Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Nieuwe gemeentehuis van Lansingerland in gebruik genomen

Foto nr. 1
Brian was maandagochtend tot zijn eigen verbazing de
eerste klant die naar het gemeentehuis kwam voor een
nieuw paspoort.


Lansingerland – Tussen acht en negen uur werden alle medewerkers maandagochtend 27 augustus door burgemeester Ewald van Vliet persoonlijk welkom geheten op hun eerste werkdag in het splinternieuwe gemeentehuis van Lansingerland. (meer)

Sint-Laurenscollege komt niet terug naar Lansingerland

Lansingerland – Het Rotterdamse Sint-Laurenscollege is vooralsnog niet van plan terug te keren naar Lansingerland, zo heeft het bestuur de gemeente laten weten. (meer)

Eerste landelijke verkiezingsdebat met drie Lansingerlandse vrouwen

Foto nr. 1
Brigitte van der Burg (VVD), Astrid Oosenbrug (PvdA) en
Claudia FŁss (CDA) gingen maandagavond met elkaar in debat,
waarbij alle belangrijke thema’s uit de verkiezingscampagnes
langskwamen.Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Met de polder als decor vond maandag het eerste landelijke verkiezingsdebat in de geschiedenis van Lansingerland plaats. Tussen drie vrouwen die voor de VVD, de PvdA en het CDA in de Tweede Kamer hopen te komen. (meer)

Werken onder hoogspanning

Foto
Met het aanbrengen van de stroomdraden wordt de
laatste hand gelegd aan realisering van de nieuwe verbinding.Berkel en Rodenrijs - Langs zowel de N470 richting Berkel en Rodenrijs en Zoetermeer als de groenstrook tussen de Oostweg en de Munnikenweg worden werkzaamheden verricht om de hoogspanningskabels op de nieuwe hoogspanningsmasten te plaatsen. (meer)

Kraamverzorgende met een zilveren randje

Foto<br />Conny samen met het Berkelse gezin waar ze vorige
week als kraamverzorgde werkte.


Berkel en Rodenrijs – Ze bleek totaal verrast; Conny van der Steen, de Berkelse kraamverzorgende die inmiddels ruim 25 jaar actief is in haar werk en vele honderden baby’s vanaf de eerste dag meemaakte, maar ook kersverse ouders en andere familieleden met raad en daad terzijde stond en nog steeds staat. (meer)

De Windas bij nacht

Foto
Terwijl het buiten al aardedonker was werden in het
binnenbad allerlei spelletjes georganiseerd.


Lansingerland – Een dertigtal tenten bezetten in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus de weide van zwembad De Windas. (meer)

Kees de Jong maakt de 25 vol

 Foto
Kees de Jong; 25 jaar als teeltadviseur actief tussen
de komkommers, tomaten en paprika’s.


Bleiswijk - Keurig in het pak stond hij vrijdagmiddag 24 augustus te wachten op de dingen die komen gingen: Kees de Jong, de 59-jarige Bleiswijker die in het zonnetje gezet zou worden omdat hij 25 jaar bij Rijk Zwaan, de specialist in groentezaden, werkte. (meer)

“Ik heb het vrijwilligerswerk met liefde gedaan”: Devoney Schmits weer terug uit Oeganda

Foto
Devoney bedankt haar sponsors met door haar meegebrachte
‘bescheiden’ cadeautjes. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De vakantie zit er weer op voor Devoney Schmits uit Berkel en Rodenrijs, maar die heeft ze dan ook heel nuttig besteed. Al eerder schreef de Heraut over haar vrijwilligerswerk dat ze in Oeganda ging doen. (meer)

Succesvol Kinderfestijn in Bleiswijk

Foto
Hij past er maar net doorheen. Foto/tekst: John Hofman.

Bleiswijk - Richting de dertig graden Celsius weerhield een aantal kinderen in Bleiswijk er niet van om zaterdag 18 augustus te klauteren, te springen en te glijden tijdens het Kinderfestijn aan het Kranenburgplein. (meer)

Rijnmond Open Golf : Regina de Groot en Joost ter Veld tonen hun klasse

Foto
Regina de Groot en Joost ter Veld toonden hun klasse
in Rijnmond Open Golf en zetten de editie 2012 op hun naam.


Bergschenhoek – De derde editie van het Rijnmond Open Golf – vorige week gehouden op Golfbaan De Rottebergen, homecourse van GC de Hooge Bergsche – werd zowel een sportieve als een spannende. (meer)

Voetbaltrainers matig tevreden over de voorbereidingsperiode

Foto
TOGB-trainer Cornť van Doorn heeft zijn handen vol om de selectie op het
goede spoor te zetten. Foto: Rob Veldkamp.
Lansingerland – Nu komend weekeinde de voetbalcompetitie 2012-2013 begint worden de kansen van wel of geen promotie nog niet tegen elkaar afgewogen, maar zijn de voetballiefhebbers wel benieuwd hoe de start van hun favoriete club zal zijn. De voorbereidingsperiode en het bekergebeuren zijn achter de rug. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
GHC – BVCB
Berkel – PPSC
14.30 uur
Perkouw – Soccer Boys
Zwaluwen (da) -Soccer Boys (beker)
BVCB (da) – DOCOS 12.00 uur (beker)
SVS (da)- Berkel (da)


Zondag:
VUC - TOGB

Wielrennen

Ronde van Katendrecht
Lansingerland - Met groot succes werd de ronde van Katendrecht verreden voor jeugd, amateurs en oud-professionals. Pedaalridders Lansingerland was ruim vertegenwoordigd tussen de in totaal 43 amateurs. Emiel van Dijk, een renner met een enorme staat van dienst, zag kans om vanuit het vertrek mee te gaan met de kopgroep waarbij het tempo zo hoog lag dat er in het peloton gaten vielen en veel renners moesten lossen en op achterstand kwamen. Het peloton, met daarin tal van Pedaalridders, gaf zich echter niet gewonnen en begon met een inhaalrace. Twee ronden voor het eind van de wedstrijd ontstond een kleine kopgroep. De eindsprint werd van ver aangegaan waarbij Laurens Koster de ronde van Katendrecht op zijn naam kon schrijven, gevolgd door Brian Burggraaf en Pedaalridder Emiel van Dijkdie derde werd.
Pedaalridder Henry Lok werd 20ste en Robert van Rijn 27ste. De overige renners van de Pedaalridders vielen buiten de prijzen.
Ook bij de jeugd waren de Pedaalridders goed vertegenwoordigd. Sten Verzijl ging meteen mee in de kopgroep. Hij zou zijn positie niet meer afstaan. Uiteindelijk moesten in de laatste ronden de podiumplaatsen worden verdeeld. Sten miste met een banddikte het podium en werd 4de, Desleij Boxhoorn uitkomende in de categorie 7 legde beslag op een 7de plaats, Jorn Zwetsloot en Joost van Beek werden respectievelijk 11de en 13de .Gaby Gieskens werd 3de bij de meisjes, Nick Hijdra en Martijn Mosterd werden 11de en 14de in hun wedstrijd.

Atletiek

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk – Na een lange zomerstop kwam zondag weer een aantal Kieviten in actie. Twaalf leden kwamen bij de Drieplassenloop in Zoetermeer aan de start op de 5 kilometer. Bart Roefs eindigde op ruime afstand van de winnaar als 2e: 18.00. Richard Lelieveld zat Bart heel dicht op de hielen en finishte in 18.01 als derde. De tijden van de andere Kieviten: Erik van Keeken 19.08, Marco Medendorp 19.52, Ronald van Meggelen 19.56, Willem van der Kooij 20.29, Jan de Jong 21.20, Jan Altorf 21.21, Sam Brinkers 22.10, Ellemieke Zaal 23.42, Dick Baggerman 23.43 en Ingrid Baggerman 23.56.
Ellemieke verbeterde haar persoonlijke tijd met een minuut en de 13 jarige Sam Brinkers verbeterde zijn pr met 27 seconden.

Twee lopen
Bleiswijk - Kees en Jeannette Voogt kwamen twee maal in actie. Twee weekenden geleden liepen ze de 10km in de Lier tijdens de 27e Bradelierloop.
Jeannette finishte in 58.16 en Kees werd 2e bij de heren 55+ met een tijd van 39.23. Zaterdag deden ze mee aan de 26e Hyundai loop in Burgh Haamstede. Kees werd winnaar op de halve marathon bij de heren 55+ in 1.29.26 en Jeannette had 40 minuten nodig om de 6,5 km af te leggen.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 25 augustus om 08.40 uur werden er 875 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel; ze vlogen 159 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1839 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-5-8-10 J.
Straver, 3 A. v.d. Burg, 6-7 C. Romein, 9 L. v.d. Berg. In de B-ploeg: 1-5- 6 D. Stedehouder, 2-3-9-10 B. Hertog, 4 A. van der Burg, 7-8 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Overleg Zomerakkoord ligt op schema

Lansingerland – Het overleg van de gemeenteraadsfracties over een Zomerakkoord ligt op schema. Naar verwachting heeft het college van b . en w. de opvattingen van de fracties half september verwerkt voor de begroting 2013. (meer)

Tennisclub Triomf kan blijven huren of opstallen kopen

Bergschenhoek – Lawn Tennis Club Triomf kan kiezen tussen het blijven huren van de accommodatie op De Sporthoek, ůf de opstallen, exclusief de grond, van de gemeente overnemen. In het laatste geval kost dat de vereniging ongeveer § 250.000. (meer)

Burgemeester bezorgd over veiligheid

Lansingerland – Burgemeester Ewald van Vliet maakt zich zorgen over de veiligheid in de gemeente. Dat bleek vorige week donderdag in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur. (meer)

Scheidingssloot Rodenrijse Zoom doet naam eer aan

Berkel en Rodenrijs - De sloot tussen de tuinen van de Rodenrijseweg en die van de Waddenweg houdt de gemoederen nog steeds bezig. Nadat de rechter vorig jaar zomer de gemeente opdracht had gegeven de hele sloot een nieuw bestemmingsplan te geven, zijn alle procedures in gang gezet. (meer)

Inspreker zet Zilvergracht op agenda commissie Ruimte

Berkel en Rodenrijs - Het fietspad langs de Zilvergracht ligt er niet naar tevredenheid van de bewoners. Dat bleek uit een inspraak van een van de bewoners tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op 22 augustus. (meer)

Lichte stijging aantal WWB-uitkeringen

Lansingerland – Het aantal mensen met een uitkering in de Wet Werk en Bijstand (WWB) is de afgelopen drie maanden licht gestegen. Eind juli waren 407 inwoners geregistreerd met een WWB-uitkering. (meer)

Hand op de knip voor brug over Berkelsdijkje

Berkel en Rodenrijs - Sinds 2010 ligt over de sloot langs het Berkelsdijkje een noodbrug. De oorspronkelijke brug, die bijna de status van een monument had gekregen, was niet langer sterk genoeg en moest worden vervangen. Nu heeft het college van b. en w. aan de commissie Ruimte voorgesteld om de noodbrug te vervangen door een echte brug. (meer)

Bij N209, de HSL en Bleizo: Mogelijk Rreclamemasten van 30 m hoog langs de A12

Kruisweg/Bleiswijk– Bij de gemeente Lansingerland is een vergunningaanvraag door het bedrijf Maassteede Bleiswijk BV ingediend om een reclamemast van 30 meter hoog op het Prisma Bedrijvenpark te mogen plaatsen. (meer)

Ongerustheid over toename verkeer Sterrenweg leidt tot onderzoek gemeente

Lansingerland – Op 15 augustus verscheen in De Heraut een artikel naar aanleiding van een alarmerend signaal van bewoners aan de Sterrenweg. Als gevolg van de aanleg van een rotonde aan de Noordeindseweg, ter hoogte van de Meerweg/Planetenweg, zou het verkeer over de Sterrenweg op een gevaarlijke manier zijn toegenomen. (meer)

Vervangen van asbesthoudende gevelbeplating bij sporthal De Sterrenhal

Berkel en Rodenrijs Lansingerland – Onlangs is tijdens de contrŰole van de dakwerkzaamheden aan de sporthal aan de Wilgenlaan 5a in Berkel en Rodenrijs vastgesteld, dat er scheuren zaten in een paar leien van de gevelbekleding. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Extra bingomiddag KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 31 augustus organiseert de KBO een extra bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Activiteiten ‘t Schooltje
Bergschenhoek – In september starten de activiteiten in Buurthuis ‘t Schooltje. Met op dinsdagavond countrydansen, deze groep kan nog versterking gebruiken. Of het bloemschikken op de woensdagmorgen. (meer)

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. (meer)

Regio

Cultuurbus
Lansingerland - De voorstellingen G.N.T.V. ( Groot Niet TE Vermijden) en Frans Bauer zijn uitverkocht! Voor de overige voorstellingen is nog voldoende plaats. (meer)

Waar is Ingeborg Verhagen?

ingeborg

Regio - Familie en vrienden van de 22-jarige Ingeborg Verhagen, die sinds dinsdag 21 augustus wordt vermist, vragen de lezers van De Heraut om hulp. Wie weet er meer over de vermissing of verblijfplaats van Ingeborg? (meer)

Feestelijke opening van Genieterij Noordeinde

foto
Joris Lutz (foto) zal samen met Richard van
de Beukelaar optreden.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 31 augustus opent in het pand aan de Noordeindseweg 25 (voorheen Ome Ab) Genieterij Noordeinde haar deuren. Deze horecaonderneming wil zich richten op een 30+ publiek en zal proberen haar naam eer aan te doen. Genieten met een grote G staat dus hoog in het vaandel. (meer)

Vies achterpad wekt irritatie

Foto
De vieze natte plek die een belangrijk deel van de
doorloop op het achterpad blokkeert en veelal een
stinkende lucht achterlaat.


Bergschenhoek – Een kletsnat achterpad – ook in de periode dat het snikheet was en er dus geen regen van betekenis viel – wekt niet alleen grote ergernis bij de omwonenden aan zowel de Snoekbaars als de Bittervoorn en de Zonnebaars, maar het levert tevens een vieze lucht en een onveilige situatie op. (meer)

Controle politie en Belastingdienst

Politie

Berkel en Rodenrijs – Politie en Belastingdienst hebben vrijdag 24 augustus een ANPR-controle gehouden ter hoogte van de N470 / Oudelandselaan. Het verkeer op de N470 werd gescand en gecontroleerd op nog openstaande boetes of belastingschuld. (meer)

Aanranding meisje

Bergschenhoek – De politie heeft dinsdag 21 augustus twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar aangehouden op verdenking van het aanranden van een meisje in Zwembad de Windas. De politie verwacht dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 23 augustus werd tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oudelandselaan. Eťn bestuurder reed 73 km per uur waar 50 is toegestaan.

Auto’s gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vorige week zijn in Berkel en Rodenrijs drie auto’s gestolen. Maandag 20 augustus vanaf de Gouden Uillaan, in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 augustus vanaf de Zonnehof en een nacht later vanaf de Oostersingel.

Triatlon brengt honderd senioren sportief op de been

 Foto
Burgemeester Ewald van Vliet reikte de eerste oorkonden uit
aan iemand die voor de vijfde keer deelnam en aan iemand die
zich voor de eerste keer had ingeschreven.Lansingerland – Voor de vijfde keer werd dit jaar door Welzijn Lansingerland de triatlon voor senioren georganiseerd. Met ditmaal een iets uitgebreider programma dan in voorgaande jaren, maar met ook weer meer dan honderd belangstellenden. (meer)

Zestig jaar ‘eeuwige trouw’ voor Corrie en Theo van den Bulk

Foto
Het diamanten bruidspaar werd namens de gemeente
gefeliciteerd door de wethouder.


Berkel en Rodenrijs – Het lijkt niet zo vaak meer voor te komen en daarom blijft het een bijzonder feest: wethouder Henk de Paepe ging namens de gemeente woensdagochtend 15 augustus op felicitatiebezoek bij een 60-jarig huwelijkspaar. (meer)

Tennistalenten maken een zomers feestje van Bleiswijk Open

Foto nr. 1
De finalisten in de heren dubbel met v.l.n.r. Ronald, Raemon,
Paul en Sabin.


Bleiswijk – Het Bleiswijk Open op de tennisbanen van LTV Bleiswijk werd zondagmiddag afgesloten met een spannende en voor het publiek zeer aantrekkelijke finale in het heren dubbel tussen de bekende gastspelers Paul Haarhuis en Raemon Sluiter. (meer)

Berkel ziet blauw van de Smurfen

Foto nr. 1
Spellen en creativiteit stonden allemaal in het teken
van de Smurfen.


Berkel en Rodenrijs – Menigeen zal donderdagavond 16 augustus verbaasd opgekeken hebben bij het zien van zoveel blauw op straat. Jong en oud genoot tussen zeven en acht van de grote optocht als afsluiting van het jaarlijkse Jeugdfestival dat ditmaal helemaal in het teken stond van de Smurfen. (meer)

Ping en Pong in Chinees Huttendorp

Foto nr. 1
Een van de fraaie hutten die als onderkomen fungeerde.

Bleiswijk – En weer is het gelukt! Om voor honderden kinderen en tientallen begeleiders ook dit jaar in de laatste week van de schoolvakantie weer een onvergetelijk feest van het Huttendorp en de Jeugdspeelweek te maken. (meer)

Eerste zondag van september wordt weer voor de oldtimer brommerrit

Foto
Medeorganisatoren Arie Sonneveld (links) en Arie Bunnik,
met hun eigen oldtimer brommers eveneens present op de
eerste zondag van september.


Bleiswijk – Een stel enthousiaste oldtimer brommerliefhebbers heeft de koppen weer bij elkaar gestoken om samen een leuke dag te maken van die eerste zondag in september; bijna traditiegetrouw de dag dat de Bleiswijkse oldtimer brommerrit van start gaat vanaf de parkeerplaats bij ’t Ezelsbruggetje en ’t Zeeltje in het recreatiegebied. (meer)

Drie Lansingerlandse vrouwen kandidaat voor Tweede Kamer

FOTOBIJSCHRIFT
De drie kandidaat Tweede-Kamerleden met v.l.n.r. Claudia FŁss,
Astrid Oosenbrug en Brigitte van der Burg.


Lansingerland – Opmerkelijk kun je het wel noemen: drie vrouwen uit een nog jonge gemeente die kandidaat zijn voor een zetel in de Tweede Kamer.
Brigitte van der Burg uit Bergschenhoek staat als 26ste op de lijst van de VVD, Astrid Oosenbrug (Berkel en Rodenrijs) neemt de 36ste plaats in op de PvdA-kandidatenlijst en haar plaatsgenote Claudia FŁss doet als 46ste kandidaat een gooi naar een zetel voor het CDA. (meer)

Erik Deege winnaar midzomertoernooi darts

Foto
De prijswinnaars met v.l.n.r. Rick Hulst, Erik Deege, Arie Clazing,
Ed Pannekoek, Martien van den IJssel. Liggend Warren Batty.


Berkel en Rodenrijs – In totaal 24 darters meldden zich zaterdagmiddag 11 augustus in de kantine van tafeltennisvereniging TOGB om een gooi te doen naar de winst in het midzomertoernooi. (meer)

Internationale MTB-wedstrijd in Zoetermeer

Foto
Een nieuwe hoofdafdeling op het parcours in Zoetermeer.

Lansingerland/Zoetermeer - Twee weken na de Olympische spelen en twee weken voor het Wereldkampioenschap Mountainbike in Oostenrijk, dus op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, organiseert de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart de Cube Olympische Revanche Matches in het Buytenpark in Zoetermeer. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 23 augustus. (meer)

Bergschenhoek

Nieuw seizoen Buurthuis ‘t Schooltje
Bergschenhoek - September nadert en dan gaan ook in buurthuis 't Schooltje de activiteiten weer van start. Bijvoorbeeld het Country-dansen op de dinsdagavond. Dit is een gezellig groepje mensen dat met veel plezier danst, maar wel wat versterking kan gebruiken. Of het Bloemschikken op de woensdagmorgen. (meer)

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. (meer)

Regio

SeniorWeb Bleiswijk
Lansingerland - Op donderdag 23 augustus van 15.00 tot 16.30 uur kan men zich in dienstencentrum De Leeuwerik inschrijven voor de najaarscursussen, die vanaf 17 september weer gegeven worden door vrijwilligers van SeniorWeb. (meer)

Ingetogen herdenking bij IndiŽmonument

Foto
Namens de gemeente legden de drie wethouders
bloemen bij het monument.Bergschenhoek – Belangstellenden schaarden zich woensdagavond 15 augustus – de dag van de capitulatie en dus het einde van de oorlog in IndiŽ, nu 67 jaar geleden - rond het monument aan het Smitshoek, ter nagedachtenis aan de mensen die in oorlogstijd hun leven lieten en streden in voormalig Nederlands IndiŽ en degenen die Nederlands IndiŽ als hun moederland voelen. (meer)

Optreden rockband The3rdMan op tweede Roomsoesavond

Foto
The3rdMan staat garant voor pittige rockmuziek.

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 25 augustus wordt de tweede Roomsoes Communicty gehouden in Genieterij Noordeinde (voormalig Ome Ab) aan de Noordeindseweg. Bedoeld voor oudere jongeren. (meer)

Bijna zesduizend bezoekers in De Windas

Bergschenhoek – Zwembad De Windas had het afgelopen weekend niet te klagen.
Bijna zesduizend bezoekers wisten van vrijdag tot en met zondag de weg naar het bad te vinden. Alhoewel vinden, er stond zelfs een file op de Berkelseweg naar het zwembad. (meer)

Jumbo sluit winkel in Bleiswijk

Bleiswijk - Vanaf woensdag 22 augustus 2012 om 16.00 uur zal Jumbo de deuren sluiten van de winkel aan de Dorpsstraat in Bleiswijk. (meer)

Politie op twitter

Foto
Politie en burgers kunnen samen twitter inzetten voor
en in hun wijk.


Lansingerland – Interactie opzoeken en benutten; dat hebben enkele wijkagenten in Lansingerland voor ogen nu ze actief zijn op twitter. (meer)

Sterrenweg verandert van rustige naar doorgaande weg

Foto
Tijdens een controle van de wijkagent bleek het wel erg druk
op de Sterrenweg, maar de meeste automobilisten kwamen niet
boven de 40 km per uur uit.


Berkel en Rodenrijs – De aanleg van de rotonde aan de Noordeindseweg ter hoogte van de Meerweg/Planetenweg vordert gestaag. Als alles naar wens verloopt zal aan het einde van dit jaar de rotonde gereed zijn met als direct gevolg dat het doorgaande verkeer richting centrum een andere route zal gaan volgen. (meer)

Verkiezingsdebat VVD, CDA en PvdA

Lansingerland - Voor het eerst in de geschiedenis van politiek Lansingerland staan er van drie verschillende politieke partijen inwoners van Lansingerland op de kieslijst voor de Tweede Kamer verkiezingen. (meer)

Gaatjesboorder actief

politie

Lansingerland – Met name de laatste weken is de gaatjesboorder weer actief.
De politie kreeg meerdere meldingen binnen van onbekenden die proberen binnen te komen door een gaatje te boren in het slot van de voordeur.
Hierbij ging het in de meeste gevallen over woningen waarvan de bewoner gewoon thuis was.

De politie vraagt iedereen extra alert te zijn en meteen te bellen als men iets ziet dan niet in de haak lijkt.

Zinderende Zomeravond krijgt blijvende herinnering

Foto
Everardus bekeek de ‘totempalen’ en ging er vervolgens
creatief mee aan de slag.Bleiswijk – Op uitnodiging van de organisatoren van de Zinderende Zomeravond – vrijdag 29 juni rond de opening van de Bleiswijkse Fles, een nieuw stukje recreatiegebied, grenzend aan de Bleiswijkse Zoom – werd motorkettingzaagartiest Everardus Smit gevraagd enkele werkstukken te maken van boomstammen die men in de Bleiswijkse Zoom had laten staan. (meer)

De scholen gaan weer beginnen

Foto
De borden maken duidelijk dat weer veel kinderen te
voet of op de fiets naar school gaan.


Lansingerland – In de drie kernen van de gemeente Lansingerland gaan volgende week de basisscholen weer beginnen. Maandag 20 augustus zit de zomervakantie er weer op voor zowel de leerkrachten als de leerlingen. De tassen kunnen worden gepakt en de fietsbanden opgepompt. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 15 augustus wordt er weer gefietst met de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart).

B.B.R. – Zomerbridge
Berkel en Rodenrijs - Op de dinsdagavond 21 augustus organiseert Bridgevereniging B.B.R. voor de laatste keer deze zomer een zomerbridgedrive voor leden en niet-leden in Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Berg

Bino en klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 17 augustus, 14.00 uur, een bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. Een week later, vrijdag 24 augustus is er klaverjassen, aanvang 14.00 uur. Overigens is er op vrijdag 31 augustus een extra bingomiddag. Tijd: 13.00-17.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Bridgen in de Leeuwerik voor 55+
Bleiswijk - Op dinsdagmiddag 4 september start het nieuwe seizoen van bridgeclub de Leeuwerik. Deze bridgeclub is een activiteit van de Leeuwerik, men speelt elke dinsdagmiddag tot eind april 2013. Zaal open 13.00 uur, start 13.15 uur. Er is nog plaats voor nieuwe leden. (meer)

Regio

SeniorWeb Bleiswijk
Lansingerland - Op donderdag 23 augustus van 15.00 tot 16.30 uur kan men zich in dienstencentrum De Leeuwerik inschrijven voor de najaarscursussen, die vanaf 17 september weer gegeven worden door vrijwilligers van SeniorWeb. (meer)

Sportieve pret en modder voeren de boventoon in Poldersurvival

Foto
Grote pret en sportieve inzet tijdens de derde poldersurvival
in de polder langs de Kleihoogt.


Berkel en Rodenrijs – De kleur zwart voerde zondagmiddag 12 augustus de boventoon tijdens de voor de derde keer georganiseerde poldersurvival in de polder van de Berkelse Kleihoogt. Na vele jaren een voetbaldag georganiseerd te hebben besloot de organisatie de bakens te verzetten en de polder in te duiken. (meer)

Speel-o-theek De Vlieger viert 20-jarig bestaan

Foto
Bij De Vlieger – het ‘speelparadijs voor kinderen’ - kan men elke
zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur terecht.


Bleiswijk – Zes Bleiswijkse vrouwen namen twintig jaar geleden het initiatief tot oprichting van een speel-o-theek; in die tijd erg actueel.
“We kwamen alle zes nieuw in Bleiswijk wonen, hadden jonge kinderen en wilden wel iets ondernemen in onze nieuwe woonomgeving,” weet Marion van Gulick zich nog goed te herinneren. (meer)

Scooters laten zich bekijken

Foto
De mooiste en de snelste scooter konden rekenen op
zowel veel aandacht als een prijs.


Bleiswijk – De zevende editie van de jaarlijkse scootermeeting in de zomervakantie werd ook dit jaar weer een succes. (meer)

Megafun spettert

Foto
Meerijden op een quad of in een kar over de crossbaan.
Een hele ervaring voor de bijrijder.


Lansingerland – Traditiegetrouw stond de een na laatste week van de zomervakantie in het teken van Megafun; een vakantiespektakel waar alle jongeren vanuit heel Lansingerland aan konden deelnemen. (meer)

Jodocus Festival zonnig afgesloten

Foto nr. 1
Al heel wat jaren is mevrouw Kerver van de partij bij
het Jodocus Festival als er bloemstukjes gemaakt worden.Bergschenhoek – Op het terrein van BVCB verzamelden zich dinsdagochtend 7 augustus ruim 200 kinderen en een grote groep begeleiders om samen van start te gaan met het jaarlijkse Jodocus Festival. (meer)

Schoon bezoek

Schoon bezoek

Berkel en Rodenrijs – “Zondagochtend vroeg zag ik langs de Landscheiding in Berkel en Rodenrijs een lepelaar met jong in het door de HSL, en het door de aanleg van de ZoRo-lijn "verwoeste landschap" van Lansingerland.
Hopelijk houden we in onze gemeente nog voldoende ruimte over voor dit soort vogels”, spreekt Frits Vonk de hoop uit. Zulk schoon bezoek is inderdaad van harte welkom in Lansingerland.

Huttendorp nat van start

Huttendorp

Bleiswijk – De regen deerde de honderden kinderen en hun (groot)ouders absoluut niet toen maandagochtend 13 augustus het startsein klonk voor de Jeugdspeelweek in Bleiswijk. Het Huttendorp dat de kinderen meteen vanaf tien uur mochten gaan bouwen op het speelterrein in het recreatiegebied nabij ’t Ezelsbruggetje en ’t Zeeltje staat dit jaar in het teken van Chinatown. (meer)

Grote hennepkwekerij opgerold in Bleiswijk

Foto
Voor de buitenwereld zag de kas er uit als een gewone kwekerij met
aan de voorkant een winkeltje met vers geteelde groenten.


Bleiswijk – In de vroege ochtend van dinsdag 14 augustus werd in een grote kas, gelegen aan de Buizerdstraat in Bleiswijk, een volop in bedrijf zijnde hennepkwekerij opgerold. (meer)

Groot aantal woninginbraken tijdens vakantie

POLITIE


Lansingerland – Tijdens de zomervakantie is een flink aantal inwoners van Lansingerland bij thuiskomst na hun vakantie geconfronteerd met woninginbraak. In de meeste gevallen was de inbraak al door sleutelhouders ontdekt.

De politie constateerde bij buurtonderzoek dat in sommige straten nagenoeg alle bewoners tegelijkertijd op vakantie waren. (meer)

Winkeldief betrapt

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 10 augustus werd in een drogisterij in de Kerkstraat een winkeldief betrapt toen hij zijn winkelmandje liet vallen en er allerlei spullen uit vielen.

Kliko in brand

Berkel en Rodenrijs – Een bewoner van de Godfried Bomanssingel die zondagavond tv aan het kijken was, zag plotseling buiten een vreemde gloed oplichten. Er bleek een kliko in de fik te staan. Het vuur werd snel gedoofd. (meer)

Snelheidsduivel

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 11 augustus op het gedeelte tussen de Doenkade en de Ankie Verbeek- Ohrlaan een BMW met hoge snelheid het andere verkeer inhalen. Uit meting bleek dat de BMW 125 km per uur reed, na wettelijke correctie kwam de snelheid uit op 114 km per uur waar 80 is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden, maar reageerde vrij agressief op de vraag van een van de agenten of hij zijn rijbewijs en legitimatie wilde tonen. Zo voelde hij zich gediscrimineerd en deed hij niets fout. Uiteindelijk gaf hij zijn papieren af. De bestuurder, afkomstig uit Den Haag, werd bekeurd wegens snelheidsovertreding en het geen richting aangeven.

Geluidsoverlast jeugd Weegschaal

Bleiswijk – Maandagavond 6 augustus belden buurtbewoners over geluidsoverlast die zij ondervonden van jeugd die rondhing op het speelterreintje aan de Grote Beer/Weegschaal. Ook leek er sprake van ruzie te zijn. Politieagenten troffen een paar jongeren aan. De twee jongens en twee meisjes hadden geen ruzie, maar gaven toe dat zij nogal luidruchtig met elkaar aan het praten waren. Ze gingen na door de agenten toegesproken te zijn naar huis.

Autoinbraken

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van maandag 6 op dinsdag 7 augustus is in een drietal auto’s ingebroken. In de meeste gevallen werd navigatieapparatuur gestolen. Ook werd een auto in de Nachtegaallaan beschadigd.

Blaffende hond

Bleiswijk – Op dinsdag 7 augustus kreeg de politie de melding van overlast van een blaffende hond op een bedrijventerrein in de Jan v.d.
Heijdenstraat. Ook zou de hond verwaarloosd worden. Uit onderzoek van de politie bleek dat de hond er goed en gezond uitzag, van verwaarlozing was dus geen sprake. De eigenaar van de hond zegde toe de hond op een andere plaats te laten lopen, zodat de omwonenden geen last meer van het dier zouden ondervinden.

Parkeerplaats omgedoopt tot camping?

Bleiswijk – In de Lorentzstraat op bedrijventerrein Hoefslag staat de laatste tijd in het weekend een aantal vrachtwagens geparkeerd, die afkomstig zijn uit Oost-Europese landen. Volgens een buurtbewoner verblijven de chauffeurs het hele weekend daar en doen zij hun behoeften in de bosschages wat overlast geeft. De politie is ingeschakeld en ook de gemeente is benaderd om hier naar te kijken.

Rugbyspullen ontvreemd

Bergschenhoek – Uit een in de Catsstraat geparkeerde auto werden woensdag 8 augustus rugbyspullen en een zonnebril gestolen.

Diefstal uit bedrijfswagen

Bergschenhoek – Door een gat in de achterdeur te zagen hebben inbrekers in de nacht van 5 op 6 augustus diverse elektrische apparatuur gestolen uit een bedrijfsbusje die geparkeerd stond op de Waghenaerdreef.

Bokkensprongen

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 6 augustus lukte het twee bokken uit een weiland langs de Doenkade te ontsnappen en het verkeer op de rotonde Landscheiding / Doenkade te ontregelen. Gealarmeerde agenten hebben de beesten in een stuk land in veiligheid gebracht.

Diefstal kentekenplaten

Lansingerland - – Op dinsdag 7 augustus werden op diverse locaties in Lansingerland de kentekenplaten van auto’s gestolen. Vaak worden gestolen kentekenplaten gebruikt bij het tanken zonder betalen of andere criminele activiteiten. Het is daarom van belang aangifte bij de politie te doen.

Overlast jeugd Esdoornlaan

Berkel en Rodenrijs – Bij de C1000 aan de Esdoornlaan rondhangende jeugd veroorzaakte dinsdag 7 augustus geluidsoverlast voor de buurt, zo werd bij de politie gemeld. Na de klacht troffen politieagenten een groepje jeugd aan. De jongeren zijn op hun gedrag aangesproken.

Motorfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op de Oostersingel werd op 8 augustus een grijze motor van het merk Yamaha, kenteken MF-JD-75, gestolen.

Inbraak verijdeld

Berkel en Rodenrijs – Op 8 augustus werd geprobeerd in te breken in een woning in de Freesiastraat. De bewoner sliep, maar werd wakker van een onverwacht geluid. Op het moment dat hij uit het raam keek, zag hij een man voor het raam. Deze ging er direct vandoor, daarbij achtervolgd door de bewoner die hem echter uit het oog verloor. Korte tijd later hoorde de bewoner een auto starten en wegrijden. Bij thuiskomst zag de bewoner dat de inbreker bezig was geweest met het boren van gaatjes in het raamkozijn van de keuken. Eťn van de hefboompjes van het raam was al omhoog getrokken.

Tanken zonder te betalen

Berkel en Rodenrijs – Op 8 augustus kreeg de politie een melding van een tankstation aan de Rodenrijseweg, dat een bestuurder van een auto na het tanken zonder te betalen was weggereden. De auto werd in Rotterdam gesignaleerd en kon na een korte achtervolging aan de kant worden gezet. Er bleek voor negentig euro getankt te zijn. De bestuur is aangehouden.

Diefstal uit tuinen

Berkel en Rodenrijs – Uit de tuinen van onlangs opgeleverde woningen in de IJmeerstraat zijn afgelopen week tuinmeubelen, kratten bier en andere tuinspulletjes weggenomen. De tuinen liggen er nog open en bloot bij, terwijl de nieuwe bewoners al wel wat spullen in de tuin hebben neergezet.
De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de diefstal.

Ladder van busje gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf een bestelbusje die geparkeerd stond aan de Diamant werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus een ladder gestolen.

Inbraak jongerencentrum

Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 12 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een jongerencentrum op sportpark Het Hoge Land. Er werden muziekinstrumenten en een geluidsinstallatie ontvreemd.

Poging inbraak buurtsuper

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus is geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Rozenoord. Het rolluik was met behulp van een breekijzer voor een gedeelte opengemaakt, maar daar was het bij gebleven.

Vreemde vondst

Berkel en Rodenrijs – Een bewoner van het Doesburgpad keek zondag 12 augustus vreemd op toen hij tijdens het tuinieren een keukenmes en een veerdrukpistool in zijn tuin aantrof. De wapens lagen er begraven. De bewoner heeft direct de politie gebeld die een nader onderzoek instelt.

Diefstal bromfiets

Bergschenhoek – Op maandag 6 augustus werd op het Vlasveld ontdekt dat er een voor de woning staande bromfiets was gestolen. De Yamaha heeft als kenteken: FG384J.

Geluidsoverlast maaiwerk spoor HSL

Bergschenhoek – Geven de treinen die op de HSL rijden al veel overlast, nu hebben omwonenden ook last van het maaiwerk rondom het spoor. Het maaiwerk werd ’s nachts rond de klok van half vier uitgevoerd en bewoners van de W.G. Witteveenstraat werden er wakker van. Zij belden de politie, omdat zij het geluid niet konden thuisbrengen. Onderzoek wees uit dat werklui op het spoor bezig waren met maaiwerk. Door de betonnen wanden van het half verdiept liggende spoor werd het geluid versterkt en weerkaatst. De werklui stopten met hun bezigheden en hebben overleg gepleegd met hun werkgever.
Het laatste nieuws is, dat omwonenden mogelijk op korte termijn opnieuw met dit fenomeen zullen worden geconfronteerd.

Alertheid geboden voor gaatjesboorder

Lansingerland – Met name de laatste weken is de gaatjesboorder weer actief in de gemeente Lansingerland. De politie kreeg meerdere meldingen binnen van onbekenden die proberen binnen te komen door een gaatje te boren in het slot van de voordeur. Hierbij ging het in de meeste gevallen om woningen waarvan de bewoner gewoon thuis was. De politie vraagt iedereen extra alert te zijn en meteen te bellen als men iets ziet dan niet in de haak lijkt.


Asbest sanering succesvol uitgevoerd

Foto
Dinsdagochtend begon men met het afgraven van
de grond.


Berkel en Rodenrijs – Het regenachtige weer van dinsdagochtend was in dit geval een welkome bijkomstigheid; tijdens het saneren van de bodem op de hoek van de Leeweg/Klapwijkseweg en de Oudelandselaan liep men geen enkel risico dat de zich daar bevindende asbestdeeltjes eventueel zouden gaan stuiven tijdens de graafwerkzaamheden. (meer)

Megafun van start

Foto
Dolle pret voor de deelnemers die niet bang waren
voor een nat pak.


Lansingerland – De jeugd van heel Lansingerland kon zich vanaf maandagmiddag voegen bij de liefhebbers van sport en spel, want vanaf ťťn uur ging op het terrein naast Pecto’s aan de GŲtzenhainsingel in Bleiswijk de jaarlijkse Megafun weer van start. (meer)

Wapenhouders en politie tevreden over veelvuldiger controle

Foto
Tijdens de controle wordt gekeken of de serienummers
van de wapens overeenkomen met die op de bijlage van de
verlof- of jachtaktehouder. Ook kijkt men of de wapens
ongeladen en ontspannen worden overgedragen ter controle.


Lansingerland – De politie heeft de laatste weken een groot aantal controles uitgevoerd in het kader van de Wet wapen en munitie.
Verlofhouders werden thuis gecontroleerd op vergunning en de wijze waarop zij hun wapen opbergen. Inmiddels zijn er ruim tweehonderd controles uitgevoerd, waarbij geen bijzondere overtredingen werden aangetroffen. (meer)

Jan maakte van zijn hobby zijn werk

Foto
Jan is de hele dag in de weer tussen en voor zijn dieren.

Kruisweg – “Vanaf mijn zesde zit ik al tussen de dieren en daar is eigenlijk nooit verandering in gekomen.”
Jan van der Berg is een van die bijzondere mensen die een dorp of stad rijk zijn. Hij fokt muizen - blauwe en grijze - en verkoopt deze als slangenvoeding. (meer)

Thema ‘Meesterlijk Mooi’ schitterend uitgebeeld in 15e Varend Corso

Foto
Duizenden mensen schaarden zich langs de route om maar
niets van de ruim dertig schitterende boten te hoeven missen.
De boot van Koppert Cress verdiende dit jaar twee prijzen: die
van groente- en fruitboten en de publieksprijs
.


Lansingerland /Delft – Heel wat Lansingerlanders pakten zondag de fiets of de auto om een kijkje te gaan nemen bij het voor de vijftiende keer georganiseerde Varend Corso dat zondag Delft aandeed. (meer)

Bedrijven zetten hun deuren open voor het publiek

Foto
Gedurende twee weekends kan men een kijkje gaan nemen bij de
versleveranciers van Albert Heijn; ook bij die in Lansingerland.


Lansingerland – Vraag een kind waar de spruitjes vandaan komen en grote kans dat hij zegt ‘bij Albert Heijn’! Deze supermarkt bestaat dit jaar 125 jaar en wil dit jubileum niet alleen met haar klanten en medewerkers vieren, maar ook met haar leveranciers. (meer)

Chiara Roberti van rondemiss nu wielrenster

Foto
Chiara Roberti.

Lansingerland – Er rijden nog wel diverse wielrenners in deze regio, maar bij de vrouwen is het op dit moment dun gezaaid als we de startlijst van de 57e Berkelse Wielerronde mogen geloven. Toch zal er a.s. zaterdag, als het startschot klinkt voor de Elite vrouwen, zeker een renster staan uit Lansingerland. Chiara Roberti (21) begon - in tegenstelling tot vele anderen - pas op haar vijftiende met fietsen. (meer)

Bleiswijk Open wordt weer een topper

foto
Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt
Paul Haarhuis naar Bleiswijk te halen.


Bleiswijk - Van zaterdag 11 tot zondag 19 augustus zal het tennispark van LTV Bleiswijk helemaal in het teken staan van het Bleiswijk Open 2012. Op de tien banen van het park zullen de inmiddels 530 ingeschreven deelnemers met elkaar gaan uitmaken wie zich mogen melden voor de finales en de bekers. (meer)

Jong Oranje pakt de EK softbaltitel

Foto
Tijdens de EK bezette Sophie het derde honk, maar bij
haar club kan men haar ook als catcher en op het tweede
honk zien acteren.


Bergschenhoek – Het softbalteam van Jong Oranje heeft in Rosmalen goed gepresteerd; het team met daarin de Hoekse Sophie Bugter(19) werd Europees Kampioen junioren en gaf de overige veertien deelnemende landen het nakijken. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Wielerronde van Berkel

Lansingerland – Voor zaterdag 11 augustus staat Berkel weer op de rol bij de wielrenners als de plaatselijk ronde wordt verreden. (meer)

Agent in been gebeten

politie

Berkel en Rodenrijs - Een agressieve Berkelaar moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, omdat hij zondagochtend 5 augustus rond half vier in een dronken bui een politieagent in zijn been heeft gebeten. De beveiliging van een discotheek in Zoetermeer zette de 20-jarige dronken man eruit, omdat hij een meisje zou hebben betast. (meer)

Inbraakpogingen bij vakantiegangers

Bergschenhoek – Het dievengilde ging in de achterliggende dagen op pad en had het met name gemunt op woningen waarvan de bewoners op vakantie waren. (meer)

Aanhouding verdachte

Bergschenhoek – Terwijl hij stond te pinnen werd een man vrijdagmiddag 3 augustus gecontroleerd op papieren. Tijdens de controle bleek dat hij nog een boete van 2000 euro had openstaan die hij meteen mocht betalen.

Bromfiets verdwenen

Bergschenhoek – Vanaf de Vlasveld verdween in de vroege ochtend van 5 augustus een Yamaha bromfiets met kenteken FG 384 J. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Jeugd weggestuurd

Bleiswijk – Voor overlast zorgende jeugd is woensdagmiddag 1 augustus met een waarschuwing weggestuurd vanuit de nis bij de C1000 in de Dorpsstraat. Het bleef ditmaal nog bij een waarschuwing.

Navigatie zoek

Berkel en Rodenrijs – Vanuit een aan het Hoornplantsoen geparkeerd staande personenauto werd door onbekenden een navigatiesysteem ontvreemd.

Woningen doorzocht

Berkel en Rodenrijs – Terwijl de bewoners op vakantie waren werd hun hele huis aan de Langeveldstraat doorzocht. Men kwam binnen door een keukendeur te ontzetten. Nog niet bekend is wat er precies werd meegenomen. De politie was snel ter plaatse en stelde sporen veilig. (meer)

Triest einde van een droom aan de Rotte

Foto
Even na middernacht slaan de vlammen uit het dak.

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli kreeg de brandweer rond de klok van enen meerdere meldingen van een brand in een in aanbouw zijnde woning aan de Rottekade. (meer)

Iefke Meijer jubileert in haar Berkelse praktijk

Foto
Tandarts Iefke Meijer; dertig jaar actief in de Berkelse praktijk.

Berkel en Rodenrijs – De praktijk was versierd en alle cliŽnten van die dag konden rekenen op een smakelijke appel: Iefke Meijer vierde 13 juli dat ze die dag precies dertig jaar actief was in haar Berkelse tandartsenpraktijk. (meer)

Berkels arrangeur kleedt Floriade aan

Foto
Voor zijn arrangementen gebruikte Patrick onder andere
Hoekse hortensia’s van Koppert.


Berkel en Rodenrijs – De duizenden belangstellenden die zaterdag 21 juli een bezoekje brachten aan de Floriade 2012 konden niet vermoeden dat Berkelaar Patrick Jansen die dag was uitgenodigd een fraai bloemenarrangement te maken in Villa Flora op het Floriadeterrein. (meer)

Wim de Vreede geniet al een halve eeuw als tuinder

  Foto
Wim de Vreede in het bedrijf waar hij dagelijks actief is en waar
hij volop geniet van zowel de mensen, de teelt als de automatisering.


Lansingerland – “Toen ik startte had ik duizend gulden in de knip; datzelfde bedrag gaat er nu in euro’s in een uur aan loon uit!” Wim de Vreede is een tuinder in hart en nieren; een man die niet stil kan zitten, graag een praatje maakt, maar ook de hele dag in touw wil zijn voor het bedrijf en overal de weg weet: en dat op een leeftijd die de 78 nadert. (meer)

Maak eens een historische wandeling

Foto
Voorzitter Dirk Luijendijk toont een plaatje op een van
de lantarenpalen in het centrum van Bleiswijk.


Bleiswijk – Naar aanleiding van de herinrichting van de Dorpsstraat in Bleiswijk staken de gemeente, de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk en de Winkeliersvereniging Bleiswijk de koppen bij elkaar om te komen tot een uniek project: het samenstellen van een historische wandeling door het centrum van Bleiswijk.
(meer)

Juf Miep neemt als overblijfmoeder afscheid van De Wilgenhoek

Foto
Alle overblijvers met tussen hen in juf Miep die na 33 jaar
afscheid nam van De Wilgenhoek.


Berkel en Rodenrijs – Ze deed het al die jaren met veel plezier en inzet, maar na 33 jaar vond juf Miep van der Arend het toch de juiste beslissing om er mee te stoppen: met het overblijven op basisschool De Wilgenhoek. (meer)

De Cultuurbus gaat weer rijden!

Foto
De medewerkers van de cultuurbus met v.l.n.r. Marian Berk,
Marion Smit, Rinie Venema, Nel de Vogel en Henny Rijntjes.


Lansingerland - De medewerkers van de Cultuurbus bieden alle belangstellenden uit heel Lansingerland in het Stadstheater Zoetermeer een nieuw aanbod voor het seizoen van 2012-2013 voor de 55-plussers aan. (meer)

Verrassende eerste plekken Best geplaatsten hebben het nakijken op IJssel Open 2012

Foto
Hoofdsponsor Kees van den IJssel (midden) feliciteert de winnaars van
de finale Heren dubbel 2 Ivo Noorlander en Boy Vergeer. Links de spelers
van A.T.V.Berkenrode Christiaan de Jong en Omar van Welzenis die genoegen
moesten nemen met een goede tweede plek.


Berkel en Rodenrijs – Niet de als eersten geplaatsten Nienke van Beest bij de dames en Ivo Noorlander bij de heren gingen zondag 29 juli met de eerste prijzen naar huis van het Open IJssel 2012, gespeeld op de banen van A.T.V. Berkenrode op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur
klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).


Fietsen Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 1 augustus wordt er weer gefietst
met de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart).


Kelderverkoop ACR
Berkel en Rodenrijs - Iedere eerste zaterdag van de maand is er van 11.00
tot 15.00 uur kelderverkoop in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2.
Regelmatig komen er nieuwe meubelen binnen. Stap gerust eens binnen en kom kijken of er iets van uw gading bij is.


B.B.R. – Zomerbridge
Berkel en Rodenrijs - Op de dinsdagavonden 7, 14 en 21 augustus organiseert
Bridgevereniging B.B.R. een bridgedrive voor leden en niet-leden in Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Er wordt met handmatig geschudde spellen gespeeld. Inschrijving per paar door aanmelding op de avond zelf. Inschrijfgeld: § 2,50 (BBR-lid) en § 3,- (niet- lid). Per avond zijn er prijzen en meesterpunten te verdienen. Een ideale gelegenheid om onder zeer
deskundige leiding de bridgesport in wedstrijdverband te beoefenen; ervaren
niet minder ervaren, men is van harte welkom. Alle uitslagen, frequentiestaten en
persoonlijke overzichten staan op: www.nbbportal.nl/22008 . Info:
secretaris Auke Hover, tel. 06-10705996 of mail naar secretaris.bridge.berkel@gmail.com .

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen,Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klussendienst
Bergschenhoek - Voor inwoners van 55-plus en zelfstandig wonendegehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis, regelt de SWSL werkgroep De Smitshoek een klussendienst. Voor elke klus betaalt men § 2,30 als bijdrage in de onkosten, exclusief materiaalkosten.Inlichtingen/aanmelden bij: J.C. van Willigen (5214205) of bij D.M. van der Hoeve (5214622).


Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. Startlocatie: nabij de brug over de Hennipsloot, ca. 150 meter vanaf restaurant De Roerdomp, bereikbaar met auto en fiets (geen openbaar vervoer). Duur: 2 uur. Aanmelden is niet nodig, behalve wie met een groep wil komen. Informatie: Aad Deurloo, 06 – 41043562.

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden
zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl .

Humanitas - Goede Buur
Lansingerland – De vrijwilligers van het Humanitasproject Vriendschappelijk Huisbezoek bieden de inwoners binnen de gemeente, die om wat voor reden ook dreigen te vereenzamen, steun door het bieden van een luisterend oor, een beetje gezelligheid, samen een ommetje maken etc. als was hij of zij een ‘Goede Buur’. Vriendschappelijk Huisbezoek is een laagdrempelige kosteloze vorm van ondersteunend contact op verzoek van de cliŽnt bij de cliŽnt thuis. In overleg met de cliŽnt maken vrijwilligers een afspraak - om eens in de week of eens in de twee weken - een praatje te komen maken, om even naar buiten te gaan voor een boodschap of een frisse neus te halen etc. GeÔnteresseerd of meer willen weten? Bel dan de coŲrdinatrice van het project, Ineke Kuijpers, tel. 06 - 43231106. (Nieuwe vrijwilligers in de drie dorpskernen zijn ook altijd meer dan welkom!)


Triatlon 55+
Lansingerland - Op 20 augustus organiseert Welzijn Lansingerland voor de vijfde maal de recreatieve Triatlon voor senioren. Wie mee wil doen met dit sportieve evenement, kan zich nog aanmelden. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
De triatlon bestaat uit drie onderdelen. ’s Ochtends wordt gestart met een fietstocht van 18 km. Na de koffie kan men kiezen uit een wandeltocht van 3 of 6 km. Na de lunch kan men zwemmen of aqua-gymen in de Windas of deelnemen aan een sportief programma.
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij De Smitshoek in Bergschenhoek, De Leeuwerik in Bleiswijk en de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs.
Voor vragen kan men contact opnemen met Welzijn Lansingerland op tel.nr.
010-5225545.

Sanering asbesthoudend materiaal groenstrook Leeweg

Berkel en Rodenrijs – Eind maart is bij groenwerkzaamheden, op de groenstrook langs de Leeweg in Berkel en Rodenrijs (kruising van de Oudelandselaan met de Klapwijkseweg), asbesthoudend materiaal aangetroffen.
Inmiddels is de vergunning van het Hoogheemraadschap binnen, het saneringsplan opgesteld en zijn de saneringswerkzaamheden ingepland.

Op basis van de resultaten van analyse en veldonderzoek is door Van der Helm Milieubeheer uit Berkel en Rodenrijs, een specialist op het gebied van asbestonderzoek, een saneringsplan opgesteld. Het doel van de sanering is dat de bodem van het gebied milieutechnisch weer geschikt wordt voor het beoogde gebruik ‘wonen met siertuin’.
De saneringswerkzaamheden vinden op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus plaats.Van der Helm Projecten voert de werkzaamheden conform het saneringsplan uit. Het gebied dat gesaneerd zal worden is ongeveer 100m≤ groot en zal 75 centimeter worden afgegraven. In totaal betekent dit dat 130 kuub grond zal worden verwijderd en vervangen door schone grond.


Veiligheid
Inmiddels zijn alle omwonenden geÔnformeerd. Uit het oogpunt van veiligheid worden, totdat het gebied is gesaneerd, tijdelijke maatregelen gehandhaafd.
Het gebied is nu afgezet met hekken en er staan borden dat het verboden is het terrein te betreden. Daarnaast zorgt Van der Helm Milieubeheer ervoor dat er geen verspreiding van het asbesthoudend materiaal kan plaatsvinden.

Werkzaamheden N209 in volle gang

Bergschenhoek - Op de N209 werkt de provincie aan de verbreding van de weg en vervanging van de Bergschebrug. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. De tijdelijke brug is in gebruik genomen en de sloop van de oude Bergschebrug is afgerond. (meer)

Joost Luiten mag zich meten met wereldelite

Foto
Joost geconcentreerd in actie.


Lansingerland – Golfer Joost Luiten is zondag vertrokken richting Amerika waar hij twee prachtige toernooien mag gaan spelen. Van 2 tot en met 5 augustus zal de Bleiswijker meedoen aan het US PGA Championship. (meer)

Gevaarlijke plaat hindert fietsverkeer

gevaarlijk

Berkel en Rodenrijs – Een rijplaat die er al geruime tijd ligt vormt, zo blijkt uit een reactie van fietster Lenie Breugem, een gevaarlijk object op de belangrijke en druk bereden fietsverbinding tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. (meer)

Nineties feestje in de Rotonde

Nineties

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 4 augustus vindt in de Rotonde het allerlaatste feestje van dit seizoen plaats. Rage Against The Machine (performed by tributeband Renegades) zal zijn beste nummers spelen waarna de voetjes van de vloer kunnen op de grootste hits uit de nineties. (meer)

Inbraakpoging op klaarlichte dag

politie

Berkel en Rodenrijs – op klaarlichte dag – zaterdag 28 juli – probeerde men tussen drie en half zes een woning binnen te komen aan de Noordersingel.
Men probeerde op verschillende plaatsen het huis in te gaan met behulp van een schroevendraaier of koevoet, maar het bleef bij een mislukte poging.

Tv en kluis meegenomen

Bergschenhoek – Terwijl de bewoners op vakantie waren hebben onbekenden een bezoekje gebracht aan hun woning aan de Bergmolen. Er bleken zowel een tv als een kluis – met daarin onder andere autosleutels – verdwenen. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut