Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Gemeentehuis en Woonbeurs vol met gezellige drukte

Foto nr. 1
Tijdens de open dag van het gemeentehuis kon men op de
begane grond tevens een woonbeurs bezoeken.


Berkel en Rodenrijs – Tegelijk met het open huis van het gemeentehuis werd zaterdag 22 september tevens op de begane grond een Woonbeurs georganiseerd waar makelaars, projectontwikkelaars en bouwers hun aanbod konden tonen. En daar was, mede dankzij de grote drukte in het gemeentehuis, ruime belangstelling voor. (meer)

Fietspaden N470 met muziek en op de pedalen geopend

Foto
Nadat er een lintje was doorgeknipt namen De Pedaalridders
met begeleidende muziek van Helicon het fietspad in bezit.


Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp – Muziekvereniging Helicon, De Pedaalridders en tal van genodigden en andere belangstellenden waren zaterdagochtend 22 september present tijdens de officiële opening van de fietspaden N470, een netwerk van fietspaden tussen Zoetermeer, Delft en Rotterdam. (meer)

Bedrijfsleven moet durven investeren in het (technisch) onderwijs

Foto nr. 1
De gasten met v.l.n.r. hoofdgastspreker Ahmed Aboutaleb en
panelleden Iwan van der Knaap, Rik Buddenberg, Ewald van Vliet
en Rinke Zonneveld.


Bleiswijk – De fraaie locatie van Anthura vormde woensdagochtend 19 september in alle vroegte het decor van het jaarlijks door VNO-NCW georganiseerde miljoenenontbijt voor haar leden in het Oostland de dag na de presentatie van het koffertje in Den Haag. (meer)

ACR verdient ¤ 29.163,- met stapels ‘spullen’

Foto
Een koopje dat men niet graag wilde laten staan.

Berkel en Rodenrijs – Wat voor de één een verzameling troep is kan voor de ander een zeer waardevolle aanwinst betekenen. Dat bleek overduidelijk tijdens de vrijdag en zaterdag georganiseerde rommelmarkt van het ACR (Actie Comité Rehoboth). (meer)

De zon scheen boven de Acht van Lansingerland

Foto nr. 1
De oude boerderij van Koot in Rodenrijs, met daarbij
de fraaie schilderijen van Wim Bes en de plannen voor de
daar te realiseren nieuwe zorgboerderij, werd druk bezocht.


Lansingerland – Met als grote trekpleister ditmaal het open huis van het nieuwe gemeentehuis en bovendien de uitbreiding richting buurgemeente Pijnacker-Nootdorp werd zaterdag 22 september voor de vierde maal de Acht van Lansingerland fietstocht georganiseerd. (meer)

Fluxchair voor burgemeester Van Vliet

 Foto nr. 1
Burgemeester van Vliet ontving namens de raadsfracties
uit handen van Ankie van Tatevenhove een Fluxchair. Het in
elkaar zetten ervan nam nogal wat tijd.


Lansingerland – Tijdens de open dag in het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland werd aan het begin van de dag een persrondleiding gegeven. (meer)

Rabobank maakt sportieve zondag waar

Foto
Jong en oud fietste mee in de Rabobank Sponsortocht.

Lansingerland – De Rabobank in Bergschenhoek was zondag 23 september een van de startpunten voor de deelnemers die meereden in de voor de tweede keer georganiseerde Rabobank Sponsorfietstocht door de wijde omgeving. (meer)

Prijsuitreiking bij Charlie’s

Charlie’s

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 14 september werd bij Charlie’s de winnaar getrokken uit de vele inschrijvingen die het café heeft gehad op haar Natte Zomer Actie. De winnaar van een diner voor elf personen is Boris Wezenberg geworden. (meer)

Nieuwe kunst in de Kunsttoer

Foto nr. 1
Daniëlle met enkele van haar felgekleurde acryldoeken.

Lansingerland – De groep beeldend kunstenaars die meewerken in de jaarlijkse Kunsttoer heeft zich dit jaar uitgebreid met vier nieuwe leden.
Zij stellen zich graag voor, zodat men ook nieuwsgierig wordt om bij hen in het atelier een kijkje te gaan nemen. (meer)

Kunsttoer breidt uit

Lansingerland - De jaarlijkse Kunsttoer van Lansingerland vindt ditmaal plaats in het weekeinde van 6 en 7 oktober. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool en andere verenigingen oud papier opgehaald. De eerstvolgende keer is donderdag 27 september. (meer)

Bergschenhoek

Bloemschikken in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Op maandagavond en woensdagmorgen wordt in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, een cursus bloemschikken georganiseerd. Onder deskundige leiding maken de deelnemers een prachtig bloemstuk. De lessen zijn om de 14 dagen, op maandag van 19.30-22.00 uur en op woensdagmorgen van 9.30-12.00 uur. Voor het bloemmateriaal wordt gezorgd. Meenemen scherp mesje, schaal, vaas of mand en snoeischaar. (meer)

Bleiswijk

Kledingbeurs Bleiswijk
Bleiswijk - Zaterdag 29 september vindt van 9.00–12.00 uur de tweedehands kinderkledingbeurs Bleiswijk plaats in Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a. Schone en actuele voorjaars- en zomerkleding vanaf maat 86 en compleet speelgoed kan, geprijsd, op vrijdag 28 september tussen 9.00–12.00 uur worden ingeleverd. (meer)

Regio

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Van april t/m oktober wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van Tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

De HSL: meten is weten. Maar wat wordt er nu precies gemeten?

Lansingerland – Een memo, waarin de laatste informatie met betrekking tot de HSL werd verstrekt over onder andere de geluidsmetingen en de aanstaande pilot met maatregelen om het geluidsniveau binnen de 57 dB(A) te houden, leidde tot de nodige commotie tijdens de commissievergadering Ruimte van maandag 17 september jl. (meer)

Stichting Stopgeluidsoverlast HSL: Aarden wal doortrekken bij A.M.G. Schmidtpark

Lansingerland - In verband met de geluidsoverlast van de HSL werd door de Stichting Stopgeluidsoverlast HSL een wijziging voorgesteld in het inrichtingsplan voor het A.M.G. Schmidtpark, namelijk om ook een aarden wal aan te leggen langs het meest noordelijke deel van het HSL tracé. (meer)

Noodkreet bewoners Zilvergracht voor omzetten fietspad naar voetpad

Berkel en Rodenrijs - Door een bezorgde bewoner, de heer J. van Mazijk, wonend aan de Zilvergracht, is bij de gemeente een recent gevoerde enquête onder circa 100 bewoners aan beide zijden van deze straat aangeleverd. (meer)

Discussie over afsluiting Hoeksekade op zondag

Bergschenhoek – Veel bewoners van de Hoeksekade verzamelden zich tijdens de commissievergadering Ruimte op 17 september jl. om zich uit te spreken vóór, maar ook tegen een verdere afsluiting van de Hoeksekade bij de sportvelden in Bergschenhoek. (meer)

Prioriteiten veiligheidsbeleid voor volgend jaar vastgesteld

Lansingerland- - In 2010 heeft de gemeenteraad het integraal veiligheidsbeleid 2010-2013 vastgesteld. Binnen het veiligheidsbeleid kan het college van b. en w. eigen prioriteiten stellen via het Jaaractieplan Veiligheid van 2013. De jaarlijkse prioriteiten worden vastgesteld op basis van de actualiteit, opgedane ervaringen en rapportages, zoals de regionale veiligheidsmonitor en de gebiedscan van de politie. (meer)

Geen Floriade in onze regio

Lansingerland/regio - Al komt de Floriade 2022 niet in Holland Central, het gebied tussen Zoetermeer, Lansingerland en Boskoop, toch houdt de regio vast aan haar ambitie. (meer)

Jade en Sherilyn in halve finale Junior Songfestival

Foto
Jade en Sherilyn.

Berkel en Rodenrijs – Enige tijd geleden schreven we al dat de twee vriendinnen Jade (11) en Sherilyn (14) uit Berkel en Rodenrijs mee mogen doen aan de halve finale van het Junior Songfestival 2012. Aanstaande zaterdag 29 september is het zover. (meer)

Metalfestival Right of Way terug in Lansingerland

Foto
Headliner op Right of Way is de band Sinister.

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 september begint om 15.00 uur het grootste metalfestival dat Lansingerland rijk is, Right of Way. Acht bands zullen de bezoekers voor de derde keer voorzien van keiharde metal, drank en eten. De Facebook event page van het festival stroomt vol, iedereen is er klaar voor! (meer)

Kop-staartbotsing

politie

Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag vond op de Noordeindseweg een kop- staartbotsing plaats, waarbij de bestuurder van de voorste auto nekletsel opliep. (meer)

Te veel gedronken

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tijdens een alcoholcontrole een automobilist aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Omdat hij nog bekeuringen open had staan, is hij ingesloten.

Toename diefstal uit auto’s

Berkel en Rodenrijs – Het aantal diefstallen uit auto’s blijft toenemen.
Afgelopen week werd in verschillende straten in Berkel en Rodenrijs een autokraak gepleegd. Het betrof in de Westpolder auto’s in de Burcht en in de Marnix Gijsenstraat. In de Meerpolder waren auto’s in de Gooimeerhof en de Alkmaardermeerlaan het doelwit.

Extra surveillance station Westpolder

Berkel en Rodenrijs – Omdat er sprake is van een lichte toename van het aantal fietsendiefstallen bij met name station Westpolder is besloten dat de politie extra surveilleert in de omgeving van het Randstadrailstation.
Reizigers die hun fiets stallen kunnen deze het beste aan een vast voorwerp vastzetten, waardoor de kans op diefstal wordt verkleind. Uiteraard dient de fiets in ieder geval op slot te worden gezet.

Betaald!

Berkel en Rodenrijs – Op de Munikkenweg werd dinsdag een automobilist uit Polen staande gehouden en gecontroleerd. De man bleek nog boetes te hebben openstaan. Hij heeft ter plekke betaald.

Invordering rijbewijs

Bergschenhoek – In de avond- en nachtelijke uren van zaterdag 22 op zondag 23 september heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Bergweg- Zuid. Eén bestuurder bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerij ontdekt

Bergschenhoek – Nadat bij een bedrijf op Weg en Bos het inbraakalarm was afgegaan stelde de politie een onderzoek in. In het pand werden geen inbrekers aangetroffen, maar wel een hennepkwekerij. Twee verdachten werden aangehouden en overgedragen aan de recherche.

Aanpak overlast dorpskernen

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Omdat de laatste weken de overlast in de dorpskernen van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek toeneemt, is besloten dat er extra politiemensen worden ingezet in het weekend en dan met name in de avond- en nachtelijke uren. Ook het fietsteam wordt ingeschakeld. Notoire overlastgevers zullen op de bon worden geslingerd.

Inning openstaande boetes

Lansingerland/Bleiswijk – Op donderdag 20 september hield de politie een PAPOS-actie. In het ParketPolitieSysteem staan alle nog openstaande bekeuringen. De actie die dit keer gehouden werd, richtte zich op Bleiswijk. Een aantal bekeuringen werd direct betaald. Met andere personen zijn afspraken gemaakt over de betaling van hun nog openstaande boetes. De politie zal binnenkort de actie herhalen in een van de andere dorpskernen van Lansingerland.

Twee Lansingerlandse vrouwen in de Kamer: Trots en vreugde bij VVD en PvdA

Foto nr. 1
Astrid Oosenbrug (PvdA).

Foto nr. 2
Brigitte van der Burg (VVD).

Lansingerland – De landelijke resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen vertaalden zich ook in succes voor de VVD en PvdA in onze gemeente. Van beide partijen behaalden de vrouwelijke kandidaten/inwoners, een zetel in de volksvertegenwoordiging. (meer)

Veertig jaar van verzamelen en verkopen: Rommelmarkt ACR in Rehoboth nadert weer

Foto
Wim Bak (links) en Arie van der Spek steken met een groot aantal
vrijwilligers weer de handen uit de mouwen om ook de veertigste
rommelmarkt van het ACR tot een succes te maken.


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 21 september (19.00-23.00 uur) en zaterdag 22 september (10.00-17.00 uur) zal voor de veertigste keer de jaarlijkse rommelmarkt in en om zalencentrum Rehoboth aan de Wilhelminastraat 2 plaatsvinden. (meer)

Truckers en bijrijders krijgen groots onthaal op de luchthaven

Foto nr. 1
Een ontvangst die eigenlijk alleen voor de groten der aarde
is weggelegd: een welkom op de luchthaven onder de waterstralen
van de spuitwagens door.


Berkel en Rodenrijs – Het valt slechts de groten der aarde ten deel of het gebeurt bij heel bijzondere gelegenheden, maar zaterdagmiddag 15 september gebeurde het bij wijze van grote uitzondering eveneens: de deelnemers aan de 17de Najaars Trucktour van Berkel en Rodenrijs werden verrast op een rondje over het platform en de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport om vervolgens onder de spuitende waterstralen van de brandweer door te rijden; een kippenvelmoment voor zowel de chauffeurs als de bijrijders! (meer)

Hoekse arts opent stemspreekuur in Lansingerland

Foto
Vrijdag opende KNO arts Arendse een nieuw stemspreekuur
in het pand aan de Wilhelminastraat te Berkel en Rodenrijs. Zijn
eerste bezoekers waren Frans Bauer en Jan Smit, maar iedereen
is op afspraak welkom.


Berkel en Rodenrijs – “Weet u dat u precies op Frans Bauer lijkt?” Een klant van Van Keulen horen uit de Wilhelminastraat 24 keek de bezoeker vrijdagochtend 14 september onderzoekend aan. ‘Vindt u die knapper?’ was de vraag die volgde, waarop zij wist ‘dat kan ik niet zeggen, want u lijkt er als twee druppels water op.’ (meer)

Fietstoer ‘Acht van Lansingerland’ nodigt iedereen op de pedalen

Foto
Het organiserend comité, bestaande uit v.l.n.r. Gerard Bovens,
Herman Pruisken, Piet Mazure en Ies Krijtenburg.


Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp – Met als thema ‘Ontdekken en Ontmoeten in oud en nieuw Lansingerland en dit jaar ook Pijnacker-Nootdorp gaat zaterdag 22 september de voor de vierde keer te organiseren fietstoertocht ‘Acht van Lansingerland’ van start. (meer)

Gouden paar geniet aan de Leeweg

Foto
Aad en Grieta genieten aan de Leeweg tevens van kinderen
en kleinkinderen die allemaal in de buurt wonen.


Berkel en Rodenrijs - Aad en Grieta Lems waren op donderdag 13 september 50 jaar getrouwd en wilden die dag net ongemerkt voorbij laten gaan. Ze vierden het met de hele familie. (meer)

Zon voerde de boventoon bij vrolijk Straattheater

Foto
Meeleven bij de presentatie van Hilaria en lachen om
hun vrolijke act.


Bergschenhoek – In een zonovergoten centrum van Bergschenhoek organiseerde de Stichting Musische Vorming Bergschenhoek zaterdag 15 september voor de veertiende keer het jaarlijkse Straattheater. (meer)

Prachtige opbrengst Najaarsmarkt ¤ 21.500

Foto
Al het gesnuffel tussen het grote aanbod aan spulletjes en
uiteraard de aankoop ervan leverde uiteindelijk meer dan
twintigduizend euro op! Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Zaterdag 15 september bleek een perfect geplande datum te zijn voor de Najaarsmarkt in Bleiswijk. Zeker wat het weer betreft: een goede temperatuur en een heerlijk najaarszonnetje. (meer)

Ernst Daniel Smid binnenkort in Lansingerland

Foto
Ernst Daniel Smid is naast zanger, ook een geboren verteller.

Berkel en Rodenrijs - Samen met het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Lansingerland zal de bekende zanger en televisiebekendheid Ernst Daniel Smid een groots concert geven op zaterdag 20 oktober in de O.L.V.
Geboortekerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Soroptimistclub Lansingerland organiseert Saturday Night Fever

Foto
Het duo ‘2 For the Show’ met Susanne de Rooij en Norman
van Huut.


Lansingerland - Soroptimistclub Lansingerland organiseert op zaterdag 29 september een spetterend feest met als thema Saturday Night Fever, in Charlie’s Café, Het Hoge Land 19 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 22.00 uur. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Rommelmarkt ACR
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 21 september (19.00-23.00 uur) en zaterdag 22 september (10.00-17.00 uur) is de jaarlijkse rommelmarkt in en om zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Aquarel cursus 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland start op 20 september een nieuwe Aquarelcursus voor 55-plussers in De Smitshoek. Tijd: 10.00-12.00 uur .
Kosten: ¤ 75,- voor 10 lessen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Op vrijdag 21 september start het nieuwe klaverjasseizoen bij Soccer Boys. Iedere 14 dagen, steeds op de vrijdag, is er klaverjassen in de kantine. Aanvang: 20.15 uur. Er wordt individueel gespeeld, wisselen van kaartpartner na elk partijtje. Er zijn geen "broodkaarters" bij. (meer)

Regio

Majorette- en twirlvereniging Atalanta
Lansingerland - Kinderen vanaf 4 jaar kunnen elke maandag van 18.30 tot 19.15 uur meedansen op leuke en vlotte moderne muziek bij majorette- en twirlvereniging Atalanta. Bij het uitvoeren van de shows maken ze gebruik van verschillende attributen zoals de majorettestok, pompons, linten, hoedjes en nog veel meer. (meer)

Voetbal

Schoonhoven -Soccer Boys: 0-1
Bleiswijk - Soccer Boys speelde zaterdag een heel andere wedstrijd dan tegen Bolnes. In tegenstelling tot die wedstrijd speelde de ploeg meer op balbezit en liet zich bij balbezit van Schoonhoven terugzakken tot de middenlijn, om vervolgens via snelle counters toe te slaan.

Schoonhoven had hierdoor moeite om het de hechte defensie van de Soccer Boys moeilijk te maken en hanteerde te veel en te snel de lange bal. Soccer Boys was hierdoor sterker en had met snelle uitvallen de beste kansen. Al vroeg in de eerste helft werd Sander van de Ruijtenbeek over links in stelling gebracht wat resulteerde in een aanval die slecht werd afgeslagen door Schoonhoven en de doorlopende aanval werd door rechtsbuiten Rick Ammerlaan goed afgerond met een geplaatste schuiver in de rechter benedenhoek en de 0-1 was een feit. Korte tijd later werd Sander van de Ruijtenbeek over links in stelling gebracht wat resulteerde in een bal op de paal en even later werd een afstandschot van Martijn Helmendach gekeerd door de lat. Na rust eenzelfde spelbeeld, maar nu met een sterker aandringend Schoonhoven. De verdediging en het middenveld van Soccer Boys bleven echter fier overeind tegen de sterk aandringende aanvallers van Schoonhoven. De gevaarlijkste momenten kwamen uit de vele corners die genomen mochten worden door Schoonhoven, maar keeper Jesper Stijnman keepte deze middag uitstekend. Schoonhoven was met een vrije trap nog dicht bij een treffer, maar Jesper redde uitstekend. Toch was Sander van de Ruijtenbeek nog dicht bij de 0-2, maar wederom stond de paal in de weg.

Berkel–DCV: 2-1
Berkel en Rodenrijs – In deze wedstrijd wilde Berkel revanche nemen voor de
grote nederlaag van verleden week. De Berkelse formatie moest het bij aanvang doen zonder Jan van der Lugt, Jurjen Jongejan en Joey Lems. Frans Krijtenburg was weer terug. Twee doelpunten van Alex de Ronde legden in de eerste helft de basis voor de uiteindelijke 2-1 overwinning. Het was een lust voor het oog om te zien hoe aanvallers Richard Bregman, Erwin van der Stoep en Alex de Ronde hun tegenstander in de eerste helft veelvuldig de baas waren. De Berkelse zaterdagvoetballers speelden de eerste vijfenveertig minuten uitstekend en dit werd beloond met twee fraaie doelpunten. Na een half uur stond Van der Stoep aan de basis van een goede aanval die heel fraai door Alex de Ronde (17) werd afgerond, 1-0. Nog voor de thee zou Berkel zich meer op zijn gemak gaan voelen toen uit een vrije trap van Vincent Wiersema Alex de Ronde andermaal de matig verdedigende ploeg uit Krimpen aan de IJssel kon verrassen. De tweede helft liet een ander beeld zien, en dat is voor Berkel niet voor het eerst deze competitie. De ploeg liet zich op het middenveld aftroeven, waardoor de verdediging onder druk kwam te staan. Mede omdat de afweer solide is konden de gevaarlijke aanvallen van de tegenstander worden ontgrendeld. Maar of iedere tegenstander zo zal blijven knoeien met de mogelijkheden moet worden betwijfeld. Berkel–trainer Wim Schouten verwoordde het na afloop duidelijk door te stellen, dat hij ook de tweede helft wel eens onderuit gezakt zou willen uitzitten. Een terugspeelbal op doelman Ken Stigt die deze met de hand op zou pakken was de aanleiding voor de aansluitende treffer van DCV.
In eerste instantie schoot Guido van Ooijen in de muur, maar in de rebound was het Nick Cornelisse die de bal door de kluwen van spelers tegen het net tot stilstand zag komen, 2-1.Vitesse Delft–BVCB: 0-3
Bergschenhoek - Na de gelijke spelen in de eerste twee ronden van de nieuwe competitie was BVCB gebrand om de wedstrijd van zaterdag te winnen. Dat moest dan gebeuren in Delft waar Vitesse de tegenstander was. Evenals in de voorgaande duels werden er in eerste instantie geen kansen gecreëerd, maar uiteindelijk kwamen alle drie de spitsen in de tweede helft aan scoren toe en won BVCB, verdiend, met 0–3. De lachende gezichten bij de spelers en staf van BVCB na afloop spraken boekdelen. Tot ver in de tweede helft leek de wedstrijd hetzelfde scenario te gaan krijgen als in de weken ervoor. Wel een overwicht van de kant van BVCB, veel meer balbezit ook, maar niet weten te scoren. Uiteindelijk wist Piet van Offeren de ban te breken en kwam er zelfs een ruime overwinning uit de koker. Huub van Heijningen was na vijf wedstrijden schorsing weer. Halverwege de eerste helft kwam Vitesse met tien man te staan nadat scheidsrechter Versnel die tot dan al vier keer geel had gegeven, direct rood trok vanwege een overtreding van Claudio Barros. Na de doelpuntloze eerste helft startte BVCB voortvarend. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd wist het team dan toch op voorsprong te komen. Max van Dijk speelde met een snijdende pass Van Offeren in het zestienmetergebied aan, die nog wel even met de bal worstelde maar doelman Schilperoort toch het nakijken wist te geven. Zeven minuten voor tijd legde BVCB de mooiste aanval op de mat. Een aantal ver doorgevoerde combinaties tussen Van Heijningen en Scheimann leek laatstgenoemde in scoringspositie te brengen, maar de bal kwam fortuinlijk voor de voeten van Dennis Boon die de 0–2 op zijn naam weet te brengen. Met dit doelpunt kreeg BVCB de tegenstander definitief op de knieën. Sterker nog, het wist in de laatste minuten de stand een nog mooier aanzien te geven. De op snelheid naar binnen komende Scheimann kaatste met Boon en kon via keeper Schilperoort zijn eerste competitietreffer laten aantekenen.

Atletiek

Korte baan jeugd Kieviten
Bleiswijk - Maandag 10 september konden de jeugdleden van wandel- en atletiekvereniging De Kieviten zich meten op de 800 en 100 meter. De snelste tijd voor 8-11-jarigen op de 100 meter werd gelopen door Bart van der Helm, (nog) geen Kievitlid. Van de leden tot 12 jaar waren Iris van der Voort en Niels van de Wel zowel op de 800 als de 100 meter het snelste (800 meter Iris in 3.51.00, Niels in 3.12.68; 100 meter Iris in 18.29, Niels 16.32).

Bij de leden vanaf 12 jaar was er meer strijd. Bij de meiden was Dorien Lampe op de 800 meter haar rivale Tess Grootscholten net te snel af in 2.51.54. Maar Tess nam revanche met de winst op de 100 meter sprint in 15.06. Sharelle Overvoorde werd tweede op de 100 meter in 15.21 en derde op de 800 meter in 3.07.29. Bij de jongens won Sam Brinkers de 800 en de 100 meter met afstand in de mooie tijden 2.44.23 en 14.67. Op de 800 en 100 meter werd Matthijs Brand tweede in 2.53.88 en 15.60. Met een flinke eindsprint kwam Jesse Metselaar bij de 800 meter in 3.12.58 als derde over de streep en ook bij de 100 meter als derde in 15.85. Op de website van wandel- en atletiekvereniging De Kieviten is de complete uitslag en andere info over de vereniging terug te vinden: www.dekieviten.nl. Er is nog plaats op de trainingen voor kinderen; ze kunnen een keer of drie vrijblijvend komen meetrainen. Locatie: atletiekveld op sportpark Merenveld in Bleiswijk.


Fisherman’s Friend StrongmanRun
Berkel en Rodenrijs - Na de avond ervoor nog een 5 km wedstrijd te hebben gelopen die meetelde voor het Workx Stratenloopklassement stond Ferdi Vonk zondagmiddag 9 september aan de start van de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Hellendoorn. Deze survivalrun werd voor de eerst in Nederland gelopen en telt als de zwaarste ter wereld. De eerste ronde kwam Ferdi goed door in een tijd van ruim 46 minuten, de tweede ronde ging wat minder, geplaagd door buikkrampen moest het tempo naar beneden. Hij kwam als 99-ste over de finish in een eindtijd van 1:40:19; in een veld van 3700 deelnemers geen onverdienstelijke prestatie.Uitslagen 4e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De lopers moesten in de 4de Aart van Hovenloop een afstand van 10 kilometer afleggen. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Aart van Hoven uit handen van de voorzitter van de wedstrijdcommissie, Jan van Donkelaar, een mooi cadeau aangeboden. Aart had de dag ervoor de respectabele leeftijd van 70 jaar bereikt en is al jaren op vele fronten actief binnen de Kieviten. Bij de heren wisten er vijf binnen de 40 minuten te finishen.
Winnaar werd Waldo Karbaat in de tijd van 36.56. Paul van de Berg werd 2e en finishte in 38.01. Op de 3e plaats eindigde Bart Roefs 38.09.
Persoonlijke records waren er voor Jan Altorf 39.38, Ronald van Meggelen 40.28 en Maarten van de Berg 43.50. De nieuwelingen Matthijs van der Beek en Raymond Zwarteveld lieten zich direct gelden met hun tijden van 40.07 en 40.23. Bij de dames ging de 1e plaats naar Ingrid Baggerman 49.26. Anita Kreukniet werd 2e 52.06 en Greet van Rijn 3e 53.07. Petra Verhoef verbeterde haar persoonlijk record naar een tijd van 54.03.

Wielrennen

Tim van der Poel wint
Rotterdam - Tim van der Poel van wielervereniging RWC Ahoy reed zondag 9 september een omloop in het Belgische Oudenaarde. De wedstrijd bestond uit een individuele tijdrit en later in de middag een rit in lijn. In de tijdrit werd Van der Poel tweede. De rit in lijn bestond uit 12 omlopen van 5 km. Twee klimmen en een kasseienstrook maakten het een zware omloop.
Halverwege de koers demarreerde Decraene en Van der Poel kon als enige aanpikken. In de eindsprint was Van der Poel de rapste.

Op 15 en 16 september reed Van der Poel een tweedaagse wedstrijd in hetBelgische Luik. Hij wist de eerste etappe te winnen als rapste in de massasprint. De volgende dag stond er een tijdrit en een rit in lijn op het programma. In de tijdrit noteerde van der Poel de tweede tijd. In de laatste rit in lijn kwam hij als vijfde over de finish. In het algemeen klassement behield van der Poel de tweede plaats.

Tennis

Bertens hoogst genoteerde

Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens is sinds vorige week de hoogst genoteerde Nederlandse tennisster op de wereldranglijst. Bertens bereikte op de US Open de tweede ronde en steeg daardoor van de 74e positie naar plaats 66. Arantxa Rus viel terug van de 61ste naar de 73ste plaats. Het is voor het eerst dat Bertens de best geklasseerde Nederlandse is. Vorig jaar was ze nog de nummer 184 van de wereld.

Synchroonzwemmen

Kennismakingscursus synchroonzwemmen
Zoetermeer - Woensdag 19 september start in zwembad ’t Keerpunt te Zoetermeer de kennismakingscursus synchroonzwemmen. Kosten zijn ¤ 15,- voor vier weken: op 19 en 26 september, en 3 en 10 oktober. Opgeven kan via secretaris.synchroonzwemmen@wvz.nl. Heb je twee zwemdiploma’s en ben je jonger dan 14 jaar dan kun je je aanmelden.

Uitslaande brand aan de Bergweg-Zuid

Foto
Veel rookontwikkeling tijdens de brand aan de
Bergweg-Zuid.


Bergschenhoek – Na een melding dat er brand was uitgebroken in een grote loods aan de Bergweg-Zuid rukte de brandweer donderdagmiddag 13 september rond één uur uit vanuit de post Berkel uit. (meer)

Ruiten ingegooid

politie

Berkel en Rodenrijs – Zondag 16 september werd tussen vier en vijf uur ’s nachts een ruit van de feestwinkel in de Wilhelminastraat ingegooid.
Surveillerende agenten zagen een pallet op de weg liggen en ontdekten dat de ruit met een baksteen was vernield. (meer)

Diefstal door babbeltruc

Berkel en Rodenrijs – Terwijl een bewoner van het Veluwemeerplantsoen bij de voordeur door een paar mensen aan de praat werd gehouden, ging men er via de achterdeur van de woning met een portable computer vandoor. De politie adviseert bewoners in voorkomende gevallen direct 112 te bellen, zodat de pakkans vergroot wordt.

Aanhouding na winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs – Een uit Polen afkomstige man werd maandag 10 september aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou in verschillende winkels in Berkel en Rodenrijs boodschappen hebben gedaan zonder te betalen. Hij is overgedragen aan de recherche.

Drie minderjarigen aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Drie jongens in de leeftijd van 11, 12 en 13 jaar, werden dinsdag 11 september aangehouden op verdenking van het vernielen van twee abri’s. Getuigen hadden gezien dat de jongens de abri’s in de buurt van de Boterdorpseweg/Landscheiding vernielden en de politie gebeld. Het drietal was er vandoor gegaan, maar kon even later in een weiland worden aangehouden.

Vals alarm

Bergschenhoek – Bij de politie kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag de melding binnen, dat zich verdachte personen ophielden in een leeg pand op Weg en Bos. De politie ging er met meerdere eenheden op af en omsingelden het pand. Er werd echter niemand aangetroffen, ook waren er geen braaksporen. Bij de actie werd ook een warmtebeeldcamera ingezet.

Inbraak woning

Bleiswijk – Donderdag 13 september werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning op de Merenweg. Alle kamers, kasten en laden bleken te zijn doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Minister Verhagen geïnteresseerd in duurzame teelt

Foto
(Demissionair) minister Verhagen kreeg een presentatie over
de bedrijfsactiviteiten door onder meer Paul Koppert (rechts). Na
de rondleiding ging men met elkaar aan tafel om samen de
economische perspectieven van het bedrijf te bespreken
.

Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van Paul Koppert bracht minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) maandagochtend 10 september een bezoek aan het hoofdkantoor van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Elektriciteitsnet Oostland 11 moet stroomstoringen tot het verleden doen behoren

Foto
Nadat de ballonnen het luchtruim hadden gekozen
kon men een kijkje nemen in het nieuwe transformatorstation
‘Zoetermeer 9’.


Lansingerland/Zoetermeer – Mede dankzij het splinternieuwe en vorige week officieel in gebruik gestelde elektriciteitsnet Oostland 11 kunnen aangesloten tuinders uit zowel Lansingerland als Pijnacker-Nootdorp jaarlijks zoveel energie leveren dat 100.000 huishoudens daar een jaar mee vooruit kunnen. (meer)

Uitslagen Lansingerland 2012

2010 2012 verschil
opkomst

81,0 %

81,0 %

0,0 %

 

VVD

32,2 %

41,1 %

8,9 %

PvdA

11,1 %

16,1 %

5,0 %

PVV

15,5 %

9,6 %

-5,9 %

CDA

15,5 %

9,2 %

-6,3 %

SP

5,7 %

4,3 %

-1,4 %

D66

6,8 %

7,6 %

0,8 %

GrLinks

4,6 %

1,5 %

-3,1 %

CU

5,4 %

5,1 %

-0,3 %

SGP

0,9 %

1,2 %

0,3 %

PvdD

1,1 %

1,8 %

0,7 %

PPNL

0,1 %

0,3 %

0,2 %

MenS

0,2 %

0,1 %

-0,1 %

NL

0,0 %

0,0 %

0,0 %

LP

0,0 %

0,0 %

0,0 %

DPK

0,0 %

0,1 %

0,1 %

50+

0,0 %

1,7 %

1,7 %

LibDem

0,0 %

0,0 %

0,0 %

AEP

0,0 %

0,0 %

0,0 %

SOPN

0,0 %

0,1 %

0,1 %

PvdT

0,0 %

0,1 %

0,1 %

Overige

0,0 %

0,0 %

0,0 %


Welzijn Lansingerland wil aantal Kegelmiddagen uitbreiden

Foto
Nick van de Marel is zelf een fervent kegelaar.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het lijkt op bowlen, wat we allemaal wel eens een keer hebben gedaan, maar het is een stukje moeilijker. De kegelbal is zwaarder en heeft slechts één gat (voor de duim) in plaats van drie. De groep kegelaars die al jaren op de dinsdagmiddag gebruik mag maken van de kegelbaan van club Het Kegelhonk in sporthal Berghonk heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. (meer)

Vrijwilligers Informatie Punt open in elke bibliotheek

Foto
Met het onthullen van een tweetal banners met daarop
het logo van het VIP, ontworpen door vrijwilligster Mireille
van Yperen uit Bleiswijk, was het VIP een feit.


Lansingerland – Met de opening van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), maandagmiddag 10 september in de bibliotheek van Bergschenhoek, kunnen zowel vrijwilligers als verenigingen, organisaties en anderen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk of vrijwilligers zelf terecht bij de VIP zuil die inmiddels in alledrie de bibliotheken van Lansingerland staat en gebruikt kan worden. (meer)

Goed bezochte inloopbijeenkomst Annie M.G. Schmidtpark

Foto
Het zal straks ook mogelijk zijn een rondje park – zes
kilometer - te maken.


Bergschenhoek – Zaterdag 8 september werd in de hal van het nieuwe gemeentehuis een presentatie gehouden over fase 1 van de inrichtingsplannen van het Annie M.G. Schmidtpark. (meer)

Wethouder erkent: Artikel bezoek Kamerlid had niet zo in De Heraut gemoeten

Lansingerland – Met verbazing hadden vrijwel alle raadsfracties vorige week de gemeentepagina’s in De Heraut gelezen. Daar was een verslag opgenomen van een werkbezoek van VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lansingerland. (meer)

Raadsvoorstel over herstel brug Berkelsedijk in de ijskast

Berkel en Rodenrijs – De brug van de Ds. Van Koetsveldstraat naar de Berkelsedijk werd in september 2010 afgesloten vanwege de slechte fysieke staat. Om de brug toch te kunnen blijven gebruiken is een tijdelijke noodbrug over de bestaande brug aangelegd. Het voorstel tot herstel van de brug wordt geraamd op ¤ 370.000 inclusief onderhoudskosten. (meer)

Tunneltje onder Boterdorpseweg toegankelijk maken voor fietsers ?

Bergschenhoek - In de raadsvergadering van 6 september werd door Hans Dirkzwager (Leefbaar 3B) naar voren gebracht, dat er al ongeveer anderhalf jaar een tunneltje onder de Boterdorpseweg bestaat, dat daar ongebruikt in schoonheid ligt te sterven. (meer)

Nota Arbeidsmarktbeleid: Werkgevers sleutel tot succes om mensen aan werk te helpen

Lansingerland – Werkgevers in de regio moeten een sleutelrol gaan vervullen in het nieuwe arbeidsmarktbeleid van de gemeente. Dat is te lezen in de nota ‘De schakel naar arbeid’ die het college van b. en w. aan de raadscommissie Samenleving heeft voorgelegd. (meer)

BVCB nog steeds zoekende naar de vorm

Bergschenhoek – Slechts twee punten uit de eerste twee competitiewedstrijden. BVCB-trainer Edwin Vurens was na afloop allerminst tevreden over wat hij in de wedstrijd tegen het bezoekende Benschop had gezien. (meer)

FCL Marine Agencies nieuwe hoofdsponsor van TOGB

Foto
Het sponsorcontract werd ondertekend door Peter Stoutjesdijk,
directeur van FCL Marine Agencies (tweede van rechts), en Paul de
Groot, voorzitter van de business club TOGB (links). Zij deden dat in
aanwezigheid van René Lamens van Automobielbedrijf Cas Lamens -
al 23 jaar trouwe hoofdsponsor – en Ricardo Rens (rechts), directeur/
eigenaar van de nieuwe hoofdsponsor
.


Berkel en Rodenrijs - Het Ridderkerkse bedrijf FCL Marine Agencies (www.fclmarine.nl) volgt in het nieuwe seizoen Havecon op als medehoofdsponsor van TOGB (naast Cas Lamens). (meer)

Drie nieuwe sponsoren voor CVV Berkel 1

Fotobijschrift:
Ook op het nieuwe reservetenue – in de witgroene kleuren
van het eerste uur van CVV Berkel – sieren de namen van de
nieuwe sponsoren. De shirts worden getoond door v.l.n.r. Nina
Hoogerbrugge (APH), Aad en Bertus Bredius (Bredius Montage),
Jeroen van Leeuwen (voorzitter CVV Berkel), Ricardo Rens (directeur/
eigenaar FCL Marine Agencies) en Peter Stoutjesdijk (directeur FCL).
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Het eerste elftal van CVV Berkel heeft een nieuwe hoofdsponsor. Na zes jaar hoofdsponsor geweest te zijn, gunde Zijlstra Accuratesse het hoofdsponsorschap aan een ander bedrijf: FCL Marine Agencies. (meer)

TOGB heeft juiste snaar nog niet gevonden

Berkel en Rodenrijs – Andermaal moesten de voetballers van TOGB in hun tweede competitieduel genoegen nemen met een 1-1 deling. De wedstrijd tegen het bezoekende HMSH uit Den Haag liet zien dat de ploeg nog zoekende is wat de juiste veldbezetting betreft. (meer)

BVCB is blij met uitbreiding kleedkameraccommodatie

Foto:
Wethouder Ruud Braak opende met een ferm schot de nieuwe
kleedkamers. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek - Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van BVCB afgelopen zaterdag vond op sportpark De Sporthoek de officiële opening van het nieuwe kleedkamergebouw plaats. (meer)

Clubkampioenschappen met een afscheid

Foto nr. 1
Clubkampioen dames enkel Nadine Gobin.

Berkel en Rodenrijs - Van 26 augustus tot en met 2 september hebben de Kruize Keukens Clubkampioenschappen plaatsgevonden op de banen van tennisvereniging Berkenrode. (meer)

Motorsport

Team Voorwinden in Supermoto of Nations
Lansingerland - Zowel Maik Voorwinden als Jaimie van Sikkelerus van Team Voorwinden zijn door de KNMV geselecteerd voor deelname aan de Supermoto of Nations die in het weekend van 6 en 7 oktober wordt verreden in het Portugese Portimao. Samen met Devon Vermeulen zijn zij de drie rijders die daar als team Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd om het Wereld Kampioenschap voor landenteams.

Voetbal

Soccer Boys-Bolnes: 1-2
Bleiswijk - Na de uitoverwinning bij Perkouw in de eerste wedstrijd was het Bolnes dat op bezoek kwam in Bleiswijk. De ploeg spreekt zelf uit omhoog te willen naar 1e klasse en verder en die ambities waren zeker de eerste helft niet ongegrond. Soccer Boys kwam er het eerste half uur niet aan te pas en had ook zomaar 0-4 achter kunnen staan, ware het niet dat de Boys een uitstekende doelman hebben in Steven van Aalst. In de 40e minuut kwam Bolnes dan toch op voorsprong uit een corner. Na rust was er echter een heel ander Soccer Boys te zien. Er werd veel meer met durf gevoetbald en zodoende kwam Bolnes 20 minuten lang niet meer voor het doel van de thuisploeg. Soccer Boys maakte dan ook de op dat moment verdiende 1-1. Uit een vrije trap van Sander van de Ruijtenbeek kopte Wilmar Zeelenberg knap binnen. Kansen voor Wim Sangers en Martijn Helmendach werden even later zeer knap gepareerd door de Bolnes-doelman en zo leek het af te stevenen op een gelijkspel. Nadat Bolnes al een aantal corners niet had weten te verzilveren in de slotfase bleek de aanhouder toch te winnen. In de 94e minuut kopte de lange pinchhitter van Bolnes alsnog de drie punten naar Bolnes en verloor Soccer Boys ondanks haar mentale weerbaarheid alsnog een punt.

VVOR-CVV Berkel: 4-1
Berkel en Rodenrijs - Na de thuisoverwinning op PPSC reisde CVV Berkel vol vertrouwen af naar het Rotterdamse VVOR voor de eerste uitwedstrijd dit seizoen. Berkel startte voortvarend en liet meteen zien dat het met de breedte van de selectie dit jaar wel goed zit, want VVOR werd meteen vastgezet. Al in de 3de minuut kregen de gasten een enorme mogelijkheid om de score te openen, maar na een prima voorzet van Berkels uitblinker deze middag, Erwin van der Stoep, had Richard Bregman iets teveel tijd nodig om de bal in het doel te werken. CVV Berkel controleerde de wedstrijd en VVOR kon alleen maar tegenhouden. Niets wees erop dat CVV Berkel de deksel hard op de neus zou krijgen deze middag. Maar VVOR bleek erg scherp in de tegenstoot te zijn. Vlak voor de drinkpauze werd counter nummer 1 op schitterende wijze achter de kansloze Berkel-doelman Ken Stigt gekogeld.
Direct na de pauze was het al 2-0 na een dwaling in de Berkel-verdediging.
De wedstrijd leek volledig te kantelen richting VVOR, maar dat liet Van der Stoep niet op zich zitten. Hij rommelde zich langs een paar tegenstanders en legde de bal panklaar op het hoofd van de ijverige Joey Lems; 2-1 en CVV Berkel terug in de wedstrijd. Voor even, want vlak voor rust weer een slordigheid in de Berkelse afweer en VVOR pakte het cadeautje gretig uit, 3- 1. Na de thee een eenzijdig beeld. Berkel probeerde de aansluiting te zoeken en VVOR was het gevaarlijkst via de counter. Joey Lems had de unieke gelegenheid om Berkel weer in het zadel te helpen, maar zijn strafschop werd gestopt. Kort daarop besliste VVOR het duel door met een slap schot de complete verdediging van CVV Berkel voor schut te zetten, 4-1 en de overwinning binnen voor de Rotterdammers. Volgende week krijgt de geel- blauwe brigade de kans om tegen DCV de punten in eigen huis te houden Duivensport P.V. De Vrijheid Bergschenhoek – Zaterdag 8 september om 09.15 uur werden er 575 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne, ze vlogen 256 km met een zwakke westenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1453 mpm.
De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 Comb. M&J de Veld, 2 C. Romien, 3-4-5-7-10 J. Straver, 6 A. v.d. Burg, 8-9 D. v.d. Vrede. In de B-ploeg: 1-7-9-10 A. van der Burg, 2-6 W. v.d.
Kooy, 3 A. Hagers, 4-5 G. Boutenstijn, 8 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door C. Romein. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen.

Atletiek

Records op de 1500 meter
Bleiswijk - Tijdens de training van woensdag 5 september stond er ook een wedstrijd over 1500 meter op het programma. Na een goede warming-up werd er in twee groepen gestart.
Het verschil tussen de top drie in de snelle groep was slechts één seconde.
Matthijs van der Beek finishte een teenlengte voor Erik van Keeken 5.02.
Raymond Zwarteveld werd derde in 5.03. Maar liefst acht deelnemers liepen een nieuw persoonlijk record: Ronald van Meggelen 5.06, Eduard Hartwich 5.14, Maarten v.d. Berg 5.20, Lars Gootjes 5.23, Jolanda Koedood 6.51, Frans Steentjes 7.35, Hilda Nap 8.11 en Flora Steentjes 8.46. De 14-jarigen Dorien Lampe en Tess Grootscholten liepen de afstand knap binnen de zes minuten: 5.54 en 5.56.
De activiteitencommissie had voor zowel de hardlopers als wandelaars aan het einde van de training een hapje en een drankje klaar staan.


Kieviten presteren
Bleiswijk - Dinsdag 4 september liep Waldo Karbaat op de 10 kilometer weer een nieuw persoonlijk record. Tijdens de dorpsloop in Aalsmeer bleef hij onder de 37 minuten en finishte hij in 36.56. Richard Lelieveld liep donderdagavond een pr in Naaldwijk. Tijdens een baanwedstrijd over 3 kilometer, georganiseerd door Olympus ’70, kwam hij tot een tijd van 10.28. Zondag liep Kees Voogt de 10 kilometer bij de Maasstadloop. Deze wedstrijd ging door het Kralingse Bos en langs de Kralingse Plas. Bij de heren 55+ kwam Kees als snelste over de finish in een tijd van 39.59. Anita Kreukniet nam deel aan de 5km wedstrijd en finishte in 26 minuten.

Hockey

Spijkenisse-HBR:1-6
Berkel en Rodenrijs - Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Jeroen Jense werd het seizoen geopend met een geheel nieuw spelconcept. HBR startte furieus en zette de tegenstander meteen vast in de eigen 23-meter.
Reeds na twee minuten stond de 0-1 op het scorebord door een eigen doelpunt van de Spijkenisse doelman. Na 16 minuten soleerde Marcel Blok door de Spiikenisse verdediging en deponeerde de bal secuur in de korte hoek. Na een korte drinkpauze vanwege de hitte zette HBR weer aan en de jonge Bart van Eijken mocht op aangeven van Marcel Blok zijn eerste van de dag aantekenen. Spijkenisse kwam tot aan de rust niet eenmaal in de Berkelse cirkel. Na rust hetzelfde beeld tot in de 16e minuut doelman Florian voor het eerst op de proef werd gesteld. De rebound werd slecht verwerkt door de Berkelse verdediging en de daaruit verkregen strafcorner werd fraai binnengesleept. Na weer een korte drinkpauze scoorde Bart van Eijken zijn tweede van de dag, kort daarop gevolgd door zijn derde. Bart van Eijken besliste één minuut voor tijd de eindstand.
Zondag komt het voor HBR onbekende Etten-Leur op bezoek.

Hond opzettelijk verdronken in sloot

Bergschenhoek - Op zondag 9 september ontving de meldkamer van Dierenbescherming R Rijnmond een schokkende melding van een voorbijganger dat er, in een sloot te Bergschenhoek, een poot en een staart uit het water stak. (meer)

Trucktoer toetert weer

Berkel en Rodenrijs – De 17de Najaars Trucktour komt er weer aan: op zaterdag 15 september. Om 12.00 uur vertrekt de lange stoet van vrachtwagens - elke chauffeur heeft een plek gereserveerd voor een bijrijder met een beperking - vanaf de Wilgenlaan bij het bedrijf van G.S.van den IJssel. (meer)

Aanhouding na steekpartij

politie

Bergschenhoek - In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september is omstreeks kwart over drie op de Potterdreef een 20-jarige man uit Bleiswijk neergestoken. (meer)

Niet te snel op de Sterrenweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft naar aanleiding van meldingen van omwonenden over te snel rijdend verkeer op de Sterrenweg opnieuw een snelheidscontrole gehouden. Dit keer werd de controle gehouden in de ochtenduren van dinsdag 4 september. Van de 493 passanten reed slechts één automobilist te hard, namelijk 57 km per uur.

Visserijcontrole

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september is een visserijcontrole gehouden in het Lage Bergse Bos. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven wegens nachtvissen en het parkeren van de auto op een verboden plek.

Aanhouding dronkenschap

Berkel en Rodenrijs – Twee mannen die in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september het Vierkantje waren uitgezet zijn wegens openbare dronkenschap door de politie aangehouden. Het tweetal stond tegen hun wil op straat, omdat zij in de kroeg een meisje hadden lastig gevallen.

Jaarmarkt trekt duizenden bezoekers

Foto nr. 1
Springveren voor de waaghalzen.

Berkel en Rodenrijs – De jaarmarkt in het centrum van Berkel en Rodenrijs – traditiegetrouw op de eerste zaterdag van de maand september – is ook ditmaal weer een groot en gezellig succes geworden. (meer)

Ruim honderd deelnemers sluiten zich aan bij negende oldtimer brommerrit

Foto
Ruim honderd deelnemers vertrokken op hun oldtimer
voor een rit door de omgeving.


Bleiswijk – Al ver voor elven verzamelden zich zondagochtend 2 september honderden belangstellenden op de grote parkeerplaats bij ’t Zeeltje en ’t Ezelsbruggetje in het Bleiswijkse recreatiegebied om maar niets te hoeven missen van de voor de negende keer te organiseren oldtimer brommerrit door de wijde omgeving. (meer)

Vragen over monumentale boerderij Oosteindseweg

Bergschenhoek – De fractie van Leefbaar 3B heeft het college gevraagd hoe het staat met het noodzakelijke onderhoud van de boerderij – een monument – aan de Oosteindseweg 64/66. De boerderij verkeert in zeer slechte bouwkundige staat. (meer)

Dream Team Lansingerland in actie voor onderzoek naar Alzheimer

Foto
Het zestal dat met een tandem ruim vierhonderd kilometer
wil overbruggen.


Lansingerland - De eerste 2bike4 Alzheimer sponsortocht voor tandems start 15 september om 10.00 uur in Alkmaar. Zij fietsen via Leiden, Zwijndrecht, Den Bosch, Arnhem, Zwolle, Ermelo naar Amersfoort. Daar komen deze sporters na 400 km en ruim 24 uur fietsen op zondag 16 september rond 13.00 uur aan. (meer)

Emmeliek Brabander is MBO Uitblinker 2012

Foto
Emmelink probeert nu Landelijk Ambassadeur
Beroepsonderwijs 2012 te worden. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Bloemen hebben al van jongs af aan haar hart gestolen. Niet verwonderlijk, want haar ouders hebben al vele jaren een chrysantenkwekerij waarin ze regelmatig helpt als het nodig is. (meer)

Kunstboom geplaatst in binnentuin Kunstbreak

Foto
De kinderen met de bijzondere Kunstboom.
Foto/tekst: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens een wat balorige middag, waarop leerlingen van atelier Kunstbreak met papier-maché bezig waren, ontstond het idee om een Kunstboom te maken. (meer)

Hond en baas duiken het water in

Foto
Heerlijk samen zwemmen in het buitenbad van De Windas;
een unieke kans op de laatste dag dat het buitenbad dit jaar
open was.


Lansingerland – Een leuke traditie werd dit jaar weer voortgezet: op zondagmiddag 2 september werd het buitenbad van zwembad De Windas opengesteld voor hond en baas die samen een duik mochten nemen. (meer)

Ruit met steen ingeslagen

Bleiswijk – In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 augustus werd ingebroken in een woning aan de Frans Halslaan. De inbrekers hadden een ruit aan de achterzijde van het huis met een grote steen ingeslagen. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Berkel maakt het karwei slecht af

Foto
Jurjen Jongejan (midden) in kopduel met spelers van
PPSC. Robert van der mVelden (links) scoorde deze wedstrijd
tweemaal voor Berkel. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – De competitieopening van CVV Berkel heeft na een goede oefenperiode slechts één helft goed voetbal gebracht. (meer)

Team 1701 is er klaar voor

Foto
Remco’s Cycle Service Bleiswijk sponsorde de
wielerkleding voor deze tochtvan de broers Richard
en Ton den Boer.


Lansingerland - Nog even en dan vertrekken de broers Richard en Ton den Boer samen met hun begeleider Willem Brandhorst naar Luxemburg voor de mountainbiketocht Duchenne Heroes. (meer)

Voetbal

GHC–BVCB: 0-0
Bergschenhoek - In de eerste competitiewedstrijd moest BVCB etaleren waar
het nu werkelijk stond. Immers, de resultaten in de voorbereiding, met name in de bekerwedstrijden, waren niet om naar huis te schrijven. In een gelijk opgaand duel waarin BVCB vooral in de tweede helft iets beter was, werd door beide ploegen niet gescoord, 0-0. BVCB- trainer Edwin Vurens maakte zijn competitiedebuut als trainer en stuurde een elftal het veld in met een kwartet nieuwe spelers. De openingsfase kende tweede ploegen die aan elkaar gewaagd waren. BVCB combineerde iets makkelijker dan de tegenstander, die het met name van de lange bal moest hebben. Zowel BVCB als GHC hadden moeite om een kans te creëren, iets wat tekenend zou zijn voor het gehele wedstrijdbeeld.
Pas na een kwartier verscheen BVCB voor het eerst gevaarlijk in de vijandelijke zestien. Vooraf gegaan door goed combinatiespel tussen Boon en Nick Mahieu, mocht Scheiman richting keeper Peschier slalommen, om vervolgens zijn actie met een slap schot af te ronden. De laatste vijf minuten waren in het voordeel voor de mannen van de Groene Hart Combinatie.
Kansen die over het algemeen niet het gevolg waren van enig goed spel, maar voortkwamen uit corners of vrije trappen. Zo ook de grootste kans voor GHC, die eindigde met een fraaie kopbal van de lange Daniel Maaskant. Mark Gaerthe maakte, met één van zijn zeldzame reddingen deze middag, de inzet op fraaie wijze onschadelijk.
De eerste tien minuten van de tweede helft boden een niet al te hoogstaand voetbal. Er verstreek een half uur spelen waarin beide elftallen nog steeds wachten op hun eerste kans in de tweede helft. BVCB controleerde de wedstrijd en combineerde beter dan de Leidenaren, maar kon dit niet vertalen in doelrijpe kansen.

VUC–TOGB: 1-1
Berkel en Rodenrijs - TOGB kende in het Haagse een goede start en zag al in
de eerste minuten een kans op een openingsdoelpunt verloren gaan. De arbiter van dienst gaf na een overtreding op één van de spelers van de Berkelse ploeg een strafschop die op appèl van de grensrechter, hij had buitenspel geconstateerd, werd herroepen. In het vervolg een gelijk opgaande strijd tussen de twee zondag tweedeklassers waardoor de 0-0 ruststand gerechtvaardigd was. Dit mede door een uitblinkende doelman Mark Smith bij TOGB. Ook het begin van de tweede helft was duidelijk voor de Berkelse ploeg die dacht andermaal een voorsprong te nemen. Echter de prima ingeschoten bal van Bradley Hulst kwam van de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Door deze tegenslag leek TOGB even de weg kwijt en moest het initiatief aan de thuisclub laten waar weer de sluitpost van TOGB een hoofdrol zou vertolken al moest TOGB de thuisclub toen wel een voorsprong toestaan. Het laatste kwartier was duidelijk voor de ploeg van TOGB–trainer Corné van Doorn. Bij een goedlopende aanval via Jim Havenaar kwam uiteindelijk de bal bij Steven Treurniet die met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker kon zorgen.


Gratis clinics voor de jeugd
Lansingerland - In samenwerking met een zevental verenigingen organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek gratis voetbalclinics op 7, 9, 14 en 16 september. Het centrum is clubonafhankelijk en verzorgt sinds 2006 extra trainingen op vrijdag en zondag. De voetballeermethode is uniek en wordt gegeven door professionele trainers. De clinics worden georganiseerd voor jongens en meisjes spelend in de F, E, D en C; spelend van laag tot hoog, van beginner tot gevorderde, spelend bij de vereniging van de locatie of een andere vereniging uit de regio. Tijdens de clinic wordt de individuele ontwikkeling van de deelnemers centraal gesteld.
Tevens het durven toepassen van geleerde onderdelen en het stimuleren van zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Daarnaast kan men worden opgeleid tot ‘De Complete Jeugdspeler/ster’.

De clinicdagen zijn op verschillende dagen in de regio. In Lansingerland kan men terecht op vrijdag 14 september bij CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Keepers op dezelfde dag bij Alphia.

Inschrijven voor deze clinic kan via de website: www.decompletetechniek.nl/aanmelden/inloggen/inschrijven/clinic waar ook
informatie te lezen is.

Motorsport

Wisselend succes Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden kende wisselend succes tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Duitse ADAC Kampioenschap in Harsewinkel.
Jaimie van Sikkelerus deed het erg goed in de manches en mocht tot twee keer toe het podium beklimmen met een derde en een eerste plaats. Maik Voorwinden reed in Harsewinkel voor het eerst met de Honda CRF-450 en reed in de eerste manche vanaf een tiende startplaats naar een mooie zesde plaats. Door valpartijen kwam hij echter niet verder dan een elfde plaats in de tweede manche. In het dagklassement eindigde Jaimie hiermee op een tweede plaats en verstevigd zijn vierde positie in de tussenstand. Met nog maar één wedstrijd te gaan en een puntenverschil van drie punten op de derde en zes punten op de tweede plaats is er nog van alles mogelijk en wordt het dus een spannende finale. Maik behaalde hiermee een negende plaats in het dagklassement en ook hij verstevigt zijn vijfde plaats in de tussenstand.


Duivensport

PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 1 september werden er om 08.30 uur 193 duivengelost voor een wedvlucht vanuit Sens; ze vlogen 433 km met een zwakke noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1289 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-6-9 L.
v.d. Berg, 2-5-7 J. Straver, 8-10 A. v.d. Burg. In de B-ploeg: 1-7-8 J. Maree, 2-4 H. Kennepohl & Zn., 3-5-9-10 Comb. van Rossum/Verweij, 6 Ben van Rossum.
Poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg. Dezelfde dag werden er om 09.15 uur 648 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul, ze vlogen 182 km terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1428 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren: 1-6-7-8-9 J. Straver, 2-10 A.
v.d. Burg, 3 L. v.d. Berg, 4-5 D. v.d. Vrede. In de B-ploeg: 1-2-8 G.
Boutensteijn, 3-9-10 A. Hagers, 4-5-6-7 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.Atletiek

Kieviten lopen records
Bleiswijk – Zes Kieviten kwamen zondag 2 september in actie op de 5 kilometer in Voorschoten tijdens de 27e Vlietloop. Maar liefst vier van hen wisten hun persoonlijk record te verbeteren. Waldo Karbaat stelde zijn p.r.
29 seconden scherper en finishte in een tijd van 17 minuten en 19 seconden.
Een vierde plaats in de totale ranglijst leverde het op. Richard Lelieveld werd 5e met een tijd van 17.31, een verbetering van 27 seconden. Bart Roefs finishte in 18.07. Jan Altorf kwam over de eindstreep in 19.04 en dat was 28 seconden sneller dan hij ooit had gelopen. Ronald van Meggelen kon ook niet achter blijven en snoepte 15 seconden van zijn p.r. af: 19.12. De zesde Kievit Willem van der Kooij bleef ook nog onder de 20 minuten met 19.48.

Winst voor Ferdi Vonk
Berkel en Rodenrijs - In de 2 mijl wedstrijd van de Prinsenparkloop in Rotterdam-Alexanderpolder – als voorbereiding op de marathon van Eindhoven - werd Ferdi Vonk eerste en in de 10 kilometer wedstrijd van de Workx stratenloop in Heerjansdam 6e plaats. Door deze uitslag staat hij nog steeds op de 3e plaats in het totaalklassement. Zaterdag 8 september gaat hij de 5e wedstrijd lopen in Krimpen aan den IJssel in de reeks van zeven stratenlopen.
Zondag 9 september is hij een van de 3500 deelnemers die aan de start staan bij de Fishermen’s Friend Strongmenrun, een 18 km survivalrun met 23 hindernissen. Dit is ’s werelds langste en zwaarste hindernisloop die voor het eerst in Nederland gelopen wordt in de bossen van het Overijsselse Hellendoorn.

Wielrennen

Ronde van Nootdorp
Lansingerland – In de ronde van Nootdorp waren De Pedaalridders ruim vertegenwoordigd. De wedstrijd werd geopend door de Nieuwelingen met tussen de bijna veertig starters Camiel Lok, Jeroen Smits, Jochem Haitsma, Rowan de Braver en Meno Oudshoorn. Er vormde zich een kopgroep van drie renners; Milan Veltman, Jesse van den Ende en Sjoerd van der Stelt met vlak daarachter het jagende peloton dat het gat probeerde te dichten. Onder andere pedaalridders Camiel Lok, Jeroen en Jochem beschikten over goede benen en wilden zeker bij de eerste vijftien eindigen. Het werd een close finish waarbij Jesse van den Enden de ronde van Nootdorp op zijn naam mocht schrijven, gevolgd door Sjoerd van der Stelt en Milan Veltman die 3de werd.
Camiel Lok legde beslag op een 8ste plaats, gevolgd door Jeroen Smits die 10de werd Jochem Haitsma die als 16de de streep passeerde. Rowan de Braver en Meno Oudshoorn vielen buiten de prijzen.

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert Nordic Walking op de woensdagavond. Bij goed weer start men om 18.00 uur bij de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bingo met lunch 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert op donderdag 6 september een Lunch-Bingomiddag in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op 8 september is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. (meer)

Regio

Open Monumentendag in Lansingerland
Lansingerland - De Open Monumentendag in Lansingerland is op zaterdag 8 september, 10.00-12.00 uur. Langs de deelnemende locaties is een fietstocht samengesteld die bij de opengestelde monumenten te verkrijgen is. Er kan op elke locatie met de tocht gestart worden. (meer)

Prioriteiten Lansingerland worden herkend in regionaal beleidsplan veiligheid

Lansingerland – Vóór 1 oktober 2012 dienen alle gemeenteraden binnen het verzorgingsgebied van de regionale politie-eenheid Rotterdam te worden geconsulteerd over het concept Regionaal Beleidsplan 2013-2014, afkomstig van korpschef Frank Paauw. (meer)

BIBOB-beleid vooralsnog gericht op horeca, bouw, subsidie- en inkoopbeleid

Lansingerland – Op 1 juni 2003 is de wet BIBOB (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) in werking getreden.
In de regio Rotterdam-Rijnmond heeft inmiddels 83 procent van de gemeenten BIBOB-beleid vastgesteld. Het college van b. en w. van Lansingerland heeft nu een plan van aanpak opgesteld met randvoorwaarden om het beleid op grond van de wet BIBOB in fases in te voeren. (meer)

Jong leven in de nazomer

foto

Berkel en Rodenrijs - Op de boerderij van boer Aad Neeleman in Berkel en Rodenrijs zit in de hooischuur een nest met zevne jonge egeltjes. De jongen zijn een week of vier/vijf oud en komen sinds enkele dagen met mama Egel mee naar buiten. Terwijl zij de jongen voedt, maken de kleintjes ook nog een ommetje en verkennen zij nieuwsgierig hun omgeving. Foto: Corina Neeleman.

Het eerste ‘ja’ kwam van Edwin en Diane

Foto
Het bruidspaar werd verrast met een fraai beeldje van Artihove.

Lansingerland – Er kan er maar één de eerste zijn en in dit geval waren dat Edwin den Houter en Diane van den Berg; het eerste bruidspaar dat elkaar het jawoord gaf in de trouwzaal van het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland. (meer)

Aanhouding verdachte van afpersing

politie

Bergschenhoek - In een woning aan het Eiberplein in Bergschenhoek is zondagmiddag 2 september een man aangehouden als verdachte van afpersing. Twee bewoners van het pand raakten licht gewond. (meer)

Sieraden ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Uit een woning aan de Noordeindseweg zijn in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 augustus diverse sieraden gestolen. De voordeur bleek met behulp van een schroevendraaier te zijn opengebroken.

Overlast jeugd Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Dit weekend hebben jongeren in beide nachten voor overlast gezorgd in Berkel Centrum. Vrijdagnacht maakten ze gebruik van de voor de braderie opgestelde marktkramen. Een lekkere hangplek natuurlijk, maar ze maakten zoveel geluid en rommel dat omwonenden de politie belden.
Ook een nacht later bleven jongeren op dorp rondhangen. De politie heeft een aantal jongeren bekeurd.

Balletjespistool aangetroffen bij jeugd

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 1 september heeft de politie een nepvuurwapen, een zogenaamd balletjespistool, aangetroffen bij drie jongens tussen de 12 en 14 jaar. Het stel verschool zich aanvankelijk in bosschages langs de Anjerdreef, maar een passant zag een van de knullen even later met iets zilverkleurigs in de hand wegrennen. De politie heeft het nepwapen in beslag genomen.

Snelheidscontrole Sterrenweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft vrijdag 31 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Sterrenweg. Twee automobilisten werden bekeurd, omdat ze te hard reden.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut