Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
CION – Berkel
BVCB – Heinenoord
14.30 uur
Lyra – Soccer Boys
Soccer Boys (da) – SIVEO
14.30 uur
Berkel (da) – Rijnvogels
14.30 uur

Zondag:
Blauw Wit – TOGB
Bergambacht – Soccer Boys

Tennis

Tweede plaats dubbelspel
Lansingerland - Kiki Bertens en Richel Hogenkamp hebben het eerste toernooi van 2011 in Andrezieux-Boutheon helaas niet winnend kunnen afsluiten. In de finale van het dubbelspel moesten zij vrijdag hun meerderen erkennen in Valeria Savinykh (Rus) en Darija Jurak (Kro). Ze verloren de wedstrijd met 3-6 6-7. Kiki reisde een dag later naar Grenoble, waar ze deze week weer aan een groot toernooi deelneemt.

Wielrennen

Seizoenopening bij Ahoy’
Rotterdam - Wouter de Groot weet wat winnen is bij Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade. De Swaborenner was al eerder winnaar van de Grote Prijs Rotterdam Airport en ook nu, bij de seizoenopening van dit jaar was de renner uit Lisse succesvol. In de eindsprint van de kopgroep van zes versloeg hij oud-marathonschaatser Roy Boeve van het continentale Ubbink- Koga Cycling Team.


Podiumprijzen voor de jeugd
Rotterdam - Zondag 23 januari waren er een wedstrijden op de wielerbaan in Amsterdam. Alle vijf jeugddeelnemers van de wielerclub Ahoy stonden op het podium. In cat. 3 werd Casper van Uden 2de. In cat. 5 waren de eerste drie plekken voor Maikel Zijlaard, Vincent Hoppezak en Merel Hofman. In cat. 7 won Tim van der Poel alle wedstrijden en stond zodoende op de hoogste tree van het podium.

Atletiek

Dobbeloop
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk is eerste geworden op de 10 km wedstrijd/recreatie loop van schaatsclub Nootdorp, beter bekend onder de naam Dobbeloop. Net als bij de halve Marathon van Maassluis had de Berkelaar zijn zinnen gezet op een nieuw PR. Hij had in deze loop de steun van Michael Woerden. Beiden liepen samen tot aan de 10 km, waarna Ferdi als eerste finishte in een mooi nieuw PR van 36.13 (oude PR was 37.10); bijna een minuut sneller dan voorheen. Michael Woerden werd uiteindelijk eerste op de 15 km in een tijd van 53.29.

Voetbal

Soccer Boys (za)-SVC'08: 3-1
Bleiswijk – Soccer Boys begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een overwicht in de wedstrijd. SVC werd teruggedrongen in de verdediging en zorgde slecht met countervoetbal voor enige speldenprikjes waar Tom Dedel en zijn medeverdedigers geen enkel probleem mee hadden. In de 25e minuut bij een aanval over rechts maakte een verdediger van SVC hands in het strafschotgebied en de goed leidende scheidsrechter floot voor een penalty. Aziz Benchamach schoot de strafschop echter te zacht in en de keeper kon vrij gemakkelijk de 0 houden. Even was SB van slag, maar al snel herpakten de mannen zich en gingen alsnog op jacht naar een doelpunt. Voor rust lukte dat niet en bleef het 0-0.
Na rust eenzelfde spelbeeld; een aanvallend SB en een spaarzaam counterend SVC. En dan eindelijk in 55e minuut scoorde de sterk spelende Dave van der Steen uit een goed indraaiende hoekschop van Sander van de Ruijtenbeek de verdiende 1-0. SB bleef scherp en geconcentreerd spelen en in de 65e minuut scoorde Elliott Schoovers de 2-0 door bij de eerste paal in te koppen na een alweer voortreffelijk genomen hoekschop van Sander van de Ruijtenbeek.
SVC zette plotseling meer druk; het probeerde uit alle macht de aansluittreffer te forceren en zette daarmee de verdediging van SB aan het werk. Hierdoor kwam er wel meer ruimte voor SB om met snelle counters de 3- 0 te forceren, maar bij een aanval in de 80e minuut van SVC verkeek Tom Dedel zich. De spits bediende de rechter aanvaller van SVC op maat en deze scoorde fraai, onhoudbaar voor Steven van Aalst de 2-1. Even was het ritme van SB verstoord en viel SVC verwoedt aan. Er kwamen meer kansen voor SVC, maar een vrije kopkans ging maar net over het doel van Steven. In de 85e minuut na een fraaie crosspass op de linkervleugel nam de goed ingevallen Farhan Benchamach de laatste man en de uitgelopen keeper van SVC in het ootje. Hij scoorde met een fraaie lob over de keeper de verdiende 3-1; tevens de eindstand. Een goed begin van de tweede competitie helft van SoccerBoys en de aansluiting met de middenmoot op de ranglijst.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen LYRA de nr. 2 uit de 2e klasse (meer)

Tai Chi

Tai Chi voor beginners
Bleiswijk - Vanaf februari start weer Tai Chi cursus voor beginners in Bleiswijk. Tai Chi (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en energie stromen. Ontspanning, concentratie, evenwicht, coördinatie en vloeiend uitvoeren van de bewegingen zijn heel belangrijk. Tai Chi heeft een weldadige invloed op de spieren, pezen, gewrichten, het klierstelsel, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de organen, de ademhaling en het energiesysteem waardoor je je gezondheid kan behouden of verbeteren. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Voor meer informatie en een gratis kennismakingsles bel Wei van Deursen-Huang, tel. 010 - 5219920 of email:taichi.bleiswijk@upcmail.nl .

Schuif aan tafel bij staatssecretaris Fred Teeven

Lansingerland - Vrijdag 28 januari staat in het teken van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Zuiderpark
14.30 uur
Sportlust’46 – BVCB
Soccer Boys - SVC’08
14.30 uur
Die Hage (da) – Soccer Boys
Berkel (da) – Rijnvogels
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Wilhelmus
14.00 uur
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur

Wielrennen

5e Ronde van het Groene Hart gaat niet door
Lansingerland - Op 20 maart zal er geen 5e Ronde van het Groene Hart worden verreden, zo maakte de organiserende stichting bekend. De belangrijkste reden hiervoor is dat, ondanks de inzet van velen, er geen nieuwe zakelijke hoofdsponsor voor het evenement is gevonden. Een grote tegenvaller voor de organisatie, die terug kan kijken op vier succesvolle edities van de wielerklassieker voor beroepsrenners. De wedstrijd over 200 km is in 2007 vooral in het leven geroepen ter promotie van het Groene Hart en kon tot dusver op een brede steun van de diverse overheden en het bedrijfsleven rekenen.

Atletiek

Halve marathon van Egmond
Bleiswijk - Zondag 9 januari kwam Hanneke Vliet Vlieland in actie tijdens de halve marathon van Egmond aan Zee. Het parcours gaat voornamelijk door de duinen en over het strand. Ze kwam onder het finishdoek door na 1 uur 47 minuten en 50 seconden.
Een dag eerder kwamen Erik van Keeken en Richard Lelieveld aan de start in Boskoop bij de 21e Florarun. Erik nam deel aan de 10 kilometer en kwam als 6e over de eindstreep in een tijd van 39 minuten en 51 seconden. Richard werd 3e op de 5 kilometer en finishte in 17 minuten en 53 seconden.
Op oudejaarsdag liepen 2 Kievitleden in Schoonhoven mee met de traditionele oliebollenloop. In dichte mist werd Jan de Jong na 10 kilometer geklokt op 45.43 en Marloes Nuijten op 45.56.

Zwemmen

Synchroonzwemmen
Lansingerland/Zoetermeer - In zwembad het Wedde in Voorschoten werden dit weekeinde de Kringkampioenschappen synchroonzwemmen gehouden; een gecombineerd kampioenschap van de kring Haaglanden en de kring Rotterdam.
Zaterdag was het techniekgedeelte en werden de technische uitvoeringen gezwommen. Het duet van WVZ bestaande uit Esmée van Geest en Ilyana Popkema uit de jongeste leeftijdsgroep AGE I werd bij de leeftijdsgroep AGE II dus een hoger niveau Kringkampioen. Esmée en Ilyana deden op AGE II met het groepsnummer en om geen dubbele techniek te hoeven zwemmen was hun duet ook op dat niveau. De groep werd ook Kringkampioen waarin buiten Esmée en Ilyana, Isabelle Swiebel, de Berkelse Joyce van Leeuwen, Jori ten Hoopen en Britt Weening zwommen.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Door de zon en de temperatuurstijging was het ijs op zondag 9 juni niet van goede kwaliteit, waardoor er helaas ook niet echt hard gereden kon worden. De pupillen klasse 3 en 4 reden een 100, 300 en 500 meter. De pupillen 2 een 1000 meter. In de avond mochten de junioren C5 aantreden; zij reden de 100 en 300 meter.
Pupillen: Demi Ammerlaan 100m: 13.89, 300m: 37.52 en 500m: 1.00.87; Heleen Docter 100m: 14.44, 300m: 37.12 en 500m: 1.03.14; Nienke Berghout 100m: 13.91, 300m: 37.74 en 500m: 1.12.69 (val); Mirthe van der Beek 100m; 14.71, 300m: 37.22 en 500m: 1.00.71; Tatum Boss 100m: 14.14, 300m: 37.29 en 500m: 1.02.10 en Esther Droogers 1000m: 2.03.97.
Junioren: Nienke Markensteijn, 100m: 14.67 en 300m: 38.02; Sanne Uwland, 100m: 13.49 (PR) en 300m: 34.07 (PR); Noortje Geerts 100m: 13.33 en 300m: 33.19; ; Carola Kleijweg 100m: 13.88 en 300m: 34.02 en Kim Bos: 100m: 12.03 en 300m: 30.06 (PR).

Voetbal

Wim Eilander vertrekt naar Forum Sport
Bleiswijk - Na het onlangs gepubliceerde vertrek van hoofdtrainer Stefan Koegler bij voetbalvereniging Forum Sport (Voorburg) zal Wim Eilander, die met het bestuur van Soccer Boys overeen kwam er geen vijfde seizoen aanvast te plakken daar het stokje overnemen. Forum Sport komt evenals Soccer Boys uit in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.
Eilander heeft in het verleden vooraanstaande clubs als Lisse, DOVO, Huizen, Spijkenisse, RCL, Strijen en Nieuwerkerk onder zijn hoede gehad. Eilander, in het bezit van trainersdiploma TC1, past binnen de ambities van Forum Sport om, zoals bij deze club wordt nagestreefd, minimaal eerste klasse te spelen. Daarom zocht deze club een trainer met veel ervaring. Voor Wim Eilander is Forum Sport geen onbekende vereniging. In het verleden heeft hij met de verenigingen waar hij werkte al regelmatig kennis gemaakt met de Voorburgse voetbalclub. Eilander en de huidige trainer van het tweede van Forum Sport, André Lourens, zijn geen onbekenden van elkaar. Lourens liep bij Eilander stage voor zijn TC2 cursus. Forum Sport en Wim Eilander zijn een contract voor één jaar overeengekomen met de optie om langer met elkaar door te gaan.

Schaatsen

Uitslagen zondag 2 januari
Lansingerland - Terwijl velen nog genoten van hun laatste vakantiedag of nog aan het bijkomen waren van oud en nieuw, stonden diverse schaatsers op zondagmorgen 2 januari al in alle vroegte naast hun bed om op De Uithof om 07.00 uur hun eerste wedstrijd van het jaar te kunnen rijden. De pupillen reden een 300 en 500 meter, de junior c3 een 1000m. Voor velen begin het jaar goed, met een nieuw persoonlijk record achter hun naam.
Pupillen; Esther Noordhoek 300m: onbekend en 500m: 1.01.28 (PR); Jordy Krap 300m: 55.7 en 500m: 1.39.44 (PR); Anouk Huijsman 300m: 46.34 (PR) en 500m: 1.17.59 (PR); Gerben Vos 300m: val en 500m: 1.12.59 (PR); Germaine van Kesteren 300m: 42.2 en 500m: 1.09.24 (PR); Sten van der Geest 300m: 40.94 (PR) en 500m: 1.09.09 (PR); Lisette Ammerlaan 300m: 44.25 en 500m: 1.09.28 (PR); Yennah Schenk 300m: 41.58 en 500m: 1.12.53 (PR); Geurt Geluk 300m: 39.21 (PR) en 500m: 1.04.95 (PR); Laura Ammerlaan 300m: 39.32 (PR) en 500m: 1.05.36 (PR); Fenna Bross 300m: 39.12 (PR) en 500m: 1.06.61 (PR); Lisette Prins 300m: 40.16 en 500m: 1.08.34. Junioren C3: 1000meter: Naomie van Klaveren 1.58.17; Daphne van der Burg 1.40.44 (PR) en Tim van den Hul 1.36.22 (PR).

Voetbal

Berkeldames naar promotie
Berkel en Rodenrijs - Na een korte vakantie zijn de Berkeldames begonnen aan de voorbereiding(trainingen) op de 2de seizoenshelft die spannend zal zijn nu de dames bij de eerste vier willen eindigen om zo promotie af te kunnen dwingen naar de 1ste klasse.
De eerste oefenwedstrijd na de winterstop is zaterdag 8 januari om 13.00 uur thuis tegen Benschop Dames 1. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is John Rohling.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut