Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Annemarie en Feike worden verrast na een moeilijke tijd

Foto
De prijsuitreiking met v.l.n.r. Thea, Feike met Sven,
Thom en dochter Fleur, Annemarie, Babette en Mariska
van den Kogel, bladmanager van ‘Wij Jonge Ouders’.


Bergschenhoek – Zelf waren Annemarie en Feike de Vries wat beduusd van zoveel belangstelling, maar samen met hun zoontjes Thom en Sven vonden ze die kamer vol visite toch ook wel erg gezellig. (meer)

De jeugd van 16+ vindt z’n draai

Foto
De groep vrijwilligers die zich gaat inzetten voor
de weekendopenstelling van The Point in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Na een inwerkperiode waarin ze werden begeleid door het team van het jongerenwerk is een club vrijwilligers aan de slag gegaan met de invulling van 16+ avonden en middagen in The Point. (meer)

Fietsers in het gedrang

Foto
De weg lijkt klaar, maar voor de fietsers is nog niet
alles goed geregeld.


Bleiswijk – De fly-over is geweldig en de doorstroming een heel stuk verbeterd, maar de fietsers blijken er nog bekaaid af te komen na de grote aanpak van de N209 ter hoogte van de A12 te Bleiswijk. (meer)

Tuinderscafé zet innovatie centraal

Foto
Met een bakje vol Oostlandse lekkernijen werden de
sprekers bedankt voor hun bijdrage aan het Tuinderscafé.


Oostland – Innovatieplatform Glastuinbouw Oostland (IGLO) en Coöperatie Horticoop organiseerden in nauwe samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp voor de tweede keer een Tuinderscafé. (meer)

De Kwakel goes Tanzania

Foto nr. 1
In touw met de microkredietactie voor een levensgrote foto
van een giraffe uit Tanzania; kettingen en armbanden maken die
vrijdagmiddag worden verkocht op de Afrikaanse markt.


Berkel en Rodenrijs – Groepsleerkracht Elke van den Bosch vertrok in de herfstvakantie samen met haar moeder en dochter richting Tanzania om daar bij een school een cheque te overhandigen namens de leerlingen en leerkrachten van de Berkelse basisschool De Kwakel. (meer)

Jongeren blijven in gesprek met de wethouder

Foto
Overleg in The Point.

Bergschenhoek – In een vervolg op een eerdere bijeenkomst in Low Budget ging wethouder Boedhoe vorige week in gesprek met jongeren in The Point. (meer)

Jongerencentrum krijgt ook aandacht van raadscommissie

Berkel en Rodenrijs – “Het lijkt wel wat op de discussie over het ontmoetingscentrum voor ouderen”, vond Leon Hoek (PvdA) in de raadscommissie Burger en Samenleving. (meer)

Ondernemend 3B gaat geanimeerd het nieuwe jaar in

Foto
Met elkaar genoot men van een goed verzorgd buffet.

Lansingerland – Met een terugblik op het jaar 2009 en een vooruitblik op het nieuwe jaar opende voorzitter Bram Harder de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemend 3B met daarin ruim 250 leden/ondernemers uit heel Lansingerland. (meer)

Hobbyfestival slaat aan

Hobbyfestival

Bleiswijk – Ruim vierduizend bezoekers wisten zaterdag en zondag de weg te vinden naar het in de hal van FloraHolland georganiseerde Hobbyfestival. (meer)

GroenLinks begint de campagne met een bakfiets

Foto
Het team van GroenLinks met tweede van rechts lijsttrekker
Ivana Citterbartova.


Lansingerland - Zaterdag hebben veel winkelende gezinnen de bakfiets van GroenLinks zien staan in het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

CDA-fractie wil meer druk op Den Haag over HSL-geluid

Foto:
CDA-lijsttrekker Claudia Füss spreekt minister Eurlings
aan over de HSL.


Lansingerland - De CDA-fractie maakt zich grote zorgen over de HSL. Er is nog steeds onduidelijkheid over wel of geen goederenvervoer. (meer)

CBS De Poort gymt op de schaats

CBS De Poort

Bleiswijk - Op donderdag 14 januari waren de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van CBS De Poort opgetogen: Er mocht worden geschaatst onder schooltijd. (meer)

Welke school zal het worden?

Foto
Veel voorlichting over de mogelijkheden in en rond Lansingerland.

Lansingerland – Leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs van Lansingerland kwamen woensdagavond 20 januari naar sporthal Oostmeer om zich samen met hun ouders te laten informeren over de vele mogelijkheden van voortgezet onderwijs. (meer)

Sophietje gaat hardlopen voor de Vrienden van het Sophia

Foto
Monique de Jong heeft zich ten doel gesteld te gaan
lopen voor een goed doel.


Bleiswijk – Monique de Jong (45) kan weer volop lachen en genieten van het leven. Maar ze ervaart dit ook dagelijks als heel bijzonder en waardevol, want in oktober 2008 werd er borstkanker bij haar geconstateerd. (meer)

Waarschuwing voor nep monteurs

Lansingerland – Meldde deze krant vorige week al dat een inwoonster van Bergschenhoek de dupe was geworden van de babbels van twee ‘nep cv- monteurs’ deze week waren de twee mannen in het hele gebied actief. Zij hebben bij diverse – vooral oudere – mensen door middel van een babbeltruc spullen afhandig gemaakt. Terwijl de ene man de bewoner aan de praat hield, nam zijn maat geld of andere goederen uit de woning weg.
De politie raadt een ieder aan geen onbekenden die niet door bijvoorbeeld 3B Wonen zijn aangekondigd, binnen te laten. Ga ook niet voor de zekerheid 3B Wonen bellen terwijl de mannen in uw huis zijn, want ook dan kan het te laat zijn.

Dodelijk ongeval Hoefweg

Bleiswijk - Op de Hoefweg vond vrijdagavond even na half elf een verkeersongeval plaats, waarbij een 26-jarige man uit Den Haag ernstig gewond raakte. Hij is enige uren later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de personenauto de macht over het stuur verloren, waardoor het voertuig van de weg raakte. De wagen kwam ondersteboven in een sloot terecht. Er waren snel mensen ter plaatse die het slachtoffer uit de auto haalden en met reanimatie begonnen. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC waar hij later overleed. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van dit ongeval.

Inbraken houden aan

Lansingerland – Het aantal inbraken in woningen en auto’s is de afgelopen week nog niet afgenomen. Zo werden alleen al in Berkel en Rodenrijs dertien autoinbraken gepleegd. Hierbij hadden de inbrekers het vooral gemunt op navigatieapparatuur en radiocd-spelers. Geadviseerd wordt geen waardevolle spullen – ook geen jassen en tassen – in de auto achter te laten. Wat het aantal woninginbraken betreft, stond de teller op zeker tien. De politie voert extra surveillances uit.

Leeg fust gestolen

Berkel en Rodenrijs – Bij een bedrijf aan de Middelweg werd donderdag 21 januari ontdekt dat er een grote hoeveelheid leeg fust was gestolen. Het ging hierbij om drie trolleys met 180 tot 200 stuks leeg fust. Uit het kantoortje van het bedrijf bleken bovendien een camera en een printer te zijn weggenomen. Men was met behulp van een breekvoorwerp het bedrijf binnengekomen.

Teruggevonden in de struiken

Bergschenhoek – In de nacht van 18 op 19 januari werd ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Hierbij werd onder andere een attachékoffertje met inhoud gestolen. Het koffertje is later mét inhoud teruggevonden in de bosjes.

Zwaar onder invloed

Bergschenhoek – Op de Bergweg-Noord werd in de nachtelijke uren van 21 januari een beschonken fietser aangehouden. De 24-jarige Rotterdammer bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en vertoonde recalcitrant gedrag.

Krantenjongen ontdekt inbraak

Bergschenhoek – Een krantenjongen ontdekte zaterdagochtend vroeg, dat er was ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De voordeur en de garagedeur van de woning stonden open wat voor de jongen voldoende reden was de politie te waarschuwen. Nader onderzoek wees uit dat een grijze VW Passat was gestolen. Deze werd later die dag teruggevonden in Schiebroek.

BMW gestolen tijdens uitladen

Bergschenhoek – Een bewoner van de Bergweg-Zuid keek zaterdagavond laat raar op toen zijn auto bijna onder zijn handen werd gestolen. De man was bezig boodschappen uit te laden en had de sleutels in het contact laten zitten. Nadat hij enkele seconden was weggelopen, bleek de blauwe BMW M5 te zijn gestolen. Het kenteken van de auto is 17-PJ-RD.

Gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart in De Heraut

Gemeenteraadsverkiezingen

Lansingerland – Op woensdag 3 maart is het zover: dan gaan de inwoners van de drie B-kernen voor de tweede maal in de geschiedenis naar de stembus om hun vertegenwoordigers te kiezen in de gemeenteraad. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Humanitas, afdeling Lansingerland
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies. (meer)

Vier podiumplaatsen voor DOTO

Foto
De meisjes van DOTO waren succesvol.

Bergschenhoek - Zaterdag 16 januari begon voor sv DOTO de eerste uitdaging voor plaatsingen naar het NK turnen in de 2e divisie in Turnace Amsterdam.
(meer)

Danny Molendijk blijft langer bij TOGB

Foto
Trainer Danny Molendijk (rechts) met naast hem verzorger
Paul Gast en uiterst links TOGB-voorzitter Ronald Hijdra.


Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging TOGB heeft voor het volgend seizoen het technische plaatje rond. (meer)

Jong en oud smelt voor Barbara de Loor

Foto nr. 1
Genieten op de schaatsen samen met Barbara de Loor.

Bleiswijk – Mooier hadden de leden van IJsclub Bleiswijk zich hun 125-jarig jubileumfeest niet kunnen wensen. (meer)

Wilco Zeelenberg directeur sport van team Jorge Lorenzo

Bleiswijk - Oud-motorcoureur Wilco Zeelenberg is directeur sport bij het Yamaha-team van de Spanjaard Jorge Lorenzo geworden. De Spaanse coureur komt uit in de MotoGP. (meer)

Schaatsclinic voor Haïti

Lansingerland - Bekende schaatstoppers (en olympiërs) Diane Valkenburg, Moniek Kleinsman, Lisette van der Geest, Linda Bouwens en Jorieke van der Geest organiseren schaatsclinics via een twitterveiling. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Forum Sport – BVCB
Soccer Boys – Lyra
15.00 uur
Berkel – PPSC
14.30 uur
Soccer Boys (da) – ‘s Gravenzande
12.30 uur
Sleeuwijk – Berkel (da)

Zondag:

ROAC – Soccer Boys
TOGB – Neptunus
14.00 uur

Sponsor haalt Harold Wapenaar naar BVCB

Bergschenhoek - In navolging van de samenwerking tussen Arsenal Soccer Schools en BVCB voor de jeugd wordt de samenwerking tussen club en organisatie versterkt richting de senioren. (meer)

Zwemwedstrijden voor de basisscholen

Lansingerland - Zwemvereniging De Watervogels organiseert in samenwerking met studenten van de HALO (Haagse academie voor lichamelijke opvoeding) zwemwedstrijden voor basisschoolleerlingen van de gemeente Lansingerland. (meer)

Soccer Boys zet vrijwilligers in het zonnetje

Foto
V.l.n.r. Geert van den Berg, Roy van den Berg, Riet
van der Elst en Bert Hoogenboom.


Bleiswijk - Terwijl de sneeuw vrolijk naar beneden dwarrelde zette voetbalvereniging Soccer Boys haar vrijwilligers in het zonnetje. Soccer Boys is een vereniging voor en door vrijwilligers en al het werk binnen de club wordt door hen gedaan. (meer)

Lansingerland op de Weissensee

Foto
De deelnemers aan de schaatstocht op de Weissensee.

Lansingerland - Schaatsers en partners van Schaatsvereniging Lansingerland hebben in de week van 9 tot en met 16 januari de schaatsen ondergebonden op de Weissensee. (meer)

Badmintonspektakel tijdens het Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi

Berkel en Rodenrijs - Badmintonvereniging Bazuin/PIP organiseert op zaterdag 30 januari weer haar jaarlijkse jeugdtoernooi. Naast verenigingen uit Lansingerland zijn er ook dit jaar verenigingen uit de naaste omgeving van de partij. (meer)

Bart Brons wil komend seizoen alles op het tennis zetten

Foto
Bart Brons in actie tijdens een van de toernooien die
hij het afgelopen jaar heeft gespeeld.


Bleiswijk – Vijf jaar was hij toen hij zijn eerste stappen op de tennisbaan zette. Hij werd lid van de Bleiswijkse Lawn Tennis Vereniging en Nederlands jeugdkampioen in de leeftijdsklasse van 14 tot en met 16 jaar. Ook kwam hij uit voor Jong Oranje. (meer)

Joyce van Leeuwen wil ver komen met synchroonzwemmen

Foto
Joyce met haar medaille die ze behaalde voor een
eerste plaats tijdens de kringwedstrijd.


Berkel en Rodenrijs – Ze is pas 11 jaar, maar toch heeft ze al grootse plannen: Joyce van Leeuwen is vast van plan het ver te brengen in het synchroonzwemmen. (meer)

Basketbal

Squirrels-Dunckers: 68-62
Berkel en Rodenrijs - Squirrels moest voor het eerst in een thuisduel in de eerste klasse rayon optreden. Dunckers uit Hilversum miste elk afstandsschot en ook de ballen van onder het bord wilden er niet in.
Driepunters van thuisspeler Han van Ochten en schoten van dichtbij van Ruben Rothuizen leken de wedstrijd na een kwart al op slot te gooien, 24-7.
Ook in het tweede kwart ging Squirrels vlot door met scoren. Rohan Akkermans pakte 2 steals en zorgde met evenveel baskets en bracht de maximale voorsprong op 25 punten, 32-7. Maar Squirrels wist zich geen raad met de stugge verdediging van de bezoekers en binnen een kwart was de voorsprong tot een minimum geslonken. Het derde kwart werd met 9-27 punten verloren, toch nog net genoeg voor een twee-puntsvoorsprong van 49-47. Het vierde kwart werd een echte nagelbijter. De gasten uit Hilversum scoorden met een driepunter en vier vrijworpen, waarmee zij voor het eerste op voorsprong kwamen, 51-54. De ommekeer van de wedstrijd zat hem pas 3 minuten voor tijd. Lars Persoon pakte een paar aanvallende rebounds, waarmee de “buffel” van Squirrels enkele tweede kansen kregen. Het was Remco Reuver die hier van profiteerde en zijn team in de slotfase de winst bracht. Met individuele acties vloog hij zijn tegenstander over de achterlijn voorbij en scoorde een maal uit het veld en werd tevens foutief afgestopt. Volgende week moet Squirrels aantreden in Den Haag bij Jumpers.

Biljarten

Uitslagen competitie
Carambole 3-Ackerfietje 1 0-9
Ackerfietje 2-Watertoren 2-7
Diamond 2-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Diamond 1 4-5
Watertoren 2-Raedthuys 7-2
Raedthuys-Rust Wat 2 3-6

Wielrennen

Michael Vingerling wint
Rotterdam - Ondanks het slechte weer toch een bevredigende opkomst bij de eerste koers in het nieuwe jaar op het parcours van RWC Ahoy. Michael Vingerling had de primeur van de eerste overwinning. De renner uit Rockanje klopte in de eindsprint Geert Dijkshoorn. In de B-klasse was Marnix van Ark de snelste van een omvangrijke kopgroep.
De uitslag: A klasse (Am A, junioren, elite, beloften), 1 Michael Vingerling, 2 Geert Dijkshoorn, 3 Peter van Dijk, 4 Robin Huizinga, 5 Stefan van Winden, 6 Edwin Kompier, 7 Dennis Kreder, 8 Lennard van den Berg, 9 Jerwin Wieser, 10 Joeri van Delft.
B klasse: (Am B en C, nieuwelingen, meisjes en dames): 1 Marnix van Ark, 2 Ivo de Ruiter, 3 Willem Hus, 4 Daniël Verzijl, 5 Jan Joost de Jonge, 6 Rafael Stoker, 7 Martijn Dennebos, 8 Michèle Somers 9 Frank Bloemendaal, 10 Quentin Martin.


Veldrit in Amsterdam
Lansingerland - In het Amsterdamse Bos werd een veldrit verreden voor alle categorieën. Tussen de Nieuwelingen stond Pedaalridder Nicky Gieskens voor de eerste keer aan de start. Hij zag kans zich in de kopgroep van acht renners te mengen en de voorsprong steeds verder uit te bouwen. De sportieve Pedaalridder kwam kwam als vierde over de meet. Het Nederlands Kampioenschap veldrijden in het Brabantse Lieshout leverde Gaby Gieskens een zevende plaats op.


Wedstrijden op de wielerbaan
Lansingerland - Op de wielerbaan van het Velodroom in Amsterdam werden door de meisjes van De Pedaalridders Lansingerland diverse wedstrijden verreden.
In het onderdeel 200 meter vliegende start verloor Silvie Haakman met een heel klein verschil de hoogste podiumplaats, ze werd 2e. Clubgenote Lisette van Bergenhenegouwen uit Bergschenhoek kwam als 5de over de meet. In het onderdeel Scratche eiste Nathalie van Wesdonk een 2de plaats op. Silvie Haakman maakte het podium compleet door als 3de te eindigen en Lisette werd 12de in haar eerste jaar als Nieuweling. In de achtervolging kon Nathalie de overwinning naar zich toe trekken. In de puntenkoers werd Nathalie 5de, Silvie 6de en 15de. In de afvalkoers eindigde Nathalie als 4de en Silvie als 7de.

Atletiek

Eerste Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 31 januari organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen in 2010. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan.
De senioren en junioren van 16 jaar en ouder lopen 5 kilometer. De jeugd tot en met 15 jaar loopt 1 kilometer.
De Aart van Hovenlopen vormen een jarenlange traditie bij De Kieviten, met vorig jaar gemiddeld meer dan 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2010. Maar de Aart van Hovenloop is ook vooral bedoeld voor lopers die geen wedstrijdambitie hebben, maar zichzelf willen testen. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom.
Gaarne even ter plaatse vooraf aanmelden. Deelname is gratis.

Volleybal

Van der Breggen/Volley2B-Krimpen
Lansingerland - Zaterdag stond er een topper op het programma in de sporthal De Ackers te Bergschenhoek. De inzet was bij winst de koppositie in de promotieklasse A. De start van het team van coach Hans Overmars was veelbelovend. Volley2B speelde een goede eerste set en won met 26-24. Met goed teamvolleybal werd ook de tweede set gewonnen door de thuisploeg; 25- 22. In de derde set kwam er bij een stand van 13-14 voor Krimpen echter een kentering in de wedstrijd. Na een lange serviceserie door een wisselspeler van Krimpen kon Krimpen deze set met 17-25 binnenhalen. De vierde set moest dan maar door de mannen van Volley2B gewonnen worden. Het ging lange tijd gelijk op en door goede verdedigende acties aan de kant van Krimpen kon Volley2B geen bal meer scoren. Deze set ging verloren met 21-25. Krimpen was op stoom en de vijfde set ging dan ook met 11-15 verloren voor Volley2B. Na dit 2-3 verlies kwam er echter nog een verassing uit Spijkenisse waar de nummer 3 uit de competitie Spivo met 4-0 had gewonnen.
Hierdoor is de stand nu als volgt: 1. Spivo, 2. Krimpen en 3. Volley2B. Met nog negen wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk voor Houweling/Volley2B. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 20 februari om 19.30 uur in De Ackers.

Schaatsen

Inhaalwedstrijden schaatsvereniging
Lansingerland - Zondag werden er weer de nodige wedstrijden gereden in een vol programma. Door de sluiting van De Uithof waren er de nodige inhaalwedstrijden.
Pupillen 4: Caithlyn Tschi 300m: 38.34 (PR), 500m: 1.04.24, Nienke Berghout 300m: 38.49 (PR), 500m: 1.04.95, Esther Droogers 300m: 39.89, 500m: 1.04.26, Vivienne de Jong 300m: 43.73 (PR), 500m: 1.08.61 (PR), Lisette Prins 300m: 44.06, 500m: 1.13.91, Margriet Geluk 300m: 40.48, 500m: 1.05.92, Marije Markensteijn 300m: 42.29, 500m: 1.07.86 (PR), Marieke Apperloo 300m: 38.72, 500m: 1.06.92, Tatum Bross 300m: 37.61, 500m: 1.03.97 (PR), Demi Vollering 300m: 37.56 (PR), 500m: 1.01.09 (PR), Thomas Douma 300m: 37.52, 500m: 1.02.47, Olav Spa 300m: 38.76 (PR), 500m: 1.05.35, Julian Visser 300m: 40.91, 500m: 1.05.99 Pupillen 3: 500m Kim de Kleijnen 1.02.80, 700 meter: 1.31.46, Felicia de Jong 500m:1.00.52 (PR), 700m: 1.27.47 (PR), Erik van Schijndel 500m: 1.00.55, 700m: 1.27.84 Junioren C4: Danique Ammerlaan 500m: 54.19 (PR), 700m: 1.15.26 (PR), Sanne Uwland 500m: 56.25 (PR), 700m: 1.18.52 (PR), Steven van der Hoek 500m: 57.99 (PR), 700m: 1.25.98 (PR), Mike Fieten 500m: 54.46, 700m: 1.18.19 (PR), Thomas Roodenberg 500m: 57.85, 700m: 1.23.00, Nienke Markensteijn 500m: 59.6 (PR), 700m: 1.24.10 (PR).

Bergboezem , een reactie . . .

Lansingerland – “Als je bij het lezen van een artikel in de krant plotseling je naam tegenkomt en ook nog de naam van de organisatie waar je af en toe voor optreedt en als je vervolgens ook nog wordt geciteerd, wekt dat vanzelfsprekend je aandacht”, zo reageert Jaap van Lien van de Natuur- en Vogelwacht Rotta op het artikel over de Bergboezem, vorige week in deze krant.
(meer)

CDA wil op tijd duidelijkheid over beheer sporthal Wilderszijde

Lansingerland – Met de harmonisatie van het accommodatiebeleid zullen alle sportaccommodaties op dezelfde manier beheerd gaan worden. Maar zo ver is het nog niet. (meer)

Onderzoek naar HSL lawaai in opdracht gemeente gestart

Lansingerland – De DCMR is begonnen met het onderzoek naar de geluidsoverlast door de Hoge Snelheidstreinen. (meer)

Veel waardering voor verloop Oudejaarsnacht

Lansingerland – Waardering van alle fracties in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid, begin deze maand. (meer)

Pedro de Haas teleurgesteld over uitblijven ouderencentrum Berkel

Berkel en Rodenrijs – Woningbouwcorporatie 3B Wonen heeft zich teruggetrokken uit de plannenmakerij voor een ontmoetingscentrum voor ouderen op de locatie van de voormalige brandweerkazerne. Nu is alleen bouwbedrijf Batenburg nog in beeld voor de planontwikkeling. (meer)

Ruim ¤ 8,5 ton voor tijdelijke huisvesting Westpolderschool 2

Berkel en Rodenrijs – Het mag zo zijn dat de woningmarkt stagneert, uit de nieuwbouwwijken Westpolder en Meerpolder gaan na de zomervakantie toch heel veel kinderen voor het eerst naar de basisschool. Alleen: de leslokalen daarvoor ontbreken nu nog. (meer)

Voor wie is de OV-chipkaart de winnaar?

Lansingerland - Is de OV-chipkaart wel zo'n handig betaalmiddel voor het openbaar vervoer? Volgens de vervoersbedrijven wel. Bij gelijkblijvende ritprijs zou de reiziger zijn verlost van het gereken met zones en de service zou stijgen; zwartrijden wordt een stuk moeilijker. (meer)

Dorcas zoekt met spoed vrijwilligers

Bleiswijk – Coördinator Wim Rhijnsburger van Dorcas te Bleiswijk doet een beroep op vrijwilligers zich voor Dorcas Nederland te gaan inzetten. Dat kan op diverse manieren. (meer)

Leerlingen De Oosthoek in actie voor Haïti

 De Oosthoek

Bleiswijk - Isabelle Koppe uit groep 7 en Sander Koppe uit groep 5 van basisschool de Oosthoek in Bleiswijk hebben ook een actie bedacht na een uitzending van het jeugdjournaal over Haïti. (meer)

Partijen maken zich op voor naderende verkiezing

Foto
Het startsein voor de verkiezingscampagne werd
gegeven met lijmkwast en affiche.


Lansingerland – Gewapend met de lijmkwast in de hand gingen de lijsttrekkers van de acht in Lansingerland deelnemende politieke partijen maandagmiddag 25 januari aan de slag met het opplakken van de eerste affiches van hun eigen partij. (meer)

PJF in actie voor HaïtiBerkel en Rodenrijs - Donderdag 21 januari was er op de Prins Johan Frisoschool een actie dag voor Haïti. (meer)

Aanpak Oranjebuurt vordert

Foto
Per wijkdeel wordt de Oranjebuurt aangepakt.
Vervanging van de riolering, van elektra- en gasleiding
vormt daar belangrijk onderdeel van.


Berkel en Rodenrijs – De aanpak in de Oranjebuurt lijkt naar tevredenheid te verlopen. Vorige week kon men de plannen nog eens rustig komen bekijken, maar het liep geen storm rond de kaarten en medewerkers. (meer)

Gospelkoor YMCA treedt op in jeugddienst

Foto
Het YMCA Gospel Choir uit Scheveningen.

Berkel en Rodenrijs - Op zondagavond 31 januari vindt er in de Hervormde Dorpskerk te Berkel en Rodenrijs een jeugddienst plaats waarin het bekende Gospelkoor YMCA uit Scheveningen muzikale medewerking zal verlenen. (meer)

Twee live bands in de Rotonde

Foto
De band Navarone wil de ware rockmentaliteit
herintroduceren.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 30 januari staan er twee bands op het podium van de Rotonde: Little Miss Jane en Navarone. (meer)

Optreden Annex in Ome Ab

Annex

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag treedt de formatie Annex op in Ome Ab. De band bestaat uit Aenne Schulten (zang), JP Metselaar (gitaar), Pieter Metselaar (gitaar), Diederik Klomberg (bas) en Stan van Antwerpen (drums). (meer)

Big Fun Band bij "In a Jazz Tradition"

Big Fun Band

Bleiswijk - Op zaterdagavond 30 januari van 21:00 tot 00:30 uur is "In a Jazz Tradition" het domein van swingende big band muziek. (meer)

Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) gereed

Foto
Het projectteam dat verantwoordelijk is voor de invoering
van de BAG in Lansingerland samen met wethouder Werner ten
Kate en algemeen directeur Ad Eijkenaar.Lansingerland – “Een prestatie waar je trots op kunt zijn”, zo noemde wethouder Ten Kate de invoering van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). (meer)

Miljoenen voor versnelde inrichting groengebieden

Foto Miljoenen
Het aantal groengebieden moet snel groeien, vindt
de provincie Zuid- Holland.


Bleiswijk/Pijnacker – De provincie Zuid-Holland trekt zestien miljoen euro uit voor het versneld inrichten van 900 hectares groengebieden. Daarvan zijn 500 hectares bedoeld voor nieuwe gebieden, de rest wordt heringericht.
(meer)

Nuttige debatavond moslims en christenen

 Foto Debatavond
Na de debatavond werd er verder gepraat. Foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Een nuttige en waardevolle avond, maar één met duidelijke
verschillen van inzicht. Zo kunnen we de ‘Manaar’ avond wel benoemen die dinsdag 19 januari in Het Baken in Bergschenhoek werd gehouden. (meer)

Wethouder Dick van Vliet leest voor en swingt mee op De Peuterhoek

Foto Voorleesontbijt
De peuters hingen aan de lippen van wethouder Dick
van Vliet. Foto: Alexandra Myk.


Bleiswijk - Wethouder en locoburgemeester Dick van Vliet, zelf grootvader van drie kleinkinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar, werd woensdag door tientallen enthousiaste peuters welkom geheten op de Peuterhoek die om de wethouder heen gingen zitten in afwachting van wat er zou gebeuren. (meer)

Verhalenkabinet in Bibliotheek Oostland

Lansingerland - Veel mooie verhalen zitten in de hoofden van mensen, omdat niet iedereen zichzelf een schrijver vindt, worden ze maar af en toe verteld. (meer)

Samen werken aan een gezond huwelijk

Foto Huwelijkscursus
Het echtpaar Van Muiswinkel, dat de cursisten zal begeleiden.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De Wijnstokgemeente, gevestigd aan de Rodenrijseweg, start op 9 februari 2010 weer een cursus ‘Marriage Course’, bestemd voor echtparen die hun huwelijk weer eens een ‘opfrisser’ willen geven of willen voorkomen dat het huwelijk vastloopt . (meer)

Richard Witschge selecteert ballenjongens en -meisjes uit Zuid-Holland

 Foto Ballenjongens
Ballenjongens en –meisjes hebben enthousiasme,
energie en spelinzicht nodig.


Regio - Nuon is weer op zoek naar officiële ballenjongens en -meiden die op balworp afstand willen staan van het Nederlands elftal. Tijdens oefenwedstrijden zullen deze ballenjongens (j/m) Oranje helpen zich optimaal voor te bereiden op het WK in Zuid-Afrika. (meer)

Omgeving van de Bergboezem vecht voor behoud van de laatste polder

Foto
De teksten op de borden spreken duidelijke taal.

Berkel en Rodenrijs – Gewapend met gatenboor en waterpas en gestoken in laarzen en overall maakten de omwonenden van de Bergboezem op de grens tussen Oude Leede en Rodenrijs zich zaterdagochtend op voor plaatsing van een tiental borden. (meer)

Workshops voor 8+ bij BSO Zus en Zo

Foto
Leuke en interessante workshops voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lansingerland - Als je de leeftijd van 8 jaar hebt bereikt, ben je wel toe aan een buitenschoolse opvang speciaal voor jou en je vrienden. Nietwaar? Samen kunnen jullie leuke dingen doen. Dingen waar je thuis misschien niet aan toe komt. (meer)

Bruidegom Van den Baard zorgde voor een huis vol vrouwen

Foto
Het gouden paar Gerda en Piet van den Baard.

Berkel en Rodenrijs – Voor de wet waren ze al eerder getrouwd en daarom kwam het boeket van de gemeente wat eerder, maar woensdag 13 januari was het precies 50 jaar geleden dat Gerda van den Bulk in de grote kerk aan de Noordeindseweg haar jawoord gaf aan haar bruidegom Piet van den Baard. (meer)

Geen palen maar ballonnen voor start van de bouw

Foto
Fleurige ballonnen en een handdruk bij de start van de bouw.

Berkel en Rodenrijs – Toen de plannen werden gesmeed voor een feestje rond de eerste officiële paal van het nieuw te bouwen appartementencomplex De Oever langs de Berkelse Plas zag het weer er niet best uit en daarom werd besloten de gok niet te wagen. (meer)

Een gezellig avondje winkelen met de VVD in Bleiswijk

FOTO
Het koor Mikado verleende medewerking aan het gezellige
avondje van de VVD in Bleiswijk.


Bleiswijk - Onder de noemer “centrum Bleiwijk gezellig hé” maakte de VVD in Bleiswijk er afgelopen vrijdag een ouderwets gezellig winkel avondje van in de kleinste kern. (meer)

CDA zet in op ondernemersklimaat

Foto
CDA’ers in gesprek met Berkel Centrum ondernemers.
Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland – Het CDA wil dat de gemeente de dienstverlening aan ondernemers structureel verbetert. (meer)

Ergernis bij Leefbaar 3B over aanpassing gebiedsvisie Kruisweg

Lansingerland/Kruisweg – Bij Leefbaar 3B heerst ergernis over de wijze waarop de gemeente is omgegaan met de resultaten van de inspraak van de bewoners van de Kruisweg. (meer)

Collectanten gezocht voor de Hersenstichting

Berkel en Rodenrijs - Van 1 t/m 6 februari 2010 wordt de collecte voor de Hersenstichting gehouden. Voor deze collecte is de Hersenstichting op zoek naar collectanten. (meer)

VOETBAL

Wim Eilander blijft bij Soccer Boys
Bleiswijk – Soccer Boys en trainer Wim Eilander zijn overeengekomen om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. Met deze continuering van het contract gaat Rotterdammer Eilander zijn vierde seizoen in bij de Bleiswijkse zaterdagvoetballers. In deze periode wist Eilander met Soccer Boys te promoveren naar de tweedeklasse.

Aanhouding na doorrijden ongeval

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari kreeg de politie rond kwart voor één een melding dat er een auto was weggereden na een ongeluk op de Raadhuislaan. (meer)

Tal van autokraken in Lansingerland

Lansingerland – In met name Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs is afgelopen week in een groot aantal auto’s ingebroken. Men had het vooral voorzien op de navigatieapparatuur. (meer)

Been gebroken

Bergschenhoek – Bij het verlaten van een parkeerplaats bij een bedrijf op de Leeuwenhoekweg kwam woensdag 13 januari een 59-jarige vrouw uit Rotterdam ten val. Zij brak hierbij haar enkel en werd naar het Sint Franciscus Gasthuis overgebracht. Gladheid van het wegdek was de oorzaak van de valpartij.

Inbreker overlopen

Bergschenhoek – Op dinsdag 12 januari zag een bewoner van een huis in de Julianalaan bij thuiskomst nog net een inbreker wegglippen. Het hele huis bleek te zijn doorzocht. Er werden sieraden gestolen.

Waarschuwing tegen “cv-monteurs”

Bergschenhoek – Maandagmiddag 11 januari meldden zich twee “cv-monteurs” bij een bewoonster van een huurwoning aan de Vlaggemandreef met het verhaal dat zij namens de woningbouwvereniging de kachel kwamen nakijken. (meer)

Golf aan woninginbraken

Lansingerland – In de drie dorpen van Lansingerland is de afgelopen week een groot aantal woninginbraken gepleegd. De inbrekers gingen meestal via de achterzijde van de woning naar binnen. (meer)

Man aangehouden na bedreiging

Berkel en Rodenrijs – Een vrouw uit Zoetermeer schrok zich zaterdagmiddag 16 januari naar toen zij op de parkeerplaats op het Westerwater door een jongen werd uitgescholden en bedreigd. (meer)

Bedrijfswagen opengebroken

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 12 op 13 januari werd ingebroken in een bedrijfswagen die geparkeerd stond op de Blauwborst. Uit de auto werden een freesmachine en een radio cd-speler gestolen.

Bewoner overloopt inbrekers

Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 13 januari werd rond kwart voor zeven een tweetal inbrekers overlopen in een woning in de Langeveldstraat. De bewoners kwamen thuis en hoorden gerommel in een slaapkamer. (meer)

Wandeling ChristenUnie in winters landschap

Foto
De wandeling startte bij de Klimberg.

Lansingerland - Zaterdag organiseerde de ChristenUnie voor de eerste keer een winterwandeling. (meer)

CDA lijsttrekkers weten elkaar te vinden

(fotobijschrift)
Van links naar rechts de lijsttrekkers van Rotterdam, Lansingerland
(Claudia Füss), Barendrecht, Maassluis (voor), Capelle aan den IJssel,
Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Westland (achter).


Lansingerland/Den Bosch - CDA-lijsttrekkers bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart uit de Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden wisten elkaar het afgelopen weekend te vinden tijdens de jaarlijkse CDA nieuwjaarsreceptie in Den Bosch. (meer)

PvdA geeft aftrap gemeenteraadsverkiezingen

PVDA
Foto: Leo Huizinga.

Lansingerland - Zaterdag 16 januari was voor veel politieke partijen de nationale aftrapdag voor hun campagnes vanwege de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. (meer)

Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Oostland

Foto
Ineke van der Meijden droeg een aantal ideeën aan hoe je
in de klas interactief kunt voorlezen en vertellen. Ze deed dit
onder andere met behulp van een vertelkastje.


Lansingerland - De Nationale Voorleesdagen 2010 zijn in Bibliotheek Oostland op 12 januari van start gegaan met een informatieve workshopavond voor peuter- en kleuterleidsters in Vestiging Bleiswijk. (meer)

Ondernemend 3B begroet 250ste lid

Foto
Marianne Muller werd verwelkomd als 250ste lid door
voorzitter Bram Harder van Ondernemend 3B.


Lansingerland - Recentelijk heeft de ondernemersvereniging van Lansingerland, Ondernemend 3B, haar 250ste lid, mevrouw Marianne Muller eigenaresse van Muller management & Advies in Berkel en Rodenrijs, mogen verwelkomen. (meer)

Werkconferentie met de VVD buren bevordert de onderlinge samenwerking

Foto
De VVD kopstukken bijeen in Bleiswijk.

Lansingerland – Drie jaar geleden kwamen ze al eens bijeen in het bestuurlijk centrum van Bleiswijk en vrijdag 15 januari herhaalde zich deze bijeenkomst tussen raadsleden en lijsttrekkers van de VVD. (meer)

Open Huis woonzorgcentra Lansingerland

Foto
Top- en tv-kok Ad Janssen zal samen met andere
topkoks kookdemonstraties geven.


Lansingerland - Op woensdag 27 januari houden de drie Laurens Locaties Woonzorgcentrum De Oudelandse Hof, De Hergerborch en in Bleiswijk Woonzorgcentrum De Tuinen van 12.00 tot 16.00 uur Open Huis. (meer)

Alpe d’HuZes lijkt uit te groeien tot Oostlands spektakel

Foto
Het team dat de avond presenteerde met v.l.n.r. Steven Rooks,
Cor van der Wel, Coen van Veenendaal, René Lamens, Kees van der
Helm en Alex van Holland en Matthijs Bunnik die het secretariaat en
de pr van de stichting voor hun rekening nemen.Lansingerland – Voor een bomvolle zaal met belangstellenden werd maandagavond 11 januari uit de doeken gedaan wat precies de bedoeling gaat worden van het onlangs officieel opgerichte Team Oostland. Het team, dat in enkele weken zal uitgroeien tot een veertigtal renners vanuit het hele Oostland, zal op 3 juni van de partij zijn tijdens de Alpe d’HuZes. (meer)

Heren 1 geeft Sassenheim het nakijken

 Foto
Heren 3 wist met één punt te winnen van WZK/ZDHC na
een vlotte en spannende wedstrijd.


Lansingerland - Voor de derde keer dit seizoen speelde sg ZHM haar thuiswedstrijden in zwembad De Windas. (meer)

De Kieviten reiken clubbekers aan de kampioenen uit

Foto nr 1
Julie Beukers liep vijf jaar achtereen clubrecords.

Bleiswijk - Het is een goede gewoonte van atletiekvereniging De Kieviten om jaarlijks een terugblik te geven op het voorbije jaar. Tijdens de zaterdag 16 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst keek men echter niet alleen om naar gebeurtenissen, maar tevens naar sportieve prestaties. (meer)

Veldrijders uit Lansingerland in bovenste regionen

Foto
Niels Boon werd afgelopen zaterdag met een ronde voorsprong
winnaar aan de Doenkade. Foto: Kees van der Stoep.


Rotterdam – Zaterdag werd de laatste ronde van de regionale veldcompetitie wielrennen gereden bij de Rotterdamse wielerclub WRC Ahoy’ aan de Doenkade.
Niet alleen de dagzege telde, want na afloop mochten de uiteindelijke prijswinnaars van deze winterperiode hun prijzen in ontvangst nemen. (meer)

Voetbalprgramma voor het weekeinde

Zaterdag:
NBSVV - Berkel (vr)
Berkel Da – Barendrecht Da
14.30 uur
Zwervers - Soccer Boys (vr)
BVCB - Xerxes DZB
14.30 uur (vr)

Zondag:
NSV'46 - Soccer Boys
WRW – TOGB (vr)

Platform Binnensportverenigingen Lansingerland werkt aan harmonisering

Lansingerland – Tijdens een bijeenkomst van het Platform Binnensportverenigingen Lansingerland (BPL) op maandag 11 januari in sporthal Berghonk kwam de gemeente in de persoon van Frans Loos met een verdere uitleg over de nieuwe tarievennota 2011 van de gemeente Lansingerland betreffende de verhuur van sportaccommodaties.
(meer)

Schaatsers aan elkaar gewaagd

Bleiswijk - Donderdagavond 14 januari organiseerde IJsclub Bleiswijk een estafette op de baan aan de Lange Vaart te Bleiswijk. (meer)

Atletiek

Biesheuvelloop
Bleiswijk - De Loopreizenserie 2010 – een serie van 11 hardloopwedstrijden in de regio – werd zondag afgetrapt in Maassluis. Daar organiseerde atletiekvereniging Waterweg de 16e editie van de Intersport Biesheuvelloop over een afstand van 21,1 kilometer. Vier atleten van De Kieviten verschenen aan de start van deze wedstrijd. Julie Beukers, die de Loopreizenserie 2009 afsloot met een tweede plaats in het totaalklassement en een eerste plaats in haar leeftijdscategorie, finishte in een tijd van 1.27.33. Ze kwam als vierde dame over de streep en werd tweede in haar leeftijdscategorie. Chris Paardekooper en Kees Voogt eindigden vlak na elkaar. Chris zette een tijd van 1.29.16 op de klokken en Kees 1.29.24. Cor van der Blom liep na een periode van blessures voor het eerst weer een halve marathon en noteerde een eindtijd van 1.51.31.

Korfbal

Weidevogels-Oranje Zwart: 16-1
Bleiswijk - Oranje Zwart kwam met een andere opstelling het veld in dan de vorige keer. Het duurde even voor Weidevogels op stoom kwam, want er werd redelijk strak verdedigd. Toch stond het na elf minuten toch 3-0 voor Weidevogels. Oranje Zwart scoorde vlak daarna twee doelpunten en daar zou het voor hen ook bij blijven de eerste helft. Weidevogels scoorde er de overige 15 minuten op los en voor de rust had alleen Dirk nog niet gescoord. Dit zette hij in de eerste minuut van de tweede helft gelijk recht met een mooi schot. In de rust stond het 11-2. Helaas ging het scoren de tweede helft wat minder makkelijk en was het moeilijk de scherpte vast te houden met zo’n grote voorsprong. Uiteindelijk won de thuisploeg met 16- 6.

Voetbal

Dames CVV Berkel blijven in training
Berkel en Rodenrijs - Kon er op de velden niks gedaan worden, de dames van CVV Berkel hebben de afgelopen week toch goed kunnen benutten. Dinsdag ging men naar zwembad De Windas voor Aqua-fitness. De dames kregen daarbij les van dames 3 speelster Eline van Valburg. Donderdag werd er buiten aan de conditie gewerkt middels lopen op de parkeerplaats bij Berkel en werd er ook voorzichtig een balletje getrapt. Zaterdag was het de beurt aan De Sterrenhal waar de dames 2 uur lang in toernooivorm goed hebben kunnen trainen. Komende zaterdag hoopt dames 1 weer voor de competitie te kunnen voetballen thuis tegen Barendrecht. Gaat deze wedstrijd niet door dan spelen de dames ook thuis op kunstgras tegen Smerdiek dames 1.

Schaatsen

Zuid-Hollandse Kampioenschappen
Lansingerland - Op de ijsbaan werden zondag de Zuid-Hollandse Kampioenschappen gereden. Voor schaatsvereniging Lansingerland waren vijf schaatsers uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De uitslagen: Pupillen: Naomie van Klaveren, 500m 52.46 (pr) en 52.66, Daphne van der Burg: 500m 51.33, Tim van den Hul: 500m 49.49 (pr) en 49.94. Junioren: Bart van Oosterhout: 500m 46.42, 1000m 1.34.89, Sanneke de Neeling: 500m 43.15, 1000m 1.26.71.

Wielrennen

NK Veldrijden Heerlen
Lansingerland - Onder extreem slechte weersomstandigheden werd in het heuvelachtige Heerlen het Nederlands Kampioenschap veldrijden verreden.
Kanshebber en eerstejaars Nieuweling Nicky Gieskens van De Pedaalridders startte in de voorste gelederen. Er werd heel hard gereden. Twee ronden voor het eind van de wedstrijd vloog Nicky Gieskens uit de bocht. Hij hervatte meteen weer de wedstrijd en kwam als 10de over de meet.

Interland Apeldoorn
Lansingerland - Nathalie van Wesdonk van De Pedaalridders, deel uitmakend van de selectie van de Rabobank, reed een tweedaagse interland op de mooiste overdekte wielerbaan van Nederland in Apeldoorn. Het was een groot deelnemers veld met renners uit onder andere België, Tjechië en Frankrijk. De interland bestond uit diverse onderdelen: de eerste dag Scratch, Derny, Achtervolging en een koppelwedstrijd. In de scratch kwam Nathalie als 4de over de meet. De Derny wedstrijd, waarbij het tempo opliep ver boven de 60 km per uur, schreef Nathalie met overmacht op haar naam.
Het onderdeel achtervolging met daarin het team Nathalie van Wesdonk en Natasja de Vrome werd perfect uitgevoerd en ook hier zag het duo kans de overwinning naar zich toe te trekken. De dag werd afgesloten met een koppelwedstrijd en daar legde het Lansingerlandse koppel beslag op een verdienstelijke 2de plaats. De tweede dag zag Nathalie kans eveneens de Derny wedstrijd op haar naam te schrijven. In de koppelwedstrijd werd het team Nathalie en Natasja 2de en in de afvalkoers legde het beslag op een 8ste plaats.

Baanwedstrijden Sloten
Lansingerland – Tijdens een clubontmoeting in het Velodroom in Sloten - waarbij diversen onderdelen werden verreden - behaalde Merel Hofman van De Pedaalridders een verdienstelijke tweede plaats over diversen onderdelen.
Silvie Haakman werd 8ste en Lisette van Bergenhenegouwen 12de.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingoavond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Internetcafé De Leeuwerik
Bleiswijk - Elke dinsdag- en donderdagmiddag is er vanaf 14.00 uur de mogelijkheid voor senioren om in het leercentrum en internetcafé van De Leeuwerik te internetten. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Julius eerste boreling in 2010

Foto
Julius werd geboren op de eerste dag van dit jaar.

Berkel en Rodenrijs – Vorige week meldde deze krant dat wethouder Ten Kate de eerste geboortekoffer heeft uitgereikt aan de vader van Larissa, geboren op 2 januari. (meer)

Vertoning film rond N470

Berkel en Rodenrijs - In de periode oktober 2006 tot en met februari 2009 vonden in het gebied rondom de nieuwe provinciale weg N470 de opnames plaats voor het project 'Een dag uit het leven van een provinciale weg / Amnesie van een landschap', waaraan ook inwoners van Lansingerland medewerking hebben verleend. (meer)

Geluid grote bron van ergernis in Rijnmond

Lansingerland/Rijnmond - In 2009 daalde het aantal meldingen bij de Meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond tot 20.586. Dit blijkt uit het vorige week verschenen verslag ‘Milieumeldingen in Rijnmond – De gegevens over het jaar 2009’. (meer)

Ook in Brussel vragen over HSL herrie

Lansingerland – In het Europees parlement worden vragen gesteld over de houding van de Nederlandse ministers inzake het HSL lawaai. (meer)

Onderhoud openbare ruimte sober maar voldoende

Lansingerland – In een achttal beheerplannen heeft de gemeente het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en de gemeentelijke gebouwen vastgelegd. (meer)

Plan voor inrichting Van Oldenbarnevelt Hoeve als zorgboerderij in de verdrukking

Lansingerland – Midden op het nieuwe bedrijventerrein Oudeland staat de boerderij van de familie Koot. Het eeuwenoude gebouw is inmiddels niet meer als boerenbedrijf in gebruik. (meer)

Leefbaar 3B wil herstel busverbindingen in Berkel en Rodenrijs

Lansingerland – De fractie van Leefbaar 3B constateert dat met de invoering van de nieuwe buslijn 174 de bewoners van de Anjerdreef in Rodenrijs en de langs de Oostersingel in Berkel Noord, fors achteruitgegaan zijn in hun mogelijkheden tot openbaar vervoer. (meer)

Onderzoek naar vliegcorridor Rotterdam Airport

Lansingerland - Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat zal het onderzoek naar een andere vliegcorridor van en naar Rotterdam Airport starten zodra deze maand het advies op de inspraakreacties van de Commissie 21, bestaande uit vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en alle omliggende gemeenten, bij hem binnen is. (meer)

Rabobank waarschuwt voor nep e-mails

Lansingerland - Rabobank Zuid-Holland Midden waarschuwt voor e-mails waarin gevraagd wordt naar persoonlijke bankgegevens en die afkomstig lijken van bekende en betrouwbare bedrijven, maar die verzonden en gebruikt worden door criminelen.
(meer)

Spitsstroken A12 tussen Zoetermeer en Gouda geopend

Bleiswijk/regio - Op maandag 18 januari heeft minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings de spitsstroken A12 officieel in gebruik genomen. Tussen het knooppunt Gouwe en de aansluiting Zoetermeer zijn in beide richtingen spitsstroken aangelegd. (meer)

Helpdesk bellen kan nu ook gratis en zonder ergernissen

Foto
Emiel maakt het bellen een stuk aangenamer en voordeliger.

Bergschenhoek – De ergernis van lang wachten aan de telefoon tegen een zelf te betalen fors tarief behoort, mede dankzij de inspanningen van Emiel Janson, tot het verleden. (meer)

De Haystack Heroes coverband in Ome Ab

Foto
De Haystack Heroes staat garant voor een gezonde dosis
old school rock- ‘n’roll.


Berkel en Rodenrijs - In 2007 combineerden vier ervaren muzikanten hun voorliefde voor het betere rock repertoire. (meer)

John Rohling en CVV Berkel Dames na zeven seizoenen uit elkaar

Berkel en Rodenrijs - John Rohling gaat aan het einde van het seizoen - na zeven seizoenen - de damesafdeling van CVV Berkel verlaten. (meer)

Barbara de Loor geeft schaatslessen bij jubilerende IJsclub Bleiswijk

Bleiswijk - Vrijdag 22 januari zal oud-wereldkampioene Barbara de Loor schaatslessen komen verzorgen bij IJsclub Bleiswijk. (meer)

Overval garagehouder op klaarlichte dag

Berkel en Rodenrijs - Een garagehouder aan de Zwarteweg heeft zaterdagmiddag, rond één uur een overvaller weggejaagd. (meer)

Fraaie schilderijen sieren wanden verbindingsgang De Leeuwerik en De Tuinen

Foto
Herman Langezaal met een van zijn fraaie en sfeervolle olieverfschilderijen.

Bleiswijk – Herman Langezaal is de tweede exposant die zijn werk toont in een expositie aan de wanden van de verbindingsgang tussen De Leeuwerik en De Tuinen en in de theaterzaal te Bleiswijk. (meer)

‘Vrouwen in therapie’, een boek vol humor en tragiek

Foto
Antoon E. Derix heeft de smaak van het schrijven te
pakken gekregen.


Bleiswijk - Het boeken schrijven zit in de familie. Antoon E. Derix heeft het dus van geen vreemde nu hij zijn eerste boek Vrouwen in therapie’, bij de wasmachinemonteur, heeft geschreven. (meer)

Eén verdachte van inbraak nieuwbouwwoningen opgepakt

Bergschenhoek – De politie heeft vrijdagavond tussen acht uur en half negen één verdachte van een woninginbraak in de omgeving van de Groeneweg aangehouden; zijn maat ging er vandoor. (meer)

Eerste geboortekoffer uitgereikt aan vader Pascal

Foto
Na de uitreiking van de geboortekoffer aan kersverse
vader Pascal overhandigde de wethouder een cheque van 500
euro aan Daphne Schreuder, directeur van de Guusje Nederhorst
Foundation.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Werner ten Kate reikte vorige week de eerste Woezel en Pip geboortekoffer uit aan Pascal van der Ree. (meer)

Lansingerland zet strooizout zorgvuldig in

Foto nr. 1
De bergen strooizout zijn momenteel aardig geslonken.

Lansingerland - Naar aanleiding van het landelijke tekort aan strooizout gaat ook de buitendienst van de gemeente Lansingerland deze dagen zorgvuldig om met het beschikbare strooizout. (meer)

Huize Sint Petrus scoort als verzorgingshuis landelijk de zestiende plek

Foto
Al meteen bij de entree van het Berkelse verzorgingshuis
aan de Noordeindseweg wordt men vriendelijk te woord gestaan
door de receptioniste. En meestal is de hal tevens druk bezet
met bewoners die graag een praatje maken met zowel elkaar
als de bezoekers.


Berkel en Rodenrijs – Enkele jaren geleden werd in het kader van de kwaliteitswet zorginstellingen een kwaliteitskader ‘verantwoorde zorg’ vastgelegd met daarin normen voor verantwoorde zorg in zowel verzorgings- als verpleeghuizen in heel Nederland. (meer)

Concordia verrast met Nieuwjaarsconcert

Foto nr. 1
Het orkest beet het spits af in het Nieuwjaarsconcert
van Concordia.


Berschenhoek – Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek opende zondagmiddag 10 januari traditiegetrouw het muzikale jaar met een sprankelend Nieuwjaarsconcert in de grote zaal van Het Spectrum aan de Groeneweg.
(meer)

Compost zorgt voor stadsverwarming in Limburg

Foto
Matthijs bij de grote berg groenafval die – na het schoonmaken
en hakselen – composteert.


Bleiswijk – Matthijs Dijkshoorn wijst trots naar een enorme berg in een van de schuren van zijn bedrijf. De Bleiswijker is al een paar jaar actief met het composteren van tuinafval, maar sinds kort krijgt dat afval een milieuvriendelijk eindstation waardoor een deel van de zuidelijke provincie warme voeten houdt. (meer)

Eerste lammetjes aan Oude Bovendijk geboren

Foto
Deze lammetjes zagen op 5 januari het levenslicht.

Bekrel en Rodenrijs – Nadat de oliebollen en appelflappen waren opgesmikkeld, moesten de herders van Landschapsbeheer M.A. Oosthoek weer hard aan het werk. (meer)

Leerlingen CBS Boterdorp beginnen het nieuwe jaar in Het Startpunt

Foto
Met een dikke winterjas aan – de verwarming liet het afweten –
konden de tekeningen over de bouw worden bekeken.


Bergschenhoek - Het was al een aantal jaren geleden dat er plannen van de gemeente waren om een nieuw schoolgebouw te bouwen voor OBS De Sparrenhoek, BSO Zus en Zo, Kinderdagverblijf De Vlindertuin, peuterspeelzaal de Beestenboemel en CBS Boterdorp. (meer)

De Kleine Kapitein verkoopt meer dan 400 kaarten voor het WNF

Foto
Jeroen van den Ham van het WNF was erg blij met
de gulle cheque.


Berkel en Rodenrijs - ‘Samen verantwoordelijk’ is een belangrijk thema op de nieuwste basisschool van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Koks van Kasteel van Rhoon komen koken in Laurens Lansingerland

Lansingerland - Ad Janssen de bekende TV kok van Kasteel van Rhoon komt koken in Laurens woonzorgcentrum De Oudelandse Hof op woensdag 27 januari van 12.00 tot 16.00 uur. (meer)

“Drie kernen verbonden maar reisinfo slecht”

Foto
Het RET-Informatiepunt op Rotterdam CS. Anneke Heinecke
constateerde dat je er buiten in een lange rij moet wachten.Lansingerland - Een maand geleden deed de nieuwe lijn 174 zijn intrede. Dit is de buslijn die de kernen van Lansingerland met elkaar verbindt en aansluit op de RandstadRail. (meer)

Cadeaushop en Cliëntenraad De Oudelandse Hof bieden cheques aan

Foto
Locatiemanager Han Hendrikse ontving eerst een cheque
van de vrijwilligers van de Cadeaushop en even later zou nog
een cheque van de Cliëntenraad volgen.Berkel en Rodenrijs - Locatiemanager Han Hendrikse van Laurens Woonzorgcentrum De Oudelandse Hof was aangenaam verrast toen hij op de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 5 januari twee cheques in ontvangst mocht nemen.
(meer)

Verrassingsbezoek Fred & Ed

fredened

Bergschenhoek – Op vrijdag 8 januari kregen Denise (9), Kiki (7) en Joost (4) om 12.00 uur een verrassingsbezoek van Fred & Ed van het bekende merk broodbeleg Fred en Ed. (meer)

Informatieavond over Jenaplan onderwijs

Foto
Peter te Riele van ‘Jenaplan Advies en scholing’ (JAS)
verzorgt de presentatieavond op De Tuinen.


Bergschenhoek – Openbare Jenaplan Basisschool De Tuinen organiseert op maandagavond 15 februari een informatiebijeenkomst over het Jenplan onderwijs. (meer)

Mannen met hakbijl aangehouden

Bergschenhoek - De politie heeft maandag 4 januari rond twaalf uur op de Julianalaan een drietal verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Agenten kregen melding van de meldkamer dat een man met een hakbijl achter een andere man aanrende. Toen de politiemensen daar aankwamen bleek het te gaan om drie mannen. Volgens één van de verdachten stonden de andere twee verdachten fout geparkeerd waar hij hen op aansprak. Toen de 70-jarige Bergschenhoeker, nadat hij ze aangesproken had, wegging om een boodschap te doen en daarna weer terug kwam bleken er krassen op de motorkap te zitten van de auto van de twee andere mannen. Dit is uitgelopen op een ruzie waarbij de 21- en 45-jarige Amsterdammers hem te lijf gingen met houten latten waarbij de man uit Bergschenhoek een hakbijl heeft gepakt. De mannen zijn alle drie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers actief in Bleiswijk

Bleiswijk – De afgelopen week is in diverse woningen in Bleiswijk ingebroken. Op dinsdag 5 januari werden tussen zeven uur ’s avonds en middernacht uit een woning aan de Meidoornstraat een televisie, navigatieapparatuur en een fotocamera gestolen. ’s Nachts werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Peppeldreef waar het echter niet lukte de achterdeur open te breken.
Op zaterdag 9 januari werd tussen 17.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Watertuin. Eerst werd geprobeerd een raam te forceren en toen dat niet lukte werd een ruit ingeslagen. De dader ging er vandoor met huis- en autosleutels, sieraden, een portemonnee en navigatieapparatuur. Dezelfde avond werden sieraden weggenomen uit een woning aan de Beukenlaan die geheel werd doorzocht. Zondagavond 10 januari werd ingebroken in een woning aan de Meidoornstraat, waarbij het nog onbekend is wat er gestolen werd.

Aanhouding na blaasproef

Bleiswijk – Op de A12 ter hoogte van Bleiswijk werd op zondag 10 januari om half vijf ’s morgens een automobilist aangehouden, omdat uit een blaasproef bleek dat hij teveel gedronken had. De man is naar het bureau overgebracht.

Bedrijfsinbraak

Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari werd ingebroken in een bedrijfspan aan de Dorpsstraat. Er werd een steekwagen gestolen.

Ruit ingegooid

Bergschenhoek – Van een woning aan de Europasingel werd op zondag 10 januari een achterruit ingegooid. Doel was in te breken in de woning. De gehele woning werd doorzocht. Men ging er vandoor met wat rolletjes muntgeld.

Broers in de kraag gegrepen

Bergschenhoek – Twee broers uit Delft zijn donderdag 7 januari om half drie ’s middags aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal had diverse goederen weggenomen uit een supermarkt in het dorpscentrum.

Auto in beslag genomen

Bergschenhoek – De politie heeft vorige week de auto van een inwoner van Bergschenhoek in beslag genomen, omdat de man met een ongeldig Duits invoerkenteken reed. De man had de auto ingevoerd en verzuimd een tijdelijk Nederlands kenteken aan te vragen. Zodra dit geregeld is, krijgt de man zijn eigendom terug.

Hangjeugd bekeurd

Bergschenhoek – Drie jongeren kregen donderdagavond 7 januari een bekeuring wegens hangen in portieken en baldadigheid. Zo waren zij aan het blowen en schenen zij met een laserpen. Ze hielden zich op in een portiek in de W.G.
Witteveenstraat.

Autoinbraken

Berkel en Rodenrijs – De afgelopen week werd in Berkel en Rodenrijs in een vijftal auto’s ingebroken. De inbrekers hadden het gemunt op navigatieapparatuur en waren actief in de Meerpolder en in de Westpolder.
De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Verkeerscontrole

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op dinsdag 5 januari tussen 15.00 en 16.15 uur een achttal automobilisten bekeurd, omdat zij geen gordel droegen of tijdens het autorijden aan het bellen waren. De verkeerscontrole werd gehouden op de Boterdorpseweg.

Getuigenoproep inbraak restaurant

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 1 januari op 2 januari werd ingebroken in een restaurant aan de Esdoornlaan. Binnen werden vernielingen aangericht en er bleek een laptop te zijn gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van de inbraak of zij die hierover meer kunnen verteleln worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel. 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800– 7000.

Verlichtingscontrole

Lansingerland – De politie heeft op vrijdag 8 januari tussen 18.00 en 21.30 uur in de drie dorpen van de gemeente Lansingerland een verlichtingscontrole gehouden. Er werden twaalf fietsers bekeurd, omdat zij geen voor- en/of achterlicht hadden.

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 15 januari organiseert de KBO een bingomiddag. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Bloemschikken Groei & Bloei
Lansingerland - Er zijn nog plaatsen vrij op de cursussen bloemschikken voor beginners en gevorderden van Groei & Bloei. (meer)

Bleiswijkse jeugd neemt bezit van de schaatsbaan

Foto nr. 1
Er werd hard geschaatst bij de jeugdwedstrijden op de
Lange Vaart.


Bleiswijk - Onder schitterende winteromstandigheden heeft IJsclub Bleiswijk woensdagmiddag 6 januari korte baanwedstrijden georganiseerd voor de basisscholieren. (meer)

Bloemen en bekers voor de kanjers van MCC Bleiswijk

Foto
Twee turven hoog, maar apetrots op beker en bloemen.

Bleiswijk – Het seizoen 2009 zit er op en de kampioenen zijn bekend. Een goede reden voor de leden van MCC Bleiswijk om hun jaarlijkse kampioenenavond te organiseren. (meer)

TOGB hal in gebruik

Foto
Maandag werd de grote zaal voor het eerst in gebruik
genomen door de leerlingen van de diverse scholen.


Berkel en Rodenrijs – De splinternieuwe sporthal van TOGB is maandagochtend 11 januari voor het eerst in gebruik genomen door leerlingen van de verschillende middelbare scholen. (meer)

De Pedaalridders huldigen en introduceren tijdens jaarfeest

 Foto nr. 1
De jeugd van De Pedaalridders tonen hun plakken tijdens
het jaarfeest. v.l.n.r. Silvie Haakman, Emiel de Greef, Richard
Lamens, Nathaly van Wesdonk en Merel Hofman


Berkel en Rodenrijs – Terwijl de leiding van het jaarfeest van De Pedaalridders Lansingerland met argusogen naar buiten keek en een sneeuwstorm het complex van voetbalvereniging CVV Berkel teisterde, kwamen toch veel leden van de wielervereniging naar het door het bestuur van de vereniging georganiseerde jaarfeest. (meer)

The Orioles legt trainers vast

Foto
Bas van Rooijen (bovenste rij rechts) en Gyselle Lovelock
(midden onderste rij) met het bestuur van The Orioles.


Bergschenhoek - Na een jaar met een goed eerste seizoen in de eerste klasse honkbal en de derde klasse softbal leek aan het einde van het jaar veel mis te gaan. (meer)

Korfbal

Weidevogels-Korbis: 9-8
Bleiswijk - In een overvol Rijneveen begon de wedstrijd beladen. Bij beide tot dan toe ongeslagen teams was te zien dat er spanning in de wedstrijd zat. Korbis opende de score met een mooi afstandschot. Niet lang daarna scoorde ook Weidevogels van afstand. Weidevogels verdedigde goed open waardoor Korbis minder ruimte kreeg achter de korf, omdat de diagonale ballen vaak onderschept werden. Na 17 minuten stond het 3-2 en in deze belangrijke fase van de wedstrijd miste Korbis twee strafworpen. Er werd gerust met een 4-2 voorsprong.
In het begin van de tweede helft speelde Weidevogels slordig en het stond al snel 4-5 voor Korbis. De laatste 20 minuten waren bloedstollend voor het publiek, de spelers en de scheidsrechter. Weidevogels stond een kwartier voor tijd met 5-7 achter. Gelukkig scoorde het aanvalsvak daarna twee doelpunten achter elkaar waardoor de stand gelijkgetrokken werd. Korbis kreeg een strafworp mee en benutte deze. Weidevogels wist in de laatste minuut nog 8-8 te scoren. Korbis mocht de bal nog een keer uitnemen, maar Weidevogels onderschepte snel en speelde de bal naar het aanvalsvak. De thuisploeg kreeg nog een vrije bal die net mis ging, maar de heer die hem afving tikte de bal er in zijn sprong in, zodat Weidevogels in de laatste secondes wist te winnen met 9-8.

Voetbal

TV-opnamen bij Soccer Boys
Bleiswijk - Op zondag 17 januari komt Eyeworks TV opnamen maken bij Soccer Boys. Iedereen die iets over voetbal te vertellen denkt te hebben kan zijn mening geven in de dug out. Eyeworks maakt dan een compilatie die op maandag 18 januari in enkele minuten in het voetbalprogramma van RTL7 wordt uitgezonden. De opnamen zijn van 14.00 tot 17.00 uur.

Waterpolo

Wedstrijden in De Windas
Lansingerland - Op zaterdag 16 januari zullen in zwembad De Windas weer waterpolowedstrijden gehouden worden. Zwemvereniging De Watervogels en de Pijnackerse Zwem- & Polo Club (PZ&PC) zijn een samenwerking aangegaan onder de naam startgemeenschap Zuid Holland Midden (sgZHM). De waterpolowedstrijden van deze startgemeenschap zullen afwisselend plaatsvinden in Pijnacker en Lansingerland. Komende zaterdag staan de volgende wedstrijden op het programma in het nieuwe zwembad: 16.15 uur ZHM (sg) E jeugd 1 - ZDHC EG 1 (8-9) 16.45 uur ZHM (sg) C jeugd 1 - ZPS CG 1 (12-13) 17.30 uur ZHM (sg) A jeugd 1 - Wiekslag AJ1 (16-17) 18.15 uur ZHM (sg) Heren 1 - Sassenheim 1 19.15 uur ZHM (sg) Heren 2 - zv Vlaardingen 20.00 uur ZHM (sg) Heren 3 - WZK/ZDHC 3.
Iedereen die eens een waterpolo wedstrijd wil bekijken of meer informatie wil over deze sport is van harte welkom tijdens deze wedstrijden. De club is nog op zoek naar jongens en meisjes van 10-11 jaar om volgend seizoen in een pupillen team te gaan spelen. Voor meer informatie www.sgzhm.nl .

VVD verzorgt optreden popkoor in sfeervol centrum Bleiswijk

Bleiswijk - Vrijdag 15 januari staat de VVD Lansingerland van 19.00 tot 21.00 uur op het Kranenburgplein in Bleiswijk met de actie “Centrum Bleiswijk, gezellig hé!”. (meer)

Bemaling in het gebied van Schieland tijdens vorstperiode

Bergschenhoek/Bleiswijk - Tijdens deze vorstperiode blijft het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de polders in het Schielandse deel van het gebied bemalen om stijging van het waterpeil te voorkomen. (meer)

Integrale horecacontrole in de gemeente Lansingerland

Lansingerland - Op vrijdag 11 december van het afgelopen jaar is in de gemeente Lansingerland een integrale horecacontrole gehouden, waarbij verschillende inspecties en diensten gezamenlijk optraden. (meer)

PvdA blikt terug op 2009

Lansingerland - Traditiegetrouw verscheen in de eerste week van het nieuwe jaar het jaarverslag 2009 van de fractie van de Lansingerlandse PvdA. (meer)

Leefbaar 3B: Gemeente moet niet regelen maar regisseren

Lansingerland - Het is een uitdrukking van de laatste tijd en bedoeld om
aan te geven dat de burger invloed heeft op het te voeren gemeentelijke beleid. De burger als “klant” van de gemeente. (meer)

Volley2B timmert aan de weg met straten- en bedrijventoernooi

  Foto
De familie Burger won de finale van de prestatieteams
op overtuigende wijze.


Lansingerland – Met veertien teams ging dinsdagavond 29 december het jaarlijkse Straten/Bedrijven Toernooi van start in sporthal Oostmeer te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Badmintonvereniging Nerash opent jubileumjaar met clinic

Foto
Leden van het jubilerende Nerash.

Bergschenhoek – Het jaar werd vrijdag 8 januari bij badmintonvereniging Nerash feestelijk geopend. Het is 35 jaar geleden dat de vereniging uit Bergschenhoek werd opgericht. (meer)

Kinderen slepen ruim tweehonderd kerstbomen naar de versnipperaar

Foto nr. 1
De verzamelde bomen werden opgeslagen in de achtertuin,
maar moesten woensdagmiddag allemaal weer naar de straat
worden gesleept waar de versnipperaar aan de slag kon.


Berkel en Rodenrijs – Het is al enkele jaren een goede gewoonte dat de gemeente kinderen in de drie kernen enthousiast probeert te maken met het verzamelen van kerstbomen en die in ruil voor een kleine vergoeding aan te bieden bij de diverse plaatsen waar de versnipperaar z’n werk kan gaan doen. (meer)

Diane Valkenburg kan Europees met de beste mee

Hamar – Het debuut van Diane Valkenburg tijdens het Europees Kampioenschap allround schaatsen is succesvol verlopen. De inwoonster van Bergschenhoek die al een ticket voor de Olympische Spelen op zak heeft, kwam in het Noorse Hamar tot uitstekende prestaties. (meer)

Voor het Rode Kruis is 2010 het jaar van het contact

Lansingerland - Sociale hulp is een van de taakvelden van het Rode Kruis.
Er worden al activiteiten georganiseerd. Zo wordt iedere tweede en vierde donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in Bleiswijk een activiteitensoos in MKC 't Web gehouden en elke maandagmiddag kan men terecht voor handwerken en breien in Hergerborch. (meer)

Wintertips voor in het wild levende dieren

Foto
Probeer een vastgevroren vogel nooit los te trekken, maar
vraag hulp aan de dierenambulance.


Regio - Vanwege het aanhoudende winterweer roept de Dierenbescherming het publiek op om alert te zijn op de noden van dieren die buiten leven. Veel dieren in het wild hebben gedurende de winter te maken met verminderde voedselvoorraden en bevroren waterbronnen. (meer)

Gewoon op de fiets

fiets

Lansingerland – De winter waarmee ons landje momenteel te maken heeft, betekent voor de jeugd meestal plezier, sneeuwballen gooien en ijspret.
Maar ze moeten dagelijks wel naar school en dat veelal op de fiets. (meer)

‘Sneeuwtrein’ in actie op luchthaven

Foto
Ook Rotterdam Airport treft maatregelen om de toestellen
veilig te laten landen en opstijgen.


Rotterdam - De wegen moeten begaanbaar blijven, maar ook de luchthaven krijgt al enkele weken te maken met vol gesneeuwde start- en landingsbanen. (meer)

IJsmeester Cor staat te trappelen

Foto
Gadegeslagen door tal van schaatsers meet ijsmeester Cor Karreman
de dikte van het ijs op de Lange Vaart.


Bleiswijk – Met een grote boor in de hand was ijsmeester Cor Karreman zaterdagochtend in alle vroegte reeds present bij de Lange Vaart. Nadat het ijs was gemeten constateerde hij: “Hier is het ijs al 11 centimeter dik, maar op andere plaatsen pas 7 of 8. (meer)

Hugo en Ria vormen al 60 jaar een paar

Foto
Burgemeester E. van Vliet verraste het diamanten paar met
een fraai beeldje van Corry Ammerlaan-van Niekerk.


Berkel en Rodenrijs – Op de eerste maandag van het nieuwe jaar was het feest in huize Vonk. Het was die dag precies 60 jaar geleden dat Hugo en Ria Vonk elkaar het jawoord gaven. (meer)

Lansingerland geniet massaal van vuurwerk

Foto
De keuze is gemaakt.

Lansingerland – Dat de crisis tijdens de jaarwisseling geen vat kreeg op het vuurwerk werd in de nacht van 31 december op 1 januari met name boven Lansingerland overduidelijk. (meer)

Bijna vijftig liter snert weggeschept

Foto
Er werd bijna vijftig liter vers gemaakte erwtensoep uitgeschept
en met plezier opgegeten bij Van der Linde.


Bleiswijk – Een origineel idee dat breed werd gedragen en waar velen van genoten; dat was zonder twijfel de snertdag bij Van der Linde Interieur aan de Jan van der Heijdenstraat in Bleiswijk. (meer)

125 jaar schaatssport in Bleiswijk

Foto nr. 1
Het huidige bestuur en mensen van het eerste uur met op
de voorste rij v.l.n.r. voorzitter Rinus Vollebregt, penningmeester
Guus Adegeest, Henk van Vliet en Cor de Ruiter. Tweede rij: secretaris
Henk Breugem, Jacques Rutten, Piet Berkel en Arie Dijkshoorn.
Achterste rij: Piet van Santen, Kees de Jong, Dirk Luijendijk,
Niek Kindt en Cor Karreman.


Bleiswijk – Onder voorzitterschap van de heer P.C. Stoop werd in 1885 een ijsclub opgericht. (meer)

Dick en Netta Uittenbroek stapten 50 jaar geleden in het huwelijksbootje

Foto
Dick en Netta vierden hun gouden bruiloftsfeest met
familie en vrienden.


Bleiswijk – Met familie en vrienden vierden Dick Uittenbroek (76) en Netta Uittenbroek-van Spengen (71) vorige week hun 50-jarig huwelijksfeest. (meer)

‘Tante Truus’ feestelijk middelpunt als 102-jarige

Foto
Mevrouw Van der Burg-van den Berg vierde haar 102de
verjaardag met familie en vrienden in de huiskamer op de
derde etage van Huize Sint Petrus.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar – woensdag 30 december - vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar verjaardag in de huiskamer van Huize Sint Petrus temidden van haar familie en bekenden. (meer)

WAT BRENGT 2010!

Positief ingesteld

John Stassen (47)
John Stassen (47) heeft het naar z’n zin als manager in de keukenbranche.
“Een leuke baan waarin ik me nog goed kan ontwikkelen. Voor alle ondernemers in wat voor branche dan ook wens ik dat 2010 een economische vooruitgang kan betekenen, al zijn de voorspellingen daar niet altijd naar. (meer)

Plony de Schepper 25 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem

Foto
Plony de Schepper werd gehuldigd door scheidend voorzitter
Frans Kooijman.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens een feestelijk etentje met alle vrijwillig(st)ers van de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs werd Plony de Schepper onderscheiden met een gouden insigne en erepenning namens de Nationale Vereniging de Zonnebloem. (meer)

Swingen op Dixieland muziek in de Smitshoek

Foto
De Herringtown Jazzband zal een optreden verzorgen in
De Smitshoek.


Bergschenhoek - Op vrijdagavond 22 januari organiseert Welzijn Lansingerland van 20.00 tot 23.00 uur weer een culturele avond voor 50- plussers uit Lansingerland in dienstencentrum De Smitshoek te Bergschenhoek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Autokrakers actief

Lansingerland – Ook in het nieuwe jaar hebben autokrakers van zich doen horen. In alle drie de dorpen van Lansingerland werden navigatiesystemen uit auto’s gestolen. Men richtte zich vooral op Volkswagens. Ook werden auto’s ontvreemd waaronder een BMW, een VW en een Honda.

Sieraden gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op 3 januari werd ingebroken in een woning aan de Marshof. De gehele woning werd doorzocht. Men ging er met sieraden vandoor.

Bromfiets gestolen

Bergschenhoek – Uit een tuin aan de ds. Van Couwenhovenlaan werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 januari een bromfiets gestolen.

Woninginbraak

Bleiswijk – In de nacht van oud op nieuw werd ingebroken in een woning aan de Jan v.d. Heijdenstraat. Het hele huis werd doorzocht en er werden diverse spullen gestolen. Men kwam binnen via een keukenraam.

Aanhoudingen na straatroof

Bleiswijk – Op zaterdag 2 januari werd in de Iependreef een wandelende mevrouw van haar tas beroofd. De daders, twee jongens van Marokkaanse afkomst, gingen er als een haas vandoor, maar konden later door de politie worden aangehouden.

35ste Top Team Toernooi overtuigend gewonnen door TOGB

Foto nr. 2
Het team van Doto, goed voor een tweede plaats, hier
in actie met het onderdeel matduiken in de Zeskamp.


Bergschenhoek - Het Top Team Toernooi, dit jaar voor de 35e keer gehouden in de zalen van Berghonk en De Ackers te Bergschenhoek, werd ook ditmaal een succes voor het team van TOGB. (meer)

Nieuwe sponsor Triomf slaat de eerste bal

Foto
De nieuwe sponsor Arjan Wooning met rechts de voorzitter
van Triomf en links de toernooiorganisator.


Bleiswijk – Arjan Wooning, de nieuwe sponsor van het eerste Wijnhuis Wooning Triomf Nieuwjaarstennistoernooi, opende zaterdagavond 2 januari het toernooi in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren door zijn handtekening te zetten onder het contract en vervolgens op de baan de eerste bal te slaan. (meer)

Terechte puntendeling in Nieuwjaarswedstrijd

Foto
De beide teams gebroederlijk naast elkaar. Foto: Rick den Outer.

Bergschenhoek - Met de traditionele Nieuwjaarswedstrijd ging zaterdag het nieuwe jaar bij BVCB van start. Het nieuwe, jonge BVCB trad zoals ieder jaar aan tegen het oude BVCB, dat dit jaar met flink jongere spelers was vertegenwoordigd dan voorgaande jaren. (meer)

Nieuwjaarsprestatieloop voor de jeugd groot succes

Foto
Zestig jeugdige voetballers namen deel aan de prestatieloop
van BVCB. Foto: Rick den Outer.


Bergschenhoek - Alhoewel het pas de tweede keer was dat dit evenement plaatsvond, lijkt het erop dat het een traditie wordt bij sportvereniging BVCB om op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar een prestatieloop voor de pupillen te organiseren. (meer)

Hoekse crossers laten op landelijk niveau van zich horen

Foto
De drie jeugdige crossers met v.l.n.r. Bobby, Stephan en Donny.

Bergschenhoek – De 16-jarige Bobby Zundorf is er in geslaagd Nederlands Kampioen crossen te worden in de categorie 85cc hoge wielen. In de Open Nederlandse Kampioenschappen pakte hij een fraaie derde plek. (meer)

Diane Valkenburg ziet droom bewaarheid

Bergschenhoek – Ze is weer even thuis. Traint weer in haar eigen krachthonk, het door haar vader Fred ingerichte schuurtje bij het huis.
Maar de vooruitzichten voor Diane Valkenburg zijn fantastisch. (meer)

Feestelijke gebeurtenis tijdens de nieuwjaarsreceptie

Bleiswijk – Voetbalvereniging Soccer Boys heeft de eerste dag in het nieuwe jaar en de nieuwjaarsreceptie gebruikt om de nieuwe kleedkamers te openen. (meer)

Eenzame Rotteplons aan de Pekhuisbrug

Foto
Louis van Rijn tijdens zijn nieuwjaarsactie in De Rotte.

Lansingerland – Berkelaar Louis van Rijn heeft woord gehouden.
Nieuwjaarsdag sprong hij de Rotte in voor een nieuwjaarsplons 2010. (meer)

Berkelse veldrit krijgt veel bijval van renners

Foto
De start van de veldrit in Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs – De tiende veldrit in de regionale competitie rondom de HSL was er één met een heel ander gezicht dan de voorgaande edities. De rijders die massaal waren opgekomen, hadden dan ook niet anders dan lof voor het vernieuwde parcours over het in Berkel en Rodenrijs verfoeide spoor. (meer)

Basketbal

Promotiezege voor Squirrels
Berkel en Rodenrijs - Het kan niet op voor eerste herenteam van Squirrels.
Na 11 competitiewedstrijden op rij te hebben gewonnen, werd afgelopen zondag in een direct promotieduel Punch aan de zegekar geregen. Het team uit Delft komt net uit de hogere klasse en wilde daarom absoluut niet degraderen. Het team van coaches Edwin Olsthoorn en Bas van den Bighelaar verkeren echter momenteel in topvorm. Al in de beginfase lieten de basketballers uit Berkel zien dat zij de promotie verdienen. Met enkele schoten van dichtbij scoorde center Ruben Rothuizen Squirrels naar een ruime voorsprong. Toen guard Han van Ochten ook nog eens zijn specialisme toonde, leek de tegenpartij uit Delft al gelijk kansloos. Met onder andere twee driepunters scoorde Van Ochten alleen in het eerste kwart al tien punten. Met een voorsprong van 23-9 werd het eerste kwart afgesloten. De meer dan 40 meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten. Zij kwamen echter bedrogen uit. Punch speelde een gedegen man to man- verdediging waar Squirrels maar moeizaam tot scoren kwam. Puntje voor puntje kwamen de basketballers uit Delft dichterbij, 30-25. De ommekeer kwam van de hand van Lars Sissing. Een flitsende actie naar het bord werd afgerond met twee punten, maar werd tevens nog eens beloond met een extra vrije worp. Feilloos ging de bal door het netje. Door deze score kon Squirrels toch nog genieten van een ruime voorsprong met rust, 35-27. In de eerste minuten van de tweede helft werd duidelijk dat Squirrels de winst alleen naar zich toe kon trekken als de verdediging op slot zou gaan. En zo geschiedde. In vijftien minuten tijd kwam Punch slechts tot evenzoveel punten. Squirrels deed het aanmerkelijk beter. Door de guards van Punch eerder op te pakken kwamen Rohan Akkermans en Quintus Zuurmond tot leven.
Samen pakte zij voldoende steals om hun teamleden in stelling te brengen.
Remko Ligtvoet mocht in twee minuten tijd zes maal achtereen naar de vrije worplijn. Voldoende om de voorsprong uit te breiden naar zestien punten, 62- 46. Dat Punch in de laatste minuten nog zes maal tot scoren kwam mocht het feest niet bederven. Eindstand 68-58. Squirrels speelt op 16 januari zijn eerste wedstrijd in de klasse direct onder de eerste divisie. Het komt dan oud-Squirrel Jeroen Bernard tegen. Deze behendige forward komt in verband met studie uit voor Cangeroes. De confrontatie in Utrecht vangt aan om 18.30 uur.

Atletiek

Sylvestercross in Soest
Bleiswijk - Twee atleten van atletiekvereniging De Kieviten kwamen op oudejaarsdag in actie tijdens de 29e editie van de Sylvestercross in Soest. De weersomstandigheden waren winters, een ijskoude wind en lichte sneeuw maakten het de deelnemers moeilijk. De heren liepen 4 rondes en de dames 3 rondes in de omgeving van Soest. Ronnie Duinkerken eindigde als zesde en noteerde na 8 kilometer een eindtijd van 31.04. Janna finishte na 6 kilometer in 28.55 en werd knap elfde in een sterk deelnemersveld.

Voetbal

Dames blijven oefenen
Berkel en Rodenrijs - De competitie in het amateurvoetbal wordt eind januari weer hervat, maar de Berkel-dames voetballen lekker door. De dames spelen in januari vier keer op het eigen veld en slechts één keer op vreemde bodem. Het programma voor januari omvat drie oefenwedstrijden en twee competitie ontmoetingen. De competitie wordt voor de dames op zaterdag 23 januari hervat.
Het rooster ziet er als volgt uit: Zaterdag 9 januari 13.00 uur oefenwedstrijd thuis tegen Benschop DA1; Zaterdag 16 januari 15.00 uur thuis tegen Smerdiek DA1; Dinsdag 19 januari 19.30 uur thuis tegen Tonegido DA1; Zaterdag 23 januari competitie 15.00 uur thuis tegen Barendrecht DA1; Zaterdag 30 januari competitie 12.15 uur uit tegen Sleeuwijk DA1.

‘Het jaar 2010 belooft een bijzonder jaar te worden

Foto
Burgemeester Van Vliet tijdens zijn nieuwjaarsrede:
“Ik hoop dat alle Lansingerlanders hun stem gaan uitbrengen
in maart”.


Lansingerland – “Het jaar 2010 belooft in meerdere opzichten een bijzonder jaar te worden. Niet alleen ronden we komend jaar het eerste decennium van de 21e eeuw af, maar tevens rondt de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland haar eerste zittingsperiode af. (meer)

Gemeente Lansingerland reikt vrijwilligersprijs 2009 uit

 Foto nr. 1
Karel Neelis deelde de eer van de prijs graag met zijn
‘medestanders’.


Lansingerland – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland op maandagavond 4 januari werden de vrijwilligersprijzen voor het jaar 2009 uitgereikt. (meer)

Vernielingen en brandjes tijdens oud en nieuw

Lansingerland – Er hebben zich tijdens en rondom de jaarwisseling geen bijzondere incidenten voorgedaan in de gemeente Lansingerland. (meer)

Vrienden van Berkel goed bedacht tijdens Kerst-In en Moonlightshoppen

Lansingerland - Zaterdag 19 december vond voor de elfde maal de Kerst-In plaats in Bleiswijk, een gezamenlijk optreden van het Hollands Christelijk Mannenkoor en het Interkerkelijk Koor Bleiswijk. (meer)

Steven Rooks geeft startschot voor oprichting Team Oostland

Lansingerland - De ondernemers van het Oostland gaan de Alpe d’Huez beklimmen. Team Oostland gaat op 3 juni met ongeveer veertig personen - hoofdzakelijk ondernemers - deelnemen aan het prachtige evenement Alpe d’HuZes. Op één dag zullen de ondernemers de Alpe d’Huez maximaal zes keer beklimmen. (meer)

Tweedeklassers geven onderwijs en vaccinaties cadeau

Foto
De leerlingen waren ook op de Kerstmarkt in Bleiswijk present
en verkochten tal van zelfgemaakte artikelen.


Bleiswijk - In deze tijd van cadeaus geven zijn de leerlingen van klas 1 en 2 ook in actie gekomen voor het geven van heel bijzondere cadeaus. (meer)

Minister van VROM valt haar ambtgenoot van V en W niet af

Lansingerland/Den Haag – Het gejojo rondom de geluidsoverlast van de HSL duurt voort. De minister van VROM heeft inmiddels laten weten dat zij niet van mening is dat de normen worden overschreden. (meer)

Gespot!

Foto
Bijzonder bezoek in de weilanden van Berkel en Rodenrijs.
Foto: Frits Vonk.


Berkel en Rodenrijs - Op 30 december zag Berkelaar Frits Vonk vier Indische ganzen langs de Landscheiding in Berkel en Rodenrijs (weiland van Van der Burg, de kaasboer aan de Noordeindseweg). (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut