Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Eindelijk zomer?

Foto
Springpret in De Windas.

Lansingerland – Zal het dan toch nog wat worden met het zomerweer van 2012? Vanaf zondag 22 juli werd het gelukkig wat drukker in zwembad De Windas en dat was mede te danken aan de weersvoorspellingen die voor de komende dagen zomers weer beloofden. (meer)

Samen op de duofiets

Foto
Om de beurt maakten de bewoners een ritje op de
splinternieuwe duofiets met trapondersteuning.


Berkel en Rodenrijs – Het was vrijdagavond 20 juli groot feest voor de deur
en in de tuin van De Handpalm (van Sprank) aan de Gerberasingel/Anjerdreef. (meer)

De Brink onthuld

Foto
De naam wordt onthuld.

Bergschenhoek – Samen met de heren Weterings en Van Lieshout, respectievelijk directeur van 3B Wonen en directeur gebied Centrum Noord van Havensteder, onthulde bewoonster Linda in ’t Veen dinsdagmiddag 17 juli de naam van het nieuwe markante gebouw in Parkzoom 4 aan de Ton Albertsstraat (met zicht op de Boterdorpseweg en sporthal De Zijde) te Bergschenhoek. (meer)

Zomeracademie succesvol afgesloten

Foto
Kalfjes blijven leuk en lief om te aaien, ook al hadden ze belangstelling
voor een ‘smakelijke’ mouw van een jas.


Lansingerland – Met een bezoek aan boerderij Lansingerland in
Bergschenhoek, een kijkje in de grote bakkerij van Ammerlaan en een zangworkshop werd vorige week de succesvolle Zomeracademie afgesloten. (meer)

Henk Seldenthuis neemt afscheid van collega’s en gemeente

Foto
Henk Seldenthuis (tweede van links) reed op zijn laatste
werkdag uiteraard ook even over de Berkelse markt
.


Berkel en Rodenrijs – Als marktmeester was hij vele jaren een bekend gezicht in het centrum van Berkel en Rodenrijs, maar ook in de buitendienst van de gemeente kon men hem tegenkomen. Henk Seldenthuis(63) nam na ruim 36 jaar afscheid van zijn werk bij de gemeente. Afwisselend werk waar hij van genoot.
(meer)

Tuinbouwjongeren Oostland te gast bij Koppert

Foto<br />Na de interessante en leerzame presentaties werden
de sprekers bedankt met een natuurlijk geschenk.Berkel en Rodenrijs – Leden van Tuinbouwjongeren Oostland waren woensdag 11
juli te gast bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Koppert is internationale marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Ed Moerman, die avond de gastheer van Koppert, verzorgde een presentatie over het nieuwe concept Natugro. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. Verenigingen halen het papier in de andere wijken van Berkel en Rodenrijs op. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. Het AIC is onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme). (meer)

Maak het ’t dievengilde zo moeilijk mogelijk èn bel 112!


Een informatieve en constructieve avond van politie, gemeente en de wijkbewoners. Samen voor een veilige wijk.
Berkel en Rodenrijs - Annemieke Roos, wijkagent van Rodenrijs, toonde zich blij verrast door de grote belangstelling die bewoners uit ‘haar’ wijk toonden voor een informatieve avond over woninginbraken en de daarbij behorende tips om die te voorkomen. Vierhonderd uitnodigingen werden rondgebracht, waarna de zaal van de Pius X kerk zich vrijdagavond 13 juli vulde met een kleine honderd belangstellenden. Een tiental, zo bleek, was al eens geconfronteerd met inbraak of diefstal. (meer)

Natuurexcursie Rotta-Rangers

Bergschenhoek - Ben je zaterdag 21 juli niet op vakantie en ben je ergens tussen de 7 en 12 jaar? Dan kun je je opgeven voor een boeiende natuurtocht met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta.
(meer)

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Lansingerland - Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, wonend in Berkel en Rodenrijs, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De eerste groep vrouwen wordt vanaf donderdag 2 augustus 2012 uitgenodigd op de mobiele unit. De bus staat in Berkel en Rodenrijs, op het parkeerterrein achter het gemeentehuis aan de Ds. Van Koetsveldstraat. Het onderzoek duurt naar verwachting tot medio oktober 2012. (meer)

Fotoproject ‘Met andere ogen’

Lansingerland - De zomer levert vanouds heel veel foto’s op. Naast de traditionele camera’s hanteren we nu ook de mobieltjes, de I-pads en wat niet al. Het aardigst is om de treffende foto’s niet voor jezelf te houden, maar om anderen mee te laten genieten. Zie jij daar ook wat ik zag? Zo gewoon, zo bijzonder… Talent of toevalstreffer? (meer)

Sluis eenmalig open voor Berkelse voetbalveteranen


De kano's met de voetbalveteranen in de Berkelse sluis. Foto: Tom Treurniet.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 23 juni ging voor het eerst in lange tijd het monumentale sluisje in Berkel en Rodenrijs weer eens open. De verbinding tussen de vaarwegen van het Rodenrijs en de Zweth was al jaren niet meer gebruikt voor het scheepvaartverkeer. De schippers waren dit keer leden van het veteranen-1 elftal van CVV Berkel. (meer)

Derde editie Rijnmond Open Golf

Bergschenhoek - In de week van 20 tot en met 26 augustus wordt de derde editie van het Rijnmond Open Golf gespeeld op Golfbaan de Rottebergen, homecourse van tourprofessional Joost Luiten. De inschrijving is inmiddels gestart voor deze strokeplay wedstrijd over drie ronden voor (top-)amateurs van Nederland. (meer)

De jeugdclubkampioenen van LTV Bleiswijk


De kampioenen van de Bleiswijkse tennisclub.
Bleiswijk - Bij tennisvereniging LTV Bleiswijk vonden zondag 17 juni de finales plaats van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Twee weken lang heeft de Bleiswijkse tennisjeugd in verschillende categorieën met en tegen elkaar gestreden. Het toernooi der toernooien waar alle kinderen een heel jaar naar uitkijken was een groot succes. (meer)

Gezelligheid troef bij 3B-club voor alleengaanden


De Club van alleengaanden komt eens in de veertien dagen bij elkaar, zo ook volgende week woensdagavond 25 juli. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - Eenzaamheid kan soms erg benauwend zijn. Er zijn natuurlijk wel allerlei verenigingen of clubs waar je je kunt aanmelden, maar dan heb je net even dat kleine zetje nodig om je over de drempel te helpen. De Heraut ging op visite bij de Club voor alleengaanden, vanaf de start de ‘3B-club’ genoemd. (meer)

Opwinding in de raad over Centrumplan Bergschenhoek

Bergschenhoek – Wat een simpele actualisering van het bestemmingsplan Centrum Bergschenhoek had moeten zijn, leidde donderdag in de gemeenteraad tot enige consternatie. (meer)

RotoRock knallend succes

Foto
Jule Cats van de band Where’s Johnny tijdens RotoRock.

Berkel en Rodenrijs - Voor wie het ontgaan is, zaterdag 7 juli vond in Muziekpodium Rotonde het jaarlijks festival Rotorock plaats. Een festival dat bekend staat om haar mix van jong lokaal talent en succesvolle, reeds doorgebroken Nederlandse bands. (meer)

Anja Lexmond hoopt haar 35e keer de Vierdaagse van Nijmegen te lopen

Foto
Anja hoopt volgende week hersteld te zijn van de blessure
aan haar been.


Bergschenhoek - Misschien heeft u al een paar keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Op zich iets om heel trots op te zijn, want het is niet niks: 40 of 50 kilometer per dag lopen. Helemaal top is de prestatie die Anja Lexmond uit Bergschenhoek heeft verricht. (meer)

Dorpsstraat Bleiswijk: “‘Periode van waarschuwen is nu echt voorbij”

eenrichting

Bleiswijk – “Het is voor iedereen nu: opletten geblazen. De periode van waarschuwen is voorbij.” Dat zei burgemeester Ewald van Vliet in reactie op vragen van CDA-raadslid Nelleke Bouman. (meer)

Bidbook wil met Floriade ‘Holland Central Green XChange’ regionale economie aanjagen

Foto
Een artist’s impressie van de Floriade ‘Holland Central
Green XChange’ in 2022.


Boskoop/Lansingerland - Het consortium dat de Floriade ‘Holland Central Green XChange’ in 2022 wil organiseren, verwacht een ‘spin-off’ – het resultaat van door deze wereldtentoonstelling gegenereerde economische ontwikkelingen – van 350 tot 400 miljoen euro. (meer)

Hoog bezoek voor voortijdige schoolverlaters

Foto
Directeur mevrouw De Jong en wethouder Ten Kate kennen
de complexe problematiek die aan schoolverzuim ten grondslag
ligt, maar zijn ervan overtuigd dat de huidige aanpak gericht op
voortijdige schoolverlaters resultaat oplevert. Foto: John Hofman.


Lansingerland - Op 4 juli hebben wethouder Werner ten Kate (VVD) en RMC Trajectbegeleidster Mirjam Plomp vijf bezoeken afgelegd op de huisadressen van voortijdige schoolverlaters (VSV-ers). (meer)

Vrijwilligers Informatie Punt brengt vraag en aanbod bij elkaar

Foto
Wethouder Ruud Braak samen met Corinne Ravelli-Hamoen,
projectleider van het VIP. Foto: John Hofman.


Lansingerland – Vrijwilligers zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken. De gemeente Lansingerland ziet ze zelfs als VIP’s en heeft met de start van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) ook geld gestoken in het bij elkaar brengen van vrijwilligers en organisaties c.q. verenigingen. (meer)

Ludiek afscheid groep 8 Gouden Griffelschool

Foto
Het zit er op voor deze leerlingen van de Gouden Griffel.
Zij namen afscheid van hun school.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 4 juli heeft groep 8 op een ludieke manier afscheid genomen van basisschool De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. Start: 19.00 uur. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Volop belangstelling voor Midzomeravondloop de Kieviten

Foto
Het was een echte Midzomeravondloop met hoge
temperaturen en weinig wind.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Je kunt het niet altijd krijgen zoals je het hebben wil.
Misschien was het woensdagavond 4 juli net iets te warm voor de deelnemers aan de jaarlijkse Midzomeravondloop, georganiseerd door Atletiekvereniging de Kieviten. (meer)

De Thomanini en Multicolor vlammen op de Dam

Foto nr. 1
De beker voor de onverslaanbare Thomanini. Zij zullen
op 7 september nogmaals gehuldigd worden in de rust van
de WK kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije in
de Arena.


Lansingerland - Ruim 45.000 kinderen begonnen dit seizoen in hun eigen regio aan de voorronde van het KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi, en met twee teams in de grote finale op de Dam in Amsterdam was Lansingerland goed vertegenwoordigd. (meer)

Fitness

Buitentraining met Bootcamp
Bergschenhoek – Vanaf 1 juli kan men bij Outdoor Valley ook meedoen met Bootcamp, een buitentraining voor mannen en vrouwen, waarbij het accent ligt op afvallen en op het vergroten van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid. Het programma is geschikt voor alle fitnessniveaus en uitdagend voor iedereen. Beginners en gevorderden trainen naast elkaar op hun eigen niveau. Met bootcamp doorbreek je de sportschoolroutine. Je bent lekker buiten en doet veel verschillende fitnessoefeningen inclusief cardiotraining, circuittraining, balans- en stabiliteitoefeningen, krachttraining, snelheidstraining met intervallen, groepsoefeningen, fitness games, etc. Trainen kan wanneer het de deelnemer uitkomt. Informatie op: http://www.outbootcamp.nl/311-Bergschenhoek.html.

Motorsport

Succes voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden heeft tijdens de vierde ronde om het Duitse ADAC Supermoto Kampioenschap in Stendal een succesvol weekend gekend. Op het snelle circuit, aangelegd op het vliegveld van Stendal, streden Maik Voorwinden en Jaimie van Sikkelerus mee om de podiumplaatsen.
Maik miste nipt het podium met twee vierde plaatsen in de manches, maar Jaimie mocht met twee mooie tweede plaatsen in de manches tot twee keer toe het podium betreden.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 7 juli werden er om 07.45 uur 241 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Vierzon. Ze vlogen 560 km met zuidenwind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1703 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-7 B. v.d. Burg, 2-3-5-9-10 J.
Straver, 4 M. v.d. Ende, 6 M.&J. de Veld, 8 J. Zeelenberg. In de B-ploeg: 1- 5 A. Hagers, 2-7-10 D. Stedehouder, 3-4-8 Comb. van Rossum/Verweij, 6-9 Mevr. Paul. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden er om 08.30 uur 1218 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Grimbergen. Ze vlogen 119 km met zuidenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1687 mpm. De eerste tien in de A- ploeg waren van: 1-2 W. van Kooy, 3-4-5-6-7-8-10 A. v.d. Burg, 9 J. v.d.
Berg. In de B-ploeg: 1-2 C. Rutten, 3 G. Boutenstijn, 4 C. v.d. IJssel, 5-7- 8 Comb. van Rossum/Verweij, 6 A. Hagers, 9-10 J. v.d. Burg.
Poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.
Dezelfde dag werden er om 08.30 uur 238 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Grimbergen. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1735 mpm. De eerste tien in de A-ploeg waren van: 1-5-7-9 J. Straver, 2-10 J. Zeelenberg, 3-4 H. Kennepohl & Zn., 6-8 A. v.d. Burg. In de B-ploeg: 1-2- 3-4-5-7 G. Boutenstijn, 6-9 Comb. van Rossum/Verweij, 8 Mevr. Paul, 10 D.
Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 4 juli is er gevist aan de Rubenslaan in Bergschenhoek. Het was prima weer, maar niet om te vissen, want er werd erg weinig gevangen. De individuele uitslag is: 1. Rick Veldhuis (1,2 kg.), 2.
Ed van de Vall (0,4 kg.) en 3. Bep van de Vall (0,3 kg.). Totaal is er 2,8 kg. gevangen. De totaalstand na zes wedstrijden is: 1. Hans Hulzinga, 2. Ed van de Vall en 3. Bep van de Vall. Woensdag 11 juli wordt er gevist in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs.

Lansingerland viswedstrijd
Lansingerland – Zaterdag 21 juli wordt de Lansingerland viswedstrijd georganiseerd voor alle leden van zowel De Ruischvoorn als De Bleiberg. Er wordt met een vaste hengel (onbeperkte lengte) gevist langs de Berkelse Plas. De loting start om 07.00 uur en het vissen zelf om 08.00 uur. Het einde van de wedstrijd is om 13.00 uur. De inleg is ¤ 2,50 p.p., maar de jeugd tot 15 jaar kan gratis deelnemen. De prijsuitreiking vindt meteen na het vissen aan de waterkant plaats. Bovendien is er een verloting van leuke prijzen op kantnummer.
Belangstellenden kunnen zich voor 13 juli aanmelden als deelnemer bij Maurice Helms (tel. 06 - 24266777) of Frits Schouffoer (06 - 43437497).

Wielrennen

Merel derde in jeugdtour Utrecht
Lansingerland - Merel Hofman van wielerclub Rwc Ahoy is in het eindklassement derde meisje geworden in de eerste driedaagse van Utrecht.
Vrijdagavond werd Merel vierde in de proloog en zaterdag derde in een omloop. ’s Avonds volgde een tijdrit waarin ze eveneens vierde werd. Zondag stond er nog een criterium op het programma waarin ze als tweede aankwam.
Daarmee mocht ze uiteindelijk als derde het podium beklimmen.

College neemt voorstel markttarieven terug

Lansingerland – Wat is eigenlijk een markt? In het raadsdebat over de nieuwe markttarieven in de drie kernen, ging het vorige week donderdag in feite om de beantwoording van die vraag. (meer)

Ruim ¤ 11 miljoen voor scholen in Westpolder

Berkel en Rodenrijs – Onderwijswethouder Werner ten Kate had donderdag in de gemeenteraad weinig overtuigingskracht nodig om goedkeuring te krijgen voor een krediet van ruim ¤ 11 miljoen. (meer)

‘Communicatie moet beter’: ¤ 1,3 miljoen voor Annie MG Schmidtpark

Lansingerland – De gemeenteraad stemde donderdag in met een budget van ¤ 1,3 miljoen voor aanleg en inrichting van het Annie MG Schmidtpark. Hiervan wordt ¤ 275.000 besteed aan sport- en speelvoorzieningen. (meer)

Uitbesteding WOZ vindt nipte meerderheid in raad

Lansingerland - De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag met een nipte meerderheid besloten tot deelname aan de Gemeenschappelijke Regeling van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). (meer)

De Pedaalridders in beeld bij Tour du Jour

Foto
Enkele junioren en nieuwelingen na de tocht van een uur
in de studio: met v.l.n.r. Jochem Haitsma, Klaar Feenstra,
Emiel de Greef en Camiel Lok met tussen hen in de man die
zijn sporen verdiende in de Tour de France Gert Jakobs.


Lansingerland – Een tiental nieuwelingen van De Pedaalridders was maandagavond 2 juli present tijdens de eerste live uitzending van Tour du Jour op RTL4. Vanuit Naaldwijk namen presentator Wilfred Genee, Gert Jakobs (5x deelnemer aan de Tour de France) en Danny Nelissen (3x) de etappe van Visé naar Tournai door. (meer)

Gemeenteraad neemt afscheid van raadszaal

afscheid van raadszaal

Lansingerland/Bleiswijk – De gemeenteraad van Lansingerland heft donderdag 5 juli voor het laatst vergaderd in de raadszaal te Bleiswijk. (meer)

Werkzaamheden in Rottemerengebied

Bleiswijk/Bergschenhoek - Op 16 juli wordt in Recreatiegebied Rottemeren de slijtlaag op brug Merenweg aangepast. De brug wordt gedurende deze dag voor al het verkeer afgesloten. (meer)

Weekendafsluitingen A13

Regio - Rijkswaterstaat voert in vier weekenden in juli en begin augustus onderhoudswerkzaamheden uit aan de A13 tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid. (meer)

Hennepkwekerij in woonhuis

politie

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 6 juli een hennepkwekerij aangetroffen in een woonhuis aan de Castor. Het ging hierbij om de nieuwe oogst van tweehonderd plantjes die op de eerste verdieping werden gekweekt.
De plantjes zijn in beslag genomen en vernietigd.

Vakantievragen

Lansingerland – De politie kreeg vorige week een melding dat zich in de Van Ruysdaellaan een persoon ophield die bewoners vroeg wanneer en waar naar toe ze op vakantie zouden gaan. (meer)

Natte voeten voor Emiel de emoe

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 4 juli spoedden brandweer en politie zich naar de Noordeindseweg waar een emoe in de sloot was beland. Het arme dier kon zich niet zelf uit zijn benarde situatie bevrijden en de eigenaar lukte het ook niet om in z’n eentje de emoe uit het water te halen. (meer)

Wapen- en munitiecontrole

Lansingerland – De politie heeft de laatste weken een groot aantal controles gehouden in het kader van de Wet wapen en munitie. (meer)

Fietsendiefstal

Lansingerland – Op verschillende plaatsen in Lansingerland werden afgelopen week fietsen gestolen. Op 29 juni vanaf de Stationsweg in Berkel en Rodenrijs, tussen 29 en 30 juni vanaf De Kruin en de Hogelanddreef, op 2 juli bij sporthal De Zijde aan de Boterdorpseweg, allene te Bergschenhoek en tot slot in de nacht van 3 op 4 juli vanaf de IJsvogellaan te Bleiswijk.

Gewond na val

Bergschenhoek – Een 69-jarige fietser uit Berkel en Rodenrijs kwam op 5 juli in de Laan der Vrijheid ten val en brak daarbij vermoedelijk zijn heup. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Opnieuw alcoholcontrole jeugd

Berkel en Rodenrijs – In vervolg op de twee weken geleden gehouden preventieve alcoholcontrole onder jongeren hebben politie en Jeugd- en Jongerenwerk Lansingerland een vervolgcontrole gehouden op het Westerwater.
Deze vond plaats van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli tussen 22.00 en 00.30 uur. Een vijftigtal jongeren deed op vrijwillige basis mee aan de blaastest. Vier van hen bliezen een F-tje ofwel het was goed fout met hen, terwijl tien jongeren een A-tje (wel wat gedronken) bliezen.

Lood in fietstassen

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 9 juli om 02.45 uur werd een fietser aangehouden die een hoeveelheid lood in zijn fietstassen had zitten. De man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, fietste in de nachtelijke uren op de Oudelandselaan en kon zich niet legitimeren. Na onderzoek van de fietstassen bleek hij een aantal loden lappen en inbraakgereedschap bij zich te hebben.

Auto gestolen

Bergschenhoek – In de Van Ruysdaellaan werd op 2 juli een Ford gestolen.

Negeren eenrichtingsbord

Bleiswijk – In de Jan van der Heijdenstraat heeft de politie een verkeerscontrole gehouden naar aanleiding van het veelvuldig negeren van het eenrichtingsverbod. Er werden dinsdag 3 juli vier bekeuringen uitgeschreven.

Te snel gereden

Bleiswijk – Op dinsdag 3 juli werden twaalf bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden met te hoge snelheid op de Edisonlaan. De hoogst gemeten snelheid was 72 km per uur, daar waar 50 is toegestaan. De politie heeft slechts een uur gecontroleerd.

Echtpaar Hoebeke 60 jaar gehuwd

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet bracht het diamanten bruidspaar
Hoebeke-de Reus een felicitatiebezoek. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Hij begon ooit als kapper in Oud-Beijerland en ontmoette daar zijn geliefde. Inmiddels is Aad Hoebeke (85) alweer 60 jaar getrouwd met Klaasje Hoebeke-de Reus (81). (meer)

Meerderheid gemeenteraad wil: Lansingerland toch kandidaat Floriade 2022

Lansingerland – Tegen het advies van het college van b. en w. in, besloot de gemeenteraad donderdag dat Lansingerland zich kandidaat moet stellen voor de organisatie van de Floriade 2022. (meer)

Wethouder Henk de Paepe: “Het is zeker niet zo dat het college de Floriade niet wil hebben”

Lansingerland – “Niets is minder waar dan dat het college de Floriade niet naar onze gemeente zou willen halen.” Wethouder Henk de Paepe, die donderdag in de gemeenteraad het voorstel van het college verdedigde om geen poging te doen de Floriade 2022 binnen de grenzen van Lansingerland te krijgen, is er stellig over. (meer)

Nieuw recreatiegebied heet Bleiswijkse Fles

Foto nr. 1
Wethouder De Paepe maakte bekend dat de door de heer
Brus (tweede van rechts) bedachte naam De Bleiswijkse Fles
als winnaar is uitgeroepen.


Bleiswijk - Een prachtige en vooral gezellige zomeravond vrijdag 29 juni tijdens de officiële opening van het nieuwe recreatiegebied Bleiswijkse Zoom Noord, dat de naam Bleiswijkse Fles heeft gekregen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kelderverkoop ACR
Berkel en Rodenrijs - Iedere eerste zaterdag van de maand is er van 11.00 tot 15.00 uur kelderverkoop in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Lezing ‘Zet ‘m op’
Bergschenhoek - Mevrouw Wil Gorter uit Andijk verzamelt al 20 jaar hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – In mei start bridgeclub ‘Sans Fumée’ met de jaarlijkse inloop Zomerbridge in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Data: 10 en 24 mei, 7 en 21 juni, 5 en 19 juli. Deze zomerbridge is bedoeld voor 55+ bridgers uit Lansingerland. Deelnemers kunnen zich tussen 19.00 en 19.20 uur inschrijven, start bridge 19.30 uur. (meer)

Regio

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland - Op zaterdag 7 juli organiseert de Zuid-Hollandse vereniging van postzegelverzamelaars (ZHPV) van 13.00 tot 16.00 uur haar maandelijkse postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. (meer)

Buurtzorg

Onze moeder van 92 jaar moest uit het ziekenhuis naar een verpleeghuis om daar aan te sterken en te wachten op de operatie die ze nog moest ondergaan. Het zou een periode van vijf weken zijn. Hiervoor woonde ze nog zelfstandig. Wij vonden dat niet prettig voor haar en besloten haar voor die periode bij ons in huis te nemen. Vanuit het ziekenhuis werd geregeld dat alle hulpmiddelen zoals bed en dergelijke bij ons zouden worden gebracht. Ook moest er hulp komen om mijn moeder te verzorgen in verband met een aantal medische handelingen.
De Vierstroom nam contact met ons op en vroeg of het goed was dat Buurtzorg haar zou komen verzorgen. Zij hadden namelijk op dat moment geen personeel genoeg om mijn moeder medisch te verzorgen. Ik had van beide instanties nog nooit gehoord dus maakte het mij niet uit. Als mijn moeder maar op de juiste wijze verzorgd kon worden. Dus kwam Buurtzorg bij ons.
De zorg die mijn moeder in die periode heeft gekregen is echt onvoorstelbaar goed geweest. We zijn nog steeds diep onder de indruk van hun inzet en deskundigheid. Geen moeite was te veel. Ze hadden niet alleen liefdevolle aandacht voor mijn moeder, maar ook voor ons waren ze een grote steun. Hadden precies in de gaten als wij het even moeilijk hadden en hielpen ons er dan weer doorheen. Ze leven, denken en voelen mee in het hele proces.
Dit wilden we even kwijt en laten zien dat het in en met de zorg ook heel goed kan gaan.
Ik wil dit stukje besluiten met een misschien wat ouderwetse zin van mijn moeder: "Zijt gij tevreden zeg het anderen, hebt gij klachten zeg het hen."

Cocky Post
Bleiswijk

Belevenissen in de zomerpolder…

De zomer liet op zich wachten. Wolken die de zon laten verdwijnen. Soms is het warm, maar veel vaker blijft het wat koel. Het riet langs de kant van het fietspad waait in een golvende beweging dat het een lieve lust is. Soms zie ik al de sigaren uit het riet tevoorschijn komen. Het A.M.G.
Schmidtpark krijgt wat meer vorm. Op de open vlakte groeit, bloeit en ruik ik de kamille. Her en der staat een rode klaproos en af en toe is het blauw van een korenbloem te zien. Het geel van het koolzaad is volop aanwezig. Honden poedelen in het water. De bomen zijn weer vol met gebladerte, het zaad in de lindeboom is goed te zien. De schapen zijn ontdaan van hun wol en hebben de graskant langs het water alweer kaal gegeten. Alleen de stengels van de brandnetels laten ze staan.
De ZoRo-lijn vordert. Er is een sloot uitgediept en er is beschoeiing aangebracht. De richting naar Bleiswijk is gestremd: goed is te zien hoe het traject in de toekomst gaat lopen. Er worden glasvezelkabels opgegraven en later weer bovenop de waterleiding aangebracht. Aan de kant van de polder liggen de koeien in het gras. Gras dat gemaaid is en waar kieviten en meeuwen aanwezig zijn. Een sperwer hangt in de lucht te fladderen en neemt dan een duik… naar een lekker hapje.
Prachtig vind ik het om het vogelrijke gebied te bekijken. En zo wandel ik langs struiken die naast het fietspad gelegen zijn, huiswaarts. Wat hoor ik daar? Even verderop hetzelfde geluid. Een beetje klaaglijk. Ik probeer tussen de bladeren door te ontdekken waar het geluid vandaan komt en dan zie ik plotseling fier door zijn gestalte, een ransuil zitten. Wat een prachtige bruine kleur heeft hij en wat kan ik goed z’n lange gevederde oren zien. Zullen het jonge vogels zijn die net zijn uitgevlogen? Langs de rand van de Edelsteenwijk zijn er boerenzwaluwen die over het weiland scheren en op de dakkapellen van de huizen zitten ze te rusten en te kwetteren. Wat zou het fijn zijn als er een bankje langs het voetpad zou zijn. Om uit te kijken naar de polder met in de zomer het zicht op buiten lopende koeien.

Margreet Smit- van der Burg
Berkel en Rodenrijs


De vlag kan uit!

vlag

Berkel en Rodenrijs – Na de herkansingen van de examens in het voortgezet onderwijs zijn nu alle namen van geslaagde leerlingen van Melanchthon Berkroden en van Melanchthon Bergschenhoek bekend. (meer)

Wethouder Ruud Braak reikt eerste vakantiepaspoorten uit

Foto
De wethouder ontving Annemarijn, IJsbrand en hun moeder
op het gemeentehuis.


Berkel en Rodenrijs - Twee jeugdige inwoners uit Berkel en Rodenrijs hebben maandag 2 juli op het gemeentehuis uit handen van wethouder Braak het Jeugd Vakantiepaspoort ontvangen. (meer)

Lancering gratis app ‘Gemeente Lansingerland’

Foto
Lansingerland is één van de eerste gemeenten die een
app met deze service aanbiedt aan haar inwoners.


Lansingerland – Vandaag lanceert wethouder Ten Kate een nieuwe vorm van dienstverlening voor de inwoners van de gemeente Lansingerland: de gratis app ‘Gemeente Lansingerland’.

Via deze app is snel en eenvoudig informatie beschikbaar. (meer)

Naar de Olympische Spelen van Toen: Black Blekxtoon kijkt terug in de tijd

Foto
Black Blekxtoon tijdens de opnamen in gesprek met Tom Egbers.

Berkel en Rodenrijs – De Olympische Spelen staan weer voor de deur. Enkele maanden geleden werd Berkelaar Black Blekxtoon gebeld met de vraag of hij die meneer was die er in 1948 bij was toen eveneens in Londen de Olympische Spelen werden georganiseerd. (meer)

Lansing Jazz Combo in café ’t Vierkantje

Foto
Het Lansing Jazz Combo kan nog nieuwe muzikanten
gebruiken.


Berkel en Rodenrijs - Met veel plezier iedere week met elkaar een avond musiceren werpt vruchten af. Op zondagmiddag 8 juli speelt het Lansing Jazz Combo onder leiding van trompettiste Ellister van der Molen in café ’t Vierkantje. (meer)

Plantenwedstrijd Floralia met heel veel winnaars

Foto
De drie aller besten waren Teun van der Stap, Melina van
Riet en Thymo Heyman. Nadat zij de beker uit handen van
burgemeester Van Vliet hadden ontvangen, mochten zij hun
plantjes aan het publiek tonen. Foto: John Hofman
.

Lansingerland - Prachtig, dat de schoolplantjeswedstrijd Floralia ieder jaar weer terugkomt. Maandagavond 25 juni vond de prijsuitreiking van 2012 plaats in de Afmijnzaal van veiling FloraHolland. Burgemeester Ewald van Vliet nam er weer alle tijd voor om iedere prijswinnaar persoonlijk de prijs te overhandigen. (meer)

Leerlingen Daltonschool De Klipper organiseren tentoonstelling over Escher

Foto
De leerlingen richtten de tentoonstelling zelf in.

Berkel en Rodenrijs - Een tiental leerlingen van basisschool De Klipper uit de groepen 5 tot en met 7 die wekelijks hun talent ontplooien met behulp van uitdagende leeractiviteiten binnen in de digitale leeromgeving Acadin, hebben zelfstandig een tentoonstelling over Escher georganiseerd die afgelopen week bij OBS De Klipper te bewonderen was. (meer)

Robert Kisman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Foto
Burgemeester Van Vliet reisde af naar Den Haag waar
hij de heer Kisman verraste met een Koninklijke onderscheiding.


Bergschenhoek/Den Haag – Zaterdag 23 juni reikte burgemeester Ewald van Vliet een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer R.E. Kisman van de Van Deventer-Maas Stichting. De inwoner van Bergschenhoek werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (meer)

Instemming met rekening 2011, Voorjaarsnota en Kadernota

Lansingerland – Drie belangrijke voorstellen stonden er donderdag op de agenda van de gemeenteraad. Een ruime meerderheid stemde in met de Programmarekening 2011, de Voorjaarsnota 2012 en de Kadernota. Vrijwel unaniem was echter de kritiek op de accountant die de jaarrekening had gecontroleerd. (meer)

Uitbesteding WOZ-belasting niet zonder slag of stoot

Lansingerland - De gemeentelijke WOZ-belasting wordt op dit moment door eigen ambtenaren geregeld. De taak is nu echter onderhands aanbesteed aan drie organisaties in de buurt. Zij zouden al het werk, en ook de werknemers, moeten overnemen. (meer)

Markt Berkel betaalt voor de andere twee markten

Lansingerland - Van de drie markten die onze gemeente rijk is, is er slechts één rendabel, namelijk die van Berkel en Rodenrijs. De markten in Bleiswijk en Bergschenhoek trekken al jaren weinig bezoekers en nog minder standhouders. Er worden echter wel kosten voor gemaakt en die worden betaald uit de inkomsten van de succesvolle markt van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Binnenkort belasting op gebruik grond terrasjes

Lansingerland - Horecaondernemers die een terras bij hun café of restaurant hebben, moeten daar wellicht binnenkort belasting over betalen. Zij draaien omzet op gemeentegrond, en daar mag wat tegenover staan, meent wethouder Ten Kate. In andere gemeentes wordt dit al veel langer gedaan, maar de lokale horecamannen Hulsenboom en Suijten zien het in Lansingerland toch liever niet gebeuren. (meer)

Aanhouding inbrekers

politie

Zoetermeer/Berkel en Rodenrijs - De politie heeft zaterdagochtend 30 juni omstreeks vier uur ‘s nachts twee 18-jarige jongens aangehouden toen zij inbraken in een school aan de Schansbos te Zoetermeer. (meer)

Jongeren op alcoholgebruik gecontroleerd

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft in samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk Lansingerland op vrijdag 29 juni tussen 17.00 en 21.30 uur een preventieve alcoholcontrole gehouden op de Westersingel. (meer)

Inbraken Weidebuurt

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juni werd in twee woningen in de Weidebuurt ingebroken. (meer)

Politiecontroles op meerdere locaties

Lansingerland – Op donderdag 28 juni hield de politie tussen 17.00 en 23.00 uur een algehele controle op verschillende locaties in Lansingerland. Zo stonden agenten op de Kooilaan, Hoefweg (beide Bleiswijk) en Oudelandselaan (Berkel en Rodenrijs). (meer)

Alarm jaagt inbrekers weg

Berkel en Rodenrijs – In een cultureel centrum aan de Leeweg werd in de nacht van woensdag 27 juni om ongeveer half twee ingebroken. De eigenaar en de politie werden door het inbraakalarm gewaarschuwd. (meer)

Diefstal uit personenauto’s

Bergschenhoek – In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni werd in geparkeerd staande auto’s in de Laan der Vrijheid en omliggende straten ingebroken. In de meeste gevallen werd het navigatiesysteem gestolen. In totaal is er zes keer aangifte gedaan. Wellicht dat er nog meer aangiften volgen.
In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Rottekade. In dit geval werd de autoradio ontvreemd.

Inbraken Anjerdreef

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werd ingebroken in een aantal woningen aan de Anjerdreef. In twee gevallen bleef het bij een poging. Bij deze woningen had men door middel van het boren van gaatjes de woning willen binnengaan, maar dat was niet gelukt. De bewoners van een derde woning keken ’s ochtends vreemd op toen zij zagen dat de voordeur openstond. Ontvreemd waren telefoons, computeraccessoires, laptops en wat geld.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut