Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Muziekvereniging Helicon biedt sfeer, clowns en muzikaal plezier

Foto
Vrolijkheid alom tijdens het optreden van Helicon.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon is na het vieren van haar 100-jarig bestaan uiteraard gewoon doorgegaan met de wekelijkse repetities. (meer)

Iedereen mag wandelen bij Outdoor Valley

Foto
Trainen op de hindernissen in het bos is niet voor beginners.

Bergschenhoek - Vorige week berichtte de Heraut over het survivalgebied bij Outdoor Valley. In de commissie Ruimte (16 maart) was dit ter sprake gekomen, en daaruit had de verslaggever opgemaakt dat het om een afgesloten stuk bos ging. (meer)

Nauwelijks begonnen discussie over kerntaken leidt nu al tot irritatie

Lansingerland – De discussie over de vraag welke taken de gemeente zelf moet uitvoeren en welke ze aan andere partijen kan overdragen, de kerntakendiscussie, leidt al tot irritatie voor zij goed en wel is begonnen. Afgelopen weekeinde beschuldigden de gezamenlijke oppositiepartijen in de gemeenteraad de coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie van onbetrouwbaar gedrag. (meer)

Partijen ondertekenen realisatieovereenkomst Gouden Hart

Foto
De handtekeningen worden gezet.

Berkel en Rodenrijs - Het centrumgebied rond het RandstadRail station Berkel Westpolder zal in de nabije toekomst het kloppend hart van de Gouden Buurten (momenteel al de Gouden Griffel en Gouden Uilbuurt) vormen. (meer)

Leerlingen stropen de mouwen op

Foto
De mouwen werden opgestroopt om een herinnering aan
de 55ste editie van de Nationale Boomfeestdag te laten
wortelen aan de Berkelse Plas.


Berkel en Rodenrijs – Onder aanvoering van de wethouders Henk de Paepe en Jan den Uil stroopten Berkelse basisschoolleerlingen de mouwen op om samen met de medewerkers van de buitendienst een vijftiental bomen te planten in het park aan de Berkelse Plas. (meer)

Samen op pad voor de padden

Foto
De groep maakt zich klaar om vanaf de verzamelplaats bij
de Eikenhorst/hoek Veld en Beemd elke avond padden, kikkers
en salamanders veilig over te zetten tijdens de jaarlijkse paddentrek.


Bergschenhoek – Elk jaar worden duizenden padden doodgereden tijdens de paddentrek, Maar elk jaar weer proberen ook heel veel vrijwilligers dit te voorkomen door de padden de straat over te zetten. (meer)

Predikantenechtpaar Treep - Van Halsema verlaat Bleiswijk

Foto
Het predikantenechtpaar bij de Bleiswijkse kerk waar
zij zich bijna 21 jaar met hart en ziel voor inzetten.


Bleiswijk – De kogel is door de kerk; na bijna 21 jaar met veel plezier gewerkt te hebben voor en met de vele gemeenteleden van de Gereformeerde Kerk Bleiswijk neemt het predikantenechtpaar Rianne van Halsema en Peter Treep in de dienst van zondag 3 april afscheid. (meer)

Eetcafé start met muziekmiddagen

Foto
Peter van der Veer is van alle markten thuis als het om
het bespelen van muziekinstrumenten gaat. Zondag is hij
met Montfoort Jazz te beluisteren in de Bree 14.


Berkel en Rodenrijs - Onlangs opende Eet- en Muziekcafé Bree 14 aan de Noordeindseweg haar deuren, na een grondige opknapbeurt van wat voorheen Ome Ab was. De nieuwe beheerder pakt het voortvarend aan, want op zondag 3 april is er een eerste Jazzmiddag gepland. (meer)

Theatervoorstelling Vlammen

Foto
De groep kinderen die meedoet aan de voorstelling
‘Het besmettelijke virus’.


Bergschenhoek - Theater Vlammen zet dit seizoen de voorstelling ‘Het besmettelijk virus’ op de planken van ’t Spectrum aan de Groeneweg 49 te Bergschenhoek. (meer)

Veel talent op Wolfert Dalton

Foto
Tjalling Oosterhuis maakte deel uit van de huisband.

Bergschenhoek - Het lijkt wel of er elk jaar meer talenten bijkomen op Wolfert Dalton. De talentenavond van vorig jaar, die toch de geschiedenis inging als misschien wel de beste ooit, werd op zijn minst geëvenaard en misschien wel overtroffen door die van 17 maart jongstleden. (meer)

Maarten Gerkes vindt toekomst in Japan

Foto
Maarten en zijn Japanse vriendin.

Berkel en Rodenrijs/Tokyo - Sinds vorig jaar april woont Maarten Gerkes uit Berkel en Rodenrijs in Japan en studeert hij PR en media aan de Tokai universiteit in de provincie Kanagawa, niet ver van Tokyo. (meer)

Scholen en gemeente buigen zich over logopedie

Foto
Mark Pertijs maakt zich ernstige zorgen over de voortgang
van de logopedische screening in Lansingerland.


Lansingerland - In groep 2 worden leerlingen van de basisscholen altijd door een logopedist gescreend op spraak- en taalproblemen. Het 2-jarig contract dat hiervoor werd afgesloten met logopediepraktijken in Lansingerland liep vorig schooljaar af. (meer)

Werner ten Kate en leerlingen buigen zich over integratie

Foto
De wethouder in gesprek met de leerlingen.

Berkel en Rodenrijs – Wethouder van onder andere Jeugd en Onderwijs, maar ook met integratie, ontwikkelingssamenwerking en vluchtelingenwerk in zijn portefeuille Werner ten Kate bracht woensdagmiddag 23 maart een bezoek aan Melanchthon Berkroden. (meer)

Centrum Bleiswijk krijgt weer sfeer

Foto
Belangstellenden bekijken de stenen voor het
bestratingsplan.


Bleiswijk - Het centrum van Bleiswijk krijgt een opknapbeurt. De straten binnen de singels worden opnieuw bestraat, de paaltjes in de Dorpsstraat maken plaats voor niveauverschillen. (meer)

Twee avonden een volle zaal is toch perfect, of niet soms?

Foto
Hilariteit alom tijdens de klucht van ’t Foetligt.

Berkel en Rodenrijs - De huizenmarkt is momenteel een beetje ingestort als we de lange lijsten zien bij de makelaars. (meer)

Tas vol koopjes en nog even genieten van een portie poffertjes!

Foto
Genieten van heerlijke poffertjes.

Berkel en Rodenrijs - Sommige mensen stonden al ruim voor aanvang voor de deur, hopende ‘de vangst’ van hun leven te zullen doen. (meer)

Voorjaarsconcert Crescendo met 100% NL

Foto
Joke de Witte en Arjan van der Klugt, twee enthousiaste
vrijwilligers van Crescendo, hopen u te mogen begroeten op
8 of 9 april in ’t Web.


Bleiswijk - Muziekvereniging Crescendo in Bleiswijk bestaat 115 jaar. Ze heeft dit magische getal mogen bereiken vanwege haar altijd enthousiaste leden, een wekelijks trouwe opkomst en bestuursleden en vrijwilligers met honderd procent inzet door de jaren heen. (meer)

“Mantelzorger word je ongevraagd én onervaren”

Foto
Als partner en mantelzorger moet je veel slikken.
Foto: Stef Breukel.


Bleiswijk - “Ik bof maar met zo’n goede huisknecht”, grapt Teunie Kuhlman (77) terwijl haar man Cor (78) koffie en koekjes haalt. Zelf zit ze in de ruime serre met uitzicht op een enorme tuin. Eind november, tijdens een vakantie in Dubai, brak ze haar heup, dus lopen gaat niet best. (meer)

Geslaagd debattoernooi Wolfert Dalton

Foto
Het werd een verbeten strijd tussen de debaters.

Bergschenhoek - Om het eigen debatteam verder te ontwikkelen organiseerde Wolfert Dalton op woensdag 16 maart een debattoernooi voor enkele bevriende (Dalton-)scholen. (meer)

Crea-ochtenden op CBS Prins Maurits

Foto
Het resultaat mag er zijn!

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 9 en 16 maart waren de leerlingen van CBS Prins Maurits druk in de weer met verschillende creatieve activiteiten. (meer)

Politiebureau gesloten

Berkel en Rodenrijs - Het politiebureau te Berkel en Rodenrijs is op woensdag 6 april in verband met een verbouwing tot 13.00 uur gesloten. Die ochtend zal de computerruimte verplaatst worden waardoor er geen computer- en telefoonverkeer op het bureau mogelijk is. Uiteraard zijn wel het nummer 0900-8844 en het alarmnummer 112 bereikbaar.

Berkel en Rodenrijs

Gebedsvieringen vastentijd
Berkel en Rodenrijs - Ook dit jaar zullen er tijdens de vastenperiode op de woensdagavonden om 19.00 uur in de Pius X kerk in Rodenrijs meditatieve gebedsdiensten worden gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk – Vrijdag 1 april wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. (meer)

Golf

Luiten achterhaalt Lafeber in slotronde
Bleiswijk - Joost Luiten is door een goede laatste ronde nog flink opgeschoven in de eindrangschikking van het Andalusië Open. De Bleiswijkse golfer had voor de achttien holes opnieuw 69 slagen (-1) nodig en kwam daarmee uit op een totaal van 275. Luiten steeg naar de achttiende plaats, die hij deelde met onder andere Maarten Lafeber. Deze leidde nog na twee ronden, maar viel door een afsluitende 72’er, ondanks een eagle op de twaalfde hole, uit de top tien.

Honkbal

Almere – Orioles: 4 – 2
Bergschenhoek - Orioles moest zaterdagmiddag aantreden tegen Almere op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Komend seizoen zal Almere één van de tegenstanders zijn in de overgangsklasse. Voor de Orioles startte pitcher Dimitri Verkuyl op de heuvel. In het begin van de wedstrijd hield Orioles, mede door enkele goede dubbelspellen, Almere van het scoren af. Orioles kon aanvallend niet optimaal profiteren. De Hoeksenaren scoorden maar één punt en veel goed geslagen ballen belandden rechtstreeks in de handschoenen van Almere spelers. Almere had aanvallend wat meer succes en scoorde in de derde en vijfde inning twee punten. Pitcher Dennis de Kwant, recent terug van een knieblessure, verving Verkuyl op de heuvel en deed dat niet onverdienstelijk. Almere scoorde na de zesde inning niet meer. Orioles kon aanvallend echter geen vuist meer maken en verloor met 4 – 2.

ADO 2 – Orioles: 6 -6
Bergschenhoek - Orioles kwam zondagochtend uit tegen het talententeam van ADO. Pitcher Henk van Heijningen nam de honneurs waar op de pitcherheuvel en net als vorig week deed hij dit zeer goed; geen van de ADO spelers kwam over de thuisplaat. Orioles nam al vroeg een voorsprong op de Hagenaren.
Halverwege de wedstrijd nam Michael Winkel het pitchen over. Mede door een verre driehonkslag van Roy Winkel, broer van pitcher Michael Winkel, kwam ADO weer op een 3-1 voorsprong. Orioles knokte zich echter goed terug door enkele honkslagen en nam weer een voorsprong van 3-6. Door enkele verdedigende fouten van Orioles kwam ADO echter langszij en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Volgend weekend oefent Orioles voor de laatste keer. De competitie begint voor Orioles op zaterdag 9 april.

Voetbal

Jeugdvoetbal Techniek kampioenschappen
Regio - Doe mee met de 1e Open Zuid-Hollandse voetbaltechniek kampioenschappen op 17 april in Pijnacker. Plezier staat voorop, ook voor de supporters. Op en rond het veld zijn dan ook veel activiteiten te vinden zoals een freestyler, springkussen, muziek etc. Ook vindt er een loterij plaats waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan stichting Spieren voor Spieren. Meer informatie en inschrijven kan via de website www.stipvoetbalopleiding.nl .

Acrogym

Geslaagd eerste wedstrijd team DOTO
Bergschenhoek - Op 5 en 6 maart werd de voorwedstrijd acrogym van het district Zuid-Holland gehouden in Monster. Dit weekend namen maar liefst 22 teams van sv DOTO deel aan de voorronde binnen het district. Alle teams wisten zich te plaatsen voor de districtsfinale, die plaatsvindt op 2 en 3 april in Bergschenhoek. Totaal haalde DOTO zeven gouden, zeven zilveren en twee bronzen medailles binnen. Een gouden plak was er voor: Marjan Sandker en Maud Rietbroek (A-niveau), Sheila van der Steen en Linsey Wolff (A- jeugd), Manon Verboon, Anne Markensteijn en Amber van Kempen (B-niveau), Diana van Winden en Alysia Schmidt (C-niveau), Erik Korving en Rebecca Smaal (C-niveau), Els van Son, Aileen de Jong en Xenia Suters (pupil) en Marlies Haitsma en Shiféy Helderman (E junior). Zilver werd behaald door Sanne van Dijk en Anne Geerlofs (A jeugd), Kayleigh van Winssen, Tiffani Karijodirono en Flo den Hartog (B-niveau), Patricia Rutten en Ilse Bröker (B-niveau), Annegreet Hutten, Laura Treurniet en Anne-Laura Voogd (C- niveau), Lionne Treurniet en Roos Aaltink (C-niveau), Rik Gooris en Maaike Geerlofs (C-niveau) en Louise Wolff, Zoë Maximiamo en Nienke Galis (E junior). Het brons was voor Marieke Tettero en Vera Westerink (B-niveau) en Annelise Coors en Floor van Dijk (C-niveau).

Wielrennen

Kampioenschap van Rotterdam
Rotterdam – Zaterdag werd het Kampioenschap van Rotterdam verreden waarbij ook enkele inwoners van Lansingerland zowel aan de meet stonden als goede prestaties lieten noteren. Tim Rodenburg werd eerste in de junioren klasse, waarin Fabian Ammerlaan 2de werd en Leon Hofman 3de. Landsingerlanders Chaira Robertie en Marsja Hogervorst werden respectievelijk 1 en 2 bij de dames en Axel Hermans werd 1ste bij de 50-plussers.

Atletiek

Elebert Noordam derde halve marathon
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Elebert Noordam is derde geworden in de categorie Master 45 in een tijd van 1.17.22 bij de Arcade Halve Marathon in Naaldwijk. Dit is een minuut sneller dan bij de CPC Loop en stemt de Ilion atleet tevreden. Amriet Oemraw uit Bergschenhoek liep de 10 km in 37.00.
Amriet die loopt voor Rotterdam Atletiek liep een ontspannen race en ging bewust niet tot het uiterste. Beide atleten bereiden zich voor op de Rotterdam marathon op 10 april. Richard Holstege uit Berkel en Rodenrijs liep de 10 km in 39.36. De atleet van AV’40 wilde graag onder de 39 minuten lopen, maar moet nog even geduld hebben.

Kees Voogt succesvol
Bleiswijk - Kees Voogt kwam in acht dagen tijd drie keer aan de start van een hardloopwedstrijd. Op zaterdag 19 maart liep Kees de 15km van de 59e editie van de Reeuwijkse Plassenloop. Hij finishte in de tijd van 1 uur en en 47 seconden. Hiermee was hij in zijn leeftijdscategorie (55+) de snelste. Woensdag 23 maart vond in Lelystad het NK veldlopen voor ambtenaren plaats. Na 49 minuten en 37 seconden had Kees de 12 kilometer afgelegd. Dat betekende als 55+er een zilveren plak. Zaterdag 26 maart werd hij 3e (55+) bij de Arcadis halve marathon in Naaldwijk. Zijn eindtijd was 1.26.37. Na zijn langdurige blessure kwam Dirk van der Pol ook in actie in Reeuwijk. Na 1 uur 29 minuten en 19 seconden kwam hij over de eindstreep.
Ultraloper Jan van de Erve had zich ingeschreven voor de wedstrijd ‘de 6 uur van Stein’. Na 6 uur hardlopen had Jan de afstand van 71 kilometer en 226 meter afgelegd.

Marathon familie Van Donkelaar
Bleiswijk - Jan van Donkelaar (57) en zijn dochter Pauline (24), beiden lid van De Kieviten, namen op 20 maart deel aan Marathona Di Roma. Voor Jan zou het zijn 10e marathon gaan worden en voor Pauline betekende het haar debuut op deze afstand. Dochter/zus Femke was meegegaan voor de mentale en medische ondersteuning. Zowel de start en finish was bij het Collosseum.
Vooral de laatste kilometers werd het een toeristische tocht in hardlooptempo langs vele historische bezienswaardigheden. Pauline kwam in de mooie tijd van 3 uur 56 minuten en 20 seconden binnen. Vader Jan passeerde het finishdoek na 4 uur 5 minuten en 47 seconden.

Tafeltennis

TOGB-ATTC Evo: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 3-7 verloren van titelkandidaat ATTC uit Alphen aan de Rijn. Wim Scholte boekte de grootste progressie. Hij won nu twee van zijn drie enkelspelen terwijl hij eerder niet tot winst kwam. Dennis van Rutten pakte één punt, tegen vorige keer nul. Harry Sintemaartensdijk deed vorige keer niet mee en greep nu een paar keer net naast de winst. Vrijdag 1 april gaat TOGB op bezoek bij het Goudse Vriendenschaar dat samen met ATTC strijdt om het kampioenschap.

Topweekend jeugdteams TOGB
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag kwamen beide jeugdteams van AFS/TOGB trots terug van hun uitwedstrijden. TOGB 1 haalde een prima 5-5 gelijkspel uit het vuur in Meerkerk, de nummer twee van de competitie. Milan en Raymond wonnen elke één wedstrijd. Uitblinker van de dag Dennis dos Santos won zijn drie enkelspelen. TOGB 2 haalde de volle winst in de Rotterdamse Alexanderpolder. Zoey, Leroy en Ivar wonnen hun drie enkelspelen en Mark en Ivar haalden het dubbel binnen. Met dit resultaat staat TOGB 2 bovenaan in de competitie. De voorsprong op de nummer twee AA Drink/FVT is vier punten.
Er zijn nog drie ronden te spelen. In de laatste speelronde treft TOGB concurrent FVT dus het blijft spannend tot het eind.

Voetbal

SVDPW-CVV Berkel: 1-7
Berkel en Rodenrijs - “Een wedstrijd met twee gezichten,” zo typeerde trainer René Wolterman zaterdag de wedstrijd van zijn mannen tegen hekkensluiter SVDPW. En daarin sloeg hij de spijker op zijn kop. CVV Berkel kent een slechte statistiek als het gaat om uitwedstrijden tegen gedoodverfde degradatiekandidaten en op een druilerig Schiedams sportpark Harga misstond SVDPW niet in dit beeld. De ploeg kent een triest seizoen en behaalde een schamele vijf punten tot dusver. De start voorspelde eigenlijk dat het weleens een heel vervelende middag zou kunnen gaan worden voor de Berkelaren, want binnen vier minuten maakte SVDPW de 1–0 na zeer slordig en inspiratieloos verdedigen van de kant van CVV Berkel. Het vervolg van de eerste rondgang typeerde zich het best door de steeds dieper in zijn jas wegzakkende trainer Wolterman en dat was uit schaamte, zo bekende hij na afloop. Tijdens de theepauze was hij dan ook kort en bondig tegen zijn pupillen, paste gelijk twee wissels toe en eiste op zijn minst beleving in de ploeg. Direct na de aftrap bleek CVV Berkel weer bij de les. Onder verbale aanvoering van een ijverige Pieter van der Breggen kwam de Berkelse aanvalsmachine haperend op gang. Lennard Kennepohl was Robert van der Velden komen vervangen en Roy Pico verving Rick van der Deen. Vers bloed in de ploeg doet soms wonderen en dat werd binnen 10 minuten in doelpunten vertaald. Luke Zuijderwijk kopte een voorzet van Rik Spruijt van dichtbij binnen, 1–1. Diezelfde Spruijt maakte een voorzet van Van der Breggen zeer fraai af voor een Berkelse voorsprong, 1–2.Vanaf de aftrap maakte Kennepohl aan alle onzekerheid een einde en bracht de drie punten in veilige haven door de 1–3 aan te tekenen. Erwin van der Stoep (2x), Roy Pico en Vincent Wiersema zorgden voor een monsterscore deze middag en na een stroef begin toch nog een mooi slot van de wedstrijd.

Soccer Boys (zt)-Haaglandia: 3-1
Bleiswijk - Vanaf het eerste fluitsignaal ging Soccer Boys vol voor de winst, fel op de bal en de verdediging van Haaglandia terugdringend op eigen helft. Dit resulteerde al direct in een aantal doelgevaarlijke kansen met als hoogtepunt een kopbal op de lat van Marijn Helmendach. Soccer Boys bleef aandringen, hoewel de gevaarlijke voorhoede van Haaglandia bleef loeren op dat ene foutje van de achterhoede van Socce rBoys. Maar deze middag lagen de aanvallende kwaliteiten aan de kant van de thuisploeg. Een aanval over links met een goed uitgespeelde combinatie en de inzet van Dave van der Steen werd door een middenvelder van Haaglandia met de hand uit het doel geslagen; rood voor de speler en een penalty voor Soccer Boys. Sjors te Duits schoot hem onberispelijk in de rechterhoek, maar de uit het veld gestuurde speler bevond zich in de ogen van de scheidsrechter nog in het veld en deze keurde het doelpunt af. De strafschop moest worden overgenomen en Sjors scoorde voor de tweede keer, ditmaal in de linkerhoek de 1-0. Het aantal kansen stapelde zich op maar weer ging Soccer Boys in de fout. Met 11 tegen 10 een overtreding op de rand van het strafschopgebied, een bekeken vrije trap langs de slecht opgestelde muur en de bal verdween in het doel; 1-1 tevens de ruststand. Na rust pakte Soccer Boys dezelfde draad weer op en de ingevallen Elliott Schoovers scoorde met een fraaie goal de 2- 1 in de 49e minuut. Het werd een grimmige wedstrijd waarbij de scheidsrechter alle zijlen bij moest zetten. De overtredingen volgden elkaar in rap tempo op. Een onbedoelde overtreding van Dave van der Steen in de 51e minuut leverde direct rood op, waarbij de gemoederen aardig verhit raakten. De scheidsrechter verloor enigszins de grip op het spel, maar het gezonde verstand zegevierde deze middag en de schade bleef voor beide partijen beperkt. In de 75e minuut kwam eindelijk het verlossende doelpunt tot stand. Een pass op Jan van Egmond werd door Jan fraai aangenomen en met een vloeiende kapbeweging zette hij zowel de laatste man als de keeper op het verkeerde been en scoorde hij de verlossende 3-1.
Rijnvogels-Berkel: 4-3 (da) Berkel en Rodenrijs - De halve finale in de bekerfinale stond op de agenda.
Berkel moest hierin aantreden tegen de Rijnvogels. Berkel was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen, maar aan de andere kant viel de eerste treffer voor Rijnvogels; een vrije trap werd prima genomen waardoor de thuisclub op 1-0 kwam. Lang kon men hier niet van genieten, want bijna direct daarna trok Berkel de stand gelijk. Het was Nadine Bier die kon profiteren van goed voorbereidend werk van Lindy Hogedoorn en de 1-1 op het bord zette.
Een bal van Silvia Boogaard naar Eliza Hoekstra leverde een mooie voorzet op van Eliza op Corine, maar deze schoot helaas over en datzelfde overkwam Rijnvogels. Na een half uur spelen wederom een goede Berkel-aanval met als slot een schot van Silvia dat helaas net over ging. Tien minuten voor rust kreeg Rijnvogels een discutabele penalty waar men wel raad mee wist; 2-1.
Berkel was de organisatie even kwijt, waardoor de thuisclub zelfs kon uitlopen naar 3 en 4-1 en zo dus met een riante voorsprong richting thee ging.
Na de pauze een zeer gedreven Berkel dat direct op jacht ging naar een aansluitingstreffer en het had al snel succes, want in de 55e minuut schoot Lindy met een mooi schot van afstand de 4-2 binnen. Berkel wilde meer en kreeg ook na rust kans op kans al bleef de thuisploeg ook gaan voor alles dus was het een boeiend schouwspel. Met nog tien minuten op de klok maakte Nadine nog de 4-3 en leek er nog een stuntje in te zitten, maar verder dan deze drie treffers lieten de thuisclub en de scheidsrechter het niet komen en dus was het bekersprookje uit voor Berkel. Zaterdag 9 april is de volgende competitie wedstrijd thuis tegen Rhoon. Bij winst is Berkel zeker van promotie naar de eerste klasse.

WRW-TOGB: 0-2
Berkel en Rodenrijs - Een heerlijk lentezonnetje en de reis naar Brielle leverden de Berkelaren drie punten op tegen WitRoodWit, een directe degradatieconcurrent. Beide ploegen speelden ogenschijnlijk angstig en lieten zondagmiddag zien waarom men onderaan bivakkeert. Van echt goed spel was geen sprake, al was TOGB wel de overheersende partij. Net als het eerste half uur van vorige week werd getracht opbouwend te voetballen, maar ging TOGB mee in het spel van WRW waarbij de lange en hoge ballen werden gehanteerd van verdediging naar verdediging. De wedstrijd was aan de gezapige kant zonder echt uitgespeelde kansen en de rust leek dan ook met dubbelblank op het scorebord aan te breken. In de 44ste minuut kwam TOGB toch op voorsprong nadat Lex van Winden van dichtbij binnenschoot toen hij de bal voor zijn voeten kreeg via de rug van een medespeler. Na rust leek WRW een veldoverwicht af te dwingen, maar echte kansen leverde dit niet op, behoudens een kopbal vanuit een hoekschop die van de doellijn werd gehaald en een actie die door goed optreden van keeper Mark Smith onschadelijk werd gemaakt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel ook harder. Dat leverde de nodige blessurebehandelingen op. Zo moest Paul Docter geblesseerd uitvallen. Al met al resulteerde dit in een fors aantal extra speelminuten. In die extra tijd werd eerst een speler van WRW met ‘direct rood’ door de scheidsrechter naar de kant gezonden wegens een forse charge met gestrekt been. Daarna werd in de 98e minuut vanuit een counter een voorzet van Joey Lems benut door Ohran Vonk, die op de bank begon omdat hij het uurtje dat de klok vooruit was gegaan in de nacht van zaterdag op zondag blijkbaar had gemist. Door de winst op WRW heeft TOGB de laatste strohalm benut en houdt het in de komende wedstrijden kansen op verlenging van het verblijf in de eerste klasse. Directe concurrent voor lijfsbehoud SCO heeft weliswaar vijf punten meer, maar daarvan kunnen er komende zondag op Het Hoge Land al drie worden afgesnoept.

Basketbal

Informatique Squirrels-Baros 69-67
Berkel en Rodenrijs – De nummer twee van de ranglijst, Informatique Squirrels, kreeg zaterdag koploper Baros op bezoek. Een overwinning voor de thuisploeg zou aansluiting met de koppositie betekenen, dus kwam Squirrels zeer gemotiveerd op het veld. De Berkelaren kenden een flitsende start.
Mede door vlotte scores van Ligtvoet stond er na het eerste kwart een 16-11 voorsprong op het scorebord. Het tweede kwart gaf een kentering te zien.
Squirrels miste voortdurend vrije scoringskansen en gaf Baros daardoor gemakkelijk de kans in te lopen. Met 12 punten meldde Baros’ topschutter zich uitdrukkelijk in de wedstrijd. Toch stond er bij rust nog steeds een (kleine) voorsprong voor Squirrels op het bord: 31-28. Het voor de thuisploeg altijd lastige derde kwart werd ook nu weer slecht begonnen.
Squirrels kon tot aan de vierde minuut geen enkele score laten optekenen, waar Baros steeds makkelijker de Berkelse defensie uitspeelde. De bezoekers schreven dit kwart met 15-23 dan ook uitdrukkelijk op hun naam, waardoor ze met een 46-51 voorsprong redelijk comfortabel aan het laatste deel van de wedstrijd konden beginnen. Ook daarin zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Squirrels nog potten kon breken. De achterstand liep zelfs op naar negen punten. Tot twee minuten voor het einde de wedstrijd een bizarre wending kreeg. Squirrels mocht vier vrije worpen nemen en kreeg ook nog balbezit, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot slechts één puntje. In een bloedstollende laatste minuut trok Squirrels uiteindelijk aan het langste eind: 69-67.

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - Bij een groot deelnemersveld aan amateurs in de ronde van Huijbergen was de eerste overwinning van dit nog vroege seizoen een feit.
Ook amateurs van de Pedaalridders Lansingerland stonden aan het vertrek voor hun wedstrijd over een afstand van 100 km en met succes. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met daarin Pedaalridders Matin Vrij en Ramon van der Knaap. In de laatste deel van de wedstrijd moesten zij veel prijsgeven doordat het gat ten opzichte van het peloton steeds kleiner werd, Twee ronden voor het eind ontsnapte Martin Vrij en hij kwam met ruime voorsprong over de meet. Ramond van der Knaap die veel had betekend voor zijn clubgenoot werd achtste. Aan het vertrek van de klassieker de omloop van de Kleine Hein voor Junioren stond Pedaalridder en kanshebber Silvie Haakman aan het vertrek.
Ze werd verdienstelijk vijfde.

Hockey

Barendrecht - HBR heren: 2-7
Berkel en Rodenrijs - HBR was wat slordig in de beginfase en kreeg daarvoor in de achtste minuut de rekening gepresenteerd. Een uitval van Barendrecht betekende de 1-0. Lang duurde dit niet, want binnen een minuut was de stand weer gelijk door een intikkertje van Maurits Smal. Barendrecht liep vanaf dat moment alleen nog maar achter HBR aan te hollen. In de dertigste minuut scoorden de Berkelaren de verdiende 1-2 via een tip-in van Marcus Meijer.
Twee minuten later was het Maurits Smal, die de voorsprong vergrootte en op slag van rust leidde een uitspeelcorner via Maarten van der Walle tot een 1- 4 ruststand. Na rust hetzelfde beeld. In de vierde minuut sleepte Nick Bijwaard zijn eerste strafcorner binnen en tien minuten later scoorde Maurits Smal zijn derde van de dag. HBR liet nu de teugels vieren en zo kon Barendrecht met slechts negen man vanwege twee gele kaarten, toch gevaarlijk worden. Eén minuut voor tijd scoorde Barendrecht zijn tweede doelpunt via een strafbal, maar in de allerlaatste minuut wist Maarten van der Walle de marge weer te vergroten tot 2-7, wat ook de eindstand werd.
Volgende week komen de LeidseStuds op bezoek om 14.45 uur.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Lyra – Soccer Boys
Cion – Berkel

Zondag:
TOGB – SCO’63
14.00 uur
Gouderak – Soccer Boys

Constantijn Kool derde op NK Showrijden

Berkel en Rodenrijs – Op ijsbaan De Westfries in Hoorn werd zaterdag 26 maart het NK Showrijden gehouden. (meer)

Jiu-jitsu les van een wereldkampioene

Foto
De hele groep deelnemers.

Bergschenhoek - Woensdagavond 16 februari had de jiu-jitsuclub van
Omnisport 2B een bijzondere gastdocent; niet minder dan Judith de Weerd.
Judith heeft jarenlang op topniveau wedstrijd jiu-jitsu gedaan. (meer)

Bomen moeten het veld ruimen

Foto
Zowel de bomen als de buizen werden uit de grond gehaald.
Alles zal vervangen worden.


Berkel en Rodenrijs – Menigeen zal geschrokken zijn bij het zien van de massale rooi die plaatsvond aan de Oudelandselaan. De vorig jaar geplante boompjes werden allemaal uit de grond gehaald en vervolgens versnipperd. (meer)

Fouilleeractie op luchthaven

Rotterdam - De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week op Rotterdam the Hague Airport een grote preventieve fouilleeractie gehouden. De controle richtte zich vooral op de mogelijke aanwezigheid van wapens op en rond de luchthaven. (meer)

Politie houdt alcoholcontrole

Rotterdam - Politiemensen van het district Noord hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 22.00 en 06.00 uur, een alcoholcontrole gehouden op twee locaties.
(meer)

Oplichters actief

Lansingerland – Vorige week werd een inwoner van Lansingerland gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van Lijbrandt. (meer)

Overlast van graffiti

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 25 op 26 maart is opnieuw een graffitispuiter actief geweest. (meer)

Presentatie Vrijwilligersbeleid gaat niet door

Lansingerland - De presentatie “Vrijwilligersbeleid – ontwikkelingen en scenario’s” gepland voor de presentatieavond van 29 maart om 21.00 uur in het gemeentehuis Bleiswijk gaat niet door. (meer)

De Ronde Tafel weet wat feesten is

Foto
De een zag er nog leuker en mooier uit dan de ander;
honderden feestvierders genoten van een zeer geslaagde
feestavond en waanden zich even een filmster.


Berkel en Rodenrijs - De Ronde Tafel 136 is er ook dit keer weer in geslaagd een feest te organiseren waar nog lang over gesproken zal worden. Als thema werd gekozen voor ‘A night at the movies’. (meer)

NL Doet: groot succes in heel Lansingerland

Foto
Er lagen spruitjes tussen, omdat het hele stukje in groentinten
werd opgebouwd.


Berkel en Rodenrijs – Vrijdag en zaterdag was er ook in de gemeente Lansingerland volop beweging tijdens NL Doet. (meer)

De babyrace-beker verandert in grootouders-beker

Foto
De groep verliest elkaar niet uit het oog, want ze komen
nog steeds trouw bij TOGB: zowel bij de voetbal als rond
het biljart.


Berkel en Rodenrijs – Een achttal Berkelse echtparen kent een vriendschap van vele jaren. De meesten kennen elkaar van het voetbalveld van TOGB en komen nog regelmatig bijeen. (meer)

Zweetdruppeltjes op de bovenlip met Shantykoor IJgenweiss

Foto
De beide koren stonden ook samen op het podium;
onder andere met het lied ‘Als de klok van Arnemuiden’
waarbij de secretaris met verve de gong hanteerde.


Berkel en Rodenrijs – Zou het een succes worden? Zou iedereen er van kunnen genieten? Voor de eerste keer in het achtjarig bestaan van het van origine Berkelse Shantykoor IJgenweiss werd een eigen muzikale avond georganiseerd.
En dat was best een spannende aangelegenheid. (meer)

Waanzin Theater Producties presenteert: B'zar, the Never Ending Story

Foto
B'zar speelt komend weekend in de Grote Zaal van het
Stadstheater in Zoetermeer. Met v.l.n.r. Piet Kouwenhoven,
Sabina Hagenaars, Erik Keller, Ria de Wekker en Linda
Rens-de Veld.


Lansingerland /Zoetermeer – Na de succesvolle voorstellingen van de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelem vertellen meneer’ speelt musicalgroep Waanzin komend seizoen de fantasiemusical ‘B'zar, the Never Ending Story’. (meer)

Kennis van EHBO kan altijd van pas komen

Foto
Allemaal geslaagd!

Bergschenhoek – Het is al vele jaren een goede gewoonte dat de leerlingen van tal van Hoekse basisscholen gedurende enige tijd EHBO lessen volgen. (meer)

Dakar Truck brengt bezoek aan Bleiswijk

Dakar Truck

Bleiswijk - Liefhebbers van de Dakar konden op zaterdag 19 maart tussen 10.45 en 11.30 uur hun hart ophalen op de parkeerplaats bij de Jumbo in Bleiswijk. Die dag stond een echte Dakar racetruck op het parkeerterrein bij de winkel. (meer)

The Young Christian Singers zingen zondag in Bleiswijk

Foto
The Young Christian Singers.

Bleiswijk – Op zondag 27 maart zingen The Young Christian Singers tijdens een viering om 11.00 uur in de R.K. Kerk van Bleiswijk, Hoefweg 55. (meer)

Rijbewijs ingevorderd

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 20 maart werd rond drie uur ’s nachts een automobilist uit Moerkapelle aangehouden omdat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs – Een 28-jarige automobilist uit Spijkenisse werd op vrijdag 18 maart om 12.00 uur op de Rodenrijseweg staande gehouden, omdat hij tijdens het rijden niet handsfree aan het bellen was. De man bleek in het bezit te zijn van een ongeldig verklaard rijbewijs en hij had nog een boete openstaan. Zijn auto is in beslag genomen en tegen de man is proces- verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel op Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 17 maart hield de politie van 10.00 tot 11.00 uur een snelheidscontrole op de Klapwijkseweg. Er passeerden 370 motorvoertuigen. Hiervan reden er 114 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 120 km per uur daar waar 50 is toegestaan.

Rijden onder invloed

Bergschenhoek – Op vrijdag 18 maart hield de politie een alcoholcontrole op de Bergweg-Zuid. Een 22-jarige automobiliste uit Berkel en Rodenrijs en een 23-jarige inwoner van Bleiswijk bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Ruud en Maurice schitteren in Dropbox

Foto
Dropbox met derde van links Maurice van der Geest en
Ruud van Diemen vierde van links.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 25 maart geeft de formatie Dropbox haar debuutoptreden in de Bree 14 aan de Noordeindseweg. De band bestaat uit zes gelouterde muzikanten, die in hun jonge jaren in tal van bands speelden maar die hier door tijdgebrek mee moesten stoppen. (meer)

Heel Lansingerland krijgt glasvezel

Foto
Na enkele voorbereidende werkzaamheden verricht te
hebben onder leiding van deskundige ‘hulptroepen’ van Van
Gelder lukte het de burgemeester twee uiteinden van de dunne
glasvezeldraad aan elkaar te lassen, waarna de officiële start in
Bleiswijk een feit was.


Bleiswijk – In Berkel en Rodenrijs is men er inmiddels al aardig aan gewend, maar voor Bleiswijk stond donderdag 17 maart het officiële startsein voor aanleg van het glasvezelnetwerk op de agenda. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Gebedsvieringen vastentijd
Berkel en Rodenrijs - Ook dit jaar zullen er tijdens de vastenperiode op de woensdagavonden om 19.00 uur in de Pius X kerk in Rodenrijs meditatieve gebedsdiensten worden gehouden. Thema is uit Johannes de woorden van Jezus: “Ik Ben…”. (meer)

Bergschenhoek

Computercurssussen in bibliotheek
Bergschenhoek – In de bibliotheek te Bergschenhoek worden dit voorjaar in samenwerking met het Seniorweb computercursussen en workshops gegeven. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Blijspel ‘Huis te Koop’
Lansingerland - Toneelvereniging ‘t Foetligt zet het vrolijk blijspel “Huis te koop!” van José Raaphorst op de planken. Op 25 en 26 maart in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Entree ¤ 7,- p.p. (meer)

ZoRo-bus kan er nu echt komen

Lansingerland – De aanleg van de ZoRo-buslijn kan worden aanbesteed. Dat is het gevolg van een besluit van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam (SRR). (meer)

“Survivallen bij Outdoor Valley ten koste van de wandelaar”

Bergschenhoek - Het is tegen de zin van de gemeente Lansingerland dat Outdoor Valley een gebied van 4,4 hectare heeft onttrokken aan de recreatiegebieden van het Recreatieschap Rottemeren. Hoewel de gebieden op Lansingerlands grondgebied liggen kan de gemeente er weinig aan doen dat Outdoor Valley hiervoor wel een huurcontract heeft met het Recreatieschap, dat onlangs weer met een jaar verlengd is. (meer)

Starterleningen Caleido misschien ook voor niet-starter

Lansingerland – Van de zestig gezinnen die in het project Caleido een huis hebben gekocht, zijn er twintig niet-starter. (meer)

Nog geen debat maar wel veel meningen over zondagopenstelling supermarkten

Lansingerland – Ondanks de formele agendering door de ChristenUnie ging de gedachtewisseling over de zondagopenstelling van supermarkten donderdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur niet door. (meer)

PvdA-vragen over aanleg A13/A16

Lansingerland – De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft het college vragen gesteld over de aanleg van de A13/A16. (meer)

WMO-raad moet weer op zoek naar nieuwe leden

Lansingerland – De WMO-raad, die het college van b. en w. gevraagd en ongevraagd adviseert over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, moet weer op zoek naar nieuwe leden. (meer)

Straks misschien keuze uit drie locaties voor ouderencentrum

Berkel en Rodenrijs - De gemeente heeft straks misschien de keuze uit drie mogelijke locaties voor een ouderencentrum. (meer)

Prolongatie eersteklasserschap ver weg voor TOGB

Foto
Joey Lems vecht een verbeten duel uit tussen twee
spelers van GDA. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Waar TOGB hoge verwachtingen van had is de Berkelse zondag eersteklasser finaal onderuit gegaan tegen het bezoekende GDA. De Loosduinse formatie zag in de eerste helft TOGB zeker drie doelrijpe kansen missen. (meer)

Topprestaties jeugd Berkenrode bij NK tennis

Foto nr. 1
Amedatus Admiraal.

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Afgelopen weken werden bij de Rotterdamse tennisvereniging Victoria de Nederlandse overdekte jeugdkampioenschappen gehouden. (meer)

Silvie Haakman succesvol

Foto
Silvie Haakman.

Lansingerland - Junior Silvie Haakman van De Pedaalridders Lansingerland stond zaterdag aan de start van de internationale Omloop van Strijen.
Onlangs sloot Silvie het baan wielerseizoen 2010/2011 af met grote successen, waarbij zij drie zilveren en een bronzen medaille wist te behalen. (meer)

Dames CVV Berkel bijna zeker van terugkeer naar 1e klasse

Berkel en Rodenrijs – De dames van het eerste team van CVV Berkel draait een puik voetbalseizoen en is er bijna zeker van terug te keren naar de 1e klasse. (meer)

Tien jaar Mini-Elfstedentocht op De Uithof

Lansingerland/Den Haag - Sinds 2001 wordt aan het eind van het seizoen een groots opgezette Mini-Elfstedentocht georganiseerd voor de jeugdschaatsers van 6 tot 14 jaar, die tijdens het winterseizoen schaatsles hebben. (meer)

Gelijk spel als een monster zonder waarde voor BVCB

Strijen – BVCB zal in iedere tweestrijd voor de volle winst moeten gaan, wil het het vege lijf nog redden. In het duel met Strijen gold dit al helemaal, want bij winst van de Hoeksenaren, zou het in ieder geval in puntenaantal op gelijke hoogte komen met de door Geert Meijer getrainde tegenstander. (meer)

Berkel moet de punten aan koploper Spirit laten

Berkel en Rodenrijs – De roem was de koploper uit Oudenkerk aan den IJssel al vooruit gesneld. Na twee promoties en degradaties lijkt Spirit de weg omhoog weer gevonden te hebben. (meer)

Team Oostland laat niets aan het toeval over

Lansingerland – Steeds dichter bij de dag, 9 juni, blijkt de voorbereiding van Team Oostland vastere vormen aan te nemen. Het beklimmen van de Alpe d’HuZes, met tweeëndertig fietsers uit deze regio, is uit ervaring van vorig jaar een behoorlijk pittige klus. (meer)

Korfballers van Weidevogels verwelkomen nieuwe trainer

Foto
Voorzitter Ben Buis van Weidevogels (links) en lid van de
technische commissie Hans Spek flankeren de nieuwe trainer
van Weidevogels, Mark van den Brink, bij het ondertekenen
van de verbintenis voor het nieuwe korfbalseizoen.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Nu het korfbalseizoen van de zaal naar het veld overgaat, heeft het bestuur van de Bleiswijkse korfbalvereniging Weidevogels haar plannen voor wat de toekomst betreft, lees nieuwe competitie, weer klaar. (meer)

Wielrennen

Resultaten Pedaalridders
Lansingerland - Het ging heel hard in de ronde van Lisse; al na vier ronden vormde zich een kopgroep van junioren en een peloton dat in twee delen uiteen viel. In die kopgroep reed junior Pedaalridder Chris Tveter mee. Tijdens de wedstrijd voor Nieuwelingen was het tempo zo hoog dat binnen 20 minuten veel renners op achter stand werden gezet. De Pedaalridders wisten zich goed te handhaven. Thom Martens reed voorin in het achtervolgende peloton en hield de snelheid hoog. De overige Pedaalridders zaten in de 2de groep van het peloton.
Bij de junioren heeft Pedaalridder Chris Tveter zijn plaats in de kopgroep niet kunnen behouden. Hij legde beslag op een 3de plaats. Bij de Nieuwelingen kwam Thom Martens als eerste over de meet, Camiel Lok 3de, nieuwkomer bij De Pedaalridders Rob van Dijk werd 7de, Davey van der Jagt legde beslag op een 9de plaats, Bart Scholten en Berend Bisdom werden 11de en 12de.

Ronde van Woensdrecht
Lansingerland - Een groot deelnemersveld van Junioren met daarin De Pedaalridders Lansingerland aan de start in de ronde van Woensdrecht. Vier ronden voor het eind ontstond er een kopgroep van vier man met daarin Chris Tveter van De Pedaalridders. Tijdens de wedstrijd werd er veel werk verricht door de clubgenoten van Chris; Emiel de Greef en Nicky Gieskens die de medevluchters de kans gaven hun voorsprong uit te bouwen. De laatste ronde ging in de sprint, waarbij Chris Tveter als 4de over de meet schoot.

Jorne Videler bijna op het podium
Rotterdam - Met een prachtige vierde plaats beëindigde Jorne Videler de 58ste Ronde van de Haarlemmerliede en Spaarnwoude. In de slotronde op het parcours van De Bataaf in Zwanenburg leek hij op weg naar een podiumplek.
Tot in de laatste bocht een vreemde manoeuvre van de latere nummer 1, de Drent Marco Bos, de inleiding was van een valpartij. Videler moest vol in de remmen en opnieuw aanzetten, waardoor – achter Bos en Amsterdammer Patrick Ruckert , Johnny van Diemen (De Jonge Renner) het ‘brons’ nog van hem afsnoepte. Hoeksenaar Robert Berk (uit Bergschenhoek) en Pieter Scheerens eindigden als respectievelijk 42ste en 65ste in de eerste grote groep.

Eerste punten beloften Ahoy’ Rotterdam - Voor het eerst in de historie van de beloftencompetitie (18 tot 23 jaar) is RWC Ahoy´ erin geslaagd om – tijdens de openingsklassieker – punten te scoren. Bij de 30ste Meeus Race waren ze goed voor drie punten in de competitiestand. De Meeus Race leverde individueel nog geen prijzen en punten op. Berkelaar Marijn Olsthoorn beëindigde de wedstrijd als 127ste.

Honkbal

Wedstrijden Orioles
Bergschenhoek - Voor Orioles was Henk van Heijeningen zaterdag in de thuiswedstrijd de startende werper. Van Heijeningen deed het zeer goed tegen de talenten van HCAW; in de eerste vijf Inningen hield hij de Bussemnaren op slechts twee punten. In de vierde inning deed Orioles ook wat terug, doordat Ernesto Thomas scoorde. Na de vijfde inning nam Tijmen Schotte de honeurs waar op de werpersheuvel. Hij kon HCAW echter niet op twee punten houden. Hoewel het zonnige weer heel aangenaam was voor het publiek, was het ook lastig voor het buitenveld van Orioles. Door de felle zon vielen enkele hoge ballen tussen de verdediginng van Orioles. Hierdoor kwamen er enkele spelers van HCAW over de thuisplaat en werd de eindstand op 1–7 voor HCAW.
Voor de uitwedstrijd moest Orioles zondag al vroeg een tegenslag incasseren; tweede honkman Yeremy Croes viel geblesseerd uit. In de uitwedstrijd was Michael Winkel de startende werper. Winkel had wat problemen met zijn controle in de eerste inning en hierdoor kwamen er in de eerste inning 4 punten binnen voor HCAW. Winkel herpakte zich echter zeer sterk en liet geen enkel punt toe in het vervolg van de wedstrijd. Orioles deed echter aanvallend weinig terug en hierdoor werd de eindstand bepaald op 4-1.
Volgend weekend speelt Orioles twee oefenwedstrijden tegen Almere. De competitie begint voor Orioles op zaterdag 9 april.

Tafeltennis

Combat-TOGB: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft in Bleiswijk Combat met 3-7 de deur gewezen. De wedstrijd in Berkel een maand geleden eindigde ook al in een 7-3 overwinning voor TOGB. De TOGB'ers Wim Scholte, Lennard Overdevest (trainer bij Combat) en Harry Sintemaartensdijk wonnen elk twee van hun drie enkelspelen. Overdevest en Scholte waren ook succesvol in het dubbel. Door de winst staan de Berkelaren negen punten voor op Combat en lijkt Combat op degradatie af te stevenen.
Op vrijdagavond 25 maart speelt TOGB thuis tegen het Alphense ATTC. Alphen aan de Rijn is een kandidaat voor de titel in de eerste klasse. Twee maanden geleden verloor TOGB in een lange uitwedstrijd enigszins geflatteerd met 8-2.

Vissen

Cursus jeugdvissen De Bleiberg
Bleiswijk - Evenals voorgaande jaren organiseert Hengelsportvereniging De Bleiberg ook dit jaar weer een cursus vissen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar gedurende vier avonden van 19.00 - 20.30 uur. Voor Bleiswijk wordt dit gehouden in de Sneeuwbal op 29 maart, 5, 12 en 19 april en voor Bergschenhoek in het Spectrum op 30 maart, 6, 13 en 20 april. De kosten bedragen vijf euro inclusief cursusmateriaal en hengel. Men kan de kinderen aanmelden via de Dierenspeciaalzaken en de website: www.hsvdebleiberg.nl ; de inschrijving sluit 25 maart. Voor vragen kan men zich ook wenden tot Kees Hulst, tel. 5116887 of Piet Rotteveel, tel. 5299444.

Voetbal

Polanen–Soccer Boys (za): 2-2
Bleiswijk - De eerste helft begon met een fel spelend Polanen, maar de verdediging van Soccer Boys had aanvankelijk weinig moeite met het aanvalsspel. Toch zou Polanen als eerste de score openen. In de 36e minuut werd een vrije trap zowel door de muur als de doelman van Soccer Boys totaal verkeerd beoordeeld en verdween de bal in de korte hoek. De 1-0 was tevens de ruststand. In de rust volgde een omzetting op het middenveld door Stefan van der Berg te wisselen met Sander van de Ruijtenbeek. Soccer Boys zette al direct meer druk wat resulteerde in drie fraaie scoringskansen in de eerste vijf minuten voor Dave van der Steen, net naast en drie maal Jan van Egmond, waarvan een op de paal. Na 66 minuten spelen kwam er loon naar werken en kon Dave van der Steen door fraai te scoren eindelijk de 1-1 aantekenen. Soccer Boys ging door, op jacht naar de winnende treffer, maar Polanen greep alles aan om het spel van Soccer Boys te vertragen. Eilander wisselde nog twee maal; Raymond van Rijn voor Elliott Schoovers en Wilmar Zeelenberg voor de geblesseerde Tom Dedel. Het mocht aanvankelijk niet baten. Want bij een van de spaarzame uitvallen van Polanen in de 89e minuut werd Sjors te Duits uitgespeeld, met een overtreding, die door de overigens goed leidende scheidrechter niet werd bestraft. Steven van Aalst kon met moeite de inzet verwerken tot hoekschop. Bij de hoekschop volgde een onoverzichtelijke situatie waaruit Polanen de 2-1 kon scoren. Polanen waande zich de overwinnaar deze middag, maar de scheidrechter telde zeker zes minuten bij en Soccer Boys toonde een ongelofelijke veerkracht. De oranjehemden drukten Polanen met de rug tegen de muur. Een splijtende steekpass vanuit het middenveld werd door de onverzettelijke Aziz Benchamach met het hoofd verlengd en de bal verdween in het doel. De verdiende 2-2 was een feit. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Haaglandia, een directe concurrent op de ranglijst.

Hockey

HBR-Spijkenisse: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Na de schitterende wedstrijd van vorige week liet HBR zich ditmaal afbluffen. Wel kwamen ze na twintig minuten nog op voorsprong door een strafcorner, die benut werd door Nick Bijwaard. Het fysieke spel van Spijkenisse, waartegen helaas niet werd opgetreden, werd hen daarna te machtig. Via een strafcorner en een onterechte strafbal kon Spijkenisse met drie punten aan de haal. De werkelijke reden voor de nederlaag was het missen van de vele kansen, die HBR kreeg. Volgende week de uitwedstrijd tegen het lastige Barendrecht.

Gewijzigd plan voor Vlinderstrik nog onderwerp van discussie

Berkel en Rodenrijs - Al jaren wordt gesproken over de Vlinderstrik. Een gepland natuurgebied aan weerszijden van metrostation Rodenrijs. De weilanden die er nu liggen moeten worden ingericht als natuurgebied. Er moet kunnen worden gewandeld en gefietst, en een kopje koffie gedronken. (meer)

VVD vraagt aandacht voor verkeersveiligheid bij Klimophoeve

Bleiswijk - De VVD vindt dat de verkeersveiligheid rondom scholen op veel plaatsen verbeterd kan worden. (meer)

Zaterdag voorjaarsconcert Helicon

Berkel en Rodenrijs - Het zonnetje heeft alweer een aantal dagen volop geschenen, afgelopen maandag is de lente begonnen en dan kan het jaarlijkse voorjaarsconcert van Helicon dus niet ver weg meer zijn! (meer)

Lagerhuisdebat op scholen in Lansingerland

Lagerhuisdebat
Eén van de deelnemers aan het debat op De Kring.

Bleiswijk - Debatteren, beargumenteren, er is nog veel te leren voor de leerlingen van Melanchthon De Kring aan de Wilgenlei in Bleiswijk. (meer)

Geen reacties op getuigenoproep ongeval fietsers

Berkel en Rodenrijs – De oproep vorige week in deze krant aan eventuele getuigen van een fietsongeval op de Oudelandselaan zich te melden, heeft geen resultaat opgeleverd. (meer)

Vechtpartij in nachtbus

Bergschenhoek – Op zondag 20 maart kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij was in een nachtbus. De chauffeur had de bus op de Bergweg- Noord stil gezet. (meer)

Politie controleert cafés

Bleiswijk – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een café in Bleiswijk gesommeerd dicht te gaan nadat gebleken was dat er ook na sluitingstijd nog bezoekers binnen werden gelaten en het feest gewoon doorging. (meer)

Bushuisje Berkelseweg geplaatst

Bushuisje

Bergschenhoek - Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar er staat sinds vorige week eindelijk een bushuisje bij de bushalte op de Berkelseweg ter hoogte van het nieuwe gezondheidscentrum. (meer)

Boer Pieter vindt zijn geluk bij Esther

Foto
Pieter en Esther; helemaal gelukkig met elkaar en de dieren.

Bergschenhoek – Blikken tonen vaak meer dan duizend woorden kunnen zeggen.
Slechts eenmaal hoefde Pieter Hoogerbrugge zijn verhaal te doen in ‘Boer zoekt vrouw’ om Esther de pen te doen grijpen en hem een leuke kaart te sturen. (meer)

Enorme overlast na ongeval met betonmixer

Foto
Een ravage en enorme verkeersoverlast na het kantelen
van de betonmixer. Foto/tekst: Jonathan de Bruin.


Zoetermeer/Berkel en Rodenrijs - Een betonmixer met 11 kubieke meter beton is vrijdagmiddag op de N470 gekanteld. (meer)

Boer Steenwijk lijkt onderspit te delven in conflict met de stad

Foto
Arie en Josje 11 kwamen samen niet verder dan de
eerste trappen van het stadhuis.


Bergschenhoek/Rotterdam – Hij is een van de laatste boeren van Rotterdam; Arie Steenwijk die met een veehouderij al vele jaren boert op de grens van Rotterdam en Lansingerland. Maar zoals de zaken er nu voorstaan zal hij moeten vertrekken. (meer)

Olympiër en 5-voudig Nederlands Kampioen kanoslalom Robert Bouten verzorgt presentatie op de Prins Johan Frisoschool

Foto
Lorenzo mocht even in de kano zitten.

Berkel en Rodenrijs - Maandag 14 maart werd een spannende dag voor de leerlingen van de Prins Johan Friso basisschool in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Een bloemetje recht uit het hart

 Foto
Een fraai boeket voor spontane hulp.

Bergschenhoek - Donderdagmiddag 10 maart bracht burgemeester Van Vliet een bezoek aan De Smitshoek. (meer)

Getuigenoproep ongeval fietsers

Berkel en Rodenrijs – Op donderdagmiddag 10 maart ontstond er tussen 17.00 en 17.15 uur een botsing tussen twee fietsers op de kruising Oudelandselaan en Klapwijkse Zoom. Een tienjarige jongen (met rode jas, op een opafiets) reed vanaf de rotonde (kruising Oudelandselaan en Klapwijkseweg) omlaag en wilde een meisje inhalen. Dat meisje sloeg echter volgens de jongen zonder richting aan te geven linksaf richting de Meerpolder, de Klapwijkse Zoom op. Beiden fietsten aan de ´verkeerde´ kant van de weg, maar wel op het fietspad. Door de botsing kwam de jongen flink ten val, het meisje is doorgefietst.
Wie was er getuige van deze botsing? Het meisje droeg een zilvergrijze jas en had een roze gestreepte of geruite tas bij zich. Bent u getuige geweest van deze fietsersbotsing of kent u dit meisje? Neem dan contact op met tel.
010 - 5121309.

Alcoholcontroles

Berkel en Rodenrijs – Het afgelopen weekend heeft de politie op diverse locaties verkeerdeelnemers gecontroleerd op het gebruik van alcohol.
In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart werd even na middernacht een 61-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs staande gehouden op de Oostmeerlaan. De man bleek gedronken te hebben; tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
In de vroege uurtjes van zaterdag 12 maart hield de politie tussen middernacht en drie uur op de Oudelandselaan negentien bestuurders staande en liet hen blazen. Een 19-jarige man uit Bleiswijk, beginnend bestuurder, bleek licht onder invloed van alcohol te verkeren. Ook tegen hem is proces- verbaal opgemaakt.
Een nacht later moesten 23 automobilisten op diverse locaties in Berkel en Rodenrijs blazen. Een 72-jarige man uit Pijnacker kreeg een boete, omdat hij teveel gedronken had. Een tweede bestuurder kwam weg met een aantekening.

Aanhoudingen verdachten inbraak

Bergschenhoek – Op Weg & Land heeft de politie in de vroege uurtjes van maandag 14 maart twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen of het willen plegen van inbraken. In de auto van de mannen uit Geleen en Gouda werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld. In de loop van maandag werd duidelijk dat het tweetal ook in bezit was van gestolen goederen. De politie stelt een nader onderzoek naar hen in.

Inbraken De Sporthoek

Bergschenhoek – Op sportpark De Sporthoek werd in de nacht van 8 op 9 maart op twee locaties ingebroken. Woensdagochtend 9 maart ontdekte mensen van de postduivenvereniging De Vrijheid dat er een zijruit van hun clubhuis was ingeslagen. Alle vertrekken bleken te zijn doorzocht. Ook was een brandkast opengebroken en de inhoud ontvreemd. Daarnaast mist de club tien biljartkeus, een computer en een flatscreen.
Bij de tennisvereniging op hetzelfde sportpark werd een ruit geheel uit het kozijn gehaald. Er werden vernielingen aangericht en men ging er met fust vandoor.

Inbraak woning

Bergschenhoek – In de nacht van 7 op 8 maart is ingebroken in een woning aan de ds. Van Couwenhovenlaan. Er werd een ruit van de achterdeur ingegooid. Ontvreemd werden onder andere een computer en sieraden.

Inbraak met een luchtje

Bergschenhoek – Op de Vlashoeck werd in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart rond de klok van twee uur ingebroken in een drogisterij/parfumerie.
Het slot van de voordeur bleek te zijn opengebroken. Men ging er met parfum vandoor.

Inbrekers overlopen

Bleiswijk – Op donderdag 13 maart werd om 16.45 uur geprobeerd in te breken in een schuur aan de Anthuriumweg. De twee verdachten werden overlopen door de zoon des huizes. Eén van de verdachten zat in een auto met openstaande kofferbak, terwijl de andere man in de schuur bezig was met het openbreken van een deur. De mannen gingen er met de auto en openstaande kofferbak vandoor. Onderweg verloren zij tal van spullen. De auto had een afgeplakt kenteken.

Taart voor iedereen, een heli en fakkels maken jubileumfeest Berkel compleet

Foto nr. 1
Burgemeester Van Vliet hanteerde samen met Riet van
der Hoek en Nora de Veld (links vooraan) het taartmes. Het
was Dick van der Breggen (middenachter op de foto) met
assistentie van Rien Kuyvenhoven (links) gelukt om de taart
met een lengte van 50 meter te realiseren. Verder op de foto
Cees Nederveen van de Jubileumcommissie (rechts) en voorzitter
van de Jubileumcommissie Ies Krijtenburg (op de foto naast Rien).
Tweede van rechts CVV-voorzitter Jeroen van Leeuwen.
Foto’s: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – CVV Berkel kan terugkijken op een grandioos jubileumweekend. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan was het feest op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Diane Valkenburg pakt twee grote prijzen

Lansingerland – Op haar sterkste afstand, de 1500 meter, heeft Diane Valkenburg haar fel begeerde prijs in de wacht weten te slepen. (meer)

Krappe winst voor basketballers Informatique Squirrels -Cangeroes: 64 - 62

Foto
Center Ruben Rothuizen omspeelt zijn directe
tegenstander en scoort.


Berkel en Rodenrijs - Na een uitoverwinning vorige week trad Informatique Squirrels zaterdag thuis aan tegen Cangeroes. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Zaterdag 10 december is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. (meer)

Regio

Toneelvereniging ’t Foetligt
Lansingerland - Toneelvereniging ‘t Foetligt zet eind maart het vrolijk blijspel “Huis te koop!” van José Raaphorst op de planken. Op 25 en 26 maart in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Centrum van Bleiswijk krijgt authenticiteit terug

Foto
Enkele leden van de begeleidingscommissie; trots op
het dorp en vast van plan het dorpse karakter in het centrum
te bewaren en te versterken.


Bleiswijk – “We zijn er klaar voor!” Klare taal van de leden van de begeleidingscommissie die zich al maanden buigt over een goede aanpak en invulling van het dorpscentrum van Bleiswijk. (meer)

Schrijverstalent ontwikkelt zich in Lansingerland

Foto
Rianne (rechts) en zus Isabel; creatief talent in de Hoekse
familie Van Dijk.


Bergschenhoek – Onlangs mocht Rianne van Dijk met haar gedicht ‘Schuurtje’ de tweede prijs in ontvangst nemen tijdens de poëziewedstrijd die de bibliotheek organiseerde. (meer)

Tweede prijs uitgereikt aan SQC

Foto
V.l.n.r. Corstiaan Stolk (Stolk Orchids), Chris Oosterom
(hoofd verkoop Stolk Flora) en Jan Stolk (Stolk Flora) in het
bedrijf langs de Hoeksekade te Bergschenhoek.


Lansingerland – De 9.20 punten die Stolk Quality Colors (SQC) ontving voor de originaliteit van hun stand op de FloraHolland Trade Fair kwekersbeurs die vorige week in Naaldwijk plaatsvond betekende een fraaie tweede prijs. (meer)

Lente!

lente

Lansingerland - Terwijl het ijs 's morgens soms nog in de sloten lag, zat deze eend al te broeden in een weiland achter een boerderij langs de weg in Rodenrijs. (meer)

Muzikale vrijetijdsbesteding leidt tot perfect spel

Foto
Het was weer genieten vrijdag- en zaterdagavond
tijdens het Lenteconcert van Concordia.


Bergschenhoek - Als je naar een concert van Muziekvereniging Concordia gaat dan zijn de verwachtingen altijd hoog en dat is gewoon terecht. Ze zal zeker niet teleurstellen en dat was vrijdag 11 en zaterdag 12 maart ook weer het geval tijdens het jaarlijks Lenteconcert in sporthal Berghonk.
(meer)

Stinzentuin heeft tijd nodig

Foto
Jaap van Lien toont een speciale dakpan, bestemd
als nestkast voor gierzwaluwen. Op de tafel zijn nog meer
bijzondere nestkasten te zien.


Bergschenhoek - Zo’n 6000 bollen hebben ze gepoot, de vrijwilligers van Rotta en dat allemaal om een prachtige Stinzentuin te realiseren. (meer)

Eerste las gelegd nieuwe boot Scouting Cranenborghgroep

Foto
Scoutingleden van de Cranenborghgroep Bleiswijk kijken
belangstellend toe hoe de eerste las aan hun boot wordt gelegd.


Bleiswijk/Rotterdam - Op donderdag 24 februari is de eerste las gelegd aan de nieuwe boot van het type lelievlet voor de scouting vereniging uit Bleiswijk. (meer)

Voetbal

BVCB-TOGR: 3-0
Bergschenhoek - Nu de competitie steeds meer richting de beslissende fase kruipt, lijkt BVCB steeds meer in goede vorm te geraken. Een goede zaak voor de, voor lijfsbehoud in de eerste klasse, vechtende Hoekse club.
Afgelopen zaterdag werd voormalig hoofdklasser TOGR met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd. De wedstrijd kende een venijnige start, waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden en waarin beide ook al snel voor de wederzijdse vijandelijke doelen konden verschijnen. Het eerste gevaar van TOGR ontstond na een goed genomen vrije trap. Gelukkig voor BVCB plaatste de vrij staande Carlos Lopes zijn voet te veel onder de bal, waardoor het speeltuig met een hoge boogbal over het doel van Mark Gaerthe verdween.
Vincent Reuver kreeg een aardige mogelijkheid om het eerste BVCB gevaar te stichten. Hij nam de bal, op aangeven van Robin Monsma, echter te snel in een keer en ging zijn inzet over het TOGR-doel. In de tiende minuut stuurde Monsma Nick Mahieu weg, die de achterlijn wist te halen. Zijn strakke voorzet belandde keurig bij Huub van Heijningen, die met een snoeiharde pegel keeper Jim van der Leer verbouwereerd het nakijken gaf, 1–0. Naarmate de rust in zicht kwam ging TOGR steeds slordiger spelen en kreeg BVCB de kans om zich sterker te gaan voelen. Na de rust verscheen Fabian Hertstein als linksbuiten binnen de lijnen, als vervanger van Dennis Zegers, wiens positie werd ingenomen door Pim van Hal. Een omzetting die in meerdere opzichten goed zou uitpakken. Van Hal speelde namelijk een goede tweede helft en Hertstein wist na ruim vijf minuten de 2-0 binnen te schieten. Net als bij de het eerste doelpunt was er dus een belangrijke rol voor Nick Mahieu weggelegd. De van origine linksbuitenspeler is, als linkerverdediger, een van de meest constant spelende spelers in het elftal van BVCB. Fabian Herstein, nog A-junior, zou BVCB’ s derde doelpunt voor zijn rekening nemen na een goede actie van Robin Monsma.

VUC–TOGB: 0-1
Berkel en Rodenrijs/Den Haag - TOGB heeft in Den Haag drie belangrijke punten aan het totaal weten toe te voegen. De Berkelse zondag eersteklasser liet het Haagse VUC thuis puntloos door uiteindelijke met de 1-0 winst aan het langste eind te trekken. Dit in een wedstrijd die de thuisclub met twee rode kaarten zou beëindigen. Het doelpunt van TOGB viel al vroeg in de wedstrijd door middel van Paul Docter. In het vervolg zou TOGB verdedigend op overtuigende wijze stand weten te houden. In de ‘oude’ samenstelling bleek de achterste lijn van Frank Docter, Elrooy Deege, Canan Cetinkaya en Orhan Vonk deze wedstrijd uitstekend op dreef. Slechts het laatste kwartier voor rust zou de thuisclub enigszins van zich laten spreken. De ongevaarlijke schoten die de doelman van TOGB toen te verwerken waren niet verontrustend voor het verdere verloop van de wedstrijd.


CVV Berkel–Bolnes: 2-0
Berkel en Rodenrijs - De bal die CVV Berkel van buurman TOGB had gekregen in verband met het 50-jarig bestaan bleek goed voor de drie winstpunten bij de Berkelse zaterdag derdeklasser. Twee doelpunten voor de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Berkel-trainer René Wolterman vielen al vroeg in de wedstrijd. Beide kwamen op naam van Robert van der Velden. Na een kwartier kwam de uitstekende voorzet van Rick van der Deen op het juiste moment op het hoofd van Van der Velden, 1-0. Drie minuten later zou de doelpuntenmaker andermaal scherp zijn toen een misverstand in de verdediging van Bolnes en doelman Jordy van de Staal. In de eerste vijfenveertig minuten zou Frans Krijtenburg ook nog een keer op de lat schieten. Het enige wapenfeit van Bolnes over de hele wedstrijd was in het tweede bedrijf een schot op de paal. Berkel had in de slotfase nog ruimer afstand kunnen nemen toen Pieter van der Breggen na een goed lopende aanval van de thuisclub zijn inzet maar net voorlangs zag gaan.


Berkel-Stedoco: 1-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel had nog wat goed te maken gezien de eerdere
ontmoeting tegen Stedoco en het wilde dat op deze feestdag (50 jaar CVV Berkel) doen voor eigen publiek. Zeker in de beginfase waren de beste kansen voor Berkel, maar de gasten uit Hoornaar kregen als eersten reden tot juichen, omdat in de 25e minuut de bal ongelukkig in het eigen doel werd geschoten en Stedoco op een 0-1 voorsprong kwam.

Na de thee ging Berkel flitsend van start en dat resulteerde al vrij snel
in de gelijkmaker. In de 50e minuut van de wedstrijd was het Silvia Boogaard die zich kon losmaken en mooi de 1-1 kon binnen schieten. Berkel was terug in de wedstrijd en rook dat er meer in zat. Met Chantal van Wijk en Simone van Leeuwen in de ploeg probeerde Berkel er een overwinning uit te slepen, maar het mocht deze middag niet zo zijn waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Volgende week op bezoek bij SVS gaan de dames weer vol voor de overwinning.


Honkbal

Orioles -Twins: 4-9 / Twins-Orioles: 0-2
Bergschenhoek - Orioles heeft in het eerste oefenweekend van het jaar wisselend gepresteerd. Zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Twins verloren met 4–9. Zondag revancheerde Orioles zich in Oosterhout door te winnen met 0–2. De thuisnederlaag was voornamelijk te wijten aan het wat onwennig verdedigend werk van Orioles. De Twins-aanval profiteerde maximaal en door een paar kleine fouten stond Orioles al in de eerste inning met 0–4 achter.
Verder viel Pitcher Dennis de Kwant in de eerste inning geblesseerd uit nadat hij geraakt werd door een teruggeslagen bal. Orioles kwam later wel terug door een aantal honkslagen, maar dit kon niet voorkomen dat de Bergschenhoekse ploeg verloor met 4- 9.

Waar Orioles wat steken liet vallen in de thuiswedstrijd, was het verdedigend goed op dreef in de uitwedstrijd in Oosterhout. Pitchers Micheal Winkel en Tijmen Schotte namen de honneurs waar op de plaat en deden dit naar behoren. Beide pitchers lieten geen honklopers van Twins toe verder dan het derde honk. Als Twins er gevaarlijk uitkwam, dan was het verdedigend werk van korte stop Ermanny Bazoer en tweede honkman Yeremy Croes uitstekend. Diezelfde Croes scoorde het eerste punt voor Orioles na een knappe tweehonkslag in de eerste inning. Rechtsvelder Jens Groenendijk deed hetzelfde in de vijfde inning nadat hij werd binnen geslagen door Bazoer. Twins drong nog wel aan in de laatste inningen maar Orioles kwam verder niet in echt in de problemen.

Volgend weekendend speelt Orioles twee oefenwedstrijden tegen HCAW 2. De competitie begint voor de Orioles op zaterdag 9 april.

Bridgen

Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De clubviertallencompetitie van het seizoen 2010-2011 is afgesloten. De hoogst geëindigde viertallen zijn in de A-lijn: 1. Koos Stikkelorum-Wim Vliegenthart/Anecke Plugge-Jan vd Sman 155 VP, 2. Kees van Leeuwen-Gert Roos/Willem Neeteson-Dorien Bink 154 VP, 3. Ronald Vedder-Rob Voerman/Marissa v. Os-Richard v. Os 127VP.

In de B-lijn: 1. Piet Oostenbrink-Tjakko Kruit/Ton Gruntjes-Leo Waterreus 164 VP, 2. Simone en Harry van Luxemburg/Thea Koutstaal-Marleen v. Nunen 129 VP, 3. Tiny v.d. Goes-Aad v.d. Goes/Nel Stolze-Krijn Stolze 128 VP.

Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden; bel secretaris Carla Lagas, tel. 5216230.

Tafeltennis

TOV-TOGB: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB zet de opgaande lijn door. In Noordwijk versloegen de Berkelaren TOV.
Daarmee sluit TOGB de eerste competitiehelft waarschijnlijk af op een verdienstelijke vierde plaats. Wim Scholte bleek onverslaanbaar. Hij won zijn drie enkelspelen en samen met Dennis van Rutten ook het dubbel. Van Rutten won, net als Harry Sintemaartensdijk, twee enkelspelen. De strijd om het kampioenschap zal waarschijnlijk tussen ATTC en Vriendenschaar gaan.
TOV lijkt op degradatie af te stevenen. TOGB, Shot en Combat ontlopen elkaar niet veel en zullen in de tweede competitiehelft moeten vechten om uit de gevarenzone te lijven. Vrijdag 18 maart speelt TOGB de spannende terugwedstrijd bij Combat.

Wielrennen

Nieuwelingen aan de start
Lansingerland - In Dordrecht stond zaterdag een grote groep nieuwelingen van De Pedaalridders aan de start. In de competitie stond Thom Martens op de tweede plaats en hij kon de steun van zijn teamgenoten goed gebruiken.
Het bleef de hele wedstrijd onrustig door de vele uitlooppogingen en Thom reed alert voorin. Bij de verschillende pogingen van groepjes om weg te komen zaten jonge Pedaalridders als Jeroen Smits, Collin Molenaar en Camiel Lok om de wedstrijd te controleren. Het peloton zorgde toch telkens weer terug te komen zodat de laatste ronden in een gesloten groep begonnen werd.
Toch wist een treintje van Arkel renners zich los te werken. Vlak voor de streep werd door hard werken de groep weer bijgebracht maar net te laat om echt voor de overwinning te kunnen meedoen werd Camiel Lok 7de, Jeroen Smits 9de en Thom Martens 10de. Door deze resultaten wist Thom zijn positie te verbeteren naar de eerste plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan is het heel spannend aan de kop van het klassement.

Berkelaren op het podium
Berkel en Rodenrijs - Zondag 13 maart werd in het Belgische Essen een omloop van 68,2 km gereden voor Junioren met aan de start zes Ahoyrenners. Half koers ontstond er een kopgroep daarin Tim Rodenburg die als tweede eindigde en Fabian Ammerlaan die voor de derde plaats ging.

Brons voor Leon Hofman
Bleiswijk - Op 5 en 6 maart werd in Alkmaar op de wielerbaan het Nederlands Kampioenschapschap onmium verreden. Leon Hofman eindigde daar op een fraaie derde plaats. Het onmium bestaat uit zes verschillende onderdelen waar punten mee verdiend kunnen worden: de 250 meter, een puntenkoers, afvalkoers, scrath, achtervolging 3 km, en een tijdrit over 1 km. Leon wist de punten- en de afvalkoers te winnen en in de achtervolging werd hij tweede met een nieuw persoonlijk record.


Schaatsen

Zuid-Hollands Kampioenschap
Lansingerland - Op zaterdagavond 12 maart werd op De Uithof in Den Haag het Zuid- Hollands kampioenschap schaatsen, junioren C verreden. Van Schaatsvereniging Lansingerland reden vier junioren mee over de afstanden van 500 en 1000 meter. Het ijs was goed en onder begeleiding van invalcoach Bart van Oosterhout werden veel persoonlijke records werden gereden. De uitslagen: Danique Ammerlaan 500m: 50.86 (PR), 1000m: 1.43.36 (PR), Fieke Uwland 500m: 51.03 (PR), 1000m: 1.46.22 (PR), Daphne van der Burg 500m: 47.67 (PR), 1000m: 1.40.53 en Tim van den Hul 500m: 45.10 (PR) en 1000m: 1.35.11 (PR).

Brons voor Sebastiaan Oranje
Bergschenhoek - Tijdens het NK afstanden junioren in Utrecht heeft Sebastiaan Oranje een bronzen medaille gewonnen op de 3 km in een persoonlijk record van 4.00.44. Bij de overige afstanden kwam Sebastiaan op de 1000m op een 12de plaats met 1.17.58 en op de 1500m op een 5de plaats, eveneens in een pr. van 1.55.34. Zondag wacht het clubkampioenschap van de Schaatsvereniging Lansingerland.

Atletiek

XCO-Walking
Lansingerland - In de maanden april, mei en juni organiseert ‘Meer Dan Sport Alleen’ XCO-Walking trainingen in het Lage Bergse Bos. De eerste training vindt plaats op 2 april. De XCO-trainer en de techniek zijn ontwikkeld door fysio- en manueel therapeut Jan Hermans uit Bergschenhoek.
Hermans gebruikt de trainers bij revalidatie en ter voorkoming van blessures met succes in zijn praktijk. De trainingen zullen onder leiding staan van gediplomeerd sport- en XCO-instructrice Henny Blokpoel die nauw samenwerkt met Jan Hermans. Voor inschrijving en of meer informatie kan men contact opnemen met Henny Blokpoel, tel. 06 - 27108120 of mail naar info@meerdansportalleen.nl. Meer informatie is te vinden op www.meerdansportalleen.nl .

Amriet Oemraw 2e bij CPC Loop
Bergschenhoek – Hoeksenaar Amriet Oemraw is tweede geworden in de categorie Master 50 bij de City Pier City Loop in een tijd van 1.19.46. Amriet die loopt voor Rotterdam Atletiek wist ondanks kramp in het tweede deel van de race zijn positie vast te houden. Elebert Noordam uit Berkel en Rodenrijs werd zesde in de categorie Master 45 in een tijd van 1.18.20. Ondanks een mindere voorbereiding kijkt de Ilion-atleet tevreden terug op deze wedstrijd. Beide atleten bereiden zich voor op de Rotterdam marathon in april.

City Pier City Loop
Bleiswijk - In Den Haag stond zaterdag de 37e editie van de City-Pier-City op het programma. Een groot aantal leden van de Kieviten deed mee. Julie Beukers kwam als snelste Kievitdame over de eindstreep. Haar nettotijd was 1 uur 29 minuten en 57 seconden. Andere dames die aan de halve marathon meededen waren: Marloes Nuijten 1.42.28, Hanneke Vliet Vlieland 1.48.27, Yvonne Kosters 1.53.49, Ingrid Baggerman 1.53.54, Sabine Sonneveld 1.55.04, Anita Kreukniet 1.58.44, Petra Berkelaar 2.01.00 en Annemiek Verbeek 2.27.51.
Bij de heren was Bart Roefs de snelste van de Kieviten. Bart had er 1 uur
21 minuten en 24 seconden voor nodig om de afstand te volbrengen. Andere mannelijk deelnemers waren: Erik van Keeken 1.24.38, Richard Lelieveld 1.27.48, Waldo Karbaat 1.28.06, Erwin van Leeuwen 1.35.06, Dick Baggerman 1.40.21, Roland van Meggelen 1.41.47, Johan van Kersbergen 1.40.21, Peter Buter 1.43.59, Marcel van Lith 1.45.52, Cor van der Blom 1.53.06, Bart Wielinga 1.53.55, Erik-Jan Beuzenberg 1.57.32, Bas Overdevest 1.57.29, Jochem Geurts 2.08.29 en Rob Meeuwisse 2.09.18.
De geleverde prestaties op de 10 km: Sophie Elsas 54.07, Jolanda Koedoot
56.26, Ludo Nuijten 1.01.11, Connelies Neeteson 1.08.51, Nanda den Hoedt 1.18.42 en Nelly van der Burg 1.18.45.

Hockey

Rijswijk-HBR Heren: 2-4
Berkel en Rodenrijs - De tweede helft van de competitie startte voor HBR met de topper tegen koploper Rijswijk. HBR schoot uit de startblokken en had reeds binnen een minuut de score kunnen openen. Toch duurde dat niet lang, want in de derde minuut werd de eerste strafcorner van de wedstrijd perfect benut door Nick Bijwaard. Vier minuten later werd de score verdubbeld door een diagonaal schot van Martijn Luger. In de euforie van de vlot verkregen voorsprong lette de verdediging even niet op en kon Rijswijk via een snelle uitval een tegendoelpunt noteren. Hierna zette Rijswijk flink druk, maar de Berkelse verdediging reageerde alert. Halverwege de eerste helft pakte HBR het initiatief terug, maar ondanks vier strafcorners werd voor rust niet meer gescoord. In de twaalfde minuut na rust slalomde Thijs van der Walle door de Rijswijkse verdediging en tikte de bal behendig tussen de benen van de doelman door in het doel. Nog geen minuut later gooide Martijn Luger met een harde backhand de wedstrijd in het slot.
Hoewel Rijswijk via een strafbal een kwartier voor tijd de score een wat milder aanzien kon geven, was het toch vooral HBR, dat tweemaal voor een leeg doel de score had moeten opvoeren. Komende zondag om 14.45 uur de (thuis)topper tegen Spijkenisse.

Uitvoering volledige dienstregeling HSL in 2012 onmogelijk

Lansingerland – Onlangs stuurde de minister van Infrastructuur en Milieu een brief aan de Tweede Kamer, waarin zij stelde dat pas bij een volledige dienstregeling, waarbij de treinen regelmatig met hoge snelheid rijden, kan worden gemeten of de voor het lawaai geldende grenswaarden worden overschreden. (meer)

Gemeenteraad in extra vergadering akkoord met oplossing Caleidoproject

Berkel en Rodenrijs – In een speciale vergadering sprak de gemeenteraad donderdag over een oplossing voor de problemen waarin het nieuwbouwproject Caleido in de Meerpolder is geraakt. (meer)

Wethouder over Caleido: “Gauw heien en bouwen”

Berkel en Rodenrijs – “Een onderzoek levert niks op. We moeten nu gauw heien en gauw bouwen”. (meer)

Open Dag van de Zorg bij De Tuinen en Zorg aan Huis

Bleiswijk - Op zaterdag 19 maart zet woonzorgcentrum Laurens De Tuinen en Laurens Zorg aan Huis Lansingerland aan de Oranjetuin 124/126 in Bleiswijk haar deuren van 14.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden. (meer)

Pas op voor loverboys

Lansingerland - Je bent in de zevende hemel en kunt het bijna niet geloven; zo’n knappe jongen die juist jou heeft uitgekozen. Wat is hij lief, hij heeft alles voor je over en overlaadt je met lieve woorden en cadeautjes. (meer)

Historische verenigingen gaan in gesprek met de Lansingerlanders

Foto
Een duidelijk voorbeeld van respectloos bouwen, vindt
de voorzitter van de historische vereniging van Bergschenhoek.


Lansingerland – Om een samenhangend beleid binnen de gemeente Lansingerland te bevorderen wil de Stichting Historisch belang - met daarin onder andere de drie voorzitters van de historische verenigingen uit de drie kernen van Lansingerland – een bijdrage leveren aan het nadenken over de ontwikkeling van de drie dorpskernen vanuit historisch perspectief. (meer)

Gemeenteraad akkoord met oplossing voor Caleidoproject

Berkel en Rodenrijs – De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel voor een oplossing van de problemen die waren ontstaan door de vertraagde start van het Caleidoproject. (meer)

Carnaval zet Bleiswijk op z’n kop

Foto nr. 1
Burgemeester Van Vliet liep er dankzij de touwtrekkraam
feestelijk gekleed bij.


Bleiswijk – Wie vrijdagavond 4 maart getuige was van de start van het carnavalsfeest in Bleiswijk zal zich ongetwijfeld even achter de oren gekrabbeld hebben en zich hebben afgevraagd of dat wel allemaal goed kon komen. (meer)

De Paepe komt nog niet in Lansingerland wonen

Lansingerland – Wethouder Henk de Paepe komt nog niet in Lansingerland wonen. (meer)

Gemeenteraden beslissen eind deze maand over FES-project

Foto
De plannen werden gepresenteerd aan de pers, onder andere
door initiatiefnemer Kees van der Helm (rechts).


Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Het tuinbouwgebied tussen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker krijgt een fikse opknapbeurt. Het rommelig ogende gebied met verspreid liggende kassen en slechte infrastructuur wordt geherstructureerd. (meer)

Alweer de 39ste toneeluitvoering van ’t Foetligt

Foto
De cast van ’t Foetligt.

Berkel en Rodenrijs - Toneelspelen doen we allemaal wel eens als het zo uitkomt, maar écht toneelspelen als grote hobby dat doen er niet zo veel. (meer)

Vertrouwd gezicht verlaat Irado

Foto
Maandag 14 maart zal Wout voor het laatst present zijn bij Irado.

Bergschenhoek – Een bekend gezicht zal maandag 14 maart voor de laatste keer vanaf zijn werkplek de bezoekers welkom heten en eventueel begeleiden. (meer)

Drie buitenlandse leerlingen proeven een jaar de sfeer van het Wolfert Lyceum

Foto
Alex, Sean en Yunyao voelen zich al aardig thuis tussen de
leerlingen en in Lansingerland. Of de uitwisseling eenmalig is kon
men bij Wolfert Lyceum nog niet zeggen. “Wat ons betreft mogen
er vaker leerlingen komen, want het is goede manier om in contact
te komen met de rest van de wereld.”


Bergschenhoek – Ze zijn 15 en 16 jaar, vertrokken vorig jaar richting een voor hen totaal onbekend land, maar zijn inmiddels aardig ingeburgerd in Bergschenhoek en omgeving: Alex Perrella (15) uit Brazilië, Sean Wilson (16) uit Australië en Yunyao Li (15) uit China schreven zich in voor een internationale uitwisseling en zullen een jaar de lessen op het Wolfert Lyceum volgen. (meer)

FloraHolland introduceert de Voice

Foto
Na de druk op de confettiknop was gebruik van Voice
officieel een feit.


Bleiswijk - Sinds februari zijn de eerste medewerkers bij FloraHolland Bleiswijk succesvol aan de slag met Voice; het spraakgestuurd distribueren. (meer)

CDA-delegatie op werkbezoek bij FloraHolland Bleiswijk

Foto
De CDA-delegatie was te gast bij FloraHolland.

Bleiswijk - Op dinsdag 1 maart bracht een delegatie van CDA Zuid-Holland een werkbezoek aan FloraHolland Bleiswijk. Onder andere Tweede Kamerlid Sander de Rouwe, lijsttrekker CDA Zuid-Holland en tevens waarnemend voorzitter CDA-landelijk Liesbeth Spies, CDA-gedeputeerde Asje van Dijk, CDA-fractievoorzitter Lansingerland Claudia Füss en de fractieleden Matthijs Ruitenberg en Arnold Oosterlaan namen deel aan het bezoek. (meer)

Raam ingeslagen

Berkel en Rodenrijs – Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan het Hoornplantsoen. Er bleek een raam aan de voorzijde van de woning te zijn ingegooid. De gehele benedenverdieping was doorzocht. Ontvreemd werden sieraden en een DVD-speler. De tv was al ontkoppeld, maar was alsnog door de inbrekers achter gelaten.

Diefstal VW Golf

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Venus werd in de nacht van 3 op 4 maart een grijze VW Golf gestolen. Het kenteken is 11-PR-TZ.

Inbraken via het dak

Bergschenhoek – Inbrekers hebben in de nacht van 28 februari op 1 maart via het dak ingebroken bij zo’n zes bedrijven die gevestigd zijn in een bedrijfsverzamelgebouw aan het Weg & Bos. Eén van de gebruikers van het pand zag dinsdag 1 maart om vijf uur ’s ochtends twee mannen op het dak van het pand. Toen zij bemerkten dat ze ontdekt waren, gingen ze er als een haas vandoor. Achter het pand lag onder andere een zak met inbraakgereedschap. Naderhand bleken er zes gaten in het gak te zitten en was er bij een aantal bedrijven ingebroken. Ontvreemd werden creditcards en computers. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Driemaal is scheepsrecht

Bergschenhoek – Omdat hij voor de derde keer zonder geldig rijbewijs achter het stuur van een auto werd aangetroffen, heeft de politie op dinsdagmiddag 1 maart een 18-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Inmiddels heeft hij zijn auto weer terug, maar kan hij een flinke boete tegemoet zien.

Inbraak tijdens vakantie

Bleiswijk – Vorige week werd ingebroken in een woning aan de Meidoornstraat. De bewoners waren op vakantie. Men is via een raam op de eerste etage naar binnen gegaan. Kasten en vertrekken werden doorzocht.
Ontvreemd werden een tv en sieraden.

Diefstal bestelbus

Bleiswijk – Vanaf de Lindendreef werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart een VW Transporter gestolen. De zilverkleurige wagen heeft als kenteken 27-VXZ-6.

Vijftig jaar CVV Berkel, ook een halve eeuw herinneringen

Foto nr. 1
Dirk van den Wal, afgelopen zaterdag voorafgaand aan
zijn wekelijks wedstrijd met de Veteranen.


Berkel en Rodenrijs – Een halve eeuw zaterdagvoetbal in Berkel en Rodenrijs. Tegenwoordig een voetbalclub die niet meer weg te denken is in Lansingerland: CVV Berkel. Eén van de drie zaterdagclubs in de steeds maar doorgroeiende gemeente. (meer)

Feestweekend voor CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 11 maart zal na een receptie voor genodigden om 20.00 uur een grootse reünie worden gehouden in clubgebouw De Verlenging. Oud-leden, leden en iedereen die op welke manier dan ook verbonden was met CVV Berkel is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.
(meer)

Alleen de doelpunten waren fraai bij BVCB tegen DSO

Bergschenhoek – De belangen waren levensgroot. De bijna burenruzie tussen het Bergschenhoekse BVCB en het Zoetermeer DSO gaf niet één minuut de zwaarte van het duel weer. (meer)

Diane Valkenburg pakt derde startplek voor WK Afstanden

Bergschenhoek – Voor de Bergschenhopekse schaatsster Diane Valkenburg krijgt het seizoen een happy end. De moeilijke beginfase van het seizoen is vergeten als Valkenburg het komende weekeinde in Inzell op drie afstanden een gooi mag doen naar eremetaal. (meer)

Fietsen voor het goede doel op de wielerbaan van Ahoy

Lansingerland – Komende zomer kunnen de wielerliefhebbers weer volop aan de bak. Op de wielerbaan van de Rotterdamse wielervereniging Ahoy zullen vier vrijdagavonden wedstrijden worden verreden met diverse onderdelen van de wielersport. (meer)

Vrienden van Berkel starten hun activiteiten

Berkel en Rodenrijs – De Vrienden van Berkel gaan dit jaar voor het eerste lustrum tijdens de Roparun. Voor de vijfde maal (in het Pinksterweekeinde) zullen De Vrienden van Berkel van Parijs naar Rotterdam lopen. (meer)

Kennismaken met The Orioles

Foto
Kennismaken met honk- en softbal bij The Orioles.

Bergschenhoek - Zaterdag was de eerste van een serie van drie kennismakingsmiddagen van The Orioles; de Hoekse vereniging waar iedereen kennis kan maken met honk- en softbal. (meer)

Tennisvereniging BVCB verzorgt tennisclinic

Bergschenhoek - Op zondag 13 maart organiseert tennisvereniging BVCB van11.00 tot 13.00 uur een tennisclinic voor iedereen die op recreatieve en sportieve manier een balletje wil slaan. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Bolnes
14.30 uur
BVCB – TOGR
15.00 uur
Zevenhoven – Soccer Boys
RKAVV (da)- Soccer Boys
Berkel (da) – Stedoco
15.00 uur

Zondag:
VUC –TOGB
Soccer Boys – Cabauw
14.00 uur

Turnsters Saturnia doen het goed

Bleiswijk - ‘Terug van weggeweest’, dat kunnen we zeggen van Gymnastiek & Turnvereniging Saturnia uit Bleiswijk. Eind januari deed ze mee met de eerste Turncompetitie van 2011 in sporthal de Zijde. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Shantykoor in Zilveren Schakel
Berkel en Rodenrijs – Het Shantykoor Schiehaven uit Pijnacker treedt donderdag 10 maart om 19.30 uur op in De Zilveren Schakel. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op 12 maart is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Shantykoor IJgenweiss gaat digitaal en internationaal

Berkel en Rodenrijs - Het Berkelse shantykoor IJgenweiss organiseert op vrijdagavond 18 maart om 20.00 uur een muzikale avond in t Manneke aan de Leeweg in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Zuid-Holland wil Floriade 2022

Lansingerland/regio - Gedeputeerde Staten hebben zich achter het initiatief van de gemeente Boskoop geschaard om de Floriade 2022 naar Zuid-Holland te halen. (meer)

Gemeente weer aan tafel met buitensportverenigingen

Lansingerland – Het overleg tussen de gemeente en de sportverenigingen over de exploitatie van buitensportaccommodaties is hervat. Een eerder overleg vond ruim een half jaar geleden plaats. (meer)

PvdA organiseert debat over sport en cultuur

Lansingerland – Hoe kom je als sportvereniging of culturele instelling aan geld om je werk te doen in tijden van bezuinigingen? Dat thema staat centraal tijdens een debat dat de plaatselijke PvdA-afdeling organiseert en dat op maandag 28 maart plaatsvindt in de Bibliotheek Oostland in Bergschenhoek onder het motto ‘Sport & cultuur: Groeien tegen de verdrukking in!’ (meer)

Geen statenzetel voor kandidaten uit Lansingerland

Lansingerland – Het is de drie kandidaat-leden voor de Provinciale Staten uit onze gemeente vorige week woensdag niet gelukt een zetel te bemachtigen. (meer)

¤ 2,5 miljoen voor uitbreiding scholen Westpolder en Meerpolder

Berkel en Rodenrijs – De basisscholen in de Westpolder en Meerpolder groeien hard. Het aantal leerlingen neem zo toe, dat er in de Westpolder over twee jaar dertien lokalen te weinig zijn. (meer)

Nieuwe verordening marktgelden vastgesteld

Lansingerland – De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van b. en w. om de Verordening op de heffing en invordering van de Marktgelden voor 2011 vast te stellen. (meer)

Taxichauffeur krijgt klappen

Den Bosch/Lansingerland - In het centrum van Den Bosch zijn in de vroege zaterdagochtend twee inwoners van Lansingerland door de politie meegenomen naar het bureau. (meer)

Aanhouding na inbraak slijterij

Berkel en Rodenrijs – Het glas van de schuifpui lag halverwege de winkel, constateerde de eigenaar van een slijterij aan de Noordeindseweg toen hij zaterdagochtend in zijn winkel kwam en ontdekte dat er was ingebroken. (meer)

Getuigenoproep overval tankstation

Berkel en Rodenrijs - De politie stelt een onderzoek in naar een overval vrijdagavond op een tankstation aan de Noordeindseweg. Om 19.15 uur kreeg de politie een melding dat er een overval had plaatsgevonden op het tankstation. (meer)

Uitslagen Provinciale Staten Lansingerland

uitslag

meer!

Diamanten paar bleef geboorteplaats trouw

Foto
Het diamanten bruidspaar ontving de felicitaties van
de koningin, de commissaris en van de gemeente. Burgemeester
Ewald van Vliet kwam op de koffie en bracht naast een fraai
boeket tevens een ingelijste kopie van de trouwakte van het
paar mee.


Berkel en Rodenrijs – Ze zijn beiden geboren en getogen in Berkel en Rodenrijs en wonen er nog steeds met veel plezier: Maartje en Gerrit Veenman vierden maandag 28 februari hun 60-jarig huwelijksfeest. (meer)

Ondernemers VNO-NCW Oostland ontdekken nieuwe digitale kansen

Foto
Alexander Klöpping hield een vlammend en boeiend
betoog over de nieuwe digitale kansen die er zijn. Maar,
zo stelde hij: wees er van bewust dat je als internetter
gevolgd wordt.


Bergschenhoek – Op dinsdag 22 februari waren zo’n 180 ondernemers uit het Oostland te gast bij Promax in Bergschenhoek waar VNO-NCW Oostland een bijeenkomst hield over ‘social media’. (meer)

Hospice krijgt steeds meer vorm

Foto
De mensen achter de Stichting Vrienden van Hospice
Lansingerland. Met v.l.n.r. Frans Weterings, Peter Veldkamp,
Fedor Batenburg, Vincent de Beer, Koen de Veld, Huguette
Tichler, Suzan Snels en Alrei Vos (afwezig Marjolein Gielis).


Bergschenhoek – Nog slechts een paar weken geduld; in de eerste week van april zal het Hospice Lansingerland de deuren openen om iedereen een blik te gunnen op de prestatie die vele helpende handen leverden om een schitterend hospice te openen waarin de laatste levensfase waardig geleefd kan worden. (meer)

Clowns, cowboys, toeters en bellen…

Foto
Van jong tot oud werd genoten van het carnavalsfeest
met De Volhouders.


Berkel en Rodenrijs – Het clubgebouw van TOGB was zaterdag 26 februari het domein van carnavalvierend Lansingerland. (meer)

Lenny Keylard maakt er een feestje van

Foto
Lenny Keylard.

Berkel en Rodenrijs – Het plan om vanaf zaterdag 26 februari in Charlie's café van start te gaan met live optredens mondde meteen al met het eerste optreden uit in een knaller. (meer)

Carnaval is in aantocht

Foto
Prins Marcus en Prinses Brigitte der Otterrotters nemen vanaf
vrijdagavond de touwtjes in handen in de gemeente Lansingerland.
Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk - Onder het motto ‘We hebben de touwtjes in handen’ gaat Carnavalsvereniging De Otterrotters dit jaar de carnavalsperiode in. (meer)

Lions vinden elkaar

Foto
Uit handen van gastheer Johan van der Burg van de
Berkelse Lions ontving de burgemeester een grote plastic
eend die symbool staat voor de tweede eendjesrace.


Lansingerland – Elke kern van de gemeente Lansingerland heeft een eigen Lionsafdeling. Dinsdagavond 22 februari kwamen ze alle drie bijeen voor een gezamenlijke avond. (meer)

C1000 en Bos vinden elkaar in de paprika’s

Foto
De klanten van C1000 Hefti kopen kersverse paprika’s van
de Bleiswijkse telers.


Bleiswijk – In Bleiswijk heeft zich een unieke samenwerking gevormd; vanaf vrijdag 4 maart presenteert C1000 Hefti kersverse paprika’s die geteeld worden bij Bos aan de Wilgenlei. (meer)

Te veel gedronken

Bleiswijk – Een 23-jarige automobilist uit Ridderkerk kreeg in de vroege nachtelijke uren van zaterdag 26 februari een rijverbod opgelegd, omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. De man werd op de Hoekeindseweg staande gehouden en op het gebruik van alcohol gecontroleerd.

Inbraak overdag

Bleiswijk – Op donderdag 24 februari werd ingebroken in een woning aan de Hoekeindseweg. De inbraak vond op klaarlichte dag plaats. Men was via een raam aan de achterzijde van de woning naar binnen gegaan en had daar de boel flink overhoop gehaald. Ontvreemd werden onder andere een navigatiesysteem, een fotocamera en een sporthorloge.

Inbraak via balkon

Bleiswijk – In de Dorpsstraat werd op donderdag 24 februari tussen 18.00 en 23.30 uur ingebroken in een woning. De inbreker was via het balkon boven de uitbouw het huis binnen gegaan. Laden en kasten werden doorzocht. Ontvreemd werden onder andere een flatscreen, camera’s en speakers.

Inbrekers alarmeren buren

Bleiswijk – Inbrekers sloegen bij wijze van spreken zelf alarm tijdens een inbraak in een woning aan de Sportlaan door met veel kabaal iets van de trap te laten vallen. De gewaarschuwde politie kon hen echter niet meer traceren. In de woning bleken laden en kasten te zijn doorzicht, maar voor zover bekend is er niets gestolen. De inbraak vond plaats op dinsdag 22 februari rond de klok van half tien ’s avonds.

Bestelbus gekraakt

Bergschenhoek – Uit een bestelbus van een aannemer werd in de nacht donderdag 24 op vrijdag 25 februari een flinke hoeveelheid gereedschap gestolen. Het busje stond aan de Rottekade.

Aanhouden dieseldieven

Bergschenhoek – Je hebt ze in soorten en maten: koperdieven, fietsendieven, maar ook dieseldieven. Afgelopen zondag 27 februari konden er drie in de kraag worden gegrepen. De mannen hadden diesel gestolen uit een op de Vaandragerdreef geparkeerd staande vrachtwagen. Een buurtbewoner had het kenteken van de auto van de mannen uit Moordrecht genoteerd, waardoor het drietal in Rotterdam kon worden aangehouden.

Over schutting geklommen

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van dinsdag 22 februari werd ingebroken in een woning aan het Narcisplantsoen. De daders zijn vermoedelijk over de schutting geklommen en hebben vervolgens het cilinderslot van de schuifpui opengebroken. Kasten en lades werden doorzocht. Ontvreemd werden onder andere geluidsapparatuur, telefoons en een portemonnee met diverse pasjes.

Leden college actief tijdens NL Doet weekend

Lansingerland - Dit jaar wordt in het weekend van 18 en 19 maart het vrijwilligerswerk in Nederland gepromoot tijdens het NL Doet weekend. Veel Nederlanders zijn dan actief voor diverse organisaties en zetten hun beste beentje voor om bijvoorbeeld ouderen en minder validen mensen een leuk dagje uit te bezorgen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fado avond met Maria de Fatima
Berkel en Rodenrijs - Inmiddels een traditie in La Strada: de fado avonden.
Tijdens een speciaal samengesteld diner met Portugese specialiteiten kan men genieten van de authentieke fado: het Portugese levenslied. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. (meer)

Regio

‘Zang en Kleur’
Zevenhuizen/Bleiswijk - Op 4 maart houdt Vogelvereniging 'Zang en Kleur' een contactavond, aanvang 20.00 uur. Alois van Mingeroet, schrijver van vogelboeken, zal een tweedelige lezing verzorgen. Het eerste deel gaat over het algemeen houden van vogels, het tweede deel over wilde kruiden, insecten en bessen voor de vogel. (meer)

De Complete Techniek voor voetballertjes uit Lansingerland

Foto
Jeugd op de voetbalvelden bij BVCB in actie om zich verder
te bekwamen in het voetbalspel. Foto: John Hofman.Bergschenhoek – Ze noemen zich al Robben of Messi. Voelen zich Wesley Snijder of Edwin van der Sar. De voetballertjes die mogen meedoen aan de door een clubonafhankelijke voetbalopleiding. (meer)

Schoolzwemkampioenschap Lansingerland groeit

Foto
De teams die als beste zwemmers de bekers in ontvangst
mochten nemen.


Lansingerland - Evenals vorig jaar organiseerde zwemvereniging De Watervogels het Lansingerlandse schoolzwemkampioenschap. Zaterdagmiddag 26 februari was zwembad De Windas het domein van een groot aantal basisschoolleerlingen die met elkaar de strijd aangingen om de hoogste score en de beste prestaties. (meer)

Knap gelijkspel voor BVCB tegen koploper

Bergschenhoek - Eén van de beste wedstrijden eerder dit seizoen speelde BVCB thuis tegen Alexandria ’66. De ploeg van trainer Waslander ging toen met de winst aan de haal. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – DSO
15.00 uur
Roodenburg – Soccer Boys
Lombardijen – Berkel V
redenburg(da) – Soccer Boys
CVV Zwervers (da) – Berkel

Zondag:
SJC – TOGB
Soccer Boys – Haastrecht
14.00 uur

Schaatsen

Sanneke de Neeling sterkste in NK Supersprint
Bleiswijk - Sanneke de Neeling heeft tijdens het NK Supersprint haar tweede nationale titel behaald bij de meisjes Junioren C. De kampioenschappen, gehouden op de kunstijsbaan in Enschede, waren voor Sanneke een mooi vervolg op haar allround kampioenschap van drie weken geleden. Het kampioenschap gaat over vier afstanden; twee keer 100m en twee keer 300m.
Alle afstanden werden door Sanneke gewonnen. Hierbij vestigde zij ook een baanrecord voor junioren C op de 100m met 11.35 en op de 300m met een tijd van 26.53.

Voetbal

Soccer Boys (za)-DUNO: 2-1
Bleiswijk - Het veld van Soccer Boys was door de vele regenval zwaar en soms moeilijk bespeelbaar. Het was duidelijk waarneembaar dat veel DUNO- spelers hiermee moeilijk uit de voeten konden. In de eerste helft werd DUNO echter met onrustig en met veel breedtespel nauwelijks in de problemen gebracht. DUNO speelde haar vertrouwde spelletje met veel mensen achter de bal en loerend op de counter. Dat gebeurde in de 18e minuut, na een aanval over links. De verdediging stond niet goed, een schot op de lat en de DUNO spits wist de rebound voor doelman Steven van Aalst onhoudbaar binnen te schieten. In de 43e minuut was Soccer Boys dichtbij een treffer, maar de omhaal van Martijn Helmendach verdween naast het doel.
Na rust werd Wilmar Zeelenberg gewisseld en bracht trainer Eilander Elliott Schoovers als extra spits in. Er kwam direct meer druk en al na een paar minuten werd een vloeiende aanval bijna door Farhan Benchamach afgerond, maar de bal ging net naast het doel. Een hoekschop na een half uur spelen werd echter door Dave van der Steen goed afgerond; de verdiende 1-1 was een feit. Soccer Boys stroopte de mouwen op en ging vol op de aanval. In de 56ste minuut schoot Dave van der Steen een grote doelkans hoog over; DUNO was gewaarschuwd.
In de laatste minuut met nog 23 seconden te spelen kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Een scrimmage voor het doel van DUNO, een onrustig opererende verdediging, de bal die niet goed weggewerkt kon worden en aanvaller Jan van Egmond die het hoofd koel hield en half vallend de bal langs de doelman van DUNO wist te schieten. Feestvreugde bij Soccer Boys! Een 0-1 achterstand werd zo vlak voor tijd ingewisseld voor een 2-1 overwinning.

Atletiek

1e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 6 maart organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen in 2011. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan.
De senioren en junioren van 16 jaar en ouder lopen 5 kilometer. De jeugd tot en met 15 jaar loopt 1 kilometer. De Aart van Hovenlopen vormen een jarenlange traditie bij De Kieviten, met gemiddeld 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2011. Maar de Aart van Hovenloop is ook vooral bedoeld voor lopers die geen wedstrijdambitie hebben, maar zichzelf willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Graag even ter plaatse vooraf aanmelden.
Deelname is gratis.

Wielrennen

Wintercompetitie afgesloten
Lansingerland - Zondag werd de zevende en laatste wedstrijd van de wintercompetitie van Avanti in slecht weer verreden. In totaal gingen nog een kleine dertig renners van start in het natte Alphen aan den Rijn. Na een kwartier brak de groep en bleven Collin Molenaar en Camiel Lok in de voorste gelederen meestrijden. In de laatste ronden probeerden de twee jonge Pedaalridders nog weg te komen uit het peloton, maar de kou en nattigheid maakten de wind erg goed voelbaar en de groep kwam telkens terug. In de sprint van het peloton lukte het door de ontsnappingswoede niet echt voorin te komen en werd Camiel 8e, Collin 9e, Klaar 12e en Menno 14e. In de eindstand moesten de renners van De Pedaalridders net het podium laten, maar Camiel kwam slechts een punt tekort; met een 4e plaats was hij de eerste nieuweling. Plaatsen van de andere Pedaalridders: Rob van Dijk 9e; Collin Molenaar 10e; Thom Martens 11e; Klaar Feenstra 15e; Berend Bisdom 17e; Menno Oudshoorn 19e.

Voorjaarscompetitie geopend

Lansingerland – In Breda werd het startschot gegeven voor de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie in Breda waarbij een kleine twintig renners van De Pedaalridders aan het vertrek stonden. Nieuwkomers Maike Smits en Malissa de Jong mocht het spits afbijten en kwamen als 12de en 13de over de meet. Tim van der Stam legde beslag op een 13de plaats; zijn clubgenoot Daan de Wilt viel net buiten de prijzen.. In cat.4 legde Gaby Gieskens beslag op een 8ste plaats, Twan de Jong werd 21ste en nieuwkomer Stijn Appumm viel net buiten de prijzen. In cat.5 moest nieuwkomer Martijn Mosterd vanwege enorme kou vroegtijdig de strijd staken.
Wesly Boxshoorn maakte een sterke indruk en beslag te leggen op een 19de plaats. Zes podiumplaatsen Ahoy Rotterdam - Zondag 27 februari was de eerste wedstrijd van het wielerseizoen bij de jeugd. Zes jeugdleden van RWC Ahoy stonden in hun eigen categorie op het podium. In de 2de categorie werd Iris Hofman 25ste, in cat.4 werd Lisette Prins uit Berkel 24ste, Twan Hofman 32ste en Bart Hazekamp 35ste. In cat.5 werd Merel Hofman uit Bleiswijk 2de.

Droomproject Caleido dreigt nachtmerrie te worden

Berkel en Rodenrijs – Wat de droom van 60 starters op de woningmarkt moest worden – een nieuwbouwhuis met tuin voor nog geen ¤ 180.000 – is veranderd in een nachtmerrie. (meer)

Snelheidscontrole Nieuwe Hoefweg

Bleiswijk – Naar aanleiding van klachten van wegwerkers op de Nieuwe Hoefweg (N209) over de mate waarin het autoverkeer de maximum toegestane snelheid overtreedt, heeft de politie op vrijdag 25 februari van 14.45 tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. (meer)

Uitschieter bij snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft donderdag 24 februari snelheidscontroles gehouden op de Noordeindseweg en de Klapwijkseweg. (meer)

Lekkage door poging inbraak

Berkel en Rodenrijs – Een winkelier aan het Westerwater constateerde zaterdag tijdens hevige regenval dat het dak van zijn winkelpand lekte. (meer)

Leonie Meijer nestelt zich in de muzikale top

Foto
Tijdens het Heineken Music Hall Concert.
Foto: Sander Stoepker.


Bleiswijk – Heel Nederland heeft enkele weken geleden kunnen genieten van het bijzondere zangtalent dat ons land rijk is. The Voice Of Holland trok miljoenen kijkers die onder andere de optredens van Leonie Meijer volgden. (meer)

Onderwijs en bedrijfsleven kijken naar Groen Kenniscentrum in de Greenport

Foto
Na de inleidingen van de diverse sprekers volgde een
paneldiscussie met v.l.n.r. de telers Ilone Douma-Ammerlaan,
Ies Bos, SOB medewerkster Carla van Oosten, wethouder Werner
ten Kate, ondernemer en voorzitter VNO NCW Oostland Cor van
der Wel en Diana Lorier-Kooi van het Melanchthon.Lansingerland/Bleiswijk – Het is de ambitie van Melanchthon De Kring en Edudelta Onderwijsgroep om een prominente rol te (gaan) spelen in het onderwijs en de kennisontwikkeling ten dienste van de activiteiten in de Greenport. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut