Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

“Natuurlijk laat ik m’n kinderen inenten” Inenten kinderen vlekkeloos verlopen

Foto
Alhoewel het voor sommige kinderen best wel spannend was,
werden er weinig tranen vergoten. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Soms pieken van grote drukte, dan weer wat rustiger maar beslist niet één grote huilpartij. Dat was het algemene beeld tijdens de eerste vaccinatie tegen de Mexicaanse griep voor kinderen, maandag 23 november in sporthal de Ackers. (meer)

Onveilige oversteek voor fietsers

Foto nr. 1
Door de verrezen kas is naderend verkeer te laat in beeld.

Bleiswijk - Verkeersveiligheid moet centraal staan in een gemeente als Lansingerland. De oversteekplaats in de bocht van de Groendalseweg en het Lansingpad is volgens fietsers niet zo veilig als hij lijkt. (meer)

Bij Van der Burg telen ze gewilde kerststerren

 Foto
De eerste kerststerren zijn inmiddels richting de klant vertrokken.

Berkel en Rodenrijs – Begin juli kwam het eerste stekgoed al binnen; vanuit landen als Kenia, Oeganda, Portugal en Tenerife arriveerden in totaal 300.000 kleine poinsettia’s op Nederlandse bodem, bestemd voor de kas van Van der Burg in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Dorcas Voedselactie levert 52.000 voedselpakketten op

Foto
Ook in Lansingerland waren veel vrijwilligers in touw voor de
voedselactie van Dorcas, zo ook coördinator Wim Rhijnsburger
die via deze weg alle vrijwilligers en gulle gevers hartelijk dank
zegt. Foto: John Hofman.


Lansingerland - De Dorcas Voedselactie, die van 1 tot en met 8 november werd gehouden, heeft landelijk zeker 52.000 voedselpakketten opgeleverd. (meer)

Prima dubbelconcert bij Muziekvereniging Concordia

Foto
Concordia blaast al zeventig jaar een flink deuntje mee.

Bergschenhoek - Muziekvereniging Concordia bestaat dit jaar 70 jaar. Zaterdag 21 november kwam de verjaardagsvisite in groten getale naar de kerkzaal van de Ned. (meer)

Samen met klasgenoot de eer proberen hoog te houden

Foto
Maureen en Sjors, twee muzikale studenten van
het Marnix Gymnasium.


Bergschenhoek - Ook Maureen Stolk (18) uit Bergschenhoek is doorgedrongen tot de finale van ‘Sterren aan de Maas’. Op 1 december zal ze in het nieuwe Luxor in Rotterdam, samen met klasgenoot Sjors van der Mark (18) uit Mijnsheerenland voor de eerste plaats gaan strijden.
(meer)

Rode Kruis Lansingerland verrast ‘de Henry Dunant’

Foto
Voorzitter mevrouw De Goeij van de afdeling Lansingerland
van het Rode Kruis overhandigde de cheque aan de kapitein
van de Henry Dunant, mevrouw J. Raaijmakers (l).


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 20 november keerde het Rode Kruisschip, de Henry Dunant, terug van een vakantiereis in de haven van Dordrecht. Het bestuur van de afdeling Lansingerland kreeg de gelegenheid een bezoek te brengen aan het schip. (meer)

Fraaie dieren te zien op Kleindiertentoonstelling DVV

Foto
De prijswinnaars samen met burgemeester
Ewald van Vliet.


Berkel en Rodenrijs - Kleindierensportvereniging ”Door Veredeling Verbetering” (D.V.V.) hield op vrijdag 13 en zaterdag 14 november haar 86- ste kleindiertentoonstelling. (meer)

Carnavalsvereniging de Volhouders hebben een nieuwe Prins

Foto
Prins Patrick de 1e en zijn dochter, Prinses Rayenne, zullen
worden bijgestaan door adjudant Leo v.d. Arend.


Berkel en Rodenrijs - Zoals elk jaar rond deze tijd wordt de nieuwe prins Carnaval bekend gemaakt door de carnavalsverenigingen. (meer)

Rabobank steunt vrijwilligers financieel, ook in 2010

Foto
Directievoorzitter Hans Werner overhandigde de cheque aan
een van de winnaars van de avond. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Ondanks de kredietcrisis is er nog een bank die het vrijwilligerswerk wil blijven steunen. Donderdagavond 19 november waren vrijwilligers van verenigingen en stichtingen in Lansingerland door Rabobank Zuid-Holland Midden uitgenodigd om een avond bij te wonen van het Coöperatiefonds Rabobank Bergschenhoek. (meer)

Jubilarissen Cantemus Domino gehuldigd

Foto
De jubilarissen met v.l.n.r. Marjolijn Heintz, Riet Hörters,
Thea Maas, Aad Hulst en Aad Janssen. Op de achtergrond
pastoor Lansbergen.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 22 november, op het hoogfeest van Christus Koning, en de naamdag van de H. Cecilia (patroon heilige van kerkmuziek en musici) werden, na de Eucharistieviering, vijf leden van het gemengd zangkoor Cantemus Domino in het zonnetje gezet. (meer)

Gouden bruidspaar Kees en Annie de Jong

Foto
Kees en Annie de Jong vierden zaterdag hun gouden
huwelijksfeest.


Bleiswijk – Op dinsdag 17 november waren de Bleiswijkers Kees en Annie de Jong 50 jaar getrouwd. In 1959 gaf het nu gouden echtpaar elkaar het jawoord in de kerk van Pijnacker, waarna zij in Bleiswijk gingen wonen. (meer)

Ouderencentrum bij woningen op oude brandweerlocatie

Berkel en Rodenrijs – 3B Wonen gaat woningen bouwen op de voormalige brandweerlocatie aan de Laan van Romen in Berkel en Rodenrijs. In het complex komt ook een ontmoetingscentrum voor ouderen. (meer)

Inbrekers woonzorgcentrum opgepakt

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft met de aanhouding van drie jongens in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar uit Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs waarschijnlijk de inbraak in een woonzorgcentrum aan de Noordeindseweg opgelost.
Een medewerkster van het woonzorgcentrum overliep de drie inbrekers zondagochtend 15 november rond de klok van half zeven. Het drietal bevond zich in de hal achter de balie en had reeds een beeldscherm losgekoppeld.
De jongens schrokken van de vrouw en gingen er zonder beeldscherm via de achterdeur vandoor. Een tweede getuige zag dat de jongens via de Van Naeldwijcklaan de benen namen.

Auto in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs – Een 27-jarige Rotterdammer mocht vrijdag 20 november zijn auto inleveren, nadat de politie hem voor de derde keer wegens het rijden zonder rijbewijs had aangehouden. Ook had de man nog twee boetes van in totaal 600 euro openstaan. Later bleek hij bovendien in het bezit van verdovende middelen te zijn.

Oude tankgranaat opgegraven

Bergschenhoek – Op de Hoeksekade werd ter hoogte van Outdoor Valley vrijdagmiddag 20 november om 14.45 uur melding gedaan van een opgegraven oude tankgranaat. De granaat werd tijdens werkzaamheden ontdekt. Na onderzoek bleken de springlading en de ontsteking te zijn verwijderd. De granaat is voor onderzoek overgebracht naar het Forensisch onderzoeksteam.

Getuigen inbraak gezocht

Bleiswijk – De politie is op zoek naar eventuele getuigen van een inbraak in een sporthal aan de Mesdagstraat. De inbraak vond plaats tussen vrijdagavond 20 november 20.00 uur en zaterdagochtend 21 november 8.45 uur.
De inbrekers zijn waarschijnlijk via een noodingang het pand binnengedrongen. Hierbij werd een ruit vernield. Geprobeerd werd een kluis open te breken, maar dat mislukte. Het is onbekend welke goederen er ontvreemd zijn. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie Lansingerland melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Poging inbraak bedrijfspand

Bergschenhoek – Op zaterdag 21 november werd om 10.45 uur ontdekt dat er geprobeerd was in te breken in een bedrijfspand aan het Web & Bos. Het toegangshek bleek hierbij beschadigd te zijn, maar men is niet binnengekomen. Een getuige had ’s nachts wel een vrachtwagen voor het hek zien staan.

Belastingdienst en politie slaan toe

Berkel en Rodenrijs – Tijdens een grote controle op de Oudelandselaan op vrijdag 20 november tussen 17.45 en 20.15 uur hebben Belastingdienst en politie hun slag geslagen. In totaal werden door de Belastingdienst zeven voertuigen in beslag genomen en een bedrag van 9600 euro geïnd. De politie haalde 1450 euro aan openstaande boetes binnen.
In totaal werden 5468 passanten gecontroleerd, waarvan 36 voertuigen doorverwezen werden naar een controleplaats. Eén automobilist moest 4000 euro aan de Belastingdienst betalen en had nog een schuld van 140 euro bij Justitie. Zijn auto werd direct in beslag genomen en nadat de man dezelfde dag nog zijn schuld had vereffend kreeg hij zijn auto weer terug.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Vanavond bingo ’t Schooltje
Bergschenhoek – Vanavond – woensdag 25 november – begint om 20.00 uur een grote bingo in buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Er zijn mooie prijzen te winnen. Zaal open 19.30 uur. Informatie: Riet, 5217920 of ’t Schooltje, tel. 5216071. (meer)

Bleiswijk

Internetcafé voor senioren
Bleiswijk - Elke dinsdag- en donderdagmiddag is er vanaf 14.00 uur de mogelijkheid voor senioren om te Internetten, in het leercentrum en internetcafé van De Leeuwerik. (meer)

Regio

Lezing Melanchthon Cultuurkring
Schiebroek - Wat is de kern van ironie? Is het een taalkundig verschijnsel, een levenshouding, of beide? De ironie staat centraal op de lezing die Kees de Graaf houdt op donderdag 26 november om 19.30 in het kader van de Melanchthon Cultuurkring, op het Melanchthon Schiebroek. (meer)

CVV Berkel in beroep tegen straf

Berkel en Rodenrijs – De eerste voetbalelftallen van CVV Berkel en BSC’68 krijgen twee winstpunten in mindering op de ranglijst van de competitie. Ook moeten de twee clubs elk tweehonderd euro boete betalen. (meer)

Prijswinnaars zomercompetitie Jeu de boules Bleiswijk gehuldigd

Foto
De drie beste jeu de boulers van de zomercompetitie.

Bleiswijk - Trotse winnaars van de zomercompetitie na afloop van het jaarlijkse snerttoernooi. (meer)

Edwin Vrauwdeunt maakt indruk achter de motor

Foto
Edwin Vrauwdeunt achter gangmaker Peter Stijn op
de baan van Apeldoorn tijdens het NK.Berkel en Rodenrijs - Tijdens het Nederlands Kampioenschap op de baan van Apeldoorn heeft Edwin Vrauwdeunt zijn klasse nogmaals getoond achter de derny. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – Forum Sport
14.30 uur
Berkel – WDS
14.30 uur
SVC’08 – BVCB
KMD (da) – Soccer Boys
Lisse (da) - Berkel

Zondag:

SJC – TOGB
Soccer Boys – NSV’46
14.00 uur

TOGB 2 geheel in het nieuw door Wooning Airconditioning

Foto
Trainer Henri van Zelst en elftalleider Sander den Uil zijn
samen met de spelers blij met de sponsoring van Wooning
Airconditioning.


Berkel en Rodenrijs – Het tweede elftal van voetbalvereniging TOGB is de afgelopen week geheel in een nieuw tenue gestoken. (meer)

Sint Nicolaasloop in Bleiswijk met kidsloop

Bleiswijk - Zaterdag 28 november organiseert atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de jaarlijkse Sint Nicolaasloop. Deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van 15 of 5 kilometer. (meer)

Leefbaar wil opheldering over voortduren voorkeursbehandeling muziekschool

Lansingerland – De fractie van Leefbaar 3B is nog altijd ontevreden over wat zij ziet als gratis door de gemeente aan een particuliere onderneming verstrekte faciliteiten. (meer)

Aftrap voor startersleningen in Lansingerland gegeven

Lansingerland – De starterslening in Lansingerland is sinds vorige maand een feit. (meer)

Bereikbaarheidsoffensief voor regio Rotterdam

Stadsregio – Het Rijk en de Stadsregio beginnen een ‘bereikbaarheidsoffensief’ voor de regio Rotterdam. Een studie heeft laten zien dat extra inspanningen nodig zijn om toekomstige knelpunten in de bereikbaarheid van de regio op te lossen. (meer)

Overlast in Vlashoeck leidt tot vragen in raadscommissie

Bergschenhoek – Maar liefst drie fracties vroegen in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid van 12 november aandacht voor de situatie bij woon- en winkelcentrum de Vlashoeck. (meer)

Schoonhouden MKC ’t Web leidt tot vragen in commissie

Bleiswijk – Muziekvereniging Crescendo kan MKC ’t Web niet zelf gaan schoonhouden. Dat zei wethouder Boedhoe in de raadscommissie Burger en Samenleving van 10 november. (meer)

Gemeente zoekt mee naar andere locatie voor Theater Vlammen

Berkel en Rodenrijs – De gemeente helpt Theater Vlammen met het zoeken naar een nieuwe locatie als het uiterlijk eind van dit jaar het voormalige Gezondheidscentrum aan de Van Koetsveldstraat moet verlaten. (meer)

Tekort BSO-plaatsen wordt politiek issue

Lansingerland – Het tekort aan plaatsen in de buitenschoolse opvang (bso), waarvoor Marian Feenstra, directeur van BSO Zus en Zo, onlangs in De Heraut aandacht vroeg, heeft de aandacht van fracties in de gemeenteraad getrokken. (meer)

Sinterklaas warm onthaald in Bergschenhoek

Foto nr. 1
De Kruin barstte bijna uit z’n voegen tijdens de
ontvangst van Sinterklaas in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Jong en oud heeft zaterdag genoten tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten in Bergschenhoek. (meer)

Ouderwets gezellige intocht Sint-Nicolaas in Bleiswijk

Foto nr. 1 Sint Bleiswijk
In Bleiswijk arriveerde Sint-Nicolaas met de boot.

Bleiswijk - Het heeft iets! De aankomst van Sint-Nicolaas met een echte stoomboot. Bleiswijk heeft dat geluk nu eenmaal, want er is toch niets mooiers dan over de Rotte aan te komen varen? Zelfs ouders vinden dat spannend. (meer)

Coolsingles op podium Ome Ab

Coolsingles

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 28 november staat de rockcoverband Coolsingles op het podium van Ome Ab. (meer)

Swingen bij In a Jazz Tradition

Bleiswijk - Op zaterdagavond 28 november is het weer swingen bij In a Jazz tradition. Om 21.00 uur begint dan een concert van de band Swinghouse in Sport- en Recreatiecentrum de Rottemeren, Kooilaan 1 te Bleiswijk. (meer)

Klachten over watertemperatuur doelgroepzwemmen in De Windas

Bergschenhoek – Er zijn klachten over de temperatuur van het water in zwembad De Windas. Mensen die onder leiding van een fysiotherapeut therapeutische oefeningen krijgen, vinden het water te koud. (meer)

Grote belangstelling voor informatieavond HSL

Foto HSL
Zo’n zevenhonderd inwoners van Lansingerland waren
maandagavond aanwezig in de veilinghal van FloraHolland.
Foto: John Hofman.


Lansingerland – De veilinghal van FloraHolland was maandagavond het toneel voor de informatiebijeenkomst die de gemeente had georganiseerd over de HSL. (meer)

Inwoonster van Bergschenhoek ijvert voor inleverpunten frituurvet bij supermarkten

Foto
Bij Super de Boer in Bleiswijk staan containers
waar men gebruikt frituurvet kan inleveren.


Lansingerland – De feestdagen naderen weer. Met Sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling gaan ook de pannen frituurvet weer veelvuldig aan. Duizenden kilo’s van dat vet verdwijnen vervolgens in het milieu. (meer)

Definitief Ontwerp Fase 1 Oranjebuurt door college goedgekeurd

Foto
De bewoners van de Oranjebuurt zijn nauw betrokken
bij de renovatie van hun wijk. Zo werd vorige week weer een
schouw gehouden die vooraf werd gegaan door een maaltijd. T
ekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het Definitief Ontwerp Fase 1 van de Oranjebuurt is door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. (meer)

Concert Crescendo met muzikale kwaliteit in een prettige sfeer

Foto
De twee jubilarissen Ellen de Graaf (links) en Ellie
Muilwijk werden in de bloemen gezet.


Bleiswijk - Dan mag Bleiswijk wel onderdeel uitmaken van Lansingerland, het dorpse karakter is niet weg te denken. Dat bleek weer eens tijdens het najaarsconcert van Muziek- en Toneelvereniging Crescendo op zaterdag 14 november in ’t Web in Bleiswijk. (meer)

Braziliaanse sfeer bij prinsenbal

Foto
Prins Valentino der Otterrotters werd ingehaald door Braziliaanse
danseressen. Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk - Het prinsenbal dat zaterdag 14 november georganiseerd werd door
carnavalsvereniging De Otterrotters in het parochiehuis te Bleiswijk kreeg Braziliaanse allure. (meer)

Lintje voor vrijwilliger Wereldwinkel Bleiswijk

Foto
Peter Groen kreeg het lintje uitgereikt door voorzitter
Nienke Amesz van Wereldwinkel Bleiswijk.


Bleiswijk – Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de WereldWinkel heeft minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking alle vrijwilligers van de Wereldwinkel beloond met een Fairtrade lintje. (meer)

Lijst D66 Lansingerland afgerond

Foto
De kandidaten van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen
2010.


Lansingerland - De leden van D66 hebben via een digitale stemming de volgorde van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bepaald en deze op vrijdag 13 november vastgesteld. (meer)

Sfeervolle Ladies Night bij GroenRijk Zoetermeer

Foto
De demonstratie paaldansen werd enthousiast ontvangen.

Zoetermeer - Honderden vrouwen uit Zoetermeer en omgeving bezochten donderdag 12 november de Ladies Night bij het tuincentrum GroenRijk aan de Olof Palmelaan te Zoetermeer. (meer)

Pien van de Rest promoot NSGK op de Poolster

Foto
Pien (links) met enkele leerlingen van De Poolster.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een heel lief meisje en terecht de ambassadrice van de Nedederlandse Stichting voor Gehandicapte Kinderen (NSGK). Dat was de conclusie van zowel leerlingen als onderwijzend personeel van basisschool de Poolster. (meer)

Aandacht voor mantelzorgers

Foto
Mantelzorgers bijeen op de Dag van de Mantelzorg
waar ook workshops werden gehouden.


Berkel en Rodenrijs – Een groot aantal mantelzorgers kon dinsdagmiddag 10 november even ‘op adem’ komen tijdens de Dag van de Mantelzorg. (meer)

Zeer geslaagde multiculturele week in Oudelandse Hof

Foto
Een Hindoestaanse familie showde traditionele kledij.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Personeel en bewoners van de Oudelandse Hof, het is één grote ‘familie’. Dat constateerden we woensdag 11 november tijdens een multiculturele kledingshow die werd verzorgd door een aantal personeelsleden en vrijwilligers. (meer)

Boekje VM2 overhandigd aan staatssecretaris Van Bijsterveldt

Foto
Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt ontving het eerste
exemplaar van het boekje’VM2 in Beeld’ uit handen van Anouska
Spittel uit Berkel en Rodenrijs en leerling VMBO-4 van
scholengemeenschap Melanchthon de Kring.


Bleiswijk - “Ik blijf het project volgen,” zo zei de staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt maandagmiddag 16 november tegen de leerlingen, nadat het eerste exemplaar van het boekje’VM2 in Beeld’ aan haar was overhandigd door Anouska Spittel uit Berkel en Rodenrijs en leerling VMBO-4 van scholengemeenschap Melanchthon de Kring in Bleiswijk. (meer)

Theo en Jo Hogervorst genieten nog dagelijks van het leven

Foto
Het gouden paar Theo en Jo Hogervorst.

Berkel en Rodenrijs – Dat het leven ook na een huwelijk van 50 jaar meer dan de moeite waard en gezellig is bewijzen Theo en Jo Hogervorst die elkaar op 18 november 1959 het jawoord gaven. (meer)

CDA Statenfractie dient motie in over HSL

Den Haag – Volgens de CDA Statenfractie moeten de gestelde geluidsnormen langs het HSL-traject in Zuid-Holland ook in de toekomst strikt worden nageleefd. (meer)

TNO rapport wijst uit dat geluidsproductie HSL groter is dan verwacht

lawaai

Lansingerland – De geluidsoverlast van de HSL was recent onderwerp van een debat in de Tweede Kamer. Naar aanleiding van de conclusie van TNO dat de geluidsproductie groter is dan verwacht kondigde de minister van Verkeer en Waterstaat maatregelen aan. (meer)

Vechtersbazen vallen door glazen tafel

Bleiswijk - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij meerdere Poolse mensen met elkaar onenigheid kregen. Zaterdagavond rond kwart over negen kreeg de politie de melding dat er na een verjaardagsfeest in een woning aan de Vermeerstraat onenigheid was ontstaan. Enkele feestgangers hadden ruzie met elkaar gekregen. Twee van hen waren door een glazen tafel gevallen. Een derde man had een gebroken neus, maar wilde verder geen medische verzorging. Eén van de mannen die door de tafel was gevallen, is naar een ziekenhuis afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht.

Onder invloed

Berkel en Rodenrijs – Een 52-jarige automobilist werd op 13 november op de Sterrenweg staande gehouden, omdat hij te veel alcohol had gedronken. De man is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van 450 euro.

Diefstal uit auto’s

Bleiswijk – In de nacht van 8 op 9 november werd uit een geparkeerd staande auto aan de Eendendreef een camera, een navigatiesysteem en parfum gestolen. De volgende nacht overkwam dit de eigenaar van een auto aan de Pelmolen. Uit deze auto werd onder andere navigatieapparatuur gestolen.
De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten.

Getuigenoproep vernieling

Bergschenhoek – In de avond- of nachtelijke uren van maandag 9 op dinsdag 10 november werden zes ruiten van een basisschool aan de Van Vredenburchlaan vernield. Omdat het dubbel glas betrof, ging alleen de buitenste laag aan diggelen. Ook werd er op de muren graffiti gespoten.
Eventuele getuigen van deze vernieling kunnen contact met de politie opnemen via 0900 – 8844 of anoniem 0800 – 7000.

Gestolen scooter teruggevonden

Berkel en Rodenrijs – Een in de nacht van 27 op 28 oktober in Rotterdam gestolen scooter, is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De scooter werd op dinsdag 10 november teruggevonden in een steegje aan de Anjerdreef in Berkel en Rodenrijs. Omdat de gedupeerde eigenaar aangifte had gedaan, kon de scooter nadat sporen waren veiliggesteld, aan hem worden terug gegeven.

Auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit een garage in de Vosmaerstraat werd maandagavond 9 november een personenauto gestolen. Dit kostte de dader weinig moeite, aangezien de sleutels van de wagen nog in het contact zaten. Ook een kluis in de hal van de woning werd weggenomen.

Ruiten graafmachine ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Een zaterdag 7 november om 12.00 uur geparkeerde graafmachine werd maandagochtend 9 november om half zeven met vier ingegooide ruiten aangetroffen. De machine stond naast een bouwkeet aan de Oostmeerlaan. Eventuele getuigen van deze vernieling kunnen zich bij de politie melden via 0900 – 8844 of anoniem 0800 – 7000.

Rijontheffing

Bergschenhoek – Op maandag 9 november werd om 17.15 uur op de Bergweg-Noord een 36-jarige automobilist uit Den Haag staande gehouden, nadat uit controle was gebleken dat hij in een niet-verzekerde auto reed. Nader onderzoek leerde dat de man een volledige rijontzegging had en dus helemaal niet had mogen rijden.

Noodlottig ongeval

Bleiswijk – Maandagochtend 9 november werd om 11.15 uur een 92-jarige inwoonster van Bleiswijk in haar woning ernstig gewond aangetroffen.
Aanvankelijk ging men er van uit dat de vrouw overvallen was, maar later werd duidelijk dat de vrouw tijdens het ophangen van de was van de trap was gevallen. Zij is helaas overleden.

Tennis

Succes voor Kiki Bertens
Berkel en Rodenrijs – Vorige week nam tennisster Kiki Bertens deel aan een future toernooi in het Engelse Jersey. Voor het eerst dit jaar op hardcourt. In de eerste ronde speelde ze tegen de Deense Malou Ejdesgaard; ze wist te winnen met 6-3 6-3. De? tweede ronde speelde Kiki tegen de Française Irina Ramialison. De wedstrijd liep bijzonder goed voor Kiki die werkelijk alle ballen raakte. De eindstand was 6-3 6-1. In de kwartfinale stond de Engelse Jade Curtis aan de andere kant van het net. Kiki’s slagen liepen niet echt lekker, waardoor ze vaak onnodig in de problemen kwam. Na winst in de eerste set (6-3), gingen de tweede en derde set naar de Engelse, 4-6 en 2-6. Na het opmaken van de balans, konden er weer vier punten voor de wereldranglijst worden bijgeschreven. Het dubbelen met Danielle Harmsen leverde Kiki de vijfde dubbeltitel op. Volgende week speelt zee en future toernooi in Frankrijk.

Volleybal

WHV-Volley2b (da): 1-3
Lansingerland/Asperen - Dames 1 van Volley2b trad maandag 9 november aan met het gehele team in Asperen tegen WHV. Deze wedstrijd zou eigenlijk woensdag 4 november gespeeld worden maar was uitgesteld. Volley2b begon met een basisopstelling met de vaste middens Dian en Chantal. Op de spelverdeling hadden ze Myron, zij zorgde voor de snelheid in het spel.
Deze snelheid zorgde ervoor dat ze de eerste set gemakkelijk binnen konden halen met 25-17. De tweede set ging het team ook gemakkelijk af. Het blok was weer goed, hierdoor kon het achterveld zich goed verdelen. De aanvallers van WHV kwamen niet door het blok heen en probeerde met prikballetjes te scoren, maar de dames van Volley2b hadden deze ook onder controle. De tweede set was met de stand 25-18 voor Volley2b. In de derde set had het team uit Lansingerland een dipje. Ze stonden voor tot 16 punten maar toen kwam WHV voorbij en moesten ze er een stapje bij zetten. De versnelling werd ingezet en de set werd uitgespeeld met een stand van 25- 21. Een set om trots op te zijn. Vastbesloten de vierde set ook binnen te halen en de vijf punten mee naar huis te nemen begon Volley2b met de laatste set. Op de paser-loper positie werd Annelore na een goede wedstrijd gewisseld voor Marrit. Na een eerste knaller van Marrit begonnen ze zelfverzekerd aan de laatste set. Maar helaas was het tempo eruit en kon WHV zijn eigen spelletje spelen. WHV haalde de set binnen met een stand van 25-22. Maar met een tevreden gevoel hieven de dames van Volley2b het glas op een 3-1 overwinning. Bent u ook zo benieuwd of heeft u zin om een wedstrijd aan te moedigen? U bent altijd welkom om een wedstrijd te komen kijken in De Ackers aan de Groeneweg te Bergschenhoek.

Korfbal

Oranje Zwart/de Hoek–Weidevogels: 6-13
Bleiswijk - Na een oefenperiode van twee weken speelde Weidevogels 1 zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de zaal uit tegen Oranje Zwart/de Hoek. Weidevogels komt dit zaalseizoen uit in de derde klasse. De laatste wedstrijd op het veld werd er verloren tegen Korbis dus iedereen was extra gebrand op de winst. Weidevogels nam gelijk het voortouw en stond snel met 2-0 voor. Helaas liet te tegenstander dit niet over zijn kant gaan en ook zij wisten de korf twee keer te raken. Gelukkig bleef Weidevogels scherp en het heft bleef in handen van de Bleiswijkers. Met een stand van 3-7 werd er gerust. Na rust kwam Weidevogels goed uit de kleedkamer en er werd direct een vrije bal afgerond. De wedstrijd werd naar het einde toe steeds fysieker en het publiek van de thuisploeg liet ook van zich horen, maar Weidevogels bleef de wedstrijd domineren. Helaas vonden in de eindfase weinig ballen de korf, waardoor een grotere overwinning uitbleef. Toch was het een mooie en duidelijke overwinning met een uitslag van 6-13. Ook Weidevogels 2 begon de competitie goed door uit van Kinderdijk te winnen.

Hockey

HBR Heren–Hisalis: 3-3
Berkel en Rodenrijs - HBR tegen Hisalis werd een levendige wedstrijd met helaas (te) veel gemiste kansen aan Berkelse zijde. HBR startte sterk en kwam reeds na twee minuten op voorsprong toen Martijn Luger de bal na een afgeslagen strafcorner hard in het doel sloeg. De Berkelaren bleven het doel van Hisalis zoeken, maar het vizier stond niet op scherp. Na 12 minuten leidde dat tot een tegendoelpunt van Hisalis, dat wel effectief was. HBR zocht opnieuw de aanval en kwam via een backhandschot van Maurits Smal na 20 minuten opnieuw op voorsprong. Vlak voor rust deed Hisalis nog wat terug, maar hun strafcorner belandde op de paal.
Na rust ging HBR vrolijk verder met het creëren en missen van open kansen.
Halverwege de tweede helft moest routinier Thijs van der Walle met een hamstringblessure het veld verlaten. Een verlies, dat zich liet merken. Een kwartier voor tijd scoorde Hisalis door klungelig verdedigen de gelijkmaker en moest bovendien Berkel tijdelijk met 10 man verder door aanmerkingen op de leiding. Toch hield HBR het beste van het spel en zette Martijn Luger twee minuten later HBR opnieuw verdiend op voorsprong. Kort daarop zorgde een blunderende verdediging ervoor, dat Hisalis toch weer gelijk kwam. Dit werd ook de eindstand. Komende zondag gaat HBR op bezoek bij Reeuwijk.

Tafeltennis

TOGB 1-Taverzo 3: 3-7
Lansingerland - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft nipt verloren van het Zoetermeerse Taverzo. In Berkel verloren de heren met 3-7 van hun streekgenoot. Een maand geleden speelde TOGB in Zoetermeer knap met 5-5 gelijk. Dennis van Rutten, Lennard Overdevest en Harry Sintemaartensdijk wonnen allen van een Zoetermeerse invaller. Van Rutten en Sintemaartensdijk verloren het dubbel nipt in vijven. En in zijn laatste partij had Sintemaartensdijk nog een matchpoint, maar verloor hij uiteindelijk in de vijfde.
Vrijdagavond 20 november speelt TOGB de laatste thuiswedstrijd van het najaarsseizoen. Tegenstander is het Goudse Vriendenschaar. In Gouda verloor TOGB een maand geleden met 7-3. De punten kwamen toen van Dennis van Rutten en het dubbel. De wedstrijd begint om 20.15 uur. Toegang is gratis. Plaats van handeling is de eigen speelzaal Den Opper aan het Hoge Land 7.

Voetbal

Kamerik–CVV Berkel: 2–4
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel reisde afgelopen zaterdag af naar Kamerik om te gaan proberen de punten voor het eerst in de clubhistorie mee te nemen richting Berkel en Rodenrijs. CVV Berkel heeft het altijd lastig op het kleine, maar gezellige sportpark Mijzijde in Kamerik. De start van CVV Berkel was echter veelbelovend en in het eerst kwartier werd Kamerik meteen op eigen helft vastgezet. Keeper Sander van der Velden, deze week vader geworden van een dochter, leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. (meer)

Atletiek

Zevenheuvelenloop
Bleiswijk/Nijmegen - Afgelopen zondag verschenen ruim 24.000 atleten aan de start van de 26e editie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Aan deze wegwedstrijd over 15 kilometer deden zowel wedstrijdatleten als recreanten mee. (meer)

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland – Zondagmorgen 15 november?werd door een vijftal jeugdleden van Schaatsvereniging Lansingerland geschaatst. Alhoewel de vereniging door een klein aantal schaatsers vertegenwoordigd was, gingen ze er helemaal voor. Pupillen 1 en 2: Fieke Uwland 500m 58.03, 700m 1.22.32 (PR); Naomie van Klaveren 500m 52,57 (PR), 700m 1.16.46; Daphne van der Burg 500m 1.02.77 (val), 700m 1.13.50.
Junioren C klasse 1 en 2: Duko Bos 100m 11.82, 300m 28.32, 500m 45.99 (Promotie) en Bart van Oosterhout 100m 12.44, 300m 28,81 (PR), 500m 45.82.

Eerste keer diploma zwemmen in De Windas

Foto
Een onderwaterfotograaf maakte deze foto van Roel
Kouwenberg die zijn A diploma behaalde.


Bergschenhoek - Op zaterdag 14 november werd voor de eerste keer diploma gezwommen in het nieuwe zwembad de Windas. Eindelijk kon er in het eigen zwembad worden afgezwommen. (meer)

BVCB verschiet andermaal van kleur

Foto
Vincent Reuver hangt in de lucht bij een scrimmage voor het
doel van Monster, Robin Monsma (11) kijkt toe. Foto: Rob Veldkamp.


Bergschenhoek – Door de 2-1 overwinning die BVCB wist te behalen op het bezoekende Monster stijgt de Bergschenhoekse formatie naar de derde plaats in de tweedeklasse. Andermaal moest de ploeg van trainer Kees van der Poel de wedstrijd met tien man beëindigen. (meer)

TOGB moet genoegen nemen met gelijkspel tegen koploper Nieuwenhoorn

Berkel en Rodenrijs – De mogelijkheden waren er, maar het gebrek aan een echte schutter is TOGB opgebroken tegen koploper Nieuwenhoorn. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Polanen
14.30 uur
(vr.) BVCB – Zwervers
14.30 uur
(vr.) Berkel (da) – RVVH 2
14.30 uur
(beker) Soccer Boys – RKAVV
12.30 uur

Zondag:
SVVSMC- TOGB 1
4.00 uur (vr.)


Zilver voor Diane Valkenburg op de achtervolging

Heerenveen - Tijdens de World Cup wedstrijden schaatsen in Thialf in Heerenveen heeft Diane Valkenburg in de ploegenachtervolging zilver behaald. (meer)

Cor Treurniet op de fiets voor de Vrienden van Berkel

Foto
Cor Treurniet is klaar voor de eerste kilometers.
Foto: Peter Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – De lopers die deelnemen aan de Roparun (22 tot en met 24 mei 2010) weten zich ook dit keer gesteund door een groot aantal sponsors. Sponsors die zomaar een bedrag schenken voor het goede doel. Maar ook andere sporters die door zichzelf ‘pijn‘ te doen hun bijdrage willen leveren aan de Roparun. (meer)

Het gaat goed met het team Jongens B-Nationaal van Volley2B

Foto
Het sponsorcontract is een feit. Tekst/foto: John Hofman.

Bergschenhoek - Het team Jongens B Nationaal van Volley2B heeft er een sponsor bij. Zaterdag 14 november werd het contract getekend door sponsor ATKB (adviesbureau voor bodem, water en ecologie) in Zoetermeer, in de persoon van algemeen directeur ir. Johan Burger. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er bingo voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Bergschenhoek

Vrouwen Bijbelkring
Bergschenhoek - Op dinsdag 24 november is er van 9.30 tot 11.00 uur een open koffieochtend. “Je moet de duisternis in om het licht te kunnen brengen” is het onderwerp waarover Emöke van Bolhuis zal spreken. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 20 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Persoonsalarmering en maaltijdvoorziening
Lansingerland - Voor aanvragen en informatie over persoonsalarmering en
maaltijdvoorziening van o.a. Apetito en Zorg Compas (huize St. Petrus en Hergerborch) kan men bellen met Zorg Compas zorgbemiddelingsbureau W.Z.O.
(Wonen, Zorg Ouderen), tel. 010 - 5111010. (meer)

Vaccinatieprogramma Mexicaanse griep voor meer doelgroepen

Lansingerland – In Lansingerland zullen meer mensen in aanmerking komen voor vaccinaties tegen de H1N1-griep, beter bekend als de Mexicaanse griep. (meer)

Nieuwe uitgangspunten voor behoud karakter Kruisweg

Lansingerland – De gemeente heeft voor de ontwikkeling van de gebiedsvisie Kruisweg een aantal uitgangspunten geformuleerd die, zoals het college het formuleert, een conserverend karakter hebben en een versobering inhouden van de concept gebiedsvisie die het de raadscommissie Wonen en Werken eerder had aangeboden. (meer)

‘Quick scan’ accommodatiebeleid doet verenigingen geen recht

Lansingerland – Dit is geen gedachtewisseling, maar gewoon vragen stellen. Dat merkten enkele commissieleden op tijdens het debat over de ‘Quick scan accommodatiebeleid’, vorige week dinsdag in de raadscommissie Burger en Samenleving. De fractie van Leefbaar 3B had in oktober om de gedachtewisseling gevraagd. (meer)

Wijziging WMO-verordening leidt tot vragen over adviesraad

Lansingerland – Het collegevoorstel voor aanpassing van de Verordening Voorzieningen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) leidde bij de raadscommissie Burger en Samenleving vorige week dinsdag tot vragen. (meer)

Nieuw gemeentehuis komt er wel

Lansingerland – Het nieuwe gemeentehuis zal er wel komen. Daarop wijzen alle voortekenen én het verloop van het debat tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Veiligheid, vorige week donderdag.
(meer)

Grote drukte bij intocht Sint Nicolaas

Foto Sint intocht nr. 1
Sint Nicolaas werd ontvangen door een grote
menigte kinderen, ouders en natuurlijk door burgemeester
Ewald van Vliet die samen met de Sint de prijsuitreiking
van de kleurplatenwedstrijd verrichtte. Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 14 november arriveerde Sint Nicolaas weer in ons land. En samen met zijn zwarte Pieten bracht hij uiteraard ook een bezoek aan het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Alleen nog OV-chipkaart in stadsregio Rotterdam

Regio/Lansingerland - De stadsregio Rotterdam wil vanaf 11 februari 2010 in de regio alleen nog de OV-chipkaart als geldig vervoersbewijs voor bus, tram en het Rotterdamse deel van Randstadrail accepteren. (meer)

Intocht Sinterklaas in Bleiswijk

Foto
Vol verwachting klopt mijn hart…

Bleiswijk - Zaterdag 21 november zal Sinterklaas in gezelschap van wel veertig zwarte Pieten een bezoek aan Bleiswijk brengen. (meer)

Groots Sinterklaasfeest in Bergschenhoek

Foto
De hulppieten zijn er klaar voor!

Bergschenhoek - Op zaterdag 21 november komt Sinterklaas naar Bergschenhoek. De intocht van Sinterklaas start om 10.30 uur vanaf sporthal Berghonk aan de Burgemeester Van Oostenweg en zal eindigen op de Kruin. (meer)

Optreden Doghouse in Ome Ab

Doghouse

Berkel en Rodenrijs - Na jaren van afwezigheid is de band Doghouse weer in staat de buurt onveilig te maken met hun versies van gâhwe âhwe. (meer)

Optocht Sint Maarten groot succes

Foto
De kinderen hadden veel plezier tijdens de optocht.
Tekst/foto: Riemke Overal.


Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse St. Maarten optocht van speeltuin de Kievit trok dit jaar opnieuw meer kinderen dan de vorige jaren. (meer)

Minister Eurlings laat rails en treinen HSL aanpassen

Lansingerland/Den Haag - Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft de Tweede Kamer woensdag laten weten maatregelen te nemen tegen de geluidsoverlast die de HSL veroorzaakt. (meer)

Vrijwilligers Rotta werken voor behoud rietkragen

Foto
Ook gezinnen waren actief op de natuurwerkdag.

Bergschenhoek - Om te voorkomen dat bomen de overhand krijgen in de rietkragen langs de Rottebandreef in Bergschenhoek (achter de skiberg) ging zaterdag 7 november een aantal vrijwilligers en leden van Natuur- en Vogelwacht Rotta er op uit om hier wat ‘orde op zaken te stellen’. (meer)

Oncologen SFG openen unieke expositie van longkankerpatiënten

Foto
De heren Tan (links) en n ’t Veen (rechts) bekijken
samen met oncologieverpleegkundige Janny Salomé
een van de schilderijen van de expositie.


Rotterdam – Samen met collega Hans van Veen opende oncoloog Yoeke Tan dinsdagmiddag 3 november in de centrale hal van het Sint Franciscus Gasthuis de expositie ‘Longstories’. (meer)

OBS Daltonschool De Klipper in Oosterse sferen

Foto
De fakir werd met grote interesse gevolgd.
Foto: Alexandra Myk.


Berkel en Rodenrijs - Gedurende een zestal weken heeft OBS Daltonschool de Klipper aandacht besteed aan de multiculturele samenleving. (meer)

Hondenshow trekt 2650 honden

Foto
Ik ben er klaar voor, moet deze rashond hebben gedacht.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Het valt niet mee om in de pas te lopen als je om je heen de mooiste ‘jongens en meisjes’ ziet. (meer)

Jongeren maken een eigen clip over wereldse zaken dichtbij

Foto
De nauw betrokken bij het project voor jongeren met v.l.n.r.
initiatiefnemer Matthijs Spittel, Don Diego Poeder, Desi Beans,
en de zangers Karina Noordam en Miguel O’Red die eveneens
meewerken aan de clip.


Lansingerland – Niemand minder dan Don Diego Poeder en rapper U-niq kwamen vorige week naar The Point om samen met jongeren te werken aan het project videoclip. (meer)

Henk ten Hoeve tapt ze het beste

Foto
Esther verdedigde haar titel, maar eindigde op
een goede derde plaats, achter Anja en Henk.


Bleiswijk – Onder het kritisch oog van een vier man tellende jury streden de tappers van heel Lansingerland om de felbegeerde Biertap Wisselbokaal. (meer)

Binnenkort in Lansingerland uitreiking AH Nobelprijs

Foto
Een kar vol boodschappen en een fraai boeket:
voor de liefste, beste, aardigste Lansingerlander die
open staat voor zijn of haar medemens!


Berkel en Rodenrijs - Inwoners van Lansingerland kunnen in aanmerking komen voor de AH Nobelprijs. (meer)

Marga hanteert haar penseel met verve

 Foto
Marga aan het werk in haar atelier.

Bleiswijk – Nu ontmoetingscentrum De Leeuwerik aan de Leeuwerikstraat 2 meer ruimte heeft gekregen kwam er tevens meer ruimte vrij voor het organiseren van exposities. (meer)

Ivy bedankt de klanten met Timeless

Foto
Chantal samen met de zangers van Timeless; reden
voor een feestje bij het 5- jarig bestaan van Ivy.


Bergschenhoek – Om haar klanten eens extra te bedanken en bovendien mee te laten feesten vierde Chantal, eigenaresse van Ivy, gevestigd in De Vlashoeck te Bergschenhoek, het 5-jarig bestaan van haar damesmodezaak niet alleen met een feeestavond, maar tevens met een spetterend optreden van Timeless. (meer)

‘Het Sterke punt’ herstelt en verstelt naar wens

Foto
Ineke Verheul in haar nieuwe atelier.

Bergschenhoek – Ze vond het altijd al leuk om achter het naaimachine te kruipen, maar ook het verstellen van kleding lag haar goed. (meer)

Rode Kruis bazaar brengt ruim duizend op

Foto
De bezoekers van de bazaar troffen een ruime keuze
handwerken aan. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een jaar lang is de Handwerkgroep van het Rode Kruis (voorheen werd dat de Welfare groep genoemd) op de maandagmiddagen weer actief geweest. (meer)

Vrijwilligers Oudelandse Hof verwend

Foto
De vrijwilligers deden ook aan teambuilding door
met elkaar een levensboom te versieren.


Berkel en Rodenrijs - Ruim 130 vrijwilligers genoten donderdag 29 oktober van een heerlijk Indonesisch buffet in De Oudelandse Hof. Zij werden verwelkomd met een kokosdrankje in de hal. (meer)

Duoconcert Koninklijke Harmonie Delft en Concordia

Foto
De Koninklijke Harmonie Delft ofwel De Kapel zal
samen met Concordia optreden in de hervormde kerk van
Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Op zaterdagavond 21 november geven de orkesten Koninklijke Harmonie Delft en Muziekvereniging Concordia een fantastisch concert in de hervormde kerk van Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur. (meer)

Samen ontbijten = Top! op Prins Johan Frisoschool

Foto
De bakker zorgde ook voor de aankleding van
het ontbijt.


Berkel en Rodenrijs - Het was wel even wennen om op woensdagmorgen 4 november bij de ingang niet alleen te worden begroet door de juf of meester. (meer)

Gezonde start op CBS de Wiekslag

Foto
Bewegen en ontbijt zijn beide belangrijk voor jong en
oud. Foto: Nanning Barendsz.


Bleiswijk - Dinsdag 3 november was een bijzondere dag voor de leerlingen van CBS de Wiekslag. (meer)

Kinderboekenweek op de Prins Willem Alexanderschool

Foto
De leerlingen gingen zelf met allerlei voedingsmiddelen
aan de slag.


Berkel en Rodenrijs - Op de Prins Willem Alexanderschool was het tijdens de kinderboeken week een gezellige tijd. Het thema van de kinderboeken week was “Aan tafel”. (meer)

Vrouw gewond na vuurwerkongeluk

Bergschenhoek - Donderdagmiddag rond 14.15 uur kwam bij de politie een melding binnen over een vrouw die tijdens het aansteken van vuurwerk op de Bergsebosdreef gewond was geraakt. (meer)

College: nieuwbouw gemeentehuis in alle opzichten voordeliger

Foto
Een artist impression van het nieuw te bouwen gemeentehuis
van Lansingerland.


Lansingerland – Al vanaf 2013 speelt de belastingbetaler quitte, vanaf 1017 is hij goedkoper uit met een nieuw gemeentehuis. (meer)

André Nieuwlaat: wij zijn een stabiele partij

Lansingerland – De ChristenUnie Lansingerland heeft haar huidige fractievoorzitter André Nieuwlaat gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

St. Maarten optocht
Berkel en Rodenrijs – Vanavond – woensdag 11 november - organiseert speeltuin De Kievit de jaarlijkse St. Maarten optocht. De optocht is voor alle kinderen t/m 10 jaar. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Humanitas, afdeling Lansingerland
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies. (meer)

Soccer Boys krijgt les in effectiviteit

Foto
Sjors te Duits hier in een fel duel met Sam Ruinard van Nootdorp.
Een wedstrijd die verdiend door de Nootdorpers zou worden gewonnen.
Foto: Rob Veldkamp.Bleiswijk – De voetballers van Soccer Boys mogen voorlopig even plaats nemen in de wachtkamer van de tweedeklasse C. Nootdorp, op bezoek aan de Merenweg, gaf de Bleiswijkers geen kans. (meer)

Diane Valkenburg wisselvallig

Berlijn – In de eerste World Cup wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen heeft Diane Valkenburg een sterk en zwak moment gekend. (meer)

Sg ZHM succesvol in de Windas

Foto
Waterpolo in de Windas.

Bergschenhoek - Zaterdag 7 november speelde SG ZHM haar waterpolowedstrijden in zwembad de Windas. (meer)

Chung Shin behaalt succes in het Westland

Foto
De kampioensprijzen voor Chung Shin gingen naar
Marion van den Bulk en Jamiro Sewcharan.Bergschenhoek - Tijdens het jaarlijkse VELO-RYU HA toernooi, alweer de negende, behaalden de sporters van sportvereniging Chung Shin, weer vele prijzen. (meer)

‘Mocht je zweetdruppels hebben dan kun je ze afvegen’

Foto
De leerlinge van het Wolfert Pro maakten kennis met
spinning bij De Pedaalridders.


Lansingerland – Leerlingen van het Wolfert Pro uit Bergschenhoek fietsten zich vorige week in het zweet tijdens hun eerste spinningles. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Kamerik – Berkel
BVCB – Monster
14.30 uur
RCL – Soccer Boys
Soccer Boys (da) – Zevenhoven
12.45 uur
Berkel (da) – Xerxes DZB
14.30 uur

Zondag:

Floreant – Soccer Boys
TOGB – Nieuwenhoorn
14.00 uur

Squirrels boeken overwinning

Foto
Nummer 16, Ruben Rothuizen van Squirrels, blokt het
schot van de tegenpartij.


Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Squirrels had het afgelopen zaterdag niet makkelijk. Green Eagels uit Maassluis kwam zonder hoge verwachtingen bij de koploper op bezoek. (meer)

Voetbal

Leonidas–TOGB: 3-1
Berkel en Rodenrijs – TOGB leek bij aanvang nog in de zevende hemel na de monsterscore van 5-0 verleden week tegen JHR. Want binnen tien minuten had de Rotterdamse ploeg al twee maal een bres weten te slaan in de afweer van TOGB. (meer)

Volleybal

Nederlands Jeugd Competitie
Lansingerland - Het gezamenlijke jongens B-team van volleybalverenigingen Volley2b (Bleiswijk, Berkel en Bergeschenhoek) en Zovoc (Zoetermeer) won dit weekend wederom met 4-0. Ditmaal werd Taurus uit Houten in ruim een uur spelen op een nederlaag getrakteerd. Slechts de 2e set was er enige spanning (26-24), maar de overige sets werden met 25-10 en tweemaal 25-13 ruim gewonnen. Door deze overwinning blijft de voorsprong op concurrent Twente gehandhaafd. Beide teams zijn nog ongeslagen en hebben een grote voorsprong op de andere teams. Komende zaterdag ontmoeten deze twee beste teams van Nederland voor jongens tot 16 jaar elkaar in Bergschenhoek. Om 10.00 uur verwachten de jongens van trainer Ed Bontrop eindelijk een echte strijd aan te gaan in sporthal de Ackers. Voorafgaand aan de wedstrijd zal Johan Burger, directeur van teamsponsor ATKB, de nieuwe shirts van de ploeg officieel overhandigen.

Schaatsen

Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Op zondag 8 november werd twee keer de 300 meter gereden door de junioren CE en alle nieuwe pupillen. Voor deze jongste wedstrijdrijders was het even wennen, zo vroeg op zondagmorgen op de ijsbaan. Ondanks wat kleine opstartproblemen verliep de eerste officiële wedstrijd voor de deelnemers goed. Het ijs was goed, waardoor er mooie tijden en veel persoonlijke records op het bord verschenen.
De (officieuze) uitslagen:?Janine Noordam 48.81 (PR), 48.72 (PR); Nienke van Klaveren 48.36 (PR), 48.67; Laura Ammerlaan 44.11 (PR), 42.26 (PR); Nienke Berghout 44.47 (PR), 42.86 (PR); Ester Droogers 42.78 (PR), 42.21 (PR); Tatum Bross 38.24 (PR), 37.80 (PR); Caithlyn Tschi 43.17 (PR), 49.35; Fenna Bross 43.86 (PR), 45.16; Lisette Ammerlaan 40.54 (PR), 44.24; Erik van Schijndel 38.27 (PR), 36.73 (PR); Joep van Veen 43.01 (PR), 42.10 (PR); Thomas Douma 41.70 (PR), 40.78 (PR); Ingmar van der Geest 37.13 (PR), 37.64; Jelle van Oosterhout 41.87 (PR), 42.75 en Juriaan van Linschoten 39.34 (PR), 37.77 (PR).

Hockey

Hockey Alkemade–HBR Heren 1: 1-3
Berkel en Rodenrijs - Het nieuw aangelegde semi-waterveld van Alkemade bezorgde HBR in het begin van de wedstrijd de nodige problemen. Het veld bleek bijzonder traag. Toch wist HBR de nodige open kansen te creëren, maar deze werden slordig afgerond. Alkemade bleef met veel spelers achter de bal spelen en probeerden via snelle counters tot scoren te komen, wat bijna lukte door slordig ingrijpen van de Berkelse verdediging Vijf minuten voor rust kwam HBR op verdiende voorsprong door een intikkertje van Roel van Linden op mooi aangeven van Laurens van der Burg. Bijna was het vlak voor rust nog 1-1 geworden door een aan Alkemade toegekende strafbal. Deze werd echter hard naast het doel gepusht.
Na rust kwam HBR helemaal los en werd Alkemade op eigen helft vastgezet. Na zeven minuten leidde dit tot 0-2 door een hard diagonaal schot van Maurits Smal. Halverwege de tweede helft scoorde dezelfde speler de 0-3 met het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een achterwaartse tip-in. Ondanks dat HBR leuk bleef combineren binnen de cirkel van Alkemade en daarbij de nodige kansen creëerde bleef een vierde doelpunt uit. Twee minuten voor tijd wist Alkemade tegen te scoren door een schoonheidsfoutje in de Berkelse defensie.
Komende zondag speelt HBR thuis tegen concurrent Hisalis.

Tafeltennis

Avanti 3 – TOGB 1: 8-2
Lansingerland - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft zich licht verbeterd in de tweede wedstrijd tegen Avanti. In Hazerswoude verloor het Berkelse trio met 8-2. Anderhalve maand eerder ging TOGB nog met 1-9 ten onder. Lennard Overdevest en Dennis van Rutten wonnen ieder een partij.
(meer)

Tai Chi

Cursus voor beginners
Bleiswijk – Op dinsdag 17 november start de Tai Chi Ch’uen cursus voor beginners in Bleiswijk. Tai Chi (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en energie stromen. Ontspanning, concentratie, evenwicht, coördinatie en vloeiend uitvoeren van de bewegingen zijn heel belangrijk. Tai Chi heeft een weldadige invloed op de spieren, pezen, gewrichten, het klierstelsel, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de organen, de ademhaling en het energiesysteem waardoor je je gezondheid kan behouden of verbeteren. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Er is een gratis kennismakingsles van 19.00 tot 20.00 uur op dinsdag 17 november in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk.
Ook workshops voor bedrijven of scholen is mogelijk.
Informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 010 - 5219920 of e-mail: taichi.bleiswijk@hetnet.nl .

Atletiek

Dotterbloemloop Zoetermeer
Lansingerland/Zoetermeer - Zondag 8 november vond in Zoetermeer de 33e editie van de Dotterbloemloop plaats met start en finish op de atletiekbaan van AV Illion. Een goede temperatuur, weinig wind en een heerlijk najaarszonnetje zorgden voor ideale hardloopomstandigheden. (meer)

Algemene beschouwingen gemeenteraad staan in het teken van bezuinigen

Lansingerland – De programmabegroting 2010-2013 is weliswaar voor 2010 sluitend, en zal dat naar verwachting in 2011 ook zijn, maar voor de jaren erna staat de barometer als gevolg van de kredietcrisis op slecht weer. (meer)

College: geen verdere aantasting leefklimaat door A13/A16

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft in een zogenaamde bestuurlijke reactie op de Trajectnota A13/16 ingestemd met de aanleg van deze rijksweg, onder de voorwaarde dat er voorkeursvariant wordt uitgewerkt, die een aantal inpassingsmaatregelen omvat waarmee verdere aantasting van het leefklimaat in Lansingerland wordt voorkomen. (meer)

Uitwerking Toekomstvisie ‘Lansingerland op weg naar 2040’

Lansingerland – De ontwerp structuurvisie voor Lansingerland schetst het beeld van de gemeente als onderdeel van de zuidvleugel van de Randstad. (meer)

Vanaf januari digitaal dossier voor gezondheid 0- tot 19-jarigen

Lansingerland – Vanaf januari 2010 zal de gezondheid van 0- tot 19-jarigen in de gemeente worden gevolgd in een digitaal dossier. Daarmee wordt voldaan aan een nieuwe bepaling in de Wet publieke gezondheidszorg. (meer)

Europese erkenning voor Golfbaan De Rottebergen

Foto
Natuurgids Ellen Beckman verzorgt regelmatig rondleidingen.

Bergschenhoek - De Rottebergen, de fraaie 18 holes golfbaan gelegen in het Lage Bergse Bos te Bergschenhoek, mag als eerste Nederlandse golfbaan sinds september het prestigieuze logo van de Golf Environment Organisation Europe gebruiken. (meer)

Weekendafsluiting N209 en op- en afrit A12 Bleiswijk richting Den Haag

Bleiswijk - Van vrijdag 13 november 21.30 uur tot maandag 16 november 05.00 uur is de N209 tussen de Omleidingsweg (N457) en de A12 afgesloten. Ook zijn de op- en afrit bij Bleiswijk (8) in de richting Den Haag afgesloten.
(meer)

In januari één bieb voor Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp

Foto
Het nieuwe logo van de Bibliotheek Oostland.

Lansingerland / Pijnacker-Nootdorp – Met een presentatie voor leden van beide gemeenteraden introduceerde directeur Petra Hormung vorige week de fusie tussen de bibliotheken van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. (meer)

FES-project: kwaliteitsimpuls voor glastuinbouw, natuur en recreatie

FES-project
kwaliteitsimpuls voor glastuinbouw,

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker – Een kwaliteitsimpuls voor glastuinbouw, natuur en recreatie. Zo noemde wethouder Kees van der Kraan van Pijnacker- Nootdorp het project Oostland /Groenzone Berkel-Pijnacker. (meer)

Sinterklaasintocht in Berkel en Rodenrijs

 Foto
Sinterklaas wordt ook dit jaar ontvangen door
burgemeester Van Vliet. (Archieffoto).Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 14 november is het weer zover. Sinterklaas en zijn zwarte pieten bezoeken Berkel Centrum. (meer)

Stichting Hospice Lansingerland is een feit

Foto
Het pand van Vierstroomzorgring aan de Burg. Van
Oostenweg 10 zal worden omgebouwd tot een hospice.


Lansingerland/Bergschenhoek – Met de oprichting van de Stichting Hospice Lansingerland hebben 3B Wonen en Vierstroomzorgring een stap vooruit gezet in het realiseren van een hospice in Lansingerland. (meer)

Kleindierensportvereniging DVV organiseert 86ste wintertentoonstelling

Foto
In elke diergroep is een beker te winnen door
een jeugdlid.


Berkel en Rodenrijs - Kleindierensportvereniging Door Veredeling Verbetering (DVV) organiseert op vrijdag 13 en zaterdag 14 november haar jaarlijkse wintertentoonstelling in de bedrijfshal van de familie Van der Ploeg aan de Munnikenweg 16 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Dag van de Mantelzorg biedt een handvat voor versterking netwerk

Foto
Beleidsmedewerker van Philadelphia Support Martin van
de Lustgraaf in gesprek met SWSL medewerkster Annie Zijlstra
.

Lansingerland – Als thema voor de naderende Dag van de Mantelzorg – dit jaar op dinsdag 10 november – is gekozen voor ‘Mantelzorg? Doe het samen’. (meer)

CDA-partijcongres neemt resolutie aan over geluidshinder HSL

HSL

Lansingerland - Het CDA-partijcongres heeft op zaterdag 31 oktober een resolutie aangenomen over geluidshinder door de hogesnelheidslijn (HSL). (meer)

Knaloranje hesjes voor fietsende leerlingen

Foto
Maandagochtend ontvingen de leerlingen vanaf groep 3
van de Anne Frankschool allemaal een knaloranje hesje om
beter op te vallen in het verkeer.


Bleiswijk – Alle leerlingen van de Anne Frank basisschool in Bleiswijk rijden vanaf maandag 2 november rond met een knaloranje hesje. (meer)

Charlotte straalt als middelpunt bij BoekStart

Foto
Charlotte en haar vader worden verrast met het eerste
BoekStartkoffertje, hen aangeboden door de wethouder.


Berkel en Rodenrijs – Pas zes maanden oud, maar nu al het middelpunt in de bibliotheek; de kleine Charlotte van Leeuwen was samen met vader Koos vrijdagochtend 30 oktober present tijdens de overhandiging van het eerste BoekStartkoffertje. (meer)

Leefbaar 3B voorbereid op zwaar financieel weer

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet was te gast bij Leefbaar 3B.

Lansingerland - ”Er zit hier energie in de lucht.” Zo omschreef een van de deelnemers de sfeer tijdens een voorbespreking van het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B op zaterdag 31 oktober. (meer)

Het Nationaal Schoolontbijt

Foto
Met elkaar ontbijten op school; wat wil je nog meer!

Bleiswijk - Voor het leveren van topprestaties is een goed ontbijt broodnodig. Zeker voor kinderen. (meer)

Kringapotheek Bergschenhoek wil afvalberg medicijnen verkleinen

Foto
Aster de Vries tussen de oude medicijnen van één kwartaal.

Bergschenhoek - De afgelopen jaren is gebleken dat er ongelofelijk veel medicatie teruggebracht wordt naar de apotheek. (meer)

Dorcas inzameling van voedsel in supermarkten en kerken

Dorcas

Lansingerland – Deze week wordt de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. (meer)

Start van concertreeks ‘Roots’ in Lansingerland

Foto
Martin Grudaj is een van de musici die zal optreden.


Lansingerland - Op vrijdag 13 november vindt in de gemeente Lansingerland een primeur plaats. (meer)

CDA-verkiezingsprogramma aangescherpt

Foto
Tijdens de CDA-ledenvergadering werden bloemen uitgereikt
aan de vertrekkende bestuursleden Leo Vermeer en Wilfred Straathof.
Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland - Na een uitvoerige bespreking heeft een goed bezochte algemene ledenvergadering van de plaatselijke CDA afdeling op 28 oktober jl. haar conceptverkiezingsprogramma unaniem goedgekeurd. (meer)

Bijbelquiz valt in goede aarde

Foto
Na de pauze werden de antwoorden bekeken op
de veertig gestelde vragen. V.l.n.r. Paulien Ellens,
Eimert van Middelkoop en André Troost.Berkel en Rodenrijs – De bijbelquiz die op maandag 26 oktober met de Verhalenkaravaan - ingericht door het Nederlands Bijbelgenootschap - ook Berkel en Rodenrijs aandeed viel in goede aarde. (meer)

Amerikaanse School biedt een breed onderwijsprogramma aan iedereen

Foto
Directeur Graham Gamble voor de school.

Lansingerland/Hillegersberg - De Amerikaanse Internationale School van Rotterdam (AISR) is een zelfstandige Internationale School, die een hoogwaardig onderwijsprogramma biedt, aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. (meer)

Kleuters CBS Boterdorp uit eten

Foto
De kleuters vonden de pizzaoven wel heel erg
interessant.


Bergschenhoek – Vrolijk gingen de kleutergroepen van CBS Boterdorp dinsdagochtend 6 oktober op weg naar restaurant Bon Chef. (meer)

Brand op de Rottekade

Bergschenhoek – Zaterdagavond 31 oktober ontstond op de Rottekade rond de klok van half negen brand in een woning. Op het moment dat de brandweer arriveerde was er al een flinke rookontwikkeling ontstaan. Omdat de brand op zolder was uitgebroken, ging de brandweer met behulp van een autoladder omhoog om het dak te blussen en vervolgens het dak te slopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De in het huis aanwezige bewoners konden het pand op tijd verlaten. Omdat de schade erg groot was, is voor vervangende woonruimte gezorgd. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

Getuigenoproep

Bergschenhoek – Maandagochtend tussen 09.30 en 10.30 uur vond op de Bergweg- Zuid ter hoogte van de begraafplaats (voor het bushokje) een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster. Volgens de fietsster werd ze afgesneden door een zilvergrijze Opel Astra. Ze viel doordat haar trapper aan de achterbumper van de auto bleef hangen. De bumper van de Opel en de fiets en kleding van de fietsster raakten beschadigd. De bestuurder stapte uit en gaf de fietsster en haar broer te kennen, dat het hun fout was, keek naar zijn auto en ging er vandoor. Volgens de fietsster reden zij en haar broer gewoon naast elkaar op de weg. Ze hebben geen kenteken kunnen noteren.
De fietsster hoopt in contact te komen met getuigen van het voorval of met de bestuurder, een naar schatting zestigjarige man met grijs haar.
Men kan zich melden via tel.nr. 06-10395215.

VVD wil bevriezing OZB

Lansingerland – De VVD fractie zal donderdagavond wanneer de begroting 2010 in de raad wordt behandeld, een amendement indienen waarin wordt voorgesteld de OZB voor zowel woningen als niet-woningen in 2010 te bevriezen in plaats van 1% inflatiecorrectie toe te passen. (meer)

Verkiezingsprogramma ChristenUnie

Lansingerland - “Tot bloei komen in Lansingerland”. Dat is de titel van het programma waarmee de ChristenUnie de gemeenteraadsverkiezingen (3 maart 2010) ingaat. De ChristenUnie heeft dit thema bewust gekozen. (meer)

Berkel tegen BSC’68 haalt het einde niet

Benthuizen - De strijd tussen twee dorpsclubs, voor zover daar in Berkel nog sprake van kan zijn, leek een vredelievende partij voetbal op te leveren. Tot twee minuten in blessuretijd de vlam alsnog in de pan sloeg en scheidsrechter Van der Linden uit Ridderkerk zich genoodzaakt voelde de wedstrijd af te breken met nog twee minuten in blessuretijd te spelen. (meer)

Eerste zwemwedstrijden in De Windas

Foto
Veel zwemmers en veel publiek tijdens de eerste
wedstrijden in de nieuwe Windas.


Lansingerland – Voor de eerste keer werden zaterdag 31 oktober zwemwedstrijden georganiseerd in het nieuwe zwembad De Windas. Organisator was de thuisclub ZHM, dat staat voor Zuid-Holland Midden. (meer)

Alle goede tennisfaciliteiten onder één dak in Lansingerland

  Foto
Niels Stemerdink op de nieuwe baan, geschikt voor
toptennis.


Bleiswijk – Vanaf medio 2008 heeft de Tennis-Academy zich gevestigd in het Sport en Recreatie Centrum Rottemeren aan de Kooilaan te Bleiswijk. Met aan het roer Bleiswijker Niels Stemerdink. (meer)

Twee doelpunten Jan van der Lugt

Berkel en Rodenrijs – TOGB lijkt zijn draai gevonden te hebben in de eerste klasse.
De laatste wedstrijden weet TOGB met regelmaat de punten te pakken. (meer)

Tweemaal brons voor Diane Valkenburg

Heerenveen – Het schaatsseizoen is begonnen. De Bergschenhoekse Diane Valkenburg lijkt een mooi seizoen in het vooruitzicht te hebben. Het afgelopen weekend wist Valkenburg op de Nederlandse Kampioenschappen afstanden zich te verzekeren van wedstrijden om de World Cup. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
DSO – BVCB
Soccer Boys – Nootdorp
15.00 uur
Berkel – Schiebroek’94
14.30 uur
Nootdorp (da) – Berkel
DSVP (da) – Soccer Boys

Zondag:
Leonidas – TOGB
Soccer Boys – Altior
14.00 uur

Wandelen

Herfstwandeling RS80
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 november organiseert RS80 een fijne herfstwandeling van 25 kilometer, waarbij het startpunt het clubgebouw De Verlenging van voetbalvereniging CVV Berkel (Het Hogeland 25).
Inschrijven kan vanaf 8.00 uur, waarna men tussen 09.00 en 10.00 uur kan vertrekken. Voor 16.00 uur dienen de wandelaars zich af te melden. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 2,50, inclusief een consumptie bij de RS80 verzorgingspost op 8,3 km. Op 17 km is er een horeca-rust. Wie voor een herinnering wandelt, betaalt ¤ 1,50 extra.
CVV Berkel is bereikbaar met het openbaar vervoer bus 172 en 174 halte Zwetstraat. Vanaf de bushalte is er gepijld naar de startlocatie. Er is een andere startlocatie dan in het boekje staat vermeld.
Informatie en programmaboekje zijn bij de voorzitter verkrijgbaar, tel. 071 – 341 61 85. Zie ook de website WWW.RS80.nl .

Waterpolo

Waterpolo in De Windas
Lansingerland - Op zaterdag 7 november zullen in zwembad De Windas de eerste waterpolo wedstrijden gehouden worden. Zwemvereniging De Watervogels en de Pijnackerse Zwem- & Polo Club (PZ&PC) zijn een samenwerking aangegaan onder de naam startgemeenschap Zuid Holland Midden (sgZHM). De waterpolowedstrijden van deze startgemeenschap zullen afwisselend plaatsvinden in Pijnacker en Lansingerland. Komende zaterdag staan vanaf 16.45 uur zowel jeugd- als seniorenwedstrijden op het programma Iedereen die eens een waterpolowedstrijd wil bekijken of meer informatie wil over deze sport is van harte welkom tijdens deze wedstrijden. Op 16 januari zijn pas de volgende wedstrijden in De Windas. Voor meer informatie www.sgzhm.nl .

Atletiek

Resultaten De Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag vond in het Drentse Dwingelo voor de 45ste keer de AVD cross plaats. Ronnie Duinkerken en Janna Brand stonden aan de start van deze wedstrijd op heuvelachtig terrein. Ronnie won de masterrace en werd dus ook eerste in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar. Janna werd vierde overall en won de race bij de dames vanaf 35 jaar. Beide atleten namen voor de vijfde deel aan dit crossevenement en dit was hun beste prestatie ooit.
Jack ’t Hoen, atleet van De Kieviten, kwam zondag in actie tijdens De Krimpenerwaard Natuurmarathon. Met de start in Lekkerkerk voerde het parcours de deelnemers door mooi natuurgebied waarvan veertig procent over onverharde paden. Tot 32 kilometer liep Jack goed op schema voor een tijd onder de drie uur. Toen kreeg hij echter kramp in beide benen en het kostte hem veel kracht om weer op te starten. Uiteindelijk kwam Jack als zesde over de finish in een tijd van 3.03.11.

Erasmusronde en Marathon Brabant
Bleiswijk - Twee atleten van De Kieviten stonden zondag in Rotterdam aan de start van de Erasmusronde met start en finish op de atletiekbaan van PAC.
Paul van den Berg nam deel aan de vijf kilometer en liep een daverende tijd van 17 minuten en 2 seconden. Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 41 seconden. Hennita Zijlstra maakte haar debuut op de 15 kilometer, zij eindigde in een mooie tijd van 1 uur en 20 minuten.
Zondag werd voor de 27e keer de Marathon Brabant georganiseerd. Het gehele parcours was verhard en bestond uit twee ronden door een prachtig natuurgebied en het centrum van Etten-Leur. Miranda Schenk van De Kieviten finishte in een tijd van 3 uur, 56 minuten en 33 seconden en werd daarmee tweede in haar leeftijdscategorie dames vanaf 35 jaar.

Schaatsen

De ijsbaan is weer open
Lansingerland - De ijsbaan is weer open en de eerste wedstrijden werden weer gereden. Niet iedereen was present, dit eerste weekend van de herfstvakantie. Er werd twee keer de 500 meter gereden. De uitslagen van 18 oktober: Demi Vollering 1.07.5, 1.05.51; Marieke Apperlo 1.05.69; Felica de Jong 1.06.08, 1.05.02; Kim Kleijnen 1.06.32, 1.06.03; Demi Ammerlaan 1.06.84, 1.08.84; Mirthe van der Beek 1.09.15, 1.09.10; Margriet Geluk 1.08.01, 1.09.39; Marije Markensteijn 1.08.91, 1.08.82; Lisette Prins 1.13.21, 1.13.72; Viviënne de Jong 1.26.61, 1.25.09; Olav Spa 1.06.75; Julian Visser 1.13.82, 1.12.91; Danique Ammerlaan 1.01.02, 1.00.33; Frederieke Jansen 1.00.25, 1.00.18; Nienke Markensteijn 1.03.69, 1.01.84; Lieke Geluk 1.09.27, 1.09.76; Mike Fieten 0.59.00, 0.59.16; Thomas Roodenberg 1.00.51, 0.59.11; Steven van de Hoek 1.10.33, 1.01.00.
Pupillen en junioren op de schaats Lansingerland - Zondagmorgen 1 november waren de pupillen 3 en 4 en de junioren 3 en 4 weer aan de beurt. Alle schaatsers moesten al vroeg uit de veren, niet alleen vanwege de vele wegafsluitingen in de directe omgeving, maar iedereen werd ook al om 06.50 uur op de baan verwacht, omdat de wedstrijden vanwege het enorme aantal inschrijvingen 10 minuten eerder zouden starten. Er werd een 300 en 500 meter gereden. Op de baan hing een enorme mist, de schaatsers konden nauwelijks vooruit kijken, de toeschouwers hadden het enorm moeilijk om hun favoriet te herkennen en toch werden er enorm veel persoonlijke records (PR) gereden. Dat belooft veel goeds voor komend seizoen. De uitslagen: Fieke Uwland 300m 34.68 (pr), 500m 56.61 (pr); Demi Vollering 300m 38.13, 500m 1.02.62 (pr); Marieke Apperlo, 300m 38.89, 500m 1.04.75; Kim Kleijnen 300m 38.42 (pr), 500m 1.04.67 (pr); Felicia de Jong 300m 39.28 (pr), 500m 1.04.26 (pr); Demi Ammerlaan, 300m 40.07 (pr), 500m 1.07.57; Mirthe van der Beek 300m 40.70, 500m 1.08.64; Margriet Geluk 300m 39.88 (pr), 500m 1.05.51 (pr); Marije Markensteijn 300m 39.96 (pr), 500m 1.08.86; Viviënne de Jong, 300m 44.19 (pr), 500m 1.13.17; Lisette Prins 300m 44.28, 500m 1.16.33; Frederieke Jansen 300m 35.06 (pr), 500m 57.98 (pr); Noortje Geerts 300m 34.21 (pr), 500m 56.16; Sanne Uwland 300m 35.20 (pr), 500m 57.93 (pr); Nienke Arkenstein 300m 39.12, 500m 1.03.23; Danique Ammerlaan 300m 35.84 (pr), 500m 58.28; Lieke Geluk 300m 36.67 (pr), 500m 1.03.06 (pr); Julian Visser 300m 39.71 (pr), 500m 1.06.23 (pr); Olav Spa, 300m 38.95 (pr), 500m 1.05.10 (pr); Mike Fieten 300m 35.01 (pr), 500m 56.04 (pr); Thomas Roodenberg 300m 34.23 (pr), 500m 57.24 (pr).

Hockey

HBR-Leidse Studs: 2-4
Berkel en Rodenrijs - Vanaf het begin werd de verdediging van HBR door Leidse Studs volledig overspeeld. HBR slaagde er niet in zijn eigen spel te spelen en na een schot op de paal in de elfde minuut kwamen de studenten in de zeventiende minuut terecht op voorsprong. Hierna wist HBR het spel wat meer te verplaatsen en wat kansen te creëren, die slordig werden afgemaakt.
Zelfs de strafcorner liep ditmaal van geen kanten.
Na de rust begon HBR opportunistisch, maar reeds na vier minuten zorgde een slimme strafcornervariant voor een 0-2 stand. HBR bleef aanmodderen en na 14 minuten was de stand opgelopen naar 0-4 via een rebound op een strafcorner en een mooi velddoelpunt. De studenten bleven het overwicht houden, wat in de twintigste minuut leidde tot een schot op de paal. Daarna geloofden ze het wel, zodat HBR tien minuten voor tijd de stand iets kon verzachten. In de laatste minuut werd het zelfs nog 2-4 en dat was meer dan ze verdienden.
Volgende week gaat HBR op bezoek bij Alkemade.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Diamond 2 5-4
Dikke Mug-Raedthuys 1-8
Op Dreef-Ackerfietje 2 2-7
Ackerfietje 1-Watertoren 6-3
Raedthuys-Op Dreef 2-7

Voetbal

MVV '27 -Soccer Boys: 1-5
Bleiswijk - Zoals verwacht ging MVV er direct tegenaan en al snel stond de verdediging van Soccer Boys onder druk. Door de onwennigheid in de achterhoede ging het al na vijf minuten mis. Een snelle aanval van MVV over links, een knappe crosspass naar rechts en de verdediging was gezien; 1-0 voor de thuisploeg. Even was Soccer Boys helemaal van slag en de ene na de andere aanval stichtte veel onrust in de verdediging. (meer)

Tafeltennis

TOGB-Dordrecht 3: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft met 4-6 verloren van Dordrecht. Lennard Overdevest hield de Berkelaren in de race. Bij 0-4 maakte Overdevest het eerste punt waarna Dennis van Rutten ook scoorde. En bij 2-5 trok Overdevest de stand naar 3-5 waarna Harry Sintemaartensdijk de 4-5 op het bord zette. De eindstand van 4-6 was gelijk aan die van anderhalve maand geleden. Ook toen won Overdevest twee wedstrijden en pakten Van Rutten en Sintemaartensdijk elk 1 punt.
Op vrijdagavond 6 november speelt de Berkelse ploeg uit tegen het roemruchte Avanti in Hazerswoude.

Volleybal

VanderBreggen-Volley2B/De Burgst: 1-3 (d)
Lansingerland - Na een goede overwinning van vorige week moesten de dames deze week weer hard vechten voor de punten. Claire Ruigrok viel verdienstelijk in. De eerste set begon goed. Het tempo van het spel lag in het begin van de set hoog, maar dit kon niet vastgehouden worden. De Burgst trok aan het langste eind en de set werd verloren met 21-25. De tweede set leek veel op de eerste set. De servicedruk was goed en er werd ook geregeld direct gescoord. Toch konden de dames deze set niet naar zich toe trekken en werd verloren met 21-25. In de derde set kon het tempo van het spel weer opgepakt worden en dit resulteerde dan ook in een setwinst 25-22. In de vierde set werden erg veel onnodige fouten gemaakt. Ondanks een hele harde ingeslagen bal van Sylvia van den Bulk werd ook deze set verloren met 22- 25.

Wielrennen

Districtskampioenschappen veldrijden
Lansingerland – Nicky Gieskens, eerste jaars Nieuweling en net de Zesdaagse van Amsterdam achter de rug, stond aan de start van de districtskampioenschappen veldrijden in Leiden. Hij zag kans naar voren te rijden en deel uit te maken van een kopgroep, maar na materiaalpech kwam hij op achterstand, waarna hij met een inhaalrace begon en toch nog beslag wist te leggen op de vierde plaats. In de veldritwedstrijd van Lierop kwam hij als 19de over de meet. Zijn jongere zusje, dit jaar gestart via het scholen project, kwam als 6de binnen.
Bij de Amateurs stond Gerrit Kleinveld van De Pedaalridders aan het vertrek voor zijn Kampioenschap. Hij had een slechte start, waardoor hij vanuit het vertrek op achterstand kwam en vele plaatsen goed moest maken. Gerrit kwam als 12de over de streep.

Voorwaarden voor goede regie op woningbouw nog onvoldoende

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft de aanpassing van het
woningbouwprogramma aan de gewijzigde economische omstandigheden, voortvarend opgepakt. (meer)

Raad verwerpt motie L3B tot uitstel bouw gemeentehuis

Lansingerland – Een motie van Leefbaar 3B waarin het college werd verzocht om de bouw van het nieuwe gemeentehuis uit te stellen haalde het afgelopen donderdag niet. (meer)

Raad akkoord met bijgesteld bestemmingsplan Klappolder

Lansingerland – De gemeenteraad is akkoord gegaan met het naar aanleiding van de recente discussie in de commissie Wonen en Werken bijgestelde bestemmingsplan Klappolder. (meer)

Raad stemt in met hoger beroep gemeente tegen uitspraak rechter

Berkel en Rodenrijs – Het college handhaaft het beroep dat het tegen de uitspraak van de rechter, waarbij de bewoners van het Kamperpad in het gelijk werden gesteld met hun eis dat de gemeente hen eigen parkeerplaatsen in de openbare ruimte moet geven, heeft ingesteld. (meer)

Raad verheugd over aanpassing lijnennet openbaar vervoer

Lansingerland – De gemeenteraad is blij met de komende veranderingen in het
openbaar vervoersnet in deze gemeente. Vooral het feit dat er een verbinding komt tussen de drie kernen, Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, stemde tot tevredenheid. (meer)

Voorstelling Verenigde Berkelse Spelers

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 6 en zaterdag 7 november zet de Verenigde Berkelse Toneelspelers het toneelstuk ‘Man in de aanbieding’ op de planken van zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Hoeveel kost het werk voor een begroting?

Lansingerland – Het college van b. en w. wil de kosten van de gemeentelijke bedrijfsvoering terugdringen. In 2010 wordt daar al bijna een miljoen op bezuinigd. (meer)

Subsidioloog gewenst

Lansingerland – Jan-Pieter Blonk van Leefbaar 3B was er vorige week in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid van overtuigd. (meer)

Raadscommissie zoekt naar speelruimte in begroting

Lansingerland – Ondanks de omvang van de Programmabegroting 2010-2013, ruim 200 pagina’s, hadden de gemeenteraadsfracties er toch nog 174 vragen over.
Die waren door het college van b. en w. beantwoord op nog eens 70 pagina’s.
Die vragen en antwoorden zijn mede een gevolg van de precaire financiële situatie van de gemeente. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nieuw seizoen Atalanta
Berkel en Rodenrijs – Op 5 november start een nieuwe groep van majorette- en twirlvereniging Atalanta. Leeftijd vanaf 4 jaar. Nieuwe leden zijn van harte welkom voor een gratis proefles tijdens de training op donderdagavond van 18.00 tot 19.00 uur in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Brieven schrijven met Amnesty
Bleiswijk - Op vrijdag 6 november zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Regio

Sociaal-cultureel werk Lansingerland
Lansingerland – Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert het gehele jaar door leuke en sportieve activiteiten voor senioren. Wegens het toenemende aanbod van deelnemers zal er voortaan telefonisch spreekuur gehouden worden. (meer)

Halloween waart rond in Gouden buurten

Foto
De griezels die de eerste prijs verdienden.

Berkel en Rodenrijs – Skeletten in de voortuin, spinnenraggen die menig pand bijna onzichtbaar maakten, een griezel met zijn hoofd in z’n handen, bloed aan de muur, lichtflitsen en enge geluiden; zaterdagavond stond Halloween centraal in de Gouden Griffel- en een stukje Gouden Uilbuurt. (meer)

Show voor rashonden trekt ook deelnemers uit de regio

Foto
Jozina met haar American Akita’s.

Bleiswijk – Nationale en internationale keurmeesters komen op 7 en 8 november naar de veilinghal van Bleiswijk om hun kritische blik te laten gaan over honderden rashonden die vanuit heel het land (en daarbuiten) present zijn tijdens de grote jaarlijkse rashondenshow. (meer)

Standwerkers dingen naar de gunst van de passanten

Foto
De poetsdoeken werden op de beste manier aan de
man gebracht, zo was de Berkelse jury van mening.


Berkel en Rodenrijs – Geen 25, maar slechts een tiental standwerkers kwam zaterdag 31 oktober naar Berkel Centrum om daar deel te nemen aan de standwerkerswedstrijd. (meer)

Zorg & Vrij PGB begeleiding viert succes

Foto
Het was een gezellig samenzijn in De Theeroos.

Lansingerland - Ruim anderhalf aar geleden heeft Marloes van Dort Zorg & Vrij opgericht, een organisatie die thuisbegeleiding en PGB advies biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met geestelijke gezondheidsproblemen zoals ADHD, autisme of een persoonlijkheidsstoornis. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut