Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Golf

Luiten achterhaalt Lafeber in slotronde
Bleiswijk - Joost Luiten is door een goede laatste ronde nog flink opgeschoven in de eindrangschikking van het Andalusië Open. De Bleiswijkse golfer had voor de achttien holes opnieuw 69 slagen (-1) nodig en kwam daarmee uit op een totaal van 275. Luiten steeg naar de achttiende plaats, die hij deelde met onder andere Maarten Lafeber. Deze leidde nog na twee ronden, maar viel door een afsluitende 72’er, ondanks een eagle op de twaalfde hole, uit de top tien.

Honkbal

Almere – Orioles: 4 – 2
Bergschenhoek - Orioles moest zaterdagmiddag aantreden tegen Almere op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Komend seizoen zal Almere één van de tegenstanders zijn in de overgangsklasse. Voor de Orioles startte pitcher Dimitri Verkuyl op de heuvel. In het begin van de wedstrijd hield Orioles, mede door enkele goede dubbelspellen, Almere van het scoren af. Orioles kon aanvallend niet optimaal profiteren. De Hoeksenaren scoorden maar één punt en veel goed geslagen ballen belandden rechtstreeks in de handschoenen van Almere spelers. Almere had aanvallend wat meer succes en scoorde in de derde en vijfde inning twee punten. Pitcher Dennis de Kwant, recent terug van een knieblessure, verving Verkuyl op de heuvel en deed dat niet onverdienstelijk. Almere scoorde na de zesde inning niet meer. Orioles kon aanvallend echter geen vuist meer maken en verloor met 4 – 2.

ADO 2 – Orioles: 6 -6
Bergschenhoek - Orioles kwam zondagochtend uit tegen het talententeam van ADO. Pitcher Henk van Heijningen nam de honneurs waar op de pitcherheuvel en net als vorig week deed hij dit zeer goed; geen van de ADO spelers kwam over de thuisplaat. Orioles nam al vroeg een voorsprong op de Hagenaren.
Halverwege de wedstrijd nam Michael Winkel het pitchen over. Mede door een verre driehonkslag van Roy Winkel, broer van pitcher Michael Winkel, kwam ADO weer op een 3-1 voorsprong. Orioles knokte zich echter goed terug door enkele honkslagen en nam weer een voorsprong van 3-6. Door enkele verdedigende fouten van Orioles kwam ADO echter langszij en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Volgend weekend oefent Orioles voor de laatste keer. De competitie begint voor Orioles op zaterdag 9 april.

Voetbal

Jeugdvoetbal Techniek kampioenschappen
Regio - Doe mee met de 1e Open Zuid-Hollandse voetbaltechniek kampioenschappen op 17 april in Pijnacker. Plezier staat voorop, ook voor de supporters. Op en rond het veld zijn dan ook veel activiteiten te vinden zoals een freestyler, springkussen, muziek etc. Ook vindt er een loterij plaats waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan stichting Spieren voor Spieren. Meer informatie en inschrijven kan via de website www.stipvoetbalopleiding.nl .

Acrogym

Geslaagd eerste wedstrijd team DOTO
Bergschenhoek - Op 5 en 6 maart werd de voorwedstrijd acrogym van het district Zuid-Holland gehouden in Monster. Dit weekend namen maar liefst 22 teams van sv DOTO deel aan de voorronde binnen het district. Alle teams wisten zich te plaatsen voor de districtsfinale, die plaatsvindt op 2 en 3 april in Bergschenhoek. Totaal haalde DOTO zeven gouden, zeven zilveren en twee bronzen medailles binnen. Een gouden plak was er voor: Marjan Sandker en Maud Rietbroek (A-niveau), Sheila van der Steen en Linsey Wolff (A- jeugd), Manon Verboon, Anne Markensteijn en Amber van Kempen (B-niveau), Diana van Winden en Alysia Schmidt (C-niveau), Erik Korving en Rebecca Smaal (C-niveau), Els van Son, Aileen de Jong en Xenia Suters (pupil) en Marlies Haitsma en Shiféy Helderman (E junior). Zilver werd behaald door Sanne van Dijk en Anne Geerlofs (A jeugd), Kayleigh van Winssen, Tiffani Karijodirono en Flo den Hartog (B-niveau), Patricia Rutten en Ilse Bröker (B-niveau), Annegreet Hutten, Laura Treurniet en Anne-Laura Voogd (C- niveau), Lionne Treurniet en Roos Aaltink (C-niveau), Rik Gooris en Maaike Geerlofs (C-niveau) en Louise Wolff, Zoë Maximiamo en Nienke Galis (E junior). Het brons was voor Marieke Tettero en Vera Westerink (B-niveau) en Annelise Coors en Floor van Dijk (C-niveau).

Wielrennen

Kampioenschap van Rotterdam
Rotterdam – Zaterdag werd het Kampioenschap van Rotterdam verreden waarbij ook enkele inwoners van Lansingerland zowel aan de meet stonden als goede prestaties lieten noteren. Tim Rodenburg werd eerste in de junioren klasse, waarin Fabian Ammerlaan 2de werd en Leon Hofman 3de. Landsingerlanders Chaira Robertie en Marsja Hogervorst werden respectievelijk 1 en 2 bij de dames en Axel Hermans werd 1ste bij de 50-plussers.

Atletiek

Elebert Noordam derde halve marathon
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Elebert Noordam is derde geworden in de categorie Master 45 in een tijd van 1.17.22 bij de Arcade Halve Marathon in Naaldwijk. Dit is een minuut sneller dan bij de CPC Loop en stemt de Ilion atleet tevreden. Amriet Oemraw uit Bergschenhoek liep de 10 km in 37.00.
Amriet die loopt voor Rotterdam Atletiek liep een ontspannen race en ging bewust niet tot het uiterste. Beide atleten bereiden zich voor op de Rotterdam marathon op 10 april. Richard Holstege uit Berkel en Rodenrijs liep de 10 km in 39.36. De atleet van AV’40 wilde graag onder de 39 minuten lopen, maar moet nog even geduld hebben.

Kees Voogt succesvol
Bleiswijk - Kees Voogt kwam in acht dagen tijd drie keer aan de start van een hardloopwedstrijd. Op zaterdag 19 maart liep Kees de 15km van de 59e editie van de Reeuwijkse Plassenloop. Hij finishte in de tijd van 1 uur en en 47 seconden. Hiermee was hij in zijn leeftijdscategorie (55+) de snelste. Woensdag 23 maart vond in Lelystad het NK veldlopen voor ambtenaren plaats. Na 49 minuten en 37 seconden had Kees de 12 kilometer afgelegd. Dat betekende als 55+er een zilveren plak. Zaterdag 26 maart werd hij 3e (55+) bij de Arcadis halve marathon in Naaldwijk. Zijn eindtijd was 1.26.37. Na zijn langdurige blessure kwam Dirk van der Pol ook in actie in Reeuwijk. Na 1 uur 29 minuten en 19 seconden kwam hij over de eindstreep.
Ultraloper Jan van de Erve had zich ingeschreven voor de wedstrijd ‘de 6 uur van Stein’. Na 6 uur hardlopen had Jan de afstand van 71 kilometer en 226 meter afgelegd.

Marathon familie Van Donkelaar
Bleiswijk - Jan van Donkelaar (57) en zijn dochter Pauline (24), beiden lid van De Kieviten, namen op 20 maart deel aan Marathona Di Roma. Voor Jan zou het zijn 10e marathon gaan worden en voor Pauline betekende het haar debuut op deze afstand. Dochter/zus Femke was meegegaan voor de mentale en medische ondersteuning. Zowel de start en finish was bij het Collosseum.
Vooral de laatste kilometers werd het een toeristische tocht in hardlooptempo langs vele historische bezienswaardigheden. Pauline kwam in de mooie tijd van 3 uur 56 minuten en 20 seconden binnen. Vader Jan passeerde het finishdoek na 4 uur 5 minuten en 47 seconden.

Tafeltennis

TOGB-ATTC Evo: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 3-7 verloren van titelkandidaat ATTC uit Alphen aan de Rijn. Wim Scholte boekte de grootste progressie. Hij won nu twee van zijn drie enkelspelen terwijl hij eerder niet tot winst kwam. Dennis van Rutten pakte één punt, tegen vorige keer nul. Harry Sintemaartensdijk deed vorige keer niet mee en greep nu een paar keer net naast de winst. Vrijdag 1 april gaat TOGB op bezoek bij het Goudse Vriendenschaar dat samen met ATTC strijdt om het kampioenschap.

Topweekend jeugdteams TOGB
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag kwamen beide jeugdteams van AFS/TOGB trots terug van hun uitwedstrijden. TOGB 1 haalde een prima 5-5 gelijkspel uit het vuur in Meerkerk, de nummer twee van de competitie. Milan en Raymond wonnen elke één wedstrijd. Uitblinker van de dag Dennis dos Santos won zijn drie enkelspelen. TOGB 2 haalde de volle winst in de Rotterdamse Alexanderpolder. Zoey, Leroy en Ivar wonnen hun drie enkelspelen en Mark en Ivar haalden het dubbel binnen. Met dit resultaat staat TOGB 2 bovenaan in de competitie. De voorsprong op de nummer twee AA Drink/FVT is vier punten.
Er zijn nog drie ronden te spelen. In de laatste speelronde treft TOGB concurrent FVT dus het blijft spannend tot het eind.

Voetbal

SVDPW-CVV Berkel: 1-7
Berkel en Rodenrijs - “Een wedstrijd met twee gezichten,” zo typeerde trainer René Wolterman zaterdag de wedstrijd van zijn mannen tegen hekkensluiter SVDPW. En daarin sloeg hij de spijker op zijn kop. CVV Berkel kent een slechte statistiek als het gaat om uitwedstrijden tegen gedoodverfde degradatiekandidaten en op een druilerig Schiedams sportpark Harga misstond SVDPW niet in dit beeld. De ploeg kent een triest seizoen en behaalde een schamele vijf punten tot dusver. De start voorspelde eigenlijk dat het weleens een heel vervelende middag zou kunnen gaan worden voor de Berkelaren, want binnen vier minuten maakte SVDPW de 1–0 na zeer slordig en inspiratieloos verdedigen van de kant van CVV Berkel. Het vervolg van de eerste rondgang typeerde zich het best door de steeds dieper in zijn jas wegzakkende trainer Wolterman en dat was uit schaamte, zo bekende hij na afloop. Tijdens de theepauze was hij dan ook kort en bondig tegen zijn pupillen, paste gelijk twee wissels toe en eiste op zijn minst beleving in de ploeg. Direct na de aftrap bleek CVV Berkel weer bij de les. Onder verbale aanvoering van een ijverige Pieter van der Breggen kwam de Berkelse aanvalsmachine haperend op gang. Lennard Kennepohl was Robert van der Velden komen vervangen en Roy Pico verving Rick van der Deen. Vers bloed in de ploeg doet soms wonderen en dat werd binnen 10 minuten in doelpunten vertaald. Luke Zuijderwijk kopte een voorzet van Rik Spruijt van dichtbij binnen, 1–1. Diezelfde Spruijt maakte een voorzet van Van der Breggen zeer fraai af voor een Berkelse voorsprong, 1–2.Vanaf de aftrap maakte Kennepohl aan alle onzekerheid een einde en bracht de drie punten in veilige haven door de 1–3 aan te tekenen. Erwin van der Stoep (2x), Roy Pico en Vincent Wiersema zorgden voor een monsterscore deze middag en na een stroef begin toch nog een mooi slot van de wedstrijd.

Soccer Boys (zt)-Haaglandia: 3-1
Bleiswijk - Vanaf het eerste fluitsignaal ging Soccer Boys vol voor de winst, fel op de bal en de verdediging van Haaglandia terugdringend op eigen helft. Dit resulteerde al direct in een aantal doelgevaarlijke kansen met als hoogtepunt een kopbal op de lat van Marijn Helmendach. Soccer Boys bleef aandringen, hoewel de gevaarlijke voorhoede van Haaglandia bleef loeren op dat ene foutje van de achterhoede van Socce rBoys. Maar deze middag lagen de aanvallende kwaliteiten aan de kant van de thuisploeg. Een aanval over links met een goed uitgespeelde combinatie en de inzet van Dave van der Steen werd door een middenvelder van Haaglandia met de hand uit het doel geslagen; rood voor de speler en een penalty voor Soccer Boys. Sjors te Duits schoot hem onberispelijk in de rechterhoek, maar de uit het veld gestuurde speler bevond zich in de ogen van de scheidsrechter nog in het veld en deze keurde het doelpunt af. De strafschop moest worden overgenomen en Sjors scoorde voor de tweede keer, ditmaal in de linkerhoek de 1-0. Het aantal kansen stapelde zich op maar weer ging Soccer Boys in de fout. Met 11 tegen 10 een overtreding op de rand van het strafschopgebied, een bekeken vrije trap langs de slecht opgestelde muur en de bal verdween in het doel; 1-1 tevens de ruststand. Na rust pakte Soccer Boys dezelfde draad weer op en de ingevallen Elliott Schoovers scoorde met een fraaie goal de 2- 1 in de 49e minuut. Het werd een grimmige wedstrijd waarbij de scheidsrechter alle zijlen bij moest zetten. De overtredingen volgden elkaar in rap tempo op. Een onbedoelde overtreding van Dave van der Steen in de 51e minuut leverde direct rood op, waarbij de gemoederen aardig verhit raakten. De scheidsrechter verloor enigszins de grip op het spel, maar het gezonde verstand zegevierde deze middag en de schade bleef voor beide partijen beperkt. In de 75e minuut kwam eindelijk het verlossende doelpunt tot stand. Een pass op Jan van Egmond werd door Jan fraai aangenomen en met een vloeiende kapbeweging zette hij zowel de laatste man als de keeper op het verkeerde been en scoorde hij de verlossende 3-1.
Rijnvogels-Berkel: 4-3 (da) Berkel en Rodenrijs - De halve finale in de bekerfinale stond op de agenda.
Berkel moest hierin aantreden tegen de Rijnvogels. Berkel was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen, maar aan de andere kant viel de eerste treffer voor Rijnvogels; een vrije trap werd prima genomen waardoor de thuisclub op 1-0 kwam. Lang kon men hier niet van genieten, want bijna direct daarna trok Berkel de stand gelijk. Het was Nadine Bier die kon profiteren van goed voorbereidend werk van Lindy Hogedoorn en de 1-1 op het bord zette.
Een bal van Silvia Boogaard naar Eliza Hoekstra leverde een mooie voorzet op van Eliza op Corine, maar deze schoot helaas over en datzelfde overkwam Rijnvogels. Na een half uur spelen wederom een goede Berkel-aanval met als slot een schot van Silvia dat helaas net over ging. Tien minuten voor rust kreeg Rijnvogels een discutabele penalty waar men wel raad mee wist; 2-1.
Berkel was de organisatie even kwijt, waardoor de thuisclub zelfs kon uitlopen naar 3 en 4-1 en zo dus met een riante voorsprong richting thee ging.
Na de pauze een zeer gedreven Berkel dat direct op jacht ging naar een aansluitingstreffer en het had al snel succes, want in de 55e minuut schoot Lindy met een mooi schot van afstand de 4-2 binnen. Berkel wilde meer en kreeg ook na rust kans op kans al bleef de thuisploeg ook gaan voor alles dus was het een boeiend schouwspel. Met nog tien minuten op de klok maakte Nadine nog de 4-3 en leek er nog een stuntje in te zitten, maar verder dan deze drie treffers lieten de thuisclub en de scheidsrechter het niet komen en dus was het bekersprookje uit voor Berkel. Zaterdag 9 april is de volgende competitie wedstrijd thuis tegen Rhoon. Bij winst is Berkel zeker van promotie naar de eerste klasse.

WRW-TOGB: 0-2
Berkel en Rodenrijs - Een heerlijk lentezonnetje en de reis naar Brielle leverden de Berkelaren drie punten op tegen WitRoodWit, een directe degradatieconcurrent. Beide ploegen speelden ogenschijnlijk angstig en lieten zondagmiddag zien waarom men onderaan bivakkeert. Van echt goed spel was geen sprake, al was TOGB wel de overheersende partij. Net als het eerste half uur van vorige week werd getracht opbouwend te voetballen, maar ging TOGB mee in het spel van WRW waarbij de lange en hoge ballen werden gehanteerd van verdediging naar verdediging. De wedstrijd was aan de gezapige kant zonder echt uitgespeelde kansen en de rust leek dan ook met dubbelblank op het scorebord aan te breken. In de 44ste minuut kwam TOGB toch op voorsprong nadat Lex van Winden van dichtbij binnenschoot toen hij de bal voor zijn voeten kreeg via de rug van een medespeler. Na rust leek WRW een veldoverwicht af te dwingen, maar echte kansen leverde dit niet op, behoudens een kopbal vanuit een hoekschop die van de doellijn werd gehaald en een actie die door goed optreden van keeper Mark Smith onschadelijk werd gemaakt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel ook harder. Dat leverde de nodige blessurebehandelingen op. Zo moest Paul Docter geblesseerd uitvallen. Al met al resulteerde dit in een fors aantal extra speelminuten. In die extra tijd werd eerst een speler van WRW met ‘direct rood’ door de scheidsrechter naar de kant gezonden wegens een forse charge met gestrekt been. Daarna werd in de 98e minuut vanuit een counter een voorzet van Joey Lems benut door Ohran Vonk, die op de bank begon omdat hij het uurtje dat de klok vooruit was gegaan in de nacht van zaterdag op zondag blijkbaar had gemist. Door de winst op WRW heeft TOGB de laatste strohalm benut en houdt het in de komende wedstrijden kansen op verlenging van het verblijf in de eerste klasse. Directe concurrent voor lijfsbehoud SCO heeft weliswaar vijf punten meer, maar daarvan kunnen er komende zondag op Het Hoge Land al drie worden afgesnoept.

Basketbal

Informatique Squirrels-Baros 69-67
Berkel en Rodenrijs – De nummer twee van de ranglijst, Informatique Squirrels, kreeg zaterdag koploper Baros op bezoek. Een overwinning voor de thuisploeg zou aansluiting met de koppositie betekenen, dus kwam Squirrels zeer gemotiveerd op het veld. De Berkelaren kenden een flitsende start.
Mede door vlotte scores van Ligtvoet stond er na het eerste kwart een 16-11 voorsprong op het scorebord. Het tweede kwart gaf een kentering te zien.
Squirrels miste voortdurend vrije scoringskansen en gaf Baros daardoor gemakkelijk de kans in te lopen. Met 12 punten meldde Baros’ topschutter zich uitdrukkelijk in de wedstrijd. Toch stond er bij rust nog steeds een (kleine) voorsprong voor Squirrels op het bord: 31-28. Het voor de thuisploeg altijd lastige derde kwart werd ook nu weer slecht begonnen.
Squirrels kon tot aan de vierde minuut geen enkele score laten optekenen, waar Baros steeds makkelijker de Berkelse defensie uitspeelde. De bezoekers schreven dit kwart met 15-23 dan ook uitdrukkelijk op hun naam, waardoor ze met een 46-51 voorsprong redelijk comfortabel aan het laatste deel van de wedstrijd konden beginnen. Ook daarin zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Squirrels nog potten kon breken. De achterstand liep zelfs op naar negen punten. Tot twee minuten voor het einde de wedstrijd een bizarre wending kreeg. Squirrels mocht vier vrije worpen nemen en kreeg ook nog balbezit, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot slechts één puntje. In een bloedstollende laatste minuut trok Squirrels uiteindelijk aan het langste eind: 69-67.

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - Bij een groot deelnemersveld aan amateurs in de ronde van Huijbergen was de eerste overwinning van dit nog vroege seizoen een feit.
Ook amateurs van de Pedaalridders Lansingerland stonden aan het vertrek voor hun wedstrijd over een afstand van 100 km en met succes. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met daarin Pedaalridders Matin Vrij en Ramon van der Knaap. In de laatste deel van de wedstrijd moesten zij veel prijsgeven doordat het gat ten opzichte van het peloton steeds kleiner werd, Twee ronden voor het eind ontsnapte Martin Vrij en hij kwam met ruime voorsprong over de meet. Ramond van der Knaap die veel had betekend voor zijn clubgenoot werd achtste. Aan het vertrek van de klassieker de omloop van de Kleine Hein voor Junioren stond Pedaalridder en kanshebber Silvie Haakman aan het vertrek.
Ze werd verdienstelijk vijfde.

Hockey

Barendrecht - HBR heren: 2-7
Berkel en Rodenrijs - HBR was wat slordig in de beginfase en kreeg daarvoor in de achtste minuut de rekening gepresenteerd. Een uitval van Barendrecht betekende de 1-0. Lang duurde dit niet, want binnen een minuut was de stand weer gelijk door een intikkertje van Maurits Smal. Barendrecht liep vanaf dat moment alleen nog maar achter HBR aan te hollen. In de dertigste minuut scoorden de Berkelaren de verdiende 1-2 via een tip-in van Marcus Meijer.
Twee minuten later was het Maurits Smal, die de voorsprong vergrootte en op slag van rust leidde een uitspeelcorner via Maarten van der Walle tot een 1- 4 ruststand. Na rust hetzelfde beeld. In de vierde minuut sleepte Nick Bijwaard zijn eerste strafcorner binnen en tien minuten later scoorde Maurits Smal zijn derde van de dag. HBR liet nu de teugels vieren en zo kon Barendrecht met slechts negen man vanwege twee gele kaarten, toch gevaarlijk worden. Eén minuut voor tijd scoorde Barendrecht zijn tweede doelpunt via een strafbal, maar in de allerlaatste minuut wist Maarten van der Walle de marge weer te vergroten tot 2-7, wat ook de eindstand werd.
Volgende week komen de LeidseStuds op bezoek om 14.45 uur.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Lyra – Soccer Boys
Cion – Berkel

Zondag:
TOGB – SCO’63
14.00 uur
Gouderak – Soccer Boys

Wielrennen

Resultaten Pedaalridders
Lansingerland - Het ging heel hard in de ronde van Lisse; al na vier ronden vormde zich een kopgroep van junioren en een peloton dat in twee delen uiteen viel. In die kopgroep reed junior Pedaalridder Chris Tveter mee. Tijdens de wedstrijd voor Nieuwelingen was het tempo zo hoog dat binnen 20 minuten veel renners op achter stand werden gezet. De Pedaalridders wisten zich goed te handhaven. Thom Martens reed voorin in het achtervolgende peloton en hield de snelheid hoog. De overige Pedaalridders zaten in de 2de groep van het peloton.
Bij de junioren heeft Pedaalridder Chris Tveter zijn plaats in de kopgroep niet kunnen behouden. Hij legde beslag op een 3de plaats. Bij de Nieuwelingen kwam Thom Martens als eerste over de meet, Camiel Lok 3de, nieuwkomer bij De Pedaalridders Rob van Dijk werd 7de, Davey van der Jagt legde beslag op een 9de plaats, Bart Scholten en Berend Bisdom werden 11de en 12de.

Ronde van Woensdrecht
Lansingerland - Een groot deelnemersveld van Junioren met daarin De Pedaalridders Lansingerland aan de start in de ronde van Woensdrecht. Vier ronden voor het eind ontstond er een kopgroep van vier man met daarin Chris Tveter van De Pedaalridders. Tijdens de wedstrijd werd er veel werk verricht door de clubgenoten van Chris; Emiel de Greef en Nicky Gieskens die de medevluchters de kans gaven hun voorsprong uit te bouwen. De laatste ronde ging in de sprint, waarbij Chris Tveter als 4de over de meet schoot.

Jorne Videler bijna op het podium
Rotterdam - Met een prachtige vierde plaats beëindigde Jorne Videler de 58ste Ronde van de Haarlemmerliede en Spaarnwoude. In de slotronde op het parcours van De Bataaf in Zwanenburg leek hij op weg naar een podiumplek.
Tot in de laatste bocht een vreemde manoeuvre van de latere nummer 1, de Drent Marco Bos, de inleiding was van een valpartij. Videler moest vol in de remmen en opnieuw aanzetten, waardoor – achter Bos en Amsterdammer Patrick Ruckert , Johnny van Diemen (De Jonge Renner) het ‘brons’ nog van hem afsnoepte. Hoeksenaar Robert Berk (uit Bergschenhoek) en Pieter Scheerens eindigden als respectievelijk 42ste en 65ste in de eerste grote groep.

Eerste punten beloften Ahoy’ Rotterdam - Voor het eerst in de historie van de beloftencompetitie (18 tot 23 jaar) is RWC Ahoy´ erin geslaagd om – tijdens de openingsklassieker – punten te scoren. Bij de 30ste Meeus Race waren ze goed voor drie punten in de competitiestand. De Meeus Race leverde individueel nog geen prijzen en punten op. Berkelaar Marijn Olsthoorn beëindigde de wedstrijd als 127ste.

Honkbal

Wedstrijden Orioles
Bergschenhoek - Voor Orioles was Henk van Heijeningen zaterdag in de thuiswedstrijd de startende werper. Van Heijeningen deed het zeer goed tegen de talenten van HCAW; in de eerste vijf Inningen hield hij de Bussemnaren op slechts twee punten. In de vierde inning deed Orioles ook wat terug, doordat Ernesto Thomas scoorde. Na de vijfde inning nam Tijmen Schotte de honeurs waar op de werpersheuvel. Hij kon HCAW echter niet op twee punten houden. Hoewel het zonnige weer heel aangenaam was voor het publiek, was het ook lastig voor het buitenveld van Orioles. Door de felle zon vielen enkele hoge ballen tussen de verdediginng van Orioles. Hierdoor kwamen er enkele spelers van HCAW over de thuisplaat en werd de eindstand op 1–7 voor HCAW.
Voor de uitwedstrijd moest Orioles zondag al vroeg een tegenslag incasseren; tweede honkman Yeremy Croes viel geblesseerd uit. In de uitwedstrijd was Michael Winkel de startende werper. Winkel had wat problemen met zijn controle in de eerste inning en hierdoor kwamen er in de eerste inning 4 punten binnen voor HCAW. Winkel herpakte zich echter zeer sterk en liet geen enkel punt toe in het vervolg van de wedstrijd. Orioles deed echter aanvallend weinig terug en hierdoor werd de eindstand bepaald op 4-1.
Volgend weekend speelt Orioles twee oefenwedstrijden tegen Almere. De competitie begint voor Orioles op zaterdag 9 april.

Tafeltennis

Combat-TOGB: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft in Bleiswijk Combat met 3-7 de deur gewezen. De wedstrijd in Berkel een maand geleden eindigde ook al in een 7-3 overwinning voor TOGB. De TOGB'ers Wim Scholte, Lennard Overdevest (trainer bij Combat) en Harry Sintemaartensdijk wonnen elk twee van hun drie enkelspelen. Overdevest en Scholte waren ook succesvol in het dubbel. Door de winst staan de Berkelaren negen punten voor op Combat en lijkt Combat op degradatie af te stevenen.
Op vrijdagavond 25 maart speelt TOGB thuis tegen het Alphense ATTC. Alphen aan de Rijn is een kandidaat voor de titel in de eerste klasse. Twee maanden geleden verloor TOGB in een lange uitwedstrijd enigszins geflatteerd met 8-2.

Vissen

Cursus jeugdvissen De Bleiberg
Bleiswijk - Evenals voorgaande jaren organiseert Hengelsportvereniging De Bleiberg ook dit jaar weer een cursus vissen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar gedurende vier avonden van 19.00 - 20.30 uur. Voor Bleiswijk wordt dit gehouden in de Sneeuwbal op 29 maart, 5, 12 en 19 april en voor Bergschenhoek in het Spectrum op 30 maart, 6, 13 en 20 april. De kosten bedragen vijf euro inclusief cursusmateriaal en hengel. Men kan de kinderen aanmelden via de Dierenspeciaalzaken en de website: www.hsvdebleiberg.nl ; de inschrijving sluit 25 maart. Voor vragen kan men zich ook wenden tot Kees Hulst, tel. 5116887 of Piet Rotteveel, tel. 5299444.

Voetbal

Polanen–Soccer Boys (za): 2-2
Bleiswijk - De eerste helft begon met een fel spelend Polanen, maar de verdediging van Soccer Boys had aanvankelijk weinig moeite met het aanvalsspel. Toch zou Polanen als eerste de score openen. In de 36e minuut werd een vrije trap zowel door de muur als de doelman van Soccer Boys totaal verkeerd beoordeeld en verdween de bal in de korte hoek. De 1-0 was tevens de ruststand. In de rust volgde een omzetting op het middenveld door Stefan van der Berg te wisselen met Sander van de Ruijtenbeek. Soccer Boys zette al direct meer druk wat resulteerde in drie fraaie scoringskansen in de eerste vijf minuten voor Dave van der Steen, net naast en drie maal Jan van Egmond, waarvan een op de paal. Na 66 minuten spelen kwam er loon naar werken en kon Dave van der Steen door fraai te scoren eindelijk de 1-1 aantekenen. Soccer Boys ging door, op jacht naar de winnende treffer, maar Polanen greep alles aan om het spel van Soccer Boys te vertragen. Eilander wisselde nog twee maal; Raymond van Rijn voor Elliott Schoovers en Wilmar Zeelenberg voor de geblesseerde Tom Dedel. Het mocht aanvankelijk niet baten. Want bij een van de spaarzame uitvallen van Polanen in de 89e minuut werd Sjors te Duits uitgespeeld, met een overtreding, die door de overigens goed leidende scheidrechter niet werd bestraft. Steven van Aalst kon met moeite de inzet verwerken tot hoekschop. Bij de hoekschop volgde een onoverzichtelijke situatie waaruit Polanen de 2-1 kon scoren. Polanen waande zich de overwinnaar deze middag, maar de scheidrechter telde zeker zes minuten bij en Soccer Boys toonde een ongelofelijke veerkracht. De oranjehemden drukten Polanen met de rug tegen de muur. Een splijtende steekpass vanuit het middenveld werd door de onverzettelijke Aziz Benchamach met het hoofd verlengd en de bal verdween in het doel. De verdiende 2-2 was een feit. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Haaglandia, een directe concurrent op de ranglijst.

Hockey

HBR-Spijkenisse: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Na de schitterende wedstrijd van vorige week liet HBR zich ditmaal afbluffen. Wel kwamen ze na twintig minuten nog op voorsprong door een strafcorner, die benut werd door Nick Bijwaard. Het fysieke spel van Spijkenisse, waartegen helaas niet werd opgetreden, werd hen daarna te machtig. Via een strafcorner en een onterechte strafbal kon Spijkenisse met drie punten aan de haal. De werkelijke reden voor de nederlaag was het missen van de vele kansen, die HBR kreeg. Volgende week de uitwedstrijd tegen het lastige Barendrecht.

Voetbal

BVCB-TOGR: 3-0
Bergschenhoek - Nu de competitie steeds meer richting de beslissende fase kruipt, lijkt BVCB steeds meer in goede vorm te geraken. Een goede zaak voor de, voor lijfsbehoud in de eerste klasse, vechtende Hoekse club.
Afgelopen zaterdag werd voormalig hoofdklasser TOGR met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd. De wedstrijd kende een venijnige start, waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden en waarin beide ook al snel voor de wederzijdse vijandelijke doelen konden verschijnen. Het eerste gevaar van TOGR ontstond na een goed genomen vrije trap. Gelukkig voor BVCB plaatste de vrij staande Carlos Lopes zijn voet te veel onder de bal, waardoor het speeltuig met een hoge boogbal over het doel van Mark Gaerthe verdween.
Vincent Reuver kreeg een aardige mogelijkheid om het eerste BVCB gevaar te stichten. Hij nam de bal, op aangeven van Robin Monsma, echter te snel in een keer en ging zijn inzet over het TOGR-doel. In de tiende minuut stuurde Monsma Nick Mahieu weg, die de achterlijn wist te halen. Zijn strakke voorzet belandde keurig bij Huub van Heijningen, die met een snoeiharde pegel keeper Jim van der Leer verbouwereerd het nakijken gaf, 1–0. Naarmate de rust in zicht kwam ging TOGR steeds slordiger spelen en kreeg BVCB de kans om zich sterker te gaan voelen. Na de rust verscheen Fabian Hertstein als linksbuiten binnen de lijnen, als vervanger van Dennis Zegers, wiens positie werd ingenomen door Pim van Hal. Een omzetting die in meerdere opzichten goed zou uitpakken. Van Hal speelde namelijk een goede tweede helft en Hertstein wist na ruim vijf minuten de 2-0 binnen te schieten. Net als bij de het eerste doelpunt was er dus een belangrijke rol voor Nick Mahieu weggelegd. De van origine linksbuitenspeler is, als linkerverdediger, een van de meest constant spelende spelers in het elftal van BVCB. Fabian Herstein, nog A-junior, zou BVCB’ s derde doelpunt voor zijn rekening nemen na een goede actie van Robin Monsma.

VUC–TOGB: 0-1
Berkel en Rodenrijs/Den Haag - TOGB heeft in Den Haag drie belangrijke punten aan het totaal weten toe te voegen. De Berkelse zondag eersteklasser liet het Haagse VUC thuis puntloos door uiteindelijke met de 1-0 winst aan het langste eind te trekken. Dit in een wedstrijd die de thuisclub met twee rode kaarten zou beëindigen. Het doelpunt van TOGB viel al vroeg in de wedstrijd door middel van Paul Docter. In het vervolg zou TOGB verdedigend op overtuigende wijze stand weten te houden. In de ‘oude’ samenstelling bleek de achterste lijn van Frank Docter, Elrooy Deege, Canan Cetinkaya en Orhan Vonk deze wedstrijd uitstekend op dreef. Slechts het laatste kwartier voor rust zou de thuisclub enigszins van zich laten spreken. De ongevaarlijke schoten die de doelman van TOGB toen te verwerken waren niet verontrustend voor het verdere verloop van de wedstrijd.


CVV Berkel–Bolnes: 2-0
Berkel en Rodenrijs - De bal die CVV Berkel van buurman TOGB had gekregen in verband met het 50-jarig bestaan bleek goed voor de drie winstpunten bij de Berkelse zaterdag derdeklasser. Twee doelpunten voor de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Berkel-trainer René Wolterman vielen al vroeg in de wedstrijd. Beide kwamen op naam van Robert van der Velden. Na een kwartier kwam de uitstekende voorzet van Rick van der Deen op het juiste moment op het hoofd van Van der Velden, 1-0. Drie minuten later zou de doelpuntenmaker andermaal scherp zijn toen een misverstand in de verdediging van Bolnes en doelman Jordy van de Staal. In de eerste vijfenveertig minuten zou Frans Krijtenburg ook nog een keer op de lat schieten. Het enige wapenfeit van Bolnes over de hele wedstrijd was in het tweede bedrijf een schot op de paal. Berkel had in de slotfase nog ruimer afstand kunnen nemen toen Pieter van der Breggen na een goed lopende aanval van de thuisclub zijn inzet maar net voorlangs zag gaan.


Berkel-Stedoco: 1-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel had nog wat goed te maken gezien de eerdere
ontmoeting tegen Stedoco en het wilde dat op deze feestdag (50 jaar CVV Berkel) doen voor eigen publiek. Zeker in de beginfase waren de beste kansen voor Berkel, maar de gasten uit Hoornaar kregen als eersten reden tot juichen, omdat in de 25e minuut de bal ongelukkig in het eigen doel werd geschoten en Stedoco op een 0-1 voorsprong kwam.

Na de thee ging Berkel flitsend van start en dat resulteerde al vrij snel
in de gelijkmaker. In de 50e minuut van de wedstrijd was het Silvia Boogaard die zich kon losmaken en mooi de 1-1 kon binnen schieten. Berkel was terug in de wedstrijd en rook dat er meer in zat. Met Chantal van Wijk en Simone van Leeuwen in de ploeg probeerde Berkel er een overwinning uit te slepen, maar het mocht deze middag niet zo zijn waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Volgende week op bezoek bij SVS gaan de dames weer vol voor de overwinning.


Honkbal

Orioles -Twins: 4-9 / Twins-Orioles: 0-2
Bergschenhoek - Orioles heeft in het eerste oefenweekend van het jaar wisselend gepresteerd. Zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Twins verloren met 4–9. Zondag revancheerde Orioles zich in Oosterhout door te winnen met 0–2. De thuisnederlaag was voornamelijk te wijten aan het wat onwennig verdedigend werk van Orioles. De Twins-aanval profiteerde maximaal en door een paar kleine fouten stond Orioles al in de eerste inning met 0–4 achter.
Verder viel Pitcher Dennis de Kwant in de eerste inning geblesseerd uit nadat hij geraakt werd door een teruggeslagen bal. Orioles kwam later wel terug door een aantal honkslagen, maar dit kon niet voorkomen dat de Bergschenhoekse ploeg verloor met 4- 9.

Waar Orioles wat steken liet vallen in de thuiswedstrijd, was het verdedigend goed op dreef in de uitwedstrijd in Oosterhout. Pitchers Micheal Winkel en Tijmen Schotte namen de honneurs waar op de plaat en deden dit naar behoren. Beide pitchers lieten geen honklopers van Twins toe verder dan het derde honk. Als Twins er gevaarlijk uitkwam, dan was het verdedigend werk van korte stop Ermanny Bazoer en tweede honkman Yeremy Croes uitstekend. Diezelfde Croes scoorde het eerste punt voor Orioles na een knappe tweehonkslag in de eerste inning. Rechtsvelder Jens Groenendijk deed hetzelfde in de vijfde inning nadat hij werd binnen geslagen door Bazoer. Twins drong nog wel aan in de laatste inningen maar Orioles kwam verder niet in echt in de problemen.

Volgend weekendend speelt Orioles twee oefenwedstrijden tegen HCAW 2. De competitie begint voor de Orioles op zaterdag 9 april.

Bridgen

Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De clubviertallencompetitie van het seizoen 2010-2011 is afgesloten. De hoogst geëindigde viertallen zijn in de A-lijn: 1. Koos Stikkelorum-Wim Vliegenthart/Anecke Plugge-Jan vd Sman 155 VP, 2. Kees van Leeuwen-Gert Roos/Willem Neeteson-Dorien Bink 154 VP, 3. Ronald Vedder-Rob Voerman/Marissa v. Os-Richard v. Os 127VP.

In de B-lijn: 1. Piet Oostenbrink-Tjakko Kruit/Ton Gruntjes-Leo Waterreus 164 VP, 2. Simone en Harry van Luxemburg/Thea Koutstaal-Marleen v. Nunen 129 VP, 3. Tiny v.d. Goes-Aad v.d. Goes/Nel Stolze-Krijn Stolze 128 VP.

Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden; bel secretaris Carla Lagas, tel. 5216230.

Tafeltennis

TOV-TOGB: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB zet de opgaande lijn door. In Noordwijk versloegen de Berkelaren TOV.
Daarmee sluit TOGB de eerste competitiehelft waarschijnlijk af op een verdienstelijke vierde plaats. Wim Scholte bleek onverslaanbaar. Hij won zijn drie enkelspelen en samen met Dennis van Rutten ook het dubbel. Van Rutten won, net als Harry Sintemaartensdijk, twee enkelspelen. De strijd om het kampioenschap zal waarschijnlijk tussen ATTC en Vriendenschaar gaan.
TOV lijkt op degradatie af te stevenen. TOGB, Shot en Combat ontlopen elkaar niet veel en zullen in de tweede competitiehelft moeten vechten om uit de gevarenzone te lijven. Vrijdag 18 maart speelt TOGB de spannende terugwedstrijd bij Combat.

Wielrennen

Nieuwelingen aan de start
Lansingerland - In Dordrecht stond zaterdag een grote groep nieuwelingen van De Pedaalridders aan de start. In de competitie stond Thom Martens op de tweede plaats en hij kon de steun van zijn teamgenoten goed gebruiken.
Het bleef de hele wedstrijd onrustig door de vele uitlooppogingen en Thom reed alert voorin. Bij de verschillende pogingen van groepjes om weg te komen zaten jonge Pedaalridders als Jeroen Smits, Collin Molenaar en Camiel Lok om de wedstrijd te controleren. Het peloton zorgde toch telkens weer terug te komen zodat de laatste ronden in een gesloten groep begonnen werd.
Toch wist een treintje van Arkel renners zich los te werken. Vlak voor de streep werd door hard werken de groep weer bijgebracht maar net te laat om echt voor de overwinning te kunnen meedoen werd Camiel Lok 7de, Jeroen Smits 9de en Thom Martens 10de. Door deze resultaten wist Thom zijn positie te verbeteren naar de eerste plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan is het heel spannend aan de kop van het klassement.

Berkelaren op het podium
Berkel en Rodenrijs - Zondag 13 maart werd in het Belgische Essen een omloop van 68,2 km gereden voor Junioren met aan de start zes Ahoyrenners. Half koers ontstond er een kopgroep daarin Tim Rodenburg die als tweede eindigde en Fabian Ammerlaan die voor de derde plaats ging.

Brons voor Leon Hofman
Bleiswijk - Op 5 en 6 maart werd in Alkmaar op de wielerbaan het Nederlands Kampioenschapschap onmium verreden. Leon Hofman eindigde daar op een fraaie derde plaats. Het onmium bestaat uit zes verschillende onderdelen waar punten mee verdiend kunnen worden: de 250 meter, een puntenkoers, afvalkoers, scrath, achtervolging 3 km, en een tijdrit over 1 km. Leon wist de punten- en de afvalkoers te winnen en in de achtervolging werd hij tweede met een nieuw persoonlijk record.


Schaatsen

Zuid-Hollands Kampioenschap
Lansingerland - Op zaterdagavond 12 maart werd op De Uithof in Den Haag het Zuid- Hollands kampioenschap schaatsen, junioren C verreden. Van Schaatsvereniging Lansingerland reden vier junioren mee over de afstanden van 500 en 1000 meter. Het ijs was goed en onder begeleiding van invalcoach Bart van Oosterhout werden veel persoonlijke records werden gereden. De uitslagen: Danique Ammerlaan 500m: 50.86 (PR), 1000m: 1.43.36 (PR), Fieke Uwland 500m: 51.03 (PR), 1000m: 1.46.22 (PR), Daphne van der Burg 500m: 47.67 (PR), 1000m: 1.40.53 en Tim van den Hul 500m: 45.10 (PR) en 1000m: 1.35.11 (PR).

Brons voor Sebastiaan Oranje
Bergschenhoek - Tijdens het NK afstanden junioren in Utrecht heeft Sebastiaan Oranje een bronzen medaille gewonnen op de 3 km in een persoonlijk record van 4.00.44. Bij de overige afstanden kwam Sebastiaan op de 1000m op een 12de plaats met 1.17.58 en op de 1500m op een 5de plaats, eveneens in een pr. van 1.55.34. Zondag wacht het clubkampioenschap van de Schaatsvereniging Lansingerland.

Atletiek

XCO-Walking
Lansingerland - In de maanden april, mei en juni organiseert ‘Meer Dan Sport Alleen’ XCO-Walking trainingen in het Lage Bergse Bos. De eerste training vindt plaats op 2 april. De XCO-trainer en de techniek zijn ontwikkeld door fysio- en manueel therapeut Jan Hermans uit Bergschenhoek.
Hermans gebruikt de trainers bij revalidatie en ter voorkoming van blessures met succes in zijn praktijk. De trainingen zullen onder leiding staan van gediplomeerd sport- en XCO-instructrice Henny Blokpoel die nauw samenwerkt met Jan Hermans. Voor inschrijving en of meer informatie kan men contact opnemen met Henny Blokpoel, tel. 06 - 27108120 of mail naar info@meerdansportalleen.nl. Meer informatie is te vinden op www.meerdansportalleen.nl .

Amriet Oemraw 2e bij CPC Loop
Bergschenhoek – Hoeksenaar Amriet Oemraw is tweede geworden in de categorie Master 50 bij de City Pier City Loop in een tijd van 1.19.46. Amriet die loopt voor Rotterdam Atletiek wist ondanks kramp in het tweede deel van de race zijn positie vast te houden. Elebert Noordam uit Berkel en Rodenrijs werd zesde in de categorie Master 45 in een tijd van 1.18.20. Ondanks een mindere voorbereiding kijkt de Ilion-atleet tevreden terug op deze wedstrijd. Beide atleten bereiden zich voor op de Rotterdam marathon in april.

City Pier City Loop
Bleiswijk - In Den Haag stond zaterdag de 37e editie van de City-Pier-City op het programma. Een groot aantal leden van de Kieviten deed mee. Julie Beukers kwam als snelste Kievitdame over de eindstreep. Haar nettotijd was 1 uur 29 minuten en 57 seconden. Andere dames die aan de halve marathon meededen waren: Marloes Nuijten 1.42.28, Hanneke Vliet Vlieland 1.48.27, Yvonne Kosters 1.53.49, Ingrid Baggerman 1.53.54, Sabine Sonneveld 1.55.04, Anita Kreukniet 1.58.44, Petra Berkelaar 2.01.00 en Annemiek Verbeek 2.27.51.
Bij de heren was Bart Roefs de snelste van de Kieviten. Bart had er 1 uur
21 minuten en 24 seconden voor nodig om de afstand te volbrengen. Andere mannelijk deelnemers waren: Erik van Keeken 1.24.38, Richard Lelieveld 1.27.48, Waldo Karbaat 1.28.06, Erwin van Leeuwen 1.35.06, Dick Baggerman 1.40.21, Roland van Meggelen 1.41.47, Johan van Kersbergen 1.40.21, Peter Buter 1.43.59, Marcel van Lith 1.45.52, Cor van der Blom 1.53.06, Bart Wielinga 1.53.55, Erik-Jan Beuzenberg 1.57.32, Bas Overdevest 1.57.29, Jochem Geurts 2.08.29 en Rob Meeuwisse 2.09.18.
De geleverde prestaties op de 10 km: Sophie Elsas 54.07, Jolanda Koedoot
56.26, Ludo Nuijten 1.01.11, Connelies Neeteson 1.08.51, Nanda den Hoedt 1.18.42 en Nelly van der Burg 1.18.45.

Hockey

Rijswijk-HBR Heren: 2-4
Berkel en Rodenrijs - De tweede helft van de competitie startte voor HBR met de topper tegen koploper Rijswijk. HBR schoot uit de startblokken en had reeds binnen een minuut de score kunnen openen. Toch duurde dat niet lang, want in de derde minuut werd de eerste strafcorner van de wedstrijd perfect benut door Nick Bijwaard. Vier minuten later werd de score verdubbeld door een diagonaal schot van Martijn Luger. In de euforie van de vlot verkregen voorsprong lette de verdediging even niet op en kon Rijswijk via een snelle uitval een tegendoelpunt noteren. Hierna zette Rijswijk flink druk, maar de Berkelse verdediging reageerde alert. Halverwege de eerste helft pakte HBR het initiatief terug, maar ondanks vier strafcorners werd voor rust niet meer gescoord. In de twaalfde minuut na rust slalomde Thijs van der Walle door de Rijswijkse verdediging en tikte de bal behendig tussen de benen van de doelman door in het doel. Nog geen minuut later gooide Martijn Luger met een harde backhand de wedstrijd in het slot.
Hoewel Rijswijk via een strafbal een kwartier voor tijd de score een wat milder aanzien kon geven, was het toch vooral HBR, dat tweemaal voor een leeg doel de score had moeten opvoeren. Komende zondag om 14.45 uur de (thuis)topper tegen Spijkenisse.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Bolnes
14.30 uur
BVCB – TOGR
15.00 uur
Zevenhoven – Soccer Boys
RKAVV (da)- Soccer Boys
Berkel (da) – Stedoco
15.00 uur

Zondag:
VUC –TOGB
Soccer Boys – Cabauw
14.00 uur

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – DSO
15.00 uur
Roodenburg – Soccer Boys
Lombardijen – Berkel V
redenburg(da) – Soccer Boys
CVV Zwervers (da) – Berkel

Zondag:
SJC – TOGB
Soccer Boys – Haastrecht
14.00 uur

Schaatsen

Sanneke de Neeling sterkste in NK Supersprint
Bleiswijk - Sanneke de Neeling heeft tijdens het NK Supersprint haar tweede nationale titel behaald bij de meisjes Junioren C. De kampioenschappen, gehouden op de kunstijsbaan in Enschede, waren voor Sanneke een mooi vervolg op haar allround kampioenschap van drie weken geleden. Het kampioenschap gaat over vier afstanden; twee keer 100m en twee keer 300m.
Alle afstanden werden door Sanneke gewonnen. Hierbij vestigde zij ook een baanrecord voor junioren C op de 100m met 11.35 en op de 300m met een tijd van 26.53.

Voetbal

Soccer Boys (za)-DUNO: 2-1
Bleiswijk - Het veld van Soccer Boys was door de vele regenval zwaar en soms moeilijk bespeelbaar. Het was duidelijk waarneembaar dat veel DUNO- spelers hiermee moeilijk uit de voeten konden. In de eerste helft werd DUNO echter met onrustig en met veel breedtespel nauwelijks in de problemen gebracht. DUNO speelde haar vertrouwde spelletje met veel mensen achter de bal en loerend op de counter. Dat gebeurde in de 18e minuut, na een aanval over links. De verdediging stond niet goed, een schot op de lat en de DUNO spits wist de rebound voor doelman Steven van Aalst onhoudbaar binnen te schieten. In de 43e minuut was Soccer Boys dichtbij een treffer, maar de omhaal van Martijn Helmendach verdween naast het doel.
Na rust werd Wilmar Zeelenberg gewisseld en bracht trainer Eilander Elliott Schoovers als extra spits in. Er kwam direct meer druk en al na een paar minuten werd een vloeiende aanval bijna door Farhan Benchamach afgerond, maar de bal ging net naast het doel. Een hoekschop na een half uur spelen werd echter door Dave van der Steen goed afgerond; de verdiende 1-1 was een feit. Soccer Boys stroopte de mouwen op en ging vol op de aanval. In de 56ste minuut schoot Dave van der Steen een grote doelkans hoog over; DUNO was gewaarschuwd.
In de laatste minuut met nog 23 seconden te spelen kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Een scrimmage voor het doel van DUNO, een onrustig opererende verdediging, de bal die niet goed weggewerkt kon worden en aanvaller Jan van Egmond die het hoofd koel hield en half vallend de bal langs de doelman van DUNO wist te schieten. Feestvreugde bij Soccer Boys! Een 0-1 achterstand werd zo vlak voor tijd ingewisseld voor een 2-1 overwinning.

Atletiek

1e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 6 maart organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen in 2011. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan.
De senioren en junioren van 16 jaar en ouder lopen 5 kilometer. De jeugd tot en met 15 jaar loopt 1 kilometer. De Aart van Hovenlopen vormen een jarenlange traditie bij De Kieviten, met gemiddeld 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2011. Maar de Aart van Hovenloop is ook vooral bedoeld voor lopers die geen wedstrijdambitie hebben, maar zichzelf willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Graag even ter plaatse vooraf aanmelden.
Deelname is gratis.

Wielrennen

Wintercompetitie afgesloten
Lansingerland - Zondag werd de zevende en laatste wedstrijd van de wintercompetitie van Avanti in slecht weer verreden. In totaal gingen nog een kleine dertig renners van start in het natte Alphen aan den Rijn. Na een kwartier brak de groep en bleven Collin Molenaar en Camiel Lok in de voorste gelederen meestrijden. In de laatste ronden probeerden de twee jonge Pedaalridders nog weg te komen uit het peloton, maar de kou en nattigheid maakten de wind erg goed voelbaar en de groep kwam telkens terug. In de sprint van het peloton lukte het door de ontsnappingswoede niet echt voorin te komen en werd Camiel 8e, Collin 9e, Klaar 12e en Menno 14e. In de eindstand moesten de renners van De Pedaalridders net het podium laten, maar Camiel kwam slechts een punt tekort; met een 4e plaats was hij de eerste nieuweling. Plaatsen van de andere Pedaalridders: Rob van Dijk 9e; Collin Molenaar 10e; Thom Martens 11e; Klaar Feenstra 15e; Berend Bisdom 17e; Menno Oudshoorn 19e.

Voorjaarscompetitie geopend

Lansingerland – In Breda werd het startschot gegeven voor de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie in Breda waarbij een kleine twintig renners van De Pedaalridders aan het vertrek stonden. Nieuwkomers Maike Smits en Malissa de Jong mocht het spits afbijten en kwamen als 12de en 13de over de meet. Tim van der Stam legde beslag op een 13de plaats; zijn clubgenoot Daan de Wilt viel net buiten de prijzen.. In cat.4 legde Gaby Gieskens beslag op een 8ste plaats, Twan de Jong werd 21ste en nieuwkomer Stijn Appumm viel net buiten de prijzen. In cat.5 moest nieuwkomer Martijn Mosterd vanwege enorme kou vroegtijdig de strijd staken.
Wesly Boxshoorn maakte een sterke indruk en beslag te leggen op een 19de plaats. Zes podiumplaatsen Ahoy Rotterdam - Zondag 27 februari was de eerste wedstrijd van het wielerseizoen bij de jeugd. Zes jeugdleden van RWC Ahoy stonden in hun eigen categorie op het podium. In de 2de categorie werd Iris Hofman 25ste, in cat.4 werd Lisette Prins uit Berkel 24ste, Twan Hofman 32ste en Bart Hazekamp 35ste. In cat.5 werd Merel Hofman uit Bleiswijk 2de.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut