Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – De Jodan Boys
13.00 uur (vr.)
Rhoon DA1 - Berkel DA1

Zondag:
Soccer Boys – ESTO
14.00 uur

Schoonspringen

Medailles voor Schoonspringers WVZ
Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - In het Pieter van den Hoogenband zwemstation te Eindhoven vond zaterdag 13 november de tweede KNZB schoonspring breedtesportwedstrijd plaats waarbij de schoonspringers zich weer van hun goede kant lieten zien. Aan deze wedstrijd hebben vier springers(sters) meegedaan die in Berkel en Rodenrijs wonen. Deze springers(sters) kwamen uit in de E-categorie en behaalden goede resultaten. Marjet Praasterink werd 3de , dus beloond met de bronzen medaille met een puntentotaal van 125.5 punten. Guurtje Praasterink werd 5de met 119.5 punten, Tom Selier werd 13de met 111 punten en nieuweling Rosanna Selier werd met 85.5 punten 21ste.
In de Verenigingscompetitie heeft WVZ zich stevig op de 4de plaats gezet.
De breedtesportcompetitie is een wedstrijd over vier wedstrijden waarbij de drie beste wedstrijden tellen voor het eindklassement. De volgende wedstrijd is op 16 januari in het Amsterdamse Sloterparkbad.

Zwemmen

Persoonlijke records Watervogels
Lansingerland - Op 7 november vonden in het Leidse zwembad De Zijl district sprintkampioenschappen zwemmen plaats. Aan dit toernooi deden 29 zwemverenigingen mee van de districten Den Haag, Rotterdam en Gouwe Rijnstreek. Vier zwemmers van zwemvereniging De Watervogels uit Lansingerland waren voor deze sprintkampioenschappen uitgenodigd. Op het programma stonden de 50 meter schoolslag, rugcrawl, vlinderslag en borstcrawl. Ondanks dat De Watervogels zich niet wisten te kwalificeren voor de finaleplaatsen konden ze toch terugkijken op een goed gezwommen toernooi. Saskia Koolen zwom op alle vier de afstanden een nieuw persoonlijk record. Rick van de Stam en Janneke Radder zwommen elk drie persoonlijke records. Mike van de Beek zwom een nieuw persoonlijk record op de schoolslag. Het viertal kon trots zijn, evenals de zwemvereniging.

Finale Nationale Speedo Club Meet
Lansingerland - Zwembad De Veur in Zoetermeer vormde het decor voor de regionale voorronde van de landelijke Speedo Club Meet: dé zwemwedstrijd waar de beste miniorenzwemclubs van Nederland strijden om de Nationale Speedo Club Meet titel. In alle regio’s van Nederland zwommen jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar dit weekend een aantal individuele zwemafstanden en de afsluitende 4x50 meter wisselslagestafette. Twan Wijn en Thomas Jansen uit Berkel en Rodenrijs en Desiré Verlaan en Joost de Roy van Zuydewijn uit Bergschenhoek zwommen hierin mee voor WVZ. Het team WVZ 1 eindigde als eerste met 1570.63 punten gevolgd door de Racing Club met 1680.53 punten en zwemclub D’Elft eindigde als derde met 1949.40 punten.
WVZ 1 heeft zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de landelijke finale.

Rolschaatsen

Wintershow Rolling ’90
Lansingerland/Moerkapelle - Rolschaatsvereniging Rolling ’90 uit Moerkapelle bestaat 20 jaar en is één van de elf rolschaatsverenigingen die ons land rijk is. Bij Rolling ’90 ligt de aandacht bij het showrijden en bij het dansen. Op 21, 22 en 23 december wordt ter afsluiting van het jaar een wintershow gereden. Alle leden klein en groot zullen de bezoekers verbaasd doen staan van wat op rolschaatsen mogelijk is. Het thema van dit jaar is ‘Een Hollands sprookje uit 1001 nacht’. Kijk op www.rolling90.nl en bestel online kaarten voor de wintershow vanaf 1 december. Meer weten over rolschaatsen, mail dan naar info@rolling90.nl . De show is een goede gelegenheid kennis te maken met deze vorm van sport.

Judo

Judoprijzen voor Robert Soen
Berkel en Rodenrijs - De 10-jarige Robert Soen is weer succesvol geweest tijdens diverse judokampioenschappen. Zo wist de jeugdige Berkelaar op het grote internationale Team Toernooi van Theo Meijer Sport in Leusden de tweede prijs te behalen met het pupillenteam -12 jaar van Judo Team Haaglanden. Ook tijdens de Open Bredase Kampioenschappen kon Robert de zilveren medaille in ontvangst nemen in de klasse -50 kg. Tijdens de Clubkampioenschappen van Budoschool Yotosama wist hij knap het brons te winnen bij de oudere jongens -15 jaar.

Atletiek

Kieviten actief in Nijmegen
Bleiswijk - Een viertal leden van De Kieviten kwam in actie tijdens de 27e editie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De atleten moesten een afstand van 15 kilometer afleggen. Geheel volgens de naam van deze loop zat het parcours vol met heuvels en dat betekende dus veel klimmen en afdalen.
Chris Paardenkooper kwam tot de mooie nettotijd van 1.01.53 uur. Peter Buter had er bijna een kwartier langer voor nodig en finishte in 1.15.35.
Anita Kreukniet bleef nog net binnen de 1 uur en 20 minuten met haar tijd van 1.19.34. Teun Baak zag op de klok een tijd van 1.39.12 staan nadat hij de finishlijn passeerde.

Hockey

Pijnacker – HBR: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Een technisch superieur HBR overklaste streekgenoot Pijnacker volledig, maar de eindpass ontbrak. Ook de gekregen strafcorners misten scherpte. Na 25 minuten liet Pijnacker zien hoe het wel moest. Een vlijmscherpe pass door het hart van de Berkelse verdediging gaf een speler van Pijnacker de kans de bal eenvoudig binnen te tikken. Dit werd ook de ruststand. Na rust eenzelfde spelbeeld, waarin HBR meer tegen zichzelf speelde dan tegen Pijnacker. Na 11 minuten leidde de door Nick Bijwaard benutte achtste strafcorner toch tot de verdiende gelijkmaker. HBR bleef hierna voluit op de winst jagen, maar bleef slordig in de cirkel. Met zoveel mensen van HBR voor de bal, mochten de Berkelaren zelfs nog van geluk spreken, dat doelman Florian van Steenhoven weer een prima partij stond te keepen. Door de grote druk naar voren ontstonden er gaten in de verdediging, maar de doelman wist de vrijstaande spelers van Pijnacker met veel kunst- en vliegwerk het scoren te beletten.
Komende zondag thuis de volgende streekderby, ditmaal tegen Bleiswijk.

Tafeltennis

Docos-TOGB: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft stand gehouden tegen koploper Docos. In Leiden verloor TOGB met 6-4.
Alles komt nu aan op de laatste speelronde. Wim Scholte won twee enkelspelen. Dennis van Rutten won één partij. Van Rutten en Scholte wonnen ook het dubbel. Harry Sintemaartensdijk haalde het net niet. Net als de vorige keer tegen Docos waren de teams aan elkaar gewaagd. TOGB staat nu met 41 punten op de vijfde plaats. Deze plek is net niet genoeg voor handhaving. Vlak boven TOGB staat Vriendenschaar met 42 punten. TOP is met 29 punten al gedegradeerd.
Of Berkel ook volgend seizoen in de eerste klasse speelt zal afhangen van de laatste speelronde op 26 november. TOGB speelt thuis tegen De Treffers die net als Docos 56 punten heeft en strijdt voor het kampioenschap. De concurrent van TOGB, Vriendenschaar, moet tegen Taveri dat 46 punten heeft, geen kampioen meer kan worden en bijna buiten degradatiegevaar is. Men kan de Berkelse mannen komen aanmoedigen op vrijdagavond vanaf 20.15 uur aan het Hoge Land 7.

Voetbal

Xerxes-Berkel: 1-1 (d)
Berkel en Rodenrjs - De eerste helft was Berkel voetballend beter, maar was de thuisclub feller in de duels en zo ontstond er een boeiend spel. De grootste kans in de eerste helft was voor Berkel; het was Corine Notenboom die uit een prima genomen corner van Linda Welles op doel kopte, maar de bal kwam via de onderkant lat terug in het veld. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand. Na rust, met Janneke Westerhof binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Marcia Emmer, wilde Berkel de wedstrijd naar zich toe trekken. De thuisclub kreeg echter meer balbezit en was veelvuldig op de helft van Berkel te vinden. Dat resulteerde in de 68e minuut in de 1-0 voorsprong voor Xerxes. Berkel ging opzoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd kwam de verdiende beloning voor Berkel.
Het was Linda Welles die na de zoveelste aanval van de geel blauwen verwoestend uithaalde en prachtig de 1-1 op het bord zette.
Volgende week wacht Rhoon DA1 - Berkel DA1; aanvang:14.30 uur

Soccer Boys (za)-GHC: 1-2
Bleiswijk - Na de overwinning op Forumsport verwachtten veel Bleiswijkers dat Soccer Boys zou gaan winnen, maar helaas liep het iets anders. Zowel GHC als SB startten moeizaam aan de wedstrijd. Het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden. Wel met een handvol kansen aan SB zijde maar er werd niet geprofiteerd van de kleine foutjes van de GHC achterhoede. Eigenlijk had SB al voor rust afstand kunnen nemen, maar door attent reageren van de doelman werd er niet gescoord.
Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld. Spaarzame dreigende aanvallen van SB en GHC die weinig gevaar opleverden. Na een buitenspel situatie op de GHC helft verkeek de SB achterhoede zich op een goede openingspass waarop de snelle rechterspits sneller dan de SB achterhoede reageerde en voortreffelijk scoorde 0-1 in de 65e minuut. GHC ging wat beter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. In de 80e minuut viel Martijn Helmendach aan de linker kant op de bal, waar de scheidrechter een overtreding in zag. Uit de daarop volgende vrije trap werd de 0-2 gescoord.
Toen Sjors te Duits na een grove charge geblesseerd het veld moest verlaten werd het voetbal van SB er niet beter op. Maar toen in de 88e minuut Tom Dedel met een fraaie kopbal toch nog de 1-2 scoorde laaide de hoop op een beter resultaat toch nog even op. De resterende vijf minuten werd GHC stevig onder druk gezet en verscheen zelfs keeper Steven van Aalst nog in het vijandelijke doelgebied om de score een beter aanzien te geven. Het mocht echter niet baten.
Door deze nederlaag is SB teruggezakt naar de 10e plaats in de competitie.

Volleybal

Spivo-Volley2B: 1-3 (d)
Lansingerland - Zaterdag 20 november vertrok dames 1 van Volley2B naar Spijkenisse om een wedstrijd tegen de nummer 5 te spelen. Aangekomen in de sporthal konden ze al snel beginnen. De eerste set begon goed op een service van Myron Brard. Deze set werd binnengehaald met 20-25. De tweede set was hetzelfde als de eerste, 19-25 voor Volley2B. De derde set zakten de dames van Volley2B in. Er werd hard gevochten voor de punten, maar dit mocht helaas niet baten. De set werd net verloren met 25-22. De vierde set werd er gewoon weer doorgevochten, het spel bloeide weer op en het enthousiasme kwam weer terug; de set werd gewonnen met 21-25. Trainer Hans Glaubitz was trots op zijn meiden.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
DOTO – BVCB
Soccer Boys – GHC
15.00 uur
Berkel – Zestienhoven
14.30 uur
Berkel 2 (da) – Soccer Boys
11.00 uur
Xerxes (da) – Berkel

Zondag:
TOGB – Neptunus
14.00 uur
Soccer Boys – Gouda
14.00 uur

Korfbal

Vriendenschaar-Weidevogels: 9-9
Bleiswijk - Weidevogels begon het binnenseizoen met een uit wedstrijd tegen Vriendenschaar. De wedstrijd begon fel en de scheidsrechter zat er gelijk goed bovenop. Weidevogels was de eerste helft het team met de meeste kansen en daarbij ook het team met de meeste doelpunten. Ze stonden al snel met 3- 1 voor en wisten dit tot de rust rustig uit te bouwen. Vriendenschaar bleef doorknokken en gaf niet op. Er werd gerust met een stand van 4-7, maar het scoren na de rust stokte voor het vlaggenschip van Weidevogels. Veel ballen draaiden uit de korf en in de laatste fase van de wedstrijd werden teveel persoonlijke fouten gemaakt.
Volgend weekend zaterdag speelt Weidevogels 1 thuis tegen Fortissimo om 17.35 uur.

Tafeltennis

TOGB-HBM-Taveri: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft knap met 6-4 gewonnen van Taveri uit Ridderkerk. Wim Scholte won zijn drie enkelspelen. Lennard Overdevest zorgde voor twee punten. Harry Sintemaartensdijk scoorde één keer.
Concurrent Vriendenschaar verloor met 9-1 van Docos. Daardoor staan TOGB en Vriendenschaar nu samen op de vierde en vijfde plek. De teams op de vijfde en zesde plaats degraderen. De laatste twee competitieronden gaat het er dus om spannen.
Op donderdag 18 november speelt TOGB in Leiden tegen Docos. Op 26 november volgt de tiende en laatste wedstrijd van het najaarsseizoen. TOGB speelt dan thuis tegen De Treffers.

Schaatsen

Promotie naar hogere categorie
Lansingerland - De weersomstandigheden waren goed, hierdoor werden er op zondagochtend 14 november goede tijden gereden tijdens de wedstrijden voor de pupillen klasse 1,2 en 3. Enkele schaatsers kunnen hierdoor zelfs promoveren naar een hogere categorie. De uitslagen van de 100 en 500 meter: Erik van Schijndel 100m: 12.84 en 500m: 53.16 (PR); Viviëne de Jong 100m: 14.90 (PR)en 500m: 1.01.82 (PR); Demi Ammerlaan 100m: 13.66 (PR) en 500m: 59.44 (PR); Heleen Docter 100m: 14.29 (PR) en 500m: 1.00.51 (PR); Mirthe van der Beek 100m: 14.84, 500m: 58.63 (PR); Caithlyn Tschi 100m: 13.17 (PR) en 500m: 54.88 (PR); Tatum Boss 100m: 13.87 (PR) en 500m: 59.95 (PR); Nienke Berghout 13.93 (PR) en 500m: 1.00.54 (PR).

Voetbal

Oude Maas-CVV Berkel 1 – 1
Berkel en Rodenrijs - Nadat het veld in Poortugaal na een herkeuring door de plaatselijke consul speelbaar was verklaard reisde CVV Berkel zaterdag met goede moed naar het terrein van vv Oude-Maas. Hoewel trainer René Wolterman nog steeds met een waslijst aan blessures kampt speelden de Geel- blauwen de laatste weken behoorlijk. Voor de wedstrijd haakte ook Jan van der Lugt af, maar gelukkig was Wesley van Meer weer fit om zijn plek in de basiself over te nemen. CVV Berkel begon de wedstrijd op het nieuwe sportcomplex van Oude Maas voortvarend. Het goede spel van afgelopen weken werd netjes voortgezet en Oude Maas had geen schijn van kans. Na een goed kwartier spelen werd aan de rechterkant Rick Spruit vrijgespeeld. Diens afgemeten voorzet werd door de meegeslopen Harmen Nelisse op werkelijk sublieme wijze achter een kansloze doelman van Oude Maas geschoten en de 0 – 1 was een feit. CVV Berkel nam geen genoegen met een kleine voorsprong en drong verder aan.
Schotkansen volgden van Rick van der Deen, Jeroen Buitenhuis, Pieter van der Breggen en wederom Harmen Nelisse. Helaas werd het net niet voor een tweede keer gevonden en kreeg Oude Maas moed. In de 42ste minuut moest Berkelkeeper Sander van der Velden tot twee keer toe redding brengen om toch met een voorsprong de thee te halen. Na rust veranderde het spelbeeld niet en was het CVV Berkel wat de kansen creëerde. Maar wat de meegereisde toeschouwers al voorzagen werd werkelijkheid. De kansen werden weer niet bezegeld met de bevrijdende tweede goal en een oude voetbalwet treedt dan in werking. Wanneer de ene ploeg de kansen niet afmaakt, doet de andere ploeg dit juist wel. Na een uur spelen werd het spel van Berkel slordiger en vooral op het middenveld volgde veel balverlies. Oude Maas speelde een alles-of-niets spel en dat resulteerde in een zondagsschot vanuit het middenveld over Berkeldoelman Van der Velden heen en Oude Maas maakte de verdiende gelijkmaker. Na de 1 – 1 probeerde CVV Berkel weer in het spel te komen, maar de ploeg bleek aangeslagen door de gelijkmaker. In blessuretijd kregen de Berkelaren nog een riante mogelijkheid, maar Pieter van der Breggen kon zijn actie niet bekronen met de winnende goal. Uiteindelijk blies scheidrechter Knuppe het eindsignaal en schoten beide ploegen niet veel op met deze puntendeling.


CVV Berkel-IJzendijke: 2-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Op het 2e veld van de plaatselijke club trapten beide ploegen af voor hun 1e onderlinge confrontatie in de clubhistorie. Berkel wilde de punten in huis houden en deed er alles aan om dit te realiseren.
Het regende dan ook kansen deze middag, waarbij met name de lat de grootste spelbreker was, want anders had de score veel hoger uitgepakt. In de beginfase waren Chantal van Wijk en Silvia Boogaard dicht bij een treffer maar het was na een half uur spelen Nadine Bier die de score opende en Berkel op een verdiende voorsprong bracht. IJzendijke probeerde goed mee te doen en hoewel ze niet vaak bij het Berkeldoel kwamen waren ze wel gevaarlijk en was het met name Jennifer Gittling die Berkel behoedde voor een tegentreffer door vlak voor rust tot twee keer toe prima stand te houden op schoten van de tegenstander.
Na de thee kwam Berkel op de verdiende 2-0 voorsprong en weer was het Nadine Bier die scoorde. Tien minuten voor tijd bracht IJzendijke de spanning terug in de wedstrijd; het mocht tot twee keer toe een penalty nemen en de 2e was raak, dus spanning kwam terug in de wedstrijd.
Berkel had de zaak echter prima onder controle en ondanks het feit dat de kansen er niet ingingen werd er ook niks meer weg gegeven en bleven de drie punten op het eigen sportpark.

Atletiek

Klaverbladloop
Berkel en Rodenrijs - Zondag 14 november heeft Ferdi Vonk deelgenomen aan de Klaverbladloop (15 km wedstrijd ) in Zoetermeer. Op voorhand was het de bedoeling om deze wedstrijd in of binnen 57 minuten te volbrengen; een tijd die gezien de prestaties van de afgelopen maanden tot de mogelijkheden behoorde. Helaas was hij op de dag van de wedstrijd niet helemaal fit, maar toch wist hij ondanks dit zijn PR op deze afstand scherper te stellen en binnen het uur te finishen in een tijd van 59 minuten en 32 seconden, een kleine verbetering van zijn PR met 24 seconden. De volgende 15 km wedstrijd voor Ferdi is op zondag 19 December; de Bruggenloop in Rotterdam.

Uitslagen De Kieviten
Bleiswijk - Kees en Jeannette Voogt waren present op Terschelling als deelnemers aan de Berenloop. Ze kozen voor de halve marathon. De tijd van Kees was 1.30.30. Jeannette kwam na 2 uur, 5 minuten en 30 seconden over de streep. Ook Kievit Bart Roefs maakte er een weekendje weg van. Hij finishte 14 seconden boven zij persoonlijke record in een tijd van 1.22.51.
Zaterdag 13 november kwam Marloes Nuijten in Alphen aan den Rijn aan de start bij de Zegerplasloop. Ze liep de 10km in een prachtige tijd van 45.02 minuten en was daarmee de snelste dame op die afstand. Zondag de 14e kwamen enkele leden in actie in Zoetermeer bij de Klaverbladloop. Richard Lelieveld noteerde een tijd van 59.11 op de 15 kilometer. Als hij 6 seconden sneller had kunnen lopen dan had hij zijn beste tijd ooit op die afstand verbeterd.
Erik van Keeken, die na een blessure weer op de weg terug is, had zich net zoals Cor van der Blom ingeschreven voor de 10km. De tijd van Erik was 41.23 en Cor had er 45.12 voor nodig. De afstand bleek in de praktijk echter wel 250 meter langer dan de 10km.

Hockey

Catwijck- HBR: 2-3
Berkel en Rodenrijs - De heren van HBR gingen zondag op bezoek bij koploper Catwijck, dat bekend staat om zijn vlijmscherpe counter. Van meet af aan domineerden de Berkelaren, maar er was een fantastische redding van doelman Florian van Steenhoven voor nodig om niet na acht minuten op achterstand te komen. Halverwege de eerste helft kwam HBR verdiend op voorsprong door een benutte strafcorner van Nick Bijwaard. Tien minuten later was het echter alweer gelijk via een snel uitgevoerde counter van Catwijck. Hoewel er vooral voor HBR de nodige kansen waren, werd er voor rust niet meer gescoord. Na rust hetzelfde spelbeeld. Na een kwartier werd de verdediging van Catwijck uit elkaar gespeeld en kon Nick Bijwaard na een schitterende voorzet van Martijn Luger HBR opnieuw op voorsprong zetten. Vijf minuten later zorgde Martijn Luger zelf met een mooi backhandschot voor 1-3.
Catwijck liet nu de verdedigende posities varen, maar Berkel bleef de bal rustig rondspelen. Toch wist Catwijck twee minuten voor tijd uit een uitval nog te scoren, maar daar bleef het ook bij. Hulde aan de twee vrouwelijke scheidsrechters, die de wedstrijd goed in de hand hielden. Komende zondag een derby uit bij Pijnacker.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Spijkenisse – BVCB
Forum Sport – Soccer Boys
Oude Maas – Berkel
Berkel (da) – IJzendijke
14.30 uur

Soccer Boys (da) – ARC
14.45 uur

Zondag:
TOGB – RKAVV
14.00 uur
Gouderak – Soccer Boys

Handbal

Saturnus ’72- TOGB: 14-21 (d)
Berkel en Rodenrijs - In Ridderkerk werd tegen Saturnus ’72 door de TOGB dames de volle winst gepakt met 14-21. Ondanks dat de ploeg slechts sporadisch de goede vorm van de twee vorige competitiewedstrijden vast kon houden, kwam de overwinning geen moment in gevaar.
Na een sterke opening en veel onderscheppingen kon de ploeg niet alle kansen benutten. De ruststand was 4-10 in het voordeel van TOGB, mede dankzij een aantal fantastische reddingen van de keepster van TOGB.
De voorsprong die in de eerste helft werd opgebouwd kon men in de tweede helft handhaven. Volgend weekend wacht de tweede thuiswedstrijd tegen Helius; aanvang 11.10 uur in de eigen sporthal op Het Hoge Land.

Schaatsen

Uitslagen zondag 7 november
Lansingerland - Na enkele dagen sluiting van De Uithof, ging de ijsbaan zaterdagmiddag 6 november weer open voor publiek en konden de wedstrijden van zondagmorgen gewoon doorgang vinden. Er werd gereden door de junioren C3, 4 en 5 op verschillende afstanden. De meeste rijders van Schaatsvereniging Lansingerland gingen met een nieuwe persoonlijk record terug naar huis. De uitslagen: Categorie 3 afstand 1500 meter Tim van den Hul 2.30.15 (PR), Daphne van der Burg 2.43.81 (PR) en Naomie van Klaveren 3.11.42. Categorie C4 afstand 500 en 1000m Danique Ammerlaa 53.09 (PR) en 1.54.59 (PR), Fieke Uwland 54.82 (PR) en 1.58.85 (PR). Categorie C5 afstand 100 en 500m Demi Vollering 13.82 en 1.00.11, Lieke Geluk 14.15 (PR) en 57.88 en Kim de Kleijnen 13.5 en 1.00.91 (PR).

Tafeltennis

Vriendenschaar-TOGB: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 7-3 verloren van concurrent Vriendenschaar. Door het verlies loopt de Goudse club wel iets uit op TOGB, maar de Berkelaren behouden de aansluiting met de middenmoot. Harry Sintemaartensdijk en Wim Scholte wonnen elk één enkelspel. Scholte won samen met Dennis van Rutten het dubbel. Bijna aan het eind van de avond stond TOGB met 5-3 achter en zat er nog een 5-5 gelijkspel in. Berkel had echter in de laatste twee partijen veel pech waardoor de eindstand op 7-3 uitkwam. Op vrijdag 12 november speelt TOGB tegen het sterke HBM-Taveri.

Motorcross

Rokende machine kost Voorwinden overwinning
Berkel en Rodenrijs - De laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto is niet geheel naar wens verlopen voor Maik Voorwinden. De 22-jarige rijder had de leiding de eerste manche stevig in handen toen hij met pech naar de kant moest. De tweede manche werd gedomineerd door de coureur uit Berkel en Roderijs. In het kampioenschap werd Maik derde achter Marcel van Drunen en diens teamgenoot Devon Vermeulen.
Het debuutseizoen in het ONK Supermoto zit er op voor Team Voorwinden- Brouwer-KTM. Met een derde plek in het eindklassement kan Maik terugkijken op een goed kampioenschap. Met twee dagzeges en vijf manche overwinningen is de Zuidhollander zeker een titelkandidaat voor 2011.

Veldrijden

Joeri Kouwenhoven pakt titel
Bleiswijk - Op de zaterdag 30 oktober werden in Enkhuizen de regionale kampioenschappen veldrijden van de beide Hollanden verreden. In de categorie Amateurs wist Joeri Kouwenhoven wel raad met het zware parkoers.
De Bleiswijker stoomde halfkoers op naar een eerste plaats, die hij tot het laatst kon vasthouden. Het kampioenschap van de Amateurs was opgedeeld in een voor de Amateurs A en een voor de Amateurs B. Joeri werd eerste bij de amateur A, voor Leon Brouwer uit Rotterdam en Piet Smits uit Hazerswoude (derde plaats). Ondanks dat het kampioenschap in Noord-Holland verreden werd gingen alle titels naar leden van Zuid-Hollandse verenigingen.

Voetbal

Soccer Boys (za) – RCL: 2-4
Bleiswijk – Soccer Boys startte met aanvallend voetbal. Aanvoerder Aziz Benchamach ging voorop in de strijd. Het resultaat was na 8 minuten voetbal een aanval over rechts door hemzelf ingeleid en fantastisch afgerond met een snoeihard schot, 1-0. Bij een aanval van RCL kwam de bal tegen de arm van de meeverdedigende Martijn Helmendach. De scheidsrechter zag hierin een opzettelijke handsbal en gaf een strafschop.
De nr. 10 van RCL schoot deze onberispelijk in en stond het 1-1. De aftrap werd genomen, balverlies van Soccer Boys, een lange bal over rechts en een voorzet op alweer de nr. 10. Deze draaide in het strafschopgebied naar binnen en kwam alweer Martijn Helmendach tegen die bleef staan. De aanvaller viel vrij makkelijk over het been van Martijn en ook hierin zag de scheidsrechter een opzettelijke overtreding en gaf binnen een minuut de tweede pingel. Dezelfde aanvaller schoot zijn tweede doelpunt, de 1-2 opnieuw onhoudbaar in voor Steven van Aalst. Bovendien kreeg de ongelukkig spelende Marijn hiervoor een gele kaart. Irritatie alom en de wedstrijd werd grimmiger.
In de 38e minuut was het weer de nr. 10 die met een hard schot opnieuw Steven van Aalst passeerde, 1-3. Maar opnieuw toonden de Bleiswijkers karakter en met aanvoerder Aziz voorop ging het de strijd aan met de 12 van RCL. In de 45e minuut kon de arbiter niets anders doen dan fluiten voor de overtreding op Aziz in het strafschopgebied van RCL en gaf een pingel.
Helaas faalde Aziz vanaf de 11 meter en bleef het 1-3. Na rust herpakte Soccer Boys zich weer, zonder Martijn, die door Wim Eilander werd beschermd. Soccer Boys toonde strijd en de toeschouwers zagen een leuke wedstrijd. Een kluts in de 61e minuut, tussen de keeper van RCL en zijn laatste man, leverde een vrije doorloop mogelijkheid op voor spits Elliott Schoovers en deze scoorde beheerst de 2-3. De Bleiswijkers voerden de druk op en gingen vol op de aanval op jacht naar de 3-3. Maar na een snelle counter van RCL zorgde, alweer de nr. 10 van RCL, voor de 2-4 en zijn inmiddels vierde treffer. Een teleurstelling voor de mannen van Eilander, maar met opgeheven hoofd, konden zij terugkijken op een leuke voetbalmiddag.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – ’s-Gravenzande
14.30 uur
Soccer Boys – RCL
15.00 uur
Berkel – IJVV
De Zwervers
14.30 uur
Rijnvogels (da) – Soccer Boys
Rhoon (da) – Berkel

Zondag:
Quick – TOGB
Soccer Boys – Esto
14.00 uur

Voetbal

Stedoco-Berkel: 7-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - Vol goede moed begon Berkel zaterdag aan de wedstrijd tegen Stedoco. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, waarbij de jonkies van Stedoco lieten zien dat ze een goede ploeg hebben met veel potentie.
Kansen over en weer in de eerste helft maar beide doelvrouwen hielden hun doel keurig schoon. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong en hoewel Berkel misschien wel de beste en meeste kansen had was het wederom Stedoco dat vlak voor rust de 2-0 op het bord zette. Na rust ging de thuisclub vrolijk verder met waar het voor rust al mee bezig was namelijk scoren. Binnen het kwartier lagen de 3 en 4-0 in het net en was de wedstrijd gespeeld. Berkel wilde nog wel de eer te redden, maar dat lukte niet. Stedoco had daarentegen een zeer goede middag waarbij bijna alles lukte en met lekker voetballen kon de ploeg uitlopen naar een 7-0 eindstand. Volgende week moeten de Berkelse dames dus wat rechtzetten in de uitwedstrijd bij Rhoon.

Haaglandia – SoccerBoys (za): 1-1
Bleiswijk - Na een goede oefenserie speelde zaterdag 1 van Soccer Boys tegen Haaglandia uit Rijswijk. Het team was gehavend zonder Aziz Benchamach, Tom Dedel en Farhan Benchamach, maar startte met Samir Amghar op het middenveld, Dave van der Steen in de spits met als schaduwspits Sjors te Duits. Haaglandia begon zoals verwacht met twee snelle buitenspelers op de counter. Gaandeweg de eerste helft nam het overwicht van de Bleiswijkers langzaam toe. Het wachten was op het eerste doelpunt, maar de voorhoede slaagde er weer niet in te scoren. Op slag van rust sloeg de pech weer toe; in plaats van de bal klemvast uit de lucht te plukken bij een eenvoudig genomen corner voor Haaglandia liet Steven van Aalst de bal los. De spits van Haaglandia bedacht zich niet en tikte de 1-0 in. Na rust startte Haaglandia sterk en al in de eerste minuut verrichte Steven een goede redding om de 2-0 te voorkomen. Soccer Boys was plotseling wakker, herpakte zich en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Over alle linies werd de druk op de tegenstander opgevoerd en van lieverlee speelde Soccer Boys alleen nog maar op de helft van Haaglandia. Pech voor Haaglandia, toen een hoge bal in het midden door een verdediger met een lob achter zijn eigen doelman werd gewerkt, een cadeautje, 1-1. De Bleiswijkse voetballers voerden de druk verder op en rook de overwinning, maar door subliem keeperswerk van de doelman van Haaglandia kwam er geen verandering meer in de eindstand.

Atletiek

Mooi marathondebuut Mariska van Straalen
Bleiswijk - Zondag 31 oktober vond in Etten-Leur de Van Oers Marathon Brabant plaats. Om 11.30 uur klonk het startschot ook voor een aantal atleten van atletiekvereniging De Kieviten. Onder rustige weersomstandigheden, in een prachtig herfstdecor en met haaswerk van mede- Kieviten Paul Heijnen en Dick Baggerman, maakte Mariska van Straalen haar debuut op de marathon. De eerste ronde werd ze vergezeld door Paul Heijnen en kwam ze door in een tijd van 1.59.52. Dick Baggerman stapte de tweede ronde in en begeleidde Mariska naar een prachtige eindtijd van 3.59.07.
Paul Heijnen moest na 35 kilometer het tempo loslaten maar finishte desondanks in een verdienstelijke tijd van 4.03.21. Ook Rob Meeuwissen kwam in actie in Etten-Leur. Op de halve marathon zette hij een tijd van 2.05.14 op de klokken. Kees Voogt stond aan de start van de natuurmarathon in de Krimpenerwaard. Ondanks een lichte knieblessure eindigde hij in 3.32.49

Trimgroep DOTO zoekt medelopers
Bergschenhoek - De DOTO-trimgroep nodigt iedereen uit om in de maand november gratis mee te komen lopen met deze groep. De trimgroep bestaat uit leden die het leuk vinden om iedere week een goed uur met elkaar buiten te sporten. Het is ook een ideale mogelijkheid om andere trimmers te ontmoeten. Het motto ‘lopen doe je samen’ staat bij de groep hoog in het vaandel. Nu de donkere dagen weer voor de deur staan, is het sporten in de avonduren met een groep veiliger en gezelliger. De trainingsavonden zijn op woensdag- (sport en trimgroep) en donderdagavond(trimgroep)van 19.30 uur toto 20.30 uur; het startpunt is sporthal de Berghonk. Voor meer info zie www.svdoto.nl .

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut