Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Het jaar 2009 bracht veel, maar in 2010 wordt de recessie voelbaar op alle fronten

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet deed een kleine greep uit
wat 2009 ons bracht en wat 2010 ons kan brengen.


Lansingerland – Met burgemeester Ewald van Vliet terugkijkend op het jaar 2009 kan geconstateerd worden dat er in een jaar tijd erg veel is gebeurd.
(meer)

Geen stille nacht voor de gladheidsbestrijders

Foto
Wethouder Werner ten Kate en burgemeester Ewald van Vliet
gingen een avond mee op stap om zelf te ervaren wat het is de
gemeente zo veel als mogelijk is sneeuwvrij en veilig berijdbaar
te houden.


Lansingerland – Het werden drukke tijden voor de medewerkers van de gemeentewerven in de drie kernen van Lansingerland. (meer)

Lansingerland loopt massaal warm voor het vuurwerk

Foto
Ook dit jaar wordt massaal knal- en siervuurwerk in
onze gemeente afgestoken.


Lansingerland – In de voorverkoop van het af te steken vuurwerk rond de jaarwisseling lijkt de recessie geen grip te krijgen. (meer)

Vrienden van de Dorpskerk weten nu wie hun vrienden zijn

Foto
Het Rotterdams Jongenskoor trad op tijdens de eerste
activiteit van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk
Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Ze waren ietwat nerveus en dat was ook wel begrijpelijk; de organisatoren van de eerste activiteit van de onlangs opgerichte stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs. (meer)

Pedro de Haas weer van de partij

Foto
Pedro de Haas (archieffoto).

Lansingerland – Pedro de Haas, fractievoorzitter en enig raadslid van de Partij tot Behoud Huis de Haas (PBHH) in de gemeenteraad, doet weer mee aan de verkiezingen van 3 maart 2010. (meer)

Dagen van hekwerken lijken geteld

Foto nr. 1
Het hekwerk langs de Westersingel dat moet worden
teruggebracht naar maximaal een meter.


Berkel en Rodenrijs – De Raad van State heeft onlangs uitspraak gedaan in een zaak over een hek, aanhangig gemaakt door Berkelaar Cees Graafland. De gemeente Lansingerland hoeft de bewoner van de Westersingel geen bouwvergunning te verlenen voor het hek in zijn voortuin. (meer)

Uitbundig vakantiefeest in Het Baken

Foto
De kinderen in de zaal werden nauw bij het verhaal
betrokken.


Bergschenhoek - In de Gereformeerde Kerk Het Baken te Bergschenhoek werd op woensdag 23 december het jaarlijkse vakantiefeest gehouden. Voor de achtste keer al weer, maar dit keer wel heel anders. (meer)

‘Bleiswijk voor beginners’

Foto
Marc maakte inmiddels niet alleen folders, maar tevens tal
van posters om extra aandacht te vragen voor het nieuw uit te
brengen boekje over Bleiswijk.


Bleiswijk – Vorige week werden in Bleiswijk huis-aan-huis folders verspreid met daarin de oproep iets in te leveren wat men leuk genoeg vindt om opgenomen te laten worden in een speciaal boekje over en van Bleiswijk en de Bleiswijkers. (meer)

Gebreide Nijntjes vliegen naar Nelspruit

Foto
Meer dan honderd gebreide Nijntjes zullen als knuffel naar
Zuid-Afrikaanse weeskindertjes gaan.


Bleiswijk – Ze vulden de hele trap in het Parochiehuis; de ruim honderd gebreide Nijntjes die de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Bleiswijk breiden voor het goede doel. (meer)

Lachen en genieten met Dirk Scheele

Foto
Genieten van het optreden, maar eerst even laten
schminken of verkleden.


Berkel en Rodenrijs – De Stichting Vivonino organiseerde, samen met gastouderbureau Kid-IT, in de kerstvakantie op maandagmiddag 21 december een leuk kerstuitje voor de hele familie in de grote zaal van Rehoboth te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Kinderfestijn in Rehoboth

Foto
De oudste kinderen maakten een versierde bloempot
met vetbol voor de vogels.


Berkel en Rodenrijs – Ruim tachtig kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar kwamen woensdagochtend naar zalencentrum Rehoboth om niet alleen samen te knutselen, maar tevens om naar de verhalenverteller Hans van Woerkom te luisteren. (meer)

Kerstmarkt op kindercentrum de Petteflat

Foto
De kerstvrouw was ook op bezoek. Zij komt volgend
jaar graag terug op deze leuke en gezellige Kerstmartkt.


Bergschenhoek - Vrijdag 18 december was er voor het eerst een Kerstmarkt georganiseerd op de Petteflat in Bergschenhoek. Alle kinderen, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s mochten komen. (meer)

Aftrap campagne raadsverkieziengen VVD Lansingerland

Foto
De campagne startte onder winterse omstandigheden.

Lansingerland – Lijsttrekker Werner ten Kate (VVD) heeft zaterdagavond 19 december tijdens het moonlight shoppen in Berkel en Rodenrijs de aftrap gegeven van de VVD-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. (meer)

Woninginbraken buitengebied

Bleiswijk – De afgelopen week is in zeven woningen in het buitengebied van Bleiswijk ingebroken. De inbraken vonden op verschillende dagen en momenten plaats. De politie heeft buurtonderzoeken gedaan.

Zwaar illegaal vuurwerk

Berkel en Rodenrijs – Naar aanleiding van een melding heeft de politie in de vroege ochtenduren van 24 december twee mannen op één adres aangehouden, omdat zij in het bezit waren van zwaar illegaal vuurwerk. Op het adres werden onder andere vijf dozen met nitraten aangetroffen.

Auto vernield

Bergschenhoek – In de Van Ruysdaellaan werd in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 december een Audi vernield. De afgelopen weken vonden er ook weer veel auto-inbraken plaats. De aandacht was hierbij met name gericht op het stelen van ingebouwde navigatieapparatuur.

Agent bekogeld met sneeuwbal

Bergschenhoek – Terwijl een agent op ’t Smitshoek bezig was een bekeuring uit te schrijven, probeerde iemand hem met een sneeuwbal te bekogelen. De sneeuwbal miste doel, maar de dader moest zich wel legitimeren. Omdat hij geen ID-kaart bij zich had, kreeg hij een bekeuring.

Brandstichting en vernielingen

Bleiswijk – Dinsdagavond 22 december werd een viertal jongens in de leeftijd van 19-20 jaar aangehouden, omdat zij een brandje hadden gesticht en vernielingen hadden aangericht bij het clubgebouw van IJsverenging Lansingerland.

Vechtpartij in woning

Bergschenhoek – In een woning aan de Dorpsstraat ontstond op woensdag 23 december een vechtpartij tussen de verschillende bewoners van het pand.
Onderzoek wees uit dat er alcohol in het spel zat. De mannen die werkzaam waren voor een uitzendbureau en ook via deze werkgever de woning hadden gekregen, zijn op staande voet ontslagen.

Gemeentebestuur vindt dat niet zij, maar VROM geluidsoverlast moet stoppen

Lansingerland – Volgens een in opdracht van VROM opgesteld advies produceert het materieel dat nu op de HSL rijdt wel degelijk meer lawaai dan wettelijk is toegestaan. (meer)

Voor oplossing Vlashoeck-problemen alle betrokkenen om de tafel

Bergschenhoek – Na de publicatie in De Heraut over de overlast die de bewoners van de appartementen bij winkelcentrum De Vlashoeck ondervinden, lijkt er in positieve zin beweging in de zaak te komen. (meer)

Locatie rond De Oosthoek krijgt status van ‘hotspot’

Bleiswijk – Uit contact met omwonenden en na verkregen informatie van politie en Jongerenwerk is gebleken dat rond school De Oosthoek sprake is van overlast en drugshandel. (meer)

Subsidieregeling Natuurvriendelijke oevers

Bergschenhoek/Bleiswijk - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard streeft naar een goede kwaliteit van het oppervlaktewater met daarin een gevarieerd planten- en dierenleven. (meer)

Aantal verkooppunten OV-chipkaart uitgebreid

Regio - In de komende weken worden enkele tientallen nieuwe OV- chipkaartautomaten bij diverse verkooppunten in de regio geplaatst en een aantal bestaande apparaten herplaatst. (meer)

Universiteit Maastricht zoekt Zuid-Hollanders die willen stoppen met roken

Regio/Maastricht – De uit Delft afkomstige onderzoekster Eline Smit zoekt naar Zuid-Hollanders die willen stoppen met roken. Zij behoort tot een team van onderzoekers aan de Universiteit Maastricht dat onderzoek doet naar de effectiviteit van een nieuw programma: PAS. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert elke dinsdagmiddag bij goed weer Nordic Walking. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Rollator Service Dienst
Lansingerland – Loopt uw rollator niet goed? Is er iets stuk aan? Er zijn vrijwilligers van Welzijn Lansingerland die uw rollator op afspraak gratis bij u thuis willen nakijken in de drie dorpen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. (meer)

Leo Moerman, hét kerstgeschenk voor Soccer Boys

Foto
Leo Moerman is al zijn hele leven vertrouwd met de bal.
Nu op bestuurlijk niveau.


Bleiswijk – Te lang, anderhalf jaar, heeft in het clubblad achter de naam van voorzitter van de Bleiswijkse voetbalvereniging Soccer Boys het woordje ‘vacature’ gestaan. Hoewel het sportief en bestuurlijk goed verliep, was men bij de Bleiswijkse vereniging na het aftreden van voorzitter Jos Mijnders na tien jaar niet gelukkig met deze situatie. (meer)

Voetbalclubs al vroeg actief

Lansingerland – Hoewel het nog enkele weken zal duren eer de voetbalcompetitie zijn vervolg krijgt zullen diverse clubs kort na de jaarwisseling toch al enige activiteiten ontplooien. (meer)

LTC Triomf slaat zich sportief het nieuwe jaar in

Bergschenhoek/Bleiswijk - LTC Triomf begint het nieuwe jaar sportief en met een nieuwe sponsor. (meer)

Rotte Nieuwjaarsduik lijkt ver weg

Lansingerland – Nu het einde van het jaar nadert vragen veel mensen zich af of de traditionele Nieuwjaarsduik weer door zal gaan. Zo ook Berkelaar Louis van Rijn die – als het even kan – op 1 januari aan de rand van de Rotte staat om erin te plonsen. (meer)

Diploma zwemmen in De Windas

Lansingerland - Tijdens het diploma zwemmen - zaterdag 19 december - in zwembad De Windas, waarbij door een rapporteur van de NRZ een mooie voldoende werd uitgedeeld, zijn de volgende kinderen geslaagd voor het diploma: A-diploma: Demi Benschop, Zöe van den Brandhof, Anne- Jette Drenkelford, Krista Geluk, Alexander Andries de Jong, Kristal Piek, Jim Rutten, Kimberly Rutten, Daan Visser.

B-diploma: Joyce Bierman, Rick Doerdjan, Rein Goddijn, Ties Huitink, Tim Khamphoonok, Mark Kruijthoff, Steffie Monteiro, Karsten Setz, Brandy Smit, Jasmijn Wouters.
C-diploma: Vincent Blendea, Fleur Borsboom, Menno Brink, Alyssa van Dolder, Romy Frau, Britt Frijhoff, Melissa Hass, Vincent Heynemans, Julian de Hoog, Imke Janssen, Sabine Meijndert, Catalina Ramos, Thomas van Rijnsoever.

Zwemvaardigheid 1 diploma: Esmee Emens, Nienke van Klaveren, Melanie Kooimans.
Zwemvaardigheid 2 diploma: Nick Ardon, Jasmijn keuning, Wing Leu Leung, Kimberly Trotter.
Zwemvaardigheid 3 diploma: Quinten Mudde.

Naamswijziging Vierstroomzorgring

Lansingerland/regio - Per 1 januari 2010 verandert Vierstroomzorgring haar naam in Vierstroom. Als organisatie voor zorg en ondersteuning wil Vierstroom voor iedereen herkenbaar zijn. (meer)

Berkelse veldrit rondom de beruchte HSL

Berkel en Rodenrijs – Komende zaterdag zal er – mits de weersomstandigheden het toelaten – een rit in de regionale veldritcompetitie worden gehouden op een parcours dat in de directe nabijheid van de HSL is gestationeerd. (meer)

Oud & Nieuw: Maak er een feest van!

Regio - Nog maar een paar dagen en dan gaan we het nieuwe jaar in. Een feest wat groots gevierd wordt. Helaas hebben we ieder jaar weer te maken met mensen die de jaarwisseling aangrijpen om zich te misdragen. (meer)

Er is nog hoop voor Diane Valkenburg

Bergschenhoek – Twee opmerkelijke prestaties voor Diane Valkenburg tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) dat de afgelopen dagen in Heerenveen werd gehouden. (meer)

Stem Hoekse Ingeborg naar de Malediven

Foto
Ingeborg moest ook aan de bak tegen Arnold Vanderleyde.

Bergschenhoek - Ruim 8000 kandidaten hebben meegedaan aan een wedstrijd van Robinson om "tester" te worden van hun nieuwste club op de Malediven. (meer)

Kerstlammetjes in de sneeuw

Kerstlammetjes

Berkel en Rodenrijs – In de ochtend van donderdag 24 december werden in het weiland naast de boerderij van Steenwijk aan de Rodenrijseweg rond de klok van elven twee ‘kerstlammetjes’ geboren in de sneeuw. (meer)

Brekebenen arriveren met eerste gipsvlucht op Hollandse bodem

Foto
De eerste gipsvlucht landde al voor de kerst.

Lansingerland/Rotterdam – Omdat de kerstvakantie dit jaar vroeg begon en daarmee dus tevens het wintersportseizoen arriveerde ook de eerste gipsvlucht van Tyrol Air Ambulance ditmaal iets eerder vanuit Innsbruck op de Rotterdamse luchthaven. (meer)

Vreemde voorbijganger

capibara

Bleiswijk – “Vandaag troffen wij wel een heel vreemde voorbijganger aan in onze tuin. Waar hij vandaan komt, weten we nog niet, maar het is een capibara, het grootste knaagdier van de wereld die alleen in Zuid-Amerika voorkomt”, zo liet de familie Van Schie de redactie van De Heraut vorige week weten. Wie weet, kan een lezer van onze krant meer vertellen?

Sfeervolle Kerst-In trekt weer honderden bezoekers

kerastin
De beide koren wisselden elkaar af in zang.

Bleiswijk – Ook dit jaar zijn de leden van het organiserende comité, bestaande uit vertegenwoordigers van zowel het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) als het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKKB) er weer in geslaagd honderden gasten een schitterende Kerst-In te presenteren; inmiddels al weer voor de elfde keer. (meer)

Ergernis over gepruts van RET rond storing RandstadRail

RandstadRail

Lansingerland – Wethouder Hans de Rijke zal de RET en de Stadsregio om opheldering vragen over de problemen die er vorige week als gevolg van de koude ontstonden met Randstadrail. (meer)

Een op bezoek

kerstengel

Berkel en Rodenrijs – Bezoekers van het SFG in het Berkelse gezondheidscentrum keken even vreemd op toen vorige week ineens spontaan twee ‘engelen’ binnen vlogen. (meer)

Zware vuurwerkbom vernielt puien in Berkel Centrum

Foto
De voorpui van de bakker werd zwaar beschadigd en ook
in de winkel was de ravage groot.


Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december was het raak in Berkel Centrum. Rond een uur of half drie ontplofte een vuurwerkbom die in een prullenbak was gestopt.
(meer)

Hennepkwekerij ontmanteld

Foto
Een hennepkwekerij met bijzonder grote planten die veel
zouden hebben opgebracht.


Bleiswijk – De politie heeft maandagmiddag 21 december een hennepkwekerij ontmanteld die operationeel was op de eerste etage van een pand aan de van ’t Hoffstraat op het bedrijventerrein van Bleiswijk. (meer)

Peer-actie maakt de jeugd bekend met alcoholrisico’s

Foto
Aan jongeren werd gevraagd een kennisquiz over alcohol
in te vullen.


Lansingerland – Vanaf een uur of acht stond vrijdagavond een peer-actie gepland rond jongeren en alcohol. De politie, jeugd en jongerenwerk, Peers vanuit Bouman GGZ en een preventiewerker van Bouman gingen gezamenlijk op stap om contacten met jongeren te leggen. (meer)

Buurttoezicht brengt rust in de Weidebuurt

Foto
Zaterdag stond Buurttoezicht Weidebuurt met een kraampje
bij de Weidebloemtunnel in Berkel en Rodenrijs om buurtbewoners
te informeren en te enthousiasmeren over het project. Naast informatie
werd uiteraard ook voor de inwendige mens gezorgd.


Berkel en Rodenrijs – Met warme chocolademelk voor de buurtbewoners en informatie over hun inzet bemanden de vrijwilligers van de buurtpreventiegroep uit de Weidebuurt zaterdag een kraam bij de entree van de wijk. (meer)

N209 in gebruik

Foto nr. 1
De prijswinnaars met zowel hun kleurplaat als hun prijs.

Bleiswijk – In aanwezigheid van vele genodigden die allemaal bij de realisatie van de vernieuwde N209 ter hoogte van Bleiswijk en de A12 betrokken waren vond donderdagmiddag 17 december de officiële opening van de provinciale weg N209 plaats. (meer)

Jayson-John in de voetsporen van de burgemeester

Foto
Tijdens de opening van de N209 week Jayson-John Salm niet
van de zijde van de burgemeester. Ook werden filmopnamen van
hem gemaakt.


Lansingerland – Tijdens de opening van de N209 was ook burgemeester Van Vliet present; met aan zijn zijde een ‘burgemeester in spe’; de 9-jarige Jayson-John Salm. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis presenteert het kunstboek ‘Veelkleurig leven’

Foto
Voorzitter van de Raad van Bestuur Henk Gerla (links) overhandigde
het eerste exemplaar van het boek aan Huub Flohr; als dank voor zijn
jarenlange inzet als lid van de Raad van Toezicht van het ziekenhuis.
Tussen beide heren in Adri Nuijten-Hartman.Rotterdam – In het bijzijn van kunstenares Adri Nuijten-Hartman, de maker van de schitterende symbolische (bloem)schikkingen die met een foto werden opgenomen in het boek, presenteerde het Sint Franciscus Gasthuis donderdagmiddag 17 december het kunstboek ‘Veelkleurig leven’, een uitgave van Stichting Kunstboek. (meer)

Vogels winnen het van de gezondheid

Foto
De schuur van de familie Steentjes; de wekelijkse schoonmaakbeurt
lijkt geen enkele zin te hebben.


Berkel en Rodenrijs – De vogels en hun niet aflatende behoefte om uitwerpselen te produceren boven de tuin van Jan en Anneke Steentjes hebben er toe geleid dat de Raad van State op 9 december een bezwaar gegrond heeft verklaard. (meer)

Moonlightshoppen blijft plezier voor velen

Foto nr. 2
Helicon verzorgde de hele avond sfeervolle muziek.

Berkel en Rodenrijs – Traditiegetrouw bezochten zaterdagavond 19 december weer heel wat belangstellenden de jaarlijkse Moonlightshopping in Berkel Centrum. (meer)

Raad onderbreekt vergadering voor een rap

Foto
De groep jongeren die meewerkte aan de clip met v.l.n.r. Samater Geddi,
Matthijs Spittel, Sanjay Mohabier, Ako Vermeulen en Miguel O’Red. geflankeerd
door jongerenwerker Desi Beans.Lansingerland – Hij stond te stralen: de 18-jarige Matthijs Spittel die het samen met enkele vrienden en de jongerenwerker voor elkaar kreeg pauze in te lassen tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. (meer)

Eerste Berkelse klant maakt gebruik van KPN Glasvezeldiensten

Foto nr. 1
Bezoek, bloemen en een computercursus: mevrouw Verheij
werd er compleet door verrast. Met v.l.n.r. Robin Goudappel (KPN),
burgemeester E. van Vliet, Astrid Romijn (Asrom) en mevrouw C. Verheij.


Berkel en Rodenrijs – Het zal niemand ontgaan zijn dat er hard gewerkt werd in de straten van Berkel en Rodenrijs om zoveel mogelijk woningen te kunnen voorzien van glasvezel en dus van een snelle verbinding. (meer)

Kerstviering bij Scouting Olave St. Clair

FOTO
Een gezellige kerstviering bij de Scouting.

Berkel en Rodenrijs - Zondag 20 december was het zover: alle groepen van de Olave St. Clair scoutinggroep kwamen bij elkaar voor de jaarlijkse kerstviering. De kerstvakantie was nog maar net begonnen en buiten sneeuwde het volop. (meer)

Young Voices boeien en vertederen

Foto
Na 22 jaar nam Wiecher – na eerder de dirigeerstok van de
kinderkoren overgedragen te hebben – nu ook afscheid van het
jeugdkoor van Young Voices.


Berkel en Rodenrijs – Voor de leden van het Interkerkelijk Kinder- en Jeugdkoor Young Voices werd het vrijdagavond 18 december een bijzonder kerstconcert in De Ark. (meer)

Kerstfeest in Rodenrijs

Foto
De kinderen maakten prachtige kerstversieringen voor de bom
op ’t Veldje.


Berkel en Rodenrijs - Het was een verrassing voor de buurtbewoners van Rodenrijs. (meer)

Brommerdiefstal

Berkel en Rodenrijs – Maandag 14 december werd tussen 20.15 en 21.15 uur vanaf de Jupiter een hardgele Gilera runner met gele velgen gestolen. De scooter stond afgesloten onder een poort. Het kenteken van de scooter is 03 DRR 9.
(meer)

Een sfeervolle voorbode voor kerst

Foto
Een concert als voorbode van kerst.

Bleiswijk – Het kamerkoor Gaudeamus Musica presenteerde maandagavond een sfeervol concert; een voorbode van kerst in de r.k. kerk te Bleiswijk. (meer)

Groot aantal auto-inbraken

Lansingerland – In heel Lansingerland hebben autokrakers het gemunt op bestelauto’s waarin zich gereedschap bevindt. In met name Parc Rodenrijs en omgeving is de afgelopen week in personenauto’s ingebroken. Er hebben zich deze week al dertien gedupeerde autobezitters bij de politie gemeld.
Geadviseerd wordt geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Inbraak in nieuwbouwwoningen

Berkel en Rodenrijs – Op 17 december werd ingebroken in een tweetal pas opgeleverde nieuwbouwhuizen aan de Oostmeerlaan. Uit één van de woningen werd een koffiezetapparaat, een accuboormachine en een verwarmingsketel gestolen. Bij de andere woning strandde de inbraak; de losgekoppelde ketel stond klaar om meegenomen te worden.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Bergschenhoek – In een woning aan de Bronsmos werd op 18 december een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het betrof levensgevaarlijk vuurwerk.

Aanhouding verkoper illegaal vuurwerk

Bleiswijk – Op 16 december werd een 16-jarige inwoner van Bleiswijk aangehouden, omdat hij illegaal vuurwerk doorverkocht aan derden. De jongen had al aardig wat geld verdiend. Vuurwerk en geld werden in beslag genomen.

Berkel en Rodenrijs

Geen ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Deze maand is in verband met kerstavond het oude papier in de wijken van Berkel en Rodenrijs een week eerder opgehaald en wel op donderdagavond 17 december. (meer)

Bergschenhoek

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – Op zondag 27 december is er weer Zondagmiddagsoos in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a. Elke twee weken kunnen senioren elkaar op de zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in een gezellige sfeer ontmoeten.

Koppelklaverjassen Pius X

Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert op vrijdag 8 januari koppelklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

Nieuw team gaat aan het werk in r.k. kerk van Oostland

Lansingerland – De rooms katholieke kerken van zowel Lansingerland als Pijnacker-Nootdorp, samen het Oostland vormend, zullen in het nieuwe jaar als één cluster samen verder gaan. (meer)

Woonvisie Lansingerland door voltallige raad gesteund

Lansingerland - De gemeenteraad heeft ingestemd met de woonvisie Lansingerland, het stuk waarin het college zijn woningmarktbeleid heeft vastgelegd. Het accent ligt op meer kansen voor starters en senioren. (meer)

Gemeentelijke belastingen voor volgend jaar vastgesteld

Lansingerland – De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag ingestemd met de belastingtarieven voor 2010. Ondanks de ontwikkelingen op de woningmarkt vertoont de WOZ waarde voor woningen een lichte stijging. (meer)

Henk van Valburg dolblij met overwinning in Kerstdarttoernooi

Foto
Uiterst rechts de eerste prijswinnaar Henk van Valburg,
naast de overige darttoppers.


Berkel en Rodenrijs – Eerder zat hij al eens in een finale, maar nog nooit kon hij de overwinningsroes ‘proeven’ van het jaarlijkse Kerstdarttoernooi. (meer)

BVCB kiest de vrijwilliger van het jaar

Foto
De vrijwilligersprijs werd postuum uitgereikt aan Riet
van Dijk, de echtgenote van topvrijwilliger Theo.


Bergschenhoek – Tijdens de Algemene Ledenvergadering maakte het bestuur van voetbalvereniging BVCB uit Bergschenhoek traditiegetrouw de naam bekend van de vrijwilliger van het jaar. (meer)

35e Top Team Toernooi Bergschenhoek

Foto
Het Top Team Toernooi staat jaarlijks borg voor zowel
veel sportiviteit als hilariteit.


Bergschenhoek - De gemeente Bergschenhoek vatte het idee op om bij de opening van Berghonk in januari 1976 jaarlijks een toernooi te organiseren om zo te bepalen welke (sport)vereniging uit Bergschenhoek zich het Top Team zou mogen noemen. (meer)

Rabobank wordt hoofdsponsor van LTC Triomf

Foto
Het contract wordt ondertekend.

Bergschenhoek - Joost Oudshoorn, voorzitter van LTC Triomf en Petra den Boer van Rabobank Zuid-Holland Midden ondertekenden woensdag 16 december het sponsorcontract tijdens de algemene ledenvergadering van LTC Triomf in Bergschenhoek. (meer)

Voetbal

Berkel dames gaan met goed gevoel de winterstop in
Berkel en Rodenrijs - De Berkel dames, dit seizoen uitkomend in de 2de klasse, gaan met een derde plek de winterstop in. De relatief jonge selectie onder leiding van John Rohling wist tot nu toe zeven wedstrijden te winnen waarbij het positieve is dat er dit seizoen ook uit gewonnen wordt; iets wat het afgelopen seizoen maar niet wilde lukken.
De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 2-0 gewonnen bij Jodanboys, waardoor de teller momenteel op 22 punten staat en er in 12 wedstrijden 18 maal gescoord is.
De eerste helft van het seizoen is zaterdag afgesloten met een gezellig kerstbuffet in De Verlenging, het mooie clubhuis van de plaatselijke trots.
De dames genieten nu even van hun welverdiende rust en starten dinsdag 5 januari met trainen, gevolgd door wat oefenwedstrijden in aanloop naar de tweede competitiehelft.

Korfbal

Weidevogels-ADO: 19-9
Bleiswijk - Weidevogels begon met de borst vooruit en het vuur in de ogen aan de wedstrijd.
Het eerste doelpunt was voor ADO, maar Weidevogels scoorde makkelijk en speelde erg fel. Het spel van ADO draaide vooral om twee heren, maar daar speelde de verdediging van de thuisploeg goed op in. Na vier minuten stond het 1-1 en dat smaakte naar meer. In no time stond het 9-1. Weidevogels speelde gedreven en was vast besloten het publiek op een doelpuntenfestijn te trakteren. Helaas stopte de doelpuntenregen daarna even, zodat er gerust werd met 10-4. Deze voorsprong werd de tweede helft langzaam maar zeker uitgebouwd. In een deel van de wedstrijd wist Weidevogels bijna overal een kans van te maken, helaas werd niet alles gescoord. ADO kon geen vuist maken en Weidevogels won met 19-9.
Weidevogels staat nu samen met Korbis ongeslagen aan kop.

GKV-Weidevogels: 9-19
Bleiswijk - Weidevogels begon slap aan de wedstrijd; wegstuiterende ballen waren helaas vaker voor het Haagse GKV dan voor de Bleiswijkers. Een van de twee vakken van Weidevogels had de eerste helft ook moeite met scoren, waardoor er maar geen gat geslagen kon worden. Er werd gerust met een stand van 6-7 en daar kon de uitploeg absoluut niet tevreden mee zijn en de tweede helft stond er een heel ander Weidevogels. Fel, gedreven en scorend.
Helaas won concurrent Korbis ook weer makkelijk, waardoor de wedstrijd op 9 januari thuis tegen Korbis een echte kraker zal worden; om kwart voor 7 in Rijneveen.

Schaatsen

Uitslagen zondag 20 december
Bleiswijk - Voor veel rijders was het zondagochtend spannend of zij de ijsbaan op tijd zouden halen vanwege sneeuw en gladheid. Daar ook de starter iets te laat op de ijsbaan arriveerde begonnen de wedstrijden een kwartiertje later, om 07.15 uur. Helaas had een aantal schaatsers op het laatst afgezegd, waardoor veel schaatsers uiteindelijk alleen moesten rijden. Van schaatsvereniging Lansingerland was het alle schaatsers gelukt om op tijd in Den Haag te zijn en hun wedstrijd te rijden. Door de enorme kou en lichte sneeuwval op de baan was het parcours zwaar. De uitslagen: Pupillen 1 en 2: Daphne van der Burg 500m: 51.7 en 700 m: 1.12,67 (pr); Naomie van Klaveren: 300m: 52.79, 700m: 1.17.09, Fieke Uwland: 500m: 56.60 en 700m: 1.20.79 (pr), Tim van den Hul 500m: 50.58 en 700m: 1.11.75 (pr).
Junioren C1: Bart van Oosterhout 500m: 46.56 , 1500 m: 2.31.75 en Duko Bos 500m: 45.76 (pr) , 1500m: 2.26.50 (pr).

Atletiek

Linschotenloop
Bleiswijk - Zaterdag 19 december vond de 32e editie van de Linschotenloop plaats. Ondanks de zeer koude weersomstandigheden kwamen er ook dit jaar weer veel lopers op deze klassieker af. Vier atleten van De Kieviten verschenen aan de start van de halve marathon. Chris Paardenkooper was van hen de snelste in 1.26.56. Vlak achter hem eindigde Kees Voogt, die de halve marathon op Ameland van vorig weekend nog in de benen had. Hij finishte in 1.26.58. Richard Lelieveld zette een tijd van 1.28.39 op de klokken. Hanneke Vliet Vlieland liep na een langdurige blessure voor het eerst weer een halve marathon en noteerde een dik persoonlijk record. Haar eindtijd was 1.45.55.

Wielrennen

Zesdaagse van Apeldoorn
Lansingerland – Merel Hofman van De Pedaalridders is er in geslaagd in de jeugdcategorie de Zesdaagse van Apeldoorn op haar naam te zetten. Voor Nicky Gieskens, eveneens rijdend voor De Pedaalrenners, werd dit wielerfestijn eveneens een groot succes. Hij maakte als nieuweling voor de eerste keer kennis met zowel het dernyrijden als de afvalkoers. In beide onderdelen wist hij beslag te leggen op een tweede plaats.

Volleybal

Alfa/next volley-Van der Breggen/ Volley2B: 3-2 (d)
Lansingerland - Het damesteam moest vrijdag volleyballen tegen de nummer 2 in de competitie. Het beloofde een wedstrijd te worden waarbij de dames flink aan de bak moesten. In de eerste set werd er verloren met 25-16. De tweede set ging Volley2B meer het eigen spel spelen. Er werden mooie aanvallen gemaakt en na een achterstand van 24-22 werd de set uiteindelijk gewonnen met 26-24. Ook de derde set werd gewonnen met 25-21. De vierde set kwam alfa/next volley terug en zij wonnen deze set met 25-15. Met een gelijke stand moest er ook een vijfde set gespeeld worden. Deze werd helaas verloren met 15-11. Ondanks dat er werd verloren hebben de dames een goede wedstrijd gespeeld. Op 9 januari is de volgende wedstrijd; in de Ackers om 19.30 uur.

Volleybal

Straten/bedrijventoernooi volleybal
Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 29 december vindt het jaarlijkse Straten/Bedrijven Toernooi plaats in de Oostmeerhal te Berkel en Rodenrijs! Het toernooi wordt georganiseerd door de Volleybalvereniging Volley2B. Dit jaar samen gegaan met Spanning 220 uit Bleiswijk. Volley2B bestaat uit bijna 500 leden is daarmee een van de grootste vereniging uit de regio. Elk jaar wordt het toernooi georganiseerd rond de kerstdagen. Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot een toernooi wat niet meer weg te denken is.
Het toernooi begint om 18.00 uur, einde ca. 22.00 uur. Publiek is van harte welkom! Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij EC@volley2B.nl of kijk op www.volley2b.nl .

Korfbal

Geslaagden Weidevogels
Bleiswijk – Op zaterdag 12 december hebben wederom twee jeugdscheidsrechters met succes hun praktijkexamen afgelegd.
Ivar Prins en Frans van Schaik zijn vandaag door hun beoordelaars van de KNKV, Arie Kranenburg en Wout Jense, positief beoordeeld. Ivar is geslaagd voor zijn D/C/B diploma en Frans voor zijn E/F-diploma.

Lijsttrekker GroenLinks Lansingerland staat voor duurzaamheid

Foto nr. 1
GroenLinks lijsttrekker Ivana Citterbartova (links), samen
met Joke Bevaart, derde op de kandidatenlijst.


Lansingerland – Met GroenLinks doet wederom een nieuwe partij zijn intrede in de lokale politiek. (meer)

UPC introduceert lessen bij De Wiekslag

Foto
Er waren veel smakelijke zaken te koop tijdens de
gezellige kerstmarkt in de school.


Bleiswijk - ‘Nederland e-safe & e-included’, zo luidt de ronde die UPC Nederland vanaf december langs gemeenten in Nederland maakt. (meer)

Pech onderweg

Pech onderweg

Lansingerland – Vanaf zaterdagavond waren de medewerkers van de buitendienst volop in touw om de straten en pleinen van de hele gemeente begaanbaar te houden. Met name de doorgaande wegen waren hierbij het grootste aandachtspunt. (meer)

SNEEUW IN LANSINGERLAND

FOTO Sneeuw 3

In het weekend werd er al heel voorzichtig door een enkeling geschaatst op het ijs van de Lange Vaart. De ‘ijsmeesters’ hanteerden de centimeter en die wees een ijsdikte van 6 centimeter aan. “Nog niet dik genoeg voor vertrouwd ijs waar een groep mensen op kan schaatsen,’ wisten zij uit ervaring. Nog even geduld dus, maar blijf het in de gaten houden. Zodra het ijs stevig genoeg is zullen de eerste wedstrijden worden geschaatst.

Meer sneeuwbeelden klik op: (meer)

Kerst in Lansingerland

Kerst in Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Wie van lichtjes en een gezellige kerstsfeer houdt, zou eens een kijkje moeten nemen op de Zuidersingel waar de familie Bakker hun woning sfeervol versierd heeft met lichtjes, rendieren en kerstmannen.
De verlichte tuin is nog tot 30 december te bewonderen.

College Lansingerland bezoekt FloraHolland Bleiswijk

Foto
Het voltallige college van burgemeester en wethouders van
de gemeente Lansingerland, dagelijks bestuur en directie van
FloraHolland en vestigingsmanagement FloraHolland Bleiswijk.


Bleiswijk - De binnenlandse markt voor bloemen en planten doet het - gezien de economische crisis - redelijk goed. Er worden dit jaar geen omzetrecords geboekt, maar vergeleken met de exportcijfers valt de ontwikkeling van de bloemen- en plantenverkoop mee. (meer)

Fase 3 in Oranjewijk van start

Foto
Ideeën en wensen werden op het stratenplan geplakt,
waarna alle aanwezigen er met elkaar van gedachte over
konden wisselen.


Berkel en Rodenrijs – De Krugerlaan is inmiddels deels afgesloten en ook in de zijstraten wordt gewerkt; fase 3 van de aanpak van de Berkelse Oranjewijk is van start gegaan. (meer)

Winterseplaatjes in Lansingerland

sneeuw

Lansingerland - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de sneeuwgrens Lansingerland bereikt. (meer)

Eerste bewoner van Parkzoom krijgt de sleutel

Foto
Jennifer Gittling ontving de eerste sleutel van een
Parkzoomappartement.


Bergschenhoek – Jennifer Gittling uit Bergschenhoek was de eerste bewoner die de sleutel kreeg uitgereikt van een der appartementen van Toren 3 in Parkzoom 1. (meer)

Griezelige nieuwe productie van Hofpleintheater op de planken

Foto
Joyce van de Nieuwendijk, Nanoek Knoester en Justin van
den Berg (v.l.n.r.) staan in de kerstvakantie bijna elke dag op
de planken van het Hofpleintheater.


Rotterdam/Lansingerland - Voor een bloedstollend griezelverhaal kun je sinds eind november terecht bij het Hofpleintheater. De nieuwe productie, ‘het weeshuis van de verloren stemmen’, heeft veel humor, maar is dus ook lekker eng. (meer)

VNO-NCW sluit 2009 in stijl af

 Foto
Hans Lekkerkerk (rechts) bleek de winnaar van de fotoquiz.
Hij kreeg een presentje uit handen van voorzitter Cor van der Wel.


Lansingerland – Met alle leden sloot VNO-NCW Oostland het jaar 2009 op donderdag 10 december af met een traditionele eindejaarsbijeenkomst. (meer)

Kerstman steelt de show

Foto
Iedereen die wilde mocht een rondje meerijden
met de vrolijke kerstman.


Bergschenhoek – Gezeten op de bok van een fraaie koets trok de kerstman zaterdagmiddag en het eerste deel van de avond door het centrum van Bergschenhoek om kinderen een handje te geven en belangstellenden een rondje mee te laten rijden. (meer)

Kinderfestijn in de kerstvakantie

Foto
Verhalenverteller Hans van Woerkom zal voor een
spannend verhaal zorgen.


Berkel en Rodenrijs - Kerstvakantie! Even niet in de schoolbanken, even niet hoeven luisteren. Of toch wel? In dit geval kost het vàst geen moeite! (meer)

“Geen bejaardentehuis maar verzorgingshuis”

Foto
Hanneke van Vliet Vlieland.

Lansingerland - In de decembereditie van R.O.O.S. vertelde Hanneke van Vliet Vlieland enthousiast over haar werkzaamheden als directeur van Welzijn Lansingerland. (meer)

CDA campagne ‘Op weg naar de Tien’

Foto
De CDA caravan voor de campagneactiviteiten tot aan
de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Henk in’t Veen.


Lansingerland - Met het overhandigen van het definitieve CDA verkiezingsprogramma ‘Verbinden en Versterken’ op het Kranenburgplein in Bleiswijk aan lijsttrekker Claudia Füss zorgde afdelingsvoorzitter Klaas Korthorst voor de start van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. (meer)

Groen verkiezingsprogramma

Lansingerland - GroenLinks heeft onlangs zijn verkiezingsprogramma vastgesteld. Het gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een verkiezingsprogramma dat onder de titel ‘Groen werkt’ een groen en een sociaal Lansingerland nastreeft. (meer)

Voorzitter Slobbe van RTV Lansingerland stapt op

Foto
Aart Slobbe.

Lansingerland - De huidige voorzitter van de lokale omroep RTV Lansingerland stapt op en heeft de voorzittershamer per 10 december aan zijn opvolger overgegeven. Althans dat was de bedoeling, maar helaas is er nog geen opvolger gevonden. (meer)

Bouwmateriaal gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf een terrein aan de Veilingweg werden vorig weekend bouwlampen en dertig meter aan kabel gestolen. De belangstelling bleek duidelijk uit te gaan naar het koper dat in de dikke kabels zit.

VW Polo gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf de Pastoor Verburgweg werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december een rode VW Polo ontvreemd.

Wees alert bij het tanken

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 9 december ontdekte een bestuurder van een auto, dat er mogelijk een skimmer actief was bij een tankstation aan de Noordeindseweg. De man had getankt en wilde met zijn pin betalen en zag een man met een aangesloten laptop bij de betalingsautomaat staan. Toen de automobilist hem vroeg wat hij aan het doen was, trok hij de stekker eruit en ging er met de laptop vandoor. Mogelijk dat de man probeerde te skimmen.
De automobilist heeft nog geprobeerd de gegevens van de man te achterhalen, maar dat lukte niet. Het ging om een ongeveer 18-jarige blonde man. Wees dus alert bij betalen na het tanken.

Valse eurobiljetten aangeboden

Berkel en Rodenrijs – Bij onder andere de oliebollenkraam in het centrum van Berkel en Rodenrijs werd zaterdag 12 december een vals vijftig eurobiljet aangeboden. Ook andere winkeliers deden hiervan melding bij de politie. De winkeliers hadden elkaar snel op de hoogte hadden gebracht van het feit dat er twee mannen vals geld in omloop wilden brengen. Het signalement van de mannen luidt als volgt: de ene man had een bol gezicht en de ander een smal gezicht met een hazenlip.

Grote alcoholcontrole vrijdagavond

Lansingerland – De politie heeft vrijdagavond 11 december tot in de vroege uurtjes van zaterdag 12 december op wisselende locaties in Lansingerland alcoholcontroles gehouden. Zes bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen een rijverbod van 12 uur opgelegd en moesten hun boete direct betalen. De boete varieerde van 150 tot 400 euro.

Verdachte personen

Lansingerland – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 december werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Rodenrijseweg. Getuigen zagen twee mannen met een Joegoslavisch uiterlijk weglopen. De politie zegt dat zich de afgelopen tijd regelmatig voormalig Joegoslaven of Litouwers in onze dorpen ophouden met het doel in te breken. Ze rijden rond in een auto met Engels kenteken. Wie een verdachte auto of personen ziet of een situatie niet vertrouwt, wordt verzocht de politie te bellen, tel. 0900 – 8844.

Geen brommerrijbewijs

Bergschenhoek – De politie heeft maandagavond 7 december een inwoner van Bergschenhoek bekeurd, omdat hij niet in het bezit was van een brommerrijbewijs.

Ladder in tuin

Bleiswijk – Op 13 december werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Korenmolenweg. De inbrekers hadden gebruik gemaakt van een ladder die in de tuin stond. De politie attendeert bewoners er op ladders en ander klimmateriaal niet zodanig neer te zetten dat inbrekers er handig gebruik van kunnen maken.

Enkel gebroken

Bleiswijk – Op de Hoefweg kwam zaterdagochtend 12 december een inwoonster van Bleiswijk ten val. Zij liep hierbij een gebroken enkel op en werd vervoerd naar het Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer.

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier vervroegd
Berkel en Rodenrijs – Deze maand wordt in verband met kerstavond het oude papier een week eerder opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs en wel op donderdagavond 17 december. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen De Leeuwerik
Bleiswijk - In diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt zaterdag 19 december de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d. Langenberg, tel.
5215609. (meer)

Regio

Eindejaarssluiting 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Op donderdag 17 december is de eindejaarsafsluiting van de 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

TOGB houdt de punten op wilskracht in Berkel

Foto
Paul Docter zorgde voor de enige treffer in de wedstrijd.
Foto: Ron Fruining.


Berkel en Rodenrijs – Het eerste elftal van TOGB moest het zondag 13 december opnemen tegen de koploper van de 1e klasse B, het Haagse VUC. (meer)

Diane Valkenburg ook niet gestart in Salt Lake City

Lansingerland – De Bergschenhoekse rijdster Diane Valkenburg moest afgelopen weekeinde ook verstek laten gaan tijdens de World Cup wedstrijden in Salt Lake City. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BSC’68 – Berkel
14.30 uur (restant 2 minuten)
Soccer Boys – ’s-Gravenzande 1
4.30 uur
Rijnvogels (da) - Soccer Boys

Zondag:
Soccer Boys – Floreant
14.00 uur
SJC – TOGB

TOGB F1 kampioen

TOGB F1

Berkel en Rodenrijs - Na een klinkende 5-1 overwinning op Olympia F1 was het kampioenschap voor TOGB F1 een feit. Met zeven overwinningen en slechts één nederlaag is TOGB F1 najaarskampioen van de 1e klasse geworden. (meer)

Team Oostland meldt zich bij Alpe d'HuZes

Foto
De stichtingsakte wordt ondertekend door v.l.n.r. Kees van der
Helm, René Lamens en Cor van der Wel. Alex van Holland (rechts)
zal samen met Matthijs Bunnik het secretariaat van de stichting
voor zijn rekening nemen.


Berkel en Rodenrijs – Zes keer op de pedalen de beroemde Alpe d’Huez beklimmen; dat is wat initiatiefnemers van de Stichting Team Oostland voor ogen hebben. (meer)

Berkelse schittert tijdens Kids Cup Baan slalomwedstrijd

Foto
Natasja (de dame rechts in de middelste rij) met de
overige prijswinnaars op de Hoekse baan.


Bergschenhoek - Een wedstrijd winnen is altijd leuk. Twee wedstrijden op één dag winnen is geweldig en helemaal als je die resultaten kunt laten zien op het ;thuishonk’ Ski & Skate Centrum in Bergschenhoek. (meer)

Schietsport

‘Kip’ schieten bij SV Waterloo
Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 22 december kunnen schutters hun geluk beproeven op gelukskaarten. Met een beetje geluk kan een heerlijke kerstbout mee naar huis worden genomen. Iedereen, ervaren of niet, is van harte welkom want een ieder heeft evenveel kans. Aanvang 19.30 uur in het clubgebouw van Schietvereniging Waterloo, Het hoge land 13 te Berkel en Rodenrijs.
Inlichtingen: J. van Scheijndel, tel. 06 – 222 491 38.

Voetbal

Berkel – Siveo’60: 5-0
Berkel en Rodenrijs - Na de eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Zegveld te hebben gewonnen met 5-1 liet Berkel in eigen huis er ook geen twijfel over bestaan dat deze tegenstander gewoon een maatje te klein is voor de derdeklasse. De ploeg van trainer René Wolterman was negentig minuten lang de tegenstander op alle fronten de baas.
Dat de score op vijf doelpunten bleef steken was de enige wanklank die na afloop te horen was. Want het overwicht en de kansen van Berkel waren zo overtuigend dat meer doelpunten zeker tot de mogelijkheden hadden behoord.
Het eerste wapenfeit kwam op naam van Pieter van der Breggen die uit een vrije trap van heel ver maar net naast het doel schoot van Siveo. Doelman John Bul van de gasten moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen nadat hij ongelukkig in aanvaring was gekomen met Pieter van der Breggen.
(meer)

Tafeltennis

Eerste Team Kampioen bij B’69
Bergschenhoek - De najaarscompetitie is weer ten einde en heeft goede resultaten opgeleverd voor tafeltennisvereniging Bergschenhoek ’69. Het eerste team is kampioen geworden in de hoogste regionale klasse Duo, de eerste klasse. Het team, bestaande uit Gerald Breugem en Cees de Quartel, hield het tot op de laatste dag spannend. In de laatste wedstrijd kon het namelijk nog alle kanten op. Uiteindelijk werd niet één van de drie teams van TOGB kampioen, maar trok het eerste team van B’69 aan het langste eind.

Zowel het tweede als het derde team handhaafden zich vrij eenvoudig in
respectievelijk de derde en vierde klasse duo. Er werd afgesloten met een mooie derde en tweede plaats. Helaas liep het voor het laatste team wat minder goed af. Dat degradeerde naar de vijfde klasse en zal zich volgend jaar opnieuw moeten bewijzen in deze klasse.

Wielrennen

Veldrijden
Lansingerland - Pedaalridders Thijs van Gemert en John Maasbach nemen dit jaar deel aan de veldrit competitie van Zuid-Holland. Thijs voert de hele competitie al de lijst aan in het algemeen klassement. In de veldritwedstrijd van Rijswijk drukte hij weer duidelijk zijn stempel op de wedstrijd om punten te verzamelen en zijn positie in het algemeen klassement te versterken. Zijn clubgenoot John legde beslag op een verdienstelijke 13de plaats.
In de veldritwedstrijd van Amersfoort zag Nicky, die een heel goed veldritseizoen doormaakt en regelmatig in de prijzen rijdt, kans om vanuit een groot deelnemersveld beslag te leggen op een 9de plaats. In Amersfoort en in Moergesteld plaatste Nicky zich op een 17de plaats. Zijn zus Gaby die dit jaar voor het eerst kennis maakte met het onderdeel veldrijden werd in de ronden van Spijkenisse en Moergestel 8ste en 9de .

Baanwedstrijden
Lansingerland - Tijdens een grote Nationale Baanwedstrijd waarbij de meisjes van De Pedaalridders waren vertegenwoordigd maakte Silvie Haakman een enorme sterke indruk door als tweede te eindigen op het onderdeel Sprint Omnium. Het Koppelomniumteam - bestaande uit het koppel Natasja de Vrome en Nathalie van Wesdonk - verloor met een banddikte de overwinning en plaatste zich op een mooie tweede plaats. In de puntenkoers wist Nathalie samen met Lotte Hoek een ronde voorsprong te pakken op het peloton en daarmee nog eens 20 extra punten voor het klassement.

Korfbal

Weidevogels scheidsrechter halen examen
Bleiswijk - Drie weidevogelsleden moesten hun scheidsrechtersexamen afleggen. Steven van Raffe, Kitty Huisman en Stefan Huisman. Ze floten de wedstrijden van de F-jes & de E-tjes.
Steven van Raffe was als eerst aan de beurt en mocht de F-jes fluiten. Hij floot een goeie wedstrijd. Hij kreeg dan ook een positieve beoordeling en hij was geslaagd. Na nog een paar laatste tips van de begeleider ging Kitty aan de slag. De wedstrijd die zij mocht fluiten was een F team. Het was een wedstrijd waar de doelpunten om ieders oren vlogen en de tel bijna niet bij te houden was. Ook Kitty kreeg een positieve beoordeling en slaagde voor haar examen. Tenslotte mocht Stefan de E-tjes fluiten. Stefan ging zeer positief de erg spannende wedstrijd in. Na een lang gesprek met de begeleider was ook Stefan geslaagd.

Tennis

Kiki Bertens struikelt in de finale
Berkel en Rodenrijs - De editie van Reaal Tennis Masters 2009 zal bij de mannen de geschiedenis in gaan als de sterkste aller tijden. De hele top-11 van Nederland deed mee. Naast alle spelers van het Reaal Nederlands Davis Cup Team, waaronder Thiemo de Bakker, Raemon Sluiter en Jesse Huta Galung deed ook Robin Haase mee aan het nationale toptennisevenement. Ook bij de dames stonden de sterkste speelsters opgesteld, waaronder de Berkelse Kiki Bertens. Het toernooi vond plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 december in het Topsportcentrum Rotterdam. De Reaal Tennis Masters werden dit jaar volgens een knock-outsysteem met 12 spelers en speelsters gespeeld. Op woensdag 9 december stonden vanaf 12.00 uur zes wedstrijden op het programma. Donderdag en vrijdag begonnen de wedstrijden om 14.00 uur.
Die dag won Kiki haar partij met 6-2/7-6 van Lisanne van Riet. De halve finale schreef ze zaterdag eveneens op haar naam door met 6-2/6-1 te winnen van Marlot Meddens. De damesfinale werd een spannende driesetter met Richel Hogenkamp die Kiki verloor met 3-6/6-4/4-6.

Atletiek

Adventure Run op Ameland
Bleiswijk - Vier atleten van De Kieviten kwamen zaterdag 12 december in actie tijdens de zesde editie van de Adventure Run op Ameland. Met een harde wind, vooral op het strand, en een lage temperatuur liepen ze de halve marathon. (meer)

Schaatsen

Uitslagen pupillen en junioren
Lansingerland - Voor zondag 13 december waren zowel de pupillen E (beginners), pupillen 4 als junioren 4 uitgenodigd om twee afstanden te komen rijden. Wegens enorme belangstelling moest er al om 06.45 uur gestart worden met de eerste ritten. Het was niet alleen buiten koud, maar zeker ook op de ijsbaan. Ondanks dat deden de 28 schaatsers van schaatsvereniging Lansingerland het goed. In totaal behaalden zij deze ochtend 31 x een persoonlijk record (pr) en twee promoties.
Pupillen E : Janine Noordam, 300m 48.03 (pr) en 50.09, Nienke v Klaveren: 300m 49.65 en 49.99, Fenna Bross: 300m 41.41 (pr) en 300m 51.19 (val), Caithlyn Tschi: 300m 40.74 (pr) en 39.50 (pr), Nienke Berghout: 300m 38.51 pr en promotie) en 41.04, Laura Ammerlaan: 300m 41.15 (pr) en 41.21, Esther Droogers: 300m 42.05 (pr) en 39.64 (pr), Lisette Ammerlaan: 300m 42.19 en 44.02, Thomas Douma: 300m 37.59 (pr en promotie) en 37.02 (pr), Jelle v Oosterhout: 300m 41.91 en 39.50 (pr), Juriaan v Linschoten: 300m 37.76 (pr) en 36.04 (pr). Pupillen 4: Lisette Prins: 300m 42.65 (pr), 500m 1.11.87; Mirthe v Beek: 300m 49.68 (val) en 500m 1.09.05; Demi Ammerlaan: 300m 37.43 (pr) en 500m 1.04.28 (pr), Margriet Geluk: 300m 40.33 en 500m 1.06.67, Marije Markensteijn: 300m 40.70 en 500m 1.07.94 (pr), Felicia de Jong: 300m 38.62 (pr) en 500m 1.02.93, Marieke Apperloo: 300m 38.86 en 500m 1.04.94, Kim de Kleijnen: 300m 37.67 (pr) en 500m 1.01.44 (pr), Demi Vollering: 300m 38.36 en 500m 1.02.22 (pr), Tatum Bross: 300m 37.38 (pr) en 500m 1.02.45 (pr), Julian Visser: 300m 41.55 en 500m 1.07.45, Olav Spa: 300m 40.60 en 500m 1.05.99. Junioren C4: Nienke Markensteijn: 300m 36.84 (pr) en 500m 1.00.50 (pr), Lieke Geluk: 300m 36.71 en 500m 1.01.33 (pr), Danique Ammerlaan: 300m 34.68 (pr) en 500m 56.61 (pr), Sanne Uwland: 300m 35.07 (pr) en 500m 57.28 (pr), Frederieke Jansen: 300m 34.78 (pr) en 500m 56.90 (pr).

Muziek en zang rond Kerst

Lansingerland – In deze dagen voor Kerst zullen in de drie dorpen van Lansingerland traditiegetrouw advents- en kerstconcerten worden gegeven.
Onderstaand een overzicht van hetgeen geboden wordt door musici, koorleden, dirigenten en andere solisten. (meer)

‘Bestemming UPC-gelden pas aan de orde bij de Kadernota’

Berkel en Rodenrijs – “We gaan de huid niet verkopen voor de beer geschoten is. En als die ¤ 1,85 miljoen definitief aan de algemene middelen ten goede komt, is er maar één moment waarop we over de bestemming ervan praten. Bij de Kadernota 2010-2011”. (meer)

Tweede Kamerlid PvdA stelt vragen over vliegcorridor

Lansingerland /Den Haag – Eind oktober vroeg PvdA raadslid Ruud Braak in een open brief aan de premier, Rotterdam Airport en enkele luchtvaartmaatschappijen om bij vluchten van en naar de Rotterdamse luchthaven de drie kernen van Lansingerland te mijden. (meer)

Moties VVD over HSL-lawaai in Tweede Kamer gestrand

Lansingerland/Den Haag – De moties die door VVD en SP in de Tweede Kamer werden ingediend over het terugdringen van de geluidsoverlast op de HSL hebben het niet gehaald. (meer)

Nieuwe buslijn in gebruik genomen

Foto
Lijn 174 officieel in gebruik genomen.

Lansingerland – Met het verwijderen van een brede strook papier door wethouder Hans de Rijke werd maandagochtend 14 december bij station Westpolder in Berkel en Rodenrijs officieel bus lijn 174 in gebruik genomen. (meer)

Portula Challenge Team uit Lansingerland breekt alle records

Foto nr. 1
De overhandiging van de cheque met daarop het totaalbedrag
dat de speculaaspop opbracht.


Lansingerland - De groep vrienden en buren uit Bergschenhoek, verzameld onder de naam Portula Challenge Team, heeft met groot succes de zelf opgelegde uitdaging volbracht. (meer)

Lionsgroep Berkel en Rodenrijs verzorgt winterpakketten

Foto
Het samenstellen van de 70 winterpakketten die allemaal
voor de Kerst nog worden bezorgd bij mensen die een extra
steuntje in de rug kunnen gebruiken.Lansingerland – Leden van de Lions Berkel en Rodenrijs hebben zaterdag 12 december in totaal 70 winterpakketten samengesteld voor mensen/gezinnen die het sociaal en/of financieel moeilijk hebben. (meer)

Vicaris Generaal Verbakel ontvangt hoge onderscheiding

Foto
“Ik heb een hele leuke job. Het verveelt geen dag; integendeel
zelfs. We zouden wat meer mensen welkom willen heten in verband
met de continuïteit, maar de aanwas van jongeren in dit ambt is al
vele jaren laag,” aldus Dick Verbakel.


Lansingerland - Ter gelegenheid van hun koperen jubileum ontvingen Vicaris Generaal Dr. H.A. Verbakel en algemeen econoom Mr. J.C.G.M. Bakker ieder een hoge onderscheiding. (meer)

Robert Smits krijgt eremetaal van Officier opgespeld

Foto
Robert werd totaal verrast met de hoge onderscheiding.

Bleiswijk - Deze maand is Bleiswijker Robert Smits twee weken voor familiebezoek in Nederland. Op maandag 7 december werd hij met een smoesje naar Den Haag gelokt, waar minister André Rouvoet hem opwachtte. (meer)

Cultuurbus nieuw leven ingeblazen

Foto
De leden van de werkgroep Cultuurbus zetten er de
schouders onder.


Lansingerland - De werkgroep Cultuurbus (voorheen kunstbus), onderdeel van de SWSL (Stichting Welzijn Senioren Lansingerland), is opnieuw gestart.
Enthousiaste vrijwilligers zetten zich in om een gevarieerd en actief programma samen te stellen voor de senioren van Lansingerland. (meer)

Jongeren gaan in gesprek met de wethouder

 Foto
De Berkelse jongeren gingen in gesprek met de wethouder.

Lansingerland – Na enkele jaren een zomerprogramma gepresenteerd te hebben komt het Jeugd en Jongerenwerk van Lansingerland dit jaar voor de eerste keer ook met een kerstvakantieprogramma met leuke activiteiten. (meer)

Planschade HSL

Lansingerland - Tijdens de laatste commissievergadering van de commissie Wonen en Werken op 2 december heeft Jan Pieter Blonk, raadslid van Leefbaar 3B, aan het college vragen gesteld over wanneer iemand recht heeft op planschadevergoeding ten gevolge van de aanleg van de HSL. (meer)

Laat de kou maar komen!

kou

Bleiswijk – Zaterdag was het een drukte van belang langs de Lange Vaart in Bleiswijk. De reden? Er naderde een koufront en daar raakten de leden van de IJsclub Bleiswijk behoorlijk opgewonden van. (meer)

De Windmolenmast stond in de weg

Foto 1
Midden in de nacht werd de windturbine verwijderd en de
mast verplaatst.


Bergschenhoek - De zendmast van Bergschenhoek, beter bekend als de Windmolenmast, is verplaatst. De mast stond pal voor de deur van de splinternieuwe entree van keuken-, badkamer- en sanitairspecialist Wooning. (meer)

Regen deert Kerstmarktgangers allerminst

Foto nr. 1
Bijzondere kersttaferelen op Kerstmarkt in Bleiswijk.

Bleiswijk – Woensdag 9 december stond voor Bleiswijk helemaal in het teken van de sfeervolle kerstmarkt die niet alleen veel mensen naar de kramen trok, maar tevens naar de dorpskerk die de deuren opende voor belangstellenden. (meer)

Afscheid van een Berkelaar

Foto
De laatste wens van Bram Rodenburg werd zaterdag
vervuld.


Berkel en Rodenrijs – Het was zijn laatste wens: vanuit zijn woning naar de dorpskerk gebracht worden in een zwarte koets die getrokken werd door vier paarden. (meer)

Zestienjarige Rachel schrijft kinderboek

Foto Rachel
De 16-jarige Rachel met haar eerste boek, waarvan de
omslag is getekend door haar broer Mitchell.


Berkel en Rodenrijs - ’s Nachts komen vaak de beste ideeën naar boven borrelen. Tenminste, als u de slaap niet kunt vatten en daar heeft Rachel Geleijnse (16) wel eens last van. (meer)

Tweede prik tegen Mexicaanse griep vanaf 14 december

Mexicaanse griep

Lansingerland - Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december geeft GGD Rotterdam-Rijnmond de tweede prik tegen de Mexicaanse griep. Een tweede prik is nodig voor een optimale bescherming tegen de griep. (meer)

Paprikateler Ies Bos geeft gastcollege aan leerlingen voorgezet onderwijs

Foto Paprikateler
Ies Bos bracht vorige week zijn paprikakwekerij dichterbij
leerlingen van het Stanislascollege. De leerlingen zullen ook een
tegenbezoek brengen.


Bleiswijk/Pijnacker - In het kader van project van zaad tot tomaat en van plant tot klant, geïnitieerd door programmamanager Carla van Oosten van het SOB Oostland, heeft Ies Bos, mededirecteur van paprikakwekerij Bos van de Wilgenlei uit Bleiswijk een gastcollege gegeven aan leerlingen van het Stanislascollege te Pijnacker. (meer)

Twee ‘gouden harten’ verrast met de AH Nobelprijs

Foto
De uitreiking van de AH Nobelprijs met v.l.n.r. Erwin
Westerman (De Nobel), Astrid van der Torre, burgemeester
E. van Vliet, Johan Zegwaart (AH Berkel Centrum), Annet
Koopman en Anneke Schoof (AH Rodenrijs).


Lansingerland – Dat er nog heel wat vrijwilligers in Lansingerland rondlopen die zich onbaatzuchtig inzetten voor hun medemens bleek uit de vele reacties die werden ontvangen door de organisatoren van de voor de eerste maal uit te reiken AH Nobelprijs. (meer)

Weekendafsluiting N209 en op- en afrit A12 Bleiswijk richting Utrecht

Weekendafsluiting N209

Bleiswijk - Van vrijdag 11 december 21.30 uur tot maandag 14 december 05.00 uur is de N209 tussen de Groendalseweg en de A12 afgesloten. Ook is de op- en afrit bij Bleiswijk (8) in de richting Utrecht dicht. (meer)

Jongeren zetten eigentijds toneelstuk op de planken

Foto
De jongeren die het eigentijdse kerststuk presenteren.

Berkel en Rodenrijs – Een groep jongeren van De Bron is al vanaf de maand september wekelijks elke donderdagavond aan het repeteren. Op zaterdag 19 december zetten ze met elkaar het stuk ‘Hebbie Kerststress?’ op de planken. (meer)

Nieuwe buslijn verbindt de drie B’s

Foto
Maandagochtend 14 december wordt het 'startschot'
gegeven voor het gaan rijden van de nieuwe buslijn 174.
Deze starthandeling wordt verricht door Hans de Rijke (l)
en Jan Kouwenhoven van Qbuzz bij station Westpolder van
RandstadRail.


Lansingerland – Vanaf 13 december worden de drie kernen van Lansingerland door een buslijn verbonden. Daarmee gaat een lang door de politiek en bestuur gekoesterde wens in vervulling. (meer)

Pastoor Lansbergen maakt plaats voor nieuw clusterteam

Foto
Pastoor Lansbergen kijkt terug op een fijne tijd met
goede contacten. Begin volgend jaar verhuist hij naar
de Bollenstreek.


Lansingerland – In het eerste weekend van oktober werden de namen bekend van het nieuw te vormen pastorale cluster Oostland, waarbij de vijf r.k. kerken van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp samen verder gaan. (meer)

Centrum van Bleiswijk verrijkt met AED

Foto
V.l.n.r. John Overeinder en Rick van Hoeij overhandigen de
AED aan de voorzitter van de Winkeliersvereniging Norbert Hefti.


Bleiswijk – Om het 5-jarig bestaan van hun bedrijf ATS (Alert Training Safety) een jubilerend tintje mee te geven wilden eigenaren John Overeinder en Rick van Hoeij graag iets doen voor het hele dorp. (meer)

Riet en Henk voelen zich thuis in Bergschenhoek

Foto
Het gouden paar Henk en Riet van Reede.

Bergschenhoek – Ze vielen van de ene verrassing in de andere, maar genoten er zichtbaar van. Woensdag 2 december was het precies 50 jaar geleden dat Henk van Reede zijn jawoord gaf aan Riet Buis. (meer)

Twee keer een volle zaal voor ‘De zus van Sinterklaas’ bij Crescendo

Foto
De leden van de toneelgroep van Crescendo presenteerden
‘De zus van Sinterklaas’ voor een uitverkochte zaal.


Bleiswijk – Met rode oortjes van spanning en een flinke blos op de wangen zaten de jeugdige kijkertjes woensdagmiddag in de grote zaal van ’t Web te genieten van de toneelvoorstelling ‘De zus van Sinterklaas’, op de planken gezet door de toneelafdeling van Crescendo en geschreven door Marie Louise Middelhof. (meer)

Klokken luiden voor het klimaat

Berkel en Rodenrijs - Alle kerken in Nederland, maar ook wereldwijd, worden opgeroepen om op zondag 13 december om 15.00 uur hun klokken te luiden voor een rechtvaardig klimaatverdrag. (meer)

Rotary’s tiende Bridge in de Kas levert 6.000 euro op

Foto
In het midden de prijswinnaars, geflankeerd door zowel
Sint en zijn Pieten als enkele organisatoren.


Bleiswijk - Rotary Club de Rottemeren organiseerde voor de tiende maal het bridgetoernooi Bridge in de Kas in één van de grote kassen van Bunnik Plants te Bleiswijk. (meer)

Leerlingen rennen in Sint- en Pietloop ruim 4.000 euro bij elkaar

Foto
De meeste lopers droegen attributen van Sint of Piet mee.
Sommigen toonden sterke vergelijking met de Goedheiligman
en zijn knecht.


Berkel en Rodenrijs – Brugklassers van het Sint Laurenscollege – in totaal 180 - stroopten vorige week de mouwen op om met elkaar de Sint- en Pietloop te lopen. Een sponsorloop die dit jaar op beide locaties zowel in Hillegersberg als in Berkel en Rodenrijs werd gelopen en in totaal ruim 4000 euro opbracht. (meer)

Uitgave boek over 100 jaar Helicon

Foto
De omslag van het boek ‘Honderd jaar Helicon’.

Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon viert in 2010 haar 100-jarig bestaan. Over 100 jaar is veel te vertellen vanaf de oprichting tot aan nu. Dit alles zal te lezen zijn in een boek. (meer)

ChristenUnie presenteert kandidaten

ChristenUnie

Lansingerland – De ChristenUnie heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker is André Nieuwlaat (midden). André Nieuwlaat is op dit moment fractievoorzitter. (meer)

Kerstconcert Martin Mans en Noortje van Middelkoop in Het Baken

Foto
Noortje van Middelkoop bespeelt op weergaloze wijze
verschillende panfluiten.Bergschenhoek - Op zaterdagmiddag 19 december geeft het duo op orgel en panfluit Martin Mans en Noortje van Middelkoop een kerstconcert in Het Baken aan de A. van Dijcklaan 1 in Bergschenhoek. (meer)

Lijsttrekker Leefbaar 3B: het vertrouwen van de kiezer in het bestuur het belangrijkst

Foto
Jan Pieter Blonk, een lijsttrekker met politieke ervaring.

Lansingerland – Onlangs koos Leefbaar 3B Jan Pieter Blonk als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Daarmee heeft deze partij, die geen bindingen heeft met andere partijen of groeperingen, gekozen voor iemand met veel ervaring. (meer)

Sinterklaas op bezoek bij nieuwe Nederlanders

Foto
De kinderen genoten van het bezoek van Sint en Piet.

Lansingerland - Op 28 november verzamelde zich een heel gezelschap in het Berghonk. (meer)

Kerst op de Kaasboerderij

Foto
Rondleiding bij kaasboerderij Van der Burg aan de
Noordeindseweg 244.


Berkel en Rodenrijs - Woensdag 16 december van 19.00 tot 22.00 uur is er een open avond op Kaasboerderij Van der Burg aan de Noordeindseweg 244 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Open huis Park Meervaart en start bouw Noordeindsche Dael 2e fase

Foto
Type ‘Ochtendgloren’ maakt deel uit van het project
Noordeindsche Dael.


Berkel en Rodenrijs - Sinds 1998 werken projectontwikkelaars Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs en G.A.M. van Leeuwen Project uit Den Hoorn voor een aantal projecten samen onder de naam Hermes & Van Leeuwen.
(meer)

Honderdjarige bezorgt de Zonnebloem een gezellige middag

Foto
De kersverse voorzitter Piet van Steenderen samen met
mevrouw Van der Arend. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Ze werd dit jaar 100 jaar, vroeg geen cadeaus maar een enveloppe met inhoud en schonk dit aan stichting de Zonnebloem, afdeling Berkel: mevrouw Van der Arend. (meer)

Nuttige energiebijeenkomst tuinders

Foto
De deelnemers aan de workshops over energie aan het werk.

Lansingerland - Greenport Westland-Oostland organiseerde maandag 30 november in samenwerking met de drie kennisinstituten Wageningen UR, TNO en TU Delft een bijeenkomst voor een marktverkenning op het gebied van energie ontwikkelingen. (meer)

Oecumenische Adventszangdienst met Interkerkelijk Koor Bleiswijk

Foto
Het Interkerkelijk Koor Bleiswijk tijdens een eerdere zangavond.
Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk - Op zondagavond 13 december om 19.00 uur wordt door het IKO een zangdienst gehouden in het kerkgebouw van de R.K. Parochie. (meer)

Nieuwe start peuterspeelzaal de Beestenboemel in het Startpunt

Foto
De prachtige nieuwe ruimte waarin de Beestenboemel nu
gehuisvest is.


Bergschenhoek - Maandagochtend 30 november was het eindelijk zover, na anderhalf jaar in de noodlocatie te hebben gespeeld mochten de peuters in optocht met in hun hand een zelfgemaakte vlag naar de nieuwe speelzaal. (meer)

Kerstmarkt Melanchthon De Kring

Foto
De opbrengst gaat naar de aankoop van schooluniformen en
lunchpakketten voor de kinderen in Wad Medani.


Bleiswijk - Evenals vorig jaar organiseert klas 1 van Melanchthon De Kring een kerstmarkt voor het goede doel Nadus, een straatkinderenopvang in Sudan. (meer)

Sint bezoekt ‘Prinsenhof's got talent’ wedstrijd

Foto
De kinderen dansten, zongen en speelden toneel en dat
alles in aanwezigheid van Sinterklaas en enkele Pieten.


Zoetermeer/Lansingerland - Sinterklaas kwam dit jaar eens kijken wat voor talenten de kinderen hebben ontwikkeld op de Prinsenhof. De Prinsenhof is een school voor speciaal basisonderwijs in Zoetermeer. (meer)

Nieuw inleverpunt frituurvet in Bergschenhoek

Foto
De gele container wordt getoond door Greetje van der Luit,
Hans Koelhuis en Gert Steenwijk. Tekst/foto: Jan van Arem.


Bergschenhoek - “Hoera, het is gelukt”, was de reactie van Greetje van der Luit toen zij hoorde, dat bij de Plus te Bergschenhoek ook gebruikt frituur/oliebollen/fonduevet kan worden ingeleverd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. (meer)

Muziek en zang rond Kerst

Lansingerland – In deze dagen voor Kerst zullen in de drie dorpen van Lansingerland traditiegetrouw advents- en kerstconcerten worden gegeven.
Onderstaand een overzicht van hetgeen geboden wordt door musici, koorleden, dirigenten en andere solisten. (meer)

Ronald Vijverberg blij verrast met nominatie

Foto
Ronald Vijverberg in actie tijdens het toernooi in Brazilië.

Lansingerland - Nog maar net terug van twee toernooien in Argentinië en Brazilië staat voor Ronald Vijverberg alweer een volgend evenement op de rol. Want komende maandag staat de sporter die tegenwoordig in Rotterdam woont maar in Berkel en Bergschenhoek zijn wortels heeft, wederom een spannend gebeuren te wachten. (meer)

TOGB stapt vol van frustraties van het veld bij RKAVV

Leidschendam – Een wedstrijd waarin echt voetbal zeldzaam was. Wel een tweekamp die bol stond van emoties. Een arbiter die een tiental minuten afkoeling zocht. Twee doelpunten waarbij door de acteurs binnen de lijnen de nodige vraagtekens werden gezet. En een spits bij TOGB, Jan van der Lugt, die na zijn wissel niemand een blik waardig gunde. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Nootdorp –BVCB
Maense – Soccer Boys
Berkel – Siveo’60
14.30 uur
Soccer Boys (da) –Die Hage
12.45 uur
Jodan Boys (da) - Berkel

Zondag:
TOGB – VUC
14.00 uur
Soccer Boys – Bernardus
14.00 uur

Priscilla Lambregtse Europees Kampioen kyokushin karate

Foto
Priscilla Lambregtse; Europees Kampioen kyokushin karate.

Berkel en Rodenrijs - In Barcelona werd zaterdag 28 november het Open Europese Kampioenschap kyokushinkai (fullcontact) karate gehouden. Antonio da Graça van sportschool da Graça had de Berkelse Priscilla Lambregtse voor dit toernooi geselecteerd om uit te komen in de categorie vrouwen lichtgewicht. (meer)

Volleybal

Straten/Bedrijven Toernooi
Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 29 december vindt het jaarlijkse Straten/Bedrijven Toernooi plaats in de Oostmeerhal te Berkel en Rodenrijs! Het toernooi wordt georganiseerd door de Volleybalvereniging Volley2B. Dit jaar samen gegaan met Spanning 220 uit Bleiswijk. Inschrijven kan tot 22 december en vol = vol! Inschrijven kan door middel van een email naar EC@volley2B.nl . Vermeld hierin je teamnaam, naam van de contactpersoon en het mobiele nummer van de contactpersoon alsmede het niveau waarop je wilt meedoen.
De deelnemers worden om 17.30 uur verwacht, zodat het toernooi om 18.00 uur kan beginnen. Om 22.00 uur is het afgelopen. Deelname kost ¤ 25 per team.
Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij EC@volley2B.nl of kijk op www.volley2b.nl .

Atletiek

Dobbeloop
Bleiswijk - Een aantal leden van De Kieviten kwam zondag 28 december in actie tijdens de Dobbeloop in Nootdorp. Deze loop wordt maandelijks georganiseerd door de Nootdorpse IJsclub. De atleten kunnen kiezen uit drie afstanden: de 5, 10 of 15 kilometer. Onder koude omstandigheden, maar met weinig wind namen Willem van der Kooij en Tim Bosman deel aan de 15 kilometer. Willem kwam in 57 minuten en 53 seconden over de finish, zijn beste tijd op deze afstand dit jaar. Met deze prestatie eindigde hij bovendien op de tweede plaats. Tim Bosman finishte net boven het uur.

Voetbal

BVCB-MVV '27: 1-2
Bergschenhoek - Na vier wedstrijden op rij zonder nederlaag dacht BVCB de zaken op orde te hebben, maar na de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter MVV '27 is BVCB weer terug bij af. In een zeer matige wedstrijd bezorgde MVV '27 BVCB een verdiende derde nederlaag van het seizoen: 1-2. BVCB nam het initiatief en kreeg in het eerste kwartier al drie grote kansen. Tegen de verhoudingen in kwam MVV '27 halverwege de eerste helft echter op voorsprong. Een voorzet van Mark Akkermans werd door Wessel Hoogwerf tegen de touwen gegleden: 0-1. Na dit doelpunt kwamen beide ploegen in de eerste helft niet meer aan voetballen toe. BVCB kreeg vlak voor rust nog een strafschop te nemen, nadat Robin Monsma binnen het strafschopgebied hard werd neergehaald door Martin van Berkel. Monsma ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Koen Herlaar. In de rebound schoot Giovanni Ponit wel raak, maar omdat BVCB te vroeg inliep na de strafschop werd het doelpunt ongeldig verklaard.
In de tweede helft kreeg Robin Monsma een herkansing. Brent Kunnen werd na een kwartier spelen neergehaald door Dion Dickhoff. Monsma ging weer achter de bal staan en faalde dit maal niet: 1-1. Lang kon BVCB niet genieten van het doelpunt, want nog geen tien minuten later kwam MVV '27 voor de tweede maal op voorsprong. Na een overtreding van Niels Kahlmann schoot Ruud Vermeulen uit de vrije trap van ver keurig raak: 1-2. BVCB probeerde het nog wel, maar de verdediging van MVV '27 stond als een huis en gaf niets weg.

Basketbal

Squirrels-Cangaroes: 85-49
Berkel en Rodenrijs - Geleid door de vlot scorende Niels Appel en Ruben Rothuizen liep lijstaanvoerder Squirrels al in het eerste kwart uit naar 15- 7 tegen de nummer drie van de ranglijst.. De scoremachine werd in het tweede kwart nog eens aangevuld met Roan Akkermans, die vanaf de driepuntslijn het mindere optreden van een te gehaast spelende Han van Ochten goed maakte: ruststand 41-22 en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.
Dat Squirrels ondanks de pakjesavond niet van plan was kadootjes weg te geven, bleek in het derde kwart. Met een 24-8 score werd Cangaroes in deze wedstrijdfase gedeklasseerd, mede door gedegen spel van invallers Remco Reuver, Bas Schuring en René de Gelder. Han van Ochten hervond zijn rust en daarmee ook de scherpte, wat goed was voor enkele driepunters. Het vierde kwart werd zodoende een formaliteit: Squirrels nam duidelijk gas terug en Cangaroes profiteerde van de geboden ruimte. Met een tussenscore van 20-19 kwam er uiteindelijk een veelzeggende 85-40 op het bord te staan. Squirrels moet van de twee resterende partijen er één winnen om promotiewedstrijden te mogen spelen. Donderdagavond in Oostmeer is de eerste wedstrijd; aanvang 20.30 uur.

Korfbal

Weidevogels-DVS 69: 15-10
Bleiswijk - Het duurde weer even voor het eerste doelpunt viel, maar toen dat eenmaal was gevallen stond het al snel 3-0 door een mooie korte kans en twee afstandschoten. De thuisploeg speelde soms slordig, waardoor het te veel fouten maakte en balverlies leed. DVS scoorde ook een aantal doelpunten, maar eigenlijk had het weinig in te brengen. In de laatste twee minuten voor rust werden er maar liefst 4 doelpunten gescoord. DVS kreeg een strafworp mee, waarop Weidevogels direct antwoordde met een mooi afstandschot. Beide ploegen scoorden in de laatste minuut voor rust nog een afstandschot. Er werd gerust met een stand van 7-5. Na rust werd er weer scherp begonnen en tot 13-7 liet Weidevogels goed spel zien met mooie doelpunten. Helaas kwam hierna een mindere fase, waardoor de gasten terug kwamen tot 13-10. Gelukkig had Weidevogels nog een eindsprintje in petto en daardoor kon er een eindstand van 15-10 opgetekend worden. Weidevogels staat nu samen met Korbis op de eerste plek. Volgend weekend komt de nummer twee van de ranglijst Ado op bezoek in Rijneveen om 18.45 uur.

Schaatsen

Uitslagen 2x500 meter
Lansingerland - Na een gezellige Sinterklaasavond hebben vier schaatsers van schaatsvereniging Lansingerland laten zien dat ze ook dan nog kunnen schaatsen. Allen wisten, ondanks alle lekkernijen op zondag 6 december, een PR te rijden. De uitslagen van 2x 500 meter: Pupillen 2: Fieke Uwland: 55.96 (pr) en 58.26. Junioren C3: Noortje Geerts: 53.86 (pr) en 55.33; Steven van der Hoek: 59.36 (pr) en 1.01.03; Mike Fieten: 1.16.07 (mv) en 54.37 (pr).

Hockey

De IJssel-HBR: 2-1
Berkel en Rodenrijs - In de laatste wedstrijd voor de winterstop probeerde HBR alsnog zijn doelstelling te halen; een plaats in de top3. De IJssel had duidelijk schrik van HBR, de enige ploeg die hen dit seizoen wist te verslaan. HBR startte fel, maar de kansen werden niet verzilverd. Na tien minuten opende De IJssel wel de score na een snel uitgevoerde counter. Het werd nog erger toen de gastheren na twintig minuten via een makkelijk gegeven strafcorner tegen de verhouding in op 2-0 kwamen. HBR bleef aandringen, maar tot de rust werd niet meer gescoord. Na rust domineerde HBR de wedstrijd, maar er was een strafbal voor nodig om HBR na een kwartier de verdiende tegentreffer te bezorgen. Hoewel de Berkelaren in het restant van de wedstrijd nog een aantal open kansen kregen, wisten ze zoals zo vaak het net niet te vinden. Het enorme gejuich van de gastheren na afloop van de wedstrijd sprak dan ook boekdelen. Ze hadden een onverdiende maar buitengewoon welkome overwinning behaald op weg naar het kampioenschap.
Op 7 maart volgend jaar wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Rijswijk.

Leon Hoek (PvdA) bepleit ander scherm bij de Windas

Bergschenhoek – Hij had er bij de opening van het nieuwe zwembad al om gevraagd, maar nog steeds is er geen vervangend windscherm op het terras van De Windas aangebracht. (meer)

Raadscommissie niet unaniem overtuigd van nut Centrum Jeugd en Gezin

Lansingerland – ‘Een bord spaghetti’, noemde Wouter Hoppenbrouwers (L3B) het grote aantal instellingen voor jeugdzorg die samen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) moeten gaan vormen. (meer)

Voorzichtig begin met herinrichting Bleiswijkse Dorpsstraat

Lansingerland – Het CDA stelde er vragen over, Leefbaar 3B agendeerde het onderwerp en de voorzitter van de winkeliersvereniging in Bleiswijk vroeg er de aandacht van de commissie Wonen en Werken voor: de Dorpsstraat in Bleiswijk ligt er miserabel bij. (meer)

Woonvisie gemeente: minder gezinswoningen, meer senioren- en starterwoningen

Lansingerland – De gemeente ontwikkelt een woonvisie, een beleidsplan dat de woningmarkt in Lansingerland in beeld brengt, de doelstellingen van de gemeente en wat nodig is om die te realiseren. (meer)

VVD wil fijne wijken die bereikbaar zijn met goede scholen en kinderopvang

Lansingerland - De VVD Lansingerland maakte de afgelopen maand al bekend dat een solide financieel beleid en veiligheid belangrijke punten zijn in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart volgend jaar. Het complete verkiezingsprogramma is nu definitief bekend, hieronder een paar belangrijke punten: VVD is voor mobiliteit. (meer)

Inhaalvaccinatie Mexicaanse griep in januari op aanmelding

Lansingerland - Degenen die de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in november hebben gemist, kunnen in december hun eerste prik halen en in januari de tweede prik. (meer)

Soos jongeren met beperking gaat niet door!

Berkel en Rodenrijs – De op dinsdag 15 december geplande soos voor jongeren met een beperking gaat helaas niet door. (meer)

Nog één keer Sinterklaas

 Foto Sinterklaas
Monique de Jong maakte een prachtige fotocollage van
het bezoek van Sinterklaas aan De Oosthoek.


Bleiswijk - Vol verwachting klopten de harten van de kinderen van basisschool De Oosthoek in Bleiswijk. Vrijdag 4 december was het dan zover; Sinterklaas zou een bezoek brengen aan de school. (meer)

Getuigen gezocht

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 3 december om 17.30 uur reed een scooter met twee personen rechtdoor op de Westersingel. (meer)

Certificaat voor vijfde vrijwilligersgroep Oudelandse Hof

Foto
De gecertificeerde vrijwilligersgroep van de Oudelandse Hof.

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 23 november ontving de vijfde groep vrijwilligers van de Oudelandse Hof een certificaat nadat zij een speciale training voor vrijwilligers hadden gevolgd. (meer)

Gezellige verkoopmiddag Rode Kruis

Foto
Fraaie handwerken, gemaakt door de handwerkgroep
van het Rode Kruis afdeling Bleiswijk.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - De creativiteit van de handwerkgroep van het Rode Kruis afdeling Bleiswijk was donderdagmiddag 26 november weer volop te zien. Die dag werd de jaarlijkse verkoopmiddag gehouden en ook nu weer kwamen er veel mensen op af. (meer)

Nieuwe inwoners door college verwelkomd

Foto
Sommige deelnemers aan de welkomstavond toonden hun
creativiteit in een workshop. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Na de welkomstavond op dinsdag 24 november in de SPiL in Berkel en Rodenrijs zullen nieuwe bewoners van Lansingerland zich hier wel thuis voelen. (meer)

Miranda wint Nationale Werkstukkenwedstrijd

Foto Miranda
Miranda (staande met de enorme afbeelding van de omslag
van ‘haar’ boekje) te midden van haar klasgenootjes.


Berkel en Rodenrijs - Groep 8 van de Prins Johan Frisoschool is haar klasgenootje Miranda Naaktgeboren heel dankbaar. (meer)

Opa en oma op bezoek

Foto Opa en oma
Wat is er leuker dan met opa of oma te knutselen?

Bergschenhoek - Maandag 23 november was het dan eindelijk zover. De opa en omaweek. (meer)

Berkelaar wint 277.000 euro in finale Miljoenenjacht

Berkel en Rodenrijs - Tijdens het programma Postcode Loterij Miljoenenjacht van zondag 29 november bij RTL 4 heeft Dennis van Heiningen uit Berkel en Rodenrijs 277.000 euro gewonnen. (meer)

Verkeersongeval met dodelijke afloop

Berkel en Rodenrijs - Een 60-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. (meer)

Pittig jeugddebat tussen jongeren en college

Foto
De jongeren hadden zich goed voorbereid op het debat
en hielden een pittig betoog. Gelukkig werd er ook veel gelachen,
waarschijnlijk meer dan bij raadsvergaderingen. Tekst/foto:
John Hofman.


Lansingerland - Jongeren denken anders dan ouderen. Op zich geen probleem.
Maar soms redeneren ze zodanig dat de verantwoordelijkheid altijd bij anderen wordt gelegd. (meer)

Start 2e fase renovatie en aanleg Boterdorpseweg

Foto
Wethouder Hans de Rijke is blij dat het werk zo
voorspoedig verloopt. Foto: PR.


Berkel en Rodenrijs - In de verkeerssituatie aan de Boterdorpseweg komt langzaamaan enige tekening hoe het definitief gaat worden. Het autoverkeer rijdt nu al over de nieuw aangelegde zuidelijke rijbaan en de nieuwe rotonde bij de Randweg vordert gestaag. (meer)

Alzheimer stichting afdeling DWO bestaat 25 jaar

Foto
Samen met de heer Kuhlman van de Alzheimer stichting
(regio DWO) plantte wethouder Boedhoe de boom tegen het
vergeten.


Bergschenhoek - Binnen het werkgebied DWO (Delft, Westland en Oostland) vond er woensdag 25 november een Boomplantactie plaats vanwege het 25-jarig bestaan van de Alzheimer stichting in genoemde regio. (meer)

Grote interesse voor gemeentelijk aanbestedingenbeleid bij Ondernemend 3B

Foto
Vlnr Ted Knoester, Bram Harder (voorzitter Ondernemend)
3B, Robert Kamphorst en Martin Brouwer, beiden directieleden
Bergschenhoek BV, kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.


Vlnr Ted Knoester, Bram Harder (voorzitter Ondernemend) 3B, Robert Kamphorst en Martin Brouwer, beiden directieleden Bergschenhoek BV, kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

Lansingerland – Een twee maal zo groot gezelschap als verwacht woonde vorige week dinsdag de ledenbijeenkomst bij van Ondernemend 3B. De presentatie van het gemeentelijk aanbestedingenbeleid vormde een grote trekpleister. (meer)

BSO motie van VVD en PvdA geeft zicht op 60 extra kindplaatsen

Foto
VVD-raadslid Joost Klein Entink (rechts) en PvdA’er
Gerard Bovens werkten samen aan de totstandkoming van
een motie over de BSO. Foto: Riemke Overal.


Lansingerland - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 november hebben de fracties van de VVD, PvdA en op het laatste moment ook L3B, een motie ingediend die de acute BSO problematiek van Lansingerland betreft. De motie is aanvaard met algemene stemmen. (meer)

Opening Kindercentrum Ratjetoe

Foto
Kindercentrum Ratjetoe is gehuisvest met drie lokalen
in de Prins Mauritsschool. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 25 november om 14.00 uur vond de officiële opening van Kindercentrum Ratjetoe plaats. (meer)

Drukbezochte opening Orchideeënkwekerij SO Natural

Foto
De heer H. Smaal sr. en mevrouw Smaal met direct
naast hen drie zonen Albert, Martin en Hans.


Regio - Orchideeënkwekerij SO Natural aan de Bredeweg te Moerkapelle heeft in de afgelopen dagen een paar mijlpalen mogen zetten. Donderdag 19 november was de officiële opening van de nieuwbouw. (meer)

Najaarsuitvoering muziekvereniging Helicon vol spektakel en show

 Foto
De Fata Morgana-show was een kleurrijk spektakel.

Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer - Op zaterdag 21 november vond in het Kwadrant Theater in Zoetermeer de Najaarsuitvoering van muziekvereniging Helicon plaats. En wat een leuke show was dat! (meer)

WNF gesteund door basisschool de Kleine Kapitein

Foto
De kinderen hebben enthousiast gewerkt aan de kaarten; op
de foto met de klok mee, vanaf linksonder: Sjors, Julia, Rafaela,
Rosanne, Sophie, Annemarijn, Rico en Ivar.


Berkel en Rodenrijs - De leerlingen van de nieuwste basisschool van Berkel en Rodenrijs verkopen vanaf nu de mooiste kerstkaarten. (meer)

Nieuw gemeentehuis krijgt zonnepanelen

Lansingerland - In de raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft een meerderheid van de gemeenteraad definitief voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis gestemd. De gemeente gunt de bouw van het gemeentehuis aan aannemer VBK Zuid B.V. uit Bleiswijk en installateur Homij Technische Installaties B.V. uit Nieuwegein. (meer)

Eerste activiteit voor Stichting Vrienden van de Dorpskerk

Foto
Voorzitter Patricia van den Oever (rechts) en Arine
Kool van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.


Berkel en Rodenrijs - Initiatieven van burgers zijn uiteraard altijd welkom. (meer)

(Kerst)feestje met Dirk Scheele & Band

Foto
Dirk Scheele en zijn band maken er een (kerst)feestje van.

Berkel en Rodenrijs - Stichting Vivonino organiseert een leuk kerstuitje voor de hele familie in de grote zaal van het de Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Zaterdag 5 december pakjesavond in de Rotonde

Foto
Offhanded kennen we nog van de finale van de Rottepop
voorrondes 2009; zaterdag is de band terug in de Rotonde.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 5 december staat de Rotonde in het teken van pakjesavond. Twee bands zullen deze avond op het podium staan. Tijdens de optredens zullen er opnamen worden gemaakt, zoals ook bij een videoclip wordt gedaan. (meer)

Diefstal schapen

Bergschenhoek - Politiemensen van het district Noord hebben donderdagavond 26 november om elf uur twee mannen aangehouden voor heling c.q. diefstal van drie schapen. Getuigen hadden gezien dat drie mannen zich verdacht gedroegen bij een auto op de ds. van Couwenhovenlaan. Toen de agenten daar aankwamen zagen zij de auto rijden en nadat zij hem hadden laten stoppen bleek dat er een man in zat en in de laadruimte drie schapen. De man, een 23-jarige Bleiswijker, verklaarde dat de auto niet van hem was maar de schapen wel. Hij kon echter niet aantonen van wie hij ze had gekocht en wanneer. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De auto en de schapen werden in beslag genomen.
Korte tijd daarna meldde zich een 24-jarige man uit Bergschenhoek bij de politie als eigenaar van de auto. Na onderzoek werd ook deze man aangehouden als verdachte van heling/diefstal. De schapen zijn op een passend adres ondergebracht. De politie onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de schapen. Deze kan zich melden bij de politie op 0900-8844.

Huiselijk geweld

Bergschenhoek - Een inwoner uit Bergschenhoek is zaterdagavond in een woning aan de Julianastraat aangehouden voor huiselijk geweld.
Rond tien over half tien meldde de bewoonster dat zij door haar ex-vriend werd bedreigd. Politieagenten hielden de man daarna aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een huisverbod gekregen.

Snelheidscontrole Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 27 november heeft de politie tussen 09.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 433 passerende voertuigen werden er 31 geflitst. Dertien van hen werden aan de kant gezet en kregen direct een proces-verbaal.

Valpartij door oliespoor

Bergschenhoek – Op 23 november werd er op de Boterdorpseweg en de Randweg een oliespoor aangetroffen. Omdat de olie op de weg gladheid veroorzaakte werd een deel van de weg afgesloten. Een op de rotonde ter hoogte van de Raadhuislaan en de Berkelse Poort rijdende bestuurder van een scooter raakte door de olie in een slip en kwam ten val. De 16-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs raakte niet gewond, maar zijn scooter liep flinke schade op. Rijkswaterstaat heeft het wegdek laten reinigen.

Kleding gestolen

Bergschenhoek – Tussen 25 november 07.00 uur en 26 november 17.00 uur werd ingebroken in een woonhuis aan de Rottekade. De daders hadden een keukenraam ontzet en vervolgens de gehele woning doorzocht. Zij gingen er met diverse kledingstukken vandoor.

Vernieling fietsen

Berkel en Rodenrijs – In de Kerkstraat werden op zaterdag 28 november om 03.00 uur drie vernielde fietsen aangetroffen. De wielen van de fietsen waren helemaal vertrapt.

Babbeltruc

Bleiswijk – Een 88-jarige bewoonster van een woning aan de Sportlaan werd op 23 november om 14.30 uur bezocht door zogenaamde medewerkers van de gemeente of van een energiebedrijf. Alhoewel de vrouw het niet van plan was, lukte het de mannen met een snelle babbel toch binnen te komen. De vrouw werd gevraagd een klein bedrag te pinnen, hetgeen zij deed. Naderhand werd een flink bedrag van haar rekening afgehaald.

Sporenonderzoek na inbraak

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van donderdag 26 op vrijdag 27 november werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Edisonlaan. Eerst was met een breekijzer de toegangsdeur opengebroken, waarna in het pand nog twee deuren werden ingetrapt. Men ging er vandoor met een kleine hoeveelheid losgeld, een laptop en een telefoon. De Technische Recherche heeft een sporenonderzoek gehouden.

Geld gestolen

Bleiswijk – Uit een woning aan de Rosmolen is op donderdag 26 november tussen 16.00 en 19.30 uur een geldbedrag gestolen. De inbrekers hadden een deur geforceerd en daarna de zolder, badkamer en slaapkamers grondig overhoop gehaald.

Roemenen aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Op de Citadel in Berkel en Rodenrijs werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht een auto met daarin vier Roemenen staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto met valse kentekenplaten reed. In de kofferbak werden nog eens twee valse kentekenplaten aangetroffen. De vier mannen waren in de leeftijd van 20 tot 32 jaar. Zij konden zich bij staande houding niet identificeren. Ook kwam het kentekenbewijs niet overeen met de auto waarin ze reden. De mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen.

Jeugd bekeurd

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft woensdagavond 25 november om 21.00 uur vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 19 jaar een bekeuring gegeven, omdat zij zich zonder reden ophielden in een portiek aan de Saturnus. De jongens maakten veel lawaai en hadden er volgens de politie niets te zoeken.

Mario Been te gast bij BVCB

Foto nr. 1
Twee nieuwe sponsors voor de jeugdafdeling van BVCB.
Peggy Koelhuis (links) van Plus Koelhuis en Fedor Batenburg
van Aannemersbedrijf Batenburg (rechts) ondertekenen onder
toezicht van BVCB-voorzitter Peter van der Sluijs de overeenkomst.
Foto’s: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek – De sponsoren, de vrijwilligers en verdere belangstellenden moeten genoten hebben van de sponsoravond die voetbalvereniging BVCB voor hen had belegd. De sponsorcommissie van BVCB had kosten nog moeite gespaard de sponsors en vrijwilligers een aantrekkelijk programma voor te schotelen. (meer)

Pieter van der Breggen beslist andermaal

Foto
Robert van der Velden (rechts) vocht menig fel duel
uit met de verdedigers van WDS. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – In de voorbereiding voor de wedstrijd stond alles op zijn kop, omdat twee spelers niet op tijd waren voor de wedstrijdbespreking. Bij Berkel-trainer René Wolterman kwam zodoende voor de wedstrijd de stoom al uit zijn oren. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Be Fair – Berkel BVCB – MVV’27 14.30 uur
Soccer Boys – s’Gravenzande 14.30 uur
Berkel (da) – Barendrecht 14.30 uur
Docos (da) – Soccer Boys

Zondag:
RKAVV – TOGB Nicolaas
Boys – Soccer Boys

Koude en natte Sint Nicolaasloop

Foto
Sint Nicolaas gaf het startschot van de kidsloop;
Zwarte Piet moest er ook aan geloven. Foto: John
Hofman.


Bleiswijk - Het zag er somber uit voor de te houden Sint Nicolaasloop, georganiseerd door de Kieviten. (meer)

Pietenbezoek bij badmintonvereniging Bazuin/PIP

Foto
De Pieten volgden een training badminton.

Berkel en Rodenrijs - Op 27 november werd de training bij de complete jeugdgroep van badmintonvereniging BAZUIN/PIP prettig verstoord door een aantal Pieten die op bezoek kwamen. (meer)

De Sint op bezoek bij de Watervogels

Foto
Een hele happening bij de Watervogels die
Sinterklaas ontvingen.


Bergschenhoek - Ook dit jaar besloot Sinterklaas tijd vrij te maken om op 27 november even langs te gaan bij zwemvereniging De Watervogels, die hun jaarlijkse Sinterklaasbingo hielden. (meer)

Wielervereniging Ahoy’ eerst haar kampioenen

Foto
Niels Boon hier in actie op het parcours aan
de Doenkade.


Lansingerland – Daar stonden zij, de elf kampioenen van het afgelopen wielerseizoen bij wielervereniging Ahoy’ aan de Doenkade. Als afsluiting van het wielerseizoen mochten zij rekenen op een grote belangstelling van clubmensen maar vooral vrijwilligers. Kampioenen ook uit Lansingerland. (meer)

Kiki Bertens blikt terug op succesvol seizoen

Berkel en Rodenrijs – Tennisster Kiki Bertens heeft een goed tennisseizoen achter de rug. In de singel is ze gestegen van plek 992 naar plaats 548. In de dubbel is haar ranking op dit moment 480. Dit jaar speelt Kiki nog de masters van 9 tot en met 13 december in het topsportcentrum in Rotterdam. (meer)

Biljarten

Uitslagen
Lansingerland - Er is door de biljarters van Lansingerland weer in de regio gespeeld. De uitslagen zijn:
Carambole 1 – Ackerfietje 1: 2-7
Ackerfietje 2 – Carambole 2: 7-2
Carambole 2 – Raedthuys: 2-7
Raedthuys - Sportvrienden: 7-2

Voetbal

SVC’08 – BVCB 1: 2-2
Bergschenhoek - BVCB heeft twee punten verspeeld bij SVC’08. De wedstrijd in Wassenaar was in de eerste helft nog redelijk aan de kant van de Bergschenhoekers, in de tweede helft was het spel echter niet om aan te zien. BVCB verspeelde uiteindelijk twee maal een voorsprong: 2-2.
Zonder Kevin Zwinkels, Winston Faerber, Giovanni Ponit (allen geschorst) en Daan van Heijningen (geblesseerd) begon BVCB uitstekend aan de wedstrijd.
Een goede voorzet van Nick Mahieu werd al na zeven minuten binnengekopt door Robin Monsma: 0-1. Verwacht werd dat BVCB op rozen zat na de snelle voorsprong, maar drie minuten later ging het al mis. Een vrije trap van SVC’08 kwam al dan niet via Lennart Kunnen achter Mark Gaerthe in het doel: 1-1. BVCB had in de eerste helft de wedstrijd echter in handen en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. SVC’08 kon de bal niet goed wegwerken na een corner waardoor Vincent Reuver de bal op de slof kon nemen en de 1-2 tegen de touwen schoot.
Na de rust leek er een heel ander BVCB op het veld te staan. Na al snel een bal op de paal van Maarten Tans kantelde de wedstrijd. Het spel was niet om aan te zien, er werd veelvuldig balverlies geleden en BVCB mocht blij zijn dat SVC’08 onzorgvuldig met de kansen om ging. Twintig minuten voor tijd kwam SVC’08 op gelijke hoogte nadat Liam de Ruiter met een laag schot slecht verdedigen van BVCB afstrafte. Zowel SVC’08 als BVCB probeerde het nog wel, maar een overwinning zou voor beide teams teveel van het goede zijn geweest.
SVC’08 sprak na afloop met een tevreden gevoel over het gelijkspel. Bij BVCB was men echter niet tevreden, vooral gezien het slappe spel in de tweede helft. Positief punt was wel dat BVCB na vijf competitiewedstrijden op rij eindelijk weer eens met elf man het veld af stapte. Grote dank gaat uit naar Nils van Kampen, die op het laatste moment nog kon invallen als grensrechter en een uitstekende wedstrijd vlagde.


Lisse–Berkel Dames: 1-8
Lisse/Berkel [- Zaterdag stond de traditioneel lastige wedstrijd Lisse dames 1 uit op het programma. In het verleden bleek Lisse vaak een stugge tegenstander waarvandaan de punten moeilijk zijn mee te nemen. Vorige week konden de Berkel dames het sterke RVVH in bedwang houden door te kiezen voor een aanvallende speelwijze en deze week besloot coach John Rohling deze lijn door te trekken door opnieuw te kiezen voor het 3-3-4 systeem.
Met het vizier naar voren kregen de Berkel dames al vanaf de eerste minuut goede kansen en het duurde dan ook niet lang voordat Michelle Arbman de score kon openen met een prachtig schot in de kruising. Vervolgens kon Lindy Hoogendoorn ongehinderd door de Lisse verdediging een voorzet van Lisa Wijnen inkoppen en Michelle Arbman zag een voorzet via de Lisse keepster in de goal verdwijnen. De Berkel dames konden de score in de eerste helft nog verder op laten lopen via een corner van Lisa Wijnen die door Lindy Hoogendoorn werd ingekopt en nog een goal van Michelle Arbman.
De tweede helft werd omgeschakeld naar een iets behoudender systeem. Dit pakte niet goed uit toen Lisse een tegentreffer wist te scoren. Hierna konden de Berkel dames de wedstrijd weer oppakken en scoorde Michelle Arbman met een prachtig afstandsschot. Goed doorzetten van Chantal van Wijk werd beloond met een eigen goal van Lisse en bepaalde Michelle Arbman met haar vijfde goal van de wedstrijd de eindstand op 1-8.

Basketbal

Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Squirrels heeft afgelopen vrijdag een cruciale wedstrijd tegen Rowic winnend afgesloten. Helaas voor coaches Bas van den Bighelaar en Edwin Olsthoorn konden zij niet beschikken over vijf vaste krachten. Hiervoor werden oudgedienden Robert Hofman en Remco Reuver opgetrommeld. De wedstrijd winnend afsluiten betekende dat men aanstaande zaterdag de promotie al kan vieren. Met nog twee wedstrijden te gaan kan bij winst een overgang naar de eerste klasse rayon betekenen. Een tegenvaller voor Squirrels was dat het Dordse team zone verdedigden.
Normaal heeft Squirrels genoeg schotdreiging, maar het vizier stond niet altijd scherp. Alleen Han van Ochten kon met enkele driepunters Squirrels op de been houden. Met drie op drie schoot hij Squirrels enkele malen langszij, toch moesten de lange mannen uit Berkel het eerste kwart overlaten aan de tegenpartij, 22-20. In het tweede kwart kreeg men eindelijk grip op Rowic. Eerst was het driemaal Van Ochten en daarna drie maal de center Holstege die tot scoren kwamen. Voldoende voor een positieve ruststand van drie punten, 36-39. Het definitieve keerpunt van de wedstrijd lag al in het begin van het derde kwart. Quintus Zuurmond presteerde het onmogelijke door na een geslaagde driepunter, na een seconde zijn directe tegenstander de bal afhandig te maken en direct een tweede driepunter te schieten. Rowic kwam in hetzelfde kwart nog wel enkele malen gevaarlijk terug, maar het definitieve gat was geslagen. Met een strakke verdediging kwam Rowic er niet meer aan te pas. Eindstand werd 59-75. Topscores: Han van Ochten 23 punten, Niels Appel 18 punten. Zaterdag speelt Squirrels thuis voor promotie naar de eerste klasse rayon tegen Cangeroes uit Utrecht, aanvang 16.30 uur in sporthal Oostmeer.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Op zondagmorgen 29 november was het voor veel pupillen weer vroeg dag. Na een spannende zaterdagmiddagtraining op de Silverdome, waar de Sint met zijn pieten de training bezocht, moesten de pupillen zondag laten zien wat ze geleerd hadden. Er werd twee keer een 500 meter gereden.
De uitslagen: Pupillen 4: Ingmar van der Geest 1.02,59 (PR) en 1.03.50; Erik van Schijndel: 1.00.56 (PR) en 59.64 (PR); Tatum Bross: 1.06.04 (PR) en 1.04.14 (PR); Lisette Prins: 1.11.97 (PR) en 1.11.42 (PR); Viviënne de Jong: 1.12.26 (PR) en 1.13.51; Marije Markensteijn: 1.08.03 (PR) en 1.09.19; Mirthe van der Beek: 1.07.99 en 1.08.34; Demi Ammerlaan: 1.04.80 (PR) en 1.06.24; Julian Visser: 1.05.72 (PR) en 1.05.31 (PR); Margriet Geluk: 1.08.28 en 1.08.48; Marieke Apperloo: 1.12.74 en 1.03.10 (PR), Olav Spa: 1.03.80 (PR) en 1.03.28 (PR), Kim de Kleijnen: 1.05.94 en 1.05.13; Felicia de Jong: 1.03.54 (PR) en 1.01.29 (PR); Demi Vollering 1.04.23 en 1.02.68
Pupillen 1: Naomie van Klaveren 53.00 en 53.86; Daphne van der Burg: 51.08
(PR) en 52.02; Tim van der Hul: 50.68 en 50.59.

Tafeltennis

Phoenix 1 - TOGB 1: 7-3
Lansingerland - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft de laatste wedstrijd van de competitie met 7-3 verloren. In Delft was mede- degradatiekandidaat Phoenix te sterk. TOGB eindigt met 35 punten op de zesde en laatste plaats. Phoenix heeft 43 punten en degradeert ook. De drie Berkelse punten kwamen van Wim Scholte (twee winstpartijen) en Harry Sintemaartensdijk (één). Dennis van Rutten kwam niet tot winst.
Sintemaartensdijk: 'Er had beslist meer ingezeten. In het dubbelspel hadden we kansen. En mijn laatste wedstrijd verloor ik met 14-12 in de vijfde game terwijl ik 10-8 voorstond. Er zit niks anders op. We gaan komend seizoen gewoon kampioen worden in de tweede klasse.' Bij tafeltennis is het gebruikelijk om aan het eind van de competitie de persoonlijke resultaten op een rij te zetten. Wim Scholte won 47% van zijn wedstrijden (7 uit 15). Dennis van Rutten scoorde 40% (11 van de 27), Lennard Overdevest haalde 37% (9 uit 24), Harry Sintemaartensdijk pakte 25% (6 van de 24).

Korfbal

Capproen 1 - Weidevogels 1: 6-17
Bleiswijk - Na twee makkelijk gewonnen wedstrijden met veel doelpunten stond afgelopen zaterdag Capproen op het programma. Dit was geen onbekende voor Weidevogels. Op het veld hebben deze ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Weidevogels won deze wedstrijd vrij gemakkelijk, dus het gevaar van onderschatting was aanwezig. Niets bleek minder waar.
Weidevogels begon erg scherp en de spelers wisten elkaar goed te vinden en uit te spelen. Het team lijkt steeds meer op elkaar ingespeeld te raken. Na elf minuten had het Caproen nog niet gescoord en Weidevogels had er al vier ballen in liggen. Het was soms lastig om goed om te gaan met alle vrijheid die ze kregen, maar gelukkig scoorden de Bleiswijkers goed door.
Ook het Caproen wist voor de rust nog drie keer de korf te raken. Zo gingen ze de rust in met een stand van 3-10. Na rust ging het scoren aan de kant van Weidevogels iets minder soepel en Caproen kreeg ook een aantal mooie kansen. Toch is het geen seconde spannend geweest. Weidevogels wist er de tweede helft nog zeven te scoren en Caproen drie, waardoor de einduitslag 6- 17 was. Weidevogels staat nu eerste. Zaterdag spelen ze om 14.45 uur in sporthal de Rijneveen te Bleiswijk.

Zwemmen

De Watervogels bij Swimcup
Lansingerland - Voor de zesde keer organiseerde Eiffel Swimmers PSV afgelopen weekend een open wedstrijd voor alle leeftijdscategorieën om de Swimcup. De wedstrijd vond plaats in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Voor de Watervogels kwamen Esther Radder en Melissa de Zeeuw op zaterdag aan de start. Na zeer vroeg en toch ook wat gespannen te zijn vertrokken uit Bergschenhoek moest er al in het eerste programmanummer worden gestart op de 50 meter rugslag, aan het eind van de ochtend werd er ook nog 50 meter vlinderslag gezwommen door onze dames.
Zowel Esther als Melissa verbeterde op beide afstanden hun persoonlijke record. Voor de Watervogeldames was het een fantastische ervaring om aan een wedstrijd mee te doen waaraan ook de Olympisch kampioenen Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo deelnamen. Met een tevreden coach Jeffrie Berg en een ervaring rijker waren ze eind van de middag weer terug in Bergschenhoek.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Berkel en Rodenrijs - Tijdens veldritwedstrijden in Oltengaatsplaat voert Thijs van Gemert van de Pedaalridders het algemeen klassement aan; hij schreef met overmacht deze wedstrijd op zijn naam. In de ronde van Schiedam werd hij op een haar na verslagen en legde beslag op een verdienstelijke tweede plaats. John Maasbach zat in de achtervolging en werd elfde. In de veldritwedstrijd van Bleiswijk met 68 deelnemers behaalde Thijs eveneens de eerste plaats en bouwde daarmee zijn voorsprong nog verder uit als lijstaanvoerder voor het algemeen klassement. Zijn clubgenoten John Maasbach werd 12e , Jan Hordijk, Thon v.d. Spek en Collin Molenaar werden 15e, 17e en 19e . In de veldritwedstrijd in Hilversum startte Nicky Gieskens die direct met de kopgroep meeging, maar materiaalpech kreeg. Zijn inhaalrace werd beloond met een zevende plek. Zusje Gaby die bij de jeugd rijdt, werd 13e . In de wedstrijden van Schaik, Dordrecht en Lierop legde zij beslag op een 6e, 7e en 19e plaats. Hockey
HBR Heren – Forescate: 2-1
Berkel en Rodenrijs - HBR ging vanaf de afslag onmiddellijk in de aanval en reeds na 32 seconden werd gescoord door Maurits Smal via een intikkertje op mooi aangeven van Steven Mogendorff. Hierna verviel HBR weer in zijn oude fout. Open doelkansen werden niet benut. Het had na een kwartier al minstens 3-0 moeten staan. Forescate presenteerde de Berkelaren na ruim een kwartier hiervoor de rekening door via een fraai uitgevoerde counter de gelijkmaker te scoren. Tien minuten later was het alweer 2-1 voor HBR doordat Maurits Smal zijn tweede doelpunt van de dag liet aantekenen. Tot de rust was het hierna een slordige wedstrijd met veel foutieve passes aan beide zijden.
Na rust creëerde HBR weer enkele mooie kansen met spelers alleen voor de keeper, maar goed keeperswerk en slordig afronden stonden meer doelpunten in de weg. Langzaam bloedde de wedstrijd dood, waarbij alleen de magere stand zorgde voor de nodige spanning. HBR boekte zo een nipte, maar wel verdiende overwinning en heeft op de helft van de competitie de vierde plaats in zijn klasse stevig in handen.
Volgende week bij de uitwedstrijd tegen koploper De IJssel zal er echter uit een ander vaatje getapt moeten worden.

GroenLinks Lansingerland vraagt college om gemeentelijke klimaattop

Lansingerland - GroenLinks roept de gemeente op te laten zien dat Lansingerland een actieve rol speelt in het klimaatbeleid. Daartoe hebben alle gemeenten zich verplicht in een convenant met milieuminister Cramer.
Daarom verzoekt GroenLinks het college in een brief om een gemeentelijke klimaattop te organiseren. (meer)

Koor- en kerstsamenzang op Kerst-In 2009

Bleiswijk - Op zaterdag 19 december geven het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) uit Berkel en Rodenrijs en het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) een koor- en kerstsamenzangavond. (meer)

WMO Raad wil nadere uitwerking ‘community centers’ in structuurvisie

Lansingerland - De WMO Raad vindt, aldus een ongevraagd advies aan het college, dat de in de Ontwerp Structuurvisie Lansingerland voorziene ‘community centers’ qua functie duidelijker moeten worden ingevuld. (meer)

VVD zet ook nieuwe namen op lijst raadsverkiezingen

Lansingerland – Naast een aantal bekende gezichten heeft de VVD ook nieuwe op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gezet. Op dit moment telt de VVD-fractie zes zetels. (meer)

Meer politie-inzet tijdens jaarwisseling

Lansingerland – De politie zet meer mensen in tijdens de jaarwisseling 2009- 2010. Zij krijgt daarbij ondersteuning van externe, speciaal voor Oud en Nieuw ingehuurde, beveiligingsmensen. (meer)

Warm Winter Night massaal bezocht

Foto nr. 1
Mannequins showden onder grote belangstelling onder
meer feestelijke lingerie. Tekst/foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - “Dit had ik totaal niet verwacht”, aldus eigenaar/directeur van de Berckelaer Wonen, Hans de Vogel. Donderdag 26 november werd er in de Berckelaer Wonen (boven Karwei) aan de Berkelse Poort voor de eerste keer een Warm Winter Night gehouden. (meer)

Nuttige rondleiding voor docenten bij FloraHolland

 Foto
De docenten kunnen door een kijkje bij het bedrijfsleven
te nemen, hun leerlingen beter voorbereiden op een beroepskeuze.


Bleiswijk - Het was donderdag 26 november een ‘vroeg uit de veren’ voor een aantal docenten van het voortgezet onderwijs. (meer)

Prachtige actie Melanchthon Berkroden voor Dance4Life

Foto
Docent Reinier van Santen en leerling Justin Roskam
(klas 1B) hielden het 24 uur uit als echte ‘paalzitters’ op
een stellage in de hal van de school.


Berkel en Rodenrijs - Het HIV- en Aidsvirus moeten wereldwijd worden teruggedrongen. Dat vinden de leerlingen van het Melanchthon College Berkroden aan de Oudelandselaan ook. (meer)

Gemeente mag van rechter UPC geld in eigen zak steken

Lansingerland/Rotterdam - De kantonrechter heeft uitspraak gedaan in de zaak die inwoners van Berkel en Rodenrijs hadden aangespannen tegen de gemeente, omdat deze de compensatie die UPC betaalt voor de onrechtmatig verhoogde abonnementstarieven zelf incasseert. (meer)

Geluidswerende maatregelen in nieuwe wet verplicht

Lansingerland – Op termijn is er misschien een beetje hoop voor de omwonenden van de HSL. Een wetsvoorstel van de minister van VROM moet grenzen stellen aan de maximale geluidswaarden die rijkswegen en spoorlijnen produceren. (meer)

Wees alert bij kerstkaartenverkoop

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Afgelopen vrijdag meldde de Heraut Weekend, dat er huis aan huis uit naam van basisschool De Klipper te Berkel en Rodenrijs door een vrouw (kerst)kaarten te koop werden aangeboden. (meer)

Pietenorkest brengt Sinterklaassfeer in Berkel Centrum

Pietenorkest

Berkel en Rodenrijs – Een heus Pietenorkest liep afgelopen zaterdag van zich horen in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Eindejaarsbijeenkomst VNO NCW Oostland bij Van der Valk

 Foto
De drie sponsoren met voorzitter Cor van der Wel van
VNO NCW Oostland. Van links naar rechts: Jan Reus van de
Rabobank Zuid-Holland Midden, Teus Stigter van Flynth, Cor
van der Wel en Edwin Timmermans van Alfa Accountants.


Oostland – De eindejaarsbijeenkomst van de actieve werkgeversvereniging VNO NCW Oostland is volgende week donderdag 10 december bij Hotel Van der Valk aan de Gildeweg in Nootdorp, vlakbij de A12-afrit Nootdorp De laatste bijeenkomst van het jaar is altijd wat minder serieus dan anders. (meer)

Bouw Power: “Het wordt nooit meer zoals vroeger”

Foto
Michel van Eekert van het bureau Buildsight hield de
‘bouwers’ met harde cijfers een spiegel voor.


Bleiswijk - VNO NCW Oostland organiseerde woensdag 25 november bij het succesvolle bedrijf Jan Groen Tegels in Bleiswijk een samenkomst van allerlei ondernemers die in de bouw- en installatiewereld actief zijn. (meer)

Kerstmarkt in centrum Bleiswijk

Bleiswijk - Wát is een feestelijke kerstmarkt zonder stil te staan bij de betekenis van kerst? De hervormde wijkgemeenten De Dorpskerk en Het Anker te Bleiswijk staan woensdag 9 december vanaf 16.00 uur in het dorpscentrum met een kraam naast de ingang van de Hervormde Dorpskerk van Bleiswijk. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut