Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Leerlingen assisteren de politie rondom scholen

Foto nr. 1
De leerlingen deelden, in nauwe samenwerking met de
buurtagent, oordopjes uit aan passanten die de verkeersregels
overtraden in de nabijheid van de school.


Lansingerland - In Lansingerland zijn vrijdagochtend 25 september bij zeven basisscholen leerlingen van groep 8 samen met de politie de straat op gegaan om ouders aan te spreken op hun foute parkeergedrag. (meer)

Actie fietsverlichting

Lansingerland – Na de actie rond de scholen, waarbij leerlingen oordopjes uitreikten aan voorbijgangers die zich niet aan de regels hielden volgt vanaf deze week een volgende actie waar de politie op in gaat zetten: de fietsverlichting. (meer)

Gemeente stelt § 150.000 beschikbaar voor geluidsonderzoek HSL

Foto
Alhoewel er minder mensen naar de raadsvergadering
waren gekomen dan de vorige keer naar de commissievergadering
waren de zorgen er niet minder om.


Bleiswijk - Tijdens de drukbezochte raadsvergadering van donderdag 24
september heeft de gemeenteraad besloten § 150.000 uit te trekken voor een eigen geluidsonderzoek. (meer)

Mogelijke verdachte in zaak eiergooiers

Lansingerland – De politie heeft afgelopen week een jongen aangehouden die met een afgeplakt kenteken op zijn scooter reed. (meer)

Leefbaar 3B twijfelt aan professionaliteit wethouder

Lansingerland - Tijdens de raadsvergadering van 24 september uitte Jan
Pieter Blonk van Leefbaar 3B zijn ongenoegen over de gang van zaken rond het opstellen van het raadsbesluit over het HSL-geluidsonderzoek. (meer)

In elkaar geslagen

Berkel en Rodenrijs – Een getuige deed op donderdag 24 september de melding, dat er op het fietspad langs de Noordeindseweg een man in elkaar geslagen zou zijn. De politie trof inderdaad een man liggend op het fietspad aan. De 64-jarige man was gewond aan zijn gezicht. Even later kon een verdachte, een 37-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, worden aangehouden.

Autoinbraken

Bergschenhoek – In de nacht van 22 op 23 september werd op de Gorterlaan ingebroken in een personenauto. Ontvreemd werden navigatieapparatuur, een autoradio en een mobiele telefoon.
In de nachtelijke uren van vrijdag 25 september werd op de Zuiderparklaan ingebroken in een auto. Nadat men het slot had geforceerd, ging men er vandoor met een fotocamera, een jas en airbagonderdelen.

Van steiger gevallen

Bergschenhoek – Een 22-jarige inwoner van Breda is vorige week maandag 21 september op een bouwplaats aan de Jacob Marislaan van vier hoog naar beneden gevallen. De man was bezig de steigers bij een in aanbouw zijnd appartementencomplex te demonteren toen hij door onbekende oorzaak neer beneden viel. Hierbij raakten ook steigertrappen los die voor een deel bovenop hem vielen. Het slachtoffer raakte bewusteloos. Collega’s verleenden eerste hulp. Met een spoedtransport is de man overgebracht naar het EMC in Rotterdam waar bleek dat hij een klaplong had. Over andere verwondingen is niets bekend, maar volgens een politiewoordvoerder is de man buiten levensgevaar. Getuigen van het ongeval is slachtofferhulp verleend.

Nuchter achter het stuur

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs – De politie heeft afgelopen weekend op verschillende locaties en tijdstippen automobilisten op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Zo moesten in de late uurtjes van zondag 27 september ter hoogte van de rotonde Boterdorpsweg / N209 dertig bestuurders blazen. Geen van hen bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ook op andere plaatsen werd gecontroleerd, maar niemand had te veel op.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen Pius X
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 2 oktober is er sponsorklaverjassen in een zaal van de Pius X aan de Anjerdreef in het Rodenrijs.

Schrijven met Amnesty
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 2 oktober zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Bewegen op Muziek voor peuters
Bleiswijk – Op 30 september start Kid-It een nieuwe cursus ‘Bewegen op Muziek voor peuters’ in Sport & Recreatiecentrum Rottemeren. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. (meer)

Maarten Tans wijst BVCB de weg

Foto
Maarten Tans (links ), maker van twee doelpunten, in duel met
Remco Overdevest (10). Foto: Ruud Veldkamp.


Bergschenhoek – Door twee doelpunten van Maarten Tans wist BVCB voor de tweede maal dit seizoen de winst naar zich toe te trekken. Dit in een wedstrijd waarin de Bergschenhoekse formatie de eerste vijfenveertig minuten de mindere ploeg was. (meer)

TV studio in de Verlenging bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Op maandag 5 oktober zal de kantine van voetbalvereniging CVV Berkel voor ťťn avond veranderen in een heuse tv- studio! Die avond wordt het programma ‘Voetbal Rijnmond aan tafel’ opgenomen. (meer)

TOGB geflatteerd naar een nederlaag

Rotterdam – Andermaal heeft TOGB ondervonden dat het voetbal in de eerste klasse een andere opstelling vereist dan het niveau dat de Berkelse ploeg de afgelopen jaren gewend is geweest. (meer)

Sponsors Weidevogels verlengen contract

Foto 1
De firma H. van den Berg en Zn sponsort het eerste team
van Weidevogels.Bleiswijk - Dinsdagavond 22 september werden de sponsorcontracten van Aannemers en timmerbedrijf H. van den Berg en Zn en Haitsma Baderie Bleiswijk met korfbalvereniging Weidevogels getekend. (meer)

Sport- en spelmiddag bij DOTO

Bergschenhoek - Voor alle kinderen uit Lansingerland in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar organiseert de leiding van het DOTO-kamp een gezellige middag met sport en spel. (meer)

CVV neemt nieuwe accommodatie in gebruik

Foto
De nauw bij het nieuwe project betrokkenen waren present
bij de oplevering en het zetten van de laatste handtekening :
CVV Berkel is een tweede accommodatie rijker.Berkel en Rodenrijs – Met een stevige handdruk en de laatste handtekening na oplevering kan voetbalvereniging CVV Berkel de nieuwe accommodatie in gebruik nemen, grenzend aan het hoofdgebouw. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – DSO 15.00 uur
‘s-Gravenzande – BVCB
Berkel – CVC Reeuwijk
14.30 uur
Zwervers (da) – Berkel
Rijnvogels (da) – Soccer Boys

Zondag:
HVV – TOGB
Soccer Boys – Nieuwkoop
14.00 uur

Fly Over zet de jeugd op de kaart

Foto
De leden van de organisatiecommissie (Laura ontbreekt op de foto).

Bleiswijk - Dit seizoen organiseert Badmintonclub Fly Over uit Bleiswijk voor het eerst een eigen open jeugdtoernooi dat de naam BC Fly Over Jeugdtoernooi 2009 meekrijgt. (meer)

Basketbal

Oegstgeest-Squirrels: 63-71
Berkel en Rodenrijs - Vol zelfvertrouwen begonnen de Berkelse basketballers aan de wedstrijd. Remko Ligtvoet en Han van Ochten scoorden er op los. Met name Van Ochten liet zich in de eerste minuten gelden. Zijn eerste drie pogingen van achter de 3-puntslijn gingen feilloos door het netje. Toen ook nog Ligtvoet drie maal achtereen scoorde, keken de toeschouwers uit Oegstgeest vol ongeloof naar het scorebord, 6-20. Na een time-out van Oegstgeest draaide langzaam de wedstrijd in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Squirrels kwam goed weg doordat nieuwkomer Lars Sissing met een 3-punter Squirrels nog voor een voorsprong kon zorgen aan het einde van het eerste kwart, 18-24. In het tweede kwart werd al duidelijk dat Squirrels geen makkelijke avond zou hebben. De vaste centers, Ruben Rothuisen (geblesseerd) en Bas Schuring (ziek) werden node gemist. In het derde kwart kwamen de centers van Oegstgeest pas goed door. Met maar liefst 28-10 ging dit kwart verloren. Erger voor Squirrels was dat de eigen center Niels Appel met vijf fouten uitviel. Een domme poging bij een rebound toch de bal te pakken leverde de vijf “P” op. De uit Capelle overgekomen lange man kon toch terugzien op een geslaagd debuut. Nadat de maximale voorsprong voor Oegstgeest was opgelopen tot 8 punten besloot coach Edwin Olsthoorn tot een half veld verdediging. Dit pakte formidabel uit. Terwijl Oegstgeest in de laatste drie minuten niet meer tot scoren kwam, scoorde Remko Ligtvoet vijf maal op rij tegen zijn directe tegenstander. Zaterdag speelt Squirrels tegen Flush uit Papendrecht.
Aanvang in Oostmeer 18.15 uur.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 1-Carambole 2 2-7
Diamond-Raedthuys 4-5
Raedthuys-Katpolder 7-2.

Volleybal

MVC-Van der Breggen/Volley2B: 4-0 (d)
Lansingerland - Het eerste damesteam van Volley2B speelde zaterdag haar eerste competitiewedstrijd. Het team is vergeleken met het vorig seizoen qua opstelling geheel veranderd met de toevoeging van een flink aantal jonge spelers. Zaterdag kon gekeken worden of het spel al goed genoeg was.
De wedstrijd begon gespannen. De passes kwamen niet goed aan en de ballen werden niet afgemaakt. Hierdoor werd de eerste set verloren met 25-20. De tweede set begon goed. Er werden mooie aanvallen gemaakt en het spel liep beter. Het werd een spannende set die net verloren werd met 26-24. Ook de 3e en de 4e set kon Volley2B niet bijblijven. Deze sets werden verloren met 25-18 en 25-21.
Volgend weekend speelt Volley2B tegen Klimakon Lekkerkerk.

Volley2B/’t Ackerfietje-Les Deux Intermezzo: 4-0
Lansingerland - Heren 3 van Volley2B uit Lansingerland speelde de eerste competitiewedstrijd tegen de bezoekers uit Middelharnis. Nog wat onwennig in een nieuwe samenstelling. V2B kwam op achterstand, maar een wissel en een tactische omzetting in het veld zorgden er voor dat de set toch werd gewonnen met 25-22. In de tweede set bood Intermezzo weinig tegenstand: 25- 13. In de derde set ging de strijd gelijk op, maar ook deze werd gewonnen: 25-20. In de vierde set blijft V2B op voorsprong. Twee snoeiharde sprongservices van Ronald Havenaar maken een eind aan de wedstrijd: 25-11.
Zaterdag 3 oktober speelt Heren opnieuw thuis; om 17.30 uur tegen Schovocomca.

Voetbal

PPSC-Berkel: 1-0
Berkel en Rodenrijs - De uitwedstrijd tegen het vooraf hoog aangeslagen PPSC uit Schiedam verliep in het eerste kwartier voor CVV Berkel naar wens. (meer)

Atletiek

Rottemerenloop en Rottedreven wandeltocht
Bleiswijk - Op zondag 4 oktober organiseert Atletiek-, Trim- en Wandelvereniging De Kieviten in Bleiswijk zowel de Rottemerenloop als de Rottedreven wandeltocht. Twee evenementen op ťťn dag.
De inschrijving voor beide evenementen vindt plaatst in de kantine van korfbalvereniging Weidevogels aan de GŲtzenhainsingel 8 te Bleiswijk. De wandelaars kunnen inschrijven vanaf 08.00 uur tot 12.00 uur voor 10, 20 of 30 kilometer. Zij starten hun individuele wandeling vanuit deze kantine en keren daar ook terug. De kantine sluit om 16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt § 2,50 voor leden van de KNBLO en § 3,00 voor niet leden.
De inschrijving voor de Rottemerenloop is mogelijk vanaf 09.15 uur tot 15 minuten voor de start. De start van de 10 kilometer en de halve marathon is om 11.00 uur. De 1500 meter start om 11.15 uur. De start vindt plaats op de Kooilaan. De inschrijving voor de Rottemerenloop bedraagt § 1,50 voor alle deelnemers t/m 19 jaar. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld § 5, 00 voor de halve marathon en § 4,00 voor de 10 kilometer. Alle deelnemers aan de prestatielopen en de wandeltocht ontvangen na afloop een mooie plant.
Dit is mede mogelijk gemaakt door DeruNed uit Bleiswijk. Alle jeugddeelnemers aan de 1500 meter ontvangen bovendien een herinnering in de vorm van een standaard. De routes van zowel de wandeltocht als de prestatieloop voeren door het recreatiegebied van de Rottemeren. Bij de kantine is kleed- en douchegelegenheid. Voor de hardlopers zijn onderweg en bij de finish voldoende posten voor water en sportdrank. Voor de verbetering van het parcoursrecord van de halve marathon is een prijs beschikbaar van § 50,00. Het parcoursrecord staat nu nog op 1.28.35 bij de dames en 1.12.51 bij de heren.

Vijfde Oldtimerbeurs trok bijna vijfduizend bezoekers

Foto
Kijken en keuren tijdens de vijfde Oldtimerbeurs in de
veilinghallen van FloraHolland.


Bleiswijk - Liefhebbers van oldtimers konden zowel zaterdag 26 als zondag 27 september hun hart weer ophalen in de hal van FloraHolland Bleiswijk.
Voor de vijfde keer vond in Bleiswijk de jaarlijkse Oldtimerbeurs plaats. (meer)

Creativiteit spat eraf bij de Kunsttoer

Foto
Enkele deelnemers druk in de weer met het verzendklaar
maken van routeboekjes die door heel Lansingerland zullen
worden verspreid.


Lansingerland – Het komen weekend – zaterdag 3 en zondag 4 oktober – staat helemaal in het teken van de jaarlijkse Kunsttoer. Een weekend met open ateliers bij tal van beeldend kunstenaars in heel Lansingerland; dit jaar al weer voor de vijftiende keer. (meer)

Ambiance staat voor knuffelen, animeren en inspireren

Foto
Tijdens Ambiance zal ook de onthulling en bezichtiging
plaatsvinden van de splinternieuwe en flitsende Nissan 370Z;
nu nog bedekt onder een hoes.


Berkel en Rodenrijs – Eens in de twee jaar zet een groeiend aantal ondernemers er de schouders onder om de consument een verwenavond te presenteren: Ambiance. (meer)

De Kleine Kapitein officieel op koers

Foto
Samen met de wethouder knipten Annemarijn en
Sjors het lint door.


Berkel en Rodenrijs – Met het doorknippen van een lint, daarbij terzijde gestaan dor de leerlingen Annemarijn en Sjors in gepaste zeemanskledij, opende wethouder van onderwijs Werner ten Kate woensdagmiddag 23 september de nieuwe basisschool De Kleine Kapitein aan de Orionstraat in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Speelveld groeit uit tot middelpunt in de wijk

Foto
Na de opening werden de speelobjecten meteen in gebruik
genomen. Tussen het spelen door genoten de kinderen tevens
van een hen gratis aangeboden ijsje.


Berkel en Rodenrijs – Vier scharen kwamen er donderdagmiddag 24 september aan te pas om de ingebruikname te vieren van een uniek speelveld. (meer)

Lansingerland kiest voor de fiets

Foto nr. 1
Hele families reden mee in de Acht van Lansingerland.

Lansingerland – Bijna 600 Lansingerlanders stapten zaterdag 26 september op de fiets om een of beide routes te fietsen die speciaal op deze dag werden uitgezet door een viertal enthousiaste fietsers: Ies Krijtenburg, Gerard Bovens, Herman Pruisken en Piet Mazure. (meer)

Actie rond Dierendag kan een beter leven opleveren voor dieren in GeorgiŽ

Foto
Hennie Veltkamp-Meppelink met haar twee honden. Rond
Dierendag hoopt ze dat veel dierenvrienden deelnemen aan
de actie ‘Van een vriend voor een vriend’.


Bergschenhoek – Ze is net terug van een bezoek aan GeorgiŽ en geniet zichtbaar van haar eigen honden: Hennie Veltkamp-Meppelink die zich het lot van de vele straathonden in GeorgiŽ heeft aangetrokken en daar graag iets voor wil gaan betekenen. (meer)

Gemeenteleden De Ark krijgen training in gebruik AED

Foto
De cursisten werden vertrouwd gemaakt met reanimatie
en het gebruik van de AED. Reanimatie kan van levensbelang
zijn. Wie dit wil leren, kan in Lansingerland terecht bij verschillende
EHBO- en Reanimatieverenigingen.


Berkel en Rodenrijs – Vereniging- en kerkgebouw De Ark is een AED rijker.
Een extra collecte onder de gemeenteleden zorgde ervoor dat het apparaat kon worden aangeschaft. (meer)

Fietsclub Bleiswijk rijdt nog even door

Foto
Fietsclub Bleiswijk biedt naast sportief plezier ook
gezelligheid.


Bleiswijk – De hele zomer is er vanuit De Leeuwerik op maandagmiddag gefietst. (meer)

Bowie in Ome Ab

 Foto
Echo Bowie bezorgt de Bowie-fans kippenvel.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 3 oktober zal de nu al legendarische Bowie- coverband Echo Bowie een optreden verzorgen in podiumcafť Ome Ab. (meer)

Een garageverkoop voor Burundi als schatkamer? ?

Foto
Ook voor de jeugd was er een leuk aanbod.

Bleiswijk - Het was zaterdag 12 september een uitgelezen dag om een garageverkoop te houden. Het zonnetje liet zich al vroeg in de ochtend zien waardoor een hele tafeltennistafel met boeken buiten geplaatst kon worden en ook veel andere prachtige spullen. (meer)

Jay’s Place laat ook in Bleiswijk van zich horen

Foto
Jay’s Place is na Bergschenhoek ook in Bleiswijk actief.

Bleiswijk – Na Het Polderhuis is nu ook ’t Web geopend als locatie voor de nieuwe muziekschool Jay’s Place. (meer)

Dorpen gevuld met vrolijke muzikale klanken

Foto
Het muzikale optreden in Bleiswijk.

Lansingerland – Op drie plaatsen in de centra van de drie dorpen van Lansingerland klonken vrolijke muzikale klanken uit de instrumenten van een zeventigtal muzikanten. (meer)

Nieuwsgierig naar beheer en onderhoud eigen gemeente

Foto
Belangstelling voor het openknippen van een auto
tijdens de Open Dag.


Berkel en Rodenrijs – Het was zaterdag 26 september gezellig druk tijdens de Open Dag die de afdeling Beheer & Onderhoud Berkel en Rodenrijs organiseerde. (meer)

Ontwikkeling Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) stapje dichterbij

Foto
De ondertekening met een handtekening van v.l.n.r. wethouder
Boedhoe, (Hans van Es als vertegenwoordiger van Bureau Jeugdzorg
Stadsregio Rotterdam en geen ondertekenaar, maar toehoorder),
Heidi Duyvestijn (Vierstroomzorgring) en Cees de Vet (GGD). Een
vertegenwoordiger van Kwadraad zou op een later tijdstip tekenen.


Lansingerland – Voor de verdere ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin in Lansingerland werd donderdag 24 september een intentieovereenkomst ondertekend. Wethouder Naushad Boedhoe tekende namens de gemeente Lansingerland. (meer)

Schilderen met bewoners en bezoekers

Foto
De panelen konden (binnen) worden geschilderd door
iedereen die binnen wandelde tijdens de Burendag. Ze
krijgen allemaal een plekje aan de wanden van de parkeerplaats.


Berkel en Rodenrijs - Woonzorgcentrum De Oudelandse Hof ontving 675 euro om zaterdag 26 september de Nationale Burendag een extra feestelijk tintje te geven en een speciale wens te realiseren. (meer)

Burendag opent deuren en tovert glimlachen van gezelligheid

Foto
Een gezellige high tea met de buren.

Bergschenhoek – Met een smakelijk en gezellige high tea vierden buren van de Smitshoek zaterdag met elkaar de Nationale Burendag. (meer)

Ballonnen landen in Duitsland

Foto
Het echtpaar Richter wordt gefeliciteerd door een medewerker
van Wooning.


Bergschenhoek – Onlangs bereikte het nieuwbouwpand van Wooning in Bergschenhoek het hoogste punt. Reden voor een feestje waar ook een verrassing aan vast zat. (meer)

Dj’s AD&HD laten kinderen in De Windas swingen

Bergschenhoek - Op vrijdag 2 oktober organiseert zwembad De Windas in Bergschenhoek voor de tweede maal een discoavond voor kinderen van 7-12 jaar. (meer)

Aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport niet naar tevredenheid van gemeente Lansingerland

Lansingerland - De gemeenteraad van Lansingerland heeft in de raadsvergadering van 24 september uitgesproken nog steeds niet te kunnen instemmen met het Ontwerp aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport en daarom een zienswijze in te dienen. (meer)

Inspraakronde over aanpassing aanwijzing Rotterdam Airport

Lansingerland/Rotterdam – De wijzigingen in het ministeriele aanwijzingsbesluit Luchtvaartterrein Rotterdam Airport naderen met de inspraakronde over het ontwerp besluit hun afronding. (meer)

Mevrouw Klapwijk 101 jaar

Foto
De jarige mevrouw Klapwijk in een geanimeerd gesprek
met de burgemeester.


Berkel en Rodenrijs – Na mevrouw Willempje Cornelia Both, die op 30 augustus de hoge leeftijd van 101 jaar bereikte, was mevrouw Teuntje Alida Klapwijk de tweede die in korte tijd haar 101ste verjaardag vierde in verzorgingshuis Hergerborch te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Survivalgevoel aanpakken met duidelijke borden

Foto
Samen met de directeur onthulde de wethouder de
beide borden op de IJsvogellaan. Volgende week zullen er
op andere plaatsen in de gemeente soortgelijke borden
worden geplaatst.


Bleiswijk – “Het lijkt hier rond de school soms wel een survival waarbij je samen met je kind alle mogelijke moeite moet doen om veilig en wel het gebouw te bereiken!” (meer)

Ruim 700 kinderen rennen mee in de Besosloop

Foto
Rennen voor het goede doel.

Bergschenhoek – Burgemeester Ewald van Vliet loste woensdagavond 16 september klokslag half zeven het startschot voor de jaarlijkse Besosloop in Bergschenhoek. (meer)

Najaarsmarkt verrast met topopbrengst van 24.000 euro

Foto
Op het plein draaide de hele dag het Rad van Avontuur.

Bleiswijk - Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, de donaties in geld en producten van de lokale middenstand ťn het prachtige weer heeft de jaarlijkse najaarsmarkt in de Kerkstraat van Bleiswijk zaterdag 19 september een topopbrengst van § 24.000,- weten te realiseren. (meer)

Hoezo herrie in Lansingerland?

Foto
Hoog en droog op de bijrijdersplek; dat was genieten,
de hele toer lang.


Berkel en Rodenrijs - Dat Lansingerlanders ťťn keer per jaar graag hun steentje bijdragen aan de herrie in hun gemeente bleek zaterdag 19 september overduidelijk. (meer)

Nieuw record voor rommelmarkt met ruim 36.000 euro

Foto
Veel gekocht, maar hoe krijg ik het thuis?

Berkel en Rodenrijs – “Het kon haast niet meer stijgen, maar toch hebben we – in deze tijd van financiŽle zorg voor velen – met elkaar de jaarlijkse rommelmarkt toch weer tot een succes gemaakt. (meer)

Straattheater Stichting Musische Vorming vult het Hoekse centrum

Foto nr. 1
Hilaria in actie.


Bergschenhoek - Voor de elfde keer werd zaterdag 19 september het dorpscentrum van Bergschenhoek bezocht door theatergroepen en muzikanten van allerlei pluimage. De Stichting Musische Vorming was er ook ditmaal in geslaagd een zeer gevarieerd programma samen te stellen waarbij aan alle leeftijdsgroepen werd gedacht. (meer)

Dominee Markus verruilt zijn huidige post voor een nieuwe

Foto
Na ruim dertien jaar neemt dominee Markus afscheid
als predikant, maar niet als Hoeksenaar.


Bergschenhoek – Na dertien jaar met veel inspiratie en plezier gewerkt te hebben met en voor de gemeenteleden van de Hervormde gemeente Bergschenhoek neemt dominee Wim Markus op 4 oktober afscheid in een dienst die om 15.00 uur begint. (meer)

Soroptimist International Club nummer 99 in Lansingerland geÔnaugureerd

Foto
Als felicitatiegeschenk overhandigde Trees van Miltenburg
(rechts) een fraaie ketting aan voorzitter Carla Zandvoort. De
ketting werd vervaardigd door Akke Timmermans.


Lansingerland – Op zaterdag de 19de van de negende maand 2009 werd in Lansingerland de 99ste Soroptimist International Club geÔnaugureerd. (meer)

Onder de indruk terug van Amerikaans avontuur

Foto nr. 1
Samen met de prins en prinses op de foto. Met links
vooraan Sandra van der Burg, de jongen vooraan Dennis
Verbeek en nog net zichtbaar rechts naast de prinses Erik
van Ruijven.


Berkel en Rodenrijs – Ze zitten vanaf dinsdag al weer rustig in de klas, alsof er niets gebeurd is: de leerlingen Dennis Verbeek en Sandra van der Burg en leraar Erik van Ruijven van Melanchthon Berkroden. (meer)

Natuurgebied Ackerdijkse Plassen ontvangt honderden bezoekers

Foto
Gezellige drukte tijdens de Open Dag.

Lansingerland/Rotterdam – Het fraaie nazomerweer was er ongetwijfeld mede debet aan dat ruim 1500 mensen zondag 20 september de fiets pakten en een bezoekje brachten aan de Ackerdijkse Plassen; het natuurgebied in de polder Schieveen op steenworp afstand van zowel Delft als Rotterdam en Lansingerland. (meer)

Vrienden van Berkel professionaliseert en wordt stichting

Ewald van Vliet
Burgemeester Ewald van Vliet voelt zich betrokken bij de
Vrienden van Berkel.


Berkel en Rodenrijs – De Vrienden van Berkel presenteerde woensdagavond 16 september doelstelling en missie voor een nieuwe editie van de Roparun in 2010. Omdat er veel geld omgaat in deze club – zo werd vorig jaar minstens 55.000 euro bijeen verzameld – en men verder professionaliseert is ervoor gekozen een stichting te worden. (meer)

Werner ten Kate lijsttrekker VVD bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto
Werner ten Kate wordt opnieuw lijsttrekker van
de VVD Lansingerland.


Lansingerland – De VVD-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 is bekend. Wethouder Werner ten Kate zal de lijst aanvoeren. (meer)

Stenen gooien op spoor HSL

Bergschenhoek - De politie heeft drie jongens uit Bergschenhoek en Rotterdam aangehouden voor het gooien van stenen, vanaf een viaduct bij de HSL.
Agenten kregen zondagmiddag rond kwart voor vier een melding dat jeugd stenen vanaf een viaduct naar het HSL spoor aan het gooien waren. De politie ontving deze melding van meerdere oplettende getuigen. Andere gewaarschuwde agenten hielden de jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, inmiddels staande op het fietspad van de Landscheiding ter hoogte van de Berkelse Poort. Een voorbijganger vertelde dat hij de jongens bij het spoor de stenen had zien gooien. Hierop zijn de ouders van de jongens opgebeld en is HALT opgelegd. Zij hebben hier toestemming voor gegeven.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 25 september organiseert de KBO een klaverjasmiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Jeugddienst: 7 x 70 = ?
Berkel en Rodenrijs - Op zondagavond 27 september vindt om 19.00 uur in de Dorpskerk de eerste jeugddienst van het nieuwe kerkelijk seizoen plaats. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Gratis reclame voor muziekschool valt verkeerd bij Leefbaar

Lansingerland – De gemeente maakte enige tijd geleden reclame voor de nieuw in Lansingerland gevestigde muziekschool Jay’s Place, een op commerciŽle basis werkende onderneming. (meer)

Veel onduidelijk in ontwerp aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport

Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders is niet tevreden over het ontwerp besluit tot wijziging van de ministeriele aanwijzing betreffende Rotterdam Airport. (meer)

Zorgen in raad over verzilting gietwater voor de tuinbouw

Lansingerland – Het voornemen van het Rijk om de Haringvlietsluizen te openen om met zout water de blauwalg te bestrijden zal, zo wordt gevreesd, catastrofale gevolgen hebben voor de tuinbouw. (meer)

Jongste leden leggen eerste steen voor nieuwe hal TOGB

Foto
V.l.n.r. Thijn, Rob, Jenny (plus vriendin) en Thymo metselden
de eerste steen voor de buitenmuur van de TOGB sporthal.


Berkel en Rodenrijs – Onder grote belangstelling van veel leden van de diverse afdelingen binnen TOGB werd zondagmiddag 20 september de eerste officiŽle steen gelegd voor de bouw van de nieuwe sporthal van de Berkelse vereniging die zetelt op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Uniek evenement bij De Kieviten

Foto
Wandelen en hardlopen op ťťn dag bij De Kieviten.

Bleiswijk - Op zondag 4 oktober organiseert Atletiek-, Trim- en Wandelvereniging De Kieviten zowel de Rottemerenloop als de Rottedreven wandeltocht. Twee sportieve evenementen op ťťn dag. (meer)

Renť Lamens en John Lammers pakken de draad weer op

lamens
Renť Lamens en John Lammers pakken de draad weer op in de Nissan 350Z.(foto Jos van der Einden)

Amsterdam – Begin september hebben de twee autoverkopers Renť Lamens en John Lammers van automobielbedrijf Cas Lamens hun herintreden gedaan bij de rallysport. In Amsterdam gingen ze van start in de Nissan 350Z. De rallysprint in Amsterdam was voor beide heren geen onbekende wedstrijd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
PPSC – Berkel
BVCB – Forum Sport
14.30 uur
Lyra – Soccer Boys
Berkel (da) – Sleeuwijk
15.00 uur

Zondag:
Neptunus – TOGB
DSO – Soccer Boys

Belgische zege voor Milan van den Ende

Berkel en Rodenrijs - Milan van den Ende heeft in het Belgische Koksijde de eerste etappe van de Keizer der Junioren (UCI 2.1) gewonnen. Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van tien renners met Milan daarbij en zij hebben de hele koers op kop gereden. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 1-Carambole 3 5-4 Watertoren-Ackerfietje 2 5-4 Rust Wat 2-Raedthuys 2-7 Diamond 1-Ackerfietje 1 5-4 Raedthuys-Watertoren 2 7-2.

Korfbal

DES-Weidevogels:18-10
Bleiswijk - Na de eerste twee wedstrijden in de competitie stonden alleen Weidevogels en DES zonder verliespunten op de ranglijst. Deze wedstrijd was daarom een moment om te kijken hoe de ploegen er echt voor stonden. Ondanks de 0-1 door een strafworp van Christ had DES het initiatief in heel de wedstrijd. Aanvallend was het team uit Delft attenter en sprong beter om met de kansen. Weidevogels maakte teveel foutjes in de verdediging en in de aanval liep het stroef. DES had de rebound veel beter geregeld en daardoor konden zij veel meer tot schot komen. Met de rust had DES reeds een gat van 4 doelpunten gerealiseerd: 8-4. Na rust scoorde Mayke gelijk in de eerste aanval en dat bracht weer wat moed in de ploeg. DES ging echter door met scoren en liep verder weg. Weidevogels was niet bij machte zich terug te vechten in de wedstrijd.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 20 september organiseerde atletiekvereniging De Kieviten in Bleiswijk de Aart van Hovenloop. De wedstrijd voor de jeugd over een afstand van 1.000 meter werd gewonnen door Damian van Dolder. Hij liep een nieuw p.r. van 3.59. Basil Timmerman eindigde op de tweede plaats in 4.10, Charlotte Bloom werd derde in 4.16. Een nieuw p.r. was er ook voor Nora van der Lelij, zij noteerde een eindtijd van 5.03.
De junioren liepen een wedstrijd over 3.000 meter. Sander Stortenbeker werd in een tijd van 12.54 eerste. Marloes Nuyten werd tweede plaats in 13.26 en Thorben Knulst derde in 16.28.
De senioren (10km) liepen 2 ronden van 5 kilometer. Halverwege liepen Jack ’t Hoen en Marco Medendorp nog gezamenlijk op kop. In de tweede ronde nam Jack echter een voorsprong en eindigde uiteindelijk ver voor de rest van het deelnemersveld in een tijd van 37.54. Tweede werd Marco Medendorp in 39.32, Erik van Keeken eindigde als derde in 40.09. Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Ingrid Baggerman in 47.33. Tweede werd Ester de Bekker in 47.47, op de derde plek eindigde Mariska van Straalen. Mariska liep een nieuw p.r. van 48.03. Er sneuvelden meer persoonlijk records: Marcil Lith noteerde 47.33, Mark van Holst 48.25, Yvonne Kosters 49.17, Annemiek Verbeek 56.48 en Joanne Hofman 59.14. De complete uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl . (meer)

Wielrennen

Podiumplaats Bas v.d. Burg
Lansingerland - In de ronde van Schiedam wist Bas vd Burg beslag te leggen op een derde plaats, zijn clubgenoten Niels Pruisken en Colin Molenaar werden 7de en 8ste. Bij de Amateurs werd in de laatste ronde gesprint voor de eindprijzen. Pedaalridders Martin Vrij en Ramon v.d. Knaap werden 8ste en 13de. In de ronde van Hank verrichtten de Junioren van De Pedaalridders veel werk. Daan Olivier kwam als 3de over de meet, Richard Lamens werd 11de en Tom v.d. Spek volgde op een 17de plaats. (meer)

Voetbal

TOGB-Quick: 0-1
Berkel en Rodenrijs - Onder heerlijke nazomerse omstandigheden trof TOGB in de derde competitiewedstrijd het Haagse Quick onder leiding van de goed fluitende arbiter Bleije. Het veldspel van beide partijen was in de eerste helft niet onaardig te noemen en TOGB creŽerde in het begin van de wedstrijd een paar aardige kansen. De TOGB spitsen konden deze mogelijkheden echter niet verzilveren en omzetten in doelpunten. Daarna was het de beurt aan keeper Maurice Langstraat, die zijn team in de wedstrijd hield door een drietal goede reddingen. Kort voor rust werd Langstaat echter verslagen door een inzet van Sander Rooda, waardoor de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen. Na rust drong TOGB de laatste 10 minuten nog wel opportunistisch aan - een cornerverhouding van 14 tegen 3 was daarvan een aardige illustratie - maar de verdediging van Quick hield stand. TOGB was dus wel dichtbij en op zoek naar de gelijkmaker, maar Quick ging wat effectiever met de kansen om en nam daarom de drie punten mee terug naar huis.

Soccer Boys (za)-SVC’08: 0-1
Bleiswijk - De eerste helft verliep gezapig doordat Soccer Boys aanvallend geen vuist kon maken. De Bleiswijkers hadden wel het initiatief, maar het wilde niet lukken om te scoren deze middag. In de tweede helft was SVC duidelijk de bovenliggende ploeg en creŽerde steeds meer kansen; de verdediging kon slechts met kunst en vliegwerk overeind blijven. De beste speler deze middag was keeper Steven van Aalst. In de 60e minuut kon rechter verdediger Mike Bekkers door een overtreding de spits van SVC weliswaar van scoren afhouden, maar het leverde hem een rode kaart op.
Hierna kreeg SVC meer ruimte en na een geslaagde counter in de 65e minuut werd Steven verslagen: 0-1. SVC kreeg steeds meer kansen maar dankzij goed keeperswerk van Steven bleef het bij 0-1.
Soccer Boys(zo)-Stompwijk: 0-0 Bleiswijk - De wedstrijd begon gelijkwaardig en in de eerste periode was er dan ook weinig te beleven voor de toeschouwers. Stompwijk zou na een half uur spelen wel dicht in de buurt komen van een voorsprong, maar van afstand werd op de lat geschoten. In de tweede helft zou het spelbeeld echter veranderen. Bij terugkomst op het veld leek Stompwijk vermoeider dan op het moment dat het de rust in ging en Soccer Boys kreeg de regie in handen. De thuisploeg probeerde de tegenstander weg te tikken en dit lukte met vlagen aardig. De ballen werden op het juiste moment breed gegooid en Stompwijk liep veel achter de fouten aan. Verder dan een aantal counters, die af en toe echter wel gevaarlijk werden, zou de bezoekende ploeg dan ook niet komen. Soccer Boys kreeg daarentegen in de tweede helft wel een aantal aardige mogelijkheden, maar tot scoren zou het niet komen. Zondag mag Soccer Boys op bezoek bij DSO in Zoetermeer, die evenals de Bleiswijkers uit drie wedstrijden 1 punt hebben.

Berkel-Floreant: 1-1
Berkel en Rodenrijs – De temperatuur lag hoog zaterdagmiddag op sportpark Het Hoge Land, waardoor de spelers van CVV Berkel en Floreant flink aan de bak moesten. Berkel vergat de kansen te benutten en moest vlak voor het rustsignaal een tegendoelpunt toestaan; 0-1. In de tweede helft was Berkel de betere ploeg en dat uitte zich in een prachtig doelpunt van Pieter van der Breggen. Het betekende tevens de eindstand, 1-1.

RCL-BVCB: 1-2
Leiderdorp/Bergschenhoek - Voorafgaand aan de wedstrijd zaterdag tegen RCL werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Theo van Dijk. BVCB speelde daardoor ook met rouwbanden. BVCB begon slordig aan de wedstrijd en kreeg gelijk de harde feiten om de oren. Na slecht verdedigen kon Floris van der Geest al na negen minuten vrij voor doel inkoppen: 1-0. Pas vlak voor de rust kreeg BVCB meer controle over de wedstrijd. Maarten Tans, Daan van Heijningen, Robin Monsma en Curtis Martels kregen in de eerste helft wel kansen op de gelijkmaker. De goed keepende Matthijs de Vreede tikte echter een bal van Tans net onder de lat vandaan en had de bal klemvast na schoten van Monsma en Martels. Daan van Heijningen schoot vlak voor doel snoeihard voorlangs.
De wedstrijd kende kort na de rust hetzelfde spelbeeld als de eerste helft.
BVCB kwam goed weg toen Mark Gaerthe een bal van Gidion Loos door de benen liet gaan en nog net voor de lijn kon stoppen. Twaalf minuten na rust stond Gaerthe juist in positieve zin in de schijnwerpers. Maarten Tans maakte in het strafschopgebied van BVCB een lichte overtreding, waarop de warrig fluitende scheidsrechter Kuip direct naar de penaltystip wees. Mark Gaerthe had de strafschop echter klemvast nadat Thom Wijnalda slap inschoot.
De gemiste penalty bleek het keerpunt van de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip, nadat Robin Monsma werd neergehaald binnen het strafschopgebied. Maarten Tans faalde niet en schoot hard rechts in: 1-1.
De gelijkmaker kwam hard aan bij RCL. De mannen uit Leiderdorp wisten even geen raad met BVCB, waar BVCB optimaal van wist te profiteren. Robin Monsma beloonde zijn goede spel vier minuten na de gelijkmaker met de later blijkende winnende goal. Matthijs de Vreede redde eerst nog na een schot van Maarten Tans, in de rebound schoot Monsma knap tegen de touwen: 1-2.
Bron: www.bvcb.nl .

Tafeltennis

Dordrecht-TOGB: 6-4
Lansingerland - In een van de de sterkste poules van de eerste klasse is het eerste team van Tafeltennisvereniging TOGB begonnen met een 6-4 verlies. In Dordrecht had een gelijkspel er ook ingezeten. Veel games gingen met de minimale twee punten verloren. Harry Sintemaartensdijk en Dennis van Rutten wonnen ťťn wedstrijd. Lennard Overdevest pakte twee punten. Sintemaartensdijk: “Ik had mijn laatste wedstrijd moeten winnen. Ik stond 2-1 voor in games. De beslissende vijfde game verloor ik na vijf sorryballen tegen.” Vrijdagavond komt Avanti op bezoek met oud TOGB-speler Bart van Zijp in de gelederen.

Tennis

Winst en verlies voor Kiki
Berkel en Rodenrijs - Na een succesvolle week en uiteindelijke de overwinning in Almere, verloor Kiki in Alphen aan de Rijn haar eerste partij. Deze eerste partij was niet haar sterkste van het seizoen, maar soms haal je daar ook motivatie en doelen uit. Hopelijk kan zij met deze inspiratie vanaf zondag drie weken lang in Turkije vlammen.

Atletiek

Ferdi Vonk loopt persoonlijk record
Berkel en Rodenrijs - De Berkelse hardloper Fredi Vonk heeft de afgelopen weken geode resultaten neergezet tijdens diverse hardloopwedstrijden.
Tijdens de halve marathon van Rotterdam liep Ferdi Vonk een persoonlijk record. Van zijn vorige snelle tijd, gelopen bij de IJsclub Nootdorp, liep hij al een tijd van 1.31,15. In Rotterdam kwam de Berkelaar tot een tijd van 1.27,17, dus vier minuten sneller dan in Nootdorp.
Onlangs deed Vonk ook mee aan de Keesloop in Bergschenhoek. Hier kwam hij tot een veertiende plaats in de eindklassering. Over de tien kilometer deed hij toen veertig minuten.

Krantenbezorgkar ontvreemd

Bergschenhoek – Vanaf de Stellingmolen is zonder toestemming een krantenbezorgkar weggenomen. De kar kan worden teruggebracht naar de Kroeskarper nr. 10 te Bergschenhoek.

Berkelaar laat zijn klassieker op de Oldtimerbeurs zien

Foto
Leo Stokvis in zijn Mercedes 560 SEL die hij zaterdag en
zondag toont tijdens de Oldtimerbeurs in de veilinghallen van
FloraHolland te Bleiswijk.


Berkel en Rodenrijs – Leo Stokvis staat het komen weekend voor het eerst op de jaarlijkse Oldtimerbeurs van Bleiswijk. Met een schitterende Mercedes 560 SEL en tevens met een 280 E. (meer)

Protest van inwoners tegen geluidsoverlast vindt gehoor bij gemeenteraad

Foto nr. 1
Door het maken van een enorm kabaal vroeg men
aandacht voor de geluidsoverlast van de HSL.


Lansingerland – In de eerste vergadering van de raadscommissie Wonen en Werken na het zomerreces stond de door de HSL veroorzaakte geluidsoverlast prominent op de agenda. Er was gerekend op een massale opkomst van belangstellenden. Die waren er in groten getale, en zij kregen de raadsleden mee in hun wens om het lawaai te beteugelen. (meer)

Erica Terpstra opent dolenthousiast de nieuwe Windas

Foto nr. 1
De officiŽle opening werd verricht door wethouder
Naushad Boedhoe en voorzitter van NOC*NSF Erica Terpstra.Lansingerland – “Schitterend! Wat een ruimte en wat een mogelijkheden!” NOC*NSF voorzitter (en voormalig topzwemster) Erica Terpstra roemde het nieuwe zwembad van Lansingerland in alle toonaarden en genoot zichtbaar van de rondleiding die zij zaterdag 12 september kreeg nadat zij – samen met de wethouder van onder andere sportzaken Naushad Boedhoe – de officiŽle opening voor haar rekening had genomen. (meer)

Snel digitaal op zoek naar de voorouders

Foto
Na een druk op de knop van het toetsenbord werd
de Digitale Stamboom van Lansingerland officieel in gebruik
genomen.


Lansingerland - Alle openbare historische gegevens over mensen uit de gemeente Lansingerland zijn vanaf 10 september toegankelijk op de website van het Gemeentearchief Rotterdam. Zestien vrijwilligers hebben daar vanaf 2005 aan gewerkt. (meer)

Lansingerland start met aparte inzameling kunststof

Foto
Wethouder Van Vliet gooide de eerste plastic flessen
in de knaloranje container. Lansingerland is de 165ste
gemeente die meewerkt; er kunnen er nog 170 volgen.

Berkel en Rodenrijs – De gemeente Lansingerland start in september in een aantal wijken met het apart inzamelen van kunststof. Op basis van de ervaringen die in dit pilotproject worden opgedaan worden, zullen vanaf 2010 alle inwoners van Lansingerland hun kunststof gescheiden in kunnen zamelen. (meer)

Lions afdeling Berkel en Rodenrijs viert 25-jarig bestaan

Foto
Een deel van de Berkelse leden.

Berkel en Rodenrijs - De Lionsclub Berkel en Rodenrijs, een actieve club van meer dan 30 leden, bestaat deze maand 25 jaar. De club is, zoals elke Lionsclub, onderdeel van de International Association of Lions Clubs. (meer)

Drie loodzware transformatoren van TenneT bereiken hun eindbestemming

  Foto
Een voor een kwamen de drie zware transformatoren – elk
met een gewicht van 330 ton – zondagochtend vanuit Zoetermeer
over de A12 en het spoor naar de nieuwe locatie van TenneT aan de
andere kant van de A12 in Bleiswijk. Om vijf uur ’s ochtends de
eerste en om een uur of half acht de laatste.


Bleiswijk – Ruim twee jaar was er gewerkt aan de voorbereidingen van het transport dat zondagochtend 13 september z’n eindbestemming bereikte in Bleiswijk. Van 4 tot en met 13 september vond een uitzonderlijk transport plaats van drie loodzware transformatoren van landelijk netbeheerder TenneT door het Groene Hart. (meer)

Sander Derksen maakt ’s lands beste bommetje

Foto
Sander boven op de hoge duikplank met zijn verdiende
certificaat.


Bergschenhoek – Al drie keer eerder was de 9-jarige Sander Derksen als deelnemer present tijdens het jaarlijkse bommetje springen in het zwembad. (meer)

Kring-apotheek Meerpolder vormt decor voor tv-reclame

Foto
De opnamen in volle gang.

Berkel en Rodenrijs - Kring-apotheek Meerpolder in Berkel en Rodenrijs was zaterdag 5 september het decor voor de opnamen van een tv-commercial voor de Kring-apotheekformule. (meer)

Najaarsmarkt voor het goede doel

Foto
Piepers jassen voor de friet op de Najaarsmarkt.

Bleiswijk - Zaterdag 19 september vindt in Bleiswijk de Najaarsmarkt plaats. Het belooft weer een groots evenement te worden. (meer)

FitTastic en ‘De Goede-Lijn’, een gezonde samenwerking

Foto
Petra en Jacqueline bieden een plan van aanpak op maat.


Berkel en Rodenrijs - Anderhalf jaar geleden startte Petra van FitTastic haar Step-Aerobic, Bodyshape en Total Body Workout lessen in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Startzondag Hervormde en Gereformeerde kerk geslaagd

Foto
Samen onderweg, dat gold zondag zeker voor de gemeenteleden
van de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek
en de Hervormde kerk van Berkel en Rodenrijs. Foto: Dick den Bakker.


Berkel en Rodenrijs - Zondag 13 september jl. vond in de Hervormde kerk van Berkel en Rodenrijs en in de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenrijs & Bergschenhoek de Startzondag plaats. (meer)

Burgers over het algemeen tevreden, gemiddelde waardering 7+

Foto
Een gezellige, maar ook leerzame braderie voor de
politici van het CDA. Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland - Tijdens de jaarlijkse braderie in Berkel en Rodenrijs
afgelopen zaterdag kon de bevolking van Lansingerland discussiŽren met CDA- gemeenteraadsleden, -bestuursleden en -wethouders. (meer)

Uniek natuurgebied zet de deuren even op een kier

Foto
Sfeerplaatje van een vorige activiteit bij de Ackerdijkse
Plassen.


Lansingerland/Rotterdam - Op zondag 20 september wordt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen voor ťťn dag opengesteld voor het publiek. (meer)

The Wellness Club presenteert nieuwe mogelijkheden

Foto
The Wellness Club; sportieve en verantwoorde beweging
voor alle leeftijden en in diverse vormen.


Berkel en Rodenrijs – Bij het begin van een nieuw seizoen pakt fitnesscentrum The Wellness Club aan de Industrieweg het meteen flink aan; met niet alleen veel nieuwe lessen, maar ook met een originele aanbieding. (meer)

Motorcross

Zware crash voor Kris Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag is Kris Voorwinden zwaar ten val gekomen tijdens een training op het circuit van Berghem. Na zo’n tien minuten training ging de rijder uit Berkel en Rodenrijs hard onderuit nadat hij moest uitwijken voor een collega. In eerste instantie dacht men aan een bovenbeenkneuzing maar bij controle in het ziekenhuis gingen alle alarmbellen rinkelen. De rechterheup van Kris was op meerdere plaatsen gebroken en de heup was uit de kom. De crosser werd direct per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd waar zondagavond nog de heup operatief terug in de kom is gezet. Kris ligt momenteel nog in het AMC waar door middel van gewichten aan zijn been de heup in de kom wordt gehouden.
Waarschijnlijk wordt de 22-jarige crosser daar deze week geopereerd aan de diversen breuken in de heupkom.

Aandacht voor bereikbaarheid bedrijventerreinen

Foto
De heer Van der Helm (rechts) maakt als eerste gebruik
van het pendelbusje. Wethouder Hans de Rijke (links)
verwelkomt hem.


Lansingerland - Deze week staat de Week van de Vooruitgang centraal bij gemeente Lansingerland. Als aftrap van de week stond er vanochtend een pendelbusje klaar om reizigers van station Rodenrijs naar bedrijventerrein Oudeland te brengen. (meer)

Sander Bakker kent het belang van de Nierstichting

Foto
Sander Bakker is weer volop aan het werk
dankzij zijn vader (links).


Bergschenhoek – Volgende week is de landelijke collecte van de Nierstichting. Sander Bakker uit Bergschenhoek kent het belang van de stichting. (meer)

Snelheidscontrole N 209

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Woensdagochtend 9 september heeft de politie tussen tien uur en kwart over twaalf een groot aantal passerende auto's gecontroleerd op snelheid.
Er werden op de N 209 richting Rotterdam Airport 993 passanten gecontroleerd. Zeventig bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 132 kilometer per uur terwijl de maximale snelheid op de Doenkade 80 kilometer per uur is.

Door rood licht gereden

Bleiswijk - Woensdagmiddag 9 september hebben agenten rond de klok van half vier een autobestuurder aangehouden voor het rijden door rood licht. De agenten reden over de provinciale weg N 209 toen zij voor zich een auto zagen die een rood uitstralend verkeerslicht totaal negeerde en doorreed.
Het overige verkeer moest hevig remmen om een aanrijding te voorkomen. De agenten besloten de man, een 31-jarige Rotterdammer, hierop te wijzen. Zij gebaarde de bestuurder te stoppen hetgeen hij ook direct deed. Toen de papieren van de man werden gecontroleerd, bleek dat hij meerdere forse boetes bij de Belastingdienst had openstaan. Ook kon hij geen rijbewijs tonen. Na zijn aanhouding beledigde en bedreigde de bijrijder van de man een van de agenten. Deze man kon geen identiteitsbewijs laten zien.
Reden voor de politie beide mannen aan te houden. De Belastingdienst meldde dat het geld dat de verdachte op dat moment in bezit had, in beslag werd genomen.

Aanhouding na vechtpartij

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van zaterdag op zondag vond rond half ťťn een vechtpartijtje plaats in een cafť aan de Kerkstraat. Daarbij werd een 46-jarige man uit Berkel en Rodenrijs op zijn gezicht geslagen. Nadat deze ruzie gesust was door politiemensen en personeel van het cafť, begon een familielid van het slachtoffer opnieuw problemen te maken. Het personeel probeerde de man de bar uit te werken. maar hij sloeg wild om zich heen.
Agenten hebben de man daarop diverse keren moeten pepperen om hem onder controle te krijgen. De man, 47 jaar en afkomstig uit Berkel en Rodenrijs is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Gaslek

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 11 september bleek er op de Rodenrijseweg een gaslek te zijn ontstaan doordat medewerkers van Eneco tijdens werkzaamheden een leiding hadden geraakt. Het lek kon ter plekke worden hersteld.

Kluisjes ontvreemd

Bleiswijk – Een getuige zag in de nacht van zondag 13 op maandag 14 september om 01.30 uur twee jongens in de Witte de Withstraat in de bosjes zitten. Ze leken kluisjes bij zich te hebben; reden voor de getuige de politie te bellen. De man bleef echter niet op de politie wachten en probeerde de jongens in de kraag te grijpen. Dit lukte bij een van hen, een 15-jarige inwoner van Bergschenhoek. Deze jongen kon door de politie worden aangehouden. De tweede verdachte ging er vandoor.
Uit onderzoek is gebleken dat de jongens inderdaad twee kluisjes bij zich hadden. In de Dorpsstraat werden nabij een kerk nog meer kluisjes aangetroffen. Het tweetal had de kluisjes uit de kerk gestolen.

CV-ketel uit woning gestolen

Berkel en Rodenrijs – Tussen zaterdag 12 september 13.30 uur en zondag 13 september 11.15 uur werd uit een nieuwbouwwoning in de Lingestraat (Meerpolder) een CV-ketel gestolen. Een getuige verklaarde op vrijdagavond een verdachte rode Suzuki Swift in de buurt te hebben gezien. De auto viel op, omdat de bestuurder erg langzaam reed en lang naar de woningen keek.
Ook de kentekenplaat viel op, omdat deze met tie ribs was bevestigd. De bestuurder van de auto had een Noord-Afrikaans uiterlijk. De politie stelt een onderzoek in naar eventuele betrokkenheid van de auto bij de diefstal.

Wespenallergie

Berkel en Rodenrijs – Op maandagavond 7 september moest de Traumahelikopter er aan te pas komen om een 48-jarige man te behandelen tegen een hevige allergische reactie na een wespensteek. De man was er zeer slecht aan toe.
Ambulancepersoneel had echter geen medicijnen bij zich tegen deze vorm van allergie en riep de Traumaheli op. Nadat de arts de man een spuit had gegeven, knapte hij zeer snel op.

Aanhoudingen na opstootje

Bergschenhoek – Op vrijdagavond 11 september ontstond er om ongeveer half zeven een opstootje in de Beethovenlaan. Nadat een man een bekeuring had gekregen, begon een groep mensen zich hiermee te bemoeien. Zij sloegen bedreigende taal richting de agenten uit. De agenten heeft vijf mannen, waarvan vier uit Bergschenhoek, aangehouden. Het vijftal was in de leeftijd van 19 tot en met 24 jaar. Bij de aanhouding heeft de politie ook de wapenstok moeten gebruiken.

Voor het grijpen

Bleiswijk – Op woensdagochtend 9 september werd tussen half zes en acht uur het zijraampje van een op de Klappolder geparkeerd staande vrachtwagen ingeslagen. De inbreker ging er met een portemonnee vandoor. De portemonnee lag op de bijrijderstoel en was gevuld met vijfhonderd euro en diverse pasjes alsmede een ID-kaart.

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 18 september organiseert de KBO een bingomiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus aan de Noordeindseweg 94. (meer)

Bergschenhoek

Kijkavond Buurthuis ’t Schooltje
Bergschenhoek – Ook dit seizoen worden op de tweede woensdag van de maand in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83, crea-avonden georganiseerd. Om belangstellenden een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden bij deze crea-avonden is er woensdagavond 16 september tussen 19.00 en 20.00 uur gelegenheid een kijkje te komen nemen. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen in De Leeuwerik
Bleiswijk – Zaterdag 19 september wordt in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d. Langenberg, tel. 010 – 521 56 09. (meer)

Regio

Humanitas, afdeling Lansingerland
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies.
(meer)

Berkelse Wielerdag kent sterke winnaars

Foto nr. 1
Burgemeester Ewald van Vliet zou het startsein geven
bij de Elite/Beloften tijdens de Berkelse Wielerdag.


Berkel en Rodenrijs – Kenmerkend voor de 54e Wielerdag van Berkel was dat in de vier verreden categorieŽn heel sterke winaars over de meet kwamen. (meer)

Uitslagen Berkelse wielerdag

Nieuwelingen:
1. Fabian Ammerlaan (Berkel en Rodenrijs) 2. Rob van den Enden (S’Gravenzande) 3. Koen Hofstede (Poeldijk) 4. Mike Willemse (s’Gravenhage) 5. Dylan Groenwegen (Amsterdam) 6. Taco van der Hoorn (De Zilk)

Junioren:
1. Daylan van Baarle (Zoetermeer) 2. Cees Jan Kortlever (Zevenhuizen) 3. Milan van den Enden (Berkel en Rodenrijs) 4. Nick Zuidewind (Lisse) 5. Bas Krouwel (Noordwijk) 6. Jelle Lugten (Gouda)

Vrouwen:
1. Lucinda Brand (Oud Beijerland) 2. Elis van Hage (Noordwijkerhout) 3. Roxane Kneteman (Krommenie) 4. Anne Eversdijk (Kapelle) Sissy van Alebeek (Schijndel) 5. Nina Kessler (Velserbroek)

Elite/Beloften:
1. Rob Disseldorp (Rijpwetering) 2. Rudy Vriend (Schagen) 3. Wesley Kreder (Zevenhuizen) 4. Ruelano Chavez (Columbia) 5. Paul Helderman (Naaldwijk) 6. Raymond Kreder (Zevenhuizen).

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Floreant
14.30 uur
RCL – BVCB
Soccer Boys – SVC’08
15.00 uur
Rijnvogels (da) – Berkel
Soccer Boys (da) – MVV’27
13.00 uur

Zondag:

TOGB – Quick
14.00 uur
Soccer Boys – Stompwijk
14.00 uur

Eric en Jaap hangen hun schoenen aan de wilgen

Foto
Eric van der Jagt (links) en Jaap Luyendijk nog
eenmaal samen met hun kicks aan.


Bleiswijk – Ze stonden er om hun oude maten uit te luiden, het kampioenselftal van de zaterdagafdeling van Soccer Boys uit het jaar 1980/1981 met de illustere namen waarvan de meeste de voetbalsport al een poosje vaarwel hebben gezegd. (meer)

CVV Berkel en Zijlstra Accuratesse samen verder

Foto
Reint Jan Zijlstra overhandigt Berkel-aanvoerder
Pieter van der Breggen de nieuwe outfit van het vlaggenteam
van CVV Berkel.


Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging Berkel en haar hoofdsponsor Zijlstra Accuratesse hebben hun overeenkomst wat betreft het hoofdsponsorschap gecontinueerd. (meer)

Orioles HB2 kampioen

Orioles

Bergschenhoek - Heren 2 van Orioles honkbal is zondag 13 september kampioen in de 5de klasse geworden. Het team beleefde een spannende eindfase van de competitie. Om kampioen te kunnen worden moesten de twee laatste wedstrijden gewonnen worden. (meer)

De nieuwe kampioenen van LTC Triomf zijn bekend

Foto
De sterksten van Triomf met v.l.n.r.: Mitsy van der Zalm,
Amber van Staalduinen, Mike Hordijk en Joey Kluijtenburg.


Bergschenhoek - Van 5 tot en met 13 september waren dagelijks de tien banen van tennisvereniging LTC Triomf in Bergschenhoek bezet om ruimte te bieden aan de jaarlijkse clubkampioenschappen. (meer)

Bas Breugem brengt het tot Europees Kampioen Tang Soo Do

Foto
V.l.n.r. Kees Mommers, Rick Mommers en Europees
Kampioen Bas Breugem.


Bergschenhoek - Op 5 september werd in het Engelse Camebridge het Europese Kampioenschap gehouden onder de vlag van de World Tang Soo Do Association. Ongeveer 550 deelnemers streden hierbij om de hoogste plaats. (meer)

Voetbal

Siveo-Berkel: 1-5
Zegveld/Berkel – Na de monsterscore van verleden week heeft CVV Berkel andermaal veelvuldig het net weten te vinden. In Zegveld, bij Siveo’60, werd de tweekamp besloten met een 1-5 overwinning in het voordeel van de Berkelaren. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 12 september 867 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen de afstand van 254 km met noord-noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A- ploeg waren van: 1. J. Straver, 2-4-5-6-8-9-10. D. v.d. Vrede, 3-7. A. v.d.
Burg. In de B-ploeg waren van: 1. A. Hagers, 2-5-9. H. Kennepohl & Zoon, 3- 4-6. A. van Weelden, 7-8. Comb. van Rossum/Verweij, 10. G. Boutesteijn. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.

Hockey

HBR-De IJssel: 3-0
Berkel en Rodenrijs - Bleek vorig jaar De IJssel nog een maatje te groot, dit jaar werden ze finaal van de mat gespeeld. Met attractief snel uitgevoerd hockey zette HBR vanaf het begin de tegenstander flink onder druk en was het wachten niet of, maar wanneer HBR zou scoren. Dat gebeurde in de twintigste minuut, toen Martijn Luger hard diagonaal uithaalde. Een domme overtreding in de achterhoede leverde Berkel een gele kaart op en dus tien minuten met een man minder. Het deerde de ploeg niet, want vrolijk werd gewoon weer de aanval gezocht en na 27 minuten scoorde Maurits Smal met een leep stiftje over de vallende keeper. Ondanks nog enkele uitgespeelde kansen werd tot de rust niet meer gescoord.
Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. De IJssel kreeg weliswaar enkele kleine kansjes, zodat ook doelman Florian van Steenhoven zijn waarde voor het team kon bewijzen. Verder was het HBR wat de klok sloeg en in de negende minuut van de tweede helft schoot Steef Klein Bog al vallend de bal in de kruising. Volgend weekend wacht de lastige uitwedstrijd bij Rijswijk.

Wielrennen

Tiende overwinning Merel Hofman
Lansingerland - In de klassieker van het Limburgse Munster Geleen waren De Pedaalridders ruim vertegenwoordigd. Bij de nieuwelingen ontstond er een kopgroep met daarin Nicky Gieskens en in de achtervolgende groep Bob Ammerlaan en Bart Coxs. Nicky kwam als 18de over de meet. Tussen de junioren had Daan Olivier de beste papieren; hij werd 14de. Merel Hofman uit Bleiswijk heeft in Honselersdijk haar 10de overwinning op haar naam geschreven. Ze zag kans om uit de kopgroep te ontsnappen en met overmacht de ronde van Honselerdijk op haar naam te schrijven. In de ronde van Maassluis werd ze 2e . In de jongste categorie was Gaby Gieskens bij de start het snelste weg. Ze eindigde als vierde.
In de ronde van Zuidland met een selectief parcours werd Leon Hofman uit Bleiswijk vanuit een sprint 9de . In de ronde van Pijnacker - een wedstrijd voor Nieuwelingen - behaalde Leon een 2de podiumplaats. Clubgenoten Tim Rodenburg en Emiel de Greef werden 8ste en 11de. In de ronde van Gouda wist Tim Rodenburg naar een verdienstelijk 7de plaats te rijden; Leon Hofman werd 13de en Nicky Gieskens plaatste zich op een 18de plek.

Atletiek

Vierde Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 20 september organiseert De Kieviten in Bleiswijk de vierde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen in 2009. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan.
De te lopen afstanden zijn 10 kilometer (voor senioren), 3 kilometer (voor junioren van 12 jaar en ouder) en 1 kilometer (voor de jeugd tot en met 11 jaar).
(meer)

Korfbal

Weidevogels-SDO: 13-3
Bleiswijk - Na de uitoverwinning stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Weidevogels op het programma. SDO kwam op visite en voor de gelegenheid waren er allerlei activiteiten georganiseerd op het veld aan de Merenveld.
Jan Willem Keizer, Manouk de Vries, Frederike Wilschut, Mirjam de Waard- Verschoor, Mayke Bolle, Chris Bos, Peter de Waard en Stefan Huisman waren de basisacht van deze zaterdag.
Om half vier kwam Weidevogels super uit de startblokken; na 20 seconden stond het eerste doelpunt op het scorebord. Daarna duurde het echter een kwartier alvorens de tweede treffer viel. Weidevogels is geen moment in gevaar geweest. De score bleef steken bij 13 doelpunten, maar met slechts drie tegendoelpunten was het toch een mooi resultaat.

Probleem wachtlijsten kinderopvang lost zichzelf niet op

Lansingerland - Wanneer er niets verandert zullen de wachtlijsten voor de BSO alleen maar groter worden, zegt de directeur van BSO Zus en Zo Marian Feenstra. (meer)

Kunst in Annie M.G. Schmidtpark staat ter discussie

Lansingerland - In de vergadering van de commissie Burger en Samenleving
van dinsdag 8 september werd gesproken over het nog te realiseren kunstproject voor het Annie M.G. Smidtpark. (meer)

Masters naar tevredenheid verlopen

Foto
De jongste deelnemers aan de Masters, beiden lid van
Berkenrode en tevens finalisten in heren enkel 6 Koen van
den Broek (links) en Guus Koevermans.
Op de vraag wat Guus wilde worden antwoordde hij spontaan:
“Beter dan mijn vader (Mark).”


Berkel en Rodenrijs – De Masters, dit jaar voor de eerste keer georganiseerd op de banen van ATV Berkenrode, zijn voor zowel de spelers als de organisatie en de club naar tevredenheid verlopen. Gunstige bijkomstigheid hierbij vormde ongetwijfeld het weer dat zich een hele week van de goede kant liet zien. (meer)

CVV Berkel gastheer tijdens 4 tegen 4 toernooi KNVB

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 24 oktober worden de voorrondes van het 4 tegen 4 straatvoetbaltoernooi georganiseerd door de KNVB voor de D-, E-, F- en meisjespupillen. Het gaat hier om de leeftijdsgroep van kinderen geboren tussen 1 januari 1997 en 1 januari 2003. (meer)

Jandirk Oostenbrink weet van geen wijken

Foto
Jandirk kwam met zijn jubileum in de rij van Watervogels
(ruim tien) die meer dan 25 jaar lid zijn van de vereniging.


Lansingerland – Tijdens zijn maandagavond trainingsavond werd de training in De Windas even stilgelegd. De reden? Jandirk Oostenbrink was 25 jaar lid van De Watervogels en daar wilden bestuur en leden hem graag voor in het zonnetje zetten. (meer)

RWC Ahoy’ bij top 3 van Nederlandse wielerclubs

Rotterdam - RWC Ahoy’ hoort bij de top 3 van het Nederlandse wielrennen. De wielervereniging verraste in de finale van de nationale clubcompetitie met een derde plaats in het eindklassement van de 24 sterkste Nederlandse clubs. (meer)

Holland-New York 400 Challenge zet ook Lansingerland op de kaart

Foto nr. 1
Tijdens de presentatie van het programma in Berkroden
te Berkel en Rodenrijs werd in aanwezigheid van wethouder
Werner ten Kate bekend gemaakt wie mee mogen naar New York.

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 3 september ging op het Marine Etablissement te Amsterdam de Holland-New York 400 Challenge van start.
Onder leiding van duursporter Hans Weeber doken vier Oostlandse en vier Westlandse middelbare scholieren in het water naast het replicaschip van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). (meer)

Stichting Divoo laat senioren genieten van aai- en knuffelproject

Foto
Tanja Flentrop was ook zelf met een hond present
tijdens de eerste aai- en knuffeldag in Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland – De een keek eerst even de kat uit de boom, de ander wilde meteen gaan zoenen, maar er was ook een bewoner die een hond begon te aaien en er zachtjes tegen praatte. (meer)

Adri redt kind uit zee

Foto
Adri redde een klein jochie uit zee.

Bergschenhoek – Samen met haar moeder bracht de 28-jarige Adri Zoeteman onlangs een bezoekje aan het strand van Kijkduin. (meer)

Actie Comitť Rehoboth zet de deuren weer open voor grootse rommelmarkt

Foto
Elke donderdagavond kan men zowel spullen kopen
als brengen. Alles wat gebracht wordt sorteren de vrijwilligers
meteen, zodat het overzichtelijk blijft.


Berkel en Rodenrijs – Volgens enkele medewerkers wordt het dit jaar de 35ste keer: de grote rommelmarkt die het Actie Comitť Rehoboth (ACR) organiseert op de hoek van de Wilhelminastraat en de ds. Van Koetsveldstraat in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Niet alleen in zalencentrum Rehoboth, maar ook er buiten. (meer)

Drie oudgedienden nemen afscheid van hun Melanchthon Schiebroek

Foto
De drie nestors van het Melanchthon Schiebroek met
v.l.n.r. Kees de Graaf, Jan Boon en Dick Vierbergen.


Lansingerland/Schiebroek – Vele duizenden mensen in Schiebroek, Hillegersberg, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Overschie hebben van hen leren gymen, de Nederlandse literatuur leren waarderen of de raadselen van de zwaartekracht en algebra leren oplossen. (meer)

Volgens al haar peutertjes: “Ida Gijsenbergh is al 20 jaar de liefste juf van De Peuterhoek”

Foto
Tijdens de jubileumdag werd juf Ida Gijsenbergh verrast
met een kroontje met daarop de tekst ’20 jaar peuterjuf’,
maar ook op de speelplaats toegezongen door de leerlingen
en leerkrachten van de Anne Frank basisschool.


Bleiswijk – Als je het aan de peutertjes in haar groep zou vragen zou ongetwijfeld het spontane antwoord volgen: “Onze juf is de liefste juf van misschien wel de hele wereld, maar in elk geval van Bleiswijk en van De Peuterhoek.” (meer)

De Kievit heet 1900ste lid welkom

Foto
Het 1900ste lid van De Kievit werd verrast door
de speeltuinleidsters met bloemen en taart.


Berkel en Rodenrijs – Ondanks het feit dat het grootste deel van het actieve speelseizoen van speeltuin De Kievit voorbij is meldde zich vorige week toch nog een gezin als lid aan. (meer)

Anthura opent schitterende nieuwbouw

Foto
De indrukwekkende architectuur en de mooie rondingen van
het Palmhouse van de Royal Botanic Gardens van Kew (19de eeuws)
in Londen waren de belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerp
van het splinternieuwe complex van Anthura.


Bleiswijk - De indrukwekkende architectuur en de mooie rondingen van het Palmhouse van de Royal Botanic Gardens van Kew (19de eeuws) in Londen waren de belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerp van het splinternieuwe complex dat Anthura realiseerde aan de Cyclamenweg. (meer)

Zonnige braderie brengt duizenden op de been

Foto nr. 1
De Lions bakten poffertjes voor het goede doel.

Berkel en Rodenrijs – Met een voorzichtig zonnetje, af en toe een overdrijvende wolk, rijen kramen en duizenden mensen op de been die mee kwamen genieten van het aanbod organiseerden de actieve ondernemers van Berkel Centrum ook dit jaar weer – traditiegetrouw op de eerste zaterdag van september – een gezellige braderie voor jong en oud.

Meteen al vanaf het eerste uur wandelden de bezoekers langs de vele kramen
met daarin leuke en vaak heel voordelige en aantrekkelijke aanbiedingen.


Foto nr. 2
Sprookjesfiguren in vol ornaat. (meer)

De oudjes deden het weer best

 Foto
Jan de Jong reed zelf als voorrijder mee met
de laatste groep.


Bleiswijk – Het blijft een unieke gebeurtenis: tussen tien en twaalf verzamelden steeds meer brommerrijders zich zondagochtend op het parkeerterrein bij ’t Zeeltje in het recreatiegebied. (meer)

Senioren genieten van verse haring en muziek

Foto
Het ging er gezellig aan toe tijdens de haringparty
in woning 13.


Berkel en Rodenrijs – Op initiatief van enkele medewerkers werd ook dit jaar weer een onvervalste haringparty georganiseerd voor de bewoners van woning 13 in De Oudelandse Hof.

Rond de vijftig belangstellenden, zowel bewoners als familieleden en enkele
vrijwilligers die kwamen helpen, genoten vorige week van de haringparty. (meer)

Open dagen bij Renate Jenniskens Bloembindkunst

Foto
Renate Jenniskens heet een ieder hartelijk welkom.

Bleiswijk – Renate Jenniskens Bloembindkunst organiseert op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september van 09.00 tot 17.00 uur open dagen.

Meesterbinderster Renate Jenniskens is gevestigd in het nostalgische pand aan de Dorpsstraat 73 in Bleiswijk. (meer)

Nieuwe VMBO-school in Lansingerland heeft deuren geopend

Foto
Lansingerland is een nieuwe VMBO-school rijker: Wolfert PRO.

Bergschenhoek - Op maandag 31 augustus heeft Wolfert PRO, onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep, voor het eerst haar deuren geopend.
Wolfert PRO is een openbare VMBO-school voor leerlingen met een advies voor de basis, kader, gemengde of theoretische leerweg. (meer)

Muziek en historie staan centraal op Open Monumentendag in Bleiswijk

Foto
Het interieur van de Bleiswijkse Dorpskerk is de
moeite van het bekijken waard. Foto: John Hofman (archief).


Bleiswijk – Op zaterdag 12 september is het Open Monumentendag.
Traditiegetrouw wordt ook in Bleiswijk aandacht aan deze dag besteed.

De Nederlands Hervormde kerk is van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor een
rondleiding en orgelspel. (meer)

Berkel overtuigend tegen Be Fair

Foto
Robert van der Velden (vingertje omhoog) heeft
zojuist gescoord voor Berkel. Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs – De competitieopening voor CVV Berkel was er ťťn die voor de meeste trainers precies in het draaiboek past. De ploeg van trainer Renť Wolterman had in Be Fair een tegenstander die defensief nogal eens als een beginneling op het veld stond. (meer)

Gehavend TOGB sterk met invallers

Berkel en Rodenrijs – Een droomdebuut was het nog net niet, maar TOGB heeft in de eerste wedstrijd van het bestaan van de club in de eerste klasse een behoorlijke indruk achtergelaten. De Berkelse formatie moest vier basisspelers missen. (meer)

Berkelse wielerdag brengt de sport dicht bij de mensen

Berkel en Rodenrijs - De tweede zaterdag in september is Berkel en Rodenrijs altijd het domein van wielrenners die meedoen aan de Berkelse Wielerronde. Ook zaterdag zullen in diverse categorieŽn wedstrijden worden verreden. Nieuwelingen, junioren, vrouwen en de Elite en Beloften laten zien wat wedstrijdsport is. Maar er is meer vermaak. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Siveo’60 – Berkel BVCB – Nootdorp 1
4.30 uur
Soccer Boys- Maense
15.00 uur
Berkel – (da) – De Jodan Boys
15.00 uur
Zwaluwen (da) – Soccer Boys

Zondag:

VUC – TOGB Soccer Boys – ROAC
14.00 uur

Vrienden van Berkel starten activiteiten

 Foto
De Vrienden van Berkel dit seizoen bij aankomst
op de Rotterdamse Coolsingel


Berkel en Rodenrijs – Nu de meeste deelnemers zijn bekomen van de Roparun, de estafette van Parijs naar Rotterdam, komen deze sporters langzaamaan weer in actie om de loop in 2010 voor te bereiden. Zo ook de Vrienden van Berkel die het sponsorbedrag van dit jaar (55.000 euro) beslist willen overtreffen. (meer)

Open Dag jeugdgolf bij Golfclub de Hooge Bergsche

Lansingerland - Om de jeugd de kans te geven kennis te laten maken met golf organiseert de Hooge Bergsche op 16 september van 14.00 tot 17.00 uur een Open Dag voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. (meer)

Clubkampioenschap Berkenrode gespeeld in hitte, regen en storm

Foto
De winaars na afloop van het toernooi bijeen.

Berkel en Rodenrijs - Hitte, regen en storm; niets bleef de organisatie van het jaarlijks clubtoernooi bespaard op de banen van ATV Berkenrode. (meer)

Tafeltennisvereniging Bergschenhoek ’69 kijkt terug op 40 sportieve jaren

Foto
Tijdens de reŁnie kwamen heel wat leden en oud-leden
langs om met elkaar de veertig jaar van tafeltennisvereniging
Bergschenhoek ’69 nog eens door te nemen, inclusief alle leuke
anekdotes die de revue passeerden.


Bergschenhoek – Veertig jaar tafeltennis in Bergschenhoek, dus ook veertig jaar geschiedenis van een vereniging die haar ontstaan had in het gemeentehuis van Bergschenhoek. (meer)

Deelnemers zesde Keesloop zetten snelle prestaties neer

Foto
Enkele deelnemers aan de Keesloop in actie.

Bergschenhoek - Een jaar lang is er intensief gewerkt aan een verdere verbetering van de Keesloop. Regelmatig was er overleg tussen de organisatoren, overleg met de gemeente en met de hoofdsponsor Promax (masters in ICT). (meer)

Outdoor Skicentrum in Bergschenhoek organiseert Open Dagen

Bergschenhoek - Op zaterdag 12 en zondag 13 september start het skiseizoen traditioneel met de Open Dagen bij het Outdoor Skicentrum in Bergschenhoek.
Op alle dagen is het mogelijk om proeflessen skiŽn of snowboarden te volgen, maar dat is lang niet alles. (meer)

Atletiek

Vlietloop
Bleiswijk - Zondag 6 september nam Jack ’t Hoen, lid van atletiekvereniging De Kieviten, deel aan de 34e editie van de Vlietloop in Voorschoten. Start en finish waren in het centrum van Voorschoten en het parcours liep grotendeels door het ‘groene Voorschoten’ en directe omgeving. Jack deed mee aan de wedstrijd over 10 Engelse Mijlen en was zeer tevreden over zijn prestatie. Voor het eerst liep hij onder het uur, zijn eindtijd was 58 minuten en 30 seconden. Hiermee behaalde hij de derde plek in het totaalklassement.

Voetbal

s-Gravenzande VV - Soccer Boys: 2-3
Bleiswijk - De eerste wedstrijd voor promovendus Soccer Boys in de 2de klasse C verliep voorspoedig. De eerste 15 minuten waren voor ’s- Gravenzande en na een persoonlijke fout van Martijn Helmendach scoorde de thuisploeg de 1-0. De Bleiswijkers verwerkten de achterstand op een wel zeer snelle manier door drie minuten later de gelijkmaker aan te tekenen.
Een splijtende pass van dezelfde Martijn Helmendach en de daaropvolgende assist van de supersnelle en goed spelende Sjors te Duits werd subliem afgerond door de routinier Martin van Beelen. Door een fout in de verdediging van Soccer Boys scoorde ’s-Gravenzande vlak voor tijd toch nog de 2-1. Na rust startte een ongewijzigd Soccer Boys direct met aanvallend voetbal wat al in de 52e minuut, na alweer een goede pass van Martijn Helmendach, leidde tot de 2-2 van Jan van Egmond. Nu had ’s-Gravenzande geen antwoord meer op het spel van de Bleiswijkers. Na 62 minuten werd Martijn Helmendach (lichte blessure) gewisseld voor Sander van de Ruijtenbeek. Deze wissel bleek geen verzwakking voor het team. In tegendeel; een door hemzelf opgezette een-twee met Martin van Beelen in de 70e minuut rondde hij knap af met een doelpunt. 2-3. Soccer Boys maakte nu geen fouten meer en bleef geconcentreerd en met veel inzet spelen. Ook de twee wissels in de resterende minuten, Dave van der Steen voor de moe gestreden Fabian Koller en Raymond van Rijn voor ‘good old’ Martin van Beelen, zorgden nog voor gevaarlijke momenten voor het doel van ’s- Gravenzande. Bijna ging het nog mis, toen in de 99e minuut de overigens goed leidende scheidsrechter de bal op de stip dreigde te leggen voor een vermeende overtreding van Steven van Aalst, maar gelukkig voor Soccer Boys, corrigeerde hij zichzelf en bleef het bij 2-3.

Badminton

Trainen bij Bazuin/PIP
Berkel en Rodenrijs - De trainingen bij badmintonvereniging Bazuin/PIP zijn weer begonnen. Er worden ook dit seizoen weer allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Heb je zin om een keer mee te doen, kom dan op vrijdagavond even langs. Je mag drie keer gratis meetrainen. Meer informatie vind je op de site: www.bbvpip.nl of stuur een mail met je vragen naar: jeugd@bbvpip.nl

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 5 september 943 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen de afstand van 180km met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. A. v.d. Burg, 2-5-10. C. Romein, 3-4-6-7-8-9. J. Straver. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. G. Boutesteijn, 2. D. Stedehouder, 3-6-8-9-10.
A. van Weelden, 4. Comb.v.Rossum/Verweij, 5. D. Lems, 7. P. Vonk. Het poultje werd gewonnen door C. Romein.

Wielrennen

Succes in Abbenbroek
Berkel en Rodenrijs/Pijnacker – Berkelaar Milan van den Ende eindigde zondag in Abbenbroek op een tweede plaats nadat hij samen met Restore ploeggenoot Jesper Schipper vijf ronden voor het einde wegreed uit het peloton, om aan te sluiten bij de zes koplopers. Er werd goed samengewerkt en de voorsprong liep snel op. In de laatste bocht zette Jesper Schipper de sprint in en hij kwam als eerste over de streep, gevolgd door Milan van den Ende. Zaterdag zal in de Ronde van Berkel duidelijk worden of hij die vorm weet vast te houden.

Europacup achter derny’s
Rotterdam - Europees kampioen Iljo Keisse is zondag 13 september de belangrijkste troef in de Europacup achter derny’s die voor het derde opeenvolgende jaar op het wielerparkoers van de RWC Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade wordt verreden. De Belg wordt vergezeld door twee landgenoten, terwijl ook elders uit Europa nog coureurs aan de start komen.
De Nederlandse inbreng komt van de Van Vliet renner Arjan de Baat, Raymond Kreder van Garmin, Peter MŲhlman van Piels en Bob van der Tholen namens de organiserende vereniging Ahoy’. Om 11.30 uur is de eerste start; de finale begint om 16.30 uur.
Een week later op zondag 20 september organiseert RWC Ahoy’ samen met de deelgemeente Overschie de Toer van Overschie. Een nationale wedstrijd aan de Abtsweg in Overschie-oost. Aanvang is 12.00 uur met om 15.00 uur de elite/beloften.

Korfbal

Oranje Nassau-Weidevogels: 12-14
Bleiswijk - O.l.v. trainer Rob Siemer speelde het eerste van Weidevogels zijn eerste wedstrijd. Het team bestaat uit de volgende acht basisspelers: Jan Willem Keizer, Chris Bos, Peter de Waard, Stefan Huisman, Manouk de Vries,Frederike Wilschut, Mirjam de Waard-Verschoor en Mayke Bolle. Na een zeer zwakke start van de wedstrijd van de kant van Weidevogels pakte Oranje Nassau in Amstelveen een 2-0 voorsprong. Frederike Wilschut scoorde daarop na de vakwissel het eerste doelpunt van het seizoen voor Weidevogels met een goed geworpen vrij bal. De thuisploeg had daar een snel antwoord op.
Vanaf de achterkant van de korf vloog de bal erin. De achterstand van Weidevogels zou zelfs nog groter worden nadat Oranje Nassau de 4-1 scoorde.
Gelukkig voor Weidevogels werd er direct zelf een doelpunt gemaakt door Manouk de Vries met een mooi geplaatst afstandsschot. Dit doelpunt was dan ook de ommekeer in de wedstrijd. Weidevogels haalde hierna de wedstrijd naar zich toe. De achterstand werd omgezet in een voorsprong. Weidevogels wist zeer lange aanvallen te realiseren. Mirjam de Waard rondde de langste aanval in de wedstrijd verdiend af met een schot vanaf afstand. In de laatste seconden voor rust scoorde Stefan Huisman een mooie "wonderbal" van zeer grote afstand. Dit gaf de spelers van Weidevogels nog meer het gevoel dat er punten gepakt konden worden op het veld in Amstelveen. De voorsprong werd na rust uitgebouwd tot een verschil van vijf doelpunten. Iedereen van het eerste scoorde in deze wedstrijd. Oranje Nassau was daarmee verslagen, hoewel ze toch de achterstand wisten te verkleinen. Enige arbitrale dwalingen hielpen hier ook aan mee. Weidevogels kwam echter niet meer in de problemen. Na 70 minuten vol wind en vliegtuigen stond de teller op 12-14.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd, om half vier. Deze wedstrijd is omlijst met allerlei festiviteiten; publiek is van harte welkom.

Beschonken op snorfiets

Berkel en Rodenrijs – Een 52-jarige bestuurster van een snorfiets werd op dinsdag 1 september om half vier ’s middags door de politie staande gehouden, omdat de vrouw al slingerend de hele Prins Bernardlaan nodig had om vooruit te komen. De vrouw bleek zodanig onder invloed van alcohol te zijn, dat het moeite kostte om op haar benen te blijven staan. Ook het blazen ging moeilijk, maar uiteindelijk werd duidelijk dat ze vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de vrouw bleek in 2004 al ongeldig te zijn verklaard.

Inbraak in bouwkeet

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen donderdag 3 september 15.30 uur en vrijdag 4 september 07.15 uur werd ingebroken in een bouwkeet aan de Oudelandselaan. Ontvreemd werden een bouwradio, een boormachine en bijbehorende oplader, een haspel en een zaklantaarn. De politie vraagt eventuele getuigen van de inbraak zich te melden, tel. 0900 – 8844 of anoniem 0800 - 7000.

XTC-lab ontdekt

Berkel en Rodenrijs – In de Leeuwenhoekstraat werd op 3 september een XTC- laboratorium ontdekt. In het lab troffen politiemensen producten aan die bestemd zijn voor de fabricage van xtc. Het ging hierbij om 1600 kilo poeder en 600 kilo nog te vermalen brokken. Ook werden vaten paracetamol en een hoeveelheid cafeÔne gevonden.
De eigenaar van het pand verhuurde het gebouw sinds vier maanden aan iemand die zes maanden vooruit had betaald.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar en de verhuurder.

Navigatieapparatuur gestolen

Bleiswijk – Uit een in de Karel Doormanlaan geparkeerd staande personenauto werd in de periode tussen zondag 30 augustus 18.00 uur en maandag 31 augustus 07.45 uur navigatieapparatuur gestolen. De politie adviseert een ieder geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en het dashboardkastje open te zetten.

Diefstal uit personenauto

Bleiswijk – In de periode tussen woensdag 26 augustus en zondag 30 augustus werd uit een personenauto die geparkeerd stond in de Margrietlaan een zonnebril gestolen. De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in de wagen achter te laten en het dashboardkastje open te zetten.

Inbraak kinderdagverblijf

Bleiswijk – Op vrijdagochtend 4 september werd rond de klok van tien uur ontdekt dat er een greep uit de kas van een kinderdagverblijf aan de Wilgenlei was genomen. Mogelijk heeft zich de dag ervoor een verdacht persoon bij het kinderdagverblijf opgehouden. Wie de politie hierover meer informatie kan geven, kan contact opnemen met de politie in Lansingerland, tel. 0900 – 8844 of anoniem 0800 – 7000.

Bekeuringen bij visserijcontrole

Bleiswijk – In de nacht van 4 op 5 september heeft de politie een visserijcontrole gehouden in het Rottemerengebied. Er werd gecontroleerd op de aanwezigheid van een vispas en een nachtvisontheffing, het achterlaten van afval en gebruik van tenten. Van de twintig gecontroleerde vissers kregen er zes een bekeuring, omdat zij niet voldeden aan de vergunningvoorwaarden. Eťn van hen bleek in het bezit te zijn van een wapenstok. Deze werd in beslag genomen.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Donderdag 10 september wordt er oud papier opgehaald door scholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Dansen in De Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt op zaterdag 12 september voor de tweede keer een dansavond voor alle 55+ inwoners van Lansingerland gehouden. (meer)

Regio

Bloemschikken voor 55-plussers
Bergschenhoek/Bleiswijk - Op de woensdagen 23 september, 4 november en 16 december is er van 10.00-12.00 uur bloemschikken voor 55+ in De Smitshoek in Bergschenhoek. In De Leeuwerik in Bleiswijk is het bloemschikken altijd op maandagmiddag van 13.00-15.00 uur op 28 september, 2 november en 7 december. (meer)

Gemeente maakt ernst met dienstverlening

Lansingerland – De gemeente heeft de dienstverlening aan burgers en bedrijven hoog op de agenda staan. Een groot aantal veranderingen en verbeteringen is al gerealiseerd. (meer)

Volgende week collecteert het Prinses Beatrix fonds

Lansingerland - In 2006 al bestond het Prinses Beatrixfonds 50 jaar. Dat is gevierd met een grote ‘Zeg eens Ja’ actie. Met de opbrengst worden verschillende jongerencentra gefinancierd waardoor jonge patiŽnten een eigen thuis kunnen krijgen. (meer)

Boze bewoners roepen op tot lawaai actie

HSL

Lansingerland - De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL roept inwoners van de gemeente Lansingerland op om woensdagavond 9 september (vanavond dus) vanaf 19.30 uur tijdens de commissievergadering Wonen en Werken in Bleiswijk (Dorpsstraat 3) zoveel mogelijk lawaai te maken. (meer)

De Windas maakte roerige eerste weken mee

Foto
Met 3000 bezoekers komen de toezichthouders en de
beveiligers soms ogen en oren tekort, maar men blijft zeer alert
met het doel dat het een feestje is en blijft in De Windas.


Lansingerland – De eerste weken van zwembad De Windas zitten erop. Het doek voor het buitenbad is gevallen (misschien gaat het nog een keer open bij erg mooi weer) en nu concentreert men zich op een druk binnenprogramma. (meer)

Weblog van Mandy Goosens over borstkanker nu te verkrijgen als boek

Foto
Mandy Goosens heeft haar ervaringen op papier gezet.

Bergschenhoek - Eind 2006 werd Mandy Goosens geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Even daarna begon ze een weblog bij te houden. Al haar belevenissen, gedachten en emoties waren te volgen via het internet. (meer)

Groot ijsblok veroorzaakt glasschade en schrik

Foto
De klomp ijs bleef op het schermdoek liggen en kreeg
vervolgens een plekje in de vriezer.


Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag op zaterdag was het op veel plaatsen in Nederland slecht weer met veel storm, regen en zelfs hagel. (meer)

Gerard en Gerda Treurniet delen al 65 jaar lief en leed

 Foto
De burgemeester overhandigde het bruidspaar een
fraai beeldje van de hand van Bleiswijks beelden kunstenaar
Corry Ammerlaan-van Niekerk.


Berkel en Rodenrijs – De hele familie Treurniet was zaterdagmiddag 29 augustus present in ’t Raedthuys tijdens de viering van het 65-jarig huwelijksfeest van Gerard en Gerda Treurniet. (meer)

Onderzoek moet uitwijzen of HSL-herrie binnen de afspraken valt

Foto nr. 1
Burgemeester Van Vliet, Tweede Kamerlid Aptroot en Berkelaar
Wendel in gesprek langs de HSL lijn.


Lansingerland - Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat (V&W) – woensdagmiddag 26 augustus op bezoek in Lansingerland om zelf het geluid van de voorbijrazende HSL te beluisteren - heeft besloten dat het Rijk de geluidseffecten van de HSL meteen na de commerciŽle ingebruikname op 7 september gaat onderzoeken in plaats van pas na een jaar, zoals afgesproken in het Tracťbesluit. (meer)

De Windas krijgt vorm en invulling (5)

 Foto
De vaste plek van Margot bij de entree van het zwembad.

Lansingerland – Er zullen maar weinig gebouwen in Lansingerland opgetrokken zijn die zo’n roerige, lange en spannende voorbereidende fase achter de rug hebben als zwembad De Windas. Er moest heel veel over worden vergaderd en onderhandeld, er werden acties voor behoud van het zwembad gevoerd, maar uiteindelijk – na jaren van wikken en wegen – kwam toch het verlossende woord voor nieuwbouw van zowel binnen- als buitenbaden. (meer)

Du Chalet te bereiken via de nieuwe Dwarslaan

Foto nr. 1
De entree van de Kruisweg wordt verplaatst; men moet
iets verder doorrijden en vervolgens via een bocht weer uitkomen
bij Du Chalet aan de Kruisweg.


Bleiswijk - De provincie stelt vanaf donderdag 3 september de nieuwe Dwarslaan open voor verkeer. Deze nieuwe verbinding loopt in Bleiswijk vanaf de Voorlaan, over de Boezemvaart, via de nieuwe tunnel onder de verbrede N 209 naar het nieuwe bedrijventerrein Prisma en sluit aan op de Verlegde Zoetermeerselaan. (meer)

Burgemeester op de koffie

Foto
Ondanks de storm waagde men het er toch op even
het dak op te klimmen.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens de onthulling van het kunstwerk in de nieuwbouwwijk Rodenrijse Zoom te Berkel en Rodenrijs bewonderde de burgemeester niet alleen het kunstwerk, maar tevens de fraaie woningen die er gebouwd waren. (meer)

Mantelzorgers even in het zonnetje gezet

Foto
Mantelzorgers genieten van een high tea.

Lansingerland – Voor mantelzorgers in Lansingerland werd dinsdagmiddag 25 augustus door het Steunpunt mantelzorg SWSL een high tea middag georganiseerd waar ruim zestig belangstellenden aan deelnamen. (meer)

De Kleine Kapitein vaart uit

Foto
Sophie, Rico, Thimo, Floris, Julia, William, Annemarijn,
Joran, Joey en Sjors zijn de eerste leerlingen van De Kleine
Kapitein en lijken het uitstekend naar hun zin te hebben op
hun nieuwe school, samen met Bianca en Dorothť.


Berkel en Rodenrijs – De gemeente Lansingerland is sinds het begin van dit schooljaar een splinternieuwe basisschool rijker. (meer)

Ondernemers gooien balletje op over werkbare duurzaamheid

Foto
Berkelaar Richard Mentink sloot de rij van sprekers met
een betoog over samengaan van groen en blauw in verstedelijkt
gebied.


Lansingerland/Pijnacker – Ruim zestig vertegenwoordigers van verschillende ondernemingen, maar ook vertegenwoordigers van diverse gemeenten in zowel Oost- als Westland schaarden zich vorige week rond de kansel om van enkele sprekers te horen hoe duurzaamheid operationeel, maar ook goed werkbaar gemaakt kan worden in grote projecten. (meer)

‘Vannacht na twaalf uur ben ik slechts een student’

overtoom

Berkel en Rodenrijs – Onder het toeziend oog van collega’s Baijer en BeliŽn passeerde de vertrekkend notaris Harry Overtoom op maandag 31 augustus zijn allerlaatste akte. (meer)

Lansingerlanders present tijdens 18de internationale CitroŽn 2CV-meeting in TjechiŽ

  Foto
Het evenemententerrein in TsjechiŽ dat plaats bood aan
de Lelijke Eenden en hun berijders.


Bergschenhoek - Wat in 1975 in Finland in het klein begon is in 34 jaar uitgegroeid tot ťťn van ’s werelds grootste en ludieke auto-evenementen: de Wereldmeeting voor CitroŽn 2CV's oftewel Lelijke Eenden.
(meer)

De Kwakel zet zich in voor school in Tanzania

Foto nr. 1
Met de wereldbol paraat om precies aan te wijzen waar
het verre Tanzania precies ligt gaat Elke in alle groepen vertellen
over het land en de school waarvoor De Kwakel zich wil inzetten.


Berkel en Rodenrijs - Dit jaar start Jenaplan basisschool De Kwakel een heel bijzonder project; hulp aan kinderen in Tanzania.

In oktober – tijdens de herfstvakantie - gaat Elke van den Bosch,
stamgroepleidster van de groep de Dolle Dolfijnen, een verre reis maken naar familieleden in Tanzania. (meer)

Dubbel feest bij Architektenburo Houweling

Foto
De eerste paal is de grond in.

Bleiswijk - Architektenburo Houweling heeft iets te vieren. Maandagmiddag 31 augustus werd door burgemeester Ewald van Vliet de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw pand aan de Hoekeindseweg. (meer)

Dikke dames gesignaleerd in Hoeks atelier

Foto
Julia Woning met een van haar dikke dames doeken.

Bergschenhoek – Beeldend kunstenaar Julia Woning is voor veel Lansingerlanders al lang geen onbekende meer, maar ook steeds meer nieuwe inwoners van de gemeente maken kennis met haar werk. Met name haar portretten worden zeer gewaardeerd, maar ook de mogelijkheid om haar ‘van dichtbij’ te zien werken tijdens een braderie of jaarmarkt spreekt aan. (meer)

Scouting Craenborghgroep Bleiswijk start een nieuw seizoen

Foto  VOLGT LATER
De kinderen hadden het reuze naar hun zin.

Bleiswijk - Het scoutingseizoen werd door alle speltakken met een geslaagd kamp afgesloten. De welpen en de zeeverkenners van de scoutinggroep Bleiswijk waren uitgewaaierd over Nederland. (meer)

Trompetduo te gast in Dorpskerk

Foto
Arjan en Edith Post.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 5 september zal in de Dorpskerk aan de Kerksingel 1 te Berkel en Rodenrijs een bijzonder concert worden gegeven door de bekende musici Arjan en Edith Post en organist Arjan Breukhoven.

Het trompetechtpaar Arjan en Edith Post geld als ťťn van de bekendste
trompetduo’s in Nederland. (meer)

Te snelle scooter

Berkel en Rodenrijs – Tijdens een controle in de Raadhuislaan werd op 27 augustus om 17.00 uur een 19-jarige eigenaar van een scooter uit Berkel en Rodenrijs bekeurd, omdat zijn scooter opgevoerd was. De scooter kon 83 km per uur rijden. Het kentekenbewijs werd ingevorderd en de scooter zal na herstel opnieuw gekeurd moeten worden.

Alcoholcontrole fietsers

Berkel en Rodenrijs – In de vroege uurtjes van zondag 30 augustus werden op de Rodenrijseweg twee fietsers bekeurd, omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken. Ook kregen zij een rijverbod opgelegd. Het ging om een 33- jarige man uit Berkel en Rodenrijs en om een 29-jarige vrouw uit Bergschenhoek.

Scooter gestolen

Bergschenhoek – Vanaf het parkeerterrein van de Windas werd op maandag 24 augustus een scooter gestolen. De diefstal vond plaats tussen 13.30 en 16.00 uur. De dief had de sleutels van de scooter uit de onder een handdoek liggende tas van de eigenaar gehaald. Ook de helm die onder het zadel was opgeborgen werd gestolen. De politie adviseert zwembadbezoekers hun waardevolle spullen in een kluisje te bewaren.
Keurige snelheid Bergschenhoek – De politie heeft op dinsdag 25 augustus tussen 14.00 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoeksekade. Geen van de passerende automobilisten overschreed de maximum toegestande snelheid.

Val van paard

Bergschenhoek – Op het evenemententerrein aan de Rottebandreef viel op donderdag 27 augustus een 15-jarig meisje van haar paard nadat deze in galop was geraakt. Het meisje viel op haar rug en werd overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Pijnlijke ervaring

Bergschenhoek – Op zondagmiddag 30 augustus raakte een tienjarig jongetje uit Bergschenhoek gewond aan zijn vinger nadat hij met zijn wijsvinger in de heggenschaar vast kwam te zitten. De GGD heeft het jongetje voor onderzoek en hechtingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurder geeft valse naam op

Bergschenhoek – Surveillerende agenten zagen zaterdagavond 29 augustus om 19.00 uur op de N 209 een automobilist rijden die met zijn rijgedrag hun aandacht vroeg. Nadat zij gekeerd waren en de auto achterna gingen, zagen zij dat de bestuurder ook aan het bellen was. Bij de aanhouding bleek dat de auto niet verzekerd was en de man zich niet kon legitimeren. Tevens gaf hij een valse naam op. Naderhand bleek de 23-jarige inwoner van Delft in de auto van een ander te rijden. De eigenaar is op de hoogte gesteld.

Inbraak basisschool

Bleiswijk – In de nacht van 26 op 27 augustus werd ingebroken in een basisschool aan de Hoefweg. Ontvreemd werden een computer en een beeldscherm.

Fietser rijdt in sloot

Bleiswijk – Op zaterdagochtend 29 augustus kreeg de politie om 02.00 uur een melding, dat er een man uit het water langs de Hoekeindseweg was gehaald. De man zou een uur in het water hebben gestaan. Hij was met zijn fiets de sloot in gereden. De 41-jarige inwoner van Bergschenhoek bleek gedronken te hebben. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

BVCB sterkste in Lansingerlands onderonsje

Foto
Terwijl Berkel-aanvoerder Pieter van der Breggen op de achtergrond
toekijkt zijn Kevin Zwinkels, Lennart Kunnen (c) en Robert van der Velden
(rechts) in een gevecht om de bal verwikkeld. Foto: Rob Veldkamp.Bergschenhoek – Omdat er zowel voor BVCB als voor CVV Berkel alleen theoretisch nog kansen waren om door te gaan naar de volgende bekerronde voerde de prestige afgelopen zaterdag de boventoon in het duel tussen de twee clubs uit Lansingerland. In een niet onaantrekkelijk duel met acht doelpunten trok de formatie van de nieuwe BVCB-trainer Kees van der Poel met 5- 3 aan het langste eind. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Be Fair
14.30 uur
MVV’27 – BVCB ‘s
Gravenzande – Soccer Boys
Barendrecht – Berkel (da)
Soccer Boys (da) – ARC
14.45 uur

Zondag:
TOGB – RKAVV
14.00 uur
Alkmania – Soccer Boys

A.T.V. Berkenrode staat in het teken van Masters

Foto
Guus Koevermans zal tijdens de Masters eveneens present zijn.
Foto: Rob Jelsma.


Berkel en Rodenrijs – Voor het eerst in haar geschiedenis staat het fraaie park van Berkelse tennisvereniging A.T.V. Berkenrode op sportpark Het Hoge Land in het teken van het jaarlijkse KNLTB Masters van het district. (meer)

Weidevogels start het seizoen met nieuwe trainer Rob Siemer

Foto
Weidevogels en Robert Siemer tekenden een contract voor
een jaar met de intentie tot verlenging.


Bleiswijk – De senioren selectieleden van korfbalvereniging Weidevogels trainen al weer hard om een plekje in het eerste team te bemachtigen. (meer)

Vlinder fladdert als thema door golfvijfdaagse

 Foto
Op naar de volgende hole.

Bergschenhoek – Traditiegetrouw werd vorige week – inmiddels al weer voor de achttiende keer – de golfvijfdaagse gehouden op golfbaan de Rottebergen.
De organisatie lag in handen van een commissie, bestaande uit leden van golfclub De Hooge Bergsche. (meer)

Rijders FloraHolland brengen vanuit Bleiswijk 30.000 euro naar Bemmel

Foto
Marathonloper Richard Bottram gaf het startschot voor
het Bleiswijkteam van de sierteeltsector.


Bleiswijk – Marathonloper Richard Bottram hanteerde zaterdagochtend 29 augustus het startpistool voor aanvang van de achtste editie van de Pre Ride for the Roses, een wielerevenement voor een goed doel: KWF Kankerbestrijding. (meer)

Seniorbiljarters verdelen de prijzen

Foto
Het merendeel van de prijswinnaars was vorige week present om
hun prijs in ontvangst te nemen. Met middenvoor (met grote beker)
Tom Wooning die in het seizoen 2008/2009 algeheel kampioen werd.Bleiswijk – Aan het begin van een nieuw seizoen is het jaarlijks een goede gewoonte van de biljarters in De Leeuwerik om de prijzen uit te delen aan de senioren die in het achterliggende seizoen de beste scores wisten te behalen in zowel libre als bandstoten. (meer)

Power Horse Competition slaat een jaartje over

Bergschenhoek – Na negen jaar een van de wedstrijden in de Power Horse Competition begin september naar Bergschenhoek gehaald te hebben werd door de organisatoren besloten dit jaar een keer over te slaan. (meer)

Rein Buitenhuis onder applaus naar de kant

  Foto
Rein Buitenhuis (links) krijgt uit handen van Arie Hoekstra
het aandenken voor al de jaren die hij bij Berkel actief is geweest.


Berkel en Rodenrijs – Berkel-aanvoerder Rein Buitenhuis heeft afgelopen maandagavond tijdens de wedstrijd tussen TOGB en Berkel definitief afscheid genomen van het eerste elftal van de Berkelse zaterdagvereniging.
Buitenhuis werd deze wedstrijd halverwege de tweede helft onder luid applaus van toeschouwers en spelers door trainer Renť Wolterman naar de kant gehaald. (meer)

575 euro voor het goede doel; TOGB scoort op twee fronten

Foto
De Stichting Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs krijgt uit handen van
Berkel- voorzitter Jeroen van Leeuwen het bedrag van 575 euro.
TOGB-voorzitter Ronald Hijdra (m) kijkt geamuseerd toe. Het bedrag werd
bijeengebracht tijdens de wedstrijd tussen de twee voetbalverenigingen
op het Berkelse sportaprk Het Hoge Land. Foto: Jeroen Zwijnenburg.


Berkel en Rodenrijs – Het jaarlijks terugkerend evenement tussen de twee voetbalverenigingen op het Berkelse sportpark Het Hoge Land bracht ook dit jaar, mede door het goede weer, een behoorlijk aantal toeschouwers op de been. Thuisclub TOGB scoorde deze avond op twee fronten. (meer)

Succesvol clubkampioenschap voor Marieke Wagener

Foto
Clubkampioen Marieke Wagener op haar paard Zihilde,
geflankeerd door haar partner Ed.


Bleiswijk – De Bleiswijkruiters (DBR) uit Bleiswijk heeft op haar thuisbasis HC Rottemeren uiterst succesvolle clubkampioenschappen achter de rug. (meer)

Nicky van Wordragen laat van zich horen tijden WK motorcross

Foto nr. 1
Bij de start van der eerste manche in de laatste WK wedstrijd in
Lierop leek het er even op dat Nicky (midden) een vreselijke schuiver
zou gaan maken, maar ze kon goed corrigeren en zowel op de baan als
in het zadel blijven. Met op de foto links van haar de uiteindelijke kampioen.Bleiswijk – In enkele jaren tijd groeide ze uit van een verlegen puber naar een zelfverzekerde jonge vrouw die bewust bezig is met haar sport, precies weet wat ze wil en waar haar kansen liggen en alleen maar vertelt wat terzake doende is. (meer)

Introductieavond bij Combat

Bleiswijk - De tafeltennisvereniging Combat in Bleiswijk houdt woensdag 9 september een introductieavond; vanaf zeven uur in de sportzaal van de Anne Frankschool. (meer)

Bleiswijkers scoren tijdens beachvolleybal in Scheveningen

beachvolleybal

Bleiswijk - Tijdens de gesloten nationale beachvolleybal kampioenschappen van de Nevobo zijn Patrick van Hoey en Jan Burger tweede geworden in de categorie jongens onder de 14 jaar. (meer)

Badmintonvereniging Rodenrijse Shuttle zoekt leden

Berkel en Rodenrijs – De Berkelse badmintonvereniging Rodenrijse Shuttle is op zoek naar nieuwe leden die het leuk vinden zich bij de club aan te sluiten. (meer)

Open dag bij TOGB 7 tegen 7 voor 35+

Berkel en Rodenrijs – Al enkele jaren wordt er bij de afdeling voetbal van sportvereniging TOGB het onderdeel 7 tegen 7 voor 35+ gespeeld. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een voetbalspelletje voor veteranen. (meer)

Hardlopen

WoMo-groep de Kieviten
Bleiswijk – Elke woensdagmorgen organiseert de Kieviten onder leiding van de trainers Kees Voogt en Anton Dolle een training voor hardlopers, de zogenoemde WoMo-groep. Met op dit moment twintig lopers worden trainingen gegeven om vooral beginnende lopers bekend gte maken met de sport en onder goede begeleiding te hardlopen. Zowel mannen als vrouwen, beginnende of ervaren lopers zijn deze anderhalf uur welkom mee te doen. Start: bij de klimmuur aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.
Informatie: www.dekieviten.nl .

Basketbal

Basketbal voor meiden
Lansingerland - Basketbalvereniging Squirrels wil met ingang van komend seizoen weer een meidenteam op de vloer brengen. Er trainen momenteel bij Squirrels al enkele meisjes, maar die zoeken nog versterking. Sportieve meiden van 12 tot 16 jaar kunnen zich melden, waarna bij voldoende belangstelling vanaf september op een vaste avond getraind gaat worden. De eerste maand train je gratis mee, zodat je kunt zien of basketbal wel jouw ding is. Na het bereiken van een zeker spelniveau bestaat de mogelijkheid tot inschrijving in competitieverband, met wedstrijden op de zaterdag. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de site www.squirrels.nl of neem contact op met secretaris Piet van Gelder, tel. 010 – 511 64 97.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 29 augustus 1092 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120km met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. C. Romein, 2-3. Sabrina Huksloot, 4-10. J. Straver, 5-6-8. A. v.d. Burg, 7. C. v.d. IJssel, 9. L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-4. G. Boutesteijn, 2. D. Stedehouder, 5-10. A. van Weelden, 6-8. D.
Lems, 7. W. Hulzinga, 9. Comb. v.Rossum/Verweij. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

CDA bevraagt college over waterkwaliteit oppervlaktewater in Lansingerland

Lansingerland – Naar aanleiding van een in de Heraut van 26 augustus door het Hoogheemraadschap van Delfland geplaatst artikel over de lichte verbetering van het zuurtstofgehalte in de Rodenrijse vaart, heeft het CDA het college van b. en w. een aantal vragen voorgelegd.

Evenals bewoners constateert het CDA dat het ecologisch evenwicht in de
Noordeindse en Rodenrijsevaart is verstoord. (meer)

PvdA: ‘Inspraak toekomstige geluidsbelasting Rotterdam Airport niet compleet’

Lansingerland - In de lokale en regionale media stond afgelopen week een bekendmaking betreffende Rotterdam Airport. Dit namens de rijksoverheid, de provinciale overheid en lokale overheden waaronder de gemeente Lansingerland. Over dit ontwerpbesluit is inspraak mogelijk. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert elke woensdagavond bij goed weer Nordic Walking. Start om 18.00 uur bij de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. Informatie: Jeanne Bloom, tel. 010 – 5115553.

Kinderrommelmarkt in De Kievit
Berkel en Rodenrijs – Vanmiddag - woensdag 2 september – en op woensdagmiddag 9 september is er van 13.00 tot 16.00 uur een kinderrommelmarkt in speeltuin De Kievit. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Jeugddisco The Point
Bergschenhoek - De vakantie zit er weer op en dat betekent dat ook de jeugddisco weer van start gaat. Zaterdag 5 september is er een jeugddisco voor de jeugd uit Lansingerland van 12 tot en met 15 jaar. Locatie: Groeneweg 53. (meer)

Bleiswijk

Bingo in De Leeuwerik
Bleiswijk - Zaterdag 5 september is het weer tijd voor de bingo, een terugkerende activiteit die door de senioren van Bleiswijk erg wordt gewaardeerd. De middag die onder leiding staat van de heer W. de Leeuw, start om 14.00 uur. (meer)

Regio

Meer Bewegen voor Ouderen
Lansingerland – De Stichting Welzijn Senioren organiseert beweegactiviteiten binnen Lanisngerland. Van sport en spel tot Tai Chi Tao.
Internationaal dansen, gymnastiek, koersbal ofwel volop bewegen. Per 1 september gaan alle beweegactiviteiten weer van start. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut