Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Honderden bezoekers op snuffelmarkt

Foto
Deze bezoekers zijn uitgesnuffeld en gaan met hun aankopen
tevreden naar huis. Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Met recht werd het een snuffelmarkt genoemd. Zaterdag 25 en zondag 26 september was er op het parkeerterrein van bloemenveiling FloraHolland in Bleiswijk nauwelijks een plekje te vinden. (meer)

Gemeente Lansingerland opent Energieloket

Foto
Wethouder Jan den Uil bij de banner van het Energieloket
in de hal van de SPiL te Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland – Zowel in het collegeprogramma als in het milieubeleidsplan is de ambitie vastgesteld om in 2025 een klimaatneutrale gemeente te zijn.
(meer)

Berkel Dorp sluit zich aan bij Burendag

Foto
Zaterdag 25 september vierde Nederland voor de
5de keer Burendag en daar sloot Wijkvereniging Berkel
Dorp graag bij aan met een feestelijke burenmiddag voor
jong en oud.


Berkel en Rodenrijs – Wijkvereniging Berkel Dorp sloot zich zaterdag 25 september aan bij de Nationale Burendag. (meer)

Huize Sint Petrus als trots middelpunt van schitterend eeuwfeest

Foto nr. 1
Verschillende typetjes die tijdens de receptie rondliepen
bij de wensboom die centraal staat dit jaar. Maar ook wilden
ze wel even kijken in het jubileumboekje ‘100 jaar Huize Sint
Petrus’ dat nog steeds voor vijf euro bij het verzorgingshuis te
koop is.


Berkel en Rodenrijs – Een eeuw volmaken is een prestatie op zich en dat mocht gevierd worden. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen die ook maar iets met Huize Sint Petrus te maken hadden maakten er tijdens de feestweek rond het 100-jarig bestaan van het verzorgingshuis met elkaar één groot feest van waar men nog lang en met veel plezier op terug kan kijken. (meer)

Tranen van plezier en van emotie tijdens ‘Kortsluiting’

Foto
Bloemen voor de acteurs van ‘Kortsluiting’.

Lansingerland - Op de WereldAlzheimerdag – dinsdag 21 september – presenteerde de Toneelstichting het avondvullend toneelstuk ‘Kortsluiting’, waarbij de ‘kortsluiting’ in het hoofd van Victor zit. (meer)

Zeemansliederen in De Smitshoek

Foto
Vol enthousiasme presenteerden de zangers hun
zeemansliedjes aan een groot publiek.


Bergschenhoek - Op uitnodiging van de Stichting Welzijn Lansingerland presenteerde shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen op vrijdag 24 september voor een uitverkochte zaal een avondvullend programma voor senioren in het dienstencentrum De Smitshoek te Bergschenhoek. (meer)

Oplettende marktkoopman

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 22 september werd rond het middaguur geprobeerd een fiets te stelen in de omgeving van de markt. Een oplettende marktkoopman had de twee daders echter in de gaten. De week ervoor had hij het tweetal ook al zien rommelen in de buurt van fietsen. De gewaarschuwde politiemensen konden de twee verdachte mannen aanhouden. Het betrof een 21- jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs en een 22-jarige man uit Rotterdam.
Zij bleken een loper bij zich te hebben. Eén van de verdachten stond gesignaleerd voor een groot geldbedrag.

Rijbewijs ingevorderd

Bleiswijk - Een 29-jarige automobilist uit Rotterdam werd zaterdag 25 september om 01.00 uur aangehouden op de Lijsterlaan op verdenking van het gebruik van alcohol. De man bleek zwaar onder invloed te zijn. Hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Te veel gedronken

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op maandag 27 september om 02.30 uur een bestuurder van een personenauto aangehouden. De 31-jaruige inwoner van IJmuiden bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto gestolen

Bergschenhoek – Vanaf de Hoeksekade werd in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september een grijze VW Golf gestolen. Het kenteken is 22GNF6.

Inbraak sportcomplex

Bergschenhoek – Woensdagnacht 22 september werd ingebroken in een sportcomplex aan de Groeneweg. Met een breekijzer bleek een dubbele deur te zijn opengebroken. Vermoedelijk heeft men via de opslagruimte achter de bar het pand weer verlaten. Voor zover bekend is er niets gestolen. De beheerder werd gewaarschuwd door het inbraakalarm.

Diefstal auto

Bergschenhoek – In de nacht van 22 op 23 september werd vanaf de Vondelstraat een blauwe Honda gestolen. Het kenteken is 94-XP-FS. De gedupeerde eigenaar is ook zijn navigatiesysteem en het kentekenbewijs van zijn auto kwijt, aangezien deze in de wagen lagen.

Tiental autospiegels vernield

Bergschenhoek – In de nacht van 25 op 26 september vonden onverlaten het nodig om van tien auto’s de spiegels te slopen. De auto’s stonden geparkeerd op de Hoeksekade of op opritten bij woningen aldaar. Ook een tuinlamp moest het ontgelden en werd later bij een sloot teruggevonden.

Aangifte doen loont

Bergschenhoek – Een eigenaar van een op 25 juli gestolen fiets heeft zijn rijwiel teruggekregen nadat de dief door de politie kon worden aangehouden.
De man reed in Rotterdam op een fiets waarvan het slot open was maar waarin geen sleutel zat. Dit was voor een agent aanleiding om de man staande te houden. Na controle van het framenummer van de fiets bleek er aangifte van diefstal te zijn gedaan.

Andere tijden, lagere kosten en meer eigen inbreng bij trouwen

Lansingerland – Trouwen in de gemeente wordt goedkoper en kan vanaf 1 oktober ook op andere tijden dan nu nog het geval is. (meer)

‘Verkeersknooppunt voor Bleizo belangrijkste voorwaarde’

Lansingerland – Bij de realisering van Bleizo is de totstandkoming van een verkeersknooppunt onontbeerlijk. Dat was de mening van de raadscommissie Algemeen Bestuur, bij de bespreking het Masterplan ‘Dit is Bleizo’, veertien dagen geleden. (meer)

Bewoners ontevreden over nieuwe buslijnen

Lansingerland - Dertig inwoners van Lansingerland reageerden op de oproep van de PvdA in de Heraut van 14 dagen geleden of zij tevreden zijn over het nieuwe openbaar vervoer in onze gemeente. (meer)

Berkel benut de kansen nu wel

Berkel en Rodenrijs – CVV Berkel heeft haar eerste overwinning in deze voetbalcompetitie weten te behalen. De formatie van trainer René Wolterman (“eindelijk”) sloeg in de beginfase van de wedstrijd zijn slag. (meer)

Voor TOGB blijft het een moeilijk verhaal

Berkel en Rodenrijs – Andermaal, voor de derde maal in vier wedstrijden, moest TOGB de eer aan de tegenstander laten. Het bezoekende Boshuizen werd de winnaar in een in de slotfase hectisch duel. (meer)

Softbal damesteam promoveert naar de 1e klasse

Foto
De toppers uit Dames 1.

Bergschenhoek - Het 1e damesteam van de honk- en softbalvereniging The Orioles uit Bergschenhoek heeft zondag 26 september de promotie naar de 1e klasse veiliggesteld. (meer)

Herfstvakantieavontuur voor kids bij Outdoor Valley

Bergschenhoek - Speciaal voor de kinderen die zich vervelen in de herfstvakantie heeft Outdoor Valley leuke activiteiten opgezet. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar gaan op pad met Indianen en gaan proberen hun Indianendiploma te halen. (meer)

Opleiding voor jeugdtrainers CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - De jeugdtrainers van voetbalvereniging CVV Berkel hebben de afgelopen weken een trainersopleiding van het Londense Arsenal gevolgd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Alexandrie’66
14.30 uur
DUNO – Soccer Boys
Victoria’04 – Berkel
Soccer Boys (da) – Ter Leede
15.00 uur
Berkel (da) – Sleeuwijk
14.30 uur

Zondag:
SCO’63 – TOGB
Lekkerkerk – Soccer Boys

Tai Chi

Gratis Tai Chi kennismakingsles
Bleiswijk - De nieuwe Tai Chi Ch’uen cursus voor beginners start in oktober in Bleiswijk. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Om meer mensen met Tai Chi kennis te laten maken organiseert Wei van Deursen-Huang een gratis kennismakingsles van 19.00 tot 20.00 uur op dinsdag 5 oktober in deAnne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk.
Voor meer informatie: bel Wei van Deursen-Huang: 010-5219920 of e-mail: taichi.bleiswijk@upcmail.nl.

Tafeltennis

TOGB-Vriendenschaar: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 4-6 verloren van het Goudse Vriendenschaar. De Berkelse club vocht zich knap terug van een 0-4 achterstand. De persoonlijke resultaten waren een kopie van die van vorige week. Lennard Overdevest won twee van zijn drie wedstrijden. Dennis van Rutten en Harry Sintemaartensdijk wonnen elk één enkelspel. Overdevest en Van Rutten verloren het dubbel.
Vrijdag 1 oktober speelt TOGB thuis tegen het Leidse Docos. TOGB en Docos staan nu, na twee speelronden, onderaan. Het belooft een spannende avond te worden. De wedstrijd begint om 20.15 uur aan het Hoge Land 7.

Voetbal

Rijnvogels-Berkel: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Berkel begon voortvarend aan de wedstrijd in Katwijk, maar kwam vrij snel op achterstand. In de vierde minuut schoot een hoge bal vanuit de Rijnvogels verdediging waarbij Jennifer Gittling dacht de bal te kunnen pakken, maar door de stuit vlak voor haar verdween de bal over Jennifer in het doel, 1-0 voor de thuisclub. Berkel herpakte zich echter gelijk en liet zien dat het goed kan voetballen door veelvuldig in de aanval te zijn op jacht naar de gelijkmaker, maar het waren de dames uit Katwijk die na 20 minuten de 2-0 op het bord zetten met een mooi schot van afstand.
Na de pauze hetzelfde beeld; Berkel veel in de aanval en met goed positiespel en inzet op zoek naar een treffer. Een schot van Annemiek van der Voort richting doelgebied kwam uiteindelijk bij Nadine Bier terecht en zij bracht Berkel terug in de wedstrijd; 2-1. Na 20 minuten in de tweede helft hield Eliza Hoekstra Berkel in de wedstrijd door een bal vlak voor de doellijn weg te jagen en daar waar Berkel het laatste kwartier alles op alles ging zetten en er zelfs nog een extra spits bij gooide was het Rijnvogels dat vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind maakte en de 3- 1 op het bord zette. Een zure en onverdiende nederlaag voor Berkel gezien het vertoonde spel, maar de thuisclub was effectiever in de afronding en pakte dus de drie punten.

Dames- en meisjestoernooi CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs - De dames van CVV Berkel organiseren op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni een groots dames- en meisjestoernooi met diverse activiteiten in verband met het 50-jarig jubileum van de club in 2011. De gezellige damesafdeling uit Berkel en Rodenrijs wil graag weer eens uitpakken met een groot evenement en daar is dit heuglijke feit een mooi moment voor. Op deze twee dagen staan spelvreugde, sportiviteit en plezier bovenaan en is er behalve veel voetbal ook tijd voor andere bezigheden. De vrijdagavond is voor de damesteams (2e, 3e, 4e klasse) en de Meisjes B teams van 19.00 tot 21.00 uur. Aansluitend is er een feestavond voor de deelnemende verenigingen.
Op zaterdagmorgen spelen de Meisjes C, D en E tot 12.30 uur en in de middag weer de teams van de vrijdagavond tot 17.00 uur. Voor de vrijdagteams is er gelegenheid om te overnachten. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van dit toernooi laat het dan zo spoedig mogelijk weten.
Meer info/inlichtingen/aanmelden kan via dames@cvvberkel.nl Meer info straks ook op www.ladies4berkel.nl en www.berkeldames1.nl .

Atletiek

Kieviten actief
Bleiswijk - Diverse leden van atletiekvereniging De Kieviten namen afgelopen weekend deel aan wedstrijden. Jeroen Ammerlaan, Bart Roefs en Richard Lelieveld reisden zondag af naar Utrecht voor de Utrechtse Singelloop. Op een snel parcours met ideale weersomstandigheden kwamen ze tot mooie tijden. Jeroen Ammerlaan noteerde op de 10 kilometer een tijd van 36.36, goed voor een nieuw persoonlijk record. Bart Roefs liep twee minuten van zijn oude record af en kwam tot een tijd van 37.11. Richard Lelieveld noteerde een mooie tijd van 37.40.

Rijk Zwaanloop
Bleiswijk - Op zaterdag vond de Rijk Zwaanloop plaats in ’s-Gravenzande.
Buien en wind zorgden voor zware omstandigheden, al was het tijdens de wedstrijd even droog. Kees Voogt nam deel aan de wedstrijd over 10 Engelse Mijlen, de laatste in een serie van 7 wedstrijden van het E-kwadraat run circuit. Zijn tijd van 1.09.09 was genoeg voor een derde plaats in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 55 jaar. In het totaalklassement eindigde Kees als eerste in zijn klasse.

Motorcross

Voorwinden stijgt naar derde plek ONK
Berkel en Rodenrijs - In Valkenswaard is Maik Voorwinden vierde geworden tijdens de negende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. De 22-jarige KTM-rijder werd vijfde en vierde tijdens de manches. In het dagklassement werd Maik vierde en daarbij neemt hij de derde plek in het algemeen klassement – na negen van de twaalf wedstrijden verreden te hebben - over van Peter van den Berk. De overwinning op het Eurocircuit van Valkenswaard ging naar Marcel van Drunen. Op 3 oktober wordt alweer de volgende wedstrijd van het seizoen verreden. Voor de tiende wedstrijd gaan de rijders naar het Midland Circuit Lelystad.

Hockey

Spijkenisse-HBR: 1-3 (d)
Berkel en Rodenrijs - De eerste helft ging niet zoals de dames wilden. Er werd statisch gespeeld, waardoor de doelpunten niet kwamen. De rust ging men dan ook in met een 0-0 gelijkspel. In de eerste minuut na rust kwam er echter een mooie uitbraak over de rechterkant die er vervolgens heel netjes in werd getikt door de spits; 0-1. Het spel veranderde in een oogopslag. De invallers Fleur en Isabel werden er bijgehaald en al gauw viel de 0-2. Hard spel van de kant van Spijkenisse was hierna het gevolg. De 1-2 maakte de wedstrijd nog even spannend, maar gelukkig zorgde uiteindelijk de 1-3 voor wat rust in het team, waarna de wedstrijd beheerst werd uitgespeeld.
Zondag volgt om 12.45 uur Berkel D1 – Pollux D1.

Spijkenisse-HBR: 4-2
Berkel en Rodenrijs - Berkel begon slap en keek binnen zeven minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Langzaam richtten de Berkelaren zich op en begonnen te domineren. Helaas verdween een uitspeelcorner aan het einde van de eerste helft net over het doel. Na rust startte HBR zeer fel en na enkele gemiste kansen scoorde Maurits Smal na twaalf minuten de aansluittreffer. Berkel ging door, maar een van de scheidsrechters greep in. Een vrije slag voor Berkel werd door de tweede scheidsrechter omgezet in een gele kaart voor een HBR-speler. Toen deze speler vroeg naar de reden van die kaart kwam de scheidsrechter op hem af tot in de dug-out en dreigde hem rood te geven als hij dat nog een keer zou vragen. De vrije slag bleef voor HBR, maar nu mocht ook de speler, die de vrije slag zou nemen om onbegrijpelijke redenen met geel inrukken. Ondanks de slechts negen man scoorde Martijn Luger de gelijkmaker. Nog was het de scheidsrechter niet genoeg, want een vrije slag voor HBR bij de cirkel van zijn medefluitist werd door hem omgezet in een strafcorner voor Spijkenisse, dat dit cadeautje dankbaar aanvaardde. Dat het in de slotseconden nog 4-2 werd was een logisch gevolg. Dit was een dieptrieste dag voor het scheidsrechterscorps, aldus HBR. Komende zondag speelt HBR thuis tegen Barendrecht.

Coen Zoon beste jonge ambtenaar

Foto
De complimenten voor Coen Zoon.

Berkel en Rodenrijs - Coen Zoon uit Berkel en Rodenrijs is donderdagavond 23 september in een stampvolle Haagsche Kluis verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar van de provincie Zuid-Holland. (meer)

Straatfeest in de Van Aalstraat

Foto
Jong en oud vermaakte zich met de Oudhollandse
spelletjes.


Berkel en Rodenrijs - Dit jaar werd alweer voor het derde jaar het straatfeest in de van Aalstraat in Berkel en Rodenrijs gehouden. (meer)

Kavelbeurs in gemeentehuis Berkel en Rodenrijs trekt ruime belangstelling

 Foto
Er bleef de hele dag belangstelling voor de kavelbeurs.

Berkel en Rodenrijs – Het was de hele zaterdag een komen en gaan van belangstellenden die in het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs een kijkje kwamen nemen naar de mogelijkheden voor het bouwen op een eigen kavel in de gemeente Lansingerland. (meer)

Bon Chef opnieuw door inbrekers bezocht

Bergschenhoek – In de vroege ochtenduren van maandag 27 september werd rond half vijf ingebroken bij Bon Chef aan de Vlashoeck. (meer)

Fyra-treinen mogen blijven rijden

Lansingerland - De Fyra-treinen mogen over het traject van de HSL-zuid blijven rijden. Dat heeft de rechter in Utrecht vrijdag geoordeeld in een kort geding dat was aangespannen door de stichting Stop Geluidsoverlast HSL. (meer)

Chinese delegatie brengt bezoek aan Lansingerland

Foto
De Chinese delegatie onder leiding van de heer
Liu Qi werd gastvrij ontvangen bij Anthura.


Lansingerland – Een grote Chinese delegatie, met daarin onder andere de heer Liu Qi van het politbureau en de loco-burgemeester van Peking (Beijing) de heer Xia Zhanyi, bracht donderdag 16 september een bezoek aan Anthura te Bleiswijk. (meer)

Dag van de dijk informatief voor jong en oud

Foto
Belangstelling voor de dijk en de werkzaamheden van
het hoogheemraadschap.


Berkel en Rodenrijs – Het Hoogheemraadschap van Delfland organiseerde zaterdag de ‘dag van de dijk’. Op de kade tussen de Zuidersingel en de Rodenrijseweg konden belangstellenden tussen half twaalf en drie uur een kijkje komen nemen op de dijk langs de Rodenrijsevaart. (meer)

Straattheater trekt honderden bezoekers

Foto
Jong en oud genoot bij de show van Jarno di Parno.

Bergschenhoek – ‘Zou er aan de jarenlange traditie van mooi weer tijdens het Straatfestival van Bergschenhoek dit jaar een einde komen?’ was de vraag die de organiserende vrijwilligers zich zaterdagochtend in alle vroegte stelden. (meer)

ACR verdient 29.269 euro met jaarlijkse grote rommelmarkt

Foto
In afwachting van de veiling schaarden de belangstellenden
zich voor het podium.


Berkel en Rodenrijs – Tafels vol, de parkeerplaatsen voor het pand vol, de oprit vol en alle kramen vol; het Actie Comité Rehoboth organiseerde zaterdag 18 september weer haar jaarlijkse grote rommelmarkt in zalencentrum Rehoboth en dat bleef niet onopgemerkt. (meer)

Groots Pretty in Pink feest brengt 10.000 euro op

Foto
De dames van stichting Pu!k voor elkaar ontvangen
de cheque.


Bergschenhoek - Ladies’ Circle Rotterdam heeft zaterdag 18 september een spetterend ‘Pretty in Pink’ feest gegeven in Restaurant de Bergsche Plas. (meer)

3B Wonen en Huurdersvereniging ondertekenen nieuwe overeenkomst

Foto
De samenwerkingsovereenkomst wordt getekend.

Lansingerland – Directeur van 3B Wonen Frans Weterings en de voorzitter van Huurdersvereniging 3b-gemeenten Peter van Raffe waren donderdag 16 september present in het kantoor van 3B Wonen om een nieuw opgestelde samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. (meer)

Najaarsmarkt Bleiswijk levert recordbedrag van 28.500 euro op

Foto
Er viel heel wat te snuffelen in het grote aanbod van
de rommelmarkt tijdens de jaarlijkse najaarsmarkt in
Bleiswijk.


Bleiswijk - Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, de donaties (in geld en producten) van de lokale middenstand én het toch ineens prachtige weer heeft de najaarsmarkt een recordopbrengst van 28.500 euro weten te realiseren. (meer)

Besosloop blijft jaarlijks een Hoeks spektakel

Foto
Honderden kinderen gingen woensdagavond van start
in de jaarlijkse Besos sponsorloop voor het goede doel.


Bergschenhoek – Het stormde en de lucht liep aardig vol, maar daar trokken de honderden kinderen, hun ouders, grootouders en andere belangstellenden zich weinig of niets van aan. (meer)

Stichting Moslim streeft naar eenwording en begrip

Foto
Noureddine El Amiri in de gebedsruimte van de moskee
aan de Gemeentewerf.Lansingerland – De ramadan is afgesloten en het dagelijks leven weer opgepakt voor de grote groep moslims. Lansingerland telt ruim 1800 moslims, verspreid over de drie kernen. De moskee staat aan de Gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Inbraak in basisschool

Berkel en Rodenrijs – In de vroege ochtenduren van donderdag 16 september werd ingebroken in de Westpolder Dorpsschool aan de Stationssingel. Er werd onder andere een computer gestolen.

Diefstal bestelauto

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Noordeindseweg werd in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september een VW Transporter gestolen. Van de bestelwagen ontbreekt elk spoor.

Kamers doorzocht

Bergschenhoek – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september werd ingebroken in een woning aan de Smitshoek. Het keukenraam aan de voorzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. Alle vertrekken werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Groeiend aantal overtredingen

Bergschenhoek – Agenten zagen woensdagochtend 15 september om een uur of acht ’s ochtends op de Rotterdamse Molenlaan een nogal duf ogende automobilist rijden. Omdat het vermoeden bestond dat er drugs of drank in het spel was, werd de bestuurder gesommeerd te stoppen. De 22-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel ging er echter vandoor en maakte vervolgens de ene verkeersovertreding na de andere. Op de Grindweg kon hij staande worden gehouden. Omdat hij zich niet kon legitimeren en geen autopapieren kon tonen, werd hij meegenomen naar het bureau. De man werd later met een stapeltje bekeuringen heengezonden. Hij was niet onder invloed.

Even afgeleid…

Bergschenhoek – Een bewoonster van de Julianalaan die aan de zijkant van haar woning in de tuin bezig was, werd op zaterdagmiddag 18 september korte tijd aan de praat gehouden door een voorbijganger. Niet wetende dat haar woning ondertussen door een onbekende vrouw werd bezocht. Later bleek dat er twee portemonnees en wat sieraden uit de woning waren gestolen. Vermoed wordt dat de verdachte via de openstaande voordeur naar binnen is gegaan en het pand via de achterdeur heeft verlaten.

Personenauto gestolen

Bergschenhoek – Vanaf de Orteliusdreef werd in de vroege uurtjes van zondag 19 september een zwarte VW Beetle gestolen. Van de auto ontbreekt elk spoor.

Inbrekers betrapt

Bleiswijk – Op dinsdagavond 14 september werd tussen 20.00 en 20.30 uur geprobeerd in te breken in een woning aan het Beatrixplein. De bewoonster hoorde geluiden en keek vanaf de eerste verdieping uit een raam en zag twee personen in de tuin. Zij belde onmiddellijk de politie. De verdachten roken onraad en gingen er in onbekende richting vandoor. Onderzoek wees uit, dat er diepe moeten in het raamkozijn aan de achterzijde van de woning zaten.
Ook het kniparmpje van het bovenlicht was verbogen. Een buurtonderzoek leverde niets op.

Ruit schuifpui ingeslagen

Bleiswijk – In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september werd ingebroken in een woning aan de Karel Doormanlaan. De schuifpui bleek opengebroken en de ruit was ingeslagen. Dit moet de nodige geluidsoverlast hebben gegeven, maar de bewoner is echter niet wakker geworden. Diverse kamers, lades en kasten werden doorzocht. Waarschijnlijk is alleen een portemonnee weggenomen.

Laptop gestolen

Bleiswijk – Bij een inbraak in de Vermeerstraat op zaterdagavond 18 september is onder andere een laptop uit een woning weggenomen. Men is via de tuindeur aan de achterzijde van het huis naar binnengegaan.

Feestweek in Huize Sint Petrus geopend

Foto
Nadat hij een feestelijk lint had doorgeknipt bekeek
de heer Gijsenbergh samen met locatiemanager Van Basten
Batenburg de fototentoonstelling in de gang op de begane grond.


Berkel en Rodenrijs – Op feestelijke wijze is zondag 19 september, met een drukbezochte Eucharistieviering in de kapel, de feestweek rond het 100- jarig bestaan van Huize Sint Petrus van start gegaan. (meer)

Petteflet opnieuw in gebruik genomen

Foto
Het naambord werd boven de entree bevestigd.

Bergschenhoek – Na een fikse verbouwing en uitbreiding werd kinderdagverblijf De Petteflat vrijdagmiddag 17 september officieel in gebruik genomen. (meer)

Dijk van een feest in Rotonde

Foto
Leden van de band Twister of Truth met onder aan
de trap de beide organisatoren van Rotonde.


Berkel en Rodenrijs – Een kleine tweehonderd bezoekers genoten zaterdag van het Right of Way festival (in het kort ROW) bij Rotonde. (meer)

Concordia en Excelsior verdienden meer belangstelling

Foto
Concentratie bij muzikanten van Concordia.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Een perfect dubbelconcert. Anders kunnen we het niet verwoorden, maar Lansingerland loopt nog steeds niet echt warm voor concerten door plaatselijke muziekverenigingen. (meer)

Nieuwe kooklessen voor heren

Foto
Deelnemers aan de vorige kookcursus vol passie
aan het werk.


Bleiswijk - Het initiatief van Welzijn Lansingerland om in hun programma kooklessen voor alleenstaande heren boven de 55 jaar aan te bieden, bleek dit voorjaar al snel een succes. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Zeemansliederen in de Smitshoek
Bergschenhoek - Op uitnodiging van de Stichting Welzijn Lansingerland zal op vrijdag 24 september het shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen een avondvullend programma voor senioren verzorgen in dienstencentrum De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Beurs Bleiswijk
Bleiswijk - Zaterdag 25 september vindt van 09.00 tot 12.00 uur de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs Bleiswijk plaats in Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1A. Dertig procent van de opbrengst gaat naar speel-o-theek de Vlieger en Crèche Rottemeren, en het vaste goede doel Manege Zonder Drempels. (meer)

Regio

Humanitas zoekt dringend vrijwilligers
Lansingerland - Humanitas, afdeling Lansingerland grijpt de Nationale Burendag op zaterdag 25 september aan om de inwoners vertrouwd te maken met haar activiteiten. Vrijwilligers van de afdeling zullen op verschillende plekken op de route van de fietstoer De Acht van Lansingerland actief zijn. (meer)

Berkel laat strijdbijl thuis liggen

Moerkapelle – Met drie competitiewedstrijden achter de rug staat CVV Berkel met slechts één schamel puntje in de onderste regionen van de derdeklasse. (meer)

Bij TOGB is het wachten op betere tijden

Schiedam - Twee wedstrijden op rij verliezen is niet vreemd. Maar gezien het spelbeeld van de wedstrijd Excelsior’20 – TOGB lijkt het voor de Berkelse ploeg wachten op betere tijden. (meer)

Strijdlustig BVCB boekt eerste zege

Bergschenhoek - Na vorige week maandag op de training de verloren uitwedstrijd tegen Heinenoord (3-0) te hebben besproken, kon het vizier op de volgende opponent; Nootdorp. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Delta Sport – BVCB
Soccer Boys – RAS
15.00 uur
Berkel – Rijnmond HS
14.30 uur
Siveo (da) Soccer Boys
Rijnvogels (da) – Berkel

Zondag:
TOGB – Boshuizen
14.00 uur
Soccer Boys – Bergambacht
14.00 uur

Tafeltennis

TOP-TOGB: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft dapper stand gehouden tegen TOP. In Haastrecht werd het 6-4. De clubs waren aan elkaar gewaagd. Veel games gingen gewonnen of verloren met de minimale twee punten verschil. Lennard Overdevest won twee van zijn drie wedstrijden. Dennis van Rutten en Harry Sintemaartensdijk wonnen elk één enkelspel. Overdevest en Van Rutten verloren nipt het dubbel. De Berkelaren zijn ingedeeld in een zware eersteklassepoule. TOGB is gepromoveerd vanuit de tweede naar de eerste klasse. Net als HBM-Taveri uit Ridderkerk. Docos (Leiden) en De Treffers (Roelofarendsveen) zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse naar de eerste klasse. TOP en Vriendenschaar speelden vorig seizoen ook al eerste klasse.
Vrijdag 24 september speelt TOGB thuis tegen het Goudse Vriendenschaar. De wedstrijd begint om 20.15 uur aan Het Hoge Land 7. Toegang is gratis.

Vissen

Maurice Helms in middenmoot
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Maurice Helms was als lid van hengelsportvereniging De Ruischvoorn deelnemer aan de NK Vissen. Het was voor hem de eerste keer dat hij bij de senioren mee mocht doen. Het werd een leuke ervaring op een dag waar veel wind stond en er geen optimale resultaten werden neergezet door de 184 deelnemers. Uiteindelijk plaatste Maurice zich met 465 gram gevangen vis in de middenmoot en daar was hij wel tevreden mee. Volgend jaar doet hij weer een gooi naar deelname via selectiewedstrijden.

Hockey

HBR-Rijswijk: 0-2
Berkel en Rodenrijs - HBR had zondag een volslagen offday. De Berkelse heren begonnen enthousiast, maar de passes kwamen niet aan. Rijswijk kreeg alle ruimte om te combineren en HBR liep alleen maar achteruit te hockeyen.
Toch was er een onterecht toegekende strafcorner voor nodig om Rijswijk vlak voor rust aan een 0-1 voorsprong te helpen. Na rust alweer een onterechte strafcorner in de eerste minuut bracht Rijswijk op een grotere voorsprong. Hierna kwam Rijswijk er niet meer aan te pas en dicteerde HBR het spel. Zelfs twee gele kaarten voor HBR, waarvan één na afloop door de scheidsrechter zelf als onterecht werd vermeld op het wedstrijdformulier, veranderden niets aan het Berkelse overwicht. Ook met negen man domineerde HBR. In totaal kreeg HBR zelfs elf strafcorners mee, maar men slaagde er niet in om er hiervan één of meer te verzilveren. Ruimschoots te vroeg werd de wedstrijd afgefloten en had HBR zijn eerste verliespartij van het seizoen binnen.
Volgend weekend op bezoek bij Spijkenisse dient een en ander rechtgezet te worden.

Wielrennen

Merel Hofman pakt beker Arckel
Lansingerland - Een recordaantal deelnemers meldde zich voor de zonovergoten ronde van Arckel. Pedaalridder Merel Hofman was voorin de kopgroep te vinden en greep haar kans in de massasprint. De Bleiswijkse kwam als eerst meisje over de streep en mocht de beker en bloemen in ontvangst nemen. Haar clubgenoten Daan de Wilt en Tim van der Stam werden 18 en 20.

Pedaalridders scoren
Lansingerland - De jeugdronde van Hoorn staat bekend als een van de gezelligste evenementen. Vanuit het vertrek werd er gelijk een kopgroep van vier renners gevormd met daar in Pedaalridder Malissa de Jong, maar tijdens de wedstrijd kon zij het hoge tempo niet volgen en belandde in het jagende peloton. Malissa kwam als 7de over de meet. Haar broertje Twan legde beslag op een 11de plaats. Gaby Gieskens die deel uitmaakte van de kopgroep kwam in haar categorie als 6de over de meet. In de hoogste categorie kwam Thom Martens vanuit een massasprint als 8ste binnen.
In het landelijk gelegen Hogerheide stond een wedstrijd voor Amateurs op de agenda, waarin Martin Vrij de hele wedstrijd samen met zijn clubgenoot Ronald Rozenveld van De Pedaalridders deel uitmaakte van een omvangrijke kopgroep en waarbij vele ontsnappingen waren. Drie ronden voor het einde ontstond er een breuk in de kopgroep met daarin Martin Vrij en Ronald Rozenveld in de achtervolgende groep. In de laatste ronde werd de sprint ingezet waarbij Martin Vrij in de laatste bocht voor de meet werd gehinderd. Hij kwam als 6de over de meet; zijn clubgenoot Ronald Rozenveld werd 16de.

Massasprint in Uden
Lansingerland - Een groot deelnemersveld in de ronde van Uden; een wedstrijd voor Junioren meisjes met aan het vertrek Nathalie vanWesdonk van de Pedaalridders. Zij probeerde vele malen te ontsnappen uit het grote peloton, maar bij de laatste ontsnapping waarbij zij een voorspong had opgebouwd van 20 seconde werd alles in twee ronden weer dicht gereden. Ze moest haar inspanning bekopen tijdens de massasprint en kwam als 17de over de meet.
In de ronde van Voorhout voor Amateurs reden Edwin Vrauwdeunt en William de Wolff van de Pedaalridders een wedstrijd met sterk deelnemersveld. Edwin kwam als 14de en William als 16de over de streep.

Nicky dubbelt in Uithoorn
Lansingerland – Nicky Gieskens liet van zich horen tijdens de ronde van Uithoorn voor Nieuwelingen. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte de Pedaalridder uit het peloton met drie medevluchters. Tijdens de wedstrijd kwamen er nog drie renners de kop van de wedstrijd versterken. De voorsprong van de kopgroep zou zo groot worden dat het peloton werd gedubbeld. Nicky Gieskens kreeg geen ruimte te ontsnappen en kwam als 6de over de meet. Hij mocht de leidersprijs en de bloemen mee naar huis nemen.


Voetbal

Berkel-Barendrecht: 2-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Berkel had wat goed te maken na vorige week en liet dat vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk merken. De thuisploeg zocht gelijk de aanval en verscheen ook diverse keren voor het Barendrecht doel.
Een schot van Nadine Bier ging net naast en de grootste kans in de eerste helft, een schot van Slivia Boogaard, kwam via binnenkant paal terug het veld in. Barendrecht bood goed partij en liet zich niet uit het veld slaan waardoor het een boeiende wedstrijd was waarin beide doelvrouwen in de eerste helft hun taak prima uitvoerden en iedereen dus met een 0-0 stand op zoek ging naar de thee.
Na de pauze ging Berkel gelijk goed van start en dat resulteerde in de 50e minuut in de verdiende voorsprong; het was Nadine Bier de prima de 1-0 binnen schoot.
Proberen uit te breiden was het motto alsmede achterin de nul houden en daar gingen de Berkel dames dan ook voor. In de 20e minuut 2e helft was het de hardwerkende Chantal van Wijk die haar arbeid beloond zag met een prima schot en dus de 2-0 voorsprong. Het werd nog spannend nadat zes minuten later Barendrecht de aansluitingstreffer binnen schoot, 2-1. Over en weer werd er strijd geleverd en was het een boeiend schouwspel waarbij Berkel uiteindelijk aan het langste eind trok en al met al verdiend de drie punten op het eigen sportpark hield.

DSVP-Soccer Boys (za): 2-2
Bleiswijk - Na twee nederlagen op rij moest Soccer Boys alles op alles zetten om de negatieve spiraal van verliezen te doorbreken. Na een week goed trainen konden de mannen zaterdag aan de bak. Helaas waren Farhan BenChamach en Sjors te Duits nog steeds geblesseerd en was Rens van Egmond absent. Weer aanpassingen in de basis. Met Dave v.d. Steen wederom in de spits, Marc Ter Meulen weer op rechtsachter en de jonkies Thomas Hoogenboom en Stefan van de Berg op het middenveld.
Soccer Boys startte direct scherp aan de wedstrijd en had al direct het beste van het spel. Goede aanvallen en best wel kansen, maar het geluk was niet aan Soccer Boys-zijde. Na een aanval over rechts, te snel uitkomen van de keeper van DSVP en een kopbal met zijn achterhoofd, scoorde Dave v.d.
Steen eindelijk de 0-1, pas in de 45e minuut. Na rust dacht iedereen dat de Bleiswijkers zouden doordrukken, maar dat lukte niet erg. In tegendeel; bij een van de spaarzame uitvallen van DSVP werd de bal hoog in het strafschopgebied van Soccer Boys gebracht en iedereen dacht een afgeslagen aanval te zien, waarbij de bal hoog over de achterlijn zou verdwijnen, maar de scheidsrechter besliste echter anders. Hij zag een overtreding van Marc Ter Meulen op de achterlijn en besloot wel heel gemakkelijk tot een strafschop voor DSVP, 1-1. Gelukkig bleef Soccer Boys voetballen en nadat Aziz BenChamach bij een aanval over rechts gehinderd werd, volgde na de vrije trap een snoeiharde kopbal van Martijn Helmendach die door de keeper niet kon worden gestopt; 1-2. In plaats van de score te verhogen, schot op lat en paal, maakte DSVP laat in de tweede helft, alweer na een blunder in de achterhoede van de ploeg uit Bleiswijk de 2-2 de uiteindelijke eindstand.


Badminton

Leuk jeugdtoernooi op komst
Bleiswijk - Zaterdag 2 oktober zal in sporthal Rijneveen in Bleiswijk weer het BC Fly Over Jeugdtoernooi 2010 gehouden worden. Vorig jaar was dit toernooi een groot succes in zijn eerste editie en dit jaar zal het nog veel groter worden. Heb je zin om te komen kijken of ken je iemand die mee doet? Kom dan naar Rijneveen, Rembrandtlaan 40 in Bleiswijk. Iedereen is welkom.

Aqua Night en Moonlight Swimming

Bergschenhoek - Op zondag 10 oktober organiseert zwembad De Windas een Super Aqua Night. Tussen 19.00 en 22.00 uur kan men meedoen aan alle onderdelen van de Aqua sport. Er kan uit de volgende onderdelen en tijden gekozen worden: 19.00 uur Kids Aqua Power, 19.30 uur Aqua Robic, 20.00 uur Aqua Fitness, 20.30 uur Aqua Shape, 21.00 uur Aqua Latin en 21.30 uur Aqua Joggen.
Van 22.00 tot 23.30 uur zijn het grote binnenbad en het recreatiebad geopend voor Moonlight Swimming, met aangepaste verlichting en sfeervolle muziek. Zwemmers kunnen ook alleen aan deze laatste activiteit meedoen.
Deelname kost ¤ 3,20 p.p. Ook het restaurant De Salon is geopend met speciale aanbiedingen.

College verwacht geen boete SRR voor niet-halen bouwproductie

Lansingerland – Het ziet er niet naar uit dat de gemeente een boete krijgt opgelegd omdat zij de afgesproken woningbouwproductie niet zal halen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan Jeroen Heuvelinink. (meer)

Gemeente start weer overleg over Huisartsenpost

Lansingerland – De gemeente onderneemt weer een poging om een huisartsenpost te krijgen. Vooral voor de inwoners van Bleiswijk zal zo’n HAP een hele verbetering betekenen. (meer)

Met de samenscholende jeugd van het Kooipad wordt nu gepráát

foto

Bleiswijk – Complimenten van alle fracties voor de aanwezigheid van zoveel bewoners en vooral zoveel jongeren in de raadscommissie Algemeen Bestuur, vorige week donderdag. (meer)

Idee ontmoetingscentrum L3B vast nog terug in commissie

Berkel en Rodenrijs – Het idee komt vast nog wel terug in de raadscommissie Samenleving. Maar het in onze krant aangekondigde debat over de suggestie van Leefbaar 3B voor een breed ontmoetingscentrum in Berkel en Rodenrijs, viel vorige week in het water. (meer)

Politiedistrict Noord moet 14 fte inleveren

Lansingerland – De bezuinigingen bij de politie worden nu ook in Lansingerland voelbaar. Dat deelde burgemeester Ewald van Vliet mee in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur van vorige week donderdag. (meer)

Voorontwerpbestemmingsplan Lidl besproken in commissie Ruimte

Bleiswijk - De Lidl in Bleiswijk: hoe kom je er, en kun je er parkeren? De antwoorden op deze vragen lagen ten grondslag aan de discussie die plaatsvond tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op 15 september. (meer)

Aantal reizigers metrolijn E/RandstadRail sterk gestegen

Berkel en Rodenrijs - Het aantal reizigers dat sinds de opening van de nieuwe metrotunnel met metrolijn E/RandstadRail reist, is met 70 procent gestegen. (meer)

Alert optreden voorkomt gasramp in Bleiswijk

Foto
Inmiddels staan er hekken rond het niet meer in
gebruik zijnde schoolgebouw.


Bleiswijk – Door het alert optreden van de beheerder van sporthal Rijneveen is de omgeving van de Bleiswijkse sporthal aan de Rembrandtlaan bespaard gebleven van een gasexplosie. (meer)

Op heterdaad betrapt

Bergschenhoek – Op vrijdagochtend 17 september kwam bij de politie de melding binnen, dat er werd ingebroken in een woning aan het Rendiermos. (meer)

Berkels echtpaar De Bruin al 70 jaar een paar

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet bracht namens de gemeente
een felicitatiebezoek aan het platina paar. Hij kwam niet met
lege handen; namens de koningin bracht hij een taart mee.Berkel en Rodenrijs – “We leerden elkaar kennen na afloop van de eerste Bejaardentocht die in Berkel en Rodenrijs georganiseerd werd; nu 73 jaar geleden. Bij terugkomst werden de auto’s met daarin de ouderen achter in het Noordeinde met muziek ingehaald. (meer)

Berkelsedijkje weer toegankelijk

dijkje

Berkel en Rodenrijs - Sinds vorige week is de brug op het Berkelsedijkje weer vrij gegeven voor al het verkeer. De tijdelijke brug wordt de komende twee jaar gebruikt als omleidingsroute voor de diverse werkzaamheden in de kern Berkel en Rodenrijs, zoals de Planetenweg en de Oostersingel. (meer)

Najaarsmarkt in Bleiswijks centrum

Foto
De najaarsmarkt gaat zaterdag weer van start.
De opbrengst is voor zowel de historische kerk als
het hospice Lansingerland.


Bleiswijk – Zoals al vele jaren gebruikelijk zal ook dit jaar weer in de tweede helft van september een grote najaarsmarkt worden georganiseerd in de Bleiswijkse Kerkstraat. (meer)

Waterpret bij BSO Zus en Zo

Foto
Erg spannend om in een grote plastic bal over het
water te lopen of te rollen.


Lansingerland - De kinderen van BSO Zus en Zo zochten de afgelopen zomervakantie het water op. (meer)

Straattheater in centrum Bergschenhoek

Foto
Het Back up theater is de hoofdact van het Straattheater
van komende zaterdag.


Bergschenhoek - Ook dit jaar betekent de derde zaterdag van september een spetterend, actief, theatraal centrum van Bergschenhoek. (meer)

Tante Teuna wordt 102

Foto
Tante Teuna genoot zichtbaar van alle bezoek dat
speciaal voor haar kwam ter gelegenheid van haar 102de
verjaardag. Ook de burgemeester kwam haar zaterdagochtend
feliciteren.


Berkel en Rodenrijs – Mevrouw Teuntje Alida Klapwijk – tante Teuna voor de vele familieleden - is de tweede die in korte tijd haar 102de verjaardag vierde in verzorgingshuis Hergerborch te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Een huis vol haring

Foto
Haringparty in de Oudelandse Hof.

Berkel en Rodenrijs – Het Shantykoor IJgenweiss uit Lansingerland vormde vrijdagmiddag 10 september de muzikale hoofdmoot tijdens de in De Oudelandse Hof georganiseerde haringparty voor alle bewoners. (meer)

In a Jazz Tradition met Nomy Rosenberg Trio

Foto
Nomy Rosenberg in actie.

Bleiswijk - Op zaterdag 25 september komt het Trio van Nomy Rosenberg spelen bij In a Jazz Tradition. (meer)

Zangdienst in Dorpskerk

 Foto
Het Christelijk Gemengd Koor Hosanna werd in 1904
opgericht. Sinds juni 2003 staat het koor onder leiding van
musicus Carel Chr. Schulz. Het bestaat uit zo’n negentig leden.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 19 september zal in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs weer een zangdienst worden gehouden. (meer)

Ramkraak tankstation

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september werd een ramkraak gepleegd in het Texaco tankstation aan de Rodenrijseweg. (meer)

Fietser overleden na val

Bleiswijk – Een inwoner van Bergschenhoek is vrijdag 10 september tijdens het fietsen op zijn racefiets waarschijnlijk onwel geworden en gevallen. De man raakte hierbij ernstig gewond en liep een hoofdwond op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het EMC waar hij helaas aan zijn verwondingen is overleden. Het ongeval vond plaats op de Violierenweg.

Politie start controle fietsverlichting

Lansingerland – Het wordt van lieverlee weer langer donker, waardoor het nodig is je licht van je fiets aan te zetten. De politie is van plan de komende weken te starten met een controle van fietsverlichting. Het is belangrijk dat u en jij gezien worden, dus kijk nog even de verlichting van de fiets goed na!

Visserijcontrole

Bergschenhoek/Bleiswijk – De politie heeft het afgelopen weekend op diverse locaties in het recreatiegebied De Rottemeren een visserijcontrole gehouden. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven; zeven wegens nachtvissen en drie omdat men zich niet aan de vergunningseisen had gehouden.

Gevaarlijke hond

Bleiswijk – Op de Kooilaan in recreatiegebied De Rottemeren heeft een loslopende hond een man in zijn achterwerk en rechterbeen gebeten. De hond duwde nogal hard tegen zijn kind, waardoor het meisje schrok en bijna kwam te vallen. De hond had haar op dat moment nog niet gebeten. De vader gelukte het het meisje op te tillen, maar werd op zijn beurt aangevallen en gebeten.

Diefstal uit bestelwagens

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 september werd een twaalftal stuks gereedschap uit een bestelwagen die geparkeerd stond op de Oostersingel gestolen. Het ging hierbij onder andere om boor-, schuur, zaag- en slijpmachines. Dezelfde nacht sloeg men toe in de nabij gelegen Lindenlaan waar eveneens een bestelwagen het doelwit was. Ook hier werd gereedschap gestolen.

Fietsactie bij stations

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft bij de stations Rodenrijs en Westpolder alle fietsen aan een controle onderworpen om te kijken of er gestolen fietsen bij stonden. En dat bleek het geval; een stuk of zes. In het geval van één van de fietsen kwam de ‘eigenaar’ aanlopen om zijn fiets te pakken. Hij is aangehouden. De man verklaarde de fiets van iemand te hebben gekocht.
Om een dergelijke actie van de politie succesvol te doen zijn, is het belangrijk dat men altijd aangifte doet van diefstal van zijn of haar fiets.

Snelheidscontrole op N471

Berkel en Rodenrijs - Op de N471, de provinciale weg van Zoetermeer naar Rotterdam, heeft de politie tien bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die zich niet aan de maximum snelheid van 80 kilometer per uur hielden. Eén van hen reed 123 km/uur.

Berkel en Rodenrijs

Bingo in Huize Petrus
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 17 september organiseert de KBO weer een gezellige bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

Motie bepleit nóg beter OV, maar haalt het niet

Foto
Voorlichters van de RET kregen zaterdag de wind
van voren over de nieuwe busregeling. Het is echter niet
de RET maar de Qbuzz die het busvervoer in Lansingerland
uitvoert.


Lansingerland – Een motie van PvdA, CDA en GroenLinks om het college aan te sporen met de Stadsregio in overleg te gaan over nóg beter openbaar vervoer, haalde het vorige week niet in de gemeenteraadsvergadering. (meer)

Leefbaar 3B raadpleegt inwoners over openbaar vervoer

Lansingerland - Woensdagavond 29 september om 20.00 uur organiseert Leefbaar 3B in het gemeentehuis van Bleiswijk een avond over het openbaar vervoer in Lansingerland. (meer)

Oproepje OV in Heraut

OV<br />
<br />
<b>Lansingerland</b> &#8211; Vorige week riep De Heraut lezers op hun ervaringen met het openbaar vervoer in Lansingerland aan de reactie door te geven. (meer)

Nieuwe trainer: “We hopen de komende twee jaar hogerop te eindigen”

Foto
Trainer Lars Sissing van Informatique Squirrels.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - “Ik ben heel blij met Squirrels. Tot nu toe heb ik er alleen maar fatsoenlijke en sociale heren en dames ontmoet.” Welgemeende woorden van Lars Sissing (37), de nieuwe trainer sinds mei 2010 van het eerste team van Basketbalvereniging Informatique (de nieuwe hoofdsponsor) Squirrels. (meer)

Spannend clubkampioenschap DBR 2010

Foto
V.l.n.r. de rubriekwinnaars Dominique Buitendijk, Nina
Simone Berkholst (clubkampioen) en Annelie Hoekstra.


Bleiswijk - Het clubkampioenschap 2010 van PV De Bleiswijkruiters (DBR) was een waar spektakel. Op thuisbasis Hippisch Centrum Rottemeren werd het clubkampioenschap verreden over twee weekenden (april en augustus). (meer)

Lansingerlanders schrijven zich massaal in voor zevende Keesloop

Foto
De snelste mannen op het erepodium.

Lansingerland – Even leek het weer roet in het eten te gooien bij de start van de zevende Keesloop die woensdagavond 8 september plaatsvond vanaf het sportpark van Bergschenhoek. Vlak voor het startsein zou klinken kwam de regen met bakken naar beneden, maar de start zelf bleef droog en ook tijdens de loop werden de deelnemers niet of nauwelijks gehinderd door slecht weer. (meer)

Soccer Boys laat zien hoe het niet moet

Foto
Raymond van Rijn (r) van Soccer Boys in duel met
een verdediger van Lyra. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Met twee wedstrijden in het zojuist begonnen voetbalseizoen staat de teller voor Soccer Boys nog op nul punten. Gezien het spelbeeld van afgelopen zaterdag tegen het bezoekende Lyra (de Lier) zal Soccer Boys- trainer Wim Eilander, die waarschijnlijk wel eens voor hetere vuren heeft gestaan, maatregelen moeten nemen. (meer)

TOGB - Blauw Wit: een wedstrijd met twee gezichten

Berkel en Rodenrijs - De huid niet verkopen voor de beer geschoten is. Deze slogan was ruimschoots van toepassing op de wedstrijd die TOGB speelde tegen het Amsterdamse Blauw Wit. De Berkelse equipe dacht met een 2-0 voorsprong bij rust waarschijnlijk de wedstrijdpunten op zak te hebben. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Nootdorp
14.30 uur
DSVP - Soccer Boys
Moerkapelle – Berkel
Soccer Boys (da) – Die Hage
14.30 uur
Berkel (da) – Barendrecht
14.30 uur

Zondag:
Excelsior’20 – TOGB
Floreant – Soccer Boys

Ski & Skate Centrum Bergschenhoek gaat de winter tegemoet

Foto
De eerste kennismaking op de sneeuwmat.

Bergschenhoek – Vorige week kwamen de vaste klanten al een kijkje nemen op de baan, maar vorig weekend konden alle belangstellenden naar het Ski & Skate Centrum Bergschenhoek komen om te genieten van de fraaie banen en tevens om te bekijken welke mogelijkheden de banen bieden voor het naderende herfst- en winterseizoen. (meer)

Badmintonvereniging Bazuin/PIP te gast op sportdag De Klipper

Foto
Kinderen, leraren en leraressen maakten kennis met
de badmintonsport.


Berkel en Rodenrijs – Openbare basisschool De Klipper organiseerde in en rondom sporthal Oostmeer op donderdag 9 september een sportdag voor alle leerlingen. (meer)

TOGB jeugd krijgt support van eigen sponsor

Foto
De beide teams en hun begeleiders waren in nieuw
tenue present tijdens de ondertekening in de accommodatie
van tafeltennisvereniging TOGB.


Berkel en Rodenrijs – Na een jaar zonder jeugdteam geopereerd te hebben is Tafeltennisvereniging TOGB het nieuwe seizoen niet alleen van start gegaan met twee enthousiaste jeugdteams, maar tevens met een nieuwe sponsor die de teams ondersteuning geeft. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrjheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 11 september 512 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen de afstand van 255km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-6-7-8-9-10 D. v.d. Vrede, 2 C. Romein, 3-5 J. Straver. In de B-ploeg waren ze van: 1-4-7 B. Hertog, 2 A. Gronsveld, 3-6-8-10 B. van Rossum, 5-9 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Schaatsen

Schaatsen en kleding in bruikleen
Lansingerland - Schaatskleding in bruikleen behoorde al tot het pakket voor jeugdleden van Schaatsvereniging Lansingerland. Nieuw nu is dat, voor een proefperiode van 2 jaar, ook schaatsen worden verstrekt op basis van bruikleen aan nieuwe jeugdleden. Het bestuur is hier toe overgegaan om de schaatssport voor de jeugd nog toegankelijker te maken als eerste sport of naast een andere sport is hiertoe besloten in nauwe samenwerking met de firma Haitsma, schaatsspecialist in Bleiswijk. Kinderen van 6 jaar t/m 12 jaar komen in aanmerking voor de bruikleen schaatsen. Kinderen kunnen zich aanmelden via de site www.schaatsvereniginglansingerland.nl (lid worden – ledenadministratie). Voor vragen kan men ook de ledenadministratie (Ria van Vliet) benaderen: tel. 010 - 5217587. Het schaatsseizoen start voor de jeugd op zaterdag 2 oktober.

Voetbal

Lisse-Berkel: 2-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de zonnige bollenstreek waren de Berkel-dames niet opgewassen tegen de felheid waarmee de thuisclub van start ging en zeker de eerste 20 minuten was het dan ook Lisse dat het spel bepaalde. In het laatste deel van de eerste helft was het de thuisclub die in de 42e minuut de 1-0 in het doel schoot. Na rust en de speech van coach Cees wilden de Berkel-dames proberen het tij te keren en op jacht gaan naar een mooi resultaat. Met diverse kansen voor Berkel waarbij een schot van Janneke Lamens meer verdiende, maar haar schot van afstand spatte uiteen op de lat.
In de 23e minuut in de tweede helft kwam Lisse voor de eerste maal bij het Berkeldoel, maar het was wel gelijk raak; 2-0. Met Chantal van Wijk en Corine Notenboom in de ploeg ging Berkel het laatste deel alles op alles spelen, maar er zat niet meer in, waardoor de Berkel zonder punten de bollenstreek verliet.

CVV Berkel-CION: 2–2
Berkel en Rodenrijs - De thuisclub startte gemotiveerd aan de wedstrijd.
CION had vorige week met duidelijke cijfers gewonnen en was de nummer 2 van de ranglijst. In de eerste helft was het van beide kanten aftasten en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af.
Berkel hanteerde een te traag tempo en CION loerde op de counter. Keeper Sander van der Velden werd vroeg in de wedstrijd door de enige counter van CION nog gered door de paal, maar moest door een volgende counter na krap een half uur wel capituleren, 0 -1. De mannen van trainer Wolterman schakelden een tempo hoger en prompt kwamen dan ook de eerste kansen. Eerst draaide Jan van der Lugt iets te lang in het strafschopgebied om een gaatje te vinden, een paar minuten later was het wel raak. Vanaf de rechterkant ging Robert van der Velden goed door en bediende Roy Pico op de linkerflank. Pico twijfelde geen moment en ranselde de bal in de touwen achter de kansloze CION-doelman, 1–1. Direct na de rust ging Berkel gewoon verder waar het gebleven was en een lange bal van Wesley van Meer belandde bij wederom Roy Pico, die zijn directe tegenstander de baas was, naar binnen trok en met rechts beheerst de 2–1 aantekende. Hierna verloor CION een fase de zelfbeheersing, werd het spel iets ruwer en trok scheidsrechter Opdam na een uur spelen de rode kaart voor CION na een schermutseling op het midden van het veld. CVV Berkel was vervolgens in de man-meer situatie totaal het spoor bijster. CION schakelde een tandje harder en Berkel kon niet mee. Het overtal werd niet zorgvuldig genoeg uitgespeeld en vooral de voorwaartsen verzaakten in deze fase van de strijd. Geheel terecht maakte CION een kwartier voor tijd de gelijkmaker, maar Berkel had dit vooral aan zichzelf te danken, door niet adequaat in te grijpen rond haar eigen strafschopgebied, 2–2.

Golf

Joost Luiten niet naar finale KLM Open
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten streed zondag in Hilversum niet mee om de hoofdprijs van het KLM Open. De Bleiswijker tuimelde na een ronde van 75 (+5) van de 6de naar de 46ste plaats met 209 slagen (-1). Luiten stond halverwege zijn ronde al op +4 en kon de schade niet meer repareren ondanks een birdie op de laatste hole.

Karate

Priscilla derde op Open Zweedse
Berkel en Rodenrijs - Priscilla Lambregtse schitterde in Zweden tijdens de open kyokushinkai karate kampioenschappen. Nadat de eerste partij tegen een bekende Deense tegenstander was gewonnen volgde de halve finale. Daarin moest de Berkelse het opnemen tegen een Hongaarse drievoudige wereldkampioen. Na een verlenging won De Hongaarse, waardoor Priscilla derde werd. Na het toernooi richt ze zich weer op het volgende toernooi; The British Open in Londen.

Atletiek

Vierde Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 19 september organiseert De Kieviten in Bleiswijk de vierde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan te Bleiswijk.
De afstanden zijn 10 kilometer (voor senioren), 3 kilometer voor junioren en 1 kilometer (voor de pupillen). De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie. Voor de leden van De Kieviten telt deze prestatieloop mee voor het clubkampioenschap van 2010. Verder biedt de Aart van Hovenloop een goede gelegenheid om te testen waar de wekelijkse trainingen je hebben gebracht. Lopers die geen lid zijn van De Kieviten, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. Deelname is gratis.

Persoonlijk record Ferdi Vonk
Lansingerland – Ferdi Vonk blijkt in goede vorm. De Berkelse hardloper die eerder dit loopseizoen zijn persoonlijk record (PR) op de 10 kilometer wist te verbeteren tijdens de Dobbeloop in Pijnacker-Nootdorp was andermaal succesvol. In Bergechenhoek tijdens de jaarlijkse Keesloop kwam Vonk tot een tijd van 37.28 minuten. Hiermee verbeterde hij zijn record van eerder dit jaar (38.17). Een succes voor de Berkelaar die ook de halve marathon van Nieuwkoop al goed voor de dag wist te komen.

Hockey

Evergreen-HBR: 2-7
Berkel en Rodenrijs - HBR startte het nieuwe seizoen overdonderend en reeds na vijf minuten liet Martijn Luger de eerste treffer aantekenen. Hierna zakte Berkel wat in en mede door slordige passing kon Evergreen na een kwartier weer gelijk komen. HBR bleef een veldoverwicht houden, maar had bij een uitval van Evergreen toch een reddingsactie van juniordoelman Yannick Kok nodig om niet op achterstand te komen. Vlak voor rust wist Berkel te scoren via Maarten van der Walle, die een rebound beheerst binnen tikte. Na rust bleef HBR de betere ploeg en kreeg het de nodige strafcorners, maar vooralsnog geen score. Dat lukte tien minuten voor tijd wel aan Evergreen, dat een terecht gegeven strafbal koel benutte. Blijkbaar had HBR dit nodig, want het team veerde op. Eén minuut later liet Jasper van Dijk zien dat hij nog steeds een koele afmaker is. Hierna werd het prijsschieten.
Achtereenvolgens wisten Martijn Luger (tweemaal), Maurits Smal en Nick Bijwaard nu wel het doel te vinden, zodat er toch nog een florissante eindstand ontstond.
Zondag speelt HBR thuis tegen het altijd lastige Rijswijk.

Wielrennen

Nicky Gieskens pakt tweede plek
Lansingerland – In de ronde van Hank, een wedstrijd voor Nieuwelingen jongens, wist Nicky Gieskens goed te presteren. Nicky maakte deel uit van de kopgroep en halverwege de cours ging hij er vandoor samen met Ricardo van Dongen. Ze zouden een voorsprong opbouwen van 30 seconde op het jagende peloton. Nicky wist als geen ander dan Ricardo hele snelle benen heeft. De sprint werd van ver ingezet en Nicky moest zijn meerdere erkennen; hij kwam als tweede over de meet en pakte zijn twaalfde podiumplaats dit seizoen.
Omloop van Waarloos Lansingerland - In het landelijk gelegen Belgische Waarloos startte een wedstrijd voor junioren meisjes met aan het vertrek tachtig rensters uit diverse landen. Tijdens de wedstrijd waren er vele demarrages en Nathalie van Wesdonk ging met elke ontsnapping me. Ze was de hele wedstrijd voorin te vinden. In de laatste ronde was er een ontsnapping; de achtervolging werd ingezet. Nathalie kwam als derde over de meet. Het was voor Nathalie haar tweede podiumplaats binnen twee weken.

Leefbaar 3B: ‘Geen ouderencentrum, maar ontmoetingscentrum’

Berkel en Rodenrijs – Al wordt er al jaren gesproken over en gestudeerd op de vestiging van een ouderencentrum, het is de vraag of dat streven niet is achterhaald. Als de gemeente er het geld voor kan vrij maken, moet er in Berkel en Rodenrijs geen ouderencentrum komen, maar een ontmoetingscentrum. (meer)

‘Inwoners betrokken, betrokken inwoners’

Lansingerland – Burgerparticipatie, hoe het hoofd te bieden aan de financiële problematiek en het zoveel mogelijk in stand houden van het voorzieningenniveau in de drie kernen. (meer)

Gemeente in beroep tegen afwijzing minister HSL-geluidsniveau te handhaven

Lansingerland – De gemeente gaat in beroep bij de Raad van State tegen een besluit van de Minister van VROM. Deze liet onlangs weten het verzoek van de gemeente af te wijzen, om handhavend op te treden tegen het overschrijden van de geluidsnormen van de HSL. (meer)

‘Handhaaf Wmo-loket onverkort’

Lansingerland - De Wmo-raad adviseert het college van b. en w. het Wmo- loket onverkort in stand te houden. (meer)

Veel bezwaren tegen zondagopenstelling C1000

Lansingerland – De zondagopenstelling van de vestigingen van supermarktketen C1000 in de drie kernen, heeft tot nogal wat onrust geleid.
Een kleine 700 inwoners hebben een bezwaarschrift ingediend bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven tegen de openstelling op zondagmiddag. (meer)

Minister moet snuitkever effectief bestrijden

Lansingerland - Het college moet, liefst samen met omliggende gemeenten, de minister van LNV oproepen de overlast van snuitkevers te bestrijden en waar mogelijk te voorkomen. (meer)

Berkelseweg bij Zoetermeer één nacht dicht

Zoetermeer/Berkel - De Berkelseweg bij Zoetermeer (provinciale weg N 470) is in de nacht van donderdag 16 september op vrijdag 17 september tussen 20.00 uur en 6.00 uur dicht wegens werkzaamheden. (meer)

Getuigen gezocht

politie

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagochtend 11 september omstreeks 00.15 uur is een meisje slachtoffer geworden van een straatroof. Dit incident vond plaats aan de Rodenrijseweg nabij het fietstunneltje van de RandstadRail. (meer)

Paard loopt fietsster omver

Bergschenhoek - Op 10 september jl. omstreeks 13.00 uur gingen vijf Friese paarden met in jurken geklede amazones op pad om een bruidspaar op te halen en te begeleiden naar het stadhuis. (meer)

Sloot ontdaan van afval en overdadig groen

sloot

Berkel en Rodenrijs - Enige tijd geleden stond er in de Heraut het verzoek van het Hoogheemraadschap om de sloot waaraan particulieren woonachtig zijn, bij te houden, schoon te maken en te onderhouden. (meer)

Reünie in Rodenrijse boerderij

Foto
Staand v.l.n.r.: Arie van der Spek, Arthur Bonnewits, Emmy
Stegink, Monique van Leeuwen, Caroline van der Berg, Esther
Claessen, Mirjam Alink, Dirk Steenwijk en Marja van Zwienen.
Zittend: Marco van Raavens, Meester Willem Wouda, Filia den
Hollander,José de Man, Maurice Kruidenier, Petra van Leijden en
Dres Paauwe. Op de grond: Bart Muller, Karina van Wingerden,
Mariëlle van Dijk, Martijn van Zonneveld, Petra Treurniet, Zineke
Treurniet en Fred Pannekoek.


Berkel en Rodenrijs – Een boerderij en een kippenhok passen doorgaans goed bij elkaar. Dat idee moeten passanten zaterdagavond 11 september ongetwijfeld gekregen hebben in en rond de boerderij van Treurniet aan de Oude Bovendijk in ’t Rodenrijs. (meer)

Ouderencentrum lijkt verder weg dan ooit

Berkel en Rodenrijs – Verbazing en teleurstelling bij de raadscommissie Samenleving, toen wethouder Rinus Bodbijl twee weken geleden een onderzoek aankondigde naar de plannen voor een ouderencentrum. Er was twijfel gerezen over de locatie van de oude brandweerkazerne aan de Gemeentewerf. (meer)

Wateroverlast brengt bewoners tot wanhoop

Foto nr. 1
Een volle put na een fikse regenbui.

Kruisweg – Heftige regenval bezorgt enkele bewoners van de Kruisweg flink wat overlast. Zowel Bart Bartstra als zijn buurvrouw Cora van den Berg wonen op het laagste punt van het buurtschap van Bleiswijk en zijn al diverse keren geconfronteerd met water dat spontaan hun huis binnen komt lopen. (meer)

Berkenrode loopt uit voor Nederlands Kampioen Kiki Bertens

Foto
Kiki Bertens werd met paard en wagen thuis opgehaald en door
een groot aantal leden van Berkenrode opgewacht.


Berkel en Rodenrijs - Het was vrijdagavond feest op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Berkelse jaarmarkt trekt duizenden belangstellenden

Foto nr. 1
Twee kleine bezoekertjes helemaal blij met een aankoop
bij de kraam van de Lions.


Berkel en Rodenrijs – Mooi weer, veel kramen met aanbiedingen, een centrum vol gezelligheid, muziek en leuke attracties voor de kinderen; zaterdag 4 september werd in Berkel Centrum een zeer succesvolle jaarmarkt georganiseerd die duizenden belangstellenden trok. (meer)

ACR maakt zich op voor jaarlijkse rommelmarkt

foto
Het hele jaar door worden spullen verzameld voor de
grote rommelmarkt die jaarlijks in september wordt
georganiseerd door ACR.


Berkel en Rodenrijs – De grote jaarlijkse rommelmarkt van het Actie Comité Rehoboth (ACR) nadert met rasse schreden. (meer)

Vrijwilligers gezocht: Home-Start Lansingerland van start

Foto
Soms is het fijn even wat ondersteuning te krijgen
bij de opvoeding van je kinderen.


Lansingerland - Op 1 augustus 2010 is in Lansingerland Home-Start van start gegaan. Home–Start is een project van Humanitas waarbij ervaren en getrainde vrijwilligers (gezinsmaatjes) regelmatig gezinnen met jonge kinderen bezoeken en hen ondersteuning, vriendschap en praktische hulp bieden. Home-Start is laagdrempelig en preventief. (meer)

Koos en Riet vormen gouden paar

Foto
Geboren en getogen gouden Berkelaren: Koos en
Riet in ’t Veen.


Berkel en Rodenrijs – Ze zijn beiden geboren en getogen Berkelaren en hebben het nog steeds prima naar hun zin in hun geboortedorp; Koos en Riet in ’t Veen, het paar dat op 6 september 50 jaar getrouwd was. (meer)

Een vlag voor de vrede

Foto
De vredesvlag die door iedereen te bestellen is.

Lansingerland - De Verenigde Naties hebben 21 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Niet alleen worden lidstaten opgeroepen op deze dag een wereldwijd staakt-het-vuren en een etmaal van geweldloosheid in acht te nemen, maar organisaties en individuen worden gevraagd om op een passende wijze vrede te gedenken. (meer)

LTV Bleiswijk toont zich trots op terras en vrijwilligers

Foto
Nadat Arnold Kuhlman het naambordje had ontvangen
werd het aan de zijkant van de overkapping bevestigd.


Bleiswijk – Dat tennis de belangrijkste activiteit is en blijft bij LTV Bleiswijk bleek deze week tijdens het jeugdtoernooi waarbij de jongste spelers op alle banen hun uiterste best deden goed voor de dag te komen. (meer)

Sportlust’46 doet wat BVCB verzuimt

Foto
AbdelHak Ouled Said (rechts) voor BVCB in duel met
Kevin Blonk van Sportlust’46. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek – De eerste competitiewedstrijd die voetbalvereniging BVCB voor het eerst in haar bestaan in de eersteklasse speelde, had geen 1-3 nederlaag hoeven op te leveren. Het bezoekende Sportlust’46 was echter slagvaardiger in het benutten van kansen. (meer)

Eerste Nederlands Kampioen bij tennisvereniging Berkenrode

FOTO
Kiki Bertens (links) en dubbeltennismaatje Nicole Tijssen werden vrijdag in het zonnetje gezet. Ook trainer Martin van der Brugghen viel de nodige eer ten deel.

Berkel en Rodenrijs – Ze is weer thuis na een korte vakantie in Egypte. De week van het Nederlands Kampioenschap had een behoorlijke aanslag op haar lichamelijke gesteldheid gepleegd. De resultaten waren echter verbluffend. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Heinenoord- BVCB
Soccer Boys -_Lyra
15.00 uur
Berkel – CION
14.30 uur
Jodan Boys (da) – Soccer Boys (da)
Lisse (da) – Berkel (da)

Zondag:
TOGB – Blauw Wit
14.00 uur
Soccer Boys ASW
14.00 uur

ATV Berkenrode eert de clubkampioenen

Foto
Alle kampioenen.

Berkel en Rodenrijs – ATV Berkenrode kijkt terug op een geslaagd, sportief, gezellig, zonnig en zeer aimabele tennis clubkampioenschap voor senioren. (meer)

Auto niet in orde

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 1 september werd een automobilist staande gehouden, omdat de remlichten van zijn wagen het niet goed deden. De auto bleek niet APK-gekeurd te zijn en was niet verzekerd. Daarnaast kon de bestuurder zich niet legitimeren. De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat iemand zijn verblijfsvergunning was komen brengen, is de man weer op vrije voeten gesteld. Uiteraard kreeg hij wel een aantal bekeuringen mee.

Inbraak in horecagelegenheid

Berkel en Rodenrijs – Op 30 augustus werd om kwart voor vijf ’s middags ontdekt dat er was ingebroken in een horecagelegenheid in de Wilhelminastraat. Men was via een nooddeur aan de achterzijde van het pand naar binnen gekomen. Een in verband met eerdere inbraken aangebrachte veiligheidsbalk bleek te zijn ontzet. De dader ging er met wat geld vandoor.

Verkeerscontrole Hoefweg

Bleiswijk – Op dinsdag 31 augustus heeft de politie tussen 10.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hoefweg. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven wegens mobiel bellen (2), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1) en het niet dragen van de gordel (8).

Mobiel bellen bekeurd

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 3 september een verkeerscontrole gehouden die in het bijzonder gericht was op niet- handsfree bellen. De controle vond plaats op de Rodenrijseweg ter hoogte van kerkgebouw De Bron. Er werd tussen 11.00 en 14.30 uur gecontroleerd.
Een elftal bestuurders kreeg een bekeuring.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op donderdag 2 september op de Klapwijkseweg een snelheidscontrole gehouden. Met behulp van een laserpatrol werd tussen 10.00 en 11.45 uur gecontroleerd. Er werden 32 processen-verbaal uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur daar waar 50 is toegestaan. Eén automobilist werd bekeurd, omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen. Negen bestuurders droegen geen gordel en kregen eveneens een boete.

Motorfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Saturnus werd in de nacht van 1 op 2 september een motorfiets gestolen met het kenteken MZ-25-NT. Het gaat om een Peugeot Vivacity.

Opsporingsambtenaar grijpt fietsendief

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 31 augustus zag een surveillerende Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bij station Westpolder, dat een man bezig was met een schroevendraaier het slot van een fiets te openen. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. De rechtmatige eigenaar van de fiets kon worden achterhaald.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 9 september wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko- verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Nieuwe activiteiten Welzijn Lansingerland
Bleiswijk – In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, is vorige week een aantal nieuwe activiteiten gestart voor 55-plussers.
Donderdag begon de cursus Quilten (9.30-12.00 uur). Afgelopen vrijdag ging men weer van start met Koersbal (9.30-12.00 uur), deelname gratis. (meer)

Regio

Onjuist telefoonnummer Alpha-cursus
Lansingerland/Nootdorp – Op 9 september wordt om 20.00 uur een informatieavond gehouden over een Alpha-cursus in Nootdorp, bestemd voor inwoners van het Oostland (dus ook Lansingerland). Bij deze cursus kan men het christelijk geloof nog eens overdenken. (meer)

Atletiek

Ferdi Vonk in halve Marathon
Berkel en Rodenrijs - Berkelaar Ferdi Vonk heeft zondag deelgenomen aan de halve Marathon van Nieuwkoop. Aan deze wedstrijdloop deden ook Nederlandse toppers mee als Aart Stigter en Jan van der Marel. Ferdi liep een mooie tijd op deze halve marathon en werd 11e in een tijd van 1 uur 25 minuten en 35 seconden, de tweede tijd ooit door hem gelopen (snelste tijd tot nu toe is 1.25.09 City Pier City in maart 2010). In deze halve marathon heeft hij zijn PR op de 10 kilometer scherper weten te stellen; deze staat nu op 37.44, een verbetering met maar liefst 33 seconden. De komende weken zal hij deelnemen aan de Keesloop en de Bergseplasloop, waarin hij zal proberen zijn tijd op de 10 kilometer nog scherper te stellen.

Nieuw Nederlands record Nico Storre
Bleiswijk – Als 83-jarige heeft Bleiswijker Nico Storre zijn Nederlands record tijdens het kogelstoten scherper weten te stellen. Bij atletiekvereniging De Spartaan in Lisse was Storre bij de veteranen 80+ goed op dreef. Zijn oude record stond op 8.05 meter. Tijdens de vijf worpen die Storre mocht doen in deze wedstrijd kwam hij zowel in de derde (8.24) als in zijn vijfde boven zijn eigen Nederlands record uit met een worp van 8.35 meter.

DOTO trimmers actief
Bergschenhoek – Twee leden van de DOTO trimgroep hebben zondag 5 september deelgenomen aan de Tilburg Ten Miles. Onder ideale omstandigheden (een heerlijk zonnetje) kwam Lex Koudstaal uit op een tijd van 1.35 uur. Bas van Binnendijk passeerde de finish in een tijd van 1.42 uur.

Winst voor Ronnie Duinkerken
Bleiswijk - Ronnie Duinkerken stond zondag 5 september aan de start van de marathon tijdens de Maas en Waalse Dijkenloop. De atleet van De Kieviten was op zoek naar revanche voor de teleurstellende marathon die hij dit voorjaar liep in Rotterdam. Kramp stond toen een goede eindtijd in de weg.
Goed voorbereid stond hij aan de start, maar tijdens de wedstrijd bleek het toch moeilijk om het gewenste tempo van 3.45 per kilometer vast te houden.
Zijn droom van een eindtijd onder de 3 uur 40 minuten was niet haalbaar, maar toch liep Ronnie niet eerder zo snel. Hij noteerde een eindtijd van 2.43.23 en verbeterde met deze prestatie zijn persoonlijk record. Bovendien won hij de wedstrijd in Boven-Leeuwen waardoor hij tevreden kan terugkijken op zijn wedstrijd.

1500 meter thuiswedstrijd
Bleiswijk - Atletiekvereniging De Kieviten organiseerde woensdag 1 september op de Kooilaan in Bleiswijk een wedstrijd over 1500 meter. Bijna 70 atleten gingen deze uitdaging aan. Jeroen Ammerlaan won de wedstrijd in een nieuw persoonlijk record van 4.40, tweede werd Ferdi Vonk in 4.59, de derde plaats was voor Guus van Zeeland in 5.15. De winst bij de dames ging heel knap naar Tess Grootscholten in 6.08, op de voet gevolgd door Ingrid Baggerman in 6.09. Derde dame werd Charlotte Bloom in 6.36

Vlietloop
Bleiswijk - Zondag 5 september vond de 35e editie van de Vlietloop plaats met start en finish in het centrum van Voorschoten. Twee atleten van De Kieviten stonden bij goede weersomstandigheden aan de start van de wedstrijd over 10 Engelse Mijlen, ruim 16 kilometer. Beide atleten liepen een persoonlijk record. Bart Roefs kwam in een tijd van 1.03.25 over de eindstreep en staat nu met deze prestatie vijfde in de eeuwige ranglijst van De Kieviten op deze afstand. Richard Lelieveld finishte in een tijd van 1.03.53, goed voor een tiende plek op de lijst.

Voetbal

Winst TOGB ondanks afwezigen
Voorburg – De leiding van de Berkelse zondageersteklasser TOGB keek met gemengde gevoelens uit naar de wedstrijd van afgelopen zondag. Dit omdat een groot aantal blessures TOGB parten zou kunnen spelen. De vervanging voor Roy Schenk, Elrooy Deege, Paul Docter, Steven Treurniet (blessures) en de op vakantie zijnde Ruud Vermeulen en Jeffrey de Vries bezorgde TOGB- trainer Danny Molendijk de nodige hoofdbrekens om een volwaardig elftal binnen de lijnen te brengen. Echter ook nu bleek dat de jeugd van de vereniging het niet liet afweten. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 4 september 339 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis. Ze vlogen de afstand van 430 km met noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. L. v.d. Berg, 2-5-7-8 J. Straver, 3-10 M. v.d. Ende, 4-6-9 B.
Hertog. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden er 893 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit St.
Quentin. Ze vlogen de afstand van 255 km met noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6 D. v.d. Vrede, 2 Comb. M&J de Veld, 3-4-5-7-8-9-10 J. Straver. In de B-ploeg waren ze van: 1- 2-5 B. van Rossum, 3-4-9-10 B. Hertog, 6-7 D. Stedehouder, 8 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.

Turnen

Turnen bij DOTO
Bergschenhoek - Vroeger altijd geturnd en blijft het trekken? Dan biedt DOTO nu de kans om het weer op te pakken. Vanaf donderdag 28 oktober van 20.30 tot 21.30 uur wordt les gegeven in sporthal De Zijde waar een mooie nieuwe turnhal staat. Het wordt een uur waarbij men alle toestellen weer goed kan uitproberen. Er staat een aantal spanbruggen, een herenbrug, balken, rekstokken, ringen, voltige, een verende vloer, een tumblingbaan en een airtumbling, ringen, de pegases en een grote trampoline klaar. De les kan van start als minimaal 20 deelnemers zich melden.
Informatie/aanmelding: Nel Zaayer, Nelzaayer@yahoo.com .

Motorcross

Maik Voorwinden derde
Berkel en Rodenrijs - In een zeer competitief startveld is Maik Voorwinden derde geworden tijdens de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. In Joure werd de KTM-rijder vierde en derde wat hem een derde plek opleverde in het dagklassement. De Fransman Sylvain Bidart won de wedstrijd en Marcel van Drunen blijft ondanks een duik in het water ruim leiden. Maik bezet een vierde plek in het algemeen klassement.

Wielrennen

Podiumplaats voor Pedaalridder Nathalie
Lansingerland – In Numansdorp werden wedstrijden gereden voor de Junioren en Nieuwelingen meisjes. Bij elke premiesprint zaten de twee meisjes van De Pedaalridders - Nathalie van Wesdonk en Silvie Haakman - voorin. De hele wedstrijd liet een gesloten peloton zien waarbij ontsnappingen werden teruggepakt. Uiteindelijk zou het een massasprint worden. De overwinning ging naar Nathalie; Silvie verloor met een banddikte haar podiumplaats en werd vierde.

Ronde van Amstelveen.
Lansingerland - Merel Hofman uit Bleiswijk reed haar ronde van Amstelveen.
Ze was voor in het peloton te vinden dat het tempo aanvoerde. In een massasprint kwam ze als derde over de meet. Haar broer en haar zus werden beiden 18de in hun eigen categorie. In de hoogste categorieën startten drie renners van De Pedaalridders. Berkelaar Bart Scholten maakte een goede indruk en verrichtte veel werk voor zijn twee clubgenoten Camiel Lock en Thom Martens die samen uit het peloton waren ontsnapt. Drie ronden voor het eind werden ze teruggepakt. Camiel eindigde als 11de, Thom als 16de en Bart Scholten als 20ste.

Volgende week uitspraak in kort geding HSL lawaai

Lansingerland – De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL is voorzichtig positief over het verloop van het kort geding dat zij heeft aangespannen tegen het Rijk. (meer)

Eerste jaarverslag van WMO-raad

Lansingerland – Een jaar na zijn aantreden heeft de WMO-raad Lansingerland het eerste verslag van zijn werkzaamheden uitgebracht. Het was een jaar waarin de raad besluiten moest nemen over de manier waarop hij in de toekomst wilde gaan werken. (meer)

Aantal klachten over gemeente stabiel

Lansingerland – In 2009 zijn 59 klachten ingediend over het handelen of niet handelen van de gemeente. Daarmee is het aantal stabiel gebleven, want in 2007 en 2008 waren het er respectievelijk 61 en 46. (meer)

CDA niet onder de indruk van rol gemeente bij ontwikkeling glastuinbouwgebieden

Lansingerland - LTO Noord Glaskracht Oostland organiseerde deze zomer voor raad en college een bustour door de glastuinbouwgebieden. (meer)

Wijkagent Vriendts: “U ziet me niet, maar ik ben er wel”

Bergschenhoek - Hangjongeren zorgen al tijden lang voor overlast voor de bewoners van diensten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek. (meer)

Brandje snel geblust

Foto
Door oververhitting van olie brak een keukenbrandje
uit dat snel kon worden geblust.Berkel en Rodenrijs – De Berkelse brandweer rukte woensdagmiddag 1 september rond vier uur uit na een brandmelding vanuit Berkel Centrum. (meer)

Politie onderzoekt overval op restaurant

Bergschenhoek - De politie onderzoekt een overval op een restaurant, vrijdagavond aan de Bergse Bosdreef. Bij de overval raakte de 53-jarige eigenaar gewond. (meer)

Praten over hangplekken

Lansingerland - Via diverse kanalen en met name van bewoners in de omgeving van het Kooipad in Bleiswijk heeft Leefbaar 3B vernomen dat er overlast wordt ondervonden van samenscholende jeugd aldaar. (meer)

Diamanten paar Van Kleij al 60 jaar bijeen

Foto
Van de burgemeester ontvingen Kees en Riekie naast
een ingelijste kopie van hun trouwakte tevens een fraai
boeket.


Bergschenhoek – Maandagochtend 6 september ging burgemeester Ewald van Vliet op de koffie bij het Hoekse echtpaar Van Kleij aan de Rubenslaan. (meer)

Zwerfvuil: van Ning naar Mindz

Foto
Vrijwilligers raapten tien zakken zwerfvuil die vervolgens
door de ambtenaren van de gemeentewerf werden opgehaald.


Berkel en Rodenrijs – Vorige week heeft ZwerfvuilLansingerland weer geruimd op diverse plekken rondom de rotonde Boterdorpseweg/Raadhuislaan. Alles bij elkaar bijna tien zakken vol. (meer)

Rijnmond Open Golf mag een vervolg krijgen

Foto
Maarten Bosch (hier vooraan zich klaarmakend voor de
laatste wedstrijd) pakte de overwinning met een verschil
van 3 punten. Tweede werd Dylan (midden) en derde Frank
(helemaal achteraan rechts op de baan).


Bergschenhoek - De eerste editie van het Rijnmond Open Golf strokeplay kampioenschap op golfbaan De Rottebergen mag – als het aan de organisatoren ligt – volgend jaar een vervolg krijgen. In totaal 215 spelers en speelsters deden mee aan het golftoernooi over drie ronden. (meer)

Willempje Cornelia Both telt 102 lentes

Foto
Feest in Hergerborch: mevrouw Both vierde haar
102de verjaardag.


Berkel en Rodenrijs – “Je wordt het of je wordt het niet!” Met deze wijze woorden ontving mevrouw W.C. Both haar bezoek. (meer)

Basisschool Het Baken viert 10-jarig bestaan

Foto
Maandag viel het startschot voor een feestjaar op
Het Baken.


Berkel en Rodenrijs – Met ballonnen, serpentines, het schoollied en alle kinderen, docenten en belangstellenden voor de deur vierden de gebruikers van de r.k. basisschool Het Baken aan de Oudelandselaan het tienjarig bestaan. (meer)

Gemeente pakt verkeerssituatie Westpolderschool 2 snel aan

Foto
Wethouder Werner ten Kate bezocht de omgeving van
de Westpolderschool.


Berkel en Rodenrijs – De problematische verkeerssituatie die direct na de ingebruikneming van de Westpolderschool 2 ontstond, zal snel worden opgelost. (meer)

Na succesvolle Torenspitsdag kan het werk beginnen

 Foto
Het werd een gezellige Torenspitsdag die ruim tienduizend
euro opleverde voor restauratie van de torenspits.


Bleiswijk - De Torenspitsdag van zaterdag 28 augustus, georganiseerd aan de voet van de rooms-katholieke kerk van Bleiswijk aan de Hoefweg werd zeer succesvol; zowel financieel als qua gezelligheid en saamhorigheid. (meer)

Oudelandse Hof krijgt bezoek van Sjoerd Plaijsier

Foto
De toehoorders genoten van de liedjes en verhalen
van Sjoerd Plaijsier.


Berkel en Rodenrijs – Bewoners en begeleiders genoten dinsdagmiddag 24 augustus van de try out die Sjoerd Plaijsier presenteerde op het podium in De Oudelandse Hof. (meer)

Mantelzorgers genieten van ‘verdiende’ high tea

Foto
Aan de tafels werd heel wat afgepraat en gesmuld
tijdens de jaarlijkse high tea voor mantelzorgers.


Lansingerland – Allemaal lekkere hapjes en daarbij een smakelijk versgezet kopje thee; een zeventigtal mantelzorgers uit heel Lansingerland genoot dinsdagmiddag 24 augustus van een gezellige high tea in de grote zaal van De Leeuwerik te Bleiswijk. (meer)

Hoekse boer zoekt vrouw

Bergschenhoek – Het wordt zondagavond 5 september een spannende avond voor Pieter Hoogerbrugge uit Bergschenhoek. Hij is een van de nieuwe boeren die zich voorstellen in de eerste aflevering van dit seizoen van ‘Boer zoekt vrouw’, bij de KRO te zien op Ned.1 vanaf 20.20 uur. (meer)

PvdA: openbaar vervoer moet beter

Lansingerland – De gemeenteraad is het er over eens dat wethouder De Paepe (L3B) zo spoedig mogelijk met de Stadsregio moet gaan praten over een betere dienstregeling voor het openbaar vervoer in deze gemeente. (meer)

Trots op Nederland wil achterban in gemeenten mobiliseren

Foto
Rita Verdonk: ‘Trots op Nederland is niet dood’.

Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp – Na de landelijke verkiezingen, waarbij Rita Verdonk haar Kamerzetel verloor, is Trots op Nederland, als het aan haar ligt, op de weg terug. (meer)

Wethouder Eric Kampinga: “We gaan nu richting uitvoering”

Foto
Rond de jaarwisseling zal de aanbesteding van de herstructurering
van de Voorafsche Polder plaatsvinden (archieffoto).


Berkel en Rodenrijs – Het was even stil rond de plannen voor de Groenzone Berkel-Pijnacker. De herstructurering van de Voorafsche Polder, waarvoor landbouwminister Gerda Verburg in het najaar van 2009 ¤ 16.9 miljoen beschikbaar stelde, leek ver weg sinds de gemeenteraadsverkiezingen. (meer)

BSO Bikkels viert de zomervakantie

Foto
Een impressie van de zomeractiviteiten bij BSO Bikkels.

Bergschenhoek – Afgelopen zomervakantie konden de kinderen van BSO Bikkels weer volop genieten van verschillende thema’s en activiteiten. (meer)

Dringend (tijdelijke) gastgezinnen gezocht

Foto
Meer dan zeventig jonge mensen komen begin
september naar ons land.


Bergschenhoek - Scholierenuitwisselingsorganisatie AFS is dringend op zoek naar (tijdelijke) gastgezinnen voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 uit verschillende landen van de wereld. (meer)

Poldersurvival Café ’t Centrum zeer geslaagd

Foto
Het werd zondag een natte survival, maar ook een
hele sportieve en gezellige.


Lansingerland - Zondag 29 augustus organiseerde Café ‘t Centrum samen met veehandel De Koning en Scouting Berkel een jaarlijks terugkerende poldersurvival. (meer)

Glasvezeldeur in Bergschenhoek en Bleiswijk op een kier

Foto
Nadat men zich had aangemeld voor een glasvezelaansluiting werd
een kaart uitgereikt die goed was voor een smakelijke slagroomtaart.


Lansingerland – Na Berkel en Rodenrijs worden nu ook de inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek enthousiast gemaakt voor de aanleg en het gebruik van glasvezel. (meer)

Joost Luiten geeft businessleden waardevolle tips tijdens golfclinic

Foto
Joost Luiten samen met enkele Businessleden die waardevolle tips kregen.
Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek - Het moet voor de leden van de Businessclub van Golfbaan de Rottebergen een hele belevenis zijn geweest een ochtend te mogen optrekken met de topgolfer uit eigen regio Joost Luiten (24). (meer)

HBR knalt met veteranen/veterinnen toernooi

Foto
De voorzitter van HBR met de dameskampioenen.

Berkel en Rodenrijs – Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) was zaterdag, ondanks een enkele regenbui, in zomerse sferen. Het was de aftrap van het eerste After Summer Party hockeytoernooi voor veteranen en veterinnen. (meer)

Richard de Groot prolongeert zijn titel als Bommetjeskampioen van Nederland

 Foto nr. 1
De juiste techniek (met name de houding van de benen
vlak voor men het water raakt) maakte van Richard de Groot
al meerdere malen de NK Bommetje.


Bergschenhoek – Geopereerd aan een hernia, maar toch nog steeds enthousiast genoeg om zich als deelnemer in te schrijven: voor de laatste keer, zo stelde hij zelf, wilde Richard de Groot proberen om tijdens de Sportfondsen NK Bommetje – zaterdag 28 augustus voor de zesde keer georganiseerd in zwembad De Windas – de titel nog één keer op zijn naam te zetten. (meer)

Topspeelster Ginny Severien gaat jeugd Bazuin/PIP trainen

Foto
De jeugdgroep met staand in het midden de nieuwe
trainster Ginny Severien. Rechts achterin staat sponsor
Rob Geene, eigenaar van Garage Wilgenlaan.


Berkel en Rodenrijs - Het is badmintonvereniging Bazuin/PIP gelukt om Ginny Severien, een speelster van het Nederlands team, te strikken om de PIP jeugdtalenten te gaan trainen. (meer)

Bleiswijkse biljartclub deelt de jaarbekers uit

Foto
De winnaars bijeen met hun beker. In het midden
(met de kampioensbeker) de algemeen kampioen
Joop van den Bosch.


Bleiswijk – Aan het begin van weer een nieuw biljartjaar werden vrijdagmiddag 27 augustus in De Leeuwerik de prijzen uitgereikt aan de kampioenen die in seizoen 2009/2010 de beste beurten wisten te maken op het groene laken. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Sportlust’46
14.30 uur
SVC’08 - Soccer Boys
Zuiderpark – Berkel

Zondag:
Wilhelmus – TOGB
Haastrecht – Soccer Boys

Dinsdag 7 september:
Berkel – TOGB
17.00 uur Hoge Land Cup

Twee agenten opgepakt in Rotterdam

Bleiswijk/Rotterdam - Twee agenten van het korps Rotterdam- Rijnmond zijn vorige dinsdag aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving en bedreiging. Het gaat om twee mannen van 33 en 25 jaar. (meer)

Woning doorzocht

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 augustus werd ingebroken in een woning aan de Veldspaat. De gehele woning werd doorzocht. De inbreker heeft de woning via de schuifpui verlaten. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Veertig kilometer te hard

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 25 augustus heeft de politie van 10.00 tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Klapwijkseweg. Er werden 38 bekeuringen uitgeschreven. De meeste hiervan wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur daar waar 50 is toegestaan.
Ook kregen bestuurders boetes wegens niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel.
Eén van de overtreders, een Belg, die 31 kilometer te hard reed, heeft op last van de Officier van Justitie de boete van 250 euro direct moeten betalen.

Aanhouding na diefstal fiets

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 27 augustus werden rond kwart voor zeven ’s avonds twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Het tweetal was kort daarvoor al in de kraag gegrepen door de echtgenoot van de eigenaresse van de fiets die op zoek was gegaan naar het rijwiel van zijn vrouw, nadat hij ontdekt had dat deze voor zijn woning was gestolen. Toen hij de jongens met de fiets aantrof, belde hij de politie die de jonge Rotterdammers meenamen naar het politiebureau. Daar verklaarde een van hen dat ze de fiets voor een tientje in Rotterdam hadden gekocht. Er is een nader onderzoek ingesteld. De fiets is terug naar de eigenaar.

Inzet burgers beloond

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 27 augustus werden op de Zwarteweg twee inwoners uit Rotterdam, beiden 17 jaar, aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. De eigenaresse van de fiets had de jongens op haar fiets zien rijden en kon een duidelijk signalement aan de politie doorgeven. Agenten zagen de jongens rijden op de Zwarteweg. De fiets kon worden teruggegeven aan de vrouw.

Snelheidscontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op dinsdag 24 augustus tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Jacob Marislaan. Er werden 14 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur, daar waar 50 is toegestaan.

Verlichtingscontrole

Bergschenhoek – Op de Berkelseweg werd op vrijdagavond 27 augustus van 22.00 uur tot middernacht een fietsverlichtingscontrole gehouden. Elf fietsers reden zonder licht en kregen een bekeuring.

Inbraak woonhuis

Bleiswijk – De afgelopen weken is regelmatig ingebroken in woningen waarin buitenlandse werknemers verblijven. Vorige week maandag 23 augustus sloeg men opnieuw toe en dit keer in een woning aan de Fred. Hendrikstraat en in een huis aan op de Anjerweg. In beide gevallen werden de afgesloten slaapkamers opengebroken. Diverse goederen wisselden van eigenaar.

Scootercontrole

Lansingerland – Op de Hoekeindseweg in Bleiswijk en de Moerasvaren te Bergschenhoek werd op woensdagmiddag 25 augustus een bromfiets- en scootercontrole gehouden. Er werden 35 voertuigen gecontroleerd. Zeven bestuurders kregen een bekeuring wegens snelheid, een technisch mankement of men kon z’n bromfietsrijbewijs niet tonen.

Atletiek

Voorinschrijven Keesloop
Bergschenhoek - De voorinschrijving voor de Keesloop sluit op 5 september, dus schrijf tijdig in. Dat is handig voor de organisatie en voor de lopers, want die hoeven op de dag zelf alleen maar hun envelop met chip en startnummer af te halen in de kantine van BVCB.
De organisatie wenst alle lopers die deelnemen succes met de voorbereiding.
Ook worden alle vrijwilligers alvast bedankt voor hun inzet voor, tijdens en na de loop en tenslotte gaat ook dank uit naar de vele sponsors die de zevende Keesloop mede mogelijk maken.
Voor nadere informatie en voorinschrijving zie www.keesloop.nl .
Deelnemers uit Lansingerland wordt geadviseerd zoveel mogelijk met de fiets te komen naar het BVCB-complex aan het Sporthoekpad.

Test voor de marathon
Bleiswijk - In Alblasserdam vond zaterdag de tiende editie van de Ronde van Nedstaal plaats. Ronnie Duinkerken, atleet van De Kieviten, stond aan de start van de tien kilometer en gebruikte deze wedstrijd als laatste test voor de marathon die hij volgende week gaat lopen. Hij was tevreden met zijn eindtijd van 34.1. Richard Lelieveld liep een dag later in Zoetermeer de 3 Plassenloop. Onder herfstachtige omstandigheden liep hij de wedstrijd over 5 kilometer. Hij eindigde als vierde in een tijd van 18.33.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 28 augustus 940 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen de afstand van 180 km met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2 J. Straver, 3-8 A. v.d. Burg, 4-9 D. v.d. Vrede, 5 Comb. M & J. de Veld, 6-7-10 M. v.d. Ende. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-9 W. v.d. Kooy, 2 P. Vonk, 4-8 B. Hertog, 5-6-10 J. v.d.
Berg, 7 B. van Rossum. Het poultje werd gewonnen door Comb. M & J. de Veld.

Motorcross

Maik Voorwinden dichtbij eerste zege
Berkel en Rodenrijs - Onder herfstachtige omstandigheden heeft Maik Voorwinden zich heel sterk laten zien tijdens de zevende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. De 22-jarige rijder reed heel lang in de leiding, maar in de slotfase wist Marcel van Drunen toch nipt de eerste manche nog te winnen. Later op de dag bleek dat de enige manche te zijn; door het slechte weer werd de tweede manche in verband met de veiligheid niet meer verreden. Op dit moment staat Maik vijfde in algemeen klassement.

Wielrennen

Pedaalridders in Pijnacker
Lansingerland - In de ronde van Pijnacker stonden bij de Nieuwelingen drie renners van De Pedaalridders aan het vertrek. Meteen na de start ontstond er een kopgroep van twaalf renners met daarin Nicky Gieskens en daarachter het jagende peloton met Tim Rodenburg en Collin Molenaar. Het tempo lag werd zo hoog dat vier ronden voor het eind de kopgroep werd teruggepakt.
Tim Rodenburg bleef samen met Nicky Gieskens voor in de wedstrijd te vinden. Twee ronden voor het einde van de wedstrijd ontsnapten er twee renners uit de kopgroep die niet meer terug te halen waren. De twee Pedaalridders gingen onderling de sprint aan. Nicky kwam met een banddikte voor Tim langs. Ze werden 6de en 7de. Collin Molenaar viel net buiten de prijzen.
Bij een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren meisjes in Zuidland behaalde Silvie Haakman van De Pedaalridders vanuit een massasprint een verdienstelijke 6de plaats. Clubgenote Nathalie van Wesdonk werd bij de junioren 14de. Bij de Amateurs behaalde nieuwkomer Ton Vrolijk een mooie 5de plaats.

Voetbal

Naaldwijk–Soccer Boys (zo): 3-4
Bleiswijk - Met slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden begon Soccer Boys aan de laatste wedstrijd in de (poule)bekerwedstrijd. Het was niet meer mogelijk om de eerste plaats in de poule te bemachtigen, maar deze wedstrijd betekende wel een testcase voor de competitie. Gedurende deze bekercompetitie gaf de nieuwe trainer van Soccer Boys 1, Ben Kinds, de selectiespelers - die het eerste en tweede moeten gaan vormen - de kans om zich te bewijzen.
Op het kunstgrasveld van Naaldwijk was Soccer Boys de bovenliggende partij.
In het eerste half uur werd de basis gelegd voor een verdienstelijke 2-0 voorsprong. Vervolgens moest de thuisploeg aan de bak die snel de aansluitingstreffer wist te maken via de spits, die de bal vanaf rand zestien knap binnenkant paal erin schoot: 1-2. Soccer Boys was even de controle kwijt over de wedstrijd en incasseerde voor rust nog twee onnodige tegendoelpunten. In de kleedkamer overtuigde Kinds zijn spelers van het feit dat het veldspel verzorgd was en ze hier absoluut niet hoefden te verliezen. Zo begon Soccer Boys zonder wijzigingen gedreven aan de tweede helft. Beide ploegen speelden op de aanval en probeerden de vleugels te benutten om van daaruit de spitsen te bereiken. Toch was Soccer Boys over het algemeen de gevaarlijkste ploeg met meerdere kansen op de gelijkmaker.
De centrale middenvelders Barry Pelgrim en Wesley Langelaan verdeelden het spel goed, zodat ze de tegenstander goed onder druk konden zetten. Het was uiteindelijk de hand van de trainer, die met een gouden wissel het duel deed kantelen. Wouter Jansen maakte koud in het veld de gelijkmaker (3-3) uit een scrimmage voor het doel van Naaldwijk. Ongeveer tien minuten voor tijd wist hij ook de winnende treffer op zijn naam te zetten: 3-4. Soccer Boys nam zo de volle drie punten mee naar huis en kan volgende week met een goed gevoel aan de eerste competitiewedstrijd uit tegen Haastrecht 1 beginnen.

Vlammen bij Theater Vlammen

Lansingerland - Theater Vlammen start in september met verschillende theatercursussen voor jong en oud. (meer)

Te weinig toezicht van gemeenteraad op samenwerkingsverbanden

Lansingerland – De gemeenteraad oefent te weinig toezicht uit op de samenwerkingsverbanden waaraan de gemeente deelneemt. Daardoor is onvoldoende sturing mogelijk op het werk en de resultaten van deze verbanden en heeft de gemeenteraad onvoldoende zicht op risico’s die de gemeente loopt, ook financieel. (meer)

D’66 vreest boete SRR door achterblijvende woningbouw

Lansingerland – De gemeenteraadsfractie van D’66 is geschrokken van een passage in de begroting 2011 van de Stadsregio Rotterdam. (meer)

Wethouder verrast commissie met relaas over ouderencentrum

Berkel en Rodenrijs – Verbazing bij de raadscommissie Samenleving, vorige week, toen wethouder Rinus Bodbijl de raadsleden informeerde over de stand van zaken bij de ontwikkeling van een ouderencentrum. (meer)

College kan motie verwachten over optreden inzake HSL-brief minister

Lansingerland – De PvdA zal naar aanleiding van de gang van zaken rond de HSL-brief van minister Eurlings in de komende raadsvergadering opnieuw een motie indienen waarin het college wordt gemaand tot tijdige informatie, en overleg, over belangrijke ontwikkelingen rond de geluidsoverlast van de HSL. (meer)

Raad wil gecoördineerde aanpak bestrijding snuitkever

Lansingerland – De gemeenteraad wil in een motie en een initiatiefvoorstel de gemeente vragen om een gecoördineerde bestrijding van de snuitkever. (meer)

Gemeente neemt deel in ‘fiets filevrij’ project

Lansingerland – De raadscommissie Ruimte heeft ingestemd met het voorstel van het college om deel te nemen aan het project dat beoogt een snelfietspad te realiseren tussen Den Haag en Rotterdam. (meer)

Huisvestingssituatie scholen dit najaar onder de loep

Lansingerland – De gemeente gaat een nieuw huisvestingsplan voor het primair onderwijs opstellen. Vooral de situatie in de Meerpolder en de Westpolder is verre van ideaal. De scholen kampen er met te weinig ruimte voor nieuwe leerlingen. (meer)

In najaar duidelijkheid over leerlingenvervoer

Lansingerland – Komend najaar komt er duidelijkheid over de bezuinigingen in het leerlingenvervoer. De beschikkingen op een aanvraag voor speciaal vervoer in 2011 gaan tijdig de deur uit. (meer)

“Subsidie Rottepop moet terug nu festival niet doorgaat”

Lansingerland – Nauwelijks was het nieuws over het niet doorgaan van Rottepop 2010 bekend, of in de raadscommissie Samenleving ontspon zich een discussie over de voorlopige subsidie die de Stichting Rottepop voor de organisatie van het festival had ontvangen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kinderrommelmarkt
Berkel en Rodenrijs - In speeltuin de Kievit wordt op 1 september van 13.00 tot 16.00 uur weer een kinderrommelmarkt gehouden. Kinderen kunnen met hun eigen spulletjes komen en deze op een kleedje verkopen. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Donderdag 2 september is er in 't Schooltje, Rottekade 83, weer prijsklaverjassen. Zaal open 19.30 uur, aanvang klaverjassen 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Oldtimerrit brommers
Bleiswijk - Zondag 5 september wordt de jaarlijkse oldtimerrit van brommers georganiseerd vanaf de parkeerplaats bij ’t Zeeltje in het recreatiegebied van Bleiswijk. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur de oldtimer brommers bekijken. (meer)

Regio

Rondleidingen Koornmolengat
Zevenhuizen - Tot en met vrijdag 3 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder leiding van gidsen kan men meelopen door een oud stukje natuur dat is overgebleven na de verveningen tussen 1382 en 1600. (meer)

Vis uit Yerseke maakt een snoekduik

Foto
De Zeeuwse vrachtwagen belandde op zijn zij in
de aangrenzende sloot.


Kruisweg – Aan de Voorlaan in Kruisweg op de grens met Moerkapelle vond maandag rond het middaguur een aanrijding plaats tussen een spruitenteler van de Kruisweg en een vrachtwagenchauffeur uit Yerseke die vis vervoerde. (meer)

NOS-journaal op bezoek bij Wolfert PRO

Foto
De opnamen die door de NOS werden gemaakt, zijn
’s avonds uitgezonden op het journaal.


Bergschenhoek – Vorige week heeft Gerri Eijkhof van het NOS-journaal een bezoek gebracht aan Wolfert PRO. Tijdens het bezoek heeft de NOS een sfeerimpressie gemaakt hoe het is om een opstart van de eerste lesdag voor een deel in het Engels mee te maken. (meer)

Rijnmond Open Golf in Bergschenhoek

Foto
Joost Luiten is als ambassadeur en tevens adviseur
aan de Rijnmond Open Golf verbonden. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek – Voor het eerst in het twintigjarig bestaan van de Golfbaan de Rottebergen zal het komend weekeinde op 4 en 5 september, het Rijnmond Open worden gehouden. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut