Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Kinderen enthousiast tijdens Nationale Boomfeestdag

Foto
De aanleg van het Annie M.G. Schmidtpark is met het planten
van bomen weer een Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Tientallen kinderen van enkele basisscholen in Lansingerland zorgden er dinsdag 20 maart voor dat er ‘schot’ komt in de aanleg van het Annie M.G. Schmidtpark. (meer)

Lansingerland start proef met papierinzameling

Foto
Nadat de sticker op de eerste papiercontainer was geplakt
konden de 660 nieuwe containers de wijk Boterdorp in.


Lansingerland - De gemeente Lansingerland start in april (tweede donderdag in de maand) in de wijk Boterdorp te Bergschenhoek met het inzamelen van oud papier met minicontainers. (meer)

Hans Kazàn licht tipje van de sluier op tijdens lunchbijeenkomst VNO-NCW

 Foto
Hans Kazàn kreeg het meerdere keren voor elkaar een
volle zaal zowel sprakeloos te krijgen als in spanning en aan
het lachen.


Oostland Oostland – ‘Een ondernemer met een goochelverleden’; zo werd de bekende goochelaar Hans Kazàn dinsdagmiddag 20 maart aangekondigd als gastspreker tijdens de grote lunchbijeenkomst die VNO NCW Oostland organiseerde voor ruim 160 belangstellenden. (meer)

De eerste aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers zijn binnen

Foto nr. 1
Heel veel belangstelling op de open dag van de brandweer
met misschien wel toekomstige brandweerlieden.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Zaterdag 24 maart had de vrijwillige brandweer Bleiswijk die een Open Dag hield, al twee nieuwe aanmeldingen van vrijwilligers binnen.
Mede door het prachtige weer trok deze dag veel bezoekers, waarvan heel veel kinderen. (meer)

Twee stampvolle toneelavonden lachen en genieten

 Foto
Veel hilariteit met ‘t Foetligt. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Er zijn weer twee toneelavonden toegevoegd aan de reeks die toneelvereniging ‘t Foetligt al achter de rug heeft in haar 40- jarig bestaan. (meer)

Berkels gezin zingt in Laurenscantorij

Foto
Gemma Vredeveldt geniet van de cantates van Bach.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - We naderen Pasen en liefhebbers van klassieke muziek kijken al weer uit naar uitvoeringen van de Matthäus Passion van Joh.
Sebastiaan Bach. (meer)

De beste karnemelk komt uit Berkel en Rodenrijs

Foto
Lisette samen met haar ouders voor het grote ‘Cum Laude’
bord dat een jaar in de voortuin langs de Noordeindseweg
zal prijken.Berkel en Rodenrijs – Ze straalt en dat is ook niet verwonderlijk: Lisette van der Burg heeft het met haar 23 lentes gepresteerd om de beste karnemelk van heel Nederland te maken! Dat gebeurde in de kaasboerderij van der Burg aan de Noordeindseweg 244 in Berkel en Rodenrijs waar zij samen met haar ouders de zorg heeft over zowel de boerderij als de winkel vol versproducten. (meer)

Wordt het Ondernemershuys van wens realiteit?

Foto
Yvonne van Amstel verzorgde een boeiende presentatie
over het Ondernemershuys.


Lansingerland – Na vorig jaar reeds een boeiend betoog gehouden te hebben over het Werkgeversservicepunt volgde dit maal weer een uitnodiging richting Yvonne van Amstel, projectmanager Sociaal Economische Agenda (SEA) Zoetermeer, om dinsdagavond 20 maart tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ondernemend 3B iets meer te komen vertellen over ‘Het Ondernemershuys: een wenkend perspectief voor werkgelegenheid en arbeidsmarktbeleid.’ (meer)

Veel opties voor braakliggende grond

Foto
Wilderszijde: kunnen we hier binnenkort recreëren of
gaan we er groente, bamboe of wilgen op telen?


Lansingerland - Wat te doen met de braakliggende terreinen in onze gemeente: dat was de vraag op de ideeënavond van D66 en L3B. Diverse inwoners hadden na een oproep in de krant ideeën ingestuurd die vrijdagavond 16 maart gebundeld werden overhandigd aan wethouder Ten Kate. (meer)

5 mei concert met Letse topmusici

Foto (1 kolom)
Valerija Satibaldijeva tijdens het door haar gewonnen
songfestival.


Berkel en Rodenrijs - De Stichting Hulp Letland, met als voorzitter Joop Fuijkkink, is sinds 1993 niet alleen bezig om vanuit Lansingerland humanitaire transporten te verzorgen, maar staat ook bekend om de vele bijzondere 5 mei concerten die de afgelopen jaren werden georganiseerd. (meer)

Parkeergarage De Plaats open

Bleiswijk - Na jaren van voorbereiding en anderhalf jaar bouwen zijn onlangs de nieuwe appartementen en de parkeergarage aan De Plaats in Bleiswijk opgeleverd. (meer)

Woninginbraak

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen 16 en 19 maart werd ingebroken in een woning aan de Munnikenweg. De bewoners waren niet thuis. Zij ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. Elke kast en lade was doorzocht.
Waarschijnlijk zijn de inbrekers gestoord, want er stonden nog spullen klaar om te worden meegenomen. Vermoed wordt dat ze via een voorraam de woning hebben verlaten, gelet op de achtergelaten voetafdruk op de bij het raam staande bank.

BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond klaverjassen in het clubgebouw van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Paaszangavond Dorpskerk
Bleiswijk – Zaterdag 31 maart is er een Paaszangavond in de Dorpskerk.
Tijdens deze avond wordt, samen zingend, stilgestaan bij het Paasevangelie.
Verwondering om de genade en grootheid van God en stil worden aan de voet van het kruis om daarna te mogen vieren dat de Heere is opgestaan. (meer)

Regio

Divoo helpt bij verzorging huisdieren
Lansingerland - De vrijwilligers van stichting DIVOO bieden hulp wanneer iemand door ziekte tijdelijk niet in staat is om zijn of haar huisdier te verzorgen. (meer)

Dure les voor Soccer Boys door wanprestatie

Foto
Raymond van Rijn (links) namens Soccer Boys in duel met
een speler van Moerkapelle. Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – In de race om de kampioenstitel heeft Soccer Boys andermaal een veer moeten laten. De Bleiswijkse formatie van trainer Renato Dijksterhuis leed tegen degradatiekandidaat en bijna buurman Moerkapelle een overduidelijke 1-4 nederlaag. Dijksterhuis had na afloop geen goede woorden tot zijn beschikking want er was volgens hem geen enkel excuus te verzinnen. (meer)

Prestatievoetbal bij Soccer Boys op zondag verleden tijd

Bleiswijk – De van oorsprong zondagvoetbalvereniging Soccer Boys zal volgend seizoen niet meer uitkomen met een standaardelftal op zondag. Het bestuur van de Bleiswijkse club heeft dit besluit moeten nemen naar aanleiding van de geringe belangstelling bij de voetballers om op zondag te spelen in een elftal dat prestatiegericht aan de competitie deelneemt. (meer)

Valkenburg pakt wereldtitel op ploegenachtervolging

Foto
De ploeg van de wereldtitel achtervolging v.l.n.r.
Diane Valkenburg, Ireen Wüst en Linda de Vries.


Lansingerland - Diane Valkenburg uit Bergschenhoek heeft met de Nederlandse schaatssters ploegenachtervolging in Thialf de wereldtitel gepakt op de ploegenachtervolging. (meer)

Schaatsen

Afsluiting seizoen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Afgelopen week werd het schaatsseizoen bij Schaatsvereniging Lansingerland afgesloten met recordwedstrijden. Iedere avond stond een afstand central, waarvoor de wedstrijdrijders zich konden inschrijven, een laatste poging om met een nieuw persoonlijk record in de boeken te komen. En dat is velen gelukt ondanks de hoge temperaturen buiten, wat niet altijd goed ijs opleverde, maar veel schaatsers behaalden op één1 of meer afstanden een verbetering van hun persoonlijke record. Alle tijden per dag staan vermeld op de website van de schaatsvereniging: www.schaatsvereniginglansingerland.nl .
Zaterdag 31 maart is nog de diplomauitreiking voor de pupillen, zoals altijd in restaurant Meerenbos en dan is het echt voorbij en kunnen de schaatsen worden omgeruild voor de skeelers.

Voetbal

Alexandria’66 – BVCB: 0–0
Rotterdam/Bergschenhoek - In de uitwedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, Alexandria’66, behaalde BVCB een meer dan verdienstelijk punt.
In een sportieve wedstrijd waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen, waren de beste kansen voor BVCB. Op basis van die kansen en gezien het wedstrijdbeeld over 90 minuten had BVCB meer recht op de winst dan de gastheren. Na vijf minuten kon BVCB voor het eerste gevaar zorgen. De voor de nog steeds geblesseerde Robin Monsma spelende Fabian Hertstein kon hard uithalen, maar mikte op de vuisten van keeper Mauro Silva. BVCB begon met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft en kreeg in de derde minuut al een grote mogelijkheid om de score open te breken. Younes Hanatti wist op een prima manier Reuver te bedienen, die het strafschopgebied in mocht gaan om vervolgens op de voeten van Santos te schieten. In de minuut die daarop volgde, kreeg BVCB de volgende dot van een kans. (meer)

Hockey

Pollux-HBR: 4-2
Berkel en Rodenrijs - HBR schoot uit de startblokken en creëerde reeds in de eerste minuut twee grote kansen, die echter gemist werden. HBR bleef druk zetten op de Pollux verdediging en kansen creëren, maar in de negende minuut was de eerste Pollux aanval meteen raak, 1-0. HBR had het betere van het spel. Toch was het weer Pollux, dat in de 21e minuut ook de tweede aanval feilloos afrondde. HBR bleef vechten voor een beter resultaat tegen de koploper en scoorde twee minuten voor rust een verdiend tegendoelpunt door een tip-in van Thijs van der Walle. Na rust even een onoplettendheid in de HBR verdediging en Pollux profiteerde onmiddellijk. Dat bleef eigenlijk het beeld van deze wedstrijd, waarin Pollux 10 minuten na rust ook nog een strafcorner verzilverde. HBR gaf de strijd niet op en Pollux kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. Ondanks een groot aantal strafcorners duurde het tot één minuut voor tijd, alvorens Daan Meijer nog een verdiend tegendoelpunt scoorde. De toeschouwers waren de winnaar in dit aantrekkelijke goed gefloten duel. Zondag komt het hooggeplaatste Zoetermeer op bezoek.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Breukelen
14.30 uur
Moerkapelle – Berkel
Reeuwijk – Soccer Boys
BVCB (da) – Nieuwkoop
15.15 uur
RCL (da) – Berkel

Zondag:
SCO’63 – TOGB
Soccer Boys – Zwarte Pijl
14.30 uur

Jeu de boules

Bleiswijks Jeu de Boulesclub opent zomerseizoen
Bleiswijk - Met man en macht is er gewerkt aan de renovatie van de Bleiswijkse Jeu de boules-banen zodat op zaterdag 24 maart het zomerseizoen van start kon gaan. De openingstijden: woensdag 13.00-16.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur, donderdag 18.30-22.30 uur. Op maandagavond wordt de zomercompetitie gehouden, ook van 18.30-22.30 uur. Kom eens kijken, maar leuker nog: gooi ook eens een boule op! Het terrein ligt aan de Götzenhainsingel (nabij L.T.V.) in Bleiswijk. Informatie via de site www.BJBC.come2me.nl of tel. 010 – 5213691.

Atletiek

Kieviten lopen in Naaldwijk
Bleiswijk - Een drietal leden van De Kieviten kwam zaterdag in Naaldwijk aan de start op de Arcade halve marathon. Anita Kreukniet bereikte de finish na 2 uur en 5 minuten.
Marijn Treurniet kwam onder het finishdoek door in 1.27.20. Kees Voogt werd 2e bij de heren 55+ met zijn tijd van 1.25.35. Hij keerde huiswaarts met een mooie bos bloemen en een enveloppe met inhoud.

CPC loop DOTO
Bergschenhoek – De CPC halve marathon werd door een aantal leden van de Doto loop- en trimgroep gelopen. De tijden waren: Tineke Mos 1:56:48, Yvonne Schrama 2:05:36, Elly van der Burg 2:10:37 en Ton van der Burg 2:10:37. Van de CPC 10 km: Moenish Rambhadjan 50:58, John Dolstra 57:20, Jacoline Lems 58:48, Astrid Haakman 59:23 en Ron van der Kleij 59:42.

Wielrennen

Finalewedstrijd voorjaarscompetitie
Lansingerland – In Dordrecht werd de finalewedstrijd verreden van de voorjaarscompetitie 2012 en met succes. Tijdens de afgelopen vier wedstrijden werd bij alle kinderen van De Pedaalridders een enorme progressie geconstateerd. In het Dordse parcours was een klim opgenomen en dat was voor alle kinderen een nieuwe kennismaking. De resultaten zijn in cat.1: Bibi Verzijl werd 7de en 8ste in het algemeen klassement. In cat.2: Isa My Olsthoorn algemeen klassement 24ste. Steijn Willemsen en Collin Bakker kwamen uit in dezelfde categorie. Steijn werd 4e en Colling 9e; in het algemeen klassement werd Collin 14de en Steijn 15de, gevolgd door clubgenoten Walter van Eijbergen als 22ste, Daan 23ste, Saskia 27ste en Thijs 25ste. In cat.4 waren vier renners vertegenwoordigd: Tim van der Stam (15e), Sten Verzij 16e), Sebastiaan van Eijk (33e) en Sanne Roozemond (34e). Cat.5: Gaby Gieskens werd 13de en Pepijn Straathof 36ste in het algemeen klassement. Cat.6: Bas Buitenhuis (32ste) en Nick Hijdra (33ste).
Clubgenoten Dave en Mike Lobberecht werden 41ste en 42ste en Martijn Mosterd 43ste. Cat.7: Justin Dochez Kok (26), Joost Verbeek (27), Desley Boxhoorn (30) en Jasper Smit (31), Jorn Zwetsloot 45ste.

Zaagwerkzaamheden Bleiswijkse Zoom gaan nog even door

Bleiswijk - Sinds december 2011 vinden er grootschalige werkzaamheden plaats aan de beplanting in de Bleiswijkse Zoom. Om gevaarlijke situaties te voorkomen door onveilige bomen en de Engelse Landschapsstijl te bewaren, zijn veel bomen verwijderd. (meer)

Combinatiefunctionarissen in april aan de slag

Lansingerland – Er was even een aanloop voor nodig, maar de combinatiefunctionarissen gaan nu echt aan de slag. De eerste, een muziekdocent, zelfs al volgende maand. (meer)

Bleizo blijft zo

Bleiswijk - De planmatige ontwikkelingen voor bedrijventerrein Bleizo ten noorden van Bleiswijk liggen al enige tijd stil. De provincie Zuid-Holland laat namelijk de effecten onderzoeken van onder andere een Factory Outlet Center (FOC) op de bestaande detailhandel. (meer)

Dossier ‘Kamperpad’ nog niet gesloten

Berkel en Rodenrijs – De discussie over eigen parkeerplaatsen voor een aantal bewoners van het Kamperpad is nog niet gesloten. Morgenavond moet de gemeenteraad besluiten over het advies van de rechter om met de betrokkenen een mediationtraject in te gaan. (meer)

3B Wonen: “Wij zijn een financieel gezonde woningcorporatie”

Lansingerland - Begin vorige week berichtte het NOS-journaal dat, naast
woningcorporatie Vestia, nog meer woningcorporaties financiële problemen zouden hebben naar aanleiding van handel in derivaten. (meer)

Gemeente wacht oordeel provincie af over dierenverblijf Rottekade

Bergschenhoek – Het college wacht af wat de provincie vindt van een aangepast bouwplan voor een woning met dierenverblijf aan de Rottekade. (meer)

Hecht team dat nog nieuwe vrijwilligers kan gebruiken

Foto
De groep brandweerlieden in Bleiswijk kan nog nieuwe
vrijwilligers gebruiken. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Vrijwilliger zijn houdt in: iets voor andere mensen betekenen. Je dienstbaar maken voor de samenleving. Die insteek hebben in ieder geval de mensen van de Vrijwillige Brandweer Bleiswijk. (meer)

Het dak ‘mocht eraf’ Super Sports centraal tijdens spetterend Ronde Tafel feest

Foto
Een sumoworstelaar, maar ook de winnaar van de rollatorrace; enkele fraai
uitgedoste gasten van het jaarlijkse Ronde Tafelfeest dat dit jaar in het teken
stond van Super Sports.


Berkel en Rodenrijs – Al ver voor de eigenlijke datum was er geen kaart meer te krijgen voor het jaarlijkse grote feest van de Ronde Tafel 136, zaterdagavond 17 maart door de leden georganiseerd in de sporthal van TOGB. (meer)

Met Berkels jeugdtalent Koning van Katoren op de planken

Foto
Nena en Live met de poster van de nieuwe musical Koning
van Katoren.


Berkel en Rodenrijs – Het Rijswijks Jeugdtheater zet komend weekend (24 en 25 maart) en 1 april de musical Koning van Katoren op de planken. (meer)

Een kijkje in de keuken van de buitenpoli

Foto
De jongste bezoekers van LangeLand Parkzoom konden zaterdag
zelf pop of beer meebrengen om hem (of haar) aan een nader
onderzoek te onderwerpen samen met de poppendokter.


Bergschenhoek – Aansluitend bij de Open Dag van Zorg en Welzijn zette ook LangeLand Parkzoom langs de Berkelseweg in Bergschenhoek zaterdag 17 maart de deuren open voor belangstellenden. (meer)

Vrijwilligerswerk bij Scouting Cranenborghgroep

 Foto
Vele handen maken licht werk.

Bleiswijk – Zaterdag 17 maart werden er door vrijwilligers veel klusjes verricht bij Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk. (meer)

Hartverwarmend dat men zich voor de volle honderd procent inzet: Succesvolle NL-Doet dagen

Foto
Ook scholieren deden mee aan NL Doet in De Leeuwerik
en De Tuinen.


Lansingerland - Tientallen vrijwilligers hebben zich vorige week gemeld voor de Nationale NL Doet-dagen in Lansingerland en daarmee is weer eens bewezen dat er ook in onze gemeente heel veel mensen zijn die wat over hebben voor hen die zonder vrijwilligerswerk niet of minder makkelijk kunnen functioneren. (meer)

Lions actief bij NL Doet

Foto
In totaal werd een muuroppervlak van 750 vierkante
meter wit geschilderd.


Berkel en Rodenrijs - Gehuld in witte overalls, spetters op de brillen en wangen, hier en daar een ‘spontane’ witte lok in de haren en gewapend met kwast, roller en verf: zaterdag 17 maart staken de leden van de Lions Berkel en Rodenrijs de handen uit de mouwen, aansluitend bij de landelijke actie NL Doet. (meer)

Waanzin Theater Producties brengt musical Aïda: Berkelse speelt vrouw van Farao

Foto
Enkele decorstukken voor Aida met Linda (links) en Caroline
en decorbouwers Wim (rechts) en Marel. Foto: John Hofman.Lansingerland/Zoetermeer - Waanzin Theater Producties uit Zoetermeer is inmiddels al bekend in Lansingerland, omdat er bij een nieuwe productie altijd wel inwoners van Lansingerland in meespelen. (meer)

Frontale botsing op fietspad

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 16 maart ontstond er om half negen ’s ochtends op de Klapwijkseweg een frontale aanrijding tussen een scooter en een fietser. De fietser, een 26-jarige man uit Rotterdam, was bezig met het inhalen van een aantal fietsers op het moment dat de bestuurster van de scooter hem tegemoet kwam. Deze kon de fietser niet meer ontwijken, waardoor beiden frontaal op elkaar botsten. De bestuurster van de scooter, een 18-jarig meisje uit Berkel en Rodenrijs, werd gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De fietser raakte eveneens gewond en werd naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam vervoerd.

Inbraak via tuindeur

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 16 maart ontdekte een bewoner van de Saturnus aan het eind van de middag, dat er was ingebroken in zijn woning. Omdat het de inbreker niet gelukt was de openslaande deuren met een breekvoorwerp te forceren, was de ruit van de tuindeur ingegooid. Een buurvrouw had eerder die middag wel glasgerinkel gehoord, maar daar verder geen aandacht aan geschonken. Er werden twee laptops ontvreemd.

Brand vloer zolderverdieping

Berkel en Rodenrijs – De brandweer moest vrijdagavond 16 maart uitrukken naar een brand op de zolderverdieping van een woning in de Chrysantenhof.
De vloer was gaan schroeien en dit veroorzaakte flinke wat rook. De brandweer heeft een stuk van de vloer moeten wegzagen. Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand was.

Brandalarm waarschuwt

Berkel en Rodenrijs – Zondag 18 maart ging ’s nachts het brandalarm af in een woning aan de Hyacinthlaan in Parc Rodenrijs. Er bleek een gordijn vlam gevat te hebben door een vergeten kaarsje. Het vuur kon snel worden gedoofd.

Wasdroger in brand

Bergschenhoek – Maandagmiddag 12 maart ontstond er brand in een woning aan de Stekelvaren. De wasdroger was in brand gevlogen en de vlammen sloegen uit het apparaat. De gehele zolderverdieping is uitgebrand. Er ontstond bovendien rook- en waterschade op de eerste verdieping van de woning. Een aangrenzend woonhuis moest worden ontruimd en liep eveneens rookschade op.

Hersenletsel na aanrijding

Bergschenhoek – Op het Berkelse Dijkje werd vorige week een fietser bij het passeren aangereden door een personenauto, bestuurd door een 60-jarige inwoner van Bergschenhoek. De fietser, een 47-jarige man uit Bergschenhoek, liep hierbij hersenletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Betrapt tijdens diefstal

Bergschenhoek – Een bij de brandweerkazerne aan de Bergweg-Noord staande personenauto die gebruikt wordt tijdens de oefenavonden van de brandweer, bleek maandag 12 maart ook interessant te zijn voor dieven. Twee mannen van 18 en 19 jaar werden betrapt tijdens het stelen van onderdelen van de auto.
Na het betalen van ieder 160 euro boete werd het tweetal heengezonden.

Autokraken Parc Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 maart werden auto’s gekraakt die geparkeerd stonden in verschillende straten in Parc Rodenrijs. Ook een auto die op de Bonfut stond werd opengebroken. In alle gevallen had men het gemunt op het ingebouwde navigatiesysteem.

Opel Corsa gestolen

Bergschenhoek – Bij een inbraak in een woning op De Eilanden werden niet alleen de autosleutels gestolen, maar ook de daarbij behorende Opel Corsa.
De woninginbraak vond op zondag 18 maart rond vier uur ’s nachts plaats.

Snelle bekentenis

Bergschenhoek – Zondag 18 maart werd om half vier ’s nachts een 21-jarige inwoner van Bergschenhoek door in burger surveillerende agenten staande gehouden, omdat hij met een fiets op de schouder op de Smitshoek liep. Op de vraag of hij de fiets soms gestolen had, antwoordde hij direct bevestigend. De man is aangehouden. De agenten in burger surveilleren ’s nachts op diverse locaties in onze gemeente in verband met het grote aantal woninginbraken.

Diefstal zware kluis

Bleiswijk – Bij een bedrijf in Bleiswijk werd woensdagavond 14 maart ontdekt dat er was ingebroken en dat er een zware kluis was ontvreemd. De voordeur van het pand bleek met grof geweld te zijn opengebroken. De kluis is vervolgens de trap afgegooid wat veel schade heeft veroorzaakt. Gezien het gewicht van de kluis moéten er wel meerdere personen bij de inbraak betrokken zijn geweest en is deze met een auto vervoerd.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 22 maart. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de school. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur.

Wijziging datum Ontmoetingsmiddag
Bergschenhoek - Dinsdag 3 april - dus niet op 27 maart – wordt op de Ontmoetingsmiddag het Paasfeest gevierd. Ds. A.D.L. Terlouw verzorgt de meditatie. Het Christelijk Seniorenkoor o.l.v. de heer C. Poot verleent medewerking. (meer)

Bleiswijk

Lezing Merci Ships
Bleiswijk – Op woensdag 21 maart om 20.00 uur begint een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in het Parochiehuis, Hoefweg 53 met als onderwerp Mercy Ships. Dit is een hulpverlening- en ontwikkelingsorganisatie, die vanaf een varend Hospitaalschip medische zorg kan bieden aan de allerarmsten in Afrikaanse en centraal Amerikaanse landen. (meer)

Regio

Ontdek/speurtochten voor kinderen
Bergschenhoek - Voor jeugd van 4 t/m 7 jaar organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuur ontdek/speurtocht op woensdag 28 maart van 13.30 tot 15.00 uur. Ieder kind krijgt een eigen begeleider en er gaan gidsen van Rotta mee. Voor 7- t/m 12-jarigen organiseert Rotta zaterdag 24 maart van 13.30 tot 15.30 uur een ontdek/speurtocht. (meer)

BVCB pakt de broodnodige punten met Erwin Hermes aan het roer

Foto
Erwin Hermes. Foto: Kees Ruigrok.

Bergschenhoek – Na het vertrek van trainer Koos Waslander en het aanstellen tot het einde van de competitie van Erwin Hermes als trainer was het de beurt aan de spelers van BVCB. Best was het allemaal niet, maar het resultaat vergoedde veel, zo niet alles: 1–0 voor de Bergschenhoekse formatie. (meer)

Tim Rodenburg begint seizoen met twee overwinningen

Foto
Tim boekte zondag zijn tweede overwinning in dit seizoen.


Berkel en Rodenrijs - Zondag 18 maart heeft Tim Rodenburg van
wielervereniging RWC Ahoy de tweede overwinning van het seizoen geboekt. (meer)

Nathaly van Wesdonk zit er weer bij

Nathaly
Nathaly van Wesdonk.

Bergschenhoek - In Strijen werd de traditionele openingsklassieker van het
elite vrouwenseizoen verreden. Nathaly van Wesdonk wist hier de derde plaats te bemachtigen. (meer)

Diane Valkenburg voor haar laatste krachtproef

Lansingerland – Hoewel het schaatsseizoen bijna voorbij is, zal komend weekeinde nog een belangrijke wedstrijd worden verreden, de WK Afstanden in het Thialf stadion in Heerenveen. Van donderdag 22 tot en met zondag 26 maart zullen de allerbeste schaatsers van de wereld strijden om de laatste medailles van dit seizoen. (meer)

Silvie Haakman zet klassieker op haar naam

Foto
Silvie was in Strijen de sterkste sprintster.

Lansingerland – Onder goede omstandigheden werd zaterdag 17 maart de alom bekende klassieker van Strijen verreden. (meer)

Atletiek

10 km City-Pier-City
Bergschenhoek/Den Haag - Zondag 11 maart stonden Tamara van Kleef en Nick van der Poel samen met nog 7397 mensen aan de start bij de Dunea 10 kilometer loop van de City-Pier-City in Den Haag. Het resultaat van het jonge koppel uit Bergschenhoek mocht er zijn: 34.29 voor Nick (7e bij de mannen). (meer)

Hockey

HVB start met hockey voor 5-jarigen
Bleiswijk - Hockeyvereniging Bleiswijk (HVB) start 23 maart met een introductie van FunKey, een beweegprogramma voor de allerjongsten ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. FunKey is hockeyvoorbereiding voor 5-jarigen. Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Een afwisselend programma waarin materialen als knotshockeysticks, hoepels, stokken, ringen en nog veel meer in leuke thema’s als feestje, dierentuin en circus zorgen voor veel plezier.
Hockeyvereniging Bleiswijk start dit seizoen met een achtweekse introductie van FunKey op de vrijdagmiddag.
Informatie en aanmelding: Alette Schot, coordf@hvbleiswijk.nl of 06 – 27397237.

Voetbal

JHR-TOGB: 2-0
Rotterdam – De Berkelse zondag tweedeklasser TOGB is de laatste twee wedstrijden niet in goede doen. Kon verleden week nog als excuus gelden dat koploper VOC de betere ploeg was, tegen degradatiekandidaat JHR was de ploeg van de scheidende trainer Danny Molendijk geen schim meer van het elftal dat een reeks goede wedstrijden wist neer te zetten in de eerste fase van de competitie. De Rotterdamse formatie kon simpel een 2-0 overwinning behalen. Met deze overwinning wist JHR zijn eerste thuisoverwinning te behalen deze competitie. De ploeg werd door TOGB geen strobreed in de weg gelegd voor dit resultaat. (meer)

Schaken

3-Torens-Erasmus: 6-2
Berkel en Rodenrijs - Het team van 3-Torens 1 boekte vrijdag een belangrijke overwinning op het Schiebroekse Erasmus. Het werd in Rehoboth 6- 2. De Wit (1), Quist (2), Huijsdens (4), Tsai (7) en Mostert (8) wonnen ieder hun partij. Hoogenes (3) en van Houten (6) speelden remise. Alleen Damhuis (5) liet zich verrassen toen hij even niet oplette. Met deze overwinning staat 3-Torens met 10 matchpunten en 29,5 bordpunten aan de leiding in de eerste klasse van de Rotterdamse schaakbond. Maar die plek wordt gedeeld met het team van Nieuwerkerk dat exact evenveel match- en bordpunten heeft. De onderlinge strijd eerder dit seizoen werd door 3- Torens gewonnen. In de laatste ronde op maandag 16 april moet 3 Torens aantreden in Vlaardingen tegen CHESS. Later die week speelt Nieuwerkerk in en tegen Waddinxveen; met daarbij het voordeel dat die teams de uitslag van 3-Torens dan al kennen.
3-Torens speelt iedere vrijdag in Rehoboth vanaf 20.00 uur. De jeugd begint om 18.30 uur. Meer verslagen en overzichten: www.3-torens.nl .

Wielrennen

Resultaten RWC Ahoy
Lansingerland/Rotterdam - Bij de Nieuwelingen stond de ploeg van RWC Ahoy zondag 11 maart met tien man aan het vertrek voor de omloop van Essen (België). Feiko Ammerlaan reed een zeer sterke wedstrijd en werd uiteindelijk 9de in een deelnemersveld van 146 renners. Tim van der Poel (Bergschenhoek) die vorige week nog het podium mocht beklimmen, moest nu genoegen nemen met een 17de plek.
Zondag 18 maart reden de Nieuwelingen van RWC Ahoy de Meeusrace in Lierop.
Namens Ahoy twee Lansingerlanders aan de start, Feiko Ammerlaan (Berkel en Rodenrijs) en Tim van der Poel (Bergschenhoek). Het bleek een zware wedstrijd te zijn, want na 15 km telde het peloton nog maar 64 renners, van de circa 140 gestarte renners. Na 30 km viel de definitieve slag en was RWC Ahoy met Feiko Ammerlaan (Berkel en Rodenrijs), Julian Stolk (Pijnacker) en Thierry Bouckaert (Lisse) present in een kopgroep van 20.
Tim Van der Poel (Bergschenhoek) miste helaas de kopgroep door een valpartij. In de finale trachten Feiko en Thierry nog op kousen voeten uit de kopgroep weg te rijden, Julian was hiervoor helaas teruggevallen naar het peloton. Nadat Feiko, na een ontsnapping, in de laatste kilometer nog was opgeslokt door het peloton wist hij als 15de over de meet te komen en Thierry volgde op de 16de plaats. Tim won de sprint van de achtervolgende groep en werd 22ste en Julian werd knap 26ste.


Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland - In Rijswijk werd de derde wedstrijd van de voorjaarscompetitie verreden, meetellend voor het algemeen voorjaarsklassement. In cat.1 startte Bibi Verzijl die achterin het peloton belandde, maar meteen met een inhaalrace begon en heel wat renners inhaalde, waardoor een verdienstelijke achtste plaats werd gerealiseerd.
Ook Isa My Olsthoorn, uitkomende in cat. 2, schuift ophoog tijdens de competitie en werd 23ste. In cat. 3 werd het en nek aan nek race tussen de twee vrienden van de Pedaalridders Steijn Willemse en Collin Bakker; Collin werd 7de en Steijn 12de. Hun clubgenoten Daan van der Wel, Thijs Brugging en Saskia van Deijl - allemaal kinderen uit het scholenproject - werden nummer 20, 23 en 28. In cat. 4 belandde Tim van der Stam in de achtervolgende groep. Direct daarachter werd de achtervolging ingezet met daarin Sten Verzijl van De Pedaalridders. Sten pakte de 12de en Tim de 14de plek. Sabastiaan van Eijk en Sanna Roozemond werden 33ste en 35ste.
Gaby Gieskens, uitkomend in cat. 5, werd 11de. In cat.6 werd Martijn Mosterd 30, Nick Hijdra 36, Dave Lobberecht 37, Bas Buitehuis 38ste en Mike Lobberecht 48ste. In cat. 7 stonden zeven renners aan de start voor hun wedstrijd met Nieuwkomer Jorn Zwetsloot uit Berschenhoek die vanuit het scholenproject voor het eerst kennis maakte met een echte wielerwedstrijd.
De uitslag: Desley Boxhoorn 24, Justin Dochez Kok 25, Jorn Zwetsloot 29ste , Joost van Beek en Jasper Smits 30 en 39.

Veel sport in commissie Samenleving

Lansingerland – Een agenda vol sport. Dat had vorige week dinsdag de raadscommissie Samenleving. Niet alleen Notitie Sport en Bewegen van het college werd er besproken. Ook het Uitvoeringsplan Spelen en Ontmoeten 2012 vroeg de aandacht van de commissie. Bovendien had het CDA een debat geagendeerd over de kosten van sportbeoefening. (meer)

Plan moet zorgen voor voldoende speelruimte

Lansingerland – Kinderen en jongeren hebben speelruimte nodig en plekken om elkaar te kunnen ontmoeten. De raadscommissie Samenleving stemde vorige week dinsdag in met de plannen van het college om speel- en ontmoetingsplekken aan te leggen waar die nog ontbreken. (meer)

CDA organiseert discussiebijeenkomst ‘Glastuinbouw in Perspectief’

Lansingerland - CDA Lansingerland en CDA Pijnacker-Nootdorp organiseren een grote discussiebijeenkomst voor alle ondernemers in de glastuinbouw op maandag 26 maart bij Anthura in Bleiswijk. Samen met genodigden vanuit handel, afzet en politiek kunnen zij in debat gaan met Rabobank, Productschap, CDA Tweede Kamerfractie en LTO Glaskracht. (meer)

Metropoolregio komt snel dichterbij

Lansingerland/regio - De Stadsregio Rotterdam Rijnmond en het Stadsgewest Haaglanden bestaan nog tot het einde van dit jaar, daarna zullen ze ‘fuseren’ tot de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. (meer)

Combinatiefunctionarissen in april aan de slag

Lansingerland – Er was even een aanloop voor nodig, maar de combinatiefunctionarissen gaan nu echt aan de slag. De eerste, een muziekdocent, zelfs al volgende maand. (meer)

Initiatiefvoorstel Leefbaar 3B ‘Afval scheiden loont’

Lansingerland – Leefbaar 3B stelt de gemeenteraad van Lansingerland voor een onderzoek in te stellen naar de haalbaarheid van ‘afval scheiden loont’ in Lansingerland. (meer)

Jan Siebelink te gast bij Van Atten

Foto
Een persoonlijk door de schrijver gesigneerd boek; goed voor enkele
uren leesplezier en een leuke herinnering aan schrijver Jan Siebelink.


Berkel en Rodenrijs – Voorafgaand aan het Boekenfeest van zaterdagavond in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs was schrijver Jan Siebelink zaterdagmiddag te gast bij Kantoorboekhandel Van Atten in Berkel Centrum. (meer)

Boekenfeest swingend afgesloten

Foto
Nadat wethouder Ruud Braak een groot gordijn had verwijderd
konden alle aanwezigen zaterdagavond kennis maken met het nieuwe
Leescafé in de Berkelse vestiging van Bibliotheek Oostland.


Berkel en Rodenrijs – Nadat op zaterdagmiddag 17 maart lokale en regionale schrijvers hun werk presenteerden op de Schrijversmarkt volgde ’s avonds het Boekenfeest; eveneens in de vestiging van Bibliotheek Oostland aan de Nieuwstraat. (meer)

Outdoor Valley en Kanoshop.nl steunen Pink Ribbon

Foto
De te veilen roze Strait 120 XE Courage-kayak.

Bergschenhoek - Op zondag 1 april organiseert Adventure Park Outdoor Valley vanaf 11.00 uur haar jaarlijkse Summer Kick Off. Op deze dag worden er introductielessen en diverse workshops gegeven. (meer)

Corné van Doorn nieuwe trainer TOGB

Foto
Corné van Doorn.

Berkel en Rodenrijs – Als opvolger van Danny Molendijk zal komend seizoen Nootdorper Corné van Doorn de nieuwe hoofdtrainer van TOGB zijn. (meer)

BVCB zoekt met Daryl Janmaat jeugdtalent

Foto
Daryl Janmaat gaat op zoek naar Lansingerlands jeugdtalent.

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB – met een jeugdopleiding die in de Top 100 van Nederland meedraait - organiseert op woensdag 18 april een open talentenavond voor D- en C-selectiespelers (geboren tussen 1998 – 2001). (meer)

Hond bijt negen schapen dood en verwondt er vijf

Foto
Een in en in triest beeld. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Een drama en te triest voor woorden. Dinsdagochtend 6 maart werden er negen hoogdrachtige schapen doodgebeten (de veearts heeft er enkele moeten laten inslapen) en vijf zwaar verwond door één hond! (meer)

Manege Rottemeren treft maatregelen tegen Rhino paardenvirus

foto

Bleiswijk - Niet alleen mensen worden geconfronteerd met allerlei virussen zoals de Vogelgriep. Ook dieren hebben er mee te maken. Op dit ogenblik is er sprake van het Rhino-virus dat de paarden treft. (meer)

Volop genieten van prachtige zang en muziek

Onderschrift foto:
Een waardevolle muzikale avond met inhoud maar ook
een boodschap voor de mensen.


Bergschenhoek - Een lustrumconcert dat geheel aan de verwachtingen voldeed. Dat was zaterdagavond 10 maart tijdens het jubileum van het Hervormd gemengd koor ‘Shining’uit Bergschenhoek. (meer)

Debuut Berkelse schrijfster Els Wolff: “Ik schreef op hoe ik het hartinfarct van mijn man heb ervaren”

Onderschrift foto:
Els Wolff met haar boek


Berkel en Rodenrijs - Een totaal onverwacht hartinfarct dat haar man op 15 februari 2011 kreeg, was voor Els Wolff aanleiding een boek te schrijven over hoe zij deze dag en de maanden er na heeft beleefd. Uniek, omdat er wel al veel boeken geschreven gezien vanuit de patiënt zelf, maar niet door degene voor wie het leven ook ineens op z’n kop staat: de partner. (meer)

Harpmuziek in De Oudelandse Hof

Foto
DuoDyade wordt gevormd door de twee harpistes
Marije Vijselaar en Colet Nierop.


Berkel en Rodenrijs – Op zondag 25 maart, aanvang 16.00 uur, vindt in Laurens De Oudelandse Hof, Oudelandselaan 226 te Berkel en Rodenrijs een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd. (meer)

De Poolster in actie tegen bezuinigingen

Foto
De leerlingen voelen zich in de kou gezet.

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 6 maart lieten de kinderen van de Poolster zien dat zij, als de bezuinigingen in het onderwijs doorgaan, met alle kinderen van Nederland in de kou gezet  worden. (meer)

Toneelvereniging ’t Foetligt bestaat 40 jaar

Foto
De spelers zijn klaar voor de jubileumuitvoering van
de nog steeds springlevende toneelvereniging ’t Foetligt.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Toneelvereniging ’t Foetligt bestaat 40 jaar en alle jaren heeft ze het gepresteerd om steeds weer met een nieuw toneelstuk te komen. (meer)

Evenementenkalender Oostland binnenkort de lucht in

Foto
Petra Togni en Cor van der Wel kijken uit naar het moment
waarop de website daadwerkelijk de lucht in gaat.


Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp - Binnenkort is het Oostland een nieuwe website rijker: www.evenementenkalenderoostland.nl . (meer)

Ongeluk met dodelijke afloop

Bleiswijk – vrijdagmiddag 9 maart, omstreeks 16.30 uur, vond een ongeluk plaats aan de Groendalseweg in Bleiswijk. De motorrijder, een 27 jarige inwoner van Bleiswijk, is vermoedelijk tegen een afslaande auto aangereden. De bestuurder van de auto, een 75 jarige inwoner van Bleiswijk, wilde afslaan naar de A.H. Verweijweg. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van dit ongeluk loopt nog.

Opvallend rijgedrag op klaarlichte dag

Bleiswijk – op 10 maart omstreeks 12.15 uur is een 28 jarige man van Franse afkomst aangehouden wegens opvallend rijgedrag. De man bleek teveel gedronken te hebben. De test gaf aan zo’n 345 ugl, drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid. De man moest direct een boete betalen en het rijden werd hem ontzegd.

Inbraak Bergschenhoek

Bergschenhoek – tussen zaterdag 3 maart en dinsdag 6 maart is tijdens afwezigheid van bewoners van een woning aan De Veenmos, ingebroken. Het huis is doorzocht, wat is weggenomen is nog onbekend.

Jongen geschept; overgebracht naar EMC

Berkel en Rodenrijs - Op maandagavond 5 maart, wilde een jongen van 11 jaar oversteken met zijn step op de Oudelandselaan, ter hoogte van de sportvelden. Hij werd geschept door een auto, afkomstig van de richting Noordeindseweg, bereden door een 21 jarige bestuurder uit Bergschenhoek.
De jongen is met een zware hersenschudding, een heupbreuk, een gebroken bekken en een gebroken bovenbeen overgebracht naar het EMC. Van hieruit is hij overgebracht naar de IC van het Sophia Kinderziekenhuis.

Inbraakmeldingen Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Aan de Zilvergracht in Berkel en Rodenrijs, zag men laat op de avond van 5 maart een aantal jongens wegglippen. De bewoners waren wakker geworden en alarmeerden de politie.
Later die avond, omstreeks 1.30 (6 maart) werden aan de Klapwijkse Zoom verdachte personen aangehouden in een auto. Na doorzoeking van de auto, bleken zij hierin onder andere zaklampen en inbraakgereedschap te hebben liggen. De drie verdachten, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar en afkomstig uit Zoetermeer en Den Haag, zijn aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

Autodiefstal Berkel en Rodenrijs: Volkswagen

Berkel en Rodenrijs – Tussen 1 en 5 maart is in Berkel en Rodenrijs een Volkswagen Caddy ontvreemd. Tevens werd van 4 op 5 maart een Volkswagen Polo aan het Deventerpad ontvreemd. Of de twee zaken verband met elkaar houden, wordt nog onderzocht.

Illegale wiedteelt

Berkel en Rodenrijs – Naar aanleiding van een anonieme melding, is onlangs een huis aan de Smaragd door de politie bezocht. Er werden hierbij aanhoudingen verricht; twee mannen (1975 Berkel, 1967 Nootdorp) en drie vrouwen ( Rotterdam 1960, 1968 en 1959) werden aangehouden. Op het moment dat de politie kwam, waren zij bezig met de wiedteelt.

Openbaar dronkenschap

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 10 maart, omstreeks 23.00 uur werden twee mannen gesignaleerd die op de Oostmeerlaan “stoeiden”. Beide heren waren beschonken. Een van de heren begon tekeer te gaan tegen de politie en is om deze reden meegenomen naar het bureau. In nuchtere toestand is deze Berkelaar later weer vrijgelaten.

Poging tot inbraak en inbraak in Bleiswijk

Bleiswijk – Dinsdag 6 maart omstreeks 19.00 uur, ontdekten bewoners van een huis aan de Nachtegaallaan een poging tot inbraak. Met geweld had men getracht openslaande ramen open te breken.
Van 10 op 11 maart is in de Goudenregenstraat de voor deur van een woonhuis geforceerd. Alle ruimtes zijn doorzocht én er zijn goederen weggenomen. Terwijl de politie hier aanwezig was, werden zij weggeroepen om naar De Schutter te komen. Tevens voor inbraak. De bewoners konden een signalement afgeven. De politie heeft later een verdachte aangehouden die hieraan voldeed, een Bleiswijkse jongeman van 18 jaar. Het is nog onduidelijk of de inbraken met elkaar te maken hebben.

Ganzenparade trekt alle aandacht voor NL DOET

Foto
Netjes oversteken in de Herenstraat in Berkel Centrum.
Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Het winkelen werd zaterdag even stil gelegd op het moment dat de Ganzenparade door de centra van de drie B-gemeenten trok. (meer)

Grote drukte Schrikkelmarkt Oudelandse Hof

Foto
Deze bezoeker van de schrikkel- en snuffelmarkt kocht zelfs
een ‘vliegend’ tapijt. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De op woensdag 29 februari gehouden Snuffel- en Schrikkelmarkt in de Oudelandse Hof komt over vier jaar beslist weer terug.
Tussentijds zal Laurens de Oudelandse Hof, zo nemen we aan, nog wel vaker snuffelmarkten organiseren. (meer)

Gerard Scholtes is bezig aan zijn volgende missie

Foto nr. 1
Gerard Scholtes laat zien waar en hoe de kinderen op een
speelse manier hun onderwijs krijgen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Bijna dertig jaar was hij het bekende gezicht en eigenaar van een sportzaak in het dorp. Gerard Scholtes en zijn vrouw Mieke deden zij in 2009 hun levenswerk over aan een andere eigenaar. Na een werkzaam leven is stil zitten er niet bij voor de inwoner van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Poppenspeler luistert kindermiddag op

Foto
Poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek.

Bergschenhoek - Iedereen is welkom op zondagmiddag 18 maart om tijdens de kindermiddag van Evangeliegemeente Morgenstond Lansingerland te genieten van poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek. (meer)

Zaterdag 10 maart Opschoondag in Lansingerland

Foto
Binnen twintig minuten werden op deze locatie vier
volle zakken zwerfvuil geraapt. Zaterdag 10 maart kunt
ook u meedoen!Lansingerland - Zaterdag 25 februari hield Zwerfvuil Lansingerland een actie om zwerfafval op te ruimen in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. De vrijwilligers raapten een recordopbrengst. De actie was een voorproefje voor de landelijke Opschoondag op zaterdag 10 maart. (meer)

Bibliotheek Oostland gaat los tijdens Boekenweek 2012

Foto
Jan Siebelink is zaterdagavond 17 maart te gast in de
vestiging Berkel en Rodenrijs van Bibliotheek Oostland.
Foto: Jan-C Paul Levitton.


Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Tijdens de jaarlijkse Boekenweek die plaatsvindt van woensdag 14 maart tot en met zaterdag 24 maart, organiseert Bibliotheek Oostland twee activiteiten. Op zaterdagmiddag 17 maart presenteren lokale en regionale schrijvers hun werk op de Schrijversmarkt. (meer)

In Memoriam Concert biedt bemoediging bij rouwverwerking

Foto
The Martin Mans Formation. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Wie van u heeft niet eerder van een familielid of vriend(in) voorgoed afscheid moeten nemen? Ondanks alle verdriet na een overlijden, is het dan toch heel fijn als u kunt zeggen: “Ik heb alleen maar goede herinneringen aan hem of haar”. (meer)

EVC project levert stapel certificaten op

Foto
De medewerkers met hun certificaten.

Bergschenhoek - Bij Bergschenhoek BV aan de Boterdorpseweg te Bergschenhoek werden dinsdag 28 februari in totaal 24 ervaringscertificaten (EVC’s) uitgereikt aan een even zo groot aantal werknemers van het bedrijf. (meer)

Talent bijeen met de Bronclub

Foto
‘Leuk dat je er bij was’ werd uitgedrukt met de duim
omhoog; uitgevoerd in tal van creatieve werkjes.


Berkel en Rodenrijs – Meer dan honderd kinderen tussen de 4 en 12 jaar kwamen dinsdagochtend 28 februari naar de Bronclub toe om samen te genieten van een dag vol activiteiten. (meer)

Verdacht van inbraak

Bergschenhoek – De politie heeft zaterdag 3 maart in de Noorderparklaan twee mannen aangehouden op verdenking van woninginbraken in Lansingerland.
Het tweetal, een 21-jarige inwoner van Bleiswijk en een 20-jarige man uit Bergschenhoek, is overgedragen aan de recherche. De aanhouding volgde op een melding, dat beide heren betrokken zouden zijn bij een inbraak in een woning aan het Wolfsend. De mannen voldeden aan het signalement van de mogelijke inbrekers. Ze hadden handschoenen, hoofddeksels en gereedschap, zoals kniptangen, bij zich, maar geen spullen afkomstig van inbraak. De recherche onderzoekt of de verdachten daadwerkelijk betrokken zijn bij woninginbraken.

Zware klus

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen 1 en 3 maart werden vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg twee pallets met in totaal 25 rollen dakbedekking gestolen. Omdat één rol al 25 kg weegt, moet hier een vrachtwagen aan te pas zijn gekomen. Het kettingslot van het hek dat toegang gaf tot het terrein bleek te zijn doorgeslepen.

Inbraak Diamant

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart werd ingebroken in een woning aan de Diamant. Het cilinderslot van de voordeur bleek te zijn verbroken. Alleen het dressoir in de woonkamer was doorzocht. Er lijkt niets te zijn ontvreemd.

Poging inbraak winkel

Bergschenhoek – Op de Kruin werd in de nacht van 29 februari op 1 maart geprobeerd in te breken in een kapsalon. Het bleef bij een poging.

Geen braakschade

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart werd ingebroken in een woning en een schuur aan de Scholtendreef. Uit de schuur werd een damesfiets gestolen en uit de woning sleutels en een portemonnee.
Er was geen sprake van braakschade. Hoe men binnen is gekomen, wordt nog onderzocht.

Bovenverdieping doorzocht

Bleiswijk – In de Gruttostraat werd in de nachtelijke uren van 2 op 3 maart ingebroken in een woning. De bovenverdieping werd doorzocht. Het is nog niet bekend of en zo ja wat er gestolen is.

Vreemde parkeerplek

Bergschenhoek – Op donderdag 1 maart reed een beschonken automobilist uit Bleiswijk op de kruising De Kulck / Leeuwenakkerweg tegen een lichtmast. De bestuurder (39) verliet de auto en ging lopend op weg naar huis.
Gewaarschuwde politiemensen troffen de auto leeg aan, maar zagen korte tijd later de bestuurder op de Oosteindseweg lopen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De man kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd, z’n rijbewijs werd ingevorderd en z’n auto in beslag genomen.

Gokkasten leeggehaald

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van woensdag 29 februari werd ingebroken in een horecagelegenheid in de Dorpsstraat. De twee gokkasten bleken te zijn opengebroken. De inbrekers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Pogingen inbraak

Bergschenhoek – In Bergschenhoek werd de afgelopen week geprobeerd in diverse woningen in te breken. Op dinsdag 28 februari in een huis op het Tarweveld, en op 1 maart in woningen aan de Eikenhorst en op het Koolzaadveld.

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Iedere donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan tussen 19.00 en 22.00 uur contact opnemen met 06 - 39455987 of 010 - 8423331. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Mantelzorg Salon
Lansingerland - Alle mantelzorgers in Lansingerland zijn op dinsdag 13 maart tussen 13.30 tot 15.00 uur welkom in de Mantelzorg Salon in Rehoboth, Wilhelminastraat 2, Berkel en Rodenrijs, voor een gezellig samenzijn, ontmoeting, informatie of een luisterend oor. (meer)

Vragen Leefbaar 3B over bomenkap

Lansingerland – Leefbaar 3B vraagt het college welk beleid er ten grondslag ligt aan het op veel plaatsen in onze gemeente kappen van gezonde bomen en het afzagen tot bijna aan de grond van struiken. (meer)

Rotaryclub de Rottemeren organiseert ‘Lansingerland wandelt voor water’

Lansingerland - Wandelen voor Water is een landelijke, door Aqua for All geïnitieerde, sponsorloop die plaatsvindt rond Wereldwaterdag. In totaal doen in Nederland meer dan 25.000 kinderen hieraan mee. (meer)

Thema-avond over braakliggende terreinen

Lansingerland - Op vrijdagavond 16 maart organiseren D66 Lansingerland en Leefbaar 3B in het Wolfert Pro, Boterdorpseweg (naast het nieuwe gemeentehuis) te Bergschenhoek een thema-avond over het tijdelijk gebruik van braakliggende terreinen in Lansingerland. (meer)

Wielrennen

Resultaten RWC Ahoy
Lansingerland/Rotterdam - De kop is er af. De eerste wegwedstrijd voor de Neuwelingen is zondag verreden door de renners van RWC Ahoy. Tim van der Poel uit Bergschenhoek behaalde een keurige derde plek en Feiko Ammerlaan uit Berkel en Rodenrijs sprintte naar een 16e plek. Volgende week rijden de Nieuwelingen van RWC Ahoy in Essen (B), ook de junioren zullen daar van start gaan.

Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland – In Breda werd het startschot gegeven voor het nieuwe wielerseizoen met in deze voorjaarscompetitie weer veel jeugd en nieuwkomers van de Pedaalridders. De jongste renners zijn nog maar zeven jaar. Bibi Verzijl uit Lansingerland zag kans in de klim zes kinderen in te halen en haar positie in de wedstrijd verder naar voren te schuiven. Ze werd uiteindelijk 10e. Haar broertje Sten werd 22ste , clubgenoot Tim van der Stam 26ste, Sanne Roozenmond 36ste. In de categorie 10-jarigen werd Stijn Willemsen 11e, nieuwkomers van de Pedaalridders Daan van Wel, Walter Eijbergen en Thijs Bruggink 22ste, 26ste en 27ste. Sebastiaan van Eijk moest vanwege materiaalpech afhaken. Isa Olsthoorn (10) werd 29ste in haar eerste wedstrijd.
Gaby Gieskens die uitkwam in een hogere groep en vele malen heeft geprobeerd uit de kop van de wedstrijd te ontsnappen legde beslag op een verdienstelijke 15ste plaats. In categorie 6 stonden Dave Lobberrecht (29ste), Bas Buitenhuis (33), Nick Hijdra (36), Martijn Mosterd (41)en Mike Lobberecht (46) aan het vertrek. Alle kinderen uit Lansingerland hebben genoten van hun wedstrijd en gingen moe maar voldaan naar huis in afwachting van de volgende wedstrijd aanstaande zondag voor het algemeen klassement.

Voetbal

CVV Berkel-RVVH (da): 4-1
Berkel en Rodenrijs - Om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen moest er zaterdag gewonnen worden door CVV Berkel. Berkel ging furieus van start en verdiende al snel de voorsprong, maar een prima kopbal van Lindy Hogedoorn kwam via lat/kruising niet in het doel. De tegenstander kwam steeds vaker in de buurt van het doel van Berkel. Uit een corner mocht RVVH zelfs de 0-1 binnenkoppen; een treffer die niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk uit de lucht kwam vallen. (meer)

Atletiek

Uitslagen jeugd Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Aan het einde van de voorjaarsvakantie organiseerde de Kieviten de eerste in een serie van zes Aart van Hovenlopen. De wedstrijdcommissie kon tevreden zijn over het aantal deelnemers. Ook de jeugdafdeling was goed vertegenwoordigd. De jongste jeugd liep 1000 meter, terwijl de al wat oudere junioren (net als de senioren) de afstand van 5 kilometer aflegden. (meer)

Volleybal

Volley2B D1 Univé – VCN (da): 3-1
Lansingerland - Na een rust van twee weken mochten de dames van Volley2B eindelijk weer aan de bak. Twee dames van het team waren die dag vroeg vertrokken van hun vakantiebestemming om alsnog bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Dit damesteam staat ook wel bekend als een “diesel” en ook deze wedstrijd moest het damesteam even op gang komen. De hele eerste set stond VCN 2 punten voor op Volley2B. Later in de set kwam Volley2B in hun eigen spel door een goeie servicedruk en werd de set gewonnen met 25-23. De tweede set verliep moeizaam aan de kant van Volley2B. In het achterveld hadden ze het moeilijk, maar ook op scorend gebied viel het deze set tegen.
Gelukkig herpakte de dames zich de derde set en werd beëindigd met 25-18.
Dat deze wedstrijd niet soepel verliep was al duidelijk in de voorgaande sets, maar ook in de laatste set was dit duidelijk. Ondanks een achterstand van 22-24 hebben de dames toch de laatste set weten te pakken mede dankzij een goede servicebeurt. Volgende week moeten de meiden naar Tilburg afreizen.


Voetbalprogramma voor het weekeinde WEEK 10

Zaterdag:
GHC – BVCB
Berkel - Be Fair
14.30 uur
Soccer Boys – Rohda’76
14.30 uur

Zondag:
VOC – TOGB
HOV/DJSCR – Soccer Boys

Podiumplaatsen voor zus, broer en vriend

 Foto
Jordy (midden), Britney (links), Dennis (rechts)
en vooraan Jeroen.


Berkel en Rodenrijs - Jordy en Britney Verboon karten nu ruim anderhalf jaar en rijden regelmatig wedstrijden in Zoetermeer. Elke laatste dinsdag van de maand is er een wedstrijd onderling tussen de leerlingen en oud- leerlingen. (meer)

Tennisclinic bij BVCB

Bergschenhoek - Op zondag 18 maart organiseren tennisvereniging BVCB en Tennisschool Fearless gezamenlijk een tennisclinic voor iedereen die op recreatieve en sportieve manier een balletje wil slaan. De clinic wordt gehouden op het tenniscomplex aan het Sporthoekpad 1. (meer)

Volop animo voor Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi

Foto
Zo’n zeventig basisscholieren vermaakten zich in de
voorjaarsvakantie tijdens het scholierentoernooi van Combat.


Bleiswijk - Het op woensdag 29 februari door de Bleiswijkse tafeltennisvereniging Combat georganiseerde Scholieren Tafeltennis Toernooi trok bijna 70 enthousiaste Bleiswijkse basisscholieren uit de groepen 5 t/m 8 naar de speelzaal van Combat. (meer)

Jongen zwaar gewond

Politie

Berkel en Rodenrijs – Maandagavond 5 maart vond op de Oudelandselaan, ter hoogte van de ingang naar de sportvelden, even voor half acht een ernstig ongeval plaats, waarbij een 10-jarige jongen werd aangereden door een personenauto en zwaar gewond raakte. (meer)

Scholier Wolfert Lyceum op weg naar kwartfinale BBC en ESU Awards

Bergschenhoek - Aanstaande zaterdag vindt de tweede voorronde plaats van de BBC and ESU Public Speaking Award 2012. Deze prestigieuze wedstrijd die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. (meer)

Lente- en zomerbeurs Pippeloentje

Bergschenhoek - Pippeloentje organiseert op zaterdag 10 maart van 09.00 tot 12.30 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Driesprong (parkeren Loodsmandreef) te Bergschenhoek.

(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut