Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Terug- en vooruitblik

Foto 1
Na ruim drie jaar vervult burgemeester Van Vliet zijn
functie nog steeds met plezier.


Lansingerland – Het jaar 2010 bracht of vroeg van geen twee mensen hetzelfde. Wat voor de een een schitterend jaar werd verliep voor de ander minder rooskleurig of niet helemaal naar wens. (meer)

Familieconcert in geweldige sfeer verlopen

Foto
Het gospelkoor in de dorpskerk.

Berkel en Rodenrijs - Terecht heette het ‘Familieconcert bij Kaarslicht’. Maandag 20 december was het in de Dorpskerk ťťn grote familie die met elkaar zong en genoot tijdens deze speciale kerstdienst, perfect georganiseerd door de stichting ‘Vrienden van de Dorpskerk’. (meer)

Dank voor de hulp

Foto
De kerstman op pad langs de vele vrijwilligers.

Bleiswijk - Ook dit jaar kan het bestuur van de stichting JeugdSpeelWeek terugkijken op de organisatie van een zeer geslaagd huttendorp. Tijdens de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen was het parkeerterrein voor ’t Zeeltje ingericht volgens het thema ‘Winter Wonderland’, een verwijzing naar de sneeuwrijke winter van 2009. (meer)

Warm vakantiefeest in het Baken: Voel je thuis!

Foto
In de kerk klonk anderhalf uur lang gehamer en gezaag.

Bergschenhoek - Dinsdag 21 december lag er ’s morgens weer een extra dik pak sneeuw. Maar toch lukte het zo’n 80 kinderen om naar het vakantiefeest in het Baken in Bergschenhoek te komen. (meer)

Hele huis doorzocht

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de Papiermolen werd op maandag 13 december het hele huis doorzocht. Nog niet bekend is wat er precies verdwenen is.

Deur opengetrapt

Bleiswijk – Aan de Zwanendreef kwamen onbekenden maandagmiddag een woning binnen door de deur eruit te trappen. Er werden een tv en een laptop meegenomen.

Getuigen gezocht van mishandeling postbesteller

Bergschenhoek – Rond half twee in de middag werd op donderdag 23 december op het fietspad, gelegen tussen de Stampioendreef en de Loodsmandreef te Bergschenhoek, een vrouw (postbesteller) door een jongere van haar fiets af geschopt. Voorts trapte de dader nog een paar keer op haar fiets. Dat gebeurde, omdat zij vroeg of hij wilde stoppen met het gooien van sneeuwballen. De dader is een jongen van rond de 16 jaar. Hij droeg een zwarte jas met rode vlakken en een bruine broek. De politie is naarstig op zoek naar getuigen of naar mensen die iemand kennen die aan genoemd signalement voldoet. Voorafgaand aan dit incident is de vrouw langere tijd lastiggevallen door deze jongen die deel uitmaakte van een groep van in totaal vijf jongens. Het lastig vallen is begonnen bij basisschool Willibrord, eveneens gelegen aan de Stampioendreef.

Woninginbraken

Lansingerland – De politie vraagt alle inwoners van Lansingerland alert te zijn om woninginbraken te voorkomen. Ook in de achterliggende dagen zijn er op diverse plekken in alledrie de kernen woningen door onbekenden doorzocht, waarna men spullen meenam.

Eerste brekebenen veilig geland

Foto
Ambulances en taxi’s staan klaar om de onfortuinlijke
sneeuwgangers te vervoeren.


Lansingerland - De eerste gipsvlucht van dit seizoen is met elf patiŽnten aan boord woensdagmiddag 22 december aangekomen op Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Loten voor het goede doel

Foto
Op stap met de bevers.

Bleiswijk - Tijdens de braderie in Bleiswijk heeft Scouting Cranenborghgroep loten verkocht van de Nationale Scouting Loterij. (meer)

Wensactie Lansingerland groot succes

Foto
De wensenactie in het centrum van Bergschenhoek.

Lansingerland - Honderden inwoners van Lansingerland hebben zaterdag 18 december hun wens voor Lansingerland in de wensboom gehangen. (meer)

Project ‘Betrokkenheid en Verbinding’ krijgt vorm

Foto
V.l.n.r. Hanneke Vliet-Vlieland, Jaap Sluiter en Ellen Eleonora
‘tussen de schuifdeuren’ die De Leeuwerik en De Tuinen zowel
letterlijk als figuurlijk met elkaar verbinden in mogelijkheden
voor alle senioren van Lansingerland.


Lansingerland – In november 2009 hebben ontmoetingscentrum De Leeuwerik en woonzorgcentrum De Tuinen een subsidieaanvraag bij de gemeente Lansingerland ingediend voor het project ‘Betrokkenheid en Verbinding’. (meer)

Kinderfestijn in de kerstvakantie

Foto
Kinderfestijn in Rehoboth.

Berkel en Rodenrijs – Meer dan honderd kinderen wisten woensdagochtend 22 december de weg te vinden naar Rehoboth waar door vrijwilligers van zowel de hervormde als de gereformeerde kerk een kinderfestijn werd georganiseerd voor kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar. (meer)

Vrouw komt om bij woningbrand

 Foto
Na een uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Bergschenhoek - Bij een woningbrand in een seniorenflat is dinsdagavond 21 december een 95-jarige inwoonster van Bergschenhoek om het leven gekomen.

Even voor acht uur kregen de hulpdiensten de melding van een woningbrand in een seniorenflat aan ‘t Smitshoek in Bergschenhoek. (meer)

Kamerkoor Gaudeamus Musica neemt afscheid

Foto
Afscheidsconcert van het kamerkoor.

Bleiswijk – Onder leiding van dirigent Benjamin Bakker gaf kamerkoor Gaudeamus Musica op maandagavond 20 december haar afscheidsconcert in de OLV Visitatie kerk in Bleiswijk. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Koppelklaverjassen Pius X
Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert op vrijdag 7 januari koppelklaverjassen. (meer)

Bergschenhoek

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – De Zondagmiddagsoos van Welzijn Lansingerland wordt weer gehouden op zondagmiddag 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur in dienstencentrum De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol).
Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Regio

Creatief met 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Onder een nieuwe naam, maar met dezelfde hoeveelheid aan activiteiten gaat 3 B-Sociaal Belang (voorheen 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid), het nieuwe jaar in. Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals diverse soorten borduurwerk, pergamano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. (meer)

Soccer Boys zoekt nieuwe hoofdtrainer

Foto
Wim Eilander.

Bleiswijk - Het bestuur van Soccer Boys heeft besloten om het contract met hoofdtrainer van de zaterdagformatie Wim Eilander niet te verlengen met een vijfde seizoen. In goed overleg met Eilander kwam het bestuur van de Bleiswijkse voetbalvereniging overeen en tot de conclusie dat het voor beide partijen beter past om na het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. (meer)

Kiki Bertens sluit jaar af met uitnodiging voor het Fed Cup- team

Berkel en Rodenrijs – Door de huidige captain en vroeger top tennisster Manon Bollegraf is de Berkels tennisster Kiki Bertens uitgenodigd voor het Fed Cup- team. (meer)

Lansingerlanders kunnen meedoen in The Wheel of Energy

Foto
Jan van Duin roept Lansingerlandse lopers op zich
aan te melden om mee te lopen in The Wheel of Energy.Lansingerland – Jan van Duin is sinds enige tijd een verwoed hardloper. Een heerlijke bezigheid en je voelt je fantastisch, is hij van mening. De Lansingerlander heeft daarom het idee opgevat deel te nemen aan The Wheel of Energy, maar niet alleen. (meer)

Oliebollen bij Ouder-kind toernooi BC TAB Fly Over

Foto
De deelnemers aan het gezellige familietoernooi.

Bleiswijk – Het was leuk te zien hoe enthousiast de kinderen waren tijdens het jaarlijkse badmintontoernooi waarbij ook hun familie deel mocht nemen. (meer)

Zwemmen, poffertjes eten en plaatjes ruilen houdt Berkelse jeugd actief

Foto
De poffertjes vonden gretig aftrek bij zowel ouderen
als jeugd bij CVV Berkel ( foto Raymond Visser)Berkel en Rodenrijs – De actie van supermarkt C1000 aan de Berkelse Nieuwstraat loopt ten einde. De meeste voetbalplaatjes hebben hun eindbestemming gevonden. (meer)

Schitterende kerstshow van paard en ruiter

Foto
Manege Lansbergen presenteerde een drie uur durende
kerstshow op Tweede Kerstdag waaraan rond de honderd
ruiters deelnamen.


Bergschenhoek – Met een volle tribune langs de showarena en een volle in de kantine op de eerste etage beleefde Manege Lansbergen een schitterende Tweede Kerstdag. Men kwam en genoot van de inmiddels tot een traditie uitgegroeide kerstshow die al 28 jaar wordt gepresenteerd. (meer)

Nieuwjaarsreceptie, veiling en Goud tegen Oud

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 8 januari wordt een bijzondere dag voor CVV Berkel. Die middag wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie met een veiling het startsein gegeven voor de viering van het 50-jarig jubileum van de voetbalvereniging. (meer)

Golf

Golfer Luiten in tophonderd
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten is het jaar 2010 in de tophonderd van de wereldranglijst geŽindigd. De Nederlander staat in de World Golf Ranking als 97e. Luiten begon het jaar als de nummer 794, maar hij maakte een bijzonder succesvol jaar door in de Europese Tour met zes keer een plek bij de beste tien in een toernooi.

Turnen

Wedstrijdseizoen begonnen
Bergschenhoek – Voor Doto begon zaterdag, 11 december het wedstrijdseizoen.
In de eerste ronde was er een eerste plaats voor Nathalie Kok. In de tweede wedstrijdronde wisten de volgende turnsters zich bij de top drie te turnen: Kaylee van Sprang 1e, Marieke Haaksema 2e, Kelly Scholte 1e, Kessie Strik 1e en Anne Schepen 2e. Met in de derde ronde weer goede resultaten: Roos Aaltink 1e, Charlie de Rooij 2e, Ilse Broker 3e, Anuschka Pedano 1e, Felice Korving 1e, Vera Breugem 2e en Emma Mulder 3e. Met vervolgens een goede wedstrijd voor de volgende meiden in de vierde ronde: Anne de Jong 1e, Romy van der Tak 1e, Sophie van Zijl 1e, Daisy Lammers 3e, Sophie Reinders 1e, Natasha Keijzer 2e, Lisa Verhoog 3e en Marieke Mulder 3e. De meiden die niet bij de eerste drie zijn geŽindigd hebben ook laten zien wat zij in huis hebben.

Survival

Nieuwjaarsrun
Bergschenhoek - Op 2 januari organiseert de Survival Vereniging van Outdoor Valley een Survival nieuwjaarsrun. Het is een koppelrun waarbij individueel inschrijven mogelijk is. De wedstrijd zal om 11.00 uur starten en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is geheel gratis! Deelnemers kunnen zich inschrijven in het Outdoor Cafť van Outdoor Valley of via Willem Stad.

Voetbal

De planning voor Dames 1 van CVV
Maandag 3 januari: 1e training 2011 Zaterdag 8 januari Berkel-VV Benschop: 13.00 uur Woensdag 12 januari RKAVV-Berkel: 19.30 uur Dinsdag 18 januari DWO-Berkel: 20.00 uur Zaterdag 22 januari start van de competitie met Barendrecht-Berkel:13.00 uur.

Fusie waterschappen pakt goed uit

Lansingerland - In 2005 is het aantal waterschappen in Zuid-Holland teruggebracht van veertien naar vijf. De provincie heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren of de fusies het gewenste resultaat hebben gehad. De uitkomsten van het onderzoek zijn positief. (meer)

Aangepast strooiregime provinciale wegen

Lansingerland - De provincie Zuid-Holland paste vanaf Tweede Kerstdag het strooiregime aan in het landelijk gebied. De provincie werkt hierbij samen met andere wegbeheerders om te voorkomen dat er een landelijk zouttekort ontstaat. (meer)

Aandacht voor vuurwerk en dieren

Lansingerland - Vlak voor de jaarwisseling vraagt de Dierenbescherming dringend aandacht voor de situatie van huisdieren bij het afsteken van vuurwerk. Voor veel dieren betekent vuurwerk immers veel angst en stress. (meer)

Trek in een hamburger

Berkel en Rodenrijs - Een getuige zag dinsdag 28 december omstreeks 01.40 uur dat een jongen op de Delftsestraatweg bij een snackbar een plastic hambuger met een doorsnee van een halve meter van de voorgevel haalde. (meer)

Eerste DNA-Selecta spray in Lansingerland geplaatst

Foto
De DNA-spray wordt gedemonstreerd.

Bergschenhoek - In het bijzijn van zowel de eigenaar als de politie werd op dinsdag 14 december de eerste DNA-Selecta spray in Lansingerland geplaatst. (meer)

Vrolijke kerstmarkt in hartje Bergschenhoek

foto
Kinderen konden samen met de kerstman een ritje maken
in de arrenslee, getrokken door twee ‘Rudolphs’.


Bergschenhoek – Met een grote levende kerstgroep midden op het plein en een arrenslee die rondjes liep werd in het centrum van Bergschenhoek een vrolijke kerstmarkt georganiseerd. (meer)

Honderden bezoekers trotseren de kou

Foto
Kerstmeisjes deelden mandarijnen uit.

Berkel en Rodenrijs – Kou en sneeuw waren zaterdagavond ondergeschikt aan de pret die honderden bezoekers van de Moonlight Shopping beleefden in het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Ziekenhuis nu ook voor mindervaliden nog beter bereikbaar

Foto
Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur van het Sint
Franciscus Gasthuis, deelde warme chocolademelk uit.


Lansingerland/Rotterdam - Op maandag 20 december werd de nieuwe tramhalte van het Sint Franciscus Gasthuis feestelijk in gebruik genomen. (meer)

Kerst In 2010 de boeken in als 'wit' succes

Foto
Arjan Breukhoven had de leiding over de avond en
dirigeerde zowel zijn koor als de samenzang.


Bleiswijk – Evenals vorig jaar liet ook Koning Winter zich dit jaar zien op de dag dat de organisatoren de voorbereidingen troffen voor de jaarlijkse Kerst In in de hal van Lemkes op het veilingterrein van Bleiswijk. (meer)

Fraaie schilderingen sieren trappenhuis

Foto
Enkele muurschilderingen in de hal en rechts onderaan
de fraaie haas die officieel werd onthuld door de bewoners.


Berkel en Rodenrijs – Ze waren er met elkaar best trots op en ook de beeldend kunstenaar ontving veel complimenten. (meer)

Feestelijke onthulling van de nieuwe rolstoelbus

Foto
Nadat de sleutel was overhandigd spoedde men zich naar
buiten om de fraaie bus van alle kanten te gaan bekijken.


Berkel en Rodenrijs – In relatief korte tijd hebben medewerkers van De Oudelandse Hof met de hulp van vele sponsoren en andere acties een wensdroom kunnen waarmaken. (meer)

Lansingerland heeft weer een kattenpension

Foto
Angelique en Aad Maree in een van de nieuwe huiskamers
voor de katten.


Berkel en Rodenrijs – A&A dierenpension opende bijna vijf jaar geleden de deuren voor de gastvrije opvang van honden. Het bedrijf aan de Kleihoogt – waar Angela en Aad Maree dagelijks in en voor aan het werk zijn – had daarbij ook een huiskamerproject voor eigenaren die hun hond kwamen brengen en ook graag een plekje wilden voor hun kat. (meer)

Een gratis bloemetje uit liefde bezorgd

Foto
‘We vinden hem een schat!’ wist mevrouw Windmeijer.
“Zoiets kan gelukkig nog in ons dorp.”Berkel en Rodenrijs – Eddie Brabander runt samen met broer Martin een chrysantenkwekerij aan de Noordersingel. “Gele en witte; daar is de meeste vraag naar,’ vertelt de teler. ‘Maar soms staan er in het gele vak wel eens enkele takken in een afwijkende kleur. (meer)

Kaasboerderij in Kerstsfeer

Foto
Sfeervolle open dag bij de kaasboerderij waar
alle deuren open stonden.


Berkel en Rodenrijs – Prachtig! Dat was eigenlijk het enige woord dat de bezoekers voor in de mond hadden liggen toen ze vrijdagavond het erf van de kaasboerderij opwandelden. Zowel de boerderij als de aangrenzende winkel aan de Noordeindseweg waren stralend en sfeervol verlicht. (meer)

World on Water zorgt voor watersensatie in zwembad De Windas

Foto
Lopen over het water is cool.

Lansingerland – Lopen over het water is cool; dat kan op woensdag 29 december tussen 13.00 en 15.00 uur als het World on Water team aanwezig is in zwembad De Windas Nieuwsgierig geworden? We lichten een tipje van de sluier op. (meer)

Gewonde bij aanrijding

Berkel en Rodenrijs - Op de Oostweg in Zoetermeer botsten dinsdag 14 december drie auto's op elkaar. Eťn bestuurder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Vermoedelijk reed deze 33-jarige man uit Berkel en Rodenrijs - die lichtgewond raakte - door rood. Op de kruising met de Zuidweg botste hij daardoor tegen twee auto's. De inzittenden van deze auto's raakten niet gewond. Wel moesten de drie auto's weggesleept worden.
De verkeersongevallendienst onderzoekt de exacte toedracht.

Engelsman leek de weg kwijt

Rotterdam - Politieagenten kregen maandagochtend 20 december een bijzondere dienstopdracht. De meldkamer stuurde hen rond 06.00 uur naar de A13, waar een getuige iemand had zien fietsen in de richting van Rotterdam. Ter hoogte van Delft ontdekten de agenten tot hun grote verbazing inderdaad een vers fietsspoor. Door het spoor te volgen, kwamen zij uit in Rotterdam. Op de oprit aan de Doenkade zagen de agenten een man lopen met de fiets aan zijn hand. Het bleek te gaan om een 28-jarige Engelsman, die onderweg was naar het vliegveld. Agenten wezen hem de goede weg: naar en over het fietspad.

Auto’s beschadigd

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 17 op 18 december werden aan de Verveenstraat vier auto’s beschadigd. Spiegels en ruitenwissers moesten het ontgelden. Er werd aangifte gedaan bij de politie.

Vuurwerk in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs – Nadat een leerling op een school in Bleiswijk met vuurwerk een prullenbak had laten ontploffen werd de 16-jarige Berkelaar hiervoor aangehouden.

Omheining opengeknipt

Berkel en Rodenrijs – Onbekenden knipten in het weekend een gat in de omheining van een garagebedrijf aan de Noordeindseweg. Van negen auto’s werd een ruit ingeslagen, waarna men er vandoor ging met onder andere een aantal airbags en een autoradio.

Aangehouden met ongeldig rijbewijs

Berkel en Rodenrijs – Aan de Klapwijkseweg werd een 59-jarige automobiliste aangehouden. Bij controle bleek zij rond te rijden met een ongeldig rijbewijs. Ze kon naar bureau Noord voor opheldering en verhoor.

Bankpas zoek

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag op donderdag wist men via de achterzijde binnen te komen in een woning aan de Dennenhorst. Er bleek een bankpas verdwenen.

Raam geforceerd

Bleiswijk – Door een raam te forceren verschaften onbekenden zich zondag 19 december toegang tot een woning aan de Adelaar. Men ging er vandoor met paspoorten en sieraden.

Poging autodiefstal

Bleiswijk – Een Schiedammer en een Bleiswijkse werden woensdagnacht 15 december aangehouden voor een poging tot diefstal van of in een auto aan de Orion. Ze mochten mee voor nader verhoor.

Hele huis doorzocht

Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de papiermolen werd op maandag 13 december het hele huis doorzocht. Nog niet bekend is wat er precies verdwenen is.

Deur opengetrapt

Bleiswijk – Aan de Zwanendreef kwamen onbekenden maandagmiddag een woning binnen door de deur eruit te trappen. Er werden een tv en een laptop meegenomen.

Gestoord

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van dinsdag 14 december probeerde men de deur te forceren van een woning aan de Rembrandtlaan. De bewoners werden hierdoor gewekt, waardoor de insluipers vermoedelijk werden gestoord. Men zag twee mannen met een koevoet zich uit de voeten maken.

Charlie's eetcafť en de sporthal pakken uit

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 24 december van 17.00 tot 20.00 uur staan er in de sportzaal drie mega grote spring- en glijkussens voor de kinderen en vanaf 20.00 uur is er een optreden van het zangduo Ed & Leo. (meer)

Lansingerland heeft nog strooizout tot begin 2011

Lansingerland – De gemeente heeft nog een voorraad strooizout tot begin volgend jaar. (meer)

Rijksmonument Oosteindseweg kan vergaderruimte worden

Bergschenhoek – De gemeenteraad is in principe akkoord met de bestemmingswijziging van de boerderij aan de Oosteindseweg 64. Het rijksmonument is eigendom van de Rabobank, die het al langer wil verkopen. Alleen, dat lukt alsmaar niet en het complex begint inmiddels ernstige tekenen van verval te tonen. (meer)

Gemeente past Europese regels huurwoningen niet ‘creatief’ toe

Lansingerland – Het college van b. en w. is niet van plan de nieuwe regels voor toewijzing van huurwoningen ‘creatief’ te gaan toepassen. Dat bleek uit het antwoord op vragen van Ruud Braak (PvdA), donderdag in de gemeenteraad. (meer)

Stralend witte Kerstboom op ’t Veldje

Foto
Witte kerst op ‘t Veldje

Lansingerland - Het was bijna ondenkbaar dat voor het tweede jaar op rij een stralend witte Kerstboom op ’t Veldje in Rodenrijs zou verrijzen. Maar niets is minder waar. (meer)

Verhoging marktgelden nog niet aan de orde

Berkel en Rodenrijs – Het collegevoorstel om de Verordening op de heffing en invordering van de Marktgelden aan te passen, is donderdag van de raadsagenda afgevoerd. De raadsleden waren onder de indruk van de inspraak door marktkoopman Fred Seegers. (meer)

36e Top Team Toernooi Bergschenhoek tussen Kerst en Nieuwjaar

Foto
Voor de 36ste keer wordt het Top Team Toernooi
georganiseerd.


Bergschenhoek - Bij de opening van BERGHONK in januari 1976 besloot de gemeente Bergschenhoek een toernooi te organiseren om zo te bepalen welke (sport)vereniging uit Bergschenhoek zich het Top Team zou mogen noemen. (meer)

Hardloopcursus van De Kieviten succesvol afgesloten

Foto
De groep kanjers.

Bleiswijk - Met een prestatieloop over 5 km kwam vorige week zondagochtend een einde aan een hardloopcursus voor beginners. (meer)

Korfballers van Weidevogels scoren en sparen

Foto
Steven van Raffe (links) en Weidevogels voorzitter Ben Buis
klaar om de Bleiswijkse korfbalvereniging naar een hoger
plan te tillen. (foto John Hofman)


Bleiswijk – Sporthal Rijneveen is dit jaargetijde de meest uitgelezen accommodatie om, nu de buitensporten bijna stil liggen, binnen te sporten.
Maar tevens een sporthal waar korfbalvereniging Weidevogels werkt aan haar toekomst. (meer)

Na de kerstdagen wil Diane Valkenburg weer vlammen

Bergschenhoek – Direct na de kerstdagen zullende Nederlandse topschaatsers aantreden voor het KPN Allround in Heerenveen. Op maandag 27 december zullen de eerste wedstrijden verreden worden en tevens zullen ook de twee daarop volgende dagen zowel de mannen als vrouwen strijden om de Nederlandse titel Allround. (meer)

Een Nederlands Kerstfeest voor Hayro Grigorian, maar wel met een bijsmaak

Foto
Hayro Grigorian samen met Gerda Meijndert. Een kerstfeest
voor de jonge ArmeniŽr, dit jaar vol welvaart. (foto John Hofman)


Berkel en Rodenrijs – Hij heeft betere tijden gekend in Lansingerland. Hayro Grigorian (26) zal de komende kerstdagen doorbrengen in het gezin Meijndert aan de Berkelse Lindenlaan, maar zoals vroeger zal het nooit meer zijn voor hem. Al hoopt hij, en met hem zijn familie, dat het dagelijks leven in een rolstoel toch nog eens tot het verleden zal behoren. (meer)

Tennis

Kiki verliest van Michaella Krajicek
Berkel en Rodenrijs - Kiki speelde zondag in Rotterdam tijdens de Reaal Tennis Masters de halve finale tegen de nummer twee van Nederland, Michaella Krajicek (de latere winnaar van het toernooi). De kwartfinale won zij met 6-3 6-4 van Elise TamaŽla. Helaas kwam Kiki in de halve finale niet lekker in haar spel; ze verloor met 6-4 6-2. Hiermee is er een einde gekomen aan het tennisjaar 2010. Toch kan Kiki terugkijken op een goed jaar waarin ze ongeveer 350 plaatsen op de wereldranglijst is gestegen.

Berkel en Rodenrijs

Kindje wiegen
Berkel en Rodenrijs - Op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december om 14.00 uur, is er Kindje Wiegen met de allerkleinsten in de R.K. O.L.Vrouw Geboorte Kerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klussendienst
Bleiswijk - Inwoners van Bleiswijk die door lichamelijke en/of financiŽle beperkingen niet in staat zijn klusjes in en om het huis te verrichten en geen beroep kunnen doen op familie of kennissen, kunnen de klussendienst inschakelen. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden: tel. 0800 0228070 of 010 - 5121631.
Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl

Humanitas - Goede Buur
Lansingerland – De vrijwilligers van het Humanitasproject Vriendschappelijk Huisbezoek bieden de inwoners binnen de gemeente, die om wat voor reden ook dreigen te vereenzamen, steun door het bieden van een luisterend oor, een beetje gezelligheid, samen een ommetje maken etc. als was hij of zij een ‘Goede Buur’. Vriendschappelijk Huisbezoek is een laagdrempelige kosteloze vorm van ondersteunend contact op verzoek van de cliŽnt bij de cliŽnt thuis. In overleg met de cliŽnt maken vrijwilligers een afspraak - om eens in de week of eens in de twee weken - een praatje te komen maken, om even naar buiten te gaan voor een boodschap of een frisse neus te halen etc.
GeÔnteresseerd of meer willen weten? Bel dan de coŲrdinatrice van het project, Ineke Kuijpers, tel. 06 - 43231106. (Nieuwe vrijwilligers in de drie dorpskernen zijn ook altijd meer dan welkom!)

Elly & Rikkert komen naar Zevenhuizen
Zevenhuizen - Op zaterdag 22 januari komen Elly & Rikkert naar Zevenhuizen met de spetterende show ‘Een gat in de lucht’, bedoeld voor kinderen van 4 jaar en ouder. Het concert begint om 15.30 uur, maar vanaf 15.00 uur is iedereen al welkom in de Hervormde Kerk te Zevenhuizen. Bestel kaartjes via evangelisatieplatform@hotmail.com. Bestelde kaarten kosten § 7,00 en kaarten die aan de deur worden verkocht zijn § 7,50! De bestelde kaartjes kunnen op 22 januari vanaf 15.00 uur worden opgehaald bij de Hervormde Kerk te Zevenhuizen.
Kijk voor meer informatie op www.evangelisatie-events.nl en www.ellyenrikkert.nl!

Tousain Geveltechniek demonstreert Nano op tv

Foto
Ed laat op tv zien hoe hij werkt.

Bergschenhoek - Tousain Geveltechniek is al jarenlang gespecialiseerd in renovatie en reiniging van gevels en bedrijfspanden. (meer)

DODELIJK SLACHTOFFER NA WONINGBRAND

BERGSCHENHOEK - Bij een woningbrand in een seniorenflat is dinsdagavond een vrouw om het leven gekomen.

(meer)

De Kerst nadert

Foto
Luuk en vader John zijn dit tevreden met de vers omgezaagde
boom; de klus is geklaard en de boom kan mee om opgetuigd te
worden.


Lansingerland – Nog maar een tiental dagen scheiden ons van het jaarlijkse Kerstfeest en dat betekent voor veel mensen dat men op zoek gaat naar een fraaie kerstboom. Wordt het dit jaar een grote, of toch maar een kleine? Een echte of een kunstkerstboom of versieren we het huis of kantoor met kerststerren, een krans of een kerstboeket? (meer)

Shuttlebus sluit aan op RandstadRail

 Foto
De wethouders Smit en Baljeu nemen samen met
directeur Wondolleck de shuttlebus officieel in gebruik.


Lansingerland/Rotterdam – Jeannette Baljeu en Peter Smit, wethouders van Verkeer & Vervoer van respectievelijk Rotterdam en Den Haag, arriveerden maandagochtend 13 december met de shuttlebus bij Rotterdam The Hague Airport. (meer)

Nieuwe bewoners leggen officiŽle eerste steen

Foto
Omdat het buiten te koud was werd in de feesttent spontaan
een muurtje gemetseld onder leiding van de vakman.Berkel en Rodenrijs – De toekomstige bewoners van deelplan De Grienden fase 2 in de Rodenrijse Zoom konden woensdagmiddag 8 december de mouwen opstropen. Als feestelijke handeling mochten zij een eerste steen metselen van hun eigen woning. (meer)

VNO NCW zet Oostland op de kaart

Foto
Na de borrel in de feestelijk in kerstsfeer gebrachte
zaal genoot men samen van een warm en koud buffet.


Lansingerland – Een zaal vol ondernemers uit het hele Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp) was present tijdens de donderdag 9 december door VNO NCW Oostland gehouden eindejaarsbijeenkomst, georganiseerd samen met Flynth adviseurs en accountants, Alfa accountants en adviseurs en Rabobank Zuid-Holland Midden. (meer)

Eimert van Middelkoop over zijn periode als minister van Defensie

Foto
Eimert van Middelkoop voelt zich thuis in zijn geboortedorp
Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland/Berkel en Rodenrijs –Tot aan het aantreden van het kabinet Rutte, op 14 oktober 2010, was hij minister van Defensie. Vanaf februari van dit jaar, toen de PvdA uit de coalitie stapte, was hij ook nog minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI). (meer)

Lions verzorgen winterpakketten in Lansingerland

Foto
Een gezamenlijke activiteit van de drie Lionsclubs van
Lansingerland: winterpakketten samenstellen en rondbrengen.


Lansingerland – Er werd gesjouwd, verdeeld, gevouwen, geplakt, doorgeschoven en opgestapeld; zaterdagochtend 11 december was de grote zaal van dienstencentrum ’t Smitshoek helemaal in gebruik bij een groot aantal leden van de Lions. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis ontvangt Dr. Yep Award

 Foto
Henk Gerla (rechts) neemt de award in ontvangst uit
handen van John Lebbink.


Lansingerland/Rotterdam - Het Sint Franciscus Gasthuis ontving op woensdag 8 december de ‘Dr. Yep Award’ voor het beste ziekenhuis van Zuid-Holland.

Volgens John Lebbink, neuroloog en initiatiefnemer van de Dr. Yep gids, scoort het Sint Franciscus Gasthuis hoog in de kwaliteit van zorg, faciliteiten, service, transparantie en kwaliteit van website. (meer)

Ladies Day zet de dames aan het werk

 Foto
Na de uitleg kropen de deelnemers zelf onder de motorkap
om ook in de praktijk te ervaren hoe te handelen.


Berkel en Rodenrijs – Een ‘pech onderweg workshop’ speciaal voor vrouwen bleek een schot in de roos. (meer)

Galerie Oudeland opent 20ste expositie

Foto
Hans Hoekstra (links) en Mike Muizebelt bij hun werk.

Berkel en Rodenrijs – Mike Muizebelt en Hans Hoekstra openden samen met tal van genodigden en andere belangstellenden vrijdagmiddag 10 december hun expositie in Galerie Oudeland. Het was de 20ste tentoonstelling voor de Berkelse galerie; met in totaal 34 exposanten, waarvan 21 schilders, 10 beeldenmakers, 2 fotografen en een glazenier. (meer)

Young Voices zingt naar grote hoogte

Foto
Bas-bariton Peter Scheele zong tijdens het kerstconcert samen
met het jeugdkoor van de Young Voices.


Berkel en Rodenrijs – De koorklas vertederde, het kinderkoor ontroerde, maar het jeugdkoor liet de bezoekers de adem inhouden en bewees dat dit koor zich kan presenteren tussen de topkoren van Nederland. (meer)

Young Voices gaat verder zonder Joop Fuijkkink

Foto
Ook de wethouder was present om tijdens het kerstconcert
afscheid te nemen van Joop Fuijkkink.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens het kerstconcert van Young Voices werd afscheid genomen van Joop Fuijkkink, die 23 jaar lang met veel enthousiasme en toewijding voorzitter is geweest van Young Voices. (meer)

Geslaagde kerstmarkt trok veel bezoekers

Foto
De kerstmarkt trok veel bezoekers. (Tekst/foto: John Hofman)

Bleiswijk - Ze kwamen zaterdagmiddag 11 december weer helemaal in kerststemming, de bewoners en omwonenden van Wooncentrum de Leeuwerik en Zorgcentrum de Tuinen. Na eerst even langs de Kerstmarkt te zijn gegaan, werden ze ‘getrakteerd’ op een aantal prachtige kerstliederen, gezongen door het Leeuwerikkoor. (meer)

Onderscheiding Nederlandse Bridgebond voor Ada Rosendaal

Foto
Onderscheiding voor Ada Rosendaal.

Bergschenhoek - De wervelende viering van het 20-jarig bestaan van de bridgevereniging Sans Stress in Bergschenhoek kreeg een plezierig hoogtepunt door de uitreiking van de NBB-KEI aan Ada Rosendaal. (meer)

Gemeentehuis Berkel en Rodenrijs op zaterdag open

Lansingerland - Per 1 januari wijzigen de openingstijden van het gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs. Door de week verandert er niets, maar op zaterdag kunnen mensen er van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de balie. (meer)

Dieren van roofvogelboerderij in de stress door dubbele verhuizing

Lansingerland - De boerderij van de familie de Keijzer met melkvee en roofvogels aan de Kleihoogt 2a moet verhuizen. De plek waar de familie woont en het bedrijf heeft, is onderdeel van de geplande Groenzone. (meer)

Rijksmonument wordt congrescentrum

Lansingerland - De boerderij van de Rabobank aan de Oosteindseweg te Bergschenhoek zal worden gerenoveerd en ingericht als congrescentrum. De boerderij die als rijksmonument door het leven gaat, staat al enige tijd te koop maar de Rabobank krijgt het niet verkocht. (meer)

HSL en GGD – rapport roept vragen op

Lansingerland - Op de presentatie van de GGD op 23 november 2010 in het gemeentehuis te Bleiswijk kwam het duidelijk over; wij gaan door de HSL in diverse gebieden gezondheidsproblemen krijgen. (meer)

Beroepschrift ingediend tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - De BTV (Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast) heeft een beroepschrift ingediend bij de Raad van State, omdat ze verbaasd is over het regeringsbesluit waarbij Rotterdam The Hague Airport (RTHA) toestemming krijgt voor meer geluidsoverlast en luchtvervuiling. (meer)

Snelfietsroutes naar Den Haag en Dordrecht in 2013 klaar

Lansingerland - Over ruim twee jaar liggen er snelfietsroutes tussen Rotterdam en Den Haag en tussen Rotterdam en Dordrecht. De stadsregio Rotterdam en andere overheden hebben daarover overeenstemming bereikt en de financiering geregeld. (meer)

Voorlichting, blaastest en een knalfeest in The Point

Foto
De rapper tussen het publiek.

Bergschenhoek - Op zaterdag 11 december was het een feest van jewelste in The Point. Rapper Priester kwam er een optreden verzorgen. (meer)

Betrokken bij inbraak

Bergschenhoek - In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december hebben agenten een 22-jarige man uit Bergschenhoek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak. Rond half vijf kregen agenten de melding van een inbraakalarm bij een woning aan de Bergweg Noord. Ter plaatse zagen zij dat aan de achterzijde van de woning dat de garage was opengebroken. Uit onderzoek bleek dat er alleen was ingebroken in de garage en niet in de woning. De inbrekers zijn er zonder buit vandoor gegaan toen het inbraakalarm af ging. Aan sporen was te zien dat het waarschijnlijk gaat om meerdere inbrekers, mogelijk droeg een van de personen schoenen van een bepaald sportmerk.
In de buurt werd direct een onderzoek ingesteld en daar trof men de 22- jarige verdachte aan. Hij hield zich verdacht op bij een auto op de Ds. van Couwenhovelaan. Agenten zagen dat hij schoenen droeg van het sportmerk dat herkent was in de sporen. Onder de auto werd een zaklamp gevonden. Deze is in beslag genomen.
De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke andere inbrekers.

Aanrijding met drank

Bergschenhoek - Een 64-jarige automobilist uit Bergenschenhoek raakte woensdag 8 december om 19.30 uur betrokken bij een ongeval op de Wittenburgerweg. De man botste met zijn auto tegen een andere auto aan.
Politieagenten die ter plaatse kwamen, constateerden dat de 64-jarige man alcohol had gedronken. Hij blies 285 ugl en kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.

Dure merken in trek

Lansingerland – De politie waarschuwt eigenaren van de duurdere merken auto’s alert te zijn en te blijven, omdat er in de achterliggende weken diverse duurdere merken auto’s zijn gestolen. Men adviseert om de sleutels van de auto in huis niet ‘in het zicht’ te leggen, zodat men het de dief niet te makkelijk maakt.

Brand in prullenbak

Bleiswijk – De brandweer moest zaterdagmiddag 11 december uitrukken na een brandmelding vanuit het Sport en Recreatie Centrum aan de Kooilaan. Er bleek brand te woeden in een prullenbak in de dameskleedkamer.
Waarschijnlijk door het achterlaten van een nog brandende sigarettenpeuk.
De brandweer verzocht de aanwezigen het pand te verlaten, waarna de brand snel onder controle was.

Rijbewijs ingevorderd

Bleiswijk – Zondagavond 12 december rond het middernachtelijk uur werd een 27-jarige Rotterdammer voor controle aangehouden aan de Korenmolenweg. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vuurwerk kwijt

Bergschenhoek – Naar aanleiding van een melding deed de politie huiszoeking bij een 17-jarige Hoeksenaar. In de woning aan de Wilhelminastraat werd een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen dat in beslag genomen werd.

Trap niet in een babbeltruc

Lansingerland – Naar aanleiding van een helaas geslaagde babbeltruc vraagt de politie met klem om niemand binnen te laten die men niet kent. Vorige week werd er aangebeld bij een inwoner van Berkel en Rodenrijs. Er stonden twee jeugdige getinte dames voor de deur die vroegen of ze de ANWB mochten bellen, omdat ze pech hadden met hun auto.
De dames vertrokken weer en enige tijd later werd de bewoonster gebeld door haar bank; of ze haar pincode even door wilde geven, omdat ze een nieuw pasje kreeg. In korte tijd verdween een grote som geld van haar rekening.
Dus: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Berkel en Rodenrijs

Kerst-in Pannekoek OrchideeŽn
Berkel en Rodenrijs - Speciaal voor de komende kerstdagen is er op zaterdag 18 december een kerst-in bij Pannekoek OrchideeŽn. Speciale kerstarrangementen in allerlei prijsklassen zullen dan voor u klaar staan! (meer)

Bergschenhoek

Bewegen in het water 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland biedt in het kader van Meer Bewegen voor Ouderen de mogelijkheid tot bewegen in het water in zwembad de Windas.
(meer)

Bleiswijk

Bingo avond Crescendo
Bleiswijk - Op zaterdag 18 december organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het hele gezin. De koffie en thee zijn gratis. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Korfbal

Weidevogels-Bolnes: 10-7
Bleiswijk - Het eerste seniorenteam van Weidevogels kende in de wedstrijd tegen het bezoekende Bolnes een stroeve start. Door matig schieten van beide kanten bleef het in het eerste kwartier 0- 0 op het scorebord. Zelfs kwam Weidevogels achter waarna Chris Bos en Mirjam de Waard de thuisclub aan een voorsprong hielp. Na de 2-2 tussenstand zouden de Bleiswijkers door treffers van Anouk de Vries en weer Mirjam de Waard op een voordelige stand bij de rust uitkomen, 4-3. Het tweede bedrijf zou de thuisclub steeds zijn voorsprong behouden waarna de overig zes treffers van Laurens Melchers, Anouk de Vries, Frederike Wilschut, Lieke Melchers weer Frederike Wilschut en tot slot Chris Bos het tiental voor Weidevogels konden volmaken. Dit allemaal tot genoegen van trainer coach Rob Siemer.
“We hadden in het begin wat moeite de kansen te verzilveren, maar twee punten behalen in een thuiswedstrijd is gewoon belangrijk. Weidevogels heeft deze wedstrijd laten zien dat er ook strijd kan worden geleverd. Ik hoop dat de spelers die we nu hebben ook bij de club blijven. Een vraagteken is Dirkjan van Dijk. Hij is belangrijk voor de ploeg en een echte vervanger staat nog niet klaar.”

Schaatsen

Uitslagen schaatsvereniging
Lansingerland - Op de vroege zondagochtend stonden 12 december weer 8 junior C rijders opgesteld, die allen drie afstanden mochten rijden; de 100, 300 en 500 meter. De uitslagen: Demi Vollering 100m: 13.50, 300m: 36.13 en 500m: 57.14; Frederieke Jansen: 100m: 12.69 (PR), 300m: 33.86 en 500m 57.26; Lieke Geluk 100m: 13.77 (PR), 300m: 35.19 en 500: 59.09; Fieke Uwland 100m: 13.38, 300m: 34.52 en 500m 56.13; Naomie van Klaveren 100m: 13.22, 300m: 33.82 en 500m: 53.95 ; Danique Ammerlaan 100m: 13.49 (PR), 300m: 32.78 (PR)en 500m: 52.32 (PR) ; Daphne van der Burg 100m: 12.72, 300m: 31.10 en 500m: 50.37 ; Thomas Douma 100m: 14.22 (PR), 300m: 35.04 en 500m: 58.86.

Volleybal

Alfa Next -Volley2B: 1-3 (d)
Lansingerland - Het is nog vroeg in de competitie, maar Dames1 van Volley2B heeft haar plan getrokken; kampioen worden in de promotieklasse.
Vrijdagavond stond de ontmoeting op het programma met een directe concurrent voor het kampioenschap, Alfa Next. Het begin van de wedstrijd was goed, via 9-12, 16-19 was Alfa genoodzaakt om op 17-20 te gaan wisselen. Dit pakte goed uit en Alfa kwam langszij. Volley2B nam een time- out op 21-21 en paste ook drie wissels toe om het tij te keren. Helaas ging de 1e set met 27-25 naar Dordrecht. In de 2e set liep de achterstand al snel op naar 0-6. Coach Glaubitz greep in met een time-out. Er werd teruggekomen via 8-7 en de strijd ging gelijk op. Op 22-23 werd pinch- hitter van Barele nog ingebracht om meer aanvalskracht aan het net te hebben. Resultaat was 23-25. Moeizaam verkregen, maar de wedstrijd lag weer open. De 3e set lieten de meiden zien, waar ze zo goed in zijn. Mentale weerbaarheid, met als gevolg dat ook deze tegenstander het hoofd moest buigen. Via 12-15, 13-18, 15-22 werd een 17-25 genoteerd. In de 4e set, werd de genadeklap uitgedeeld door Volley2B. Door een knap staaltje mentale druk uitoefenen, was de wedstrijd snel beslist; 13-25 voor Volley2B. De volgende tegenstander is VOY op donderdagavond 6 januari thuis in De Zijde.
Daarna op zaterdag 8 jan vertrekt de ploeg richting WHV. Met als klap op de vuurpijl medeconcurrent Volley Zuid op 15 jan om 17.15 uur in De Zijde.

Atletiek

Uitslagen 6e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Een dag na de Sint Nicolaasloop stond de 6e en tevens laatste Aart van Hovenloop van het kalenderjaar 2010 op het programma. De pupillen liepen 1000 meter en opnieuw was Sam Brinkers de snelste. Met zijn tijd van 3 minuten en 33 seconden was hij maar liefst 25 seconden sneller dan de dag ervoor en het betekende ook direct een nieuw persoonlijk record.
Bij de junioren was Marloes Nuijten de snelste. De 3 kilometer liep ze in 12 minuten en 31 seconden.
Op de 5 kilometer kwamen de hardlopers van de opstapgroep in actie.
Opvallend was de tijd van Eduard Hartwich. Hij liep de afstand in de snelle tijd van 22 minuten en 56 seconden. De anderen hadden er wat meer tijd voor nodig maar leverden ook een hele mooie prestatie.
De afstand van 10 kilometer bestond uit twee rondjes van 5 kilometer door het recreatiegebied en langs de rivier de Rotte. Marco Medendorp was de snelste en kwam na 44 minuten en 24 seconden over de streep. Cor van der Blom, die op zaterdag ook al had deelgenomen aan de Sintloop, werd tweede in 46.07. Bart van Dodeweerd kwam in 46.49 over de finish en werd daarmee nummer 3. Pauline van Donkelaar was de snelste dame met haar tijd van 48.37.
Twee dames liepen nog een persoonlijk record. Petra Verhoef kwam over de finish toen de klok op 57 minuten en 12 seconden stond en Saskia Osendarp finishte na 1 uur en 3 minuten en 3 seconden.

Vooral de gezelligheid moet de boventoon blijven voeren bij de biljarters van BVCB

 Foto
De groep biljarters van BVCB met in hun midden Arie
Christen (vierde van rechts) Foto John Hofman


Bergschenhoek – Het gaat allemaal met een dolletje, maar eenmaal achter de biljarttafel wordt natuurlijk alles uit de kast gehaald om toch maar het potje te winnen. De biljarters bij sportvereniging BVCB genieten van de drie middagen, die het clubbestuur beschikbaar heeft gesteld om de ouderen van de club ook nog steeds hun vermaak te bieden. (meer)

Kerstcontactmiddag groeit uit tot traditie voor de vissers

Foto
Een groot deel van de winnaars met hun prijzen.

Berkel en Rodenrijs - De kerstcontactmiddag die Hengelsportvereniging De Ruischvoorn jaarlijks medi december voor de leden organiseert is de gelegenheid bij uitstek om gezellig onder elkaar het seizoen af te sluiten. (meer)

Sportverenigingen zetten de horecapet op

Foto
De bar van De Zijde is officieel geopend. Met rechts de
beide voorzitters van de sportclubs Nicole Zwetsloot en Teun
van der Nat.


Bergschenhoek – Sporthal De Zijde draait inmiddels op volle toeren en ook de bar bij de entree lag er schitterend bij, maar de invulling daarvan was tot voor kort een onzekere kwestie. Daar is nu een einde aan gekomen. (meer)

Ronald Vijverberg lid van verdienste bij tafeltennisvereniging FVT

Lansingerland – Voor tafeltennisser Ronald Vijverberg kreeg de ledenvergadering van zijn vroegere vereniging FVT uit Rotterdam een speciaal tintje. (meer)

Verlate Sint Nicolaasloop met veel PR’s van Kievitenleden

Foto’s
De 1000 meter was voor de junioren en winnaar werd
de 11-jarige Sam Brinkers.


Bleiswijk - Terwijl Sinterklaas terug in zijn thuisland Spanje nog wat zat na te bibberen van de gladheid en de kou tijdens zijn verblijf in Nederland, werd door de Kieviten alsnog op 11 december de jaarlijkse Sint Nicolaasloop georganiseerd. (meer)

Getuigen achtervolging gezocht

Berkel en Rodenrijs – Per abuis is vorige week de verkeerde dag vermeld in dit bericht. Het voorval gebeurde op woensdagavond 1 december. Getuigen van de achtervolging worden verzocht zich te melden bij politie 0900 - 8844 bureau Lansingerland.

Sfeervolle kerstmarkt in Bleiswijkse Centrum

Foto
Een vrolijke en sfeervolle kerstmarkt in het centrum van
Bleiswijk.


Bleiswijk – Niet op het Kranenburgplein, maar ditmaal in zowel de Dorpsstraat als op het gemeentehuisplein werd woensdag 8 december een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd door de actieve ondernemers uit het Bleiswijkse centrum. (meer)

Bleiswijk houdt eigen postkantoor

Bleiswijk – Even leek het er naar uit te zien dat Bleiswijk verder zou moeten zonder postkantoor, toen Super de Boer naar buiten kwam met het bericht dat het in dat pand gevestigde postkantoor op 20 december de deuren zal sluiten. (meer)

Kluisjescontrole

Berkel en Rodenrijs – Opmaandag 13 december werd een kluisjescontrole gehouden op de VMBO Berkenrode aan de Oudelandselaan. (meer)

Midwinterfeest in speeltuin De Kievit

Midwinterfeest

Berkel en Rodenrijs – Met sfeervol gezang trad zaterdagmiddag 11 december het Kievitskoor op met bekende kerstliedjes voor jong en oud. Het werd een gezellige middag in de speeltuin waarbij ook de Kerstman aanwezig was. (meer)

Kerstmarkt Bleiswijk


Brandweer oefent midden in het veld

Foto
De polder waar Wilderszijde gepland staat bleek een
ideale oefenlocatie voor de brandweer.


Bergschenhoek – Menigeen vroeg zich vorige week af waarom de brandweer regelmatig in actie te zien was midden op het terrein waar de nieuwe wijk Wilderszijde gepland staat. (meer)

Westpolder / Bolwerk ontwikkelt zich verder

Foto
In Westpolder/Bolwerk bouwt men rustig verder.

Berkel en Rodenrijs – Na de informatieavond van 5 oktober, waarop belangstellenden helemaal werden ‘bijgepraat’ over de ontwikkelingen van met name het Gouden Hart, was de inloopavond van vorige week dinsdag meer gericht op heel Westpolder/Bolwerk. (meer)

Provinciale Natuurwerkdagprijs uitgereikt aan nieuw lid Natuur- en Vogelwacht Rotta

Foto
De prijs wordt uitgereikt.

Bergschenhoek - Namens Landschapsbeheer Zuid-Holland reikte provinciaal coŲrdinator Natuurwerkdag Christel Snoep op maandag 29 november de Natuurwerkdagprijs uit aan de winnaar van het Natuuruitje Zuid-Holland 2010. (meer)

MBO-diploma voor leerlingen Melanchthon De Kring

Foto
Het felbegeerde MBO-diploma mag in ontvangst worden
genomen.


Bleiswijk - Na twee, drie of vier jaar hard werken was het op 26 november dan zo ver voor zes leerlingen van Melanchthon De Kring te Bleiswijk: de uitreiking van het zo fel begeerde MBO-diploma. (meer)

Ruud Braak ervaart wat gladheidsbestrijding inhoudt

 Foto
Dank voor het ritje; de gladheidsbestrijding van Lansingerland,
zo heeft Ruud Braak vorige week zelf ervaren, is in professionele
handen.


Lansingerland – De gemeenteraad moest het donderdagavond 2 december het eerste uur zonder PvdA-man Ruud Braak doen. Die was rond de klok van zevenen ingestapt bij Dennis, buitendienstmedewerker van de Gemeente Lansingerland en gladheidsbestrijder in Bergschenhoek op een schuif/strooi auto. (meer)

Inloopavond Meerpolder biedt zicht op realisatie

Foto
Men kon kennis nemen van nieuwe projecten, maar ook
vragen stellen over de reeds bestaande of in gang gezette
ontwikkelingen binnen de wijk en grenzend eraan.


Berkel en Rodenrijs - De wijk Meerpolder nadert haar voltooiing en viert dit jaar haar tiende verjaardag. Om belangstellenden te informeren over de huidige stand van zaken in de wijk organiseerde de gemeente Lansingerland op donderdag 2 december een inloopavond. (meer)

Wat een pakje!

Foto
Aan het eind van het toneelstuk verscheen Sinterklaas
om alle kinderen de hand te schudden.


Bleiswijk – Dat de toneelgroep van Crescendo verleden jaar besloot de Sinterklaas toneelvoorstelling te verplaatsen van de zaterdag- naar de woensdagmiddag lijkt een gouden greep. (meer)

Jannie en Arie vieren 50-jarig huwelijksfeest

Foto
Janny en Arie Zeelenberg; 50 jaar getrouwd.

Bergschenhoek – “Het is een zegen en zo ervaren we het ook.” Woensdag 1 december vierden Janny Zeelenberg-van Dijk(77) en Arie Zeelenberg(78) hun gouden huwelijksfeest. Met de hele familie ging het bruidspaar aan tafel voor een feestelijk diner. (meer)

Eerste aandeelhoudersvergaderingen van Jong Ondernemen succesvol

Foto
Bij het programma ‘Jong Ondernemen’ horen ook
aandeelhoudersvergaderingen.


Berkel en Rodenrijs - Vijf leerling-bedrijven van Melanchthon Berkroden presenteerden op 25 november hun ondernemingsplan aan hun aandeelhouders. (meer)

Kinderen de Kameleon op bezoek bij zorgcentrum de Tuinen

Foto
Spelen in zorgcentrum de Tuinen.

Bleiswijk – De kinderen van kinderdagverblijf de Kameleon brachten onlangs een bezoek aan zorgcentrum de Tuinen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Wie van gezelligheid en bingo houdt, is vrijdagmiddag 10 december van harte welkom in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus, Noordeindseweg, waar om 14.00 uur een bingomiddag start.

Midwinterfeest De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 11 december treedt van 14.00-16.00 uur het Kievitskoor op met bekende kerstliedjes voor jong en oud. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

(Kerst)klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 10 december wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Computercursussen bibliotheek
Lansingerland - Vanaf 13 december start de kaartverkoop voor de computercursussen die gegeven worden vanaf januari 2011 in de bibliotheek van Bergschenhoek. De cursussen worden georganiseerd door Bibliotheek Oostland i.s.m. Seniorweb. (meer)

Centrum voor Jeugd en Gezin opent de deuren

Foto
Met het ontrollen van de vlag was het centrum
officieel geopend.


Bergschenhoek – Onder grote belangstelling werd maandagmiddag 6 december het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Lansingerland geopend. (meer)

Bezuinigingen leerlingenvervoer pas vanaf augustus 2011 effectief

Lansingerland – Besparingen op het leerlingenvervoer zullen op zijn vroegst in augustus van het volgend jaar enig effect krijgen. Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. (meer)

Nieuw tijdschema vastgesteld voor realiseren Berkels ouderencentrum

Berkel en Rodenrijs – Voor de realisering van een ouderencentrum is een nieuw tijdschema vastgesteld. Er is gerede kans dat het in Zalencentrum Rehoboth wordt ondergebracht. (meer)

Drie mannen aangehouden

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft donderdagavond 2 december drie mannen van 19, 31 en 40 jaar, allen zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden voor heling. (meer)

Inbreker schrikt van gegil

Berkel en Rodenrijs – Terwijl een inwoonster van een woning aan de Zuidersingel in bad zat hoorde ze beneden gemorrel aan de deur. Door hard te gaan gillen werd de insluiper waarschijnlijk gestoord in zijn werk. De slotplaat van de voordeur was verwijderd, maar men kwam niet binnen, waardoor het bij een poging bleef.

Inbraak via garagedeur

Bergschenhoek – Onbekenden probeerden maandag 29 november via de garagedeur een woning aan de Grooten Sloot binnen te komen. Het cylinderslot werd verwijderd en uit de slotplaat gehaald. In de garage werd een kast geopend, maar men kon niet in de woning zelf komen.

Restaurant bestolen

Berkel en Rodenrijs – Een restaurant aan de Esdoornlaan kreeg in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 december ongenood bezoek. Men ging er vandoor met flessen alcohol, met een computer en de kassa.

Auto verdwenen

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in een woning aan de Westersingel – in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 december – werd het cylinderslot aan de zijkant van de woning eruit gehaald. De begane grond werd doorzocht, waarna men er met de autosleutels en een tas met inhoud vandoor ging. Bovendien werden de sleutels meteen gebruikt om de daarbij behorende BMW X te stelen.

Auto in brand

Bergschenhoek – Op de Eekhoornplaats in het recreatiegebied van Bergschenhoek stond vrijdagavond 3 december rond half elf een auto in brand. Men vermoedt dat er door het raam iets naar binnen is gegooid, waarna de auto vlam vatte. Hij werd weggetakeld.

In een slip geraakt

Bergschenhoek – Vrijdagnacht om een uur of half vier slipte een 24-jarige Rotterdammer met zijn auto op de Oosteindseweg. Hij knalde daarbij tegen een bouwhek en een betonnen blok en bleef vervolgens versuft zitten. De bestuurder werd voor nader onderzoek meegenomen naar het SFG en de wagen kon worden weggetakeld.

Volkswagen Golf weg

Bergschenhoek – Vanuit de Iristuin werd dinsdag 30 november een Volkswagen Golf gestolen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.

Te water door gladheid

Berkel en Rodenrijs - Bij het wegrijden bij zijn eigen woning raakte een Berkelaar dinsdagmiddag in een slip, waardoor hij in het water langs de Klapwijkseweg belandde. Met behulp van De Haan werd zijn auto weer op het droge gezet. De onfortuinlijke bestuurder kon zelf op de kant komen.

Drie maal is scheepsrecht

Bleiswijk – Voor de derde keer dit jaar probeerden onbekenden binnen te komen in een woning aan de Meidoornstraat te Bleiswijk. Via de tuin en vervolgens het keukenraam probeerde men het huis in te komen, maar dat mislukte, zodat het bij een poging bleef.

Spullen meegenomen

Bleiswijk – Na aan de achterzijde een raam verbroken te hebben werd een woning aan de Gruttostraat vrijdagavond 3 december doorzocht. Men ging er vandoor met onder andere een handtas, fototoestel, sieraden en geld. Bewoners aan de Spireadreef kregen diezelfde nacht eveneens ongenood bezoek; daar verdween een sleutelbos.

Gulle Sinterklaas strooit met bushokjes in commissie Ruimte

Lansingerland - De gemeente heeft zeven extra bushokjes nodig om de nieuwe haltes die zijn ontstaan met de verandering van het lijnennetwerk sinds augustus dit jaar van een schuilmogelijkheid te voorzien. (meer)

Kringloopwinkel Het Goed wil naar Lansingerland

Lansingerland - De met Irado samenwerkende kringlooporganisatie Het Goed overweegt om een kringloopwinkel in Lansingerland te vestigen. (meer)

Kinderen de dupe van bezuinigingen

Lansingerland - De programmabegroting 2011-2014 die vastgesteld is op 16 november was niet sluitend. Om het tekort aan te vullen heeft het College onderzocht waar en hoeveel er nog kon worden bezuinigd. (meer)

Sint en Piet op de sportieve toer bij De Pedaalridders

De Pedaalridders

Berkel en Rodenrijs – Het is bij de vele sportclubs ook hier in Lansingerland een gewoonte om voor de jongste jeugd Sint Nicolaas en zijn volgelingen uit te nodigen voor een gezellige clubavond. (meer)

Uitgestelde Sint Nicolaasloop in Bleiswijk met kidsloop

Bleiswijk - Zaterdag 11 december organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de uitgestelde Sint Nicolaasloop. (meer)

Aanpassing competitiestructuur vrouwenveldvoetbal

Lansingerland - Tijdens de alles beslissende vergadering van de KNVB is besloten met ingang van het seizoen 2010/'11 de competitiestructuur van het vrouwenveldvoetbal aan te passen. Aanleiding hiervoor is het nog altijd groeiende aantal voetballende meisjes en vrouwen. (meer)

Voetbal

Voetbalprogramma voor het weekeindezaterdag:
Rijnvogels - BVCB
Soccer Boys - Oegstgeest
14.30 uur
Berkel - Schoonhoven
14.30 uur S
occer Boys(da)-De Jodan Boys
14.30 uur
Berkel (da) - Lisse
14.30 uur

Bij algehele afgelasting:
Berkel DA1-SSS DA1
aanvang:15.00 uur

zondag:
TOGB - HVV
( op het veld van HVV)
ASW - Soccer Boys

Atletiek

Zesde Aart van Hovenloop in Bleiswijk
Bleiswijk - Zondag 12 december organiseert atletiekvereniging De Kieviten
in Bleiswijk de zesde en laatste prestatieloop van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen in 2010. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De afstanden zijn 10 kilometer (voor senioren), 3 kilometer voor junioren (12 t/m 19 jaar) en 1 kilometer voor de pupillen (t/m 11 jaar). Het parcours voor de 10 km bestaat uit twee rondes over de fietspaden langs de Rotte en door het bos.
Voor de leden van de Opstartgroep (beginnende lopers) is deze prestatieloop de finale afsluiting van hun cursus. Vanaf september hebben de deelnemers aan de Opstartgroep wekelijks, onder leiding van Ton de Munnik, enthousiast toegewerkt naar deze mijlpaal. Zo’n 25 opstarters zullen aan de start verschijnen om ťťn ronde van vijf kilometer te lopen.
Voor de leden van De Kieviten is deze prestatieloop de laatste mogelijkheid om punten te verzamelen voor het clubkampioenschap van 2010. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn ook weer van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. De deelname aan de Aart van Hovenlopen is als altijd gratis.


Ferdi Vonk trotseert de sneeuw
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk stond zaterdag 4 december aan de start van de Rob Prooi Memorial Cross te Barendrecht, een 10 km wedstrijd. Over de hele afstand moesten 36 hindernissen worden genomen, 32 hekjes van 70 cm hoog (houten fietsrekken) en 4 x een sloot; dit met een flink pak sneeuw en een stevige sneeuwjacht gedurende de gehele wedstrijd maakte het geheel tot een echte cross in barre winterse omstandigheden. Ferdi wist in deze cross op een mooie vierde plaats te eindigen in een tijd van 42.32.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging
Lansingerland - Even leek het erop dat er op zondag 5 december niet geschaatst kon worden vanwege de extreme weersomstandigheden zaterdag, maar gelukkig kon alles doorgang vinden, alhoewel er minder rijders aan de start verschenen deze Sinterklaasochtend. De pupillen reden een 300 en 500 meter.
Helaas was de tijdwaarneming bij de eerste ritten defect, waardoor de uitslagen handmatig geklokt moesten worden en helaas niet tijdig bekend waren.
De uitslagen van de 500 meter: Caithlyn Tschi: 56.15; Nienke Berghout: 100.23 (PR); Demi Ammerlaan: 59.44; Mirthe van der Beek: 1.01.44; ViviŽne de Jong: 1.02.25 en Heleen Docter: 1.01.11

Getuigen achtervolging gezocht

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond rond 23.30 uur reed een automobilist vanaf de Oudelandselaan richting N470 (Rotterdam). Op de N470 ging hij linksaf richting Rotterdam. (meer)

Sneeuw en gladheid met pret en hinder

sneeuw
Het lijkt een plaatje van weleer, maar de kiek werd echt
genomen op zaterdag 4 december rond het middaguur. Grote
leegte op de Noordeindseweg; praktisch geen verkeer en midden
in een besneeuwde omgeving. En dat op de dag voor Sinterklaas!


Lansingerland – het hele land – en dus ook Lansingerland – zag wit van de sneeuw ; een vroeg ingezette winter die zowel pret als overlast opleverde. De heraut ontving enkele kiekjes en wil die graag tonen. (meer)

Joan komt kleding passen bij Ivy

Foto
Stefanie (links) en Chantal (rechts) weten precies wat
er in de rekken van Ivy hangt en dragen allerlei kledingstukken
aan die Joan vervolgens gaat passen.


Bergschenhoek – Ze woont in Nieuwerkerk, maar is veelvuldig bij haar familie in Bleiswijk te vinden; de 20-jarige Joan Franka die schittert in The Voice. (meer)

Heerlijk, maar ook veilig schaatsen

Heerlijk, maar ook veilig schaatsen

Berkel en Rodenrijs – Linda Rens-de Veld maakte deze foto van schaatspret op de in haar achtertuin aangelegde natuurijsbaan. (meer)

Kerst-In, traditie zet zich voort

Kerst-In
Anna_Majchrzak


Bleiswijk - Op zaterdag 18 december geven het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) uit Berkel en Rodenrijs en het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) zoals gewoonlijk een koor- en kerstsamenzangavond. (meer)

Kerst met The Martin Mans Formation

Foto
The Martin Mans Formation heeft ook enkele leden
uit Lansingerland.


Bergschenhoek - Op zaterdagmiddag 18 december geeft organist en dirigent Martin Mans een kerstconcert samen met zijn zorgvuldig samengestelde mannenensemble The Martin Mans Formation en het jonge talent trompettiste Jantine Kalkman. (meer)

Bomen planten werd een koude, maar wel gezellige klus

Foto nr. 1
Met vereende kracht werd de eerste walnotenboom geplant.

Berkel en Rodenrijs – Kinderen tot hun knieŽn in de modder, flink scheppend en baggerend in de nabijheid van het projectbureau van De Groenzoom aan de Kleihoogt; donderdagmiddag 25 november mochten ze een handje meehelpen bij het plaatsen van een aantal walnotenbomen die onderdeel gaan vormen van recreatie- en natuurgebied De Groenzoom. (meer)

Na tien jaar nadert Meerpolder zijn voltooiing

  Foto
Huidig wethouder Den Uil werd onder andere vergezeld
door voormalig wethouder Busch (tweede van rechts).


Berkel en Rodenrijs - De Meerpolder in Berkel en Rodenrijs is bijna gereed. Een goed moment om tien jaar na de start terug te blikken. (meer)

Zeven dode schapen te betreuren

Foto
De zeven dode schapen werden uit de sloot gehaald
om vervolgens afgevoerd te worden. Tot groot verdriet
van zowel Etiennen als Ludya.


Bergschenhoek – In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november vonden zeven schapen de dood in een sloot aan de Schiebroekseweg. (meer)

Tweede informatieavond ‘Puber in Huis’ zeer goed bezocht

Foto
Een groot aantal belangstellenden luisterde naar onder
andere dr. Nico van der Lely van de Alcoholpoli in Delft.
Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Dat veel ouders te maken hebben met het zogenaamde ‘pubergedrag’ van hun kind(eren), bleek wel donderdagavond 25 november tijdens de tweede informatieavond ‘Puber in Huis’ in de aula van het Wolfert Lyceum: de opkomst was massaal te noemen. (meer)

Triba overtreft zichzelf, ondersteund door boeiende gastoptredens

Foto
Trompettist Philip Harper uit de USA.

Bleiswijk - Het was zaterdagavond 27 november een en al genieten tijdens de jazzavond in de grote zaal van Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren. Het door In a Jazz Tradition georganiseerde jazzfestijn was pur sang een avond voor de echte jazzliefhebbers. (meer)

’t Is koud deze week

Koud he

Lansingerland – Koning Winter heeft z’n intrede gedaan, ook in onze dorpen. Dit betekent autoruiten krabben, accu’s opladen en handschoenen en mutsen uit de mottenballen halen. (meer)

OfficiŽle start campagne ‘Dementie, wat komt er bij kijken?’

Foto
Wethouder Bodbijl onthulde een foto van Jaap Fierloos
uit Bleiswijk, gemaakt door de Delftse fotograaf Charles
Borsboom.


Naaldwijk/Lansingerland - Op vrijdag 26 november vond in de Hof van Heden in Naaldwijk de officiŽle aftrap plaats van de campagne ‘Dementie, wat komt er bij kijken?’. (meer)

Leonie Meijer uit The Voice of Holland even terug op oude school

Foto
Een geslaagd optreden van Leonie Meijer.
Foto: Leen Rademaker.


Bleiswijk/Schiebroek - Als ze al geen fan waren dan zijn ze het nu geworden: de leerlingen van Melanchthon Schiebroek hebben afgelopen vrijdag massaal Leonie Meijer in hun hart gesloten. (meer)

Downforce op podium Ome Ab

Downforce

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 4 december treedt de coverband Downforce op in Ome Ab, Noordeindseweg 25 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Gevaarlijke situatie bij brug

Gevaarlijke situatie bij brug
Berkel en Rodenrijs – Een bewoonster van de Meerpolder attendeerde de redactie van deze krant op een gevaarlijke situatie bij een brug in haar wijk. (meer)

Opmerkelijke verbergplaats inbrekers

Berkel en Rodenrijs - Agenten troffen in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november twee inbrekers in bijzonder pose aan. Rond half vier ging bij een eetcafť aan de Noordeindseweg een inbraakalarm af.
Surveillerende agenten gingen samen met een hondengeleider naar de horecagelegenheid. Hier aangekomen zagen zij dat de achterdeur opengebroken was. Nadat ze naar binnen gelopen waren kwamen ze bij een haldeur. Deze probeerden zij te openen maar al snel werd duidelijk dat iemand de deur aan de andere kant dicht probeerde te houden.
Opeens lukte het toch de deur te openen. De agenten zagen een man weg rennen bij de deur. Zij liepen achter hem aan het eetcafť in. Hier troffen zij een grote rotzooi aan. In een tapijt dat op de grond lag probeerde iemand zich te verstoppen. Deze 23-jarige Roemeen is direct aangehouden. De agenten liepen verder de gelegenheid in. Hier probeerde de man, die eerder weggerend was, zich te verstoppen op het podium achter geluidsboxen. Zij poging mislukte. Ook deze 22-jarige Roemeen is aangehouden. Op de grond lagen verschillende inbrekerswerktuigen. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek.
Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Opnieuw inbraak Bon Chef

Bergschenhoek – Vorig weekend is in de nacht van zondag 21 op maandag 22 november voor de tiende keer ingebroken bij Bon Chef. “De deur van het restaurant waar de inbrekers de laatste keer naar binnen zijn gegaan is nog niet eens gerepareerd of we hebben nu ook aan de achterzijde braakschade”, vertelt de eigenaar van Bon Chef. “Langzamerhand worden we er moedeloos van. Er is nu echt niets meer te halen. We verzoeken onze gasten zoveel mogelijk met pin te betalen, dit om eventueel overvalgevaar zo klein mogelijk te houden. Want je wordt er als mens wel onzeker door en nu zijn het nog inbraken maar wat als dit werkterrein zich gaat verplaatsen?”

Film- en fotocamera gestolen

Bleiswijk – Op zaterdag 27 november werd tussen 16.00 en 16.45 uur een film- en een fotocamera gestolen uit een personenauto die geparkeerd stond op een terrein aan de Groendalseweg. Ook werd bij de inbraak motorkleding weggenomen.

Drank gestolen

Bleiswijk – Uit een op het Kranenburgh geparkeerd staande personenauto werd in de nacht van 27 op 28 november twee kratten bier en een portemonnee gestolen.

Alarm schrikt af

Bleiswijk – Op donderdag 25 november werd rond de klok van twee uur ’s nachts ingebroken in een winkelpand aan de Hazenweg. Er bleek een schuifpui te zijn opengebroken, maar het lukte de daders niet een kantoordeur te forceren. Waarschijnlijk duurde dit te lang, omdat het alarm was afgegaan.

Gloednieuwe Audi cabrio gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november werd ingebroken in een woning aan de Stevinweg. Men nam een tas met onder andere autosleutels weg en ging er met een drie dagen oude zwarte Audi A5 cabriolet vandoor. Het kenteken van de auto is 99-KZL-2.

Politie waarschuwt voor inbrekers

Lansingerland – De politie waarschuwt de inwoners van Lansingerland voor het toenemend aantal woninginbraken. In veel gevallen gaan bewoners nonchalant om met de beveiliging van hun woning en het achterlaten van hun spullen. Tassen en (auto)sleutels liggen soms gewoon in de hal op een tafeltje, terwijl de voordeur heel gemakkelijk is open te breken. De laatste tijd zijn er ook weer gaatjesboorders actief. Soms wordt door hen ook het slot van de deur uitgeboord. Wie daarom ’s nachts boorgeluiden hoort of ander onraad bespeurt, zou direct 112 moeten bellen. Wie zich wil laten adviseren over de beveiliging van de woning, kan voor vragen terecht bij gespecialiseerde bedrijven of bij de politie. Soms kan met het aanbrengen van eenvoudige middelen of het veranderen van het eigen gedrag al veel leed voorkomen worden.

Diefstal uit schuurtjes

Berkel en Rodenrijs – Op verschillende adressen werden afgelopen week fietsen uit schuurtjes gestolen. In de nacht van 23 op 24 november was dit het geval op de Saturnus. Daar werd naast een herenfiets ook een boormachine ontvreemd. Uit een berging in de Johan van Oldenbarneveltlaan werd eveneens een fiets weggenomen.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen
Bleiswijk - Donderdag 2 december oktober organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging een open klaverjasavond in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Aanvang 20.15 uur. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor ťťn aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld ťn voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Tafeltennis

TOGB-De Treffers: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 4-6 verloren van De Treffers. Doordat concurrent Vriendenschaar met 7-3 won, komt TOGB vijf punten te kort voor handhaving in de eerste klasse. De Treffers had nog kans om kampioen te worden, maar TOGB bood veel weerstand. Wim Scholte, Lennard Overdevest en Dennis van Rutten wonnen elk een van hun drie enkelspelen. Ook het dubbel Scholte/Overdevest was een prooi voor Berkel. Het mocht niet baten. Concurrent Vriendenschaar won met 7-3 tegen Taveri dat niets meer te winnen of verliezen had.
In de eindstand is het Leidse Docos kampioen met 65 punten. De Treffers uit Roelofarendsveen worden nipt tweede met 62 punten. Taveri (Ridderkerk) en Vriendenschaar (Gouda) staan gezamenlijk op de derde plek met 49 punten.
TOGB volgt kort daarna met 45 punten. TOP (Haastrecht) sluit de rijen met 30 punten. De teams liggen dicht bij elkaar. Kampioen Docos haalde 65 punten. Dat betekent dat de club z’n wedstrijden gemiddeld won met 6-4 en 7- 3. De 45 punten van TOGB zijn relatief veel voor een vijfde plaats. TOGB gaat waarschijnlijk aan de bond vragen of de club in het voorjaarsseizoen weer in de eerste klasse mag uitkomen.
De persoonlijke resultaten van het TOGB team op een rij. Lennard Overdevest won 14 van zijn 24 wedstrijden: 58%. Wim Scholte pakte 12 van zijn 21 wedstrijden: 57%. Harry Sintemaartensdijk haalde 7 uit 24 ofwel 29%. Dennis van Rutten won ook 29% van zijn partijen: 6 uit 21. Het dubbel ging 6 van de 10 keer naar TOGB.

Korfbal

Weidevogels-Fiks: 12-16
Bleiswijk - Na de mooie overwinning van vorige week tegen Fortissimo (19- 12) met op de achtergrond, of eigenlijk op de voorgrond, het Weidevogels supportersvak waren de verwachtingen voor de tweede thuiswedstrijd in successie wellicht iets te hoog gespannen. Fiks heerste in de afvang en was rond de korf niet te stuiten. Na drie kleine kansjes en een doorloop was het wederom Manouk die met twee afstandsschoten de inmiddels 1-7 een wat prettiger aanzicht gaf. Fred maakte er nog 4-8 van terwijl men bij 4-9 een stip miste vlak voor rust. Hoewel Fiks geen moment de controle over de wedstrijd verloor maakte Chris zijn misser van vlak voor rust meteen goed na de thee en zorgde Mirjam ervoor dat halverwege de tweede helft een sprankje hoop terugkeerde binnen de gelederen toen ze met een verre voor 10- 13 zorgde. Fiks was vooral verbaal erg sterk in de tweede helft en betwistte vrijwel iedere beslissing van de scheidsrechter. Weidevogels bleef korfballen maar het geloof op een goede afloop verdween als sneeuw voor de zon nadat zij 10-15 noteerde. Dirk-Jan’s tweede en nog een paar goals van Manouk, Mirjam en Laurens eindigde bij 12-16 met 60 minuten op de klok.

Basketbal

Squirrels-MSV Login: 73–80
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Informatique Squirrels trad afgelopen zaterdag aan tegen koploper MSV Login. MSV nam een snelle 6-15 voorsprong, mede door goed schutterswerk van haar topspeler nummer 14. Gelukkig voor Squirrels zorgde Bas Schuring met twee treffers op rij voor de aansluiting: 15-18. In het begin van het tweede kwart wist MSV (met dank aan diezelfde nummer 14) snel uit te lopen naar een 17-26 tussenstand. Op twee belangrijke momenten hield Squirrels- schutter Han van Ochten, in het eerste kwart vooral opvallend vanwege balverlies, met twee driepunters zijn team in de wedstrijd. Ook lange man Ruben Rothuizen werd enkele malen fraai vrij gezet om te scoren, zodat de ruststand een alleszins acceptabele 40-44 liet zien. Het derde kwart was geheel voor thuisploeg Squirrels. De Berkelaren hadden eindelijk de goede manier gevonden om de MSV topspeler aan banden te leggen, maar – nog veel belangrijker – wisten zelf de geboden kansen nu ook te verzilveren. Vooral de snelle uitbraken van Remco Ligtvoet bezorgden MSV hoofdbrekens, waardoor Squirrels zich kon terug vechten en aan het eind van het derde kwart zelfs geheel verdiend op voorsprong kwam: 63-60. Die inhaalrace had echter conditioneel wel een behoorlijke aanslag gepleegd op enkele spelers, die ook nog eens kampten met een flinke foutenlast. Regelmatig mocht MSV de vrije worp-lijn opzoeken en toen ook nog eens haar topscorer in dit kwart 10 punten (van zijn de uiteindelijke 40!) liet optekenen, was de wedstrijd gespeeld.

Schaatsen

Druk schaatsweekend
Lansingerland - Terwijl buiten de eerste nachtvorst voor een laagje ijs op de sloten zorgde, was het ijs op De Uithof door de vorst goed hard geworden. Dit zorgde helaas bij de pupillen voor een aantal valpartijen. De uitslagen van zaterdag 27 uitslagen junioren B afstanden 500 en 1000 meter: Inge Bos: 55,51 en 1.57.44; Nienke Markesteijn 1.01.43 en 2.09.22; Sanne Uwland 55.98 (PR) en 1.54.59; Steven Lankhorst 53.59 en 1.49.45. Zondag 28 november pupillen en junioren klasse E, 300 meter (2 ritten): Anouk Huijsman 46,35; Sietse Olthof 52,92 en 51,74; Lindy Smits 45,46; Nikki Plug 42,71 (PR), Britt Janssen 42,44 (PR) en 43,59; Janine Noordam 41,45 (PR) en 41,74; Germaine van Kesteren 44,61 en 45,57; Joelle Kramer 41,04 (PR) en 39,73 (PR); Lisette Ammerlaan 43,52; Yennah Schenk 43,96 en 42,11; Laura Ammerlaan 40,27; Fenna Bross 41,37 en 42,11; Marije Markensteijn 40,63 en 39,85; Lisette Prins 40,91 en 40,83; Jordy Krap 54,49; Gerben Vos 42,92 (PR) en 43,42; Sten van der Geest 44,42 en 43,47; Geurt Geluk 39,78 (PR) en 40,31; Olav Spa 40,62.

Voetbal

Rhoon-Berkel: 2-6 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel zette vanaf het eerste fluitsignaal druk op de tegenstander en drong Rhoon terug op eigen helft. Met in de 11e minuut de verdiende voorsprong; 0-1. Berkel kreeg vleugels en ging vrolijk verder en dat resulteerde vier minuten later in de zeer verdiende 0-2 via Corine Notenboom. Berkel speelde frank en vrij en kreeg zo meer kansen om de score verder uit te breiden. In de18e minuut scoorde Silvia Boogaard mooi de 0-3.
Rhoon probeerde voor rust nog wat terug te doen, maar de verdienstelijk debuterende Simone van Leeuwen hield voor rust het Berkeldoel netjes schoon. Na de thee was het de thuisclub die de spanning terugbracht en de 1- 3 noteerde. Berkel was echter goed op dreef en ging dan ook goed voetballend op zoek naar de volgende treffer; het was Linda Welles die fraai de 1-4 op het bord zette. Rhoon mocht vervolgens de 2-4 aantekenen, maar Berkel was deze middag duidelijk de betere ploeg en liet dat niet alleen zien met het veldspel, maar het bouwde ook de score verder uit.
Nadine Bier en Silvia Boogaard zorgden voor de 2-5 en 2-6 en hoewel er kansen waren op meer treffers bleef de teller op zes staan. Een mooie overwinning van de Berkel-dames die hiermee, mede gezien het gelijkspel van Barendrecht en Rijnvogels, uitstekende zaken doen op de ranglijst. Komende zaterdag wacht CVV Zwervers-Berkel om 14.30 uur. Bij algehele afgelasting wordt dit Berkel-SSS om 15.00 uur.

GGD somber over milieugezondheidskwaliteit bij volledige dienstregeling HSL

Lansingerland – De GGD is, als het de DCMR metingen als uitgangspunt neemt, somber over de mate waarin omwonenden bij een volledige dienstregeling hinder zullen ondervinden van de HSL. Die hinder zal naar men verwacht aanzienlijk groter zijn dan in het tracťbesluit verondersteld. (meer)

LangeLand Ziekenhuis bevriest uitbreidingsplannen en bezuinigt

Zoetermeer - Vorige week heeft het Gerechtshof te Den Haag uitspraak gedaan in het conflict tussen de Nederlandse ziekenhuizen en het ministerie van VWS. Inzet was een extra korting van 549 miljoen euro die de minister aan de ziekenhuizen wil opleggen. (meer)

Geef jongeren een eigen plek

Bleiswijk - In de verschillende kernen van de gemeente wordt door inwoners geklaagd over overlast, veroorzaakt door jongeren die zich er in gesprekken dan op hun beurt weer op beroepen dat er te weinig gelegenheden voor jongeren zijn om spontaan en dus ongeorganiseerd bijeen te komen om ongestoord met elkaar te kunnen ‘chillen’. (meer)

Burgemeester en wethouder helpen Sinterklaas

Berkel en Rodenrijs – Sinterklaas heeft het druk in deze dagen. Hij is dan ook blij met alle hulp van hulpsinterklazen, die ervoor zorgen dat alle kinderen op 5 december een cadeautje krijgen. Zaterdag 4 december komen ook burgemeester Ewald van Vliet en wethouder Rinus Bodbijl de Sint helpen. In de Wereldwinkel in de Centrumpassage. (meer)

Weidevogels versterkt met supportersclub Vak WV

Foto
Andrť den Uijl en Michael Dissel vlak nadat het spandoek
in de zaal was onthuld.


Bleiswijk – In sporthal Rijneveen werd zaterdag 20 november de eerste wedstrijd van Weidevogels 1 in de zaalcompetitie gespeeld. Het eerste ging het opnemen tegen Fortissimo en dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. (meer)

Bleiswijks gerucht

Bleiswijk - In verband met de komst van de Jumbo Supermarkt in de Bleiswijkse Dorpsstraat 83 per 19 januari 2011 gaan steeds meer de geruchten dat Chinees Restaurant Kam-Po, Dorpsstraat 78, gaat verdwijnen om plaats te maken voor deze grote super.
Deze verhalen zijn echter volkomen uit de lucht gegrepen en berusten niet op waarheid, aldus de eigenaar van Kam-Po.

Liever jumbojet dan propellervliegtuigje

Lansingerland - De gemeente Lansingerland gaat niet in beroep tegen het aanwijzingsbesluit van Rotterdam - The Hague Airport. Dat heeft de gemeenteraad unaniem vastgesteld op de raadsvergadering van 25 november. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut