Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Bouw Klapwijkse Pier houdt de gemoederen bezig

Foto
Ook de architect (links) en een landschapsarchitect
(tweede van links) waren van de partij om de aanwezigen
uitleg te geven over de plannen rond de bouw van de
Klapwijkse


Berkel en Rodenrijs – In 2007 schreef de gemeente Lansingerland een ontwerpwedstrijd uit voor bebouwing van de strook grond langs de Klapwijkseweg, gelegen tussen de Westersingel en de Oudelandselaan. (meer)

Vertrekkende wethouders onderscheiden met gemeentelijke erepenning

Foto
De drie scheidende wethouders ontvingen uit handen van
burgemeester Ewald van Vliet de erepenning van de gemeente
Lansingerland. Zij waren de eersten die met deze onderscheiding
werden vereerd.


Lansingerland – De gemeente nam vorige week donderdag afscheid van Naushad Boedhoe, Hans de Rijke en Dick van Vliet, drie wethouders van het eerste uur, vanaf het samengaan dus van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. (meer)

Eerste paal De Tol kan de grond in

Foto
Wethouder Den Uil wordt bij het heien terzijde gestaan
door directeur Aartse, maar voor hij de cabine inging moest
hij eerst zijn laarzen uitdoen; de machinist hield zijn spullen
graag schoon!


Berkel en Rodenrijs – De hoek van de Kerksingel en de Wilhelminastraat zal de komende maanden het domein worden van de bouwers die De Tol gaan realiseren. (meer)

Historische tijden herleven op Daltonschool De Klipper

Foto
Je even een ridder wanen, wie wil dat niet?

Berkel en Rodenrijs - Wie op vrijdag 21 mei bij OBS Daltonschool De Klipper langs liep, keek wel twee keer of het klopte wat men zag. Maar het was waar. Voor de deur stond een man die zo weggelopen leek te zijn uit de tijd van Napoleon. (meer)

Voorbijgangers nat gegooid

Bergschenhoek – Getuigen hebben maandagmiddag tegen half zes gezien, dat op de Rottekade twee willekeurige voorbijgangers door een passerende scooterrijder werden nat gegooid. De dader zat achterop een scooter en had een emmer water bij zich. (meer)

Kinderkermis bij peuterspeelzalen

kinderkermis
Van links naar rechts Amber als Minnie Mouse, Thijs
als Tijgertje, Koen als Donald Duck en Julia als Knorretje.


Berkel en Rodenrijs - Een aantal weken geleden reageerde Amber, Julia, Koen en Thijs samen met heel veel andere peuters en kleuters op een wedstrijd in de krant. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Concert Gaudeamus Musica
Lansingerland/Schiebroek - Op zaterdagavond 29 mei geeft kamerkoor Gaudeamus Musica een concert in de Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28 in Schiebroek. Uitgevoerd worden het Requiem van John Rutter en het Stabat Mater van Rheinberger. (meer)

Ferme uitspraken van minister over maatregelen tegen HSL lawaai in eindsituatie

HSL

Lansingerland – Minister Eurlings zal, ‘linksom of rechtsom’, maatregelen nemen als blijkt dat de geluidsoverlast van de HSL de normen overschrijdt. (meer)

Sporthal De Zijde is een pareltje

Foto
De mensen die nauw bij bouw en gebruik van De Zijde
betrokken zijn. Met v.l.n.r. wethouder Rinus Bodbijl, Marianne
van der Lee (Doto), Peter Wind (Wolfert Lyceum), Renate ter
Haar (Doto) en Jan de Jong (Melanchthon Bergschenhoek).


Lansingerland – Als op vrijdag 28 mei de officiële opening van sporthal De Zijde een feit is zal heel Lansingerland zich zonder twijfel aan kunnen sluiten bij de mening dat met de bouw van deze sporthal langs de Boterdorpseweg de gemeente Lansingerland een pareltje rijker is geworden. (meer)

Rachel te gast bij Paul de Leeuw

Foto
Rachel mocht Paul de Leeuw haar boek Piratenbloed,
Het boek der Meermensen aanbieden.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Vorig jaar schreven we over de Berkelse Rachel Geleijnse die, zo jong als ze is, een mooi boek had geschreven genaamd: Piratenbloed, Het boek der Meermensen. (meer)

Ken je buur in Noordeindsche Dael

Foto
Een gezellig buurtfeest in Noordeindsche Dael.

Berkel en Rodenrijs - In het kader van ‘Ken je buur’ werd vrijdag 14 mei een buitengewoon gezellig buurtfeest voor bewoners van de nieuwbouwwijk Noordeindsche Dael en haar buren georganiseerd. (meer)

Superkrentenbol voor Jan van Klaveren

Foto
De 65-jarige Jan van Klaveren (met pet) met naast hem
Wim Poort van bakkerij 't Stoepje en uiterst links op de foto
Wim Pannekoek, teamgenoot van de jarige.


Berkel en Rodenrijs - Woensdag 19 mei werd voetballer Jan van Klaveren op de Berkelse markt bij de kraam van bakkerij 't Stoepje verrast met een superkrentenbol van een meter doorsnede. (meer)

Concert stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs

Foto
De band Trinity is onder meer bekend van optredens
op televisie.


Berkel en Rodenrijs - Het orgel in de Dorpskerk bestaat dit jaar 200 jaar en bij een verjaardag hoort een feestje. (meer)

Staatssecretaris Van Bijsterveldt (CDA) tegen schooluitval

Foto
Marja van Bijsterveldt was te gast bij het CDA
Lansingerland.


Lansingerland - Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) zet zich in om vroegtijdig schooluitval zo veel mogelijk te voorkomen. (meer)

Sint-Laurenscollege beleeft muzikale Pinksterviering

Foto
De leerlingen verlaten de kerk met hun ballonnen.

Berkel en Rodenrijs/Hillegersberg – Leerkrachten en leerlingen van het Sint- Laurenscollege in Berkel en Rodenrijs en Hillegersberg hielden vrijdag 21 mei de Pinksterviering waaraan veel leerlingen muzikaal hebben bijgedragen. (meer)

55.000 euro voor de mensen met kanker

Foto nr. 1
De finish is bereikt. Foto: Jeroen Zwijnenburg.

Lansingerland – Swingend door Ossendrecht met een hart voor de Roparun. Dat was het motto waar het dorp in Brabant dit jaar voor had gekozen om alle deelnemers aan de grootste estafetteloop van de wereld een hart onder de riem te steken. (meer)

TOGB kweekt zelfvertrouwen

Foto
Canan Cetinkaya in duel met John Lugtenburg. Laatstgenoemde
zou door een rode kaart de negentig minuten niet volmaken.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – De altijd vaste aanhang van TOGB hield de laatste weken hun hart vast. De ploeg speelde soms abominabel slecht voetbal, was zichzelf niet meer en liep stuurloos rond en zag geen kans de mogelijkheden te benutten. (meer)

Sabine is op weg naar de top

Foto
Sabine en coach Niels; volop in training richting de tennistop.

Bleiswijk – Ze maakte eerst haar Havo-opleiding aan het Thorbecke af, maar is er nu helemaal klaar voor: Sabine van der Sar (18) wil de top bereiken in tennisland en ze is al een aardig eind op weg. (meer)

Feestelijke start met een nieuw veld en honderden ballonnen

Foto
Nadat Johan Wakkie het lint had doorgeknipt kon iedereen
het vierde veld betreden.


Berkel en Rodenrijs – Met de schaar in de aanslag en een groot aantal belangstellenden viel de eer te beurt aan Johan Wakkie, directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) om het lint weg te knippen dat voor het nieuwe vierde veld van HBR gespannen was. (meer)

Voorinschrijving zevende Keesloop geopend

Bergschenhoek - Evenals vorig jaar zal de Keesloop dit keer van start gaan nabij het parkeerterrein van de Bergschenhoekse voetvalvereniging BVCB. Een fantastische locatie, waar kleedruimten en douches ruim voorradig zijn en waar een mooi parcours uitgezet is door het Bergse Bos. (meer)

Voetbal

Straatvoetbaltoernooi Rozenoord
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdagmiddag 29 mei gaan tientallen fanatieke kids de strijd met elkaar aan op een KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi dat gehouden wordt bij de Albert Heijn aan de Rozenoord 2 te Berkel en Rodenrijs.
Jongens en meiden laten tussen 14.00 en 17.00 uur hun meest spectaculaire moves zien en proberen zoveel mogelijk te scoren. Aan het einde van de middag worden - zoals het hoort bij een voetbaltoernooi - de medailles uitgereikt en wordt bekend welke voetbalhelden doorgaan naar de regiofinales in de volgende speelronde. De prijsuitreiking vindt tussen 16.30 en 17.00 uur plaats.
Kinderen van 9 tot en met 13 jaar uit Berkel en Rodenrijs en omgeving kunnen zich via de website www.calvestraatvoetbal.nl inschrijven.

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - In de ronde van Schijndel maakte Pedaalridder Merel Hofman deel uit van de kopgroep die zich al snel losmaakte uit het grote peloton.
Ze kwam als eerste meisje over de meet en dat betekende voor Merel al de zoveelste podiumplek in het nog vroege seizoen. In de ronde van Stampergat miste Merel de slag en kwam ze als 7de over de eindstreep. Nieuwkomer met veel progressie Thom Martens werd 24ste en in de ronde van Schijndel legde hij beslag op een 23ste plaats. Bij de Junioren meisjes werd Charmaine Springer 23ste en Nicky Gieskens 8ste bij de Nieuwelingen jongens.

Ronde van Spijkenisse
Lansingerland – Op een zwaar parcours met veel renners van de Pedaalridders werd de ronde van Spijkenisse verreden. Jelle Rieffe die het moordende tempo van de kopgroep niet kon volgen kwam in de achtervolgende groep en legde beslag op een 14de plaats. Thom Martens werd 16de en Sjoerd Nijboer 19de. Wouter Huig en Guus Veldman werden 21ste en 26ste.

Districtskampioenschappen Zuid-Holland
Lansingerland - Tijdens districtskampioenschappen op de weg in Hardinxveld Giesendam reden De Pedaalridders zich in de prijzen. Bij de Nieuwelingen ontstond een kopgroep van vier renners met daarin Nicky Gieskens en vlak daarachter het jagende peloton met onder andere Tim Rodenburg en Bas van der Burg. Erik Kramer sprong weg uit de kop en bouwde de voorsprong uit.
Nicky ging achter hem aan. Tim zag kans om uit het peloton te ontsnappen en voorin aan te sluiten. Erick Kramer pakte de zege, maar Nicky Gieskens mocht de zilveren medaille en de bloemen in ontvangst nemen. Tim Rodenburg plaatste zich op een verdienstelijke 4de plek. Bas van der Burg viel net buiten de prijzen.
Bij de Junioren had Bleiswijker Emiel de Greef de beste papieren in de achtervolgende groep; na diverse ontsnappingspogingen finishte hij als 15de. Bij de A-Amateurs wist Martin Vrij van De Pedaalridders twee ronden voor het einde in een kopgroep te ontsnappen en de bronzen medaille te verdienen. Bij de B-Amateurs werd William de Wolf 6de. Jan Hordijk, Ramond van der Knaap en Thijs van Gemert werden respectievelijk nummer 10, 15 en 17.

Tweede plaats Nathalie
Lansingerland - Nathalie was Wesdonk reed het groot Nationaal meisjestoernooi in Dordrecht. Ze kon zich moeiteloos handhaven in de kopgroep, waarna ze in de eindsprint als tweede over de meet kwam. In het District kampioenschap voor Junioren meisjes legde zij beslag op een verdienstelijke 7de plaats. Haar clubgenoot Silvie Haakman reed bij de Nieuwelingen en moest vanwege een valpartij vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Zeilen

Leren zeilen op de Rottemeren
Lansingerland/Zevenhuizen - In Zevenhuizen geeft de zeilschool ZV Nesselande zeilles. Deze zomer wordt er vanaf maandag 5 juli drie weken zeilles gegeven. ZV Nesselande is een CWO gecertificeerde zeilschool waar officiële zeildiploma’s behaald worden. De zeillessen worden gegeven door gediplomeerde zeilinstructeurs. Er wordt lesgegeven in twee verschillende type boten: de Optimist en de Centaur. De zeilweek bestaat uit vijf dagen van 9 tot 5 uur. De kinderen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk worden met een bootje opgehaald aan de Bleiswijkse kant van de Rottemeren en daar aan het eind van de dag weer afgezet. Voor nadere informatie kan men terecht bij Thomas Bouman, tel: 06 415 564 92 of www.zvnesselande.nl.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 22 mei 872 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3- 4 D. v.d. Vrede, 5-6-7-8-9-10 J. Straver. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-6 B. van Rossum, 2 J. Maree, 3 J. v.d. Berg, 4 W. v.d. Boogerd, 5-10 A. Hagers, 7. C. Rutten, 8 K. v.d. Bulk, 9 W. v.d.
Kooy Het poultje is gewonnen door D. v.d. Vrede.

Paardensport

Rabobank Concours ’s-Gravenhof
Bergschenhoek - Rijvereniging en Ponyclub ‘s-Gravenhof organiseert op zondag 6 juni het Rabobank Concours ’s-Gravenhof op het evenemententerrein aan de Rottebandreef te Bergschenhoek. Deze selectiewedstrijd voor de kringkampioenschappen van kring 2/3 is ook toegankelijk voor hen die niet aan de selectie mee willen doen. Het programma bevat dit jaar naast de gewone wedstrijdrubrieken twee speciale showblocks: horse and sports. Verschillende facetten van de paardensport komen aan bod. Van 12.00–13.00 uur: Voltige show onder leiding van Stefanie van Lansbergen en een demonstratie van westernruiters onder leiding van Martina in ’t Veld van Hippisch Centrum Rottemeren. Van 16.00–17.00 uur: Frank Bos met zijn vierspan en het Friezen vijftal van ’s-Gravenhof o.l.v. Jolanda v.d. Meer.
De toegang is gratis. Raadpleeg voor meer informatie over het concours en het inschrijven de website van RV en PC s-Gravenhof www.s-gravenhof.nl .

Sport en recreatie

Avonturendag Outdoor Valley
Bergshenhoek – Op zondag 27 juni organiseert Outdoor Valley weer – inmiddels voor de tiende keer - de jaarlijkse avonturendag waar alles draait om ‘Kijken, durven en doen’. Belangstellenden kunnen zich aanmelden als deelnemer. Er staan diverse sportonderdelen op het programma waarvoor men kan inschrijven. Zoals onder andere survivallen, mountainbiken, kanoën, kajakken, klimmen, tokkelen en nog veel meer.
Aanmelden kan via www.avonturendag.nl. Het volledige programma van de Avonturendag volgt binnenkort.

Hockey

Zonnig Familietoernooi op HBR velden
Berkel en Rodenrijs – Teams, bestaande uit ouders en kinderen, neven en nichten, opa's en oma's en natuurlijk vrienden, meldden zich zondagochtend voor deelname aan het familietoernooi van HBR. Om de wedstrijdjes voor iedereen (kenners en minder bekenden met het hockeyspel) leuk te houden waren de 36 teams onderverdeeld in 5 poules: families met zeer jonge kinderen, families met jonge kinderen, matig, gemiddeld en sterk spelende teams. En aan het einde van de rit waren er natuurlijk 5 bekers. Ook de commissie Sportiviteit en Respect had een prijs: een wisselbeker voor het sportiefste team afgelopen seizoen. Daarvan werd J8E1 de winnaar.

Bloemen en applaus voor deelnemers aan Berkelse wandelvierdaagse

Foto
Stralend met de verdiende medaille, de bloemen en de andere verrassingen bij binnenkomst.


Berkel en Rodenrijs – Met de zon hoog aan de hemel ging dinsdagavond de Berkelse wandelvierdaagse, al vele jaren georganiseerd door scouting Berkel, van start vanaf het scoutingterrein. (meer)

Pinkstercross MCC Bleiswijk indrukwekkend geopend

Foto
De Grand Day begon met een eerbetoon van Bobby Zundorf
aan zijn broertje Donny. Foto: Sjaco van der Haven.


Bleiswijk – Al vele jaren is Tweede Pinksterdag voor MCC Bleiswijk de dag van de grote Pinkstercross. Dit jaar stond die dag echter ter discussie, want een week eerder overleed MCC lid Donny Zundorf (13) na een crosswedstrijd in Veendam. (meer)

Van woonruimteverdeling naar woonruimtebemiddeling

Lansingerland – Het beleid voor de uitgifte van sociale huurwoningen zal meer gericht gaan worden op woonruimtebemiddeling, dan op woonruimteverdeling. (meer)

Burgemeester bij presentatie Kadernota: “Het wordt financieel steeds zwaarder weer”

Lansingerland – “Er zijn veel onzekerheden. Zo weten we nog steeds niet hoeveel geld wij van het Rijk krijgen. Maar we houden rekening met ¤ 4 miljoen per jaar minder vanaf 2015. (meer)

600 formatieplaatsen minder bij politie

Lansingerland – De op handen zijnde bezuinigingen bij de politie betekenen voor het korps Rotterdam-Rijnmond een vermindering van 600 formatieplaatsen. (meer)

¤ 4 miljoen nodig voor inrichting en ICT in nieuw gemeentehuis

Lansingerland – Voor de inrichting en het installeren van ICT en multimediavoorzieningen in het nieuwe gemeentehuis trekt de gemeente ¤ 4 miljoen uit. Dat werd duidelijk in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur van vorige week donderdag. (meer)

Twee inbraken binnen vijf dagen bij de Bezorgbeer

Berkel en Rodenrijs - De Bezorgbeer Berkel & Rodenrijs is in één week tijd opgeschrikt door maar liefst twee inbraken. (meer)

Wethouder voelt weinig voor overleg over andere bestemming Wilderszijde

Lansingerland – Geen woningen, maar een ‘Brainpark Watermanagement’ voor Wilderszijde. Dat zou de oplossing kunnen zijn voor een aantal problemen rond de ontwikkeling van het nu al enkele jaren braak liggende stuk grond langs de Boterdorpseweg. (meer)

Monsanto bleef de hele maandag geblokkeerd en gesloten

Foto
De hoofd- en zij ingang van het bedrijf bleven de hele dag gesloten.

Bergschenhoek - Voor de poort van Monsanto verzamelden zich maandagochtend 17 mei in alle vroegte enkele honderden werknemers die de vestiging (voorheen De Ruiter Seeds) vanwege een blokkade niet in konden. Vanaf 6 uur vanochtend blokkeerde de actiegroep ‘Verdelg Monsanto' met een veertigtal mensen beide poorten van de vestiging in Bergschenhoek. (meer)

Scouting moet zich beveiligen

Foto
Deuren werden met grof geweld geopend; met een hoop
braakschade tot gevolg.


Berkel en Rodenrijs – Het scoutinggebouw van de Olave Sint Clairgroep is de laatste maanden al diverse keren bezocht door onverlaten. (meer)

DCMR: significante overschrijdingen van de geluidsnorm

HSL

Lansingerland - De eerste, tussentijdse, resultaten van het door DCMR in opdracht van de gemeente ingestelde onderzoek naar de geluidsoverlast van de HSL zijn zonneklaar: de grenswaarden worden nu al ruimschoots overschreden. En in de toekomst zal het nog erger worden. (meer)

Wolfert Lyceum officieel in gebruik genomen

Foto
Na enig overleg en samenwerking kon de deur snel worden geopend,
waarmee de officiële opening een feit was.


Berkel en Rodenrijs – Het splinternieuwe gebouw van het Wolfert Lyceum, openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum en havo, dat verrees in de oksel van de HSL en de Boterdorpseweg, werd dinsdagmiddag 11 mei feestelijk geopend. (meer)

Snelheidscontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op 14 mei tussen 15.00 en 17.00 uur het verkeer op de Jacob Mariuslaan gecontroleerd op snelheid. Er werden dertig bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur daar waar 50 is toegestaan. Eén bestuurder droeg geen gordel en een andere zat al rijdend mobiel te bellen; beiden kregen een boete.

Inbraak woning

Bergschenhoek – In de mossenbuurt werd vorige week in een aantal woningen ingebroken. In de nacht van 14 op 15 mei gebeurde dit in een woning aan de Krulmos waar men via een raampje naar binnen was geklommen. Waarschijnlijk werd(en) de dader(s) gestoord, want de buit werd achtergelaten. Men ontkwam via de schuifpui.

Jongens aangehouden

Bergschenhoek – De politie heeft donderdagochtend 13 mei tussen 04.00 en 06.00 uur zeven jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Pijnacker en Zoetermeer aangehouden op verdenking van het demonteren van onder andere velgen van auto’s die geparkeerd stonden in Bergschenhoek. De politie kon de aanhoudingen na een melding van een getuige verrichten. De verdachten reden in twee auto’s.

Fietsen gestolen

Lansingerland – Nadat het even stil is geweest, hebben fietsendieven vorige week weer toegeslagen op diverse locaties in Lansingerland. Ook uit schuurtjes werden fietsen gestolen. De politie adviseert gedupeerden aangifte te doen.

Inbraak winkel

Bleiswijk – In de vroege ochtenduren van vrijdag 14 mei werd ingebroken in een winkel aan de Hoefweg te Bleiswijk. Men is vermoedelijk via een nooduitgang het pand binnen gekomen, waarna een stalen toegangsdeur tot het kantoor werd opengebroken. Vervolgens heeft men geprobeerd bij een kluis te komen, maar dit is niet gelukt.

Wethouder Werner ten Kate reikt prijs jongerenenquête uit

Foto
Geflankeerd door de beide initiatiefnemers overhandigt de
wethouder de speakerset aan winnaar Kemi Bross.


Bergschenhoek - Twee stagiaires van de Hogeschool Rotterdam – Annelies Stolze en Linda van der Mast - hebben een onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften voor vrijetijdsbesteding onder jongeren in de gemeente Lansingerland. (meer)

Eerlijke en open kijk op het leven in de sloppenwijken van Nairobi

Foto
Mary-Ann Sandifort biedt een kijkje in de sloppenwijken
van Nairobi. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Vorige week was in deze krant al iets te lezen over het nieuwe boek van de Berkelse Mary-Ann Sandifort met als titel ‘De buren van Obama’s oma’, dat zij begin mei in de Wereldwinkel presenteerde. (meer)

Kring-apotheken Berkel en Bergschenhoek starten met maandelijkse column

Foto
De column zal afwisselend geschreven worden door de vier
apothekers Yvonne Nortier, Wilko van Amelsfort, Karin Grote en
Marjolein Chung en de twee farmaceutisch consulenten, Imke Bes
en Aster de Vries van de drie Kring- apotheken binnen Lansingerland.


Lansingerland – Vanaf juni 2010 zal deze krant een column publiceren die geschreven zal worden door de apothekers en farmaceutisch consulenten van de Kring-apotheken uit Lansingerland. (meer)

Koninklijke onderscheiding voor Bob van der Ploeg

Foto
Bob van der Ploeg: “Het lintje heb ik binnen, maar eigenlijk
moet ik het uitrekken tot een lang lint, want je doet niets alleen,
maar wel met elkaar!”


Berkel en Rodenrijs/Capelle aan den IJssel - Het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Berkel en Rodenrijs is bij velen genoegzaam bekend. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 22 mei wordt in diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, een ruil- en verzamelbeurs gehouden. Er kunnen postzegels, munten, ansichtkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen of stripboeken worden geruild. Openingstijd: 14.00-17.00 uur. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

Vrienden van Berkel klaar voor de monstertocht

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet als ambassadeur van De
Vrienden van Berkel tussen de kleuters en leidsters van
Catalpa met natuurlijk de cheque van 1500 euro.
Foto: Jeroen Zwijnenburg.


Berkel en Rodenrijs – Aanstaande zaterdag is het zo ver. De Vrienden van Berkel (Team 33) vetrekken dan naar Parijs voor de langste estafetteloop van de wereld. (meer)

Berkelse Niek speelt om World Cup 3v3 in Emirates Stadium

Foto
Het kampioensteam dat voor Nederland uitkomt in
het Londense stadion. Met tweede van links Niek.


Berkel en Rodenrijs - Sinds drie weken is Niek den Heeten met een zelfgevormd team met drie vriendjes uit het (F) opleidingsteam van de Soccer School Nederlands Kampioen actief in het drie tegen drie voetbal. (meer)

Spannende strijd voor Orioles

Foto
Catcher Erik van Dorp probeert te verhinderen dat een honkloper
van Twins kan scoren.


Bergschenhoek – The Orioles speelde zaterdag 15 mei tegen Twins uit Oosterhout. Het werd een klinkende overwinning voor het team uit Bergschenhoek. (meer)

Dick van der Breggen en Ahoy’ in actie voor Bake For Life

Foto nr. 1
Dick van der Breggen tijdens zijn bezoek aan Oeganda
waar hij praktijkles geeft aan aankomende bakkers van het
project Bake For Life.


Berkel en Rodenrijs – Met zijn eveneens in het bakkersvak opgegroeide neef Pim van der Breggen zijn ze beiden net terug uit Oeganda. Dick van der Breggen is daar namens Bake For Life projectleider bij het opzetten van bakkerijen die jonge gehandicapten in de derde wereld een kans geven op een baan. Hiervoor is uiteraard veel geld nodig. (meer)

Jeugdtoernooi Pedaalridders Lansingerland staat in het teken van het 100- jarig bestaan

Foto
Camiel Lok geconcentreerd op zijn tweewieler.

Lansingerland – Na het eerste lustrum van vorig jaar zal komende zondag het terrein van FloraHolland in Bleiswijk opnieuw het domein zijn van jeugdige wielrenners. De Pedaalridders Lansingerland organiseren namelijk die dag jaarlijkse jeugdtoernooi. (meer)

Rondemissen delen bloemen uit

Foto
Richelle Rieffe en Audrey van Lobberegt.

Lansingerland - Rondemissen delen bloemen en de bekers uit Zoals het er bij een echte wielerwedstrijd aan toe gaat, zullen ook tijdens de Jeugdwielerwedstrijden van komende zondag van De Pedaalridders rondemissen bloemen en de bekers uitdelen aan de winnaars van de wedstrijden die op het terrein van FloraHolland in Bleiswijk zullen worden gehouden. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 15 mei 180 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Orleans Saran. Ze vlogen de afstand van 490 km met noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1.Comb.M&J de Veld, 2-4-10.J.Straver, 3-6-7 B. v.d.
Burg, 5. D. v.d. Vrede, 8. L. v.d. Berg, 9. A. v.d. Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-4-7-10 Gebr. de Vreede, 2-6 W. v.d. Bosch, 5 W. v.d. Kooy, 8-9 A. Hagers. Het poultje is gewonnen door J. Straver.
Diezelfde dag werden 625 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit St. Quetin (255km). De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-7-9- 10 D. v.d. Vrede, 2-3-5 J. Straver, 6-8 C. Romein. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-4-7 B. van Rossum, 2 J. v.d. Berg, 3-8-9-10 A. Hagers, 5-6 D. Stedehouder. Het poultje is gewonnen door J.
Straver

Atletiek

Kieviten actief in de regio
Bleiswijk - Diverse leden van atletiekvereniging De Kieviten zijn in actie gekomen tijdens wedstrijden in de regio. Yvonne Kosters maakte zondag in Leiden haar debuut op de marathon. Ze liep een vlakke race en voltooide de marathon in 3.57.56. Een aantal Kieviten nam in Leiden deel aan de halve marathon. Jeroen Ammerlaan deed een poging om 1.20 te lopen, maar haalde dit net niet. Zijn eindtijd van 1.21.01 was echter wel goed voor een nieuw persoonlijk record. Bart Roefs eindigde in een tijd van 1.23.52, Erik van Keeken in 1.26.11 en Richard Lelieveld in 1.28.30. Rob Meeuwissen zette een tijd van 2.01.13 op de klokken, zijn op een na beste tijd ooit op de halve marathon. Kees Voogt verscheen aan de start van de 28e editie van de Nationale Lenteloop in Papendrecht. Hij nam deel aan de wedstrijd over 15 kilometer en noteerde een eindtijd van 59.42. Met deze prestatie eindigde hij als vijfde in de leeftijdscategorie heren vanaf 55 jaar. Vorige week kwam Kees ook al uit op de Golden Ten Loop in Delft. Op de 10 kilometer liep hij in 38.49. Jeroen Vijverberg eindigde op dezelfde afstand in 40.31.
Anita Kreukniet liep ook in Delft, zij werd derde dame bij de 5 kilometer Bedrijvenloop in een tijd van 24.39.

Wielrennen

Tweede plaats in Denemarken
Lansingerland - Op uitnodiging vertrokken de Nieuwelingen en Junioren meisjes Silvie Haakman en Nathalie van Wesdonk naar Denemarken voor een driedaagse etappewedstrijd, waaronder een tijdrit in een groot internationaal deelnemersveld met vele kanshebbers voor de eindoverwinning.
In de derde etappe zag Nathalie van Wesdonk kans het podium te betreden om de bloemen in ontvangst te nemen voor haar tweede plaats. Ze steeg hiermee in het algemeen klassement. In de slotetappe tijdens een steile klim kreeg Nathalie van Wesdonk materiaalpech, waardoor ze een achterstand opliep in de totaalrangschikking. Silvie Haakman die tijdens de tijdrit een zesde plaats wist te behalen, steeg eveneens in het algemeen klassement. In de overige wedstrijden behaalde Silvie twee keer een achtste één keer een vijfde plaats. Tijdens de slotetappe werd Silvie geconfronteerd met een valpartij, waardoor ze een achterstand opliep in het algemeen klassement.
In het algemeen klassement behaalden Nathalie van Wesdonk en Silvie Haakman uiteindelijk een verdienstelijke zevende en negende plaats.

Hel van Brabant
Lansingerland - Acht amateurs van De Pedaalridders Lansingerland reden mee in de tweedaagse etappewedstrijd De Hel van Brabant met meer dan 200 renners aan het vertrek. De eerste etappewedstrijd over een afstand van meer dan 100 km werd een massasprint, waarbij alle renners van De Pedaalridders voor in de peloton te vinden waren. De tweede etappe over een afstand van 130 km werd een slagveld door heel veel wind, waardoor het peloton in vier stukken uiteen viel. In de laatste 10 km was er weer een kopgroep ontstaan en in de laatste 2 km gingen er drie renners vandoor. Ze zouden de voorsprong behouden met daarachter het grote peloton met daarin de renners van De Pedaalridders. In het algemeen klassement over de twee wedstrijddagen behaalde William de Wolf en Edwin Vrouwdeunt een verdienstelijke 20ste en 21ste plaats.

Ahoy’ Vierdaagse

Lansingerland – De op 7 mei wegens het slechte weer afgelaste dernykoers van de Ahoy’ Vierdaagse zal alsnog op vrijdag 11 juni worden verreden. (meer)

Getuigen zware mishandeling gezocht

Zoetermeer/Bleiswijk - Een 51-jarige vrouw uit Bleiswijk raakte 27 april omstreeks 09.00 uur zwaar gewond toen zij op de Lansinghageweg reed en door een man werd geslagen. Een getuige zag het slachtoffer fietsen en drie bromfietsers de vrouw passeren. (meer)

Aanhouding na benzinediefstal

Bergschenhoek - Politieagenten hielden woensdagavond 13 mei drie mannen aan voor benzinediefstal bij een tankstation aan de Bergweg Zuid. (meer)

Stroomstoring zet regio enige uren in donker

stroomstoring
Stroomstoring in de regio.

Regio - Een stroomstoring heeft zondag even na middernacht Delft, Den Haag Ypenburg, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland enige uren getroffen.  (meer)

Bevrijdingsvuur bereikt ook Lansingerland

Foto
De groep uit Lansingerland die het bevrijdingsvuur
vanuit Wageningen meebracht.


Lansingerland – Het bevrijdingsvuur is vanuit Wageningen in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei naar Lansingerland gebracht. (meer)

Sport- en spelweek Gouden Griffelplantsoen trekt honderden ‘vakantiegangers’

Foto
Voetballen was de hele week favoriet bij zowel spelers
als kijkers.


Berkel en Rodenrijs - Een enthousiast sportteam van jonge mensen uit de Gereformeerde kerk De Bron, ondersteund door sporters van Athletes in Action, organiseerde in de meivakantie een sport- en spelweek voor kinderen en jongeren in het Gouden Griffelplantsoen aan de Oudelandselaan. (meer)

Cees en Leny vormen gouden paar

Foto
Het gouden Echtpaar Cees en Leny Hoogsteden hebben
het al vele jaren goed naar hun zin in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Het gouden echtpaar Leny en Cees Hoogsteden wachtte op hun huwelijksdag een complete verrassing. De kinderen verzorgden een verrassingsfeest rond het 50-jarig huwelijk, met familie en vrienden, terwijl het paar helemaal nergens vanaf wist. (meer)

Allegorische optocht trekt veel bekijks

Foto
In de allegorische optocht reden tientallen versierde wagens
mee van bedrijven, particulieren en verenigingen.


Bleiswijk – Tientallen wagens verzamelden zich woensdagmiddag 5 mei op het parkeerterrein van de bloemenveiling op de Klappolder van Bleiswijk. (meer)

Eerste paal de grond in voor De Koeienwei

Foto
Vader Arie Gille assisteerde bij het heien van de eerste
paal van De Koeienwei die door Batenburg wordt gebouwd
en aan het einde van het jaar gerealiseerd zal zijn aan de
Hoeksekade in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Arie Gille hanteerde vorige week de heimachine om de eerste officiële paal te heien voor de bouw van een nieuw kinderdagverblijf aan de Hoeksekade; onderdeel vormend van het nieuw te ontwikkelen Hoekse Park in recreatiegebied De Rottemeren. (meer)

Jeugdtheater Hofplein presenteert Midzomerzoen

Foto
Justin van den Berg, die volgend jaar examen doet
aan de Theater Havo, met de poster van Midzomerzoen.


Lansingerland - Ruim veertig leerlingen van Jeugdtheaterschool Barendrecht en Ridderkerk spelen vanaf 14 mei de sprookjesachtige en brutale familievoorstelling Midzomerzoen voor publiek. (meer)

De Paardenstal schenkt 5000 euro aan Lets ziekenhuis

Foto
De heren Zwakkenberg (links) en Neijenhuizen overhandigen
de cheque aan de directrice, in gezelschap van voorzitter van
de Stichting Hulp Letland Joop Fuijkkink (rechts).


Berkel en Rodenrijs – Met het aanbieden van een cheque van 5000 euro steunde De Paardenstal uit Berkel en Rodenrijs de Stichting Hulp Letland. (meer)

Gebroeders Stolk maken naam op De Keukenhof

Foto
David krijgt de eerste prijs overhandigd uit handen
van voorzitter Jansen.


Bergschenhoek – Met een eerste prijs voor hun Anthurium White Champion werd de Gebroeders Stolk van de Hoeksekade uit Bergschenhoek kampioen op De Keukenhof. (meer)

Volle zaal voor boeiend Bevrijdingsconcert

Foto
Een vrolijk optreden van de Letse jongeren die dansen lieten
zien uit hun land.


Berkel en Rodenrijs – Alle stoelen in kerkelijk centrum De Bron waren woensdagavond 5 mei bezet met belangstellenden die kwamen genieten van de muziek van onder andere de koren HCM, The Credo Singers, Krasts, van solisten en een Letse dansgroep. (meer)

Cursus Eerste Hulp aan kinderen in Bergschenhoek

Bijschrift bij de foto:
Jordy en Timothy den Breems

Bergschenhoek - Een ongeluk zit in een klein hoekje: een bloedneus, tand eruit, een wespensteek of een kraaltje in het oor, het kan allemaal zo gebeuren bij een kind. Hoe dan te handelen is te leren op de cursus Eerste Hulp aan kinderen, die op dinsdagavond 18 mei en 1 juni wordt gegeven. (meer)

Vierstroom start in Lansingerland met kleinschalige thuiszorgteams

Foto
Vierstroom werkt met kleinschalige thuiszorgteams.

Lansingerland – Vierstroom – voorheen Vierstroomzorgring – gaat in de gemeente Lansingerland van start met kleinschalige thuiszorgteams. In de vernieuwde werkwijze werken de verpleegkundigen en verzorgenden in zelfstandige kleinschalige teams. (meer)

Kleuren voor de bevrijding

Foto
Enkele prijswinnaars van de kleurwedstrijd in Bergschenhoek.

Bergschenhoek – Terwijl de lopers onderweg waren met het halen van het bevrijdingsvuur in Wageningen konden de kinderen in Bergschenhoek woensdag 5 mei deelnemen aan een kleurwedstrijd. (meer)

Jong en oud geboeid door World Fair Trade Day

Foto
Jong en oud luisterde geboeid naar zowel de speech als
de muziek die volgde.


Berkel en Rodenrijs – De Wereldwinkel in de Centrumpassage vierde zaterdag 8 mei samen met alle ander Wereldwinkels World Fair Trade Day 2010 met als thema ‘Fair trade, een wereld van cultuur’. (meer)

De buren van Obama’s oma in boekvorm uitgegeven

Foto
Mary-Ann Sandifort met haar nieuwste boek.

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de feestelijke Wereldwinkeldag van zaterdag 8 mei presenteerde de Berkelse Mary-Ann Sandifort haar nieuwe boek ‘De buren van Obama’s oma’ met als ondertitel ‘leven tussen de sloppenbewoners in Kenia’. (meer)

Een versierde straat voor gouden paar De Lange

Foto
Buren versierden de hele straat voor Bea en Ger de Lange.

Bleiswijk – “Wat leuk hè; een echte verrassing, maar we hebben ook zo’n leuke straat!” Bea en Ger de Lange vierden vrijdag 7 mei hun 50-jarig huwelijksfeest. (meer)

Muziekliefhebbers genieten van Italiaans temperament voor fijnproevers

Foto
Italiaanse muziek, ten gehore gebracht door piano
en dwarsfluit.


Berkel en Rodenrijs – De bezoekers van het op vrijdagavond 7 mei door Stichting Musica Inaudita georganiseerde concert rond de kamermuziek van de grote Italiaanse operacomponisten: Bellini, Donizetti, Puccini, Rossini, Tosti en Verdi waren over één ding unaniem: het werd een schitterend concert waar soms ademloos van werd genoten en waar je tijdens het spelen een speld kon horen vallen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert in de maand mei weer twee klaverjasmiddagen en wel op de vrijdagen 14 en 28 mei. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen in De Leeuwerik
Bleiswijk - In diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt op zaterdag 15 mei de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d. Langenberg, tel. 5215609. (meer)

Regio

Sociaal-cultureel werk Lansingerland
Lansingerland – Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert het gehele jaar door leuke en sportieve activiteiten voor senioren. Wegens het toenemende aanbod van deelnemers zal er voortaan telefonisch spreekuur gehouden worden. (meer)

Motorcross

Grand Day bij MCC Bleiswijk
Bleiswijk – Tweede Pinksterdag – maandag 24 mei – organiseert MCC Bleiswijk weer de Grand Day van Bleiswijk. De motorcrossclub verwacht dit jaar een groot aantal rijders in te kunnen schrijven, want er zijn die dag geen KNMV wedstrijden. Er zal dus veel strijd geleverd gaan worden om de beste plaatsen.
Bezoekers zijn de hele dag welkom aan de Groendalseweg op het terrein van MCC Bleiswijk.

Maik Voorwinden stijgt naar twee in ONK
Berkel en Rodenrijs - Dankzij het behalen van een tweede plek in het Brabantse Boekel stijgt Maik Voorwinden in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto. De 22-jarige Berkelse coureur werd tijdens de derde wedstrijd van het seizoen zesde en tweede en dat was voldoende voor de tweede plek in het dagklassement. Beide manches werden gewonnen door Marcel van Drunen, die het kampioenschap inmiddels ook ruim leidt.

Voetbal

ForumSport -SoccerBoys (zat): 2-0
Bleiswijk – Soccer Boys startte goed in de wedstrijd. Met A1 speler Stefan van den Berg in de basis en Wouter Bos, Fabian Koller en Raymond van Rijn op de bank. SB was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wederom lukte het niet om te scoren. De rust stand was 0-0, maar al in de eerste minuut van de tweede helft werd 1-0 door een verdedigende fout van de achterhoede. Het was niet de middag van Steven van Aalst; helaas kon hij de 2-0 niet voorkomen.
De laatste wedstrijd stond ook in het teken van het afscheid van de spelers Jan van Egmond en Daniel Baars. Na 15 minuten werden beiden door de trainer voor de laatste keer naar de kant gehaald en onder applaus van spelers en publiek voorzien van bloemen. De invallers Raymond van Rijn en Fabian Koller hadden nog de beste kansen en speelden beiden een goede invalbeurt. Jeugdspeler Stefan speelde een goede wedstrijd, eerst als linker spits en later als linker middenvelder. Het eerste seizoen in de 2e klasse werd met 27 punten afgesloten; SB zaterdag 1 werd hiermee behouden voor de 2e klasse.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 8 mei 939 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met noordenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-10 D.
v.d. Vrede, 3-5-7-9 M. v.d. Ende, 4 H. Kennepohl, 6 B. v.d. Burg, 8 A. v.d.
Burg. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1 Gebr. de Vreede, 2 B. van Rossum, 3 J. v.d. Burg, 4-8 J. v.d. Berg, 5 W. v.d.
Boogerd, 6-10 W. v.d. Kooy, 7 C. Rutten, 9 B. Hertog. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Wielrennen

Ronden van Zuidland en Margraten
Lansingerland - Tijdens de jeugdronde van Zuidland had Merel Hofman van De Pedaalridders de beste papieren. Ze ging meteen na de start mee in de kop en verrichtte veel werk. Diverse keren probeerde ze te ontsnappen uit de kopgroep. In de eindsprint kwam Merel als vierde over de meet. Clubgenote Gaby Gieskens kwam in haar categorie als 8ste langs. Bij de hogere categorieën behaalden Jelle Rieffe en Camiel Lock een 20ste en een 22ste plaats.
Tijdens een loodzware koers in het Limburgse Margraten was na twee ronden het hele deelnemersveld uit elkaar gereden. Er ontstond een kopgroep met daarin Nicky Gieskens van De Pedaalridders. Het werd een complete slijtageslag, maar Nicky wist toch als 17de over de eindstreep te komen.

Ronde van Driebergen en Oud Vossemeer
Lansingerland - In het heuvelachtige Driebergen ging William de Wolf vanuit het vertrek gelijk mee met een omvangrijke kopgroep. Na de bel voor de laatste ronde kwam hij als 11de over de meet. In een van de oudste bekende ronde – die van Oud Vossemeer - behaalde Edwin Wrauwdeunt een 21ste plaats.

Giro d’Italia
De vanuit de jeugd door De Pedaalridders opgeleide Jos van Emden - en nu voor de tweede keer uitgenodigd om deel te nemen aan de Giro d’Italia - behaalde in de tijrit van Amsterdam een mooie 9de plaats. De volgende dag in de rit van Amsterdam naar Utrecht verbeterde Jos zijn positie in het algemeen klassement weer en verzekerde hij zich van een verdienstelijke 6de plaats.
Vissen

Viswedstrijd van HSV De Ruischvoorn
Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 15 mei organiseert HSV De Ruischvoorn een viswedstrijd aan de Berkelse Plas voor leden van De Ruischvoorn, van De Bleiberg en voor alle overige inwoners van Lansingerland. De inleg is vijf euro, er wordt gevist met een vaste hengel en de loting is vanaf 06.00 uur.
De wedstrijd duurt van 07.30 tot 12.30 uur. De jeugd tot 14 jaar kan gratis deelnemen.
Er zijn bekers voor de eerste drie plaatsen en cadeaubonnen via loting op de kantnummers.
Opgeven kan tot 12 mei bij Ruud Kwakernaak (06 4343 7497) of Maurice Helms (06 2426 6777).

Honkbal

Sparks-Orioles: 10-3
Lansingerland - Dit weekend stond een dubbel met het Haarlemse Sparks op het programma. Het weer was zaterdag een van de boosdoeners in de uitwedstrijd in Haarlem. Na een stroef begin werd de wedstrijd al in de tweede inning, met een gelijke 1-1 stand, voor een uur stil gelegd vanwege hevige regenval. Na de onderbreking was het voor beide partijen moeilijk opstarten in de kou en werd de druk op de pitching opgevoerd. Dit werd mede duidelijker doordat Sparks goede hits had en zo de puntjes bij elkaar sprokkelde in tegenstelling tot de Orioles waar recht op de tegenstander werd geslagen. Tegen de sterkere slagploeg uit Haarlem kon geen vuist meer worden gemaakt.
Ook zondag in de returnwedstrijd op het eigen sportcomplex kon Orioles niet het nodige tegenwicht bieden aan de Sparks en ook deze wedstrijd werd verloren.
Zaterdag speelt Orioles thuis tegen Twins.

Soccer Boys een week lang in een feestroes

Fotobijschrift:
Oud Feyenoord en Oud Soccer Boys waren voor ruim 1500
toeschouwers een bijzondere attractie tijdens de feestweek.


Bleiswijk – Voetbalvereniging Soccer Boys heeft zijn vijftigjarig bestaan met een week lang feest alle luister bijgezet. Een overvol feestprogramma voor de Bleiswijkse club met als hoogtepunten de receptie, de seniorenmiddag, het bezoek van Oud Feyenoord, het schoolvoetbaltoernooi met op de voorlaatste dag de feestavond. (meer)

Forse overschrijding voorgeschreven geluidsnormen door de HSL

Lansingerland - Uit de tussenresultaten van het onafhankelijke lange duur geluidmeetonderzoek dat de gemeente Lansingerland heeft laten uitvoeren naar de geluidsbelasting van de HSL, blijkt dat de grenswaarden op de gevel wordt overschreden. (meer)

In een flits

In een flits

Lansingerland – Duizenden belangstellenden genoten maandag van de Giro d’Italia die door de regio snelde. (meer)

Zomerfestival krijgt tweede editie met bekende artiesten

Foto
Sieneke

Berkel en Rodenrijs – Na het overweldigende succes van vorig jaar toen voor de eerste keer door enkele studenten een schitterend Zomerfestival werd georganiseerd op sportpark Het Hoge Land heeft men ook dit jaar weer de koppen bij elkaar gestoken. (meer)

Oldtimers vullen de straten

Foto
Na een rit door Lansingerland verzamelden de oldtimers
zich in het centrum van Berkel en Rodenrijs om daar nog eens
van alle kanten bekeken te worden.


Berkel en Rodenrijs – In alle drie de kernen van Lansingerland maakte een flinke rij oldtimers op Bevrijdingsdag z’n opwachting. Nadat de oldtimers meereden in een optocht door Bleiswijk zetten ze vervolgens koers richting Bergschenhoek om later in de middag in Berkel Centrum te arriveren. (meer)

Cake zorg voor kleine brand

Cake zorg voor kleine brand

Berkel en Rodenrijs - De brandweer van kazerne Berkel en kazerne Bergschenhoek werd op vrijdagmiddag 7 mei opgeroepen voor een brand in een woning in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Burgemeester speldt lintjes op tijdens feestelijke bijeenkomst

Foto’s
Gezamenlijk werd na de uitreiking van de onderscheidingen
de feesttaart aangesneden.


Lansingerland – Ook aan de gemeente Lansingerland ging de Lintjesregen niet voorbij. Maar liefst elf inwoners van de gemeente werden donderdagochtend 29 april verrast met een Koninklijke Onderscheiding. (meer)

Cor en Annie van der Elst al 65 jaar een gelukkig paar

Foto
Burgemeester Van Vliet kwam naar Hillegersberg om
het Hoekse bruidspaar te feliciteren met hun 65-jarig
huwelijksfeest.


Bergschenhoek – Ze stralen beiden en hebben hun verliefdheid ook na 65 jaar nog niet verloren. Maandag 3 mei vierden Cor en Annie van der Elst hun 65- jarig huwelijksfeest temidden van hun kinderen. (meer)

Multi culti uitwisselingen op CBS de Acker

Foto
De groepen 6 hebben samen gezwommen in zwembad
De Windas.


Bergschenhoek – “Juf gaan we fietsen naar zwembad de Windas?”, was de vraag van een leerling uit groep 6b van basisschool de Acker. Voor kinderen uit Bergschenhoek is het heel gewoon om op de fiets overal heen te gaan. (meer)

Bouw nieuw gemeentehuis is begonnen

Foto
Met vereende krachten werd de feestelijke paal de
grond in geheid.


Lansingerland – Onder zeer grote belangstelling assisteerden de leden van de werkgroep de beide nauw bij de bouw betrokken wethouders Den Uil en Ten Kate donderdag 29 april bij het heien van de eerste officiële paal voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland dat zal worden gerealiseerd aan de Boterdorpseweg en naar verwachting eind 2011 in gebruik genomen kan worden. (meer)

Bestuurders van Lansingerland bezoeken Koppert Biological Systems

Foto
Samen met de directie keek het college ook even bij
het in aanbouw zijnde nieuwe kantoor van Koppert.Berkel en Rodenrijs - Het college van Lansingerland bracht dinsdagmiddag 27 april een bezoek aan Koppert Biological Systems; de winnaar van de Ondernemersprijs Oostland 2010. (meer)

Beleef de verrassende stilte van Zuid-Holland

Foto
Nadat beleidsmedewerker Willemien Kroes ‘knetterend
op een scooter’ was binnengekomen met een aankondigingsbordje
werd het samen met Edwin Perwijk aan de paal onder het bordje
‘stiltegebied’ bevestigd.


Lansingerland – De provincie Zuid-Holland lanceerde vorige week de publiekscampagne ‘Beleef de verrassende stilte van Zuid-Holland’.De campagne duurt tot het einde van het jaar en heeft tot doel de inwoners van de provincie stiltegebieden te laten kennen en beleven. (meer)

Auto in beslag genomen

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben vorige week een auto in beslag genomen nadat de bestuurder een forse snelheidsovertreding had begaan. (meer)

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

Berkel en Rodenrijs - Politiemensen van het district Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man aanghouden voor rijden onder invloed. (meer)

CU bevraagt college op kwaliteit dienstverlening gemeente

Lansingerland – In de introductiebijeenkomsten voor de leden van de nieuwe gemeenteraad kregen deze een brochure uitgereikt, waarin een vijftal beloften aan de burger wordt genoemd, die als doelstelling hebben een mensgerichte, klantvriendelijke, bereikbare en transparante overheid tot stand te brengen. (meer)

Stadsregio negeert advies aanleg ZoRo busbaan

Lansingerland – De Stadsregio Rotterdam heeft het advies van de Klankbordgroep Annie M.G. Schmidtpark, om de ZoRo busbaan in één keer aan te leggen, genegeerd. (meer)

Geluidsoverlast ook punt in landelijke verkiezingsprogramma’s CDA en VVD

Lansingerland – Zowel CDA als VVD hebben bekendgemaakt dat beperking van de geluidsoverlast een item wordt in hun verkiezingsprogramma’s bij de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. (meer)

Raad stemt in met Waterplan Lansingerland

Lansingerland –Het Waterplan Lansingerland moet leiden tot een veilig en duurzaam watersysteem in de gemeente dat aan de met de veronderstelde klimaatveranderingen verwachte, grotere hoeveelheden regen kan opvangen. (meer)

Provincie stelt ontwerp Structuurplan Zuid Holland vast

Den Haag/Lansingerland - Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid Holland heeft het ontwerp van de Provinciale Structuurvisie, Visie op Zuid-Holland, vastgesteld. Een belangrijke stap, aldus de provincie, in de ontwikkeling van één visie, waarin staat hoe de provincie samen met haar partners wil omgaan met de beschikbare ruimte in Zuid- Holland. (meer)

Geen parkeerplaatsen voor bewoners Kamperpad

Lansingerland – De gemeenteraad stemde op 29 april in met het voorstel van het college om het verzoek van een aantal bewoners van het Kamperpad in Berkel en Rodenrijs, waarbij zij eigen parkeerruimte in het openbare gebied zouden krijgen, af te wijzen. (meer)

Omwonenden Klapwijkseweg ongelukkig over hoogbouw in hun achtertuin

Lansingerland – De gemeente wil een project van 5 appartementsgebouwen en een gezondheidscentrum laten realiseren aan de rand van Meerpolder, langs de Klapwijkseweg. Het project omvat ongeveer 160 woningen in gebouwen van tussen de 18 en 34 meter hoog. (meer)

Deze zomer herzien buslijnennet in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer zal RandstadRail dan eindelijk doorrijden tot Rotterdam Centraal. In samenhang daarmee zal het buslijnennet worden gewijzigd. (meer)

Vragen van L3B over trage werkwijze WMO-loket

Lansingerland – Wouter Hoppenbrouwer van de Leefbaar 3B-fractie in de gemeenteraad wil van het college van b. en w. of het op de hoogte is van de trage dienstverlening van het WMO-loket. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Concert Musica Inaudita
Berkel en Rodenrijs – Italiaans temperament zal de boventoon voeren tijdens het jubileumconcert dat Musica Inaudita organiseert op vrijdag 7 mei. Na het concert wacht een originele wijnproeverij van Italiaanse wijnen. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

BVCB viert promoties in het bubbelbad

bvcb
Het team van BVCB dat de promotie wist te bewerkstelligen
Staande v.l.n.r. Winston Faerber, Vincent de Reuver, Mark Gaerthe,
Niels Kahlmann, Huub van Heijningen, aanvoerder Lennart Kunnen.
Zittend : Rik van Hal, Nick Mahieu, Pim van Hal, Robin Monsma en
Maarten Tans.Bergschenhoek – Het was echt feest op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek. Het feit dat zowel BVCB 1 als BVCB 2 dit seizoen de promotie hebben kunnen afdwingen werd op gepaste wijze gevierd. Twee elftallen van de Bergschenhoekse sportvereniging vonden het wat leuk in deze grote mensen speeltuin (lees bubbelbaden). (meer)

TOGB veroordeeld tot de nacompetitie

Berkel en Rodenrijs – Het eerste jaar in de eerste klasse leek er één te worden waar promovendus TOGB na een aarzelende fase zich steeds beter thuis ging voelen. (meer)

Daan Wassink komt uit een diep dal, maar loopt nu van Parijs naar Rotterdam

Berkel en Rodenrijs - Slechts eenmaal had hij zelf de Roparun kunnen volbrengen. Toen sloeg het noodlot toe voor Daan Wassink (30). Daan die zoveel aan sport deed, voelde tijdens inspanning de kracht uit zijn lichaam wegvloeien. (meer)

Uniek netwerk met golf als basis blijkt groot succes!

Foto
Deelnemers van Golf and Drinks.

Bergschenhoek - Op golfbaan De Rottebergen te Bergschenhoek werd donderdag 22 april de eerste ‘Golf & Drinks’ Out of office Putting wedstrijd gerealiseerd voor ondernemers uit de regio Zuid-Holland. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde:

Jubileumwedstrijd 50 jaar Soccer Boys

Soccer Boys – TOGB
14.30 uur

Koninginnedag 2010 werd toch nog een zonnige

Foto’s
Berkel en Rodenrijs Het ringsteken werd – tot
groot plezier van velen – weer in ere hersteld.


Lansingerland – Vlaggen in top, oranje uit de kasten, spullen verzamelen en feesten maar! Dat was voor vele duizenden de eerste gedachte toen vrijdagochtend 30 april de gordijnen open gingen. De dag begon droog en de weersvoorspellingen waren op dat moment nog redelijk positief. (meer)

Duizenden bezoekers bij feestelijk vuurwerk

Foto
Honderden kinderen (en ook ouders) liepen – met een
lampion in de hand mee met de muziek naar de plaats waar
het vuurwerk afgeschoten ging worden.


Bergschenhoek – De start was redelijk rustig, maar gaandeweg kwamen er steeds meer volgers bij in de rijen die donderdagavond achter de twee muziekkorpsen meeliepen in de lampionnenoptocht door Bergschenhoek.

(meer)

Rollatorrace mag traditie worden

foto
Een van de deelnemers van de rollatorrace>

Berkel en Rodenrijs – Na de feestelijke rondgang met de versierde fietsen werd het feestterrein aan de Westersingel donderdagavond 29 mei vrijgemaakt voor de allereerste rollatorrace van Berkel en Rodenrijs. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut