Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BSC’68 – Berkel
BVCB – Lyra
14.30 uur
MVV’27 – Soccer Boys
Berkel (da) – RVVH 2
15.00 uur
Soccer Boys (da) – UDO
12.30 uur

Zondag:
TOGB – JHR
14.00 uur
DOSR – Soccer Boys

Bridgen

Eerste parencompetitie
Bleiswijk - De eerste parencompetitie van het seizoen 2009-2010 bij de Bleiswijkse Bridgeclub is afgesloten. De hoogst geëindigde paren zijn in de A-lijn: 1. Kees van Leeuwen & Gert Roos 57.29%, 2. Ank Roos & Matthijs Tuurenhou 54.69%, 3. Leo de Jong & Hardy van Oosten 53.01%, 4. Margot Helderman & Wim Helderman 51.83%, 5. Dorien Bink & Willem Neeteson Lemkes 51.51%.
In de B-lijn: 1. Mieke van Buul & Corry v.d. Pijl 55.84%, 2. Betty van Rutten & Henk van Rutten 55.12%, 3. Marissa van Os & Richard van Os 55.06%, 4. Bertus Ammerlaan & Piet van Santen 53.62%, 5. Ien van Klaveren & Jaco Vrijenhoef 52.89%.
In de C-lijn: 1. Hugo Groeneveld & Leo Waterreus 55.08%, 2. Francien Pigmans & Hans Pigmans 54.58%, 3. Sjaan Waterreus & Gerda Wilson 53.77%, 4.
Joke Bonnecroy & Ruud Bonnecroy 53.20%, 5. Karel Bomers & Cees v.d. Linden 53.03%.
Inmiddels spelen zes teams in de districtsviertallencompetitie, terwijl de overige paren een laddercompetitie spelen.

Biljarten

Uitslagen competitie
Zoetermeer-Ackerfietje 1 2-7 Sportvrienden-Raedthuys 4-5 Ackerfietje 2-Rust Wat 0-9 Raedthuys-Katpolder 3 4-5.

Voetbal

Alexandria ’66-BVCB: 2-1
Bergschenhoek – De vriendschappelijke wedstrijd van Alexandria ’66 tegen BVCB kende een droomstart voor de thuisploeg. De nummer drie in de tweede klasse D kwam binnen vier minuten op een 1-0 voorsprong, toen Angelo Koeiman alleen voor Mark Gaerthe niet faalde. Alexandria ’66 en BVCB waren aan elkaar gewaagd en er waren kansjes van beide kanten, hoewel er in de eerste helft niet meer gescoord werd. De tweede helft kende meer opleving.
Bij vlagen was het spel goed en BVCB kwam er aanvallend beter uit. Jeffrey Zwinkels, nog geen minuut in het veld, speelde af op Brent Kunnen, die met een lobje de bal tegen de touwen kreeg, 1-1. Niet veel later werd een overtreding net binnen het strafschopgebied van Bart Mooij op Sjoerd Hagemeijer met een strafschop te zwaar bestraft. Kevin de Kok keerde echter de slap ingeschoten strafschop van Kevin de Vries. Dat Alexandria ’66 een kwartier voor tijd alsnog op 2-1 zou komen, kwam voort uit een vage situatie. Bart Mooij lag geblesseerd op de grond en waar gedacht werd aan een vrije trap, werd de bal uit het niets voorgegeven op aanvoerder Robin Verhorst, die de bal binnenkopte. Alexandria ’66 verzuimde in het laatste kwartier de wedstrijd te beslissen. BVCB kreeg via Brent Kunnen nog wel een kans, maar zijn schot werd net onder de lat weggetikt.


Berkel Dames bekert verder
Berkel en Rodenrijs - De dames van CVV Berkel hebben vrijdagavond de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Zij hadden weinig moeite met Alkmania dat toch ook op 2de klasse niveau speelt. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 0-8 in Roelofarendsveen. De doelpunten werden gemaakt door: Linda Welles (3x), Nadine Bier (2x), Chantal van Wijk (2x) en Michelle Arbman. Eerder hadden de dames ook al van De Jodan Boys gewonnen waardoor plaatsing in de volgende ronde een feit is. Zeer positief was ook de rentree van Corine Notenboom die na een revalidatie van meer dan een jaar door een zware blessure (gescheurde kruisband) haar eerste speelminuten weer maakte in het dames 1 elftal.

Wielrennen

Pedaalridders massaal in de prijzen.
Lansingerland – Het veldseizoen startte met Nicky Gieskens van De
Pedaalridders aan de start in Honselersdijk; een wedstrijd die deel uitmaakt van het Zuid-Holland totaalklassement. Hij nestelde zich meteen in de kopgroep en gaf zijn goede positie niet meer prijs. Hij liet zijn topvorm zien door als eerste over de meet te komen. Clubgenoot Thom v.d.
Spek zat in de achtervolging en eindigde als 12de in zijn eerste veldrit.
Ook Thijs van Gemert van De Pedaalridders pakte een eerste prijs in zijn categorie. In het algemeen klassement bezet Thijs eveneens de beste plek.
Zijn clubgenoot John Maasbach staat als 17de in het klassement.

Nationale dernywedstrijden in Apeldoorn
Lansingerland - In Apeldoorn werden nationale baanderny wedstrijden verreden waarbij de renners van De Pedaalridders ruim waren vertegenwoordigd en ook nog massaal in de prijzen zijn gevallen. Edwin Vrauwdeunt van De Pedaalridders wist met ruime voorsprong de derny wedstrijd op zijn naam te schrijven. Bij de junioren van De Pedaalridders waren Richard Lamens en Leon Hofman vertegenwoordigd. Ze zaten in de achtervolging en in de laatste ronde gaven de koplopers elkaar geen duimbreedte. Richard kwam als 2de en Leon als 3de over de meet. In de puntenkoers wist Leon Hofman met overmacht de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Volleybal

Volley2B/van der Breggen-Volcom: 4-0 (d)
Lansingerland - Het eerste damesteam van Volley2B speelde de eerste thuiswedstrijd. Volcom stond een paar plaatsen boven Volley2B dus de dames begonnen de wedstrijd vol enthousiasme. De eerste set werd daarom gewonnen met 25-16. De tweede set zakten de dames wat weg, maar ze kwamen bij 18-22 goed terug door de sterke aanvallen. Deze set werd daarom gewonnen met 27- 25. De derde en vierde set kwamen de dames weer terug in hun eigen spel en deze sets werden gewonnen met 25-17 en 25-16. Volgend weekend zal Volley2B/van der Breggen om 19.30 uur thuisspelen in de Ackers tegen de Burgst.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 25 oktober organiseerde atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de Aart van Hovenloop. De wedstrijd – een in een serie van zes - voor de jeugd over een afstand van 1.000 meter werd gewonnen door Steven Eleonora in een tijd van 3.12. Tweede werden Sander Stortebeker en Jori Paardekooper in 3.30 (pr voor Jori). Bij de meisjes werd de wedstrijd gewonnen door Tamara Eleonora in een tijd van 3.53. De senioren liepen een afstand van 5 kilometer. De winst ging naar Bart Roefs met 18.52. Hij werd op de voet gevolgd door Marco Medendorp die een tijd van 18.56 op de klokken zette. Op de derde plaats finishte Chris Paardekooper in 19.20.
Mariska van Straalen eindigde als eerste dame in een tijd van 22.21.
Marloes Nuijten werd tweede in 22.27 en Ingrid Baggerman derde in 22.56.
Persoonlijk records waren er voor Jonathan Voorhaar 26.55, Jaap van der Linden 27.52, Marlies van der Linden 29.36 en Mariska van der Linden 30.44.
De complete uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl .

Drechtstedenloop
Bleiswijk – Zes atleten van De Kievieten verschenen zondag aan de start van de Drechtstedenloop met de halve marathon als hoofdafstand, de achtste van tien wedstrijden uit de Loopreizenserie 2009. Het parcours startte in het historisch centrum van Dordrecht. Lars de Bekker leverde een prachtige prestatie door voor de tweede keer in korte tijd zijn persoonlijk record op de halve marathon aan te scherpen. Hij zette een eindtijd van 1.25.12 op de klokken. Ook Bart van Dodeweerd verbeterde zichzelf, hij finishte in een mooie tijd van 1.31.33. Julie Beukers eindigde als derde dame in een tijd van 1.30.18 en werd met deze prestatie tweede bij de dames vanaf 40 jaar.
Janna Brand liep 1.35.31 en werd eerste in haar leeftijdscategorie dames vanaf 35 jaar. Richard Lelieveld liep verrassend in de prijzen, hij werd met een tijd van 1.28.58 derde in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar. Erik van Keeken finishte in een tijd van 1.29.50
Bevoloop Gorinchem
Bleiswijk - Ronnie Duinkerken, atleet van De Kieviten, kwam zaterdag in actie tijdens de 21e editie van de Bevoloop in Gorinchem. Hij liep de wedstrijd over tien kilometer en werd vijfde. Zijn eindtijd van 34.26 was goed voor een derde plek in de leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar.

Korfbal

Weidevogels C2 veldkampioen
Bleiswijk - C2 van korfbalvereniging Weidevogels werd ongeslagen veldkampioen.
Na de één na laatste wedstrijd in Scheveningen waren ze eigenlijk al kampioen, maar dat vond het team niet genoeg; de spelers wilden ongeslagen kampioen worden bij de laatste thuiswedstrijd tegen die Haghe. Weidevogels ging met 8-3 de rust in met als laatste een mooie omdraaibal van Chan.
Uiteindelijk wist Weidevogels nog drie doelpunten te scoren. Ondanks de harde regen op het eind wist Enneke er nog een prachtig afstandschot in te leggen en de wedstrijd was gespeeld met een eindstand van 11-3.

Weidevogels-Korbis: 5-11
Bleiswijk - Bij winst in de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen kon Weidevogels beslag leggen op de derde plaats. In de eerste helft kwam Weidevogels er echter niet veel aan te pas. De tweede helft startte het Bleiswijkse team wat sterker; Korbis kwam wat minder gedreven uit de kleedkamers terug. Weidevogels was niet bij machte om de onstane doelpuntenachterstand goed te maken. Rianne Hulst verving Mayke Bolle, maar ook Rianne kon het tij niet keren. Weidevogels 1 gaat met een vierde positie de zaalcompetitie in. Door het verlies wordt het gat tussen de eerste drie koplopers weer een stukje groter. Na de zaalcompetitie volgen nog zeven belangrijke veldwedstrijden.

Motorcross

Donny Bastemeijer verlaat Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Na een samenwerking van een seizoen is binnen het Team Voorwinden-Brouwer Motors besloten de samenwerking met Donny Bastemeijer te beëindigen. Mede door de verschillen in visie wat betreft de motorsport is er een vertrouwensbreuk ontstaan. Dit blijkt geen goede basis om de samenwerking naar het volgende seizoen voort te zetten.
Hoe het Team Voorwinden-Brouwer Motors er in 2010 precies uit zal zien is nog niet bekend. Wel, dat Maik Voorwinden deel zal nemen aan het ONK Supermoto.

Tafeltennis

Vriendenschaar-TOGB: 7-3
Lansingerland - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft dankzij goed spel van Dennis van Rutten nog kansen op een plek in de middenmoot van de eerste klasse. Van Rutten won in Gouda twee van zijn drie partijen tegen Vriendenschaar. Ook het dubbel ging naar TOGB. Lennard Overdevest en Harry Sintemaartensdijk waren beiden dichtbij een winstpartij tegen Gouwenaar Kervezee. Na vijf van de tien wedstrijden kan de balans worden opgemaakt in de sterke groep 2 van de eerste klasse. TOGB staat met 18 punten onderaan, maar heeft nog kansen op een plek in de middenmoot. De clubs ontlopen elkaar niet veel. Op vrijdagavond 30 oktober vanaf 20.15 uur speelt de Berkelse ploeg thuis tegen Dordrecht.

Voetbal

Soccer Boys (zo)-FC Zoetermeer: 2-3
Bleiswijk - Soccer Boys begon de wedstrijd erg matig en het was aanvankelijk te danken aan het feit dat de verdediging en keeper hun taken goed uitvoerden dat het niet op achterstand kwam. Soccer Boys liep veel uit positie en er werd te vaak voor een lange bal gekozen. Zoetermeer zou dan ook op voorsprong komen en deze meenemen de rust in. De 0-1 ruststand was meer dan verdiend voor Zoetermeer.
De tweede helft kwam er een heel ander Soccer Boys het veld op. Zoetermeer kreeg het veel moeilijker en moest zich vaak laten zakken op eigen helft.
De 1-1 zou dan ook vallen als Martijn Vermeulen een moeilijke bal goed weet te controleren en hem knap over de keeper heen lobt.
Met deze tussenstand bleef Soccer Boys aanzetten, maar ondanks grote kansen kort na de 1-1 zou er (nog) niet gescoord gaan worden. Tegen de verhouding in zou Zoetermeer weer op voorsprong komen. Soccer Boys herpakte zich na deze tegenvaller en ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Wederom zou deze er komen. Na een prima voorzet van Galik Amghar werd er knap binnengeknikt door Samir Amghar. De 2-2 leek voor beide teams niet genoeg en het spelbeeld ging vanaf hier dan ook meer op en neer. Hierbij kreeg Zoetermeer wel de grootste kansen, maar het werd toch een slot wat alle kanten op zou kunnen. Enkele minuten voor tijd zou Zoetermeer dan toch voor de 2-3 aantekenen en Soccer Boys stond weer met lege handen.

CVV Berkel-Leonidas: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Op een zonnig en winderig sportpark Het Hoge Land ontving CVV Berkel koploper Leonidas. Dat de koploper dit seizoen in elke wedstrijd sterk uit de startblokken komt, ondervond ook het elftal van René Wolterman aan den lijve. Binnen zes minuten stond er 0–2 op het scorebord.
Al na drie minuten bekroonde Leonidas een sterke aanval over de rechterkant met de openingstreffer van spits Patrick Pot. Nog geen 120 tellen later verdubbelde diezelfde Patrick Pot de score door wederom een voorzet vanaf de rechterflank achter keeper Sander van der Velden te frommelen. Een afstraffing voor CVV Berkel leek zich aan te tekenen, maar trainer Wolterman liet het zover niet komen. Roland Nederstigt viel geblesseerd uit, Timo van der Hoeven nam zijn plek over en direct daarna werd laatste man Glenn van Vianen ingeruild voor spits Jeroen Buitenhuis. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en nam CVV Berkel het initiatief over. Binnen 20 minuten bracht Pieter van der Breggen de stand van 0–2 naar 3–2 door eerst droog met het linkerbeen binnen te schieten en vervolgens zeer attent een voorzet van Lennard Kennepohl binnen te tikken en een fout in de verdediging van Leonidas af te straffen. Met Pieter van der Breggen is de absolute uitblinker van deze middag genoemd en onder zijn impulsen dreigde Leonidas de controle over de wedstrijd compleet te verliezen. Na de rust hervond Leonidas zichzelf echter en nam opnieuw de overhand. Met een kopie van de eerste helft als gevolg, scoorde opnieuw Patrick Pot de gelijkmaker en vervolgens bood CVV Berkel de gasten ook nog een voorsprong door laks verdedigen bij een vrije trap; 3–4. Opnieuw moest CVV Berkel uit een achterstand terugkomen en opnieuw bood Pieter van der Breggen uitkomst. Na een aantal pogingen van achtereenvolgens Lennard Kennepohl, Robert van der Velden en Bob de Geus, bracht de mooiste aanval van de middag uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Vanuit het achterveld werd door goed positiespel Robert van der Velden vrijgespeeld, die met een uitstekende steekpass Pieter van der Breggen lanceerde. Van der Breggen rondde vervolgens zeer koelbloedig met een stiftbal over de uitkomende keeper af, 4–4. Beide ploegen probeerden hierna de volle drie punten nog binnen te slepen, maar uiteindelijk floot de uitstekend leidende scheidsrechter Merkenstein voor het eindsignaal.

Volleybal

DVO-Van der Breggen/Volley2B: 3-1 (d)
Lansingerland - Zonder coach en met Mieke als spelverdeler ging het team van Van der Breggen/Volley2B gelijk goed van start. Het liep aan het begin van de eerste set al een paar punten uit. De tegenstander kwam echter sterk terug, wat resulteerde in een zinderende slotfase. Beide teams maakten kans om de set naar zich toe te trekken, maar helaas trok DVO aan het langste eind: 29-27. De tweede set begon met een achterstand, maar nu waren de Lansingerlanders het die zich knap terug vochten. Het werd weer erg spannend, maar wederom was het DVO die de setwinst mocht opschrijven: 27- 25. De derde set werd helaas wat makkelijker uit handen gegeven, ondanks een hard geslagen bal binnen de drie meter (!) van Annelore. Mede dankzij het goede opzetwerk van Mieke en mooi geslagen ballen van onder andere Dian en Marrit slaagden de gasten erin de 4de set wel te winnen.
Zaterdag speelt het team voor eigen publiek.

Biljarten

Uitlagen competitie
Egelantier 1-Ackerfietje 2 1-8
Ackerfietje 1-Egelantier 2 7-2
Carambole 1-Raedthuys 7-2.

Uitslagen bekerwedstrijden
Carambole 3-Raedthuys 7-2
Ackerfietje 1-Carambole 2 7-2
Watertoren-Ackerfietje 2 2-7
Raedthuys-East End 7-2.

Atletiek

Halve marathon Alblasserdam
Bleiswijk - Jack ’t Hoen van De Kieviten kwam zaterdag 3 oktober in actie op de halve marathon tijdens de vijfde editie van de Rabobankloop Alblasserdam. Jack kwam na vier kilometer ten val en raakte geblesseerd aan zijn enkel. Desondanks kon hij de wedstrijd uitlopen; hij noteerde een eindtijd van 1.20.57. Hiermee werd hij toch nog derde bij de heren vanaf 35 jaar en werd hij zevende in de wedstrijd.

Hockey

Woerden-HBR: 1-6
Berkel en Rodenrijs - Na twee minuten kwam de eerste domper, toen Woerden alleen voor de keeper verscheen en scoorde. Hierna was HBR wakker en kwam Woerden er niet meer aan te pas. Na wat gemiste kansen scoorde Paul de Wolf uit de rebound van een strafcorner de verdiende gelijkmaker. Na twintig minuten bracht Martijn Luger HBR verdiend op voorsprong door een harde pegel in de benedenhoek. Tien minuten later was het weer Martijn die geheel vrijgespeeld voor het doel de bal voor het intikken had. Na de rust zette Woerden even druk, maar HBR-doelman Florian van Steenhoven hield zijn doel knap schoon. Daarmee was het Woerdense kruit verschoten en zorgde Maurits Smal in de tiende minuut voor een nog grotere marge. Hierna werd het enige minuten prijsschieten voor HBR, maar de bal wilde er niet in. Vijf minuten voor tijd had Martijn Luger wel succes met een hard schot in de uiterste bovenhoek. Twee minuten later bepaalde Nick Bijwaard de eindstand op 1-6.
HBR staat nu op een gedeelde tweede plaats en komende zondag komt Catwijck op bezoek.

Korfbal

Weidevogels-Madjoe: 5-11
Bleiswijk - De weersomstandigheden waren zaterdag verre van ideaal. Heftig wind maakte het speelveld klein. Madjoe had ervoor gekozen zich volledig in te graven en heel de wedstrijd achter te verdedigen. Op elk schot werd gezakt wat hen zo nu en dan succes opleverde. Weidevogels loste het elke keer geduldig op en raakte daarbij geen ballen kwijt. Tevens gaf Weidevogels de tegenpartij een koekje van eigen deeg door zelf ook dan maar te gaan achter verdedigen, want de meteorologische omstandigheden waren er wel naar. Het probleem echter was het scorend vermogen. Zo stond het met rust 2-7. Onder normale omstandigheden een gat dat te overbruggen zou zijn, maar ditmaal niet. De tweede helft had Weidevogels lange aanvallen met veel schoten, maar weinig doelpunten. De verdediging hield het goed dicht de tweede helft en kreeg er nog maar 4 tegen, maar het verschil in doelpunten kon niet worden ingelopen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Junioren jongens en meisjes van De Pedaalridders gaven hun visitekaartje af bij de Nederlandse Club Kampioenschappen waarbij 66 ploegen aan het vertrek stonden voor een ploegentijdrit over een afstand van 40 kilometer in Hogezand Sappemeer.
Er werd gestart met vier junioren jongens en meisjes die weken trainden met Justin Löwis; een specialist in tijdrijden. De vier junioren jongens begonnen met hoge snelheid aan hun tijdrit. De technische aflossingen en de samenwerking waren uitmuntend, waardoor ze een zesde plek noteerden met een gemiddelde snelheid van 44.26 km/u.
De vier junioren dames gingen eveneens voortvarend aan hun tijdrit beginnen. Voor velen was dit de eerste kennismaking met het onderdeel tijdrijden. In de laatste kilometer kwam één renster in de problemen en moest lossen. Zij had zich de hele wedstrijd ten dienste gesteld aan de ploeg. Er werd gereden met een gemiddelde snelheid van 36.73 km/u wat resulteerde in een negentiende plaats.

Ronde van Hogerheide
Lansingerland - In de ronde van Hogerheide, een wedstrijd voor Nieuwelingen, werd een kopgroep gevormd met daarin Tim Rodenburg, Nicky Gieskens en Guido Windmeijer. Er werd heel hard gereden door de straten van Hogerheide. Tim werd 10de, Nicky 12de en Guido behaalde een 15de plaats.

RWC Ahoy’ verrast in nationale clubkampioenschap
Rotterdam - Opnieuw heeft RWC Ahoy’ laten zien tot de sterkste wielerverenigingen van Nederland te behoren. Na de derde plaats van het elite/beloften-team in de finale van de nationale clubcompetitie, scoorde de Rotterdamse vereniging ook zeer goed in het NCK. De jaarlijkse Nederlandse Club Kampioenschappen – traditiegetrouw verreden als een ploegentijdrit – leverden voor Ahoy’ een triomf op van de vrouwen, een achtste plaats (tussen 68 deelnemende A-equipes) van de elite-beloften en een veertiende plek voor de nieuwelingen-junioren. RWC Ahoy’ heeft duidelijk de sprong naar de sub-top (top-10) van het Nederlandse wielrennen gemaakt.
Berkelaar Stefan van Winden was een van de ‘motoren’ in de A-ploeg, die verder bestond uit uitblinker Harm Bronkhorst, Maurits van der Ven, Bob van der Tholen en het onderweg afgehaakte duo Pieter Scheerens en Jerwin Wieser. Als kwartet raffelde Ahoy’ het parcours van 48,9 kilometer in de omgeving van het Groningse Hoogezand-Sappemeer af in 1 uur 4 minuten en 50 seconden. Bij de vrouwen pakte Ahoy’ de in het verleden al vaker veroverde titel terug van het Pijnackerse Restore, dat ditmaal niet in de sterkste formatie aan de start kon verschijnen en dus finishte op plaats 14.
Europees kampioene Chantal Blaak, Lotte van Hoek, Marit Huisman en Suzanne van Veen waren met een tijd van 58 minuten en 52 seconden over de 40,5 kilometer negen seconden sneller dan Cyclosport Groningen.
De ‘toekomst’ van Ahoy’ (15 tot en met 17 jaar) behaalde een verdienstelijke 14e plaats in de B-categorie. Berkelaar Fabian Ammerlaan was een van de twee nieuwelingen in de ploeg, die verder bestond uit Bjorn van Steenhoven, Justin Schless en Roeland Dijkshoorn. Het verschil met de winnaars, De Volharding uit Utrecht) was na ruim 40 kilometer vier minuten.

Basketbal

Squirrels-Flush: 80-47
Berkel en Rodenrijs - Alleen in het eerste kwart konden de Papendrechters enigszins tegengas geven. Squirrels kwam een paar minuten niet tot een basket en direct pakte Flush de voorsprong. Na acht minuten spelen stond het 7-12. De wissel met Ruben Rothuizen pakte goed uit; de lange center scoorde direct 7 punten op rij. Door een 3-punter van nieuwkomer Erik Somers kon Squirrels het eerste kwart winnend afsluiten, 16-15. De winst van de wedstrijd werd al in het tweede kwart gepakt. Terwijl Flush in de laatste 5 minuten niet tot scoren kwam zorgde guard Han van Ochten voor de doodsteek. Met 11 punten op rij bracht hij Squirels naar een comfortabele voorsprong van 38-21. In het derde kwart scoorde Van Ochten er nog een paar bij. Met drie 3-punters kon zijn wedstrijd niet stuk. In de hele wedstrijd kwam hij tot een totaal van 6 stuks! Ook debutant Idwer Stolk deelde mee in de feestvreugde. De jongste speler kwam dan wel niet aan scoren toe, maar zijn verdediging was voor de toeschouwers een genot om te zien. Zaterdag speelt Squirrels weer thuis; dan komt het Dortse Rowic op bezoek. Aanvang in Oostmeer is 18.15 uur.

Biljarten

Uitslagen competitie
Watertoren-Raedthuys 1-8
Ackerfietje 2-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Moordrecht 5-4

Tennis

Kiki wint in Turkije
Berkel en Rodenrijs – Berkenrode speelster Kiki Bertens presteerde het om het (10.000 dollar) toernooi in het Turkse Belek te winnen. Een geweldige prestatie, mede gezien het feit dat zij tijdens het toernooi weer werd geconfronteerd met een opspelende enkelblessure.
Kiki slaagde erin de als nummers 1 en 2 geplaatsten uit te schakelen. In de finalepartij speelde zij tegen de Russische Nanuli Pipiya die zij won met 6- 2/6-2. Ook heeft ze samen met Marcella Koek het dubbelspel gewonnen. Een dubbele overwinning dus. Komende twee weken speelt Kiki nog twee toernooien in Turkije. “Ik hoop dat die net zo goed gaan,” aldus de sportieve tennisster.

Volleybal

Volley2B/ Univé-Klimakon Lekkerkerk: 3-2 (d)
Bergschenhoek - Dames 1/ Univé ging vol goede moed de wedstrijd in. De eerste set werd daarom ook gewonnen met 25-22. Helaas werd dit ritme niet vastgehouden en liepen de Dames even achter de feiten aan. De volgend set werd dan ook met een grote puntenverschil gewonnen door Klimakon Lekkerkerk met 25-16. Er moest dus weer gestreden worden in de derde set. Ook al was er vooruitgang, de set werd toch verloren met 25-23. Het was een set die gelijk opging. Dit gold ook voor de laatste set, alleen nu waren het de Dames van Volley2B die sterker waren dan de dames van Klimakon Lekkerkerk waardoor deze set werd gewonnen met 25-21 door Volley2B. Tijd voor de vijfde set, want door een gelijke stand van 2-2 moest er een beslissende strijd geleverd worden. Door het enthousiasme van Volley2B werd er een goed spel neergezet. De aanval liep lekker, mede dankzij de pass en de set-up.
De set, en daarmee de hele wedstrijd, werd gewonnen met 15-8.

Voetbal

CVV Berkel-CVC Reeuwijk: 1-4
Berkel en Rodenrijs - Behalve wat speldenprikken van Berkelse zijde was het CVC Reeuwijk die de lakens uitdeelde en een 0-2 voorsprong pakte in de eerste helft. Goed combinerend, sterker in de duels en met de absolute wil om te winnen kwamen de Reeuwijkers geen moment in gevaar. Alleen verdediger Frans Krijtenburg en keeper Sander van der Velden wisten zich aan Berkelse zijde echt staande te houden. Zij speelden beiden een puike wedstrijd.
In de tweede helft was er een geheel ander CVV Berkel te zien. Blijkbaar waren er pittige woorden door trainer Wolterman gesproken in de pauze. Er werd één tegen één gespeeld en dat betekende dat er een verdediger (Edwin van Wijk) plaats moest maken voor een aanvaller (Rick van der Deen). Vanaf de 46e minuut wist Berkel nu wel druk te zetten. De inzet was vele malen beter dan in de eerste helft, maar het voetbal was niet vernuftig genoeg om CVC Reeuwijk erg te verontrusten. In de 53e minuut viel wel de aansluitingstreffer (1-2). Harmen Nelisse speelde Rick van der Deen prima vrij, waarop Van der Deen vervolgens fraai scoorde.
De optische druk van Berkel-kant bleef, maar leidde niet tot veel of goede kansen. De aanvallende kracht van CVV Berkel kwam niet uit de verf.
Vervelend daarbij was ook dat Berkel weer twee spelers geblesseerd uit zag vallen. Simon Hoep en Robert van der Velden werden daarom vervangen door Glenn van Vianen en Kaffei Wong.
In de slotfase (89e en 93e minuut) vielen er nog twee doelpunten voor de statistiek. De risico’s die CVV Berkel nam leidde tot steeds meer ruimte voor CVC Reeuwijk, zodat uiteindelijk 1-4 de eindstand werd. Zaterdag wacht Zestienhoven. Een belangrijk duel voor handhaving in de middenmoot.

Tafeltennis

Taverzo-TOGB: 5-5
Lansingerland - Lennard Overdevest vocht zich goed naar twee gewonnen wedstrijden tegen streekgenoot Taverzo uit Zoetermeer. Harry Sintemaartensdijk pakte één punt. Dennis van Rutten won twee maal.
Matchwinnaar was de Zoetermeerse Frank Bezoen met drie uit drie. Van de tien partijen gingen er drie in de maximale vijf games. TOGB won ze alledrie; knap werk in het 'hol van de leeuw.' Vrijdag 9 oktober staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Phoenix 1 op het programma. Om 20.15 uur treden de heren aan in de eigen speelzaal Den Opper aan Het Hoge Land 7 te Berkel en Rodenrijs. Toegang gratis. Een optimistische Harry Sintemaartensdijk: “Met een goed resultaat komt de vierde plaats in zicht.”
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut