Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbal

TOGB- HVV: 1-2

Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd van de Berkelse ploeg die eindigde als
het hele seizoen. De winst was ook nu niet voor TOGB, omdat de Haagse tegenstander iets zorgvuldiger met de paar kansen die het kreeg omging. Ook TOGB kreeg mogelijkheden, maar die waren weer niet aan de voorwaartsen besteed. De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Vlak na rust legde Richard Glastra de bal panklaar voor de spits van HVV die geen moeite had de naar Feyenoord vertrekkende doelman Mark Smith te passeren, 0-1. Stephan Vermeulen zorgde in het vervolg nog wel voor de gelijkmaker. Een uitstekende kopbal van de deze wedstrijd goed debuterende Glenn van den Burg (B-speler) ging in het vervolg maar net over. De slotfase was voor de gasten die uiteindelijk een paar minuten voor tijd de winst naar zich toe konden trekken.Schoonhoven–Berkel: 0-1

Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin de Berkelse ploeg nog aan de bak
moest om niet in de nacompetitie te belanden. Berkel-trainer René Wolterman die de wedstrijd van een week eerder zonder zes basisspelers moest aantreden tegen Lombardijen (4-1 verlies) had deze keer weer de beschikking over Bob de Geus, Jan van der Lugt, Rik Spruijt en Jurjen Jongejan, die ondanks dat ze niet geheel fit waren, toch weer de strijd aangingen om hun elftal langs deze laatste hindernis te loodsen. Pieter van der Breggen zou na zes minuten Berkel aan een voorsprong helpen toen hij na een goed opgezette aanval via Bob de Geus en Lennard Kennepohl de bal over de doellijn wist te werken. Berkel hield de wedstrijd onder controle al moest Luke Zuijderwijk het leer uit een hoekschop nog wel een keer van de doellijn halen. Jan van der Lugt kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een kans op een tweede treffer voor de Berkelse zaterdagderdeklasser die door deze overwinning ook volgend seizoen op het huidige niveau mag uitkomen.

Klimsport

Klimcompetitie

Bergschenhoek – Op zondag 15 mei werd er een grote klimwedstrijd in klimhal
Monte Cervino gehouden. De beste Nederlandse klimmers kwamen naar Outdoor Valley om mee te doen met de tweede nationale competitiewedstrijd van het seizoen. Een aantal klimmers van het Monte-Cervino klimteam deed ook mee, en met resultaat: Tim Reuser klom zeer sterk en werd eerste bij de heren, Niels van Duijn 5e, Arvid Knegt 7e, Dennis van Hoek 12e en Jasper van der Sande 17e. Bij de dames deed alleen Marianne van der Steen mee voor Monte Cervino. Ze werd 5e. Deze wedstrijd telt mee voor de nationale competitie die leidt naar het NK Sportklimmen eind 2011. De acht beste deelnemers bij de dames en heren zullen deelnemen aan het NK.

Duivensport

P.V. De Vrijheid

Bergschenhoek - Zaterdag 14 mei zijn er 903 duiven gelost voor een
wedvlucht vanuit Mantes la Jolie, ze vlogen 388 km met west-noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3- 4-7-9-10 J. Straver, 5-6-8 A. v.d. Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 A. Hagers, 2-6 G. Boutensteijn, 3-8 J.
Zeelenberg, 4 J. v.d. Berg, 5 H. Kennepohl & Zn., 7-9-10 D. Stedehouder.
Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Honkbal

Orioles-Double Stars: 8-7

Bergschenhoek - Orioles heeft in de tweeluik tegen Double Stars twee punten
overgehouden. Voor de Orioles was Henk van Heijningen startend werper.
Hoewel de controle van Van Heijningen vorige weken niet altijd geweldig was, leverde hij zaterdag een uitstekende prestatie. Hij gooide de volledige negen innings voor de Hoeksenaren en hield de gasten uit Heilo op slechts zeven punten. Orioles kwam in begin van de wedstrijd nog wel achter met 2-4, maar kwam via een ‘grandslam’ van Xavier Arends terug tot 6-4.
Orioles behield de voorsprong tot de laatste inning en speelde de wedstrijd professioneel uit. Hoewel Orioles niet meer in de problemen kwam, was er wel een tegenslag voor de club. Bij een poging een hoge bal te vangen botsten de buitenvelders Edison Bito en Michael John tegen elkaar. Beide spelers blesseerde hun knie en moesten behandeld worden in het ziekenhuis; zij zijn waarschijnlijk een groot gedeelte van het seizoen uitgeschakeld.Double Stars-Orioles: 8-7

Bergschenhoek - Zondag probeerde Orioles de maximale score van vier punten
te halen. Het begin van de wedstrijd bleek een pitchersduel tussen Orioles pitcher Michael Winkel en Double Stars pitcher Adam Skelton. In de zesde inning kwam Double Stars echter op een voorsprong van 4-3. Orioles gaf de moed niet op en kwam terug tot 4-7 door een homerun, een aantal honkslagen en fouten van de tegenstander. Voor de Orioles ging het echter mis in de laatste inning. Door enkele malen vier wijd en ongeconcentreerd verdedigend werk pakte Double Stars alsnog de twee punten.

Volgende weekend speelt Orioles twee wedstrijden tegen DSS uit Haarlem.

Tafeltennis

Tafeltennis oefenen voor de vakantie

Bleiswijk - Vorige week is het WK tafeltennis gehouden in Rotterdam. Daar
werd topsport bedreven. De wedstrijden deden in de verste verte niet denken aan een campingspelletje, maar bij diverse spelers begon de sport wel als spelletje op de camping. Zo ook bij de jongste deelnemer van het toernooi, de Nederlander Koen Hageraats. Om op de camping al een beetje voorbereid te zijn op een rondje rond de tafel kan men tot de zomervakantie bij Combat vrijblijvend komen oefenen. Iedere woensdag- en vrijdagavond is er gelegenheid te spelen vanaf zeven uur in de sportzaal bij de Anne Frankschool. In de zaal kunnen 12 tafels staan, dus is er altijd wel een tafel vrij. Kom met sportkleding om meteen mee te spelen. Tafeltennis is een ideale sport om te bewegen en leeftijd speelt geen rol. Combat heeft actieve leden van ca 7 tot ca 70 jaar. Dus kom met de hele familie. Meer informatie en contactpersonen: website:ttvcombat.nl.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 7 mei werden er 994 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin. Ze vlogen 340km met zuidoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-7 J.
Straver, 2-5-6-9 D. v.d. Vrede, 3-4 Mevr. Paul, 8 B. van Rossum, 10 C.
Romein. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 J. v.d.
IJssel, 2 Gebr. de Vreede, 3 H.Kennepohl & Zn., 4-6 C.Rutten, 5 J. v.d.
Berg, 7 J. v.d. Burg, 8 B. Hertog, 9 Comb.v.Rossum / Verweij, 10 P. Vonk.
Het poultje werd gewonnen door B. van Rossum.

Honkbal

PSV-Orioles: 4-14
Bergschenhoek - Orioles heeft in de tweeluik tegen koploper PSV twee punten over gehouden. Zaterdag maakte Leroy van den Berg zijn debuut op de heuvel.
Het talent uit de junioren deed dat zeker niet onverdienstelijk. In vijf inningen hield hij de sterke slagploeg van PSV in bedwang door maar vijf punten toe te staan. (meer)

Atletiek

Uitslagen wedstrijden Kieviten
Bleiswijk - Kees Voogt kwam twee maal in actie bij een wedstrijd. Vorige week kwam hij in Ter Aar bij de Oranjeloop aan de start op de 10 kilometer.
Zijn eindtijd was 40.44. Zijn vrouw Jeannette liep ook die afstand en finishte in 57.59. Zaterdag had Kees zich ingeschreven voor de 29e lenteloop in Papendrecht. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - In het mooie Drentse landschap wordt al jaren de omloop van het Land van Bartje voor nieuwelingen en junioren verreden; een wedstrijd met meer dan 120 renners aan het vertrek. Nicky Gieskens van De Pedaalridders nam het voortouw en ging met elke ontsnapping mee. Op het moment dat Nicky naar achteren was geschoven ontstond er een breuk in het peloton van zeven renners met direct daarachter de tweede groep. Drie kilometer voor het einde van de wedstrijd ontvlucht Nicky het grote peloton op zoek naar de kop van de wedstrijd. Zijn strijd werd beloond met een verdienstelijke 12de plaats; de overige junioren en nieuwelinge van De Pedaalridders Lansingerland vielen buiten de prijzen.

Ronde van Waterland
Lansingerland - Gerrit Kleinveld, al jaren uitkomend voor De Pedaalridders Lansingeland maakte in de ronde van Waterland deel uit van een omvangrijke kopgroep. Diverse keren probeerde hij uit de kop te ontsnappen, maar hij werd terug gepakt. Het was in de laatste meters duwen en trekken om positie te zoeken in de eindsprint. Gerrit werd ernstig gehinderd in de voorlaatste bocht naar de meet en legde beslag op een 8ste plaats. Zijn clubgenoot Jan Willem van het Schip, uitkomende bij de junioren, werd 19de.

Vijfde plek voor Marijn
Lansingerland - Het was al vroeg verzamelen om af te reizen naar het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg om deel te nemen aan de omloop van Margraten, een klassieker voor de nieuwelingen en junioren. Marijn Korenvaar reed de hele wedstrijd voorin de kopgroep. In de finishstraat moesten de podiumplaatsen nog worden verdeeld. Marijn legde beslag op een verdienstelijke 5de plaats. Zijn clubgenoot Jannick Schuurmans van De Pedaalridders werd 27ste.
In een van de bekendste wielerwedstrijden voor Amateurs – in Nieuw Vossemeer - stonden Ramon van der Knaap en Martin Vrij, beiden lid en deel uitmakend van een amateurgroep van De Pedaalridders Lansingerland, aan de start. Ze maakten deel uit van de kop van de wedstrijd. Het werd een aankomst met een grote groep van renners waarin Ramon 11de en Martin 14de werd.

Omloop Groene groep van Veldhoven
Lansingerland - Een groot deelneemsters van belofte en junioren Dames met aan het vertrek Marianne Vos en van De Pedaalridders eerste jaars Junior Silvie Haakman. Er werd heel hard gereden met vele ontsnappingen, waarbij Silvie regelmatig deel uitmaakte van de kop van de wedstrijd. In een van de laatste ronden had zich een kopgroep gevormd en met nog drie kilometer te gaan moest er gestreden worden voor de podiumplaatsen. ilvie kwam als 18de over de meet. Eerder deze week in de ronde van Standdaardbuiten legde Silvie beslag op een 11de plaats.

Harm Bronkhorst derde
Rotterdam - Na een hectisch eerste uur reed na 45 kilometer de beslissende groep van 16 man weg in de Dorpenomloop Drenthe, deel uitmakend van de clubcompetitie Noord. Namens RWC Ahoy’ daarbij Harm Bronkhorst en Roeland Dijkshoorn. Terwijl deze groep uiteindelijk uitliep naar een voorsprong van 4 minuten, brak het peloton in meerdere groepen uiteen. In de finale was het Harm die de beslissende demarrage plaatste. Eerst met twee renners voorop, uiteindelijk met zes. In de sprint behaalde hij vervolgens een mooie 3e plaats. Daarachter werd Roeland 12e, Ruurd-Jan 15e en Robert – na een lekke band – nog 29e.

Tim wint in België
Rotterdam - Tim van der Poel heeft zaterdag in het Belgische Izegem de wedstrijd gewonnen. De dag erna werd de rijder van RWC Ahoy’ netjes tweede.

Voetbal

DSO-BVCB: 4-4
Bergschenhoek - In de voorlaatste competitieronde moest BVCB op bezoek bij DSO. DSO maakte nog kans op de derde periodetitel en kon theoretisch gezien nog kampioen worden, terwijl BVCB om lijfbehoud strijdt. DSO kwam al na zes minuten eenvoudig op voorsprong. De ploeg loerde op de counter en probeerde met lange crosspasses snel richting het doel van Mark Gaerthe te komen, 1- 0. Na een half uur spelen lag wederom balverlies aan de basis voor een tegentreffer voor BVCB, 2-0. Niet veel later leek het duel beslist toen uit een korte corner de 3–0 op het scorebord kwam.
Al snel in de tweede helft liet BVCB de 3-1 aantekenen; een aanval via de ingevallen Maarten Tans en Appie eindigde succesvol bij Pim van Hal. BVCB kreeg een bittere pil te slikken toen DSO opnieuw scoorde, 4-1. Na een klein uur spelen kreeg Max van Dijk geel, wat betekent dat hij in het laatste duel geschorst zal zijn. Waslander greep ogenblikkelijk in door zijn aanvoerder te vervangen door de razendsnelle Faybian Hertstein. De A- junior gaf direct zijn visitekaartje af door voor dreiging in de DSO- defensie te zorgen. Niet veel later stond een andere A-junior aan de basis van de tweede Hoekse goal. Sajo Sabic ontfutselde de bal aan zijn tegenstander en legde de bal opzij naar Van Heijningen die koelbloedig afrondde, 4-2. Later mocht Hertstein wederom profiteren van zijn snelheid, waarbij hij tevens goed oog had voor de naar binnentrekkende Tans. De beweeglijke aanvaller werd licht getoucheerd door Jordy Bregman, waarna Tans naar de grond ging binnen de zestienmeter. De toegekende strafschop werd feilloos binnengetrapt door Huub van Heijningen, 4-3.
De laatste tien minuten van de wedstrijd zouden de meest opwindendste minuten worden van de hele competitie. Allereerst volgde de meer dan verdiende gelijkmaker voor BVCB, een hattrick voor Van Heijningen, 4-4 tevens de eindstand. En in de eindfase liep Van Hal nog een rode kaart op na een overtreding.


Turnen

Finaleplaats voor DOTO
Bergschenhoek - Op zaterdag 16 april was de halve finale turnen 2de divisie in Twello. In de 1ste ronde mochten Fenne Malaihollo en Eva Bleeksma pupil 1 nivo 7, en Jetske Mooldijk instap nivo 8 zich bewijzen. Jetske begon op balk waar ze zich keurig staande hield. Daarna op vloer een nette oefening, op sprong een mooie overslag en op brug eveneens een goede oefening. Ze is 11de geworden met een puntentotaal van 49.567; goed voor een finaleplaats.
Fenne en Eva mochten beginnen op sprong die goed ging. Op de brug deden ze beiden hard hun best, maar helaas wilde de zolendraai niet lukken. Daarna naar de balk; een risico onderdeel waar ze er beiden afvielen. Op vloer hebben ze laten zien wat ze konden. Beide meiden hebben zich helaas niet kunnen plaatsen voor de finale.

Wielrennen

Rabobank Sponsorfietstocht
Lansingerland - Alle verenigingen en stichtingen uit Lansingerland, Delft, Den Hoorn, Schipluiden en Pijnacker-Nootdorp kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Rabobank Sponsorfietstocht 2011. Door mee te doen aan deze tocht kunnen leden van verenigingen en stichtingen sponsorgeld bij elkaar fietsen voor hun club. De Rabobank Sponsorfietstocht vindt plaats op zondag 25 september. De Rabobank Sponsorfietstocht maakt het verenigingen en stichtingen mogelijk hun clubkas aan te vullen. Voor iedereen die de Sponsorfietstocht uitrijdt, doneert de Rabobank tien (dertig kilometer) of twintig (zestig kilometer) euro aan de vereniging of stichting.
Enthousiaste clubs die veel mensen weten te mobiliseren kunnen daarmee veel geld verdienen. Een vereniging of stichting kan maximaal ¤ 500,- bij elkaar fietsen.
De Rabobank Sponsorfietstocht is een initiatief van Rabobank Zuid-Holland Midden. Inschrijven kan via de website van Rabobank Zuid-Holland Midden, www.rabobankzuidhollandmidden.nl. Daar is ook meer informatie over de Rabobank Sponsorfietstocht te vinden. De tocht is eveneens te volgen via Twitter: @RaboZHMidden .

Softbal

Orioles – Zwijndrecht; verlies en winst
Bergschenhoek - Zondag 8 mei speelde het 1e dames softbalteam van Orioles tegen de koploper Zwijndrecht. Het werden twee lange wedstrijden, hoge temperatuur en veel spanning. De dames van beide teams stonden om half 10 op het veld voor de warming-up en de twee (lange) wedstrijden.
De eerste wedstrijd verliep voor de dames van Orioles 1 niet helemaal zoals gepland was. Deze werd met 8-13 verloren. De tweede wedstrijd was andere koek. Het werd een spannende wedstrijd. Door goed spel en tomeloze inzet werden er twee punten van de koploper afgepakt door met 4-3 te winnen. De beide teams kwamen na ruim 7 uur (met een pauze van wel 20 minuten) het veld pas weer af. Welverdiende complimenten voor beide teams. Orioles heeft nu 11 punten en staat op een welverdiende derde plaats in de 1e klasse B.
Volgend weekend speelt het damesteam van Orioles in Voorschoten tegen Adegeest.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Schoonhoven – Berkel
BVCB – Rijnvogels
14.30 uur
Oegstgeest – Soccer Boys
Soccer Boys (da) – Berkel 2
14.30 uur

Zondag:
HVV-TOGB (terrein TOGB)
14.00 uur

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Lombardijen
14.30 uur
DSO – BVCB
Soccer Boys – Roodenburg
15.00 uur
Soccer Boys (da)- Koudekerk
14.30 uur
Berkel (da) – Xerxes DZB
14.30 uur

Zondag:
TOGB – SJC
14.00 uur
Gouda – Soccer Boys
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut