Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Jeugd neemt speelveld in gebruik

Foto
Na de aftrap konden de eerste wedstrijdjes van start.

Bleiswijk – Met een ferme en welgemikte trap tegen de bal opende wethouder Hans de Rijke vrijdagmiddag, samen met een groot aantal belangstellenden waaronder voetbaltalent Zakeria el Amrani, het speelveld aan de Orion te Bleiswijk. (meer)

Julia klaagt haar nood bij de wethouder

Foto
Julia samen met de wethouder en de directeur die de
intentie hebben samen met de omwonenden tot een oplossing
te komen voor het nijpende speelruimtetekort.


Bergschenhoek – De 9-jarige Julia Vlasblom nam de pen ter hand om een brief te sturen naar De Heraut. (meer)

Tentweek trekt weer groot aantal kinderen

Foto
Spelletjes vormden een belangrijk onderdeel van de
Tentweek 2009.


Berkel en Rodenrijs - In de herfstvakantie werd in Berkel en Rodenrijs een Tentweek georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De naam Tentweek stamt uit de tijd dat er nog echt een tent stond, maar is inmiddels zo ingeburgerd dat de naam gebleven is. (meer)

Huurdersvereniging 3b-gemeenten vaart een eigen koers

Foto
Staand v.l.n.r. Jaap van Rijn (voorzitter), Wim van
Santen en Mar Boers (penningmeester). Zittend v.l.n.r.
Pieter van Vliet, Joop de Schepper en Wim Roos (secretaris).
Afwezig Frans Bross.


Lansingerland – Ruim 2150 van de 4100 huurders van 3B Wonen, de corporatie die woningen verhuurt in heel Lansingerland, zijn lid van de Huurdersvereniging 3b-gemeenten. (meer)

Lintje voor Wereldwinkeliers Berkel Centrum

Foto
De lintjes worden opgespeld.

Berkel en Rodenrijs - Met het opspelden van een lintje voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Wereldwinkel benadrukte bestuurslid Wim Blom zaterdag 24 oktober de waardering voor hun werk. (meer)

KBO Zuid-Holland viert 25-jarig jubileum

Foto nr. 1
Sjef Strijbosch werd door de voorzitter verrast met een
speld in de vorm van een ‘loftrompet’.


Lansingerland – Met een feestelijke eucharistieviering waarin voormalig Bleiswijker vicaris-generaal van het bisdom Rotterdam mgr. H.A. Verbakel voorging vierden de leden van de Katholieke Bond van Ouderen zondag 25 oktober het 25-jarig bestaan van de afdeling Zuid-Holland. (meer)

Het was weer genieten met ACR

Foto
Met een hapje, een drankje, sketches en liedjes werd
ook dit jaar de feestmiddag van het ACR weer een onvergetelijke
voor de senioren en mindervaliden van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – De bergen zand in de Wilhelminastraat konden de vele senioren en mindervaliden van Berkel en Rodenrijs er niet van weerhouden zaterdagmiddag massaal naar zalencentrum Rehoboth te komen en met elkaar te genieten van de jaarlijkse feestmiddag die de vrijwilligers van het Actie Comité Rehoboth (ACR) hen aanboden. (meer)

Heerlijk kijken, lachen en genieten… in de kerk

Foto
Poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek zorgde voor
plezier en verwondering.


Bergschenhoek - Zondagmiddag 18 oktober kwam Matthijs Vlaardingerbroek naar Evangelie Gemeente Morgenstond. En: hij kwam niet alleen, maar had twee grappige figuren meegenomen. (meer)

Spreekuur Ouderenadviseur voortaan in zalencentrum Rehoboth

Foto
De ouderenadviseurs in Lansingerland v.l.n.r. Liesbeth
Kraaijenga, Diana van IJzendoorn-Kuling en Heleen Holleman.


Berkel en Rodenrijs - “Zo lang mogelijk thuis blijven wonen”, dat is een wens van veel ouderen. Toch is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. (meer)

Nissanclub strijkt neer langs Rodenrijseweg

Foto
Eerst werden alle auto’s van de clubleden bekeken voor men
binnen ging genieten van de nieuwe Nissan 370Z.


Berkel en Rodenrijs – De leden van de Nissan Z en ZX Club waren zaterdagmiddag te gast bij Nissandealer Cas Lamens aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs. (meer)

‘Kom maar op!’ werd thema van 2009

Foto
Dinsdag gingen de jassen aan voor de vossenjacht. Met vlak
voor de start nog even bij de ‘Kom maar op’ pop en drie ‘acteurs’
van de sketches op de foto.Bergschenhoek – Rond de 250 kinderen tussen de 4 en 12 jaar genoten tijdens de herfstvakantie van de speciaal voor hen georganiseerde jeugdweek 2009 met als thema ´Kom maar op!´. (meer)

Arrestaties na beroving

Bergschenhoek - De politie heeft donderdagavond 22 oktober twee Rotterdammers gearresteerd direct na een beroving op de Plaszoom.
Kort na tien uur werd een 21-jarige man uit Bergschenhoek door een aantal personen onder bedreiging van een mes beroofd. Hierbij werden onder meer zijn mobiele telefoon, geld en bankpas buitgemaakt.
Politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen twee verdachten aan op de Plaszoom. Zij werden aangehouden en bleken in het bezit te zijn van de zojuist gestolen I-Phone en messen. Het tweetal is op het politiebureau ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op 21 en 22 oktober snelheidscontroles gehouden op de Klapwijkseweg ter hoogte van de kruising met de Oostmeerlaan.
Woensdag 21 oktober werd tussen half twee en twee uur gecontroleerd. Zeven bestuurders reden te hard, waarvan 80 km/uur de hoogst gemeten snelheid was. Op dit weggedeelte is maximaal 50 km/uur toegestaan.
Donderdag werd tussen 11.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring. Een motorrijder spande de kroon, hij reed 95 km/uur.

Verkeerscontrole Boterdorpseweg

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 22 oktober heeft de politie tussen 14.00 en 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Boterdorpseweg, ter hoogte van de Berkelse Poort. Er werden 27 processen-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het niet zichtbaar zijn van de kentekenplaat en het niet bij zich hebben van een geldig rijbewijs.

Banden lek gestoken

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Condorweg en de Ooievaar in totaal drie autobanden lek gestoken. Op de Kemphaan was die week een auto opengebroken en in de wagen een aantal handels afgebroken. Ook de antenne van deze auto moest het ontgelden.

Inbraak nieuwbouwwoningen

Bergschenhoek – Op de Rietveld werd vorig weekend ingebroken in een tweetal in aanbouw zijnde woningen. Maandagochtend 19 oktober werd ontdekt dat er twee ketels waren gestolen.

Geen autogordel

Bergschenhoek – Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Boterdorpsewg op dinsdag 20 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur bleek een groot aantal bekeuringen te zijn uitgeschreven wegens het niet dragen van de autogordel.
Zeventien personen droegen geen gordel. Ook werden vier processen-verbaal opgemaakt omdat men tijdens het rijden een mobiele telefoon in de hand had.

Schoorsteenbrand

Bleiswijk – Bewoners van de Beukenlaan zagen maandagavond 19 oktober rond de klok van half negen vuur uit de schoorsteen van een van de woningen komen. Het bleek om een schoorsteenbrand te gaan. De brandweer kon het vuur snel doven.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Sociaal-cultureel werk Lansingerland
Lansingerland – Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert het gehele jaar door leuke en sportieve activiteiten voor senioren. Wegens het toenemende aanbod van deelnemers zal er voortaan telefonisch spreekuur gehouden worden. (meer)

Verwijderen zwerfvuil en graffiti kost jaarlijks ¤ 250.000

Lansingerland – Jaarlijks betaalt de gemeente meer dan 250.000 Euro om zwerfvuil op te ruimen en graffiti te verwijderen. Een bedrag dat de inwoners krijgen doorberekend in de belasting die ze moeten betalen. (meer)

CDA vraagt om opfrisser voor Dorpsstraat Bleiswijk

Bleiswijk – Nu de plannen voor een aantal nieuwbouwprojecten dat het centrum van Bleiswijk een impuls moet geven, door de economische omstandigheden met vertraging lijken te zullen worden uitgevoerd, wil de raadsfractie van het CDA dat de gemeente niet langer wacht met een opknapbeurt voor de Dorpsstraat in Bleiswijk. (meer)

Vierhonderd suggesties in gesprekken met college

Lansingerland – In de zeven bijeenkomsten die het college van burgemeester en wethouder in de afgelopen periode met inwoners van de gemeente heeft gehouden, zijn ongeveer 400 opmerkingen en vragen aan de orde gekomen. Dat liet het college weten in een rapportage over de bijeenkomsten aan de gemeenteraad. (meer)

Gezellige feestavond voor 60-plussers

Bergschenhoek - Voor de derde keer organiseert de Lionsclub Bergschenhoek een gezellige feestavond voor alle 60-plussers van Bergschenhoek op vrijdag 6 november in de Smitshoek te Bergschenhoek. (meer)

Een verhelderende lezing over EIK en Kinesiologie

Bergschenhoek - Merel Asbeek Brusse van Movimento en Natasja van der Burg van praktijk in Balans hebben verrassende overeenkomsten ontdekt in de toepassing van Kinesiologie en de EIK therapie (Enneagram Intergratie Kunde). (meer)

Open dag RTV Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – De lokale omroep RTV Lansingerland is dringend op zoek naar vrijwilligers met als doel de omroep verder te laten groeien en bloeien. (meer)

PvdA-fractie roept op vliegverkeer boven kernen Lansingerland te stoppen

Lansingerland – In een open brief heeft de PvdA-fractie Lansingerland premier Balkenende, Rotterdam Airport, VLM Airlines, Transavia Airlines CV en Air France-KLM aangeschreven over de geluidsoverlast die de gemeente Lansingerland ondervindt van de luchthaven in Rotterdam. (meer)

Verkiezingsprogramma CDA-Lansingerland landelijk bekroond

Lansingerland - Het verkiezingsprogramma van het CDA-Lansingerland voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 is uitgekozen tot de beste drie CDA-programma’s van Nederland. (meer)

Nathaly van Wesdonk geniet van haar eerste Zesdaagse

Foto nr. 1
Nathaly van Wesdonk (tweede van links) wordt door
koppelgenoot Natasja de Vroome tijdens de koppelkoers
weer in de baan gebracht. Foto: Hans van Wesdonk.Bergschenhoek/Amsterdam – Welke wielerliefhebber heeft niet een keer de Zesdaagse bezocht. Daar waar de wielrenners zes dagen lang hun programma afwerken in een sfeer die vergelijkbaar is met een kermis. En waar de sporters amusement weten te brengen voor de vele toeschouwers. (meer)

Bleiswijkers door strafschoppen geëlimineerd

Bleiswijk – Dat bekervoetbal ook het voetbalpubliek kan vermaken ondervonden de aanwezigen bij het bekerduel tussen Soccer Boys (2e klasse) en eersteklasser Smitshoek uit Barendrecht. (meer)

Diane Valkenburg start komend weekeinde op NK afstanden

Foto
Diane Valkenburg. Foto: Huub Snoep.

Bergschenhoek – Komend weekeinde staat voor de Nederlandse topschaatsers en schaatssters de eerste krachtmeting op het programma. In Heerenveen zullen op vrijdag 30 oktober en op zaterdag en zondag 1 en 2 november de Nederlandse Kampioenschappen afstanden worden verreden. (meer)

Jan van den Bosch kan er geen genoeg van krijgen

Foto
Jan van den Bosch werd totaal verrast door de clubleden.

Bleiswijk – Met een verrassingsfeest van zijn sportieve vrienden van LTV Bleiswijk werd Jan van den Bosch zondagavond niet alleen gefeliciteerd met zijn tachtigste verjaardag, maar tevens bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de club.

De groundsman van de tennisverenging ging in 1983 reeds van start op de
banen. Zijn echtgenote Coby vergezelde hem en assisteerde ruim elf jaar achter de bar. (meer)

Berkelaar René Heemskerk doet mee aan strandrace

Foto
René Heemskerk in actie tijdens een eerdere strandrace.

Berkel en Rodenrijs – Op 1 november staat René Heemskerk voor de vijfde keer aan de start van de langste strandrace ter wereld, de strandmarathon Hoek van Holland - den Helder. (meer)

Berkelse veteranen warm de winter in

Foto
Mr. Pepijn Belien en de veteranen van CVV Berkel in
de nieuwe trainingspakken van notariskantoor Oostland Partners.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 24 oktober overhandigde notaris mr. P.P. Belien van notariskantoor Oostland Partners gloednieuwe trainingspakken aan het eerste veteranenteam van CVV Berkel. (meer)

Geslaagd trainingsweekend met Doto

Foto
De deelnemers aan het trainingsweekend van Doto.

Bergschenhoek - Ter voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen, vertrok zaterdag 17 oktober het grootste deel van de selectie - 39 jongens/meisjes en 11 man/vrouw leiding - van sv DOTO uit Bergschenhoek voor een trainingsweekend naar Turnhal Start 65 in het Belgische Buizingen.

Het hele weekend werd er veel en intensief getraind en van alle voor de
deelnemers in de zaal aanwezige en voor de Hoeksenaren nog onbekende mogelijkheden (die er binnenkort wel zijn in de nieuwe Hoekse sportzaal) werd gretig gebruik gemaakt. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BSC’68 – Berkel
BVCB – Lyra
14.30 uur
MVV’27 – Soccer Boys
Berkel (da) – RVVH 2
15.00 uur
Soccer Boys (da) – UDO
12.30 uur

Zondag:
TOGB – JHR
14.00 uur
DOSR – Soccer Boys

Bridgen

Eerste parencompetitie
Bleiswijk - De eerste parencompetitie van het seizoen 2009-2010 bij de Bleiswijkse Bridgeclub is afgesloten. De hoogst geëindigde paren zijn in de A-lijn: 1. Kees van Leeuwen & Gert Roos 57.29%, 2. Ank Roos & Matthijs Tuurenhou 54.69%, 3. Leo de Jong & Hardy van Oosten 53.01%, 4. Margot Helderman & Wim Helderman 51.83%, 5. Dorien Bink & Willem Neeteson Lemkes 51.51%.
In de B-lijn: 1. Mieke van Buul & Corry v.d. Pijl 55.84%, 2. Betty van Rutten & Henk van Rutten 55.12%, 3. Marissa van Os & Richard van Os 55.06%, 4. Bertus Ammerlaan & Piet van Santen 53.62%, 5. Ien van Klaveren & Jaco Vrijenhoef 52.89%.
In de C-lijn: 1. Hugo Groeneveld & Leo Waterreus 55.08%, 2. Francien Pigmans & Hans Pigmans 54.58%, 3. Sjaan Waterreus & Gerda Wilson 53.77%, 4.
Joke Bonnecroy & Ruud Bonnecroy 53.20%, 5. Karel Bomers & Cees v.d. Linden 53.03%.
Inmiddels spelen zes teams in de districtsviertallencompetitie, terwijl de overige paren een laddercompetitie spelen.

Biljarten

Uitslagen competitie
Zoetermeer-Ackerfietje 1 2-7 Sportvrienden-Raedthuys 4-5 Ackerfietje 2-Rust Wat 0-9 Raedthuys-Katpolder 3 4-5.

Voetbal

Alexandria ’66-BVCB: 2-1
Bergschenhoek – De vriendschappelijke wedstrijd van Alexandria ’66 tegen BVCB kende een droomstart voor de thuisploeg. De nummer drie in de tweede klasse D kwam binnen vier minuten op een 1-0 voorsprong, toen Angelo Koeiman alleen voor Mark Gaerthe niet faalde. Alexandria ’66 en BVCB waren aan elkaar gewaagd en er waren kansjes van beide kanten, hoewel er in de eerste helft niet meer gescoord werd. De tweede helft kende meer opleving.
Bij vlagen was het spel goed en BVCB kwam er aanvallend beter uit. Jeffrey Zwinkels, nog geen minuut in het veld, speelde af op Brent Kunnen, die met een lobje de bal tegen de touwen kreeg, 1-1. Niet veel later werd een overtreding net binnen het strafschopgebied van Bart Mooij op Sjoerd Hagemeijer met een strafschop te zwaar bestraft. Kevin de Kok keerde echter de slap ingeschoten strafschop van Kevin de Vries. Dat Alexandria ’66 een kwartier voor tijd alsnog op 2-1 zou komen, kwam voort uit een vage situatie. Bart Mooij lag geblesseerd op de grond en waar gedacht werd aan een vrije trap, werd de bal uit het niets voorgegeven op aanvoerder Robin Verhorst, die de bal binnenkopte. Alexandria ’66 verzuimde in het laatste kwartier de wedstrijd te beslissen. BVCB kreeg via Brent Kunnen nog wel een kans, maar zijn schot werd net onder de lat weggetikt.


Berkel Dames bekert verder
Berkel en Rodenrijs - De dames van CVV Berkel hebben vrijdagavond de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Zij hadden weinig moeite met Alkmania dat toch ook op 2de klasse niveau speelt. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 0-8 in Roelofarendsveen. De doelpunten werden gemaakt door: Linda Welles (3x), Nadine Bier (2x), Chantal van Wijk (2x) en Michelle Arbman. Eerder hadden de dames ook al van De Jodan Boys gewonnen waardoor plaatsing in de volgende ronde een feit is. Zeer positief was ook de rentree van Corine Notenboom die na een revalidatie van meer dan een jaar door een zware blessure (gescheurde kruisband) haar eerste speelminuten weer maakte in het dames 1 elftal.

Wielrennen

Pedaalridders massaal in de prijzen.
Lansingerland – Het veldseizoen startte met Nicky Gieskens van De
Pedaalridders aan de start in Honselersdijk; een wedstrijd die deel uitmaakt van het Zuid-Holland totaalklassement. Hij nestelde zich meteen in de kopgroep en gaf zijn goede positie niet meer prijs. Hij liet zijn topvorm zien door als eerste over de meet te komen. Clubgenoot Thom v.d.
Spek zat in de achtervolging en eindigde als 12de in zijn eerste veldrit.
Ook Thijs van Gemert van De Pedaalridders pakte een eerste prijs in zijn categorie. In het algemeen klassement bezet Thijs eveneens de beste plek.
Zijn clubgenoot John Maasbach staat als 17de in het klassement.

Nationale dernywedstrijden in Apeldoorn
Lansingerland - In Apeldoorn werden nationale baanderny wedstrijden verreden waarbij de renners van De Pedaalridders ruim waren vertegenwoordigd en ook nog massaal in de prijzen zijn gevallen. Edwin Vrauwdeunt van De Pedaalridders wist met ruime voorsprong de derny wedstrijd op zijn naam te schrijven. Bij de junioren van De Pedaalridders waren Richard Lamens en Leon Hofman vertegenwoordigd. Ze zaten in de achtervolging en in de laatste ronde gaven de koplopers elkaar geen duimbreedte. Richard kwam als 2de en Leon als 3de over de meet. In de puntenkoers wist Leon Hofman met overmacht de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Volleybal

Volley2B/van der Breggen-Volcom: 4-0 (d)
Lansingerland - Het eerste damesteam van Volley2B speelde de eerste thuiswedstrijd. Volcom stond een paar plaatsen boven Volley2B dus de dames begonnen de wedstrijd vol enthousiasme. De eerste set werd daarom gewonnen met 25-16. De tweede set zakten de dames wat weg, maar ze kwamen bij 18-22 goed terug door de sterke aanvallen. Deze set werd daarom gewonnen met 27- 25. De derde en vierde set kwamen de dames weer terug in hun eigen spel en deze sets werden gewonnen met 25-17 en 25-16. Volgend weekend zal Volley2B/van der Breggen om 19.30 uur thuisspelen in de Ackers tegen de Burgst.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 25 oktober organiseerde atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de Aart van Hovenloop. De wedstrijd – een in een serie van zes - voor de jeugd over een afstand van 1.000 meter werd gewonnen door Steven Eleonora in een tijd van 3.12. Tweede werden Sander Stortebeker en Jori Paardekooper in 3.30 (pr voor Jori). Bij de meisjes werd de wedstrijd gewonnen door Tamara Eleonora in een tijd van 3.53. De senioren liepen een afstand van 5 kilometer. De winst ging naar Bart Roefs met 18.52. Hij werd op de voet gevolgd door Marco Medendorp die een tijd van 18.56 op de klokken zette. Op de derde plaats finishte Chris Paardekooper in 19.20.
Mariska van Straalen eindigde als eerste dame in een tijd van 22.21.
Marloes Nuijten werd tweede in 22.27 en Ingrid Baggerman derde in 22.56.
Persoonlijk records waren er voor Jonathan Voorhaar 26.55, Jaap van der Linden 27.52, Marlies van der Linden 29.36 en Mariska van der Linden 30.44.
De complete uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl .

Drechtstedenloop
Bleiswijk – Zes atleten van De Kievieten verschenen zondag aan de start van de Drechtstedenloop met de halve marathon als hoofdafstand, de achtste van tien wedstrijden uit de Loopreizenserie 2009. Het parcours startte in het historisch centrum van Dordrecht. Lars de Bekker leverde een prachtige prestatie door voor de tweede keer in korte tijd zijn persoonlijk record op de halve marathon aan te scherpen. Hij zette een eindtijd van 1.25.12 op de klokken. Ook Bart van Dodeweerd verbeterde zichzelf, hij finishte in een mooie tijd van 1.31.33. Julie Beukers eindigde als derde dame in een tijd van 1.30.18 en werd met deze prestatie tweede bij de dames vanaf 40 jaar.
Janna Brand liep 1.35.31 en werd eerste in haar leeftijdscategorie dames vanaf 35 jaar. Richard Lelieveld liep verrassend in de prijzen, hij werd met een tijd van 1.28.58 derde in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar. Erik van Keeken finishte in een tijd van 1.29.50
Bevoloop Gorinchem
Bleiswijk - Ronnie Duinkerken, atleet van De Kieviten, kwam zaterdag in actie tijdens de 21e editie van de Bevoloop in Gorinchem. Hij liep de wedstrijd over tien kilometer en werd vijfde. Zijn eindtijd van 34.26 was goed voor een derde plek in de leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar.

Leerlingen brengen bezoek aan beroepenmanifestatie

Foto
Nadere studie naar beestjes.

Lansingerland/Zoetermeer – Leerlingen van groep 7 reden vanuit heel Lansingerland vorige week donderdag richting Zoetermeer om een bezoekje te brengen aan de beroepenmanifestatie die dit jaar werd georganiseerd in het Oranje Nassau College. (meer)

Omstanders helpen schaap op het droge

Foto
Nadat het schaap naar de wei was gedragen en daar
overeind gezet kon hij weer worden opgenomen in de kudde.


Berkel en Rodenrijs – Terwijl een klant vorige week bij automobielbedrijf Cas Lamens stond te wachten tot haar auto klaar was om meegenomen te worden was zij getuige van een redding van een schaap. (meer)

Standwerkersconcours in Berkel en Rodenrijs

Foto
De beste standwerkers demonstreren hun kunnen
in Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 31 oktober wordt van 10.00 tot 16.00 uur weer een standwerkersconcours gehouden in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Oliebollenverkoop voor Roemenië

Oliebollenverkoop

Bergschenhoek – De Werkgroep Roemenië Klundert-Bergschenhoek houdt op zaterdag 31 oktober een oliebollenverkoop in of voor PLUS Koelhuis in Bergschenhoek. (meer)

Weekendafsluiting A12 Zoetermeer-Gouda

Bleiswijk/regio - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 30 oktober 22.00 uur tot maandag 2 november 05.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A12 tussen de oprit Zoetermeer (7) en het knooppunt Gouwe in de richting van Utrecht. (meer)

‘Youngsters’ bouwen aan toekomst TOGB Handbal

Berkel en Rodenrijs - Sinds het begin van het dit handbalseizoen is TOGB Handbal begonnen met de uitvoering van een breed plan waarmee gebouwd wordt aan de toekomst van de vereniging. (meer)

Kracht van Oostland scoort boven landelijk gemiddelde

Foto nr. 1
Het rapport werd aan zowel de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp
als aan de wethouder van Lansingerland overhandigd.


Oostland – Tussen de drie- en vierhonderd ondernemers kwamen donderdag 15 oktober naar de speciaal voor hen georganiseerde Oostlanddag. (meer)

Een tevreden terugblik van de voorzitter

Foto
De organiserende ondernemingsverenigingen tonen samen
de nieuwe vlag van het Oostland.


Bergschenhoek – Samen met de medeorganisatoren heeft hij er de handen vol aan gehad, maar het resultaat mocht er zijn. Vincent de Beer, bestuurslid van VNO-NCW Oostland, was de voorzitter van het projectteam dat de Oostlanddag voorbereidde. (meer)

Boom valt op twee auto’s

Foto
De boom brak af en kwam boven op twee geparkeerd
staande auto’s terecht.


Berkel en Rodenrijs – Nietsvermoedend parkeerden twee automobilisten hun auto zaterdagmiddag op de parkeerplaats achter het politiebureau in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Glitter en glamour tijdens feestelijke Ambiance

Foto nr. 1
Diverse malen kon men genieten van een show op de bühne.

Berkel en Rodenrijs – Voor de zesde keer werd in Berkel en Rodenrijs een sfeervolle Lifestyle Ambiance georganiseerd. (meer)

Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen

Foto
Met een extra actie vraagt de politie iedereen alert te zijn
en geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.


Lansingerland – Met een extra campagne gaat de politie van Lansingerland de komende weken de weg op om zo veel mogelijk mensen te waarschuwen niet (ongewild) mee te werken aan de reeks van auto-inbraken in de gemeente. (meer)

Officiële eerste steen van de nieuwbouw sluit koker met berichten in

Foto
Nadat de koker in de muur was geplaatst kon de
officiële steen het gat afsluiten.


Bergschenhoek – De bouw van de beide scholen voor voortgezet onderwijs aan de Boterdorpseweg vordert gestaag. Donderdagmiddag 15 oktober werd een mijlpaal bereikt bij een van beide; met een grote groep belangstellenden werd ’s middags een officiële eerste steen gemetseld voor het Melanchthon Bergschenhoek. (meer)

Gouden Piet en Riet verruilden Westland voor Oostland

Foto
Zaterdag ging het gouden paar met het hele gezin
op de foto in het Huygensplantsoen.


Berkel en Rodenrijs – Samen met zowel het gezin als met vrienden en bekenden vierden Piet en Riet van der Meer zaterdag 17 oktober hun 50-jarig huwelijksfeest. (meer)

Wolfert Pro nu ook officieel geopend

Foto
Samen met de wethouder en de directeur knipte Daan
Portegies een lint door, waarna iedereen de school kon bekijken.


Bergschenhoek – De eerste ruim dertig leerlingen namen aan het begin van het nieuwe schooljaar reeds bezit van het gebouw waar de nieuwe onderwijsvorm Wolfert Pro z’n intrede deed, maar dinsdagmiddag 13 oktober was men met elkaar zover dat ook de officiële opening kon worden verricht. (meer)

Opening speelveld met jeugdactiviteiten en A1 speler FC Utrecht

Foto:
Het speelveld is te vinden aan de Orion, hoek Waterman
te Bleiswijk.


Bleiswijk – Op vrijdag 23 oktober zal het speelveld Orion / Waterman worden geopend. Het jongerenwerk organiseert deze opening met een leuk programma. (meer)

Twirlteam Helicon valt in de prijzen

Foto
De meiden van het twirlteam van Helicon gingen met
zeven prijzen naar huis.


Arnhem/Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zaterdag 17 oktober deed een gedeelte van het twirlteam van Helicon mee aan een majorette/twirlwedstrijd in Arnhem. (meer)

Herfstwandeling Rotta

Bergschenhoek – Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert op zaterdag 24 oktober een herfstwandeling in het Lage Bergse Bos. (meer)

Diefstal steigers en kabels

Berkel en Rodenrijs – In het weekend van 10 en 11 oktober werden vanaf een bouwterrein aan de Oostmeerlan steigers en een flink aantal meters aan kabels gestolen.

Fietsendief aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 13 oktober kwam bij de politie de melding binnen dat er rond kwart voor elf een fiets was gestolen op het Westerwater. (meer)

Inbrekersgereedschap in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs – Een bewoner van de Rodenrijseweg zag in de nacht van 13 op 14 oktober twee verdachte personen fietsen. (meer)

Fiets terug naar eigenaar

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Een op 2 oktober vanaf de Grutto gestolen fiets is weer terug bij de eigenaar. (meer)

Nepvuurwapen in auto

Bergschenhoek – Op de Bergweg-Zuid is op 16 oktober om half tien een 27- jarige automobilist uit Almere aangehouden, omdat hij zich verdacht gedroeg. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier PJF
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo ’t Schooltje
Bergschenhoek – Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83, organiseert in de herfstvakantie op donderdag 22 oktober een gezellige Kinderbingo. (meer)

Bleiswijk

Internet café
Bleiswijk - Elke dinsdag- en donderdagmiddag is er vanaf 14.00 uur de mogelijkheid voor senioren om te internetten, in het leercentrum en internetcafé van De Leeuwerik. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Oostlanddag biedt interessante workshops

Oostland – Voordat tijdens de Oostlanddag op 15 oktober het rapport Kracht van Oostland werd gepresenteerd, bestond het middagprogramma uit een viertal workshops. (meer)

Regeling starterslening binnenkort in werking

Lansingerland - Starters op de huizenmarkt die moeite hebben met de financiering van hun eerste huis, kunnen per 1 november 2009 bij de gemeente aankloppen voor een starterslening. (meer)

CDA met resolutie over geluidshinder HSL naar het partijcongres

Lansingerland - De CDA-fractie en het CDA-bestuur van Lansingerland hebben het initiatief genomen voor een resolutie over de geluidshinder door de HSL. (meer)

Nieuw OV-lijnennet per 13 december voor Lansingerland

Lansingerland - Er komt een nieuwe buslijn die de drie kernen van Lansingerland verbindt, alsook de Randstadrail halte Westpolder en Delft.
Naast de centra worden ook verbindingen geboden met scholen en de polikliniek van het SFG. (meer)

Dorcas Voedselactie in supermarkten en kerken

Dorcas

Lansingerland - Dit jaar wordt in de week van 1 tot en met 8 november voor de veertiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost- Europa. (meer)

CDA verkent gebiedsvisie Kruisweg

Kruisweg - Zaterdag 17 oktober heeft de bijna voltallige CDA-raadsfractie de gebiedsvisie Kruisweg verkend. Vanaf het gemeentehuis in Bleiswijk ging het ’s morgens vroeg per fiets richting Rottezoom en vandaar onder de Rijksweg A-12 naar het buitengebied Kruisweg. (meer)

Vaccinatiedag in Lansingerland

Vaccinatiedag

Lansingerland – Op woensdag 28 oktober is er in Lansingerland een vaccinatiedag in Jongerencentrum ’t Spectrum, Groeneweg 49 te Bergschenhoek. (meer)

CDA leden bespreken verkiezingsprogramma

Lansingerland - Op woensdagavond 28 oktober zal er een algemene ledenvergadering van het CDA Lansingerland plaatsvinden. De avond staat in het teken van het vaststellen van het verkiezingsprogramma. (meer)

Soccer Boys stapt eindelijk zonder frustraties van het veld

 Foto
Jan van Egmond (links) en Niels Kahlmann (BVCB) in een
verbeten duel tijdens Soccer Boys-BVCB. Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Het was de afgelopen jaren afzien voor de Bleiswijkse voetbalclub Soccer Boys. Natuurlijk was er een promotie en speelde de ploeg regelmatig uitstekende wedstrijden. (meer)

NK ploegentijdrit levert tweede plaats op voor Milan van den Ende

Foto
De succesvolle groep renners van Restore Cycling
met boven v.l.n.r. Rune van der Meijden, Jan Hogervorst
(trainer) en Dylan van Baarle; onder Jelle Lugten en Milan
van den Ende.


Berkel en Rodenrijs - Op 3 oktober werd in Hoogezand - Sappemeer het
Nederlands Club Kampioenschap (NCK) gehouden. Alle wielerverenigingen in Nederland hebben dan de mogelijkheid hun beste renners op te stellen om zich in een ploegentijdrit met elkaar te meten. (meer)

Niels Boon Nederlands kampioen MTB Marathon

Foto
Niels Boon op het hoogste schavot met de
driekleur al over zijn schouders.


Berkel en Rodenrijs – Niels Boon heeft het mountainbikeseizoen op waardige wijze afgesloten. (meer)

Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge verlengt sponsorcontract

berkel

Berkel en Rodenrijs – Het Berkelse Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge heeft het sponsorcontract met CVV Berkel voor Heren 2 en het talentenelftal onder de 23 jaar met drie jaar verlengd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – Smitshoek
15.00 uur (beker)

Veel belangstelling voor de jaarlijkse Rottebergen Bokaal

Rottebergen Bokaal

Bergschenhoek - Ook dit jaar werd weer de traditionele Rottebergen Bokaal wedstrijd gehouden waarvoor veel belangstelling was. Met het startsein konden de 98 deelnemers starten. (meer)

Korfbal

Weidevogels C2 veldkampioen
Bleiswijk - C2 van korfbalvereniging Weidevogels werd ongeslagen veldkampioen.
Na de één na laatste wedstrijd in Scheveningen waren ze eigenlijk al kampioen, maar dat vond het team niet genoeg; de spelers wilden ongeslagen kampioen worden bij de laatste thuiswedstrijd tegen die Haghe. Weidevogels ging met 8-3 de rust in met als laatste een mooie omdraaibal van Chan.
Uiteindelijk wist Weidevogels nog drie doelpunten te scoren. Ondanks de harde regen op het eind wist Enneke er nog een prachtig afstandschot in te leggen en de wedstrijd was gespeeld met een eindstand van 11-3.

Weidevogels-Korbis: 5-11
Bleiswijk - Bij winst in de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen kon Weidevogels beslag leggen op de derde plaats. In de eerste helft kwam Weidevogels er echter niet veel aan te pas. De tweede helft startte het Bleiswijkse team wat sterker; Korbis kwam wat minder gedreven uit de kleedkamers terug. Weidevogels was niet bij machte om de onstane doelpuntenachterstand goed te maken. Rianne Hulst verving Mayke Bolle, maar ook Rianne kon het tij niet keren. Weidevogels 1 gaat met een vierde positie de zaalcompetitie in. Door het verlies wordt het gat tussen de eerste drie koplopers weer een stukje groter. Na de zaalcompetitie volgen nog zeven belangrijke veldwedstrijden.

Motorcross

Donny Bastemeijer verlaat Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Na een samenwerking van een seizoen is binnen het Team Voorwinden-Brouwer Motors besloten de samenwerking met Donny Bastemeijer te beëindigen. Mede door de verschillen in visie wat betreft de motorsport is er een vertrouwensbreuk ontstaan. Dit blijkt geen goede basis om de samenwerking naar het volgende seizoen voort te zetten.
Hoe het Team Voorwinden-Brouwer Motors er in 2010 precies uit zal zien is nog niet bekend. Wel, dat Maik Voorwinden deel zal nemen aan het ONK Supermoto.

Tafeltennis

Vriendenschaar-TOGB: 7-3
Lansingerland - Het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB heeft dankzij goed spel van Dennis van Rutten nog kansen op een plek in de middenmoot van de eerste klasse. Van Rutten won in Gouda twee van zijn drie partijen tegen Vriendenschaar. Ook het dubbel ging naar TOGB. Lennard Overdevest en Harry Sintemaartensdijk waren beiden dichtbij een winstpartij tegen Gouwenaar Kervezee. Na vijf van de tien wedstrijden kan de balans worden opgemaakt in de sterke groep 2 van de eerste klasse. TOGB staat met 18 punten onderaan, maar heeft nog kansen op een plek in de middenmoot. De clubs ontlopen elkaar niet veel. Op vrijdagavond 30 oktober vanaf 20.15 uur speelt de Berkelse ploeg thuis tegen Dordrecht.

Voetbal

Soccer Boys (zo)-FC Zoetermeer: 2-3
Bleiswijk - Soccer Boys begon de wedstrijd erg matig en het was aanvankelijk te danken aan het feit dat de verdediging en keeper hun taken goed uitvoerden dat het niet op achterstand kwam. Soccer Boys liep veel uit positie en er werd te vaak voor een lange bal gekozen. Zoetermeer zou dan ook op voorsprong komen en deze meenemen de rust in. De 0-1 ruststand was meer dan verdiend voor Zoetermeer.
De tweede helft kwam er een heel ander Soccer Boys het veld op. Zoetermeer kreeg het veel moeilijker en moest zich vaak laten zakken op eigen helft.
De 1-1 zou dan ook vallen als Martijn Vermeulen een moeilijke bal goed weet te controleren en hem knap over de keeper heen lobt.
Met deze tussenstand bleef Soccer Boys aanzetten, maar ondanks grote kansen kort na de 1-1 zou er (nog) niet gescoord gaan worden. Tegen de verhouding in zou Zoetermeer weer op voorsprong komen. Soccer Boys herpakte zich na deze tegenvaller en ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Wederom zou deze er komen. Na een prima voorzet van Galik Amghar werd er knap binnengeknikt door Samir Amghar. De 2-2 leek voor beide teams niet genoeg en het spelbeeld ging vanaf hier dan ook meer op en neer. Hierbij kreeg Zoetermeer wel de grootste kansen, maar het werd toch een slot wat alle kanten op zou kunnen. Enkele minuten voor tijd zou Zoetermeer dan toch voor de 2-3 aantekenen en Soccer Boys stond weer met lege handen.

CVV Berkel-Leonidas: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Op een zonnig en winderig sportpark Het Hoge Land ontving CVV Berkel koploper Leonidas. Dat de koploper dit seizoen in elke wedstrijd sterk uit de startblokken komt, ondervond ook het elftal van René Wolterman aan den lijve. Binnen zes minuten stond er 0–2 op het scorebord.
Al na drie minuten bekroonde Leonidas een sterke aanval over de rechterkant met de openingstreffer van spits Patrick Pot. Nog geen 120 tellen later verdubbelde diezelfde Patrick Pot de score door wederom een voorzet vanaf de rechterflank achter keeper Sander van der Velden te frommelen. Een afstraffing voor CVV Berkel leek zich aan te tekenen, maar trainer Wolterman liet het zover niet komen. Roland Nederstigt viel geblesseerd uit, Timo van der Hoeven nam zijn plek over en direct daarna werd laatste man Glenn van Vianen ingeruild voor spits Jeroen Buitenhuis. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en nam CVV Berkel het initiatief over. Binnen 20 minuten bracht Pieter van der Breggen de stand van 0–2 naar 3–2 door eerst droog met het linkerbeen binnen te schieten en vervolgens zeer attent een voorzet van Lennard Kennepohl binnen te tikken en een fout in de verdediging van Leonidas af te straffen. Met Pieter van der Breggen is de absolute uitblinker van deze middag genoemd en onder zijn impulsen dreigde Leonidas de controle over de wedstrijd compleet te verliezen. Na de rust hervond Leonidas zichzelf echter en nam opnieuw de overhand. Met een kopie van de eerste helft als gevolg, scoorde opnieuw Patrick Pot de gelijkmaker en vervolgens bood CVV Berkel de gasten ook nog een voorsprong door laks verdedigen bij een vrije trap; 3–4. Opnieuw moest CVV Berkel uit een achterstand terugkomen en opnieuw bood Pieter van der Breggen uitkomst. Na een aantal pogingen van achtereenvolgens Lennard Kennepohl, Robert van der Velden en Bob de Geus, bracht de mooiste aanval van de middag uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Vanuit het achterveld werd door goed positiespel Robert van der Velden vrijgespeeld, die met een uitstekende steekpass Pieter van der Breggen lanceerde. Van der Breggen rondde vervolgens zeer koelbloedig met een stiftbal over de uitkomende keeper af, 4–4. Beide ploegen probeerden hierna de volle drie punten nog binnen te slepen, maar uiteindelijk floot de uitstekend leidende scheidsrechter Merkenstein voor het eindsignaal.

Volleybal

DVO-Van der Breggen/Volley2B: 3-1 (d)
Lansingerland - Zonder coach en met Mieke als spelverdeler ging het team van Van der Breggen/Volley2B gelijk goed van start. Het liep aan het begin van de eerste set al een paar punten uit. De tegenstander kwam echter sterk terug, wat resulteerde in een zinderende slotfase. Beide teams maakten kans om de set naar zich toe te trekken, maar helaas trok DVO aan het langste eind: 29-27. De tweede set begon met een achterstand, maar nu waren de Lansingerlanders het die zich knap terug vochten. Het werd weer erg spannend, maar wederom was het DVO die de setwinst mocht opschrijven: 27- 25. De derde set werd helaas wat makkelijker uit handen gegeven, ondanks een hard geslagen bal binnen de drie meter (!) van Annelore. Mede dankzij het goede opzetwerk van Mieke en mooi geslagen ballen van onder andere Dian en Marrit slaagden de gasten erin de 4de set wel te winnen.
Zaterdag speelt het team voor eigen publiek.

Biljarten

Uitlagen competitie
Egelantier 1-Ackerfietje 2 1-8
Ackerfietje 1-Egelantier 2 7-2
Carambole 1-Raedthuys 7-2.

Uitslagen bekerwedstrijden
Carambole 3-Raedthuys 7-2
Ackerfietje 1-Carambole 2 7-2
Watertoren-Ackerfietje 2 2-7
Raedthuys-East End 7-2.

Netwerk Fietsknooppunten in Lansingerland

Lansingerland – Waren fervente fietsers al lange tijd gewend aan het Fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe, in Brabant en elders in het land, sinds deze week zijn de bekende groene bordjes ook in Lansingerland te zien. (meer)

Brand kinderboerderij Bergse Linker Rottekade

Ommoord - Bij een brand op het terrein van de kinderboerderij aan de Bergse Linker Rottekade is in de nacht van zondag op maandag een gebouw afgebrand. (meer)

Uitslaande brand legt grote schuur in de as

Foto nr. 1
De vlammen slaan al snel uit het pand. Als de brandweer
arriveert staat de boel in lichterlaaie.


Bleiswijk - Bij een felle uitslaande brand werd vrijdag 9 oktober een grote schuur van een antiekzaak aan de Hoefweg volledig in de as gelegd. (meer)

Rotaryclub De Rottemeren organiseert grootse Bridge in de Kas

Foto
V.l.n.r. de heren Hans Bucher, Hans Bunnik, Hans Groen
en Tom Hermes met tussen hen in Saskia van Kleef. Met elkaar
willen ze ook de tiende editie van Bridge in de Kas weer tot een
onvergetelijke maken.


Lansingerland - Rotaryclub De Rottemeren organiseert op 21 november voor de tiende maal de unieke bridgedrive Bridge in de Kas in de moderne kas van Bunnik Plants 4 aan de Hyacintenweg 35 te Bleiswijk. (meer)

Subsidie van 17 miljoen euro moet Voorafsche en Oude Polder mooier maken

Foto
Doel is bedrijvigheid en groen in het gebied meer te
concentreren, waardoor het recreatieve gedeelte veel
aantrekkelijker wordt.


Lansingerland – “Een enorme economische impuls. De bedrijven die met groen en water aan de slag gaan, hebben werk voor jaren. Ook in de glastuinbouw betekent het mooie werkgelegenheid.” (meer)

CBS de Poort op televisie

Foto
Zaterdag zijn de leerlingen van De Poort op tv te zien.

Bleiswijk – Zaterdag 17 oktober wordt om 17.45 uur de BZT-show (Zapp- Nederland 3) uitgezonden met dit keer groep 7B van CBS de Poort uit Bleiswijk op de tribune. (meer)

Financiën gemeente staan onder grote druk

Foto
In de begroting 2010 is nog wel geld vrijgemaakt voor
de uitvoering van drie punten uit het Mobiliteitsplan. De
haltes van het openbaar vervoer zullen beter toegankelijk
worden gemaakt, de omgeving van de scholen (verkeers)
veiliger en er wordt een parkeernota opgesteld.


Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week de begroting 2010-2013 gepresenteerd. (meer)

Teambuilding ChristenUnie met Tweede Kamerlid Ed Anker

Foto
De fractie van de ChristenUnie sprak met Tweede
Kamerlid Anker over de toekomst van Lansingerland.


Lansingerland - De fractie van de ChristenUnie hield vorige week vrijdag haar jaarlijkse teambuildingsbijeenkomst. (meer)

Nu ook oud papieractie in nieuwbouwwijken Berkel en Rodenrijs

Foto
In september werd voor het eerst oud papier
opgehaald. Op 22 oktober rijdt de PJF weer door
de nieuwbouwwijken.


Berkel en Rodenrijs – Ouders van de Prins Johan Frisoschool halen sinds vorige maand oud papier op in de Meerpolder, Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. (meer)

Jeugdweek 2009: ‘Kom maar op!’

Foto
De stuurgroep van de Jeugdweek nodigt kinderen
van harte uit: Kom maar op!


Bergschenhoek - Over een paar dagen is het zover. Dan start in de herfstvakantie de jeugdweek 2009 met het thema ´Kom maar op!´ Van dinsdag 20 oktober tot en met donderdag 22 oktober wil men er met alle kinderen uit Bergschenhoek een groot feest van maken. (meer)

Bleiswijk maakt rustige overstap naar digitale televisie

Foto
Jelle Visser (links) en Harry Berghuis bij de grote zendmast
op het bedrijventerrein te Bleiswijk.


Bleiswijk – Sinds de maand juni van dit jaar stelt de Stichting CAI Bleiswijk haar abonnees in de gelegenheid om via UPC ook digitale tv te ontvangen. (meer)

Vroege herkenning en erkenning van Alzheimer kan veel problemen voorkomen

Foto
De groep deskundigen die elke maand klaar staat om
in gesprek te gaan met de bezoekers van het Alzheimer
Café Lansingerland.


Lansingerland – De ziekte van Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van dementie. Steeds meer mensen krijgen hier mee te maken. (meer)

Bleiswijk is een internetcafé rijker

Foto
In groepjes bracht men een bezoekje aan het
internetcafé, uitsluitend toegankelijk voor senioren.


Bleiswijk – Onder grote belangstelling werd dinsdagmiddag 6 oktober een internetcafé voor 55-plussers geopend in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in De Leeuwerik. (meer)

Leerlingen maken kennis met het echte India

Foto
Annarijn, Fons en Alisha zullen na veertien dagen
ongetwijfeld met heel veel indrukken uit India huiswaarts
keren.


Lansingerland – Samen met zeven klasgenoten en twee docenten vertrekken drie Lansingerlandse leerlingen van het Wolfert van Borselen Rotterdam zaterdag 17 oktober richting het verre India. (meer)

Opvoeders kunnen soms een steuntje gebruiken

Foto
Lonneke Kouwenhoven is de opvoeddeskundige
voor Lansingerland.


Lansingerland – Opvoeden kan vragen, twijfels en zorgen oproepen en in sommige gevallen weet men niet meer wat men daarmee aan moet. (meer)

Met 7500 euro naar Tanzania

Berkel en Rodenrijs – Juf Elke van de Bosch vertrekt zondag richting Tanzania waar ze niet met lege handen zal aankomen. (meer)

Het zonnetje in huis

Foto
Yvonne samen met meneer Van der Wösten die graag
met ‘hun zonnetje’ op de foto wilde.


Berkel en Rodenrijs – Ze stond er wat verrast bij, maar vond het eigenlijk ook wel heel erg leuk. Maandagochtend werd Yvonne van den Bulk door haar collega’s van de Oudelandse Hof volledig verrast met een ‘dank je wel’ speldje. (meer)

Getuigenoproep

Berkel en Rodenrijs – Een bewoner van het Kamperpad is in september twee keer de dupe geworden van een auto-inbraak, waarbij een ingebouwd navigatiesysteem werd gestolen. De schade die een dergelijke inbraak met zich meebrengt is groot. De laatste keer dat er in zijn auto werd ingebroken was op 30 september. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 – 8844 of M 0800 7000.

Ruit ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Maandagavond 5 oktober werd tussen 22.00 en 23.00 uur ingebroken in een sportcentrum op de Industrieweg. Men had een ruit ingegooid om binnen te komen. Er was een greep in de kassa gedaan.

Gereedschap gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit een tuinbouwbedrijf aan de Noordeindseweg is in de nacht van donderdag 8 oktober op vrijdag 9 oktober een aantal gereedschappen weggenomen. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Inbraken opgeleverde woningen

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober is ingebroken in een tweetal pas opgeleverde woningen in de Lingestraat. De nieuwe bewoners hadden er gereedschap achtergelaten, dat door de inbrekers ontvreemd is. Men kwam binnen door het inslaan van een keukenraam.

Cilinderslot verbroken

Berkel en Rodenrijs – Door middel van het openbreken van het cilinderslot van de voordeur lukte het inbrekers een woning aan de Huygenslaan binnen te gaan. In de tuin werd inbraakgereedschap gevonden. De politie heeft geursporen kunnen veilig stellen. Het is nog onbekend wat er gestolen is.
De inbraak vond plaats tussen zaterdagmiddag 10 oktober 14.30 uur en zondag 11 oktober 12.00 uur.

Inbraak bouwloods

Berkel en Rodenrijs – Op de Oostmeerlaan werd vorig weekend ingebroken in een bouwloods. Hierbij werd gereedschap met een totale waarde van 7500 euro ontvreemd.

Op jacht naar lood

Berkel en Rodenrijs – Uit een gebouw op een bouwterrein aan de Muiderstraat (Meerpolder) werd in de nacht van 7 op 8 oktober een drietal lichtkabels afgesneden en meegenomen. Het betreft in totaal 30 meter aan kabel waarin lood is verwerkt.

Navigatiesystemen gestolen

Bergschenhoek – In de nachtelijke uren van dinsdag 6 oktober werd een autokraak gepleegd op de Mozartplaats. Er werd een ruitje ingeslagen en men ging er met het navigatiesysteem vandoor. In de nacht van 7 op 8 oktober herhaalde dit zich op de Goudmos waar de rechterzijruit van een auto werd ingeslagen. Ook hier had men het gemunt op het navigatiesysteem. Dezelfde nacht overkwam het een autobezitter op de Veld en Beemd die ’s ochtends ontdekte dat de achterruit van zijn auto vernield was. Ontvreemd waren het navigatiesysteem, een zonnebril en een mapje met cd’s.
De politie adviseert autobezitters geen losse navigatiesystemen en andere waardevolle spullen in de auto achter te laten en het dashboardkastje open te zetten.

Papieren gestolen

Bergschenhoek – In de nacht van 5 op 6 oktober werd ingebroken in een in de ds. Van Couwenlovenlaan geparkeerd staande auto. Het slot van de deur werd opengebroken, waarna men er vandoor ging met een portemonnee, diverse pasjes, een ID-bewijs en een rijbewijs.

Bromfietscontrole

Bergschenhoek – De politie heeft op vrijdag 9 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur een grote bromfietscontrole gehouden op de Boterdorpseweg. Er werden tal van bekeuringen uitgeschreven wegens diverse technische gebreken, te hoge snelheid, het niet hebben van verlichting en niet hands free bellen.
Eén bestuurder moest het kenteken van zijn brommer afgeven, omdat hij met een snelheid van 75 km per uur reed. Ook een automobilist werd bekeurd, omdat hij geen gordel droeg.

Winkelinbraak

Bleiswijk – In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 oktober werd ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. Het slot van de voordeur bleek te zijn opengebroken. Er werd geld ontvreemd.

Afval gedumpt

Bleiswijk – Op de Kooilaan werd op vrijdagochtend 9 oktober om half negen een hoeveelheid afval aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig was van een opgedoekte hennepkwekerij. Er lagen onder andere kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal.

TOGB wint op karakter een belangrijk punt

Foto
De man van twee doelpunten van DHC, Jeffrey Jongenelen (9),
wordt hier op de huid gezeten door Orhan Vonk en Paul Docter (rechts).
Op de achtergrond kijkt Joey Lems toe. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Hoe belangrijk een goede instelling kan zijn, heeft TOGB in de thuiswedstrijd tegen DHC ondervonden. De ploeg van trainer Danny Molendijk was in de eerste vijfenveertig minuten duidelijk de onderliggende partij, waardoor er voor de ploeg uit Delft een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord stond. (meer)

Berkel wacht op betere tijden

Rotterdam – Berkel lijkt na de optimistische competitiestart de weg kwijt.
De ploeg van trainer René Wolterman leed bij Zestienhoven zijn derde achtereenvolgende nederlaag. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – BVCB
15.00 uur
Berkel – Leonidas
14.30 uur
Stedoco 2 (da) –Berkel
RCL (da) – Soccer Boys

Zondag:
Soccer Boys – FC Zoetermeer
14.00 uur
Alphense Boys – TOGB

Ronnie Duinkerken loopt supertijd op marathon

Foto
Ronnie Duinkerken (rechts).

Bleiswijk - Ronnie Duinkerken, al sinds een paar jaar de snelste atleet bij De Kieviten, stond zondag aan de start van de marathon van Eindhoven. Het weer was ideaal om te lopen: bewolkt, weinig wind en gemiddeld zo’n 15 graden. (meer)

Fly Over kijkt terug op geslaagd jeugdtoernooi

Foto
Ook Bleiswijks sporttalent was present tijdens de
eerst Fly Over topper voor de jeugd.


Bleiswijk – Vanaf ’s ochtend even na achten tot ’s avonds richting de klok van acht uur was de grote zaal van sporthal Rijneveen het domein van de jeugdige badmintonspelers die zich hadden aangemeld als deelnemers van het voor de eerste maal door Fly Over georganiseerde jeugdtoernooi. (meer)

TOGB organiseert tafeltennisdag voor basisscholieren

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 22 oktober organiseert Tafeltennisvereniging TOGB een dag voor basisscholieren. Alle kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn uitgenodigd voor een leuke en verrassende dag rond tafeltennis. (meer)

Orioles Dames 3 kampioen

kampioen

Bergschenhoek - Wederom heeft Orioles een kampioensteam geleverd. Zondag bevochten de Orioles softbal dames 3 het kampioensschap. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert elke woensdagavond bij goed weer Nordic Walking. Start om 18.00 uur bij de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Bingo ’t Schooltje
Bergschenhoek – Vanavond – woensdag 14 oktober – is er een grote bingo met mooie prijzen in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. (meer)

Oudste culturele vereniging van Bergschenhoek viert 90-jarig bestaan Vlijt & Volharding gaat voor de 100

Foto
De leden van het koor met vooraan twee jubilarissen
met vele ‘dienstjaren’ achter hun naam.


Bergschenhoek – De Christelijke gemengde zangvereniging Vlijt & Volharding – door de leden zelf en in de volksmond al vele jaren kortweg Vlijt genoemd – staat zondag 18 oktober stil bij het 90-jarig bestaan van de vereniging; waarschijnlijk de oudste culturele vereniging van Bergschenhoek. (meer)

Opmerking lijsttrekker CDA leidt tot vragen in commissie

Lansingerland – Een opmerking in het interview met de onlangs gekozen CDA- lijsttrekker Claudia Füss, in De Heraut van vorige week, leidde tot een kort debat in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid (ABV), vorige week donderdag. (meer)

Vragen over sluiten gemeentewerf Bleiswijk

Bleiswijk – “Er ligt nog geen besluit. Wel is in de Kadernota 2009 het idee geopperd het aantal gemeentewerven van drie naar één terug te brengen. Die in Bleiswijk zou dan in aanmerking komen om te worden gesloten”. (meer)

Commissie Wonen en Werken: ‘gebiedsvisie Kruisweg moet anders’

Kruisweg – Goed dat er een visie is ontwikkeld voor het Kruisweggebied.
Maar het voorstel dat er nu ligt is op een aantal punten zo onduidelijk, dat het college van b. en w. het moet aanpassen voordat de gemeenteraad erover praat. (meer)

Raadscommissie wil geen hoogbouw en reclamezuil bij Rottemerengebied

Lansingerland – Dat het wel degelijk zin heeft voor burgers om hun mening te laten horen als zij het niet eens zijn met plannen van de gemeente, werd vorige week woensdag bewezen in de raadscommissie Wonen en Werken. Daar kreeg de Stichting Rotte-Verband steun van de commissieleden. (meer)

Parkeren Kamperpad blijft gemoederen bezig houden

Berkel en Rodenrijs – Het dossier over de parkeerplaatsen aan het Harlingerpad (achterzijde Kamperpad 4 t/m 8) kan nog steeds niet worden gesloten. Mede namens zijn buren, eigenaren van woningen aan het Kamperpad, voerde een verbitterde heer Dubbeling vorige week woensdag het woord in de raadscommissie Wonen en Werken. (meer)

Moeilijke keuze voor Programmaraad

Bergschenhoek/regio – Bravatv, een nieuwe Nederlandse cultuurzender, heeft aan de Programmaraad ABCNZ laten weten graag in het analoge pakket te worden opgenomen. (meer)

Bijeenkomst Leefbaar 3B over verkiezingsprogramma

Lansingerland - Leefbaar 3B wijkt af van het gebruik dat enkel de leden van een politieke partij betrokken worden bij de samenstelling van het verkiezingsprogramma. Er zijn nu eenmaal veel mensen die zich best betrokken voelen bij de politiek, zeker als het gaat om gemeentelijke zaken, zonder de behoefte te hebben aan een lidmaatschap van een partij. (meer)

Powerkids start met training voor tieners

Lansingerland - Na het enorme succes van de weerbaarheidstraining voor basisschoolkinderen tot 12 jaar en de brugklastraining voor kinderen uit groep8 breidt Powerkids haar programma uit met een training voor tieners.
(meer)

Burgemeester en wethouder lassen NPM leidingdelen vast

Foto
Opluchting na de geklaarde lasklus.

Bleiswijk - Tussen de A12 en de Verlengde Australiëweg op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer (naast bedrijventerrein Prisma) wordt ruim één kilometer NPM (Nederlandse Pijpleidingmaatschappij)-leiding verlegd naar 30 meter diepte. (meer)

Partijen verenigen zich in aanpak overlast Oranjebuurt

Foto
Karel Neelis heeft ervaring met buurtpreventie in de
Weidebuurt; hij sprak de goed gevulde zaal toe.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens een door de gemeente belegde bewonersbijeenkomst op woensdagavond 30 september in zalencentrum Rehoboth werd overduidelijk dat men er gezamenlijk de schouders onder wil zetten om de overlast van jongeren in de Oranjebuurt een halt toe te roepen. (meer)

Nazaten van Klaas en Anna Maree praten bij

Foto 1
De kleinkinderen van Klaas en Anna – al of niet met
partners – bijeen. Met daarbij nog veel bekende Berkelse
gezichten.


Berkel en Rodenrijs – Wie kent ze niet; de ondernemende types met de achternaam Maree. Het ondernemen is de Mareetjes met de paplepel ingegoten, zo blijkt als men z’n oor te luister legt tijdens de zondag 4 oktober gehouden reünie van nazaten van Klaas en Anna Maree. (meer)

Arie van Dijk laat reuzenpompoen wegen tijdens EK in België

Foto
Er moest een takelwagen aan te pas komen om de kolos
uit de tuin te halen en op transport naar België te zetten.


Bergschenhoek - Jaarlijks vindt op de eerste zaterdag van de maand oktober het Belgisch en Europees kampioenschap van de zwaarste pompoen plaats te Duisburg (Tervuren). (meer)

Bazaar trekt veel publiek

Foto
Wekelijks komen rond de dertig handwerksters bijeen om met
elkaar aan het werk te gaan. Deze meneer kwam zo te zien niet
verder dan de curiosamarkt; daar vond hij het al ingewikkeld genoeg.


Berkel en Rodenrijs – Al ver voor de deuren open gingen verzamelde zich zaterdagochtend een rij wachtenden in de hal van Huize Sint Petrus om te kunnen snuffelen op de handwerk- en curiosamarkt die ditmaal in de wandelgangen en het tuinpaviljoen van het verzorgingshuis aan de Noordeindseweg werd georganiseerd. (meer)

Visitatiecommissie beoordeelt 3B Wonen positief

Foto
Frans Weterings (tweede van rechts) ontving het rapport uit handen
van prof. dr. ir. Priemus die werd vergezeld door drs. W. Haverkate en drs.
J.J.Tj. van den Hul-Omta van de Visitatiecommissie.


Lansingerland – ‘Een woningcorporatie die goed presteert.’ Dit is het eindoordeel uit het visitatierapport dat Frans Weterings, directeurbestuurder van 3B Wonen deze maand ontving uit handen van voorzitter van de visitatiecommissie prof. dr. ir. H. Priemus. Als eindcijfer scoort 3B Wonen een 8. (meer)

Jeroen Heuvelink lijsttrekker D’66 Lansingerland

Foto
Jeroen Heuvelink, een nieuw gezicht in politiek Lansingerland.

Lansingerland - “Er waren twee kandidaten voor de functie van lijsttrekker. Leden van de afdeling konden per email hun stem uitbrengen. Na een lijsttrekkersdebat in cultureel centrum ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs werd ik gekozen. (meer)

Claudia Füss gekozen als lijsttrekker CDA bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto
Claudia Füss.

Lansingerland – Het CDA heeft vorige week haar lijsttrekker gekozen. (meer)

Dierendag

Dierendag

Berkel en Rodenrijs – Opeens was hij daar; een schaap boven op een grote berg zand. (meer)

Kindercentrum de Tovertuin gaat verhuizen

Foto
De verhuisdoos wordt geverfd.

Berkel en Rodenrijs - Catalpa Kinderopvang verhuist binnenkort opnieuw met de locatie de Tovertuin. (meer)

Stichting Gehandicaptenbeleid: “Het gaat niet om ons inkomen maar om de handicap”

 Foto
Manny Boon, voorzitter van de Stichting Gehandicaptenbeleid
Lansingerland.


Lansingerland - Gehandicapt zijn, op wat voor manier ook, is al zwaar genoeg voor iedereen die er mee te maken heeft, maar ook nog afhankelijk is van de ‘goodwill’ van een overheid die ‘niet thuis’ geeft, maakt het nog zwaarder. (meer)

Berkelse dorpskerk krijgt er vrienden bij

Foto
De handtekeningen worden gezet met v.l.n.r. secretaris Arine
Kool-van Eeden Petersman, voorzitter Patricia van den Oever-van
den Berg, notaris Pepijn Beliën en penningmeester Kees Rodenburg.


Berkel en Rodenrijs – Vorige week ging het bestuur van de Stichting Vrienden van de dorpskerk Berkel en Rodenrijs naar de notaris om de officiële papieren te tekenen. (meer)

Ype Driessen signeert

Berkel en Rodenrijs – Creatief en uniek; een beschrijving die zonder twijfel past bij de 33-jarige Ype Driessen. Oud-Berkelaar, voormalig striptekenaar voor de Heraut, maar bovenal maker van de eerste autobiografische fotostrip ter wereld.

Zaterdagmiddag was Ype met zijn tot boekje samengebrachte fotostrips een uurtje present bij Boekhandel Van Atten in Berkel Centrum. Om persoonlijk zijn fotostripboek ‘Ype en Willem’ te presenteren en signeren. (meer)

Kunsttoer brengt veel mensen op de been

Foto
Tijdens de opening werd ‘15’ op een spierwit object gedrukt;
de Kunsttoer kende de vijftiende editie die bijzonder succesvol
bleek.


Lansingerland – De voor de vijftiende keer georganiseerde Kunsttoer van beelden kunstenaars uit heel Lansingerland bracht in het weekend erg veel mensen op de been. (meer)

Paul van der Meer leeft verder als Ridder

Foto
Ridder in de Orde van Oranje Nassau; de onderscheiding werd
opgespeld bij een totaal verraste Paul van der Meer.


Bleiswijk – Tijdens de afscheidsreceptie van Paul van der Meer, die de bloemenveiling na een dienstverband van bijna 29 jaar vaarwel zei, werd de man met het supergrote veilinghart compleet verrast met een koninklijke onderscheiding. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. Er is geen programma, zodat men in een ontspannen sfeer met elkaar kan praten.

Concert Musica Inaudita
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 9 oktober organiseert Stichting Musica Inaudita haar traditionele najaarsconcert in de O.L.V. Geboortekerk, Noordeindseweg 102. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 oktober wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 9 oktober wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. Eerste kopje koffie/thee is gratis. (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Inbraak in zeven nieuwbouwwoningen

Berkel en Rodenrijs – Vorig weekend werd ingebroken in zeven in aanbouw zijnde woningen in de Muiderstraat (Meerpolder). Omdat de kozijnen net geschilderd waren, stonden de ramen dat weekend op een kier. Uit de woningen werden verdeelkasten gestolen.

Autosleutel en auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – In de Gorterlaan werd in de periode tussen 22 september en 2 oktober ingebroken in een woonhuis. Er bleek een raampje aan de voorzijde van de woning te zijn opengebroken. Ontvreemd werden enkele laptops, de autosleutels en de daarbij behorende auto. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900 – 8844. Ook wordt geadviseerd de autosleutels niet in de woning achter te laten.

Kinderen stelen fiets

Berkel en Rodenrijs – Drie kinderen in de leeftijd van 9, 10 en 11 jaar hebben op vrijdagavond 25 september geprobeerd een fiets te stelen vanaf het RandstadRail station Rodenrijs. Ook werd een fiets omver getrapt. Omdat de politie er aan het posten was, konden de jeugdige daders in de kraag worden gegrepen op het moment dat zij hun keuze voor een fiets hadden gemaakt en ermee vandoor wilden gaan. De jongeren is in overleg met de ouders een Stop-maatregel opgelegd.
Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet strafrechtelijk te vervolgen. Om deze jongeren toch op het rechte pad te krijgen is de Stop-maatregel ingevoerd.
Via deze maatregel gaat het kind met de ouders naar een Halt-bureau voor een Stop-reactie. De Stop-reactie is een leeractiviteit voor kind én ouders. Het kind moet bijvoorbeeld een opstel of excuusbrief schrijven, of een werkstuk maken over het gebeurde.

Laptop uit auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit een op de Kemphaan geparkeerd staande personenauto werd in de nacht van 29 op 30 september een laptop ontvreemd.
De achterruit bleek te zijn ingeslagen. Op de achterbank was een kinderbodywarmer achtergelaten.
In dezelfde nacht werd ook in een andere auto op de Kemphaan ingebroken.
Hierbij werd een zonnebril gestolen.
De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten en het dashboardkastje open te zetten zodat te zien is dat er niets waardevols in ligt.

Inbraak in scholen

Bergschenhoek – In de nacht van 27 op 28 september werd in twee scholen in Bergschenhoek ingebroken. In beide gevallen werd een beeldscherm gestolen.
Het betroffen scholen aan de Zilverspar en de Stampioendreef.

Geen rijbewijs

Berkel en Rodenrijs – Tijdens een alcoholcontrole van een 33-jarige automobilist uit Den Haag bleek dat de man zonder geldig rijbewijs reed.
Zijn rijbewijs was onlangs voor zes maanden ingevorderd. De alcoholcontrole wees uit dat hij niet gedronken had. De controle vond plaats op de N471 in het Rodenrijs.

Te veel gedronken

Bergschenhoek – Op de Bergweg-Zuid controleerde de politie op zaterdagavond 3 oktober een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Berkel en Rodenrijs.
De jongen bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Tegen hem is proces- verbaal opgemaakt.

Actie openstaande boetes

Lansingerland – Zondagochtend 4 oktober heeft de politie tussen 07.00 en 12.30 uur een aantal inwoners van Lansingerland bezocht, omdat zij nog boetes hadden openstaan. In totaal werden acht personen bezocht. Drie personen betaalden de boetes direct.

Aftappen internet

Berkel en Rodenrijs – Een getuige meldde de politie op 4 oktober om 18.00 uur dat op de Linie een Poolse auto geparkeerd stond met daarin een bestuurder die met een laptop bezig was. Omdat de getuige het niet vertrouwde, had hij de politie gebeld. Uit controle bleek dat de Pool via internet contact met zijn vrouw had. De man maakte hierbij gebruik van de internetverbinding van een omwonende. De man is aangehouden. Aangezien er ook beeldcontact was, was zijn vrouw getuige van de aanhouding.

Ronald McDonald Huis Rotterdam zoekt vrijwilligers

Rotterdam/Lansingerland - Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam biedt een tijdelijk thuis aan ouders, broertjes en zusjes van (ernstig) zieke kinderen die zijn opgenomen of worden behandeld in het Erasmus MC-Sophia. (meer)

Weinig belangstelling op laatste inspraakavond A13/A16

Lansingerland – De laatste inspraakavond over de A13/A16, de nieuwe rijksweg die het Terbregseplein ter hoogte van de Doenkade met de A13 moet gaan verbinden, ondervond weinig belangstelling. (meer)

Gebiedsvisie Kruisweg moet leefbaarheid voor de toekomst verzekeren

Lansingerland – Voor het oude lint Kruisweg, ten noorden van de A12 gelegen, laat de gemeente een gebiedsvisie opstellen die beoogt de leefbaarheid van dat gebied voor de toekomst te waarborgen. (meer)

Dorcas Voedselactie zoekt vrijwilligers voor Lansingerland

Lansingerland – Dit jaar wordt in de week van 1 tot en met 8 november voor de veertiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland, ook in Lansingerland, wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. (meer)

Kieviten verdiepen zich in nieuwe hardlooptechniek

Foto
Een impressie van de training die Cees van Muiden gaf.

Bleiswijk – De hardloopsport heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen.
Veel mensen – en dat zijn niet alleen jongeren – hebben het plezier van het hardlopen ontdekt. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Zestienhoven – Berkel
BVCB – FC Maense
14.30 uur
Monster- Soccer Boys
Berkel (da) – GJS
15.00 uur
Soccer Boys (da) ARC
12.45 uur

Zondag:
TOGB – DHC
14.00 uur
MNO – Soccer Boys

Soccer Boys geeft in twee minuten de wedstrijd uit handen

 Foto
Eén van de vele fanatieke duels tijdens de wedstrijd
Soccer Boys tegen het Zoetemeerse DSO. Foto: Rob Veldkamp.


Bleiswijk – Soccer Boys mag voorlopig plaats nemen in de wachtkamer. Door de 3-1 nederlaag die de Bleiswijkse zaterdagvoetballers tegen het bezoekende DSO uit Zoetermeer leden, is een hoge positie op de ranglijst in de tweedeklasse voorlopig een utopie. (meer)

Koploper Nieuwkoop bijna beentje gelicht bij Soccer Boys

Bleiswijk – Het bezoekende Nieuwkoop mocht dan na vier wedstrijden ongeslagen zijn, op bezoek bij Soccer Boys leek een verrassing voor handen.
Vijf minuten voor tijd werd een hoekschop de Bleiswijkse formatie echter alsnog noodlottig, 0-1. (meer)

Nederlands Techniek Kampioenschap Voetbal bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Meldde BVCB enkele weken geleden dat op vrijdag 23 oktober de Nederlandse Techniek Kampioenschappen Voetbal bij de Hoekse vereniging zou worden gehouden, op dinsdag 20 oktober is CVV Berkel gastheer voor de jonge voetballers (zowel jongens als meisjes) van 7 tot 14 jaar. (meer)

Voetbalclinics bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - Voor alle jonge voetballiefhebbers van Lansingerland die maar niet genoeg kunnen krijgen van voetballen organiseert Winningskills in samenwerking met TOGB gedurende tien zondagen een voetbalclinic op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Atletiek

Halve marathon Alblasserdam
Bleiswijk - Jack ’t Hoen van De Kieviten kwam zaterdag 3 oktober in actie op de halve marathon tijdens de vijfde editie van de Rabobankloop Alblasserdam. Jack kwam na vier kilometer ten val en raakte geblesseerd aan zijn enkel. Desondanks kon hij de wedstrijd uitlopen; hij noteerde een eindtijd van 1.20.57. Hiermee werd hij toch nog derde bij de heren vanaf 35 jaar en werd hij zevende in de wedstrijd.

Hockey

Woerden-HBR: 1-6
Berkel en Rodenrijs - Na twee minuten kwam de eerste domper, toen Woerden alleen voor de keeper verscheen en scoorde. Hierna was HBR wakker en kwam Woerden er niet meer aan te pas. Na wat gemiste kansen scoorde Paul de Wolf uit de rebound van een strafcorner de verdiende gelijkmaker. Na twintig minuten bracht Martijn Luger HBR verdiend op voorsprong door een harde pegel in de benedenhoek. Tien minuten later was het weer Martijn die geheel vrijgespeeld voor het doel de bal voor het intikken had. Na de rust zette Woerden even druk, maar HBR-doelman Florian van Steenhoven hield zijn doel knap schoon. Daarmee was het Woerdense kruit verschoten en zorgde Maurits Smal in de tiende minuut voor een nog grotere marge. Hierna werd het enige minuten prijsschieten voor HBR, maar de bal wilde er niet in. Vijf minuten voor tijd had Martijn Luger wel succes met een hard schot in de uiterste bovenhoek. Twee minuten later bepaalde Nick Bijwaard de eindstand op 1-6.
HBR staat nu op een gedeelde tweede plaats en komende zondag komt Catwijck op bezoek.

Korfbal

Weidevogels-Madjoe: 5-11
Bleiswijk - De weersomstandigheden waren zaterdag verre van ideaal. Heftig wind maakte het speelveld klein. Madjoe had ervoor gekozen zich volledig in te graven en heel de wedstrijd achter te verdedigen. Op elk schot werd gezakt wat hen zo nu en dan succes opleverde. Weidevogels loste het elke keer geduldig op en raakte daarbij geen ballen kwijt. Tevens gaf Weidevogels de tegenpartij een koekje van eigen deeg door zelf ook dan maar te gaan achter verdedigen, want de meteorologische omstandigheden waren er wel naar. Het probleem echter was het scorend vermogen. Zo stond het met rust 2-7. Onder normale omstandigheden een gat dat te overbruggen zou zijn, maar ditmaal niet. De tweede helft had Weidevogels lange aanvallen met veel schoten, maar weinig doelpunten. De verdediging hield het goed dicht de tweede helft en kreeg er nog maar 4 tegen, maar het verschil in doelpunten kon niet worden ingelopen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Junioren jongens en meisjes van De Pedaalridders gaven hun visitekaartje af bij de Nederlandse Club Kampioenschappen waarbij 66 ploegen aan het vertrek stonden voor een ploegentijdrit over een afstand van 40 kilometer in Hogezand Sappemeer.
Er werd gestart met vier junioren jongens en meisjes die weken trainden met Justin Löwis; een specialist in tijdrijden. De vier junioren jongens begonnen met hoge snelheid aan hun tijdrit. De technische aflossingen en de samenwerking waren uitmuntend, waardoor ze een zesde plek noteerden met een gemiddelde snelheid van 44.26 km/u.
De vier junioren dames gingen eveneens voortvarend aan hun tijdrit beginnen. Voor velen was dit de eerste kennismaking met het onderdeel tijdrijden. In de laatste kilometer kwam één renster in de problemen en moest lossen. Zij had zich de hele wedstrijd ten dienste gesteld aan de ploeg. Er werd gereden met een gemiddelde snelheid van 36.73 km/u wat resulteerde in een negentiende plaats.

Ronde van Hogerheide
Lansingerland - In de ronde van Hogerheide, een wedstrijd voor Nieuwelingen, werd een kopgroep gevormd met daarin Tim Rodenburg, Nicky Gieskens en Guido Windmeijer. Er werd heel hard gereden door de straten van Hogerheide. Tim werd 10de, Nicky 12de en Guido behaalde een 15de plaats.

RWC Ahoy’ verrast in nationale clubkampioenschap
Rotterdam - Opnieuw heeft RWC Ahoy’ laten zien tot de sterkste wielerverenigingen van Nederland te behoren. Na de derde plaats van het elite/beloften-team in de finale van de nationale clubcompetitie, scoorde de Rotterdamse vereniging ook zeer goed in het NCK. De jaarlijkse Nederlandse Club Kampioenschappen – traditiegetrouw verreden als een ploegentijdrit – leverden voor Ahoy’ een triomf op van de vrouwen, een achtste plaats (tussen 68 deelnemende A-equipes) van de elite-beloften en een veertiende plek voor de nieuwelingen-junioren. RWC Ahoy’ heeft duidelijk de sprong naar de sub-top (top-10) van het Nederlandse wielrennen gemaakt.
Berkelaar Stefan van Winden was een van de ‘motoren’ in de A-ploeg, die verder bestond uit uitblinker Harm Bronkhorst, Maurits van der Ven, Bob van der Tholen en het onderweg afgehaakte duo Pieter Scheerens en Jerwin Wieser. Als kwartet raffelde Ahoy’ het parcours van 48,9 kilometer in de omgeving van het Groningse Hoogezand-Sappemeer af in 1 uur 4 minuten en 50 seconden. Bij de vrouwen pakte Ahoy’ de in het verleden al vaker veroverde titel terug van het Pijnackerse Restore, dat ditmaal niet in de sterkste formatie aan de start kon verschijnen en dus finishte op plaats 14.
Europees kampioene Chantal Blaak, Lotte van Hoek, Marit Huisman en Suzanne van Veen waren met een tijd van 58 minuten en 52 seconden over de 40,5 kilometer negen seconden sneller dan Cyclosport Groningen.
De ‘toekomst’ van Ahoy’ (15 tot en met 17 jaar) behaalde een verdienstelijke 14e plaats in de B-categorie. Berkelaar Fabian Ammerlaan was een van de twee nieuwelingen in de ploeg, die verder bestond uit Bjorn van Steenhoven, Justin Schless en Roeland Dijkshoorn. Het verschil met de winnaars, De Volharding uit Utrecht) was na ruim 40 kilometer vier minuten.

Basketbal

Squirrels-Flush: 80-47
Berkel en Rodenrijs - Alleen in het eerste kwart konden de Papendrechters enigszins tegengas geven. Squirrels kwam een paar minuten niet tot een basket en direct pakte Flush de voorsprong. Na acht minuten spelen stond het 7-12. De wissel met Ruben Rothuizen pakte goed uit; de lange center scoorde direct 7 punten op rij. Door een 3-punter van nieuwkomer Erik Somers kon Squirrels het eerste kwart winnend afsluiten, 16-15. De winst van de wedstrijd werd al in het tweede kwart gepakt. Terwijl Flush in de laatste 5 minuten niet tot scoren kwam zorgde guard Han van Ochten voor de doodsteek. Met 11 punten op rij bracht hij Squirels naar een comfortabele voorsprong van 38-21. In het derde kwart scoorde Van Ochten er nog een paar bij. Met drie 3-punters kon zijn wedstrijd niet stuk. In de hele wedstrijd kwam hij tot een totaal van 6 stuks! Ook debutant Idwer Stolk deelde mee in de feestvreugde. De jongste speler kwam dan wel niet aan scoren toe, maar zijn verdediging was voor de toeschouwers een genot om te zien. Zaterdag speelt Squirrels weer thuis; dan komt het Dortse Rowic op bezoek. Aanvang in Oostmeer is 18.15 uur.

Biljarten

Uitslagen competitie
Watertoren-Raedthuys 1-8
Ackerfietje 2-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Moordrecht 5-4

Tennis

Kiki wint in Turkije
Berkel en Rodenrijs – Berkenrode speelster Kiki Bertens presteerde het om het (10.000 dollar) toernooi in het Turkse Belek te winnen. Een geweldige prestatie, mede gezien het feit dat zij tijdens het toernooi weer werd geconfronteerd met een opspelende enkelblessure.
Kiki slaagde erin de als nummers 1 en 2 geplaatsten uit te schakelen. In de finalepartij speelde zij tegen de Russische Nanuli Pipiya die zij won met 6- 2/6-2. Ook heeft ze samen met Marcella Koek het dubbelspel gewonnen. Een dubbele overwinning dus. Komende twee weken speelt Kiki nog twee toernooien in Turkije. “Ik hoop dat die net zo goed gaan,” aldus de sportieve tennisster.

Volleybal

Volley2B/ Univé-Klimakon Lekkerkerk: 3-2 (d)
Bergschenhoek - Dames 1/ Univé ging vol goede moed de wedstrijd in. De eerste set werd daarom ook gewonnen met 25-22. Helaas werd dit ritme niet vastgehouden en liepen de Dames even achter de feiten aan. De volgend set werd dan ook met een grote puntenverschil gewonnen door Klimakon Lekkerkerk met 25-16. Er moest dus weer gestreden worden in de derde set. Ook al was er vooruitgang, de set werd toch verloren met 25-23. Het was een set die gelijk opging. Dit gold ook voor de laatste set, alleen nu waren het de Dames van Volley2B die sterker waren dan de dames van Klimakon Lekkerkerk waardoor deze set werd gewonnen met 25-21 door Volley2B. Tijd voor de vijfde set, want door een gelijke stand van 2-2 moest er een beslissende strijd geleverd worden. Door het enthousiasme van Volley2B werd er een goed spel neergezet. De aanval liep lekker, mede dankzij de pass en de set-up.
De set, en daarmee de hele wedstrijd, werd gewonnen met 15-8.

Voetbal

CVV Berkel-CVC Reeuwijk: 1-4
Berkel en Rodenrijs - Behalve wat speldenprikken van Berkelse zijde was het CVC Reeuwijk die de lakens uitdeelde en een 0-2 voorsprong pakte in de eerste helft. Goed combinerend, sterker in de duels en met de absolute wil om te winnen kwamen de Reeuwijkers geen moment in gevaar. Alleen verdediger Frans Krijtenburg en keeper Sander van der Velden wisten zich aan Berkelse zijde echt staande te houden. Zij speelden beiden een puike wedstrijd.
In de tweede helft was er een geheel ander CVV Berkel te zien. Blijkbaar waren er pittige woorden door trainer Wolterman gesproken in de pauze. Er werd één tegen één gespeeld en dat betekende dat er een verdediger (Edwin van Wijk) plaats moest maken voor een aanvaller (Rick van der Deen). Vanaf de 46e minuut wist Berkel nu wel druk te zetten. De inzet was vele malen beter dan in de eerste helft, maar het voetbal was niet vernuftig genoeg om CVC Reeuwijk erg te verontrusten. In de 53e minuut viel wel de aansluitingstreffer (1-2). Harmen Nelisse speelde Rick van der Deen prima vrij, waarop Van der Deen vervolgens fraai scoorde.
De optische druk van Berkel-kant bleef, maar leidde niet tot veel of goede kansen. De aanvallende kracht van CVV Berkel kwam niet uit de verf.
Vervelend daarbij was ook dat Berkel weer twee spelers geblesseerd uit zag vallen. Simon Hoep en Robert van der Velden werden daarom vervangen door Glenn van Vianen en Kaffei Wong.
In de slotfase (89e en 93e minuut) vielen er nog twee doelpunten voor de statistiek. De risico’s die CVV Berkel nam leidde tot steeds meer ruimte voor CVC Reeuwijk, zodat uiteindelijk 1-4 de eindstand werd. Zaterdag wacht Zestienhoven. Een belangrijk duel voor handhaving in de middenmoot.

Tafeltennis

Taverzo-TOGB: 5-5
Lansingerland - Lennard Overdevest vocht zich goed naar twee gewonnen wedstrijden tegen streekgenoot Taverzo uit Zoetermeer. Harry Sintemaartensdijk pakte één punt. Dennis van Rutten won twee maal.
Matchwinnaar was de Zoetermeerse Frank Bezoen met drie uit drie. Van de tien partijen gingen er drie in de maximale vijf games. TOGB won ze alledrie; knap werk in het 'hol van de leeuw.' Vrijdag 9 oktober staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Phoenix 1 op het programma. Om 20.15 uur treden de heren aan in de eigen speelzaal Den Opper aan Het Hoge Land 7 te Berkel en Rodenrijs. Toegang gratis. Een optimistische Harry Sintemaartensdijk: “Met een goed resultaat komt de vierde plaats in zicht.”

Groot onderhoud N 470 Oostweg Zoetermeer

Zoetermeer/Lansingerland - Vanaf maandag 12 oktober tot medio november 2009 voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de N 470 op het gedeelte tussen rotonde Berkelseweg en kruising Zuidweg in de gemeente Zoetermeer. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut