Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Met een afscheidsconcert van de dirigent Kinderkoor Kids of Joy jubileert

Foto
Het kinderkoor dat vrijdag tijdens het slotconcert afscheid
neemt van hun dirigente Jans den Breejen. Wie volgt haar op?


Bergschenhoek – Het is inmiddels al weer dertig jaar geleden dat de heer Van der Werken, directeur van de toenmalige School met de Bijbel aan de Beethovenlaan, van start ging met een kinderkoor. Het koor kreeg de naam Christelijk Kinderkoor De Bergse Krekeltjes. (meer)

Inloopavond Meerpolder en Centrum Berkel en Rodenrijs

Foto
Veel belangstelling voor de plannen in de kern
Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 24 mei organiseerde de gemeente twee inloopavonden voor de inwoners van de wijken Meerpolder en Centrum Berkel en Rodenrijs. (meer)

Voor Kids Unlimited Actie van Hoekse Lions goed voor 62.500 euro

Foto
Conré Oostrom opent de dag op de golfbaan.

Bergschenhoek - Lions Club Bergschenhoek spande zich op woensdag 23 mei op Golfbaan De Rottebergen voor het tweede achtereenvolgende jaar een dag lang in met een sportieve bijeenkomst voor het goede doel. (meer)

Eindelijk Respect!

Foto
Het geleerde mochten ze vervolgens aan elkaar
laten zien.


Berkel en Rodenrijs – De Stichting Muzische Vorming Berkel en Rodenrijs presenteerde in samenwerking met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam op 21, 22 en 23 mei een dansvoorstelling voor alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in Berkel en Rodenrijs. De voorstelling wordt gehouden in t Manneke. (meer)

Als verrassing kwam ook het TV Jeugdjournaal even kijken

Foto
Tijdens het examen moesten diverse handelingen worden verricht.
(Tekst/foto: John Hofman)


Berkel en Rodenrijs - Als het aan de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wilgenhoek ligt, hoeft u zich geen zorgen te maken als u onverhoopt komt te vallen, met schaafwonden als gevolg. (meer)

Bijzonder jubileumboek uitgereikt over 120 jaar Sint Franciscus Gasthuis

Foto
Zuster Agnita ontving het eerste officiële exemplaar
uit handen van Henk Gerla.


Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Uit handen van Henk Gerla, voorzitter van de Raad van bestuur, ontving zuster Agnita donderdagmiddag 24 mei tijdens een druk bezochte bijeenkomst het eerste officiële exemplaar van een bijzonder fotoboek. (meer)

De eerste paal de grond in voor De Tuinen Oost

Foto
Wethouder Jan den Uil (links) en bouwer Jan Droogers
schudden elkaar de hand na het heien van de eerste officiële
paal.


Bleiswijk - Wethouder Jan den Uil stroopte woensdagmiddag 23 mei de mouwen op om – in aanwezigheid van toekomstige bewoners en andere belangstellenden de eerste officiële paal de grond in te helpen voor de bouw van de woningen in De Tuinen Oost te Bleiswijk. (meer)

Olga Commandeur brengt de beentjes van de vloer

Foto
Na de vergadering verrichtte Olga Commandeur de officiële
start van het project ‘Gezond ouder worden’.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van KBO Zuid-Holland bracht Olga Commandeur dinsdagochtend 22 mei een bezoek aan Berkel en Rodenrijs. In zalencentrum Rehoboth werd de algemene vergadering voor bestuursleden van de 54 afdelingen in Zuid-Holland georganiseerd. (meer)

Groeiend aantal deelnemers loopt mee in Berkelse Vierdaagse

Foto
Het merendeel van de wandelaars koos voor de vier
maal 5 kilometer.


Berkel en Rodenrijs – Zeventien jaar geleden, toen scouting Berkel van start ging met de organisatie van de Wandelvierdaagse, trokken rond de 150 deelnemers de wandelschoenen aan om mee te lopen. (meer)

Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs voor (ver)nieuwbouw van scholen en gymzalen

Foto
De tijdelijke bouw bij de Poolster.

Lansingerland – “Tot nu toe zorgden we er vooral voor dat de kindjes die nieuw in de gemeente waren komen wonen, naar school konden. Dat betekende: heel snel ruimte en vaak ook tijdelijke gebouwen regelen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Finale Battle4Rotorock
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 juni is de finale van de Battle4Rotorock in Rotonde. De finalisten nemen het tegen elkaar op om die felbegeerde Rotorock podium plaats, dus kom allemaal langs om op je favoriete band te stemmen en zo je lievelingsband naar Rotorock te halen. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Amnesty International
Bleiswijk - Op vrijdag 1 juni zullen leden van Amnesty 3B-hoek vanaf 18.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek. Voor de actie "stop het bloedvergieten in Syrië" zullen op petitielijsten handtekeningen worden gevraagd. (meer)

Regio

ZHPV ZuidHollandse vereniging van Postzegel Verzamelaars
Postzegelbeurs Zoetermeer/Lansingerland - Op zaterdag 2 juni is de maandelijkse postzegelbeurs van de Zuid-Hollandse vereniging van Postzegel Verzamelaars (ZHPV) in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. (meer)

MCC’ers doen het goed op GrandDay

Foto
Klaar voor de start.

Bleiswijk – Traditiegetrouw werd op Tweede Pinksterdag de GrandDay georganiseerd op het terrein van MCC aan de Groendalseweg. Rond de tweehonderd crossers schreven zich in de verschillende klassen hiervoor in. (meer)

Vrienden van Berkel veilig thuis met 37.500 euro voor het goede doel

Foto onderschrift Roparunverhaal Rien:
De Vrienden van Berkel afgelopen zaterdag klaar voor de
trip naar Parijs.


Berkel en Rodenrijs – Voor de zesde achtereenvolgende maal mochten de Vrienden van Berkel als een stel echte vrienden de Rotterdamse Coolsingel betreden op Tweede Pinksterdag. Het vertrek van zaterdag voor de ruim vijfhonderd kilometer van Parijs naar Rotterdam had een spoedig verloop. (meer)

Jongste jeugd bij TOGB krijgt weer kans om te schitteren tijdens Internationaal toernooi

Foto
De opening van het toernooi verleden jaar waar veel
ouders en belangstellenden op af kwamen.


Berkel en Rodenrijs - TOGB organiseert zondag 3 juni voor de achtste maal het BTC (Business Club TOGB) Internationaal jeugdtoernooi. De Berkelse voetbalclub is blij met de enthousiaste deelname van de verenigingen uit België, Duitsland en Nederland aan het toernooi voor de E- en F teams. (meer)

Jeugdig elan van Berkel niet opgewassen tegen de routine van MVV’27

Foto
Sander van der Velden voor het laatst op het Berkelse
sportpark.


Berkel en Rodenrijs – Slechts eenmaal kwam Berkel tot score in de nacompetitiewedstrijd tegen het bezoekende MVV’27. Mede, omdat de eerste confrontatie met 4-2 werd verloren zal de Berkelse zaterdagploeg volgend seizoen weer gewoon in de derde klasse spelen. Positief deze wedstrijd bij Berkel was de jeugdige uitgave van vooral de aanvallers. (meer)

Jeugdwedstrijden afgesloten met twee kampioenen

Foto
Thom Martens kreeg de felicitaties van de rondemissen
Elana (links) en Jennifer.


Bleiswijk – De Pedaalridders en FloraHolland hadden elkaar ook dit jaar weer gevonden voor de organisatie van de landelijke jeugdwedstrijden.
Stelde de bloemenveiling ditmaal al weer voor de achtste keer haar terrein een hele dag ter beschikking voor het wielrennen, de vrijwilligers van De Pedaalridders maakten er in hun organisatie weer een sportief en aantrekkelijk wielerfeest van. (meer)

Kou en warmte vergezellen jaarlijks hand- en voetbaltoernooi

Foto
Wethouder Werner ten Kate deelde de prijzen uit: hier aan
de captain van de meisjes van Prins Maurits 1 die niet alleen
derde werden in poule a, maar tevens de sportiviteitsbeker in
ontvangst mochten nemen.


Berkel en Rodenrijs - Het hand- en voetbaltoernooi voor de leerlingen van de basisscholen van heel Berkel en Rodenrijs werd ook dit jaar in twee delen georganiseerd. (meer)

Motorcross

Succesvol weekend voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden en Jaimie van Sikkelerus van Team Voorwinden hebben een succesvolle tweede wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Grossenhain achter de rug. Maik trainde op zaterdag als negende in de S1 klasse maar kreeg later te horen dat hij vier plaatsen was terug gezet voor het rijden naast de baan. De dertiende startplaats weerhield hem er zondag niet van om terug te rijden naar een zevende en een vijfde plaats in de manches waarmee hij zich verzekerde van een zesde plaats in het dagklassement. Jaimie reed in Duitsland weer zijn eerste meters op de motor na zijn zware valpartij in Boekel. Dit ging boven verwachting goed, want nadat hij op zaterdag een vierde tijd neer wist te zetten in de tijdtraining wist hij op overtuigende wijze de eerste manche te winnen. In de tweede manche kwam hij na een slechte start nog terug naar vierde plaats waarmee hij op een gedeelde tweede plaats eindigde in het dagklassement.

Dansen

Hip hop workshop bij Doto
Bergschenhoek – Voor jongens en meiden vanaf 10 jaar wordt op donderdag 31 mei een hip hop workshop verzorgd door hiphopleraar Gil, georganiseerd door Doto in sporthal De Zijde te Bergschenhoek; van 19.30 tot 20.30 uur.
Deelnamekosten bedragen ¤ 5,-. Bij voldoende animo starten de lessen vanaf september. Indien er na het volgen van de workshop besloten wordt te starten met de lessen worden de deelnamekosten van de workshop in mindering gebracht op de jaarcontributie.

Duivensport

P.V. De vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 26 mei om 06.45 uur werden 599 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne; ze vlogen 255 km met Oost-noordoosten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1185 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-6-7-10 J. Straver, 3- 5-8-9 A. v.d. Burg. In de B-ploeg waren ze van: 1 J. Maree, 2 G.
Boutestijn, 3-7-10 A. van Weelden, 4-5-8-9 J. v.d. Berg, 6 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 06.30 uur 298 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges; ze vlogen 565 km met Oost-noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1154 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 Comb. M & J de Veld, 2-5-9 J. Straver, 3- 10 A. v.d. Burg, 4 B. van Rossum, 6-8 M. v.d. Ende, 7 L. v.d. Berg. In de B- ploeg waren ze van: 1-7 Comb.v.Rossum/Verweij. 2-4-5-6-8-9 Gebr. de Vreede, 3-10 W. v.d. Bosch. Het poultje is gewonnen door J. Straver.

Voetbal

Berkel- HZVV: 6-0 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel liet er geen gras over groeien en won met 6-0 op eigen veld tegen de geplaagde Hoofdklasser HZVV uit het Drentse Hoogeveen. De ploeg van coach Cees Kruys was duidelijke de betere en het verschil werd in de eerste helft gemaakt door snelle uitvallen en assertief aantrekkelijk spel. Er was geen speld tussen te krijgen voor de Hoogeveense dames en bij rust prijkte 5-0 op het scorebord. HZVV gaf zich niet gewonnen, maar de overtuiging ontbrak gewoonweg om een goede vuist te kunnen maken. Kansen waren er wel voor de geplaagde ploeg van coach Jans Bos, maar als je na 45 minuten pas gaat voetballen loop je wel achter de feiten aan. (meer)

Tennis

Kiki niet verder
Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens is er bij haar debuut op een grandslamtoernooi niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken. De 20- jarige tennisster verloor op het gravel van Roland Garros van Christina McHale met 6-2,4-6,4-6. Bertens, die al drie rondes kwalificatie had gespeeld en ze alledrie op haar naam zette, won de eerste set overtuigend en kwam ook in de tweede een break voor. Bertens kon het niveau echter niet handhaven. Ze maakte steeds meer fouten en McHale (WTA-36) kwam sterk terug. In de derde set kregen beiden kansen, maar de Amerikaanse ging daar net iets beter mee om.

Honkbal

Robur 58-Orioles: 4-7
Bergschenhoek - Pitcher Esra Bosnie ging in Apeldoorn van start voor de Orioles en niet onverdienstelijk tot en met de 6 inning. Na de 6e inning werd de heuvel ingenomen door Henk van Heijingen die er mede voor zorgde dat de wedstrijd winnend kon worden afgesloten Leuke bijkomstigheid was dat een van de oudste leden en tevens trouwste fan van de Orioles Cees Kahlmann samen met zijn vrouw Suzette de reis naar Apeldoorn maakte om het Hoekse team aan te moedigen.

Orioles-Robur 58: 11-4
Bergschenhoek - Pitcher Anthony Arends was zondag in de return op eigen veld de startende pitcher voor de Orioles, dat in de 1e inning met liefst 3 tegen 0 achter kwam te staan. De spelers werden flink aangemoedigd en dat wierp in de 3e inning zijn vruchten af als Orioles goed aan slag langszij komt en de stand op 3-3 brengt. (meer)

Atletiek

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk - Kees Voogt kwam rond Pinksteren maar liefst vier dagen achtereen in actie.
Hij nam deel aan de hardloop4daagse van en in Apeldoorn. In totaal had Kees na afloop 100 kilometer afgelegd. Met zijn tijd van 7 uur en 36 minuten kwam hij tot een 4e plek bij de heren 50+. Richard Lelieveld en Erik van Keeken kwamen in actie op de halve marathon in IJsselstein. Door de zomerse omstandigheden besloten ze niet tot het uiterste te gaan.
Ze finishten beiden in 1.34.13.

Getuige gezocht van ongeval Rodenrijseweg

Berkel en Rodenrijs - Op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) omstreeks 13.15 uur vond er op de Rodenrijseweg te Berkel en Rodenrijs een verkeersincident plaats. Een auto, komende vanuit de richting Station Rodenrijs, verleende op de kruising met de Bonfut geen voorrang aan een fietser die vanuit de Bonfut linksaf de Rodenrijseweg opreed om in de richting van Station Rodenrijs te rijden. Hierna volgde er een incident waarbij uiteindelijk de auto in het water belandde.
Gezien het feit dat de bestuurder van dit voertuig als verdachte heeft aangemerkt, zou de politie graag in contact komen met de betrokken fietser, teneinde zijn/haar getuigenverklaring ook mee te nemen in het verdere proces-verbaal.
Mocht u deze persoon zijn, of denkt u te weten wie deze persoon is, wilt u dan zo spoedig mogelijk contact opnemen met politiebureau Lansingerland tel. 0900-8844.
U kunt dan vragen naar verbalisant onder dienstnummer 10086, onder vermelding van registratienummer 2012-357060.

Ezeltjesdag in Bleiswijk

Bleiswijk - Op zondag 3 juni wordt alweer voor de 22ste keer de Ezeltjesdag op de dierenweide Het Ezelsbruggetje aan de Kooilaan 3a in Bleiswijk georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement op de eerste zondag van de maand juni is zo langzamerhand een traditie geworden. (meer)

Charly verrast bij Charlie’s

charlies

Berkel en Rodenrijs – Na een warme zaterdag waarbij zoveel mogelijk van de zon en de buitenlucht werd genoten was men bij Charlie’s op sportpark Het Hoge Land eigenlijk wel erg benieuwd hoeveel bezoekers er ’s avonds zouden komen meegenieten van het optreden van de inmiddels alom bekende zanger Charly Luske. (meer)

Hartfalen in Noordeindse Hof

trauma

Berkel en Rodenrijs – Hulpdiensten reden en vlogen woensdagochtend in ijltempo uit om eerste hulp te verlenen bij een bewoner aan de Noordeindse Hof te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Grote drukte tijdens Parkingsale

megasale

Berkel en Rodenrijs – Het was Tweede Pinksterdag filerijden voor zowel de automobilisten als de vele fietsers die een bezoekje brachten aan Karwei en de die dag georganiseerde Parkingsale aan de Berkelse Poort. (meer)

Auto te water

politie

Berkel en Rodenrijs – Een 57-jarige Rotterdammer belandde maandagmiddag 28 mei met zijn auto in de vaart langs de Rodenrijseweg. Vlak daarvoor waren er minder vriendelijke woorden gevallen toen hij een fietser die vanuit de Bonfut de weg op wilde draaien geen voorrang verleende. (meer)

Parkeeroverlast bij het zwembad

Bergschenhoek – Tijdens het zonnige Pinksterweekend brachten zondag ruim 2300 bezoekers een bezoekje aan zwembad De Windas. (meer)

Losse handjes

Bergschenhoek- Op diverse plekken in Bergschenhoek bleek men niet van andermans spullen af te kunnen blijven. Aan de Rottekade werd een knipperlichtunit uit een exclusieve auto ontvreemd, maar gelukkig maakte een buurman daar opnamen van, zodat de politie de ‘verzamelaar’ op het spoor is. Zowel een auto aan de Albert Kuijplaan als aan de Bergweg Noord raakten hun kentekenplaten door diefstal kwijt. Van de Bergweg Noord verdween tevens een zwarte Piaggio snorfiets en van de Mandenhof een blauwe Piaggio bromfiets.

Vissers gecontroleerd

Bergschenhoek/Bleiswijk – In de nacht van 26 mei werd een visserijcontrole uitgevoerd in het Hoge en Lage Bergse Bos; in nauwe samenwerking met GZH en Federatie Zuid-West Nederland. Er werden zestien vissers gecontroleerd. (meer)

Onwel op een quad

Bergschenhoek – Een 19-jarige bestuurder werd onwel toen hij op zijn quad over het fietspad langs de Boterdorpserweg reed. Getuigen zagen hem eerst schudden en er vervolgens afvallen. De bestuurder werd naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

Vlam in de motorkap

Bleiswijk – Tijdens een zonnig ritje parkeerde een automobilist zijn oldtimer zaterdagmiddag 26 mei aan de kant langs de Hoefweg, omdat hij onraad rook. Zodra hij de motorkap opende kwam er een vlam uit. Samen met de brandweer kon erger worden voorkomen.

Hennepkwekerij ontmanteld

Bleiswijk – Aan de watermolen werd 24 mei een hennepkwekerij zowel ontdekt als ontmanteld. Er stonden in totaal 360 planten en inmiddels had er reeds één oogst plaatsgevonden. Ter plaatse werd een aanhouding verricht.

Inbraak op klaarlichte dag

Bleiswijk – Mogelijk met een sleutel verschaften onbekenden zich toegang tot een woning aan de Anjerweg, want er werden geen braaksporen gevonden.
Men miste na het ‘bezoek’ enkele laptops. Het huis wordt vaker aan meerdere mensen verhuurd.

Druk op en langs De Rotte

Bergschenhoek – Met het mooie weer gingen veel mensen het water op. De meesten hielden zich aan de regels, maar drie maal moest de politie een bekeuring uitschrijven omdat er veel te snel werd gevaren. Ook ging men langs bij de verschillende bruggen over de Rotte waar de jeugd werd aangesproken op hun gedrag.

Woning doorzocht

Bergschenhoek – Maandagochtend ontdekte men dat er was ingebroken in een woning aan de Steenbreekvaren. Naast de voordeur bleek een keukenraam geforceerd, waarna het hele huis werd doorzocht. Nog niet duidelijk is wat er is verdwenen. Buurtbewoners signaleerden ’s nachts na wat rumoer twee jongens die hard wegrenden.

Grijze BMW populair bij dievengilde

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagochtend 22 mei werd een grijze BMW ontvreemd uit de Toos Blomstraat. Diezelfde nacht verdween er eveneens een grijze BMW vanaf de Godfried Bomansingel. Uit een woning aan de Toos Blomstraat werd een sleutelbos gestolen: met daaraan de sleutels van wederom een grijze BMW. Goede reden voor de politie hier een nader onderzoek aan te wijden.

Zonder rijbewijs op pad

Berkel en Rodenrijs - Rijdend op een zwarte scooter werd woensdagmiddag een 19-jarige Berkelaar ter controle aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kreeg hiervoor een proces verbaal.

Diefstal uit personenauto’s

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 19 op 20 mei werd een auto opengebroken die aan de Van Aalststraat stond geparkeerd. Het dashbordkastje werd doorzocht, waarna een telefoon werd vermist. Diezelfde nacht verdween uit een auto aan de Diepenbrockstraat een radio/cd speler.

Klus geklaard

Berkel en Rodenrijs – Terwijl bewoners van de Agaat een betonnen vloertje legden in hun tuin ontsnapte de hond van de buren even aan de aandacht. Met als gevolg dat hij parmantig over de nog natte beton wandelde. De eigenaresse van de hond stroopte de mouwen op en maakte de vloer eigenhandig weer glad.

Onverwacht bezoek

Berkel en Rodenrijs – Vanuit de kleedkamers van CVV op sportpark Het Hoge Land werden donderdagavond 24 mei twee telefoons en een Ipod meegenomen door onbekenden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Fietsen verdwenen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Stationssingel verdween donderdag 24 mei een Gazelle damesfiets met daarop een kinderzitje. Diezelfde dag miste men vanaf de Zwarteweg een meerkleurige Gazelle damesfiets Chamonyx. Ook uit de Rivierenstraat verdween een fiets met onbekende bestemming: een zwart/grijze multicycle damesfiets.

Allemaal de BOB

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van maandag 28 mei werd op verschillende plekken in de gemeente een alcoholcontrole gehouden. Alle vijftien blazers mochten doorrijden, want ze bleken die nacht de BOB.

Braderie in Bleiswijk

Bleiswijk –Zaterdag 2 juni staat het centrum van Bleiswijk helemaal in het teken van de jaarlijkse braderie, georganiseerd door de winkeliers. (meer)

Constructief overleg brengt schot in de Wilhelminastraat

Foto
Op tekeningen en kaarten werden alle bevindingen in
de Wilhelminastraat vastgelegd en die avond zowel bekeken
als besproken.


Berkel en Rodenrijs – Onlangs werden de wegwerkzaamheden in de Wilhelminastraat in het centrum van Berkel en Rodenrijs stilgelegd, omdat de bewoners schrokken van de hoogte die werd bereikt met het aanleggen van de stoepen en de parkeerplaatsen langs de straat. (meer)

Mede dankzij Hoogheemraadschap Delfland droge voeten in Berkel en Rodenrijs

Foto
Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs/Delft - Hoewel Berkel en Rodenrijs op het laagste punt van Delfland ligt (zes meter onder NAP) hebben haar inwoners het, mede door haar inspanningen en werkzaamheden, het aan een inspirerend Hoogheemraadschap Delfland te danken, dat ze nog steeds droge voeten hebben. (meer)

Dubbel Feest op CBS Boterdorp

Foto
Zelf meedoen in het circus bij CBS Boterdorp.

Bergschenhoek - Op dinsdag 8 mei was het op CBS Boterdorp in Bergschenhoek dubbel feest. Op deze dag werd eerst juf Huurman in het zonnetje gezet. Zij is dit schooljaar 40 jaar werkzaam in het onderwijs. (meer)

Op zijn 87ste nog volop actief: Kees Snijders viert bijzonder jubileum

Foto
Kees Snijders: middelpunt tijdens het feest ter
gelegenheid van zijn zilveren jubileum bij Koppert BV.


Berkel en Rodenrijs – Hij bracht het systeem van Schiphol in de war, legde in 25 jaar tijd ruim twee miljoen kilometer af reed daarmee vijftig keer de aarde rond; en dat allemaal tussen zijn 65ste en 87ste verjaardag! Er werd dan ook terecht flink feest gevierd bij Koppert BV aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs waar Kees Snijders zich nog steeds nauw mee verbonden voelt. (meer)

Ex-Berkelaar schrijft over Facebook

Foto
Peter Olsthoorn: “De vrij plotselinge verandering
van sociaal gedrag is opvallend”.


Berkel en Rodenrijs – Vorige week ging Facebook naar de beurs, een internetdienst waar ook ruim 7 miljoen Nederlanders en dus duizenden inwoners van Lansingerland aan deelnemen. (meer)

Etenstijd!

Etenstijd

Lansingerland - Ook al was de temperatuur vorige week nog niet zo aangenaam, op woensdag 16 mei vloog een nest spreeuwen uit en werden de jongen gevoerd uit de Pindakaaspot. Marien in 't Veen legde de maaltijd vast op de gevoelige plaat.

Tamar Veesaert in actie voor het goede doel

Foto
Tamar met het eindresultaat van al haar inspanning.

Lansingerland - Tamar Veesaert heeft een kleine 400 euro opgehaald met de verkoop van zelfgemaakte schilderijtjes. Niet één moment heeft zij gedacht, zo dat is een boel geld, zou ik zelf… Nee, al het geld gaat naar de sponsoring voor haar vader. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Carel Verwoerd

Foto
Na het opspelden kwam de hele familie Verwoerd naar
voren om echtgenoot, vader en opa te feliciteren. De totaal
verraste gedecoreerde sprak vervolgens een dankwoord uit.


Bergschenhoek – Burgemeester Ewald van Vliet reisde zondagmiddag 20 mei richting Amsterdam om daar namens Hare Majesteit een Koninklijke Onderscheiding op te spelden bij prof. dr. Carel Verwoerd. (meer)

Wateringers vinden hun geluk in Bleiswijk

Foto
Namens het gemeentebestuur bracht burgemeester
Ewald van Vliet een felicitatiebezoek een het Bleiswijkse paar.


Bleiswijk – Jan Duyndam (87) en Mien Duyndam-Helderman (80) zagen beiden het levenslicht in Wateringen. Woensdag 16 mei vierden zij in Bleiswijk – hun huidige woonplaats - hun 60-jarig huwelijksfeest in huiselijke kring. (meer)

Vlag in top bij eerste cradle to cradle woning van Nederland

Foto nr. 1
De vlag wordt gehesen; de top is bereikt.

Bergschenhoek – De bouw van de eerste cradle to cradle woning van Nederland - Recht op Wind - verloopt voorspoedig. Nadat op 10 januari de eerste paal de grond in ging viel dinsdag 15 mei de eer te beurt aan burgemeester Ewald van Vliet om de vlag te hijsen en daarmee officieel het hoogste punt te markeren. (meer)

BERKEL EN RODENRIJS

Fietsen Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 23 mei wordt er weer gefietst met de Driebondenclub. (meer)

BERGSCHENHOEK

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Alleen niet op Hemelvaartsdag. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom. Inlichtingen: tel. 010 - 5216071.

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

REGIO

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Onderzoek integriteit wethouder kan binnenkort van start

Lansingerland – Als de gemeenteraad op 31 mei de opdracht aan Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) vaststelt, kan het onderzoek naar de integriteit van wethouder Jan den Uil snel van start. (meer)

Bezwaarschriftencommissie heeft achterstand weggewerkt

Lansingerland – De Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften is er vorig jaar in geslaagd de grote achterstanden weg te werken. Maar er is nog steeds een relatief hoge werkvoorraad. (meer)

Winkeliersverenigingen nog steeds beducht voor komst van FOC

Lansingerland – De winkeliersverenigingen in de drie kernen zitten nog steeds niet te wachten op de komst van een Factory Outlet Center (FOC) bij het toekomstige Stedenbaanstation Bleizo, langs de A12. (meer)

Praat mee met Leefbaar 3B

Lansingerland/Bergschenhoek – Op donderdag 24 mei begint om 20.30 uur in zwembad De Windas de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar 3B. (meer)

Milieubeleidsplan goedgekeurd door commissie Ruimte

Lansingerland - Het Milieubeleidsplan voor deperiode 1012-1015 wordt binnenkort van kracht. Eind vorig jaar was het al besproken in de commissie Ruimte: toen vonden de raadsleden het plan niet ambitieus genoeg. (meer)

College besluit tot opschorten huishoudtoets

Lansingerland – Nee, het woord ‘trots’ wil wethouder Ruud Braak niet gebruiken. (meer)

Berkel kan voorsprong niet vasthouden tijdens nacompetitieduel

Maasland/Berkel en Rodenrijs – MVV’27 kon zijn geluk niet op. Voor de
promotie-/degradatiewedstrijd tegen Berkel kon een 4-2 overwinning worden gevierd. Dit nadat de Berkelse ploeg van trainer Wim Schouten een 2-0 voorsprong uit handen had gegeven. Voor de theepauze wist de thuisploeg de stand te nivelleren om er in het tweede bedrijf een positieve marge van twee doelpunten aan over te houden. Berkel moet zaterdag andermaal aantreden tegen deze tegenstander. Echter zonder Jan van der Lugt, Timo van der Hoeven (kregen beiden geel) en Luke Zuijderwijk (operatie).
(meer)

Damesteams Soccer Boys vieren kampioenschap

Foto
Dames 1 en Dames 2 van Soccer Boys waren dit
seizoen succesvol.


Bleiswijk - Zaterdag 19 mei is Dames 1 van Soccer Boys kampioen geworden door Altior met 5-0 te verslaan. De eerste helft liep het nog niet helemaal. De ruststand was 1-0 door een doelpunt van Sanne Lubbers. (meer)

De Pedaalridders vormt de basis van jeugdwedstrijden in Bleiswijk

Foto
Collin Bakker, heel fraai op zijn racefiets.

Bleiswijk - Aanstaande zondag 27 mei organiseert De Pedaalridders Lansingerland haar achtste Landelijke Jeugd Wedstrijden voor categorie 1 t/m 7, voor nieuwelingen en junioren. (meer)

Rondemissen tijdens de Landelijke Jeugd Wedstrijden

Foto:
Elana Dochez Kok (l) en Jennifer Pieterse in een landelijk Berkels
tafereel.


Bleiswijk - Vanzelfsprekend zullen tijdens en rond de wedstrijden komende zondag ook wielermissen hun opwachting maken. Voor het sportevenement in Bleiswijk zullen Jennifer Pieters (13) en Elana Dochez Kok (10) tijdens de huldigingen de bloemen overhandigen aan de rennertjes die deze dag op het podium zullen staan.
(meer)

Tijdrijden bij Kruisweg een succes

Foto nr. 1
Uniek bij het kampioenschap tijdrijden een startblok
geschonken door sponsor aannemersbedrijf Batenburg.


Lansingerland - Het voor de tweede maal gehouden District Kampioenschap Tijdrijden, dat voor de tweede maal gehouden werd in Lansingerland met als organisator De Pedaalridders Lansingerland bracht honderdvijftig wielrenners op de been. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekend

Nacompetitie:

Zaterdag:
Berkel – MVV’27
14.30 uur

Berkel (da) – HZVV (da)
14.30 uur

SEV – Soccer Boys
14.30 uur


Maandag:
HZVV (da) – Berkel (da)

Motorcross

Grand Day bij MCC
Bleiswijk – Tweede Pinksterdag, maandag 28 mei, wordt de jaarlijkse Grand Day verreden op het terrein van MCC Bleiswijk langs de Groendalseweg. De start is om 12.00 uur en de entree is gratis. Er zal gereden worden in alle klassen met als extra de PW klasse (de allerkleinsten) en de damesklasse.
Ook de snelste jongens van de vereniging – Jeffrey Meurs, Nico Boere, Gerard en Bobby Zundorf – zullen aan de start verschijnen.

Maik Voorwinden 2e
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden is tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Hellendoorn op een tweede plaats geëindigd. In de eerste manche wist Maik na een constante wedstrijd als eerste over de finish te komen. Ook in de tweede manche reed hij aan de leiding totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Turnen

Halve finale turnen dames
Bergschenhoek - Amanda Tettero Senior 1e divisie van DOTO reisde af naar Reusel om een plaatsje te veroveren voor het NK. Ondanks een wiebelige balk en een val wist ze in dit eerste onderdeel 10.250 punten te bemachtigen.
Amanda draaide vervolgens op vloer een hele nette oefening met zuivere landingen en haar hoofd omhoog; goed voor 11.800 punten en een 9de plaats op dit onderdeel. Onder andere de getoonde Tshukahara gehoekt op vloer werd beloond met een 12.800; goed voor een 6de plaats. Amanda draaide in het laatste onderdeel – de brug - een nette oefening die een 11.100 waard was.
Met haar puntentotaal eindigde Amanda op een fraaie 10e plaats waarmee ze door mag naar het NK op 2 juni in Waalwijk.

Korfbal

VZM Uitzendgroep
Rottetoernooi Bleiswijk - Voor de 31e keer organiseert korfbalvereniging Weidevogels het Rottetoernooi en ook ditmaal weer traditiegetrouw op Tweede Pinksterdag; maandag 28 mei. De opening op de velden aan de Götzenhainsingel is om 09.15 uur en de aanvang 09.30 uur. De prijsuitreiking wordt rond 17.30 uur verwacht. Belangstellenden worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij dit sportieve evenement. Het aantal inschrijvingen van 110 teams ligt dit jaar iets hoger dan de 92 teams van vorig jaar.

Duivensport

P.V. De vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 19 mei werden 733 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin. Ze vlogen 340 km met zuid-zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1541 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 A. v.d. Burg, 2-4-8-9 M.&J. de Veld, 3-5-6 H. Kennepohl & Zn., 7 C. v.d. IJssel, 10 J. Straver.
In de B-ploeg waren ze van: 1 J. v.d. Berg, 2-3-6 Mevr. Paul, 4 G.
Boutestijn, 5-7 J. Maree, 8-9 D. Stedehouder,10 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Atletiek

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk - De laatste weken goed presterende Richard Lelieveld kwam tijdens de Lenteloop in Papendrecht op de 15 km tot een nieuw persoonlijk record. Hij verbeterde zijn tijd met ruim een minuut en finishte in 57.16.
Ingrid Baggerman liep in Delft bij de Kopjesloop de 10 km en kwam over de eindstreep na 47 minuten en 53 seconden.
In Nesselande vond de 6e Nesseloop plaats. Winnaar bij de afstand van 14 kilometer (is 2 rondjes om de Zevenhuizerplas) werd Kievit Paul van den Berg met een tijd van 55.40. Johan Kersbergen finishte in 1.00.21 en Hans Koster 1.18.08. Rob Meeuwissen liep 1 rondje (=7 km) en finishte in 40.56.


24 uur van Steenbergen
Bleiswijk - Ultraloper Jan van de Erve van De Kieviten leverde een hele goede prestatie tijdens de 24 uur van Steenbergen. In het stadje in Brabant vond het Nederlands kampioenschap plaats. Jan wist een constante race te lopen en kreeg alleen na 19 uur een inzinking, maar daar wist hij gelukkig van te herstellen. Na 24 uur stond de kilometerteller op 208 kilometer en 317 meter. Hiermee werd hij de 3e Nederlander en dat houdt in dat Jan volgend jaar in Steenbergen Nederland mag vertegenwoordigen bij het WK.


Uitslagen Golden Ten loop in Delft
Lansingerland - Ferdi Vonk liep donderdag 17 mei zijn tweede wedstrijd na de marathon van Rotterdam. Hij deed mee aan de 5 km wedstrijd - Golden Tenloop in Delft. Er stonden een kleine 1000 deelnemers aan de start met onder hen een aantal snelle lopers. De eerste kilometer ging erg rap waarna Ferdi het tempo iets liet zakken, om in het laatste deel nog te kunnen versnellen. In het centrum van Delft wist hij nog een aantal plaatsen naar voren op te schuiven wat uiteindelijk resulteerde in een 15e plaats in een eindtijd van 18.04. Ferdi was tevreden over de wedstrijd en is klaar voor de Workx stratenlopen waaraan hij de komende zomerperiode gaat deelnemen.
Ook Kievit-loper Martijn van der Goes liep de afstand van 5 km en finishte na 26 minuten en 34 seconden. Op de 10 kilometer waren de volgende tijden van Kieviten te noteren: Waldo Karbaat 37.57, Kees Voogt 39.13, Pauline van Donkelaar en Marloes Nuijten beiden 43.35, Sabine Sonneveld 49.17, Anita Kreukniet 51.14, Rolf Haaksema 51.59 en Ludo Nuijten 57.34.


Diverse records bij marathon van Leiden
Bleiswijk - Zondag 20 mei stond de stad Leiden in het teken van de marathon en nog diverse kortere afstanden. Leden van de Kieviten kwamen op de drie afstanden in actie. Er kwamen er vijf aan de start van de marathon en die hadden vijf weken geleden in Rotterdam ook al de marathon gelopen. Het parcours bestond uit 2x dezelfde ronde via Zoeterwoude en Voorschoten en start en finish bij het stadshuis. Marloes Loos 3.42.59, Yvonne Breugem 3.45.07 en Maarten van den Berg 3.52.45 wisten hun persoonlijk record te verbeteren. Voor Peter Buter 4.20.31 en Anita van Velde 4.25.17 zat er helaas geen PR in. Tien Kieviten liepen de halve marathon: Ad Antonisse 1.46.03, Huib La Chapelle 1.50.33 (PR), Steef van der Laan 1.55.24, Mark van Holst 1.56.35, Anita Kreukniet 1.57.02, Eva Loke 1.59.40, Annemiek Verbeek 2.01.16, Ilona de Graaf 2.03.49, Marieke Dercksen 2.13.18 en Evelien Olie 2.15.37.
John Zevenbergen liep de 10 kilometer en finishte in 54.35.

Jeu de boules

Jeu de Boules toernooi TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 mei organiseert jeu de boules vereniging TOGB een toernooi. Deelnemers worden verzocht om 13.00 uur aanwezig te zijn. Na indeling kan het toernooi om 13.30 uur starten en rond 17.00 uur eindigen. Kosten: niet-leden ¤ 2,- per persoon. Zaterdag 16 juni is het volgende toernooi.
Donderdagavond 7 juni wordt er bij voldoende belangstelling een laddercompetitie gespeeld. Er wordt dan tête â tête (1 tegen 1) gespeeld.
Na indeling kan men iemand uitdagen om tegen te spelen. Aanvang 19.30 uur.
Kosten niet-leden ¤ 2,- per persoon.
Locatie: Jeu de boules banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs.

Voetbal

Soccer Boys (za)-SEV: 0-1
Bleiswijk - Na de tik van het net niet kampioen worden was Soccer Boys zaterdag nog niet bij de les. Wel kreeg Soccer Boys een aantal opgelegde kansen, maar de spitsen Cor van Egmond en Martijn van Harten stonden niet op scherp. Hoewel Steven van Aalst weer zijn uitstekende vorm liet zien kon hij in de 89e minuut toch de 0-1 niet voorkomen.
Zaterdag de uitwedstrijd tegen SEV. Gezien het vertoonde niveau kan het nog alle kanten opgaan. Dus er zijn nog steeds kansen om de finaleronde van de nacompetitie te bereiken.

Hockey

De IJssel-HBR: 2-4
Berkel en Rodenrijs - HBR begon ondanks het gemis van een aantal basisspelers geïnspireerd aan de wedstrijd en reeds na twee minuten werd een fraaie aanval door Nick Bijwaard koel afgemaakt. HBR bleef druk zetten en creëerde nog drie schitterende open kansen, die op onbegrijpelijke wijze werden gemist. In plaats van 0-3 werd het bij de eerste de beste uitval van De IJssel zelfs 1-1. Twee minuten later kwamen de gastheren zelfs op voorsprong door het slecht wegwerken van een rebound. HBR leek even van slag, maar het team is dit jaar mentaal zeer sterk en dus werd de draad weer opgepakt. Het duurde even, maar één minuut voor rust benutte Nick Bijwaard Berkels tweede strafcorner met een sleep hard en hoog in de kruising. HBR begon wat slap aan de tweede helft, maar De IJssel had onvoldoende kwaliteit om hiervan gebruik te maken. Vijftien minuten na rust kreeg HBR een terechte strafbal, die door Martijn Luger hard en hoog in het doel werd gepusht. Hierna werd eerst door Berkel en daarna door De IJssel een gele kaart geïncasseerd, zodat het 10 tegen 10 werd. Berkel bleef drukken, maar miste achtereenvolgens een kans op twintig centimeter van de doellijn, een HBR-speler alleen voor de keeper en een tweede strafbal, die gekeerd werd door de doelman. Toch liet HBR zich hierdoor niet ontmoedigen en scoorde Nick Bijwaard vlak voor tijd de bevrijdende treffer uit een mooie aanval. Met dit resultaat is HBR als debutant definitief op de derde plaats geëindigd in deze competitie. Het toetje is de thuiswedstrijd tegen Ommoord op 3 juni.


Honkbal

PSV-Orioles: 4-5
Eindhoven – Zaterdag 19 mei startte Esra Bosnie als pitcher op de heuvel tegen PSV. Hij bracht tot en met de zesde inning de spelers van PSV aardig in problemen en Orioles stond aanvankelijk met 4-0 voor. Xavier Arends werd hit by pitch en kwam op het eerste honk en steelde later ook nog het tweede honk. Ook werden er door diverse spelers goede acties en vangballen gemaakt. In de 7e inning kwam Henk van Heijningen op de heuvel en hij begon met een strike out (tegenspelers dus met drie slag zitten). Maar PSV uit Eindhoven kwam terug in de 9e inning en het werdt 4-4. Dat werd nog even zweten in het flauwe zonnetje van Eindhoven. Coach Conrad Orman nam de heuvel in voor de Orioles en de wedstrijd werd verlengd ofwel er moest een 10e inning worden gespeeld. Hierin scoorde Orioles, waardoor de eindstand 4- 5 werd.

Orioles-PSV: 10-5
Bergschenhoek - Wat de dag ervoor bij PSV gebeurde werd zondag 20 mei werkelijkheid bij de Orioles, dat in de 2e inning tegen een 0-4 achterstand aankeek. Startend pitcher Anthony Ahrends van de Orioles hield het hoofd echter koel en kwam steeds beter in de wedstrijd evenals catcher Rudney Zara. Langzaam maar zeker kwam Orioles door een goede honkslag van Jethro Mohamed op 1-4 en druppelden de punten toch nog binnen. Ahrends gooide voortreffelijk tot en met de 8e inning en ook de veldspelers kwamen steeds beter in hun spel. Door een gestolen honk van Edzul Robles van 1e naar 2e honk en aansluitend door een doorgeschoten bal bij de catcher van PSV kon hij weer een punt binnenhalen voor Orioles. In de 8e kwam Ritchenell Rosel voor Orioles op de heuvel en hij wist de partij met hulp van alle veldspelers uiteindelijk te besluiten in een eindstand van 10-5. De resultaten het afgelopen weekend hebben Orioles op een 4e plek in de competitie gebracht.
Zaterdag 26 mei spelen de Orioles uit in Apeldoorn bij Robur en zondag Eerste Pinksterdag thuis op het Sporthoekpad, aanvang 14.30 uur. Kom gerust eens kijken en moedig het team aan.
Honkbal Heren 2 is eveneens aan een goed seizoen bezig. Het staat inmiddels aan kop in hun competitie. De Dames 1 van Orioles zijn versterkt door Amerikaanse Pitcher Jacky. Ze wisten de wedstrijden afgelopen weekend tegen nr. 1 Zwijndrecht niet winnend af te sluiten (2/1 en 6/5 verlies), maar leverden veel strijd.

Inline Skaten

Eva Riemersma actief op NK
Bergschenhoek - In het Hemelvaartweekend vond het NK baan Inline-skaten plaats op de 200 meter skeelerpiste van Haulerwijk. Eva Riemersma uit Bergschenhoek had zich tijdens de landelijke baancompetitie geplaatst voor dit NK bij de senioren dames. Over drie dagen werd er op verschillende sprint en lange afstanden gestreden om de Nederlandse titels. Eva Riemersma kwam uit op onder andere de 300 meter tijdrit, 500 en 1000 meter in lijn.
Daarnaast reed zij ook de puntenkoers, de afvalkoers en als laatste het spectaculaire onderdeel teamaflossing. Met diverse top 10 klassering en als beste resultaat een 7e plaats op de 300 meter mag ze tevreden zijn over dit NK waaraan meerdere Europese kampioenen deelnamen. Eva zal aankomend weekend ook deelnemen aan het NK weg, dat zal plaatsvinden in Zeist en op 2 juni aan het NK Marathon in Staphorst.

Wielrennen

Afwachtingswedstrijd Zuid-Holland
Lansingerland - Een groot deelnemersveld aan Nieuwelingen met aan het vertrek Thom Martens en Jopchem Haitsma uit Berkel en Rodenrijs alsmede leden van de Pedaalridders Lansingerland. Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van drie renners, Van Iersel, Van Leeuwen en Thom Martens. De samenwerking in de kop van de wedstrijd was enorm te noemen, waarbij een ieder zijn werk deed. Na 25 km wedstrijd was de voorsprong opgelopen naar 30 seconden. Hierna zag de kopgroep het peloton en werd de hele groep op een ronde gezet. Drie ronden voor het einde van de wedstrijd werd het hele peloton uit de wedstrijd genomen om de kopgroep vrij spel te geven voor de sprint. De bel klonk voor de laatste ronde, de sprint werd door Thom Martens aangetrokken. Hij kwam als tweede over de meet.

Bergweg-Noord wordt 30-km weg

30-km

Bergschenhoek - De Bergweg-Noord zal worden ingericht als 30-km weg.
Hiervoor heeft het college vorige week om geld gevraagd bij de commissie Ruimte, die ermee akkoord is gegaan. (meer)

Vrienden van Berkel hebben er zin in

Foto
Lopers, fietsers en begeleiding zijn klaar voor de
klus: 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam.


Berkel en Rodenrijs - In 2006 vatten een stel vrienden uit Berkel het idee op aan de Roparun van 2007 mee te doen. Niet alleen voor de sportieve uitdaging, maar vooral omdat de ziekte kanker in het gezin, bij familie en/of naasten ongelooflijk veel verdriet heeft aangericht. (meer)

Deze week: Scouting Avondwandelvierdaagse

Berkel en Rodenrijs – Gisteren is de zeventiende Scouting Avondwandelvierdaagse van start gegaan. Ook vandaag – woensdag 23 mei – kan men nog inschrijven, want om in aanmerking te komen voor een herinneringsmedaille dienen minimaal drie avonden te worden gelopen. (meer)

Bewoners gaan aan tafel met het Hoogheemraadschap

Bleiswijk – Na de eerste druk bezochte avond, waarbij duidelijk werd dat het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHS) de plannen om de dijken langs de door het centrum van Bleiswijk lopende vaart op te hogen opnieuw zou bekijken, werd door de bewoners die langs de vaart wonen besloten het burgerinitiatief Geen Kaalslag Bleiswijk te vormen. (meer)

Robin van Galen geeft ondernemers tips over het maken van verschil

Foto
Robin van Galen geeft wijze raad aan de leden van
Ondernemend 3B. Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Bijna drie jaar geleden wist het Nederlandse vrouwen waterpoloteam van Nederland goud te behalen op de Olympische Spelen in Beijing (China). Op zich een wereldprestatie. Maar wat hier aan vooraf ging is nog te weinig in de openbaarheid gekomen. De ‘gouden coach’ Robin van Galen van het team liet maandagavond 14 mei op de bijeenkomst van Ondernemend 3B in de Retraiterie in Bleiswijk de leden van deze vereniging even om het hoekje kijken. (meer)

Cheque voor de Vrienden van Berkel

fotp
Anja Berghout (De Petteflet) overhandigt de cheque samen
met de kinderen aan Fred van Westreenen (Vrienden van Berkel).Lansingerland - Op dinsdag 15 mei was een afvaardiging van Roparunteam 33, De Vrienden van Berkel, aanwezig op kinderdagverblijf De Petteflat. Hier werd symbolisch door Catalpa Lansingerland een cheque overhandigd aan de Vrienden van Berkel. (meer)

Screentest Jeugdjournaal voor Sabra

Foto
Sabra Azaroiali mag op 31 mei laten zien hoe goed
zij kan presenteren.


Berkel en Rodenrijs - Ruim 400 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs hebben meegedaan aan de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. (meer)

Gezellige drukte tijdens Meimarkt in Berkel Centrum

Foto
De ballonnenman verraste menig kind dat zaterdag
een bezoekje bracht aan Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Iedereen had er lang op moeten wachten, maar zaterdag 20 mei leek het toch echt te komen; de zomertemperatuur waar zo naar werd uitgekeken. (meer)

Aanhouding na achtervolging

politie

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag werd rond de klok van half vijf na een achtervolging, waarbij het rode verkeerslicht meerdere keren werd genegeerd, op de Meerweg de bestuurder van een gestolen auto aangehouden. De verdachte was afkomstig uit Parijs.

Botbreuken na valpartij

Bergschenhoek – Bij de klimberg aan de Hoeksekade kwam op Hemelvaartsdag een 27-jarige Rotterdammer tijdens het klimmen ten val. Hij viel zo’n tien meter naar beneden en belandde op een plateau, dat zich twaalf beter boven de grond bevindt. (meer)

Ongeval fietser

Bergschenhoek – Op Hemelvaartsdag kwam op een van de fietspaden in het recreatieschap een 21-jarige fietser uit Rotterdam tijdens een afdaling ten val. De man werd met bebloed gezicht, maar wel aanspreekbaar naast zijn fiets aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak tijdens vakantie

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 18 mei ontdekten bewoners van de Marshof bij thuiskomst na een vakantie, dat er was ingebroken in hun woning. Het gehele huis was doorzocht. Er werden sieraden ontvreemd.

Audi gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de Groedestraat werd in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei een Audi gestolen.

Inbraak Uilenhof

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 18 mei werd ontdekt, dat er was ingebroken in een woonhuis aan de Uilenhof. De gehele woning was doorzocht. Uit onderzoek bleek dat het cilinderslot van de voordeur was opengebroken. Het is nog niet bekend wat er allemaal gestolen is.

Leerlingen uit Curaçao brengen bezoek aan Lansingerland

Foto nr. 1
De hele uitwisselingsgroep bijeen tijdens de afsluitende barbecue.


Lansingerland – Doel van het Comité Koninkrijksrelaties is om uitwisseling te stimuleren tussen leerlingen uit de verschillende landen van het koninkrijk der Nederlanden. Met een subsidie en met tal van acties lukte het een elftal VWO5-leerlingen van het Albert Schweizer College uit Willemstad een veertiendaags bezoek te brengen aan Nederland. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Aad Deurloo

Foto
Voor zijn totale maatschappelijke verdiensten werd
de totaal verraste Aad Deurloo benoemd tot Lid in de
Orde van Oranje Nassau.


Bergschenhoek - Een totale verrassing; dat bleek de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van Natuur- en Vogelwacht Rotta waarvoor leden en andere belangstellenden zaterdagochtend 12 mei bijeen kwamen in Het Trefpunt van Rotta aan de Hoeksekade.
(meer)

“We willen bijdragen aan enkele goede doelen”

Foto
De heer Constanje, dochter Bloema, een vrijwilliger en de
verhuurder van het pand, Thijs Schippers. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Snuffelmarkten, rommelmarkten, we vinden ze door het hele land en zelfs als we in het buitenland op vakantie zijn. Gebruikte spulletjes kunnen soms nog heel waardevol zijn voor een ander en enkele jaren geleden zijn daar de Kringloopwinkels bij gekomen. (meer)

Ondertekening intentieovereenkomst De Vluchtheuvel Bleiswijk

Foto
De handtekeningen zijn gezet.

Lansingerland - Wethouder Jan den Uil en de leden van de Kranenburggroep ondertekenden donderdag 10 mei de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van locatie De Vluchtheuvel te Bleiswijk. (meer)

Bisschop zegent Gedachten-nis in

Foto
Mgr dr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam,
zegende de Gedachten- nis in in de hal van het Sint-Laurenscollege.


Lansingerland/Hillegersberg - Mgr dr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, was donderdagmiddag 10 mei te gast in het Sint-Laurenscollege om een sinds kort gerealiseerde kleine gedachtenisruimte in te zegenen. (meer)

Parkzoom opgefleurd met een fontein

Foto
Met de druk op de knop zette de (’s avonds verlichte)
fontein zich in werking.


Bergschenhoek – Drie man sterk kwam er donderdagmiddag 10 mei aan te pas om de officiële ingebruikname van een splinternieuwe fontein te realiseren en een feestelijk tintje mee te geven. (meer)

Vlijt en Volharding overtreft zichzelf in concert Vrijheid en Vrede

Foto
Staand applaus voor koor en solisten.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het Koor Vlijt en Volharding heeft zaterdagavond 12 mei de bezoekers met haar concert Vrijheid en Vrede een geweldige avond bezorgd, waarbij de nationale herdenkingen 4 en 5 mei muzikaal centraal stonden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Donderdag:
Berkel (da) – SSS
14.30 uur (nacompetitie)

Zaterdag:
Soccer Boys - SEV
14.30 uur (nacompetitie)
MVV’27 – Berkel
14.30 uur (nacompetitie)
SSS (da) – Berkel
14.30 uur (nacompetitie)

Kiki straalt als middelpunt bij Berkenrode

Foto
Kiki samen met haar drie trainers: Christiaan,
Martin en Omar.


Berkel en Rodenrijs – Apetrots waren ze allemaal; de gasten die vrijdagavond bijeen kwamen in het clubgebouw van tennisvereniging Berkenrode om Kiki Bertens uitgebreid in het zonnetje te zetten. (meer)

Hitchcock zou het scenario voor Soccer Boys - Berkel geschreven kunnen hebben

Foto nr. 1
Soccer Boys-voorzitter Leo Moerman kon na afloop van deze wedstrijd
niet anders doen dan Sebastiaan van Beek troosten. Foto’s: Rob Veldkamp.Bleiswijk – Wat lagen vreugde en verdriet zaterdagmiddag dicht bij elkaar! De wedstrijd tussen Soccer Boys en CVV Berkel, uitslag 1-1, bracht alles wat voetbal zo aantrekkelijk maakt. Al zal niet iedereen van de bijna duizend toeschouwers zich na negentig minuten (meer spannend dan goed) voetbal even gelukkig hebben gevoeld. Want denk je maar eens in: Je (Soccer Boys) hebt na de reguliere speeltijd promotie en titel in de derde klasse voor het grijpen. Je weet dat je tegenstander, in dit geval CVV Berkel, ook nog strijd voor een prijs. (meer)

Toon Gerbrands zet CVV Berkel op scherp

Foto
cvvberkel
Je kon af en toe een speld horen vallen tijdens het verhaal
van Toon Gerbrands (inzet). Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - Een sponsoravond met regelmatig een doodse stilte.
Verantwoordelijk hiervoor was Toon Gerbrands. De ex-volleybalcoach, tegenwoordige algemeen directeur bij de Alkmaarse voetbalclub AZ, had een duidelijke boodschap voor zijn toehoorders. (meer)

Dames van Berkel mogen zich periodekampioen noemen

Berkel en Rodenrijs - Een schitterend affiche op Het Hoge Land meldde het al: Barendrecht zou zaterdag bij winst kampioen zijn en Berkel maakte nog steeds kans op het winnen van de 3e periode. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 18 mei organiseert de KBO een bingomiddag.
Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Bridgen in de Smitshoek
Bergschenhoek- Welzijn Lansingerland organiseert iedere donderdag van 13.15 tot 16.30 uur in de Smitshoek bridgen voor 55-plussers. Ook in de vakantiemaanden, maar niet op Hemelvaartsdag. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 19 mei een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur. (meer)

Regio

Dienstencentra gesloten op Hemelvaart
Bleiswijk/Bergschenhoek - Op Hemelvaartsdag zijn ontmoetingscentra De Smitshoek te Bergschenhoek en ontmoetingscentrum De Leeuwerik te Bleiswijk gesloten. (meer)

Hennepplantjes in woning

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 8 mei ging de politie rond de klok van vier uur ’s middags een woning in de Dr. Vlamingstraat binnen om te onderzoeken of er een wietplantage aanwezig was. Dit bleek zo te zijn. Er werden 520 plantjes aangetroffen. In de woning was niemand aanwezig.

Poging inbraak

Bleiswijk – De politie kreeg zaterdagavond 12 mei een melding, dat er een inbraakalarm was afgegaan in een woning op de Albert van ’t Hartweg. Ter plekke bleek het keukenraam te zijn opengebroken, maar vermoedelijk is men op de vlucht geslagen toen het alarm afging. Nader onderzoek wees uit, dat ook bij de buren was geprobeerd in te breken. Er werden moeten in het kozijn aangetroffen. Maar ook daar is men niet binnen geweest.

De examens zijn begonnen

examens

Lansingerland – In de scholen voor voortgezet onderwijs overheersen deze en de komende week zowel stilt als gezonde spanning. (meer)

Supermarkt Hoogvliet wint aanbesteding gemeentehuislocatie Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Op 1 mei heeft het college besloten dat de gronden aan de Raadhuislaan en de Kerksingel, voor de realisatie van parkeren, winkels en woningen, aan supermarktketen Hoogvliet Beheer B.V. worden verkocht. (meer)

Motorrijder vlucht en komt ten val

Berkel en Rodenrijs - Een 32-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is vrijdagochtend rond 00.30 uur in zijn woonplaats met een motor ten val gekomen nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie. Hij had geen motorrijbewijs en zijn autorijbewijs bleek bovendien al ongeldig verklaard te zijn. (meer)

Verkeerscontrole

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 11 mei hielden Verkeerspolitie en Belastingdienst van 14.00 tot 19.00 uur een algemene verkeerscontrole in de omgeving van de N471 en de Oudelandselaan. (meer)

De ‘last’ post

Foto
Gerrit Glintmeijer (links) droeg zijn taak over aan zijn
zoon Michel die vanaf volgend jaar de Last Post zal blazen
tijdens de Dodenherdenking.


Bleiswijk – Dertig jaar lang was Gerrit Glintmeijer tijdens de Dodenherdenking in Bleiswijk present om de Last Post te blazen vlak voor men twee minuten stilte hield bij het monument. (meer)

Edgar Davids te gast bij straatvoetbaltoernooi jeugd- en jongerenwerk

Foto nr. 1
Volop activiteiten tijdens het Straatvoetbaltoernooi bij
The Point. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek – Ook in Lansingerland werd meegedaan aan de landelijke straatvoetbaldag. Zaterdag 5 mei organiseerde de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland het toernooi bij The Point in Bergschenhoek. (meer)

Gouden feest voor echtpaar Saris

Foto
Wim en Nery Saris voor de wand met daaraan de vele kaarten
die zij voor hun gouden huwelijksfeest kregen toegezonden.


Berkel en Rodenrijs – Het was 25 april precies 50 jaar geleden dat Nery (72) en Wim (79) Saris elkaar het jawoord gaven in de r.k. kerk in Den Haag. (meer)

Bevrijdingsconcert intens beleefd door vele bezoekers

Foto nr. 1
De 12-jarige zangeres Valerija Satibaldijeva zong de sterren van de hemel.


Berkel en Rodenrijs - “Dit bevrijdingsconcert is eigenlijk een concert met een boodschap”, zo verwelkomde Joop Fuijkkink, voorzitter van de Stichting Hulp Letland, de vele bezoekers zaterdagavond 5 mei in de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk de Bron. (meer)

Jubileumconcert en presentatie CD in de Laurenskerk

Foto
Arjan Breukhoven is zaterdag te horen in de Laurenskerk. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Hij is 30 jaar musicus en op 18 mei wordt hij 50 jaar. (meer)

Dodenherdenking in Lansingerland

Dodenherdenking

Lansingerland – In de drie kernen van Lansingerland werd vrijdagavond tijdens de Dodenherdenking om acht uur stilgestaan bij allen die vielen door oorlogsgeweld. (meer)

Casa-Nostra gaat gewoon verder

Foto
Het bestuur van Casa-Nostra met v.l.n.r. Anton Bos, Caroline Noordhoek, Willem van Drielen, Leonora Jansen, Joop in 't Veen en Nico Jonker. Niet op de foto: Koos van der Hoeven.

Bleiswijk - Op zaterdag 19 mei opent de voormalige jeugdsoos Casa-Nostra om 20.00 uur de deuren weer voor iedereen vanaf 35 jaar in gebouw Cranenborgh aan de Götzenhainsingel. (meer)

Opbrengst garageverkoop ruim vijfhonderd euro

Foto<br />Snuffelen door jong en oud voor het goede doel.

Bleiswijk - Zaterdag 28 maart was de negende verkoop voor de stichting Komera. (meer)

Exposities Janny Havenaar en Remi Alsemgeest in De Leeuwerik

Foto<br />Een van de tentoongestelde werken.

Bleiswijk - In de maanden mei, juni en juli hangt er werk van Janny Havenaar (Bleiswijk) en Remi Alsemgeest (Zevenhuizen) in de wandelgangen van de Leeuwerik in Bleiswijk.
(meer)

Basisscholen ontmoeten Wereldwinkel Bleiswijk

Foto
Op de foto is groep 8 (één van de twee) van de Anne Frankschool te zien met een paar van hun gemaakte werkstukken.

Bleiswijk - In de afgelopen weken zijn de 8e groepen van de basisscholen Anne Frank, De Poort en de Klimophoeve bezocht door de Nienke Amesz van de Wereldwinkel Bleiswijk. De leerlingen werden voorgelicht over het principe van de Fair-Trade handel en wat deze eerlijke handel betekent.
(meer)

PvdA Lansingerland viert Dag van de Arbeid

Foto
Ook woon- en zorgcentrum De Leeuwerik werd door de PvdA-delegatie bezocht.

Lansingerland - Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zijn PvdA-wethouder Ruud Braak, afdelingsvoorzitter Naushad Boedhoe en enkele raadsleden en bestuursleden langs een aantal locaties in Lansingerland geweest om de mensen aldaar een hart onder de riem te steken.
(meer)

Uitje activiteitenclub De Naeld Berkel en Rodenrijs

Uitje activiteitenclub

Berkel en Rodenrijs - Activiteitenclub De Naeld van wooncomplex De Naeldhorst in Berkel en Rodenrijs heeft onlangs een driedaags weekenduitje naar Hotel Brinkzicht in Vledder gemaakt. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Amnesty International
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 11 mei zullen leden van Amnesty 3B-hoek vanaf 18.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek. Voor acties rondom schending van mensenrechten zullen handtekeningen worden gevraagd op petitielijsten. (meer)

Bergschenhoek

Vrij kaarten in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Elke donderdag t/m eind juni vrij kaarten in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Alleen niet op Hemelvaartsdag. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom. Inlichtingen: tel. 010 - 5216071. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.
(meer)

Regio

Humanitas - Goede Buur
Lansingerland – De vrijwilligers van het Humanitasproject Vriendschappelijk Huisbezoek bieden de inwoners binnen de gemeente, die om wat voor reden ook dreigen te vereenzamen, steun door het bieden van een luisterend oor, een beetje gezelligheid, samen een ommetje maken etc. als was hij of zij een ‘Goede Buur’. Vriendschappelijk Huisbezoek is een laagdrempelige kosteloze vorm van ondersteunend contact op verzoek van de cliënt bij de cliënt thuis. In overleg met de cliënt maken vrijwilligers een afspraak - om eens in de week of eens in de twee weken - een praatje te komen maken, om even naar buiten te gaan voor een boodschap of een frisse neus te halen etc.
Geïnteresseerd of meer willen weten? Bel dan de coördinatrice van het project, Ineke Kuijpers, tel. 06 - 43231106. (Nieuwe vrijwilligers in de drie dorpskernen zijn ook altijd meer dan welkom!) (meer)

Komende zaterdag: Soccer Boys tegen CVV Berkel

Foto
Berkel-aanvoerder Jan van der Lugt was deze wedstrijd goed voor drie doelpunten. Foto: Fred Roobol.

Berkel en Rodenrijs – Door zelf met 3-1 te winnen van het bezoekende Perkouw en de winst van Soccer Boys bij TAVV volgt zaterdag 12 mei de apotheose van de competitie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. (meer)

District Kampioenschappen tijdrijden Bleiswijk - Moerkapelle

Foto<br />Klaar Feenstra.

Lansingerland - Op woensdagavond 16 mei organiseert Wielervereniging de Pedaalridders voor de tweede keer de Zuid-Hollandse District Kampioenschappen tijdrijden voor Nieuwelingen, Junioren, Belofte mannen, Elite mannen, Amateurs, Sportklasse en Masters 30+. (meer)

Nieuwe trainingspakken voor Heren 1 en Dames 1 HVB

Foto nr. 1
De Dames in hun nieuwe trainingspak.

Bleiswijk - Heren 1 en Dames 1 van Hockeyvereniging Bleiswijk zijn in het nieuw gestoken. (meer)

Gratis looptrainingen in Bergschenhoek

Bergschenhoek - RunMedical bestaat sinds 2005 en is ontstaan als een gezellig bedrijfsuitje van de zorgorganisatie DC Groep. Op zes plaatsen in het land, waaronder Bergschenhoek, worden wekelijks gratis looptrainingen gehouden onder begeleiding van professionele trainers. (meer)

B4 CVV Berkel kampioen Berkel en Rodenrijs

B4 CVV Berkel kampioen

De B4 van CVV Berkel is kampioen geworden. Voor de meeste spelers en leiders is dit het eerste kampioenschap. Felicitaties voor Joey Hulst, Daniel van de Hoek, Jory Treurniet, Michael van Dam, Ruben Koppert, Louis Sikkes, Bob Hoogerbrugge, Wesley van den Bulk, Olivier de Roy van Zuyderwijn, Rik van der Beukel, Maik Loeve, Dino Nousis, Cas van der Burg, Michiel Struijk en topscoorder Jur van de Beek. De trainers van B4 zijn Paul van Dam en Jan-Willem Hulst.G-team Soccer Boys kampioen Bleiswijk

G-team Soccer Boys kampioen Bleiswijk

Zaterdag 5 mei is het G-team van Soccer Boys kampioen geworden.
Zij moesten winnen tegen het G-team van Kralingen om dit te kunnen realiseren. Na een spannende eerste helft waarin Soccer Boys op een 1-0 voorsprong kwam, werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen!

Districtskampioenschappen Zomerbiatlon bij RW Rottemeren

Bergschenhoek - Voor het derde jaar achtereenvolgende jaar verzorgt RW Rottemeren het kampioenschap Zomerbiatlon voor District 3 van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). (meer)

Van het Schip zet Klassieker van Dronten op zijn naam

Foto
Als eerste over de finish.

Lansingerland - Het al jaren bekende wielercentrum van Nederland, gelegen in Dronten, was ooit het vertrekpunt voor het Nederlands Kampioenschap tijdrijden vanuit de Meerpaal. (meer)

Maar liefst 46 prijzen voor Chung Shin

Foto nr. 1
De prijswinnaars bijeen.

Bergschenhoek – In de Zoetermeerse sporthal Oosterpoort werd zaterdag 21 april het Nederlands Kampioenschap Tang Soo Do georganiseerd onder de vlag van de World Tang Soo Do Association. Een kampioenschap dat dit jaar in het teken stond van de Stichting Help Jayden.
(meer)

Lansingerland Cup komt steeds dichterbij

Lansingerland - De eerste Lansingerland Cup, waarbij de A1, B1 en C1 van Soccer Boys, CVV Berkel, BVCB en TOGB het onderling tegen elkaar opnemen om te bepalen welke club de beste van de gemeente Lansingerland is, wordt op zaterdag 9 juni gespeeld. (meer)

Concours op de evenementenberg

Bergschenhoek - Op het concoursterrein aan de Rottebandreef in het recreatiegebied van Bergschenhoek wordt zondag 13 mei een grote wedstrijd georganiseerd. Vanaf ongeveer 09.00 uur tot aan de avond worden dressuurproeven van B t/m ZZ licht gereden door pony- en paardenruiters. (meer)

CVV Berkel en Voetbaltotaal/Kelme verlengen hun contract

Foto
De handtekeningen worden gezet met links voor Kelme Allard Ligthart (staand meekijkend) en Soerish Ponit (zittend) en rechts Elias Ouwerling van CVV Berkel (meekijkend) en Berkel-voorzitter Jeroen van Leeuwen.

Berkel en Rodenrijs – Met een handtekening van beide partijen werd vorige week het contract ondertekend dat CVV Berkel en Voetbaltotaal/Kelme voor de komende vier jaar met elkaar verbindt. (meer)

Derde plaats voor Feiko Ammerlaan

Foto
Een derde plaats voor Feiko.

Berkel en Rodenrijs - De nieuwelingen en de junioren van RWC Ahoy reden zaterdag 6 mei de omloop van Margraten. (meer)

Toon Gerbrands bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Op 10 mei organiseert voetbalvereniging CVV Berkel een sponsoravond bij autobedrijf Cas Lamens. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zondag 6 mei werden er 880 duiven gelost voor een wedvlucht
vanuit Lille-Lesquin. Ze vlogen 186 km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1165 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-9 Comb.M&J de Veld, 2 A.v.d. Burg, 3 J. Zeelenberg, 4-5-6-7-8 J.Straver, 10 B. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren dat: 1-6 A. van Weelden, 2-8-9 Comb.v.Rossum/Verweij, 3-
5 J. Maree, 4-7 B. Hertog, 10 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Voetbal

TAVV-Soccer Boys (za): 2-3
Bleiswijk - Zaterdag speelden de nummers 1 (TAVV) en 2 (Soccer Boys) in de
voorlaatste wedstrijd tegen elkaar. Om half drie begon de wedstrijd met veel supporters van beide clubs. Bij winst zou TAVV kampioen zijn. Maar het liep heel anders dan menigeen had verwacht. TAVV begon nerveus aan de wedstrijd, daar waar Soccer Boys rustig begon met verzorgd voetbal. Al snel werd er veel druk gezet en daar kon TAVV slechts met de lange bal op de counter wat tegenover stellen. Toch zou het 1-0 voor TAVV worden; bij een snelle counter werd de spits door keeper Mark Heintjes (eerste keeper Steven van Aalst was geschorst) onreglementair gestopt en uit de penalty werd gescoord. Soccer Boys ging gewoon door met voetballen en uit een snelle aanval via linkerspits Sander van de Ruijtenbeek kaatste spits Cor van Egmond de bal naar Paul Siebers die met een droge knal de 1-1 aantekende. Maar die 1-1 was slechts van korte duur; weer een snelle counter en daaruit scoorde TAVV de 2-1, tevens de ruststand.

Na rust eenzelfde beeld, met een voetballend Soccer Boys en een counterend
TAVV. Soccer Boys zette druk en kreeg heel langzaam meer grip op de wedstrijd. Maar pas in de 80e minuut werd het 2-2. Een directe vrije trap werd door Martijn Helmendach direct op doel geschoten, de keeper beoordeelde de bal verkeerd. Met man en macht probeerde TAVV de wedstrijd weer te kantelen, maar Soccer Boys bleef voetballen ondanks het feit dat de spieren - door het hoge tempo van de wedstrijd - tegenspartelden. Ook TAVV ondervond hetzelfde, maar beide ploegen streden voor wat ze waard waren; er stond immers voor beide teams heel wat op het spel. Doordat het spel regelmatig werd onderbroken telde de scheidsrechter er zeven minuten extra speeltijd bij. In minuut 96 werd een corner van TAVV afgeslagen en een snelle spelhervatting leverde de laatste aanval aan Soccer Boyszijde op. De verdediging van TAVV trok aan de noodrem en dat leverde mogelijk de laatste vrije trap van de wedstrijd op. Weer was het Martijn Helmendach die uit deze voorzet, nu met het hoofd, de 2-3 aantekende en heel Soccer Boys met aanhang aan het juichen bracht.Reiger Boys-Berkel: 1-6 (da)
Berkel en Rodenrijs - Vanaf de eerste minuut was Berkel in Heerhugowaard de
betere ploeg en dat resulteerde al snel in een treffer. Na een kleine twee minuten was het Silvia Boogaard die Berkel na een voorzet van Lindy Hogedoorn op een 0-1 voorsprong zette. Hoewel Berkel meerdere kansen kreeg moest men wachten tot de 22e minuut op een volgende treffer. Het was weer Silvia die scoorde en zo de 0-2 noteerde. Met deze stand gingen beide teams rusten om er vervolgens nog een doelpuntrijke tweede helft van te maken. In de 51e minuut het eerste echte schot op het doel van Jennifer Gittling en een paar seconden later scoorde Melanie den Dulk prachtig de 0-3 met een schot vanaf de rechterkant. Het was Silvia die de 0-4 mocht scoren na eerst een schot van Melanie den Dulk uit een vrije trap van Melanie Kruys en even later viel ook de 0-5 en ook nu was Melanie den Dulk de gevierde dame die een mooie actie beloond zag met een dito doelpunt. Na een half uur spelen in de tweede helft mocht de thuisclub de eer redden, want na een overtreding van Melanie Kruys ging de bal op de stip en mocht de Reiger Boys keepster de 1-5 in de touwen schieten. Het slot was voor Berkel, want in de 88e minuut viel de 1-6 en dat gebeurde na een corner van Sandra Welles en hoewel enkele geleerden zich er nog over buigen schrijven wij de zesde treffer op de naam van Melanie den Dulk. Door deze overwinning en het verlies van Rijnvogels staat Berkel vast op de 3e plaats.BVCB–Spijkenisse: 1-3
Bergschenhoek - De uitgangspunten voor het duel BVCB tegen Spijkenisse waren van te voren meer dan duidelijk. BVCB bleef bij winst uitzicht houden op de derde periodetitel. De tegenstander moest winnen om degradatie (voorlopig) af te wenden. Spijkenisse profiteerde optimaal van het ontbreken van het heilige vuur bij BVCB en ging met een 1–3 zege aan de haal. In het begin van de tweestrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. De spelers wisten elkaar redelijk goed te vinden en wisten de tegenstander eenvoudig van het lijf te houden. Na tien minuten voetbal speelde BVCB de bal prima rond zonder dat er een tegenstander aan te pas kwam. Uiteindelijk belandde de bal bij Leonardo Dos Santos Silva, die een sluw steekballetje op de naar binnen getrokken Robin Monsma kon afgeven, die vervolgens met een schuifballetje de 1-0 kon aan laten tekenen. Na ruim een kwartier spelen kreeg BVCB de gelijkmaker te verwerken. Op kinderlijk eenvoudige wijze werd de bal verspeeld aan John Berkelaar, die het speeltuig afleverde bij Doeland, die een schot in de verste hoek in gedachte had. Zover kwam de bal niet, want via de rug van Jim van Oeveren verdween de bal in de openliggende korte hoek, 1-1. Niet veel later geeft Jounes Hanatti een volkomen onbegrijpelijke pass terug vanaf het middenveld op Ouled Said. De geslepen Doeland is er als de kippen bij om de pass te onderscheppen om vervolgens koelbloedig zijn ploeg op voorsprong te schieten, 1-2. In de 68ste minuut maakt Doeland zijn reputatie van topschutter andermaal waar door op briljante wijze de 1–3 binnen te schieten.

TOGB–DRL: 2- 4
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarbij niets meer op het spel stond.
En dat was in het veld ook duidelijk merkbaar. Vooral thuisclub TOGB deed niet veel goeds deze middag en de competitie lijkt dan ook als een kaars uit te gaan voor de Berkelse formatie waar trainer Danny Molendijk na dit seizoen vertrekt en na afloop nog eens zijn ongenoegen wist te uiten over de gang van zaken van de laatste maanden bij TOGB waar de groep als los zand aan elkaar hangt en niet meer de motivatie kan opbrengen om er iets goed van te maken.
Binnen een kwartier was het lot over de Berkelaren dan ook beslist omdat de Rotterdammers via Antonio Gracia Mendes en Remco de Neef tweemaal TOGB –doelman Ken Stigt het nakijken te geven, 2-0. Zelf een elfmetertrap was niet aan de thuisclub besteed deze middag toen Glenn den Uijl werd neergelegd en Cristian Salazar deze door de doelman zag gestopt.
De tweede helft bracht Glenn van den Burg de stand terug tot 1-2 uit een voorzet van Frank Docter. Een uitgespeelde kans in het vervolg werd door Antonio Gracia Mendes gepromoveerd tot een derde doelpunt voor DRL waarna invaller Ozman Tashan de stand nadermaal een dragelijker aan zien gaf. 2- 3. Uiteindelijk schoot Brain Gödeken nog een vierde doelpunt tegen het net van de Berkelse ploeg.


Wielrennen

Profronde van Made
Lansingerland - Voor de 71ste keer werd de bekende profronde van Made
verreden met in de laatste wedstrijd van de dag veel bekende profrenners.
De dag begon met de Nieuwelingen
met aan het vertrek Jeroen Smits en Nicky Gieskens bij de Junioren, beiden
renners van De Pedaalridders Lansingerland. Tijdens de wedstrijd ontstond een kopgroep van vijf renners die de voorsprong wist te vergroten en een ronde pakte. De wedstrijd werd gewonnen door Jauke Schelling, gevolgd door Jan Maas en derde werd Jesse van der Ende van WWV. Jeroen Smits viel buiten de prijzen. Bij de Junioren ontsnapte Nicky Gieskens van De Pedaalridders samen met een medevluchter uit het peloton en bouwde een enorme voorsprong op. Het peloton zag kans halverwege de wedstrijd de twee terug te halen.
Vijf ronden voor het einde van de wedstrijd ontstond er weer een kopgroep van drie renners. Joonas Hopman pakte de overwinning. Nicky werd na het vele werk dat hij had verricht twaalfde.


Tour of Istria
Lansingerland - De Nederlandse Selectie van Junioren, bestaande uit Marijn
Korevaar, Etiënne van Empel en Nicky Gieskens van De Pedaalridders Lansingerland, reisde op 5 mei af voor een driedaagse etappewedstrijd in Kroatië. Het werden drie loodzware dagen met enorme hoogteverschillen. Met Korevaar als kopman van de ploeg werd alles in het werkgesteld om hem in de finale naar voren te brengen en zijn positie te behouden. Op de derde en laatste wedstrijddag zou Gieskens met elke ontsnapping mee gaan, waarbij Etiënne van Empel en Marijn Korevaar die hoog in het algemeen klassement stond hun positie verder konden opschuiven. Tijdens de laatste 8km ontstond er een kopgroep van twee renners met een voorsprong van 36 seconden en vlak daarachter het jagende peloton dat afstevende op een massasprint. Korevaan werd 14de, Van Empel 15de en Gieskens legde beslag op een 25ste plaats. In het algemeen klassement werd Marijn 6de, Etiënne 22ste en Nicky 23ste.
Atletiek

Uitslag 2e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag werd om tien uur het startschot gegeven voor de 2de AvH-
loop van het kalenderjaar 2012. De af te leggen afstand was 10 kilometer.
Het was droog en zonnig weer met wel de wind tegen op de Rottedijk. Marloes Nuijten kwam als de snelste dame over de eindstreep, 45 minuten en 44 seconden. Ingrid Baggerman werd 2e met haar tijd van 49.57 en Ellemiek Zaal werd met haar tijd van 51.20 niet alleen 3e bij de dames, maar ze wist ook haar PR te verbeteren. Bij de heren kwam Waldo Karbaat met een flinke voorsprong als 1e over de finish, 38 minuten en 11 seconden. Marco Medendorp werd tweede in 40.09. Erik van Keeken en Richard Lelieveld kwamen als de nummer drie over de streep met dezelfde tijd 40.35.

Ronald van Meggelen werd 7e maar zijn tijd van 41.44 betekende wel een
verbetering van zijn persoonlijke record.


Honkbal

Orioles-Rch Heemstede: 3-7
Bergschenhoek – The Orioles trad zaterdag aan tegen de nummer twee van de
ranglijst Rch.

Startend pitcher Henk van Heijningen ging de 1e inning goed van start, maar
kwam in de 2e en 3e inning in de problemen mede door veldfoutjes van medespelers en Rch stond na 3 innings al op 6-0 voorsprong. Na de wissel van pitcher Anthony Ahrends op de heuvel; die gooide na een afwezigheid van ruim vier weken een solide partij en Rch kon nog maar 1 punt maken. Door goed te blijven spelen kwam The Orioles in de laatste inning nog met drie honken vol, maar dat kon de einduitslag niet meer veranderen.


Rch Heemstede-Orioles: 3-5
Bergschenhoek – De uitwedstrijd volgde zondag op het veld in Heemstede. De
nieuwe pitcher Esra Bosnie ging van start en gooide een superwedstrijd; hij wist zich heer en meester tot de 6 inning met een 4/0 voorsprong. Een paar goede honkslagen, een rake klap van Rik van Deursen en Jetho Mohamed en de DH Mikael Winkel die eveneens op dreef was, beloofden veel goeds.
Uiteindelijk kwam de tegenstander terug in de 7 en 8 inning tot 4/3 en vonden coaches Orlando Stewart en Conrad Orman van The Orioles het tijd om in de 9 inning de pitcher Esra Bosnie van de heuvel te halen. De laatste inning ging coach Conrad Orman zelf de heuvel op om de wedstrijd uit te gooien en dat lukte; met 3x3 slag mochten de spelers van Rch gaan zitten en sloot Orioles deze wedstrijd winnend af.


Hockey

Kieviten-HBR Heren: 2-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste kwartier werd volledig gedomineerd door Kieviten, dat oppermachtig was. Het was aan een excellerende doelman Florian van Steenhoven te danken dat de nul nog enige tijd gehandhaafd bleef. Toch kwam Kieviten na 7 minuten op voorsprong door een mooi backhand schot in de kruising. Toen HBR in de 9e minuut ook nog tegen een onnodige gele kaart aanliep leken de Berkelaren rijp voor de sloop. Kieviten had echter moeite het doel te vinden. Na 18 minuten kwam HBR wat schlemielig op gelijke hoogte. Een mislukte strafcorner werd door B-junior Joost Nederlof voor de goal gebracht en door Thijs van der Walle behendig over de doelman gewipt. Op dat moment kantelde de wedstrijd en kwam Kieviten er in de eerste helft niet meer aan te pas. In de 30e minuut zette Maurits Smal via een rebound HBR op een 1-2 ruststand. Na rust had HBR zijn mooiste periode.
Een prachtige aanval over veel schijven werd na 5 minuten door Nick Bijwaard schitterend afgerond en een minuut later sleepte hij een strafcorner binnen. Daarna rommelde het in de HBR defensie en had doelman Florian al zijn kunde nodig om erger te voorkomen. In de 21e minuut stopte hij zelfs een strafbal. Toch kwam er nog een tegentreffer na 27 minuten uit de enig benutte strafcorner uit 16 mogelijkheden. Door dit resultaat en door puntenverlies van de concurrenten staat HBR nog steeds stevig op de derde plaats in de poule.


Pia Dijkstra: “Vrijwilligerswerk staat onder druk”

Lansingerland - “Vrijwilligerswerk in Nederland staat onder druk.” Dat heeft Tweede Kamerlid Pia Dijkstra gezegd bij een werkbezoek op maandag 23 april aan de afdeling Lansingerland van de vereniging Humanitas. (meer)

Gemeenterekening 2011 laat positief saldo zien

Lansingerland – De gemeente heeft het boekjaar 2011 positief kunnen afsluiten. Het saldo van ¤ 2,6 miljoen wordt toegevoegd aan de algemene reserve. (meer)

Open dag Korenmolen Windlust

Nootdorp - Om meer mensen met molens kennis te laten maken begonnen molenaars 40 jaar geleden op 6 oktober 1973 met de Nationale Molendag. (meer)

Opbrengst collecte Hartstichting

Lansingerland - De collecte van de Nederlandse Hartstichting die gehouden werd van 16 t/m 21 april 2012, heeft in Lansingerland het volgende opgebracht: Bleiswijk ¤ 5191,54, Bergschenhoek ¤ 3851,75 en Berkel en Rodenrijs een bedrag van ¤ 8085,17. In totaal is dit een opbrengst van ¤ 17128,46. (meer)

Openstelling gemalen Delfland

Berkel en Rodenrijs - Bent u benieuwd wat Delfland doet om overtollig regenwater af te voeren of juist het tekort aan te vullen of hoe de Delflandse gemalen worden bediend. (meer)

Uitslag gewichttrekken ’t Schooltje

Bergschenhoek - In een heerlijk Oranjezonnetje hebben de sterke vrouwen en mannen van Lansingerland op Koninginnedag weer hun best gedaan om zoveel mogelijk gewicht omhoog te trekken. (meer)

Pinksterconcert in De Oudelandse Hof

Berkel en Rodenrijs - Op 28 mei is er voor gasten en bewoners van De Oudelandse Hof een klassiek concert van het ensemble Jenny Haisma (sopraan) en Jeroen Liedorp (piano). (meer)

Lang geleden…

Lansingerland - Ook dit schooljaar biedt Bibliotheek Oostland een lesmodule aan scholen met het thema 'Lang geleden'. (meer)

Alzheimercafé: ‘Had ik het maar geweten’

Lansingerland/Bergschenhoek – Woensdagavond 16 mei is er Alzheimercafé in dienstencentrum Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. (meer)

Concert ‘Vrijheid en Vrede’

Bergschenhoek - Koor V&V Lansingerland geeft op zaterdag 12 mei een concert met als thema ‘Vrijheid en Vrede’ in Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1. (meer)

Vroege Vogelexcursie

Regio - In het kader van de Nationale Vogelweek organiseert de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand een Vroege Vogelexcursie op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei. (meer)

Zomerevenement De Collieclub

Bergschenhoek - Op zondag 8 juli wordt het zomerevenement van de Collieclub georganiseerd op het terrein van Kynologenclub Rotterdam, Lage Bergse Bos, Bunzingpad 1, Hillegersberg. (meer)

Jubileum orgelconcert Arjan Breukhoven

Lansingerland/Rotterdam - Op zaterdag 12 mei geeft organist Arjan Breukhoven een bijzonder orgelconcert in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. Met dit eenmalige concert viert hij zijn 30-jarig jubileum als musicus en zijn 50ste verjaardag. (meer)

Professionele botscan

Bleiswijk - Woensdag 23 mei kan men bij gezondheidswinkel Vizzio, Marconistraat 4, een professionele hielbotscan laten maken waarmee osteoporose, beter bekend als botontkalking, kan worden opgespoord. (meer)

Inbraak autobedrijf

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 4 mei werd ’s nachts om vijf uur ingebroken in een autobedrijf in Berkel en Rodenrijs. Men kwam binnen via de achterzijde van het bedrijf waar men met behulp van een koevoet de achterdeur had opengebroken. Ook in het pand waren twee deuren geforceerd.
Men ging er met de inhoud van de kluis vandoor.

Vernielingen aan politieauto’s

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werden de autoruiten van twee politieauto’s vernield. Rond Koninginnedag werd een ruit van een onherkenbare politieauto ingeslagen en er bleek een deuk in de auto te zijn geschopt. Op 3 mei was het de beurt aan een herkenbare politiewagen waarvan een zijraampje werd vernield. Beide auto’s stonden voor het politiebureau geparkeerd.

Vernielingen schoolplein

Berkel en Rodenrijs – Vorig weekend werden vernielingen gepleegd op het schoolplein van basisschool de Kleine Kapitein. Van twee tuinhuisjes werden ruiten ingegooid, fruitbomen uit de grond getrokken, vogelhuisjes kapot gegooid, het deksel van de zandbak ingedeukt en het glas van lantarenpalen gebroken en over het schoolplein verspreid. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Verdacht van inbraak

Bergschenhoek – Tijdens een surveillancerit werd vorige week een auto ter controle staande gehouden. In de auto bleek inbraakgereedschap te liggen.
Voldoende redenen voor de agenten om de bestuurder en een inzittende van 22 en 23 jaar uit Schiedam aan te houden. De auto werd in beslag genomen.

Sieraden gestolen

Bleiswijk – Terwijl de bewoonster van een huis in de Emmastraat aan het eten was, werd via een raam op haar slaapkamer ingebroken in haar woning.
Ontvreemd werd een sieradenkistje met inhoud. De insluiping vond plaats op 21 april tussen 12.00 en 13.00 uur.

Inbraak tuinderswoning

Bleiswijk – Op woensdag 2 mei werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning bij een tuinderij aan de Chrysantenweg. In het huis woont een zestal Polen. Ontvreemd werden vijf laptops en zes mobieltjes.

Buitenbad De Windas zaterdag open

Bergschenhoek – Zaterdag 12 mei gaat het buitenbad van zwembad De Windas weer open volgens het normale rooster, dus van 13.00 tot 17.00 uur.
Voor verdere informatie verwijzen wij naar de website www.dewindas.nl .

Zestien lintjes voor Lansingerlanders met grote inzet

Foto
Na afloop van de feestelijkheden werd een groepsfoto van
alle gedecoreerden in Lansingerland gemaakt.


Lansingerland – De gemeente Lansingerland is na de jaarlijkse Lintjesregen zestien ‘koninklijke’ inwoners rijker. (meer)

Met paard en wagen de sloot in

Foto
De brandweer kwam er aan te pas om paard en wagen
uit de sloot te halen.


Berkel en Rodenrijs – Waarschijnlijk doordat er iets losschoot aan de wagen veranderde het paard van een 31-jarige Pijnackerse menster van richting, waardoor het pardoes in de sloot langs de Kleihoogt terecht kwam. (meer)

Ringsteken trekt veel bekijks

Foto
De eersteprijswinnaar.

Berkel en Rodenrijs – Zowel de vele bezoekers als de deelnemers zelf genoten maandagmiddag 30 april van de traditionele ringsteekwedstrijden die werden gehouden op het evenemententerrein in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Kadeophoging zorgt voor onrust in Bleiswijk

Foto
Projectleider Anneke Toepoel bij het water aan het begin
van de Dorpsstraat.


Bleiswijk – Eind februari werden inwoners van Bleiswijk door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) uitgenodigd aanwezig te zijn bij een informatieavond over de op handen zijnde kadeophoging van de boezemvaart; vanaf het begin van de Dorpsstraat tot de aansluiting bij de Hoefweg/Lange Vaart. (meer)

Versierde fietsen stelen de show

Foto
Mirthe Ammerlaan had de mooist versierde fiets en verdiende
hiermee een nieuwe fiets!


Berkel en Rodenrijs – Bijna zestig kinderen kwamen maandag tijdens de Koninginnedagvieringen naar het evenemententerrein aan de Westersingel om met hun fraai versierde fietsen een gooi te doen naar de ‘best versierde’ van de dag. (meer)

Oranjebazar brengt een zonnige ¤ 22.000 op

Foto
Zullen we een prijsje winnen?

Bleiswijk – Zaterdagavond gingen ruim 500 oranje ballonnen de lucht in ter gelegenheid van de opening van de Oranjebazar. En daarbij evenveel kinderen die met hun ouders al op zaterdagavond feest kwamen vieren: want onder leiding van burgemeester Ewald van Vliet telden zij zoals elk jaar hard mee van 10 naar 0 en openden daarmee de Oranjebazar. (meer)

Succesvolle bloemenverkoop Vrienden van Berkel

Foto
Menigeen ging met een fleurige Vrienden-plant naar huis.

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de zonovergoten Koninginnedag hebben de Vrienden van Berkel bloemen en planten verkocht voor het goede doel. (meer)

CDA bezoekt wijkvereniging Berkel-Dorp

Foto:
Bestuursleden Berkel-Dorp en CDA delegatie bij herinrichting
Wilhelminastraat.


Berkel en Rodenrijs - De CDA fractie was vorige week op bezoek bij een van de oudste wijkverenigingen van onze gemeente: Berkel-Dorp. Een bloeiende vereniging met meer dan 300 leden. (meer)

Koninginnedagactie voor KiKa

Foto
Maxe en Merle kwamen in actie voor KiKa.

Bergschenhoek - Een paar maanden geleden kochten Maxe en Merle Visser van hun spaargeld een KiKa-beer. (meer)

Gezellig Oranjefeest ‘t Hoekje

oranje

Bleiswijk - Zoals gebruikelijk organiseerde jongerenclub 't Hoekje van Soccer Boys een groot feest op Koninginnedag. Dit jaar werd de muziek verzorgd door DJ Boschtoo en de band Noah. (meer)

Wmo-raad Lansingerland organiseert succesvol Wmo-café

Foto
Hanneke Vliet Vlieland, directeur van Welzijn Lansingerland,
wethouder Ruud Braak, Marijke Bovens-Margé, voorzitter van
Humanitas Lansingerland en Ingrid Lips, van Zorgbelang Zuid-Holland.


Bergschenhoek – Ruim zeventig belangstellenden kwamen woensdagavond 25 april naar de grote zaal van ’t Smitshoek om daar het voor het eerst door de Wmo-raad georganiseerde Wmo-café bij te wonen. (meer)

Veehouderij van Gerard en Alice de Koning in SBS 6 programma Gast-Arbeiders

Fotobijschrift
Gerard de Koning (midden) ontving op zijn bedrijf aan
de Kleihoogt twee Argentijnse gaucho’s. Foto: SBS 6.


Berkel en Rodenrijs – Woensdag 9 mei begint om 20.30 uur op SBS 6 de vierde aflevering van het programma Gast-Arbeiders. In dit programma ruilen twee Nederlandse collega’s met twee beroepsgenoten uit het buitenland. (meer)

Man gewond bij bedrijfsongeval

Bleiswijk - Maandag 23 april vond om half acht ’s avonds een ongeval plaats op een bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg. Een 42-jarige Poolse werknemer raakte bij het uitvoeren van zijn werk bekneld tussen een vorkheftruck en een vrachtwagen. Een getuige van het ongeval gaf aan dat de man bezig was om de vrachtwagen te laden met planten. De kar met planten bewoog en het slachtoffer probeerde deze kar tegen te houden. De bestuurder van de vorkheftruck hielp mee en was vergeten de handrem erop te zetten. De werknemer kwam zo tussen de vrachtwagen en de vorkheftruck klem te zitten.
Een helikopter en ambulance werden ingezet om de man zo snel mogelijk te bevrijden. De Poolse werknemer liep gebroken ribben en een gescheurde lever op.

Aanhouding na run over spoor

Berkel en Rodenrijs – Politiesurveillanten zagen maandag 23 april om 16.30 uur een voor hen bekende en gesignaleerd staande man op de Spoorhaven lopen. De 23-jarige man ging er bij het zien van de agenten vandoor. Hij rende richting RandstadRail, klom over een hek en liep het spoor op. De man kon met assistentie van andere agenten alsnog worden aangehouden. Hij had nog een verblijf van 52 dagen in het gevang tegoed.

Aanhouding na zoektocht

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 25 april kreeg de politie om drie uur ’s nachts een melding dat er werd ingebroken in een geparkeerd staande auto in de Annie M.G. Schmidtlaan. Bij aankomst bleek de ruit van het achterportier van de auto te zijn ingeslagen. Na een zoektocht in de omgeving werden twee verdachten, een 21- en een 23-jarige man, aangehouden. Ze lagen in het hoge gras verscholen. In de directe nabijheid lag een tas met inbrekerswerktuigen.

Gewapende overval

Berkel en Rodenrijs – Donderdag 26 april werd om twee uur ’s middags een bewoonster van een huis in de Havenstraat door twee gewapende mannen overvallen. Het tweetal, gekleed in TNT jassen, had aangebeld en drong met geweld de woning binnen nadat de vrouw de deur voor hen had geopend. Ze werd hierbij bij haar keel en armen gegrepen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouw gedwongen een kluis leeg te halen. Hierna gingen de daders er met achterlating van de hevig geschrokken vrouw vandoor.

Vuurwapenbezit

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 27 april hielden surveillerende agenten om 11.30 uur op de Westersingel een auto met vier inzittenden staande. Bij controle bleek één van de mannen een vuurwapen in zijn bezit te hebben. Het viertal, afkomstig uit Rotterdam, Gorinchem en Vlaardingen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Oost te Rotterdam.

Sieraden gestolen

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in een woning aan de Rodenrijseweg werden in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 april sieraden gestolen.
Men kwam via de achterzijde binnen door de deur van het souterrain open te breken. De woonkamer en de eerste verdieping werden doorzocht. Wat opviel was dat er geen apparatuur werd meegenomen.

Fietsendief gepakt

Bergschenhoek – De politie kreeg zondag 29 april een melding, dat er in tuinen van woningen in de Mondriaanstraat een onbekende man rondliep. Met behulp van een signalement kon de politie even later een man staande houden die op een naar later bleek gestolen fiets reed. De 17-jarige inwoner van Bergschenhoek heeft de diefstal van de fiets bekend.

Ketels gestolen

Bergschenhoek – Uit in aanbouw zijnde woningen in de Abel Bonnemastraat zijn het afgelopen weekend elf cv-ketels gestolen. Men kwam de huizen binnen door aan de achterkant van de woningen de cilinders uit de sloten te halen.

Hoekse kinderen gaan op de pedalen

Foto
De fietsers gingen om de beurt van start vanaf de parkeerplaats
bij Berghonk om vervolgens een route te rijden door Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Zowel dinsdag 24 als woensdag 25 april stapten in totaal 270 kinderen uit Bergschenhoek op de pedalen om een rondje door het dorp te maken voor het verkrijgen van het fietsexamen. (meer)

Thema van Tuinderscafé: ‘Bedreigingen omzetten in kansen’

Foto
Het ondernemerspanel met v.l.n.r. Kees van der Helm,
Peter Duijvestijn, Cor van der Wel, Bas van Etten en Hans
Smaal.


Bergschenhoek – Een van de hallen van loonbedrijf Van Etten aan de Leeuwenhoekweg te Bergschenhoek was vrijdagmiddag 27 april omgebouwd tot Tuinderscafé. Tussen vijf en zeven uur ging men met elkaar in gesprek aan de hand van enkele stellingen. De leiding van de bijeenkomst, georganiseerd door VNO-NCW, LTO Noord Glaskracht en de Kamer van Koophandel, lag in handen van burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Duizenden mensen op de been tijdens stralende Koninginnedag

Foto nr. 1
Veel oranje.

Lansingerland – Met de zon hoog aan de hemel en een prima sfeertje in alledrie de kernen vierde Lansingerland Koninginnedag 2012.

Foto nr. 2
Ballonnen na de aubade. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut