Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Juf Anne laat zich foppen

Foto
Grote pret in de groepen 7 en 8. Met de best gefopte juf
van het jaar links boven het bord.Berkel en Rodenrijs – Ze houdt zelf wel van een geintje en verrast er haar leerlingen regelmatig mee. Maar nu was het de beurt aan de leerlingen om een grap met hun juf uit te halen. (meer)

Bleiswijkse leerlingen denken aan Japan

Foto
De Japanse kinderen met de Bleiswijkse tekeningen.

Bleiswijk – De leerlingen van de Anne Frankschool haalden met hun spontane actie het nieuws in Japan. (meer)

De eerste bomenhaag staat er!

Foto
Met scheppen gingen de kinderen aan de slag om er een mooie
heg van te maken. Met daarin een gat waar ze doorheen konden lopen.


Bergschenhoek – Ter herinnering aan het feit dat Annie M.G. Schmidt honderd jaar geleden geboren presenteerde de ChristenUnie een origineel initiatief; in het zich ontwikkelende Annie M.G. Schmidtpark werd ter hoogte van het zwembad een aantal bomen geplant, samen een heg vormend met daarin een gat. (meer)

Inloopavond Meerpolder druk bezocht

Foto
Er was ruime belangstelling voor de informatieve avond over Meerpolder.

Berkel en Rodenrijs – Ruim honderd belangstellenden brachten donderdagavond 19 mei een bezoekje aan de inloopavond Meerpolder, met name bedoeld voor bewoners van de wijk Meerpolder en de aangrenzende straten. (meer)

Russen brengen werkbezoek aan Bleiswijk

Foto
Het bezoek aan Lansingerland werd georganiseerd door
de WFIA (De WestHolland Foreign Investment Agency).


Bleiswijk - Voorafgaand aan de bijeenkomst van de Russisch-Nederlandse Gemengde Economische Commissie op 17 en 18 mei bracht de heer N. Popov, gevolmachtigde van de Russische vicepremier Zubkov op 16 mei een werkbezoek aan Lansingerland. (meer)

Stichting 3B-Bus een feit

 Foto
De handtekeningen zijn gezet met staand v.l.n.r. Gerard van
Herpen, Hans Dirkzwager, Wijnand Pijpers, Kees Heugens en zittend
naast de notaris Arie Heintz, samen het bestuur vormend van de stichting.


Lansingerland – Sinds maandagmiddag 23 mei is de Stichting 3B-Bus ook officieel een feit. (meer)

Anja Bruijkers: “Dit maak je maar ťťn keer in je leven mee”

Foto
Anja en haar zoon voor Paleis Noordeinde.

Berkel en Rodenrijs - Daar zijn de appeltjes van Oranje weer. Kent u het liedje nog? Dinsdag 17 mei werden deze appeltjes weer uitgedeeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima (ze was die dag ook nog eens jarig!), in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander. (meer)

Leerlingen voelen zich thuis in het verkeer

Foto
Nog even een laatste instructie en fietsen maar!

Bleiswijk – Na Bergschenhoek was het donderdag de beurt aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de vijf Bleiswijkse basisscholen om te laten zien en zelf te ervaren dat ze zich op de fiets thuis voelen in het verkeer en de verkeersregels beheersen. (meer)

Kamervragen over geluidsoverlast HSL

Lansingerland – Het duurt de PvdA en het CDA Lansingerland allemaal te lang. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat minister Eurlings de Tweede Kamer toezegde in september 2010 de geluidsmetingen beschikbaar te hebben die een compleet beeld moesten bieden van de geluidsoverlast die de HSL in onder andere Lansingerland veroorzaakt. (meer)

Alcoholcontrole

Lansingerland – Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lansingerland heeft zaterdagnacht meegewerkt aan een grootschalige alcoholcontrole bij de N209.
Met de slogan ‘Bob jij, Bob ik?’ hebben vrijwilligers van VVN-Lansingerland de autobestuurders die na de alcoholcontrole door de politie ‘in orde’ werden bevonden, verblijd met de bekende en zeer gewilde BOB-sleutelhanger en een informatiekaart met de top 10 van ergernissen in het verkeer.
Alcohol en verkeer gaan niet samen en VVN-Lansingerland zal bij toekomstige controleacties door de politie en via andere wegen hiervoor aandacht blijven vragen.
Overigens werden er twee bestuurders bekeurd, omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

Rijverbod

Bergschenhoek – Op zondagochtend 22 mei kreeg een 52-jarige automobilist uit Bergschenhoek een rijverbod van zes uur opgelegd, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man werd op de Zuiderparklaan staande gehouden. Hij kan ook een bekeuring tegemoet zien.

VW Golf gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 mei werd vanaf het Sybold van Ravensteynpad een zwarte VW Golf met het kenteken 30-PJ-JJ gestolen.

Aanhouding verdachten diefstal bloemen

Bleiswijk – De politie kreeg zondagmiddag rond de klok van half vijf een melding, dat er bossen bloemen gestolen zouden zijn bij een bloemenkraampje op de Wilgenlei. Bij aankomst troffen de agenten de eigenaresse van de kraam en een buurtbewoner aan die het gelukt was de auto van de verdachten tegen te houden. In de auto van de verdachten, twee mannen uit Hazerswoude dorp, lagen naast een aantal bossen bloemen nog andere gestolen goederen.
Hun auto is in beslag genomen en het tweetal is in verzekering gesteld.

Visserijcontrole

Bleiswijk – De politie heeft in de vroege uurtjes van zaterdag 21 mei een visserijcontrole gehouden in het recreatiegebied De Rottemeren. Er werden zes vissers gecontroleerd. Slechts ťťn van hen was in het bezit van een nachtvisontheffing. De anderen kregen een bekeuring. Eťn visser maakte gebruik van drie hengels terwijl dat niet is toegestaan. Ook hij kreeg een bekeuring.

Verloren en gevonden voorwerpen

Berkel en Rodenrijs – Verloren een Prisma dameshorloge met titanium band in de Kerkstraat te Berkel en Rodenrijs. Wie het horloge gevonden heeft, kan contact opnemen met 015 – 3696484.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 25 mei kan er weer gefietst worden met de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, kunnen enthousiaste kaarters tot en met 30 juni iedere donderdagavond prijsklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

Inloopochtend computercafť
Bleiswijk – Voor de laatste keer voor de zomerstop organiseert SeniorWeb, i.s.m. Welzijn Lansingerland, op donderdag 26 mei van 10.00-11.30 uur een inloopochtend in het computercafť in De Leeuwerik. Men kan vrij gebruik maken van de computers en internet. (meer)

Regio

Tai Chi Tao 55+
Lansingerland - Welzijn Lansingerland organiseert inlooplessen Tai Chi Tao voor 55+ . Tai Chi Tao is een manier van bewegen die lichaam en geest doet ontspannen. De rustige, eenvoudige, vloeiende bewegingen kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden en omdat iedereen beweegt naar eigen kunnen is het voor iedereen mogelijk deel te nemen. (meer)

Zomerfestival Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 28 mei vindt van 10.00 tot 17.00 uur een Zomerfestival plaats in Berkel Centrum. Het winkelend publiek kan snuffelen en koopjes scoren in de vele kramen. (meer)

Moeder te gast op tachtigste verjaardag Gerrit Broer

Foto
De jarige die ook zijn moeder op visite kreeg.

Bleiswijk - Het feit dat je anno 2011 tachtig jaar wordt is op zich niet schokkend te noemen, al blijft het een respectabele leeftijd. Mensen worden nu eenmaal ouder dan vroeger. (meer)

De Badeendjesrace komt er aan!

Foto
Op 28 mei zal om 15.00 uur het startschot voor de badeendjesrace
aan de Oudelandselaan/hoek Romenpad door wethouder Bodbijl worden
afgevuurd. Daarna vindt de bedrijvenrace plaats. In Berkel Centrum
werden heel wat eendjes verkocht en versierd.


Berkel en Rodenrijs – Vorig jaar werd er een begin mee gemaakt, maar toen werd al snel duidelijk dat het een jaarlijks terugkerend festijn mocht gaan worden dat bovendien kon groeien: de Badeendjesrace in de Berkelse Plas, georganiseerd door de Lions van Berkel en Rodenrijs. (meer)

De Beer is los in de Bree 14

Foto
De Beer is los!

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond geeft de formatie De Beer is los een spetterend optreden in de Bree 14. Deze band speelt een breed scala aan covers, maar dan wel met een geheel eigen interpretatie. (meer)

Getuigen aanrijding gezocht

Bergschenhoek – Op 4 december 2010 vond rond de klok van 11 uur een aanrijding plaats tussen een zwarte Seat Leon en een grijskleurige Landrover. Het incident gebeurde op de oprit naar de N209 bij Bergschenhoek in de richting van Rotterdam.
Eventuele getuigen kunnen contact opnemen via tel.nr. 06 - 29242644 of mail naar gezien@live.nl .

Gezondheidscentrum Parkzoom officieel geopend

Foto<br />Samen met initiatiefnemer van het gezondheidscentrum
Parkzoom huisarts Hans Janson draaide minister Edith Schippers
de sleutel om, waarna de deuren open schoven.


Bergschenhoek – Hij was hypernerveus, maar ook geŽmotioneerd; huisarts Hans Janson, de initiatiefnemer van het Gezondheidscentrum Parkzoom dat maandagmiddag 16 mei officieel werd geopend. (meer)

Leuke Fancy Fair bij Melanchthon Berkroden met goed weer

Foto
Zelfs het bekogelen van dit ‘slachtoffer’ leverde geld op.

Berkel en Rodenrijs - Als je voor het goede doel bezig bent, dan mag je best goed weer hebben. Dat kregen ze ook, de leerlingen van Melanchthon Berkroden. (meer)

Marco Kuijpers in finale ‘Zwemonderwijzer van het jaar’

 Foto
Met bloemen en taart werd Marco opgewacht in De Windas;
door collega’s, maar ook door de burgemeester die eveneens
apetrots was op de sympathieke zwemmeester.Lansingerland – Hij kan er nog steeds van kleuren, is de koning te rijk en straalt: samen met twee zweminstructrices werd Marco Kuijpers uitgeroepen tot finalist in de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar’, een initiatief van Nationaal Platform Zwembaden, Abvakabo FNV en ZwembadBranche. (meer)

CAI blijft ook na dertig jaar aantrekkelijk voor Bleiswijkers

Foto
CAI Bleiswijk biedt al ruim dertig jaar naar veler
tevredenheid tv en radio via de kabel en gaat daar gewoon
mee verder.


Bleiswijk – Het is al weer ruim dertig jaar geleden dat de Bleiswijkers zich konden aansluiten bij de Stichting Centrale Antenne Inrichting (CAI) Bleiswijk. (meer)

Feestelijke ingebruikstelling Molenviergang langs de Rotte

Foto
Na de kanonsknal was de officiŽle ingebruikname een
feit en bracht het gezelschap een bezoek aan de molens.


Zevenhuizen/Lansingerland – Betere omstandigheden hadden de organisatoren van de feestelijke ingebruikstelling van de Molenviergang langs de Rotte zich donderdagmiddag 12 mei nauwelijks kunnen wensen; een flink briesje, een lekker zonnetje, een blauwe lucht en voortkabbelende witte wolken. (meer)

Freek Hordijk brengt al veertig jaar de post thuis

Foto
Dagelijks kan men Freek Hordijk op zijn brommer
tegenkomen met een tas vol post.


Bleiswijk – Na twee jaar bij Biemond gewerkt te hebben hield de toen 18- jarige Freek Hordijk het voor gezien in het werk tussen de oliestook van die tijd. Samen met zijn vader die vroeger ook bij de post had gewerkt ging de Bleiswijker op sollicitatiebezoek in het postkantoor van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Schapen scheren bij Rotta

Foto
Martin in actie voor het belangstellende publiek bij Rotta.

Bergschenhoek – Gedurende de hele middag kwamen er zaterdag 14 mei belangstellenden langs bij Het Trefpunt van Rotta aan de Hoeksekade in het recreatiegebied Rottemeren om mee te genieten van het schaapscheren en van de verhalen van schapenhoeder Martin Oosthoek; voor Lansingerland al lang geen onbekende meer. (meer)

Bouw Caleido kan van start

Foto
Opgeluchte gezichten tijdens de ondertekening van
de realisatieovereenkomst.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Jan den Uil en adjunct directeur van Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV Joost Wilbrink zetten dinsdagmiddag 10 mei hun handtekening onder de realisatieovereenkomst voor het project Caleido in de Berkelse Meerpolder. (meer)

Auto rijdt voortuin in

Auto rijdt voortuin in

Berkel en Rodenrijs - In de nacht of vroege ochtend van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei is een auto de voortuin van een woning aan de Evert Hartmansingel 17 (Gouden Griffelbuurt) binnengereden. (meer)

Katalysatoren gestolen

Bergschenhoek – Bij een bedrijf aan de Bergweg-Zuid zijn in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei van veertien auto’s de katalysator gesloopt en gestolen. Vermoed wordt dat men via een naast het bedrijf gelegen weiland het bedrijfsterrein heeft benaderd, gelet op de hoeveelheid uitlaatkleppen die er werden aangetroffen.

VW Golf ontvreemd

Bergschenhoek – Vanaf de Sweelinckplaats werd in de nacht van 9 op 10 mei een zwarte VW Golf met het kenteken 11-PF-KK gestolen.

Te veel gedronken

Bergschenhoek – Op de Moerasvaren werd vrijdagavond 13 mei een 23-jarige bestuurder uit Bergschenhoek staande gehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben.

Aanhouding verdachten inbraak

Berkel en Rodenrijs – Na een inbraak op zaterdag 7 mei in een woning aan de Zuidersingel konden op 9 mei drie verdachten worden aangehouden. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit Berkel en Rodenrijs.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Algemene Verkeerscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op dinsdag 10 mei van 14.30 tot 18.30 uur een Algehele verkeerscontrole gehouden in Lansingerland. De controle werd in samenwerking met de Verkeerspolitie en de Rijksbelastingdienst uitgevoerd. Er werden 5063 kentekens gecontroleerd. De Belastingdienst controleerde naar aanleiding hiervan 13 auto’s. Op drie voertuigen werd beslag gelegd. De overige bestuurders betaalden hun achterstallige belasting ter plekke.
De politie heeft een aantal openstaande boetes geÔnd. Er werd een bekeuring wegens mobiel bellen tijdens het rijden uitgeschreven en een bestuurder kreeg een boete wegens losliggende lading. Een 32-jarige Rotterdammer bleek met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden.

Alcoholcontrole

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 14 mei heeft de politie tussen 02.00 en 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van Berkel Centrum en de Oudelandselaan. Er werden 32 bestuurders gecontroleerd. Een 19-jarige bestuurster van een bromfiets die in de Herenstraat werd staande gehouden bleek matig onder invloed te zijn. Een 18-jarige bestuurder van een snorfiets uit Bergschenhoek had weliswaar wat minder gedronken, maar zat nog steeds boven de maximaal toegestane grens voor beginnende bestuurders.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingoavond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

BVCB prolongeert plaats in eerste klasse met verve

Foto
Vincent Reuver (midden), maker van het eerste doelpunt,
had een groot aandeel in de winst voor de Bergschenhoekse
ploeg. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek – Door zelf tegenstander Rijnvogels met een 2-0 nederlaag naar Katwijk te sturen en met een beetje medewerking van andere ploegen blijft BVCB uiteindelijk toch gevrijwaard van degradatie en zelfs van nacompetitie. (meer)

Landelijke Jeugdwedstrijd Pedaalridders

Foto
FabiŽnne Dijkshoorn en Cindy Blok kijken uit naar komende
zondag. Zeker nadat ze in nieuwe kleren zijn gestoken door Kits
Jeugdmode uit Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland/Bleiswijk - Zondag 22 mei worden de laatste jeugdselectiewedstrijden voor jongens en meisjes voor het Nederlands Kampioenschap verreden. (meer)

Voetbal

TOGB- HVV: 1-2

Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd van de Berkelse ploeg die eindigde als
het hele seizoen. De winst was ook nu niet voor TOGB, omdat de Haagse tegenstander iets zorgvuldiger met de paar kansen die het kreeg omging. Ook TOGB kreeg mogelijkheden, maar die waren weer niet aan de voorwaartsen besteed. De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Vlak na rust legde Richard Glastra de bal panklaar voor de spits van HVV die geen moeite had de naar Feyenoord vertrekkende doelman Mark Smith te passeren, 0-1. Stephan Vermeulen zorgde in het vervolg nog wel voor de gelijkmaker. Een uitstekende kopbal van de deze wedstrijd goed debuterende Glenn van den Burg (B-speler) ging in het vervolg maar net over. De slotfase was voor de gasten die uiteindelijk een paar minuten voor tijd de winst naar zich toe konden trekken.Schoonhoven–Berkel: 0-1

Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin de Berkelse ploeg nog aan de bak
moest om niet in de nacompetitie te belanden. Berkel-trainer Renť Wolterman die de wedstrijd van een week eerder zonder zes basisspelers moest aantreden tegen Lombardijen (4-1 verlies) had deze keer weer de beschikking over Bob de Geus, Jan van der Lugt, Rik Spruijt en Jurjen Jongejan, die ondanks dat ze niet geheel fit waren, toch weer de strijd aangingen om hun elftal langs deze laatste hindernis te loodsen. Pieter van der Breggen zou na zes minuten Berkel aan een voorsprong helpen toen hij na een goed opgezette aanval via Bob de Geus en Lennard Kennepohl de bal over de doellijn wist te werken. Berkel hield de wedstrijd onder controle al moest Luke Zuijderwijk het leer uit een hoekschop nog wel een keer van de doellijn halen. Jan van der Lugt kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een kans op een tweede treffer voor de Berkelse zaterdagderdeklasser die door deze overwinning ook volgend seizoen op het huidige niveau mag uitkomen.

Klimsport

Klimcompetitie

Bergschenhoek – Op zondag 15 mei werd er een grote klimwedstrijd in klimhal
Monte Cervino gehouden. De beste Nederlandse klimmers kwamen naar Outdoor Valley om mee te doen met de tweede nationale competitiewedstrijd van het seizoen. Een aantal klimmers van het Monte-Cervino klimteam deed ook mee, en met resultaat: Tim Reuser klom zeer sterk en werd eerste bij de heren, Niels van Duijn 5e, Arvid Knegt 7e, Dennis van Hoek 12e en Jasper van der Sande 17e. Bij de dames deed alleen Marianne van der Steen mee voor Monte Cervino. Ze werd 5e. Deze wedstrijd telt mee voor de nationale competitie die leidt naar het NK Sportklimmen eind 2011. De acht beste deelnemers bij de dames en heren zullen deelnemen aan het NK.

Duivensport

P.V. De Vrijheid

Bergschenhoek - Zaterdag 14 mei zijn er 903 duiven gelost voor een
wedvlucht vanuit Mantes la Jolie, ze vlogen 388 km met west-noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3- 4-7-9-10 J. Straver, 5-6-8 A. v.d. Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 A. Hagers, 2-6 G. Boutensteijn, 3-8 J.
Zeelenberg, 4 J. v.d. Berg, 5 H. Kennepohl & Zn., 7-9-10 D. Stedehouder.
Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Honkbal

Orioles-Double Stars: 8-7

Bergschenhoek - Orioles heeft in de tweeluik tegen Double Stars twee punten
overgehouden. Voor de Orioles was Henk van Heijningen startend werper.
Hoewel de controle van Van Heijningen vorige weken niet altijd geweldig was, leverde hij zaterdag een uitstekende prestatie. Hij gooide de volledige negen innings voor de Hoeksenaren en hield de gasten uit Heilo op slechts zeven punten. Orioles kwam in begin van de wedstrijd nog wel achter met 2-4, maar kwam via een ‘grandslam’ van Xavier Arends terug tot 6-4.
Orioles behield de voorsprong tot de laatste inning en speelde de wedstrijd professioneel uit. Hoewel Orioles niet meer in de problemen kwam, was er wel een tegenslag voor de club. Bij een poging een hoge bal te vangen botsten de buitenvelders Edison Bito en Michael John tegen elkaar. Beide spelers blesseerde hun knie en moesten behandeld worden in het ziekenhuis; zij zijn waarschijnlijk een groot gedeelte van het seizoen uitgeschakeld.Double Stars-Orioles: 8-7

Bergschenhoek - Zondag probeerde Orioles de maximale score van vier punten
te halen. Het begin van de wedstrijd bleek een pitchersduel tussen Orioles pitcher Michael Winkel en Double Stars pitcher Adam Skelton. In de zesde inning kwam Double Stars echter op een voorsprong van 4-3. Orioles gaf de moed niet op en kwam terug tot 4-7 door een homerun, een aantal honkslagen en fouten van de tegenstander. Voor de Orioles ging het echter mis in de laatste inning. Door enkele malen vier wijd en ongeconcentreerd verdedigend werk pakte Double Stars alsnog de twee punten.

Volgende weekend speelt Orioles twee wedstrijden tegen DSS uit Haarlem.

Atletiek

Kieviten lopen in Leiden

Bleiswijk – Leiden stond zondag 15 mei in het teken van de marathon en vele
andere afstanden. Van De Kieviten kwamen diverse leden in actie, maar niemand had zich ingeschreven voor de marathon. Op de halve marathon kwamen er vijf leden aan de start, die in de Breestraat bij het stadshuis plaats vond. Ad Antonisse finishte op de Vismarkt na 1 uur 44 minuten en 3 seconden. Sophie Elsas passeerde het finishdoek na 1.56.51, Ingrid Jansink 1.57.18, Ilona de Graaf 1.57.56 (samen met haar vader) en Rob Meeuwissen 2.04.37.

Op de 10 kilometer finishte John van Zevenbergen na 51 minuten en 19
seconden. Aulany van Heelsbergen-Inacio deed dat na 1 uur 8 minuten en 44 seconden.

Tafeltennis

Tafeltennis oefenen voor de vakantie

Bleiswijk - Vorige week is het WK tafeltennis gehouden in Rotterdam. Daar
werd topsport bedreven. De wedstrijden deden in de verste verte niet denken aan een campingspelletje, maar bij diverse spelers begon de sport wel als spelletje op de camping. Zo ook bij de jongste deelnemer van het toernooi, de Nederlander Koen Hageraats. Om op de camping al een beetje voorbereid te zijn op een rondje rond de tafel kan men tot de zomervakantie bij Combat vrijblijvend komen oefenen. Iedere woensdag- en vrijdagavond is er gelegenheid te spelen vanaf zeven uur in de sportzaal bij de Anne Frankschool. In de zaal kunnen 12 tafels staan, dus is er altijd wel een tafel vrij. Kom met sportkleding om meteen mee te spelen. Tafeltennis is een ideale sport om te bewegen en leeftijd speelt geen rol. Combat heeft actieve leden van ca 7 tot ca 70 jaar. Dus kom met de hele familie. Meer informatie en contactpersonen: website:ttvcombat.nl.

Jaarrekening 2010 positief voor gemeente

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft haar huishoudboekje keurig op orde. De jaarrekening van het jaar 2010 laat een positief eindsaldo zien van § 4,2 miljoen. Een welkome meevaller in tijden van bezuiniging. (meer)

Sponsorloop voor kindertehuizen in ArmeniŽ

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 26 mei zal de bekende sponsorloop gehouden worden voor hulp aan kinderen in kindertehuizen in ArmeniŽ. (meer)

‘De voorlopige balans: er is voorlopig balans’

Lansingerland – De gemeente lijkt financieel in een wat rustiger vaarwater
te zijn gekomen, al is er nog sprake van een wankel evenwicht. (meer)

Edelsteen- en Eilandenbuurt binnenkort meer vrijheid bij verbouwingen

Lansingerland - De nieuwe Welstandsnota die tot vandaag ter inzage ligt op het gemeentehuis, werd vorige week toegelicht in twee bewonersbijeenkomsten in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Er was niet veel animo voor de bijeenkomst in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Presentatie Hospice Lansingerland

Bergschenhoek - Dinsdag 31 mei, van 19.00 tot 20.30 uur, organiseren de coŲrdinatoren van de Hospice Lansingerland een presentatie in de vestiging Bergschenhoek van Bibliotheek Oostland. (meer)

Lansingerland merkt ook de gevolgen van bezuinigingen OV

Lansingerland - Het Openbaar Vervoer moet bezuinigen van het kabinet. Wie wel eens met het OV reist heeft dat gemerkt. Er is al verschillende keren gestaakt door medewerkers van de vervoersbedrijven, uit protest tegen de bezuinigingsplannen. (meer)

Gemeente snijdt in leerlingenvervoer voor speciaal basisonderwijs

Lansingerland – De gemeente gaat bezuinigen op het leerlingenvervoer. Als de raad met de plannen daarvoor instemt, komen leerlingen in het Speciaal Basis Onderwijs (SBO) tot op de leeftijd van 11 jaar in aanmerking voor aangepast vervoer en krijgen zij vanaf 12 jaar vergoeding van de kosten voor begeleid openbaar vervoer. (meer)

Uitvoering Wet werk en bijstand op koers

Lansingerland - De gemeente ligt goed op koers bij de uitvoering van de Wwb. Het project ‘Lansingerland maakt er werk van’ levert bevredigende resultaten op. (meer)

Kinderkermis Peuterspeelzalen

Berkel en Rodenrijs - Het is inmiddels een begrip: de jaarlijkse kinderkermis van de Stichting Kinderspeelzaal. Zaterdag 21 mei vanaf 10.30 is er weer van alles te beleven voor de jonge peuters en hun oudere broertjes en zusjes bij peuterspeelzaal Peuterhonk aan de Oudelandselaan. (meer)

Bodemverontreiniging Dorpsstraat Bleiswijk

Bleiswijk - Enkele weken geleden is de gemeente Lansingerland gestuit op een bodemverontreiniging in het herinrichtingsgebied van de Dorpsstraat Bleiswijk. (meer)

Proef met zondagopenstelling supers waarschijnlijk beŽindigd

Lansingerland – De proef met de zondagopenstelling van drie C1000- supermarkten wordt zeer waarschijnlijk niet voortgezet. In de raadscommissie Algemeen Bestuur tekende zich vorige week donderdag een meerderheid af voor een nieuwe Verordening winkeltijden. (meer)

In a Jazz tradition sluit seizoen af

Foto
Simone Pormes.

Bleiswijk - De laatste Jazzavond voor de zomervakantie van de Stichting In A Jazz tradition vindt plaats op 21 mei in Sport- en Recreatiecentrum De Rottemeren, Kooilaan 1 in Bleiswijk. (meer)

Oehoe!

Oehoe!

Berkel en Rodenrijs - Tijdens haar verjaardagsontbijt kijkt Caroline uit het raam de tuin in en zegt: “O, leuk er zit een uil op de rand van het kippenhok!” Volgens Rotta Vogelwacht gaat het hier om een Oehoe, vertelt mevrouw Verkade. (meer)

Het is weer examentijd!!!

Lansingerland – Voor de een doet het er niet toe, maar voor de ander is de spanning groot; vanaf afgelopen maandag is het weer examentijd en zullen de leerlingen van de hoogste klassen moeten laten zien wat ze in de achterliggende periode van lesstof hebben opgestoken of wat ze uit hun boeken hebben kunnen leren. (meer)

Veiligheid achter de hand

Foto
Waar de hand vraagt om veiligheid wordt door de hand
het 30 km bord nu juist afgeschermd.


Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van de nieuwsbrief Westpolder Bolwerk werd de VVD benaderd door bewoners van de Gouden Griffelbuurt. Onderwerp: de Stationssingel. (meer)

Dodenherdenking leeft

Foto
Een saluut van korporaal Chris Hollenberg en sergeant Kenny
Haagsman na de kranslegging.


Lansingerland – Op drie plekken in Lansingerland – in elke kern afzonderlijk bij de monumenten – werd woensdagavond 4 mei klokslag acht uur twee minuten stilte in acht genomen voor alle mensen die vielen voor volk en vaderland. (meer)

Politiebureau wordt flink aangepakt

Foto nr. 1
Machinaal werden buizen de grond in geheid, waarna er
beton in werd gestort. De burgemeester assisteerde bij het
heien van de eerste officiŽle paal (buis).


Lansingerland – De schotten staan er al enkele dagen en deden reeds vermoeden dat het Berkelse politiebureau aan de Raadhuislaan eindelijk onder handen genomen gaat worden. (meer)

Soepenboek Oostlandse Bedrijven krijgt vorm

Foto
Ook ossenstaartsoep staat als smakelijk recept in het soepenboek,
dus moesten Pim en Fleur kennis maken met de grote viervoeters die
ook hen wel erg aantrekkelijk en ‘smakelijk’ leken te vinden.


Oostland – “De glastuinbouw goed op de kaart zetten bij zowel het onderwijs als de ondernemers (Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven); dat is de taak die ik enkele jaren geleden op m’n schouders heb genomen en waar ik me nog steeds dagelijks sterk voor maak. (meer)

Benefietconcert brengt tweeduizend euro op

Foto
Het HCM onder leiding van Arjan Breukhoven bezorgde
het publiek samen met Shantykoor IJgenweiss en de Mainport
Barbershop Singers een fantastische avond.Berkel en Rodenrijs - Hoewel de kerkzaal van de Bron zaterdagavond 7 mei, in tegenstelling tot wat men had verwacht, niet helemaal was gevuld, heeft het Benefietconcert van de stichting Vrienden van Berkel alle aanwezigen een fantastische avond bezorgd plus een leuke opbrengst: § 2.000 voor de kankerbestrijding. (meer)

Gaat het boodschappenlijstje op zondag mee of niet?

Foto
De ruim 950 Lansingerlanders delen de zorgen van D66 over
het collegevoorstel om de zondagopenstelling te beŽindigen. Een
zorg die nu is neergelegd in de petitie die vorige week werd overhandigd.


Lansingerland – De meningen blijven verdeeld over de zondagopenstelling van winkels in Lansingerland. Donderdag wordt het punt besproken in de commissie en vervolgens zal de gemeenteraad er op 26 mei een besluit over nemen. (meer)

Dag van de beroerte krijgt aandacht in Berkels Gezondheidscentrum

Foto
Naast voorlichting kon men tevens de bloeddruk laten
opnemen en het cholesterol laten nakijken.


Berkel en Rodenrijs – Dinsdag werd landelijk stilgestaan bij de Dag van de beroerte, maar vrijdagochtend reeds kon men een informatiestand hiervan bezoeken bij het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) op de eerste etage van het Berkelse Gezondheidscentrum. (meer)

Leve de zonnige vakantie

Leve de zonnige vakantie

Lansingerland – De jeugd genoot de afgelopen weken van een lange en zonnige vakantie van twee lange weken met mooi weer. (meer)

Nieuw en bijzonder leven op de Prins Johan Frisoschool

Nieuw en bijzonder leven

Berkel en Rodenrijs - Vlak voor Pasen is er op iedere school veel nieuw leven te vinden. Maar op maandag 18 april werden de groepen 3 van de Prins Johan Friso verrast door wel heel bijzonder nieuw leven. (meer)

Iris Hofman op tv bij Kinderen voor Kinderen

Foto
Iris werd verrast door een cameraploeg van de VARA.

Bleiswijk - Het begon allemaal met een mailtje naar de site van Kinderen voor Kinderen waarin ze vroegen of je een onderwerp wist waar je graag een liedje over gemaakt wilde hebben. (meer)

Weidebloemtunnel doet naam eer aan

Weidebloemtunnel

Berkel en Rodenrijs – Door het warme weer heeft onze omgeving in rap tempo een metamorfose ondergaan. (meer)

Buurttoezicht Lansingerland zoekt testpersonen

Lansingerland - Er wordt momenteel door Hogeschool Utrecht aan een additionele internet applicatie gewerkt die gebruikt kan gaan worden door burgers met een smartphone. (meer)

Geen helm

Bleiswijk – De politie heeft op donderdag 5 mei twee mannen op een bromfiets bekeurd. De bestuurder droeg geen helm en de bromfiets had geen kentekenplaat.

Te veel gedronken

Bleiswijk – Op de Hazenweg werd donderdag 5 mei een 26-jarige bestuurder van een bromfiets uit Bleiswijk staande gehouden en gecontroleerd. De man bleek te veel gedronken te hebben.

Bromfiets gestolen

Bergschenhoek – Vrijdagavond 6 mei werd rond de klok van half elf vanuit een tuin aan de Calandweg een bromfiets van het merk Piaggio gestolen. De bromfiets stond op slot en was met een kettingslot aan het tuinhek vastgemaakt. In het zadelvakje van de bromfiets zaten enkele persoonlijke bescheiden van de eigenaar.

Jonge dief

Bergschenhoek – Een 11-jarige jongen uit Rotterdam werd in zwembad De Windas door een beveiliger in de kraag gegrepen, omdat hij een rugzak wilde stelen. De politie en De Windas waarschuwen bezoekers van het zwembad waardevolle spullen in een kluisje op te bergen of thuis te laten.

Veel schade bij inbraak

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 4 mei werd overdag ingebroken in een bedrijfspand aan de Rodenrijseweg. Men ging via het dak naar binnen en richtte veel schade aan. Volgens de aangever wordt er niets vermist.

Verdachte inbraak Low Budget gepakt

Bergschenhoek – Tijdens een surveillance op dinsdagnacht 3 mei zagen politieagenten dat er nog licht brandde in jongerencentrum Low Budget aan de Boterdorpseweg. Reden om er een kijkje te gaan nemen. Bij aankomst bleek het toegangshek te zijn verbroken en er was een ruitje naast de deur ingeslagen. De dader moest zich verwond hebben, want er werd ook wat bloed aangetroffen. Enig speurwerk leidde naar een bushalte even verderop waar een man om drie uur ’s nachts op de bus zat te wachten. Hij bleek bloed aan zijn kleding te hebben. De man kon zich niet identificeren, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Scharrelaar opgepakt

Berkel en Rodenrijs – Een buurtbewoner in de omgeving van de Wilhelminastraat zag op zaterdag 7 mei rond half acht een hem onbekende man aan verschillende sloten van schuurdeuren rommelen. In sommige gevallen opende hij de deur en sloot ze vervolgens weer. De gewaarschuwde politie trof de man aan in de Wilhelminastraat. De 18-jarige Rotterdammer bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Hij is aangehouden.

Golf gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 5 op 6 mei werd in de Rivierenstraat een grijze VW Golf gestolen. Ook het kentekenbewijs, dat in de auto lag, werd hierbij ontvreemd.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 11 mei start een nieuwe serie tweewekelijkse fietstochten van de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Seniorentocht Bleiswijk
Bleiswijk - Het comitť Seniorendagtocht Bleiswijk organiseert op woensdag 8 juni een dagtocht naar het Gooi en Noord-Holland, waarbij ook een rondvaart door de Amsterdamse grachten wordt gemaakt. (meer)

REGIO

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor ťťn aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld ťn voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 7 mei werden er 994 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin. Ze vlogen 340km met zuidoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-7 J.
Straver, 2-5-6-9 D. v.d. Vrede, 3-4 Mevr. Paul, 8 B. van Rossum, 10 C.
Romein. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 J. v.d.
IJssel, 2 Gebr. de Vreede, 3 H.Kennepohl & Zn., 4-6 C.Rutten, 5 J. v.d.
Berg, 7 J. v.d. Burg, 8 B. Hertog, 9 Comb.v.Rossum / Verweij, 10 P. Vonk.
Het poultje werd gewonnen door B. van Rossum.

Honkbal

PSV-Orioles: 4-14
Bergschenhoek - Orioles heeft in de tweeluik tegen koploper PSV twee punten over gehouden. Zaterdag maakte Leroy van den Berg zijn debuut op de heuvel.
Het talent uit de junioren deed dat zeker niet onverdienstelijk. In vijf inningen hield hij de sterke slagploeg van PSV in bedwang door maar vijf punten toe te staan. (meer)

Atletiek

Uitslagen wedstrijden Kieviten
Bleiswijk - Kees Voogt kwam twee maal in actie bij een wedstrijd. Vorige week kwam hij in Ter Aar bij de Oranjeloop aan de start op de 10 kilometer.
Zijn eindtijd was 40.44. Zijn vrouw Jeannette liep ook die afstand en finishte in 57.59. Zaterdag had Kees zich ingeschreven voor de 29e lenteloop in Papendrecht. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - In het mooie Drentse landschap wordt al jaren de omloop van het Land van Bartje voor nieuwelingen en junioren verreden; een wedstrijd met meer dan 120 renners aan het vertrek. Nicky Gieskens van De Pedaalridders nam het voortouw en ging met elke ontsnapping mee. Op het moment dat Nicky naar achteren was geschoven ontstond er een breuk in het peloton van zeven renners met direct daarachter de tweede groep. Drie kilometer voor het einde van de wedstrijd ontvlucht Nicky het grote peloton op zoek naar de kop van de wedstrijd. Zijn strijd werd beloond met een verdienstelijke 12de plaats; de overige junioren en nieuwelinge van De Pedaalridders Lansingerland vielen buiten de prijzen.

Ronde van Waterland
Lansingerland - Gerrit Kleinveld, al jaren uitkomend voor De Pedaalridders Lansingeland maakte in de ronde van Waterland deel uit van een omvangrijke kopgroep. Diverse keren probeerde hij uit de kop te ontsnappen, maar hij werd terug gepakt. Het was in de laatste meters duwen en trekken om positie te zoeken in de eindsprint. Gerrit werd ernstig gehinderd in de voorlaatste bocht naar de meet en legde beslag op een 8ste plaats. Zijn clubgenoot Jan Willem van het Schip, uitkomende bij de junioren, werd 19de.

Vijfde plek voor Marijn
Lansingerland - Het was al vroeg verzamelen om af te reizen naar het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg om deel te nemen aan de omloop van Margraten, een klassieker voor de nieuwelingen en junioren. Marijn Korenvaar reed de hele wedstrijd voorin de kopgroep. In de finishstraat moesten de podiumplaatsen nog worden verdeeld. Marijn legde beslag op een verdienstelijke 5de plaats. Zijn clubgenoot Jannick Schuurmans van De Pedaalridders werd 27ste.
In een van de bekendste wielerwedstrijden voor Amateurs – in Nieuw Vossemeer - stonden Ramon van der Knaap en Martin Vrij, beiden lid en deel uitmakend van een amateurgroep van De Pedaalridders Lansingerland, aan de start. Ze maakten deel uit van de kop van de wedstrijd. Het werd een aankomst met een grote groep van renners waarin Ramon 11de en Martin 14de werd.

Omloop Groene groep van Veldhoven
Lansingerland - Een groot deelneemsters van belofte en junioren Dames met aan het vertrek Marianne Vos en van De Pedaalridders eerste jaars Junior Silvie Haakman. Er werd heel hard gereden met vele ontsnappingen, waarbij Silvie regelmatig deel uitmaakte van de kop van de wedstrijd. In een van de laatste ronden had zich een kopgroep gevormd en met nog drie kilometer te gaan moest er gestreden worden voor de podiumplaatsen. ilvie kwam als 18de over de meet. Eerder deze week in de ronde van Standdaardbuiten legde Silvie beslag op een 11de plaats.

Harm Bronkhorst derde
Rotterdam - Na een hectisch eerste uur reed na 45 kilometer de beslissende groep van 16 man weg in de Dorpenomloop Drenthe, deel uitmakend van de clubcompetitie Noord. Namens RWC Ahoy’ daarbij Harm Bronkhorst en Roeland Dijkshoorn. Terwijl deze groep uiteindelijk uitliep naar een voorsprong van 4 minuten, brak het peloton in meerdere groepen uiteen. In de finale was het Harm die de beslissende demarrage plaatste. Eerst met twee renners voorop, uiteindelijk met zes. In de sprint behaalde hij vervolgens een mooie 3e plaats. Daarachter werd Roeland 12e, Ruurd-Jan 15e en Robert – na een lekke band – nog 29e.

Tim wint in BelgiŽ
Rotterdam - Tim van der Poel heeft zaterdag in het Belgische Izegem de wedstrijd gewonnen. De dag erna werd de rijder van RWC Ahoy’ netjes tweede.

Voetbal

DSO-BVCB: 4-4
Bergschenhoek - In de voorlaatste competitieronde moest BVCB op bezoek bij DSO. DSO maakte nog kans op de derde periodetitel en kon theoretisch gezien nog kampioen worden, terwijl BVCB om lijfbehoud strijdt. DSO kwam al na zes minuten eenvoudig op voorsprong. De ploeg loerde op de counter en probeerde met lange crosspasses snel richting het doel van Mark Gaerthe te komen, 1- 0. Na een half uur spelen lag wederom balverlies aan de basis voor een tegentreffer voor BVCB, 2-0. Niet veel later leek het duel beslist toen uit een korte corner de 3–0 op het scorebord kwam.
Al snel in de tweede helft liet BVCB de 3-1 aantekenen; een aanval via de ingevallen Maarten Tans en Appie eindigde succesvol bij Pim van Hal. BVCB kreeg een bittere pil te slikken toen DSO opnieuw scoorde, 4-1. Na een klein uur spelen kreeg Max van Dijk geel, wat betekent dat hij in het laatste duel geschorst zal zijn. Waslander greep ogenblikkelijk in door zijn aanvoerder te vervangen door de razendsnelle Faybian Hertstein. De A- junior gaf direct zijn visitekaartje af door voor dreiging in de DSO- defensie te zorgen. Niet veel later stond een andere A-junior aan de basis van de tweede Hoekse goal. Sajo Sabic ontfutselde de bal aan zijn tegenstander en legde de bal opzij naar Van Heijningen die koelbloedig afrondde, 4-2. Later mocht Hertstein wederom profiteren van zijn snelheid, waarbij hij tevens goed oog had voor de naar binnentrekkende Tans. De beweeglijke aanvaller werd licht getoucheerd door Jordy Bregman, waarna Tans naar de grond ging binnen de zestienmeter. De toegekende strafschop werd feilloos binnengetrapt door Huub van Heijningen, 4-3.
De laatste tien minuten van de wedstrijd zouden de meest opwindendste minuten worden van de hele competitie. Allereerst volgde de meer dan verdiende gelijkmaker voor BVCB, een hattrick voor Van Heijningen, 4-4 tevens de eindstand. En in de eindfase liep Van Hal nog een rode kaart op na een overtreding.


Turnen

Finaleplaats voor DOTO
Bergschenhoek - Op zaterdag 16 april was de halve finale turnen 2de divisie in Twello. In de 1ste ronde mochten Fenne Malaihollo en Eva Bleeksma pupil 1 nivo 7, en Jetske Mooldijk instap nivo 8 zich bewijzen. Jetske begon op balk waar ze zich keurig staande hield. Daarna op vloer een nette oefening, op sprong een mooie overslag en op brug eveneens een goede oefening. Ze is 11de geworden met een puntentotaal van 49.567; goed voor een finaleplaats.
Fenne en Eva mochten beginnen op sprong die goed ging. Op de brug deden ze beiden hard hun best, maar helaas wilde de zolendraai niet lukken. Daarna naar de balk; een risico onderdeel waar ze er beiden afvielen. Op vloer hebben ze laten zien wat ze konden. Beide meiden hebben zich helaas niet kunnen plaatsen voor de finale.

Wielrennen

Rabobank Sponsorfietstocht
Lansingerland - Alle verenigingen en stichtingen uit Lansingerland, Delft, Den Hoorn, Schipluiden en Pijnacker-Nootdorp kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Rabobank Sponsorfietstocht 2011. Door mee te doen aan deze tocht kunnen leden van verenigingen en stichtingen sponsorgeld bij elkaar fietsen voor hun club. De Rabobank Sponsorfietstocht vindt plaats op zondag 25 september. De Rabobank Sponsorfietstocht maakt het verenigingen en stichtingen mogelijk hun clubkas aan te vullen. Voor iedereen die de Sponsorfietstocht uitrijdt, doneert de Rabobank tien (dertig kilometer) of twintig (zestig kilometer) euro aan de vereniging of stichting.
Enthousiaste clubs die veel mensen weten te mobiliseren kunnen daarmee veel geld verdienen. Een vereniging of stichting kan maximaal § 500,- bij elkaar fietsen.
De Rabobank Sponsorfietstocht is een initiatief van Rabobank Zuid-Holland Midden. Inschrijven kan via de website van Rabobank Zuid-Holland Midden, www.rabobankzuidhollandmidden.nl. Daar is ook meer informatie over de Rabobank Sponsorfietstocht te vinden. De tocht is eveneens te volgen via Twitter: @RaboZHMidden .

Softbal

Orioles – Zwijndrecht; verlies en winst
Bergschenhoek - Zondag 8 mei speelde het 1e dames softbalteam van Orioles tegen de koploper Zwijndrecht. Het werden twee lange wedstrijden, hoge temperatuur en veel spanning. De dames van beide teams stonden om half 10 op het veld voor de warming-up en de twee (lange) wedstrijden.
De eerste wedstrijd verliep voor de dames van Orioles 1 niet helemaal zoals gepland was. Deze werd met 8-13 verloren. De tweede wedstrijd was andere koek. Het werd een spannende wedstrijd. Door goed spel en tomeloze inzet werden er twee punten van de koploper afgepakt door met 4-3 te winnen. De beide teams kwamen na ruim 7 uur (met een pauze van wel 20 minuten) het veld pas weer af. Welverdiende complimenten voor beide teams. Orioles heeft nu 11 punten en staat op een welverdiende derde plaats in de 1e klasse B.
Volgend weekend speelt het damesteam van Orioles in Voorschoten tegen Adegeest.

Motorcross

Manchezege voor Maik Voorwinden
Lansingerland - Maik Voorwinden uit Team Voorwinden heeft zondag tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Zelhem een manchezege weten te pakken. Maik reed in de eerste manche een sterke wedstrijd en reed lange tijd aan de leiding. In het tweede deel werd hij echter gepasseerd door Marc Fraikin, maar omdat deze een jumpstart had gemaakt, kreeg hij 30 seconden straftijd waardoor Maik doorschoof naar een eerste plaats in de uitslag. In de tweede manche kwam Voorwinden na een valpartij in de tweede ronde sterk terug naar voren en werd als vierde afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement.

Dit jaar weer Grote Prijs Berkelse Kwekers

Berkel en Rodenrijs - Twee jaar achtereen moest de organisatie van de Berkelse wielerdag het doen zonder de steun van de trouwste sponsors. De economische crisis trof de agrarische sector harder dan de meeste andere bedrijven. (meer)

Berkel Dames 1 nu ook kampioen

Foto<br />Na promotie nu ook het kampioenschap binnen voor de
voetbaldames van het jubilerende CVV Berkel.


Berkel en Rodenrijs - Op het eigen sportpark was de opdracht zaterdag simpel; winnen van Xerxes, want dan zou Berkel kampioen zijn. (meer)

Team Oostland I (Ronde Tafel) gaat Alpe d’Huez bedwingen

Foto
Andy Wibier toont het shirt met de namen van de sponsors.

Berkel en Rodenrijs - Werken aan je eigen conditie en dan ook nog eens bezig zijn voor het goede doel: KWF-kankerbestrijding. Dat zullen op 9 juni 2011 vier teams ‘wielrenners’ uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp gaan doen, als ze meedoen aan het wielerevenement Alpe d’HuZes dat ten bate van het KWF wordt georganiseerd. (meer)

Over en sluiten voor TOGB

Berkel en Rodenrijs – De voorlaatste competitiewedstrijd in de zondag eerste klasse is TOGB noodlottig geworden. De thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat SJC uit Noordwijk werd met 2-3 verloren waardoor de ploeg van trainer Danny Molendijk volgend seizoen een stapje lager moet gaan voetballen.
(meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Schoonhoven – Berkel
BVCB – Rijnvogels
14.30 uur
Oegstgeest – Soccer Boys
Soccer Boys (da) – Berkel 2
14.30 uur

Zondag:
HVV-TOGB (terrein TOGB)
14.00 uur

Degradatiespook zweeft boven Soccer Boys

Foto
Eťn van de weinig felle duels die de voetballers van
Soccer Boys tegen opponent Roodenburg zou uitvoeren.
Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Door de belangrijke wedstrijd tegen het bezoekende Roodenburg met 2-3 te verliezen heeft de zaterdagformatie van Soccer Boys zich behoorlijk in de nesten gewerkt. (meer)

De Pedaalridders maken zich op voor een lang en sportief seizoen

Foto
Een groot deel van de leden van De Pedaalridders, gestoken
in de nieuwe outfit waarin zij de komende vijf jaar de pedalen
weer opzoeken.


Lansingerland – Strak in het wielerpak, de neus dezelfde kant op en vast van plan er met elkaar iets moois van te maken op sportief gebied. (meer)

Jaarrekening 2010 positief voor gemeente

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft haar huishoudboekje keurig op orde. De jaarrekening van het jaar 2010 laat een positief eindsaldo zien van § 4,2 miljoen. (meer)

Reggefiber geeft mindere kwaliteit IPTV van KPN toe

Lansingerland – De klagers over de tegenvallende kwaliteit van het door KPN over de glasvezelkabel geleverde signaal hebben ‘technisch gezien’ gelijk. (meer)

Esther Nijhove (The Voice of Holland) in Charlie’s

Foto
Esther Nijhove zingt de sterren van de hemel in Charlie’s

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 21 mei is er in Charlie’s cafť weer een gezellige avond met dj Bart. (meer)

Berkroads to Romania!

Foto
De groep leerlingen en docenten die binnenkort naar
RoemeniŽ afreizen.


Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 13 mei organiseert Melanchthon Berkroden, Oudelandselaan 8 te Berkel en Rodenrijs, een goede doelendag. (meer)

Zwanen sluiten jaarlijks werk af

Zwanen

Lansingerland – Op verschillende plekken in Lansingerland kon men in de achterliggende weken broedende zwanen tegenkomen. Gezeten op een groot nest, meestal gemaakt van gedroogd gras of takken, werden de eieren uitgebroed. Men duldde geen kijkers in de buurt en zowel mannetje als vrouwtje bewaakten zorgvuldig hun nest. (meer)

Allure 'Royal Flush' afgelast

Bergschenhoek - Helaas heeft de organisatie van Allure besloten om het knalfeest 'Royal Flush' op zaterdag 14 mei 2011 niet door te laten gaan.

Kaarten kunnen teruggebracht worden naar de verkooppunten. Men ontvangt geld terug.

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheidingen uit

Foto
De decorandi sneden samen met burgemeester
Van Vliet een feestelijke taart aan.


Lansingerland – Ook in de gemeente Lansingerland vond op vrijdagochtend 29 april de jaarlijkse Lintjesregen plaats. (meer)

Ondertekening Uitvoeringsovereenkomst ZoRo-busbaan

Foto
Nadat de handtekeningen waren gezet mocht Pedro Peters
als symbolische handeling de spa de grond in steken onder toeziend
oog van de medeondertekenaars van de overeenkomst.


Berkel en Rodenrijs – Burgemeester Ewald van Vliet, Jeannette Baljeu (portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam) en Pedro Peters (Algemeen Directeur van de RET/Projectorganisatie RandstadRail) zetten woensdag 27 april hun handtekening onder de Uitvoeringsovereenkomst ZoRo-busbaan. (meer)

Lenteconcert Melody Percussion Band Concordia

Foto
Marcia Lock en dirigent/instructeur Arnold IJzermans van
Concordia.


Bergschenhoek - De Melody Percussion Band (MPB) van muziekvereniging Concordia groeit gestaag en daarmee ook de belangstelling voor deze band.
Het publiek omarmt haar inmiddels om wat ze ten gehore brengt. (meer)

Museum Bleiswijk heeft iets te bieden

Foto
Gezeten in de fraaie stoel zette de burgemeester zijn
handtekening onder de overdrachtsverklaring, waarna hij
tevens de tentoonstelling opende en op de startknop drukte
van de nieuwe website.


Bleiswijk – Burgemeester Ewald van Vliet voelde zich bijzonder vereerd dat hij werd uitgenodigd een driedubbele taak voor zijn rekening te nemen in het museum van Bleiswijk. (meer)

Jeugd Kunstbreak opent tentoonstelling vol tegenstellingen

Foto
De tentoonstelling wordt geopend.

Berkel en Rodenrijs – Terzijde gestaan door de cursisten Celine en Martine ‘schilderde’ wethouder Rinus Bodbijl vrijdagavond 29 april een bijzondere tentoonstelling open in Atelier Kunstbreak aan de Wilhelminastraat. (meer)

Bouwers maken er een feestje van

Foto
Na het hijsen van de vlaggen werd er een hapje gegeten,
waarna het werk weer wachtte.Lansingerland – Het officiŽle moment staat voor 24 mei gepland, maar vorige week reeds kwamen de bouwers van het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland bijeen om het hoogste punt van het markante gebouw langs de Boterdorpseweg met elkaar te vieren. (meer)

Jan en Geertje Veenman worden gouden paar

Foto
Het gouden paar Jan en Geertje Veenman.

Bleiswijk – Vijftig jaar geleden gaven Jan Veenman en Geertje van Prooijen elkaar het jawoord in de kerk en het gemeentehuis van Zevenhuizen- Moerkapelle. (meer)

CDA proeft sfeer in Woonzorgcentrum De Tuinen

Foto
Het bezoek begon in het restaurant van Zorgcentrum de Tuinen.
Fractie en bestuur nuttigden daar de maaltijd van de dag met
bewoners en reguliere bezoekers. Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk - Voor aanvang van de Algemene Ledenvergadering op 13 april in de Leeuwerik bezochten CDA-bestuur en CDA-fractie woonzorgcentrum De Tuinen. (meer)

Lezing en concert Musica Inaudita: ‘Beter dan Bach…’

Foto
Doretthe Janssens bespeelt de traverso en zal voorafgaand
aan het concert een lezing over de ontwikkeling van dit bijzondere
instrument houden. Foto: Donald Bentvelsen.


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagavond 13 mei organiseert Stichting Musica Inaudita een bijzonder concert met een niet minder bijzondere titel: ‘Beter dan Bach…’. (meer)

Moeders voor Moederdag!

Foto
Elke dag ‘Moeders voor Moedersdag’.

Lansingerland - Moeders voor Moeders bestaat 80 jaar. Zolang nemen vrouwen in een vroeg stadium van de zwangerschap al deel aan Moeders voor Moeders. Om mensen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. (meer)

Diefstal uit vrachtwagen

Berkel en Rodenrijs – In de avonduren van donderdag 28 april werd ingebroken in een op de Klapwijkseweg geparkeerd staande vrachtwagen. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen. Ontvreemd werden een telefoon, een kleurentv, een paspoort en de kentekenbewijzen.

Drempel vermindert snelheid Merenweg

Bleiswijk – De politie heeft op dinsdag 26 april tussen 14.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Merenweg. Er werden slechts twee bekeuringen wegens te hoge snelheid uitgeschreven. Sinds enkele maanden is er op de Merenweg een nieuwe drempel aangebracht, deze lijkt de snelheid wat te temperen. Overigens kreeg een andere bestuurder een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel.

Pedaalridders Lansingerland organiseren Districtskampioenschappen Zuid- Holland

Lansingerland - Voor het eerst organiseert de stichting Wielerpromotie Pedaalridders Lansingerland (WPPL) de Districtskampioenschappen tijdrijden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Lombardijen
14.30 uur
DSO – BVCB
Soccer Boys – Roodenburg
15.00 uur
Soccer Boys (da)- Koudekerk
14.30 uur
Berkel (da) – Xerxes DZB
14.30 uur

Zondag:
TOGB – SJC
14.00 uur
Gouda – Soccer Boys

Open Golfdagen De Rottebergen groot succes

Foto
Een geslaagde open dag op de golfbaan in Bergschenhoek.

Bergschenhoek – In het Paasweekend vonden de Nationale Open Golfdagen plaats. Dit jaar stonden de Open Dagen in het teken van familiegolf. (meer)

Najib Azaroiali nieuwe hoofdtrainer Soccer Boys Zondag

Bleiswijk - Soccer Boys heeft voor het komende voetbalseizoenseizoen 2011- 2012 Najib Azaroiali gecontracteerd als de nieuwe hoofdtrainer van de zondagformatie. (meer)

Kansloze missie voor TOGB bij Neptunus

Berkel/Rotterdam – Met een schorsing van vijf basisspelers en een drietal geblesseerde voetballers leek het al een moeilijke opgave te worden voor de Berkelse zondag eersteklasser in de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus. (meer)

Gouden plak voor Jim Brand op NK Snowboarden

Foto
Jim in actie.

Lansingerland - In april vonden in het Zwitserse Laax de Nederlandse Kampioenschappen Snowboarden (Alpine & Freestyle) plaats. Terwijl in Nederland de lente zich aankondigde trokken de Snowboarders hun banen op de witte sneeuw onder een felblauwe hemel op 2.500 meter boven zeespiegel. (meer)

Brand in loods potgrondbedrijf

Bleiswijk – Zondagavond 1 mei werd op de Anjerweg in Bleiswijk alarm geslagen vanwege een middelbrand in een loods vol potgrond. Omdat de loods moeilijk bereikbaar was en ook de watertoevoer niet gemakkelijk verliep, werd groot alarm gegeven. (meer)

Piaggio scooter in trek

Lansingerland – De afgelopen week is een viertal Piaggio scooters gestolen in Lansingerland. (meer)

Snelheidscontrole Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie hield op vrijdag 29 april tussen 08.00 en 11.30 uur een radarsnelheidscontrole op de Klapwijkseweg. (meer)

Jongeren op inbrekerspad

Berkel en Rodenrijs – Volgens een getuige gaat het om drie jongeren in de leeftijd van 15 ŗ 16 jaar die in de avonduren van donderdag 28 april inbraken in een bedrijfskeet in de omgeving van de Sweelinckstraat. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut