Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

“De vrijwilliger brandweer wenst u een goede nachtrust”

Foto
Alle burgemeesters in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
ontvingen uit handen van brandweerlieden een kussen.


Lansingerland – Aansluitend bij de acties in het hele Rijnmondgebied waarbij alle burgemeesters van de gemeenten werden verrast ontving ook burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland maandagochtend een kussen uit handen van twee vrijwilligers uit het brandweerkorps. (meer)

Kinderconcert Concordia trekt volle zaal

Foto
De jonge blokfluiters verzorgden een belangrijk onderdeel
van de ‘kindvriendelijke’ muzikale middag.


Bergschenhoek – Het was eigenlijk te mooi weer om binnen te zitten, maar daar trokken de bezoekers van het door muziekvereniging Concordia georganiseerde concert voor kinderen zich zaterdagmiddag 24 april weinig van aan. (meer)

Dewi groeit uit tot de ster van De Kring

Foto
Dewi met de felbegeerde trofee die ze won met de Kring
Talentenjacht.


Bleiswijk – De jaarlijkse talentenjacht van Melanchthon De Kring werd ook dit keer met 22 deelnemers weer een groot succes. Woensdagavond 21 april presenteerden de deelnemers zich op het grote toneel dat was opgebouwd in sporthal Rijneveen. (meer)

Musica Inaudita presenteert jubileumconcert

Foto
Kees Alers was ook te gast tijdens het eerste concert
van Musica Inaudita en mag dus bij het jubileumconcert
zeker niet ontbreken.


Berkel en Rodenrijs – Italiaans temperament zal de boventoon voeren tijdens het jubileumconcert dat Musica Inaudita organiseert op vrijdag 7 mei. (meer)

Gertrude Graumans geïnstalleerd tot nieuwe districtchef

Foto
Gertrude Graumans, de nieuwe districtchef die bewust
koos voor terugkeer naar de politie.


Lansingerland - Gertrude Graumans is woensdagmiddag 21 april – als opvolger van de naar Eindhoven vertrokken Simone Steendijk - geïnstalleerd als de nieuwe districtchef van district Noord van de Politie Rotterdam Rijnmond. (meer)

Goede weer werkt positief op verkoop planten Lions

Foto
Een fleurige tuin of balkonbak voor een goed doel.

Lansingerland – Men kon ze zaterdag in alledrie de kernen van de dorpen van Lansingerland tegenkomen; de kramen met daarin de perkplanten en geraniums die de leden van de Lionsclubs aan de man probeerden te brengen. (meer)

Elske van Amelsfort nieuwe voorzitter PvdA Lansingerland

Foto
Elske van Amelsfort (rechts) neemt de voorzittershamer
over van Anneliese van Strien.


Lansingerland - Elske van Amelsfort uit Berkel en Rodenrijs is door de leden van de PvdA Lansingerland gekozen tot hun nieuwe voorzitter. (meer)

Optreden Lansing Jazz Combo tijdens Bevrijdingsdag

Foto
Het Lansing Jazz Combo (op de foto ontbreekt Bert v.d. Bulk)
zorgt voor swingende muziek op 5 mei in het centrum van Berkel
en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Muziek is altijd welkom en zeker als dat op bevrijdingsdag 5 mei het geval is. Het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs heeft deze keer het Lansing Jazz Combo gevraagd op te treden op het plein bij ’t Vierkantje in Berkel Centrum. (meer)

Portret koningin van Amerikaanse gevangene geselecteerd

Foto
Corina in gesprek met Ivo Niehe. Foto: PR.

Berkel en Rodenrijs - De expositie in de bibliotheek met tekeningen van leden van het Koninklijk Huis, verzorgd door Corina Neeleman uit Berkel en Rodenrijs, heeft een leuk vervolg gekregen. (meer)

Eerste hoogspanningsmast met kleiner magnetisch veld geplaatst

Foto
Het tweede gedeelte van de mast werd bovenop
het eerder geplaatste deel gezet.


Nr. 2
De klus is geklaard. Foto’s: John Hofman.

Bleiswijk - Het plaatsen van de eerste hoogspanningsmast, genaamd Wintrack en bestaande uit twee smalle pylonen, langs Rijksweg A12 bij Bleiswijk is woensdag 21 april vlekkeloos verlopen. (meer)

Recordopbrengst garageverkoop voor Komera

Foto
Jong en oud vond wel iets van zijn of haar gading.

Bleiswijk - De voorspellingen voor zaterdag 17 april waren droog en zonnig. Een gunstige weersvoorspelling voor een garageverkoop. Bij de start van de garageverkoop voor de Stichting Komera was er direct veel publiek en de hele dag was er aanloop. (meer)

CDA kiest voor constructieve oppositie

Foto
Bart Jan van Miltenburg (links) en Hennie in ’t Veen
(rechts) nemen afscheid van Klaas Korthorst (midden).


Lansingerland - Het CDA Lansingerland heeft de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen geëvalueerd. Dit gebeurde in een goede en open sfeer tijdens de algemene ledenvergadering van 22 april. (meer)

Magisch einde projectweek OBS De Klipper

Foto
De kinderen waren in stijl verkleed.

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar stond de projectweek van OBS Daltonschool de Klipper in het teken van sprookjes. (meer)

Rommelmarkt De Kruisweg groeit uit tot zonnige happening

Foto
Heel veel spullen kregen een nieuwe eigenaar.

Kruisweg/Bleiswijk – In verband met de viering van het 65-jarig bestaan organiseerde de buurtvereniging De Kruisweg zaterdag 24 april een gezellige rommelmarkt. (meer)

Lansingerland heet vluchtelingen welkom

Foto
Ter voorbereiding op hun komst werken gemeente,
3B Wonen, Vluchtelingenwerk Lansingerland en COA
Amersfoort intensief samen om alles zo goed mogelijk
te laten verlopen.


Lansingerland – Volgende maand heet de gemeente Lansingerland een groep van achttien vluchtelingen welkom. Uitgenodigde vluchtelingen uit Irak die een nieuw leven op willen bouwen in een voor hen totaal nieuwe omgeving. (meer)

Zaken doen met de gemeente

Foto
Aan het einde van de bijeenkomst overhandigde Caroline
Bos een set werkhandschoenen aan voorzitter van Ondernemend
3B Bram Harder. “We kunnen aan het werk!” was hier de
gedachte achter.


Lansingerland – Onder auspiciën van Ondernemend 3B vond op dinsdag 20 april een Meet & Greet plaats van ondernemers met de afdelingshoofden van de gemeente Lansingerland. De bijeenkomst vond plaats in de raadzaal van het bestuurscentrum te Bleiswijk. (meer)

Met leerlingen en docenten de berg op

Foto
Na de sportieve inspanningen wachtten hamburgers
en vers fruit.


Bergschenhoek - Dit jaar steunt Melanchthon Bergschenhoek weer een goed doel met behulp van de leerlingen. (meer)

Snelheidsduivel op N209

Regio - Het Verkeershandhavingsteam van de politie Rotterdam-Rijnmond hield vorige week woensdag na klachten van omwonenden en gebruikers van de N209 een snelheidscontrole. Deze snelheidscontrole werd uitgevoerd met een laser en de bestuurders werden direct staande gehouden. In totaal werden er 14 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid.
Een bestuurder van een bestelbus met aanhangwagen reed een snelheid van 125 km/u, voor deze bestuurder is een snelheid van 80 km/u toegestaan.
Een beginnend bestuurder van 21 jaar en een bestuurder van 27 jaar moesten direct hun rijbewijs inleveren. De bestuurder van 21 jaar reedt een snelheid van 136 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De 27-jarige bestuurder die een motorfiets bestuurde, reed 202 km/u ofwel een overschrijding van de maximumsnelheid met 115 km/u. Het Verkeershandhavingsteam blijft naar aanleiding van klachten op deze weg intensief controleren.

Controle industrieterreinen

Lansingerland – Op woensdag 14 april, vrijdag 16 april en maandag 19 april hebben rechercheurs een groot aantal bedrijfspanden op diverse industrieterreinen in de regio gecontroleerd. Dit gebeurde onder andere ook in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs.
Rechercheurs van de RRD, in samenwerking met de wijkpolitie en diverse andere diensten/partners, ontdekten op vier locaties professioneel opgezette hennepkwekerijen in bedrijfspanden. In onze contreien werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Aangifte diefstal fiets heeft nut

Lansingerland – Een groot aantal mensen van wie de fiets wordt gestolen, doet geen aangifte. Hierdoor wordt het voor de politie moeilijk een gevonden fiets bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Zo meldde zich vrijdag 23 april een 14-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs met zijn moeder op het bureau. De jongen bekende samen met een vriendje twee fietsen te hebben gestolen. Eén van de fietsen kon, omdat de eigenaar aangifte van diefstal had gedaan, naar hem worden teruggebracht. De andere fiets, een blauwe Batavus Verona, kan echter niet in het systeem worden teruggevonden zodat de rechtmatige eigenaar niet bekend is. Gestolen fietsen, waarvan de politie de eigenaar niet kent, blijven niet oneindig bij het politiebureau op hun eigenaar staan wachten. Ze worden op een gegeven moment van de hand gedaan.

Snelheidscontroles Berkel

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 23 april tussen 8.30 en 9.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 445 passanten reden er 10 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur, direct gevolgd door een snelheid van 82 km per uur, beide gereden door motorrijders. Er mag op de Noordeindseweg 50 km per uur worden gereden.
Vervolgens controleerde de politie het verkeer op de Boterdorpseweg op snelheid. Dit gebeurde tussen 10.15 en 11.45 uur. Er reden van de 665 passerende voertuigen 78 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur. Van de 78 te hard rijdende automobilisten werden er 45 staande gehouden, omdat zij in de meeste gevallen ook andere overtredingen maakten, zoals niet handsfree bellen of het niet dragen van de autogordel.

Geen inbraken

Lansingerland – Het mag ook wel eens in de krant worden vermeld, dat er in een week geen woning- en auto-inbraken hebben voorgedaan in de gemeente Lansingerland. Ook bedrijfspanden werden de afgelopen dagen door inbrekers met rust gelaten.

Rokende achterwielen

Bergschenhoek – Op maandagochtend 19 april ontstond er grote verkeersoverlast op de Boterdorpseweg, nadat een vrachtwagen moest stoppen omdat er rook uit de achterwielen kwam. Blussen met schuim bleek niet te helpen. De brandweer moest er aan te pas komen om de banden te koelen, zodat de rookontwikkeling afnam. De vrachtwagen kon echter niet verder rijden en moest worden weggesleept, hetgeen ernstige verkeersoverlast teweeg bracht.

Loslopende paarden

Bergschenhoek – De politie kreeg dinsdagmiddag 20 april een melding dat er twee loslopende paarden in de omgeving van de Rottebandreef waren gesignaleerd. De agenten konden de paarden op een parkeerplaats vangen. Het duurde enkele uren voordat bekend was wie de eigenaar was. Een manege in de omgeving bood de paarden onderdak aan in het geval de eigenaar niet gevonden kon worden. Deze bleek echter aan de Rottekade te wonen en belde om 19.15 uur de politie, omdat hij ontdekt had dat de twee paarden verdwenen waren.

Bekeuringen

Bergschenhoek – De politie heeft op 20 april van 13.30 tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Berkelseweg. Er werden 39 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet handsfree bellen en het niet dragen van de gordel.
Een dag later op 21 april werd eenzelfde controle gehouden in de omgeving van de Kulck. Daar werden elf bekeuringen uitgeschreven wegens het bellen tijdens het rijden en het niet dragen van de gordel.

Snelheidscontrole Bleiswijk

Bleiswijk – De politie heeft op 19 april tussen 15.00 en 16.00 uur het verkeer op de Merenweg op snelheid gecontroleerd. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven: vier wegens een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 60 km per uur. Eén automobilist kon zijn rijbewijs niet tonen en een andere bestuurder had z’n autogordel niet om.
Van 16.30 tot 17.30 uur stond de politie in de Edisonlaan waar zes bestuurders te hard reden, de hoogst gemeten snelheid was 65 km per uur.

Berkel en Rodenrijs

Thema-avond Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - De Vrouwen van Nu, afdeling Berkel en Rodenrijs, houdt haar thema-avond op 28 april in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.
(meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Mario Been opent elfde Hillegersberg-Open

Foto
Mario Been was niet alleen present op de golfbaan, maar
tevens tijdens het diner om een door alle eerste elftalspelers
gesigneerd Feyenoordshirt te verloten.


Bergschenhoek – In totaal 120 golfers meldden zich woensdag 21 april als deelnemer aan het inmiddels voor de elfde jaar georganiseerde Hillegersberg- Open, het spannende maar vooral gezellige golftoernooi georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). (meer)

Het is over en uit voor Soccer Boys

Foto
Dave van der Steen (links): “Wat is voetbal toch
raar”. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Voor de zaterdagvoetballers van Soccer Boys is het doek gevallen wat deze competitie betreft. De Bleiswijkse formatie van trainer Wim Eilander had op zijn zachtst gezegd zijn dag niet tegen het bezoekende RCL. (meer)

Soccer Boys zet een week lang de bloemetjes buiten

Foto nr. 1
Het eerste elftal van Soccer Boys 50 jaar geleden.
Staande v.l.n.r. Jan Olierook, Frans Diks, Joop van den
Bosch, Wim van der Aa, Ben van den Berg en André in ’t
Veen. Zittend: Jan Ammerlaan, Jan Valkenburg, Jacques
Ammerlaan, Rinus Olierook en Dick van den Berg.


Bleiswijk – Voor de 800 leden en 250 vrijwilligers van voetbalvereniging Soccer Boys zal de eerste week van mei een feestweek worden. De Bleiswijkse club viert dan haar halve eeuwfeest. Wie van de oprichters heeft in 1960 kunnen denken, dat na de onderlinge partijtjes destijds op de weilanden tussen de kassen de club zo’n impact zou krijgen in de Bleiswijkse gemeenschap. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – SVC’08
14.30 uur
Forum Sport – Soccer Boys

Zondag:
TOGB –SJC
14.00 uur
Altior – Soccer Boys

Een warme en drukke Summer Kick Off

Foto
Veel actie op en rond het water tijdens de jaarlijkse
Summer Kick Off van Outdoor Valley.


Bergschenhoek - Het jaarlijks terugkerende evenement Summer Kick Off van Outdoor Valley was weer een succes. (meer)

Merel Broers sluit juniorperiode groots af

Foto
Enkele tips van de trainer tussen twee wedstrijden door.

Berkel en Rodenrijs – Merel Broers (17) schitterde tijdens de in sporthal Oostmeer georganiseerde Nederlandse Jeugd Kampioenschappen tafeltennis voor A- en B-licenties. (meer)

Doto turnster en turners scoren tijdens Turncompetitie

Foto
De deelnemers van Doto.

Bergschenhoek – In de achterliggende weken stonden de wedstrijden van de turncompetitie op de agenda voor de sporters van Doto. Bij de jongens was hun derde wedstrijd zowel de uitslag van de meerkamp als van de toestelfinale. (meer)

Voetbal

TOGB moet zondag nog aan de bak
Hellevoetsluis – Tegen Nieuwenhoorn heeft TOGB zich nog niet veilig weten te spelen. De Berkelse formatie van trainer Danny Molendijk begon scherp aan de wedstrijd, kreeg kansen maar zag de thuisclub tegen de verhouding in scoren. De tweede helft een minder TOGB dat met de 1-0 nederlaag thuisclub Nieuwenhoorn het kampioenschap zag pakken in de eerste klasse van West 2.
TOGB moest het deze wedstrijd stellen zonder Jan van der Lugt en Roy Schenk, beiden geschorst. Vooral in de eerste vijfenveertig minuten was TOGB de kampioenskandidaat de baas en mocht zich beroepen op de betere kansen van zowel Ruben Steen en Bas Mourits. Steen was vooral deze wedstrijd een bruikbaar aanspeelpunt na zijn blessure. Tegen de verhouding in nam Nieuwenhoorn toch de leiding waardoor TOGB de tweede helft met een meer aanvallende opstelling de strijd aanging.
Trainer Molendijk bracht extra aanvallers als Dennis de Wekker, Ruud Vermeulen en Tim van der Vorm binnen de lijnen. Echter het voetbalniveau van de eerste helft was toen ver te zoeken want doelrijpe kansen waren er niet veel voor de Berkelse ploeg.
Met aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen het Noordwijkse SJC voor de boeg is winst eigenlijk de enige remedie om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. HVV heeft een punt achterstand op TOGB en drie winstpunten voor de Berkelse ploeg zou hen onbereikbaar maken voor de Haagse formatie.
TOGB kan zondag zonder schorsingen aan eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen beginnen.


WDS-CVV Berkel: 1-0
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel kon zaterdag nog een laatste strohalm grijpen in de race voor promotie naar de 2e klasse. Vooraf was de stand totaal onduidelijk, aangezien Schiebroek ’94 een dreigende uitsluiting nog steeds niet definitief bevestigd heeft gezien. Hierdoor zijn alle ploegen uit de 3e klasse B in verwarring. Na afgelopen zaterdag, waar WDS de gelukkigste ploeg van de middag bleek, durfde de thuisploeg dan ook niet al te hard te juichen. CVV Berkel speelde voor een ticket tot de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Hiervoor moest de brigade van trainer René Wolterman drie punten pakken tegen WDS en was Berkel afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Of de spanning nu de boosdoener was of het erbarmelijke veld in Driebruggen, daarover kan discussie ontstaan, maar het veldspel van beide ploegen was niet best. Feitelijk gebeurde er niets in de eerste rondgang. Beide keepers genoten van het zonnetje en de overige acteurs hadden een offday. Enig lichtpuntje was de prachtige redding van Berkel-keeper Sander van der Velden op de beste man van WDS, Lourens Uiterwijk. Deze uitstekende spits, goed voor meer dan de helft van alle WDS- goals dit seizoen, werd echter zeer scherp en uitstekend gedekt door Jordy Hoogerbrugge. In de tweede helft was het veldspel al niet beter. Na ongeveer een uur spelen ontglipte WDS-spits Uiterwijk aan de straffe dekking van Hoogerbrugge en dat was genoeg voor wat later bleek de enige goal van de middag. CVV Berkel zette nu wel iets aan en dwong iets meer kansen af. Eerst werd een uitstekende voorzet van Rick van der Deen door Harmen Nelisse in de armen van de WDS-keeper gekopt. Een paar minuten later werd spits Pieter van der Breggen in de rug gelopen binnen de beruchte lijnen. Een strafschop voor CVV Berkel; aanvoerder Van der Breggen nam zijn verantwoordelijkheid door achter de bal te gaan staan. Helaas werd zijn inzet gestopt, waarmee het geloof in een goede afloop voor de geel-blauwen ook wegvloeide. CVV Berkel is dit seizoen net te kort gekomen, maar kan terug zien op een verdienstelijke rentree in de 3eklasse na een jaar afwezigheid.

Turnen

Turnsters Doto naar halve finale NK
Bergschenhoek - Doto werd zaterdag 10 april door 13 turnsters vertegenwoordigd tijdens de eerste van drie landelijke kwartfinales 2e divisie in sporthal De Enk te Rotterdam. Eva Bleeksma, Fenne Malaihollo (instap nivo 8), Sylvana Breugem, Floor Pruisken en Marieke Mulder (pupil 1 nivo 7) traden in de 1e ronde aan. Eva en Fenne draaiden een redelijke wedstrijd, met als beste toestel van Eva 11.450 op brug en voor Fenne 11.700 op balk. Eva werd 25e en Fenne 27e, beiden gingen net niet door.
Sylvana en Floor turnden een goede wedstrijd met als hoogste score een vijfde plaats op brug voor Sylvana met 13.266 en een zesde plaats voor Floor op vloer met 13.200. Zowel Sylvana als Floor met een knappe zevende en tiende plaats, wisten zich te kwalificeren. Marieke had helaas haar dag niet en had te veel missers om de halve finale te halen.
In de 2e ronde lieten Rebecca Smaal, Jonna Hulshof (pupil 2 nivo 6), Lisanne Giebel en Valerie van Dam (jeugd nivo 5) van zich horen. Rebecca had een misser op brug en balk, maar haalde een vijfde plaats op vloer met 13.666. Jonna had weer haar bekende misser op vloer, maar maakte dit met een keurige zevende plaats op sprong 13.675 goed. Zowel Rebecca, 22e, als Jonna 17e behaalden hiermee de halve finale. Valerie draaide een goede wedstrijd met als beste resultaat een zesde plaats op sprong met 12.000 en bleef eindelijk eens op de balk. Lisanne draaide een stabiele wedstrijd met als beste resultaat een 16e plaats op balk met 10.100. Valerie werd knap 9e en Lisanne 21e. Dus ook beiden door.
De 3e ronde werd ingevuld door Anne de Jong, Gaby Kunst (junior nivo 4), Amanda Tettero en Jessica Boer (senior nivo 3). Bij Anne ging het allemaal redelijk met als beste score een achtste plaats op vloer 11.833. Gaby begon goed met sprong, maar had een te grote misser op brug. Ondanks haar fantastische eerste plaats op balk met 12.133 waarmee zij de wedstrijd goed herpakte, was het net niet voldoende om de halve finale te halen. Anne werd 20e, Gaby 25e. Amanda draaide eveneens een stabiele wedstrijd en behaalde een knappe tweede plaats op sprong 13.600 en vloer 12.800. Jessica had last van een voetblessure, maar liet zich hier door niet uit het veld slaan. Zij behaalde als beste prestatie een achtste plaats op balk met 10.866. Met een knappe vierde en elfde plaats zijn ook deze beide dames door naar de halve finale.

Biljarten

Uitslagen competitie
Raedthuys-Sportvrienden 5-4
Raedthuys-Carambole 3 3-6
Carambole 1-Ackerfietje 2 2-7
Watertoren 1-Raedthuys 9-0
Ackerfietje 1-Egelantier 1 3-6
Raedthuys-Carambole 1 0-9

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 24 april 1177 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen de afstand van 180 km met oostenwind en inversie terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1. A. v.d. Burg, 2-4-5-7 J. Straver, 3-9 Comb. M & J. de Veld, 6-10 D. v.d. Vrede, 8. D. Lems. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1. W. v.d. Kooy, 2. A. Hagers, 3. J. v.d. Berg, 4. B.
Hertog, 5-9-10 B. van Rossum, 6. C. Rutten, 7. D. Stedehouder, 8. Gebr. de Vreede. Het poultje is gewonnen door A. v.d. Burg

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Bij zonnige weersomstandigheden en bijna zomerse temperaturen werd op zondagmorgen 25 april de derde Aart van Hovenloop van dit jaar gelopen. Atletiekvereniging De Kieviten organiseerde deze hardloopwedstrijd met start en finish op de Kooilaan in Bleiswijk. Met een goede klassering konden de deelnemers punten verdienen voor het Kieviten Clubkampioenschap 2010.
Bij de jeugd (1km) noteerde de top drie een persoonlijk record. Winnaar werd Mike Ooms in 4.30, tweede werd Martijn Goldberg in 4.47 en Lisette van Westreenen eindigde als derde in 5.10. Ook bij de junioren (3km) werd hard gelopen. Sander Stortebeker kwam in 12.11 over de eindstreep, een verbetering van zijn persoonlijk record. Ook de nummer twee Jordi Paardenkooper liep niet eerder zo snel, hij noteerde een eindtijd van 12.42. Tess Grootscholten finishte als derde in 15.26.
Bij de senioren (10km)gingen Erik van Keeken en Richard Lelieveld halverwege samen aan kop. In de tweede ronde wist Erik de strijd echter in zijn voordeel te beslissen. Zijn eindtijd van 37.57 betekende een forse verbetering van zijn persoonlijk record op deze afstand. Richard Lelieveld eindigde als tweede in 38.17, Marco Medendorp kwam in 40.07 over de eindstreep. Beste dame was Marloes Nuijten in een persoonlijke toptijd van 45.00. Persoonlijke records werden ook gelopen door Cor van der Blom 43,44, Ard Hulst 44.33, Mart Bolleboom 51.55, Ingeborg Oltshoorn 52.53 en Monique de Jong 1.05.20. De complete uitslagen, foto’s en finishfilm zijn te vinden op www.dekieviten.nl .

Wielrennen

Elite/belofte succesvol in Zuidenveldtour
Lansingerland - Zaterdag werd de 19e editie van de PWZ Zuidenveldtour verreden over een afstand van 180 km. Een vrije wedstrijd in Nieuw Amsterdan/Veenoord nabij de Duitse grens. Er werd gestart met vijf renners in de combinatiegroep Pedaalridders; Raymond Kreder, John Zwinkels, Lenn Harreveld, Seven van Luijk en Willy Heneman. Na 25 km gingen zes renners vooruit met een voorsprong van 50 seconden met Raymond Kreder van de combinatie in de kopgroep. De voorsprong liep na 55 km uit naar ruim vier minuten. Na 90 km kreeg Sven van Luijk een lekke voorband. Nadat hij weer was aangesloten in het peloton werd de kopgroep na 100 km ingelopen en alles was weer compleet. Hierna werd er hard door gereden. Na het 120 km punt brokkelde het peloton in stukken waarbij een aantal renners moest afhaken. Na de plaatselijke omloop volgde er nog twee omlopen van 14 km waar in de een na laatste omloop Lenn Harreveld helaas het peloton moest laten gaan. In de finale ontstond er nog een groep van zes renners waar uiteindelijk de winnaar uit voortkwam. De overige renners zijn uiteindelijk in het peloton gefinisht waarbij Raymond Kreder de 8ste plaats behaalde, Sven van Luijt werd 18de, Johan Zwinkels 49ste en Willy 68ste. Gezien het grote internationale deelnemersveld kan gesproken worden van een succesvolle tour.

Wielrennen

Wim Hendrikstrofee
Lansingerland – In Zeeland werd zondag 25 april wedstrijd om de Wim Hendrikstrofee verreden. Aan de start verschenen zeven renners uit de combiploeg van De Pedaalridders: Rene Stougje, Sven van Luijk, Willy Heneman, Ronald Barzilay, Paul Helderman, Martijn Stougje, Raymond Kreder.
Een aantal van deze renners is ook al op zaterdag in actie gekomen, en niet onverdienstelijk. Er werd eerst een deel gereden van 60 km, daarna volgen er nog twee rondes van 35.8 km en drie rondes van 12.5 km, totaal zo’n 165 km koers. De afstand zou voor de ploeg niet het probleem zijn, want de renners zijn deze afstanden gewend. Het venijn lag in de steeds maar terugkomende kasseistroken.
Na 24 km bleek dat het tempo voor René Stougje te hoog lag. Na 55 km koers werd er een kopgroep van 13 renners gevormd met daarbij Paul Helderman en Sven van Luijk. Er werd snoeihard gereden over de kasseistroken en helaas eiste dat zijn tol bij de verschillende renners. Ronald Barzilay maakte een duikeling en verliet de wedstrijd met wat schrammen. De kopgroep ging met elf man door en het peloton verbrokkelde in stukken. Na 147 km koers viel Paul terug tot de vijf achtervolgers. Na de laatste kasseisprint, op 5 km voor de finish, kon Raymond flink gas geven. Hij wist zich los te maken uit de kopgroep en kreeg Johim Ariessen mee van team JoPiels. Binnen 600 meter hadden ze een voorsprong van 10 seconden die uitliep naar 20. Raymond ging op 150 meter de sprint van kop af aan. Helaas kwam Johim Ariessen er nog overheen en werd Raymond tweede. Sven eindigde als zevende, Paul werd 16e, Willy 46e en Martijn 58e. Door de sprints op de kasseien won Raymond het kasseienklassement. Tevens werd de combinatie tweede in het ploegenklassement.

Politie duidelijk aanwezig op Koninginnedag

Lansingerland - Koninginnedag is een feestelijke dag en iedereen is welkom om zich feestelijk te gedragen, doe je dat niet, dan treedt de politie op. (meer)

Spoedbericht Dorcas

Bleiswijk - Wegens omstandigheden is het Dorcas Depot aan de Korenmolenweg 17 te Bleiswijk per direct gesloten.
(meer)

Vrijwilligers voor Koninginnedag Bergschenhoek gezocht

Bergschenhoek - Ook dit jaar is er op Koninginnedag in Bergschenhoek weer van alles te beleven. Om deze gezellige dag, met voor elk wat wils, goed te kunnen organiseren zijn er behalve voldoende financiële middelen ook heel veel helpende handen nodig. (meer)

Op de pedalen en slagen maar

Foto
Handen uit bij het veranderen van richting; dat ging hier
helemaal goed.


Bergschenhoek – Na op 15 april net als alle andere deelnemers het schriftelijk deel van het landelijk verkeersexamen gemaakt te hebben klommen in totaal 285 Hoekse leerlingen uit de groepen 7 van alle basisscholen dinsdag- en woensdagochtend op de pedalen om zo goed en veilig mogelijk het praktisch deel ervan te volbrengen. (meer)

Zonnige Day for Change dag brengt ruim 800 euro op

Foto
Er werd flink gehandeld tijdens de rommelmarkt op het
schoolplein van De Poort


Bleiswijk - Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Poort deden mee met de Actie van Stichting Day for Change. (meer)

Expositie ‘In oorlog. Gevolgen van Tegenstellingen’ geopend

Foto nr. 1 Expositie
De expositie is met zorg samengesteld.
Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het was dinsdag 20 april opnieuw een uniek moment voor Lansingerland toen burgemeester Ewald van Vliet de expositie over de periode 1940-1945 ‘In oorlog. Gevolgen van Tegenstellingen’ opende in SPiL te Berkel en Rodenrijs. (meer)

In volle bloei gekapt

Foto Gekapt
Jammer dat de omwonenden niet meer kunnen genieten
van de prachtige bloesem van deze bomen. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het voorjaar is er weer. Dat is duidelijk te zien aan de bomen en struiken, ook in Lansingerland. (meer)

Nationaal kampioenschap Carrouselrijden G-poule

Foto Manege
Het winnende team.

Bergschenhoek - Op 18 april is op Stichting Manege Hillegersberg het nationale kampioenschap Carrouselrijden G-poule paarden verreden. (meer)

Lotto Korfbalfinale Ahoy kleurt Weidevogels

Foto
De kampioenen van Weidevogels.

Bleiswijk - Dankzij de D4 en C2 van korfbalvereniging Weidevogels kleurde sportpaleis Ahoy toch een beetje wit-oranje. De C2 werd met slechts drie verliespartijen kampioen in de zaalcompetitie, de D4 werd dat zelfs ongeslagen. (meer)

Koppert Biological Systems neemt Ondernemersprijs Oostland 2010 in ontvangst

Foto nr. 1
De Ondernemersprijs Oostland 2010 wordt uitgereikt aan
de directie van Koppert. V.l.n.r. Cor van der Wel (voorzitter
VNO NCW Oostland) overhandigt hem aan de heren Henri Oosthoek,
Paul Koppert en Robert Pathuis van Koppert Biological Systems.
Ook de publieksprijs ging naar Koppert.


Lansingerland – Een zaal vol belangstellenden bleef tot het einde van de avond in spanning, want pas na de uitreiking van diverse andere prijzen en een optreden van zowel oud-profvoetballer en entertainer René van der Gijp als de African drumband werd de uitslag bekend gemaakt; Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs ontving donderdagavond 15 april de Ondernemersprijs Oostland 2010. (meer)

HSL 18 mei op agenda Tweede Kamer

Lansingerland - De HSL houdt nog steeds menig inwoner van Lansingerland wakker, en heeft vorige week woensdag een vaste plek gekregen op de agenda van de commissie Ruimte. (meer)

Theater Vlammen presenteert Het Land van Niks

Foto
Deze ‘doodgewone dametjes’ regelden heel veel zelf
en genoten zichtbaar van hun spel.


Lansingerland - Alle groepen van Theater Vlammen – met in totaal rond de 45 kinderen – verleenden zowel zaterdag als zondag hun medewerking aan de theatervoorstelling Het Land van niks. (meer)

De Klimophoeve krijgt meer ruimte

Foto
Na het lint doorgeknipt te hebben kon iedereen binnen
een kijkje gaan nemen.


Bleiswijk – Gewapend met een grote schaar en terzijde gestaan door twee kinderen werd burgemeester Ewald van Vliet woensdagochtend 14 april uitgenodigd het feestlint door te knippen dat gespannen was voor de entree van de aanbouw van basisschool De Klimophoeve aan de Hoefweg in Bleiswijk. (meer)

Ook mannen kunnen smakelijk leren koken

Foto
Spaghetti kan ook heel lekker zijn als je het zelf klaarmaakt.

Bleiswijk – De keuken van Melanchthon De Kring te Bleiswijk werd tien weken lang zowel op de maandag- als op de woensdagavond intensief gebruikt. (meer)

Wie gaat de meeste kratjes stapelen?

Foto
De kampioen van vorig jaar toen er al een flinke
stapel kratjes stond.


Berkel en Rodenrijs – Roxanne Boog maakt zich op voor de verdediging van haar titel. Tijdens de Koninginnedagfestiviteiten van vorig jaar bleek zij in staat om de meeste kratten te stapelen en daarmee de overwinning en de titel ‘kratjesstapelkampioen’ in de wacht te slepen. (meer)

Benefietoptreden in de Ark goed voor tweeduizend euro

Foto
De twee koren, met op de foto Shantykoor IJgenweiss,
lieten luid en duidelijk van zich horen tijdens het benefietconcert
in De Ark.


Berkel en Rodenrijs – De Stichting Vrienden van Berkel, deelnemer aan de Roparun sinds 2007 en ook dit jaar weer van plan zich aan te sluiten bij de unieke run tussen Parijs en Rotterdam, werd vrijdagavond 16 april verrast met een bedrag van bijna tweeduizend euro als bijdrage in hun acties om zoveel mogelijk gelden te verzamelen in de strijd tegen kanker. (meer)

Bruid en bruidegom leerden elkaar bij vrienden kennen

Foto
Het diamanten echtpaar De Quartel.

Berkel en Rodenrijs – Het was maandag 12 april al weer zestig jaar geleden dat de heer H. de Quartel (89) zijn jawoord gaf aan zijn bruid A. de Quartel-Muilwijk (89). (meer)

Driedubbel Koninklijk voor muziekvereniging Helicon

Foto nr. 1
Een verraste Wim van Scheijndel met zijn onderscheiding
en een feestelijk boeket.


Berkel en Rodenrijs – Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Helicon werd zaterdagavond 17 april een feestelijk jubileumconcert georganiseerd. (meer)

Ballonnen en een lint geven feestelijk tintje aan opening Kwakelbinkie

Foto
Nadat het lint was doorgeknipt mochten de ballonnen
worden losgelaten.


Berkel en Rodenrijs – Na enkele maanden van keihard werken was het vrijdagmiddag 16 april zover. De nieuwbouw van BSO Kwakelbinkie kon in gebruik genomen worden. (meer)

Berkelse Jeugdbrandweer staat garant voor organisatie nationale wedstrijden

Foto
Binnen 25 minuten moest er niet alleen worden geblust,
maar ook moest al het materiaal weer worden opgeruimd.
Dus niet alleen alertheid, maar ook snelheid was geboden.


Berkel en Rodenrijs – Op twee verschillende locaties binnen Berkel en Rodenrijs werden zaterdag 17 april wedstrijden georganiseerd voor en door de jeugdbrandweer. (meer)

Geronk bij het Berkels Museum

Foto
Een van de fraaie oldtimers (hiermee wordt de motor bedoeld!)
die een bezoekje brachten aan het Berkels Museum van Jan en Ina
Molenaar.


Berkel en Rodenrijs – Jan en Ina Molenaar van het Berkels Museum aan de Noordeindseweg waren zaterdag gastheer en gastvrouw voor een groot aantal motoren en berijders die tijdens een toer door de omgeving een kijkje kwamen nemen in hun museum. (meer)

Manege Hillegersberg toont vol trots de nieuwe binnen/buitenbak

Foto
Het lint wordt doorgeknipt, waarna de baan officieel is geopend.

Bergschenhoek – Alles zag er tot in de puntjes verzorgd uit en zowel de paarden als de pony’s en de vele genodigden liepen met iets van trots rond; manege Hillegersberg opende zaterdagavond 17 april de schitterende overdekte buitenbak en nodigde daar de burgemeester voor uit om die officieel te openen. (meer)

Russisch ensemble treedt op in Berkel en Rodenrijs

Foto
De babalaika weet de ziel van het Russische volk te raken,
zo vertelt de bespeler Alexander Paperny.


Berkel en Rodenrijs – Een wel heel bijzonder concert wordt op zaterdag 24 april gehouden in cultureel centrum t Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Muziekproject Helicon op basisscholen

Foto
Het eerste koffertje werd door Mark Tempelaars uitgereikt
op basisschool de Poolster.


Berkel en Rodenrijs - Op vier basisscholen loopt op dit moment bij groep vijf een heel leuk muziekproject van muziekvereniging Helicon; op de Mauritsschool, De Klipper, Het Baken en de Poolster. (meer)

Speel-o-theek De Vlieger behaalt goede opbrengst collecte Jantje Beton

Foto
De groep vrijwilligers van speel-o-theek De Vlieger.

Bleiswijk - Met een team van enthousiaste vrijwilligers collecteert speel-o- theek De Vlieger jaarlijks in Bleiswijk voor Jantje Beton. (meer)

Leo Bolleboom presenteert zijn boek ‘Wij spraken niet eens die taal’

Foto
Leo Bolleboom presenteert zijn nieuwe boek; in het jaar
waarin ’65 jaar van vrijheid’ wordt herdacht.


Berkel en Rodenrijs – De Tweede Wereldoorlog heeft overal grote gevolgen gehad, maar ook diepe sporen achtergelaten in het leven van veel mensen. (meer)

Máxima naar de maan!

 Foto
De meesters en juffen van de Prinses Máxima lanceerden
het project.


Berkel en Rodenrijs - Afgelopen maandag is op CBS Prinses Máxima het nieuwe schoolproject gestart. (meer)

Beeld van paard vernield

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 9 op 10 april is het bij velen bekende witte paard dat aan de Westersingel op het erf van een boerderij staat vernield. Het beeld is in stukken geslagen en de staart werd meegenomen om later gebruikt te worden bij het inslaan van een ruit van de gebedsruimte aan de Gemeentewerf.

Op inbrekerspad

Berkel en Rodenrijs – Surveillerende agenten zagen op maandag 12 april een auto met vals kenteken rijden. De wagen bleek eerder in Schiebroek gestolen te zijn. Na het staande houden constateerden de agenten dat er in de auto inbraakgereedschap lag. De bestuurder en een inzittende zijn meegenomen naar bureau Noord. Het gaat om een 19-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 21-jarige inwoner van Rotterdam.

Bromfietscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op woensdag 14 april een zogeheten ASO-controle gehouden. Deze actie richt zich op bromfietsers en werd ter hoogte van de Berkelse Poort gehouden. In totaal werden 25 bromfietsen c.q.
scooters gecontroleerd. Negen bestuurders waren in overtreding, waarvan twee te hard hadden gereden. Dit tweetal mocht het kentekenbewijs van hun scooter inleveren.

Snelheidscontrole Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op donderdag 16 april tussen 13.15 en 14.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 336 passanten reden er 41 te hard, waarvan de hoogst gemeten snelheid 79 km/u bedroeg waar 50 is toegestaan.

Alcoholcontrole levert weinig op

Lansingerland – Van de 900 bestuurders die afgelopen vrijdagavond en –nacht op diverse locaties in Lansingerland staande werden gehouden en moesten blazen, bleken er slechts vijf te veel gedronken te hebben. De acht agenten die de hele avond en een deel van de nacht bestuurders op alcoholgebruik controleerden kunnen tevreden zijn met deze geringe oogst. Het lijkt erop dat rijdend Lansingerland steeds minder vaak met een slok op achter het stuur gaat zitten.

Geen rijbewijs

Berkel en Rodenrijs – Omdat surveillerende agenten zagen dat een passagier op een scooter geen helm droeg, werd ontdekt dat de bestuurder van de bromfiets die overigens wel een helm droeg, slechts 15 jaar was en dus nog geen rijbewijs kon tonen. Het tweetal werd op de Zilverschoonsingel staande gehouden. Het leverde het duo een paar bekeuringen op.

Koperdieven

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft in de nacht van 18 op 19 april twee koperdieven op heterdaad betrapt bij een bouwplaats aan de Ranonkelweg. De mannen in de leeftijd van 25 en 30 jaar waren afkomstig uit Rozenburg. Ze zijn overgebracht naar bureau Noord.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Ontmoetingsavond met prof. dr. Bart
Bleiswijk - Op 22 april geeft prof. dr. H. Bart, emeritus hoogleraar wiskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk een lezing over de relatie tussen Gezang 480 en de moderne techniek. (meer)

Regio

Mantelzorgsalon
Lansingerland – Mantelzorgers in Lansingerland zijn op de laatste dinsdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur welkom in de Mantelzorgsalon voor ontmoeting, informatie en een luisterend oor. (meer)

Onverwachte maar verdiende zege Orioles

Foto
Een onverwachte overwinning voor de Orioles.

Bergschenhoek - Het eerste herenteam van Orioles speelde zaterdag tegen de mogelijke titelkandidaat EuroStars uit Capelle aan den IJssel. (meer)

Damesvoetbal niet meer weg te denken bij CVV Berkel

Foto nr. 1
Het huidige eerste dameselftal van CVV Berkel. Middelster rij vierde
van links Mark Spermon. Onderste rij derde van links Johan van Aalst
.

Berkel en Rodenrijs - Deze maand is het vijfendertig jaar geleden dat CVV Berkel, de club bestond toen veertien jaar, begon met damesvoetbal. Een tak die niet meer weg te denken is bij de Berkelse zaterdagvoetballers. (meer)

BVCB schrijft clubgeschiedenis met promotie naar eerste klasse

Bergschenhoek - Het seizoen 2009-2010 zal bij voetbalvereniging BVCB zeker de geschiedenisboeken ingaan. BVCB won zaterdag met 2-0 bij Forum Sport en door de andere resultaten dwong de Bergschenhoekse vereniging voor het eerst in haar bestaan promotie naar de eerste klasse af. (meer)

Berkel weet weer waar het staat

Berkel en Rodenrijs – Het rekenwerk voorafgaande aan de wedstrijd die Berkel zaterdag moest spelen, bleek na afloop vruchteloos te zijn. De rekenwonders in de bestuurskamer van Berkel hadden er niet op gerekend, dat de thuisclub zelf wel eens kon verliezen. (meer)

Ahoy’ Vierdaagse vrijdag van start

Lansingerland – Het succes van verleden jaar krijgt een vervolg. De voor de Vrienden van Berkel opgezette wielervierdaagse bij Ahoy’ aan de Doenkade gaat vrijdag 23 april weer van start. (meer)

TOGB wacht zwaar competitieslot

Berkel en Rodenrijs – Waar menigeen dacht dat TOGB zich in de wedstrijd tegen Neptunus kon vrijspelen van degradatievoetbal daar kreeg de Berkelse zondageersteklasser twee minuten voor tijd de kous op zijn kop. De wedstrijd die bol stond van spanning leek in eerste instantie in het voordeel van de thuisclub te worden beslist. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde:

Zaterdag:
Soccer Boys – RCL
14.30 uur
Monster – BVCB
WDS – Berkel

Zondag:
Soccer Boys- DOSR
14.00 uur
Nieuwenhoorn – TOGB

Deelnemers spinningmarathon fietsen ruim 13.000 euro bij elkaar

Foto
De overhandiging van de symbolische cheque.

Berkel en Rodenrijs – Healthcenter MyLife organiseerde zaterdag 17 april weer een spinningmarathon voor het goede doel. (meer)

Opening Rabo Interne Competitie bij Triomf

  Foto
Een sportieve afgevaardigde van de Rabobank opende
de competitie met het slaan van de eerste bal.


Bergschenhoek – Bij Tennisvereniging Triomf werd vorige week de eerste bal geslagen voor zeven dinsdagavonden tennis in de interne competitie. (meer)

Synchroonzwemmen

Derde plek voor Joyce en haar team
Berkel en Rodenrijs - De Nationale Kampioenschappen Synchroonzwemmen voor de leeftijdscategorie Age 1 (10 t/m 12) en Age 2 (13 t/m 15 jaar) werden zaterdag en zondag gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. De Berkelse Joyce van Leeuwen heeft daar, samen met haar groep van WVZ uit Zoetermeer, aan deelgenomen. Zaterdag was er voor de Age 1 eerst een individuele wedstrijd waaraan 90 meisjes meededen. Joyce eindigde als 44ste. Met de groep – bestaande uit zeven meisjes – resulteerde dat in een vierde plaats. De helft van het aantal punten dat elk meisje behaalt telt mee voor het eindresultaat van de groep. Als de punten van alle meisjes bekend zijn moet er geloot gaan worden voor een startplaats voor de uitvoering op muziek. Er deden dit keer acht groepen mee en WVZ was als 6de aan de beurt. Het ging goed en van de jury kregen ze 49.811 punten wat tot dan goed was voor een derde plaats. Het werd dus nog even spannend of die plek behouden kon worden. Na een slopend aantal minuten was de uitslag bekend. WVZ was op een derde plek geëindigd en ze mochten weer naar het podium.
Zondag was er nog een gedeelte van de wedstrijd; daar werden de solo’s en de duetten van de Age1 gezwommen. Ook hier deden meisjes van Joyce haar groep aan mee. Zij werden met het duet en met de solo ook weer derde. Het werd dus een bronzen weekend voor de meiden van WVZ. Vijf van deze meisjes gaan nu over naar de volgende leeftijdscategorie.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 17 april 1221 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120 km met variabele wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2 M. v.d. Ende, 3-4-8-10 J. Straver, 5-9 D. v.d. Vrede, 6. A. van Weelden, 7. D. Lems. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-2 B. Hertog, 3. A. Hagers, 4. W. v.d. Boogerd, 5. B. van Rossum, 6-8 J. v.d. Berg, 7-9- 10 W. v.d. Kooy. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Vissen

Jeugdviscompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Evenals voorgaande jaren organiseert Hengelsportvereniging De Bleiberg ook dit jaar weer een competitie voor de jeugd. De deelname staat open voor kinderen tot en met 17 jaar. Er wordt gevist op dinsdag 27 april aan de Lorentzstraat in Bleiswijk en op woensdag 5 mei aan het IJslandmos in Bergschenhoek. Aanmelden ter plaatse vanaf 18.15 tot 18.45 uur en vissen van 19.00 tot 20.30 uur. Deelnemers dienen zelf over een visuitrusting te beschikken; ook dien je een emmer en stoel mee te nemen; de organisatie zorgt voor maden en lokvoer. Er zijn mooie prijzen en bekers te winnen.
Deelname is gratis dankzij sponsoring van Oord Verzekeringen, Dierenspeciaalzaak Noordhoek en Dobey uit Bergschenhoek.
Voor verdere informatie: www.hsvdebleiberg.nl of Kees Hulst, tel. 010 – 521 68 87 en Piet Rotteveel, tel. 010 – 529 94 44.

Voetbal

Voetbal funclinic bij TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 6 mei organiseert voetbalschool Winning Skills bij TOGB van 09.00 tot 16.00 uur een voetbal funclinic voor de mini's t/m de D'tjes. Het is een gevarieerd programma met onderdelen als: coördinatie training, voetbal curling, voetbal bowlen, voetbal golf, tennis voetbal, sprinten met een echte sprintmeter, 2 tegen 2 en een mini toernooitje 4 tegen 4. (meer)

Atletiek

Tweede Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 25 april organiseert De Kieviten de tweede van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De afstanden zijn 10 kilometer (voor senioren), 3 kilometer voor junioren en 1 kilometer (voor de pupillen). Aan de eerste Aart van Hovenloop dit jaar namen 45 lopers deel. Voor de leden van De Kieviten telt deze prestatieloop mee voor het clubkampioenschap van 2009. Verder is de Aart van Hovenloop een goede gelegenheid voor lopers die zichzelf een keer willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. Deelname is gratis.

Tafeltennis

Taverzo-TOGB: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft ook de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In buurgemeente Zoetermeer wonnen de Berkelaren met 4-6 van Taverzo. TOGB is ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse. Wim Scholte was de man van de wedstrijd. Hij won zijn drie enkelspelen. En samen met Dennis van Rutten vocht hij zich in het dubbel naar een overwinning. Harry Sintemaartensdijk pakte de andere twee punten. TOGB was na de vorige wedstrijd al kampioen.
De club won 9 wedstrijden en speelde 1 wedstrijd gelijk. Vanaf september speelt TOGB in de eerste klasse.

Waterpolo

SgZHM-WIDEX GZC Donk: 10-2
Lansingerland - SgZHM speelde zaterdag haar waterpolowedstrijden weer in zwembad de Windas. Het Heren 1 team nam het op tegen WIDEX GZC DONK 3 uit Gouda. Dit team was vorig jaar gepromoveerd en stelde zich handhaving dit jaar ten doel. Met hun huidige achtste plaats lijkt dat te lukken. Het Heren 1 team speelde deze competitie weer op veel routine en kon bij winst een vijfde plaats veiligstellen. En ook deze wedstrijd verliep naar wens; via 2-0 en 4-1 werd het door doelpunten van Joost Wielaard en Maurice Lakerveld in het derde partje 7-2. Keeper Dirk Jan van den Berg was op spannende momenten sterk en liet zich niet passeren. In het 4de part was verdediger Bob Hoefnagel op dreef; hij scoorde na een snelle man-meer situatie. Eindstand werd uiteindelijk 10-2. Volgend seizoen zal sg ZHM weer waterpolowedstrijden in zwembad De Windas spelen.


Motorcross

Maik Voorwinden op het ONK-podium
Berkel en Rodenrijs - De tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto heeft Maik Voorwinden zijn eerste podiumplek opgeleverd. De rijder uit Berkel en Roderijs werd derde in het Gelderse Zelhem. In het kampioenschap deelt de KTM-rijder de derde plek met de Est Leok. De overwinning op ‘De Vinkenkamp’ ging naar Marcel van Drunen die het kampioenschap ook leidt.

Wielrennen

Pedaalridders kregen een podium vol
Lansingerland - De Pedaalridders hebben een erg succesvol weekend achter de rug. Nicky Gieskens werd eerste in Alphen aan den Rijn, Merel Hofman werd tweede in Spijkenisse en een dag later in Alphen ad Rijn mocht ze nog een keer op het podium de tweede plek bezetten. Nathaly van Wesdonk werd in de klassieker omloop van kleine Hein derde. Maar ze gingen nog verder; Tim Rodenburg vierde in Alphen en Silvie Haakman vierde in Emmen. (meer)

Veiligheid is eerste zorg, daarna komt het bezuinigen

Lansingerland – “Er verdwijnt geen grote wagen voor een kleine. De veiligheid staat voorop. Die is gediend met het installeren van rookmelders in woningen en het inzetten van kleine SIV’s, snelle interventie voertuigen”. (meer)

“Bezuinigingen brandweer zijn nog maar het begin”

Lansingerland – “Waar die bezuinigingsplannen voor de brandweer vandaan komen? Van onszelf. De gemeenten in de Veiligheidsregio hebben samen besloten dat er vijf procent bezuinigd moet worden op deze gemeenschappelijke regeling en dat betekent ¤ 4,5 miljoen. (meer)

Voorrang Industrieweg op Zuidersingel eindelijk op de schop

Berkel en Rodenrijs - De voorrangssituatie van de Industrieweg met de Zuidersingel zal binnenkort gewijzigd worden, bijna twee jaar na een uitspraak van de rechter van Rotterdam hierover. (meer)

‘Bepaling WOZ-waarde woning ontneemt burgers vertrouwen’

Lansingerland – Burgers verliezen het vertrouwen in een jaarlijkse betrouwbare en professionele waardebepaling van hun woning. De gemeente moet die meer inzichtelijk maken en de burgers er beter over informeren. (meer)

‘Stel een Economische visie op’

Lansingerland – Er is een visie nodig op de economische ontwikkeling en bedrijvigheid in de gemeente. Die moet worden opgesteld in samenspraak met het bedrijfsleven. (meer)

Commissie schrikt van nieuwe tarieven sportaccommodaties

Lansingerland – Oud-wethouder Naushad Boedhoe (PvdA) had het toegezegd: de raadscommissie Samenleving zou, ter consultatie, de Tarievennota Sportaccommodaties 2011-2012 voorgelegd krijgen. (meer)

Open dag peuterspeelzalen en kinderdagverblijf

Foto
Maak kennis met de peuterspeelzaal of het kindercentrum.

Bergschenhoek - Op zaterdag 24 april zullen de deuren van peuterspeelzalen Okidoki en De Beestenboemel en kindercentrum De Droomplaats open staan voor de jaarlijkse open dag. (meer)

Laatste BESOS sponsorloop?

Foto
Vorig jaar liepen nog 700 kinderen mee met de BESOS loop.

Bergschenhoek - Geniet u ook altijd zo van de jaarlijkse BESOS sponsorloop? Het enthousiasme van de kinderen, de sfeer en de gezelligheid… De organisatie is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. (meer)

Oranjecomité Berkel en Rodenrijs organiseert toneelavond

Berkel en Rodenrijs - Het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs biedt ter gelegenheid van Koninginnedag op 29 april 2010 een gratis toegankelijke toneelavond aan. Dit keer zet toneelvereniging Irene uit Pijnacker de komedie ‘Wat is er mis met Juttemis’ op de planken van Rehoboth. (meer)

Het Baken houdt van Holland

Foto
Het project ging kleurrijk van start.

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 13 april zijn de projectweken bij basisschool Het Baken in Berkel en Rodenrijs begonnen. (meer)

Jeu de Boulesclub Bleiswijk start nieuw seizoen

Foto Jeu de Boules
De club heeft tien banen ter beschikking en daarnaast een mooi
clubgebouw met een gedeeltelijk overdekt terras. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Een wat schrale wind, maar gelukkig met het zonnetje in de rug startten de leden van de Bleiswijkse Jeu de Boules Club zaterdag 10 april het nieuwe seizoen met een onderling Openingstoernooi. (meer)

G-Stars dolblij met cheque de Ronde Tafel

Foto G-Stars
De G-Stars bedanken een ieder die heeft bijgedragen
aan de cheque; kijk eens hoe blij ze zijn!


Bergschenhoek – De G-Stars van sportvereniging DOTO zijn enorm blij met de
cheque van 5000 euro die zij onlangs van de Ronde Tafel ontvingen. (meer)

Hardlopen is prima, maar hoe voorkom je blessures?

Lansingerland - Hardlopers, je ziet ze elke dag wel. Maar het zonder training beoefenen van deze sport is eigenlijk heel onverstandig. De kans op blessures is erg groot. (meer)

Eerste podiumplaats Stefan van Winden

Berkel en Rodenrijs - Stefan van Winden was na ruim 160 kilometers in de Omloop van de Glazen Stad dolgelukkig. (meer)

Andere gast bij PCOB Bleiswijk

Bleiswijk – In verband met ziekte zal niet drs. Buurmeester woensdagmiddag 21 april te gast zijn bij de PCOB Bleiswijk maar de heer J. Plugge. De heer Plugge is afkomstig uit Schiedam. (meer)

Driemanschap verricht starthandeling Verlengde Oosterheemlijn

Foto
De klus was geklaard; de paal zat er in. Met v.l.n.r. de heren Peter
Smit (Den Haag), Ewald van Vliet (Lansingerland) en Pieter Smit
(Zoetermeer).


Lansingerland - Op maandagmiddag 12 april vond de starthandeling plaats voor de bouw van de halte Van Tuyllpark en de drie viaducten voor de Verlengde Oosterheemlijn (RandstadRail-lijn 4). Hiervoor sloegen Ewald van Vliet, burgemeester van Lansingerland en voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo, en Pieter Smit, wethouder van de gemeente Zoetermeer en bestuurder van de GR Bleizo, een betonnen paal voor de toekomstige halte Van Tuyllpark. (meer)

Honderd jaar en nog dagelijks genietend van de familie en zijn sigaren

Foto nr. 1
De jarige Arie Gijsenbergh, geflankeerd door de burgemeester,
zijn kinderen en aangetrouwde kinderen maandagochtend 12 april
tijdens zijn 100ste verjaardag.


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Hij woont nu ruim een half jaar in Huize Sint Petrus, maar daarmee mag je de maandag 12 april 100 jaar geworden Arie Gijsenbergh nog geen Berkelaar noemen. (meer)

Het werd ‘Gewoon te gek’ bij Crescendo

Foto
Het toneelgezelschap van Crescendo dat twee avonden
de sterren van de hemel speelde.


Bleiswijk – Zowel vrijdag- als zaterdagavond kon in ’t Web genoten worden van de toneelvoorstelling ‘Gewoon te gek’ die leden van Crescendo op de planken zetten. (meer)

Lara vertolkt de hoofdrol in Rijswijkse schouwburg

Foto
Lara bij een foto die werd gemaakt tijdens een van de repetities
van Pocahontas.


Berkel en Rodenrijs – Ze is 18 jaar, volgt al vanaf haar vierde muziek- en danslessen en vertolkt 17, 18 en 25 april de hoofdrol in de musical Pocahontas: Lara van der Heijden geniet zienderogen als ze vertelt over haar grote hobby waarin zij graag ook op professionele wijze verder zou gaan. (meer)

Aanhouding verdachten inbraak

Berkel en Rodenrijs - Op aanwijzingen van een oplettende getuige heeft de politie zaterdagochtend rond kwart voor vijf twee mannen aangehouden die verdacht worden van inbraak in een restaurant. (meer)

Snelheidscontrole: vijf rijbewijzen ingevorderd

Regio – De politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagavond 6 april een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N 209. De controle werd, met behulp van een laserpistool, tussen zeven en tien uur gehouden tussen de G.K. van Hogendorpweg en Ankie Verbeek Ohrlaan. (meer)

Snelheidscontrole Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagochtend 6 april heeft de politie van 11.30 tot 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Klapwijkseweg. Van de 415 passerende voertuigen reden er 118 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Verkeerscontroles

Bergschenhoek – De politie heeft dinsdag 6 april op zowel de Boterdorpseweg als de Jacob Marislaan een verkeerscontrole gehouden. Er werd in het bijzonder gelet op het dragen van de autogordel, het handsfree bellen en het kunnen tonen van de juiste papieren. Er werden 22 processen-verbaal opgemaakt.

Niet gedronken

Lansingerland – De politie heeft in de nacht van vrijdag 9 april op zaterdag 10 april op verschillende locaties in de gemeente Lansingerland verkeersgebruikers op alcohol gecontroleerd. Van de vijftien automobilisten die moesten blazen had niemand teveel gedronken.

Rijden zonder rijbewijs op quad

Bleiswijk – De politie heeft vrijdag 9 april op de Zoetermeerselaan een 30- jarige bestuurder van een quad staande gehouden. (meer)

Koperdieven in slooppand

Bleiswijk – Twee jeugdige inwoners van Bleiswijk, beiden 17 jaar, werden op 8 april gesnapt toen zij in ene slooppand aan De Plaats bezig waren met het stelen van koper. Het koper en het gereedschap waarmee zij aan het klussen waren, werden in beslag genomen.

Bedrijvenpark Oudeland aangesloten op uniek beveiligingssysteem

Foto
Er zijn goede afspraken gemaakt tussen de stichting PMBO, de
gemeente Lansingerland, de politie, de brandweer, de NVD en de
stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit over het gebruik
van camerabeelden en de opvolging van het camera toezicht. Tijdens
de opening van dit project werden die afspraken bekrachtigd door
v.l.n.r. Reno Mekes (brandweer), Patrick van der Leelie (NVD), Ewald
van Vliet (gemeente), Michael Kapitein (PMBO) en Martin Schrader (politie).


Berkel en Rodenrijs - Burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland gaf vrijdagmiddag 9 april het startsein van een uniek beveiligingsconcept op bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs. (meer)

PUM draagt bij aan de ontwikkeling van een gezonde markteconomie

Foto
Han Sesseler-Barens zet graag haar jarenlange horeca-ervaring
in om anderen op weg te helpen. Een mogelijkheid die aan heel
wat anderen eveneens geboden wordt via PUM.


Lansingerland – Een kleine 200 ondernemende horecamensen tussen de 50 en 70 jaar hebben zich aangemeld voor een tweede carrière; ze staan ingeschreven bij de vrijwilligersorganisatie PUM van senior experts in Den Haag. (meer)

Ze leerden elkaar kennen tijdens ‘dansen bij Jansen’

Foto
Jan en Corrie ontvingen een ingelijste kopie van hun huwelijksakte
uit handen van burgemeester Van Vliet die hen namens de gemeente
kwam feliciteren..


Berkel en Rodenijs – Samen met de familie vierden Jan Smink en Corrie Smink- Dijksman maandag 5 april hun 60-jarig huwelijksfeest boven in de Euromast. (meer)

Voorjaarsconcert Helicon staat in het teken van 100-jarig bestaan

Foto
De muzikanten van Helicon hebben er zin in!
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 17 april geeft het harmonieorkest van Helicon een jubileumconcert in Cultureel Centrum t Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Ravolva winnaar in hoogstaande tweede voorronde Rottepop

Foto
Ravolva overtuigde de jury en verdiende een plaats in de finale.

Lansingerland – De tweede voorronde van Rottepop werd afgelopen zaterdag gespeeld. Ditmaal was het de beurt aan Pangea, About a girl en Ravolva om te bepalen wie er in de finale zal staan en daarmee kans maakt om te spelen op het podium van FlexWorx! Rottepop zelf. (meer)

Corina Neeleman: “Ik schrijf met de mens zoals hij nu is”

Foto
Corina Neeleman organiseerde de expositie van tekeningen,
gemaakt door Harold M. Laird. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Er zijn mensen die brieven schrijven naar gevangenen elders in de wereld. Zo ook Corina Neeleman uit Berkel en Rodenrijs. De Heraut schreef al eerder over haar. (meer)

Leden CDA bespreken de actualiteit met Jan Heijkoop

Foto
Jan Heijkoop is geen onbekende in politiek Lansingerland.

Lansingerland - Op donderdagavond 22 april is er een algemene ledenvergadering van de plaatselijke CDA afdeling. De avond staat volop in het teken van de gevolgen van de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Als spreker van buitenaf is de heer Jan Heijkoop, burgemeester van de gemeente Oostflakkee gevraagd. (meer)

Down Under met BSO Zus en Zo

Foto
Kinderen hoeven zich bij BSO Zus en Zo niet te vervelen in
de meivakantie.


Lansingerland - Nog even en het is weer meivakantie. BSO Zus en Zo zorgt ook deze schoolvakantie weer voor een leuk en veelzijdig programma met uitstapjes en activiteiten. (meer)

Eerste editie van ‘De Nagt van Lansingerland’

Foto
Het smartlappenkoor De Weduwen zal voor de juiste
stemming zorgen tijdens De Nagt van Lansingerland.


Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - In de traditie van Den Haag en Utrecht kan de gemeente Lansingerland niet achterblijven. Voor het eerst organiseert Soroptimist International Club Lansingerland ‘de Nagt van Lansingerland’ om zo Koninginnedag op een ludieke manier in te luiden. (meer)

Zestig jaar een paar

Foto
De burgemeester kwam op bezoek en verraste het bruidspaar
niet alleen met een fraai boeket, maar tevens met een ingelijste
kopie van hun trouwakte.


Bleiswijk – Maandagochtend 12 april kreeg het bruidspaar De Bruijne bezoek van burgemeester Van Vliet van Lansingerland. (meer)

Overblijfjuffen ontvangen certificaat

Foto
De overblijfjuffen volgden een gerichte cursus voor het
overblijven op de basisschool.


Berkel en Rodenrijs – In de achterliggende weken kregen niet alleen de kinderen van basisschool De Wilgenhoek les; ook de overblijfjuffen gingen de schoolbanken in. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo-avond op donderdag 15 april gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen De Leeuwerik
Bleiswijk – Zaterdag 17 april wordt in diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d.Langenberg, tel. 5215609. (meer)

Regio

Plantenruilbeurs Groei & Bloei
Lansingerland - Groei & Bloei, afdeling Berkel e.o., organiseert een plantenruilbeurs op zaterdag 17 april van 12.00 tot 13.00 uur bij Ria Breugem, Anthuriumweg 48 te Bleiswijk, tel. 010 – 529 02 08. Iedereen is van harte welkom. (meer)

Bijna 5000 euro voor de Roparun

Foto nr. 2 ==
Aan de start. Foto’s: Rob Veldkamp.

Berkel en Rodenrijs - De Nextmoves Sponsorloop 2010 is ook dit jaar een daverend succes geworden. Woensdagavond 7 april druppelden rond de klok van zes uur de eerste deelnemers de kantine van CVV Berkel binnen om zich in te schrijven voor deze sponsorloop, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Vrienden van Berkel die evenals voorgaande jaren zullen deelnemen aan de Roparun. (meer)

Bij TOGB blijft de spanning er op staan

Foto
Jan van der Lugt (9) en Lex van Winden in de tang bij
enkele Leonidas- verdedigers. Joey Lems kijkt toe. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - Na de dramatische vertoning op tweede paasdag heeft TOGB revanche genomen tegen het bezoekende Leonidas uit Rotterdam Schiebroek. De uiteindelijke 1-1 deling tegen de ploeg die voor een laatste kans ging voor aansluiting bij de promotieplaatsen was de meest rechtvaardige uitslag. (meer)

Een heuse sporthal voor TOGB

Foto nr. 2
De broers Vermeulen met v.l.n.r. Jan, Pim, Gerard, Leo, Kees
en Aad zijn trots op de naam van de nieuwe sporthal.


Berkel en Rodenrijs – De genodigden kwamen uit alle geledingen van de bevolking, leden van TOGB, sportverenigingen en afgevaardigden van diverse sportbonden. Allemaal konden ze zien hoe sportvereniging TOGB haar zaakjes goed voor elkaar heeft wat betreft de accommodatie voor hun sportende leden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel –Kamerik
14.30 uur
Forum Sport – BVCB
Soccer Boys – Lyra 1
5.00 uur
Die Hage (da) – Soccer Boys
Sleeuwijk (da) - Berkel

Zondag:
Soccer Boys – DOSR
TOGB – Neptunus
14.00 uur

Ondanks de 1-1 tegen de koploper komt promotie voor BVCB dichterbij

Bergschenhoek – Het lijkt een kwestie van tijd, maar promotie naar de eerste klasse kan de Bergschenhoekse voetballers bijna niet meer ontgaan. BVCB deed, ondanks de 1-1 deling zaterdag tegen het Zoetermeerse DSO, goede zaken. (meer)

Bezuinigingen bij brandweer leiden tot onrust bij vrijwilligers

Lansingerland – In kringen van de vrijwillige brandweer in de drie gemeentelijke kernen is onrust ontstaan na berichtgeving in de media over op handen zijnde bezuinigingen bij de Veiligheidsregio Rotterdam. (meer)

Lansingerland lijkt een onneembare vesting voor invalide inwoners

Foto
Nico Alsemgeest gaat graag dagelijks naar buiten in zijn
scootmobiel, maar soms lijkt het op hindernisrijden.


Bergschenhoek – Wandelaars, fietsers en automobilisten moeten – op hun weg door Lansingerland – al heel goed opletten dat ze de juiste weg nemen, niet voor een opbreking komen te staan of een onneembare straat of weg. (meer)

Patrick en Sophie organiseren samen de collecte voor de Hartstichting

Foto
Patrick en Sophie zijn er helemaal klaar voor om de collecte
van de Hartstichting – van 11 tot en met 17 april – te organiseren
in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Sinds begin dit jaar wonen Patrick Hofman (25) en Sophie Oldenampsen (24) met veel plezier in de nieuwbouw van Bergschenhoek. Toen hen gevraagd werd de contactpersoon te worden voor de collecte van de Hartstichting hoefden ze daar niet lang over na te denken. (meer)

Ringsteken wordt in ere hersteld

Foto
Tinus en een van zijn paarden doen uiteraard ook zelf
mee met de ringsteekwedstrijden tijdens Koninginnedag.


Berkel en Rodenrijs – Na enkele jaren van afwezigheid – iets wat werd betreurd door heel wat Berkelaren – wordt het ringsteken tijdens Koninginnedag weer in ere hersteld. (meer)

Gehandicapte jongeren zoeken de uitdaging

Foto
Dave gaat voor de tweede keer mee in de monstertocht
van 450 kilometer die wordt afgelegd in rolstoelen.


Bleiswijk - Zestien jongeren gaan van 11 juni tot en met 19 juni weer een super uitdaging met elkaar aan. Na een eerste editie van Rolling On Wheels in 2008 waarin ze in hun rolstoel van Maastricht naar Maassluis reden, droomden zij ervan om het nog eens te gaan ondernemen. (meer)

Uniek materiaal periode 1940-1945 te bezichtigen

Foto
Cees van der Burg: “We willen zo veel mogelijk aan de
mensen laten zien. We krijgen gelukkig wat subsidie van de
gemeente om de expositie mogelijk te maken”. Tekst/foto:
John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het is al weer 65 jaar geleden, maar de Tweede Wereldoorlog dreunt nog vaak na bij hen die ze bewust heeft meegemaakt.
Daarom is het ook goed om ieder jaar de gevallenen op 4 mei te gedenken en de bevrijding op 5 mei te vieren. (meer)

Lezing Jim Schilder, oud-redactiechef HP/De Tijd

Bergschenhoek – Op dinsdag 20 april geeft Jim Schilder, oud-redactiechef van HP/De Tijd van 20.00 tot 22.00 uur een lezing in het Parochiehuis Sint Willibrord, Smitshoek 120 in Bergschenhoek. (meer)

Hip hop masterclass met leden van de Groove Kings

Foto
Om de masterclass onder de aandacht te brengen werd
onlangs op het Binnenwegplein in Rotterdam een flashmob
georganiseerd.


Bergschenhoek/Rotterdam - Op woensdag 14 april wordt er een Hip hop masterclass georganiseerd met twee leden van de Groove Kings. De Groove Kings zijn bekend van het SBS6 programma ‘Holland’s got talent’. (meer)

Benefietconcert met IJgenweis en Mainport Barbershop Singers

Foto
Het Berkelse Shantykoor IJgenweis.

Lansingerland - De aanwezigen zullen nog lang nagepraat hebben over het concert van het Berkelse Shantykoor IJgenweis en de Rotterdamse Mainport Barbershop Singers vorig jaar in De Ark. (meer)

Drie talentvolle bands verzorgen tweede voorronde Rottepop

Foto nr. 1
Ravolva.

Lansingerland – Aanstaande zaterdag zal de Rotonde te Berkel en Rodenrijs weer het podium zijn voor de tweede voorronde van Rottepop. In de voorrondes krijgen onbekende Zuid-Hollandse bands de kans om zich te plaatsen op het FlexWorx! Rottepop festival. (meer)

Seizoensafsluiting klaverjassen Soccer Boys

Foto
De seizoenswinnaars ontvingen elk een leuke waardebon
en Riet van der Elst mocht tevens de wisselbeker in ontvangst
nemen.


Bleiswijk – Vrijdagavond 2 april vond de laatste klaverjasavond van dit seizoen van Soccer Boys plaats in de kantine van de voetbalclub. (meer)

Paaseieren zoeken voor het goede doel

Foto
De kinderen genoten van het avontuur bij Outdoor
Valley, waarbij ook de Paashaas present was.


Bergschenhoek – Het werd tijdens de Paasdagen een groot succes, het paaseieren zoeken voor het goede doel bij Outdoor Valley. (meer)

Hans de Rijke (CDA) over zijn periode als bestuurder

Foto
Hans de Rijke kijkt terug op een fantastische periode.

Lansingerland – Hans de Rijke, tot voor kort wethouder in Lansingerland, en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor Verkeer, Vervoer en Beheer Buitenruimte, keert na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug en laat de actieve politiek achter zich. (meer)

“Naast deze leuke baan had ik geen tijd over voor andere leuke dingen”

Foto
Naushad Boedhoe is trots op vrijwilligers en mantelzorgers.

Lansingerland – De receptioniste van het gemeentehuis in Berkel vraagt zich af of we wel goed geïnformeerd zijn: “Weet u zeker dat u meneer Boedhoe wilt spreken? Die is geen wethouder meer”. Maar we weten het zeker: het vertrek van Naushad Boedhoe als PvdA-wethouder is juist de aanleiding voor ons gesprek met hem. (meer)

Getuigen aanrijding gezocht

Bergschenhoek – Op zaterdag 27 maart vond tussen 16.50 en 17.00 uur een ongeval plaats op de kruising bij de Bruna in Bergschenhoek. Een witte Toyota Prius klapte tijdens het keren op de voorbumper van een stil staande auto, een blauwe Audi A4. De bestuurder van de auto reed vervolgens weg.
Het lukte de bestuurder van de aangereden auto door een in de weg staande bus niet de auto te achterhalen. Een getuige lukte het een deel van het kenteken te noteren. De gedupeerde autobezitter roept getuigen op zich te melden. Aangezien ‘verlaten plaats ongeval’ een misdrijf is, zijn er meerdere getuigen nodig. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie, tel. 0900 – 8844.

Plakband over weg gespannen

Bleiswijk – Surveillerende agenten schrokken maandag 5 april enorm toen zij ontdekten dat er over de IJsvogellaan een strook plakband was gespannen.
Het zwarte tape met een breedte van zo’n 5 centimeter is zeer sterk en zou bij het aanrijden door een fietser, een bromfietser of een motorrijder ernstig letsel kunnen veroorzaken. Het plakband was ter hoogte van de versmalling aan de daar aanwezige paaltjes bevestigd. Eventuele getuigen van het aanbrengen van het tape of zij die weten wie dit op z’n geweten heeft, worden verzocht zich bij de politie van Lansingerland te melden, tel. 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Hennepkwekerij op zolder

Berkel en Rodenrijs – In een woning aan de Irislaan in Parc Rodenrijs werd op 2 april een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. Op zolder werden honderd planten aangetroffen. De bewoner is aangehouden.

Opnieuw auto-inbraken

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - De afgelopen week werden in Berkel en Rodenrijs tien aangiften van auto-inbraken gedaan; in Bergschenhoek werd vijf keer in een auto ingebroken. In alle gevallen had men het gemunt op het ingebouwde navigatiesysteem.

Invordering rijbewijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Noordeindseweg werd op 2 april een 20-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de jeugdige bestuurder is ingevorderd.

Babbeltruc

Berkel en Rodenrijs – Een bewoonster van de Rodenrijseweg is vorige week de dupe geworden van een babbeltruc. Er meldde zich een man bij haar aan de voordeur die zich bekend maakte als een buurman van een eindje verderop.
Hij zou zijn sleutels in de woning hebben laten liggen, en 20 euro nodig hebben om te kunnen tanken. Op een later moment zou hij het bedrag komen terugbetalen. De bewoonster geloofde de man en heeft hem het geldbedrag gegeven. De man heeft zich echter niet meer bij haar gemeld. Het ging om een blanke man in de leeftijd van 30-35 jaar die netjes en sportief gekleed was.

Nep energieverkopers

Berkel en Rodenrijs – Twee gebrekkig Engels sprekende mannen hebben zich vorige week op het Arnemuidenpad uitgegeven als NUON medewerkers. Zij belden bij bewoners aan en probeerden met een smoes binnen te komen. Zij droegen het uniform van NUON. In geen van de gevallen is de babbeltruc gelukt. Maar wees alert!

Auto’s gestolen

Berkel en Rodenrijs/Bleiswijk – In twee gevallen van woninginbraak zijn tevens de auto’s van de bewoners weggenomen. In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde dit na een inbraak in een woning aan de Sterrenweg waar naast andere goederen de autosleutel en het daarbij behorende voertuig werden gestolen. Op tweede paasdag waren bewoners van de Mesdagstraat de dupe van inbrekers die twee auto’s wegnamen.

Aanhangwagen losgeschoten

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag 3 april raakte de aanhangwagen van een plantenkweker uit Bergschenhoek tijdens de rit op de Doenkade los van de truck. De chauffeur keek in zijn spiegel en miste de aanhanger die vol geladen met planten was. Gelukkig ontstond er geen ongeluk door het voorval.

Motor van pa ‘geleend’

Bergschenhoek – Een inwoner van Bergschenhoek nam op donderdag 1 april de motorfiets van zijn vader mee voor een ritje op de Berkelseweg. Omdat de man zonder helm reed, hielden surveillerende agenten hem aan. De bestuurder bleek niet in het bezit van een (motor)rijbewijs te zijn.

Aanhouding verdachten inbraak

Bleiswijk – In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart heeft de politie twee mannen aangehouden die zich verdacht ophielden in de Jan van der Heijdenstraat. Later bleek er die nacht in deze straat te zijn ingebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke betrokkenheid van het tweetal, dat afkomstig is uit Bergschenhoek en Den Haag, bij de inbraak.

Raadsvragen over het functioneren van de DCMR

Lansingerland - Naar aanleiding van de ingezonden brief van de heer P. Willenswaard in de Heraut van 31 maart jongstleden, heeft Leefbaar 3B het college een aantal vragen gesteld. (meer)

Overlast tijdens verwijderen overweg Hoefweg

Bleiswijk - Met het nieuwe viaduct aan de Hoefweg (N 209) wordt het verkeer sinds kort over het spoor geleid, waardoor de overweg aldaar komt te vervallen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – Deze maand organiseert de KBO twee klaverjasmiddagen, en wel op 9 en 23 april. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond is er klaverjassen in clubgebouw De Verlenging van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land 25. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 april wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Berkel legt in briljante eerste helft de basis

Foto
Roland Nederstigt ziet hier een doelpoging onderbroken
door PPSC-doelman Frank de Ruiter. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Voor voetballiefhebbers was het afgelopen zaterdagmiddag de eerste vijfenveertig minuten genieten op het Berkelse sportpark Het Hoge land. (meer)

TOGB en HVV leveren knoeiwerk af

Berkel en Rodenrijs – Op zijn paasbest was het allemaal niet wat TOGB en het bezoekende HVV zondag op het Berkelse sportpark Het Hoge Land lieten zien. (meer)

Ook Restore gaat met vertrouwen het nieuwe wielerseizoen tegemoet

Foto
Vrouwenploegleider Peter Straver.

Pijnacker - Nadat de andere regiowielerploegen de afgelopen weken hun ploegenpresentatie hebben gehouden, was ook Restore actief op dit front. (meer)

Aflossing van de wacht bij RWC Ahoy'

Foto
De Elite/Beloftenploeg van RWC Ahoy' die de komende
maanden gaat proberen de prestaties van vorig seizoen te
evenaren. Foto: FotoKoos.


Oostland - Het elite/beloftenteam van wielervereniging RWC Ahoy' staat voor een nieuw begin. Want 2010 is het jaar van de ‘aflossing van de wacht’. Het moment waarop een nieuwe generatie het vaandel mag en moet overnemen. (meer)

Aanhangwagen Disco Acapulco geschonken aan De Pedaalridders

Foto
Nico (links) en Aad Treurniet bij de aanhangwagen.

Lansingerland – De vijftigers/zestigers van nu weten het allemaal nog wel. Disco Acapulco was een begrip in deze regio. Parochiehuis Willem Huigensz., verenigingsgebouw Rehoboth en zeker niet te vergeten het toenmalig clubhuis van voetbalvereniging TOGB, allemaal hadden ze wel een aantal keer Disco Acapulco binnen hun muren. Nico Treurniet, de eerste jaren bijgestaan door Hans de Vogel, brachten met hun aanhangwagen de muziek naar de diverse locaties. (meer)

Goud én zilver voor Skiteam OSR uit Bergschenhoek

Foto
Jill en Natasja; als eerste en tweede geëindigd.

Lansingerland - Op de outdoorbaan in Oss vond 28 maart de N(J)K baan plaats voor jeugd en senioren. (meer)

Robert Berk zorgt voor verrassing

Foto
Robert Berk tijdens een interview.

Rotterdam - In het openingscriterium van het Zuid-Hollandse wielerseizoen zorgde Robert Berk voor een verrassing. (meer)

Jeu-de-boules

Het zomerseizoen is begonnen!
Bleiswijk - Bij de Bleiswijkse Jeu de Boulesclub kan men weer terecht voor een potje Petanque, oftewel Jeu de Boules.
Met ingang van 27 maart zijn de openingstijden: woensdag 13.00-16.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur, donderdag 18.30-22.30 uur. Op maandagavond wordt de zomercompetitie gehouden, ook van 18.30-22.30 uur. Kom eens kijken, maar leuker nog: gooi ook eens een boule op! Locatie: Götzenhainsingel (nabij L.T.V.) in Bleiswijk.
Informatie via de website www.BJBC.come2me.nl of tel. 010 – 521 36 91.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 1-Carambole 1 9-0
Sportvrienden-Raedthuys 2-7
Carambole 2-Ackerfietje 2 5-4
Raedthuys-Carambole 2 4-5

Wielrennen

Resultaten Pedaalridders
Lansingerland - Bas van der Burg en Nicky Gieskens reden mee in Overrijsel.
Er waren veel valpartijen en ook Bas kwam daarin terecht, waardoor hij de rit moest staken. Nicky miste de kopgroep na weer een valpartij, maar trok de achtervolgers. Bij het ingaan van de laatste 10 kilometer ging hij er vandoor, maar hij werd teruggepakt door het peloton. In de laatste meters streed hij voor de beste (26ste) pelotonplaats, maar hij moest in Eric Kramer zijn meerdere erkennen.
In het Belgische Hulshoud stonden Nicky Gieskens en Collin Molenaar aan de start. Ook hier was het zwaar weer voor de jongens. De rondes waren ruim 7 km waarvan zij er 10 moesten rijden. Nicky reed met nog drie andere renners drie ronden lang weg en hij pakte ook nog even een vette premie mee. Met nog twee ronden te gaan werden de drie weer teruggepakt. In de eindsprint werd Nicky zevende.


Nicky Gieskens groeit in de sprint
Lansingerland - In Piershil reden De Pedaalridders Nicky Gieskens en Collin Molenaar. Al in de eerste ronde moest er volle bak gereden worden. Nicky trok met twee andere renners meteen de groep uit elkaar en kon met drie man naar de finish rijden. Hier kreeg hij sprintles van zijn medevluchters en moest hij genoegen nemen met de derde plaats. In de Ronde van Wijk koos Nicky Gieskens Tweede Paasdag meteen de aanval. Dit keer moest hij het alleen doen, maar dit leverde hem wel het drie rondenklassement en een paar mooie premies op. Met nog 10 van de 30 ronden te gaan dubbelde hij alleen het volledige peloton en dacht zeker te zijn van zijn eerste plaats. Er waren echter al meerdere renners bezig een ronde te pakken. Zo probeerde Nicky weer te ontsnappen aan de groep, maar het ploegenspel werd goed gespeeld door andere renners; ze lieten hem niet meer gaan. De finale dus weer in met meerdere renners die konden strijden voor de winst. Hier kon Nicky niet mee met een enkele vluchter. Hij werd zesde in een spetterende sprint.

Voetbal

Soccer Boys (za)-Forum Sport: 2-4
Bleiswijk - Vanaf de aftrap een fel spelend Soccer Boys. Maar de kansen in de eerste twintig minuten waren niet besteed aan de spitsen. Na 18 minuten toch een aanval van Forum Sport en door een verdedigende fout stond het weer 0-1. Hierna waren er aansluitend een paar aanvallen van de Bleiswijkers, maar er vielen geen doelpunten. Wel aan de andere kant, want amper twee minuten na de 0-1 was het 0-2.
Na rust een iets anders spelend Soccer Boys, wat in de 68 minuut, na veel druk op de verdediging van Forum Sport, eindelijk de verdiende aansluitende treffer opleverde (1-2) door een hard schot van Dave van der Steen.
Plotseling was het geloof in een goede afloop van deze wedstrijd terug en binnen drie minuten was daar de gelijkmaker van Aziz Benchamach, 2-2. Maar het liep toch weer anders dan verwacht. Een hoekschop werd door de goed spelende Martijn Helmendach onhoudbaar voor Steven van Aalst in de uiterste hoek van het eigen doel gekopt. 2-3. In de 85ste minuut werd het zelfs nog 2-4 door een uitglijder van invaller Wilmar Zeelenberg.

Berkelse Wielerdag verplaatst

Berkel en Rodenrijs - De traditie van de tweede zaterdag in september is verbroken. De Berkelse Wielerdag zal dit jaar als experiment op zaterdag 14 augustus plaatsvinden. (meer)

Werkzaamheden N 209 in Lansingerland

Lansingerland - De provincie Zuid Holland gaat vanaf vrijdag 9 april twee kruispunten op de N 209 in de gemeente Lansingerland aanpassen. Het gaat met name om de kruising van de N 209 met De Kulck in Bergschenhoek en de kruising met de Hoekeindseweg/Overbuurtseweg in Bleiswijk. (meer)

Vrolijk tussen de buien door

Vrolijk

Berkel en Rodenrijs – Het druilerige en door regen en hagel geplaagde centrum van Berkel en Rodenrijs werd Paaszaterdag in de middaguren opgevrolijkt door een Paashazenband die de stemming er lekker in probeerde te houden met gezellige muziek. (meer)

Paashazen verstoppen 25 kilo paaseitjes

Foto
Nadat Kees van Vliet het lint had doorgeknipt mochten de
eerste kinderen gaan zoeken naar de paaseitjes die verspreid
op het weiland waren uitgestrooid door de paashazen en hun
assistenten.


Bleiswijk – Twee grote paashazen, terzijde gestaan door een groepje assistenten, verstopten vrijdagmiddag in totaal 25 kilo gekleurde paaseitjes op de wei bij ’t Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk. (meer)

Speeltuin De Kievit geopend

Foto
Zowel de paashazen als de kinderen en andere belangstellenden
waren er helemaal klaar voor, maar het werd zaterdag een natte
opening van De Kievit.


Berkel en Rodenrijs – Het weer zat niet mee, maar daar leken de twee grote paashazen en de kinderen die voor het hek stonden zich zaterdag rond de klok van elven weinig van aan te trekken. (meer)

Bleiswijk maakt zich op voor kleurrijke allegorische optocht

Foto
De allegorische tocht van 2005 was een succes. Ook dit
jubileumjaar rekent men weer op veel deelnemers.


Bleiswijk – Na de succesvolle stoet van 2005 is het Oranjecomité van Bleiswijk ook in het lustrumjaar 2010 weer volop in de weer met de voorbereidingen van de traditionele allegorische optocht die op bevrijdingsdag 5 mei door de straten van Bleiswijk zal trekken. (meer)

Paashaas op de bouwplaats

Foto
De paashaas verraste de nieuwe bewoners van de
wijk Merenrijck.


Berkel en Rodenrijs - Dinsdagochtend 30 maart verscheen rond 09.00 uur een paashaas in de wijk Merenrijck te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Paasfeest op Okidoki

Foto
Het zag er heel gezellig uit tijdens het paasfeest op
Okidoki.


Bergschenhoek - In de week van 29 maart tot en met 1 april heeft de paashaas een bezoek aan peuterspeelzaal Okidoki gebracht. De kinderen hebben in de ochtend eerst heerlijk gespeeld en geknutseld. (meer)

Heleen organiseert een Jungleparty in Rotonde

Foto
Heleen Brinkhorst met de leden van de band. Zelf verleent
ze de vocale bijdrage in The Roto All Stars band.


Berkel en Rodenrijs – In jongerencentrum Rotonde wordt zaterdag 3 april een originele Jungleparty georganiseerd. De opbrengst hiervan is helemaal bestemd voor het welzijn van de Thaise olifant. (meer)

The Real Thing speelt U2

Foto The Real Thing
The Real Thing brengt een avondje U2 in Ome Ab.

Berkel en Rodenrijs - Dankzij het door U2 veelgebruikte medium internet belandden in 2006 vier muzikanten met dezelfde interesses uit allerlei windstreken van het land in een repetitieruimte in Breda. (meer)

Al tienduizend euro bij elkaar voor Sohia Kinderziekenhuis

Foto Sophietje
Monique de Jong ontvangt uit handen van trainer
Aart van Hoven een bijdrage voor het goede doel waarvoor
zij samen met vrienden op 11 april zal lopen.


Lansingerland - Ondanks dat ze zelf een zeer moeilijke periode achter de rug heeft, trok Monique de Jong uit Bleiswijk zich vanaf december 2009 het lot aan van kinderen die kanker hebben en chemokuren moeten ondergaan in het Sophia Kinderziekenhuis. (meer)

“Het is boeiend om mensen te ontroeren en op te vrolijken”

Foto Sharon
Sharon Merk wil na de Havo graag naar de Theaterschool.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Voor haar zesde jaar was ze al bezig met ‘toneelspelen’ en vanaf haar zesde kwam ze bij Jeugdtheater Hofplein terecht. (meer)

Schaapjes kijken in Rottemerengebied

Bergschenhoek - Tijdens de paasvakantie is het leuk schaapjes kijken in
recreatiegebied Rottemeren. (meer)

Aanhouding verdachten koperdiefstal

Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben dinsdagavond twee jongens aangehouden op verdenking van koperdiefstal. (meer)

5-mei concert met koor en dansgroep uit Letland

Foto 5 mei
Joop Fuijkkink kijkt uit naar het Bevrijdingsconcert
op 5 mei in De Bron. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De Stichting Hulp Letland organiseert ter gelegenheid van de viering van 65 jaar bevrijding op 5 mei een bijzonder concert in kerkgebouw De Bron. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut