Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Oliebollen en appelbeignets smaken weer als vanouds

Foto
Vers gebakken appelbeignets, gebakken in de grote bakkerij
van Ammerlaan te Bleiswijk, maar uiteraard ook bij andere
bakkers in onze gemeente.


Lansingerland – De week tussen Kerst en Oud & Nieuw betekent voor de bakkers topdrukte. In een relatief korte periode zien duizenden oliebollen en appelbeignets het vet van dichtbij om na afgekoeld te zijn een plekje te vinden bij de klanten; al of niet bestrooid met poedersuiker en/of kaneel. (meer)

Boer vindt vrouw

Foto
Boer Pieter en zijn Esther nemen in januari de taken
van Leen en Corrie over op de boerderij.


Bergschenhoek - Slechts eenmaal hoefde Pieter Hoogerbrugge zijn verhaal te doen in ‘Boer zoekt vrouw’, het populaire programma van de KRO, om Esther van Uffelen de pen te doen grijpen en hem een leuke kaart te sturen. (meer)

Volledig bezette Dorpskerk genoot met volle teugen

Foto
Het Deep River Quartet bezorgde de volle kerk een fantastische
en sfeervolle avond. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Bom- en bomvol zat de Dorpskerk op maandag 19 december tijdens het optreden van het Deep River Quartet. De Stichting Vrienden van de Dorpskerk heeft met dit concert weer behoorlijk in de roos geschoten. (meer)

Ondernemers bedrijvenpark Rodenrijs stemmen voor BIZ - Rodenrijs

Foto
Achter de nieuwe vlag van de Stichting BBR scharen zich zowel
de bestuursleden als de mensen die zich hard gemaakt hebben voor
realisatie ervan. V.l.n.r. Martijn van Hoogenhuijze en Corrie van den
Berg (gemeente), Sita Dielbandhoesing (KvK), Pepijn Beliën (notaris),
Ewald van Vliet, Emie Vitalis (voorzitter), ondernemers Garrelt van
Waning, John Luyt (penningmeester) en Leo Hofman (secretaris),
Peter van Herk (parkschout), Ad van den Berg (Parktrust) en ondernemer
Edward Houweling.


Berkel en Rodenrijs - De ondernemers van Bedrijvenpark Rodenrijs hebben vóór de BIZ - Rodenrijs gestemd. Hiermee treedt op 1 januari 2012 de BIZ – Rodenrijs in werking. Uit de draagvlakmeting bleek dat 75 procent van de ondernemers die hebben gestemd, voor de oprichting waren. (meer)

Liselotte vertedert als elfje

Foto
Liselotte weet nu al: “Ik wil graag actrice worden en
in New York gaan wonen!”


Bleiswijk – Naast de Berkele Jelle speelt, zingt en danst ook Liselotte Wilbrink mee in Droomvlucht, de musical van Joop van den Ende Theaterproducties die tot april op de planken wordt gezet van het Theater in de Efteling. (meer)

Ondertekening overeenkomsten doordecentralisatie huisvesting voortgezet onderwijs

Foto
Wim Littooij, Werner ten Kate en Jan Rath zetten eerst hun
handtekening, waarna de taart kon worden aangesneden en verdeeld
over de vele aanwezigen die meewerkten aan het tot stand komen
van het akkoord.


Lansingerland - De gemeente Lansingerland en de schoolbesturen CVO en BOOR ondertekenden maandag 19 december de overeenkomsten tot doordecentralisatie van de huisvesting van scholen voor het voortgezet onderwijs in Lansingerland. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond klaverjassen in het clubgebouw van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur. Kaarters zijn van harte welkom.

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Koppelklaverjassen Pius X
Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert op vrijdag 6 januari koppelklaverjassen in een zaal van de Pius X aan de Anjerdreef. Kaarters kunnen zich nu al aanmelden bij Riet Greeve, tel. 5115627 of bij Piet de Schepper, tel. 5113570.

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Nieuwjaarswensen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Zondag 1 januari is er in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, de gelegenheid elkaar een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men elkaar vanaf 19.00 uur ontmoeten.
Informatie: tel. 010 – 5216071, 5217920 of 5213088.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur.

Wandkleden maken in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Maandag 9 januari start in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, een nieuwe serie lessen wandkleden maken o.l.v. Nel van der Poel. Nel laat de deelnemers met allerlei restjes stof prachtige wandkleden maken. De cursus bestaat uit blokken van tien lessen. Men heeft een lap stevige stof voor de achtergrond, wat dunnere stofjes van bijvoorbeeld jurken of bloesjes en naaigerei nodig. Informatie: Nel, tel. 010 – 4202037 of poel@mailbox5.com .

Seniorweb computercursussen
Bergschenhoek - Begin januari starten de cursussen en workshops van Seniorweb in de vestiging Bergschenhoek van Bibliotheek Oostland. Voor de beginnerscursussen, en gevorderdencursussen zijn nog enkele plaatsen vrij.
Er zijn diverse workshops zoals digitale fotobewerking, fotoalbum maken, Powerpoint 2007 en wenskaarten maken. Kaarten zijn, tijdens openingsuren, te koop in Bibliotheek Oostland, vestiging Bergschenhoek. Informatie: www.bibliotheekoostland.nl of tijdens openingsuren, Lydia Donkersloot, tel.
015 - 3694430.

Bleiswijk

Inschrijven voor computerlessen SeniorWeb
Bleiswijk - Op donderdag 5 januari kan men zich van 13.30 tot 15.30 uur in De Leeuwerikm Leeuwerikstraat 2, inschrijven voor een aantal ochtendcursussen van SeniorWeb Bleiswijk. Een overzichtje: Basiscursus Windows7 voor beginners, start 23 en 26 januari; Basiscursus met internet XP voor beginners, start 26 januari; Vervolgcursus Windows7 voor internet en e-mail, start 24 en 25 januari; Videobewerking met Movie Maker, start 23 januari; Excel, start 24 januari. Ook kan men zich inschrijven voor de avondcursussen: Foto’s bewerken met Picasa, start 25 januari; Fotoboek maken, start 29 februari; Werken met PowerPoint, start 14 maart.
Nadere informatie is te lezen in de folder van SeniorWeb in de Bibliotheek Bleiswijk, in De Leeuwerik en De Smitshoek. en op de website http://bleiswijk.seniorweb.nl . Voor restplaatsen kan men tussen 6 en 16 januari terecht bij Ellen Eleonora, tel. 06 - 29289267 (maandag, dinsdag, donderdag) of per e-mail: ee@swsl.nl .

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Oudjaarsavond in De Leeuwerik
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert een gezellige oudejaarsviering voor 55+ op zaterdag 31 december in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Men is vanaf 19.30 uur welkom. Kosten: ¤ 5,--. Opgeven bij de bar of via Magda de Wit / mw@swsl.nl / 010 – 5226015 / 06 – 15054328. Of bij Wil Minnai, tel. 010 - 5215122.

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Ook niet-leden en individuele kaarters zijn welkom. Aanvang 20.15 uur. Inschrijfgeld ¤ 7,- per koppel. Naast een aantal prijzen voor de beste koppels zijn er op deze open avonden ook altijd mooie prijzen in de tombola te winnen.

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. Een vrijwilliger haalt de boodschappen en brengt ze bij u thuis. Men betaalt ¤ 2,- per keer dat er boodschappen worden gehaald.
Voor aanmeldingen of vragen kan men op dinsdag- en donderdagochtend tot 12.30 uur contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 5226015.

Inloopspreekuur Reuma
Zoetermeer/Lansingerland - De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.
houdt op woensdagochtend 4 januari inloopspreekuur Reuma in de hoofdbibliotheek in het Stadshart te Zoetermeer. Dit inloopspreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk. Door een ervaringsdeskundige wordt ruim de tijd genomen voor een gesprek en voorlichtingsmateriaal is ruim voorhanden. Vooraf aanmelden niet nodig. Het spreekuur vindt plaats van 11.00 tot 13.00 uur bij de afdeling Gezondheid, Opvoeding en Consumenteninformatie, ingang niveau Stadhuisplein (Stadhuisplein 2). Meer informatie over de vereniging op www.rpvzoetermeer.nl.

Golf

Joost Luiten beste golfer
Bleiswijk - Joost Luiten en Christel Boeljon zijn uitgeroepen tot beste golfers van het jaar.
Het duo ontving tijdens een gala in Noordwijk de Golf Awards. Ze kregen vorig jaar deze prijzen ook al. Luiten won dit jaar zijn eerste toernooi op de Europese Tour, het Johor Open in Maleisië.
Boeljon greep met de winst in het Turks Open haar eerste zege op de Ladies European Tour.

Feestdagen met een bijsmaak voor Koos Waslander

Foto
Koos Waslander geeft aanwijzingen aan invaller Ssubi Kizito tijdens de
wedstrijd tegen het Rotterdamse Leonidas. Foto: Kees Ruigrok.


Bergschenhoek – De superlatieven voor zijn werkwijze waren de afgelopen week niet van de lucht voor BVCB–trainer Koos Waslander die aan zijn tweede seizoen bezig is bij de Bergschenhoekse zaterdag eersteklasser. De inwoner van Poortugaal zal echter de winterstop met gemengde gevoelens moeten zien door te komen, want BVCB gaat, zoals eerder in deze krant vermeld, verder zonder Waslander. (meer)

Berkelse veldrit in een ander decor

Foto nr. 1
Aad Treurniet kan het niet laten ook zelf regelmatig
een veldrit te rijden. Foto: Cok van Herk.


Berkel en Rodenrijs – Veldrijders waren de laatste jaren gewend om in Berkel en Rodenrijs op een mooi parcours achter het zogeheten Witte Dorp (in de Noordpolder) langs de HSL te fietsen. Ook de medewerkers van de Stichting Wielerronde van Berkel wisten de laatste tien jaar niet beter. Nu echter de ZoRo-buslijn in aanleg is, was het een bijna onmogelijke zaak een selectief parcours uit te zetten. (meer)

Leefbaar 3B: “McDonald’s tegenover school is kat op spek binden”

Berkel en Rodenrijs - De McDonald’s is net een maand in bedrijf en de eerste klachten zijn al geuit. Bij Leefbaar 3B zijn klachten van omwonenden binnengekomen over stankoverlast. (meer)

Neeleman wil vervolg op BING onderzoek

Lansingerland - Naar aanleiding van de resultaten van het integriteitonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten heeft raadslid Eddy Neeleman van de gelijknamige fractie vragen gesteld in de raadsvergadering van 22 december jl. (meer)

Definitief besluit over indeling basisscholen over nieuwe schoolgebouwen in Westpolder

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft op 20 december een definitief besluit genomen over de indeling van vier basisscholen in twee nieuwe permanente schoolgebouwen in de wijk Westpolder/Bolwerk: de Westpolder 2 school en de Westpolder 3 school. (meer)

“Gebruik het geld voor de A13/A16 anders en beter”

Lansingerland - Op 7 december kondigde minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de “bestuurlijke afspraken” aan tussen het Rijk en de stadsregio Rotterdam over het tracé van de A13/16. Volgens GroenLinks Lansingerland kleven er verschillende bezwaren aan de ‘oplossing’ die nu wordt aangedragen voor het tracé door het Lage Bergse Bos. (meer)

Gemeente neemt kosten Accent Avondschool voor haar rekening

Lansingerland – De gemeente gaat de kosten voor de Accent Avondschool met ingang van het nieuwe jaar voor haar rekening nemen. Dit was vorige week al te lezen in De Heraut en wethouder Werner ten Kate lichtte dit besluit in de raadscommissie Samenleving van 6 december toe. (meer)

Nieuwjaarswedstrijd en receptie BVCB op 2 januari

Bergschenhoek - De traditionele Nieuwjaarswedstrijd Oud tegen Nieuw BVCB wordt deze keer gespeeld op maandagavond 2 januari, aanvang 20.00 uur. (meer)

Kiki Bertens in Fed Cup Team

Berkel en Rodenrijs - Tennisster Kiki Bertens, lid van de Berkelse tennisvereniging Berkenrode, zal in het voorjaar van 2012 deel uitmaken van het Nederlands Fed Cupteam van 2012. Bondscoach Manon Bollegraf heef de selectie bekendgemaakt voor de groepswedstrijden in het Israëlische Eilat. (meer)

Top Team Toernooi sportief van start

Foto
De eerste avond stonden tafeltennis, schieten en kegelen
op het programma; zowel in de grote zaal als op de eerste
etage van Berghonk.


Bergschenhoek – De 37ste editie van het jaarlijkse Top Team Toernooi ging dinsdagavond 27 december van start met drie sporten in Berghonk. (meer)

Uilen winnen de maandprijs

Foto
Via een rechtstreekse verbinding met de Kleihoogt kon men
donderdag vroeg in de avond op de tv zien hoe Marijke en Ben
tot winnaar werden uitgeroepen.


Berkel en Rodenrijs – De Valkerij aan de Kleihoogt was donderdagavond in het nieuws bij Editie NL. De Moonlight Workshop met Uilen werd gekozen tot leukste idee van de maand december. (meer)

Wie de boel verstiert, viert oud en nieuw in de cel

politie

Lansingerland - Om de jaarwisseling onverstoord en gezellig te laten verlopen voor iedereen, vraagt de politie medewerking van bewoners. Wie ziet dat iemand de boel verstiert, wordt verzocht dit direct te melden.? (meer)

Paal raakt hoofd heier

Berkel en Rodenrijs – Op de Noordersingel vond op dinsdag 20 december een ongeval met een vallende heipaal plaats, waarbij een 41-jarige inwoner van Rotterdam een drievoudige schedelbreukfractuur, een gebroken oogkas en kaak opliep. De man heeft het wonderwel overleefd. De heipaal kwam te vallen en op het hoofd van het slachtoffer terecht, nadat een kabel tijdens het heien was afgebroken.

Hennepkwekerij ontmanteld

Bergschenhoek – In een bedrijfspand op het Weg & Bos werd op dinsdag 20 december een hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft 657 planten in beslag genomen en vernietigd. In de woning boven het pand werden drie verdachten, twee mannen en een vrouw uit Bergschenhoek, aangehouden.

Aanhouding na onderschepping drugstransport

Berkel en Rodenrijs/Amsterdam – Naar aanleiding van een onderschepping van een drugstransport op luchthaven Schiphol, waarbij een inwoner van Berkel en Rodenris is aangehouden, werd op dinsdag 27 december in de woning van de verdachte in de Bloemenbuurt een tweede aanhouding verricht.

Personenauto gestolen

Bergschenhoek – Op 19 december werd vanaf de Warmoeziersweg een Seat Ibiza gestolen.

Vast in bloemensnijmachine

Bergschenhoek – Op donderdag 12 december vond een bedrijfsongeval plaats in een kwekerij aan de Anthony Lionweg. Een medewerkster van het bedrijf kwam met haar hand vast te zitten in een bloemensnijmachine. Hierbij werd een van haar vingertopjes geamputeerd.

Wapenstok

Bleiswijk – Op dinsdag 20 december werd een automobilist bekeurd, omdat hij in zijn auto een wapenstok had liggen. De man werd op de Hoekeindseweg staande gehouden.

Brief minister al ontvangen: Van Vliet en De Paepe praten met minister over HSL

Lansingerland - Wanneer vanaf 2015 de NS ook gebruik mag maken van het HSL spoor voor intercityritten, zal dat gebeuren met hogesnelheidstreinen, en niet met intercitytreinen. (meer)

Spelen in een musical is voor Jelle een droom die uitkomt

Foto
Jelle met iets kortere krullen en in zijn hand de foto zoals
hij er in de musical uitziet; als het kleinste fauntje met
groene oren.


Berkel en Rodenrijs – Hij is pas negen jaar, maar nu al mag hij zich een kleine ster noemen; Jelle Stout speelt gemiddeld twee keer per week mee in de musical Droomvlucht van Joop van den Ende Theaterproducties in de Efteling. (meer)

Pionier neemt afscheid van haar vak

Foto
Het team verloskundigen zal Hanneke (midden) missen.
Foto: Elzelien van Zwienen.


Lansingerland - Hanneke Maan heeft zo’n 33 jaar in Lansingerland gewerkt als verloskundige. Nu gaat de maatschap die zich ondertussen om haar heen heeft gevormd, zonder haar verder. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Bleiswijker Zandsteeg

Foto
Drs. G. Zandsteeg werd benoemd tot Ridder in de Orde
van Oranje Nassau.


Bleiswijk - Op woensdagmiddag 14 december reikte burgemeester Ewald van Vliet een Koninklijke Onderscheiding uit aan drs. G. Zandsteeg uit Bleiswijk. (meer)

In de Kerstvakantie met jong en oud naar de musical Pinokkio

Foto
Shelley (links) en Goma zijn samen met Sabina en een kleine
dertig andere spelers de hele kerstvakantie te zien en horen in
de musical Pinokkio.


Berkel en Rodenrijs – Drie Berkelse meiden – Shelley van der Deen (22), Goma van Saus (18) en Sabina Hagenaars (17) – zullen in totaal veertien keer schitteren op de planken van het Kwadrant Theater te Zoetermeer. (meer)

Informatieavond A13/A16 druk bezocht

  Foto nr. 1
Ook de geluidwallen tussen de Bergweg en de Ankie Verbeek
Ohrlaan kunnen op goedkeuring rekenen.


Lansingerland - Op 14 december organiseerde Rijkswaterstaat en de Stadsregio Rotterdam een openbare informatiemarkt over de inpassing van de Rijksweg A13/A16; de nieuwe verbindingsweg tussen de A13 afslag Berkel en de A16 bij het Terbregseplein. (meer)

Zorgen om luchtvervuiling en geluidsoverlast A13/A16

Foto nr. 2
Nr.7 op de kaart geeft aan waar de N209 en de nieuwe
verbindingsweg elkaar (vlak voorbij de Ankie Verbeek Ohrlaan)
verlaten; de weg gaat hier verder richting het Bergse Bos en
de Rotte.


Lansingerland - Op de informatieavond voor belangenverenigingen over het nieuwe inpassingvoorstel van de A13/A16 waren de aanwezigen erg kritisch op bepaalde punten. De stadsregio had deze avond speciaal georganiseerd voor organisaties en instellingen die al in eerdere fasen betrokken waren geweest bij de plannen voor deze rijksweg. (meer)

Ruud Braak: wethouder in een tijd dat er wat te besturen valt

Foto
Wethouder Ruud Braak.

Lansingerland – “Je kunt met veel mensen praten over het wethouderschap en dat heb ik vanzelfsprekend ook gedaan. Maar je kunt je er toch niet op voorbereiden. Bovendien stapte ik op een rijdende trein. Het was niet zo dat ik rustig kon beginnen met het uitvoeren van het collegeakkoord. Het hele proces was al onderweg. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Geen ruil- en verzamelbeurs
Bleiswijk – In december organiseert Welzijn Lansingerland geen ruil- en verzamelbeurs in De Leeuwerik. (meer)

Regio

Eindejaarsafsluiting 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Op donderdag 22 december vindt de eindejaarsafsluiting plaats van 3B-Sociaal Belang in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Tevreden over Planetenweg/Oostersingel

Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is er ook naar. Mooie overzichtelijke rijbaan en een gescheiden breed rijwielpad. Blijkbaar is er geluisterd naar de actiegroepen die een racebaan vreesden, want door de drempels bij de duidelijk aangegeven oversteekplaatsen, de chicanes, de duidelijk aangegeven voorrangskruisingen voor fietsers, de waarschuwingen bij de scholen en de 30 km gedeelten, wordt de automobilist niet uitgenodigd tot racen. Er zijn onverlaten die altijd racen en daar helpt geen enkele wegindeling tegen.
De nieuwe op- en afritten bij de zijstraten zijn ook een verbetering. De meeste gebruikers van de Planetenweg/Oostersingel rijden daar regelmatig en zullen snel gewend zijn aan de nieuwe situatie en hoeven niet eens meer naar verkeersborden uit te zien.
Heel prettig van het asfalt is, dat ons huis niet meer trilt als er wat zwaarder verkeer langs komt.
De onvrede van M. Willems die in de Heraut van 7 december jl. stond, begrijp ik dan ook niet. Zo heeft hij het over het eindeloos herhalen van het inhaalverbod. Alleen bij het inrijden van de Planetenweg en de Oostersingel staat zo’n bord, verder nergens. En de belijning in het midden van de weg is toch mooi duidelijk? Wie kent de RDW definities van belijning? Niemand denkt toch dat je die korte stukjes met drempels en chicanes met 80 km/uur mag ‘nemen’? Er is nog wel één gevaarlijke situatie voor fietsers. Als je de Oostersingel inrijdt vanuit de richting Bergschenhoek, zijn fietsers die van rechts komen (te) laat te zien, doordat die mooie heg die daar staat het zicht ontneemt. Die heg zou een meter of vijf weggehaald moeten worden.

Gerard Martel
Berkel en Rodenrijs

Wethouders integer verklaard door BING

Lansingerland - Wethouders Den Uil en Ten Kate zijn geschikt bevonden door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten. Dit BING heeft onderzoek naar hun integriteit verricht naar aanleiding van een discussie die plaatsvond in de gemeenteraad van september. (meer)

Rollen raad en college vastgelegd

Lansingerland – Met het vaststellen van de ‘Nota Dualisme, de raad in control’, naar verwachting morgenavond, heeft de gemeenteraad zijn eigen rol en die van het college van b. en w. vastgelegd. (meer)

Gemeente neemt kosten Accent Avondschool voor haar rekening

Lansingerland – De gemeente gaat de kosten voor de Accent Avondschool met ingang van het nieuwe jaar voor haar rekening nemen. Dit was vorige week al te lezen in De Heraut en wethouder Werner ten Kate lichtte dit besluit in de raadscommissie Samenleving van 6 december toe. (meer)

Gemeente stelt tijdelijke regels vast voor aanscherping WWB 2012

Lansingerland – De gemeenteraad stelt morgenavond tijdelijke regels vast voor de aanscherping van de Wet Werk en Bijstand (WWB) 2012. De nieuwe versie van deze wet wordt naar verwachting op 1 januari 2012 van kracht. (meer)

Winkeliers vrezen detailhandel op bedrijventerrein Prisma

Lansingerland – De winkeliers in de drie kernen zien ontwikkelingen op bedrijventerrein Prisma langs de A12 met grote reserves tegemoet. Zij vrezen dat de winkelcentra in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk onder de vestiging van detailhandel op Prisma zullen lijden. (meer)

Klankbordgroep blijft eisen: “Wethouder zie af van 50 km op Planetenweg en Oostersingel!”

Berkel en Rodenrijs – De klankbordgroep Planetenweg/Oostersingel heeft in een recente brief aan wethouder De Paepe opnieuw geëist dat deze op dat traject de maximumsnelheid beperkt tot 30 km per uur. De klankbordgroep vindt de aanpassingen die de gemeente tot nu toe heeft aangebracht, onvoldoende en wil nog meer snelheidsremmende en verkeersbeperkende maatregelen. (meer)

Atletiek

PR’s Doto trimmers
Bergschenhoek - De Doto trimgroep heeft met veertien lopers deelgenomen aan de Bruggenloop in Rotterdam. Het was voor het eerst dat zo’n grote groep van Doto samen meeliep met een prestatieloop. Onder leiding van trainer Lex Koudstaal die alles in de puntjes had verzorgd werden er door alle deelnemers mooie tijden neergezet. Jan Scholte 1:13:37, Elly van der Brug 1:22:16, Moenish Rambhadjan 1:22:25, Jan Mos 1:23:02, Tineke Mos zelfde tijd, Helga Lexmond 1:23:11, Ton van der Burg 1:24:41, Ron van der Kleij 1:25:48, Yvonne Schrama 1:26:28, John Dolstra 1:27:05, Ton Marée 1:28:13, Jacoline Lems 1:28:46, Astrid Haakman 1:29:45, Renate Boshart 1:30:12, Lex Koudstaal zelfde tijd. Voor meer informatie over de trimgroep www.svdoto.nl

Kerstloop Barendrecht
Berkel en Rodenrijs - Eindigde Ferdi Vonk nog op een fraaie 32e plek in de Bruggenloop van Rotterdam in een tijd van 58.21, de zondag georganiseerde Kerstloop in Barendrecht werd een heel ander verhaal. Ferdi stond hier aan de start van de 10 Engelse Mijlen, maar kwam geen moment in zijn ritme. Na een kilometer of acht besloot hij om samen met Jan Olsthoorn de wedstrijd uit te lopen. Ferdi eindigde als 22e in en tijd van 1:05:29 en Jan direct daarachter in een tijd van 1:25:36. Dit betekende voor Jan de 1e plaats in zijn categorie M60.

Uitslagen laatste Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 18 december stond de laatste Aart van Hovenloop op de kalender. Bart Roefs toonde zich niet voor de eerste keer in 2011 de snelste bij de heren. Met zijn tijd van 39.35 was hij 13 seconden sneller dan Erik van Keeken (39.48). Richard Lelieveld die een dag eerder nog een halve marathon liep, kwam in uitlooptempo tot een tijd van 40.37. Bij de dames was er een eerste plaats voor Pauline van Donkelaar. Ze deed het rustig aan en finishte in 44.33. Yvonne Breugem werd 2e in 45.59. Dat betekende voor Yvonne ook op deze afstand een persoonlijk record in 2011.
Adri van den Berg werd met haar tijd van 54.11 derde. Saskia Osendarp probeerde ook haar persoonlijke tijd te verbeteren en binnen de 60 minuten te finishen. Daarin slaagde ze glansrijk met 58.48. In 2012 staat er weer een serie van zes wedstrijden voor de Aart van Hovenloop op het programma.

Kieviten in Linschotenloop
Bleiswijk - Traditioneel werd de laatste zaterdag voor de Kerstdagen de Linschotenloop georganiseerd met op de 10km en halve marathon ruim 3300 deelnemers aan de start, waaronder tien Kieviten. Ludo Nuijten als enige op de 10 km. Zijn eindtijd was 55.26. Richard Lelieveld was op de 21.1 km de snelste Kievit in een tijd van 1.26.42. De andere tijden waren: Dick Baggerman 1.40.40, Jan de Jong 1.41.28, Bart van Dodeweerd 1.45.54, Bart Wielinga 1.47.36, Ingrid Baggerman 1.47.37, Petra Berkelaar 1.57.41, Petra Verhoef 1.59.47 en Annemiek Verbeek 2.03.07. Zowel Annemiek als de twee Petra’s liepen een persoonlijk record. Ze wisten zelfs onder de magische grens van twe uur te lopen.

Tijden Bruggenloop
Bleiswijk - Door het niet goed registreren van de gelopen tijden van een groep deelnemers aan de Bruggenloop waren de officiële uitslagen pas een aantal dagen later bekend. De tijden op de 15 kilometer van de Kieviten- leden: Pauline van Donkelaar 1.04.22 (nieuw pr), Marloes Nuijten 1.06.24, Maarten van de Berg 1.12.39, Marian Cavazza 1.15.11, Ard Hulst 1.16.24, Peter Buter 1.17.33, Anita Kreukniet 1.22.29, Annemiek Verbeek 1.24.43, Paul Jongman 1.28.03 en Teun Baak 1.29.23.

Tennis

Tweede in de Masters
Berkel en Rodenrijs – Kiki Bertens is er net niet in geslaagd de finale van de KNLTB Masters te winnen. Ze begon tegen Lesley Kerkhove erg goed en won de eerste set met 6-1. Ze nam ook gelijk een break voorsprong in de tweede set. Die kon ze jammer genoeg niet vasthouden. Lesley kwam sterk terug en won de tweede set met 6-4. Lesley bleef goed doorgaan en won ook de derde set met 6-3. Inmiddels neemt Kiki in Ankara deel aan een volgend toernooi.

Wielrennen

Kampioenstitel voor Merel
Rotterdam - Merel Hofman van de wielerclub Rwc Ahoy heeft vrijdag in Alkmaar op de wielerbaan het algemeen klassement voor de jeugd categorie 6 gewonnen. Merel stond tot vrijdag al eerste in het klassement, maar er moesten toch nog drie wedstrijden worden gereden. In de rit in lijn werd ze derde, in de puntenkoers tweede en in de afvalkoers eerste. Zondag op de wielerbaan in Apeldoorn werd ze een keer zevende en twee keer eerste.
Ook Tim van der Poel uit Bergschenhoek deed zondag goede zaken op de wielerbaan in Apeldoorn. Hij werd in de scrath tweede, op de 500 meter negende en in de puntenkoers derde.

Top Team Toernooi krijgt een derde locatie

Bergschenhoek - Sinds de opening van Berghonk in januari 1976 strijden elk jaar tussen Kerst en Nieuwjaar (voor het merendeel) Bergschenhoekse (sport)verenigingen met veel enthousiasme en veel plezier om de titel Top Team van het jaar. (meer)

Laat de winter maar beginnen

Foto
Jong en oud kwam tijdens de Open Dagen niet alleen
een kijkje nemen, maar meteen genieten van de
mogelijkheden die het centrum te bieden had.


Bergschenhoek – Met twee Open Dagen en de opening van de Ski & Funshop met de nieuwe eigenaren Martin en Everdien de Vroege presenteerde het Outdoor Ski & Funcentrum Bergschenhoek zich aan een breed publiek. (meer)

Nieuwjaars Survival Run

Bergschenhoek - Op zondag 1 januari 2012 organiseert Survival Club Outdoor Valley een Nieuwjaars Survival Run. Deze run is voor recreatieve en wedstrijdlopers van de SSOV en andere verenigingen. (meer)

Hans Hulshof slaat eerste paal kleedkamergebouw BVCB

Foto nr. 1
Hans Hulshof geeft vanuit de cabine van de heistelling
het sein voor de eerste klappen. Foto: John Hofman.Bergschenhoek - Hans Hulshof (69) heeft dinsdag 13 december de eerste paal geslagen voor het tweede kleedkamergebouw van BVCB. De club heeft dringend behoefte aan meer kleedruimte, omdat het aantal teams langzaam toeneemt. (meer)

Diane Valkenburg niet uit het veld geslagen

Foto
Diane Valkenburg is volgende week te zien tijdens de
KPN Schaatsweek die van 26 tot en met 30 december wordt
verreden in Thialf.


Lansingerland - De Control schaatsploeg van coach Jac Orie, waar onder andere de Bergschenhoekse Diane Valkenburg deel van uitmaakt, moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe sponsor. Het financieel detacheringsbedrijf Control stopt aan het einde van het lopende seizoen met de sponsoring. (meer)

Kerst Inn diner: gezelligheid en gastronomie

foto
De bekende tafels en stoelen in de kantine waren
vervangen voor exclusieve ronde tafels.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 16 december was de kantine van TOGB het decor van het BCT Kerst Inn diner. (meer)

Vincent bedenkt actie voor het Glazen Huis

Foto
Vincent gaat het komend weekend samen met begeleider
Kristina naar het Glazen Huis om het geld van zijn lichtende
potjes te overhandigen.


Bergschenhoek – Vorig jaar al wilde Vincent Markussen graag een bezoekje brengen aan het Glazen Huis van radio 3FM dat elk jaar in een andere plaats staat en waarmee gelden worden verzameld voor een goed doel. (meer)

BVCB en Koos Waslander uit elkaar

Foto
Koos Waslander.

Bergschenhoek- Na twee seizoenen samenwerking, waar in het eerste jaar het eersteklasserschap kon worden gecontinueerd en nu in de huidige competitie een goede klassering in het verschiet ligt, heeft het bestuur van BVCB toch besloten niet verder te gaan met trainer Koos Waslander. (meer)

Bruisende kerstmarkt in hartje Bergschenhoek

Foto
Rondjes draaien en dolle pret op de kunstijsbaan in hartje
Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Met een echte schaatsbaan en een kerstman in de arrenslee bracht Bruisend Bergschenhoek zowel zaterdag als zondag alle bezoekers al flink in de stemming van het naderende kerstfeest. (meer)

Kerstmarkt in de Dorpskerk

Foto
Kinderen konden knutselen, maar ook ouders schoven
aan om een handje mee te helpen.


Bleiswijk - Op 14 december organiseerden de Hervormde gemeenten De Dorpskerk en het Anker tijdens de kerstmarkt in de Dorpsstraat weer de jaarlijkse openstelling van de Dorpskerk aan de Kerkstraat. (meer)

Kerstman op bezoek

kerstman

Berkel en Rodenrijs - De negen winkels aan de Kerksingel Promenade nodigden zondagmiddag 18 december de Kerstman uit om zowel warme glühwein als chocolademelk te schenken voor de kanten die graag een kijkje kwamen nemen in de feestelijk versierde winkels. (meer)

Klapraampje opengebroken

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 14 december werd tussen 14.15 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Noordeindseweg. Er bleek een klapraampje aan de achterzijde van de woning te zijn opengebroken. Kasten en lades werden doorzocht. Ontvreemd werden in ieder geval wat sieraden en de bewoners missen een kussensloop.

Vuurwerkbom beschadigt ruiten

Berkel en Rodenrijs – Zondagochtend 18 december ontdekten winkeliers in de Centrumpassage dat hun winkelruit was beschadigd door vermoedelijk een ontplofte prullenbak. Van één winkel moest de gehele winkelruit worden vervangen. De prullenbak die op het Westerwater (bovenaan de trap) staat, was geheel vernield. Waarschijnlijk heeft een of andere onverlaat de bak met een vuurwerkbom de lucht in laten vliegen. De stukken ervan waren tegen de winkelruiten geslagen.

Inbraak via raam

Berkel en Rodenrijs – In de Freesiastraat werd zaterdag 17 december op klaarlichte dag ingebroken in een woning. Het hefboompje van een raam op de begane grond bleek te zijn opengebroken. Er werd een tas gestolen.

Zwaar onder invloed

Berkel en Rodenrijs – Een 36-jarige automobiliste uit Bergschenhoek belandde dinsdagavond 13 december om 21.30 uur op de Stationssingel met haar auto in een droogstaande greppel. Aanvankelijk ontvingen de hulpdiensten de melding dat er een auto te water was geraakt, maar de greppel bleek droog te staan. De bestuurster kon echter niet op eigen kracht uit de auto komen. Zij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Haar rijbewijs is ingevorderd. Een takelwagen heeft de auto uit de greppel getild.

Sleutels ingenomen

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 18 december reed een 26-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs op de Rodenrijseweg tegen een geparkeerd staande personenauto. De man werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, waar uit bloedonderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol en drugs verkeerde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Voordeur ingetrapt

Bleiswijk – Op woensdag 14 december werd tussen 15.00 en 20.30 uur ingebroken in een woonhuis aan de Hoefweg. De voordeur bleek te zijn ingetrapt. Laden en kasten waren doorzocht. Ontvreemd werden een geldbedrag en sieraden.

Tv gestolen

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning op de Ireneweg in het weekend van 9 tot 12 december werden een iPad en een tv-toestel gestolen. Het cilinderslot bleek uit de voordeur te zijn gehaald. De gehele woning was doorzocht.

Aangifte verkrachting waarschijnlijk vals

Rotterdam/Bergschenhoek - Op 13 december is een 46-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Ze wordt verdacht van het doen van een valse aangifte. De vrouw meldde op 30 november bij de politie dat zij slachtoffer was geworden van een verkrachting die plaats zou hebben gehad in het Lage Bergse Bos bij Rotterdam.
De politie deed uitgebreid onderzoek in deze zaak en schakelde de hulp van het publiek in om uit te kijken naar deze verkrachter en zijn opvallend gedeukte auto.
Uit onderzoek is gebleken dat naar alle waarschijnlijkheid geen sprake is geweest van een verkrachting. De vrouw heeft bekend een valse aangifte te hebben gedaan en is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie zal beoordelen of de vrouw wordt vervolgd voor het doen van een valse aangifte.
De politie zal de onderzoekskosten op haar verhalen.

Tragische gebeurtenis kost leven

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagochtend 16 december is bij een brand in het centrum van Berkel en Rodenrijs een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat hierbij om een cliënt van Steinmetz | de Compaan.

(meer)

Sneeuwloos Midwinterfeest in De Kievit

Foto
Een sfeervol en gezellig Midwinterfeest bij De Kievit.

Berkel en Rodenrijs – Geen sneeuw of hagel, maar af en toe een zwak zonnetje; speeltuin De Kievit was zaterdag 10 december het decor van het jaarlijkse Midwinterfeest. (meer)

Hospice Lansingerland ontvangt opbrengst sponsorloop Vrienden van Berkel

Foto
Peter Veldkamp overhandigt de cheque aan een aantal vrijwilligers
van het Hospice Lansingerland.


Lansingerland - Op woensdag 7 december - De Dag van de Vrijwilliger - overhandigde Peter Veldkamp, voorzitter van de stichting Vrienden van Berkel, een cheque van ¤ 6200,- aan het bestuur en vrijwilligers van de Hospice Lansingerland. (meer)

De Plaats weer open voor parkeerders

Foto
De wethouder knipte het lint door in aanwezigheid van
enkele ondernemers en belangstellenden die nauw bij de
realisering betrokken waren.


Bleiswijk – Met het doorknippen van een lint opende wethouder Henk de Paepe vrijdagmiddag de nieuw aangelegde parkeerplaats op De Plaats achter de C1000. (meer)

Locatie Westpolderscholen nog geen uitgemaakte zaak

foto
Het was dringen geblazen op de publieke tribune.
Foto: Henny Strooij.


Berkel en Rodenrijs – Het is nog geen uitgemaakte zaak waar de nieuw te bouwen Westpolder 2- en 3-scholen komen te staan. Dat was de uitkomst na een reeks insprekers en een uitvoerig debat in de raadscommissie Samenleving. (meer)

Fietspaden rondom de N470 en N471 klaar

Foto nr. 1
Vorige week werd de laatste hand gelegd aan het nieuwe
fietspadennetwerk. “Op Oudeland stopt het, maar dat zal in
de toekomst worden aangepakt:, vertelt Piet Mazure.


Lansingerland - De laatste werkzaamheden aan de fietspaden rondom de N470 en N471 zijn aan het begin van deze maand afgerond. De provincie Zuid- Holland heeft hiermee een nieuw en hoogwaardig fietspadennetwerk tussen Zoetermeer, Delft en Rotterdam gerealiseerd. (meer)

Alvast een voorproefje

Foto
Een van de vuurwerkspetters die erg veel bewondering
oogstte.


Bleiswijk – Nog een paar weken en dan zal het oude jaar worden uitgeknald en het nieuwe welkom geheten. (meer)

Mannen krijgen het koken onder de knie

Foto
Het was hard werken geblazen om iets smakelijks en fraais
op tafel te kunnen brengen voor de gasten en de cursisten zelf.


Bleiswijk – Het bleek ook dit keer weer gelukt; een twaalftal mannen meldde zich enkele maanden geleden bij de kookclub die wekelijks aan de slag gaat in de keuken van Melanchthon Business School (voorheen De Kring) om de fijne kneepjes van het koken onder de knie te krijgen. (meer)

Stichting brengt weer kerst in Letland

Foto
Een inwoner van Berkel en Rodenrijs schonk dit koperen
kunstwerk dat het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt.


Lansingerland - Ook dit jaar zal de Stichting Hulp Letland uit Lansingerland diverse projecten in Letland met de kerst, voor een bedrag van ruim ¤ 15.000, financieel ondersteunen. (meer)

Mooie prijs voor winnaars ballonnenwedstrijd

Foto
Glunderende gezichten! Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - De opening van de nieuwe Planetenweg/Oostersingel is nu in een groot deel van Nederland bekend. De ter ere hiervan door schoolkinderen opgelaten ballonnen zijn heel ver gekomen. (meer)

Gevarieerde winter- en kerstmarkt Crea-groep

Foto
Even in gedachten tijdens een stil moment, maar zij
had al een aantal van deze leuke kabouters verkocht.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - De Crea-groep in verenigingsgebouw de Rank is weer heel creatief geweest in de afgelopen maanden. (meer)

Gezellig kerstdiner voor vrijwilligers Rode Kruis Bleiswijk

Foto:
Na de hutspot volgde een creatieve middag.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Wat is er nu aangenamer dan bij stormachtig weer aan een heerlijke stamppot te zitten. Donderdag 8 december kwam een aantal vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Bleiswijk bijeen in ’t Web voor het jaarlijkse kerstdiner en dat was deze keer hutspot en stamppot boerenkool. Beter te vroeg dan te laat moet men hebben gedacht. (meer)

Ruim opgezette kerstmarkt trok veel bezoekers

Foto
De bezoekers van de kerstmarkt genoten van hetgeen
geboden werd. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - Een goed initiatief is nog steeds de jaarlijkse kerstmarkt in de wandelgangen van De Leeuwerik en De Tuinen. Zaterdag 10 december was het weer zover. (meer)

Lions denken aan hun medemens

Foto
In totaal werden tachtig winterpakketten samengesteld en
vervolgens rondgebracht door leden van zowel de Berkelse als
de Bleiswijkse Lions.


Lansingerland – Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerden de Lions een winterpakkettenactie. Organiseerden de Berkelse Lions de actie het eerste jaar alleen, de tweede editie kwam voor rekening van alledrie de dorpen. (meer)

Intensieve en liefdevolle behandeling resulteert in terugkeer ouderen in de maatschappij

Foto nr. 1
Het centrum aan de Van Beethovenlaan 60 te Rotterdam.
Foto’s RRR.


Rotterdam/Lansingerland - Het eerste centrum in Nederland gericht op ouderenrevalidatie bevindt zich op een steenworp afstand van Lansingerland. Sinds 2009 heeft het voormalige Rheumaverpleeghuis de officiële revalidatie- erkenning gekregen. (meer)

Deelnemers Accent Avondschool uit Lansingerland vieren feest

Foto
Deelnemers uit Lansingerland van Accent Avondschool
waren vorige week dolblij. Zij kunnen ook in 2012 de
lessen van de avondschool blijven volgen.
Foto: Accent Avonschool.


Lansingerland - De deelnemers van Accent Avondschool uit Lansingerland hebben vorige week een feestje gevierd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kerstbomen speeltuin De Kievit
Berkel en Rodenrijs – In speeltuin De Kievit is de kerstbomenverkoop begonnen. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. (meer)

In één lijn van Slinge naar Den Haag met metrolijn E

Berkel en Rodenrijs - De verlengde Randstadrail/metrolijn E is maandagochtend feestelijk geopend. Reizigers kunnen voortaan elke tien minuten zonder overstap van Den Haag Centraal in één lijn naar bestemmingen als Ahoy, Luxor Theater, Beurstraverse en Coolsingel. (meer)

Perceel aan Rodenrijseweg 265 krijgt kleinere milieucirkel

Berkel en Rodenrijs - Op de plek waar tot voor kort aannemer Bazuin zijn bedrijf had, wordt het bestemmingsplan gewijzigd. (meer)

A13/A16: “Niet de hoofdprijs, wel een medaille”

Lansingerland - Woensdag 7 december werd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, en de stadsregio Rotterdam bekend gemaakt hoe het traject van de A13/A16 zal lopen. In tegenstelling tot het oorspronkelijke plan zal de weg langs de rand van het Lage Bergse Bos komen te liggen, en niet er dwars doorheen. (meer)

“Dak op de bak niet zo eenvoudig”

Lansingerland - De huidige problemen met de HSL zijn nog niet opgelost, of de minister voegt er weer nieuwe aan toe. Dat was de strekking van de inspraak bij de commissie Ruimte op 7 december jl. van Stichting Stop Geluidsoverlast HSL. Cees van der Burg van de stichting meende dat de minister ‘het spoor bijster’ moet zijn, nu ze in de nieuwe concessie met de NS heeft afgesproken dat de HSL onderdeel wordt van het hoofdspoornet per 2015. (meer)

Commissie dringt aan: “Blijf in gesprek” Weinig steun voor Annie M.G. SchmidThuis

Lansingerland – Er is in de gemeenteraad weinig steun voor het plan in het Annie M.G. Schmidt-park een cultuurhuis te stichten. Dat bleek uit het debat dat de raadscommissie Samenleving vorige week voerde over de huisvesting van maatschappelijke activiteiten. (meer)

Teleurstelling over milieubeleidsplan bij commissie Ruimte

Lansingerland - Het milieubeleidsplan 2012-2015 van de gemeente is in de vergadering van de commissie Ruimte van 7 december jl. zo goed als afgeschoten. Waar een ambitieus en visionair stuk verwacht werd, bleek het resultaat weinig concreet, te veilig geschreven en zonder passie. (meer)

Regionale ondernemersorganisaties steunen Floriade 2022 regio Boskoop

Lansingerland/regio - Het verenigde, regionale bedrijfsleven draagt de aanmelding van de regio Boskoop voor de Floriade 2022 een warm hart toe.
Net als zeven gemeenten, provincie Zuid-Holland en een vijftal grote bedrijven. (meer)

Schaatsen

Mooie tijden op De Uithof
Bleiswijk - Zowel de pupillen als de junioren B reden hun afstanden op zondag 11 december. De junioren reden over drie afstanden, de 100, 300 en 500 meter en er werden vele persoonlijke records gereden, een mooie prestatie. De uitslagen: Nienke Berghout 100m: 13.17, 300m: 32.81 (PR), 500m: 53.56 (PR); Demi Ammerlaan 100m: 13.64 (PR), 300m: 33.27(PR); 500m: 54.20; Tatum Bross 100m: 13.51 (PR), 300m: 35.16 (PR); 500m: 56.42; Viviënne de Jong 100m: 14.51,300m: 34.38 (PR); 500m: 55.71 (PR); Mirthe van der Beek 100m: 14.91, 300m:36.80; 500m: 57.40 (PR); Britt Jansen 100m: 14.20 (PR), 300m:35.56 (PR); 500m: 58.05 (PR); Fenna Bross 100m: 14.46 (PR), 300m: 36.69 (PR); 500m: 1.02.29 (PR); Laura Ammerlaan 100m 14.75 (PR), 300m:37.55 (PR); 500m: 59.10 (PR); Geurt Geluk 100m 14.16 (PR), 300m:36.56 (PR); 500m: 1.01.43 (PR).
De junioren reden 's avonds een 500 en 1000 meter, ook daar mooie tijden op de klok. De uitslagen: Nienke Markensteijn 500m: 55.17 (PR) en 1000m:1.51.63 (PR); Sanne Uwland 500m: 53.96 (PR)en 1000m 1.52.59; Frederieke Jansen 500m 48.63 (PR) en 1000m: 1.44.44; Inge Bos 500m: 50.30 (PR) en 1000m 1.45.50 (PR); Lieke Geluk 500m:53.41 (PR) en 1000m 1.51.58 (PR). Bij de senioren Paul van Koppen: 500m: 51.7 en 1000m: 1.42.22 (PR).

Tafeltennis

Brons voor Ronald Vijverberg
Bergschenhoek – Tijdens de Veteran Para Tafeltennis Open in Zuid-Korea veroverde Ronald Vijverberg een bronzen medaille. In de halve finale moest de Hoeksenaar zijn meerdere erkennen in landgenoot Tonnie Heijnen. Dankzij winst tegen Zhi Lang eindigde hij op een derde plaats.

Atletiek

Hardlopen voor Kika
Zoetermeer/Lansingerland - Hardloopgroep Joy Runners organiseert de 1e Rokkeveense Dekkerloop op zondag 22 januari De start en finish zijn op het terrein van Dekker Sport. Voor de kinderen is er een kidsloop van 1 km door het Burgemeester Hoekstrapark. De afstanden waaruit de overige deelnemers kunnen kiezen zijn de 5 en 10 km. Inschrijfgeld: kidsloop ¤ 2, 5 km ¤ 4,50, 10 km ¤ 6,00. Iedere deelnemer van de Rokkeveense Dekkerloop draagt ¤ 1,00 bij aan het goede doel: Kika Kinderenkankervrij. Inschrijven kan ook op de dag zelf. Voor het complete programma, starttijden en overige informatie ga naar www.rokkeveensedekkerloop.nl .

Ferdi Vonk presteert goed
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 11 december stonden 6000 lopers, waaronder Ferdi Vonk, aan de start bij Stadion de Kuip waar ’s middags om half vier het startschot werd gegeven door burgemeester Aboutaleb. Vonk ging rustig van start en was de gehele wedstrijd in de voorste gelederen te vinden.
Veel steun kon hij onderweg niet vinden daar het veld redelijk uiteen lag.
De Berkelaar eindigde als 35ste in een tijd van 58.20; een plaats waar hij van te voren alleen maar van had durven dromen.

Kieviten actief bij Bruggenloop
Bleiswijk - Richard Lelieveld en Marijn Treurniet kwamen in actie tijdens de Bruggenloop in Rotterdam. Door gladheid waren de vorige twee edities afgelast. De omstandigheden waren nu goed. Wel hadden de deelnemers bij de lange beklimming van de Brienenoordbrug een flinke wind tegen. De finish was bij de Kuip. Marijn finishte na 58 minuten en 34 seconden. Richard had 9 seconden meer nodig 58.43.

Halve marathon
Bleiswijk - Willem van der Kooij en Jeannette en Kees Voogt verschenen zaterdag aan de start van de halve marathon in Vlaardingen, georganiseerd door AV Fortuna. Jeannette finishte na 2 uur elf minuten en 7 seconden.
Kees en Willem waren bovenin het klassement te vinden bij de categorie 55+.
Kees werd 2e met zijn tijd van 1.27.36 en Willem finishte als 4e in 1.31.45.

6e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 18 december organiseert atletiekvereniging De Kieviten de zesde en laatste prestatieloop van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen in 2011. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan te Bleiswijk. De afstand is 10 kilometer. Het parcours voor de 10 km bestaat uit twee rondes. Het is dus ook mogelijk om één ronde van 5 km te lopen. Het parkoers gaat over de fietspaden langs de Rotte en door het bos. Voor de leden van De Kieviten is deze prestatieloop de laatste mogelijkheid om punten te verzamelen voor het clubkampioenschap van 2011. Verder is de Aart van Hovenloop een goede gelegenheid voor lopers die geen wedstrijden lopen, maar zichzelf een keer willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn ook weer van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. De deelname aan de Aart van Hovenlopen is zoals altijd gratis.

Wielrennen

Podiumplaatsen De Pedaalridders
Lansingerland - De veldritcompetitie voor jeugd en de clubontmoetingen voor amateurs werden vorig weekeind verreden in Dordrecht. Amateur Guus van Gemert van De Pedaalridders nestelde zich meteen na de start in de voorste gelederen van een omvangrijke kopgroep. Hij wist vervolgens een enorme voorsprong op te bouwen en als eerste over de meet te komen. Zijn clubgenoot Rogier den Braber kwam als 9de over de streep. Bij de jeugd werd Gaby Gieskens vanuit een sprint 3de. Tim van der Stam werd 5de en Dave Lobberecht legde beslag op een 6de plaats. Veldrit op naam van Gieskens Lansingerland - In het hoge noorden werd een nationale veldrit verreden voor junioren waarbij Nicky Gieskens van De Pedaalridders aan het vertrek stond. Als een echte veldritspecialist startte hij Nicky Gieskens op de voorste rij, waarna hij na het startschot als eerste door de bocht kwam en vervolgens meteen het veld in dook. Tijdens de eerste ronden ontstond een kopgroep van zes renners met aan de kop van de wedstrijd Nicky Gieskens die het tempo aangaf. Verschillende renners konden het hoge tempo niet en werden eruit gereden. Het was constant stuivertje wisselen in de kopgroep tot de bel klonk voor de laatste ronde klonk en de sprint werd aangezet.
Nicky Gieskens van De Pedaalridders kwam als eerste over de meet en schreef daarmee de Nationale veldrit van Urenterp op zijn naam. Tweede werd met een minimum verschil Sjors Dell en derde Mats Lammerting, beiden geen onbekenden in het veldrijden. Het is van Nicky als zijn vierde veldrit podiumplaats van dit jaar. In de veldrit van Moergestel moest hij vanwege materiaalproblemen de kop van de wedstrijd laten gaan, maar hij legde toch nog beslag op een verdienstelijke zevende plaats.

Volleybal

Volley2B- Gepidea: 3-1 (da)
Lansingerland - De wedstrijd begon goed voor de gasten uit Tilburg die de thuisspelers meteen onder druk zetten. Met een achterstand van zes punten werd er ingegrepen door de coach. Door het inbrengen van aanvoerster Van den Ende werd meer zekerheid gebracht in de passing, waardoor de aanval begon te lopen. Deze slopende 1e set werd nipt binnengehaald door sterk blokkerend werk; 31–29. Van Barele en Sitskoorn lieten hier sterk van zich horen. Set 2 verliep een stuk rustiger. Gepidea moest deze mentale tik verwerken en bleek verder terug te vallen. Met goed libero werk van Hoppenreijs, die de vaste maar geblesseerde Molenberg verving, werd deze set vrij makkelijk in winst omgezet; 25–17. De middenaanval van Sonneveld en Van den Bulk werd door Brard goed bediend aan het net. De 3e set leek de tegenstander zich te herpakken. Samen met het ontbreken van de servicedruk vanuit Berkel gaven de meiden van Volley2B deze set op het laatste moment uit handen; 23–25. Toch wilde de thuisploeg deze wedstrijd met vier punten naar zich toetrekken. Hiervoor werd alles uit de kast gehaald. Mentaliteit, vechtlust en karakter waren de kenmerken van deze laatste set. Door het vele harde werken werd de 25–22 op het scorebord genoteerd.

Ereleden CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van CVV Berkel op donderdag 8 december zijn twee leden benoemd tot erelid. Kees Olieman en Kees Learbuch viel deze eer te beurt. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:

Perkouw – Berkel
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Unio
14.00 uur

Sponsoren van BVCB genieten van oer-Spartaan

Foto<br />Hugo Borst bijna vanzelfsprekend in een Sparta jackje aan het woord in het
clubhuis van BVCB. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek – Hij is schrijver, redacteur, analyticus maar vooral ook een tv-persoonlijkheid plus de verpersoonlijking van de Rotterdamse voetbalclub Sparta. Want wie Hugo Borst zegt, denkt gelijk aan de voetbalclub uit Spangen waarmee hij aangestoken door zijn vader lief en leed deelt. Borst weet het allemaal uit zijn hoofd, de degradatie van 16 mei 2010 toen een wat hij noemt pokdalige trainer aan het roer stond. (meer)

Berkel maakt het koploper Soccer Boys behoorlijk lastig

Foto
Berkel–aanvoerder Jan van der Lugt kopt weg voordat Martijn
Helmendach van Soccer Boys gevaarlijk kan worden. Jeroen
Buitenhuis (r) en Jurjen Jongejan (l) kijken gespannen toe.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Derby’s laten bijna nooit sprankelend voetbal te zien. Berkel tegen Soccer Boys was daar geen uitzondering op. Op een hobbelig speelveld waarop vanwege de weersomstandigheden niet kon worden gerold, waren mooie combinaties zeldzaam. (meer)

Smitshoek maakt aspiraties waar tegen BVCB

Bergschenhoek - De verwachtingen bij BVCB waren hooggespannen in aanloop naar de afsluitende wedstrijd voor de winterstop. Thuis moest het aantreden tegen lijstaanvoerder Smitshoek en daar werd met vertrouwen naar uitgekeken. (meer)

Judojuf gaat het wat rustiger aan doen

Foto
Maja Leeman leerde honderden kinderen de beginselen
van de judosport. Regelmatig komen die kinderen nu als
vader of moeder terug om hun eigen kinderen aan te melden
voor de judolessen.


Berkel en Rodenrijs – Op 15 december hoopt Maja Leeman haar 64ste verjaardag te vieren. Op zichzelf geen prestatie om de krant te halen, maar er is meer: Maja is al bijna 38 jaar actief als judojuf in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Voetbal

TOGB-Dilettant: 1-0
Berkel en Rodenrijs – In een draak van een wedstrijd heeft TOGB in de laatste minuut door Frank Docter opnieuw de winst kunnen pakken tegen het bezoekende Dilettant. Een wedstrijd die vooral in de eerste helft zo slecht was dat zich voor beide ploegen geen echte kansen voordeden. De tweede helft drong TOGB wel meer aan op de ploeg uit Krimpen aan de Lek, die duidelijk voor één punt naar Berkel gekomen was, door deze in de verdediging te drukken. Slechts twee minieme kansjes kreeg TOGB in het eerste kwartier van de wedstrijd door Paul Docter. En Dilettant werd enkel maar gevaarlijk door een scrimmage voor het doel van de thuisclub.
De tweede helft, waarin Chayo Maria in de ploeg was gekomen voor Victor Twaalfhoven, werd TOGB al vroeg een strafschop onthouden door de goed leidende arbiter Maarten Dubbeld uit Barendrecht. Glenn den Uijl werd in het strafschopgebied gehaakt. |Het vervolg gaf kansen te zien van Glenn den Uijl en een kopbal op de lat van Roy Schenk. Met nog één minuut te spelen zou een inzet van de ingevallen Flavio Cesar wat gelukkig voor het doel komen waar Frank Docter met nog iets meer geluk de bal alsnog over de doellijn kon plaatsen, 1-0.

Berkel-Delta Sports: 0-6 (da)
Berkel en Rodenrijs - In de beginfase was het even wennen aan het kunstgras in Houten, maar na een klein kwartier kregen de Berkel-dames meer grip op het geheel en ging het allemaal beter lopen. Dat resulteerde na 18 minuten in de 0-1 voorsprong en het was Michelle Arbman die iedereen te snel af was en voor de eerste keer de doelvrouw passeerde. In de 38e minuut viel de 0-2 en het was weer Michelle die scoorde. Na rust kon Berkel de wedstrijd al snel beslissen want in de 47e minuut viel de 0-3 en ook nu weer was Michelle iedereen te snel af . Vier minuten later viel de 0-4 en ditmaal was het Lindy Hogedoorn die raak schoot. In de 55e minuut was het weer de beurt aan Michelle Arbman en dat was dus nummer 5. Bij de thuisclub was inmiddels de frustratie toegeslagen en werd er door sommigen meer op de vrouw dan op de bal verdedigd, maar Berkel liet zich niet van de wijs brengen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Zeven minuten voor tijd viel de laatste treffer; uit een corner van Sandra Welles was het Chantal van Wijk die de 0-6 kon inkoppen. Door dit resultaat gaat Berkel als de nummer 4 de winterstop in en doet het ook nog volop mee voor de 2e periode.
Berkel hervat de competitie op 4 februari met een thuiswedstrijd tegen Lisse en speelt daarvoor nog wat oefenwedstrijden en voor de beker thuis tegen SSS’18 uit Overloon.

Komend weekend Kerstmarkt in centrum Bergschenhoek

Bergschenhoek - Zaterdag 17 en zondag 18 december organiseren VDE- Promotions, Star Promotions in samenwerking met winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek een grootse Kerstmarkt in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Sfeervolle muziek in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Het laatste weekend voor Kerst is heel Nederland druk in de weer om zich klaar te maken voor de feestdagen. Cadeautjes worden gekocht, een lekker kerstmaal moet worden voorbereid en het huis wordt mooi versierd. (meer)

Nepagenten op bezoek bij bewoonster Wilhelminastraat

Politie

Berkel en Rodenrijs - Door zich voor te doen als agenten hebben twee mannen zich de woning van een hoog bejaarde dame in de Wilhelminastraat weten binnen te kletsen. (meer)

Moonlight Shopping brengt Berkel Centrum in kerstsfeer

Foto
In vuur en vlam voor de vuurspuger.

Berkel en Rodenrijs – De druk bezochte Moonlightshopping van zaterdagavond 10 december bracht weer heel wat belangstellenden en ondernemers op de been. (meer)

Business School duikt het groen in

Foto
Theorie en praktijk samen gebracht tussen de planten
in het glastuinbouwbedrijf van ‘de buren’.


Bleiswijk – Aansluitend bij de weg die Melanchthon Business School uit Bleiswijk is ingeslagen gingen leerlingen uit de eerste groepen op pad om iets te leren in het groen; ze gingen groendaten. (meer)

Vrachtwagen gestolen

Bergschenhoek – In het Sinterklaasweekend werd vanaf een terrein aan het Weg en Land een vrachtwagen van het merk Mercedes Benz gestolen. In het zelfde weekend werd in de Europasingel een Honda Civic ontvreemd.

Ramkraak

Bergschenhoek – Op donderdag 8 december werd rond half drie ’s nachts ingebroken in een winkel- en garagebedrijf aan de Warmoeziersweg. De deur werd met grof geweld opengebroken. Hout en glas lagen binnen. Ook werden bloedsporen aangetroffen. Een computer was omgegooid. Vermoed wordt dat de daders gestoord werden tijdens de inbraak. Op het moment dat de politie arriveerde, waren ze vertrokken.

Bedrijfsauto’s vernield

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december werden bij een bedrijf aan de Bergweg-Zuid aan een twaalf bedrijfsauto’s vernielingen aangericht. Uit negen auto’s werden de radio’s weggenomen.
In dezelfde nacht werd in de Douwe Dekkerlaan het navigatiesysteem uit een personenauto gestolen.

VW bestelauto ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – In de Terpstraat werd in het Sinterklaasweekend een zilverkleurige VW bestelauto gestolen.

VW gestolen na inbraak

Berkel en Rodenrijs – In de periode van 3 tot 7 december werd ingebroken in een woning aan de Warmoezerij. Via het platte dak van de hoekwoning was men bij een slaapkamerraam gekomen. Nadat men het raam opengebroken had, ging men de woning binnen en werden alle woonruimtes doorzocht. Er werden diverse spullen gestolen, waaronder geld en de sleutels van een VW Golf. De zwarte VW werd eveneens gestolen. Of dit direct na de inbraak is gebeurd of pas enkele dagen later, is niet bekend, omdat de bewoners op vakantie waren. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie, tel. 0900- 8844.

Over schutting geklommen

Berkel en Rodenrijs – Zondag 11 december werd ontdekt dat er was ingebroken in een woonhuis aan de Watersnip. Vermoedelijk was men de schutting over geklommen om vervolgens het cilinderslot van de achterdeur open te breken.
Het hele huis bleek te zijn doorzocht. Ontvreemd werden onder andere een iPod en een camera.

De Lansingerlandse kerstster in beeld bij Max


Truus tussen de duizenden Poinsettia’s die vanuit de kas in een hoes gaan en vervolgens naar de klant gaan.

Lansingerland – De tv mag maandagochtend 12 december aan, want dan komt Truus Muis in beeld met een schitterende kerstster. Ze heeft van Koffie Max de uitnodiging ontvangen om vanaf elf uur iets te komen vertellen over de kerststerren die momenteel vanuit Nederland over heel wat landen uitwaaieren. (meer)

Sculpturen zeggen meer dan woorden

Foto
De sculpturen worden zowel onthuld als nader
toegelicht.


Bergschenhoek – Samen met leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 van het Wolfert Pro en in aanwezigheid van alle medeleerlingen en docenten onthulde burgemeester Ewald van Vliet vrijdag 2 december een viertal sculpturen die door de leerlingen zelf werden gemaakt en in het teken stonden van de afsluiting van een project over mensenrechten waar men enkele weken samen aan werkte. (meer)

Mogelijk weer een Floriade in de regio

Foto nr. 1
Er was donderdag 1 december taart - om de ondertekening
te vieren – die werd aangesneden door v.l.n.r. Gedeputeerde
Liesbeth Spies, de burgemeesters Coos van Rijsdijk en Ewald
van Vliet en de programmamanager Floriade 2012 Ron Kervezee.Lansingerland – “We kozen in eerste instantie voor het originele idee de Floriade op zeven verschillende plaatsen in de regio te laten plaatsvinden, maar toen al hoorden we dat dit geen optie zou zijn en we niet mee zouden kunnen doen. Daarom is wel gekozen voor die verschillende locaties, maar met één centraal punt en dat zou dan Lansingerland worden.” (meer)

Schoonheidsfoutjes hinderen Gouden Griffelbewoners

Foto
Bewoners vrezen dat er gevaarlijke situaties ontstaan als
het fietsverkeer in hun straat toeneemt.


Berkel en Rodenrijs – De gemeente organiseerde dinsdagavond 29 november voor inwoners van de wijk Westpolder Bolwerk een informatiebijeenkomst over het nieuw aan te leggen regionaal fietspad door de wijk. (meer)

Boe! Of gniffelen en schuifelen; het mocht allemaal

Foto
Iedereen kon reageren op de stelling waarmee men
het eens of oneens kon zijn.


Bergschenhoek – Op initiatief van Ondernemend 3B, OVPN en de Rabobank werd op maandagavond 28 november een netwerkevenement georganiseerd in de vorm van een Lagerhuisdebat. (meer)

Mantelzorgcompliment ging Hoekse deur voorbij

Foto
Riemke en Chiel bij het verlaten van de dagopvang in
De Oudelandse Hof te Berkel en Rodenrijs.


Bergschenhoek – Acht jaar geleden werd Riemke van Bodegraven van echtgenote tevens mantelzorger. Vlak voor haar echtgenoot Chiel kon gaan genieten van zijn pensioen werd bij hem de diagnose Parkinson geconstateerd. (meer)

Twee keer een volle zaal voor ‘Wegwijspiet gaat de mist in’

Foto
De complete Crescendogroep die het Sinterklaastoneel
verzorgde.


Bleiswijk – Dat het toneel van Crescendo door jong en oud wordt gewaardeerd bleek woensdagmiddag 30 november overduidelijk tijdens de Sinterklaasvoorstelling ‘Wegwijspiet gaat de mist in’, geschreven door Eric Borghouts en op de planken gezet door de elk jaar weer enthousiaste Bleiswijkse toneelgroep. (meer)

Twintigste bedrijf steekt poot uit voor Blijdorp

Foto
Het bleek best spannend de zware Fanindra aan te halen,
maar hij leek het te waarderen.


Berkel en Rodenrijs – We kennen hem niet alleen als voorzitter van het Berkelse Oranjecomité, maar tevens als directeur van het zwaar transportbedrijf Zwatra. (meer)

Schrijfster Shirley-Ann van Wingerden presenteert eerste neder-horror

Foto
Het eerste boek van Shirey-Ann is uniek, sexy, spannend,
griezelig, meeslepend en bevat een gezonde dosis humor.


Berkel en Rodenrijs – Shirley-Ann van Wingerden zal de eerste en de enige niet zijn die zich dagelijks kan opwinden over de onmogelijke en vaak lelijke manier waarop mensen met elkaar omgaan. (meer)

OBS Groenehoek viert 15-jarig jubileum

Foto
Eén van de optredens door de kleuters met op de
achtergrond juf Alette van Hal.


Bergschenhoek - Dit schooljaar viert OBS Groenehoek het 15-jarig jubileum.
Dinsdag 22 november stond geheel in het teken van het jubileum , dat gevierd werd met cake, dans, muziek en een grote voorstelling voor alle ouders in sporthal de Ackers. (meer)

Verbouwing basisschool de Wilgenhoek bijna voltooid

Foto
De kleuterklassen hebben een ware metamorfose
ondergaan.


Berkel en Rodenrijs - Aan de katholieke basisschool de Wilgenhoek aan de pastoor Velthuijsestraat is de afgelopen jaren hard gewerkt. Nadat er in 2006 een hele nieuwe vleugel aan het reeds bestaande pand is gebouwd, was het oude karakteristieke deel ook hard aan een renovatie toe. (meer)

Maatschappelijke stage doet intrede bij de Zonnebloem

Foto
Zwarte Piet deed ook maatschappelijke stage bij de
Zonnebloem.


Berkel en Rodenrijs - De Zonnebloem Berkel en Rodenrijs heeft op vrijdag 25 november het Sinterklaasfeest gevierd, waarbij leerlingen van het Wolfert Lyceum uit Bergschenhoek hun medewerking verleenden. (meer)

Nieuwe beroepenfilms Greenport Westland/Oostland

Foto
De officiële lancering van de vier nieuwe Youth2Grow
jongeren beroepenfilms met v.l.n.r. directeur Elliz van der
Ham, Roy van der Knaap (hoofd technische dienst KP Holland),
Mariska van der Zwaal (Sense Marketing & More), filmmaker Kim
Schoonewille en Koen Roodenburg (Haluco). Koen en Roy zijn
beiden in de films te zien.


Berkel en Rodenrijs – Twaalf jonge medewerkers van prominente, moderne glastuinbouwbedrijven in de Greenport vertellen in korte films enthousiast over hun werk. (meer)

“Ik heb geprobeerd de momenten van alledag te vangen”

Foto
Mark Boninsegna mag trots zijn op zijn nieuwe gedichtenbundel.
Foto: John Hofman.Berkel en Rodenrijs - Verscheen er eerder van hem een gedichtenbundel in het Engels, nu komt Mark Boninsegna uit Berkel en Rodenrijs met een Nederlandstalige bundel uit. (meer)

Leerlingen Kleine Kapitein interviewen minister

Foto
Als heuse verslaggevers gingen de leerlingen te werk.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagochtend 2 december brachten zeven leerlingen van basisschool De Kleine Kapitein uit Berkel en Rodenrijs een bezoek aan OCW voor een interview met Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt. De leerlingen zijn namelijk bezig met een project waarbij zij onder meer leren interviewen. (meer)

Kring Apotheek Adelheid verkozen in de top drie

Foto
Kring-apotheek Adelheid in de top 3 van Nederland.

Berkel en Rodenrijs - Kring-apotheek Adelheid uit Berkel en Rodenrijs is een van de beste Kring-apotheken. Na uitgebreid onderzoek onder alle driehonderd Kring-apotheken in Nederland, blijkt dat deze apotheek in de top 3 staat.
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – In december organiseert de KBO nog één klaverjasmiddag op vrijdag 9 december. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 december wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko-verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdgaavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Najaarsnota ongeschonden door gemeenteraad

Lansingerland – De gemeenteraad heeft de Najaarsnota 2011 ongewijzigd vastgesteld. (meer)

Kerstmarkt Bleiswijk

Bleiswijk - De winkeliersvereniging Bleiswijk nodigt iedereen uit om woensdagavond 14 december een bezoekje te brengen aan de jaarlijkse Kerstmarkt. (meer)

Schaatsen

Uitslagen De Uithof
Lansingerland - Op zondag 4 december werd er weer hard gereden op De Uithof, bijna alle rijders reden een persoonlijk record en konden tevreden naar huis gaan. De uitslagen: 300 meter: Julian Visser 35.87 (PR en promotie); Gerben Vos 36.30 (PR en promotie); Lars van Winden 39.30; Olaf van Oosterhout 39.96 (PR); Jeremy Brinkers 41.01 (PR); Vince Sloot 40.05 (PR); Stan van der Knaap 40.41 (PR); Jordy Krap 44.05 (PR); Thijs Heezen 43.35 (PR); Teun van der Stap 46.20 (PR); Janine Noordam 38.16 (PR); Jolijn van Winden 39.28; Nola Sloot 38.40 (PR); Anouk Huijsman 40.40; Germine van Kesteren 40.13 (PR); Annemaj Scholte 40.09 (PR); Nikki Plug 39.62 (PR); Marlou van Winden 45.09; Krista Geluk 45.68 (PR); Ilse Fransen 42.25 (PR).

Diane gaat naar Hamar
Lansingerland - Vier schaatsers zijn verzekerd van deelname aan de wereldbekerwedstrijden in Hamar, op 11 en 12 februari. Sven Kramer, Jorrit Bergsma (5 kilometer), Ireen Wüst en Diane Valkenburg (3 kilometer) zijn dankzij hun eerdere prestaties op die afstanden al verzekerd van startrecht en krijgen vrijstelling voor het selectiemoment eind december.

Schaken

3-Torens-Krimpen: 4-4
Lansingerland - Het 1e team van 3-Torens heeft vrijdag een kostbaar punt laten liggen in de thuiswedstrijd tegen het 3e team van Krimpen. Op papier zag het er wellicht te gemakkelijk uit, omdat het de nummer 1 tegen de nummer 8 van de ranglijst betrof, maar het team van Krimpen kwam met een slimme tactische opstelling naar Lansingerland. De sterkste spelers werden niet op de hoogste borden neergezet, omdat deze kansloos geacht werden tegen de ijzersterke topborden van Lansingerland. En dit pakte zowaar uit.
De Wit, Quist en Hoogenes wonnen gedecideerd aan borden 1, 2 en 3. Damhuis, altijd sterk in RSB wedstrijden, scoorde op bord 7 een vol punt. Huijsdens (op 4), Tsai (op 6) en Mostert (op 8) gingen er tamelijk kansloos af en dus moest Van Houten op bord 5 gaan zorgen voor de winst. Met nog 5 minuten op de klok, en een gelijke stelling gaf Van Houten een kostbare pion weg, probeerde nog wat, maar moest kort voor 12 uur de koning omleggen; 4-4 dus.
3-Torens 1 staat nu met Chess uit Vlaardingen bovenaan in de 1e klasse van de Rotterdamse Schaakbond.

Voetbal

CVV Berkel-CJVV: 8-0 (da)
Berkel en Rodenrijs - Was het zaterdag in de beginfase even wennen aan het kunstgras, al snel bleek dat Berkel de betere ploeg was met goed voetbal, combinatie spel, leuke aanvallen en veel kansen op treffers. Na eerdere kansen van Silvia Boogaard, Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman was het in de 21e minuut eindelijk raak. Een mooie actie van Michelle werd mooi afgerond door Silvia die dus de 1-0 noteerde. Vlak voor rust sloeg Berkel nog twee keer toe; de eerste was wederom voor Silvia die de 2-0 kon scoren na een goede actie van Michelle die echt een plaag was voor de CJVV achterhoede. De mooiste treffer voor rust kwam op naam van Lindy Hogedoorn.
Tien minuten na de thee mocht Berkel de 4-0 noteren en het was ditmaal Michelle Arbman die haar prima spel beloonde met een treffer In de 61e minuut was het Silvia die heerlijk door de verdediging soleerde en de 5-0 kon scoren. Een goede voorzet van Michelle werd in de 72e minuut in het doel gewerkt door Melanie den Dulk die zo dus ook haar treffer mocht noteren en dat was nummer 6 voor Berkel deze middag. Hierna was het nog twee keer de beurt aan Lindy Hogedoorn die haar prima spel nog meer glans gaf door ook de 7 en 8-0 te noteren.
Door deze uitslag reist Berkel volgend weekend als nummer 5 op de ranglijst naar DeltaSports.

Soccer Boys (za)-TAVV: 1-0
Bleiswijk - Het hoofdveld was onbespeelbaar, dus werd er uitgeweken naar het kunstgras. De strakke mat nodigde uit voor een goede wedstrijd. En dat werd het ook met twee aanvallende en goed voetballende ploegen die beide voor de winst gingen. Over en weer wat kansen, maar geen doelpunten in de eerste helft. Wel had de spits van TAVV de beste kansen de score te openen, maar hij had z’n vizier niet op scherp. Aan de andere kant werd een tweetal kansen door Fabian Koller en Sander van de Ruijtenbeek niet verzilverd.
Na de rust een scherper Soccer Boys met korte dekking op de spitsen van TAVV en een opdringend middenveld. Dit resulteerde in een handvol kansen voor Soccer Boys. Maar de victorie begon halverwege de tweede helft bij een aanval over Sander van de Ruijtenbeek. Na een goede aanvallende actie forceerde hij een hoekschop. Deze werd door hem onberispelijk genomen en onhoudbaar ingekopt door Martijn Helmendach 1-0 : een verdiende voorsprong.
Helaas had spits Cor van Egmond niet z’n middag om te scoren, hoewel hij hard werkte en een aantal goede acties liet zien. Een kopbal werd ternauwernood van de doellijn gehaald en een vrije schietkans werd door de keeper gestopt. Na de 1-0 probeerde TAVV nog wel aan te zetten, maar de drie invallers konden Soccer Boys niet meer in de problemen brengen.
De achtervolgers op de ranglijst speelden gelijk tegen elkaar, zodat er nu een klein gaatje is geslagen van drie punten op de nummer 2 CVV Reeuwijk.
Zaterdag staat de derby in en tegen CVV Berkel op het programma ter afsluiting van de eerste seizoenshelft.

Sint Nicolaas verwelkomde hardlopers Bleiswijk

foto
Ook twee slechtziende lopers namen samen met hun buddy
deel aan de Sint Nicolaasloop. Op de foto v.l.n.r. Jeroen Huizer
en zijn buddy Joop van Tuil, Annemiek Verbeek, buddy van
Marianne Ros. Foto: Elzelien van Zwienen.Bleiswijk – Zaterdagochtend 3 december kwam de regen met bakken uit de hemel. Wat zou dat betekenen voor de opkomst van lopers bij de Sint Nicolaasloop bij De Kieviten? (meer)

Zaterdag derby tussen Berkel en Soccer Boys

 Foto nr. 1
Renato Dijksterhuis (midden) - met naast hem elftalleider
Gerard van der Kolk - geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd.
Fabian Koller staat klaar om in te vallen. Foto’s: Rob Veldkamp.


Lansingerland - Waar Renato Dijksterhuis met Soccer Boys momenteel op de bovenste plaats staat in de derde klasse B daar heeft trainer Wim Schouten met Berkel een moeizame periode achter de rug. De laatste wedstrijden werden weliswaar weer punten behaald, het blijft toch nog even naar beneden kijken voor de Berkelse voetballers. (meer)

BVCB klaar voor ontvangst koploper Smitshoek

Bergschenhoek/Spijkenisse - BVCB beleefde een vrij gemakkelijke zaterdagmiddag in en tegen Spijkenisse. De uitslag (1–3) had vele malen hoger kunnen uitvallen. De reden waarom dat niet gebeurde mag de ploeg van Koos Waslander zichzelf aanrekenen. (meer)

Glenn de Uijl schiet met scherp voor TOGB

Foto (1 kolom)
Glenn den Uijl, vier doelpunten voor TOGB waaronder
een hattrick.


Berkel/Rotterdam – TOGB heeft er bij DRL geen twijfels over laten bestaan dat het ondanks de negatieve start dit seizoen toch een woordje wil meespreken in de tweede klasse. (meer)

Sponsoravond bij BVCB

Bergschenhoek - Op 8 december organiseert BVCB de jaarlijkse sponsoravond.
Op deze avond zal Jan Dirk Stouten in gesprek gaan met hoofdtrainer Koos Waslander, speler Leonardo Dos Santos Silva en oer-Spartaan en voetbalkenner bij uitstek, Hugo Borst. (meer)

Diefstal met geweld bij Van der Linde Lingerie

politie

Berkel en Rodenrijs – Ze zijn er nog beduusd van, de medewerksters van de winkel in Berkel Centrum. Woensdag 30 november bezochten twee vrouwen de winkel aan de Centrumpassage en bij het verlaten van het pand ging het alarm af. (meer)

HSL gestremd

Bergschenhoek – Zaterdag 3 december werd op het spoor van de HSL een kruiwagen aangetroffen nadat ‘s ochtends even voor acht uur een trein op het obstakel was gereden. Naast het spoor werden ook twee sets duikflessen met perslucht aangetroffen. (meer)

Mercedes populair

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – In de nacht van zondag 27 op maandag 28 november werd in de W.F. Hermansstraat een Mercedes gestolen. De dader had de autosleutels uit de woning van de eigenaar gestolen. Aan de voorzijde van de woning was een gaatje in een klapraam geboord, waarna de raamhendels omhoog geduwd waren. (meer)

Voordeur geblokkeerd

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdagavond 2 december ontdekten de bewoners van een huis aan de Blauwborst dat er in hun huis was ingebroken. (meer)

Auto opengebroken

Berkel en Rodenrijs – In de Röntgenstraat werd op woensdag 30 november omstreeks half vijf ’s ochtends een opengebroken auto aangetroffen. De ruit aan de bestuurderszijde was ingeslagen en het stuurhuis was al opengemaakt, de draden hingen eruit. De dader werd niet meer aangetroffen.

Fietsen gevonden

Berkel en Rodenrijs – Twee gestolen, nog nieuwe fietsen zijn terug naar hun rechtmatige eigenaar. Een omwonende had de politie ingeseind over de nieuwe fietsen die al een paar weken op een bouwterrein bij de Stationssingel lagen.

Sieraden gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 1 december bleek er te zijn ingebroken in een woonhuis aan de Rodenrijseweg. Ontvreemd werden papieren en sieraden. Men was via een zijraam de kelder van de woning binnengegaan om vervolgens na het openbreken van een tussendeur alle woonruimten te doorzoeken.

Valpartij beschonken fietser (14)

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december kwam even na middernacht een fietser in de Dorpsstraat ten val. De jongen reed in een groepje en raakte met zijn voorwiel het achterwiel van een voor hem rijdende fietser. Politieagenten die ter plekke waren spraken het slachtoffer aan. Omdat de politieagenten het vermoeden hadden dat de 14- jarige jongen te veel gedronken had, moest hij blazen. Hij bleek inderdaad te veel alcohol op te hebben. De jongen verklaarde dat hij was wezen stappen. De politie heeft contact opgenomen met zijn ouders.

Diefstal Audi

Bleiswijk – Vanaf de Lelieweg werd in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december een Audi gestolen. De personenauto stond er geparkeerd.

Zwaar onder invloed

Bergschenhoek – Op de Leeuwenhoekweg werd zaterdag 3 december om half een ’s nachts een zwaar beschonken automobilist van de weg gehaald. De man blies 895 ugl. Ook had hij geen rijbewijs.

Gaatjes geboord

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 30 november op donderdag 1 december werd ingebroken in een woning aan de Orteliusdreef. De inbrekers hadden gaatjes geboord in een raamkozijn en vervolgens de hendels omhoog geduwd. Ontvreemd werden een iPod, telefoon en geld. Dezelfde nacht werd eveneens ingebroken in een woning aan de Planciusdreef. Daar waren naast het slot van de achterdeur gaatjes geboord en het klapraam bleek te zijn geforceerd. Hier werden onder andere telefoons en een portemonnee gestolen.
Later werd de lege portemonnee in de omgeving van de woning teruggevonden.

Spaarpotjes geleegd

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 30 november op donderdag 1 december werd ingebroken in een woonhuis aan de Hersthoornvaren. Alle spaarpotjes bleken leeggehaald te zijn. Ze werden later zonder inhoud teruggevonden.

Controle verlichting

Bergschenhoek – Op donderdag 1 december heeft de politie rond de klok van acht uur ’s morgens een verlichtingscontrole gehouden op de Bergweg-Zuid.
Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die hun verlichting niet in orde hadden.

Gestolen Ford Focus terecht

Bergschenhoek – Een op 17 november in de Notaris Kruytstraat gestolen Ford Focus is terecht. De auto werd woensdag 23 november rijdend aangetroffen in Rotterdam. Toen politieagenten de bestuurder staande wilden houden, ging hij er vandoor. Even later kon hij alsnog worden aangehouden. Het bleek om een bekende van de politie te gaan. Hij had de reservesleutel gebruikt die hij in de woning van de eigenaar van de Ford had gestolen.

Politie onderzoekt zedenmisdrijf Lage Bergse Bos

politie

Bergschenhoek - Een 46-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmorgen in het Lage Bergse Bos ter hoogte van parkeerplaats Mollenplaats slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De politie zet alles op alles om de verdachte aan te houden. De politie wil graag in contact komen met mensen die woensdagochtend 30 november in het Lage Bergse Bos waren en/of mensen die informatie over de verdachte hebben. Zij kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam via 0900-8844.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut