Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Succesvol shoppen tijdens Midsummernight

Foto
Waardering was er voor deze twee dames van zowel het
vrouwelijk als het mannelijk winkelend publiek.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Na de vele regenbuien op zaterdag 25 juni was het ’s avonds aangenaam winkelen tijdens de Midsummernightshopping (goed scorend bij het spelletje Scrabble!) in Berkel Centrum. (meer)

Bouwproject Caleido eindelijk van start

Foto nr. 1
Wethouder Den Uil en adj. directeur Joost Wilbrink van
Dura Vermeer Bouw ontkurken de champagne.Berkel en Rodenrijs - Er ging woensdag 22 juni een zucht van verlichting door de toekomstige bewoners van het bouwproject Caleido op de hoek van de Oostmeerlaan/Naardermeerstraat. (meer)

Receatieschap Rottemeren ontwikkelt zich verder

Foto
De ongeveer 25 aanwezigen bogen zich over de plannen.
Foto: John Hofman.


Lansingerland - Velen zijn er van overtuigd dat het recreatiegebied Rottemeren behouden moet blijven. Toch viel de belangstelling voor de bewonersavond, gehouden op dinsdagavond 22 juni in Berkel en Rodenrijs, in verband met de toekomst van dit recreatiegebied wat tegen. (meer)

750 enthousiaste kinderen met veel prijswinnaars

Foto
De drie hoofdprijswinnaars hadden zichzelf al in
de bloemen gezet. Foto: John Hofman.


Lansingerland - Even los van de hectische situatie rond het college kon burgemeester Ewald van Vliet maandagavond 20 juni zich even ontspannen tijdens de prijsuitreiking van Floralia, georganiseerd door de stichting Groei en Bloei. (meer)

Voorzitter Annemieke Steentjes neemt cheque van ¤ 2.500 in ontvangst

Foto
Voorzitter Annemieke Steentjes van Jeugdfestival neemt
cheque in ontvangst van Johan van den Burg van Lions Berkel
en Rodenrijs.


Lansingerland – Voorzitter Annemieke Steentjes van Stichting Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs nam dinsdagavond 21 juni een cheque in ontvangst uit handen van Johan van den Burg, voorzitter van Lions Berkel en Rodenrijs. (meer)

“Stap voor stap afscheid nemen”

Foto
Liesbeth Vreugdenhil-Bos maakte al op jonge leeftijd kennis
met Alzheimer; haar moeder was slechts 59 jaar toen de
diagnose jong dementerend werd gesteld.


Bleiswijk - In 1992 merkte Liesbeth Vreugdenhil-Bos uit Bleiswijk voor het eerst dat haar moeder wel wat vergeetachtig werd. Volgens de huisarts was er niks aan de hand. Toch bleek haar moeder – 59 jaar oud toen – jong dementerend. “We waren er vroeg bij.” (meer)

Prijsuitreiking loterij sponsorloop voor Armeense kindertehuizen

Foto nr. 1
Leuke prijsjes voor de winnaars van de loterij.

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 23 juni vond de prijsuitreiking plaats van de loterij die in het kader van de sponsorloop voor kinderen in kindertehuizen in Armenië gehouden werd. (meer)

Open Tuinen dagen kregen regen en zon

Foto
Mevrouw Breed en haar kleindochters in de prachtige tuin
die ondanks de regen op zaterdag bezocht werd door
tuinliefhebbers. Foto: John Hofman.


Lansingerland - Om een tuin mooi te krijgen heb je af en toe regen nodig maar ook zonnig en warm weer. De Open Tuinen Lansingerland dagen kregen zaterdag 25 en zondag 26 juni beide en ook regen weerhoudt mensen er niet van om particuliere tuinen te gaan bewonderen. (meer)

Rolstoeltweedaagse goed volbracht

Foto
Aan het eind van de rit verzamelden de deelnemers zich
om vervolgens een medaille en een bosje bloemen te ontvangen.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Als je meedoet aan de Rolstoeltweedaagse, dan verdien je zéker goed weer én op z’n minst een medaille. Ze kregen het allebei, de deelnemers aan dit jaarlijks evenement, georganiseerd door zorgorganisatie Laurens. (meer)

Volkstuinvereniging Berkelhof bestaat 35 jaar

Foto
Vier van de zes bestuursleden van Berkelhof, v.l.n.r.
voorzitter Sylvia Oosterman, beheerder Wil Koot, Marlene
Vreeke en Joan Reinhoudt.


Berkel en Rodenrijs - Eind april 2011 bestond Volkstuinvereniging Berkelhof 35 jaar. Reden om daar nog even een bescheiden feestje van te maken. Op zaterdag 2 juli is er Open Dag. Het gaat heel goed met Berkelhof, zéker nu er een paar dames het enigszins wat ‘vastgeroeste’ bestuur hebben ‘opgefrist’. (meer)

Oud-raadslid zet zich in voor een Burg. Reekersstraat

Foto
Oud-raadslid Arend Mostert bewaart mooie herinneringen
aan burgemeester Reekers. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Menig inwoner van Berkel en Rodenrijs herinneren hem zich nog wel: de inmiddels overleden oud-burgemeester M.J.D. Reekers van de gemeente Berkel en Rodenrijs. (meer)

Ultiem concert twee kinderkoren

foto
Zaterdag 25 juni gaf kinderkoor Young Voices haar zomerconcert.

Berkel en Rodenrijs - Frisse, heldere stemmen, enthousiaste ‘dames’ en ‘heren’ in de dop, het was weer allemaal te horen en te zien in gebouw de Ark. (meer)

Sfeervol huisconcert zeer gewaardeerd

Foto
De drie dames gaven dit concert in het kader van de
Operadagen Rotterdam. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Intiemer en gezelliger kan het eigenlijk niet. Vrijdagavond 24 juni bood de familie Olthof hun vrienden en kennissen een huis(kamer)concert aan. Drie jeugdige dames die voornamelijk opera zingen en spelen, waren te gast in de gezellige huiskamer. (meer)

Ondernemend 3B: “Samen bereik je meer”

Foto nr. 1
Voormalig voorzitter Andrea Maxwell en haar opvolger
Bram Harder. Foto: Elzelien van Zwienen.


Lansingerland - Ondernemend 3B vierde op 22 juni haar vijfjarig bestaan.Vijf jaar geleden ontstond deze ondernemersvereniging door een fusie van de drie ondernemersverenigingen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. (meer)

Snelheidscontrole Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 24 juni heeft de politie van 08.00 tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Klapwijkseweg. Van de 773 gecontroleerde auto’s reden er 114 te hard, waarvan er 49 staande zijn gehouden. De overige bestuurders krijgen de bekeuring thuis bezorgd. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur daar waar 50 km per uur is toegestaan.

Brandblusser gestolen en gebruikt

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 25 juni zagen surveillerende agenten rond vier uur ’s nachts op de Boterdorpseweg plotseling een vreemde rookachtige wolk. Ook renden twee jongens hard weg. Het tweetal, beiden 19 jaar, afkomstig uit Berkel en Rodenrijs en Schiedam, bleek een brandblusser vanaf een vrachtwagen te hebben gestolen en ook te hebben gebruikt. De jongemannen zijn overgebracht naar politiebureau Noord te Rotterdam.

Inbraak patatkraam

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 21 op 22 juni werd ingebroken in een patatkraam op de Veilingweg. De kassa, die overigens leeg was, werd opengebroken.

Dronken bestuurder in de berm

Bergschenhoek – Zondagavond 26 juni werd de politie door omstanders gewaarschuwd dat er een auto op de rotonde Berkelseweg – Randweg West in de berm was beland. Ook was een verkeersbord plat gereden. De bestuurder, naar later bleek een 42-jarige inwoner van Bergschenhoek, was weggelopen. Hij werd alsnog aangehouden en bleek dronken te zijn. Zijn auto is weggetakeld.

Buitenboordmotor ontvreemd

Bleiswijk – In de periode van 13 tot 20 juni is van een boot aan de Rottedijk de buitenboordmotor gestolen. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Dronken scooterrijder

Berkel en Rodenrijs – Zondagochtend 26 juni werd om half vijf een 16-jarige bestuurder van een scooter staande gehouden. De jongen bleek flink gedronken te hebben.

Groene lintjes uitgereikt door GroenLinks

Foto
Piet Mazure (links) en Alfredo De Lotto Saler ontvingen
het lintje uit handen van Ivana Citterbartova, fractievoorzitter
van GroenLinks in de gemeenteraad van Lansingerland.
Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Beloond worden voor iets goeds is altijd leuk. Dat overkwam zaterdag 25 juni twee personen: Piet Mazure, jarenlang voorzitter van de Fietsersbond, afd. Lansingerland en Alfredo De Lotto Saler, die een Ecoboerderij met restaurant runt aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Voetbalindeling voor het seizoen 2011/2012

Lansingerland – Voor het nieuwe voetbalseizoen heeft de KNVB de indeling bekend gemaakt voor standaardelftallen. Voor de vijf regioclubs wedstrijden tegen bekende tegenstanders. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagavond is er bij goed weer Nordic Walking. Start om 18.00 uur bij de Pius X kerk, Anjerdreef, Rodenrijs.
Informatie: Jeanne Bloom, tel. 010 – 5115553.

Sponsorklaverjassen Pius X
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 1 juli is er sponsorklaverjassen in de Pius X kerk, Anjerdreef.

Auke and friends jamsessie
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 1 juli is er in de Bree 14 een jamsessie met medewerking van de toetsenist Auke ten Brink. Deze Berkelse muzikant speelde eerder in bands met onder andere Kaz Lux,Nico Christiaanse en Thijs van Leer. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, kunnen enthousiaste kaarters tot en met 30 juni iedere donderdagavond prijsklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Wandelingen Koornmolengat
Bleiswijk/Zevenhuizen - Vanaf vrijdag 1 juli worden weer wekelijks de natuurwandelingen door en om het Koornmolengat gehouden, onder leiding van Rotta-gidsen. Het KMG is een natuurreservaatje, dat bestaat uit een overgebleven veengebied, met moeras, broekbos, hooilandjes en water. (meer)

Gerenoveerd clubgebouw HVB Bleiswijk officieel geopend

Foto
De burgemeester werd bij het doorknippen van het lint
geassisteerd door twee jeugdleden van HVB. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Trots mogen ze zéker zijn, bestuur en leden van Hockeyvereniging Bleiswijk (HVB). Zondag 26 juni was de officiële opening van het gerenoveerde en uitgebreide clubgebouw. Maar daar was eerst een gezellige familiedag aan vooraf gegaan. (meer)

Prijs voor Jay Meijer en Wessel Jansen bij Soccer Boys

Foto
Wessel (l) ontving de aanmoedigingstrofee en Jay werd
pupil van het jaar.


Bleiswijk - Op de jaarlijkse afsluitdag zet Soccer Boys altijd twee van haar pupillen in het zonnetje. (meer)

Jubileum Minikamp CVV Berkel

Foto
Wat een plezier tijdens het Mnikamp van CVV Berkel!

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni hebben 63 kinderen uit de E- en F-jeugd van CVV Berkel genoten van een Minikamp. (meer)

BVCB Batenburg jeugdtoernooi een succes

Foto
Aan het eind van de dag werden de verdiende bekers uitgereikt.

Bergschenhoek - Na maandenlange voorbereiding ging op zaterdagochtend 18 juni om half tien het BVCB Batenburg C en D jeugdtoernooi van start. (meer)

Excelsior oefent bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagavond 5 juli, aanvang 19.00 uur, zal Excelsior aantreden tegen het eerste elftal van CVV Berkel. (meer)

Voorinschrijving Keesloop

Lansingerland - Inmiddels is de voorinschrijving voor de 8e Keesloop die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 2 september gestart. Dit vergemakkelijkt de voorbereidingen voor de organisatie en de deelnemers hoeven op de dag zelf alleen maar hun nummer af te halen. (meer)

Gemeente biedt lokale bedrijven meer kansen op werk

Lansingerland – Vanaf 1 juli krijgen lokale ondernemers meer kansen om zaken te doen met de gemeente. Met ingang van die datum wordt het aangepaste inkoopbeleid van kracht. Bedrijven die denken diensten of producten aan de gemeente te kunnen leveren, kunnen zich aanmelden. (meer)

Ministerie weigert aanpassing TNO rapport HSL-geluid

Lansingerland - De resultaten van de TNO-geluidmetingen van de HSL van begin dit jaar worden te rooskleurig voorgesteld. Dat is vast komen te staan tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Infrastructuur en Milieu op 22 juni in Den Haag. (meer)

Jongen trekt mes

Bergschenhoek – Donderdag 23 juni is een 17-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden op verdenking van bedreiging na een ruzie over een verkeerssituatie. De jongen had tijdens de onenigheid een mes getrokken. Hij werd op een later tijdstip thuis aangehouden.

Op het dievenpad

Bleiswijk – De politie kreeg op maandag 27 juni een melding dat twee mannen op de Grote Beer met bierkratten aan het sjouwen waren. Op zich geen gek voorval ware het niet dat het al drie uur ’s nachts was. (meer)

Rijbewijs ingevorderd

Bergschenhoek – Op zondag 26 juni werd om kwart over een ’s nachts op de Bergweg-Zuid een 37-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Werkstraf voor kinderleidster dat been peuter brak

Berkel en Rodenrijs – Politierechter mr. Leo de Wit legde vorige week een 24-jarige kinderleidster van kdv en bso De Hoeve in Berkel en Rodenrijs een werkstraf van zestig uur op voor ‘grove nalatigheid met zwaar lichamelijk letsel als gevolg’. (meer)

Juffrouw Hilde op den Kelder neemt afscheid van De Kwakel

Foto
Juf Hilde te midden van haar klas neemt na vele jaren
afscheid van De Kwakel.Berkel en Rodenrijs - Na 25 jaar is het zover: juffrouw Hilde neemt afscheid van haar school, basisschool De Kwakel in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Echtpaar Hofstede 65 jaar gehuwd

Foto
Het bruidspaar ontving uit handen van burgemeester
Van Vliet de felicitaties, een beeldje en een mooi boeket.


Berkel en Rodenrijs - Ze hadden vroeger dezelfde werkgever, moesten beiden hard werken maar er was toch nog even tijd voor dé klik van hun leven: Cornelia Johanna (Nel) Hofstede-Hoorenman (84) en Bernardus Hermanus (Bep) Hofstede (88). (meer)

CDA Lansingerland schrijft brandbrief aan Bleker

Foto
CDA delegatie met Bart van den Bosch bij een container
met tomaten, klaar voor de stort.


Lansingerland - Het CDA in Lansingerland roept in een brandbrief
staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw op voor uitbreiding van de steunmaatregelen voor de glastuinbouw. (meer)

Volop ‘beweging’ tijdens Weken van de Gezondheid

Foto
Burgemeester Ewald van Vlliet kwam ook in actie.

Lansingerland - Zo uit je werkkamer worden ‘gerukt’ om een partijtje voetbal te spelen tegen enkele fanatieke jongens. Dat overkwam burgemeester Ewald van Vliet woensdag 15 juni. (meer)

Prijsuitreiking jubileumloterij CVV Berkel

Foto
De prijswinnaars met hun midden de heer Panen,
winnaar van de scooter.


Berkel en Rodenrijs – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van voetbalvereniging CVV Berkel werden de afgelopen maanden tal van activiteiten georganiseerd. (meer)

Fancy Fair Het Baken profiteert van weersverbetering

Foto
Deze jongste leerlingen deden hun uiterste best om hun
vangst binnen te halen. Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, maar gelukkig viel het mee en scheen de zon woensdagmiddag 15 juni uitbundig boven de Fancy Fair van r.k. basisschool Het Baken. (meer)

Muziekschool voorziet in grote behoefte

Foto
Ze deed het goed, deze jonge drumster.

Berkel en Rodenrijs - Heb je een aantal muzieklessen achter de rug, mag je optreden voor je ouder(s), opa en oma en/of de buren. En dan niet zó maar, nee, met een echte popband samengesteld uit een aantal docenten. (meer)

“Schieveense Polder behouden en eerlijke producten tonen”

Foto
De kinderen vermaakten zich uitstekend.

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - De fikse regenbuien verhinderden zaterdag 18 juni niet dat er behoorlijk veel bezoekers naar het evenement ‘Gastvrij en Gaaf Schieveen’ kwamen. (meer)

Wondere wereld in Speeltuin De Kievit

Foto
“Knibbel knabbel knuisje!”

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 18 juni. Het was een regenachtige dag. De wind waaide hard. Wie toch een stap buiten de deur waagde, kon naar het midzomerfeest van speeltuin De Kievit. (meer)

Publiek enthousiast over voorstelling Flexx Dance

Foto
De lolly’s uit de ‘Droomfabriek’.
Foto: Hélène van Domburg Fotografie.


Berkel en Rodenrijs/Schiedam – Zaterdag 18 juni was een belangrijke en spannende dag voor alle leden van Flexx Dance, de balletafdeling van Omnisport 2B. (meer)

Raadscommissie spreekt over mogelijke komst Factory Outlet Center

Foto
Het Factory Outlet Center in Roermond, dat onlangs
door raadsleden van Lansingerland werd bezocht.


Lansingerland – De gezamenlijke winkeliersverenigingen van Lansingerland uitten donderdag 16 juni tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur hun zorgen over de mogelijke komst van een Factory Outlet Center (FOC) in Bleizo. Als de raad op donderdag 30 juni een positief standpunt inneemt ten aanzien van de vestiging van een FOC dan kan de provincie gevraagd worden FOC Bleizo op te nemen in de Provinciale Verordening Ruimte. (meer)

Sloot tussen Rodenrijseweg en Waddenweg wel of niet dicht

Berkel en Rodenrijs - De sloot tussen de achtertuinen van de Rodenrijseweg en de Waddenweg wordt misschien gedempt of onderduikerd. Maar misschien ook niet. Bij de gemeenteraad is een bestemmingsplanwijziging voorgelegd dat het mogelijk maakt om een duiker in de sloot aan te leggen en die te bedekken met aarde zodat het als tuin kan worden gebruikt. (meer)

Inbraak woning

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni werd ingebroken in een woning in de Burg. Grundemannstraat. Men kwam via de garage de woning binnen. Er is wat geld ontvreemd.

Alcoholcontroles

Lansingerland – De politie heeft vorige week op diverse locaties in Lansingerland alcoholcontroles gehouden. Slechts één bestuurder, een 19- jarige inwoner van Bergschenhoek, bleek teveel gedronken te hebben.

Diefstal fietsen uit schuur

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 11 juni werden vanuit een schuur aan het Romenpad twee ATB fietsen gestolen. In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juni werd een tweetal fietsen uit een schuur aan de Spinel ontvreemd.

Te veel alcohol

Bergschenhoek – Op de N209 ter hoogte van Bergschenhoek werd vrijdagavond 17 juni om kwart voor tien een 43-jarige automobiliste uit Rotterdam staande gehouden. De vrouw bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Buitenboordmotor gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni werd van een boot die aan de Rotte gemeerd lag, een buitenboordmotor gestolen.

Rijden zonder rijbewijs

Bleiswijk – Op dinsdag 14 juni zagen surveillanten van de politie op de Kooilaan een auto rijden waarvan de bestuurder aan het telefoneren was. De 35-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs werd staande gehouden om bekeurd te worden. De man bleek echter ook geen rijbewijs te hebben. Het leverde hem twee bekeuringen op.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 22 juni kan er weer gefietst worden met de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, kunnen enthousiaste kaarters tot en met 30 juni iedere donderdagavond prijsklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Om de twee weken is er Zomerbridge, georganiseerd door bridgeclub Sans Fumée, in de Leeuwerik en wel op de donderdagavonden 23 juni, 7 juli en 21 juli. (meer)

Regio

Open Tuinenroute Oude Leede/Berkel
Berkel en Rodenrijs – Groei & Bloei Pijnacker organiseert op 25 en 26 juni een Open Tuinenroute door de Oude Leede. Daarnaast kan een aantal tuinen aan de Leeweg in Berkel en Rodenrijs worden bezocht. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 15 juni is er gevist bij de Skiberg. Prachtig viswater, maar door weelderige rietkragen is het moeilijk voldoende visstekken te vinden. Het was prima weer met stevige wind.
De individuele uitslag was: 1. Jan v.d. Burg (1,9 kg.), 2. Bas Woutersen (1,4 kg.) en 3. Kees Hulst (1,2 kg.). Totaal is er 8,6 kilo gevangen.
De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Bas Woutersen, 2. Kees Hulst en 3. Hans Hulzinga. Woensdag 22 juni wordt er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.

Duivensport

Uitslagen PV De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 18 juni werden er 408 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Sens, ze vlogen 433 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1831 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1 D. v.d. Vrede, 2-4 C. Romein, 3-6- 10 A. v.d. Burg, 5 L. v.d. Berg, 7 B. van Rossum, 8-9 J. Straver.
De eerste tien die binnenkwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-5-6-7 H.
Kennepohl & Zn., 3-4-9-10 J. Zeelenberg, 8 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door B. van Rossum.

Motorcross

Vijfde podiumplek op rij voor Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft tijdens de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermotard in Hellendoorn zijn vijfde podiumplaats op rij weten te pakken. In de eerste manche werkte Voorwinden zich in de beginfase op naar een tweede plaats maar omdat het tempo net iets te hoog kwam te liggen, viel hij terug naar een vierde plaats. Maik herstelde zich in het tweede deel van de manche maar helaas was het te laat waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. In de tweede manche werkte hij zich vanaf een vijfde plaats terug op naar een derde plaats en pakte hiermee de derde plaats in het dagklassement.

Wielrennen

Junioren Ahoy op NK tijdrijden
Lansingerland - Tim Rodenburg mocht namens RWC Ahoy deelnemen aan het NK tijdrijden in Zwartmeer op 8 juni. Op het parcours in Emmen nam Tim de nodige risico’s dit resulteerde in een uiteindelijke achtste plaats met een tijd van 23.03 minuten en een gemiddelde van 46,56 km/h over 18 kilometer, was Tim wel eerstejaars junior in de uitslag.

Ahoy bij NK junioren op de weg
Lansingerland - Op zaterdag 18 juni was het dan zover, het NK op de weg voor junioren. Dit jaar georganiseerd door de gemeente Dalen een omloop van 12 km en in totaal een afstand van 130 km. Ahoy-renners Fabian Ammerlaan, Tim Rodenburg en Leon Hofman hadden zich geplaatst. Fabian kon niet deelnemen vanwege een blessure. Leon en Tim waren gemotiveerd om het tot een goed einde te maken. Het weer was goed voor onze mannen: regen en veel wind plus een smal parcours. Direct vanaf het vertrek lag het tempo heel hoog en het duurde niet lang of het peloton viel uit elkaar. Leon kon zich niet goed van voren houden en belanden op die manier in de vierde groep, die uiteindelijk op achterstand zouden binnen komen. Tim hield zich wel goed van voren en door het actieve rijden Zat hij ook nog in de kopgroep van 19 renners. Deze viel jammer genoeg uit elkaar en Tim belandde in de tweede groep die uiteindelijk strijden voor de 9de plek. De laatste twee ronden waren echter iets te lang voor Tim en kreeg hij last van kramp uiteindelijk kon hij nog sprinten naar een mooie 14de plek.

Jeugd RWC Ahoy in de prijzen
Lansingerland - Tim v.d. Poel uit Bergschenhoek had een goed weekend.
Zaterdag in Zuid-Beijerland werd hij eerste voor ploeggenoot Miguel Ketelaars die derde werd. Een dag later in Ulestraten wist hij ondanks zijn val opnieuw eerste te worden. De rest van de jeugd uit Lansingerland heeft zondag in Lage Zwaluwe gereden. Merel Hofman is daar derde geworden en mocht ook de leidersprijs mee naar Bleiswijk nemen. Miguel Ketelaars is 4de geworden en zijn broertje Xavier 13de, Iris Hofman 18de en Twan Hofman 26ste.

Pedaalridders bij Districtkampioenschappen
Lansingerland - Tijdens het Districtkampioenschap wegwedstrijden waren de renners van de Pedaalridders Lansingerland weer ruim vertegenwoordigd.
Tijdens de hele wedstrijd bleef het een gesloten peloton met af en toe wat ontsnappingen waarbij de amateurs van de Pedaalridders in de voorste gelederen waren te vinden. Drie rondes voor het eind ontstond er een kopgroep van tien renners met daarin Martin Vrij, Thijs van Gemert en Ramon van der Knaap en daarachter het jagende peloton met clubgenoot Jan Hordijk. Het gat naar de kop van de wedstrijd werd alleen maar groter door medewerking van Jan Hordijk. Na een sprint werden Martin Vrij, Thijs van Gemert en Ramon van der Knaap derde, vierde en achtste. Jan Hordijk werd na prima werk 30ste. William de Wolf reed bij de Masters en legde beslag op een mooie derde plaats.

Pedaalridders bij Ronde van Rozenburg
Lansingerland - In de alom bekende ronde van Rozenburg waren weer veel renners van de Pedaalridders Lansingerland vertegenwoordigd. Martin Vrij ging vanaf het vertrek gelijk met de kop van de wedstrijd mee. Hij kwam als achtste over de streep; Pieter Stenger werd 15e. Remoco v.d. Wegen en Jan Hordijk vielen net buiten de prijzen. NK dalen voor Junioren Lansingerland - Nicky Gieskens van de Pedaalridders Lansingerland, die gerekend kon worden tot een van de kanshebbers voor het NK, probeerde vele malen uit het peloton te ontsnappen maar kreeg geen medewerking van zijn medevluchters en werd steeds weer teruggepakt. In de laatste ronden moest er nog gestreden worden voor de ereplaatsen. De sprint kwam van ver en Nicky Gieskens legde beslag op een verdienstelijke zesde plaats, evenals zijn zusje Gabij.
Bij de Junioren Meisjes behaalde Silvie Haakman een tiende plaats.
Belofte renners rijden de Ster van Moerdijk Lansingerland - Met veel wind en regen werd de Ster van de Moerdijk verreden in combinatie met de Pedaalridders Lansingerland en Westland Wil Vooruit met aan het vertrek Dick v.d. Klis, Alex van Euijven, Thomas Zwinkles en vanuit het continentaalteam Willy Heeneman en Raymond Kreder.
Deze wedstrijd maakte deel uit van de Beloftecompetitie, waarbij de Pedaalridders al jaren en met groot succes deel van uit maken. Door het extreme slechte weer werd het een compleet slagveld, waarbij uiteindelijk Ramond Kreder als 21ste over de meet kwam.

Atletiek

1.500 meter loop De Kieviten
Lansingerland - Woensdagavond 15 juni organiseerde atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een loop over 1.500 meter op de Kooilaan. Deze wedstrijd telde mee voor het Clubkampioenschap 2011. De deelnemers startten in twee groepen en liepen van de rotonde van de Merenweg/Kooilaan naar de finish net voor de inrit van de dagcamping. Richard Lelieveld liep de snelste tijd, 4 minuten en 48 seconden. Paul van de Berg eindigde als tweede in een tijd van 4.49, Erik van Keeken werd derde in 4.52. Julie Beukers kwam als eerste dame over de streep in een tijd van 5.19, op de voet gevolgd door Marloes Nuijten in 5.24. Derde dame was Pauline van Donkelaar in 5.34.

Oranjeloop Kwintsheul
Lansingerland - Vrijdagavond 17 juni organiseerde atletiekvereniging Olympus ’70 de Santen & Gasille Oranjeloop in Kwintsheul. Deze wedstrijd telde mee voor het E-kwadraat circuit, dat bestaat uit negen wedstrijden in het Westland en directe omgeving. Aan de 10 kilometer namen twee Kieviten deel. Bart Roefs eindigde in een tijd van 36.58, net drie seconden boven zijn persoonlijk record. Kees Voogt kwam in 40.19 over de finish en werd daarmee derde bij de heren vanaf 55 jaar. Jeannette Voogt kwam in actie op de 5 kilometer en finishte in een tijd van 26.44.

Rotterdam kleurt roze
Lansingerland/Rotterdam - Ahoy Rotterdam kleurde feestelijk roze op de dag van de vijfde Adidas Ladiesrun. Roze shirts, roze rokjes, roze strikken, roze haarbanden en na afloop roze rozen. Zo’n 6.000 deelneemsters gingen zondag bij onstuimig weer van start om 5 of 10 kilometer te lopen voor Pink Ribbon. Diverse atletes van De Kieviten waren van de partij. Anita Kreukniet liep de 5 kilometer, zij kwam in 26.05 over de eindstreep. Op de 10 kilometer kwam Pauline van Donkelaar in actie, haar eindtijd was 42.52.
Annemiek Verbeek liep 59.52, Marieke Dercksen 1.01.40, Evelien Olie 1.01.53 en Gemme Barendse 1.04.01.

Zwemmen

Watervogel naar NJK
Lansingerland - In het weekend van 17/18 en 19 juni mocht er een Watervogel meedoen aan het Nederlands Junioren Kampioenschap lange baan zwemmen (50 meter) in Dordrecht. Saskia Koolen had zich op vier afstanden weten te plaatsen, maar toen op vrijdag de strijd losbarstte op de 400 meter vrije slag bleek dat Saskia te veel pijn had van een blessure aan haar voet. Haar trainer Jeffrie Berg zag dit alles gebeuren en ook dat Saskia het niet kon opbrengen om het hele weekend te gaan zwemmen. Daarop hebben zij samen besloten om vrijdag en zaterdag niet meer in actie te komen en alleen nog maar voor de 100 meter vrije slag op zondag te gaan. En dit bleek een goede beslissing te zijn. Saskia die nog steeds niet pijnvrij was, wilde toch een persoonlijk record gaan zwemmen. En dat is gelukt, met 1.08.99 behaalde zij een persoonlijk record op de 100 meter. Met deze wedstrijd is ook de laatste wedstrijd van het seizoen van de Watervogels gezwommen. Heb je interesse om ook te gaan wedstrijdzwemmen kijk dan op de website www.zvdewatervogels.nl .

Tennis

Kampioensteams LTVB
Bleiswijk - Op woensdag 25 mei hebben alle kinderen die op woensdag competitie gespeeld hebben de competitie op feestelijke wijze afgesloten.
Van de zeven teams die waren ingeschreven werden twee teams kampioen; meisjes 1 t/m 10 jaar en meisjes 1 t/m 13 jaar. De kampioenen werden gehuldigd en met z’n allen hebben ze heerlijk gegeten. Op zondag 5 juni is de zondagcompetitie afgesloten met een gezellig samenzijn van alle competitiespelers. De afgelopen twee maanden stond bijna elke zondag in het teken van de spannende wedstrijden. Sommige teams hebben tot op de laatste competitiedag gestreden voor het kampioenschap. Twee meisjesteams t/m 13 jaar zijn kampioen geworden. Eén team heeft zelfs alle wedstrijden met 5-0 gewonnen. Verder zijn het eerste jongensteam t/m 13 jaar en jongens 2 t/m 17 jaar kampioen geworden. De Jeugdcommissie kan weer terugkijken op een gezellige en sportieve competitie.

Overschrijvingen voetbalclubs Lansingerland

Lansingerland – Nu de overschrijvingsperiode per 15 juni is verlopen kunnen de voetbalclubs zich gaan opmaken voor het nieuwe seizoen, dat na de zomervakantie weer van start gaat. Clubs likken hun wonden of voelen zich versterkt. (meer)

Schietvereniging Waterloo viert in 2012 honderdjarig bestaan

Foto
Jan van Scheijndel, voorzitter en schutter in hart
en nieren.


Berkel en Rodenrijs - “Laten we het even afkloppen”, zeggen we wel eens en dan hoop je dat er niets verkeerd gaat. Dat geldt zeker voor Schietvereniging Waterloo. In haar bijna 100-jarig bestaan heeft ze gelukkig geen incidenten of andere narigheid gekend. (meer)

Rabobank Afsluitdag bij Soccer Boys

Bleiswijk – Op zaterdag 18 juni werd bij voetbalvereniging Soccer Boys de traditionele Rabobank afsluitdag gehouden. De hele middag door waren er tal van activiteiten. Vanaf 13.00 uur konden de mini-F, F, E, D en G-team meedoen aan een clinic. (meer)

Dronken bestuurder ramt auto’s

Berkel en Rodenrijs – Ter hoogte van het noodverkeerslicht op de Noordeindseweg bij de Planetenweg reed zaterdagavond 18 juni om ongeveer half twaalf een 23-jarige automobilist in op een rij auto’s die voor het rode licht stonden te wachten. (meer)

Zaterdag 25 juni Midsummernightshopping

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 25 juni is Berkel Centrum ’s avonds in tropische sferen. Van 19.00 tot 22.00 uur zetten de ondernemers de deuren voor u open en hebben zij mooie aanbiedingen. (meer)

Komend weekend Open Tuinen Lansingerland

Foto
Eén van de te bezoeken tuinen.

Lansingerland - Voor het derde jaar organiseert Open Tuinen Lansingerland een schitterende, afwisselende tuinenroute. Dit weekend op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 10.00 tot 17.00 uur. (meer)

Rinus Bodbijl vertrekt uit college

foto
Rinus Bodbijl, de tweede wethouder van het huidige
college die afhaakt.


Lansingerland – Nauwelijks een half jaar na het vertrek van Eric Kampinga (VVD) uit het college van burgemeester en wethouders, stapt opnieuw een wethouder op. (meer)

Mc Donald komt naar Lansingerland toe

Foto
Clown Ronald McDonald kijkt mee als de handtekeningen
worden gezet.


Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland en algemeen directeur Jo Sempels van McDonald’s Nederland BV tekenden vrijdagochtend 10 juni, onder het toeziend oog van clown Ronald McDonald, de koopovereenkomst voor een kavel van 3500 m2 op Bedrijvenpark Oudeland. (meer)

Kletsnatte ‘finale’ maakt de wandelvierdaagse er niet minder leuk om

Foto
Met een ijsje en een bloem, maar ook begeleid door zowel
regen als muziek werden de wandelaars de laatste avond feestelijk
ingehaald. En daar genoten ze zichtbaar van.


Bleiswijk – Niet gewoon nat, maar kletsnat; dat waren de rond de zeshonderd wandelaars (en even zoveel begeleiders die voor de gezelligheid meeliepen) die vorige week deelnamen aan de wandelvierdaagse in Bleiswijk. (meer)

Muziek en bloemen voor kletsnatte wandelaars

Foto nr. 1
Alle leeftijden konden meelopen. Hier stempelt een
van de jongsten de kaart af bij de stempelpost op het
scoutingterrein.Berkel en Rodenrijs – Scouting organiseerde ook dit jaar weer in de week voor Pinksteren de wandelvierdaagse. Wat begon met drie dagen van mooi wandelweer eindigde vrijdag in een kletsnatte intocht. (meer)

Zussen en broers Jongeneel tellen samen 750 lentes

Foto<br />Het tiental; v.l.n.r. Johan (76), Gré (74), Marry (67),
Jo (81), Truus (79), Rina (77), Co (80), Jannie (76), Alie
(69) en Arie (73).


Bergschenhoek – Broer Arie Jongeneel vierde vorige week samen met zijn echtgenote zijn zilveren bruiloftsfeest in Lansingerland temidden van zijn broer en zussen. (meer)

Piet de Vogel heeft ook na 40 jaar nog pret in het onderwijs

Foto<br />Meester Piet de Vogel maakt de veertig jaren vol op
basisschool Boterdorp, maar is nog niet van plan te stoppen.


Bergschenhoek – De officiële datum is 1 augustus, maar Piet de Vogel viert al voor de zomervakantie een bijzonder jubileum. Hij is niet alleen veertig jaar werkzaam in het onderwijs, sterker nog: hij werkt veertig jaar op dezelfde school! (meer)

RopaRadio verslaat de Roparun

Foto<br />Burgemeester Van Vliet gaf het startsein voor de marathonuitzending.

Lansingerland – Alle lokale teams zijn maandagmiddag veilig aangekomen op de Coolsingel na 530 loodzware kilometers. De prestatie-estafette voor teams van Parijs naar Rotterdam, de twintigste al, heeft als sponsorloop voor de bestrijding van kanker in al haar facetten weer miljoenen opgebracht. (meer)

Helicon heeft nieuwe voorzitter

Foto
Secretaris Richard Briejer overhandigt de voorzittershamer
aan de kersverse voorzitter Nelly van der Burg.


Berkel en Rodenrijs - Bij Muziekvereniging Helicon heeft onlangs een historische gebeurtenis plaatsgevonden. Nadat de vereniging het sinds 2008 zonder voorzitter moest stellen, is op donderdag 26 mei Nelly van der Burg benoemd tot nieuwe voorzitter. (meer)

Betonstort Viaduct over Bleisiwijkseweg voltooid

Foto nr. 1
De wethouders De Paepe (rechts) en Haring klaarden
gezamenlijk de klus.


Bleiswijk/Zoetermeer - Betonwagens reden dinsdag 14 juni af en aan om het
laatste stuk van het nieuwe viaduct over de Bleiswijkseweg af te storten met beton. Wethouder Henk de Paepe mocht samen met collega-wethouder Hans Haring uit Zoetermeer daarbij een handje helpen. (meer)

Eeuweling opent de deuren voor sfeervolle dienst

Foto
Bisschop A.H. van Luyn ging samen met pater I. Jurisic en
diaken P. Tolsma voor in de plechtige eucharistieviering ter
gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Willibrordkerk
te Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Eerste Pinksterdag vierden de parochianen van de Sint Willibrordkerk in Bergschenhoek het 100-jarig bestaan van hun kerk, gelegen op een uniek plekje in het centrum van het dorp en grenzend aan de Leeuwenkuil. (meer)

Kees van Dijk verrast met pauselijke onderscheiding

Foto
Na het opspelden poseerde Kees (met op zijn revers
de versierselen, vierde van rechts vooraan) samen met
de bisschop, zijn echtgenote en het koor op het altaar
van de kerk. Foto: Marien in ’t Veen.Bergschenhoek – De jubileumviering van de r.k. kerk in Bergschenhoek hield nog een verrassing in petto voor een van de parochianen. (meer)

Rijverbod na rijden onder invloed

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 7 juni werd rond de klok van elf uur ’s avonds op de Oudelandselaan een 52-jarige motorrijder uit Berkel en Rodenrijs staande gehouden. De man bleek licht onder invloed van alcohol te verkeren. Hij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van een uur opgelegd.
Zaterdagavond 11 juni kreeg een 52-jarige automobilist uit Rotterdam een rijverbod van drie uur opgelegd, omdat ook hij te diep in het glaasje had gekeken. De man werd op de Rodenrijseweg staande gehouden.
In de nachtelijke uren van zondag 12 juni werd rond drie uur op het Hoge Land een 41-jarige bestuurder uit België staande gehouden. De man was licht onder invloed van alcohol. Omdat hij uit België afkomstig was, kreeg hij een schikking aangeboden die hij gelijk betaalde.

Brand in kas

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 8 juni ontstond rond de klok van een uur ’s middags brand in een rozenkas aan de Abraham Molenaarweg. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. De oorzaak was waarschijnlijk een vallende lamp op het bloemenbed. Een oplettende chauffeur die rozen kwam halen, had rookontwikkeling gezien en de alarmdiensten gewaarschuwd.

Brandstichting auto

Bergschenhoek – Op zondag 12 juni raakte in de Van Ruysdaellaan de achterzijde van een geparkeerd staande auto in brand. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting. Er is een sporenonderzoek ingesteld.

Scooterrijder zwaar onder invloed

Bergschenhoek – Op de Planciusdreef werd op donderdag 9 juni om 21.00 uur een 59-jarige bestuurder van een scooter staande gehouden. De man blies 765 ugl, wat betekent dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van elf uur.

Inbraak sportkantine

Bergschenhoek – Op woensdag 8 juni werd ingebroken in een sportkantine op De Sporthoek in Bergschenhoek. Het inbraakalarm ging om half twee ’s nachts af. De deur aan de voorzijde was opengebroken. Het is niet bekend wat er gestolen is.

Slingerende automobilist

Bleiswijk – De politie ontving op woensdag 8 juni om 17.30 uur de melding dat een bestuurder van een personenauto op de Overbuurtseweg een aantal geparkeerd staande auto’s had geraakt. De 52-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn bleek diep in het glaasje te hebben gekeken en kreeg naast een bekeuring een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Team Oostland gezond weer thuis na vele beklimmingen

foto
John en Kees Ammerlaan en zij krijgen een duwtje
in de rug van Ruud Struijk.


Lansingerland – Tweeëndertig fietsers plus de onontbeerlijke begeleiding van veel vrijwilligers heeft Team Oostland geen windeieren gelegd. Met een uiteindelijk bedrag van 182.500 euro, na de diverse acties, heeft het team een behoorlijke bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker. (meer)

TOGB Familiedag sluit sportseizoen af

Foto
Een druk bezochte, gezellige en zonnige familiedag bij
TOGB op sportpark Het Hoge Land.Berkel en Rodenrijs – Een zeer druk bezochte familiedag sloot Eerste Pinksterdag het actieve sportseizoen bij TOGB af. (meer)

Huub van Heijningen verlaat BVCB

Foto
Een gelukkige Huub van Heijningen na weer een treffer
van hem voor BVCB in het afgelopen seizoen.Bergschenhoek - Een opmerkelijke overgang in de voetbalwereld van Lansingerland. De 23-jarige voetballer Huub van Heijningen stapt over van zaterdag eersteklasser BVCB naar hoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.
De clubman volgt met deze stap zijn ambities. (meer)

Afscheidswedstrijd Oscar Schewe groot succes

Foto
De afscheidswedstrijd van Oscar Schewe (rechts) werd
opgeluisterd door het instellen van een naar hem genoemde
aanmoedigingsprijs die uitgereikt werd aan Appie Ouled Said.


Bergschenhoek – “Ik weet niet of ik dit zo kan zeggen, maar ik doe het toch. Oscar, na tien jaar ben ik echt van je gaan houden! Je was een fantastische speler om mee te werken. Binnen en buiten het veld. Maar bovenal ben je een fantastisch mens.” (meer)

Lansingerlanders bestijgen het podium bij NK jeugdwielrennen

 Foto nr. 1
Merel Hofman werd derde op NK.

Lansingerland - Rondom het ADO stadion in Den Haag werd in het pinksterweekend gestreden om het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen, waarbij ook renners uit Lansingerland present waren. (meer)

MCC Bleiswijk loopt voorop met meetapparatuur

Foto
De baan lag er schitterend bij voor de Grand Day op
Tweede Pinksterdag.


Bleiswijk – De ruim 200 crossers die zich Tweede Pinksterdag inschreven als deelnemer aan de jaarlijkse Grand Day bij MCC Bleiswijk kregen dit keer te maken met speciale meetapparatuur. (meer)

Eerste kennismaking voor Kiki met het grote publiek

Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens zou zich dit weekend via de kwalificaties proberen te plaatsen voor het grastoernooi in Rosmalen, maar dit bleek niet nodig. Ze kreeg van de organisatie een wildcard voor het hoofdtoernooi. (meer)

Familiedag en penaltybokaal bij CVV Berkel

Foto
Oscar Moens werd verslagen door Sonny, Lisa, Jelle en Rob.
Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – De familiedag van CVV Berkel stond dit jaar in het teken van het 50-jarig bestaan. (meer)

Motorcross

Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden heeft een leerzame ADAC-wedstrijd gehad in het Duitse Sankt Wendel. Hier werd de derde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto verreden. Maik Voorwinden wist in de eerste manche ondanks twee valpartijen nog zestiende te worden. In de tweede manche duurde het even voordat hij in zijn ritme zat. Toen dit eenmaal het geval was ging hij de strijd aan met de achtste man maar werd uiteindelijk negende. Jaimie van Sikkelerus ging van start in de S3 klasse en wist zevende en zesde te worden in de manches.

Wielrennen

Ronde van Lüttringhausen
Lansingerland - Op zondag 5 juni reden de junioren van RRC De Pedaalridders een wedstrijd in het Duitse Lüttringhausen. In deze mooie klimkoers met een klim van 3 km was het best zwaar, mede door de warmte. Jan Willem van Schip reed in de laatste ronde weg en pakte een verdienstelijke tweede plaats.
Emiel de Greef reed ook een goede wedstrijd en werd zesde.
Ook Bryan Sepers en Chris Tveter reden in de prijzen; zij werden respectievelijk 13de en 14de.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 11 juni zijn er 194 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Tours, ze vlogen 583km met westenwind terug. De eerste aankomende duif had een snelheid van 1458 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-9-10 B. v.d. Burg, 2 A. v.d. Burg, 5- 6-8 J. Straver, 7 M.v.d. Ende. De eerste tien die binnen kwamen in de B- ploeg waren van: 1-2-4-5-8-10 Gebr. de Vreede, 3 W. v.d. Kooy, 6 M. v.d.
Helm, 7-9 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag zijn er 534 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne, ze vlogen 257km met westenwind terug. De eerste aankomende duif had een snelheid van 1567 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-6 D. v.d. Vrede, 2-5-7-9 J. Straver, 4 A. v.d. Burg, 8 M. v.d.
Ende en10 Mevr. Paul. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-6 J. Zeelenberg, 3-4-7 G. Boutensteijn, 5-8-9-10 H.Kennepohl &Zn.
Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.

Golf

Italian Open
Bleiswijk – In de Italian Open heeft Joost Luiten de vijfde plaats weten te bezetten. Wederom een hoop birdies op de kaart voor Joost zondag. Met een ronde van -4 en een totaal score van -18 komt hij op een voorlopige 5e plaats. Dit is Joost zijn eerste top 10 finish van dit jaar. Zelf zegt hij hier over: “De -4 vandaag was niet genoeg om te winnen. Ik speelde wel goed, maar maakte twee domme bogeys die eigenlijk roet in het eten gooiden. Al met al geen slechte week met een vijfde plek. Het is een goede beslissing geweest om terug te komen uit Amerika en hier te spelen.
Nu de vorm vasthouden voor over 2 weken.” Deze week heeft Joost een weekje rust. Zijn volgende toernooi is in München.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 8 juni is er gevist in de vijvers bij het Lage Bergse Bos. Het was goed weer met een stevige wind en er is flink gevangen. De individuele uitslag was: 1. Rob van Dijk (11,4 kg) 2. John Bierens (3 kg) en 3. Jan Valkenburg (2,7 kg). Totaal is er 28,4 kg. gevangen. De totaalstand na twee wedstrijden is: 1. Leo Krijgsman, 2. Rob van Dijk en 3.
John Bierens. Op 15 juni gaat er gevist worden bij de Skiberg.

Atletiek

Hardloop4Daagse Apeldoorn
Bleiswijk - Atletiekvereniging Veluwe organiseerde volgens traditie de jaarlijkse Hardloopvierdaagse tijdens het Pinksterweekend. Vier dagen hardlopen door de uitgestrekte bossen rond Apeldoorn over een totale afstand van honderd kilometer. De deelnemers liepen zes etappes over verschillende afstanden, variërend van acht kilometer tot een halve marathon. De parcoursen gingen voornamelijk over fietspaden en goed beloopbare zandpaden, maar alle etappes waren zwaar doordat de lopers veel moesten klimmen en dalen. Namens atletiekvereniging De Kieviten namen Jeannette en Kees Voogt deel. Jeannette liep vier etappes met een totale afstand van 60 kilometer en Kees zes van bij elkaar 100 kilometer. Ze liepen allebei naar tevredenheid, maar door het sterke deelnemersveld waren podiumplaatsen buiten bereik.

Turnen

DOTO doet het goed
Bergschenhoek - De selectiegroep jongens van sv DOTO heeft aan diverse wedstrijden deelgenomen. Op 9 mei deed Rens mee aan de halve finale NK en behaalde daar de 39e plaats. Harmen van Rijn mocht op 14 mei zijn prestaties laten zien op de halve finale NK en werd 48e.
Op 23 april was er de toestelfinale van rayon Rotterdam Noord in sporthal De Zijde in Bergschenhoek. Per toestel kon maar één medaille gewonnen worden. De jongens waren ingedeeld naar niveau en leeftijd. Een aantal jongens van sv DOTO ging met de eer strijken als beste op het toestel in hun leeftijdscategorie. Bij de pupillen, level 9 waren dat Dimitri Keijzer vloer, ringen en brug, Fabian Gaemers voltige, Harmen van Rijn sprong en rek. Marijn Brandwijk, jeugd-level 8 keuze, behaalde de medaille op sprong, brug, vloer, ringen en voltige en Jay Klos, pupil-level 13 op sprong en voltige. Bij de instap level 12 Stan Dolk bij voltige en Gerben Boksma bij sprong, brug, rek, vloer en ringen. Tijl van Elsäcker, pupil-level 10, behaalde de medaille op vloer. Rens Bregman, benjamin-level 10, Baue Brandwijk pupil-level 12, Niels Bröker instap-level 13 en Quinten Barré, instap-level 11 spanden de kroon met op elke toestel de medaille te behalen. Zes in totaal: vloer, rek, ringen, sprong, brug en voltige.

Open kampioenschappen
Op zaterdag 28 mei namen 16 jongens van DOTO voor het eerst deel aan de open kampioenschappen heren turnen in Beverwijk. Ook daar hebben de jongens het prima gedaan. De plaatsen: Cat. Benjamin-level 10 Rens Bregman 8e en Kai Winterkamp 16e. Cat. instap-level 13 Niels Broker 1e en Yannick Rijkers 2e. Cat. instap-level 11 Quinten Barre. Cat. instap-level 12 Stan Dolk 4e, Ruben de Graaff 9e, Gerben Boksma 8 e en Luuc Meijndert 10e. Cat. pupil- level 12 Baue Brandwijk1e. Cat. pupil-level 14 Storm van Odijk 4e. Cat.
pupil-level 13 Jay Klos 1e. Cat. pupil-level 10 Tijl van Elsacker 13e. Cat.
pupil-level 9 Dimitri Keijzer 7e, Harmen van Rijn 9e en Fabian Gaemers 13e.


Voetbal

Vijfde Batenburg C- en D-toernooi BVCB
Bergschenhoek - Zaterdag 18 juni wordt voor de vijfde keer het Batenburg jeugdtoernooi georganiseerd voor D1 en C1 teams. Tijdens deze dag staan er uitsluitend topwedstrijden op het programma. Dit C en D toernooi wordt gehouden bij BVCB. Om 09.30 uur trappen de teams af tegen leeftijdgenoten uit Nederland en Duitsland. Het niveau van de deelnemende elftallen wordt elk jaar hoger. Op dit moment ligt het op hoofdklasse -3de divisie. Zelfs teams van buiten het district West II hebben het toernooi ontdekt en de stap naar internationale deelname is gemaakt. Dit jaar ontvangt men voor het eerst een team uit Duitsland. Dit maakt het voor de spelers en coaches alleen maar uitdagender, dus aantrekkelijk om mee te doen. Het format is niet gewijzigd. Er wordt in 2 poules van 5 teams voor C en D gespeeld.
Eerst in poules die vervolgens resulteren in kruisfinales. Om tijdwinst te boeken gaat de organisatie proberen om ook veld 5 en 6 op te nemen in het speelschema. De eindtijd zal hierdoor wat gunstiger worden. Vooral als de resultaten wat tegenvallen is het voor sommigen een lange dag. De eerste wedstrijden starten om 09.30uur en de prijsuitreiking is voorzien om 17.00uur. Er zijn prijzen voor alle teams, een Fairplayprijs voor C en D en bovendien prijzen voor beste keeper en speler voor C en D. Belangstellenden zijn harte welkom op 18 juni aan De Sporthoek in Bergschenhoek. Meer info op de speciale website: http://www.batenburgjeugdtoernooi.nl/ .

Bergschenhoek

ZijActief
Bergschenhoek - Donderdag 16 juni is Elien van der Velden te gast bij vrouwenvereniging ZijActief. Elien zal vertellen over brandpreventie gericht op gedrag. Brandveiligheid gaat over risico's en gevolgen van brand, advies over veilig gedrag en wat mensen er zelf aan kunnen doen om brand te voorkomen. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Amnesty in bibliotheek
Bleiswijk - Op vrijdag 17 juni zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

Rinus Bodbijl vertrekt uit college

Lansingerland – Nauwelijks een half jaar na het vertrek van Eric Kampinga (VVD) uit het college van burgemeester en wethouders, stapt opnieuw een wethouder op. Rinus Bodbijl (Leefbaar 3B) schreef op Tweede Pinksterdag een brief aan burgemeester Ewald van Vliet en de gemeenteraad, waarin hij liet weten zijn functie te zullen neerleggen. (meer)

Vrienden van Berkel overschrijden de grens van 200.00 euro

Foto nr. 1
De Vrienden van Berkel vertrokken zaterdagochtend naar
Parijs om vervolgens lopend en fietsend terug te komen.
Foto's: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – In het eerste lustrumjaar hebben de Vrienden van Berkel de magische grens van 200.000 euro overschreden. (meer)

Buurttoezicht Lansingerland introduceert Mail Alert Nieuwsbrief

Lansingerland - Buurttoezicht Lansingerland is nu een jaar actief en www.mijnbuurtpreventie.nl is een belangrijk communicatiemiddel geworden.
Iedereen kan zich op de publieke nieuwsbrieven aanmelden en regelmatig worden de inwoners van Lansingerland geïnformeerd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingomiddag KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 17 juni is er een bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. Aanvang 14.00 uur. Bedoeld voor iedereen die van gezelligheid en bingo houdt.

Midzomerfeest speeltuin De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 18 juni, van 11.00-16.00 uur, is er midzomerfeest in speeltuin De Kievit. (meer)

Onnodig drama in de glastuinbouw?

Foto
Duizenden komkommers, met passie en naar hoge kwaliteitseisen
geteeld, verdwijnen (onnodig?) in de container om vernietigd te worden.


Lansingerland - Het kan niemand ontgaan zijn. Het EHEC drama en daardoor het nodeloos dumpen van gezonde, veilige komkommers in een afvalbak. Puur omdat de vraag uitblijft. (meer)

Lekker op straat spelen tijdens nationale Buitenspeeldag

Foto nr. 1
Raadsleden Hans Bucher en Marie Louise Tabben hielpen
Laurine Bonnewits een handje mee en ook wethouder Werner
ten Kate stroopte de mouwen op. De raadsleden draaiden die
zonnige dag enkele honderden suikerspinnen.


Berkel en Rodenrijs – Een kleine tweehonderd kinderen wisten woensdagmiddag 1 juni de Bonfut te vinden waar de (landelijke) straatspeeldag – dit jaar omgedoopt tot Buitenspeeldag – werd georganiseerd door enkele bewoners van de straat. (meer)

Ezels vermaken elkaar en de bezoekers

Foto
De kinderen mochten allemaal een ritje maken op de
rug van een ezel.


Bleiswijk – Traditiegetrouw werd op de eerste zondag van juni ook dit jaar weer de unieke en gezellige ezeltjesdag georganiseerd in het recreatiegebied van Bleiswijk. (meer)

Hoogheemraadschappen verscherpen controle veenkaden

Foto
Dijkinspectie is bij de huidige droogte van groot belang.

Lansingerland/regio - Vanwege de aanhoudende droogte worden de veendijken in de twee hoogheemraadschappen Delfland, en Schieland en Krimpenerwaard vaker gecontroleerd. (meer)

3000 euro aan apotheekproducten voor Hospice Lansingerland

Foto
Yvonne Nortier (Kring-apotheek Bergschenhoek) en Wilko
van Amelsfort (Kring- apotheken Berkel en Rodenrijs) overhandigen
de cheque aan Brigitte de Jong en Lieske van der Stam.


Lansingerland - Kring-apotheek Bergschenhoek en beide Kring-apotheken uit Berkel en Rodenrijs vinden Hospice Lansingerland een mooi initiatief dat zij van harte ondersteunen. (meer)

Wat een pech!

pech

Bergschenhoek - Zaterdag 28 mei was het de dag van de bouw. Finn Eichelsheim ging met zijn papa en mama kijken bij het gemeentehuis van Lansingerland dat in aanbouw is. (meer)

De Naeldhorst verblijd met 1400 euro

Foto
Jong en oud genoot van de veelheid aan spullen in
De Naeldhorst en er werden goede zaken gedaan voor
een klein prijsje.


Berkel en Rodenrijs – Meteen al vanaf het moment dat de deur openging werd het gezellig druk tijdens de zaterdag 4 juni georganiseerde rommelmarkt in De Naeldhorst. (meer)

Weken van de gezondheid al klimmend geopend

Foto
De jeugd stond te trappelen om als eerste naar boven
te mogen.


Lansingerland – Een grote klimberg voor de entree van het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs trok woensdagmiddag 1 juni volop de aandacht. (meer)

Zomerconcert Young Voices

Foto
De twee koren Viva la Musica en Young Voices tijdens een
eerder gezamenlijk optreden.


Berkel en Rodenrijs - Elk jaar geeft Kinder- en Jeugdkoor Young Voices een zomerconcert. Maar ook nu wordt het anders dan anders. (meer)

Combinatie expositie en open dag groot succes

Foto
Aan het einde van de open dag werd er uit alle inschrijvingen
een winnaar getrokken. Corrie Jouvenaar won met haar snelle
inschrijving een tegoedbon van ¤ 50 te besteden bij een van de
docenten van Atelier Kunstbreak.


Berkel en Rodenrijs – Mede door een professionele aanpak is er in het afgelopen half jaar een sterke stijging in de belangstelling voor de activiteiten van Atelier Kunstbreak. (meer)

Pippeloentje zamelt 25.000 euro in voor Doe Een Wens

overhandiging
Foto van de overhandiging van de cheque & groepsfoto

Bergschenhoek - Dit is al weer het vijfde jaar dat Kinderkleding- en speelgoedbeurs Pippeloentje de opbrengst van de kleding- en speelgoedbeurs doneert aan Doe Een Wens stichting. (meer)

Kroegentocht trekt 108 bridgeparen

Foto
Nadat het winnende koppel R. Wilms/K. Munneke de
organisatie van de dag had bedankt konden de overige
prijzen worden uitgereikt.


Bleiswijk – Voor het 22ste achtereenvolgende jaar organiseerde de BBC (Bleiswijkse Bridge Club) de Rottemeren Kroegentocht. Zaterdag 4 juni werd op zes verschillende locaties in Bleiswijk gebridged. (meer)

De tombola bracht Annie en Arie bij elkaar

Foto
Annie en Arie; een gouden paar in Bleiswijk.

Bleiswijk – Op 8 juni is het precies vijftig jaar geleden dat Annie en Arie Huurman elkaar het jawoord gaven. (meer)

Hoekse EHBO vereniging deelt diploma’s uit

Foto
Pleisterfeest bij de Hoekse EHBO vereniging met het
uitdelen van diploma’s en certificaten.


Bergschenhoek – Tijdens het jaarlijkse Pleisterfeest werden maandagavond 30 mei in het clubgebouw van BVCB – de locatie waar ook de leden van de Hoekse EHBO vereniging gebruik van mogen maken - weer tal van diploma’s uitgereikt aan leden die een opleiding volgden bij de vereniging. (meer)

Terugblik op 25 jaar ontwikkeling van de computer

Foto
Aad in ’t Veen heeft de ontwikkeling van de computer
van dichtbij meegemaakt.


Bleiswijk – Bedrijven maakten er al eerder kennis mee, maar eigenlijk begon de computer zijn opmars eind jaren tachtig toen ook steeds meer particulieren er gebruik van wilden gaan maken. (meer)

Ballonnen Oranjebazar laten zich niet traceren

Foto
De hoofdprijs was voor de 7-jarige Joshua uit Bleiswijk.

Bleiswijk - Op de avond voor Koninginnedag werden traditiegetrouw honderden ballonnen losgelaten in de Bleiswijkse Dorpsstraat als start van de jaarlijkse Oranjebazar en de Koninginnedagactiviteiten. (meer)

Talentenavond kent alleen maar winnaars

Foto
Aan het einde van de avond kwamen alle talenten op
het podium en gingen ballonnen de lucht in.


Bergschenhoek – Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde het Wolfert Lyceum een druk bezochte Talentenavond. Op woensdag 1 juni kon men genieten van een spetterende en gezellige avond met het optreden van tal van leerlingen en docenten. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Nordic Walking
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert elke woensdagavond bij goed weer Nordic Walking. Start om 18.00 uur bij de Pius X kerk in het Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 9 juni wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko- verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk - Bridgeclub Sans Fumée organiseert tweewekelijks een Zomerbridge in De Leeuwerik en wel op donderdagavonden 9 juni, 23 juni, 7 juli en 21 juli. Deze zomerbridge is bedoeld voor 55+ bridgers uit Lansingerland. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Motorcross

Dubbelslag voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad een dubbelslag gepakt. Maik Voorwinden leverde in beide manches een geweldige strijd met de concurrentie en wist met een derde en een eerste plaats te zegevieren bij de inters. Ook Jaimie van Sikkelerus was goed op dreef in Lelystad en hij sloot beide manches winnend af bij de nationalen. In de tussenstand ONK Inters na vier wedstrijden bezet Maik Voorwinden een tweede plaats.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 4 juni zijn er 696 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Mantes la Jolie. Ze vlogen 388 km met noordoosten wind terug. De snelste duif vloog 1103 meter per minuut. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-5-9-10 A. v.d. Burg, 2 D. v.d.
Vrede, 4-6-7-8 J. Straver. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-7-8 J. Zeelenberg, 2 Comb. v.Rossum/Verweij, 3 G.
Boutensteijn, 4 A. van Weelden, 5 J. v.d. Berg, 6 H.Kennepohl en Zn., 9 D.
Stedehouder, 10 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen met de eerste wedstrijd aan het water bij de Ant. Lionweg in Bergschenhoek. Het was prachtig weer, maar het vissen was erg matig. Er werden alleen kleintjes gevangen. De uitslag: 1. Leo Krijgsman (0,8 kg), 2. Bas Woutersen (0,6 kg) en 3. Kees Hulst(0,5 kg). Totaal werd er 3,8 kg gevangen. De volgende wedstrijd is op 8 juni in het Lage Bergse Bos.

Atletiek

Golden Tenloop
Berkel en Rodenrijs - Op Hemelvaartsdag werd in Delft De Tromper Optiek Golden Tenloop gehouden. Op deze zonovergoten dag gingen bijna 1800 lopers van start vanuit het centrum in Delft. Het parcours voerde door de Delftse Hout met de eindstreep wederom in het centrum van Delft. Ferdi Vonk liep naar een tijd van 38.37; overall eindigde hij op een 53ste plaats.
Op 4 juni liep Ferdi Vonk mee in de Vlietlandloop in Schiedam. De Berkelaar kwam op twee afstanden aan de start: de 3km om 11.00 uur en de 5km om 11.30 uur. Een 3km wedstrijd had hij nog nooit gelopen. Ferdi eindigde op de 1e plaats in een tijd van 10.44. De 5km wedstrijd deed hij het wat rustiger aan; hierin eindigde hij op een 4e plaats in een tijd van 19.59.

3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk – De weersomstandigheden waren goed tijdens de zondag door de Kieviten georganiseerde 3e AvH-loop 2011. Winnaar op de 5 kilometer in een tijd van 18 minuten en 2 seconden werd het niet-Kievit lid Andy Oskam. Bart Roefs eindigde als tweede in 18.11 en de nummer 3 was Paul van den Berg in 18.17. Er waren bij de heren drie Kieviten die hun persoonlijk record wisten te verbeteren: Erwin van Leeuwen werd 7e in een nieuw pr van 20.10, Cor van de Blom’s pr werd 21.15 en Maarten van de Berg kwam uit op 21.36.
Bij de dames won Pauline van Donkelaar in een tijd van 20.42. Een vermelding verdient zeker ook Sam Brinkers. Deze 11-jarige pupil liep de 5 kilometer in 23 minuten en 1 seconde.

(meer)

Wielrennen

Belgische overwinning voor Tim van der Poel
Rotterdam – RWC Ahoy’ renner Tim van der Poel won op Hemelvaartdag solo in het Belgische Erpe-mere. Donderdag in Schijndel werd Merel Hofman derde, Xavier Ketelaars 22ste en Miguel Ketelaars zevende. Zaterdag was er een wedstrijd in Honselersdijk. Xavier Ketelaar werd 23ste en zijn broer Miguel is eerste geworden. Een dag later won Miguel voor de tweede keer dit weekend een wedstrijd in Huijbergen. Tim van der Poel werd net als Merel Hofman tweede in Dordrecht waar Merel ook nog het bergklassement wist te winnen. In het weekend is het NK wielrennen voor de jeugd om het ADO stadion in Den Haag waar al deze renners aan mee zullen doen.

Badminton

Regionaal kampioenschap
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 4 juni gingen in Capelle aan den IJssel drie jeugdteams van Badmintonvereniging BAZUIN/PIP de sportieve strijd aan met andere teams uit de regio. De winnaar mocht zich de kampioen van de regio Zuid-West noemen. De hele dag werden wedstrijden gespeeld in de G, D en C klassen. Na een loodzware, maar sportieve badmintondag werd de balans opgemaakt. Zowel Team 1, 2 als 3 eindigden op een keurige tweede plaats.
Voor meer nieuws over dit evenement of andere activiteiten van BAZUIN/PIP: WWW.BBVPIP.NL

Team 20 wint RABO Interne Tennis Competitie 2011

Foto
De winnaars.

Bergschenhoek - Dinsdagavond was de laatste van een reeks van zeven avonden tennis op vereniging Triomf. Er deden in totaal 121 enthousiaste tennissers mee aan de RABO Interne Tennis Competitie. (meer)

HBR Heren 1 schrijft geschiedenis met promotie naar tweede klasse

  Foto
Boven v.l.n.r.: Maarten van der Walle, Maurits Smal, Frank Leijendekker,
Yannick Kok (res. keeper), Arjen Ravestein, Martijn Luger, Pieter van Steenbergen,
Frank Visser, Matthijs van Eijk, Florian van Steenhoven (keeper), Thom Leijendekker.
Midden v.l.n.r: Bart van Eijken, Nick Bijwaard, Tobias Beaufort, Laurens van der Burg,
Marcus Meijer, Thijs van der Walle, Stefan van der Ree, Paul de Wolf. Onder: Ties Oosthout.


Berkel en Rodenrijs - HBR Heren 1 speelde zondag op Leonidas play-off hockeywedstrijden. (meer)

Milispec badmintontoernooi 2011 compleet volgeboekt

Foto
Sandra Kerkvliet (links) en Anita van der Zeeuw hielden de eer
van de organiserende vereniging hoog met de overwinning in Dames
dubbel C.


Berkel en Rodenrijs – Sporthal Oostmeer was zowel zaterdag 4 als zondag 5 juni het domein van de badmintonners. Ruim 280 deelnemers meldden zich zaterdagochtend bij de wedstrijdtafel van organisator Bazuin/PIP om uit te komen in een van de klassen. (meer)

Clubkampioenschappen Hooge Bergsche

Bergschenhoek - De clubkampioenschappen Hooge Bergsche werden zaterdag 4 juni gespeeld met twee rondes 18 holes en zondag 5 juni de finale voor de beste 8 dames en 21 heren. Voor de circa 60 deelnemers waren zowel zaterdag als zondag de baancondities en het weer prima. (meer)

Alcoholcontroles

Lansingerland – De politie heeft de afgelopen dagen zowel op Hemelvaartsdag als in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni op verschillende locaties in Lansingerland alcoholcontroles gehouden. (meer)

Verkeerscontroles

Lansingerland – Afgelopen week werden op verschillende plaatsen in Lansingerland algemene verkeerscontroles gehouden. (meer)

Minister hoeft niet handhavend op te treden bij HSL

Lansingerland - De Raad van State heeft het beroep dat de gemeente Lansingerland heeft ingesteld tegen het besluit van de toenmalige minister van VROM om niet handhavend op te treden tegen de overschrijding van de geluidsnorm van de HSL ongegrond verklaard. (meer)

Westcoast met muziek uit de jaren zestig en zeventig

Foto
Drummer en Berkelaar Dick Wesstein van de band Westcoast.

Berkel en Rodenrijs – Lansingerland is een muzikale gemeente met veel talent. Eet- en Muziekcafé Bree 14 ontvangt zaterdagavond 11 juni vanaf 21.30 uur de band Westcoast en daarin zit ook een Berkelaar, drummer/zanger Dick Wesstein. (meer)

Kinderen kleien en bakken mee in project Gebakken Land

 Foto
In het atelier aan de slag om een persoonlijke steen te maken
die onderdeel gaat vormen van een pad in het project Gebakken Land.


Berkel en Rodenrijs - In het kader van het project Gebakken Land dat wordt gerealiseerd in opdracht van de gemeente Lansingerland worden de komende tijd diverse workshops georganiseerd, waarbij de deelnemers een persoonlijke stempel zetten in een baksteen die later onderdeel zal worden van een wandelpad in polder Oudeland. (meer)

Klaar voor de start!

Foto
De kinderen hadden er duidelijk schik in.

Berkel en Rodenrijs – Een kleine tweehonderd kinderen – iets minder dan in voorgaande jaren – stonden aan de start van de jaarlijkse sponsorloop voor Armenië. (meer)

Lions golfen en eten 70.000 euro bijeen voor Kids Unlimited

Foto
Lions Bergschenhoek voorzitter Harro van Rossum overhandigt
de cheque met opbrengst van die dag en een extra cheque
(geschonken door de NSGK) aan de voorzitter van stichting
Kids Unlimited Liesbeth Peters.


Bergschenhoek – Een golfmiddag, een Italiaans diner en een veiling op Golfbaan De Rottebergen leverden Lions Club Bergschenhoek woensdag 25 mei maar liefst 70.000 euro op voor de stichting Kids Unlimited. (meer)

Hoogste punt nieuwe gemeentehuis bereikt

Foto
De vlag wordt door beide wethouders gehesen.

Lansingerland – Wethouders Jan den Uil en Werner ten Kate, beiden medeverantwoordelijk voor de goede gang van zaken rond de bouw van het nieuwe gemeentehuis langs de Boterdorpseweg, hesen dinsdagmiddag 24 mei de vlag van de gemeente in de nok. (meer)

Tijdens de Dag van de Bouw: Bouwplaats nieuw gemeentehuis Lansingerland opengesteld voor publiek

Foto
Jong en oud bracht een bezoekje aan het gemeentehuis
in aanbouw.


Lansingerland - Zaterdag 28 mei lieten veel bouwbedrijven hun project zien in kader van de Dag van de Bouw. De VBK Groep sloot zich hierbij aan met het project nieuwbouw gemeentehuis Lansingerland te Bergschenhoek. (meer)

Zomerfeest trekt veel bezoekers

Foto
De bezoekers genoten van de zomerkoninkjes.

Berkel en Rodenrijs – De zon liet het afweten, maar daar trokken de vele bezoekers van het Berkelse zomerfeest zich weinig van aan. Verspreid over de hele dag kwamen heel wat mensen naar Berkel Centrum om te genieten van de sfeer, maar ook van de vele aanbiedingen van het Zomerfeest. (meer)

Reinier Jans blikt vanuit Rusland terug op zijn Berkelse jeugd

Foto
Oud-Berkelaar Reinier Jans op zijn balkon in zijn woonplaats
Sint Petersburg.


Berkel en Rodenrijs - Van 1967 tot 1982 groeide Reinier Jans op in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 1982 studeerde hij maatschappijgeschiedenis in Rotterdam en werkte hij bij de gemeente. (meer)

3B Wonen reikt eerste sleutels Gouden Startbuurt uit

Foto
De nieuwe huurders aan de Belcampostraat werden met
bloemen ontvangen.


Berkel en Rodenrijs - De drie opzichters van 3B Wonen stonden vrijdag 20 mei klaar met een sleutelbos én een bos bloemen. De sleutels waren voor drie nieuwe huurders aan de Belcampostraat in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Joan (Voice of Holland) bij de juffendag Klimophoeve

Joan

Bleiswijk - Op woensdag 11 mei werden alle juffen van de Klimophoeve in het zonnetje gezet. Het werd dit jaar een sportieve juffendag op de Klimophoeve. De bovenbouwgroepen hebben allerlei sport- en spelactiviteiten op de hockeyvelden gedaan en de onderbouwgroepen vermaakten zich prima met Oudhollandse spelletjes op het schoolplein. (meer)

Hennepkwekerijen opgerold

Lansingerland - Vorige week zijn op twee verschillende locaties in Lansingerland hennepkwekerijen opgerold. Op dinsdag 24 mei werden ruim 300 hennepplanten aangetroffen in een woonhuis aan het Rozenpad. De bewoner en een andere aanwezige verdachte zijn aangehouden. Ze worden ook verdacht van het illegaal aftappen van stroom.
Twee dagen later, op donderdag 26 mei, werden 495 hennepplanten aangetroffen op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan het Weg en Bos in Bergschenhoek. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Het onderzoek naar de eigenaar van het pand en de hennepkwekerij is nog in volle gang. In beide gevallen zijn de planten in beslag genomen en vernietigd.

Alcoholcontrole

Bergschenhoek – Op de Bergweg-Zuid werd in de nachtelijke uren van vrijdag 27 mei een 43-jarige bestuurder van een bromscooter uit Rotterdam bekeurd, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Zijn bromfietscertificaat is ingevorderd.

Bromscooters gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei werd vanaf de Kruin een bromscooter Piaggio gestolen. Maandag 23 mei ’s nachts ging men er met een Vespa vandoor. Deze stond geparkeerd op De Eilanden in Bergschenhoek.

Quad gestolen

Bleiswijk – Uit een schuur bij een woonhuis op de Kruisweg werd in de nacht van 22 op 23 mei een quad ontvreemd.

Onrust na aanrijding

Bleiswijk – Vrijdagavond 27 mei vond rond de klok van half twaalf op de Kooilaan een frontale aanrijding plaats, waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Eén van de auto’s, bestuurd door een 25-jarige inwoner van Rotterdam, was tijdens een inhaalmanoeuvre frontaal op een tegenligger gebotst. Ook had hij de auto die hij inhaalde aan de zijkant geschampt. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij raakte niet gewond. Een inzittende van de aangereden auto brak een rib. Verder raakte niemand ernstig gewond.
De Verkeersongevallendienst kwam ter plekke om technisch onderzoek te verrichten en zette hierbij de weg met linten af. Ook andere hulpverleners waren snel ter plekke.
Terwijl agenten nog bezig waren met het afzetten van de weg verscheen er plotseling een groep omstanders die vermoedelijk een of meerdere inzittenden van de auto’s kenden en zich binnen de linten wilden begeven.
Eén van hen, een 21-jarige Rotterdammer, werd aangehouden wegens belediging en het zich niet houden aan de gegeven instructies. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij door de dienstdoende agenten pepperspray werd gebruikt.

Gemeenteraadslid Eddy Neeleman die toevallig korte tijd later ter plekke
kwam sprak met enkele getuigen van de arrestatie. Zij gaven aan dat een van de agenten de geboeide verdachte met zijn vuist probeerde te slaan.
Neeleman laat weten dat hij in het geval er aangifte tegen de agent wordt gedaan, hij bij niet adequate afhandeling de burgemeester om een publieke verklaring zal vragen. Ook vindt het raadslid dat de overstap op een hoger geweldsmiddel van de pepperspray ter discussie moet staan.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen Pius X
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdagavond 3 juni is er weer sponsorklaverjassen in een zaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef.

Slipper Heroes
Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 3 juni keert de formatie Slipper Heroes terug op het podium waar ze eind jaren 90 zeer succesvol waren. In nagenoeg dezelfde bezetting spelen ze nog steeds de sterren van de hemel en zijn nog steeds één van de beste coverbands uit de regio. (meer)

Bergschenhoek

Smitshoek gesloten
Bergchenhoek – Op Hemelvaartsdag en Pinksteren is De Smitshoek gesloten.

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, kunnen enthousiaste kaarters tot en met 30 juni iedere donderdagavond prijsklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

De Leeuwerik gesloten
Bleiswijk – Op Hemelvaartsdag en Pinksteren is De Leeuwerik gesloten.

Open Huis Jeu de Boulesclub
Bleiswijk - Op donderdag 2 juni (Hemelvaartdag) houdt de Bleiswijkse Jeu de Boulesclub haar jaarlijkse Open Dag. Terrein: Götzenhainsingel (nabij tennisvereniging) te Bleiswijk. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Motorcross

Maik Voorwinden zevende
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden is zondag tijdens de tweede wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Lichtenberg een manche zevende geworden. In de eerste manche streed Maik goed mee in de top tien totdat het begon te regenen en hij hard onderuit gleed. Hierbij bezeerde hij zijn voet en zocht het rennerskwartier op. In de tweede manche revancheerde hij zich door in het sterke deelnemersveld zevende te worden.

Tennis

Bunnik Plants Open Jeugd
Bleiswijk - LTV Bleiswijk organiseert van 27 juni t/m 3 juli de vijfde editie van het Bunnik Plants Open Jeugd Toernooi. De inschrijving voor de lustrumeditie van dit tennistoernooi is inmiddels geopend; de sluitingsdatum is 14 juni. Het thema van deze week vol plezier en leuke activiteiten is ‘Wimbledon’. De opbrengsten van de diverse activiteiten als ‘racket pimpen’, een loterij met leuke prijzen en ‘op de foto met je tennisheld’ komen geheel ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Voor meer informatie over dit officiële KNLTB toernooi en/of inschrijven kan men terecht op www.ltvbleiswijk.nl . De kosten bedragen acht euro voor deelname aan één onderdeel en vijftien euro voor deelname aan twee onderdelen in de categorieën t/m 8, 10, 12, 14 of 17 jaar.

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - Edwin Vrauwdeunt reed mee in de bekende ronde van Amsterdam. Halverwege de wedstrijd ontstond er een breuk in het omvangrijke peloton met daarin de kanshebbers voor de overwinning. Edwin probeerde uit de kop van de wedstrijd te ontsnappen, maar werd steeds weer teruggepakt.
Drie ronden voor het einde zagen zes renners kans hun voorsprong verder uit te bouwen. Edwin legde beslag op een verdienstelijke derde plaats. Eveneens zag hij kans tijdens het districtskampioenschap tijdrijden in Bleiswijk een mooie derde plaats op te eisen.
Tijdens de ronde van Breda voor amateurs waren eveneens de prijzen voor de Pedaalridders Lansingerland. Ramon van der Knaap zag kans vroeg in de wedstrijd mee te gaan met de kop van de wedstrijd. In de laatste ronde moest gesprint worden en de verschillen waren heel erg klein. Ramon kwam als derde over de meet.

Ronde van Den Haag
Lansingerland - Door een goede voorbereiding in het winterseizoen reed William de Wolff vlekkeloos de ronde van Den Haag. Tijdens de wedstrijd waren drie renners vooruit met daar achter het jagende peloton met daarin William. Met nog 5 ronden te gaan werden de koplopers ingerekend. Twee ronden voor het einde van de wedstrijd ontvluchtte William de Wolff samen met vijf medevluchters het peloton. De eindsprint werd al vroeg aangezet en William de Wolff kwam als derde over de streep.
Drie Daagse van Axel Lansingerland - In een groot internationaal deelnemers veld voor Junioren waren de Pedaalridders weer ruim vertegenwoordigd en niet zonder succes. De witte leiderstrui ging om de schouders van Marijn Corevaar. Hij werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner en legde daarmee ook beslag op het algemeen jongerenklassement. Tevens werd hij in het algemeen klassement - een wedstrijd over drie dagen – zesde. Clubgenoot Nicky Gieskens werd 46ste en de overige renners vielen buiten de prijzen.

Districtskampioenschappen Zuid-Holland tijdrijden
Lansingerland – Pedaalridder Thom Martens reed met een gemiddelde snelheid van 39.977km p/u mee tijdens de districtskampioenschappen Zuid-Holland tijdrijden en werd daarmee 14de. Camiel Lok werd 18de met een gemiddelde snelheid van 38.68km, Pell van de Wal 19de met een gemiddelde snelheid van 38.69 Per uur, Dave van der Jaght 31ste met een gemiddelde snelheid van 36,35km en Jochem Haitsma 33ste met een gemiddelde snelheid van 35.97km.
Uitslag Junioren tijdrijden: Chris Tveter reed met een gemiddelde snelheid van 41.90km per uur en legde beslag op een 7de plaats. Clubgenoot en Pedaalridder Nicky Gieskens werd 8ste, Emiel de Greef 9de, Jan Willen van het Schip 13de en Braijen Sepers 25ste. Bij de Junioren dames werd Lisette de Hoog 17de met een gemiddelde snelheid van 31.408km per uur. In totaal stonden er 12 renners/sters van De Pedaalridders Lansingerland aan de start.

Omloop Hoekse Waard
Lansingerland - Zaterdag hebben de Amateurs van de Pedaalridders deelgenomen aan de Omloop van de Hoekse Waard voor een klassieker over 100 km. De Pedaalridders hadden een ploeg van zes gemotiveerde renners aan de start staan waaronder Martin Vrij en Ramon van de Knaap. Na de start om 09.15 uur zorgde de harde wind voor een ware veldslag onder de 180 renners.
Direct na de start werd er meteen hard doorgereden waarna er diverse groepen ontstonden en de wind zijn tol eiste. Door kleine valpartijen en harde wind was van ploegenspel dan ook geen sprake. De kopgroep bestond uit 15 man waaronder de kanshebbers namens de Pedaalridders Martin Vrij en Ramon van de Knaap. Na 80 km kon Ramon met vier andere renners de kopgroep niet meer bijbenen en moesten ze de kopgroep laten rijden. Uiteindelijk eindigde hij als 15e. De kopgroep van 10 man maakte zich dan ook op voor de finale met een sprint in de starten van Puttershoek. Hierbij wist Martin de 8ste plaats te behalen. Al met al geen slechte prestatie van de renners uit Lansingerland wetende dat er maar 58 renners van de 180 de finish hebben gehaald.Zwemmen

Record in De Windas
Lansingerland – Tijdens sprintkampioenschappen van de Kring Gouwe Rijnstreek, met daarin afgevaardigden van twintig tot dertig verenigingen van de noordkant van Zuid-Holland, werd met de elektrische tijdwaarneming in zwembad De Windas een Nederlands record gezwommen. Op de 50 meter vlinderslag meisjes 11 jaar zette Sophie ’t Hart dit record op 0.31.45. De Windas is het enige zwembad waar men tijdens de wedstrijden werkt met elektronische tijdwaarneming waardoor de tijden officieel zijn en kunnen worden aangemerkt als officieel record. Het was het eerste officiële record in De Windas.

Atletiek

3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 5 juni organiseert De Kieviten in Bleiswijk de derde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De afstand is 5 kilometer. De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie.
Voor de leden van De Kieviten telt deze prestatieloop mee voor het clubkampioenschap van 2011. Verder is de Aart van Hovenloop een goede gelegenheid voor lopers die geen wedstrijden lopen, maar zichzelf een keer willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn ook van harte welkom. Ter plaatse even aanmelden is voldoende. Deelname is gratis.


Ferdi Vonk twee keer 4e
Lansingerland - Op 25 mei was tijdens de Ronde van Ridderkerk meer te doen dan wielrennen alleen, want Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) organiseerde in Ridderkerk een hardloopwedstrijd. Liefhebbers konden een wedstrijd lopen op het sfeervolle stratenparcours van de wielerronde. Om 20.00 uur startte de hardloopwedstrijd. Er kon gekozen worden voor twee afstanden: 5 of 8,2 kilometer. Berkelaar Ferdi Vonk liep mee in de 5km wedstrijd en eindigde op een mooie 4e plaats in een tijd van 18.17, dit was slechts 17 seconden boven zijn beste tijd op deze afstand. Zondag 29 mei wilde Ferdi een poging doen zijn PR op de 5 km te verbeteren in Zoetermeer, maar de straffe wind in het open terrein gooide roet in het eten. Op tweederde van de afstand liet hij deze gedachte los en eindigde wederom op de 4e plaats, nu in een tijd van 18.47.

Mountainbiken

Benelux kampioenschap mountainbike
Zoetermeer - Het Benelux kampioenschap mountainbike in Zoetermeer wordt verreden in het weekend van 24 en 25 september. Al twaalf jaar organiseert het team van de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart mountainbikewedstrijden in Zoetermeer, waarvan al vier keer het Nederlands kampioenschap en eenmaal het Europees kampioenschap. Dit jaar tekent de organisatie voor het Benelux kampioenschap. Men verwacht eind september dan ook de beste bikers uit België, Nederland en Luxemburg aan het vertrek.' Volgens Henk Jaap Moorlag, biker van het Rabobank-Giant Offroad Team, vertoont het parkoers in Zoetermeer overeenkomsten met het Olympische traject in Londen.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 28 mei zijn er 339 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Vierzon, ze vlogen 560km met west-zuidwesten wind terug.
De eerste aankomende duif vloog een snelheid van 1569 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-8-10 A. v.d. Burg, 2-4-5-6 J. Straver, 7 L. Kooke, 9 B. v.d. Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2 W. v.d. Kooy, 3-4 D. Stedehouder, 5 W. v.d.
Bosch, 6 A. Hagers, 7 Gebr. de Vreede, 8-9-10 Comb. v.Rossum/Verweij. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er 672 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne, ze vlogen 255km met west-zuidwesten wind terug. De eerste aankomende duif vloog een snelheid van 1774 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1-9 J. Straver, 2 L. v.d. Berg, 3-4-5 A. v.d. Burg, 6-7-10 Mevr.Paul, 8 C. v.d. IJssel. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3 J. Zeelenberg, 2-5-8-9 G. Boutensteijn, 4 A. Hagers, 6 H. Kennepohl & Zn., 7 Comb. v.Rossum/Verweij, 10 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Beachvolleybal

Succes voor Dustin Bontrop
Lansingerland - Met nieuwe partner Michel Bargeman (Wageningen) heeft Dustin (speler van Volley2B) hun eerste gezamenlijke optreden op het zand met een gouden medaille bekroond. Op de zandvelden van Irene Beach werd het uiteindelijk een bloedstollende finale tegen Jur van Hout en Ries Verhoeven (Utrecht). Deze wedstrijd werd na 21-13 en 19-21 pas in de derde set met 15- 12 beslist in het voordeel van Dustin en Michel. Aangezien alle andere halve finalisten in de oudere leeftijdscategorie uitkwamen was de prestatie des te knapper. De winst betekent de eerste punten voor plaatsing voor het gesloten jeugd NK in augustus in Scheveningen.
De dag voorafgaand aan dit toernooi wist Dustin met vader Ed Bontrop wederom een goede prestatie neer te zetten in de eerste divisie van het senioren beachvolleybal. Onder stormachtige omstandigheden werd in Rockanje na een eerste verliespartij voor het eerst gewonnen van het duo Lems/Vink.

Paardensport

Na de pony’s ook de paarden kampioen
Bergschenhoek – Dolblij zijn zowel de twee- als de viervoeters van Manege Hillegersberg in Bergschenhoek. Want nadat vorige week de pony’s Nederlands Kampioen werden wisten ook de paarden en hun berijders zondag in Maasluis beslag te leggen op de eerste plaats in het carrouselrijden en dus voor de vierde achtereenvolgende keer Nederlands Kampioen te worden. Het bleef tot het laatste moment spannend welke ploeg de beker in ontvangst mocht nemen.

Businessclub CVV Berkel op een andere leest geschoeid

Foto
Ton Kouwets hoopt op veel belangstelling voor dit nieuwe
initiatief bij CVV Berkel. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 8 juni zal een kick-off worden gegeven van de onlangs opgerichte Business Club CVV Berkel. Huidige sponsors en andere belangstellende bedrijven zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen, aanvang 19.30 uur in eetcafé Charlie’s op sportpark Het Hoge Land. (meer)

BVCB organiseert jeugdtoernooi

Bergschenhoek - Op 2 en 4 juni organiseert BVCB een jeugdtoernooi voor E- en F-teams. Het jeugdtoernooi wordt dit jaar voor de tweede maal op het mooi gelegen complex georganiseerd. Op twee wedstrijddagen komen ruim 90 E- en F-teams in actie. (meer)

HBR in de play-offs voor promotie naar de tweede klasse.

Berkel en Rodenrijs - Hoewel HBR op de derde plaats eindigde in zijn poule,
heeft de KNHB besloten om HBR Heren 1 een wildcard toe te kennen voor het spelen van play-offs voor promotie naar de tweede klasse. (meer)

Proef met zondagopenstelling drie supers niet voortgezet

Lansingerland – Zoals te verwachten was na het debat onlangs in de raadscommissie Algemeen Bestuur, besloot de gemeenteraad donderdag in te stemmen met het voorstel van b. en w. om de proef met zondagopenstelling van drie C1000-supermarkten, niet voort te zetten. (meer)

De boa’s blijven en komen in dienst van de gemeente

Lansingerland – De boa’s - buitengewone opsporingsambtenaren – blijven en komen in dienst van de gemeente. De vier toezichthouders die de leefbaarheid in de wijken moeten verbeteren, krijgen ook meer bevoegdheden. (meer)

Leerlingenvervoer moet goedkoper

Lansingerland – Helemaal van harte ging het niet, maar gedwongen door de noodzaak te bezuinigen besloot de gemeenteraad donderdag de gewijzigde Verordening Leerlingenvervoer 2011 vast te stellen. (meer)

Scouting Avondwandelvierdaagse voor jong en oud

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 7 juni gaat de zestiende Scouting Avondwandelvierdaagse van start. Scouting Berkel organiseert deze wandelvierdaagse over de traditionele 5 en 10 kilometer, maar dit jaar zal voor het eerst voor scholen met kinderen in de groepen 1 tot en met 4 jaar op een afstaand van 2,5 kilometer worden gestart. (meer)

Badeenden kiezen het ruime sop

Foto nr. 1
Nadat ze te water waren gelaten leken de badeendjes
geen haast te hebben om aan de overkant te komen.


Berkel en Rodenrijs – Vanaf een uur of twaalf werd het zaterdagmiddag 28 mei steeds gezelliger op de strook grasland langs de Berkelse Plas.
Vrijwilligers van het Jeugdfestival zetten er enkele tenten op en organiseerden er tal van activiteiten. (meer)

Informatieavond N209 Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op 14 juni organiseert de provincie een informatieavond rond de verbreding van de N209 Bergschenhoek. De avond staat in het teken van het landschapsplan rond de vernieuwde Bergschebrug, de fasering en de extra bomenkap die nodig is om ruimte te maken voor de werkzaamheden. (meer)

Reünie De Klipper/Evert Kuilemaschool

Berkel en Rodenrijs - Het is inmiddels tien jaar geleden, dat Daltonschool De Klipper is ontstaan vanuit de Evert Kuilemaschool. Voor de school een goede reden om een schitterende feestweek voor de leerlingen te organiseren. (meer)

De 24 Uur van Lansingerland geslaagd

 Foto
Bij de start van het evenement liepen Diane Valkenburg,
burgemeester Ewald van Vliet, Richard Bottram en een vriend
van Richard.


Lansingerland/Schiphol - De gemeente Lansingerland heeft zaterdag 28 mei het Wheel of Energy 24 uur lang laten draaien. (meer)

Lansing Jazz Combo speelt aangename, herkenbare jazz

Foto
Lansing Jazz Combo met bekende gezichten uit Lansingerland.

Berkel en Rodenrijs - Eet- en muziekcafé Bree 14 aan de Noordeindseweg maakt haar naam helemaal waar. Regelmatig zijn er muziekoptredens op allerlei gebied. (meer)

Verkeersexamens afgelegd in Berkelse straten

Foto
De deelnemers waren duidelijk herkenbaar aan hun oranje hesjes.

Berkel en Rodenrijs - De leerlingen uit groep 7 van elf basisscholen uit Berkel en Rodenrijs en van één basisschool uit groep 8 deden donderdag 19 mei mee aan het praktisch deel van het verkeersexamen. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut