Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek- In totaal werden zaterdag 22 augustus 478 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis. Ze vlogen de afstand van 430km met west- zuidwestenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. A. v.d. Burg, 2-8. J. v.d. Berg, 3-5. L. v.d. Berg, 4-10. J.
Straver, 6. B. Hertog, 7. B. v. Rossum, 9. M. v.d. Ende. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-5-7. K. v.d. Bulk, 2-8-9. J. Maree, 3-4-6-10.
Comb.v.Rossum/Verweij.
Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg.
Dezelfde dag werden 1043 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen een afstand van 180km. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-5-7. J. Straver, 4-6-9-10. D. v.d.
Vrede, 8. L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-9. G.
Boutesteijn, 2. Comb.v.Rossum/Verweij, 3-4-5-7. H. Kennepohl en Zoon, 6. A.
v. Weelden, 8. W. Hulzinga, 10 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Schaken

Schaakinstuif bij 3-Torens
Lansingerland - Schaakvereniging 3-Torens organiseert vrijdagavond 28 augustus haar jaarlijkse schaakinstuif. Er is onder andere een presentatie van diverse schaakspellen, waaronder het Harry Potter Schaakspel en er zijn diverse schaakfilmpjes. Uiteraard is de eerste consumptie voor rekening van 3-Torens. Boven de 16 jaar is men vanaf 20.00 uur welkom om een kijkje te nemen, een praatje te maken en misschien een potje te spelen tegen elkaar of tegen een topper van de vereniging. Kinderen tot 16 jaar zijn uiteraard ook welkom vanaf 18.30 tot 20.00 uur. De vaste locatie van Schaakvereniging 3-Torens is zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs.

Schaatsen

Inschrijven nieuw schaatsseizoen 2009-2010
Lansingerland - Nu het nieuwe schaatsseizoen van start gaat kan men zich bij Schaatsvereniging Lansingerland weer hiervoor inschrijven. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Via de website kan men de informatie en formulieren terugvinden: www.schaatsvereniginglansingerland.nl vervolgens ‘Schaatstraining’.
Het nieuwe schaatsseizoen start op 26 september op De Uithof in Den Haag (DH) en op 12 oktober in Zoetermeer (Z) PWA hal Silverdome. Alle lessen worden onder leiding van schaatstrainers gegeven. Informatie ook via Ria van Vliet (ledenadministratie), tel. 5217587 of e- mail: ria.vanvliet@schaatsvereniginglansingerland.nl .

Wielrennen

Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland - Pedaalridder Marco Vermije reed naar de zege in de ronde van Haastrecht voor amateurs. De oud-renner van de Tour de France maakte vanaf de start al goede kans voor een podiumplaats. Drie ronden voor het eind zag hij kans de grote groep te ontsnappen, samen met een medevluchter.
Met een fietslengte verschil schreef de Pedaalridder de overwinning op zijn naam. In de alom bekende ronde van Pernis ware de amateurs van de wielervereniging De Pedaalridders ruim vertegenwoordigd. Martin Vrij (5e), Ramon van der Knaap (11e), Bas van Werven (12e) en William de Wolf (16e) leverden een zware strijd met verschillende ontsnappingspogingen en hoge snelheid van gemiddeld 42.8 km per uur. In het zonovergoten Zuidland werd een wedstrijd voor Nieuwelingen en junioren verreden. Pedaalridder Leon Hofman uit Bleiswijk (Nieuwelingen jongens) beschikte die dag over goede benen en ging met elke ontsnapping mee. In de eindsprint wist hij als 9de over de meet te komen. Zijn clubgenoten Nicky Gieskens en Tim Rodenburg legden beslag op een 15de en 16de plaats. Bij de Nieuwelingen en junioren meisjes was vanuit een sprint Silvie Haakman met de rapsten mee. Ze legde beslag op een mooie 3de podium plaats. Nathalie van Wesdonk uit Bergschenhoek bij de junioren meisjes werd 7de . In de ronde van Staphorst wist Nathalie beslag te leggen op een verdienstelijke 4de plaats.
In de profronde van De Lier, waarbij de Nieuwelingen Bob Ammerlaan, Tim Rodenburg en Leon Hofman aan het vertrek stonden, was het de hele wedstrijd strijd om handhaving voorin. Pedaalridder Bob werd 7de , Tim 8ste en Leon Hofman 12de.

Honkbal

Orioles- Sparks: 4-3
Bergschenhoek – De wedstrijd op eigen terrein werd een spannende voor Orioles. In de 4e inning werd de coach van Sparks het veld uitgestuurd na opmerkingen gemaakt te hebben tegen de scheidsrechter. De wedstrijd werd onder protest van beide clubs verder gespeeld. Dit incident had een belangrijke invloed op het verloop van de wedstrijd. Na dit incident in de 4e inning wisten de mannen uit Haarlem 1 punt te maken. In de gelijkmakende 4e slagbeurt kon Orioles wat terug doen en trok de stand gelijk. In de 6e inning kwam het Haarlemse Sparks weer terug en wist de stand om te buigen in een voorsprong met 2 punten (stand 1-3). In de gelijkmakende slagbeurt kwam Orioles weer langzij: 3-3. In de 9e inning zorgde Orioles voor het beslissende 4e en tevens winnende punt, waardoor de 6e plaats in de competitie gehandhaafd blijft. (Herzien verslag i.v.m. scoreverloop, red.) In het weekend van 16 en 17 augustus worden de laatste reguliere competitiewedstrijden gespeeld tegen PSV Eindhoven en UVV Utrecht (uitwedstrijden). Daarna wordt de competitie in 2 delen gesplitst. De bovenste 6 teams spelen nog een maal tegen elkaar, zo ook de laatste 6 teams. Als Orioles op de 6e plek blijft, zullen zij niet uit de 1e klasse degraderen en kunnen zij terugkijken op een succesvol seizoen.

Duivensport

Uitslagen P.V. de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 15 augustus 535 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Morlincourt. Ze vlogen de afstand van 290km met zuid-zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6. B. Hertog, 2. B. van Rossum, 3-4-10. J. Straver, 5. A. v.d.
Burg, 7. W. v.d. Kooy, 8-9. C. Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-2-7-8. K. v.d. Bulk, 3-4. J. Maree, 5-6-9-10. Comb.v.Rossum/Verweij.
Het poultje werd gewonnen door C. Romein Diezelfde dag vlogen 1118 duiven mee in een 124km lange wedvlucht vanuit Strombeek. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1-3-8-10. M. v.d.
Ende, 2. M&J de Veld, 4- 5. D. v.d. Vrede, 6-9. J. Straver, 7. Sabrina Huksloot. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3. Comb.
v.Rossum/Verweij, 2-4-9-10. G. Boutesteijn, 5. H.Kennepohl & zn., 6-8. P.
Vonk, 7. D. Lems. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 8 augustus 584 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340km met noord- noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-7. J. Straver, 2. J. v.d. Berg, 4-8-9. A. v.d. Burg, 5-10.
B. Hertog, 6. C.Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-6.
Comb.v.Rossum/Verweij, 2-3-4-7-8-9-10. D. Lems, 5. K. v.d. Bulk. Het poultje werd gewonnen door C. Romein met prijs 16.

Atletiek

Oude Willem Bosloop
Bleiswijk - Janna Brand en Ronnie Duinkerken van de Kieviten namen deel aan de De Oude Willem Bosloop in het Drentse Diever; een loop over 21,1km die voor het grootste deel over schelpen- en bospaden voert. Janna werd eerste bij de dames in een tijd van 1.32.31, terwijl Ronnie de tweede plaats bij de heren opeiste in een tijd van 1.17.30.
Zaterdag 15 augustus is de Bradelierloop (10 km wedstrijd) in De Lier waaraan traditiegetrouw diverse Kieviten van de partij zullen zijn.

Honkbal

Orioles- Sparks: 4-3
Bergschenhoek – De wedstrijd op eigen terrein werd een spannende voor Orioles. In de 2e inning werd de coach van Sparks het veld uitgestuurd na opmerkingen gemaakt te hebben tegen de scheidsrechter. De wedstrijd werd onder protest van beide clubs verder gespeeld. Dit incident had een belangrijke invloed op het verloop van de wedstrijd. Na dit incident in de 2e inning wisten de mannen uit Haarlem 1 punt te maken. Pas in de 2e helft van de 4e inning kon Orioles wat terug doen en pakte het 1e punt. In de 6e inning kwam het Haarlemse Sparks weer terug en wist de stand om te buigen in een voorsprong met 2 punten (stand 1-3). Pas in de 7e inning kwam Orioles weer langzij en trok de stand gelijk naar 3-3. In de gelijkmakende 9e inning zorgde Orioles voor het beslissende 4e en tevens winnende punt, waardoor de 6e plaats in de competitie gehandhaafd blijft.

Wielrennen

Martin Vrij pakt de zege in Almkerk
Lansingerland – Terwijl het wielerseizoen 2009 nog in volle gang is zijn de prestaties nu al ruim overtroffen ten opzichte van voorgaande jaren; zowel bij de jeugd als de Nieuwelingen, de junioren en Amateurs.
In de ronde van Almkerk stonden veel renners van De Pedaalridders aan het vertrek en niet zonder succes. Martin Vrij en Roman van der Knaap zagen kans tijdens de wedstrijd deel uit te maken van een omvangrijke kopgroep.
Twee ronden voor het eind zagen ze hun kans er met een klein groepje vandoor te gaan. Martin Vrij kwam met ruime voorsprong over de meet en schreef daarmee de ronde van Almkerk op zijn naam. Ramon volgde als negende. In de ronde van Zundert kwam Vrij als 5vijfde over de meet. In de ronde van Noorderloos behaalde Ramon van Knaap een verdienstelijke elfde plaats.

Ronde van Nootdorp
Lansingerland - In de ronde van Nootdorp voor junioren ontstond er een kopgroep van vier renners met daarin Daan Olivier van de wielervereniging De Pedaalridders. Hij kwam in de eindsprint als vierde over de streep .Emiel de Greef uit Bleiswijk reed bij de Nieuweling en plaatste zich op een verdienstelijke negentiende plaats.
Nieuwkomer bij de Pedaalridders Edwin Vrouwdeunt, die het team van de Amateurs komt versterken, behaalde tijdens de ronde van Nootdorp vanuit een spint een mooie zeventiende plaats. Leen Meerison en Bas van Werven vielen net buiten de prijzen. In de ronde van Santpoort behaalde Marco Vermeij - jaren geleden gestart in de ronde van Frankrijk - een verdienstelijke zeventiende plaats. Eind deze maand zal een groot aantal amateurs van De Pedaalridders afreizen naar St. Johan in Oostenrijk om deel te nemen aan de Wereld Kampioenschappen.

Tennis

NK in Den Bosch in voorbereiding
Berkel en Rodenrijs - Na vorige week de halve finale gehaald te hebben speelde Kiki Bertens deze week weer een future in het Belgische Rebecq. De eerste ronde won de Berkenrodespeelster in drie sets van Yevgeniya Kryvoruchko. Ook de tweede ronde - tegen Audrey Bergot – kon ze winnend afsluiten in twee gewonnen sets. De kwartfinale tegen de Française Constance Sibille liep niet echt lekker. Kiki miste veel makkelijke ballen en verloor de partij met 7-5 6-2. De dubbel wist ze wel weer te winnen samen met Nicole Thijssen.
Kiki is zich nu aan het voorbereiden voor het NK dat deze week in Den Bosch plaatsvindt. Ze speelt hier de singel en in de mix samen met André van der Bijl.

Duivensport

Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 1 augustus 105 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Argenton S/Creuse. Ze vlogen de afstand van 640km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6-7. B. v.d. Burg, 2-3-4. M. v.d. Ende, 5-10. J. Straver, 8. A. v.d.
Burg, 9. L. v.d. Berg. In de B-ploeg was de eerste van: 1. C. Rutten.
Diezelfde dag vlogen 259 oude duiven mee in een wedvlucht van 258km vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. J.
Straver, 2. D. Lems, 3. Sabrine Huksloot, 4-8-9. C. v.d. IJssel, 5. L. v.d.
Berg, 6-7-10. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-7-9.
H. Kennepohl & Zn., 2-3-4. Comb. v.Rossum/Verweij, 5. B. Hertog, 6. A. van Weelden, 8. C. Rutten, 10. J. Maree.
Ook 729 jonge duiven vlogen mee in een wedvlucht vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-5. L. v.d. Berg, 2. C.
Romein, 4-6. C. Rutten, 7. W. v.d. Kooy, 8-9. J. Straver, 10. A. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-4-5-6. D. Lems, 2-10. J. Maree, 7-8-9 Comb. v.Rossum/Verweij.

Polsstokhoogspringen

Tweede plaats voor Christian Tamminga
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Christian Tamminga nam met een tweede plek tijdens de NK Atletiek afscheid van zijn loopbaan als professional. In Amsterdan deed hij een gooi naar de titel, maar nadat hij in de eerste sprong een hoogte van 5,27 haalde en vervolgens de 5,37 miste had medekandidaat voor de titel Wout van Wengerden slecht twee sprongen nodig om goud te winnen. Hij begon zijn wedstrijd op 5,22 en haalde de titel binnen met een geslaagde poging op 5,42.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut