Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Centrum voor Jeugd en Gezin Lansingerland feestelijk ‘de lucht in’!

Foto
Het CJG ging feestelijk van start, maar zal pas over enkele
weken een definitieve plek hebben.


Berkel en Rodenrijs – Met een gezellige informatiemarkt, clowns, confetti en heel veel ballonnen werd woensdagmiddag 17 februari gestart met het Centrum voor Jeugd en Gezin Lansingerland in de tijdelijke locatie: de SPiL in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Prijswinnaar Nieuwjaarspuzzel bekend

Foto
Tiffany Borsboom (rechts) verrast Els Ammerlaan met
de waardebonnen.


Berkel en Rodenrijs – Honderden puzzelaars bogen zich rond en vlak na de jaarwisseling over de nieuwjaarspuzzel van De Heraut. Toen eind januari de inzending werd gesloten kon de prijswinnaar bekend worden gemaakt. (meer)

Britt en Yvette mogen verder Leerlingen zetten hun beste beentje voor in voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Foto
Alle deelnemers aan de voorronde van de voorleeswedstrijd
met in de grote zetel de winnaars Britt en Yvette.


Lansingerland – Zodra de maand februari nadert gaan op de diverse basisscholen van heel Lansingerland de selecties weer plaatsvinden van leerlingen die deel mogen nemen aan de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. (meer)

Elektrische scooters sluiten aan bij klimaatambitie Lansingerland

Foto
Enthousiasme bij zowel de wethouder als de medewerkers.

Lansingerland - Afdelingshoofd Strategische Ontwikkeling Anneke Knol overhandigde vrijdagochtend 19 februari de sleutels van twee nieuwe elektrische scooters aan wethouder Jan den Uil. (meer)

Startpunt officieel in gebruik genomen

 Foto
Nadat de ballonnen zijn doorgeprikt genieten de kinderen
van limonade en popcorn en bekijken de genodigden het nieuwe
gebouw.


Bergschenhoek – Na veel inzet van een groot aantal betrokken partijen kon de nieuwe brede school aan de zilverspar in Bergschenhoek dinsdagmiddag 16 februari op feestelijke wijze officieel worden geopend. (meer)

Bonnewits nachtje blauw op straat

Foto
Laurine Bonnewits ging een nachtje op stap met de politie.

Lansingerland – Omdat veiligheid boven alles gaat, vond VVD-raadslid Laurine Bonnewits het tijd worden om weer een keer met de politie samen de situatie in Lansingerland te bekijken. (meer)

Back to Metal in Rotonde

Foto
The Vile Creation is een van de bands die zaterdag in de
Rotonde te zien en te horen zijn.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 27 februari staan er drie live bands op het podium van de Rotonde. (meer)

Ria Visser toont zilveren medaille op PWA

Ria Visser

Berkel en Rodenrijs - De Olympische Winterspelen in Vancouver zijn in volle gang. Iedereen zou wel eens een echte Olympische medaille willen bekijken. (meer)

Rotorock festival op 12 juni

Berkel en Rodenrijs - Op 12 juni organiseert Stichting Rotonde het jaarlijks Rotorock festival op sportpark Het Hoge land. (meer)

Hakuna Matata vindt onderdak bij CVV Berkel

 Foto
De kinderen worden met een bakfiets van school opgehaald.

Berkel en Rodenrijs - Sinds 1 februari 2010 is BSO Hakuna Matata geopend bij CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Cheque voor ‘t Ezelsbruggetje

Foto
’t Ezelsbruggetje werd verwend met een cheque van
duizend euro. Het geld wordt besteed aan een nachthok
voor de kippen.


Bleiswijk - Dierenweide ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk ontving uit handen van de Kinderkleding- en speelgoedbeurs uit hetzelfde dorp een cheque ter waarde van 1.000 euro. (meer)

VVD Tweede Kamerlid bezoekt Oudelandse Hof

Foto
Een geanimeerd gesprek met de bewoners van
de Oudelandse Hof.


Berkel en Rodenrijs - De VVD is een volkspartij voor iedereen, en omdat de oudere inwoners van Lansingerland soms minder ter been zijn, komt de partij naar hen toe. (meer)

Swingen op country muziek in de Smitshoek

Foto
De countryband Change of Key treedt op in De Smitshoek.

Bergschenhoek - Op zaterdagavond 6 maart organiseert Welzijn Lansingerland (voorheen Stichting Welzijn Ouderen Lansingerland) van 20.00 tot 23.00 uur een culturele avond voor 50-plussers uit Lansingerland in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. (meer)

De Volhouders delen prijzen uit

 Foto
De hoofdprijs wordt uitgereikt voor de carnavalswagen.

Berkel en Rodenrijs – Prins Patrick I van Carnavalsvereniging De Volhouders nam nog eenmaal de honneurs waar rond de activiteiten van de vereniging.
Zaterdag 20 februari reikte hij de hoofdprijs uit aan de winnaar van de grote loterij die rond Carnaval werd gehouden. (meer)

De formulierenbrigade kan aan het werk

Foto
De vrijwilligers die samen de formulierenbrigade van
Lansingerland vormen.


Lansingerland – Met de afsluiting van een scholingstraject ging vrijdagmiddag 19 februari de Formulierenbrigade Welzijn Lansingerland van start. De formulierenbrigade is bedoeld voor 55 plussers en mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren, zoals onder andere belastingaangifte, kwijtscheldingen, gemeentelijke aanvragen en andere belangrijke formulieren. (meer)

CDA Partijvoorzitter Peter van Heeswijk bezoekt de weekmarkt

CDA Partijvoorzitter

Berkel en Rodenrijs – Niet de helaas door ziekte afwezige staatssecretaris Jack de Vries kwam woensdag 17 februari een bezoekje brengen aan de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs. Hij vond een goede vervanger in de persoon van CDA Partijvoorzitter Peter van Heeswijk. (meer)

Kijk op samenhangende ontwikkeling groen- en recreatiegebieden

Foto
De visie wordt overhandigd.

Lansingerland – In opdracht van de gemeente Lansingerland werd een Visie Groen en Recreatie van de gemeente Lansingerland gemaakt. (meer)

Jeugdtheater Hofplein presenteert Feest in de villa

Foto
Jeanine bij een poster van de laatste productie waarin
zij een bijdrage levert.


Berkel en Rodenrijs - Een oud vervallen adellijke villa biedt het decor voor een indrukwekkend programma van Jeugdtheater Hofplein, bestaande uit het toneelstuk ‘Het temmen van het beest’ en de dansvoorstelling ‘Kliniek voor vage klachten’. (meer)

Geen brommerrijbewijs

Bergschenhoek – Bij een controle op 18 februari op de Kroeskarper bleek een 16-jarige bestuurder van een scooter niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. De inwoner van Berkel en Rodenrijs kreeg een bekeuring.

Extra controles niet-handsfree bellen

Lansingerland – De politie heeft aangekondigd de komende tijd automobilisten extra te controleren op het niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel. Automobilisten zijn gewaarschuwd!

Politie gebruikt wapenstok

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie opgetreden in het centrum van Berkel en Rodenrijs, omdat een groep overlast gevende jeugd zich niet wilde verwijderen. Met behulp van onder andere de wapenstok zijn de jongeren gemaand weg te gaan uit het dorpscentrum.

Waarschuwing politie

Lansingerland – De laatste tijd komt het geregeld voor, dat nepmonteurs of verkopers van allerhande diensten bij inwoners van Lansingerland aanbellen.
De verkopers spreken vaak Engels en bieden bijvoorbeeld aan de oprijlaan te asfalteren of een nieuwe voordeur te plaatsen. De politie adviseert een ieder niet met hen in zee te gaan. Soms blijkt het een middel te zijn om de woning binnen te komen of zijn de diensten van slechte kwaliteit. De politie wordt overspoeld door telefoontjes van inwoners die het niet vertrouwen en verzoekt een ieder alert te zijn.
Ook wordt men opgeroepen de politie te bellen als er verdachte personen of auto’s in de straat lopen c.q. rijden of geparkeerd staan.

Het mooie Bleiswijk

Bleiswijk, een welvarend dorp met een bovengemiddelde welstand, een echt dorp dus vlakbij de stad. Ik ben in Bergschenhoek geboren en mijn moeder komt hier vandaan, sinds ruim 2 jaar ben ik hier dan ook komen wonen, in een mooie en rustige straat. Maar dan zie ik eerst dat de hele afdeling groenvoorziening is verdwenen inclusief de gemeentewerf. Het zou goedkoper zijn als ze het allemaal laten doen, ja hallo, dan had ik ook wel een tuinman genomen. De afvalstoffenheffing is daarbij bijna op het hoogste niveau van Nederland omdat ze het hadden uitbesteed. De OZB- belasting stijgt feitelijk ieder jaar ruimschoots boven het inflatieniveau, makkelijk toch in crisistijd de lasten voor inwoners extra verhogen. De omvangrijke huizenbouw loopt zo slecht dat veel te lang tegen onteigende kassen of braakliggende grond wordt aangekeken en als er huizen worden verkocht dan wordt er verlies gemaakt. Voor de tuinders en bedrijven waar Bleiswijk bekend om staat, is momenteel zo ongeveer 40% leegstand van de totale voor hen bestemde grond. Geeft niks toch? De inwoner betaalt wel.
Wordt dit dorp tegenwoordig bestuurd door een projectontwikkelaar of door vertegenwoordigers van zijn inwoners. Willen wij hier partijen die er nu in de Tweede Kamer een rommeltje van maken of was er ook nog een lokale partij met capabele nieuwe mensen? Er waren immers naar verluid toch zo veel grote voorstanders voor fusie, omdat Bleiswijk geen bestaansrecht meer zou hebben, te klein zei men. Wat is er van terecht gekomen? Een failliete boedel en een toekomstig en te duur gemeentehuis hier ver vandaan.

Willy van Steenderen
Bleiswijk


Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo ’t Schooltje
Bergschenhoek – Op donderdagmiddag 25 februari organiseert Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83, een gezellige Kinderbingo in de voorjaarsvakantie.
Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 27 februari wordt in diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, weer een ruil- en verzamelbeurs gehouden. (meer)

Regio

Humanitas, afdeling Lansingerland
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies.
Humanitas is groot in de organisatie van kleinschalige activiteiten van mens tot mens. (meer)

Tai Chi

Tai Chi Ch’uen cursus
Bleiswijk – In maart starten Tai Chi Ch’uen cursussen in Bleiswijk. Tai Chi (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en energiestromen. Ontspanning, concentratie, evenwicht, coŲrdinatie en vloeiend uitvoeren van de bewegingen zijn heel belangrijk.
Tai Chi heeft een weldadige invloed op de spieren, pezen, gewrichten, het klierstelsel, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de organen, de ademhaling en het energiesysteem waardoor je je gezondheid kan behouden of verbeteren.
Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De cursussen zijn bedoeld voor beginners, gevorderden en ervaren Tai Chi’ers. De lessen worden gegeven in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8.
Informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 010-5219920 of e-mail: taichi.bleiswijk@hetnet.nl .

Wielrennen

Fiets-Fit
Lansingerland/regio - Om als beginnende fietser goed voorbereid aan het nieuwe fietsseizoen te beginnen organiseert de Nederlandse Toer Fiets Unie in samenwerking met de aangesloten verenigingen cursussen voor beginnende fietsers op de racefiets en de mountainbike. De training bestaat uit zes lessen van circa twee uur. De kosten bedragen § 30,- voor zes lessen. De start is op zondag 14 maart 10.00 uur. Tijdens de fiets-fit trainingen is je fiets voor schade verzekerd tot een maximaal bedrag van § 750,-. Tevens ontvangt men twee keer het fietssportmagazine van de NTFU, een gratis Shimano bidon en korting op een Fiets-Fit wielershirt. Aanmelden bij www.fiets-fit.nl . Daar kan men kiezen uit de deelnemende verenigingen en fietsbedrijven.

Hengelsport

Viscursus De Ruischvoorn
Berkel en Rodenrijs – H.S.V. De Ruischvoorn organiseert voor jongens en meisjes uit Lansingerland een viscursus op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Er worden vier theoriemiddagen gehouden op 7, 14, 21 en 28 april. Daarna volgen twee praktijkmiddagen op 5 en 12 mei.
Op vrijdagavond 14 mei wordt de cursus afgesloten met het diplomavissen.
Dit begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
De kosten van deelname aan de cursus bedragen § 7,50.
Aanmelden kan bij W.P. van Look, tel. 010 – 521 84 70 of e-mail: willo@live.nl . De cursus wordt gegeven in speeltuin De Kievit.

Biljarten

Biljartkampioenschappen 60+
Berkel en Rodenrijs – De hele maand maart worden elke maandag en vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur wedstrijden gespeeld voor het biljartkampioenschap 60+. Deze worden gehouden in de biljartzaal van TOGB op sportpark Het Hoge Land 23 te Berkel en Rodenrijs. De toegang is voor iedereen gratis.

Uitslagen competitie
Egelantier 2-Ackerfietje 1 3-6
Ackerfietje 2-Egelantier 1 0-9
Dikke Mug-Raedthuys 5-4
Raedthuys-Carambole 1 7-2.

Schaatsen

Uitslagen schaatsvereniging
lansingerland Lansingerland - Terwijl veel mensen genoten van hun eerste vakantieweekend stonden veel schaatsers zondagochtend 21 februari alweer op de ijsbaan.
Door de mist sloeg het ijs erg aan, waardoor er na de eerste ritten bijna geen snelle tijden meer werden gereden. Er werd gereden door pupillen 3 en 4 en junioren C4, iedereen reed 2x de 500 meter.
Pupillen: Kim de Kleijnen: 1.04.28 (PR) en 1.03.92 (PR) , Felicia de Jong: 1.00.50 (PR) en 1.10.17, Lisette Prins: 1.09.74 (PR) en 1.12.37, Vivienne de Jong: 1.07.94 (PR) en 1.10.17, Mirthe van der Beek: 1.06.23 (PR) en 1.08.90, Margriet Geluk: 1.06.07 en 1.06.35, Esther Droogers: 1.02.29 (PR) en 1.03.55 , Nienke Berghout: 1.03.32 (PR) en 1.04.08, Demi Ammerlaan: 1.02.31 (PR) en 1.04.06, Caithlyn Tschi: 1.01.56 (PR) en 1.02.23 , Olav Spa: 1.08.87 en 1.09.72, Thomas Douma: 59.71 (PR) en 1.00.11 , Tatum Bross: 1.02.91 en 1.03.02, Demi Vollering: 59.27 (PR) en 1.00.73, Junioren: Lieke Geluk: 57.11 (PR) en 57.83, Steven van der Hoek: 1.02.53 en 1.02.51, Sanne Uwland: 56.78 en 56.90, Thomas Roodenberg: 55.93, Mike Fieten: 53.29 (PR).

Tafeltennis

TOGB-Salamanders: 10-0
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB is een stap dichter bij het kampioenschap in de tweede klasse. Vrijdag verpletterden de Berkelse heren het Wateringse Salamanders met 10-0. Dennis van Rutten, Harry Sintemaartensdijk en Lennard Overdevest lieten geen spaan heel van de Salamanders. Ook vierde man Wim Scholte droeg zijn steentje bij. Hij won samen met Van Rutten het dubbel. De concurrenten lieten punten liggen waardoor TOGB de voorsprong uitbouwt. TOGB staat nu 8 punten voor op de nummer 2, Dordrecht.
Op 26 februari ligt de competitie stil. Op 5 maart speelt TOGB in Dordrecht de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen.

Combat-VVV: 3-7
Bleiswijk - Combat 1 speelde voor de derde achtereenvolgende keer thuis.
Dit keer tegen VVV 2 uit Leidschendam. Al gauw was duidelijk dat de Combatters het moeilijk zouden krijgen. Hoewel de spelers van Combat in de eerste vijf partijen niet werden weggespeeld gingen die wel alle verloren.
Bijvoorbeeld in het dubbel stond Combat met 2 - 1 in games voor en op de stand 10 – 9 hoefde de hoge bal maar afgemaakt te worden voor de winst, maar hoge ballen blijven moeilijk, en vermoedelijk door het effect werd er niet gescoord, en de partij werd verloren. Een zware nederlaag leek nabij, maar de Combatters wenden vermoedelijk aan het spel van de tegenstanders en wisten van de volgende vijf partijen er drie te winnen. Complimenten voor de spelers Arjan van der Linden, Maurice Muller en Harmen van Rossum om op deze wijze terug te komen.

Schaken

Derde schoolschaaktoernooi
Lansingerland - Woensdagmiddag 3 maart wordt het derde schoolschaaktoernooi van Lansingerland gehouden in gebouw de Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Alle basisscholen van Lansingerland zijn uitgenodigd om ťťn of meer teams van vier spelers in te schrijven via www.3-torens.nl of via email post@3-torens.nl. De inschrijving is gratis. Het toernooi start om 13.45 uur en de prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden. Er zullen zeven rondes gespeeld worden en in de pauze krijgt iedereen limonade en wat lekkers. Als een team groter is dan vier spelers mag er per ronde gewisseld worden. Spelers mogen ook individueel worden aangemeld om te spelen in een Lansingerland team. Het is het derde jaar dat schaakvereniging 3-Torens het toernooi organiseert en dit jaar mogen voor het eerst de nummers 1 en 2 meedoen aan het schoolschaakkampioenschap van de regio Rotterdam, waarvan de eerste ronde op zaterdag 13 maart zal plaatsvinden in Capelle a/d IJssel. Het eerste jaar ging de wisselbeker naar Boterdorp uit Bergschenhoek. En het tweede jaar naar De Poort uit Bleiswijk.
Informatie: tel. 010 – 511 37 36 (na 19.00 uur).

Volleybal

Twee teams Volley2B naar finale Asics Open
Lansingerland - Jongens B, Jongens C en Meisjes A hebben zaterdag meegedaan aan de halve finales van de Asics Open. Alle drie de teams hebben een geweldig niveau bereikt. Jongens B met coach Martin Rutten werd eerste in de poule en mag uitkomen in de finale van 15 mei. Jongens C met coach Ed Bontrop heeft zich ook geplaatst door middel van kruisfinales. Meisjes A met coach Perry Brard haalde het helaas net niet, maar speelde erg sterk in een zeer zware competitie.
De beide jongensteams moeten op 15 mei afreizen naar Apeldoorn. In elke categorie zullen de acht beste teams van het land het tegen elkaar opnemen in twee poules van vier teams. De nummers 1 en 2 spelen vervolgens de kruisfinale waarvan de winnaars tenslotte voor het Nationale Open Jeugd Kampioenschap 2010 zullen spelen.

Atletiek

Midwintermarathon Apeldoorn
Bleiswijk - Zondag 21 februari vond in Apeldoorn de Midwintermarathon plaats. Het parcours staat bekend als de mooiste van Nederland, door de bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren en de prachtige heidevelden van Assel. De start en finish zijn op de ‘koninklijke’ Loolaan. De atleten konden zondag 21 februari naast de Midwintermarathon in Apeldoorn ook kiezen voor andere afstanden, waaronder de Asselronde van 27,5 kilometer.
Marijn Treurniet en Cor van der Blom, atleten van De Kieviten, namen deel aan deze Asselronde als voorbereiding op de Rotterdam marathon. Marijn finishte in 1.50.22 en was tevreden over zijn race. Na 21,1 kilometer kwam hij door in een tijd van 1.23.42 en dat was voor hem een persoonlijk record op de halve marathon. Ook Cor liep een goede wedstrijd. Tot de halve marathon liep hij gemiddeld 5 minuten per kilometer, waarna hij nog kon versnellen. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 2.15.32.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – ’s Gravenzande 14.30 uur
DSO – Soccer Boys
Reeuwijk – Berkel

Zondag:
Stompwijk – Soccer Boys
TOGB- HVV 14.00 uur

Sporthal De Zijde nadert voltooiing

Foto
Wethouder Boedhoe is best trots op het resultaat;
een fraaie sporthal die zowel overdag als ’s avonds gebruikt
gaat worden.


Bergschenhoek - Over enkele weken is het splinternieuwe sportcomplex De Zijde (eind 2008 begon men met de bouw) langs de Boterdorpseweg gereed. De bouwwerkzaamheden zijn dusdanig gevorderd, dat de bijzondere aspecten van het sportcomplex zichtbaar worden. (meer)

Voetbalplaatjes nog steeds een grote hype

Foto
De prijswinnaars van de voetbalspaaractie die eind
van de maand afloopt. Op 3 maart kan er nog eenmaal
geruild worden.


Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag, maar ook op andere dagen na schooltijd en in het weekend kan men de vele spaarders en vergaarders actief bezig zien rond de vestiging van AH in zowel Rodenrijs als Berkel Centrum. (meer)

Tennisvereniging BVCB organiseert clinic voor alle leeftijden

Foto
De vlag in top voor zowel voetbal als tennis bij BVCB.

Bergschenhoek - Tennisvereniging BVCB organiseert op zondag 14 maart vanaf 11.00 tot 13.00 uur een tennisclinic voor iedereen die op recreatieve en sportieve manier een balletje wil slaan. (meer)

Dubbelganger?

Rotterdam – Vorige week hield de politie Rotterdam–Rijnmond een snelheidscontrole op de Groene Kruisweg. (meer)

Goederenvervoer blijft voor de minister een optie

Lansingerland – Het CDA stelde onlangs het college enkele vragen over de geluidsoverlast van de HSL. De antwoorden geven weinig aanleiding tot optimisme. (meer)

Uitslaande brand in Berkelse schuur

Uitslaande brand

Berkel en Rodenrijs – Dinsdag 23 februari net na het middaguur kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand in een schurencomplex achter de woningen aan de Noordersingel, bereikbaar via de Middelweg. (meer)

VVD: ‘I love Lansingerland’

Foto
VVD campagneleden deelden de big shopper uit in de winkelcentra
van de drie B-kernen.


Lansingerland – ‘I love Lansingerland.’ Dat is de boodschap waarmee de VVD vorige week woensdag de drie kernen langsging. (meer)

’t Raedthuys sluit de deuren

Foto
Kijkers en kopers voor een laatste herinnering aan ’t Raedthuys.

Berkel en Rodenrijs – Na vele jaren een begrip geweest te zijn in Berkel en Rodenrijs en omgeving is er een definitief einde gekomen aan ’t Raedthuys.
(meer)

D66 plaatst reusachtig verkiezingsbord

Foto
Het reusachtige bord langs de A4.

Regio - D66 is vanaf afgelopen week voor automobilisten die van Delft/Rotterdam over de A4 richting Amsterdam rijden niet meer te missen. (meer)

GroenLinks op bezoek in de Bergboezem

Foto
GroenLinks in gesprek met de Stichting Natuur- en Milieuwacht.

Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de Stichting Natuur- en Milieuwacht is GroenLinks op vrijdag 19 februari een kijkje gaan nemen in de Bergboezem. (meer)

CDA: Glastuinbouw verdient extra gemeentelijke inzet

Foto
De CDA-delegatie bezocht een tweetal glastuinbouwbedrijven.

Lansingerland - Tijdens een bezoek van het CDA aan twee glastuinbouwbedrijven op 19 februari stond de huidige malaise in de sector centraal. (meer)

Bestuurder overleden na ernstig ongeval

Foto Ongeval
De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.
Foto: Jan Hordijk.


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Door nog onbekende oorzaak is dinsdagmiddag, rond half vijf, een automobilist van de weg geraakt en in de sloot belandt. (meer)

“Duurzaam ondernemen begint bij het gedrag van de mensen zelf”

Foto Ondernemers
De bijeenkomst werd gehouden bij Van der Linde Catering +
Evenementen, waarvan het gehele nieuwe pand duurzaam is
gebouwd. Zo is er gebruik gemaakt van recycled rubber en
FSC-hout in het interieur.


Oostland - Duurzaam ondernemen kost in het begin geld, maar levert daarna winst op. Dat was dinsdagavond 16 februari een van de conclusies tijdens de tweede Huiskamerbijeenkomst georganiseerd door VNO NCW Oostland. (meer)

Informatieavond over A13-A16

Hillegersberg/Lansingerland – Op woensdag 24 februari vindt in Lommerijk, Straatweg 99 te Rotterdam-Hillegersberg een openbare avond over de A13-A16 plaats, aanvang 20.00 uur. (meer)

Barre tocht op de Kilimanjaro

Foto Kilimanjaro nr.
Kamperen met uitzicht op het einddoel: er is nog een lange
weg te gaan.


Bleiswijk/Pijnacker - In het noorden van Tanzania staat de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Deze vrijstaande vulkaan in ruste staat daar met 5892 meter markant in het landschap. (meer)

Jaarprogramma handhaving 2010 valt goed in raadscommissie

Lansingerland – De raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid was zo tevreden over het Jaarprogramma Handhaving 2010 dat het college van b. en w. heeft laten opstellen, dat de commissieleden vonden dat het gisteravond tijdens de raadsvergadering als hamerstuk kon worden geagendeerd. (meer)

Een duik na de Cito stress

Berkel en Rodenrijs - In Nederland deden onlangs 154.000 leerlingen mee aan de Cito Eindtoets. (meer)

Bronclub bezorgt kinderen een bijzonder leuke dag

Foto Bronclub
Vorig jaar was de Bronclub (toen nog Bijbelvakantieclub)
een groot succes.


Berkel en Rodenrijs - Al jaren organiseerde de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in de voorjaarsvakantie de Bijbelvakantieclub. Op woensdag 24 februari is het weer zover, maar vanaf nu onder een nieuwe naam: Bronclub. (meer)

“Gastvrije mensen en fantastisch concertpubliek”

Foto Arjan nr. 1
Arjan Breukhoven is onder meer organist in de Dorpskerk
te Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Hij is al jaren de bekwame dirigent van het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM), dat wekelijks in Berkel en Rodenrijs repeteert en een groot aantal trouwe leden telt: Arjan Breukhoven, tevens organist van de Dorpskerk in Berkel. (meer)

Volksgezondheid geen moment in gevaar

Foto
Lansingerland werkt uitsluitend met gecertificeerde bedrijven
en in nauwe samenwerking met DCMR.


Lansingerland op het matje geroepen over administratieve verwerking asbest Lansingerland – Twee brieven bleven onbeantwoord en daarom schreef het ministerie van VROM vorige week een derde aan de gemeente Lansingerland om voor 1 maart te voorzien in een adequate uitvoering van de asbestregelgeving. (meer)

Otterrotters en Volhouders nemen het heft in handen

Foto
Na het strooien van zout mocht de ambteloos burgemeester
zelf proberen of de weg goed te berijden was.


Lansingerland – Tijdens een sfeervol samenzijn in het bestuurscentrum te Bleiswijk overhandigde burgemeester E. van Vliet vrijdagavond 12 februari de sleutel van zijn gemeente aan de beide Prinsen Carnaval. (meer)

Rotterdam The Hague Airport officieel in gebruik genomen

Foto’s:
Met de ondertekening verandert de naam van de luchthaven
in Rotterdam The Hague Airport.


Regio - De Rotterdamse luchthaven heet voortaan ‘Rotterdam The Hague Airport'. (meer)

Groot enthousiasme bij open huis Wolfert Lyceum

Foto:
Het goed bezochte open huis van het Wolfert Lyceum

Bergschenhoek - Op donderdag 11 februari hield het Wolfert Lyceum - school voor gymnasium, atheneum en havo - het open huis voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. (meer)

Quinty en Thomas verrassen patiŽntjes met speelgoedactie

Foto
Quinty en Thomas genoten van hun bezoek en namen ruim
de tijd om bij alle kinderen en hun ouders een bezoekje te
brengen en een knuffel en speelgoed te overhandigen.


Regio – De patiŽntjes van de kinderafdeling van het Sint Franciscus Gasthuis werden woensdagochtend 10 februari verrast met een bezoekje van twee bekende Nederlanders: Quinty Trustfull en Thomas Verhoef die als ambassadeurs van de Stichting DaDa niet alleen op visite kwamen, maar tevens een hele berg cadeautjes meebrachten. (meer)

Voorlichtingsmiddag ‘Verzorgd wonen’

 Foto
Heel Lansingerland beschikt over een ruim aanbod
aan appartementen (gelijkvloerse woningen).


Lansingerland – De PCOB Bleiswijk was woensdagmiddag de initiatiefnemer voor een voorlichtingsmiddag over 'Verzorgd wonen’ die werd georganiseerd in de grote zaal van De Leeuwerik. (meer)

Inrichting speeltuin zorgt voor verhitte discussie in Ladies debat

Foto:
De ‘first ladies’ uit de Lansingerlandse politiek debatteerden toch
ook over andere dan ‘ladies business’. V.l.n.r.: Astrid Oosenbrug,
Cheryta Buijs, Laurine Bonnewits, Mieke de Haas, Anita Pauwels,
Ankie van Tatenhove, Ivana Citterbartova en Claudia FŁss.


Lansingerland - Alle first ladies van Lansingerland zaten rond de tafel tijdens het eerste ladies only debat van afgelopen donderdag. Onder leiding van burgemeester Ewald van Vliet konden de dames hun standpunten verdedigen aan de hand van stellingen van kiescompas.nl. (meer)

Markt voor HaÔti op de Klimophoeve

Foto:
De markt van de kinderen op de Klimophoeve was
een groot succes


Bleiswijk - De leerlingen van basisschool de Klimophoeve in Bleiswijk waren zo begaan met de slachtoffers van de ramp in HaÔti, dat ze vol zaten met ideeŽn om de mensen daar te helpen. (meer)

Carnavalsvereniging de Volhouders vallen in de prijzen

Foto:
CV de Volhouders viel tweemaal in de prijzen

Lansingerland - Afgelopen vrijdagavond gaf burgemeester van Vliet het startsein voor een vermoeiend maar gezellig carnavalsweekend, door de sleutel van Berkel en Rodenrijs te overhandigen aan Prins Patrick de 1e. (meer)

Lijsttrekkers bieden ondernemers zicht op betere dienstverlening gemeente

Foto:
De lijsttrekkers van Lansingerland tijden het ondernemersdebat.
V.l.n.r.: Ivana Citterbartova (GL), Jeroen Heuvelink (D66), Ruud Braak
(PvdA), Andrť Nieuwlaat (CU), Werner ten Kate (VVD), Jan Pieter Blonk
(L3B) en Claudia FŁss (CDA).Lansingerland – De lokale politiek heeft het beste voor met de ondernemers in deze gemeente. (meer)

Politiek Lansingerland wil groen uitbreiden, niet inleveren

Foto:
Het groen in de gemeente is belangrijk en moet behouden worden,
vinden alle partijen in de gemeenteraadsverkiezingen


Lansingerland - Deze week de laatste van een serie artikelen waarin, aan de
vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, de visie van de politieke partijen op enkele belangrijke beleidsthema’s de revue passeert. (meer)

Vrijetijdsbesteding: sport en verenigingen

Foto:
Onder meer de sportverenigingen zijn bezorgd over de toekomst, als
voor hen de accommodaties duurder worden.


Lansingerland – In deze derde aflevering van de artikelenreeks voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, gaat het onder meer om vrijetijdsbesteding, sport- en andere verenigingen. (meer)

Bezuiningen onontkoombaar; krachten bundelen gewenst

Foto:
Vertegenwoordigers van de politieke partijen in het debat over het
kunst- en cultuurbeleid. V.l.n.r.: Gerard Bovens (PvdA), Geert Renes
(GL), Gerard van der Beek (CU), Anita Pauwels (D66), Pedro de Haas
(PBHdH), Nick Steenkamp (CDA) en Anton Dolle (VVD)


Lansingerland – De bibliotheek, kunsteducatie en musische vorming en de aandacht voor het cultureel erfgoed moeten zoveel mogelijk in tact blijven als er straks flink moet worden bezuinigd in de kunst- en cultuursector in de gemeente. (meer)

Leerlingen van basisschool de Poort maakten prentenboeken

Foto:
De kinderen van basisschool de Poort met hun prentenboeken

Bleiswijk - Op 11 februari kwamen leerlingen van groep 7a en 7b van basisschool de Poort naar de bibliotheek in Bleiswijk om daar de lesmodule TekenTaal van Bibliotheek Oostland feestelijk af te sluiten. Zij hebben de afgelopen weken ieder een prentenboek gemaakt. (meer)

Jongen aangehouden voor belediging

Bergschenhoek- Vrijdagmiddag 12 februari rond vijf uur waren agenten op De Kruin in Bergschenhoek. Daar liepen drie jongens waarvan ťťn van hen iets riep naar de agenten met 'kanker'. (meer)

Biggenruggen geplaatst

Bergschenhoek – Om de verkeerssituatie veiliger te maken zijn aan de Hoeksekade ter hoogte van het fietspad vlak voor de entree naar het recreatieschap biggenruggen geplaatst. Tevens is een container verwijderd, zodat de fietsers beter zicht hebben op het overige verkeer.

Hennepkwekerij ontmanteld

Bergschenhoek – In een woning aan de Van Goghlaan werd woensdag 10 februari een hennepkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld. Er werden 360 planten opgeruimd. Tevens werd een aanhouding verricht.

Bleiswijk favoriet bij de insluipers

Bleiswijk – Op diverse plaatsen in Bleiswijk is een poging gedaan om een woning binnen te komen. In de meeste gevallen bleef het bij een poging. In de Lijsterlaan kwam men echter binnen door een ruit in te gooien. (meer)

Op de bon

Berkel en Rodenrijs – Vijf mensen werden donderdag 11 februari aangesproken op het feit dat ze met de verkeerde reisdocumenten in de RandstadRail meereisden. Ze ontvingen hiervoor een bekeuring.

Sportbelevenissen Rene van der Gijp vielen goed in de smaak

Foto:
Renť van der Gijp zat al gauw op zijn praatstoel.

Berkel en Rodenrijs - Op een verjaardagsfeest is er altijd wel een die het hoogste woord heeft en soms de lachers op zijn hand krijgt. Daar kunnen we de gezellige avond, donderdag 11 februari in de kantine bij CVV Berkel wel mee vergelijken: koffie met gebak (gesponsord door Nadia van der Ende) bij binnenkomst en het hoogste woord, weggelegd voor de gast van de avond, oud-voetballer Rene van der Gijp. (meer)

Eerste Lansingerlandloop

Lansingerland/Bleiswijk - Op zondag 7 maart organiseert Atletiekvereniging de Kieviten de Lansingerlandloop. Deze loop is een prestatieloop over 5 of 10 kilometer voor beginnende en ervaren hardlopers. De start is om 11.00 uur. (meer)

ReŁnie en opening tennisterras fleuren zilveren jubileum op

Fotobijschrift
Cees Emons de eerste voorzitter en de huidige voorzitter
Rinus Hoogerbrugge (links) zijn trots op het terras bij de
Berkelse sportvereniging TOGB.


Berkel en Rodenrijs - Bij een jubileum, in dit geval het 25-jarig bestaan van TOGB - Tennis, hoort een reŁnie en daarom heeft de tenniscommissie het plan geopperd om alle betrokkenen die in de afgelopen 25 jaar iets betekend hebben bij of voor TOGB - Tennis uit te nodigen voor een reŁnie op zaterdag 27 maart. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Forum Sport – BVCB
Berkel – PPSC
14.30 uur
Soccer Boys – Lyra
15.00 uur

Zondag:
TOGB – Neptunus
14.00 uur
Roac – Soccer Boys

Sponsoractie Volley2B levert 400 euro op

Lansingerland - De sponsoractie van de Volley2B jeugdteams die begin januari aan de voorronde van het Nationale Open Jeugd Kampioenschap hebben deelgenomen heeft uiteindelijk § 398,60 opgeleverd. (meer)

TOGB start met darten voor de jeugd

Foto:
Nu ook jeugddarten bij TOGB (Foto Jolanda Janssen-Suijker)

Berkel en Rodenrijs – Tafeltennisvereniging TOGB start met darten voor de jeugd. Jeugd in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar kan vanaf zaterdag 27 februari terecht in gebouw Den Opper op sportpark Het Hoge Land 7 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comitť Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 19 februari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. Eerste kopje koffie/thee is gratis. (meer)

Regio

Mantelzorgsalon
Lansingerland – Mantelzorgers in Lansingerland zijn op de laatste dinsdag van de maand (23 februari) welkom in de Mantelzorgsalon voor ontmoeting, informatie en een luisterend oor. (meer)

Karate

Priscilla Lambregtse ontvangt topsportstatus 2010
Berkel en Rodenrijs - Priscilla Lambregtse heeft de topsportstatus gekregen voor het jaar 2010. Deze status zorgt ervoor dat de Berkelse wordt ondersteund voor het bevorderen van haar talent doordat er diverse faciliteiten en randvoorwaarden worden gecreŽerd. Priscilla(33) is sinds eind 2008 actief op wedstrijdniveau voor de sport kyokushinkai karate. Kyokushinkai karate is full contact karate zonder bescherming. Sinds vorig jaar heeft zij een flinke stap in haar carriŤre gemaakt. Ze waskwartfinalist bij het WK in Japan, kwartfinalist in Engeland en Europees Kampioen in Barcelona. Ook voor 2010 staan er vele toernooien op het programma.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Zoetermeer 9-0
Ackerfietje 1-Ackerfietje 2 2-7
Moordrecht-Raedthuys 4-5
Raedthuys-Watertoren 7-2

Tafeltennis

TOGB-Dordrecht: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Lennard Overdevest was man van de wedstrijd. Hij speelde goed en won zijn drie enkelspelen. Dennis van Rutten had wat pech en pakte ťťn punt. Wim Scholte speelde dit seizoen voor het eerst mee en moest er nog inkomen. Hij won ťťn partij.
Harry Sintemaartensdijk, die zelf deze keer niet meespeelde, was vlak na afloop licht teleurgesteld. Enkele uren later kon hij weer lachen, omdat de andere teams in de poule elkaar af hadden gemaakt waardoor TOGB nu fier aan kop gaat.
De Berkelse formatie heeft na 3 van de 10 wedstrijden 21 punten. Dordrecht volgt met 17. Nummer 3 is Salamanders met 14 punten. Salamanders is de volgende tegenstander van TOGB. Op 19 februari komt de club naar het Berkelse Den Opper op het Hoge Land. Na die wedstrijd kunnen de eerste onderbouwde prognoses voor de poule worden opgesteld.

Combat-Dordrecht: 4-6
Bleiswijk - Combat moest het vrijdagavond opnemen tegen het uit de landelijke derde divisie gedegradeerde Dordrecht 2. Een zware taak voor het net gepromoveerde Combat. De spelers gaven echter zeer goed partij en winst heeft er zeker ook in gezeten. Maurice Muller won twee partijen en samen met Harmen van Rossum ook het dubbel. Harmen won een single. Arjan van der Linden zat het niet mee; hij gaf zeer goed partij maar moest, weliswaar steeds zeer nipt, de winst aan zijn tegenstanders laten. Een partij verloor hij pas in de vijfde game met 10 – 12.

Schaatsen

Uitslagen schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Terwijl alle ogen gericht waren op de prestaties van de Nederlandse schaatsers in Vancouver werd er in eigen land ook gewoon geschaatst en bovendien goed gepresteerd door leden van de schaatsvereniging Lansingerland.
Op zaterdag 13 februari vond het NK voor junioren plaats in Enschede.
Sanneke de Neeling werd daar derde in de categorie junior C dames. Voor zondagochtend de 14e was een zevental rijders uit Lansingerland geselecteerd om mee te schaatsen met de BSK (Baan Sprint Kampioenschap) op de uithof. De uitslagen: Naomie van Klaveren 100m 12.96 / 300m 33.27 / 500m 53.33 / geŽindigd als 13e bij de meisjes pupillen. Daphne van der Burg 100m 12.88 (PR) / 300m 32.53 / 500m 50.31 / geŽindigd als 8e bij de meisjes pupillen. Tim van den Hull, 100m 12.93 / 300m 30.93 / 500m 49.16 / geŽindigd als 7e bij de jongens pupillen. Bart van Oosterhout, 100m 11.90 / 300m 28.81 / 500m 45.07 / geŽindigd als 11e bij de jongens junioren C. Duko Bos, 100m 11.68 (PR) / 300m 27.57 (PR) / 500m 45.52 (PR) / geŽindigd als 7e bij de jongens junioren C. Merith van ‘t Hoff, 100m 12.20 / 300m 28.70 / 500m 45.41 / geŽindigd als 2e bij de meisjes junioren B. Bob Ammerlaan 100m 11.27 / 300m 27.25 (PR) / 500m 42.65 / geŽindigd als 6e bij de jongens junioren B.

Korfbal

ADO-Weidevogels:
Bleiswijk - ADO nam het initiatief en speelde met pit. In een gelijkopgaande eerste helft werd er aan de kant van Weidevogels veel gemist en het aanvalsspel was vrij statisch. De tweede helft deden de spelers er allemaal nog een schepje bovenop, maar het bleef er een hele tijd op lijken dat Weidevogels hier misschien haar eerste verlies zou lijden.
Met nog 4 minuten te spelen stond het Bleiswijkse vlaggenschip met 8-10 achter. Stefan wist daar 9-10 van te maken en Frederike scoorde vervolgens een mooie vrije bal waardoor het 10-10 werd. In de laatste minuut scoorde Chris wederom het winnende doelpunt na een mooie actie van Dirk.
Ook concurrent Korbis wist te winnen van ’t Caproen. De race om het kampioenschap blijft dus spannend. De komende twee weken zijn beide teams vrij. Op 6 maart speelt Weidevogels 1 tegen GKV thuis om 18.45 uur en Korbis mag die dag aantreden tegen ADO.

Atletiek

Nieuw record voor Janna Brand
Bleiswijk - De deelnemers aan de Groet uit Schoorl Run liepen zondag onder winterse omstandigheden een afstand van 30 kilometer. Janna Brand liep een goede wedstrijd, eindigde als eerste bij de dames vanaf 35 jaar en liep een nieuw persoonlijk record van 2.13.50. Deze mooie eindtijd betekende bovendien een verbetering van het 20 jaar oude clubrecord van De Kieviten dat op naam stond van Thea van den Berg. Ronnie Duinkerken verbeterde ook zijn persoonlijk record op deze afstand, hij kwam in een tijd van 1.50.17 over de eindstreep. Met deze prestatie eindigde hij als tweede bij de heren vanaf 35 jaar. Gerrit de Bruin voltooide de 30 kilometer in een tijd van 2.46.44.


Heinenoordtunnelloop
Bleiswijk - Drie atleten van De Kieviten kwamen zaterdag in actie tijdens de Heinenoordtunnelloop in Oud-Beijerland. Deze hardloopwedstrijd over 25 kilometer is onderdeel van de Loopreizenserie 2010, een serie van 11 hardloopwedstrijden in de regio. Het parcours en de omstandigheden waren zwaar. Chris Paardekooper was de snelste Kievit; hij noteerde een eindtijd van 1.44.27. Erik van Keeken zette een eindtijd van 1.45.27 op de klokken.
Julie Beukers eindigde met een tijd van 1.46.21als derde dame en werd eerste bij de dames vanaf 40 jaar.

Basketbal

Binnenland-Squirrels: 64-69
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Squirrels heeft zaterdag weer eens gewonnen. Na twee verliespartijen werd in Barendrecht gewonnen van Binnenland. Squirrels kwam goed uit de startblokken. Met scores van onder het bord van Niels Appel en een driepunter van Lars Sissing werd de voorsprong al snel tien punten, 12-22. Squirrels verzuimde echter om door te drukken. Makkelijke schoten van Ruben Rothuizen en Remko Ligtvoet draaiden net uit de ring. Binnenland profiteerde net na rust van deze slordigheden. In vijf minuten tijd scoorde de ploeg uit Barendrecht 8 keer, goed voor 17 punten. Met de opleving van Binnenland kwam Squirrels zelfs een punt achter, 42-41. Twee driepunters van Han van Ochten en enkele fraaie scores van afstand van Quintus Zuurmond gaf Squirrels voldoende ruimte om zich in de slotfase niet meer in te hoeven spannen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Convenant biedt mogelijkheid voor herstructurering bedrijventerrein

Lansingerland – De gemeente gaat het regionale convenant ‘Naar Regionale Uitvoeringskracht’ ondertekenen. De Zuid Hollandse gemeenten leggen daarin hun streven vast naar een duurzame economische groei. (meer)

Discussie gebiedsvisie Kruisweg woedt voort

Lansingerland – De gebiedsvisie Kruisweg blijft onderwerp van discussie. In de vergadering van de commissie Wonen en Werken bleven de meningen vooral verdeeld over het aantal nieuwbouwwoningen dat in deze kleine buurtschap mag worden bijgebouwd. (meer)

BVCB gaat met speels gemak langs vierdeklasser WFB

Foto
BVCB gaf de tegenstander het nakijken.

Bergschenhoek - BVCB heeft in de oefenwedstrijd tegen WFB een ruime overwinning geboekt. Waar vorige week RCL met groot verschil aan de kant werd gezet, had BVCB met de vierdeklasser absoluut geen moeite. (meer)

Cursus jeugdvissen bij HSV De Bleiberg

Bleiswijk - Ook dit jaar organiseert Hengelsportvereniging De Bleiberg zowel in Bleiswijk als in Bergschenhoek een cursus vissen om de jeugd kennis te laten maken met de hengelsport. (meer)

Weidevogels biedt bedrijfsleven spektakel

Foto:
Weidevogels 1 kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan

Bleiswijk - Hoewel naar alle waarschijnlijkheid het kampioenschap van Weidevogels 1 pas op 13 maart binnen gehaald zal worden, wordt zaterdag 6 maart al een klein feestje gevierd. (meer)

Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi

Bleiswijk - In de voorjaarsvakantie op woensdag 24 februari organiseert de Bleiswijkse tafeltennisvereniging Combat het Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi. (meer)

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op vrijdag 5 februari tussen 15.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 493 passerende voertuigen reden er 52 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur waar 50 is toegestaan. De overtreders ontvangen de bekeuring binnenkort thuis.

Het wordt weer Carnaval!

Foto
De kinderen hadden hun uiterste best gedaan om er zo
leuk mogelijk uit te zien.


Berkel en Rodenrijs – Samen met gasten van carnavalsverenigingen De Ballentrappers uit Pijnacker en De Smooksnuivers uit Rozenburg vierden De Volhouders uit Berkel en Rodenrijs zondagmiddag 7 februari reeds het kindercarnaval. (meer)

Vaarwel strippenkaart, welkom OV-chipkaart

Foto
De invoering van de OV-chipkaart in Rotterdam Rijnmond is
een nauwe samenwerking tussen Connexxion, Qbuzz en RET.
Directeur van Qbuzz Leon Struijk demonstreert een oplaadpunt.


Lansingerland - Vanaf donderdag 11 februari is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de Rotterdamse regio. De strippenkaart behoort vanaf dat moment tot het verleden. (meer)

Rotonde viert 40-jarig bestaan met tal van festiviteiten

Foto
De mensen die er de schouders onder zetten ook van
het 40-jarig jubileum van de Rotonde een groots feest te
maken voor iedereen.


Berkel en Rodenrijs – Jongerencentrum Rotonde viert het 40-jarig bestaan.
Dat zal gebeuren met een reŁnie, maar ook met enkele muziekavonden voor alle Rotondegangers van vroeger en nu. (meer)

Gemeente onthult bouwbord nieuw gemeentehuis

Foto
Samen met de wethouders en de leden van de klankbordgroep
wordt het bouwbord onthuld, waarna ballonnen het luchtruim
kiezen.


Lansingerland – “Een belangrijk moment; van de voorbereiding naar de uitvoering.” Zo noemde wethouder Werner ten Kate de actie van vrijdagmiddag 5 februari waarbij hij samen met collega wethouder Jan den Uil het bouwbord mocht onthullen van het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland dat een plek zal krijgen op de hoek van de Boterdorpseweg en de Schiebroekseweg. (meer)

Een nieuwe piano voor De Zonnehoek

Foto
Nadat de schaar op een kussen is aangereikt wordt
het lint doorgeknipt en kan de pianist beginnen.


Berkel en Rodenrijs – De oude piano was compleet versleten, maar er moest toch eerst even worden gespaard voor er een nieuwe kon worden aangeschaft voor De Zonnehoek in Huize Sint Petrus. (meer)

Ouderen gaan in debat met politici

Foto
Virginia Werner rekent op een pittig debat.

Lansingerland – Woensdag 24 februari zal in zalencentrum Rehoboth te Berkel en Rodenrijs het eerste politieke ouderendebat van Lansingerland worden gehouden. (meer)

Actie OBS Groenehoek voor HaÔti

Foto
Lege statiegeldflessen voor HaÔti; een geslaagde
actie op de Groenehoek.


Bergschenhoek - Hoe toevallig kan het zijn? Leerlingen van groep 8A van OBS Groenehoek (locatie Stampioendreef) en leerkracht M. ter Horst (groep 5/6B locatie Groeneweg) hadden zonder het van elkaar te weten dezelfde gedachte.
(meer)

Groep 6 de Poort sluit lesmodule af in bibliotheek

Foto
De leerlingen toonden vol trots hun werkstuk.

Bleiswijk - Op 3 februari kwamen leerlingen van groep 6 van de Poort naar de bibliotheek in Bleiswijk om daar de lesmodule ´n Stukje Werk feestelijk af te sluiten. De leerlingen hebben de afgelopen weken hard aan een werkstuk(je) gewerkt. (meer)

Afrikamarkt op De Kwakel goed voor ruim 2000 euro

Foto
De leerlingen van De Kwakel showden ook kleding uit Zuid-Afrika.

Berkel en Rodenrijs – De Afrikaanse markt die vrijdagmiddag 29 januari door leerlingen, leerkrachten en nog veel meer helpende handen op De Kwakel werd georganiseerd is een geweldig succes geworden. (meer)

Maatschappelijke stage bij BSO Zus en Zo

Foto
Ook koken en hapjes maken staan op het programma van
de maatschappelijke stage. Hiervoor wordt de leerkeuken van
Melanchthon Bergschenhoek gebruikt.


Bergschenhoek - Leerlingen van de middelbare scholen Melanchthon
Bergschenhoek en Melanchthon Berkroden zijn bij BSO Zus en Zo aan hun maatschappelijke stage begonnen. (meer)

De Gouden Start mag uit de startblokken

Foto
Nadat onder toeziend oog van de notaris, de verkoper en de
wethouder de handtekeningen waren gezet kon een smakelijke
taart worden aangesneden.


Berkel en Rodenrijs – Jan en Lisa Voets waren dinsdagmiddag 2 februari de eerste kopers die hun handtekening zetten op de koopakte voor een nieuw huis in de Gouden Start, een van de nieuwe wijken in de Gouden Buurt van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Ruim 1500 bezoekers aaien en stralen tussen de lammetjes

Foto
De wol werd meteen tot draad gespannen en dat trok
veel bekijks.


Berkel en Rodenrijs – Jong en oud genoot zaterdag van de open dag bij Martin en Petra Oosthoek. (meer)

Ontvoering in een schapenstal

schapenstal

Berkel en Rodenrijs – Ze dacht dat een vriendin van haar een kijkje kwam nemen uit belangstelling, maar toen de hele vriendinnenclub van Marjolijn van der Hoek er achteraan kwam wist ze niet wat ze zag! Marjolijn was zaterdag de hele dag actief als helpende hand tijdens de open dag in het schapenbedrijf van Oosthoek aan de Oude Bovendijk. (meer)

Paul Schenderling medeauteur landelijk CDA verkiezingsprogramma

Foto
Paul Schenderling.

Lansingerland - Het CDA-partijbestuur heeft de leden van de commissie voor het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer benoemd. Eťn daarvan, Paul Schenderling, komt uit Lansingerland. (meer)

Ouderencentrum lijkt er nu toch te kunnen komen

Berkel en Rodenrijs – Er wordt al jaren over gepraat en het is een regelmatig terugkerend gespreksthema in de raadscommissie Burger en Samenleving: een ontmoetingscentrum voor ouderen. Het centrum lijkt nu toch van de grond te gaan komen. (meer)

Zakkenrollers actief

Berkel en Rodenrijs – Op twee verschillende plekken in de gemeente Berkel en Rodenrijs zijn vorige week zakkenrollers actief geweest. In beide gevallen had men het gemunt op de portemonnees van winkelend publiek. U bent gewaarschuwd!
Snelheidscontrole
Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 5 februari tussen 15.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 493 passerende voertuigen reden er 52 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur waar 50 is toegestaan. De overtreders ontvangen de bekeuring binnenkort thuis.

Gereedschap ontvreemd

Bergschenhoek – Bij een inbraak in een bedrijfspand aan het Weg en Land werden op maandag 1 februari onder andere twee schroeftollen en een Tomtom gestolen. Men was binnengekomen door aan de voorkant van het pand met vermoedelijk een breekijzer de deur te forceren. Alle ruimtes werden doorzocht.

Te veel gedronken

Bergschenhoek – Op de Van Vredenburchlaan werd op zaterdag 6 februari een automobiliste uit Bergschenhoek aangehouden. De vrouw had te veel gedronken. Zij kreeg een rijverbod opgelegd.

Inbraak overdag

Bergschenhoek – Op vrijdag 5 februari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Uit de woonkamer werden diverse goederen, zoals de tv en sieraden, gestolen. Men was via een raam aan de zijkant van de woning naar binnengekomen. Hierbij had men waarschijnlijk gebruik gemaakt van een koevoet.

Inbraak in bedrijfsbus

Bleiswijk – In de nacht van 1 op 2 februari is er ingebroken in een bedrijfsbus die geparkeerd stond op het Adm. Helfrichplein. Uit de bus werden meetapparatuur en diverse gereedschappen gestolen.

Achterdeur opengebroken

Bleiswijk – Zaterdag 6 februari werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Hoefweg. De achterdeur was opengebroken, maar ook binnen waren een tussendeur en een kamerdeur beschadigd. Alles was overhoop gehaald. Er is een geldbedrag gestolen.

Berkel en Rodenrijs

Kinderbingo speeltuin De Kievit
Berkel en Rodenrijs – Vanmiddag, woensdag 10 februari, wordt in het Kievitsnest, het clubgebouw van speeltuin De Kievit, kinderbingo gehouden.
De bingo is voor alle kinderen die nog op de basisschool zitten. Kinderen die nog geen 7 jaar zijn moeten met een volwassen begeleider komen. Er zijn leuke prijzen te winnen. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 14 november wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier (geen karton) kan tot ca. 18.45 uur op de kliko-verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Bingo bij Crescendo
Bleiswijk - Op zaterdag 13 februari organiseert muziekvereniging Crescendo een bingoavond voor het gehele gezin. (meer)

Regio

Passiespelen Tegelen
Lansingerland - Op zondag 13 juni gaat de KBO uit Berkel en Rodenrijs samen met Bergschenhoek en Bleiswijk naar de Passiespelen Tegelen. Iedereen kan mee. (meer)

Soccer Boys en Wim Eilander continueren de samenwerking

Foto
Wim Eilander (links) en Joep van den Bosch geven
elkaar de hand als symbool voor de verdere samenwerking.


Bleiswijk – Voetbalvereniging Soccer Boys en haar trainer Wim Eilander gaan voor het vierde seizoen met elkaar door. Voor de trainer van de zaterdagformatie en het bestuur was dit min of meer vanzelfsprekend gezien de uitstekende samenwerking, aldus bestuurslid Voetbal Technische Zaken Joep van den Bosch. (meer)

BVCB de tweede helft op drift

Foto
Robin Monsma, de man van het openingsdoelpunt in de
wedstrijd tegen RCL. Foto: Renze Kennepohl.


Bergschenhoek – De eerste klap is een daalder waard. Met dit gezegde in het achterhoofd heeft BVCB in de eerste wedstrijd in 2010 nog eens haar bedoelingen waargemaakt. (meer)

Duikers veroveren het water van De Windas

Foto nr. 1
De leden worden terzijde gestaan door vakbekwame instructeurs.

Lansingerland – Sinds deze maand is zwembad De Windas de thuisbasis van duikvereniging Fire Divers. (meer)

Leon Hofman pakt bronzen plak op NK-Baan

leon hofman

Bleiswijk - Leon Hofman, rijdend bij Rwc Ahoy’, heeft afgelopen zondag op het NK-Baan in het Sportpaleis van Alkmaar de bronzen plak mee naar Bleiswijk mogen nemen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – ’s Gravenzande
15.00 uur
Soccer Boys (da) – Rijnvogels
13.00 uur
Berkel – RAS
14.30 uur (vr.)
BVCB – Hoekse Boys
14.30 uur (vr.)
Zondag:
SJC - TOGB
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur

Team Oostland volgeboekt naar Alpe d”HuZes

Lansingerland – Er kunnen zich geen deelnemers meer melden voor het Team Oostland dat op 3 juni samen met een groot aantal andere sportievelingen de Alpe d’HuZes gaat beklimmen voor het goede doel: de strijd tegen kanker en de financiŽle medewerking aan onderzoek tegen kanker. (meer)

Scholenvolleybal Toernooi

Bergschenhoek - Woensdag 17 februari van 14.00 tot 15.30 uur wordt in sporthal De Ackers te Bergschenhoek een Scholenvolleybal Toernooi georganiseerd voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Aanmelden gebeurt vůůr 13 februari op het inschrijfformulier in de klas.
Deelname kost § 2,- per persoon. Dit komt ten goede aan Right to Play. Op
alle niveaus wordt steeds 4 tegen 4 gespeeld.

Clubkampioenen van Bazuin/PIP bekend

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 5 februari heeft de oudste jeugdgroep van badmintonvereniging BAZUIN/PIP gestreden voor het clubkampioenschap 2010. (meer)

Jongens D2 HBR zaalkampioen

Jongens D2

Berkel en Rodenrijs - Jongens D2 van Hockeyvereniging HBR zijn afgelopen zondag zaalhockeykampioen geworden. Eerst was er een klinkende zege van 5-0 op Cartouche. Helaas kwam Ring Passe niet opdagen, maar dit betekende wel het kampioenschap voor JD2. (meer)

Tafeltennis

De Sprint-TOGB: 1-9
Lansingerland - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB zet de goede start van de voorjaarscompetitie voort. De Berkelaren veegden in Brielle De Sprint van tafel met 1-9.
Lennard Overdevest en Dennis van Rutten wonnen elk hun drie partijen en samen het dubbel. Harry Sintemaartensdijk pakte twee van zijn drie enkels.
Veel games waren behoorlijk spannend. Na de mooie 7-3 winst van vorige week staat TOGB nu fier aan kop in de tweede klasse. Vrijdag 12 februari speelt TOGB thuis tegen Dordrecht in speelzaal Den Opper op sportpark Het Hoge Land.

Combat-Vriendenschaar: 9-1
Bleiswijk - Combat 1 is de najaarscompetitie overtuigend kampioen geworden en is daardoor weer teruggekeerd in de hoofdklasse, de hoogste klasse van de sterke afdeling West. In de tweede wedstrijd van die competitie wisten ze het de spelers van Vriendenschaar 2 uit Gouda zo moeilijk te maken dat die met een 9 – 1 nederlaag huiswaarts moesten keren.
Arjen van der Linde scoorde weer met diverse fenomenale slagen. Hij won al zijn drie partijen. Maar ook Maurice Muller en Harmen van Rossum wonnen al hun partijen met gedegen en vaak fraai spel. Alleen het dubbel ging naar de tegenstanders. Vorige week, uit tegen Avanti 3 uit Hazerswoude waren er ook winstkansen, maar het werd een kleine nederlaag 6 – 4.

Schaken

Simultaan Bianca Muhren
Lansingerland - Zaterdag 13 februari organiseert schaakvereniging 3-Torens in samenwerking met de Schaakveste een masterclass eindspel en een eindspelsimultaan met en tegen Bianca Muhren. Tussendoor wordt de legendarische quiz ‘Petje op, Petje af ‘ gespeeld met fraaie prijzen. De locatie is aan het Voorhout 100 in Rotterdam (10 minuten vanaf Berkel- Centrum. De deelnemers worden om 13.30 uur verwacht. Kosten deelname is § 10,00, voor leden van de Schaakveste § 5,00.

Atletiek

Eerste Marathon Trainingsloop
Bleiswijk - Op zondag 14 februari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon 2010. De start is om 09.00 uur bij de Pekhuisbrug. Parkeergelegenheid is aan de Kooilaan bij Recreatiecentrum Rottemeren. De lopers die zich voorbereiden op de marathon van Rotterdam lopen 30 km in de vorm van zes verschillende rondes van 5 km.
Elke ronde begint en eindigt bij de Pekhuisbrug. Zie voor informatie en kaarten van de zes rondes de website van De Kieviten, www.dekieviten.nl.
Iedereen is van harte welkom, ook voor minder dan de zes rondes.
Fietsbegeleiding is toegestaan. Voor deelname is geen inschrijving vereist.
Ook is deelname gratis. Wel wordt de lopers gevraagd hun eigen sportdrank mee te brengen. Bij de Pekhuisbrug wordt een bemande verzorgingspost opgesteld. Daar kan de eigen drank worden afgegeven en deze staat na elke ronde voor gebruik gereed. Zorg dat de eigen bidon herkenbaar is. Bij de verzorgingspost kan ook een vrijwillige bijdrage worden gegeven. Deze komt volledig ten goede aan de actie van Kievitenlid Monique de Jong voor de stichting Vrienden van Sophia. De Stichting Vrienden van het Sophia steunt projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiŽntjes en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken.
Op zondag 14 maart wordt op dezelfde wijze 35 km gelopen (zeven verschillende ronden). Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep (Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl).

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Het was zondag 31 januari koud, maar doordoor was het ijs prima van kwaliteit en dat was te merken aan de uitslagen. Pupillen 1: Daphne van der Burg: 100m 12.98 (PR), 300m 31.47 (PR), 500m 50.02 (PR), Naomie van Klaveren: 100m 12.93 (PR), 300m 32.50, 500m 53.19, Tim van den Hul, 100m 12.79 (PR), 300m 30.83 (PR), 500m 48.35 (PR). Junioren C1: Bart van Oosterhout: 100m 11.83 (PR), 300m 28.92, 500m 44.51 (PR).
Na een moeizame start - de ijsmeesters kregen de baan namelijk niet sneeuwvrij - kon er zondag 7 februari om 07.20 uur eindelijk gestart gaan worden. De pupillen 2 en E en junioren C3 (en hun ouders) kwamen niet voor niets; het was lekker koud en het ijs daardoor van goede kwaliteit. Dat was direct zichtbaar in de vele pr’s die werden gereden.
Pupillen E: Lisette Ammerlaan 100m: 15.35 (PR), 500m: 1.12.24 (PR), Fenna Bross: 100m: 14.94 (PR), 500m: 1.10.99 (PR), Laura Ammerlaan 100m: 15.42 (PR), 500m: 1.08.71 (PR), Niels Pruisken 100m: 14.25 (PR), 500m: 1.19.74 (val), Jelle van Oosterhout 100m: 15.72 (PR), 500m: 1.0479 (PR), Juriaan van Linschoten 100m: 13.85 (PR), 500m: 1.01.47. Pupillen 2: Fieke Uwland: 110m: 13.29 (PR), 300m: 34.30 (PR), 500m: 54.93 (PR). Junior C3: Noortje Geerts 500m: 52.11, 700m: 1.15.44 (PR).

Korfbal

DVS-Weidevogels: 10-14
Bleiswijk - Van de thuiswedstrijd tegen DVS – die met 15-0 werd gewonnen - had Weidevogels geleerd dat DVS veel lange ballen naar achter wilde gooien en daarom waren ze vastbesloten deze ballen nu te onderscheppen. De uitploeg stond al snel met 1-0 achter, maar wist dit ook weer recht te zetten. Weidevogels kwam daarna voor, maar DVS bleef de hele eerste helft aanklampen. Er werd gerust met een voorsprong van 6-8 voor de Bleiswijkers.
Na rust wist Weidevogels na 10 minuten een gat te slaan door er twee te scoren. Het leek er even op dat de wedstrijd gespeeld was, maar DVS gaf nog niet op. In een wat rommelige eindfase lukte het Weidevogels goed om de voorsprong in handen te houden.
Volgende week staat de nummer drie van de ranglijst ADO op het programma.

Voetbal

Quick-TOGB: 3-0
Den Haag - TOGB heeft de uitbeurt tegen het Haagse Quick al vroeg de wedstrijd uit handen gegeven. Binnen tien minuten stond de ploeg van trainer Danny Molendijk op een 2-0 achterstand door grove verdedigingsfouten. TOGB kon deze wedstrijd geen beroep doen op Paul Docter, geblesseerd, Joey Lems die op vakantie was en aanvoerder Dennis de Wekker die zijn gezinssituatie niet meer kan combineren met het voetballen in de selectie van TOGB. Voeg daarbij nog eens dat Bas Mourits al vroeg in de wedstrijd door een overtreding de pijp aan Maarten moest geven. De eerste vijfenveertig minuten was de Haagse ploeg ook heer en meester over de Berkelse formatie. Pas na de thee kwam TOGB weer een beetje in zijn oude doen en kon de thuisclub op eigen helft terugdringen. Jeffrey de Vries en Jan van der Lugt kregen goede kansen op de aansluitende treffer, maar faalden in de afwerking. Een uitval even voor de negentigste minuut werd door Quick nog een keer doeltreffend afgerond, 3-0.
Jan van der Lugt en Maurice Langstraat liepen nog tegen een gele prent op voor respectievelijk het wegtrappen van de bal en praten. Voor Tim van der Vorm was er deze wedstrijd een basisplaats.

SVC’08-Soccer Boys (za): 2-5
Bleiswijk - Al na drie minuten scoorde Daniel Baars de 0-1 uit een hoekschop met een hard strak schot waar de keeper van SVC geen zicht op had. En toen begon het Soccer Boys half uurtje. Met goed voetbal werd menigmaal Dave van der Steen in stelling gebracht, wat resulteerde in een bal binnenkant paal, een bal op de kruising en tweemaal dubieus verdedigen waarbij hij van scoren werd afgehouden. Een uitval in de 27e minuut door de snelle spitsen van SVC en een verdedigingsfout in de achterhoede van Soccer Boys en de stand was 1-1.
Soccer Boys liet het er niet bij zitten. De jonkies Dave van der Steen en Raymond van Rijn begonnen lekker te draaien. Een fantastische vrije trap van Raymond in de 40e minuut werd verkeerd beoordeeld door de achterhoede van SVC en door de eigen verdediging in het doel gekopt. Stand 1-2. In de 41e minuut werd een weer goed genomen vrije trap van Raymond van Rijn ditmaal foutloos afgerond door Dave van der Steen. Stand 1-3. En in de 43e minuut ging Dave van der Steen door op een pass van Jan van Egmond en scoorde hij de 1-4.
Na de rust begon SVC wanhopig aan een offensief wat uiteindelijk in de 75e minuut werd beloond met een doelpunt. Stand 2-4. Doch in de 85e minuut was het toch weer uitblinker Dave van der Steen die fraai scoorde en de eindstand van 2-5 liet aantekenen.
Soccer Boys (zo)-Alkmania: 3-2 Bleiswijk - De wedstrijd begon uiterst onwennig van beide kanten en er waren dan ook veel slordigheidjes te noteren voor beide partijen. De 0-1 die zou vallen illustreerde dit dan ook. Na nog geen 10 minuten spelen kreeg ťťn van de middenvelders van Alkmania op randje zestien veel te veel ruimte; hij kon de bal prachtig binnenschieten. Na deze goal werd Soccer Boys wel wat feller, maar echt veel grip op de wedstrijd kreeg het nog niet. Alkmania zou even later ook nog op 2-0 komen uit een strafschop.
Soccer Boys bleef het proberen en zodoende kwam er een geweldige kans op de 2-1, maar Michel Haakman faalde oog in oog met de keeper. Niet veel later zou de 2-1 alsnog vallen. Na een goed uitgespeelde aanval gaf Rachid Amghar de bal precies op maat zodat Martijn Vermeulen deze kon inknikken.
De tweede helft kwam Soccer Boys de kleedkamer uit met het idee om de wedstrijd nog in het voordeel om te buigen. De nog te spelen 45 minuten zouden in het teken staan van het strijden voor elke bal. Soccer Boys oogde erg gemotiveerd om Alkmania over de knie te krijgen en bleef gedurende de gehele wedstrijd hiervoor knokken. Na een kwartier in de tweede helft viel de 2-2. Vanuit een vrije trap vanaf rechts kopte Mirk Jacobs in het gedrang de bal langs de keeper van de tegenstander. Alkmania moest nu komen om de voorsprong weer terug te pakken, waardoor het spel veelvuldig op en neer ging. Toch zou Soccer Boys de 3-2 gaan maken. Bij een voorzet vanaf links raakt Martijn Vermeulen in duel met de keeper de bal op het achterhoofd en deze wordt volkomen vrij ingekopt door Michel Haakman. De resterende tien minuten zouden voor Soccer Boys slopend worden, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven.

Floreant-CVV Berkel: 2-1
Berkel en Rodenrijs - De eerste competitiewedstrijd van CVV Berkel is uitgelopen op een teleurstelling. CVV Berkel mocht deze tegenstander niet onderschatten, maar werd toch verrast door de enorme werklust van de thuisclub. Door veel strijd op het middenveld kwam CVV Berkel niet aan goed positiespel toe en werden de Berkelse spitsen niet of nauwelijks bereikt.
Vlak voor rust had CVV Berkel een voorsprong moeten pakken, maar Pieter van der Breggen faalde in de afwerking. Na rust was het al vrij snel wel raak.
Frans Krijtenburg veroverde de bal op het middenveld en via een steekbal van Pieter van der Breggen werd de diepgaande Harmen Nelisse vrij voor de Floreant keeper gezet, 0–1. De meegereisde Berkel-supporters gingen er eens goed voor staan, want er werd in de tweede helft beter gevoetbald door de ploeg uit Berkel en Rodenrijs. De enige die hier toch anders over dacht, was de scheidsrechter van deze middag. De strijdwijze van de thuisclub Floreant werd nog steviger, maar in plaats van het bestraffen van grove charges aan Floreant-zijde, waren de voorwaartsen van CVV Berkel slachtoffer van scheidsrechterlijke dwalingen; geel voor Van der Breggen en Buitenhuis. Dit leidde tot irritatie op het veld en hier wist Floreant optimaal van te profiteren. Na nonchalant verdedigen van Timo van der Hoeven kopte Floreant-spits Roel de Mos uit een toegekende vrije trap beide clubs op gelijke hoogte. Even later volgde het meest vreemde moment van de middag. De buitenspelval van CVV Berkel haperde en de rechterspits van Floreant dreigde door te breken, maar in een uiterste krachtsinspanning blokkeerde Frans Krijtenburg de bal en speler, voor iedereen duidelijk waarneembaar buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter liep echter vanuit de middencirkel naar beide spelers toe en gaf tot ieders verbazing ineens een strafschop en een gele kaart voor Krijtenburg. Dit cadeau werd door Floreant optimaal benut door Roel de Mos die de penalty onberispelijk binnenschoot, 2 – 1. Vol frustratie ging CVV Berkel op jacht naar de gelijkmaker, maar raakte al snel Bob de Geus kwijt met de rode kaart na een ongelukkige actie. Met tien man werd de aanval fanatiek gezocht en stond Floreant met de rug tegen de muur. Maar gescoord werd er niet meer, zodat CVV Berkel voor het eerst sinds oktober weer tegen een verliespartij opliep.

Wielrennen

Pedaalridders in de prijzen
Lansingerland - In Hoofddorp werd de laatste veldritwedstrijd van dit seizoen verreden met tussen de rijders Pedaalridder Nicky Gieskens die zowel op de baan als in het veld enorme successen heeft geboekt. Vanaf het vertrek ontstond er een grote kopgroep die tijdens de wedstrijd uiteen viel, maar Nicky bleef aanhaken en pakte een verdienstelijke zesde plaats.
Tijdens Nederlands Kampioenschappen baan Omnium waren er successen voor De Pedaalridders. Nathalie van Wesdonk behaalde wederom een zilveren medaille op het onderdeel Omnium; haar vierde nationale plak van dit seizoen. De kansen voor deelname aan de WK zijn hiermee weer gestegen. Ook Silvie Haakman mocht de bloemen in ontvangst nemen voor een verdienstelijke derde plaats tussen de Nieuwelingen.

Samenwerking gemeente met partners biedt mogelijkheden

Foto
Ontmoetingscentrum De Leeuwerik voorziet al jaren
in Bleiswijk aan de behoefte van senioren elkaar te ontmoeten.


Lansingerland – De snelle groei van de gemeente brengt een relatief jonge bevolking met zich mee. Maar er wonen ook duizenden ouderen in de drie kernen van Lansingerland. (meer)

Politiek wil jongeren meer betrekken bij wat er in de gemeente gebeurt

debat
Een jeugddebat is een van de manieren om jongeren
te betrekken bij de eigen mleefomgeving.


Lansingerland – Ook deze week besteedt De Heraut aan de hand van enkele vragen weer aandacht aan de visie van de politieke partijen op een tweetal thema’s. (meer)

VVD-raadslid op stap met de wijkagent

Lansingerland - Vrijdagavond ging VVD-raadslid Hans Bucher op stap met de wijkagent van Rodenrijs, Annemieke Roos en haar collega Natasja van Dam.
Hij tekende het volgende verhaal op. (meer)

Internationale artiesten tijdens Stop Aids Now evenement in Rotonde

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 13 februari is het tijd voor een internationaal Stop Aids Now evenement in Lansingerland. Diverse artiesten uit binnen- en buitenland die meestal via het virtuele platform van Second Life™ hun muziek ten gehore brengen, treden nu live op tijdens het concert waarvan de gehele opbrengst ten goede zal komen van de stichting Stop Aids Now. (meer)

Leefbaar 3B: ‘Naar meer financiŽle controle in Lansingerland’

Lansingerland - Economisch slechte tijden doen zich regelmatig voor. Als je naar het overzicht van de vroegere pieken en dalen kijkt op http://www.nber.org/cycles/cyclesmain.html kan je tamelijk goed voorspellen wanneer de volgende crisis zal komen. (meer)

Rotterdam Airport bereid mee te weken aan maatregelen

Lansingerland – De directeur van Rotterdam Airport heeft in een gesprek met de PvdA fractie toegezegd dat hij op korte termijn de luchtvaartmaatschappijen die van het vliegveld gebruik maken zal vragen om hun piloten te instrueren om de Lansingerlandse kernen te mijden. (meer)

Geld voor Rottepop editie 2010

Lansingerland – De derde editie van ‘Rottepop’ lijkt veilig te zijn gesteld door een subsidie van § 20.000 van het college van b. en w. uit het potje Initiatieven uit de Bevolking. (meer)

VVD wil particulier opdrachtgeverschap in Lansingerland stimuleren

Lansingerland – De VVD fractie wil dat de gemeente gebruik gaat maken van het op te richten Expertteam voor eigenbouw, dat particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw moet gaan faciliteren. (meer)

Bergschenhoek krijgt stadsboerderij met kinderopvang

Bergschenhoek - De stadsboerderij in het Hoekse Park in Bergschenhoek komt er. De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de initiatiefnemer. (meer)

Dit jaar begin met herinrichting centrum Bleiswijk

Bleiswijk – De herinrichting van de Dorpsstraat gaat dit jaar van start. In twee fases zal de kern van Bleiswijk worden opgeknapt. (meer)

Structuurvisie Lansingerland krijgt steun van raad

Lansingerland – De structuurvisie voor Lansingerland schetst het beeld van de gemeente als onderdeel van de zuidvleugel van de Randstad. Het document zal dienen als basis voor de bestemmingsplannen. (meer)

Kwaliteit beheer openbare ruimte mogelijk in nabije toekomst onder druk

Lansingerland – In een achttal beheerplannen heeft de gemeente het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en de gemeentelijke gebouwen vastgelegd. (meer)

CDA Staatssecretaris De Vries bezoekt weekmarkt

Berkel en Rodenrijs - Staatssecretaris Jack de Vries zal op woensdag 17 februari in de middaguren een bezoek brengen aan de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs. (meer)

OV-gebruikers bezorgd over kosten en ongemak OV-chip

Foto
De PvdA in gesprek met gebruikers van het openbaar vervoer.

Lansingerland - De gebruikers van het openbaar vervoer (OV) in Lansingerland zijn bezorgd over de afschaffing van de strippenkaart in onze regio. Enerzijds door de problemen in het gebruik van de OV-chipkaart, anderzijds door de kosten daarvan. (meer)

Arrestaties na mishandeling

Politie

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens aangehouden die ervan verdacht worden twee jongens te hebben geslagen.
(meer)

Mosselavond Ronde Tafel 136 groot succes

Foto
Een gigantische opbrengst, zo kon aan het eind van de
mosselavond worden geconcludeerd.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 5 februari organiseerde De Ronde Tafel 136 een Mosselavond in ‘t Raedthuys in Berkel en Rodenrijs. Bijna 200 gasten genoten van een heerlijk diner. (meer)

Orgelconcert Jan Droogers

Foto
Jan Droogers.

Bleiswijk/Voorburg - Zaterdag 13 februari zal de Bleiswijkse organist Jan Droogers een concert geven in de Oude of Martini Kerk te Voorburg. (meer)

VVD-actie tegen hoge afvalstoffenheffing met gouden kliko

Foto
De VVD ging de straat op met een gouden kliko.

Lansingerland - Op meerdere plekken in Lansingerland dook de afgelopen week een gouden vuilnisbak op. Van wie was deze geheimzinnig gouden bak, en waarom stond hij daar? (meer)

Oproep voor reŁnieavond Helicon

Foto
Een optreden van de majorettes van Helicon eind jaren zestig.

Berkel en Rodenrijs - Vanwege het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Helicon vindt er op zaterdag 6 maart ’s avonds een grote reŁnie plaats voor alle leden en oud-leden.

(meer)

Aanleg A13/A16 moet ook voor Rotterdamse wethouder in tunnel

A13/A16

Lansingerland/Rotterdam – De Rotterdamse wethouder Vervat weerspreekt de berichten als zou hij de deur open hebben gezet voor aanleg van de A13/A16 door het Lage Bergse Bos in een open bak, in plaats van in een tunnel. (meer)

Gered door de ‘strooiwagen’

Foto Gered
Peter (links) en Arno van den Bulk gingen onmiddellijk tot
actie over.


Berkel en Rodenrijs - Dat gladheidsbestrijding dubbel nut kan hebben bleek maandag 1 februari. (meer)

Hoogheemraadschap zoekt versterking dijkleger

Foto Hoogheemraadschap
Het hoogheemraadschap werkt met een dijkleger.

Bergschenhoek/Bleiswijk - Een belangrijke taak van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waaronder ook Bergschenhoek en Bleiswijk ressorteren, is het waarborgen van de veiligheid en het beschermen van laag gelegen polders tegen wateroverlast. (meer)

Scheidsrechter Raymond van Meenen geeft waardevolle tips aan collega’s

Foto
Raymond van Meenen in actie tijdens de FC Den Bosch –
Telstar in de Jupilair Leaque.


Lansingerland – Iedere zaterdag of zondag zijn ze actief op de velden. Want een voetbalwedstrijd zonder scheidsrechter is gewoon ondenkbaar. En het zijn allemaal vrijwilligers die op gezette tijden veel commentaar over zich heen krijgen. (meer)

Fietsersbond ontevreden over fietsparkeren halte Westpolder

Berkel en Rodenrijs - De Fietsersbond afdeling Lansingerland heeft bezwaar aangetekend tegen een besluit van het college van b. en w. over het reguleren van het fietsparkeren bij halte Westpolder. (meer)

Bibliotheek en leerlingen De Wiekslag sluiten lesmodule af

Foto Wiekslag
De werkstukken mochten er stuk voor stuk zijn en worden
tijdelijk tentoongesteld in de bibliotheek in Bleiswijk.


Bleiswijk - Op 28 januari kwamen leerlingen van groep 6 van de Wiekslag naar de bibliotheek in Bleiswijk om daar de lesmodule ´n Stukje Werk feestelijk af te sluiten. (meer)

Nog veel problemen met OV-chipkaart

Lansingerland - Het gebruik van de OV-chipkaart gaat nog gepaard met veel problemen, constateert de PvdA fractie Lansingerland. “Zeker in deze gemeente, waar te weinig verkooppunten en oplaadapparaten zijn. (meer)

Provincie Zuid-Holland en Fietsersbond ontwikkelen digitale fietsrouteplanner

Regio - De Fietsersbond gaat in samenwerking met de provincie Zuid-Holland de huidige fietsrouteplanner Zuid-Holland verder ontwikkelen tot een fietsrouteplanner die aansluit op andere provinciale fietsrouteplanners. (meer)

Sportief wandelen

Lansingerland - Atletiekvereniging De Kieviten is op 2 februari gestart met een groep Sportief wandelen op dinsdagochtend van 9.30 – 11.00 uur.
Vertrekpunt is de parkeerplaats van de Klimtoren van Outdoor Valley in Bergschenhoek, een perfect punt voor wandelingen naar het Hoge en Lage Bergse Bos en langs de Rotte. (meer)

Juf Arkesteijn maakt de veertig vol

Foto
Juf Cock Arkesteijn met haar groep 8 van de Anne
Frank basisschool.


Bleiswijk – Vanaf 1976 werkzaam bij de Anne Frank basisschool, maar deze maand in totaal veertig jaar bij het onderwijs: dat kunnen velen juf Cock Arkesteijn toch niet nazeggen. (meer)

‘Politie-inval’ op Peuterspeelzaal Kapoentje

Foto
Met de agent op de foto; spannend maar wel heel leuk!

Bleiswijk - Donderdag 28 januari speelde zich een spannende gebeurtenis af op peuterspeelzaal Kapoentje. De peutertjes wisten niet wat hen te wachten stond toen ze in alle vroegte ‘Handen omhoog’ hoorden roepen. (meer)

Niet alleen ondernemer worden, maar ook ondernemer blijven

Foto
Samen met Dick van Vliet en Peter Luijkx sneed de jonge
ondernemer Sheila Brugman na de ondertekening een fraaie
taart aan.


Lansingerland - Op donderdag 28 januari ondertekenden Dick van Vliet, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Lansingerland en Peter Luijkx van de Kamer van Koophandel Den Haag, directeur kantoor Zoetermeer, het convenant voor een nieuw Startersproject. (meer)

Partijen ondertekenen convenant Centrum voor Jeugd en Gezin

Foto
De ondertekenaars van het convenant met v.l.n.r. Eline Dubbeldam
(CJG Rijnmond), Hans van Es (was aanwezig namens Bureau Jeugdzorg),
Fred Verhoogt (Kwadraad), wethouder Naushad Boedhoe (gemeente
Lansingerland), Heidi Duyvestijn (Vierstroom) en projectleider Margreet
Sijbring.


Lansingerland - Op dinsdag 26 januari werd het convenant ondertekend voor de ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Lansingerland. Wethouder Naushad Boedhoe tekende namens de gemeente Lansingerland. (meer)

Twee jubilarissen bij Lansingerlandse kwekerij

Foto
De jubilarissen in de kas met jonge planten met v.l.n.r.
Mohammed Agzennay op zijn favoriete wagen, Ilone Ammerlaan,
Kees Hermus en John Ammerlaan.


Bleiswijk – Met een versierde kantine, een hapje en een drankje, cadeaus en een heleboel collega’s werd vrijdagmiddag 29 januari een dubbel jubilarissenfeest gevierd in het bedrijf van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg in Bleiswijk. (meer)

Het nieuwe pastorale team Oostland stroopt de mouwen op

Foto
Het nieuwe pastorale team met v.l.n.r. mevrouw Wijsman
en de heren Sterk, Kuipers, Van Zaal en Bracco Gartner.


Oostland – Begin januari werd het nieuwe pastorale team geÔnstalleerd dat zich zal gaan inzetten voor de vijf rooms-katholieke parochies in het Oostland. (meer)

Eigen ervaring zegt meer dan een rapport

Foto
De wethouder reed een uurtje mee met de vrachtwagen
en kon zelf ‘van grote hoogte’ ervaringen opdoen.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van Robin en Kees van den IJssel stapte wethouder Hans de Rijke vorige week in een van de wagens van het Berkelse transportbedrijf om aan den lijve te ervaren wat het betekent om met een grote vrachtwagen de wegen van Lansingerland te berijden. (meer)

Gerrit en Ineke leerden elkaar in de kazerne kennen

Foto
Gerrit en Ineke Schrijver; een gouden paar.

Berkel en Rodenrijs – Met familie, vrienden en bekenden vierden Gerrit en Ineke Schrijver zaterdag 30 januari hun gouden huwelijksfeest. (meer)

Eerste Gouden Griffel Cultuurdag valt in goede aarde

Foto
De leerlingen beleefden zichtbaar plezier aan de Cultuurdag.
Foto: Edsard Vegter.


Berkel en Rodenrijs - Maandag 25 januari vond de eerste Griffel Cultuurdag plaats. Deze dag zal jaarlijks plaatsvinden op de Gouden Griffel school. En elke keer een andere vorm krijgen. (meer)

CDA: goede contacten van belang in financieel zware tijden

Foto
CDA lijsttrekker Claudia FŁss bracht de 250 bedankbrieven
zelf naar het postkantoor waar ze door Menno Ammerlaan ter
verzending in ontvangst werden genomen.


Lansingerland - Met een handdruk en het overhandigen van ongeveer 250 brieven op het postkantoor in Berkel en Rodenrijs bedankt CDA lijsttrekker Claudia FŁss symbolisch alle Lansingerlandse maatschappelijke organisaties voor hun medewerking aan het CDA verkiezingsprogramma 2010-2014. (meer)

ChristenUnie viert tienjarig bestaan

Foto
Jurjen Dieleman uit Lansingerland bleek de jongste
deelnemer aan het congres.


Lansingerland - In januari was het precies 10 jaar geleden dat de ChristenUnie ontstond uit de RPF en het GPV. Reden voor de partij om dat te vieren. (meer)

Campagnefilm Leefbaar 3B

Leefbaar 3B

Lansingerland - Afgelopen zaterdag zijn op verschillende locaties in Lansingerland opnames gemaakt voor het campagnefilmpje van Leefbaar 3B. (meer)

SWSL gaat verder als Welzijn Lansingerland

Foto nr. 1
De twee lopers brachten de schakel vanuit Berkel en Rodenrijs
via Bergschenhoek naar Bleiswijk; Welzijn Lansingerland was een
feit.


Lansingerland – Met ingang van 1 januari is de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL) verleden tijd. (meer)

Noah en Nigel de straat op voor HaÔti

Foto
Trots boden Noah en Nigel het geld aan bij de bank die
het op giro 555 heeft gestort.


Berkel en Rodenrijs - Noah Stout (11) en Nigel Claessen (10) kwamen na het zien van de beelden op tv op het idee om een inzamelingsactie voor HaÔti op touw te zetten. (meer)

Fraaie schilderijen in De Leeuwerik en De Tuinen

Foto
Herman Langezaal met een van zijn fraaie en sfeervolle
olieverfschilderijen.


Bleiswijk – Herman Langezaal is de tweede exposant die zijn werk toont in een expositie aan de wanden van de verbindingsgang tussen De Leeuwerik en De Tuinen en in de theaterzaal te Bleiswijk. (meer)

Narwal onthuld

Foto
De naam wordt onthuld door een van de leden van
de wilde vaart en door de bouwer.


Bleiswijk – De leden van de Wilde Vaart van scouting Bleiswijk verzamelden zich zaterdagochtend allemaal rond een splinternieuwe lelievlet die net was afgeleverd bij het clubhuis aan de GŲtzenhainsingel te Bleiswijk. (meer)

Nationaal voorleesontbijt op Peuterspeelzaal Hummelhonk

Foto
Ook de bakker las voor.

Berkel en Rodenrijs - Op Peuterspeelzaal Hummelhonk deden ze dit jaar ook weer mee met de nationale voorleesdagen. (meer)

“Kunst- en cultuurbeleid is meer dan een mooi beeld neerzetten”

Foto
Marsha Rietbergen, vestigingshoofd van de Bibliotheek
Oostland in Pijnacker. Zij is ťťn van de organisatoren van
het verkiezingsdebat over kunst en cultuur.


Lansingerland – “Wat wij willen, is horen wat de visie is van politieke partijen op kunst en cultuur. Willen ze alleen mooie dingen neerzetten, of zien ze ook nog een andere rol weggelegd voor kunst en cultuur in de gemeente? Wij horen van veel kunstinstellingen dat ze vinden dat het wel wat meer mag bruisen. (meer)

Een Ladies Debat waar ook mannen mogen komen

Foto
Ankie van Tatenhove lanceerde het plan voor een Ladies Debat.

Lansingerland – Een damestrio, bestaande uit Ankie van Tatenhove van de ChristenUnie, lijsttrekster Claudia FŁss van het CDA en plaatsvervangend griffier Lianne van den Houten van de gemeente, organiseert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een Ladies Debat. (meer)

De PWA helpt HaÔti

Foto
Een goed idee van Jade!

Berkel en Rodenrijs - Jade Seenarine, een meisje uit groep 5b van de Prins Willem-Alexanderschool in Berkel en Rodenrijs, kwam op het idee om geld in te zamelen voor de mensen in HaÔti, nadat ze de verschrikkelijke beelden van de aardbeving gezien had. Iedereen op school vond het een goed plan. (meer)

Spaarpotten leeggehaald

Bleiswijk – Vorige week werd ingebroken in een woning aan de Beukenlaan. Er was een raam aan de voorzijde van de woning opengebroken. Ontvreemd werden onder andere twee laptops en een digitale camera. Maar ook de spaarpotten op de kinderkamers bleken te zijn leeggehaald.

Inbraak in winkel

Berkel en Rodenrijs – Woensdagochtend 27 januari werd ontdekt dat er was ingebroken in een winkel aan het Westerwater. Men had geprobeerd de kassa open te breken, maar dat mislukte. Wel ging men er met een potje wisselgeld vandoor.

Kamers doorzocht

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd ingebroken in een hoekwoning aan de Westersingel. Hierbij werd gebruik gemaakt van een breekijzer. Alle kasten en ruimtes werden doorzocht, maar er is nagenoeg niets ontvreemd.

Snelheidscontrole

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 29 januari heeft de politie een tweetal snelheidscontroles gehouden op de Bergweg-Zuid en op de Boterdorpseweg/Klapwijkseweg. Er werden 21 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur, daar waar 50 (!) is toegestaan.

Inbraak bedrijfspand

Bleiswijk – In een bedrijfspand op de Klappolder werd op 26 januari ingebroken. Er werden braaksporen bij de chauffeursingang aangetroffen, maar ook binnen bleek een deur te zijn opengebroken. In het kantoor werden kasten doorzocht. Men ging er met een kassalade met wat klein geld vandoor.

Geld weggenomen

Bleiswijk – In de nacht van 26 op 27 januari werd ingebroken in een bedrijfspan aan de Lorentzstraat. Met behulp van een breekvoorwerp was de voordeur geforceerd. Kasten en laden waren doorzocht. Er is alleen wat geld weggenomen.

Berkel en Rodenrijs

Inloopmiddagen senioren gestopt
Berkel en Rodenrijs – De door Welzijn Lansingerland georganiseerde inloopmiddagen voor senioren op de woensdagmiddag in zalencentrum Rehoboth komen te vervallen, omdat er geen belangstelling voor bestond.

Amnesty in bibliotheek
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 5 februari zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs aanwezig zijn. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Jim Brand blij met goud maar niet helemaal voldaan

foto
De prijsuitreiking Heren Jeugd (t/m 15 jaar) op het NK
Snowboarden Parallel- Slalom in Laax met op het erepodium
Jim Brand, tweede werd Glenn de Bluis en derde Jeremy Gerritsen.
Foto: Martijn Fijma.Bergschenhoek – Hij is weer thuis van het avontuur in Zwitserland. Jim Brand (13), zijn woonhuis staat bijna naast de skiberg aan de Rottebandreef, heeft zijn derde deelname aan het Nederlands kampioenschap snowboarden achter de rug. (meer)

Reddingsactie succesvol

Berkel en Rodenrijs – Twee mensen van de strooiploeg van Beheer en Buitenruimte die maandagochtend vroeg de Past. Verburghweg opreden, kregen de schrik van hun leven toen zij een auto op z’n kop in het water zagen liggen. Ze aarzelden geen seconde en takelden de auto uit het water. Tot hun verbazing kropen er vervolgens twee mensen uit de wagen. Het tweetal bleek ongedeerd te zijn.

Politiek Lansingerland over de herstructurering van de tuinbouw

Foto
Wat te doen met verouderde glastuinbouwgebieden; er zijn
verschillende mogelijkheden, zo blijkt uit de reacties van de
politieke partijen.


Lansingerland - Zoals vorige week aangekondigd besteedt De Heraut in het zicht van de gemeenteraadsverkiezingen aandacht aan de visie die de deelnemende politieke partijen hebben op een aantal voor Lansingerland belangrijke thema’s. (meer)

Als het gaat om ondernemen: Beter gebruik bestaande bedrijventerreinen, heldere informatie over aanbestedingen

Foto
Uitbreiding van bestaande bedrijventerreinen mag niet ten
koste gaan van groen, vinden alle politieke partijen.


Lansingerland – Voor de lokale economie is het bedrijfsleven van groot belang. Ondernemers zorgen voor een levendige gemeente en voor werkgelegenheid. (meer)

Sportief Wilgenlaantoernooi trekt 80 jeugdige badmintonners

Foto
De eerste prijswinnaars bijeen aan het einde van het toernooi.

Berkel en Rodenrijs – Voor het zesde achtereenvolgende jaar werd organiseerde badmintonvereniging Bazuin/PIP haar grote Wilgenlaan jeugdtoernooi in De Sterrenhal aan de Wilgenlaan. Met dit jaar een inschrijving van tachtig deelnemers. (meer)

Geslaagde en sportieve Ladies Only Ski-week

Foto
De ladies genoten van een weekje sneeuw en kwamen
vol energie weer thuis bij hun gezin.


Lansingerland - Vorige week zijn er dertien ladies uit Lansingerland helemaal L.O.S. gegaan in het skigebied van Ischgl - Oostenrijk.
Initiatiefneemster Henny Blokpoel van Meer Dan Sport Alleen organiseerde voor de derde keer de L.O.S. (Ladies Only Ski-week). (meer)

Cees Kruys nieuwe hoofdtrainer CVV Berkel Dames

Berkel en Rodenrijs - Nadat enige weken geleden bekend werd dat John Rohling en CVV Berkel na zeven seizoenen uit elkaar gaan is deze week bekend gemaakt dat Cees Kruys volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij de dames van CVV Berkel wordt. (meer)

Bleiswijkse binnensportverenigingen voelen het zwaard van Damocles boven zich hangen

Foto
De Bleiswijkse binnensporters zullen dieper in de beurs
moeten gaan tasten om te kunnen blijven sporten.


Bleiswijk – Vorige maand presenteerde de gemeente een tweede concept van de Tarievennota sport Lansingerland 2011. Met daarin de voorgenomen harmonisatie en aanpassing van de huurtarieven voor gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – RCL
14.30 uur
SVC'08 - Soccer Boys
Floreant - Berkel

Zondag:
Quick - TOGB
Soccer boys – Alkmania
14.00 uur

Waterpolo

Bergschenhoek – Zaterdag 6 februari speelt sg ZHM weer diverse waterpolowedstrijden in zwembad De Windas. Voor geÔnteresseerden in waterpolo een uitstekende gelegenheid een kijkje te komen nemen.
Op het programma staan de volgende wedstrijden: 16.15 uur ZHM (sg) E jeugd 1 - AZL EG 1 (8-9 jaar) 16.45 uur ZHM (sg) C jeugd 1 - WZK CG 1 (12-13) 18.15 uur ZHM (sg) Heren 3 - WZK 3 19.00 uur ZHM (sg) Heren 2 - Spartaan 1 19.45 uur ZHM (sg) Heren 1 - Alkemade 1 De volgende thuiswedstrijden zijn pas weer op 17 april. Voor meer informatie www.sgzhm.nl .

Wielrennen

Vossenjacht
Oostland - Nu de dagen beginnen te lengen begint het bij de wielrenners en toerders van lieverlede te kriebelen. De eerste vossenjacht van Toerclub Pijnacker staat al weer op het programma op zondag 7 februari om 10.00 uur in sporthal Het Baken te Pijnacker. Een vossenjacht is een korte (ongeveer 45-50 kilometer) uitgepijlde (met dwaalpijlen) felle rit op de fiets in een wedstrijdvorm. Sluwe vossen en wolven in schaapskleren op ATB of racefiets worden van harte uitgenodigd om mee te doen.
De winnaar van de dagprijs krijgt een fles wijn en de overwinningspremie(punten) die meetelt voor het klassement van in totaal twaalf ritten (zes in het voorjaar en zes in het najaar), waarvan er tien meetellen in een competitie waarbij wordt gestreden om de Koos Vonk-trofee.
Informatie: Bertus van Atten, 06 – 511 936 42 of mailen naar bvanatten@zwapex.nl .

Biljarten

Uitslagen competitie
Katpolder-Raedthuys 7-2
Carambole 2-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Diamond 5-4.

Korfbal

Weidevogels-Caproen: 17-4
Bleiswijk – In korte tijd pakte Weidevogels een voorsprong van vier punten en daar zou het niet bij blijven. Met name de dames van Caproen boden weinig tot geen tegenstand en dit wist de thuisploeg goed uit te buiten.
Ook verdedigend zat het bij Weidevogels goed. Vooral de heren zaten er heel dicht op. Met een stand van 8-1 ging men de rust in.
Na rust ging het scoren wat minder makkelijk, maar toch werd de score langzaam maar zeker uitgebouwd. Caproen had ook de tweede helft eigenlijk weinig in te brengen.
Er zijn nu nog vier wedstrijden te spelen deze competitie waarbij het waarschijnlijk zal gaan spannen om de laatste wedstrijd uit tegen Korbis, want ook die ploeg blijft winnen.

Tafeltennis

TOGB-De Treffers: 7-3
Lansingerland - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB is de voorjaarscompetitie goed gestart. Berkel won thuis met 7-3 van De Treffers uit Roelofarendsveen. Lennard Overdevest, Dennis van Rutten en Harry Sintemaartensdijk wonnen elk twee van hun drie partijen. Overdevest en Van Rutten pakten samen het dubbel. Bij De Treffers bleef Hoogenboom ongeslagen. Hij zorgde voor de drie tegenpunten. Van Rutten had nog wel kans tegen Hoogenboom, maar verloor nipt met 9-11 in de beslissende vijfde game. De Berkelse heren degradeerden afgelopen najaar uit de eerste klasse.
Doel van de komende voorjaarscompetitie is kampioen worden en terugpromoveren.
Vrijdag 5 februari speelt TOGB tegen De Sprint in Brielle. Een week later is Dordrecht te gast in speelzaal Den Opper op sportpark het Hoge Land.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk – De deelnemers aan de eerste Aart van Hovenloop liepen een wedstrijd over 5 kilometer. De wedstrijd werd op de finish beslist in het voordeel van Marijn Treurniet. Hij finishte in een tijd van 19.06, een seconde later gevolgd door Paul van de Berg in 19.07. De derde plaats was voor Jeroen Ammerlaan in 19.14. Bij de dames ging de winst naar Marloes Nuijten in 23.19. Tweede dame was Julie Beukers in een tijd van 23.43, derde werd Yvonne Kosters in een nieuw persoonlijk record van 23.54. De jeugd liep een afstand van 1 kilometer. De winst ging naar Sander Stortebeker in een tijd van 3.43. Tweede werd Jori Paardenkooper in 3.58, als derde kwam Dorien Lampe over de eindstreep. Haar tijd was 4.26. Tess Grootscholten en Mikel Ooms noteerden nieuwe persoonlijke records, zij finishten in respectievelijk 4.26 en 4.44. De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieŽn pakten hun eerste punten voor het clubkampioenschap 2010. Kijk voor de complete uitslag op www.dekieviten.nl.

Gewijzigd bestemmingsplan Annie M.G. Schmidtpark goedgekeurd

Lansingerland – De gemeenteraad heeft vorige week, met de stemmen van Leefbaar 3B tegen, de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Annie M.G. Schmidtpark goedgekeurd. (meer)

OV motie van Leefbaar strandt in raad

Lansingerland – Volgens Leefbaar 3B heeft de gemeenteraad vorig jaar met het goedkeuren van het nieuwe buslijnennet een verkeerd besluit genomen. (meer)

Opbrengst Grootste Speculaaspop Ter Wereld vindt bestemming

Lansingerland - Via een officieel schrijven van de stichting Vrienden van het Sophia is het Portula Challenge Team (voor een belangrijk deel afkomstig uit Lansingerland ) op de hoogte gesteld dat de complete opbrengst van de actie met de Grootste Speculaaspop ter Wereld, groot § 51.250,00, haar definitieve bestemming heeft gekregen. (meer)

Gemeente aan de slag op vijf veiligheidsvelden

Lansingerland – Op de valreep voor de verkiezingen heeft het college van b. en w. nog een Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid aan de gemeenteraad aangeboden. (meer)

Ook Lansingerland te vinden op Kieskompas

Lansingerland - In meer dan 60 gemeenten kunnen kiezers gebruik maken van stemhulp Kieskompas, dat afgelopen maandag in Almere is gelanceerd. Ook twijfelende inwoners van Lansingerland. (meer)

Havecon demonstreert beglaasrobot tijdens Tuinbouw Relatiedagen

Foto beglaasrobot
De beglaasrobot van Havecon is volgende week ‘in werking’ te
zien tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem.


Bleiswijk - Met de ontwikkeling en bouw van een ‘beglaasrobot’ ontketent Havecon een ware revolutie in de kassenbouw. (meer)

FloraHolland in Valentijnsfeer

Foto FloraHolland
Een groot bord langs de N 209 ter hoogte van de veiling
maakt de passanten attent op de naderende Valentijnsdag.


Bleiswijk - Bij FloraHolland Bleiswijk komt de Valentijndrukte vanaf volgende week volop op gang. In die week wordt de afmijnzaal van FloraHolland Bleiswijk omgetoverd in Valentijnsfeer. (meer)

Rode rozen stelen de show

Foto Rode rozen
De rode Passion zal met Valentijnsdag bij menigeen op
tafel staan te pronken; een fraaie rode roos, geteeld in een
Berkelse kas.


Berkel en Rodenrijs – Specialist in het telen van rode rozen zijn de broers Ferry, Hans en Jeroen Brabander. Na de verhuizing in 2004 van hun bedrijf van de Noordersingel naar de Benjamin Vermeerweg in Berkel en Rodenrijs telen de broers de middel grootbloemige rode roos Passion. (meer)

Valentijn en Carnaval gaan dit jaar hand in hand

Foto Valentijn en Carnaval
Harm Ammerlaan tussen de sorteermachines en met een
fraai boeket rode rozen: “Met unieke lange stelen en een
superkwaliteit.”


Bleiswijk – Het aantal rozentelers in Nederland is de laatste jaren geslonken. Sommigen kozen ervoor hun tuin te verlaten en hun heil te zoeken in een warm buitenland. (meer)

Scheidend voorzitter LTO Glaskracht Noord afdeling Oostland aan het woord

Foto Cees van Boxel
Cees van Boxel heeft vertrouwen in de toekomst
van Oostland.


Pijnacker/Nootdorp-Lansingerland – Op 24 maart aanstaande, in de Algemene Ledenvergadering, treedt Cees van Boxel af als voorzitter van LTO Noord Glaskracht, afdeling Oostland. (meer)

Gemeente Lansingerland houdt vast aan ondertunneling A13/A16

A13/A16

Lansingerland – Raad en college houden vast aan de eis dat de A13/A16 in deze gemeente ondertunneld wordt over het hele traject van de Rotte tot voorbij de Bergweg-Zuid. (meer)

De schrik van hun leven

De schrik van hun leven

Berkel en Rodenrijs – Een bejaard Berkels echtpaar kreeg dinsdag 2 februari vroeg in de middag de schrik van hun leven toen zij met auto en al de sloot in reden. (meer)

SSSSStt…Cito

SSSSStt…Cito

Lansingerland – De leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Lansingerland buigen zich deze week weer over de jaarlijkse Citotoetsen. (meer)

Lammetjesdag met geŽnte dieren gaat door

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 6 februari houdt Landschapsbeheer M.A.
Oosthoek van 10.00 tot 17.00 uur aan de Oude Bovendijk 287 te Rotterdam de jaarlijkse lammetjesdag. (meer)

Een smakelijk en hilarisch sprookje

Foto
Nadya, Julia, Lorenza en Martine repeteren al vanaf oktober
elk weekend om Rood Kapje zo goed mogelijk op de planken te
zetten.


Lansingerland/Rotterdam - Op zaterdag 6 februari gaat in Theater 222 het sprookje Rood Kapje van Jeugdtheater Hofplein in premiŤre. (meer)

Rotonde organiseert reŁnie voor oud-leden

Foto
Rotonde startte in de Herenstraat in dit prachtige
pand, dat door brand verwoest werd.


Berkel en Rodenrijs - Alle (oud-)leden van Rotonde, van Herenstraat tot Hoge Land, zijn van harte uitgenodigd voor een reŁnie op vrijdagavond 5 maart. (meer)

The Dorst in Ome Ab

The Dorst

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 6 februari treedt de zesmansformatie The Dorst op in Ome Ab. Deze band staat garant voor een uitstekend avondje muziek als je van rockmuziek houdt. (meer)

Carnaval is in aantocht

Foto
Prins Valentino der Otterrotters maakt zijn naam
in het weekend van 13 en 14 februari meer dan waar.Bleiswijk/Lansingerland – Onder het motto ‘Carnaval geeft je Vleugels’ gaat volgende week het carnaval der Otterrotters van start. Vrijdagavond 12 februari zal burgemeester E. van Vliet de sleutel van Lansingerland voor een aantal dagen in handen geven van Prins Valentino der Otterrotters. (meer)

Strijd om parkeerplaatsen Kamperpad duurt voort

Berkel en Rodenrijs – De gemeente en een aantal bewoners van het Kamperpad
in Berkel en Rodenrijs zijn in hun dispuut over parkeerplaatsen terug bij af. (meer)

Dirk Boesveld wereldkampioen met Senegal duif

Foto Dirk Boesveld
Dirk met de winnende Senegal duif.

Bleiswijk - Opnieuw is Dirk Boesveld uit Bleiswijk in de prijzen gevallen of liever gezegd: zijn Senegal tortelduif is in januari 2010 wereldkampioen geworden op het 58e wereldkampioenschap Championnat Du Monde in Portugal, gehouden van 15 tot en met 24 januari. (meer)

CDA en Stanislas organiseren bijeenkomst Alcoholmisbruik

Pijnacker/Lansingerland - Kinderen die met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht. Hangjongeren die bier en breezers naar binnen gieten. (meer)

Jim Brand actief op NK-snowboarden in Laax

Foto Jim Brand
Jim is er klaar voor; dit jaar gaat hij voor de gouden medaille.

Bergschenhoek – De jeugdige Jim Brand uit Bergschenhoek neemt deze week deel aan het NK snowboarden in het Zwitserse Laax. (meer)

TOGB – Neptunus: een confrontatie met een Feyenoord verleden

Foto TOGB
Paul Docter (links) en Jeffrey Kindt hopen elkaar zondag
ijs en weder dienende te treffen op de grasmat van TOGB.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Als komende zondag de weergoden de voetballers goed gezind zijn, zal op het Berkelse sportpark Het Hoge Land de confrontatie plaatsvinden tussen TOGB en het Rotterdamse Neptunus. (meer)

Wie herkent de majorettes van Helicon?

Foto
De majorettes/twirls van Helicon in vroegere jaren.

Berkel en Rodenrijs – Dit jaar bestaat muziek- en twirlvereniging Helicon 100 jaar. De officiŽle start daarvan vindt plaats op donderdag 11 februari.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut