Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Kruisweg voert de rode lijst aan van meest bedreigde plaatsen

Foto
Voorzitter Dietz had na de uitreiking van de Rode Lijst ook een
verrassing bij zich: een wandkaart met daarop de Kruisweg en alle
bedreigingen. Een exemplaar voor zowel Frank van der Hoven als
de wethouder.


Kruisweg/Bleiswijk – Een twijfelachtige eer; die viel het buurtschap Kruisweg te beurt door als meest bedreigde plek van Nederland bovenaan de Rode Lijst te prijken die donderdag 19 april werd gepresenteerd door Frank van den Hoven van Plaatsengids.nl . (meer)

Derde oplaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik genomen

Foto
Het oplaadpunt op het Westerplein werd onthuld door wethouder
De Paepe en een medewerker van E-laad.nl . Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs/Lansingerland - Er rijden inmiddels al zo’n 100.000 elektrische auto’s in Nederland. Een behoorlijk aantal wat zich de komende jaren zeker zal uitbreiden. Daar zijn wel de nodige oplaadpunten voor nodig. In Berkel en Rodenrijs werd donderdag 19 april de derde oplaadpaal van Lansingerland officieel in gebruik genomen op de parkeerplaats aan het Westerplein. (meer)

Horecagelegenheid in Annie M.G. Schmidtpark stap dichterbij

Foto
De handtekeningen zijn gezet; na een voorbereidingsperiode
die ruim vier jaar geleden reeds werd ingezet.


Lansingerland - Raymond Degens en wethouder Jan den Uil zetten woensdag 18 april beiden hun handtekening onder een intentieovereenkomst voor de mogelijke komst van een horecagelegenheid in het Annie M.G. Schmidtpark (ongeveer op de plek waar voorheen de tijdelijke locatie van het jongerenwerk stond langs de Boterdorpseweg). (meer)

Parkeergarage De Plaats feestelijk geopend

 Foto
In een fraaie oldtimer reed de wethouder de nieuwe garage uit.

Bleiswijk - De parkeergarage bij De Plaats in Bleiswijk werd dinsdagmiddag 17 april officieel en op een ludieke wijze geopend. Samen met een medewerker van de C1000 reed wethouder Henk de Paepe in een oldtimer – een Jaguar XK120 – de garage uit. (meer)

Actie ‘Kenteken Veilig’ slaat aan

Foto
De burgemeester was zaterdagochtend present om de
eerste popnagels – met assistentie - te bevestigen.


Lansingerland – In nauwe samenwerking tussen de politie Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Lansingerland vond op zaterdag 21 april de actie ‘Kenteken Veilig’ op de gemeentewerf in Bergschenhoek plaats. (meer)

Slecht weer noodt niet uit tot planten

Foto
In de middag werd het iets drukker bij de drie geranium-
en perkplantenmarkten van de Lions in de dorpscentra.


Lansingerland – Het weer zat de leden van de Lions in de drie kernen van Lansingerland zaterdag niet mee tijdens de jaarlijkse geranium- en perkplantenmarkt in de centra. (meer)

Sigma op bezoek

Foto
Grote belangstelling voor de demonstraties van het SIGMA
team in Bleiswijk.


Bleiswijk – De leden van de EHBO van Bleiswijk kregen donderdagavond 19 april wel heel bijzonder bezoek. In twee ambulances meldde zich een groep Sigma leden; een Geneeskundige Eenheid SIGMA Nieuwe Waterweg Noord van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. (meer)

Top of the MBS laat zich zien en horen

Foto
De prijswinnaars met uiterst links Aniek de Visser.


Bleiswijk – Iedereen was het er na, maar ook tijdens de jaarlijkse Talentenjacht van de Melanchthon Business School (voorheen De Kring) in sporthal Rijneveen al over eens: de eerste prijs was zonder twijfel voor Aniek de Visser die met haar vertolking van Anouks Nobody’s Wife alle harten veroverde. (meer)

Eramusspeld voor Hoeksenaar Cees Huurman

Foto
Cees Hurrman werd voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger
verrast met de Erasmusspeld.


Bergschenhoek/Rotterdam – Rotterdams wethouder van Onderwijs Korrie Louwes voelde zich vereerd vrijdag 20 april de bijzondere Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam te mogen uitreiken aan een man die weliswaar niet in Rotterdam woont, maar zich er wel vele jaren voor heeft ingezet. (meer)

Horticultural Experience Centre officieel geopend

Foto
De heren Ten Kate, Van Belzen en Van der Tak hanteerden
samen de hamer om een muur vol teksten omver te halen.


Bleiswijk – Onder grote belangstelling vond donderdagmiddag 19 april de officiële opening plaats van het Horticultural Experience Centre aan de Violierenweg te Bleiswijk. Het Horticultural Experience Centre is een samenwerkingsverband tussen Lentiz onderwijsgroep, Edudelta Onderwijsgroep, Hogeschool Inholland Delft, Melanchthon Business School, Stichting CropEye en GreenQ om studenten en internationale trainees het vak van teler in de praktijk te leren.
(meer)

Is de veiligheid van uw bedrijf goed geregeld?

Foto
Plaatselijke ondernemers organiseerden een thema-avond
rond veiligheid.


Lansingerland - Enthousiaste leden van Ondernemend 3B hebben het initiatief genomen om met elkaar een thema-avond te organiseren over Veiligheid.
Donderdagavond 19 april boog men zich met elkaar over de vraag of de veiligheid in het bedrijf wel goed geregeld was. (meer)

Twee noodbruggen voor Chrysantenweg Bleiswijk

Bleiswijk - Twee bruggen over de Chrysantenweg zijn nodig aan vervanging toe. De bruggen stammen al uit 1955. Als gevolg van een aangetaste constructie is de draagkracht afgenomen. Sinds januari mag er geen verkeer meer over heen met meer dan vijf ton per as. (meer)

Nieuwe Welstandsnota komt eraan

Lansingerland - De nieuwe Welstandsnota is bijna een feit. In die nota die langer dan de voorgeschreven tijd ter inzage heeft gelegen, wordt Lansingerland opgedeeld in vier categorieën: welstandsvrij, vrij met excessenregeling, licht en bijzonder. De meeste buitengebieden worden welstandsvrij, de historische dorpskernen en een aantal oude bebouwingslinten ‘bijzonder’. (meer)

Voorstel L3B: afval scheiden belonen met geld

Lansingerland - Als het aan Leefbaar 3B ligt, gaan de inwoners van Lansingerland binnenkort geld verdienen aan hun afval. Door afval gescheiden in te leveren op verschillende inleverplaatsen, kunnen we geld sparen op een kaart, voor onszelf of een goed doel. (meer)

Nieuwe bomenverordening biedt particuliere bomen weinig bescherming

Lansingerland - De kapvergunning voor bomen zal binnenkort worden gewijzigd. Op dit moment moet voor iedere boom die weg moet en een omtrek van meer dan 25 centimeter heeft, een kapvergunning worden aangevraagd. (meer)

Kinderexpositie Kunstbreak overtreft alle verwachtingen

Foto
Kijk, daar hangt mijn kunstwerk. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Wat een (jong) talent in Lansingerland! Zaterdag 21 en zondag 22 april was er een tweedaagse kinderexpositie te bewonderen bij Atelier Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Rode Kruis Lansingerland huldigt jubilarissen

Foto
De dames Hogervorst-Groenewegen en In ’t Veen-van Leeuwen
(rechts) ontvingen het ereteken voor tien jaar vrijwilligerschap
van het Rode Kruis.Lansingerland - De afdeling Lansingerland van het Nederlandse Rode Kruis hield onlangs haar halfjaarlijkse ledenraadvergadering in De Leeuwerik.
(meer)

Drie kinderen uit één gezin op dezelfde dag jarig

Foto
Deze foto is enkele jaren geleden genomen van Kees (links), Tineke en Wim.
Volgens ingewijden zijn ze nog niets veranderd.


Berkel en Rodenrijs - Ze woonden vroeger met ouders en nog zeven broers en zussen op de grens van Berkel/Pijnacker langs de Berkelseweg en alle drie zijn ze, uiteraard in verschillende jaren, op 8 mei geboren: Kees van der Burg, Tineke Langelaan-van der Burg en Wim van der Burg. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. In de andere wijken wordt door een aantal verenigingen oud papier opgehaald. De eerstvolgende keer is donderdag 26 april. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bijeenkomst Passage
Bergschenhoek - Op donderdag 26 april is er weer een avond van Passage.
Mevrouw R. Hoogendoorn zal vertellen over Bijbelse ontwerpen op quilts. (meer)

Bleiswijk

Bingo Crescendo
Bleiswijk - Op vrijdag 27 april organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin. De koffie en thee zijn gratis. Locatie: MKC ’t Web, Nachtegaallaan 4. Tijd: aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Jeugd loopt bijna 3500 euro bijeen voor Hospice Lansingerland

Foto
Na elk rondje kregen de deelnemers een stempel.
Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – De Vrienden van Berkel (Roparun team 33) organiseerde woensdag 18 april de Nextmove sponsorloop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Hospice Lansingerland. (meer)

Alfrink College wint voorronde Nationale Schoolhockeycompetitie

Foto
De winnaars mogen door naar de landelijke finale in
het Amsterdamse Bos.


Berkel en Rodenrijs – In een spannende finale van de Nationale Shell Schoolhockeycompetitie wist het team van het Alfrink College vrijdagmiddag 20 april te winnen van het Erasmus College. (meer)

Opbrengst van 62.000 euro naar bewoners Reuma en Revalidatie Rotterdam

Foto
Maarten Bos mocht als eerste de bal afslaan.

Bergschenhoek – Maar liefst 109 golfers namen op woensdag 18 april deel aan het jaarlijkse golftoernooi, georganiseerd door de Stichting Vrienden RRR.
Met dit initiatief wil de stichting geld ophalen om voor de bewoners in het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) gezellige dagtrips te kunnen organiseren naar de Keukenhof, een museum of een voorstelling in het theater of de schouwburg. (meer)

Meiden voetbalclinic Soccer Boys een groot succes

Foto
Een middag om niet te vergeten en de eerste aanmeldingen
voor het voetballen in het jongste meidenteam bij Soccer Boys
zijn inmiddels binnen.


Bleiswijk - In het kader van het 15-jarig bestaan van de meiden/damesafdeling van Soccer Boys vond zaterdag 21 april de meiden voetbalclinic plaats. De onderlinge binding en kennismaking met het meidenvoetbal bij Soccer Boys stond centraal. (meer)

Ondernemers fietsen tussen de spetters door

Foto
Na het startsein vertrok men voor de 100 kilometer lange tocht.

Oostland - Voor alle Oostlandse ondernemers die graag wielrennen organiseerden (Jong) VNO-NCW Oostland, de Ondernemersvereniging Pijnacker- Nootdorp (OVPN), Ondernemend 3B en LTO Noord Glaskracht-Oostland een wielertocht. Zaterdagochtend 21 april om tien uur klonk daarvoor het startschot waarvoor zowel wethouder Ruud Braak (Lansingerland) als burgemeester Rik Buddenberg (Pijnacker-Nootdorp) het signaal gaven. (meer)

Berkel slaat met 2-4 zijn slag bij BSC’68

Benthuizen/Berkel en Rodenrijs - Twee belangen speelden er bij de wedstrijd tussen het thuisspelende BSC’68 en bezoeker CVV Berkel. De thuisclub was gebaat bij winst om weg te blijven bij de onderste vier plaatsen. (meer)

Voetbal

Leonidas – BVCB: 1-3
Rotterdam/Bergschenhoek - De wedstrijd Leonidas versus BVCB was niet zo maar een wedstrijd. Bij winst van BVCB was prolongatie van weer een jaar eerste klasse spelen een feit. Bovendien zou BVCB in de race voor het derde periodekampioenschap blijven. Voor tegenstander Leonidas was winst noodzaak om in ieder geval deze zaterdag niet rechtstreeks te degraderen. Op voorhand voldoende ingrediënten om het duel in ieder geval als interessant te bestempelen. Het geschetste scenario verliep uiteindelijk in het voordeel van BVCB, dat won met 1–3.
Leonidas was iets feller in de duels, veroverde ook de meeste “tweede ballen” en verschafte zich de eerste kans. In de tegenstoot kon BVCB gevaarlijk worden middels een goed geplaatst schot van Robin Monsma, dat gelost moest worden door keeper Madja. Vincent Reuver kwam daarna net iets te kort om namens BVCB de score te openen. Vijf minuten later mocht Reuver in de herkansing, toen de bal bij toeval voor zijn voeten kwam, maar hij had wederom geen succes. BVCB moest wel vroeg een tegentreffer van Leonidas toestaan. Niet attent reageren van Nick Mahieu bij een corner leidde de tegengoal in, gescoord door Jefgeni Liesdek, 1-0. Toch kon BVCB de rust in gaan met een gelijke stand. In de laatste minuut eindigde een korte corner tussen Leonardo en Huub van Heijningen met een afgemeten pass op het hoofd van Jounes Hanatti, 1-1.
Binnen een paar minuten na de thee had BVCB al twee kansen op een voorsprong om zeep geholpen. Daarna stond goed storend werk van de weer fitte Jim van Oeveren aan de basis van de tweede goal van de Hoeksenaren.
Via Van Heijningen kwam de bal bij Nick Mahieu, die goed doorging en de bal netjes over de Leonidas- doelman stiftte, 1–2. Na een half uur viel de derde goal en de definitieve beslissing. Een uittrap van Gaerthe werd knap gecontroleerd door Monsma die na wat omzwervingen de bal inleverde bij Van Heijningen die één van zijn lepe steekballetjes op Mahieu gaf. Daar waar een ieder dacht, dat de bal te hard was, geloofde Mahieu er nog wel in en bijna vanaf de achterlijn wist hij Madja te passeren en zijn tweede treffer van de middag binnen te werken, 1-3. Met deze uitslag speelde BVCB zich definitief veilig in de eerste klasse. Tevens nestelt de ploeg van Erwin Hermes zich op de tweede plaats als het gaat om de derde periodetitel.

DCV–TOGB: 0-1
Krimpen a/d IJssel/Berkel en Rodenrijs - Zondag wist het vlaggenschip van de Berkelse zondag tweedeklasser de volle buit te pakken in Krimpen aan den IJssel. Het werd net als in de thuisbeurt (2-1) een overwinning voor het keurkorps van Molendijk. Met deze overwinning bewees de ploeg zich deze competitie goed te kunnen meten met de overige ploegen in deze afdeling. De tegenstander die niet veel had in te brengen deze wedstrijd was meer een figurant. TOGB deed in Krimpen haar sportieve plicht en kon door de 0-1 drie punten aan het seizoentotaal toevoegen. Voor DCV betekent de nederlaag degradatie naar de 3e klasse. Tevens was het voor TOGB de wedstrijd waar aan het licht kwam waar het dit seizoen aan gelegen heeft. Veel kansen werden niet benut. Het doelpunt van Glenn den Uijl was er verantwoordelijk voor dat de Berkelaren de winst mee naar huis mochten nemen.

Golf

Open Golfdagen groot succes
Bergschenhoek - De hoge opkomst en het warme zonnetje dat zo nu en dan doorbrak hebben van de Nationale Open Golfdagen een zeer geslaagd weekend gemaakt. Dit jaar boden Golfbaan de Rottebergen en Golfclub de Hooge Bergsche weer een speciaal programma aan ter kennismaking met de golfsport, maar ook met de golfbaan en golfclub. Zo kon iedereen beide dagen deelnemen aan een golfclinic, gegeven door de golfpro’s van Golf Academy Zuid Holland. Ook werd een puttwedstrijd georganiseerd; op zaterdag werd deze gewonnen door Conny Groen en op zondag door Klaas Fokkema. Verder werden er rondleidingen in de baan verzorgd, beginnende golfers konden met een lid vier holes van de baan spelen en er was een golfles te winnen door te raden hoeveel ballen zich in de grote vaas bevonden. De winnaar hiervan werd Nina Timmermans uit Rotterdam met het precies raden van de 70 ballen. Onder de ruim honderd bezoekers bevonden zich veel jeugdige geïnteresseerden en van de aanbieding voor lessen en / of een kennismakingslidmaatschap werd goed gebruik gemaakt.

Honkbal

The Orioles-Eurostars: 14-9
Bergschenhoek - Startend werper Henk van Heijningen was in Heren 1 de speler die een goede indruk maakte met 5 innings in de zaterdag gespeelde thuiswedstrijd tegen Eurostars uit Capelle a/d IJssel. Relievers Michael Winkel (3 innings) na een lange blessuretijd weer voor het eerst op de heuvel en Conrad Orman (1 inning) hielden Eurostars de rest van de wedstrijd tegen. In de eerste inning kwam Orioles op een 5-0 voorsprong mede door 3 keer 4 wijd en 2 keer geraakt werper van de jonge Eurostars werper. De rest van de wedstrijd ging de slagploeg efficiënt om met lopers in scoringspositie. Honkslagen van onder andere Rik van Deursen en Edzul Robles leidden tot de eindstand van 14-9.
De return op zondag verliep minder voor The Orioles. De Hoekse ploeg kwam in de eerste inning achter met 1-0, maar wist toch weer op voorsprong te komen met 3-1. Tot en met de vierde inning bleven de teams elkaar in evenwicht houden. Startend werper Richenell Rosel moest er af na 5 innings, omdat zijn arm niet meer wilde en voor 1 inning kwam Dhanny Fuentes de heuvel op. Deze kon niet voorkomen dat Eurostars een aantal punten maakte en vervolgens de bal overgaf aan Maat Johnson. Door niet juist handelen van pitcher en scheidsrechter werd hij na slechts 1 inning van het veld gestuurd en moest The Orioles de wedstrijd uitspelen met drie invallers op de heuvel ( Ernesto Thomas en Yeremy Croes/en Chris Williams; spelers die normaal andere posities spelen ),maar zeker hun best hebben gedaan.
Uiteindelijk gaf Orioles de wedstrijd uit handen met 16-8.
Volgend weekend speelt Heren 1 zaterdag uit tegen Twins in Oosterhout en zondag thuis op het sportpark in Bergschenhoek; om 14.30 uur.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 21 april werden er 909 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen 180km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1862 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 W.van Kooy, 2-3-4-7-8 J. Straver, 5 J. Zeelenberg, 6 B. v.d. Burg, 9 B. van Rossum, 10 Comb.M&J de Veld. In de B-ploeg waren die van: 1 A. van Weelden, 2 Comb.v.Rossum/Verweij, 3-6 J.Maree, 4 G.Boutestijn, 5-7-8 D. Stedehouder, 9- 10 Mevr. Paul. Het poultje werd gewonnen door J. Straver

Turnen

Doto kampioenen in finale turncompetitie
Bergschenhoek - Op zaterdag 14 april was de finale van de turncompetitie.
Er werd gestreden om de hoogste totaal score van twee wedstrijd en voor de hoogste score per toestel.
In de eerste ronde (Jeugd nivo 5 meiden) werd Rebecca Smaal 1ste, Floor Pruisken 2de en Sylvana Breugem 3de over de twee wedstrijd werd Sylvana Breugem meerkamp kampioen en toestelkampioen op de balk, Rebecca Smaal werd toestelkampioen op vloer en sprong en Floor Pruisken werd toestelkampioen op de brug. Charlie de Rooij (jeugd nivo 7) werd 2de, overall 4de en toestelkampioen op sprong. Jeugd nivo 8 meiden werd Nathalie kok meerkamp kampioen en eerste op sprong en vloer, Eva Kelder, Sophia Jukema en Michelle Maasland deden dit jaar voor het eerst mee in de keuze oefenstof en hebben het goed gedaan.
In de tweede ronde zaten de jeugd nivo 6 meiden; Iza Kasius werd 1ste over de totale meerkamp, Alysia Schmidt 2de en Marieke Mulder 3de. Noa Berkhoudt werd 3de, Anushka Pedano 4de en Romy de Koning 11de totaal. Iza werd toestelkampioen op brug, Anuschka op vloer en Marieke op sprong, Noa werd 2de op balk en vloer. In de Pupil 1 nivo 8 meiden werd Joy Broman 7de en Tessa Bröker 6de. In de derde ronde waren de overige Doto turnsters aan de beurt.
Pupil 1 nivo 7 Jetske Mooldijk werd beide wedstrijden eerste en pakte ook de gouden plak op balk, vloer en sprong. Ilse Brouwer was geblesseerd en kon niet meedoen. Pupil 2 nivo 7 turnsters Anne Schepen, Kessie Strik, Daphne de Jonge en Nienke Galis deden het goed, Kessie werd meerkamp kampioen Anne werd 2de en Daphne was overall 3de, de toestelkampioen balk werd Anne, op brug en sprong was dit Kessie. In pupil 2 nivo 6 meiden werd Annejet van Dam 2de op de meerkamp en eerste op de balk. Fenne Malaihollo werd overall 3de, Eva Bleeksma werd 4de en 2de op sprong en vloer. De Junior turnsters nivo 4 eindigden als volgt: Valerie van Dam meerkamp kampioen en 1ste op de balk, Sophie van Zijl werd 3de op de meerkamp en toestelkampioen op vloer, Daisy Lammers 2de op de meerkamp en Lisanne Giebel toestelkampioen op sprong. Senior turnster Amanda Tettero nivo 2 en Gaby Kunst nivo 3 eindigden overal eerste. De Junior nivo 5 turnster Sanne Mooldijk werd 2de op de meerkamp en eerste op de vloer. Romy van der Tak, Tirza de Schepper en Fleur Bubbert waren aanwezig op de finale 3de divisie!

Jeu de Boules

Toernooi TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 28 april organiseert Jeu de Boules vereniging TOGB weer een toernooi. Deelnemers worden verzocht die dag om 13.00 uur aanwezig te zijn. Na indeling kan het toernooi om 13.30 starten en rond 17.00 uur eindigen. Kosten voor niet leden bedragen twee euro per persoon. TOGB wil maandelijks een toernooi organiseren. De speler/speelster die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft behaald ontvangt een wisselbeker. Er worden in totaal 7 of 8 toernooien georganiseerd. De punten worden over vier toernooien berekend. Speelt men vier maal mee dan worden deze punten berekend. Bij het spelen van meerdere toernooien tellen de punten van de vier hoogst gescoorde toernooien.
Zaterdag 26 mei is het volgende toernooi.
Belangstellenden die deze sport een keer willen beoefenen zijn donderdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur, donderdagavond van 19.30- tot 21.30 uur en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur welkom op de jeu de boules banen van tafeltennis vereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs.

Wielrennen

Tim Rodenburg wint eerste KNWU tijdrit
Berkel en Rodenrijs - In de race tegen de klok van de KNWU tijdrit in Borsele boekte Tim Rodenburg zaterdag 21 april zijn derde overwinning van het seizoen. De nationale tijdritcompetitie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en bestaat uit vijf wedstrijden, waarvan de eerste in Borsele werd verreden. De tijdrit door het Zeeuwse landschap ging over 19,5 kilometer die Tim met een gemiddelde van 45,5 KM/u volbracht en daarmee 18 seconden sneller was dan nummer twee Joeri Leijs uit Standaardbuiten. Een dag later (in Borsele) werd er een klassieker over 121 km verreden. Tim Rodenburg werd na een aanvallende koers 6e.

Zwemmen

Zwemmedailles over de grens
Lansingerland - In het Olympische zwembad Wezenberg te Antwerpen vond vorig weekend voor de 21ste keer de International Youth Swimming Cup plaats.
Namens de Zoetermeerse zwemvereniging WVZ zwommen Desiré Verlaan, Joost de Roy van Zuydewijn (beiden uit Bergschenhoek) en Thomas Jansen en Diana van Halm Braam (beiden uit Berkel en Rodenrijs) mee. Desiré veroverde de bronzen medaille op de 400 meter vrije slag, terwijl Thomas de 4e plek op deze afstand behaalde. Joost kreeg de zilveren medaille voor de 200 meter schoolslag en de bronzen medaille voor de 100 meter schoolslag uitgereikt.
Thomas mocht een zilveren medaille voor de 100 meter rugslag en een bronzen medaille voor de 200 meter rugslag in ontvangst nemen. Tot slot mocht WVZ de Z.OL.A CUP in ontvangst nemen. Deze wisselbeker wordt uitgereikt aan de vereniging die de meeste punten heeft gehaald.


Synchroonzwemmen
Lansingerland – In zwembad Het Wedde te Voorschoten vond zondag 21 april voor synchroonzwemmen een techniekwedstrijd plaats waar 5 meisjes voor WVZ aan deelnamen.
Lisanne Perdok (Age I 10 t/m 12 jaar) zwom boven verwachting en behaalde haar diploma. Voor dat diploma moet je minimaal 44 punten bij elkaar zwemmen met vier figuren: 2 vaste en 2 gelote. Lisanne behaalde 47 punten en dit is zelfs een limiet voor het nationaal jeugdkampioenschap (Synchro Beat). Jori van den Hoogen, Ilyana Popkema, Joyce van Leeuwen en Sandra van Halm Braam kwamen uit in de categorie Age II (12 t/m 15 jaar) .
Zij hebben allemaal al twee limieten behaald voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Synchroonzwemmen Synchro Beat (9 en 10 juni te Eindhoven) en zagen deze wedstrijd als een mooie wedstrijdervaring. Jori behaalde een gouden medaille met het puntenaantal van 63.105. Joyce eindigde op een 3de plaatst met 58.930 en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Ilyana zat daar vlak achter met een heel klein verschil, zij werd 4de met 58.783 en Sandra behaalde een 7de plaatst met 55.369 punten.


Hockey

HBR-Prinsenbeek: 10-2
Berkel en Rodenrijs - HBR schoot weer eens uit de startblokken. Binnen drie minuten werd dat beloond met een vlammende forehand in de kruising van Nick Bijwaard. Twee minuten later was dezelfde speler weer attent bij een flitsende uitval. Hierna liet HBR de teugels wat vieren zonder dat Prinsenbeek hiervan gebruik kon maken. Toch kwam uit het niets een tegentreffer van de gasten in de 18e minuut. HBR nam het heft weer in handen en in de 27e minuut scoorde Guido Wicherts vanuit een scrimmage HBR’s derde treffer. Twe minuten voor rust bepaalde Nick Bijwaard met zijn derde treffer van de dag vanuit een strafcorner de ruststand op 4-1. Na rust ging HBR verder waar het gebleven was. Na twee minuten was het weer Nick Bijwaard, die een strafcorner verzilverde en vier minuten later sloeg hij een backhand hoog in de kruising. De doelpuntenstroom hield even op, aangezien Prinsenbeek zich angstig terugtrok binnen de eigen 23-meter. Toch vond na 25 minuten Martijn Luger het gaatje, twee minuten later gevolgd door Maurits Smal vanaf de rand cirkel. Nadat Guido Wicherts na 28 minuten zijn tweede doelpunt van de dag had gescoord mocht Nick Bijwaard drie minuten voor tijd via een strafcornervariant zijn dagtotaal op 6 zetten.
Een minuut voor tijd slaagde Prinsenbeek erin om de eindstand iets op te vrolijken via een arbitraire strafbal.
Over twee weken gaar HBR op bezoek bij De Kieviten.

Klaverjassen

Koppelkaarten Soccer Boys
Bleiswijk - Op vrijdag 20 april was er ter afsluiting van het kaartseizoen een koppelkaartavond bij Soccer Boys. Met een opkomst van 28 koppels was het een gezellige drukte. Deze kaartavonden zijn altijd heel gezellig. Er waren dit keer ook weer wat jongeren en dat is ook altijd leuk. Voor de kaarters lagen 14 prijzen klaar, waaronder drie vleesprijzen, C1000 waardebonnen, wijn, jonge jenever en mooie tuinplanten. Ook voor de loterij waren er veel prijzen. Natuurlijk kende deze avond geen verliezers. Meedoen is belangrijker dan winnen. De volgende koppels eindigden het hoogst: 1.
Bert Arend en Coos van Leeuwen, 5336 punten, 2. Dien Grootbekker en Gerda Heere, 5303 punten, 3. Jan de Wit en Jaap de Geus, 5302 punten, 4. Piet Lanser en Lenie Fuik, 5122 punten en 5. Jan Breugem en Leo Droog, 5112 punten. In september begint weer een nieuw kaartseizoen bij Soccer Boys en men hoopt dan weer velen te mogen verwelkomen.

Motorcross

Maik Voorwinden negende in WK Supermoto
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Supermoto in Ottobiano een sterk GP debuut gemaakt. Met als hoogtepunt een zesde plaats in de derde manche wist hij dankzij een achtste en een tiende plaats in de andere manches negende te worden in het dagklassement. Met deze resultaten scoorde hij maar liefst 39 punten in zijn allereerste WK wedstrijd. De volgende wedstrijd voor Maik is het Duits Kampioenschap op 28 en 29 april in Harsewinkel.

Atletiek

Prestatieloop
Bergschenhoek - Op donderdag 26 april organiseert de opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College voor het zesde opeenvolgende jaar een prestatieloop een groot sportevenement, waaraan in totaal zo’n 700 jongeren aan deelnemen. In de ochtend is er een 5 km loop voor leerlingen van scholen voor voortgezet onderwijs. In de middag lopen studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College een route van 10 km. De start en finish zullen plaatsvinden op de parkeerplaats bij het Ski & Skatecentrum in Lansingerland. De warming-up voor dit onderdeel vindt plaats om 13.45 uur en het startschot is om 14.15 uur. Het doel van deze prestatieloop is jongeren bewust te maken van het belang van voldoende beweging voor het behoud van een goede gezondheid. Daarnaast is de loop tevens een sponsorloop. Dit jaar wordt er gelopen voor een project in Bosnië. Daar gaan studenten van de opleiding sport en bewegen nog dit schooljaar een basisschool (en sportveldje) opknappen en sportmaterialen afleveren.

Gaat de Wilhelminastraat boven haar stand uit?

Foto
Samen met de bewoners uit de Wilhelminastraat bekeek Kees
Rietveld de situatie in de Wilhelminastraat.


Berkel en Rodenrijs – De Oranjewijk is bijna klaar. Na enkele jaren van renoveren lijkt er dit jaar een einde te komen aan de pilot om er samen met de bewoners een wijk van te maken waar het nu en in de toekomst prettig wonen is en blijft. (meer)

Dienstapotheek geopend op terrein SFG

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Donderdag 19 april is Dienstapotheek Noord geopend op het terrein van het Sint Franciscus Gasthuis. Hier kan ’s avonds, nachts en in het weekend medicatie worden opgehaald door alle bewoners van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam. (meer)

Onafhankelijk feitenonderzoek vanwege aantijgingen tegen wethouder Den Uil

Lansingerland - De gemeenteraad van Lansingerland zal worden voorgesteld om een onafhankelijk feitenonderzoek in te stellen vanwege de aantijgingen tegen wethouder Den Uil. Ook wethouder Den Uil heeft dringend om dit onderzoek gevraagd, “omdat deze aantijgingen mijn werk als wethouder belemmeren en het imago van de gemeente schaden. (meer)

Ruiten ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 21 april werden rond kwart voor twaalf ’s avonds twee 14-jarige jongens uit Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van het ingooien van een ruit van een woning in de Pijlkruidstraat. (meer)

Dodelijk ongeval

Berkel en Rodenrijs – Donderdag 19 april ontstond er om half vijf ’s middags op de Noordeindseweg een botsing tussen een fietsster en een personenauto. Hierbij raakte de 44-jarige fietsster uit Berkel en Rodenrijs dermate ernstig gewond, dat zij de volgende dag in het Erasmus Medisch Centrum is overleden. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Meerweg.
Volgens de politie stak de vrouw de Noordeindseweg over terwijl er op dat moment een auto reed. De bestuurder van de personenauto, een inwoner van Rotterdam, kon haar niet meer ontwijken. Ook de Traumaheli kwam ter plekke.
De weg is enige tijd afgesloten geweest.

CV-ketels gestolen

Bergschenhoek – Uit twee in aanbouw zijnde woningen op de Noorderparklaan werden vorige week twee cv-ketels gestolen. De diefstal werd donderdag 19 april ontdekt.

Autoruiten vernield

Bleiswijk – Op de Prismalaan werden in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 april de ruiten van een drietal auto’s ingeslagen. Het ging hierbij om twee bestelauto’s en een personenauto, allen eigendom van één bedrijf. De schade was groot.

Diefstal uit auto

Bleiswijk – In de Nachtegaallaan werd in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 april ingebroken in een personenauto. Ontvreemd werden een Mp3-speler, een iPod en een zonnebril.

Auto zwaar beschadigd

Bleiswijk – Door nog onbekende oorzaak ontstond donderdag 19 april rond de klok van vijf uur ’s middags op de Hoefweg een eenzijdig ongeval met een personenauto. Hierbij raakte de 71-jarige bestuurder van de auto gewond.
Hij werd overgebracht naar het SFG. De wagen was zodanig beschadigd, dat het kenteken werd ingenomen. De bestuurder kwam uit de richting Zoetermeer en reed richting Bergschenhoek. Op de kruising met de Klappolder reed de man dwars over de weg en belandde via het trottoir in de berm. Naar de oorzaak is een onderzoek ingesteld.

Feestavond Team Oostland levert 20.000 euro op

team oostland

Oostland - Vrijdag 20 april heeft Team Oostland 1 een spetterende feestavond georganiseerd, om geld op te halen voor het KWF. (meer)

Er kan er steeds maar één winnen

 Foto
Dan neem je je tegenstander toch op je rug!
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Ze moesten zaterdag 21 april vroeg uit de veren, alle deelnemertjes voor het jaarlijks Judotoernooi van Omnisport 2B, maar daar hadden ze geen moeite mee. (meer)

Lions perkplantenmarktLansingerland - Komend weekend houden de Lions Clubs Lansingerland weer hun traditionele perkplantenmarkt in de drie dorpscentra. In Berkel en Rodenrijs begint de plantjesverkoop al op vrijdagavond, doorlopend naar zaterdag. In de andere twee dorpskernen zijn vrijwilligers van de Lions zaterdag actief met de verkoop.
(meer)

Kledinginzameling De Ark voor Het Oude Noorden

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op maandag 23 april houdt de diaconie van De Ark, Oranjestraat 2, een kledinginzameling ten behoeve van het Wijkpastoraat Het Oude Noorden.
(meer)

Twee activiteiten Rotta

Bergschenhoek - Op zaterdag 21 april organiseert Rotta van 13.30 tot 15.30 uur een kinderactiviteit, waarbij het weer centraal staat. Daarnaast is er om 08.00 uur een natuurwandeling onder leiding van gidsen van de Natuur- en Vogelwacht.
(meer)

Tandemtocht zet Alzheimer op de kaart

Foto
Peter en Rianne Engelen; samen in touw in het mede
organiseren van de 2bike4alzheimer.


Bergschenhoek – Velen zullen haar nog kennen uit de tijd dat ze werkzaam was bij Welzijn Lansingerland, maar ditmaal zet de Hoekse Lianne Engelen zich samen met echtgenoot Peter in voor het goede doel. (meer)

Muziekvereniging Crescendo gaf publiek vakantiegevoel

Foto
Vakantiesfeer bij Crescendo. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - Geen paniek! Muziekvereniging Crescendo is weer terug van vakantie. Zaterdag 14 april gaf ze haar Voorjaarsconcert met als thema ‘Vakantie’ en heeft daarmee de vele bezoekers alvast het vakantiegevoel meegegeven voor de komende zomer, want iedereen kreeg er zin in om de koffers al te pakken. (meer)

Oudste man van Lansingerland viert 102de verjaardag

Foto
De 102-jarige Arie Gijsenbergh samen met zijn jongste
zus Ma (86) en de burgemeester die hem donderdag kwamen
feliciteren.


Berkel en Rodenrijs – Samen met zijn kinderen, zijn zus, andere familieleden, vrienden en bekenden vierde Arie Gijsenbergh donderdag 12 april zijn verjaardag. Een bijzondere dag, want Arie is de oudste man in Lansingerland en werd 102 jaar. (meer)

Nieuwbouw Woonbeurs Lansingerland druk bezocht

Foto
Ruime belangstelling voor de beurs.

Berkel en Rodenrijs - Het Servicepunt in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs werd op zaterdag 14 april druk bezocht tijdens de Nieuwbouw Woonbeurs. Hierop vond men het volledige aanbod van nieuwbouwwoningen en bouwkavels in heel Lansingerland. (meer)

Mandenvlechten en bijen kijken in het Trefpunt Rotta

Foto
Er werd hard gewerkt en dat leverde enkele fraaie werkstukken op.

Bergschenhoek – Zowel in de ochtend als ’s middags konden bezoekers zaterdag 14 april in het Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade 164 een kijkje komen nemen bij mandenvlechtster Karin Kok-Jonas en huisimker Johan Beckers. (meer)

De invloed van het brein op ons gedrag gaat ver

Foto
Professor dr. Frans van der Meché (rechts) verzorgde
een boeiende presentatie.


Lansingerland - De vrouwelijke ondernemers van het Oostlandse vrouwennetwerk Noova (Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief) genoten donderdagavond 12 april van een boeiende en interessante presentatie van professor dr. Frans van der Meché die voor hen een tipje van de sluier oplichtte over de invloed van het brein en de onbewuste processen op ons gedrag. (meer)

Ruit voordeur ingeslagen

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de Larixdreef werd dinsdag 10 april de onderruit van een voordeur ingeslagen. Er ontstond een grote ravage. De inbrekers zijn overal in het huis geweest en veel kasten werden opengetrokken. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Auto’s gestolen na woninginbraken

Bergschenhoek – Op dinsdag 10 april werd ingebroken in een woning in de Chris van der Takstraat. Hierbij werden de autosleutels gestolen en vervolgens ook de witte VW Golf. De inbrekers hebben de woning verder niet doorzocht. Vermoedelijk kwam men door middel van de flippermethode het huis binnen.
Vrijdag 13 april werd ’s nachts ingebroken in een woning op de Hondiusdreef. Ook hier werden de autosleutels en vervolgens de auto ontvreemd. Het gaat om een Mercedes Benz.

Inbraak via raam

Bleiswijk – Op donderdag 12 april werd tussen 03.00 en 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Hoefweg. Men kwam binnen via een raam aan de achterzijde van het huis. In het kozijn waren moeten te zien. Om het raam te kunnen bereiken moeten de inbrekers via een aantal andere tuinen gelopen zijn. Er werd een laptop gestolen.

Auto beschadigd na diefstal

Berkel en Rodenrijs – De auto van een bewoner van de Anthuriumsingel werd vrijdag 13 april op een andere plaats in de straat aangetroffen dan waar de eigenaar hem op woensdag 11 april had achtergelaten. De auto bleek bij diefstal beschadigd te zijn. De bedrading lag bloot en het contactslot was afgebroken.

Driemaal is scheepsrecht

Berkel en Rodenrijs – Bij een verkeerscontrole op de Oostersingel op woensdag 11 april, tussen 07.00 en 08.00 uur, werd de 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Rotterdam aangehouden, omdat hij voor de derde keer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Babbeltruc

Bleiswijk – Een echtpaar in de Leeuwerikstraat werd vrijdagmiddag 13 april opgeschrikt door een man die hun door middel van een babbeltruc geld afhandig wilde maken. De keurig in pak gestoken man had een paar jassen te koop tegen betaling van alleen de btw. Op het moment dat het echtpaar de portemonnee te voorschijn haalde, liet de bewoner blijken dat hij twijfelde. De man deed echter een greep naar de portemonnee en rukte er een biljet uit. Hij ging er vervolgens met achterlating van een van de jassen vandoor.

Helicon musiceert voor bijna uitverkochte zaal

Foto
Maandenlang werd er elke donderdagavond flink gerepeteerd
in De Ark. Tussen zeven en acht met de leerlingen en begeleiders
(op de foto) en na achten door de voltallige harmonie.


Berkel en Rodenrijs – Muziekvereniging Helicon liet zaterdagavond van zich horen in het jaarlijkse voorjaarsconcert; ditmaal in de bijna uitverkochte grote zaal van t Manneke en gezien de vele reacties tevens met veel succes. (meer)

Lansingerland ziet nog mogelijkheden tot bouw

Foto
De handtekeningen zijn gezet.

Berkel en Rodenrijs – Wethouder Jan den Uil en Joost Wilbrink, adjunct directeur van Dura Vermeer Bouw, zetten woensdagochtend 11 april samen hun handtekening onder de ontwikkelovereenkomst ‘Het Palet’ dat gerealiseerd zal gaan worden in de Berkelse Meerpolder; tussen de Meerweg en de Noordeindseweg. (meer)

Hendrik en Wim Chabot in de schijnwerpers

Foto
Na haar sprankelende presentatie werd Monique Chabot
bedankt door de die avond nieuw verkozen voorzitter van de
Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ Jan in ’t Veld.


Bergschenhoek – Aansluitend op de donderdag 12 april gehouden algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ verzorgde Monique Chabot de presentatie ‘Chabot en Bergschenhoek’. (meer)

Heleen Derksen zet ervaringen over borstkanker op papier

Foto
Heleen Derksen: ‘Als de co-assistent binnenstapt weet ik het:
dit is slecht nieuws. Kanker? Ik? Als we terug naar huis rijden denk
ik ‘ik ben in de verkeerde film beland; dit gaat over iemand anders’
(enkele zinnen uit de bundel ‘De wind door mijn pruik’).


Bergschenhoek – Negen jaar geleden werd Heleen Derksen(53) geconfronteerd met borstkanker. Na een geslaagde behandeling probeerde zij haar leven weer op te pakken. Zes jaar duurde deze periode tot zij van de arts te horen kreeg ’de kanker is terug en bovendien uitgezaaid’. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Gratis bridgen
Berkel en Rodenrijs – Tot en met 30 mei stelt bridgevereniging B.O.B. belangstellenden in de gelegenheid gratis kennis te maken met de bridgemiddagen. Er wordt elke woensdag vanaf half twee gebridged in Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Door mee te spelen kan men kennismaken met de gemoedelijke en gezellige sfeer van deze vereniging. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Bijeenkomst: na de zorg komt?
Lansingerland/Bergschenhoek – Op dinsdag 24 april word teen informatieve middag voor ex-mantelzorgers gehouden. Zij zijn welkom in Bibliotheek Oostland, Notaris Kruytstraat 10, Bergschenhoek. Aanvang 13.00 uur, einde 15.00 uur. Informatie: Linda Jukema, coördinator steunpunt mantelzorg, tel.
010 - 5216015 of lj@swsl.nl . Wie lange tijd voor een ander heeft gezorgd, kan misschien wat ondersteuning gebruiken om weer aandacht te geven aan het eigen leven. (meer)

Moeilijke wedstrijd voor Soccer Boys

Bleiswijk - Net als tegen Moerkapelle lijkt Soccer Boys moeite te hebben met tegenstanders uit de onderste regionen. BSC’68 uit Benthuizen had zaterdag duidelijk de vechtmachine in werking gesteld en liet op sportpark Merenveld zien hoe een kat in het nauw rare sprongen kan maken. (meer)

Maak kennis met golf tijdens Nationale Open Golfdagen

Foto<br />Bij de entree aan de Rottebandreef in Bergschenhoek hangt
al een groot spandoek met daarop de vermelding van de naderende
Open Golfdagen. Met daarnaast leden van de werkgroep Leo Vermeer
en Bert Genuit.


Bergschenhoek – Golfbaan De Rottebergen sluit zich aan bij de Nationale Open Golfdagen die landelijk op zaterdag 21 en zondag 22 april worden gehouden. De banen zetten dat weekend de ‘deuren’ wagenwijd open om zoveel mogelijk belangstellenden in de gelegenheid te stellen de golfsport wat beter te leren kennen. (meer)

Bondscoach Leo van Vliet geeft aanwijzingen aan Team Oostland

Foto
Leo van Vliet toont het nieuwe shirt van Team Oostland.
Foto: Sjaak Oudshoorn.Lansingerland - Niet alleen de nieuwe wielerkleding van Team Oostland sprak tot de verbeelding. Ook de aanwezigheid van wielerbondscoach Leo van Vliet, die door Sjaak Oudshoorn werd ondervraagd, liet de aanstaande beklimmers van Alpe d’Huez even de adem in houden. Zelf zei de Westlander er geen brood in te zien de veertien kilometer omhoog te gaan. (meer)

Bijzondere dag bij ‘t Raedthuys

Foto<br />De toppers samen met het eerste team van ’t Raedthuys.

Berkel en Rodenrijs - Zondag 8 april werd een heel bijzondere dag in het bijna zeventigjarig bestaan van biljartvereniging ’t Raedthuys. (meer)

Rafael Andrade trainer tweede elftal TOGB

Berkel en Rodenrijs - Voor het voetbalseizoen 2012-2013 wordt Rafael Andrade trainer van het tweede elftal bij TOGB. Het elftal van de Berkelse club die alles in het werk stelt om niet te degraderen uit de reserve hoofdklasse. (meer)

Tai Chi

Gratis kennismakingsles
Bleiswijk - Vanaf mei 2012 start de Tai Chi cursus voor beginners in Bleiswijk. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Om meer mensen met Tai Chi kennis te laten maken organiseert Wei Huang op woensdag 25 april van 20.30 tot 21.30 uur een gratis kennismakingsles in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk. De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 06-15685580 of e- mail:taichi.bleiswijk@gmail.com .

Voetbal

DSO-BVCB: 0-3
Bergschenhoek - Niet veel eerder zal BVCB met zo veel gemak DSO hebben verslagen. Niet dat het zelf nu zo groots acteerde, maar de vooraf geduchte tegenstander etaleerde overduidelijk dat het niet voor niets in de kelder van de eerste klasse B vertoeft. In aanloop naar het belangrijke uitduel moest er nog wel wat geïmproviseerd worden. Jim van Oeveren en Piet van Offeren verbleven ziek thuis, wat met name in verdedigend opzicht om een oplossing vroeg. Eindelijk zou er weer eens een basisplaats voor Dennis van der Haas zijn weggelegd, ware het niet dat de onfortuinlijke verdediger op de training door zijn enkel ging. Van der Haas, toch de revelatie van het vorig seizoen, zit al een flink aantal weken te verpieteren op de reservebank. In de beginfase van het duel was het nog wel even flink zoeken in de BVCB-verdediging wie nu precies wie moest nemen. (meer)

Vissen

Jeugdviscompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Hengelsportvereniging De Bleiberg organiseert ook dit jaar een competitie voor de jeugd (zowel jongens als meisjes) t/m 17 jaar. Er wordt gevist op dinsdag 24 april aan de Waalstraat in Bleiswijk en op woensdag 2 mei aan de IJslandmos in Bergschenhoek. Aanmelden ter plaatse vanaf 18.15 tot 18.45 uur en vissen van 19.00 tot 20.30 uur.
Deelnemers moeten hun eigen visuitrusting/hengel meenemen, zo ook een emmer en stoel. De vereniging zorgt voor maden en lokvoer. Er zijn mooie prijzen en bekers te winnen. Deelname is gratis dankzij de sponsoring van Oord Verzekeringen, Dierenspeciaalzaak Noordhoek en Dobey uit Bergschenhoek.
Informatie: www.hsvdebleiberg.nl , Kees Hulst, tel. 5216887 en Piet Rotteveel, tel. 5299444.

Golf

Twintigste plek Joost Luiten
Bleiswijk - De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen heeft het Maleisisch Open gewonnen. Oosthuizen kwam met vijf birdies en een bogey uit op 274 (-11).
Joost Luiten kwam in de slotronde uit op -6 en werd daarmee twintigste.
Robert-Jan Derksen steeg via een ronde van 69 naar de 47ste plaats in Kuala Lumpur.

Hockey

Gouda-HBR: 3-4
Berkel en Rodenrijs - HBR begon weer eens dromerig en kreeg daarvoor binnen twee minuten de rekening gepresenteerd. Een rebound werd door Gouda behendig over de HBR doelman gewipt, maar na een kwartier scoorde Nick Bijwaard met een vlammende backhand in de kruising de verdiende gelijkmaker. Slechts vijf minuten later sleepte dezelfde speler een strafcorner hoog in het Gouda doel en drie minuten later completeerde hij met een eenvoudig intikkertje, na een overigens zeer fraaie aanval, zijn zuivere hattrick. HBR liet zich nu wat inzakken om Gouda te laten komen en zelf via de counter toe te kunnen slaan. Dat is echter niet het favoriete speltype van de Berkelaren en vlak voor rust moesten ze dan ook een onnodig tweede tegendoelpunt toestaan uit een strafcorner.
Na rust volharde HBR in het rondspelen en de tegenstander laten komen, zodat na vier minuten Gouda de stand gelijk kon maken via een zeer mooie strafcorner. HBR probeerde terug in de wedstrijd te komen en mocht na een kwartier aanleggen voor een strafbal, die door Martijn Luger werd verzilverd. Hierna werd het spel ontsierd door scheldkanonnades van spelers en publiek van Gouda richting de beide scheidsrechters. Dat kostte ze drie gele kaarten, maar HBR was niet bij machte de overtalsituaties uit te buiten.
Volgend weekend komt Prinsenbeek op bezoek.


Honkbal

Verlies en winst The Orioles
Bergschenhoek - Henk van Heijningen startte zaterdag in Enschede als pitcher bij TTT, maar werd na 6 innings vervangen door Richenall Rosel; beide Oriolesspelers deden het prima. Na een 6/1 achterstand kwamen The Orioles goed terug tot gelijke cijfers en liepen de Tex Town Tigers vervolgens weer uit naar 9/6. Door een paar prachtige klappen, een dubbelspel en een geweldige homerun van rechtsvelder Edzul Robles werd het 9/9 in de 8 inning. Het Hoekse team begint zijn draai te vinden, maar kon helaas niet voorkomen dat in de 9 inning de TTT uitliepen naar 11/9 wat ook de einduitslag werd. Man of the Match was de Catcher Dayron Matrone.
In de return van zondag op het thuishonk in Bergschenhoek zag men een beste wedstrijd met als Amerikaanse starter Matt Johnson. Na 1 inning met 1 punt achterstand liep men al snel door mooie honkslagen uit naar 3/1 voorsprong na 4 inning met Raizen Albertz op de heuvel bij The Orioles, maar de Tex Town Tigers liepen weer in. Een prachtige 3 honkslag van Jerthro Mohamed zorgde voor de voorsprong in de 6 inning, maar weer liepen de TTT hun achterstand in. Uiteindelijke kwamen The Orioles door een goede klap in het linksveld van Edzul Robles uit op 9/7 en gooide Raizen Albertz de wedstrijd prima uit. De eindstand van 13/7 betekende de eerste winstpartij voor The Orioles.

Volleybal

Volley2B-WIK/Univé: 3-2 (da)
Lansingerland - Het eind van het seizoen nadert en Volley2B is vastbesloten om de vierde plek vast te houden. De wedstrijd die op het programma stond was tegen de nummer 3; WIK/Univé. De wedstrijd begon heel anders dan de dames hadden verwacht. Het spelletje liep niet en er werden veel eigen fouten gemaakt. De eerste set werd verloren met 9-25. Vervolgens was de wilskracht weer helemaal terug en nam Volley2B de touwtjes in handen. De tweede set kon worden gewonnen met 25-19. De derde set kwam WIK weer beter in het spel. Dit werd een hele spannende set die eindigde in 32-30 voor Volley2B. De vierde set werd door veel eigen fouten verloren met 17-25. De vijfde set begon met een voorsprong en deze werd niet meer weggegeven. Met de winst van 15-7 werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen. De laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdag 21 april om 19.00 in Dordrecht.

Atletiek

Ferdi Vonk verbetert eigen tijd
Berkel en Rodenrijs - Zondag 15 april stond voor Ferdi Vonk de Marathon van Rotterdam op het programma. De Berkelaar kwam in een redelijk vlak gelopen wedstrijd over de finish in een tijd van 2.55.12. Hiermee verbeterde hij zijn in Amsterdam gelopen tijd met bijna 4 minuten. Ferdi was blij met deze verbetering, maar teleurgesteld omdat het zeker sneller had gekund. Maar hij noteerde wel een mooi nieuw persoonlijk record en bovendien was hij in deze editie van de Rotterdam marathon de snelste loper uit Lansingerland en de regio.


De Kieviten bij Rotterdam Marathon
Bleiswijk – In Rotterdam vond zondag weer het grote spektakel van de Rotterdam Marathon plaats. Veel leden hadden de afgelopen vier maanden vele kilometers gemaakt om in de juiste vorm en met voldoende inhoud aan de start te kunnen verschijnen. Dit alles gebeurde onder de bezielende leiding van trainer Aart van Hoven. Richard Lelieveld kwam als beste Kievit over de streep op de Coolsingel. Hij wist zijn snelste tijd met maar liefst vijf minuten te verbeteren en kwam onder de magische grens van 3 uur: 2.59.41.
De andere tijden: Kees Voogt 3.08.16 (pr), Marco Medendorp 3.34.49, Johan van Kersbergen 3.36.29, Lars Gootjes 3.38.06, Dick Baggerman 3.39.28, Ronald van Meggelen 3.40.27 (pr), Bart van Dodeweerd 3.44.55, Marloes Loos 3.45.46, Leon Stolk 3.46.05, Ingrid Baggerman 3.48.38 (pr), Bart Wielinga 3.50.31, Yvonne Breugem-Kosters 3.51.17, Marcel van Lith 3.54.40 (pr), Maarten van den Berg 3.54.40 (pr), Jan de Jong 3.56.26, Peter Buter 3.58.21 (pr), Carol de Wit 4.11.08, Wil en Ellen Walhain 4.15.11, Anita Kreukniet 4.16.07, Erik-Jan Beuzenberg 4.18.35 (pr), Anita v.d. Velde 4.22.39, Karin Ammerlaan en Karin Huiberts 4.28.17, Fred van Winden 4.31.11, Mark van Holst 4.38.28, Esther Hampel 4.42.11 en Bas Overdevest 4.51.44.
Pauline van Donkelaar liep ook een marathon, maar zij verscheen aan de start en kwam over de finish in Wenen. Haar tijd was 3.27.52.

10 km Rotterdam
Bleiswijk - Op de 10 kilometerwedstrijd in Rotterdam kwam zondag ook een aantal Kieviten in actie: Torben Knulst 51.01, Piet Wensveen 55.09, Ludo Nuijten 59.23, Rob Meeuwissen 59.12, Rosita Koppert 1.00.06, Connelies Neeteson 1.03.30, Jan Ipenburg 1.06.39.

Kidsrun met Berkelse lopers
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag hebben enkele kinderen uit Lansingerland meegedaan aan de Kidsrun van de Rotterdam Marathon. Alessio van der Straaten (11) liep de 2,5 km voor de 10/12-jarigen en werd eerste in een tijd van 8.11 min. Biagio van der Straaten (13) was present op 2,5 km voor de 13/15-jarigen en werd tweede in een tijd van 8.27 min. Maurizio van der Straaten (8) liep de 1 km voor 7/8-jarigen en werd derde in een tijd van 4.06 min. Paolo van der Straaten (6) tenslotte werd op de 1 km voor de 7/8- jarige 72ste in een tijd van 5.14 min. De jongens zitten allemaal op basisschool De Klipper en bij atletiekvereniging Ilion.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 14 april werden er 896 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel; ze vlogen 160 km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1268 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-6-7 A. v.d. Burg, 8-10 J.
Straver, 9 M. v.d. Ende. En in de B-ploeg: 1-6 A. van Weelden, 2-3 Mevr.
Paul, 4 A. Hagers, 5. B. Hertog, 7-9-10 G. Boutestijn, 8 D. Stedehouder.
Het poultje werd gewonnen door C. Romein.

Wielrennen

Klassieker Parijs Roubaix succesvol
Lansingerland - Twee leden van De Pedaalridders Lansingerland - Jos van Emden als Professional bij de Rabobank en Nicky Gieskens die deel uitmaakt van de Nationale Junioren selectie van Nederland - stonden aan het vertrek van de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. Tijdens een van de kasseienstroken die de renners moesten bedwingen nam Nicky samen met een van de Duitse renners een vlucht uit het peloton en een voorsprong van 30 seconden, maar ze werden door het jagende peloton weer opgeslokt. Op 5 km voor de meet zat Nicky Gieskens samen met Merijn Korrevaar en Niels Goeree in de achtervolgende groep op weg naar de kop van de wedstrijd. In de finishstraat zagen de renners de koplopers, maar ze konden niet meer aansluiten. Merijn werd 23ste, Nicky 24ste en Niels 25ste. In het algemeen Junioren klassement 2012 van Nederland voert Pioter Havik de lijst aan gevolgd door Nicky Gieskens en Merijn Korevaar die derde staat. Jos van Emden kreeg in zijn rit de opdracht om met elke ontsnapping mee te gaan, de kopman uit de wind te houden en te verzorgen en hem naar de finale te brengen. De wedstrijd werd gewonnen door Tom Bonen. Jos van Emden van De Pedaalridders was de zevende Nederlander die in Roubaix over de meet ging.

Turnen

Halve finale voor Doto
Bergschenhoek – Jetske Mooldijk nam deel aan de wedstrijden in de 2de divisie. Zij begon op balk en werd 4de met 50.083 punten wat een plaats in de meerkampfinale opleverde en reserve voor de toestelfinale Brug waar ze ook 4de werd. Rebecca Smaal en Sylvana Breugem aan de beurt. Rebecca werd 1ste op vloer en Sylvana 3de op Balk totaal is Rebecca 6de geworden en Sylvana 8ste goed voor nog twee finaleplaatsen. Bovendien heeft Rebecca de toestelfinale Vloer gehaald en is Sylvana met een 3de plaats reserve op de balk. Gaby Kunst scoorde op vloer 11.700 punten; goed voor een 5de plaats.
Een dag later mochten Fenne Malaihollo, Eva Bleeksma en Annejet van Dam in de ene baan en Floor Pruiskens tegelijkertijd in de andere baan. Annejet is 18de geworden op de balk en haalde een 11.850, Fenne werd 25ste en Eva werd 27ste en ging niet door naar de volgende ronde. Floor moest beginnen op balk, met vervolgens vloer sprong en brug. Ze werd 16de.
In de laatste ronde mochten Valerie van Dam, Lisanne Giebel, Diasy Lammers en Sophie van Zijl beginnen op balk. Sprong en vloer draaiden de meiden keurig, alleen op brug kwamen ze een eis tekort wat er voor zorgde dat Lisanne 13de en Valerie 14de werd; beiden reserve voor de meerkamp Daisy werd 21ste en Sophie 29ste. Lisanne is met 12.550 eerste geworden op vloer wat haar de toestelfinale opleverde Valerie deed voor het eerst hele schroef voorover op vloer en werd 4de op dit onderdeel; een reserveplek voor de toestelfinale.

Korfbal

CKV Avanti 50 jaar
Lansingerland/Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti bestaat dit jaar 50 jaar en dat gaat gevierd worden met een reünie-receptie op zaterdagmiddag 12 mei. Avanti 1 kan tevens die middag kampioen worden en promoveren naar de Hoofdklasse. De reünie begint om 14.00 uur, de wedstrijd van Avanti 1 om 15.30 uur. Belangstellenden kunnen mailen naar Laura van Leersum, email jubileum@avantikorfbal.nl of bellen met 06-15442238.

Motorcross

Dagwinst Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden en Jaimie van Sikkelerus van Team Voorwinden begonnen oppermachtig aan de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad. Beide rijders wisten tijdens de ochtendtrainingen de snelste tijd neer te zetten in hun klasse waardoor ze beiden vanaf pole position mochten vertrekken in de manches.
Maik kwam in de eerste manche door een slechte start niet verder dan een derde plaats. De tweede manche werd vijf minuten voor tijd afgelast vanwege een uitgelopen tijdschema. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag. Jaimie kon wel twee manches rijden en liet zien waar hij voor gekomen was. De rijder uit Akersloot wist beide manches winnend af te sluiten.

Verbindingsweg A13/A16: enthousiasme neemt af

Lansingerland - De commissie Ruimte is een stuk minder enthousiast over het voorstel van de A13/A16 dan toen het plan werd gepresenteerd. De landtunnel in het Lage Bergsche Bos met een talud van zeven meter vinden veel commissieleden te hoog. Ze willen voorstellen dat de tunnel verdiept wordt aangelegd. (meer)

Moti moet genoegen nemen met een bot

Berkel en Rodenrijs – De Rijdende Rechter moest er vorige week aan te pas komen om een uitspraak te doen in een vervelend conflict tussen hondje Moti en zijn Berkelse eigenaar enerzijds en een Rotterdamse dierenkliniek anderzijds. (meer)

Mandenvlechten en Open-Bijendag in het Trefpunt Rotta


Bergschenhoek - Op zaterdag 14 april zijn in het Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade 164 tussen 10.00 en 16.00 uur een mandenvlechtster en huisimker Johan Beckers aanwezig. Bijzonder interessant voor jong en oud. De toegang is gratis. Koffie en thee zijn beschikbaar.
(meer)

Hospice Lansingerland: terugblik op eerste jaar van bestaan


Een team van medewerkers en vrijwilligers staat klaar om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken.


Lansingerland – Het is al weer een jaar geleden dat de deuren van het Hospice Lansingerland opengingen. Nieuw; niet alleen voor Lansingerland, maar ook voor de vele medewerkers en vrijwilligers die zich hiervoor gingen inzetten. Maar ook nieuw voor de bewoners die er het laatste stukje van hun leven ‘in liefde’ konden en kunnen doorbrengen.
(meer)

Wmo-raad Lansingerland organiseert Wmo-café


Het team dat de avond voorbereidt met v.l.n.r. Elaine van der Linde, Johan van Hartingsveldt en Petra Verhoef.

Lansingerland – De Wmo-raad van Lansingerland organiseert op woensdag 25 april een Wmo-café met als thema ‘Meedoen in de samenleving’. De bijeenkomst vindt plaats in ’t Smitshoek te Bergschenhoek.
(meer)

Patrick en Guy rappen als de besten


Guy (links) en Patrick kwamen als besten uit de bus tijdens de Wolfert Lyceum Talentenavond.

Bergschenhoek – Talent in overvloed; dat bleek op het Wolfert Lyceum tijdens de donderdagavond 5 april georganiseerde Talentenavond in de school te Bergschenhoek. Iedereen kon deelnemen, maar daar ging wel een auditie aan vooraf.
(meer)

Nieuw convenant Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) afgesloten


V.l.n.r. Joke Dubois, Werner ten Kate en Sandra Kouwenbergen die zich inzetten voor hulp waar nodig en wenselijk voor alle basisschoolleerlingen in heel Lansingerland.

Lansingerland - Door de besturen van het primair onderwijs en de gemeente Lansingerland is een nieuw convenant ‘Schoolmaatschappelijk werk in Lansingerland’ afgesloten. Dit convenant loopt van 1 januari 2012 – 1 augustus 2013 in navolging van het oude convenant dat 31 december 2011 afliep. In dit convenant stond dat de werkwijze eerst moest worden geëvalueerd en op basis van de evaluatie er nieuwe afspraken gemaakt zouden worden. Uit de evaluatie is gebleken dat alle partners positief zijn over de huidige inzet SMW. In het nieuwe convenant zijn de afspraken van het oude convenant gecontinueerd.
(meer)

Het Autismecafé komt eraan

Berkel en Rodenrijs – Zelf moeder van autistische zoon Koen (14) weet Monique Schipper waarmee ouders en kinderen dagelijks worden geconfronteerd in hun poging samen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Maar ze weet ook dat ouders, hulpverleners, en ook docenten en groepsleerkrachten vaak niet weten welke weg ze moeten bewandelen om meer kennis en informatie te vergaren over aanpak of leven met autisme. En dus wil ze graag de initiatiefnemer zijn van een eerste Autismecafé in Lansingerland, in navolging van tal van gemeenten in Nederland.
(meer)

Prominenten Soccer Boys op de bres voor dames- en meisjesvoetbalEric Wobbes krijgt op 21 april steun van Rianne (links) en Nanja Schorel. Foto: John Hofman.

Bleiswijk - Op zaterdag 21 april organiseren ze een feestelijke dag, omdat de meiden/damesafdeling van Soccer Boys 15 jaar bestaat. Een lustrum, dat zal worden gevierd omdat de damesafdeling bij de Bleiswijkse voetballers als volwaardig wordt aangezien, maar zich nog meer wil richten op de toekomst. Initiatiefnemer Eric Wobbes wil vooral vooruit denken. En wie kan een betere impuls geven aan dit initiatief dan twee oud-voetbalsters van Soccer Boys die aan de wieg hebben gestaan van het damesvoetbal in Bleiswijk. De tweeling Rianne en Nanja Schorel (28) komen zeker op deze feestdag naar het dorp waar ze volgens eigen zeggen nog vaak naar terugverlangen om vooral bekenden te zien. Dat zal op 21 april zeker gebeuren!
(meer)

Kaartverkoop Casa-Nostra

Bleiswijk - Zoals eerder bekend gemaakt gaat Casa-Nostra verder waar het ruim twee jaar geleden noodgedwongen moest stoppen vanwege het verdwijnen van de Vluchtheuvel. Er was veel animo voor een vervolg en een eerste begin zal worden gemaakt op zaterdag 19 mei in gebouw De Cranenborgh onder het motto ‘Gewoon Casa!’. Een perfect onderkomen aangekleed met het oude vertrouwde Casa-Nostra gevoel. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar via de website www.casa-nostra.nu voor iedereen vanaf 35 jaar. Wees er snel bij. Ga ook voor meer informatie naar de site of volg Casa-Nostra via Facebook.

Metingen HSL Zuid van start

Lansingerland – Na overleg tussen de gemeente Lansingerland met de Tweede Kamer en de minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) heeft de minister ProRail opdracht gegeven om dit jaar te onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om de geluidsoverlast van HSL Zuid in Lansingerland terug te brengen. De eerste metingen zijn inmiddels verricht.
(meer)

Berkelse Oranjewijk bijna gereed


Op de bouwlocatie tussen de Julianastraat en de Oranjestraat komen mogelijk starterswoningen.
Berkel en Rodenrijs – Tijdens de woensdagavond 4 april gehouden Algemene Ledenvergadering van Wijkvereniging Berkel-Dorp werd duidelijk dat de langste tijd van opknappen van de hele Oranjewijk achter de rug is. Als alles naar wens verloopt zal men het civiel technische deel in september kunnen opleveren; met een fraaie wijk als gevolg. Aan het groen wordt dan nog gewerkt.
(meer)

Aanhouding verdachten inbraak

Bergschenhoek – Zondagavond 8 april werd even voor middernacht geprobeerd in te breken in een woning aan de Zuiderparklaan. De alarmeerde politieagenten zagen drie jongens wegrennen. Eén van hen, een 15-jarige inwoner van Bergschenhoek, kon direct worden aangehouden. De tweede, een 13-jarige jongen uit Bergschenhoek werd na een korte achtervolging in de kraag gegrepen. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak en de derde verdachte.

Oproep over gestolen tas

Bleiswijk - Donderdag 5 april werd ingebroken in een zwarte Ford Mondeo. Hierbij is een tas met een laptop gestolen. De inbraak vond plaats rond 16.45 uur op de parkeerplaats bij de BSO in de Oosthoek aan de IJsvogellaan in Bleiswijk. Bij de inbraak werd de zijruit van de auto ingeslagen en de tas meegenomen. Behalve de laptop heeft de inhoud van de tas weinig financiële waarde. Maar de eigenaar zou wel graag de documenten die in de tas zaten terug willen hebben. Misschien heeft iemand iets gezien of de bruine tas (Plevier Vintage) van geschuurd leer gevonden. Men kan zich melden bij de politie van Lansingerland (Berkel en Rodenrijs) of bij de redactie van De Heraut.

Lansingerlandse brandweer krijgt de primeur met de SIV

Foto
De SIV is gestationeerd op de brandweerpost in Berkel en Rodenrijs.
Doordat de bemanning van de SIV dag en nacht paraat is op de kazerne,
kan de SIV binnen een minuut na alarmering uitrukken. Dit levert een
grote tijdwinst op vergeleken met de bestaande situatie. Alle
brandweerlieden die uitrukken met de SIV zijn daarvoor speciaal opgeleid.


Lansingerland – Met ingang van maandag 2 april is bij Brandweer Rotterdam- Rijnmond een nieuw type voertuig operationeel: de SIV ofwel Snel Interventie Voertuig. De SIV rukt uit in de gemeente Lansingerland in de kernen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. (meer)

Optreden Neeleman stoort gemeenteraad in hoge mate

Lansingerland – Geërgerd, verbaasd en onthutst, dat was de gemeenteraad na het debat over het functioneren van raadslid Eddy Neeleman van de gelijknamige eenmansfractie. (meer)

‘Zet met elkaar de klant centraal’ luidt het advies van het CDA

Foto
De gastsprekers gingen in discussie met de bezoekers in
de zaal.


Bleiswijk – Dat de glastuinbouw in zwaar weer terecht is gekomen was geen nieuws tijdens de maandagavond 26 maart door het CDA georganiseerde discussieavond. ‘Een goede reden om samen een avond te organiseren, want het CDA Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp draagt de tuinbouw een warm hart toe. (meer)

Hoekse vrijwillige brandweer sluit de kazernedeur voorgoed

Foto
Het korps voor de laatste keer bijeen als Bergschenhoeks
vrijwilligerskorps. Vanaf 1 april werd de kazerne in Bergschenhoek
verlaten en stapte men over naar die van Berkel en Rodenrijs.


Bergschenhoek – Met weemoed, maar ook met de wetenschap dat er andere tijden aanbreken waren de leden van de vrijwillige brandweer van Bergschenhoek donderdagavond 29 maart voor de laatste keer bijeen voor zowel een oefenavond als voor een ledenvergadering van hun vereniging. (meer)

Bleiswijk Centrum uitgebreid met parkeergarage

Foto
Nadat de garage was opengesteld werd hij meteen gebruikt,
maar nog niet iedereen bleek te weten dat hij inmiddels voor
het winkelend publiek toegankelijk is.


Bleiswijk – Wie mooi wil zijn moet pijn leiden is een gezegde dat zeker voor Bleiswijk geldt, maar gelukkig is die pijn nu deels weggenomen met de komst van een groot aantal goede parkeerplaatsen in het centrum. (meer)

Na bijna 38 jaar neemt Berkelse markt afscheid van Rob den Os

Foto
Rob den Os zoals wij hem kennen met rechts Josien.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Als het om dameskleding gaat maak je hem niets meer wijs. Dat kan ook niet anders, want marktkoopman Rob den Os heeft er inmiddels 38 jaar ervaring op zitten. (meer)

Ultieme uitdaging: even weg kruipen in de huid van een ander

Foto
De wereldberoemde Umberto Pastellini. Foto: John Hofman.

Bleiswijk - Een avondje toneel was vroeger hét ultieme uitje voor veel mensen. Toneelverenigingen trokken volle zalen publiek en brachten leuke toneelstukken op het podium. (meer)

Puur genieten bij In a Jazz Tradition

Foto
Drie geweldige gitaristen met v.l.n.r. Maurice, George en Richard.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Heel relaxed, zo mogen we het jazzconcert benoemen dat In a Jazz Tradition zaterdagavond 31 maart had georganiseerd in Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren. (meer)

Een Projectkoor dat bijna 40 jaar bestaat

Foto
Het bestuur van het Interkerkelijk Koor Bleiswijk.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Dat een koor bijna 40 jaar bestaat is niet zo vanzelfsprekend. Door de jaren heen is er verloop van leden door wat voor oorzaken dan ook, maar het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) kan zich op de borst kloppen: de 40 jaar is bijna gehaald! Het heeft wel een moeilijk jaar achter de rug. (meer)

Rommelmarkt Sint Petrus haalt beoogde doel

Foto
Groot genoeg voor de eettafel?
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een groot aantal bezoekers van de Rommelmarkt, zaterdag 30 maart gehouden in woonzorgcentrum Huize Sint Petrus, stond al te trappelen van ongeduld toen de deuren om 10.00 uur open gingen. (meer)

‘Veilig op weg’ blijft een belangrijke leuze

Foto
Met de hele groep op de foto, samen met chauffeur
John en zijn ‘lesassistent’ Kees.


Berkel en Rodenrijs – Hij had er zelfs een vrije week voor over, zo belangrijk vindt hij het. John van den IJssel, chauffeur van het gelijknamige transportbedrijf uit Berkel en Rodenrijs meldde zich aan als vrijwilliger om lessen te verzorgen voor de organisatie Veilig op Weg. (meer)

Berkelaren verrast met een paasgroet

Foto
Startklaar om een zestigtal Berkelaren te verrassen met
een paasstukje.


Berkel en Rodenrijs – In aanwezigheid van enkele andere bestuursleden van de PCI vervaardigde voorzitter Piet van der Burg vorige week een zestigtal paasstukjes die vervolgens bij even zoveel Berkelaren aan huis werden afgeleverd. (meer)

Voorbereidingen Koninginnedag Bergschenhoek in volle gang

Foto
Het Oranjecomité Bergschenhoek. Foto: Studio Dijkgraaf
te Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Koninginnedag 2012 belooft weer een groot spektakel te worden in Bergschenhoek. Zo is er kindertheater, staan er kraampjes met voor ieder wat wils, draait een draaimolen z’n rondjes, kan er gesprongen worden op verschillende vrolijke luchtkussens, is er een gezellige ouderenbijeenkomst met traktatie en zullen er de hele dag live optredens zijn. (meer)

Papa of mama in de klas op Nationale Daltondag

Foto
De ouders konden ervaren hoe het er in de klas aan toe gaat.

Berkel en Rodenrijs - Op 21 maart was het Nationale Daltondag. Voor basisschool de Klipper een goede reden om te laten zien wat Daltononderwijs in de klas en op school betekent. (meer)

Wandeltocht tegen verbinding A13/A16

wandeltocht

Bergschenhoek - Ongeveer dertig mensen hebben zaterdag in het Lage Bergse Bos meegedaan aan de wandeltocht langs het toekomstige tracé van de snelweg A13/A16. Gids Paul Scheublin gaf uitleg over de natuur die moet wijken. (meer)

Gestolen fietsen

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd een flink aantal fietsen op verschillende locaties in Berkel en Rodenrijs gestolen. De fietsen stonden in de Wilhelminastraat (twee fietsen), op de Sterrenweg, de Stationsweg, de Stationssingel en de Westersingel.

Aanhouding na vlucht

Berkel en Rodenrijs – Bij een controle van de inzittenden van een personenauto op maandagavond 26 maart op de Stationssingel leek het de bijrijder beter de benen te nemen. Hij moest nog 106 dagen zitten en had daar kennelijk geen zin in. Hij rende door weilanden en sloten, daarbij achtervolgd door een van de agenten. De andere agent was met zijn auto omgereden. Na een zoektocht van een uur besloten de agenten deze te staken, maar op dat moment werd er vanuit een sloot bij een huis geroepen. De man zat in het water en had het erg koud. Hij kon alsnog worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Rotterdam. Het ging om een 19-jarige man uit Hoek van Holland.

Misstap

Berkel en Rodenrijs – Op de Middelweg raakte op dinsdag 27 maart bij het demonteren van een kas een 46-jarige inwoner van Bergschenhoek gewond door een valpartij. Hij was ruim drie meter naar beneden was gevallen. De man had vermoedelijk een misstap gemaakt. Met een aantal gebroken vingers en rugpijn werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal personenauto

Berkel en Rodenrijs – Op de Venus werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart een blauwe Renault Mégane Scénic gestolen.

Inbraak kantoorpand

Bergschenhoek – Op vrijdag 30 maart werd in de vroege ochtend ingebroken in een kantoorpand aan de Bergweg-Zuid. Het inbraakalarm ging af. In het pand werd niemand aangetroffen. Wel werd geconstateerd dat er een geldkistje ontvreemd was.

Gladde weg

Bergschenhoek – Een bestuurder van een bromfiets, een 50-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, kwam donderdagmiddag 29 maart in een bocht van Weg en Land ten val en raakte hierbij gewond. Er bleek een olieachtige substantie over een lengte van vijftien meter op het wegdek te liggen.
Vermoedelijk de oorzaak van de glijpartij. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagavond organiseert de KBO bij goed weer Nordic Walking. (meer)

Bergschenhoek

Paas’klaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Donderdag 5 april is er 'Paas'klaverjassen in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Het is een open avond, dus iedereen die graag klaverjast, kan mee kaarten. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

BVCB blijft hinken op twee gedachten


Jim van Oeveren (2) wordt door Vincent Reuver gefeliciteerd
met het openingsdoelpunt voor BVCB. Elton Morals Lima (4) en
Jounes Hanatti (maker van het tweede doelpunt) kijken met
genoegen toe. Foto: Kees Ruigrok.


Bergschenhoek – Met nog vijf wedstrijden te gaan in de zaterdag eerste klasse B hinkt BVCB nog op twee gedachten. De voetballers die vroegtijdig afscheid namen van hun trainer Koos Waslander, lijken nog tot veel in staat. De wedstrijd tegen Breukelen die met 2-0 werd gewonnen, was geen maatstaf omdat de tegenstand van de ploeg uit de provincie Utrecht een matig elftal was. (meer)

Het honk- en softbalseizoen gaat beginnen

Bergschenhoek - Op zaterdag 7 april opent het Heren 1 team van The Orioles om 14.30 uur het seizoen met een eerste wedstrijd tegen de Hawks uit Dordrecht; op het sportcomplex van The Orioles in Bergschenhoek. (meer)

Pedaalridders op het podium van Rotterdams kampioenschap

Foto
Podiumplek 1 en 2 voor een Pedaalridder.

Lansingerland - Al vroeg in de wedstrijd voor het kampioenschap van Rotterdam was er een kopgroep gevormd bij de junioren dat een voorsprong nam op het jagende peloton. Nicky Gieskens van De Pedaalridders reed een goede wedstrijd. (meer)

BC TAB Fly Over viert zilveren jubileum

Foto
Alle ereleden waren aanwezig. Met v.l.n.r. Aad Nieuwenhuijsen,
Pieter van der Ham, Marion Nieuwenhuijsen, Dick van Veen, Frits
Veenman en Bert Looyen.


Bleiswijk - De Bleiswijkse badmintonvereniging BC TAB Fly Over vierde op zaterdag 17 maart haar 25-jarig bestaan. In de middag werd door de jeugd een spelletjesmarathon uitgevoerd, spijkerpoepen, kratjesrace en nog veel meer. (meer)

Spannende finale in Schoolklimcompetitie Lansingerland 2012

Foto
De winnaars uit groep 7 Tamar en Jack.

Lansingerland – Gadegeslagen door tal van medeleerlingen, maar ook van ouders en andere familieleden deden de finalisten van de voor de eerste maal in Lansingerland gehouden Schoolklimwedstrijden hun uiterste best om zondag 1 april zo goed mogelijk te presteren tijdens de finale van de Schoolklimcompetitie Lansingerland 2012. (meer)

Ruim 200 spinners fietsen ruim elfduizend euro bij elkaar

Foto
Het startschot voor de sportieve dag werd verzorgd door
burgemeester Ewald van Vliet.


Berkel en Rodenrijs – Een zaal vol fietsen en ruim tweehonderd sportievelingen die zich zaterdag 31 maart wilden inzetten voor het goede doel. (meer)

DOTO geslaagd na organiseren nationale voorwedstrijd turnen

Foto
Eén van de prijsuitreikingen tijdens het nationale turntoernooi
in sporthal De Zijde. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Op 17 en 18 maart was het de eerste keer in de historie dat sv DOTO een nationale voorwedstrijd organiseerde, dit in samenwerking met de KNGU. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Zwammerdam
14.30 uur
Soccer Boys – Koudekerk
14.30 uur
Rijnvogels – BVCB
VVIJ (da) – Berkel
Soccer Boys (da) –Reeuwijk
14.30 uur
Spartaan’20 – TOGB
17.00 uur

Maandag Tweede Paasdag
Unio - TOGB

Voetbal

SCO’63 – TOGB 1-1
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd om des keizers baard, omdat beide
ploegen deze competitie geen belangen meer hebben in het verdere verloop ervan. Met Victor Twaalfhoven voor de geblesseerde Paul Docter moest TOGB in de rust met een achterstand genoegen nemen. Door een wat gelukkig verkregen strafschop kon TOGB in de tweede helft de gelijkmaker bewerkstelligen die door Özman achter de doelman van de thuisclub werd geschoten. (meer)

Atletiek

Doto-lopers aan de start
Bergschenhoek - Vier lopers van de sv DOTO loop- en trimgroep uit Bergschenhoek hebben zaterdag 31 maart deelgenomen aan de Lansingerlandloop in Bleiswijk. Er werd goed gelopen onder redelijke omstandigheden en stevige wind tegen langs de Rotte. De tijden: Helga Lexmond 52.20, Tanja Hoogerbrugge 54.03, Stefan Kuiper 56.46 (nieuwe loper bij de loopgroep) en Renate Boshart 57.52 (PR!).


Ferdi Vonk loopt marathon van Rotterdam
Berkel en Rodenrijs - Dat Ferdi Vonk in goede vorm is onderstreepte hij zaterdag door bij de Lansingerlandloop een dikke PR te lopen; ditmaal op de 5 km. Hij liep deze afstand in een tijd van 17.28 (oude PR 17:53) en eindigde hiermee op een 3e plaats. Ferdi wist zich deze maand ook al aanzienlijk te verbeteren op de 15 km (55.53) en de halve marathon (1.19.50 ). Met nog twee weken trainen en volgende week een 10 km wedstrijd in Oosterhout ziet hij de marathon met vertrouwen tegemoet.

Schoonspringen

Guurtje Praasterink de beste
Berkel en Rodenrijs - Drie schoonspringsters van WVZ en PSV hebben meegedaan aan de Kring- en open Kringkampioenschappen 1- en 3 meter in zwembad De Waterthor te Den Haag. Guurtje Praasterink uit Berkel en Rodenrijs werd hierbij Open Kringkampioen Haaglanden op de 1- en 3 meter plank in de klasse E. Annemarijn Bal werd in de groep meisjes C op de 1 - en de 3 meter plank Open Kringkampioen Haaglanden. Maaike Kemps, uitkomend in de groep meisjes C, behaalde op de 1 meter tijdens de Open Kringkampioenschappen een keurige 3de plaats en tijdens de Kring kampioenschappen een 2de plaats.

Wielrennen

Goede sprintplekken voor Pedaalridders
Lansingerland - Steijn Willemsen en Sten Verzijl van De Pedaalridders Lansingerland stonden beiden aan de start van de ronde van Steenbergen.
Steijn startte in cat.3 voorop in het peloton en wist de eerste vier ronden goed voorin te blijven. In de kop van de wedstrijd zaten veel kanshebbers voor de overwinning en al vanaf de vijfde ronde werd er heel hard gereden door de straten van Steenbergen. Steijn moest vanwege het moorderde tempo de kop van de wedstrijd laten gaan, maar na een paar ronden kwam hij is terug met als resultaat dat hij in de kop van de wedstrijd en zou meesprinten voor de overwinning. In de laatste sprint kwam hij als negende over de meet. Zaterdag behaalde Steijn Willemse ook nog punten voor deelnamen aan het NK. Clubgenoot Sten Verzijl uit Berkel en Rodenrijs startte in cat.4, waarin ook hij deel uitmaakte van de kopgroep. Na een paar ronden moest Sten door het hoge tempo de kopgroep laten gaan, maar hij bleef goed in de wedstrijd en pakte de vijfde plaats in de laatste bocht.
Op weg naar de finsh moest zijn meerderen erkennen in die renners die al jaren een vertrouwd beeld vormen in het peloton; hij passeerde de eindstreep als tiende.

Motorrace

Prima debuut Van Melzen
Berkel en Rodenrijs – In het weekend is het nieuwe raceseizoen voor Dennis van Melzen begonnen. Na vorig jaar kampioen geworden te zijn in de Sportklasse debuteerde Dennis in zijn nieuwe klasse de Formule klasse; met twee maal een tweede plaats een prima debuut voor de Berkelaar. De volgende wedstrijd word op Tweede Paasdag verreden in Brakel.

Volleybal

Univé Volley2b-RVC/Libanon: 4-0 (da)
Lansingerland - De dames van Volley2B hadden wat recht te zetten na de vorige wedstrijd tegen Libanon. De wedstrijd begon fel en Volley2B won deze eerste set met 25-16. Hoewel de dames elke set goed begonnen kwamen ze in de tweede set ver achter te staan. Door goede service series van Myron Brard en Nicole van Barele heeft Volley2B deze set nog gewonnen met 25-21.
De laatste twee sets gingen weer makkelijk; mede door het goede blok van Sylvia van den Bulk werden deze gewonnen met 25-19 en 25-18.

Gepidea 1-Volley2B: 1-3 (da)
Lansingerland - Op zaterdag 31 maart vertrokken de dames van Volley2B richting Tilburg om tegen de nummer 8 te spelen. Thuis hadden ze al 4-0 gewonnen dus de lat lag hoog om met 5 punten terug te keren naar Bergschenhoek om de 4e plaats te behouden. Na 3 punten achterstand wisten de dames met een goede service serie van Marrit Hoppenreijs de eerste set binnen te slepen. In de tweede set werd onze libero geteisterd door haar griep dus moesten de middens deze taak overnemen. Wederom was er weer een achterstand die de dames moesten inhalen en dit werd gedaan door de set met 20-25 binnen te slepen. In de derde set werd de tegenstander onder druk gezet met sterke services en door sterk blokkerend werk wisten de dames met 25-18 te winnen. De vierde set wisten ze de achterstand niet om te buigen en deze set ging verloren met 25-16. Met de 3-1 winst werd de 4e plek in de competitie gewaarborgd.

OV onderwerp van gesprek bij stadsregio en provincie

Lansingerland - Vorig jaar is al flink bezuinigd op het OV, maar het einde is nog niet in zicht. In de Stadsregio Rotterdam zijn een tiental buslijnen geschrapt, waarbij de gemeente Lansingerland is gespaard. Er zijn nog andere maatregelen getroffen, waardoor in totaal al ¤ 30 miljoen kon worden bezuinigd. (meer)

College volgt alleen inhoudelijk deel VNG-congres

Lansingerland – In de commotie die in een aantal gemeenten is ontstaan over de kosten en het programma van het VNG-jaarcongres, heeft nu ook de fractie van Leefbaar 3B zich gevoegd. (meer)

Buren bemiddelen; geen eigen parkeerplaatsen Kamperpad

Berkel en Rodenrijs – De gemeenteraad besloot donderdag niet terug te komen op zijn standpunt om aan vier bewoners van het Kamperpad geen gereserveerde parkeerplaats toe te kennen. De raad voelt evenmin voor het door de rechter geadviseerde mediationtraject met de bewoners. (meer)

Metropoolregio: lust of last?

Lansingerland - De Metropoolregio die vanaf begin 2013 de 24 gemeentes rond Rotterdam en Den Haag, waaronder Lansingerland, gaat aansturen, houdt de gemoederen bij bestuur en politiek wel bezig. In minder dan negen maanden moet alles geregeld zijn, dus dat vergt veel overleg. (meer)

Koeien de wei weer in

koeien

Berkel en Rodenrijs – Het is al jaren een goede gewoonte dat in maart de koeien de wei weer in mogen. Zo ook dit jaar. Zaterdag 31 maart werden de deuren van de stallen van de familie De Koning aan de Kleihoogt weer wagenwijd opengezet. Al huppelend en dartelend renden de koeien nieuwsgierig naar buiten om vervolgens via de Kleihoogt het aangrenzende weiland in renden waar ze lente en zomer zullen gaan doorbrengen. (meer)

Verdacht pakketje

Bleiswijk - Op vrijdagmiddag 30 maart kwam er een melding binnen van een verdacht pakketje bij een advocatenkantoor aan de Dorpsstraat in Bleiswijk.
Dit bleek uiteindelijk loos alarm. (meer)

In het water

Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 1 april raakte de berijders van een driewieler op de Kleihoogt door een stuurfout in het water. De bestuurder kon uit het water klauteren, maar de vrouw die achterop zat lukte dat niet. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut