Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

De Kleine Kapitein gaat ‘de lucht in’

Foto
Het bleek best spannend om vragen te stellen aan de
burgemeester, maar die brak de spanning door handen vol
pepernoten uit te delen.


Berkel en Rodenrijs – Leerlingen van basisschool De Kleine Kapitein uit Berkel en Rodenrijs zijn druk in de weer met microfoon en vragen. (meer)

Het Rabobank CoŲperatiefonds beloont goede ideeŽn

Foto nr. 1
De Argonauten waren dolblij met hun cheque voor de
aanschaf van een grote tent.


Lansingerland - Theater de Veste was op 21 november de plek waar Rabobank Zuid-Holland Midden vanuit het CoŲperatiefonds goede ideeŽn van verenigingen en stichtingen beloonde met een donatie. (meer)

Meerpolder op de sportieve toer

Foto
Jeroen de Hoog van de afdeling projecten nodigt
belangstellenden uit mee te denken over de invulling
van het trimparcours rond sportpark Het Hoge Land.


Berkel en Rodenrijs – Bewoners van de wijk Meerpolder en andere belangstellenden konden donderdag 24 november een kijkje nemen tijdens de door de gemeente georganiseerde inloopavond Meerpolder. (meer)

Melanchthon Business School voor VMBO, MBO en VHBO

Foto
Met veel ballonnen, een rap van leerlingen Jordy Muhlenbrug en
Jason Visser en veel bekende gezichten werd Lansingerland woensdag
23 november een Business School rijker.Bleiswijk - Op woensdag 23 november opende Melanchthon officieel de Business School in Bleiswijk op de plek waar vele jaren Melanchthon De Kring gevestigd was. (meer)

Hoe warm het was en hoe gezellig

Foto
Hoogtepunt van de avond vormde ongetwijfeld de grote dames-,
heren- en kindermodeshow en als klap op de vuurpijl een fraaie
lingerie- en ondermodeshow.Berkel en Rodenrijs – De uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan de door De Berckelaer georganiseerde Warm Winter Night was niet tegen dovemansoren gezegd; honderden belangstellenden kwamen donderdagavond 24 november naar het pand aan de Berkelse Poort om mee te feesten, te genieten en een praatje te maken. (meer)

Viaduct over de A13 wordt vernieuwd

Foto
Aan de hand van kaarten werd de nieuwe situatie
zichtbaar gemaakt.


Lansingerland/Rotterdam – De provincie Zuid-Holland organiseerde op maandag 14 november een inloopavond over het project N209 Reconstructie Knoop A13.
De avond stond in het teken van het landschapsplan, het conceptontwerp van het nieuwe viaduct en de planning van het project. (meer)

Overdekte kerstmarkt in Huize St. Petrus

Foto
Zowel bewoners als andere belangstellenden genoten van
de kerstmarkt en vonden tussen alle leuke artikelen iets wat ze
graag mee naar huis namen.


Berkel en Rodenrijs – Met een gang en zaal vol leuke artikelen en een demonstratie van het maken van kerstversieringen konden belangstellenden zaterdag 26 november genieten van de kerstmarkt in Laurens Huize St. Petrus aan de Noordeindseweg te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Gezellige Wintermarkt komt ten bate van SCHiK

Foto
Voor elk wat wils op de Wintermarkt.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Bezoekers van de Wintermarkt , zaterdag 26 november gehouden in zalencentrum Rehoboth, hebben voor leuke prijsjes kerstartikelen kunnen aanschaffen. (meer)

Lansingerland Lady’s Night in Sinterklaassfeer

Foto
Sinterklaas had er helemaal zin in met de zaal vol dames;
hij maakte hier en daar een dansje, maakte een praatje, sprak
de zaal toe en deelde een compliment uit aan de organisatoren.Bergschenhoek – Rond de 140 Lady’s maakten er samen een gezellig avondje uit van tijdens de voor de derde keer in de kantine van BVCB georganiseerde Lady’s Night waar Monique Bax uit Bergschenhoek ook nu weer de drijvende kracht achter was.
(meer)

Lekkerbekken maken kennis met Soepenboek

Foto
Ze lusten er wel soep van. Met v.l.n.r. Pim van der Meer,
een leerling van het Wolfert Pro, Carla van Oosten en Fleur
Stokvis.Lansingerland – In het Oostland kwam een fraai Soepenboek tot stand, gerealiseerd door studenten en bedrijven. Met daarin niet alleen een leuk verhaal over die bedrijven, maar tevens met het recept van een soep, vervaardigd van een product van het bedrijf. (meer)

Da Vinci Robot ondersteunt arts in het Sint Franciscus Gasthuis

Foto
De Da Vinci Robot wordt met name gebruikt door het
Prostaatcentrum in het SFG.


Rotterdam - Urologen van het Prostaatcentrum zuidwest Nederland gaan ook in het Sint Franciscus Gasthuis patiŽnten met prostaatkanker opereren met de hulp van de Da Vinci Robot. (meer)

Onder de indruk van onderwijs aan volwassenen met een beperking

Foto
Wethouder ten Kate en de raadsleden lieten zich uitvoerig
informeren over deze vorm van onderwijs.


Lansingerland - Naar aanleiding van schriftelijke vragen aan het college van b. en w. door raadslid Arnold Oosterlaan en een daarop volgende gedachtewisseling in de commissie Samenleving, bracht een delegatie van deze commissie op 17 november een werkbezoek aan avondschool Accent. (meer)

Zwarte Piet laat schoenen verdwijnen en raakt de weg kwijt

Foto
Een spannende dag voor de kinderen van de Anne Frankschool.

Bleiswijk - Afgelopen vrijdag 25 november werden de kinderen van de Anne Frankschool onaangenaam verrast. Ze hadden namelijk hun schoen gezet, maar die was bij aankomst op school verdwenen! (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 2 december wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

De kracht van edelstenen
Lansingerland - Edelstenen worden al duizenden jaren gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Dat is niet voor niets, elke edelsteen heeft zijn eigen bijzondere kwaliteit en heilzame werking. (meer)

Special Olympics Regionaal Zwemevenement telt uitsluitend winnaars

Foto nr. 1
De vlam wordt ontstoken voor de wedstrijden van start gaan.

Lansingerland - In Zwembad de Windas te Bergschenhoek vond zaterdag 26 november voor de eerste keer het Special Olympics Regionaal Zwemevenement Lansingerland plaats. (meer)

De Kieviten maken zich op voor Sint Nicolaas- en kidsloop

Bleiswijk - Zaterdag 3 december organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de jaarlijkse Sint Nicolaasloop. Deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van 15 of 5 kilometer. (meer)

Ouder-kind-toernooi bij BC TAB Fly Over

Foto
Het was gezellig druk in de zaal.

Bleiswijk - De jeugdleden van de Bleiswijkse badmintonvereniging BC TAB Fly Over kregen zaterdag 12 november de gelegenheid om te laten zien wat ze hebben geleerd tijdens de trainingen en wedstrijden. (meer)

Volley2B verzorgt een super smashmiddag

Foto
De techniek werd enthousiast geoefend.

Lansingerland - Volleybalvereniging Volley2B organiseerde woensdag 23 november een smashbalmiddag voor jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar . (meer)

Erik Witkamp haalt zwarte band 1e dan judo

Foto
Erik Witkamp staat in het midden. Stefan de Koster links en
judo leraar Cas Teeuwisse rechts.


Bergschenhoek - In de Haagse sporthal Overbosch werden begin november examens afgenomen voor zwarte band ( 1e dan) judo voor deelnemers uit heel Zuid-Holland. (meer)

Eigen Home: het ultieme geluk voor De Pedaalridders

Foto
De accommodatie van De Pedaalridders Lansingerland.
Nieuw en een plaatje om te zien.


Lansingerland – Na twee jaar huisvesting bij voetbalvereniging TOGB en daarna vier jaar in de oude brandweergarage in Berkel en Rodenrijs kan Wielerclub De Pedaalridders Lansingerland haar geluk niet op. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Spijkenisse –BVCB
Perkouw – Berkel
Soccer Boys – TAVV
14.30 uur
Berkel (da) - CJVV
14.30 uur
Soccer Boys (d)-Rohda’76
14.30 uur

Zondag:
DRL –TOGB
NOC Kralingen – Soccer Boys

Golf

Luiten net naast het podium
Bleiswijk - Golfers Matt Kuchar en Gary Woodland hebben de VS in het Chinese Hainan voor het eerst sinds 2000 de wereldtitel voor landenteams bezorgd. Het was de 24ste keer dat Amerika zich tot beste golfland ter wereld liet kronen. Robert-Jan Derksen en Joost Luiten stegen naar de vierde plaats, een positie die zij moesten delen met nog drie duo’s.
Derksen en Luiten kwamen met birdies op hole 16, 17 en 18 ťťn slag tekort voor een plaatsje op het podium. Hun klassering was niettemin het beste resultaat ooit voor een Nederlands duo.

Atletiek

Ferdi Vonk loopt 10 EM Ringvaartloop
Berkel en Rodenrijs – Ferdi Vonk liep zondag 27 november mee in de 10 Engelse Mijlen te Aalsmeer. Vonk liep een goede race. De eerste 11 km liep hij alleen en vervolgens met zijn drieŽn. Het laatste deel was zwaar, pal tegen de stormachtige wind in waardoor hij geen nieuw persoonlijk record kon lopen op deze afstand. Hij eindigde op een 7e plaats in een tijd van 1.04.30.

Uitslagen de Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 26 november kwam Hanneke Vliet Vlieland in actie in Wassenaar tijdens de Meijendelloop. De afstand van 25 kilometer ging door het mooie, glooiende en veelal onverharde duingebied. Na precies 2 uur en 11 minuten kwam ze onder het finishdoek door.
Bart Roefs en Willem van der Kooy deden mee aan de 3e crosswedstrijd van AV Fortuna in Vlaardingen. Na 9 kilometer afgelegd te hebben stond de tijdklok bij Willem op 38.36 en bij Bart op 36.12.

Zevenheuvelenloop
Bleiswijk - Het vorige weekend liep een aantal leden van De Kievieten in Nijmegen de Zevenheuvelenloop. Marco Medendorp finishte op de afstand van 15 kilometer in 1.03.58. Pauline van Donkelaar wist ondanks de enorme drukte haar persoonlijk record te verbeteren naar 1.05.39. Anita Kreukniet 1.22.14, Marcel Hogeboom 1.25.06 en Jan van Duin 1.32.01 waren de andere Kieviten.

Schaatsen

Afstanden pupillen
Bleiswijk - Op zondagochtend 20 november reden de pupillen zowel een 100 als 500 meter. De uitslagen: Sten van der Geest 500 meter: 1.06.68, Mirthe van der Beek 100 meter: 14.61, 500 meter: 58.21, Fenna Bross 100 meter: 14.68 (PR), 500 meter: 1.06.75, Geurt Geluk 100 meter: 14.58, 500 meter: 1.04.25, ViviŽnne de Jong 100 meter: 13.95 (PR), 500 meter: 56.61, Tatum Bross 100 meter: 14.06, 500 meter: 1.08.51 en Nienke Berghout 100 meter: 13.15, 500 meter: 54.28 (PR).

Derde plek Diane Valkenburg
Bergschenhoek - Diane Valkenburg pakte in Astane tijdens de WB-wedstrijden een fraaie derde plek door een tijd van 4.05,36 te laten noteren op de 3000m. Ze was daarmee 0,02 seconde sneller dan Ireen WŁst. Valkenburg hoefde alleen Martina Sablikova (eerste) en Claudia Pechstein (tweede) voor zich te dulden.

Junioren Schaatsvereniging Lansingerland
Bleiswijk - Zondagavond 27 november is een geslaagde avond voor de wedstrijdrijders junioren, dames B en A, geworden. De uitstekende omstandigheden, prima glij-ijs, goede luchtvochtigheid en een prettige temperatuur hielpen mee, om de rijdsters optimaal te laten presteren op hun 1500 meter. Alle rijdsters reden een PR en gingen trots en voldaan naar huis. De officiŽle tijden zijn geworden: Lieke Geluk 2.51.76, Nienke Markensteijn 2.55.39, Frederieke Jansen 2.37.63 en Inge Bos 2.44.62.

Problemen op de ijsbaan
Bleiswijk - Het was zondagochtend 27 november een chaotische ochtend op de ijsbaan. De start van de wedstrijden was veel te laat, de klok bleek het uiteindelijk niet de doen, waardoor alles handmatig geklokt moest worden, er waren problemen met de ijsmachine, de spreekstalmeester was niet te verstaan, ritten moesten opnieuw worden gereden en het programma liep door dit alles natuurlijk enorm uit. Kortom, een wedstrijdochtend om misschien maar gauw te vergeten, behalve natuurlijk voor de mensen die uiteindelijk toch een persoonlijk record reden! Uitslagen junioren C3,4,5: Heleen Docter 500meter:56.43 (PR), 300m: 34.83; Esther Noordhoek 500meter:54.13 (PR)300m: 34.67; Kim de Kleijnen 500meter: 57.03, 300m: 33.00; Caithlyn Tschi 500m: 52.4, 300m: 32.78; Erik van Schijndel 500m: 49.39 (PR), ; Thomas Douma 500m: 49.17 (PR), 300m: 31.32; Naomie van Klaveren 500m: 54.08; 1000m: 1.51.00; Fieke Uwland 500m: 51.76; 1000m: 1.46.37; Demi Vollering 500m: 51.50 (PR); 1000m: 1.44.21; Esther Droogers 500m: 49.89 (PR), 1000m: 1.45.24; Daphne vd Burg 500m: 49.07, 1000m: 1.41.89; Tim van den Hul 500m: 45.30, 1000m: 1.33.72

Wielrennen

Crosswedstrijden in Hilversum
Lansingerland - Een groot nationaal cross deelnemersveld stond aan het vertrek met nieuwelingen en junioren van De Pedaalridders. Bij de junioren startte Nicky Giesken en bij de Nieuwelingen Thom Martens op de voorste rij. Vanuit het vertrek zat Nicky in de kop van de wedstrijd en bij de eerste ronde kwam hij als 10de door. Hij bleef in de kop meerijden en het tempo aangeven, waarna hij als derde de finish passeerde. Het is inmiddels zijn 2de podiumplaats in dit cross seizoen. Zijn clubgenoot Thom Marten startte evens voor in de wedstrijd, maar drie ronden voor het einde van de wedstrijd brak zijn ketting en moest hij lopend met de fiets op zijn rug naar de verzorging om over te stappen op een andere fiets. Hij verloor daarmee kostbare plaatsen en kwam als 29ste over de meet. Zondag rijdt Thom Marten op de baan in Apeldoorn en is samen met zijn clubgenoot Jan Willem van ‘t Schip geselecteerd door de KNWU om deel uit te maken van een selectie baanteam.

Super Prestige Gieten
Lansingerland - In Gieten werd de internationale Super prestige verreden, waarbij de regen er een echt veldritparcours van maakte. Nicky Gieskens reed mee tussen de Junioren en zag kans om in de zware wedstrijd van uit de achterste gelederen naar voren te schuiven en zich naar een verdienstelijke 18de plaats te rijden. de wedstrijd werd gewonnen werd door Mathieu van der Poel en zoon van de legendarische Adriaan vd Poel de kunst van zijn vader had afgekeken hij zag kans met ruime voor sprong de Super Prestige op zijn naam te schrijven Marianne Vos schreef met overmacht de wedstrijd bij de dames op haar naam. De beloften werd gewonnen door Rabobankrenner Lars van der Haar en bij de eliterenners moest er gesprint worden voor de overwinning die gepakt werd door Sven Nys.

Voetbal

CVV Zwervers-TOGB: 2-2
Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft de inhaalwedstrijd tegen CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel niet om kunnen zetten in een overwinning. Na 90 minuten voetbal stond er 2-2 op het scorebord. Een uitslag waarmee CVV Zwervers zeker tevreden mocht zijn. TOGB kwam goed uit de startblokken. Het lukte de Berkelse ploeg het eerste half uur CVV Zwervers onder zware druk te zetten, wat in de dertigste minuut resulteerde in een voorsprong. Glenn den Uijl wist na een goede voorzet van Chayo Maria als een echte spits het doelnet te vinden: 0-1. Een kwartier later was het opnieuw raak door Glenn den Uijl en leek het erop dat TOGB met een 0-2 voorsprong de rust in zou gaan. Het mocht echter niet zo zijn. Na slap verdedigen van TOGB wist CVV Zwervers in de blessuretijd van de eerste helft de 1-2 te scoren, waardoor de ploeg van trainer Molendijk in de tweede helft nog flink aan de bak moest.
De trainer van Zwervers had zijn spelers in de rust meegegeven wat feller aan de tweede helft te beginnen. Hierdoor kreeg CVV Zwervers aan het begin van de tweede helft het betere van het spel. De Capellenaren wisten hiervan te profiteren en mochten de 2-2 op laten schrijven.
Hierna nam TOGB weer het heft in handen wat resulteerde in goede kansen voor Glenn van den Burg waarvan er een zelfs op de paal belandde. Nadat Glenn den Uijl door een zware overtreding van ťťn van de Capelse verdedigers moest worden vervangen, leverde TOGB de nodige slagkracht in, terwijl aan de andere kant ook CVV Zwervers nog een goede kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. TOGB blijft nog steeds ongeslagen in de 2e klasse D.

Nieuwe Dames 3 trapt af
Berkel en Rodenrijs - Het nieuwe Dames 3 team van CVV Berkel ging op pad voor de eerste oefenwedstrijd. Deze vond plaats in Bleiswijk bij Soccer Boys. Daar aangekomen mocht men zelf een opstelling maken en er kwam een mooi team uit tevoorschijn met in de basis onder andere de nieuwelingen Kelly, Iris en Cynthia die zo dus aan het echte werk konden ruiken.
In het tenue van Dames 1 trapte men iets na achten af, waarna Berkel liet zien dat het erg graag wilde voetballen. De eindstand werd 0-7. Denk jij dat een teamsport ook iets voor jou is en wil je graag kennismaken met het damesvoetbal bij CVV Berkel meld je dan aan via dames@cvvberkel.nl en wie weet maak jij dan binnenkort ook deel uit van de sportieve damesafdeling.

Gemeenteraad ziet wel wat in Metropoolregio

Lansingerland – De gemeenteraad ziet wel wat in de vorming van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Dat bleek tijdens de vergadering van vorige week donderdag waar een concept werd besproken van een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. (meer)

Gemeente en schoolbesturen bespreken indeling basisscholen Westpolder

Berkel en Rodenrijs – De gemeente en vier schoolbesturen gaan overleggen over de indeling van de nieuw te bouwen basisscholen in de Westpolder.
Hiervoor zijn vijf scenario’s ontwikkeld, waaruit de gemeente vorige week haar voorkeurskeuze maakte. (meer)

Brandweerpost Bleiswijk kan open blijven; Bergschenhoek moet sluiten

Lansingerland – Het lijkt erop dat de discussie over de bezuinigingsmaatregelen kan worden afgesloten. Nader onderzoek naar de beste dekking van de brandweerzorg en de veiligheid in de gemeente, toont aan dat behalve de kazerne in Berkel, ook de post Bleiswijk open moet blijven. De kazerne in Bergschenhoek gaat dicht. (meer)

HSL-plan minister verrast ook college

Lansingerland – Ook het college was onaangenaam verrast door de plannen van de minister om gewone intercity’s te laten rijden over het HSL-tracť, en zo een dreigend faillissement van de exploitant af te wenden. (meer)

CDA vraagt om actie tegen vuurwerkreclame

Lansingerland – Wat gaat de gemeente doen tegen de reclameborden voor vuurwerk die nu al weken in onze dorpen rond de lantaarnpalen staan? En wat moeten mensen doen die nu al last hebben van vuurwerk dat wordt afgestoken? Dat wilde Claudia FŁss (CDA) donderdag in de gemeenteraad weten van burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Zwerfvuil McDonalds zorgt voor irritatie

Berkel en Rodenrijs – Nog maar een paar weken is de vestiging van hamburgerketen McDonalds op bedrijventerrein Oudeland open, of de eerste ergernis over zwerfvuil in de omgeving is er al. (meer)

Ergernis over gang van zaken bij intocht Sint in Bleiswijk

Bleiswijk – Wouter Hoppenbrouwer deed de aftrap, maar Arnold Oosterlaan wilde precies hetzelfde weten: wat was de aanleiding om de DCMR geluidsmetingen te laten doen bij de intocht van Sint Nicolaas? (meer)

Laatste woord (?) over Huis de Haas

Bergschenhoek – In een laatste poging de naderende ontruiming van het huis van haar ouders aan de Berkelseweg onder de aandacht te brengen, maakte Mieke de Haas donderdag gebruik van het spreekrecht in de raadsvergadering. (meer)

Getuigenoproep

Bergschenhoek - Zaterdag 26 november werd in de Dorpsstraat een geparkeerd staande auto aangereden. De veroorzaker is doorgereden en heeft geen gegevens achtergelaten. (meer)

Joost Luiten beste golfer van Nederland


Ernstig ongeval op de N209

Foto
Het kostte de brandweer drie kwartier om de bestuurder
voorzichtig uit de auto te halen.


Bergschenhoek - Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de N209 bij Bergschenhoek is zaterdagochtend acht uur een automobilist ernstig gewond geraakt. (meer)

Inbreker kondigt zichzelf eerst aan

Berkel en Rodenrijs – Eerst aanbellen, kijken of de deur wordt geopend en zo niet dan inbreken. Dat gebeurde vorige week vrijdag 25 november in de Gouden Uillaan. De bewoonster hoorde de bel, maar was niet in de gelegenheid de deur onmiddellijk te openen. (meer)

Inbraak woning Leeweg

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 27 november werd ontdekt dat er was ingebroken in een woonhuis aan de Leeweg. Men had aan de achterzijde van de woning het keukenraampje uit de sponning gehaald. Alle ruimtes waren doorzocht. Uit een kast werd een kluis meegenomen.

Hoge snelheid

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs – Politieagenten zagen vorige week op de N209 een taxichauffeur met hoge snelheid richting Bergschenhoek rijden. De bestuurder nam de afslag Bergschenhoek en reed met zeer hoge snelheid via de Boterdorpseweg, de Randweg West, de Berkelseweg naar de Oostersingel waar hij ter hoogte van de Zonnehof staande kon worden gehouden. (meer)

Diefstal uit personenauto

Berkel en Rodenrijs – Donderdag 24 november kwam om 04.30 uur bij de politie de melding binnen dat twee mannen bezig waren in te breken in een op de Klapwijkse Zoom geparkeerd staande personenauto. Op het moment dat de politie arriveerde waren de daders al vertrokken. Ze hadden een boor achtergelaten maar het ingebouwde navigatiesysteem meegenomen.
Buurtonderzoek leverde niets meer op.

Frontale aanrijding fietsers

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 24 november vond rond de klok van half negen ’s ochtends op het fietspad langs de Boterdorpseweg een frontale aanrijding plaats tussen twee fietsers. (meer)

Doorgereden na aanrijding

Bergschenhoek – Op donderdag 24 november werd rond 17.40 uur een 12-jarige fietser uit Bergschenhoek op de Leeuwenhoekweg aangereden door een passerende donderbruine auto. De wagen raakte de linkerarm en de fiets van de jongen, waardoor hij ten val kwam. Hij liep hierbij een gekneusde arm op. De bestuurder van de auto is doorgereden.

Inbraak Duinroos

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 27 november werd ingebroken in een woning aan de Duinroos. Elke kamer bleek te zijn doorzocht. Ontvreemd werden onder andere drie laptops, sieraden en een smartphone.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 25 november heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Oostmeerlaan. Er werden tussen 10.00 en 10.30 uur vijftig voertuigen gecontroleerd. Drie ervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km per uur waar 50 is toegestaan.

Boerderij Het Lansingerland feestelijk in gebruik genomen

Foto
Samen met Peter en Annigje en hun beide dochters werden
door de burgemeester ballonnen opgelaten, waarna iedereen het
bedrijf aan de Hoeksekade 146 te Bergschenhoek kon bekijken.


Bergschenhoek – Na een voorbereidingsperiode van ruim zes jaar konden Annigje en Peter Gille met trots hun nieuwe bedrijf openen. Vrijdagmiddag 18 november viel burgemeester Ewald van Vliet de eer te beurt de officiŽle openingshandeling te verrichten van Boerderij Het Lansingerland. (meer)

De Noordeling kijkt uit over N470

Foto
Henk Visch bij zijn Noorderling die maandag moeite had de
mist te trotseren.


Lansingerland - Het beeld De Noordeling kijkt vanaf maandag 21 november uit over het grote Tolhekplein aan de N470 tussen Pijnacker en Lansingerland.
Het ruim vijf meter hoge beeld – een mensfiguur - is gemaakt door Henk Visch. (meer)

Dorpscentrum Bleiswijk een bezoek waard

Foto
De CDA-fractie nam een kijkje in de Dorpsstraat te Bleiswijk.

Bleiswijk - Winkeliers in het dorpscentrum van de kern Bleiswijk werken aan een nieuwe uitstraling, nu de Dorpsstraat nog voor de feestdagen weer open is. (meer)

Jubilerend FloraHolland viert feest

Foto
Hare Majesteit nam van bestuursvoorzitter Bernard Oosterom (rechts)
en algemeen directeur Timo Huges (links) een boeketje in ontvangst tijdens
de feestelijkheden in het Circustheater.


Bleiswijk - Samen met honderden relaties uit de coŲperatie, de sierteeltsector, overheid en politiek vierde bloemenveiling FloraHolland dinsdag 15 november haar honderdjarig bestaan in het Circustheater te Scheveningen. (meer)

51ste Vogeltentoonstelling met algemeen kampioen Martien Hijdra

Foto
Martin Hijdra werd algemeen kampioen en won diverse prijzen.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Kleine vogels, grote vogels, ze waren er weer allemaal tijdens de 51ste onderlinge tentoonstelling van De Vogelvriend uit Berkel en Rodenrijs. (meer)

Robert Smits brengt BraziliŽ dichterbij

Foto nr. 1
Robert Smits op bezoek bij de Bleiswijkse basisschool.

Bleiswijk – Ook dit jaar weer is Robert Smits op bezoek in Nederland. De Bleiswijker die zijn hart verpandde aan BraziliŽ en de straatkinderen blijft nog tot eind november in het land om zo veel mogelijk mensen te bezoeken en te vertellen over zijn passie, zijn werk en de toekomst van de kinderen. (meer)

Hoofdpiet vraagt Kleurplatenpietje ten huwelijk

Foto
Hoofdpiet en Kleurenpietje zorgden voor een verrassing op
het podium.


Bergschenhoek – De Hoofdpiet zorgde zaterdag 19 november tijdens het Sinterklaasfeest in het centrum van Bergschenhoek voor een wel heel originele verrassing. (meer)

Sinterklaas welkom geheten in Bergschenhoek

Foto
Een grote schare Hoeksenaren heette Sint en zijn Pieten welkom
in het centrum van Bergschenhoek.


Bergschenhoek – In alle vroegte reeds stapte Sinterklaas zaterdagochtend 19 november in de koets en nam Frank Bos plaats op de bok om een lange tocht door de wijken van Bergschenhoek te maken. (meer)

Boot en schimmel brengen Sint weer naar Bleiswijk

Foto
Na voet aan wal gezet te hebben vanaf een boot die over
de Rotte kwam aanvaren reed Sinterklaas vervolgens op zijn
trouwe schimmel door het hele dorp.


Bleiswijk – Met de zon hoog aan de hemel en omgeven door een groot aantal Pieten zette Sinterklaas ook dit jaar weer voet aan wal op Bleiswijkse bodem. (meer)

‘Lansingerland, stad tussen Rotte en Leede’

Foto
Het nieuwe boek van Henk Groeneveld is vanaf vandaag
te koop in alle boekhandels van Lansingerland.


Lansingerland - Op 1 januari 2012 bestaat Lansingerland vijf jaar. Deze week verschijnt het eerste boek over deze jubilerende gemeente van de hand van Henk Groeneveld.
Lansingerland is ontstaan door het samengaan van de dorpen Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. (meer)

Leerlingen en docenten van Melanchthon De Blesewic komen in actie

Foto
De vers gebakken cupcakes en taarten kenden veel enthousiaste
afnemers.


Bleiswijk – Nadat op 12 september de campagne schools4life in Nederland van start ging kwam vervolgens op 12 oktober het tourteam langs op Melanchthon De Blesewic te Bleiswijk om de aidsproblematiek onder de aandacht van jongeren te brengen met behulp van muziek, dans en persoonlijke verhalen. (meer)

Kleindierensportvereniging DVV nadert de negentig

Foto
Adriaan Prins won twee prijzen: een voor de fraaiste gedomesticeerde
watervogel en een voor zijn konijn.


Berkel en Rodenrijs – Kakelen, piepen, springen en fladderen; het mocht allemaal tijdens de 88ste wintertentoonstelling van de Kleindierensportvereniging Door Veredeling Verbetering. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 24 november.
Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Bingo 3B-Sociaal Belang
Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 29 november organiseert de belangenvereniging een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. Aanvang 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging die zich inzet een alternatief te bieden aan mensen met een sociale uitkering om hen zodoende uit hun isolement te kunnen halen en te houden. (meer)

Knappe winst Joost Luiten

foto
Joost Luiten Na zijn overwinning in MaleisiŽ.

Bleiswijk - De Bleiswijkse golfer Joost Luiten heeft de Iskandar Johor Open in MaleisiŽ gewonnen. Hij is de vierde Nederlandse profspeler ooit die erin is geslaagd een wedstrijd van de Europese Tour te winnen. (meer)

Sven van der Slik promoveert naar kampioensteam

Foto
Met zoveel racebloed in de aderen moet het wel goed komen
voor Sven van der Slik.Bleiswijk - Sven van der Slik komt komend seizoen uit voor Team TKP. De jongste telg uit de autosportfamilie gaat met een Intrepid deelnemen in de Rotax Max Junioren. (meer)

Robert van der Velden trefzeker voor Berkel

Foto
Luke Zuijderwijk (l) wil een verdediger van BSC’68 voorbij.
Robert van der Velden, maker van twee doelpunten, kijkt toe.
Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs - Na een mindere periode lijkt CVV Berkel de weg terug te hebben gevonden. De tot twee weken geleden zwalkende equipe van trainer Wim Schouten boekte zaterdag zijn tweede achtereenvolgende overwinning. (meer)

Winst voor BVCB

Bergschenhoek - Koos Waslander kon in de thuiswedstrijd tegen Leonidas met zijn favoriete opstelling starten. Daartoe behoorde ook Leonardo Dos Santos Silva, die afgelopen week vrijgesproken werd van zijn rode kaart, opgelopen tegen Alexandria’66. (meer)

TOGB blijft ongeslagen

Berkel en Rodenrijs – De wedstrijd tegen DCV op sportpark Het Hoge Land leek door de dichte mist meer op een schimmenspel. (meer)

De Windas krijgt debuut met Special Olympics Regionaal Zwemevenement

Foto
Het team dat het grote zwemevenement voorbereidt en
mede uitvoert.


Lansingerland - In Zwembad de Windas te Bergschenhoek vindt op zaterdag 26 november het Special Olympics Regionaal Zwemevenement Lansingerland 2011 plaats. (meer)

Volleybal

Volley2B-Sarto: 4-0 (da)
Lansingerland – In de eerste set kwamen de speelsters van de thuisclub
erachter dat ze goed in hun vel zaten en namen meer risico. De scorende factors waren vooral de speelsters op de buitenkant. De eerste set was spannend, maar werd gewonnen met een stand van 25-23. Na achterstand in de tweede set werd er extra hard geknokt voor de punten met als resultaat, dat ook deze set in winst werd omgezet: 25-23. Volley2B was vast besloten deze wedstrijd te winnen. De derde set hadden de Lansingerlandse meiden volledig in de hand: 25-19, evenals de vierde: 25-20. Dit betekende tevens de derde wedstrijd op rij met volle winst.


Volley2B-Triade VCT: 1 -3
Lansingerland - In het begin van de eerste set was Volley2B zoekende.
Triade ging goed van start en gaf meteen zijn visitekaartje af met een
snelle aanval over het midden. Volley2B herpakte zich goed en na een goede servicebeurt van Gerke eindigde de eerste set in winst voor de thuisploeg: 25-20. De tweede set ging zonder wijzigingen van start. Volley2B kwam maar niet in de wedstrijd, was wisselvallig en liep in de stand eigenlijk steeds achter de feiten aan. Deze ging dan ook naar Triade met 20-25. De derde set verliep zoals de vorige: er moest voor elke punt gevochten worden en het lukte Volley2B maar niet om op voorsprong te komen. Goede momenten werden afgewisseld met onnodige fouten. Hoewel Ronald het nog wel probeerde met een snoeiharde aanval en de thuisploeg zelfs nog op setpoint kwam ging de winst van de derde set toch naar de tegenstander: 25-27. In de vierde set was er nog een beetje hoop om er een vijfde set uit te slepen, maar ook dan was het beeld niet anders. Volley2B probeerde het nog wel, maar had eigenlijk geen antwoord op het spel van Triade en gelaten pakte het zijn verlies.


Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – SEV 14.30 uur (vr.)
Berkel (da) – Papendrecht
14.30 uur

Zondag:
Zwervers – TOGB

Voetbal

Soccer Boys (za)-Perkouw: 5-1
Bleiswijk – Soccer Boys begon slap aan de wedstrijd. Na 15 minuten
resulteerde dit zelfs in een druk zettend Perkouw met drie hoekschoppen op rij. Het keerpunt kwam na ongeveer 20 minuten; Soccer Boys ging beter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. Een aanval werd door de verdediging van Perkouw hard op de eigen doellat geschoten en tot corner verwekt. Uit de goed genomen corner van Sander van de Ruijtenbeek volgde de 1-0 door een kopgoal van Martijn Helmendach. Al negen minuten later volgde een vloeiende aanval over links, opgezet door verdediger Thomas Hoogenboom en uit de assist volgde een doelpunt van Reinier van de Houwen; 2-0. Na rust probeerde Perkouw onder de druk uit te komen en met kick en run voetbal en een aantal counters probeerden de mannen de aansluittreffer te forceren. Dat lukte, want Steven van Aalst wist een harde schuiver niet te keren; 2-1. Even ging Soccer Boys mee in het spelletje van Perkouw en werd de wedstrijd opnieuw wat rommelig. Maar 10 minuten later toonde spits Cor van Egmond langzaam weer in oude vorm terug te keren en scoorde hij na goed voorbereidend werk van Sander van der Ruijtenbeek de 3-1. Even later ging verdediger Sebastiaan van Beek goed door en zette hij opnieuw Cor van Egmond vrij voor het doel; deze scoorde fraai de 4-1. Het werd ook de middag van Stefan van den Berg en Martijn Helmendach. Stefan zette een ťťn -twee op, kreeg een vrije doorloop naar het doel, maar een harde tackle in het strafschopgebied voorkwam dat hij kon scoren. De daaropvolgende penalty werd door Martijn Helmendach onhoudbaar ingeschoten en zo werd de eindstand van 5-1 bereikt. Al met al een verdiende overwinning en een met vlagen goed voetbal spelend Soccer Boys. De stand is ongewijzigd. Soccer Boys staat met 26 punten uit 11 wedstrijden bovenaan in de 3e klasse.


Berkel-Reiger Boys: 3-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - De dames gingen vol overgave van start en hoewel het
soms wat rommeling leek was Berkel duidelijk de betere ploeg die al vroeg op voorsprong kwam.

In de zesde minuut krulde Sandra Welles een vrije trap schitterend over de
muur en de keepster; 1-0. Berkel probeerde de score te vergroten, maar hoewel er grote kansen waren was het vooral de Reiger Boys keepster die haar ploeg lang in de wedstrijd hield. De grootste kansen voor rust waren voor Nadine Bier en Lindy Hogedoorn, maar steeds was de keepster een sta in de weg. Na de thee hetzelfde beeld; het was Berkel die bepaalde wat er gebeurde en Reiger Boys dat daar weinig tegen kon doen. Tien minuten na rust kwam dan toch de 2-0, na een voorzet van Annemiek van der Voort op Michelle Arbman was deze iedereen te snel af. Ze gaf een mooie voorzet richting de zestien waar Lindy Hogedoorn klaar stond om schitterend af te ronden.

Tot ieders verrassing kwamen de gasten terug in de wedstrijd en na 20
minuten viel ineens de 2-1. Berkel liet zich echter niet van de wijs brengen en wist even later weer te scoren; ditmaal was het een voorzet van Silvia Boogaard die prima werd afgerond door Michelle Arbman, 3-1.

Atletiek

Ferdi Vonk eerste
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk deed zondag 20 november mee in een 5km wedstrijd georganiseerd door Atletiek Vereniging AV40 in Delft. Op een mistige, koude zondagochtend en een glad parcours met veel bochten was het niet mogelijk een snelle tijd neer te zetten. De loper uit Berkel en Rodenrijs eindigde op de eerste plaats in een tijd van 19.25 in een hardloopwedstrijd die vanwege de omstandigheden meer aan een cross deed denken.

Wielrennen

Veldrit in Honselersdijk
Lansingerland - De veldrit werd verreden in het prachtig gelegen recreatiegebied de Wollebrand in het Westland. Collin Bakker en Tim van der Stam van De Pedaalridders startten in verschillende categorieŽn, waarbij de wedstrijd werd beslist in een sprint vanuit het veld naar het rechte eind en de finish. Collin Bakker legde beslag legde op een 6de plaats, zijn clubgenoot Tim van der Stam werd eveneens 6de in zijn eigen categorie en Mike Lobberecht 10de.


Sterk nationaal veld
Lansingerland - Een groot nationaal deelnemersveld stond aan het vertrek in Schaik met Nicky Gieskens van De Pedaalridders in de Juniorenploeg. Nicky startte op de voorste rij en zou gelijk deel uitmaken van een omvangrijke kopgroep. Na de eerste ronde kwam hij als 12de door, maar nam daar geen genoegen mee. In de bochten zag hij kans enkele plaatsen op te schuiven en zo beslag te leggen op de 7de plaats. Clubgenoot Thom Martens, die zowel op de baan als in het veld actief is, werd 20ste. Bij de jeugd werd Steijn Willemse 20ste; een week eerder legde Steijn in de veldrit van Ossendrecht beslag op een 13de plaats en Gaby Gieskens werd 22ste.


Super Prestige Asper-Grave
Lansingerland - Pedaalridder Nicky Gieskens kwam uit in het grote internatonale deelnemersveld in het landelijk gelegen Belgische Asper- Grave. Nicky, die bij de start op de 3de rij stond, moest de wedstrijd alert rijden om plaatsen naar voren te schuiven. Na het startschot werd hij van achteren aangereden. Met een nieuwe fiets moest hij vervolgens gaan proberen zijn achterstand goed te maken. Met meer dan 60 renners op de baan begon de inhaalrace die hem toch nog een 31ste plek opleverde. Zondag komt Nicky uit in het internationale deelnemersveld te Gieten.


Interclub veldrit
Lansingerland – Leden van De Pedaalridders Lansingerland stonden aan het vertrek van een druk bezochte wedstrijd in de veldritcompetitie van Zuid- Holland. Er werd gestart in drie klassen: A, B en C. Met in de B-klasse drie renners van De Pedaalridders: Rogier den Braber, Jochem Haitsma en Jeroen Smits. Rogier zag kans om mee te gaan met de kop van de wedstrijd en naar een 12de plek te rijden. Beginners Jochem en Jeroen werden respectievelijk nummer 20 en 21. In de C-klasse had Pedaalridder Aad Treurniet uit Berkel en Rodenrijs de beste papieren; hij werd 5de.
Berkelaar Henry Lock legde beslag op een 19de plaats.

Gemeenteraad nog niet toe aan deregulering

Lansingerland - Een voorstel waarin het aanvragen van kapvergunningen zowel voor de burgers als voor de gemeente aanzienlijk wordt vereenvoudigd, kwam niet door de vergadering van de Commissie Ruimte van 9 november jl. (meer)

Overlast N209 aanleiding voor VVD-motie

Lansingerland - Door de toenemende verkeersdruk op de N209 ondervinden de bewoners steeds meer overlast. Nu ook het groen langs de weg is ‘geherstructureerd’ (en er bijna niets meer staat), is het lawaai nog meer toegenomen. (meer)

Carbid schieten mag niet meer

Lansingerland – De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt aangepast.
De gemeente gaat door op de ingeslagen weg van het vereenvoudigen van regels en bepalingen. (meer)

Gemeente houdt zichzelf spiegel voor

Lansingerland – De gemeente gaat zichzelf een spiegel voorhouden. Vijf jaar na de fusie van de drie B-gemeenten willen het college van b. en w. en de gemeenteraad weten of de gemeente de ‘goede dingen’ doet en of zij die dingen goed doet. (meer)

Sieraden gevonden

sieraden

Lansingerland – De politie heeft een tas aangetroffen met daarin heel veel sieraden.
Mogelijk zijn deze afkomstig van een woninginbraak. Op de foto is een kleine selectie van de gevonden sieraden te zien. Bij herkenning kan men contact opnemen met Politie Lansingerland, tel. 0900-8844 en eventueel vragen naar C. Verwoerd.

Gewonde door omgevallen ver-reiker

 Foto
Een 51-jarige Berkelaar, werkzaam bij een in aanbouw zijnd
pand aan de Kleihoogt, raakte met zijn been bekneld onder een
omgevallen ver-reiker.


Berkel en Rodenrijs – Door nog onbekende oorzaak is een 51-jarige Berkelaar, werkzaam bij een in aanbouw zijnd pand aan de Kleihoogt, maandagmiddag 21 november met zijn been bekneld geraakt onder een omgevallen ver-reiker. (meer)

Onrust over persoonsverwisseling

Lansingerland - In de Heraut van 9 november jl. werd in een ingezonden brief van R.
Overkleeft de familie Koot van de Bergweg-Noord in Bergschenhoek met naam en adres genoemd naar aanleiding van een eerdere brief in de Heraut van de hand van mevrouw of de heer ‘C Koot Bergschenhoek’ . (meer)

Getuigenoproep aanrijding

Bergschenhoek - Op zaterdagmiddag 19 november rond 13.00 uur vond op de hoek Julianalaan / Bernardstraat in Bergschenhoek een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een afslaande auto (rode CitroŽn). Niemand raakte gewond. De bestuurster van de bromfiets wil graag in contact komen met getuigen die deze aanrijding hebben gezien. Men kan bellen naar het nummer 06 – 51602755.

Verbijstering alom over plannen voor HSL

Lansingerland - Vorige week werden we opgeschrikt door het nieuws dat minister Schultz ook normale intercitytreinen over het HSL-tracť wil laten rijden. Dit om een dreigend faillissement van NS-Hispeed te voorkomen. (meer)

Onterechte inzameling voor Kika

Bleiswijk – De afgelopen weken voerde Melanchthon De Blesewic actie voor Dance4life. Tot verbijstering van de leerlingen van deze school liepen twee meisjes van ongeveer 15 jaar langs de deuren om "namens De Blesewic" geld op te halen voor Kika. Dit waren echter geen leerlingen van De Blesewic.
Als leerlingen van De Blesewic een actie voeren hebben zij een brief van de school en hun schoolpas bij zich. Inmiddels is bekend wie de twee meisjes zijn. Het geld dat zij hebben opgehaald, zal alsnog naar Kika worden overgemaakt. Eťn gulle gever kon worden achterhaald.

Personenauto gestolen

Bleiswijk – Vanaf een parkeerplaats bij een bedrijf aan de Anjerweg is op maandag 14 november een Audi gestolen. De diefstal vond tussen 11.00 en 12.30 uur plaats. Waarschijnlijk heeft men gebruik gemaakt van in de woning van de eigenaar gestolen reservesleutels van de wagen.

Getuigenoproep fietspad A12

Bleiswijk – Een 16-jarige bestuurder van een scooter kwam vrijdagavond 18 november om 22.30 uur ten val op het fietspad langs de A12 waar onverlaten een hek midden op het pad hadden gezet. Doordat het mistig en donker was, zag de inwoner van Bergschenhoek het hek te laat en viel hij. De jongen raakte hierbij gewond aan zijn pols en arm. Degenen die het hek hebben geplaatst waren verdwenen, met achterlating van bierblikjes en de resten van een in brand gestoken afvalbak. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Misschien heeft u eerder op die avond mensen op het fietspad – Kranenborgpad geheten – bezig gezien met het hek of het aansteken van de vuilnisbak. De politie denkt dat het – gezien de aanwezige rommel - om hangjongeren gaat. Men kan bellen naar het politiebureau Lansingerland, tel. 0900 – 8844.

Verdachten inbraak aangehouden

Bergschenhoek – In de nachtelijke uren van woensdag 16 november ontdekte een bewoonster van de In de Boomgaard drie inbrekers. Voordat de politie arriveerde, waren de verdachten er vandoor gegaan. De politie kon hun auto op de G.K. van Hogendorpweg aanhouden. De inzittenden, vier mannen, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Capelle aan den IJssel. In de auto werden goederen alsmede bivakmutsen en inbraakgereedschap aangetroffen.

Autodieven actief

Bergschenhoek – In de nacht van 17 op 18 november werden in Bergschenhoek drie auto’s ontvreemd. In de Hondiusdreef werd eerst ingebroken in een woning, waarna men er met de autosleutels en de auto, een Mercedes, vandoor ging. In de Not. Kruytstraat werd een Ford Focus gestolen en vanaf de Calandweg een BMW.

Alerte buurtbewoner

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 20 op maandag 21 november belde een bewoner van de Dotterbloem de politie, omdat hij een zaklamp had zien schijnen in een van de woningen in zijn straat. Voor hem reden de politie te bellen. Vervolgens zag hij twee personen die uit het raam op de eerste etage klommen en via het dak van de aanbouw wegrenden. Het tweetal kon niet meer door de politie worden achterhaald. De gehele woning bleek te zijn doorzocht. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

Banden lek gestoken

Berkel en Rodenrijs – Niet alleen de vier banden van de 3B-bus werden onlangs lek gestoken. Dit gebeurde ook met auto’s in de Bosplaatstraat, op de Waddenweg en de Kerksingel. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Controle verlichting

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op dinsdag 15 november fietsverlichtingscontroles gehouden op de Noordeindsweg. De controles vonden plaats tussen zeven en kwart voor acht ’s ochtends en een uurtje ’s avonds. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven.

Verdachten fietsdiefstal opgepakt

Berkel en Rodenrijs – Met behulp van een zogeheten lokfiets werden het afgelopen weekend twee mannen van 19 en 30 jaar uit Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van het stelen en/of helen van een fiets. Ze hadden de fiets gestolen bij Station Westpolder, vervolgens ergens ‘koud’ gezet en op het moment dat de mannen er echt met de fiets vandoor gingen, konden ze op de Leeweg worden aangehouden. De politie blijft lokfietsen inzetten.

Wintermarkt kerken in Rehoboth

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 november wordt van 11.00 tot 17.00 uur een Wintermarkt georganiseerd door de Zendingscommissie van de hervormde gemeente en de Z.W.O. commissie van de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenrijs & Bergschenhoek. De opbrengst van de markt gaat naar het gezamenlijke project SCHiK. De Wintermarkt vindt plaats in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Er is van alles te koop dat met kerst, de winter en gezelligheid te maken heeft. Ook kan men terecht voor lekkere hapjes en drankjes. (meer)

Opgelet!

De Blesewic voert actie voor Dance4life en niet voor KIKA.
Tot verbijstering van de leerlingen van De Blesewic lopen twee meisjes van ongeveer 15 jaar langs de deuren om "namens De Blesewic" geld op te halen voor KIKA. Dit is echter niet waar. Het zijn geen leerlingen van De Blesewic. Als leerlingen van De Blesewic een actie voeren hebben zij een brief van de school en hun schoolpas bij zich. De school heeft inmiddels een melding bij de politie gedaan, maar waarschuwt ook vanaf deze plek een ieder bij wie wordt aangebeld met deze vraag!

Sint warm onthaald

Foto
Sinterklaas werd hartelijk welkom geheten door honderden
grote en kleine Berkelaren.


Berkel en Rodenrijs – Alleen de Goedheiligman krijgt het voor elkaar om in het middaguur aan te komen in Dordrecht en even later al zijn opwachting te maken in Berkel en Rodenrijs. (meer)

McDonald’s opent spectaculair

Foto
In totaal werden bijna 1800 gratis pakketten uitgedeeld
met daarin een hamburger, friet en frietsaus.


Berkel en Rodenrijs – Het zal – na de fikse reclamecampagne vooraf – maar weinigen ontgaan zijn: McDonald’s opende vrijdag de elfde van de elfde de deuren van een splinternieuwe vestiging aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Huisvrouwenorkest De Vrolijke Keuken neemt afscheid met een lach en een traan

Foto
Het doek viel zaterdag voor de leden van het Huisvrouwenorkest
De Vrolijke Keuken Connie Adegeest, Grť van der Berg, Gerda Dijkshoorn,
Ina van Elswijk, Inge van Glerum, Hetty Groenendijk, Annie de Haan,
Klara de Jong, Annie Kindt, Marry Kraayenbos, Bep Moerland, Marja Molenaar,
Cock Modderkolk, Wil Schep, Wil de Vos en accordeonist Bart Voogd.


Bleiswijk – Na bijna dertig jaar kwam er zaterdag in Bleiswijk een einde aan het bestaan van het Huisvrouwenorkest De Vrolijke keuken. Deze week wacht nog een optreden in Den Haag, maar zaterdagmiddag reeds namen de leden van het koor officieel afscheid van hun Lansingerlandse publiek. (meer)

Mantelzorgers zien ze vliegen

Foto
Marijke de Keijzer van de Roofvogelboerderij aan de Kleihoogt
te Berkel en Rodenrijs verzorgde een boeiende presentatie en ook
de bezoekers mochten de handschoen aan om te poseren met een
roofvogel op hun hand.


Lansingerland – De landelijke Dag van de Mantelzorg – jaarlijks georganiseerd in de maand november – werd dit jaar een succesvolle in Lansingerland. (meer)

Leerlingen onthullen nieuwe borden langs Oostersingel

Foto nr. 1
Gezeten naast de wethouder reed Kitty van Oosten uit groep 7
van De Poolster naar het bord dat zij tekende om het vervolgens
samen met de wethouder te onthullen.Berkel en Rodenrijs – Samen met Henk de Paepe, wethouder van verkeer en vervoer van de gemeente Lansingerland, verrichtten basisschoolleerlingen Miriam Torn en Kitty van Oosten de officiŽle opening van de totaal gereconstrueerde Oostersingel. (meer)

Japanse kinderen beleven de week van hun leven in Bleiswijk

Foto
Zondagochtend kwamen alle kinderen voor de laatste keer
bijeen op school voor er afscheid werd genomen en de terugreis
naar Japan kon worden aanvaard.


Bleiswijk - Zondag 6 november arriveerden twaalf Japanse kinderen van diverse basisscholen uit Sakura (40 kilometer van Tokio) samen met drie begeleiders op de Anne Frankschool in Bleiswijk. (meer)

Sinte Sinte Maarten…

Foto
Ruim tweehonderd kinderen liepen met hun lampionnen
mee in de Sint Maarten optocht door de wijk.


Berkel en Rodenrijs – Meer dan tweehonderd kinderen, al of niet vergezeld van ouders, grootouders en andere familieleden, verzamelden zich vrijdagavond de elfde van de elfde op en voor het terrein van Speeltuin De Kievit aan de Wilgenlaan om samen deel te nemen aan de jaarlijkse Sint Maarten optocht door de wijk. (meer)

Greenport Duurzaam Westland/Oostland samen op pad

Foto
Marc Grootscholten (rechts) met de groep in discussie
over het duurzaamheidsaspect in het werk van het IC.


Lansingerland – Tijdens de Dag van de Duurzaamheid – op vrijdag 11 november – togen vertegenwoordigers uit zowel het Oostland als het Westland die allemaal een raakvlak hebben met Greenport en de tuinbouw samen op pad om nader kennis te maken met enkele bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. (meer)

Jubileumviering Maasloge van de Odd Fellows met aandacht voor Kika

Foto
Drie inwoners van Lansingerland die actief zijn bij de Maasloge
met v.l.n.r. Hans Bisschop uit Bergschenhoek (secretaris van de
Maasloge), Hans Lalleman uit Bleiswijk (ex-Groot penningmeester
van de Orde) en Hugo Groeneveld uit Berkel en Rodenrijs (Districts
Gedeputeerd Grootmeester van de Orde).


Rotterdam/Lansingerland - Tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de Rotterdamse tak van de vereniging IOOF (Odd Fellows) was burgemeester Ahmed Aboutaleb positief verrast over de manier waarom de kernwaarden van deze vereniging – vriendschap, liefde en waarheid – door de leden worden uitgedragen. (meer)

Young Voices schittert in ‘Sint Nicolaas Leeft’

Foto
Een schitterende ervaring voor de leden van Young Voices;
een voorstelling die het bekijken waard is.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 11 november is de Muziektheatervoorstelling ‘Sint Nicolaas Leeft’ in premiŤre gegaan in de Wilhelminakerk in Dordrecht.
(meer)

Prins Hendricus en Prinses Joyce on Tour bij de Otterrotters

Foto
Prins Hendricus wordt vergezeld door Prinses Joyce.
Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk - Tijdens een zeer geslaagd Prinsengala op zaterdagavond 12 november in het Parochiehuis te Bleiswijk en in het bijzijn van een groot aantal voormalige Prinsen Carnaval werd het carnavalseizoen 2011-2012 geopend. (meer)

Volhouders kiezen nieuwe Prins Carnaval op 11-11-11

Foto
Prins Otto de eerste, volhouder de 31ste, en prinses Tessa.

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 11 november 2011 is het nieuwe carnavalsseizoen van start gegaan. Carnavalsvereniging de Volhouders uit Berkel en Rodenrijs organiseerde op deze “11de van de 11de” een carnavalsfeest in Cafť ’t Centrum. (meer)

Dorcas Voedselactie opnieuw succesvol

Foto
Een moeder en een zoon in Uzhgorod nemen een
Dorcas-pakket in ontvangst.


Lansingerland – De Dorcas Voedselactie heeft landelijk ruim 51.000 voedselpakketten opgeleverd. Daarmee is de actie opnieuw een groot succes geworden. (meer)

Leerlingen Klimophoeve vieren Sint Maarten

Foto
Een sfeervolle Sint Maarten op de Klimophoeve.

Bleiswijk - In de aula zitten 150 kinderen en ouders te luisteren en te kijken naar het verhaal van Sint Maarten. Een kleuter, Sven, beeld Martinus uit en een andere kleuter, Lars, een arme man. (meer)

Er is weer volop gekocht tijdens Handwerkbazaar

Foto
Op elk lot viel wel een prijs. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Wel wat minder kraampjes, maar niet minder gezellig.
Zaterdag 12 november werd in zorgcentrum Hergerborch de jaarlijkse Handwerkbazaar van het Rode Kruis afdeling Berkel gehouden. (meer)

Bewoners Oudelandse Hof genoten drie weken van de Middeleeuwen

Foto
Voor het middeleeuws feest werd alles uit de kast gehaald.
Zo was er veel aandacht besteed aan de kostuums. Tekst/foto:
John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De ridders hebben zich weer teruggetrokken in hun kastelen en de jonkvrouwen houden weer hun wekelijks theekransje. Het middeleeuws feest in de Oudelandse Hof is weer voorbij. (meer)

Muziekvereniging Crescendo brengt ode aan klassiek en musical

Foto
Vivian Meijer werd begeleid door de harmonie van Crescendo.

Bleiswijk - Met het grootste gemak ging muziekvereniging Crescendo zaterdagavond 12 november van klassiek naar de musical. Het Najaarsconcert heeft zowel muzikanten als het voltallige publiek een fantastische avond gebracht. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

ZijActief en kerstmuziek
Bergschenhoek – Vanavond - woensdag 16 november - is er weer een gezellige avond van ZijActief. Het onderwerp is ‘Kerstmuziek door de eeuwen heen’.
Alice van Rossem zal vertellen over het ontstaan en de verschillende stijlen van kerstmuziek. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - SeniorWeb Bleiswijk zit op donderdag 17 november van 13.30 tot 15.00 uur weer klaar in ontmoetingscentrum De Leeuwerik om senioren met computervragen, -problemen of vragen uit de cursus te helpen. (meer)

Regio

De kracht van edelstenen
Lansingerland - Edelstenen worden al duizenden jaren gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Dat is niet voor niets, elke edelsteen heeft zijn eigen bijzondere kwaliteit en heilzame werking. (meer)

Hockeyclub HBR krijgt videotoren feestelijk overgedragen

Foto
De videotoren is een verrijking voor de Berkelse
hockeyclub.


Berkel en Rodenrijs - De videotoren bij het hoofdveld van HBR is zondag 13 november officieel overgedragen aan de vereniging. (meer)

Dennis van Melzen pakt de titel op zijn snelle brommer

Foto
Dennis van Melzen op de brommer waarmee hij Nederlands Kampioen
2011 werd in de sportklasse watergekoeld.


Berkel en Rodenrijs – De 20-jarige Dennis van Melzen mag zich sinds deze maand Nederlands Kampioen brommerrace in de sportklasse cat.3 noemen. (meer)

Trainer Koos Waslander: ‘Niet scherp genoeg’

Foto
BVCB-aanvoerder Huub van Heijningen en Robin Monsma claimen
bij scheidsrechter Koekoek een doelpunt voor BVCB. DSO-doelman
Sven Wolsheimer weet de bal voor de doellijn te pakken. Foto: Ronald Kroos.


Bergschenhoek – Als er ooit een wedstrijd is gespeeld waarin BVCB zichzelf te kort heeft gedaan, was het wel de confrontatie tegen bijna buurman DSO uit Zoetermeer. De uiteindelijke 1-1 kwam pas in de laatste minuten tot stand nadat thuisclub BVCB in de eerste helft vier rijpe doelkansen niet had weten te verzilveren. (meer)

Introductie Smashbal voor jongens

Lansingerland - Volleybalvereniging Volley2B organiseert woensdag 23 november een Smashbal-middag voor jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.
Smashbal is de uitdagende spelvariant op het volleybalspel en wordt gespeeld door kinderen en volwassen spelers. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Leonidas
14.30 uur
Berkel – BSC’68
14.30 uur
Soccer Boys – Perkouw
14.30 uur
Berkel (da) ; Rijger Boys
14.30 uur
Linschoten (da) - BVCB
Soccer Boys (d)–Koudekerk
14.30 uur

Zondag:
TOGB – DCV
14.00 uur
Steeds Hooger - Soccer Boys


Voetbal

Kocatepe – TOGB: 0-1
Berkel en Rodenrijs - Met deze wedstrijd een basisplaats voor Victor Twaalfhoven heeft TOGB een verdienstelijke overwinning behaald bij het Rotterdamse Kocatepe. De ploeg van trainer Danny Molendijk en de thuisspelende vereniging boden het publiek een wedstrijd die het aanzien volkomen waard was en die tot het einde zou boeien. De licht geblesseerde Glenn den Uijl zou op de bank beginnen en pas diep in de tweede helft alsnog in het veld komen. Met alle gevolgen van dien want Den Uijl zou een paar minuten voor tijd verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke winst door vanaf de rand van het strafschopgebied de doelman van de Rotterdammers kansloos te laten. Dit na een wedstrijd die voor beide ploegen voldoende kansen had opgeleverd. Voor de thee schoot Kocatepe op de lat en kwam een doelpoging van TOGB tegen de paal. Verder een strijd die redelijk op en neer ging met ook in het vervolg voor beide ploegen mogelijkheden. De goed spelende Paul Docter, Jim Havenaar en doelman Tim van de Helm stonden mede aan de basis van het succes van TOGB door hun sterk optreden in deze wedstrijd waar tevens een basisplaats was voor Ruud Vermeulen. Door deze overwinning lijkt TOGB de gevaarlijke zone te verlaten en is het deze competitie nog steeds ongeslagen.


BSC’68 - Soccer Boys (za): 0-3
Bleiswijk – Soccer Boys begon sterk en in het eerste kwartier was er dan ook maar ťťn ploeg die het spel bepaalde. Het resultaat kwam al na vijf minuten toen in een vloeiende aanval over vele schijven de bal op het middenveld door Samir Amghar ingespeeld werd op spits Stefan van der Berg.
Een kaatsbal en een ťťn/twee zette de doorgelopen Samir vrij voor de keeper om de 0-1 aan te tekenen.
Soccer Boys bleef aanvallen, maar de afwerking bleef uit; tot de 25ste minuut toen een scherpe voorzet van Sander v.d. Ruijtenbeek verkeerd werd beoordeeld door de BSC defensie en de back de bal in eigen doel schoof; 0- 2. Soccer Boys bleef goed combineren. De plaagstootjes van BSC waren niet van gevaar ontbloot, maar doelman van Aalst plukte de hoge ballen goed uit de lucht. Vlak voor rust kreeg Soccer Boys nog een mooie kans toen Reinier v.d. Houwen net te laat kwam om een voorzet van v.d. Ruijtenbeek te verzilveren. Na rust ging Soccer Boys door met aanvallen, maar de strijd werd pittiger en de BSC’ers werden feller in de duels. Dat resulteerde in een vijftal gele kaarten en zelfs nog een rode kaart voor de gastheren.
Wonderlijk genoeg werd BSC nu gevaarlijker dan in de gehele wedstrijd daarvoor. Van Aalst moest met behulp van de verdediging enkele keren sterk aan de bak om de nul vast te houden. Ondertussen zette Soccer Boys de ene na de andere aanval op touw, maar slordigheid met schieten en het vlaggen van de grensrechter van BSC voorkwamen een grotere score. Tot eindelijk negen minuten voor tijd Stefan v.d. Berg vrij in kon trappen na een mooie aanval en een assist van alweer V.d. Ruijtenbeek; 0-3. Met drie punten rijker en de mededeling dat buur Berkel er in geslaagd was om Reeuwijk te verslaan kwam Soccer Boys weer aan de leiding in de 3e klasse.

CVC Reeuwijk - CVV Berkel: 0-2
Berkel en Rodenrijs - CVC Reeuwijk was tot zaterdag de trotse koploper van de zaterdag 3e klasse A en CVV Berkel de ploeg, die de laatste weken in een ware vormcrisis verkeerde. Een ideale gelegenheid dus voor de Berkelaren om revanche te nemen voor de mindere periode en de thuisploeg op de pijnbank te leggen. Oefenmeester Wim Schouten had met zijn staf de hele week gehamerd op het leveren van veel strijd tegen de koploper en vanaf het beginsignaal was dit goed merkbaar. Jan van der Lugt was door Schouten als slot op de deur geposteerd en Robert van der Velden vormde met Jeroen Buitenhuis een nieuw koppel in de aanval. Dit pakte uitstekend uit, want met name Van der Velden was uitstekend op dreef. Samen met zijn maatje voorin fungeerde hij van de eerste tot en met de laatste minuut als stoorzender in de Reeuwijkse opbouw. Niet alleen de voorwaartsen van Berkel, maar alle teamleden ontvingen na afloop de terechte complimenten voor hun inzet en duelkracht. Al in de 10e minuut werd een doelpunt van Jeroen Buitenhuis door de accuraat leidende leidsman Van Eersel wegens vermeend buitenspel afgekeurd, maar na een klein half uur was het dan wel 0- 1. Een perfect aangesneden vrije trap vanaf de linkerkant door Vincent Wiersema werd zeer knap binnengekopt door uitblinker Van der Velden. Pas na de thee drong Reeuwijk gelijk aan, van plan om de opgelopen schade snel recht te trekken. Doelman Sander van der Velden moest zich gelijk strekken en de betrouwbare doelman hield Berkel hiermee op de been. Daarna herpakte Berkel zich en dwong Reeuwijk definitief op de knieŽn. Na een paar mogelijkheden van achtereenvolgens Luke Zuijderwijk, Jeroen Buitenhuis en Robert van der Velden, was het uiteindelijk verdediger Rik Spruijt die met een bekeken schot vanaf de zijkant Reeuwijk-doelman Rob Verwaal het nakijken gaf en de 0-2 aantekende. CVC Reeuwijk probeerde het nog wel, maar de beste kansen waren in de slotfase nog voor CVV Berkel. De gretig ingevallen Bob de Geus testte de kwaliteiten van de Reeuwijkse doelman meerdere malen van afstand en Reeuwijk frommelde zelfs nog een bal op de lat uit een gevaarlijk indraaiende hoekschop, maar uiteindelijk stapte de betere ploeg van de middag als overwinnaar van het veld in Reeuwijk.
Zaterdag wacht het bezoek van BSC’68.

Schaatsen

Schaatsuitslagen
Bleiswijk - Mede dankzij de support en begeleiding van de nieuwe coaches werden er zondagmorgen door de junioren C3, 4 en 5 rijders mooie tijden gereden. Op de zondagavond werden de rijders B5 op het ijs verwacht voor twee afstanden, de 500 en 1000m meter en ondanks de mist werden ook toen mooie tijden neergezet.
De uitslagen: C4: Thomas Douma 500m:50.03 (PR), 100m: 13.35 (PR); C4: Erik van Schijndel 500m: 51.04 (PR) en 1000m: 1.43.95 (PR); Caithlyn Tschi 500m: 53.27 en 1000m: 1.50.97; Demi Vollering: 500m: 52.04 (PR) en 1000m: 1.45.65 (PR); Esther Noordhoek 500m: 54.47 (PR) en 1000m: 1.52.49 (PR); Heleen Docter: 500m: 1.06.79 (val) en 1000m: 1.55.32; Esther Droogers 500m: 51.45 (PR en promotie) en 1000m: 1.47.96 (PR); C3: 1500m: Fieke Uwland 2.44.44 (PR); Naomie van Klaveren 3.00.53; Daphne van der Burg: 2.35.62; Tim van den Hul 2.21.38 (PR). Junioren B5 Nienke Markensteijn 500m: 58.18 (PR) en 1000m: 1.55.17 (PR); ; Sanne Uwland 500m: 54.72 (PR) en 1000m 1.48.51 (PR); Frederieke Jansen 500m 50.17 (PR) en 1000m: 1.44.27 (PR) ; Inge Bos 500m: 51.29 (PR) en 1000m: 1.46.53 (PR)

Wielrennen

Super Prestige Hamme Zogge
Laningerland - Nieuwelingen en Junioren van De Pedaalridders Lansingerland reden mee in de grote internationale Super prestige nabij Gent in het landelijk gelegen Hamme Zogge, waarbij een groot internationaal deelnemersveld aan het vertrek stond van nieuwelingen, junioren, dames, belofte en beroepsrenners. Daartussen veel grote namen en een perfecte organisatie met meer dan 20.000 bezoekers. Bij de Nieuwelingen mocht Tom Martens van De Pedaalridders voor het eerst aan een Super Prestige deelnemen. Hij startte als beginneling achterin het deelnemersveld en dat betekende dat hij gelijk vanuit het vertrek aan een inhaalrace moest beginnen. Tom ging voortvarend op weg en zag kans zich vele plaatsen naar voren te schuiven en uiteindelijk als 35ste over de meet te komen. Zijn clubgenoot Nicky Gieskens startte bij de junioren op de voorste rij, maar hij werd in de eerste bocht vanwege het duwen en trekken naar achter geschoven. Hij moest eveneens aan een inhaalrace beginnen en kwam als 31ste over de eindstreep.
Bij de jeugd van De Pedaalridders die de veldrit reden in Dordrecht werd Stijn Willemsen 13de en Tim van der Stam 23ste. Gaby Gieskens, die bij een valpartij was betrokken, miste de aansluiting met de kop van de wedstrijd en werd 28ste.

Hockey

HBR-De IJssel: 2-2
Berkel en Rodenrijs - HBR begon zeer slap en vooral achterin werden de nodige fouten gemaakt. De IJssel maakte hiervan dankbaar gebruik door de HBR verdediging flink onder druk te zetten. In de 9e minuut leidde dat tot de openingstreffer uit een dubieuze strafcorner. De voorsprong was echter op dat moment wel verdiend. HBR was nu wakker en zette de tegenstander vast op eigen helft. Dat leidde tot wat kansen en kansjes, maar tot de rust werd er niet meer gescoord. Na rust was HBR wel onmiddellijk scherp en reeds na vier minuten wist Maarten van der Walle de stand gelijk te maken via een mooie strafcornervariant. Berkel bleef de tegenstander onder druk houden en kwam na 13 minuten in de tweede helft verdiend op voorsprong door een score van Maurits Smal. HBR leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben maar werd in de 21e minuut toch verrast door een op goed geluk geslagen lange bal van De IJssel, die via een tip-in in het Berkelse doel verdween.
De wedstrijd werd grimmiger, waarbij vooral De IJssel steeds meer fysieke overtredingen maakte. Hierdoor mochten twee spelers van De IJssel voor 10 minuten het speelveld verlaten. Ondanks de numerieke minderheid en een aantal strafcorners tegen wist de verdediging van De IJssel met veel kunst en vliegwerk het doel verder schoon te houden. Zondag vindt de laatste wedstrijd voor de winterstop plaats bij Ommoord.

Atletiek

Hardloopresultaten Kieviten
Bleiswijk - Een beperkt aantal leden kwam de afgelopen twee weekenden in actie bij een aantal hardloopwedstrijden. Kees Voogt liep op zondag 6 november op Terschelling de marathon. Op de voor de 15e keer georganiseerde Berenloop kwam hij tot een tijd van 3 uur 12 minuten en 15 seconden.
Hiermee was hij bij de mannen van boven de 50 jaar de nummer 5. Zijn vrouw Jeannette liep op het Waddeneiland de halve marathon. Ze finishte in 2.05.49.
Zondag de 13e liep Kees de 15 kilometer in Zoetermeer bij de Klaverbladloop. Bij de heren 55+ was zijn tijd van 1.00.07 goed voor een 1e plaats. De heel wat jaartjes jongere (40-) Richard Lelieveld finishte in 58.38.
Willem van der Kooij en Ronald van Meggelen liepen de halve marathon in Monster.
Maar liefst 9 kilometer ging over het strand door het mulle zand. Willem zijn eindtijd was 1.37.08 en Ronald klokte 1.44.04. Vader Ludo en dochter Marloes Nuijten liepen in Den Haag de 10 kilometer bij de Laan van Meerdervoortloop. Het parcours ging deels door de duinen en over het strand. Marloes finishte na 45 minuten en 28 seconden en Ludo 59.34.

Schaken

Nieuwerkerk-3-Torens: 3-5
Lansingerland - Het schaakteam van 3-Torens 1 heeft in en tegen Nieuwerkerk met 3-5 gewonnen. Door deze overwinning staat het team uit Lansingerland alleen aan kop in de eerste klasse van de Rotterdamse Schaakbond. De overwinning had nog groter kunnen uitpakken als Leon Huijsdens zijn gewonnen stelling goed had uitgespeeld. Dat deed hij door tijdgebrek niet en hij verloor zelfs. Eerste bordspeler Jan de Wit opende de score na een goed uur door vroeg in de partij met zijn paard de vijandelijke stelling binnen te dringen. Daarna scoorde ook Wong Tsai een vol punt, remiseerde Davin Mostert en zorgden Ronald Damhuis en Eric Hoogenes voor een veilige 0,5-4,5 tussenstand. Johan Quist kwam niet door de taaie verdediging van zijn tegenstander en moest genoegen nemen met een half punt. Invaller Henk Springer deed zijn uiterste best, maar kon laat in de avond met een kwaliteit minder verlies in het verre eindspel niet voorkomen. Op 2 december speelt het team van 3-Torens 1 de volgende wedstrijd thuis in Rehoboth.
Ook het 2e team van 3-Torens doet het erg goed in de competitie en staat evenals het eerste bovenaan na twee gewonnen wedstrijden.
Schaakvereniging 3-Torens speelt iedere vrijdagavond vanaf 20.00 uur in Rehoboth in Berkel en Rodenrijs.

Ook BIZ voor glastuinbouwgebied

Lansingerland – In navolging van bedrijvenpark Rodenrijs wordt ook het glastuinbouwgebied een Bedrijven Investering Zone (BIZ). (meer)

College verfijnt gedragscode

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft zijn eigen gedragscode verfijnd. Eind november zal de gemeenteraad de aangepaste code vaststellen.
(meer)

Sparrenhoek en de Tuinen gaan fuseren

Bergschenhoek - Wegens dalende leerlingenaantallen in Bergschenhoek zullen met ingang van volgend schooljaar openbare basisscholen De Sparrenhoek en De Tuinen gaan fuseren. Beide scholen liggen in dezelfde wijk, net als de r.k. basisschool Pius X en de p.c. school Boterdorp. (meer)

Begroting GGD nog niet scherp genoeg

Lansingerland - De GGD heeft haar begroting voor 2012 ingediend bij de gemeente Lansingerland. Voor de preventie en bestrijding van infectieziekten, tuberculose en SOA’s voert de dienst diverse activiteiten uit. Maar ook de inspectie van kinderdagverblijven en gastoudergezinnen behoort tot het takenpakket van de GGD. (meer)

Berkelse doula organiseert eerste geboortebeurs in Nederland


Malua samen met een echtpaar dat de cursus Samen Bevallen bij haar volgde.

Berkel en Rodenrijs – Malua te Lintelo organiseert samen met twee collega-doula’s voor het eerst in Lansingerland een geboortebeurs. Niet alleen voor de eerste keer in Lansingerland, maar tevens voor de eerste keer in heel Nederland. Het is een beurs waar van alles te vinden is rondom zwangerschap en de eerste levensjaren van het kind, van, voor en door inwoners van Lansingerland of directe omgeving. (meer)

Beloning eerlijke vinder

Lansingerland – Verloren op vrijdag 11 november tijdens een fietstocht vanuit Delft via Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk naar de Rottemeren: een zwarte smartphone Samsung Galaxcy S2 en een zwart doosje met daarin een zonnebrilclip. Voor de eerlijke vinder ligt een beloning klaar! Informatie: 071 – 5767051 of mail naar lheemskerk@casema.nl .

Burgemeester ontvangt Sinterklaas in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op zaterdag 19 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Bergschenhoek. De intocht van de Sint en zijn Pieten start om ongeveer 10.00 uur vanaf sporthal Berghonk aan de Burgemeester Van Oostenweg. (meer)

Warm welkom voor Sinterklaas in Bleiswijk

Bleiswijk - Winkeliersvereniging Bleiswijk heeft Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd om zaterdag 19 november een bezoek te brengen aan Bleiswijk.
Sinterklaas heeft laten weten dat hij graag naar Bleiswijk komt! (meer)

3B-Bus zwaar gedupeerd door laffe prikactie

Foto
Vier lek gestoken banden onder de onlangs van start
gegane 3B-Bus.


Lansingerland - Bij wijze van uitzondering zou de 3B-Bus op de zaterdag 12 november een rit maken ten behoeve van de Rotary. De twee vrijwilligers die zich spontaan hadden gemeld om deze rit te verzorgen schrokken toen ze bij de parkeerplaats van de bus kwamen. (meer)

Gecastreerd in plaats van een gebitsverzorging

Foto
Motie met zijn heftig geschrokken baasjes die in plaats van
een hondje met een verzorgd gebit ineens de eigenaren werden
van een gecastreerd hondje.


Berkel en Rodenrijs – Ze kunnen er nog steeds niet over uit en blijven niet alleen boos, maar ook geschokt: Ramjiawan Chandrebhan en zijn echtgenote die vorige week hun hondje Motie naar de dierenarts in Rotterdam brachten. (meer)

Controle verlichting

Lansingerland - Nu het weer later licht wordt en het weer vroeg donker is, zal de politie weer streng gaan controleren en handhaven op het voeren van goedwerkende verlichting van bestuurders van alle voertuigen. (meer)

Slot opengebroken

Bleiswijk – Zondagmiddag 13 november werd tussen half vier en half acht ingebroken in een woning aan de Emmastraat. (meer)

Alcoholcontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op vrijdagmiddag 4 november twee alcoholcontroles gehouden. Eerst tussen 16.15 en 16.45 uur op de Boterdorpseweg (60 blazers) en daarna vanaf 17.00 uur op de Berkelseweg (35 blazers). Geen van de staande gehouden bestuurders bleek met te veel alcohol op achter het stuur te zitten.

Inbraak via raam

Bergschenhoek – Vorig weekend werd ingebroken in een woning op de Vivaldiplaats. Men kwam binnen via het raam aan de achterzijde van het huis. De bewoners waren op vakantie. Het is nog niet bekend wat er ontvreemd is.

Motorfiets ontvreemd

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november werd vanaf de Oosteindseweg een motorfiets gestolen. Het voertuig stond bij een woonhuis geparkeerd.

Controle afsteken vuurwerk

Lansingerland – De politie zal de komende weken streng controleren op het afsteken van vuurwerk. Vorige week werd er al een vuilnisbak in het parkje in het Rodenrijs opgeblazen en een portiek bij de apotheek te Bergschenhoek beschadigd door vermoedelijk vuurwerk.

Inbraak bouwcontainers

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november werd ingebroken in een tweetal bouwcontainers aan de Klapwijkse Zoom. Ontvreemd werden gereedschap en verwarmingsapparatuur.

Raam verwijderd

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen woensdag 9 november en vrijdag 11 november werd ingebroken in een woonhuis aan de Smaragd. De inbrekers hadden de raamlatjes van het zijraam verwijderd en vervolgens na wat gewrikt te hebben het gehele raam uit het kozijn gehaald. Alle vertrekken in de woning bleken te zijn doorzocht. Ontvreemd werden een laptop en een GSM.

Bazaar Rode Kruis

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 12 november – en niet zoals abusievelijk in de Heraut staat vermeld 17 november - organiseert de afdeling Handwerken van het Rode Kruis te Berkel en Rodenrijs de jaarlijkse bazaar in de grote zaal van woonzorgcentrum Hergerborch, Raadhuislaan 7. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom om de zelfgemaakte werkstukken te bekijken en vooral te kopen. Informatie: mevrouw T. Bak, tel. 010 – 5113684.

Nu ook permanent een ambulance in Lansingerland gestationeerd

Foto
Lejan Kruimelaar (l), postcommandant in Berkel en Rodenrijs,
overhandigde symbolisch de sleutel van de kazerne aan Ger Beemink,
manager ambulancezorg Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Het is een geruststellend gevoel dat er vanaf vorige week permanent een ambulance in Lansingerland is gestationeerd. (meer)

Handen ineen voor veiliger winkelcentra

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet, wijkteamchef Frans Boot
van de politie, Danny Doesburg van Winkelpromenade Berkel
Centrum, Hans Koelhuis van de winkeliersvereniging Bergschenhoek
en de heer Dicke namens de winkeliers van het Bleiswijkse centrum,
nadat zij hun handtekening hebben gezet onder de intentieverklaring.
Foto/tekst: Henny Strooij.Lansingerland – Het is zeker niet slecht gesteld met de veiligheid van de winkelcentra in de drie dorpskernen. Maar het kan altijd beter en daar willen gemeente, winkeliers(verenigingen) en politie zich voor inzetten. (meer)

Intocht Sinterklaas in Berkel Centrum

Foto
Na een rondrit via het Rodenrijs wordt Sinterklaas zaterdag
om 14.00 uur door de burgemeester ontvangen op het plein bij
’t Vierkantje.


Berkel en Rodenrijs - Zie ginds komt de Stoomboot! En wel op zaterdag 12 november 2011. Sinterklaas zal vanuit Spanje weer in Nederland aankomen en brengt direct een bezoek aan Berkel Centrum! Dat is wel een feestje waard, dus wordt deze dag uiterst gezellig ingericht. (meer)

Topamusement van Toneelvereniging De Berkelse Spelers

Foto
Op het dek van de cruiseboot, v.l.n.r. Victorine, Iris, Hendrik
en Mathilde.


Berkel en Rodenrijs – Het was van te voren al aangekondigd. Het toneelstuk ‘Gebroken ijs’ zou bij de aanwezigen op de lachspieren werken. Het kwam allemaal uit. Twee volle zalen van zalencentrum Rehoboth genoten het afgelopen weekeinde van wat toneelvereniging De Verenigde Berkelse Spelers op de planken bracht. (meer)

Grote belangstelling voor VVD-Informatieavond Jeugd en Veiligheid

Foto
Er was ook een groot aantal jongeren op de VVD-bijeenkomst
af gekomen. Foto: VVD.


Lansingerland - De jeugd in Lansingerland doet het goed. 97 Procent van de jongeren vermaakt zich thuis, bij vrienden of op sportclubs. Drie procent hangt regelmatig op straat. Dit kan zonder problemen te veroorzaken, maar helaas is het gedrag dat bij deze hanggroepen hoort vaak storend voor omwonenden. (meer)

Jolo-vrijwilligers maken indruk op leden raadscommissies

Foto
JOLO-vrijwilligers presenteerden zich aan de raadscommissie.
Foto: Henny Strooij.


Lansingerland – De start van de presentatieavond voor de commissieleden Samenleving en Algemeen Bestuur, vorige week dinsdag, wekte wat verwarring.
Op de publieke tribune ratelden de mobieltjes van jongelui, die met een “Nee, ik kan nou niet met je praten, man! Ik zit hier in een vergadering, weet je”, door de raadzaal liepen. (meer)

Fietscontrole leerlingen CBS De Regenboog

Foto
De fiets werd nauwgezet gecontroleerd.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het is heel belangrijk dat uw kind weer veilig de winter door komt. Veilig Verkeer, afd. Lansingerland droeg daar vrijdag 4 november, in samenwerking met de Fietsersbond afd. Lansingerland een steentje aan bij door een fietscontrole te houden. (meer)

Concert Ardjoena Soerjadi met bezieling gebracht

Foto
Ardoena Soerjadi speelde met veel bezieling.


Berkel en Rodenrijs - Het was vrijdag 4 november eigenlijk een ‘thuiswedstrijd’ voor pianist en dirigent Ardjoena Soerjadi. Hij gaf, op eigen initiatief, een pianoconcert in t Manneke en bezorgde daarmee de vele aanwezige muziekliefhebbers een fantastische avond. (meer)

De Oudelandse Hof zet vrijwilligers in het zonnetje

Foto
De jubilerende vrijwilligsters Riet van Schie (rechts) en Joke
Wesdorp werden volgens Middeleeuws gebruik geridderd.


Berkel en Rodenrijs - Waren er in de Middeleeuwen ook al zo veel vrijwilligers? We kunnen het u helaas niet zeggen. In woon- en zorgcentrum De Oudelandse Hof anno 2011 in ieder geval wel. Twee weken achtereen zijn er bijzondere dagen en gaat het terug naar de Middeleeuwen. (meer)

Bijeenkomst nieuwe bewoners goed bezocht en gewaardeerd

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet heette de nieuwe inwoners
van zijn gemeente van harte welkom. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Als goede gastheer ontving het college van burgemeester en wethouders woensdagavond 2 november de inwoners die het afgelopen jaar in Lansingerland zijn komen wonen. Een groot aantal van hen had aan de uitnodiging gehoor gegeven. (meer)

Ligfiets maakt reclame voor Lansingerland

Foto
De samenwerking tussen Theo de Schmidt en de gemeente
Lansingerland is een feit. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De ligfiets van Berkelaar Theo de Schmidt waar de Heraut eerder over schreef, heeft nu een echte ‘promotiefunctie’ gekregen voor de gemeente Lansingerland. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 11 november een bingomiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond klaverjassen in het clubgebouw van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 november wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Geboortebeurs Lansingerland
Lansingerland - Op zaterdag 19 november organiseren de Doula’s in onze regio de geboortebeurs. Doelgroep zijn zwangeren en ouders met kinderen tot ca. 4 jaar. Er zijn informatieve stands, leuke beursaanbiedingen, lezingen en workshops. (meer)

Uitspraak van Hoger Beroep TOGB

Berkel en Rodenrijs – Hoewel er bij het ter perse gaan van deze krant nog geen schriftelijke bevestiging is ontvangen, is bij voetbalvereniging TOGB toch opgelucht adem gehaald. (meer)

Diane Valkenburg: zilver, brons en World Cup wedstrijden

Heerenveen/Bergschenhoek - Schaatsster Diane Valkenburg heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden haar goede vorm getoond. De rijdster van de Controleploeg wist zowel op de 1500 als 3000 meter op het podium te komen voor respectievelijk een derde en tweede plaats.
(meer)

Turnjongens sv Doto scoren goed

foto
De deelnemers van Doto. Foto: J. Tettero.

Bergschenhoek - Op 29 oktober hebben de turners van sv Doto hun eerste van drie turncompetitiewedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door Rayon Rotterdam Noord waar Doto is aangesloten en rayon Lek en IJssel. (meer)

Soccer Boys trekt eenzijdige wedstrijd tegen koploper naar zich toe

foto
Stefan van den Berg (l) moet toezien hoe een verdediger
van Reeuwijk hem voor is met het wegwerken van de bal.
Samir Amgar (m) en Martijn Helmendach (r) kijken toe.
Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Vijf punten liet Soccer Boys de laatste twee wedstrijden aan zijn tegenstanders. Echter de motivatie tegen ploegen die een betere klassering hebben brengt de Bleiswijkse formatie in de benen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – DSO
14.30 uur
CVC Reeuwijk – Berkel
BSC’68 – Soccer Boys
Barendrecht (da) – Berkel
BVCB (da) – Oudewater
15.15 uur
SJC (da) – Soccer Boys

Zondag:
Kocatepe – TOGB
Soccer Boys – Ommoord
14.00 uur

Derde damesteam CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - De damesafdeling van CVV Berkel start na de winterstop starten met een derde team en kan hier nog enkele speelsters voor gebruiken. Het nieuwe team speelt op zaterdag wedstrijden en voor degenen die willen is er op de donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur gelegenheid om te trainen.
Dus heb je altijd al willen voetballen of wil je na een tijdje gestopt te zijn, de draad weer oppakken? Meld je dan aan via dames@cvvberkel.nl . Kijk ook eens op de teampagina's van de dames op www.cvvberkel.nl of op www.berkeldames1.nl .

Voetbal

Breukelen – BVCB: 1-2
Bergschenhoek - In de fase van de eerste helft van de wedstrijd waarin BVCB zijn zaakjes aardig onder controle leek te hebben, kwam het op achterstand.
Slap inspelen op het middenveld van Abdelhak Ouedsaid leidde een aanval van de gastheren in, die snel konden omschakelen en uiteindelijk Tom Kalkhuis in de gelegenheid stelde om de 1–0 binnen te schuiven. De goed gemikte inzet verraste Mark Gaerthe volkomen en deed de doelman als aan de grond genageld staan. Na een half uur spelen vergreep Jurriaan van Well van FC Breukelen zich voor de tweede keer aan Younes Hannati. Bij de eerste overtreding werd hem reeds de gele kaart getoond en ook voor deze overtreding trok scheidsrechter Roozeboom de gele prent, waarop de onvermijdelijke rode kaart ook tevoorschijn werd getoverd. Keeper Branco Bins werd met, naar wat het zich liet aanzien, hartklachten vijf minuten op het veld behandeld, om daarna toch het veld te verlaten. Vlak voor rust vond BVCB dan toch nog een gaatje in de defensie van Breukelen. Met een goed afstandsschot van zo’n twintig meter bracht Hannati de stand in evenwicht, 1-1. Het eerste speldenprikje na rust was voor FC Breukelen, maar de daarop volgende tegenaanval bracht BVCB meteen succes. Jim van Oeveren, terug in de basis na een wedstrijd schorsing, stuurde Van Offeren weg, die vanaf rechts de bal scherp voor het doel kon brengen. Daar gaf de mistastende thuisdoelman Robin Monsma de gelegenheid om, wat later zou blijken, de beslissende 1-2 binnen te tikken.

TOGB – SCO’63: 2-2
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd die TOGB heeft weggegeven door persoonlijke fouten in de verdediging van de Berkelse ploeg. De uiteindelijke 2-2 deling kwam tot stand in een wedstrijd waar TOGB de eerste helft de betere ploeg was. Het bezoekende SCO’63 was de tweede helft beter. Vooral voor rust was TOGB sterker. Doordat de aanvallers te veel passes vanaf het middenveld niet zagen aankomen, werd het overwicht niet in doelpunten tot uitdrukking gebracht. De ploeg uit Spijkenisse hield veel mensen achter de bal en was toen duidelijk uit op een remise. Opvallend toen bij TOGB was het spel van de jonge Glenn van der Burg en Jim Havenaar die brutaal de verdedigers van de gasten handen vol werk gaf. Een meevaller kreeg TOGB enkele minuten voor tijd toen de snelle Glenn den Uijl zijn directe opponent te snel af was die daarna in het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken tegenover Den Uijl. De deze wedstrijd uitstekende scheidsrechter Korsius uit Heinenoord kon niet anders doen dan de bal op elfmeter leggen waardoor Roy Schenk TOGB naar de verdiende 1-0 voorsprong kon schieten. De rode kaart was er voor de zondaar van deze overtreding.
Met tien man leek SCO’63 echter vleugels te krijgen. TOGB zag nog wel enkele mogelijkheden ontstaan; de spitsen van TOGB verschenen echter te laat voor het doel. Een defensieve fout bij TOGB was verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Jair Wederfoort, 1-1. Echter ook aan de overkant ging het toen niet goed in verdedigend opzicht en uit een vrije trap kon Paul Docter met medewerking van doelman Linber van der Horst, TOGB weer op voorsprong brengen met nog slechts tien minuten te spelen, 2-1. Het slecht wegwerken van een voorzet werd TOGB in de slotfase nog noodlottig toen uit een voorzet de bal vlak bij de tweede paal bleef hangen en Khalid Khalifi met een simpele beweging de bal achter de deze wedstrijd uitstekend keepende TOGB-doelman Tim van der Helm kon plaatsen.


Berkel DA1–Rijnvogels DA1:
Berkel en Rodenrijs - Berkel wist wat het te doen stond en begon goed aan de wedstrijd, waarbij het veldspel redelijk was en er een goede balans was waardoor er ook weinig kansen werden weggegeven. De Rijnvogels dames waren veel in balbezit maar creŽerden geen echte kansen waardoor doelvrouw Jennifer Gittling niet of nauwelijks in de problemen kwam. Berkel had in de beginfase ook wat kansjes, maar moest even geduld hebben tot de eerste treffer die er uiteindelijk wel kwam. Na een klein half uur spelen kwam Berkel op voorsprong. Na vermeend hands in het strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal op de stip en schoot Silvia Boogaard de thuisclub naar een 1-0 voorsprong.
Rijnvogels wilde natuurlijk dit ongedaan maken en probeerde het onder meer met schoten op doel. Dit maakte echter geen indruk en Berkel probeerde de score te vergroten wat ook lukte. Ook ditmaal vanaf de elf meter stip en ook nu was het Silvia Boogaard die feilloos raak schoot, 2-0. Vlak voor rust deelde Berkel nog een tik uit. Na een prima aanval en voorzet van Sandra Welles was het Lindy Hogedoorn die de bal verwoestend in het doel schoot, 3-0.
Na de thee was het voor Berkel zaak om de wedstrijd te controleren en de zege veilig te stellen. Hierin slaagde de ploeg glansrijk. Vlak na rust kon Berkel uit een corner de score vergroten, maar de bal wilde er niet in. De gasten probeerde er ook nog een mooie tweede helft van te maken, maar konden geen potten breken en omdat de beide doelvrouwen na rust geen treffers meer toelieten was de ruststand tevens eindstand

Volleybal

Volley2B H1 – Jola Olympus H1: 3-2
Lansingerland - Op zaterdag 5 november speelde het Heren 1 van Volley2B tegen Jola Olympus uit Made. De voorbereidingen voorafgaand aan de wedstrijd waren niet optimaal en dat was te zien in de eerste set. Tempo lag laag en de score ging lange tijd gelijk op. Halverwege leek V2B bij de les te zijn en zo liep men uit naar 19-16. Toch ging de set met 23-25 naar de tegenstander. De tweede set ging in dezelfde opstelling van start. Een goed blok van Tom en een goede servicebeurt van Wouter bracht V2B al snel op voorsprong. Door de snelle aanval van Stijn en de harde klappen van Vladimir won V2B: 25-16. In de derde set was de concentratie even ver te zoeken. V2B had geen antwoord op de korte prikballetjes van Jola en had moeite om grip op het spel te krijgen. Door degelijke servicebeurten kwamen ze toch weer op voorsprong en wisten ze de set te winnen: 25-17. In de vierde set lukte het debutant Niels de Gelder aardig te scoren, maar het spel bleef rommelig en kon V2B maar niet op voorsprong komen, waardoor een vijfde set nodig was. V2B was vastbesloten deze set en daarmee de wedstrijd te winnen. De tegenstander kwam er niet meer aan te pas en bij V2B klopte het allemaal weer. De set ging met 15-09 naar V2B en daarmee werd de partij gewonnen.

Atletiek

Ferdi Vonk in 10 km Erasmusloop
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 5 november werd bij PAC Atletiek de Erasmusloop gehouden, Ferdi Vonk deed mee aan de 10 km wedstrijd. Voor Ferdi was het de bedoeling een snelle tijd neer te zetten op deze afstand, dit pakte echter anders uit. Met de start op de atletiekbaan van PAC vervolgde het parcours zich door het Kralingse bos. Een aantal lopers liep vooruit, terwijl Vonk in een achtervolgend groepje met drie andere lopers zat. Rond het 9 km punt nam dit groepje een verkeerde afslag en ging het fout, er werd meer dan 10 km gelopen en een goede eindtijd zat er toen niet meer in. In de laatste 150 meter op de baan wist Ferdi de anderen in een eindsprint achter zich te laten en eindigde toch nog in de top 10 in een tijd van 38:24.

Crossloop De Kieviten
Bleiswjk - Zondag 6 november stond de jaarlijkse cross op het wedstrijdprogramma van de Kieviten. De ongeveer 70 deelnemers liepen over een grindpad, een stuk paardenpad en een zeer drassige met hoog gras bedekte Rottedijk. Bij de pupillen werd Mart Koedood van PAC uit Rotterdam de winnaar. Voor de 1,2 km had hij 5 minuten en 23 seconden nodig. Fleur Jansen van de Kieviten was het eerste meisje met een tijd van 5.38. De junioren liepen 2,4 km. Dorien Lampe kwam als eerste bij de meisjes over de eindstreep in een tijd van 11.43. Net als vorig jaar won bij de jongens Sander Stortenbeker in 10.48.
De senioren moesten drie rondes lopen om tot een afstand van 8.6 kilometer te komen. De al langere tijd in goede vorm verkerende Kievit Pauline van Donkelaar won bij de dames. Ze finishte in 40.27. Tweede werd Yvonne Breugem (44.50) en Thea de Prez van Trackstars Nesselande werd derde (45.09). Kievit Anita Kreukniet liep een nieuw PR – 53.27.
Bij de heren was er een mooie verbeten strijd om de eerste plaats. Frank Staal, lid van Phoenix uit Utrecht won in 34.50. Kievit Waldo Karbaat kwam 7 seconden later binnen: 34.57. Richard Holstege van AV’40 werd derde met een tijd van 36.32.
Sommige senioren vonden 8,6km te veel van het goede en liepen een afstand van 4 km. Michel Rutten (19.21) en Thea van den Berg (24.28) werden respectievelijk de snelste heer en dame.
Door het vrij droge herfstweer kwamen de meeste deelnemers met (heel) weinig modderspetters op het lichaam over de finish en de EHBO hoefde gelukkig niet in actie te komen.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Bleiswijk - Op zondag 6 november werd er gereden door de pupillen klasse 2, 3 en E over verschillende afstanden. Voor sommige schaatsers de eerste 300 meter als officiŽle wedstrijd. Het werd een goede schaatsochtend, met veel persoonlijke records en zelfs enkele promoties.
Pupillen klasse E: 300 meter: Thijs Heezen 46.19 (pr); Stan van der Knaap 42.99 (pr); Olaf van Oosterhout 40.40 (pr); Lars van Winden 39.88 (pr); Sietse Zijlstra 37.62 (pr); Teun van der Stap 48.58 (pr); Jeremy Brinkers 41.25 (pr); Vince Sloot 41.55 (pr); Jordy Krap 44.61 (pr); Gerben Vos 38.24 (pr), Anouk Huijsman 40.19 De pupillen klasse 2 en 3 reden zowel de 500 als een 700 meter. 500 meter Mirthe van Beek 500m: 58.73, 700m: 1.22.11 (pr); Tatum Bross 55.20 (pr+ promotie), 700 m: 1.19.17 (pr); ViviŽnne de Jong 55.84 (pr+ promotie), 700m: 1.19.43 (pr); Demi Ammerlaan 53.83 (pr+ promotie), 700m: 1.16.83 (pr); Nienke Berghout 54.84 (pr); 700m: 1.18.09 (pr).

Hockey

Hockey Westland - HBR Heren: 1-3
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijd begon wat aftastend van beide kanten, maar na vijf minuten creŽerde HBR een veldoverwicht. Dat leidde tot drie strafcorners, die helaas niet benut werden. Hierna begon ook Westland mee te hockeyen en ontstonden gevaarlijke situaties voor beide doelen. Na ruim een kwartier greep HBR toch de voorsprong via Martijn Luger na een scrimmage. Het spel golfde op en neer en na 27 minuten scoorde Westland de gelijkmaker via een te hoog ingeslagen strafcorner die ver boven de plank eindigde. Hierdoor gesterkt zette Westland nu meer druk, maar Florian van Steenhoven bleek ook ditmaal een uitstekende sluitpost. Het spel werd wat fysieker en twee minuten voor rust incasseerde HBR een gele kaart, zodat ze 10 minuten lang met een man minder moesten spelen.
De Berkelaren kwamen de man minder situatie probleemloos door via goed positiespel en 11 minuten na rust kwam Berkel weer op voorsprong via Maurits Smal, die vrij mocht uithalen in de cirkel. In de 18e minuut hield Florian Berkel overeind door drie fantastische opeenvolgende reddingen. Na 23 minuten kreeg HBR zijn vijfde strafcorner en ditmaal werd een variant gespeeld. Westland was overrompeld en Maarten van der Walle scoorde de 1-3.
Westland drong nog wel wat aan, maar geloofde er niet echt meer in. Zo leverde een aantrekkelijke partij hockey HBR zijn vierde achtereenvolgende zege op.
Zondag komt De IJssel op bezoek op Het Hoge Land.

Wielrennen

Succes Merel Hofman
Lansingerland - Zondag 7 november heeft Merel Hofman van Rwc Ahoy goede zaken gedaan op de wielerbaan van Alkmaar.?De eerste wedstrijd was een gewone wedstrijd waar ze tweede werd. Hierna volgde een afvalkoers die ze glansrijk wist te winnen. Evenals de puntenkoers. Merel staat nu eerste in het klassement. De laatste wedstrijd is ?op 16 december.

Volleybal

VCN Capelle – Volley2B (da): 0-4
Lansingerland - Zaterdag 5 november vertrok dames 1 van Volley2B naar Capelle om alweer de derde uitwedstrijd van het seizoen te spelen. Vorige week hadden de dames hun eerste overwinning naar zich toegetrokken, dus hopelijk konden ze het winnende gevoel vasthouden. Capelle stond ťťn plek onder Volley2b dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste set werd gespeeld en het waren de dames van Volley2b die deze set overheerste. Het eindigde met 16-25. De volgende set werd precies hetzelfde gespeeld en daarom eindigde ook deze set in 16-25 voor de uitspeelsters. De derde set werd het goede spel van de dames goed vastgehouden, ook al waren er veel service fouten en stond de spelverdeelster Myron Brard ziek in het veld, de dames wonnen toch deze set met 18-25. De laatste set dreigde bijna spannend te worden. Capelle werd iets beter in hun spel, maar de jonge dames van volley2b waren niet van plan om met minder dan 5 punten terug te gaan naar huis. Door een al betere service druk en gewoon het eigen spel van deze dames werd de vierde set gewonnen met 21-25.

Begrotingsbehandeling: ťťn motie van dertien aangenomen

Lansingerland – Hielden de coalitiepartijen zich donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in bij de algemene beschouwingen, de oppositiepartijen zorgden voor het nodige politieke vuurwerk. Hun dertien ingediende moties, waarvan er zeven weer werden ingetrokken en ťťn aangenomen, kleurden het debat. (meer)

Nieuwe Spoedeisende Hulp SFG

Rotterdam - Op vrijdag 4 november werd de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) van het Sint Franciscus Gasthuis officieel geopend. De nieuwe SEH biedt patiŽnten meer rust en privacy, is efficiŽnter ingedeeld en zorgt voor een nog betere veiligheid van SEH-artsen en medewerkers. (meer)

Rabobank Zuid-Holland Midden beloont goede ideeŽn

Regio - Theater de Veste is op maandagavond 21 november het decor van de feestelijke uitreiking van het Rabobank CoŲperatiefonds. Het fonds reikt die avond voor het eerst op deze wijze donaties uit voor een nieuw project of initiatief dat gericht is op verbetering van het sociaal maatschappelijk leven in het werkgebied van de bank. (meer)

Gemeenteraad stemt in met Programmabegroting 2012-2015

Lansingerland – Met alleen de tegenstemmen van de fracties van het CDA en onafhankelijk raadslid Neeleman ging de gemeenteraad donderdag akkoord met de Programmabegroting 2012-2015. Een sluitende begroting tot een bedrag van § 155 miljoen, maar ook ťťn die de nodige financiŽle risico’s met zich meedraagt. (meer)

Grootschalige populierenkap Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - Het recreatieschap Rottemeren gaat binnenkort groot onderhoud plegen in de Bleiswijkse Zoom. Om de hoogte uit het gebied te halen, en de lagere beplanting een kans te geven, zullen 770 van de 1150 populieren worden gekapt. Hiermee wordt de ‘Engelse landschapsstijl’ waarin het gebied in de jaren zeventig is aangelegd, hersteld. (meer)

Golfclub Hooge Bergsche beraadt zich over toekomst na afwijzing bod

Delfland Lansingerland – De certificaathouders van golfbaan De Rottebergen hebben onlangs het bod van golfbaan Delfland op hun aandelen afgewezen. Een meerderheid van ongeveer 75 procent stemde tegen overname door de Golf Exploitatie Maatschappij Schipluiden. (meer)

Getuigenoproep aanrijding

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 2 november werd rond 12.00 uur een geparkeerd staande auto aangereden in de Julianastraat. Bij terugkomst zag de gedupeerde eigenaar dat de achterkant van de wagen beschadigd was.
(meer)

Controle verlichting

Lansingerland - Nu het weer later licht wordt en het weer vroeg donker is, zal de politie weer streng gaan controleren en handhaven op het voeren van goedwerkende verlichting van bestuurders van alle voertuigen. (meer)

Fietser komt ten val

foto<br />
Berkel en Rodenrijs – Politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter werden dinsdagmiddag 8 november opgeroepen met spoed naar de Noordeindseweg te gaan om assistentie te verlenen bij een ongeval waarbij een fietser betrokken was. (meer)

Invited by Charlie’s

Foto
De vorige Invited party bij Charlie’s cafť was een
groot succes.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 november organiseert Charlie’s cafť weer
een feestavond in het eetcafť. (meer)

Aanhouding verdachten inbraak

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 4 november werden rond 18.00 uur drie verdachten van woninginbraak aangehouden op de Anjerdreef. Buurtbewoners hadden het drietal eerder met hun auto in de Chrysantenhof zien rijden. (meer)

Auto te water

Berkel en Rodenrijs – De politie ontving op woensdag 2 november om 09.00 uur de melding dat er een auto te water was geraakt op de Abraham Molenaarweg. (meer)

Inbraak auto’s

Bleiswijk – Op woensdag 2 november werden op de Kooilaan en de Hoefweg twee auto’s opengebroken. De autokraken vonden plaats tussen 18.00 en 20.00 uur.
In beide gevallen werd een ruitje ingeslagen.

Inbraak tijdens bingo

Berkel en Rodenrijs – Dinsdag 1 november werd tussen 18.00 en 21.15 uur ingebroken in een woning in het seniorencomplex aan de Van Naeldwijcklaan.
De daders zijn vermoedelijk door een bewoner het complex binnengelaten en hebben vervolgens een op een kier staand raam geforceerd. Kasten en laden werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. Tijdens de inbraak was de bewoner naar een bingoavond.

Inbraak via bovenraampje

Berkel en Rodenrijs – In de periode van zaterdag 29 oktober tot woensdag 2 november werd ingebroken in een woning aan de Zuidersingel. Men was via een bovenraampje van een deur de woonkamer binnengegaan. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Let op: gaatjesboorders actief

Berkel en Rodenrijs – In de Gouden Uillaan en de Stationssingel werd in de nachtelijke uren van 4 november ingebroken in een tweetal woningen. In beide gevallen hadden de inbrekers gaatjes bij het slot geboord. Ontvreemd werden laptops, een telefoon, een fotocamera en uit de andere woning geld, een portemonnee en een mobiele telefoon. Ook in de Cor Bruinstraat werd op deze wijze ingebroken. Hier werden een laptop, een horloge en twee I-phones gestolen.

Dag van de Mantelzorg

Lansingerland – Op woensdag 9 november wordt in Lansingerland de Dag van de Mantelzorg gehouden. Mantelzorgers zijn die middag welkom in de Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. De deuren van de Smitshoek gaan om 13.30 uur open. (meer)

Lansingerland verwelkomt 55.000ste inwoner

Foto
Tara en haar ouders werden verrast door burgemeester
Ewald van Vliet. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - De gemeente Lansingerland heeft haar 55.000ste inwoner mogen verwelkomen. Het is de 2-jarige Tara Bakx uit Bergschenhoek die op donderdag 27 oktober bezoek kreeg van burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Anthura ontvangt hoog Chinees bezoek

Foto nr. 1
De aankomst van het bezoek uit China bij Anthura aan de Cyclamenweg.
Foto’s: Annette Docter.

Bleiswijk – Vrijdagochtend 28 oktober bracht de heer Jia Qinglin, de vierde man van het politburo van China, een bezoek aan Anthura te Bleiswijk.
Anthura is een innovatief tuinbouwbedrijf en bovendien ťťn van ’s werelds beste telers van Anthurium en Phalaenopsis. (meer)

PvdA op de bres voor Lansingerlandse ‘Via Appia’

Berkel en Rodenrijs – ‘Zorg ervoor dat de Lansingerlandse Via Appia niet verloren gaat. Hou de waarschijnlijk oudste weg in de gemeente in tact en pas hem in het bestemmingsplan Oudeland in.’ (meer)

Nieuwe wijzerplaten terug op Dorpskerk

kerk
De wijzerplaten worden omhoog gehesen.
Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Ondanks dat het woensdag 26 oktober stevig waaide gingen medewerkers van de fa. Helderhorst uit Zoetermeer toch langs de steigers die rond de Dorpskerk staan omhoog. (meer)

Rotterdam The Hague Airport verwelkomt 10.000ste ‘buur’

Foto
V.l.n.r. Christien Nowee, Anita Wadman (ook luchthavenmedewerkster),
prijswinnares mevrouw Dierks en Desiree Breedveld. Foto: John Hofman.


Rotterdam - Woensdagavond 26 oktober organiseerde Rotterdam The Hague Airport de laatste Burenavond van 2011 met koffie en gebak en werd bovendien de 10.000ste buur verwelkomd. (meer)

Ook betaalbare woningen met erfpacht en terugkoopoptie op de markt

Foto
Volop informatie op de Kavel- en Nieuwbouwbeurs.

Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - De deuren van het SPiL in Berkel en Rodenrijs waren zaterdag 29 oktober nog maar net geopend of de bezoekers voor de Kavel- en Nieuwbouwbeurs stroomden naar binnen. (meer)

Opbrengst bestemd voor uitgezonden echtpaar Vastenhout

Foto
Enkele vrijwilligers achter een van de de overzichtelijk
ingerichte kramen. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - De zaterdag 29 oktober gehouden Najaarsmarkt van de Hervormde kerk in Bergschenhoek was de afsluiting van een aantal activiteiten in de oktobermaand, tevens Zendingsmaand. (meer)

Actie Comitť Rehoboth zorgde weer voor een feestelijke middag

Foto
Gezelligheid troef tijdens de Feestmiddag voor ouderen
in Rehoboth. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Ze hadden er al lang naar uitgekeken, maar zaterdag 29 oktober was het dan zover: het Actie Comitť Rehoboth (ACR) organiseerde de jaarlijkse Feestmiddag voor ouderen. (meer)

Open Huis bij schilderes Riet Brand

Foto
Riet Brand met op de achtergrond haar grootste schilderij
tot nu toe. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het is herfst. Dan is een fietstochtje door het Rottemerengebied zeker de moeite waard. Je komt dan de prachtigste herfstkleuren tegen. (meer)

Geslaagd pompoenfeest in Berkel Centrum

Foto
Vol inspanning gingen de kinderen aan de slag met
de pompoenen. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Het winkelend publiek in Berkel Centrum dat nog niet in Halloween stemming was, werd dat zaterdag alsnog. Op verschillende plaatsen stonden partytentjes waar kinderen een pompoen konden uithollen zodat ze er een kaarsje in konden doen. (meer)

Een bruisende Halloween in Bergschenhoek

Foto
Dit meisje had haar lampion al klaar.

Bergschenhoek – Kinderen, maar ook ouders vermaakten zich vrijdagmiddag 28 oktober na schooltijd prima op de Kruin in Bergschenhoek. (meer)

Liedje Iris Hofman staat op nieuwe CD Kinderen voor Kinderen

Foto
Iris Hofman woonde de opname van de uitzending bij
en kreeg ook de nieuwe CD mee naar huis.


Bleiswijk - De liedjes van Kinderen voor Kinderen, u kent ze vast nog wel.
Kinderen die jaren geleden deze liedjes zongen zijn nu zelf moeder. Op zaterdag 5 november wordt dit tv-programma voor de 32e keer uitgezonden met weer twaalf nieuwe liedjes. (meer)

Spetterend 35-jarig jubileumfeest BOV

Foto nr. 1
Het huidige bestuur van de BOV met achterste rij v.l.n.r.
Chris van Velzen, Jan Paul Woudstra (voorzitter) en Wil Specker
en vooraan Truus van der Poel en Toos Oudshoorn. Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een 35-jarig bestaan is een mijlpaal en als je dat viert, vier je het ook goed. Zaterdag 29 oktober was het ťťn groot feest in t Manneke tijdens het 35-jarig bestaan van de bridgevereniging Bridge op Vrijdag (BOV). Zelfs de polonaise werd gelopen. (meer)

Concordia en DSS zijn aan elkaar gewaagd

Foto
Heerlijke muziek op de zondagmiddag. Foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Als muziekvereniging Concordia een muziekstuk inzet, dan staat het direct als een huis. Dat bleek weer tijdens het Dubbelconcert, zondag 30 oktober in ’t Spectrum in Bergschenhoek. (meer)

Vrijwilligersdag in de Leeuwerik met afscheid van Piet Vos

Foto
Piet Vos werd in het zonnetje gezet door Hanneke van
Vliet Vlieland. Tekst/foto: Annette Docter.


Bleiswijk – Op vrijdag 28 oktober werd in ontmoetingscentrum de Leeuwerik een vrijwilligersdag gehouden. (meer)

Inbraak Gouden Uillaan

Berkel en Rodenrijs – In het weekend van 21 – 24 oktober werd ingebroken in een bouwkeet aan de Gouden Uillaan. Er werden gereedschap en een kruiwagen ontvreemd. In hetzelfde weekend werden uit twaalf in aanbouw zijnde woningen in de Gouden Uillaan en de Simone Vestdijksingel de meterkasten opengebroken en elektrische meters weggenomen.

Inbraak Gouden Griffelplantsoen

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 25 oktober ging rond de klok van half acht ’s avonds het inbraakalarm af van een woning aan het Gouden Griffelplantsoen. De gealarmeerde bewoners ontdekten bij thuiskomst dat ze de voordeur van hun woning niet konden openen, terwijl ze de woning wel zelf door deze deur verlaten hadden. Aan de achterzijde van het huis bleek de poort van de tuin open te staan, het slot was verbogen. Inbrekers waren via de achterdeur naar binnen gegaan en hadden het hele huis doorzocht.
Doordat zij gestoord werden door het inbraakalarm waren ze er snel vandoor gegaan. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Natuurwerkdag
Bergschenhoek - In de Wybertjes zal Natuur- en Vogelwacht Rotta op zaterdag 5 november een dag werken om het gebied aantrekkelijk te houden voor zowel de vogels als de wandelaars. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - SeniorWeb Bleiswijk zit donderdag 3 november van 13.30 tot 15.00 uur weer klaar in De Leeuwerik om senioren met computerproblemen of cursisten met vragen te helpen. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Ophalen huisvuil blijft tot 2015 een kostbare zaak

Lansingerland – Het contract van de gemeente met Irado voor het ophalen van huisvuil blijft ongewijzigd gehandhaafd. Onderhandelingen met als doel een lager tarief en betere dienstverlening, hebben niet het gewenste resultaat gehad. De voorwaarden die Irado stelde aan aanpassing van het contract waren zo ongunstig, dat de gemeenteraad donderdag besloot er van af te zien. (meer)

Raad stelt 217 ‘technische’ vragen over begroting 2012

Lansingerland – Maar liefst 217 zogenaamde ‘technische’ vragen heeft de gemeenteraad aan het college van b. en w. gesteld over de Programmabegroting 2012-2015. Die vragen dienden om passages uit de tekst van de begroting beter te kunnen begrijpen. (meer)

Vrijwilligers brandweer nog niet echt betrokken bij reorganisatie

Lansingerland – De vrijwilligers van de brandweer zijn nog niet echt betrokken bij de reorganisatie die er als gevolg van een bezuiniging van vijf procent, aankomt. (meer)

Een droom wordt werkelijkheid voor Yennah Schenk

droom
Een droom kwam uit voor Yenna Schenk. Ze ging die dag niet alleen
op de foto met haar helden, ze leerde die dag ook veel van hen.


Bergschenhoek – De 11-jarige Yennah Schenk uit Bergschenhoek werd in de herfstvakantie onverwacht gebeld door Z@pp Sport. “Ik had bijna drie jaar geleden een wens ingestuurd en ze vroegen me of ik die wens nog steeds had. (meer)

Goede resultaten Berkelse schoonspringers

Foto
Op de voorgrond de vier Berkelse deelneemsters.

Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - Zondag 23 oktober vond in zwembad De Veur in Zoetermeer de Eerste Breedtesportcompetitie 2011-2012 plaats, georganiseerd door de KNZB en zwemvereniging WVZ Zoetermeer. (meer)

Sporters Sidney-kai pakken prijzen tijdens NK

Foto
De prijswinnaars bijeen tijdens de trainingsavond. Staande
achterste rij coach Alex van der Steen, Martijn Vermin, Dico de
Lasenrcerie, Lucinda Bender, Hannah Zwinkels en trainer Remi
da Silva. Voorste rij: Twan Wijn, Faissal Akaame, Nick Imming
en Florence de Valk. Foto: John Hofman.


Lansingerland – Sporthal De Zijde stond vorige week vol met vechtsporters die tegen elkaar streden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin Karate. Een sportevenement dat de Berkelse sportschool Sidney-kai van instructeur Remi da Silva uiteindelijk twee eerste plaatsen zou opleveren alsmede diverse ereplaatsen. (meer)

BVCB pakt alsnog een punt na rood voor Leonardo

Bergschenhoek - Eindelijk mocht hij dan opdraven. Leonardo Dos Santos Silva. De Braziliaanse speler kwam, zag, maar moest al weer snel van het veld in de wedstrijd tegen koploper Alexandria’66. Vlak voor rust ging de oud-speler van onder meer Feyenoord in de fout en zag arbiter Van der Perk uit Leiden zich genoodzaakt rood te trekken voor de speler waar zolang naar uitgekeken was. (meer)

Vermakelijke wedstrijd OVV - TOGB

Oostvoorne/Berkel – Andermaal heeft TOGB ondanks dat het pas vier wedstrijden heeft gespeeld zijn ongeslagen status weten te handhaven. De Berkelse voetballers kwamen met OVV in Oostvoorne een 2-2 deling overeen. (meer)

Maik Voorwinden eerste bij Open NK Supermoto

 Foto nr. 1
Maik Voorwinden in actie afgelopen zondag in Lelystad.

Lelystad - In het tweede jaar dat Berkelaar Maik Voorwinden uitkomt in de Supermoto heeft hij al beslag weten te leggen op de titel in deze klasse van de motorsport. Afgelopen zondag werd de twaalfde en laatste wedstrijd van het ONK Supermoto verreden. (meer)

Bridge

Uitslagen Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De eerste parencompetitie van het seizoen 2010-2011 is afgesloten. De hoogst geŽindigde paren zijn: A-lijn: 1. Wim Alsemgeest & Guus Wiendels 30,55 imp; 2. Harry de Grooth & Uitze Tjeerdsma 23,15 imp; 3. Leo de Jong & Hardy van Oosten 17,33 imp; 4.
Ronald Vedder & Rob Voerman 13,62 imp; 5. Herma Dullaart & Bas Dullaart 13,5 imp.
B-lijn: 1. Nelleke Rotteveel & Angela Tuurenhout 58,26%; 2. Richard van Os & Carla Lag‚s 54,29%; 3. Nel Stolze & Krijn Stolze 53,93%; 4. Ton Gruntjes & Leo Waterreus 53,35%; 5. Margot Helderman & Wim Helderman 53,30%.
C-lijn: 1. Trudy van Dijk & Piet van Dijk 60,63%; 2. Bertus Ammerlaan & Piet van Santen 55,46%; 3. Lenie Ammerlaan & Tilly Groenewegen 53,82%; 4.
Susan Koker & Greetje Ruffles 53,81%; 5. Joke Bonnecroy & Toos van Santen 52,33%.

Veldrijden

Succes voor Pedaalridder Nicky Gieskens
Lansingerland - Zaterdag 22 oktober stond Nicky Gieskens van de Pedaalridders Lansingerland in het vroege veldritseizoen al gelijk op het podium bij een nationale crosswedstrijd te Portugaal. Na een wat mindere start maakte hij zijn achterstand redelijk goed, waarbij hij elke ronde wel een paar renners bijhaalde om in de finaleronde geheel alleen naar de derde plaats te rijden. Nicky is een renner van de Pedaalridders Lansingerland die zonder veel risico zijn wedstrijden rijdt en toch heel goed mee kan met de absolute nationale top van Nederland. Zondag 23 oktober werd hij in Reuver bij de Walsbergcross zevende. Dinsdag 25 oktober reed Nicky Giesken de bekende Nacht van Woerden en met succes. Een geweldig crossspectakel met overal kunstlicht, een pluim voor de organisatie. Met de gehele Nederlandse top van crossers aan het vertrek was het opnieuw Nicky Gieskens die zich goed van voren liet zien, dit keer in de stromende regen, Het was afzien want je zakte door de echte bagger tot je enkels weg. Woerden heeft een rijke crosshistorie, waarbij de renners dwars door de stad rijden op een mooi verlicht parcours met geweldig veel publiek. Nicky schoof in de laatste ronden nog wat plaatsen naar voren en legde daarmee beslag op een mooie negende plaats.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Op zondagmorgen moesten de jongste schaatsers vroeg uit de veren om hun 300 meter wedstrijd te rijden en een heuse marathon. Voor een aantal rijders was het hun eerste 300 meter wedstrijd, dus erg spannend allemaal, maar er werd zeer goed gereden deze ochtend. Bij de marathon eindigde Vivienne de Jong als beste pupil van de schaatsvereniging en Geurt Geluk bij de jongenspupillen.
De uitslagen van de 300 meter lange baan: Yennah Schenk 35.45 (PR); Fenna Bross 38.50 (PR); Germaine van Kesteren 40.76 (PR); Britt Jansen 37.04 (PR); Nikki Plug 41.68 (PR); Ilse Fransen 50.35 (PR); Marlou van Winden 44.7 (PR); Annemaj Scholte 41.5 (PR); Nola Sloot 39.78 (PR); Krista Geluk 49.32 (PR); Jolijn van Winden 39.1 (PR); Janine Noordam 39.29 (PR) en Julian Visser 37.04 (PR).
Op zondagavond sloten de junioren A en B (categorie 5) het schaatsweekend af met het rijden van een 1500 meter. Ook daarvoor iedereen een verbetering van de persoonlijke records. Nienke Markensteijn 3.04.80 (PR); Inge Bos 2.50.61 (PR) ; Sanne Uwland 2.45.49 (PR); Frederieke Jansen 2.43.62 (PR) ; Carola Kleijweg 2.35.98 (PR).

Voetbal

Schoonhoven–CVV Berkel: 2–1
Schoonhoven/Berkel - De voortekenen waren goed op sportpark Het Hoge Land bij CVV Berkel. De ploeg van trainer Wim Schouten oefende verdienstelijk tegen 1e klasser VVGZ en langzaam stroomt de ziekenboeg weer een beetje leeg. In Schoonhoven stonden Vincent Wiersema, Jurjen Jongejan, Frans Krijtenburg en ook Jan van der Lugt weer in de basis maar vooral in de eerste rondgang konden ook zij het verschil niet maken. De thuisploeg nam een verdiende voorsprong van 2–0 en De Berkelaren hadden het aan doelman Sander van der Velden te danken dat het daarbij bleef. Van der Velden was goed op dreef in de zilverstad en voorkwam met een aantal fraaie reddingen verder leed. CVV Berkel kon weinig tot niets inbrengen tegenover de druk van Schoonhoven en strandde bij de beste poging op de doelpaal. Jan van der Lugt kopte na een uitstekende voorzet van Bob de Geus tegen het houtwerk.
Na de thee leefde CVV Berkel weer een beetje op en vooral na het toepassen van enkele wissels aan Berkelse kant, ging de ploeg beter voetballen en hield het Schoonhoven in haar greep. Het was wachten op een doelpunt van CVV Berkel en nadat Erwin van der Stoep onreglementair werd gestuit binnen de beruchte lijnen, schoot Van der Lugt de aansluitingstreffer binnen 2-1.
Helaas voor de Berkelse supporters was dit de enige keer dat er doel werd getroffen, want met name Van der Lugt had met een aantal riante mogelijkheden een terecht punt mee naar Berkel en Rodenrijs kunnen nemen.
Helaas stond het vizier vandaag niet helemaal scherp en strandde menig aanval in schoonheid. De gastheren haalden na 90 minuten voetbal opgelucht adem en hielden de punten in eigen huis, waar een deling meer op zijn plaats was geweest. Voor Wim Schouten en zijn mannen wacht een pittige week vol trainingsarbeid en zaterdag een thuiswedstrijd tegen Moerkapelle. De ploeg snakt naar een overwinning en moet echt de mouwen opstropen om tegen de voetballers uit Moerkapelle aanspraak te mogen maken op de overwinning.
.
Berkel DA1–RCL DA2: 1-0
Berkel en Rodenrijs - Berkel moest om de aansluiting met de middenmoot te pakken zaterdag winnen en ging dan ook vol overgave de strijd aan tegen de dames uit Leiderdorp. Berkel was lekker fel, speelde goed voetbal en was bovendien het meest in de aanval waardoor het ook kansen kreeg op een treffer. Bij RCL stond de verdediging echter vrij goed geposteerd waardoor een doelpunt lang uitbleef. Na een kwartier spelen leek Nadine Bier Berkel op voorsprong te brengen maar een al dan niet buitenspel situatie werd beslist in het nadeel van Berkel en bleef de teller op nul staan. Na de thee en de laatste aanwijzingen ging Berkel vrolijk verder met goed en gedreven voetbal en voerde de druk op richting het doel van de tegenstander. De eerste kans na rust, een vrije trap van Silvia Boogaard, trof nog geen doel maar na 68 minuten was de ban gebroken en kwam de verdiende voorsprong. Het was Michelle Arbman die alles en iedereen te snel af was en goed doorliep op een doorgekopte bal en zo prima de bal voorbij de RCL keepster in het doel schoot waardoor de 1-0 een feit was.
In de laatste paar minuten en met name de blessuretijd zette RCL nog een paar keer flink aan maar het was in deze fase Jennifer Gittling die met enkele prachtige reddingen Berkel op voorsprong hield.

Atletiek

Kieviten actief bij diverse wedstrijden
Bleiswijk - Jacco Glerum kwam zondag 30 oktober in actie in de Krimpenerwaard, waar de jaarlijks terugkerende natuurmarathon werd georganiseerd. Slechts 20 kilometer van de afstand lopen de deelnemers over een verharde ondergrond en de andere kilometers gaan voornamelijk door de weilanden. Jacco finishte in een tijd van 4.09.06.
In Etten-Leur liepen Richard Lelieveld en Cor van der Blom de marathon van Brabant. Richard kwam over de eindstreep in 3.10.42 en Cor liep onder het finishdoek door na 3.56.13. Een vijftal leden kwam daar uit op de halve marathon. Waldo Karbaat was de snelste van de vijf: 1.23.05. Bart Roefs finishte in 1.23.27, Erik van Keeken 1.31.50, Marco Medendorp 1.34.08 en Dick Baggerman 1.39.36.
In Delft vond voor het eerst sinds 2006 weer de Klaas Vaak Droomtijdloop plaats. Aanvangstijd was 02.00 uur zondagmorgen, vlak voor het einde van de Zomertijd. Een ideaal tijdstip op de persoonlijke records te verbreken! Op deze sfeervolle met veel fakkels verlichte halve marathon kwam Kees Voogt na 27 minuten en 53 seconden over de streep, Bart Dodeweerd in 48.57, Anita Kreukniet 1.00.28, Bas Overdevest 1.00.29 en Jeannette Voogt 1.16.30. Om tot de juiste tijden te komen moet er uiteraard nog een uur bij opgeteld worden.

Kampioenschap Krimpenerwaard
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 30 oktober, twee weken na de Marathon van Amsterdam, deed Ferdi Vonk mee aan het 10 km kampioenschap van de Krimpenerwaard. Deze wedstrijd werd gelopen in het Loetbos in Lekkerkerk, het parcours bestond uit twee ronden van 5 km. Helaas waren de weersomstandigheden niet optimaal, er stond een stevige wind, dus een snelle race zou het niet worden. De loper uit Berkel en Rodenrijs eindigde als derde in een tijd van 37:46 en kon met een bos bloemen en een beker huiswaarts keren.

Hockey

HBR Heren 1 - Kieviten: 4-3
Berkel en Rodenrijs - HBR begon zeer mat aan de wedstrijd en had het aan de excellerende doelman Florian van Steenhoven te danken, dat het niet na een kwartier op een 2-0 achterstand stond. Daarna ging HBR meespelen en Kieviten zakte wat in. In de 17e minuut werd een doelpunt van HBR vanwege vermeend shoot in tweede instantie geannuleerd. Tot de rust kregen beide ploegen nog wat kansjes, maar het kwam niet tot een score.
In de tweede helft stond er plotseling een heel ander HBR, dat wel voor de volle winst wilde gaan en Kieviten flink onder druk zette. Vanaf de tiende minuut volgden er zes hectische minuten. Maarten van der Walle scoorde de 1- 0, maar reeds twee minuten later wist Kieviten de gelijkmaker te produceren na een uitval. Eťn minuut later was het alweer 2-1 door een score van Martijn Luger en nog een minuut later 3-1 door het tweede doelpunt van Maarten van der Walle. Nog twee minuten later scoorde Nick Bijwaard met een intikker op aangeven van Martijn Luger. De wedstrijd leek gespeeld, maar enkele ongelukkige wissels brachten onrust in de ploeg, waarvan Kieviten wist te profiteren. Na 25 minuten werd het 4-2 en drie minuten later zelfs 4-3. Kieviten speelde nu zeer opportunistisch en de HBR verdediging slaagde er niet meer in de bal rustig in de ploeg te houden. Dat resulteerde in nog ťťn grote kans voor Kieviten, maar de tip-in verdween net naast het doel.
HBR haalde opgelucht adem bij het laatste fluitsignaal en blijft meedraaien in de top. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Westland.

Ja, en nu…?

fietspad

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd het nieuwe prachtige pand van Informatique officieel geopend en menig bezoeker die de winkel op de fiets wilde bereiken, keek vreemd op bij het oversteken van de Oudelandselaan. (meer)

Halloween in de Rubenslaan

Foto
Griezelen in de Rubenslaan.

Bergschenhoek – Evenals vorig jaar toen de drie buurvrouwen Jolanda van der Valk (nr. 203), Sandra Stofbergen (nr. 201) en Jessica Elzerman (nr. 66) van de Rubenslaan op het idee kwamen om samen een Halloweenfeest te organiseren voor alle buren, werd er ook dit jaar een leuk en spannend feest georganiseerd. (meer)

Ardjoena Soerjadi in concert

Berkel en Rodenrijs – De grote zaal van t Manneke vormt vrijdag 4 november het decor van het pianoconcert dat Ardjoena Soerjadi zal verzorgen. (meer)

Getuigenoproep

Bergschenhoek – Op vrijdagmiddag 28 oktober ontstond om 16.15 uur op de kruising Leeuwenhoekweg/Leeuwenakkerweg een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Hierbij werd ťťn van de vrachtwagens aan de zijkant aangereden. (meer)

Ruiten ingeslagen

Bergschenhoek – Bewoners van een huis aan het Vlieland schrokken zich naar toen zij zondagavond 30 november tijdens het tv-kijken twee harde klappen hoorden. Er bleek een ruit aan zowel de voor- als aan de zijkant van het huis te zijn ingeslagen. In beide ruiten zat een ster. Omwonenden hadden jongens horen lachen, maar die waren in geen velden of wegen meer te bekennen.

Alcohol en geen rijbewijs

Bergschenhoek – Een 21-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs maakte het zondag 30 november rond de klok van half vier wel erg bont. De man reed met hoge snelheid de Jacob Marislaan in, hetgeen gezien werd door surveillerende agenten. Zij gingen de auto achterna. Deze stopte ter hoogte van de HSL en de man rende weg. Hij kon worden aangehouden en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ook reed hij zonder rijbewijs en vertoonde zijn auto talloze technische gebreken. De auto werd in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Laptops ontvreemd

Bergschenhoek – Op vrijdag 28 oktober werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Leeuwenhoekweg. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen. Ontvreemd werden twee laptops.

Diefstal uit auto’s

Bergschenhoek – Dinsdag 25 oktober werd in een tweetal auto’s ingebroken.
Uit een auto aan de ds. Van Couwenhovenlaan werden een rijbewijs, een schooltas en een draagbare computer ontvreemd. Een auto aan de Europasingel werd opengebroken en ontdaan van z’n navigatiesysteem.

Gaatjesboorder actief

Bergschenhoek – In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 oktober werd ingebroken in een drietal woningen in Bergschenhoek. In alle drie de gevallen kwamen de inbrekers binnen door middel van het boren van gaatjes in de deur- of raamkozijnen, waarna de aanwezige hefboompjes geopend konden worden. De inbrekers sloegen hun slag in de Adelaarsvaren en in de Mercatordreef. Ontvreemd werden BlackBerry’s, een laptop en andere elektronische apparatuur.

Snelle inbraak, grote buit

Bleiswijk – In de avonduren van woensdag 26 oktober werd tussen 19.45 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Esdoornstraat. De bewoners waren naar Schiphol om iemand weg te brengen en ontdekten bij thuiskomst de inbraak. Het slot van de deur bleek te zijn geforceerd. Ontvreemd werden onder andere laptops, een digitale camera, sieraden en een oplader.

Boetes bij verkeerscontrole

Bleiswijk – De politie en de Rijksbelastingdienst hielden op woensdag 26 oktober tussen 14.00 en 19.30 uur een Algemene Verkeerscontrole op de Zoetermeerselaan. Er werden 6083 auto’s gescand. Hiervan werden 35 bestuurders staande gehouden wegens het niet dragen van de autogordel, bellen tijdens het rijden, het niet in het bezit hebben van een rijbewijs, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, defecte verlichting en het onder invloed zijn van verdovende middelen.

‘Schoolopdracht’ graffitispuiters

Bleiswijk – Twee jongemannen van 21 en 22 jaar uit respectievelijk Bleiswijk en Zoetermeer werden op dinsdag 25 oktober aangehouden, omdat zij bezig waren met het spuiten van graffiti op de fietstunnel bij de Hoefweg.
De mannen beweerden studenten te zijn van de Kunstacademie en dat ze bezig waren met een schoolopdracht. De spuitbussen en de boekjes met voorbeelden van tekeningen zijn in beslag genomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut