaat in Papendrecht.

Voetbal

BVCB – Geinoord: 3–2
Bergschenhoek - Na twee zware thuisnederlagen was de missie voor BVCB duidelijk: in de eerstvolgende thuiswedstrijd moest er gewonnen worden.
Tegenstander van de wedstrijd afgelopen zaterdag, was Geinoord. In principe de ideale tegenstander om de missie tegen te volbrengen. Met een wedstrijd en drie punten meer, mocht sowieso van deze tegenstander niet verloren worden. BVCB slaagde in de gestelde opdracht door de wedstrijd met 3–2 naar zich toe te trekken.

Maense-Soccer Boys: 1-2
Bleiswijk – In de wedstrjd tegen Soccer Boys kwam Maense na een klein kwartier spelen uit het niets op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd slecht ingeschat door Erik van der Kaden, die de bal panklaar voor de voeten van de spits kopte. Deze maakte oog in oog met Steven van Aalst de bal goed af en schoot zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Tot aan de rust speelden beide ploegen vooral de strijd op het middenveld, omdat zowel Maense als Soccer Boys voorin onmachtig waren. De tweede helft leek weinig verschillend van de eerste. Aan beide kanten wel wat uitbraken over de vleugels, maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Met aanjager Aziz BenChamach (na rust ingevallen) binnen de ploeg leek Soccer Boys vanaf de 70e minuut wat op te krabbelen en kwam het steeds vaker voor het doel bij Maense. Trainer Dijksterhuis bracht met Samir Amghar en Wouter Hagen twee verse ervaren krachten in de ploeg voor het laatste kwartier en zijn wissel zou niet onopgemerkt blijven. In de 83e minuut was het Rick Ammerlaan die met een mooie steekbal Sander v.d.
Ruijtenbeek aan het werk zette. Vanaf de achterlijn trok hij de bal terug, die vervolgens via de handen van de doelman voor de voeten van Tom Dedel terecht kwam. Voor Tom uiteraard een koud kunstje om de bal het beslissende zetje over de doellijn te geven en de Bleiswijkers zo op gelijke hoogte te brengen. In het hierop volgende slotoffensief van Soccer Boys roken de oranjehemden dat er meer te halen was dan ťťn punt. Rick Ammerlaan kwam volkomen vrij voor de keeper na een lange pass van achteruit, maar zijn lob leek meer op een verdedigende actie dan op een schot op doel. Even later was het wel raak. Een lange bal van Sebastiaan van Beek werd sterk doorgekopt door Tom Dedel, waarna Wouter Hagen de doelman over zijn bekeken volley heen zag duiken.

Hockey

HBR-Warande: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Warande begon scherp en creŽerde reeds in de eerste minuten een grote kans, die door doelman Florian van Steenhoven onschadelijk werd gemaakt. HBR oogde mat en Warande mocht in het eerste kwartier naar hartenlust aanvallen, zonder daarbij overigens gevaarlijk te worden. Na dat kwartier was HBR de beter spelende ploeg, maar wist de nodige kansen niet te benutten. Warande kwam acht minuten na rust op een 0- 1 voorsprong. Een minuut later een gele kaart voor een Berkel speler, maar met 10 tegen 11 domineerde HBR de wedstrijd en creŽerde vier strafcorners op rij. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant uit een counter in de 28e minuut. HBR bleef wanhopig zoeken naar doelpunten, maar dat lukte pas twee minuten voor tijd en dat was te laat.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand op donderdag 18 oktober. (meer)

Bergschenhoek

Breien met ZijActief
Bergschenhoek - Donderdag 18 oktober organiseert ZijActief een breiavond voor de leden. Half Nederland laat de pennen tikken. Er is sprake van een breirage. Breicafťs, wildbreiclubs, schoolbreien en kerstbalbreien zijn daar het bewijs van. Dames van het Wolstalletje helpen graag om eigenhandig een mooie col te fabriceren. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdag 19 oktober is er weer klaverjassen in de kantine van Soccer Boys. Aanvang 20.15 uur. Kosten: § 3 per persoon. (meer)

Regio

Majorette- en twirlvereniging Atalanta
Lansingerland - Kinderen vanaf 4 jaar kunnen elke maandag van 18.30 tot 19.15 uur meedansen op vlotte moderne muziek bij majorette- en twirlvereniging Atalanta. Bij het uitvoeren van de shows maken ze gebruik van de majorettestok, pompons, linten, hoedjes en nog veel meer. (meer)

Vragen CDA over dijk Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - Recent is er weer wateroverlast vanuit de weg ontstaan bij bewoners aan de Noordeindseweg. Een regelmatig terugkerend probleem, waarbij schade optreedt aan eigendommen van aanwonenden.
Gemeentewerken Rotterdam heeft volgens het artikel, dat vorige week in deze krant te lezen was, enkele jaren geleden onderzoek gedaan naar oorzaak en oplossingen. (meer)

Vervolg discussie over de ‘Braakpaal’ aan Hoeksekade

Bergschenhoek – De discussie over de paal aan de Hoeksekade wat betreft het wel of niet sluiten van de doorgang van de Hoeksekade heeft tot nieuwe verkeerstelling geleid. (meer)

HSL-brief minister Schultz-van Haegen geeft geen duidelijkheid

Lansingerland – In een brief van 19 september 2012 van minister Melanie Schultz aan het college van b. en w. van Lansingerland, die de raad pas deze week bereikte, wordt aangegeven dat “TNO het detailrekenmodel voor de bak in Lansingerland zo goed als gereed heeft en inmiddels een eerste indicatie heeft van de effecten van het absorberend maken van de betonnen Rhedaplaat in combinatie met aanvullende afscherming tussen de twee sporen. (meer)

Uitvoerige discussie over beheer openbare ruimte

Lansingerland – Omdat het budget krap is in deze financieel moeilijke tijden ontspon zich in de commissie Ruimte op 10 oktober een discussie welk beheer nu de voorkeur moet krijgen boven ander beheer en wanneer het beste jaarlijkse investeringen kunnen worden gedaan, dan wel waar dat kan deze kunnen worden uitgesteld. (meer)

Gemeente presenteert concept Programma Dienstverlening”

Lansingerland – Vorige week werd tijdens de presentatieavond op 2 oktober jl. door Marjolein Hendriks, Programma manager Dienstverlening bij de gemeente Lansingerland, wervelend het programma voor de (digitale) dienstverlening uiteen gezet. (meer)

Wedding Fair brengt bruidsparen in de stemming

Foto
Op de catwalk werd, verdeeld over de middag,
tweemaal een fraaie show gepresenteerd van bruidsjurken
en kleding voor de bruidskinderen.


Berkel en Rodenrijs – Voor de tweede keer organiseerde The Wedding Team een sprankelende bruidsbeurs. Zaterdagmiddag 13 oktober ging de rode loper uit bij t Manneke en werden zowel aanstaande bruidsparen als familieleden en andere belangstellenden welkom geheten op een inspirerende bruidsbeurs.
(meer)

Kinderboekenweek 2012 krijgt als thema ‘Hallo wereld!’

Foto
Het werd een gezellig uurtje bij Van Atten.

Berkel en Rodenrijs - De 58ste Kinderboekenweek, die dit jaar als thema ‘Hallo wereld!’ meekreeg, werd voor de kinderen in Berkel Centrum een extra feestje met het bezoek dat de bekende schrijfster Marion van de Coolwijk aan Kantoorboekhandel van Atten bracht.
(meer)

Vrouwen in verbinding voor Pink Ribbon

Foto
Yoga voor Pink Ribbon.

Bleiswijk - Zoals de meeste weten is oktober borstkankermaand. Met dit in het achterhoofd organiseerde Sport en Recreatiecentrum Rottemeren in samenwerking met Sterrenyoga en Lief en Zacht op zaterdag 13 oktober een yogamarathon waarvan de gehele opbrengst gedoneerd werd aan Pink Ribbon. (meer)

Rock- en bluescoverband Dropbox blijft Berkel trouw

Foto
Dropbox met zanger Maurice van Geest en drummer Ruud van
Diemen uit Berkel en Rodenrijs. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het gaat niet alleen goed, nee, het gaat zelfs uitstekend met de rock- en bluescoverband Dropbox. (meer)

Dodelijk ongeval Industrieweg

politie

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van zaterdag op zondag, om ongeveer 03.00 uur, is een 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Leidschendam om het leven gekomen in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Waarschuwing voor onbekende beller

Lansingerland – Afgelopen week werd een inwoonster van Bleiswijk thuis gebeld door een gebrekkig Engels sprekende man met de mededeling, dat er schadelijke software op de computer van de vrouw stond. Hij bood aan dit via de telefoon op te lossen. De bewoonster wimpelde de man af. (meer)

Resultaten niet zoals verwacht

Lansingerland – Uit meldingen bij de politie blijkt dat vorige week in diverse wijken van Lansingerland Ieren langs de deuren gingen met het aanbod een paadje te leggen, de dakgoot schoon te maken of containers te reinigen. Dit gebeurt tegen betaling, maar over het algemeen zijn de resultaten niet zoals verwacht.

Laptop gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit een woning aan de Topaas werd in de nacht van 12 op 13 oktober een laptop ontvreemd. Er bleek aan de achterzijde van het woonhuis een raam te zijn opengebroken. De gehele woning werd doorzocht.

Kortsluiting accu fiets

Berkel en Rodenrijs – Op de Stationssingel raakte dinsdag 9 oktober een elektrische fiets in brand. Vermoed wordt dat er kortsluiting in de accu is ontstaan.

Autobrand

Berkel en Rodenrijs – Op 9 oktober ontstond om 15.25 uur een autobrand op de Rodenrijseweg. Tijdens de autorit merkte de bestuurder dat er iets niet in orde was met zijn auto. Op het moment dat hij wilde overschakelen van gas op benzine, zag hij rook onder de motorkap vandaan komen. De bestuurder kon de auto op een parkeerhaven zetten, waarna hij de wagen verliet. Hij liep geen verwondingen op. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven.

Insluiping in woning

Berkel en Rodenrijs – Op 8 oktober werd aangifte gedaan van insluiping in een woning aan de Smaragd. Er bleken een laptop en een spelcomputer te zijn verdwenen.

Verzet bij aanhouding

Berkel en Rodenrijs – Medewerkers van de RET schakelden 8 oktober de politie in, omdat zij in de RandstadRail een man hadden aangehouden wegens belediging. De man had zich bij de aanhouding hevig verzet. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een luchtdrukpistool en een taser, een soort stroomstootwapen. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau.

Kentekenplaten gestolen

Bergschenhoek – In de nachtelijke uren van 12 oktober werden de kentekenplaten van een op de Snoekbaars geparkeerd staande auto gestolen.

Inbraken

Bleiswijk – Vrijdagavond 12 oktober werd in twee woningen ingebroken. In beide gevallen zagen buurtbewoners een paar verdachte personen weglopen. In de Meidoornstraat bleek aan de achterzijde van de woning een rolluik te zijn ontzet. En in de Marijkelaan was de gehele woning doorzocht.
Buurtbewoners belden direct de politie, maar konden niet voorkomen dat de daders er vandoor waren gegaan.

Munitie WO II gevonden

Bleiswijk – Een inwoner van Bleiswijk heeft op 11 oktober een hoeveelheid patronen en een granaat uit de Tweede Wereldoorlog bij de politie ingeleverd. De man heeft de afgelopen jaren met behulp van een metaaldetector de munitie opgespoord en opgeslagen in zijn schuur aan de Overbuurtseweg. Hij vond het toch te gevaarlijk worden en schakelde de politie in.

Vorkheftruck twee keer gestolen

Bleiswijk – De politie waarschuwt voor extra interesse van dieven voor vorkheftrucks. Vorige week werd op de Overbuurtseweg een gestolen vorkheftruck aangetroffen. Later die week stond dezelfde en opnieuw gestolen vorkheftruck opnieuw op deze locatie. Eigenaren van vorkheftrucks wordt geadviseerd deze goed beveiligd achter te laten.

Themabijeenkomst: Dementie en rechtsbescherming

Bergschenhoek – Het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Lansingerland organiseert op woensdag 17 oktober een themabijeenkomst over dementie en rechtsbescherming. Een notaris van Oostland Partners zal een presentatie verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom deze avond bij te wonen. (meer)

De weg langs de vaart blijft lekken

Foto nr. 1
De weg wordt opengelegd, maar het probleem
lijkt groter.


Berkel en Rodenrijs – Rozenteler Siem van der Burg werd dinsdagochtend ‘met natte voeten’ wakker; voor de zoveelste keer stonden de paden tussen zijn rozen in de kas onder water. Siem heeft zijn bedrijf langs de Noordeindseweg en hij blijkt niet de enige te zijn die al eerder last had van doorsijpelend water vanuit de vaart. (meer)

Week van de Techniek richt zich op jongeren

Foto
In de week van 8 tot 12 oktober maken 400 2e jaars
VMBO leerlingen op een inspirerende manier kennis met
techniek. Dat begon al tijdens de opening op maandag 8
oktober toen studenten van de TU Delft de snelle op
zonne-energie rijdende Nuna 5 meebrachten.Bleiswijk – Rond de vierhonderd 2e jaars VMBO leerlingen verzamelden zich maandag 8 oktober op de tribunes van de afmijnzaal van FloraHolland te Bleiswijk om met elkaar getuige te zijn van de start van de Week van de Techniek die loopt van 8 tot en met 12 oktober. (meer)

Komende man en gaande vrouw

Foto
Sam de Groot, opvolger van Astrid Oosenbrug in fractie PvdA.

Lansingerland – Samen lachend op de foto: Sam de Groot en Astrid Oosenbrug.
De eerste als komende man in de raadsfractie van de PvdA en de tweede als gaande vrouw. Astrid is op 20 september beŽdigd als Tweede Kamerlid; Sam (42) is haar opvolger in de fractie. (meer)

Handtekening gezet voor oprichting Stichting Greenport Innovatie Centrum

Foto
De handtekening voor oprichting van de Stichting Greenport
Innovatie Centrum wordt gezet door Cor van der Wel (VNO-NCW
Oostland), Piet van Adrichem (LTO) en Peter Scheerder (directeur
Inhollland). Op een later tijdstip tevens door Sjaak Bakker (directeur
Wageningen Universiteit) en Peter Luijkx (KvK).Oostland – Tijdens de jaarlijkse Oostlanddag werd donderdag 4 oktober de stichting Greenport Innovatie Centrum opgericht. Het volledige Greenportcluster is in Nederland een sector met grote betekenis voor de Nederlandse economie. (meer)

Marijn van Iwaarden ontvangt bijzondere erepenning

Foto
Na wat twijfels van de gedecoreerde kon locoburgemeester
Henk de Paepe de speld, behorende bij de erepenning van de
gemeente Lansingerland – toch opspelden op de revers van Marijn
van Iwaarden, een zeer gewaardeerd Lansingerlands inwoner.


Bleiswijk – Tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik richtte locoburgemeester Henk de Paepe zich tot ťťn man in het bijzonder: Marijn van Iwaarden, die hij uitnodigde even naar voren te komen. (meer)

Combinatiefunctionarissen aan de slag

Foto
Er waren bloemen voor de combinatiefunctionarissen bij
de start van het project dat minimaal drie jaar zal duren en
waarvan men verwacht dat scholen, sport en cultuur meer
gaan samenwerken.


Lansingerland - Binnen de gemeente Lansingerland is sinds 1 september een aantal combinatiefunctionarissen aan het werk. Het gaat om zeven mensen die zijn aangenomen in diverse functies op het gebied van sport en cultuur binnen de impuls brede school.
(meer)

The Young Christian Singers bestaat 40 jaar

Foto
Het koor in huidige samenstelling tijdens de viering
van Moederdag op 13 mei van dit jaar.Lansingerland/Rotterdam-Noord – Deze maand is het precies 40 jaar geleden dat het koor The Young Christian Singers uit Rotterdam-Noord werd opgericht door pater Cor Dam. (meer)

Workshops Atalanta in dorpskernen

Foto
Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedansen op vlotte
moderne muziek bij majorette- en twirlvereniging Atalanta.


Lansingerland - Op zaterdag 13 oktober wordt in de drie dorpskernen door majorette- en twirlvereniging Atalanta een aantal wervingsoptredens en een korte workshop gegeven. (meer)

Kika actiedag bij De Droomplaats en peuterspeelzalen Bergschenhoek

Bergschenhoek - De Droomplaats kinderopvang en de peuterspeelzalen Okidoki en De Beestenboemel zijn zeer begaan met KiKa. De leidsters organiseren daarom op zaterdag 13 oktober van 09.00 tot 11.30 uur een gezamenlijke actie voor jong en oud bij Okidoki, Stampioendreef 1 in Bergschenhoek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop tweedehands goederen
Berkel en Rodenrijs - In Derde Wereldwinkel De Paardestal, die zich bevindt aan de Noordeindseweg bij de r.k. kerk, worden iedere dinsdag van 13.30- 16.30 uur en zaterdag van 10.00-15.00 uur gekregen goederen verkocht. De opbrengst komt ten goede aan diverse goede doelen in binnen- en buitenland. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Donderdag 11 oktober wordt oud papier opgehaald door de basisscholen. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko-verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Cultuurbus
Lansingerland – De Cultuurbus biedt het hele jaar door een leuk programma.
Er is nog een aantal plaatsen voor de volgende voorstellingen: 4 januari De Zonnekoningen (Internationaal Danstheater) ŗ § 27,50; 25 april Spirit of Russia (wervelende Russische show met zang en dans) ŗ § 39; en op 11 mei Terug naar de Kust (toneelthriller) ŗ § 32. Alle voorstellingen zijn incl. de bus. (meer)

Eva Riemersma debuteert bij landelijk marathon schaatsen

Eva Riemersma

Bergschenhoek – Komend schaatsseizoen start Eva Riemersma-van Rheenen bij de Nederlandse top van het damesmarathonschaatsen. Samen met nog twee debutanten vormt zij de opleidingsploeg van twee andere teams, werkend onder de naam Icegirls. (meer)

Soccer Boys niet ongelukkig langs Reeuwijk

Bleiswijk – De voetballers van Soccer Boys hebben enigszins hun blazoen kunnen oppoetsen tegen het bezoekende CVC Reeuwijk. Na een stroeve start deze competitie waarin het scorend vermogen achterbleef bij de verwachtingen werd in deze thuisbeurt driemaal het net gevonden. (meer)

TOGB overklast door Voorschoten’97

Berkel en Rodenrijs – De thuisbeurt van TOGB tegen het bezoekende Voorschoten was er ťťn van hoofdzakelijk verdedigen en toezien hoe de supersnelle voorwaartsen van de tegenstander de verdediging van TOGB handen vol werk gaf. (meer)

Netwerk aangepast sporten bouwt verder uit

Foto
De 14-jarige Lynn Korres rijdt wekelijks paard in
de manege aan de Merenweg; een van de sportmogelijkheden
in Lansingerland.


Lansingerland – Met als centraal thema ‘Netwerk Aangepast Sporten Lansingerland’ werd in Outdoor Valley een avond georganiseerd waarbij verenigingen, sporters, ouders en andere belangstellenden rond de tafel gingen zitten om samen te bekijken hoe het aangepast sporten voor inwoners van Lansingerland met een beperking op een hoger plan getild kon gaan worden. (meer)

Kickbokskampioene Ilona Wijmans gehuldigd

Foto
Wethouder Braak verraste Ilona met een bioscoopbon,
haar moeder ontving een mooi boeket. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het door Ilona Wijmans behaalde Nederlands Kampioenschap kickboksen voor dames is ook bij de gemeente Lansingerland niet ongemerkt gebleven. (meer)

Jan-Willem van Schip zegeviert in Omloop van de VeenkoloniŽn

Foto
Jan-Willem van Schip (op de rug gezien) werd eerste
doordat de nummer 1, Mike Vlietstra, werd gediskwalificeerd
omdat hij met twee handen juichte. De sportieve Van Schip
overhandigde na de prijsuitreiking de bloemen en de prijzen
aan Vlietstra. Foto: Rudie Ottens
.


Lansingerland – Pedaalridder Jan-Willem van Schip heeft de Omloop van de VeenkoloniŽn op zijn naam geschreven. Een klassieke wedstrijd van ruim 120 kilometer. dwars door de Groningse polders. Het werd al meteen vanaf de start vrij zwaar, mede veroorzaakt door de straffe wind. (meer)

Spinners trappen 1500 euro bij elkaar

Foto
De eerste spinningmarathon bij Van der Linde Interieur
te Bleiswijk.


Bleiswijk – Van der Linde Interieur haakte in op ‘oktober borstkankermaand’ en organiseerde zaterdagmiddag 6 oktober in nauwe samenwerking met het Sport & Recreatie Centrum Rottemeren een flitsende spinningmarathon waarvan de opbrengst helemaal naar de Borstkankervereniging Nederland ging. (meer)

Volleybal

Heren Volley2B-Fusion 2: 0-4
Lansingerland - Zaterdag 6 oktober speelde het 1ste herenteam van Volley2B de derde competitiewedstrijd tegen Fusion 2. Het team uit Rotterdam- Alexander won met 4-0. De wedstrijd had wat extra lading omdat oud Volley2B speler Robin Wessels er speelt en een belangrijke schakel is voor Fusion 2.
In de eerste set was het spel wat nerveus aan beide kanten met aanvallend meer fouten. Door met wat plaatsballen de verdediging van Volley2B onder druk te zetten sleepte Fusion de eerste set binnen met 20-25. In de tweede set werd aan beide kanten meer druk gezet met de serve en bleef de pass goed overeind. Volley2B maakte wat fouten in de aanval, wisselde en kwam weer terug in de wedstrijd. Op het beslissende moment scoorde Fusion echter weer met een plaatsbal die de verdediging van Volley2B niet kon keren. Met 23-25 werd 0-2 op het scorebord gezet. In set 3 lukte het Volley2B niet om te overtuigen. Het weinig gevarieerde aanvalsspel werd goed gelezen door Fusion wat met 15-25 de score verder naar zich toe trok. In de vierde set wist Volley2B wat meer tegenstand te bieden en werd er ook met wat meer beleving gespeeld. Dat Fusion op dit moment nog een maatje te groot is voor Volley2B bewezen zij door ook deze set te winnen, 22-25. Een 0-4 nederlaag was bitter en de realiteit voor de mannen van Volley2B. Volgende week uit tegen DVO zal het team moeten laten zien dat het promotieklasse waardig is.

Motorsport

Dubbelslag Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Beide Team Voorwinden rijders hebben de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad op hun naam weten te schrijven. Jaimie van Sikkelerus was oppermachtig in de Euro- Nationalen klasse en wist vanaf Pole Position beide manches met zo’n 30 seconden voorsprong te winnen. Maik Voorwinden ging in de eerste manche van de Inter klasse in leidende positie even in de fout maar kwam sterk terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reed hij van start tot finish aan de leiding en won zo ook het dagklassement. De volgende wedstrijd die op het programma staat is de Supermoto of Nations in het Portugese Portimao. Maik en Jaimie zijn geselecteerd door de KNMV om samen met Devon Vermeulen ons land te vertegenwoordigen in het Wereld Kampioenschap voor landenteams.

Wielrennen

Kampioenschap van Nederland ploegentijdrijden
Lansingerland - In het natuurgebied van Zoutkampen werd het kampioenschap van Nederland ploegentijdrit verreden over een afstand van 35 km. Voor de wedstrijd werd het parcours verkend. De ploeg van De Pedaalridders was geselecteerd door een tijdritspecialist. Aan het vertrek stonden Jan Willem van Schip, Thom Martens, Klaar Feenstra en Jeroen Smits en als eerste reserve Peel van de Wal. De onderlinge sfeer was goed en de clubgeest zat er in.
Op de wedstrijddag werd het materiaal voor de laatste keer gecontroleerd, waarbij extra aandacht werd besteed aan de dichte wielen. Bij de start kwam de regen met bakken uit de hemel met daarbij enorm veel wind die vrij spel had. De samenwerking binnen de ploeg was bijzonder goed. Er werd gereden met een gemiddelde snelheid van 43,09 km per uur. De ploeg van De Pedaalridders eindigde op een veertiende plaats.

Hockey

De IJssel-HBR: 1-3
Berkel en Rodenrijs - HBR begon zeer overtuigend en kreeg in de eerste zeven minuten reeds drie strafcorners, waarvan de derde fraai werd binnengesleept door Stefan van der Ree. De Nieuwerkerkers waren technisch niet bij machte het hoge speltempo van HBR te volgen en na dertien minuten slalomde Martin van der Ree door de defensie van De IJssel en legde de bal panklaar voor Marcel Blok, die niet aarzelde. Het spel speelde zich volledig af op de helft van de tegenstander, maar toch duurde het tot de dertigste minuut alvorens Martijn Luger vanaf de rand van de cirkel de derde treffer liet noteren.
In de vierde minuut na rust incasseerde HBR een gele kaart wegens praten en slaagde De IJssel erin om een strafcorner te versieren. In een flipperkast scenario bleek dit ook nog een niet verdiend doelpunt op te leveren. HBR nam het heft weer in handen, maar de vele strafcorners leidden niet tot scores. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te kunnen kantelen doordat twee Berkelaren tegelijkertijd voor vijf minuten het veld moesten verlaten.
De IJssel probeerde nu volop druk te zetten, maar ook met 11 tegen 9 bleek het technisch onmachtig om kansen te creŽren en de HBR verdediging bleef rustig uit verdedigen en brak af en toe nog gevaarlijk uit.

Zomerakkoord kan alles nog veranderen: College komt met voorlopige, sluitende begroting

Lansingerland – Er was heel wat gemeentelijk rekenwerk voor nodig, maar voorlopig ligt er een sluitende begroting op tafel bij de gemeenteraad.
Voorlopig, omdat het afgesproken Zomerakkoord van de verschillende raadsfracties, er nog niet is. (meer)

Concept-beleidsplan 2013-2017 Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR)

Lansingerland - Tijdens de presentatieavond van het concept-beleidsplan 2013-2017 van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond op 2 oktober jl. werd onder meer gesproken over de afstemming met de politie binnen de regio, met name nu er gewerkt wordt met een nieuwe nationale meldkamer. Doordat de gemeente Lansingerland financieel flink is gekort en nog gekort zal gaan worden, is afstemming met naastliggende regio’s het devies. (meer)

Jan van der Heijdenstraat weer open

foto

Bleiswijk – De vlag kan uit bij zowel de inwoners als de ondernemers van Bleiswijk; na vijf maanden afgesloten te zijn geweest is vorige week de Jan van der Heijdenstraat weer opengesteld voor alle verkeer. (meer)

Compleet stuur uit auto gestolen

politie

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 oktober is er ingebroken in een Audi, die geparkeerd stond aan de Klapwijkse Zoom. (meer)

Paal de grond in voor laatste woningen in de Gouden Griffel

Foto
De eerste paal voor de laatste woningen in de Gouden
Griffelbuurt.


Berkel en Rodenrijs - De bouw van de laatste woningen in de Gouden Griffelbuurt is gestart. Wethouder Jan den Uil assisteerde samen met Janneke Pietjouw – de eerste koper van dit project van Kavel Vastgoed - dinsdagmiddag 2 oktober bij het heien van de officiŽle eerste paal, in aanwezigheid van de overige kopers. (meer)

Kunsttoer trekt honderden bezoekers

Foto
Tijdens de opening van de Kunsttoer werd een fotopresentatie
verzorgd, waarna men een kijkje kon nemen bij de werken van de
deelnemende beelden kunstenaars.


Lansingerland – De voor de achttiende keer georganiseerde Kunsttoer in Lansingerland trok ook dit jaar weer veel bezoekers. Na de vrolijke opening op vrijdagavond 5 oktober volgde een weekend vol kunstliefhebbers die een bezoekje brachten aan de verschillende ateliers. (meer)

Gezellige drukte op de dansvloer

gezellig

Bleiswijk - Zaterdag 6 oktober gingen heel wat Lansingerlanders los op de dansvloer van Sport en Recreatiecentrum Rottemeren in Bleiswijk. Dat kostte niet veel moeite bij de uitdagende muziek van toen naar nu, gedraaid door Mercurius Drive In. (meer)

Een feest zoals een echt feest hoort te zijn!

Foto nr. 1
De taart wordt aangesneden door de beide bakkers,
de voorzitter en de burgemeester.Berkel en Rodenrijs – Berkel Centrum was zaterdag 29 september een bruisend en feestelijk centrum. Die dag vierden ondernemers en bezoekers het 15- jarig bestaan van Winkelpromenade Berkel Centrum. Het werd een feest zoals een feest hoort te zijn; met heel veel gasten, taart, tal van activiteiten en een stralende zon boven het centrum. (meer)

Concert Musica Inaudita oorstrelend

Foto nr. 1
De solisten Jelger Blanken op piano en cellist Bas Jongen
begeleidden de tenoren perfect. Foto’s: John Hofman.Berkel en Rodenrijs - In het programma aangekondigd als ‘Muziek van de overkant’, kwam het vrijdagavond 28 september zelfs heel dicht bij. Musica Inaudita presenteerde weer eens een bijzonder klassiek concert, dat solisten en publiek tot elkaar bracht. (meer)

Tandemtocht voor Alzheimer levert ruim 40.000 euro op

Foto
Uit Lansingerland deed het 3B Dream Team mee aan
de tocht met v.l.n.r. Bas Ruigrok, Gerard Lubbers. Wim
Ruigrok, Arie Gravesteijn, Hans Gravesteijn en Wil Meijers.


Lansingerland – Vorige week was in deze krant al te lezen, dat de opbrengst van de eerste 24-uurs tandemtocht voor Alzheimer bekend was geworden, maar daarbij was verzuimd het bedrag te vermelden. In totaal leverde de actie ruim 40.000 euro op. (meer)

Revolutionair nieuw meubilair op CBS de Acker

Foto nr. 1
Na een middag flink sjouwen was al het oude
meubilair van de locatie Stampioendreef omgewisseld
voor nieuwe meubels. Binnen afzienbare tijd zal al het
meubilair van beide locatie vervangen worden.


Bergschenhoek - Op CBS Acker locatie Stampioendreef zijn ze het schooljaar goed begonnen met het in gebruik nemen van nieuw schoolmeubilair. De stoelen zijn volgens een geheel nieuw concept ontworpen. (meer)

Kinderboekenweek 2012 krijgt als thema ‘Hallo wereld!’

Foto
Ook bij Van Atten wordt ruime aandacht besteed aan
de Kinderboekenweek die landelijk van woensdag 3 tot en
met zondag 14 oktober wordt georganiseerd en zowel het
lezen als het voorlezen met en voor kinderen wil stimuleren.


Lansingerland - De 58ste Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het motto is Hallo wereld! - het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Groei-groep Geloven in mťťr!
Bergschenhoek – Vanuit de Hervormde Gemeente wordt binnenkort de Groei- groep georganiseerd, een vervolgkring op de Alphacursus. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - Er is nog plaats voor computercursussen tussen half oktober en eind november: Fotoboek maken, Powerpoint, Etiketten +adressenbestand maken en Hoe kom ik op Facebook. De cursussen worden gegeven in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Info en aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 5225545 van 09.00-12.00 uur of per e-mail ee@swsl.nl. Zie ook de website http://bleiswijk.seniorweb.nl . (meer)

Regio

Stel een vraag over zonne-energie
Lansingerland - Al meerdere bedrijven en particulieren hebben in Lansingerland en omgeving zonnepanelen laten plaatsen. Er leven echter nog veel vragen. Leon Bruinen van SolSolutions is vrijdag 5 oktober aanwezig in het radioprogramma Lansinger Magazine. (meer)

Ontevredenheid bewoners bij reconstructie Zeeheldenbuurt

Foto
De (tijdelijke) bestrating is zeer slecht, vooral in
de Karel Doormanlaan. Wat staat de bewoners de komende
winter te wachten. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Daartoe aangespoord door de bewoners zijn namens de VVD door Edith Bal vragen aan het college van b. en w. gesteld over de slechte staat van de bestrating in de Zeeheldenbuurt in Bleiswijk, met name wat betreft de hoofdweg Karel Doormanlaan. (meer)

Nationale toppers verzorgen clinic bij DBR

Foto<br />Zondag verzorgden de toppers in dressuur Laurens van
Lieren en Lynne Maas een clinic voor een achttiental leden
van DBR.


Bleiswijk – Het koperen jubileumjaar heeft P.V. De Bleiswijkruiters (DBR) op gepaste wijze gevierd met de leden. Nadat Andrť Kuiper tijdens de Clubkampioenschappen eerder in het jaar reeds was gehuldigd, omdat hij 12Ω jaar instructeur is bij DBR genoot men met elkaar tevens van een barbecue. (meer)

Spinningmarathon steunt Borstkankervereniging Nederland

Bleiswijk – De maand oktober staat bekend als de “borstkankermaand”. Van der Linde Interieur organiseert in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland?en Sport- & Recreatiecentrum Rottemeren op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur een Spinningmarathon. (meer)

Berkel tegen Soccer Boys bleef reuk- en smaakloos

Foto
Berkel-spelers Joey Lems en Alex de Ronde in duel met hun
tegenstander Martijn Helmendach van Soccer Boys. Foto: Rob Veldkamp


Berkel en Rodenrijs – Waar met verlangen naar uit werd gezien werd een nietszeggende voetbalwedstrijd waarin de 0-0 deling de lading geheel zou dekken. Een wedstrijd, waarin beide ploegen zich met een minimaal aantal kansen tevreden moesten stellen, en die net zo goed schriftelijk had kunnen worden afgedaan. (meer)

Feestelijke dag op de Rottebergen

Foto
Joost Hage verraste de aanwezigen met zijn golftrickshow.

Bergschenhoek - Zaterdag 29 september werd een feestelijke dag voor Golfbaan de Rottebergen. De heropening van de Driving Range, na een periode van renovatie, werd gevierd met een golftrickshow van Joost Hage. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Delta Sport – BVCB
Perkouw – Berkel
Soccer Boys – CVC Reeuwijk
14.30 uur
Berkel (VR) – Rhoon
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Voorschoten ‘97

Voetbal

BVCB–Rijnvogels: 0–6
Bergschenhoek – Het duel van BVCB tegen de Katwijkers opende van beide kanten met open voetbal. De eerste doelpoging was van Piet van Offeren, maar enig gevaar kwam daar niet uit voort. Door een afgekeurd doelpunt van de gasten zou BVCB gewaarschuwd moeten zijn. Voor het afgekeurde doelpunt kwam het al een aantal keer aardig weg en het was zaak de gelederen te sluiten. Ruim vijf minuten voor de rust moest BVCB capituleren. De manier waarop het doelpunt tot stand kwam, zou tekenend zijn voor de afweer van de kant van BVCB deze middag. Na een ingooi werd de bal doorgekopt tot in het doelgebied van Mark Gaerthe, waar Beyersbergen de bal in de verste hoek kon schuiven, 0-1. Na de theepauze was de eerste mogelijkheid voor Piet van Offeren, na goed doorzetten van Soufian Tanouti. Het zou meteen het laatste kansje betekenen van de kant van BVCB. Allereerst mocht Pieter van der Breggen (ex CVV Berkel) bijna de hele BVCB helft oversteken, daarbij drie spelers omspelen alsof ze er niet stonden, om te eindigen met een afgemeten schuiver die ook nog eens langs de mis tastende Gaerthe rolde, 0–2. Uit een hoekschop van Wesley van Wijk volgde het tweede doelpunt voor Beyersbergen, 0-3. Vijf minuten later was het opnieuw raak door Emiel Buntsma, 0–4. Drie minuten later mocht Kraijenoord in alle vrijheid een bal doorkoppen op de net ingevallen ex TOGBer Bas Mourits, die de 0–5 achter de moedeloze Gaerthe binnen schoot. Het is dat Rijnvogels op dat moment zijn krachten ging sparen, anders had de toch al verstierde middag voor BVCB nog desastreuzer af kunnen lopen. Er volgde echter nog ťťn doelpunt. Het slotakkoord was opnieuw voor Bas Mourits die twee minuten voor het scheiden van de markt de eindstand op 0–6 bepaalde.

Vredenburch–TOGB: 2-4
Rijswijk/Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd die de thuisclub met fysiek geweld naar zijn hand wilde zetten. Mede door een fanatieke aanhang werd het voor de Berkelaren geen prettige middag in Rijswijk. Voeg daar ook nog eens bij dat Lex van Winden met een vervelende blessure weer moest afhaken.
Toen ook TOGB tegen een achterstand aan moest kijken in het begin van de wedstrijd leek het allemaal niet rooskleurig voor de ploeg van trainer Cornť van Doorn. Echter de veerkracht van de Berkelse elf en het meer voetballend vermogen gaf deze middag uiteindelijk toch de doorslag. Frank Docter was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en Glenn van den Burg bracht TOGB hierna zelfs op een voorsprong, 1-2. Steven Treurniet bracht de marge voor de Berkelaren in het vervolg op een ruimere afstand van de thuisclub, 1-3. Het intimideren van de thuisclub begon steeds grotere vormen aan te nemen en TOGB liet zich hierdoor even van de wijs brengen waardoor Vredenburch toch voor de aansluitende treffer kon zorgen. Echter Glenn van den Burg zou zijn ploeg, die het deze wedstrijd moest stellen zonder Cris Salazar en Dean Oost (blessures) uiteindelijk aan zijn vierde doelpunt helpen. Een wedstrijd die TOGB geen kaarten zou opleveren in tegenstelling tot de thuisclub waar wel enkele spelers deze tweekamp op de bon zouden gaan. Tim van der Helm stond bij TOGB in het doel voor de drie wedstrijden geschorste doelman Mark Smith die verleden week in de wedstrijd tegen GDA na een forse overtreding vroegtijdig de kleedkamer op mocht zoeken.
Tennis

Bertens bij beste zestig in de wereld
Berkel en Rodenrijs - Tennisster Kiki Bertens debuteert in de top 60 van de wereldranglijst. Ze klom afgelopen week van plaats 63 naar 60 op de mondiale tennisladder. Bertens reikte tot de kwartfinale van het toernooi in Seoel. Arantxa Rus klom van positie 71 naar 70.

Atletiek

Ferdi Vonk - Workx stratenlopen
Berkel en Rodenrijs - In Rotterdam werd woensdag 26 september de laatste van een serie van zeven stratenlopen gehouden. Ferdi moest hier zijn derde plaats in het algemeen klassement verdedigen. Dat het geen gemakkelijke opgave was wist hij van te voren. Ferdi ging voortvarend van start en kwam de eerste ronde goed door, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat hij werd gepasseerd in het klassement. Met een 9e plaats in een tijd van 17.49 stapte hij van het parcours. De teleurstelling was achteraf groot, omdat hij na vijf achtereenvolgende stratenlopen van de derde plaats in het klassement was verdrongen, de laatste dag van het podium viel en met een vierde plaats genoegen moest nemen.

Kieviten op stap
Bleiswijk - Een aantal leden van De Kieviten kwam in actie bij diverse wedstrijden. Ingrid en Dick Baggerman liepen de marathon van Berlijn. Dick, trainer bij de Kieviten van onder andere de opstapgroep, finishte na 3 uur 43 minuten en 14 seconden. Zijn vrouw Ingrid passeerde de finish in 4.03.31.
In Utrecht werd de Singelloop georganiseerd. Er verschenen vier Kieviten aan de start bij deze 10 km loop. Bart Roefs was de snelste Kievit 38.25.
De tijden van de andere drie: Richard Lelieveld 39.07, Erik van Keeken 40.13 en Lars Gootjes 45,38. De afstand was ruim 100 meter meer dan de 10 kilometer.

Rijk Zwaan loop
Bleiswijk - In ’s-Gravenzande vond de Rijk Zwaan loop over 10EM plaats.
Jack ’t Hoen finishte in 1.03.22 en Kees Voogt volgde in 1.04.44. Hiermee eindigde Kees zowel bij deze loop als in het eindklassement voor 55+ mannen op een keurige 2e plaats.
Anita Kreukniet liep in Zoetermeer tijdens de Geuzenloop de halve marathon.
Ze finishte binnen de 2 uur: 1.58.00.
Vorige week liepen diverse leden de Dam tot Dam loop van Amsterdam naar Zaandam. Waldo Karbaat was de snelste: 1.04.16 en Ad Antonisse liep een persoonlijk record op de 10EM: 1.17.17.

Badminton

DKC-Garage Wilgenlaan/PIP: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van PIP moest het dit weekend opnemen tegen een jeugdige Haagse formatie van DKC. De spelers begonnen voortvarend met een verdiende winst in de heren dubbel. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar verloren nipt in drie sets. Peter won de eerste single vrij makkelijk, maar Anita had veel meer moeite met het snelle spel van haar tegenstandster en verloor in drie sets. Jan had een jeugdige tegenstander in de tweede heren single, maar kon met zijn ervaring de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tweede dame Sandra had ook een zeer jeugdige tegenstandster die net te sterk was. Met een 3-3 tussenstand speelden Peter en Anita de eerste mix. Deze liep niet zoals gewoonlijk en werd in twee sets verloren. Bij Jan en Sandra ging het een stuk beter, zij wonnen in twee sets. Met een 4-4 eindstand kon het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP enigzins tevreden huiswaarts keren.

Hockey

HBR-Asvion: 1-1
Berkel en Rodenrijs - HBR oogde minder scherp dan een week daarvoor, maar wist toch steeds gevaarlijk uit te komen. Na 25 minuten kwam HBR toch op voorsprong doordat Nick Bijwaard een strafcorner benutte. Asvion speelde behoorlijk fysiek, maar de goed fluitende scheidsrechters volstonden met een aantal groene kaarten. In de tweede helft kreeg HBR al snel een strafcorner, maar die werd slecht gestopt. Na 10 minuten kreeg ook Asvion een strafcorner vanwege onvoldoende afstand houden en deze verdween wel in het doel. HBR zette nu aan en creŽerde tal van kansen. Helaas waren de voorwaartsen niet scherp: vlak naast een leeg doel, tegen de paal en een magnifieke backhand van Marcel Blok schitterend gestopt door de doelman.
Dat was vijf minuten voor tijd. Indien je zelf niet scoort doet vaak de tegenstander dat en er was ditmaal een fantastische redding van doelman Florian van Steenhoven voor nodig om te zorgen, dat HBR tenminste nog ťťn punt overhield aan de wedstrijd.

Softbal

Orioles Dames verliezen handhavingswedstrijd
Bergschenhoek – Onder leiding van de nieuwe coach Saskia Ashmann onderging Dames 1 van Orioles een complete metamorfose (na moeilijk te nemen hobbels in het eerste deel van de competitie). Er werden weer wedstrijden gewonnen en dat maakte dat ook iedereen die deel van dit team uitmaakte er weer bijzonder veel zin in kreeg. Een inhaalrace is nooit makkelijk en dat werd het in dit geval ook niet; de dames hebben gestreden tot het bittere eind. Vorige week moest er op neutraal terrein (bij Alphians Alphen aan den Rijn) gespeeld worden tegen degradatie en tegen Birds uit Zoetermeer. Orioles ging fantastisch van start 3met een 3-0 voorsprong en super spel, maar de Birds gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen langszij. Na 7 innigs officiŽle speeltijd was de stand gelijk, waarna een extra inning uitkomst moest brengen. Helaas was de winst en handhaving in de 1e klasse voor de Birds uit Zoetermeer een feit bij een eindstand van 9-11. Volgend seizoen speelt Dames 1 in de 2de klasse, maar de prestaties van dit seizoen hebben er wel toe bijgedragen dat Orioles softbal dames weer op de kaart staat.

Klachten onderhoud groenvoorziening omgeving Futendreef

Bleiswijk – Bewoners in en om de Futendreef sturen aan op overleg met het college van b. en w. om te komen tot een oplossing met betrekking tot het onderhoud van het openbaar groen, een en ander gesteund door de fractie van Leefbaar 3B. (meer)

Slechte staat van onderhoud rijksmonument Bleiswijks Verlaat

Bleiswijk - Het rijksmonument Bleiswijks Verlaat, ook wel Sluisje aan de Rotte genoemd, verkeert in slechte staat van onderhoud. Aan het college van b. en w. wordt door Andrť Nieuwlaat (CU) gevraagd Úf en wanneer en hoe het college denkt over het aanpakken van dit achterstallig onderhoud. (meer)

App Lansingerland werkt goed

foto1


Bleiswijk – Dennis van Doorn laat weten, dat de Lansingerland app prima werkt. Hij deed onlangs een melding van zwerfafval (zie foto). Toen hij de dag erna ging kijken of er iets met zijn klacht was gedaan, viel hij even stil. Het hele veld bleek te zijn omgeploegd, maar het zwerfvuil was tenminste verdwenen. Geen half werk!

foto2

Uitslaande brand veroorzaakt enorme schade bij plantenkwekerij Ovata

Foto nr. 1
In het kassencomplex stonden duizenden vetplanten.

Foto nr. 2
De brand sloeg over naar het nieuwe bedrijf van Ovata.

Bleiswijk – Even over negenen zag een buurmeisje maandagavond 1 oktober brand in de kas achter haar woning aan de Hoefweg. Ze aarzelde geen moment en belde de brandweer. (meer)

Vernielingen in Warmoezerij

politie

Berkel en Rodenrijs – In de late avonduren van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september ontstond in de Warmoezerij een vechtpartij tussen een man en een groep overlast gevende jongeren. Het gaat hierbij om zo’n tien dronken jongens. Mogelijk werden er messen getrokken tijdens de vechtpartij. (meer)

Aanhouding verdachten koperdiefstal

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 september werden ’s middags om twee uur twee mannen uit Berkel en Rodenrijs opgepakt op verdenking van koperdiefstal uit een slooppand op de Kleihoogt. De mannen zijn overdragen aan de recherche.

Diefstal bij De Zijde

Bergschenhoek – Op woensdag 24 september werd tussen 13.15 en 15.00 uur een fiets gestolen bij sporthal De Zijde. Het sleuteltje van de fiets werd vermoedelijk uit de kleedkamer gestolen waar nog meer spullen werden weggenomen. Inmiddels is de fiets weer terecht. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader van de diefstal.

Bekeuringen

Bergschenhoek – Een automobilist die tijdens het rijden op de Leeuwenhoekweg aan het bellen was, te hard reed en zich niet kon legitimeren werd zondagavond 30 september aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hem wacht een aantal fikse bekeuringen.

CV-ketels gestolen

Bleiswijk – Bij de politie is aangifte gedaan van diefstal van twee cv- ketels uit in aanbouw zijnde woningen in de Olaert Duynstraat.

Alsnog opgesloten

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 september werd bij een reguliere verkeerscontrole in Berkel en Rodenrijs een inwoner van Schiedam aangehouden, omdat hij een bedrag van 1200 euro aan boetes en tien dagen hechtenis had openstaan. Omdat hij de boetes niet direct kon betalen kwam er nog eens negen dagen hechtenis bij. De man is direct ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

Fietsen ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Ook de afgelopen week zijn er weer fietsen gestolen.
Op vrijdag 21 september was dit het geval op de Stationsweg, waarbij het om een Gazelle herenfiets ging, en op de Rodenrijseweg waar een Batavus damesfiets werd ontvreemd.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut