Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Enerverende Avonturendag bij Outdoor Valley

Foto nr. 1
Meedoen aan de regiokampioenschappen klimmen
was ook mogelijk. Tekst/foto’s John Hofman.


Bergschenhoek - Ze zaten dan wel onder de modder, maar de keuze van een aantal jongens en meisjes om op de paal die over het water ligt te klimmen, was nog niet zo verkeerd. (meer)

Burgemeester: “We willen de burger nog meer het gevoel van veiligheid geven”

Foto
Twee van de vier BOA’s in gezelschap van de burgemeester:
“We proberen een goed contact met de burgers op te bouwen”.


Lansingerland - Mede door het toegenomen aantal overtredingen in Lansingerland heeft de gemeente vier BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren) in dienst genomen. (meer)

Feestelijk startsein bouw ‘Aan de Plaats’

Foto
Een feestelijk moment voor bouwer én burgemeester
Van Vliet bij het slaan van de eerste paal voor het project
‘Aan de Plaats’.


Bleiswijk - De bouw van het nieuwbouwproject ‘Aan de Plaats’, gelegen direct tegen het winkelgebied van Bleiswijk, is enige weken geleden al gestart, maar op donderdag 24 juni gaf burgemeester Ewald van Vliet hieraan een officieel tintje met het slaan van de eerste paal. (meer)

De rups weer terug in zwembad De Windas

De rups

Bergschenhoek - Op vrijdag 25 juni is het opgeknapte kunstwerk ‘de rups’ geplaatst op de ligweide van het nieuwe zwembad De Windas. (meer)

Monsterlijke stuntshow

Foto
Spanning en sensatie.

Berkel en Rodenrijs - Het Stunt Movie Production team komt op woensdag 7 juli voor het eerst naar Berkel en Rodenrijs met hun vernieuwde live-show vol stunts die normaal alleen op het witte doek of op tv te zien zijn. (meer)

Wethouder slaat eerste paal woningen Parkzoom

Foto
Wethouder Jan den Uil is blij dat hij weer een
eerste paal kan slaan.


Bergschenhoek - Met het slaan van een heipaal startte wethouder Jan den Uil dinsdag 22 juni de bouw van 48 woningen op de locatie Parkzoom in Bergschenhoek. (meer)

Voetballen tegen de politie tijdens Summer Action 2010

Foto
Vorige week deelden oranje leeuwen op de scholen
flyers uit over de Summer Action activiteiten in
Lansingerland. Foto: John Hofman.


Lansingerland -Vervelen is geen optie deze zomer. Jongerenwerk Lansingerland organiseert in samenwerking met jongeren uit deze gemeente een waslijst aan activiteiten. Net als vorig jaar kun je paintballen en voor een schappelijke prijs naar Walibi. (meer)

Christel en Robert verbleven even in een andere wereld

Foto nr. 1
Robert van der Velden te midden van de kinderen
die hij les mocht geven.


Berkel en Rodenrijs – Voor de één, Christel Wiersema, was het een keuzevak, de ander, Robert van der Velden, werd enthousiast gemaakt tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Beiden zijn weer terug van een missie naar Malawi waar ze gedurende twee weken op scholen les hebben gegeven. (meer)

Leerlingen Melanchthon Berkroden sluiten het jaar spectaculair af

Foto nr. 1
De eerste klassers repeteerden voor de theatershow
die ze opvoerden.


Berkel en Rodenrijs - Met het eind van het schooljaar in zicht breken er weer spannende tijden aan voor de schoolgaande jongeren van Lansingerland.
Binnenkort krijgen ook de leerlingen van Melanchthon Berkroden te horen met welke resultaten zij na de vakantie terug mogen keren in hun volgend leerjaar. (meer)

Roodborsttapuit nieuwkomer in de Ackerdijkse Plassen

Foto
Er is nu ook een stelletje roodborsttapuiten aan het
broeden in De Ackerdijkse Plassen. Foto: G. Rekers.


Berkel en Rodenrijs - In de Ackerdijkse Plassen is het landschap gevarieerd. Er zijn graslanden, plassen en moerasbos. (meer)

Geslaagde dagtocht Bleiswijkse senioren

dagtocht

Bleiswijk - Op woensdag 9 juni trokken de senioren van Bleiswijk er met twee volle bussen op uit voor een leuke dagtocht naar de Veluwe en de Betuwe. (meer)

Sprookjes vertellen vanaf een blauwe eend

Foto
Twee van de vijf heren waren afwezig. Daardoor was
er wel extra ruimte in de Kever.


Berkel en Rodenrijs - “We zijn geen kleuters meer”, fluistert een groep scholieren van de Koningin Beatrixschool tegen elkaar als ze de liedjes van het 2CV-theater aanhoorden. (meer)

Drie nieuwe afdelingen nu dicht bij elkaar in Sint Franciscus Gasthuis

Foto nr. 1
Ter gelegenheid van de opening werden drie fleurige
schilderijen onthuld. Foto’s: John Hofman.


Rotterdam - Het gebeurt wel vaker dat er een drieling wordt geboren. Donderdag 24 juni werd de ‘geboorte’ van een wel heel bijzondere drieling gevierd: in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam werden drie splinternieuwe afdelingen officieel in gebruik genomen. (meer)

Janus Hellemons, de vroegere tourvedette van Bleiswijk

Foto nr. 1
Janus Hellemons die in 1939 zijn dorp op z’n kop
zette nadat hij in Valkenburg zowaar ook nog Nederlands
Kampioen bij de Elite was geworden.Lansingerland – De kranten staan er vol van en op de televisie zal de komende dagen veel aandacht zijn voor de start van de Tour de France in Rotterdam. Terwijl de viptenten en de opbouw van het parcours tegenwoordig veel tijd, energie en geld opslokken, heeft de vroegere inwoner van Bleiswijk, Janus Hellemons, het zo goed als zeker op een veel bescheidener wijze ervaren. (meer)

Jos van Emden sterkste op NK tijdrijden

Foto
Jos van Emden. Foto: Peter Tetteroo.

Lansingerland – Heel lang heeft hij de kleuren van De Pedaalridders verdedigd. Zijn talent werd echter opgemerkt door de Rabobank formatie waar Schiedammer Jos van Emden nu al weer een paar jaar voor uit komt. (meer)

John van Beek neemt afscheid van Soccer Boys

Foto
John van Beek, een bekend gezicht bij Soccer
Boys neemt afscheid als keeperstrainer.


Bleiswijk - Na 19 jaar Soccer Boys heeft John van Beek besloten te stoppen als keeperstrainer bij de Bleiswijkse vereniging. (meer)

Berkelse veteranen voetbalkampioen

Foto
De kampioenen van VET-1 werden door voorzitter Jeroen
van Leeuwen in de bloemetjes gezet.


Berkel en Rodenrijs - Het eerste veteranenelftal van voetbalvereniging CVV Berkel is met een voorsprong van vijf punten kampioen geworden van de 1e klasse district West 2. (meer)

Sponsors bedankt!

Sponsors bedankt!

Berkel en Rodenrijs - Bij de afsluiting van de jeugdtenniscompetitie van ATV Berkenrode zijn de sponsors G.S. van den IJssel en Intersport Doesburg bedankt voor de sponsorkleding. (meer)

TOGB andermaal tegen SCO’63

Lansingerland - De beslissingswedstrijd die TOGB in de nacompetitie heeft gespeeld tegen SCO’63 uit Spijkenisse blijkt achteraf niet nodig te zijn geweest. (meer)

Duivensport

PV de Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 26 juni werden 925 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. Ze vlogen de 100 km met oost-noordoosten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2 J.
Straver, 3 mevrouw Paul, 4-5-6 A. v.d. Burg, 7 B. van Rossum, 8-9-10 B.
v.d. Burg.
De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-6 H. Kennepohl & Zn., 7 D. Stedehouder, 8-10 A. van Weelden, 9 C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er 306 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-8-9-10 D. v.d. Vrede, 2-3-4 J. Straver, 5 L. v.d. Berg, 6-7 J. v.d. IJssel.
De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1 D. Stedehouder, 2-3 K. v.d. Bulk, 4-5-8-9-10 B. van Rossum, 6-7 J. v.d. Burg. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.
Dezelfde dag werden er 217 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Tours.
Ze vlogen de afstand van 580 km met noordoosten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-5-7-9 J. Straver, 3 Comb.
M&J de Veld, 4-10 B. v.d. Burg, 6-8 D. v.d. Vrede.
De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-4-10 W. v.d. Bosch, 2-3-5-6-7-8-9 Gebr. de Vreede. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.
Vrijdag 25 juni werden er voor de fondclub 200 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Cahors. Ze vlogen 895 km met noordoosten wind terug. De eerste tien die zaterdag binnenkwamen waren van: 1 Comb. W. Seton & Zn, 2-5- 10 Gebr. de Vreede, 3 C. van Doorne, 4 A. Hagers, 6 Comb. Seinen-de Lange, 7-9 P. Kootkar & Zn, 8 M. Willems & Zn.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 23 juni is er gevist in de Broekwegwetering in Zoetermeer. De matige vangsten op de bekende visstekken binnen onze gemeente hebben er toe geleid dat we het verder weg in Zoetermeer zijn gaan zoeken; het resultaat was iets beter dan vorige wedstrijden, maar met een totale vangst van 7,5 kg. door 18 man nog niet echt goed.
De individuele uitslag was: 1. Piet Rotteveel 1,4 kg, 2. Peet van Mullem 1,2 kg en 3. Theo Meijer 1,2 kg.
De totaalstand is: 1. Jan v.d. Burg, 2. Rob van Dijk en 3. Hans Hulzinga.
Op 30 juni wordt er gevist in de Kromme Tocht in Bergschenhoek, bij de golfbaan.

Voetbal

Damesafdeling CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs - De Damescommissie van CVV Berkel is zeer verheugd met het feit dat de begeleiding voor het nieuwe seizoen 2010-2011 definitief rond is. Afgelopen week vonden de laatste gesprekken met de betrokkenen plaats en deze hebben tot ieders tevredenheid een positief resultaat opgeleverd. Ralph van der Bulk is ook komend seizoen de keeperstrainer en Paulien Leeuwenburgh en Michelle Spermon blijven verantwoordelijk voor de verzorging van de damesteams. Dit betekent dus dat alle drie de damesteams weer kunnen beschikken over een optimale begeleidingsstaf en daar is de damesafdeling uitermate trots op.
Het complete plaatje ziet er als volgt uit: Dames 1: trainer/coach Cees Kruys, elftalleider Johan van Aalst, vlagger Mark Spermon, verzorgster Paulien Leeuwenburgh.
Dames 2: trainer/coach Ton van der Vorm, elftalleider René van Wijk, verzorgster Michelle Spermon.
Dames 3: leider/coach Kees Stolk, vlagger Martin Buying.

Wielrennen

Landelijke tijdrit bij Pedaalridders
Bleiswijk - Door de perfecte organisatie van het grote landelijke jeugdtoernooi in Bleiswijk heeft de KNWU de Pedaalridders Lansingerland gevraagd een landelijk tijdrit te willen organiseren. Uiteraard werd er positief op dit verzoek gereageerd en werd de wedstrijd binnen veertien dagen geregeld. De keus was gevallen op de regio Bleiswijk. Een groot aantal vrijwilligers van de Pedaalridders meldde zich aan en Bunnik Plant uit Bleiswijk stelde een prachtige ruimte beschikbaar met gebruik maken van al hun faciliteiten en tevens als startplaats van de tijdrit.
Vollebregt aanhangwagens leverde belangeloos de jurybus, de gemeente regelde binnen zeer korte termijn de benodigde vergunningen, de politie verleende alle medewerking Aannemersbedrijf KWS trof een aantal belangrijke noodvoorzieningen om mogelijk te maken de wedstrijd door te laten gaan.
Het deelnemersveld was erg groot en het werd een prachtige toernooi met veel wind. Er stonden Nieuwelingen en junioren zowel jongens als meisjes, dames en belofte renners aan de meet. Wielervereniging de Pedaalridder kan samen met haar vrijwilligers terugkijken op een geslaagd toernooi.

Aanhouding verdachte mishandeling

Bleiswijk - De politie heeft donderdagochtend een 33-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden voor mishandeling van een vrachtwagenchauffeur. (meer)

Geen explosief

Bleiswijk – Woensdagochtend 23 juni werd de politie gealarmeerd, omdat er mogelijk een explosief zou liggen op bedrijventerrein Prisma. Het projectiel dat werd aangetroffen, leek inderdaad op een explosief. Eén van de agenten echter herkende het voorwerp: het bleek een kop van een hoge druk ontstopper te zijn.

Controle op Oudelandselaan

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op dinsdag 22 juni van 15.00 tot 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Oudelandselaan. Vier personen werden bekeurd, omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen. Twee bestuurders droegen geen gordel en één persoon gaf een valse naam op. Deze laatste man werd meegenomen naar het bureau waar zijn ware identiteit werd vastgesteld.

Onder invloed

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van woensdag 23 juni werd een automobilist uit Berkel en Rodenrijs op de Beukensingel staande gehouden.
De man had geen geldig rijbewijs en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanrijding met wielrenner

Berkel en Rodenrijs – Vorige week woensdag ontstond om een uur ’s middags op de Oudelandselaan een aanrijding tussen een auto en een wielrenner. De auto kwam vanaf de N470 en reed in de richting van Berkel centrum toen hij op het tussenstuk bij de fietsersoversteek ter hoogte van de Industrieweg een wielrenner zag. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagavond organiseert de KBO Nordic Walking; bij goed weer gaat deze activiteit gewoon door. (meer)

Bergschenhoek

Jeugddienst
Bergschenhoek - Zondagavond 4 juli organiseert de jeugddienstcommissie van de hervormde gemeente van Bergschenhoek een jeugddienst met als thema ‘Levensverzekering’ , aanvang 18.30 uur. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub Sans Fumée organiseert ook deze zomer op een aantal donderdagavonden bridge inloopavonden in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.
Leden van bridgeclubs en 55-plussers in Lansingerland zijn van harte welkom. Inschrijving per paar vanaf 19.00 uur. (meer)

Regio

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Gemeente gaat planning scholenbouw aanpassen

Lansingerland – De groei van de gemeente gaat zo snel dat de ontwikkelingen in onderwijsland erbij achterblijven. Het wordt tijd dat de gemeente de scholenplanning aanpast aan de eisen van nu. (meer)

College gaat aanbestedingen tegen het licht houden

Lansingerland – Het college van b. en w. gaat de manier waarop de gemeente aanbestedingen houdt, kritisch bezien. (meer)

3B-Wonen voelt zich prettig bij vergadering Huurdersvereniging 3b-gemeenten

Lansingerland – Tijdens een door de Huurdersvereniging 3b-gemeenten met Woonbond georganiseerde bijeenkomst op 23 juni werd de uitkomst van het onlangs gehouden bewonersonderzoek tegen het licht werd gehouden. Alle 4135 huishoudens die bij 3B Wonen als huurder zijn ingeschreven mochten hun mening geven over het onderhoud van hun woning, de verhuurder en de gemeentelijke bijdrage aan prettig wonen. (meer)

Berkel loopt warm voor het Jeugdfestival

Berkel en Rodenrijs - Op 18 juni is de inschrijftermijn voor deelname aan het Berkelse Jeugdfestival, dat op 10,11 en 12 augustus wordt gehouden, afgesloten. (meer)

Werkzaamheden overzijde Rotte

Bleiswijk/Zevenhuizen - Er is gestart met de aanleg van een pers- en retourleiding nabij de Middelweg in het recreatiegebied Rottemeren.
Deze leidingen worden aangelegd om zand van de Zevenhuizerplas op te spuiten voor een deel van de inrichting van de Eendragtspolder. (meer)

Drie weekendafsluitingen N 209

Bergschenhoek/Bleiswijk – De komende drie weekenden in juli zal de N 209 tussen de Boterdorpseweg (Bergschenhoek) en de Hoekeindseweg (Bleiswijk) voor al het verkeer afgesloten zijn. (meer)

Zomerfestival mag volgend jaar terugkomen

Foto
Even met Jaap op de foto. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Het is vrijdag 25 juni met recht een Zomerfestival geworden. Het warme weer zorgde voor een zeer positieve bijdrage, terwijl de artiesten van deze avond er mede debet aan waren dat de bezoekers het nog warmer kregen door hun enthousiaste optredens. (meer)

Helicon ging met schitterende tour door Berkel en Rodenrijs

Foto nr. 1
De tour startte bij het gemeentehuis.
Tekst/foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De Tour zit er op voor Muziekvereniging Helicon. Zaterdag 26 juni ging ze ‘On Tour’ door Berkel en Rodenrijs als promotie van de vereniging en verdere viering van het 100-jarig bestaan. Op zes plaatsen in ons dorp werd muziek gemaakt en dansten de twirlgroepen. (meer)

Fluitconcert leerlingen De Fluithoek boeit

Foto
Enkele leerlingen en de docente aan het werk.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk/Bergschenhoek - Meestal wordt er in een kerkgebouw gezongen en niet gefloten. Daar zijn uitzonderingen op te maken als leerlingen van muziekschool De Fluithoek uit Bergschenhoek met hun dwarsfluiten een prachtig concert geven. Vrijdagavond 25 juni vond dit plaats in de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk. (meer)

Aanhouding Voorburgs hockeyteam

Bleiswijk – Vrijdagavond is tijdens een feest na afloop van een geslaagd hockeytoernooi bij HVB Bleiswijk een hockeyteam uit Voorburg aangehouden en meegenomen naar het bureau. (meer)

Drukte in De Windas

Drukte in De Windas

Bergschenhoek – Het is mooi weer en gelukkig is zwembad De Windas weer geopend. Zaterdag wisten 1780 zonaanbidders het zwembad te vinden en zondag bleef de teller pas op 2667 badgasten steken. (meer)

Eén sms’je brengt Leon van den Ende een wereldavontuur

Foto Leon nr. 1
Leon van den Ende in het Soccer City stadion.

Berkel en Rodenrijs – Terwijl heel Nederland aan de buis zat voor de WK- voetbalwedstrijd Nederland tegen Denemarken zag Berkelaar Leon van den Ende het spektakelstuk live in het stadion. (meer)

Arjan Breukhoven: “Een inspirerend orgel om op te spelen”

Foto nr. 1 Orgel
Arjan Breukhoven viert het 200-jarig bestaan van het
orgel met een drietal concerten. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De oude Dorpskerk in het centrum van Berkel en Rodenrijs is gezichtsbepalend voor onze gemeente, daar zijn we het over eens. Maar wist u dat in deze kerk een orgel staat dat inmiddels 200 jaar oud is? (meer)

Schoolkorfbaltoernooi fleurt wedstrijd Oranje op

Foto Korfbal
Een geslaagde schoolkorfbaldag bij Weidevogels.

Bleiswijk - Zaterdag 19 juni werd op het terrein van korfbalvereniging Weidevogels de 28e editie van het schoolkorfbaltoernooi gespeeld. Het toernooi, dat werd gesponsord door de Rabobank, werd gespeeld op de dag dat het Nederlands elftal zich, naar later bleek, plaatste voor de volgende ronde van het WK voetbal. (meer)

Goede prestaties leerlingen muziekschool Dadrum

Foto Dadrum 1
Drumles is zeer gewild.

Bergschenhoek - In Buurthuis ’t Schooltje aan de Rottekade kregen ze het afgelopen jaar muziekles en maandagavond 21 juni lieten de leerlingen van Muziekschool Dadrum horen wat het resultaat was. (meer)

Wethouder Kampinga: de échte bezuinigingen moeten nog komen

Lansingerland – De commissie Algemeen Bestuur besprak donderdag 10 juni de Voorjaars- en Kadernota. Morgenavond is de gehele gemeenteraad aan zet.
Wethouder Kampinga (VVD) stelde dat verwacht mag worden, dat de gemeente de komende maanden met nieuwe tegenvallers wordt geconfronteerd. (meer)

Presentatie verhalenpalet

Foto Verhalenpalet
De deelnemers ontvingen elk een bundeltje van
hun verhalen.


Lansingerland - Schrijvers uit Lansingerland en Zoetermeer kwamen onlangs bijeen om hun verhalenbundel in ontvangst te nemen. (meer)

Schoolzwemkampioenschappen

Foto Schoolzwemkampioenschappen
De deelnemende teams uit Lansingerland.

Lansingerland - Als vervolg op de schoolzwemkampioenschappen van Lansingerland, die door zwemvereniging De Watervogels werden georganiseerd, zijn ondertussen ook de Zuid-Hhollandse Schoolzwemkampioenschappen gehouden in Barendrecht. (meer)

Dankzij het 125-jarig bestaan en het leveren van uitstekende kwaliteit

Foto nr. 1
De Commissaris der Koningin de heer Franssen onthult in
aanwezigheid van burgemeester Ewald van Vliet het schild
behorend bij het Hofleverancierschap, dat Nico Rodenburg
ontving. Rechts op de foto mevrouw Rodenburg.


Berkel en Rodenrijs - Of Hare Majesteit de Koningin ooit een bestelling zal plaatsen is niet bekend, maar ze zorgde zaterdag 19 juni wel voor een verrassing bij Echte Bakker Rodenburg. (meer)

CU stelt vragen over afsluiting Berkelse Dijkje

Berkel en Rodenrijs – De plotselinge afsluiting van het Berkelse Dijkje voor gemotoriseerd verkeer heeft niet alleen verwondering gewekt bij veel inwoners. (meer)

Stichting start kort geding tegen herrie HSL

Lansingerland - Stichting Stop Geluidsoverlast HSL heeft de verschillende partijen die verantwoordelijk zijn voor de HSL gesommeerd om binnen 7 dagen maatregelen te nemen tegen de voortdurende herrie van de hogesnelheidstreinen. (meer)

Predikantenechtpaar 25 jaar in het ambt

Foto
Het jubilerende predikantenechtpaar Rianne van Halsema
en Peter Treep uit Bleiswijk. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie theologie in Kampen en inmiddels zijn Rianne van Halsema en Peter Treep al weer 25 jaar in het ambt van predikant, waarvan twintig jaar in de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk.
(meer)

Blauwdruk voor toepassing Business Intelligence in sierteeltsector ziet levenslicht

Foto
Het eerste exemplaar van de blauwdruk voor de toepassing
van Business Intelligence in de sierteelt werd door professor
Beulens (rechts) uitgereikt aan Ludy Dingelstad (midden) in
aanwezigheid van Herman de Boon (links), voorzitter Vereniging
van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten en mede-initiatiefnemer
van dit project.Bleiswijk - Door op ketenniveau te innoveren met Business Intelligence als hulpmiddel is er veel winst te halen voor de totale sierteeltsector. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoek naar de toepassing van Business Intelligence in de sierteeltsector. (meer)

Gemeentesecretarissen uit de regio brengen bezoek aan Monsanto

Foto
De gemeentesecretarissen en hun partners konden zelf
proeven wat Monsanto en de teler mogelijk maken.


Lansingerland - Een aantal gemeentesecretarissen uit de regio Rijnmond bezocht vrijdagmiddag 11 juni op uitnodiging van secretaris Eijkenaar van de gemeente Lansingerland Bergschenhoek. (meer)

Greenport kan zich ontwikkelen tot internationaal vitaal tuinbouwcluster

Foto
Het advies van Adviesgroep Nijkamp over de ‘Toekomst
van het tuinbouwcluster Greenport Nederland’ werd overhandigd
aan demissionair minister Gerda Verburg van LNV en voorzitter
Sjaak van der Tak van Greenport Nederland, tijdens de
zomerconferentie van Greenport Nederland.


Bleiswijk – Het Nederlandse tuinbouwcluster heeft de potentie en het perspectief zich te ontwikkelen tot een internationaal vital tuinbouwcluster in 2040. (meer)

Juf Truus neemt afscheid van haar leerlingen en collega’s

Foto
Truus Halma neemt afscheid van ‘haar’ Prins Mauritsschool.

Berkel en Rodenrijs – Ze had er met 61 jaar al mee kunnen stoppen, maar toen had ze daar nog geen zin in. (meer)

Ideeën opgedaan voor het inrichten van grote én kleine tuinen

Foto
Een kijkje nemen in de tuin van een dorpsgenoot.
Een geslaagd evenement. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Een behoorlijk aantal mensen heeft zaterdag 19 en zondag 20 juni een bezoek gebracht aan een of meerdere tuinen in Lansingerland. Voor het tweede jaar organiseerde mevrouw Tjally Richardson uit Bergschenhoek Open Tuinen Lansingerland. (meer)

Haar voor Stichting Haarwensen

Foto’shaar
Voor en na het afknippen van de vlechten.

Bergschenhoek - Donderdag 17 juni was voor Nienke (10) en Anouk (7) van Rooijen een spannende dag. (meer)

Leerlingen Wolfert Lyceum leveren topprestaties voor een goed doel

Foto
Ook Yasmina Chahid (2 Havo) stond op het podium. Ze
werd begeleid door de (vaste) schoolband met op drums
Joecha van Gelder (oud-leerling), op gitaar Casper Weijs
(docent Natuurkunde) en Antoninio Tumminaro (docent
Latijn en Grieks), op basgitaar Pieter Metzelaar (concierge)
en blaasinstrumenten Rob Nieuwenhuizen (docent wiskunde
op Wolfert Dalton).Bergschenhoek - De droom om op een podium voor een groot publiek te staan werd voor de talentvolle leerlingen van het Wolfert Lyceum donderdagavond 10 juni werkelijkheid. (meer)

Arts-acupuncturist Henk Sanders past nu ook Japanse methode toe

Foto
Henk Sanders.

Berkel en Rodenrijs – Sinds kort past arts en acupuncturist Henk Sanders in toenemende mate en met succes de Toyohari-methode toe. Sanders zegt: “Toyohari is een acupunctuurstijl ontwikkeld door Kodo Fukushima, een bekende blinde acupuncturist uit Japan, die in 1959 de Toyohari Association heeft opgericht. (meer)

Spellendag Gouden Griffelschool en Noordrandcollege

Foto
De spellendag werd georganiseerd en begeleid
door leerlingen van het Noordrandcollege.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 19 mei hield de Gouden Griffelschool een sportdag voor de onderbouw. De dag werd door leerlingen van het Noordrandcollege 3de jaars Sport, Dienstverlening & Veiligheid georganiseerd. (meer)

Tuinders richten eigen waterbedrijf op

Bleiswijk - Op dinsdag 8 juni ondertekenden negen glastuinbouwondernemers en de WUR een contract voor de levering van gietwater in het glastuinbouwgebied De Overbuurtse Polder te Bleiswijk. (meer)

Reünie jeugdsoos ’t Polderhuis

 Foto
Het Polderhuis bood in vroegere tijden onderdak aan
een druk bezochte jeugdsoos.


Bergschenhoek - Wegens de succesvolle reünies van jeugdsociëteiten Casa Nostra en de de Rotonde hebben de oud-bestuursleden van ’t Polderhuis het idee opgevat om eveneens een reünie te organiseren. (meer)

Autoshow moest concurreren met WK-voetbal

Foto
Eén van de paradepaardjes waarmee de autodealers
zaterdag voor de dag kwamen. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het viel niet mee voor de deelnemende autobedrijven zaterdag 19 juni om te concurreren met het WK-voetbal. (meer)

Tentoonstelling historie bakker Rodenburg

Foto
Cor Rodenburg met de mandenfiets. Deze fiets is ook
op de expositie te zien.


Berkel en Rodenrijs - Echte bakker Rodenburg heeft de afgelopen weken met veel acties gevierd dat het bedrijf 125 jaar bestaat. Die 125 jaar bakkerijgeschiedenis heeft naast vele broden en lekkernijen ook een schat aan historisch materiaal opgeleverd. (meer)

Hulphond Hugo bij ZijActief

Foto
Erica Wouterloot en Hugo, haar hulphond.

Bergschenhoek - Op de ledenavond van ZijActief Bergschenhoek kwam Erica Wouterloot vertellen hoe het leven is met haar hond Hugo. (meer)

Dodelijk ongeval

Bergschenhoek - Een 41-jarige inwoner van Delfgauw is donderdagavond om het leven gekomen, nadat hij met zijn auto tegen een pijler van een viaduct was gereden.
Rond elf uur werd bij de politie gemeld dat er een auto tegen de pijler aan de Jacob Marislaan was gereden. Agenten gingen direct naar de plaats van het ongeval. De inzittende van het voertuig bleek al overleden te zijn.
Het is nog onduidelijk waardoor de automobilist tegen de pijler aangereden is.

Rijontzegging

Bergschenhoek - Zaterdag 19 juni kreeg een 63-jarige inwoner van Bergschenhoek een bekeuring en een rijontzegging van vier uur opgelegd, omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. De man werd omstreeks 18.20 uur gecontroleerd op de Hoeksekade te Bergschenhoek.
Hij blies 440 ugl, wat wil zeggen dat hij matig onder invloed was.

Brom- en snorfietscontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op vrijdag 11 juni tussen 15.00 en 17.30 uur een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Boterdorpseweg. Van de 24 gecontroleerde voertuigen bleken er drie opgevoerd te zijn. De bestuurders kregen een bekeuring.

Algemene verkeerscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op woensdag 16 juni tussen 15.00 en 16.00 uur op de Planetenweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen waren mobiel bellen, het niet dragen van de gordel en het rijden zonder rijbewijs.
Automobilisten moesten ook blazen, maar niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Te hard gereden

Berkel en Rodenrijs – Honderd automobilisten bleken op donderdag 17 juni te hard gereden te hebben op de Klapwijkseweg waar de politie tussen 10.30 en 11.30 uur 385 passerende voertuigen op snelheid controleerde. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt. De controle vond plaats op het gedeelte van de Klapwijkseweg tussen de Rodenrijseweg en de Oudelandselaan.

Babbeltruc met grote gevolgen

Berkel en Rodenrijs – Twee oudere dames zijn op vrijdag 18 juni hun sieraden kwijtgeraakt doordat zij het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Die vrijdagmiddag werd er bij de dames aangebeld door twee mannen die zich als gemeenteambtenaren uitgaven. De bewoonsters werd gezegd, dat zij gedurende korte tijd hun woning moesten verlaten. Toen zij even later weer hun huis weer ingingen, bleken de mannen er met hun sieraden vandoor te zijn gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inval bij bedrijven

Bleiswijk – Politie, Arbeidsinspectie, UWV en SIOD (heeft tot doel het strafrechtelijk handhaven van de wet- en regelgeving op het terrein van werk en inkomen) hebben op dinsdag 15 juni een bezoek gebracht aan een drietal bedrijven in onze regio. Bij deze actie is de eigenaar van een bedrijf aan de Hoefweg in Bleiswijk aangehouden op verdenking van fraude.
Aan de aanhouding is anderhalf jaar onderzoek vooraf gegaan. Op het bedrijf werd ook een man aangehouden die al 14 maanden wegens vermogensdelicten in Polen gesignaleerd stond. Hij is terug naar zijn vaderland gestuurd.

Brand in kledingcontainer

Berkel en Rodenrijs – De op het schoolplein van de Wilgenhoek staande kledingcontainer werd zaterdagavond 19 juni door twee jongens van 14 jaar in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De jongens konden worden aangehouden. Zij zijn overgedragen aan bureau HALT.

Diefstal auto’s

Bleiswijk – Op de Kamperfoeliedreef werd in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juni een Skoda octavia gestolen. Een nacht later werd op de Reigersdreef een VW Transponder ontvreemd.

Horecacontrole

Bleiswijk – Bij een integrale horecacontrole in Bleiswijk op vrijdag 18 juni tussen 02.00 en 21.00 uur werden twee bekeuringen uitgedeeld, omdat er binnen gerookt werd.

Rijbewijs ingevorderd

Bergschenhoek – Op zaterdag 19 juni werd een 22-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs op de Hoeksekade op alcohol gecontroleerd. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Alhoewel hij niet zwaar beschonken was, werd toch zijn rijbewijs ingevorderd. Dit omdat hij voor de vierde keer binnen vijf jaar met alcohol achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Voetbalindeling bekend voor regioclubs

Lansingerland - Voor de voetbalcompetitie 2010/2011 heeft de KNVB de
volgende indeling gemaakt voor de clubs uit Lansingerland. (meer)

Overschrijvingen voetballers Lansingerland

Foto
Roy Schenk is één van de blijvertjes bij de Berkelse
voetbalclub TOGB. Foto: Rob Veldkamp.


Lansingerland – De kruitdampen van de afgelopen competitie zijn nog maar net opgetrokken of er wordt alweer aan een volgend seizoen gedacht. Ook bij de regioclubs zijn er overschrijvingen al zullen deze clubs het niet halen bij de clubs buiten Lansingerland waar soms hele elftallen komen ‘aanwaaien’ en ook weer vertrekken. (meer)

Onderlinge wedstrijden DOTO in nieuwe sporthal

Foto nr. 1
Burgemeester Van Vliet was aanwezig om de kersverse
Nederlands kampioen Acro team Heren 4 van DOTO in het
zonnetje te zetten.Bergschenhoek – Sportvereniging DOTO had op zaterdag 19 juni een zeer geslaagde afsluiting van het seizoen. In hun nieuwe onderkomen sporthal De Zijde was het de hele dag een komen en gaan van de deelnemers van hun afdeling turnen en acrogym. (meer)

Wielrennen

Kampioenschap van Nederland
Beek - Het Nederlands kampioenschap op de weg werd verreden in het heuvelachtige Limburgse Beek. De organisatie had twee ronden uitgezet met een lastige klim. De aankomst was bergop. (meer)

Hardlopen

Kieviten in actie
Bleiswijk - Afgelopen weekend zijn diverse atleten van atletiekvereniging De Kieviten in actie gekomen tijdens hardloopwedstrijden in en buiten de regio. Gerrit de Bruin, Kees Voogt en Ronnie Duinkerken liepen zondag 20 juni de Veluwezoom Trail over een afstand van 50 kilometer. Deze ultraloop, met start en finish in Laag Soeren, vond plaats in een prachtig natuurgebied met veel heuvels en grotendeels onverharde bos- en zandpaden.
Ronnie Duinkerken finishte in 3 uur en 57 minuten, Kees Voogt eindigde in 4 uur en 48 minuten en Gerrit de Bruin kwam in 5 uur en 50 minuten over de streep. Ferdi Vonk stond zondag aan de start van een 5 kilometerloop in Delft. Op een bochtig parkoers en met een harde wind won hij de wedstrijd in een tijd van 19 minuten en 13 seconden. Vrijdagavond 18 juni deden Kees en Jeannette Voogt mee aan de 33e editie van de Oranjeloop in Kwintsheul.
Kees Voogt volbracht de 10 kilometer in een tijd van 30 minuten en 19 seconden en werd met deze prestatie tweede bij de heren vanaf 55 jaar.
Jeannette eindigde in een tijd van 55 minuten en 4 seconden.

1500 meter loop
Bleiswijk - Atletiekvereniging De Kieviten organiseerde woensdagavond 16 juni voor haar leden een hardloopwedstrijd over 1500 meter. Start en finish waren op de Kooilaan in Bleiswijk. Ondanks de tegenwind wisten veel deelnemers hun persoonlijk record op deze afstand aan te scherpen, zo ook de top drie. Paul van den Berg won de wedstrijd in 4.40, tweede werd Jeroen Ammerlaan in 4.41 en op de derde plaats eindigde Bart Roefs in 4.44.
Persoonlijk records waren er verder voor Erik van Keeken 4.49, Sander Stortebeker 5.20, Ingrid Baggerman 5.57, Bart Wielinga 6.06, Teun de Baak 6.26, Yvonne Kosters 6.31, Petra Berkelaar 6.54, Steven van der Voort 7.03, Joanne Hofman 7.16 en Emma Wessels 7.48. De volledige uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl

Ferdi Vonk scoort goed
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk heeft woensdag 16 juni voor het eerst een 1500 meter wedstrijdloop (bij de Kieviten) gelopen. Net als bij de 1500 meter schaatsen is dit een moeilijke afstand in de atletieksport. Hij werd hierbij zesde in een tijd van 5 minuten precies, dit nadat hij een paar uur daarvoor nog een duurlooptraining had gedaan van 16 kilometer. Zondag kwam Vonk andermaal in actie en wel bij Atletiekvereniging AV40 in Delft op de 5 kilometer. Het werd een podiumplaats in een tijd van 19:13 uur. Hij was helemaal klaar om zijn persoonlijk record scherper te stellen, echter het parcours had te veel bochten, bovendien stond er een stevige tegenwind.
Ferdi Vonk was niet helemaal tevreden over zijn tijd, maar wel blij met de eerste plaats in Delft.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 16 juni is er bij de skiberg gevist; de omgeving is er prachtig. Door de harde wind dwars over het water was het erg moeilijk vissen en is er door 16 man slechts 4,3 kilo gevangen. De individuele uitslag was: 1. Piet Rotteveel: 1,7 kg, 2. Bas Wouterse: 0,8 kg en 3. Peet v.d. Bosch: 0,6 kg.
De totaalstand is: 1. Jan v.d. Burg, 2. Rob van Dijk en 3. John Bierens.
Op 23 juni wordt er gevist aan de Fregatwerf in Zoetermeer.

Duivensport PV de Vrijheid

Bergschenhoek - In totaal werden zondag 20 juni 413 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel. Ze vlogen de afstand van 159 km met noord- noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-6-9-10 D. v.d. Vrede, 2 L. v.d. Berg, 3-5-8 J. Straver, 7 J.
Zeelenberg.
De eerste tien die binnenkwamen in de B-ploeg waren van: 1 J. Maree, 2 J.
v.d. Berg, 3-4-10 B. van Rossum, 5-8 A. Hagers, 6-7 K. v.d. Bulk, 9 A.J.C.
Gronsveld.
Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg.

Voor onderzoek naar besluitvorming HSL zijn 150 archiefdozen omgespit

Lansingerland – Digitale archiefvorming bestond nog niet. Daarom is de bestuurlijke besluitvorming over de aanleg van de hoge snelheidslijn vastgelegd in papieren dossiermappen. Samen vullen die 150 archiefdozen. Ze werden allemaal doorgespit om te voldoen aan de opdracht die de gemeenteraad in september 2009 gaf. (meer)

Laatste week inschrijven voor Zomeracademie 2010.

Lansingerland – Welzijn Lansingerland organiseert ook deze zomer en wel
vanaf dinsdag 6 juli tot en met donderdag 15 juli de Zomeracademie met tal van activiteiten. (meer)

Burgemeester Van Vliet weer lid dagelijks bestuur Stadsregio

Lansingerland – Applaus voor burgemeester Ewald van Vliet, donderdagavond in de raadscommissie Algemeen Bestuur. (meer)

Melden overlast wordt gemakkelijker

Lansingerland – De mogelijkheden om overlast in de woonomgeving te melden, worden eenvoudiger. Op de gemeentelijke website komt een button die het voor inwoners mogelijk maakt om door te klikken voor een melding van ervaren overlast. (meer)

Midsummernightshopping: Tropische sferen in

Foto
De brassband The Legendairs brengt het winkelend publiek
in tropische sferen.


Berkel Centrum Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 26 juni is Berkel Centrum ’s avonds in tropische sferen. Van 19.00 tot 22.00 uur zetten de ondernemers hun deuren voor het winkelend publiek open en hebben zij mooie aanbiedingen. (meer)

Bleiswijk loopt uit voor gezellige braderie

Foto nr. 1
Scouting organiseerde tal van leuke spelletjes op het plein.

Bleiswijk – In de ochtenduren kwam het wat rustig op gang, maar toen de koffie eenmaal achter de rug was en de boodschappen waren gehaald maakte een groot deel van de Bleiswijkers – maar ook heel wat belangstellenden uit de omliggende gemeenten – zich zaterdag 12 juni op voor een bezoekje aan de Bleiswijkse braderie, traditiegetrouw door de actieve winkeliers van Bleiswijk georganiseerd in de eerste helft van de maand juni. (meer)

Geen stempas betekent geen stem uitbrengen

Foto
Jan van Setten voor zijn woning met op het raam zowel
de poster van Wilders als van de HSL herrie.


Berkel en Rodenrijs – “Zou de postbode een hekel hebben gehad aan mijn poster van Wilder? Maar gelukkig heeft hij ook zonder mijn stem gewonnen; dat is een hele geruststelling!” (meer)

Een fraaie visvijver voor de hele buurt

 Foto
In de stromende regen werd een bezoekje gebracht
aan de vissteiger achter het gebouw.


Berkel en Rodenrijs – In de stromende regen wandelden zowel de begeleiders en de bewoners van de Oudelandse Hof als de gasten donderdagmiddag 10 juni naar de splinternieuwe vissteiger die onlangs was aangelegd. Vlak achter het verpleeghuis, maar ook vrij toegankelijk voor andere visliefhebbers. (meer)

Bergboezem en –bewoners zetten deuren open voor belangstellenden

Foto
Rob van Paassen verzorgde twee dagen lang rondleidingen
langs de biologisch geteelde producten.


Berkel en Rodenrijs – ‘Lekker naar de Boer 2010 met Bergboezem tocht’ stond zowel zaterdag 12 als zondag 13 juni centraal in de polder op de grens van Rodenrijs en Oude Leede. (meer)

Een gigantisch bedrag voor Vrienden van het Sophia

Foto
De cheque is overhandigd met in het midden initiatiefneemster
Monique de Jong uit Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zondag 11 april jl. heeft Monique de Jong samen met haar Sophietje-Team de 10 kilometer volbracht. Een reden om trots op zichzelf én op haar medelopers te zijn. (meer)

Stichting Jeugdspeelweek presenteert zich op braderie

 Foto
De snowboard simulator werd ook enthousiast uitgetest
door deze wat oudere dame uit Bleiswijk.


Bleiswijk – Met een heuse snowboard simulator, het traditionele spijkerslaan en het sjoelen voor een snoepje presenteerde de Stichting Jeugdspeelweek zich zaterdag op de braderie. (meer)

LTO Noord toont gemeenteraad het buitengebied in alle facetten

Foto
De informatieve dag begon bij de tulpenbroeierij van de
familie Breg.


Lansingerland - LTO Noord Glaskracht Oostland nodigde het college van b. en w. en de gemeenteraad van Lansingerland uit voor een bustoer door de buitengebieden van de gemeente. (meer)

Herco van Loon is beste bloemsierkunstenaar bij Terra

Foto
De winnaar van de voorronde.

Bleiswijk – Voormalig Berkelaar Herco van Loon werd vrijdag 11 juni winnaar van de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst uit de regio Zuid West en Noord West Nederland. (meer)

Fietsendieven, helpt u mee?

Berkel en Rodenrijs – Vorige week woensdag werd een blauwe damesfiets gestolen op het hoekje van de Kerksingel en de Raadhuislaan. Het was markt en dus erg druk. De fiets was voorzien van een AXA-slot met symmetrische sleutel. Het lijkt erop – gelet op de drukte op deze locatie – dat er iemand met een loper voor dit type slot op zak loopt. Een ieder is gewaarschuwd.
In dit geval gaat het om een blauwe Gazelle Chamonix, zes jaar oud, met witte lijm vastgelijmd bol achterlicht (heeft door de lijm een witte omlijsting), met koppeling voor een aanhangwagen op de achteras van de fiets. Ook was er een bevestiging voor een kinderzitje aanwezig onder het zadel, en zat het zadel vast met een snelspanklem rond de zadelpen. Ook voetsteuntjes ontbraken niet. Framenummer 507 42 99.
Wie de fiets ziet, wordt verzocht contact met de politie op te nemen (0900- 8844).

Op heterdaad betrapt

Bergschenhoek - Een 46-jarige Rotterdammer is zondagmorgen vroeg op heterdaad aangehouden toen hij langs de HSL in Bergschenhoek koperdraad stal. Een oplettende opzichter waarschuwde rond tien over zes de politie.
Hij had de 46-jarige verdachte aangehouden. De man had zes rollen koperdraad 'koud' gezet. Met een betonschaar had hij het hek kapot geknipt.
Hij werd in zijn auto aangetroffen en door de politie overgebracht naar een bureau voor verhoor.
ProRail heeft extra maatregelen genomen om diefstal van koper op het spoor tegen te gaan. Zo wordt er door medewerkers van ProRail en Infraspeed gepost, zowel ’s nachts als overdag. Ook zijn er langs het tracé camera’s en alarmsystemen geplaatst.
Daarnaast is het betreden van het gebied rondom het spoor bijzonder gevaarlijk vanwege hoge spanning van 25.000 volt op de bovenleiding. Dit is 113 keer meer dan het voltage van een stopcontact thuis. Daarnaast kunnen HSL-treinen ’s nachts tijdens testritten onverwacht sneller rijden. Het is dus strafbaar en levensgevaarlijk om binnen de hekken van het HSL-tracé te komen.

Hardleers: auto in beslag genomen

Bleiswijk – Een inwoner van Bleiswijk die dinsdagmiddag 8 juni voor de derde keer zonder rijbewijs in zijn auto werd aangetroffen, heeft z’n auto moeten inleveren. De man werd al rijdend bellend gezien door agenten en staande gehouden. Toen bleek dat hij geen rijbewijs had en het de derde keer was dat hij op rijden zonder rijbewijs werd betrapt, werd zijn auto in beslag genomen.

CV-ketels gestolen

Bleiswijk – In de nacht van 9 op 10 juni werden uit vijftien voor een deel in aanbouw zijnde woningen de cv-ketels gestolen. Drie van de woningen waren kort ervoor opgeleverd. Ook bleek ingebroken te zijn in een bouwkeet op het terrein. Uit de keet werd gereedschap gestolen en een ravage aangericht.

Graffiti op woningen

Bergschenhoek – Diverse appartementencomplexen in Bergschenhoek zijn vorige week beklad met graffiti. Zo kwamen er meldingen uit de Koningsvaren en de Steenbreekvaren. Ook een elektriciteitshuisje moest het ontgelden. Bewoners hebben aangifte gedaan.

Aanhouding kinderen

Bergschenhoek – Twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar werden vorige week betrapt op het stelen van een portemonnee in het Berghonk. Het tweetal werd door een van de bezoekers van een aldaar actieve sportvereniging betrapt en in de kraag gegrepen. De politie heeft de jongens meegenomen naar bureau Noord waar zij een nachtje in de cel hebben gezeten.

Diefstal auto’s

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni werd vanaf Weg en Bos een VW Golf gestolen. Enkele nachten later – van 8 op 9 juni – bleek vanaf het Romenpad te Berkel een Toyota te zijn ontvreemd.

Reeks autokraken in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Het was een tijdje stil, maar auto-inbrekers hebben vorige week weer toegeslagen en wel in diverse straten in Bergschenhoek. In totaal werden, voor zover bij de politie bekend, twaalf auto’s opengebroken. De inbraken vonden verspreid over de week in de nachtelijke uren plaats. Men ging er vandoor met navigatieapparatuur, dure zonnebrillen, auto-cd-spelers en andere spullen die in de auto’s waren achtergelaten. De politie adviseert een ieder geen waardevolle spullen in de wagen te laten liggen.

Visserijcontrole

Bergschenhoek – De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni een visserijcontrole gehouden in het Lage en Hoge Bergsche bos. Er werden 45 vissers gecontroleerd op het voldoen aan de vergunningvoorschriften, het achterlaten van afval en het stoken van open vuur. Twee vissers kregen een bekeuring, omdat zij niet aan de vergunning voldeden.

Snelheidscontrole bij De Kulck

Bergschenhoek – Op de provinciale weg N209 vinden ter hoogte van De Kulck wegwerkzaamheden plaats. De maximum snelheid ter plaatse is momenteel 50 km per uur. Er vinden regelmatig snelheidscontroles plaats. Zo ook op donderdag 10 juni tussen 7.20 en 9.00 uur. Van de 2270 (!) gecontroleerde voertuigen bleken er slechts zes te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 61 km per uur.

Alcoholcontrole

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdagmiddag 11 juni heeft de politie tussen 18.00 en 20.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Oudelandselaan. Een 85-tal automobilisten moest blazen. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Vrouw met inkt besmeurd

Bleiswijk – Op de Rottekade werd op maandag 7 juni een fietsster uit Rotterdam met inkt besmeurd door een passerende scooterrijder of zijn passagier. De vrouw voelde tijdens het passeren van twee scooters een scherpe pijn in haar linkerhand. Daarna ontdekte ze dat haar jas en shawl met inkt besmeurd waren. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een inktpatroon. De scooterrijders gingen er als een haas vandoor.

Gehele woning doorzocht

Bleiswijk – Op zondag 13 juni vond overdag een inbraak plaats in een woning aan de Oranjetuin. Men was via de afgesloten tuindeur de tuin ingegaan en vervolgens had men met een breekvoorwerp de achterdeur opengebroken. De gehele woning was doorzocht en overhoop gehaald. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Berkel en Rodenrijs

Proeflessen kinderyoga
Bergschenhoek - Kinderen die spelenderwijs aan yoga willen doen, kunnen binnenkort ook in Bergschenhoek terecht. Linda Schouten, gediplomeerd (kinder) yogadocente, zal na de zomervakantie kinderyogalessen gaan geven in het Berghonk. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 24 juni is: dagsoep, kalkoenlapje, Franse sperciebonen, aardappelpuree, appelmoes, dessert, koffie/thee. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Ladies Night groot succes

Foto
Een groot aantal dames genoot van de modeshow.

Berkel en Rodenrijs – De tweede Ladies Night die vrijdagavond 4 juni in studio Maxx gehouden werd, is een groot succes geworden. Mede dankzij het weer en het buitengebeuren werd het een gezellige avond waar ongeveer tweehonderd dames op af waren gekomen. (meer)

We hebben gewonnen!

Foto
Een vreemd beeld voor de gewone maandagmiddag: een
stampvolle kroeg vol Oranjeliefhebbers. Ze hadden niet voor
niets vrijaf genomen.


Lansingerland - De cafés zaten vol en op straat zag je slechts enkele moeders met kinderen wandelen. Die hadden de winkels helemaal voor zichzelf, want het was ijzig stil op straat voor een gewone doordeweekse maandag. (meer)

Voetbalplezier in Zuid-Afrika

Voetbalplezier in Zuid-Afrika

Lansingerland/Johannesburg - Ruim twee jaar geleden vanuit Bleiswijk vertrokken naar Zuid-Afrika: Meghan en Matthew gingen samen met hun ouders naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Johannesburg waar ze nu vlakbij wonen. (meer)

Waar laat ik mijn rommel: op straat?

Foto
Dit is niet de bedoeling.

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 11 juni zag een inwoner van Berkel en Rodenrijs heel toevallig dat er naast de ondergrondse restafvalcontainer in de Rivierenstraat een man een doos met piepschuim en nog een paar andere dozen naast de ondergrondse restafvalcontainer neerzette. (meer)

Weinig belangstelling buurtpreventie

Bleiswijk – Op donderdag 10 juni was er een inloopavond over buurtpreventie georganiseerd voor de bewoners van de Bomenwijk in Bleiswijk. (meer)

Onmiddellijke afsluiting brug Berkelsedijkje

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagmiddag 11 juni om 17.00 uur is de brug tussen de Berkelsweg (Berkselsedijkje) en de Ds. van Koetsveldstraat afgesloten. (meer)

Zomerfestival zonder Sieneke maar met Jaap

jaap

Berkel en Rodenrijs – Zangeres Sieneke heeft van haar arts te horen gekregen dat ze een maand niet mag zingen, dus ook een optreden tijdens het Zomerfestival van 25 juni in Berkel en Rodenrijs zit er voor haar niet in. (meer)

Oud-raadslid Gert Steenwijk verrast met Koninklijke Onderscheiding

Foto
Uit handen van burgemeester Ewald van Vliet ontving
voormalig CDA- gemeenteraadslid Gert Steenwijk de versierselen
behorende bij de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde
van Oranje Nassau.


Lansingerland - Berkelaar Gert Steenwijk werd donderdagavond 3 juni verrast met een Koninklijke Onderscheiding. (meer)

Open Dag trekt tweehonderd bezoekers

Foto nr. 1
Wie dat wilde mocht zelf plaatsnemen op een machine die
gebruikt werd om de Berkelse Poort van goed straatwerk te
voorzien.


Lansingerland – Bedrijventerrein de Berkelse Poort zette zaterdag 5 juni de deuren wagenwijd open tijdens de Open Dag. (meer)

Voor markant kerkgebouw Startschot gegeven voor actie ‘Behoud Torenspits’

Foto
Henk van Vliet (rechts) is verantwoordelijk voor
het beheer, onderhoud en de financiën van de OLV
Visitatie parochie te Bleiswijk en Cees van Oosterhout,
lid fondsen verwerving ‘Actie Behoud Torenspits’ voor
de fraaie kerk.


Bleiswijk – Alle leden van de r.k. kerkgemeenschap werden al eerder in kennis gesteld van de actie, maar omdat het een gebouw betreft waarvan heel Bleiswijk geniet wordt de actie ‘Behoud Torenspits’ gepresenteerd aan iedereen die een bijdrage wil leveren aan het behoud van de fraaie kerk aan de Hoefweg te Bleiswijk.
(meer)

PvdA voorman Jan Boelhouwer luistert naar de HSL en de bewoners

Foto
In gesprek en op weg naar herriemaker HSL. Met
tweede van links Kamerlid Jan Boelhouwer.


Berkel en Rodenrijs – PvdA Tweede Kamerlid Jan Boelhouwer bracht donderdag op uitnodiging van de lokale PvdA fractie een bezoek aan Lansingerland om zich op de hoogte te stellen van de HSL problematiek. (meer)

Huisarts Krastman heeft zijn Hoekse draai gevonden

Foto
Huisarts Krastman lijkt zijn draai gevonden te hebben
in het centrum van Bergschenhoek.Bergschenhoek – Hij is inmiddels al weer een tijdje aan het werk, maar toch vindt huisarts Patrick Krastman het wel leuk zich nog even aan een groter publiek voor te stellen. (meer)

GroenLinks lijkt klaar voor de toekomst

Foto
Rik Grashoff, kandidaat Tweede Kamerlid van GroenLinks,
bracht woensdag een bezoek aan Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens de drukke marktdag van woensdag 2 juni kon iedereen in debat met Rik Grashoff, kandidaat Tweede Kamerlid van GroenLinks. (meer)

Verloskundig Centrum Lansingerland opent de deuren

Foto
Vier van de zes verloskundigen die in het nieuwe
Hoekse gezondheidscentrum van start zijn gegaan.


Bergschenhoek – Vanaf donderdag 3 juni zijn de verloskundigen van Lansingerland werkzaam vanuit het nieuwe Gezondheidscentrum Parkzoom. (meer)

Melanchthon Bergschenhoek feestelijk geopend

Foto
De naamdrager kreeg een eigen plek in de grote
lichte hal van de school.


Bergschenhoek – In aanwezigheid van vele genodigden, maar ook van een grote groep leerlingen en docenten, werd donderdagmiddag 3 juni de nieuwbouw van het Melanchthon Bergschenhoek feestelijk geopend. (meer)

Spreekbeurt krijgt vervolg met bezoek aan de Egelopvang

Foto
De leerlingen van groep 6 van de Wilgenhoek op
bezoek bij de Egelopvang.


Berkel en Rodenrijs – Na een geweldige spreekbeurt over de Egelopvang heeft Sander van groep 6 van de Wilgenhoek zijn klasgenoten meegenomen naar de Zoetermeerse Egelopvang. (meer)

Nieuwbouwproject Caleido driedubbel overtekend tijdens start verkoop

Foto
Een groot aantal belangstellenden schreef zich in voor
het aantrekkelijke nieuwbouwproject Caleido.


Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zaterdag, 5 juni, vond de start plaats van de verkoop van het nieuwbouwproject Caleido plaats. (meer)

Bleiswijk Wandelvierdaagse groots ingehaald

Foto
De feestelijke vrijdagavondintocht in het centrum van Bleiswijk.

Bleiswijk – Voor het 36ste achtereenvolgende jaar kon men vorige week in en rond Bleiswijk lange rijen wandelaars zien lopen die allemaal deelnamen aan de inmiddels al weer voor de 36ste keer georganiseerde Avond Wandelvierdaagse. (meer)

Ezels en bezoekers trekken zich van een buitje weinig aan

Foto
Ezels en begeleiders genoten van de ezeltjesdag die
werd afgesloten met een gezamenlijke lunch van mens
en dier.


Bleiswijk – Al vroeg in de ochtend meldden de eerste ezels en hun begeleiders zich zondagochtend 6 juni bij ’t Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk als deelnemers aan de traditioneel elk jaar op de eerste zondag van juni te organiseren ezeltjesdag. (meer)

Allure mag in de herhaling

Foto
De enthousiaste organistoren samen met de beide
dj’s in actie op de achtergrond.


Bergschenhoek – Niet alleen de vele bezoekers en de organisatoren, maar ook de uitgenodigde dj’s Ronald Molendijk en Dennis van der Geest genoten zaterdagavond 5 juni van het eerste Allure feest in De Ackers. (meer)

Op de pedalen voor het belangrijke verkeersdiploma

Foto
Klaar om aan de rit door het dorp te beginnen.

Bleiswijk – In totaal 160 leerlingen van de verschillende basisscholen van Bleiswijk stapten donderdag 3 juni op de pedalen om te laten zien en zelf te ervaren wat het is om op de fiets veilig door het dorp te fietsen en je daarbij aan alle regels te houden. (meer)

Diploma’s staan bij Pleisterfeest centraal

Foto
Bloemen en diploma’s bij de EHBO Bergschenhoek.

Bergschenhoek – Bestuur en cursisten van de EHBO van Bergschenhoek verzamelden zich maandagavond 31 mei in hun clubgebouw. Niet alleen om stil te staan bij het 40-jarig bestaan, maar tevens om enkele diploma’s uit te reiken. (meer)

Eendjescheque uitgereikt

Foto
Lion Piet vd Burg (rechts) overhandigt de cheque aan
voorzitters Marieke van Dalen en Annemieke Steentjes in
bijzijn van enkele bestuursleden van het jeugdfestival en
Lions-President Jeroen Veugelers (links).


Berkel en Rodenrijs – Het was spannend, het was gezellig en het was bovendien de aanzet tot iets wat wellicht jaarlijks terug kan keren: de door de Lions Berkel en Rodenrijs georganiseerde badeendjesrace waarvan de opbrengst bestemd was voor een goed doel. (meer)

Dermatoloog Snels: “De zon heeft goede en schadelijke kanten”

 Foto
Dermatoloog dr. Snels.

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Dr. Snels, dermatoloog in het Sint Franciscus Gasthuis weet dat met de zomer voor de deur iedereen weer staat te popelen erop uit te trekken, lekker naar buiten te gaan na een lange en koude winter binnen te hebben geleefd. (meer)

Ook Hans Nering Bögel met Oranje op weg naar Zuid-Afrika

Foto
Hans Nering Bögel: “Voetbal is emotie”. Foto: John Hofman.

Bleiswijk - Terwijl Nederland langzaam warm loopt voor het komende WK voetbal wordt er achter de schermen veel werk verzet voor de veiligheid van spelers en supporters. Het organiserende land Zuid-Afrika heeft alles uit de kast gehaald om de veiligheid te garanderen. Ook vanuit Nederland krijgen de organisatoren steun. (meer)

Open dag Volkstuinvereniging Berkelhof

Foto
Berkelhof heet belangstellenden van harte welkom.
Foto: Leen Keemink.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 19 juni houdt Volkstuinvereniging Berkelhof haar jaarlijkse open dag, tegelijk met het open tuinenweekend in Lansingerland. (meer)

Diefstal uit schuur

Bergschenhoek – In de nacht van vrijdag 28 op op zaterdag 29 mei werd ingebroken in een schuur aan de Zonnebaars te Bergschenhoek. Ontvreemd werden onder andere (hand)gereedschap, een schuurmachine en een ladder.

Snelheidscontrole Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 4 juni heeft de politie van 16.30 tot 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg te Berkel en Rodenrijs. Het aantal passanten was 170, waarvan er 36 een bekeuring thuisgestuurd krijgen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Seinende man bekeurd

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 4 juni tussen 17.30 en 18.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oudelandselaan ter hoogte van Melanchthon Berkrode (vlak tegenover de kruising met de Industrieweg), dorp ingaand. In totaal werden 276 automobilisten gecontroleerd. Een 107- tal bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur daar waar 50 is toegestaan.
Een voorbijrijdende fietser zag de radarwagen, keerde om en waarschuwde de automobilisten met gebaren voor de snelheidscontrole. Nadat de man werd verzocht hiermee te stoppen nam hij een nieuwe positie in bij de kruising Oudelandselaan en de Industrieweg om de automobilisten te waarschuwen.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens belemmering.

Boot gestolen

Bergschenhoek – In de nachtelijke uren van zondag 6 juni werd een boot gestolen vanaf de Rotte te Bergschenhoek. De eigenaar vond zijn gestolen boot in de buurt van de Irenebrug te Rotterdam terug. Op de boot bevond zich een voor hem onbekende man. Nadat hij de man had aangesproken sprong deze van de boot de kant op en rende weg. De man liet in de boot diverse goederen achter. De politie onderzoekt deze zaak.

Politiehond vind verdachte inbraak

Bergschenhoek – Naar aanleiding van een melding in de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan het Weg en Bos te Bergschenhoek, heeft de politie een verdachte man aangehouden. De man hield zich schuil in dichtbegroeide bosschages, maar de ingezette diensthond vond hem. De verdachte (32) zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Later vond de hond ook een rugtas met daarin diverse inbrekerswerktuig.

Berkel en Rodenrijs

Trinity in Dorpskerk
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 10 juni organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs een ‘anders dan anders’ Feestelijk Familie Zomerconcert met een optreden van de band Trinity, landelijk bekend van optredens bij onder meer de EO. Gerard de Wit improviseert van ongeveer 19.40 tot 20.00 uur op het orgel; het concert van Trinity start om 20.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 juni wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Optreden Leeuwerikkoor
Bleiswijk - Op zaterdagmiddag 12 juni zal in de theaterzaal van ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, het Leeuwerikkoor optreden. (meer)

Regio

Formulierenbrigade Welzijn Lansingerland
Lansingerland - De Formulierenbrigade is bedoeld voor 55+ met een inkomen tot de zorgtoeslaggrens die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren, zoals aangiften bij de belastingdienst, aanvragen bij de gemeenten en kwijtscheldingen gemeentelijke belastingen en hoogheemraadschap. (meer)

TOGB prolongeert billenknijpend het eersteklasserschap

Fotobijschrift bij foto TOGB voetbal
Blijdschap bij elftalleider Piet van Steenderen, trainer Danny Molendijk en
voorzitter Ronald Hijdra (v.l.n.r.) van TOGB na de goede afloop.


Delft – De superlatieven waren niet van de lucht na afloop van de wedstrijd TOGB tegen SCO’63. Superlatieven over het behaalde resultaat voor de Berkelse formatie die de nacompetitie voor het behoud van het eersteklasserschap tot een goed einde wist te brengen. (meer)

Zonnige Rabobank-afsluitdag bij Soccer Boys

Foto nr. 1
Elisabeth en Beneldi.

Bleiswijk - Zaterdag 5 juni genoten de leden van voetbalvereniging Soccer Boys van de jaarlijkse Rabobank-afsluitdag, waarbij de jeugd zowel letterlijk als figuurlijk flink in het zonnetje werd gezet. (meer)

Rabobank tekent als hoofdsponsor voor ATV Berkenrode

Foto
Het contract wordt ondertekend door de heren
Breedijk (links) en Thoen.


Berkel en Rodenrijs – Voorzitter Jacques Thoen van ATV Berkenrode en Daan Breedijk van Rabobank Zuid-Holland Midden ondertekenden dinsdagavond 1 juni het sponsorcontract van ATV Berkenrode. (meer)

Informatique sponsort wielertalent Nathaly van Wesdonk

Foto
Nathaly samen met zowel medewerkers van
Informatique als Etienne (links) en Rob (rechts) en
haar splinternieuwe en unieke fiets.


Bergschenhoek – Computerleverancier Informatique heeft ervoor gekozen het jonge wielertalent Nathaly van Wesdonk (17) uit Bergschenhoek te ondersteunen door een complete baanfiets ter beschikking te stellen. (meer)

Triomf breekt record met Rabo interne competitie

Foto
De prijswinnaars van de jaarlijkse interne competitie
bij Triomf.


Bergschenhoek – Een recordaantal van 122 deelnemers meldde zich in de achterliggende weken bij de tafel van de organisatoren van de jaarlijkse Rabo interne tenniscompetitie op de banen van LTC Triomf. (meer)

Nederlands Kampioen Amanda is dé trots van Doto

Foto
Zowel het bestuur als de burgemeester kwamen Amanda
vlak na haar sportieve prestatie feliciteren in sporthal De Zijde.


Bergschenhoek - Doto was zaterdag 29 mei met twee meisjes vertegenwoordigd tijdens het Bondskampioenschap voor de 2e divisie dat gehouden werd in Almelo. (meer)

Kanjers fietsen ruim twee ton bij elkaar op de Alpe d’Hues

Foto nr. 1
Zondagavond arriveerde de vrachtwagen met fietsen.
Met daarvoor de drie gangmakers van team Oostland:
Cor van der Wel, René Lamens en Kees van der Helm.


Lansingerland – Ze gingen er goed voorbereid naar toe en keken er naar uit, maar het bleef een spannend vooruitzicht; met 48 man als Team Oostland aansluiten bij de organisatie van de Alpe d’HuZes en proberen de moeilijke berg in Frankrijk minstens een keer, maar misschien ook wel meerder keren te beklimmen. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 2 juni is er weer gestart met de zomeravondcompetitie, bestaande uit negen wedstrijden in de regio waarvan de vijf beste uitslagen tellen. De belangstelling neemt nog steeds toe met in totaal 25 deelnemers.
De eerste avond is er gevist aan de Ant. Lionweg in Bergschenhoek; het was prachtig weer en de wind stond gunstig. Maar het bleek een kunst om vis te vangen. Door 20 deelnemers is net 5 kg gevangen. De individuele uitslag van deze avond is: 1. Jan v.d. Burg 1,5 kg. 2. Peet v.d. Bosch 1 kg. en Piet Rotteveel 0,4 kg. Woensdag 9 juni wordt er gevist in de Rotte bij Ottevanger.

Duivensport

Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 5 juni 776 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-5- 6-9-10 D. v.d. Vrede, 7 B. v.d. Burg, 8 L. v.d. Berg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-8-9 K. v.d. Bulk, 3-6 B. van Rossum, 4 J. v.d. Burg, 5 A.J.C. Gronsveld, 7 J. v.d. Berg, 10 B. Hertog.
Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede. Vrijdag 4 juni werden er voor de fondclub 192 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bordeaux. Ze vlogen de afstand van 840km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1-6 Comb. Seinen-de Lange, 2 P. Kol, 3-5-10 M. Willems en Zn., 4 F. v.d. Sluijs, 7 Comb. D. Bakker & Zn., 8 F. v.d. Ham, 9 Comb. Stieber & Jelijt.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Atletiekvereniging De Kieviten organiseerde zondag de vierde Aart van Hovenloop van dit jaar. De start en finish waren op de Kooilaan.
De jeugd liep een afstand van 1000 meter. Sander Stortebeker kwam als eerste over de eindstreep, op de voet gevolgd door Jori Paardenkooper.
Beiden noteerden een eindtijd van 3.24. Derde werd Jim van der Poel in 3.52. Op de vierde en vijfde plaats eindigden Dorien Lampe en Tess Grootscholten in een tijd van 4.09. De senioren liepen een wedstrijd over 5 kilometer. Bart Roefs eindigde met afstand als eerste in een nieuw persoonlijk record van 17.45. Als tweede eindigde Nick van der Poel in 18.00, Paul van der Berg werd derde in 18.02. Bij de dames finishte Pauline van Donkelaar als eerste in 22.23, tweede werd Ingrid Baggerma in 23.34 en op de derde plaats eindigde Yvonne Kosters in 24.31. Nieuwe persoonlijke records werden gelopen door Cor van der Blom in 21.21 en Anita Kreukniet in 24.47. De complete uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl .

Zwemmen

ZHM presteert sterk op SpeedoFinale
Lansingerland - De beste 18 zwemmers van de Kring hadden zich in de voorronde wedstrijden die afgelopen seizoen zijn gezwommen geplaatst voor de Speedofinale wedstrijden in de Kring GouweRijn streek. Verdeeld over zaterdag en zondag kwamen in deze finale alle slagen nog een keer aanbod.
ZHM nam met drie zwemmers en vier zwemsters deel aan de finale. Dat de zwemmers zich goed voorbereid hadden bleek wel uit het feit dat er van de twaalf starts er tien persoonlijke record werden gezwommen. Saskia Koolen had een groot aandeel in dit succes met vijf starts, 5 Pr’s en 2 keer een 3de plaats op de 100m schoolslag en 400m vrij, 1 keer 4de op de 100m vrij en 2 keer 5de op de 100m rug en 100m vlinder. Jasper van den Broek kwam aan de start op de 200 wissel 10de en 100 schoolslag 13de . Anouk de Vreede werd 10de op de 100m wisselslag en ook Daniel Apperloo en Noah de Schepper kwamen uit op de 100m wissel en werden respectievelijk 14 en 15de. Femke Noordhoek kwam uit op de 400m vrij en bereikte de 16de plaats.

Onderlinge Wedstrijden tonen sportiviteit Omnisport 2B

Foto
Een jonge turnster in actie.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 29 mei werden de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van de afdeling Gymnastiek en Turnen van Omnisport 2B georganiseerd. (meer)

Christen Unie spreekt met Kamerlid Cramer over HSL

Lansingerland – De ChristenUnie organiseerde vorige week maandag een debatavond met Tweede Kamerlid Ernst Cramer. Een van de onderwerpen was de geluidsoverlast van de HSL. (meer)

Nota grondbeleid gemeente geeft aanleiding tot debat over communicatie

Lansingerland – De Wet ruimtelijke ordening die in 2008 in werking trad is voor de gemeente aanleiding geweest om de uitgangspunten van het grondbeleid in een nota vast te leggen. (meer)

Raad na lang debat akkoord met zienswijze college

Lansingerland – Na veel debat, ook in de commissie Algemeen Bestuur, ging de gemeenteraad afgelopen donderdag akkoord met het standpunt van het college over de bezuinigingsplannen in de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR). (meer)

Nieuw bestuur voor stadsregio Rotterdam

Lansingerland/Rotterdam - Op 3 juni is het nieuwe algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam geïnstalleerd en is het nieuwe dagelijks bestuur gekozen. Het algemeen bestuur is het hoogste bestuursorgaan van de stadsregio en bestaat uit 30 leden. (meer)

Derny’s aan de Doenkade

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Aanstaande vrijdagavond zal het wielerparcours aan de Doenkade van de Rotterdamse wielervereniging Ahoy’ bevolkt worden door derny’s. Deze avond zal het slot zijn van de Vierdaagse van Ahoy’ die in het teken staat van de Vrienden van Berkel en de Roparun. (meer)

Groot golftoernooi voor de jeugd bij de Rottebergen

Bergschenhoek - Op zaterdag 19 juni vindt het Open Hooge Bergsche Jeugdkampioenschap plaats bij de Rottebergen in Bergschenhoek: een spectaculair toernooi op een spectaculaire baan. (meer)

Braderie in Bleiswijk

Bleiswijk – Winkeliersvereniging Bleiswijk organiseert zaterdag 12 juni de jaarlijkse braderie. De plaatselijke winkeliers van Bleiswijk hopen zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur veel belangstellenden bij hun kramen te begroeten. (meer)

Struikelrisico van varkensruggen

Bleiswijk – In vragen aan het college van b. en w. stelt de raadsfractie van de Partij van de Arbeid de ‘varkensruggen’ aan de orde die sinds kort het Kranenburgplein in Bleiswijk sieren. (meer)

Ravolva mag gaan schitteren op Rottepop

Foto
Ravolva won zaterdag de finale van de voorrondes.

Lansingerland – Het werd een latertje, maar dat hadden de bezoekers en de jury er zaterdagavond 5 juni graag voor over. Op het podium van Rotonde werd door drie talentvolle Zuid-Hollandse band in de finale van de voorrondes uitgemaakt wie een plek zou krijgen in het voorprogramma van FlexWorx! Rottepopfestival op 4 september. (meer)

Politie haakt aan bij WK in de horeca

Foto
De brief ging vergezeld van enkele knaloranje voetballen
in netjes, hier in ontvangst genomen bij Jofel in de Bleiswijkse
Dorpsstraat.


Lansingerland – Na de actiedag van vrijdag 28 mei, waarbij de leden van het politiekorps Rotterdam Rijnmond van het district Noord de straat opgingen om in nauwe samenwerking met zowel de RET als Stadstoezicht, de Roteb en de (deel)gemeenten zowel voorlichting te geven als te controleren volgde vrijdag 4 juni een actie die gericht was op de komende WK voetbal. (meer)

Jong en oud geniet van zonnige straatspeeldag

Foto
Volop speelplezier op de afgesloten Bonfut.

Berkel en Rodenrijs – Wie woensdag 2 juni met de auto of fiets door de Bonfut wilde rijden kwam bedrogen uit. De straat was afgesloten voor het doorgaand verkeer, want die dag stond helemaal in het teken van Straatspeeldag. (meer)

Berkelse scouts vieren samen eeuwfeest

Foto
Alle leden van de Olave Sint Claire groep uit Berkel en
Rodenrijs bijeen tijdens het jubileumweekend midden in
de polder van Berkel.


Berkel en Rodenrijs - In het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei organiseerde Scouting Berkel een gezamenlijk weekendkamp voor al haar leden op het terrein van het Projectbureau De Groenzoom aan de Kleihoogt 7A. (meer)

Feyenoord peilt belangstelling voor Business Club Oostland/Westland

Foto nr. 1
Directieleden Erik Gudde (links) en Onno Jacobs vertelden
over de financiële gang van zaken bij Feyenoord Rotterdam.


Lansingerland – De leden van VNO-NCW Oostland en Westland waren woensdag 26 mei te gast in De Kuip bij Feyenoord Rotterdam. Bijna 180 ondernemers luisterden geboeid naar het betoog van directieleden Gudde en Jacobs, maar genoten ook van de rondleiding door De Kuip. (meer)

Klapwijkse Pier blijft schrikbeeld voor omwonenden

Foto (tekening)
Een impressie van wat de situatie kan worden, gemaakt
door de heer Warbie, naar aanleiding van de maquette van
de projectontwikkelaar en de plantekening. De woningen
staan letterlijk en figuurlijk in de schaduw van de flatgebouwen.


Berkel en Rodenrijs – Omwonenden van het project Klapwijkse Pier zijn niet onverdeeld gelukkig met het verloop van de informatieavond die de gemeente organiseerde, mede om aan de door de gemeenteraad in zijn laatste vergadering geuite bezwaren tegemoet te komen. (meer)

De ‘achtertuin’ van het centrum wordt aangepakt

Foto nr. 1
Op het Kranenburgplein kan tijdelijk worden geparkeerd,
zo vertellen de heren Droogers en Hefti.


Bleiswijk – Het zal weinig Bleiswijkers ontgaan zijn dat er volop wordt gewerkt in de nabijheid van het centrum. De acties zijn ingrijpend en alle centrumbezoekers krijgen er min of meer wel een keer mee te maken. (meer)

Bakker Rodenburg zet 125 streepjes achter zijn bakkerij

Foto
Iedereen kon zaterdag meegenieten van het 125-jarig
bestaan van Bakker Rodenburg.


Berkel en Rodenrijs – Er zijn maar weinig bedrijven binnen Lansingerland die met hun bedrijfsgeschiedenis 125 jaar terug kunnen tellen. Dat lukt wel Bakker Rodenburg die de deur van de bakkerij voor het eerst in 1885 opende. (meer)

Regen blijkt grote spelbreker tijdens ‘Op de trappers in etappes’

Foto
Tijdens de prijsuitreiking brak ineens de zon door!

Lansingerland – Wat een schitterende fietsdag had moeten worden werd zondag 30 mei een rustige en totaal verregende dag voor de belangstellenden die naar het fietsevenement ‘Op de trappers in etappes’ in recreatiegebied Rottemeren kwamen. (meer)

Recreatiegebied Rottemeren wordt twee Fietscafés rijker

Foto
Het bordje wordt vastgeschroefd.

Lansingerland – Samen met twee jeugdige bezoekers schroefde wethouder Henk de Paepe als lid van het dagelijks bestuur van het Recreatieschap Rottemeren zondagochtend 30 mei een knalgroen bordje aan de wand van Outdoor Valley. (meer)

Verkeer en Waterstaat wil overleg met gemeente over HSL

Lansingerland – De gemeente heeft het besluit om een kort geding aan te spannen om maatregelen tegen de huidige lawaaioverlast van de HSL af te dwingen, uitgesteld. (meer)

PvdA stelt college vragen over bereikbaarheid

Lansingerland – De moeilijke bereikbaarheid van de drie kernen van de gemeente, die ook veel inwoners een doorn in het oog is, heeft de raadsfractie van de PvdA tot vragen aan het college gebracht. (meer)

Veel aftrek voor Job’s theezakjes

Foto
PvdA-campagneleden deelden theezakjes uit.

Lansingerland - Thee drinken met Job Cohen is zo langzamerhand een veel bediscussieerd verschijnsel geworden in ons land. Dus maakte de PvdA van de nood een deugd en verspreidt zij tijdens de verkiezingscampagne behalve de gebruikelijke rozen, ballonnen en flyers ook theezakjes met de foto van de lijsttrekker er op. (meer)

Rotorock, een muzikaal genot in Lansingerland

Foto
Ook dit jaar weer live muziek op festival Rotorock.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 juni organiseert de Rotonde de alweer zeventiende editie van Rotorock. Het programma is gevarieerd en toegankelijk voor iedereen. (meer)

Trio Aleotti speelt een ‘thuis’-concert

Foto:
V.l.n.r. Saskia Boon, piano; Barbara Kurmann,
viool; Harriet Overbeek, cello.


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagavond 11 juni geeft het Trio Aleotti een klassiek kamerconcert in Berkel en Rodenrijs. Omdat dit landelijk optredend trio afkomstig is uit Lansingerland kunnen we spreken (in voetbaltermen) van een thuisconcert. (meer)

Pure jazz met swingende improvisaties

Foto
Zangeres Karin Wartenbergh en Hammond specialist Rob
Mostert aan het werk. Tekst/foto: John Hofman.Bleiswijk - ‘Een Jazzavond met een Hammond organist, is dat wel de moeite waard?’, zo moet menigeen zich hebben afgevraagd. Gezien de belangstelling zaterdagavond 29 mei in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren zijn, geheel onterecht, veel jazzliefhebbers thuis gebleven, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. (meer)

Rennen voor een ander

Foto
Voor het startsein klonk mochten de kinderen eerst van
tien naar nul aftellen.


Berkel en Rodenrijs – Het weer liet het een beetje afweten, maar daar trokken de naar schatting 200 jeugdige lopers zich niets van aan; ze stonden donderdagavond 27 mei allemaal startklaar als deelnemer aan de jaarlijkse sponsorloop voor de Stichting Armeense Kindertehuizen. (meer)

Rode Ibis blij gemaakt met 1236 euro

Foto
De cheque wordt overhandigd.

Bleiswijk – Vorige week reisde de Bleiswijkse Kérim richting Avifauna met in zijn rugzak een fraaie cheque met daarop het bedrag van 1236 euro dat hij samen met zijn klasgenoten van groep 8 van basisschool De Oosthoek bijeen liep tijdens een speciaal door hem georganiseerde sponsorloop. (meer)

Stofbergen Plant Company neemt De Glazen Tulp in ontvangst

Foto
Ed Stofbergen met De Glazen Tulp in zijn hand voor
de Blad-Vriesea Mix.


Bergschenhoek – Vorige week werden de winnaars van De Glazen Tulp 2010 bekend gemaakt. FloraHolland stelt deze Award jaarlijks beschikbaar voor de meest belovende nieuwe snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. (meer)

Comedy avonden groeien uit tot succes

Foto
Jeroen in actie.

Berkel en Rodenrijs – De Standard Comedy avonden bij Charlie’s blijken een doorslaand succes. (meer)

Operadagen Rotterdam ingeluid in Hoekse huiskamer

Foto
Lonneke en Heli tijdens het Hoekse huisconcert.

Bergschenhoek – In de vijfde editie van de Operadagen Rotterdam organiseerde Marella Veeger – evenals vorig jaar - een huisconcert aan de Potterdreef waaraan medewerking werd verleend door Lonneke Kegels en Heli Kantola. (meer)

Beelden en foto’s geëxposeerd in De Oudelandse Hof

Foto
Lenie Bergwerff bij twee van haar werken.

Berkel en Rodenrijs – Lenie Bergwerff en Elma Claassen exposeren tot 18 juli in de vitrines en aan de wanden van De Oudelandse Hof in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Muziekproject Helicon afgesloten met gezellig concert

Foto
Enkele leerlingen die voor het eerst mochten meespelen
in de harmonie.


Berkel en Rodenrijs – Ze vonden het best een beetje spannend, maar dirigent Mark Tempelaars wist ze aardig op hun gemak te stellen en ook op enkele ‘collega’s’ konden ze een beroep doen: de leerlingen van de diverse basisscholen die zaterdagmiddag 29 mei voor het eerst mochten meespelen in het harmonieorkest van muziekvereniging Helicon. (meer)

Leerlingen sluiten maatschappelijke stage af

Foto
De leerlingen trokken de wijken rond de school in om
zwerfvuil op te ruimen.


Berkel en Rodenrijs – Vanaf 2011 stelt de overheid het aanpakken van vrijwilligerswerk in de scholen voor voortgezet onderwijs verplicht. Voor het zover is heeft het Melanchthon Berkroden de maatschappelijke stage (MAS) echter al opgenomen in het lesprogramma. (meer)

Bleiswijkse ballonnen landen in Zweden

Foto
De prijswinnaars samen met de leden van het Oranjecomité.

Bleiswijk – Het is al vele jaren een gezellige traditie dat de lucht boven Bleiswijk de dag voor Koninginnedag oranje kleurt als honderden ballonnen worden opgelaten bij de opening van de Oranjebazaar. (meer)

Vrouwelijke ondernemersnetwerken ontmoeten elkaar

Foto:
Leden van de verschillende vrouwennetwerken luisteren
geboeid naar de presentatie van één van de leden op ‘de stip’.
Foto: Liesbeth Bergen.


Regio - Dinsdagavond 18 mei was NOOVA – het netwerk voor vrouwelijke ondernemers in de regio Oostland - te gast bij Vrouwennetwerk Zoetermeer & Omstreken (VNZ&O). (meer)

Open dag dans- en muziekschool in Het Polderhuis

Foto
Leerlingen van Jay’s Place brengen het geleerde in
de praktijk.


Bergschenhoek - Op zaterdag 5 juni organiseert muziek-, pop- en dansschool Jay’s Place een open dag in Het Polderhuis in Bergschenhoek. (meer)

Aanhouding na bedreiging

Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben in de nachtelijke uren van zondag 31 mei een 20-jarige man aangehouden wegens het bedreigen van een medeweggebruiker. Omstreeks vijf voor half één die nacht kreeg de politie een melding over de bedreiging. (meer)

Auto’s gestolen in Lansingerland

Lansingerland – Vorige week zijn in totaal vier auto’s gestolen in Lansingerland. In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 mei werd een Peugeot 206 ontvreemd in de Toos Blomstraat in Berkel en Rodenrijs.
Dezelfde nacht een Seat Leon vanaf de Julianastraat in Bergschenhoek. Een nacht later wisselde een Audi Avant die geparkeerd stond op de Muurmos in Bergschenhoek van eigenaar, terwijl in dezelfde nacht op de Berkelseweg een Volkswagen Golf werd gestolen.

Verkeersongeval met motor

Bleiswijk – Op woensdag 26 mei raakte een 46-jarige bestuurder van een motorfiets uit Bergschenhoek gewond nadat hij op de Groendalseweg ten val was gekomen. De motorrijder wilde een auto inhalen ter hoogte van de kruising met de Krokussenweg op het moment dat de auto linksaf sloeg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak bedrijfspand

Bergschenhoek – In het Pinksterweekend werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Leeuwenhoekweg. Men is vermoedelijk met een breekijzer binnengekomen. Het alarmkastje bleek te zijn vernield. Uit drie van de vier in de garage geparkeerd staande bestelwagens werd elektronisch gereedschap gestolen. Ook de kantoorruimte werd opengebroken en geheel doorzocht.

Barbecue met gevolgen

Bergschenhoek – In de nacht van 29 op 30 mei ontstond er een fikse brand in een schuur achter een woning op het Haverveld. De bewoners hadden na de barbecue de nog niet geheel afgekoelde kolen in de kliko gegooid. Deze kliko stond in de schuur en raakte oververhit, waardoor uiteindelijk ook de schuur in brand raakte. De brandweer heeft het vuur geblust.

Inbraak in restaurant

Bergschenhoek – In de nachtelijke uren van dinsdag 25 mei werd ingebroken in een restaurant aan de Rottebandreef. Men was met behulp van een ladder via het dak een raam in geklommen. Vooralsnog is bekend dat er alleen wat geld is gestolen.

Verloren en gevonden

Bergschenhoek - Gevonden begin mei in een winkel in Bergschenhoek een roze kinderportemonee met geld en onder andere giftcard Intertoys. De portemonnee kan afgehaald worden op het politiebureau te Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagavond organiseert de KBO Nordic Walking; bij goed weer gaat deze activiteit gewoon door. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. (meer)

Bleiswijk

Amnesty International
Bleiswijk - Op vrijdag 4 juni zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

“Een baan is meer dan een uitkering”

Foto
Als de peilingen op 9 juni blijken te kloppen, kan Brigitte
van der Burg voorlopig nog een paar jaar doorgaan met haar
werk in de Tweede Kamer.


Bergschenhoek – In het weekend was ze met VVD-coryfeeën aan het ‘canvassen’. Samen met voorzitter Ivo Opstelten, oud-burgemeester van Rotterdam, en Eurocommissaris Neelie Kroes, riep ze inwoners van de Berkelse Gouden Griffelbuurt op toch vooral te gaan stemmen op 9 juni. (meer)

Eind 2010 landelijke meldcode kindermishandeling

Lansingerland - Professionals uit de eerstelijns zorg van Lansingerland, zoals huisartsen, het consultatiebureau, het maatschappelijk werk, logopedisten, maar ook politie, kwamen woensdag 19 mei bij elkaar om te praten over Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. (meer)

Noodzaak onderschreven, maar uitvoering onder strikte voorwaarden

Lansingerland – De gemeenten in de regio hadden er zelf op aangedrongen, dus moeten de plannen voor bezuinigingen in de Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR) ook worden uitgevoerd. Maar hoe snel en met welke maatregelen de noodzakelijke ¤ 4,5 miljoen op tafel moeten komen, daarover verschillen de meningen. (meer)

TOGB krijgt zondag kans voor behoud eersteklasserschap

Geervliet – Zondag, op het veld van het Delftse DHC aan de Brasserskade (aanvang 14.00 uur) krijgt TOGB de kans het eersteklasserschap te behouden.
De ploeg van trainer Danny Molendijk wist over twee wedstrijden de dadendrang voor promotie van PFC te weerstaan. (meer)

Sportcomplex De Zijde feestelijk geopend

Foto nr. 1
De openingsact van De Zijde.

Lansingerland – Met alle gebruikers en heel veel belangstellenden is vrijdagmiddag 28 mei sportcomplex De Zijde op de grens van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs feestelijk geopend. (meer)

Op weg naar de Alpe d’HuZes

Foto
Zondagavond werden alle fietsen en overige benodigdheden
ingeladen, waarna Kees van den IJssel zelf maandagochtend
achter het stuur kroop om de spullen veilig te gaan afleveren
aan de voet van de Franse berg. Dinsdag volgden de renners
per bus.


Lansingerland - Op dinsdagavond 25 mei verzamelden nagenoeg alle Team Oostlanders die op 3 juni op de fiets de Alpe d’Hues gaan beklimmen voor het goede doel zich in Barendrecht voor de laatste informatieavond met aansluitend een gezamenlijke geavanceerde klim spinningles. (meer)

Atletiek

Ferdi Vonk redt het net niet
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk heeft zondag de Royal Ten The Hague 10 km prestatieloop gelopen. De inzet van de Berkelse hardloper was om zijn persoonlijk record op de 10 km te verbeteren. Bij 5000 meter lag hij met een tijd van 18.50 mooi op schema, echter bij de acht kilometer kreeg hij een onverklaarbare inzinking. Dit over een afstand van 500 meter. Ferdi moest het tempo flink laten zakken, maar kon daarna de draad weer oppakken wat uiteindelijk resulteerde in een 16e plaats met een eindtijd van 38.47.
(meer)

Wandelen en fietsen

GPS-introductiecursus
BLeiswijk - Zondag 6 juni organiseert JaTi een GPS-introductiecursus in De Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Tijdens de cursus leren de deelnemers in de praktijk hoe een GPS werkt en wat je er mee kunt. De cursus begint met een introductie waarin wordt uitgelegd wat GPS is en hoe je met een GPS je weg kunt vinden in de natuur. Daarna ga je in een klein groepje de natuur in met een GPS. Tijdens deze eerste opdracht leer je op een speelse manier navigeren als je op zoek gaat naar een 'geocache'. Een geocache is een schat die je alleen kunt vinden met behulp van een GPS. Na de geocache is er een pauze met wat te drinken en een koek. Na de pauze wordt dieper ingegaan op de achtergronden van navigeren (o.a. gebruik van kaarten), het lopen en fietsen van GPS routes en informatie hierover op internet. Daarna is het weer tijd om zelf aan de slag te gaan en een wandelroute te lopen met behulp van een GPS.
Aanvang 13.30 uur op de parkeerplaats bij ’t Zeeltje, Kooilaan 3a te Bleiswijk, einde 16.30 uur. Opgeven kan bij JaTi: jati@wallawalla.nl / 06 - 12401550. Kosten deelname: ¤ 19,50 per persoon, inclusief het gebruik van een GPS, consumpties, een leuke verrassing en het boekje. Meer informatie: www.jati.nl .

Motorcross

Zieke Maik Voorwinden beperkt schade
Berkel en Rodenrijs - Een zieke Maik Voorwinden heeft op het Midland Circuit Lelystad de schade in het kampioenschap weten te beperken. De vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto werd onder zeer natte omstandigheden verreden. Gelukkig wist de 22-jarige rijder met een achtste en vijfde plek knap vijfde te worden in het dagklassement.
Hierdoor behoudt Maik de tweede plek in het kampioenschap. De overwinning tijdens deze wedstrijd ging naar Marcel van Drunen die beide manches wist te winnen.

Wielrennen

TC Zevenhuizen klaar voor de Tour de France
Lansingerland/Zevenhuizen - TC Zevenhuizen, de toerfietsclub uit Zevenhuizen, is intensief betrokken bij de Tour de France. Na het bekend worden dat de start van de Tour de France in Rotterdam plaatsvindt, heeft TC Zevenhuizen samen met vier omliggende toerclubs de handen ineen geslagen om een groot toerfietsspektakel tijdens het Tourweekend. Op zaterdag 3 juli start de 97e editie van de Tour de France in Rotterdam. Voorafgaand aan de proloog wordt ’s ochtends de toerversie ’Le Tour de Rotterdam’ verreden die uit drie afstanden bestaat: de Pelotonstocht van 150km in gesloten formatie onder begeleiding van goed getrainde voorrijders en ervaren verkeersregelaars op de motor om een non stop doortocht te garanderen.
Daarnaast vrije toertochten van 95 km en 140 km voor de sportieve toerfietsers die individueel of in kleine groepjes willen rijden. De tochten hebben start en finish bij de Greenery in Barendrecht. Hier wordt een groot evenemententerrein ingericht waar voldoende parkeerruimte en entertainment is en deelnemers gebruik kunnen maken van de pendelbussen die hen naar de proloog op Rotterdam Zuid vervoerd. Alle deelnemers aan deze tochten ontvangen als herinnering een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen Tour de France wielershirt. Meer informatie op www.tourderotterdam.nl .

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 29 mei 370 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Vierzon. Ze vlogen de afstand van 560km met zuid- zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6-7-10 J. Straver, 2 Comb. PH&SA Huksloot, 3-4 A. v.d. Burg, 5 Comb.
M&J de Veld, 8-9 L. v.d. Berg. De eerste tien die binnen kwamen in de B- ploeg waren van: 1-5-8-10 Gebr. de Vreede Orchideen, 2-4 B. van Rossum, 3-6- 7-9 W. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden 738 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne; een afstand van 255 km. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-8-10 L. v.d. Berg, 2-3-6 Mevr. Paul, 4 J. Zeelenberg, 5 M.
v.d. Ende, 7-9 J. Straver. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 J. Maree, 2 B. Hertog, 3-4-6-7 A. Hagers, 5 K. v.d. Bulk, 8-9 J. v.d. Berg, 10 B. van Rossum. Het poultje werd gewonnen door L. v.d.
Berg.

Samenwerkingsovereenkomst Gezondheidscentrum Parkzoom ondertekend

Foto
De handtekeningen worden gezet.

Bergschenhoek – Door alle deelnemende gebruikers van Gezondheidscentrum Parkzoom werd donderdagmiddag 27 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend; een belangrijke stap in de ontwikkeling van de organisatie van GC Parkzoom. (meer)

Stemmen met verlopen pas

Den Haag - Bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 9 juni en die voor de Provinciale Staten in maart volgend jaar kunnen kiezers hun stem uitbrengen met een identiteitsbewijs dat maximaal vijf jaar verlopen is. (meer)

Hoog VVD-bezoek bij oproep te gaan stemmen

Foto
Ivo Opstelten en partijgenote Neelie Kroes bezochten
de Gouden Griffelbuurt in Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland – Voor de lokale aftrap voor de verkiezingscampagne van de VVD kwam er zaterdag hoog bezoek naar Berkel. (meer)

Honderden gele eendjes wilden winnen!

Foto nr. 1
De eerste vijf eendjes die als snelste de Berkelse Plas
over dobberden verdienden een reischeque. Een groot
aantal belangstellenden volgde de strijd tussen de 2600
dobberende eendjes.


Berkel en Rodenrijs – Honderden belangstellenden, al of niet de tijdelijke eigenaren van een eendje, verzamelden zich zaterdagmiddag 29 mei rond een uur of drie rond de Berkelse Plas om maar niets te hoeven missen van de voor de eerste keer in Berkel en Rodenrijs georganiseerde Badeendjesrace, georganiseerd door de leden van de Berkelse Lions. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut