Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Zomerfeest houdt het niet droog

Foto
In een lange rij rolde en wandelde men door de Edelsteenbuurt
van Berkel en Rodenrijs, waarna men met elkaar (binnen) genoot
van een smakelijke en goed verzorgde barbecue.


Berkel en Rodenrijs – Een kleine vijftig bewoners van Laurens Huize Sint Petrus verzamelden zich woensdagmiddag 24 augustus in de hal van het verzorgingshuis langs de Noordeindseweg om zich klaar te maken voor het Zomerfeest. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Bleiswijkse arts

Foto
De felicitaties na het opspelden van de Koninklijke
Onderscheiding.


Bleiswijk/Rotterdam – Tijdens het afscheidssymposium van Maria van der Burg maakte burgemeester Ewald van Vliet zijn opwachting in een zaal van het Nederlands Architectuur Instituut te Rotterdam. (meer)

Hoogvliegers voelen zich voor één dag piloot

Foto
De kleine Hoogvlieger Mick is helemaal van plan er een
mooie vlucht van te maken, maar alles bij elkaar vond hij
het ook wel een hele spannende dag die hij niet snel zal vergeten.


Rotterdam – Bijna honderd zieke en gehandicapte kinderen uit de omgeving van Rotterdam beleefden zaterdag de dag van hun leven op Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Eerste lustrum samen met Circus Rotjeknor

Foto
Nadat de hele ochtend met alle acts was geoefend kon
’s middags het hooggeëerd publiek genieten van een flitsende
circusvoorstelling ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van
basisschool De Gouden Griffel.


Berkel en Rodenrijs – Basisschool De Gouden Griffel vierde donderdag 25 augustus het eerste lustrum. Het werd een volle feestdag. In de ochtenduren oefenden de kinderen op tal van circusacts die ze ’s middags aan elkaar en nog heel veel andere belangstellenden lieten zien. (meer)

Wethouder brengt werkbezoek aan Zilveren Penseel

Foto
Wethouder Werner ten Kate bracht een werkbezoek aan
basisschool het Zilveren Penseel in de Westpolder.


Berkel en Rodenrijs – Leerkrachten en kinderen bevolken nu ruim een week hun splinternieuwe school in de Westpolder en zijn inmiddels al een beetje gewend aan zowel de nieuwe school als de omgeving en elkaar. (meer)

Organisten bespelen orgel Dorpskerk

Foto
De samenwerking tussen Warner (rechts) en Arjan ontstond tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waaraan zij beiden orgel en kerkmuziek studeerden.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 2 september zal om 20.00 uur in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een orgelconcert worden gegeven door de organisten Warner Fokkens en Arjan Breukhoven. (meer)

Juf Lourette Pieterse al 25 jaar sprankelend in het onderwijs

Foto
De jubilerende juf werkt ook na 25 jaar nog met veel
plezier in het onderwijs.


Bergschenhoek - Op 24 augustus 2011 was juf Lourette Pieterse 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Dit jubileum kon uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan op haar huidige school OBS Groenehoek. (meer)

Finale botenbouwproject Vletten op de Maas

Foto
De boot werd op 20 augustus te water gelaten en is vrijdag
te zien tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.


Bleiswijk - Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk heeft het afgelopen schooljaar deelgenomen aan het botenbouwproject Vletten op de Maas, wat georganiseerd wordt door Nederland Maritiem land en KMR. (meer)

Het Straattheater komt er weer aan!

Foto
De verrukkelijke vuilnismannen brengen een komisch
milieutheaterspektakel.


Bergschenhoek - Op zaterdag 17 september vindt het jaarlijkse Straattheater plaats in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Wijkbarbecue ondanks veel regen toch geslaagd

Foto
Ondanks de regen was het een leuk wijkgebeuren in
de Plevierstraat.


Bleiswijk - Dan organiseer je als woonwijk voor de eerste keer een straatbarbecue en dan plenst het af en toe van de regen. De bewoners rond de Plevierstraat in Bleiswijk lieten zich niet kennen. (meer)

Ondernemers starten met Open Coffee 3B

Foto
De initiatiefnemers van Open Coffee 3B zijn: Mario van Vliet, Helga Sauer,
Mariska van der Zwaal, Ernst Jan Bos, Danielle Looije, Timme van Rijn en Arjan
Martijnse (laatstgenoemde niet op de foto).


Lansingerland – In navolging van tal van andere plaatsen in het land gaat ook in Lansingerland – op initiatief van enkele ondernemers zelf – een Open Coffee van start. Elke eerste maandagochtend van de maand kan men elkaar treffen in ’t Ackerfietje te Bergschenhoek. (meer)

Munnikenweg krijgt nieuwe fundering

Berkel en Rodenrijs - De Munnikenweg in het noorden van Berkel en Rodenrijs krijgt een opknapbeurt. In eerste instantie zou alleen de asfaltconstructie worden vervangen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Vanavond - woensdag 31 augustus - is de laatste avondfietstocht van de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Wandelingen Koornmolengat
Bleiswijk/Zevenhuizen – Elke vrijdag tot 2 september worden natuurwandelingen door en om het Koornmolengat gehouden, onder leiding van Rotta-gidsen. Het KMG is een natuurreservaatje, dat bestaat uit een overgebleven veengebied, met moeras, broekbos, hooilandjes en water. (meer)

Bouwplannen gemeenteraadslid onder vergrootglas

Berkel en Rodenrijs - Aan de Noordeindseweg wil een ondernemer 24 bedrijfsunits onderbrengen in drie te bouwen verzamelgebouwen. Hiervoor had de gemeente hem al een vergunning verleend, maar door de zienswijzen en bezwaarschriften die hiertegen zijn ingediend is gebleken dat aan de vergunning enige inhoudelijke en formele bezwaren kleven. (meer)

Vragen ChristenUnie over overlast en veiligheid fietsers

Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van de bijeenkomst over de ZoRo- busbaan op 17 augustus zijn er bij inwoners van Lansingerland en bij de fractie van de ChristenUnie vragen gerezen over de veiligheid van fietsers tijdens de aanleg van de busbaan. (meer)

Minister erkent geluidsoverlast HSL

Lansingerland - De HSL maakt meer herrie dan is toegestaan. In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Schultz van Haegen weten dat op één punt aan de oostzijde van de HSL 59.5 DBA is gemeten, terwijl 57 DBA de maximaal toegestane geluidsbelasting is. (meer)

Plan oogst lof maar roept ook vragen op

Lansingerland – Waardering voor het idee om in het Annie M.G. Schmidtpark een cultuurcentrum te stichten. En lof voor de instellingen die er met elkaar over hebben nagedacht. De raadscommissie Samenleving was unaniem positief over het plan om in één complex vele culturele voorzieningen en instellingen samen te brengen. (meer)

Gemeente snel weer om tafel met Sint-Laurenscollege

Lansingerland – Het Sint-Laurenscollege en de gemeente gaan snel praten om een oplossing te vinden voor de situatie die is ontstaan nadat de school de locatie aan de Oudelandselaan moest verlaten. (meer)

Voetbalclubs trekken de stoute schoenen weer aan

Foto
Lennard Kennepohl was zaterdag trefzeker voor Berkel.
Zaterdag wacht de ploeg de eerste thuiswedstrijd tegen
TAVV uit Ter Aar. Foto: Fred Roobol.


Lansingerland – Komend weekeinde start de voetbalcompetitie weer. Hoe deze voor de clubs uit Lansingerland zal verlopen, is nog een vraagteken.
Waarschijnlijk meer dan voorgaande jaren, omdat er nogal wat wijzigingen in de diverse selecties hebben plaatsgevonden. (meer)

Nicky wint European Ladies Cup

 Foto nr.
Nick in actie.

Bleiswijk - De Bleiswijkse Nicky van Wordragen (20) heeft zondag in Groesbeek de titelstrijd gewonnen om de European Ladies Cup. Deze cyclus bestond uit drie wedstrijden; een in Duitsland, in Luxemburg en in Nederland, waarvan Nicky die in zowel Duitsland als Luxemburg wist te winnen en in Nederland tweede werd.
(meer)

Vakantie doet mountainbiker Niels Boon goed

Foto
Niels Boon in actie tijdens de Grand Raid Cristalp.
Foto: fotograf.com.


Berkel en Rodenrijs - Begin augustus had mountainbiker Niels Boon eindelijk tijd voor vakantie. Na een wat lastige start van het mountainbikeseizoen bleek hij de laatste weken redelijk goed in vorm. (meer)

Motorsport

Dubbelslag voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden heeft tijdens de achtste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad een dubbelslag weten te pakken. Maik Voorwinden wist bij de inters beide manches te winnen terwijl Jaimie van Sikkelerus bij de nationalen de dagzege pakte met een tweede en een eerste plaats in de manches.

Wielrennen

Meerdaagse West Brabantse Pijl junioren RWC Ahoy
Lansingerland/Rotterdam - Vijf seconden kwam Tim Rodenburg te kort voor de overwinning in de West Brabantse Pijl in Steenbergen. Vrijdag in de eerste etappe werd hij 10e en verloor hij 18 seconden op een kopgroep van drie renners. Zaterdagochtend won Rodenburg de tijdrit van 8,9 km en deed dit in een gemiddelde van 47,6 km/h. Hij pakte 16 seconden op de nummer 2 en kon daardoor zaterdag voor de middagetappe de gele trui aantrekken. De ploeg van RWC Ahoy met Bleiswijker Leon Hofman en Berkelaar Fabian Ammerlaan was het de taak om de gele trui binnen de ploeg te houden. Al snel brak het peloton in stukken. Rodenburg zat samen met Ammerlaan in het eerste peloton. In de laatste kilometers ontstond er een kopgroep van zeven renners dat 14 seconden op het peloton pakte. Ammerlaan kreeg last van zijn knie, maar op wilskracht finishte hij in het overgebleven peloton. Ook de volgende dag kon Rodenburg de gele trui aantrekken. Na de etappe besloot Ammerlaan de volgende dag niet meer op te stappen, hij ondervond te veel last en wilde geen risico’s nemen met het oog op het Nederlands clubkampioenschappen dat volgende week wordt gehouden. Ook zondag was het door de harde wind en regen een loodzware etappe. Al vroeg in de etappe brak het peloton in stukken en kwam Rodenburg zonder ploegmaten te zitten.
Kilometers heeft Rodenburg op kop van het peloton gesleurd als er een groep was weggereden. Met nog 15 kilometer te gaan ontstond er een kopgroep van vijf man en pakte 30 sec. Rodenburg probeerde het gat te verkleinen, dat lukte tot 25 seconden. Door de bonificatie secondes die de winnaar kreeg, kwam Rodenburg vijf seconden te kort om de gele trui te behouden. In de etappe werd Rodenburg zevende en uitgeroepen tot meest strijdlustige renner. Uiteindelijk won Merijn Korevaar uit Groot Ammers de West Brabantse Pijl en werd Tim Rodenburg derde.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 27 augustus werden er 351 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Sens; ze vlogen 433 km met zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-7 A. v.d. Burg, 2 B. de Keyzer, 3-4-5-6-8-10 J. Straver, 9 L. v.d. Berg. De eerste die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-5 B. van Rossum, 3-4 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door B. de Keyzer. Dezelfde dag werden 537 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Menen, ze vlogen 166 km met zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg: 1-6-7-10 J.
Straver, 2 Comb.v.Rossum/Verweij, 3 H.Kennepohl & Zn., 4 Comb. M&J de Veld, 5-8-9 A. v.d. Burg.
De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg: 1-5 Mevr. Paul, 2-10 A.
Hagers, 3-4-6-7-8 J. v.d. Berg, 9 W. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Atletiek

Kievit Jack ’t Hoen wint Plassenloop
Bleiswijk - Enkele Kieviten kwamen zondag in actie tijdens de Zoetermeerse Plassenloop.
Door de zeer natte weersomstandigheden was dat ook letterlijk van toepassing. Jack ’t Hoen werd op de 5 kilometer de winnaar met een tijd van 18 minuten en 9 seconden. Willem van der Kooij wist te finishen in 19.32 en Richard Lelieveld kwam over de eindstreep toen de tijdklok stond op 19.55.
Wel had Richard al 10 kilometer gelopen van zijn woonplaats Bleiswijk naar de start van de wedstrijd. Hans van Rieven deed iets verder weg van Lansingerland mee aan de halve marathon van Dalfsen. De bijna 65-jarige Hans finishte in 1 uur 45 minuten en 6 seconden.

Tweede plaats in Bavo Schenkelloop
Berkel en Rodenrijs - De Bavo Schenkelloop is een unieke prestatieloop, waar deelnemers gratis aan deel kunnen nemen. Het parcours loopt door het prachtige Stadsdeelpark Het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Zaterdag 27 augustus kon er op vier verschillende afstanden worden gestart; de 1, 5, 10 en 15 km. Ferdi Vonk deed mee aan de 10 km. De regen kwam op het moment van de wedstrijd met bakken uit de hemel, maar dit deerde de Berkelse loper niet. Hij eindigde op de 2e plaats in een tijd van 37.59.

Volleybal

Eerste krachtmeting topteams Volley2B
Lansingerland - De topteams van Volley2B hebben zaterdag 3 september hun eerste krachtmeting voor het komende seizoen. Zowel dames 1 als heren 1 speelt dan een driekamp in de eigen sporthal De Zijde te Bergschenhoek.
Vanaf 14.00 uur worden er meerdere wedstrijden gespeeld en uiteraard is iedereen welkom om te kijken en aan te moedigen.
Voor het 1e damesteam start de competitie in de regiodivisie nadat het team afgelopen seizoen kampioen werd in de promotieklasse. Het jonge team staat onder leiding van trainer Hans Glaubitz. De mannen, onder leiding van Michiel Meijler, gaan opnieuw op jacht naar promotie vanuit de eerste klasse nadat dit vorig seizoen helaas niet lukte door een altijd vervelende tweede plek. De competitie voor de hele vereniging start in de week van 24 september en op zaterdag 17 september vindt de eerste ronde van de regiobeker plaats.

Dorpsstraat Bleiswijk woensdag weer toegankelijker

Foto:
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ lijkt ook hier van toepassing
en bedrijfsleider van de Jumbo Fred Lekx kijkt dan ook samen met
de overige ondernemers en klanten (deze foto dateert van
maandagmiddag!) reikhalzend uit naar woensdag.


Bleiswijk – Het had heel wat voeten in de aarde en ook toen de wegwerkers aan de slag gingen kwamen ze tal van onvoorziene ‘verrassingen’ tegen onder het wegdek, maar als alles volgens plan verloopt zal woensdag in de loop van de dag het laatste deel van de Dorpsstraat in Bleiswijk, grenzend aan de Hoefweg, weer te berijden zijn, waardoor de winkels in dat deel van het centrum weer via de normale weg te bereiken zijn.

Pater Paulus van Winden overleden

 Foto
Pater Paulus van Winden.

Berkel en Rodenrijs – Na op 27 juli getroffen te zijn door een hersenbloeding is pater Paulus van Winden 22 augustus op 44-jarige leeftijd in Gent overleden. (meer)

Parelfeest ’t Centrum feestelijk afgesloten

Foto
Koen en Perry samen met een tweetal medewerkers vierden
zaterdag het 30- jarig jubileum met alle bezoekers.


Berkel en Rodenrijs – Café ’t Centrum kan ‘parel’ achter de naam zetten, want de hele maand augustus werd het 30-jarig bestaan gevierd met diverse activiteiten. (meer)

Korsakow: pittige muziek vanaf jaren zestig tot nu

Foto
Een optreden van de band Korsakow is altijd een feestje.

Berkel en Rodenrijs - Muziek- en Eetcafé de Bree 14 pakt de muziekavonden weer op. De vakanties zijn voorbij en het werk wacht weer. (meer)

Jaarmarkt in Berkel Centrum

Foto
Ook de ballonnenclown is op de jaarmarkt present.

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 3 september organiseert Kroko’s Evenementen in samenwerking met Winkelpromenade Berkel Centrum van 10.00 tot 17.00 uur de jaarmarkt in het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Natte boel na foutief keren

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van vrijdag 26 augustus belandde een auto in het water langs de Molenweg. De bestuurder had iemand afgezet en wilde keren op een pad. Het pad bleek echter een sloot te zijn.
De auto belandde via het talud in het water en liep flinke waterschade op.
De bestuurder bleef ongedeerd. De wagen is uit het water getakeld.

Opnieuw in de fout

Berkel en Rodenrijs – Een 21-jarige bestuurder van een snorfiets uit Pijnacker werd op zaterdag 27 augustus om een uur ’s nachts op de A.H.
Verweijweg staande gehouden. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Het was de tweede keer dat hij op zijn snorfiets met te veel drank op werd aangehouden.

Inbraak bedrijfspand

Bleiswijk – In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Overbuurtseweg. Het cilinderslot bleek te zijn geforceerd. Men ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Boete direct betaald

Bleiswijk – Op de Hoefweg werd donderdagavond 25 augustus een 27-jarige bestuurder van een auto bekeurd, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Omdat de man geen vaste woon- en verblijfplaats had, moest hij de boete direct betalen, hetgeen gebeurde.

Rijbewijs ingevorderd

Bleiswijk – Een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer werd zondag 28 augustus rond de klok van half een ’s nachts aangehouden op de Prismalaan West. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brandje in café

Bleiswijk – Zondag 28 augustus ontstond om half twaalf ’s ochtends een brandje in de keuken van een café in de Dorpsstraat. De gealarmeerde brandweer kon het vuur snel doven.

Spannende eerste week voor brugpiepers in de dop

Foto
De overige weggebruikers zijn vorige week al gewaarschuwd:
de scholen zijn weer begonnen, dus dient men rekening te houden
met de kinderen in het verkeer. Deze week dus ook met honderden
brugpiepers die voor het eerst naar hun nieuwe school voor voortgezet
onderwijs rijden.


Lansingerland – Ze sloten voor de zomervakantie hun basisschoolloopbaan af om zich vervolgens volledig te gaan richten op hetgeen zich na de vakantie zou gaan aandienen; de weg naar het vervolgonderwijs. (meer)

Veel belangstelling voor aanleg van de ZoRo-baan

Foto
Aan de hand van kaarten en uitleg kon de hele route
van de nieuwe busbaan worden gevolgd.


Lansingerland – Een groot aantal belangstellenden kwam woensdag 17 augustus een kijkje nemen in de Berkelse brandweerkazerne waar aan de hand van kaarten uitleg werd gegeven over de aanleg van de nieuwe ZoRo-lijn tussen halte Rodenrijs en Zoetermeer. (meer)

De Wilgenhoek verrast kinderen met een nieuw schoolplein

Foto
Het resultaat mag er zijn!

Berkel en Rodenrijs - Eerder dit jaar was in deze krant te lezen dat de kinderen van de Wilgenhoek een sponsorloop en een kaartenactie hielden voor nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. In hetzelfde artikel werden sponsoren verzocht mee te helpen met het realiseren ervan. (meer)

Vic Lewis al jaren actief voor RTV Lansingerland

Foto
Vic Lewis in de studio van RTV Lansingerland.

Lansingerland – Dit jaar is uitgeroepen tot Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Ook in Lansingerland zijn veel vrijwilligers actief.
Zonder hen zou het voor instanties en verenigingen moeilijk zijn om voort te bestaan. In een serie laten we deze vrijwilligers aan het woord. (meer)

Honderd sportieve senioren schrijven triatlon op hun naam

Foto
“Nu geloven mijn familieleden in elk geval ook dat ik mee heb
gedaan vandaag,” lachte Diny Ammerlaan toen zij uit handen van
de burgemeester het certificaat kreeg overhandigd.


Lansingerland – Voor de vierde keer in successie werd maandag 15 augustus de triatlon voor 55-plussers georganiseerd. Een geliefde sportieve dag waar veel belangstelling voor bestond, want vanaf het moment dat de SWL (Stichting Welzijn Lansingerland) de inschrijfmogelijkheid open zette stroomden de belangstellenden toe. (meer)

Janssen de Jong koopt kavel op Weg en Land

Foto
De ondertekening door de beide partijen.

Bergschenhoek - Janssen de Jong heeft voor de tweede maal dit jaar een kavel gekocht op bedrijventerrein Weg en Land in Bergschenhoek. Op deze kavel van ruim 3.900 m2 bouwt de projectontwikkelaar een bedrijfsverzamelgebouw met diverse units. (meer)

Stemmen op Ramona en Natalie

Foto
Natalie staat in de bak tegenover het huis van de familie
Bakker, dus het contact tussen Ramona en Natalie is hecht.


Berkel en Rodenrijs – Ramona Bakker (15) en haar paard Candy Natalie – een kruising tussen een Fries en een Pinto – doen samen mee aan een verkiezing.
Een landelijke paardenverkiezing, georganiseerd door Prime Val. (meer)

Besosloop ook na 25 jaar nog sportief actueel

Foto
De nieuwe en de afscheid nemende voorzitter van de Besos:
Chris van der Tuin en Marcoline van der Wel.


Bergschenhoek – Als woensdag 14 september om half zeven het startschot klinkt zullen de deelnemers aan de Besosloop voor de 25ste keer hun rondjes kunnen lopen. Precies 25 jaar geleden werd de eerste Besosloop georganiseerd door een groepje enthousiaste Hoekse vrijwilligers. We kijken over hun schouders mee. (meer)

“Bewust gekozen voor populair klassiek”

Foto
Een deel van de opbrengst gaat naar giro 555 voor Afrika,
zegt Jan Teeuw, die onder andere vaste organist is in De Ark.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - (Kerk)organist Jan Teeuw uit Bergschenhoek heeft dit jaar de smaak te pakken. Verscheen er in januari al een CD, met medewerking van het echtpaar Huizer (piano en panfluit), over enkele weken ziet een nieuwe CD genaamd ‘Populair Klassieke Meesterwerken’ het licht. (meer)

Imkersechtpaar blijft enthousiast over alles wat met bijen te maken heeft

Foto nr. 1
Imker Johan Beckers: “Wat is er zo leuk aan is? Dat
je bezig bent met de natuur. Bijen zijn puur natuur. Ze
leven al miljoenen jaren, wij mensen komen net kijken”.Lansingerland - Zaterdag 9 juli hield Imkerij De Moerbei open huis tijdens de Landelijke Open Imkerijdag. Imkersechtpaar Johan en Marriëtte Beckers vertelden met veel enthousiasme over soorten bijen, hoe de bijen leven en over de producten. (meer)

Poldersurvival op naam van Team Frans Burg

Foto
Het werd voor velen een uitputtingsslag, maar
meer nog een dag vol lol, vol bagger, water, nog een
keer proberen, lachen, gieren en brullen.


Berkel en Rodenrijs – Een kleine honderdvijftig deelnemers en een veelvoud van supporters en andere belangstellenden genoten zondag 21 augustus van een onvervalste poldersurvival. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Modeshow in De Leeuwerik
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 27 augustus in samenwerking met De Brug Modeservice een gezellige modeshow waarbij de nieuwste najaarscollectie te zien is. Aanvang verkoop 12.00 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang show 14.15 uur. (meer)

REGIO

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Start nieuwe cursus koken voor mannen

Foto
Henk (rechts) en Geert zijn blij dat ze gebruik kunnen
maken van de keuken van Melanchthon De Kring.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Ze staan hun mannetje… in de keuken. Henk Faling en Geert Oosterling uit Bleiswijk, dé mannen van de kookcursus die ze al in januari 2010 startten en die een succes is gebleken. Dinsdag 13 september en woensdag 14 september begint respectievelijk weer de beginnerscursus en de vervolgcursus voor mannen boven de 50 jaar. (meer)

Soccer Boys in het nieuw door twee nieuwe sponsors

Foto nr. 1
Gert Jan Houweling overhandigt het shirt aan Soccer
Boys-doelman Steven van Aalst.


Bleiswijk - Vorige week dinsdag 16 augustus was een bijzondere dag voor de mannen van de zaterdagploeg van Soccer Boys die deze avond tevens aantrad tegen buurvereniging TOGB voor de bekercompetitie. Eerder dit jaar had Flynth aangegeven te stoppen als hoofdsponsor. (meer)

Paul Haarhuis steelt de harten van Bleiswijk

Foto
Paul Haarhuis liet iedereen meegenieten van goed tennis.

Bleiswijk – Met op de tribune en langs de baan meer dan duizend belangstellenden maakten Paul Haarhuis en zijn dubbelspeler vrijdagavond 19 augustus hun opwachting op de baan van LTV Bleiswijk. (meer)

Huub van Heiningen maakt overschrijving ongedaan

Foto
Huub van Heijningen komt het komend seizoen
weer uit voor BVCB. Foto: Kees Ruigrok.


Bergschenhoek - Na de vriendschappelijke oefenwedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was het Haagse Voorwaarts Utile-Dulci Combinatie (VUC), uitkomend in de zondag eerste klasse. (meer)

Voetbal

Berkel-Oegstgeest (beker): 4-3
Berkel en Rodenrijs – Nadat CVV Berkel vorige week dinsdag tegen Verburch in de bekerwedstrijd een 4-2 nederlaag moest incasseren kwam het zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Oegstgeest beter voor de dag. De ploeg van de nieuwe trainer Wim Schouten trok in deze wedstrijd met 4-3 aan het langste eind.
Tegen Verburch waren het Erwin van der Stoep en Rick van der Deen die het net wisten te vinden voor de Berkelse zaterdagderdeklasser. Van der Stoep was ook tegen Oegstgeest doeltreffend met het derde Berkelse doelpunt. Dit nadat Jan van der Lugt bij de eerste twee doelpunten voor Berkel de man was die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Het vierde Berkelse doelpunt kwam op naam van Bob de Geus. Vier doelpunten die gezien het aantal kansen te weinig was deze wedstrijd.
Dat Oegstgeest in de slotfase van de wedstrijd ook nog terug kon komen tot bijna een deling kwam door het feit dat Berkel er veel te makkelijk over dacht en daar wist de tegenstander met twee doelpunten alsnog van te profiteren.

Wielrennen

Europese Meerdaagse voor Junioren
Lansingerland – Pedaalridders Lansingerland nam deel aan een internationale juniorenwedstrijd als onderdeel van de meerdaagse van Assen. De meerdaagse werd verdeeld over zes etappewedstrijden. De opening van de meerdaagse werd ingeluid met een proloog waarbij Chris Tveter direct toesloeg door als derde het podium te betreden, waarmee hij de basis legde voor een goede uitslag in het algemeen klassement. In de eerstvolgende etappe een omloop, waarbij Chris net de sprint verloor en als tiende over de meet kwam. Bij de twee daarop volgende etappes werd hij vijfde en derde. In de vierde en vijfde etappe behaalde Chris een 15e plaats en in de laatste etappe weer een podium plaats. Simon Evers uit Duitsland schreef uiteindelijk de meerdaagse van Assen op zijn naam, Martijn Dijkstra werd tweede en Chris Tveter derde. Tevens mocht Chris twee keer de witte trui en eenmaal de groen trui in ontvangst nemen. Clubgenoot Jan Willen van ‘t Schip werd 17e in de algemene rankschikking.

Motorsport

Manchezege Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft tijdens de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Holten een manchezege weten te pakken. In de eerste manche kwam hij matig weg bij de start en duurde het te lang voordat hij de aansluiting met het leidende trio had gevonden waardoor hij geen aanval meer in kon zetten en genoegen moest nemen met een vierde plaats. In de tweede manche zat hij al snel op een derde plaats en wist vervolgens met twee mooie inhaalmanoeuvres de koppositie over te nemen en de manche winnend af te sluiten. Met deze resultaten eindigde Maik op een tweede plaats in het dagklassement.

Wielrennen

Eneco Tour 2011
Lansingerland – Jos van Emden, bij de jeugd van De Pedaalridders begonnen en nu al weer enkele jaren deel uitmakend van het Rabobank pro team, startte in een groot internationaal deelnemersveld de Eneco tour. Hij legde tijdens de proloog beslag op een verdienstelijke zesde plaats. In het algemeen klassement wist hij zich als beste Nederlander te klasseren; Jos van Emden legde beslag op een verdienstelijke vijfde plaats.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 20 augutus werden 548 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel, ze vlogen 160 km met zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-5-8-9 B. de Keyzer, 2 J. Straver, 4-7-10 J.Burggraaf jr., 6 B. Hertog. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-4-5-6 B. van Rossum, 2-10 J.
Maree, 7-8-9 Mevr. Paul. Het poultje werd gewonnen door B. de Keyzer.
Dezelfde dag werden er 508 duiven gelost voor de Natour, voor een wedvlucht vanuit Nijvel. De eerste tien in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-6-8-9 J.
Straver, 7 M. v.d. Ende, 10 B. van Rossum. De eerste tien in de B-ploeg van: 1-5-9 G. Boutenstijn, 2-6-7-8 A. Hagers, 3 Mevr. Paul, 4 D.
Stedehouder, 10 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Vissen

Wisselbekerwedstrijd
Berkel en Rodenrijs – Voor de leden van Hengelsportvereniging De Ruischvoorn wordt zaterdag 27 augustus een wisselbekerwedstrijd georganiseerd in het water van de Berkelse Plas. Om 07.00 uur wordt geloot en van 08.00 tot 13.00 uur kan men vissen. De inleg bedraagt vijf euro en de hengelkeuze is vrij. Opgeven voor 26 augustus bij Jack Holleman, tel.
010-5116744. De prijsuitreiking is tijdens de Kerstcontactmiddag in Rehoboth.

Atletiek

Balijloop
Berkel en Rodenrijs - DSVP organiseerde afgelopen maand op vijf achtereenvolgende zaterdagen de Balijloop. Ferdi Vonk heeft in de laatste vier Balijlopen meegedaan op twee verschillende afstanden; de 10 en 13,225 km. Hij liep deze afstanden ter voorbereiding op de 6e Nationale Drechtstedenloop, een halve marathon eind september en de Marathon van Amsterdam op 16 oktober. Op de 10 km werd hij derde en eerste. Op de 13,225 km werd hij vorige week eerste, zaterdag eindigde hij op de mooie tweede plaats in een tijd van 53.16. Dit was de tweede tijd overall gelopen op deze afstand in de afgelopen vijf weken.

Met financiële steun van de Vrienden Berkelse Dorpskerk wacht grondige restauratie

Foto
De wijzerplaten worden een voor een met grote zorg
naar beneden getakeld.


Berkel en Rodenrijs – Sinds eind vorige week gaat een deel van de toren van de Berkelse Dorpskerk schuil achter steigers. Vrijdag werd een begin gemaakt met de hoognodige restauratie van de kerk, waarbij begonnen werd met de toren. (meer)

Tienduizend euro beloning voor tip autoschutter

Regio - De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de autoschutter(s) die in de periode van 7 augustus tot en met 15 augustus 2011 actief was op de snelwegen rond Rotterdam. (meer)

Berkelse psychiater moet stoppen

Berkel en Rodenrijs – Een Berkelse psychotherapeut moet met onmiddellijke ingang stoppen met zijn werk als arts, psychiater en psychotherapeut. (meer)

Charlie’s café looft beloning uit na inbraak

Foto
Er was sprake van flinke schade aan de deurposten
van Charlie’s café.


Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 17 augustus werd om vijf uur ‘s ochtends ingebroken bij Charlie's café en sporthal Oostmeer op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Rijden zonder rijbewijs

Lansingerland – Vorige week werd een vijftal bestuurders van auto’s en bromfietsen bekeurd, omdat zij geen geldig rijbewijs hadden. (meer)

Poptroubadour Jan van der Burg in Bree 14

Foto
Oud-Berkelaar en poptroubadour Jan van der Burg.

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 26 augustus zal poptroubadour Jan van der Burg een optreden verzorgen in muziekcafé de Bree 14 aan de Noordeindseweg. (meer)

Gestolen beeld mist benen

Lansingerland – Tot grote schrik van de eigenaar werd vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag het beeld ‘dromend meisje’ van Corry Ammerlaan-van Niekerk uit een tuin van een huis aan de Rottekade ontvreemd.
De politie vond het beeld al snel in de auto van twee koperdieven die woensdag werden aangehouden op de Crooswijksebrug in Rotterdam na een tip van een opkoper. Die had het bronzen beeld met afgezaagde benen gezien en vertrouwde het niet. Via de maker van het beeld kon de eigenaar worden achterhaald.

Inbraak woning

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 16 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Kleihoogt. Er was een raam aan de achterkant van het huis opengebroken. De gehele woning bleek te zijn doorzocht. Het is niet bekend wat er gestolen is.

Inbraak restaurants

Bergschenhoek – Op woensdag 17 augustus werd tussen kwart voor twee en vier uur ’s nachts ingebroken in een restaurant aan de Rottebandreef. De kluis was leeggehaald. Enkele dagen later, op zaterdag 21 augustus, ontdekte de beheerder van een restaurant aan de Bergse Bosdreef dat er eveneens was ingebroken in zijn restaurant. Er bleek een rolluik te zijn opengebroken, waarna laden en kasten doorzocht werden. Ook de twee aanwezige gokkasten zijn geforceerd en leeggehaald.

Valpartij motorrijder

Bleiswijk – Bij een eenzijdig ongeval op de Hoekeindseweg op zaterdag 20 augustus om half drie ’s middags liep een 47-jarige bestuurder van een motorfiets een beenbreuk op. De man is overgebracht naar het Lange Landziekenhuis te Zoetermeer. Hij was in een bocht in de slip geraakt en onderuit gegaan.

Auto gestolen

Bleiswijk – In de Lijsterbesdreef werd op donderdag 18 augustus om 03.00 uur een VW Transpoter gestolen. De eigenaar hoorde het alarm af gaan, maar op het moment dat hij uit het raam keek, was de auto al weg. Hij belde direct de politie die met meerdere eenheden heeft geprobeerd Bleiswijk af te sluiten hetgeen echter niet lukte. Van de dader en de auto ontbreekt elk spoor.

Inbraak woning Rottedijk

Bleiswijk – Op maandag 15 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Rottedijk. De melder ontdekte die middag dat het hangslot van de toegangspoort was open geboord, waardoor het elektrische hek niet meer kon worden geopend. Onderzoek wees uit dat ook van de voordeur het slot was verwijderd. Het gehele huis bleek te zijn doorzocht. Alles was overhoop gehaald. Het is onbekend wat er gestolen is.

Huttendorp swingt in Braziliaanse sfeer

Foto
De laatste opdracht was er een voor kinderen met lef: een
bak vol water en troep induiken en zo snel mogelijk naar de andere
kant zien te komen. Waar ze werden opgewacht met ‘handen vol
troep en emmers water’.


Bleiswijk – De zomervakantie is voor alle kinderen van Bleiswijk weer op een spetterende wijze afgesloten met de jaarlijkse Jeugdspeelweek.
(meer)

Jeugdfestival ‘fietst’ succesvol tussen de buien door

Foto nr. 1
Vrolijke griezels in de afsluitende optocht door het dorp.

Berkel en Rodenrijs – Het dit jaar inmiddels voor de 48ste keer georganiseerde Berkelse jeugdfestival werd er een van naar boven kijken en er het beste van hopen. (meer)

Dean Saunders brengt zonnige stemming in verregend centrum

Foto
Dean Saunders sloot zaterdag het Hoekse Zomerfeest op
een gezellige en professionele wijze af.


Bergschenhoek – Het was voor de bezoekers van het Zomerfeest van Bergschenhoek wel even slikken. (meer)

Tuindersdochters laten zich van hun beste kant zien

Foto
Marenthe (links) en Emily tussen de bloemen; klaar voor
de foto’s op de tuinbouwkalender.


Lansingerland - In navolging van het succes van de posterkalender van dit jaar ging Horticoop opnieuw op zoek naar stoere dochters van tuinders om samen met hen ook voor het jaar 2012 weer een Knappe Koppen kalender te maken. (meer)

Oecumenische diensten hebben een eigen plek en invulling

 Foto
Eens in de veertien dagen staat het liturgisch centrum
op het podium in de grote zaal voor een speciale viering,
verzorgd door een der kerken van Bleiswijk.


Bleiswijk – In 2009 werd in de grote zaal van De Tuinen en De Leeuwerik voor de eerste keer een speciale dienst gehouden; een Kerstviering die zeer werd gewaardeerd, enkele maanden later gevolgd door een speciale Paasdienst. (meer)

Politievrijwilliger in een open cultuur: “Ik kijk nu toch iets anders naar mensen”

Foto
Als je je inzet, dan willen ze ook in jou investeren.

Lansingerland – Dit jaar is uitgeroepen tot Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Ook in Lansingerland zijn veel vrijwilligers actief.
Zonder hen zou het voor instanties en verenigingen moeilijk zijn om voort te bestaan. (meer)

Oranjecomité Berkel en Rodenrijs reikt prijzen uit

Foto
Het winnende tweetal met hun prijs op de foto met
twee leden van het Berkels Oranjecomité. Links Ivar
Ammerlaan, rechts Thijmen Tempelaars.


Berkel en Rodenrijs – Nu de vakanties achter de rug zijn en de jeugd weer in het land is kon het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs het jaar 2011 afsluiten. (meer)

Kleinschalige projecten helpen armoede bestrijden

Foto
Viola en Hamphrey zetten zich in voor projecten
in Kenia. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Ze leerden elkaar kennen tijdens een safari in Kenia.
Inmiddels wonen Viola van Duijn en Hamphrey Mwagandi al weer geruime tijd samen in Berkel en Rodenrijs en zetten ze zich in voor kleinschalige projecten in Kenia. (meer)

Rotterdam The Hague Airport ideale locatie nieuwe comedy RTL 4

Foto
Vanaf zaterdag kan men genieten van de capriolen van
dit vrolijke drietal op de luchthaven.


Rotterdam - Na het succes van De TV Kantine zijn Carlo Boszhard en Irene Moors vanaf 20 augustus met een gloednieuwe comedy bij RTL 4 te zien: 'Zie ze vliegen'. De comedy is gedurende een aantal weken opgenomen op Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 17 augustus kan er weer gefietst worden met de Driebondenclub. De start is om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

Regio

Wandelingen Koornmolengat
Bleiswijk/Zevenhuizen – Elke vrijdag tot 2 september worden natuurwandelingen door en om het Koornmolengat gehouden, onder leiding van Rotta-gidsen. Het KMG is een natuurreservaatje, dat bestaat uit een overgebleven veengebied, met moeras, broekbos, hooilandjes en water. (meer)

Te diep in het glaasje gekeken

Bergschenhoek – De politie heeft op de Bergweg-Noord een 32-jarige automobiliste uit Rotterdam staande gehouden. De vrouw bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ze kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Invordering bromfietsrijbewijs

Berkel en Rodenrijs – In de Evert Kuilemastraat werd op dinsdag 9 augustus rond drie uur ’s nachts een 18-jarige bestuurder van een personenauto staande gehouden. De man bleek matig onder invloed van alcohol te verkeren.
Daarbij was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs B doch alleen van een rijbewijs categorie AM ofwel een bromfietsrijbewijs. Dit rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg bovendien een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Ondanks regen veel strijd tijdens Berkelse Wielerdag

Foto nr. 1
Winnaar bij de Elite/Beloften Dylan van Baarle.
Foto: Rob Veldkamp.Berkel en Rodenrijs – Lang leken de weergoden de 56ste Berkelse Wielerdag goed gezind. In de meeste categorieën konden de wedstrijden probleemloos worden afgewerkt met al vroeg een hoogtepunt bij de wedstrijd van de junioren waar uiteindelijk Berkelaar Tim Rodenburg derde werd. (meer)

Herinnering aan Cor Treurniet

Foto
Jan de Rooij overhandigde de Cor Treurniet bokaal aan Remco Broers.

Berkel en Rodenrijs - Mede op initiatief van Jan de Rooij werd na afloop van de Elite/Beloften wedstrijd een nieuwe dimensie aan de Berkelse Wielerdag toegevoegd. (meer)

Wielerdag in Pijnacker

Pijnacker - De jaarlijkse Pijnackerse Wielerdag is komende zaterdag 20 augustus. Vanaf 10.30 tot 21.00 uur zijn er op het parcours in Pijnacker- Noord tal van wedstrijden. (meer)

Ongenood bankbezoek

Foto
De auto boorde zich in de glazen voorpui van de bank.

Berkel en Rodenrijs – Een automobilist boorde zich zaterdagmiddag 13 augustus om kwart voor drie met een fikse vaart in de voorpui van de ING Bank aan het Westerplein. (meer)

OV-bijeenkomst senioren in Bergschenhoek en Bleiswijk

Bergschenhoek/Bleiswijk - Uit reacties van inwoners aan de vervoerbedrijven en de gemeente blijkt dat vooral ouderen nog met vragen zitten over het openbaar vervoer. (meer)

Kiki Bertens wint finale tennistoernooi Koksijde

Foto
Kiki Bertens heeft haar eerste $25.000
toernooi gewonnen, en nu op weg naar New York.


Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens heeft haar favorietenrol bij het ITF- tennistoernooi van Koksijde waargemaakt. De als eerste geplaatste tennisster versloeg in de finale in de Belgische plaats de Bulgaarse Elitsa Kostova zondag met 6-2, 6-1. (meer)

Start werkzaamheden Dorpsstraat Bleiswijk

Foto<br />Maandagochtend werd een begin gemaakt met de
werkzaamheden in het centrum van Bleiswijk.


Bleiswijk – De mouwen werden maandagochtend 8 augustus opgestroopt om van start te gaan met de aanpak van de Dorpsstraat in Bleiswijk. (meer)

Sint-Laurenscollege is weer de pineut

Foto
Ook het verblijf aan de Oudelandselaan bleek voor
leerlingen en docenten van het Sint-Laurenscollege
slechts van zeer tijdelijke aard.


Lansingerland – Het zag er allemaal erg goed uit: de gemeente Lansingerland breidde zich snel uit en daarom kregen ook steeds meer scholen de gelegenheid zich ofwel uit te breiden ofwel te vestigen in de groeigemeente. (meer)

De scholen gaan weer beginnen

Foto
De eerste borden werden maandag op twaalf plekken in
Lansingerland geplaatst.


Lansingerland – In de drie kernen van de gemeente Lansingerland gaan volgende week de basisscholen weer beginnen. Maandag 15 augustus zit de zomervakantie er weer op voor zowel de leerkrachten als de leerlingen. (meer)

Luna steelt de harten

Foto
De 9-jarige Kella (hier op de foto) was allerminst
gelukkig met de komst van de levenslustige Luna en
daarom moesten Nadia en Rosa het besluit nemen Luna
terug te brengen naar het asiel.


Lansingerland – Een stuk redactie in De Heraut van vorige week leverde tal van spontane reacties op; de redactie waarin een plekje voor de binnenkort revaliderende Mechelse herder Luna werd gezocht. (meer)

Theo de Schmidt beroert Neerlands wegen in zijn velomobiel

Foto
Nu nog maagdelijk wit, maar zeer binnenkort voorzien
van een reclame uiting van de gemeente Lansingerland die
zeker heel wat bekijks zal krijgen tijdens de fietstochten
van Berkelaar Theo de Smidt.


Berkel en Rodenrijs – Hij wordt dagelijks nagekeken en aangesproken, maar daar is Theo de Schmidt inmiddels wel aan gewend. (meer)

Scootermeeting ook dit jaar weer een oorverdovend succes

Foto
Het massaal toegestroomde publiek genoot mee
met de scooterraces aan de Groendalseweg
.

Lansingerland - Ook dit jaar werd er door Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland in samenwerking met MCC Bleiswijk de scootermeeting georganiseerd; inmiddels voor de vijfde keer op het terrein van MCC Bleiswijk aan de Groendalseweg met een elk jaar groeiend aantal belangstellenden. (meer)

Paul van Geest laat de lezer kennis maken met de levenskunst volgens Augustinus

Foto
Er ligt weer een nieuw boek van hoogleraar Paul
van Geest op de plank dat als titel ‘Waarachtigheid’
meekreeg. Verkrijgbaar bij de boekhandel of te
bestellen via ISBN109021142775.


Berkel en Rodenrijs – Er ligt weer een nieuw boek van hoogleraar Paul van Geest op de plank dat als titel ‘Waarachtigheid’ meekreeg. “Nee, geen pennenvrucht naar aanleiding van misbruik in de katholieke kerk,” reageert de Berkelaar spontaan terwijl dochterlief ondertussen hemel en aarde beweegt om met zijn permissie de computer aan te mogen zetten voor een vakantiespelletje.
(meer)

Bloemenveiling FloraHolland viert honderdjarig bestaan

Foto's
Veilingklok van begin vorige eeuw.

Bleiswijk - Bloemenveiling FloraHolland viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Onder het thema '100 jaar kleur' wordt het jubileum komend najaar op de marktplaatsen in Aalsmeer, Bleiswijk, Eelde, Naaldwijk en Rijnsburg gevierd. (meer)

Oldtimerrit komt er weer aan

Foto
Voor bromfietsen en de Solex met de lucht van ‘toen’.

Bleiswijk - Het begon een aantal jaren geleden als een leuk initiatief van enkele Bleiswijkers, maar inmiddels hebben zich daar tal van andere enthousiastelingen bij aangesloten. (meer)

Nieuwe locatie bevalt Jodocusgangers uitstekend

Foto
De jongste groep geniet van de lunch; tussen
het schminken en het optreden van de clown in.


Bergschenhoek – Na enkele jaren dankbaar gebruik te hebben kunnen maken van De Driesprong verhuisde het hele Jodocuscircus dit jaar naar een nieuwe locatie; het terrein van voetbalvereniging BVCB op het Hoekse sportpark. (meer)

Quad en waterscooter verhogen de Megafunpret

Foto
Zelf proberen hoe het rijdt met een quad over de baan.

Lansingerland – Nadat maandag de megafundagen van start waren gegaan met tal van wateractiviteiten op het terrein naast Pecto’s volgde dinsdag op dezelfde plek een dag met skates en boards. (meer)

Muzikaal tentenkamp kan tegen een buitje

Foto
Aan de hand van een kaart met daarop cijfers konden
de kinderen proberen een melodietje te spelen op het
flessenorgel. De andere kinderen mochten raden welk
liedje het was, maar dat viel niet altijd mee.Berkel en Rodenrijs – Het jaarlijkse tentenkamp van speeltuin De Kievit begon zaterdagochtend 6 augustus met het opzetten van de eigen tentjes op het veld achterin de speeltuin aan de Wilgenlaan. (meer)

Druk bezocht Varend Corso

Foto
De prachtige boot met titel ‘Soldaat van Oranje’ won de harten
van de publieksjury. Zij vonden deze boot uitblinken door de
ogenschijnlijke eenvoud.


Naaldwijk – Met een bezoekersaantal van 350.000 kan het Varend Corso Westland terugkijken op een zeer succesvol weekend. Het thema Theater door het Water bleek een uitstekende keuze en zorgde voor een mooi schouwspel langs de waterkant. (meer)

Huttendorp nat van start

Foto
Maandagochtend vormde zich even na tienen een
lange rij van kinderen die pallets kwamen afhalen bij
de uitdeelpost. Vervolgens groeiden de hutten.


Bleiswijk – In de nacht van zondag op maandag kwam de regen met bakken uit de hemel en ook maandagochtend bleef het kletsnat. (meer)

Leefbaar 3B maakt zich zorgen over informatieverstrekking richting Tweede Kamer

Lansingerland - Fractievoorzitter van Leefbaar 3B Jan Pieter Blonk heeft de pen ter hand genomen om een brandbrief richting enkele partijen in de Tweede Kamer te sturen. (meer)

Herstel- en vervangingswerkzaamheden Recreatiegebied Rottemeren

Bleiswijk - Vanaf 16 augustus vinden er in recreatiegebied Rottemeren diverse werkzaamheden plaats. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kaartvereniging De Twee Troeven
Berkel en Rodenrijs – Iedere maandagmiddag wordt er van 13.30 tot 16.45 uur gekaart in de benedenzaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef 48 in het Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Wandelingen Koornmolengat
Bleiswijk/Zevenhuizen – Elke vrijdag tot 2 september worden natuurwandelingen door en om het Koornmolengat gehouden, onder leiding van Rotta-gidsen. Het KMG is een natuurreservaatje, dat bestaat uit een overgebleven veengebied, met moeras, broekbos, hooilandjes en water. (meer)

ADO Den Haag laat bij CVV Berkel zien hoe het spelletje gespeeld moet worden

Foto
Jenniffer Gittling had het heel druk deze middag
in het doel van Berkel. Ook hier moest ze weer
handelend optreden.


Berkel en Rodenrijs – Het was de wedstrijd van het jubileum voor het vijftig jarig bestaan van voetbalvereniging CVV Berkel, maar de gasten, ADO Den Haag, werkten niet mee om het klasseverschil te beperken wat betreft de score in deze tweekamp. (meer)

Robert Berk heeft zijn balans gevonden tussen werk en de wielersport

Foto
Robert Berk aan kop van de groep. Mag Berkel
dit zaterdag ook verwachten?


Berkel en Rodenrijs – Wanneer zaterdag voor de zesenvijftigste maal de wielerdag in Berkel wordt gehouden zullen er weinig renners zijn die dicht bij huis aan de start- en finishlijn zullen staan. Robert Berk is daar een uitzondering op. De inwoner van Bergschenhoek hoeft slechts over de HSL heen om bij de Elite/ Beloften zijn kunne te tonen. (meer)

Paul Haarhuis speelt mee in heren dubbel

Foto
Paul Haarhuis speelt heren dubbel tijdens het
Open Bleiswijk.


Bleiswijk - Het jaarlijkse Bleiswijk Open tennistoernooi voor de recreatie- en wedstrijdspelers wordt dit jaar gehouden van zaterdag 13 tot en met zondag 21 augustus op de banen van LTV Bleiswijk aan de Götzenhainsingel. (meer)

Dean Saunders sluit Jaarfeest Bergschenhoek af

Foto nr. 1
Dean Saunders.

Bergschenhoek – De winkeliers van Bergschenhoek organiseren op zaterdag 13 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur een groots Jaarfeest. De hele dag zal het winkelend publiek – zowel jong als oud – zich in de dorpskern kunnen vermaken met tal van activiteiten. (meer)

Dodelijke steekpartij aan Anjerweg

Bleiswijk - Bij een ruzie in een woning aan de Anjerweg in Bleiswijk is maandagavond een 25-jarige man om het leven gekomen. Een eveneens 25-jarige verdachte is in de woning aangehouden. (meer)

Op het randje

Bleiswijk – Dinsdagavond werd een automobilist aangehouden die met een snelheid van net boven de 50km over de Overbuurtseweg reed. (meer)

Losse handjes aan de Kooilaan

Bleiswijk – Bij een bedrijf aan de Kooilaan vond zondag een diefstal van een bril plaats van een van de bezoekers. (meer)

Alert op winkeldief

Bergschenhoek – Omdat een van de klanten werd herkend kon de man die donderdagmiddag een toen nog gevulde (en speciaal geprepareerde) tas spullen mee wilde nemen zonder te betalen bij Het Kruidvat in de Vlashoeck daarover worden aangesproken. (meer)

Botencontrole naar tevredenheid

Bleiswijk – Tijdens een botencontrole op de Rotte werden dinsdag geen overtredingen geconstateerd.

Inbraak auto’s

Bleiswijk – Vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Klapachterweg werd woensdag een camera ontvreemd. Diezelfde dag volgde een inbraak vanuit een auto die aan de Groene Loper stond. Daaruit namen onbekenden een bril en kleding weg.

Fiets verdwenen

Bleiswijk – Vanaf de Hollandweg op het veilingterrein werd vorige week een fiets ontvreemd. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Inbraakpoging mislukt

Bleiswijk – Onbekenden probeerden woensdag binnen te komen bij een bedrijf aan de Lorenzstraat. Het bleef echter bij een poging.

Nog openstaande bekeuringen geïnd

Lansingerland – Aan de Groendalseweg werd vrijdag een automobilist staande gehouden. Bij controle bleek dat de man nog voor bedrag van ¤ 500,- aan boetes had openstaan. Nadat hij deze ter plaatse had voldaan kon de 29- jarige Capellenaar zijn weg weer vervolgen.
De politie gaat de komende weken op pad om zoveel mogelijk openstaande boetes te innen bij mensen die daarvoor in aanmerking komen. Daar werd in het achterliggende weekend reeds een begin mee gemaakt.

Elektrisch skateboard van de weg gehaald

Bleiswijk – Een 42-jarige Bleiswijker was zaterdag voor de pret op de Orion met zijn kinderen aan het rondrijden op een elektrisch aangedreven skateboard. Dat deed hij echter op de weg en dat is niet toegestaan. Hij kwam er met een waarschuwing vanaf.

Rijden zonder rijbewijs

Bergschenhoek – In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 23-jarige Hoeksenaar aangehouden aan de Zuiderparklaan. De automobilist reed rond zonder rijbewijs en kreeg daarvoor een proces verbaal.

Autodieven op pad

Bergschenhoek – Op twee plekken werden auto’s vorige week opengebroken. In de Ortheliusdreef verdwenen onbekenden met een tom tom en een rijbewijs en aan de Verheullaan bleef het bij een poging iets mee te nemen.

Kentekens ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Twee auto’s die geparkeerd stonden aan de Edelsteenweg in Berkel en Rodenrijs moesten het na het weekend zonder kentekens doen. Die waren er door onbekenden afgehaald.

Fietsen favoriet bij dieven

Berkel en Rodenrijs – Diverse fietsen wisselden in de achterliggende week ongevraagd van eigenaar. Zondag verdween een fiets vanaf de Stationsweg en datzelfde gebeurde woensdagmiddag met een damesfiets. In de nacht van woensdag op donderdag verdween een fiets uit de Vosmaerstraat en in het weekend miste de eigenaar zijn herenfiets die hij bij station Westpolder had geparkeerd. Maandagmiddag verdween een bromfiets vanaf de Gouden Uillaan.

Fietsendief op heterdaad betrapt

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag werd een man aangehouden die vanuit het park aan de Huygenslaan met een opoefiets aan kwam lopen. Hij kon geen verklaring geven over de fiets die hij bij zich had. Die fiets bleek van een daar aan het water zittende vrouw te zijn die aan het vissen was. Nadat de man dus op heterdaad was betrapt voor het meenemen van de fiets bleek er in zijn tas ook nog kleding te zitten die hij had ontvreemd bij een zaak in Bergschenhoek.

Keet opengebroken

Berkel en Rodenrijs – Nadat van een hek van een bouwterrein aan de Berkelse Poort de sloten waren gesloopt werd vervolgens een keet opengebroken en doorzocht. Uit de keet verdwenen diverse spullen.

Telefoon en spelcomputer weg

Berkel en Rodenrijs – Vanuit een kantoorruimte aan de ds. Van Koetsveldstraat verdwenen bij een diefstal zowel een telefoon als een spelcomputer. De zaak is in onderzoek.

Omwonenden verrast door start werkzaamheden uitbreiding winkelcentrum

Foto
Vanaf vorige week is men volop aan het werk rond het
Raedthuys. Links voor uitbreiding van het winkelcentrum en
rechts voor uitbreiding van de parkeerfaciliteiten.


Berkel en Rodenrijs – In de week van 15 augustus, zo meldde wethouder Jan den Uil vorige week in het gemeentenieuws, zal begonnen worden met de bouw van een vijftal nieuwe winkels aan de kant van de Westersingel. (meer)

IJssel Open druk bezet

Foto
Berkenrodespeler Christiaan de Jong won samen met
zijn partner de gemengd dubbel 2.


Berkel en Rodenrijs – In totaal 450 deelnemers schreven zich in voor het van 23 tot 31 juli georganiseerde IJssel Open, het inmiddels regionaal bekende tennistoernooi op de banen van A.T.V. Berkenrode. (meer)

Het natte weer maakt het voor de aardappeltelers niet makkelijk

Foto
Aad en Marga bij de net geraapte aardappelen.

Lansingerland – Aan het begin van een nieuwe maand kijkt heel Nederland terug op een kletsnatte vorige maand; juli was een vakantiemaand vol regen en somber weer. (meer)

Nieuwe rolstoelen voor Huize St. Petrus

Foto
De bewoners en vrijwilligers tijdens de wandelvereniging
met de nieuwe rolstoelen.


Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagmiddag en in de zomer ook op woensdagochtend wordt er gewandeld met een groep bewoners in de omgeving van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Hoedenparade bij jubilerende oldtimers

Foto
Gerda Dijkshoorn won de hoedenwedstrijd met een fraai –
zelf vervaardigd - hoofddeksel in de kleuren en de sfeer van
de Bleiswijkse tennisvereniging.


Bleiswijk - Tijdens de laatste dag van het oldtimer tennistoernooi voor alle Lansingerlandse senioren die zich graag met elkaar wilden meten op de tennisbaan – donderdag 28 juli – kwam het merendeel van de dames het tennispark aan de Götzenhainsingel op met een hoofddeksel. (meer)

Jeugd springt er op los

Foto
Rollebollend over de mat als ‘echte’ sumoworstelaars.

Lansingerland – De jeugd van Lansingerland werd donderdagmiddag door de medewerkers van Jeugd- en Jongerenwerk verrast met een onvervalste Wipe Out. (meer)

Bergschenhoekse zet zich in voor Milieudefensie

Foto
Mariet Claessens maakt zich druk over het feit dat er
steeds meer groen verdwijnt. (John Hofman)


Lansingerland/Bergschenhoek – De Vereniging Milieudefensie meent dat er een betere oplossing is voor de aanpak van de verkeersproblematiek in de regio Rotterdam, dan de aanleg van nieuwe wegen. (meer)

Berkelaar Toon Borsboom rijdt ervoor in zijn trekker naar Koudekerk

Foto
Toon bij de tractor die hij deze week ombouwt tot
trekker voor het naderende trekkertrekfestival.


Berkel en Rodenrijs - Op feestelijke wijze zal dit jaar aandacht worden besteedt aan het 20-jarig bestaan van de Trekkertrek familiedag in Koudekerk a/d Rijn. (meer)

Berkelse verrast door Multishop en Staatsloterij

Foto
Feest bij Multishop met v.l.n.r. eigenaar Wil Fijen, winnares
mevrouw Geluk, eigenaresse Monique Alkemade en namens de S
taatsloterij Pascal Schoonman.


Berkel en Rodenrijs – Ze was er best een beetje nerveus van en terecht; want je wint per slot van rekening niet elke dag een reis voor twee personen naar Londen. (meer)

Jeugdfestival 2011 in aantocht

Berkel en Rodenrijs - De spanning bij de ruim 450 ingeschreven deelnemers van het Jeugdfestival - dat op 9, 10 en 11 augustus in Berkel en Rodenrijs wordt gehouden - begint nu aardig op te lopen. Iedereen die ingeschreven is en een deelnamebewijs heeft ontvangen kan dit jaar deelnemen. (meer)

Wethouder De Paepe: ‘Gemeente heeft belang bij goede verbindingen’

Lansingerland – Wethouder Henk de Paepe staat sympathiek tegenover de doelstellingen van de Vereniging Milieudefensie. Het plan ‘Groene Metropool’ noemt hij interessant, maar hij zet vraagtekens bij de haalbaarheid. Want een oplossing voor de verkeersproblematiek moet niet alleen aan verschillende belangen tegemoet komen, hij hangt ook af van de vraag in hoeverre de burger zijn vervoersgedrag kan en wil veranderen. En dat is onzeker. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert elke woensdagavond en bij goed weer Nordic Walking. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Bridgen in de Leeuwerik 55+
Bleiswijk- Op dinsdagmiddag 6 september start het nieuwe seizoen van bridgeclub de Leeuwerik. Deze bridgeclub is een activiteit van de Leeuwerik; men speelt elke dinsdagmiddag tot eind april 2012. Zaal open 13.00 uur start 13.15 uur. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. (meer)

Sheila van den Bulk even terug waar het ooit begon

Foto
Sheila van den Bulk: ”Ik ben een beetje moe van die
tweede plaats.”


Berkel en Rodenrijs – Ter afsluiting van de viering van het 50-jarig jubileum wordt aanstaande zaterdag, 6 augustus, aanvang 12.00 uur, de wedstrijd Berkel Dames 1 tegen ADO Den Haag Dames 1 gespeeld. Een wedstrijd waar de toegang gratis is. (meer)

Oldtimer tennistoernooi ook ditmaal weer volgeboekt

Foto
De prijswinnaars bijeen op de Bleiswijkse baan.

Bleiswijk – LTV Bleiswijk viel de eer te beurt het jaarlijkse oldtimer tennistoernooi te organiseren. In een bijzonder jaar, want het bij de senioren van Lansingerland zeer geliefde tennistoernooi beleefde de twintigste editie; met niet alleen een vleugje nostalgie, maar tevens met een bloemenhulde en een originele verkiezing. (meer)

Eerste jeu de boules toernooi verloopt in prima sfeertje

Foto
Uiterste concentratie op de jeu de boulesbanen
bij TOGB.


Berkel en Rodenrijs – Nu tafeltennisvereniging TOGB bij de eigen accommodatie op sportpark Het Hoge Land kan beschikken over een tiental fraaie jeu de boulesbanen stond niets de vereniging meer in de weg om zaterdag 30 juli een toernooi te organiseren. (meer)

Rob van Dijk komt sterk terug in zomeravondcompetitie

foto
De laatste vangst wordt gewogen. Met uiterst rechts de winnaar
van de competitie Rob van Dijk, in het midden (met de gestreepte
trui en het opschrijfboek in de hand) Kees Hulst en uiterst links
de nummer drie Bas Woutersen die druk bezig is met het opruimen
van zijn visspullen.


Lansingerland – Rond de twintig deelnemers genoten negen avonden van de zomeravondcompetitie, georganiseerd door Hengelsportvereniging De Bleiberg.
Negen woensdagavonden schaarden zij zich langs verschillende waterkanten, verspreid over Lansingerland. (meer)

Jan Heeringa benoemd tot erelid van Soccer Boys

Foto
Jan Heeringa.

Bleiswijk - Jan Heeringa loopt letterlijk sinds mensenheugenis mee bij de Bleiswijkse voetbalclub Soccer Boys. Zo’n 35 jaar geleden was hij al als leider/grensrechter actief bij de toen net in het leven geroepen zaterdagformatie binnen de vereniging die zijn wedstrijden speelt op het sportpark Merenveld. (meer)

Agenda damesvoetbal

Zaterdag 6 augustus: Berkel DA1 – ADO DAMES 1, om 12:00 uur scheids: DHR L.J. Kranendonk Dinsdag 9 augustus: Berkel DA1 - Xerxes/DZB DA1 19.30 uur Zaterdag 13 augustus: Berkel DA1 – SSS DA1 14.30 uur Dinsdag 16 augustus: Berkel DA1 – RCL DA2 19.30 uur Zaterdag 20 augustus : Beker DA1 - RKAVV 14.30 uur Dinsdag 23 augustus: Berkel DA2 – RCL DA3 19.00 uur Woensdag 24 augustus: Westlandia DA1-DA1(beker) Zaterdag 27 augustus: Beker Dinsdag 30 augustus: Berkel DA2 – FC Zoetermeer DA1 19.00 uur Zaterdag 3 september: CJVV DA1 - Berkel DA1(1e competitiewedstrijd 2011/2012)

Wielrennen

Vierde plek in Boxmeer
Lansingerland - Daags na de Tour de France was het weer de bekende Profronde van Boxmeer waarbij ook de amateurs van De Pedaalridders Lansingerland aan het vertrek stonden; en met succes. William de Wolf zag kans direct na het vallen van het startschot deel uit te maken van de kop van de wedstrijd die de voorsprong steeds verder kon uitbouwen. Twee ronden voor het einde ging William de Wolf er alleen vandoor, maar hij werd in de laatste ronde teruggepakt. Er moest toen gesprint worden voor de ereplaatsen William verloor met een banddikte het podium en werd vierde.

Slecht weer in ronde Poeldijk
Lansingerland – In slechte weersomstandigheden werd de 62ste ronde van Poeldijk verreden voor Junioren en de Nieuwelingen. Van De Pedaalridders Lansingerland stonden bij de junioren Emiel de Greef en Chris Tveter aan het vertrek. Zij maakten als snel deel uit van de kopgroep. Mede door het slechte weer ontstond er een valpartij waarbij Emiel de Greef van de Pedaalridders was betrokken. Hij moest vroegtijdig de strijd staken. Chris Tveter moest na de valpartij proberen het ontstane gat naar de kop van de wedstrijd te dichten. Na een fikse krachtsinspanning wist hij toch nog als 7de over de finishlijn te komen. Thom Martens startte bij de Nieuwelingen en werd 21ste. Een week eerder tijdens wedstrijden in het Belgische Zele en Brecht legde Thom Martens nog beslag op een 8ste en 9de plaats.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 30 juli zijn er 206 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen 257km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1204 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4- J. Straver, 5-6-8 A. v.d.
Burg, 7-9-10 M. v.d. Ende. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-5-10 D. Stedehouder, 2-9 Comb.v.Rossum/Verweij, 4 H.Kennepohl&Zn., 6-8 G. Boutensteijn, 7 J. Zeelenberg.
Dezelfde dag werden er 809 jonge duiven gelost. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1207 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1-2-8 J. Straver, 3 B. Hertog, 4-9 M. v.d. Ende, 5 Comb.M&J de Veld, 6-7 B. de Keyzer, 10 W. van Kooy. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-5-8 A.van Weelden, 3-6-10 J.
Zeelenberg, 4 J. Maree, 7-9 Mevr. Paul. Het poultje werd gewonnen door L.
v.d. Berg.

Megapret tijdens eerste Megafundag

Foto
Grote pret tijdens de eerste zonnige Megafundag.

Bleiswijk – Een groot aantal kinderen uit zowel Bleiswijk als de beide andere kernen van Lansingerland kwam maandagmiddag – de eerste dag en meteen de zon hoog aan de hemel – naar de Götzenhainsingel toe om met elkaar te genieten van het spring-, glij- en waterspektakel. (meer)

Genoten van Strandzesdaagse

Foto
Onderweg werden de wandelaars onverwacht verrast
met een voetenbadje, schone sokken en een handdoekje.


Lansingerland - Na het lezen van alle reacties van de Nijmeegse Vierdaagse dachten Lenie, Ben, Marjola en Gerrie uit Berkel en Rodenrijs: “Wij kunnen nu ook wel iets insturen over een geleverde prestatie: de Strandzesdaagse.”
(meer)

Varend Corso Westland krijgt als thema ‘Theater door het Water’

Foto
‘Theater aan het Water’


Westland/Lansingerland - Nog een paar dagen en dan barst in het Westland voor de veertiende keer het corsospektakel los. Op vrijdag 5 augustus geeft Agnes van Ardenne, voorzitter van het Productschap Tuinbouw, het startsein voor de zestig deelnemende boten. (meer)

Nieuwe expositie in De Tuinen

 Foto
Paul Daamen bij een van zijn schilderijen.

Bleiswijk - Vanaf 1 augustus tot en met 29 september kunnen belangstellenden weer genieten van een nieuwe expositie in Laurens De Tuinen aan de Oranjetuin 124-126 te Bleiswijk. Paul Daamen toont er zijn schilderwerk. (meer)

Bokito weer vader geworden

Foto
De gorillababy. (foto Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp)

Rotterdam - Op dinsdag 26 juli is in Diergaarde Blijdorp een gorilla geboren.
Dankzij de zwangerschapstest hielden de verzorgers er al rekening mee dat het elk moment kon gebeuren. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut