Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Diamond 1 4-5
Rust Wat 1-Raedthuys 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 8-1.

Turnen

Succes voor Hester Zwikstra
Bergschenhoek - Zaterdag 20 maart werd de turncompetitie van Rotterdam Rayon Noord voor de niveaus 13 t/m 9 afgesloten. Met een vijfde plaats als tussenstand hielden Puck Kluiters en Hester Zwikstra uitzicht op een mooie notering in de einduitslag. Het beste resultaat werd die dag geboekt door Hester; zij turnde heel constant en netjes. Na haar vijfde plaats werd ze derde in de einduitslag. Puck pakte de vijfde plaats. Ook de andere Hoekse deelnemers deden hun best goed te eindigen. Roos van Leeuwen viel vaak van de balk en brug; zij eindigde als 12e met 76 punten in de categorie Jeugd nivo 10. In de klasse instap nivo 10 deed Angel Beck haar uiterste best om haar eerdere zesde plaats te verbeteren. Dit lukte met een stapje omhoog, in het tweede deel werd ze vijfde met een totaal van 85 punten. In de categorie pupil 2 nivo 10 verbeterde Julia Pilch zichzelf; ze werd na een eerdere negende plaats nu vijfde, waardoor haar totaal kwam op 81.7 punten en een achtste plaats in de einduitslag. Danieke Boer leed aan wedstrijdstress. Werd ze in de eerste wedstrijd nog heel mooi zesde, in de afsluitende wedstrijd haalde ze nipt de tiende plaats en bleef steken op een totaal van 86.3 punten en een zesde plaats in de competitie.

Tafeltennis

TOGB-De Sprint: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB stevent af op het kampioenschap in de tweede klasse. Vrijdag versloegen de Berkelaren thuis het Brielse De Sprint met 8-2. Harry Sintermaartensdijk en Wim Scholte wonnen elk hun drie wedstrijden. Lennard Overdevest pakte twee punten. Het dubbel Overdevest/Scholte verloor nipt in de beslissende vijfde game. Het dubbel was de enige wedstrijd die in vijf games verliep. Door de 8-2 winst komt TOGB dicht bij het kampioenschap. Naaste concurrent Dordrecht staat op 13 punten achterstand. In de laatste twee wedstrijden heeft TOGB aan 7 punten genoeg om op eigen kracht kampioen te worden. Op 9 april moet TOGB naar Salamanders in Wateringen) en op 16 april sluit TOGB het seizoen af bij het Zoetermeerse Taverzo).

Vriendenschaar-Combat: 5-5
Bleiswijk - Na de 7–3 overwinning vorige week op Avanti 3 uit Hazerwoude had Combat 1 de tweede plaats op de ranglijst overgenomen van Avanti. Deze week kon die positie verstevigd worden door een goed resultaat tegen Vriendenschaar 3 uit Gouda. Arjan van der Linde won twee partijen, Harmen van Rossum en Maurice Muller elk een, en het dubbel was ook voor Combat.
Door dit resultaat staat Combat 1 nog steeds op de tweede plaats. Het kampioenschap zit er niet in, daarvoor is koploper Dordrecht 2 te sterk, maar een positie in de top van de hoofdklasse is zeker haalbaar met nog twee wedstrijden te gaan.

Voetbal

Soccer Boys (za)-MVV 27: 0-2
Bleiswijk - Pech speelde zaterdag voor Soccer Boys een belangrijke rol. Al na 15 minuten viel Tom Dedel geblesseerd uit en na 25 minuten volgde Martijn Helmendach. Aziz Benchamach was geschorst en vlak voor de wedstrijd meldde Rens van Egmond zich geblesseerd af. Soccer Boys begon scherp aan de wedstrijd; er was immers iets recht te zetten na de 0-4 tegen ’s- Gravenzande. De eerste helft werd er goed gevoetbald met over en weer doelrijke kansen, maar Jan van Egmond en Dave van der Steen misten kans na kans. Eindelijk een doelpunt, maar volgens de grensrechter buitenspel. De scheidrechter keurde een zuiver doelpunt af. Het meeste geluk lag aan MVV kant. Een soort aangeschoten handsbal tegen de arm van Wouter Bos, gevolgd door een pingel en de russtand was 0-1. Na rust eenzelfde spelbeeld met aanvallen over en weer. Maar MVV had het meeste geluk deze zaterdag en schoot de 0-2 in; tevens de eindstand.

JHR-TOGB: 1-2
Berkel en Rodenrijs - TOGB trad zondag in Rotterdam aan tegen JHR en deze wedstrijd moest eigenlijk gewoon gewonnen worden om niet in de gevarenzone te belanden. Het begin van de wedstrijd was nadrukkelijk voor JHR dat na een kwartier dan ook verdiend op voorsprong kwam. Na die 1-0 bleef Jai Hind gevaarlijk, maar kon het geen doelkansen benutten of een strafschop uilokken. Tevens kwam TOGB wat beter in de wedstrijd, al waren de doelkansen spaarzaam. Uit een standaardsituatie kopte Paul Docter na ongeveer een half uur spelen de gelijkmaker binnen, 1-1. In de tweede helft schoot Jan van der Lugt TOGB naar de overwinning tegen toen nog elf tegenstanders. In het verdere verloop werden twee spelers van JHR weggezonden. Een speler kreeg twee keer geel, ťťn kreeg er direct rood en gedurende de wedstrijd werden er van JHR nog zes spelers op de bon geslingerd door de correct leidende scheidsrechter Oostrom. Bij TOGB was er een gele kaart te noteren voor Frank Docter. Ondanks het wegzenden van twee spelers van JHR kon TOGB in het laatste kwartier geen doelpunten meer maken en koesterde TOGB de punten. Door deze overwinning kan TOGB de negende plaats vasthouden en in de komende drie weken in een serie thuiswedstrijden de nodige punten pakken tegen opponenten die allen strijden om handhaving in de eerste klasse. Op Tweede Paasdag wordt op Het Hoge Land de strijd aangebonden met HVV, dat direct onder TOGB op de ranglijst staat.

Atletiek

Kieviten actief
Bleiswijk – Twee atletes van atletiekvereniging De Kieviten stonden zaterdag 27 maart aan de start van de marathon van Diever. Marianne van Vliet van Ria van Rijn liepen de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter op een schitterend parcours door het Drents Friese Woud. Het parcours was zwaar, met vanaf 25 kilometer een lang stuk zandweg en heuvels. Beide dames liepen net boven hun persoonlijk records. Marianne eindigde in 4.03.49 en Ria in 4.23.12. Op dezelfde dag kwamen Kees Voogt en Hanneke Vliet Vlieland in actie tijdens de Arcade halve marathon in Naaldwijk. Dit sfeervolle evenement kent een parcours dwars door het Westland, de finish is op het Wilhelminaplein in hartje Naaldwijk. Kees eindigde met een tijd van 1.28.15 als tweede bij de heren vanaf 55 jaar en stond daarmee op het podium. Hanneke liep een nieuw persoonlijk record, haar eindtijd was 1.41.31. Op zondag 28 maart nam Willem van der Kooij deel aan de maandelijkse Dobbeloop in Nootdorp. Ondanks de stevige wind won hij de wedstrijd over 15 kilometer in een tijd van 59.36.

Wielrennen

Beloftecompetitie geopend
Lansingerland – De combinatieploeg, met daarin renners van De Pedaalridders, ging met vijf renners van start voor de 29ste Meeus race, de eerste wedstrijd voor de Beloftecompetitie over 160 kilometer door het Brabantse land. Na elf kilometer brak het peloton in drie grote groepen uiteen, maar vijf kilometer later kwam alles alweer bij elkaar.
In de 75ste kilometer werd het tempo in het peloton na een tamelijk rustige periode weer flink verhoogd en na 110 kilometer resulteerde dat uiteindelijk in een ontsnapping van twaalf renners, waaronder Sven van Luijk. De kopgroep haalde een respectabele voorsprong van een minuut toen het peloton serieus werk ging maken van de achtervolging. Helaas was dit achtervolgingsgeweld voor Bram en Rick iets te veel van het goede; zij moesten uiteindelijk lossen. Intussen was de koers nog maar vijf kilometer van de finish verwijderd en werd er in de kopgroep flink aangevallen. Continu demarrages van twee tot drie renners waarop weer alert werd gereageerd door de overige renners. Ook Sven heeft zijn aandeel in de ontsnappingen gehad. Op twee kilometer van de streep lukte het vijf renners om een gat te slaan en zij mochten het met elkaar uit gaan maken. Sven wist een keurige elfde plek voor zichzelf op te eisen. Achter Sven kwam Wesley Kreder als 18e en Willy Heeneman als 23e over de streep.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Lyra –BVCB
Soccer Boys – MVV’27
15.00 uur
Berkel – BSC’68
14.30 uur
RVVH (da) – Berkel
Soccer Boys (da) – ’s-Gravenzande
12.30 uur

Zondag:

Soccer Boys- MNO
14.00 uur
JHR – TOGB

Golf

Joost Luiten moet terrein prijsgeven
Lansingerland – Bleiswijker Joost Luiten heeft tijdens de golfwedstrijden in Marokko een sterke start moeten bekopen met enkele ronden die minder positief waren. Uiteindelijk zou Luiten op een verdienstelijke veertiende eindigen in de Trophťe Hassan, onderdeel van de Europese Tour. In de tweede ronde van dit toernooi had de Bleiswijker een sterke start tijdens dit toernooi. Een vijfde plaats met een score van 65. Goed voor zeven slagen onder par. In de volgende ronde van 73 slagen ging de riante positie onderuit en moest Luiten uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plaats met een totaal aantal slagen van 208.
De wedstrijd op het Blue Course van de Royal Dar Es Salam Golfclub had voor de Lansingerlander een laatste ronde van 71, waardoor hij uiteindelijk in het eindklassement op een veertiende plaats zou eindigen

Voetbal

SJC – TOGB: 2-1
Noordwijk/Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft zichzelf in Noordwijk tekort gedaan. De tweede helft was het een goede wedstrijd van de Berkelse ploeg waarbij enkele doelrijpe kansen niet werden benut. Dit in tegenstelling tot de eerste vijfenveertig minuten toen beide ploegen niet tot goed voetbal konden komen. TOGB mocht zich wel verheugen op een voorsprong door een doelpunt van Joey Lems. (meer)

Basketbal

Squirrels-Jumpers: 68-63
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Squirrels maakte er in de thuiswedstrijd tegen Jumpers een spannende pot van. De Berkelaren schoten als een komeet uit de startblokken en kwamen in het eerste kwart snel op voorsprong. In het tweede kwart echter liet men Jumpers te gemakkelijk inlopen, vooral door veelvuldig balverlies als gevolg van slordige passes.
Jumpers profiteerde optimaal en bracht zo een 29-35 ruststand op het scorebord. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in het derde kwart wist Squirrels toch een kleine voorsprong op te bouwen (46-43). Het vierde kwart bracht veel spanning, fraaie scores (dunks), verhitte reacties op scheidsrechterlijke beslissingen en een gelijk opgaande strijd. Met nog 20 seconden op de klok forceerde Squirrels uiteindelijk de beslissing en kon het met de overwinning op zak het begin van de lente gaan vieren.

Turnen

SV. D.O.T.O scoort
Bergschenhoek - Een aantal meisjes van sv. D.O.T.O. nam deel aan de turncompetitie van Rotterdam Rayon Noord. De eerste wedstrijd werd gehouden in sporthal De Ackers en de tweede in sporthal Berghonk, beide in Bergschenhoek.
Jennifer Vendrik (pupil 2 niveau 10) behaalde bij de eerste wedstrijd de 1e plaats, maar moest bij de 2e wedstrijd verstek laten gaan. Zij moest deze dag trainen voor de plaatsingswedstrijd acrogym die volgende week in Oss wordt gehouden. De volgende plaatsen werden behaald: Basis niveau 10: 7e Ilse Brouwer , 9e Vera Breugem, 10e Tessa BrŲker, 11e Xeniua Sutters, Jeugd niveau 10: 1e Marlieke Moerman, 11e Lisanne Gaemers, Pupil 2 niveau 11: 3e Kathelijne Hoogenraad, 4e Joelle Wildt, 5e Franciska Kreumer, 8e Merel Vermeij, Pupil 1 niveau 11: 4e Lani Vasconcellos, 5e Roos Boshart, 9e Eva Kelder, 12e Romy Metselaar, 14e Emma Hartman, 15e Sascha Knaapen, Instap niveau 10: 4e Floor van Dijk, Pupil 1 niveau 10 1e Loes van Nieuwkerk, 3e Michelle Maasland, Basis niveau 11: 3e Eveline Schweers, Instap niveau 11: 7e Lilly Bijl, 8e Jolien Feenstra, 9e Machteld Buis, 10e Lisa Paauwe, 11e Lorena de Jonge, 14e Nicole Poelman.

Tafeltennis

De Treffers-TOGB: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB gaat nog steeds ruim aan kop in de tweede klasse. Wim Scholte en Lennard Overdevest wonnen elk twee van hun drie wedstrijden. Samen wonnen ze het dubbel. Dennis van Rutten was dichtbij twee winstpunten. Hij wist twee beslissende vijfde games net niet naar zich toe te trekken. Alle Berkelaren verloren van de Veense kopman, een oud hoofdklasser.
Vrijdag 26 maart komt het Brielse De Sprint op bezoek. Dit wordt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op 9 april moet de Berkelse formatie naar Salamanders in Wateringen en op 16 april sluit TOGB het seizoen af bij het Zoetermeerse Taverzo.

Combat-Avanti: 7-3
Bleiswijk - Na de 7–3 overwinning vorige week hebben de spelers van Combat 1 zich goed voorbereid om thuis tegen Avanti 3 uit Hazerwoude een beter resultaat neer te zetten. Dit keer hadden de Hazerwoudse spelers reden om te zeggen er had meer ingezeten. Zo werd een partij door een Combatter in de beslissende game na een 10–6 achterstand gewonnen met 14–12. Veel partijen hadden overigens een beslissende vijfde game nodig. Arjan van der Linde won al zijn drie partijen, Harmen van Rossum won er twee en Maurice Muller een en het dubbel was ook voor Combat. Door dit resultaat heeft Combat 1 de tweede plaats overgenomen van Avanti 3.

Biljarten

Uitslagen competitie
Carambole 3-Ackerfietje 2 5-4
Ackerfietje 1-Diamond 2 5-4
Katpolder 1-Raedthuys 4-5

Finaleronde Biljartkampioenschappen
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 26 maart zal in het clubgebouw van TOGB de finaleronde van het biljartkampioenschap Lansingerland voor 60-plussers gespeeld worden. De kwartfinales zijn van 10.00 tot 12.00 uur en de halve finale start om 13.00 uur. De wedstrijden om de eerste vier plaatsen zijn respectievelijk om 14.00 en 14.30 uur.

Wielrennen

Omloop van Strijen
Lansingerland - Zaterdag werd een winderige omloop van Strijen verreden voor Nieuwelingen, junioren en dames. Met in de kopgroep Pedaalridder Silvie Haakman en in de derde groep Lisette van Bergenhenegouwen in haar eerste klassieker. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Be Fair- Berkel
Soccer Boys – ’s-Gravenzande
15.00 uur
Soccer Boys (da) – ’s-Gravenzande
12.30 uur

Zondag:
SJC – TOGB
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur

Korfbal

Stroopwafelactie Weidevogels
Bleiswijk - Vrijdag 4 april gaan de jeugdleden van Korfbalvereniging Weidevogels uit Bleiswijk op pad om heerlijke stroopwafels te verkopen voor hun eigen club. Er zal vanaf de namiddag worden verkocht in wijken in Bleiswijk en Bergschenhoek. Steun ook Weidevogels en maak de kinderen blij met het kopen van een of meerdere pakjes! Niet thuis op vrijdag, maar toch genieten van die lekkere stroopwafels bij de koffie? Mail de Jeugdcommissie van Weidevogels met uw bestelling: jc@weidevogels.nl . De kosten: ťťn pakje § 2,50, twee pakjes §4,50 en drie pakjes § 6; een doos met 15 pakjes kost § 25,-.

Wielrennen

Omloop van de Houtse Linies
Lansingerland - Voor het combinatieteam van Westland, Trias, De Pedaalridders en de Spartaan was dit de eerste klassieker van het seizoen.
Tot het team van zondag behoorden Manman van Ruitenbeek, Sven van Luijk, Lenn Harrevelt, Paul Helderman, Johan Oltsthoorn en Raymond Kreder. Het zou een zware koers worden met veel wind. De wedstrijd bestond uit 11 ronden van 14 km, met veel draaien en keren. Gelijk al in de eerste ronde werd het veld uiteen geslagen. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Op Dreef-Raedthuys 9-0
Ackerfietje 2-Op Dreef 4-5
Watertoren-Ackerfietje 1 2-7
Raedthuys-Dikke Mug 4-5.

Tafeltennis

TOGB-Taverzo: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft in de streekderby afgerekend met het Zoetermeerse Taverzo. In Berkel werd het een afgetekende 8-2. Door de ruime winst ligt TOGB nog steeds op koers voor het kampioenschap.
Lennard Overdevest was de man van de wedstrijd met 3 uit 3. (meer)

Atletiek

Veel Kieviten aan start CPC
Bleiswijk - Zoals ieder jaar stonden ook deze keer weer veel atleten van De Kieviten aan de start van de zondag verlopen (36ste) City-Pier-City loop in Den Haag. Veel Kieviten zijn in training voor de marathon van Rotterdam in april en liepen deze halve marathon als laatste test in de voorbereiding.
Zeker onder de snelle Kieviten sneuvelden veel persoonlijke records. De eindtijden op de halve marathon: Ronnie Duinkerken 1.14.03, Marijn Treurniet 1.21.40, Jeroen Ammerlaan 1.22.24, Bart Roefs 1.22.37, Richard Lelieveld 1.23.36, Erik van Keeken 1.23.49, Ferdi Vonk 1.25.09, Julie Beukers 1.25.52, Chris Paardenkooper 1.26.06, Jeroen Vijverberg 1.36.45, Cor van der Blom 1.37.37, Dick Baggerman 1.39.00, Ingrid Baggerman 1.41.39, Hanneke Vliet Vlieland 1.43.04, Peter Buter 1.44.15, Aad van de Sande 1.46.10, Will Meijers 1.46.11, Renate Pijpers 1.49.01, Yvonne van Hoven 1.51.04, Anita Kreukniet 1.56.03, Hilbrand Stoffers 2.03.38, Rob Meeuwissen 2.07.32, Karin Ammerlaan 2.09.12. De eindtijden op de 10 kilometer: Marloes Nuijten 45.27, Ludo Nuijten 56.06, Ceciel Turkenburg 1.00.20, Nelly van der Burg 1.10.18, Nanda den Hoedt 1.10.18, Teun Baak 1.10.18, John van Asten 1.10.18. Sjaak van Koppen nam deel aan de wedstrijd over 5 kilometer, zijn eindtijd was 35.01.

Hockey

Pijnacker-HBR: 1-3
Berkel en Rodenrjs - HBR zette vanaf het begin Pijnacker onder druk. Reeds na zeven minuten kwamen de Berkelaren op voorsprong door een mooie tip-in van Maurits Smal. (meer)

Voetbal

CVV Berkel- Stedoco: 3-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - De gastploeg uit Hoornaar was in het begin niet bij machte om het tempo van Berkel bij te benen. Na 16 minuten spelen moest Linda Hendrikse geblesseerd afhaken en dat maakte de weg vrij voor de pas 14-jarige Melanie den Dulk die haar opwachting mocht maken in Dames 1. Via Michelle Arbman en Corine Notenboom kwam Berkel op een riante 2-0 voorsprong en waar iedereen dacht dat toen de wedstrijd gespeeld was, was het de tegenstander die daar anders over dacht en vlak voor rust dan ook de 2-1 op het bord zette. Na de thee waren de Berkel dames even van slag en kon Stedoco zelfs de gelijkmaker binnenschieten. (meer)

Atletiek

PR voor Ferdi Vonk
Berkel en Rodenrijs – Voor hardloper Ferdi Vonk uit Berkel en Rodenrijs waren er de laatste week twee wedstrijden. Bij de 20 kilometer van Alphen had de Berkelaar zijn zinnen gezet op een tijd rond de 1.20 uur. (meer)

Turnen

Plaatsingswedstrijd NK
Bergschenhoek - Voor Lisanne Giebel, Daisy Lammers en Valerie van Dam van SV DOTO kwamen uit in een plaatsingswedstrijd voor het NK. Lisanne behaalde op sprong 10,350, op brug 10,200, op balk 11,050 5de op dit toestel en op vloer 11,800. Totaal is ze 8ste geworden en door naar de volgende ronde.
(meer)

Voetbal

Soccer Boys (zo) – DSO: 4-0
Bleiswijk - Soccer Boys wist dat dit een wedstrijd was waarin de drie punten gepakt moesten worden, aangezien de tegenstander van vandaag onderaan de ranglijst was terug te vinden. Vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg dan ook zien de betere te zijn en DSO kwam nauwelijks aan aanvallen toe. In het eerste kwartier had Soccer Boys al een tweetal goede kansen gehad, maar doelpunten vielen er nog niet. Na ongeveer een half uur spelen zou Soccer Boys wel op een 1-0 voorsprong komen. Doelpuntenmaker was Rachid Amghar, die met een snoeihard schot de keeper kansloos liet. De rust zou met deze 1-0 op het bord ingeluid worden.
Na de thee was er in het spelbeeld weinig verandering op te merken. Soccer Boys bleef de bovenliggende partij en DSO kon er weinig tegen inbrengen. Logisch gevolg was dan ook de 2-0 van Martijn van Harten, die zijn van richting veranderde afstandschot in het netje zag vallen. Niet veel later viel ook de 3-0, Mirk Jacobs schoot vanaf zo’n 20 meter de bal prachtig in de kruising. Een kwartier voor het einde was het wederom Martijn van Harten die voor een doelpunt zou aantekenen, dit maal uit een vrije trap van min of meer 25 meter die recht de kruising werd in gestreept, 4-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en noemenswaardige gebeurtenissen zouden dan ook niet meer volgen. Soccer Boys pakt drie punten en klimt twee plaatsen op de ranglijst.

Hengelsport

Viscursus De Ruischvoorn
Berkel en Rodenrijs – H.S.V. De Ruischvoorn organiseert voor jongens en meisjes uit Lansingerland een viscursus op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Er worden vier theoriemiddagen gehouden op 7, 14, 21 en 28 april. Daarna volgen twee praktijkmiddagen op 5 en 12 mei. Op vrijdagavond 14 mei wordt de cursus afgesloten met het diplomavissen. Dit begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De kosten van deelname aan de cursus bedragen § 7,50.
Aanmelden kan bij W.P. van Look, tel. 010 – 521 84 70 of e-mail: willo@live.nl . De cursus wordt gegeven in speeltuin De Kievit.

SkiŽn

Berkels skitalent op tv
Berkel en Rodenrijs – Aanstaande zondag zullen in het programma Zapp Sport beelden vertoond worden van Joran de Schepper. Joran is een Berkels skitalent. Deze krant zal binnenkort aandacht aan hem besteden. Het programma is te zien op Nederland 3, 09.00 uur.

Spinning en Zumba

Pijnacker – Op 21 maart wordt in De Viergang te Pijnacker een evenement georganiseerd, waarbij men kan Spinnen of meedoen aan Zumba en dit alles voor het KWF. Het inschrijfgeld van § 10,- gaat volledig naar dit fonds. Als je meedoet krijg je ook een lot voor de loterij en daarmee maak kans op mooie prijzen. Je kan ook los loten kopen.
Team De Viergang uit Pijnacker-Nootdorp is ťťn van de deelnemende teams aan de Alpe d'HuZes 2010. Alpe d'HuZes 2010 is een actie, waarbij 2010 fietsers op 3 juni 2010 de bekende berg de Alpe d’Huez op fietsen om geld bijeen fietsen voor het KWF Kankerbestrijding. Het ingezamelde geld gaat voor 100% naar het KWF. 
Informatie over deze actie is te vinden op: HYPERLINK "http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/de-viergang/" http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/de-viergang/ Of bel De Viergang, tel. 015 - 3615444.

Tafeltennis

Dordrecht-TOGB: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB loopt uit op titelconcurrent Dordrecht. Tijdens het rechtstreekse treffen in Dordrecht won TOGB met 4-6.†Harry Sintemaartensdijk en Wim Scholte wonnen beiden twee wedstrijden. Dennis van Rutten pakte ťťn punt en samen met Scholte het dubbel. HYPERLINK "http://ttvtogb.nl/nieuws/items/127" \o "blocked::http://ttvtogb.nl/nieuws/items/127" Een maand geleden in Berkel hielden de twee clubs elkaar nog in evenwicht (5-5). Door de winst op de directe concurrent vergroot TOGB de voorsprong tot een comfortabele tien punten. Vrijdag 12 maart speelt TOGB de streekderby tegen het Zoetermeerse Taverzo. De twee clubs hebben elkaar dit seizoen nog niet ontmoet. De verwachting is dat TOGB moet kunnen winnen.

Voetbal

Soccer Boys (za)-Monster: 5-1
Bleiswijk - Na de superprestatie van vorige week tegen koploper DSO volgde zaterdag de confrontatie met† Monster, die op de laatste plaats staat in 2C. Soccer Boys begon slap aan de wedstrijd met veel persoonlijke fouten en het speelde tegen een tegenstander die kort dekte en fel op de bal was. Maar Barry van Ostaay, de vervanger van Steven van Aalst (geschorst vanwege een rode kaart tegen DSO) stond geconcentreerd en goed te keepen. Na de rust (0-0) een ander Soccer Boys. In de 50ste minuut, op aangeven van Rens van Egmond, scoorde broer Jan de bevrijdende 1-0. Maar Monster kwam knap terug in de wedstrijd en na een verdedigende fout op rechts constateerde de scheidsrechter dat Aziz Ben Chamach de spits van Monster onreglementair stopte en wees naar de stip. De pingel werd onberispelijk ingeschoten en Barry van Ostaay was kansloos, 1-1. Na een snelle aanval over rechts zette Aziz Benchamach spits Dave van der Steen knap vrij voor de keeper en deze scoorde de 2-1. Maar de scheidrechter besliste buiten spel en keurde een (zuiver) doelpunt af. Soccer Boys rechtte de schouders en overspeelde Monster met snel en goed positiespel. Ineens was er de drive om een stapje harder te lopen dan de tegenstander.†Uit een goede vrije trap van Raymond van Rijn scoorde uitblinker Martijn Helmendach met een kopbal de verdiende 2-1. Plotseling ging het lopen bij de oranje hemden. Aziz Ben Chamach vroeg en ontving de bal van spits Jan van Egmond en scoorde fraai met een snoeihard afstandschot de 3-1.
Een in de 80e†minuut opgezette aanval over rechts en goed voorbereidend werk van Aziz Benchamach zette Dave van der Steen vrij voor de keeper. De spits van Soccer Boys scoorde fraai de 4-1; de wedstrijd was beslist. In de 85e†minuut was er nogmaals Dave van der Steen, maar zijn inzet werd met de handen (op de doellijn) gekeerd door een verdediger. De scheidsrechter gaf onmiddellijk rood en een pingel. Sjors te Duits schoot onberispelijk de verdiende 5-1 in.


Ton v.d. Vorm 2e trainer Berkel Dames
Berkel en Rodenrijs - Nadat enige weken geleden bekend werd dat†Cees Kruys volgend seizoen de nieuwe†hoofdtrainer bij de dames van CVV Berkel is inmiddels ook in de vacature van 2de trainer voorzien met de aanstelling van Ton v.d. Vorm.†Ton v.d. Vorm†is een trainer met veel ervaring in het†dames- en meisjesvoetbal en een trainer met een clubhart. Ton is een oude bekende van CVV Berkel. In de jaren '90 is hij al 5 jaar trainer geweest van de dames van CVV Berkel. Daarna is hij onder andere trainer geweest bij de dames van RVVH (Hoofdklasse) en DSVP. Ook is hij nog trainer geweest van de A-junioren van DSVP. V.d. Vorm gaat nauw samenwerken met Cees Kruys. CVV Berkel heeft ťťn van de grootste dames- en meisjesafdelingen in de regio en dat, samen met de doelstellingen en cultuur van CVV Berkel, spreekt hem erg aan.†Met de aanstelling van Cees en Ton begint de technische staf van CVV Berkel Dames†vorm te krijgen.

Hockey

HBR-Rijswijk: 4-3
Berkel en Rodenrijs - De eerste wedstrijd na de winterstop kwam het op de tweede plaats staande Rijswijk op bezoek. HBR nam meteen het initiatief en reeds na twee minuten stond de 1-0 op het scorebord na een mooie aanval, afgerond door Martijn Luger. De Berkelaren zakten wat in, zodat Rijswijk haar enige wapen, de strafcorner, in stelling kon brengen. De eerste werd nog fantastisch gestopt door doelman Florian van Steenhoven, maar de tweede verdween na dertien minuten hard in de bovenhoek. HBR zocht opnieuw de aanval en een kwartier voor rust tikte Maurits Smal slim Berkels tweede binnen. Vijf minuten later was er opnieuw een strafcorner nodig om Rijswijk onverdiend weer op gelijke hoogte te brengen. Er werd gemopperd in het veld, vooral op de scheidsrechters, en vlak voor rust incasseerde HBR zijn eerste gele kaart en moest vijf minuten verder met een man minder. Dat weerhield Paul de Wolf er niet van om op slag van rust de Berkelaren weer op voorsprong te zetten met een mooi diagonaal schot.
In het begin van de tweede helft incasseerde HBR zijn tweede gele kaart en alweer uit een strafcorner maakte Rijswijk gelijk. Hierna ontstonden wisselende kansen met HBR toch wel als bovenliggende partij. Die kansen leken te keren, toen vijf minuten voor tijd Berkel de wedstrijd moest uitspelen met tien man door een dom verkregen rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid bleef HBR echter druk zetten en met een benutte strafbal maakte Steven Mogendorff een einde aan deze knotsgekke wedstrijd. Komend weekend gaat het Berkelse team op bezoek bij buurman Pijnacker.

Atletiek

Halve marathon Schipluiden
Bleiswijk - Kees Voogt, atleet van De Kieviten, kwam zaterdag in actie tijdens de halve marathon van Schipluiden. Op het parcours stond een harde, koude wind. Kees finishte in een tijd van 1.30.16.

Wielrennen

Pedaalridder in Ronde van Spijkenisse
Lansingerland - Nieuwkomers vanuit het jaarlijkse†scholenproject Twan de Jong, Tim v.d. Stam, Melissa de Jong en Iris Hofman waren de uitschieters tijdens de Ronde van Spijkenisse. Twan was meteen in de kopgroep te vinden; hij finishte als tiende; zijn zusje volgde als dertiende. Tim startte in de cat.2 in de voorste rij en passeerde de meet als dertiende.†Clubgenote Iris reed haar eerste wedstrijd op haar eigen racefiets en werd veertiende. Haar zus Merel miste net het podium en werd vierde, FabiŽnne Dijkshoorn zestiende en Gaby Gieskens in haar categorie achtste tussen allemaal jongens.

Haagse Kampioenschappen
Lansingerland - Nicky Gieskens, die de afgelopen winter een geweldig seizoen heeft doorgemaakt zowel op de baan als in het veld, startte bij de Nieuwelingen. Vorig weekend tijdens de Haagse Kampioenschappen ontsnapte hij samen met een medevluchter uit het peloton om de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Nicky verloor met een banddikte de overwinning en plaatste zich op een mooie tweede plaats. Clubgenoten Collin Molenaar en Bas v.d. Burg werden 13 en 14. †Lisette van Bergenhenegouwen, deel uitmakend van de Nieuwelingen meisjes, zat tijdens de Haagse Kampioenschappenwedstrijd voor in de kopgroep. Ze kwam als tweede over de meet. De eerste plaats vanuit een sprint was bij de junioren meisjes†voor Nathalie van Wesdonk. Zij mocht zich hiermee Haags Kampioen bij de junioren meisjes noemen. Bij de Amateurs behaalde Edwin Vrauwdent van De Pedaalridders Lansingerland vanuit een massasprint een verdienstelijke vierde plaats; zijn clubgenoot Bas van Werven werd elfde.†

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Soccer Boys 14.30 uur
Leonidas – Berkel
ARC (da) – Soccer Boys
Berkel (da) – Stedoco 15.00 uur
Zondag:
TOGB – Alphense Boys 14.00 uur
Nieuwkoop – Soccer Boys

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
FC Maense – BVCB
Soccer Boys – Monster
15.00 uur
Berkel – Zestienhoven
14.30 uur
ARC (da) – Soccer Boys

Zondag:
Soccer Boys – DSO
14.00 uur
DHC - TOGB

Atletiek

Eerste Lansingerlandloop
Bleiswijk - Op zondag 7 maart organiseert Atletiekvereniging de Kieviten de eerste Lansingerlandloop. De Lansingerlandloop is een prestatieloop over 5 of 10 kilometer voor beginnende en ervaren hardlopers. Voor iedereen, dus.
De Kieviten hoopt dat veel lopers uit Lansingerland en wijde omgeving mee zullen doen. Met een mooi cadeau van sponsor Glazenwasserij Stephan Mastenbroek voor elke loper en bovendien een gratis verloting is deelname extra aantrekkelijk gemaakt. Ook nieuw is de samenwerking met Sportcentrum Rottemeren. Hierdoor kunnen goede voorzieningen worden geboden voor inschrijven, omkleden en prijsuitreiking. Hiermee hoopt De Kieviten niet alleen veel deelnemers te trekken, maar vooral bij te dragen aan een gezellig evenement. De Kieviten verwacht van de Lansingerlandloop een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
De start is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 9.15 uur tot 15 minuten voor de start bij Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan 1A in Bleiswijk. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Het inschrijfgeld bedraagt § 3,50 voor de 5 km en § 4,00 voor de 10 km.


Ferdi Vonk maakt vorderingen
Berkel en Rodenrijs – Ferdi Vonk geeft zijn loopbaan als hardloper steeds meer gestalte. Volgende week op 7 maart loopt hij wederom de 20 km van Alphen, 14 maart City Pier City in Den Haag en 11 april het Nederlands kampioenschap M-ton in Rotterdam. Hij mag nu op basis van eerdere prestaties tijdens hardloopevenementen vanuit het eerste startvak starten.
Ferdi heeft veel kilometers gemaakt en geprobeerd zijn basissnelheid te verhogen, dit met een goed resultaat. Op zondag 28 februari heeft de inwoner van Berkel bij de Dobbeloop gelopen over een afstand van 10 km. De Dobbeloop is een recreatieloop c.q. wedstrijdloop die georganiseerd wordt door de Nootdorpse IJsclub. In deze loop is Ferdi eerste geworden in een nieuw persoonlijk record van 38.17. In het najaar 2009 was dit 39.00, dus 43 seconden sneller dan voorheen.

Biljarten

Rust Wat-Ackerfietje 2 0-9
Katpolder- Raedthuys 4-5
Ackerfietje 1-Zoetermeer 4-5

Atletiek

Knotwilgenloop
Bleiswijk - In Woerden vond zondag 28 februari de Knotwilgenloop plaats.
Deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden. Jack ’t Hoen, atleet van De Kieviten, nam deel aan de halve marathon over een afstand van 21,1 kilometer. Ondanks het regenachtige weer liep Jack een goede wedstrijd. Hij kwam als achtste over de eindstreep en noteerde een eindtijd van 1.23.10.

Wielrennen

Start voorjaarscompetitie
Lansingerland – Onder slechte weersomstandigheden werd in Breda het startschot gegeven voor de voorjaarscompetitie 2010. Met daarbij veel nieuwe kinderen van De Pedaalridders die vanuit het scholenproject 2009 klaar waren voor hun eerste wedstrijd. Aan deze competitie wordt deelgenomen door bijna 30 kinderen, verdeeld over 7 categorieŽn. Direct na het startschot nam Merel Hofman uit Bleiswijk het initiatief om er vandoor te gaan en de voorsprong verder uit te bouwen. De eindsprint werd al van ver aangegaan en Merel verloor met een banddikte de overwinning; ze werd 2de . Haar clubgenote Gaby Gieskens zag kans om uit het vertrek in haar categorie gelijk met de kop van de wedstrijd mee te gaan. Twee ronden voor het eind werd er vanuit de kopgroep vele malen geprobeerd om weg te sprinten, maar die pogingen werden in de kim gesmoord. Gaby legde beslag op een mooie 6de plaats. Berkelaar Twan de Jong maakte deel uit van een grote kopgroep. Hij zag kans in de laatste ronde nog vele plaatsen op te schuiven en als 15de over de meet te komen. Zijn zus Melissa werd 10de , Tim Stam 11de en Iris Hofman 15de. Camiele Lock, Bart Scholten, Klaar Feenstra, Berend Bisdom en Menno Oudshoorn startten in de hoogste categorie. Camiel werd 17de en Bart 18de. De overigen vielen net buiten de prijzen. In cat.6 startte Jelle Rieffe. Na een slechte start en een inhaalrace wist hij toch nog een 20ste plaats te noteren. Ook Berkelaar Bas Buitenhuis werd in zijn categorie 20ste.

Openingswedstrijd Gouda
Lansingerland – Tijdens de jaarlijkse openingswedstrijd in Gouda stonden veel deelnemers in de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met daarin Nicky Gieskens van De Pedaalridders die kans zagen het peloton op een ronde te zetten. Nicky kwam als tweede over de meet. Bij de B-amateurs had zich een kopgroep gevormd met daarin Henry Lock de vader van Camiel, die kans zag om als 8ste over de meet te gaan. Rene Rieffe viel net buiten de prijzen. In de ronde van Rozendaal, een wedstrijd voor junioren, waren ook weer successen voor De Pedaalridders. Chris Tveter en Braien Seppens zagen kans vanuit een kopgroep als 3de en 7de over de eindstreep te komen.

Schaatsen

Sanneke de Neeling schittert
Lansingerland - Sanneke de Neeling, lid van Schaatsvereniging Lansingerland, heeft na een derde plaats op het NK Supersprint junioren C op 23 januari opnieuw beslag weten te leggen op de derde plek, dit keer bij het NK Allround Junioren C in Enschede en tevens brons op het NK kortebaan meisjes junioren C in Lemmer.
Bij de supersprint werd ze op zowel de 100 meter als de 300 meter derde met onder andere twee PR's: 11.46 en 27.06. Bij de NK allround reed Sanneke opnieuw 2 PR's; 42.38 op de 500 meter en 2.11.25 op de 1500 meter. Goed voor een tweede en een vijfde plaats (tevens clubrecords). De NK kortebaan leverde een spannend gevecht op, maar uiteindelijk wist ze met een verschil van tweehonderdste achter de nummer 2 als derde over de meet te komen. Door als snelste C1 rijdster op het NK allround te eindigen heeft Sanneke zich geplaatst om deel te nemen aan de Vikingrace op 25 en 26 februari in Heerenveen.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut