Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Sint zet voet aan wal in Bleiswijk

Foto
Sint en zijn Pieten werden welkom geheten door de burgemeester
en door Luca van ’t Wout die graag burgemeester wil worden en zaterdag
burgemeester Van Vliet terzijde mocht staan.


Bleiswijk – Reikhalzend werd zaterdagmiddag 20 november uitgekeken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten die beloofd hadden met de boot aan te meren bij Meerenbos aan de Rotte. (meer)

Ergernis over slechte bewegwijzering groeit

Foto
Jan Keller nodigt de gemeente uit een schouw te houden
in de wijk. Om met eigen ogen te aanschouwen hoe slecht en
verwarrend het gesteld is met de bewegwijzering.


Bleiswijk – Als je er woont kun je de eigen voordeur en meestal ook die van de buren wel vinden, maar als het adres iets verder in de buurt ligt wordt het al snel zoeken geblazen. (meer)

De Vogelvriend viert 50-jarig bestaan met fraaie jubileumtentoonstelling

Foto
De jubilarissen bijeen tijdens de jubileumtentoonstelling
van De Vogelvriend.


Berkel en Rodenrijs – Vorige week was het feest bij vogelvereniging De Vogelvriend in Berkel en Rodenrijs. De jaarlijkse onderlinge tentoonstelling stond helemaal in het teken van het 50-jarig jubileum. (meer)

Modeste is de mooiste

Foto
Modeste (derde van rechts) met haar dansvriendinnen
tijdens de opnamen in sporthal Oostmeer in Berkel en Rodenrijs.


Bergschenhoek – Een nichtje tipte haar: er werd een modellenwedstrijd uitgeschreven van Elite Model Look 2010 en dat vond ze echt iets voor haar. (meer)

Lansingerland bouwt verder

foto
De raamovereenkomst wordt getekend door v.l.n.r. Ronald Zondag,
Wim de Haas (Bouwfonds), wethouder Jan den Uil, Ton Zondag en
bouwer Erik Batenburg.


Lansingerland - Wethouder Jan den Uil nam vrijdag 19 november de pen ter hand om een raamovereenkomst met projectontwikkelaar BWGZ te tekenen.
(meer)

D66 pakt de fiets langs Lansingerlandse knelpunten

Foto
Op de fiets door het groen en langs de HSL maakte veel
duidelijk voor de vertegenwoordigers van D66.


Lansingerland – “Als je er doorheen fietst zie je nog beter wat het belang is van zo’n gebied. Bij vraagstukken als bereikbaarheid en leefbaarheid moet je ook oog blijven houden voor groen en recreatie.” (meer)

Succes Berkelaar met boek over wereldmacht Google

  Foto
Oud-Berkelaar en voormalig journalist van De Heraut
Peter Olsthoorn.


Lansingerland - Journalist Peter Olsthoorn, zo'n dertig jaar geleden werkzaam voor De Heraut, schreef 'De macht van Google'. Het oogst succes, met ondermeer optredens op radio en tv. (meer)

Liesbeth Spies bezoekt CDA in Lansingerland

Foto:
Jan van Arem (CDA Lansingerland) informeert Liesbeth Spies
over de randvoorwaarden voor een eventuele inpassing van de
A13-A16 ter plaatse van de kruising HSL/N209.


Lansingerland - CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Liesbeth Spies heeft met enkele andere kandidaten een bezoek gebracht aan het CDA in Lansingerland en Zoetermeer. (meer)

Peuteractiviteiten in basisschool de Oosthoek

Foto
De peuters aan het werk onder leiding van juf Veronica.

Bleiswijk - Voor peuters is spelen niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor hun lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkeling. (meer)

Sparrenhoek creatief voor Sinterklaas

Foto
De voorbereiding op het Sintfeest is op de Sparrenhoek
bijna net zo groot als het feest zelf.


Bergschenhoek - De openbare basisschool de Sparrenhoek was woensdag 17 november veranderd in een creatief knutselpaleis. (meer)

Marian Benningshof erelid van Crescendo

Foto
Voorzitter Joke de Witte (rechts) zette Marian Bennngshof
in het zonnetje. Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk – Aan het einde van het Najaarsconcert dat muziekvereniging Crescendo op 30 oktober gaf, is Marian Benningshof benoemd tot erelid van Crescendo. (meer)

Boomplanting in Hoekse Park

Foto
Wethouder J. den Uil , gedeputeerde M. van Engelshoven–Huls
en directeur P. Stadhouders hebben de eerste bomen geplant,
waarna de drie honderd aanwezigen het werk hebben afgemaakt.


Bergschenhoek – Ter afsluiting van de dit jaar door G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland) georganiseerde wandelingen in de provincie Zuid-Holland, zijn op zaterdag 20 november driehonderd bomen geplant in het Hoekse Park in recreatiegebied Rottemeren. (meer)

Fanfare Concordia Bergschenhoek behaalt eerste prijs

Foto
Het fanfareorkest gooide meteen hoge ogen en behaalde
de eerste prijs.


Bergschenhoek - Zaterdag 20 november is het Fanfareorkest van Concordia Bergschenhoek op concours geweest in Enschede. (meer)

Melanchthon Berkroden gaat groen!

Foto
Arthur Venselaar van de Milieu Express hield een
presentatie.


Berkel en Rodenrijs - Blikjes, broodzakjes, koffiebekertjes en snoeppapiertjes. Ook op school produceren leerlingen en leraren ongemerkt veel afval. Melanchthon Berkroden gaat hier iets aan doen! (meer)

De Anne Frankschool huisvest vijf bedrijfjes

Foto
Ondernemers in de dop; een pilotproject op de
Anne Frankschool in Bleiswijk.


Bleiswijk - Ondernemer en lid van JCI Zoetermeer Michel Oldenburg en groep 8 van de Anne Frankschool beleefden met hun leerkracht Cock Arkesteijn maandagochtend 15 november de derde dag van het BizWorld-project ‘Jong geleerd, Oud gedaan’.
(meer)

SBS6 maakt opnamen bij Cosinta

Foto
Chantal Overgaag aan het werk, terwijl Caroline wat
vragen stelt en de camera loopt.


Bleiswijk – ‘Een baanbrekende de innovatie op het gebied van huidverbeterende behandelingen voor schoonheid; Beauty Defect Repair (BDR) maakt het mogelijk de huidstructuur en de huidconditie te veranderen en huidveroudering onder controle te houden. (meer)

Berkels koppel pakt de overwinning bij Bridge in de Kas

Foto nr. 2
De eerste prijs was voor het koppel Rob Jagroop en Anneke
van der Meer uit Berkel en Rodenrijs. De prijs werd uitgereikt
door Petra den Boer (Rabo) en Ton Hermes (Rotary).


Bleiswijk – Tweehonderd paren schoven zaterdagochtend 20 november aan in het fraaie kassencomplex van de Bunnik Plants aan de Hyacintweg om deel te nemen aan het voor de elfde keer georganiseerde bridgespektakel Bridge in de Kas. Een drive met spelgenot, maar ook met verrassingen. (meer)

Inbraak personenauto

Bleiswijk – In de nacht van 16 op 17 november is aan de Beukenlaan ter hoogte van nr. 69 een autoradio en jas gestolen vanuit een witte Volkswagen polo. De dader kwam binnen door het slot te forceren.

Aanhouding voor diefstal uit auto

Berkel en Rodenrijs/Ypenburg - Een getuige zag maandag 22 november omstreeks 00.55 uur twee mannen inbreken in een auto die geparkeerd stond op de Bootsmansingel in Ypenburg. De getuige zag dat de twee mannen er in een blauwe auto vandoor gingen. Gewaarschuwde agenten zagen de betreffende auto rijden en controleerden de inzittende op de Laan van Leidschenveen.
Het signalement van de twee inzittenden kwam overeen met hetgeen de getuige had doorgegeven. De agenten hielen de twee mannen, in de leeftijd van 22 en 23 jaar uit Berkel en Rodenrijs en Rotterdam aan. De auto van het tweetal werd inbeslag genomen. De twee mannen zitten nog vast verhoor.?

Belastingdienst neemt auto’s in beslag

Berkel en Rodenrijs – De politie en de Belastingdienst hebben op dinsdag 16 november een ANPR controle gehouden op de Oudelandselaan. De controle begon om 14.00 uur en zou doorlopen tot 18.30 uur, maar door de mist werd deze om 18.00 uur afgebroken.
De Belastingdienst heeft drie auto’s in beslag genomen en een aanzienlijk bedrag aan achterstallige betalingen binnengehaald. De politie heeft een bedrag aan openstaande boetes geïnd.

Inbraak horecagelegenheid

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van woensdag 17 november werd rond de klok van drie uur ingebroken in een horecagelegenheid aan de Noordeindseweg. Het slot bleek met behulp van vermoedelijk een koevoet te zijn geforceerd. Er werden twee gokkasten opengebroken en ook de kassa werd doorzocht.

Ruit deur vernield

Berkel en Rodenrijs – Bij een poging tot inbraak in de nacht van 15 op 16 november in een horecagelegenheid aan het Westerwater werden de ruiten van de voordeur vernield. Met een steen was geprobeerd de ruiten in te slaan, maar dat lukte niet. Ook het openbreken van de deur met behulp van vermoedelijk een schroevendraaier mislukte.

Ruit supermarkt ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 18 november werd een ruit aan de zijkant van een supermarkt aan het Rozenoord met een grote stoeptegel ingegooid.
Het alarm dat afging, heeft de inbreker vermoedelijk doen vluchten. Er is niets ontvreemd.

Op herhaling

Bergschenhoek – Een 21-jarige bestuurder van een bromfiets is voor de vierde keer binnen drie jaar aangehouden, omdat hij geen rijbewijs heeft.
De man werd op woensdag 17 november op de Bergweg-Zuid staande gehouden. De bromfiets werd in beslag genomen. Omdat de brommer echter van een ander was, is deze teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de bestuurder is proces- verbaal opgemaakt.

Spiksplinternieuwe BMW gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de Oudelandselaan werd bij een inbraak in een woning een tas met daarin de sleutels van een slechts drie weken oude BMW ontvreemd. De dief ging er met de nieuwe auto vandoor. Het kenteken is: 13- NPX-8.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Passage
Bergschenhoek - Op donderdag 25 november is er een ledenavond van Passage in de achterzaal van de Hervormde kerk aan de Kerkstraat 1. Aanvang 19.45 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. (meer)

Bleiswijk

Inloopmiddag de Peuterhoek
Bleiswijk – Op donderdag 25 november houdt peuterspeelzaal De Peuterhoek van 13.30 tot 15.00 uur een inloopmiddag voor ouders en hun peuter. Men kan gezamenlijk een kijkje nemen hoe het er op een peuterspeelzaal aan toe gaat. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. (meer)

Leefbaar 3B praat met jongeren en buurtbewoners

Bleiswijk - In de verschillende kernen van de gemeente wordt door inwoners geklaagd over overlast, veroorzaakt door jongeren die zich er in gesprekken dan op hun beurt weer op beroepen dat er te weinig gelegenheden voor jongeren zijn om spontaan en dus ongeorganiseerd bijeen te komen om ongestoord met elkaar te kunnen “chillen”. (meer)

Kees Heugens afgetreden als fractievoorzitter

Lansingerland – Op de onlangs gehouden ledenvergadering van Leefbaar 3B heeft Kees Heugens bekend gemaakt het fractievoorzitterschap van zijn partij neer te leggen. Jan Pieter Blonk is door de fractie benoemd tot nieuwe voorzitter en Wouter Hoppenbrouwer als vice-fractievoorzitter. (meer)

BVCB vermaakt sponsoren met spraakwaterval Johan Derksen

Foto
Jan Dirk Stouten (links) kan ook nog steeds lachen om de
grappen en grollen van Johan Derksen. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek – De uitnodiging van de sponsorcommissie van BVCB aan Johan Derksen en Jan Dirk Stouten was een schot in de roos, zo bleek vorige week donderdagavond. Beide voetbaldieren kwamen met een avondvullend programma voor de sponsoren van de Bergschenhoekse sportvereniging. (meer)

Berkel pompt maar verdrinkt toch

Berkel en Rodenrijs - Voor CVV Berkel was het zaterdag de wedstrijd van de afwezigen. Robert van der Velden, Jeroen Buitenhuis, Jan van der Lugt, Jurjen Jongejan, Bob de Geus, Jordy Hoogerbrugge en Vincent Wiersema, Het missen van zes basisspelers was te veel voor de thuisclub in de wedstrijd tegen het bezoekende Zestienhoven. (meer)

TOGB tegen Neptunus een wedstrijd met cruciale arbitrale beslissingen

Foto
Lex van Winden hier in duel met enkele spelers van Neptunus.
Van Winden was voor TOGB verantwoordelijk voor de gelijkmaker.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Een echte wedstrijd met oogstrelend voetbal werd het niet. Maar TOGB tegen het Rotterdamse Neptunus had na afloop voldoende stof tot spreken. Arbiter Van der Lip uit Hazerswoude nam enkele beslissingen die vooral bij TOGB vraagtekens zouden oproepen. (meer)

René Wolterman verlaat Berkel aan het eind van het seizoen

 Foto
René Wolterman: “Ik hoop op een mooi afscheid
bij Berkel”. Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs - De voorspelling die hij bij zijn komst bij voetbalvereniging CVV Berkel had gedaan is bewaarheid. Trainer René Wolterman zei toen al nooit langer dan drie seizoenen (de heilige termijn van Wolterman) bij een club te werken. (meer)

BVCB nu echt hekkensluiter

Bergschenhoek - Voor het eerst in de eerste klasse spelen, gaat niet altijd over rozen. Dit ervaart BVCB de laatste weken. Na een redelijk evenwichtige start van de competitie is het de laatste weken lastig. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – De Jodan Boys
13.00 uur (vr.)
Rhoon DA1 - Berkel DA1

Zondag:
Soccer Boys – ESTO
14.00 uur

BusinessClub TOGB op bezoek bij Excelsior

Foto
Actie bij Excelsior.

Berkel en Rodenrijs - Leden en genodigden van de BusinessClub TOGB (BCT) bezochten zaterdag 20 november de wedstrijd Excelsior - VVV. Bij Excelsior spelen twee ex TOGB'ers, Roland Bergkamp en Tim Vincken. (meer)

Golf

Luiten veertiende in Singapore
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten is als veertiende geëindigd in het Singapore Open, waar het prijzengeld 6 miljoen dollar (4,35 miljoen euro) bedroeg. De Australiër Adam Scott won het toernooi voor de derde keer en ging met de hoofdprijs huiswaarts.

Schoonspringen

Medailles voor Schoonspringers WVZ
Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - In het Pieter van den Hoogenband zwemstation te Eindhoven vond zaterdag 13 november de tweede KNZB schoonspring breedtesportwedstrijd plaats waarbij de schoonspringers zich weer van hun goede kant lieten zien. Aan deze wedstrijd hebben vier springers(sters) meegedaan die in Berkel en Rodenrijs wonen. Deze springers(sters) kwamen uit in de E-categorie en behaalden goede resultaten. Marjet Praasterink werd 3de , dus beloond met de bronzen medaille met een puntentotaal van 125.5 punten. Guurtje Praasterink werd 5de met 119.5 punten, Tom Selier werd 13de met 111 punten en nieuweling Rosanna Selier werd met 85.5 punten 21ste.
In de Verenigingscompetitie heeft WVZ zich stevig op de 4de plaats gezet.
De breedtesportcompetitie is een wedstrijd over vier wedstrijden waarbij de drie beste wedstrijden tellen voor het eindklassement. De volgende wedstrijd is op 16 januari in het Amsterdamse Sloterparkbad.

Zwemmen

Persoonlijke records Watervogels
Lansingerland - Op 7 november vonden in het Leidse zwembad De Zijl district sprintkampioenschappen zwemmen plaats. Aan dit toernooi deden 29 zwemverenigingen mee van de districten Den Haag, Rotterdam en Gouwe Rijnstreek. Vier zwemmers van zwemvereniging De Watervogels uit Lansingerland waren voor deze sprintkampioenschappen uitgenodigd. Op het programma stonden de 50 meter schoolslag, rugcrawl, vlinderslag en borstcrawl. Ondanks dat De Watervogels zich niet wisten te kwalificeren voor de finaleplaatsen konden ze toch terugkijken op een goed gezwommen toernooi. Saskia Koolen zwom op alle vier de afstanden een nieuw persoonlijk record. Rick van de Stam en Janneke Radder zwommen elk drie persoonlijke records. Mike van de Beek zwom een nieuw persoonlijk record op de schoolslag. Het viertal kon trots zijn, evenals de zwemvereniging.

Finale Nationale Speedo Club Meet
Lansingerland - Zwembad De Veur in Zoetermeer vormde het decor voor de regionale voorronde van de landelijke Speedo Club Meet: dé zwemwedstrijd waar de beste miniorenzwemclubs van Nederland strijden om de Nationale Speedo Club Meet titel. In alle regio’s van Nederland zwommen jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar dit weekend een aantal individuele zwemafstanden en de afsluitende 4x50 meter wisselslagestafette. Twan Wijn en Thomas Jansen uit Berkel en Rodenrijs en Desiré Verlaan en Joost de Roy van Zuydewijn uit Bergschenhoek zwommen hierin mee voor WVZ. Het team WVZ 1 eindigde als eerste met 1570.63 punten gevolgd door de Racing Club met 1680.53 punten en zwemclub D’Elft eindigde als derde met 1949.40 punten.
WVZ 1 heeft zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de landelijke finale.

Rolschaatsen

Wintershow Rolling ’90
Lansingerland/Moerkapelle - Rolschaatsvereniging Rolling ’90 uit Moerkapelle bestaat 20 jaar en is één van de elf rolschaatsverenigingen die ons land rijk is. Bij Rolling ’90 ligt de aandacht bij het showrijden en bij het dansen. Op 21, 22 en 23 december wordt ter afsluiting van het jaar een wintershow gereden. Alle leden klein en groot zullen de bezoekers verbaasd doen staan van wat op rolschaatsen mogelijk is. Het thema van dit jaar is ‘Een Hollands sprookje uit 1001 nacht’. Kijk op www.rolling90.nl en bestel online kaarten voor de wintershow vanaf 1 december. Meer weten over rolschaatsen, mail dan naar info@rolling90.nl . De show is een goede gelegenheid kennis te maken met deze vorm van sport.

Judo

Judoprijzen voor Robert Soen
Berkel en Rodenrijs - De 10-jarige Robert Soen is weer succesvol geweest tijdens diverse judokampioenschappen. Zo wist de jeugdige Berkelaar op het grote internationale Team Toernooi van Theo Meijer Sport in Leusden de tweede prijs te behalen met het pupillenteam -12 jaar van Judo Team Haaglanden. Ook tijdens de Open Bredase Kampioenschappen kon Robert de zilveren medaille in ontvangst nemen in de klasse -50 kg. Tijdens de Clubkampioenschappen van Budoschool Yotosama wist hij knap het brons te winnen bij de oudere jongens -15 jaar.

Atletiek

Kieviten actief in Nijmegen
Bleiswijk - Een viertal leden van De Kieviten kwam in actie tijdens de 27e editie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De atleten moesten een afstand van 15 kilometer afleggen. Geheel volgens de naam van deze loop zat het parcours vol met heuvels en dat betekende dus veel klimmen en afdalen.
Chris Paardenkooper kwam tot de mooie nettotijd van 1.01.53 uur. Peter Buter had er bijna een kwartier langer voor nodig en finishte in 1.15.35.
Anita Kreukniet bleef nog net binnen de 1 uur en 20 minuten met haar tijd van 1.19.34. Teun Baak zag op de klok een tijd van 1.39.12 staan nadat hij de finishlijn passeerde.

Hockey

Pijnacker – HBR: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Een technisch superieur HBR overklaste streekgenoot Pijnacker volledig, maar de eindpass ontbrak. Ook de gekregen strafcorners misten scherpte. Na 25 minuten liet Pijnacker zien hoe het wel moest. Een vlijmscherpe pass door het hart van de Berkelse verdediging gaf een speler van Pijnacker de kans de bal eenvoudig binnen te tikken. Dit werd ook de ruststand. Na rust eenzelfde spelbeeld, waarin HBR meer tegen zichzelf speelde dan tegen Pijnacker. Na 11 minuten leidde de door Nick Bijwaard benutte achtste strafcorner toch tot de verdiende gelijkmaker. HBR bleef hierna voluit op de winst jagen, maar bleef slordig in de cirkel. Met zoveel mensen van HBR voor de bal, mochten de Berkelaren zelfs nog van geluk spreken, dat doelman Florian van Steenhoven weer een prima partij stond te keepen. Door de grote druk naar voren ontstonden er gaten in de verdediging, maar de doelman wist de vrijstaande spelers van Pijnacker met veel kunst- en vliegwerk het scoren te beletten.
Komende zondag thuis de volgende streekderby, ditmaal tegen Bleiswijk.

Schaatsen

Uitslagen op De Uithof
Lansingerland – In alle vroegte (om zeven uur aan de start) reed zondagochtend 21 november weer een aantal schaatsers van schaatsvereniging Lansingerland hun wedstrijden op De Uithof in Den Haag.
Ditmaal waren de junioren C aan de beurt. Zij reden de 300 en 500 meter of (voor de C3) een 500 en 1000meter. En ook deze keer ging een aantal rijders tevreden naar huis met een verbetering van hun persoonlijke record. Categorie 3: afstand 500 en 1000 meter: Tim van den Hul: 49.22 en 1:38:34 (PR), Daphne van der Burg: 49.60 en 1:46:57 (PR) en Naomie van Klaveren: 53.92 en 1:57:92. Categorie C4 en C5 reden 300 en 500 meter: Danique Ammerlaan: 33.82 (PR) en 53.43, Fieke Uwland: 33.56 (PR) en 55.58, Frederieke Jansen: 33.63 en 56. 50, Demi Vollering: 35.26 en 56.91 (PR), Lieke Geluk: 34.91(PR) en 56.40 (PR), Kim de Kleijnen: 35.59 en 59.20 (PR), Thomas Douma: 34.50 , 500m: val.

Tafeltennis

Docos-TOGB: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft stand gehouden tegen koploper Docos. In Leiden verloor TOGB met 6-4.
Alles komt nu aan op de laatste speelronde. Wim Scholte won twee enkelspelen. Dennis van Rutten won één partij. Van Rutten en Scholte wonnen ook het dubbel. Harry Sintemaartensdijk haalde het net niet. Net als de vorige keer tegen Docos waren de teams aan elkaar gewaagd. TOGB staat nu met 41 punten op de vijfde plaats. Deze plek is net niet genoeg voor handhaving. Vlak boven TOGB staat Vriendenschaar met 42 punten. TOP is met 29 punten al gedegradeerd.
Of Berkel ook volgend seizoen in de eerste klasse speelt zal afhangen van de laatste speelronde op 26 november. TOGB speelt thuis tegen De Treffers die net als Docos 56 punten heeft en strijdt voor het kampioenschap. De concurrent van TOGB, Vriendenschaar, moet tegen Taveri dat 46 punten heeft, geen kampioen meer kan worden en bijna buiten degradatiegevaar is. Men kan de Berkelse mannen komen aanmoedigen op vrijdagavond vanaf 20.15 uur aan het Hoge Land 7.

Voetbal

Xerxes-Berkel: 1-1 (d)
Berkel en Rodenrjs - De eerste helft was Berkel voetballend beter, maar was de thuisclub feller in de duels en zo ontstond er een boeiend spel. De grootste kans in de eerste helft was voor Berkel; het was Corine Notenboom die uit een prima genomen corner van Linda Welles op doel kopte, maar de bal kwam via de onderkant lat terug in het veld. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand. Na rust, met Janneke Westerhof binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Marcia Emmer, wilde Berkel de wedstrijd naar zich toe trekken. De thuisclub kreeg echter meer balbezit en was veelvuldig op de helft van Berkel te vinden. Dat resulteerde in de 68e minuut in de 1-0 voorsprong voor Xerxes. Berkel ging opzoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd kwam de verdiende beloning voor Berkel.
Het was Linda Welles die na de zoveelste aanval van de geel blauwen verwoestend uithaalde en prachtig de 1-1 op het bord zette.
Volgende week wacht Rhoon DA1 - Berkel DA1; aanvang:14.30 uur

Soccer Boys (za)-GHC: 1-2
Bleiswijk - Na de overwinning op Forumsport verwachtten veel Bleiswijkers dat Soccer Boys zou gaan winnen, maar helaas liep het iets anders. Zowel GHC als SB startten moeizaam aan de wedstrijd. Het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden. Wel met een handvol kansen aan SB zijde maar er werd niet geprofiteerd van de kleine foutjes van de GHC achterhoede. Eigenlijk had SB al voor rust afstand kunnen nemen, maar door attent reageren van de doelman werd er niet gescoord.
Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld. Spaarzame dreigende aanvallen van SB en GHC die weinig gevaar opleverden. Na een buitenspel situatie op de GHC helft verkeek de SB achterhoede zich op een goede openingspass waarop de snelle rechterspits sneller dan de SB achterhoede reageerde en voortreffelijk scoorde 0-1 in de 65e minuut. GHC ging wat beter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. In de 80e minuut viel Martijn Helmendach aan de linker kant op de bal, waar de scheidrechter een overtreding in zag. Uit de daarop volgende vrije trap werd de 0-2 gescoord.
Toen Sjors te Duits na een grove charge geblesseerd het veld moest verlaten werd het voetbal van SB er niet beter op. Maar toen in de 88e minuut Tom Dedel met een fraaie kopbal toch nog de 1-2 scoorde laaide de hoop op een beter resultaat toch nog even op. De resterende vijf minuten werd GHC stevig onder druk gezet en verscheen zelfs keeper Steven van Aalst nog in het vijandelijke doelgebied om de score een beter aanzien te geven. Het mocht echter niet baten.
Door deze nederlaag is SB teruggezakt naar de 10e plaats in de competitie.

Volleybal

Spivo-Volley2B: 1-3 (d)
Lansingerland - Zaterdag 20 november vertrok dames 1 van Volley2B naar Spijkenisse om een wedstrijd tegen de nummer 5 te spelen. Aangekomen in de sporthal konden ze al snel beginnen. De eerste set begon goed op een service van Myron Brard. Deze set werd binnengehaald met 20-25. De tweede set was hetzelfde als de eerste, 19-25 voor Volley2B. De derde set zakten de dames van Volley2B in. Er werd hard gevochten voor de punten, maar dit mocht helaas niet baten. De set werd net verloren met 25-22. De vierde set werd er gewoon weer doorgevochten, het spel bloeide weer op en het enthousiasme kwam weer terug; de set werd gewonnen met 21-25. Trainer Hans Glaubitz was trots op zijn meiden.

XiniX in Ome Ab

Ome ab

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 26 november treedt de band XiniX op in Podiumcafé Ome Ab, Noordeindseweg 25-27, aanvang 22.00 uur. (meer)

Ezels aan de wandel

Foto
De beide ezels zijn weer terug bij de kinderboerderij, maar
Ton vraagt zich nog steeds af hoe ze van midden in de nacht vanaf
een afgesloten weide langs de Overbuurtseweg naar de Hoefweg
zijn gekomen.


Bleiswijk – Wie lost het mysterie van de twee aan de wandel geraakte ezels op? Zes weken geleden – na de pompoenendag aan de Overbuurtseweg – bracht Ton van den Berg van ’t Ezelsbruggetje twee ezels naar die weg om ze in de achtertuin te laten lopen bij Dijkshoorn. (meer)

Sinterklaas maakt tijd vrij voor Bergschenhoek

Foto
Sinterklaas en zijn lenige Pieten brachten zaterdag
een bezoek aan Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Hij komt, hij komt… Dat wisten alle kinderen zaterdag 20 november heel zeker: Sinterklaas beloofde die dag bij hen langs te komen en daarom verzamelde zich een grote schare belangstellenden in het centrum van het dorp om niets te hoeven missen van de ontvangst. (meer)

Geslaagd Prinsenbal

Foto
Prins Marcus en Prinses Brigitte der Otterrotters.

Bleiswijk - Carnavalsverenigingen de Otterrotters en de Volhouders kwamen zaterdagavond 13 november met andere bezoekers bijeen in het Parochiehuis/Padock om hun Prins en Prinses 2010/2011 voor te stellen aan de aanwezigen. (meer)

Informatieavond oprichting megapopkoor LanSingers

Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 25 november is de informatieavond en oprichtingsvergadering van megapopkoor LanSingers in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodendrijs. (meer)

Feestelijk ontvangen Sinterklaas zet voet aan wal in Berkel en Rodenrijs

Foto
Sinterklaas en zijn Pieten werden hartelijk welkom geheten
door honderden belangstellenden en door de burgemeester.Berkel en Rodenrijs – Honderden ouders, grootouders en kinderen heetten zaterdagmiddag 13 november samen met burgemeester Ewald van Vliet Sinterklaas van harte welkom in het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkend Berkelse arts

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet speldde de versierselen op,
behorende bij de benoeming Officier in de Orde van
Oranje-Nassau.


Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Burgemeester Ewald van Vliet reisde vrijdagmiddag 12 november richting het Rotterdamse Heijplaat om dr. Cobi van der Zee tijdens een symposium ter gelegenheid van haar afscheid als specialist op het gebied van Hyperthermie te verrassen met een koninklijke onderscheiding.
(meer)

Jeugd uit de Bloemenbuurt in gesprek met het jongerenwerk

Foto
Jongerencentrum The Point in Bergschenhoek.

Berkel en Rodenrijs - Een aantal maanden geleden is buurttoezicht van start gegaan in de Bloemenbuurt te Berkel en Rodenrijs. Op 23 juni was er een bewonersbijeenkomst. (meer)

Kijk op Vrede uitgebeeld door de jeugd

Foto
Een deel van de deelnemers aan de tekenwedstrijd.

Bergschenhoek – Jaarlijks wordt door Lions Clubs International een tekenwedstrijd georganiseerd voor leerlingen uit de hogere klassen van het basisonderwijs. (meer)

Gemeente gaat de strijd aan met graffiti

Foto
Graffiti ontsiert diverse plekken in de gemeente. Daar
is nu een sluitende aanpak voor gemaakt.


Lansingerland – Gezien de stijgende overlast die ondervonden werd van de in de hele gemeente op tal van plaatsen aangebrachte graffiti werd de vraag naar een sluitende aanpak steeds groter. (meer)

Najaarsuitvoering Helicon groot succes

Foto
Presentatrice Toos van Gennep met alle twirlsters en
op de achtergrond het harmonieorkest. (Bart Venema)


Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - Op zaterdagavond 6 november vond in het Kwadrant Theater in Zoetermeer de najaarsuitvoering van muziekvereniging Helicon plaats. (meer)

Na Weidebuurt volgden andere wijken: Buurttoezicht is groeiende

foto
Goede samenwerking tussen de verschillende partijen.

Lansingerland – Op initiatief van enkele inwoners, met steun van een grote groep bewoners van de Weidebuurt en in nauwe samenwerking met de gemeente en de politie ging eind 2008 het pilotproject ‘Buurttoezicht Weidebuurt’ van start. Met buurttoezicht wilden bewoners van de Weidebuurt de leefbaarheid en veiligheid van de buurt en directe omgeving behouden en verbeteren. (meer)

Ingebroken in school

Bleiswijk – Door een raam te forceren verschafte men zich vorig weekend toegang tot Melanchthon De Kring te Bleiswijk. Het kantoorgedeelte van de middelbare school werd doorzocht, maar nog onbekend is of er iets werd meegenomen.

Kluisjeskrakers aangehouden

Bleiswijk – Twee bezoekers van een Bleiswijkse sauna bleken daar al eens eerder geweest te zijn. Ze werden op videobeelden herkend van de vorige keer toen beide heren kluisjes openbraken en er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor gingen. De twee – een 29-jarige Hagenees en een 26- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats – konden ter plaatse worden aangehouden, waarna ze werden overgebracht naar het bureau in Capelle a/d IJssel voor nader onderzoek.

Woninginbraak via voordeur

Bleiswijk – Een inwoner van de Plevierstraat constateerde dat de tuindeur van de buren, die op dat moment niet aanwezig waren, woensdag 10 november wagenwijd open stond. Er bleek ingebroken te zijn. Men kwam binnen via het openbreken van de voordeur, waarna het hele huis werd doorzocht en men via de achtertuin het pand weer verliet. Nog niet precies bekend was wat er vermist wordt.

Raam geforceerd

Bleiswijk – Uit een woning aan de Putterstraat verdwenen zaterdagmiddag 13 november enkele waardevolle goederen. Onbekenden kwamen binnen door een raam aan de achterzijde te forceren na eerst over een schutting gekomen te zijn.

TV verdwenen

Bergschenhoek – Bij een inbraak aan de Witmos verdween woensdagmiddag 10 november een tv. Ook de afstandsbediening werd meegenomen vanuit de woning.

Geen rijbewijs

Bergschenhoek – Bij een controle van een automobilist die donderdagavond 11 november rond de klok van enen over de Rottebandreef reed bleek de man geen rijbewijs te kunnen tonen. Hij kreeg een proces verbaal.

Camera vermist

Berkel en Rodenrijs – Een inwoner uit de Van Naeldwijcklaan deed aangifte van de vermissing van zijn fotocamera. Die bleek verdwenen uit zijn woning.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – Bij een snelheidscontrole, uitgevoerd op woensdag 10 november tussen 10.00 en 12.00 uur aan de Klapwijkseweg werden 965 passanten gecontroleerd waarvan er maar liefst 201 te hard reden en een proces verbaal kregen. De hoogst gemeten snelheid was 95km op een stuk waar 50 gereden mag worden.
Tussen 13.00 en 14.30 uur controleerde men aan het einde van de Noordeindseweg. Van de 664 passanten kregen er 93 een verbaal; hier bleek de hoogst gemeten snelheid 99km op de weg waar slechts 50km is toegestaan.

Gewond bij het snoeien

Berkel en Rodenrijs – Tijdens snoeiwerkzaamheden aan de Westersingel raakte een medewerker van een bedrijf donderdagmiddag 11 november gewond aan zijn hand door de zaag die hij hanteerde. Met de ambulance werd de man ijlings naar het Erasmus MC vervoerd voor behandeling.

Weer geen punten voor BVCB

Spijkenisse – Met aanstaande zaterdag de cruciale wedstrijd tegen het eveneens onderaan staande DOTO voor de boeg bleef BVCB andermaal zonder punten. De uitbeurt tegen Spijkenisse werd met 2-0 verloren Het eerste kwartier van de wedstrijd Spijkenisse - BVCB was er eentje met foute passes en een tweetal ploegen, die de rust in de ploeg niet konden bewaren. (meer)

Dag van de Mantelzorger voor onmisbare hulpverlener

Foto
De mantelzorgers kunnen ook elke laatste dinsdagmiddag
van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur bijeen komen in de
mantelzorgsalon in een van de zalen van Rehoboth te
Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland – Evenals vorig jaar werd ook dit jaar weer een Dag van de Mantelzorger georganiseerd. “Wij zorgen die dag graag voor iedereen die voor een ander zorgt; die zetten we met liefde in het zonnetje,” aldus Annie Zijlstra van het Steunpunt Mantelzorg. (meer)

Kalenderactie Bergboezem

Foto
De kalender met een foto van de maand mei.

Lansingerland - Woensdag 17 november verschijnt er een kalender met foto’s van de Bergboezem. De kalender is in opdracht van Stichting Natuur- en Milieuwacht door vrijwilligers gemaakt. (meer)

Bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker onherroepelijk

Lansingerland - Het bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker (gemeente Lansingerland en gemeente Pijnacker-Nootdorp) is onherroepelijk geworden. (meer)

Stichting PMBO mordicus tegen vestiging zorgboerderij

Foto
Kees van der Helm en Michel Capitein verwachten dat de
realisatie van een zorgboerderij de ontwikkeling van Bedrijvenpark
Oudeland ernstig in gevaar zal brengen.


Lansingerland – Vestiging van een zorgboerderij in bedrijvenpark Oudeland doet afbreuk aan het vestigingsklimaat voor bedrijven. Want daardoor zouden in een groot deel van het gebied strengere milieueisen van kracht worden en wordt het voor bedrijven die daar niet aan kunnen voldoen onmogelijk zich er te vestigen. (meer)

Terugkeer van Bleiswijkse Jazzformatie Triba met gastoptredens

foto
Tekst/foto: John Hofman

Bleiswijk - De Bleiswijkse Jazzformatie Triba is, na een stilte van twee jaar, weer helemaal terug. (meer)

Historisch Informatie Punt geopend in Berkelse bibliotheek

Foto
De vakteamleden van de bibliotheek die hun schouders
zetten onder realisering van het HIP: Odmar van den Berg
(trekker van het project) en Esther de Wit (hoofd van het team).


Berkel en Rodenrijs – Onder grote belangstelling is woensdagavond 10 november het Historisch Informatie Punt (HIP) in de vestiging in Berkel en Rodenrijs geopend. (meer)

Freek Voorwinden Computertechniek VOF opent nieuw pand

Foto
Freek en Astrid in hun nieuwe pand.

Bleiswijk – Na ruim vier jaar vanuit huis gewerkt te hebben zetten Freek Voorwinden en partner Astrid Schrama de stap naar een eigen pand aan de Van der Waalstraat 4C op het bedrijventerrein van Bleiswijk. Een ruim en fraai pand dat vele mogelijkheden biedt. (meer)

Gouden paar onthaald bij TOGB

Foto
Jo en Gerrit werden dinsdag van huis opgehaald, waarna
versierde stoelen en biljartzaal wachtten met de gelukwensen
van alle leden.


Berkel en Rodenrijs – Gerrit en Jo Molenwijk gaven elkaar op 9 november 1960 het ja-woord; precies 50 jaar geleden in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs, het dorp waar ze beiden geboren en getogen zijn. (meer)

Gemeente niet in beroep tegen aanwijzingsbesluit vliegveld

Lansingerland - De wijziging van het aanwijzingsbesluit luchtvaartterrein Rotterdam The Hague Airport die op 18 oktober in werking is getreden, zal juridisch niet worden bestreden door de gemeente Lansingerland. (meer)

‘Gemeente speelt geen kansspel bij beheer van financiën’

Lansingerland – De gemeente doet niet aan kansspelen, maar beheert haar financiën heel zorgvuldig. Dat was de reactie van wethouder Eric Kampinga van financiën op een uitspraak van Ruud Braak (PvdA) in de commissie Algemeen Bestuur, vorige week donderdag. (meer)

College overweegt geen aanvraag Artikel 12-status

Lansingerland – Ondanks de zorgwekkende financiële positie van de gemeente overweegt het college van b. en w. niet de Artikel 12-status aan te vragen. (meer)

Berkel zaterdag open; SpiL Bergschenhoek dicht

Lansingerland – Als de gemeenteraad er volgende week mee instemt, kunnen inwoners vanaf januari 2011 ook op zaterdagochtend in Berkel terecht voor het aanvragen van paspoorten, verlengen van rijbewijzen en andere diensten van de gemeente. De meerderheid van de raadscommissie Algemeen Bestuur is er al voorstander van. (meer)

Aangifte straks per ‘video op afstand’

Lansingerland – Aangifte doen wordt binnenkort mogelijk met behulp van driedimensionale ‘video-op-afstand’. Dat vertelde burgemeester Ewald van Vliet vorige week in de raadscommissie Algemeen Bestuur. (meer)

Communicatie rond Klapwijkse Pier moet veel beter

Berkel en Rodenrijs - De communicatie van de gemeente naar de burgers toe laat zeer te wensen over waar het de ontwikkelingen rond de Klapwijkse Pier betreft. (meer)

HSL op agenda van Algemeen Overleg in Tweede Kamer

Lansingerland - De datum waarop in de Tweede Kamer over de HSL zal worden gesproken is bekend. Op 8 december zal de minister overleggen met de Kamercommissie. Ondertussen beraadt het college van B en W van Lansingerland zich nog over een reactie op een brief van de minister die dateert van 21 september jl. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 18 november is er bingo voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin de Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
DOTO – BVCB
Soccer Boys – GHC
15.00 uur
Berkel – Zestienhoven
14.30 uur
Berkel 2 (da) – Soccer Boys
11.00 uur
Xerxes (da) – Berkel

Zondag:
TOGB – Neptunus
14.00 uur
Soccer Boys – Gouda
14.00 uur

Ben Kinds is een voetbaldier met ambities

Foto
Ben Kinds: ‘Ik mis wel de wedstrijdspanning van de top’.

Bleiswijk – Het contrast is groot. Vorig voetbalseizoen was Ben Kinds nog de gevierde (doel)man tijdens de beslissingswedstrijd van zijn ploeg, het Rotterdamse Leonidas, tegen het Haagse Quick op het terrein van DHC in Delft. (meer)

Soccer Boys spelbreker voor Forum Sport

Foto
Farhan Benchamach, maker van de twee
doelpunten van Soccer Boys.


Voorburg – Het scenario lag al klaar in Voorburg waar de plaatselijke zaterdagtweedeklasser Forum Sport met een overwinning op Soccer Boys zijn aansluiting zou kunnen behouden op koploper RCL. Dit met het gegeven dat de Bleiswijkse formatie geen hoogvlieger was in de tweedeklasse. (meer)

En de eerste is.....

voetbalplaatjes

Berkel en Rodenrijs - Velen zijn er al mee aan de slag: het vol krijgen van het voetbalplaatjes album van CVV Berkel. En zoals met alles; ééntje moet de eerste zijn. Rob Vermeer, een fanatieke voetballer uit de D1, bleek een erg snelle verzamelaar. (meer)

Korfbal

Vriendenschaar-Weidevogels: 9-9
Bleiswijk - Weidevogels begon het binnenseizoen met een uit wedstrijd tegen Vriendenschaar. De wedstrijd begon fel en de scheidsrechter zat er gelijk goed bovenop. Weidevogels was de eerste helft het team met de meeste kansen en daarbij ook het team met de meeste doelpunten. Ze stonden al snel met 3- 1 voor en wisten dit tot de rust rustig uit te bouwen. Vriendenschaar bleef doorknokken en gaf niet op. Er werd gerust met een stand van 4-7, maar het scoren na de rust stokte voor het vlaggenschip van Weidevogels. Veel ballen draaiden uit de korf en in de laatste fase van de wedstrijd werden teveel persoonlijke fouten gemaakt.
Volgend weekend zaterdag speelt Weidevogels 1 thuis tegen Fortissimo om 17.35 uur.

Tafeltennis

TOGB-HBM-Taveri: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft knap met 6-4 gewonnen van Taveri uit Ridderkerk. Wim Scholte won zijn drie enkelspelen. Lennard Overdevest zorgde voor twee punten. Harry Sintemaartensdijk scoorde één keer.
Concurrent Vriendenschaar verloor met 9-1 van Docos. Daardoor staan TOGB en Vriendenschaar nu samen op de vierde en vijfde plek. De teams op de vijfde en zesde plaats degraderen. De laatste twee competitieronden gaat het er dus om spannen.
Op donderdag 18 november speelt TOGB in Leiden tegen Docos. Op 26 november volgt de tiende en laatste wedstrijd van het najaarsseizoen. TOGB speelt dan thuis tegen De Treffers.

Schaatsen

Promotie naar hogere categorie
Lansingerland - De weersomstandigheden waren goed, hierdoor werden er op zondagochtend 14 november goede tijden gereden tijdens de wedstrijden voor de pupillen klasse 1,2 en 3. Enkele schaatsers kunnen hierdoor zelfs promoveren naar een hogere categorie. De uitslagen van de 100 en 500 meter: Erik van Schijndel 100m: 12.84 en 500m: 53.16 (PR); Viviëne de Jong 100m: 14.90 (PR)en 500m: 1.01.82 (PR); Demi Ammerlaan 100m: 13.66 (PR) en 500m: 59.44 (PR); Heleen Docter 100m: 14.29 (PR) en 500m: 1.00.51 (PR); Mirthe van der Beek 100m: 14.84, 500m: 58.63 (PR); Caithlyn Tschi 100m: 13.17 (PR) en 500m: 54.88 (PR); Tatum Boss 100m: 13.87 (PR) en 500m: 59.95 (PR); Nienke Berghout 13.93 (PR) en 500m: 1.00.54 (PR).

Voetbal

Oude Maas-CVV Berkel 1 – 1
Berkel en Rodenrijs - Nadat het veld in Poortugaal na een herkeuring door de plaatselijke consul speelbaar was verklaard reisde CVV Berkel zaterdag met goede moed naar het terrein van vv Oude-Maas. Hoewel trainer René Wolterman nog steeds met een waslijst aan blessures kampt speelden de Geel- blauwen de laatste weken behoorlijk. Voor de wedstrijd haakte ook Jan van der Lugt af, maar gelukkig was Wesley van Meer weer fit om zijn plek in de basiself over te nemen. CVV Berkel begon de wedstrijd op het nieuwe sportcomplex van Oude Maas voortvarend. Het goede spel van afgelopen weken werd netjes voortgezet en Oude Maas had geen schijn van kans. Na een goed kwartier spelen werd aan de rechterkant Rick Spruit vrijgespeeld. Diens afgemeten voorzet werd door de meegeslopen Harmen Nelisse op werkelijk sublieme wijze achter een kansloze doelman van Oude Maas geschoten en de 0 – 1 was een feit. CVV Berkel nam geen genoegen met een kleine voorsprong en drong verder aan.
Schotkansen volgden van Rick van der Deen, Jeroen Buitenhuis, Pieter van der Breggen en wederom Harmen Nelisse. Helaas werd het net niet voor een tweede keer gevonden en kreeg Oude Maas moed. In de 42ste minuut moest Berkelkeeper Sander van der Velden tot twee keer toe redding brengen om toch met een voorsprong de thee te halen. Na rust veranderde het spelbeeld niet en was het CVV Berkel wat de kansen creëerde. Maar wat de meegereisde toeschouwers al voorzagen werd werkelijkheid. De kansen werden weer niet bezegeld met de bevrijdende tweede goal en een oude voetbalwet treedt dan in werking. Wanneer de ene ploeg de kansen niet afmaakt, doet de andere ploeg dit juist wel. Na een uur spelen werd het spel van Berkel slordiger en vooral op het middenveld volgde veel balverlies. Oude Maas speelde een alles-of-niets spel en dat resulteerde in een zondagsschot vanuit het middenveld over Berkeldoelman Van der Velden heen en Oude Maas maakte de verdiende gelijkmaker. Na de 1 – 1 probeerde CVV Berkel weer in het spel te komen, maar de ploeg bleek aangeslagen door de gelijkmaker. In blessuretijd kregen de Berkelaren nog een riante mogelijkheid, maar Pieter van der Breggen kon zijn actie niet bekronen met de winnende goal. Uiteindelijk blies scheidrechter Knuppe het eindsignaal en schoten beide ploegen niet veel op met deze puntendeling.


CVV Berkel-IJzendijke: 2-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Op het 2e veld van de plaatselijke club trapten beide ploegen af voor hun 1e onderlinge confrontatie in de clubhistorie. Berkel wilde de punten in huis houden en deed er alles aan om dit te realiseren.
Het regende dan ook kansen deze middag, waarbij met name de lat de grootste spelbreker was, want anders had de score veel hoger uitgepakt. In de beginfase waren Chantal van Wijk en Silvia Boogaard dicht bij een treffer maar het was na een half uur spelen Nadine Bier die de score opende en Berkel op een verdiende voorsprong bracht. IJzendijke probeerde goed mee te doen en hoewel ze niet vaak bij het Berkeldoel kwamen waren ze wel gevaarlijk en was het met name Jennifer Gittling die Berkel behoedde voor een tegentreffer door vlak voor rust tot twee keer toe prima stand te houden op schoten van de tegenstander.
Na de thee kwam Berkel op de verdiende 2-0 voorsprong en weer was het Nadine Bier die scoorde. Tien minuten voor tijd bracht IJzendijke de spanning terug in de wedstrijd; het mocht tot twee keer toe een penalty nemen en de 2e was raak, dus spanning kwam terug in de wedstrijd.
Berkel had de zaak echter prima onder controle en ondanks het feit dat de kansen er niet ingingen werd er ook niks meer weg gegeven en bleven de drie punten op het eigen sportpark.

Atletiek

Klaverbladloop
Berkel en Rodenrijs - Zondag 14 november heeft Ferdi Vonk deelgenomen aan de Klaverbladloop (15 km wedstrijd ) in Zoetermeer. Op voorhand was het de bedoeling om deze wedstrijd in of binnen 57 minuten te volbrengen; een tijd die gezien de prestaties van de afgelopen maanden tot de mogelijkheden behoorde. Helaas was hij op de dag van de wedstrijd niet helemaal fit, maar toch wist hij ondanks dit zijn PR op deze afstand scherper te stellen en binnen het uur te finishen in een tijd van 59 minuten en 32 seconden, een kleine verbetering van zijn PR met 24 seconden. De volgende 15 km wedstrijd voor Ferdi is op zondag 19 December; de Bruggenloop in Rotterdam.

Uitslagen De Kieviten
Bleiswijk - Kees en Jeannette Voogt waren present op Terschelling als deelnemers aan de Berenloop. Ze kozen voor de halve marathon. De tijd van Kees was 1.30.30. Jeannette kwam na 2 uur, 5 minuten en 30 seconden over de streep. Ook Kievit Bart Roefs maakte er een weekendje weg van. Hij finishte 14 seconden boven zij persoonlijke record in een tijd van 1.22.51.
Zaterdag 13 november kwam Marloes Nuijten in Alphen aan den Rijn aan de start bij de Zegerplasloop. Ze liep de 10km in een prachtige tijd van 45.02 minuten en was daarmee de snelste dame op die afstand. Zondag de 14e kwamen enkele leden in actie in Zoetermeer bij de Klaverbladloop. Richard Lelieveld noteerde een tijd van 59.11 op de 15 kilometer. Als hij 6 seconden sneller had kunnen lopen dan had hij zijn beste tijd ooit op die afstand verbeterd.
Erik van Keeken, die na een blessure weer op de weg terug is, had zich net zoals Cor van der Blom ingeschreven voor de 10km. De tijd van Erik was 41.23 en Cor had er 45.12 voor nodig. De afstand bleek in de praktijk echter wel 250 meter langer dan de 10km.

Hockey

Catwijck- HBR: 2-3
Berkel en Rodenrijs - De heren van HBR gingen zondag op bezoek bij koploper Catwijck, dat bekend staat om zijn vlijmscherpe counter. Van meet af aan domineerden de Berkelaren, maar er was een fantastische redding van doelman Florian van Steenhoven voor nodig om niet na acht minuten op achterstand te komen. Halverwege de eerste helft kwam HBR verdiend op voorsprong door een benutte strafcorner van Nick Bijwaard. Tien minuten later was het echter alweer gelijk via een snel uitgevoerde counter van Catwijck. Hoewel er vooral voor HBR de nodige kansen waren, werd er voor rust niet meer gescoord. Na rust hetzelfde spelbeeld. Na een kwartier werd de verdediging van Catwijck uit elkaar gespeeld en kon Nick Bijwaard na een schitterende voorzet van Martijn Luger HBR opnieuw op voorsprong zetten. Vijf minuten later zorgde Martijn Luger zelf met een mooi backhandschot voor 1-3.
Catwijck liet nu de verdedigende posities varen, maar Berkel bleef de bal rustig rondspelen. Toch wist Catwijck twee minuten voor tijd uit een uitval nog te scoren, maar daar bleef het ook bij. Hulde aan de twee vrouwelijke scheidsrechters, die de wedstrijd goed in de hand hielden. Komende zondag een derby uit bij Pijnacker.

Sinterklaasfeest in Bergschenhoek

Foto
Vol verwachting kloppen de hartjes van de kinderen
van Bergschenhoek!


Bergschenhoek - Op zaterdag 20 november komt Sinterklaas naar Bergschenhoek. De intocht van Sinterklaas start om 10.30 uur vanaf Sporthal Berghonk aan de Burgemeester Van Oostenweg en zal eindigen op de Kruin. (meer)

Sinterklaas meert aan in Bleiswijk

Foto
Ook dit jaar arriveren Sinterklaas en zijn gevolg
met de boot in Bleiswijk.


Bleiswijk – Winkeliersvereniging Bleiswijk heeft Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd om zaterdag 20 november een bezoek te brengen aan Bleiswijk.
Sinterklaas heeft laten weten dat hij graag naar Bleiswijk komt. (meer)

Gezellige drukte tijdens Ladies Night

Foto
Er was van alles te keuren en bekijken tijdens de
Ladies Night bij Karwei De Vogel.


Berkel en Rodenrijs – Het was voor de eerste keer dat karwei De Vogel een Ladies Night organiseerde. Het werd een gezellige avond met extra aandacht voor de vele dames die een kijkje kwamen nemen. (meer)

Bij DVV hadden de hanen het hoogste woord

Foto
De prijswinnaars van DVV tijdens de 87ste wintertentoonstelling.

Berkel en Rodenrijs – Het is jaarlijks tijdens de wintertentoonstelling van kleindierensportvereniging DVV (Door Veredeling Verbetering) altijd weer een schitterend gezicht om de mooiste dieren van de vereniging bijeen te zien. (meer)

Wethouders stropen de mouwen op

Foto
De wethouders De Paepe (links) en Haring in alle vroegte
aan het werk.


Lansingerland/Zoetermeer - Op dinsdagochtend 9 november stortten wethouder Hans Haring (Zoetermeer) samen met wethouder Henk de Paepe van Lansingerland het eerste beton voor het brugdek van het viaduct en de halte Van Tuyllpark van de Verlengde Oosterheemlijn (RandstadRail-lijn 4), waarna het beton 28 dagen kon uitharden. (meer)

Nieuwe dienstregeling OV

Lansingerland - Per 12 december wordt de dienstregeling van het OV in Lansingerland en omstreken weer gewijzigd. Veel voorkomende klachten over de dienstregeling sinds 23 augustus zijn gehoord en de route van verschillende buslijnen zal worden aangepast. (meer)

Sinterklaasintocht in Berkel en Rodenrijs


Hoekse jeugdbrandweer eindigt als beste

Foto
Juryleden liepen mee om te bekijken of de jeugdteamleden
veilig en verantwoord handelden in hun optreden.


Bergschenhoek – Tijdens de zaterdag 6 november gehouden onderlinge wedstrijden voor de jeugdbrandweer wist het team van Bergschenhoek zulke hoge ogen te gooien dat ze als eerste en dus als beste team uit de bus kwamen. (meer)

Vijftig paar helpende handen tijdens Nationale Natuur werkdag

Foto
Met de boot van Rotta werden de deelnemers aan de Nationale
Natuur werkdag in Bergschenhoek naar de verschillende eilandjes
gebracht en na het werk weer teruggebracht naar de ‘vaste wal’.


Bergschenhoek – Jong en oud stroopte zaterdagochtend 6 november de mouwen als deelnemer aan de Nationale Natuur werkdag. (meer)

Tom wordt de hoofdpersoon in het tv programma ‘van 0-23 jaar’

Foto
Tom (rechts) tijdens de opnamen op de Berkelse basisschool.

Berkel en Rodenrijs - Wat als je kindje een huilbaby is, of je driejarige peuter slaat en schreeuwt, je bent 12 en je ouders gaan scheiden of je bent 17 en verslaafd aan drugs. Opvoeden en opgroeien brengen automatisch problemen met zich mee. (meer)

Internationale hondententoonstelling trekt duizenden belangstellenden

Foto
Twee hondenknuffelaars en een nieuwsgierige hond
die graag alles bijhield wat er in zijn omgeving gebeurde.


Bleiswijk – De 13de internationale hondententoonstelling, dit jaar voor de achtste keer georganiseerd in de hal van FloraHolland te Bleiswijk, werd een groot succes. (meer)

Autoruit ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 5 november werd tegen de klok van half tien in de Lingestraat de achterruit van een geparkeerd staande auto met een stuk straatsteen ingegooid. Een toevallige voorbijganger zag een viertal jongens na de klap wegrennen en –fietsen. Eén van de jongens was een beetje kalig en de andere droeg een beige capuchon met bontkraag. Omdat het aardig doorregende en de hele ruit kapot was gegaan, is de auto flink beschadigd geraakt.
De eigenaar hoopt dat mensen in de omgeving van dit viertal, bijvoorbeeld hun ouders, die in de gaten hebben dat hun zoon de steen heeft gegooid of erbij betrokken was, dit met hem bespreken en zich bij de politie melden.
Dat geldt uiteraard ook voor de jongens zelf of eventuele andere getuigen of vrienden die iets gehoord hebben. Dit kan via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Oplichting door schoonmakers dakgoten

Bleiswijk/Lansingerland – Evenals in sommige wijken van Rotterdam is ook een aantal met name oudere inwoners van Bleiswijk door dakgootschoonmakers opgelicht. Het bedrijf meldt zich aan de deur bij vooral oudere mensen met het aanbod de dakgoot schoon te maken. Nadat men de dakgoot heeft schoongemaakt, wordt gezegd dat het dak of een aantal dakpannen gerepareerd moet worden. Nadat dit al dan niet gebeurd is, wordt plotseling een hoge rekening gepresenteerd. De bewoner wordt onder druk gezet en weet niet anders dan te betalen. Wees dus alert en ga niet op dergelijke aanbiedingen in.

FES-project Oostland/Groenzone nadert uitvoeringsfase

Foto (In 2011 nr. 1)
De wethouders Eric Kampinga (Lansingerland, rechts op de foto)
en José van Egmond (Pijnacker-Nootdorp) zijn blij met de ervaring
en kennis van ‘zittenblijver’ Kees van der Helm.


Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Het is voor iedereen een complex verhaal, maar de betrokkenen proberen het zo simpel mogelijk te houden én uit te leggen: het zogenoemde FES-project Oostland/Groenzone Berkel-Pijnacker. Alleen die naam al! Het project nadert de uitvoeringsfase. (meer)

CDA Lansingerland: “Geluidsoverlast krachtiger aanpakken”

Foto
Claudia Füss trok na de presentatie van de geluidskaart
van Lansingerland direct aan de bel bij provinciaal CDA lijsttrekker
Liesbeth Spies (rechts).


Lansingerland - Donderdag 4 november ontving provinciaal CDA lijsttrekker Liesbeth Spies uit handen van Claudia Füss de Geluidskaart van Lansingerland. De kaart laat zien dat grote delen van de gemeente kampen met geluidsoverlast vanuit verkeer, HSL, luchthaven en industrie. (meer)

Home-Start-certificaten uitgereikt aan vrijwilligers

Foto
De vijf Home-Start-vrijwilligers zijn gecertificeerd en
kunnen aan de slag.


Lansingerland - Donderdag 4 november heeft wethouder Werner ten Kate van Jeugdbeleid aan de eerste vijf vrijwilligers van Home-Start Lansingerland het Home-Start-certificaat uitgereikt. (meer)

Taart voor 250ste match bij Mobiliteitscentrum Glastuinbouw

Foto
V.l.n.r. Jeroen Verweij (Mobiliteitscentrum), Frank van
der Burg (ondernemer) en John Bazuin.


Berkel en Rodenrijs - Op maandag 1 november heeft Jeroen Verweij, projectcoördinator Mobiliteitscentrum Glastuinbouw, een taart uitgereikt omdat de mijlpaal van de 250ste match is bereikt. (meer)

CBS Boterdorp in actie voor de Schoenmaatjes

Foto
Een groep leerlingen bracht de dozen naar het opslagdepot
in Zevenhuizen.


Bergschenhoek - In de afgelopen weken hebben de kinderen van CBS Boterdorp in Bergschenhoek volop schoenendozen verzameld en gevuld. (meer)

Werkweek basisschool De Tuinen in historische sferen

Foto
Een speurtocht door Delft leidde de kinderen langs
hoogtepunten uit de geschiedenis van deze stad.Bergschenhoek - Afgelopen weken zijn de bovenbouwkinderen van Jenaplanbasisschool de Tuinen teruggegaan in de tijd van de VOC en de WIC.
De werkweek vormde het hoogtepunt van dit project. (meer)

Creatieve boeklezers in de prijzen

Foto
De prijswinnaars van de creatieve Kinderboekenweekwedstrijd.

Berkel en Rodenrijs – De winkel van Van Atten was woensdagmiddag gevuld met zowel prijswinnaars als belangstellenden die een kijkje kwamen nemen bij de prijsuitreiking. (meer)

‘Bleiswijk voor beginners’ kan besteld worden

Foto
Marc met de poster die in Bleiswijk verspreid zal worden
om de aandacht te vestigen op realisatie van het Bleiswijkse
boekje en de mogelijkheid het te bestellen.


Bleiswijk – Eind vorig jaar werden in Bleiswijk huis-aan-huis folders verspreid met daarin de oproep iets in te leveren wat men leuk genoeg vond om opgenomen te laten worden in een speciaal boekje over en van Bleiswijk en de Bleiswijkers. (meer)

BSO Bikkels bereikt tin met superhelden

Foto
Veel belangstelling voor de optredens op toneel.

Bergschenhoek – Het is al weer tien jaar geleden dat BSO Bikkels zijn intrede deed in het gebouw aan de Stampioendreef. (meer)

Groei en Bloei beloont de mooiste tuinen

Foto
Martin Schinkel in zijn herfsttuin.


Lansingerland – Het is jaarlijks een goede gewoonte dat een groepje tuinliefhebbers van Groei & Bloei door enkele wijken van Lansingerland trekt om tuinen te beoordelen. (meer)

Tachtig kinderen tonen hun creatieve talenten in Kunstbreak

Foto
Veel belangstelling voor de expositie van kindertekeningen.

Berkel en Rodenrijs – Kunstbreak in de Wilhelminastraat opende zondagmiddag 7 november de deuren voor een unieke expositie van een tachtigtal ingelijste kindertekeningen. (meer)

Bijbelquiz verrast met zingende engelen

Foto
Voor de pauze concentreerde men zich op het juist
invullen van een veertigtal vragen.


Lansingerland – Een dertigtal belangstellenden schaarde zich maandagavond in de zaal van de Gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat in Bleiswijk om deel te nemen aan de bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap. (meer)

De Peuterhoek zet vier kruisjes achter de naam

Foto
Een nieuw logo voor de 40-jarige Peuterhoek.

Bleiswijk – Veertig jaar geleden gingen enkele enthousiaste moeders van start met kinderopvang. Eens in de zoveel weken kreeg men een aantal kinderen thuis die met elkaar speelden en knutselden. (meer)

BVCB-trainer Koos Waslander hoopt op Oscar Schewe

Bergschenhoek – Door de 1-3 nederlaag die BVCB leed tegen het bezoekende ’s- Gravenzande wordt de Bergschenhoekse formatie samen met DOTO nog steviger op de laatste plaats gedrukt in de eerste klasse. De ploeg van trainer Koos Waslander moest constateren, dat de tegenstander van deze middag beter was. (meer)

Publiek winnaar bij Berkel tegen IJVV Zwervers

Berkel en Rodenrijs – Zowel Berkel als IJVV Zwervers bezorgden het publiek afgelopen zaterdag mede door het scoreverloop een aangename voetbalmiddag.
De Rotterdamse tegenstander van Berkel deed wat dat betreft mee aan de klantenbinding in deze wedstrijd. (meer)

Quick en TOGB komen een deling overeen, 1-1

Den Haag – De Berkelse ploeg speelde tegen het Haagse Quick geen onverdienstelijke wedstrijd. De eindstand van 1-1 was al voor de thee bereikt. (meer)

D.O.T.O. schittert ook na 60 jaar

Foto
Hooggeëerd publiek genoot van de optredens van de
circusartiesten in de dop.


Bergschenhoek – Leden, docenten en vrijwilligers van sv D.O.T.O. vierden een weekend lang met elkaar het 60-jarig bestaan van hun sportieve vereniging. (meer)

Ruben Bonnewits gehuldigd als 1000ste HBR lid

Foto
Ruben kreeg een HBR shirt met op de achterzijde ‘1000’ gedrukt.

Berkel en Rodenrijs – De 13-jarige Ruben Bonnewits werd zondag verrast met een shirt, een hockeystick en kousen en daar was alle reden toe. Hij was namelijk het duizendste lid van HBR. (meer)

Goud, zilver en brons voor Atalanta

Foto
De meisjes van de D-groep met hun gouden medaille:
Chanti, Cherique en Jessie, Kimberley ontbreekt hier.


Berkel en Rodenrijs - Met maar liefst drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille hebben de groepen van Atalanta het seizoen afgesloten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Spijkenisse – BVCB
Forum Sport – Soccer Boys
Oude Maas – Berkel
Berkel (da) – IJzendijke
14.30 uur

Soccer Boys (da) – ARC
14.45 uur

Zondag:
TOGB – RKAVV
14.00 uur
Gouderak – Soccer Boys

Atletiek

Herfstachtige crossloop De Kieviten
Bleiswijk - Atletiekvereniging De Kieviten organiseerde zondag 7 november weer de jaarlijks terugkerende cross in het recreatiegebied Rottemeren. Het uitgezette parcours ging over onverharde en halfverharde paden. Door overvloedige regenval stonden de vaak glibberige paden vol met water en was het wegzakken van de deelnemers tot aan de enkels meer regel dan uitzondering.
De wedstrijdcommissie, die alles perfect had georganiseerd, kon ondanks het druilerige weer maar liefst 72 deelnemers inschrijven. Bij de pupillen kwam het talentvolle Kievitenlid Sam Brinkers als eerste over de streep na 1,2 kilometer. Zijn tijd was 5 minuten en 45 seconden. Bij de junioren, die twee rondjes van 1,2 km liepen, waren de podiumplaatsen voor Sander Stortenbeker (11.30), Jori Paardenkooper (12.14) en Sandra Baggerman (13.15). De winnaar op de 4 kilometer werd Robin Lip van vereniging PAC uit Rotterdam. Voor zijn winnende tijd van 20.28 kreeg hij behalve applaus een mooie bos bloemen. De senioren liepen drie rondjes en kwamen na 8.6 kilometer over de finish.
Rotterdammer Harmen Perk werd winnaar in een tijd van 34.24. Hij is lid van EUR Roadrunners. Matthijs Riemens, lid van AV Fortuna, werd 2e (36.11) en Hans Bos (Rotterdam Atletiek) kwam in een tijd van 37.14 als 3e over de finish.
Marco Medendorp was de beste Kievit en zijn eindtijd was 43.17. Als eerste dame eindigde Pauline van Donkelaar, al jaren lopend bij De Kieviten, in een tijd van 45.32. Na afloop stond er voor de deelnemers drank en fruit klaar en kreeg iedereen ook nog een handdoek mee om in ieder geval de ergste modderspetters van het lichaam te vegen.

Handbal

Saturnus ’72- TOGB: 14-21 (d)
Berkel en Rodenrijs - In Ridderkerk werd tegen Saturnus ’72 door de TOGB dames de volle winst gepakt met 14-21. Ondanks dat de ploeg slechts sporadisch de goede vorm van de twee vorige competitiewedstrijden vast kon houden, kwam de overwinning geen moment in gevaar.
Na een sterke opening en veel onderscheppingen kon de ploeg niet alle kansen benutten. De ruststand was 4-10 in het voordeel van TOGB, mede dankzij een aantal fantastische reddingen van de keepster van TOGB.
De voorsprong die in de eerste helft werd opgebouwd kon men in de tweede helft handhaven. Volgend weekend wacht de tweede thuiswedstrijd tegen Helius; aanvang 11.10 uur in de eigen sporthal op Het Hoge Land.

Schaatsen

Uitslagen zondag 7 november
Lansingerland - Na enkele dagen sluiting van De Uithof, ging de ijsbaan zaterdagmiddag 6 november weer open voor publiek en konden de wedstrijden van zondagmorgen gewoon doorgang vinden. Er werd gereden door de junioren C3, 4 en 5 op verschillende afstanden. De meeste rijders van Schaatsvereniging Lansingerland gingen met een nieuwe persoonlijk record terug naar huis. De uitslagen: Categorie 3 afstand 1500 meter Tim van den Hul 2.30.15 (PR), Daphne van der Burg 2.43.81 (PR) en Naomie van Klaveren 3.11.42. Categorie C4 afstand 500 en 1000m Danique Ammerlaa 53.09 (PR) en 1.54.59 (PR), Fieke Uwland 54.82 (PR) en 1.58.85 (PR). Categorie C5 afstand 100 en 500m Demi Vollering 13.82 en 1.00.11, Lieke Geluk 14.15 (PR) en 57.88 en Kim de Kleijnen 13.5 en 1.00.91 (PR).

Tafeltennis

Vriendenschaar-TOGB: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 7-3 verloren van concurrent Vriendenschaar. Door het verlies loopt de Goudse club wel iets uit op TOGB, maar de Berkelaren behouden de aansluiting met de middenmoot. Harry Sintemaartensdijk en Wim Scholte wonnen elk één enkelspel. Scholte won samen met Dennis van Rutten het dubbel. Bijna aan het eind van de avond stond TOGB met 5-3 achter en zat er nog een 5-5 gelijkspel in. Berkel had echter in de laatste twee partijen veel pech waardoor de eindstand op 7-3 uitkwam. Op vrijdag 12 november speelt TOGB tegen het sterke HBM-Taveri.

Motorcross

Rokende machine kost Voorwinden overwinning
Berkel en Rodenrijs - De laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto is niet geheel naar wens verlopen voor Maik Voorwinden. De 22-jarige rijder had de leiding de eerste manche stevig in handen toen hij met pech naar de kant moest. De tweede manche werd gedomineerd door de coureur uit Berkel en Roderijs. In het kampioenschap werd Maik derde achter Marcel van Drunen en diens teamgenoot Devon Vermeulen.
Het debuutseizoen in het ONK Supermoto zit er op voor Team Voorwinden- Brouwer-KTM. Met een derde plek in het eindklassement kan Maik terugkijken op een goed kampioenschap. Met twee dagzeges en vijf manche overwinningen is de Zuidhollander zeker een titelkandidaat voor 2011.

Veldrijden

Joeri Kouwenhoven pakt titel
Bleiswijk - Op de zaterdag 30 oktober werden in Enkhuizen de regionale kampioenschappen veldrijden van de beide Hollanden verreden. In de categorie Amateurs wist Joeri Kouwenhoven wel raad met het zware parkoers.
De Bleiswijker stoomde halfkoers op naar een eerste plaats, die hij tot het laatst kon vasthouden. Het kampioenschap van de Amateurs was opgedeeld in een voor de Amateurs A en een voor de Amateurs B. Joeri werd eerste bij de amateur A, voor Leon Brouwer uit Rotterdam en Piet Smits uit Hazerswoude (derde plaats). Ondanks dat het kampioenschap in Noord-Holland verreden werd gingen alle titels naar leden van Zuid-Hollandse verenigingen.

Voetbal

Soccer Boys (za) – RCL: 2-4
Bleiswijk – Soccer Boys startte met aanvallend voetbal. Aanvoerder Aziz Benchamach ging voorop in de strijd. Het resultaat was na 8 minuten voetbal een aanval over rechts door hemzelf ingeleid en fantastisch afgerond met een snoeihard schot, 1-0. Bij een aanval van RCL kwam de bal tegen de arm van de meeverdedigende Martijn Helmendach. De scheidsrechter zag hierin een opzettelijke handsbal en gaf een strafschop.
De nr. 10 van RCL schoot deze onberispelijk in en stond het 1-1. De aftrap werd genomen, balverlies van Soccer Boys, een lange bal over rechts en een voorzet op alweer de nr. 10. Deze draaide in het strafschopgebied naar binnen en kwam alweer Martijn Helmendach tegen die bleef staan. De aanvaller viel vrij makkelijk over het been van Martijn en ook hierin zag de scheidsrechter een opzettelijke overtreding en gaf binnen een minuut de tweede pingel. Dezelfde aanvaller schoot zijn tweede doelpunt, de 1-2 opnieuw onhoudbaar in voor Steven van Aalst. Bovendien kreeg de ongelukkig spelende Marijn hiervoor een gele kaart. Irritatie alom en de wedstrijd werd grimmiger.
In de 38e minuut was het weer de nr. 10 die met een hard schot opnieuw Steven van Aalst passeerde, 1-3. Maar opnieuw toonden de Bleiswijkers karakter en met aanvoerder Aziz voorop ging het de strijd aan met de 12 van RCL. In de 45e minuut kon de arbiter niets anders doen dan fluiten voor de overtreding op Aziz in het strafschopgebied van RCL en gaf een pingel.
Helaas faalde Aziz vanaf de 11 meter en bleef het 1-3. Na rust herpakte Soccer Boys zich weer, zonder Martijn, die door Wim Eilander werd beschermd. Soccer Boys toonde strijd en de toeschouwers zagen een leuke wedstrijd. Een kluts in de 61e minuut, tussen de keeper van RCL en zijn laatste man, leverde een vrije doorloop mogelijkheid op voor spits Elliott Schoovers en deze scoorde beheerst de 2-3. De Bleiswijkers voerden de druk op en gingen vol op de aanval op jacht naar de 3-3. Maar na een snelle counter van RCL zorgde, alweer de nr. 10 van RCL, voor de 2-4 en zijn inmiddels vierde treffer. Een teleurstelling voor de mannen van Eilander, maar met opgeheven hoofd, konden zij terugkijken op een leuke voetbalmiddag.

Berkel en Rodenrijs

Lezing Nelleke Noordervliet
Berkel en Rodenrijs – Vanavond – woensdag 10 november - houdt schrijfster Nelleke Noordervliet een lezing in de bibliotheek te Berkel en Rodenrijs.
Voordat zij het woord krijgt, opent wethouders Bodbijl om 19.30 het Historisch Informatie Punt Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 11 november wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 12 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B- Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. (meer)

Maar weinig gebieden met goed akoestisch klimaat

Lansingerland – Voor de raadscommissie Ruimte werd vorige week dinsdag door de Milieudienst Rijnmond, een presentatie gegeven over de door deze dienst gemaakte geluidskaart van Lansingerland. (meer)

Stillere aanvliegroutes naar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam/Lansingerland - De vliegmaatschappijen Transavia en City Jet/VLM zijn bereid er voor te gaan zorgen dat hun vliegroute naar Rotterdam The Hague Airport niet meer over dicht bebouwd gebied plaatsvindt. (meer)

Programmabegroting 2011-2014 vastgesteld: Gemeenteraad zoekt unaniem hoe het zuinig aan te doen

Lansingerland – Na een bij vlagen geëmotioneerd debat van bijna vijf uur hamerde burgemeester Ewald van Vliet donderdag tegen één uur ’s nachts de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad af. (meer)

Drie maal is scheepsrecht

Melanchthon

Bergschenhoek – De eerste verwijsbordjes langs de Boterdorpseweg met daarop de foutief geschreven naam van de school voor voortgezet onderwijs zijn inmiddels (gelukkig) vervangen door een nieuw bordje. (meer)

Ronald Vijverberg mag zich Wereldkampioen tafeltennis noemen

Foto
Bloemen, taart en een medaille voor de gouden collega, uitgereikt
door v.l.n.r. Wim Jansen (manager operations DNG) en rechts directeur
van DNG Kees Smits. Met tussen hen in de trotse en blije gouden kampioen
Ronald Vijverberg.Bergschenhoek – Hij ontving een gouden medaille en heel wat bossen bloemen, maar erg trots is Ronald Vijverberg tevens op het telegram dat hij na zijn overwinning ontving van Koningin Beatrix. (meer)

School in de Westpolder feestelijk geopend

Foto
Het lukte de burgemeester en de koningin niet om de
strik los te krijgen. En dus werden de wethouder en de
fotograaf uitgenodigd het te proberen en dat lukte gelukkig
wel.


Berkel en Rodenrijs – Onder grote belangstelling werd dinsdagochtend 2 november het tijdelijke schoolgebouw van zowel De Kleine Kapitein als De Klipper in de Westpolder geopend. (meer)

De Otterrotters en De Volhouders vieren samen feest

Foto
Prins Carnaval van dit jaar zal zaterdag zijn opvolger
welkom heten.


Lansingerland - Het is een goede traditie dat carnavalsverenigingen op de 11e van de 11e bijeenkomen om hun nieuwe Prins Carnaval voor te stellen. (meer)

Komende zaterdag Sinterklaasintocht in Berkel en Rodenrijs

 Foto
Fijn dat we Sinterklaas zaterdag weer mogen ontvangen
in Berkel. Volgende week zaterdag, de 20ste november, brengt
de Sint een bezoek aan Bergschenhoek en Bleiswijk.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 13 november is het weer zover. Sinterklaas en zijn zwarte Pieten bezoeken Berkel Centrum. Vanaf 13.00 uur zorgt muziekvereniging Helicon voor de muzikale pepernoten. (meer)

Woensdag 10 november: Dag van de Mantelzorger

Lansingerland – Op woensdag 10 november wordt een Dag van de Mantelzorger georganiseerd. Mantelzorgers zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom in De Leeuwerik. (meer)

Aaltjesdag geslaagd

Foto nr. 1
Na de officiële start van de aaltjesdag wandelde men
naar de tuin van Karin Brandse die zich al enkele jaren inzet
voor de bestrijding van de snuitkever. Ruud Braak assisteerde
haar vervolgens bij het begieteren van de planten.


Bergschenhoek - Op zaterdag 30 oktober organiseerde de gemeente Lansingerland een aaltjesdag in de wijk Boterdorp Zuidwest te Bergschenhoek. In de wijk konden inwoners vanaf negen uur in de ochtend op een vooraf afgesproken plaats langskomen met emmer, bak of gieter om aaltjes te kopen. (meer)

Cheyenne schittert in The Voice

Foto
Cheyenne vond haar deelname aan The Voice een
leuke ervaring, maar kiest toch voor optreden in kleinere
kring zonder camera’s op haar gericht.


Lansingerland – Ze is niet verder naar de volgende ronde, maar daar lijkt ze zelf niet echt mee te zitten. Vrijdagavond schitterde Cheyenne den Heijer op tv in de uitzending van The Voice of Holland. (meer)

Gemeente: “We hebben er van geleerd en gaan nu in kleinere stappen verder”

Foto
De straat werd opnieuw opengebroken; dit keer omdat
er een aansluiting op het riool was vergeten.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De bewoners in het oude dorpscentrum van Berkel en Rodenrijs, dat nu wordt heringericht, en met name die van de Burg.
Gründemannstraat, begrepen er niets meer van. (meer)

Super ouderwets gezellige reünie Het Polderhuis

Foto
De organisatoren in reüniestemming: Anja Ammerlaan,
Erik Maasland, Frits Meelis, Hanneke van der Elst, Leon Hoek,
Mariët in ’t Veen, Anja Hoogenes en Angelique v.d. Berg.


Bergschenhoek – Ze hadden er al weken naartoe geleefd en heel wat zaken geregeld, maar zaterdagavond 30 oktober was het dan zover; de reünie van Polderhuisgasten, georganiseerd door een achttal Hoeksenaren. (meer)

Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt aan echtpaar Hogervorst

Foto
De totaal verraste Giel en Ria Hogervorst nadat zij in
de kapel door de rector werden onderscheiden met de
pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.


Berkel en Rodenrijs – Het was een gewone zondagochtend voor Giel en Ria Hogervorst; zondagochtend 31 oktober gingen ze samen naar de kapel in Huize Sint Petrus om de voorbereidingen te treffen voor de Eucharistieviering. (meer)

Vrijwilligers eens extra verwend

Foto
Zes vrijwilligers van Soccer Boys verzorgden de catering
van de ‘dankjedag’ voor de vrijwilligers van De Leeuwerik.


Bleiswijk – De Leeuwerik, de ontmoetingsplek voor de senioren van Bleiswijk en omgeving, is niet meer weg te denken. Er worden de hele week door activiteiten georganiseerd. (meer)

Hospice kan verbouwd worden

Foto
Na de ondertekening kan het gebouw gereed gemaakt
worden om als hospice geopend te worden.


Bergschenhoek – Realisatie van het Hospice Lansingerland is weer een stapje dichterbij gekomen. Het pand aan de Burg. van Oostenweg is inmiddels leeg. (meer)

Ivo van Selst verrast met winnende foto

Foto nr. 1
Ivo met zowel zijn camera als de genomineerde foto.

Bergschenhoek – Hij is pas tien jaar en toch wist hij al hoge ogen te gooien met een door hem zelf gemaakte foto. Die werd uit 2200 foto’s gepikt en genomineerd als beste foto in een wedstrijd, uitgeschreven door het blad National Geographic junior. (meer)

Senioren in de watten gelegd

Foto
De gasten genoten van zowel de optredens als de
lekkere verrassingen tijdens de feestmiddag van het ACR.


Berkel en Rodenrijs – Een kleine tweehonderd senioren kwam zaterdagmiddag 30 oktober naar zalencentrum Rehoboth om daar te gast te zijn van het Actie Comité Rehoboth (ACR) dat de jaarlijkse feestmiddag voor senioren en mindervaliden van Berkel en Rodenrijs organiseerde. (meer)

Najaarsconcert Crescendo uitverkocht

Foto
De slagwerkgroep onder leiding van Richard van Baarle
(links) trad op met de nieuw aangeschafte slagwerkinstrumenten.


Bleiswijk – Met een tjokvolle zaal vol belangstellenden presenteerde muziekvereniging Crescendo zaterdagavond 30 oktober haar Najaarsconcert in ’t Web aan de Nachtegaallaan 4. (meer)

Honden laten zich van hun beste kant zien

Foto
Hans van den Berg met Zombie (rechts) en Zaza.
“Schnauzers zijn kleine honden met een groot karakter
en bovendien sociale honden. Ze hebben mijn hart gestolen.”


Bleiswijk – Zowel zaterdag 6 als zondag 7 november zullen weer honderden honden en hun baasjes de weg weten te vinden naar de hal van Bloemenveiling Holland in Bleiswijk om daar present te zijn tijdens de grote keuring, georganiseerd door K.C. Dordrecht.
(meer)

Halloween in Berkel Centrum

Halloween

Berkel en Rodenrijs – De actieve ondernemers van Berkel Centrum organiseerden met elkaar een Halloween-activiteit. Zaterdagmiddag wandelde er een levensgrote steltloper in Halloween-outfit door het centrum om de klanten attent te maken op het naderende griezelfeest. (meer)

Leerlingen de Kleine Kapitein vieren Halloween

Foto
De leerlingen hadden ook al plezier tijdens de
voorbereidingen van de viering van Halloween.


Berkel en Rodenrijs - Donderdag 28 oktober stond bij basisschool de Kleine Kapitein in het teken van Halloween: pompoenen uithollen, lampionnen maken, spoken naaien, heksenmutsen knutselen, cupcakes bakken, groene drankjes en oranje soep brouwen en snoepdoosjes omtoveren tot spinnetjes. (meer)

Rodenrijse Zoom viert Halloween

Foto
Griezelen in de Rodenrijse Zoom.

Berkel en Rodenrijs - De doorgaans zo kindvriendelijke wijk Rodenrijse Zoom is één avond per jaar geen terrein voor bang aangelegde kinderen. Zo ook dit jaar weer. (meer)

Griezelen in de Meerpolder

Foto
De kinderen waren allemaal prachtig maar soms ook
heel eng verkleed.


Berkel en Rodenrijs - Dit jaar was het voor de vijfde keer griezelen voor de kinderen op schiereiland De Tuinen in de wijk Meerpolder van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Dag van de Mantelzorger voor onmisbare hulpverlener

Foto
De mantelzorgers kunnen ook elke laatste dinsdagmiddag
van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur bijeen komen in de
mantelzorgsalon in een van de zalen van Rehoboth.


Lansingerland – Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar weer een Dag van de Mantelzorger georganiseerd. “Wij zorgen die dag graag voor iedereen die voor een ander zorgt; die zetten we graag in het zonnetje,” aldus Annie Zijlstra van het Steunpunt Mantelzorg. (meer)

Hofplein Rotterdam viert 25-jarig jubileum met unieke marathonvoorstelling

Foto nr. 1
Louis Lemaire.

Rotterdam/Bergschenhoek - Hofplein Rotterdam viert op vrijdag 5 en zaterdag 6 november haar 25-jarig jubileum op gepaste wijze met een 25-uur durende marathonvoorstelling. (meer)

Overeenstemming over aanleg glasvezelnetwerk Bergschenhoek en Bleiswijk

Foto
Burgemeester Van Vliet (links) en Bert Meijerink (directeur
Gebiedsontwikkeling & Bouw) zetten hun handtekening.


Lansingerland – De gemeente Lansingerland en Glashart hebben een overeenstemming bereikt over de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de kernen Bleiswijk en Bergschenhoek. (meer)

Extra activiteiten in het kader van Nationale Kunstweek

Foto
Kinderen werken aan eigen expositie

Berkel en Rodenrijs – In het kader van de Nationale Kunstweek organiseert Atelier Kunstbreak in de periode van 7 tot en met 14 november een aantal extra activiteiten. Elk jaar wordt voor de Nationale Kunstweek een ander motto gekozen en dit jaar is dat Kunst met een Kus. (meer)

Goede doelenactie van Het Baken

Foto
Op 28 oktober nam een afvaardiging van het Rode Kruis
Lansingerland de cheques in ontvangst. Ook vertelden zij
het een en ander over hun projecten.


Berkel en Rodenrijs - In de eerste helft van dit jaar hebben de kinderen van basisschool Het Baken geld opgehaald voor een goed doel. Alle kinderen maakten een mooie tekening en daar zijn ansichtkaarten van gemaakt. (meer)

Succesvolle oliebollenactie Werkgroep Roemenië

Foto
Een geslaagde oliebollenverkoop voor Roemenië.

Bergschenhoek – Op zaterdag 30 oktober werden honderden oliebollen verkocht door vrijwilligers van de hervormde kerk te Bergschenhoek die in samenwerking met de Diaconale Werkgroep Roemenië in Klundert de oliebollenactie hield. (meer)

Woonbeurs kende pieken en dalen

woonbeurs

Berkel en Rodenrijs – Het ene moment liep het storm en even later hadden de bezetters van de Woonbeurs alle tijd om met elkaar van gedachte te wisselen. (meer)

Halloween feestelijkheden in de Rubenslaan

Foto
Jong en oud zagen er fantastisch uit tijdens het Halloweenfeest
in de Rubenslaan.


Bergschenhoek - Het initiatief begon eigenlijk al een maand of drie geleden.
Toen kwamen de drie buurvrouwen Jolanda van der Valk, Sandra Stofbergen en Jessica Elzerman op het idee samen een Halloweenfeest te organiseren. Het werd een groot succes. (meer)

Groot aantal autokraken

Lansingerland – Vorige week is in een 14-tal geparkeerd staande auto’s ingebroken. De autokrakers waren vooral actief in het Rodenrijs. Men ging er vandoor met zonnebrillen, navigatieapparatuur, kleding, cd’s en wat men al niet meer in de auto achterlaat. De politie adviseert autobezitters geen (waardevolle) spullen in de auto achter te laten. Zet het dashboardkastje open, zodat autokrakers zien dat er niets uit uw wagen te halen is.

Radarcontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 29 oktober tussen 09.00 en 11.45 uur een tweetal radarcontroles gehouden en wel op de Noordeindseweg en de Klapwijkseweg. Er werden 17 bekeuringen uitgeschreven.
De hoogste snelheid werd gemeten op de Klapwijkseweg: 93 km/uur waar 50 is toegestaan.

Inbraakalarm schrikt af

Bleiswijk – In de Plevierstraat werd zondagavond 31 oktober ingebroken in een woning. De daders waren via een afdakje een slaapkamerraam ingeklommen om vervolgens op de overloop in het huis het alarm in werking te zetten.
Tijdens de vlucht uit de woning – opnieuw via het slaapkamerraam – zag een buurman de mannen uit het raam klimmen. De man probeerde samen met zijn zoon het tweetal nog te achtervolgen, maar raakte hen kwijt. Ook de gealarmeerde politie kon de inbrekers niet meer vinden.

Kluisjes gekraakt

Bleiswijk – Zaterdagavond 30 oktober zijn een man en een vrouw uit Etten- Leur, beiden 29 jaar, betrapt op het leeghalen van kluisjes in Elysium aan de Kooilaan. Het tweetal is meegenomen naar het bureau. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Inbraken op klaarlichte dag

Bleiswijk – Maandag 25 oktober werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Emmastraat. Men had met behulp van een koevoet een op een kiertje staand slaapkamerraam opengebroken. Lades en kasten werden doorzocht. De bewoner mist in ieder geval creditcards en een paspoort.
Dezelfde dag werd tussen 13.00 en 13.30 uur een damestas met inhoud gestolen uit een woning in de Julianastraat in Bleiswijk.

Palletwagen ontvreemd

Bleiswijk – In de nacht van 20 op 21 oktober werd een palletwagen ontvreemd uit een bedrijfshal aan de Hoekeindseweg. Ook een compressor en een acculader worden vermist.

Auto’s en kleding gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november werd ingebroken in een drietal naast elkaar liggende bedrijven aan het Weg & Land. Er werden in totaal twee bestelauto’s en een hoeveelheid kleding gestolen. Men verschafte zich onder andere via de tussenmuren toegang tot de panden.

Inbraak via dak

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 29 oktober op zaterdag 30 oktober werd ingebroken in een bedrijfskantoor aan het Weg & Bos. Men kwam binnen via het dak waar plafondpanelen verwijderd werden. Vervolgens werd een gat in de muur gehakt om een belendend gebouw binnen te gaan. Men bleef op deze manier buiten het bereik van de bewegingssensoren van het inbraakalarm op de begane grond. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Twee gestolen fietsen terecht

Bergschenhoek – Naar aanleiding van een melding van diefstal van een fiets vanaf de Vivaldiplaats heeft de politie in de nachtelijke uren van zondag 31 oktober een controle gehouden op de Bergweg-Noord. Hierbij werd een bestelbusje staande gehouden. In het busje lagen twee fietsen die niet van de inzittenden waren. Of de vanaf de Vivaldiplaats gestolen fiets erbij zat, is nog niet bekend. De man en de vrouw in het busje, beiden afkomstig uit Rotterdam en 22 jaar oud, zijn aangehouden.

Inbraak restaurant

Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 31 oktober werd ontdekt, dat er was ingebroken in een restaurant aan de Westersingel. Men had een raam aan de achterzijde van het pand opengebroken. Ontvreemd werden een hoeveelheid geld, een computer en een Ipod.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Klaverjassen De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond is er klaverjassen in het gebouw van PV de Vrijheid te Bergschenhoek. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00 uur.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen BKV
Bleiswijk - Donderdag 4 november organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging een open klaverjasavond in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Aanvang 20.15 uur. Inschrijfgeld ¤ 3,-.

Amnesty International
Bleiswijk - Op vrijdag 5 november zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Regio

Reanimatieonderwijs
Lansingerland - De Stichting Reanimatie 3B-hoek start bij voldoende deelname een combicursus reanimatie met AED. Deze cursus omvat drie avonden en vormt een complete basiscursus reanimatie met het gebruik van de AED. De cursus wordt gegeven op 7, 14 en 21 december. (meer)

D.O.T.O. viert sportief het 60-jarig bestaan

Foto nr. 1
Jan van Arem en Wim de Jong hanteerden de voorzittershamer
in voorgaande jaren. Momenteel is Nicole Zwetsloot de voorzitter
van D.O.T.O.


Bergschenhoek – Met een druk jubileumweekend, veel sport en heel veel bekende gezichten viert sportvereniging D.O.T.O. in het weekend van 5 en 6 november het 60-jarig bestaan. (meer)

Berkel doet het met twee vingers in de neus

Foto
Harmen Nelisse, maker van het eerste doelpunt voor
Berkel, hier in duel met een speler van SVDPW.
Foto: Rob Veldkamp.Berkel en Rodenrijs – Met een monsterscore van 6-0 wisten de voetballers van CVV Berkel een onplezierige tegenstander terug te wijzen. Het bezoekende SVDPW, hekkensluiter in de derdeklasse B, werd met grote overmacht overklast door de ploeg van Berkel-trainer René Wolterman. (meer)

Blessuretijd brengt uitkomst voor TOGB

Berkel en Rodenrijs – Daar waar het in de kleedkamer van het bezoekende Rood Wit Rood (WRW) ijzig stil was, ging de volumeknop een deur verder tot het uiterste open. Want TOGB had iets te vieren. (meer)

BVCB naar de laatste plaats

Barendrecht/Bergschenhoek - Smitshoek deed afgelopen zaterdag goede zaken teg/Volumes/data/redactie/week44/wk 44 - LAATSTE.txten BVCB. Tegen de club uit Bergschenhoek werd met 3-1 gewonnen. (meer)

Hans Vonk Erelid van Sport Vereniging TOGB

Foto
Hans Vonk als Erelid van TOGB met zijn vrouw Mary.
Foto: Gerdy van den Bulk.


Berkel en Rodenrijs - Na 25 jaar bestuurslidmaatschap is Hans Vonk tijdens de Ledenraadsvergadering van 25 oktober gestopt. Een bestuurder pur sang die door zijn vrijwilligerswerk veel voor de Berkelse sportvereniging heeft betekend. Daarom ook lovende van sportverenigingvoorzitter Jan van der Lugt. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – ’s-Gravenzande
14.30 uur
Soccer Boys – RCL
15.00 uur
Berkel – IJVV
De Zwervers
14.30 uur
Rijnvogels (da) – Soccer Boys
Rhoon (da) – Berkel

Zondag:
Quick – TOGB
Soccer Boys – Esto
14.00 uur

Jessy Neeleman zegeviert op 85cc grote wielen

Foto
Jessy werd Nederlands Kampioen 85cc grote wielen
en stapt volgend jaar over naar de MX2 jeugd.


Bergschenhoek – De 14-jarige Jessy Neeleman is er in geslaagd Nederlands Kampioen te worden op de crossbaan. (meer)

Voetbal

Stedoco-Berkel: 7-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - Vol goede moed begon Berkel zaterdag aan de wedstrijd tegen Stedoco. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, waarbij de jonkies van Stedoco lieten zien dat ze een goede ploeg hebben met veel potentie.
Kansen over en weer in de eerste helft maar beide doelvrouwen hielden hun doel keurig schoon. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong en hoewel Berkel misschien wel de beste en meeste kansen had was het wederom Stedoco dat vlak voor rust de 2-0 op het bord zette. Na rust ging de thuisclub vrolijk verder met waar het voor rust al mee bezig was namelijk scoren. Binnen het kwartier lagen de 3 en 4-0 in het net en was de wedstrijd gespeeld. Berkel wilde nog wel de eer te redden, maar dat lukte niet. Stedoco had daarentegen een zeer goede middag waarbij bijna alles lukte en met lekker voetballen kon de ploeg uitlopen naar een 7-0 eindstand. Volgende week moeten de Berkelse dames dus wat rechtzetten in de uitwedstrijd bij Rhoon.

Haaglandia – SoccerBoys (za): 1-1
Bleiswijk - Na een goede oefenserie speelde zaterdag 1 van Soccer Boys tegen Haaglandia uit Rijswijk. Het team was gehavend zonder Aziz Benchamach, Tom Dedel en Farhan Benchamach, maar startte met Samir Amghar op het middenveld, Dave van der Steen in de spits met als schaduwspits Sjors te Duits. Haaglandia begon zoals verwacht met twee snelle buitenspelers op de counter. Gaandeweg de eerste helft nam het overwicht van de Bleiswijkers langzaam toe. Het wachten was op het eerste doelpunt, maar de voorhoede slaagde er weer niet in te scoren. Op slag van rust sloeg de pech weer toe; in plaats van de bal klemvast uit de lucht te plukken bij een eenvoudig genomen corner voor Haaglandia liet Steven van Aalst de bal los. De spits van Haaglandia bedacht zich niet en tikte de 1-0 in. Na rust startte Haaglandia sterk en al in de eerste minuut verrichte Steven een goede redding om de 2-0 te voorkomen. Soccer Boys was plotseling wakker, herpakte zich en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Over alle linies werd de druk op de tegenstander opgevoerd en van lieverlee speelde Soccer Boys alleen nog maar op de helft van Haaglandia. Pech voor Haaglandia, toen een hoge bal in het midden door een verdediger met een lob achter zijn eigen doelman werd gewerkt, een cadeautje, 1-1. De Bleiswijkse voetballers voerden de druk verder op en rook de overwinning, maar door subliem keeperswerk van de doelman van Haaglandia kwam er geen verandering meer in de eindstand.

Atletiek

Mooi marathondebuut Mariska van Straalen
Bleiswijk - Zondag 31 oktober vond in Etten-Leur de Van Oers Marathon Brabant plaats. Om 11.30 uur klonk het startschot ook voor een aantal atleten van atletiekvereniging De Kieviten. Onder rustige weersomstandigheden, in een prachtig herfstdecor en met haaswerk van mede- Kieviten Paul Heijnen en Dick Baggerman, maakte Mariska van Straalen haar debuut op de marathon. De eerste ronde werd ze vergezeld door Paul Heijnen en kwam ze door in een tijd van 1.59.52. Dick Baggerman stapte de tweede ronde in en begeleidde Mariska naar een prachtige eindtijd van 3.59.07.
Paul Heijnen moest na 35 kilometer het tempo loslaten maar finishte desondanks in een verdienstelijke tijd van 4.03.21. Ook Rob Meeuwissen kwam in actie in Etten-Leur. Op de halve marathon zette hij een tijd van 2.05.14 op de klokken. Kees Voogt stond aan de start van de natuurmarathon in de Krimpenerwaard. Ondanks een lichte knieblessure eindigde hij in 3.32.49

Trimgroep DOTO zoekt medelopers
Bergschenhoek - De DOTO-trimgroep nodigt iedereen uit om in de maand november gratis mee te komen lopen met deze groep. De trimgroep bestaat uit leden die het leuk vinden om iedere week een goed uur met elkaar buiten te sporten. Het is ook een ideale mogelijkheid om andere trimmers te ontmoeten. Het motto ‘lopen doe je samen’ staat bij de groep hoog in het vaandel. Nu de donkere dagen weer voor de deur staan, is het sporten in de avonduren met een groep veiliger en gezelliger. De trainingsavonden zijn op woensdag- (sport en trimgroep) en donderdagavond(trimgroep)van 19.30 uur toto 20.30 uur; het startpunt is sporthal de Berghonk. Voor meer info zie www.svdoto.nl .

Tafeltennis

TOGB-TOP: 9-1
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 9-1 het Haastrechtse TOP de deur gewezen. De monsterzege zorgt dat promovendus TOGB zich aansluit bij de middenmoot. Lennard Overdevest en Wim Scholte bleven ongeslagen. Ze wonnen hun drie enkelspelen en het dubbel. Dennis van Rutten pakte twee van zijn drie enkelspelen. TOGB staat nog één na laatste, maar het Goudse Vriendenschaar heeft slechts één punt meer. Vriendenschaar is de tegenstander op 5 november.

Sportverenigingen gaan fors meer betalen voor accommodaties

Lansingerland – De gemeenteraad is, na langdurig debat, akkoord gegaan met de Tarievennota Sportaccommodaties. Sportverenigingen gaan vanaf 1 januari in de drie kernen hetzelfde betalen voor het gebruik van accommodaties. (meer)

“De sportclubs moeten de gaten opvullen”

Berkel en Rodenrijs - Ondanks de vrolijke gezichten na afloop van de door CVV Berkel gewonnen wedstrijd zaterdag op het Berkelse sportpark Het Hoge Land waren er ook zorgen voor de toekomst. (meer)

Gebruik mosquitos bij overlast zorgvuldig geregeld

Lansingerland – De gemeenteraad heeft ingestemd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2010. Daarmee zijn de mogelijkheden vergroot om op te treden tegen de veroorzakers van overlast. (meer)

Visiedocument vrijwilligers aangehouden

Lansingerland – Na een kort debat in de gemeenteraad heeft het college van b. en w. besloten om het Visiedocument vrijwilligersbeleid en activiteitenplan 2010 – 2011 aan te houden. (meer)

College en commissie houden hun kruit nog even droog

Lansingerland – Maar liefst 207 vragen van raadsleden over de ‘technische’ kanten van de begroting 2011-2014 had het college van b. en w. al beantwoord. Met die antwoorden in handen, en met de begrotingsraad – morgen - op komst, hielden de fracties in de gemeenteraad hun politieke oordeel begrijpelijkerwijs nog even voor zich. (meer)

Getuigenoproep valpartij scooter

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 1 november kwam op de kruising Laan van Romen / Herenstraat een bestuurder van een scooter ten val, nadat hij moest uitwijken voor een personenauto die hem geen voorrang verleende. (meer)

Een stukje ‘dorps’ Berkel

 berkel

Berkel en Rodenrijs – Het verkeer op de Boterdorpseweg kreeg vorige week gezelschap van een kudde schapen. Alhoewel het enig oponthoud gaf, leverde de kudde ook een ‘landelijk’ plaatje op en dat in het almaar groeiende Berkel en Rodenrijs.

Ongeval Noordeindseweg

Ongeval

Berkel en Rodenrijs - Op de Noordeindseweg heeft maandagavond 1 november een ongeval plaatsgevonden, waarbij één persoon met onbekende verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis. (meer)

Getuigenoproep poging overval Boedha Beer

Bleiswijk – In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 november werd vlak voor sluitingstijd geprobeerd een overval te plegen op Boedha Beer aan de Hoefweg te Bleiswijk. (meer)

Wesley steelt de harten

Wesley

Berkel en Rodenrijs – Zanger Wesley stal donderdagavond de harten van de bezoekers die van hem en zijn voordracht kwamen genieten in café ’t Centrum. (meer)

Snuitkeverbestrijding in Bergschenhoek


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut