Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

TNO voert nogmaals metingen uit

Lansingerland – Volgens het door DCMR in opdracht van de gemeente Lansingerland uitgevoerd rapport over geluidsmeting van de HSL overschrijdt de trein op alle locaties de vastgestelde geluidsnormen. (meer)

Bewoners schrikken van hoog geluidsscherm

Foto
De geluidsschermen worden geplaatst.

Berkel en Rodenrijs – Er is fikse onrust ontstaan aan de Vesting. De straat ligt langs de route van RandstadRail in de nieuwbouw van Berkel en Rodenrijs. De bewoners zagen zich geconfronteerd met de bouw van een geluidswal die – volgens hen – veel hoger en bovendien in een ander materiaal gebouwd – uitkwam dan vooraf was voorzien. (meer)

Eigen Huis en Tuin strijkt neer in Merenrijck

Foto nr. 1
De handen gingen uit de mouwen onder leiding van het
bekende televisietrio Quinty, Lodewijk en Thomas (midden).
De opnamen in Merenrijck komen 25 september op televisie.


Berkel en Rodenrijs – Het bekende televisietrio Quinty, Lodewijk en Thomas bracht vrijdag 20 augustus een bezoek aan de Berkelse Merenrijck om daar een hele dag opnamen te maken voor het programma Eigen Huis en Tuin. (meer)

Openingsfeest neemt Rotonde mee terug in de tijd

Foto
De Thema Ladies zijn er klaar voor.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 28 augustus zal Jongerencentrum Rotonde het nieuwe seizoen traditioneel openen met een groot feest. (meer)

Jeroen Smits heeft verstand van voetbal

Foto
De eerste prijswinnaar met zijn splinternieuwe fiets.

Bergschenhoek - Jeroen Smits uit Bergschenhoek weet niet alleen hoe hij De Heraut wekelijks moet bezorgen, maar hij blijkt ook verstand van voetbal te hebben. (meer)

Sportcomplex De Zijde verrast door wateroverlast

Foto
Met name de turnhal heeft geleden onder de wateroverlast
in De Zijde. Bekeken wordt welke materialen eventueel vervangen
moeten gaan worden.


Lansingerland - De sporthal met de gymzalen en de turnhal in sportcomplex De Zijde aan de Randweg West te Bergschenhoek werd donderdag 19 augustus verrast door een fikse wateroverlast. (meer)

Bleiswijk Open 2010 kent recordinschrijving aan deelnemers

Foto nr. 1
De finale Heren Enkel 8 bleek een Bleiswijks onderonsje.

Bleiswijk – Met ruim 500 inschrijvingen en 403 gespeelde wedstrijden, maar ook met de mededeling van de KNLTB dat dit tennistoernooi het sterkste van Nederland was, kunnen zowel organisatoren als deelnemers terugkijken op een geslaagde week op het fraaie park van LTV Bleiswijk. (meer)

Derde editie van Rottepop vroegtijdig afgeblazen

Foto
Het bestuur van Rottepop wikkelt momenteel de zaken af;
aan een volgende editie wordt (nog) niet gedacht. V.l.n.r. Simone
Roodenberg (communicatie en pr), Manon Wilbrink (productie) en
voorzitter Lucy Beld (overall, sponsoring). Niet op de foto Bert
Hamer (programmering) en Barry Teekens (penningmeester).


Lansingerland – Er was een evenwichtig programma, de sponsoren hadden er – evenals de organisatoren – het volste vertrouwen in en de aanpak was weer professioneel. (meer)

Eerste straatbarbecue Hoeksekade enorm succes

Foto
Een geslaagd festijn op de Hoeksekade.

Bergschenhoek - Zaterdag 21 augustus was de Hoeksekade vanaf het middaguur afgesloten, omdat er een groots barbecuefestijn plaatsvond. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klussendienst
Bergschenhoek - Voor inwoners van 55-plus en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis, regelt de SWSL werkgroep De Smitshoek een klussendienst. (meer)

Bleiswijk

Bingo Crescendo
Bleiswijk - Op vrijdag 27 augustus organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin. (meer)

Regio

Rondleidingen Koornmolengat
Zevenhuizen - Tot en met vrijdag 3 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Toezicht buurtagent bij scholen

Berkel en Rodenrijs – Nu de scholen weer begonnen zijn, heeft de buurtagent van Rodenrijs toezicht gehouden bij de prins Willem-Alexanderschool en de Kwakel gelegen aan de Anjerdreef te Berkel en Rodenrijs. Er werd een onherkenbare controle uitgevoerd en kentekens genoteerd van overtreders die stilstonden bij de gele streep of geen voorrang gaven bij de oversteekplaats. (meer)

Raam ingegooid bij inbraak

Bleiswijk – Op maandag 16 augustus werd tussen kwart over vijf en kwart voor zes ’s middags ingebroken in een woning aan de Hoefweg. Het raam van de bijkeuken bleek te zijn ingegooid. Ontvreemd werden geld en computers.

Rijverbod

Bleiswijk – Op de Groendalseweg werd op vrijdag 20 augustus om 20.00 uur een automobilist op alcohol gecontroleerd. De 34-jarige inwoner van Bergschenhoek bleek iets te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een boete en een rijverbod opgelegd.

Hennepkwekerij in woning

Bergschenhoek – In de Hooftstraat werden maandagavond 16 augustus om tien uur 150 hennepplantjes aangetroffen op een zolder van een woning. Daarnaast trof de politie diverse apparatuur aan om het kwekerijtje te laten draaien.
De politie was op het spoor van de hennepplanten gekomen, nadat in een van de buurwoningen waterschade was ontstaan. Dinsdag 17 augustus is de bewoner van het pand aangehouden.

Geen licht dan een boete

Bergschenhoek – De politie heeft op woensdag 18 augustus tussen 21.30 en 22.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op twee locaties op de Berkelseweg. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Nu het weer vroeger donker wordt, is het raadzaam de verlichting van uw fiets en/of die van uw kinderen te controleren. Het is immers belangrijk gezien te worden in het verkeer.

Verkeerscontrole Jacob Marislaan

Bergschenhoek – De politie heeft op woensdag 18 augustus tussen 15.00 en 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Jacob Marislaan. Er werden 27 processen-verbaal opgemaakt, waarbij met name de te hoge snelheid en het niet dragen van de gordel bekeurd werden. Eén bestuurder werd aangehouden, omdat hij nog twee openstaande boetes had staan.

Raam met koevoet opengebroken

Bergschenhoek – Door met een koevoet een keukenraam te forceren verschafte een inbreker zich op woensdag 18 augustus de toegang tot een woning in de J.F. Kennedylaan. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er weg is, maar de dader is waarschijnlijk gestoord en heeft de woning via de schuifpui verlaten. De tv werd achtergelaten, terwijl deze op de bank stond om meegenomen te worden.

Collectanten niet vertrouwd

Berkel en Rodenrijs – Een bewoonster van de Waddenweg vertrouwde het stel niet. Twee jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 16 en 21 jaar kwamen bij haar aan de deur om te collecteren voor ‘de strijd tegen leukemie’. De vrouw vroeg de jongens om hun legitimatiebewijs en heeft vervolgens de politie gebeld. De oudste van het tweetal bleek gesignaleerd te staan. De jongens zijn aangehouden op verdenking van oplichting en overgebracht naar bureau Noord.

Alcoholcontrole

Lansingerland – De politie heeft in de avond- en nachtelijke uren van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus op diverse locaties in Lansingerland automobilisten op alcohol gecontroleerd. De politie stond op de Groendalseweg (Bleiswijk), op de Kulck (Bergschenhoek) en op de Spoorhaven (Berkel en Rodenrijs). Er werden drie automobilisten bekeurd, omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken. Van een van hen, een 22-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, werd het rijbewijs ingevorderd. Ook een bestuurder van een bromfiets kreeg een boete, omdat hij teveel alcohol op had.

Snelheidscontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op vrijdag 20 augustus tussen 10.15 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Boterdorpseweg. Er werden 40 bestuurders staande gehouden en bekeurd. Twee automobilisten kregen een boete, omdat zij de doorgetrokken streep negeerden. Drie bestuurders gingen wegens het niet handsfree bellen op de bon. De hoogst gereden snelheid was 82 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Motorcross

Voorwinden bijna op podium Schaafheim
Berkel en Rodenrijs - De vijfde wedstrijd van het Duits Supermoto Kampioenschap is goed verlopen voor Maik Voorwinden. De 22-jarige Berkelaar reed zich zelfs bijna op het podium even ten zuidoosten van Frankfurt. In de eerste manche werd Maik knap vierde; later op de middag moest hij na een schuiver tevreden zijn met een elfde plek. De overwinning ging naar Michael Herrmann die het kampioenschap ook leidt.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 21 augustus 558 duiven gelost voor een wedvlucht van uit Morlincourt. Ze vlogen de afstand van 290 km met zuidwestenwind terug.
De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-5-10 B. Hertog, 2-3-4-7-8 J. Straver, 6 M. v.d. Ende, 9 L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren ze van: 1 tot en met 10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door L. v.d.
Berg.
Dezelfde dag werden er 1050 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nivelles. Ze vlogen de afstand van 160 km met zuidwestenwind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1 C. Romein, 2-4-5 J.
Straver, 3 Comb. van Rossum/Verweij, 6-10 D. v.d. Vrede,7-8-9 H. Kennepohl & Zn. In de B-ploeg waren ze van: 1 B. van Rossum, 2-3-4-6-7-8 B. Hertog, 5 A.J.C. Gronsveld, 9 D. Stedehouder, 10 P. Vonk. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Atletiek

Cursus beginnende hardlopers
Bleiswijk - Atletiekvereniging De Kieviten heeft nog een aantal plaatsen vrij op haar cursus voor beginnende hardlopers. De cursus is bestemd voor niet-leden die wel willen hardlopen, maar het alleen niet kunnen opbrengen of volhouden. Door met een groep gelijkgestemden gezamenlijk te lopen, kan de mentale drempel overschreden worden en wordt hardlopen leuk en gezellig.
De cursus begint op een heel laag niveau en bouwt geleidelijk op naar een afstand van 5 km over een periode van 14 weken. De gezamenlijke training vindt plaats op zaterdagmorgen van 08.30 tot 10.00 uur, maar daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij één of twee keer per week zelf of met elkaar nog een stukje lopen. Er wordt getraind in de mooie natuur langs de Rottemeren; de start is meestal aan de Kooilaan te Bleiswijk en enkele keren wordt getraind in het Lage Bergsche Bos.
Nadere informatie of opgaven bij de trainer Ton de Munnik, tel 010 – 522 55 22 of via het mailadres ademunnik@planet.nl .

Twee Nederlandse titels voor Kiki Bertens

Berkel en Rodenrijs – Kiki Bertens, lid van de Berkelse tennisvereniging Berkenrode, heeft het afgelopen weekeinde geschiedenis geschreven door twee Nederlandse titels in de wacht te slepen. (meer)

Buitenlandse trip voor Niels Boon

Foto
Niels Boon in actie tijdens zijn buitenlandse trip.

Lansingerland - In de afgelopen twee weken is mountainbiker Niels Boon weer op weg geweest, en niet onverdienstelijk. Eerst reed hij in Neustadt in het zuidwesten van Duitsland een marathon over 105 kilometer. (meer)

Resultaten bekerwedstrijden clubs Lansingerland

Lansingerland – De afgelopen week werden de eerste wedstrijden in het bekervoetbalprogramma gespeeld. Een overzicht van de resultaten. (meer)

Joop van der Berg zal Golf Driedaagse niet snel vergeten

Foto
Terwijl de beste vrouw van het toernooi de organisatie
bedankt staat overallwinnaar Joop van der Berg haar
terzijde met zijn net verworven wisseltrofee.


Bergschenhoek – De dit jaar voor de eerste keer door golfclub De Hooge Bergsche georganiseerde Golf Driedaagse op golfbaan De Rottebergen te Bergschenhoek – die de boeken in zal gaan als de drie dwaze golfdagen – kende op de verschillende onderdelen even zoveel winnaars. (meer)

In zijspan naar de laatste rustplaats

foto

Lansingerland - Joop Coenraadts-Kraaijenbos werd vrijdagochtend 20 augustus naar haar laatste rustplaats gebracht. Dat gebeurde niet in een auto of koets, maar – ze was altijd een echte motorfan - op het zijspan van een motor van het Berkelse rouwcentrum naar Hofwijk. (meer)

Abracadabra

Abracadabra

Bleiswijk - In Bleiswijk wijst men op de Hoekeindscheweg / Lijsterlaan op deze wijze de weg naar de “keehtoilbib”, zo meldt ons Rian van Delft. (meer)

Dubbel licht

Dubbel licht

Berkel en Rodenrijs – “Het “Lichtplan” van de "verlichte geesten" binnen de gemeente Lansingerland zorgt in ieder geval wel voor dubbel licht op het pleintje waar de Gerberasingel, het Rozenoord en de Bottelroos in Rodenrijs samenkomen”, zo laat John Kagenaar sr. uit Berkel en Rodenrijs met deze foto zien.

Op de koffie met Rita Verdonk

Rita Verdonk

Lansingerland/Pijnacker - Met nieuwe energie start Trots op Nederland een nieuw seizoen. Rita Verdonk nodigt haar achterban in de gemeentes Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland uit voor een koffiebijeenkomst op zaterdag 28 augustus van 10.00 tot 11.30 uur. (meer)

RandstadRail verbinding tussen Den Haag en Rotterdam in gebruik genomen

Foto voor op de VP, is nr. 1
Met een gezamenlijke druk op de knop verrichtten de
‘hoofdrolspelers’ van de dag de officiële opening van station
Blijdorp en tevens van de nieuwe RandstadRail verbinding.


Lansingerland - In een half uur met de metro van hartje Rotterdam naar het centrum van Den Haag. Een metrostation op 18 meter onder de grond. (meer)

Echte Bakker Rodenburg wordt Meesterbakker van Maanen & Rodenburg

Lansingerland - Op 6 september zal Echte Bakker Rodenburg samengaan met Meesterbakker van Maanen. Nico Rodenburg heeft na 40 jaar hard werken in de bakkerij behoefte aan meer vrije tijd. (meer)

Buurtbewoners organiseren wijkfeest voor speeltoestellen

Foto
De start van de sponsorloop in de Gouden Uilbuurt.

Berkel en Rodenrijs – De bewoners van de nieuwe Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs organiseerden zondagmiddag 15 augustus met elkaar een gezellig wijkfeest met daarin een sponsorloop voor de kinderen uit de wijk. (meer)

Vernielingen Landmeterplein

Foto

Bergschenhoek – Omwonenden van het Landmeterplein worden het van lieverlee zat, de vernielingen die door hangjeugd op het Landmeterplein worden aangericht. (meer)

Krijgt u geen gehoor bij de overheid?

cartoon

Regio - Een probleem met de overheid, zoals de gemeente, de Belastingdienst, het UWV of de politie. Het zal je maar gebeuren. (meer)

Voetbaltastisch Jeugdkamp CVV Berkel

Foto
De kampleden, leiding en kids, genoten van de gezelligheid
en de talrijke spelletjes.


Berkel en Rodenrijs - Van 7 tot en met 14 augustus hebben 80 kampkidz en 22 leiders genoten tijdens het 28ste voetbalkamp van CVV Berkel met als jaarthema "Ik hou van Holland". (meer)

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op donderdag 10 augustus op de Noordeindseweg op twee momenten snelheidscontroles gehouden. Tussen kwart voor acht en half negen ’s morgens werden er zestig voertuigen gecontroleerd; één bestuurder bleek te hard te rijden.
Ook werd er een paar uurtjes later, tussen half twaalf en half een, op snelheid gecontroleerd. Van de tachtig passerende voertuigen reed er geen een te hard.

Motorfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het Hoornplantsoen werd in de nacht van 12 op 13 augustus een zwarte motorfiets gestolen. Het gaat om een rode Yamaha met het kenteken YZF-R6.

Deuren opengebroken

Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 11 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een pand aan de Noordeindseweg. Omdat diverse kamers in het woonhuis verhuurd zijn, hebben de deuren ervan elk een slot. Een aantal deuren bleek te zijn opengebroken. De inbreker(s) had(den) een koevoet en een schroevendraaier achtergelaten. Men was vermoedelijk via het balkon op de eerste verdieping binnen gekomen. Ontvreemd werden onder andere een laptop en een geldbedrag.

Inbraak blijft bij poging

Berkel en Rodenrijs – Een bewoner van een huis aan de Van Naeldwijcklaan zag vorige week een onbekende man in de tuin staan. De man ging er direct vandoor nadat hij opgemerkt was. Later werd ontdekt dat hij vermoedelijk van plan was in te breken, want er werd braakschade ontdekt aan het raampje boven de achterdeur en een raamhendel was afgebroken. Door de beveiliging van de woning lukte het de man echter niet binnen te komen.

Deur ingetrapt

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdagochtend 10 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Huygenslaan. Nadat het slot geforceerd was, leek de deur te zijn ingetrapt. Alleen op een van de slaapkamers werden lades doorzocht, maar het is nog onbekend wat er ontvreemd is.

Ravage na inbraak

Bergschenhoek – Op woensdag 11 augustus bleek er te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan de Bergweg-Noord. De inbrekers hadden diverse deuren opengebroken en in het pand een enorme ravage achtergelaten. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

Diefstal vanuit auto

Bergschenhoek – Op donderdag 12 augustus werd vanuit een op de Eekhoornplaats geparkeerd staande personenauto een schoudertas gestolen.
Naar aanleiding van een melding van een getuige konden twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige inwoner uit Hendrik-Ido- Ambacht en een 46-jarige man uit Westmaas.

Opnieuw geen rijbewijs

Bleiswijk – De politie heeft op woensdag 11 augustus rond kwart voor vier ’s middags de scooter van een 19-jarige inwoner van Bleiswijk in beslag genomen. De man werd staande gehouden op de Overbuurtseweg, maar kon geen rijbewijs tonen. Na onderzoek bleek dat het inmiddels de vijfde keer was dat hij zonder rijbewijs reed. Reden voor de politie de scooter in beslag te nemen.

Hennepplanten aangetroffen

Bleiswijk – De politie heeft op maandag 9 augustus in een woning aan de Sneeuwbesstraat een hoeveelheid hennepplanten en randapparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Onderzoek liet verder zien dat er buiten de meter om stroom werd afgetapt. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennepplanten.

Berkel en Rodenrijs

Bingo Huize St. Petrus
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert vrijdag 20 augustus om 14.00 uur een bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Rondleidingen Koornmolengat
Zevenhuizen - Tot en met vrijdag 3 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Wielerdag lijkt publiek en renners terug te winnen

Foto nr. 1
Michael Vingerling overtuigend over de eindstreep.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Het was allemaal net even anders. De tweede zaterdag in september ingeruild voor de laatste zaterdag van de schoolvakanties. De Berkelse wielerdag, daar moest iedereen natuurlijk even aan wennen. Wat de opkomst van de rijders betreft was het een geslaagd greep. (meer)

TOGB tegen Sparta feestelijke opening van het seizoen

Foto
Joey Lems in duel met de op de grond liggende
René van Dieren. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – De dresscode voor deze avond was voor de Berkelse bestuurders van TOGB een kostuum met natuurlijk de geelzwarte stropdas. Het misstond natuurlijk niemand. De TOGB-ers hadden een reden om sierlijk uitgedost op het Berkelse sportpark Het Hoge Land rond te stappen. Want de club vierde een feestje. (meer)

Sportieve wethouder geeft startschot bij 7e Keesloop

Foto
De wethouder (links) zal dit jaar het startsein geven
voor de 7de Keesloop.


Lansingerland - Wethouder Henk de Paepe van de gemeente Lansingerland verricht dit jaar het startschot als op woensdag 8 september de 7e Keesloop van start gaat. (meer)

Kees Mommers tweevoudig wereldkampioen

Foto nr. 1
V.l.n.r. deelnemers van Chung Shin aan het WK Kees
Mommers, Allan Bijl en Master Sjef Lamens.


Bergschenhoek - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli vonden in het Amerikaanse Greensboro, North Carolina, de 13e wereldkampioenschappen plaats van de World Tang Soo Do Association (WTSDA). (meer)

Bleiswijkse Jeu de Boulesclub trotseert de regen

Bleiswijk - Op het jeu de boules terrein aan de Götzenhainsingel te Bleiswijk werd zaterdag 7 augustus het jaarlijkse barbecuetoernooi gespeeld. Ditmaal was de belangstelling groot. (meer)

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL dagvaardt de herriemakers

Lansingerland – Het kort geding dat de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL tegen de staat heeft aangespannen dient op 3 september voor de rechtbank in Utrecht. (meer)

Leefbaar dringt aan op behoud eeuwenoude brug

Berkel en Rodenrijs – De gemeente legt vóór 3 september een noodbrug aan in plaats van de oude brug, die de verbinding vormt tussen de Berkelseweg en de Ds. van Koetsveldstraat. (meer)

Brandbrief CDA-fractie over opstelling minister Eurlings in HSL problematiek

Lansingerland – De raadsfractie van het CDA heeft haar geestverwanten in de Tweede Kamer met klem gevraagd minister Eurlings ‘stevig aan de tand te voelen’ over zijn opstelling met betrekking tot de HSL problematiek. (meer)

Wethouders krijgen wekelijks spreekuur

Foto
Vanaf deze maand is het wekelijkse spreekuur van
de wethouders ingevoerd.


Lansingerland – De wethouders van Lansingerland zijn van start gegaan met een wekelijks spreekuur voor alle inwoners van de gemeente. Men kan tijdens het spreekuur in gesprek met de wethouders over gemeentelijke kwesties. (meer)

Bergschenhoek bruist in zonnig zomers jaarfeest

Foto nr. 1
Het optreden van Monique vormde een hoogtepunt
van de dag.


Bergschenhoek – Alles bleek tot in de puntjes geregeld en zo ook het weer: zaterdag vierde Bruisend Bergschenhoek het jaarlijkse zomerfeest; met en centrum vol activiteiten, gasten en volop zon. (meer)

Jeugdfestival afgesloten met vrolijke optocht

Foto nr. 1
Ook broodbakken hoorde bij het festivalfeest.

Berkel en Rodenrijs – Traditiegetrouw werd de zomervakantie in Berkel en Rodenrijs ook dit jaar weer afgesloten met het drie dagen durende Jeugdfestival waarvan honderden kinderen (in de basisschoolleeftijd) samen met een groep vrijwilligers van genoten. (meer)

Winter Wonderland kent vele ‘gezichten’

Foto nr. 1
Sommige hutten waren helemaal in stijl opgetrokken
naar het thema ‘Winter Wonderland’.


Bleiswijk – Het thema van de Bleiswijkse Jeugdspeelweek was dit jaar ‘Winter Wonderland’. Van maandag tot en met vrijdag kende dit thema vele ‘gezichten’. Van lekker warm tot kletsnat en van heel veel actie tot rustig en ingetogen. (meer)

Sfeervolle bijeenkomst bij Indisch monument

Foto
Na de toespraken en de bloemlegging bij het monument
werd de Nederlandse vlag gehesen.


Bergschenhoek - Evenals vorige jaren hebben enkele inwoners van Lansingerland het initiatief genomen het einde van de Tweede Wereldoorlog op 15 augustus 1945 te herdenken bij het Indisch monument in Bergschenhoek. (meer)

Gemeente gaat vergoedingen herzien

Foto
Monique Schipper met haar twee kinderen.

Lansingerland – Het was geen leuke thuiskomst voor de familie Schipper. Na een gezellige zomervakantie lag er een brief van de gemeente op de mat met daarin de mededeling dat de verordening leerlingenvervoer herzien gaat worden. Zoon Koen is autistisch en volgt dagelijks lessen op ZMOK school De Keerkring in Zoetermeer. (meer)

Tennis

Zege voor Kiki
Berkel en Rodenrijs – Zaterdag boekte Kiki Bertens opnieuw een mooie overwinning en daarmee haalde zij opnieuw lekker wat punten voor de ranglijst binnen. Zij speelde in de halve finale tegen de Spaanse Garbine Muguruza Blanco. Het was een zeer spannende wedstrijd van hoog niveau. De eerste set wist Kiki met 7-5 te winnen. In de tweede set stond ze met 4-1 voor, maar haar tegenstandster wist vier games op rij te winnen en kwam terug tot 4-5. Daarna pakte Kiki weer drie games achter elkaar en daarmee de wedstrijd. Einduitslag 7-5 7-5. Zondag speelde Kiki in haar eerste $25.000 finale tegen de winnares van de wedstrijd tussen Arruabarrena- Venico(Spa) en Piter (Pol).

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 14 augustus 583 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-8 B. Hertog, 2-6-7-9-10 J. Straver, 3 A. v.d. Burg, 5 M. v.d. Ende. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-6-7-8-9-10 H. Kennepohl en Zn., 5 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.
Dezelfde dag werden er 1111 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 124km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-10 J. Straver, 4-5-6- 7-8 D. v.d. Vrede, 9 H. Kennepohl en Zn. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-3-4-5-7-8 B. Hertog, 2 A.J.C. Gronsveld, 6-9-10 P. Vonk. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Wielrennen

Nieuwelingenwedstrijd
Lansingerland - Tijdens een meerdaagse Nieuwelingenwedstrijd in het landelijk gelegen Achterveld - een wedstrijd verdeeld over acht etappewedstrijden met tijdrijden, wegwedstrijden, een klimonderdeel en een bergetappe – stonden diverse Pedaalridders aan de start. Silvie Haakman behaalde vier overwinningen met een keer een tweede en drie keer een derde plaats. Ook legde zij beslag op het bergklassement en nam daarmee de bolletjes en de roze trui in ontvangst. Door de goede klassering schreef zij tevens de meerdaagse van Achterveld op haar naam. Thom Martens werd 9de in het algemeen klassement. Bij de jeugd legde Merel Hofman beslag op een mooie 2de plaats. Iris en Twan Hofman werden 15de en 16de.

Resultaten Pedaalridders
Lansingerland - In de ronde van Nootdorp voor Nieuwelingen ontstond een kopgroep van twee renners. Nicky Gieskens verloor met een banddikte de overwinning en Bob Ammerlaan werd 9de. Bij de junioren legde Emiel de Greef beslag op een verdienstelijke 14de plaats en Jan Hordijk werd bij de Amateurs vanuit een massasprint 5de. In de ronde van Naaldwijk greep Nicky Gieskens net naast het podium en werd 4de. In de traditionele ronde van Maasluis voor Amateurs maakte Martin Vrij deel uit van de kop in de wedstrijd. Hij eindigde in de laatste sprint op een 4de plaats. William de Wolf en Leen Merrison werden nummer 10 en 11.
In de ronde van Leiden startten Pedaalridders Marco Vermei en Martin Vrij.
Marco pakte een verdienstelijke 7de plaats en zijn clubgenoot Martin werd 11de.

Pedaalridders presteren over de grens
Lansingerland - Nieuwelingen reden een Internationale UCI wedstrijd in het Belgische Zwevezele en met succes. Er was een groot internationaal deelnemersveld met meer dan 130 renners. De renners kregen te maken met keien, klimmen en heel veel wind. In een paar ronden lag het hele peloton in stukken. In de kopgroep van vier renners met zat één Pedaalridders en daar vlak achter een jagende groep renners met daarin Nicky Gieskens en in de derde groep met een minimum verschil Tim Rodenburg die het gat naar Nicky probeerde te dichten. Nicky Gieskens werd 7de Tim 15de. Janninck Schuurlanz en Collin Molenaar konden het moordende tempo net niet volgen en vielen buiten de prijzen. Door de enorme goede prestaties van de renners van De Pedaalridders behaalden zij een mooie 3de ploegenprijs in het internationaal deelnemersveld.

Atletiek

Ferdi Vonk in de prijzen
Lansingerland – Berkelaar Ferdi Vonk heeft drie zaterdagen achtereen meegedaan aan de Balijlopen die werden georganiseerd door voetbalvereniging DSVP uit Pijnacker. De hardloper kwam tot een uitzonderlijke prestatie door in de drie lopen tweemaal eerste te worden en keer op de tweede podiumplek kwam te staan. Op de tweemaal gelopen 13 kilometer kwam hij tot tijden van 55.20 en 54.21 minuten. De tien kilometer liep hij in een tijd van 41.36.

Voorbereiding marathon
Bleiswijk - De Kieviten marathongroep, als voorbereiding op Rotterdam 2011, gaat weer van start. De zondagse duurlopen starten op de eerste zondag van december. Iedereen die zich nu al aanmeldt, krijgt de ondersteuning die hij/zij nodig heeft. Dat gaat van globale adviezen tot uitgewerkte trainingsschema's. Informatie en/of aanmelden bij Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl .

Werkzaamheden fietspad Dobbeplas

Nootdorp - Vanaf 23 augustus wordt het fietspad ten oosten van de Dobbeplas in Nootdorp geasfalteerd. Gedurende de werkzaamheden worden fietsers omgeleid. (meer)

Nuchter Lansingerland

Lansingerland – Afgelopen weekend heeft de politie op diverse locaties en tijden verkeersgebruikers op het gebruik van alcohol gecontroleerd.

(meer)

Tuinders bevreesd voor gevolgen hoogspanningskabel

Foto
Het plaatsen van de palen gaat gestaag verder.

Bleiswijk – “We zijn zeker niet tegen de komst van de masten en de kabels, laat dat duidelijk zijn. Maar wel maken we ons grote zorgen om de kabels die over ons bedrijf komen en de nu nog niet in te schatten risico’s die dat met zich mee kan brengen voor zowel de mensen als de teelt.” (meer)

Timmeren en zagen maar!

Foto
Meteen al vanaf het eerste startsein werd er keihard gewerkt
om een mooie en stevige hut te maken in het Bleiswijkse Huttendorp.


Bleiswijk – Ze lagen allemaal in de startblokken en hadden er duidelijk zin in: de honderden deelnemers aan de jaarlijkse Jeugdspeelweek van Bleiswijk die ditmaal als thema ‘Winter Wonderland’ meekreeg! (meer)

Gemeente noemt conclusie minister over geluidsoverlast HSL voorbarig

Lansingerland - De gemeente vindt de conclusie, die de minister van Verkeer en Waterstaat in zijn brief aan de Tweede Kamer trekt, als zou in 2010 geen sprake meer zijn van overschrijding van de geluidsnorm op de HSL, voorbarig. (meer)

De scholen gaan weer beginnen

Foto
De borden worden deze week allemaal geplaatst.

Lansingerland – Nog een paar dagen en dan kunnen de schooltassen de kast weer uit. Maandag 16 augustus is voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs in Lansingerland de zomervakantie 2010 verleden tijd. (meer)

Mobiele kraan duikt het water in

Foto
Op z’n kop het water in.

Berkel en Rodenrijs – Een mobiele kraan is dinsdag 3 augustus vroeg in de middag tijdens onderhoudswerkzaamheden vanaf een duikerbrug aan de Speenkruidstraat in Berkel en Rodenrijs het water ingeschoven. (meer)

Buslijnennetwerk in Lansingerland gaat veranderen

Lansingerland – Het buslijnennetwerk in de gemeente Lansingerland zal met ingang van 23 augustus gaan veranderen. (meer)

Op bezoek bij…

Foto
Op bezoek bij de pizzabakker in het dorp.

Bergschenhoek - BSO Okidoki had deze vakantie weer één week het thema: Op Bezoek Bij. (meer)

Marja Smit zet zich al dertig jaar in voor ‘haar’ speeltuin De Kievit

Foto
Het zwembad is haar ‘ding’ bij speeltuin De Kievit waar
Marja Smit inmiddels ruim dertig jaar actief voor en in is.


Berkel en Rodenrijs – Dertig jaar geleden meldde ze zich als vrijwilliger bij het Jeugdfestival dat in die tijd vanuit de speeltuin werd georganiseerd. “Ik was bevriend met de kinderen van speeltuinleider Jan de Bruin (die noemden we toen natuurlijk nog meneer De Bruin) en we vonden het wel leuk om hem te helpen bij het festival. (meer)

Helga Sauer geeft lessen Streetdance en Aerobics

Foto
Helga Sauer.

Berkel en Rodenrijs - Als je van jongs af aan danst, dan ga je vaak op een gegeven moment ook zelf les geven. Dat geldt eveneens voor Helga Sauer.
Zo’n 26 jaar geleden begon ze met het lesgeven in Bergschenhoek na eerst de Dansacademie te hebben gevolgd. (meer)

Megafun spetterend begonnen en geëindigd

Foto
Evenals vorig jaar begon ook dit jaar met baggeren op het terrein
van MCC, maar daar leek niemand zich ook maar iets van aan te trekken.


Bleiswijk – Wat maandag als een spetterend feest begon met een zeephelling en volop waterpret is woensdag geëindigd met net zoveel water en plezier: de Megafundagen – dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd - werden ook nu weer een succes voor jongeren vanuit heel Lansingerland. (meer)

De Tijdmasjiene stond niet stil

foto
Het plein – waar al heel wat volwassenen stonden te wachten
om te gaan genieten van de optredens als afsluiting van het
Jodocus festival - vulde zich met fraai uitgedoste kinderen uit
verschillende tijden.


Bergschenhoek – Ruim 185 kinderen in de basisschoolleeftijd genoten vorige week drie dagen lang van sport en spel tijdens het jaarlijkse Jodocus festival in Bergschenhoek. (meer)

Vragen PvdA fractie over HSL-brief minister onjuist beantwoord

Lansingerland – De brief aan de PvdA fractie, waarin het college betoogde dat wethouder De Paepe (L3B) de 22e juli jongstleden aan deze krant geen reactie zou hebben gegeven op de brief van minister Eurlings over de geluidsoverlast van de HSL, berust op een misverstand. (meer)

Berkelse wielerdag zoekt een breder draagvlak

Foto
Wendy Pigmans, wielermiss 2010 in Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs – Voor het eerst in zijn meer dan vijftig jarig bestaan zal de tweede zaterdag in september in Berkel waarschijnlijk in alle stilte voorbij trekken wat betreft een sportief gebeuren. Meer dan een halve eeuw was het parcours in de Oranjewijk in het dorp het domein van de wedstrijdfietsers. (meer)

Wielrennen

Merel Hofman wint
Lansingerland - De Pedaalridders deden het erg goed tijdens de internationale wedstrijd in Lierop. Lisette Prins uit Berkel en Rodenrijs werd derde meisjes; een hele mooie plaats, want Lisette heeft een tijd niet kunnen wielrennen in verband met een gebroken arm. Pedaalridder Thom Martens eindigde op 10de plaats bij de jongens.
Merel Hofman heeft in haar categorie het algemeen klassement van de jongens en meisjes gewonnen. Het was tot het laatst toe erg spannend. Alle deelnemers moesten acht wedstrijden in vijf dagen rijden. Merel stond de hele week gelijk met een meisje uit Engeland. De laatste wedstrijd, een klassieker, moest de beslissing brengen. Omdat Merel de klassieker wist te winnen mocht ze de roze leiderstrui mee naar Bleiswijk nemen.

Motorcross

Voorwinden komt tot scoren
Berkel en Rodenrijs - Na de 'ziekte van Pfeiffer' keerde Maik Voorwinden terug in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. In het Overijsselse Holten kwam de 22-jarige rijder helaas maar een manche tot scoren. De eerste manche werd de Zuid-Hollander keurig derde, maar later op de middag viel hij als leider uit door een lekke voorband. In het kampioenschap houdt de KTM-rijder de vijfde plek stevig vast.

Voetbal

Wedstrijden Dames CVV Berkel
Zaterdag 14 augustus:
DA 1 - 's-Gravenzande DA1, 13.00 uur
Dinsdag 17 augustus:
DA1 – RKAVV DA1, 19.30 uur.

Bouwen zonder te betalen

Berkel en Rodenrijs - Zondagavond 8 augustus werden twee mannen aangehouden, die hadden geprobeerd cement te stelen op een bouwterrein aan de Spoorhaven.
Rond half tien kwam de melding bij de politie binnen dat het inbraakalarm op het bouwterrein aan de Spoorhaven was afgegaan. Agenten zagen dat twee mannen over het hek rondom het terrein probeerden te klimmen. De twee, Rotterdammers van 34 en 43 jaar oud, werden aangehouden. Op het bouwterrein stonden twee kruiwagens met daarin cement en gips.
In de auto van de 43-jarige verdachte lagen onder meer schroevendraaiers, een hamer een breekijzer en handschoenen. De spullen zijn in beslag genomen.

Bedrijventerrein bezocht

Bleiswijk – Vermoedelijk door gebruik te maken van een valse sleutel is het onbekenden gelukt in de periode tussen 6 en 8 augustus een bedrijfspand aan de Van der Waalstraat in Bleiswijk binnen te komen. Er werden diverse spullen meegenomen.

Rijden zonder rijbewijs

Bleiswijk – Een jeugdige Bleiswijker werd zondagmiddag aangehouden, omdat hij op zijn bromfiets verschillende overtredingen begin. Hij reed niet alleen op de stoep, maar droeg tevens geen helm en hij kon (nog steeds) geen rijbewijs tonen. Wel kon hij met drie bekeuringen huiswaarts.

Bergschenhoek bezocht door inbrakersgilde

Bergschenhoek – Diverse woningen zijn vorige week bezocht door het nimmer rustende inbrakersgilde. Een woning aan de Van Vredenburchlaan kreeg woensdag 4 augustus bezoek, nadat de voordeur was opengebroken. In de nacht van 4 op 5 augustus werd een voordeur geforceerd aan De Wilgen, waarna alle kamers werden doorzocht. Ook de tv werd losgekoppeld, maar die bleef staan.
In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak in de IJslandmos. Na de voordeur met een breekijzer geopend te hebben werd het hele huis doorzocht.
In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen onbekenden een woning binnen aan de Bergmolen door een raam met een breekijzer open te breken. Ook hier werd het hele huis doorzocht. Aan de Veenmos kwam men binnen in de nacht van zaterdag op zondag. Hier bleek eveneens het raam opengebroken en alles doorzocht. In het weekend kwam men via een raam aan de voorzijde een woning aan de Dorpsstraat in en ook hier werd binnen een flinke bende aangetroffen.
Wat er precies werd vermist is nog niet duidelijk, want diverse bewoners waren op vakantie.

Overlast bekeurd

Bergschenhoek – De tijd van waarschuwen lijkt gepasseerd aan zowel het Landmeterplein als in De Leeuwenkuil. Vrijdagavond 6 augustus is de politie verbalend opgetreden toen jongeren alcohol gebruikten op straat en bovendien voor overlast zorgden.

Controle op snelheid en de gordel

Berkel en Rodenrijs – Maandagmiddag 2 augustus tussen twee en vier uur voerde de politie een controle uit aan de Noordeindseweg. Zestien maal werd een bekeuring uitgeschreven voor te snel rijden en twee maal voor het niet dragen van de gordel. ’s Avonds volgde eenzelfde controle aan dezelfde weg; tussen zeven en negen overtraden 26 passanten de maximumsnelheid van 50km.
De hoogst gemeten snelheid was 82km.

Inbraak in woning

Berkel en Rodenrijs – Via de achterzijde kwamen onbekenden een woning aan het Kamperpad binnen. Men trof er een grote bende aan, want alle kasten en laden waren opengetrokken. De juiste schade was nog niet bekend.

De veel gedronken

Berkel en Rodenrijs – Een 41-jarige Berkelaar werd vrijdagavond 6 augustus staande gehouden aan de Noordeindseweg. Hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en blies 240ugl. Dat kostte hem 250 euro boete.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Herdenking einde WO11
Bergschenhoek - Alle mensen die zich verbonden voelen met Indië en alle Indiëveteranen worden uitgenodigd om zondag 15 augustus, kwart vóór acht ( 19.45 uur) bij het Indisch monument aan de Smitshoek in Bergschenhoek, bijeen te komen voor een korte herdenkingsplechtigheid. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op zaterdag 14 augustus wordt een inleverdag van kleding en schoenen gehouden in het Dorcas Depot Bleiswijk, dat voortaan elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur geopend zal zijn. (meer)

Regio

Discozwemmen De Windas
Lansingerland – Op zaterdag 21 augustus is er weer een Summer Action activiteit. (meer)

Rottepop 2010 gaat niet door

Lansingerland - In de bestuursvergadering van donderdag 5 augustus heeft het bestuur van Rottepop unaniem besloten de derde editie niet door te laten gaan. (meer)

Zomerfeest in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Zaterdag 14 augustus zal heel het centrum van Bergschenhoek tussen 10.00 en 17.00 uur een groot bruisend festijn zijn. (meer)

Overvaller gaat er zonder buit vandoor

Berkel en Rodenrijs – Bij een overval in het ING kantoor aan het Westerplein in Berkel Centrum is een onbekende er zaterdag zonder buit vandoor gegaan. (meer)

Megafun spettert

Foto
De Megafun, gratis toegankelijk voor alle jongeren
(10 tot 15 jaar) van heel Lansingerland, ging maandagmiddag
van start met een waterfestijn aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk.


Bleiswijk – Maandagmiddag ging voor de veertiende keer de jaarlijkse Megafun van start; een spektakel voor de jeugd van heel Lansingerland. (meer)

Tweede brug in Lansingerland afgesloten

Foto
Na het Berkelse dijkje is nu ook de Bleiswijkse Kerkstraat
afgesloten in verband met een in slechts staat verkerende brug.


Bleiswijk – Na de brug aan het Berkelse dijkje op de grens van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek is nu ook een brug in Bleiswijk afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. (meer)

Kan de nieuwe telefoongids de versnipperaar in?

Lansingerland – Onlangs viel bij de inwoners van Lansingerland de nieuwe telefoon/gemeentegids in de bus. Een handzaam formaat met in het voorste deel alle informatie over de gemeente en in de tweede helft de telefoongids. (meer)

Duo-fiets in gebruik genomen

Foto
Mevrouw Hulst samen met Giel Hogervorst (vrijwilliger)
op de duo-fiets


Berkel en Rodenrijs - Op 27 maart heeft de jaarlijkse rommelmarkt plaats gevonden in Huize St. Petrus te Berkel en Rodenrijs, één van de locaties van Laurens. (meer)

Welpen en Kabouters van Scouting Berkel logeren in Sherwood

Foto
Een kampgroet vanuit Oosterbeek.

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar zijn de welpen en kabouters van Scouting Berkel naar Oosterbeek geweest voor hun jaarlijkse zomerkamp. Totaal waren er 41 kids en 18 leiding die een schitterende week hebben meegemaakt. (meer)

Taggers opgepakt

Bergschenhoek - Donderdagavond 29 juli werden enkele jongens aangehouden na het spuiten van graffiti. Naar aanleiding van een melding van een getuige hield de politie die avond vijf verdachten aan in de buurt van de Rottebandreef. De verdachten in de leeftijd van 14 tot 18 jaar zijn op heterdaad betrapt toen zij graffiti spoten. Omdat ter plaatse onduidelijk was wie van hen schuldig waren zijn zij overgebracht naar het bureau. Drie van hen zijn uiteindelijk heengezonden met een HALT verwijzing.

Berkelse beroofd

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Twee tienermeisjes werden donderdagavond 29 juli aangehouden; ze werden verdacht van het stelen van een mobiele telefoon.
Rond tien uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Molenlaan. Toen agenten er arriveerden bleek dat een meisje geslagen was en dat zij beroofd was van haar tas.
Er werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Minervalaan zag de politie twee meisjes die voldeden aan het signalement. Zij hadden geen tas bij zich.
Diensthond Lex werd ingezet om de tas op te zoeken. Hij vond deze in de struiken. De meisjes, 16 en 17 jaar, afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het 17-jarige slachtoffer, afkomstig uit Berkel en Rodenrijs, raakte niet gewond bij de beroving.

Koper ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Bij twee Berkelse bedrijven zijn onbekenden er met koperen kabels vandoor gegaan. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli bij een bedrijf aan de Spoorhaven en aan de Nobelsingel.

Bekeurd tijdens alcoholcontrole

Lansingerland – In de nacht van 30 op 31 juli is door de politie een alcoholcontrole gehouden in de gemeente. Drie mensen bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben en konden daarvoor een bekeuring in ontvangst nemen. Het ging hier om een scooterrijder uit Zoetermeer van 19 jaar, een Berkelse fietser van 28 en een even oude Berkelse automobilist.

Hennepkwekerij ontmanteld

Bergschenhoek – Aan de Berkelse weg werd woensdag 28 juli een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal werden rond de 500 planten ontdekt en vervolgens opgeruimd. Men constateerde tevens diefstal van stroom.

Kluis leeggehaald

Bleiswijk – De Klappolder in Bleiswijk kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongenood bezoek. Onbekenden sloegen een raam in van een bedrijfspand, waarna ze rechtstreeks naar de kluis liepen die vervolgens werd leeggehaald. Wat precies vermist wordt is nog niet bekend.

Sjouwen met een buitenboordmotor

Bergschenhoek – Een 14-jarige Lansingerlander werd zondag aangehouden, omdat hij met een buitenboordmotor onder zijn arm in de nabijheid van de Rotte liep te sjouwen. Bij nader onderzoek bleek deze ontvreemd vanaf een boot in de Rotte. De jeugdige sjouwer mocht mee naar het bureau waar hij werd ingesloten.

IJssel Open trekt ruim 450 deelnemers

Foto
Brim Tonino schitterde op de baan als jong Berkels talent.

Berkel en Rodenrijs - Van zaterdag 24 juli tot en met zondag 1 augustus vond het jaarlijkse Open Toernooi plaats op de banen van tennisvereniging Berkenrode. Dit en het komende jaar onder de naam IJssel Open, verwijzend naar de hoofdsponsor. (meer)

Tennis

Kiki zet prestatie neer
Berkel en Rodenrijs – Kiki Bertens speelde in Roemenië een groot toernooi waar zij helaas met haar dubbelpartner Daniëlle Harmsen nipt verloor met een super tiebreak. Met haar single verloopt het beter; na drie gewonnen duels in de kwalificatie won zij daar van de nummer 189 van de wereld Mandy Minella met 6-3 en 6-0.
Op de future in het Belgische Bree werd Kiki uitgeschakeld. In de single was de Italiaanse Maria Elena Camerin te sterk voor de Berkelse. In de dubbel strandde ze in de kwartfinale.

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 28 juli is er gevist aan de Antony Lionweg in Bergschenhoek.
Het was prachtig weer en windstil; gemiddeld de beste wedstrijd van het jaar. Door 13 man werd 22,6kg vis gevangen. De individuele uitslag was: 1.
Bas Woutersen: 4,32 kg, 2. Jan v.d. Burg: 2,95 kg en 3. Ben v.d. Berg: 2,71 kg. Voor de beker zijn nog twee kandidaten in beeld: Jan v.d. Burg en Piet Rotteveel. De stand van nu is: 1. Jan v.d. Burg, 2. Peet v.d. Bosch, 3. Bas Wouters. De laatste wedstrijd is op woensdag 4 augustus; dan gaat er gevist worden aan de Broekwegwetering in Zoetermeer. Alles is na te lezen op www.hsvdebleiberg.nl wedstrijduitsl. zomeravond 2010.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 31 juli 218 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Morlincourt. Ze vlogen de afstand van 290km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-9-10 J. Straver, 3 A. v.d. Burg, 5-6-8 D. v.d. Vrede, 7 M. v.d. Ende.
In de B-ploeg waren ze van: 1 J. v.d. Burg, 2-3-5-8 B. van Rossum, 4 K.
v.d. Bulk, 6-7 D. Stedehouder, 9-10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden er 614 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Morlincourt De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-10 J.
Straver, 3-4-5-6 B. Hertog, 7 A. v.d. Burg, 8 W. v.d. Kooy, 9 M. v.d. Ende.
In de B-ploeg waren ze van: 1-2-3 H. Kennepohl en Zn., 4-7-10 C. Rutten, 5- 6 J. Maree, 8-9 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door A. v.d.
Burg.
Op de fondclub van vrijdag 30 juli werden 200 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Cahors. Ze vlogen de afstand van 900km met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1-3-7-8-9-10 C. van Doorne, 2-4-5 Gebr. de Vreede, 6 M. v.d. Helm.

Atletiek

Cursus voor beginnende hardlopers
Lansingerland - Atletiekvereniging De Kieviten start ook dit jaar weer met een opstapcursus voor mensen die nog niet eerder hardgelopen hebben, maar die wat meer willen bewegen, hetzij om wat fitter te worden of om wat gewicht kwijt te raken. De cursus die dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden, brengt de deelnemers voldoende conditie om na 15 weken een afstand van 5 km aan één stuk hardlopend af te leggen. De opbouw is zeer geleidelijk, instructief en past zich steeds aan het niveau van de lopers aan. De cursus wordt gegeven door KNAU-gecertificeerde trainers en kost slechts dertig euro voor 14 trainingen en een prestatieloop.
De grootste meerwaarde van de cursus ligt in het samen lopen. Lotgenoten met hetzelfde beginniveau en dezelfde ambitie willen gezamenlijk een sportieve prestatie leveren; dat schept een band met vriendschappen tot gevolg.
De gezamenlijke trainingen vinden plaats op zaterdagochtend van 08.30 tot 10.00 uur en starten op zaterdag 4 september. In de regel wordt verzameld op de parkeerplaats van restaurant ’t Zeeltje te Bleiswijk en er wordt steeds gelopen in het prachtige natuurgebied van de Rottezoom. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij wekelijks nog één of twee keer zelfstandig een stukje lopen.
Nadere informatie verschaft de trainer Ton de Munnik, tel. 010-522.5522 of via het mailadres ademunnik@planet.nl. Bij hem kan men zich ook opgeven.

Voorbereiding marathon
Bleiswijk - De Kieviten marathongroep, als voorbereiding op Rotterdam 2011, gaat weer van start. De zondagse duurlopen starten op de eerste zondag van december. Iedereen die zich nu al aanmeld krijgt de ondersteuning die hij/zij nodig heeft. Dat gaat van globale adviezen tot uitgewerkte trainingsschema's. Informatie en/of aanmelden bij Aart van Hoven aartvanhoven@tiscali.nl

Wielrennen

Vele Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - In de ronde van Monster waren drie nieuwelingen van De Pedaalridders vertegenwoordigd en met succes. Nicky Gieskens en Tim Rodenburg zaten de hele wedstrijd in elkaars nabijheid met vlak daarachter Bob Ammerlaan die nu al een goed seizoen doormaakt. Vier ronden voor het eind van de wedstrijd brak het peloton in stukken en er ontstond een kopgroep. Nicky werd 5de, Tim 7de en Bob plaatste zich op een verdienstelijke 13de plaats.

Ronde van Almkerk
Lansingerland - Voor de 12de keer wist Martij Vrij dit jaar het podium te betreden van de ronde van Almkerk en daarin 2de plaats te bezetten. Zijn clubgenoot William de Wolff was eveneens in de kop van de wedstrijd te vinden en reed zich naar een verdienstelijke 4de plaats. Eerder deze week in de ronde van Alblasserdam mocht William weer het podium betreden om de 3de plaats in ontvangst te nemen. Berkelaar Pieter Stenger werd 18de en Jan Hordijk plaatste zich op een 13de plaats.

Podiumplaatsen voor Jan Hordijk
Lansingerland - De ronde van Leiden was het een spervuur van demarages waar Jan Hordijk deel van uit maakte samen met Edwin Vraudeunt. De kopgroep wist een voorsprong steeds verder uit te bouwen. In de laatste ronde zat Edwin aan het wiel van Jan Hordijk. Met een banddikte verschil werden de podiumplaatsen verdeeld, waarbij Jan Hordijk 3de werd en Edwin Vrauwdeunt 8ste. In de ronde van Barendrecht behaalde clubgenoot Leen Merison een 14de plaats.

Berkelse Unicef afdeling zoekt versterking

Foto
Twee keer per week hangt Frans de Pater de Unicefvlag
buiten; als de winkel open is.


Berkel en Rodenrijs – Frans de Pater, de man achter de activiteiten van Unicef in Berkel en Rodenrijs, is naarstig op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligerskorps. (meer)

Drie Oostlanders in de prijzen bij Ranking the Grower

Foto
De eerste prijs voor Bunnik Plants.

Bleiswijk - Negen telers van groenten, snijbloemen en potplanten zijn woensdagavond 28 juli onderscheiden als 'meest ondernemende teler in hun gewas'. (meer)

Jaarlijks 3000 gewonden door obstakels op fietspad

Foto
Een van de gevaarlijke paaltjes; op het fietspad bij
de tunnel tussen het centrum en de Weidebuurt in Berkel
en Rodenrijs.


Lansingerland - Ze zijn bedoeld om auto’s te weren, maar zijn voor fietsers soms bloedlink: paaltjes op het fietspad. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kelderverkoop ACR
Berkel en Rodenrijs - Iedere eerste zaterdag van de maand is er van 11.00 tot 15.00 uur kelderverkoop in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor donderdag 12 augustus is: dagsoep, nasi goreng met ei, pindasaus en adjar jampoer, appelmoes, dessert, koffie/thee. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Berkels Jeugdfestival 2010 staat voor de deur

Berkel en Rodenrijs - De spanning bij de ruim 450 ingeschreven deelnemers van het Jeugdfestival - dat op 10, 11 en 12 augustus in Berkel en Rodenrijs wordt gehouden - begint nu aardig op te lopen. (meer)

Feestelijk Zomercarnaval gezellig verlopen

Foto
De zon liet het afweten, maar daar trokken de feestvierders
zich weinig van aan.


Rotterdam - Het zomercarnaval is dit jaar feestelijk verlopen. Een gezellig en kleurrijk evenement met weinig incidenten, waarbij de feestvierders niet alleen vanuit Rotterdam, maar vanuit alle delen van Nederland zaterdag naar de Maasstad trokken om present te zijn bij de kleurrijke parade van muziek en dans die door het centrum trok. (meer)

De tuinbouw schittert tijdens Varend Corso 2010

Foto
FloraHolland ging naar huis met de eerste prijs voor de
commerciële corsoboot met titel ‘Paradijsvogel’.


Westland – Het Varend Corso Westland is mede door het redelijk mooie weer vlekkeloos verlopen. Voor het corso, dat traditiegetrouw niet alleen door het westland vaart, maar ook langskomt door de wateren van het Rijnmondgebied, werden het ook dit jaar weer topdagen: niet alleen de ruim 60 fraai opgemaakte boten, maar ook de vele bezoekers langs de waterkant zorgden voor een echt zomerfeest. (meer)

Negen verdachten aangehouden voor inbraak in de nieuwbouw

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli heeft de politie negen mannen aangehouden die verdacht worden van inbraak in nieuwbouwwoningen aan de Rivierenstraat en een woning aan de Zilvergracht. (meer)

Geboorteloket Sint Franciscus Gasthuis

Foto
De felicitaties voor Jelle en zijn ouders; ze waren
de eersten die hun kindje konden aangeven bij het
geboorteloket in het Sint Franciscus Gasthuis.


Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Vanaf dinsdag 27 juli kunnen ouders de geboorte van hun in het Sint Franciscus Gasthuis geboren baby in het ziekenhuis zelf officieel aangeven.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut