Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Waaier aan bonnen voor winnaar nieuwjaarspuzzel

 Foto
De prijswinnaars met hun waaier aan cadeaubonnen,
uitgereikt door Simone Roodenberg (rechts).


Lansingerland – Tot eind januari kon iedereen de oplossing van de nieuwjaarspuzzel van De Heraut oplossen en insturen. Ook dit jaar is dat weer massaal gedaan. (meer)

Louise mag Lansingerland vertegenwoordigen in Nationale Voorleeswedstrijd

Foto
De deelnemers aan de voorronde van de Nationale
Voorleeswedstrijd met in de stoel zittend de plaatselijke
winnaar Louise Wolff.


Lansingerland – Negen kandidaten van de verschillende basisscholen in Lansingerland streden donderdagmiddag 17 februari om de hoogste eer in de plaatselijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. (meer)

Pilotproject DNA spray supermarkten start bij C1000 Veltrop

Foto
Zelfs na een flinke wasbeurt zal het blauw van de
DNA-spray nog zichtbaar zijn. Elke bus spray heeft een
uniek nummer, dus men kan ook nagaan van welke zaak
de spray afkomstig is.


Bergschenhoek – C1000 Veltrop aan het Rondom in Bergschenhoek is een van de eerste vijf C1000 winkels die een DNA-douche heeft geïnstalleerd in de supermarkt. (meer)

Brandweer Rotterdam-Rijnmond start proef met kleiner brandweervoertuig

Foto
De SIV is volledig uitgerust met alle benodigde materialen.

Lansingerland – Met zwaailichten en sirene aan arriveerde vrijdagochtend 18 februari het eerste Snel Interventie Voertuig (SIV) van de brandweer bij het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Eerste editie van ‘Show Your Love’ succesvol afgesloten

Foto:
De uitreiking van de cheque en de presentatie van de
gemaakte foto’s.


Bleiswijk/Rotterdam - De hele maand januari hebben zeven studenten van de Hogeschool Rotterdam zich met hart en ziel ingezet voor hun evenement ‘Show Your Love’ met ‘laat zien wat liefde voor jou betekent’ als kernboodschap. (meer)

Wolfert Pro opent nieuwe locatie

Foto
Onder toeziend oog van alle gasten en de locatiedirecteur
plaatste Werner ten Kate zijn voetafdruk in een nog hard te
worden tegel; de openingshandeling van het Wolfert Pro gebouw.


Bergschenhoek – Met een stevige stap in een nog zachte betonnen tegel kreeg wethouder Werner ten Kate dinsdagmiddag 15 februari ‘voet aan de grond’ tijdens de opening van de nieuwe locatie van Wolfert Pro aan de Boterdorpseweg. (meer)

WMO-café buigt zich over de kanteling

Foto
Tijdens de avond stelde wethouder Rinus Bodbijl de
speciale – met hulp van Sjaak van der Pluijm opgezette -
WMO-site van de gemeente Lansingerland officieel in
werking: www.wmo-raadlansingerland.nl


Lansingerland – Op uitnodiging van de gemeente Lansingerland werd donderdagavond 17 februari een WMO-café gehouden. Doel van de bijeenkomst was om met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en met inwoners van Lansingerland in gesprek te gaan over de veranderingen in de WMO(Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vanwege de kanteling; een landelijk project van de overheid en cliëntenorganisaties samen. (meer)

Totaal 18 bedrijfsunits voor kleine ondernemer

Foto
De handtekeningen zijn gezet, de bouw kan beginnen.

Lansingerland/Bergschenhoek - Gelukkig zijn er nog ondernemers die durven te investeren. Dinsdagmiddag 15 februari werd de koopovereenkomst ondertekend voor een kavel van 3.000 vierkante meter op bedrijventerrein Weg en Land in Bergschenhoek door burgemeester Ewald van Vliet en Projectontwikkeling Janssen de Jong. (meer)

CDA-Statenleden bezoeken FES-gebied

Foto
De CDA-Statenleden in de kassen van Vollering.

Lansingerland - De opbrengsten van het Nederlandse aardgas worden ook ingezet voor de verbetering van het glastuinbouwgebied op de grens van Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. (meer)

Oud minister Klaas de Vries op PvdA campagne in Lansingerland

Foto:
Klaas de Vries en het PvdA campagneteam in Berkel

Lansingerland - Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten in het verschiet, bezocht de PvdA Lansingerland met flyers, rode rozen en ballonnen zaterdag de drie centra van de gemeente. (meer)

Zonder rijbewijs op pad

Bleiswijk – Een 21-jarige Zoetermeerder werd vrijdag 18 februari staande gehouden op de Zoetermeerselaan in Bleiswijk. Het kenteken van zijn auto was niet alleen verlopen; de man reed tevens zonder rijbewijs rond.

Dertien diefstallen op rij

Bleiswijk – Maar liefst dertien auto’s werden in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 februari opengebroken in de bomen- en vogelbuurt van Bleiswijk.
Uit de auto’s verdween naast de airbag tevens een aantal spullen die er in waren achtergelaten.

Bekeuring op zak

Bleiswijk – Twee Zoetermeerders werden woensdagavond 16 februari aangehouden aan de Zoetermeerselaan te Bleiswijk. Ze bleken beiden niet in het bezit van een geldig rijbewijs voor respectievelijk de motorscooter en de snorfiets waar ze op reden.

Glas veroorzaakt slagaderlijke bloeding

Bleiswijk – Bij het opruimen van glas gleed een 22-jarige man uit ’s- Gravenzande maandagochtend rond elf uur uit bij een bedrijf aan de Krokussenweg. Met als gevolg dat hij een slagaderlijke bloeding opliep aan zijn pols. Hij werd met spoed overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Binnen via de achterdeur

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari werd ingebroken bij een in aanbouw zijnde woning aan de Schreyrackseweg. Men kwam binnen via een opengebroken achterdeur. Uit het huis verdwenen onder andere een net geplaatste ketel, lampen en een kraan.

Inbraak in kerk

Berkel en Rodenrijs – Onbekenden brachten in de nacht van donderdag op vrijdag een nachtelijk bezoek aan de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenijs. Nadat alles was doorzocht ging men er met een geldkistje vandoor.

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – Van de 550 passanten die dinsdagochtend 15 februari tussen tien en twaalf uur langs een controlepost aan de Noordeindseweg reden bleken er 67 te hard op het gaspedaal gedrukt te hebben. De hoogst gemeten snelheid was 82km waar 50 gereden mag worden.
Een dag later postte men tussen kwart voor tien en half twaalf langs de Klapwijkseweg. Van de 745 passanten waren er daar maar liefst 206 die te hard reden. Hier was 79km de snelste die gemeten werd.
Alle overtreders werden op de bon gezet.

Ingebroken in winkels

Berkel en Rodenrijs – Bij twee winkels in Berkel Centrum kwamen onbekenden in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari naar binnen. In beide gevallen werd de winkel doorzocht en ging men er met de kassala vandoor.

Autodieven actief

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van woensdag op donderdag waren onbekenden op dievenpad in de Edelsteenbuurt. Uit diverse auto’s werden zowel de airbags als andere spullen ontvreemd.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Eddy Neeleman weg bij L3B; verder als onafhankelijk raadslid

Lansingerland - Het boterde al langer niet tussen Eddy Neeleman en de rest van de fractie van Leefbaar 3B. Sinds december heeft fractievoorzitter Jan Pieter Blonk vijf intensieve gesprekken gevoerd met Neeleman. (meer)

Minister wil pas bij volledige dienstregeling HSL weer gaan meten

Lansingerland – De nieuwe minister van Infrastructuur en Milieu schuift het probleem van de geluidsoverlast van de HSL voor zich uit. Dat, althans, is de strekking van een brief die zij daarover vorige week heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. (meer)

Bebouwde kom vastgesteld voor Boswet

Lansingerland - In de commissie Ruimte van 9 februari werden de grenzen van de bebouwde kom voor de Boswet voorgelegd aan de commissieleden. Dit is niet dezelfde bebouwde kom zoals we die kennen van de verkeersborden. (meer)

Spil Bleiswijk krijgt onderdak in bibliotheek

Lansingerland - Met de komst van het nieuwe gemeentehuis worden de oude gemeentehuizen in de kernen overbodig. Burgers in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek kunnen voor hun documenten vanaf begin volgend jaar naar het nieuwe gemeentehuis, dat tussen de beide kernen in ligt. (meer)

Het wil nog niet zo vlotten met de combinatiefuncties

Lansingerland – Ondanks het feit dat gemeenteraad eind december 2009 al heeft bepaald dat er combinatiefuncties moeten komen voor de zgn. brede scholen, wil het nog niet zo vlotten met de realisering van de plannen. (meer)

Geen actuele gegevens beschikbaar over behoefte bso en kinderopvang

Lansingerland – De gemeente beschikt niet over een actueel overzicht van de behoefte aan buitenschoolse en kinderopvang. Het laatste overzicht dateert van 2009. (meer)

Eerste begrotingswijziging laat grote meevaller zien

Lansingerland - De eerste begrotingswijziging valt positief uit voor de gemeente. In de begroting van 2011 was er rekening mee gehouden dat de bijdrage vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten 10% lager uit zou vallen dan normaal. (meer)

Sportief de kas door voor het goede doel

Foto
De start van de eerste Alpe d'HuZes loop in de kas van
plantenkwekerij Leo Ammerlaan.


Bleiswijk – Ruim honderd sportieve deelnemers meldden zich zaterdagmiddag in de kantine van plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg. (meer)

Bloed, zweet en tranen bij Berkel tegen Schoonhoven

Fotobijschrift:
Berkel’ s uitblinker Pieter van der Breggen is zowel Erik
Zuurmond (l) als Wim Overbeek te snel af. (foto Rob Veldkamp)


Berkel en Rodenrijs – Wat Berkel en koploper Schoonhoven het voetbalpubliek
hebben geboden was een waar spektakelstuk. Niet alleen door de zeven doelpunten, en de uiteindelijke 5-3 overwinning voor CVV Berkel. Ook het wedstrijdverloop was voor de toeschouwers leuk om te zien. (meer)

Vleugellam BVCB legt het af tegen Rijnvogels

Foto:
BVCB kwam er tegen Rijnvogels niet aan te pas.

Katwijk - De bespiegelingen vooraf waren hoopvol en optimistisch. Logisch ook, gezien de prima overwinning een week eerder op Deltasport. En had trainer Waslander niet aangekondigd dat men weer rekening moest houden met BVCB? (meer)

HVV doet wat TOGB verzuimt

Den Haag - In één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen heeft
TOGB de punten moeten laten bij de Koninklijke HVV. De Berkelse formatie had deze nederlaag geheel aan zich zelf te danken. (meer)

Weer een PR voor Diane Valkenburg

Lansingerland – Bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City heeft Diane Valkenburg andermaal een persoonlijk record neer weten te zetten. De Bergschenhoekse zou tijdens deze wedstrijden haar beste tijd neerzetten op de 1500 meter. (meer)

Weidevogels geeft Korfbalclinic op Blesewic

Fotobijschrift :
De jeugd van De Blesewic vermaakt zich uitstekend tijdens
de korfbaldemonstratie.


Lansingerland - Maandag 14 februari stond de gymles voor de brugklassers van de Blesewic in het teken van korfbal. Voor de meesten bleek de sport onbekend terrein. Waardeoordelen als saai en nutteloos kwamen voorafgaande aan de gymles op het whiteboard. De basiskennis van het spel bleek er redelijk in te zitten. (meer)

Grote Jubileum Loterij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Rondom het 50 jarig bestaan van voetbalvereniging CVV Berkel zullen veel activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast wordt er een grote jubileumloterij houden. De loten, die ¤ 2,-- per stuk kosten, zullen vanaf 11 maart 2011 verkrijgbaar zijn.

De hoofdprijs is een scooter ter waarde van ¤ 1.745,-- . 1e prijs; flatscreen TV t.w.v. ¤ 799,--, 2e prijs fiets t.w.v. ¤ 750,--, 3e prijs tuinmeubelwaardebon t.w.v. ¤ 750,--. 4e prijs internationaal voetbalspektakel voor twee personen t.w.v. ¤ 600,--, 5e prijs laptop/notebook t.w.v. ¤ 500,-- en een 6e prijs een foto op canvas t.w.v. ¤ 219,-- en vele andere kleine prijzen.
De jubileumcommissie van de jarige vereniging zal de loten gaan verspreiden onder de leden, in de hoop dat er vele verkocht zullen worden. Voor de jeugdleden die de meeste loten verkopen, en dus enorm hun best hebben gedaan ligt een presentje klaar. De trekking zal plaatsvinden op de familiedag op 11 juni 2011 door notaris P. Beliën.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Victorie’04
14.30 uur
Alexandria’66- BVCB
Soccer Boys – DUNO
15.00 uur

Zondag:

TOGB – SC0’63
14.00 uur
Gouderak – Soccer Boys

Schaken

3-Torens - Houten Paard: 6,5-1,5
Lansingerland - Het vlaggenschip van schaakvereniging 3-Torens wist met duidelijke cijfers te winnen van het Houten Paard uit Brielle. Het team uit Brielle was de naaste concurrent van 3-Torens om het kampioenschap in de 2de klasse van de Rotterdamse schaakbond. Een belangrijke bijdrage aan de ruime overwinning werd geleverd door de jeugdige nieuwkomers Max Huijsdens en Davin Mostert. Beide wonnen hun partij en staan in de competitie nog op een 100% score. Max wist zijn tegenstander al na een uur spelen tot overgave te dwingen. Pas in de slotfase van de avond kreeg de overwinning verder gestalte door overwinningen van Van Loosen, Tsai, Huijsdens sr en Hoogenes. Damhuis pakte een tactische remise toen de uitslag al vast stond en teamleider Van Houten moest voor het eerst deze competitie zijn koning omleggen. Door deze overwinning heeft het 3-Torens nog 2 punten nodig uit de resterende twee wedstrijden om promotie naar de 1ste klasse te kunnen afdwingen.

Zwemmen

NK korte baan succesvol
Lansingerland - Thomas Jansen uit Berkel en Rodenrijs en Joost de Roy van Zuydewijn uit Bergschenhoek, beiden lid uitkomend voor zwemvereniging WVZ uit Zoetermeer, waren zaterdag deelnemer aan de jaargangfinales korte baan.
Officieus is dit het Nederlands Kampioenschap korte baan. Thomas pakte bij de 100 meter rugslag de 2e plaats in een tijd van 1.24.58. Op de 100 meter vrije slag eindigde hij op de 4de plaats. Joost de Roy plaatste zich als 11e op de 100 meter schoolslag.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Tijdens de Nieuwelingenwedstrijd in Alphen a/d Rijn liet de jonge Klaar Feenstra iedereen versteld staan door meteen vanaf de start in de kop van de wedstrijd mee te gaan en zijn plaats niet meer af te staan; samen met Camiel Lok, Collin Molenaar, nieuwkomer Dave van der Jagt, Bart Scholte, Jeroen Smits en Menno Oudshoorn.
Tijdens de winderige wedstrijd werd het peloton meteen aan de kant gezet, waarna er vervolgens een breuk in het peloton ontstond.
De Nieuwelingen van De Pedaalridders konden zich goed handhaven. Camiel Lok die in de laatste ronde de sprint aantrok en als 6de over de meet kwam met aan zijn wiel Collin Molenaar en vlak daarachter Klaar Feenstra die 9de werd. Dave van der Jagt plaatste zich op een verdienstelijke 12de plaats, Bart Scholte werd 13de, Jeroen Smits uit Bergschenhoek legde beslag op een 15de plaats en Menno Oudshoorn werd 16de. Thom Martens moest vanwege materiaalpech de wedstrijd staken Berend Bisdom viel net buiten de prijzen .

Voetbal

SoccerBoys(zat)–Oegstgeest: 2-3
Bleiswijk - Met de zes punten wedstrijd zou SB weer aanhaken bij de middenmoot in 2C., zo was de verwachting vooraf. SoccerBoys begon dan ook goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werd Oegstgeest volledig weggespeeld. Vooral op het middenveld werd veel aan balbezit gewonnen en werden mooie aanvallen opgezet.
Dit resulteerde al snel in de 1-0 voorsprong door een gekopte goal van Dave van de Steen.
Maar binnen twee minuten werd het alweer 1-1 door een snelle counter van Oegstgeest.
Even was SB van slag, wat resulteerde in knullig balverlies in het strafschopgebied, waar de bal bleef hangen. Oegstgeest scoorde de 1-2, tevens de ruststand.
Na rust weer een sterk aandringend SB met goed voetbal, maar zonder echt scorend vermogen. In de 60e minuut kreeg Oegstgeest in haar derde aanval deze middag een opgelegde kans door zwak verdedigen van SB en zeilde de bal via de aanstormende eenzame spits over de voor zijn doel staande Steven van Aalst.
1-3. De oranje hemden bleven voetballen en iedereen deed er een schepje bovenop, wat in de 78e minuut resulteerde in het eerste doelpunt van de in de basis teruggekeerde Jan van Egmond; 2-3 met nog 12 minuten te spelen. Oegstgeest probeerde met veel tijdrekken SB tegen te houden, maar het werden 18 hete minuten. Alle pogingen leidden echter niet meer tot doelpunten en zo verloor een tot de laatste minuut strijdend SoccerBoys de wedstrijd. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen DUNO uit Den Haag.


Berkel-Lisse: 5-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - In de beginfase leek mede-kanshebber in de top Lisse wat beter met de belangen om te kunnen gaan dan de thuisspelende ploeg. Het had meer balbezit en enkele kansen, waarbij een vrije trap in de 5e minuut de meeste indruk maakte, maar deze bal was een prooi voor Jennifer Gittling. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Berkel de eerste kansen en kwam het wat beter in de wedstrijd. Toch waren het de gasten die in de 22e minuut de 0-1 konden scoren. Met deze stand gingen beide teams de rust in.
Na de thee had Berkel snel de aansluitingstreffer te pakken, want in de 48e minuut was het Nadine Bier die goed meeliep op een terugspeelbal richting de Lisse keepster en de bal, die eerst de paal raakte, hard in het doel kon schieten en daarmee de 1-1 noteerde.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en kreeg Berkel het geloof in een goede uitslag. Tot aan de 73e minuut bleef het gelijk, maar vanaf dat moment was het Berkel dat de wedstrijd naar zich toe trok. Een mooie actie van Silvia Boogaard waarbij de bal bij Lindy Hogedoorn belandde leverde de 2-1 op. Berkel kreeg vleugels en wilde de wedstrijd beslissen in het eigen voordeel. In de 81e en 83e minuut mocht Nadine Bier de 3- en 4-1 in het doel schieten. Het slotoffensief was voor Silvia Boogaard. Zij scoorde in de 89e minuut fraai de 5-1. Op 5 maart wacht de uitwedstrijd bij de Zwervers.


CVV Berkel verlengt contracten Cees Kruys en Ton vd Vorm
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel verlengt de contracten van Cees Kruys (dames1) en Ton vd Vorm (dames2) met één jaar. Beide trainers hebben te kennen gegeven graag verder te willen bij CVV Berkel. Het bestuur van CVV Berkel verwacht dat beide trainers komend seizoen de lijn die is ingezet zullen doortrekken en hopen dat dit zal resulteren in een goed en sportief seizoen. CVV Berkel dames 1 staat op dit moment op de 1ste plaats in de 2de klasse en heeft uitzicht op directe promotie naar de 1ste klasse. CVV Berkel dames 2 daarentegen doet mee in de middenmoot van de 3e klasse en lijkt zich te kunnen handhaven.

Tafeltennis

Jeugdteams AFS/TOGB denderen door
Berkel en Rodenrijs - De twee jeugdteams van AFS/TOGB vervolgen hun goede spel van de eerste twee tafeltenniswedstrijden. TOGB 2 zet de goede lijn door. Het team begon de competitie met een 6-4 en 10-0 winst. De derde wedstrijd werd wederom gewonnen. Dit keer pakte TOGB het Delftse DHC met 6- 4. Leroy Heemskerk en Boris Vermeer wonnen twee van hun drie enkelspelen.
Ivar Noordam pakte netjes één punt. Het dubbel werd een echte kraker. Zoey Heemskerk en Mark Heezen wonnen in vijf games. Eén game had nog een ouderwetse uitslag: 22-20. TOGB 1 speelde tegen Kwiek uit Wadinxveen. Na een 10-0 winst en een 7-3 verlies, wonnen de Berkelaren nu met een mooie 7- 3. Deze uitslag werd met goed spel gehaald door Peter den Hollander, Dennis dos Santos en Raymond Driessen.

TOGB 1 - Shot '65 4: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft keurig gelijk gespeeld tegen het Zwijndrechtse Shot. In Berkel deelden de twee teams de tien beschikbare punten. Dennis van Rutten en Lennard Overdevest wonnen beiden twee van hun drie enkelspelen. Harry Sintemaartensdijk pakte één punt. Voor het eerst in lange tijd verloor TOGB het dubbel. Opvallend was verder dat slechts twee van de tien wedstrijden in de maximale vijf games verliepen en dat die beide door Dennis van Rutten gespeeld werden (één winst, één verlies). Op vrijdag 4 maart vindt een heuse derby plaats. TOGB ontvangt dan het Bleiswijkse Combat, de club waarbij Lennard Overdevest trainer is. De wedstrijd start om 20.15 uur in clubgebouw Den Opper op het Hoge Land. Op donderdag 10 maart volgt een uitwedstrijd tegen TOV in Noordwijk. En dan zit de eerste speelhelft er alweer op en kan de balans worden opgemaakt.

Schaatsen

Uitslagen Lansingerland
Lansingerland - Op zaterdagavond 19 februari mochten de junioren B aantreden en zondagmorgen vroeg waren zowel de junioren C4 als de pupillen 2 en 3 aan de beurt.
Ditmaal stonden de lange afstanden ingepland, 500, 1000 en 1500 meter. Veel schaatsers reden de 1000 of 1500 voor het eerst, maar zetten allen een mooie tijd achter hun naam.
Junioren B: Carola Kleijweg 500m: 52.09 (PR), 1500m: 2.37.19 (PR); Sanne Uwland 500m: 56.39 en 1500m: 2.49.84 (PR); Nienke Markesteijn 500m: 58.9 (PR), 1000m: 3.19.35 (PR); Mike Fieten 500m: 51.00 (PR) en 1500m: 3.02.37 (PR). Op zondag reden de pupillen 3 zowel de 500 als de 1000 meter: Viviënne de Jong 500m: 58.15 (PR), 1000m 2.00.18 (PR); Heleen Docter 500m: 59.74 (PR), 1000m: 2.02.02 (PR); Tatum Bross 500m: 1.00.05, 1000m: 2.05.99 (PR); Nienke Berghout 500m: 1.03.83, 1000m: 2.09.52 (PR); Demi Ammerlaan 500m: 59.34 (PR), 1000m: 2.05.49 (PR); Mirthe van der Beek 500m: 58.76, 1000m: 2.01.96. De pupillen 2 en junioren C4 reden allen voor de eerste keer de 1500 meter; Danique Ammerlaan in 2.42.23 (PR), Caithlyn Tschi: 2.55.87 (PR), Demi Vollering in 2.48.46 (PR) en Fieke Uwland in 2.54.08 (PR).

CVV Berkel verlengt contracten met dames-trainers

Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel heeft bekend gemaakt dat het de contracten van Cees Kruys (dames1) en Ton v.d. Vorm (dames 2) met één jaar heeft verlengd. Beide trainers hebben te kennen gegeven graag verder te willen bij CVV Berkel. (meer)

Aanhoudingen na overlast

Lansingerland – Zondagavond heeft de politie in Bergschenhoek negen jongeren opgepakt. (meer)

Auto’s uitgebrand

foto

Bleiswijk – Rond half vier werden bewoners van de Goudenregenstraat en omgeving in de nacht van zondag 20 op maandag 21 februari opgeschrikt door een brand. (meer)

Provinciale verkiezingen

foto

Dat de provinciale verkiezingen ook met de lijmkwast worden uitgevochten, blijkt wel uit dit verkiezingsbord in Bleiswijk. Enkele partijen schromen niet te proberen andere ‘achter het behang te plakken’! (Foto: Gerard Bovens)

Eerste honderdjarige in De Oudelandse Hof

Foto
Mevrouw Catharina, Pieternella, Caroline, Philippina
de Ridder-Niggelie bereikte de leeftijd van 100 jaar.


Berkel en Rodenrijs – Het was maandagmiddag 21 februari groot feest in woning 11 van Laurens De Oudelandse Hof. Die dag bereikte mevrouw Catharina, Pieternella, Caroline, Philippina de Ridder-Niggelie de leeftijd van 100 jaar. (meer)

Provinciale verkiezingen met lokale kandidaten

Lansingerland – Op woensdag 2 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Een drietal inwoners van Lansingerland heeft zich verkiesbaar gesteld. De Heraut sprak met Edith Bal (VVD), Pedro de Haas (Platform Lokale Partijen) en Anneke Heinecke (PvdA). (meer)

‘Voetzoekers’ verdienen een schouderklopje

Foto
Met een mok, een blok en een pen toog men huiswaarts.
Richting de eigen buurt of wijk die men graag veilig houdt
om er met plezier in te kunnen blijven wonen.


Lansingerland – Districtschef Rotterdam Gertrude Graumans was woensdagavond 9 februari in bureau Noord gastvrouw van een vijftigtal ‘voetzoekers’ die zich tijdens de jaarwisselinginzetten voor een gezellige en veilige oud- en nieuwfeest in hun eigen omgeving. (meer)

Team Oostland krijgt steeds meer smoel met sponsoracties

Fotobijschrift:
Team Oostland, fietsers en begeleiders, klaar voor de
fietstocht en voor diverse sponsoracties.


Lansingerland – De tweede bijeenkomst van Team Oostland kreeg nog meer gestalte wat betreft de te ondernemen acties om zoveel mogelijk geld bijeen te verzamelen voor de stichting Alpe d’HuZes. (meer)

Kluun en Giphart; een paar apart

Foto
Giphart (links) en Kluun in de Bleiswijkse bibliotheek.

Bleiswijk – Op uitnodiging van de bibliotheek kwamen Kluun en Giphart zaterdagmiddag 12 februari naar Bleiswijk toe om te vertellen over hun werk, hun nieuwste boeken, het tot stand komen van een boek en de pret die ze er aan beleven om een boek te schrijven. (meer)

Tussen diamant en platina

Foto
De burgemeester kwam niet met lege handen; het bruidspaar
ontving naast een fraai boeket tevens een origineel beeldje van
(Bleiswijks) beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan-van Niekerk.


Berkel en Rodenrijs – Het zijn beiden geboren en getogen Rotterdammers, maar ze hebben er geen moment spijt van gekregen dat ze drie jaar geleden verhuisden naar een appartement in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Drijvende kas komt steeds dichterbij

Foto nr. 1
Het TNO rapport wordt overhandigd. Met v.l.n.r. gedeputeerde
Asje van Dijk, Frans Tielrooij (voorzitter Stuurgroep Drijvende Kas),
Frank Olieman en Wim van Kampen (Floating Roses).


Lansingerland – De drijvende kas lijkt van een zeer innovatief plan binnen afzienbare tijd realiteit te worden. Sterker nog: de eerste drijvende kas ter wereld zal waarschijnlijk zijn ‘afvaart’ vinden op Lansingerlands grondgebied. (meer)

Drukke Open Dag voor De Snip

Foto nr. 1
De jongste bezoekers vermaakten zich prima bij De Vlieger.

Bleiswijk – Het werd zaterdag 12 februari voor heel wat Bleiswijkers een eerste of een vernieuwde kennismaking met de gebruikers van De Snip, het Sociaal Cultureel Centrum aan de Dorpsstraat 7 met de entree op het gemeentehuisplein te Bleiswijk dat de deuren open zette voor iedereen die er eens een kijkje wilde nemen. (meer)

Fantastisch jubileumjaar Muziekvereniging Helicon

Foto
Bestuur en comité kijken met trots terug op fantastisch
jubileumjaar. V.l.n.r. Sonja van Beest (bestuurslid), Richard
Briejer (bestuurslid en comitélid) en Wim van Scheijndel
(bestuurslid), Francis van Marrewijk, Saskia Treurniet, Jenny
van den Bulk en Mark Tempelaars (comitéleden). Op de foto
ontbreken bestuursleden Nelly van der Burg en Irene Hulst.


Berkel en Rodenrijs - Op 11 februari 2010 ging het jubileumjaar van muziekvereniging Helicon van start met een prachtige tentoonstelling en de uitreiking van het boek “Honderd jaar Helicon” aan burgemeester Van Vliet. (meer)

100-jarige geeft een feestje!

Foto
“Zilver moet je af en toe poetsen om het te
laten glanzen.”


Bergschenhoek - In de Heraut van 2 februari 2011 heeft u kunnen lezen dat het kerkgebouw van de Sint Willibrord te Bergschenhoek 100 jaar bestaat. (meer)

Oudelandse Hof én Lansingerland in de picture voor KRO tv-programma

Foto
Een drukte van belang tijdens de foto- en filmshoot.

Berkel en Rodenrijs - Ze waren er niet allemaal, maar we kunnen wel spreken van een record aantal voor Lansingerland. (meer)

Meer deelnemers schoolschaaktoernooi

Foto
De drie beste schaakteams van Lansingerland met vooraan
de schakers van de Pr. Johan Frisoschool, in het midden De
Poort 1 en achteraan de Gouden Poort 1.


Bleiswijk - Het ging er zeer serieus aan toe tijdens het schoolschaaktoernooi van Lansingerland. Woensdag 9 februari zaten er 128 leerlingen van diverse basisscholen uit Lansingerland bij elkaar om te strijden voor de eerste plaats. (meer)

Open Huis in de Zilveren Schakel

Foto
Vanaf het grote balkon hebben Ine en Arnold een schitterend
zicht over de wijde omgeving.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdagmiddag 19 februari wordt tussen 13.00 en 14.00 uur een Open Huis georganiseerd in de Zilveren Schakel aan de Muiderstraat in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Carnaval smeedde Trees en Antoon aaneen

Foto
Antoon en Trees verhuisden anderhalf jaar geleden
naar De Naeldhorst en vierden vorige week hun 50-jarig
huwelijksfeest.


Berkel en Rodenrijs – Met een feestelijke bijeenkomst in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus vierden Trees van der Hoeven-Borgers en Antoon van der Hoeven woensdag 9 februari hun gouden huwelijksfeest met familie, vrienden en bekenden. (meer)

Hoeksenaren gaven elkaar halve eeuw geleden het jawoord

Foto
Nel en Cees van der Wel; bekende gezichten in hun
geboorteplaats Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Ze zijn beiden geboren en getogen Hoeksenaren, maar toch kenden ze elkaar nauwelijks toen ze elkaar voor het eerst echt zagen en de vonk oversloeg: Nel Oosthoek en Cees van der Wel fietsten met elkaar mee na een uitvoering van de mandolineclub en besloten vervolgens samen ‘verder te fietsen’. (meer)

Leerlingen Melanchthon Berkroden op de koffie bij senioren

 Foto
Een waardevolle en leerzame ontmoeting tussen
jongeren en senioren.


Berkel en Rodenrijs - Leerlingen van klas 3 van Melanchthon Berkroden zijn vorige week dinsdag en vrijdag op de koffie geweest bij twee woonzorgcentra in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Centrum Berkel en Rodenrijs opgeluisterd door djembéklanken

Foto
Met hun djembéconcert op drie plaatsen in het centrum van
Berkel en Rodenrijs haalden leerlingen van basisschool de Kleine
Kapitein een flink bedrag op voor het Wereld Natuur Fonds.


Berkel en Rodenrijs - Dertien leerlingen van basisschool de Kleine Kapitein luisterden vrijdagmiddag 11 februari het centrum van Berkel en Rodenrijs op met een roffelend concert. (meer)

Bevers van Scouting de Argonauten de ruimte in

Foto
Deze ruimtevaarder is er klaar voor.

Bergschenhoek - De bevers (jongens in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar) van Scouting de Argonauten zijn al een paar weken druk met het spelthema Astronauten. (meer)

Geen boetes fietscontrole

Lansingerland – De afgelopen week heeft de politie per fiets op diverse locaties fietsers en bromfietsers gecontroleerd of hun verlichting wel in orde was en gebruikt werd. In slechts twee gevallen hoefde het licht alleen maar aangezet te worden en bleef het bij een waarschuwing. Verder werden er geen overtredingen geconstateerd.
De politieagenten reden op de fiets, zodat zij ook op achteraf liggende fietspaden konden controleren.

De politie is je beste vriend (2)

Naar aanleiding van het stukje van mevrouw P. Luiten, vorige week in De Heraut, kan ik haar uit eigen ervaring vertellen dat ze als het tegen zit lang kan wachten, dat als je de politie nodig hebt je voor een gesloten deur staat.
Inderdaad, altijd komt de wijkagent, nou hij moet bij ons nog steeds komen, wij wachten al jaren, inderdaad loze beloftes.
Ook bekeuringen uitschrijven maar dan niet aan degenen die overlast bezorgen maar gewoon de keurige burger die even vergeet af te stappen in het centrum van het dorp, een fikse prent en terwijl je er met vaste regelmaat door scooterrijdende jeugd ondersteboven gereden wordt.
Nee, helaas mevrouw Luiten, ook u als teleurgestelde burger hebt het nakijken. Dit is nu weer echt zo’n geval van ‘die pet past ons allemaal mooi niet’.
De politie stuurt het er dus zelf op aan dat wij als burgers ons recht in eigen hand moeten nemen, en zeker geen respect meer hebben voor dat minuscule blauw op straat.
Volgende keer beter de buurman bellen, we passen het spreekwoord aan: Een goede buur is beter dan oom agent!

B. Oranje
Bergschenhoek

Nieuwe Welstandsnota besproken in Commissie Ruimte

Lansingerland - Het concept van de nieuwe Welstandsnota waarover eerder al een presentatie was gegeven, is vorige week woensdag in de commissie Ruimte besproken. (meer)

Diane Valkenburg grossiert in persoonlijke records tijdens WK

Foto
Een succesvolle WK afstanden voor Diane Valkenburg.

Calgary/Bergschenhoek - Met vier persoonlijke records mag de deelname van
Diane Valkenburg aan de Allround Wereldkampioenschappen in het Canadese Calgary geslaagd worden genoemd. (meer)

“Er zal weer rekening gehouden moeten worden met BVCB”

Foto:
Vincent Reuver, maker van twee doelpunten voor BVCB, viert
zijn feestje na de eerste treffer. Huub van Heijningen, de aangever,
omhelst hem. Foto: BVCB.


Bergschenhoek – Het zou en moest toch weer eens een keer lukken. Want winstpunten behalen voor het behoud van het eersteklasserschap is een must voor de Bergschenhoekse voetbalclub BVCB. Punten die de laatste maanden maar mondjesmaat bij elkaar werden gesprokkeld. Zaterdag met het hooggeplaatste Delta Sport op bezoek leek het niet hoopvol. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Rijnvogels - BVCB
Soccer Boys –Oegstgeest
15.00 uur
Berkel – Schoonhoven
15.00 uur
Soccer Boys (da) – De Jodan Boys
14.30 uur
Berkel (da) – Lisse
14.30 uur

Zondag:
TOGB – HVV
14.00 uur
ASW – Soccer Boys

Ex-internationals wekken Orioles

Foto
Eugene (Gino) Henson leert de junioren van The Orioles
de fijne kneepjes van het catchersvak.


Bergschenhoek - De spelers van The Orioles zijn in januari weer aan hun
zogenaamde wintertrainingen begonnen. In hun eigen hal aan het Sporthoekpad wordt gewerkt aan de basisconditie van de spelers en in februari volgen specifieke trainingen. (meer)

Marianne de Neeling wint NK Allround Masters

Lansingerland - Marianne de Neeling heeft na haar prachtige resultaat op de WK afstanden voor Masters nu ook het Nederlands Kampioenschap Allround voor dames 50+ gewonnen. (meer)

Basketbal

Informatique Squirrels-BZ’72: 67-66
Berkel en Rodenrijs - Na drie overwinningen en een nederlaag tegen de huidige koploper Baros moest Informatique Squirrels aantreden tegen BZ’72 uit Zeist. Het eerste kwart werd afgesloten met een 14-16 achterstand. Goed uitgespeelde aanvallen werden afgewisseld met onnodig balverlies en ook het missen van vrije worpen hielp niet mee. De start van Squirrels in het tweede kwart, waarbij een aantal basisspelers rust kreeg, was erg slordig en ook maakte Squirrels een aantal verkeerde keuzes in de aanval. Hierdoor liep BZ dan ook makkelijk uit naar 14-22. De basisspelers kwamen terug in het veld en door hard werken werd de rust met 30-33 bereikt. Informatique Squirrels kwam goed uit de kleedkamer en mede door 2 driepunters van Van Ochten werd een voorsprong genomen van 48-40. Uiteindelijk was de stand na het 3e kwart gelijk: 50-50. Het 4e kwart stond vol van de spanning. Door 3 achtereenvolgende driepunters van Eric Somers werd de voorsprong 65-61 met nog enkele minuten te gaan. Mede door een onnodige technische fout aan de zijde van Squirrels werd deze voorsprong weer uit handen gegeven: 65-66.
Met nog 4 seconden op de klok was de stand 66-66 met balbezit voor Squirrels. Guard van Ochten werd gezocht en met een raak schot vanaf de zijkant werd de overwinning binnen gesleept.

Atletiek

Nieuw clubrecord Julie Beukers
Bleiswijk - Julie Beukers verscheen zaterdag 12 februari in Alphen aan den Rijn aan de start van de Zegersplasloop. Ze had zich ingeschreven voor de 20 km. Het was een parcours met veel bochten, maar dat verhinderde niet dat Julie als eerste vrouw over de finish kwam in een tijd van 1 uur 24 minuten en 37 seconden. Hiermee wist Julie het uit 2008 stammende clubrecord van Janna Brand (1.31.14) ruimschoots te verbeteren. Willem van der Kooy vertegenwoordigde De Kieviten in Delft. Bij de Kopjesloop, bestaande uit twee rondjes van 5 kilometer door het mooie Delftse Hout, finishte Willem na 10 kilometer in een tijd van 39 minuten en 45 seconden. Dick Baggerman liep de halve marathon in Hazerswoude (Polderloop) en zijn eindtijd was 1 uur 39 minuten en 7 seconden. Kees Voogt kwam in actie op de van Splunder Heinenoordtunnelloop. Het was een wedstrijd over 25 km waarbij twee keer door de Heinenoordtunnel gelopen moest worden. In een tijd van 01.50.35 kwam Kees over de eindstreep.

Polderloop
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk heeft zondag 13 februari deelgenomen aan de 15 km wedstrijd van de Noord-Aa Polderloop in Zoetermeer. De eerste 3 km ging hij (te) snel van start waardoor hij alleen kwam te lopen, maar vervolgens heeft hij zich terug laten zakken tussen het groepje lopers in de kopgroep. Tot het 10 km punt werd er samen gelopen, maar omdat men niet in een constant tempo liep besloot Ferdi om er de laatste 5 km alleen vandoor te gaan, wat resulteerde in een afgetekende eerste plaats in wederom een nieuw persoonlijk record van 57.02.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Nieuwelingen van De Pedaalridders rijden de zondagcompetitie bij de wielervereniging Avantie in Alphen aan den Rijn.
Het zijn wedstrijden voor A- en B-klasse waarbij de nieuwelingen in een leeftijdsgroep van 15 jaar tussen de grote coureurs mogen rijden en zo nog meer ervaring kunnen opdoen.
Aan het vertrek stonden rond de 60 deelnemers/sters die ronden lang een groot peloton vormden. Vier beloftenrenners wisten halverwege te ontsnappen en hun voorsprong uit te bouwen met vlak daarachter het jagende. De eindsprint werd van heel ver al aangegaan met alle Pedaalridders in de voorste gelederen. Camiel Lok legde beslag op een 3de,Thom Martens 4de, Collin Molenaar 8ste, Nieuwkomer Rob van Dijk 9de, Bart Scholte en Berend Bisdom 14de en 17de plaats, waardoor ze flink stijgen in het algemeen klassement.

Junioren Pedaalridders
Lansingerland - Op 26 februari rijden de Junioren in het Belgische Beverbeek en 27 februari de Kuurnse Leien omloop. Nicky Gieskens van De Pedaalridders die is geselecteerd door de Rabobank om deel uit te maken van de Nationale Nederlandse selectie zal tot een van de kanshebbers behoren.
Met een uitnodiging op zak zal hij rijden in een groot internationaal deelnemersveld. Voor zijn eerste wedstrijd zal hij afreizen naar Istrië.

Thai Chi

Gratis Tai Chi kennismakingsles
Bleiswijk - De nieuwe Tai Chi Ch’uen cursus voor beginners start weer in Bleiswijk. Tai Chi (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en energie stromen. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Om meer mensen met Tai Chi kennis te laten maken organiseert Wei van Deursen-Huang een gratis kennismakingsles van 19.00 tot 20.00 uur op dinsdag 22 februari in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk. Informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 010 - 5219920 of e-mail: taichi.bleiswijk@upcmail.nl .

Voetbal

Boshuizen–TOGB: 3-1
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd met een grimmig karakter na enkele verwikkelingen in de tweede helft. De eerst twintig minuten van de wedstrijd was TOGB de beter voetballende ploeg. Een fase waarin Canan Cetinkaya een gele kaart kreeg voor een overtreding. Vijf minuten voor de rust sloeg Cetinkaya ook nog eens de bal met de hand uit het doel waarvoor hij weer geel kreeg en dus vroegtijdig het speelveld moest verlaten. Uit de toegekende strafschop schoot Boshuizen de openingstreffer binnen, 1-0. Tim Mourits kwam de tweede helft in het veld voor Stephan Vermeulen. Uit een incident bij een blessure schoot Ruben Steen in plaats van de bal naar de tegenstander te plaatsen deze in het doel van de Leidse formatie. De rapen waren gaar bij de thuisclub waarop de arbiter het verstandiger vond een pauze in te lassen. Na deze ‘schonk’ TOGB Boshuizen een doelpunt voor de ongelukkige actie van eerder deze wedstrijd, 2-1. De zonder Frank Docter en Elrooy Deege spelende Berkelse formatie moest in de slotfase alsnog een derde doelpunt aan de thuisclub toestaan.

Uitwedstrijd voor TOGB
Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging TOGB zal aanstaande zondag zijn thuiswedstrijd tegen HVV spelen op het veld van HVV aan de van Hogenhoucklaan 37 in Den Haag. Dit omdat bij HVV bij de eigenlijke thuiswedstrijd tegen TOGB geen veld tot zijn beschikking heeft i.v.m. de cricketcompetitie. Deze wedstrijd (15 mei) zal dan gespeeld worden bij TOGB.

Berkel-Zevenhoven: 5-1(da)
Berkel en Rodenrijs - Tegen het laag geklasseerde Zevenhoven wilde Berkel laten zien dat het terecht hoog genoteerd staat in de 2e klasse, maar de start was slecht, want binnen de minuut konden de gasten scoren en zo dus zeer verrassend op een 0-1 voorsprong komen. De thuisclub stelde echter binnen het kwartier orde op zaken door de 1-1 aan te tekenen. De tegenstander begon vrij fel aan de wedstrijd, maar moest al snel gas terug nemen. Berkel nam het initiatief over en in de 11e minuut kwam het al verdiend op voorsprong; weer was het Sandra Welles die doeltreffend was na een prima actie van Silvia Boogaard. Kansen te over voor de thuisploeg om de score uit te breiden, maar het moest tot de 24e minuut wachten op de bevrijdende 3-1. Het was Annemiek van der Voort, aangemoedigd door haar teamgenoten, die het een keer van afstand probeerde en raak schoot.
Zevenhoven probeerde het nog wel, maar Berkel had de zaak goed onder controle en liet geen tweede treffer toe deze middag. Vlak voor rust ging Silvia er op eigen houtje vandoor, soleerde mooi door de verdediging en rondde prima af, waardoor Berkel met een 4-1 voorsprong de rust inging. Na de thee kwam er in de 68e minuut nog een treffer bij. Silvia was ditmaal zelf de gelukkige. Zij krulde de bal prachtig over de keepster van Zevenhoven en tekende zo voor de 5-1; tevens de eindstand.
Volgend weekend komt Lisse op bezoek en gaan we zien wie er mee blijft doen om de titel in de 2e klasse.

Rijnmond Hoogvliet Sport-CVV Berkel: 2-1
Berkel en Rodenrijs - Rijnmond Hoogvliet Sport begon fel aan de wedstrijd en daar had CVV Berkel het moeilijk mee. Vooraf ontbrak uit de basis van de laatste weken alleen Timo van der Hoeven door een schorsing, maar het noodlot sloeg al snel wederom toe voor de formatie van trainer René Wolterman. Zowel Wesley van Meer als Robert van der Velden moesten na 10 minuten met een hamstringblessure het veld verlaten en Mark Treurniet en Jeroen Buitenhuis gingen proberen dit verlies op te vangen. Pas na een half uur spelen werd CVV Berkel beter en kon spits Rick van der Deen tot tweemaal toe in stelling worden gebracht. Helaas voor de gasten uit Berkel voorkwam de doelman van Rijnmond Hoogvliet met de teen een voorsprong.
Rijnmond Hoogvliet bleek een matig voetballende ploeg en CVV Berkel was heer en meester. De thuisploeg beperkte zich tot een aantal harde overtredingen en mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter hen gunstig gezind was. Pieter van der Breggen ging op weg naar het vijandelijke doel en werd van achteren hard neergehaald. Iedereen in Hoogvliet verwachtte een rode kaart, maar die bleef uit. Even later bracht keeper Nobbenhuis van Rijnmond Hoogvliet zijn ploeg in moeilijkheden door hands te maken bij het strafschopgebied. Vincent Wiersema, toch al bezig aan een zeer sterke reeks, krulde dit buitenkansje op schitterende wijze in de bovenhoek, 0–1.
CVV Berkel wilde het duel beslissen en ging op zoek naar de 0–2. Helaas stond het vizier niet helemaal scherp bij de Berkelse ploeg en werd met deze kleine voorsprong de rust gehaald. Na de thee kwam Rijnmond Hoogvliet zeer gelukkig op 1–1 door een inschattingsfout van Berkel-keeper Sander van der Velden. Hij sloeg de bal voor de voeten van een Hoogvlietse speler, die voor open doel niet faalde. Na vele gemiste kansen counterde Rijnmond Hoogvliet Sport vlak voor tijd effectief naar de 2–1 en vierde dit als een kampioenschap.

RAS-Soccer Boys (za): 2-0
Bleiswijk - Zonder de geschorste spelers Tom Dedel en Martijn Helmendach speelde de achterhoede zaterdag een cruciale rol. Aziz Benchamach speelde als gelegenheidsverdediger zijn meest ongelukkige wedstrijd van het jaar.
Al in de eerste minuut scoorde RAS over rechts het eerste doelpunt, onhoudbaar voor keeper Steven van Aalst. Gelukkig herpakte Soccer Boys zich al snel en volgde een wedstrijd op de helft van RAS. Maar het hard en slim spelende RAS hield bovenwonder stand. Kans na kans werd door de aanvallers van Soccer Boys gemist. Doelman Steven van Aalst bleef geconcentreerd keepen waardoor hij met een aantal goede reddingen zijn doel verdedigde.
Het was niet de wedstrijd van de broers Benchamach. Zowel Aziz als Farhan liepen tegen een gele kaart aan en zijn komende zaterdag geschorst. Na rust zette Soccer Boys meer druk, maar de kansen werden niet verzilverd. Bij een counter van RAS kon Aziz de linkerspits niet bijhouden, zodat deze een voorzet kon afleveren vanaf de achterlijn. De rechterspits van RAS had vervolgens een vrije scoringskans en zo werd de 2-0 aangetekend. Nog gaf Soccer Boys het niet op. Nadat good old Jan van Egmond zijn rentree had gemaakt als linkerspits werd er nog meer druk gezet, maar het geluk was niet aan de zijde van Soccer Boys. Een vrije scoringskans werd Sander van de Ruijtenbeek grof ontnomen, doordat de scheidrechter te snel floot voor de overtreding en zijn doelpunt daarmee afkeurde.

Tafeltennis

TOGB-Vriendenschaar: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft de tweede competitiewedstrijd met dezelfde cijfers verloren als de eerste. In Berkel was het Goudse Vriendenschaar met 2-8 te sterk. Dennis van Rutten was de beste TOGB'er. In de openingswedstrijd verloor hij nog nipt met 10-12 in de beslissende vijfde game. Maar in de laatste wedstrijd van de avond was het geluk wel aan zijn kant en won hij met 12-10 in de vijfde. Daarmee was Van Rutten de enige Berkelaar die zegevierde in het enkelspel. Halverwege de avond hadden Van Rutten en Lennard Overdevest al wel het dubbel gewonnen. Harry Sintemaartensdijk die vorige week niet speelde, kwam niet tot winst.
Op vrijdag 18 februari ontvangen de heren Shot '65 uit Zwijndrecht. De wedstrijd start om 20.15 uur in clubgebouw Den Opper op het Hoge Land. Harry Sintemaartensdijk: “We hebben de twee sterkste teams gehad. Nu begint het gevecht voor de punten.”

Schaatsen

Baan Sprintkampioenschap
Lansingerland - Op zondagmorgen 13 februari werden op De Uithof in Den Haag de baan Sprintkampioenschappen gereden. Van schaatsvereniging Lansingerland waren vier deelnemers uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Zij reden allen drie afstanden; de 100, 300 en 500 meter. Daphne van der Burg eindigde in de categorie meisjes junioren C als 6e, Kim Bos bij de meisjes junioren B als 8e. Bij de jongens eindigde Duko Bos in de categorie B als 6e en Bart van Oosterhout kon wegens materiaalpech helaas niet alle afstanden rijden.

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Zumba bij ZijActief
Bergschenhoek – De dames van ZijActief worden uitgenodigd op donderdag 17 februari deel te nemen aan Zumba. Zumba is een dance-fitness programma, bestaande uit danspasjes op salsa en andere Latijns-Amerikaanse muziek.
Henny Blokpoel zal uitleg geven en vertellen over de bijzonderheden van deze dans. Natuurlijk wordt er ook gedanst. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 18 februari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Divoo helpt bij verzorging huisdieren
Lansingerland - De vrijwilligers van stichting DIVOO bieden hulp wanneer iemand door ziekte tijdelijk niet in staat is om zijn of haar huisdier te verzorgen. Als men bijvoorbeeld door een heupoperatie de hond niet kan uitlaten of door ziekenhuisopname de kat geen eten kan geven, neem dan contact op met DIVOO. (meer)

Bistro Mangé nadert voltooiing

Foto
Na van La Strada een succes gemaakt te hebben richten
Juan da Silva en Henri Elvers nu tevens op het nieuw te openen
Bistro Mangé.


Berkel en Rodenrijs – Nog een paar weken geduld; eind maart zullen de deuren open gaan van de nieuwe Bistro Mangé in de Nieuwstraat te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Johanneke laat iedereen meegenieten van haar werk

Foto
Samen met de wethouder ging Johanneke vanuit de kerkzaal
naar de expositieruimte een etage lager om daar het onthulde
doek op te hangen. Daarbij gadegeslagen door 250 belangstellenden
die alle verrichtingen konden volgen via een groot beeldscherm in
de kerkzaal.


Berkel en Rodenrijs – Ze heeft al eerder exposities gehad in Japan en Amerika en op tal van plaatsen in eigen land, maar nu werd het de hoogste tijd ook de inwoners van Lansingerland van haar unieke schilderwerk te laten genieten. (meer)

Een deftig kopje thee op CBS Boterdorp

Foto
De kinderen waren allemaal op z’n deftigst gekleed.

Bergschenhoek - Pluk van de Petteflet van schrijfster Annie M.G. Schmidt, u kent het boek misschien wel. (meer)

Ongehoorde zitplaats

foto

Berkel en Rodenrijs – Zo kom je ook van je oude bank af, gooi ‘m gewoon in de sloot. Jammer dat dit gebeurt. Er zijn andere oplossingen. Het maakt de omgeving er niet fraaier op.

Roparun steunt Hospice Lansingerland

Bergschenhoek - Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de Roparun 2011 een maximumbedrag van 15.000 euro ter beschikking aan Hospice Lansingerland in Bergschenhoek. (meer)

Getuigenoproep

Bleiswijk – Op donderdag 10 februari om 14.15 uur werd een groepje fietsende jeugd (14 tot 18 jaar) op de Irisweg benaderd door een man die uit een witte personenauto met Pools kenteken stapte. De politie wil graag in contact komen met deze jongeren. Je kunt contact opnemen met het politiebureau van Lansingerland te Berkel en Rodenrijs, tel. 0900 – 8844.

Waarschuwing

Lansingerland – De politie waarschuwt bewoners van Lansingerland voor malafide bedrijven die zich aan de deur aanbieden. Ze leveren tal van diensten, zoals het schoonmaken van dakgoten, maar bieden geen garantie.
Wees dus alert.

Bouw starterswoningen Caleido loopt vertraging op

Berkel en Rodenrijs - Het leek zo mooi, een lot uit de loterij: een nieuwbouwwoning van ¤ 180.000 in Berkel en Rodenrijs. Voor de zomer waren de 60 woningen in een mum van tijd verkocht, in december zou men met bouwen beginnen. (meer)

Ook Bergschenhoek wordt voorzien van glasvezelnetwerk

Lansingerland – Ook in Bergschenhoek komt dit jaar een glasvezelnetwerk te liggen. Even leek het erop dat de benodigde aanmeldingen niet voldoende waren. (meer)

Reünie CVV Berkel nadert

Berkel en Rodenrijs – Op 9 maart 2011 is het 50 jaar geleden dat voetbalvereniging CVV Berkel het levenslicht zag. (meer)

Nieuwe ‘HSL ploeg’ zet het werk voort

Foto
René en Marja ontvangen bij hun afscheid een fraai kunstwerkje
als aandenken aan al het werk dat zij verzetten. Uiteraard blijven
zij kritisch sympathisant. Enkele leden van de groep die zich inzetten
met v.l.n.r. Jeroen van den Berg, (Marja), Hans van Son, (René),
voorzitter Loeky van der Horst, Kees Keller, Henk van der Horst en
Carel Keller. Op de foto ontbreken Cees van der Burg en Robert Henri.


Berkel en Rodenrijs – Na zich anderhalf jaar met hart en ziel ingezet te hebben namen René Wendel en Marja van Kleef afscheid als aanjagers en oprichters van de stichting Stop Herrie HSL. (meer)

Basisschoolleerlingen trekken de natuur in

Foto
Maandagmiddag trok een groep leerlingen in Bleiswijk richting
de Azaleadreef om de daar groeiende wilgen te knotten en dat bleek
nog een hele klus! Ze werden hierbij onder andere terzijde gestaan
door leerlingen van Melanchthon De Kring.


Lansingerland – Onder leiding van medewerkers van Watersnip Natuuractiviteiten worden tussen 31 januari en 18 februari buitenlessen verzorgd voor leerlingen van een aantal scholen in het basisonderwijs te Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. (meer)

Wijkgericht werken in Zeeheldenbuurt kan nu echt van de grond komen

foto
Omwonenden zouden de eikenbomen in de Van Kinsbergenstraat
graag vervangen zien, omdat de luis in de bomen voor een plakkerige
smurrie op de geparkeerd staande auto’s zorgt. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Een flinke opknapbeurt voor de buurt, dat moet het resultaat zijn van het project Wijkaanpak Zeeheldenbuurt. De leefbaarheid in de wijk moet verbeteren, de wijk moet duurzamer en de wegen en het rioolstelsel moeten er weer een flink aantal jaren tegen kunnen. (meer)

Komt dé carnavalshit 2011 uit Lansingerland

Foto
V.l.n.r. Jasper, Ben, De Neef van Ome Tinus en Joep.

Lansingerland - Hallo, vrijgezellen onder u: bent u ook op zoek naar een leuke vrouw? ‘De Neef van Ome Tinus’ in ieder geval wel! Of hij haar zal vinden is vraag twee, maar hij probeert het al zingend, met het carnavalslied ‘Ik zoek een leuke vrouw’. (meer)

Welstandseisen voor groot deel gemeente minder streng

Foto
De wethouders Henk de Paepe (links) en Werner ten
Kate zijn verantwoordelijk voor het welstandsbeleid in
onze gemeente.


Lansingerland – Minder regels en betutteling voor wie een pand wil gaan bouwen, opknappen of verbouwen. Maar wel met aandacht voor het behoud van het mooie en karakteristieke van woonwijken en buurten. (meer)

Peuterjuf Jolanda Guis maakt de 25 jaar vol

Foto
Met vrolijk versierde bogen wordt Jolanda ingehaald
bij Hummelhonk.


Berkel en Rodenrijs – Toen Jolanda Guis (45) zich 25 jaar geleden meldde bij de Berkelse peuterspeelzaal kon ze niet vermoeden dat ze daar ook haar zilveren jubileum als peuterleidster zou vieren. (meer)

Stam Senegal tortels van Dirk Boesveld wordt Wereldkampioen

Foto
Dirk Boesveld met zijn winnende stam.

Bleiswijk – Het is hem weer gelukt: tijdens de Wereldkampioenschappen wist Dirk Boesveld met een stam van vier Senegal tortelduifjes Wereldkampioen te worden. (meer)

Stormachtige kraamvisite aan de Bovendijk

 Foto
Jong en oud knuffelde met de lammetjes en aaide de schapen.

Berkel en Rodenrijs – Ruim 900 belangstellenden trotseerden de zware storm en brachten zaterdag 5 februari een bezoekje aan de jaarlijkse lammetjesdag die door Martin Oosthoek en zijn medewerkers (en vrijwilligers) werd georganiseerd aan de Bovendijk in Rodenrijs. (meer)

Carnaval voor bewoners De Oudelandse Hof en De Lansingh

Foto
De bewoners van De Oudelandse Hof en de Lansingh
die samen met de Volhouders naar Rotterdag gingen,
waren allemaal verkleed.


Berkel en Rodenrijs - Carnavalsstichting de Volhouders heeft op zondag 30 januari een bezoek gebracht aan de Van Nelle Fabriek te Rotterdam waar door de stichting Lupardi een groots carnavalsfeest werd gehouden voor mensen met een beperking. (meer)

Droom wordt werkelijkheid!

Foto
Na een middagje hard werken mocht de 11-jarige
Lasse nog even op de foto met chef-kok Patrick.


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 5 februari kwam de droom van Lasse l’Istelle (11) uit Berkel en Rodenrijs eindelijk uit, koken met chef-kok Patrick ’t Hart van restaurant Zeezout in Rotterdam. (meer)

CDA neemt informeel afscheid van Hennie in ’t Veen

Foto
Hennie in ’t Veen ontvangt veel lof en een
zelfgemaakt CDA-schilderij.


Lansingerland - Tijdens een gezamenlijke brainstormsessie voor de komende Provinciale Statenverkiezingen hebben de CDA-fractie en het CDA-bestuur van Lansingerland op zaterdag 5 februari informeel afscheid genomen van Hennie in ’t Veen. (meer)

Open Dag in De Snip

Foto
Vertegenwoordigers van de gebruikers van De Snip bijeen
voor het gebouw in Bleiswijk.


Bleiswijk – De gebruikers van De Snip – het fraaie Sociaal Cultureel Centrum aan de Dorpsstraat 7 met de entree op het gemeentehuisplein te Bleiswijk – zetten zaterdag 12 februari de deur wagenwijd open om zoveel mogelijk belangstellenden kennis te laten maken met de ruime mogelijkheden binnen het gebouw dat door verschillende instanties wordt gebruikt. (meer)

Koos van Raalte zegt Outdoor Valley vaarwel

Foto
Koos van Raalte: “Ik kan mensen helpen hun ambities
waar te maken.”


Bergschenhoek – Na zich ruim zestien jaar vol sportieve energie ingezet te hebben voor Tiekamp en later Outdoor Valley aan de Hoeksekade in Bergschenhoek besloot Koos van Raalte eind vorig jaar de knoop door te hakken en zich te gaan concentreren op andere zaken. (meer)

Diefstal diesel

Bergschenhoek – Vorig weekend is er vanuit een tank van een vrachtwagen diesel gestolen. De vrachtwagen stond bij een transportbedrijf aan de Rottekade. Er werd in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 januari zo’n tweehonderd liter diefstal ontvreemd.

Inbraak blijft bij poging

Bleiswijk – In de Leeuwerikstraat werd donderdagmiddag 3 februari door een viertal mannen geprobeerd in te breken in een woning. Zij werden echter gestoord door een van de omwonenden. Er zaten al moeten in het kozijn van een bovenraam en er was een hor ingeduwd.

Niets gemerkt

Bleiswijk – Donderdag 3 februari werd er tussen 18.00 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Wielewaal te Bleiswijk. De bewoner zat in z’n woonkamer op het moment dat de inbreker uit de slaapkamer sieraden wegnam. Hij heeft niets van de inbraak gemerkt. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Geen geldig rijbewijs

Berkel en Rodenrijs - In verband met het groot aantal inbraken vorige week in Lansingerland heeft de politie de afgelopen dagen regelmatig auto’s aan de kant gezet en de inzittenden gecontroleerd. Zo ook in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari op de Anjerdreef waar een auto met vier inzittenden werd gecontroleerd. De jongens bleken niet op inbrekerspad, maar hadden geen rijbewijs bij zich. Tegen de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers gestoord

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van dinsdag 1 februari werd ingebroken in een grote loods aan de Kwartslaan in Bleiswijk. In de muur bleek een gat van 40 x 40 centimeter te zijn gemaakt. Het in de gipsmuur aangebrachte ijzerwerk was open geslepen. Bij de zijdeur stonden 29 dozen met laptops klaar om meegenomen te worden. Op het moment dat een medewerker van het op het terrein surveillerend beveiligingsbedrijf een kijkje kwam nemen, gingen de daders er vandoor met achterlating van de buit.

Wie mist damesfiets met zitje?

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 2 februari werd op de Centuurbaan in Rotterdam een 32-jarige man staande gehouden. De man, een als fietsendief bij de politie bekend staande Rotterdammer, reed op een prachtig mooie zwarte dames Gazellefiets met een kinderzitje (merk Bobike). De man verklaarde de fiets te hebben gevonden in het Lage Bergse Bos.
De politie heeft de fiets in beslag genomen en de man wegens heling aangehouden. Gezocht wordt naar de eigenares van de Gazelle. Zij kan contact opnemen met het politiebureau te Berkel en Rodenrijs via de meldkamer 0900 – 8844.

Leeg fust ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het terrein van een tuinderij aan de Kleihoogt werd in de nacht van maandag 31 januari op dinsdag 1 februari 400 stuks leeg fust gestolen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Zondagochtend 6 februari werd rond de klok van half negen ontdekt dat de auto van een bewoner van de Brouwerhavenstraat was gestolen. Het gaat om een Chysler neon met kenteken 35-JX-GL.

De politie is je beste vriend

Ach, laat me toch niet lachen! Als je ze werkelijk nodig hebt zijn ze in geen velden of wegen te bekennen. De politie is een beroepsgroep waar wij heel veel belastingcenten aan kwijt zijn, maar waar we helemaal niets aan hebben. We faciliteren hen, zodat ze overal bekeuringen uit kunnen schrijven, maar als je ze belt omdat je hulp nodig hebt, geven ze “niet thuis” want “ze hebben geen auto beschikbaar”. Ik woon al heel wat jaren in Bergschenhoek, een prettig dorp om in te wonen maar waar ook best wel eens wat aan de hand is. Dan hoop ik natuurlijk dat de politie er voor zorgt dat ik veilig ben. Dat ik ze kan bellen en ze hulp zullen bieden. Wel nee! Vorige week dinsdagavond was er een schermutseling tussen mijn man en een groep jongeren die drank op hadden en zo stoned waren als een garnaal. Ik kijk naar buiten, zie dat er geschreeuwd en geduwd word en dat mijn man in de minderheid is, en bel in paniek de politie. Denk je dat ze komen? Wel nee, eerst moet ik mijn naam goed spellen, en nog meer van die domme dingen doorgeven die er op dat moment niet toe doen. Vervolgens gebeurt er van alles, maar er komt geen politie opdagen. Uiteindelijk hebben we het zelf allemaal opgelost en als we lang en breed in bed liggen belt de politie om te vragen of de jongens er nog steeds zijn. Ruim een uur later is dat! Ik vraag me werkelijk af wat er dan door hun hoofd gaat. Of ik die drugs- en drankverslaafden op de koffie heb uitgenodigd of zo? Wat een stelletje werkt bij de meldkamer dat ze nog het lef hebben om te bellen en er niet zijn als ik ze nodig heb. We waren woedend. Furieus. Voor de zoveelste keer geeft de politie niet thuis. De meldkamer gaf nog als laatste opmerking door dat de volgende dag de wijkagent contact met ons zal opnemen. We zijn nu weer twee dagen verder, maar we hebben niets meer gehoord. Stel, dat het dinsdagavond uit de hand was gelopen en mijn man zou een van die gasten een welverdiende klap hebben gegeven, dan had de politie wel de weg geweten om de persoon die zich zelf heeft verdedigd op te pakken en achter slot en grendel op te bergen. Of, stel, dat een van die gasten een mes of zo had gehad, en iemand was neergestoken. Dan komen ze niet met één auto, maar dan staan er in eens een stuk of –tig auto’s en nog meer politieagenten bij.
Dan is er wel voldoende “blauw” op straat. Nee, als je je als onschuldige burger bedreigd voelt, dan mag je het lekker zelf uitzoeken.
Nou politie, we lossen het zelf verder wel op.

Mevrouw P. Luiten
Bergschenhoek

Berkel en Rodenrijs

Carnavalsdisco De Kievit verzet!
Berkel en Rodenrijs - De carnavalsdisco voor kinderen in speeltuin De Kievit is verzet van zaterdag 12 februari naar zaterdag 19 februari! De disco wordt gehouden van 19.00-20.30 uur in het Kievitsnest, het clubgebouw van de speeltuin (ingang Sterrenweg). (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 februari wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko- verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op zaterdag 12 februari is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Fed Cup met Kiki Bertens toont een sterke ploeg

Foto
Kiki wist al haar partijen in de Fed Cup winnend
af te sluiten.


Berkel en Rodenrijs – Kiki Bertens vertrok vorige week met het Nederlandse tennisteam richting Eilat om deel te nemen aan de Fed Cup. Woensdag speelden ze tegen Roemenië, op papier de sterkste tegenstander. (meer)

Soccer Boys legt DSVP geen strobreed in de weg

Foto
Verbeten duel tussen Pijnacker en Bleiswijk dat in het
voordeel van DSVP zou uitvallen. Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Natuurlijk was de zware storm spelbreker voor goed voetbal, maar de manier waarop Soccer Boys de punten aan het bezoekende DSVP liet, geeft weinig hoop voor de toekomst. (meer)

Matig duel met de betere kansen voor TOGB

Berkel en Rodenrijs – TOGB kreeg in ieder geval één punt voor de moeite in een wedstrijd die van beide kanten niet veel goeds bracht. Het bezoekende Excelsior’20 was de eerste helft de betere ploeg. (meer)

Sanneke de Neeling Nederlands Kampioen junioren C

Foto
V.l.n.r. Tessa Boogaard, Sanneke de Neeling en Manon
Lansink tijdens de huldiging van het eindklassement. Alledrie
de schaatssters komen uit het gewest Zuid-Holland. Foto: schaats.nl.


Lansingerland - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen junioren, afgelopen weekend gehouden in Hoorn, behaalden leden van de Schaatsvereniging Lansingerland prachtige resultaten. (meer)

Hoofdrol BVCB-doelman in door wind bepaald duel

Nootdorp/Bergschenhoek - Zaterdag 5 februari, een dag met een stormachtige wind. Dat een voetbalwedstrijd in die omstandigheden zou zorgen voor amusement schouwspel, was per definitie uitgesloten. (meer)

Onduidelijkheid over trainer Soccer Boys

Bleiswijk – Voor de zondagploeg zal Soccer Boys op zoek moeten naar een nieuwe oefenmeester. Ben Kinds, de huidige trainer bij de Bleiswijkse ploeg, blijft geheimzinnig over het vervolg van zijn loopbaan. (meer)

Schaatsen

Uitslagen De Uithof
Lansingerland - Voor schaatsvereniging Lansingerland een goed weekend, waarin een van hun rijders, Sanneke de Neeling, op de schaatsbaan in Hoorn Nederlands kampioen junioren C is geworden. Ook op De Uithof in Den Haag stonden dit weekend verschillende wedstrijden gepland. Helaas was het ijs erg slecht en lag er veel water op de baan vanwege de hoge temperatuur en de harde wind. De pupillen die op zondagmorgen twee keer de 300 en een 500 meter moesten rijden deden erg hun best. Gedurende de dag werd het ijs zo slecht dat de wedstrijden voor de avond zelfs werden afgelast.
De uitslagen: Britt Janssen 300m: 42.03 (PR), 500m: 1.10.95; Lindy Smits 300m: 44.88, 500m: 1.27.09; Geurt Geluk 300m: 40.46, 500m: 1.09.28; Joelle Kramer 300m: 41.09, 500m: 1.09.09; Gerben Vos 300m: 42.96, 500m: 1.12.57; Yennah Schenk 300m: 41.77, 500m: 1.08.10; Sietse Olthof 300m: 54.86, 500m: 1.29.78; Esther Noordhoek 300m: 36.84, 500m: 1.03.40; Germaine van Kesteren 300m: 44.93, 500m: 1.19.37; Bram van Manen 300m: 45.59, 500m: val; Janine Noordam 300m: 45.51; 500m: 1.18.60; Lisette Ammerlaan, 300m: 44.77, 500m: 1.16.25; Laura Ammerlaan 300m: 41.52, 500m: 1.11.34; Marije Markenstijn 300m: 43.02, 500m: 1.14.55; Sten van der Geest 300m: 43.47, 500m: 1.15.63.

Atletiek

2e Marathon Trainingsloop bij De Kieviten
Bleiswijk - Op zondag 13 februari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon 2011. Start: 09.00 uur bij de Pekhuisbrug. Parkeergelegenheid bij Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan. De lopers die zich voorbereiden op de marathon van Rotterdam lopen 30 km in de vorm van zes verschillende rondes van 5 km.
Elke ronde begint en eindigt bij de Pekhuisbrug. Zie voor informatie en kaarten van de zes rondes de website van De Kieviten, www.dekieviten.nl.
Iedereen is van harte welkom, ook voor minder dan de zes rondes.
Fietsbegeleiding is toegestaan. Voor deelname is geen inschrijving vereist.
Ook is deelname gratis. Neem wel je eigen sportdrank mee. Bij de Pekhuisbrug wordt een bemande verzorgingspost opgesteld. Daar is water beschikbaar en kan de eigen drank worden afgegeven. Zorg dat de eigen bidon herkenbaar is.
Op zondag 20 maart wordt op dezelfde wijze 35 km gelopen (zeven verschillende ronden). Voor meer informatie over de marathontrainingen bij de Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl.

EMO crossloop
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 5 februari werd voor de eerste keer de EMO crossloop in Hellevoetsluis georganiseerd. Op een gevarieerd en geaccidenteerd parkoers kon worden gestreden door 1, 2 of 3 rondes af te leggen van ca. 3 km. Ferdi Vonk deed mee aan de 9 km wedstrijd van deze crossloop. Een stormachtige wind, windkracht 8 met windstoten tot 90 km/u maakten deze cross niet tot een van de makkelijkste. Ferdi wist zich de hele wedstrijd te handhaven bij de eerste lopers en eindigde uiteindelijk op een mooie zesde plaats in een tijd van 34.27.

Voetbal

Sleeuwijk-Berkel: 2-3 (da)
Berkel en Rodenrijs - Een goed lopende Berkel-aanval in de wedstrijd tegen het lastige Sleeuwijk werd na een voorzet van Silvia Boogaard prima afgerond door Linda Welles en dat betekende dus een snelle 0-1 voorsprong.
Berkel maakte het de thuisclub vrij lastig en leek ook weinig moeite te hebben met de tegenstander. Toch was het wachten tot de 40e minuut op de volgende treffer en ook nu was het Silvia die een voorzet gaf richting het doel van de tegenstander en ook nu wist Linda Welles hier wel raad mee. Zij schoot de 0-2 in de touwen.
Sleeuwijk kwam in de tweede helft zeer gedreven en gemotiveerd uit de startblokken en wist in de 48e minuut de aansluitingstreffer te scoren, 1- 2. Maar in de 65e minuut mocht Lisa Wijnen namens Berkel een corner nemen en het was Chantal van Wijk die de op dat moment bevrijdende 1-3 in het doel schoot. De thuisclub ging vanaf dat moment alles op alles spelen in de hoop dat er nog een goed resultaat in zat. Spannend was het zeker en het leverde ook enkele enerverende momenten op bij het Berkel-doel. De thuisclub mocht nog wat terug doen. In de 80e minuut kreeg Sleeuwijk een penalty toegewezen die onhoudbaar werd ingeschoten en dus leek de spanning terug in de wedstrijd. Hoewel Sleeuwijk hoopte op een punt was het Berkel dat de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde en terecht de overwinning mee terug nam naar het eigen sportpark.

CVV Berkel-Moerkapelle: 3–2
Berkel en Rodenrijs - Op een onstuimig sportpark Het Hoge Land speelde CVV Berkel de thuiswedstrijd tegen Moerkapelle. Goed en aanvallend voetbal werd zwaar beïnvloed door windstoten en de thuisclub probeerde zeker in de 1e helft zich hier niets van aan te trekken door gewoon stug het aanvalsspel van de afgelopen weken door te zetten. Zeker in het eerste half uur had de tegenstander uit Moerkapelle het hier lastig mee. Vooral de linkerflank met Robert van der Velden kwam een aantal keer gevaarlijk door en al in de 4e minuut kwam een geblokt schot van Van der Velden voor de voeten van de jeugdige Erwin van der Stoep. Die schoot echter iets te onbesuisd voorlangs. CVV Berkel bleef wel de bovenliggende partij en had in de weer sterk spelende Pieter van der Breggen de man in huis, die het verschil kon maken. Dat gebeurde ook, nadat hij zich in de 29e minuut na een ingooi knap vrij speelde en droog uithaalde in de verre hoek, 1–0. De geel-blauwen namen geen genoegen met deze voorsprong en wilden afstand nemen van Moerkapelle. In een volgende aanval werd CVV Berkel een strafschop onthouden, maar op slag van rust werd wel de 2–0 op het scorebord gezet. Uit een aanval over de linkerkant belandde de bal op de rand van het strafschopgebied bij Frans Krijtenburg, die met een laag en geplaatst schot CVV Berkel op een comfortabele voorsprong bracht. Na de thee veranderde het spelbeeld niet echt. CVV Berkel probeerde de aanval te zoeken en Moerkapelle beperkte zich aanvankelijk tot verdedigen. Maar duidelijk was wel dat de gasten er een schepje bovenop hadden gedaan. Eerst werd dit duidelijk door een paar stevige ingrepen op de voorwaartsen van de thuisclub, maar bij een spaarzame uitval van Moerkapelle was het zowaar 2–1, hoewel de scheidsrechter hier buitenspel over het hoofd zag. CVV Berkel was van slag en Moerkapelle rook kansen. Uiteindelijk hielp CVV Berkel Moerkapelle in het zadel door de greep op de wedstrijd los te laten en door een slippertje in de verdediging Moerkapelle de 2–2 aan te laten tekenen. Dat was voor trainer Wolterman het teken om in te grijpen en Jeroen Buitenhuis binnen de lijnen te brengen als diepe spits. CVV Berkel zette een tandje bij, kreeg weer kansen na sterk doorgaan van een sterk acterende Vincent Wiersema en acht minuten voor tijd volgde de beloning. Rick Spruijt zette op links door en bood targetman Buitenhuis de gelegenheid om het winnende doelpunt van deze middag op het scorebord te zetten; 3–2 en belangrijke punten voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs om aansluiting te krijgen bij de top.

Tafeltennis

ATTC-TOGB: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB is de voorjaarscompetitie in de eerste klasse begonnen met een 8-2 verlies.
De Berkelaren verloren in Alphen aan de Rijn enigszins geflatteerd van kampioenskandidaat ATTC. Het was een spannende en lange avond. Veel wedstrijden verliepen in de maximale vijf games. Pas om kwart over twaalf stond de einduitslag op het scorebord. Lennard Overdevest won het enige enkelspel. Wim Scholte en Dennis van Rutten wonnen samen het dubbel.
Op vrijdag 11 februari ontvangen de heren het Goudse Vriendenschaar. De wedstrijd start om 20.15 uur in clubgebouw Den Opper op Het Hoge Land.

Winst voor Dick van der Breggen

foto

Rotterdam - Jurgen van Diemen liet zich in de derde zaterdagkoers bij Ahoy’ in Rotterdam niet in het pak steken. Ondanks dat Vlaardinger Geert Dijkshoorn voor jongere broer Geert van de organiserende club Ahoy’ de eindsprint aantrok, duwde Swabo renner Van Diemen met miniem verschil zijn voorwiel als eerste over de eindstreep. Bij de B-klassers was Dick van der Breggen het rapst voor zijn medekoplopers Arjan Scheer en Bert Havenaar.

Getuigen gezocht

Meisje zwaar gewond na aanrijdingBerkel en Rodenrijs - De bestuurder van een scooter is vrijdagavond 4 februari doorgereden na een aanrijding op de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Hoog bezoek uit China

Foto
De Chinese delegatie werd in het Improvement Centre
welkom geheten door Marc Grootscholten (tweede van links).


Bleiswijk – De nieuwe week begon in Lansingerland met een bezoek van een Chinese delegatie. (meer)

Pilaar pal voor oprit voor rolstoelers

Foto
Hier zal nog eens goed naar gekeken moeten worden.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Vóór de hoofdingang van een van de woontorentjes aan de Klaverweide is recent een oprit gemaakt voor rolstoelers en gebruikers van een scootmobiel. (meer)

Gelijkheid en broederschap langs de weg

foto

Berkel en Rodenrijs – Zondag rustdag? Dat kan wel zo zijn, maar de supermarkt zet nu ook in Lansingerland de deur open op zondag. (meer)

Nog plaatsen vrij voor Comedy Diner Show

Foto
Roel C. Verburg.

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 15 februari is er weer een Comedy Diner Show in Charlie’s eetcafé op sportpark Het Hoge Land. Evenals de voorgaande uitverkochte shows zullen ook dit keer bekende comedians van de tv een optreden geven. (meer)

PvdA trekt aan de bel

foto

Berkel en Rodenrijs - Wannneer het vriest, is het tunneltje vanaf de Oudelandselaan richting bedrijvenpark Oudeland niet voor fietsers toegankelijk vanwege gladheid. (meer)

Hospice Lansingerland nadert voltooiing

Foto nr. 1
De rondleiding door het hospice in aanbouw.

Bergschenhoek – De bouwstof hangt nog overal, de kabels zijn nog zichtbaar, de trap en kruiwagen kunnen nog niet worden opgeruimd en zicht op en in de ruimtes heeft men alleen dankzij een grote bouwlamp, maar de mensen die meewerken in de voorbereiding naar een nieuw Hospice Lansingerland hebben er allemaal het volste vertrouwen in: begin april kan de deur open. (meer)

Zadelpijn levert twee nieuwe rolstoelfietsen op

Foto
Het eerste rondje met de rolstoelfiets die – na instructie -
door iedereen gebruikt kan gaan worden.


Bleiswijk - Woonzorgcentrum De Tuinen werd vrijdag 28 januari verrast met een tweetal rolstoelfietsen. (meer)

Rotonde neemt afscheid van programmamaker

Foto
Edwin Koster (tweede van links) droeg zijn taken
bij Rotonde over aan zijn opvolgers.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens het in Rotonde georganiseerde Festival werd zaterdagavond 29 januari tevens afscheid genomen van programmamaker en P.R.- verzorger van het jongerencentrum Edwin Koster. (meer)

Freek Boon is de beste dichter

Foto
Winnaar Freek Boon en naast hem de winnares van de
tweede prijs, Rianne van Dijk uit Bergschenhoek.


Oostland – Met zijn gedicht Noordzee mocht Freek Boon zich de winnaar noemen van de gedichtenwedstrijd ‘Leven’, georganiseerd door Bibliotheek Oostland. (meer)

VVD-top brengt bezoek aan het Oostland

Foto
Leden van VVD Zuid-Holland, fractieleden van gemeenten
Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zevenhuizen werden
rondgeleid langs de nieuwe projectieklokken en het distributieproces
van FloraHolland Bleiswijk.


Lansingerland - Vrijdag 28 januari stond in het teken van de VVD- verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten. (meer)

Nieuwe lift in gebruik genomen

Foto
De lift wordt officieel in gebruik genomen.

Berkel en Rodenrijs – De bewoners van de inleunwoningen achter Hergerborch kunnen sinds kort beschikken over een eigen lift. (meer)

Oranje Comité Berkel en Rodenrijs heeft programma rond

Foto
Kratjes stapelen, niet meer weg te denken in
Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Hoewel het nog ruim drie maanden zal duren eer het feestgewoel zal losbarsten heeft het Oranjecomité van de kern Berkel en Rodenrijs het programma bijna rond voor Koninginnedag. (meer)

Basisschool de Wilgenhoek viert 25-jarig bestaan

Foto
De Wilgenhoek.

Berkel en Rodenrijs - In de prognose voor de jaren ’80 –‘90 werd snel duidelijk, dat de Petrus- en de Jozefschool niet meer als twee zelfstandige scholen konden voortbestaan. Het leerlingenaantal op beide scholen daalde en er werden gesprekken gevoerd binnen het bestuur, het directeurenoverleg enzovoort. Maar er was meer: de Wet op het basisonderwijs kwam er aan. (meer)

Jeugddienstcommissie al bijna 25 jaar actief

Foto
Het Rhythm & Gospel Unity Choir zingt zondagavond in de
Dorpskerk te Bleiswijk.


Bleiswijk - Gewone kerkdiensten zijn niet voor alle jongeren even aantrekkelijk. Toch is het belangrijk om de jeugd bij de kerk te betrekken. (meer)

Voorleesdagen op Peuterspeelzaal Hummelhonk

foto
Het is maar wat spannend in zo’n brandweerauto.

Berkel en Rodenrijs - Op Peuterspeelzaal Hummelhonk deden ze dit jaar ook weer mee met de Nationale Voorleesdagen. Op woensdag 19 en donderdag 20 januari konden de peuters gezellig ontbijten op de peuterspeelzaal én er werd natuurlijk voorgelezen. (meer)

Unieke combinatie en prachtig spel

Foto
Jan Teeuw met aan zijn zijde Arjan en Fryda Huizer.

Berkel en Rodenrijs - Binnenkort kunt u weer eens, heerlijk achterover leunend, luisteren naar een nieuwe cd met onder meer (kerk)organist Jan Teeuw uit Bergschenhoek. (meer)

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft de afgelopen dagen snelheidscontroles gehouden op de Klapwijkseweg en de Noordeindseweg.
Vrijdagochtend 28 januari werd eerst vanaf half negen gecontroleerd op de Noordeindseweg. Van de vijftig passanten reed er niemand te hard. Daarna ging men naar de Klapwijkseweg waar van de 171 passanten er 28 staande werden gehouden omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur. ’s Middags volgde een tweede controle op dezelfde locatie. Er werden 57 hardrijders aan de kant gezet en beboet. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur.
Maandagochtend kregen 94 van de 405 passerende automobilisten een bekeuring tijdens een controle op de Klapwijkseweg. Er werd tussen 09.45 en 11.00 uur gecontroleerd met behulp van een lasergun. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/uur.

Jeugd richt vernielingen aan in kas

Bleiswijk – Een zestal jongeren in de leeftijd van 12-13 jaar heeft in een kas aan de Hoefweg een groot aantal vernielingen aangericht. De jeugd drong de kas binnen en klom achter het stuur van een vorkheftruck om vervolgens de kas in te rijden. Ook werd een brandje gesticht. Twee in de kas gestalde caravans werden opengebroken. Met inktpatronen werden de caravans vervolgens besmeurd. Ook ontstond er brandschade. De eigenaar van de kas ontdekte de jeugd en ging het stel achterna. De groep kon later door de politie worden aangehouden.

Te hard gereden

Berkel en Rodenrijs – Op de Noordeindseweg werd tussen de Pastoor Velthuijsestraat en de Munnikenweg op woensdag 26 januari een snelheidscontrole gehouden. Van de 548 passerende voertuigen reden er 65 te hard.

Doorgereden na aanrijding

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 24 januari ontstond er om 17.15 uur een aanrijding op de Anjerdreef. De veroorzaker reed door. De bestuurster van de aangereden auto achtervolgde de man en kon zo achterhalen waar hij woonde. De gealarmeerde politie constateerde dat de man zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto gestolen

Bergschenhoek – Vanaf de Europasingel werd tussen maandag 24 en donderdag 27 januari een grijze Mercedes Benz gestolen. Het kenteken van de wagen is TX-BS-30.

Diesel gestolen

Bergschenhoek – Uit een op de Rottekade geparkeerd staande vrachtwagen werd in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari 150 liter diesel gestolen.

Gemeenteraad verrast door brandweeractie

foto
Consternatie donderdag aan het eind van de raadsvergadering
toen twintig brandweerlieden hun verhaal kwamen doen.


Lansingerland – Grote verbazing toen aan het slot van de gemeenteraadsvergadering, vorige week donderdag, onaangekondigd een twintigtal brandweerlieden in vol ornaat de raadzaal binnenstapte. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koppelklaverjassen BKV
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand (dit keer 3 februari) organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Ook niet-leden en individuele kaarters zijn op deze avond welkom. (meer)

Regio

Cultuurbus
Lansingerland - De werkgroep Cultuurbus SWL organiseert voor 55-plussers op donderdag 17 februari een excursie naar het Wereldmuseum in Rotterdam. De reis gaat per RandstadRail. (meer)

Schaatsen

Prijzen voor Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Tijdens de WK schaatsen voor masters in Berlijn heeft Marianne de Neeling van Schaatsvereniging Lansingerland de derde prijs behaald in de sprint vierkamp. In een internationaal gezelschap wist Marianne haar beste tijden ooit te noteren. De 500 meter werd in 47.77 en 47.76 (pr) gereden en de 1000 m in 1.34.28 en 1.34.82 (pr). Het zijn spannende weken voor de familie Neeling. Op 5 en 6 februari worden de Nationale Kampioenschappen voor junioren in Hoorn gehouden waarin Sanneke de Neeling gaat strijden om de titel bij de meisjes C junioren t/m14 jaar.
Twee weken later vinden de NK masters plaats in Utrecht waar haar moeder Marianne aan zal deelnemen. Het mooiste toernooi voor Marianne wordt het WK allround op 26 en 27 februari in Calgary (Canada). Voor de vereniging staat in het weekend van 5 en 6 februari ook Sebastiaan Oranje aan de start voor zijn NK bij de junioren A. Belangstellenden kunnen de NK junioren wedstrijden gratis bezoeken in Hoorn op zaterdagmiddag (Sanneke en in de avond Sebastiaan.) Voor informatie kan men de site van de vereniging bezoeken: www.schaatsvereniginglansingerland.nl .

Uitslagen jeugd schaatsvereniging

Lansingerland - Op zaterdagavond 22 januari reden de junioren C4 dames van Schaatsvereniging Lansingerland een 1000 meter. De uitslagen: Demi Vollering 1.50.55 (PR), Fieke Uwland 1.48.61 (PR) en Danique Ammerlaan 1.46.41 (PR).
Op zondagmorgen reden de junioren C3 en de pupillen 1 en 2 allen een 100, 300 en 500 meter. De uitslagen: Naomie van Klaveren 100m: 13.03, 300m: 33.44 en 500m: 52.65 / Daphne van der Burg 100m: 12.7 (PR), 300m: 30.68 (PR) en 500m: 48.57 (PR) / Tim van den Hul 100m: 12.55 (PR), 300m: 29.73 (PR) en 500m: 47.39 (PR) / Esther Droogers 100m: 13.06 (PR), 300m: 32.65 (PR) en 500m: 56.20 (PR) / Caithlyn Tschi 100m: 13.36, 300m: 32.45 (PR) en 500m: 53.76 (PR) / Erik van Schijndel 100m: 12.98, 300m: 32.75 (PR) en 500m: 54.10.

Basketbal

Informatique Squirrels-The Jumpers: 87-55
Berkel en Rodenrijs - Na de eerste twee wedstrijden in de 2e klasse rayon gewonnen te hebben, was zaterdag 29 januari The Jumpers uit Den Haag de volgende tegenstander. Nadat het fluitsignaal gegaan was, vloog Informatique Squirrels er weer volledig in en al snel was er een 18-2 voorsprong. Er werd strak verdedigd en daardoor konden er veel fastbreaks gelopen worden. Het tweede kwart werd ingegaan met een 23-5 voorsprong.
Informatique Squirrels ging aanvallend nog beter draaien. De ballen vlogen nu van afstand door de ring waardoor een 51-22 ruststand werd bereikt.
Traditioneel is het derde kwart niet het beste kwart, maar doordat de tegenstander niet veel had in te brengen (ondanks twee late versterkingen), werd de voorsprong makkelijk vastgehouden. Er werd veelvuldig doorgewisseld waarbij ook nieuwe talenten ruimschoots de kans kregen.
Hoewel de wedstrijd al lang gespeeld was, kon een speler van de Jumpers zich niet inhouden en werd het veld uitgestuurd. Via een 70-37 tussenstand werd de wedstrijd met 87-55 winnend afgesloten.

Atletiek

De Kieviten presteren
Bleiswijk – Drie leden van atletiekvereniging De Kieviten kwamen zondag 30 januari in Zoetermeer in actie tijdens de 3e plassenloop, georganiseerd door de Road Runners. De te lopen afstand was 5 kilometer. Jeroen Ammerlaan finishte als 2e en noteerde een tijd van 17 minuten en 46 seconden. Bart Roefs werd 3e (17.59) en Willem van der Kooy liep de 5 km ook keurig binnen de 20 minuten, namelijk 19.39.
Een weekend eerder nam Richard Lelieveld in Hornaar deel aan de 10 km. Zijn eindtijd bij deze wedstrijd, genaamd Dirk IV loop, was 37 minuten en 53 seconden. Anita Kreukniet verscheen aan de start in Kijkduin bij de Puinduinrun. Een pittige wedstrijd, dwars over de Golfbaan van Ockenburgh, met flink wat klimwerk in de duinen. Anita finishte na 1 uur, 3 minuten en 25 seconden.

Hockey

HBR Dames maakt kans op de titel
Berkel en Rodenrijs - Twee wedstrijden voor het eind van het zaalseizoen heeft HBR dames 1 goed uitzicht op de titel. De dames die uitkomen in 3de klasse kunnen hierdoor promotie afdwingen naar de 2de klasse. Op zondag 23 januari werd er in sporthal de Meerkoet te Reeuwijk afgerekend met Rapid Dames1 (2-1) en Capelle Dames1 (6-3). Hierdoor hebben de dames onder leiding van coach Iris Degenaar een voorsprong van zes punten opgebouwd op achtervolger Rapid en kunnen de dames zondag 6 februari in sporthal Oostmeer voor eigen publiek het kampioenschap binnen halen. Om 15.15 uur spelen zij tegen Gouda Dames1 en om 16.35 zal Spijkernisse dames1 proberen tegenstand te bieden.

Voetbal

Berkel-Rijnvogels: 3-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - Op het mooie kunstgrasveld van CVV Berkel trapten beide ploegen iets na half drie af voor de topper in de 2e klasse. De teams deden weinig voor elkaar onder. Na een kleine 20 minuten was de eerste grote kans namens Berkel voor Eliza Hoekstra, maar haar poging ging voorlangs het Rijnvogels doel. Nadine Bier zag haar schot net naast gaan en vlak voor rust werd een prima genomen vrije trap van Silvia Boogaard ternauwernood door de keepster via de lat tot corner verwerkt. Omdat ook de tegenstander het net niet wist te vinden gingen beide ploegen rusten met 0- 0. Rijnvogels nam na de rust de touwtjes in handen. Het wist binnen acht minuten op een slimme manier twee maal de verdediging van Berkel af te troeven en zo uit te lopen naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Gesteund door het massaal toegestroomde publiek ging Berkel vervolgens op jacht naar doelpunten. In de 58e minuut wist Nadine Bier vanuit een corner te scoren en zo de marge te verkleinen. Berkel rook dat er meer in zat en ging vol overgave in de aanval; de spanning was zowel in als buiten de lijnen voelbaar. Na een half uur spelen hield Jennifer Gittling Berkel in de wedstrijd door een Rijnvogels aanval tot corner te verwerken. Berkel ging het laatste kwartier alles op alles spelen en daar waar de tegenstander kraakte kreeg Berkel vleugels en loon naar werken, want acht minuten voor tijd scoorde Lindy Hogedoorn de op dat moment verdiende gelijkmaker, 2-2.
Sensatie op Het Hoge Land en met een extra spits erbij ging Berkel opzoek naar het maximaal haalbare. Strijd en passie werden uiteindelijk beloond.
Het was Silvia Boogaard die op een schitterende wijze de 3-2 in het doel schoot en zo Berkel een mooie en verdiende overwinning gaf.

Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi groeit uit z’n jasje

  Foto
De winnaars van de ochtendsessie bijeen.

Berkel en Rodenrijs – Maar liefst 140 jeugdleden meldden zich zaterdag 29 januari als deelnemer aan het jaarlijkse garage Wilgenlaan toernooi, georganiseerd door badmintonvereniging Bazuin/PIP. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Moerkapelle
14.30 uur
Nootdorp – BVCB
Soccer Boys – DSVP
15.00 uur Ter
Leede (da) – Soccer Boys (da)
Sleeuwijk – Berkel (da)

Zondag:
TOGB – Excelsior’20
14.00 uur
Soccer Boys – Lekkerkerk
14.00 uur

René Wolterman naar Hermes DVS

Berkel en Rodenrijs – De huidige trainer van CVV Berkel staat het komend seizoen een nieuwe uitdaging te wachten. (meer)

TOGB kan geen vuist maken tegen Blauw Wit

Amsterdam – De twaalfde competitiewedstrijd die TOGB zondag in Amsterdam speelde heeft nog geen ommekeer gebracht. De Berkelse zondageersteklasser blijft halverwege de competitie door de 2-0 nederlaag tegen Blauw Wit nog steeds in de hoek waar het gevaar zit. (meer)

Kleine nederlaag vergroot zorgen BVCB

Foto
Spitsuur voor het doel van het bezoekende Heinenoord.
Foto: BVCB.


Bergschenhoek – Na een goede tweede helft vorige week tegen koploper Sportlust'46 werd uiteindelijk toch met ruime cijfers (4-0) verloren. Dit soort verlies kan men gezien de ranglijst met een laatste plaats voor BVCB min of meer incalculeren. Afgelopen zaterdag was Heinenoord te gast op het Sporthoekpad. (meer)

Goud en WK-ticket voor Diane Valkenburg

Bergschenhoek – De wereldbekerwedstrijden in Moskou hebben voor de Bergschenhoekse schaatsster Diane Valkenburg twee hoogtepunten gebracht.
Door haar goede tijd op de drie kilometer wist Valkenburg een ticket voor de Wereldkampioenschappen afstanden in de wacht te slepen. (meer)

Zorgen over stabiliteit coalitie

Lansingerland- De oppositiepartijen in de gemeenteraad maken zich zorgen over de stabiliteit van de coalitie die het college van b. en w. vormt. (meer)

Ook fractievoorzitter VVD vertrekt

Foto nr. 1
Hans Bucher, terug in de gemeenteraad.

Lansingerland – Na VVD-wethouder Eric Kampinga is nu ook VVD- fractievoorzitter Hans Wiebes afgetreden. Hij heeft met onmiddellijke ingang zijn fractievoorzitterschap en zijn raadslidmaatschap neergelegd.
(meer)

HSL rails mag weer geslepen worden

Lansingerland - De gemeente heeft een ontheffing verleend voor het hele jaar 2011 zodat de rails van de HSL ’s nachts geslepen mogen worden. (meer)

Gemeente gaat Huis de Haas nu echt onteigenen

Foto
Huis de Haas, een inmiddels bekend begrip in Lansingerland.

Bergschenhoek – De onteigening van het Huis de Haas aan de Berkelseweg nummer 60 is nu echt aanstaande. Dat werd donderdag duidelijk in de gemeenteraadsvergadering. (meer)

Ongeval met fatale afloop

Foto
Aan het eind van de zondagavond werd de auto uit
het water getakeld.


Berkel en Rodenrijs – Een 20-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs is in de nacht van zondag op maandag overleden nadat hij eerder die avond met zijn auto in het water langs de Noordeindseweg was beland. (meer)

Licht gewond na aanrijding

foto

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag 29 januari vond op de kruising Oudelandselaan / Noordeindseweg een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een bestelwagen. (meer)

Bas: blijf op de kleintjes letten!

foto

Bergschenhoek – Op de Leeuwenakkerweg (N209) raakte vrijdagmiddag 28 januari een personenauto beklemd tussen een vrachtwagen en een vluchtheuvel. (meer)

Rodenrijs bezocht door inbrekers

Berkel en Rodenrijs – Een groot aantal inwoners van het Rodenrijs is de afgelopen week geconfronteerd met inbraak in hun woning. Zo’n twintig woningen werden door inbrekers bezocht. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut