Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

3B-Bus officieel in gebruik genomen

Foto
Burgemeester Van Vliet helpt mevrouw De Gruijter bij
het instappen in de bus. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - De 87-jarige mevrouw De Gruijter uit Berkel en Rodenrijs zat zaterdagmiddag 22 oktober met zes mannen in een busje, maar daar werd ze niet warm of koud van. Lachend: “Dat is niet voor het eerst van m’n leven hoor.” (meer)

Culinaire Italiaanse avond Ronde Tafel levert 26.000 euro op

Foto
De leden van Ronde Tafel 136 kunnen samen met alle gasten
terugkijken op een prachtige Italiaanse avond.


Lansingerland - Vrijdagavond 21 oktober organiseerde de Ronde tafel 136 Lansingerland een culinaire Italiaanse avond waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting On Wheels. (meer)

Informatieavond jongerenoverlast ook voor de jeugd bedoeld

Foto
Laurine Bonnewits op het Rozenoord, een van de plekken in Lansingerland
waar regelmatig jongerenoverlast voorkomt.


Lansingerland - Op woensdag 2 november organiseert de VVD van Lansingerland een informatieavond over het thema veiligheid. Je bent je er niet altijd van bewust dat je je veilig voelt maar wel wanneer je je onveilig voelt. Dit onveilige gevoel kan worden veroorzaakt door overlast van jeugd. (meer)

Schrijfster Rascha Peper komt naar Bleiswijk

Foto
Jannie Muilenburg (links) en Esther de Wit hopen door het
organiseren van lezingen het lezen van boeken nog meer te
stimuleren. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Haar hart ligt bij boeken en lezen is vanzelfsprekend. Jannie Muilenburg van Boekhandel Muilenburg in de Dorpsstraat 59 vindt boeken lezen zo belangrijk dat ze het weer eens een impuls wil geven door op dinsdag 1 november de bekende schrijfster Rascha Peper uit te nodigen een lezing te houden. (meer)

Dag van de (jonge) mantelzorger

Foto
Bij Don (links) en Rolfjuriën zijn de zaken omgedraaid; zij nemen
deels de zorg voor een van de ouders op zich. “En als ik het op school
hoor blijken er heel wat medeleerlingen die eveneens voor iemand
anders zorgen,” weten ze.


Lansingerland – Donderdag 10 november zal landelijk in het teken staan van De Mantelzorger; en dan met name de aandacht voor de jonge mantelzorger.
Want zonder dat we ons dit realiseren telt ons land, maar ook de gemeente Lansingerland, een groot aantal kinderen en jongeren die voor een belangrijk deel de zorg voor een naaste deels of grotendeels op hun schouders nemen. (meer)

Verenigde Berkelse Spelers bereiden eigentijdse komedie voor

Foto
Tussen de spelers enkele bekende gezichten, maar ook een nieuw.

Berkel en Rodenrijs – De Verenigde Berkelse Spelers zijn weer volop aan het repeteren om begin volgende maand een leuk stuk op de planken te zetten. (meer)

Bikkels gaan straatjutten

Foto
De acht Bikkels samen met juf Judith en Werner Rovers
van de vrijwilligersorganisatie Zwerfvuil Lansingerland.


Bergschenhoek - Vrijdag 21 oktober ging een groepje kinderen van de buitenschoolse opvang Bikkels in Bergschenhoek de straat op om in de omgeving zwerfafval te rapen. (meer)

Bij voldoende animo start warme maaltijdservice voor ouderen

Foto
De maaltijden worden bezorgd met een zogenaamde Chefmobiel,
een bestelwagen met geïntegreerde ovens waarin de maaltijden
tijdens het rijden bereid worden.


Lansingerland – De gemeente Lansingerland wil in samenwerking met de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland en de thuiszorgorganisatie Vierstroom, ouderen de mogelijkheid bieden de dagelijkse maaltijd warm aan huis bezorgd te krijgen. (meer)

Veel vrijetijdsfotografen uit Lansingerland op Fotofestival aan de Maas

Foto
Twee van de organisatoren van het Fotofestival, Wim Bierhuis
en Jan Hordijk, komen uit Lansingerland. Voor de selectie Raw
Zone maakte Jan Hordijk deze foto.


Lansingerland - Van donderdag 3 november tot en met zondag 6 november vindt in Rotterdam het Fotofestival aan de Maas plaats. Dit festival is het grootste evenement op het gebied van de vrijetijdsfotografie in Nederland. (meer)

Veel belangstelling op taxatiedag oude Volkswagens

foto
Aan het eind van de taxatie worden de punten geteld.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – We zien ze nog wel eens rijden, de oude Volkswagens uit de jaren vijftig/zestig. De Kever, met het bekende brilruitje aan de achterkant en uitklapbare richtingaanwijzers (het eerste model) of de VW- bus, ze zijn en rijden er nog steeds. (meer)

BSO De Vuurvlinder heeft nu een eigen gebouw

Foto
Elly van de Wetering ontving ter gelegenheid van de opening van
De Vuurvlinkder uit handen van wethouder Ten Kate een aantal leuke boeken.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Hoera! We hebben een eigen ‘home’. Dat was donderdag 20 oktober uit de kelen van alle kinderen te horen na de officiële opening van het eigen nieuwe onderkomen van Buitenschoolse Opvang De Vuurvlinder aan de Stationsingel 308. Het resultaat, een prachtig (tijdelijk) gebouw met alles er op en er aan voor een goede opvang na schooltijd. (meer)

Rotta verdwijnt in het donker

Bergschenhoek - Hebt u altijd al eens ’s nachts door het oerwoud willen dwalen? Willen luisteren naar al die geheimzinnige geluiden om u heen? Op zaterdag 29 oktober kan dat in het Lage Bergse Bos want Natuur- en Vogelwacht Rotta doet mee aan de Nacht van de Nacht. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Creatief voor 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert elke donderdag van 13.30- 15.30 uur in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 creatief handwerken zoals breien, haken, borduren en 3D kaarten maken, keramiek verven, schilderen en allerlei andere leuke creatieve mogelijkheden. (meer)

Regio

Cultuurbus
Lansingerland - Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de operettevoorstelling Der Graf von Luxemburg op vrijdag 11 november. Kosten ¤ 30,- p.p. inclusief busvervoer. (meer)

Dubbel verlies voor BVCB bij overgespeeld duel tegen RCL

Foto
Younnes Hannati voor BVCB in actie bij één van de weinige doelpogingen.
Foto: Peter van der Sluijs.


Leiderdorp – De straf die BVCB heeft gekregen voor het onrechtmatig uitkomen van Leonarda dos Santos Silva, oftewel Leonardo 2, heeft vergaande gevolgen voor de Bergschenhoekse zaterdageersteklasser. (meer)

Tóch naar school in herfstvakantie, maar dan wel ánders

Foto
De jeugd van TOGB had het prima naar de zin op de Voetbalschool.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Hoe zorg je er als voetbalclub voor, dat er in de toekomst een uitmuntend eerste elftal op het veld staat. Door onder meer in de herfstvakantie een Voetbalschool voor de jeugd te organiseren. (meer)

Hardloopwedstrijden Hoge Bergse Bos

Bergschenhoek - Op zondag 30 oktober organiseert Stichting Sportclub Outdoor Valley in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam drie hardloopwedstrijden. (meer)

SWKGroep golft voor het goede doel

Foto
Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep,
overhandigde de cheque van ¤ 10.000 aan de bestuursvoorzitter van het
Centrum voor Reuma en Revalidatie. Alle partijen waar zeer tevreden
met de realisatie van dit bedrag.
Berkel en Rodenrijs - Op 12 oktober vond het SWKGroep Goede Doelen Toernooi plaats op de Rijswijkse Golfclub. Dit toernooi werd georganiseerd door de Golfclub Westland. (meer)

Voetbal

PFC–TOGB: 0-2
Berkel en Rodenrijs - Een uitstekend resultaat voor de Berkelse voetballers die de beginfase van de wedstrijd goed doorkwamen. PFC startte sterk en kreeg enkele doelrijpe kansen die door TOGB doelman Tim van der Helm goed werden verwerkt. Met de jeugdige Jim Havenaar en Glenn van den Burg in de ploeg kwam TOGB onder de druk van de thuisclub vandaan en wist voor de thee nog toe te slaan. Uit een pass van Glenn den Uijl bracht Glenn van den Burg de openingstreffer tot stand voor TOGB. De tweede helft was TOGB de betere ploeg en moest PFC een veldmeerderheid aan de gasten toestaan. Toen Glenn den Uijl de doelman van de ploeg uit Geervliet te ver voor zijn doel zag staan wist hij op fraaie wijze deze fout af te straffen. TOGB kon met een 2- 0 tussenstand de negentig minuten zonder al te veel problemen uitspelen.
Tevens zou Paul Docter na zijn blessure ook nu weer speelminuten krijgen toen hij als invaller in het veld kwam van Ruud Vermeulen.

Rohda 76-Soccer Boys: 4-4
Bleiswijk - De inhaalwedstrijd tegen Rohda 76 moest gewonnen worden om Reeuwijk naar de kroon te steken. Al na 4 minuten werd een snelle aanval knap door Samir Amghar afgerond, 1-0. De gastheren werden wakker en zette direct druk op de achterhoede en met succes, want na een verdedigende fout werd al in de zesde minuut uit een vrije trap gescoord. 1-1. Soccer Boys was even van slag en de wedstrijd kreeg weer een open karakter. Doelman Steven van Aalst kreeg echter weinig te doen want Soccer Boys was toch de bovenliggende partij. Maar de fysiek sterkere mannen van Rohda hielden de oranje hemden keer op keer van scoren af. Veel overtredingen bleven vanmiddag echter onbestraft zodat Rohda langzaam kleine kansen kreeg. En weer ging een verdedigende fout vooraf aan de 2-1 en werd de rust bereikt.
Vlak na rust, Soccer Boys probeerde met pressie de 2-2 te forceren, maar werd een ongelukkige bal van Wilmar Zeelenberg onderschept en de spits van Rohda tekende dankbaar de 3-1 aan. Soccer Boys was wreed wakker geschut en begon met veel passie aan de inhaalrace. Zo werd uit een corner Sander van de Ruijtenbeek bediend, 2-3 en even later scoorde Vincent Meier fraai met een geplaatst schot in de rechter benedenhoek 3-3. De 4-3 kwam letterlijk uit de lucht vallen. De spits van Rohda verloor een schoen en moest deze aan de zijlijn aantrekken, kwam plotseling weer het veld in, onderschepte een pass in de achterhoede en kon zo doorlopen en scoren. Protesten bij de scheidsrechter mochten niet baten en zo keken de mannen weer tegen een achterstand aan. Met nog tien minuten te gaan ontaardde de wedstrijd zelfs nog in een ware rugby wedstrijd. Met alle middelen werd het Soccer Boys bijna onmogelijk gemaakt te voetballen, maar toch was daar plots Cor van Egmond weer, deze hield het hoofd koel en scoorde fraai de 4-4. In de laatste minuten gingen er nog twee fraaie pogingen verloren door de fysiek harde aanpak van Rohda en verloor Soccer Boys uiteindelijk twee dure punten.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Ondanks de herfstvakantie werd er in het weekend gewoon geschaatst, op zaterdagavond door de junioren B voor de 500 en 1000 meter en op zondagmorgen door de pupillen. De junioren C3 moesten zondagmorgen voor 1 afstand vroeg uit hun bed, ook zij reden de 1000 meter. De uitslagen: Pupillen: Thomas Douma 100 meter: 13.61 (PR), 500 meter: 53.10, 300 meter: 32.53; Geurt Geluk 100 meter: 14.64, 500 meter: 1.03.05, 300 meter: 39.47; Tatum Bross 100 meter: 14.13, 500 meter: 59.65 (PR), 300 meter: 35.46; Laura Ammerlaan 100 meter: 15.15, 500 meter: 1.04.43 (PR), 300 meter: 38.98 (PR); Mirthe van der Beek 100 meter: 14.95, 500 meter: 58.85, 300 meter: 37.27; Viviënne de Jong 100 meter: 14.42 (PR), 500 meter: 58.82, 300 meter: 36.60.
Junioren C: 1000 meter: Tim van den Hul 1.33.14 (PR); Daphne van der Burg 1.42.64; Fieke Uwland 1.47.05.
Junioren B zaterdagavond: Sanne Uwland: 56.09, 1000m: 1.52.88 (PR); Nienke Markensteijn: 1.00.68, 1000m: 2.03.80; Inge Bos: 52.75 (PR), 1000m: 2.07.03 (val); Lieke geluk: 54.16, 1000m: 1.52.73; Carola Kleijweg: 51.06 (PR), 1000m: 1.41.13 (PR).

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland – In een zonovergoten Lierop en op een zeer snel veldritparcours werd een grote nationale veldrit verreden met veel buitenlandse renners. Een parcours dat in zijn geheel niet was te vergelijken met dat van een week eerder in Montfoort, waar er gesproken kon worden van baggeren en dan ook echt baggeren. Nu was daar vanwege het mooie weer totaal geen sprake van. Het was een technisch parcours met snelle passages en veel bochten waarop de technische crossers goed uit de voeten konden. Bij de jeugd reed Gaby Gieskens van de Pedaalridders. Haar start was zeer moeilijk met dringen en duwen en ook onderweg waren er wat valpartijen, het leverde een 29ste plaats op. Tom Martens van de Pedaalridders die de komende week ook nog eens de Zesdaagse van Amsterdam rijdt, was in Lierop bij de nieuwelingen zeer constant. Hij werd in zijn tweede veldritwedstrijd 35ste. Nicky Gieskens eveneens van de Rennersclub de Pedaalridders, kon niet beletten dat ook voor hem de start niet lekker verliep. Hij werd 12e. De komende tijd staan er voor de Nieuwelingen en junioren van de Pedaalridders wedstrijden op het programma in Poortugaal, Reuver en Woerden.
Veldrit Rijswijk Lansingerland - Bij de jeugd stond Steijn Willemsen voor het eerst aan het vertrek voor zijn veldritwedstrijd in Rijswijk waar een technisch totaal nieuw parcours met veel hoogteverschillen wachtte .Steijn zit pas heel kort op de fiets. Hij ging voortvarend van start voor zijn eerste veldritwedstrijd. Het leverde hem een 12e plaats op.

Volleybal

Triade-VCT-Volley 2B: 4-0
Lansingerland - Zaterdag 22 oktober reed dames 1 van Volley2B naar Tilburg om de wedstrijd tegen Triade-VCT te spelen. De eerste set was lastig, maar de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. De set eindigde dan ook ik 28- 26 in het nadeel van Volley 2B. In de tweede set bouwde dames 1 een ruime voorsprong op door veel geslaagde middenaanvallen, maar liet het in de laatste punten liggen, dames 1 verloor deze set met 25-23. Met een 2-0 achterstand ging dames 1 de derde set in. Helaas werd het team verrast door veel moeilijke tactische ballen van Triade, 25-20. De vierde set wilde dames 1 toch nog een puntje pakken en het liep lange tijd gelijk op, alleen was Triade net iets beter met afmaken van de ballen en won deze set met 25- 21. Het was een wedstrijd tegen een slim team met veel tactische ballen met als uitslag 4-0 voor Triade-VCT. Volgende week moet dames 1 thuis tegen nummer 12 Zuvo, de dames van Volley2B gaan er dan weer vol tegen aan.

Atletiek

Uitslagen 5e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Op een prachtige herfstdag werd er afgelopen zondag door de Kieviten alweer voor de 5e editie van de AvH-loop gelopen. De jeugdleden kwamen aan de start voor de 1000 of 3000 meter. Fin Lexmond werd met een tijd van 3.56 winnaar op de kilometer. Fleur en Emma Jansen kwam bij hun debuut in 4.02 over de eindstreep. Bij de 3000 meter kwam Sam Brinkers als eerste over de finish - 12.55. Een nieuw persoonlijk record en een 2e plaats was er voor Tess Grootscholten – 13.39. De senioren liepen een afstand van 5000 kilometer. Debutant Waldo Karbaat liet direct van zich spreken en won deze wedstrijd in een mooie tijd van 17.59. Richard Lelieveld werd een goede nummer twee – 18.17 en Bart Roefs moest dit keer genoegen nemen met het brons – 19.07. Cor van der Blom 21.00 en Piet Wensveen 25.52 wisten hun persoonlijke tijd op de 5 km te verbeteren.
Pauline van Donkelaar werd de winnaar bij de dames. De tijd van 19.58 betekende voor haar opnieuw een verbetering van haar persoonlijk record.
Ook de nummer twee bij de dames wist haar tijd scherper te zetten. Yvonne Breugem finishte in 22.56.

Synchroonzwemmen

Kennismakingscursus
Zoetermeer/Lansingerland - Woensdag 2 november start in zwembad ’t Keerpunt in Zoetermeer de kennismakingscursus synchroonzwemmen. Tijd: 17.15-19.00 uur. Kosten: ¤ 14 voor vier weken op 2, 9, 16 en 23 november. Aanmelden kan via de site van de gemeente Zoetermeer of via de mail: secretaris.synchroonzwemmen@wvz.nl . Heb je twee zwemdiploma’s en ben je jonger dan 14 jaar dan heten de coaches Karen en Debby je van harte welkom.
Nodig zijn een extra handdoek voor de warming-up en slippers. Graag lang haar in een staart en verder een goed humeur. O ja weet je niet wat synchroonzwemmen is? Vergelijk het maar een beetje met kunstschaatsen. Je zwemt veel en verder zwem je op muziek een uitvoering.

File…

foto

Berkel en Rodenrijs – Zwanen in de file, en dat in de herfst. Het plaatje werd geschoten in een slootje ergens in Berkel en Rodenrijs.

Leonie Meijer gaat LOS met eigen album

 Foto
Leonie krijgt het eerste exemplaar van Jeroen van der Boom,
onder toeziend oog van de camera. Foto: Johan Bolomey.


Bleiswijk/Amsterdam - Vier cameraploegen en een stampvolle zaal publiek waren haar getuigen: met de presentatie van ‘LOS’, afgelopen week in zaal Bitterzoet in Amsterdam, heeft Leonie Meijer haar eerste eigen solo- album. (meer)

Inbraak woning

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 22 oktober werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Warmoezerij. Men was via de tuin aan de achterzijde van het huis naar de eerste verdieping geklommen waar een raam werd opengebroken. Elke kamer werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Autokrakers Vogelwijk

Berkel en Rodenrijs – In de Vogelwijk werd vorige week in drie auto’s ingebroken. In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober werden gereedschap en een navigatiesysteem gestolen uit een wagen die geparkeerd stond op de Watersnip.
(meer)

Bewoonster overloopt inbreker

Berkel en Rodenrijs – Een bewoonster van een huis aan de Noordeindseweg kreeg vrijdag 21 oktober de schrik van haar leven toen zij op de trap een onbekende man tegenkwam. De vrouw was boven bezig en hoorde geluiden. (meer)

Cilinderslot verwijderd

Bergschenhoek – Vorige week werd ingebroken in een huis aan de Hoeksekade.
Het cilinderslot van de achterdeur bleek te zijn verwijderd. Alle kasten waren overhoop gehaald en de gehele woning was doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Gewond na aanrijding

Bleiswijk – Op de Hoefweg ontstond op maandag 17 oktober om 19.00 uur een aanrijding, waarbij een bestuurder van een bestelbus uit Bleiswijk gewond raakte. De 27-jarige man kreeg geen voorrang van een afslaande personenauto met achter het stuur een 60-jarige inwoner van Bleiswijk. (meer)

Eerste erepenning van Lansingerland uitgereikt


Een verraste Egbert met het voor de eerste keer uitgereikte zilveren erepenning van de gemeente en de bijbehorende ingelijste oorkonde.

Berkel en Rodenrijs - Burgemeester Ewald van Vliet heeft op vrijdagavond 14 oktober de eerste gemeentelijke erepenning in zilver uitgereikt aan Egbert Muis. Dat gebeurde in de voormalige brandweerkazerne van het Berkelse korps tijdens een feestavond die helemaal in het teken van zon en strand stond. (meer)

Bedrijfsleven Lansingerland presteert goed


Rode draad in de carrière van Ruud Koornstra is dat duurzaamheid kan leiden tot uitstekende prestaties en succes.

Oostland - Het bedrijfsleven in de gemeente Lansingerland heeft in 2010 ruim bovengemiddeld gepresteerd. Lansingerland scoort een 6,7 en behoort daarmee tot de top 25 van best presterende gemeenten van Nederland. Dit bleek uit het rapport ‘De Kracht van Oostland’ dat de Rabobank op 13 oktober presenteerde tijdens de jaarlijkse Oostlanddag. (meer)

Familie De Haas verhuist begin december


Kas en nieuwe huis zijn inmiddels gesloopt; de oude woning volgt in december, waarna de achterliggende wijk afgemaakt kan worden.

Bergschenhoek – “Natuurlijk is het dramatisch als je meer dan vijftig jaar met veel plezier in een huis woont en je moet dat verlaten omdat er plaats gemaakt moet worden voor nieuwbouw. Maar het is een proces dat al zes jaar duurt en waarvan men de uitspraak vanaf het begin al aan kon zien komen”, zegt wethouder Jan den Uil in een interview met De Heraut. (meer)

TOGB-trainer Danny Molendijk: “En nu proberen in ons ritme te komen”

null
Paul Docter was voor het eerst sinds zeven maanden weer actief voor TOGB na een blessure. Hier is hij in fel duel met Paulo Ferreira van JHR. Foto: Rob Veldkamp.

Berkel en Rodenrijs – Het was zondagmiddag wat onwennig op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. Waar de meeste voetbalclubs al een zestal wedstrijden achter de rug hebben, stond TOGB voor de tweede krachtproef dit voetbalseizoen. De redenen zijn overbekend. En eigenlijk wil men er bij de Berkelse club niet veel meer over praten. Dit ook omdat TOGB in afwachting is van wat de beroepscommissie zal besluiten op het hoger beroep van de Berkelse club wat betreft uitsluiting voor deze competitie. De spelers leken ook wat onwennig over het veld te lopen. De uiteindelijke 0-0 einduitslag was conform het vertoonde spel. TOGB wilde niet verliezen en de Rotterdamse tegenstander JHR was op jacht naar zijn eerste competitiepunt en was eveneens bang voor weer een nederlaag.
(meer)

Omwonenden houden hun hart vast bij groot nieuwbouwproject

Foto nr. 1
Het huidige pand dat binnenkort afgebroken zal worden
en vervangen door een groter.


Bergschenhoek – De Rozenhoek, een woonvoorziening voor ouderen op de hoek van de Laan der Vrijheid / Ds. Van Couwenhovenlaan / Past. Canniuslaan, staat op de nominatie om afgebroken te worden. (meer)

Handen uit de mouwen voor de start van Parkwijk fase 4

Foto
Met vereende krachten wordt de eerste symbolische
paal de grond in geheid.


Berkel en Rodenrijs – Met vereende kracht werd dinsdagmiddag 4 oktober de officiële eerste paal de grond in geholpen van honderd eengezinswoningen die zullen worden gerealiseerd in Parkwijk fase 4 in de Meerpolder, grenzend aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Sportfondsen helpt mee met nadenken over invulling park

Foto
Een pagina uit het concept plan, zoals het vorige week werd
gepresenteerd. Hier aandacht voor de mogelijkheid tennisbanen
en een minigolfbaan te realiseren.


Lansingerland – De invulling van het Annie M.G. Schmidtpark neemt steeds meer vaste vorm aan. In grote lijnen is men het over de invulling eens, maar op diverse plaatsen is er nog ruimte voor een creatieve en passende oplossing. (meer)

Vrijwilligers luisteren geboeid naar schrijfster Katja Meertens

Foto nr. 1
Bestuur en vrijwilligers bijeen voor de presentatie.

Lansingerland - Het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland nodigde de schrijfster Katja Meertens uit een lezing te komen verzorgen voor alle vrijwilligers van Hospice Lansingerland. (meer)

Feest bij gouden Primera

Berkel en Rodenrijs – De deuren van Primera Van der Poel stonden donderdagavond 6 oktober veel langer open dan men normaal gesproken van deze zaak aan de Wilhelminastraat in Berkel Centrum gewend is. (meer)

Kennismaking met de nieuwe bisschop

Foto
Zondagmiddag ging de nieuwe bisschop (tweede van links)
voor in het Marialof in de Sint Willibrordkerk te Bergschenhoek.


Bergschenhoek – De 100-jarige Sint Willibrordkerk te Bergschenhoek viel de eer te beurt als eerste in Lansingerland gastkerk te zijn van de nieuwe bisschop van het bisdom Rotterdam mgr. Hans van den Hende. (meer)

Drukke en gezellige Berkelse Kinderboekenweek

Foto nr. 1
Hans van Woerkom vertelde het verhaal ‘De dans van
de kraanvogel’.


Berkel en Rodenrijs – Met twee hele speciale bijeenkomsten werd vorige week in het centrum van Berkel en Rodenrijs stilgestaan bij de jaarlijkse Kinderboekenweek. (meer)

Ráchel Geleijnse presenteert vervolg op haar eerste boek

Foto
“Als iemand mij als kind vroeg wat mijn grote droom was
antwoordde ik steevast ‘moeder en schrijfster worden’; het
heeft er dus altijd al ingezeten!” weet de jeugdige Berkelse
schrijfster Ráchel Geleijnse.


Berkel en Rodenrijs – Zelfverzekerd, maar toch bescheiden en vooral heel blij: de 18-jarige Ráchel Geleijnse heeft het tweede deel van Piratenbloed in de winkel liggen. Nadat haar eerste boek Piratenbloed 1 twee jaar geleden werd gepresenteerd ontving zij niets dan positieve reacties. (meer)

Kunsttoer toont kunst met een grote K

Foto
De openingsact was niet zoals men vooraf plande,
maar daardoor niet minder verrassend.


Lansingerland – Het was het eerste officiële optreden van de kersverse wethouder Ruud Braak, maar hij deed het met verve: vrijdagavond opende hij de zeventiende Kunsttoer van de groep beeldend kunstenaars die inmiddels is uitgegroeid naar een twintigtal. (meer)

Braakliggend terrein tijdelijk openbaar ‘voetbalveldje’

Foto
Raadslid Ruitenberg en wethouder Ten Kate hielpen
een handje mee. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Raadslid Matthijs Ruitenberg (CDA) had er in een raadscommissie al meerdere keren om gevraagd en nu wordt zijn wens vervuld: doe iets (tijdelijks) met braakliggende stukken terrein in Lansingerland. (meer)

Eerste bewoners op hun plaats ‘Aan de Plaats’

Foto
V.l.n.r.: Jan Droogers, aannemer, Mascha van den
Bulk met dochter, de heer Eeden Petersman en Gert
Schuring, projectleider 3B Wonen.


Bleiswijk - Het ‘kloppend hart’ van Bleiswijk. Zo noemde burgemeester Ewald
van Vliet het nieuwbouwproject Aan de Plaats in Bleiswijk bij de start van de bouw in juni 2010. (meer)

Losgeraakte caravan

Bleiswijk – Op donderdag 6 oktober ontstond om acht uur ’s avonds een verkeersstremming op de Hoefweg. De oorzaak was een caravan die van de trekhaak van een personenauto was losgeraakt. Hierdoor raakte ook het wegdek beschadigd. Een takelwagen kon de caravan weer op de kogel van de trekhaak zetten, zodat deze door de eigenaar naar huis kon worden gebracht.
Rond de klok van tien uur werd de weg weer vrijgegeven.

Openbare dronkenschap

Bleiswijk – Op vrijdag 7 oktober ontving de politie een melding, dat er een onwel geraakte of beschonken man op de Anjerweg liep. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Hij kreeg een bekeuring wegens openbare dronkenschap en is naar huis gebracht.

Inbraak kantoorpand

Bleiswijk – Een beveiligingsbedrijf ontdekte zondag 9 oktober om vier uur ’s ochtends dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Prismalaan West. Het hek rondom het pand bleek te zijn opengebroken, waarna men via een raam het pand heeft betreden. Het forceren van een kluis is niet gelukt, maar er werden wel twee computerschermen weggenomen.

Gestolen boot terecht

Bergschenhoek – Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 8 oktober rond de klok van twee uur ’s nachts een auto met trailer rijden. Omdat zij dit – gelet op het nachtelijke tijdstip – verdacht vonden, keerden de agenten hun auto en achtervolgden de auto. De bestuurder had dit al snel in de gaten, stopte, koppelde samen met zijn bijrijder de trailer af en ging er als een haas vandoor. De auto reed zo hard, dat de agenten genoodzaakt waren de achtervolging te staken. De trailer en de boot bleken gestolen te zijn bij een bedrijf op Weg en Bos in Bergschenhoek. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de bestuurder en bijrijder van de auto.

Te veel gedronken

Berkel en Rodenrijs – Een 42-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs werd zaterdag 8 oktober bekeurd, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man werd op de Oudelandselaan staande gehouden, omdat hij te hard reed. Hij bleek gedronken te hebben. Omdat hij niet wilde meewerken, is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 420 ugl.

Woning doorzocht

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen donderdag 6 oktober en zondag 9 oktober is ingebroken in een woning aan de Swemcoperlaan. Men kwam via de achtertuin de woning binnen. Hierbij werden de sloten opengebroken. Laden en kasten werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 13 oktober is er een bingo-avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 15 oktober een klaverjasmiddag voor 55-plussers in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.
Aanvang 14.00 uur. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. (meer)

Ouderencentrum Berkel gaat er nog even niet komen

Berkel en Rodenrijs - Waar in Bleiswijk en Bergschenhoek al geruime tijd succesvol een ouderencentrum wordt gerund, komt het in Berkel en Rodenrijs maar niet van de grond. Regelmatig is dit reden voor verschillende leden van de raadscommissie Samenleving om het onderwerp op de agenda te zetten. (meer)

Geluidsoverlast vliegveld weer op vergaderagenda

Lansingerland/Rotterdam - Wethouder De Paepe gaat een brandbrief sturen naar de directie van Rotterdam - The Hague Airport. Eerder gemaakte afspraken over aanvliegroutes worden niet nagekomen, en daarover is ontevredenheid. Hoewel het lijkt alsof er steeds meer vliegtuigen laag over de gemeente komen overvliegen, blijft de hoeveelheid nog altijd binnen de normering. Dit geldt ook voor de nachtvluchten. (meer)

Klankbordgroep Planetenweg-Oostersingel ontevreden over overleg met gemeente

Lansingerland – In een brief aan wethouder De Paepe (L3B) ventileert de Klankbordgroep Planetenweg-Oostersingel haar ontevredenheid over het tot nu toe met de gemeente gevoerde overleg over de inrichting van de Planetenweg en de Oostersingel. (meer)

Leefbaar 3B constateert verbetering HuisArtsenPost Gouda

Bleiswijk - Vanaf 2007 heeft Leefbaar 3B veel energie en aandacht gevraagd voor een huisartsenpost in en voor Lansingerland. Sinds 2007 is er veel veranderd zoals het verdwijnen van de spoorovergang in Bleiswijk. (meer)

Islamitisch Cultureel Centrum krijgt plek langs Wilderszijde

Lansingerland - De Islamitische gemeenschap van Lansingerland kan na ruim tien jaar overleg met de gemeente een stuk grond kopen om haar eigen cultureel centrum te bouwen. Voor de locatie van dit centrum heeft men gekozen voor Wilderszijde, naast de HSL en achter de middelbare scholen.
Binnenkort zal een intentieverklaring tussen Stichting Moslim en de gemeente Lansingerland worden getekend. (meer)

Afvalstoffenheffing zal voor huishoudens tot 2015 veel te hoog blijven

Lansingerland – Onderhandelingen van het college met afvalinzamelaar Irado over een verlaging van de extreem hoge afvalstoffenheffing in deze gemeente hebben tot niets geleid. Het voorstel dat Irado deed was qua tarief nog steeds overvraagd, stelde contractverlenging als voorwaarde, en was voor de gemeente juridisch en financieel te riskant. (meer)

Raadscommissie debatteert over versterking dualisme in gemeentebestuur

Lansingerland - Met de introductie van het duale bestuur in de gemeenten is er sinds 2002 een scheiding aangebracht in samenstelling en bevoegdheden van gemeenteraad en college. Wethouders maken sindsdien geen deel meer uit van de raad. De gemeenteraad vertegenwoordigt de bevolking, geeft de kaders aan waarbinnen het college het beleid uitvoert en controleert het college daarbij. Het vereiste een omslag in de bestuurscultuur. (meer)

Jan van Erve liep 246 kilometer aan één stuk

Foto
Jan werd onthaald door familie, vrienden en buurtgenoten.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Zijn ultieme droom en vurigste wens is uitgekomen. Jan van Erve liep vorige week de ‘bijna onmenselijke’ Spartathlon in Griekenland. (meer)

Regeer Sport Jeugdtoernooi BC TAB Fly Over volgeboekt

Foto
De winnaars uit de hoge categorieën. Milan Koot
(BC TAB Fly Over) ontbreekt op de foto.


Bleiswijk – Al weken voor de sluitingsdatum bleek het voor de derde maal onder de naam Regeer Sport Jeugdtoernooi BC TAB Fly Over georganiseerde badmintonjeugdtoernooi vol. (meer)

Cas Lamens en Intersport Doesburg worden hoofdsponsors ATV Berkenrode

Foto
V.l.n.r. Paul de Groot (ATVB), Danny Doesburg, Colin Ouwerling
(ATVB) en René Lamens bij de ondertekening van het contract.


Berkel en Rodenrijs - Tennisvereniging ATV Berkenrode uit Berkel en Rodenrijs ondertekende onlangs het contract met haar twee nieuwe hoofdsponsors: Automobielbedrijf Cas Lamens en Intersport Doesburg.

Prachtig zomerweer tijdens Rottemerenloop Kieviten

Foto
Nieuwe persoonlijke records zaten er deze warme
nazomerdag niet in.


Bleiswijk - Zoals gebruikelijk organiseerde de atletiekvereniging de Kieviten op de eerste zondag van oktober de door DeruNed gesponsorde Rottemerenloop. Waar heel Nederland bijna drie maanden op had gewacht gebeurde op 1 en 2 oktober. (meer)

Motorsport

Succes voor Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft een zeer geslaagd weekend gekend in het Belgische Mettet. Op vrijdag verraste hij vriend en vijand door van alle 266 deelnemers de snelste tijd op de klokken te zetten. Nadat hij op zondag vijfde wist te worden in de Supermoto-finale en veertiende werd in de Superbiker-finale mag hij met trots terugkijken op het driedaagse evenement.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
FC ’s-Gravenzande - BVCB
Berkel – Rohda’76
14.30 uur
Soccer Boys – Schoonhoven
14.30 uur
Jodan Boys(da) – Berkel
Soccer Boys (da) – DSVP
14.30 uur

Zondag:
TOGB – JHR
14.00 uur
Blijdorp – Soccer Boys

Volleybal

Volley2B-Univé Udenhout: 2-3 (da)
Lansingerland - Het team uit Udenhout wist met ervaring de eerste set met 15-25 binnen te halen. Volley2B maakte te veel fouten en wist aanvallend niet haar eigen niveau te behalen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De middenaanvallers Dian Sonneveld en Sylvia van den Bulk waren weer in topvorm en zo won Volley2B de tweede set met 25-15. In de derde set werd er aan beide zijden gewisseld. Udenhout had een lange service serie en uiteindelijk verloor Volley2B de set hierop. In de vierde set ging het publiek los en stond volledig achter de dames uit Lansingerland. Het team zelf geloofde er ook in en de set werd door enthousiasme, vechtlust en teamwerk binnengesleept. De beslissende 5e set beloofde een spannende te worden. Udenhout begon met een voorsprongetje. Volley2B kwam bij tot 10-11.
Udenhout sloot de wedstrijd in hun voordeel af door hun enthousiasme en ervaring.

Voetbal

Berkel-Smerdiek: 4-4 (da)
Berkel en Rodenrijs - De gasten lieten er geen misverstanden over bestaan met welk doel ze naar Het Hoge Land waren gekomen; ze wilden winnen en dat leek lange tijd ook te lukken voor de ploeg uit Sint Maartensdijk. Ze kenden een prima start, want na een kleine twee minuten lag de 0-1 al in het net. Toch kwam de thuisclub terug in de wedstrijd; het was Silvia Boogaard die een vrije trap schitterend nam en de score zo weer in balans bracht. Maar Smerdiek bleef de betere ploeg en kon in de eerste helft uitlopen naar 1-3 voorsprong. Berkel bracht voor rust de spanning nog terug door via Lindy Hogedoorn de 2-3 op het bord te zetten. Geloof in een goed resultaat was er absoluut en vergeleken met de eerste 45 minuten was het in de 2e helft Berkel dat lange tijd de regie in handen had en het wedstrijdbeeld bepaalde. Dat resulteerde al vrij snel in de verdiende gelijkmaker; het was de goed op stoom zijnde Michelle Arbman die de 3-3 op het bord zette.
Met nog een paar minuten te gaan en een score van 3-4 op het bord zette Berkel alles op alles en pompte alle ballen richting het Smerdiekdoel in de hoop dat de verdiende gelijkmaker nog zou vallen. In de laatste seconde kwam de beloning. Het was Lindy Hogedoorn die met de 4-4 voor veel vreugde en blijheid in het Berkel-kamp zorgde.

BVCB-GHC: 4-1
Bergschenhoek - BVCB wist de score al snel te openen. Halverwege de helft van de tegenstander was het Robin Monsma die in balbezit kwam, de bal controleerde en opeens verrassend uithaalde. De pegel verraste ook doelman Jeroen Peschier dermate dat hij niet zijn handen achter de bal kon krijgen en het leder van zijn borst moest laten stuiten. Piet van Offeren was er als de kippen bij om de bal in te schieten en via een carambole verdween de bal in het Leidse doel: 1 – 0. In de vijfentwintigste minuut wist BVCB de voorsprong te verdubbelen met een mooie pass op de vrijstaande Robin Monsma. Ruim vijf minuten later haalde Monsma voor de tweede keer doeltreffend uit: 3 – 0.
In de vierde minuut na de pauze wisten de gasten tot scoren te komen. Uit een goede voorzet van Michel Schouls kon invaller Mohammed Madani de bal vallend binnen koppen.
Twintig minuten voor tijd bracht Waslander dezelfde twee wisselspelers als vorige week in het veld. Piet van Offeren en Robin Monsma maakten tegelijk plaats voor Maarten Tans en Vincent Reuver. In het laatste kwartier ging het spel over en weer. Aarzelend optreden van de verder gedegen spelende Nick Mahieu bood Marvin Sloos de kans om uit te halen. Zijn zoevende schot ging voorlangs aan de verste staander. Aan de andere kant kreeg Maarten Tans de mogelijkheid om de 4 -1 te scoren, maar goed ingrijpen van Peschier voorkwam succes voor de invaller. Dat de 4 -1 uiteindelijk toch viel was meer voor de statistiek en als beloning voor de ijverige doelpuntenmaker.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd gaf Nick Mahieu een afgemeten voorzet achter alle verdedigers om en stelde daarmee Vincent Reuver in staat om zijn doelpuntje mee te pikken. De ploeg stoomt door deze derde overwinning op rij, op naar de vijfde plaats in de eerste klasse B.


Be Fair-CVV Berkel: 4-1
Berkel en Rodenrijs - Na een teleurstellend gelijkspel vorige week trad het keurkorps van CVV Berkel zaterdag aan in Waddinxveen op het schitterende complex van Be Fair. Aan Berkelse zijde ontbraken de nodige krachten; Rick Dekker, Luke Zuijderwijk, Jurjen Jongejan, Lennard Kennepohl en Vincent Wiersema waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Maar trainer Wim Schouten kon toch een behoorlijke ploeg in Waddinxveen aan de aftrap laten beginnen. Be Fair toonde aan echt voor de winst te willen strijden. Wanneer de Berkelse brigade hierin mee kan gaan, is veel mogelijk, maar zaterdag was dit helaas niet het geval. Gevolg is dan een duidelijke nederlaag tegen een zeer behoorlijk voetballende thuisploeg, die eigenlijk een paar plaatsen te laag op de ranglijst staat. CVV Berkel had weinig in te brengen in de 1e helft en kwam door collectief falen in verdedigend opzicht op een 2 – 0 achterstand. In aanvallend opzicht was het aanvalsduo Jan van der Lugt en Bob de Geus machteloos. Begin 2e helft gloorde er nog hoop in de Berkelse harten, maar Be Fair maakte binnen vijf minuten korte metten met deze oplevering. Een zondagsschot van buiten het strafschopgebied en een goed lopende aanval later stond een teleurstellende 4 – 0 op het scorebord.
Nadat Wim Schouten de nodige wissels had toegepast, Allan Gill voor Loek Buitenhuis en Patrick de Schepper voor Jeroen Buitenhuis, kreeg CVV Berkel van de thuisploeg de gelegenheid om aanvallend gevaarlijker te worden. Dit resulteerde in een doelpunt van Jeroen Buitenhuis, na een aanvalsopzet van Loek Buitenhuis en dito voorzet van Bob de Geus. Robert van der Velden teisterde nog het houtwerk en ook Samim Bayat en Bob de Geus kregen goede mogelijkheden om de score nog draaglijker te maken. Dit was echter niet geheel terecht geweest, want de Be Fair was uiteindelijk de meer dan terechte winnaar van de middag.

Atletiek

Ferdi Vonk in Bergseplasloop
Berkel en Rodenrijs - Zondag 9 oktober liep Ferdi Vonk mee in de 10 km wedstrijd van de Bergseplasloop. Om drie uur werd door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het startschot gegeven en kon de wedstrijd beginnen. Ferdi liep een goede wedstrijd met weinig verval in het tweede deel en eindigde de wedstrijd in de tijd van 36.56. Hiermee werd hij 7de in de categorie Mannen Senioren en 14de overall. Het was overigens de tweede keer dat hij op deze afstand met een eindtijd in de 36 minuten finishte. Dit mooie resultaat kan hij meenemen naar Amsterdam waar hij zondag in het Olympisch Stadion meeloopt in de NK- marathon.

Mooie prestatie Pauline van Donkelaar
Bleiswijk - Pauline van Donkelaar heeft zondag een mooie prestatie geleverd op de halve marathon in Eindhoven. In de lichtstad wist ze haar persoonlijk record op deze afstand te verbeteren. Ze finishte in 1 uur 32 minuten en 59 seconden. Anita Kreukniet had zich ingeschreven voor de bosmarathon in Soest. Er werden vier rondes gelopen door een bosrijke omgeving om tot de marathonafstand te komen. Ondanks een aantal struikel- en valpartijen wist Anita te finishen in 4 uur en 37 minuten.

Hockey

HBR-Gouda: 2-0
Berkel en Rodenrijs - HBR domineerde van begin tot eind en probeerde met snel combinatiespel de Gouda defensie te verschalken. Helaas was de eindpass vaak onnauwkeurig en ook het afmaken was slordig. Zo duurde het tot de dertigste minuut, alvorens HBR via een hard diagonaal schot van Martijn Luger op een verdiende 1-0 voorsprong kwam, wat ook de ruststand was. Na rust gingen de Berkelaren verder waar ze gebleven waren. Na vier minuten werd het 2-0 via een strafcorner, die door Nick Bijwaard mooi binnen werd gesleept. HBR bleef aandringen en produceerde menig schot op doel, waar een uitstekende Goudse doelman zijn ploeg op de been hield. In de allerlaatste minuut ontstond nog een hachelijk moment voor het HBR doel, waar de keeper zijn eerste bal van de wedstrijd te verwerken kreeg. Door dit resultaat staat HBR nu op een keurige gedeelde derde plaats in de competitie op één punt van de leiders. Volgend weekend wacht de verre uitwedstrijd bij Prinsenbeek.

Wielrennen

Veldrijden in Montfoort
Rotterdam - Feiko Ammerlaan van RWC Ahoy heeft in het weekend bij de nieuwelingen een mooie 7e plaats behaald in de veldrit van Montfoort. Zijn ploegmaat Bryan van Rooyen werd 1e bij de junioren.

Breien is in

breien

Berkel en Rodenrijs – De rage verspreidt zich langzaam maar zeker over het hele land: de spontane breirage. (meer)

De afbraak is begonnen

De afbraak is begonnen

Bergschenhoek – De familie De Haas had nog even hoop dat ze mochten blijven wonen op hun vertrouwde adres aan de Berkelseweg, maar dat bleek ijdele hoop. (meer)

Onderhoud groene brug Oude Leede

Onderhoud groene brug
Onderhoud groene brug.

Oude Leede - De gemeente Pijnacker-Nootdorp is bezig met onderhoud aan haar civiele kunstwerken, zoals bruggen, viaducten en duikers. Op donderdag en vrijdag 13 en 14 oktober en maandag 17 oktober vindt onderhoud plaats aan de groene brug tussen de Bovenmolenweg en de Oude Leedeweg in Oude Leede. (meer)

Voetballers stropen de mouwen weer op

Berkel en Rodenrijs - De KNVB heeft TOGB via haar advocaat laten weten dat de straf, het uit de competitie halen van het eerste elftal, is opgeschort.
Dit betekent, zo vertelt secretaris Wil van Velzen van de afdeling voetbal van de club, dat het eerste team zondag weer mag spelen. (meer)

Straf TOGB opgeschort

Berkel en Rodenrijs - De KNVB heeft TOGB via haar advocaat laten weten dat de straf, het uit de competitie halen van het 1e elftal, is opgeschort. Dit is te lezen op de website van TOGB. Het betekent echter nog niet dat TOGB aanstaande zondag al kan voetballen. Het is namelijk reglementair niet meer mogelijk nog een wedstrijd voor dit weekend in te plannen, aldus de afdeling voetbal van sportvereniging TOGB.


Islamitisch Cultureel Centrum krijgt plek langs Wilderszijde

Lansingerland/Bergschenhoek - De Islamitische gemeenschap van Lansingerland kan na ruim tien jaar overleg met de gemeente een stuk grond kopen om haar eigen cultureel centrum te bouwen. Voor de locatie van dit centrum heeft men gekozen voor ‘Wilderszijde’, naast de HSL en achter de middelbare scholen. Binnenkort zal een intentieverklaring tussen Stichting Moslim en de gemeente Lansingerland worden getekend. Verwacht wordt dat de procedures en bouw vier jaar in beslag gaan nemen.
(meer)

Nel en Aad de Haas moeten plaatsmaken voor nieuwbouw

Foto
Nel en Aad de Haas moeten plaatsmaken voor nieuwbouw.

Bergschenhoek – “Dat we grond moesten afstaan voor de HSL vonden we niet fijn, maar dat konden we begrijpen; dat was landsbelang. Maar dat wij nu uit ons huis moeten waar we al 51 jaar met veel plezier wonen enkel en alleen omdat een ander hier dan kan gaan wonen, dat willen we niet begrijpen en dat doet zeer.” (meer)

Nina debuteert met ‘Geslagen maar niet verslagen’

Foto
Nina voelde zich zeer vereerd dat ze haar boek aan
de burgemeester kon overhandigen en laten lezen.


Berkel en Rodenrijs – “Met dit boek wil ik een steun zijn voor lotgenoten.
Hen duidelijk maken dat mishandeling in welke vorm dan ook niet normaal is en niet geaccepteerd moet worden.” (meer)

Scouting Bleiswijk viert zonnig 65-jarig bestaan

Foto
De circusschool Hannes & Co was present met tal van
circusacts.


Bleiswijk – Met de zon hoog aan de hemel en heel wat bezoekers vierde scouting Bleiswijk op zaterdag 1 oktober met een kinderkermis, een circus en tal van andere activiteiten het 65-jarig bestaan. (meer)

Primera Van der Poel bestaat 50 jaar

Foto nr. 1
Bert en Truus van der Poel en hun opvolgers Silvia en
Menno Ammerlaan in hun prachtige winkel in de Wilhelminstraat
te Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Primera Van der Poel bestaat 50 jaar. Weet u dat de oprichter en vorige eigenaar Bert van der Poel ooit begonnen is met het bezorgen van weekbladen langs de deur? (meer)

Fréderique doet niet onder voor de overige zwemmertjes

Foto
Een beetje nerveus, beduusd, maar ook dolblij na de
spanning: samen met alle andere kinderen mocht Fréderique
zaterdag haar A-diploma in ontvangst nemen.


Lansingerland – Ze waren best wel een beetje nerveus; de in totaal 57 kinderen, die vanaf de tribunes gadegeslagen en aangemoedigd werden door de hele familie en zaterdagmiddag 1 oktober opgingen voor hun A-zwemdiploma in zwembad De Windas.
(meer)

De stand van zaken rond het Annie M.G. Schmidtpark

Foto
De betonnen plaat wil men laten liggen en hergebruiken.
Slopen zou een vermogen kosten.


Lansingerland – Rob Luijsterburg van de afdeling projecten verzorgde dinsdagavond 27 september een presentatie over het Annie M.G. Schmidtpark.
Daaruit bleek dat met de aanleg van het totale park een budget van 30,14 miljoen euro is gemoeid. (meer)

Zaagwerkzaamheden 770 populieren starten nog deze maand

Foto
Veel belangstelling voor de plannen om de Bleiswijkse
Zoom eens flink aan te pakken. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - De informatieavond op donderdag 29 september over het plan om het recreatiegebied Rottemeren een fikse ‘kapbeurt’ te geven door 770 populieren om te zagen, bracht geen negatieve emotie teweeg bij een volle zaal omwonenden en andere belangstellenden. (meer)

CDA organiseert debat over toekomst ouderenzorg Lansingerland

Foto
Woonzorgcentrum De Tuinen in Bleiswijk is een voorbeeld
van de ontwikkelingen op het gebied van ouderenhuisvesting.
Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland/Bleiswijk – Op woensdag 12 oktober organiseert het CDA Lansingerland een openbaar debat over de ouderenzorg in Lansingerland.
Gastsprekers zijn Heleen Post (regiodirecteur Laurens Zorg), Jaap Sluiter (locatiemanager De Tuinen) en Bert Haanappel (manager 3B Wonen). (meer)

Wolfert PRO wint de Jos van Kemenade Award 2011

FOTOBIJSCHRIFT:
Winnaar Wolfert Pro ontving de Award uit handen van
oud-onderwijsminister Van Kemenade.


Bergschenhoek - Zaterdag 1 oktober heeft Wolfert PRO onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep, de Jos van Kemenade Award 2011 gewonnen. (meer)

Ondernemers met visie bouwen op Oudeland

Foto
Gastheer Kees van der Helm tussen de beide gastsprekers in.
Met links Richard Lamb en rechts de bekende ondernemer Hennie
van der Most.


Berkel en Rodenrijs – Een groot aantal ondernemende ondernemers kwam woensdagmiddag 28 september naar Bedrijventerrein Oudeland om daar samen te luisteren, te genieten en mee te denken over ondernemen, over mogelijkheden en kansen. (meer)

Een waterspeeltuin voor De Kievit: Bridge in de Kas helpt mee

Foto
Het piratenschip werd al eerder mogelijk gemaakt door
Rotaryclub De Rottemeren. Dit jaar speelt men voor de nieuwe
waterspeelplaats. V.l.n.r.Marja Smit (De Kievit), Hans Bucher,
Maarten van den Bosch (De Kievit), Vera Koster (voorzitter Rotary),
Marco Calf (De Kievit) en Ton Hermes (Rotary).


Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - “Een gezellig dagje uit én iets doen voor een mooi doel: dat is Bridge in de Kas alweer meer dan een decennium lang”, zegt Hans Bucher van Rotaryclub de Rottemeren. “Dit jaar spelen we voor de nieuwe waterspeelplaats van speeltuin De Kievit. In 2013 bestaat de speeltuin 60 jaar. (meer)

Winnares prijsvraag SFG Locatie Berkel neemt prijs in ontvangst

Foto
Mevrouw Graumans neemt de cadeaubon en het boeket
bloemen in ontvangst van Brenda Kleissen, eerste medewerker
Locatie Berkel


Berkel en Rodenrijs - Mevrouw Graumans uit Bergenschenhoek is de winnares van de prijsvraag die het Sint Franciscus Gasthuis Locatie Berkel uitloofde tijdens de braderie op zaterdag 3 september 2011. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Bingo voor het goede doel
Bergschenhoek - Donderdagavond 6 oktober organiseren de zendingscommissie van de Hervormde kerk, Kerkstraat 1 en de Diaconale Werkgroep Roemenië een bingo voor jong en oud. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Preventie bij kanker
Zoetermeer/Lansingerland - Op maandag 10 oktober wordt op het Therapeuticum Aurum in Zoetermeer een avond verzorgd over de mogelijkheden van preventie bij kanker vanuit de antroposofische geneeskunde. (meer)

College van b. en w. weer compleet

Foto: College nr. 1
Ruud Braak tijdens het afleggen van de eed.

Lansingerland – Met de benoeming van Ruud Braak als vierde wethouder, vorige week donderdag in de gemeenteraad, is het college van b. en w. weer compleet. (meer)

Raadsbrede steun voor wethouder Jan den Uil

Lansingerland – Geen twijfel bij de gemeenteraad, vorige week donderdag, over de integriteit van wethouder Jan den Uil. Zijn directeurschap van architecten- en bouwmanagementbureau Terrena is bekend en te lezen op de site van de gemeente. Van belangenverstrengeling, omdat het bureau betrokken is bij een project in Bergschenhoek, is geen sprake. (meer)

Plan voor versterken rol gemeenteraad

Lansingerland – In het vorig jaar gesloten coalitieakkoord is de opdracht aan de griffie van de gemeenteraad opgenomen, te komen met voorstellen om het dualisme in de raad te versterken. De gemeenteraad moet zijn kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol beter kunnen behartigen, vonden de opstellers van het akkoord. (meer)

Survivalbos blijft openbaar

Bergschenhoek - Het survivalbosje bij Outdoor Valley zal met ingang van het nieuwe seizoen nog wel toegankelijk zijn voor de wandelaar, maar die moet wel een beetje lef hebben. (meer)

Deel van Wilderszijde financieel ‘in de wacht’

Bergschenhoek – De ontwikkeling van de geplande nieuwbouwwijk Wilderszijde, aan de Boterdorpseweg, heeft nu zoveel vertraging opgelopen, dat de gemeente een deel ervan ‘uit exploitatie’ gaat nemen. (meer)

Begroting in balans, maar toekomst onzeker

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft gisteren de Programmabegroting 2012-2015 gepresenteerd onder het motto ‘Begroting in balans, maar toekomst onzeker’. De begroting, die een bedrag van ¤ 155 miljoen bedraagt, is sluitend voor de jaren 2012 tot en met 2014 en vertoont een tekort van twee ton in 2015. (meer)

Inbraak winkelpand

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 22 op 23 september werd ingebroken in een winkel aan het Westerplein. De voordeur bleek te zijn opengebroken. Men ging er vandoor met een dvd-speler en wat geld.

Inbraak via uitbouw

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 30 september werd overdag ingebroken in een woonhuis aan de Chrysantenhof. Met behulp van een trap was men via de uitbouw naar de eerste verdieping geklommen. Vervolgens was het raam van de slaapkamer opengebroken. Er werden diverse goederen gestolen. Men verliet de woning via de schuifpui.

Met blauwe verf bespoten

Bergschenhoek – Zes inwoners van Bergschenhoek hebben vorige week aangifte gedaan van het vernielen van hun auto. De wagens bleken in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september te zijn bespoten met blauwe verf. Ze stonden geparkeerd in de Grooten Sloot, de Albert Kuyplaan en de ds. Van Couwenhovenlaan.

Scootmobiel te water

Bleiswijk – Een inwoonster van Bergschenhoek sloeg woensdagmiddag 28 september alarm nadat zij en haar echtgenoot op de Rottebandreef een man met zijn scootmobiel in het water zag liggen. De man was volledig onder water geraakt. Het Hoekse echtpaar aarzelde niet en heeft de man nog voordat de hulpdiensten arriveerden uit het water kunnen halen. Het slachtoffer is voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis; daar bleek hij gelukkig nog in goede conditie te zijn.

Autokraak

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 25 op maandag 26 september werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Rubenslaan. Nadat een zijraampje was verwijderd, werd het geïntegreerde navigatiesysteem en een aantal andere persoonlijke spullen weggenomen.

Diefstal auto

Bleiswijk – In de Frans Halslaan werd in de nacht van zondag 25 op maandag 26 september een Seat Ibiza ontvreemd. Van de auto ontbreekt elk spoor.

Forse bedrijfsinbraak

Bleiswijk – In de Van ’t Hoffstraat werd op dinsdag 27 september ingebroken in een bedrijfspand. Men kwam via de achterzijde van het pand binnen door het cilinderslot af te breken. In het pand bevond zich een ruimte waar een kluis was ondergebracht. Deze werd eveneens opengebroken en de in de kluis aanwezige sleutels van personeelskastjes werden gebruikt om deze leeg te halen. Het is nog niet bekend wat er allemaal gestolen is.

VOETBAL

Vitesse Delft-BVCB: 1-3
Delft/Bergschenhoek - Na een week eerder de smaak van een overwinning te hebben geproefd, was het aan BVCB de taak om in de uitbeurt tegen Vitesse Delft ook een goed resultaat neer te zetten. En dat lukte. Na een klein kwartiertje in de eerste helft ging de Delftse storm een klein beetje liggen en kon BVCB aan voetballen gaan denken. Ondanks dat het balbezit in die fase langzamerhand steeds groter werd, konden de BVCB spelers elkaar nog maar moeizaam vinden. Er zaten veel onzuiverheden in het Hoekse spel en met name een goede eindpass ontbrak meerdere malen. Was de eerste helft amper het aanzien waard, de tweede helft zou een heleboel goed maken. Al snel na de aftrap was het Vitesse Delft, dat met een snelle openingsgoal de wedstrijd open brak. Het even twijfelen tussen wel of niet uit zijn doel komen van Mark Gaerthe, gaf Anthony Sintniklaas net voldoende tijd om doeltreffend uit te halen en Vitesse op voorsprong te zetten, 1-0.
Twee minuten daarna bereikte een mooie pass van Abdellak Ouledsaid Robin Monsma op rechts. Zijn voorzet zocht en vond het hoofd van Piet van Offeren, die de bal via de handen van de Delftse doelman binnen kon koppen, 1-1. Aan de goed en hard ingeschoten 1-2 van Robin Monsma ging een schitterende dubbele een-twee tussen Huub van Heijningen en Jounes Hannati vooraf. De daaropvolgende bal, gegeven door Van Heijningen op Monsma, was eveneens van hoge kwaliteit. Van Heijningen die in deze wedstrijd voor het eerst de aanvoerdersband om had, nadat Ouled Said te kennen had gegeven niet meer als aanvoerder te willen optreden. Voorafgaand aan het derde doelpunt moest de Hoekse sluitpost zich laten verzorgen aan zijn enkel, nadat hij zich verstapte bij een onschuldige opraapbal. De scheidsrechtersbal die volgde, werd door de doelman uitgetrapt en bekwaam gecontroleerd door Maarten Tans. Tans mocht daarna een prima pass afgeven aan (de buitenspel staande) Monsma, die wel verder mocht van scheidsrechter Meeuwenoord. De rechterspits van BVCB schudde zijn tegenstander van zich af om met een lage schuiver voor de tweede maal Schilperoort het nakijken te geven en BVCB’s derde treffer aan te laten tekenen, 1-3. (meer)

Golf

Flinke progressie voor Joost Luiten
Bleiswijk - Joost Luiten heeft in de derde ronde van het Alfred Dunhill Championship, dat wordt gespeeld op drie verschillende Schotse banen, een fikse sprong gemaakt. De Bleiswijker liet op Carnoustie in zijn foutloze ronde van 65 slagen (-7) zeven birdies noteren en klom van de 51e naar de gedeelde dertiende plaats.

Atletiek

Van de Erve beste Nederlander Spartathlon
Lansingerland - Jan van de Erve ging in Griekenland zijn grootste hardloopuitdaging aan. Op het programma stond vorige week de loodzware Spartathlon. Een wedstrijd van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Binnen 36 uur moeten de deelnemers de afstand afleggen. Kievitlid Jan slaagde daar met glans in. Hij finishte na 32 uur 21 minuten en 47 seconden. Daarmee behaalde hij een 35e plaats, maar was hij wel de beste Nederlander.

Kieviten onderweg
Bleiswijk - Een zestal leden kwam zondag 25 september in actie in Utrecht bij de Utrechtse Singelloop. Cor van der Blom liep een nieuw persoonlijk record op de 10 kilometer. Julie Beukers was niet geheel fit en kon niet voluit gaan. De tijden van de andere vier bleven helaas achter bij de verwachtingen. De resultaten: Bart Roefs 38.51, Marijn Treurniet 38.59, Erik van Keeken 39.17, Richard Lelieveld 39.32, Cor van der Blom 43.39 en Julie Beukers 43.41.

Marathon van Zeeland
Bleiswijk - Kees Voogt nam deel aan de marathon van Zeeland. Kees kwam ruimschoots binnen de 4 uur binnen: 3.52.37. Huib La Chapelle liep in Zoetermeer de 10 kilometer bij de Starshoe Geuzenloop. Zijn eindtijd was 52.41. Maria Verbeek kwam daar uit op de halve marathon en finishte in 2.22.51.

Wielrennen

Bij de eerste drie
Rotterdam - Merel Hofman is zaterdag vierde geworden in Assendelft. De kermisronde waarin in categorie 6 en 7 samen reden ging vanaf het begin hard van start, wat inhield dat er gelijk veel renners het niet meer konden bij houden. In de kopgroep van ongeveer tien renners kon Merel als enigste meisje mee in de eindsprint waarin ze vierde werd. Een dag later werd er weer gereden op de wielerbaan in Alkmaar, daar was ze de jongens wel te snel af en werd eerste op drie onderdelen. Haar broer Leon, die zijn eerste wedstrijd bij de belofte op de baan reed, werd in het algemeen klassement derde.

Hockey

Hockey Zoetermeer-HBR: 5-2
Berkel en Rodenrijs - Zoetermeer startte furieus en had binnen drie minuten reeds twee strafcorners te pakken, waarvan de tweede werd benut. De Berkelaren kwamen langzaamaan beter in hun spel, maar na een kwartier een domme fout in de cirkel en een benutte strafbal. HBR creëerde nu wat meer kansen en had de pech, dat een schitterende pegel van Maurits Smal, hoog in de kruising, werd afgefloten. In de tweede helft werd het spel van Zoetermeer wat fysieker en na zeven minuten mocht dan ook een Zoetermeer speler met geel voor tien minuten naar de kant. HBR profiteerde en de nieuwe man, Sietze, zorgde voor de aansluittreffer. HBR bleef aanvallen, maar een Zoetermeerse counter zorgde spoedig voor 3-1 en een strafcorner even later voor 4-1. HBR bleef er echter in geloven en Nick Bijwaard zorgde met een mooie backhand in de bovenhoek voor nieuwe hoop bij de supporters.
Beide ploegen gingen nu vol voor de aanval, waardoor waanzinnige taferelen ontstonden. Zoetermeer was hierbij effectiever en scoorde uit een uitval hun vijfde treffer. Zondag komt Gouda op bezoek in Berkel.

‘Dank je wel’ voor sponsoren en relaties

Foto
Een intensieve clinic gegeven door Paul Haarhuis.

Bleiswijk – Niemand minder dan Paul Haarhuis kwam donderdagmiddag 29 september richting LTV Bleiswijk om daar een clinic te verzorgen voor alle sponsors en relaties van de tennisvereniging. (meer)

Thomas krijgt ‘bijles’ van honkbaltoppers

Foto
Thomas in actie bij The Orioles.

Berkel en Rodenrijs – De 12-jarige Thomas van Herwaarden kijkt graag naar de uitzendingen van Zappsport. Toen bij het onderdeel Hellup werd gemeld dat de kijkers zich konden melden en aangeven welke zaken ze nog graag verbeterd zouden zien in hun eigen sport reageerde Thomas meteen. (meer)

Berkelse Priscilla Europees Kampioen full contact karate

Foto
Priscilla leverde een unieke prestatie.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 1 oktober was er het Europees Kampioenschap van haar eigen bond de NKA, een titel die Priscilla Lambregtse nog niet op zak heeft en graag wilde winnen. (meer)

Aanhouding na vondst restanten hennepkwekerij

Bergschenhoek – Op donderdag 29 september werd in een pand aan het Weg en Land de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In de prullenmand lagen nog stekjes. (meer)

Auto achtergelaten

foto

Bleiswijk – Donderdagavond 29 september werd rond 23.40 uur op de kruising Hoekeindseweg / Lijsterlaan in Bleiswijk deze grijze redelijk nieuwe Ford Mustang achtergelaten. (meer)

Waarschuwing en oproep politie

Lansingerland – Vorige week werden twee oudere inwoonsters van Bergschenhoek aan huis benaderd door een tweetal vrouwen die zich na het openen van de voordeur opdringerig gedroegen. (meer)

Op klaarlichte dag

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 30 september werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Sterrenweg. Het keukenraam aan de voorzijde van de woning bleek met behulp van een breekijzer te zijn opengebroken. (meer)

Nieuwe bewegwijzering op Bedrijvenpark Rodenrijs

Foto
Op het bedrijventerrein zijn zes borden geplaatst met
kleuraanduiding, corresponderend met de verschillende
delen van het terrein.


Berkel en Rodenrijs – Maandag zijn op Bedrijventerrein Rodenrijs nieuwe borden geplaatst. (meer)

Laatste kans

foto

Bergschenhoek – De heer J. Lansbergen uit Berkel en Rodenrijs stuurde de redactie deze foto en voegde eraan toe: “De paaltjes voor de busbaan staan er, weliswaar niet volgens tekening (wat maakt het uit), maar voor mij de laatste kans om er nog even van te genieten! Huilende mensen over de bomenkap, maar klagen is nu te laat. (meer)

Informatieavond SFG over leven met borstkanker

Foto
Er wordt onder andere informatie gegeven over protheses
en lingerie.


Rotterdam/Lansingerland - Op dinsdag 11 oktober organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een informatieavond met het thema: Leven met borstkanker. De avond wordt geopend door zangeres en actrice Joke Bruijs, waarna drie lezingen volgen over borstkanker. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut