Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Inspraakestafette omwonenden over geluidsterreur HSL

Foto
Marja van Kleef bood burgemeester Ewald van Vliet, begeleid
door een opname van het oorverdovende HSL lawaai, een exemplaar
van de geluidskaart aan. De geluidskaart is voor belangstellenden
gratis af te halen bij Van Atten in Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland – De eerste insprekers tijdens de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad waren, hoe kon het anders, de door het lawaai van de HSL gedupeerde omwonenden. Die waren massaal op de publieke tribune aanwezig om de sprekers te steunen. (meer)

Afscheid van vertrekkende wethouders

Foto
De scheidende wethouders De Rijke, Van Vliet en
Boedhoe (v.l.n.r.).


Lansingerland - Met de benoeming van het nieuwe college was voor een drietal wethouders het uur van vertrek gekomen. (meer)

Beperking koopzondagen wellicht probleem voor Bleizo

Lansingerland – In zijn aan de coalitiepartijen gegeven reactie op het coalitieakkoord wijst burgemeester Ewald van Vliet er op dat het beperken van het aantal koopzondagen tot gevolg kan hebben dat de mogelijke vestiging van een Factory Outlet Center in Bleizo niet doorgaat. (meer)

Bleiswijkse Bridge Club jubileert

Foto nr. 1
De deelnemers aan de feestelijke jubileumdrive van BBC.

Bleiswijk – Met een topintegraal bridgedrive en aansluitend een feestelijk buffet vierde de Bleiswijkse Bridge Club zaterdag 27 maart het 40-jarig bestaan. (meer)

Twee nieuwe raadsleden als opvolgers in VVD-fractie

Foto nr. 1
Anton Dolle.

Lansingerland – Met de benoeming van Werner ten Kate en Eric Kampinga tot wethouder, kwam er ruimte in de VVD-fractie voor twee opvolgers. (meer)

Lijf On Stage binnenkort in de buurt

Foto
Lijf On Stage met v.l.n.r. Dookje, Kim, Charlotte en
Femke ofwel 4 verschillende vrouwen, 4 verschillende
windrichtingen en 4 verschillende cupmaten. In een hilarische
botsing van persoonlijkheden gaan de meiden een gezamenlijke
strijd aan tegen de toekomst, die voor elk van hen een ander
schrikbeeld oproept. In een razendsnel tempo laat LOS geen
taboe onbesproken blijft geen generatie gespaard.


Bleiswijk/Zevenhuizen - LOS muziektheater is een jonge theatergroep die een bekende naam heeft in het oosten van het land, en zal binnenkort een aantal podia in de Randstad onveilig maken. (meer)

Verbod op nachtvissen door vandalisme en wangedrag

Foto
Herbert en John langs de waterkant in het recreatiegebied.

Lansingerland – Vissers mogen in het recreatieschap Rottemeren geen hengel meer uitwerpen in de nachtelijke uren. Jarenlang was het uitsluitend in de maanden juni, juli en augustus toegestaan, maar vorig jaar werd een pilot opgestart om ook de overige maanden gelegenheid te geven ’s nachts te vissen. (meer)

Begeleidingscommissie stelt programma van eisen op voor herinrichting Dorpsstraat

Foto
Winkeliers, bewoners en gemeente zitten regelmatig met
elkaar rond de tafel om samen een goed plan te maken voor
de Bleiswijkse Dorpsstraat.


Bleiswijk - De Dorpsstraat in Bleiswijk moet opnieuw worden ingericht. De huidige inrichting van deze straat is niet wat verwacht mag worden in een dorpskern. (meer)

Cees van Boxel verrast met Koninklijke Onderscheiding

Foto nr. 1
Een blij verraste ‘Ridder’ Cees met zijn Koninklijke Onderscheiding.

Berkel en Rodenrijs – Na de Algemene Ledenvergadering van LTO Noord Glaskracht Oostland, een minisymposium en een forumdiscussie werd de die avond als voorzitter afscheid nemende Cees van Boxel donderdagavond 18 maart compleet verrast met een Koninklijke Onderscheiding. (meer)

Speeltuin De Kievit gaat weer open

Foto
De vier speeltuinleidsters die ook het nieuwe seizoen
weer van de partij zullen zijn. Met v.l.n.r. Marja, Marjan,
Dafne en Anja.


Berkel en Rodenrijs – Paaszaterdag betekent ook elk jaar weer dat speeltuin De Kievit de hekken opent voor een lang en hopelijk van veel mooi weer voorzien nieuw speelseizoen. (meer)

Majorettevereniging Atalanta zet jubilarissen in de schijnwerpers

Foto
De jubilerende leden met in hun midden verzorgmoeder
Annemieke Nederpelt van Majorettevereniging Atalanta.


Berkel en Rodenrijs – Zoals elk jaar gebruikelijk werden ook ditmaal tijdens de Jaarvergadering van dinsdagavond 23 maart enkele jubilarissen van Majorettevereniging Atalanta in de schijnwerpers gezet. (meer)

Samenwerkingsovereenkomst getekend

Foto
De handtekeningen worden gezet.

Lansingerland - De gemeente Lansingerland en projectontwikkelaar Dura Vermeer ondertekenden op donderdag 25 maart de ontwikkelingsovereenkomst voor het nieuwbouwproject aan de Vossemeerstraat, onderdeel van de Vinexlocatie in Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Spullen wisselen voor 2600 euro van eigenaar

Foto
Jong en oud snuffelde tussen het grote aanbod aan spullen.
De meesten vonden er wel iets passends of leuks tussen.


Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse rommelmarkt van Huize Sint Petrus is ook ditmaal weer een succesvolle geworden. (meer)

Voorjaarsconcert van Crescendo is van alle tijden

FOTO
Verrassende muziek van de harmonie.

Bleiswijk – Met muziek van Cliff Richard, Elton John, maar ook van Michael Jackson en Ramses Shaffy lieten de leden van de harmonie van Crescendo zaterdagavond tijdens het voorjaarsconcert weer eens luid en duidelijk horen dat de vereniging van alle tijden is.
(meer)

Glastuinbouw geeft de aftrap voor arbeidsmarktcampagne It’s Alive

 Foto
Nico van Ruiten en Bernard Wientjes gaven samen het
startsein voor de campagne It’s Alive, waarna tevens Kom
in de Kas geopend was.


Bleiswijk – De landelijke opening van de jaarlijkse manifestatie Kom in de Kas werd vorige week verricht in de schitterende nieuwe kas van Anthura aan de Chrysantenweg te Bleiswijk. (meer)

Greep uit kassalade supermarkt

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 23 maart werd een onbekend geldbedrag gestolen uit de kassalade van een supermarkt aan de Rozenoord. Met de aanhouding van vier jongeren op maandag 29 maart hoopt de politie meer duidelijkheid over de diefstal te krijgen. De jongeren zijn, volgens een politiewoordvoerder, mogelijk betrokken bij de diefstal. De afdeling Jeugdzaken van het district Noord heeft een onderzoek naar het viertal ingesteld.

Diefstal verwarmingsketels

Berkel en Rodenrijs – Dinsdag 30 maart zouden de nieuwbouwwoningen aan het Jentjemeerhof in de Meerpolder (achter de hockeyvereniging op Het Hoge Land) worden opgeleverd. Afgelopen weekend werd een groot aantal ketels uit de woningen gestolen. De diefstal vond plaats tussen zaterdagmiddag 27 maart 16.30 uur en zondagmiddag 28 maart 14.00 uur. De ketels waren net die week geïnstalleerd.
De politie heeft een onderzoek naar de diefstal ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden. Dat kan via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Verduistering laptops

Bleiswijk – In de periode tussen eind februari en half maart werden 26 laptops van een bedrijf in Bleiswijk verduisterd en voor een deel via Marktplaats verkocht. De politie heeft een onderzoek naar deze zaak ingesteld.

Ruit ingeslagen

Bleiswijk – Op woensdag 24 maart werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Adelaar. Er was een ruit van de voordeur te zijn ingeslagen.
Kasten en laden bleken te zijn doorzocht. Er werden onder andere een TomTom, horloges en een laptop gestolen.

Brand aanbouw De Plaats

Bleiswijk – Zondagochtend 28 maart ontstond er om kwart voor vijf brand in een aanbouw achter een woning aan De Plaats. Er bleek een bankstel in brand te zijn geraakt. De aanbouw brandde geheel uit. Omdat er asbest in het dak van de aanbouw zat, werd het terrein achter de woning afgezet.

Paashaas gestolen

Bleiswijk – Uit een tuin aan de Berkenlaan is afgelopen weekend een Paashaas gestolen. Ook werd het tuinhek vernield. De bewoner heeft wel geluiden gehoord en ging nog kijken, maar was te laat.

Zwaar onder invloed

Bergschenhoek – In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 maart werd op het Weg en Land een automobilist aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man is meegenomen naar het bureau, omdat hij zich ook nogal recalcitrant gedroeg.

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op woensdag 24 maart twee snelheidscontroles gehouden. Tussen 10.50 en 11.40 uur werd gecontroleerd op de Noordeindseweg. Van de 250 passanten reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur waar 50 is toegestaan.
’s Middags werd tussen 13.00 en 14.00 uur gecontroleerd op de Klapwijkseweg. Daar passeerden 460 voertuigen, waarvan er 120 een bekeuring tegemoet kunnen zien. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur bij een maximum toegestane snelheid van 50

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1 april kunnen liefhebbers van het klaverjasspel terecht voor een gezellige kaartavond in poolsnookercentrum De Cozmic in de Wilhelminastraat. Aanvang 19.30 uur.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond is er klaverjassen in clubgebouw De Verlenging van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land 25. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Paasklaverjassen ’t Schooltje
Bergschenhoek – Op donderdag 1 april organiseert buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83, een gezellige prijsklaverjasavond die in het teken van Pasen staat. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Johan van den Bulk straalt met de biljartkampioensbeker

Foto
De 60-plus biljartkanjers met v.l.n.r. Gerard Brabander,
Jan de Jong, kampioen Johan van den Bulk en Jan Hulst.


Berkel en Rodenrijs – Het was doodstil; je kon vrijdagmiddag 26 maart een speld horen vallen tijdens de finalepartij van het biljartkampioenschap Lansingerland voor 60-plussers in het clubgebouw van TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

CVV Berkel op karakter langs BSC’68

Berkel en Rodenrijs - In oktober vorig jaar verlieten zowel CVV Berkel als BSC’68 in Benthuizen als verliezer het veld, nadat een verder faire wedstrijd door een “pruiken-incident” de ploegen twee punten in mindering opleverde. (meer)

Promotie lonkt voor BVCB na overwinning bij LYRA

Bergschenhoek - Het moet wel heel raar lopen als BVCB dit seizoen niet promoveert naar de eerste klasse. Bij concurrent LYRA werd een 3-1 overwinning geboekt en door de andere uitslagen in de competitie staat BVCB op de tweede plaats en is promotie dichterbij dan ooit. (meer)

Succesvol jeugdtoernooi Orioles

Foto
The Orioles pitcher aan het werk.

Bergschenhoek - In het weekend van 27 en 28 maart organiseerde The Orioles op het honk- en softbalcomplex aan het Sporthoekpad een groot jeugdtoernooi. (meer)

Elf kwartfinaleplaatsen voor Doto

Foto
Amanda Tetteroo (links) behaalde de eerste plaats,
terwijl Floor Pruisken erg blij was met haar tweede plek
op het podium.


Bergschenhoek – Tijdens de zaterdag 20 maart in het Brabantse Budel gehouden tweede voorwedstrijd voor het NK turnen 2e divisie kwamen elf meisjes/dames van Doto in actie die zich allemaal wisten te plaatsen voor de kwartfinales. Een mooie prestatie voor de nog relatief onbekende vereniging in de turnwereld. (meer)

Golfwedstrijd met zichtbaar lenteweer

Golfwedstrijd

Bergschenhoek - Met het thema ‘Lente’ zijn de 88 deelnemers van Golfbaan De Rottebergen, homecourse van golfclub De Hooge Bergsche, de baan ingegaan. (meer)

Eerste damesteam Squirrels kampioen

Foto
De kampioenen met v.l.n.r. boven Miriam van Herwijnen
en Tessa Vollebregt en onder Mireille in 't Veen, Olga Stigt,
Karien Ramler, Caroline van der Meer, Marion Terborgh en
Marije Wielinga.


Berkel en Rodenrijs – Het eerste damesteam van basketbalvereniging Squirrels is zaterdag kampioen geworden in de derde klasse. In eigen hal werd er gewonnen van SBU. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Diamond 1 4-5
Rust Wat 1-Raedthuys 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 8-1.

Turnen

Succes voor Hester Zwikstra
Bergschenhoek - Zaterdag 20 maart werd de turncompetitie van Rotterdam Rayon Noord voor de niveaus 13 t/m 9 afgesloten. Met een vijfde plaats als tussenstand hielden Puck Kluiters en Hester Zwikstra uitzicht op een mooie notering in de einduitslag. Het beste resultaat werd die dag geboekt door Hester; zij turnde heel constant en netjes. Na haar vijfde plaats werd ze derde in de einduitslag. Puck pakte de vijfde plaats. Ook de andere Hoekse deelnemers deden hun best goed te eindigen. Roos van Leeuwen viel vaak van de balk en brug; zij eindigde als 12e met 76 punten in de categorie Jeugd nivo 10. In de klasse instap nivo 10 deed Angel Beck haar uiterste best om haar eerdere zesde plaats te verbeteren. Dit lukte met een stapje omhoog, in het tweede deel werd ze vijfde met een totaal van 85 punten. In de categorie pupil 2 nivo 10 verbeterde Julia Pilch zichzelf; ze werd na een eerdere negende plaats nu vijfde, waardoor haar totaal kwam op 81.7 punten en een achtste plaats in de einduitslag. Danieke Boer leed aan wedstrijdstress. Werd ze in de eerste wedstrijd nog heel mooi zesde, in de afsluitende wedstrijd haalde ze nipt de tiende plaats en bleef steken op een totaal van 86.3 punten en een zesde plaats in de competitie.

Tafeltennis

TOGB-De Sprint: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB stevent af op het kampioenschap in de tweede klasse. Vrijdag versloegen de Berkelaren thuis het Brielse De Sprint met 8-2. Harry Sintermaartensdijk en Wim Scholte wonnen elk hun drie wedstrijden. Lennard Overdevest pakte twee punten. Het dubbel Overdevest/Scholte verloor nipt in de beslissende vijfde game. Het dubbel was de enige wedstrijd die in vijf games verliep. Door de 8-2 winst komt TOGB dicht bij het kampioenschap. Naaste concurrent Dordrecht staat op 13 punten achterstand. In de laatste twee wedstrijden heeft TOGB aan 7 punten genoeg om op eigen kracht kampioen te worden. Op 9 april moet TOGB naar Salamanders in Wateringen) en op 16 april sluit TOGB het seizoen af bij het Zoetermeerse Taverzo).

Vriendenschaar-Combat: 5-5
Bleiswijk - Na de 7–3 overwinning vorige week op Avanti 3 uit Hazerwoude had Combat 1 de tweede plaats op de ranglijst overgenomen van Avanti. Deze week kon die positie verstevigd worden door een goed resultaat tegen Vriendenschaar 3 uit Gouda. Arjan van der Linde won twee partijen, Harmen van Rossum en Maurice Muller elk een, en het dubbel was ook voor Combat.
Door dit resultaat staat Combat 1 nog steeds op de tweede plaats. Het kampioenschap zit er niet in, daarvoor is koploper Dordrecht 2 te sterk, maar een positie in de top van de hoofdklasse is zeker haalbaar met nog twee wedstrijden te gaan.

Voetbal

Soccer Boys (za)-MVV 27: 0-2
Bleiswijk - Pech speelde zaterdag voor Soccer Boys een belangrijke rol. Al na 15 minuten viel Tom Dedel geblesseerd uit en na 25 minuten volgde Martijn Helmendach. Aziz Benchamach was geschorst en vlak voor de wedstrijd meldde Rens van Egmond zich geblesseerd af. Soccer Boys begon scherp aan de wedstrijd; er was immers iets recht te zetten na de 0-4 tegen ’s- Gravenzande. De eerste helft werd er goed gevoetbald met over en weer doelrijke kansen, maar Jan van Egmond en Dave van der Steen misten kans na kans. Eindelijk een doelpunt, maar volgens de grensrechter buitenspel. De scheidrechter keurde een zuiver doelpunt af. Het meeste geluk lag aan MVV kant. Een soort aangeschoten handsbal tegen de arm van Wouter Bos, gevolgd door een pingel en de russtand was 0-1. Na rust eenzelfde spelbeeld met aanvallen over en weer. Maar MVV had het meeste geluk deze zaterdag en schoot de 0-2 in; tevens de eindstand.

JHR-TOGB: 1-2
Berkel en Rodenrijs - TOGB trad zondag in Rotterdam aan tegen JHR en deze wedstrijd moest eigenlijk gewoon gewonnen worden om niet in de gevarenzone te belanden. Het begin van de wedstrijd was nadrukkelijk voor JHR dat na een kwartier dan ook verdiend op voorsprong kwam. Na die 1-0 bleef Jai Hind gevaarlijk, maar kon het geen doelkansen benutten of een strafschop uilokken. Tevens kwam TOGB wat beter in de wedstrijd, al waren de doelkansen spaarzaam. Uit een standaardsituatie kopte Paul Docter na ongeveer een half uur spelen de gelijkmaker binnen, 1-1. In de tweede helft schoot Jan van der Lugt TOGB naar de overwinning tegen toen nog elf tegenstanders. In het verdere verloop werden twee spelers van JHR weggezonden. Een speler kreeg twee keer geel, één kreeg er direct rood en gedurende de wedstrijd werden er van JHR nog zes spelers op de bon geslingerd door de correct leidende scheidsrechter Oostrom. Bij TOGB was er een gele kaart te noteren voor Frank Docter. Ondanks het wegzenden van twee spelers van JHR kon TOGB in het laatste kwartier geen doelpunten meer maken en koesterde TOGB de punten. Door deze overwinning kan TOGB de negende plaats vasthouden en in de komende drie weken in een serie thuiswedstrijden de nodige punten pakken tegen opponenten die allen strijden om handhaving in de eerste klasse. Op Tweede Paasdag wordt op Het Hoge Land de strijd aangebonden met HVV, dat direct onder TOGB op de ranglijst staat.

Atletiek

Kieviten actief
Bleiswijk – Twee atletes van atletiekvereniging De Kieviten stonden zaterdag 27 maart aan de start van de marathon van Diever. Marianne van Vliet van Ria van Rijn liepen de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter op een schitterend parcours door het Drents Friese Woud. Het parcours was zwaar, met vanaf 25 kilometer een lang stuk zandweg en heuvels. Beide dames liepen net boven hun persoonlijk records. Marianne eindigde in 4.03.49 en Ria in 4.23.12. Op dezelfde dag kwamen Kees Voogt en Hanneke Vliet Vlieland in actie tijdens de Arcade halve marathon in Naaldwijk. Dit sfeervolle evenement kent een parcours dwars door het Westland, de finish is op het Wilhelminaplein in hartje Naaldwijk. Kees eindigde met een tijd van 1.28.15 als tweede bij de heren vanaf 55 jaar en stond daarmee op het podium. Hanneke liep een nieuw persoonlijk record, haar eindtijd was 1.41.31. Op zondag 28 maart nam Willem van der Kooij deel aan de maandelijkse Dobbeloop in Nootdorp. Ondanks de stevige wind won hij de wedstrijd over 15 kilometer in een tijd van 59.36.

Wielrennen

Beloftecompetitie geopend
Lansingerland – De combinatieploeg, met daarin renners van De Pedaalridders, ging met vijf renners van start voor de 29ste Meeus race, de eerste wedstrijd voor de Beloftecompetitie over 160 kilometer door het Brabantse land. Na elf kilometer brak het peloton in drie grote groepen uiteen, maar vijf kilometer later kwam alles alweer bij elkaar.
In de 75ste kilometer werd het tempo in het peloton na een tamelijk rustige periode weer flink verhoogd en na 110 kilometer resulteerde dat uiteindelijk in een ontsnapping van twaalf renners, waaronder Sven van Luijk. De kopgroep haalde een respectabele voorsprong van een minuut toen het peloton serieus werk ging maken van de achtervolging. Helaas was dit achtervolgingsgeweld voor Bram en Rick iets te veel van het goede; zij moesten uiteindelijk lossen. Intussen was de koers nog maar vijf kilometer van de finish verwijderd en werd er in de kopgroep flink aangevallen. Continu demarrages van twee tot drie renners waarop weer alert werd gereageerd door de overige renners. Ook Sven heeft zijn aandeel in de ontsnappingen gehad. Op twee kilometer van de streep lukte het vijf renners om een gat te slaan en zij mochten het met elkaar uit gaan maken. Sven wist een keurige elfde plek voor zichzelf op te eisen. Achter Sven kwam Wesley Kreder als 18e en Willy Heeneman als 23e over de streep.

Gemeenteraad debatteert over coalitieakkoord

Lansingerland – De gemeenteraad debatteerde vorige week in haar nieuwe samenstelling over het coalitieakkoord tussen Leefbaar 3B, de VVD en de ChristenUnie. (meer)

Wie doet er mee met de versierde fiets- en rollatorrace?

Berkel en Rodenrijs – Vorig jaar is het Oranjecomité van Berkel en Rodenrijs van start gegaan met een versierde fietsenwedstrijd voor kinderen tot en met 10 jaar. (meer)

Drie genomineerden Ondernemersprijs Oostland 2010

Oostland - Drie bedrijven zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Oostland 2010 die op 15 april wordt uitgereikt. (meer)

Ed Kowalczyk (van Live) en Waylon headliners Rottepop

Foto
Ed Kowalczyk.

Lansingerland – Rottepop is er trots op dat Ed Kowalczyk van de wereldberoemde band Live geboekt kon worden voor de derde editie van Rottepop dat op 4 september plaatsvindt. (meer)

Theater Vlammen presenteert Het Land van Niks

Foto
Alle deelnemers aan de theatervoorstelling
Het Land van Niks.


Bergschenhoek - In ’t Spectrum te Bergschenhoek gaat op zaterdag 17 en zondag 18 april de nieuwe voorstelling Het Land van Niks van Theater Vlammen in première. (meer)

Jan den Uil en Elco Brinkman stropen de mouwen op voor ’t Noordeindsche Dael

Foto nr. 1
De eerste steen wordt gelegd.

Berkel en Rodenrijs – Als het weer de voorbode is van de toekomst dan wacht de tweede fase van het nieuwbouwproject ’t Noordeindsche Dael vast en zeker een zonnige toekomst. (meer)

Vossen weer actief

Vossen

Berkel en Rodenrijs – Gezien de sporen die werden achtergelaten is het vrijwel zeker dat zich zaterdagavond 27 maart onverwacht vossenbezoek aandiende in een kippenren aan de Munnikenweg. (meer)

Ministerie wijst handhavingsverzoek over geluidsoverlast HSL af

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft op 23 december 2009 in een brief aan het ministerie van VROM gevraagd of dat ministerie de geluidsnormen van de HSL wil handhaven. (meer)

Langdurige metingen HSL zijn gestart

Foto Langdurige metingen
Wethouder De Rijke, sinds gisteravond overigens
geen wethouder meer, toont de meetapparatuur.


Lansingerland - Mede om tegemoet te komen aan de vele klachten over geluidsoverlast door de HSL, heeft de gemeente Lansingerland op enkele punten in Lansingerland meetapparatuur laten plaatsen. (meer)

Werkzaamheden N 209 in Lansingerland uitgesteld

Lansingerland - De provincie Zuid Holland heeft in overleg met de gemeente Lansingerland besloten om de werkzaamheden aan de twee kruispunten op de N 209 uit te stellen. (meer)

Karateka Priscilla Lambregtse tweede bij Open Europese Kampioenschappen

Foto Priscilla
Priscilla Lambregtse is dit seizoen erg succesvol.

Berkel en Rodenrijs - Het was erg spannend of de Berkelse Priscilla Lambregtse het Open EK zou halen in verband met een blessure aan haar been die ze tijdens een training had opgelopen. (meer)

Let op de padden!

Regio – Deze week werd de redactie van deze krant benaderd door verschillende inwoners die aandacht vragen voor de paddentrek die weer begonnen is. Een groot aantal padden is al door automobilisten plat gereden. (meer)

Coalitieakkoord op hoofdlijnen, collegeprogramma voor de zomer

Foto
De wethouders die donderdagavond zullen worden benoemd zijn
(v.l.n.r.) Rinus Bodbijl (LB3), Jan den Uil (CU), Henk de Paepe (LB3),
Eric Kampinga (VVD) en Werner ten Kate (VVD).


Lansingerland – Tevreden onderhandelaars aan tafel, maandag jl. bij de presentatie van het coalitieakkoord voor het nieuwe college van b. en w. De lijsttrekkers van de drie partijen die het college gaan vormen, Jan Pieter Blonk (Leefbaar 3B), Werner ten Kate (VVD) en André Nieuwlaat (CU) waren er unaniem in: de onderhandelingen waren gevoerd op basis van vertrouwen en respect en met de gemeenschappelijke overtuiging dat het gemeentebestuur is gebaat bij continuïteit. (meer)

Nieuw dagelijks bestuur van de gemeente

Lansingerland – Dit zijn de zes heren die zich de komende vier jaar lid van het dagelijks bestuur van de Gemeente Lansingerland mogen noemen. Behalve burgemeester Ewald van Vliet zijn het de wethouders: Rinus Bodbijl en Henk de Paepe van Leefbaar 3B, Eric Kampinga en Werner ten Kate van de VVD en Jan den Uil van de ChristenUnie. (meer)

Ook nieuwe bewoners ‘ontdekken’ SFG Locatie Berkel

Foto
Vakkundig een verbandje aangelegd om de blauwe duim, een
cadeautje, een schouderklopje en het advies de duim even goed
in de gaten te houden; geen EHBO afdeling, maar wel een Open Deur.


Berkel en Rodenrijs – Het Sint Franciscus Gasthuis Locatie Berkel op de eerste etage van het Gezondheidscentrum aan de Boerhaavestraat sloot zaterdag 20 maart aan bij de landelijke Open Dag van de ziekenhuizen. Naar schatting rond de 750 belangstellenden brachten een bezoekje aan de locatie. (meer)

Bleiswijkse brandweer neemt afscheid van drie kanjers

Foto
Het korps met in hun midden de drie collega’s die zaterdag
officieel afscheid namen van de Bleiswijkse brandweer. V.l.n.r.
Nico, Jan en Donald.


Bleiswijk – Tijdens een gezellig samenzijn in de brandweerkazerne van Bleiswijk werd zaterdag 20 maart afscheid genomen van drie zeer bekende gezichten van het Bleiswijkse vrijwilligerskorps. (meer)

Lachen, gieren en brullen in Charlie’s Comedynight

Foto
Jasper Valstar opende de avond.

Berkel en Rodenrijs – Met een gezellig vol restaurant en sporters die een kijkje kwamen nemen organiseerde Charlie’s donderdagavond een schitterende Comedynight met een optreden van vier artiesten die de lachers op hun hand kregen. (meer)

Ondernemend 3B zet de ingeslagen weg voort

Foto
De Algemene Leden Vergadering startte aan het einde
van de middag met een gezamenlijke maaltijd, waarna men
met elkaar aan tafel ging voor de vergadering.


Lansingerland – Aan het begin van het nieuwe jaar formuleerde het bestuur van Ondernemend 3B haar nieuwe doelstelling voor dit nieuwe jaar. (meer)

Cor van Gent presenteert uniek stukje luchtvaartgeschiedenis

Foto
Het eerste exemplaar van ‘Nederlandse Luchtvaartmaatschappijen –
gedurfd ondernemerschap – ‘ werd zaterdag door Cor van Gent (links)
uitgereikt aan directeur Roland Wondolleck.


Lansingerland/Rotterdam – “Auteur Cor van Gent is erin geslaagd een zeer interessant en tot op heden niet of nauwelijks belicht deel van de Nederlandse Luchtvaarthistorie op een uiterst aansprekende wijze – zowel in woord als in beeld – te belichten.’ (meer)

Wijkvereniging Berkel Dorp gaat verder met nieuwe voorzitter

Foto nr. 1
De Wijkvereniging Berkel Dorp wil bemiddelen in het behoud
van de authentieke trapgevelwoningen in de wijk.


Berkel en Rodenrijs – Nog niet eerder werd een Algemene Ledenvergadering van de Wijkvereniging Berkel Dorp zo goed bezocht als vorige week. Er moesten in de grote zaal van De Ark stoelen worden bijgeschoven om alle belangstellenden van een zitplaats te voorzien. (meer)

Knippen en kleuren met een lach

Foto
De beide kapsters aan de slag als vrijwilligers in Het Forum.

Berkel en Rodenrijs – Gemiddeld drie keer per jaar wandelen Joke van der Ven en Marijke Buscher, gewapend met een tas vol kappersattributen, binnen bij Het Forum aan de Laan van Romen in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Twee avonden plezier met de klucht ‘Ja, ik kennie hekse’

Foto
De cast van ’t Foetligt. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart speelt toneelvereniging ’t Foetligt de klucht ‘Ik kennie hekse’ van Peter van den Bijllaardt in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

“Een winter als deze komt eens in de twintig jaar voor”

Foto
De gladheidsbestrijders van Lansingerland.
Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Gladde wegen, trottoirs en fietspaden, ze liggen gelukkig eindelijk achter ons. Het was de afgelopen winter wel raak en dat hebben de mannen van de afdeling gladheidsbestrijding geweten. (meer)

Nuttige workshops Jeugd- en jongerenwerk

Foto
Betrokkenen bij het jeugd- en jongerenwerk kwamen bijeen
op een conferentie, georganiseerd door de gemeente.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Er zijn volop professionals en vrijwilligers in Lansingerland die zich bezig houden met het jeugd- en jongerenwerk in deze gemeente. Woensdag 17 maart organiseerde de gemeente voor hen een interactieve conferentie, waarbij vier workshops werden gehouden. (meer)

Trefpunt Rotta feestelijk geopend

Foto Trefpunt nr. 1
Het lint voor de entree van het Trefpunt kan worden
weggeknipt door de burgemeester en de gedeputeerde.


Bergschenhoek - Vrijwilligers van Natuur- en Vogelwacht Rotta waren meer dan een jaar druk in de weer met het verbouwen van een voormalige werkschuur aan de Hoeksekade 164 in Bergschenhoek tot een nieuw onderkomen voor de vereniging. (meer)

Kees van Rijsbergen neemt afscheid van ‘zijn’ Pius X school

Foto
Kees van Rijsbergen neemt na 36 jaar afscheid van de
Pius X school; het afscheid van een man wiens hart al die
jaren en nog steeds bij het onderwijs ligt.


Bergschenhoek – “Iedereen die op een of andere manier bij de Pius X is of was betrokken; heel erg bedankt voor alles!” Met die woorden wil Kees van Rijsbergen woensdag 31 maart officieel afscheid nemen van ‘zijn’ Pius X basisschool. (meer)

GreenRail Terminal lijkt een wenselijke ontwikkeling rond Greenparc Bleiswijk

Foto
Herman de Boon, voorzitter stuurgroep Duurzame Logistiek,
overhandigt de resultaten van het onderzoek naar een GreenRail
Terminal aan Ewald van Vliet, burgemeester Lansingerland (rechts).


Bleiswijk – In 2009 is de haalbaarheid van een GreenRail Terminal (GRT) Greenport Westland/Oostland onderzocht, in opdracht van de stuurgroep Duurzame Logistiek van Greenport(s) Nederland. De resultaten uit dit onderzoek zijn positief en veelbelovend. (meer)

Verkeersproject op basisschool De Wilgenhoek

Foto
Ook was er een brandweerwagen met bemanning aanwezig.

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 2 maart was de aftrap van het verkeersproject op basisschool de Wilgenhoek. In het project is veel aandacht besteed aan de praktijk. (meer)

Strijd voor een plek op Rottepop losgebarsten

Foto
Project D in actie. Foto: Stan van Antwerpen.

Lansingerland – Zaterdag 20 maart was de eerste voorronde van Rottepop in de Rotonde. In eerste instantie zouden We Gimmick, Somewhere man en Sickboys & Lowmen met elkaar strijden voor een finaleplaats. (meer)

Leefbaar 3B na de verkiezingswinst de grootste fractie

Foto
V.l.n.r. Jan-Pieter Blonk, Hans Dirkzwager, Cheryta Buijs-Oschatz,
Kees Heugens, Marjolein Gielis, Henk Meester, Hugo Groeneveld,
Wouter Hoppenbrouwer en Eddy Neeleman.


Lansingerland – Leefbaar 3B is de nieuwe raadsperiode voortvarend begonnen.
De coalitie, met als partners de VVD en de ChristenUnie, gaat deze week van start. (meer)

ChristenUnie weer coalitiepartner

Foto
De fractie van de ChristenUnie met v.l.n.r. Gerard van
der Beek, Ankie van Tatenhove en fractievoorzitter André
Nieuwlaat. Jan den Uil is wethouder geworden.Lansingerland – De ChristenUnie keert als kleinste coalitiepartner terug in de gemeenteraad. Met de benoeming van Jan den Uil als wethouder komt ook de nummer 4 van de lijst, Gerard van der Beek, weer terug. (meer)

Vier nieuwe raadsleden voor de VVD

Foto
V.l.n.r. Laurine Bonnewits, Edith Bal, Hans Wiebes, Eric
Kampinga (inmiddels voorgedragen als wethouder), Marie Louise
Tabben en Werner ten Kate (voorgedragen als wethouder).
Op de foto ontbreken de nog te installeren raadsleden Anton
Dolle en Leon van Noort.


Lansingerland – Door de benoeming van twee wethouders in het nieuwe college van b. en w. begint de VVD-raadsfractie met vier nieuwkomers aan deze zittingsperiode van de gemeenteraad. (meer)

CDA in nieuwe raadsperiode in de oppositie

Foto
De CDA fractie met v.l.n.r. Claudia Füss, Nelleke Bouman,
Matthijs Ruitenberg, Jan van Arem, Arnold Oosterlaan en
Johan van der Burg.


Lansingerland – De CDA fractie keert met zes zetels terug in de gemeenteraad. Drie zetels minder dan in de vorige raadsperiode. (meer)

Pedro de Haas terug als eenmansfractie

Foto
Pedro de Haas.

Lansingerland – Pedro de Haas, geboren en getogen in Bergschenhoek, gaat zijn twee raadsperiode in als eenmansfractie. (meer)

Twee zetels voor D66 in de gemeenteraad

Foto
Jeroen Heuvelink (rechts) en Michiel Muis.

Lansingerland – D66 behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart twee zetels. Het was voor het eerst dat de partij meedeed in de gemeente. (meer)

Eén nieuw en twee bekende gezichten in PvdA-fractie

Foto
V.l.n.r. Gerard Bovens, Astrid Oosenbrug en Ruud Braak.

Lansingerland – De nieuwe PvdA-fractie in de gemeenteraad telt één nieuw gezicht en twee bekende. (meer)

GroenLinks voor het eerst in gemeenteraad

Foto
Ivana Citterbartova.

Lansingerland – Na de verkiezingen is de gemeenteraad twee fracties rijker.
Eén daarvan is GroenLinks. (meer)

Nieuw college wil dicht bij de burgers staan

Lansingerland – Het nieuwe college van b. en w. wil de relatie met de inwoners versterken. Het wil af van de trend om de gemeente te zien als een dienstverlenend bedrijf met klanten. (meer)

Jeugd, welzijn en wonen in coalitieakkoord

Lansingerland – Naast onderwerpen uit de ‘harde’ sectoren – financiën, grondzaken, ruimtelijke ordening en buitenruimte – schenkt het coalitieakkoord vanzelfsprekend ook uitvoerig aandacht aan de ‘zachte’. (meer)

Gemeenteraad gaat werk anders organiseren

Lansingerland – Eén van de uitkomsten van het coalitieakkoord tussen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie, is dat de gemeenteraad het vele werk anders gaat organiseren. (meer)

Snelheidscontrole Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft maandagochtend 15 maart tussen 09.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden op het gedeelte van de Klapwijkseweg tussen de rotonde (Rodenrijseweg) en de Oudelandselaan. Van de 515 passanten reden er 150 harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 88 km per uur.

Aanhouding verdachten

Berkel en Rodenrijs – Met de aanhouding van vier verdachten, van wie er drie uit Berkel en Rodenrijs afkomstig zijn, hoopt de politie de diefstal van een bankpas uit Het Forum aan de Laan van Romen, te hebben opgelost.
Men had zich met een valse sleutel toegang tot het pand verschaft en vervolgens met de gestolen pas allerlei spullen gekocht.

Controle politie en belastingdienst

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft in samenwerking met de Belastingdienst op dinsdag 16 maart tussen 14.30 en 20.30 uur een ANPR- controle (Automatische Kentekenplaatherkenning) gehouden. Er werden 6770 passanten gecontroleerd. Een 75-tal automobilisten krijgt bericht thuis en 40 automobilisten werden staande gehouden. In totaal leverde de controle een dikke 3000 euro op. Drie auto’s werden in beslag genomen. Een persoon werd aangehouden.

Woninginbraak

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 18 maart werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning in de Wilhelminastraat. Kasten en laden bleken te zijn doorzocht. Er werden onder andere sieraden en bankpassen gestolen.

Controle rookverbod horeca

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – De politie heeft vrijdagavond 19 maart in de horecagelegenheden in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek een controle gehouden op het rookverbod. Er werd tegen vijf uitbaters proces- verbaal opgemaakt.

Geen alcohol

Bergschenhoek – Vrijdagavond 19 maart werd een 17-jarige inwoner van Bergschenhoek bekeurd, omdat hij op de Vlashoeck alcohol aan het nuttigen was. In de omgeving van de Vlashoeck is het op de openbare weg nuttigen van alcohol verboden.

Inbraak bedrijfspand

Bleiswijk – In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart werd ingebroken in een bedrijfspand aan de v.d. Waalstraat. Er werd onder andere gereedschap en een waterscooter gestolen.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 27 maart wordt in diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, een ruil- en verzamelbeurs gehouden. Er kunnen postzegels, munten, ansichtkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen of stripboeken worden geruild. Openingstijd: 14.00-17.00 uur. (meer)

Regio

Jaarvergadering 3B-Belangenvereniging
Lansingerland - Op donderdag 25 maart houdt de 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid haar jaarvergadering in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Soccer Boys bakt er helemaal niets van

Bleiswijk – Of het de tik is die BVCB verleden week wist uit te delen aan Soccer Boys of de kracht van het bezoekende ’s-Gravenzande, het zal altijd wel een vraagteken blijven. De 0-4 nederlaag die de Bleiswijkers in de thuisbeurt leden was overtuigend. (meer)

Wielerclub RWC Ahoy’ in rouw

Foto nr. 1
De ploeg junioren van Ahoy’ tijdens de sobere ploegenpresentatie.
Rechts ploegleider Matthijs Bunnik en links trainer Gerard Buijing.
Foto’s: Rob Veldkamp.


Lansingerland – Wat een feestje had moeten worden, werd een avond waarop droefenis de overhand had. De ploegenpresentatie van wielerclub Ahoy’ werd overschaduwd door het overlijden van de 27-jarige Marc Bierman uit Delfgauw. (meer)

Diane Valkenburg sluit seizoen in stijl af

Heerenveen – In haar laatste wedstrijd van het schaatsseizoen heeft Diane Valkenburg tijdens de wereldkampioenschappen allround zich in de top van het klassement weten te handhaven. (meer)

Strijd om de grote Prijs Oostland

Lansingerland – Woensdag 31 maart zal op het parcours van wielervereniging RWC Ahoy’ aan de Doenkade de Grote Prijs Oostland worden verreden. Een wielerwedstrijd voor Junioren en Elite/Beloften. (meer)

Nextmoves Sponsorloop ‘Vrienden van Berkel’

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 7 april zal op sportpark Het Hoge Land door de jeugd van voetbalvereniging CVV Berkel weer menig rondje gelopen worden tijdens de Nextmoves Sponsorloop. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Lyra –BVCB
Soccer Boys – MVV’27
15.00 uur
Berkel – BSC’68
14.30 uur
RVVH (da) – Berkel
Soccer Boys (da) – ’s-Gravenzande
12.30 uur

Zondag:

Soccer Boys- MNO
14.00 uur
JHR – TOGB

Golf

Joost Luiten moet terrein prijsgeven
Lansingerland – Bleiswijker Joost Luiten heeft tijdens de golfwedstrijden in Marokko een sterke start moeten bekopen met enkele ronden die minder positief waren. Uiteindelijk zou Luiten op een verdienstelijke veertiende eindigen in de Trophée Hassan, onderdeel van de Europese Tour. In de tweede ronde van dit toernooi had de Bleiswijker een sterke start tijdens dit toernooi. Een vijfde plaats met een score van 65. Goed voor zeven slagen onder par. In de volgende ronde van 73 slagen ging de riante positie onderuit en moest Luiten uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plaats met een totaal aantal slagen van 208.
De wedstrijd op het Blue Course van de Royal Dar Es Salam Golfclub had voor de Lansingerlander een laatste ronde van 71, waardoor hij uiteindelijk in het eindklassement op een veertiende plaats zou eindigen

Voetbal

SJC – TOGB: 2-1
Noordwijk/Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft zichzelf in Noordwijk tekort gedaan. De tweede helft was het een goede wedstrijd van de Berkelse ploeg waarbij enkele doelrijpe kansen niet werden benut. Dit in tegenstelling tot de eerste vijfenveertig minuten toen beide ploegen niet tot goed voetbal konden komen. TOGB mocht zich wel verheugen op een voorsprong door een doelpunt van Joey Lems. (meer)

Basketbal

Squirrels-Jumpers: 68-63
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Squirrels maakte er in de thuiswedstrijd tegen Jumpers een spannende pot van. De Berkelaren schoten als een komeet uit de startblokken en kwamen in het eerste kwart snel op voorsprong. In het tweede kwart echter liet men Jumpers te gemakkelijk inlopen, vooral door veelvuldig balverlies als gevolg van slordige passes.
Jumpers profiteerde optimaal en bracht zo een 29-35 ruststand op het scorebord. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in het derde kwart wist Squirrels toch een kleine voorsprong op te bouwen (46-43). Het vierde kwart bracht veel spanning, fraaie scores (dunks), verhitte reacties op scheidsrechterlijke beslissingen en een gelijk opgaande strijd. Met nog 20 seconden op de klok forceerde Squirrels uiteindelijk de beslissing en kon het met de overwinning op zak het begin van de lente gaan vieren.

Turnen

SV. D.O.T.O scoort
Bergschenhoek - Een aantal meisjes van sv. D.O.T.O. nam deel aan de turncompetitie van Rotterdam Rayon Noord. De eerste wedstrijd werd gehouden in sporthal De Ackers en de tweede in sporthal Berghonk, beide in Bergschenhoek.
Jennifer Vendrik (pupil 2 niveau 10) behaalde bij de eerste wedstrijd de 1e plaats, maar moest bij de 2e wedstrijd verstek laten gaan. Zij moest deze dag trainen voor de plaatsingswedstrijd acrogym die volgende week in Oss wordt gehouden. De volgende plaatsen werden behaald: Basis niveau 10: 7e Ilse Brouwer , 9e Vera Breugem, 10e Tessa Bröker, 11e Xeniua Sutters, Jeugd niveau 10: 1e Marlieke Moerman, 11e Lisanne Gaemers, Pupil 2 niveau 11: 3e Kathelijne Hoogenraad, 4e Joelle Wildt, 5e Franciska Kreumer, 8e Merel Vermeij, Pupil 1 niveau 11: 4e Lani Vasconcellos, 5e Roos Boshart, 9e Eva Kelder, 12e Romy Metselaar, 14e Emma Hartman, 15e Sascha Knaapen, Instap niveau 10: 4e Floor van Dijk, Pupil 1 niveau 10 1e Loes van Nieuwkerk, 3e Michelle Maasland, Basis niveau 11: 3e Eveline Schweers, Instap niveau 11: 7e Lilly Bijl, 8e Jolien Feenstra, 9e Machteld Buis, 10e Lisa Paauwe, 11e Lorena de Jonge, 14e Nicole Poelman.

Tafeltennis

De Treffers-TOGB: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB gaat nog steeds ruim aan kop in de tweede klasse. Wim Scholte en Lennard Overdevest wonnen elk twee van hun drie wedstrijden. Samen wonnen ze het dubbel. Dennis van Rutten was dichtbij twee winstpunten. Hij wist twee beslissende vijfde games net niet naar zich toe te trekken. Alle Berkelaren verloren van de Veense kopman, een oud hoofdklasser.
Vrijdag 26 maart komt het Brielse De Sprint op bezoek. Dit wordt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op 9 april moet de Berkelse formatie naar Salamanders in Wateringen en op 16 april sluit TOGB het seizoen af bij het Zoetermeerse Taverzo.

Combat-Avanti: 7-3
Bleiswijk - Na de 7–3 overwinning vorige week hebben de spelers van Combat 1 zich goed voorbereid om thuis tegen Avanti 3 uit Hazerwoude een beter resultaat neer te zetten. Dit keer hadden de Hazerwoudse spelers reden om te zeggen er had meer ingezeten. Zo werd een partij door een Combatter in de beslissende game na een 10–6 achterstand gewonnen met 14–12. Veel partijen hadden overigens een beslissende vijfde game nodig. Arjan van der Linde won al zijn drie partijen, Harmen van Rossum won er twee en Maurice Muller een en het dubbel was ook voor Combat. Door dit resultaat heeft Combat 1 de tweede plaats overgenomen van Avanti 3.

Biljarten

Uitslagen competitie
Carambole 3-Ackerfietje 2 5-4
Ackerfietje 1-Diamond 2 5-4
Katpolder 1-Raedthuys 4-5

Finaleronde Biljartkampioenschappen
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 26 maart zal in het clubgebouw van TOGB de finaleronde van het biljartkampioenschap Lansingerland voor 60-plussers gespeeld worden. De kwartfinales zijn van 10.00 tot 12.00 uur en de halve finale start om 13.00 uur. De wedstrijden om de eerste vier plaatsen zijn respectievelijk om 14.00 en 14.30 uur.

Wielrennen

Omloop van Strijen
Lansingerland - Zaterdag werd een winderige omloop van Strijen verreden voor Nieuwelingen, junioren en dames. Met in de kopgroep Pedaalridder Silvie Haakman en in de derde groep Lisette van Bergenhenegouwen in haar eerste klassieker. (meer)

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL zit niet stil

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL

Lansingerland – De Stichting Stop Geluidshinder HSL biedt op de raadsvergadering van 25 maart aanstaande de nieuw gekozen bestuurders van Lansingerland een geluidskaart aan. (meer)

Michel beklimt zes keer de Alpe d’Huez voor KWF-kankerbestrijding

Foto Alpe d’Huez
Michel van Laviere gaat ervoor; u kunt hem sponsoren.

Bergschenhoek - Het is een idee van zijn werkgever, maar Michel van Laviere
en een aantal collega’s waren er al snel voor in: Op één dag zes keer de Alpe d’Huez beklimmen voor het goede doel. (meer)

Patrick sloeg graskarper van 16 kilo aan de haak

Foto nr. 1 Vissen
Patrick met de gevangen kanjer van een graskarper.

Berkel en Rodenrijs - Vanaf dat hij een hengel kon vasthouden vist hij al in Berkels wateren. Zaterdag 13 maart ving Patrick van der Breggen (24) een graskarper van 32 pond (16 kilo) in de Rodenrijsevaart, vlakbij Garage Van Herk. (meer)

CBS De Poort wint schoolschaaktoernooi Lansingerland

Foto
Het winnende team van De Poort 1 bestond uit Chris van
der Werf, Jaïr Brandhorst, Ruben de Hoog, Arjen Treure en
Matthijs Fieten.


Lansingerland - Woensdag 3 maart was het gezellig druk op het Schoolschaaktoernooi van Lansingerland. Er waren bijna tachtig kinderen van negen verschillende basisscholen naar De Ark in Berkel en Rodenrijs gekomen. Nog meer deelnemers dan in 2008 en 2009. (meer)

Tai Chi boksen voor kinderen

Foto Tai Chi
De kinderen genieten van het Tai Chi boksen en laten
dit graag aan iedereen zien.


Berkel en Rodenrijs – De sportmogelijkheden binnen Lansingerland zijn uitgebreid met Tai Chi boksen voor kinderen. (meer)

Informatiebijeenkomst over pleegzorg

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 23 maart organiseert FlexusJeugdplein (de pleegzorgaanbieder in de stadsregio Rotterdam) een informatiebijeenkomst over pleegzorg in parochiehuis Willem Huygensz, achter de OLV Geboortekerk, Noordeindseweg 102 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bijzondere oproep van Bleiswijkse kinderDIERekteur

Foto
KinderDIERteur U en jij kunnen tot mei 2010 op Kérim
stemmen; het kost niets, maar het geeft de ibis meer kansen!


Bleiswijk – Sinds 1 oktober 2009 is de 12-jarige Kérim Jans uit Bleiswijk ‘ in dienst’ als nieuwe kinderDIERekteur van Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. (meer)

Onderzoek Fietsersbond: Tekort aan fietsparkeerplaatsen overal groot

Lansingerland/regio - Terwijl het fietsgebruik groeit, blijven gemeenten in heel Nederland matig tot ernstig in gebreke wat betreft het bieden van genoeg en goede fietsparkeerplaatsen. (meer)

Elco Brinkman legt eerste steen ’t Noordeindsche Dael

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 23 maart om 14.00 uur leggen Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, en wethouder Jan den Uil de eerste steen voor nieuwbouwproject ’t Noordeindsche Dael, fase 2, in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Nieuwe gemeenteraad feestelijk geïnstalleerd

Foto
De nieuwgekozen gemeenteraad van Lansingerland.

Lansingerland – In een speciale, feestelijke vergadering zijn de nieuwgekozen raadsleden geïnstalleerd. (meer)

DREAM hoopt 200 mensen een onvergetelijke dag in de Efteling te bezorgen

Foto
De namen van de kinderen van links naar rechts: Rianke Klapwijk uit
Berkel en Rodenrijs, Gert-Jan de Wit, Tessa van den Dool en Leonie de
Vries uit Bergschenhoek.


Lansingerland - Op 10 april aanstaande worden 200 klanten van de Voedselbank in Rotterdam getrakteerd op een dagje Efteling. De Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad te Rotterdam organiseert dit jaar voor de tweede keer een dagje uit voor deze mensen die niet veel te besteden hebben. (meer)

De geschiedenis van de polder zichtbaar maken

Foto
Het eerste woord KOOT staat in het weiland voor de boerderij van
Koot. Met v.l.n.r. Gerrit en Jan Koot, Arjan Karssen en Irene Fortuyn.


Berkel en Rodenrijs – In opdracht van de gemeente Lansingerland is beeldend kunstenaar Irene Fortuyn aan de slag gegaan om de agrarische herinnering aan de polder van Oudeland in Berkel en Rodenrijs vast te leggen. (meer)

Rob Verlinden pakt het natuurlijk aan

Foto
Samen met Niels in ’t Veen raakte Rob Verlinden niet uitgesproken
over de vele fraaie toepassingen van natuursteen; zowel binnen als buiten.


Bleiswijk – Op uitnodiging van Bunnik Plants bracht de bekende tv- persoonlijkheid Rob Verlinden vorige week een bezoekje aan het Bleiswijke bedrijf. (meer)

Rotonde kijkt terug op een schitterend jubileumfeest

Foto nr. 2
Veel herinneringen werden opgehaald tijdens de Rotonde reünie.
Een leuke tentoonstelling maakte het feest compleet.


Berkel en Rodenrijs – “Een jongerencentrum dat 40 jaar bestaat is misschien geen unicum, maar zeker een gebeurtenis die het vermelden en een feest waard is!” Felicitaties van wethouder Hans de Rijke die tijdens de receptie namens de gemeente een bezoekje bracht aan de jubilarissen op Het Hoge Land. (meer)

Jeugd steelt de show in lenteconcert Concordia

Foto
Nadat de kinderen van zich hadden laten horen met hun blokfluit
genoten ze vervolgens vanuit de zaal van de presentatie van het orkest.


Bergschenhoek – Zowel vrijdag- als zaterdagavond genoten de vele bezoekers, maar ook de muzikanten zelf, van het jaarlijkse lenteconcert dat muziekvereniging Concordia presenteerde in de grote zaal van Berghonk te Bergschenhoek. (meer)

Warm afscheid van elf raadsleden

Lansingerland – De verkiezing van een nieuwe gemeenteraad is volgens de wettelijke regels verlopen. Dat liet Ankie van Tatenhove (CU) als voorzitter van de Commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven weten in de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad. (meer)

VVD-fractie neemt afscheid van drie leden

null
De vertrekkende raadsleden Alexander Kuipers, Hans Bucher en
Joost Klein Entink (v.l.n.r.).


Lansingerland – Het aantal leden van de VVD-fractie blijft gelijk. Ook in de nieuwe gemeenteraad heeft de partij zes zetels. (meer)

PvdA raakt prominente raadsleden kwijt

Foto PvdA raakt nr. 1
Don van Doorn (l) en Leon Hoek, twee bevlogen raadsleden
die afscheid nemen.


Lansingerland – Met het zelfgekozen vertrek van Leon Hoek en het onvrijwillige afscheid van Anneke Heinecke en Don van Doorn, verliest de PvdA-fractie in de gemeenteraad drie prominente leden. (meer)

Gemengde gevoelens scheidende CDA-fractieleden

Foto
Gert Steenwijk, Frits Vink, Jan Jumelet en Nick Steenkamp (v.l.n.r.).


Lansingerland – Een viertal CDA-fractieleden heeft vorige week afscheid genomen van het raadswerk. (meer)

Raad neemt afscheid van Gerard van der Beek

Foto
Mogelijk zien we Gerard van der Beek snel weer terug in
de gemeenteraad.


Lansingerland - Op 9 maart nam de gemeenteraad afscheid van Gerard van der Beek. Hij stond als nummer 4 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie. (meer)

Fietsen op de maandagmiddag

Foto
Rinus (links) en Kees zetten de routes uit.

Bleiswijk – Het fietsseizoen gaat weer van start en wel op maandagmiddag 29 maart aanstaande. Bij goed weer is de start om 13.30 uur vanaf de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. (meer)

Play-inn en reünie Helicon druk bezocht

Foto nr. 2
Deze mannen van de vroegere drumband hadden het motto:
“zonder drank geen klank”, maar tijdens de repetities kon je een
speld horen vallen.Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 6 maart was een superdag voor Muziekvereniging Helicon! Vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging vond er ’s middags een play-inn plaats waaraan ruim 90 muzikanten deelnamen en ’s avonds was er een reünie voor leden en oud-leden, die zeer druk bezocht werd. (meer)

Daar zit muziek in…

Foto Muziek
Wilco Buitendijk vertelde de kinderen van alles over het
mooie orgel in de Bron. Het allermooiste was natuurlijk dat
de kleuters zelf even op het orgel mochten spelen.


Berkel en Rodenrijs – Op de Koningin Beatrixschool is de afgelopen weken met de kleuters gewerkt over “muziek”. (meer)

Feestweek 2010 rond Koninginnedag en Bevrijdingsdag in voorbereiding

Bergschenhoek – De Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek is druk doende het programma rond Koninginnedag en Bevrijdingsdag gestalte te geven. Naast de bekende onderdelen wordt ook een tentoonstelling gehouden en is er extra aandacht voor de viering van Bevrijdingsdag. (meer)

Gezocht: Oldtimers en oude legervoertuigen

Lansingerland - Op 5 mei vieren we dat ons land 65 jaar geleden werd bevrijd. In Lansingerland worden door de drie Oranjecomités verschillende festiviteiten georganiseerd om de bevrijding te herdenken. Een aantal programmaonderdelen wordt door de comités gezamenlijk georganiseerd.
(meer)

Tentoonstelling viering Koninginnedag en Bevrijdingsdag

Bergschenhoek - Van 15 april tot en met 7 mei organiseert de Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek in nauwe samenwerking met de Historische vereniging Den Bergschen Hoeck een bijzondere tentoonstelling in de bibliotheek van Bergschenhoek. (meer)

Overval op pizzeria

Bergschenhoek - De recherche district Noord onderzoekt de overval op een pizzeria aan de Dorpsstraat in Bergschenhoek, vorige week maandagavond om half tien.
Rond die tijd kwam een man de zaak binnen, waar op dat moment geen klanten waren. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. De dader is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Buiten stond een mededader te wachten in een auto waarmee het tweetal wegreed.
De recherche onderzoekt de overval en heeft daartoe camerabeelden veiliggesteld.

Jongens beroofd in de Leeuwenkuil

Bergschenhoek – Zondagmiddag 14 maart werden rond de klok van drie uur drie jongens in de leeftijd van 14/15 jaar door een groep mannen belaagd en beroofd van diverse spullen. De groep bestond uit vijftien tot twintig mannen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Eén van de slachtoffers werd met een fietsenstandaard op z’n hoofd geslagen, ook de andere twee jongens liepen klappen op.
De politie stelt een onderzoek in naar deze straatroof. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Kippen afgeslacht

Bleiswijk – Op een erf aan de Albert van ’t Hartweg zijn in de nacht van 9 op 10 november zeven grote krielkippen afgeslacht door vermoedelijk een vos. Op het erf lagen veel veren en bij de buurman aan de overkant werden twee karkassen aangetroffen. Verder waren de kippen verdwenen.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op donderdag 11 maart een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. De controle vond plaats tussen 10.30 en 11.30 uur. Van de 281 passanten reden er 40 harder dan 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur.

Dronken fietser beboet

Berkel en Rodenrijs – Een 31-jarige fietser moest in de nacht van zaterdag op zondag blazen, omdat hij dronken leek te zijn. De man reed op de Noordeindseweg. De blaastest wees uit dat de man een flink bakkie op had.

Valpartij wielrenner

Berkel en Rodenrijs – Op de Landscheiding kwam zondag 14 maart even voor elf uur ’s ochtends een racefietser zwaar ten val. De man reed met een gangetje van 35 tot 40 km/uur op zijn voorganger nadat hij even achterom had gekeken. Met vermoedelijk een gebroken heup is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Bedrijfsinbraak

Bleiswijk – Op het veilingterrein aan de Klappolder werd in de nacht van 9 op 10 maart ingebroken in een bedrijfspand. De buitendeur en een aantal deuren in het pand bleken te zijn opengebroken. Er werd onder andere een laptop gestolen.

Aanhouding jonge graffitispuiter

Berkel en Rodenrijs – Maandagmiddag 8 maart werd een 13-jarige Berkelaar aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti op speelwerktuig in het speeltuintje vlakbij de Gouden Griffelschool.

Berkel en Rodenrijs

Vastenvieringen Pius X
Berkel en Rodenrijs – In de vastentijd organiseert de Werkgroep Woord- en Communievieringen en Avondwake elke woensdagavond een vastenviering in de Pius X kerk aan de Anjerdreef, aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 19 maart wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Schrijfworkshops
Lansingerland - Dinsdag 30 maart starten nieuwe schrijfworkshops.Schrijfervaring is niet vereist. Men kan kiezen uit drie mogelijkheden: dinsdag 9.30-12.00 uur, Creatief schrijven; dinsdag 13.30-16.00 uur, Schrijf verhalen over uw leven; dinsdag 19.15-21.45 uur, Creatief schrijven. (meer)

BVCB voert spanning nog meer op na winst op Soccer Boys

Foto
Maarten Tans kijkt toe hoe Daniël Baars (l) een duel aangaat
met Nick Mahieu. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek –Ze waren het er beiden over eens. De 1-0 overwinning die BVCB behaalde op het bezoekende Soccer Boys was tot stand gekomen door een wat gelukkig doelpunt in de tweede helft van Vincent Reuver. (meer)

Ronde van het Groene Hart ook in Berkel te bewonderen

Lansingerland – Voor de echte wielerliefhebbers is het komende zondag genieten als de Eneco Ronde van het Groen Hart Berkel en Rodenrijs zal aandoen. (meer)

Vlaggenschip Weidevogels viert kampioenschap

Foto WV 1:
Peter, Stefan, Dirk-Jan, Chris, Mirjam, Manouk, Mayke en Mandy.
Coach: Rob Siemer vormen met elkaar het kampioensteam van Weidevogels.


Bleiswijk - Zaterdag 13 maart was de dag van de waarheid voor Weidevogels 1. Op het schema stond de wedstrijd tegen Korbis. Deze wedstrijd zou beslissen wie er kampioen zou worden in poule 3j. (meer)

R-vent Runners en BVCB in actie voor het goede doel

Foto
Twee ploegen van Bergschenhoek BV bij aankomst op de Rotterdamse Coolsingel.

Bergschenhoek – Bijna alle deelnemers aan de Roparun proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel. Zo ook de twee teams die namens het Bergschenhoekse bedrijf Bergschenhoek BV deelneemt aan de grootste estafetteloop van de wereld. (meer)

BVCB tennisclinic was een groot succes

Bergschenhoek - De tennisafdeling van BVCB organiseerde zondag een tennisclinic. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Be Fair- Berkel
Soccer Boys – ’s-Gravenzande
15.00 uur
Soccer Boys (da) – ’s-Gravenzande
12.30 uur

Zondag:
SJC – TOGB
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur

Korfbal

Stroopwafelactie Weidevogels
Bleiswijk - Vrijdag 4 april gaan de jeugdleden van Korfbalvereniging Weidevogels uit Bleiswijk op pad om heerlijke stroopwafels te verkopen voor hun eigen club. Er zal vanaf de namiddag worden verkocht in wijken in Bleiswijk en Bergschenhoek. Steun ook Weidevogels en maak de kinderen blij met het kopen van een of meerdere pakjes! Niet thuis op vrijdag, maar toch genieten van die lekkere stroopwafels bij de koffie? Mail de Jeugdcommissie van Weidevogels met uw bestelling: jc@weidevogels.nl . De kosten: één pakje ¤ 2,50, twee pakjes ¤4,50 en drie pakjes ¤ 6; een doos met 15 pakjes kost ¤ 25,-.

Wielrennen

Omloop van de Houtse Linies
Lansingerland - Voor het combinatieteam van Westland, Trias, De Pedaalridders en de Spartaan was dit de eerste klassieker van het seizoen.
Tot het team van zondag behoorden Manman van Ruitenbeek, Sven van Luijk, Lenn Harrevelt, Paul Helderman, Johan Oltsthoorn en Raymond Kreder. Het zou een zware koers worden met veel wind. De wedstrijd bestond uit 11 ronden van 14 km, met veel draaien en keren. Gelijk al in de eerste ronde werd het veld uiteen geslagen. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Op Dreef-Raedthuys 9-0
Ackerfietje 2-Op Dreef 4-5
Watertoren-Ackerfietje 1 2-7
Raedthuys-Dikke Mug 4-5.

Tafeltennis

TOGB-Taverzo: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft in de streekderby afgerekend met het Zoetermeerse Taverzo. In Berkel werd het een afgetekende 8-2. Door de ruime winst ligt TOGB nog steeds op koers voor het kampioenschap.
Lennard Overdevest was de man van de wedstrijd met 3 uit 3. (meer)

Atletiek

Veel Kieviten aan start CPC
Bleiswijk - Zoals ieder jaar stonden ook deze keer weer veel atleten van De Kieviten aan de start van de zondag verlopen (36ste) City-Pier-City loop in Den Haag. Veel Kieviten zijn in training voor de marathon van Rotterdam in april en liepen deze halve marathon als laatste test in de voorbereiding.
Zeker onder de snelle Kieviten sneuvelden veel persoonlijke records. De eindtijden op de halve marathon: Ronnie Duinkerken 1.14.03, Marijn Treurniet 1.21.40, Jeroen Ammerlaan 1.22.24, Bart Roefs 1.22.37, Richard Lelieveld 1.23.36, Erik van Keeken 1.23.49, Ferdi Vonk 1.25.09, Julie Beukers 1.25.52, Chris Paardenkooper 1.26.06, Jeroen Vijverberg 1.36.45, Cor van der Blom 1.37.37, Dick Baggerman 1.39.00, Ingrid Baggerman 1.41.39, Hanneke Vliet Vlieland 1.43.04, Peter Buter 1.44.15, Aad van de Sande 1.46.10, Will Meijers 1.46.11, Renate Pijpers 1.49.01, Yvonne van Hoven 1.51.04, Anita Kreukniet 1.56.03, Hilbrand Stoffers 2.03.38, Rob Meeuwissen 2.07.32, Karin Ammerlaan 2.09.12. De eindtijden op de 10 kilometer: Marloes Nuijten 45.27, Ludo Nuijten 56.06, Ceciel Turkenburg 1.00.20, Nelly van der Burg 1.10.18, Nanda den Hoedt 1.10.18, Teun Baak 1.10.18, John van Asten 1.10.18. Sjaak van Koppen nam deel aan de wedstrijd over 5 kilometer, zijn eindtijd was 35.01.

Hockey

Pijnacker-HBR: 1-3
Berkel en Rodenrjs - HBR zette vanaf het begin Pijnacker onder druk. Reeds na zeven minuten kwamen de Berkelaren op voorsprong door een mooie tip-in van Maurits Smal. (meer)

Voetbal

CVV Berkel- Stedoco: 3-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - De gastploeg uit Hoornaar was in het begin niet bij machte om het tempo van Berkel bij te benen. Na 16 minuten spelen moest Linda Hendrikse geblesseerd afhaken en dat maakte de weg vrij voor de pas 14-jarige Melanie den Dulk die haar opwachting mocht maken in Dames 1. Via Michelle Arbman en Corine Notenboom kwam Berkel op een riante 2-0 voorsprong en waar iedereen dacht dat toen de wedstrijd gespeeld was, was het de tegenstander die daar anders over dacht en vlak voor rust dan ook de 2-1 op het bord zette. Na de thee waren de Berkel dames even van slag en kon Stedoco zelfs de gelijkmaker binnenschieten. (meer)

Atletiek

PR voor Ferdi Vonk
Berkel en Rodenrijs – Voor hardloper Ferdi Vonk uit Berkel en Rodenrijs waren er de laatste week twee wedstrijden. Bij de 20 kilometer van Alphen had de Berkelaar zijn zinnen gezet op een tijd rond de 1.20 uur. (meer)

Turnen

Plaatsingswedstrijd NK
Bergschenhoek - Voor Lisanne Giebel, Daisy Lammers en Valerie van Dam van SV DOTO kwamen uit in een plaatsingswedstrijd voor het NK. Lisanne behaalde op sprong 10,350, op brug 10,200, op balk 11,050 5de op dit toestel en op vloer 11,800. Totaal is ze 8ste geworden en door naar de volgende ronde.
(meer)

Aanvullend TNO rapport over geluidsoverlast: ook Thalys maakt te veel lawaai

Lansingerland – Wethouder Hans de Rijke betreurt de uitspraak van minister
Eurlings als zou er geen wettelijke grond zijn om de naleving van de geluidsnormen te controleren. (meer)

Knuffelen in de Oudelandse Hof

Knuffelen

Berkel en Rodenrijs - De bewoners van Woonzorgcentrum De Oudelandse Hof werden woensdag 3 maart verrast met een bezoek van twee lammetjes en enkele cavia’s. (meer)

Fietsprimeur in Lansingerland

Fietsprimeur

Lansingerland – Niet alleen in de auto of op de motor; sinds vorige week kan men de politie ook weer op de fiets tegenkomen. Het team in Lansingerland is uitgebreid met een aantal speciaal getrainde agenten die op (drie) snelle fietsen hun ronde doen. (meer)

Groen Platanendreef gaat op de schop

Foto
Samen met Lenneke knipt de wethouder de vlaggenslinger door
die rond de speelplaats was opgehangen. Hierna werd meteen een
start gemaakt met het verwijderen van oud groen.


Bleiswijk - In september 2008 werd duidelijk dat de gemeente rigoureuze plannen had met het groen in de Drevenbuurt van Bleiswijk. (meer)

Laatste kavel Berkelse Poort wordt gevuld

Foto
De eerste paal wordt de grond in geholpen door Dirk van der
Spek, medeopdrachtgever voor de bouw van het pand.Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Dirk van der Spek was vrijdagmiddag present om de eerste paal te slaan voor de bouw van het laatste pand op bedrijventerrein Berkelse Poort langs de Boterdorpseweg te Berkel en Rodenrijs.
(meer)

Voor regisseur Herman Veenman een mooi jubileumfeestje

Foto ’t Foetligt
Regisseur Herman Veenman (rechts) en geluid/lichtman Jeroen
van den Berg zijn beiden al twintig jaar actief bij ’t Foetligt.


Lansingerland - De klucht die toneelvereniging ’t Foetligt twintig jaar geleden opvoerde, is de keuze geworden voor de twee voorstellingen op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart in zalencentrum Rehoboth. (meer)

Pestvogel zet Buurtwacht op het verkeerde been

Foto Pestvogel
De prachtige pestvogel die heel wat onrust veroorzaakte
in de Weidebuurt. Foto: Meindert Boskma.


Berkel en Rodenrijs – Consternatie vorige week in de Weidebuurt in Berkel en Rodenrijs. Er was een pestvogel gesignaleerd in de sierappelboom van de familie Noordhuis aan de Speenkruidstraat. (meer)

Ondergrondse containers voor PJF en het Baken

Foto Containers nr. 1
De container wordt geplaatst. De kinderen kijken vol
spanning toe..


Berkel en Rodenrijs - De Prins Johan Frisoschool en het Baken hebben de handen ineengeslagen voor het milieu. (meer)

Gevarieerde concerten in Berkelse Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1998 organiseert Arjan Breukhoven al concerten in de oude Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Vele bekende musici speelden samen met de organist, maar hij gaf natuurlijk ook zelf solistisch vele concerten op het schitterende orgel van de kerk. (meer)

BVCB en Soccer Boys ruiken het bloed van koploper DSO

Foto Voetbal
BVCBC-trainer Kees van der Poel: “Het gaat iedere wedstrijd
om drie punten, niet alleen komende zaterdag”. Foto: Rick den Outer.Lansingerland – Wanneer komende zaterdag in Bergschenhoek aan het Sporthoekpad het eerste fluitsignaal klinkt voor de burenruzie tussen BVCB en het bezoekende Soccer Boys uit Bleiswijk zal deze derby meer belangen hebben dan voorheen. De twee ploegen zijn volop in de race voor de drie rechtstreekse promotieplaatsen. (meer)

Politie zet extra in op woning- en auto-inbraken

foto
Natascha Manders en Daniëlle Terlouw bij de lokauto
die de wijken in zal trekken.


Lansingerland – Een ingeslagen ruit, een ontzet slot of een opengebroken deur; inmiddels hebben heel wat Lansingerlanders op een minder prettige manier kennis gemaakt met het inbrekersgilde dat ook de gemeente Lansingerland niet voorbij gaat. (meer)

Met een schat aan ervaring is Diane Valkenburg weer thuis

Foto nr. 1
De ploeg van VPZ op de Olympische ijspiste. Op de voorgrond
Bob de Jong, Tijsje Oenema, Diane Valkenburg en Jorien Voorhuis.
Achterste rij: Trainer Emiel Kluin, Jan Blokhuijsen, fysiotherapeut
Hans Kocks en trainer Erik Bouwman.Bergschenhoek – Ze zit weer rustig thuis op de bank. De verzorging van moeder Margret en vader Fred laat ze zich welgevallen. Zo van het Olympic Oval in Richmond (Canada) weer thuis in Bergschenhoek. (meer)

Woonbeurs voorziet in vraag- en aanbodbehoefte

Foto
Wethouder Jan den Uil was present bij de opening
van de Nieuwbouw Woonbeurs; met een ruim aanbod
aan nieuwe woningen en bouwplannen.


Berkel en Rodenrijs – Heel wat belangstellenden brachten zaterdag 6 maart een bezoekje aan de door de gemeente Lansingerland georganiseerde Nieuwbouw Woonbeurs die plaatsvond in de SPiL Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan. (meer)

College van L3B, VVD en CU in de maak

Lansingerland – Na de overtuigende verkiezingsoverwinning heeft Leefbaar 3B in het weekend met alle in de Raad vertegenwoordigde partijen oriënterende gesprekken gevoerd. (meer)

Voetbal

Soccer Boys (zo) – DSO: 4-0
Bleiswijk - Soccer Boys wist dat dit een wedstrijd was waarin de drie punten gepakt moesten worden, aangezien de tegenstander van vandaag onderaan de ranglijst was terug te vinden. Vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg dan ook zien de betere te zijn en DSO kwam nauwelijks aan aanvallen toe. In het eerste kwartier had Soccer Boys al een tweetal goede kansen gehad, maar doelpunten vielen er nog niet. Na ongeveer een half uur spelen zou Soccer Boys wel op een 1-0 voorsprong komen. Doelpuntenmaker was Rachid Amghar, die met een snoeihard schot de keeper kansloos liet. De rust zou met deze 1-0 op het bord ingeluid worden.
Na de thee was er in het spelbeeld weinig verandering op te merken. Soccer Boys bleef de bovenliggende partij en DSO kon er weinig tegen inbrengen. Logisch gevolg was dan ook de 2-0 van Martijn van Harten, die zijn van richting veranderde afstandschot in het netje zag vallen. Niet veel later viel ook de 3-0, Mirk Jacobs schoot vanaf zo’n 20 meter de bal prachtig in de kruising. Een kwartier voor het einde was het wederom Martijn van Harten die voor een doelpunt zou aantekenen, dit maal uit een vrije trap van min of meer 25 meter die recht de kruising werd in gestreept, 4-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en noemenswaardige gebeurtenissen zouden dan ook niet meer volgen. Soccer Boys pakt drie punten en klimt twee plaatsen op de ranglijst.

Hengelsport

Viscursus De Ruischvoorn
Berkel en Rodenrijs – H.S.V. De Ruischvoorn organiseert voor jongens en meisjes uit Lansingerland een viscursus op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Er worden vier theoriemiddagen gehouden op 7, 14, 21 en 28 april. Daarna volgen twee praktijkmiddagen op 5 en 12 mei. Op vrijdagavond 14 mei wordt de cursus afgesloten met het diplomavissen. Dit begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De kosten van deelname aan de cursus bedragen ¤ 7,50.
Aanmelden kan bij W.P. van Look, tel. 010 – 521 84 70 of e-mail: willo@live.nl . De cursus wordt gegeven in speeltuin De Kievit.

Skiën

Berkels skitalent op tv
Berkel en Rodenrijs – Aanstaande zondag zullen in het programma Zapp Sport beelden vertoond worden van Joran de Schepper. Joran is een Berkels skitalent. Deze krant zal binnenkort aandacht aan hem besteden. Het programma is te zien op Nederland 3, 09.00 uur.

Spinning en Zumba

Pijnacker – Op 21 maart wordt in De Viergang te Pijnacker een evenement georganiseerd, waarbij men kan Spinnen of meedoen aan Zumba en dit alles voor het KWF. Het inschrijfgeld van ¤ 10,- gaat volledig naar dit fonds. Als je meedoet krijg je ook een lot voor de loterij en daarmee maak kans op mooie prijzen. Je kan ook los loten kopen.
Team De Viergang uit Pijnacker-Nootdorp is één van de deelnemende teams aan de Alpe d'HuZes 2010. Alpe d'HuZes 2010 is een actie, waarbij 2010 fietsers op 3 juni 2010 de bekende berg de Alpe d’Huez op fietsen om geld bijeen fietsen voor het KWF Kankerbestrijding. Het ingezamelde geld gaat voor 100% naar het KWF. 
Informatie over deze actie is te vinden op: HYPERLINK "http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/de-viergang/" http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/de-viergang/ Of bel De Viergang, tel. 015 - 3615444.

Tafeltennis

Dordrecht-TOGB: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB loopt uit op titelconcurrent Dordrecht. Tijdens het rechtstreekse treffen in Dordrecht won TOGB met 4-6. Harry Sintemaartensdijk en Wim Scholte wonnen beiden twee wedstrijden. Dennis van Rutten pakte één punt en samen met Scholte het dubbel. HYPERLINK "http://ttvtogb.nl/nieuws/items/127" \o "blocked::http://ttvtogb.nl/nieuws/items/127" Een maand geleden in Berkel hielden de twee clubs elkaar nog in evenwicht (5-5). Door de winst op de directe concurrent vergroot TOGB de voorsprong tot een comfortabele tien punten. Vrijdag 12 maart speelt TOGB de streekderby tegen het Zoetermeerse Taverzo. De twee clubs hebben elkaar dit seizoen nog niet ontmoet. De verwachting is dat TOGB moet kunnen winnen.

Voetbal

Soccer Boys (za)-Monster: 5-1
Bleiswijk - Na de superprestatie van vorige week tegen koploper DSO volgde zaterdag de confrontatie met  Monster, die op de laatste plaats staat in 2C. Soccer Boys begon slap aan de wedstrijd met veel persoonlijke fouten en het speelde tegen een tegenstander die kort dekte en fel op de bal was. Maar Barry van Ostaay, de vervanger van Steven van Aalst (geschorst vanwege een rode kaart tegen DSO) stond geconcentreerd en goed te keepen. Na de rust (0-0) een ander Soccer Boys. In de 50ste minuut, op aangeven van Rens van Egmond, scoorde broer Jan de bevrijdende 1-0. Maar Monster kwam knap terug in de wedstrijd en na een verdedigende fout op rechts constateerde de scheidsrechter dat Aziz Ben Chamach de spits van Monster onreglementair stopte en wees naar de stip. De pingel werd onberispelijk ingeschoten en Barry van Ostaay was kansloos, 1-1. Na een snelle aanval over rechts zette Aziz Benchamach spits Dave van der Steen knap vrij voor de keeper en deze scoorde de 2-1. Maar de scheidrechter besliste buiten spel en keurde een (zuiver) doelpunt af. Soccer Boys rechtte de schouders en overspeelde Monster met snel en goed positiespel. Ineens was er de drive om een stapje harder te lopen dan de tegenstander. Uit een goede vrije trap van Raymond van Rijn scoorde uitblinker Martijn Helmendach met een kopbal de verdiende 2-1. Plotseling ging het lopen bij de oranje hemden. Aziz Ben Chamach vroeg en ontving de bal van spits Jan van Egmond en scoorde fraai met een snoeihard afstandschot de 3-1.
Een in de 80e minuut opgezette aanval over rechts en goed voorbereidend werk van Aziz Benchamach zette Dave van der Steen vrij voor de keeper. De spits van Soccer Boys scoorde fraai de 4-1; de wedstrijd was beslist. In de 85e minuut was er nogmaals Dave van der Steen, maar zijn inzet werd met de handen (op de doellijn) gekeerd door een verdediger. De scheidsrechter gaf onmiddellijk rood en een pingel. Sjors te Duits schoot onberispelijk de verdiende 5-1 in.


Ton v.d. Vorm 2e trainer Berkel Dames
Berkel en Rodenrijs - Nadat enige weken geleden bekend werd dat Cees Kruys volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij de dames van CVV Berkel is inmiddels ook in de vacature van 2de trainer voorzien met de aanstelling van Ton v.d. Vorm. Ton v.d. Vorm is een trainer met veel ervaring in het dames- en meisjesvoetbal en een trainer met een clubhart. Ton is een oude bekende van CVV Berkel. In de jaren '90 is hij al 5 jaar trainer geweest van de dames van CVV Berkel. Daarna is hij onder andere trainer geweest bij de dames van RVVH (Hoofdklasse) en DSVP. Ook is hij nog trainer geweest van de A-junioren van DSVP. V.d. Vorm gaat nauw samenwerken met Cees Kruys. CVV Berkel heeft één van de grootste dames- en meisjesafdelingen in de regio en dat, samen met de doelstellingen en cultuur van CVV Berkel, spreekt hem erg aan. Met de aanstelling van Cees en Ton begint de technische staf van CVV Berkel Dames vorm te krijgen.

Hockey

HBR-Rijswijk: 4-3
Berkel en Rodenrijs - De eerste wedstrijd na de winterstop kwam het op de tweede plaats staande Rijswijk op bezoek. HBR nam meteen het initiatief en reeds na twee minuten stond de 1-0 op het scorebord na een mooie aanval, afgerond door Martijn Luger. De Berkelaren zakten wat in, zodat Rijswijk haar enige wapen, de strafcorner, in stelling kon brengen. De eerste werd nog fantastisch gestopt door doelman Florian van Steenhoven, maar de tweede verdween na dertien minuten hard in de bovenhoek. HBR zocht opnieuw de aanval en een kwartier voor rust tikte Maurits Smal slim Berkels tweede binnen. Vijf minuten later was er opnieuw een strafcorner nodig om Rijswijk onverdiend weer op gelijke hoogte te brengen. Er werd gemopperd in het veld, vooral op de scheidsrechters, en vlak voor rust incasseerde HBR zijn eerste gele kaart en moest vijf minuten verder met een man minder. Dat weerhield Paul de Wolf er niet van om op slag van rust de Berkelaren weer op voorsprong te zetten met een mooi diagonaal schot.
In het begin van de tweede helft incasseerde HBR zijn tweede gele kaart en alweer uit een strafcorner maakte Rijswijk gelijk. Hierna ontstonden wisselende kansen met HBR toch wel als bovenliggende partij. Die kansen leken te keren, toen vijf minuten voor tijd Berkel de wedstrijd moest uitspelen met tien man door een dom verkregen rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid bleef HBR echter druk zetten en met een benutte strafbal maakte Steven Mogendorff een einde aan deze knotsgekke wedstrijd. Komend weekend gaat het Berkelse team op bezoek bij buurman Pijnacker.

Atletiek

Halve marathon Schipluiden
Bleiswijk - Kees Voogt, atleet van De Kieviten, kwam zaterdag in actie tijdens de halve marathon van Schipluiden. Op het parcours stond een harde, koude wind. Kees finishte in een tijd van 1.30.16.

Wielrennen

Pedaalridder in Ronde van Spijkenisse
Lansingerland - Nieuwkomers vanuit het jaarlijkse scholenproject Twan de Jong, Tim v.d. Stam, Melissa de Jong en Iris Hofman waren de uitschieters tijdens de Ronde van Spijkenisse. Twan was meteen in de kopgroep te vinden; hij finishte als tiende; zijn zusje volgde als dertiende. Tim startte in de cat.2 in de voorste rij en passeerde de meet als dertiende. Clubgenote Iris reed haar eerste wedstrijd op haar eigen racefiets en werd veertiende. Haar zus Merel miste net het podium en werd vierde, Fabiënne Dijkshoorn zestiende en Gaby Gieskens in haar categorie achtste tussen allemaal jongens.

Haagse Kampioenschappen
Lansingerland - Nicky Gieskens, die de afgelopen winter een geweldig seizoen heeft doorgemaakt zowel op de baan als in het veld, startte bij de Nieuwelingen. Vorig weekend tijdens de Haagse Kampioenschappen ontsnapte hij samen met een medevluchter uit het peloton om de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Nicky verloor met een banddikte de overwinning en plaatste zich op een mooie tweede plaats. Clubgenoten Collin Molenaar en Bas v.d. Burg werden 13 en 14.  Lisette van Bergenhenegouwen, deel uitmakend van de Nieuwelingen meisjes, zat tijdens de Haagse Kampioenschappenwedstrijd voor in de kopgroep. Ze kwam als tweede over de meet. De eerste plaats vanuit een sprint was bij de junioren meisjes voor Nathalie van Wesdonk. Zij mocht zich hiermee Haags Kampioen bij de junioren meisjes noemen. Bij de Amateurs behaalde Edwin Vrauwdent van De Pedaalridders Lansingerland vanuit een massasprint een verdienstelijke vierde plaats; zijn clubgenoot Bas van Werven werd elfde. 

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Soccer Boys 14.30 uur
Leonidas – Berkel
ARC (da) – Soccer Boys
Berkel (da) – Stedoco 15.00 uur
Zondag:
TOGB – Alphense Boys 14.00 uur
Nieuwkoop – Soccer Boys

Fietsliefhebbers kunnen meedoen aan Vierdaagse

Lansingerland – Evenals vorig jaar zal ook dit voorjaar een heuse Vierdaagse worden gereden op de wielerbaan van RWC Ahoy’ aan de Doenkade. Op vier vrijdagavonden (23 april, 7, 21 en 28 mei) kunnen teams meedoen aan een door de wielerclub gevarieerd opgezet programma. (meer)

Berkel vergeet het belangrijkste, scoren

Foto
Robert van der Velden (links) en Lennard Kennepohl kijken
toe hoe Harmen Nelisse struikelend een duel probeert te winnen.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – De voetballers van CVV Berkel hebben in de thuiswedstrijd tegen Zestienhoven belangrijke punten laten liggen. De formatie van trainer René Wolterman was negentig minuten heer en meester binnen de krijtlijnen. (meer)

TOGB moeizaam naar de 1-1 deling

Delft – Net als in de eerste confrontatie heeft TOGB tegen het Delftse DHC een deling weten te behalen. Ook het wedstrijdverloop was gelijk aan de wedstrijd thuis deze competitie. (meer)

De fietsprestatie op de Alpe D’Hues nadert

Foto
Alle deelnemers pasten oude shirts en broeken om de
juiste maat van hun tenue te laten noteren.


Lansingerland – Nog slechts een elftal weken scheiden de deelnemers aan de klim in de Alpe d’HuZes; de fietstocht over de beroemde Franse berg met als doel zoveel mogelijk sponsorgelden te verzamelen voor het KWF Kankerfonds. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Vastenvieringen Pius X
Berkel en Rodenrijs – In de vastentijd organiseert de Werkgroep Woord- en Communievieringen en Avondwake elke woensdagavond een vastenviering in de Pius X kerk aan de Anjerdreef, aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Dansavond in De Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt op zaterdag 13 maart een dansavond gehouden voor alle 55-plussers van Lansingerland met muziek van D.J. Gerard Wolf. Tijd: 20.30-24.00 uur. (meer)

Regio

Uitstapje Cultuurbus
Lansingerland – Op dinsdag 16 maart kunnen senioren een uitstapje maken naar het Nationaal Archief Den Haag en de tentoonstelling ‘De verdieping van Nederland’ in de Koninklijke bibliotheek. (meer)

Getuigenoproep straatroof

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag op maandag werd om ongeveer kwart over twaalf een inwoner van Berkel en Rodenrijs beroofd van zijn portemonnee. De jongen was op weg naar huis toen hij in de Herenstraat in Berkel Centrum door twee mannen werd overvallen. Omdat er meerdere mensen op straat waren, is de politie op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof. Mogelijk kent u de daders of kent u hen van gezicht.
Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Aanhouding na diefstal bromfiets

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee inwoners van Litouwen zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Ze reden op een gestolen bromfiets. Het tweetal (20 en 25 jaar) was bij de politie bekend.

Fietsendiefstal

Berkel en Rodenrijs – De afgelopen week zijn zeker acht fietsen van eigenaar gewisseld. De fietsen werden bij de RandstadRail stations en de supermarkt aan de Rozenoord gestolen.

Storing in meterkast

Berkel en Rodenrijs – Brandweer en politie rukten zaterdagochtend massaal uit naar een brandmelding in de Simon Carmiggeltstraat. In de woning waren brandalarm en rookmelders afgegaan. De oorzaak bleek een technische storing in de meterkast te zijn. Er was gelukkig geen sprake van brand.

Alcoholcontrole: flinke boete

Bergschenhoek – De politie heeft tijdens een mobiele alcoholcontrole een viertal bekeuringen uitgeschreven wegens rijden onder invloed. Eén bestuurder, een 29-jarige man uit Amersfoort, maakte het wel erg bont. Terwijl de man met een flinke borrel op achter het stuur van zijn auto zat, reed hij met een ingevorderd rijbewijs. Het bleek dat het niet de eerste keer was dat hij onder invloed de weg op ging.

Vernielingen aan auto’s

Bergschenhoek – In verschillende straten in Bergschenhoek hebben vandalen flink huis gehouden en auto’s met bakstenen en lege flessen moedwillig vernield. Ruiten werden ingegooid en spiegels van auto’s getrapt. De vernielingen vonden zaterdagavond na een uur of half tien tot in de nachtelijke uren plaats.

Vechtpartij sportpark

Bergschenhoek – De politie moest er zaterdagmiddag aan te pas komen om de gemoederen te sussen op sportpark De Sporthoek waar BVCB een voetbalwedstrijd speelde tegen Moordrecht. Beslissingen van de scheidsrechter vielen niet in de goede aarde, waardoor deze besloot de wedstrijd te staken. Dit veroorzaakte onenigheid zowel op het veld als langs de lijn.

Hennepkwekerij ontruimd

Bergschenhoek – In de ds. van Couwenhovenlaan werd op 2 maart een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich op zolder, maar was al grotendeels leeggehaald. Er stonden nog een paar plantjes. De elektriciteit bleek te zijn afgetapt.

CDA en PvdA grote verliezers Klinkende zege voor Leefbaar 3B

Foto Verkiezingen Lansingerland
De kandidaten voor Leefbaar 3B waren verrast en enorm
blij met het behaalde resultaat. Foto: John Hofman.


Lansingerland – Leefbaar 3B is de grootste partij geworden in de gemeenteraad van Lansingerland. De partij maakte een sprong van 4 zetels in de afgelopen raadsperiode, naar 9 zetels nu. (meer)

Brutale diefstal domper op verkiezingsavond

Bleiswijk – Terwijl Leefbaar 3B feest vierde en andere partijen tevreden of teleurgesteld de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen nog eens tot zich door lieten dringen, werd rond de klok van half een ’s nachts ontdekt dat er was ingebroken in een ruimte in de hal van het bestuurscentrum Bleiswijk. (meer)

CBS De Regenboog bouwt de stad ‘Rainbow-City’

Foto nr. 1 Regenboog
Rainbow-City, een prachtige stad!

Bergschenhoek - Op basisschool de Regenboog is hard gewerkt aan het techniekproject waarbij met de hele school een stad is gebouwd. (meer)

Verkiezingen op de Anne Frankschool

Foto Anne Frankschool
Kees Heugens, gemeenteraadslid van Leefbaar 3B, was
op school aanwezig om met de kinderen over hun plannen
te praten.


Bleiswijk - Omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan kwamen, stelde juf Cock aan groep 8 voor om politieke partijen te maken en daarna verkiezingen te houden op school. (meer)

Leefbaar 3B grote winnaar verkiezingen

verkiezingen Lansingerland - Volgens de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Lansingerland is Leefbaar 3b de grote winnaar van de verkiezingen.
(meer)

Wethouders graven voor projectbureau De Groenzoom

Foto
De starthandeling voor de aanpak van De Groenzoom en de
plaatsing van een projectbureau, waarbij beide wethouders ‘de
mouwen opstroopten’. Het bureau zal eind april in gebruik
genomen worden.


Berkel en Rodenrijs - De wethouders Kees van der Kraan (Pijnacker-Nootdorp) en Naushad Boedhoe (Lansingerland) verrichtten vrijdagmiddag 26 februari de eerste handeling voor De Groenzoom. (meer)

Brandweerzorg moet ook bij andere verdeling gegarandeerd blijven

Brandweer

Lansingerland – Lansingerland maakt sinds enkele jaren deel uit van de
regionale brandweer Rotterdam-Rijnmond. Al geruime tijd is men met elkaar in de weer om de brandweerzorg in de regio zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten, maar daar komen de bezuinigen sinds kort tussendoor. (meer)

Onthulling Vrijwilligers Informatie Punt Bibliotheek Bleiswijk

Foto
De VIP in Bleiswijk wordt officieel onthuld en daarmee
tevens die in de overige vestigingen van de bibliotheek.


Lansingerland - In de drie bibliotheken van Lansingerland zijn sinds kort Vrijwilligers Informatie Punten (VIP’s) te vinden. Deze informatiepunten zijn gerealiseerd met een subsidie van het Oranjefonds en de gemeente Lansingerland, omdat men veel waarde hecht aan vrijwilligerswerk. (meer)

Stichting Jarige Job gaat nauw samenwerken met De Voedselbank

Foto
Notaris Pepijn Beliën (links zittend aan tafel) van Oostland
Partners notarissen was een van de eerste Berkelse sponsoren
die graag meewerkte aan het passeren van de oprichtingsakte.
Met naast hem voorzitter Huib Lloyd.
De overige betrokkenen zijn staand v.l.n.r. Saskia de Jager,
Barbara Kahlmann en Guido Paulsen. Zittend rechts Carolien
van Wersch.


Berkel en Rodenrijs – In het kantoor van Oostland Partners notarissen aan de Oostersingel werd vrijdagmiddag in aanwezigheid van de initiatiefnemers een nieuwe stichting opgericht. (meer)

Pleegzorg koestert elk kind

Foto
Corine met de aansprekende poster van Pleegzorg.

Berkel en Rodenrijs – Corine Vreugdenhil koos er bewust voor thuis te zijn voor haar kinderen. De oudste is inmiddels het huis uit en de overige twee gaan ook steeds meer hun eigen weg. “Ik zorg erg graag voor kinderen en dat was er mede de reden van dat we ons verdiepten in het werk van Pleegzorg.”
Toen haar eigen kinderen wat ouder werden ging Corine oppassen op de
peuters van andere ouders in het dorp. (meer)

Gemeentelijke Monumenten weer een stap dichterbij

Foto
Voorzitter Jouke Post overhandigt de eerste lijst van
mogelijke gemeentemonumenten aan de wethouder.


Lansingerland – Uit handen van de voorzitter van de commissie Cultureel Erfgoed Jouke Post ontving wethouder Naushad Boedhoe donderdagmiddag 18 februari een lijst van objecten waarvan de commissie het college adviseert om deze aan te wijzen als gemeentelijke monument. (meer)

Kinderen veroveren nieuwe speeltoestellen

Foto
Van elke school mocht een leerling de wethouder terzijde
staan bij het doorknippen van de linten om de speelvoorzieningen.


Berkel en Rodenrijs – De leerlingen van Het Baken, De Klipper en de prins Johan Frisoschool wachtte vlak na de voorjaarsvakantie een welkome verrassing. (meer)

Leefbaar 3B laat van zich horen

Leefbaar 3B

Bleiswijk - Het jongste onderdeel van Muziekvereniging Crescendo te Bleiswijk De Wijsbleikers was vrijdagavond present in het centrum van het dorp om samen met leden van Leefbaar 3B van zich te laten horen. Er werden folders van de politieke partij uitgereikt en ook werden er veel vrolijke noten gehoord. (meer)

Fleur Dirk op toneel in De Beestenbende

Foto
Fleur met de poster van De Beestenbende; een stuk
waarin de beesten de baas spelen.


Bleiswijk – Van 5 maart tot en met 9 mei presenteert het Jeugdtheater Hofplein het stuk De Beestenbende op toneel. Een spannend en actueel verhaal gebaseerd op Animal Farm van George Orwell. Een van de spelers is Fleur Dik. (meer)

Kamerleden versterken VVD-campagne Lansingerland

Foto
Met Hans Koelhuis werd onder andere gesproken over
veiligheid en ondernemen.


Lansingerland – VVD-fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie Uri Rosenthal en Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg kwamen zaterdag 27 februari de campagne rond de gemeenteraadsverkiezingen in Lansingerland versterken. (meer)

Honderd kinderen beleven een topdag met de Bronclub

Foto
De kleintjes vermaakten zich buiten met tal
van leuke spelletjes.


Berkel en Rodenrijs – Luisteren naar verhalen, knutselen, sport en spel, pannenkoeken en theater; rond de honderd kinderen uit Berkel en Rodenrijs kwamen woensdag naar de Bronclub om midden in de vakantie te genieten van een leuke dag. (meer)

Fotoreportage A13/A16 laat impact zien

Foto
Is dit beeld straks verleden tijd? Foto: Leo Huizinga.

Lansingerland – Om te kunnen zien en voelen welke impact het tracé van de nieuwe snelweg A13/A16 zal hebben, volgde fotograaf Leo Huizinga het geplande traject vanaf de Rotte tot voorbij de Doenkade. (meer)

Wereldwinkel Berkel en Rodenrijs heeft nieuwe coördinator

Foto
Mike Sonneville, een nieuw gezicht in de Wereldwinkel
in Berkel en Rodenrijs. Foto: Asha Gaalman.


Berkel en Rodenrijs - Met de aanstelling van Mike Sonneville (43) heeft de Wereldwinkel aan de Centrumpassage in Berkel en Rodenrijs, een nieuwe coördinator. (meer)

Kunstveiling op CBS de Acker

Foto
Veilingmeester en directeur Rob Wilschut klopte op
gewiekste wijze de prijs op.


Bergschenhoek - In het kader van het thema Kunst werd er de afgelopen weken hard gewerkt op basisschool de Acker te Bergschenhoek. Er werden musea bezocht, kunstenaars uitgenodigd en er werd geleerd hoe je graffiti spuit op een kunstzinnige manier. (meer)

Gastgezinnen gevraagd voor Lets koor en dansgroep

Foto
Het Lets koor Krasts.

Lansingerland - De Stichting Hulp Letland heeft het 45 leden tellende koor en de dansgroep uit Ainazi in Letland uitgenodigd om met ons het 65-jarige jubileum van onze bevrijding te vieren. (meer)

Eten in De Leeuwerik

Foto
De Eethoek is nu al een succes en ook u kunt eraan deelnemen.
Foto: Ron van Driel, huisfotograaf De Leeuwerik.


Bleiswijk - Ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk is een warm toevluchtsoord voor senioren en het is middelpunt van gezelligheid en sfeer. (meer)

Auto- en motorsportbeurs in Bleiswijk

Bleiswijk – Zaterdag 13 maart wordt in de veilinghallen van FloraHolland aan de Klappolder te Bleiswijk van 10.00 tot 18.00 uur een grote auto- motorsportbeurs gehouden. (meer)

Hedendaagse muziek bleek goede keuze bij viering 90-jarig bestaan

Foto
Een wel heel bijzonder jubileumconcert van Vlijt en
Volharding. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Al 90 jaar doet het gemengd koor ‘Vlijt en Volharding’ uit
Bergschenhoek zijn naam eer aan. Dat resulteerde zaterdag 27 februari in een prachtig concert, gegeven in de Hervormde Kerk. (meer)

Meningsverschillen over invulling ouderenparticipatie

Foto
Alle politieke kopstukken van Lansingerland op een rij
om te debatteren over het ouderenbeleid.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens het ouderendebat van 24 februari in zalencentrum Rehoboth waren de politici het over één ding eens: ouderen moeten zo lang mogelijk kunnen participeren in de samenleving. Dit kan door zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk te blijven wonen. (meer)

CDA draagt bij aan een schone gemeente

Foto
Nelleke Bouman stak in Bleiswijk de handen uit de mouwen.
Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland - In alle drie de kernen van Lansingerland liepen op vrijdag 26 februari CDA-ers mee met de gemeentelijke Buitendienst, de afdeling die Lansingerland schoon houdt. (meer)

Catalpa Lansingerland voert actie voor Haïti

Foto
Bas Spruybroek nam de gulle cheque in ontvangst.

Bergschenhoek - De afgelopen weken hebben de thema´s op kindercentra De Tovertuin en Tjoek Tjoek en Buitenschoolse opvangcentra Loco en de Vlindertuin in het kader van actie voeren voor Haïti, gestaan. (meer)

Inbraak dienstencentrum

Bergschenhoek – In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari werd ingebroken in het kantoor van dienstencentrum De Smitshoek. Er werd een kluis opengebroken en men ging er met een laptop vandoor.

Inbreker op heterdaad betrapt

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van vrijdag 26 februari hebben twee agenten in burger een inbreker op heterdaad betrapt op het moment dat hij z’n slag wilde slaan in een woning aan de Ribeshof. Na een korte achtervolging kon de inwoner van Bleiswijk worden aangehouden.
De gemeente Lansingerland wordt de afgelopen weken overspoeld door woning- en autoinbraken. De politie heeft extra menskracht ingezet om hieraan paal en perk te stellen, onder andere door de inzet van in burger geklede agenten. Daarnaast zal de politie de komende week flyers verspreiden om autobezitters erop te attenderen geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten.

Inbraak via dak

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 26 februari werd ingebroken in een winkelpand aan het Westerwater. Men was via het dak naar binnen gegaan. Er werd een grote hoeveelheid goederen weggenomen.

Aanhouding fietsendief

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op 25 februari een man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De man liep op de Spoorhaven, vlakbij het station Rodenrijs van de RandstadRail, te zeulen met een fiets.

Geen vrijdagmiddagbiertje

Bergschenhoek – De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag een kleinschalige alcoholcontrole gehouden op Weg en Land en omgeving. Niemand bleek aan het eind van de werkweek zodanig te hebben gedronken, dat er proces-verbaal moest worden opgemaakt.

Duits kenteken

Bergschenhoek – Op het Sporthoekpad controleerden agenten op vrijdag 26 februari een bestuurder van een auto met Duits kenteken of hij gedronken had. Dat bleek niet het geval te zijn, maar de bestuurder bleek de Nederlandse identiteit te hebben. Het is Nederlandse ingezetenen niet toegestaan in ons land met een auto met buitenlands kenteken te rijden. De man kreeg daarom alsnog een bekeuring.

Aanpak overlast gevende jeugd

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs – De politie zal in het vervolg jongeren die in de omgeving van de Vlashoeck overlast geven in de portieken of op straat direct aanhouden en verbaliseren. (meer)

Suzuki Swift gestolen

Bergschenhoek – Op donderdag 25 februari werd in de Lavendeltuin ingebroken in een woning. Hierbij werden onder andere de autosleutels en de daarbij behorende auto, een zwarte Suzuki Swift, ontvreemd. Het kenteken van de auto is 35-GFB-3.

Inbraak basisschool

Bleiswijk – In de voorjaarsvakantie werd ingebroken in een basisschool aan de Dorpsstraat. De inbrekers gingen er vandoor met vier computers en een laptop.

Inbraak clubgebouw

Bleiswijk – In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari werd ingebroken in het clubhuis van de schaatsvereniging aan de Lange Vaart. De inbrekers namen uit de opslagruimte een hoeveelheid drank weg.

Berkel en Rodenrijs

Vastenvieringen Pius X
Berkel en Rodenrijs – In de vastentijd organiseert de Werkgroep Woord- en Communievieringen en Avondwake elke woensdagavond een vastenviering in de Pius X kerk aan de Anjerdreef, aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – Op zondag 7 maart is er weer Zondagmiddagsoos in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Amnesty in bibliotheek
Bleiswijk - Op vrijdag 5 maart zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Soccer Boys haalt drie punten uit de loopgraven

Foto
Steven van Aalst werd volgens eigen zeggen onterecht
het veld uit gestuurd.


Zoetermeer - De onaantastbaar lijkende positie van koploper DSO uit Zoetermeer heeft na de winterstop toch een behoorlijke deuk opgelopen, vijf verliespunten in twee wedstrijden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
FC Maense – BVCB
Soccer Boys – Monster
15.00 uur
Berkel – Zestienhoven
14.30 uur
ARC (da) – Soccer Boys

Zondag:
Soccer Boys – DSO
14.00 uur
DHC - TOGB

CVV Berkel doet goede zaken

Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel startte de uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk met Vincent Wiersema in de spits voor Robert van der Velden, die deze week verstek moest laten gaan op de trainingen. (meer)

Slecht BVCB komt vroege achterstand niet te boven

Bergschenhoek - Een slecht spelend BVCB is tegen de vierde competitienederlaag van het seizoen aangelopen. In Bergschenhoek was 's- Gravenzandse VV met 2-1 te sterk. (meer)

Sparta-trainers werken met talenten van BVCB

Foto
De voetballers van BVCB beleefden een mooie trainingsdag.

Bergschenhoek - Vrijdag 27 februari was een spannende en uitdagende dag voor de talenten van s.v. BVCB. (meer)

Atletiek

Eerste Lansingerlandloop
Bleiswijk - Op zondag 7 maart organiseert Atletiekvereniging de Kieviten de eerste Lansingerlandloop. De Lansingerlandloop is een prestatieloop over 5 of 10 kilometer voor beginnende en ervaren hardlopers. Voor iedereen, dus.
De Kieviten hoopt dat veel lopers uit Lansingerland en wijde omgeving mee zullen doen. Met een mooi cadeau van sponsor Glazenwasserij Stephan Mastenbroek voor elke loper en bovendien een gratis verloting is deelname extra aantrekkelijk gemaakt. Ook nieuw is de samenwerking met Sportcentrum Rottemeren. Hierdoor kunnen goede voorzieningen worden geboden voor inschrijven, omkleden en prijsuitreiking. Hiermee hoopt De Kieviten niet alleen veel deelnemers te trekken, maar vooral bij te dragen aan een gezellig evenement. De Kieviten verwacht van de Lansingerlandloop een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
De start is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 9.15 uur tot 15 minuten voor de start bij Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan 1A in Bleiswijk. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 3,50 voor de 5 km en ¤ 4,00 voor de 10 km.


Ferdi Vonk maakt vorderingen
Berkel en Rodenrijs – Ferdi Vonk geeft zijn loopbaan als hardloper steeds meer gestalte. Volgende week op 7 maart loopt hij wederom de 20 km van Alphen, 14 maart City Pier City in Den Haag en 11 april het Nederlands kampioenschap M-ton in Rotterdam. Hij mag nu op basis van eerdere prestaties tijdens hardloopevenementen vanuit het eerste startvak starten.
Ferdi heeft veel kilometers gemaakt en geprobeerd zijn basissnelheid te verhogen, dit met een goed resultaat. Op zondag 28 februari heeft de inwoner van Berkel bij de Dobbeloop gelopen over een afstand van 10 km. De Dobbeloop is een recreatieloop c.q. wedstrijdloop die georganiseerd wordt door de Nootdorpse IJsclub. In deze loop is Ferdi eerste geworden in een nieuw persoonlijk record van 38.17. In het najaar 2009 was dit 39.00, dus 43 seconden sneller dan voorheen.

Biljarten

Rust Wat-Ackerfietje 2 0-9
Katpolder- Raedthuys 4-5
Ackerfietje 1-Zoetermeer 4-5

Atletiek

Knotwilgenloop
Bleiswijk - In Woerden vond zondag 28 februari de Knotwilgenloop plaats.
Deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden. Jack ’t Hoen, atleet van De Kieviten, nam deel aan de halve marathon over een afstand van 21,1 kilometer. Ondanks het regenachtige weer liep Jack een goede wedstrijd. Hij kwam als achtste over de eindstreep en noteerde een eindtijd van 1.23.10.

Wielrennen

Start voorjaarscompetitie
Lansingerland – Onder slechte weersomstandigheden werd in Breda het startschot gegeven voor de voorjaarscompetitie 2010. Met daarbij veel nieuwe kinderen van De Pedaalridders die vanuit het scholenproject 2009 klaar waren voor hun eerste wedstrijd. Aan deze competitie wordt deelgenomen door bijna 30 kinderen, verdeeld over 7 categorieën. Direct na het startschot nam Merel Hofman uit Bleiswijk het initiatief om er vandoor te gaan en de voorsprong verder uit te bouwen. De eindsprint werd al van ver aangegaan en Merel verloor met een banddikte de overwinning; ze werd 2de . Haar clubgenote Gaby Gieskens zag kans om uit het vertrek in haar categorie gelijk met de kop van de wedstrijd mee te gaan. Twee ronden voor het eind werd er vanuit de kopgroep vele malen geprobeerd om weg te sprinten, maar die pogingen werden in de kim gesmoord. Gaby legde beslag op een mooie 6de plaats. Berkelaar Twan de Jong maakte deel uit van een grote kopgroep. Hij zag kans in de laatste ronde nog vele plaatsen op te schuiven en als 15de over de meet te komen. Zijn zus Melissa werd 10de , Tim Stam 11de en Iris Hofman 15de. Camiele Lock, Bart Scholten, Klaar Feenstra, Berend Bisdom en Menno Oudshoorn startten in de hoogste categorie. Camiel werd 17de en Bart 18de. De overigen vielen net buiten de prijzen. In cat.6 startte Jelle Rieffe. Na een slechte start en een inhaalrace wist hij toch nog een 20ste plaats te noteren. Ook Berkelaar Bas Buitenhuis werd in zijn categorie 20ste.

Openingswedstrijd Gouda
Lansingerland – Tijdens de jaarlijkse openingswedstrijd in Gouda stonden veel deelnemers in de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met daarin Nicky Gieskens van De Pedaalridders die kans zagen het peloton op een ronde te zetten. Nicky kwam als tweede over de meet. Bij de B-amateurs had zich een kopgroep gevormd met daarin Henry Lock de vader van Camiel, die kans zag om als 8ste over de meet te gaan. Rene Rieffe viel net buiten de prijzen. In de ronde van Rozendaal, een wedstrijd voor junioren, waren ook weer successen voor De Pedaalridders. Chris Tveter en Braien Seppens zagen kans vanuit een kopgroep als 3de en 7de over de eindstreep te komen.

Schaatsen

Sanneke de Neeling schittert
Lansingerland - Sanneke de Neeling, lid van Schaatsvereniging Lansingerland, heeft na een derde plaats op het NK Supersprint junioren C op 23 januari opnieuw beslag weten te leggen op de derde plek, dit keer bij het NK Allround Junioren C in Enschede en tevens brons op het NK kortebaan meisjes junioren C in Lemmer.
Bij de supersprint werd ze op zowel de 100 meter als de 300 meter derde met onder andere twee PR's: 11.46 en 27.06. Bij de NK allround reed Sanneke opnieuw 2 PR's; 42.38 op de 500 meter en 2.11.25 op de 1500 meter. Goed voor een tweede en een vijfde plaats (tevens clubrecords). De NK kortebaan leverde een spannend gevecht op, maar uiteindelijk wist ze met een verschil van tweehonderdste achter de nummer 2 als derde over de meet te komen. Door als snelste C1 rijdster op het NK allround te eindigen heeft Sanneke zich geplaatst om deel te nemen aan de Vikingrace op 25 en 26 februari in Heerenveen.

Onderzoek naar harddrugs in bananendozen

Bleiswijk - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van een flinke hoeveelheid verdovende middelen die vrijdagochtend 26 februari werd ontdekt in een lading bananen. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut