Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Bunnik Plants verkozen tot teler van het jaar

Foto
Medewerkers van Bunnik Plants met de Wisselbokaal en
hun daaraan gekoppelde prijs. “Een erg waardevolle prijs,
omdat de collega’s hiervoor mochten stemmen,” aldus
Hans Bunnik.


Bleiswijk – Bunnik Plants, eerder dit jaar uitgeroepen tot winnaar van Ranking the Grower in de categorie bloeiende planten, is vorige week tevens overall winnaar geworden van deze verkiezing. (meer)

Nieuwe speeltoestellen voor het speeltuintje een feit

Foto nr. 1
Wethouder Den Uil (links) onthulde het bord met daarop
het bedrag en de aan te schaffen speeltoestellen.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de Gouden Uilbuurt (en dat is inmiddels een flink aantal) kunnen straks naar hartenlust spelen in hun eigen ‘speeltuin’. (meer)

Japangangers weer veilig thuis

Foto
De Bleiswijkers op bezoek in het verre en warme Japan.

Bleiswijk – Ruim twintig jaar geleden ging er een uitwisseling van start tussen een school in Sakura en de Anne Frankschool in Bleiswijk. Het ene jaar kwamen leerlingen, leerkrachten en begeleiders naar Bleiswijk toe en het jaar daarna reisden de Bleiswijkers naar Japan. (meer)

Rosalie van Herwaarden schittert in kunstproject

Foto
Een ode aan de super-8 film door filmmaker Johan Kramer.
Rosalie van Herwaarden werkte met veel plezier mee aan
zijn project.


Berkel en Rodenrijs – De achtjarige Rosalie van Herwaarden is vorige week gefilmd voor een kunstproject van filmmaker Johan Kramer. (meer)

Lezing Nelleke Noordervliet na opening HIP

Foto
Nelleke Noordervliet is binnenkort te horen in de
bibliotheek te Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Bodbijl opent op woensdag 10 november om 19.30 uur het Historisch Informatie Punt Berkel en Rodenrijs. (meer)

De Vlindertuin breidt uit

Foto
Feest op de Vlindertuin.

Bergschenhoek – Op BSO de Vlindertuin is onlangs een tweede groep geopend. De opening was een groot succes. (meer)

Concert Young Continentals

Foto
Ook kinderen uit de zaal mochten meedoen.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Al was het in het Engels, ze wisten waar ze over zongen! Zaterdag 23 oktober trad het jeugdkoor The Young Continentals op in de Hervormde Kerk in Bergschenhoek. (meer)

Hoekse interieurbouwers genomineerd voor Beste Leerbedrijf

  Foto
Hans en Danny in de grote werkplaats naast het kantoor,
samen de nieuwbouw vormend.


Bergschenhoek – Evenals in voorgaande jaren organiseert SH&M ook dit jaar weer de verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider in de hout- en meubelbranche. (meer)

Vrijwilligers Rabobank Zuid-Holland Midden stropen de mouwen op

Foto
Samen met de bewoners maakten de vrijwilligers van
de Rabobank er een gezellig wijnfeestje van.


Lansingerland – Een veertiental medewerkers van de Rabobank Zuid-Holland Midden meldde zich dinsdag 19 oktober als vrijwilliger bij de poort van de Oudelandse Hof om zich de hele dag belangeloos in te zetten voor en met de bewoners. (meer)

Taizé: Rotterdam wordt ontmoetingsplaats voor duizenden jongeren

Foto
Elise, Cynthia en Arjan hopen zo veel mogelijk mensen
bereid te vinden een jongere een gastvrije slaapplaats te
bieden voor enkele dagen.


Lansingerland/Rotterdam - De oecumenische gemeenschap Taizé komt aan het eind van het jaar naar Rotterdam voor de jaarlijkse Europese samenkomst van jongvolwassenen. (meer)

Jeugd geniet van Vakantie Bijbel Clubdagen

Foto
Het bleek nog een hele klus een leuke kijkdoos te maken.

Bleiswijk - ‘Stel je voor…’ stond centraal tijdens drie dagen in de herfstvakantie. (meer)

Jeugdweek Hervormde Kerk presenteert ‘Stel je voor…!’

Foto
‘Stel je voor’ met het spijkeren van je eigen naam.

Bergschenhoek – Rond de 230 kinderen kwamen dinsdagochtend 19 oktober naar de N.H. kerk in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Berkelse Tentweek in herfstvakantie op twee locaties

Foto
Je eigen naam en groet op een naambord.

Berkel en Rodenrijs - Al jaren wordt er voor de kinderen van de basisschool in de herfstvakantie een Vakantie Bijbelclub georganiseerd. Ooit begonnen in een tent; daar komt de naam Tentweek vandaan. (meer)

Frank en Joyce kunnen op reis

Foto
Gijs van Laviere en Henny Maasland (rechts) reiken
de prijs uit aan de Bleiswijkse winnaars.


Bleiswijk – Frank van Groenestein en Joyce Ruijgrok hebben de hoofdprijs gewonnen van de jaarlijkse najaarsloterij, georganiseerd in de maand voor de najaarsmarkt. (meer)

Hospice weer een stapje dichterbij

Foto
De cheque wordt uitgereikt door de leden van de najaarscommissie
met v.l.n.r. Bert Haanappel (3B), Edith Krijgsman, Suzan Snels (3B) en
Jan van der Spek.


Bleiswijk/Bergschenhoek – Een deel van de opbrengst van de jaarlijkse najaarsmarkt van Bleiswijk was ditmaal bestemd voor het Hospice Lansingerland. (meer)

Nog dit jaar betere fietsroute door Gouden Uilbuurt

Berkel en Rodenrijs – Nog dit jaar zal een fietsroute door de Gouden Uilbuurt beschikbaar zijn. Dat laat het college van b. en w. weten aan de raadsfracties van de PvdA en D66. (meer)

Te veel gedronken

Berkel en Rodenrijs – Op de Doenkade werd zaterdag 23 oktober even na middernacht een 50-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs staande gehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en kreeg een rijverbod opgelegd.

Auto bij inbraak gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober werd ingebroken in een woning aan de Waghenaerdreef. Men was via de voordeur binnengekomen, waarbij het nachtslot was opengebroken. De gehele woning bleek te zijn doorzocht. Men ging er met de auto vandoor. Of er andere spullen werden gestolen, is nog niet bekend.

Buurman meldt inbraak

Bleiswijk – Een oplettende buurman hoorde dinsdag 19 oktober ’s nachts breekgeluiden in de tuin van zijn achterburen in de Meidoornstraat. Terwijl hij er een kijkje ging nemen, alarmeerde hij de politie. Hij zag nog net een onbekende man wegrennen. Onderzoek wees uit dat deze man bezig was de deur van de woning open te breken. De verdachte kon niet meer worden achterhaald.

Diefstal leeg fust

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 18 oktober werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfshal aan de Kleihoogt. Er bleken een bloemenkar en een grote hoeveelheid leeg fust (lege bloemenkratten) te zijn ontvreemd.

Aggregaat gestolen

Bleiswijk – In de nacht van 17 op 18 oktober werd vanaf een bouwterrein aan de Zoetermeerselaan een aggregaat en handgereedschap gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Deur ontwricht

Bergschenhoek – Bij een inbraak in een woning aan de Varenkade bleek de hele voordeur te zijn ontwricht waarbij zelfs een kozijn geheel werd afgebroken. Kasten en lades werden doorzocht. De inhoud werd op bedden gegooid. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. De inbraak werd zaterdagmorgen ontdekt.

Scooter gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 17 oktober werd in de Burgemeester Hendrixstraat een scooter gestolen. Van de dader ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Kabels gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf een bouwterrein aan de Oudelandselaan is tot twee keer toe een hoeveelheid kabels gestolen. Eerst sloeg men in de nacht van 14 op 15 oktober toe en vervolgens werd het bouwterrein vorig weekend door inbrekers bezocht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Berkel en Rodenrijs

Bijeenkomst Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - Woensdag 27 oktober komen de Vrouwen Van Nu bijeen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Inloopmiddag De Peuterhoek
Bleiswijk – De peuterspeelzaal biedt naast de thuissituatie een plek waar een kind nieuwe ervaringen kan opdoen die van belang zijn voor de algehele ontwikkeling. Kom op donderdag 28 oktober van 13.30 tot 15.00 uur samen met uw peuter naar een inloopmiddag van peuterspeelzaal De Peuterhoek. Men kan samen met de peuter een kijkje nemen bij de peuterspeelzaal. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Delta Sport zet BVCB in slotfase in de hoek

Foto
Koos Waslander, trainer van BVCB, vond het niets
deze middag.


Vlaardingen – Het voetballen was van beide kanten zo matig, dat de wedstrijd eigenlijk geen doelpunten verdiende. Zowel BVCB als thuisclub Delta Sport lieten negentig minuten lang geen opwindend moment zien. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Smitshoek – BVCB
Haaglandia – Soccer Boys
Berkel – SVPDW
14.30 uur
Soccer Boys (da) RKAVV
14.30 uur
Stedoco (da) – Berkel

Zondag:
TOGB – WRW
14.00 uur
Cabauw – Soccer Boys

Bleiswijkse inbreng op WK Lexington Kentucky

Foto nr. 1
Joyce Vijverberg met de gouden medaille.

Bleiswijk – De Wereldkampioenschappen Ruiterspelen in Lexington, Kentucky, van 27 september tot 12 oktober gehouden in deVS, leverden Nederland goud op op het onderdeel dressuur en de mensport vierspan. (meer)

Ed van Weel heeft eindelijk zijn kampioenschap

Foto
Kampioen SuperCup 1000A wegrace Ed van Weel.

Bleiswijk – In 2006 greep hij net naast de titel, maar ditmaal is het hem gelukt: Ed van Weel, de 34-jarige Bleiswijker die sinds 2002 actief is in de wegrace, heeft op de baan in Assen het kampioenschap SuperCup 1000A op zijn naam weten te zetten.
(meer)

Jeu de boulesclub sluit seizoen af met snerttoernooi

Foto
De clubkampioenen.

Bleiswijk - Normaal gesproken zouden de wedstrijden afgelast en de banen gesloten zijn vanwege het herfstige weer op zaterdag 23 oktober. (meer)

Tennis

Kiki Bertens gestegen op wereldranglijst
Berkel en Rodenrijs – Kiki Bertens heeft in de eerste ronde van het toernooi in Glasgow helaas op moeten geven. Bij een stand van 4-6 en 1-3 in het voordeel van de Tsjechische Karolina Pliskova kreeg Kiki teveel last van haar enkel en schouder. Ook de damesdubbel met Danielle Harmsen zou ze niet kunnen spelen. Kiki heeft inmiddels een flinke sprong gemaakt op de tennisranglijst. De Berkelse is gestegen naar de 228ste plaats; de hoogste plek voor haar tot nu toe. Ze heeft die stijging mede te danken aan haar prestaties van vorige week in het Belgische Torhout.

Voetbal

Westlandia-Berkel: 1-5 (d)
Berkel en Rodenrijs - Berkel reisde zaterdag af naar Naaldwijk voor de bekerwedstrijd tegen Westlandia, koploper in de zondag 2e klasse. De wedstrijd was pas drie minuten oud toen Nadine Bier na een voorzet van Corine Notenboom Berkel op voorsprong zette. Berkel begon fel en overrompelde de thuisclub op alle fronten. Het kon de score dan ook uitbreiden; een corner van Linda Welles werd door Nadine doorgekopt en Silvia Boogaard schoot Berkel vervolgens naar 0-2 en dat binnen het kwartier. Berkel moest alert blijven, want de spitsen van Westlandia zijn snel. Maar enerzijds ontbrak het echte gevaar en anderzijds was Jennifer Gittling met enkele mooie reddingen voor hen een sta in de weg. Na een half uur scoorde Corine Notenboom de 0-3 en hoewel ook Westlandia vlak voor rust de 1-3 wist te scoren had Berkel nog voor het rustsignaal het laatste woord. Lindy Hogedoorn kopte Berkel naar een 1-4 voorsprong uit een corner van Linda Welles.
De tweede helft was er een met kansen over en weer, maar beide keepsters hielden hun doel schoon waarbij de ene redding nog mooier was dan de andere. Lang leek de ruststand dan ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd wist Nadine Bier haar goede spel te belonen met haar tweede treffer en de 1-5 voor Berkel.


Schaatsen

Eerste wedstrijden voor pupillen
Lansingerland - Zondagochtend 24 oktober mochten de pupillen hun eerste wedstrijd rijden. Voor veel van hen was het ook echt de allereerste wedstrijd. Ondanks de vakantie en het vroege uur waren toch veel rijders op tijd aan de start om hun eerste persoonlijke record neer te zetten. Er werd twee keer een 300 meter gereden en nog een 100 meter. De uitslagen: Olav Spa: 300m 37.92 (PR) en 39.57, 100m: 14.66, Kim de Kleijnen 300m: 35.34 (PR) en 35.43, 100m: 13.40 (PR), Marije Markensteijn 300m 39.52 (PR) en 39.17(PR), 100m: 15.06 (PR), Mirthe van Beek 300m 37.26 (PR) en 46.17 (val), 100m: 14.55 (PR), Lisette Ammerlaan 300m 42.11 en 41.52, 100m: 14.78, Laura Ammerlaan 300m 40.18 (PR) en 39.69(PR), 100m: 15.87 (PR), Fenna Bross 300m 39.94 (PR) en 39.35(PR), 100m: 14.70, Lisette Prins 300m 39.09 (PR) en 39.76, 100m: 15.24 (PR), Vivienne de Jong 300m 38.34 (PR) en 38.55, 100m: 16.01, Janine Noordam 300m 42.37 (PR) en 53.99, 100m: 16.56 (PR), Yennah Schenk 300m 47.72 val (PR) en 41.42(PR), 100m: 14.90, Lindy Smits 300m 42.62 (PR) en 44.68(PR), 100m: 14.95 (PR), Britt Janssen 300m 45.37 (PR) en 44.18, 100m: 15.40 (PR), Sietske Olthof 300m 51.01 (PR) en 54.56, 100m: 34.62 (val) (PR), Heleen Docter 300m 36.31 (PR) en 36.10 (PR), 100m: 14.67 (PR), Joelle Kramer 300m 42.08 (PR) en 41.86(PR), 100m: 14.95(PR), Nikki Plug 300m 44.13 (PR) en 44.50, 100m: 15.16 (PR), Germaine van Kesteren 300m 42.16 (PR) en 43.09, 100m: 16.44 (PR).

Atletiek

Ferdi Vonk derde Erasmusronde
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Ferdi Vonk heeft zaterdag een goede prestatie neergezet tijdens de Erasmusronde in Rotterdam. Hij liep de 5 km in 18.28; goed voor een derde plaats. Zondagochtend was hij present bij de 10 km Dobbeloop in Nootdorp. Hier eindigde Vonk op een tweede plaats in een tijd van 37.10, wat voor hem een nieuw persoonlijk record betekende.

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 24 oktober organiseerde atletiekvereniging De Kieviten de vijfde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen in 2010. De pupillen liepen een afstand van 1.000 meter. Sam Brinkers kwam als eerste over de eindstreep in 3.48. Teun Moldijk eindigde als tweede in 3.49, Dorien Lampe liep een nieuw persoonlijk record van 3.55 en werd derde. Er sneuvelden meer persoonlijk records bij de jeugd. Tess Grootscholten verbeterde haar tijd naar 3.56, Mike Ooms liep 4.07 en Simone Hulst noteerde 5.10 op de klokken. De senioren kwamen in actie op de 5 kilometer.
Paul van der Berg won de wedstrijd in een tijd van 20.00, gevolgd door Marco Medendorp op de tweede plaats in 20.09. De derde plaats werd opgeëist door Kees Voogt in een tijd van 20.21. Pauline van Donkelaar finishte als eerste dame in een tijd van 20.33 en verbeterde haar persoonlijk record.
Datzelfde gold voor Ronald van Mechelen 20.54, Michel Rutten 21.53 en Sjaak van Koppen 25.28; ook zij noteerden een nieuw persoonlijk record. De volledige uitslag is te lezen op de website van De Kieviten, www.dekieviten.nl .

Golf

Topklassering Joost Luiten
Bleiswijk - Joost Luiten heeft voor de tweede week op rij een topklassering behaald op de Europese Tour. De golfer eindigde zondag bij de Castello Masters in Valencia op de gedeelde derde plaats met 273 slagen. Vorige week werd hij in Portugal tweede.

Zelfverdediging

Capoeira voor kinderen
Lansingerland - Vanaf donderdag 28 oktober wordt er een introductiecursus capoeira gestart voor kinderen van 7 t/m 12 jaar uit Lansingerland.
Capoeira is een Afro-Braziliaanse zelfverdediging kunstvorm die acrobatiek, percussie en liederen in een ritmische dialoog van lichaam en geest integreert. Het is een gemeenschappelijk spel waarin twee tegenstanders met elkaar spelen in een cirkel. Tijdens de trainingen leren de kinderen de basis van capoeira, de maculele danstechniek, de muzikale ritmes, traditionele instrumenten bespelen en liederen zingen in het Portugees. De Vereniging Camaleao zal de introductiecursus, van vier lessen, geven in de gymzaal van OBS De Klipper aan de Oudelandselaan 141 te Berkel en Rodenrijs. De cursus start op donderdag 28 oktober van 18.00 tot 19.00 uur.
Kosten bedragen ¤ 5,- p.p. voor de vier lessen onder deskundige leiding .
Info en inschrijving via info@abadacapoeira.nl .

Ton van der Burg volgt Piet Mazure op als voorzitter Fietsersbond Lansingerland

Foto
Scheidend voorzitter Piet Mazure (rechts) overhandigde
zijn opvolger Ton van der Burg geen voorzittershamer, maar
een forse slegge.


Lansingerland – De afdeling Lansingerland van de Fietsersbond heeft een nieuwe voorzitter. Met de verkiezing van Ton van der Burg is voor Piet Mazure een eind gekomen aan 15 jaar voorzitterschap. Het was voor hem mooi geweest. (meer)

Leuke Halloween activiteiten in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 30 oktober organiseren de Berkelse
Winkeliers speciaal voor Halloween leuke activiteiten voor de kids. (meer)

Opnieuw inbraken via dak

 Foto
De keuken van de sportclub was een ravage; de
schade is groot.


Bergschenhoek – Enkele weken geleden werd er in een bedrijfspand aan het Weg & Bos ingebroken, waarbij de daders zich via het dak toegang tot het pand verschaften. (meer)

Graffitispuiter actief

Foto
Een van de deuren waar graffiti op gespoten is.

Berkel en Rodenrijs - Sinds eind september is er een graffitispuiter actief in de wijk Berkel dorp. Hij of zij heeft al minstens twintig deuren en muren beklad met letters en woorden. (meer)

Halloween bij Ome Ab

Halloween

Berkel en Rodenrijs - De meeste bezoekers komen zaterdagavond 30 oktober al dan niet onherkenbaar verkleed, anderen zien er van zichzelf al eng genoeg uit om het Halloween feest in Ome Ab te vieren. Het belooft in ieder geval een leuke happening te worden. (meer)

Diaconale Werkgroep Roemenië bakt oliebollen

oliebollen

Bergschenhoek – Op zaterdag 30 oktober is er een oliebollenverkoop in of voor de PLUS Koelhuis te Bergschenhoek. (meer)

15.000 Bloembollen gepoot langs de Kruisweg

Foto nr. 1
In een lange rij liep men achter de stoomwals aan, daarbij
begeleid door Klaas van Schie op de accordeon.


Kruisweg - De gemeente Lansingerland is één van de 15 winnende gemeenten van het cadeau Lentebloei. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft dit cadeau, bestaande uit 15.000 bloembollen, ter beschikking gesteld. (meer)

Comazuipen lijkt groeiend probleem: Informatieavond ‘puber in huis’ trekt volle zaal

Foto
Dr. Nico van der Lely (rechts) verzorgde een lezing waar
veel belangstelling voor was.


Bleiswijk – Tijdens de lezing van dr. Nico van der Lely van de Alcoholpoli Jeugd in Delft met herkenbare situaties en onthullende cijfers over alcoholgebruik onder jongeren kon men een speld horen vallen in de aula van De Blesewic waar donderdag 14 oktober door de gemeente Lansingerland een informatieavond ‘puber in huis’ werd georganiseerd voor ouders van kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. (meer)

Ronde Tafel rijdt voor het goede doel Ford van Dijk Schouten pakt overwinning in spannend kartfestijn

Foto
Op een speciaal aangelegde baan werden de rondjes
fanatiek gereden.


Bleiswijk – Motorgeronk, muziek en vrolijke gezichten: de Ronde Tafel 136 – met leden vanuit heel Lansingerland – organiseerde zaterdag 16 oktober een karttoernooi in de grote hal van Houweling aan de Klappolder in Bleiswijk. (meer)

Schouw in het zwembad werkt verhelderend

Foto
Een kijkje bij de lift in het doelgroepenbad.

Lansingerland - In de week van 8 - 15 oktober was het de Week van de toegankelijkheid. Dit jaar met als thema ‘Sport en bewegen voor iedereen’. (meer)

Veel bloemen en indrukken tijdens Marktplaats-event

Foto
Jurgen Smit (rechts) en Peter Haan bij een van de fraaie
boeketten waarmee de hal werd gedecoreerd.


Bleiswijk - Het Marktplaats-event 'Verrassend Bleiswijk' , georganiseerd op zowel dinsdag- als woensdagavond in groothandelscentrum Terra, trok in totaal ruim 1800 bezoekers. Het event was met name toegankelijk voor kwekers, bloemisten, ondernemers van tuincentra en andere detaillisten. (meer)

In memoriam concert werd wat men ervan verwachtte

Foto
De muzikanten speelden solistisch, maar ook als begeleiding
van de zangers.


Berkel en Rodenrijs – Het vierde in memoriam concert, vrijdagavond 15 oktober door Teeuw Uitvaartverzorging georganiseerd in De Bron aan de Rodenrijseweg, werd een avond zoals Theo Teeuw hoopte dat hij zou worden en wat hij bedoelde. (meer)

“We willen als groep enthousiasme over het geloof uitstralen”

Foto nr. 1
Jedidja (rechts) en Pauline. Foto: Leon Leeflang

Bergschenhoek - Lansingerland wordt steeds groter en dus ontdekken we steeds meer talent op velerlei gebied. Deze keer de spotlights op Jedidja den Breejen (16) en Pauline van der Wel (15) uit Bergschenhoek, die trots zijn in het jeugdkoor The Young Continentals te mogen zingen. (meer)

Slagwerkgroep verrast met nieuw instrumentarium

 Foto
U komt toch ook naar het Najaarsconcert van Crescendo?!

Bleiswijk - We zitten al weer in de herfst van 2010. Al is de zomer voorbij, ook het najaar heeft zo zijn charme. (meer)

Kom ook paddenstoelen bewonderen

Foto
De Vliegenzwam.

Bergschenhoek - Om weer volop van de herfst te kunnen genieten nodigt Natuur- en Vogelwacht Rotta jongens en meisjes tussen 7 en 12 jaar uit om deel te nemen aan de maandelijkse kinderactiviteit op zaterdagmiddag 23 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. (meer)

Tentoonstelling Kinderboekenweek in ‘museum de Poort’

Foto
In het ‘museum’ bekeken de kinderen elkaars werk.

Bleiswijk - Naar aanleiding van de Kinderboekenweek werd op CBS De Poort op 15 oktober jl. door de verschillende groepen een tentoonstelling verzorgd. (meer)

CDA vraagt provincie aandacht voor toename geluidsoverlast Lansingerland

Foto
V.l.n.r. Rita Leijendekker, Liesbeth Spies, Bart Jan van Miltenburg
en Claudia Füss.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Lansingerland op donderdag 14 oktober werd provinciale lijsttrekker Liesbeth Spies stevig aan de tand gevoeld. (meer)

Poppenspeler luistert kindermiddag op

Foto
Matthijs Vlaardingerbroek en zijn buikspreekpoppen.

Bergschenhoek - Iedereen is welkom op zondagmiddag 24 oktober om tijdens de kindermiddag van Evangeliegemeente Morgenstond Lansingerland te genieten van poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek. (meer)

Pompoenwedstrijd Volkstuinvereniging Berkelhof

Foto
De winnaars van de pompoenwedstrijd.
Foto: Leen Keemink.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 oktober was de jaarlijks terugkerende pompoenwedstrijd op Volkstuinvereniging Berkelhof. (meer)

‘Miss Piggy+’ gekozen tot FleurPrimeur Roos 2010?

Foto
Een blije Puk van den Bulk van de Berkelse kwekerij
De Singel bij de FleurPrimeur Roos van 2010: Miss Piggy+.


Berkel en Rodenrijs - Rozeninkopers van FloraHolland hebben de roze 'Miss Piggy+' gekozen tot FleurPrimeur Roos 2010. Arnold Hordijk, commercieel directeur van FloraHolland, onthulde deze FleurPrimeur Roos in de stand van FloraHolland op de Horti Fair.
(meer)

Veel activiteiten tijdens de Kinderboekenweek bij OBS Groenehoek

Foto
De leerkrachten openden de Kinderboekenweek
met een toepasselijk lied.


Bergschenhoek – Afgelopen week was het Kinderboekenweek. Uiteraard wordt op OBS Groenehoek dagelijks aandacht besteed aan boeken en het leesproces bij kinderen. (meer)

Jubileumjaar Musica Inaudita sluit af met verrassend concert

Foto
De deelnemende musici.

Berkel en Rodenrijs - In de sfeervolle rooms katholieke kerk op de Noordeindseweg vond vrijdagavond 15 oktober een concert plaats met als titel Barocco. (meer)

Met Bridge in de Kas zet Rotaryclub De Rottemeren zich in

Foto
Een blik over de zaal van vorig jaar.

Lansingerland - Op zaterdag 20 november organiseert Rotaryclub De Rottemeren de bridgeklassieker Bridge in de Kas. (meer)

10 jaar op 10-10-'10

Foto
Op 10-10-’10 een dagje Duinrell voor Samantha.

Berkel en Rodenrijs – Thea Hartman, moeder van de tienjarige Samantha verraste haar dochter op haar tiende verjaardag met een dagje Duinrell. De verjaardag van Samantha viel op 10-10-’10. Reden te meer om de jarige extra in het zonnetje te zetten.

10 jaar geleden werd mijn lieve Samantha geboren midden in de nacht
10 dagen later dan we hadden verwacht
10 teentjes aan haar voetjes
10 vingers en een lekker snoetje
10 oktober 2010 betekent
10 kaarsjes op je taart
10 redenen te bedenken voor kado's en een kaart
10 zoenen om je geluk te wensen
10 Duinrellkaartjes voor
10 lieve mensen
10 duizend zonnestralen op deze bijzondere dag
10 djembe lessen die je eindelijk volgen mag
10 vrienden in Charlie's cafe lekker aan het eten
10 met een griffel en een dag om nooit te vergeten
10 hoort bij Samantha's leven
10 Een hoger cijfer kan ik je niet geven.

Voetbal

Berkel-SVS: 3-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijd vorige week donderdagavond tegen SVS ging in de beginfase op en neer. Het was SVS dat na dik 20 minuten op een 0- 1 voorsprong kwam. Berkel herpakte zich echter en knokte voor iedere bal op dat moment. Dat resulteerde in de 25e minuut in een enorme kans voor Nadine Bier maar vond hierbij de SVS keepster op haar weg. Niet veel later was het echter Sandra Welles die op magnifieke wijze de 1-1 op het bord zette met een mooi schot over de keepster. Spanning over en weer en het was te zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en voor de winst en dus de koppositie in de 2e klasse wilden gaan. Grote kansen waren er voor rust, maar Jennifer Gittling had alles goed onder controle en pakte zelfs vlak voor rust een penalty. Met een schitterend schot van afstand schoot Corine Notenboom Berkel vlak voor rust naar een 2-1 voorsprong. In de 57e minuut wedstrijd kreeg de keepster van SVS rood na een handsbal buiten de 16.
Berkel kon profiteren; Silvia Boogaard soleerde door de verdediging en maakte mooi de 3-1. Even later kopte SVS zich naar 3-2 en zette door. Acht minuten later ligt de 3-3 in het net. Sensatie alom op het sportpark.
Berkel was met stomheid geslagen en incasseertde vlak voor tijd zelfs de 3- 4.

Spirit-CVV Berkel: 3-1
Ouderkerk a/d IJssel – Eigenlijk was de wedstrijd die CVV Berkel in Ouderkerk a/d IJssel tegen Spirit speelde voor wat betreft het resultaat van de Berkelaren niet om over naar huis te schrijven. Spirit was beter en Berkel, dat in de loop van de tweede helft wat meer kansjes kreeg, lukte het niet de achterstand om te zetten in een gelijkspel laat staan een overwinning. De basis van de overwinning van Spirit werd gelegd in de eerste helft. De thuisclub kreeg kans na kans. In de eerste vijf minuten had het al drie doelpunten kunnen scoren. Na 28 minuten werd het dan eindelijk 1-0 voor Spirit. Enkele minuten voor de thee viel pas het tweede doelpunt, 2-0. Berkel zette na de rust aan en kon enkele minuten na de thee al scoren, maar de kopbal trof geen doel. Ondanks de door Berkel-trainer René Wolterman aangebrachte wijzigingen in de opstelling, lukte het Berkel niet om te scoren en kreeg het zelfs nog een doelpunt tegen, 3-0. Pas in blessuretijd vond Jan van der Lugt het doel, eindstand 3-1.

Soccer Boys (za)-SV Polanen: 1-1
Bleiswijk - Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Zevenhoven volgde de wedstrijd tegen Polanen, de promovendus uit Monster en een fysiek sterke ploeg. Soccer Boys startte goed met verzorgd voetbal in de eerste 20 minuten. Met voldoende kansen om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp. Wel ging er veel dreiging uit van Dave van der Steen, die langzaam zijn oude vorm weer terug pakt. De ‘oude rotten’ Tom Dedel, Fabian Koller en Martijn Helmendach hielden het achterin goed op orde. Toch was het Polanen die als eerste bijna scoorde, maar Steven van Aalst zorgde met reflex voor een corner in plaats van een doelpunt tegen. Martijn Helmendach en Aziz BenChamach zorgden voor vreugde op het sportpark. Met een splijtende steekpass door het hart van de verdediging stuurde hij Aziz weg en deze scoorde zeer beheerst de verdiende 1-0. Tevens de ruststand. Na rust eenzelfde beeld; Soccer Boys dat het scoren naliet zorgde ervoor dat Polanen toch weer meer kansen afdwong. Zo werd een goede aanval prachtig afgerond door Elliott Schoovers, maar de lat verhinderde de 2-0. Wisselspeler Sjors te Duits, terug na vijf weken blessure, bracht geen verandering in de stand. Na een wissel van Martijn Helmendach door Marc ter Meulen en wat omzettingen in de achterhoede en het middenveld, werd het in de 80e minuut op een zeer knullige manier toch nog 1-1. Een aanval over rechts werd verkeerd beoordeeld, de bal niet goed weggewerkt en tergend langzaam verdween de bal achter de op het verkeerde been gezette Steven van Aalst.

GDA–TOGB: 2-1
Loosduinen/Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zondag speelde het eerste van TOGB in Loosduinen tegen GDA een belangrijke wedstrijd om punten te pakken en daarmee te proberen weg te komen van de onderste twee plaatsen. TOGB ging goed van start en al snel was de eerste goede kans om te scoren een feit. Die score kwam in de 11e minuut dan ook, al was daar wel wat knullig verdedigen van GDA voor nodig. Daarna bleef TOGB de ploeg met de betere kansen. Na een half uur begon GDA wat beter te combineren en kon zij er daardoor een paar keer goed en snel over de flanken uitkomen. Dat resulteerde in de 36e minuut in de gelijkmaker. Na een schitterende crosspass werd de rechtsbuiten de diepte ingestuurd en deze wist beheerst deze kans af te maken.
In de tweede helft bleef de wedstrijd, met ook veel Berkels publiek, spannend omdat er over en weer slordige fouten werden gemaakt. GDA had een optisch veldoverwicht met wat betere combinaties en kon daardoor als eerste profiteren. Na een vrije trap en moeizaam wegwerken kreeg de rechtsbuiten de kans de 2-1 te laten noteren, ondanks felle protesten van de TOGB-ers dat daarbij hands gemaakt zou zijn. Daarna begon een offensief van TOGB om de gelijkmaker op het bord te zetten. Dat bracht TOGB een aantal goede kansen, maar GDA bleef daarbij levensgevaarlijk door snelle uitvallen over de flanken. Ondanks de grote inzet van TOGB bleef het 2-1 voor GDA.

Schaatsen

Uitslagen
Bleiswijk - Ook voor de junioren B stond de eerste wedstrijd weer geprogrammeerd. Vanwege het begin van de herfstvakantie verschenen niet alle rijders aan de start. Degenen die zo laat op de avond wel moesten rijden, hadden veel last van de wind. Er stonden twee afstanden op het programma, de 500m en de 1000 m. Voor de start van het seizoen werd er goed gereden, maar geen klappers deze keer. Noortje Geerts: 500m: 54.75, 1000m: 1.52.70, Inge Bos: 500m: 55.57, 1000m: 1.55.29, Sanne Uwland: 500m: 59.06, 1000m: 2.01.82, Carola Kleijweg: 500m: 55.97, 1000m: 1.50.12.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 24 oktober organiseert De Kieviten de vijfde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De afstanden zijn 5 kilometer (voor senioren en de oudste junioren) en 1000 meter (voor de pupillen en de jongste junioren). Het parkoers gaat door de Bleiswijkse Zoom en langs de Rotte. Voor de leden van De Kieviten telt deze prestatieloop mee voor het clubkampioenschap van 2010. Lopers die geen lid zijn van De Kieviten, maar zich wel eens met anderen willen meten, zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. De deelname is gratis.

Amsterdam Marathon
Bleiswijk - Zondag 17 oktober vond de 35e editie van de Amsterdam Marathon plaats. Ruim 31.000 deelnemers waagden zich aan de marathon of een van de andere afstanden. Tussen al deze hardlopers waren vier atleten van atletiekvereniging De Kieviten aanwezig. Zij namen alle vier deel aan de marathon. Marco Medendorp finishte als eerste Kievit in 3.36.54. Yvonne Kosters had vanaf 27 kilometer te maken met kuitkramp, maar wist de marathon te volbrengen in 4.02.43. Anita Kreukniet kwam in een tijd van 4.25.55 over de eindstreep. Richard Lelieveld stapte halverwege uit vanwege hevige maagkrampen.

Motorcross

ONK Supermoto zege voor Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden lijkt de smaak te pakken te hebben. De KTM-rijder won beide manches tijdens de elfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. In het Drentse De Wijk-Rogat won de rijder uit Berkel en Rodenrijs voor Devon Vermeulen (3-2) en Marcel van Drunen (2-3). De twaalfde en laatste wedstrijd van het seizoen 2010 zal worden verreden op zondag 7 november. Dan is het kampioenschap voor de vijfde keer dit seizoen te gast op het Midland Circuit van Lelystad. Maik bezet een derde plaats in het algemeen klassement.

Tafeltennis

HBM-Taveri-TOGB: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft knap met 5-5 gelijk gespeeld bij koploper Taveri. Man van de wedstrijd was Lennard Overdevest. Hij won zijn drie enkelspelen en samen met Dennis van Rutten pakte hij het dubbel. Harry Sintemaartensdijk zorgde voor het vijfde punt. TOGB doet het best goed in de eerste klasse. De promovendus kan aardig meekomen. Op 29 oktober begint de tweede competitiehelft en komt het Haastrechtse TOP op bezoek. Voor de tweede competitiehelft is het zaak dat TOGB de nipte verliezen ombuigt in gelijke spelen of in winst. Dan moet het TOGB lukken om zich te handhaven in de eerste klasse.

Hockey

HBR–Voorne: 6-7
Berkel en Rodenrijs - HBR begon sterk en kwam reeds na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Paul de Wolf. De uitvallen van Voorne bleken gevaarlijk en na zeven minuten leidde dit tot 1-1 uit een strafcorner. Hierna domineerden de Berkelaren grotendeels en door strafcorners in de twintigste en dertigste minuut, beide benut door Nick Bijwaard, werd een 3-1 voorsprong bereikt bij rust. Eén minuut na rust scoorde Maurits Smal met een mooi diagonaal schot de vierde treffer. Om onbegrijpelijke redenen begon de verdediging van HBR enorm te schutteren.
Na een kwartier leidde een strafcorner tot 4-2 en twee minuten later lag de derde al in het Berkelse net. HBR zette weer aan en vergrootte twee minuten later de voorsprong, wederom via Nick Bijwaard. Eén minuut later kwam Voorne terug na slap verdedigend werk van HBR. Met nog vijf minuten op de klok scoorde Nick Bijwaard zijn vierde treffer van de dag. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar, want in een hectische slotfase, waarin Voorne bijna ongemoeid door de Berkelse verdediging kon slalommen, wisten de bezoekers nog driemaal te scoren en zo de punten mee naar huis te nemen. HBR kan dit geheel zichzelf verwijten. Op 31 oktober speelt HBR een uitwedstrijd bij Forescate.


Prijswinnaars Jeugdtoernooi Fly Over
Bleiswijk – Onlangs werd bij Fly Over een groot jeugdtoernooi gespeeld.
Omdat de krant vorige week erg vol zat, en de uitslagenlijst er niet meer bij kon, deze week alsnog de spelers van Fly Over die in de prijzen zijn gevallen.
JE C 1 Milan Koot (BC TAB Fly Over), 2 Nick Vollebregt (BC TAB Fly Over); JDC 1 Milan Koot / Nick Vollebregt (BC TAB Fly Over); JED 2e Mike Vollebregt (BC TAB Fly Over); JDE + F 2e Dylan Vollebregt / Joost Weerheim (BC TAB Fly Over); JEF 2e David Renger (BC TAB Fly Over); J DG 1 Levi Bierhuizen / Lucas Koot (BC TAB Fly Over).

Gezellig vriendjes- & vriendinnetjestoernooi Bazuin/PIP

Foto
Elk jeugdlid mocht een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagavond 8 oktober heeft badmintonvereniging Bazuin/PIP haar jaarlijks terugkerend vriendjes- & vriendinnetjestoernooi gehouden voor haar jeugdleden. (meer)

Kiki Bertens op dreef in België

Foto
Blij met haar overwinning.

Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens een mooie prestatie neergezet in het Belgische Torhout. De Berkelse tennisster speelde daar een $ 100.000,- toernooi. (meer)

Rabobank verlengt hoofdsponsorschap van Hockeyvereniging Bleiswijk

Foto
Het contract is getekend.

Bleiswijk - Martijn Kruijt, voorzitter van Hockeyvereniging Bleiswijk en Jacqueline van den Broek van Rabobank Zuid-Holland Midden ondertekenden vorige week het sponsorcontract van Hockeyvereniging Bleiswijk. (meer)

‘Vrijwilligers motor achter ‘sociale’ samenleving

Lansingerland – Hoeveel het er precies zijn wordt binnenkort uitgezocht, maar de schattingen lopen uiteen van 7000 tot 10.000. Dat moeten er meer nog meer worden, want vrijwilligers zijn de motor achter een ‘sociale’ samenleving. (meer)

Derde debat tarieven sportaccommodaties in raadscommissie

Lansingerland – Het laatste woord is er vast nog niet over gezegd, maar het ziet ernaar uit dat de Tarievennota Sportaccommodaties nu toch echt in de raadsvergadering van 28 oktober kan worden vastgesteld. Met ingang van januari 2011 zullen de sportverenigingen in de drie kernen hetzelfde betalen voor het gebruik van accommodaties. (meer)

Nieuwe APV maakt optreden tegen overlastgevers eenvoudiger

Lansingerland – Als de gemeenteraad volgende week instemt met het voorstel van b. en w. gaat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2010 meer mogelijkheden bieden om op te treden tegen overlastgevers. Er komt een verbod op vechten op straat. (meer)

Raad: “Meer aandacht stadsregio voor Bleizo, A13/A16 en Greenport”

Lansingerland – De gemeenteraad wil meer aandacht van de Stadsregio Rotterdam voor Bleizo, de aanleg van de nieuwe rijksweg die de A13 met de A16 moet gaan verbinden en voor de tuinbouwactiviteiten in de gemeente, de Greenport. (meer)

Partijen in stadsregio overleggen over bestrijding crisis in woningbouw

Lansingerland/regio – De bij de woningmarkt in de Stadsregio Rotterdam betrokken partijen hebben afgesproken om gezamenlijk de problemen op de woningmarkt aan te pakken. (meer)

Fairtrade Week Wereldwinkel

Berkel en Rodenrijs - Van donderdag 21 oktober tot en met zaterdag 30 oktober draait in heel Nederland alles om Fair-Wisselen, het thema van de nationale Fair Trade Week. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In de herfstvakantie, donderdag 21 oktober, wordt er een gezellige Kinderbingo georganiseerd in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 14.00 uur, aanvang 14.30 uur. (meer)

Bleiswijk

Bingoavond Crescendo
Bleiswijk - Op zaterdag 23 september organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingo voor het gehele gezin. (meer)

Regio

Mantelzorgsalon (Welzijn Lansingerland)
Lansingerland – Mantelzorgers in Lansingerland zijn op de laatste dinsdag van de maand – dit keer op 26 oktober - tussen 14.00 en 16.00 uur welkom in de Mantelzorgsalon voor ontmoeting, informatie en een luisterend oor. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Lessen in omgaan met honden op basisschool de Poort

Foto
Sky werd voorzichtig geborsteld en geaaid.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Als prinses Amalia haar ‘snuffeldiploma’ behaalt wat deze zomer het geval was, dan kun je als basisschool de Poort in Bleiswijk zeker niet achter blijven, dus kregen de kinderen van groep 1B de afgelopen weken enkele lessen in het omgaan met honden. (meer)

Het ‘roze mannetje’ bezoekt de Horti Fair

Foto
Burgemeester Van Vliet ontving het ‘roze mannetje’ als
voorzitter van de Horti Fair.


Lansingerland/Amsterdam - Daar stond ie opeens, op het podium bij Ewald van Vliet, voorzitter van de Horti Fair in de RAI Amsterdam. (meer)

N 209 bij Bleiswijk en Bergschenhoek nacht dicht

Lansingerland - De provinciale weg N 209 tussen Bleiswijk en Bergschenhoek is volgende week een nacht dicht. De provincie Zuid-Holland voert woensdagnacht 20 oktober op verschillende plaatsen onderhoudswerkzaamheden uit aan het wegdek. (meer)

HIP in de bibliotheek

Foto
De aanwezigen genoten tijdens de opening met elkaar van
de film over oud Bergschenhoek.Bergschenhoek – Met een film over de historie van Bergschenhoek en vervolgens het aansnijden van een fikse taart werd zaterdagmiddag 16 oktober het Historisch Informatie Punt (HIP) Bergschenhoek geopend in de vestiging Bergschenhoek van Bibliotheek Oostland een de Notaris Kruytstraat. (meer)

Jeugdweek Hervormde Kerk: ‘Stel je voor…!’

Foto
Het team van de Jeugdweek Bergschenhoek rekent op jou!

Bergschenhoek - Zoals ieder jaar wordt in de herfstvakantie voor alle kinderen van de basisschool weer de Jeugdweek gehouden worden in de Hervormde Kerk in Bergschenhoek. (meer)

Bewoners Gouden Buurten erg benieuwd naar Gouden Hart

Foto:
Het centrum gezien vanaf de Zilvergracht, met links
het gezondheidscentrum en rechts de grachtenpanden
met bedrijfsruimte.


Berkel en Rodenrijs - Het nieuwe winkelcentrum dat gepland staat voor het gebied ten oosten van station Westpolder werd 5 oktober gepresenteerd aan de bewoners van de Gouden Buurten en Bolwerk Oost. (meer)

Stichting Muzische Vorming viert 35-jarig bestaan

Foto
Na de djembé voorstelling mochten de kinderen het
muziekinstrument overhandigen aan een leerkracht van
hun eigen school.


Berkel en Rodenrijs – Het zevende lustrum van de Stichting Muzische Vorming Berkel en Rodenrijs werd vrijdagmiddag 8 oktober luid en duidelijk gevierd in de grote zaal van het SPiL. (meer)

Weidevogelrapport van polder Bergboezem overhandigd

Foto
Het rapport wordt overhandigd naast het net
onthulde bord.


Berkel en Rodenrijs – Ze hadden beiden een uitnodiging ontvangen om het rapport over de broedvogels van polder Bergboezem in ontvangst te komen nemen, maar zowel wethouder De Paepe van Lansingerland als de wethouder uit buurgemeente Pijnacker-Nootdorp lieten verstek gaan. (meer)

Piet Mazure hangt wel de hamer, maar niet zijn fiets aan de wilgen

 Foto
Piet Mazure zoals men hem dagelijks wel ergens tegen
kan komen; uiteraard op de fiets en kritisch waarnemend.


Berkel en Rodenrijs – Na vijftien jaar de kar getrokken te hebben vindt hij het welletjes. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 19 oktober zal afscheid genomen worden van voorzitter van de afdeling Lansingerland van de Fietsersbond. (meer)

Fusie protestants-christelijk basisonderwijs Lansingerland een feit

Foto
Voorzitter Richard Broekhuijsen van de Vereniging
tot Stichting en Instandhouding voor Scholen met de Bijbel
en Annelies van den Beukel- Crielaard voorzitter van
Spectrum-VPCO, ondertekenden de fusieovereenkomst.


Lansingerland - In Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek worden de krachten in het protestants-christelijk basisonderwijs gebundeld. Vanaf 1 januari 2011 gaan alle p.c. scholen in onze gemeente verder onder de ‘paraplu’ van Spectrum Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs. (meer)

Rust in de familie met alarmering

Foto
Mevrouw Jansen is blij dat ze zich heeft geabonneerd
op de alarmering; dat geeft haar, maar ook familie en buren rust.


Berkel en Rodenijs – Mevrouw G. Jansen is 77 jaar. Ze woont al heel wat jaren met veel plezier in Berkel en Rodenrijs en hoopt dat nog tot in lengte van dagen te doen. (meer)

Scholieren van het WolfertPro komen in actie voor dance4life

Foto
Met muziek, dans en persoonlijke verhalen verzorgde
het toerteam van dance4life een optreden voor de leerlingen
van het WolfertPro waarbij ze ook zelf in actie kwamen.


Bergschenhoek – Vanaf maandag 13 september werken de leerlingen van het WolfertPro mee in het scholenproject van dance4life. Hierin wordt de wereldwijde aidsproblematiek onder de aandacht van jongeren gebracht. Ruim tachtig scholen sloten zich hierbij aan. (meer)

Bijbelgenootschap organiseert Bijbelquiz

Foto
De bekende kinderboekenschrijver Frans van Houwelingen
maakte niet alleen de quiz, maar hij komt hem ook in
Lansingerland presenteren.


Lansingerland – De Gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat 50 te Bleiswijk is maandag 1 november de locatie waar de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap wordt gespeeld. (meer)

Inbraak De Ark

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in kerk- en verenigingsgebouw De Ark aan de Oranjestraat. Omdat er geen braakschade aan de buitenzijde van het pand is aangetroffen, bestaat het vermoeden dat de dader zich ’s avonds heeft laten insluiten. Het gehele gebouw werd doorzocht. In de binnenruimtes zijn sloten van deuren en kasten opengebroken. Er worden geen goederen van waarde vermist, wel werden vanuit diverse ruimtes nog onbekende geldbedragen weggenomen.

Doe melding van vakantieplannen bij de politie

Lansingerland - Nu de herfstvakantie voor de deur staat brengt de politie graag het volgende onder de aandacht van de inwoners van Lansingerland.
“Regelmatig wordt er ingebroken in woningen waarvan de bewoner op vakantie is. Wij willen de bewoners van Lansingerland graag in de gelegenheid stellen melding te doen van het feit dat zij op vakantie gaan. Wij zullen dan een extra inspanning leveren om die woningen tijdens de surveillance te bezoeken om te controleren of alles goed gaat. Wij gaan er vanuit dat het dievengilde niet blij zal zijn en hun heil elders zal zoeken.” Melding kan men doen via tel. 0900-8844 op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, vertellen waar men voor belt en vervolgens vragen om de medewerker intake en service van Lansingerland die de gegevens van de beller noteert op een speciale vakantiekaart.
Men kan de vakantiekaart uiteraard ook aan het bureau afhalen en deze thuis invullen.

Bijna 100 kilometer te hard

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Politieagenten van het verkeershandhavingsteam hielden maandagavond 4 oktober een verkeerscontrole op de N209. Tijdens de controle werden drie rijbewijzen in beslag genomen.
Rond half negen kwam er een automobilist langsrijden die het wel erg bont maakte. De agenten stelden de achtervolging in en gaven aan dat de automobilist moest stoppen.
Hij bleek tijdens de controle 169 km/h te rijden. Op de N209 is 80 km/h toegestaan. De 49-jarige Rotterdammer mocht direct zijn rijbewijs inleveren.
Twee andere automobilisten ondergingen hetzelfde lot. Een 32-jarige man reed 151 km/h en een 37-jarige bestuurder werd op 144 km/h geklokt. Weer twee andere bestuurders raakten hun rijbewijs niet kwijt, maar kregen wel een flinke bekeuring. Zij reden 39 en 46 km/h te hard.

Fietsers goed verlicht

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – De politie heeft op dinsdag 5 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Oudelandselaan. Een dag later, op woensdag 6 oktober, werd gecontroleerd op de Bergweg-Noord.
Er werden in totaal vier bekeuringen uitgeschreven. De politie is tevreden over de staat waarin de fietsverlichting verkeerde. Van de meeste fietsen bleek de verlichting in orde te zijn. Alleen moet er soms nog iets aan het rijgedrag van met name jonge fietsers worden gedaan. Vooral op de Bergweg- Noord reden veel fietsers met z’n drieën naast elkaar. Zij kregen geen bekeuring, wel een waarschuwing.

Auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Oostersingel werd in de periode tussen 22 september en 7 oktober een zwarte Seat leon gestolen. Met de auto raakte de eigenaar ook z’n navigatiesysteem kwijt.

Beschonken fietser

Bergschenhoek – Op de Boterdorpseweg werd zaterdag 9 oktober om 02.00 uur een dronken fietser aangehouden en bekeurd. De man, een 22-jarige Rotterdam, viel op door z’n rijgedrag.

Geen resultaat alcoholcontroles

Lansingerland – De vrijdagavond 8 oktober op diverse locaties in Lansingerland gehouden alcoholcontroles hebben niets opgeleverd. Of -als je het op een andere manier bekijkt - juist wel, want van de vijftig bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek er niemand teveel gedronken te hebben, een positief resultaat dus.
De politie is blij dat inwoners van Lansingerland nog nauwelijks met drank op achter het stuur zitten.

Urenlange snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 8 oktober werd op de Klapwijkseweg tussen 8.30 en 15.00 uur een radarcontrole gehouden. Van de 870 passerende voertuigen bleken er 45 te hard te rijden, waarvan de hoogst gemeten snelheid 90 km/h bedroeg. De overtreders werden staande gehouden en bekeurd. Twee automobilisten kregen een boete vanwege niet-handsfree bellen.

Inbraak met veel schade

Bergschenhoek – Vorig weekend werd ingebroken in een woning aan de Steenbreekvaren. De voordeur bleek met grof geweld opengebroken te zijn, waarbij het kozijn werd vernield. In de woning was alles overhoop gehaald en waren alle verdiepingen doorzocht. Er werden onder andere televisies en autosleutels weggenomen.

Inbraak via dak

Bergschenhoek – Waarschijnlijk om het alarm op de begane grond te omzeilen hebben inbrekers zich via het dak toegang verschaft tot een bedrijfspand aan het Weg en Bos. Nadat zij de zolderruimte hadden bereikt, boorden ze gaten in het plafond om zich een verdieping lager te laten zakken. Dit werd op de onderliggende etage herhaald. Alle ruimten werden doorzocht behalve die op de begane grond. Er werd een kluis opengebroken en men ging er met geld en reservesleutels van een auto vandoor. Niet via de voordeur, maar via de gaten in de plafonds en het dak.

Visserijcontrole

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een visserijcontrole gehouden in recreatiegebied De Rottemeren. Er werden vier vissers bekeurd.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Cursus Kunstgeschiedenis 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert in samenwerking met de heer W. Maas “excursies door de beeldende kunst”. In de Smitshoek wordt een aantal inleidingen gehouden die gevolgd worden door een excursie. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. (meer)

Bleiswijk

Activiteiten in De Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, worden diverse activiteiten georganiseerd. Elke eerste zaterdag van de maand om 13.00 uur bingo; elke derde zaterdag van de maand om 13.00 uur klaverjassen; en elke vierde zaterdag van de maand is er een ruilbeurs. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. Het AIC is onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme). (meer)

Voetbal

Eerste uitoverwinning Berkel DA1
Berkel en Rodenrijs – Zaterdag speelde de dames van CVV Berkel een uitwedstrijd tegen Zevenhoven. De wedstrijd was pas 50 seconden bezig toen Chantal van Wijk op mooie wijze de 0-1 op het bord zette. Vier minuten later trok Zevenhoven de stand echter weer gelijk, 1-1.
Berkel speelde vooral de eerste helft prima voetbal en domineerde de wedstrijd wat resulteerde in kansen en doelpunten. In de tiende minuut scoorde Lindy Hogedoorn de 1-2 en ook de 1-3 kwam van haar voet. Na een schitterend hakje van Silvia Boogaard schoot ze de bal onhoudbaar in de kruising. Vlak voor rust zag Silvia haar goede spel beloond door het maken van de 1-4 en Chantal zorgde er zelfs voor dat Berkel met een zeer comfortabele 1-5 tussenstand de rust inging.
In de tweede helft zette Berkel door en was het weer Silvia die het net vond, 1-6. Vanaf dat moment leek Berkel het wel goed te vinden en mocht de thuisclub steeds vaker het initiatief nemen. Dit resulteerde na een half uur spelen in de 2-6 door een benutte penalty en later viel zelfs de 3-6.
De eerste uitoverwinning van dit seizoen was een feit.

Bolnes-CVV Berkel: 2–2
Berkel en Rodenrijs - Oorspronkelijk stond de wedstrijd tegen het Ridderkerkse Bolnes voor de Berkelaren gepland op het eigen sportpark Het Hoge Land, maar in verband met het jubileumjaar van CVV Berkel in 2011 werd vroegtijdig contact gezocht met de tegenstander Bolnes en de KNVB met het verzoek om de wedstrijd eerst in Ridderkerk te laten spelen, zodat CVV Berkel tijdens de festiviteiten in maart volgend jaar een thuiswedstrijd kan afwerken. Bolnes was zo vriendelijk hieraan te willen bijdragen en zodoende trad de hoofdmacht van CVV Berkel aan op een zonnig hoofdveld in Ridderkerk. Berkel begon prima aan deze uitbeurt en wist binnen een paar minuten het net van Bolnes te laten bollen. Helaas was buitenspel geconstateerd en ging de treffer van Rick van der Deen niet door. Aan de andere kant kon keeper Sander van der Velden een paar tellen later de bal uit het net halen maar ook deze treffer ging niet door. Dit beloofde echter veel voor de rest van de middag, ook al omdat op hetzelfde veld een week eerder 14 keer (8-6 voor Bolnes) het doel was gevonden. Voor de mannen van trainer Wolterman verliep de eerste helft vrij teleurstellend. Berkel was meer in balbezit en Bolnes counterde zeer effectief. Na een kwartier spelen werd na weer een verkeerde pass van de Berkelse afweer aan de linkerkant de ruimte gezocht door Bolnes en de voorzet beheerst binnengekopt door de sluwe spits aan Ridderkerkse zijde, 1–0. De volgende aanval was eigenlijk meteen weer raak, nu met een bekeken schot van dezelfde spits na wederom slap verdedigen aan Berkelse zijde, 2–0. Na rust volgde hetzelfde spelbeeld totdat trainer René Wolterman ingreep en Glenn van Vianen uit zijn lijden verloste door Timo van der Hoeven in te brengen. Vlak daarna viel Jan van der Lugt uit en zijn plaats werd ingenomen door Rick Spruit. Tegelijkertijd dirigeerde Wolterman verdediger Buitenhuis naar de frontlinie en werd alles of niets gespeeld. Dit sorteerde effect en Bolnes was het spoor bijster. De wedstrijd kantelde geheel, CVV Berkel nam het initiatief terug en drong voor het eerst van deze middag echt aan. Met nog een kwartier te spelen kwam dan ook de 2–1 op het scorebord doordat Jeroen Buitenhuis een voorzet vanaf rechts op het hoofd kreeg en binnenkopte. Nu steeg het geloof in meer bij de gasten uit Berkel en werd daarmee het spel ook beter. Harmen Nelisse was uitgeweken naar links, kreeg de bal veelvuldig aangespeeld en uit één van deze passes maakte hij op beheerste wijze de gelijkmaker 2–2. Berkel liet nog vele kansen onbeut en mocht van geluk spreken dat Bolnes in blessuretijd het houtwerk teisterde. Hierdoor bleef de gelijke stand op het scorebord staan en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.Tafeltennis

De Treffers-TOGB: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 3-7 verloren van De Treffers uit Roelofarendsveen. Maar doordat concurrent Docos met 10-0 verloor van TOP, stijgt TOGB naar de vijfde plaats in de poule. Harry Sintemaartensdijk en Wim Scholte wonnen elk een enkelspel. Lennard Overdevest won samen met Scholte het dubbel. Op vrijdag 15 oktober spelen de heren in Ridderkerk tegen koploper Taveri. Daarna is er een week rust. Op 29 oktober begint de tweede competitiehelft en komt TOP op bezoek.

Schaatsen

Start schaatsseizoen
Lansingerland - Zondag 10 oktober stonden de eerste gewestelijke wedstrijden op het programma in De Uithof. In alle vroegte stonden de junior C3 en C4 op het programma. Voor Schaatsvereniging Lansingerland waren drie rijders ingedeeld; enkele anderen hadden zich wegens diverse omstandigheden afgemeld. Er werd gereden op de 100, 300 en 500 meter en de eerste persoonlijke records staan alweer genoteerd. De tijden: Daphne van der Burgh: 100m: 12.86 (PR) / 300m: 31.01 (PR) / 500m: 51.58, Naomie van Klaveren: 100m: 13.56/ 300m: 33.13 / 500m: 56.21, Olav Spa: 00m: 14.61 (PR) / 300m: 40.74/ 500m: 1.14.94 (MV).

Atletiek

Maasstadloop
Bleiswijk - Zaterdag 9 oktober nam een aantal atleten van De Kieviten deel aan de Maasstadloop in Rotterdam. Op deze warme, zonnige herfstdag stond een wedstrijd van 10 kilometer op het programma. De hardlopers liepen door het Kralingse Bos en rond de Kralingse Plas. Het parkoers was vlak en snel maar net iets te lang. Daardoor geen persoonlijk records, maar wel goede tijden. Jeroen Ammerlaan finishte in 37.08, Richard Lelieveld in 38.29, Bart Roefs in 39.01 en Jochem Geurts in 52.51.
Tijdens de Eindhoven Marathon liep Pauline van Donkelaar de halve marathon in 1.41.26 en Janna Brand stond in de uitslag op de halve met een tijd van 1.55.19 Een tijd waar wat mee aan de hand moet zijn want Janna kan heel veel sneller.

Bergseplasloop
Bleiswijk – Zondag 10 oktober werd de derde Bergseplasloop georganiseerd met start en finish op de Weisenbruchlaan. Het werd in Hillegersberg een gezellige loop met mooi weer, veel deelnemers en een goede organisatie.
Kievit Ferry Vonk liep zowel de 5 als de 10 km. Rob Meeuwissen had ingeschreven voor de 5, maar liep als haas ook nog de 10 km. Thea v.d Berg liep na heel lange tijd weer een wedstrijd en was erg tevreden met haar tijd, temeer daar ze broer Wim ruim twee minuten voorbleef.

Hockey

Leidse Studs-HBR: 0-5
Berkel en Rodenrijs - HBR begon fel en reeds na zes minuten werd een mooie aanval door Steef Klein Bog beheerst afgerond. Hierna golfde het spel op en neer met HBR de iets betere ploeg, maar toch ook kansjes voor de studenten.
Tot de rust werd echter niet meer gescoord. Vier minuten na rust liep HBR verder uit door een halfhoog schot van Nick Bijwaard na een vloeiende aanval. Leidse Studs probeerde zich terug in de wedstrijd te vechten, maar de in topvorm verkerende doelman Florian van Steenhoven bleek niet te passeren.
Na twaalf minuten incasseerde Leidse Studs een gele kaart vanwege incorrecte kleding van een ingebrachte speler. Drie minuten later floot de scheidsrechter iets te vroeg voor een overtreding, waaruit HBR scoorde. De terecht toegekende strafbal werd door Maarten van der Walle onberispelijk benut. Vijf minuten voor tijd gooide Maurits Smal de wedstrijd definitief op slot met een mooi backhand schot. Hierna kreeg de van een blessure teruggekeerde Jasper van Dijk nog vijf minuten de tijd om zijn klasse te tonen. Hij slaagde erin om twee minuten voor tijd het mooiste doelpunt van de wedstrijd te scoren door een onmogelijke voorzet halfhoog langs de keeper te slaan. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was dit een zwaar bevochten zege. Zondag speelt HBR thuis tegen Voorne.

Voetbalprogramma

Donderdag 14 oktober (competitie)
Berkel DA1-SVS DA1
19.30 uur

RTV Rijnmond Cup:

Dinsdag 19 oktober:
TOGB – De Jodan Boys
20.00 uur
Berkel – Excelsior R
20.00 uur
Moerkapelle – Soccer Boys
20.00 uur

Dinsdag 26 oktober:
HOV/ DJSCR – BVCB 20.00 uur

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Strijen
14.30 uur
Soccer Boys – Polanen
15.00 uur
Spirit – Berkel
Nootdorp (da) – Soccer Boys

Zondag:
GDA – TOGB
Soccer Boys – GSV
14.00 uur

PV De Bleiswijkruiters klaar voor het tweede lustrumfeest

Fotobijschrift
Het viertal van de jubileumcommissie van PV De
Bleiswijkruiters. V.l.n.r. Miek Maat, Marion van den
Akker en Carina van de Meer Moor. Met op de voorgrond
Judith Rademaker. Foto: Hoekstra Fotografie.


Bleiswijk - Het zal waarschijnlijk een groot verschil zijn met het eerste lustrum van Pony Vereniging De Bleiswijkruiters. Een vereniging die na de dip van enkele jaren geleden weer volop aan de weg timmert met tal van activiteiten. Door de prestaties weet de vereniging ook landelijk de aandacht weer voor zich op te eisen. (meer)

BVCB jeugd support Jong Oranje

Foto
Vanaf half vijf kleurden de kantine en het bordes van
BVCB Oranje.


Bergschenhoek - Een drietal weken geleden werd het jeugdbestuur van BVCB blij verrast met 250 vrijkaarten voor de wedstrijd Jong Oranje – Jong Oekraïne op 9 oktober in het Sparta stadion in Rotterdam. (meer)

Soccer Boys en Zevenhoven zorgen voor spektakel

Bleiswijk – Niet alleen de monsterscore stond garant voor spektakel op het Bleiswijkse sportpark Merenveld, ook het scoreverloop in de wedstrijd tussen Soccer Boys en het bezoekende Zevenhoven bood vermaak. De uiteindelijke 5-3 overwinning voor de Bleiswijkse formatie was volkomen verdiend. (meer)

TOGB ziet weer licht aan de horizon

Berkel en Rodenrijs – Na vier achtereenvolgende nederlagen heeft TOGB tegen het bezoekende VUC (Voorburg) op de valreep een punt uit het vuur weten te halen. De Berkelse formatie kwam tien minuten voor tijd op een 1-0 achterstand. (meer)

Herman Pruisken en Tjerk Niemann benoemd tot lid van verdienste

Lansingerland – Het afgelopen weekend genoten de vele genodigden en oud- leden van De Pedaalridders tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de wielervereniging. Verhalen hoe het fietsen vroeger ging en nu. (meer)

Ontmoetingscentrum ouderen misschien toch naar Rehoboth

Berkel en Rodenrijs – Zalencentrum Rehoboth heeft de gemeente aangeboden de goed toegankelijke benedenverdieping te verbouwen om die te verhuren aan de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Minister lijkt dispuut over overtreding geluidsnorm tot eind 2010 te willen rekken

Lansingerland – Een nieuw serie geluidmetingen aan de HSL moet uitwijzen of
de maatregelen van de minister tot iets hebben geleid. Maar als het resultaat daarvan nog lang uitblijft zal het, zo vreest de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL, tot niets leiden. (meer)

Alle fracties voor initiatiefvoorstel bestrijding snuitkever

Lansingerland - Voor het eerst in haar geschiedenis kwam in de raadcommissie Ruimte een concept initiatiefvoorstel ter tafel. Over de bestrijding van de snuitkever. (meer)

Politiek café en workshops tijdens Oostlanddag

Foto
Wie het Oostland wilde beleven, proeven, ruiken en voelen,
koos voor de unieke imagocarrousel onder leiding van Paul Ras,
georganiseerd door LTO Noord Glaskracht Oostland.


Oostland - Het imago en de promotie van Oostland waren belangrijke thema’s die aan de orde kwamen in het Politiek Café tijdens de Oostlanddag op donderdag 7 oktober. (meer)

Ondernemers bepalen met elkaar wat ‘de kracht van Oostland’ is

Foto
Het rapport ‘De kracht van Oostland’ werd overhandigd
aan de wethouders Peter van Haagen (Pijnacker-Nootdorp)
en Erik Kampinga (Lansingerland).


Oostland – Met goed bezochte workshops en met een bomvolle zaal voor het avondprogramma – waarbij ruim vierhonderd ondernemers uit het Oostland – Lansingerland en buurgemeente Pijnacker-Nootdorp – genoten de leden van VNO NCW Oostland donderdag 7 oktober van de jaarlijkse Oostlanddag. (meer)

In Memoriam Concert in De Bron

Foto
The Martin Mans Formation kent ook leden uit Lansingerland.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 15 oktober zal er om 20.00 uur een In Memoriam concert gegeven worden in De Bron, Rodenrijseweg 97 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Brian Cristopher weer bij Ome AB

Foto
Brian Cristopher.

Berkel en Rodenrijs - Podiumcafé Ome Ab, Noordeindseweg 25-27 te Berkel en Rodenrijs, maakt zich op voor het weerzien van een oude bekende. (meer)

CBS Prinses Máxima luidt kinderboekenweek in

Foto
Een volle aula keek met spanning naar hetgeen zich
op het podium afspeelde.


Berkel en Rodenrijs – Op 6 oktober werd op de CBS Prinses Máxima de kinderboekenweek geopend. (meer)

Basisschoolleerlingen zelf aan de slag tijdens Beroepenmanifestatie

Foto
De basisscholieren maakten kennis met tal van beroepen.

Zoetermeer/Lansingerland - 1500 schoolkinderen – onder wie tientallen uit Lansingerland - bezochten op donderdag 7 oktober de achtste beroepenmanifestatie op het ROC ID College in Zoetermeer. (meer)

‘Nog geen cent gevonden’

geen cent

Berkel en Rodenrijs - Dit verkeersbord is geplaatst in de Orionstraat in Berkel en Rodenrijs. “Ik loop hier heel vaak met de hond, maar heb helaas nog geen cent gevonden...”, zo laat Carolien Klein ons weten.

Sneller vanuit Rotterdam in Tilburg dan in Bleiswijk

Foto
Station Westpolder; voor veel busreizigers een onnodige
(overstap)bestemming, maar bovendien afgelegen, donker en
onprettig (onveilig).


Lansingerland Bleiswijk - Woensdag 29 september organiseerde Leefbaar 3B een avond over het openbaar vervoer (OV) in Lansingerland. (meer)

‘Zorg aan huis’ in het zonnetje gezet

Foto
Helen brengt een van de cliënten naar de kapper van Hergerborch.

Berkel en Rodenrijs – Het was vorige week een emotionele week voor Helen de Wolf-van Vliet (46). De Hoekse ontving haar diploma voor de VIG ofwel de verzorging individuele gezondheidszorg; een pittige opleiding, zeker als hij gecombineerd moest worden met werk en gezin. (meer)

15e Najaarstrucktoer grandioos verlopen

Foto nr. 1
Jacqueline Barendrecht werd in de truck vergezeld door
burgemeester Ewald van Vliet. Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Wat keken ze er weer naar uit! En met ‘ze’ bedoelen we al die verstandelijk gehandicapten uit Lansingerland die zaterdag 2 oktober de jaarlijkse Najaarstrucktoer mochten meemaken.


Foto nr. 2
Nog even een ‘rondje Boterdorpseweg’. (meer)

Dienstverlening gemeente wordt transparant

Lansingerland - Wie nu een vergunning voor een verbouwing aanvraagt bij de gemeente, moet vaak veel moeite doen om erachter te komen in welk stadium de aanvraag zich bevindt, en wanneer hij daarover uitsluitsel kan verwachten. (meer)

Aanhouding na korte achtervolging

Lansingerland - Politiemensen van het district Noord hebben maandagochtend 4 oktober rond twee uur twee mannen aangehouden, omdat zij de ruit van een pompstation hadden vernield. Bij het passeren van een pompstation op de N470, nabij Pijnacker ter hoogte van de Importweg, zagen de agenten dat drie mannen zich ophielden op het terrein van het pompstation. Een van hen gooide een steen door de ruit en toen de mannen de agenten in de gaten kregen gingen zij er met z'n drieën op één scooter vandoor. Na een korte achtervolging nam de bestuurder van de scooter de bocht te krap waardoor zij alle drie ten val kwamen. Twee van hen, 21- en 22 jaar oud, werden direct aangehouden en de derde wist via een sloot te ontkomen. De verdachten zijn overgedragen aan politie Haaglanden. Die stelt een nader onderzoek in.

Wapens aangetroffen bij aanhouding

Bergschenhoek - Zondagochtend 3 oktober rond kwart over twee werden drie mannen aangehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren en omdat zij – zo bleek bij nader onderzoek - wapens bij zich hadden. De agenten kregen een melding dat een auto met een Frans kenteken rondjes reed in de buurt van de Rotterdamse Kastanjesingel. De melders vertrouwden dit niet, deels ook omdat de auto geblindeerde ruiten had. De auto werd staande gehouden op de Bergweg Zuid in Bergschenhoek en toen de drie inzittenden naar een identiteitsbewijs werd gevraagd, kon alleen de bestuurder daaraan voldoen.
De andere twee, 23 en 24 jaar oud en beiden Fransman, werden daarop aangehouden. De agenten zagen dat een van hen, de bijrijder, iets wegstopte onder zijn stoel. Dit bleek een gaspistool te zijn. Daarop is ook de 22- jarige bestuurder aangehouden. Ook hij is afkomstig uit Frankrijk. Bij een doorzoeking van de auto vonden agenten nog een busje pepperspray en een stroomstootwapen.

Verkeers- en belastingdienst controleren samen

Berkel en Rodenrijs – In nauwe samenwerking tussen Verkeers- en Belastingsdienst werd woensdagmiddag 29 september tussen half drie en acht uur een controle uitgevoerd aan de Oudelandselaan. De Belastingdienst nam elf auto’s in beslag en bovendien werd een flink bedrag geïnd van nog openstaande boetes.

Te snel op weg

Berkel en Rodenrijs – Tijdens een snelheidscontrole op de Noordeindseweg werd 22 keer een proces-verbaal geschreven. De snelle rijders werden tussen half twee en half vier opgemerkt met laserapparatuur, waarna ze aan de Munnikenweg staande werden gehouden.

Fietsendieven in de kraag gevat

Bergschenhoek – Donderdag 23 september werd een fiets gestolen bij de C1000 in Bergschenhoek. De daders werden echter duidelijk herkend op camerabeelden. De twee – 18 en 22 jaar en beiden uit Bergschenhoek – werden 28 september opgepakt.

Dief verstopt zich in gestolen auto

Bleiswijk – De bewoners van een woning aan de Nachtegaallaan werden in de vroege ochtend van dinsdag 28 september wakker van gestommel in hun huis.
Via een opengebroken tuindeur bleek een insluiper hun woning te doorzoeken.
Toen hij de bewoners hoorde ging hij er met de buit vandoor. De politie was inmiddels gewaarschuwd en ging op onderzoek in de wijk. Daar vonden ze de man die zich had verstopt in een door hem eerder gestolen auto. Daarin werden ook de gestolen goederen gevonden, zodat de man meteen voor beide feiten kon worden aangehouden. En dat niet alleen; hij bleek bovendien geen rijbewijs te hebben.

Dronken op de scooter

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag op maandag werd een 38-jarige Berkelaar staande gehouden. Hij reed op een scooter over de Klapwijkse Zoom, maar bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Garages favoriet bij fietsendieven

Lansingerland – Op twee plaatsen in Lansingerland werd ingebroken in garages. In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 september werd een damesfiets ontvreemd vanuit een garage aan de Marshof in Berkel en Rodenrijs. De deur was geforceerd.
Vrijdag 1 oktober bleken een dames- en een herenfiets verdwenen uit een garage aan de Rembrandtlaan in Bleiswijk. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Inbraak in woningen

Bergschenhoek/Bleiswijk – Bij een inbraak in een woning aan de Stevinstraat werd in het weekend het hele huis doorzocht. Men ging er met tal van spullen vandoor. Momenteel wordt onderzocht wat er allemaal verdwenen is.
In Bleiswijk kwam men ongenood binnen in een woning aan de Beukenlaan en ook hierbij werden spullen meegenomen.

Te snel gereden

Bergschenhoek – Tijdens een controle langs de Jacob Marislaan in Bergschenhoek werd donderdag 30 september zeven maal een bon geschreven voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer waar 50 gereden mag worden. Een automobilist ontving een boete voor het gebruiken van de mobiele telefoon tijdens het rijden.

Waarschuwing voor eiergooiers

Lansingerland – De politie waarschuwt automobilisten die (met name) over de snelweg rijden om geen ruitenwissers en sproeier aan te zetten als men wordt geconfronteerd met eieren die op de voorruit worden gegooid.
“Rij door tot een veilige locatie is bereikt waar gestopt kan worden. Als men namelijk eieren met water mengt geeft dat een melkachtige substantie waardoor men niets meer ziet. Men wordt dan gedwongen te stoppen en op dat moment kan men slachtoffer worden van een roofoverval. De handlangers van de eiergooiers rijden namelijk vlak achter hun slachtoffer. Stop dus op een veilige plaats en verwijder de troep met een zakdoek of tissue.”

C1000 Nieuwstraat en CVV Berkel willen scoren

Foto
Eén van de voetbalplaatjes (op de foto Nino Jonkman)
zoals deze de komende tijd worden uitgegeven bij de
boodschappen bij C1000 Nieuwstraat Berkel.


Berkel en Rodenrijs – Geen GoGo’s, geen Dungan’s, maar wel voetbalplaatjes sparen bij de C1000 in de Nieuwstraat. Voetbalplaatjes van CVV Berkel. De afgelopen weken zijn inmiddels voetballers en alle teams op de foto gegaan. (meer)

Met dank aan de vrijwilligers

Foto
Jeroen Zwijnenburg en Karin van Driel in de studio
(lees: kleedkamer) bij CVV Berkel.


Berkel en Rodenrijs - Ze hebben het er even heel druk mee gehad. Jeroen Zwijnenburg en zijn partner Karin van Driel (info@fotostudiopixels.nl). (meer)

100 jaar De Pedaalridders en iedereen mag het weten

Foto Pedaalridders nr. 1
Nathaly Wesdonk hier voor de start op de baan.
Rechts Theo van der Leist, het geheugen en één van
de oudste leden van De Pedaalridders. Foto: Hans de
Greef.


Lansingerland - We zien ze met regelmaat in Lansingerland fietsen, maar sinds kort mogen de leden van De Pedaalridders zich lid noemen van een honderdjarige club. Als het komende maandag 11 oktober precies 100 jaar geleden is, dat de Wielervereniging De Pedaalridders is opgericht, zal het niet alleen feest zijn vanwege dit heugelijke feit, de leden van Pedaalridders Lansingerland staat nog een andere grote verrassing te wachten. (meer)

Voor Peter Tetteroo was het genieten

Foto “Voor Peter”
Peter Tetteroo tussen de twee Tour de France winnaars
Joop Zoetemelk en Jan Jansen.


Bergschenhoek - Een jaar lang heeft Peter Tetteroo aan het boek ‘100 jaar Pedaalridders’ gewerkt. De tegenwoordige schooladviseur en voorheen schooldirecteur van De Groenehoek in Bergschenhoek kan uren over de wielersport praten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
TOGR - BVCB
Berkel - Bolnes
(op het terrein van Bolnes)
Soccer Boys – Zevenhoven
13.00 uur
Koudekerk (da) - Soccer Boys
Zevenhoven (da) - Berkel

Zondag:
TOGB – VUC
14.00 uur Soccer
Boys – Ammerstol
14.00 uur

Voetbal

DUNO-Soccer Boys (za): 6-0
Bleiswijk - Zonder de geblesseerde Tom Dedel en Sjors te Duits en bovendien zonder de vakantie vierende Rens van Egmond en Martijn Helmendach was de balans volledig uit het Bleiswijkse team. De gemiddelde leeftijd van de achterhoede was 19 jaar. De eerste 30 minuten bepaalde Soccer Boys het spel en even dacht Soccer Boys zelfs te scoren en DUNO een lastige middag te bezorgen. Maar de voorhoede was niet bij machte de kansen te verzilveren.
DUNO speelde puur op de verdediging met veel mensen achter de bal.
Net toen de Bleiswijkers extra druk zette kwam er een counter die door de verdediging niet kon worden afgeslagen. De linksback van Soccer Boys ging voor de bal maar nam met zijn sliding ook de tegenstander mee naar de grond volgens de scheidsrechter. Een uiterst dubieuze beslissing en wel een heel gemakkelijk gegeven strafschop en een gele kaart aan de nummer 5 van Soccer Boys. De scheidrechter zou een cruciale rol spelen deze middag en de wedstrijd volledig domineren. Na 30 minuten stond het dus 1-0. In plaats van zich te herpakken was de achterhoede plotseling compleet van slag. Een verdedigende fout werd door DUNO genadeloos afgemaakt 2-0 en slechts twee minuten later ging het helaas weer mis in de verdediging. De scheidsrechter dacht weer een overtreding te hebben gezien en gaf zo in nog geen tien minuten een tweede penalty en daarbij ook nog eens de tweede gele kaart aan de verdediger van Soccer Boys. Soccer Boys met 10 man verder en een 3-0 achterstand. Tevens ook de ruststand. In een uiterst vriendelijke wedstrijd gaf de scheidrechter vijf gele kaarten, een rode kaart en twee strafschoppen. Eilander moest het team wijzigen om een volledige afstraffing te voorkomen en wisselde eerst Farhan Benchamach, later Stefan van den Berg en Jim van Breukelen. De mannen van Wim Eilander hebben alles geprobeerd en de tweede helft veelal op de helft van DUNO geacteerd. Dit met een man minder kostte een hoop kracht. Het tij kon niet worden gekeerd; met tien man en ondanks een voetballend betere ploeg bleef DUNO met 8 man gecontroleerd achter de bal voetballen en was het een verloren strijd. DUNO scoorde in het laatste tien minuten nog drie keer.

Berkel-Sleeuwijk: 3-2 (d)
Berkel en Rodenrijs - Berkel probeerde het spel te bepalen en de wedstrijd te domineren. Sleeuwijk was echter een lastig te bespelen ploeg, dus echt gemakkelijk ging het de thuisclub niet af al was er wel een veldoverwicht voor de Berkel dames. Dat resulteerde in de 37e minuut in de verdiende 1-0 voorsprong. Het was Sandra Welles die een vrije trap prachtig binnenschoot en de thuisclub liet juichen. Lang duurde dit echter niet, want nog geen minuut later mocht Sleeuwijk de 1-1 op het bord zetten. Toch ging Berkel met een voorsprong richting de thee, want in de 44e minuut schoot Chantal van Wijk op een prachtige manier de 2-1 in de touwen. In de rust werden de puntjes op de i gezet en probeerde Berkel de voorsprong te behouden en ook uit te bouwen. De voorsprong werd netjes vergroot, want in de 68e minuut was het Silvia Boogaard die mooi vrij gespeeld werd en daar wel raad mee wist, want met het uitspelen van wat tegenstanders en het netjes binnenschieten van de bal stond Berkel op een comfortabele 3-1 voorsprong.
Sleeuwijk gaf zich echter niet gewonnen en bleef gaan voor een goed resultaat. Dat leverde tien minuten voor tijd een penalty op die feilloos werd binnengeschoten waardoor met een 3-2 stand de spanning weer terug was.
Enerverende minuten volgden, maar de Berkeldefensie had de zaak goed onder controle en zo kon de thuisclub al voetballend de voorsprong behouden en was de derde thuisoverwinning een feit.

SCO ’63-TOGB: 3-1
Berkel en Rodenrijs - TOGB staat na een aantal wedstrijden in de eerste klasse nog steeds onderaan en zondag is daar niets aan veranderd. TOGB, dat nog steeds enkele spelers mist door blessures, was vooral in aanvallend opzicht onmachtig. Dat bleek vooral het eerste half uur, waarin het spel gelijkmatig opging, maar TOGB nauwelijks echte kansen creëerde en er tegelijkertijd ook niet veel weggaf. Toch kwam SCO ‘63 na 25 minuten op voorsprong doordat aanvaller Gulpen met een steekbal vrij voor TOGB keeper Mark Smith werd gezet en inschoot. Zo’n vijf minuten later werd wel de gelijkmaker binnengeschoten: een schitterend afstandsschot van Canan Cetinkaya van zo’n 35 meter bracht de stand op 1-1. Daar bleef het voor rust niet bij; het onderuit trekken van een SCO speler werd bestaft met een strafschop. De eerste werd prima ingeschoten, maar moest worden overgenomen en ook de tweede poging verdween tegen de touwen waardoor SCO ‘63 met een 2- 1 voorsprong de thee opzocht. Na rust keerden Lex van Winden en Canan Cetinkaya niet terug in het veld: Van Winden viel geblesseerd uit met een enkelblessure en het is te hopen dat hij snel hersteld zal zijn om zijn plek in de basis weer in te nemen. Cetinkaya viel uit met hamstringklachten. TOGB probeerde het na rust wel, maar er werden weinig echte kansen gecreëerd. Ook SCO ’63 was niet in staat de kansjes te verzilveren, al combineerde het net wat sneller en beter. TOGB mocht daarom blijven hopen op een treffer en dus een punt. Vlak voor tijd leek die hoop te worden weggeslagen door een treffer van de thuisploeg, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd door de correct leidende Haagse scheidsrechter Bongers in een overigens sportieve wedstrijd. In de slotminuten trok SCO ’63 de wedstrijd definitief naar zich toe doordat linksbuiten Kranenburg de TOGB verdediging op zeer fraaie wijze op het verkeerde been zette en beheerst Mark Smith verschalkte: 3-1.
(meer)

Tafeltennis

TOGB-Docos: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 3-7 verloren van het Leidse Docos. Jammer genoeg was het geluk niet aan de kant van TOGB. Vier van de vijf vijfgamers gingen naar Docos.
Wim Scholte speelde zijn eerste wedstrijd van het najaarsseizoen. Na twee verloren vijfgamers pakte hij in zijn laatste wedstrijd, na een 0-2 achterstand, toch nog zijn eerste punt. Ook Lennard Overdevest en Harry Sintemaartensdijk wonnen een enkelspel.
Zaterdag 9 oktober speelt TOGB bij De Treffers in Roelofarendsveen. Op 15 oktober spelen de heren in Ridderkerk. Daarna is er een week rust. Op 29 oktober begint de tweede competitiehelft en komt TOP op bezoek.

Jeugd TOGB slaat tegenstanders van tafel
Berkel en Rodenrijs - De jeugd van tafeltennisvereniging TOGB doet het goed. TOGB 1 staat na vier van de tien speelronden bovenaan in de poule.
Debutant TOGB 2 draait mee in de top. TOGB 1 met Egbert Jan Gelderblom, Peter den Hollander en Raymond Driessen overklaste Drivers uit Hardinxveld- Giessendam met een afgetekende 9-1. Drivers had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen met grote uitslagen. De club werd dus nu grandioos verslagen.
Ook het hooggeplaatste AA-Drink/FVT uit Rotterdam moest eraan geloven TOGB won met 6-4. Egbert Jan en Peter wonnen elk twee van de drie enkelspelen.
Dennis pakte één punt en ook het dubbel ging naar TOGB. Daarmee stijgt het door AFS Transport gesponsorde team nu naar de eerste plaats.
TOGB 2 met Zoey Heemskerk, Leroy Heemskerk en Boris Vermeer wonnen met 7-3 van het Rotterdamse Alexandria 66. Een prima prestatie. Vooral als je bedenkt dat dit het eerste seizoen is dat het team competitie speelt. Ook de Salamanders uit Wateringen werden verpletterd. TOGB won met 7-3. Boris, Leroy en Mark Heezen wonnen elk twee van hun drie enkelspelen. Ivar Noordam en Zoey wonnen het dubbel. Het tweede jeugdteam, ook gesponsord door AFS Transport, klimt nu omhoog in de poule.

Motorcross

Zege Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Het duurde hem langer dan hem lief was maar de eerste ONK Supermoto overwinning is binnen voor Maik Voorwinden. Op het Midland Circuit Lelystad won 'The Sheriff' beide manches zonder veel problemen. De 22-jarige Berkelaar stak met kop en schouders boven de rest uit en wist beide keren met een ruime voorsprong te winnen. In het kampioenschap bezet Maik nog altijd de derde plek. De volgende wedstrijd voor het team uit Berkel en Roderijs is op 8-9-10 oktober de beroemde Superbiker wedstrijd in het Belgische Mettet.

Atletiek

Kieviten actief bij hardloopwedstrijden
Bleiswijk - Diverse leden van atletiekvereniging De Kieviten namen deel aan wedstrijden. Anita Kreukniet kwam zondag in actie op de halve marathon tijdens de Bredase Singelloop. Vanwege de warmte was het een zware wedstrijd. Ze liep geen persoonlijk record, maar was tevreden met haar eindtijd van 2.00.39. Een week eerder reisden Jeroen Ammerlaan, Bart Roefs en Richard Lelieveld af naar Utrecht voor de Utrechtse Singelloop. Op een snel parcours met ideale weersomstandigheden kwamen ze tot mooie tijden.
Jeroen Ammerlaan noteerde op de 10 kilometer een tijd van 36.36, goed voor een nieuw persoonlijk record. Bart Roefs liep twee minuten van zijn oude record af en kwam tot een tijd van 37.11. Richard Lelieveld noteerde een mooie tijd van 37.40.

Hockey

HBR-Barendrecht: 6-0
Berkel en Rodenrijs - HBR was eindelijk weer scherp van begin tot einde; Barendrecht kreeg alle hoeken van het veld te zien. Het duurde tot halverwege de eerste helft voor Berkel de eerste treffer kon noteren. Een iets te vroeg afgefloten aanval, waaruit gescoord werd leidde tot een strafbal, die door Maarten van der Walle koel werd benut. Vijf minuten later verdubbelde Maurits Smal de score. Twee minuten na rust was het alweer 3-0 via Nick Bijwaard. Hierna ontstond wat druk van Barendrecht, maar Florian van Steenhoven bleek niet te passeren. Ondanks fel aanvalspel duurde het tot minuut 20 voordat HBR opnieuw wist te scoren via een mooie actie van Paul de Wolf. Vijf minuten later eindigde een mooie sleep van Nick Bijwaard in de kruising. Maurits Smal scoorde kort voor tijd zijn tweede van de dag. In de slotminuten kreeg een speler van Barendrecht nog een rode kaart wegens ruw spel, maar toen was de wedstrijd al gespeeld.
Volgend weekend spelen de heren uit bij Leidse Studs.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Bridgen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Op de tweede en laatste vrijdag van de maand wordt er in Buurthuis ‘t Schooltje, Rottekade 83, een open bridgedrive georganiseerd voor beginners en gevorderden. (meer)

Bleiswijk

Activiteiten in De Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, worden diverse activiteiten georganiseerd. Elke eerste zaterdag van de maand om 13.00 uur bingo; elke derde zaterdag van de maand om 13.00 uur klaverjassen; en elke vierde zaterdag van de maand is er een ruilbeurs. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

College presenteert Programmabegroting 2011-2014

Lansingerland – Opnieuw sombere gezichten bij de presentatie van de gemeentelijke begroting, die voor de periode 2011-2014. Burgemeester Ewald van Vliet en wethouder financiën, Eric Kampinga, konden er niet veel meer van maken: ‘Er staan ons forse bezuinigingen te wachten, we zitten in financieel zwaar weer, de gemeentefinanciën staan onder grote druk’. (meer)

Economische groei Oostland boven landelijk gemiddelde

Oostland/Lansingerland - In 2009 scoorde het Oostland (Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland) voor economisch presteren met een 5,9 net iets lager dan het jaar ervoor met een 6,1. Ondanks de economische crisis bleef de schade beperkt. (meer)

Coalitieakkoord onder hypotheek van financiële ontwikkelingen

Foto
De maquette van de nieuw te bouwen wijk Wilderszijde
zit inmiddels onder een dikke laag stof. Dit kost de gemeente
veel geld. (Archieffoto)Lansingerland – Het programma van het college van Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie mag dan wel, volgens de grootste coalitiepartner, op hoofdlijnen een voortzetting zijn van het beleid van de vorige coalitie, het was toch onderwerp van een stevig debat in de gemeenteraad. (meer)

Provincie krijgt handen niet op elkaar voor Parallelstructuur A12

Lansingerland – Tussen Gouda en Zoetermeer wil de Provincie Zuid-Holland parallel aan de A12 een verbinding realiseren, die overbelasting van deze autoweg in de toekomst moet voorkomen. In de nu bedachte variant doorsnijdt een daarvoor aan te leggen weg de buurtschap Kruisweg. (meer)

Coalitie en CDA confronteren college met moties over bibliotheek

Lansingerland – In de gemeenteraad deed zich vorige week het merkwaardige feit voor dat de coalitiepartijen met twee verschillende moties kwamen over een onderwerp waar het college al onderzoek naar doet. (meer)

Veel groen in ontwikkeling, maar niet overal is geld voor

Lansingerland - Er zijn veel groenprojecten in en om deze gemeente. In meer of minder vergaande staat van ontwikkeling. Voor sommige ervan is geld, andere staan voorlopig in de ijskast. (meer)

30 oktober ‘aaltjesdag’ in Boterdorp Zuidwest

Bergschenhoek – Boterdorp Zuidwest moet de primeur krijgen. En als het daar een succes is moet ‘aaltjesdag’ in de hele gemeente een begrip worden. Want de snuitkever, de hinderlijke uitheemse keversoort die nu al zo’n twee jaar het groen in de gemeente teistert, moet verdwijnen. (meer)

Gouden Hart voor de dagelijkse boodschap

Foto
Een artist impression van het Gouden Hart.

Berkel en Rodenrijs - Waar station Westpolder nu nog een beetje afgelegen aan de rand van de bebouwing ligt, zal dat er in 2014 heel anders uitzien.
Wie dan de metro uitstapt, komt terecht in een bruisend winkelcentrum met een multifunctioneel plein, restaurantjes, woningen, huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf en kleine kantoren. (meer)

Onderhoudswerkzaamheden paden Rottemerengebied

Bergschenhoek – Deze maand vinden er in verband met groot onderhoud werkzaamheden plaats aan de ruiterpaden rond het Lage Bergse Bos en het voetpad langs de Rottebandreef in het Hoge Bergse Bos. (meer)

Allure verrast met een feest met allure

Foto
De vier organisatoren in feeststemming.

Bergschenhoek – Een groot aantal belangstellenden genoot zaterdagavond van het tweede feest dat Allure organiseerde in de sfeervol aangeklede sporthal De Ackers. (meer)

Team Oostland fietst 207.000 euro bij elkaar

Foto
Een dolgelukkige en verraste Coen van Veenendaal
met de waardevolle cheque


Lansingerland – Ze hebben er voor getraind, zichzelf ontzien en ervoor geknokt, maar uiteindelijk is het ze gelukt. (meer)

Frank Paauw nieuwe korpschef

Lansingerland – Frank Paauw (52), tot voor kort plaatsvervangend korpschef van politie Haaglanden, is met ingang van 1 oktober aan de gang gegaan als korpschef van de politie Rotterdam Rijnmond. (meer)

Nieuwe recreatiekaart Rottemeren en Lansingerland meteen al ‘kapot gereden’

Foto nr. 1
De Pedaalriddertjes samen met de wethouder (rechts)
en de gedeputeerde voor de grote kaart met daarop het
grote groengebied van Rottemeren en Lansingerland.


Lansingerland – Met een fikse sprint reden enkele kleine Pedaalriddertjes, gevolgd door wethouder Rinus Bodbijl en gedeputeerde Martin van Engelshoven- Huls zaterdagochtend 25 september door een groot formaat landkaart met daarop het gebied van Rottemeren en Lansingerland. (meer)

Tweede editie fietstoer ‘Acht van Lansingerland’ getrakteerd op zon, regen en wind

Foto
Bij de start kreeg men een routekaart uitgereikt.

Lansingerland – Een fietstocht organiseren is één, maar het weer regelen is twee. Maanden aan voorbereiding waren er ook dit keer aan vooraf gegaan om ook de tweede editie van de Acht van Lansingerland soepel en gezellig te laten verlopen. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut