Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Lang leve het mooie weer!

Foto
Jippie; we kunnen weer buiten zwemmen!

Lansingerland – Officieel zou zwembad De Windas pas in mei open gaan, maar omdat het weer zo schitterend was en er een lange paasvakantie voor de deur stond werd besloten het zwembad al op Eerste Paasdag te openen. (meer)

Speeltuintje officieel geopend

Foto
Nadat het lint was doorgeknipt konden de kinderen eieren
zoeken en gaan spelen.


Berkel en Rodenrijs – De bewoners van de Gouden Uilbuurt hebben het voor elkaar gekregen. Tweede Paasdag openden zij het speeltuintje dat midden in de wijk kon worden gerealiseerd. (meer)

Ruim tweeduizend bezoekers kijken hun ogen uit op de boerderij

 Foto
Terwijl het ene kind op veilige afstand naar de koeien in de
stal keek wilde een ander de koeien best voeren.


Bergschenhoek – Dat het gezellig zou worden hoopte boer Hoogerbrugge natuurlijk wel, maar dat er zoveel belangstelling was voor het werk op de boerderij; Tweede Paasdag kwamen meer dan 2000 bezoekers een kijkje nemen op zijn boerderij langs de Rottebandreef in Bergschenhoek. (meer)

Ondernemend 3B kijkt en luistert naar economische visie

Foto
Veel belangstelling van collega-ondernemers bij Koppert.

Lansingerland – De leden van Ondernemend 3B waren maandagavond 18 april te gast bij Koppert Biological Systems aan de Veilingweg 14 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

De 3B bus kan dit jaar nog rijden

 Foto
Ad Heintz (links) en Wijnand Pijpers; de initiatiefnemers
voor de 3B bus.


Lansingerland – De Lansingerlandse 3b bus, gerund door vrijwilligers, kan dit jaar nog van start. (meer)

Alle leerlingen verdienen al fietsend hun diploma

Foto
Klaar voor de start; fietsen maar!

Bergschenhoek - Het was dit jaar de 29ste keer dat het fietsexamen werd georganiseerd in Bergschenhoek. (meer)

Lansingerlanders bouwen een school in Mamey Macho

Foto nr. 1
Stenen metselen voor een school.

Lansingerland – Janny van der Wissel en Conny van Vliet zijn weer thuis na een enerverende reis naar de Dominicaanse Republiek. Geen strandvakantie voor de beide Lansingerlanders, maar een periode van ruim drie weken waarin zij de handen flink uit de mouwen staken. (meer)

Geen Pasen zonder paaseieren zoeken

Foto
Samen met de paashaas zoeken naar eitjes.

Bleiswijk – Geen Pasen zonder het zoeken van paaseieren op de vrijdag ervoor. Dat gebeurt al vele jaren bij ’t Ezelsbruggetje en ook dit jaar konden de kinderen en hun ouders weer rekenen op deze leuke Bleiswijkse traditie. (meer)

Eerste oplaadpunt voor elektrische fietsen in recreatiegebied

Foto
Het oplaadstation wordt overhandigd met v.l.n.r. de heren
Van Lien, Van der Wel (de schenker), Gouw en Somers.


Bergschenhoek - Natuur en vogelwacht Rotta krijgt bij het Trefpunt aan de Hoeksekade 164 te Bergschenhoek - het verenigingsgebouw van Rotta - het eerste oplaadpunt voor elektrische fietsen in het buitengebied van Lansingerland. (meer)

Suzanne was Rondemiss tijdens Amstel Gold Race

Foto nr. 1
De Bleiswijkse Suzanne is een bezige bij.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Leuke vrouwen, je komt ze overal tegen. Als ze dan ook nog een goed karakter hebben en heel vriendelijk zijn dan is de cirkel rond. De Heraut was te gast bij de twintigjarige Suzanne Houthuizen uit Bleiswijk die volledig voldoet aan het hiervoor geschetste beeld, zo konden we constateren. (meer)

Herman Jeschke en Remko Wolf: “Een morele verplichting” Pastamaaltijden moeten geld in het laatje brengen voor het goede doel

Alpe d’HuZes
Remko (links) en Herman fietsen voor het goede doel.

Lansingerland – Twee Bergschenhoekse sporters, Herman Jeschke en Remko Wolf, zullen op 9 juni deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Met het zes keer beklimmen van de venijnige Franse berg rijden deze sporters voor het goede doel, namelijk de strijd tegen de gevolgen van kanker. (meer)

Inbraak tijdens slaap

Berkel en Rodenrijs – Terwijl de bewoners lagen te slapen werd er in de nacht van zondag 17 op zondag 18 april ingebroken in een woning aan de Klapwijkse Eilanden. Ontvreemd werden twee laptops, een iPad, twee iPods.

Geen braakschade

Berkel en Rodenrijs – Nadat de bewoonster van een huis in de Rivierenstraat haar sleutels vermoedelijk door middel van zakkenrollerij was kwijt geraakt, werd er enkele dagen later ingebroken in haar woning. Vermoed wordt dat er gebruik is gemaakt van de sleutels, omdat er geen braakschade werd aangetroffen. Ontvreemd werden een computer en beeldscherm en sieraden uit het woonhuis, en twee fietsen uit de kelderbox.

Onderzoek naar inbraak

Bergschenhoek – De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak in een bedrijfspand aan het Weg en Bos. De inbraak vond plaats op vrijdag 22 april tussen middernacht en vier uur ’s ochtends. Men had aan de achterzijde van het pand in een ijzeren muur een gat van 60 x 60 cm geknipt. Er werden dozen met laptops en mobiele telefoons ontvreemd.

Diefstal bromfiets

Bergschenhoek – Uit een tuin aan de Iristuin werd woensdagavond 20 april tussen 18.00 en 20.00 uur een zwarte bromfiets van het merk Piaggio gestolen.

Veertig kinderen leren wat vissen is

Foto<br />De groep die in Bergschenhoek deelnam aan de cursus
en de afsluitende wedstrijd.Lansingerland – Een kleine veertig kinderen meldden zich als deelnemer aan bij De Bleiberg om een cursus te volgen waarbij ze konden leren hoe ze goed kunnen vissen. (meer)

Sport en spel in Parkzoom

Foto
Je kunt je voor de bbq opgeven bij de caravan aan
de Huig Maaskantstraat.


Bergschenhoek - Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 mei is er voor de jeugd van alles te doen op en rond het veld aan de Huig Maaskantstraat in Parkzoom. Iedere middag zijn er van 13.30 tot 16.30 uur sport- en spelactiviteiten voor basisschoolkinderen. (meer)

Garageverkoop stichting Komera levert mooi resultaat op

Foto
De inbreng van goederen die verkocht mogen worden
ten bate van de stichting Komera is groot.


Bleiswijk - Voor een garageverkoop was geen mooiere dag te bedenken als zaterdag 16 april. Het was dan ook de hele dag gezellig druk. Het resultaat, een opbrengst van ¤ 1.091,- mag er dan ook zijn. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Vanavond, donderdag 28 april, wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Muziekfeest Koninginnedag
Bleiswijk - Zaterdagmiddag 30 april is er een groot muziekfeest op het Gemeentehuisplein in Bleiswijk. Vanaf 14.00 uur is de AVI Music & lightshow aanwezig met DJ. Fred “Acapulco” Goedhard achter de draaitafels. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. (meer)

Voetbal

GHC-Soccer Boys (za): 1-0

Bleiswijk – Soccer Boys wist wat te doen na de zeer slechte resultaten van
de afgelopen weken: winnen om directe degradatie te voorkomen. De eerste helft speelde Soccer Boys als vanouds, sterk, goed voetbal en legio kansen.
GHC speelde niet haar sterkste wedstrijd en als het bij rust al 0-4 zou hebben gestaan had niemand zich daarover verwonderd. (meer)

Turnen

Heren Doto naar halve finale
Bergschenhoek - Een groot deel van de selectie groep jongens-turnen van sv.
D.O.T.O reisde op zaterdag 16 april af naar Waddinxveen voor de tweede
kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap turnen in de derde divisie. En niet zonder resultaat. Na een jaar hard trainen in turnhal de Zijde zijn de turners hard vooruit gegaan. Harmen van Rijn en Quinten Barré, beiden pupil niveau 9, hebben zich weten te plaatsen met mooie scores voor de halve finale op 7 mei in Nijverdal en Rens Bregman voor de halve finale op 21 mei in Zwijndrecht. Op de plaatsingswedstrijden werd Harmen van Rijn 14e, Quinten Barré 12e en Rens Bregman werd 9e. Ook de andere heren hebben het goed gedaan met het bereiken van de kwartfinales, maar behoorden helaas niet bij de eerste 15 die door mochten stromen naar de halve finale.
Eerder in het seizoen hadden drie jongens zich al kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rijssen op 23 april. Helaas was Rik Gooris (Junior II niveau 7) geblesseerd. Stan Dolk en Gerben Boskma, beiden instap niveau 12, hebben het zeer goed gedaan. Uiteindelijk behaalde Stan de 18e plaats en Gerben de 16e plaats.

Wielrennen

Rabobank met Nederlanders in Giro
Lansingerland - De Rabobankploeg doet met een volledig Nederlands team mee
aan de Ronde van Italië (7-29 mei). Sprinter Theo Bos geldt als kopman. Bos krijgt steun van Rick Flens, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Tom Jelte Slagter, Bram Tankink, voormalig Pedaalridder Jos van Emden, Berkelaar Dennis van Winden en Pieter Weening. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 23 april werden er 1156 duiven gelost vanuit
Menen; ze vlogen 165km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-5 J. Straver, 2 D. v.d. Vrede, 6 C.
Romein, 7 D. Lems, 8-10 Comb. M&J de Veld, 9 A. v.d. Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van:1-2-3-4-5-7 H. Kennepohl & Zn., 6 J. v.d. Berg, 8 Gebr. de Vreede, 9 B. Hertog, 10 W.G. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Atletiek

Kieviten actief met de Pasen
Bleiswijk - Tussen de eieren en de paashazen door kwamen een aantal leden
toch in actie. Bij de Dobbeloop in Nootdorp/Pijnacker vestigde Bart Roefs een nieuw persoonlijk record op de 5km. Hij won de afstand in 17 minuten en 40 seconden. Richard Lelieveld werd 2e en zijn tijd was 18.06. Op de 4e plaats eindigde Marco Meedendorp 18.55, Paul van de Berg kwam een seconde later binnen en Willem Van der Kooy werd 6e en finishte in 18.57. Rolald van Meggelen deed er 19 minuten en 28 seconden over en verbeterde daarmee zijn 5 kilometertijd. (meer)

Talentendag bij TOGB

Berkel en Rodenrijs – TOGB organiseert op 11 mei een talentendag voor de D, E en F pupillen. Dit is een open voetbaltraining waarvoor iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de selectie van de D, E en F mee kan trainen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zondag:
Neptunus – TOGB 14.00 uur

Paasdagen meer dan zonnig voor Diane Valkenburg

Fotobijschrift:
Herman Pruisken schoot dit plaatje van Diane waar ze op het
podium op de WK Afstanden in Inzell stond. Ireen Wüst werd eerste
op de 1500 meter, terwijl Diane (links) een tweede plaats behaalde.
De derde plaats was voor Jorien Voorhuis.

Lansingerland – Op tweede Paasdag begon voor Diane Valkenburg alweer het nieuwe schaatsseizoen. De inwoonster van Bergschenhoek stond te trappelen. En daar was alle reden voor. Want de schaatsster, die afgelopen seizoen uitkwam voor de Controle schaatsploeg, mag zich verheugen in een contractverlenging. (meer)

Raadsvragen over verkeerssituatie door werkzaamheden Oostersingel

Berkel en Rodenrijs – De reconstructie van de Oostersingel leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties in de directe omgeving. De omleidingroute is niet duidelijk aangegeven en van adequate berichtgeving in de media en aan de omwonenden is geen sprake geweest. (meer)

Leefbaar 3B en PvdA zien wel wat in Outlet Center voor Bleizo

Lansingerland – Na een bezoek aan een vergelijkbaar winkelcentrum in Roermond zien de Leefbaar 3B- en PvdA-fracties in de gemeenteraad wel wat in de vestiging van een Factory Outlet Center bij het stedenbaanstation Bleizo. (meer)

Opknapbeurt centrum Bleiswijk gaat vier ton meer kosten

Bleiswijk – De opknapbeurt van het centrum gaat ruim vier ton meer kosten dan de aanvankelijk geraamde ¤ 650.000. Dat besloot de gemeenteraad vorige week donderdag. (meer)

Zitting Raad van State over HSL

Lansingerland – Bij de Raad van State vond dinsdag 12 april een zitting plaats over de weigering door de toenmalige minister van VROM om maatregelen te treffen tegen geluidsoverlast van de HSL. (meer)

Avondvierdaagse Bleiswijk

Bleiswijk - Van 6 tot en met 10 juni wordt voor de 37ste keer de avondvierdaagse in Bleiswijk georganiseerd. Ook dit jaar worden weer veel wandelaars aan de start verwacht. (meer)

Ooievaar is te vroeg

Ooievaar is te vroeg

Berkel en Rodenrijs - Op tweede Paasdag zag de familie Van der Meijs deze mooie Ooievaar landen op hun warmtekrachtkoppelingsinstallatie bij Kwekerij Avance aan de Pastoor Verburghweg 7 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Primeur: Paasmarkt in Oostmeer

Foto
Op de Paasmarkt in actie voor het Sherpa-kamp.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Zeker als het weer zo prachtig is als het de voorbije Paasdagen was, dan trekt men er op uit. Evenementen in het hele land. (meer)

Tweeduizend wietplanten naar de Roteb

Foto
Er was nog niet geoogst; dat zou binnen enkele weken
gebeuren.


Bergschenhoek – Na een anonieme tip ging de politie woensdagavond 20 april een kijkje nemen bij een pand aan Weg en Land te Bergschenhoek waar vermoeden rees van de aanwezigheid van een wietplantage. (meer)

Koninginnenacht concert met The Dutch Joe Cocker

Foto<br />The Dutch Joe Cocker.

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 29 april, de avond voor Koninginnedag, is er in de Bree 14 een zeer bijzonder optreden. Joe Undercover heet de band maar is beter bekend als The Dutch Joe Cocker. Frontman van deze band is de Rotterdamse Cees Geluk. (meer)

Benefietconcert Vrienden van Berkel met drie toppers onder de koren

Foto
Shantykoor IJgenweiss.

Berkel en Rodenrijs - Na de eerdere succesvolle edities van het benefietconcert van de Vrienden van Berkel vindt zaterdag 7 mei een lustrumconcert plaats met maar liefst drie koren die belangeloos meewerken. (meer)

Inbraak nieuwbouwwoning

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagochtend 23 april werd ontdekt dat er was ingebroken in een onlangs opgeleverde nieuwbouwwoning aan het Zuideinde. De inbrekers hadden met een steen een ruit ingegooid. Ze namen de cv-ketel en sanitair weg.

Inbraak met ladder

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 22 op 23 april werd ingebroken in een woning in de Burg. Grundemannstraat. De inbreker was met hulp van een ladder van de buren naar de eerste verdieping geklommen en via een openstaand bovenlichtje naar binnen gegaan. Er is een laptop ontvreemd.

Alcoholcontrole Rottebandreef

Bergschenhoek – De politie heeft vrijdagavond 22 april rond de klok van zeven uur alcoholcontroles gehouden op de Rottebandreef en omgeving. (meer)

Inbreker in de kraag gegrepen

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van zondag 24 april werd ingebroken in een slijterij aan de Hoefweg. Er was een ruit ingegooid en er werden flessen drank ontvreemd. (meer)

Met een borrel en een sigaar de oudste man van Lansingerland geworden

Foto
Arie Gijsenbergh, gezond en gezellig 101 jaar geworden na
een leven lang op de boerderij langs de Rotte zowel gewoond
als gewerkt te hebben.


Berkel en Rodenrijs – Arie Gijsenbergh vierde dinsdag 12 april met familie en mede-bewoners zijn verjaardag: met zijn 101 jaar is hij de oudste man van Lansingerland. (meer)

Theater Vlammen trekt volle zaal

Foto
Toneel en dans bij Theater Vlammen.

Bergschenhoek – Alle plaatsen waren bezet tijdens de door Theater Vlammen gepresenteerde voorstelling ‘Het besmettelijk virus’, zowel zaterdagavond 17 als zondagmiddag 18 april op de planken gezet van ’t Spectrum aan de Groeneweg te Bergschenhoek. (meer)

“Wijs mij de dader(s) aan en de beloning ligt klaar”

 Foto
Een lelijke kras op de auto van mevrouw Koning.

Bergschenhoek - Als je wat ouder wordt wil je het je meestal wat gemakkelijker maken. Dan ga je wat kleiner wonen, gelijkvloers is wel zo fijn en dan ziet het leven er weer wat zonniger uit. (meer)

Lions perkplantenmarkt groot succes goed bezocht

Foto
Lansingerland zette zichzelf in de bloemen en steunt hiermee
het goede doel.


Lansingerland – De Lions perkplantenmarkten in de drie kernen van Lansingerland zijn ook dit jaar weer goed bezocht. (meer)

Veiligheid besproken op CDA ledenvergadering

Foto
V.l.n.r. Karel Neelis van de burgersurveillance, Martin Schrader,
wijkteamchef van de politie, Peter Schuurmans van de brandweer
en Nick Steenkamp van het CDA.


Lansingerland - Tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering van het CDA op 13 april jl. werden niet alleen het kasboek en de lokale politiek besproken, maar was ook een drietal deskundigen op het gebied van veiligheid uitgenodigd om de avond wat ‘breder te trekken’. (meer)

De lente in met het goede doel

Foto
In het bedrijf van Ammerlaan stonden vrijdag ook enkele
fietsen opgesteld waarop de bezoekers een snelle tijd konden
laten aantekenen; om alvast een beetje in de sfeer van de
naderende beklimming te komen.


Bleiswijk - De lente is begonnen; de tijd om de bloementuin, het terras of het balkon op te fleuren met prachtige zomerbloeiers. (meer)

Spontane dagelijkse mantelzorg dicht bij huis

Foto
De familie Muilwijk met tussen hen in Gré en hondje Dobby.

Berkel en Rodenrijs – Een kattenbelletje dat de aandacht meer dan waard is. Gré Smith raakt er niet over uitgesproken dat zij dagelijks wordt geconfronteerd met mantelzorgers die belangeloos voor haar en haar hondje zorgen. (meer)

Startersnetwerk Zoetermeer & Oostland kan officieel van start

Foto <br />Informatie en kaartjes uitwisselen en met elkaar in gesprek gaan:
de starters hadden er hun handen vol aan tijdens de eerste bijeenkomst
van Startersnetwerk Zoetermeer & Oostland.


Zoetermeer/Oostland - De belangstelling bij jonge ondernemers voor een eigen netwerk is groot. Dit bleek vorige week tijdens de druk bezochte kick- off bijeenkomst van het Startersnetwerk Zoetermeer & Oostland. (meer)

We hebben de keuze!

Foto
Het Gezondheidscentrum Parkzoom ontving honderden
bezoekers tijdens de Open Dag; jong en oud maakte kennis
met alle mogelijkheden binnen het markante gebouw.


Bergschenhoek – De Open Dag van Gezondheidscentrum Parkzoom werd zaterdag een groot succes. Honderden belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het markante gebouw naast de Berkelseweg. (meer)

Inbraak met veel schade

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april werd op ruwe wijze ingebroken in het clubhuis van de golfvereniging De Rottebergen. Er werd op drie locaties schade aangericht. Er was een ruit uit de houten sponning van de toegangsdeur gehaald. Daarnaast bleek in een houten omheining een gat van 50 x 200 cm te zijn geslagen. Aan de achterzijde van het pand was een raam geforceerd. Een in het pand aanwezige kluis was naar buiten gebracht en aldaar gesloopt en opengemaakt. Men ging er met de kasopbrengst vandoor.

Inbraak woningen

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april werd in twee buurhuizen in de Burgemeester van Meetelenstraat ingebroken. Uit een van de woningen werden een laptop en een fototoestel gestolen. In de andere woning bleek alles overhoop te zijn gehaald, maar er schijnt niets ontvreemd te zijn. In beide gevallen kwam men via de achterzijde van de woning naar binnen, waarbij gebruik werd gemaakt van een koevoet.

Rijbewijs ongeldig

Bergschenhoek – Een 49-jarige automobiliste uit Bergschenhoek werd op zondagochtend tien voor twaalf op de Bosweg aangehouden. De vrouw bleek in het bezit te zijn van een ongeldig verklaard rijbewijs. Ze is aangehouden en meegenomen naar bureau Noord. Haar auto werd in beslag genomen.

Inbraak met grof geweld

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april werd ingebroken in een woning aan de Stevinweg. Eerst had men geprobeerd via de achterdeur de woning te betreden, maar dat lukte niet. Vervolgens werd met geweld de schuifpui opengebroken. De keuken en de woonkamer bleken te zijn doorzocht. Ontvreemd werden onder andere een tv, een Wii met enkele spellen.

Aanhouding na achtervolging

Bleiswijk – Na een korte achtervolging lukte het een surveillancewagen in een doodlopend straatje aan de Hoefweg twee mannen aan te houden. De bestuurder van de auto waarin ze zaten bleek te hebben gedronken en was in het bezit van een verlopen rijbewijs. Ook stond hij gesignaleerd vanwege openstaande boetes. Op bureau Noord misdroeg de bijrijder zich, zodat ook tegen hem proces-verbaal is opgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de vondst van enkele autoradio’s in de auto van de tweetal.

Raam opengebroken

Bleiswijk – In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 april werd ingebroken in een woning aan de Plevierstraat. Er bleek een raam te zijn opengebroken. De hele woning was doorzocht. Zelfs de trap naar de vliering was naar beneden gehaald. Ontvreemd werden onder andere een tv-toestel en een aantal schilderijen.

Inbraak café

Bleiswijk – In de Dorpsstraat werd in de nachtelijke uren van donderdag 14 april ingebroken in een café. Men had met een breekijzer het slot van de toegangsdeur geforceerd. De daders hadden het gemunt op de inhoud van de twee gokkasten en de geldwisselaar in het café.

Bewoners Zilvergracht: levensgevaarlijk!

Berkel en Rodenrijs - Veel bewoners aan de Zilvergracht in Berkel en Rodenrijs hebben er maar één woord voor: levensgevaarlijk! Als men daar via de voordeur het huis verlaat moet men niet gek opkijken als er op zo’n veertig centimeter afstand een (brom)fiets, met soms een flinke snelheid, voorbij gaat. (meer)

Nu ook aangifte via webcam

Lansingerland - Maandag 11 april startte politie Rotterdam-Rijnmond met de pilot aangifte via webcam. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Bijeenkomst Vrouwen van Nu
Bleiswijk - Woensdag 20 april vertelt mevrouw Nifterik de leden van Vrouwen van Nu over zelf meegebrachte voorwerpen: Kunst of Kitsch (geen schilderijen). (meer)

Regio

3B-Bal Internationaal Dansen
Lansingerland/Bleiswijk - Al meer dan 25 jaar wordt er jaarlijks een 3B-Bal Internationaal Dansen georganiseerd. De plaatselijke groepen van het Internationaal Dansen kwamen voor het eerst bijeen in de zaal van Willem Huygensz in Berkel en Rodenrijs, daarna in Rehoboth eveneens in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Hengelsport

Jeugdviscompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Zoals voorgaande jaren organiseert de hengelsportvereniging De Bleiberg een competitie voor de jeugd tot en met 17 jaar. Er wordt gevist op woensdag 27 april aan de Waalstraat in Bleiswijk en op dinsdag 3 mei aan de IJslandmos in Bergschenhoek. Aanmelden ter plaatse vanaf 18.15 tot 18.45 uur en vissen van 19.00 tot 20.30 uur.
Deelnemers dienen zelf over een visuitrusting te beschikken. Ook moet je een emmer en stoel meenemen. De organisatie zorgt voor maden en lokvoer. Er zijn mooie prijzen en bekers te winnen. Deelname is gratis dankzij sponsoring van Oord Verzekeringen, Dierenspeciaalzaak Noordhoek en Dobey uit Bergschenhoek.
Voor verdere informatie wordt verwezen naar website: www.hsvdebleiberg.nl, Kees Hulst, tel. 5216887 en Piet Rotteveel, tel. 5299444.

Bridge

Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De derde parencompetitie van het seizoen 2010-2011 is afgesloten. De hoogst geëindigde paren zijn in de A-lijn: 1. Dorien Bink - Willem Neeteson Lemkes 58.13%, 2. Leo de Jong - Hardy van Oosten 56.17%, 3. Betty van Rutten - Henk van Rutten 52.97%, 4. Harry de Grooth - Uitze Tjeerdsma 52.70%, 5. Janneke Kleijn - Hetty van der Meer 52.45%.
In de B-lijn: 1. Mieke van Buul - Corry v.d. Pijl 56.71%, 2. Koos Stikkelorum - Wim Vliegenthart 55.57%, 3. Anecke Plugge - Jan v.d. Sman 53.31%, 4. Toos Blom - Ed Wagterveld 53.15%, 5. Ien van Klaveren - Jaco Vrijenhoef 51.93%.
In de C-lijn: 1. Lenie Ammerlaan - Tilly Groenewegen 56.29%, 2. Toos v.d. Helm - Wim v.d. Helm 55.30%, 3. Ton Gruntjes - Leo Waterreus 55.14%, 4. Francien Pigmans - Hans Pigmans 54.38%, 5. An Jacobs - Karel Bomers 52.78%.
Inmiddels is met de laatste parencompetitie van het seizoen begonnen. Het seizoen wordt afgesloten op zaterdag 4 juni met de jaarlijkse open Rottemerenkroegentocht. Inschrijving: J. Lagas, tel. 5216230.

Voetbal

RKAVV–TOGB: 3-1
Leidschendam/Berkel en Rodenrijs - De Berkelse formatie speelde een heel ongelukkige wedstrijd bij de koploper. De Leidschendammers konden negentig minuten lang niet imponeren. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat TOGB voor de thee de leiding zou nemen door een doelpunt van Stephan Vermeulen.
Ook na dit openingsdoelpunt kreeg TOGB voldoende kansen op meer doelpunten.
Een handsbal in het strafschopgebied van TOGB zou aan de basis staan van de gelijkmaker van RKAVV, 1-1. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders grens over
Lansingerland - In het glooiende gebied rond het Duitse Fischeln werd zondag een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren verreden waarbij Camiel Lok deel uitmaakte van een kopgroep. Tijdens de sprint van een kleine kopgroep legde hij beslag op een 9de plaats; zijn clubgenoot Pelle van der Wal werd 15de. Bij de junioren werd er al vroeg de sprint aangetrokken met daarin Chris Tveter van De Pedaalridders die net buiten het podium viel en 4de werd. (meer)

Softbal

Birds-Orioles: 2-2 en 2-1(da)
Bergschenhoek - De partijen lieten twee teams zien, die heel erg aan elkaar waren gewaagd. Goed pitchwerk werd afgewisseld met onnodige fouten, mooie slagen werden opgevolgd door spectaculaire vangballen en goed honklopen werd teniet gedaan door goed veldspel. De twee wedstrijden tegen Birds leverden een spannend schouwspel op voor de neutrale kijker. Gelukkig voor de spelers en supporters van The Orioles bleven de meeste punten achter aan het Sporthoekpad: de eerste wedstrijd werd 2-2 en de tweede eindigde in 2- 1.
Volgende week zondag spelen de dames weer twee thuiswedstrijden tegen Neptunus. Aanvang 11.00 en 12.40 uur. ’s Middags speelt het eerste honkbalteam om 14.30 uur tegen The Hawks uit Dordrecht.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 16 april zijn er 1144 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel, ze vlogen 160km terug met zuiden wind. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-7-9-10 J. Straver, 2 A.
v.d. Burg, 3 S.A. Paul, 4-5-6 D. v.d. Vrede, 8 B. van Rossum. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 J. v.d. Berg, 2-3-9-10 G. Boutensteijn, 4 B. Hertog, 5 A. Hagers, 6 D.
Stedehouder, 7-8 H. Kennepohl en Zn. Het poultje is gewonnen door A. v.d.
Burg.

Zwemmen

PR voor Joyce van Leeuwen
Berkel en Rodenrijs - Met haar technische figuren is de Berkelse Joyce van Leeuwen er in geslaagd tijdens de Synchro Beatkampioenschappen een pr te halen. Voor de overige WVZ-synchroonzwemsters waren er eveneens goede resultaten. Deze kampioenschappen zijn de nationale kampioenschappen voor de twee jongste leeftijdsgroepen bij het synchroonzwemmen. De ploeg hield de 8e plaats vast na de uitvoeringen.

Tafeltennis

Jeugdteams AFS/TOGB tweede en derde
Berkel en Rodenrijs - De jeugdteams van AFS/TOGB hebben een keurige tweede en derde plaats behaald in de voorjaarscompetitie. TOGB 1 won met 4-6 en eindigde als derde. TOGB 2 verloor de kampioenswedstrijd met 3-7 van het Rotterdamse FVT en eindigt daardoor op de tweede plek in de tafeltenniscompetitie.

Atletiek

Kievitenprestaties
Bleiswijk - Na de marathon van Rotterdam kwamen niet veel leden in actie bij een wedstrijd. Richard Lelieveld verscheen aan de start in Enschede op de marathon en kwam over de finish na 3 uur 18 minuten en 26 seconden.
Evelien Olie liep de 10 kilometer in Venlo. Haar eindtijd was 1 uur 5 minuten en 42 seconden. Hiermee was ze ruim 6 minuten sneller dan de Venloop editie van 2010. Ultraloper Jan van de Erve liep eveneens een wedstrijd in Limburg, alleen dan in het heuvelachtige zuidelijke gedeelte.
Het was de 5e editie van ‘Limburg Zwaarste’.
Jan had zich ingeschreven voor de afstand van 100 kilometer. De eerste 70 km ging het prima, maar toen kwam er een tijdelijke inzinking. Hij wist zich te herstellen en na 13,5 uur (nog voor het donker werd) kwam hij over de finish.

Golfdag levert 37.000 euro op voor Reuma en Revalidatie Rotterdam

Foto
Vlak voor de shotgun met van rechts naar links Maarten
Bosch, Pierre van Hooijdonk, Roy Mackaay en Robert Eenhoorn
samen met enkele medeteamleden.


Bergschenhoek – Een kleine honderd golfers namen deel aan de twaalfde editie van het op woensdag 13 april georganiseerde Hillegersberg-Open, een initiatief van de Stichting Vrienden van het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). (meer)

Promotie en kampioenschap voor Dames 1 Volley2B

Foto
Volley2B is trots op haar Damesteam o.l.v. trainer/coach H. Glaubitz:
M. Brard, S. Buck, M. Hoppenreijs , E. v.d. Ende, N. van Barele, J. van Dam,
C. v.d. Bulk, S. v.d. Bulk, A. Ditskoorn en D. Sonneveld.


Lansingerland - Afgelopen weekend heeft het damesvolleybal in Lansingerland een goede stap gezet voor de toekomst met het kampioenschap en promotie naar de Regiodivisie. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Zestienhoven–Berkel
BVCB–DOTO 15.00 uur
GHC–Soccer Boys
TOGB–RKAVV 17.00 uur

Maandag 2e Paasdag:
Berkel-Victoria’04 17.00 uur

Bij BVCB zijn de wonderen de wereld nog niet uit

Bergschenhoek – Door de 3-1 winst van BVCB op het bezoekende Spijkenisse is BVCB weer helemaal bij de les. De ploeg van de ook volgend seizoen aanblijvende trainer Koos Waslander (zie elders in deze krant) schoot als een komeet uit de startblokken en maakte in het eerste kwartier twee doelpunten en had de rest van de wedstrijd alles onder controle. (meer)

BVCB verlengt contract Koos Waslander

Foto
Koos Waslander tussen BVCB-voorzitter Peter van der Sluijs
(links) en bestuurslid André van den Hoek.


Bergschenhoek - BVCB heeft het contract met zijn trainer Koos Waslander voor een jaar verlengd. (meer)

Diane Valkenburg loopt mee in de 24 uur van Lansingerland

Lansingerland - Schaatsster Diane Valkenburg zal meedoen aan "de 24 uur van Lansingerland" in het Wheel of Energy. Tijdens deze 24 uur zullen bekende en onbekende hardlopers uit Lansingerland zich inspannen voor het goede doel. (meer)

Zitting Raad van State over HSL

Lansingerland – Bij de Raad van State vond dinsdag 12 april een zitting plaats over de weigering door de toenmalige minister van VROM om maatregelen te treffen tegen geluidsoverlast van de HSL. (meer)

“Eerst enquête bespreken over ouderencentrum”

Berkel en Rodenrijs – Eerst moeten de resultaten van de enquête worden besproken over het ouderencentrum. Pas daarna is het afsluiten van een contract met één van de mogelijke locaties aan de orde. (meer)

Maatregelen verkeersveiligheid Molenweg in onderzoek

Berkel en Rodenrijs – Het college gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de verkeersveiligheid van de Molenweg te verbeteren. Dat zegde burgemeester Ewald van Vliet toe in de gemeenteraad. (meer)

College: “Ook wethouder Rotterdam wil A13/16 in tunnel”

Lansingerland – Er is geen reden om aan te nemen dat wethouder Jeannette Baljeu van Rotterdam is terug gekomen van haar standpunt over de A13/16. Ze vindt nog steeds dat die in een tunnel en niet in een verdiepte open bak moet worden aangelegd. (meer)

Wethouder: ‘stille diplomatie’ met buitensportverenigingen

Lansingerland – Wethouder Rinus Bodbijl denkt er binnenkort met de buitensportverenigingen uit te zijn. Dan moet er duidelijkheid zijn over wie de kosten betaalt van de externe adviseur. (meer)

“Spoedig aanstelling kwartiermaker voor combinatiefuncties”

Lansingerland – Binnen enkele weken is de aanstelling een feit van de kwartiermaker voor de combinatiefuncties. Dat vertelde wethouder Rinus Bodbijl in de raadscommissie Samenleving. (meer)

Behandeling bezwaar tegen zondagopenstelling supermarkt

Lansingerland - Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven behandelt op woensdag 11 mei het beroepsschrift dat is ingebracht tegen de zondagopenstelling van de C1000-winkels in de kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. (meer)

Geslaagd optreden Dean Saunders in Charlie's café

Dean Saunders
Dean Saunders

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 April was er weer een feestavond in Charlie's café. Na de topavond met Lenny van the Voice of Holland was het dit keer aan Dean Saunders (winnaar van Popstars) om de zaal te laten swingen. (meer)

Oranjeprogramma begint al vroeg

Lansingerland – Koninginnedag nadert. Volgende week is in deze krant een volledig overzicht van het Oranjeprogramma te vinden. (meer)

Buitenbad De Windas zondag geopend

Bergschenhoek - Gezien de weersvoorspellingen heeft zwembad De Windas besloten aanstaande zondag 24 april (Eerste Paasdag) om 10.00 uur met het buitenbad open te gaan. (meer)

Verenigde Berkelse Spelers presenteert ‘Man in de aanbieding’

Foto
Het belooft vrijdag 29 april samen met de Verenigde
Berkelse Spelers een vrolijke en ontspannen avond te
worden in Rehoboth.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van het Berkelse Oranjecomité presenteert toneelgezelschap deVerenigde Berkelse Spelers op vrijdagavond 29 april het komische stuk ‘Man in de aanbieding’. (meer)

Werk aan de RandstadRail

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 22 april tot en met zondag 8 mei rijden er op de RandstadRail geen metro’s tussen Rotterdam Centraal en Berkel Westpolder en vice versa. De RET zet vervangend vervoer in. (meer)

Priscilla IJdo ronde verder in verkiezing Buurmeisje verkiezing

Foto
Priscilla IJdo.

Berkel en Rodenrijs – Vorige week berichtte deze krant al dat er Berkelse deelname was aan de Buurmeisje verkiezing van het mannenblad FHM. Ook Priscilla IJdo doet mee aan deze verkiezing. (meer)

Ruim zesduizend euro voor Hospice Lansingerland Sponsorloop Vrienden van Berkel brengt recordbedrag op

Foto
Er werden door de bijna negentig deelnemers 1381 rondjes
gelopen. Foto: Rob Veldkamp.Berkel en Rodenrijs – Het Berkelse Sportpark Het Hoge Land stond woensdagavond 6 april bol van rode wangen, puffende lopers en jeugdige sporters die na afloop van de door de Vrienden van Berkel georganiseerde sponsorloop een aanval deden op de pannenkoeken die door vrijwilligers waren gebakken. (meer)

Kamerleden nemen een kijkje in ‘een supermarkt vol emotie’

  Foto
De deelnemers aan de rondtoer waren onder andere Henk Bakker,
directeur Bedrijfsvoering, Financiën en Personeel& Organisatie, Sietske
Hiemstra, secretaresse van de directeur, Steven Oostlander, hoofd financiën.
Louwrens van Slooten, hoofd personeel en organisatie, Jan van Gils, hoofd
facilitaire dienst, Arnold Treure, hoofd bodedienst en postzaken, Piet van
Rijn, stafbureau directeur en namens VNO-NCW Cor van der Wel en Norma Drost.


Lansingerland - Op vrijdagmiddag 8 april bracht de directie bedrijfsvoering van de Tweede Kamer op uitnodiging van VNO-NCW Oostland een bezoek aan drie prominente Oostlandse bedrijven. (meer)

Crescendo perfect op dreef met Hollandse Hits

Foto
Dirigent Koert Arink werd vanwege zijn 10-jarig jubileum
bij Crescendo verrast door voorzitter Joke de Witte.


Bleiswijk - Muziekvereniging Crescendo heeft zich vrijdag 8 en zaterdag 9 april weer met glans door haar Voorjaarsconcert heen ‘geblazen’. (meer)

Workshops voor het goede doel van Team Oostland

Foto
Timmeren voor het goede doel.

Berkel en Rodenrijs - Aannemersbedrijf APH Hoogerbrugge aan de Berkelse Sterrenweg is dit jaar actief betrokken bij Team Oostland dat deelneemt aan het fietsevenement d’Alpe d’HuZes. (meer)

Auto beschadigd

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Op maandag 4 of dinsdag 5 april werd een deuk in een geparkeerd staande auto gereden. Het betreft een rode Volvo S40, de deuk zit bij de linkerachterzijde achter de tankdop. Het is een flinke deuk dus de veroorzaker ervan zal de aanrijding bemerkt moeten hebben en zelf ook schade moeten hebben opgelopen. Wellicht zijn er getuigen van de aanrijding. Het is het meest waarschijnlijk dat de auto is aangereden op het parkeerterrein van de Albert Heijn in Berkel en Rodenrijs op 5 april tussen 10.00 en 12.00 uur. Het zou ook een dag eerder kunnen zijn geweest op het parkeerterrein van gezondheidscentrum Parkzoom, de Windas, of de C1000 in Bergschenhoek. De veroorzaker van deze deuk heeft geen berichtje achtergelaten. De gedupeerde autobezitter zou graag in contact met hem of haar komen, zodat de schade afgehandeld kan worden.
Reacties kunnen worden gestuurd naar redactie@de-heraut.nl .

Diefstal Honda

Bleiswijk – In de nacht van 7 op 8 april is vanaf de Christiaan Huygensstraat een blauwe Honda gestolen, kenteken 36-NZ-BV.

Aluminium ontvreemd

Bergschenhoek – Uit een bedrijfspand aan het Oosteindsepad is in de nachtelijke uren van woensdag 6 april een aanhangwagen met aluminium gestolen. Het gaat om een hoeveelheid van anderhalve ton, opgeslagen in twee metalen vaten die op de aanhangwagen stonden.

Aanhouding op bouwlocatie gemeentehuis

Bergschenhoek – De politie heeft op een parkeerplaats achter de bouwlocatie van het nieuwe gemeentehuis aan de Schiebroekseweg een 31-jarige bestuurder van een bestelbus aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt kabels te hebben gestolen vanaf het bouwterrein. De auto van de Rotterdammer is in beslag genomen. In het busje werd een hoeveelheid kabels aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de kabels omdat er kort voor de aanhouding iemand op het bouwterrein was gesignaleerd.

Aanhouding verdachten diefstal diesel

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van woensdag 6 april werd op de Klapwijkseweg een auto staande gehouden met daarin twee mannen uit Den Haag. De mannen werden ervan verdacht op de Industrieweg diesel uit een vrachtwagen te hebben gestolen. De auto van de verdachten voldeed aan het signalement dat een getuige de politie kon melden. In de auto van het tweetal werden jerrycans en slangen aangetroffen. De bestuurder, een man van Roemeense afkomst, bleek te rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs.

Opel Corsa gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de Dintelstraat werd in de nacht van 4 op 5 april een grijze Opel Corsa met ingeslagen ruiten aangetroffen. De auto bleek eerder te zijn gestolen vanaf het Waalpad.

Groot aantal auto-inbraken

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd in ruim zeven auto’s ingebroken. Van bijna alle auto’s bleken de airbags te zijn gestolen. De inbraken vonden vooral plaats in de Edelsteenbuurt.

Motorfiets ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – In de Burg. Gründemannstraat werd zaterdagnacht een meerkleurige Suzuki gestolen. De motorfiets had het kenteken MP-FZ-01.

Gevonden en verloren

Berkel en Rodenrijs – Verloren op maandag 11 april tussen 10.45 en 11.00 uur een grijze colbert met streepje. In een van de zakken zaten visitekaartjes en een pen. Verloren op de parkeerplaats achter het Berkelse gemeentehuis (Raadhuishof). Informatie: tel. 06 – 443 363 24.

Spaans temperament in De Salon

Foto
Spaanse sfeer in De Salon.

Bergschenhoek - Op zaterdagavond 2 april werd in het restaurant van de Windas, de Salon, het tweede Spaanse zomerfeest georganiseerd. Het werd een avond met echte Spaanse zomerhitte, mede door de aanwezigheid van elf dames uit Fuengirola (Zuid-Spanje). (meer)

Een kijkje op de bouw

Foto
Bezoek aan de bouw.

Bergschenhoek - Groep 1/2a van CBS De Acker uit Bergschenhoek is vorige week op bezoek geweest op de bouwplaats in Parkzoom 4. (meer)

Welpen verdienen hun insigne

Foto
De welpen van Scouting Cranenborghgroep verwenden hun
gasten zoals het hoort. Ze werden beloond met een insigne.


Bleiswijk - Vrijdag 18 maart kreeg de aquahorde van Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk hun langverwachte en verdiende insigne ‘gastheer’. (meer)

Seizoenafsluiting Klaverjassen Soccer Boys

Foto
Een wisselbeker en cadeaubonnen voor de winnaars van
het klaverjassen bij Soccer Boys.


Bleiswijk - Op vrijdag 1 april vond in de kantine van Soccer Boys de laatste klaverjasavond van het seizoen plaats. (meer)

Haitsma ook na 90 jaar nog steeds actief op diverse terreinen

Foto
V.l.n.r. Henk, Piet en Tjalling; de derde generatie Haitsma
in Bleiswijk.


Bleiswijk – Hendrik Haitsma besloot in 1921 zijn baas vaarwel te zeggen en een eigen zaak op te gaan zetten als timmerman. In die tijd werden er enkele huizen en boerderijen gebouwd, waarvan er nog enkele te bewonderen zijn in Bleiswijk. (meer)

Arie Steenwijk heeft vrede met verplaatsing

Lansingerland/Rotterdam – De gemeente Rotterdam en agrariër Arie Steenwijk lijken er samen uit te gaan komen. (meer)

Klimophoeve werkt mee aan aftrap van Actie Kinderzwerfboek

Foto
De boeken van de kinderen zwerven door de hele school. Iedereen
mag ze lezen en ze vervolgens ergens neerleggen zodat een ander kind
het boek kan lezen.


Bleiswijk – Samen met alle leerlingen en leerkrachten werd dinsdagochtend 5 april in basisschool De Klimophoeve aan de Hoefweg de aftrap gegeven van de actie Kinderzwerfboek. (meer)

Rusthuis vol herrie

Foto
Plezier tijdens ‘Rusthuis vol herrie’; niet alleen op
toneel, maar ook in de zaal.


Berkel en Rodenrijs – Toneelgroep P.O.P. (Petrus Op de Planken) is er ook dit jaar weer in geslaagd een schitterende musical op de planken te zetten onder de titel ‘Rusthuis vol herrie’. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koppelklaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk – Op vrijdagavond 15 april is er koppelklaverjassen in de kantine van Soccer Boys, aanvang 20.15 uur. Entree: ¤ 9,- per koppel. Het eerste kopje koffie/thee is gratis. (meer)

Regio

Plantenruilbeurs Groei & Bloei
Lansingerland/Bleiswijk - Op zaterdag 16 april organiseert Groei & Bloei Berkel een plantenruilbeurs. (meer)

Voetbal

TOGB-Quick: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Het blijft sprokkelen voor TOGB. De Berkelse eersteklasser kwam tegen het bezoekende Quick uit Den Haag niet verder dan een 1-1 deling. Een schamele winst van slechts één punt in een periode dat, om de benarde positie te verlaten , drie punten welkom zouden zijn. Slechts het eerste kwartier kon de thuisclub overtuigen dat het goede bedoelingen had om deze wedstrijd in winst om te zetten. Drie goede mogelijkheden in die fase van de wedstrijd werden echter niet benut door de voorwaartsen van de Berkelse ploeg. Iets wat de gasten wel zouden doen. De scrimmage voor het doel van TOGB na een hoekschop werd door de Hagenaars in een doelpunt omgezet, 0-1.

TOGB bleef de rest van de wedstrijd volharden in het geven van lange ballen naar voren. Iets wat tegen de lange verdedigers van de gasten een bijna onmogelijke opgave bleek. Deze konden de op zich afkomende ballen in alle rust verwerken. Voor de thee moest TOGB al twee wissels toepassen omdat zowel Steven Treurniet als Revolino Cotin geblesseerd het veld moesten verlaten. In eerste instantie zou het na rust toch een eenrichtingsverkeer worden richting het doel van Quick. TOGB kreeg enkele kansen van Lex van Winden met een kopbal en een uitgespeelde kans voor Stephan Vermeulen die deze recht in de handen schoot van Quick-doelman Lennert Hegie. In het vervolg schoot Stephan Vermeulen nog een keer op de lat. De gelijkmaker voor de thuisclub kwam vijf minuten voor tijd tot stand toen Canan Cetinkaya in het strafschopgebied onderuit werd geschopt en de uitstekende leidende arbiter Jeroen Spinhoven (23) uit Hoogvliet TOGB een elfmetertrap gaf. Lex van Winden schoot de thuisclub naar 1-1.


FC ’s-Gravenzande-BVCB: 0-1
Bergschenhoek - BVCB speelde afgelopen zaterdag tegen de nieuwbakken lijstaanvoerder in de eerste klasse B, FC ’s-Gravenzande. Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd tegen de Westlanders met 1–3 verloren. Nu was de Bergschenhoekse formatie te sterk, 0-1. Na een kleine 10 minuten kon een mooie lange pass van Van Dijk in een keer worden meegenomen door Pim van Hal. Zijn inzet werd echter vakkundig gepareerd door doelman Danny Koning. Naarmate de rust in zicht kwam ging BVCB steeds beter voetballen en wist ook geruime tijd op de helft van de tegenstander te spelen. De Westlandse defensie maakte veelvuldig gebruik van lange ballen naar voren, van enige opbouw was deze middag geen sprake. BVCB probeerde de opbouw beter te verzorgen, maar was daarin vaak te slordig om voor enig doelgevaar te kunnen zorgen. Voordat BVCB een hoekschop mocht nemen, kwam Brent Kunnen in het veld voor Pim van Hal. Of deze wissel even voor desorganisatie bij de thuisploeg leidde, zal wel altijd een vraag blijven. Maar de half weggewerkte bal kwam terecht bij Huub van Heijningen, die zich niet bedacht en met een volley de bal via de verste paal binnenschoot, 0-1. Halverwege de tweede helft kon Brent Kunnen een mooie combinatie tussen Faerber en Monsma net niet afronden, omdat de voorzet een tikkeltje te hoog was. Een kwartier voor tijd kreeg BVCB opnieuw een dot van een kans. In een twee tegen één situatie konden Van Heijningen en Monsma richting het vijandelijk doel, echter niet succesvol. Inmiddels is BVCB op één punt de positie op de ranglijst genaderd, die recht geeft op nacompetitie. Ook rechtstreekse handhaving bestaat nog steeds tot de mogelijkheden. Saillant detail is dat BVCB na vijf gespeelde wedstrijden nog steeds koploper is in de derde periode.


IJVV de Zwervers-CVV Berkel: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Op het zonnige en gezellige sportpark De Groote Stee in IJsselmonde startte de ploeg uit Berkel en Rodenrijs mat en ongeïnspireerd. IJVV De Zwervers hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen om binnen acht minuten twee doelpunten te maken. Na een minuut of vijf omspeelde de linksbuiten van de thuisploeg de Berkelse verdediging en kogelde de bal richting keeper Erwin van den Hengel. De jonge doelman kon de bal pareren, maar in de rebound was het raak, 1–0. Zestig tellen later verslikte Jurjen Jongejan zich in de afstand en bood de Zwervers-spits een vrije doorgang, 2–0. IJVV De Zwervers, met toekomstig trainer Wim Schouten op de bank, zat op rozen en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot na ruim een half uur Erwin van der Stoep ineens opdook voor Zwervers-doelman Schouten, die naar de benen dook en Van der Stoep neerhaalde. De doelman kreeg de rode kaart en Frans Krijtenburg verzilverde het buitenkansje, 2–1.
CVV Berkel rook nu haar kans en zette druk op de Zwervers verdediging. Maar waar iedereen een gelijkmaker verwachtte, inclusief de Berkel verdediging, ging IJVV de Zwervers uiterst effectief om met de mogelijkheden en maakte op slag van rust uit een corner de 3–1. Na de thee bleek Berkel nog niet echt bij de les, want bij de eerste aanval van de thuisploeg was het meteen raak en kon de kleine rechtsbuiten ongehinderd binnenkoppen tussen twee Berkelaren in, 4-1. Eigenlijk kantelde de wedstrijd in het voordeel van CVV Berkel nadat Vincent Wiersema ook eerder mocht vertrekken met een rode kaart na een ongelukkige actie op eigen helft. CVV Berkel ging nu beter combineren en zette in de vorm van verse krachten voorin aan. Rick van der Deen en Jeroen Buitenhuis waren veel dreigender dan hun voorgangers in de voorhoede en beiden spelers vonden elkaar voor de 4–2. Van der Deen gaf een voorzet op maat en Buitenhuis rondde af. De gasten roken nu hun kans en onder bezielende aanvoering van Pieter van der Breggen werd de achtervolging op de thuisploeg ingezet. Van der Breggen zelf maakte na een indrukwekkende solo de aansluitingstreffer, 4–3 en de talrijke toeschouwers vreesden voor de thuisploeg. Daar waar CVV Berkel de kansen niet benutte, maakte IJVV de Zwervers aan alle onzekerheid een einde door twee minuten voor tijd de bevrijdende 5–3 aan te tekenen. In blessuretijd zag scheidsrechter Takacs zich nog genoodzaakt een derde speler voortijdig uit het veld te sturen en bestrafte hiermee de spits van IJVV de Zwervers voor natrappen. Ondanks de rode kaarten was de wedstrijd geenszins grimmig en streden beide ploegen fair om de overwinning.

RCL-Soccer Boys (za): 2-1
Bleiswijk - Ondanks de afwezigheid van Tom Dedel, Martijn Helmendach en Dave van der Steen speelde Soccer Boys een moeilijke maar goede wedstrijd.
Aziz Benchamach opende de score 0-1 met een schot vanaf de 16. RCL zette meer druk wat pas in de 43e minuut leidde tot de 1-1. Ook in de tweede helft had Soccer Boys het beste van het spel. Helaas werd er niet gescoord.
De lucky goal 2-1 in de 43e minuut, bijna onmogelijk om te maken, zorgde er voor dat Soccer Boys zeer onverdiend met lege handen naar Bleiswijk moest terugkeren. Komende zaterdag speelt Soccer Boys thuis tegen Foremsport.

Turnen

Doto met drie deelnemers naar NK
Bergschenhoek - Zondag 27 maart mochten zeven meiden van DOTO aantreden
voor de halve finale in de 3e divisie. In deze wedstrijd konden zij zich plaatsen voor de finale. In de 2e ronde mochten Pupillen 2 Anuschka Pedano, Marieke Mulder en Cathelijne Brinkman hun wedstrijd beginnen op de brug.
Cathelijne en Anuschka draaiden een keurige brugoefening, maar Marieke moest de brug een keer verlaten. Bij de balk bleven ze er allemaal op en op vloer lieten ze eveneens een goede oefening zien. Van deze meiden heeft alleen Anuschka zich weten te plaatsen voor het NK. In de andere baan mochten Jeugd dames Sophie van Zijl en Daisy Lammers beginnen op balk. Ze waren erg zenuwachtig maar hielden zich keurig staande met zelfs een 2e plaats voor Daisy op dit onderdeel. Daarna volgde vloer waar ze beiden knalden. Sophie sprong een keurige schroef en werd 2e op dit onderdeel. Bij sprong lieten ze beiden als eerste een overslag zien, daarna volgde voor Sophie een overslag hele draai en voor Daisy en half in half uit. Als laatste gingen ze naar de brug. Spannend want ze stonden er goed voor.
Beide oefeningen waren goed met als eindresultaat een 5e plaats voor Daisy en een podiumplaats voor Sophie. Zij mocht met een zilveren medaille naar huis. Beiden zijn door naar de finale. In de 3e ronde waren de junior dames Anne de Jong en Romy van der Tak aan de beurt. Zij begonnen op brug. Romy draaide een mooie stabiele oefening. Helaas mislukte de afsprong van Anne waardoor ze gelijk al een punt verspeelde. Helaas vielen ze beiden een keer van de brug af. Op sprong en vloer lieten ze zien wat ze konden, maar helaas kun je je op dit niveau geen foutjes permitteren, dus niet door naar de finale.

Tafeltennis

Shot'65-TOGB: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Met een prachtige overwinning heeft het eerste
herenteam van tafeltennisvereniging TOGB zich in Zwijndrecht verzekerd van de derde plek in de competitie. Lennard Overdevest en Dennis van Rutten wonnen hun drie enkelspelen en samen wonnen ze het dubbel. Harry Sintemaartensdijk zette één van zijn drie lange vijfgamers om in winst.
TOGB heeft de derde plek nu veiliggesteld. Met nog één speelronde te gaan hebben de Berkelaren 44 punten. Shot staat op 37. Op vrijdagavond 15 april komt degradatiekandidaat TOV op bezoek in Berkel en Rodenrijs.

Atletiek

Drukke Rotterdam Marathon 2011
Lansingerland - Ferdi Vonk heeft tijdens de Rotterdam Marathon zijn persoonlijk record weten te verbeteren, al ging dit niet helemaal zonder hindernissen. Tot het 35 km punt liep hij op een schema van onder de drie uur, maar had toen al een aantal kilometers last van lichte krampverschijnselen. Bij het 35 km punt besloot hij een uitstapje te maken naar een verzorgingspost waar hij op de massagetafel belandde, waarna hij zijn weg kon vervolgen. Vanaf de 40 km kon hij weer lekker lopen. Ferdi finishte in een tijd van 3.09.56; een verbetering van zijn PR met bijna zezs minuten.

Lansingerlanders Elebert Noordam van Ilion en Amriet Oemraw van Rotterdam Atletiek wisten ruim binnen de drie uur te blijven. Elebert finishte in 2.52.25 en Amriet in 2.57.47. Een bijzondere prestatie kwam van Jan Olsthoorn (PAC). Een week geleden was hij in een spijker gestapt en besloot tegen alle adviezen in toch te starten. Na 7 km werd de wondpleister onder zijn pijnlijke voet verwijderd. Van enige ontspanning was toen al geen sprake meer. Op karakter en voor zijn kleinkinderen haalde hij de eindstreep in 3.51.51.

Ook de Bleiswijkse Miranda de Leijster heeft afgelopen zondag met succes en ruim binnen de limiet de marathon van Rotterdam volbracht. De man met de hamer kwam zij niet tegen, maar na de 30 km kreeg ze het wel even moeilijk.
Na een stukje wandelend te hebben afgelegd, vond zij gelukkig weer de energie om voluit naar de finish te lopen.

Wim Ruigrok liep de marathon in een tijd van 4.51 en z’n neef Rob Ruigrok
in een tijd van 4.36.Achttien Kieviten lopen marathon van Rotterdam
Lansingerland - Zondag 10 april stond Rotterdam geheel in het teken van de
31e marathon. Het mooie lenteweer zorgde voor een leuke sfeer met veel enthousiaste toeschouwers langs het parcours. Van De Kieviten uit Lansingerland wisten 18 deelnemers de marathon uit te lopen. Ze hebben er vanaf december onder leiding van trainer Aart van Hoven keihard voor getraind. Erik van Keeken was de beste Kievit. Hij ging na 3 uur 6 minuten en 9 seconden over de streep op de Coolsingel. Beste dame was Mariska van Straalen. Ze kwam nog binnen de vier uur over de finish: 3.58.18. De tijden van de andere kanjers: Cees Voogt 3.14.31, Marco Medendorp 3.34.44, Edwin van Leeuwen 3.46.05, Ard Hulst 3.51.52, Ronald van Meggelen 3.56.24, Johan van Kersbergen 3.56.49, Jan van Donkelaar 3.58.01, Marcel van Lith 3.58.09, Peter Schweers 4.07.04, Anita Kreukniet 4.14.56, Loes Nederhoff – die pas in september 2007 met hardlopen begon via de opstapgroep - 4.26.40, Maarten van den Berg 4.26.46, Peter Buter 4.33.48, Anita van Velde 4.50.54, Bas Overdevest 4.59.42 en Erik-Jan Beuzenberg 5.27.24.

10 km loop
Lansingerland - Er kwamen zondag dertien Kieviten in actie op de 10 kilometer in Rotterdam.
Bart Roefs leverde een hele mooie prestatie en werd 20e in een tijd van 36
minuten en 55 seconden. Richard Lelieveld, die volgende week de marathon van Enschede gaat lopen, passeerde de eindstreep bij het stadhuis in 38.40.
Marlies Nuijten finishte in 45.32, Sabine Sonneveld 51.11, Jochem Geurts 54.57, Rob Meeuwissen 58.12, Piet Wensveen en Mart Bolleboom 58.33, Teun Baak en John van Asten 10.03.18, Jan Ipenburg 1.03.40, Josianne van Harn 1.07.50 en Nelly van der Burg 1.16.20. Van de jeugdafdeling liep Torben Knulst de 5 kilometer in 25.55 en op de 2,5 kilometer kwamen Matthijs Brand 10.59, Dorien Lampe 11.01 en Tess Grootscholten 11.03 in actie. Simone Calf en Menno Hoogenes liepen de 2,5km in resp. 11.37 en 10.14.

Motorcross

Geslaagd weekend Team Voorwinden

Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden is zondag tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermotard in Lelystad net naast het podium geëindigd. De rijder uit Berkel en Rodenrijs streed voor de overwinning, maar kwam in het heetst van de strijd ten val en moest hierdoor genoegen nemen met een vierde plaats. Jaimie van Sikkelerus reed op overtuigende wijze naar de overwinning in de nationale klasse.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto wordt
verreden op 8 mei in Zelhem, maar Team Voorwinden zal eerst op 1 mei een wedstrijd om het Duits Kampioenschap in Harsewinkel mee pakken.

Wielrennen

Tim schittert
Rotterdam - In het Zeeuwse Nieuwdorp heeft Tim v.d. Poel van Rwc Ahoy’ zaterdag met een voorsprong van ruim 1 minuut de wedstrijd in categorie 7 gewonnen. Een dag later werd hij in Rijswijk 2de, Merel Hofman uit Bleiswijk is 4de geworden, Lisette Prins 33ste, Twan Hofman 41ste en Iris Hofman die de hele wedstrijd in de kopgroep zat werd uiteindelijk 17de.
Feiko Ammerlaan heeft samen met oud-Ahoy’er Kevin Kooyman uit Bleiswijk vroeg in de nieuwelingen klassieker omloop Lek en IJssel een kopgroep gevormd van vier man. Vlak voor de finish werden ze ingehaald. Bas v.d.
Burg werd 41ste en Feiko Ammerlaan 43ste.


Omloop Lek en IJssel
Lansingerland - Onder zomerse omstandigheden werd zaterdag de bekende omloop Lek en IJssel gereden met tussen de starters onder andere zes Nieuwelingen van De Pedaalridders Lansingerland. Een wedstrijd met veel valpartijen, maar ook met een kopgroep die uiteindelijk zou worden teruggepakt daar het jagende peloton. In de voorlaatste ronden ontstond een nieuwe sterke kopgroep die de voorsprong steeds verder wist uit te bouwen.
In de laatste ronden ging het peloton voor de resterende plaatsen, waarbij een massasprint onvermijdelijk was. Yannick Schurwanz legde beslag op een verdienstelijk 29ste plaats. Thom Martens en Jeroen Smits uit Bergschenhoek vielen net buiten de prijzen.


Rund om Fischeln
Lansingerland - In het glooiende gebied rond het Duitse Fischeln werd zondag een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren verreden waarbij Camiel Lok deel uitmaakte van een kopgroep. Tijdens de sprint van een kleine kopgroep legde hij beslag op een 9de plaats; zijn clubgenoot Pelle van der Wal werd 15de. Bij de junioren werd er al vroeg de sprint aangetrokken met daarin Chris Tveter van De Pedaalridders die net buiten het podium viel en 4de werd.


Honkbalseizoen van start

Foto
De eerste bal was voor sponsor Aad van der Zalm.

Bergschenhoek - Na een eerste wedstrijd in Haarlem, die met nipt verlies was afgesloten (9-3), stond zondag 10 april de eerste thuiswedstrijd van het eerste honkbalteam van The Orioles op het programma. (meer)

Nationale sportweek bij DOTO

Bergschenhoek - Van 16 tot en met 23 april vindt de achtste Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Oude Maas
14.30 uur
BVCB – Spijkenisse
15.00 uur
Soccer Boys –Forum Sport
15.00 uur
IJzendijke (da) - Berkel
ARC- (da) – Soccer Boys

Zondag:
RKAVV – TOGB Soccer
Boys – Gouderak
14.00 uur

Berkelse voetbalsters stellen promotie veilig

Foto
Het is feest voor de meiden van CVV Berkel, de promotie
naar de eerste klasse is bereikt. Op de foto Silvia Boogaard
zittend vierde van links. Foto: Fred Roobol.Berkel en Rodenrijs – Na twee seizoenen heeft het vrouwenteam van voetbalvereniging CVV Berkel het eersteklasserschap weer teruggewonnen. De Berkelse formatie van trainer Cees Kruys liet er in de wedstrijd tegen Rhoon geen twijfel over bestaan dat ze met de versterkte promotie wel raad weten. (meer)

Kerntakendiscussie loopt vast op definities

Lansingerland – Na een anderhalf uur durend debat over de gemeentelijke kerntaken zag een meerderheid van de raadscommissie Algemeen Bestuur donderdag af van raadsbehandeling van het collegevoorstel. (meer)

Commissie Ruimte vindt dat College actiever moet optreden in HSL dossier

Foto
Op donderdag 7 april heeft TNO, onder het toeziend oog van wethouder
Verkeer en Vervoer De Paepe, de eerste geluidsmeting uitgevoerd aan de
oostkant van de HSL. Er is al eerder gemeten aan de westkant van het spoor.
Omdat er wettelijk gezien alleen gemeten kan worden bij bepaalde
weersomstandigheden, kon TNO niet eerder aan de oostkant meten.


Lansingerland - Het college moet minister Schultz een brief sturen om te verduidelijken dat de resultaten van het TNO rapport over het HSL-geluid nog niet volledig zijn. (meer)

Dorpsstraat Bleiswijk kost ruim een miljoen

Bleiswijk - De Dorpsstraat van Bleiswijk krijgt een opknapbeurt. De weg krijgt een nieuwe bestrating, er komt een ‘Bleiswijks stoepje’, nieuwe straatlantaarns, bomen, en twee pleinen worden heringericht. Ook de Plaats en de Kerkstraat zijn meegenomen in het plan, en men heeft vier entrees op het oog waar men het centrum binnen kan komen. (meer)

Lansingerland doet mee aan ‘bidbook’

Lansingerland – De gemeenteraad stemt in met het vrijmaken van een bedrag van ¤ 22.000 voor het opstellen van een ‘bidbook’ voor de Floriade 2022.
Dat bleek donderdag in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur. (meer)

Niet alle abonnees tevreden met IPTV van KPN via de glasvezelkabel

Lansingerland – Krijgen inwoners van deze gemeente via de glasvezelkabel echt hoge kwaliteit HDTV in huis? Niet iedereen is daarvan overtuigd. De providers in deze gemeente leveren IPTV van KPN. (meer)

Tips om babbeltrucs te herkennen

Lansingerland - De afgelopen tijd heeft er een aantal babbeltrucs plaatsgevonden in onze regio. De politie wil een ieder via dit bericht informeren over wat een babbeltruc is en hoe men deze kan herkennen. (meer)

Eerste bijeenkomst maandag 18 april bij ICC in Delfgauw Jong VNO-NCW Oostland in oprichting: voor ondernemers en –sters tot veertig jaar

Foto
Voorzitter Cor van der Wel (links) met de aanstormende jonge
ondernemers die de kar van Jong VNO-NCW Oostland gaan trekken.
Van links naar rechts: Suzanne Schotte, Wim van der Kooij junior,
Suzan van Rijn en Michiel van Atten.


Lansingerland/Pijnacker – Vier jonge ondernemers, accountant Suzan van Rijn, bouwonderneemster Suzanne Schotte, boekhandelsman Michiel van Atten en vastgoedontwikkelaar Wim van der Kooij junior, hebben het voortouw genomen tot de oprichting van Jong VNO-NCW Oostland. (meer)

Bassta weet wat muziek maken is

foto
Bassta bestaat uit Jos Dobbe (drums en vocals), Paul van Grieken
(alle gitaren), Marcel Hogenboom (toetsen, bas en vocals), Wim van
Dam (lead vocals) en Kim de Vreugd (lead vocals).Berkel en Rodenrijs – De coverband Bassta zal tijdens het Koninginnedagfeest een belangrijk deel van de muziek verzorgen vanaf het podium in Berkel Centrum. (meer)

Meld jij je ook aan voor activiteiten Koninginnedag?

Berkel en Rodenrijs – Vanaf 28 april tot en met Koninginnedag zal het centrum van Berkel en Rodenrijs bol staan van de Oranjeactiviteiten. (meer)

Opening Hospice Lansingerland is bekroning op het werk van velen

Foto nr. 1
Samen met burgemeester Ewald van Vliet opende voorzitter
van de stichting Jaap Wolf de deur van het nieuwe Hospice
Lansingerland.


Bergschenhoek – Onder grote belangstelling is maandagmiddag 4 april het Hospice Lansingerland geopend. Voorzitter van de Stichting Hospice Lansingerland Jaap Wolf draaide samen met burgemeester Ewald van Vliet de sleutel om van de voordeur, waarna iedereen een kijkje kon nemen in het fraaie pand aan de Burg. (meer)

Zeldzame houtklopkever bedreigt schoolgebouw PWA

Foto
Wethouder Ten Kate was in gezelschap van twee medewerkers
van de inspectie.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdagmorgen werd de directie van de Prins Willem Alexanderschool opgeschrikt door een brief van de gemeente waarin melding werd gedaan van de zeer zeldzame en in West-Europa niet voorkomende houtklopkever. (meer)

Heisa over Berkelse ganzen

Foto
Enkele ganzen die elders een nieuw onderkomen krijgen.

Berkel en Rodenrijs – In en rond de groenstrook langs de Swemcoperlaan is beroering ontstaan over zowel het snoeien van struiken als het vangen en vervolgens verwijderen van een aantal ganzen. (meer)

Na het inburgeringsdiploma nu op pad voor het paspoort

Foto
Bloemen en het diploma voor de heer Rabhi uit handen
van de wethouder.


Lansingerland – Twee keer per week ging hij ’s avonds van zeven tot tien naar school aan het Rotterdamse Hofplein waar de inburgeringscursus werd gegeven. Vol trots kon de heer Rabhi vrijdagmiddag 1 april officieel zijn inburgeringsdiploma in ontvangst nemen uit handen van wethouder Werner ten Kate. (meer)

Commissaris van de Koningin ziet kansen voor deze boeiende gemeente

Foto
Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland,
bracht donderdag 31 maart een werkbezoek aan de gemeente
Lansingerland.


Lansingerland - Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, bracht donderdag 31 maart een werkbezoek aan de gemeente Lansingerland. (meer)

Bewoners Oranjebuurt kijken reikhalzend uit naar einde werkzaamheden

Foto
Wijkvereniging Berkel-Dorp nam afscheid van bestuurder
van het eerste uur Arie Heinsbroek. Penningmeester Nelma
Lobee (midden) overhandigde een boeket aan zijn echtgenote
en verraste Arie met een bon.


Berkel en Rodenrijs – Ze mogen meedenken, meebeslissen, maar ook meeleven en mee zandhappen. Tijdens de algemene ledenvergadering van de wijkvereniging Berkel-Dorp (met ruim driehonderd leden) werd duidelijk dat de bewoners van de Oranjebuurt in grote lijnen tevreden zijn met de gigantische opknapbeurt van hun directe omgeving, maar dat ze ook wel blij zullen zijn als alles achter de rug is. (meer)

Team Veilig op Weg bezoekt GBS Koningin Beatrix

Foto
De auto en de lessen worden ‘op de weg gehouden’ met
medewerking van Mercedes-Benz Nederland B.V., VTL Opleiding
& Training, Randstad Transport, Energiemaatschappij BP, Van
Vliet Trucks Holland BV, TVM Verzekeringen en RAI Vereniging.


Berkel en Rodenrijs - Een Veilig op Weg team van Transport en Logistiek Nederland (TLN) – de grootste werkgeversorganisatie in het wegtransport – kwam woensdagochtend 30 maart met een speciale Veilig op Weg- demonstratievrachtauto naar de Koningin Beatrixschool aan de Westersingel. (meer)

Oosthoek heeft alles in huis voor Passend Onderwijs

Foto
Bezoek van Belgische collega’s aan De Oosthoek.

Bleiswijk - Een delegatie uit Antwerpen bracht dinsdag 29 maart een bezoek aan basisschool De Oosthoek. (meer)

Willy de Bruyne hoofdpersoon bij start project

 Foto
Willy de Bruyne mocht samen met de wethouder en de
ontwikkelaars van het project het lint doorknippen dat voor
de verbindingsdeur was gespannen.


Bleiswijk - Op 1 maart reeds is het project ‘Betrokkenheid en Verbinding’ van start gegaan. Kwetsbare ouderen uit Lansingerland kunnen in dit dagbestedingsproject activiteiten doen in ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. (meer)

Rijswijks Jeugdtheater presenteert musical Miss Robin

 Foto
Nena van der Heijden en Iive Amanatkhan staan samen
in de musical ‘Miss Robin… de nieuwe Hood’ op de planken
in de Rijswijkse Schouwburg.Berkel en Rodenrijs – Als de musical ‘Miss Robin… de nieuwe Hood’ zaterdag 9 april op de planken wordt gezet in de Rijswijkse Schouwburg zullen daar twee jeugdige Berkelse talenten in meeschitteren. (meer)

GreenRail Terminal kan een kans voor de Randstad betekenen

Foto
Het rapport wordt door Herman de Boon (voorzitter VGB
en stuurgroep Duurzame Logistiek) overhandigd aan Govert
Veldhuyzen (links).


Bleiswijk - In 2009 is de haalbaarheid van een GreenRail Terminal op het Greenparc Bleiswijk onderzocht in opdracht van de Stuurgroep Duurzame Logistiek van Greenport Nederland. De resultaten van dit onderzoek zijn vorig jaar in maart gepresenteerd. (meer)

Ondernemend 3B zoekt aansluiting met Werkgeversservicepunt Zoetermeer

Foto
Oostland nog sterker op de kaart zetten. Met uniforme
aanbestedingsprocedures en een gezamenlijk Ondernemersloket.


Lansingerland – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ondernemend 3B, gehouden op 22 maart, kwamen de leden bijeen om zich niet alleen te buigen over de notulen en het jaarverslag, maar tevens luisterden ze naar een presentatie van Yvonne van Amstel die iets kwam vertellen over het Werkgeversservicepunt (WGSP) Zoetermeer en de mogelijkheden daarin voor Lansingerland. (meer)

De laatste lootjes…

Foto
Door de leden van de Ronde Tafel werden de handen tijdens
de zonnige zaterdag uit de mouwen gestoken om de tuin van het
hospice helemaal in orde te maken voor de opening.


Bergschenhoek – Zaterdag 2 april werd er de hele ochtend met man en macht gewerkt om de buitenruimte van het maandag geopende Hospice Lansingerland in orde te krijgen. (meer)

Veel ongenoegen in het maatschappelijk veld: “Tussen gemeente en gemeenschap zit iets niet goed”

Foto
In debat met het publiek, v.l.n.r. Terry Ezra, Jetta Kleinsma,
Jaqcues Thoen en Petra Togni.


Lansingerland - Uit het Sport- en Cultuurdebat, georganiseerd door de plaatselijke afdeling van de PvdA, dat maandag 28 maart in de Bibliotheek van Bergschenhoek werd gehouden, kwam naar voren dat organisaties van sport en cultuur veel meer informatie moeten aanleveren naar de gemeente Lansingerland. (meer)

Getuigenoproep aanrijding

Bergschenhoek - Op maandagmiddag 7 maart ontstond er om 17.00 uur op de invoegstrook Bergschenhoek (N209) richting Rotterdam een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto. De vrachtwagen had een Duits kenteken.
Eventuele getuigen van dit ongeval worden gevraagd zich in contact te stellen met tel.nr. 06 – 44208213.

Hardrijders Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft opnieuw een snelheidscontrole gehouden op het gedeelte van de Klapwijkseweg tussen de Rodenrijseweg en de Oudelandselaan. Van de 420 passanten reden er 125 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur waar maximum 50 is toegestaan.

Inbraak via schuifpui

Bergschenhoek – In de nacht van 30 op 31 maart werd ingebroken in een woning aan de Kroeskarper. Men kwam via de niet op slot zijnde schuifpui naar binnen. De gehele woning is doorzocht. Ontvreemd werden onder andere paspoorten en een kleine hoeveelheid geld.

Fors geweld gebruikt

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de Korenmolenweg in de nachtelijke uren van 29 maart hebben inbrekers met fors geweld de voordeur opengebroken. Voordeur en deurposten raakten hierbij zwaar beschadigd. Het hele huis is doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Alles overhoop gehaald

Bleiswijk – Vorig weekend hebben inbrekers een grote rotzooi achtergelaten in een woning aan de Lijsterbesdreef. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

Gewond na aanrijding

Bleiswijk – Op het viaduct van de N209 over de A12 bij Bleiswijk ontstond zaterdag 2 april een ongeval, waarbij een bestuurder met nek- en rugletsel moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in Gouda. Het slachtoffer kwam uit de richting van Kruisweg en wilde linksaf richting Gouda rijden.
Een hem tegemoetkomende auto, waarvan vermoed wordt dat deze door rood licht reed, raakte hem in de flank. Beide auto’s moesten worden weggetakeld.

Inbraak De Wilgen

Bergschenhoek – Op donderdag 31 maart werd tussen 16.15 en 23.15 uur ingebroken in een woonhuis aan De Wilgen. Er bleek een voorzetraam te zijn opengebroken. Laden, kasten en vertrekken waren doorzocht. Ontvreemd werden onder andere sieraden, twee paspoorten en een fotocamera.

Aanhouding na ongeval

Bergschenhoek – Op zaterdag 2 april ontstond rond half twee ’s nachts een aanrijding tussen twee personenauto’s op de N209 bij De Kulck. Beide voertuigen moesten met zware materiële schade worden weggetakeld. Eén van de bestuurders, niet de eigenaar van de auto, bleek geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben, ook kon hij zich niet identificeren. De man is aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.

Alcoholcontrole bedrijventerreinen

Lansingerland – De politie heeft vrijdagmiddag 1 april tussen 17.00 en 19.15 uur op verschillende bedrijventerreinen in Lansingerland alcoholcontroles gehouden. In totaal hebben zestien bestuurders geblazen, waarvan er één teveel had gedronken.

Airbags geliefd

Lansingerland – De afgelopen week is in verschillende wijken in Lansingerland ingebroken in met name VW’s, Audi’s en Seats. De inbrekers hadden het vooral gemunt op de airbags en navigatiesystemen van deze auto’s.

Berkel en Rodenrijs

Gebedsvieringen vastentijd
Berkel en Rodenrijs - Ook dit jaar zullen er tijdens de vastenperiode op de woensdagavonden om 19.00 uur in de Pius X kerk in Rodenrijs meditatieve gebedsdiensten worden gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. (meer)

Regio

Plantenruilbeurs Groei & Bloei
Lansingerland/Bleiswijk - Op zaterdag 16 april organiseert Groei & Bloei Berkel een plantenruilbeurs. Van 12.00-13.00 uur is men van harte welkom bij Ria Breugem, Anthuriumweg 48 te Bleiswijk. (meer)

Voetbal

CION–CVV Berkel: 2–4
Vlaardingen/Berkel - De altijd lastige uitwedstrijd bij CION werd door de Berkelaren vanaf minuut 1 uiterst gemotiveerd opgepakt. Harmen Nelisse kreeg binnen 10 minuten al drie mogelijkheden om te scoren. Na een goed kwartier spelen rondde de centrumspits een uitstekend opgezette aanval over de linkerkant doeltreffend af, 0-1. De Berkelaren kozen steeds meer en meer de aanval, CION was geen schim van de ploeg die toch bovenin meedraait.
Vlak voor rust drong CION dan eindelijk aan richting het doel van de uitstekend keepende Erwin van den Hengel. Bij de allereerste corner van CION was het wel meteen raak. Via een been van Van der Breggen rolde de bal in de verre hoek, 1–1. Na de thee drong CION meteen aan en zette CVV Berkel vast op de eigen helft. De rollen leken omgekeerd en de Berkelaren moesten zich beperken tot verdedigen. Onder leiding van de weer herstelde Jurjen Jongejan hield de Berkelse afweer echter moeiteloos stand en na een klein kwartiertje kantelde de wedstrijd toch weer in Berkels voordeel. Erwin van der Stoep zag een geheel vrij staande medespeler over het hoofd en besloot om zelf op het doel te schieten. Een slap rolletje zou een makkelijke prooi moeten zijn voor de Vlaardingse doelman, maar tot ieders verbazing verslikte hij zich danig in de toestand van het veld, greep naast de bal en tergend langzaam verdween het leer in het doe, 1-2. CION was mentaal geknakt en de Berkelse voorwaartsen kregen alle gelegenheid om deze voorsprong verder uit te bouwen. Via de motor van dit CVV Berkel, het duo Frans Krijtenburg / Pieter van der Breggen, belandde de bal een paar minuten later bij Harmen Nelisse, die uitgeweken was naar de rechterkant van het veld. Zijn directe voortzetting naar Lennard Kennepohl was subliem en voor Kennepohl was het een koud kunstje om de 1–3 in de touwen te schieten. Nelisse mocht hierna plaatsmaken voor Rick van der Deen, die net in het veld, meteen de verdediging van CION zijn hielen liet zien, prima het overzicht hield en Lennard Kennepohl in staat stelde om zijn tweede en Berkels vierde doelpunt van de middag binnen te schieten, 1–4. CION zette nog aan voor een wanhoopsoffensief maar verder dan de overigens zeer fraai binnengeschoten 2–4 kwam de thuisploeg niet.

Dance

Workshop Urban Dance
Bergschenhoek - In navolging van diverse succesvolle workshops komt sportvereniging DOTO met een workshop Urban Dance. Deze dansvorm is met name geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar; een superstoere manier van dansen op hedendaagse muziek. De anderhalf uur durende workshop vindt plaats in Sporthal de Zijde op vrijdag 15 april om 19.00 en zal tot 20.30 duren. Kosten bedragen ¤ 12,50 per persoon.
Voor volwassenen is er op vrijdag 13 mei een workshop Dans voor Volwassenen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan hieraan deelnemen. Voor aanmeldingen van beide workshops kan men terecht bij dans@svdoto.nl . Voor vragen kan men bellen met Marianne van der Lee, 06 - 54992586.

Wielrennen

Ahoy’ succesvol in Noord West Overijssel
Rotterdam - In een internationaal deelnemersveld van 170 renners hebben de talenten van RWC Ahoy’ een mooie prestatie bereikt. Een kopgroep van drie renners waarvan het Deense talent Hesbek Lund de winnaar was, maar daarna een groep van een kleine 20 renners. Daarin eindigde Fabian Ammerlaan als 7de, Tim Rodenburg 10de , Leon Hofman werd 2de in de sprint van het peloton en uiteindelijk werd hij 29ste.
Klassieker De Glazen Stad Bergschenhoek - In Deze Westlandse Wielerklassieker waren 150 renners aan de start die eindigde in een massasprint. Bergschenhoekenaar Robert Berk werd 21ste.

Omloop Noordwest Overijssel
Lansingerland – De Pedaalridders reden mee in de eerste Nederlandse klassieker voor de Junioren. Marijn Korevaar en Nicky Gieskens van De Pedaalridders konden aansluiten bij de kopgroep. Marijn reed een geweldige wedstrijd. Hij kwam in de eindsprint als 13e over de meet; Nicky Gieskens volgde als 16e. Van de in totaal 160 renners kwamen er maar 40 over de streep.

Omloop Kleine Hein
Lansingerland - In een groot deelneemstersveld bij de junioren meisjes wist Silvie Haakman van De Pedaalridders vanuit een massasprint beslag te leggen op een verdienstelijke vijfde plaats in de omloop Kleine Hein. Nieuwelingen en junioren reden in Duistland de omloop van Uedem en met succes. Met in de kopgroep onder andere Thom Martens, Jannick Schurmanz en Pelle van der Wal.
De snelheid was hoog en Jannick kwam als 9de over de meet; Thom en Pelle volgden als 24ste en 28ste. Bij de junioren behaalde Chris Tveter van de Pedaalridders een 3de podiumplaats.

Jeugdronden van Piershil
Lansingerland - Onder perfecte weersomstandigheden werd de ronde van Piershil verreden met de jeugd van De Pedaalridders Lansingerland aan de start. Melissa de Jong kon zich handhaven in een groep van renners/sters en kwam als 6de over de meet, haar broertje Thwan de Jong legde beslag op een 20ste plaats en Gaby Gieskens noteerde in haar categorie een 5de plaats.

Tafeltennis

Vriendenschaar-TOGB: 8-2
Berkel en Rodenrijs - In Gouda bij titelkandidaat Vriendenschaar speelde Wim Scholte in plaats van Van Rutten. Scholte won één enkelspel en ook Lennard Overdevest zorgde voor een punt. TOGB steeg naar de derde plek doordat concurrent Shot'65 verrassend met 10-0 verloor van degradatiekandidaat TOV. TOGB heeft nu 36 punten en Shot heeft er 35. TOGB en Shot treffen elkaar volgende week. Een derde plaats in de eindklassering behoort nog tot de mogelijkheden voor de Berkelaren omdat Shot in de laatste competitiewedstrijd tegen kampioenskandidaat ATTC moet en TOGB het op papier zwakke TOV op bezoek krijgt.
Zaterdag 9 april gaat TOGB op bezoek bij Shot' 65 in Zwijndrecht. Op 15 april speelt TOGB de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Het Noordwijkse TOV treedt dan aan in Berkel en Rodenrijs.

Voetbal

Promotie dichtbij dames Berkel
Berkel en Rodenrijs - De voetbaldames van CVV Berkel kunnen zaterdag promotie naar de 1e klasse veilig stellen. Het team van Cees Kruys speelt thuis tegen Rhoon en is bij winst zeker van een terugkeer naar de klasse waar het twee seizoenen geleden uit degradeerde. De Berkel-dames eindigden vorig seizoen als vierde en staan nu, met nog drie wedstrijden te spelen een punt achter koploper Rijnvogels waardoor ook de strijd om de titel erg spannend blijft in de 2e klasse. De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur en speelsters en begeleiding vragen iedereen om steun deze middag om er zo met z'n allen een mooie en boeiende wedstrijd van te maken.

Golf

Luiten net naast de koppositie
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten nam op de tweede dag van de Trophée Hassan II in de Marokkaanse badplaats Agadir de leiding. Hij deelde de koppositie met Rhys Davies uit Wales. De Bleiswijker legde vrijdag de tweede ronde van het toernooi uit de Europese Tour af in 69 slagen en zette zijn totaal op 137, zes onder par. Op de laatste dag van de Trophée Hassan II kon hij echter niet meer meedoen om de hoofdprijs. Hij begon de dag als zesde, had geen zicht op de eerste plaats en na een ronde van 72 werd hij elfde (280).
Davis Horsey won.

Tennis

Kiki speelt in Johannesburg
Berkel en Rodenrijs – Tussen 11 en 17 april neemt Kiki Bertens deel aan een groot internationaal $100.000 toernooi in Johannesburg.

Streetdance

Selectiegroepen opnieuw in de prijzen
Bergschenhoek - De drie selectie Streetdance groepen onder leiding van Tessa van Zomeren streden zondag 20 maart opnieuw voor de eer op de danshappening van de Nederlandse Danssport Organisatie in Poeldijk. De groepen Damage en Hit It dansten beide in klasse 1 (7 t/m 14 jaar). Damage werd tweede en Hit It eindigde op de zesde plaats. Wel kreeg deze groep meisjes, allen circa 7 en 8 jaar oud, een staande ovatie van het publiek.
De tieners in klasse 2 (15 jaar en ouder) zijn als derde geëindigd. Alle teams gingen met een beker naar huis. Later dit jaar gaat Tessa met haar teams deelnemen aan de voorronde van het NK Streetdance. Ook wordt er dit jaar weer een dansvoorstelling georganiseerd; in het Zuidplein Theater op 7 mei. Tijdens deze voorstelling zullen alle dansgroepen laten zien wat ze kunnen. Het thema van de voorstleling is 'Dans in Films".

Hockey

HBR Heren-Leidse Studs: 2-1
Berkel en Rodenrijs - Beide ploegen vochten voor hun laatste kans op de play-offs. In de tiende minuut werd een toegekende strafbal door Maarten van der Walle onberispelijk ingeschoten. Discussie met de scheidsrechter leverde de studenten de eerste gele kaart op. HBR trok flink door en in de zestiende minuut leverde dat een tweede doelpunt op uit een benutte strafcorner van Nick Bijwaard. De tweede helft begon goed voor de Berkelaren, maar na een grote gemiste kans in de vijfde minuut wist Leiden via een counter een tegendoelpunt te maken. Op dat moment kantelde de wedstrijd. HBR kwam zwaar onder druk te staan en uitbraakpogingen strandden veelal door een slordig gegeven eindpass. HBR had vandaag het geluk aan zijn zijde en behaalde een zwaarbevochten nuttige overwinning.
Komend weekend speelt HBR een uitwedstrijd tegen het lastige Voorne.

Pieter van der Breggen naar Voorschoten ‘97

FOTO
Pieter wordt op de site van Voorschoten ’97 gepresenteerd
in het tenue van zijn nieuwe club. Foto: website Voorschoten ’97.


Berkel en Rodenrijs – Voetballer Pieter van der Breggen van CVV Berkel zal met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de zaterdagselectie van hoofdklasser Voorschoten ’97 versterken. (meer)

Warm voorjaarsweer bij Lansingerlandloop

Foto
Na het startschot van de burgemeester konden de
eerste lopers van start.


Bleiswijk - Zaterdag 2 april organiseerde atletiekvereniging De Kieviten voor de tweede keer de Lansingerlandloop, gesponsord door Mastenbroek Glazenwasserij. (meer)

Kanovaarders breken record

Foto
Bijna 100 meter aan kajaks vulde het water van Outdoor
Valley; een nieuw wereldrecord.


Bergschenhoek - Tijdens de Summer Kick Off is zondag 3 april bij Outdoor Valley een officieel Guinness Book of World Records wereldrecord gevestigd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:

IJVV Zwervers- Berkel

FC ’s-Gravenzande - BVCB

RCL - Soccer Boys

Berkel (da) – Rhoon 14.30 uur

Soccer Boys (da) – Rijnvogels 14.30 uurZondag:

TOGB – Quick 14.00 uur

ESTO – Soccer Boys

Soccer Boys krijgt slaag bij koploper Lyra

De Lier/Bleiswijk - De belangen waren voor beide voetbalclubs geheel
anders. Waar koploper Lyra de punten in huis wilde houden om de koppositie te verdedigen daar kwam Soccer boys naar De Lier om de broodnodige punten in de wacht te slepen om de onderste vier plaatsen op de ranglijst te vermijden. (meer)

TOGB vecht zich naar drie punten

Berkel en Rodenrijs - TOGB weet zich na de wedstrijd tegen het bezoekende SCO’63 drie winstpunten rijker door de 1-0 overwinning van de Berkelse eersteklasser. Of de club het aantal punten definitief kan behouden is echter de vraag. Een onverlaat bij de Berkelse club vond het noodzakelijk om een speler van de gasten bij het snel weer in het veld brengen van de speelbal beentje te lichten. (meer)

Bestemmingsplan Vlinderstrik vastgesteld

Lansingerland – Het recreatiegebied Vlinderstrik, gelegen in de Zuidpolder in Lansingerland en de Schiebroekse Polder in Rotterdam, kan er komen. De gemeenteraad stemde donderdag in met het bestemmingsplan dat voor het gebied is opgesteld. (meer)

“N209 moet veiliger”

Bleiswijk – De lange files die nog dagelijks op de N209 staan, leiden tot veel sluipverkeer over de parallelweg. Met levensgevaarlijke situaties voor de fietsende schooljeugd. (meer)

Btb-discussie lijkt persoonlijk conflict tussen VLL en Bodbijl te worden

Lansingerland – Het lijkt erop dat de discussie over de kosten die sportkoepel VLL moet betalen voor het advies van een btw-deskundige, een persoonlijk conflict wordt met wethouder Rinus Bodbijl. (meer)

CDA praat over veiligheid Lansingerland

Bleiswijk/Lansingerland - Op woensdag 13 april om 20.00 uur wordt in De Leeuwerik in Bleiswijk de halfjaarlijkse CDA Algemene Ledenvergadering gehouden. De zaal gaat open om 19.30 uur. Het thema van de avond is Veiligheid. (meer)

Starterslening Caleido ook voor niet-starters

Berkel en Rodenrijs – De starterslening die na een besluit in de raadsvergadering van 10 maart van toepassing is verklaard voor kopers van woningen in het Caleidoproject, is ook opengesteld voor niet-starters. (meer)

Beheer accommodaties en promotie geen kerntaken, vinden raadsfracties

Lansingerland – Het beheer en in eigendom hebben van sport- en welzijnsaccommodaties en van scholen, is geen kerntaak van de gemeente.
Promotie, internationale betrekkingen en netwerkbijeenkomsten evenmin. Subsidies voor kunstbeoefening, geldverstrekking aan derden en het aandeelhouderschap van nutsbedrijven, kan de gemeente ook beter achterwege laten. (meer)

HSL rails mag worden geslepen in 2011

Lansingerland - Eind 2010 heeft de gemeente geluidsontheffing verleend aan BAM rail voor het hele jaar 2011, om de HSL rails ’s nachts te kunnen slijpen. Dit slijpen gebeurt onder andere om de geluidsoverlast van de treinen te beperken, maar het produceert zelf ook geluid waar omwonenden last van kunnen krijgen. (meer)

Berkelse bij laatste 100 Buurmeisje verkiezing

Foto
Brenda was bij WildFM waar ze Lange Frans ontmoette.

Berkel en Rodenrijs - Brenda Vedder uit Berkel en Rodenrijs is doorgedrongen tot de laatste 100 meiden die meedoen aan de Buurmeisje 2011 verkiezing. Aan deze jaarlijkse verkiezing, die wordt georganiseerd door het mannen maandblad FHM, doen zo'n 300 mooie meiden mee. (meer)

Oplichting ouderenreisjes

Regio/Lansingerland - De politie is een onderzoek gestart naar oplichting in de regio Rotterdam-Rijnmond. Een stichting voor ouderen biedt reisjes aan tegen een zeer lage prijs. Het geld wordt geïnd, maar de reisjes vinden nooit plaats. (meer)

De Kievit opent de hekken

Foto
Jong en oud genoot van de eerste zomerse dag in
speeltuin De Kievit.


Berkel en Rodenrijs – Normaal gesproken moeten de kinderen wachten tot Paaszaterdag om weer heerlijk te kunnen spelen in speeltuin De Kievit aan de Wilgenlaan. (meer)

Open huis Hospice Lansingerland op 8 april

Bergschenhoek - Vrijdag 8 april is er van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur een open huis in het Hospice Lansingerland. (meer)

TenneT opent informatiecentrum in Delft

Lansingerland/regio - In onze omgeving begint TenneT medio april met de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Bleiswijk. Om omwonenden en betrokken goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, wordt vanaf 5 april een informatiecentrum geopend in Delft. (meer)

Dean Saunders in Charlie’s

Foto
Dean Saunders.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 april treedt Dean Saunders op in Charlie’s café. Tijdens een 80’s/90’s avond zingt hij de nummers uit Popstars en uiteraard zijn nummer 1-hit ‘You and I both’. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut