Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Bewoners Rottekade erg ongelukkig met A13/A16

Foto
Op de luchtfoto is de Rottekade bij de branddreef te zien,
de exacte plek waar de A13-A16 de Rotte zal passeren. Ter hoogte
van de locatie waar de twee mensen lopen aan de Rotterdamse zijde
zal een gapend gat van 32 meter komen, net onder de boezem.
Foto: ANDERS fotograferen
.


Bergschenhoek - Het voorstel voor het nieuwe tracé van de A13/A16 heeft de bewoners van de Rottekade flink wakker geschud. Het tracé dat met voorzichtig optimisme is ontvangen in de verschillende (deel)gemeenteraden, wordt overdekt in het Lage Bergsche Bos en loopt voor het grootste deel over de reeds bestaande N209. (meer)

Scholenmarkt levert huiswerk of een bevestiging op

Foto
De een had de keuze voor de school al gemaakt, de ander
had nog geen idee.


Lansingerland – Zowel scholen als ouders en kinderen bleken ook dit jaar weer blij met de op woensdagavond 18 januari door de gemeente georganiseerde scholenmarkt. (meer)

Jongeren voelen zich al thuis in Rotonde

Foto
Wether Werner ten Kate (rechts) overhandigde de sleutel
van de Rotonde aan de jongeren en medewerkers van de Stichting
Jeugd- en Jongerenwerk Midden- Holland. Op maandagavond en
woensdagmiddag kunnen jongeren in de Rotonde terecht. Iedereen
is welkom! Tekst/foto: John Hofman.Berkel en Rodenrijs - Eens gegeven, blijft gegeven, ging niet op voor de sleutel van het voormalige Jeugdhonk Low Budget die recent werd overhandigd aan wethouder Werner ten Kate. Low Budget was een tijdelijk onderkomen voor jongeren en is inmiddels afgebroken. (meer)

Bleiswijkse beroepschauffeur start actie voor het KWF

Foto
Bertus Ammerlaan hoopt dat niet alleen zoveel mogelijk
beroepschauffeurs aan de actie meedoen, maar dat ook u een
bijdrage overmaakt. Dus: steun de actie ‘één colli tegen kanker’
voor een unieke ‘vracht’. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Begaan met het lot en/of de gezondheid van andere mensen. We komen ze gelukkig nog steeds tegen. Eén daarvan is Bertus Ammerlaan uit Bleiswijk, al weer ruim 12 jaar als beroepschauffeur werkzaam bij Transvliet BV, een transportbedrijf uit Bleiswijk. (meer)

Metropoolregio en Greenport overstijgen gemeentegrenzen en -belangen

Foto
Ter gelegenheid van de opening boden de beide
Greenporttrekkers – de burgemeesters Van der Tak en
Van Vliet – gastheer Bas Verkerk (rechts) een symbolisch
geschenk aan.


Delft – Ewald van Vliet en Sjaak van der Tak, burgemeesters van respectievelijk Lansingerland en Westland, hebben dinsdag 17 januari in aanwezigheid van gastheer burgemeester Bas Verkerk het Metropoollab geopend. (meer)

Wethouder Ten Kate bezoekt kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes

Foto
Wethouder Ten Kate is een graag geziene gast bij de Zonnestraaltjes.

Bleiswijk - Op maandag 9 januari bracht wethouder Werner ten Kate samen met Marianne van der Horst een bezoek aan kinderdagverblijf Just Kiddies de Zonnestraaltjes. Dit om het nieuwe kinderdagverblijf te zien en van de sfeer te proeven. (meer)

HCM zingt tijdens Eucharistieviering

hcm

Berkel en Rodenrijs - Het Hollands Christelijk Mannenkoor met dirigent Arjan Breukhoven werkt op zondag 29 januari muzikaal mee aan de Eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk te Berkel en Rodenrijs. Het HCM-koor wordt op het orgel begeleid door Wim de Penning.
(meer)

Omleidingen fietspad Landscheiding moeten beter gecommuniceerd

Foto
De werkzaamheden voor de ZoRo-busbaan (foto) hebben
grote gevolgen voor het nabij gelegen Landscheidingsfietspad.
Foto: John Hofman.


Lansingerland - Eind vorig jaar werden fietsers die gebruik maken van het Landscheidingsfietspad geconfronteerd met een onaangekondigde omleiding tussen de Bonfut en station Rodenrijs. Langs dat fietspad is men begonnen met de aanleg van de ZoRo-busbaan, en voor fietsers is het veiliger om tijdens die werkzaamheden over de Rodenrijseweg te rijden. (meer)

Maarten Haverkamp (CDA) luistert naar HSL

foto
Johan van der Burg (CDA Lansingerland) ontving partijgenoot
en Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp. Foto: Riemke Overal.

Lansingerland - Een week voor het Ronde Tafel gesprek dat morgen zal plaatsvinden in de Tweede Kamer, kwam CDA-Kamerlid en woordvoerder HSL Maarten Haverkamp naar Lansingerland om zich te laten infomeren over de stand van zaken. (meer)

Een middag vol vermaak met Shantykoor IJgenweiss

Foto
Een optreden van Shantykoor IJgenweiss brengt gezelligheid
en vermaak. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - De grote zaal van dienstencentrum de Smitshoek was zaterdagmiddag 21 januari nagenoeg bezet, toen het Berkels Shantykoor IJgenweiss optrad. (meer)

Full Colour® van Anthura winnaar Glazen Tulp

Foto
Nic van der Knaap met het winnende product Full Colour®
en de Glazen Tulp.


Bleiswijk - In Hotels van Oranje in Noordwijk zijn donderdagavond 19 januari de winnaars van de Glazen Tulp 2012 bekend gemaakt. De Glazen Tulp is een prijs die jaarlijks door FloraHolland wordt uitgegeven aan een geslaagde marktintroductie. (meer)

Gestolen auto uitgebrand

Bleiswijk – Op dinsdag 17 januari is aan de Kooilaan, nabij de Lange Vaart, een auto geheel uitgebrand. Er werden geen personen in de buurt van de auto aangetroffen. De wagen bleek in Zoetermeer gestolen te zijn. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Inbraak in ochtenduren

Bleiswijk – Op woensdagochtend 18 januari werd tussen kwart voor zeven en twaalf uur ingebroken in een woonhuis op het Adm. Helfrichplein. Men was aan de achterzijde van de woning over de schutting geklommen om vervolgens via een schuurdak door het slaapkamerraam op de eerste verdieping naar binnen te klauteren. De eerste etage en de zolderverdieping werden doorzocht en overhoop gehaald. Ontvreemd werden sieraden en een kluis met inhoud.

Inbraak schoolgebouw

Bergschenhoek – In de nacht van dinsdag 17 januari ging om drie uur het inbraakalarm af van een school voor voortgezet onderwijs aan de Boterdorpseweg. Het hekwerk rond de school en de poort bleken te zijn vernield. Van het gebouw was een ruit ingeslagen. Ontvreemd werden een computer, een beeldscherm en andere randapparatuur.

Sluit woning goed af

Bergschenhoek – Woensdagochtend 18 januari werd ingebroken in woningen op de Waghenaerdreef en de Orteliusdreef. In beide gevallen vond de inbraak in de ochtenduren plaats en waren deuren niet goed afgesloten. In de Waghenaerdreef kwam men via de niet afgesloten poort- en tuindeur de woning binnen. Ontvreemd werden een IPhone, een laptop en een geldbedrag. De inbraak vond plaats terwijl de bewoonster boven was.
Uit de woning aan de Orteliusdreef werden een tas, twee laptops en een geldbedrag weggenomen. Ook hier was men de achterdeur vergeten op slot te doen.
De politie roept bewoners op deuren (ook schutting- en schuurdeuren) goed af te sluiten, ook als men voor korte tijd boven in de woning bezig is. De laatste weken vinden er nogal wat snelle inbraken overdag plaats.

Sieraden gestolen

Bergschenhoek – Donderdagavond 19 januari werd tussen 18.30 en 23.00 uur ingebroken in een woning op de Vlaggemansdreef. De woning die aan het water grenst, werd via de tuinen van de buren bereikt. Met vermoedelijk een schroevendraaier werd een raam ontzet. Er werden sieraden ontvreemd.

Geen braakschade

Bergschenhoek – Op donderdag 19 januari werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Streepvaren. De bewoner zag zijn jas en een gebruiksaanwijzing van een laptop in de tuin liggen. De laptop was gestolen. Er werd geen braakschade aangetroffen. Onbekend is hoe men is binnen gekomen.

Audi gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari werd vanaf een parkeerplaats in de Noorderparklaan een Auto gestolen.

Inbraak op klaarlichte dag

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 17 januari werd tussen 13.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning in de Vosmaerstraat. Men had het ruitje van een klapraam aan de achterzijde van de woning ingeslagen en vervolgens via het gat de raamhefboompjes omhoog getrokken. Alle vertrekken bleken te zijn doorzocht. De inbrekers deden de gordijnen aan de voorzijde van de woonkamer dicht, zodat zij ongestoord hun gang konden gaan. Ontvreemd werden een dvd-speler, een tv en een laptop. Eén van de kinderen van de bewoners die tussen de middag nog samen met een vriendje thuis een boterham had gegeten, ontdekte de inbraak toen deze ’s middags uit school kwam.

Verlichtingscontrole

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 19 januari heeft de politie tussen 07.15 en 08.30 uur bij de stations Rodenrijs en Westpolder, en op de Boterdorpseweg, een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 43 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet voeren of in orde zijn van de verlichting op de fiets.

Camera gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 januari werd ingebroken in een woning aan de Rodenrijseweg. Er bleek een raam te zijn ingeslagen, waarna men de hefboompjes van het raam had geopend. De gehele woning was doorzocht. Ontvreemd werd een camera.

Inbraak Zuidersingel

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 20 januari ontdekte een bewoner van de Zuidersingel bij thuiskomst dat er was ingebroken in zijn woning. Er zat een gat in een ruit en de hefboompjes van het raam waren losgedraaid. Het lukte de inbrekers echter niet de tussendeur tussen de bijkeuken en de woning open te breken, waarna men er weer vandoor is gegaan.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 26 januari. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 27 januari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. Eerste kopje koffie/thee is gratis. (meer)

Regio

Uitzending HSL
Lansingerland - Donderdag 26 januari zal de Tweede Kamer Commissie Infrastrutuur en Milieu wethouder De Paepe en een expert van de DCMR horen over de HSL problematiek in Lansingerland. Vrijdag 27 januari is er vanaf 17.00 uur een extra uitzending van het programma ‘Lansingeland politiek’, van RTV Lansingerland. (meer)

Tennis

Snerttoernooi TOGB Tennis
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 29 januari wordt weer het jaarlijkse snerttoernooi georganiseerd door TOGB Tennis. Het toernooi begint om 11.00 uur en zal duren tot 16.00 uur; ook jeugd- en zomerleden kunnen inschrijven. Inschrijven kan door een mail te sturen naar togbtennistoernooi@gmail.com of vul je naam in op de lijst naast de Corner.
De kosten zijn ¤ 5,00 p.p. daarvoor krijgt men naast een gezellige sportieve dag ook nog brood met spek en heerlijke erwtensoep na afloop.

Dansen en sporten

Dansen en sporten voor mensen met een beperking
Lansingerland/Rotterdam - Sporten en dansen met een beperking kan vanaf 20 januari bij Jazzdansstudio Marleen aan de Max Havelaarweg 40 te Rotterdam.
JDMPLUS is er voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of chronische ziekte; onder andere Syndroom van Down, autisme etc. Sporten en dansen is voor iedereen goed. Het concept JDMPLUS is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen met een beperking. Op vrijdag 20 januari zal de eerste kennismakingsles zijn. Van 16.30-17.15 uur. Voor meer informatie: www.jdmplus.nl of bel 010 - 4720227.

Voetbal

WDS-Soccer Boys (za): 1-0
Bleiswijk - WDS begon heel scherp en had voor de wedstrijd de mouwen al opgestroopt.
De wil om te winnen leek sterker dan bij Soccer Boys. Het veld en de harde wind zorgden voor veel te harde ballen van links naar rechts en van voor naar achter. Het combinatiespel van Soccer Boys kwam daardoor niet uit de verf. Veel balverlies en een verkeerde passing zorgden voor een rommelig geheel. WDS was scherper, waardoor er steeds meer kansen kwamen, maar Steven van Aalst was in vorm en hield al vroeg Soccer Boys in de wedstrijd door een aantal goede reddingen. Vlak voor rust werd echter een bal door de verdediging knullig verspeeld en een strak ingespeelde voorzet werd beheerst ingetikt door de spits van WDS. Ruststand 1-0. Na rust wisselde Renato Dijksterhuis Stefan van den Berg en Cor van Egmond voor Martijn van Harten en Samir Amghar. De eerste vijftien minuten zette Soccer Boys WDS vast en het leek wel of het lek boven was. Soccer Boys drong aan, maar de 1-1 werd wegens buitenspel afgekeurd. De stugge, geroutineerde verdediging en het middenveld van WDS hield stand en in het laatste kwartier kwamen ze zelfs met countervoetbal nog gevaarlijk door.
Maar dankzij het goed keeperswerk van Steven bleef het bij 1-0. Doordat ook Reeuwijk verloor blijft de stand aan kop van de 3e klasse ongewijzigd.

TAVV-CVV Berkel: 2-1
Berkel en Rodenrijs - Zonder de geschorste Jan van der Lugt reisde CVV Berkel af naar Ter Aar, waar het hooggeplaatste TAVV de tegenstander zou zijn. CVV Berkel startte goed en liet TAVV zien dat het gekomen was voor de drie punten. Met de zeer solide spelende Jurjen Jongejan als spelverdeler werd veelvuldig de zijkant gezocht en in het eerste kwartier kwam Berkel tweemaal gevaarlijk door via de rechterkant van het veld tot aan spits Robert van der Velden. TAVV was in de eerste helft vooral de makkelijk voetballende ploeg, die het in de heenwedstrijd ook was, maar echte grote mogelijkheden leverde dat niet direct op. Pas na ruim een half uur stond Berkel-doelman Sander van der Velden tot twee keer toe op de juiste plaats om een achterstand te voorkomen. Vlak daarvoor moest Luke Zuijderwijk noodgedwongen het speelveld verlaten en zijn plaats werd ingenomen door Lennard Kennepohl, die terug is van zijn blessure. Helaas moest Wim Schouten het elftal hierdoor wijzigen en dat kwam eigenlijk het spel van CVV Berkel niet ten goede. Verdedigend echter had Berkel de zaakjes prima voor elkaar en speelde het duo Rick Dekker / Frans Krijtenburg een ijzersterke wedstrijd. In het tweede bedrijf ontvouwde zich een saai duel, waarin beide ploegen niet echt gevaarlijk konden worden. Toch kwam CVV Berkel na ruim een uur aan de leiding. Een perfect getrapte hoekschop van Erwin van der Stoep viel, gedragen door de wind, achter de doellijn op de voet van een verdediger van TAVV, maar scheidsrechter Roos was alert en keurde de treffer goed. TAVV zette vanaf de aftrap CVV Berkel onder druk, maar doelman Sander van der Velden kwam niet in moeilijkheden. Maar het noodlot sloeg toe en een ongevaarlijk indraaiende vrije trap werd door alles en iedereen gemist en rolde tergend langzaam over de doellijn, 1–1.
De Berkelaren waren heel even de kluts kwijt en een makkelijk gegeven vrije trap leidde de 2–1 van TAVV in, want uit deze vrije trap kon TAVV binnenkoppen en de overwinning bijboeken bij het totaal.

Schaatsen

Goud en zilver voor Sanneke
Lansingerland - Schaatsvereniging Lansingerland vierde groot feest, omdat junior Sanneke de Neeling op de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck twee keer goud en een keer zilver heeft gehaald. Zondagmorgen stonden de aankomend kampioenen aan de start in Den Haag, zij mochten 3 x starten, voor de 100, 300 en 500m, de uitslagen: Janine Noordam 100m: 14.46, 300m: 38.53, 500m: 1.00.87( pr); Germaine van Kesteren 100m: 14.62, 300m: 39.88 (pr), 500m: 1.05.73 (pr, promotie), Krista Geluk 100m: 17.04, 300m: 43.20 (pr), 500m: 1.15.17; Marlou van Winden 100m: 15.57, 300m: 43.41 (pr), 500m: 1.14.87; Jolijn van Winden 100m: 14.46, 300m: 38.80 (pr), 500m: 1.04.43 (PR, promotie); Annemaj Scholte 100m: 14.22, 300m: 40.88, 500m: 1.07.31; Julian Visser 100m: 14.23, 300m: 36.29, 500m: 59.44 (PR); Jordy Krap 100m: 15.13, 300m: 42.03, 500m: 1.07.04 (PR); Stan v/d Knaap 100m: 14.36, 300m: 41.26, 500m: 1.07.97; Vince Sloot 100m: 14.45, 300m: 38.00 (PR), 500m: 1.03.20 (PR, promotie); Olaf van Oosterhout 100m: 14.36, 300m: 38.86, 500m: 1.03.42 (PR, promotie); Jeremy Brinkers 100m: 15.54, 300m: 41.03, 500m: 1.7.04; Lars van Winden 100m: 14.85, 300m: 39.65, 500m: 1.07.54; Thijs Heeze 100m: 2.10.51 (val), 300m: 43.14 (pr), 500m: 1.09.26; Sietse Zijlstra 100m: -, 300m: 37.07 (PR), 500m: 1.00.65 (PR, promotie); Ilse Fransen 100m: 14.84, 300m: 50.72 val, 500m: 1.10.51.

Brons voor Gaby Gieskens: Huldiging kampioenen De Pedaalridders Lansingerland

Foto
Wethouder Ten Kate met de prijswinnaars (v.l.n.r.) Nieuweling
Thom Martens , Junior Nicky Gieskens en jeugdlid Gaby Gieskens.


Lansingerland - Tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van De Pedaalridders Lansingerland werden de clubkampioenen van de wielervereniging in het zonnetje gezet. Wethouder Werner ten Kate kwam naar het nieuwe onderkomen in Bleiswijk om deze feestelijke bijeenkomst luister bij te zetten. (meer)

Als BVCB de teugels laat vieren slaat Nootdorp toe

Foto
Robin Monsma in duel met Jeffrey Aarts. Laatstgenoemde zou met tweemaal
geel de negentig minuten niet vol maken. Foto: Rob Veldkamp.

Bergschenhoek – De eerste wedstrijd na de winterstop kregen de voetballers van BVCB een wijze les voorgeschoteld. De formatie van de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Koos Waslander had een uitermate sterk start met een verdiende 1-0 voorsprong bij rust. (meer)

TOGB krijgt geen beloning voor de werklust

Berkel en Rodenrijs – Ook de tweede wedstrijd na de hervatting van de competitie heeft TOGB geen punten opgeleverd. Het bezoekende PFC uit Geervliet was tegen de Berkelse equipe een stuk slagvaardiger in het benutten van de kansen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
RCL – BVCB
Soccer Boys – Floreant
14.30 uur
Berkel – WDS
14.30 uur
Berkel (da) –SSS’18
14.30 uur (beker)
Soccer Boys (da) DWO
14.30 uur

Zondag:
Portugaal – TOGB
Hillegersberg – Soccer Boys

Wethouder De Paepe morgen naar rondetafelgesprek HSL

Lansingerland/Den Haag - Morgen – donderdag 26 januari - vindt het rondetafelgesprek plaats in de Tweede Kamer, met als onderwerp de HSA- problematiek. (meer)

Nieuw subsidiebeleid in voorbereiding

Lansingerland – De gemeente werkt aan nieuwe subsidieregels voor sport- en culturele instellingen, die vanaf 2014 van kracht zullen zijn. Aanleiding voor het nieuwe beleid is het rapport van de gemeentelijke Rekenkamer, ‘Scheidsrechter noch dirigent’. (meer)

VVD kamerlid Charlie beantwoordt uw HSL-vragen

Lansingerland - Tweede Kamerlid Charlie Aptroot zal maandagavond 30 januari in gesprek gaan met inwoners van Lansingerland over de HSL. De aanleiding voor dit gesprek is de hoorzitting die deze week (26 januari) in de Tweede Kamer wordt gehouden over de problemen rond HSL, daarbij komt ook de geluidsoverlast in Lansingerland aan de orde. (meer)

Lammetjesdag gaat door!

Berkel en Rodenrijs - De schaapskuddes van Landschapsbeheer M.A. Oosthoek die in een groot deel van Zuid-Holland begrazen, zijn net als vele andere schapen in Nederland getroffen door het Schmallenbergvirus. (meer)

Informatieavond FNV over nieuwe wet trekt weinig belangstelling

Berkel en Rodenrijs - Meer dan duizend uitnodigingen waren er verstuurd. Toch haalde het aantal aanwezigen op de informatieavond van de FNV over de nieuwe Wet Werken naar Vermogen (WWNV), woensdag 18 januari, nauwelijks de vijfentwintig, inleiders en verslaggeefster van De Heraut meegerekend. (meer)

Pleidooi voor behoud als monument van Oranjebuurt

Berkel en Rodenrijs – Als het technisch en financieel mogelijk is, kunnen de woningen van 3B-Wonen in de Wilhelminastraat / Oranjestraat / Julianastraat als gemeentelijk monument worden aangewezen en behouden blijven. (meer)

In maart voorstel combinatiefunctionarissen in de gemeenteraad

Lansingerland – De gemeenteraad kan in maart een voorstel verwachten voor de aanstelling van minimaal vijf ‘combinatiefunctionarissen’. Zij zullen aan de slag gaan met sport en culturele activiteiten in de buitenschoolse opvang. (meer)

Kennismaking met Taekwondo verdedigingssport

Bergschenhoek - In sporthal De Zijde te Bergschenhoek kunnen belangstellenden zondag 29 januari om 13.00 uur meedoen met een gratis taekwondo kennismakingsles.
(meer)

Bleiswijkse haalt de Italiaanse kranten

Foto
Flora en de kapitein van de Costa Concordia.

Bleiswijk – De foto van de Bleiswijkse Flora Ghio haalde vorige week de Italiaanse kranten na de berichtgeving over het gekapseisde Italiaanse cruiseschip Costa Concordia. (meer)

The Big Four Quintet bij In a Jazz Tradition

Foto
The Big Four Quintet lavert tussen diverse stijlen.

Bleiswijk – Zaterdag 28 januari treedt The Big Four Quintet op uitnodiging van In a Jazz Tradition op in het Sport- en Recreatiecentrum, Kooilaan te Bleiswijk. (meer)

Geslaagde danceparty in Charlie’s

Foto
De bezoekers wisten al snel de weg naar de dansvloer te vinden.

Berkel en Rodenrijs – De op zaterdag 14 januari in Charlie’s gehouden Invited danceparty in red is een geslaagd feest geworden. (meer)

Alcohol en verkeer, geen goede combinatie…

Alcohol

Bleiswijk - Zonde van al ditt lekkers; een gebroken spanband leidde tot een opstopping bij Wijnhuis Wooning voor de deur. (meer)

Politiek café Woningmarkt met Jacques Monasch en Kees Verhoeven

Pijnacker/Lansingerland - In een bijzondere samenwerking organiseren PvdA Pijnacker-Nootdorp en D66 Pijnacker-Nootdorp Lansingerland op woensdagavond 25 januari een debat met Tweede Kamerleden Kees Verhoeven (D66) Jacques Monasch (PvdA). (meer)

Jongeren krijgen ’t groen in de vingers in nieuw Horticultural Experience Centre

Foto
“Laat zien en ervaren dat ‘groen onderwijs’ aantrekkelijk
is in veel verschillende facetten,” was het advies van wethouder
Ten Kate bij de opening van het Horticultural Experience Centre
aan de Violierenweg te Bleiswijk.


Bleiswijk - Tuinbouwstudenten van vmbo, mbo en hbo waren woensdag 11 januari van de partij om de genodigden rond te leiden in ‘hun’ Horticultural Experience Centre. In een vijftal hypermoderne studiekassen met elk een oppervlak van 150 m2 dragen ze op hun eigen niveau verantwoordelijkheid voor het runnen van een echte teelt. (meer)

Dijkverbetering Noordeindseweg in gang gezet

Foto
Er is een begin gemaakt met de verbetering van de dijk
langs de Noordeindsevaart.


Berkel en Rodenrijs – Het Hoogheemraadschap van Delfland is van start gegaan met de versterking van de dijk aan de Noordeindseweg. De eerste plek die daarvoor in aanmerking kwam is die ter hoogte van nummer 85. (meer)

N209 wordt aangepakt

Foto nr. 1
Het bouwbord aan het einde van de Boterdorpseweg is
onthuld als starthandeling van de werkzaamheden op en
rond de N209 ter hoogte van Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Dat de korte oprit bij Bergschenhoek een levensgevaarlijke is weten de gebruikers van de N209 al jaren, maar die oprit heeft z’n langste tijd gehad. Binnenkort gaan de werkzaamheden van start waarbij niet alleen een hele nieuwe brug wordt geplaatst, maar tevens een langere oprit wordt gerealiseerd richting Bleiswijk. (meer)

Ganzen kunnen het water in de Bergboezem tegenhouden

Foto
De strijd om behoud van de Bergboezem in zijn huidige
staat lijkt nog niet gestreden.


Berkel en Rodenrijs - Door de aanwezigheid van ganzen in polder Bergboezem is de aanleg van waterberging en moerasachtige natuur in polder Bergboezem niet mogelijk. Dat stelt de Stichting Natuur- en Milieuwacht Berkel en Rodenrijs. (meer)

Frans Boot aangesteld als nieuwe wijkteamchef politie

Foto
Frans Boot is erg content met zijn nieuwe werkplek.

Lansingerland – Hij wilde eigenlijk leraar worden, maar koos toch voor zijn jongensdroom: bij de politie! Frans Boot (51) werd eind vorig jaar benoemd tot de nieuwe wijkteamchef van Lansingerland en heeft inmiddels ervaren ‘in een dynamische en betrokken gemeente beland te zijn’ zoals hij het zelf verwoordt, waar hij graag in en mee wil werken. (meer)

Natuurlijk leren doe je ook in de Leerwinkel

Foto
De leerlingen verzorgen de winkel helemaal zelf onder begeleiding
van projectleider Joshua Passchier.


Berkel en Rodenrijs - Basisschool De Kleine Kapitein opende dinsdagmiddag 10 januari een bijzonder leerproject: ‘De Leerwinkel’. Leerlingen runnen helemaal zelfstandig een eigen winkel waar ze biologische en andere producten verkopen. (meer)

Nazaten van Arie en Pietje Steenwijk praten bij

Foto
Met z’n allen op de foto viel nog niet mee, maar het
lukte. Met de jarige Annet als stralend middelpunt (vierde
rij van onderaf in het midden met wit kraagje).


Berkel en Rodenrijs – Riep je zaterdagmiddag 14 januari de naam Steenwijk in zalencentrum Rehoboth dan was de kans groot dat ruim de helft van de aanwezigen even het hoofd draaide met een ‘bedoel je mij?’. (meer)

Aanmelden als vakantiegastouder? Hoe eerder hoe beter!

Foto
Van doodgewone huiselijke activiteiten kunnen de
vakantiekinderen van Europa Kinderhulp enorm genieten.


Lansingerland/regio - Ieder jaar heeft Europa Kinderhulp alleen al in de provincie Zuid-Holland minimaal 100 nieuwe vakantiegastouders nodig om aan de vraag te voldoen. Minimaal, want het aanbod van vakantiekinderen voor wie een vakantie bepaald geen overbodige luxe is, is vele malen groter. (meer)

Concert Groot Nederlands Mannenkoor in Het Baken

Foto
Het Groot Nederlands Mannenkoor telt zo’n 170 stemmen.

Bergschenhoek - Het Groot Nederlands Mannenkoor geeft zaterdag 28 januari een concert in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Het Baken te Bergschenhoek. (meer)

Guus van de Meulder: “Ik wilde blijven zingen”

Foto
Guus van de Meulder hoopt veel inwoners van Lansingerland
te mogen begroeten in de Doelen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Zingen verrijkt je leven. Daar is Guus van de Meulder uit Berkel en Rodenrijs van overtuigd. Door zijn vroege pensionering, hij werkte jaren in de Rotterdamse haven als loods waar hij de grootste zeeschepen naar binnen loodste, kreeg hij de kans om zich nog meer aan deze hobby te wijden. (meer)

Tweede Kamerlid Jacques Monasch (2e Kamer) spreekt op woningmarktavond PvdA

Lansingerland - Maandag 23 januari organiseert de PvdA een debatavond over
de vastzittende woningmarkt. Een van de sprekers is Jacques Monasch, Tweede Kamerlid voor de PvdA. (meer)

Inbraak opgeleverde woning

Berkel en Rodenrijs – Bewoners van een nog maar kort geleden opgeleverde woning aan de Simon Vestdijksingel zijn in het weekend van 6 tot 8 januari opgeschrikt door een inbraak. Ontvreemd werden badkamermeubels, verwarmingsapparatuur, zoals de cv-ketel, en keukenartikelen. De inbrekers zijn via een raam aan de tuinkant van de woning naar binnen gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Berkel en Rodenrijs

Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - De afdeling Berkel en Rodenrijs Vrouwen van Nu houdt woensdag 18 januari om 20.00 uur haar thema-avond in zalencentrum Rehoboth Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Bridgen in de Smitshoek
Bergschenhoek - Iedere donderdagmiddag wordt er door 50-plussers gebridged in dienstencentrum De Smitshoek. Aanmelden is niet nodig. Men kan gewoon met of zonder partner binnenlopen. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen 55+
Bleiswijk – Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 21 januari een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur.
Toegang: ¤ 3,-. (meer)

Regio

Bloemschikken voor 55+
Bergschenhoek/Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert nieuwe bloemschikworkshops. In De Smitshoek, Smitshoek 18 te Bergschenhoek op woensdag 25 januari van 10.00 tot 12.00 uur en in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk van 13.30 tot 15.30 uur. (meer)

TOGB is ongeslagen status kwijt na verlies tegen Unio

Berkel en Rodenrijs – Voor de voetballers van TOGB is de eerste wedstrijd
na de winterstop er een geworden waarbij de ongeslagen status van deze competitie doorbroken werd door tegenstander Unio uit Oudewater. (meer)

Nieuwe jaar feestelijk ingeluid bij CVV Berkel

Foto
Feest bij CVV Berkel waar de ereleden en leden van verdienste
in de bloemen werden gezet. V.l.n.r. Kees Olieman, Kees Learbuch,
voorzitter Jeroen van Leeuwen, Ronald Lamens, Ies Krijtenburg en
Jan Treurniet. Jolanda Lobik en Rein Buitenhuis waren niet in de
gelegenheid aanwezig te zijn. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - Voorzitter Jeroen van Leeuwen moest zaterdag 14 januari bekennen dat de nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar wel wat laat plaatsvond. “Maar hoe belangrijk is die datum eigenlijk”, stelde hij. De preses van de Berkelse voetballers en voetbalsters had deze avond genoeg verrassingen in petto. Twee leden, Kees Olieman en Kees Learbuch, ontvingen bloemen en een oorkonde behorende bij het Erelidmaatschap van de club. (meer)

Nerash start nieuwe jaar met badmintonclinic

Foto
De jeugdleden die deelnamen aan de clinic van de topspelers.

Bergschenhoek - Bij badmintonvereniging Nerash is op vrijdag 13 januari het nieuwe jaar op een bijzondere manier begonnen. Op deze eerste vrijdagavond in het nieuwe jaar waren twee zeer bekende badmintonspelers naar sporthal De Ackers te Bergschenhoek gekomen voor een clinic. (meer)

Wim Schouten en CVV Berkel samen verder

Foto
Wim Schouten. Foto: Rob Veldkamp.

Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging CVV Berkel en trainer Wim Schouten hebben besloten ook voor het volgend seizoen de samenwerking voort te zetten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Nootdorp 14.30 uur
TAVV – Berkel
WDS – Soccer Boys
Berkel (da) - DWO 15.00 uur (vr.)
Soccer Boys (da) – SVS 14.30 uur


Zondag:
TOGB – PFC 14.00 uur
Soccer Boys – HWD 14.00 uur

Wielrennen

Pedaalridder voert klassement aan
Lansingerland - Een groot deelnemersveld van Junioren stond aan het vertrek van de nationale veldritcompetitie die meetelt voor het landelijk algemeen klassement waarin Nicky Gieskens de tweede plaats bezet. Nicky startte in de voorste gelederen, waarbij hij meteen na de start deel uitmaakte van een omvangrijke kopgroep. Het was een heel zwaar parcours met veel val- en glijpartijen. Het was tevens een selectieve ronde die alleen geschikt was voor de allersterkste renners. De kopgroep nam steeds meer afstand van het jagende peloton. In de laatste ronde moest er nog positie worden gekozen.
Nicky wist vele plaatsen naar voren te schuiven en uiteindelijk beslag te leggen op een verdienstelijk derde plaats. Hierdoor voert hij op dit moment het algemeen landelijk klassement aan.

Tennis

Kiki in Fed Cup tegen Groot-Brittannië
Berkel en Rodenrijs - De Nederlandse tennissters zijn in de strijd om de Fed Cup gekoppeld aan Groot-Brittannië, Israël en Portugal. De wedstrijden in groep I (poule C) van de Europese/Afrikaanse zone zijn begin februari in het Israëlische Eilat. Captain Manon Bollegraf selecteerde eind december Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek, Kiki Bertens en Bibiane Schoofs.

Atletiek

Wedstrijdkalender de Kieviten
Lansingerland - Ook in het jaar 2012 is het loopvirus weer aangetroffen in Lansingerland. Gelukkig maar, dat atletiek- en wandelvereniging De Kieviten iedereen in de gelegenheid stelt om recreatief of prestatiegericht te lopen. Daarvoor is de opstapcursus, waarvoor nog een paar plaatsen zijn. Verder zijn er vele loop- en wandeltrainingen en worden er wedstrijden georganiseerd het hele jaar door. (meer)

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL vraagt steun voor petitie

Lansingerland - De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL wil wethouder De Paepe een petitie overhandigen met als doel, dat hij bij het overleg met de Tweede Kamer op 26 januari ook zal pleiten voor overkapping van het HSL- tracé. (meer)

Ook Leefbaar 3B ziet overkapping HSL als mogelijke oplossing

Lansingerland - De fractie van Leefbaar 3B vindt de petitie van de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL (zie elders in deze krant) een goed initiatief. (meer)

Grootschalig onderhoud beplanting recreatiegebied Rottemeren

Lansingerland - Vanaf half januari vindt in recreatiegebied Rottemeren grootschalig onderhoud plaats aan de beplanting. In het kader van veiligheid en een goede ontwikkeling van de beplanting worden diverse boomvakken uitgedund en bomen verwijderd. (meer)

Commissaris Franssen bepleit fusie Zuid-Holland, deel Brabant en Zeeland

Regio - Er moet een fusie komen van Zuid-Holland, het westen van Noord- Brabant en Zeeland als het kabinet de plannen doorzet voor de vorming van een sterkere Randstad. In zo’n sterke zuidelijke Randstadprovincie zou de nog te vormen Metropoolregio van Rotterdam en Den Haag uitstekend functioneren. (meer)

Verkeersoverlast grootste ongenoegen in Lansingerland

Lansingerland - De Leefbaarheidmonitor die begin vorig jaar is afgenomen in Lansingerland wijst uit dat de inwoners van deze gemeente ongeveer net zo tevreden zijn over hun woonomgeving als de gemiddelde Nederlander. Bij 3275 mensen viel in de eerste maanden van 2011 een enquête in de bus. (meer)

Volleybal

WIK/Univé-Volley2B: 1-3 (d)
Lansingerland - Na een aantal weken geen wedstrijd gespeeld te hebben ging Dames 1 van Volley2B naar Groot-Ammers. WIK stond derde, dus de dames moesten meteen scherp zijn. De eerste set begon Volley2B niet sterk en de druk bleek niet genoeg om van WIK te winnen. De set werd verloren met 25- 20. De tweede set ging een stuk beter; de servicepass kwam goed aan en blokkerend werd er veel gescoord. De set werd gewonnen met 25-17. De derde set zetten de dames van Volley2B hun goede spel door en ook deze set werd gewonnen. De dames hebben meestal moeite met het mentale deel van het spelletje, maar dat ging nu juist erg goed. WIK had geen kans om het eigen spel op te pakken. Zo ook ging de laatste set naar Volley2B toe. Door weinig servicefouten, een goede servicepass en veel blokkerend werk pakte Volley2B vier punten tegen de nummer drie. Op 21 januari om 19.00 uur zullen de dames het moeten opnemen tegen de nummer 1 van de ranglijst: Triade uit Tilburg.

Voetbal

Perkouw-CVV Berkel: 1-1
Berkel en Rodenrijs – Zaterdag werd de inhaalwedstrijd van CVV Berkel tegen Perkouw gespeeld. Perkouw was thuis nog ongeslagen en bij winst kon Berkel Perkouw passeren op de ranglijst. CVV Berkel trapte af en begon voortvarend aan de wedstrijd. Helaas miste de ploeg uit Berkel en Rodenrijs net het laatste beetje scherpte, want na drie minuten spelen kreeg Erwin van der Stoep een hele beste kans. Hij schoot echter voorlangs en ook een schot van Jurjen Jongejan na vijf minuten zeilde over het doel van de thuisclub. Na het vlammend begin van Berkel viel de wedstrijd eigenlijk een beetje stil.
Aan de andere kant probeerde Perkouw het door veelal de lange bal te hanteren over de verdediging van CVV Berkel, maar de solide verdediging (waarin andermaal Rick Dekker uitblinker was) gaf geen krimp. Na rust kwamen twee ongewijzigde ploegen het veld in en wederom was het CVV Berkel met de beste start. Luke Zuijderwijk zette goed voor en miste Erwin van der Stoep het doel op een haartje. Een oude voetbalwet treedt dan in werking en als de kansen bij CVV Berkel niet verzilverd worden, gaat Perkouw er met de buit vandoor. Een vrije trap vanaf eigen helft werd door Perkouw in het strafschopgebied van Berkel gebracht. In een onoverzichtelijke brei van spelers was het uiteindelijk de rug van Berkel verdediger Jan van der Lugt,die ervoor zorgde dat doelman Sander van der Velden kansloos was en de bal tergend langzaam de doellijn passeerde. Dit was het sein voor trainer Wim Schouten om de ploeg nog aanvallender op het veld te posteren. Samim Bayat kwam Luke Zuijderwijk vervangen en CVV Berkel ging risico’s nemen.
Perkouw beleefde hier het meeste plezier aan door nog verder in de schulp te kruipen en via de counter een aantal goede mogelijkheden geboden kreeg om de score verder uit te bouwen. Gelukkig bleef de schade beperkt en ontwikkelde CVV Berkel meer druk op het doel van Perkouw. Jan van der Lugt trok ook mee naar het front en uiteindelijk gaf de ervaring van Van der Lugt de doorslag doordat hij handig de bal controleerde in het doelgebied van Perkouw, een verdediger uitspeelde en eenvoudig binnenschoot, 1–1.
Schouten posteerde zelfs de 16-jarige Alex de Ronde in de frontlinie om Perkouw op de knieën te dwingen en de duels werden grimmiger. In de laatste minuut floot scheidsrechter Koenen iets te gehaast voor buitenspel, want de bal zou Erwin van der Stoep helemaal nooit bereiken, maar door Perkouw in eigen doel worden geschoten. Helaas voor iedereen met een geelblauw hart keurde de leidsman het doelpunt af en deelden Perkouw en CVV Berkel ieder een punt. Naast een afgekeurde tweede goal moest CVV Berkel nog een domper verwerken, doordat Van der Lugt vlak voor het laatste fluitsignaal de rode kaart zag wegens ruw verdedigen.

Schaatsen

Dag van persoonlijke records
Lansingerland - Op zondag 15 januari waren de rijders van de junioren C 3, 4 en 5 weer aan de beurt om een wedstrijd te rijden, daarbij ging het om drie afstanden, de 100, 300 en 500 meter. Het was weer een goede ochtend voor de persoonlijke records. De uitslagen: Demi Vollering 100 m: 13,36 (pr), 300m: 40,7 en 500 m: 51,84; Naomie van Klaveren 100m: 12,95, 300m: 32,54 en 500m: 51,55; Esther Droogers 100m: 12,60 (pr), 300m: 30,51 (pr) en 500m: 48,97 (pr); Daphne van der Burg; 100m: 12,5 (PR), 300m: 30,03 (PR) en 500m: 47,63 (PR); Esther Noordhoek 100m: 13,94 (PR), 300m: 32,84 (PR) en 500m: 53,12 (PR); Caitlhlyn Tschi 100m: 13,52 , 300m: 32,63 en 500m: 52,5; Thomas Douma 100m: 13,11 (PR), 300m: 31,64 en 500m: 50,28; heleen Docter 100m: 14,18, 300m: 34,24 (PR) en 500m: 56,41 (PR); Erik van Schijndel 100m: 12,24 (PR), 300m: 30,11 (PR) en 500m: 47,66.

GroenLinks voert actie tegen A13/16

Lansingerland - GroenLinks Lansingerland sluit zit aan bij de handtekeningenactie van GroenLinks Rotterdam tegen de A13/A16 en gaat actie voeren in de drie kernen. GroenLinks Lansingerland is tegen de nieuw geplande snelweg door het Lage Bersche Bos. (meer)

Achterdeur opengebroken

politie

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 15 januari werd tussen 16.00 en 18.00 uur ingebroken in een woning in de Langeveldstraat. De achterdeur bleek met een breekijzer te zijn opengebroken. (meer)

Inbraak woning Adelaar

Bleiswijk – In de nacht van 13 op 14 januari werd ingebroken in een woning aan de Adelaar. Er bleek een raam te zijn ingeslagen. Alle kamers, lades en kasten werden doorzocht. Overal in het huis lagen spullen op de grond. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Glasgerinkel

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 12 januari werd rond half zeven ’s avonds geprobeerd in te breken in een woning in de Lunet. De bewoner lag op bed toen hij glasgerinkel hoorde. (meer)

Diefstal personenauto

Bergschenhoek – In het weekend van 7 tot 9 januari werd van een terrein op het Weg en Land een grijze Audi gestolen.

Diamanten echtpaar verruilt Rotterdam voor Bleiswijk

Foto
Voor het diamanten paar bracht de burgemeester zowel
bloemen als een ingelijste kopie van de trouwakte mee.


Bleiswijk – Burgemeester Ewald van Vliet ging maandagmiddag 9 januari op felicitatiebezoek bij het diamanten echtpaar Gloudie dat op 28 december 60 jaar getrouwd was en het waardeerde dat de burgemeester aan het begin van het nieuwe jaar bij hen langs kwam. (meer)

Luuk en André weten wat sjouwen en verzamelen is


Samen met de wethouder en zijn vader klom Luuk nog even
boven op de enorme stapel kerstbomen voor ze even later
allemaal werden versnipperd.Berkel en Rodenrijs – Vader André en zoon Luuk (7) Oosthoek spanden samen de kroon bij het verzamelen van kerstbomen. Ze stapelden er maar liefst 200 op in hun achtertuin om ze vervolgens te laten versnipperen door medewerkers van de Lansingerlandse buitendienst. (meer)

Concordia laat van zich horen in Nieuwjaarsconcert

Foto nr. 1
Voor de pauze liet de MPB luid en duidelijk van zich horen.

Bergschenhoek – René van Dijk was zondagmiddag 8 januari een terechte trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia. (meer)

Ubuntu-jongeren uit naastenliefde naar Zuid-Afrika

Foto
Eveline en Jasper zetten zich in voor anderen die het
minder hebben dan zij. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Eveline Hoogeveen uit Bleiswijk behoort bij de Ubuntu Jongeren.
De Heraut sprak met haar en haar vriend Jasper Vrijenhoek uit Pijnacker. (meer)

Tel mee met Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand

Foto nr. 1
De buizerd groeit in aantal.

Lansingerland/Rotterdam - Van 14 tot en met 29 januari organiseert de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand de jaarlijkse Roofvogel- en Uilentelling in de Noordrand van Rotterdam. Alle gegevens worden na bundeling verzonden naar de Vereniging Vogelonderzoek Nederland. (meer)

Vijf generaties rectoren Melanchthon op een rij

Foto
De vijf rectoren met v.l.n.r. J. Kweekel, H. Visser, N. van
den Eijkel, D. Bajema en M. Taal.


Schiebroek/Lansingerland - De relatie met Melanchthon Schiebroek is bijna altijd een duurzame. Oud-leerlingen komen met regelmaat nog terug op school om hun leraren te zien en even de sfeer te proeven. (meer)

¤ 230,- voor Serious Request

Foto
Vincent Marcussen bracht het geld zelf naar het
Glazen Huis in Leiden.


Bergschenhoek – Vincent Markussen ontving een fiks aantal leuke reacties na zijn verhaal over de spontane kerstlichtjesactie die hij opzette om geld te verzamelen voor Serious Request en dat vervolgens in Leiden bij het Glazen Huis te gaan inleveren. (meer)

Diana van Bezouwen presenteert haar zesde boek

Foto
Diana van Bezouwen met haar inmiddels zesde boek
dat eind vorig jaar verscheen.


Bergschenhoek – Er ligt weer een meesterlijke misdaadroman van Diana van Bezouwen op de plank: Volo Non Valeo met als ondertiteling ‘Ik wil wel, maar ik kan niet’. De Hoekse schrijfster presenteerde haar zesde boek en terugkijkend weet ze: “Ik begon zes jaar geleden met mijn eerste boek, dus gemiddeld schreef ik er een per jaar. (meer)

Heimwee in je hart; jezelf ont-wikkelen en ont-moeten

Foto
Eveline van Dongen: “Wie ben je, wat is je kracht en
wat zijn je valkuilen”. Foto: Elzelien van Zwienen.


Lansingerland - Eveline van Dongen, jurist en sinds oktober inwoonster van Lansingerland, schreef “Heimwee in je hart: de weg naar pure, zuivere, allesomvattende liefde”. (meer)

Open brief Stichting Stop Geluidsoverlast HSL aan wethouder De Paepe

Lansingerland – Vooruitlopend op het gesprek, dat wethouder De Paepe op 26 januari heeft met een afvaardiging van de Tweede Kamer, roept de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in een open brief de wethouder op deze gelegenheid te benutten om op te komen voor de belangen van de inwoners van Lansingerland en te pleiten voor het overkappen van het HSL-tracé. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Iedere donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan tussen 19.00 en 22.00 uur contact opnemen met 06 - 39455987 of 010 - 8423331. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Wisselbokaal voor Marjo van der Wel

Foto nr. 1
Arjan Wooning zal ook de komende twee jaar naamdrager
en hoofdsponsor zijn van het Triomftoernooi.


Lansingerland - Zaterdagavond 7 januari vond het inmiddels traditionele Nieuwjaarstennistoernooi van de Hoekse tennisverenging Triomf plaats. Voor het derde achtereenvolgende jaar (hij plakte er de komende twee jaar spontaan aan vast) trad Wijnhuis Wooning als hoofdsponsor op voor deze alweer 8ste editie van het evenement dat plaatsvond bij Sport en Recreatiecentrum Rottemeren te Bleiswijk. (meer)

BVCB onderuit in finale Calella Cup

Bergschenhoek/Spanje – Tijdens het trainingskamp van BVCB in Spanje speelde de ploeg van de scheidende trainer Koos Waslander twee duels. Na eerdere zeges in de eerste ronde op zaterdag moesten Nieuwerkerk en BVCB uit gaan maken wie de winnaar zou worden van de eerste editie van de Calella Cup. (meer)

Berkelse veldrit voor de èchte liefhebbers

Foto nr. 1
Een overzicht van het terrein waarop de Berkelse
veldrit voor het eerst werd verreden.


Berkel en Rodenrijs – Voor wielerfanaten en met name liefhebbers van bagger en onbegaanbare paden was de veertiende uitgave van de Berkelse veldrit een uitdaging op zich mede doordat het organisatiecomité naar een andere locatie moest uitkijken. (meer)

Diane Valkenburg vijfde op EK Allround

Bergschenhoek - Diane Valkenburg is als vijfde geëindigd op het EK Allround in Boedapest. Op de afsluitende 5000 meter eindigde de schaatsster uit Bergschenhoek als vijfde in 7.48,04. (meer)

Sterke opening van het jaar voor Soccer Boys

Bleiswijk – Op de nieuwjaarsreceptie bij Soccer Boys werden de leden verrast toen voorzitter Leo Moerman de aanwezigen kon meedelen, dat voor de komende ledenvergadering zes kandidaat bestuursleden beschikbaar zijn om de vereniging meer daadkracht te geven. (meer)

Sportieve Kieviten kijken terug en vooruit

Foto
De kampioenen van De Kieviten.

Lansingerland – Samen met een groot aantal leden keek voorzitter van atletiekvereniging De Kieviten Jan Zuidema vrijdagavond 6 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Meerenbos terug op een goed en sportief 2011. (meer)

Schaatsen

Eijgenraam Hoogwerkers Inter-clubwedstrijd
Lansingerland - Op woensdag 4 januari heeft schaatsvereniging Lansingerland in alle vroegte een Inter-clubwedstrijd georganiseerd op De Uithof. Er waren acht teams ingeschreven uit Leiden, Pijnacker, Zoetermeer, Zwanenburg, Warmond, Voorschoten, Westland en zelfs uit Amsterdam, bestaande uit een jongen en een meisje per categorie. De omstandigheden waren goed en er werden veel persoonlijk records gereden. Het team van Lansingerland eindigde op een tweede plaats.
De pupillen reden twee maal de 500 meter: Vivienne de Jong: 54.92 (PR); Sietse Zijlstra: 1.00.65 (PR); Geurt Geluk: 59.34 (PR); Tatum Bross: 56.87; Demi Ammerlaan: 51.73 (PR); Sten van der Geest: 58.52 (PR); Gerben Vos: 58.13 (PR). De junioren reden de 500 en 100 meter: Esther Droogers 500m: 49.64 (PR) en 1000m: 1.43.22 (PR); Julian Visser 500m: 58.60 (PR), 1000M: 2.03.94 (PR); Erik van Schijndel 500m: 48.34 (PR) en 1000m: 1.41.78 (PR); Demi Vollering 500m: 51.66 en 1000m: 1.44.89; Daphne van der Burg 500m: 47.67 (PR) en 1000m: 1.36.15 (PR); Tim van der Hul 500m: 44.70 (PR) en 1000m: 1.29.78 (PR).

Zuid-Hollands Kampioenschap
Lansingerland - Op zaterdagavond 7 januari reden de junioren B hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar over twee afstanden, de 500 en 1000 meter. De uitslagen: Nienke Markensteijn 500m: 56.07 en 1000m 1.52.73; Lieke Geluk 500m: 53.74 en 1000m 1.52.66, Frederieke Jansen 500m: 48.61 (pr) en 1000m 1.38.47 (pr + promotie); Inge Bos 500m: 50.82 en 1000m 1.45.38.
Op zondagmorgen 8 januari werd op De Uithof het Zuid-Hollands Kampioenschap voor pupillen gereden. Van Schaatsvereniging Lansingerland waren vijf rijders geselecteerd om mee te doen; zij reden twee maal de 500 meter. Demi Ammerlaan eindigde in het eindklassement als snelste rijdster van Lansingerland op een 16e plaats, met 51.3 als snelste tijd. Nienke Berghout werd 17e met 52.09, Tatum Bross 33e met 55.7 als snelste tijd, Viviëne de Jong 34ste met 55.5 en Mirthe van Beek eindigde als 38e met 57.8.

Schaken

3-Torens- RSR Ivoren Toren: 6-2
Lansingerland - Vrijdag 6 januari heeft het 1e team van schaakvereniging 3- Torens door een 6-2 overwinning op RSR Ivoren Toren de koppositie herovert in de 1eklasse van de Rotterdamse schaakbond. Het eerste punt werd binnengehaald door invaller Martin van Vaalen op bord 7. Kort daarna haalde Eric Hoogenes op bord 3 een punt binnen, nadat zijn tegenstander een goede voortzetting had gemist. Door verlies van Ronald Damhuis aan bord 5 kwam een 2-1 tussenstand op het scorebord. Met die motiverende tussenstand scoorde Leon Huijsdens weer eens een vol punt op bord 4 en werd de vrede getekend bij Arno Van Houten aan bord 6. Johan Quist speelde een voordelig eindspel uit met een leuke combinatie, waardoor de teamoverwinning werd veiliggesteld met een tussenstand van 4,5-1,5. Juist voor dat moment bood Bert Botma op bord 8 remise aan, wat zijn tegenstander gezien de tussenstand niet kon aannemen. Direct na hervatting blunderde hij echter twee pionnen, zodat het hele punt alsnog bij 3-Torens terecht kwam. Als laatste probeerde ook kopman Jan de Wit zijn partij te winnen. Inmiddels was de koningsaanval gepareerd en de Wit kon met een sterke zet in het voordeel komen. Met nog maar twee minuten op de klok zag hij het niet en kon zijn tegenstander middels een torenoffer remise afdwingen. Op 6 februari volgt de volgende wedstrijd tegen het team van de IJssel in Dordrecht.

Tennis

Halve finale eindpunt voor Kiki
Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens is in de halve finale van het ITF- toernooi in Ankara uitgeschakeld. De tennisster verloor van de Russin Valeria Savinich in drie sets. Bertens won de eerste set in de tiebreak.
Daarna was de Russische tennisster sterker: 6-1 en 6-2.

Volleybal

Introductie smashbal voor jongens
Lansingerland - Volleybalvereniging Volley2B organiseert woensdag 18 januari een smashbalmiddag voor jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.
Smashbal is de uitdagende spelvariant op het volleybalspel en wordt gespeeld door kinderen en volwassen spelers. Zoals de naam al zegt; het ‘smashen’ staat centraal. Jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar zijn van harte welkom om kennis te komen maken met deze sport in Sporthal De Ackers, Groeneweg 27 te Bergschenhoek; van 15.30–17.30 uur. Breng sportkleding en –schoenen mee! Meer informatie: Gardi Minderman, gardi@volley2b.nl of 06 - 42631090.

1000 liter drinkwater vier cent goedkoper

Lansingerland - Duizend liter drinkwater kost per 1 januari 2012 bij Dunea niet ¤ 1,16 maar ¤ 1,12. Dat is het gevolg van de afschaffing van de grondwaterbelasting per die datum. (meer)

Motorrijder zwaar gewond

Bleiswijk – Op woensdag 4 januari vond om half zeven ’s ochtends een ongeval plaats op de N209 (kruising Klappolder – Hoefweg), waarbij een motorrijder uit Den Haag zwaar gewond raakte. (meer)

Invited danceparty ‘In Red’ bij Charlie’s

Foto nr. 1
Dj Miss Monica, zaterdag in Charlie’s.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 14 januari is er in Charlie’s café weer een Invited danceparty. Na twee geslaagde White Edition party’s, waar elke keer ruim 250 in het wit geklede feestgangers een heerlijke avond hadden met huisdj’s Sam Pull en A’lies, is het op 14 januari tijd voor the Red Edition. (meer)

Droom van Tim Rodenburg komt uit

Foto
Tim Rodenburg op de hoogste trede van het erepodium.
Foto: Javelin.Berkel en Rodenrijs – Het winnen van de wedstrijden tijdrijden van het district Zuid-Holland en deelname aan de Europese Kampioenschappen op de Baan in Portugal, waarbij hij uitstekende klasseringen behaalde, waren de voorbode voor het mooiste resultaat tot nog toe behaald door Berkelaar Tim Rodenburg. (meer)

Inbraakalarm schrikt af

politie

Bleiswijk – Zondag 8 januari ging om zeven uur ’s ochtends het inbraakalarm van een bedrijf aan de Chr. Huygensstraat af. Onderzoek wees uit dat er geprobeerd was in te breken in het bedrijfspand. Een zijruit was met geweld uit het kozijn geslagen. Vermoedelijk schrokken de inbrekers van het alarm dat afging.

Ruit ingegooid

Bleiswijk – Zaterdag 7 januari ontdekten bewoners van een huis in de Beukenlaan dat tijdens hun vakantie een ruit naast de achterdeur met een steen was ingeslagen. (meer)

Slot ontzet

Bleiswijk – In de nacht van 5 op 6 januari werd ingebroken in een woning in de Witte de Withstraat. De bewoners kregen bij thuiskomst de voordeur niet geopend. (meer)

Ruit verbroken

Bleiswijk – Zondag 8 januari ontdekten bewoners van de Albert van ’t Hartweg dat bij hun buren een ruit aan de achterzijde van de woning was ingeslagen. (meer)

Via wc-raampje naar binnen

Bergschenhoek – In de nacht van 5 op 6 januari werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Rottekade. Men had zich gebruik makend van een tuinstoel via het wc-raampje toegang tot het pand verschaft. Er werden een paar computers ontvreemd.

Klapraam opengebroken

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 4 januari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woonhuis aan de Klapwijkseweg. (meer)

Mercedes gestolen

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in een woning aan de Waddenweg werden niet alleen de autosleutels, maar ook de half jaar oud zijnde zwarte Mercedes gestolen. De inbraak vond donderdag 5 januari tussen 01.00 en 07.00 uur plaats. De autosleutels zaten in een jaszak en de autopapieren lagen nog in de auto. Alle jassen lagen in de woonkamer op de grond.

Talententour Oostland/Westland

Lansingerland - Gebroeders Duijvestijn, Bunnik Plants en Greenpack hebben de handen ineen geslagen en zijn samen gestart met een zoektocht naar nieuw talent voor de toekomst. Op 10 januari staat er een speeddate op het programma.

(meer)

Schmallenbergvirus op tientallen bedrijven

Foto
Herder Marjolein, terzijde gestaan door Milan die stage loopt
op het bedrijf van Oosthoek, tijdens de verzorging van de schapen
die allemaal binnen enkele weken gaan lammeren. In de hoop dat
die gezond zijn en geen symptomen vertonen van het nieuwe
Schmallenbergvirus.


Berkel en Rodenrijs - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft vastgesteld dat schapen op 27 bedrijven zijn besmet met het Schmallenbergvirus. (meer)

‘Tante Truus’ feestelijk middelpunt als 104-jarige

Foto<br />Mevrouw Van der Burg-van den Berg vierde haar 104de
verjaardag met familie en vrienden in de huiskamer op de
derde etage van Laurens Huize Sint Petrus. Namens de
gemeente bracht ook de burgemeester een bezoekje aan
de jarige.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar – vrijdag 30 december - vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar verjaardag in de huiskamer van Laurens Huize Sint Petrus temidden van familie en bekenden. (meer)

Lansingerlanders treffen elkaar tijdens druk bezette nieuwjaarsreceptie

Foto
Dit jaar bestaat de gemeente 5 jaar. Henk Groeneveld (rechts)
schreef het eerste boek over de jonge gemeente: ‘Lansingerland,
stad tussen Rotte en Leede’. Vanwege het eerste gemeentelustrum
mocht iedereen een exemplaar mee naar huis nemen.


Lansingerland – Vanuit alle geledingen binnen de gemeente kwamen belangstellenden maandagavond 2 januari naar het bestuurscentrum in Bleiswijk om elkaar tijdens de jaarlijks door de gemeente georganiseerde nieuwjaarsreceptie de hand te schudden en elkaar de beste wensen mee te geven voor het jaar dat ons allen wacht. (meer)

Na vier jaar burgemeesterschap: “Vooral op straat zijn waar het gebeurt”

Foto
“We zijn wel heel blij dat we in Lansingerland een plek
hebben gevonden waar we naar ons zin wonen.”


Lansingerland – Toen Ewald van Vliet ruim vier jaar geleden werd benoemd tot burgemeester van de nieuwe gemeente Lansingerland wachtte hem de moeilijke, maar ook uitdagende taak om van drie afzonderlijke kernen een gemeente te maken die niet alleen een nieuwe naam, maar ook een zware opgave had: het eenheidsgevoel in alle geledingen zien te versterken en bovendien de Vinex taakstelling verder afmaken. (meer)

De eerste pechvogels terug uit de sneeuw

Foto nr. 1
Al onverwacht snel weer terug op Nederlandse bodem.

Rotterdam – Enkele dagen later dan in voorgaande jaren is donderdag 29 december de eerste gipsvlucht vanuit het Oostenrijkse Innsbruck geland op Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Dag 2011; welkom 2012!

Kijken we terug, dan zien we een bewogen 2011 waarin veel gebeurde in Lansingerland. Op deze pagina’s laten we een achttal inwoners van de gemeente aan het woord die – allemaal in hun eigen leven of op hun eigen terrein – terugkijken en vooruitblikken naar hetgeen was en hetgeen mogelijk komen gaat. Acht korte verhalen op acht verschillende gebieden: eerlijk en recht uit het hart verteld. (meer)

Met Rotary een goed begin van het jaar voor De Kievit

Foto
Onder toeziend oog van leden van Rotaryclub de Rottemeren
overhandigt voorzitter Vera Koster (links) de cheque aan
penningmeester Joke Kooiman van Speeltuin de Kievit


Berkel en Rodenrijs - Met de organisatie van Rotary Bridge in de Kas, een jaarlijkse bridgedrive ten bate van een goed doel, is afgelopen najaar geld ingezameld voor de nieuwe waterspeelplaats van Speeltuin de Kievit. (meer)

Wensactie toont veel tevreden burgers

Foto
De wensenslinger wordt overhandigd. Met v.l.n.r. de
VVD-leden Marie Louise Tabben, Hans Bucher, Anton Dolle
en burgemeester Ewald van Vliet.


Lansingerland – Het resultaat van de wensactie, medio december door leden van de VVD gehouden in de centra van de drie kernen van Lansingerland, werd maandagochtend 2 januari aangeboden aan burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Marion van Kleef laat via een expositie zien hoe jeugd hun sport beleeft

Foto nr. 1
Marion van Kleef.

Bergschenhoek - Van 4 januari tot en met 24 februari 2012 exposeert fotograaf Marion van Kleef in de Bibliotheek Berkel en Rodenrijs een ‘elftal’ portretten van kinderen uit Lansingerland. Kinderen tussen de 8 en 15 jaar die het maximale uit hun sport willen halen. (meer)

Met de prikstok de wijk in

Foto
De ploeg vlak voordat de schoonmaakactie in de aangrenzende
wijk woensdagochtend van start ging.


Berkel en Rodenrijs – In de eerste week van de kerstvakantie stroopte een groepje jongeren de mouwen op om samen de wijk in te gaan. Dat had een speciaal doel: de jongeren werden uitgenodigd de Gouden Griffelbuurt te ontdoen van zwerfvuil. (meer)

Spannend Top Team Toernooi krijgt ‘bekende’ winnaar

Foto nr. 1
Door deze overwinning mag TOGB zich weer een jaar
lang Top Team noemen.


Bergschenhoek – De 37ste editie van het jaarlijkse Top Team Toernooi werd een spannende. Tot het laatste moment bleven zowel deelnemers als toeschouwers in het ongewisse over de uitslag. Maar die kwam er: na de afsluitende zeskamp van vrijdagavond was het ook ditmaal weer het team van TOGB dat de meeste punten wist te vergaren en zich een jaar lang Top Team mag noemen.
(meer)

Informatique laat Nathaly van Wesdonk naar Zesdaagse gaan

Foto
Nathaly van Wesdonk is te zien in Ahoy Rotterdam.
Foto: bf-one.com


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Op donderdag 5 januari gaat in Ahoy Rotterdam de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam van start. Het is alweer voor de 30e maal dat het Rotterdamse wielerfestijn wordt georganiseerd; een mooie mijlpaal voor het evenement. (meer)

Wielrenners ontmoeten Johnny Hoogerland

Foto
Een groepsfoto van de nieuwelingen en junioren van
Restore Cycling samen met Johnny Hoogerland (vooraan
in het midden).


Pijnacker/Lansingerland - Johnny Hoogerland, wielrenner bij Vacansoleil en bekend van zijn val in de Tour de France, kwam vrijdag 30 december naar Pijnacker om met de nieuwelingen en junioren van Restore Cycling een sportieve middag door te brengen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Koffietijd Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 5 januari is het weer koffietijd bij de Vrouwen van Nu, afd. Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – Op zondag 8 januari is er weer Zondagmiddagsoos in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a. (meer)

Bleiswijk

Inschrijven computerlessen SeniorWeb
Bleiswijk - Op donderdag 5 januari kan men zich van 13.30 tot 15.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, inschrijven voor een aantal computercursussen van SeniorWeb. Info is te lezen in de folder van SeniorWeb in Bibliotheek Bleiswijk, De Leeuwerik en De Smitshoek, op de website http://bleiswijk.seniorweb.nl en in de Heraut van 29 december. (meer)

Regio

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland - Op zaterdag 7 januari organiseert de Zuid- Hollandse vereniging van Postzegel Verzamelaars van 13.00 tot 15.30 uur hun maandelijkse postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 in Zoetermeer. (meer)

Lansingerland verzet zich tegen extra nachtvluchten Rotterdam The Hague Airport

Lansingerland - De gemeente Lansingerland verzet zich tegen de plannen van Rotterdam The Hague Airport om in 2012 vijftig extra nachtvluchten uit te voeren en schaart zich hiermee achter het protest van inwoners. Het college heeft dit de minister van Infrastructuur en Milieu en de directie van de luchthaven in een brief van 30 december 2011 laten weten. (meer)

CDA Lansingerland: “College, trek aan de noodrem bij Tweede Kamer”

Lansingerland - Het CDA in Lansingerland wil, dat het college in januari bij de Tweede Kamer een vurig pleidooi houdt voor een definitieve aanpak van de HSL-herrie. De maatregelen, die de minister in een brief aan de gemeente noemt, vindt het CDA te traag, hap snap en zeker niet duurzaam. (meer)

1000 liter drinkwater vier cent goedkoper

Lansingerland - Duizend liter drinkwater kost per 1 januari 2012 bij Dunea niet ¤ 1,16 maar ¤ 1,12. Dat is het gevolg van de afschaffing van de grondwaterbelasting per die datum. (meer)

Lansingerland feestend het nieuwe jaar in

Foto
Vergezeld door vader en grote broer op pad om vuurwerk
te halen. Met name zaterdag was het overal erg druk, maar
de keuze bleef groot.


Lansingerland – Meer nog dan in voorgaande jaren was de lucht boven Lansingerland tijdens de jaarwisseling gevuld met stralend en spetterend vuurwerk. (meer)

Eerste bezoekers nieuwe servicepunt in de bloemetjes gezet

Foto
De heer Van de Poel was de eerste die een afdruk van
zijn vinger en duim mocht zetten, waarna zijn nieuwe
paspoort aangevraagd kon worden in het nieuwe servicepunt
van de gemeente Lansingerland te Bleiswijk.


Bleiswijk – Het echtpaar Van de Poel uit Bleiswijk viel de eer te beurt maandagmiddag 2 januari de eerste bezoekers te zijn van het nieuwe gemeentelijke servicepunt in Bleiswijk dat verhuisde naar de bibliotheek op hetzelfde plein als het voormalig gemeentehuis; met een entree zowel in de Dorpsstraat als op het gemeentehuisplein. (meer)

Geslaagd feest

Bergschenhoek – Het Oudejaarsfeest in sporthal De Ackers is een groot succes geworden. Er waren duizend kaarten verkocht. Het werd een groot feest zonder noemenswaardige incidenten. De politie meldt, dat er enkele bekeuringen zijn uitgeschreven wegens het uiten van beledigingen richting politiemensen.

Inbrekers niet naar binnen

politie

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 december werd geprobeerd in te breken in twee naast elkaar staande woningen in de Leeuwerik. (meer)

Toiletgebouw opgeblazen

Bleiswijk – Het in de buurt van ’t Ezelsbruggetje aan de Kooilaan staande stenen toiletgebouw van het recreatieschap Rottemeren is op Oudejaarsdag opgeblazen. Dit ondanks het feit dat het schap het gebouwtje hermetisch had afgesloten. Uit onderzoek is gebleken dat men een stalen buis, gevuld met springlading, onder de deur heeft kunnen schuiven en laten ontploffen. De deur lag na de klap zo’n vijf meter verderop. De binnenmuren van het gebouwtje stonden niet meer overeind, het dak stond bol en de muren waren ontzet.

Meisje zwaar beschonken

Bleiswijk/Bergschenhoek – Een 15-jarig meisje uit Bergschenhoek werd in de vroege uurtjes van zondag 1 januari ter observatie in het ziekenhuis opgenomen nadat zij door overmatig alcoholgebruik niet meer aanspreekbaar was. Het meisje hield zich met een aantal andere jongeren op in de buurt van Loevestein in Bleiswijk.

Fotocamera gestolen

Berkel en Rodenrijs – In het Kerstweekend werd ingebroken in een woonhuis in de ‘wethouder Schipperstraat. De gehele woning bleek te zijn doorzocht, waarbij veel rommel werd gemaakt. Bij de inbraak werd een fotocamera gestolen.
In de nacht van 23 op 24 december werd in dezelfde straat aan een personenauto vernielingen aangebracht.

Waterschade schoolgebouw

Bergschenhoek – Op Oudejaarsdag brandde een vuurpijl een gat in het bitumen dak van basisschool De Regenboog aan de Zilverspar. Getuigen belden de brandweer. Doordat zich onder het dak ijzeren binten bevonden ontstond er geen brand. Het kon echter niet voorkomen worden, dat er waterschade in een van de lokalen ontstond.

Inbraak op Oudejaarsavond

Berkel en Rodenrijs – Terwijl de bewoners elders oudejaarsavond vierden, werd die avond ingebroken in hun woning aan de Veilingweg. Van de tuindeur aan de achterzijde van de woning werd het slot opengebroken. Alle vertrekken werden doorzocht en lades en kasten opengetrokken. Er zijn diverse goederen weggenomen.

Berkelse veldrit opening van een sportief jaar

Berkel en Rodenrijs – Nu de meeste sporters nog nagenieten van de feestdagen zullen wielrenners aanstaande zaterdag hun opwachting maken voor de Berkelse veldrit op een nieuw parcours in de Boterdorpse Polder. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut