Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Verlies van ruimte voor glastuinbouw compenseren

Foto
Een blik over een deel van de Noordpolder waar al jarenlang
intensief wordt geteeld onder glas.


Lansingerland - Het teeltareaal van de glastuinbouw staat onder druk door diverse ruimtelijke ontwikkelingen, zoals de bouw van woningen, de aanleg van infrastructuur, de komst van bedrijventerreinen, de aanleg van natuur- en recreatiegebieden en de sanering van verspreid glas. (meer)

Lansingerlanders present tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Foto
Akkie en Thea samen over de streep.

Nijmegen/Lansingerland - Nijmegen en de deelnemers aan de Vierdaagse vierden vrijdag feest. Van de 39.933 wandelaars die dinsdag begonnen, kwamen er 36.504 over de finish. (meer)

College: stelling dat lawaai HSL binnen de norm is lijkt onvoldoende onderbouwd

Lansingerland – Het Lansingerlandse college van B en W plaatst kanttekeningen bij de, naar haar opvatting onvoldoende onderbouwde, opmerkingen van de minister van Verkeer en Waterstaat, als zou het HSL lawaai niet langer de norm overschrijden. (meer)

Etienne Smit bereidt zich voor op de EK schapendrijven

Foto
Etienne Smit en Joshua bij de grote kudde die tot de maand
november smult van het verse Lansingerlandse groen.


Lansingerland - Op de woensdagen 4 en 11 augustus traint Etienne Smit met zijn schapen voor het EK schapendrijven dat binnenkort wordt gehouden. Die trainingen kunnen de komende weken door iedereen gevolgd worden. (meer)

Megafun nadert

Foto
Meecrossen achter op een waterscooter is een van
de onderdelen bij MCC Bleiswijk.


Lansingerland – Nog een paar dagen en dan is het weer de hoogste tijd voor de jaarlijkse Megafun; vijf dagen van dolle pret voor de jeugd (10 tot en met 15 jaar) van heel Lansingerland. (meer)

Gidsen Scouting Berkel op kamp naar Kaskoeliewan

Foto
De gidsen kwamen ook in contact met een dorpsgek.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 17 juli keerden de 21 gidsen, leiding en foeriers weer terug van een geslaagd zomerkamp. In de twee weken ervoor had zich een hoop afgespeeld. (meer)

VluchtelingenWerk 3B gaat samen met VluchtelingenWerk Zuid-Holland Noord en -Midden

Foto
Deze poster van VluchtelingenWerk spreekt duidelijke taal.

Lansingerland – Onlangs is besloten dat VluchtelingenWerk 3B (Lansingerland ) het werk zal gaan voortzetten samen met Zuid-Holland Noord en -Midden. (meer)

Jongeren genieten van vakantiedag in Dutch Water Dreams

Foto
Goed luisteren naar de uitleg en daarna echt beginnen.

Lansingerland – Een groep Lansingerlandse jongeren - variërend in de leeftijd 12 tot 17 jaar oud – bracht vorige week een bezoekje aan het Zoetermeerse Dutch Water Dreams. (meer)

Eerst borstelen om een band met het paard te krijgen

Foto
Melanie Lansbergen vertelde van alles over de paarden
en de manege.


Bergschenhoek – Zaterdagochtend ging een groep meiden samen met een jongerenwerker uit Lansingerland op bezoek bij manage Lansbergen aan de Bergweg-Zuid. (meer)

Kleurrijke exposities opgebouwd in Galerie Oudeland

Foto
Cornelie (links) en Suzanne elk met een eigen werkstuk
dat te bekijken is in Galerie Oudeland.


Berkel en Rodenrijs – In Galerie Oudeland is tot en met 26 september werk te bekijken van twee kleurrijke beeldend kunstenaars. (meer)

Rottepop maakt definitieve programmering bekend

Lansingerland – Op 4 september gaat de derde editie van Rottepop van start. De programmering van het festival is vergeleken met voorgaande jaren flink uitgebreid. Vanaf 15.00 uur zal het festivalterrein open gaan en rond middernacht zal het festival afgelopen zijn. (meer)

Bewoners Grijpestijnhof krijgen sleutel

Foto
V.l.n.r.: Thijs en Helena Kemming, Joeri Storre en Jan
Droogers van Van der Lecq en Droogers.


Bleiswijk - Juist deze middag in juli liet de zon het afweten, maar Helena en Thijs Kemming straalden er niet minder om. (meer)

Alert op vakantie

Lansingerland – Op dit moment genieten veel mensen van een vakantie elders.
Het dievengilde gaat echter niet op vakantie en daarom vraagt de politie met name in deze zomerperiode extra alert te zijn. Laat aan ‘de buitenwacht’ niet te makkelijk zien dat je met vakantie bent en vraag aan buren om een oogje in het zeil te houden.
Van diverse plaatsen in Lansingerland werden inbraken of pogingen daartoe gemeld. Over de schade en de eventuele vermissing van goederen was nog niets bekend, omdat de bewoners – of gebruikers, want hetzelfde geldt voor bedrijventerreinen – nog afwezig zijn.

Brugspringen verboden

Bergschenhoek- Diverse jongeren kregen een bekeuring voor het springen vanaf een brug over de Rotte. Een aantrekkelijke, maar ook levensgevaarlijke bezigheid tijdens warme dagen. Brugspringen is het hele jaar verboden.

Brand in elektriciteitshuisje

Berkel en Rodenrijs – Door een brand in een elektriciteitshuisje ter hoogte van de Saturnus kwam woensdagochtend 21 juli een deel van Berkel en Rodenrijs zonder stroom te zitten. Met name het centrum werd getroffen. De storing was na een uur verholpen. Kortsluiting was waarschijnlijk de oorzaak van de brand.

Verkeerscontrole op diverse plekken

Lansingerland – Op diverse plekken in de gemeente werden donderdag 22 juli verkeerscontroles gehouden. Met name werd gelet op de snelheid, het dragen van de gordel en het mobiel bellen achter het stuur. Er werden negen p.v.’s uitgereikt. Tijdens een brommer- en scootercontrole werden twee bekeuringen uitgereikt en bovendien werd een scooter in beslag genomen.

Te diep in het glaasje gekeken

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 23 juli werd een 40-jarige Berkelse aangehouden in de Vogelaarstraat. Ze bleek een aanrijding veroorzaakt te hebben en vervolgens te zijn doorgereden. Tijdens de blaastest die volgde blies de vrouw 1045ugl blies; aanzienlijk meer dan is toegestaan.

Controle op brom- en snorfietsen

Lansingerland – Bij een controle op brom- en snorfietsen werden vrijdag 23 juli enkele overtredingen geconstateerd en beboet. Dat was onder andere voor het rijden zonder certificaat, het te snel rijden of het rijden zonder uitlaat. In een geval werd het kentekenbewijs ingevorderd.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 4 augustus is weer een fietstocht van de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub Sans Fumée organiseert op donderdag 29 juli de laatste bridge inloopavond van deze zomer in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Leden van bridgeclubs en 55-plussers in Lansingerland zijn van harte welkom. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. De cliënten worden hierbij gedurende een periode van maximaal één jaar door een vrijwilliger ondersteund en geadviseerd om hun administratie weer op orde te brengen en te houden. (meer)

Speciale Tourervaring voor jeugdige Lansingerlanders

  Foto
In het midden Fabian Ammerlaan rechts Leon Hofman.

Lansingerland - Fabian Ammerlaan en Leon Hofman, beiden al meerdere jaren zelf actief op de pedalen, mochten zondag 4 juli meerijden in de tourcaravan van de Tour de France.
(meer)

Voetbalseizoen weer van start

Berkel en Rodenrijs - De dames van CVV Berkel starten donderdag 29 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een paar weken van lekker vakantie vieren zal om 19.00 uur de eerste training beginnen en gaan de dames toe werken naar de start van de nieuwe competitie die begint op zaterdag 4 september. (meer)

Toppers strijden om Zilveren Zweep in Nootdorp

Foto
Het zal gaan op het driehonderd meter lange
straatparcours.


Nootdorp - Nootdorp doet op 3 augustus de oude glorie van de drafsport in het dorp herleven met de kortebaandraverij om de Zilveren Zweep. Voor de winnaar is een bedrag van ¤ 3.000 gereserveerd. Het zal daarom hard gaan op het driehonderd meter lange straatparcours aan De Poort. (meer)

Seizoensopening met TOGB - Sparta Rotterdam bvo

Berkel en Rodenrijs - Ter gelegenheid van de seizoensopening 2010-2011 speelt het eerste team van T.O.G.B. (Tot Ons Genoegen Berkel) op 10 augustus tegen het eerste team van BVO SPARTA Rotterdam. (meer)

Berkelse visser doet gooi naar Nederlands Kampioenschap

Foto
Zijn ‘viscarrière’ begon ooit aan de slootkant van
de Zilverschoonsingel.


Berkel en Rodenrijs – “Velen zal zich hierin herkennen. Je gaat eens met je vader mee naar de slootkant. Tijdens zo’n uitje zie je iemand een flinke vis vangen en dan denk je: dat wil ik ook.” (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk - Woensdag 21 juli is er gevist bij het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek.
Het was prachtig weer en windstil; ideale omstandigheden om vis te vangen.
Door 17 man werd 29,5 kg. vis gevangen. De individuele uitslag was: 1.
Dick v.d. Berg 6,15 kg, 2. Wim Broer 6,11 kg en 3. John Bierens 5,13 kg.
Het eindklassement gaat erg spannend worden. Voorlopig is de stand: 1. Jan v.d. Burg, 2. Peet v.d. Bosch, 3. Bas Wouters. Woensdag 28 juli gaat er gevist worden aan de Antony Lionweg in Bergschenhoek.

Duivensport

Uitslagen PV De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 24 juli 99 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Blois. Ze vlogen de afstand van 540km met noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-9 D. v.d. Vrede, 3-4-5-6-7-8 J. Straver, 10 M. v.d. Ende. In de B-ploeg waren ze van: 1 B. van Rossum, 2-3 W. v.d. Bosch. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.
Dezelfde dag werden er 160 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen de afstand van 255km met noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-6-7-9-10 D.
v.d. Vrede, 5 C. v.d. IJssel, 8 J. Straver. In de B-ploeg waren ze van: 1-2- 3-4-5-7-8 D. Stedehouder, 6-9-10 B. van Rossum. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede. Dezelfde dag werden er 655 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1-6-9 J. Straver, 2-10 A. v.d. Burg, 3-4 B. Hertog, 5 J.
v.d. Berg, 7 M. v.d. Ende, 8 D. Lems.
In de B-ploeg waren ze van: 1-2-3-5-6-7-8-9-10 H. Kennepohl & Zn., 4 C.
Rutten. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Voetbal

Bekervoetbal Dames 1 CVV Berkel
Zaterdag 21 augustus:
Zevenhoven DA1-Berkel DA1 14.30 uur
Woensdag 25 augustus:
Berkel DA1-Bernardus DA1 19.00 uur
Woensdag 1 september:
Berkel DA1 - Alkmania DA1 19.00 uur

Oriental Group ontvangt Chinese delegatie

Foto
De Chinese delegatie op bezoek. Met onder hen de
burgemeesters van zowel Lansingerland als het Chinese
Guangzhou City (samen naast Erik van der Pol).


Bleiswijk – Op uitnodiging van de Oriental Group te Bleiswijk en op initiatief van de gemeente Lansingerland bracht een Chinese delegatie – met daarin vertegenwoordigers vanuit de agrarische sector, het bedrijfsleven en de overheid – maandagochtend een bezoek aan het Bleiswijkse Oriental Group dat veel zaken doet met China. (meer)

Arie Bezemer zet een zilveren kruisje achter zijn dienstverband

Foto
Arie Bezemer gaat voorlopig lekker verder in ‘zijn’ veiling
en het team.


Bleiswijk – ‘Als je iets doet moet je er wel iets van maken’ is de stelregel die Arie Bezemer (45) hoog in het vaandel heeft staan. Zijn werkgever – FloraHolland – boft daarmee, want ook na 25 jaar blijkt Arie nog steeds een groot ‘aanhanger’ van die stelregel. (meer)

Nandoes missen hun Bleiswijkse eieren

 Foto nr. 1
De nandoes lopen al weer enkele jaren op het Bleiswijkse
weiland en leken vast van plan voor nakomelingen te gaan
zorgen. Dat blijft nu even afwachten.


Bleiswijk – De lol ervan kan hij maar moeilijk inzien, maar wel weet Gerard Storre dat zijn twee nandoes flink gedupeerd zijn: passanten vonden het nodig enkele eieren van de dieren mee te nemen. (meer)

Zomerfeest bij Het Paleisje

Foto
Het was een echt zomerfeest bij Het Paleisje.

Bergschenhoek - Voor het eerst dit jaar vierde Het Paleisje Bergschenhoek een zomerfeest. Het zomerfeest is bedoeld om het begin van de zomervakantie te vieren. (meer)

Berkelaar hangt fietsschoenen aan de wilgen

Foto
René Bunnik hier nog actief als wedstrijdrijder, houdt
deze tak van de wielersport voor gezien.


Lansingerland – Zijn kennismaking met de maatschappij heeft René Bunnik doen besluiten zijn wielerloopbaan als actieve wedstrijdrijder te beëindigen. (meer)

Clubkampioenschappen tegen Par van Golfclub De Hooge Bergsche

Foto
Winnaars van de Clubkampioenschappen tegen Par 2010 met v.l.n.r.
Timothy Beumer, Ed Schelkers, Benedicte Hermans, Marilla Louw, Eric
Brommert en Annemiek de Langen. Foto: Frits Louw.


Bergschenhoek - Zaterdag 10 en zondag 11 juli werd de Clubkampioenschappen tegen Par gespeeld bij Golfclub De Hooge Bergsche. (meer)

Waarschuwing

Bleiswijk – Een ondernemer in Bleiswijk kreeg vorige week een telefoontje van een bedrijf dat een EHBO boekje zou uitbrengen. (meer)

Snelheidscontrole Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft vorige week op verschillende momenten snelheidscontroles gehouden op de Noordeindseweg. Tijdens een van de controles op vrijdag16 juli reden er zes automobilisten te hard. Verder werden er die dag boetes uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel (11) en het mobiel bellen tijdens het rijden (1). Drie bestuurders kregen een bekeuring, omdat zij andere weggebruikers voor de controle waarschuwden.
Eerder die week was er ook op de Noordeindseweg gecontroleerd en toen kregen twintig automobilisten een boete wegens te hard rijden en het niet dragen van de gordel.

Alcoholcontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 16 juli een alcoholcontrole gehouden. Er bleek slechts één bestuurder te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een boete.
Zeven andere automobilisten hadden dan wel geen alcohol gedronken, maar werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Diefstal motorscooter

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 14 juli werd in Berkel en Rodenrijs een zwarte motorscooter (250cc) gestolen. De Idaho heeft het kenteken MRPX13 en stond voor de deur van de eigenaar op het moment dat hij werd ontvreemd.

LCD TV ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – Uit een woning aan de Noordersingel werd op woensdag 14 juli een LCD TV ontvreemd. De deur bleek te zijn opengebroken.

Diefstal auto

Bergschenhoek – Zaterdag 17 juli werd rond drie uur ’s nachts ingebroken in een woning aan de Scholtendreef. Bij de inbraak werden de autosleutels en de auto, een blauwe KIA Picanto met kenteken 84-TK-RK, gestolen.

Verdachte personen

Bergschenhoek – De politie ontving onlangs een melding vanuit de omgeving van De Eilanden dat een groepje jongeren in de leeftijd van 16 tot 19 jaar zich verdacht ophield in de wijk. De jongens hadden hun scooter neergezet en liepen door de achterpoorten. Dit komt volgens een politiewoordvoerder regelmatig voor. Deze jongeren bekijken waar zij op een gemakkelijke manier spullen kunnen stelen of kunnen inbreken. In de buurt werd later melding gedaan van een poging tot inbraak.
Wie verdachte personen bij een woning ziet, kan gerust 112 bellen, zodat de politie hen eventueel op heterdaad kan betrappen.

Babbeltruc

Bergschenhoek – Een bewoner van de Bittervoorn is maandag 12 juli slachtoffer geworden van een babbeltruc. Er belde die dag een ongeveer 35 jaar oude man aan die een contract voor het schoonmaken van de afvalcontainer aanbood. De man wist hierbij in de woning te komen en nam twee portemonnees weg.
De politie adviseert een ieder in dit soort gevallen nooit iemand binnen te laten en naar het identificatiebewijs van de persoon en het bedrijf te vragen.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier door PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Paardrijden: Girls Only
Bergschenhoek – Op zaterdag 24 juli kunnen meiden van 12 t/m 18 jaar paardrijden in Manege Lansbergen te Bergschenhoek. Tijd: 10.00 tot 14.00 uur. Deelname ¤ 7,50. Info: www.actiefpas.nl en opgeven via quintwensveen@stjjmh.nl .

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom. (meer)

Regio

Naar Dutch Waterdreams
Lansingerland – Op vrijdag 23 juli is er weer een Summer Action activiteit.
Je kunt mee naar Dutch Waterdreams. Leeftijd 12 t/m 18 jaar. Tijd: 11.30 tot 18.00 uur. Deelname: ¤ 10. Meer info op: www.actiefpas.nl en opgeven via: quintwensveen@stjjmh.nl .

Buurtsport voor jeugd
Bleiswijk/Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 27 juli is er Buurtsport Bleiswijk op het speelveld de Orion en op woensdag 28 juli op het speelveld de Gouden Griffel. Leeftijd: 8 t/m 16 jaar. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur.
Deelname is gratis. Info: www.actiefpas.nl en opgeven via quintwensveen@stjjmh.nl .


Remmen veranderd, rail geslepen: de HSL misère is over!

Lansingerland/Den Haag – Minister Eurlings heeft de Tweede Kamer laten weten dat met de veranderingen aan de remmen van het tijdelijke materieel op de HSL de geluidsmisère wat hem betreft, althans tot aan de in gebruik name van het nieuwe materieel, tot het verleden behoort. (meer)

Wielrennen

Jos van Emden blijft bij Rabobank
Lansingerland – Jos van Emden, opgegroeid bij de Pedaalridders Lansingerland maakt vorderingen in wielerland. De wielrenner die bij De Pedaalridders in zijn jonge jeugd in categorie 5 begon, heeft dit seizoen voor het eerst kennis gemaakt met het professionele wielrennen bij de grootste ploeg van Nederland, Rabobank. En dit met veel succes.
De 25-jarige fietser won dit jaar de proloog van de Delta Tour Zeeland. En de eerste rit van de Ster Elctro Tour, ook een proloog, waarna een succesvolle Ronde van Italië zou volgen.
Tijdens het Nederlands kampioenschap mocht Van Emden op het hoogste ereschavot klimmen nadat hij Nederlands Kampioen Tijdrijden bij de professionals werd. Hoewel enkele ploegen belangstelling voor hem toonden, tekende Jos van Emden afgelopen week toch een tweejarig contract bij de Rabobank formatie.

Podiumplek De Wolf en Van Werven
Lansingerland – Amateur Pedaalridder William de Wolf legde beslag op de eerste plaatsen in de ronde van Rhoon en Oud-Beijerland. Tijdens een groot dernyspektakel in het centrum van Den Haag behaalde hij een verdienstelijk tweede plaats. Clubgenoot Bas van Werven pakte een derde plaats tijdens het Rotterdams kampioenschap. In de ronde van Numansdorp werd Bas derde en in Oud-Beijerland verloor hij met een banddikte zijn podium plaats en werd vierde. In de omloop van Luthenberg schreef Bas de overwinning op zijn naam. In de ronde van ‘s-Gravenzande behaalde Martin Vrij een verdienstelijke negende plaats. In de jeugdronde startte nieuwkomer Desleij Boxhoorn die in de eindstrijd plek negentien wist te bezetten. Martin was eveneens present in de ronde van Zwijndrecht. Diverse keren probeerde hij uit de greep van het peloton weg te rijden, maar steeds weer werd hij teruggepakt. In de laatste ronde viel de beslissing; tijdens de sprint kwam Martin als zesde over de meet.

Ronde van Breda
Lansingerland – De jeugd van De Pedaalridders stond massaal aan de start van de jaarlijks grote jeugdwedstrijd in Breda. Merel Hofman werd vanuit een massasprint 7de, Camiel Lock legde beslag op een 10de plaats, nieuwkomer Thom Martens werd 22ste. Tim van der Stam werd 12de en in Kaatsheuvel 11de. Malissa de Jong werd 14de, Iris Hofman 17de en Gaby Gieskens legde beslag op een 19de plaats.

Nicky Gieskens de sterkste
Lansingerland – Nieuweling Nicky Gieskens reed de omloop van Dikke Bus in het landelijk België. Drie ronden voor het eind was er ontsnapping van vier renners waarbij Nicky was vertegenwoordigd. In de laatste ronde zag de Pedaalridder kans uit de kop van de wedstrijd te ontvluchten en alleen over de meet te komen, waarmee hij de omloop van Dikke Bis op zijn naam schreef.
Aan de start van de ronde van Kwintsheul stonden de Pedaalridders Bob Ammerlaan uit Bleiswijk, Tim Rodenburg en Nicky Gieskens. Het was een sterk deelnemersveld waarin de renners van De Pedaalridders zich goed wisten te handhaven. In de laatste ronde zagen ze kans verder naar voren te rijden om uiteindelijk als respectievelijk 9de (Nicky), 12de (Tim) en 16de (Bob) over de eindstreep te schieten.


Atletiek

Midzomeravondloop Diever
Bleiswijk – Afgelopen weekend hebben Kees en Jeannette Voogt in Diever meegedaan aan de midzomeravondloop. Een prachtig parkoers en voor een groot deel door de bossen rond Diever. Bovendien was het ook nog eens heel goed loopweer. Jeannette liep de 10,2 in 58.00 min. Kees had zich ingeschreven voor de 30 km (drie ronden van 10 km). Zijn eindtijd was 2.13.32. Ronnie liep ook de 30 km en hij kwam binnen in 1.53.

Kopjesloop/Bedrijvenloop
Lansingerland - In september start een nieuw seizoen Kopjeslopen en tevens de Bedrijvenloop; voor collega’s, buren-, vrienden- of sportteams die elkaar eens op een andere manier willen ontmoeten. Iedereen kan een eigen team samenstellen en inschrijven. Inschrijving kan tot 30 augustus. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 lopers. Er wordt 5 km gelopen op de zondagen 12 september, 10 oktober en 14 november. Start om 11.00 uur Delftse Hout. Voor meer informatie: Aleida v.d. Akker, tel. 015 – 261 81 18. Zie ook de site www.dekoplopers.nl onder ‘Kopjesloop’.

Duivensport

Uitslagen PV De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 17 juli 272 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met westzuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-6-9-10 J. Straver, 3-5-7-8 D. v.d. Vrede. De eerste in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-6-7 B. van Rossum, 5-8 W. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden 821 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen de afstand van 182 km met westzuidwesten wind terug.
De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. C. v.d.
IJssel, 2-3-6 M. v.d. Ende, 4-5-10 J. Straver, 7 B. Hertog, 8 D. v.d.
Vrede, 9 W. v.d. Kooy. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-6-8-9 J.
Zeelenberg, 3-7 H. Kennepohl & ZN, 4. J. Maree, 5-10 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door Comb.v.Rossum/Verweij.

Jongens vernielen autospiegels

Bergschenhoek/Rotterdam - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee jongens uit Bergschenhoek aangehouden, die ervan worden verdacht autospiegels te hebben vernield. (meer)

Jongerenwerk Actief in Walibi

Foto
Zestig jongeren gingen mee naar Walibi en beleefde er dolle pret.

Lansingerland - Het jongerenwerk zit niet stil dit jaar. Met de jongerenwerk Actiefpas kan je deelnemen aan heel veel activiteiten dit jaar. Heb je nog geen pas? Wil je medenken? (meer)

Vernieuwde Boterdorpseweg officieel in gebruik genomen


Wethouder Jan den Uil (rechts) en rayonmanager Leendert Ripping van bouwcombinatie Van Gelder en Vobi openden de fietstunnel. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek – Door dwars door een papieren muur te fietsen, openden wethouder Jan den Uil en Leendert Ripping, Rayonmanager van Aannemersbedrijf Van Gelder en Vobi, donderdag 8 juli officieel de vernieuwde Boterdorpseweg. Daarmee heeft Lansingerland er weer een mooi stukje infrastructuur bij gekregen. (meer)

Levensgevaarlijke stunts met een vleugje humor


Het publiek volgde het spektakel vanachter de hekken. Foto’s: Daniël van Raffe.

Berkel en Rodenrijs - Vuur, brandend rubber en levensgevaarlijke stunts waren de ingrediënten van de Monster Truck Show die vorige week woensdag op de parkeerplaats van sportpark Het Hoge Land werd gehouden. Op een afgezet terrein van enkele tientallen meters lieten de stuntmannen het publiek zien dat je een auto ook op twee wielen kunt laten rijden en dat je ook met vol gas door bochten kan suizen zonder dat de passagier die zich aan het dak vasthoudt, het publiek in vliegt. De auto’s die de stunts niet overleefden werden voer voor de levensgrote monstertrucks. (meer)

Mededeling Jodocus Festival

Bergschenhoek – Bijna is het zover: Het Jodocus Jeugdfestival gaat over drie weken van start. Dit jaar is het thema De Tijdmachine en het festival vindt plaats op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 augustus. De leeftijdgroepen van 8 tot en met 12 jaar zitten al helemaal vol, maar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar kunnen zich nog inschrijven via www.jodocusjeugdfestival.nl . Vol is vol, dus wees er dus snel bij!

Reactie gemeente op beschuldiging Kopersvereniging Rodenrijse Zoom

Lansingerland – Vorige week was in deze krant te lezen dat de Kopersvereniging Rodenrijse Zoom de gemeente Lansingerland ervan beschuldigde haar belofte niet na te komen om langs het HSL-tracé en de toekomstige ZoRo-busbaan een grondwal aan te leggen. De bewoners vrezen voor nog meer geluidsoverlast. (meer)

Uniek concert orgel en saxofoon in Dorpskerk


Saxofonist Patrick Curfs en Arjan Breukhoven staan garant voor een verrassend en gedurfd programma.

Berkel en Rodenrijs - Een unieke en niet vaak gepresenteerde combinatie zal klinken tijdens het concert in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs op vrijdag 16 juli. Organist Arjan Breukhoven zal samen met sopraan- en altsaxofonist Patrick Curfs een wellicht net zo bijzonder programma spelen als de samenstelling van de twee instrumenten al is. (meer)

Vier generaties Neeleman in het zonnetje gezet


De vier generaties Neeleman. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - Vier generaties Neeleman hebben we vrijdag 9 juli letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Daar is alle reden toe, want op 19 mei 2010 werd de vierde telg geboren. (meer)

Bruidspaar wint eerste prijs fotowedstrijd


Het bruidspaar Vijverberg trad op 18 september 2009 in het huwelijk. Een foto van het bruidspaar is terug te vinden in de trouwbrochure van de gemeente Lansingerland waarvan zij een eerste exemplaar ontvingen uit handen van wethouder Ten Kate. Tekst/foto: John Hofman.

Lansingerland - Trouwen betekent: plannen maken voor ‘Hoe gaan we dat doen’, elkaar trouw beloven, maar voor het zover is gaat er heel wat aan vooraf. De recent uitgegeven prachtige trouwbrochure Trouwen in Lansingerland van de gemeente Lansingerland hoopt daar een steentje aan bij te dragen.

(meer)

Hervormde gemeente heeft nieuwe predikant


Dominee Aaldert Gooijer zal na zijn vakantie echt aan de slag gaan in zijn nieuwe gemeente.

Berkel en Rodenrijs - De Ned. Hervormde Kerk in Berkel en Rodenrijs is blij dat ze haar nieuwe predikant, Aaldert Gooijer en zijn gezin heeft mogen verwelkomen. Dominee Gooijer vervult sinds 1 juli de vacature die was ontstaan wegens het vertrek van ds. Verbaan. De Heraut sprak met hem. (meer)

Wethouder Den Uil: “Over de Gouden Uilbuurt wordt landelijk vol lof gesproken”


De wethouder, de ontwikkelaar en de bouwer samen met de toekomstige bewoners. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - De recessie is nog niet voorbij al denkt menigeen dat wel. Daarom is het uniek te noemen dat donderdag 8 juli toch weer een eerste paal werd geslagen voor een nieuw te bouwen woningproject in de Gouden Uilbuurt, genaamd Gouden Start. Wethouder Jan den Uil nam de taak weer voortvarend op zich, gadegeslagen door een groot aantal toekomstige bewoners. (meer)

Summer Action loopt prima, mede dankzij mooie weer


Een gezellige voetbalpot onder elkaar. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Wat moet ik nou doen in al die weken vakantie? Dat hoeven de jongeren in Lansingerland die niet echt met vakantie gaan, zich niet af te vragen. Het project Summer Action 2010 van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland, trok vrijdag 9 juli ook weer een aantal jongeren voor een voetbalwedstrijd tegen, althans dat was de bedoeling, politieagenten van Bureau Rotterdam Noord, waar Lansingerland onder valt. (meer)

De Kwakel neemt ‘afscheid’ van Emilie Bruggers


Emilie Bruggers op haar vertrouwde plek in de directiekamer van de Kwakel. Tekst/foto: Riemke Overal.

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 2 juli was niet alleen de laatste dag voor de vakantie, het was ook de laatste officiële werkdag van Emilie Bruggers op basisschool de Kwakel. Sinds 1972 is zij actief als vrijwilligster op de school. Door de jaren heen heeft ze veel verschillende werkzaamheden verricht. Ze heeft jarenlang de overblijf gecoördineerd, de administratie gedaan en de directie ondersteund. De laatste zes jaar heeft ze voor haar werkzaamheden één dag per week betaald gekregen, en nu is het tijd om met ‘pensioen’ te gaan. (meer)

Stage Europe Network op Rottepop


Deze scooter is te winnen en voorzien van een handtekening van Waylon.

Lansingerland - Met het Stage Europe Network heeft Rottepop de line up uitgebreid met maar liefst zes veelbelovende binnen- en buitenlandse bands. De zes jonge Europese bands komen eind augustus naar Rotterdam om ideeën uit te wisselen en om samen te spelen. Op 4 september staan ze op Rottepop in Bergschenhoek. Naast deze zes jonge bands kent de line up van Rottepop inmiddels een aantal grote namen als Ed Kowalczyk en Waylon, maar ook smaakmakers als Noora Noor, Grand Avenue, aanstormende talent van Jon Allen, DeWolff en de winnaar van de voorrondes Ravolva zijn te beluisteren. (meer)

Project ‘Op weg naar Werk’ gestart


Wethouder Bodbijl gaf letterlijk de aftrap voor het project ‘Op weg naar werk’, dat bij voetbalvereniging CVV Berkel onderdak heeft gevonden. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 9 juli schoot wethouder Rinus Bodbijl, als opening van het Arbeidsrealisatie Centrum (ARC) en om in stijl te blijven in het kader van het WK Voetbal, de bal richting enkele medewerkers van Prodies, dat in Berkel is gestart met het nieuwe project ‘Op weg naar werk’, en zorgt voor reïntegratie naar de arbeidsmarkt. De bal ging in de juiste richting en men hoopt dat dit ook zal gelden voor de langdurig werklozen en alleenstaande ouders (met kinderen tot 12 jaar) die bij dit project worden begeleid. (meer)

Hollandse ‘Amerikaan’ kwam WK-finale kijken bij oom en tante


De Amerikaanse, de Hollandse en de Australische vlag met Roman (m) en zijn tante en oom. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Kom je helemaal uit Amerika om met name voor de gezellige sfeer bij je oom en tante de finale van het WK op tv te bekijken en dan verliest jouw geboorteland. Maar ja, er kan er maar één winnen. Dat overkwam Roman Patrack uit Grand Rapids (vier uur rijden van Chicago), speciaal overgevlogen vanuit Amerika. (meer)

De Stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden willen de krachten bundelen

Regio/Lansingerland – In een gecombineerde vergadering van de dagelijks besturen van het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam is afgesproken om te komen tot samenwerking. Een samenwerking die, aldus de burgmeester van Lansingerland, hard nodig is om de gemeenschappelijke belangen beter te dienen. (meer)

Provinciale Staten houden excessieve woningbouwopgave overeind

Den Haag/Lansingerland – Provinciale Staten zijn op 2 juli akkoord gegaan met de Provinciale Structuurvisie. Een goed stuk, zoals CU wethouder Jan den Uil tegenover deze krant onlangs constateerde, maar waarin hij de woningbouwopgave voor de Stadregio Rotterdam absoluut onrealistisch noemde. (meer)

Boete voor aannemer groenonderhoud bij overtreden regels maaien en snoeien

Lansingerland – De gemeente heeft onlangs een boete uitgedeeld aan de aannemer die het groenonderhoud in Lansingerland verzorgt. Dat bleek na vragen van GroenLinks in de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie, afgelopen donderdag. (meer)

Twee NK titels voor biatleten RW Rottemeren


De winnende atleten van RW Rottemeren.

Bergschenhoek – Op zondag 4 juli heeft op Papendal het jaarlijkse NK Zomerbiatlon plaatsgevonden. Zomerbiatlon is de sport waarbij hardlopen en schieten met een luchtwapen wordt afgewisseld. Aan dit door de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) georganiseerde evenement heeft een groep junioren uit Lansingerland van biatlonvereniging RW Rottemeren uit Bergschenhoek met succes deelgenomen. (meer)

BVCB slagvaardig met het aantrekken van Koos Waslander


Bergschenhoek- BVCB heeft Koos Waslander (53) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij neemt de plaats in van Kees van der Poel die verleden week geheel onverwacht afscheid nam van de ploeg die hij na zijn komst binnen één seizoen eersteklasser wist te maken. De technische commissie van BVCB kwam afgelopen zondag met Waslander tot een overeenkomst. (meer)

Werkzaamheden nopen Kees van der Poel te stoppen


BVCB neemt onverwacht afscheid van Kees van der Poel.

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB neemt geheel onverwacht afscheid van hoofdtrainer Kees van der Poel. En dit al na één seizoen met de promotie naar de eerste klasse in het afgelopen voetbalseizoen. (meer)

Succes voor Chung Shin in Friesland


De succesvolle afvaardiging van Tang Soo Do.

Bergschenhoek - Tijdens het Open Noord Nederlands Kampioenschap op 26 juni te Harlingen, waarbij ook leden van Chung Shin aanwezig waren, werd er weer goed gepresteerd door de Hoekse Tang Soo Do club. Het was een gezellig en goed bezet toernooi. (meer)

NK mountainbike in Zoetermeer


Zoetermeer - In het weekend van 17 en 18 juli wordt op Het Buytenpark nabij SnowWorld in Zoetermeer het Nederlands kampioenschap mountainbike georganiseerd. Het is alweer de vierde maal dat de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart de organisatie van de nationale titelstrijd voor haar rekening neemt. (meer)

Jeugd badmintonvereniging trotseert hitte tijdens jeugdkamp


Een onvergetelijk kamp voor de jeugd van Bazuin/PIP.

Berkel en Rodenrijs - Gewapend met een waterpistool vertrok de jeugdgroep van badmintonvereniging Bazuin/PIP naar het zonnige Loon op Zand. Het kamphuis was helemaal ingericht in country & western sfeer en de leiders liepen rond als sherrifs. (meer)

Geslaagd Judotoernooi Omnisport 2B


Altijd sportief blijven. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - De een wat fanatieker en de ander die weer iets te snel opgeeft. Dat waren de indrukken die de vele bezoekers, hoofdzakelijk ouders en kennissen, van het Omnisport 2B Judo toernooi zaterdag 26 juni in sporthal de Ackers opdeden. Een groot aantal jonge Judo-fanaten kwam elkaar tegen op de mat. (meer)

Golfen voor Stichting Handicart


De winnaars van de Handicart wedstrijd.

Bergschenhoek - Jaarlijks wordt er op Golfbaan de Rottebergen gespeeld voor de Stichting Handicart die ervoor zorgt dat er gegolfd kan worden met een fysieke beperking of een blessure. Dit jaar hebben zich in totaal 75 deelnemers ingeschreven en gestreden om de prijzen. (meer)

Prestatie en plezier staan voorop bij Bunnink Plants Open


De prijsuitreiking na een prachtig toernooi.

Bleiswijk - Op 26 juni startte het vierde Jeugd Tennistoernooi Bunnik Plants Open in Bleiswijk. Wederom kon de organisatie rekenen op een groot aantal deelnemers. Volgens de KNLTB nog steeds de grootste van de regio Rotterdam. De 230 deelnemers waren afkomstig van 30 verenigingen en speelde in 22 verschillende categorieën. Naast deze categorieën waren er voor de verliezers van een eerste single wedstrijd nog een troostronde. (meer)

Badmintonseizoen Fly Over afgesloten met clubkampioenschappen


Karsten van den Berg (tweede van rechts) ontving bij zijn afscheid een clubshirt met de namen van de jeugdleden en de jeugdbegeleiding.
Bleiswijk – De Bleiswijkse badmintonvereniging Fly Over heeft het seizoen stijlvol afgesloten met de clubkampioenschappen en een barbecue in het weekend van 25 en 26 juni. Ook dit jaar werden de kampioenschappen, ondanks de warmte, een groot succes.
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. Er is geen programma, zodat men in een ontspannen sfeer met elkaar kan praten

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). Ook kan men de spullen zelf brengen naar de kelder van zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Daar vindt donderdag tussen 19.30 en 21.30 uur de verkoop van een en ander plaats.

Bingomiddag KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 16 juli om 14.00 uur een bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. Wie van bingo en gezelligheid houdt, is van harte welkom.

Klaverjassen Activiteitenclub ‘De Naeld’
Berkel en Rodenrijs – Op dinsdagmiddag 20 juli organiseert Activiteitenclub De Naeld een gezellige klaverjas- en rummikub/memorymiddag in gebouw De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: R. Huijnen, tel. 010 – 511 75 26.

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 21 juli is weer een fietstocht van de Driebondenclub. De start is om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart). Verzocht wordt om 17.45 uur aanwezig te zijn. De volgende data zijn: 4 en 18 augustus en 1 september. Woensdag 15 september is de laatste tocht en die wordt ’s ochtends verreden.

Klussendienst
Berkel en Rodenrijs – Inwoners van Berkel en Rodenrijs van 55 jaar en ouder en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis kunnen terecht bij de klussendienst. Voor elke klus betaalt men ¤ 2- als bijdrage in de onkosten, exclusief materiaalkosten. Inlichtingen/aanmelden: mevrouw Ondine Duchenne, tel. 5113554 of 06 - 14710689.


Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor donderdag 22 juli is: dagsoep, rundergehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree, appelmoes, dessert, koffie/thee. Kosten ¤ 6,25. Aanmelden is noodzakelijk bij de bar van De Smitshoek of telefonisch (5225547) voor dinsdagochtend 10.15 uur. Inlichtingen: mw. Barmentlo, tel. 5213413.

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub Sans Fumée organiseert ook deze zomer op een aantal donderdagavonden bridge inloopavonden in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Leden van bridgeclubs en 55-plussers in Lansingerland zijn van harte welkom. Inschrijving per paar vanaf 19.00 uur. Kosten: ¤ 4,- per paar. Aanvang bridgen: 19.30 uur. Er worden 24 spellen gespeeld. Nog te spelen data: 15 en 29 juli. Informatie: secretariaat, tel. 010 – 521 37 11.

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30-17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Lansingerland kleurt oranjeLansingerland – De afgelopen weken kleurde ook Lansingerland oranje. Vrijdagavond was het uiteraard groot feest in onze dorpen na de overwinning op Brazilië. En gisteravond stond de kraker tegen Uruguay op het programma. Bij het ter perse gaan van deze krant was niet bekend hoe de vlag er bij stond, maar de redactie gokte erop dat Oranje de wedstrijd zou winnen en koos er daarom voor deze feestvierende inwoners van Berkel en Rodenrijs op de voorpagina te plaatsen. Inmiddels weten we dat Oranje aan onze verwachtingen heeft voldaan en in de finale staat. De oranje was kan dus nog even buiten blijven hangen.
Slechte staat brug Berkelse dijkje al sinds 2004 bekend

Berkel en Rodenrijs – De slechte staat waarin de brug naar de Van Koetsveldstraat in het Berkelse dijkje verkeert, was al bekend sinds 2004. Dat heeft het college van b. en w. laten weten aan de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie. Die had vragen gesteld over de plotselinge afsluiting van het dijkje voor gemotoriseerd verkeer, twee weken geleden. (meer)

College zegt verbetering omleidinginformatie toe

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft, in zijn antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad, de toezegging gedaan de informatie over wegomleidingen te willen verbeteren. (meer)

Christiaan schrijft anders over ‘Anders’


Het verhaal van Christiaan is ook opgenomen in het boek ‘Mijn reis’. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - De oproep in maart dit jaar van ‘Rotterdampas’ aan kinderen tussen 8 en 13 jaar om zich aan te melden als jonge schrijver, is niet voor niets geweest. Een flink aantal jonge schrijvertjes stuurde een leuk verhaal in en daaruit werd een aantal winnaars gekozen. Eerste werd Christiaan Jans uit Bleiswijk met zijn verhaal ‘Anders’. Dit alles werd georganiseerd vanwege het 25-jarig jubileum van het Jeugdvakantiepaspoort. (meer)

Priscilla behoort tot de beste acht karateka’s van de wereld

Berkel en Rodenrijs - Vorige week donderdag is de Berkelse Priscilla samen met haar team afgereisd naar Malaga om deel te nemen aan de Wereld Kampioenschappen kyokushinkai karate. Dit toernooi is een van de grootste met meer dan 250 vechters uit 60 verschillende landen en vijf continenten. Er wordt gevochten volgens het afvalsysteem, dus bij verlies lig je er meteen uit. Uniek voor dit toernooi is, is dat het door het grote deelnemersveld over twee dagen verdeeld is. (meer)

Viswedstrijd met heerlijk ontbijtje aan de waterkant


Eén van de deelnemers langs de waterkant. Tussendoor brak de zon even door. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Menig visliefhebber moet zaterdagochtend vroeg even naar buiten hebben gekeken om zich vervolgens nog eens lekker om te draaien. Het weer, regen en wind, nodigde op dat moment niet erg uit om mee te doen aan de jaarlijkse viswedstrijd, georganiseerd door ’t Schooltje aan de Rottekade. Het aantal deelnemers was dan ook beduidend minder dan vorig jaar. (meer)

Diane Valkenburg en Eijgenraam Hoogwerkers zetten samenwerking voort


Diane Valkenburg, tweede van links tussen de medewerkers Kim, Carel en Suzanne van Eijgenraam Hoogwerkers. Foto: Paul Eijgenraam.

Lansingerland – Terwijl Nederland gebukt gaat onder een hittegolf zijn schaatsers alweer bezig met de voorbereiding op een nieuw winterseizoen. Zo nemen ze deel aan trainingskampen in eigen land en in het buitenland en heeft de schaatsbaan in Heerenveen de poorten geopend voor trainingsritten. Ook schaatsster Diane Valkenburg is bezig met haar voorbereiding. De Bergschenhoekse heeft echter ook op een ander terrein haar slag geslagen. Evenals voorgaande seizoenen, waarin Valkenburg lid was van de nu opgeheven VPZ ploeg, zal Eijgenraam Hoogwerkers als persoonlijke sponsor actief blijven voor Valkenburg. Een samenwerkingverband voor het vierde schaatsseizoen.

(meer)

Midzomeravondloop groot succes


Junior en Kievit Sander Stortebeker was de snelste op de 1500 meter.

Bleiswijk - Op woensdagavond 30 juni organiseerde atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de Midzomeravondloop. Ruim 320 deelnemers namen deel aan de hoofdafstand van 15 kilometer of aan een van de andere afstanden.
(meer)

Gedenksteen van begraafplaats weggenomen


De gedenksteen en waaier zijn sinds vorige week spoorloos.

Berkel en Rodenrijs - Tussen woensdag 30 juni 15.00 uur en vrijdag 2 juli 21.15 uur werden op de begraafplaats aan het Plein 1945-1995 te Berkel en Rodenrijs de gedenksteen en een witte waaier met het opschrift Old School Hardcore van Kim Hoogendoorn in zijn geheel weggenomen. Vooralsnog zijn de dader dan wel daders van deze diefstal en grafschennis onbekend. De familie van Kim acht het aannemelijk dat deze laffe daad gericht is op Kim zelf dan wel op haar nabestaanden.
(meer)

Te weinig belangstelling voor kinderactiviteiten Rotta


Een vrijwilliger van Rotta vertelde alles over insecten en vlinders. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Het wachten was zaterdag 26 juni op de kinderen die wilden deelnemen aan de door Natuur- en Vogelwacht Rotta georganiseerde Kinderactiviteiten. Er kwam er welgeteld één met haar vader, maar dat was dan ook een échte natuurliefhebster! (meer)

Open dag bij imker/bijenhouder


Na een bezoek aan de imkerij van Johan en Mariëtte Beckers zult u er versteld van staan wat u allemaal nog niet over bijen wist en hoe interessant dat wel is. Foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Bijen zijn sociale insecten. Johan Beckers uit Bergschenhoek is beslist geen insect, maar wel een heel sociaal mens. De manier waarop hij als (hobby)imker met zijn bijenvolk én met mensen om gaat mag je zeker wel sociaal noemen, daarbij enthousiast geholpen door zijn echtgenote Mariëtte. Op zaterdag 10 juli houdt hij Open Dag en kunnen belangstellenden alles over bijen te weten komen. (meer)

Juf Nel neemt afscheid van CBS De Wiekslag


Juf Nel werd in de bak van een bakfiets, bestuurd door de directeur van de Wiekslag, naar school gereden.


Bleiswijk - Juf Nel Roeloffs werd in november 2009 65 jaar. Voordat zij met pensioen gaat, maakte zij nog graag het schooljaar af met de kinderen van haar groep 3. De school was daar uiteraard ook erg blij mee. Vorige week werd afscheid van haar genomen.
(meer)

Musical ‘De Trein’ maakt indruk


De leerlingen hebben na weken van repeteren de musical vorige week opgevoerd. Het resultaat mocht er zijn.

Berkel en Rodenrijs - Op muzikale wijze namen de kinderen uit groep 8 van basisschool De Wilgenhoek in Berkel en Rodenwijs afscheid van hun basisschool. Met zweetdruppeltjes op het voorhoofd gaven de kinderen vorige week woensdag een spetterende uitvoering van hun musical ´De trein´. Een thema geïnspireerd door de Hogesnelheidslijn (HSL) die door onze dorpen rijdt.


(meer)

NachtvlinderNacht bij Rotta

Bergschenhoek - In de avond en de nacht van vrijdag 9 juli is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Overal in het land zullen excursies worden gehouden en nachtvlinders worden geteld en op naam gebracht. Geen kleinigheid want er zijn alleen in Nederland al meer dan 2000 soorten! De organisatie is in handen van de Vlinderstichting en de werkgroep Vlinderfaunistiek. Ook Rotta wil dit jaar meedoen met een excursie in de eigen tuin van het Rotta Trefpunt aan de Hoeksekade 164 in Bergschenhoek. De excursie duurt van 22.00 tot 24.00 uur.
(meer)

CBS Prins Maurits heeft nieuwe shirts en helpt Kika


Van de opbrengst van de voorjaarsmarkt gaat 500 euro naar de stichting Kika en zijn bovendien nieuwe schoolshirts aangeschaft.

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 25 juni was het groot feest op de Prins Maurits want alle leerkrachten vierden hun verjaardag. Het was een zeer gezellige dag met spelletjes, cadeaus, traktaties. ’s Middags kregen de kinderen een spetterend optreden van goochelaar Robin Matrix.
(meer)

Juffrouw Van Veen stopt met spijt


Na 44 jaar stopt juffrouw Francien van Veen met het lesgeven op de basisschool, maar ze heeft nog energie genoeg om de komende veertig jaar te besteden aan een nieuwe werkkring.

Berkel en Rodenrijs – “Ik zou best nog een tijdje door willen gaan, maar ik gun een ander mijn plek.” Juffrouw Francien van Veen viert in september haar 65ste verjaardag en dat betekent in het onderwijs dat je je schooltas aan de wilgen kunt hangen. “Ik stop dus regulier, maar met spijt, want ik heb de dagen niet lopen aftellen. De spontane onbevangenheid van kinderen heeft me al die jaren jong gehouden.”
(meer)

Jongeren steken de handen uit de mouwen in Roemenië


De groep tijdens de teambuildingdag.

Bergschenhoek – Een groep van 31 jongeren en 13 begeleiders gaat in de periode tussen 5 en 16 juli met elkaar op pad richting Roemenië om daar in de stad Tirgu Mures en een dorpje in de directe omgeving daarvan de handen uit de mouwen te steken. Ze gaan meewerken in een project voor betere huisvesting van hulpbehoevenden.
(meer)

Film groep 8 De Kwakel vol glamour in première gegaan

null
De acteurs werden tot hun grote verrassing met glimmer en glamour ontvangen. Er kwam zelfs een limousine aan te pas.

Berkel en Rodenrijs – Het is op de meeste basisscholen al jaren een goede gewoonte dat groep 8 aan het einde van het schooljaar afscheid neemt van zowel elkaar als de school met een musical. Groep 8 van De Kwakel vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Met elkaar gingen ze rond de tafel om een alternatief te bedenken. En dat kwam er: een echte film van de hele groep. De feestelijke première was op vrijdag 25 juni en helemaal in stijl.

(meer)

Zwemjuf Linda de Jong neemt afscheid


Linda (op de foto te vinden in het midden met de kinderen op schoot) nam afscheid van ouders, kinderen én het zwembad. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Zwemonderwijzeres Linda de Jong, vanaf 1 februari 2002 aan zwembad de Windas verbonden, nam donderdag 24 juni afscheid van haar jongste vriendjes en vriendinnetjes die ze, in aanwezigheid van de moeders en vaders, les heeft mogen geven. Ze wil het voorlopig wat rustiger aan doen en zich beraden op wat ze in de toekomst verder wil ondernemen.

(meer)

60 kilometer lopen voor Stichting A Sisters Hope


Eva Osseweyer is hard bezig haar nieuwe wandelschoenen in te lopen, zodat ze in oktober de tweedaagse goed kan doorlopen. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - “Het komt helaas in onze familie en binnen mijn ouderlijk gezin voor en daarom wil ik in oktober 60 kilometer gaan lopen voor het goede doel”, vertelt Eva Osseweyer (32) uit Berkel en Rodenrijs. Ze doelt hiermee op de gevreesde ziekte borstkanker waarvoor de Stichting A Sisters Hope zich inzet. Lopen en afzien dus voor een heel goed doel.

(meer)

Heerlijk Dorpspleinfeest in Oudelandse Hof


Zonder de vrijwilligers zou er geen Dorpspleinfeest georganiseerd kunnen worden. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Wat hebben ze weer genoten, de bewoners van en buurtbewoners rond de Oudelandse Hof en de locatie van Steinmetz/De Compaan. Donderdag 24 juni kwamen ze weer eens bij elkaar voor het jaarlijkse Dorpspleinfeest. Met de buren moet je tenslotte vrienden blijven nietwaar! Deze keer stond er een grote barbecue op het programma.
(meer)

Maatschappelijke stage De Blesewic: ‘Welkom in onze wijk’


De bij het project betrokken leerlingen gaven een duidelijke presentatie.

Bleiswijk - Het is donderdagmiddag 10 juni. In lokaal 45 van Melanchthon De Blesewic hangt een gespannen sfeer. Dat maken de leerlingen niet zo vaak mee, zoveel belangrijke mensen bij een presentatie. In het publiek zitten de heer Meijster, directeur van de school, mevrouw Broens van Codename Future, Sytze Meijer en Ouint Wensveen, jeugdwerkers van Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland. De leerlingen hebben drie weken lang hun presentaties voorbereid en nu is het zover, ze moeten hun verbeterplannen voor de wijken rondom de school gaan presenteren.

(meer)

Prijsuitreiking loterij sponsorloop Armenië


Leuke prijsjes voor de winnaars van de loterij.

Berkel en Rodenrijs – Donderdag 24 juni vond de prijsuitreiking plaats van de loterij die in het kader van de sponsorloop voor Armeense kinderen gehouden werd. Ieder jaar wordt er door de notaris een trekking gedaan; hieraan doen automatisch alle deelnemers van de sponsorloop mee.
(meer)

Han Gaerthé nam na 37 jaar afscheid van brandweer Rotterdam


Han (tweede van links) werd opgehaald door collega’s op brandweerscooters.

Bergschenhoek/Rotterdam - Op zaterdag 29 mei stond de laatste 24-uurs dienst gepland voor brandweerman Han Gaerthé uit Bergschenhoek. Waar hij zich echter normaal gesproken om acht uur ’s morgens zou melden op de kazerne van de Laanslootseweg in Rotterdam Noord, werd hij nu om zeven uur al door zijn ploeggenoten opgehaald met de (brandweer)scooter. Hij werd getrakteerd op een feestelijke laatste dag, om te vieren dat hij na 37 jaar trouwe dienst met vervroegde uittreding mag. De vrijwillige brandweerkorpsen van Lansingerland kennen Han als instructeur ‘ladder en hulpverlening’. (meer)

Geslaagde projectweken op De Oosthoek


Het project stond in het teken van landen.

Bleiswijk - Dinsdag 1 juni vond de afsluiting plaats van de jaarlijkse projectweken op de Oosthoek. Ruim twee weken stond alles op de Oosthoek in het teken van landen. Elke groep had een eigen land gekozen waar ze op verschillende manieren mee aan de slag zijn gegaan. (meer)

Twirlteams van Helicon vallen in de prijzen


De teamleden bijeen.

Berkel en Rodenrijs - De twirlteams van Helicon namen zaterdag 5 juni deel aan een in Zwijndrecht georganiseerde wedstrijd voor Twirl/Majorette. De meiden wisten enkele fraaie prijzen mee naar huis te brengen.
(meer)

Uitslag ballonnenwedstrijd Oranjecomité Berkel en Rodenrijs


Afgelopen week ontving Luc Brouwer zijn prijs uit handen van Marja Vonk namens het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs – De 500 opgelaten ballonnen tijdens het Oranjefeest op Koninginnedag in Berkel-dorp heeft Luc Brouwer de eerste prijs opgeleverd.
(meer)

Wolfert Lyceum viert feestje: 100% geslaagd

null
De zeven geslaagden, allen woonachtig in Lansingerland, zijn: Kadir Çatir, Brenda van Buuren, Jilco Alders, Sabour Rahim, Talal el Hachioui, Lars van Helden en Jelle Vermeulen. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Geslaagd zijn voor je eindexamen is al een feest, maar dat werd het woensdag 30 juni voor zeven Havo-leerlingen van het Wolfert Lyceum nog eens extra. Ze werden door wethouder Werner ten Kate, directeur Peter Wind en een aantal docenten in het zonnetje gezet, omdat ze allemaal waren geslaagd.

(meer)

Genieten, maar ook: duwen en puffen tijdens Rolstoeltweedaagse

null
Na afloop ontvingen de bewoners prachtige gerbera’s. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Duim omhoog, voor al die vrijwilligers die woensdag 30 juni en donderdag 1 juli twee avonden lang met rolstoelers hebben gewandeld tijdens de Rolstoeltweedaagse. Dit jaarlijks terugkerend evenement was deze keer wel erg zwaar vanwege de extreme warmte. (meer)

Kopersvereniging Rodenrijse Zoom: “Gemeente komt belofte niet na”

Berkel en Rodenrijs – De Kopersvereniging Rodenrijse Zoom beschuldigt de gemeente ervan haar belofte om langs het HSL-tracé en de toekomstige ZoRo-busbaan een geluidswal aan te leggen, niet na te komen. Dat laat de vereniging weten in een vorige week verzonden persbericht. (meer)

Gemeenteraad stemt in met rapport bestuurlijke besluitvorming HSL

Lansingerland – Ondanks de lof die de samenstellers van het dossieronderzoek naar de bestuurlijke besluitvorming rond de HSL eerder kregen, leidde de vaststelling ervan in de gemeenteraad vorige week nog tot een langdurig debat. Dat werd vooral veroorzaakt door een amendement en enkele moties die naar aanleiding van het rapport werden ingediend. En het bij de stemming erover niet haalden. (meer)

Politieberichten

Inbraak school
Bleiswijk – In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli is ingebroken in een basisschool aan de IJsvogellaan in Bleiswijk. Er werd een computer ontvreemd. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op 10 juli is er de mogelijkheid kleding en schoenen in te leveren in het Dorcas Depot Bleiswijk, dat voortaan elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur geopend zal zijn. Locatie: container parkeerterrein aan de Dorpsstraat 70 te Bleiswijk. Informatie: Herman 06 - 10531756 of Wim 06 – 51230301, wimrhijnsburger@xs4all.nl . (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 juli wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen en wel op de vrijdagen 9 en 23 juli. Beide middagen worden gehouden in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus en beginnen om 14.00 uur. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut