Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Expositie Kunsthal met inbreng Rosalie

Foto
Rosalie met filmer Johan Kramer.

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - In oktober was in de Heraut te lezen over het filmproject ‘Super 8 film’ waaraan de Berkelse Rosalie van Herwaarden meedoet. (meer)

Informatiemarkt Voortgezet Onderwijs smeekt om evaluatie

Foto
Ouders en leerlingen verdrongen zich om toch nog
even in gesprek te gaan met een vertegenwoordiger van
een der aanwezige scholen. De koontjes werden naarmate
de avond vorderde steeds roder.


Lansingerland – Lansingerlanders zonder kinderen die de leeftijd bereiken dat ze door mogen stromen naar het voortgezet onderwijs zullen ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst hebben bij het zien van de file die zich woensdagavond 19 januari langzaam maar zeker vormde op de Oudelandselaan richting het sportpark. (meer)

Uitverkocht huis voor Maarten van Rossem

 Foto
In de pauze signeerde Maarten van Rossem
zijn boeken.


Berkel en Rodenrijs – Niet afdwalen, maar erbij blijven: dat was de tip tijdens de presentatie van Maarten van Rossem die maandagavond 17 januari een bezoek bracht aan de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Aangepaste startopstelling verbetert geluidssituatie

Foto
Wethouder Jeannette Baljeu knipt een spandoek weg,
waarmee vervolgens de milieudrempel wordt onthuld.


Rotterdam/Lansingerland - Wethouder Jeannette Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale Economie van de gemeente Rotterdam) heeft woensdagmiddag 19 januari een aangepaste startopstelling voor vliegtuigen in gebruik genomen op ‘baan 24’, aan de oostzijde van Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Madelon en haar vriendinnen maken zich op voor Pinokkio & Co

Foto
De zes medespelers uit Lansingerland die een rol
vertolken in de nieuwe muzikale familievoorstelling
Pinokkio & Co.


Bleiswijk - Vanaf 28 januari is de nieuwe muzikale familievoorstelling Pinokkio & Co te zien in Theater 222 en Theater de Willem. Pinokkio & Co wordt gespeeld door de leerlingen van de jeugdtheaterscholen Papendrecht en Lansingerland van Hofplein Rotterdam (voorheen Jeugdtheater Hofplein). (meer)

Berkelaar gaat assisteren in Manila

Foto
Peter met een foto van een trainend meisje in geschonken
kleding van de ING. Er zullen rond de 1700 kinderen deelnemen
aan de eerste kindermarathon van 5 kilometer.


Berkel en Rodenrijs – Vandaag stapt Peter van der Veldt in een vliegtuig dat hem, samen met enkele collega’s, richting de Filippijnen brengt. (meer)

Ballonnen, bloemen en een taartje van nieuwkomer Jumbo

Foto
De openingshandeling met v.r.n.l. algemeen directeur Frits
van Eerd, financieel directeur Ton van Veen, het echtpaar De
Jong en enkele medewerkers.


Bleiswijk – Lantaarnpalen versierd met knalgele ballonnen, een groot geel spandoek voor het pand van de voormalige Super de Boer, buurcollega’s die de komst van hun ‘gele’ buur in de etalage of met een folder aankondigden en hem meteen feliciteerden en een lange rij wachtenden voor de deur: woensdagochtend 19 januari werd de eerste Jumbo in Lansingerland feestelijk geopend. (meer)

Ondernemend 3B op de goede weg

Foto
Bram Harder samen met twee medebestuurders tijdens
de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemend 3B.


Lansingerland – De leden van Ondernemend 3B vonden bij Bunnik Plants te Bleiswijk een schitterende locatie voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. (meer)

Het nieuwe leren en werken in buitenschoolse opvang

Foto
De handtekeningen zijn gezet: door Jeroen Hopmans
en Marian Feenstra, directeur BSO Zus en Zo


Lansingerland - BSO Zus en Zo is september vorig jaar samen met ROC Zadkine een leerafdeling gestart in bredeschool ‘het Startpunt’ te Bergschenhoek. (meer)

Vroeg uit de veren voor een goed gesprek

Foto
Een welkom door voorzitter Remco de Potter.

Lansingerland – Het was voor heel wat ondernemers vroeg dag op woensdagochtend 19 januari. (meer)

Grote drukte tijdens hobbybeurs

Foto
Niet alleen een kant en klaar product laten zien
tijdens de hobbybeurs; er werd ook door talloze kraamhouders
lekker doorgewerkt aan hun hobby.


Bleiswijk – De jaarlijkse hobbybeurs in de veilinghal van FloraHolland lijkt jaarlijks meer mensen te trekken. (meer)

Martin Gaus vertelt en laat ervaren

Foto
Volop belangstelling voor Martin Gaus die een
bezoek bracht aan Chewies.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van Chewies Dierenwinkel bracht Martin Gaus zaterdag 22 januari een bezoekje aan de winkel langs de Rodenrijseweg. (meer)

Ton Maree neemt na bijna dertig jaar afscheid

Foto
Ton Maree neemt aan het eind van de week afscheid van
de winkel aan de Noordeindseweg om bij De Haas verder te
gaan.


Berkel en Rodenrijs – Het zal vreemd en even wennen zijn in de doe-het-zelf winkel van Maree aan de Noordeindseweg zonder het overbekende gezicht van Ton Maree. Na bijna dertig jaar besloot Ton (49) dat het tijd werd een nieuwe uitdaging aan te gaan. (meer)

“Jongeren binnenhalen die nergens anders heen kunnen”

Foto
Het Buurthuis biedt jongeren verschillende activiteiten.

Bleiswijk - Hangjongeren, overlast, buurtpreventie, het zijn van die kreten die we de laatste jaren veelvuldig horen. (meer)

Open dag De Snip met aansluitend Kluun en Giphart

Foto
Ronald Giphart. Foto: Keke Keukelaar.

Bleiswijk - In Bleiswijk werd vier jaar geleden het Sociaal Cultureel Centrum ‘De Snip’, Dorpsstraat 5, geopend. Veel mensen weten de weg hiernaartoe te vinden, maar nog lang niet iedereen. (meer)

Tom Taekema wint kookworkshop van Ramon Beuk

Foto
Winnaar Tom Taekema, met naast hem Wereldwinkelvrijwilligster
Astrid Veenman uit Berkel en Rodenrijs die mee mocht naar de workshop,
en Ramon Beuk.


Berkel en Rodenrijs - Tom Taekema uit Berkel en Rodenrijs kreeg zondag 16 januari, samen met een tiental familieleden en vrienden, een kookworkshop van de beroemde tv-kok Ramon Beuk. (meer)

Dichter Tsead Bruinja geeft workshop voor gymnasiumleerlingen Melanchthon

Foto
Bruinja laat leerling Julie haar gedicht over Antigone
voordragen.


Schiebroek - Een dichter is een dief! Je kunt alles gebruiken wat je tegenkomt. Een beetje van jezelf erbij en je hebt een gedicht!’ Dit was het belangrijkste advies van dichter Tsead Bruinja aan leerlingen van Melanchthon Schiebroek. (meer)

Donateuractie Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek

Foto
Het huidige bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen
Bergschenhoek zoekt versterking.


Bergschenhoek - Het nieuwe jaar is pas begonnen maar het programma voor Koninginnedag in Bergschenhoek is in grote lijnen al bedacht. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Koffieochtenden 55+
Bergschenhoek – Welzijn Lansingerland organiseert speciale koffieochtenden voor 55-plussers in de Smitshoek. Er is gelegenheid een praatje te maken of een spelletje te doen. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Computercursus voor senioren
Bleiswijk - Donderdag 27 januari om 9.30 uur start SeniorWeb i.s.m. Welzijn Lansingerland de computercursus voor internet en e-mail XP in De Leeuwerik. (meer)

Regio

Kennismakingscursus antroposofie
Zoetermeer - Dit jaar wordt herdacht dat 150 jaar geleden Rudolf Steiner (1861-1925) werd geboren. In acht avonden wordt een inleiding gegeven in het leven en werk van deze invloedrijke denker en grondlegger van de antroposofie. (meer)

Aanhoudingen verdachten poging tot inbraak

Bergschenhoek - In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari heeft de politie een vijftal mannen aangehouden voor poging tot inbraak. Rond half drie kregen agenten de melding dat er drie mannen erg geïnteresseerd waren in de winkels aan de Dorpsstraat en De Kruin in Bergschenhoek. De mannen zouden in de etalages kijken en aan de deuren rommelen. Politiemensen die ter plaatse gingen zagen op de hoek van de Van Beethovenstraat en de Vlashoeck drie personen staan die aan het signalement voldeden. Daarop werden de drie van 20 en 29 jaar uit 's-Gravenhage en de 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden. In hun auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.
Later zagen agenten een personenauto rijden met twee personen er in. De bestuurder reed een woonwijk in maar reed vlak daarna de woonwijk ook weer uit. De politiemensen besloten de bestuurder een stopteken te geven op de Wolfend. Na onderzoek bleek in dit voertuig ook inbrekersgereedschap te liggen. Daarop werden deze twee mannen van 28 en 29 jaar uit Amsterdam aangehouden.

Inbraak met veel schade

Bergschenhoek – In de nacht van zondag op maandag werd op grove wijze geprobeerd in te breken in een kantoorpand aan de Leeuwenhoekweg. Er werd een ruit ingegooid en met behulp van een koevoet werden een deur en een kozijn vernield. Toch zijn de inbrekers niet binnen geweest. Getuigen hebben drie jongens op scooters weg zien rijden.

Inbraak met grof geweld

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van vrijdag 21 op zaterdag 22 januari werd rond half drie het rolluik en de pui van een winkel aan het Westerwater vernield. In de zaak werden vitrines ingeslagen. Men ging er vandoor met een hoeveelheid prepaid telefoons.

Controle politie en belastingdienst

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 21 januari werd van 14.00 tot 20.00 uur op de N471 ter hoogte van de Oudelandselaan een verkeerscontrole gehouden. Ook de Rijksbelastingdienst was van de partij. Van de 6600 gescande voertuigen moesten er 25 naar de kant. De Belastingdienst heeft vijf auto’s in beslag genomen. Andere automobilisten betaalden hun achterstallige boetes of belastingschuld ter plekke waarna zij hun weg mochten vervolgen.

Te hard gereden

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 18 januari heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindsweg. Van de 732 gecontroleerde voertuigen bleken er zeven harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur. Donderdag 20 januari controleerde politieagenten het verkeer op snelheid op de Klapwijkseweg (tussen de rotonde Boterdorpseweg en Oudelandselaan). Van de 718 passerende voertuigen reden er 172 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km per uur waar 50 is toegestaan.

Verlichtingscontrole

Berkel en Rodenrijs – Vorige week heeft de politie in de omgeving van de Weidebloemtunnel een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 18 bekeuringen uitgedeeld.

Alcoholcontroles

Lansingerland – De politie heeft van vrijdag 21 januari vanaf 18.00 uur tot zaterdag 22 januari 03.00 uur op diverse locaties in Lansingerland verkeersgebruikers op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Er moesten 59 bestuurders blazen; hiervan bleek slechts een persoon teveel te hebben gedronken.

TOGB ingepakt door arbiter

Foto
Danny Molendijk rechts op de foto.

Berkel en Rodenrijs – In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft TOGB twee verliespunten geleden tegen het bezoekende Wilhelmus uit Voorburg. Een warrig leidende scheidsrechter verzuimde de thuisclub twee minuten voor tijd een strafschop te geven. (meer)

Goede herstart Berkel na winterstop

Foto
Christiaan Verhoef in actie tijdens het succesvolle duel van CVV Berkel.
Robert van der Velden kijkt op de achtergrond toe. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel heeft de winterstop uitstekend verteerd, zo bleek afgelopen zaterdag op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Team Oostland emotioneel en gemotiveerd aan de voorbereiding begonnen

Foto
Gerdian Timmerman op de Alpe d’Huez verleden jaar. Zij was in
het jaar 2010 de enige vrouw in Team Oostland en wist vijfmaal boven
te komen. Dit jaar zal ze in Frankrijk weer te bewonderen zijn.


Lansingerland – Het smaakt naar meer. De eerste keer dat Team Oostland
meedeed aan Alpe d’HuZes werd een prachtig bedrag van 207. 000 euro bij elkaar getrapt door het stel krachtpatsers, lees wielrenners, uit deze regio. (meer)

Galik Amghar naar CVV Berkel

Foto
Galik Amghar.

Berkel en Rodenrijs – Voor het volgende voetbalseizoen heeft CVV Berkel voor het tweede elftal Galik Amghar als oefenmeester aangetrokken. Hij zal tevens fungeren als assistent van de nieuwe trainer Wim Schouten. (meer)

Geslaagde winterstage voor Team Voorwinden

Berkel en Rodenrijs - Team Voorwinden heeft een goede winterstage in het Spaanse Campillos afgewerkt. In tegenstelling tot vorig jaar had het team nu super goed weer met temperaturen rond de twintig graden en met zon. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
CION – Berkel
BVCB – Heinenoord
14.30 uur
Lyra – Soccer Boys
Soccer Boys (da) – SIVEO
14.30 uur
Berkel (da) – Rijnvogels
14.30 uur

Zondag:
Blauw Wit – TOGB
Bergambacht – Soccer Boys

Tennis

Tweede plaats dubbelspel
Lansingerland - Kiki Bertens en Richel Hogenkamp hebben het eerste toernooi van 2011 in Andrezieux-Boutheon helaas niet winnend kunnen afsluiten. In de finale van het dubbelspel moesten zij vrijdag hun meerderen erkennen in Valeria Savinykh (Rus) en Darija Jurak (Kro). Ze verloren de wedstrijd met 3-6 6-7. Kiki reisde een dag later naar Grenoble, waar ze deze week weer aan een groot toernooi deelneemt.

Wielrennen

Seizoenopening bij Ahoy’
Rotterdam - Wouter de Groot weet wat winnen is bij Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade. De Swaborenner was al eerder winnaar van de Grote Prijs Rotterdam Airport en ook nu, bij de seizoenopening van dit jaar was de renner uit Lisse succesvol. In de eindsprint van de kopgroep van zes versloeg hij oud-marathonschaatser Roy Boeve van het continentale Ubbink- Koga Cycling Team.


Podiumprijzen voor de jeugd
Rotterdam - Zondag 23 januari waren er een wedstrijden op de wielerbaan in Amsterdam. Alle vijf jeugddeelnemers van de wielerclub Ahoy stonden op het podium. In cat. 3 werd Casper van Uden 2de. In cat. 5 waren de eerste drie plekken voor Maikel Zijlaard, Vincent Hoppezak en Merel Hofman. In cat. 7 won Tim van der Poel alle wedstrijden en stond zodoende op de hoogste tree van het podium.

Schaatsen

Uitslagen schaatsvereniging
Lansingerland - Het was weer een druk schaatsweekend met de nodige problemen en een overvol programma, waardoor diverse schaatsers van de ochtend naar de avond werden overgeplaatst. Gelukkig bleek dit uiteindelijk niet van invloed op de prestaties van de schaatsers uit Lansingerland, want er werden veel mooie PR’s gereden.
Op zaterdagavond reden de junioren C4 dames een 1000 meter. De uitslagen: Demi Vollering 1.50.55 (PR), Fieke Uwland 1.48.61 (PR) en Danique Ammerlaan 1.46.41 (PR).
Op zondagmorgen reden de junioren C3 en de pupillen 1 en 2 allen een 100, 300 en 500 meter. De uitslagen: Naomie van Klaveren 100m: 13.03, 300m: 33.44 en 500m: 52.65 / Daphne van der Burg 100m: 12.7 (PR), 300m: 30.68 (PR) en 500m: 48.57 (PR) / Tim van den Hul 100m: 12.55 (PR), 300m: 29.73 (PR) en 500m: 47.39 (PR) / Esther Droogers 100m: 13.06 (PR), 300m: 32.65 (PR) en 500m: 56.20 (PR) / Caithlyn Tschi 100m: 13.36, 300m: 32.45 (PR) en 500m: 53.76 (PR) / Erik van Schijndel 100m: 12.98, 300m: 32.75 (PR) en 500m: 54.10.

Atletiek

Dobbeloop
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk is eerste geworden op de 10 km wedstrijd/recreatie loop van schaatsclub Nootdorp, beter bekend onder de naam Dobbeloop. Net als bij de halve Marathon van Maassluis had de Berkelaar zijn zinnen gezet op een nieuw PR. Hij had in deze loop de steun van Michael Woerden. Beiden liepen samen tot aan de 10 km, waarna Ferdi als eerste finishte in een mooi nieuw PR van 36.13 (oude PR was 37.10); bijna een minuut sneller dan voorheen. Michael Woerden werd uiteindelijk eerste op de 15 km in een tijd van 53.29.

Voetbal

Soccer Boys (za)-SVC'08: 3-1
Bleiswijk – Soccer Boys begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een overwicht in de wedstrijd. SVC werd teruggedrongen in de verdediging en zorgde slecht met countervoetbal voor enige speldenprikjes waar Tom Dedel en zijn medeverdedigers geen enkel probleem mee hadden. In de 25e minuut bij een aanval over rechts maakte een verdediger van SVC hands in het strafschotgebied en de goed leidende scheidsrechter floot voor een penalty. Aziz Benchamach schoot de strafschop echter te zacht in en de keeper kon vrij gemakkelijk de 0 houden. Even was SB van slag, maar al snel herpakten de mannen zich en gingen alsnog op jacht naar een doelpunt. Voor rust lukte dat niet en bleef het 0-0.
Na rust eenzelfde spelbeeld; een aanvallend SB en een spaarzaam counterend SVC. En dan eindelijk in 55e minuut scoorde de sterk spelende Dave van der Steen uit een goed indraaiende hoekschop van Sander van de Ruijtenbeek de verdiende 1-0. SB bleef scherp en geconcentreerd spelen en in de 65e minuut scoorde Elliott Schoovers de 2-0 door bij de eerste paal in te koppen na een alweer voortreffelijk genomen hoekschop van Sander van de Ruijtenbeek.
SVC zette plotseling meer druk; het probeerde uit alle macht de aansluittreffer te forceren en zette daarmee de verdediging van SB aan het werk. Hierdoor kwam er wel meer ruimte voor SB om met snelle counters de 3- 0 te forceren, maar bij een aanval in de 80e minuut van SVC verkeek Tom Dedel zich. De spits bediende de rechter aanvaller van SVC op maat en deze scoorde fraai, onhoudbaar voor Steven van Aalst de 2-1. Even was het ritme van SB verstoord en viel SVC verwoedt aan. Er kwamen meer kansen voor SVC, maar een vrije kopkans ging maar net over het doel van Steven. In de 85e minuut na een fraaie crosspass op de linkervleugel nam de goed ingevallen Farhan Benchamach de laatste man en de uitgelopen keeper van SVC in het ootje. Hij scoorde met een fraaie lob over de keeper de verdiende 3-1; tevens de eindstand. Een goed begin van de tweede competitie helft van SoccerBoys en de aansluiting met de middenmoot op de ranglijst.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen LYRA de nr. 2 uit de 2e klasse (meer)

Tai Chi

Tai Chi voor beginners
Bleiswijk - Vanaf februari start weer Tai Chi cursus voor beginners in Bleiswijk. Tai Chi (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en energie stromen. Ontspanning, concentratie, evenwicht, coördinatie en vloeiend uitvoeren van de bewegingen zijn heel belangrijk. Tai Chi heeft een weldadige invloed op de spieren, pezen, gewrichten, het klierstelsel, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de organen, de ademhaling en het energiesysteem waardoor je je gezondheid kan behouden of verbeteren. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Voor meer informatie en een gratis kennismakingsles bel Wei van Deursen-Huang, tel. 010 - 5219920 of email:taichi.bleiswijk@upcmail.nl .

Ronde Tafel gaat weer feesten

Berkel en Rodenrijs - De Ronde Tafel 136 houdt ook dit jaar haar traditie in ere door een groot feest te organiseren voor het goede doel. (meer)

Geen gevaarlijke stoffen gevonden in rookwolk ‘Moerdijk’

Lansingerland – Vooralsnog zijn in de metingen die zijn gedaan in de rookwolk van de Moerdijk-brand, geen stoffen aangetroffen met een verhoogde toxische (giftige) waarde. (meer)

Burgemeester belooft evaluatie brand Smitshoek

Bergschenhoek – De gemeenteraadscommissie Algemeen Bestuur kan een evaluatie van de brand in het woonzorgcentrum Smitshoek, eind vorige maand, snel tegemoet zien. (meer)

Schuif aan tafel bij staatssecretaris Fred Teeven

Lansingerland - Vrijdag 28 januari staat in het teken van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. (meer)

Meer Bewegen voor Ouderen

Lansingerland - Welzijn Lansingerland Biedt in het kader van “Meer Bewegen voor Ouderen” veel verschillende mogelijkheden voor dames en heren van 55 jaar en ouder. Hieronder volgt een beknopt overzicht.

Berkel en Rodenrijs
- Gymnastiek, De Ark, maandagochtend.
- Gymnastiek, Rehoboth, vrijdagochtend.
- Internationale dans, wijkgebouw Rodenrijs, Anthuriumsingel 146-150, donderdagochtend.
- Yoga, Rehoboth, donderdagmiddag.

Bergschenhoek
- Gymnastiek, Smitshoek, maandagochtend.
- Internationale dans, Smitshoek, dinsdagmiddag.
- Country Line Dance. Smitshoek, dinsdagmiddag.
- Yoga, Smitshoek, donderdagochtend.
- Tai Chi Tao. Smitshoek, vrijdagochtend (Tai Chi Tao is zeer geschikt voor ouderen. De oefeningen zijn eenvoudig en veelzijdig. Men kan gemakkelijk meedoen).
- Zwemmen (bewegen in water), zwembad de Windas, op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend, vrijdagmiddag.

Bleiswijk
- Gymnastiek, Leeuwerik, woensdagochtend.
- Zumba, Leeuwerik (lichaams workout op het ritme van Latijns-Amerikaanse muziek), maandagochtend.
- Internationale dans, Leeuwerik, donderdagmiddag.

Informatie
Voor alle lessen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie of aanmelding: Magda de Wit, tel. 010 - 5226015, mw@swsl.nl (aanwezig op maandag, woensdag en vrijdagochtend). Bezoek ook de website www.lansingerland.nl .


Start kapwerkzaamheden N209

Bergschenhoek - De provincie Zuid-Holland start op maandag 7 februari met het kappen van de eerste bomen langs de N209 in Bergschenhoek. Vanaf donderdag 3 februari vinden al voorbereidende werkzaamheden voor de bomenkap plaats. (meer)

Lenny Keylard (the Voice of Holland) live in Charlie's café

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 februari start Charlie's café met live optredens. Als eerste staat Lenny Keylard op het programma. Daarnaast zal een aantal dj’s een gastoptreden verzorgen. (meer)

Zaterdag drie live bands in de Rotonde

foto
De uit Lansingerland afkomstige band Annex.

Berkel en Rodenrijs – De Rotonde zal zaterdagavond 29 januari geheel in het teken staan van muziek. Lekker gevarieerd met de Nederrock band Joecha uit Rotterdam, de coverband Annex uit Lansingerland en de urban, hip hop, rock band Lou Patty (bekend van de radio) uit het oosten van het land. (meer)

Aanhoudingen in onderzoek hotelovervallen

Berkel en Rodenrijs/regio - Met de aanhouding van drie verdachten in de leeftijd van 19, 24 en 25 jaar uit Berkel en Rodenrijs en Rotterdam verwacht het overvallenteam ‘Twister’ van Politie Haaglanden een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar een reeks overvallen op hotels in 2010. (meer)

Kopperfeest in ere hersteld

Foto
De Koppermaandagprent werd uitgereikt aan de burgemeester.
Maar voor die tijd kreeg elke bezoeker reeds een feestneus en een
bijpassend hoedje uitgereikt om vast een beetje in de stemming te
geraken.


Lansingerland – Met een feestavond die in het teken stond van de lach en met de overhandiging van de Koppermaandagprent aan burgemeester Ewald van Vliet vierden de leden van de KVGO (Koninklijke Vereniging Grafische Ondernemingen) regio Groot Rotterdam vrijdagavond 14 januari het traditionele Kopperfeest. (meer)

Oudelandse Hof in beeld bij de KRO

Foto
Opnamen van Peter Hermans (links) en zijn maatje Wil vlak
voor hij een bezoekje brengt aan de kapper.


Berkel en Rodenrijs - Een aantal vrijwilligers en hun maatjes (bewoners) van Laurens De Oudelandse Hof werden donderdag 13 januari gevolgd door een opnameteam van de KRO. (meer)

Bleiswijkse zet zich in voor ‘Show your Love’

Foto
Marianne Dijkshoorn met in haar hand het teken van de
liefde die centraal staat tijdens de originele actie voor War
Child.


Bleiswijk - Deze maand vindt in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven voor het eerst de Show Your Love wervingsactie plaats. Dit evenement staat in het teken van de liefde en krijgt in het hele land publiciteit. (meer)

Maatschappelijke stage op CBS De Regenboog

Foto
Zowel stagiaires als leerlingen genoten van het ontwikkelen
van een robotauto.


Bergschenhoek - Elk schooljaar moeten derdejaars leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek maatschappelijke stages invulling geven. Dit gebeurt op interesse en moet een maatschappelijke waarde hebben. (meer)

Epilepsie Fonds koestert de collectanten

Foto
Naast de gouden speld die aan Marinus v.d. Belt werd
uitgereikt samen met een certificaat ontving ook zijn
echtgenote een speldje voor haar ‘hulp op de achtergrond’
uit handen van landelijk collectecoördinator Eddy Vulperhorst


Bleiswijk – Alle collectanten van het Epilepsie Fonds waar men jaarlijks in Bleiswijk een geroep op doet ontvingen een uitnodiging voor een bijzondere avond in De Rank. (meer)

Basisschool De Tuinen verwerft landelijke bekendheid

Foto
Ook de directeur Edwin Willemsen kwam aan het woord.

Bergschenhoek - Op dinsdagmiddag 11 januari ging de telefoon op basisschool De Tuinen. Aan de lijn Marcel Rix van het tv programma WNL Ochtendspits. (meer)

Ook in Lansingerland natte voeten

natte voeten

Bergschenhoek – Niet alleen in de zuidelijke provincies kreeg men vorige week te maken met wateroverlast. Het verkeer dat over de Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek reed werd donderdag geconfronteerd met een blank staande weg. (meer)

CBS Prinses Máxima op safari

Foto
De juf genoot met volle teugen van de onverwachte ‘safari’.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 14 januari was het op CBS Prinses Máxima ‘Safaridag’.
Juf Hanneke de Frel, directeur van deze school, was die dag 25 jaar werkzaam in het onderwijs. (meer)

Nieuw op Melanchthon De Blesewic: techniekklas en sportklas

Foto
Leerlingen kunnen vanaf de tweede klas deelnemen
aan speciale techniek- of sportmodules.


Bleiswijk - Kinderen hebben verschillende interesses en talenten. Melanchthon De Blesewic heeft daar oog voor. Zo kent de school sinds vorig jaar bijvoorbeeld een versterkt programma Engels. (meer)

West Coast Big Band bij In a Jazz Tradition

Bleiswijk – In a Jazz Tradition presenteert op zaterdagavond 29 januari de West Coast Big Band, een echt jazzensemble met een avontuurlijk en swingend big band repertoire. (meer)

Inbraak woning

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag 16 op maandag 17 januari werd ingebroken in een woonhuis aan de Sterrenweg. Aan de achterzijde van het huis was een raam opengebroken. Het hele huis, met uitzondering van de zolder, is doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Inbraak in kas

Bleiswijk – Op dinsdag 11 januari ontdekte een kweker dat er was ingebroken in een van zijn kassen aan de Hoekeindseweg. Er bleek gereedschap te zijn gestolen. De dader had gebruik gemaakt van een breekijzer.

Sigaretten ontvreemd

Bleiswijk – Bij een inbraak in een supermarkt aan de Hoefweg op donderdag 13 januari om 03.45 uur is onder andere een hoeveelheid sigaretten ontvreemd. Men had gebruik gemaakt van een breekijzer om binnen te komen.

Hardleers

Lansingerland – Vorige week was in deze krant een waarschuwing van de politie te lezen dat er in heel Lansingerland verlichtingscontroles zouden worden gehouden. Een groot aantal fietsers blijkt echter hardleers te zijn.
Tijdens controles in geheel de gemeente Lansingerland zijn zo’n dertig tot veertig fietsers bekeurd, omdat zij geen licht op hun fiets voerden. De controles worden voortgezet.

Rijverbod na rijden onder invloed

Bergschenhoek – Op vrijdag 14 januari werd even na middernacht op de Zuiderparklaan een 48-jarige automobilist uit Bergschenhoek bekeurd, omdat hij licht onder invloed van alcohol verkeerde. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd. Een dag later, zaterdag 15 januari, werd een eveneens 48-jarige plaatsgenoot staande gehouden omdat hij teveel gedronken had. De man blies 410 ugl en kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. Uiteraard werd ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zondag 16 januari werd een 44- jarige Rotterdammer op de Bergweg-Zuid bekeurd, omdat hij licht onder invloed was. Hij kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Verkeerscontrole Spoorhaven

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 13 januari heeft de politie gedurende de hele dag verkeerscontroles uitgevoerd op de Spoorhaven. Er werden bekeuringen uitgeschreven wegens foutief parkeren (11), mobiel bellen (1) en het negeren van het rijverbod voor vrachtwagens om de Rodenrijsweg op te rijden (1). Een aantal weggebruikers dat geen goede verlichting voerde, kreeg een waarschuwing mee naar huis.

120 km/uur op N209

Bergschenhoek – Tijdens een verlichtingscontrole op de Leeuwenakkerweg (N209) werd een automobilist bekeurd, omdat hij met een snelheid van 120 km/uur voorbij scheurde.

Autokraken Lansingerland

Lansingerland – De afgelopen week werden er in totaal acht autoinbraken gemeld in Berkel en Rodenrijs (3), Bergschenhoek (4) en Bleiswijk (1). De autokrakers hadden het vooral gemunt op de navigatieapparatuur in Volkswagens en Audi’s.

Frontale aanrijding

Bergschenhoek – Een 64-jarige automobilist uit Oud-Beijerland veroorzaakte op donderdag 13 januari even voor middernacht een frontale aanrijding op de afrit richting Bergweg-Noord van de rotonde op de Boterdorpseweg. De man reed vanaf de rotonde richting Bergweg-Noord, maar ontdekte dat hij verkeerd was gereden. De bestuurder keerde maar gebruikte vervolgens de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een tegenligger. Niemand raakte gewond, er was alleen sprake van blikschade. De veroorzaker van de aanrijding bleek gedronken te hebben.

Gereedschap gestolen

Bergschenhoek – Woensdagmiddag 12 januari werd ontdekt dat er was ingebroken in een schuur aan de Rottekade. Diverse soorten gereedschap werden hierbij ontvreemd.

Meer meldingen opjagen schapen

Bergschenhoek – In de Heraut was afgelopen weken een aantal keer te lezen dat er langs de Schiebroekseweg schapen opgejaagd werden door vermoedelijk een loslopende hond. Sommige schapen lieten hierbij het leven. Deze week kwam nog een melding binnen. Wel van een langer geleden incident, maar niet minder erg. Op 13 oktober belandden vier schapen in de sloot nadat ze door een hond waren opgejaagd. Eén van de schapen moest worden afgemaakt.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 21 januari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Mantelzorgsalon (Welzijn Lansingerland)
Lansingerland – Mantelzorgers in Lansingerland zijn op de laatste dinsdag van de maand – dit keer op 25 januari - tussen 14.00 en 16.00 uur welkom in de Mantelzorgsalon voor ontmoeting, informatie en een luisterend oor. (meer)

Mark van den Brink volgend seizoen nieuwe trainer Weidevogels

Bleiswijk – Korfbalvereniging Weidevogels heeft voor het volgende seizoen
een nieuwe trainer voor de selectie vastgelegd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Zuiderpark
14.30 uur
Sportlust’46 – BVCB
Soccer Boys - SVC’08
14.30 uur
Die Hage (da) – Soccer Boys
Berkel (da) – Rijnvogels
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Wilhelmus
14.00 uur
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur

Soccer Boys krijgt te weinig tegen koploper ESTO

Bleiswijk – Het bezoekende ESTO, koploper in de vierdeklasse, moest tot het uiterste gaan bij Soccer Boys om de drie winstpunten mee naar huis te nemen. De Bleiswijkse zondagploeg liet veelvuldig het betere voetbal zien.
(meer)

Hoeksenaren ‘klimmen’ de wereld rond

Foto
IJsklimmen.

Bergschenhoek - Dennis van Hoek en Marianne van der Steen zijn voor de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) afgereisd naar Zuid-Korea. De Hoeksenaren zijn lid van het Nederlands IJsklimteam en nemen deel aan internationale wedstrijden in hun sport. (meer)

Ferdi Vonk verbetert zich

Ferdi Vonk

Berkel en Rodenrijs - Zondag 16 januari heeft Ferdi Vonk de “Ruitenburg Halve van Maassluis” gelopen, voor hem de eerste wedstijd/halve marathon in het nieuwe jaar. Aan deze wedstrijd stonden toppers aan de start zoals Thomas Poesiat en Patrick Kwist, de uiteindelijke nummers 1 en 2. (meer)

Meisjes voetbaldagen bij C.V.V. Berkel

Berkel en Rodenrijs - Net zoals vorig jaar organiseert de KNVB ook in 2011 de succesvolle meisjes voetbaldagen. (meer)

De Pedaalridders huldigt zijn kampioenen

Foto
De kampioenen van De Pedaalridders.

Lansingerland - Tijdens een heel drukbezochte Nieuwjaarsreceptie in de voormalige brandweerkazerne werden de kampioenen van De Pedaalridders gehuldigd in aanwezigheid van een groot aantal vertegenwoordigers van de gemeente Lansingerland, sponsoren, oud-renners, senioren en heel veel jeugdleden. (meer)

Kieviten zetten de kampioenen in het zonnetje

Foto
De kampioenen van De Kieviten.

Bleiswijk – Tijdens het nieuwjaarsfeest van vrijdagavond 14 januari in Meerenbos zijn De Kieviten clubkampioenen in het zonnetje gezet. (meer)

Verkeersoverlast Pastoor Verburghweg vraagt om oplossing

Berkel en Rodenrijs - De Pastoor Verburghweg heeft sinds de aanleg van de N470 te maken met een toenemend aantal vrachtwagens dat van de weg gebruikt maakt. De weg, die op plaatsen nog geen vier meter breed is, kan deze verkeerstoename nauwelijks aan. (meer)

Winkelcentrum Bergschenhoek laat nog langer op zich wachten

Bergschenhoek - Het winkelcentrum van Bergschenhoek moet nodig worden vernieuwd. Plannen hiervoor bestaan al sinds 2003, maar er zit geen schot in het proces. Het Bouwfonds, dat verantwoordelijk is voor de herontwikkeling, laat nog weinig concrete vooruitgang zien en Leefbaar 3B twijfelt eraan of ze wel echt van plan zijn om te gaan bouwen. (meer)

Wethouder belooft beterschap bij beleid en uitvoering WWB

Lansingerland – Het afgelopen jaar was het opvallend stil als het gaat om informatie aan de gemeenteraad over het functioneren van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en het gemeentelijke armoede- en minimabeleid. (meer)

HSL stichting krijgt geld van gemeente

Lansingerland - De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL krijgt nog een laatste eenmalige bijdrage van de gemeente van ¤ 3.400,-. Dit is gelijk aan het tekort dat de stichting had opgelopen door de juridische kosten van het kort geding. Het kort geding heeft het inzicht opgeleverd dat de staat kan worden aangesproken voor het begaan van een onrechtmatige daad. (meer)

Buitensportaccommodaties elke maand op agenda raadscommissie

Lansingerland – De gemeenteraadscommissie Samenleving kan voortaan elke maand een actuele rapportage verwachten over de exploitatie van de buitensportaccommodaties. (meer)

Waarschuwing voor babbeltruc

Berkel en Rodenrijs/Lansingerland – Op woensdag 14 januari werd een oudere inwoonster van Berkel en Rodenrijs, woonachtig in de Oranjebuurt, het slachtoffer van een babbeltruc. (meer)

Is de verlichting in orde?

Lansingerland - In heel Lansingerland zal de politie in de donkere maanden met name uitgebreid aandacht besteden aan verlichtingcontrole. (meer)

‘t Zeeltje uit Bleiswijk wint de Zilveren Tapknop

Foto
Winnaar Zilveren Tapknop, Ronald Zeelenberg van
’t Zeeltje uit Bleiswijk.


Bleiswijk – ’t Zeeltje behoort tot de beste biertappers van Zuid-Holland.
De horecazaak werd namelijk winnaar van de Zilveren Tapknop 2010. (meer)

Vissterfte gesignaleerd aan de Oostersingel

Foto
De dode vis is inmiddels verwijderd.

Berkel en Rodenrijs - De winter 2010/2011 heeft zich voor de hengelsportliefhebbers niet van zijn beste kant laten zien. Door ijsvorming met daarop een flinke laag sneeuw is nagenoeg alle vis in de Oostersingel door zuurstofgebrek doodgegaan. (meer)

Eerste zaterdagopenstelling gemeente Lansingerland

Foto
De eerste bezoeker werd door de wethouder welkom
geheten met bloemen.


Berkel en Rodenrijs – Ronald van Vuuren was de eerste bezoeker die zaterdagochtend 8 januari bij het ServicePunt Berkel en Rodenrijs arriveerde om gebruik te maken van de splinternieuwe zaterdagopenstelling. (meer)

Kerstbomen mogen de deur weer uit

Foto
Per ingeleverde kerstboom verdienen de kinderen
vijftig eurocent.


Lansingerland - Oliver, Rick, Niels, Hugo, Niels en Tamar waren al voor de kerst druk bezig met plannen maken. Hoeveel bomen zouden ze dit jaar verzamelen? Vorig jaar hadden Oliver, Niels en Tamar 70 bomen. (meer)

Eerste oefenavond met bijna zestig leden van start

Foto
De eerste repetitie avond.

Berkel en Rodenrijs - De oproep zich aan te melden voor het oprichten van een Mega Popkoor in Lansingerland heeft zijn vruchten afgeworpen. Bij de eerste workshop in november 2010 lieten zich al zo’n 45 leden inschrijven en donderdagavond 6 januari startte het koor met bijna 60 enthousiaste zangers en zangeressen. (meer)

CDA-delegatie bezoekt winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek

Foto
Winkeliers en CDA fractieleden wisselden informatie
uit over Bergschenhoek Centrum


Bergschenhoek - Op zaterdag 8 januari bezocht een delegatie van de CDA- fractie Lansingerland de winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek. (meer)

Fred Strijbosch zet zilveren ster achter zijn naam

Foto
Fred Strijbosch; 25 jaar actief voor de huurders.

Lansingerland – Deze maand staat Fred Strijbosch(52) stil bij het feit dat hij 25 jaar geleden zijn eerste schreden zette in de wereld van de woningbouw. In die tijd werd er via een advertentie gevraagd naar belangstellenden die wilden reageren op de functie van administratief medewerker bij Woningbouwvereniging Berkel en Rodenrijs. (meer)

Stichting Kinderspeelzaal behaalt kwaliteitskeurmerk

Foto
De uitreiking.

Berkel en Rodenrijs - De peuterspeelzalen in Berkel en Rodenrijs en in Delft van de Stichting Kinderspeelzaal zijn gecertificeerd volgens het HKZ- keurmerk. (meer)

Weer schapen dood

Bergschenhoek – Voor de tweede achtereenvolgende keer zijn zeven schapen om het leven gekomen die stonden te grazen in het grasland langs de Schiebroekseweg. De eigenaar vond ze in de vroege ochtend van maandag 10 januari dood in de sloot. De schapen zijn waarschijnlijk opgejaagd door een loslopende hond. De eigenaar deed er aangifte van bij de politie.

Buit over het hek

Bleiswijk – Bij de politie werd melding gemaakt van een nachtelijke actie bij een bedrijf aan de Hoefweg. Een tot nu toe onbekende man gooide maandagnacht een gevulde zak over een hek, waarna de zak werd opgevangen door een man die aan de andere kant van het hek bij een auto stond. Het bedrijf was daarmee zowel een computer als een zak vol spullen armer.

Inbraakpoging mislukt

Bleiswijk – Via de zijkant van het pand heeft men in de nacht van donderdag 6 januari geprobeerd binnen te komen in een aan de Dorpsstraat gelegen bank. Het bleef bij een poging en wat schade, want het inbraakalarm werkte goed.

Dubbel in de fout

Bleiswijk – Tijdens een routinecontrole aan de Hoekeindseweg werd in de nacht van vrijdag 7 januari een automobilist staande gehouden. Hij bleek niet alleen te diep in het glaasje gekeken te hebben met een uitgeblazen lucht van 1025, maar ook het rijbewijs van de 37-jarige Rotterdammer was ongeldig. Hij leek al drie keer eerder bekeurd te zijn.

Naar het ziekenhuis

Bleiswijk – Donderdagochtend kwamen een 16-jarige Bleiswijker op een bromscooter en een 34-jarige automobilist uit Benthuizen met elkaar in botsing. De inwoner van Bleiswijk kwam daarbij ten val en werd voor nader onderzoek naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht.

Bekeuring voor rijden onder invloed

Bleiswijk – Vrijdagnacht 7 januari werd een 38-jarige inwoonster van Bleiswijk op de Lijsterlaan staande gehouden. Ze bleek te veel gedronken te hebben en ontving een proces verbaal.

Verkeerscontrole aan de Edisonlaan

Bleiswijk – Donderdagmiddag werd aan de Edisonlaan een verkeerscontrole uitgevoerd. Vijf automobilisten bleken verkeerd geparkeerd te staan, een zat mobiel te bellen en een had de gordel niet om. Ze kregen alle zeven een bekeuring.

In botsing met de bus

Bleiswijk- In de vroege ochtend van vrijdag 7 januari vond een aanrijding plaats tussen een bus van Qbuzz en een personenauto. Dat gebeurde op de kruising van de Hoekeindseweg/N209 en de Leeuwenhoekweg. Beide bestuurders gaven aan door groen licht gereden te zijn. De personenauto werd zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld. De automobilist ging voor controle naar het Lange Land Ziekenhuis.

Baldadige jongens aangehouden

Bergschenhoek – In De Windas zijn drie jongens uit Lansingerland in de leeftijd tussen de 11 en 14 jaar aangehouden na vernielingen bij de kluisjes van het zwembad. Ze waren al eerder gesignaleerd via camerabeelden. Vorige week donderdag werden ze hierop herkend, waarna ze op heterdaad werden betrapt en overgedragen aan de politie.

Veertien auto’s weggesleept

Bergschenhoek – Bij een woning in de Wilhelminastraat zijn vrijdagmiddag 7 januari veertien (wrakken van) auto’s weggesleept die rond een woning waren verzameld. Dit gebeurde in samenspraak met de gemeente.

Acht bekeuringen na controle

Berkel en Rodenrijs – De politie voerde dinsdagochtend tussen acht en tien uur een controle uit langs de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs en de Jacob Marislaan in Bergschenhoek. Drie automobilisten droegen geen gordel, twee zaten al rijdend mobiel te bellen en tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Winkeldief is duur uit

Berkel en Rodenrijs – Hij wilde voor 27 euro aan artikelen meenemen zonder te betalen, maar dat werd door de medewerkers van een winkel in Berkel Centrum gesignaleerd. Dus werd het een dure boodschappendag voor een 50- jarige inwoner van Capelle a/d IJssel toen bleek dat hij na zijn aanhouding een boete van 200 euro mocht betalen.

Berkelaar onwel

Berkel en Rodenrijs – Brandweer, politie, ambulance en traumahelikopter spoedden zich dinsdagochtend 4 januari richting een woning langs de Noordeindseweg waar een 61-jarige man onwel bleek te zijn geworden. De man werd door de brandweer uit zijn huis getild, waarna hij met spoed naar het Sint Franciscus Gasthuis werd vervoerd.

Berkel en Rodenrijs

Berkelse Harm ruilt met Mischa
Berkel en Rodenrijs – Harm Oosthoek uit Berkel en Rodenrijs verruilt tijdelijk huis en haard met Mischa uit Alphen aan den Rijn. Na een oproep meldde hij zich spontaan aan om deel te nemen aan de opnamen voor KRO Puberruil Z@PP, waarin kinderen van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven ruilen. (meer)

Bergschenhoek

Koffieochtenden 55+
Bergschenhoek – Welzijn Lansingerland organiseert speciale koffieochtenden voor 55-plussers in de Smitshoek. Er is gelegenheid een praatje te maken of een spelletje te doen. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen De Leeuwerik
Bleiswijk – Zaterdag 15 januari wordt er vanaf 14.00 geklaverjast in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Inschrijfgeld: 3 euro.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Danslessen voor 55+
Lansingerland – Welzijn Lansingerland organiseert i.s.m. Dansschool de Klerk op de maandagmiddag danslessen voor 55-plussers. De lessen worden gegeven in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. (meer)

Nieuwjaarsreceptie Soccer Boys met een terugblik en vooruitzichten

Foto
Leo Moerman.

Bleiswijk – De nieuwjaarsreceptie van Soccer Boys was er één waar terug werd gekeken naar 2010. Voor de toekomst zal 2011 echter een belangrijke jaar worden voor de Bleiswijkse voetballers. Huurverhogingen voor de accommodatie en uitbreiding van het complex houden de gemoederen bezig. (meer)

CVV Berkel een nieuwjaarsfeest met een speciaal tintje

Foto
Veilingmeester Rob Veldkamp en jubileumcommissielid
Wim van Dam konden tevreden terugkijken.


Berkel en Rodenrijs – Wat normaliter een feestelijke bijeenkomst is op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd bij voetbalvereniging CVV Berkel er dit jaar één met een speciaal tintje. (meer)

Wil van Velzen benoemd tot lid van verdienste

Foto
Wil van Velzen neemt na de huldiging nog even
het woord. Naast hem zijn vrouw Annie met de dik
verdiende bloemen


Berkel en Rodenrijs – De traditionele nieuwjaarsreceptie van TOGB werd er één met weer veel leden van de Berkelse sportvereniging. Echter deze keer met een bijzonder tintje, omdat huidig secretaris van de afdeling voetbal Wil van Velzen in het zonnetje werd gezet. (meer)

Kampioenen van MCC beklimmen het podium

Foto
De jeugdige Lansingerlander Devin Sluys werd
clubkampioen 2010 in de categorie 65cc kleine wielen.


Bleiswijk – Traditiegetrouw werden aan het begin van het nieuwe jaar de kampioenen gehuldigd van MCC Bleiswijk. (meer)

Succesvol verlopen LTC Triomf /2e Wijnhuis Wooning Nieuwjaarstennistoernooi

Foto
De eerste slag voor de hoofdsponsor.

Lansingerland - Zaterdag 8 januari vond het inmiddels traditionele
Nieuwjaarstennistoernooi van tennisverenging Triomf te Bergschenhoek weer plaats. (meer)

Niels Boon ongenaakbaar in Berkelse veldrit

Foto
Niels Boon op weg naar zijn eerste plek in de
Berkelse veldrit (foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs – In de één na laatste wedstrijd van de regiocompetitie veldrijden hebbende deelnemers alles uit de kast moeten halen. Want waar normaal het parcours regelmatig veel obstakels kent was de Berkelse aflevering er één van baggeren en van de fiets moeten om toch maar je doel te bereiken. (meer)

Nieuwe trainers voor CVV Berkel en Soccer Boys

Lansingerland – De voetbalverenigingen Soccer Boys (Bleiswijk) en CVV Berkel hebben voor het volgend seizoen een nieuwe trainer aangetrokken. (meer)

Diane Valkenburg verdient ticket voor Wereldkampioenschappen

Lansingerland – Met haar fantastische vierde plaats in de eindklassering van de Europese schaatskampioenschappen heeft Diane Valkenburg zich verzekerd van een plaats in de Nederlandse ploeg voor de Wereldkampioenschappen in Calgary die in het weekeinde van 12 en 13 februari worden gehouden in de Canadese Olympic Oval. (meer)

NK Veldrijden Sint Michelgestel

Foto
Nicky in actie tijdens de Brabantse veldrit.

Lansingerland - Dit jaar heeft Nicky Gieskens van De Pedaalridders de overstap gemaakt naar de categorie Junioren; na een geweldig seizoen in 2010 waarbij hij vele podiumplaatsen wist te behalen zowel op de weg als de baan en het veldrijden. (meer)

Wielrennen

5e Ronde van het Groene Hart gaat niet door
Lansingerland - Op 20 maart zal er geen 5e Ronde van het Groene Hart worden verreden, zo maakte de organiserende stichting bekend. De belangrijkste reden hiervoor is dat, ondanks de inzet van velen, er geen nieuwe zakelijke hoofdsponsor voor het evenement is gevonden. Een grote tegenvaller voor de organisatie, die terug kan kijken op vier succesvolle edities van de wielerklassieker voor beroepsrenners. De wedstrijd over 200 km is in 2007 vooral in het leven geroepen ter promotie van het Groene Hart en kon tot dusver op een brede steun van de diverse overheden en het bedrijfsleven rekenen.

Atletiek

Halve marathon van Egmond
Bleiswijk - Zondag 9 januari kwam Hanneke Vliet Vlieland in actie tijdens de halve marathon van Egmond aan Zee. Het parcours gaat voornamelijk door de duinen en over het strand. Ze kwam onder het finishdoek door na 1 uur 47 minuten en 50 seconden.
Een dag eerder kwamen Erik van Keeken en Richard Lelieveld aan de start in Boskoop bij de 21e Florarun. Erik nam deel aan de 10 kilometer en kwam als 6e over de eindstreep in een tijd van 39 minuten en 51 seconden. Richard werd 3e op de 5 kilometer en finishte in 17 minuten en 53 seconden.
Op oudejaarsdag liepen 2 Kievitleden in Schoonhoven mee met de traditionele oliebollenloop. In dichte mist werd Jan de Jong na 10 kilometer geklokt op 45.43 en Marloes Nuijten op 45.56.

Zwemmen

Synchroonzwemmen
Lansingerland/Zoetermeer - In zwembad het Wedde in Voorschoten werden dit weekeinde de Kringkampioenschappen synchroonzwemmen gehouden; een gecombineerd kampioenschap van de kring Haaglanden en de kring Rotterdam.
Zaterdag was het techniekgedeelte en werden de technische uitvoeringen gezwommen. Het duet van WVZ bestaande uit Esmée van Geest en Ilyana Popkema uit de jongeste leeftijdsgroep AGE I werd bij de leeftijdsgroep AGE II dus een hoger niveau Kringkampioen. Esmée en Ilyana deden op AGE II met het groepsnummer en om geen dubbele techniek te hoeven zwemmen was hun duet ook op dat niveau. De groep werd ook Kringkampioen waarin buiten Esmée en Ilyana, Isabelle Swiebel, de Berkelse Joyce van Leeuwen, Jori ten Hoopen en Britt Weening zwommen.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Door de zon en de temperatuurstijging was het ijs op zondag 9 juni niet van goede kwaliteit, waardoor er helaas ook niet echt hard gereden kon worden. De pupillen klasse 3 en 4 reden een 100, 300 en 500 meter. De pupillen 2 een 1000 meter. In de avond mochten de junioren C5 aantreden; zij reden de 100 en 300 meter.
Pupillen: Demi Ammerlaan 100m: 13.89, 300m: 37.52 en 500m: 1.00.87; Heleen Docter 100m: 14.44, 300m: 37.12 en 500m: 1.03.14; Nienke Berghout 100m: 13.91, 300m: 37.74 en 500m: 1.12.69 (val); Mirthe van der Beek 100m; 14.71, 300m: 37.22 en 500m: 1.00.71; Tatum Boss 100m: 14.14, 300m: 37.29 en 500m: 1.02.10 en Esther Droogers 1000m: 2.03.97.
Junioren: Nienke Markensteijn, 100m: 14.67 en 300m: 38.02; Sanne Uwland, 100m: 13.49 (PR) en 300m: 34.07 (PR); Noortje Geerts 100m: 13.33 en 300m: 33.19; ; Carola Kleijweg 100m: 13.88 en 300m: 34.02 en Kim Bos: 100m: 12.03 en 300m: 30.06 (PR).

Geen bezwaren landschapsplan N209 Doenkade

Lansingerland/Rotterdam - Op de vergunningsaanvraag voor bomenkap langs de N209 zijn geen bezwaren binnengekomen. Dat betekent dat de vergunning verleend zal worden en de kap van start kan gaan. (meer)

Geen vervanger voor vertrokken wethouder Eric Kampinga

Lansingerland – De coalitie van Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie in het college van burgemeester en wethouders kiest er niet voor de vorige week vertrokken VVD-wethouder Eric Kampinga, te vervangen. (meer)

Aanhoudingen tijdens jaarwisseling

Foto
Met name op vrijdag was het erg druk bij de vuurwerkverkooppunten.

Lansingerland – De vuurwerkverkoop lijkt dit jaar weer even goed verlopen als vanouds. De drie verkooppunten in Lansingerland gaven aan weer ongeveer hetzelfde verkocht te hebben als in voorgaande jaren. (meer)

Vrijwilligersprijzen voor Lansingerlandse kanjers

Foto
De vrijwilligersgroep van het jaar 2010.

Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet heeft op 3 januari de vrijwilligersprijs voor het jaar 2010 uitgereikt aan Ton van den Berg van ’t Ezelsbruggetje en aan de sleutelbeheerders van De Smitshoek. (meer)

Burgemeester Ewald van Vliet kijkt over zijn schouder en vooruit

Foto
De nieuwjaarsreceptie werd ook dit jaar weer druk bezocht.

Lansingerland – Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland kreeg burgemeester Ewald van Vliet de microfoon om zijn blik niet alleen te laten gaan over het net afgesloten jaar, maar tevens om vooruit te kijken naar het inmiddels begonnen jaar. (meer)

Bram en Rietje al weer 65 jaar samen

Foto
Bram en Rietje Kindt vierden hun 65-jarig huwelijksfeest
met de hele familie.


Berkel en Rodenrijs – Ze praten beiden honderduit, hebben het nog prima naar hun zin en genieten van elkaar, hun omgeving en de familie: Bram en Rietje Kindt vierden zondag 2 januari hun 65-jarig huwelijksfeest. (meer)

Het LangeLand Parkzoom heet eerste bezoeker welkom

Foto
De eerste bezoekers werden met bloemen welkom geheten.

Bergschenhoek - Na een gedegen voorbereiding is de buitenpoli het LangeLand Parkzoom in Bergschenhoek van start gegaan. De eerste afspraken met patiënten werden gemaakt voor maandagochtend 3 januari. (meer)

Oudste inwoonster van Lansingerland viert 103de verjaardag

Foto
De burgemeester ging vorige week op bezoek bij de oudste
inwoonster van Lansingerland; mevrouw Geertruida Maria van der
Burg-van den Berg die 103 jaar werd.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar – woensdag 30 december - vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar verjaardag in Huize Sint Petrus. ’s Middags temidden van haar familie en bekenden en ‘s ochtends in aanwezigheid van burgemeester Van Vliet die namens de gemeente een felicitatiebezoek aan de jarige bracht. (meer)

TenneT mag beginnen met aanleg hoogspanningslijn in Zuid-Holland

Foto
Er was veel mediabelangstelling voor de gevolgen van
de uitspraak van de Raad van State. De meeste zenders
namen het op in hun programma.


Lansingerland - Elektriciteitstransporteur TenneT kan beginnen met de daadwerkelijke aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding door de zuidelijke Randstad tussen Wateringen en Bleiswijk. (meer)

Berkelse Harm verruilt huis en haard met Mischa

Foto
Harm logeerde een nachtje bij een andere familie; hij
gaf zich op voor het programma Puberruil en mocht daaraan
meewerken.


Berkel en Rodenrijs – Harm Oosthoek uit Berkel en Rodenrijs verruilt tijdelijk huis en haard met Mischa uit Alphen aan den Rijn. Na een oproep meldde hij zich spontaan aan om deel te nemen aan de opnamen voor KRO Puberruil Z@PP, waarin kinderen van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven ruilen. (meer)

Pelgrimage van vertrouwen op aarde

Foto
De dag begon met een Taizé dienst in de eigen kerken.

Berkel en Rodenrijs - In Rotterdam eindigde zaterdag de 33ste pelgrimage van vertrouwen van de oecumenische gemeenschap van Taizé. Meer dan 30.000 jongeren uit heel Europa namen gedurende vijf dagen deel aan de jongerenontmoeting in het teken van gebed, zang en ontmoeting. (meer)

Kerstviering en afscheid van een vrijwilligster

Foto
Smullen van smakelijke pannenkoeken.

Berkel en Rodenrijs – In de maand december vertrok er traditiegetrouw een grote groep Berkelse ouderen met vrijwilligers van De Zonnebloem naar de kerstmarkt in De Driesprong. (meer)

Bijna 4000 bollen uit het vet voor het goede doel

Foto
Oliebollen bakken voor het goede doel.

Bleiswijk – Om half zes in de ochtend waren ze donderdag 30 december al van de partij; de vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken om ook dit jaar weer vele honderden oliebollen te bakken in het gebouw van de WUR glastuinbouw aan de Violierenweg te Bleiswijk. (meer)

World on Water zorgt voor watersensatie

Foto
Lopen over het water leek makkelijker dan het in
werkelijkheid was.


Lansingerland – Lopen over het water is spannend en leuk voor jong en oud.
Dat bleek woensdag 29 december toen een groot aantal kinderen, maar ook jongeren en ouderen van alle leeftijden zich bij het bord meldden om hun naam te laten noteren als belangstellenden voor een wandeling over het water van zwembad De Windas. (meer)

Kluis weg en weer terecht

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in een woning aan de Hans Andreussingel kwam men het pand via een aan de achterzijde gelegen keukenraam binnen. Er bleek een kluis meegenomen. De volgende dag meldde zich een Bleiswijkse bij de politie die de kluis had gevonden in het recreatiegebied van Bleiswijk. De eigenaar was dolblij, want er zaten met name foto’s en nog enkele onvervangbare zaken in.

Valse sleutel gebruikt

Bleiswijk – Er bleken geen braaksporen te vinden na een inbraak in een Bleiswijks kantoorpand aan de Spectrumlaan. Men vermoedt dat de dader mogelijk met een valse sleutel is binnen gekomen. Er werden twee laptops en verdwenen en bovendien was een dossierkast opengebroken.

Schroevendraaier weg

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de Beukenlaan in de nacht van 2 op 3 januari werd slechts een schroevendraaier vermist.

Gitaar met de muziek mee

Bleiswijk – Een woning aan de Hoekeindseweg bleek geforceerd met een breekijzer, waarna men binnen kon komen en er vervolgens vandoor ging met zowel een tv als een gitaar.

Aanhoudingen na vernieling

Bergschenhoek – De politie hield om 03.00 uur een man aan na een melding van vernieling in de nacht van 31 december op 1 januari. Er bleken ruiten vernield van een school. Twee andere mannen probeerden de politie te belemmeren in hun werk en die werden eveneens aangehouden. Even later brak er brand uit in een van de scholen. In totaal werden vier mannen aangehouden.

Belediging en baldadigheid

Lansingerland – In de Wilhelminsatraat werd een man aangehouden voor belediging van een agent nadat hij een bekeuring uitgereikt had gekregen.
In Bergschenhoek volgde een aanhouding na baldadigheid en het niet kunnen tonen van de legitimatie en in de Kerkstraat werd een man aangehouden die eveneens werd bekeurd voor zowel belediging als baldadigheid. Dit gebeurde allemaal rond de jaarwisseling.

Voetbal

Wim Eilander vertrekt naar Forum Sport
Bleiswijk - Na het onlangs gepubliceerde vertrek van hoofdtrainer Stefan Koegler bij voetbalvereniging Forum Sport (Voorburg) zal Wim Eilander, die met het bestuur van Soccer Boys overeen kwam er geen vijfde seizoen aanvast te plakken daar het stokje overnemen. Forum Sport komt evenals Soccer Boys uit in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.
Eilander heeft in het verleden vooraanstaande clubs als Lisse, DOVO, Huizen, Spijkenisse, RCL, Strijen en Nieuwerkerk onder zijn hoede gehad. Eilander, in het bezit van trainersdiploma TC1, past binnen de ambities van Forum Sport om, zoals bij deze club wordt nagestreefd, minimaal eerste klasse te spelen. Daarom zocht deze club een trainer met veel ervaring. Voor Wim Eilander is Forum Sport geen onbekende vereniging. In het verleden heeft hij met de verenigingen waar hij werkte al regelmatig kennis gemaakt met de Voorburgse voetbalclub. Eilander en de huidige trainer van het tweede van Forum Sport, André Lourens, zijn geen onbekenden van elkaar. Lourens liep bij Eilander stage voor zijn TC2 cursus. Forum Sport en Wim Eilander zijn een contract voor één jaar overeengekomen met de optie om langer met elkaar door te gaan.

Schaatsen

Uitslagen zondag 2 januari
Lansingerland - Terwijl velen nog genoten van hun laatste vakantiedag of nog aan het bijkomen waren van oud en nieuw, stonden diverse schaatsers op zondagmorgen 2 januari al in alle vroegte naast hun bed om op De Uithof om 07.00 uur hun eerste wedstrijd van het jaar te kunnen rijden. De pupillen reden een 300 en 500 meter, de junior c3 een 1000m. Voor velen begin het jaar goed, met een nieuw persoonlijk record achter hun naam.
Pupillen; Esther Noordhoek 300m: onbekend en 500m: 1.01.28 (PR); Jordy Krap 300m: 55.7 en 500m: 1.39.44 (PR); Anouk Huijsman 300m: 46.34 (PR) en 500m: 1.17.59 (PR); Gerben Vos 300m: val en 500m: 1.12.59 (PR); Germaine van Kesteren 300m: 42.2 en 500m: 1.09.24 (PR); Sten van der Geest 300m: 40.94 (PR) en 500m: 1.09.09 (PR); Lisette Ammerlaan 300m: 44.25 en 500m: 1.09.28 (PR); Yennah Schenk 300m: 41.58 en 500m: 1.12.53 (PR); Geurt Geluk 300m: 39.21 (PR) en 500m: 1.04.95 (PR); Laura Ammerlaan 300m: 39.32 (PR) en 500m: 1.05.36 (PR); Fenna Bross 300m: 39.12 (PR) en 500m: 1.06.61 (PR); Lisette Prins 300m: 40.16 en 500m: 1.08.34. Junioren C3: 1000meter: Naomie van Klaveren 1.58.17; Daphne van der Burg 1.40.44 (PR) en Tim van den Hul 1.36.22 (PR).

Voetbal

Berkeldames naar promotie
Berkel en Rodenrijs - Na een korte vakantie zijn de Berkeldames begonnen aan de voorbereiding(trainingen) op de 2de seizoenshelft die spannend zal zijn nu de dames bij de eerste vier willen eindigen om zo promotie af te kunnen dwingen naar de 1ste klasse.
De eerste oefenwedstrijd na de winterstop is zaterdag 8 januari om 13.00 uur thuis tegen Benschop Dames 1. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is John Rohling.

Berkel en Rodenrijs

Ontmoetingsmiddag 55+
Berkel en Rodenrijs - Welzijn Lansingerland organiseert ontmoetingsmiddagen voor 55+ers in Rehoboth. Om mensen te ontmoeten, een praatje te maken en eventueel een spel te spelen, zoals dammen, schaken, rummikub, yahtzee of ouderwets sjoelen? (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Zen meditaties
Bleiswijk - Er komen weer vier ZEN-meditatie-avonden in Bleiswijk; op de woensdagavonden 19 en 25 januari en 2 en 9 februari van 20.00 tot 22.00uur. (meer)

Regio

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland
Lansingerland - De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. (meer)

Diane Valkenburg laat Lansingerland sidderen

Bergschenhoek - Op de Nederlandse Kampioenschappen Allround die afgelopen week in Heerenveen werden gehouden heeft Diane Valkenburg zicht weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap Allround; in het eerste weekeinde in januari in het Italiaanse Collalbo. (meer)

Aad Treurniet zet zich als parcoursbouwer en mountainbiker in bij Berkelse veldrit

  Foto
Aad Treurniet in een winters decor waar veelal de wedstrijden
tijdens de veldcompetitie in worden afgewerkt


Berkel en Rodenrijs – Normaal gesproken rijden ze de laatste zaterdag van december. Nu echter zal komende zaterdag 8 januari het terrein rondom de Hoge Snelheid Lijn het decor worden van veldrijders en mountainbikers. Met een duidelijke Berkelse inbreng wat betreft het fietsen zelf. (meer)

Sanneke de Neeling laat van zich horen

Foto
Sanneke de Neeling; een schaatsster uit de stal van
schaatsvereniging Lansingerland die hard op weg is zich
te plaatsen tussen de besten.


Lansingerland – Uit de geledingen van de schaatsvereniging van Lansingerland zijn reeds diverse talenten voortgekomen. (meer)

Succesvolle Nieuwjaarsloop wordt een echte traditie

Foto
De D startte als eerste groep en liep 30 minuten in de Nieuwjaarsloop
van BVCB. Vijf minuten na elkaar volgden de E en de F.


Bergschenhoek – Voor het derde achtereenvolgende jaar meldden spelers van de F, E en D zich als deelnemer voor de ditmaal op zondag 2 januari gehouden Nieuwjaarsloop op het veld van BVCB. (meer)

De jonkies winnen van de oudjes

Foto
De teams bijeen voor het duel.

Bergschenhoek - Of de traditional deze keer doorgang kon vinden was tot op het laatste moment nog erg onzeker, dit in verband met de grote hoeveelheid sneeuw op het veld. (meer)

Aangehouden zonder rijbewijs

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van woensdag 29 december werd aan de Klapwijkseweg een auto staande gehouden. Bij controle bleek de 19-jarige Berkelse bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien was de APK van de auto vervallen.

Vuurwerk in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs – Uit een woning aan de Noordeindseweg werd zowel dinsdag 28 als donderdag 30 december een flinke partij vuurwerk in beslag genomen. De 18-jarige bewoner werd aangehouden.

Proces verbaal voor vuurwerk

Berkel en Rodenrijs – Aan de Esdoornlaan werden donderdag 30 december diverse jongeren aangehouden, omdat ze buiten de toegestane tijd vuurwerk aan het afsteken waren. Ze kregen hiervoor een proces verbaal.

Oud en Nieuw feest in De Ackers knalde

Foto
Een blik op de feestende bezoekers.

Bergschenhoek – Het jaarwisselingsfeest in De Ackers werd een regelrechte knaller. Al ver voor de deuren open gingen waren de kaarten reeds uitverkocht. (meer)

Burgemeester neemt wensen van burgers in ontvangst

Foto
De wensen worden overhandigd door v.l.n.r. Hans Wiebes,
Marie-Louise Tabben en Anton Dolle.


Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet begon het nieuwe jaar goed: hij nam maandagochtend 3 januari in totaal 206 wensen van inwoners in ontvangst en kon er meteen al een paar vervullen. (meer)

Wethouder Kampinga beëindigt zijn wethouderschap

Foto
De vertrekkend wethouder.

Lansingerland - Eric Kampinga heeft aan de VVD-fractie bekend gemaakt, dat hij zijn functie als wethouder in Lansingerland neerlegt per 1 januari 2011. (meer)

Spontane knal staat bovenaan

Foto
Carbid schieten in de polder van Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs – Op een weiland van boer Vollebregt aan de rand van Rodenrijs werd het oudejaarsdag zowel letterlijk als figuurlijk een knalfeest. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut