Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk - Woensdag 21 juli is er gevist bij het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek.
Het was prachtig weer en windstil; ideale omstandigheden om vis te vangen.
Door 17 man werd 29,5 kg. vis gevangen. De individuele uitslag was: 1.
Dick v.d. Berg 6,15 kg, 2. Wim Broer 6,11 kg en 3. John Bierens 5,13 kg.
Het eindklassement gaat erg spannend worden. Voorlopig is de stand: 1. Jan v.d. Burg, 2. Peet v.d. Bosch, 3. Bas Wouters. Woensdag 28 juli gaat er gevist worden aan de Antony Lionweg in Bergschenhoek.

Duivensport

Uitslagen PV De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 24 juli 99 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Blois. Ze vlogen de afstand van 540km met noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-9 D. v.d. Vrede, 3-4-5-6-7-8 J. Straver, 10 M. v.d. Ende. In de B-ploeg waren ze van: 1 B. van Rossum, 2-3 W. v.d. Bosch. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.
Dezelfde dag werden er 160 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen de afstand van 255km met noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-6-7-9-10 D.
v.d. Vrede, 5 C. v.d. IJssel, 8 J. Straver. In de B-ploeg waren ze van: 1-2- 3-4-5-7-8 D. Stedehouder, 6-9-10 B. van Rossum. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede. Dezelfde dag werden er 655 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1-6-9 J. Straver, 2-10 A. v.d. Burg, 3-4 B. Hertog, 5 J.
v.d. Berg, 7 M. v.d. Ende, 8 D. Lems.
In de B-ploeg waren ze van: 1-2-3-5-6-7-8-9-10 H. Kennepohl & Zn., 4 C.
Rutten. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Voetbal

Bekervoetbal Dames 1 CVV Berkel
Zaterdag 21 augustus:
Zevenhoven DA1-Berkel DA1 14.30 uur
Woensdag 25 augustus:
Berkel DA1-Bernardus DA1 19.00 uur
Woensdag 1 september:
Berkel DA1 - Alkmania DA1 19.00 uur

Wielrennen

Jos van Emden blijft bij Rabobank
Lansingerland – Jos van Emden, opgegroeid bij de Pedaalridders Lansingerland maakt vorderingen in wielerland. De wielrenner die bij De Pedaalridders in zijn jonge jeugd in categorie 5 begon, heeft dit seizoen voor het eerst kennis gemaakt met het professionele wielrennen bij de grootste ploeg van Nederland, Rabobank. En dit met veel succes.
De 25-jarige fietser won dit jaar de proloog van de Delta Tour Zeeland. En de eerste rit van de Ster Elctro Tour, ook een proloog, waarna een succesvolle Ronde van ItaliŽ zou volgen.
Tijdens het Nederlands kampioenschap mocht Van Emden op het hoogste ereschavot klimmen nadat hij Nederlands Kampioen Tijdrijden bij de professionals werd. Hoewel enkele ploegen belangstelling voor hem toonden, tekende Jos van Emden afgelopen week toch een tweejarig contract bij de Rabobank formatie.

Podiumplek De Wolf en Van Werven
Lansingerland – Amateur Pedaalridder William de Wolf legde beslag op de eerste plaatsen in de ronde van Rhoon en Oud-Beijerland. Tijdens een groot dernyspektakel in het centrum van Den Haag behaalde hij een verdienstelijk tweede plaats. Clubgenoot Bas van Werven pakte een derde plaats tijdens het Rotterdams kampioenschap. In de ronde van Numansdorp werd Bas derde en in Oud-Beijerland verloor hij met een banddikte zijn podium plaats en werd vierde. In de omloop van Luthenberg schreef Bas de overwinning op zijn naam. In de ronde van ‘s-Gravenzande behaalde Martin Vrij een verdienstelijke negende plaats. In de jeugdronde startte nieuwkomer Desleij Boxhoorn die in de eindstrijd plek negentien wist te bezetten. Martin was eveneens present in de ronde van Zwijndrecht. Diverse keren probeerde hij uit de greep van het peloton weg te rijden, maar steeds weer werd hij teruggepakt. In de laatste ronde viel de beslissing; tijdens de sprint kwam Martin als zesde over de meet.

Ronde van Breda
Lansingerland – De jeugd van De Pedaalridders stond massaal aan de start van de jaarlijks grote jeugdwedstrijd in Breda. Merel Hofman werd vanuit een massasprint 7de, Camiel Lock legde beslag op een 10de plaats, nieuwkomer Thom Martens werd 22ste. Tim van der Stam werd 12de en in Kaatsheuvel 11de. Malissa de Jong werd 14de, Iris Hofman 17de en Gaby Gieskens legde beslag op een 19de plaats.

Nicky Gieskens de sterkste
Lansingerland – Nieuweling Nicky Gieskens reed de omloop van Dikke Bus in het landelijk BelgiŽ. Drie ronden voor het eind was er ontsnapping van vier renners waarbij Nicky was vertegenwoordigd. In de laatste ronde zag de Pedaalridder kans uit de kop van de wedstrijd te ontvluchten en alleen over de meet te komen, waarmee hij de omloop van Dikke Bis op zijn naam schreef.
Aan de start van de ronde van Kwintsheul stonden de Pedaalridders Bob Ammerlaan uit Bleiswijk, Tim Rodenburg en Nicky Gieskens. Het was een sterk deelnemersveld waarin de renners van De Pedaalridders zich goed wisten te handhaven. In de laatste ronde zagen ze kans verder naar voren te rijden om uiteindelijk als respectievelijk 9de (Nicky), 12de (Tim) en 16de (Bob) over de eindstreep te schieten.


Atletiek

Midzomeravondloop Diever
Bleiswijk – Afgelopen weekend hebben Kees en Jeannette Voogt in Diever meegedaan aan de midzomeravondloop. Een prachtig parkoers en voor een groot deel door de bossen rond Diever. Bovendien was het ook nog eens heel goed loopweer. Jeannette liep de 10,2 in 58.00 min. Kees had zich ingeschreven voor de 30 km (drie ronden van 10 km). Zijn eindtijd was 2.13.32. Ronnie liep ook de 30 km en hij kwam binnen in 1.53.

Kopjesloop/Bedrijvenloop
Lansingerland - In september start een nieuw seizoen Kopjeslopen en tevens de Bedrijvenloop; voor collega’s, buren-, vrienden- of sportteams die elkaar eens op een andere manier willen ontmoeten. Iedereen kan een eigen team samenstellen en inschrijven. Inschrijving kan tot 30 augustus. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 lopers. Er wordt 5 km gelopen op de zondagen 12 september, 10 oktober en 14 november. Start om 11.00 uur Delftse Hout. Voor meer informatie: Aleida v.d. Akker, tel. 015 – 261 81 18. Zie ook de site www.dekoplopers.nl onder ‘Kopjesloop’.

Duivensport

Uitslagen PV De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 17 juli 272 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met westzuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-6-9-10 J. Straver, 3-5-7-8 D. v.d. Vrede. De eerste in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-6-7 B. van Rossum, 5-8 W. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden 821 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen de afstand van 182 km met westzuidwesten wind terug.
De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. C. v.d.
IJssel, 2-3-6 M. v.d. Ende, 4-5-10 J. Straver, 7 B. Hertog, 8 D. v.d.
Vrede, 9 W. v.d. Kooy. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-6-8-9 J.
Zeelenberg, 3-7 H. Kennepohl & ZN, 4. J. Maree, 5-10 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door Comb.v.Rossum/Verweij.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut