Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 20 juni is er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.
Het was prima weer, maar dat wil niet zeggen dat je dan veel vis vangt.
Slechts drie man hebben iets gevangen en totaal 850 gram. De individuele uitslag is: 1. Hans Hulzinga (570 gram) en gedeelde 2e plaats Rick Veldhuis en Leo Krijgsman met ieder 140 gram. De totaalstand na vier wedstrijden is: 1. Hans Hulzinga, 2. Piet Rotteveel en 3. Rick Veldhuis.
Woensdag 27 juni wordt er gevist in de Kromme Tocht in het Recreatieschap.

Jubileumviswedstrijd De Bleiberg
Bleiswijk/Bergschenhoek – Hengelsportvereniging De Bleiberg werd op 11 oktober 1957 opgericht; dit jaar bestaat ze dus vijfenvijftig jaar. De vereniging heeft inmiddels meer dan 500 leden en is erg actief voor de jeugd door cursussen jeugdvissen te organiseren zowel in Bleiswijk als Bergschenhoek met afrondend twee wedstrijden. Daarnaast is er voor senioren een zomeravondcompetitie in de naaste omgeving en een zaterdagcompetitie meer in regionale wateren. Het 55-jarig jubileum wordt gevierd met een grote viswedstrijd voor de (jeugd)leden en wel op 14 juli aan de Rubenslaan in Bergschenhoek. Inschrijving: vanaf 8.30 uur, aanvang 9.00, einde 11.00 uur. Er wordt gevist op lengte; de vis wordt na afloop gemeten en teruggezet. Iedereen moet zijn eigen uitrusting, leefnet en lokvoer/aas meenemen. Er wordt in twee categorieën gevist: van 1 tot 14 jaar en 14 tot 99 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een prijs; er is een uitgebreide prijzentafel.
Na de wedstrijd wordt er getoost op het jubileum en kan er genoten worden van snacks. Deze worden geserveerd vanuit een trailerwagen die door Autoschadebedrijf De Haan uit Bleiswijk beschikbaar wordt gesteld. Deze wedstrijd wordt mede gesponsord door Oord Assurantiën.
Informatie: www.hsvdebleiberg.nl .

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 23 juni werden er om 07.30 uur 393 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Tours, ze vlogen 585 km. Met Westzuidwesten wind terug. De eerstaankomende duif had een snelheid van 1490 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-5-8-10 J. Straver, 4-9 B. v.d. Burg, 6 L. v.d. Berg, 7 C. v.d. IJssel. In de B-ploeg: 1-3-10 Comb.
van Rossum/Verweij, 2 D. Stedehouder, 4-7 L. v.d. Helm, 5-6 J. v.d. IJssel, 8 Mevr. Paul, 9 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Golfen

Capels Senior Open
Capelle aan den IJssel - Op zondag 19 augustus (met voorrondes op vrijdag 17 augustus) wordt voor de tweede keer in successie het Capels Senior Open gespeeld op de golfbaan van de Golf & Country Club Capelle. Het Capels Senior Open is een landelijke golfwedstrijd speciaal voor senioren (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) met een handicap onder de 30. Teams van alle golfclubs in Nederland of vrije golfers zijn van harte welkom.
Informatie/inschrijven: www.seniorgolfopen.nl tot uiterlijk 1 augustus a.s.

Turnen

Amanda Tettero op NK turnen
Bergschenhoek - Op 2 juni vond in Waalwijk het NK 1e divisie turnen plaats.
Amanda Tettero mocht uitkomen voor sv. Doto Bergschenhoek. Amanda had zich geplaatst als 10e in de halve finale turnen en had als doel om onder de 12 te eindigen en een plekje in Ahoy te bemachtigen. Amanda begon als eerste toestel op vloer. Na een hele mooie oefening maakte ze één fout, waardoor een sprong niet telde. Gelukkig haalde ze nog een redelijk cijfer een 11.750. Op sprong turnde Amanda een tsukahara gehoekt. Deze werd beloond met een 13.500. Brug is altijd al een moeilijk onderdeel geweest. Toch heeft ze een redelijke oefening gedraaid die goed genoeg was voor een 10.700. Balk is een toestel waar balans noodzakelijk is. Amanda moest een 11.500 halen om door te gaan naar Ahoy. Gelukkig wist ze dit niet, want dit had de druk verhoogd. Amanda turnde een zeer stabiele oefening waar ze heel blij mee was. En dit werd dan ook beloond met een 12.00. Met een puntenaantal van 47.950 werd Amanda 8ste op de Nederlandse kampioenschappen 1e divisie. Daarnaast bemachtigde ze een plekje voor de wedstrijd in Ahoy.

Wielrennen

Ronde van Rhoon
Lansingerland - Met ruim 60 amateurs werd het startschot geven van de alom bekende ronde van Rhoon met aan het vertrek William de Wolff en Jan Hordijk van De Pedaalridders Lansingerland. Hordijk is geen onbekende, hij is de schoonzoon van Sjef van der Burg uit Berkel en Rodenrijs, ooit een van de beste renners van Nederland. Vanuit het vertrek veel ontsnappingen, waarbij deze twee renners waren vertegenwoordigd. Vier ronden voor het eind van de wedstrijd probeerde Jan Hordijk uit het peloton te ontsnappen, maar werd door het jagende peloton weer teruggepakt. In de derde ronde voor het eind vormde zich een kopgroep van drie renners, William de Wolf, Marijn Pijper en Tonnie Akkermans, met daarachter het jagende peloton met aan kop Jan Hordijk. Hij ging met elke ontsnapping mee om het gat naar de kop van de wedstrijd zo groot mogelijk te maken. De bel klonk voor de laatste ronde, de sprint werd van ver aangegaan en de verschillen waren minimaal. Tonnie Akkermans schreef uiteindelijk de ronde van Rhoon op zijn naam, gevolgd door Marijn Pijper. Pedaalridders William de Wolff en Jan Hordijk werden derde en vierde.


Ronde van Zoeterwoude
Lansingerland - De ronde van Zoeterwoude. bekend van vele bochten en keien, wordt bestempeld als een zware wedstrijd. Aan het vertrek 64 deelnemers met bekende Nieuwelingen uit onze regio. Direct vanuit het vertrek viel het geen enkele ronde stil en er ontstonden vele vluchtpogingen. Thom Martens van de Pedaalridders Lansingerland liet zich de hele wedstrijd van voren zien met maar één doel: een podiumplaats. Tijdens de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier renners met Pedaalridder Thom Martens gevolgd door Miguel Ketelaars uit Bleiswjk, Flip Alkemade en Nils Wolffenbuttel. Tijdens de twee laatste ronden werd er hard gereden door de straten van Zoeterwoude. Thom Martens werd met een banddikte verslagen door Flip Alkemade en moest genoegen nemen met een 2e plaats. Niguel Ketelaars werd tweede. Nils Wolffenbuttel werd vierde, en Dion van Nierop van Pedaalridders Lansingerland legde beslag op een 18e plaats.

Acht van Bladel
Lansingerland - Voor de 63ste keer werd de bekende internationale Acht van Bladel verreden voor Junioren met een sterk internationaal deelnemersveld met bekende namen als eerstejaars Junior Mathieu van de Poel, Ricardo van Dongen, Merijn Korrevaar, een combinatieploeg van de Pedaalridders Lansingerland, en Nicky Gieskens. Het waren vier wedstrijden verdeeld over drie dagen met daarin opgenomen o.a. een tijdrit. Er werd dagelijks gestreden voor het algemeen klassement. Merijn Korrevaar en Nicky Gieskens deden aan elke onderdeel mee. Op de laatste dag een wedstrijd over 84 km, waardoor het algemeen klassement nog kon veranderen. Winnaar werd Mathieu van der Poel die alle truien mee naar huis mocht nemen, gevolgd door Ricardo van Dongen die tweede werd. De combinatieploeg Pedaalridder Merijn Korrevaar legde beslag op een derde plaats, Nicky Gieskens werd zevende.

Beachsoccer

Samba/Lansingerland naar Playoffs
Lansingerland – Zondag 24 juni heeft Samba/Lansingerland zich definitief weten te plaatsen voor de Playoffs in de Super League. In de eerste wedstrijd werd er tegen Olympia uit Gouda zeer matig gespeeld, ongeconcentreerd en verkeerde keuzes maakte de wedstrijd voor het team erg moeilijk. Desondanks werd er met 3-1 gewonnen en kon het team zich opmaken voor de kraker tegen PPS/Chique.
De wedstrijd tegen PPS/Chique ging om de 1e plaats in de Super League om zo een (mindere) tegenstander te treffen in de Playoffs. Na een zeer goed begin waar Samba/Lansingerland direct te leiding nam met 2-0 ging het echter helemaal mis. Het spel werd slordig en er werd te makkelijk gedacht, waardoor PPS/Chique volledig terug in de wedstrijd kwam door binnen twee minuten twee goals te maken, ruststand 2-2. In de 2e periode ging Samba/Lansingerland verder waar het in de 1e periode mee was geëindigd, matige passes en veel onnodig balverlies. Hierdoor liep PPS/Chique uit naar een 4-2 voorsprong, waarna Samba/Lansingerland wel terugkwam door 4-3 te maken maar verder geen potten kon breken.
Ondanks de nederlaag is Samba/Lansingerland geplaatst voor de Playoffs. Het is afhankelijk van PPS/Chique of het de 1e of 2e plaats wordt. De eerste doelstelling is behaald, nu afwachten wat de mogelijkheden in de Playoffs zijn op 15 juli op de Dam in Amsterdam.

Voetbal

CVV Berkel Dames 1 zoekt verzorgster
Berkel en Rodenrijs – Dames 1 van CVV Berkel zoekt een verzorgster met als achtergrond fysiotherapie en/of sportmassage met affiniteit voor damesvoetbal. Het vlaggenschip van de damesafdeling heeft op een haar na de promotie naar de landelijke hoofdklasse gemist en speelt komend seizoen 1e klasse KNVB. Heb je interesse in deze functie, stuur dan een mail met CV naar de Damescommissie van CVV Berkel: dames@cvvberkel.nl . Wie meer informatie wenst, kan via dit e-mailadres contact opnemen met de damesafdeling.

Indeling Voetbalclubs Lansingerland seizoen 2012-2013

Zaterdag Eerste klasse A (Vrouwen):
Barendrecht
CSW (Wilnis)
FC Rijnvogels (Katwijk)
Jodan Boys (Gouda)
RCL 2 (Leiderdorp)
Rhoon
Sporting’70 (Utrecht)
Stedoco 2 (Hoornaar)
SVS (Capelle aaan den IJssel)
VVIJ (IJsselstein)
CVV Berkel
VVOG HarderwijkZaterdag eersteklasse B:
Benschop,
BVCB (Bergschenhoek)
Deltasport (Vlaardingen)
DSVP (Pijnacker)
's-Gravenzande,
Geinoord (Nieuwegein)
GHC (Leiden)
Nootdorp
RCL (Leiderdorp)
Rijnvogels (Katwijk)
SHO (Oud Beijerland)
Spijkenisse,
Vitesse Delft,
Voorschoten’97


Zaterdag derdeklasse B:
CVV Berkel
Bolnes
CVC Reeuwijk
CVV-Mercurius (Rotterdam)
DCV (Krimpen aan den IJssel)
Maense (Rotterdam)
Neptunus/Schiebroek (Rotterdam)
Oudewater
Perkouw (Berkenwoude)
PPSC (Schiedam)
Schoonhoven
Soccer Boys (Bleiswijk)
TOGR (Rotterdam)
VVOR (Rotterdam)


Zondag tweedeklasse C:
Delft
GDA (Loosduinen)
GONA (Den Haag)
HMSH (Den Haag)
HVV (Den Haag)
Meerburg (Zoeterwoude)
Nieuwkoop
OLIVEO (Pijnacker)
Schipluiden
TOGB (Berkel en Rodenrijs)
Voorschoten'97
Vredenburch (Rijswijk)
VUC (Den Haag)
Wilhelmus (Voorburg)

Wielrennen

Omloop van de Maasvallei
Lansingerland - Dit jaar werd de alom bekende Omloop van de Maasvallei verreden in het prachtige heuvelachtige Limburg; een wedstrijd met pittig klimwerk, de Pedaalridders de beste renners heeft ingezet om een goed resultaat te behalen. Er stonden meer dan 140 renners aan de start in het centrum van Stein. Bekende namen als Mathieu van der Poel (zoon van de legendarische oud-prof Adri van de Poel), Nicky Gieskens en Jan Willen van Schip die getipt waren als absolute kanshebbers. Bij de eerste klim was er al een lichte schifting van het peloton dat in stukken uiteen viel. Er ontstond een omvangrijke kopgroep met daarin Jan Willen van Schip, Nicky Gieskens en andere bekende namen uit het peloton. Halverwege de wedstrijd was er een kopgroep gevormd van twee renners, Mathieu van der Poel en Nicky Gieskens en daarachter een kleine groep met Jan Willem van Schip van de Pedaalridders die veel werk heeft verricht om het gat met de kop van de wedstrijd zo groot mogelijk te maken. In de laatste omloop kwam de achtervolgende groep steeds dichter bij de kop van de wedstrijd, maar was te laat om nog wat te betekenen. De aankomst lag berg op. Nicky Gieskens van de Pedaalridders trok de sprint aan met aan zijn wiel Mathieu van de Poel. Het was op de meet centimeterwerk en de fotofinish moest uitwijzen wie op het hoogste podium mocht plaatsnemen. De overwinning ging uiteindelijk naar Mathieu van de Poel, Nicky Gieskes werd tweede en derde Tim Ariesen. Pedaalridder Jan-Willem van het Schip werd 22ste.

Tim van der Poel derde
Bergschenhoek - In het Limburgse Brunssum heeft Tim van der Poel uit Bergschenhoek een derde plaats behaald. Halverwege de wedstrijd reed Van der Poel samen vooruit met Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden. Met een voorsprong van ruim een minuut zouden de twee het gaan uitmaken voor de winst. Het noodlot sloeg echter toe voor Van der Poel die met nog 10 km te gaan een lekke band kreeg. Na een nieuw wiel gewisseld te hebben sloot de renner weer aan bij het peloton en koos hij direct voor de aanval, waarbij hij de Belg Milan Mentem met zich mee kreeg. De twee wisten niet meer aan te sluiten bij de koploper en in de sprint moest Tim van der Poel de Belg voor zich laten, maar hij pakte wel een mooie derde plaats.

Atletiek

Nootdorp – De Nootdorpse IJsclub organiseert op zondag 24 juni de 17de Halve Marathon van Nootdorp. Het parcours is geheel verhard en vrijwel autovrij. De afstand voert over één groot parcours door verschillende natuurgebieden in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp en Delft. Er zijn vier verzorgingsposten op de afstanden 6, 11, 14 (doorkomst finish) en 17 km.
Bij zomers weer wordt dit uitgebreid naar vijf met een post op 19 km. Deze posten zijn voorzien van water en sportdrank. Gezien de inschrijving van enkele zeer snelle Marokkanen wordt een serieuze aanval op het parcoursrecord verwacht. Het 11 jaar oude parcoursrecord is sinds 23 juni 2002 in handen van de geboren Nootdorper Mark Paque met de scherpe tijd van 1.09.40.
Deelname kost ¤ 12,50 met een origineel loopshirt als herinnering. Bij voorinschrijving, die op dit moment onder grote belangstelling verloopt, wordt er ¤ 10,- in rekening gebracht. Het is mogelijk om tot 20 juni in te schrijven op www.nootdorpseijsclub.nl . Op 24 juni kan er vanaf 8.30 uur ter plaatse worden ingeschreven, de start is om 10.05 uur.
Naast de “Halve van Nootdorp” wordt er ook een (Dobbe) peuter- en jeugdloop gehouden en is er voor de volwassenen de vertrouwde Dobbeloop.
Inschrijven en de start en finish zijn bij De Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp (bij de Dobbeplas). Voor meer informatie: kijk op www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl .

Voetbal

Damesvoetbal BVCB
Bergschenhoek - Om het damesvoetbal een boost te geven zoekt BVCB voor Dames 1 (leeftijd 18+) een coach voor de zaterdag, dit kan zowel een man als een vrouw zijn. De dames van BVCB spelen in de 5e klasse en willen graag hogerop. Voor de jeugd is de voetbalclub uit Bergschenhoek op zoek naar een paar meiden van rond de 13 jaar om een dames 7-tal compleet te maken of om een elftal te vormen (leeftijd 12 tot en met 14 jaar).
Aanmelden kan via: info@bvcb.nl .

Duivensport

PV de Vrijheid
Bergschenhoek – Zondag 17 juni werden er om 07.00 uur 559 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil Le Haudouin, ze vlogen 345 km met west- zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1794 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-8-9 J.
Straver, 2-3-7 A. v.d. Burg, 5 L. v.d. Berg, 6 H. Kennepohl & Zn., 10 J.
Zeelenberg. In de B-ploeg: 1 D. Stedehouder, 2-4-5 G. Boutestijn, 3-9-10 mevrouw Paul, 6-8 J. v.d. Berg, 7 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk/Bergschenhoek - Dinsdag 12 juni is er gevist bij de Skiberg. Het was prima weer met een stevige wind. Er is redelijk gevangen; verschillende grote brasems en als “bijvangst” een snoekbaars van 3 kg. De individuele uitslag was: 1. Ed v.d. Vall (4,2 kg.), 2. Jan Valkenburg (3,8 kg.) en 3.
Bep v.d. Vall (2,3 kg.). Totaal is er 15,3 kg. gevangen. De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Piet Rotteveel, 2. Ed. v.d. Vall en 3. Rob van Dijk. Woensdag 20 juni wordt er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.

Zwemsport

Synchroonzwemmen
Berkel en Rodenrijs – In het weekend van 9 en 10 juni werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de nationale kampioenschappen synchroonzwemmen onder 15 en 12 jaar gehouden; geheten de Synchro Beat.
Met een goede temperatuur in het bad en een warme sfeer door alle supporters verliep alles vlotjes. Van WVZ uit Zoetermeer waren Sandra van Halm Braam (Berkel en Rodenrijs), Ilyana Popkema, Joyce van Leeuwen (Berkel en Rodenrijs) en Jori van den Hoogen de deelneemsters. Als groep plaatsten deze zwemsters zich als vierde voor de finale en het duet van Jori, Ilyana en reserve Joyce als vijfde. Dit betekende deelname aan de finales van de beste 12 op zondag, een uitstekend resultaat. Doordat bij de duetten de techniekpunten dicht bij elkaar lagen werd het duet uiteindelijk op zondag 6e , maar de ploeg bleef uitstekend 4e .

Motorcross

Maik Voorwinden op het podium
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de derde wedstrijd om het Duits Kampioenschap
Supermoto in Sankt Wendel is Maik Voorwinden erin geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen. In de eerste manche streed hij al mee voor een podiumplaats, maar een valpartij gooide roet in het eten toen hij in een poging om de tweede plaats over te nemen ten val kwam. In de tweede manche revancheerde hij zich door zich na een goede start gelijk te mengen in de strijd om de eerste drie plaatsen. Maik kwam sterk uit de hoek en wist op een mooie tweede plaats over de finish te komen.

Beach Soccer

Beachsoccer SAMBA Lansingerland geeft visitekaartje af

Lansingerland - BSC SAMBA Lansingerland heeft zondag in Amsterdam midden op
De Dam z’n visitekaartje afgegeven in de Super League Beachsoccer door direct de koppositie te pakken. Bij het debuut van de Lansingerlanders werd in de eerste wedstrijd tegen Handy’s uit Heerenveen liep het vanaf het begin goed voor SAMBA/Lansingerland dat al snel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Kort voor tijd viel de 3-1 waarna direct na de aftrap de 4-1 werd gescoord, hierdoor waren de eerste 3 punten binnen voor SAMBA/Lansingerland.
De tweede wedstrijd tegen BSV Stardust uit Breda was vanaf het begin een gespeelde wedstrijd. De 1-0 voor BSC SAMBA viel al direct na 1 minuut, waarna de score werd uitgebouwd naar 5-0. In deze wedstrijd liet SAMBA/Lansingerland duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor BSV Stardust en hiermee werd op speeldag 1 de volle 6 punten behaald.

Zondag 10 juni heeft BSC SAMBA Lansingerland zich zo goed als zeker
verzekerd van een plaats in de playoffs in de Super League Beachsoccer. In Rotterdam Nesselande werden in 3 wedstrijden 9 punten behaald en zo blijft SAMBA/Lansingerland koploper in de Super League. In de eerste wedstrijd tegen Beachguru’s uit Schoorl werd er een 5 -3 overwinning geboekt. In de tweede wedstrijd was huidig landskampioen en bekerwinnaar Beachsoccer All Stars uit Amsterdam de tegenstander. Vanaf de eerste minuut greep SAMBA/Lansingerland genadeloos in en kwam het binnen enkele minuten met 3-0 voor. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven met een winst van 5- 2. De derde wedstrijd werd een moeilijke opdracht. Tegen Domstad Lion’s uit Utrecht kwam SAMBA/Lansingerland binnen een minuut met 1-0 achter en liep het achter de feiten aan, maar na de 2-0 achterstand ging de knop op bij SAMBA/Lansingerland en zette het de aanval in. Binnen 3 minuten werd de 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong, waarna SAMBA/Lansingerland de voorsprong niet meer weg gaf en uit liep naar 7-3. Op www.beachsoccerlansingerland.nl kan men alle informatie en standen vinden van de Super League 2012.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg

Bleiswijk - Woensdag 6 juni is er gevist in de vijver aan het Lage Bergse
Bos. Het was prima (vis)weer en het bleef droog. De vangst was goed met veel grote brasem. De individuele uitslag was: 1. Jan Valkenburg (5,3 kg), 2. Piet Rotteveel (5,2 kg) en 3. Rob van Dijk (3,2 kg). Totaal is er 23,4 kg gevangen. De totaalstand na twee wedstrijden is: 1. Kees Hulst, 2. Rob van Dijk en 3. Piet Rotteveel. De volgende wedstrijd was op dinsdag 12 juni bij de skiberg (in verband met de voetbal).

Atletiek

Derde plek voor Ferdi Vonk

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 juni werd de derde Workx Stratenloop van
dit seizoen gelopen. Op de Molenweg in Rozenburg zou worden bepaald wie de zomervakantie als lijstaanvoerder in gaat. Berkelaar Ferdi Vonk stond met 52 punten op een derde plek. Echte snelle tijden zaten er zaterdag niet in gezien de krachtige wind die over het parcours blies. Bij de heren finishten de nummers 1 t/m 3 uit het tussenklassement op een respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats waardoor er geen verschuiving in het klassement plaats vond. Ferdi eindigde op de zesde plaats in een tijd van 18.24 waarmee hij na drie wedstrijden op de derde plaats in het tussenklassement staat. Op 29 augustus wordt in Heerjansdam de vierde van deze reeks van zeven wedstrijden gehouden en kan er behalve een 5 km ook een 10 km wedstrijd worden gelopen.

Duivensport

P.V. De Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 9 juni werden er om 06.30 uur 172 duiven gelost
voor een wedvlucht vanuit Chateauroux; ze vlogen 611km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1654 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-9 B. v.d. Burg, 2-10 J.
Straver, 3 L. v.d. Berg, 4-5 A. v.d. Burg, 6-8 Comb. M & J de Veld, 7 B.
van Rossum. In de B-ploeg waren dat: 1 Comb. van Rossum/Verweij, 2-3-4-5-6- 7-8 Gebr. de Vreede. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Dezelfde dag werden er om 07.00 uur 468 duiven gelost voor een wedvlucht
vanuit Peronne; ze vlogen 257km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 2017 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-5-6 J. Straver, 2 B. van Rossum, 3 H.
Kennepohl & Zn., 7 Comb. M & J de Veld, 8-9 C. van de IJssel, 10 D. Lems.
In de B-ploeg waren dat: 1-10 G. Boutestijn, 2 D. Stedehouder, 3-5-7 J.
Maree, 4 Comb. van Rossum/Verweij, 6 A. Hagers, 8-9 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Softbal

Wedstrijden Dames 1 Orioles

Bergschenhoek – Het eerste damesteam van Orioles speelde zondag twee
wedstrijden op eigen veld tegen de Birds uit Zoetermeer die zij niet wisten te winnen. Het komend weekend is de tegenstander zondag thuis Sparta Feyenoord. Zaterdag spelen de dames uit bij de club uit IJsselmonde een dubbel en zondag dus thuis op het Oriolespark. Aanvang 11.00 uur en gratis toegankelijk voor alle toeschouwers.

Atletiek

Kieviten bij de Ladies Run

Bleiswijk - Zondag 10 juni kwam een aantal vrouwelijke leden van De
Kieviten aan de start bij de Ladies Run in Rotterdam. Start en finish vond plaats bij de Ahoy in Rotterdam Zuid. De deelnemers op de 5 kilometer liepen 1 ronde en de dames die zich hadden ingeschreven voor de 10 km liepen 2 rondes. Snelste Kievit op de 10km werd Pauline van Donkelaar. Met haar eindtijd van 42.15 werd ze 5e in het totaalklassement en viel ze net buiten het podium. De tijden van de andere deelneemsters: Sabine Sonneveld 51.19, Anita Kreukniet 51.51, Ilona de Graaf 54.36, Annemiek Verbeek 55.02, Petra Berkelaar 55.04, Birgit Kooistra 56.03, Mariette Groeneveld 1.00..23, Evelien Olie 1.03.09 en Hanna Vlietstra 1.03.34. Op de 5 kilometer liepen Marina Berkhout en Angelique Beckmann en ze finishten in respectievelijk 31.03 en 36.32.

Zwemmen

Demo met Jong Oranje

Zoetermeer – De zwemsters van wvz synchroonzwemmen zullen zondag 24 juni
tussen 12.00 en 13.00 uur in zwembad De Veur te Zoetermeer hun kunsten vertonen tijdens de eindejaarssprint; een leuke afsluiting van het seizoen.
Tijdens deze eindejaarssprint zal de Nationale ploeg Jong Oranje een aantal demonstraties geven. Een unieke kans om synchroonzwemmen op topniveau te zien.

Atletiek

Kopjesloop
Pijnacker - Op zondag 10 juni is de jaarlijkse kopjesloop. Inschrijven in clubgebouw van korfbalvereniging DES. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Start jeugdloop 1 km: 10.45 uur, kosten ¤ 0.50. Start 5, 10 en 15 km: 11.00 uur, kosten ¤ 2.-. Informatie bij Hans Verbeek, tel. 015 - 2140539.
Info/uitslagen : www.dekoplopers.nl .

Voorinschrijving Keesloop
Bergschenhoek - De 9e Keesloop wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 5 september vanaf 19.15 uur in Bergschenhoek. Promax, een ICT-bedrijf gevestigd aan Weg en Bos 14 te Bergschenhoek is wederom hoofdsponsor van deze loop vanaf het BVCB terrein aan de Sporthoekpad 1. Om organisatorische redenen heeft de organisatie van de Keesloop besloten dit jaar geen na- inschrijving op de dag zelf te houden. Degenen die willen meedoen kunnen dus alleen via de website voorinschrijven. Na afloop van de loop ontvangen alle deelnemers een leuke herinnering en een gratis drankje. Deelname kost bij voorinschrijving slechts ¤ 5,00. Op de website www.keesloop.nl kan men zich inschrijven en vindt men alle informatie over de Keesloop.

Ferdi Vonk in Workx Stratenlopen
Berkel en Rodenrijs - In de Workx Stratenlopen, een serie van zeven hardloopwedstrijden in de regio Rotterdam, heeft Ferdi Vonk er nu twee opzitten, beide met een mooi resultaat. Op woensdag 23 mei liep Ferdi in Ridderkerk de 5 km in een tijd van 17.53 en eindigde hiermee op de 4e plaats. Ruim een week later op vrijdag 1 juni werd een 5 km wedstrijd gelopen in Capelle aan den IJssel; hier eindigde hij op de 6e plaats, maar in een betere tijd van 17.27, wat bovendien een kleine verbetering van zijn persoonlijk record betekende.

Uitslag 3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De derde in een serie van zes Aart van Hovenlopen voor het jaar 2012 stond zondag op de hardloopkalender van De Kieviten. Er was – naast de beginnersgroep - een sterk deelnemersveld op de 5 kilometer bij de heren.
Maar liefst 9x werd er een eindtijd genoteerd sneller dan 20 minuten. Waldo Karbaat werd met zijn tijd van 17.48 een goede winnaar. Paul van den Berg werd 2e in 18.22 en Richard Lelieveld had 3 seconden meer nodig voor zijn 3e plaats. Bij de dames was Ingrid Baggerman de snelste. De tijdklok stond op 22.54 toen ze de eindstreep passeerde. Een gedeelde tweede plaats was er voor Petra Verhoef en Petra Berkelaar 26.12. Voor Petra Verhoef betekende die tijd een nieuw persoonlijk record. De jeugd ontbrak deze zondag want die was op trainingskamp.

Honkbal

DSS/Orioles: 3-3
Bergschenhoek - Donderdag 31 mei wachtte voor Orioles de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Dss. Coach Orlando Stewart nam vanaf de 1e inning de heuvel in beslag en gooide een geweldige wedstrijd. Orioles kwam zelfs voor met 3/1 na een aantal rake honkslagen en vangballen. In de 9e inning werd er echter gelijk gemaakt en moest er verlengd worden om een winnaar te krijgen. Coach van de Orioles Conrad Orman nam het in de 10de inning over, maar inmiddels was het tien uur. Omdat er volgens de regels ’s avonds na half elf uur geen inning meer gestart mag worden bleef de einduitslag 3-3 en togen de Orioles huiswaarts met één punt.

Orioles/Sparks: 4-0
Bergschenhoek - Met prachtig weer begon de wedstrijd op het Oriolesterrein zaterdag 2 juni met pitcher Esra Bosnie op de heuvel en met veel publiek op de tribune. Met een aantal rake honkslagen en goed dubbelspel van de Orioles kwam de thuisploeg op voorsprong. Pitcher Esra Bosnie gaf in de 9de inning pas de mogelijkheid tot een honkslag aan Sparks. Zonder deze tik had Esra een no hit no run gehad.

Sparks/Orioles: 15-5
Bergschenhoek – Ondanks het slechte weer kon de returnwedstrijd in Haarlem zondag 3 juni gewoon van start. Orioles midvelder Edzul Robles wist al in de 2e inning een homerun te produceren en na een paar honkslagen door Xavier Arends, Jethro Mohammed en Ermanny Bazoer wist het team uit te lopen tot 5-2 in de 6 inning. Richenell Rosel kwam op de heuvel, maar het tij leek gekeerd. Sparks kwam goed terug en Rosel kreeg een aantal honkslagen en punten tegen. De coaches van de Orioles besloten tot nog een pitcherwissel. Henk van Heijningen kwam op de heuvel, maar Sparks liep uit naar een ruime overwinning.
Volgend weekend wachten de laatste wedstrijden van de eerste competitie: zaterdag uit bij Double Stars en zondag thuis. Beide wedstrijden starten om 14.30 uur.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 2 juni werden er om 10.30 uur 575 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Mantes la Jolie; ze vlogen 390 km met noordoosten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1184 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-7 A. v.d. Burg, 3-4-5-8-9-10 J. Straver, 6 L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren ze van: 1-9 J.
v.d. Berg, 2 B. Hertog, 3-4-5 A. van Weelden, 6-7-10 D. Stedehouder, 8 Comb.v.Rossum/Verweij. Poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen. Op negen woensdagavonden wordt er van 18.45 tot 21.15 uur gevist in de naaste omgeving van Bleiswijk; de vijf beste resultaten gelden voor de eindscore.
Ongeveer twintig man neemt er aan deel en de onderlinge strijd is altijd gezellig spannend. Woensdag 30 mei werd er gevist aan de Ant. Lionweg te Bergschenhoek. Het was prima weer en er is redelijk gevangen. De uitslag is: 1. Ed v.d. Vall (3,9 kg.), 2. Kees Hulst (2,6 kg.) en 3. Wim Broer (2,1 kg.). Totaal is er 16,1 kg. gevangen. Woensdag 6 juni wordt er gevist in de vijver aan het Lage Bergse Bos.

Hockey

HBR-Ommoord: 4-4
Berkel en Rodenrijs - De nummers 3 en 4 van de competitie, HBR en Ommoord, zorgden voor een leuke slotwedstrijd. Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond gingen beiden volop voor de winst. Na een kwartier wist Ommoord te scoren via Paul Kooiker, lid van verdienste van HBR, maar tegenwoordig spelend voor Ommoord. Drie minuten later scoorde Nick Bijwaard met een harde backhand de gelijkmaker. Het spel bleef op en neer golven, maar een fout in de HBR verdediging werd in de 26e minuut afgestraft, vier minuten later gevolgd door een benutte strafcorner. HBR liet zich door de 1- 3 achterstand niet uit het veld slaan en twee minuten voor rust scoorde Thijs van der Walle de 2-3. Na rust had HBR gedurende lange tijd het beste van het spel. Acht minuten na rust scoorde Nick Bijwaard snoeihard in de kruising en twee minuten later kwam een mislukte strafcorner bij Martijn Luger terecht, die niet aarzelde, 4-3 voor HBR. De Berkelaren hadden de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien, maar misten teveel kansen. In de 22e minuut kon Ommoord hiervan profiteren, door via een scherpe counter op 4-4 te komen. Hiermee zat een mooi seizoen voor de heren van HBR erop.
Volgend seizoen met een nieuwe trainer/coach wordt geprobeerd de volgende stap te maken.

Wielrennen

Zilver voor Thom Martens
Lansingerland – In Harndinxveld – Giesendam werd het district kampioenschap van Zuid-Holland verreden voor Nieuwelingen en junioren. Bij de Nieuwelingen stonden Thom Martens, Jeroen Smits en Camiel Lok aan de start.
Tijdens de eerste ronden werd het peloton meteen uiteen geslagen en er vormde zich een grote kopgroep met daarin alle renners van De Pedaalridders. Drie ronden voor het einde zat Thom in de kopgroep van negen renners. Op 300 meter voor de finish trok hij de sprint aan met aan zijn wiel Jordi Thalen gevolgd door Flip Alkemade. Thom Martens werd op de eindstreep ingehaald en legde beslag op een verdienstelijke zilveren medaille. Jeroen Smits eindigde als 16de en Camiel Lok als 20ste.
Pedaalridder Nicky Gieskens nam tussen de junioren een vlucht uit het peloton en zou samen met een ander renner een voorsprong nemen van 30 seconden. Mede door de sterke wind werden de twee vluchters drie ronden voor het eind ingerekend en moest de wedstrijd beslist worden. Er vormde zich een kopgroep van acht renners met daarin Jan Willem van het Schip en Nicky Gieskens, beiden van De Pedaalridders. Nicky legde beslag op een 5de plaats en Jan Willem werd 9de. In de nationale tijdrit van Maasdijk schreef Nicky Gieskens die tijdrit op zijn naam.

Ronde van Huijbergen
Lansingerland - In Huijbergen werd een wedstrijd voor junioren jongens en meisjes verreden. Nicky Gieskens ging meteen na de start mee met alle ontsnappingen en met succes. Er was een sterke kopgroep gevormd met bekende namen als Mathieu van der Poel, Bo-Dylan Buuron en Nicky Gieskens. Door de grote sprintcapaciteit van Mathieu moest Nicky zijn meerder erkennen en kwam hij als tweede over de meet, gevolgd door Bo-Dylan Buuron die derde werd. Bij de junioren dames startte Lisette de Hoog van De Pedaalridders haar eerste nationale wedstrijd. Ze zat vanuit het vertrek meteen god in de wedstrijd en kwam als 14de over de streep.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut