Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Ben van Dissel en ‘Vakantieweek zonder koffers’ ontvangen Vrijwilligersprijs 2011

Foto nr. 1
Alle gasten werden door vrijwilligers van het gemeentehuis
welkom geheten met koffie en een stuk taart; van een vijf meter
lange taart die voor aanvang van het feest werd aangesneden door
de wethouder.


Lansingerland - Tijdens het vrijwilligersfeest van de gemeente Lansingerland op vrijdagavond 23 september heeft wethouder Henk de Paepe de vrijwilligersprijs 2011 uitgereikt aan Ben van Dissel van De Oudelandse Hof en ‘Vakantieweek zonder koffers’ van Laurens Huize Sint Petrus. (meer)

Weekmarkt Berkel en Rodenrijs 50 jaar jong

 Foto
De beide jubilarissen van de Berkelse weekmarkt.

Berkel en Rodenrijs - Het grootste openluchtwarenhuis van Berkel en Rodenijs verraste gedurende twee woensdagen de bezoekers met voordeel. (meer)

Ruim 600 deelnemers op de pedalen in Acht van Lansingerland

Foto
De start van de 8 van Lansingerland; met medewerking
van de jeugd van De Pedaalridders.


Lansingerland – Het kon bijna niet beter; vergezeld van schitterend nazomerweer stapten ruim zeshonderd deelnemers op de fiets om tijdens de Acht van Lansingerland een rit door de eigen gemeente te maken. (meer)

Handtekeningenactie om betere gymfaciliteiten

Foto
De handtekeningen worden overhandigd.

Berkel en Rodenrijs – Namens de ouders van verschillende scholen – de Gouden Griffel, Het Zilveren Penseel en De Kleine Kapitein - uit de Westpolder boden Alexandra Schroten en Claudia Schuring woensdagmiddag een petitie aan waarin men vraagt om deugdelijke gymfaciliteiten voor de kinderen. (meer)

Ondernemers kijken over de grenzen

Foto nr. 1
Men keek naar gebiedsontwikkeling, duurzaamheid, en
facetten van de tuinbouw als productie, handel en financiering.Lansingerland – Een groep van een twintigtal ondernemers uit het Oostland nam het initiatief om de koffers te pakken en samen een week op stap te gaan om zich te oriënteren in de glastuinbouw. (meer)

Na sombere troonrede zonder perspectief: Zie de kans in bedreiging

Foto
Na de inleiding volgde een paneldiscussie met v.l.n.r.
Ewald van Vliet, Rik Buddenberg, Liesbeth Spies en Doekle
Terpstra.


Oostland – In de vroege ochtend na Prinsjesdag – jaarlijks de derde dinsdag in september – kwam een 150-tal ondernemers woensdagochtend 21 september bijeen om tijdens het door VNO-NCW Oostland georganiseerde Miljoenenontbijt met elkaar van gedachte te wisselen over de Miljoenennota en de consequenties hiervan voor het bedrijfsleven. (meer)

Jean Wiertz gaat een andere uitdaging aan

Foto
Jean Wiertz neemt als rector afscheid van het Sint-Laurenscollege.

Lansingerland/Hillegersberg – Na een rectoraat van ruim vijf jaar heeft Jean Wiertz besloten een andere uitdaging aan te gaan. Hij is benoemd tot voorzitter van de centrale directie van het Pleincollege Eckart te Eindhoven en het Pleincollege Nuenen te Nuenen. (meer)

Een kijkje op de ‘oude’ school

Foto
Een gezellige reünie met gesprekken, herinneringen
en fotoboeken.


Berkel en Rodenrijs – De deuren van basisschool De Klipper stonden voor één keer ook ’s avonds open. Ruim zestig belangstellenden kwamen vrijdagavond 23 september naar ‘hun’ school om elkaar bij het 10-jarig bestaan van De Klipper weer eens te ontmoeten. (meer)

Benefietconcert in Rotonde

Foto
Edwin Koster met de poster van het goede doelconcert van
zaterdag.Berkel en Rodenrijs – Op initiatief van de voormalig programmamaker van Rotonde Edwin Koster staat Pink Ribbon centraal tijdens de speciale muziekavond van zaterdag 1 oktober. (meer)

Kluis ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september werd vanuit een bedrijfspand aan de Veilingweg een kluis ontvreemd. De daders waren via een raam het pand binnengekomen. De inbraak werd ’s ochtends vroeg ontdekt.

Jaguar gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vorig weekend werd ingebroken in een kantoor aan de Industrieweg. Naast de sleutels verdween ook de bij het pand geparkeerd staande Jaguar. De auto werd later elders in het land aangetroffen.

Snorfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op sportpark Het Hoge Land werd woensdagochtend 21 september een geparkeerd staande snorfiets gestolen.

Inbraak restaurant

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 23 september ging rond de klok van vijf uur ’s morgens het inbraakalarm van een restaurant aan het Westerwater af. De sleutelhouder trof bij aankomst niemand meer aan. Wel bleek de voordeur te zijn opengebroken.

Beginnend bestuurder beboet

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 24 september werd om 04.00 uur ’s ochtends een automobiliste bekeurd, omdat ze met teveel drank op achter het stuur zat. De 23-jarige vrouw was weliswaar licht onder invloed, maar als beginnend bestuurder is dat al te veel.

Onder invloed

Berkel en Rodenrijs – Op de Klapwijkseweg werd in de nachtelijke uren van maandag 26 september een 36-jarige automobilist uit Pijnacker beboet, omdat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond klaverjassen in het clubgebouw van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur. Kaarters zijn van harte welkom.

Concert en lezing Musica Inaudita
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 30 september organiseert Stichting Musica Inaudita een concert rond het aangrijpende oratorium ‘Jephte’ van Giacomo Carissimi (1605-1674). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - Op woensdag 28 september (vandaag) start om 19.30 uur SeniorWeb Bleiswijk i.s.m. Welzijn Lansingerland met de computercursus “Fotobewerking met Picasa”. Een cursus van drie avonden; kosten ¤ 35,- incl. koffie en cursusboek. Plaats: De Leeuwerik. (meer)

Regio

Internationale dans 55+
Lansingerland - Welzijn Lansingerland organiseert internationale danslessen voor senioren, waarbij men kennis maakt met traditionele en moderne dansen uit alle werelddelen. Deze manier van bewegen in groepsverband is uitermate geschikt voor de actieve 55-plusser. (meer)

Uit competitie genomen: TOGB likt zijn wonden en is verslagen na uitspraak KNVB

Berkel en Rodenrijs - De onlangs tijdelijk onderbroken wedstrijd van TOGB tegen het bezoekende Poortugaal heeft een heel zware straf opgeleverd voor de Berkelse zondag tweedeklasser. De straf houdt in dat het eerste elftal van TOGB deze competitie niet meer in actie mag komen. (meer)

BVCB weet weer wat winnen is

Bergschenhoek – BVCB heeft in de vierde competitiewedstrijd enigszins orde op zaken gesteld. Na twee verliespartijen en een deling werd het bezoekende Rijnvogels op een 4-1 nederlaag getrakteerd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Vitesse Delft – BVCB
Berkel – Koudekerk
14.30 uur
Soccer Boys – Be Fair
14.30 uur
Berkel (da) – Smerdiek
14.30 uur
Soccer Boys (da) – Reeuwijk
14.30 uur

Zondag:
Spartaan’20 – TOGB ???

Golf

Derde plek Luiten
Bleiswijk – Joost Luiten was zondag heel dichtbij zijn eerste overwinning op de European Tour, maar een drie putt, bogey, op hole 18 gooide roet in het eten. De bogey op hole 18 was de enige bogey van de dag. Joost miste op 1 slag een play off met Ferrie en Wakefield en eindigde op een derde plaats.

Tennis

Verlies voor Kiki Bertens
Berkel en Rodenrijs - In de kwartfinale speelde Kiki Bertens vrijdag tegen de als derde geplaatste Franse Mathilde Johansson. Het liep niet lekker bij Kiki en naar eigen zeggen sloeg ze veel ballen uit en wilden de benen niet. Het werd uiteindelijk 6-1 en 6-2. Jammer dat ook de derde kwartfinale in een $100.000 toernooi dit jaar niet gewonnen kon worden.
Volgende week speelt Kiki het $25.000 toernooi in Madrid.

Voetbal

Berkel-VVIJ: 3-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - De beginfase was zaterdag voor de gasten, want VVIJ scoorde na een minuut al de 0-1, maar de eerste helft kwam verder op naam van Berkel. Het speelde goed en verzorgd voetbal en dat leverde ook diverse kansen op. VVIJ kon hier weinig tegenin brengen, maar ondanks dat Berkel in de eerste helft de betere ploeg was kon het de achterstand niet ongedaan maken en ging met de 0-1 op het bord richting de thee. Na de rust weer een goed spelend Berkel met mooi voetbal en de zeer verdiende gelijkmaker; het was Nadine Bier die de 1-1 binnenschoot. Nadat Lindy Hogedoorn in het strafschopgebied was gehaakt en de overigens goed leidende scheidsrechter naar de stip wees was het Sandra Welles die koelbloedig vanaf 11 meter Berkel op voorsprong bracht. VVIJ rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd spannend en boeiend bleef zowel op als om het veld. Berkel had de zaak echter goed onder controle met een gedegen achterhoede en een scherp keepende Jennifer Gittling, waardoor de gasten weinig kansen kregen op de gelijkmaker.Via een schitterende treffer van Sandra Welles kon Berkel uitlopen naar een 3-1 voorsprong.

Zwammerdam-CVV Berkel: 1-0
Berkel en Rodenrijs - De mannen van trainer Wim Schouten reisden zaterdag af naar Zwammerdam voor de lastige uitwedstrijd tegen de hekkensluiter in 3e klasse A. Daar waar de thuisploeg vorige week nog kopje onder ging bij Soccer Boys, kwam Zwammerdam in haar thuiswedstrijd tegen CVV Berkel aanmerkelijk beter voor de dag. Weliswaar behoudender spelend strooide het de Berkelaren zand in de ogen om vervolgens met felle counters het doel van Sander van der Velden te bestoken. CVV Berkel speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en kon dus totaal geen potten breken in de eerste helft. Bob de Geus had na 10 minuten ede beste kans voor CVV Berkel maar de Zwammerdamse keeper bleek een echte sta-in-de-weg. De thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk door en teisterde na ruim een half uur het houtwerk boven Van der Velden en een paar minuten later moest Frans Krijtenburg zijn doelman assisteren op de doellijn. In de rust probeerde Wim Schouten zijn team aan het voetballen te krijgen door de sterk spelende Samim Bayat in te brengen voor Rik Spruijt. CVV Berkel ging echter door op het niveau van de eerste helft en de treffer kon niet lang uitblijven. Door collectief falen in de laatste linie kon de spits van Zwammerdam doelman Van der Velden in de lange hoek passeren, 1-0. Nu moest CVV Berkel wel een stapje harder en werd er gekozen voor een opportunistische speelwijze door Jeroen Buitenhuis in te brengen voor Allan Gill. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd, maar dit was juist in het straatje van Zwammerdam, dat achteruit leunend prima partij bood. Toch was er sprake van een Berkels kwartiertje op het hoofdveld van Zwammerdam. CVV Berkel kreeg vat op de gastheren en kreeg zowaar een groot aantal kansen op een doelpunt. Dat er slechts één doelpunt te noteren was door de goed leidende scheidsrechter Opdam mocht een wonder heten, want eerst schoot Erwin van der Stoep van dichtbij recht op de doelman, werd een mooie kopbal van Luke Zuijderwijk van de lijn gehaald, miste Bob de Geus jammerlijk en ook Jan van der Lugt en opnieuw Van der Stoep tot tweemaal toe, ze wisten het net niet te vinden. Ondanks slecht spel toch nog zoveel kansen, dat biedt hoop voor de volgende wedstrijd tegen de volgende hekkesluiter Koudekerk, ditmaal op het eigen sportpark Het Hoge Land.

Koudekerk-Soccer Boys (zat): 1-2
Bleiswijk - Twee ploegen die wilden voetballen tastten elkaar de eerste 20 minuten af, waarbij Soccer Boys langzaam de wedstrijd in de grip kreeg.
Helaas werd Dave (onze clubtopscorer) door een ongelukkige botsing met zijn eigen keeper geblesseerd. Zijn vervanger stond voor de moeilijke taak om het goede spel voort te zetten. Rechtsbuiten Reinier van de Houwen was behoorlijk op dreef en na 25 minuten trof hij het doel, zodat Soccer Boys met 0-1 ging rusten.
Na de rust pakte Soccer Boys het vertrouwde spelletje snel weer op en weer was het Reinier die een aantal scherpe voorzetten afgaf, maar Sander v.d.
Ruijtenbeek wist deze assists niet in doelpunten om te zetten. Reinier kreeg toch loon naar werken, want met een omhaal verschalkte hij de doelman van Koudekerk voor de tweede maal.
Na een messcherpe counter stond het plotseling toch 1-2. Koudekerk zetten er in het laatste kwartier een paar tandjes bij, maar Soccer Boys bleef de resterende tijd geconcentreerd voetballen en won met 1-2 de wedstrijd.
Omdat CVC Reeuwijk en Schoonhoven gelijk speelden staat Soccer Boys met een beter doelsaldo op de eerste plaats in de competitie.

Volleybal

Volley2B-Alfa/Next Volley: 2-3 (da)
Lansingerland - Zaterdag 23 september speelde dames 1 van Volley2B de eerste wedstrijd in de regiodivisie. De wedstrijd werd gespeeld tegen het andere gepromoveerde team uit de promotieklasse. De eerste set zaten de dames niet goed in hun spel, de set werd verloren met 18-25. De volgende set kwamen de dames van Volley2B op dreef, maar deze set werd uiteindelijk toch verloren met 23-25. Volley2B was vastberaden om hun eerste wedstrijd niet te verliezen, maar dan moesten ze nu actie ondernemen. Door de goede inzet en betere pass en service werd deze set gewonnen. Dit goede spel werd voortgezet in de vierde set en werd met 25-10 gewonnen. Omdat het 2-2 was moest er nog een set gespeeld worden. De dames van Volley2B waren goed bezig, maar de vijfde set wilde het niet echt meer lukken. De laatste set werd verloren met 10-15. Volley2B pakte de eerste wedstrijd dus toch twee punten. Op 8 oktober wordt er weer gespeeld om 19.00 in De Zijde.


VV Voorwaarts-Volley2B: 4-0
Lansingerland - De eerste set in het Zeeuwse Axel begon Volley2B erg sterk.
Tot Wouter na een mooie aanval last van zijn knieën kreeg. Even niet alert en een paar punten achter, maar vervolgens weer gelijk op. Na 26-26 werd het 28-26 voor VV Voorwaarts. De tweede set eindigde 25-21 voor de thuisclub. Het waren weer de kleine foutjes die het verschil maakten tussen de derde set winnen of verliezen. De set werd weer verloren met 25-21. De vierde set werd verloren met een stand van 25-18. Ondanks al het harde werken en het toch proberen om die laatste set te winnen voor een punt is het uiteindelijk niet gelukt. Het team was echter wel een ervaring rijker en raakt steeds beter op elkaar ingespeeld.

Atletiek

Ferdi Vonk loopt halve marathon
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk heeft zondag 25 september meegedaan aan de Drechtsteden halve marathon. De start vond plaats in het historische centrum van Dordrecht. Het unieke van deze wedstrijd is dat het bijna alle Drechtsteden aandoet; het parcours loopt via de Zwijndrechtse brug met een prachtig uitzicht over de Oude Maas en Merwede, Alblasserdamse brug, en de brug bij Papendrecht terug naar het centrum van Dordrecht. Om 14.30 uur gingen 458 lopers van start in een zonovergoten wedstrijd. Door een combinatie van het warme weer en een niet vlak parcours zat een nieuw persoonlijk record er dit keer niet in, maar met een eindtijd van 1.26.00, een 9e plaats bij de Mannen Senioren en een 26e plaats overall, was Ferdi tevreden en ligt hij goed op koers voor de Amsterdam marathon.

Eerste plek in Maasstadloop
Bleiswijk - Kees Voogt kwam als eerste over de streep in de categorie M55 bij de Maasstadloop in het Kralingse Bos. Na 10 gelopen kilometers was zijn tijd 39 minuten en 52 seconden.
Zaterdag kwam Kees in ’s-Gravenzande in actie op de 10EM. In zijn categorie werd hij 3e met een tijd van 1.05.50. Het was de laatste wedstrijd voor het E-Kwadraat Run Circuit en bij de mannen 55+ bleek dat Kees uiteindelijk na optelling van alle resultaten gedurende 2011 op een prachtige 1e plaats is geëindigd. Zijn vrouw Jeannette kwam in ’s-Gravenzande bij de 5km binnen na 27 minuten en 26 seconden.

Winnaar in Kopjesloop
Bleiswijk - Marco Medendorp en Bart Wielinga kwamen in actie op de 5km in Delft bij de Kopjesloop. De eindtijd van Marco was 19.45 en van Bart 23.07.
Waldo Karbaat werd in zijn voormalige woonplaats Zevenbergen (Brabant) winnaar op de 14.7km in een mooie tijd van 57.11.

Kieviten present in Dam-tot-damloop
Bleiswijk - Een aantal Kieviten had zich ingeschreven voor de Dam-tot- Damloop. Tussen Amsterdam CS en Zaandam moest een afstand van 10EM worden gelopen. Pieter Neeteson finishte in 1.09.51, Peter Buter 1.16.27, Marcel van Lith 1.19.05, Peter Schweers 1.20.06, Petra Berkelaar 1.31.52 en Annemiek Verbeek 1.37.25.

Vierde Aart van Hovenloop
Bleiswijk - In Bleiswijk stond de 4e Aart van Hovenloop op het programma.
Bart Roefs werd op de 10 kilometer de winnaar in 39.10. Hij bleef net Erik van Keeken voor: 39.12. Als derde kwam Pauline van Donkelaar over de finish. Ze liep een nieuw persoonlijk record met haar tijd van 41.59.
Marloes Nuyten kwam na 42 minuten en 18 seconden over de streep en dat betekende voor haar ook een nieuw pr.
In Velp kwamen op de 15 kilometer bij de Postbankloop Hilbrand Stoffers en Jan de Jong in actie. In het heuvelachtige parcours zaten 2 beklimmingen van 80 en 90 meter.
Hilbrand finishte in 1.32.42 en Jan zijn eindtijd was 1.12.51.

Zonnig en sportief succes voor eerste Triomf Golf Open

Foto
De winnaars van het eerste Triomf Golf Open. Met links
Ton Lexmond en rechts Ruud van Meggelen.


Bergschenhoek – Een kleine dertig tennissers van Triomf waagden zich donderdag 22 september op de golfbaan om met elkaar deel te nemen aan de voor de eerste keer georganiseerde Triomf Golf Open. (meer)

Ruim 4500 deelnemers stappen op de pedalen

 Foto
Nadat leden van een vereniging of club voldoende deelnemers
hadden vergaard stapte men op de fiets voor de eerste Rabobank
Sponsorfietstocht die een groot en zonnig succes werd.Lansingerland - Ruim 4500 enthousiaste deelnemers hebben er gisteren een schitterende dag van gemaakt tijdens de eerste Rabobank Sponsorfietstocht in deze regio. Van jong tot oud, van recreatief tot professioneel, het leek wel of iedereen uit de regio erop uit was getrokken om geld bij elkaar te fietsen voor een club of vereniging. (meer)

Ideaal fietsweer voor Oostlandse ondernemers

Foto
De deelnemers aan de sportieve dag.

Lansingerland - Voor alle Oostlandse ondernemers die graag wielrennen organiseerden VNO-NCW Oostland, de Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), Ondernemend 3B en LTO Noord Glaskracht-Oostland een wielertocht waarvoor alle leden werden uitgenodigd. (meer)

Raadslid Neeleman wil duidelijkheid na krantenberichten over wethouder

Lansingerland - Over wethouder Den Uil van de ChristenUnie zijn schriftelijke vragen gesteld door onafhankelijk raadslid Eddy Neeleman. Den Uil bekleedt naast het wethouderschap de functie van directeur van een bouwmanagementbedrijf. (meer)

Voorbereiding permanente scholen Westpolder 2 en 3 gestart

Berkel en Rodenrijs – De gemeente en de schoolbesturen van de noodscholen in de wijk Westpolder/Bolwerk zijn begonnen met het overleg over permanente nieuwbouw. (meer)

Bedrijvenpark Rodenrijs wordt Bedrijven Investeringszone

Berkel en Rodenrijs – Naar verwachting zal de gemeenteraad morgenavond de verordening vaststellen voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) voor de Stichting Bedrijvenpark Rodenrijs. (meer)

Onverwachte bomenkap

Onverwachte bomenkap

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Op de grens van Berkel en Rotterdam komt de ZoRo-busbaan te liggen. De voorbereidingen voor de aanleg ervan zijn begonnen. (meer)

Jonge skaters vragen aandacht

Foto
De skate kids: Rick, Niels, Hugo, Floortje, Oliver,
Niels en Tamar.


Berkel en Rodenrijs – Onlangs kregen de omwonenden van het Huygensplantsoen de gelegenheid mee te denken over herinrichting van het park. Ook aan de kids werd gedacht. (meer)

Een dag om uw (huis)dier extra te verwennen

Foto
Uiteraard krijgt uw huisdier elke dag de zorg die hij nodig
heeft, maar op 4 oktober krijgt het misschien nog wat extra
aandacht. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Gelukkig houdt het overgrote deel van de mensheid van dieren. Wie of wat is er nu trouwer dan een huisdier? Dinsdag 4 oktober is het weer dierendag en al bent u uiteraard elke dag goed voor uw huisdier, het verdient af en toe wel wat extra liefde en aandacht. (meer)

Zonnig en spetterend Mode Lifestyle Event in Berkel Centrum

Foto
Mode voor herfst en winter in een zomers centrum.

Berkel en Rodenrijs – Modeliefhebbers, maar ook bezoekers die van proeven houden konden zaterdag 24 september komen genieten in Berkel Centrum. Vanaf een uur of elf vond daar een stijlvolle Mode Lifestyle Event plaats. (meer)

TOGB 1 uit competitie genomen

Het eerste elftal van TOGB wordt dit seizoen uit de competitie genomen. Vrijdagochtend kreeg het bestuur van de Berkelse voetbalclub dit van de KNVB te horen. De maatregel volgt naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd TOGB 1 – PSV Poortugaal 1.
De officiële verklaring van de KNVB is nog niet beschikbaar. Het bestuur van TOGB heeft bekend gemaakt dat aan de hand van de officiële verklaring beroep zal worden aangetekend.
Poortugaal is vrijgesproken.

16e Najaarstrucktour vlekkeloos verlopen

foto
Weer veilig terug. tekst/foto: John hofman

Berkel en Rodenrijs - Met luid getoeter en de vlam in de pijp vertrokken zaterdag 17
september een groot aantal trucks en vrachtauto’s voor al weer de 16e Najaarstrucktour. (meer)

Rommelmarkt ACR trekt groot publiek

Foto
Met name vrijdagavond bleek de belangstelling van kijkers en
kopers enorm. Hier bij de rij schilderijen; een hele kunst om er
bij te komen!


Berkel en Rodenrijs – Een lange rij wachtenden schaarde zich vrijdagavond 16 september voor de entree van zalencentrum Rehotboth. Men wilde graag een van de eersten zijn die klokslag zeven uur naar binnen mochten bij de grote rommelmarkt die het Actie Comité Rehoboth organiseerde.
(meer)

Dertiende Straattheater geopend met tromgeroffel

Foto
De burgemeester werd meteen vriend van het Straattheater 2012.

Bergschenhoek – “Ben ik hier echt wel in het centrum van Bergschenhoek?” vroeg burgemeester Van Vliet zich zaterdagochtend 17 september in alle ernst af tijdens de opening van het inmiddels al weer voor de dertiende keer en voor alle kinderen van het basisonderwijs georganiseerde Straattheater in het centrum van het dorp. (meer)

Unieke online veiling van glastuinbouwbedrijven

Foto
Of en voor wie de pijp ook na eind september blijft roken
is nog even de vraag.


Bleiswijk - DTZ Zadelhoff organiseert een vrijwillige veiling van glastuinbouwlocaties in Nederland op woensdag 28 en donderdag 29 september.
Tijdens deze vrijwillige veiling worden negen glastuinbouwlocaties – waaronder twee in Bleiswijk - geveild. Belangstellenden krijgen de mogelijkheid op eenvoudige wijze online te bieden op deze locaties. (meer)

Eerste steen voor de Waterjuffer ingemetseld

Foto
Jan den Uil en Maarten Kool (rechts) bevestigen samen
de plaquette in de wand van de in aanbouw zijnde Waterjuffer.


Berkel en Rodenrijs – Samen met directeur van AM Wonen Maarten Kool werd wethouder Jan den Uil uitgenodigd donderdagmiddag 15 september in aanwezigheid van de toekomstige bewoners een eerste steen te metselen in de muur van appartementengebouw De Waterjuffer, onderdeel van het project Rodenrijse Zoom. (meer)

Jongeren komen in actie voor straatkinderen

Foto
Er werd hard gewerkt om een eigen onderdag
te maken voor de nacht.


Bergschenhoek - Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan de Nacht Zonder Dak. Zo ook zaterdagavond 17 september.
Een vijftigtal jongeren vanuit de N.H. kerk van Bergschenhoek deed mee aan een project van de Stichting Tear. (meer)

Besosloop brengt honderden kinderen en ouders op de been

Foto
Zelfs voor het startschot klonk waren de eerste lopertjes
al weggespurt.


Bergschenhoek – De Besos – wat staat voor Bergschenhoekse Stichting voor Ontwikkelings Samenwerking - bestaat dit jaar precies 25 jaar en gelukkig kon ook ditmaal weer de druk bezochte sponsorloop voor het goede doel worden georganiseerd. Want dreigde er vorig jaar een einde te komen aan het bestaan door gemis aan bestuursleden, in het jubileumjaar pakten nieuwe bestuurders de draad op. (meer)

Laurenscollege schooljaar 2012-2013 terug in Berkel?

Berkel en Rodenrijs – Het Sint Laurenscollege zal dit schooljaar niet meer terugkeren
naar Berkel. Die verwachting sprak onderwijswethouder Werner ten Kate uit in de vergadering van de raadscommissie Samenleving, vorige week dinsdag. (meer)

Plan Gouden Hart bijna goedgekeurd door gemeenteraad

Berkel en Rodenrijs - De plannen voor het Gouden Hart zijn al geruime tijd bekend. Er komt een supermarkt, een kinderdagverblijf, andere winkels voor de dagelijkse boodschappen en kantoren voor zzp-ers die erboven kunnen wonen. Het huidige plan komt echter niet overeen met het programma zoals dat in 2001 is vastgesteld, en dus werd de Commissie Ruimte op 14 september jl. (meer)

College beantwoordt vragen fractie Neeleman

Lansingerland - Op 13 september heeft de eenmansfractie Neeleman raadsvragen gesteld over de scheiding van de belangen van het college met betrekking tot de verbouwing van de boerderij Oosteindseweg 64 in Bergschenhoek. (meer)

Raadsleden willen snel tijdelijke HSL-maatregelen

Lansingerland - Na de brief van minister Schultz waarin zij erkent dat aan de oostkant van de HSL ter hoogte van Bergschenhoek de treinen te veel lawaai maken, heeft een ambtelijk overleg plaatsgevonden met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Diverse oplossingsrichtlijnen en maatregelen zijn aangedragen voor de korte termijn. (meer)

VVD blij met plannen voor A13 / A16

foto<br />Kamerleden Charlie Aptroot en Ingrid Caluwé


Lansingerland - Als het aan de VVD ligt komt de verbindingsweg tussen de A13 en de A16 er zeker. Kamerlid Charlie Aptroot sprak zijn Zuid-Hollandse partijleden toe op een werkconferentie over mobiliteit. Ondanks de economisch slechte periode wil de overheid fors investeren in infrastructuur. “Niks is mooier dan snelwegen. (meer)

Planetenweg en Oostersingel klaar in oktober

Berkel en Rodenrijs - De wegwerkzaamheden aan de Oostersingel en de Planetenweg bereiken hun eindstadium. Hoewel er nu al over de wegen gereden kan worden, moet in oktober nog de uiteindelijke asfaltlaag worden aangebracht. Er is veel geklaagd over de slechte bewegwijzering van de omleidingen en de langdurigheid van de werkzaamheden. (meer)

Autovandalen Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Van zondag 11 september op maandag 12 september zijn in de omgeving Gouden Griffelbuurt en Weidenbuurt autovandalen actief geweest. Aan de Theo Thijssensingel sloeg men twee keer toe. (meer)

Rijden onder invloed zonder Rijbewijs

Bergschenhoek – Van donderdag 15 september op vrijdag 16 september, is om 4.30 uur een 24-jarige jongeman uit Rotterdam aangehouden op de Berkelseweg. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 23 september wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Boy Vergeer en Sabin Tigu sluiten Masters op niveau af

Foto
Dominica Krens hield de eer van LTV Berkenrode hoog door
de winst en dus de eerste plaats te pakken in dames enkel 4.


Berkel en Rodenrijs – Een fraaiere afsluiting hadden de organisatoren van de KNLTB Rotterdam The Hague Airport Masters 2011 zich zondag 18 september nauwelijks kunnen denken; de felle strijd tussen de toppers Boy Vergeer en Sabin Tigu. (meer)

Berkel steelt de punten van Floreant

Fotobijschrift:
Lennard Kennepohl (vierde van rechts) wordt hier na het
winnende doelpunt omringt door zijn teamgenoten foto Rob Veldkamp


Berkel en Rodenrijs – Ook zijn derde competitiewedstrijd bleef CVV Berkel ongeslagen. Echter de 2-1 overwinning op het bezoekende Floreant uit Boskoop zal worden bijgeschreven als een wedstrijd waarin de drie te verdelen punten terecht kwamen bij de ploeg die er het minst aanspraak op kon maken. Floreant had deze wedstrijd het beste van het spel. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Rijnvogels
14.30 uur
Zwammerdam – Berkel
Koudekerk – Soccer Boys
Berkel (da) – VVIJ
14.30 uur
Nootdorp (da) – Soccer Boys

Zondag:
TOGB – Unio
14.00 uur
Soccer Boys - VOB
14.00 uur

Atletiek

Stratenloop met persoonlijk record
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk liep mee in drie verschillende 5 kilometer wedstrijden in de regio Rotterdam. Op 7 september liep hij de stratenloop van Bergpolder - Liskwartier in Rotterdam Noord, 11 september deed hij mee aan de stratenloop van Vreewijk in Rotterdam Zuid en op 14 september liep hij de stratenloop van Krimpen aan den IJssel. Hij eindigde in deze wedstrijden op respectievelijk de 7e, 3e en 6e plaats. Bovendien liep hij in de laatste wedstrijd in Krimpen, waar hij een goede klassering wilde hebben voor het 3-wedstrijden klassement, een nieuw persoonlijk record in een tijd van 17.53; zijn oude tijd van 18.00 was bijna een jaar oud. In het 3-wedstrijden klassement eindigde Ferdi op de 4e plaats.


Rabo Oosterparkloop
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 17 september stapte Ferdi op de mountainbike om deel te nemen aan de 22e Rabo Oosterparkloop in Ridderkerk. In deze 10 km wedstrijd eindigde hij op een 3e plaats in een tijd van 37.37, hetgeen hem een mooie beker en tegoedbon opleverde. De loper uit Berkel en Rodenrijs begint weer in vorm te komen en kijkt vol vertrouwen uit naar zondag 25 september wanneer hij deel gaat nemen aan de halve marathon van de Drechtstedenloop, met start en finish in het oude centrum van Dordrecht.

Voetbal

SoccerBoys-Zwammerdam: 7-0
Bleiswijk - Tegen Zwammerdam begon de ploeg voorzichtig en kwamen de kansen aan beide zijden, maar keeper Steven van Aalst toonde opnieuw zijn vorm.
Aanvankelijk opereerde de centrale verdediging onzeker, maar gaandeweg kwamen de passes weer als vanouds op de goede plekken en kwamen er steeds meer kansen. Na 24 minuten eindelijk de kans voor Sander van de Ruijtenbeek en de 1-0 was een feit. Nog geen 4 minuten later een splijtende pass door het midden, Sander pakte de bal op en na eerst nog een redding van de keeper maakte hij de 2-0 door een prachtige lob over de keeper. Dit was tevens de ruststand.
Na rust startte SoccerBoys direct met veel druk naar voren en werd het een waar doelpuntenfestijn. Er werd goed gevoetbald en de verdediging van Zwammerdam werd volledig uiteen gespeeld. Na goed doorgaan van Dave van der Steen scoorde Cor van Egmond beheerst de 3-0. Na een assist van Reinier van de Houwen scoorde Dave van der Steen de 4-0. Even later kopte Vincent Meier de 5-0 in. Na de drie wissels bleef SoccerBoys gewoon goed voetballen en scoorde Wilmar Zeelenberg het 6e en 7e doelpunt. De weg naar boven ligt open; twee overwinningen en een gelijkspel brengt SoccerBoys in de top van de 3e klasse A, op de 2e plek.
Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Koudekerk; aanvang 14.30uur.

Hockey

Warande-HBR: 1-2
Berkel en Rodenrijs - HBR begon uitstekend, maar helaas liet de afwerking het afweten en duurde het tot de vijftiende minuut voor Martijn Luger met een gelukkige tip-in de 0-1 kon laten aantekenen. Hoewel de Berkelaren het beste van het spel hadden, was Warande bij uitvallen gevaarlijk en mocht uiteindelijk in de eerste helft vijf strafcorners nemen. De uitstekende doelman Florian van Steenhoven bleek echter een niet te nemen obstakel. Na rust werd de wedstrijd rommelig. Beide partijen raakten geïrriteerd en het hoge baltempo was verdwenen. Toen in de zesde minuut een gele kaart viel voor Berkel wegens duwen rook Warande z’n kans en viel de gelijkmaker.
Hierna kabbelde de wedstrijd voort zonder grootse momenten tot de dertigste minuut. Een scherpe voorzet van Maarten van der Walle sneed door de Warande defensie en werd perfect aangenomen door Martijn Luger. Op Robben-achtige wijze sneed hij naar binnen, slalomde om twee verdedigers en scoorde met een snoeiharde backhand in de linker benedenhoek. In de laatste minuut dreigde nog enig gevaar, toen Warande nog een strafcorner mocht nemen.
Helaas voor hen verdween die hoog over het doel. Zondag thuis wacht het lastige Pollux.

Traagheid in dossier combinatiefuncties irriteert commissie

Lansingerland – De trage voortgang van het dossier ‘combinatiefuncties’
voor de buitenschoolse opvang, leidde vorige week tot grote irritatie in de raadscommissie Samenleving. (meer)

‘Verbeterplan subsidiebeleid kan er in oktober liggen’

Lansingerland – Het college van b. en w. neemt alle aanbevelingen over die de Rekenkamer doet in het rapport ‘Scheidsrechter noch dirigent’. In dit rapport toont het onderzoeksinstituut zich kritisch over het gemeentelijk sport- en cultuursubsidiebeleid. (meer)

TOGB wacht met spanning af wat komen gaat

Berkel en Rodenrijs – Na een tumultvol weekeinde waarin de wedstrijd TOGB – Portugaal met nog twaalf minuten te spelen werd onderbroken wegens een vechtpartij zal de strafcommissie van de KNVB waarschijnlijk eind deze week uitspraak doen hoe verder. (meer)

voetbal

Delta Sport – BVCB 1-0
Bergschenhoek - In de tweede uitwedstrijd van de nieuwe competitie moest BVCB op bezoek in
de Vlaardingse Broekpolder, alwaar Deltasport de tegenstander was. De twee ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook tegen, waarbij beide de eigen thuiswedstrijd wisten te winnen.
Evenals vorig jaar won Deltasport met 1-0. Groot verschil met deze wedstrijd was dat BVCB toen een heel goede wedstrijd speelde. Nu bakten de beide ploegen er bitter weinig van en deelde arbiter Van de Ketterij vrolijk mee in de malaise.
Na drie minuten spelen greep arbiter Van de Ketterij voor de eerste keer naar zijn borstzak, om vervolgens Marcello Gomes da Veiga de gele kaart voor te houden. Een terechte kaart, na een overtreding op BVCB-er Hannati, maar de toon was daarmee wel gezet.
In de 17e minuut kwam BVCB op achterstand. De op rechts staande Giovanni dos Santos kon, volledig vrij gelaten, door zijn keeper worden aangespeeld om vervolgens de razendsnelle Donephan Ligeon weg te sturen. De Vlaardingse spits zette zichzelf vrij voor het doel van Mark Gaerthe, om die vervolgens met een harde schuiver het nakijken te geven.
De in de basis gestarte jongeling Jeremy de Hoog worstelde met zijn positie als rechterspits. Lennart Kunnen mist nog te veel wedstrijdritme en ook de rentree van Huub van Heijningen was niet om naar huis te schrijven. Het drietal behoorde om uiteenlopende redenen nog niet eerder tot de eerste keus van coach Koos Waslander.
Met Robin Monsma en Vincent Reuver, als vervangers van Kunnen en De Hoog probeerde BVCB voorin meer snelheid en kracht in de ploeg te brengen.
Het begin van de tweede helft was ongeveer een kopie van de eerste vijfenveertig minuten. Weinig beweging, weinig overtuiging, moeilijke keuzes en al helemaal geen gevaarlijke situaties voor beide doelen. Zelfs de toch meest constante speler uit de eerste twee wedstrijden, Ouled Said, had vanmiddag zijn dag niet.
In speelminuut 75 kreeg BVCB zijn enige echt grote kans van de wedstrijd.
Huub van Heijningen plaatste een vrije trap richting de meegekomen Elton de Morais Lima. Zijn goede kopbal was niet krachtig genoeg om thuisdoelman Tobias Duifhuisen te verrassen.
De Morais Lima die, na zijn uitstapje naar het middenveld vorige week, weer in het hart van de verdediging acteerde, was een van de weinige spelers die in aanmerking kwam voor een voldoende.
Uiteindelijk zouden er acht gele en twee rode kaarten( o.a. Christiaan Hartmans van BVCB) op het wedstrijdformulier genoteerd worden en dat in een wedstrijd, die eerder gezapig te noemen was dan dat er op het scherpst van de snede gestreden werd.
Vlak voor tijd kreeg Vincent Reuver nog een kansje, na goed doorgaan van Monsma, maar “het voetje” tegen de bal was net niet goed genoeg en ging naast.
In dezelfde minuut verrichtte Mark Gaerthe zijn redding van de middag, door een van dichtbij ingeschoten bal klemvast te pakken.

Motorrijder verongelukt op N209

foto
De vrachtwagen schoot door de vangrail nadat de motorrijder er
frontaal opgereden was. De personenauto kwam aan de andere kant
van de weg in de berm tot stilstand.


Bleiswijk - Op de Overbuurtseweg (N209) in Bleiswijk is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een motorrijder verongelukt. (meer)

Spetterend Mode Lifestyle Event in Berkel Centrum!

Berkel en Rodenrijs - Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Berkel Centrum op zaterdag 24 september 2011. Er vindt dan namelijk een spectaculair Mode Lifestyle Event plaats. (meer)

Dubbele inbraak Bergschenhoek

Bergschenhoek – Donderdag 15 september, rond de klok van 6.00 uur, heeft er een inbraak plaatsgevonden bij honk- en softbalvereniging De Orioles in Bergschenhoek, aan het Sporthoekpad. (meer)

Ontvreemding fiets Bleiswijk

Bleiswijk – Een 16-jarige Bleiswijkse is op vrijdag j16 september aangehouden nadat zij een electrische fiets aan de Terrastuin had ontvreemd. Zij wordt nog verhoord en de fiets is terecht.

Ruud Braak (PvdA) wordt nieuwe wethouder

Ruud Braak
Maandagavond kwam de ledenvergadering van de PvdA bijeen.
De leden werden geïnformeerd door de Ruud Braak (m), fractievoorzitter
Gerard Bovens (r) en commissielid Don van Doorn die de plaats van Braak
in de raad zal innemen.


Lansingerland – Ruud Braak, vicefractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, wordt de opvolger van wethouder Rinus Bodbijl (Leefbaar 3B) die in juni opstapte. Het college van b. en w. telt nu vier leden en bestaat uit vier partijen: Leefbaar 3B (8 zetels in de raad), VVD (6) ChristenUnie (3) en PvdA (3). (meer)

Milieudefensie biedt alternatief voor A13/A16

Foto
Tijdens het politiek café van GroenLinks was veel aandacht
voor het alternatieve Mobiliteitsplan van Milieudefensie.


Lansingerland - Deze week zal Milieudefensie een mobiliteitsplan aanbieden aan het provinciebestuur van Zuid-Holland. In dit plan wordt een alternatief geschetst voor de huidige plannen om een verbinding tussen de A13 en de A16 aan te leggen door Lansingerland en het Lage Bergsche Bos, en het plan voor de Blankenbergtunnel die de A15 met de A20 moet verbinden.
(meer)

CDA Lansingerland: “Treinen vandaag al langzamer laten rijden”

Foto
Frits Vink en Johan van der Burg pleiten bij CDA Kamerlid
Maarten Haverkamp voor snelheidsverlaging als tijdelijke maatregel (v.l.n.r.).


Lansingerland - Het CDA in Lansingerland wil dat minister Schultz niet langer wacht met maatregelen tegen de geluidsoverlast van de HSL. Minder herrie kan vandaag al worden bereikt door snelheidsverlaging van de tijdelijke treinen. (meer)

Open Monumentendag viert zilveren jubileum

Foto
De entree van de jubilerende Hoekse kerk.

Lansingerland - Ruim 4000 monumenten in 330 gemeenten door heel Nederland hebben afgelopen weekeinde hun deuren geopend voor de 25ste editie van Open Monumentendag. (meer)

Ondernemend 3B houdt de vinger aan de pols

Foto
De Bleiswijkse kant wordt ingevuld als bedrijventerrein.
Momenteel staat alleen het station van TenNet er.


Lansingerland - Het was al weer ongeveer een jaar geleden dat de leden van Ondernemend 3B een uitgebreide presentatie kregen van de plannen rondom Bleizo. In het jaar dat volgde heeft de ontwikkeling van Bleizo niet stilgestaan en leek het een goed plan de leden op de hoogte te stellen van deze ontwikkeling. (meer)

Nieuwe AED voor basisschool De Poolster

Foto
Tessa Bielefeld van het Coöperatiefonds Rabobank Zuid-Holland
Midden overhandigde de AED aan het team van De Poolster.


Berkel en Rodenrijs - Donderdag 8 september ontvingen enkele teamleden van De Poolster een AED uit handen van Tessa Bielefeld van het Coöperatiefonds Rabobank Zuid-Holland Midden. (meer)

Inbrekers overlopen

Bleiswijk – In de Dorpsstraat werd op donderdag 8 september rond vier uur in de morgen ingebroken in een winkel. Doordat het inbraakalarm was afgegaan, waarop de eigenaar poolshoogte kwam nemen, gingen de inbrekers er weer vandoor. Alhoewel er van alles overhoop is gehaald, lijkt er niets gestolen te zijn.

Ruit ingegooid

Bleiswijk – In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 september werd ingebroken in een woonhuis aan de Hoekeindseweg. Er bleek een raam aan de voorzijde van de woning met een steen te zijn ingegooid. Ontvreemd werden sieraden, een laptop en de autosleutels.

Diefstallen uit bedrijfswagens

Bleiswijk – Eigenaren van bedrijfswagens opgelet! Vorige week werden in Bleiswijk op verschillende locaties bedrijfswagens opengebroken en het in de auto liggende gereedschap gestolen. De inbraken vonden plaats op de Kleine Beer, de Berberisdreef en de Groene Loper.

Inbraak restaurant

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september werd ingebroken in een restaurant aan de Westersingel. Men had de deur naar het kantoor opengebroken en computer en communicatieapparatuur ontvreemd.

Inbraak kapperszaak

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september werd ingebroken in een kapperszaak aan de Krugerlaan. Er werd een voorraad shampoo en haarlak gestolen.

PvdA treedt toe tot college

Lansingerland – Aan het eind van de gemeenteraadsvergadering werd gisteravond bekend dat de PvdA deel gaat uitmaken van het college van b. en w. Fractievoorzitter Jan Pieter Blonk van Leefbaar 3B las een verklaring voor namens de coalitiepartners. (meer)

“Als de sodemieter oplossen”

Foto
Samen met raadsleden en bestuursleden van de stichting
wandelde Charlie Aptroot woensdagmiddag 31 augustus langs de HSL.


Lansingerland – Tweede Kamerlid van de VVD Charlie Aptroot, vorige week op bezoek langs de HSL in Lansingerland, liet er geen gras over groeien. “De minister heeft gesproken en dat was duidelijke taal. (meer)

Directeur Slooten van golfbaan De Rottebergen vertrekt naar NGF

Foto
Directeur Joris Slooten van golfbaan De Rottebergen
vertrekt na 22 jaar. Hij krijgt een functie bij de
Nederlandse Golf Federatie.


Bergschenhoek - Na 22 jaar aan golfbaan De Rottebergen verbonden te zijn geweest, de laatste acht jaar als directeur, houdt Joris Slooten het voor gezien. Hij is aan iets anders toe. De veranderingen die hij voor De Rottebergen ambieerde zullen wellicht in enigerlei vorm worden gerealiseerd als het bod dat Golfbaan Delfland onlangs op De Rottebergen heeft uitgebracht door de aandeelhouders wordt geaccepteerd. (meer)

Dogplons luidt het einde van het buiten zwemmen in

Foto
De ene hond ging er graag in, de ander bekeek het vanaf de
rand of werd een handje geholpen, maar spannend en leuk was
het voor allemaal.


Lansingerland – Ze stonden ver voor drieën al voor het hek te wachten: zondagmiddag 4 september konden honden en hun baasjes in zwembad De Windas deelnemen aan de jaarlijkse Dog’s Plons ter afsluiting van het buitenbadseizoen en daar hadden de meesten zichtbaar zin in. (meer)

Wat gaan we doen met het Huygensplantsoen?

Foto
Jong en oud, alsmede alle betrokkenen bij een park
in een wijk kunnen meedoen.


Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland wil graag alle mensen die gebruik maken van het Huijgensplantsoen en de twaalf kleine plantsoenen in de wijk Berkel Dorp, betrekken bij het maken van een nieuw ontwerp voor deze plantsoenen. Jong en oud! Want u weet het beste hoe deze ruimtes gebruikt kunnen worden. (meer)

Low Budget verdwijnt sneller door de aanleg van de ZoRo-lijn

Foto
Het einde van Low Budget nadert versneld met de aanleg
van de ZoRo-busbaan.


Lansingerland – Low Budget, het tijdelijk Berkelse onderkomen van Jeugd- en Jongerenwerk langs de Boterdorpseweg, zal binnenkort tot het verleden behoren. Met de aanleg van de ZoRo-busbaan zal het pand worden afgebroken; iets eerder dan was gepland. (meer)

CDA doet niet mee in nieuw college

Lansingerland – Het CDA heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders. Na het vertrek van Leefbaar 3B-wethouder Rinus Bodbijl liet de coalitie, bestaande uit Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie, weten een breder draagvlak voor het college te wensen. (meer)

Senioren voelen zich de klos in het openbaar vervoer

  Foto
Veel vragen over de OV-kaart.

Lansingerland - Uit reacties van gebruikers van de vervoerbedrijven en de gemeente blijkt dat vooral ouderen nog steeds met vragen zitten over het openbaar vervoer. Daarom organiseerde de gemeente Lansingerland in samenwerking met Qbuzz drie bijeenkomsten voor senioren met informatie over het OV in Lansingerland en over de OV Chipkaart; in elke kern één. (meer)

Subsidie- en accommodatiebeleid schieten op punten tekort

Lansingerland – Het beleid voor subsidies aan sport- en cultuurorganisaties en de verhuur van velden en oefenruimten schieten op diverse punten tekort.
Bezuinigingen op accommodaties zijn niet afgestemd op de doelen van het sport- en cultuurbeleid. Uitvoeringsregels zijn onvoldoende helder en kennis over de noodzaak van subsidies en behaalde resultaten ontbreekt. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand twee klaverjasmiddagen op vrijdag 9 en 23 september. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Donderdag 8 september is er prijsklaverjassen in 't Schooltje, Rottekade 83. De zaal gaat om 19.30 uur open en vanaf 20.00 uur wordt er gekaart. Iedereen is van harte welkom. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D.
Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. (meer)

Ontmoetingsmiddagen 55-plussers van start gegaan

Foto
Men kan zo binnenlopen op de maandagmiddag tussen 14.00 en
16.00 uur voor een spelletje of een praatje.


Berkel en Rodenrijs - Ouderen vanaf 55 jaar zijn elke maandagmiddag van harte welkom in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. Nu zijn ze uiteraard alle dagen dat de bibliotheek open is welkom om boeken te lenen, maar de maandagmiddag is speciaal voor hen gereserveerd. (meer)

Pre Ride-team FloraHolland Bleiswijk fietst meer dan ¤ 20.000,- bij elkaar voor KWF

Foto
Anita van Eck gaf zaterdagochtend het startschot
voor de preride vanuit Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zaterdag 3 september vond de tiende editie plaats van de Pre Ride for the Roses, een wielerevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. (meer)

Fietstoer ‘Acht van Lansingerland’ op Burendag en Landelijke Nieuwbouwdag

Foto
De vier Lansingerlanders die ook dit jaar weer volop in de
weer zijn met de organisatie van de ‘Acht van Lansingerland’.
Met v.l.n.r. Gerard Bovens, Herman Pruisken, Ies Krijtenburg
en Piet Mazure.Lansingerland – Droog weer en heel veel deelnemers: dat is de wens van de organisatoren van de dit jaar voor de derde keer te organiseren unieke fietstocht ‘Acht van Lansingerland’. De ‘acht’ eigenlijk als cijfer 8 geschreven, want de tocht bestaat uit twee delen (de Oldebarneveltroute en de Rotteroute) die samen op de kaart een 8 vormen door de wijde omgeving van de drie kernen van Laningerland. (meer)

Wie komt het Oranjecomité een handje helpen?

Foto
De leden van het bestuur vlak voordat Jacoline Vermeer
(derde van rechts) na zeventien jaar afscheid nam.


Bergschenhoek – De Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek – in de volksmond het Oranjecomité – bestaat uit een zestal leden en is momenteel naarstig op zoek naar uitbreiding van dit aantal. (meer)

Natuurbeheer door boeren en herders centraal tijdens werkbezoek CDA

Foto
Gedeputeerde Liesbeth Spies en gemeenteraadslid Claudia
Füss bij enkele koeien van De Koning.


Berkel en Rodenrijs – Leden van het CDA Agrarisch Platform brachten samen met enkele andere belangstellenden vanuit de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp (Oostland) een bezoek aan de Groenzoom; het groengebied dat zich tussen beide gemeenten bevindt en als Groen Blauwe Slinger een ecologische verbinding vormt in de Randstad. (meer)

Er zit muziek in bij het ACR

Foto
Enkele vrijwilligers met spullen die te koop worden
aangeboden tijdens de grote rommelmarkt.


Berkel en Rodenrijs – De jaarlijkse grote rommelmarkt van het Actie Comité Rehoboth (ACR) staat weer voor de deur. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september staat heel Rehoboth en omgeving vol met spullen die voor een schijntje te koop worden aangeboden. (meer)

Esther volgt haar hart

Foto
Aan het einde van het jaar neemt Esther van Onna afscheid
van Bleiswijk en van de omgeving waar ze is opgegroeid. Ze
vertrekt naar Malawi.


Bleiswijk – Aan het einde van het jaar neemt Esther van Onna afscheid van Bleiswijk en van de omgeving waar ze is opgegroeid. Ze vertrekt naar Malawi om haar hart te volgen: niet alleen naar de man waar ze de rest van haar leven mee samen wil zijn, maar ook naar het land waar zij zich graag voor wil inzetten. (meer)

Herinrichting Zeeheldenbuurt weer een stap dichterbij

Foto
Een zestigtal kinderen, al of niet vergezeld van ouders
of grootouders, kwam schilderen.


Bleiswijk – De wijkaanpak van de Zeeheldenbuurt in Bleiswijk is met de succesvolle woensdagmiddag van 31 augustus weer een stap dichterbij gekomen. (meer)

Oprichting Stichting BIZ Bedrijvenpark Rodenrijs een feit

Foto
Na de ondertekening was het tijd voor koffie en taart. Met
de bestuursleden Edward Houweling, Garrelt van Waning,
voorzitter Emie Vitalis en tussen hen in de burgemeester.


Berkel en Rodenrijs - Gemeente en ondernemers schaarden zich dinsdag 30 augustus rond de tafel voor de ondertekening van een uitvoeringsovereenkomst. (meer)

Tweede editie Rijnmond Open Golf groot succes

Foto
De winnaars van het Rijnmond Open: Regina de Groot
en Axel Geers.


Bergschenhoek – Op golfbaan De Rottebergen werd van 29 augustus tot en met 4 september voor de tweede maal het Rijnmond Open Golf strokeplay kampioenschap gehouden. Het toernooi, dat in zijn tweede jaar al is uitgegroeid tot één van de grootste in het amateurgolf, kende een vlekkeloos verloop. (meer)

Dave van der Steen met drie doelpunten smaakmaker bij Soccer Boys

Bleiswijk – Soccer Boys en WDS ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag op sportpark Merenveld in Bleiswijk. Twee ploegen die het vorig seizoen in de tweede klasse acteerden. Twee ploegen ook die vol voor de eerste competitiewinst gingen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – RCL
14.30 uur
WDS – Berkel
Floreant – Soccer Boys
BVCB (da) – Rohda’76
15.15 uur
Berkel (da) – Delta Sport
14.30 uur
Soccer Boys (da) – SVS
11.00 uur

Zondag:
TOGB – Portugaal
14.00 uur
Soccer Boys – Hillegersberg
14.00 uur

Beste tennissers bij Berkenrode op jacht naar Masters titel

Berkel en Rodenrijs - Van zondag 11 tot en met zondag 18 september worden de Rotterdam The Hague Airport Tennis Masters van het KNLTB district Rotterdam gehouden. Dit jaar vindt deze eindronde van het Rotterdam The Hague Airport Tenniscircuit plaats op het park van A.T.V. Berkenrode in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Sportieve strijd in clubkampioenschappen senioren ATV Berkenrode

Foto
Alle kampioenen van ATV Berkenrode.

Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren werden dit jaar gehouden van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september op de tennisbanen van ATV Berkenrode op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Voorinschrijving Rottemerenloop

Bleiswijk - De voorinschrijving voor de Rottemerenloop van zondag 2 oktober is geopend. De Rottemerenloop is een prestatieloop voor zowel beginnende als meer ervaren lopers. De afstanden zijn 10 kilometer en de halve marathon (21,1 kilometer). (meer)

Tenniskampioenschappen BVCB

foto

Bergschenhoek - Van zondag 21 augustus tot en met zondag 4 september zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen tennis bij de Bergschenhoekse Tennisvereniging BVCB gehouden. (meer)

Voetbal

Nootdorp-BVCB: 2-0
Bergschenhoek - De verwachtingen voorafgaand aan de competitie waren bij BVCB enigszins hoog gespannen. Echter de uitslag was tegenvallend. De Bergschenhoekse voetballers moesten met een 2-0 nederlaag de terugreis aanvaarden na het bezoek aan Nootdorp.
Naarmate de eerste helft vorderde, bleek dat Nootdorp met een beter ingespeeld elftal binnen de lijnen verscheen dan de tegenstander. Men vond elkaar makkelijk, speelde fysiek sterk en het won verreweg de meeste duels.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste kansen in de beginfase weggelegd waren voor Nootdorp. Na 25 minuten moest BVCB de eerste tegengoal van uitblinker Martin Onderwater incasseren. Binnen het half uur vergrootte Frans Mittendorfer de Nootdorpse voorsprong door met een lage schuiver eerder balverlies van BVCB af te straffen. In de tweede helft kwam Pim van Hal in de Hoekse ploeg voor de ongelukkig spelende Metselaar en mocht Leonardo dos Santos zijn debuut maken op de plaats van Van der Haas. Dos Santos (o.a. ex-Feijenoord en FC Emmen) werd enkele uren voor de aftrap van de wedstrijd door de KNVB speelgerechtigd verklaard, waarna in allerijl zijn spelerspas in Nootdorp werd bezorgd.
Ook in deel twee van de wedstrijd kwam het eerste gevaar weer van de gastheren. BVCB kreeg wel iets meer grip op het spel van de tegenstander, maar voor groot gevaar kon het nog niet zorgen.

CVV Berkel-TAVV: 3-1
Berkel en Rodenrijs - De mannen van de nieuwe trainer Wim Schouten keken de hele week al uit naar de start van de competitie en de verwachtingen waren hoog gespannen. TAVV uit Ter Aar maakte het CVV Berkel heel lastig. Het grote verschil bleek de koelbloedigheid van de aanvallers van beide ploegen. CVV Berkel nam direct vanaf de aftrap het initiatief en testte de doelman van TAVV met een tweetal gevaarlijke kopballen van Jan van der Lugt. In de 10e minuut stuurde Rik Spruijt Lennard Kennepohl de diepte in.
Kennepohl hield het hoofd koel en maakte met een schitterende lob over de doelman de openingstreffer, 1–0. CVV Berkel werd vervolgens toch iets teruggedrongen en de gasten uit Ter Aar hadden het betere van het spel.
Maar vanuit de counter kwam CVV Berkel op prachtige wijze op 2–0. Frans Krijtenburg omzeilde van een combinatie de buitenspelval en behield het overzicht door Jan van der Lugt een niet te missen kans te geven. Van der Lugt benutte dit buitenkansje en verdubbelde de voorsprong. Een paar minuten later zette Kennepohl, goed op dreef, Bob de Geus vrij voor de keeper van TAVV en daar waar De Geus vorige week in een identieke situatie faalde, was hij nu wel bij de les en rondde koelbloedig af, 3–0. Na de thee ging TAVV slagvaardig van start. Met een extra spits ging men op zoek naar een treffer. Die kwam er ook. Na een serie van aanvallen werd één van de goede voorzetten afgerond en geloofden de gasten er plots weer in. Trainer Schouten stuurde zijn wissels van de bank en verving zijn voorhoede. CVV Berkel kreeg weer grip op de wedstrijd en zo sleepte de thuisclub een mooie 3–1 overwinning binnen.

CJVV-CVV Berkel: 1-3 (da)
Berkel en Rodenrijs - In Amersfoort stond de eerste wedstrijd op het programma voor de Berkel-dames na een goede voorbereiding en redelijke resultaten in de beker. Berkel wilde vanaf het begin druk zetten op de tegenstander en het veldspel bepalen. Het eerste wapenfeit was echter voor de thuisclub; CJVV kwam na 6 minuten op een 1-0 voorsprong. Dat was tegen de verhouding in en Berkel ging dan ook vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er genoeg en het veldspel was ook redelijk, maar toch ging Berkel met een achterstand de rust in. Na de thee kreeg Berkel loon naar werken. De gelijkmaker viel en hoewel dat een eigen doelpunt was van een CJVV speelster was de vreugde er niet minder om. Gesterkt door deze gelijkmaker speelde Berkel een gedegen tweede helft en daar waar de toeschouwers het idee hadden dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen viel er toch nog wat te juichen al waren dat dan wel de Berkelaren. In de 88e minuut was het Michelle Arbman die Berkel op een verdiende 1-2 voorsprong zette. De thuisclub was verslagen en gebroken door deze late tegentreffer en kon ook niet voorkomen dat Berkel nog een keer wist te scoren. Het was de goed spelende Melanie den Dulk die haar spel beloonde door schitterend de 1-3 in het doel te schieten.

PFC-TOGB afgelast
Berkel en Rodenrijs – Afgelopen zondagmorgen werd bekend dat oud-voorzitter en erelid Henk Gouwens van voetbalvereniging PFC was overleden. Bij de club uit Geervliet werden alle wedstrijden van deze zondag afgelast. Zo ook de wedstrijd tussen PFC en TOGB.

Schaken

Schaakseizoen 3-Torens van start
Lansingerland - De senioren clubcompetitie van 3-Torens gaat vrijdag 9 september weer van start. Voor iedere huisschaker die het leuk lijkt om wekelijks een partij te spelen is dit het ideale moment om eens binnen te lopen. 3-Torens speelt in Rehoboth aan de Wilheminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs, aanvang 20 .00 uur. Indeling is op sterkte zodat men gegarandeerd een leuke partij speelt. In de Rotterdamse competitie moet 3- Torens vanaf volgende maand aan de bak. Het eerste team werd afgelopen jaar kampioen en speelt dit jaar in de 1e klasse van de Rotterdams Schaakbond. 3- Torens begint thuis tegen Waddinxveen op 14 oktober.
De jeugdcompetitie is inmiddels begonnen, waarbij het leren en spelen hand in hand gaan. Het door 3-Torens georganiseerde “Groene Hart Jeugd Cup” gaat dit jaar zijn 12e editie krijgen. Ook gaat 3-Torens zich dit seizoen inzetten om ouderen aan het schaken te krijgen. Op 24 september is 3-Torens aanwezig op de burendag bij Stichting Welzijn Ouderen Lansingerland aan de Smitshoek 18 in Bergschenhoek.

Wielrennen

NCK Hogezand Sappemeer
Lansingerland - In het hoge noorden nabij Hoogezand Sappemeer worden de jaarlijkse Club Ploegen tijdritwedstrijden verreden over een afstand van 40 kilometer. Met dit jaar een ploeg van vier renners van De Pedaalridders Lansingerland aan de start: Chris Tveter, Jan Willem van het Schip, Emiel de Greef en Nicky Gieskens. Met een goede voorbereiding van twee trainingen per week onder leiding van een deskundige tijdritspecialist gingen de Junioren voorvarend op weg. De samenwerking in de ploeg en de onderlinge communicatie was perfect en er door De Pedaalridders ver boven het gemiddelde gereden. De onderlinge verschillen van de eerst geklasseerde tien ploegen waren heel klein. De Junioren van De Pedaalridders namen een verdienstelijke 8ste plaats in met een tijd van 54.14.06, waarbij de gemiddelde snelheid ver boven de 45km per uur lag.

Nederlands Clubkampioenschap
Rotterdam/Lansingerland - Zaterdag 6 september zijn de junioren van RWC Ahoy zesde geworden op het Nederlands Clubkampioenschap in Hoogezand Sappermeer. De ploeg bestond uit Berkelaren Fabian Ammerlaan, Tim Rodenburg, Bleiswijker Leon Hofman en Jasper van Noort uit Voorhout. Het 41,2 km lange parcours werd afgelegd in een tijd van 53.32 met een gemiddelde snelheid van 46,2 km/u. Nieuweling Feiko Ammerlaan stond zaterdag aan de start in de ronde van Numansdorp en reed naar een verdienstelijke 9e plaats.

Schoonspringen

Nieuwe leden welkom
Lansingerland/Zoetermeer - Schoonspringen is geen alledaagse sport maar wel een hele mooie sport waar kracht en souplesse gepaard gaan met lenigheid en natuurlijk water. In Zoetermeer heeft zwemvereniging WVZ een kleine, heel gezellige, afdeling schoonspringen die dringend op zoek is naar nieuwe leden. Lijkt het je leuk om een keertje mee te komen doen? Dat kan elke eerste zondagmiddag van de maand van 17.00 tot 18.00 uur in zwembad De Veur te Zoetermeer. Je kunt het gratis een keer proberen en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je komst vantevoren door te geven of meer informatie vragen via secretaris.schoonspringen@wvz.nl . Als het bevalt kun je lid worden en zijn de trainingstijden elke zondag van 17.00 tot 19.00 uur.

Golf

Finale Masters
Bleiswijk - De Nederlandse golfers Joost Luiten en Maarten Lafeber hebben zich gekwalificeerd voor het finaleweekeinde van de European Masters in de Zwitserse plaats Crans-sur- Sierre. Luiten volbracht zijn tweede ronde in 68 slagen en steeg zodoende naar de 25e plaats, met een totaal van 138 (- 4). Lafeber gebruikte op de tweede dag 72 slagen en vond zijn naam terug op de 52e positie. Hij had tot nu toe 140 slagen nodig. Met een ronde van -5 steeg Joost zondag naar een 15e plaats.
Volgend weekend gaat hij van start in het KLM Open op de Hilversumsche Golfclub.

Atletiek

PAC Atletiek baanwedstrijd en Keesloop
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 1 september liep Ferdi Vonk in een 3km baanwedstrijd bij PAC Atletiek in Rotterdam een nieuw persoonlijk record; zijn oude tijd die hij in juni tijdens de Vlietlandloop op de weg had gelopen verbeterde hij met 22 seconden tot 10.22. Een dag later stond hij aan de start bij de 10 km wedstrijd van de Keesloop. De Berkelaar werd tweede in zijn categorie en derde overall in een tijd van 38.28.
Zondag 4 september stond Ferdi aan de start van de 10 Engelse Mijlen van de 36e Vlietloop in Voorschoten. Bij deze wedstrijd stonden in totaal 197 atleten aan de start (162 mannen en 35 vrouwen). De lopers uit Lansingerland deden het niet onverdienstelijk en eindigden allen in de top 20. Ferdi werd 6e in een tijd van 1.04.08.

Vlietloop Voorschoten
Bleiswijk - Zondag 4 september kwamen drie leden van De Kieviten in Voorschoten aan de start bij de Vlietloop en de te lopen afstand was 10EM.
Met weinig wind en geen regen leken de omstandigheden heel gunstig maar de hoge luchtvochtigheid had toch een nadelige invloed op de gelopen tijden.
Bart Roefs finishte na 1 uur 5 minuten en 33 seconden, Erik van Keeken’s tijd was 1.06.41 en Richard Lelieveld kwam over de eindstreep op 1.06.56.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 3 september werden 617 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne, ze vlogen 258 km met een zwakke zuidenwind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1560 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6-8 J. Straver, 2-9 A. v.d. Burg, 3-4-5 J. Burggraaf jr., 7 Comb. van Rossum/Verweij, 10 B. de Keyzer. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-3 W. v.d. Kooy, 2-6-7 Mevr. Paul, 4 D. Stedehouder, 5-8-9 A. Hagers, 10 G. Boutensteijn. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Eén miljoen voor niet ontplofte bommen en granaten

Lansingerland – De gemeenteraad stemt morgenavond in met het nieuwe beleid Niet gesprongen explosieven (NGE). Dat werd duidelijk in de raadscommissie Algemeen Bestuur van 25 augustus jl. (meer)

CDA wil van buurttoezicht naar ‘de buurt bestuurt’

Lansingerland – Het CDA wil het buurttoezicht zoals dat nu in een aantal wijken bestaat, geleidelijk aan laten groeien naar wijkverenigingen die de buurt meebesturen. Zulke verenigingen kunnen naast het buurttoezicht ook andere zaken oppakken: (on)veiligheid, overlast door zwerfvuil en verkeerd parkeren, contact met gemeente, politie en jongerenwerk en – ook dat – het organiseren van gezellige buurtbarbecues. (meer)

3B-Bus wil in oktober gaan rijden

Lansingerland – De Stichting 3B Bus, in mei opgericht met als doel senioren (55+) in de gemeente Lansingerland van deur tot deur vervoer aan te bieden, telt inmiddels een dertigtal vrijwilligers en heeft nog steeds het plan om in oktober van start te gaan met rijden. (meer)

Aanhouding twee verdachten woninginbraak

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 2 september kreeg de politie rond acht uur een melding van een woninginbraak aan de Mosroos. Een oplettende getuige gaf een signalement van de verdachten door. Zij zouden in een auto zijn weggereden. (meer)

Rijverbod beginnend bestuurder

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 4 september even na middernacht werd een 21- jarige bestuurder van een auto uit Berkel en Rodenrijs in de Van Naeldwijcklaan staande gehouden. (meer)

Zonnige braderie druk bezocht

Foto nr. 1
Volle straten en pleinen tijdens de jaarlijkse braderie
in Berkel Centrum. Foto: Monique Verschoor.


Berkel en Rodenrijs – Het centrum Van Berkel en Rodenrijs was zaterdag 3 september één groot wandelgebied. Honderden belangstellenden slenterden over de jaarlijkse braderie en genoten van de vele kraam- of winkelaanbiedingen, maar ook van de sfeer en van elkaar.

(meer)

Voorbereidingen Mode Lifestyle Event in volle gang

Foto
Promotiecommissie Winkelpromenade Berkel Centrum met v.l.n.r.
Liesbeth Veesaert (Oost West Woondecoratie), Leon van den Berg
(Gildepoelier van den Berg), Nathalie de Jong en Miranda Krop (Puur
Damesmode), Ingeborg Langstraat (Parfumerie van Heiningen) en Johan
van Campenhout (Shoeby, LakeSide).


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 24 september organiseren de winkeliers in Berkel Centrum het Mode Lifestyle Event. (meer)

Rijbewijs ingevorderd

Bergschenhoek – Een automobiliste uit Bergschenhoek kreeg dinsdagmiddag 30 augustus rond vijf uur argwaan toen zij voor zich een nogal slingerende medeweggebruiker zag rijden die rakelings drie auto’s passeerde. Reden de meldkamer van de politie te bellen. Politieagenten troffen de betrokken auto, bestuurd door een 64-jarige inwoonster van Bleiswijk, aan op het parkeerterrein op het Sporthoekpad. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Auto gestolen bij woninginbraak

Bergschenhoek – Woensdag 31 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Dennenhorst. De voordeur stond op een kier en er werden moeten in de raamkozijnen aangetroffen. Alle kamers waren overhoop gehaald en kasten opengetrokken. Het is nog niet bekend wat er vanuit de woning is gestolen, maar wel is zeker dat de inbrekers er met de auto van de bewoners vandoor zijn gegaan.

Sieraden ontvreemd

Bergschenhoek – Op 1 september werd ingebroken in een woonhuis aan de Beukenhorst. Het slaapkamerraam aan de achterzijde van de woning bleek met een schroevendraaier te zijn opengebroken. Alleen de slaapkamer is doorzocht. Ontvreemd werden diverse sieraden.
Dezelfde dag bleek dat er ook was ingebroken in een woning aan de Pastoor Canniuslaan. Daar was het raam aan de voorzijde geforceerd. Het is onbekend wat daar gestolen is.
Op vrijdag 2 september kwam een melding van de Korenbloem waar in een woning was ingebroken. De achterdeur bleek met een breekvoorwerp te zijn opengebroken. Ook hier is niet bekend wat er ontvreemd is.

Beschonken bestuurder

Bergschenhoek – Op zaterdagavond 3 september werd op de Groeneweg een 51- jarige automobilist uit Bergschenhoek staande gehouden. De man bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren.

Inbraak Rodenrijseweg

Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 31 augustus is ingebroken in een woning aan de Rodenrijseweg. Ontvreemd werden sieraden en een jas.

Dylan Boshart bereidt zich op De Rottebergen voor op KLM Open

foto
Dylan Boshart (links) feliciteert de winnaar van 2010, Maarten Bosch


Bergschenhoek - Maarten Bosch verdedigt in het weekeinde van 3 en 4 september zijn titel op het Rijnmond Open Golf. De 21-jarige Rotterdammer schreef de eerste editie van het strokeplaykampioenschap op Golfbaan De Rottebergen op zijn naam door in een zinderende finaleflight Dylan Boshart en Frank Heideman te verslaan. Ook Valerie Vonhof is opnieuw van de partij. Zij won bij de dames.


(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut