Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Geslaagd Verkeersexamen met dank aan vele vrijwilligers

Foto
Vrijwilligers zagen hoe de jonge examenkandidaten goed
opletten, zoals op deze rotonde. Van andere weggebruikers
kon dat niet altijd gezegd worden.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Donderdag 21 juni fietsten er weer honderden leerlingen van groep 7 van de Berkelse basisscholen met een oranje hesje door de straten van Berkel en Rodenrijs. Ze deden het praktisch verkeersexamen. (meer)

Dertigste viswedstrijd bij buurthuis ’t Schooltje

Foto  nr. 1
Janny en haar zoon Nick Kunst organiseren de viswedstrijd
met veel plezier.


Bergschenhoek - Ieder jaar komen sportvissers met plezier naar ’t Schooltje, waar ze, relaxed zittend aan de oever van de Rotte, al om 06.00 uur hun hengel uitgooien. (meer)

Jong Berkels talent zorgde met musical voor fijne avond

Foto
Zang, acteertalent, aankleding en decor zorgen voor een
schitterende musical van Young Voices.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een andere locatie dan we van hen gewend zijn, maar ook een heel ander zomerconcert was het zaterdagavond 23 juni. Het jeugdkoor Young Voices bracht deze keer in de grote zaal van zalencentrum Rehoboth de prachtige musical Chaos in Sprookjesland. (meer)

Open Tuinendag bood weer veel moois

Foto
De tuin van Koos Schinkel is een lust voor het oog.
Foto: John Hofman.


Lansingerland - Open Tuinen Lansingerland begon zaterdag 23 juni met mooi weer. Veel mensen brachten een bezoek aan de deelnemende tuinen van particulieren. Zondag viel dat erg tegen, omdat het nagenoeg de hele dag regende. (meer)

Veelbelovend RotoRocK in Muziekpodium Rotonde

Foto
Shaking Godspeed speelde al op bekende festivals en stond
op het podium van De Wereld Draait Door. Op 7 juli te zien en
te horen op RotoRocK.Berkel en Rodenrijs - Sinds vele jaren wordt in Muziekpodium Rotonde in de maand juli het RotoRocK Festival georganiseerd. Een festival, dat bekend staat om haar melange van jong, lokaal talent in combinatie met populaire, succesvolle bands. Ook dit jaar toont RotoRocK weer veel potentie. (meer)

Duchenne Heroes; dé uitdaging voor de broers Ton en Richard den Boer

Foto
Richard en Ton den Boer met hun 'maatje' Avram de Snijer.

Lansingerland - Ze kunnen er nu nog om lachen en kijken met veel verlangen uit naar hun avontuur voor Duchenne Heroes. Een mountainbiketocht over zeven dagen, waarmee ruim honderd kilometer per dag overbrugd moet worden.
(meer)

Snelheidscontrole na klachten

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 22 juni heeft de politie tussen 10.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stationssingel. Met behulp van een lasergun werd de snelheid van het verkeer gemeten. Niemand bleek te hard te rijden. De controle werd gehouden na klachten van omwonenden dat het autoverkeer zich niet aan de maximum snelheid hield.

Snorfiets afgebrand

Berkel en Rodenrijs – Op de Stationssingel ging op zondag 24 juni een snorfiets in vlammen op. Op het moment dat de politie arriveerde bleek de snorfiets al uitgebrand te zijn. Er bevonden zich geen getuigen of verdachte personen in de omgeving van de snorfiets.

Vrijdagavond 29 juni: Zinderende Zomeravond van de Rottemeren

Bleiswijk – Vrijdag 29 juni organiseert het Recreatieschap De Rottemeren een zomeravond voor jong en oud in één van de mooiste recreatiegebieden in Zuid-Holland: de Zinderende Zomeravond van de Rottemeren. Iedereen is welkom van 19.00 tot 21.30 uur. Programma Om 18.30 uur kunnen kinderen zich inschrijven voor een ballonnenwedstrijd op parkeerplaats Merenbos waar jong en oud zich om 19.00 uur verzamelt voor een wandeling naar de Bleiswijkse Zoom Noord (start 19.10 uur). (meer)

Airmiles en Stichting AAP

Langs deze weg vraag ik aan de mensen die Airmiles sparen maar er verder niets mee doen om ze over te schrijven, via de website van Airmiles, aan de Stichting AAP. Ik ben daar op een donateurdag geweest en heb een kijkje achter de schermen gehad waarbij mijn overtuiging dat ze daar zeer goed werk doen versterkt is. Dus; doet u niets met uw Airmiles, schrijf ze over aan de Stichting AAP.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Gerda Lamers
Berkel en Rodenrijs


Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 28 juni. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Natuurwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Vanaf 29 juni tot en met 31 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. (meer)

Regio

3B-Sociaal Belang sluit seizoen af
Lansingerland – Met uitzondering van het jeu de boules zullen de activiteiten van 3B-Sociaal Belang in de zomermaanden stoppen. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 20 juni is er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.
Het was prima weer, maar dat wil niet zeggen dat je dan veel vis vangt.
Slechts drie man hebben iets gevangen en totaal 850 gram. De individuele uitslag is: 1. Hans Hulzinga (570 gram) en gedeelde 2e plaats Rick Veldhuis en Leo Krijgsman met ieder 140 gram. De totaalstand na vier wedstrijden is: 1. Hans Hulzinga, 2. Piet Rotteveel en 3. Rick Veldhuis.
Woensdag 27 juni wordt er gevist in de Kromme Tocht in het Recreatieschap.

Jubileumviswedstrijd De Bleiberg
Bleiswijk/Bergschenhoek – Hengelsportvereniging De Bleiberg werd op 11 oktober 1957 opgericht; dit jaar bestaat ze dus vijfenvijftig jaar. De vereniging heeft inmiddels meer dan 500 leden en is erg actief voor de jeugd door cursussen jeugdvissen te organiseren zowel in Bleiswijk als Bergschenhoek met afrondend twee wedstrijden. Daarnaast is er voor senioren een zomeravondcompetitie in de naaste omgeving en een zaterdagcompetitie meer in regionale wateren. Het 55-jarig jubileum wordt gevierd met een grote viswedstrijd voor de (jeugd)leden en wel op 14 juli aan de Rubenslaan in Bergschenhoek. Inschrijving: vanaf 8.30 uur, aanvang 9.00, einde 11.00 uur. Er wordt gevist op lengte; de vis wordt na afloop gemeten en teruggezet. Iedereen moet zijn eigen uitrusting, leefnet en lokvoer/aas meenemen. Er wordt in twee categorieën gevist: van 1 tot 14 jaar en 14 tot 99 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een prijs; er is een uitgebreide prijzentafel.
Na de wedstrijd wordt er getoost op het jubileum en kan er genoten worden van snacks. Deze worden geserveerd vanuit een trailerwagen die door Autoschadebedrijf De Haan uit Bleiswijk beschikbaar wordt gesteld. Deze wedstrijd wordt mede gesponsord door Oord Assurantiën.
Informatie: www.hsvdebleiberg.nl .

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 23 juni werden er om 07.30 uur 393 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Tours, ze vlogen 585 km. Met Westzuidwesten wind terug. De eerstaankomende duif had een snelheid van 1490 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-5-8-10 J. Straver, 4-9 B. v.d. Burg, 6 L. v.d. Berg, 7 C. v.d. IJssel. In de B-ploeg: 1-3-10 Comb.
van Rossum/Verweij, 2 D. Stedehouder, 4-7 L. v.d. Helm, 5-6 J. v.d. IJssel, 8 Mevr. Paul, 9 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Honkbal

Gophers–Orioles Aspiranten 2: 11–12
Bergschenhoek – Zaterdag 23 juni wonnen Orioles aspiranten 2 van Gophers Maassluis, de huidige nr. 1 in hun competitie. De eerstejaars aspiranten begonnen enthousiast aan de voor hen meest spannende wedstrijd van het seizoen. Een goede eerste inning aan slag liet de tegenstander meteen weten dat de Orioles aspiranten gretig waren deze wedstrijd te winnen. Tijdens de gelijkmakende slagbeurt hield werper Thomas de tegenstander goed in bedwang. Ook de volgende inning bleken de teams tegen elkaar opgewassen.
Opmerkelijk was een perfect uitgevoerde stootslag van John Pieter, waarop Luuk scoorde. Na een aantal honkslagen achter elkaar van de tegenstander was het tijd voor de Orioles om van pitcher te wisselen, en closer Lucas nam het werpen over. Het veld hielp de werper door na een vangbal in het midveld ook nog de terugrennende loper op het eerste honk uit te maken. Met een tussenstand van 6-6 gingen ze de laatste inning in. In deze laatste inning wisten de Orioles maar liefst zes punten binnen te halen, onder andere door goed slagwerk van Quentin Booi en Lucas Blom. Gophers wist in de laatste slagbeurt nog zeer goed terug te komen met maar liefst vijf punten, maar werper Lucas sloot de wedstrijd in stijl af met drie slag.
Einduitslag 11-12, een verdiend gewonnen wedstrijd voor Orioles. Zaterdag 30 juni, speelt Orioles Aspiranten 2 de laatste wedstrijd voor de zomerstop thuis in Bergschenhoek, tegen Spikes uit Spijkenisse. Aanvang 14.30 uur.

Golfen

Capels Senior Open
Capelle aan den IJssel - Op zondag 19 augustus (met voorrondes op vrijdag 17 augustus) wordt voor de tweede keer in successie het Capels Senior Open gespeeld op de golfbaan van de Golf & Country Club Capelle. Het Capels Senior Open is een landelijke golfwedstrijd speciaal voor senioren (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) met een handicap onder de 30. Teams van alle golfclubs in Nederland of vrije golfers zijn van harte welkom.
Informatie/inschrijven: www.seniorgolfopen.nl tot uiterlijk 1 augustus a.s.

Turnen

Amanda Tettero op NK turnen
Bergschenhoek - Op 2 juni vond in Waalwijk het NK 1e divisie turnen plaats.
Amanda Tettero mocht uitkomen voor sv. Doto Bergschenhoek. Amanda had zich geplaatst als 10e in de halve finale turnen en had als doel om onder de 12 te eindigen en een plekje in Ahoy te bemachtigen. Amanda begon als eerste toestel op vloer. Na een hele mooie oefening maakte ze één fout, waardoor een sprong niet telde. Gelukkig haalde ze nog een redelijk cijfer een 11.750. Op sprong turnde Amanda een tsukahara gehoekt. Deze werd beloond met een 13.500. Brug is altijd al een moeilijk onderdeel geweest. Toch heeft ze een redelijke oefening gedraaid die goed genoeg was voor een 10.700. Balk is een toestel waar balans noodzakelijk is. Amanda moest een 11.500 halen om door te gaan naar Ahoy. Gelukkig wist ze dit niet, want dit had de druk verhoogd. Amanda turnde een zeer stabiele oefening waar ze heel blij mee was. En dit werd dan ook beloond met een 12.00. Met een puntenaantal van 47.950 werd Amanda 8ste op de Nederlandse kampioenschappen 1e divisie. Daarnaast bemachtigde ze een plekje voor de wedstrijd in Ahoy.

Wielrennen

Ronde van Rhoon
Lansingerland - Met ruim 60 amateurs werd het startschot geven van de alom bekende ronde van Rhoon met aan het vertrek William de Wolff en Jan Hordijk van De Pedaalridders Lansingerland. Hordijk is geen onbekende, hij is de schoonzoon van Sjef van der Burg uit Berkel en Rodenrijs, ooit een van de beste renners van Nederland. Vanuit het vertrek veel ontsnappingen, waarbij deze twee renners waren vertegenwoordigd. Vier ronden voor het eind van de wedstrijd probeerde Jan Hordijk uit het peloton te ontsnappen, maar werd door het jagende peloton weer teruggepakt. In de derde ronde voor het eind vormde zich een kopgroep van drie renners, William de Wolf, Marijn Pijper en Tonnie Akkermans, met daarachter het jagende peloton met aan kop Jan Hordijk. Hij ging met elke ontsnapping mee om het gat naar de kop van de wedstrijd zo groot mogelijk te maken. De bel klonk voor de laatste ronde, de sprint werd van ver aangegaan en de verschillen waren minimaal. Tonnie Akkermans schreef uiteindelijk de ronde van Rhoon op zijn naam, gevolgd door Marijn Pijper. Pedaalridders William de Wolff en Jan Hordijk werden derde en vierde.


Ronde van Zoeterwoude
Lansingerland - De ronde van Zoeterwoude. bekend van vele bochten en keien, wordt bestempeld als een zware wedstrijd. Aan het vertrek 64 deelnemers met bekende Nieuwelingen uit onze regio. Direct vanuit het vertrek viel het geen enkele ronde stil en er ontstonden vele vluchtpogingen. Thom Martens van de Pedaalridders Lansingerland liet zich de hele wedstrijd van voren zien met maar één doel: een podiumplaats. Tijdens de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier renners met Pedaalridder Thom Martens gevolgd door Miguel Ketelaars uit Bleiswjk, Flip Alkemade en Nils Wolffenbuttel. Tijdens de twee laatste ronden werd er hard gereden door de straten van Zoeterwoude. Thom Martens werd met een banddikte verslagen door Flip Alkemade en moest genoegen nemen met een 2e plaats. Niguel Ketelaars werd tweede. Nils Wolffenbuttel werd vierde, en Dion van Nierop van Pedaalridders Lansingerland legde beslag op een 18e plaats.

Acht van Bladel
Lansingerland - Voor de 63ste keer werd de bekende internationale Acht van Bladel verreden voor Junioren met een sterk internationaal deelnemersveld met bekende namen als eerstejaars Junior Mathieu van de Poel, Ricardo van Dongen, Merijn Korrevaar, een combinatieploeg van de Pedaalridders Lansingerland, en Nicky Gieskens. Het waren vier wedstrijden verdeeld over drie dagen met daarin opgenomen o.a. een tijdrit. Er werd dagelijks gestreden voor het algemeen klassement. Merijn Korrevaar en Nicky Gieskens deden aan elke onderdeel mee. Op de laatste dag een wedstrijd over 84 km, waardoor het algemeen klassement nog kon veranderen. Winnaar werd Mathieu van der Poel die alle truien mee naar huis mocht nemen, gevolgd door Ricardo van Dongen die tweede werd. De combinatieploeg Pedaalridder Merijn Korrevaar legde beslag op een derde plaats, Nicky Gieskens werd zevende.

Beachsoccer

Samba/Lansingerland naar Playoffs
Lansingerland – Zondag 24 juni heeft Samba/Lansingerland zich definitief weten te plaatsen voor de Playoffs in de Super League. In de eerste wedstrijd werd er tegen Olympia uit Gouda zeer matig gespeeld, ongeconcentreerd en verkeerde keuzes maakte de wedstrijd voor het team erg moeilijk. Desondanks werd er met 3-1 gewonnen en kon het team zich opmaken voor de kraker tegen PPS/Chique.
De wedstrijd tegen PPS/Chique ging om de 1e plaats in de Super League om zo een (mindere) tegenstander te treffen in de Playoffs. Na een zeer goed begin waar Samba/Lansingerland direct te leiding nam met 2-0 ging het echter helemaal mis. Het spel werd slordig en er werd te makkelijk gedacht, waardoor PPS/Chique volledig terug in de wedstrijd kwam door binnen twee minuten twee goals te maken, ruststand 2-2. In de 2e periode ging Samba/Lansingerland verder waar het in de 1e periode mee was geëindigd, matige passes en veel onnodig balverlies. Hierdoor liep PPS/Chique uit naar een 4-2 voorsprong, waarna Samba/Lansingerland wel terugkwam door 4-3 te maken maar verder geen potten kon breken.
Ondanks de nederlaag is Samba/Lansingerland geplaatst voor de Playoffs. Het is afhankelijk van PPS/Chique of het de 1e of 2e plaats wordt. De eerste doelstelling is behaald, nu afwachten wat de mogelijkheden in de Playoffs zijn op 15 juli op de Dam in Amsterdam.

Voetbal

CVV Berkel Dames 1 zoekt verzorgster
Berkel en Rodenrijs – Dames 1 van CVV Berkel zoekt een verzorgster met als achtergrond fysiotherapie en/of sportmassage met affiniteit voor damesvoetbal. Het vlaggenschip van de damesafdeling heeft op een haar na de promotie naar de landelijke hoofdklasse gemist en speelt komend seizoen 1e klasse KNVB. Heb je interesse in deze functie, stuur dan een mail met CV naar de Damescommissie van CVV Berkel: dames@cvvberkel.nl . Wie meer informatie wenst, kan via dit e-mailadres contact opnemen met de damesafdeling.

De ThoMaNiNi voetballers naar finale

  Foto
V.l.n.r. Niek, Thom, Derell en Martijn
(Nino kon helaas niet aanwezig zijn).


Berkel/Bergschenhoek – Derell Hasselnook, Martijn Stel, Niek den Heeten, Nino Jonkman en Thom van Leeuwen (10 en 11 jaar) hebben zaterdag 23 juni de districtsfinale KNVB straatvoetbal gewonnen. (meer)

Dertigste schoolkorfbaltoernooi bij Weidevogels

Foto
De kinderen waren erg enthousiast en hoopten dit jaar de
beker mee naar huis te kunnen nemen.


Bleiswijk/Lansingerland - Zaterdag 16 juni werd voor de dertigste keer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld. (meer)

Nieuw bestemmingsplan centrum Bergschenhoek

Bergschenhoek - Het centrum van Bergschenhoek wacht al een aantal jaren op een grondige renovatie. Door allerlei omstandigheden wil het niet zo vlotten, maar inmiddels heeft het nieuwe bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen en is het voorgelegd aan de commissie Ruimte op 20 juni jl. (meer)

Sloot of hek tussen Berkelseweg en ZoRo-busbaan

Bergschenhoek - De aanleg van de ZoRo-busbaan vordert gestaag, maar dat is niet naar de zin van enkele omwonenden. Leefbaar 3B heeft zich de situatie aangetrokken en op de agenda van de commissie Ruimte gezet. (meer)

Floriade 2022: kans of risico?

Lansingerland - De Floriade in Venlo is in volle gang, maar in Lansingerland breekt men zich alvast het hoofd over de Floriade 2022. In samenwerking met zeven andere gemeenten in Zuid-Holland heeft Lansingerland een bidbook gemaakt voor deze 10-jaarlijkse tuinbouwtentoonstelling. (meer)

Uitslag kamploterij Scouting Olave St. Clair

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 22 juni heeft in clubhuis Serapis aan de Burgemeester Hendrixstraat de trekking plaatsgevonden van de jaarlijkse kamploterij van Scouting Olave St. Clair. (meer)

Sparrenhoek en De Tuinen worden Vuurvogel

Bergschenhoek – Met ingang van 1 augustus zullen de openbare basisscholen De Sparrenhoek en De Tuinen fuseren. De Tuinen wordt opgeheven en de fusieschool gaat verder op de locatie van De Sparrenhoek in schoolgebouw Het Startpunt. (meer)

Commissie akkoord met adviesraad leerlingenvervoer

Lansingerland – De raadscommissie Samenleving was vorige week dinsdag unaniem enthousiast over het voorstel van b. en w. om voor het vervoer van leerlingen naar school, een adviesraad in te stellen. (meer)

Roomsoezen, muziek en een glaasje…

Foto
Lekker swingen onder het genot van een biertje, wijntje
of watertje. Foto: Yolanda Reintjes.


Berkel en Rodenrijs – ’t Was zaterdagavond gezellig druk in Bree 14 waar voor de eerste keer een avondje van voormalig soosleden en andere oudere jongeren werd gehouden. De bezoekers werden verwelkomd met een lekkere roomsoes en gingen vervolgens op zoek naar oude en nieuwe bekenden. (meer)

Einduitvoering muziek door leerlingen Jay’s Place

Foto
Zo jong nog en dan al met zo veel plezier toehoorders
laten genieten van je kunnen.


Lansingerland – Zaterdag 23 juni traden de leerlingen van muziek-, pop- en dansschool Jay’s Place op in de Hervormde kerk te Bergschenhoek. (meer)

Midsummer Shoppen slaat aan

Foto
Even een korte rustpauze na een enthousiast optreden van
deze sfeervol geklede dames van de Brassband Unicum.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Gezellig winkelen in Berkel Centrum neemt steeds grotere vormen aan, mede door uitbreiding van het winkelbestand. Dat moet, en niet alleen uit Berkel en Rodenrijs zelf, publiek aantrekken en dat deed het zaterdagavond 23 juni ook. Het Midsummer Shoping Event bracht veel mensen op de been. (meer)

Braderie in Bergschenhoek bruist

Foto
Een hele kunst om deze redeostier in bedwang te houden.
Tekst/foto: John Hofman.Bergschenhoek - Het centrum van Bergschenhoek bruiste zaterdag 23 juni opnieuw tijdens de jaarlijkse braderie. Regelmatig het zonnetje, wel veel wind, maar in ieder geval droog en dat trok vele bezoekers. (meer)

Auto te water

Bleiswijk – Zaterdagnacht vond om 00.25 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Groendalseweg nabij de Munnikenweg. Hierbij belandde een auto op z’n kop in het water. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plekke. (meer)

Snelheidscontrole Edisonlaan

Bleiswijk – Op woensdag 20 juni heeft de politie tussen 07.45 en 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Edisonlaan. De controle vond plaats op het gedeelte tussen de twee fiets- en voetgangersoversteekplaatsen in.
Negen automobilisten reden te hard, waarvan er één 78 km per uur reed.

Raadsfracties gaan praten over een Zomerakkoord

Lansingerland – Een verrassing aan het slot van de raadscommissie Algemeen Bestuur: de fracties nemen de suggestie van het CDA over om met elkaar te gaan praten over een Zomerakkoord Lansingerland. Eergisteren zaten ze al voor het eerst om tafel om af te spreken hoe ze het gaan aanpakken. (meer)

Buitenspeeldag Bonfut kreeg mooi weer

Foto
Gezelligheid troef op de Buitenspeeldag op de Bonfut.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Woensdag 13 juni werd de Nationale Buitenspeeldag gehouden in de Bonfut.. De BOB (Bewoners Omgeving Bonfut) organiseerde een spellenmiddag in de sfeervolle en intieme Bonfut in Berkel en Rodenrijs een spellenmiddag. (meer)

Gemeentewerven samen naar één sterke locatie

Foto
Het merendeel van de medewerkers die vanaf eind april
werkzaam is vanaf één gemeentewerf: die aan de Veilingweg
te Berkel en Rodenrijs (Bedrijventerrein Rodenrijs).


Lansingerland – Kort na de in 2007 tot stand gekomen fusie van de drie kernen tot één gemeente Lansingerland werd er al een begin gemaakt met een traject om te komen tot anders werkende buitendiensten die vanaf één werf zouden gaan opereren. (meer)

Jeugd Muziekvereniging Crescendo laat zich horen

Foto
Remy van Etteger is sinds een half jaar actief bij het jeugdtoneel van
Crescendo. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Dat kinderen een levendige fantasie hebben, is bekend. Zich helemaal ‘uitleven’ kunnen de kinderen van het Jeugdtoneel van Muziek- en Toneelvereniging Crescendo op zaterdag 23 juni. (meer)

Winkeliersverenigingen: “Gevolgen FOC onbekend bij consument”

Foto
Een impressie van Vervoersknoop Bleizo.
Ontwerp: Arcadis/MVSA.


Lansingerland/Zoetermeer – Vorige week meldde deze krant, dat uit onderzoek is gebleken dat drie kwart van de inwoners van Zuid-Holland de plannen voor Factory Outlet Center (FOC) Bleizo een waardevolle aanvulling op het huidige winkelaanbod in de regio vinden. (meer)

Zonnige Open Dag voor Berkelhof

Foto
Even uitrusten en genieten van het mooie weer en
de moestuinen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 16 juni was echt een dag om ‘te gaan tuinen’: de zon scheen, het was niet te warm en er was een zwoel briesje. (meer)

Commissie Algemeen Bestuur over Kadernota: Veel ideeën om te bezuinigen

Lansingerland – Hoe het komt dat de gemeente tegen een tekort van bijna een miljoen euro aankijkt voor de begroting 2013, daarover waren de raadsfracties het donderdag snel eens. Maar over de manier waarop dat tekort moet worden gerepareerd, wisselden de meningen. (meer)

Roomsoezen gaan voor live muziek, cultuur en soossfeer

Foto nr. 1
Kees en Simone timmeren flink aan de weg om zoveel
mogelijk mensen zaterdag naar Ome Ab te krijgen.


Berkel en Rodenrijs - Toen Kees Maree, na jaren weg te zijn geweest, weer naar Berkel en Rodenrijs verhuisde raakte hij in gesprek met Simone Roodenberg. ‘Waar gaan al die oud-soosleden uit?’, vroeg hij haar. (meer)

Nationale Buitenspeelmiddag ook groots in Bergschenhoek

Foto
De organisatie van de buitenspeeldag in Bergschenhoek
lag in handen van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland.


Bergschenhoek - Woensdagmiddag 13 juni organiseerde de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland in samenwerking met vijf stagiaires van het Wolfert Pro de Nationale Buitenspeelmiddag bij Jongerencentrum the Point. (meer)

Home-Start certificaten uitgereikt

Foto
Na het afronden van de training ontvingen de vrijwilligers
een certificaat uit handen van Marijke Bovens-Margé, voorzitter
van het Bestuur van Humanitas Lansingerland.Lansingerland - Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen met vrijwilligers van Humanitas. Vrijdag 8 juni werden de Home-start certificaten uitgereikt aan zes nieuwe vrijwilligers. (meer)

Kadernota in commissie Samenleving: ‘Kaasschaafmethode werkt niet meer’

Lansingerland – Het zal voor het college van b. en w. een hele toer worden om de begroting voor 2013 op te stellen. De financiële situatie van de gemeente wordt steeds nijpender. (meer)

Mobiliteitsplan van 2008 na de zomer herzien

Lansingerland - Het Mobiliteitsplan van de gemeente Lansingerland zal binnenkort door de Commissie Ruimte opnieuw worden bekeken. Het is voor het laatst vastgesteld in 2008, maar sommige ruimtelijke ontwikkelingen van de laatste tijd zijn niet naar de zin van verschillende raadsleden. (meer)

Bouw sociale woningen bij Gouden Hart staat op de tocht: Westpolder 3-school misschien later gebouwd

Berkel en Rodenrijs – In zijn antwoord op de suggestie van Wouter Hoppenbrouwer (Leefbaar 3B) om kalm aan te doen met de investeringen in nieuwbouw van scholen, kwam wethouder Werner ten Kate met verrassend nieuws. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Fietsen Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 20 juni wordt er weer gefietst met de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Alleen niet op Hemelvaartsdag. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub ‘Sans Fumée’ organiseert tot en met medio juli een inloop Zomerbridge in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Data: 21 juni, 5 en 19 juli. Deze zomerbridge is bedoeld voor 55+ bridgers uit Lansingerland. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Indeling Voetbalclubs Lansingerland seizoen 2012-2013

Zaterdag Eerste klasse A (Vrouwen):
Barendrecht
CSW (Wilnis)
FC Rijnvogels (Katwijk)
Jodan Boys (Gouda)
RCL 2 (Leiderdorp)
Rhoon
Sporting’70 (Utrecht)
Stedoco 2 (Hoornaar)
SVS (Capelle aaan den IJssel)
VVIJ (IJsselstein)
CVV Berkel
VVOG HarderwijkZaterdag eersteklasse B:
Benschop,
BVCB (Bergschenhoek)
Deltasport (Vlaardingen)
DSVP (Pijnacker)
's-Gravenzande,
Geinoord (Nieuwegein)
GHC (Leiden)
Nootdorp
RCL (Leiderdorp)
Rijnvogels (Katwijk)
SHO (Oud Beijerland)
Spijkenisse,
Vitesse Delft,
Voorschoten’97


Zaterdag derdeklasse B:
CVV Berkel
Bolnes
CVC Reeuwijk
CVV-Mercurius (Rotterdam)
DCV (Krimpen aan den IJssel)
Maense (Rotterdam)
Neptunus/Schiebroek (Rotterdam)
Oudewater
Perkouw (Berkenwoude)
PPSC (Schiedam)
Schoonhoven
Soccer Boys (Bleiswijk)
TOGR (Rotterdam)
VVOR (Rotterdam)


Zondag tweedeklasse C:
Delft
GDA (Loosduinen)
GONA (Den Haag)
HMSH (Den Haag)
HVV (Den Haag)
Meerburg (Zoeterwoude)
Nieuwkoop
OLIVEO (Pijnacker)
Schipluiden
TOGB (Berkel en Rodenrijs)
Voorschoten'97
Vredenburch (Rijswijk)
VUC (Den Haag)
Wilhelmus (Voorburg)

Wielrennen

Omloop van de Maasvallei
Lansingerland - Dit jaar werd de alom bekende Omloop van de Maasvallei verreden in het prachtige heuvelachtige Limburg; een wedstrijd met pittig klimwerk, de Pedaalridders de beste renners heeft ingezet om een goed resultaat te behalen. Er stonden meer dan 140 renners aan de start in het centrum van Stein. Bekende namen als Mathieu van der Poel (zoon van de legendarische oud-prof Adri van de Poel), Nicky Gieskens en Jan Willen van Schip die getipt waren als absolute kanshebbers. Bij de eerste klim was er al een lichte schifting van het peloton dat in stukken uiteen viel. Er ontstond een omvangrijke kopgroep met daarin Jan Willen van Schip, Nicky Gieskens en andere bekende namen uit het peloton. Halverwege de wedstrijd was er een kopgroep gevormd van twee renners, Mathieu van der Poel en Nicky Gieskens en daarachter een kleine groep met Jan Willem van Schip van de Pedaalridders die veel werk heeft verricht om het gat met de kop van de wedstrijd zo groot mogelijk te maken. In de laatste omloop kwam de achtervolgende groep steeds dichter bij de kop van de wedstrijd, maar was te laat om nog wat te betekenen. De aankomst lag berg op. Nicky Gieskens van de Pedaalridders trok de sprint aan met aan zijn wiel Mathieu van de Poel. Het was op de meet centimeterwerk en de fotofinish moest uitwijzen wie op het hoogste podium mocht plaatsnemen. De overwinning ging uiteindelijk naar Mathieu van de Poel, Nicky Gieskes werd tweede en derde Tim Ariesen. Pedaalridder Jan-Willem van het Schip werd 22ste.

Tim van der Poel derde
Bergschenhoek - In het Limburgse Brunssum heeft Tim van der Poel uit Bergschenhoek een derde plaats behaald. Halverwege de wedstrijd reed Van der Poel samen vooruit met Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden. Met een voorsprong van ruim een minuut zouden de twee het gaan uitmaken voor de winst. Het noodlot sloeg echter toe voor Van der Poel die met nog 10 km te gaan een lekke band kreeg. Na een nieuw wiel gewisseld te hebben sloot de renner weer aan bij het peloton en koos hij direct voor de aanval, waarbij hij de Belg Milan Mentem met zich mee kreeg. De twee wisten niet meer aan te sluiten bij de koploper en in de sprint moest Tim van der Poel de Belg voor zich laten, maar hij pakte wel een mooie derde plaats.

Atletiek

Nootdorp – De Nootdorpse IJsclub organiseert op zondag 24 juni de 17de Halve Marathon van Nootdorp. Het parcours is geheel verhard en vrijwel autovrij. De afstand voert over één groot parcours door verschillende natuurgebieden in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp en Delft. Er zijn vier verzorgingsposten op de afstanden 6, 11, 14 (doorkomst finish) en 17 km.
Bij zomers weer wordt dit uitgebreid naar vijf met een post op 19 km. Deze posten zijn voorzien van water en sportdrank. Gezien de inschrijving van enkele zeer snelle Marokkanen wordt een serieuze aanval op het parcoursrecord verwacht. Het 11 jaar oude parcoursrecord is sinds 23 juni 2002 in handen van de geboren Nootdorper Mark Paque met de scherpe tijd van 1.09.40.
Deelname kost ¤ 12,50 met een origineel loopshirt als herinnering. Bij voorinschrijving, die op dit moment onder grote belangstelling verloopt, wordt er ¤ 10,- in rekening gebracht. Het is mogelijk om tot 20 juni in te schrijven op www.nootdorpseijsclub.nl . Op 24 juni kan er vanaf 8.30 uur ter plaatse worden ingeschreven, de start is om 10.05 uur.
Naast de “Halve van Nootdorp” wordt er ook een (Dobbe) peuter- en jeugdloop gehouden en is er voor de volwassenen de vertrouwde Dobbeloop.
Inschrijven en de start en finish zijn bij De Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp (bij de Dobbeplas). Voor meer informatie: kijk op www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl .

Voetbal

Damesvoetbal BVCB
Bergschenhoek - Om het damesvoetbal een boost te geven zoekt BVCB voor Dames 1 (leeftijd 18+) een coach voor de zaterdag, dit kan zowel een man als een vrouw zijn. De dames van BVCB spelen in de 5e klasse en willen graag hogerop. Voor de jeugd is de voetbalclub uit Bergschenhoek op zoek naar een paar meiden van rond de 13 jaar om een dames 7-tal compleet te maken of om een elftal te vormen (leeftijd 12 tot en met 14 jaar).
Aanmelden kan via: info@bvcb.nl .

Duivensport

PV de Vrijheid
Bergschenhoek – Zondag 17 juni werden er om 07.00 uur 559 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil Le Haudouin, ze vlogen 345 km met west- zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1794 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-8-9 J.
Straver, 2-3-7 A. v.d. Burg, 5 L. v.d. Berg, 6 H. Kennepohl & Zn., 10 J.
Zeelenberg. In de B-ploeg: 1 D. Stedehouder, 2-4-5 G. Boutestijn, 3-9-10 mevrouw Paul, 6-8 J. v.d. Berg, 7 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk/Bergschenhoek - Dinsdag 12 juni is er gevist bij de Skiberg. Het was prima weer met een stevige wind. Er is redelijk gevangen; verschillende grote brasems en als “bijvangst” een snoekbaars van 3 kg. De individuele uitslag was: 1. Ed v.d. Vall (4,2 kg.), 2. Jan Valkenburg (3,8 kg.) en 3.
Bep v.d. Vall (2,3 kg.). Totaal is er 15,3 kg. gevangen. De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Piet Rotteveel, 2. Ed. v.d. Vall en 3. Rob van Dijk. Woensdag 20 juni wordt er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.

Zwemsport

Synchroonzwemmen
Berkel en Rodenrijs – In het weekend van 9 en 10 juni werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de nationale kampioenschappen synchroonzwemmen onder 15 en 12 jaar gehouden; geheten de Synchro Beat.
Met een goede temperatuur in het bad en een warme sfeer door alle supporters verliep alles vlotjes. Van WVZ uit Zoetermeer waren Sandra van Halm Braam (Berkel en Rodenrijs), Ilyana Popkema, Joyce van Leeuwen (Berkel en Rodenrijs) en Jori van den Hoogen de deelneemsters. Als groep plaatsten deze zwemsters zich als vierde voor de finale en het duet van Jori, Ilyana en reserve Joyce als vijfde. Dit betekende deelname aan de finales van de beste 12 op zondag, een uitstekend resultaat. Doordat bij de duetten de techniekpunten dicht bij elkaar lagen werd het duet uiteindelijk op zondag 6e , maar de ploeg bleef uitstekend 4e .

Beachsoccerclub Samba Lansingerland enthousiast gestart met nieuwe seizoen

Foto
Mark Smith, keeper en aanvoerder van BSC Samba Lansingerland
(links) en Geert Hof, Managing Director van Samba.


Lansingerland - Als veel veldvoetballers van de vakantie en zomerstop genieten, gaan de spelers van Beachsoccerclub Samba Lansingerland wekelijks aan de slag in de Super League, het hoogste beachsoccerniveau in Nederland. (meer)

Overschrijvingen voetbalclubs Lansingerland

Lansingerland - Nu de overschrijvingstermijn is gesloten kunnen de voetbalclubs uit deze regio de balans opmaken wat betreft de komende en vertrekkende spelers voor de competitie 2012-1013. Toch een aantal opmerkelijke transfers bij de altijd zo rustige dorpsclubs waar ook spelers van ‘buiten’ zich gaan aanmelden. TOGB en BVCB kunnen daarover meepraten. Daarentegen heeft Soccer Boys weinig opwindends te melden. (meer)

Lansingerland goed vertegenwoordigd: Medailleoogst bij wielervereniging Ahoy

Foto
De medaillewinnaars bij wielervereniging Ahoy met Lansingerland
vertegenwoordigd op de achterste rij, v.l.n.r. Tim van der Poel,
Merel Hofman en Tim Rodenburg.


Lansingerland – Bij de onlangs gehouden Nederlands Kampioenschappen Tijdrijden in het Groningse Slochteren heeft wielervereniging Ahoy behoorlijk geoogst. (meer)

Prachtig concours Oldenbarneveltruiters

Foto
Een indrukwekkend gezicht om paard en ruiter in actie te zien.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Ook al is de ruitersport misschien niet uw favoriete sport, het is op zich al een genoegen om naar die prachtige paarden te kijken en te zien hoe elegant en krachtig ze over de diverse hindernissen springen of ingestudeerde dressuur laten zien. (meer)

TOGB kleurt oranje voor Nederland Duitsland

Foto
John de Wolf met de prijswinnaars van de quiz.

Berkel en Rodenrijs - Woensdagavond 13 juni organiseerde de BCT (Business Club TOGB) voor haar sponsoren en vrijwilligers een avond, waarbij gezamenlijk naar de wedstrijd Nederland - Duitsland werd gekeken. (meer)

Geslaagd!

Geslaagd

Lansingerland – We hebben ze weer zien hangen: het rood-wit-blauw met een schooltas eraan. Dit betekent dat ook dit jaar weer een groot aantal examenkandidaten in Lansingerland geslaagd zijn voor hun examen. (meer)

Optreden Shary-an tijdens Bruisend Zomerfeest Bergschenhoek

Foto
Om 16.30 uur zal Shary-an, succesvol tijdens The Voice of
Holland, in het centrum van Bergschenhoek optreden.


Bergschenhoek - Zaterdag 23 juni organiseert Star Promotions in samenwerking met winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek een braderie tijdens het Bruisend Zomerfeest in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Auto gestolen bij woninginbraak

politie

Berkel en Rodenrijs – In de Havenstraat werd in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni ingebroken in een woning. De inbrekers hadden aan de achterzijde van het huis een gat in de deur geboord, waarna de in het slot zittende sleutel kon worden omgedraaid. Ontvreemd werden portemonnees, telefoons, de autosleutels en de daarbij behorende auto, een Honda.

Zaterdag Midsummer Shoppen in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Het is inmiddels een traditie in het centrum van Berkel; het Midsummer Shoppen. Van 19.00 tot 22.00 uur openen de winkeliers de deuren en hebben ze speciaal voor deze gelegenheid spectaculaire aanbiedingen. (meer)

Te veel gedronken

politie

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 16 juni werd om drie uur ’s nachts op de Oudelandselaan een automobilist aangehouden, omdat hij te veel gedronken had en zijn rijbewijs niet kon tonen. Ook had hij geen identificatiebewijs bij zich. De auto van de man is in beslag genomen totdat hij zijn rijbewijs toont.

Slot bedrijfspand ontzet

Bleiswijk – In het weekend van 9 tot 11 juni werd ingebroken in een bedrijfspand in de Van ’t Hoffstraat. Nadat men het slot van de deur had ontzet, ging men naar binnen. Ontvreemd werden een jetski, een jetboard en airco’s.

Diefstal motorfietsen

Bergschenhoek – In de periode tussen 1 en 13 juni werd uit een loods op het Weg en Land een KTM motor gestolen. In de nacht van 12 op 13 juni werd vanaf De Eilanden een Aprilia motor ontvreemd.

Diefstal vanaf bouwterrein

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het bouwterrein van een in aanbouw zijnde woning aan de Meerweg werd in het weekend van 9 tot 11 juni onder andere gereedschap en restanten afvallood gestolen. Het gereedschap, zoals boormachines en haspels, werd uit een container gehaald.

Weekendafsluiting N209 bij Bergschenhoek

Bergschenhoek - In het weekend van 23 en 24 juni is de N209 ter hoogte van Bergschenhoek tijdelijk afgesloten. Van 18 tot 25 juni is de oprit bij Bergweg-Zuid dicht. De provincie Zuid-Holland werkt hier aan de verbreding van de weg en aan het vervangen van de Bergschebrug. (meer)

Zaterdag 16 juni Gaaf en Gastvrij Schieveen

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op 16 juni wordt er voor het vierde jaar Gaaf en Gastvrij Schieveen georganiseerd tijdens de Middendelflanddag. Een dag actief in het groen. Polder Schieveen is de laatste groene polder van Rotterdam, 450 hectare aan de rand van Berkel en Rodenrijs, waarin de laatste 100 jaar eigenlijk heel weinig veranderd is.
(meer)

Schapen willen graag veilig grazen

Foto
Vandalisme is de laatste tijd toegenomen; met gevaarlijke
situaties voor mens en dier tot gevolg.Lansingerland – Op diverse plekken in Lansingerland kan men ze tegen komen; de kuddes schapen die de bermen kort houden zonder dat er gemaaid hoeft te worden. Niet alleen nuttig, maar ook leuk om te zien en dat wil men graag zo houden. (meer)

Avondvierdaagse eindigt in Bleiswijks feestje

Foto nr. 1
Jong en oud nam deel aan de Avondvierdaagse die
afwisselend in zon, regen en wind werd gelopen.


Bleiswijk – Ruim vijfhonderd wandelaars – en tel daar de honderden begeleiders bij die eveneens de wandelschoenen aantrokken om veelal hun kinderen terzijde te staan tijdens het wandelen – gingen vorige week van start met de jaarlijkse Avondvierdaagse in Bleiswijk. (meer)

Burgemeester op doek vereeuwigd

Foto
De werken zullen op een later tijdstip ergens komen
te hangen, zodat iedereen ze kan bekijken en bewonderen.


Berkel en Rodenrijs – Een twintigtal belangstellenden schaarde zich zaterdagmiddag 9 juni in Kunstbreak aan de Wilhelminastraat in Berkel en Rodenrijs rond de stoel van de burgemeester. (meer)

De bomen en de kaasboerderij verdienen een Groen Lintje

Foto
Ivana Citterbartova reikte de lintjes uit aan de Bleiswijkse
Anouk (en Imme) en aan de familie Van der Burg van de
Berkelse kaasboerderij.


Lansingerland - Het bestuur van GroenLinks Lansingerland heeft acht personen en bedrijven in Lansingerland genomineerd voor het zogenoemde Groene Lintje; voor mensen die zich inzetten voor een groene omgeving. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Jeu de Boules toernooien TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 16 juni organiseert TOGB het maandelijks jeu de boulestoernooi. Inschrijving 13.00 uur. Na indeling is de start om 13.30 uur, einde ongeveer 17.00 uur. Kosten: niet-leden ¤ 2 per persoon. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen 55+
Bleiswijk - Welzijn |Lansingerland organiseert op zaterdag 16 juni een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur. (meer)

Regio

Mantelzorgsalon
Lansingerland - Alle mantelzorgers zijn op donderdag 14 juni van harte welkom in de Mantelzorg Salon in De Leeuwerik voor een gezellig samenzijn, ontmoeting, informatie of een luisterend oor. De coördinator Steunpunt Mantelzorg, Linda Jukema, is aanwezig voor vragen of een gesprekje. (meer)

Motorcross

Maik Voorwinden op het podium
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de derde wedstrijd om het Duits Kampioenschap
Supermoto in Sankt Wendel is Maik Voorwinden erin geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen. In de eerste manche streed hij al mee voor een podiumplaats, maar een valpartij gooide roet in het eten toen hij in een poging om de tweede plaats over te nemen ten val kwam. In de tweede manche revancheerde hij zich door zich na een goede start gelijk te mengen in de strijd om de eerste drie plaatsen. Maik kwam sterk uit de hoek en wist op een mooie tweede plaats over de finish te komen.

Beach Soccer

Beachsoccer SAMBA Lansingerland geeft visitekaartje af

Lansingerland - BSC SAMBA Lansingerland heeft zondag in Amsterdam midden op
De Dam z’n visitekaartje afgegeven in de Super League Beachsoccer door direct de koppositie te pakken. Bij het debuut van de Lansingerlanders werd in de eerste wedstrijd tegen Handy’s uit Heerenveen liep het vanaf het begin goed voor SAMBA/Lansingerland dat al snel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Kort voor tijd viel de 3-1 waarna direct na de aftrap de 4-1 werd gescoord, hierdoor waren de eerste 3 punten binnen voor SAMBA/Lansingerland.
De tweede wedstrijd tegen BSV Stardust uit Breda was vanaf het begin een gespeelde wedstrijd. De 1-0 voor BSC SAMBA viel al direct na 1 minuut, waarna de score werd uitgebouwd naar 5-0. In deze wedstrijd liet SAMBA/Lansingerland duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor BSV Stardust en hiermee werd op speeldag 1 de volle 6 punten behaald.

Zondag 10 juni heeft BSC SAMBA Lansingerland zich zo goed als zeker
verzekerd van een plaats in de playoffs in de Super League Beachsoccer. In Rotterdam Nesselande werden in 3 wedstrijden 9 punten behaald en zo blijft SAMBA/Lansingerland koploper in de Super League. In de eerste wedstrijd tegen Beachguru’s uit Schoorl werd er een 5 -3 overwinning geboekt. In de tweede wedstrijd was huidig landskampioen en bekerwinnaar Beachsoccer All Stars uit Amsterdam de tegenstander. Vanaf de eerste minuut greep SAMBA/Lansingerland genadeloos in en kwam het binnen enkele minuten met 3-0 voor. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven met een winst van 5- 2. De derde wedstrijd werd een moeilijke opdracht. Tegen Domstad Lion’s uit Utrecht kwam SAMBA/Lansingerland binnen een minuut met 1-0 achter en liep het achter de feiten aan, maar na de 2-0 achterstand ging de knop op bij SAMBA/Lansingerland en zette het de aanval in. Binnen 3 minuten werd de 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong, waarna SAMBA/Lansingerland de voorsprong niet meer weg gaf en uit liep naar 7-3. Op www.beachsoccerlansingerland.nl kan men alle informatie en standen vinden van de Super League 2012.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg

Bleiswijk - Woensdag 6 juni is er gevist in de vijver aan het Lage Bergse
Bos. Het was prima (vis)weer en het bleef droog. De vangst was goed met veel grote brasem. De individuele uitslag was: 1. Jan Valkenburg (5,3 kg), 2. Piet Rotteveel (5,2 kg) en 3. Rob van Dijk (3,2 kg). Totaal is er 23,4 kg gevangen. De totaalstand na twee wedstrijden is: 1. Kees Hulst, 2. Rob van Dijk en 3. Piet Rotteveel. De volgende wedstrijd was op dinsdag 12 juni bij de skiberg (in verband met de voetbal).

Atletiek

Derde plek voor Ferdi Vonk

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 juni werd de derde Workx Stratenloop van
dit seizoen gelopen. Op de Molenweg in Rozenburg zou worden bepaald wie de zomervakantie als lijstaanvoerder in gaat. Berkelaar Ferdi Vonk stond met 52 punten op een derde plek. Echte snelle tijden zaten er zaterdag niet in gezien de krachtige wind die over het parcours blies. Bij de heren finishten de nummers 1 t/m 3 uit het tussenklassement op een respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats waardoor er geen verschuiving in het klassement plaats vond. Ferdi eindigde op de zesde plaats in een tijd van 18.24 waarmee hij na drie wedstrijden op de derde plaats in het tussenklassement staat. Op 29 augustus wordt in Heerjansdam de vierde van deze reeks van zeven wedstrijden gehouden en kan er behalve een 5 km ook een 10 km wedstrijd worden gelopen.

Duivensport

P.V. De Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 9 juni werden er om 06.30 uur 172 duiven gelost
voor een wedvlucht vanuit Chateauroux; ze vlogen 611km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1654 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-9 B. v.d. Burg, 2-10 J.
Straver, 3 L. v.d. Berg, 4-5 A. v.d. Burg, 6-8 Comb. M & J de Veld, 7 B.
van Rossum. In de B-ploeg waren dat: 1 Comb. van Rossum/Verweij, 2-3-4-5-6- 7-8 Gebr. de Vreede. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Dezelfde dag werden er om 07.00 uur 468 duiven gelost voor een wedvlucht
vanuit Peronne; ze vlogen 257km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 2017 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-5-6 J. Straver, 2 B. van Rossum, 3 H.
Kennepohl & Zn., 7 Comb. M & J de Veld, 8-9 C. van de IJssel, 10 D. Lems.
In de B-ploeg waren dat: 1-10 G. Boutestijn, 2 D. Stedehouder, 3-5-7 J.
Maree, 4 Comb. van Rossum/Verweij, 6 A. Hagers, 8-9 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Wielrennen

Zes pedaalridders bij NK tijdrijden

Lansingerland - De Pedaalridders waren met zes man vertegenwoordigd bij het
Nederlands Kampioenschappen tijdrijden in Slochteren. Bij de junioren waren dat Nicky Gieskens en Jan Willem van het Schip en bij de nieuwelingen Thom Martens, Klaar Feenstra , Camiel Lok en Jochem Haitsma uit Berkel en Rodenrijs
Al vroeg in de ochtend viel het startschot voor de nieuwelingen. Thom
Martens kwam tijdens de wedstrijd 48 seconden tekort op de winnaar Pascal Eenkhoorn om aanspraak te maken op het rood wit en blauw en eindigde op een verdienstelijke 13de plaats. Klaar Feenstra moest 1 minuut en 42 seconde toegeven. Camiel Lok kreeg te kampen met een lekke band en verloor daarmee zijn kampioenschap en Jochem Haitsma kwam als 42ste over de meet.

Bij de junioren kwam winnaar Jouri Leijs in een tijd van 19.11 sec over de
meet. Pedaalridder Nicky Gieskens drukte een tijd af van 19 min en 41 sec en werd daarmee 11de. Clubgenoot Jan Willem van het Schip, goed voor zes overwinningen dit jaar, noteerde een tijd van 19 min en 51 sec en legde daarmee beslag op een 12de plaats.

Softbal

Wedstrijden Dames 1 Orioles

Bergschenhoek – Het eerste damesteam van Orioles speelde zondag twee
wedstrijden op eigen veld tegen de Birds uit Zoetermeer die zij niet wisten te winnen. Het komend weekend is de tegenstander zondag thuis Sparta Feyenoord. Zaterdag spelen de dames uit bij de club uit IJsselmonde een dubbel en zondag dus thuis op het Oriolespark. Aanvang 11.00 uur en gratis toegankelijk voor alle toeschouwers.

Atletiek

Kieviten bij de Ladies Run

Bleiswijk - Zondag 10 juni kwam een aantal vrouwelijke leden van De
Kieviten aan de start bij de Ladies Run in Rotterdam. Start en finish vond plaats bij de Ahoy in Rotterdam Zuid. De deelnemers op de 5 kilometer liepen 1 ronde en de dames die zich hadden ingeschreven voor de 10 km liepen 2 rondes. Snelste Kievit op de 10km werd Pauline van Donkelaar. Met haar eindtijd van 42.15 werd ze 5e in het totaalklassement en viel ze net buiten het podium. De tijden van de andere deelneemsters: Sabine Sonneveld 51.19, Anita Kreukniet 51.51, Ilona de Graaf 54.36, Annemiek Verbeek 55.02, Petra Berkelaar 55.04, Birgit Kooistra 56.03, Mariette Groeneveld 1.00..23, Evelien Olie 1.03.09 en Hanna Vlietstra 1.03.34. Op de 5 kilometer liepen Marina Berkhout en Angelique Beckmann en ze finishten in respectievelijk 31.03 en 36.32.

Zwemmen

Demo met Jong Oranje

Zoetermeer – De zwemsters van wvz synchroonzwemmen zullen zondag 24 juni
tussen 12.00 en 13.00 uur in zwembad De Veur te Zoetermeer hun kunsten vertonen tijdens de eindejaarssprint; een leuke afsluiting van het seizoen.
Tijdens deze eindejaarssprint zal de Nationale ploeg Jong Oranje een aantal demonstraties geven. Een unieke kans om synchroonzwemmen op topniveau te zien.

Winst voor Orioles

Foto
Korte stop Chris Williams (rechts) voor Orioles in actie.

Bergschenhoek – Afgelopen weekend speelden de heren van Orioles tegen de
honkballers van Double Stars uit Heiloo. De eerste wedstrijd werd in Heiloo gespeeld, zondag volgde de return in Bergschenhoek. (meer)

TOGB de winnaar van de eerste Lansingerland Cup

Foto
TOGB werd als winnaar van de Lansingerland
Cup met links wethouder Ruud Braak die de prijzen
kwam uitreiken. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Dit jaar werd voor het eerst de Lansingerland Cup georganiseerd. Gastheer dit jaar was de Bleiswijkse voetbalvereniging Soccer Boys. Wie zou de beste voetbalvereniging van de gemeente Lansingerland worden, was deze dag de hamvraag: Soccer Boys, CVV Berkel, BVCB of TOGB. (meer)

College wil kosten WMO beter beheersbaar maken

Lansingerland – “Vroeger was het voor de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) altijd een kwestie van ‘bijplussen’. Elk jaar kwamen we tekort aan het bedrag dat ervoor in de begroting was opgenomen. (meer)

Gemeente krijgt zelf regie over jeugdzorg

Lansingerland – De gemeente bereidt zich voor op de jeugdzorg waarvoor zij vanaf 2015 zelf verantwoordelijk zal zijn. (meer)

Kavel Vastgoed ontwikkelt nieuwe centrumplan Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Hoogvliet Beheer heeft samen met Kavel Vastgoed de prijsvraag gewonnen voor de gemeentehuislocatie in Berkel en Rodenrijs.
Voor deze prijsvraag waren zes supermarktorganisaties uitgenodigd. (meer)

Driekwart Zuid-Hollanders steunt plannen Factory Outlet Center Bleizo

Bleiswijk/Zoetermeer - Driekwart van de inwoners van Zuid-Holland vindt de plannen voor een Factory Outlet Center (FOC) Bleizo bij Zoetermeer aansprekend en een waardevolle aanvulling op het huidige winkelaanbod in de regio. Verder geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan dat het FOC Bleizo ook goed bereikbaar moet zijn met het openbaar vervoer. (meer)

Overleden na valpartij

politie

Bleiswijk – De man die zondagmiddag 3 juni overleed in een woning aan de Dorpsstraat in Bleiswijk is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Sectie heeft dit uitgewezen. (meer)

Tijdelijke sluiting politiebureau Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politie laat weten, dat het politiebureau aan de Raadhuislaan 10 te Berkel en Rodenrijs in verband met de verbouwing tot nader order voor het publiek is gesloten. (meer)

Verdachten diefstal uit woning aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 8 juni werd rond 17.00 uur aangebeld bij een woning op de Molenweg waarop een kind de deur opende. Er stond een man voor de deur die om een glaasje water vroeg. Het kind bood de man water aan. (meer)

Aanhouding verdachte personen

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 7 juni werd om half drie ’s nachts een op de Rodenrijseweg lopende man ter controle staande gehouden. De 31-jarige inwoner van Haarlem had een warrige verklaring voor zijn aanwezigheid aldaar. Omdat de politieagenten het niet vertrouwden moest hij de inhoud van zijn rugzak laten zien. Hierin bleken inbraakwerktuigen, zoals een zaklamp, een boormachine, een schroevendraaier en handschoenen, te zitten.
De man is aangehouden. Al snel werd duidelijk dat een vriend van de man, een 48-jarige Rotterdammer, hem in de Weidebuurt stond op te wachten. Ook hij is aangehouden.

VW Golf gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni werd vanuit de Ribusstraat een VW Golf gestolen.

Hennepkwekerijen ontmanteld

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Nadat op dinsdag 5 juni op de eerste etage en de zolder van een woonhuis aan de Oostmeerlaan een kleine hennepkwekerij (in totaal 111 plantjes) was aangetroffen, werd later die dag in een pand aan het Weg en Bos een nog grotere vondst gedaan. Hier stonden 700 planten klaar om geoogst te worden. De ruimte waarin zich de planten bevonden was afgeschermd met dozen en leek daardoor op een gewone opslagplaats. Overigens werd de ontdekking van hennepplanten in het woonhuis gedaan door warmtemeting vanuit de lucht.

Inbraak groepswoning

Bergschenhoek – Op maandag 4 juni werd ingebroken in een woning, waarin Polen en Litouwen verblijven. Uit de verschillende woonkamers werden laptops en telefoons gestolen. Men kwam binnen door het ingooien van een raam van een deur. Het hele pand bleek te zijn doorzocht.

Gaatjes geboord

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van maandag 4 juni werd ingebroken in een woning aan de Vesting. Er bleken gaatjes in het raamkozijn van de keuken te zijn geboord. De bewoners sliepen tijdens de inbraak en hebben niets gemerkt. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

Raad stemt in met onderzoek naar functioneren wethouder

Lansingerland – Zoals te verwachten was stemde de gemeenteraad vorige week donderdag in met de opdracht voor een onderzoek naar het functioneren van wethouder Jan den Uil. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Leefbaar 3B was als enige fractie tegen. (meer)

De Dag van de Bouw: Hoe mooi kan bouwen zijn?

Foto
Een wedstrijdje spijker slaan tussen de burgemeester en
Joep onder het toeziend oog van aannemer en organisator Thiemo.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 2 juni vond voor de zevende maal in successie de Dag van de Bouw plaats als onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ die Bouwend Nederland samen met haar leden voert. (meer)

Braderie weer als vanouds

Foto
Even uitproberen mevrouw? Benen en voeten werden
ingesmeerd en daar volgde meteen de juiste informatie bij.


Bleiswijk – Gezelligheid troef tijdens de jaarlijkse braderie van Bleiswijk, georganiseerd op de eerste zaterdag van de maand juni. (meer)

Badeendjes op zoek naar wat wind

Foto
Na geduldig wachten arriveerden zowel de kleine als de grote
eendjes aan de oever van de Berkelse plas waar de Lions paraat
stonden om ze eruit te halen om hun nummer of naam te noteren.


Berkel en Rodenrijs – Met manden vol kleine knalgele badeendjes gingen leden van de Lions zaterdagmiddag 2 juni de plas langs de Oudelandselaan op om klokslag drie uur – na een startsein dat vanuit een bootje midden op de plas werd gegeven door wethouder Werner ten Kate - de manden te laten zakken en de eendjes te water te laten. (meer)

Annemarie van Gaal houdt ondernemers spiegel voor

Foto
De hoofdrolspelers van de geslaagde avond bijeen op het podium.
Met v.l.n.r. Kees van der Helm, Annemarie van Gaal, de battelaars
Eleonore, Ferry, Mark en Cor van der Wel.


Oostland – “Blijf niet continu op ervaring doorgaan. Probeer die ervaring los te laten en een probleem eens zonder ervaring op te lossen. (meer)

Eerste huurder voor het gemeentehuis tekent

Foto
De handtekeningen worden gezet door wethouder Werner
ten Kate en Peter van Gulik van Helder Controle. Toekijkend
Ad Ruigrok (links) en wethouder Jan den Uil.


Lansingerland – Omdat het nieuwe gemeentehuis is gebouwd op de groei en er de komende jaren een teveel aan ruimte is werd besloten een deel te verhuren. (meer)

Wind blies ballonnen Oranjebazar naar het zuiden

Foto
De prijswinnaars werden allemaal verrast met een
leuke prijs.Bleiswijk - Onder leiding van de burgemeester werden op de startavond van de Oranjebazar voor Koninginnedag ruim 500 oranje ballonnen opgelaten. (meer)

Nieuwe predikant Gereformeerde Kerk Bleiswijk

Foto
Voorzitter van de kerkenraad Paul van Delft overhandigt
de beroepsbrief aan ds. Marieke den Braber.Bleiswijk - Ds. Marieke den Braber zal zondag 10 juni in een feestelijke dienst verbonden worden aan de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk. Zij volgt het predikantenechtpaar Peter Treep en Rianne van Halsema op die in april vorig jaar na ruim 21 jaar afscheid namen van de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk. (meer)

Leefbaar 3B polst bezoekers braderie Bleiswijk

Foto
De bezoekers van de braderie kregen gelegenheid hun
zorgen en wensen kenbaar te maken.


Bleiswijk - Zaterdag 2 juni was Leefbaar 3B met een kraam present op de braderie in Bleiswijk. Veel bezoekers, veel Leefbaar 3B medewerkers, veel gesprekken met inwoners, informatie met klachten en wensen en heel opvallend, veel positieve opmerkingen aan het adres van fractieleden. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 6 juni wordt er weer gefietst met de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart).

Sponsorloop voor Armeense kinderen
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 7 juni vindt de jaarlijkse sponsorloop plaats voor de kinderen in de kindertehuizen in Armenië. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Alleen niet op Hemelvaartsdag. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom. Inlichtingen: tel. 010 - 5216071.

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub ‘Sans Fumée’ organiseert deze zomer weer de jaarlijkse inloop Zomerbridge in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Data: 7 en 21 juni, 5 en 19 juli. Deze zomerbridge is bedoeld voor 55+ bridgers uit Lansingerland. Deelnemers kunnen zich tussen 19.00 en 19.20 uur inschrijven, start bridge 19.30 uur. Er worden zes ronden van vier spellen gespeeld. Deelname uitsluitend per paar. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Atletiek

Kopjesloop
Pijnacker - Op zondag 10 juni is de jaarlijkse kopjesloop. Inschrijven in clubgebouw van korfbalvereniging DES. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Start jeugdloop 1 km: 10.45 uur, kosten ¤ 0.50. Start 5, 10 en 15 km: 11.00 uur, kosten ¤ 2.-. Informatie bij Hans Verbeek, tel. 015 - 2140539.
Info/uitslagen : www.dekoplopers.nl .

Voorinschrijving Keesloop
Bergschenhoek - De 9e Keesloop wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 5 september vanaf 19.15 uur in Bergschenhoek. Promax, een ICT-bedrijf gevestigd aan Weg en Bos 14 te Bergschenhoek is wederom hoofdsponsor van deze loop vanaf het BVCB terrein aan de Sporthoekpad 1. Om organisatorische redenen heeft de organisatie van de Keesloop besloten dit jaar geen na- inschrijving op de dag zelf te houden. Degenen die willen meedoen kunnen dus alleen via de website voorinschrijven. Na afloop van de loop ontvangen alle deelnemers een leuke herinnering en een gratis drankje. Deelname kost bij voorinschrijving slechts ¤ 5,00. Op de website www.keesloop.nl kan men zich inschrijven en vindt men alle informatie over de Keesloop.

Ferdi Vonk in Workx Stratenlopen
Berkel en Rodenrijs - In de Workx Stratenlopen, een serie van zeven hardloopwedstrijden in de regio Rotterdam, heeft Ferdi Vonk er nu twee opzitten, beide met een mooi resultaat. Op woensdag 23 mei liep Ferdi in Ridderkerk de 5 km in een tijd van 17.53 en eindigde hiermee op de 4e plaats. Ruim een week later op vrijdag 1 juni werd een 5 km wedstrijd gelopen in Capelle aan den IJssel; hier eindigde hij op de 6e plaats, maar in een betere tijd van 17.27, wat bovendien een kleine verbetering van zijn persoonlijk record betekende.

Uitslag 3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De derde in een serie van zes Aart van Hovenlopen voor het jaar 2012 stond zondag op de hardloopkalender van De Kieviten. Er was – naast de beginnersgroep - een sterk deelnemersveld op de 5 kilometer bij de heren.
Maar liefst 9x werd er een eindtijd genoteerd sneller dan 20 minuten. Waldo Karbaat werd met zijn tijd van 17.48 een goede winnaar. Paul van den Berg werd 2e in 18.22 en Richard Lelieveld had 3 seconden meer nodig voor zijn 3e plaats. Bij de dames was Ingrid Baggerman de snelste. De tijdklok stond op 22.54 toen ze de eindstreep passeerde. Een gedeelde tweede plaats was er voor Petra Verhoef en Petra Berkelaar 26.12. Voor Petra Verhoef betekende die tijd een nieuw persoonlijk record. De jeugd ontbrak deze zondag want die was op trainingskamp.

Golf

Joost Luiten mist laatste putt
Bleiswijk – Golfer Joost Luiten is de titel in het Wales Open net misgelopen. Luiten speelde tot de laatste holes om de zege in het toernooi van de Europese Tour, maar maakte uiteindelijk één slag te veel. De Thai Thongchai Jaidee was op de winderige en natte baan van The Celtic Manor Resort iets koelbloediger en won de hoofdprijs van 300.000 euro. Luiten leverde in de vierde ronde een kaart in met 72 slagen, precies par en kwam uit op een totaal van 279 (-5). Hij moest de tweede plaats delen met drie anderen, maar staat nu wel in de top-10 lijst.

Honkbal

DSS/Orioles: 3-3
Bergschenhoek - Donderdag 31 mei wachtte voor Orioles de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Dss. Coach Orlando Stewart nam vanaf de 1e inning de heuvel in beslag en gooide een geweldige wedstrijd. Orioles kwam zelfs voor met 3/1 na een aantal rake honkslagen en vangballen. In de 9e inning werd er echter gelijk gemaakt en moest er verlengd worden om een winnaar te krijgen. Coach van de Orioles Conrad Orman nam het in de 10de inning over, maar inmiddels was het tien uur. Omdat er volgens de regels ’s avonds na half elf uur geen inning meer gestart mag worden bleef de einduitslag 3-3 en togen de Orioles huiswaarts met één punt.

Orioles/Sparks: 4-0
Bergschenhoek - Met prachtig weer begon de wedstrijd op het Oriolesterrein zaterdag 2 juni met pitcher Esra Bosnie op de heuvel en met veel publiek op de tribune. Met een aantal rake honkslagen en goed dubbelspel van de Orioles kwam de thuisploeg op voorsprong. Pitcher Esra Bosnie gaf in de 9de inning pas de mogelijkheid tot een honkslag aan Sparks. Zonder deze tik had Esra een no hit no run gehad.

Sparks/Orioles: 15-5
Bergschenhoek – Ondanks het slechte weer kon de returnwedstrijd in Haarlem zondag 3 juni gewoon van start. Orioles midvelder Edzul Robles wist al in de 2e inning een homerun te produceren en na een paar honkslagen door Xavier Arends, Jethro Mohammed en Ermanny Bazoer wist het team uit te lopen tot 5-2 in de 6 inning. Richenell Rosel kwam op de heuvel, maar het tij leek gekeerd. Sparks kwam goed terug en Rosel kreeg een aantal honkslagen en punten tegen. De coaches van de Orioles besloten tot nog een pitcherwissel. Henk van Heijningen kwam op de heuvel, maar Sparks liep uit naar een ruime overwinning.
Volgend weekend wachten de laatste wedstrijden van de eerste competitie: zaterdag uit bij Double Stars en zondag thuis. Beide wedstrijden starten om 14.30 uur.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 2 juni werden er om 10.30 uur 575 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Mantes la Jolie; ze vlogen 390 km met noordoosten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1184 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-7 A. v.d. Burg, 3-4-5-8-9-10 J. Straver, 6 L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren ze van: 1-9 J.
v.d. Berg, 2 B. Hertog, 3-4-5 A. van Weelden, 6-7-10 D. Stedehouder, 8 Comb.v.Rossum/Verweij. Poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen. Op negen woensdagavonden wordt er van 18.45 tot 21.15 uur gevist in de naaste omgeving van Bleiswijk; de vijf beste resultaten gelden voor de eindscore.
Ongeveer twintig man neemt er aan deel en de onderlinge strijd is altijd gezellig spannend. Woensdag 30 mei werd er gevist aan de Ant. Lionweg te Bergschenhoek. Het was prima weer en er is redelijk gevangen. De uitslag is: 1. Ed v.d. Vall (3,9 kg.), 2. Kees Hulst (2,6 kg.) en 3. Wim Broer (2,1 kg.). Totaal is er 16,1 kg. gevangen. Woensdag 6 juni wordt er gevist in de vijver aan het Lage Bergse Bos.

Hockey

HBR-Ommoord: 4-4
Berkel en Rodenrijs - De nummers 3 en 4 van de competitie, HBR en Ommoord, zorgden voor een leuke slotwedstrijd. Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond gingen beiden volop voor de winst. Na een kwartier wist Ommoord te scoren via Paul Kooiker, lid van verdienste van HBR, maar tegenwoordig spelend voor Ommoord. Drie minuten later scoorde Nick Bijwaard met een harde backhand de gelijkmaker. Het spel bleef op en neer golven, maar een fout in de HBR verdediging werd in de 26e minuut afgestraft, vier minuten later gevolgd door een benutte strafcorner. HBR liet zich door de 1- 3 achterstand niet uit het veld slaan en twee minuten voor rust scoorde Thijs van der Walle de 2-3. Na rust had HBR gedurende lange tijd het beste van het spel. Acht minuten na rust scoorde Nick Bijwaard snoeihard in de kruising en twee minuten later kwam een mislukte strafcorner bij Martijn Luger terecht, die niet aarzelde, 4-3 voor HBR. De Berkelaren hadden de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien, maar misten teveel kansen. In de 22e minuut kon Ommoord hiervan profiteren, door via een scherpe counter op 4-4 te komen. Hiermee zat een mooi seizoen voor de heren van HBR erop.
Volgend seizoen met een nieuwe trainer/coach wordt geprobeerd de volgende stap te maken.

Wielrennen

Zilver voor Thom Martens
Lansingerland – In Harndinxveld – Giesendam werd het district kampioenschap van Zuid-Holland verreden voor Nieuwelingen en junioren. Bij de Nieuwelingen stonden Thom Martens, Jeroen Smits en Camiel Lok aan de start.
Tijdens de eerste ronden werd het peloton meteen uiteen geslagen en er vormde zich een grote kopgroep met daarin alle renners van De Pedaalridders. Drie ronden voor het einde zat Thom in de kopgroep van negen renners. Op 300 meter voor de finish trok hij de sprint aan met aan zijn wiel Jordi Thalen gevolgd door Flip Alkemade. Thom Martens werd op de eindstreep ingehaald en legde beslag op een verdienstelijke zilveren medaille. Jeroen Smits eindigde als 16de en Camiel Lok als 20ste.
Pedaalridder Nicky Gieskens nam tussen de junioren een vlucht uit het peloton en zou samen met een ander renner een voorsprong nemen van 30 seconden. Mede door de sterke wind werden de twee vluchters drie ronden voor het eind ingerekend en moest de wedstrijd beslist worden. Er vormde zich een kopgroep van acht renners met daarin Jan Willem van het Schip en Nicky Gieskens, beiden van De Pedaalridders. Nicky legde beslag op een 5de plaats en Jan Willem werd 9de. In de nationale tijdrit van Maasdijk schreef Nicky Gieskens die tijdrit op zijn naam.

Ronde van Huijbergen
Lansingerland - In Huijbergen werd een wedstrijd voor junioren jongens en meisjes verreden. Nicky Gieskens ging meteen na de start mee met alle ontsnappingen en met succes. Er was een sterke kopgroep gevormd met bekende namen als Mathieu van der Poel, Bo-Dylan Buuron en Nicky Gieskens. Door de grote sprintcapaciteit van Mathieu moest Nicky zijn meerder erkennen en kwam hij als tweede over de meet, gevolgd door Bo-Dylan Buuron die derde werd. Bij de junioren dames startte Lisette de Hoog van De Pedaalridders haar eerste nationale wedstrijd. Ze zat vanuit het vertrek meteen god in de wedstrijd en kwam als 14de over de streep.

ATV Berkenrode promoveert naar hoofdklasse

Foto
Het eerste team van ATV Berkenrode is er zondag in
geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse.


Berkel en Rodenrijs – Het eerste team van ATV Berkenrode is er zondag in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse; een geweldige prestatie, geleverd door een enthousiast vijftal onder leiding van trainer en coach Martin van den Brugghen. (meer)

Ed Zwaaf hangt zijn sportschoenen aan de wilgen

Foto
Met bloemen, een geschenk van de bond en van leden en
bestuur nam Ed zaterdag afscheid van ‘zijn’ Soccer Boys.


Bleiswijk – Een volle kantine is voor Soccer Boys geen uitzondering, maar wel dat diezelfde kantine zaterdagmiddag helemaal gevuld was met belangstellenden die allemaal afscheid kwamen nemen van een uniek mens in de vereniging: trainer Ed Zwaaf die zijn loopbaan na vijftig jaar afsloot, waarvan bijna 25 als trainer bij Soccer Boys. (meer)

Eerste damesteam CVV Berkel blijft hoop houden

Foto
Silvia Boogaard in duel met twee opponenten, Lindy Hogedoorn kijkt toe.
Foto: Fred Roobol.

Berkel en Rodenrijs - Iedereen was het er zaterdag na afloop over eens, dat de wedstrijd in de nacompetitie tussen de vrouwen van CVV Berkel en Be Quick uit Zwolle niet hoogstaand was. (meer)

Kadernota 2012 laat zien: het is op alle fronten slechter

Lansingerland – “Vorig jaar hadden we een evenwicht, al was het een wankel evenwicht. Nu is de situatie op alle fronten slechter”. Wethouder Financiën, Werner ten Kate, zegt het kort maar krachtig in zijn gesprek met De Heraut over de Kadernota 2012. (meer)

“Optreden verbalisanten de Kruin niet verstandig en onwenselijk”

Bergschenhoek – Een ingezonden brief in De Heraut bracht CU- fractievoorzitter André Nieuwlaat ertoe in de gemeenteraad vragen te stellen. (meer)

Omwonenden A.M.G. Schmidtpark vrezen verlies van privacy

Bergschenhoek – Omwonenden van de toegang naar het Annie M.G.Schmidtpark aan de Berkelseweg vrezen verlies van privacy door de aanleg van de ZoRo- busbaan en fiets- en voetpaden, direct naast hun huis. (meer)

Over hervormen, bezuinigen en een metropool

Lansingerland – De ChristenUnie organiseerde maandag 21 mei een openbare vergadering in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. Ongeveer vijftig belangstellenden kwamen luisteren naar de ervaring van Carola Schouten, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, in de landelijke politiek en naar de toelichting van burgemeester Ewald van Vliet op de Metropoolregio. (meer)

Danny Molendijk naar CWO

Berkel en Rodenrijs - Maandagavond heeft het bestuur van CWO (Vlaardingen) overeenstemming bereikt met Danny Molendijk die na dit voetbalseizoen afscheid heeft genomen van het Berkelse TOGB. Als technisch manager gaat hij vooral de jeugdopleiding verder ontwikkelen en uitbouwen. (meer)

Zaterdag 9 juni: Lansingerland Cup, meer dan voetbal!

Bleiswijk/Lansingerland - Zaterdag 9 juni vindt de eerste Lansingerland Cup plaats. A1, B1 en C1 van Soccer Boys, CVV Berkel, BVCB en TOGB zullen het die dag tegen elkaar opnemen om te bepalen welke club de beste van de gemeente Lansingerland is. (meer)

Lansingerland kleurt oranje

We maken ons op voor de eerste wedstrijd van Oranje tegen Denemarken, aanstaande zaterdag 9 juni. Langzaamaan kleuren straten oranje, veranderen huiskamers in oranje tempels en zorgen we dat er genoeg rood-wit-blauwe schmink en oranje spuitbussen in huis zijn om ook onze hoofd in voetbalsfeer te brengen.

(meer)

Te koud voor mens en ezel

Ezel

Bleiswijk – Dat de 22ste Ezeltjesdag precies georganiseerd werd op de koudste zomerdag sinds 1975 kon vooraf niemand vermoeden. Kou en regen waren er de oorzaak van dat het de rustigste Ezeltjesdag in al die jaren werd. (meer)

Blues Hunters sluiten jazzseizoen af

Foto
Taco Gorter, Daniel Lottersberger, Theo van Niel en Elco Jongkind
met in hun midden organisator van de In a Jazz Tradition avonden Tom
van Giessen die vast van plan is de band weer een keer uit te nodigen
voor een groter publiek.


Bleiswijk – Dat Oranje ook de muziekliefhebbers niet onberoerd liet bleek zaterdagavond tijdens de dit seizoen voor de laatste keer georganiseerde In a Jazz Tradition te Bleiswijk. (meer)

Speelman en Speelman op Festival Passie 2012

Foto
Een voorproefje van een portret van de burgemeester
is al te zien in de etalage van Kunstbreak (Wilhelminastraat).


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 9 juni vindt van 13.00 tot 17.00 uur het Festival Passie plaats in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Dit jaar onder het motto: Music meets Art. (meer)

Onderzoek naar dood man

Bleiswijk - Politieagenten doen onderzoek naar het overlijden van een man in een woning aan de Dorpsstraat in Bleiswijk. Zondag rond 12.00 uur kwam een melding binnen dat een 48-jarige man uit Polen niet meer bij kennis zou zijn in een woning aan de Dorpsstraat. Hierop zijn hulpverleners direct naar de woning toegegaan. Geprobeerd is het slachtoffer te reanimeren, echter dit mocht helaas niet meer baten. Omdat de doodsoorzaak nog onduidelijk is, hebben agenten uit voorzorg een sporenonderzoek gehouden. De vijf medebewoners, twee vrouwen van 34 en 22 jaar en drie mannen van 35, 28 en 24 jaar, allen afkomstig uit Polen, zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie is met hen in gesprek en doet verder onderzoek.

Aanhouding na bezit harddrugs

Bergschenhoek - Tijdens een alcoholcontrole is donderdagochtend een 27- jarige man uit Bleiswijk aangehouden voor het bezit van harddrugs. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed. De man reed op de Oosteindseweg in Bergschenhoek toen hij door agenten aan de kant werd gehaald voor een blaastest. Hij blies 770 ug/l. Toen de agenten hem hiervoor wilden aanhouden, zagen zij dat hij iets probeerde te verstoppen in het portier van zijn auto. Het bleek te gaan om een etui gevuld met verdovende middelen. De middelen zijn in beslag genomen en de man is overgebracht naar het politiebureau.

Oplichters actief

Lansingerland – In Lansingerland is een groep oplichters actief die werkzaamheden aanbiedt, onder andere het repareren van daken. De groep bestaat volgens de politie uit drie man en men rijdt rond in een oude rode Mercedes Vito bedrijfsbus. De rode kleur van het voertuig is wit uitgeslagen (verkrijt rood). Wie de bus signaleert, wordt gevraagd direct 112 te bellen en de betrokkenen niet te benaderen. Bron: Buurttoezicht Lansingerland.

Wielrenner meldt zich

Berkel en Rodenrijs – De wielrenner die op Tweede Pinksterdag betrokken was bij het verkeersincident op de Rodenrijseweg/Bonfut, waarbij een auto in het water belandde, heeft zich bij de politie gemeld. De wielrenner zou geen voorrang hebben gekregen van de bestuurder van een personenauto. De bestuurder was echter in de veronderstelling, dat hij voorrang had, en reageerde zodanig, dat zijn auto in de vaart belandde. De betrokken fietser had echter niets in de gaten gehad en was gewoon verder gereden. Hij heeft zich, zoals gezegd, bij de politie als getuige gemeld.

Aanhouding na vernieling ruit

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag op zondag werd een ruit van een ijssalon in Berkel Centrum ingegooid. De dader kon door de politie worden aangehouden.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut