Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Verkeerssituatie Groeneweg weer een stukje veiliger

Foto
Fae en Owen kregen de spannende taak samen met de beide wethouders
de lintjes door te knippen; als afsluiting van extra genomen verkeersmaatregelen
rondom de Groeneweg, bij de kinderdagverblijf, scholen en sporthal.


Bergschenhoek – Fae en Owen, bezoekertjes van kinderdagverblijf Tjoek Tjoek aan de Groeneweg, mochten donderdagmiddag 20 augustus samen met de wethouders Ten Kate en De Rijke een lint doorknippen dat was vastgemaakt aan enkele paaltjes die op de stoep waren geplaatst. (meer)

Lansingerland laat eigen onderzoek doen naar geluidseffecten HSL

Foto
De snelle trein gaat vanaf 7 september rijden.

Lansingerland – Het college van Lansingerland heeft DCMR de opdracht gegeven een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de geluidsoverlast die door omwonenden van de HSL wordt ervaren. (meer)

Gemeente belegt spoedig bijeenkomst over HSL

Lansingerland – Het college van b. en w. volgt de Leefbaar 3B fractie in haar wens om de inwoners van deze gemeente in een openbare bijeenkomst uitleg te geven over wat zij kunnen verwachten als het gaat om de van de HSL ondervonden geluidsoverlast.
(meer)

Opbrengst Bands for Boobies voor het goede doel

Foto
Irene en Suzanne hopen dat het benefietconcert Bands for
Boobies veel belangstellenden trekt.


Berkel en Rodenrijs – Irene Eilers (26) en Suzanne van der Spek (24) gaan samen deelnemen aan de voor de derde maal georganiseerde wandelloop voor A Sister’s Hope, in nauwe samenwerking met Pink Ribbon. (meer)

Bloemen en een certificaat voor computerkennis

Foto
De eerste groep die de cursus met goed gevolg afsloot
samen met de docenten en de consulent.Lansingerland – Het is nog een pilotproject, maar als het aan arbeidsconsulent Mark Kastelijn ligt mag het een vervolg hebben. (meer)

Jeugdfestival trekt honderden kinderen

Foto nr. 1
Iedereen mocht proberen een ritje te maken op een
rodeostier.


Berkel en Rodenrijs – Het jaarlijkse Jeugdfestival – dat binnen enkele jaren het gouden jubileum hoopt te vieren – is ook dit jaar weer een groot succes geworden voor zowel de bijna 500 kinderen als de vele vrijwilligers. (meer)

Soufiane Touzani verrast de jeugd

Foto
Het publiek geniet van voetbalvirtuoos Soufiane Touzani (midden).

Lansingerland – In een overvol zwembad was de bekende panna voetballer Soufiane Touzani dinsdagmiddag 18 augustus een welkome bezoeker. De sympathieke topper was er op uitnodiging van het Jeugd- en jongerenwerk dat een Summer Action programma presenteerde tijdens de zomervakantie. (meer)

Lansingerland loopt uit voor Hoekse Jaarmarkt

Foto nr. 1
Grote belangstelling voor Thomas Berge.

Bergschenhoek – Achteraf gezien zou ‘Hoogzomerfeest’ een betere benaming zijn geweest voor de Jaarmarkt die de actieve ondernemers van Bergschenhoek zaterdag 22 augustus organiseerden en presenteerden. (meer)

Warm, maar geslaagd huttendorp

Foto nr. 1
De hutten leken soms meer op villa’s; compleet aangekleed
voor gebruik.


Bleiswijk – Paleisjes waren het; de hutten die door ouders en kinderen werden gerealiseerd tijdens het jaarlijkse huttendorp in Bleiswijk. (meer)

Gaudeamus Musica heeft ruimte voor nieuwe leden

Foto
Het kamerkoor streeft naar het ideale aantal van rond de 25 leden.
Belangstellenden kunnen tijdens de repetitie kennis komen maken met
het koor. Met links Barrie Brandhorst en rechts Titia van Eijndhoven,
beiden al geruime tijd lid van het koor.


Lansingerland – Het kamerkoor Gaudeamus Musica, ooit opgericht door Wiecher Mandemaker als projectkoor voor zijn studie, kan enkele nieuwe leden gebruiken. Op dit moment is plaats voor met name tenoren en bassen, maar ook alten en sopranen zijn van harte welkom. (meer)

De Windas krijgt vorm en invulling

Foto
Zolang het buitenbad geopend is ligt het horeca accent op
het uitgifteluik buiten, maar het restaurant De Salon en het
bijbehorende terras blijven open zolang er gasten zijn.


Lansingerland – Er zullen maar weinig gebouwen in Lansingerland opgetrokken zijn die zo’n roerige, lange en spannende voorbereidende fase achter de rug hebben als zwembad De Windas. (meer)

Bewoners vinden elkaar bij straatbarbecue

Foto
Met ruim 120 buurtgenoten ging men aan tafel voor een
zomers straatfeest.


Lansingerland – De mooie zomer nodigt tal van straat- en pleinbewoners uit om samen een straatbarbecue op te zetten om de onderlinge band te verstevigen.

Zo ook op zaterdag 22 augustus in de Bleiswijkse nieuwbouwwijk De
Boomgaard/De Tuinen. (meer)

Japanse delegatie bezoekt Bleiswijk

Foto
De complete delegatie op de foto met de nieuwe groep 8
van de Anne Frank basisschool.Bleiswijk – De eerste dag na de zomervakantie begon al meteen goed op de Anne Frank basisschool in Bleiswijk. Om half twee arriveerde daar een delegatie vanuit het Japanse Sakura; de stad waar de Bleiswijkse school al vele jaren een uitwisseling mee heeft.

De reden van het bezoek was tweeledig: op de eerste plaats, omdat de
uitwisseling van leerlingen dit jaar voor de twintigste keer plaatsvindt en bovendien, omdat Japan 400 jaar handelsbetrekkingen heeft met Nederland. (meer)

Snelheidscontrole na klachten

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagochtend 17 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Kleihoogt. Aanleiding voor de controle waren klachten over te hoge rijsnelheden op die locatie. Tussen tien en half twaalf heeft de politie één bestuurder bekeurd voor te hard rijden.

Snelheidscontrole Oudeland

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op 18 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur op de N471 ten hoogte van de Marconisingel (Oudeland) een alcoholcontrole gehouden. Van de 110 gecontroleerde automobilisten bleek er één teveel gedronken te hebben.

Achtervolging na vernieling auto’s

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdagavond 18 augustus ontdekte een bewoner van de Wilhelminastraat dat zijn Smart op z’n kant lag. De man was naar bed gegaan, maar werd ’s nachts wakker van stemmen op straat. Toen hij ging kijken, lag de auto omver. Met behulp van een buurtbewoner heeft hij de wagen weer recht kunnen zetten. Wel lag er olie op straat en was de linkerzijruit van zijn auto stuk.
Een klein half uur later – het was inmiddels woensdag geworden - kreeg de politie de melding dat op de Leeuwerik vier jongens tegen auto’s schopten.
De getuige ging achter het viertal aan en hield de politie op de hoogte van de locatie waar ze waren. Op het moment dat de politie in de Leeuwerik arriveerde, waren de jongens al in de Weidebuurt en renden ze via de Weidebloemtunnel richting de Westersingel. Op dat moment reden de agenten op de Klapwijkseweg en één van hen ging de jongens te voet achterna. Een tweede getuige zag de jongens in een brandgang richting Warmoezerij verdwijnen.
Uiteindelijk kon één van de jongens, een 16-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, op de Westersingel worden aangehouden. Hij werd hijgend en trillend aangetroffen. De getuige van de vernielingen op de Leeuwerik kon bevestigen dat hij een van de verdachten was.
De politie onderzoekt of deze jongen samen met zijn vrienden ook verantwoordelijk is voor het omver gooien van de Smart.

Aanhouding verdachten inbraak

Bergschenhoek – Op vrijdag 21 augustus werd ingebroken in een bouwkeet op de Boterdorpseweg. Er was een ruit ingegooid en de daders waren er met een laptop vandoor gegaan. Kort voor de inbraak in de keet had de aanwezige opzichter van het bouwbedrijf net een akkefietje met een bestuurster van een auto achter de rug. De vrouw wilde een afgesloten fietspad oprijden, maar dat werd door de opzichter niet getolereerd. Toen de vrouw weg was, ging de opzichter naar het toilet. Op het moment dat hij daar was, hoorde hij een klap en werd de inbraak gepleegd. De man zag nog net een VW met daarin drie Marokkaanse jongens en een oudere man wegrijden.
Onderzoek naar de auto leidde de politie naar een adres in de Ruyvenstraat in Rotterdam waar de bewoner werd aangehouden. Later konden nog drie jonge verdachten – in de leeftijd van 15 en 16 jaar – worden gearresteerd.

Twee aanhoudingen na ruzie

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 21 augustus op de Anjerdreef twee mannen aangehouden. Eén van hen, een 28-jarige inwoner van Berkel, wegens bedreiging en de andere man, een 29-jarige inwoner van Delft, op verdenking van aanranding.
De inwoner van Delft had ’s ochtends vroeg bij de Berkelaar een douche mogen nemen. Terwijl de Berkelaar weg was, zou de Delftenaar de vriendin van de bewoner onzedelijk betast hebben. Toen de bewoner thuis kwam en het verhaal van zijn vriendin hoorde, ging hij met een slagersmes achter de Delftenaar aan.
Reden voor de politie beide heren aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de ruzie.

Agressieve man aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdagmiddag 21 augustus werd op de Opaal een 45- jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs aangehouden nadat een bewoonster de politie had gewaarschuwd, omdat haar ex-man haar woning probeerde binnen te komen en vernielingen zou plegen.
Bij aankomst bevond de vrouw zich verderop in de straat en was de man in de woning. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De schaar waarmee hij vernielingen had gepleegd, werd in beslag genomen.

Extra toezicht bij scholen

Lansingerland – De scholen zijn weer begonnen. Voor de politie reden extra te surveilleren rondom de scholen. Zo werd maandagochtend in het bijzonder gelet op ouders die hun kinderen met de auto naar school brachten. Er was aandacht voor het parkeergedrag, de wijze waarop de kinderen in de auto zitten (in de gordel of het juiste zitje) en de snelheid waarmee men rijdt.
Er werden vooralsnog geen bekeuringen uitgeschreven.

Geen rijbewijs, wel gedronken

Bergschenhoek – Op de Smitshoek werd op donderdag 20 augustus om 01.30 uur een 17-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs en met teveel alcohol op een auto bestuurde. De auto is in beslag genomen.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met 3-Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 26 augustus (vanavond) organiseert de 3- Bondenclub weer een avondfietstocht. (meer)

Bergschenhoek

Lessen Tai Chi Tao
Bergschenhoek - Op vrijdag 4 september starten de lessen Tai Chi Tao bij de SWSL in het ontmoetingscentrum aan de Smitshoek 18 in Bergschenhoek. Tai Chi is een meditatieve bewegingskunst uit het oude China. De lessen zijn bedoeld voor 55-plussers en duren een uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Bingo bij Crescendo
Bleiswijk - Op vrijdag 28 augustus organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin in multicultureel centrum ’t Web, Nachtegaallaan 4. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door en met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Moeilijke eindspurt voor Orioles

Foto
De loper van Euro Stars is uit op het honk door tweede
honkman Ben Groenendijk.


Bergschenhoek - Het honkbalseizoen loopt langzaam maar zeker ten einde. De 1e klasse is nu verdeeld in twee nieuwe competities. De bovenste zes teams, waar Orioles ook bij hoort, spelen allen nog eenmaal tegen elkaar. (meer)

TOGB en CVV Berkel strijden om de Hoge Land Cup én voor het goede doel

  Foto
Rein Buitenhuis (midden) na afloop van één van zijn laatste wedstrijden
in de hoofdmacht van CVV Berkel. Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs – Aanstaande maandag 31 augustus (aanvang 19.00 uur) zullen TOGB en CVV Berkel op het terrein van eerstgenoemde voetbalvereniging strijden om de Hoge Land Cup. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Komende zaterdag en zondag zullen de regioclubs in de laatste ronde van het
bekervoetbal in actie komen. Een opmerkelijke wedstrijd in deze ronde is het bekerduel tussen BVCB en CVV Berkel die zaterdag op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek wordt verspeeld, aanvang 14.30 uur.
TOGB zal eveneens op zaterdag aantreden en wel tegen de Delftse zaterdag eersteklasser Vitesse Delft (17.00 uur).

Programma:

Zaterdag:
Zestienhoven – Soccer Boys 14.30 uur
BVCB – CVV Berkel 14.30 uur
TOGB – Vitesse Delft 17.00 uur

Zondag:
Soccer Boys – AGE 14.00 uur

40-jarig Lustrum Bergschenhoek ‘69

Foto
Het bestuur van B'69: Lennert Jocker, Gerald Breugem,
Linda Granneman, Cees de Quartel en Wouter Remmerswaal.


Bergschenhoek - Dit jaar staat tafeltennisvereniging Bergschenhoek ’69 stil bij haar 40-jarig lustrum. Op zaterdag 5 september organiseert de lustrumcommissie een feest voor leden en oud-leden van de vereniging. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek- In totaal werden zaterdag 22 augustus 478 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis. Ze vlogen de afstand van 430km met west- zuidwestenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. A. v.d. Burg, 2-8. J. v.d. Berg, 3-5. L. v.d. Berg, 4-10. J.
Straver, 6. B. Hertog, 7. B. v. Rossum, 9. M. v.d. Ende. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-5-7. K. v.d. Bulk, 2-8-9. J. Maree, 3-4-6-10.
Comb.v.Rossum/Verweij.
Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg.
Dezelfde dag werden 1043 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen een afstand van 180km. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-5-7. J. Straver, 4-6-9-10. D. v.d.
Vrede, 8. L. v.d. Berg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-9. G.
Boutesteijn, 2. Comb.v.Rossum/Verweij, 3-4-5-7. H. Kennepohl en Zoon, 6. A.
v. Weelden, 8. W. Hulzinga, 10 D. Stedehouder. Het poultje werd gewonnen door J. Straver.

Schaken

Schaakinstuif bij 3-Torens
Lansingerland - Schaakvereniging 3-Torens organiseert vrijdagavond 28 augustus haar jaarlijkse schaakinstuif. Er is onder andere een presentatie van diverse schaakspellen, waaronder het Harry Potter Schaakspel en er zijn diverse schaakfilmpjes. Uiteraard is de eerste consumptie voor rekening van 3-Torens. Boven de 16 jaar is men vanaf 20.00 uur welkom om een kijkje te nemen, een praatje te maken en misschien een potje te spelen tegen elkaar of tegen een topper van de vereniging. Kinderen tot 16 jaar zijn uiteraard ook welkom vanaf 18.30 tot 20.00 uur. De vaste locatie van Schaakvereniging 3-Torens is zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs.

Schaatsen

Inschrijven nieuw schaatsseizoen 2009-2010
Lansingerland - Nu het nieuwe schaatsseizoen van start gaat kan men zich bij Schaatsvereniging Lansingerland weer hiervoor inschrijven. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Via de website kan men de informatie en formulieren terugvinden: www.schaatsvereniginglansingerland.nl vervolgens ‘Schaatstraining’.
Het nieuwe schaatsseizoen start op 26 september op De Uithof in Den Haag (DH) en op 12 oktober in Zoetermeer (Z) PWA hal Silverdome. Alle lessen worden onder leiding van schaatstrainers gegeven. Informatie ook via Ria van Vliet (ledenadministratie), tel. 5217587 of e- mail: ria.vanvliet@schaatsvereniginglansingerland.nl .

Wielrennen

Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland - Pedaalridder Marco Vermije reed naar de zege in de ronde van Haastrecht voor amateurs. De oud-renner van de Tour de France maakte vanaf de start al goede kans voor een podiumplaats. Drie ronden voor het eind zag hij kans de grote groep te ontsnappen, samen met een medevluchter.
Met een fietslengte verschil schreef de Pedaalridder de overwinning op zijn naam. In de alom bekende ronde van Pernis ware de amateurs van de wielervereniging De Pedaalridders ruim vertegenwoordigd. Martin Vrij (5e), Ramon van der Knaap (11e), Bas van Werven (12e) en William de Wolf (16e) leverden een zware strijd met verschillende ontsnappingspogingen en hoge snelheid van gemiddeld 42.8 km per uur. In het zonovergoten Zuidland werd een wedstrijd voor Nieuwelingen en junioren verreden. Pedaalridder Leon Hofman uit Bleiswijk (Nieuwelingen jongens) beschikte die dag over goede benen en ging met elke ontsnapping mee. In de eindsprint wist hij als 9de over de meet te komen. Zijn clubgenoten Nicky Gieskens en Tim Rodenburg legden beslag op een 15de en 16de plaats. Bij de Nieuwelingen en junioren meisjes was vanuit een sprint Silvie Haakman met de rapsten mee. Ze legde beslag op een mooie 3de podium plaats. Nathalie van Wesdonk uit Bergschenhoek bij de junioren meisjes werd 7de . In de ronde van Staphorst wist Nathalie beslag te leggen op een verdienstelijke 4de plaats.
In de profronde van De Lier, waarbij de Nieuwelingen Bob Ammerlaan, Tim Rodenburg en Leon Hofman aan het vertrek stonden, was het de hele wedstrijd strijd om handhaving voorin. Pedaalridder Bob werd 7de , Tim 8ste en Leon Hofman 12de.

Verkeershinder N 470

Lansingerland - Verkeer op de N 470 moet vanaf woensdag rekening houden met werkzaamheden. Tot 25 september wordt de bestrating vervangen. Er is steeds één weghelft open. (meer)

Jodocus Jeugdfestival boeit alle leeftijden

odocus
De jongste deelnemers en hun begeleiders maakten
bloemstukjes bij Kerver.


Bergschenhoek – Dat jongeren hele leuke dingen kunnen organiseren en zich graag en met plezier inzetten voor een ander bleek overduidelijk tijdens het drie dagen durende Jodocus Jeugdfestival dat ook dit jaar weer bijna tweehonderd kinderen trok. (meer)

KBO-leden maken een reisje naar Zorgvlied

Foto
De vakantiegangers genoten van een demonstratie schapendrijven.


Berkel en Rodenrijs – Het jaarlijkse reisje van de Berkelse afdeling van de KBO Katholieke Bond van Ouderen) voerde ditmaal naar het Drentse Zorgvlied, in de omgeving van Steenwijk. (meer)

Goud met een kroontje voor Wim en Lenie van den Bogerd

Foto
55 rode rozen voor het echtpaar Wim en Lenie van
den Bogerd.


Bergschenhoek – Met familie en vrienden vierden Wim en Lenie van den Bogerd woensdag 12 augustus hun 55-jarig huwelijksfeest in huiselijke kring. (meer)

Huttendorp druk bevolkt

Huttendorp

Bleiswijk – Naar schatting ruim zeshonderd kinderen meldden zich maandagochtend 17 augustus op de grote parkeerplaats bij ’t Ezelsbruggetje om deel te nemen aan het circus; het thema dat dit jaar centraal staat tijdens het huttendorp in Bleiswijk. (meer)

Traithlon brengt 55-plussers sportief op de been

Foto
Na afloop van het boogschieten toog men richting Smitshoek
waar iedereen niet alleen een groepsfoto, maar tevens een certificaat
van deelneming ontving.


Lansingerland – Voor de tweede keer werd voor alle 55-plussers van Lansingerland een triathlon georganiseerd. Ruim tachtig deelnemers meldden zich maandagochtend 17 augustus bij de organisatoren, waarna een warming up volgde en men de fiets pakte richting skiberg.

Vorig jaar werd een werkgroep in het leven geroepen vanuit de SWSL, waarna
men de eerste triathlon organiseerde. (meer)

Herdenking Tweede Wereldoorlog in het Verre Oosten

Foto
Er werden bloemen gelegd bij het monument voor de
gevallenen in Nederlands Indië.


Lansingerland – Nauwbetrokkenen en andere belangstellenden herdachten zaterdagavond 15 augustus het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië. (meer)

Harry Overtoom verruilt kantoor voor de collegebanken

Foto
Notaris Harry Overtoom trekt na veertig jaar de deur van het
kantoor achter zich dicht. Hem wacht een nieuwe uitdaging in
de universitaire studie Italiaanse taal en cultuur.


Berkel en Rodenrijs – “Die datum is bewust gekozen; dan sta ik namelijk ingeschreven voor een studie Italiaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Leiden en is het precies veertig jaar geleden dat ik aan de slag ging bij het Berkelse kantoor.” (meer)

De Windas krijgt vorm en invulling (3)

Foto
Mo is inmiddels de ‘huisbeveiliger’ van zwembad De windas
geworden door zijn regelmatige aanwezigheid.


Lansingerland – Er zullen maar weinig gebouwen in Lansingerland opgetrokken zijn die zo’n roerige, lange en spannende voorbereidende fase achter de rug hebben als zwembad De Windas. (meer)

Fietstoer ‘Acht van Lansingerland ‘ wordt een verrassingstocht voor iedereen

Foto
De vier initiatiefnemers die met elkaar de fietstocht ‘Acht
van Lansingerland’ organiseren. V.l.n.r. de heren Pruisken,
Krijtenburg, Bovens en Mazure.


Lansingerland – Nu Lansingerland enige tijd bestuurlijk als één gemeente functioneert en heel wat actieve inwoners of werkers in de drie dorpen van Lansingerland elkaar wat beter hebben leren kennen is spontaan een netwerk geformeerd.
(meer)

Scootermeeting groeit uit tot ontmoetingsplaats voor ruim honderd jongeren

Foto
Jongerenwerkers en vrijwilligers van MCC Bleiswijk (en de buurman)
maakten de vijfde scootermeeting ook ditmaal weer mogelijk.


Bleiswijk – Het gebrom van motoren maakte de passant erop attent dat er donderdagmiddag actie plaatsvond op het terrein van MCC Bleiswijk aan de Groendalseweg. (meer)

Bleiswijkse jeugd geniet van Megafun

Foto
De bagger maakte de sportieve dag bij MCC Bleiswijk
nog leuker.


Bleiswijk – Maandagmiddag gingen in Bleiswijk de Megafundagen van start.
Dat werd het begin van drie dagen pret voor de jeugd uit Lansingerland.

Maandag werd het op het plein voor Pecto’s gezellig druk met jeugd die wel
van een waterfestijn leek te houden. (meer)

De Tuinen verwend door de kinderen van de BSO Zus en Zo

Foto
Oud en jong maken het samen gezellig in De Tuinen.


Bleiswijk - Op de in juni georganiseerde Bleiswijkse braderie was ook BSO Zus en Zo present om gelden te verzamelen voor de aanschaf van spellen voor het nieuwe woonzorgcentrum De Tuinen.

Het idee ontstond om voor de braderie een sponsordoel te bedenken. Bij De
Tuinen werd daar zeer enthousiast op dit voorstel gereageerd. (meer)

Voormalige woonwagenbewoners, nu in woningen, doen hun verhaal

Fotobijschrift:
De familie Hanstein: ‘We hebben een mooie woning gekregen,
maar kunnen er moeilijk wennen’


Berkel en Rodenrijs - Het verhaal in de Heraut van 1 juli 2009 over de terugkeer van
de bewoners naar het gerenoveerde woonwagencentrum heeft nogal voor wat vraagtekens gezorgd bij de bewoners die ook al jaren aan de Meerweg woonden en nu in een woning terecht zijn gekomen. (meer)

Brand in schuur

Bleiswijk – op 11 augustus omstreeks 07.30 uur ontstond, vermoedelijk door kortsluiting, brand in een schuur aan de Snippendreef in Bleiswijk. De 79- jarige bewoner slaagde er niet in de brand te blussen. Hij moest zich vanwege het inademen van rook en roet in het ziekenhuis laten behandelen.
De brandweer heeft de brand geblust.

Inbraak in sportcomplex

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in sportcomplex Het Hoge Land, op vrijdag 14 augustus tussen 00.30 en 08.00 uur, heeft men zich met grof geweld toegang verschaft tot bij een tafeltennisvereniging in gebruik zijnde ruimten. De bestuurskamer werd doorzocht. Vermoedelijk is er alleen geld uit een kluisje ontvreemd. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Ingebroken in scoutinggebouw

Berkel en Rodenrijs – Bij een inbraak in een scoutinggebouw aan de Burg.
Hendrixstraat, vorige week woensdag of donderdag, is vermoedelijk geld
verdwenen. De dader is vermoedelijk via een raam binnengekomen. Doordat de het gebouw daarna gebruikt is geweest, is sporenonderzoek helaas niet meer mogelijk.

Op brommer zonder rijbewijs

Berkel en Rodenrijs/Bergschenoek – Een 16-jarige Berkelaar is maandag 10 augustus omstreeks 17.00 in de Wilhelminastraat na een controle aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en kon zich niet legitimeren. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar zijn identiteit werd vastgesteld, waarna hij voor beide feiten werd bekeurd.
Op dinsdag 11 augustus werd, eveneens omstreeks 17.00, op de Boterdorpseweg een 17-jarige Rotterdammer aangehouden, die eveneens geen rijbewijs had.
Dit feit werd bij hem voor de tweede maal geconstateerd. Ook hij kreeg een proces verbaal.

POLITIE ARRESTEERT MAN NA BELEDIGINGEN

BLEISWIJK - Politiemensen hebben woensdagavond een 62-jarige man uit Bleiswijk gearresteerd voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering.
Agenten gingen rond negen uur naar de Dorpsstraat waar een aanrijding was geweest tussen twee auto's. De 20-jarige automobilist uit Bleiswijk werd hierbij aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Tijdens de afhandeling van de aanrijding, begon een man discriminerende opmerkingen te maken. Een politieman die hem hierop aansprak en tot tweemaal toe vroeg weg te gaan, schold hij uit.
De 62-jarige verdachte verzette zich tijdens de arrestatie, probeerde hierbij agenten te schoppen en schold een van hen uit voor 'vuile kankerzwarte'.
De man is overgebracht naar het politiebureau en vastgezet.

POLITIE HOUDT MANNEN AAN NA BEDREIGING

BLEISWIJK - Bewoners van de Platanendreef ondervonden veel last van één van hun buren in de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer twee uur.
De man die voor overlast zorgde had samen met twee vrienden een kampvuur gemaakt in zijn tuin. Toen mensen daar iets van gezegd hadden had hij hen achtervolgd en bedreigd.
Toen de politie kwam was één van de mannen reeds vertrokken, maar de bewoner, een 45-jarige man en zijn 38-jarige vriend/buurman waren nog in de tuin aanwezig. Toen zij werden aangesproken door de politiemensen namen de twee een dreigende houding aan en dreigden onder andere met een schep. De 38-jarige man werd gepepperd en gaf zich snel gewonnen. Hij werd aangehouden. De 45-jarige bleef zich verzetten en daarvoor was de inzet van een diensthond noodzakelijk. Dat bleek afdoende en ook hij gaf zich vervolgens gewonnen en werd aangehouden.

Alcoholcontrole

Rotterdam Noord/Lansingerland - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Melanchtonweg, Grindweg, Kleiweg en Straatweg in Rotterdam en op de Rodenrijseweg, Kerkstraat, Kerksingel en Noordeindseweg in de gemeente Lansingerland.
Tussen acht uur 's avonds en vier uur 's nachts zijn 11 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Twee van hen waren beginnend bestuurder en vier bestuurders van brom/snorfietsen.
In totaal moesten 354 bestuurders een blaastest afleggen.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Bridgen overdag
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag kan men bridgen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Ber

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Soos voor senioren
Bleiswijk - De afd. Bleiswijk van het Ned. Rode Kruis houdt ieder 2e en 4e donderdag van de maand soos voor senioren in het MKC 't Web aan de Nachtegaallaan te Bleiswijk.
(meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. (meer)

TOGB zoekende op eigen toernooi

Fotobijschrift:
Roy Schenk (staande) wordt hier hard aangepakt en zal
eveneens geblesseerd het veld verlaten (foto John Hofman)


Berkel en Rodenrijs – Het jaarlijks terugkerend toernooi bij voetbalvereniging TOGB heeft de organiserende vereniging nog weinig goeds gebracht. De Berkelse formatie van trainer Danny Molendijk mag als excuus aanvoeren dat een aantal basisspelers van verleden seizoen door blessures niet konden aantreden. (meer)

BVCB-ers meten zich met Arsenal, AZ en FC Twente

Bergschenhoek - Met het doel om spelers sociaal-maatschappelijk en educatief te vormen vanuit hun passie voor de voetbalsport nam een landelijke selectie van de Arsenal Soccer Schools - een product van het in Lansingerland gevestigde Players Club Nederland - deel aan het prestigieuze internationale Cor Wouters Toernooi voor C spelers van v.v. Noordwijk. (meer)

Zomerbridge in De Leeuwerik zonnig succes

Lansingerland - Bridgeclub Sans Fumée kreeg na ruim 10 jaar weer de kans een inloop zomerbridge te organiseren in De Leeuwerik te Bleiswijk. (meer)

Veel Lansingerlands talent in Bleiswijk Open 2009

 Foto
Heren dubbel 5 werd een overwinning voor v.l.n.r. Dico Jansen
en Norbert de Boer. Serge Aardoom en Bart Moen moesten zondagmiddag
genoegen nemen met een tweede plek na een 6-3 2-6 7-5 in de finalepartij.


Bleiswijk – Met 454 deelnemers en uitsluitend mooi weer gaat het dertigste Bleiswijk Open de geschiedenis in als een geslaagd en sportief tennisfestijn. (meer)

Pedaalridder Daan Olivier pakt de derde plek in de Ronde van Beverwijk

Foto:
Daan Olivier was de verrassing bij de junioren

Lansingerland – Pedaalridder Daan Olivier liet in de Ronde van Beverwijk duidelijk zien bij de beste junioren te horen. (meer)

Go Fast sponsort Berkelse vechter Priscilla

Foto
Mede dankzij haar sponsor kan Priscilla Lambregtse
proberen de top te bereiken.


Berkel en Rodenrijs - Go Fast is sponsor geworden van de Berkelse Priscilla Lambregtse. Op 28 juni nam zij deel aan het WK Kyokushinkai karate (full contact karate), een competitie met meer dan 30 landen, in Japan waar ze als kwartfinalist eindigde. (meer)

Keesloop rekent weer op veel deelnemers tijdens zesde editie

Fotobijschrift:
De start van één van de laatste Keeslopen op het Bergschenhoekse
sportpark De Sporthoek. Met nummer 210 Kees Voogt


Bergschenhoek – Voor de zesde maal zal op woensdag 2 september 2009 weer de
Keesloop worden gehouden. Een loopevenement dat niet meer weg te denken is voor de hardlopers. (meer)

Honkbal

Orioles- Sparks: 4-3
Bergschenhoek – De wedstrijd op eigen terrein werd een spannende voor Orioles. In de 4e inning werd de coach van Sparks het veld uitgestuurd na opmerkingen gemaakt te hebben tegen de scheidsrechter. De wedstrijd werd onder protest van beide clubs verder gespeeld. Dit incident had een belangrijke invloed op het verloop van de wedstrijd. Na dit incident in de 4e inning wisten de mannen uit Haarlem 1 punt te maken. In de gelijkmakende 4e slagbeurt kon Orioles wat terug doen en trok de stand gelijk. In de 6e inning kwam het Haarlemse Sparks weer terug en wist de stand om te buigen in een voorsprong met 2 punten (stand 1-3). In de gelijkmakende slagbeurt kwam Orioles weer langzij: 3-3. In de 9e inning zorgde Orioles voor het beslissende 4e en tevens winnende punt, waardoor de 6e plaats in de competitie gehandhaafd blijft. (Herzien verslag i.v.m. scoreverloop, red.) In het weekend van 16 en 17 augustus worden de laatste reguliere competitiewedstrijden gespeeld tegen PSV Eindhoven en UVV Utrecht (uitwedstrijden). Daarna wordt de competitie in 2 delen gesplitst. De bovenste 6 teams spelen nog een maal tegen elkaar, zo ook de laatste 6 teams. Als Orioles op de 6e plek blijft, zullen zij niet uit de 1e klasse degraderen en kunnen zij terugkijken op een succesvol seizoen.

Duivensport

Uitslagen P.V. de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 15 augustus 535 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Morlincourt. Ze vlogen de afstand van 290km met zuid-zuidwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6. B. Hertog, 2. B. van Rossum, 3-4-10. J. Straver, 5. A. v.d.
Burg, 7. W. v.d. Kooy, 8-9. C. Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-2-7-8. K. v.d. Bulk, 3-4. J. Maree, 5-6-9-10. Comb.v.Rossum/Verweij.
Het poultje werd gewonnen door C. Romein Diezelfde dag vlogen 1118 duiven mee in een 124km lange wedvlucht vanuit Strombeek. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1-3-8-10. M. v.d.
Ende, 2. M&J de Veld, 4- 5. D. v.d. Vrede, 6-9. J. Straver, 7. Sabrina Huksloot. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3. Comb.
v.Rossum/Verweij, 2-4-9-10. G. Boutesteijn, 5. H.Kennepohl & zn., 6-8. P.
Vonk, 7. D. Lems. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende.

Wielrennen

Milan van den Ende weer op hoogste trede van podium
Berkel en Rodenrijs - In het criterium van De Lier was er wederom succes voor Milan van den Ende (Berkel en Rodenrijs). De 18-jarige junior van Restore Cycling, die net terug was van een Internationale Juniorenkoers in Oostenrijk, versloeg Robin Wennekes (W.V. Eemland) in de sprint. Bas Krauwel (eveneens Restore Cycling) maakte met de derde plaats het podium compleet.

Atletiek

Kieviten lopen warm in De Lier
Bleiswijk - Drie leden van atletiekvereniging De Kieviten hebben zaterdag 15 augustus meegedaan aan de 24ste Bradelierloop in De Lier gemeente Westland. De omstandigheden waren zwaar vanwege het warme weer. Ook stond er weinig wind. Desondanks werden er toch nog goede tijden gelopen. Jack 't Hoen finishte in een tijd van 36.50, Kees Voogt kwam in zijn geboorteplaats binnen in een tijd van 39.43 en Jeannette Voogt bereikte de finish in een tijd van 57.51.

Tennis

NK in Den Bosch in voorbereiding
Berkel en Rodenrijs - Na eerder de halve finale gehaald te hebben speelde Kiki Bertens vorige week weer een future in het Belgische Rebecq. De eerste ronde won de Berkenrodespeelster in drie sets van Yevgeniya Kryvoruchko.
Ook de tweede ronde - tegen Audrey Bergot – kon ze winnend afsluiten in twee gewonnen sets. De kwartfinale tegen de Française Constance Sibille liep niet echt lekker. Kiki miste veel makkelijke ballen en verloor de partij met 7-5 6-2. De dubbel wist ze wel weer te winnen samen met Nicole Thijssen.
Kiki is zich nu aan het voorbereiden voor het NK dat deze week in Den Bosch plaatsvindt. Ze speelt hier de singel en in de mix samen met André van der Bijl.

Bleiswijkse jeugd geniet van Megafun

Megafundagen

Bleiswijk – Maandagmiddag gingen in Bleiswijk de Megafundagen van start.
Met maandag een waterfestijn bij Pecto’s, dinsdag gevolgd door een skatehappening en woensdag een cross- en jetskidag bij MCC Bleiswijk. (meer)

Grote hennepkwekerij aan Zuidersingel ontmanteld

Foto
Na de ontdekking van de hennepkwekerij volgde
ontmanteling van de complete kas aan de Zuidersingel.


Berkel en Rodenrijs – “We zagen wel ineens erg veel politie op de been, maar we hadden er geen idee van wat er aan de hand was. (meer)

Bleiswijk wordt het dorp van het Circus

Foto
Het circus staat dit jaar centraal tijdens het Huttendorp
in Blesiwijk.


Bleiswijk - De voorbereidingen voor het naderende Huttendorp – dat dit jaar van 17 tot en met 21 augustus wordt georganiseerd – zijn momenteel in volle gang. De Heraut keek even mee om te zien of alles nog naar wens verloopt. (meer)

Kom op de fiets

windas

Lansingerland – Zowel de politie als de medewerkers van zwembad De Windas willen aan alle Lansingerlanders en anderen uit de directe omgeving een dringend beroep doen op de fiets naar het zwembad te komen. (meer)

Jaap en Ina de Leeuw vormen een gouden paar

Foto
Jaap en Ina de Leeuw, bekende gezichten in Bergschenhoek,
vierden 5 augustus hun 50-jarig huwelijksfeest.


Bergschenhoek – Samen met familie en vrienden vierden Jaap en Ina de Leeuw vorige week woensdag 5 augustus hun gouden huwelijksfeest met een feestelijke barbecue in het buitensportcentrum Outdoor Valley.

Jaap de Leeuw(74) is een geboren en getogen Hoeksenaar. (meer)

Pater Paulus verhuist naar Limburg

Foto
Pater Paulus van Winden in de tuin achter de kerk waar een
belangrijke plaats wordt ingenomen door een groot Mariabeeld.


Berkel en Rodenrijs - Pater Paulus van Winden SMA(42) neemt op zondag 16 augustus afscheid van de parochiegemeenschap waar hij ruim vijf jaar voor en mee heeft gewerkt; de R.K. kerkgemeenschap met de hoofdkerk aan de Noordeindseweg. (meer)

De Windas krijgt vorm en invulling (2)

Foto
Herman in de machineruimte van het zwembad.

Lansingerland – Er zullen maar weinig gebouwen in Lansingerland opgetrokken zijn die zo’n roerige, lange en spannende voorbereidende fase achter de rug hebben als zwembad De Windas. (meer)

Politie arresteert verdachte vernielingen

Bergschenhoek - Donderdag 6 augustus kreeg de politie de melding dat in Bergschenhoek een rolschaatser al rijdende diverse geparkeerde auto's met verf bespoot. Na een tip van een getuige over het signalement kon de dader de volgende dag in zijn woning worden aangehouden.
Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de route die de skater aflegde vanaf de Bergweg-Noord richting de Vredenburglaan en vandaar naar de Maria Enzelsdorflaan ging en dat op deze route minstens 41 auto's met verf waren bespoten. Uit onderzoek is het adres van de skater bekend geworden waarna er is gepost bij zijn woning. De volgende morgen werd na overleg met de Officier van Justitie toestemming verleend om de verdachte ‘buiten heterdaad’ aan te houden.
Op vrijdag 7 augustus om 11:00 uur werd hij in zijn woning aangehouden. Hij was nog in het bezit van spuitbussen en skates. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau Noord en overgedragen aan de opsporing. Inmiddels heeft een groot aantal gedupeerden aangifte gedaan en wordt de schade op de verdachte verhaald.

Straatroof

Berkel en Rodenrijs – Op 6 augustus, 05.00 uur werd een 18-jarige man in Berkel en Rodenrijs door 3 personen beroofd van zijn fiets en zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer kon goede signalementen geven van de daders, naar wie het onderzoek inmiddels in volle gang is.

Inbraak in wellnessclub

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 7 augustus werd ingebroken in een wellnessclub aan de Industrieweg in Berkel. Daarbij werd een ruit vernield.
Waarschijnlijk is er geld weggenomen. Er is sporenonderzoek verricht. Op grond daarvan, en van de verklaring van getuigen, die een verdachte hebben gezien, wordt nader onderzoek ingesteld

Betaalpas gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op 8 augustus deed een 82-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs aangifte van het bij een supermarkt rollen van zijn bankpas.
De dader bleek de pincode te hebben afgekeken, want van de bankrekening van het slachtoffer werd vervolgens geld af gehaald. De politie stelt onderzoek in. De hoop bestaat dat de dader via bij de betreffende pinautomaat gemaakte camerabeelden kan worden opgespoord.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met 3-Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 12 augustus (vanavond) organiseert de 3- Bondenclub weer een avondfietstocht. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door en met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Start: 19.00 uur vanaf informatiebord bij de boogbrug over de Hennipsloot tussen de camping en restaurant De Roerdomp te Zevenhuizen. Duur 1,5 à 2 uur.
Informatie: Aad Deurloo, tel. 5214291 of 06 – 41043562.

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden: tel. 0800 0228070 of 010 - 5121631.
Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Diane Valkenburg en Eijgenraam Hoogwerkers zetten samenwerking voort

Fotobijschrift
Diane Valkenburg en Paul Eijgenraam met de onlangs
verlengde overeenkomst voor het nieuwe schaatsseizoen


Lansingerland – Eijgenraam Hoogwerkers zal ook het nieuwe schaatsseizoen
de Bergschenhoekse schaatsster Diane Valkenburg als sponsor ter zijde staan. (meer)

Cas Lamens/ Havecon- toernooi seizoenopening bij TOGB

Fotobijschrift:
Jan van der Lugt (R), die verleden jaar een grote inbreng
had in de promotie van TOGB zal ook dit toernooi zijn doelpunten
willen maken voor een goed resultaat voor TOGB.


Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging TOGB zal morgen 13 augustus en
komende zaterdag 15 augustus twee dagen topvoetbal voorschotelen aan zijn aanhang. (meer)

Merel Hofman winnaar van de meerdaagse voor jeugdwielrenners in Lierop.

Fotobijschrift:
Fabiënne Dijkshoorn (links) en Merel Hofman in roze trui als
eindoverwinnaar van de driedaagse.


Lansingerland - Merel Hofman uit Bleiswijk heeft samen met haar ploeggenootje, eveneens van de Pedaaalridders Lansingerland, Fabiënne Dijkshoorn uit Berkel en Rodenrijs deelgenomen aan een meerdaagse internationale wedstrijd in Brabant. (meer)

BVCB conditioneel nog te ver achter

Fotobijschrift:
Ex Be Fair speler Jeffrey Zwinkels (r) voor BVCB in actie
in de wedstrijd tegen Manchester United. De Hoekse ploeg
was kansloos tegen de profs. Foto Rick den OuterPijnacker – Voor de vierde maal was het feest op het complex van de
Pijnackers voetbalvereniging Oliveo. Viermaal een groot toernooi met beloften teams (8) uit Nederland en België aangevuld met de regio amateurclubs Oliveo en het Bergschenhoekse BVCB. (meer)

Orioles waarborgt zesde plek

Foto
Jurjen Schotte sneuvelt op het tweede honk in
een dubbelspel.


Bergschenhoek - In het weekend van 1 en 2 augustus ging de honkbal competitie weer van start. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 8 augustus 584 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340km met noord- noordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-7. J. Straver, 2. J. v.d. Berg, 4-8-9. A. v.d. Burg, 5-10.
B. Hertog, 6. C.Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-6.
Comb.v.Rossum/Verweij, 2-3-4-7-8-9-10. D. Lems, 5. K. v.d. Bulk. Het poultje werd gewonnen door C. Romein met prijs 16.

Atletiek

Oude Willem Bosloop
Bleiswijk - Janna Brand en Ronnie Duinkerken van de Kieviten namen deel aan de De Oude Willem Bosloop in het Drentse Diever; een loop over 21,1km die voor het grootste deel over schelpen- en bospaden voert. Janna werd eerste bij de dames in een tijd van 1.32.31, terwijl Ronnie de tweede plaats bij de heren opeiste in een tijd van 1.17.30.
Zaterdag 15 augustus is de Bradelierloop (10 km wedstrijd) in De Lier waaraan traditiegetrouw diverse Kieviten van de partij zullen zijn.

Honkbal

Orioles- Sparks: 4-3
Bergschenhoek – De wedstrijd op eigen terrein werd een spannende voor Orioles. In de 2e inning werd de coach van Sparks het veld uitgestuurd na opmerkingen gemaakt te hebben tegen de scheidsrechter. De wedstrijd werd onder protest van beide clubs verder gespeeld. Dit incident had een belangrijke invloed op het verloop van de wedstrijd. Na dit incident in de 2e inning wisten de mannen uit Haarlem 1 punt te maken. Pas in de 2e helft van de 4e inning kon Orioles wat terug doen en pakte het 1e punt. In de 6e inning kwam het Haarlemse Sparks weer terug en wist de stand om te buigen in een voorsprong met 2 punten (stand 1-3). Pas in de 7e inning kwam Orioles weer langzij en trok de stand gelijk naar 3-3. In de gelijkmakende 9e inning zorgde Orioles voor het beslissende 4e en tevens winnende punt, waardoor de 6e plaats in de competitie gehandhaafd blijft.

Wielrennen

Martin Vrij pakt de zege in Almkerk
Lansingerland – Terwijl het wielerseizoen 2009 nog in volle gang is zijn de prestaties nu al ruim overtroffen ten opzichte van voorgaande jaren; zowel bij de jeugd als de Nieuwelingen, de junioren en Amateurs.
In de ronde van Almkerk stonden veel renners van De Pedaalridders aan het vertrek en niet zonder succes. Martin Vrij en Roman van der Knaap zagen kans tijdens de wedstrijd deel uit te maken van een omvangrijke kopgroep.
Twee ronden voor het eind zagen ze hun kans er met een klein groepje vandoor te gaan. Martin Vrij kwam met ruime voorsprong over de meet en schreef daarmee de ronde van Almkerk op zijn naam. Ramon volgde als negende. In de ronde van Zundert kwam Vrij als 5vijfde over de meet. In de ronde van Noorderloos behaalde Ramon van Knaap een verdienstelijke elfde plaats.

Ronde van Nootdorp
Lansingerland - In de ronde van Nootdorp voor junioren ontstond er een kopgroep van vier renners met daarin Daan Olivier van de wielervereniging De Pedaalridders. Hij kwam in de eindsprint als vierde over de streep .Emiel de Greef uit Bleiswijk reed bij de Nieuweling en plaatste zich op een verdienstelijke negentiende plaats.
Nieuwkomer bij de Pedaalridders Edwin Vrouwdeunt, die het team van de Amateurs komt versterken, behaalde tijdens de ronde van Nootdorp vanuit een spint een mooie zeventiende plaats. Leen Meerison en Bas van Werven vielen net buiten de prijzen. In de ronde van Santpoort behaalde Marco Vermeij - jaren geleden gestart in de ronde van Frankrijk - een verdienstelijke zeventiende plaats. Eind deze maand zal een groot aantal amateurs van De Pedaalridders afreizen naar St. Johan in Oostenrijk om deel te nemen aan de Wereld Kampioenschappen.

Tennis

NK in Den Bosch in voorbereiding
Berkel en Rodenrijs - Na vorige week de halve finale gehaald te hebben speelde Kiki Bertens deze week weer een future in het Belgische Rebecq. De eerste ronde won de Berkenrodespeelster in drie sets van Yevgeniya Kryvoruchko. Ook de tweede ronde - tegen Audrey Bergot – kon ze winnend afsluiten in twee gewonnen sets. De kwartfinale tegen de Française Constance Sibille liep niet echt lekker. Kiki miste veel makkelijke ballen en verloor de partij met 7-5 6-2. De dubbel wist ze wel weer te winnen samen met Nicole Thijssen.
Kiki is zich nu aan het voorbereiden voor het NK dat deze week in Den Bosch plaatsvindt. Ze speelt hier de singel en in de mix samen met André van der Bijl.

Jeugdfestival in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De spanning bij de ruim 500 ingeschreven deelnemers van het Jeugdfestival - dat op 18, 19 en 20 augustus in Berkel en Rodenrijs wordt gehouden - begint nu aardig op te lopen. (meer)

De Windas krijgt vorm en invulling

Foto
Meteen na de zomervakantie gaan zwemonderwijzer Willem en
zijn collega’s van start met de lessen.


Lansingerland – Er zullen maar weinig gebouwen in Lansingerland opgetrokken zijn die zo’n roerige, lange en spannende voorbereidende fase achter de rug hebben als zwembad De Windas. (meer)

Schaapscheerder in actie

Foto
Op vakkundige wijze werden de schapen van hun jasjes ontdaan.

Berkel en Rodenrijs – Een kudde schapen in de directe omgeving is voor de inwoners van Lansingerland een steeds vertrouwder beeld. Martin Oosthoek en zijn medewerkers verzorgen sinds enkele jaren landschapsbeheer voor de gemeente, natuurorganisaties en waterschappen met behulp van zijn kuddes schapen. (meer)

Jongeren mogen borstelen, maar ook rijden op een paard

Foto
Kennis maken met een paard.

Lansingerland – Summer Action Lansingerland organiseerde voor de meiden een speciale paardendag. (meer)

Bergschenhoek wordt het dorp van de Superhelden

Foto
Ook Mega Mindy zal zich tussen de Superhelden scharen tijdens
het Jodocusjeugdfestival.


Bergschenhoek – De voorbereidingen voor het naderende Jodocusjeugdfestival – dat dit jaar op 11, 12 en 13 augustus wordt georganiseerd – zijn momenteel in volle gang. De Heraut keek even om de hoek van de deur mee om te bezien of alles nog naar wens verloopt. (meer)

Megafundagen naderen

Foto
Varen met de jetski vormt een vast onderdeel van
het programma.


Bleiswijk – Ook dit jaar weer zullen er in Bleiswijk weer Megafundagen worden georganiseerd voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar. (meer)

Tovertuin kinderen genieten

Foto:
Tovertuin kinderen

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar heeft KC deTovertuin 2 groepsabonnementen
voor speeltuin de Kievit aangeschaft. (meer)

Uitrenveld voor honden aan de Anjerdreef

Foto:
Het uitrenveld voor honden is dank zij gemeente en
omwonenden een groot succes


Berkel en Rodenrijs – De buurtbewoners zijn erg tevreden met het uitrenveldje voor honden dat aan de Anjerdreef is gerealiseerd. Konden zij hun honden tot voor enige tijd alleen maar aan de lijn uitlaten, nu hebben de dieren alle ruimte om hun energie kwijt te raken.
(meer)

Drie 80-jarigen op de koffie in De Leeuwerik

 Foto
De drie ‘jonkies’ uit De Leeuwerik met v.l.n.r. de dames
De Jong, Moerman en Oudshoorn.Bleiswijk – De tachtig halen is al een hele mijlpaal, maar als drie buren dat gezamenlijk in één week weten te presteren is dat toch wel het vermelden waard. Maandagochtend 3 augustus schoven de 80-jarige dames H. de Jong, T. Oudshoorn en W. Moerman-Meijer aan in de huiskamer van De Leeuwerik. (meer)

Senioren kijken terug op zeer geslaagde Zomeracademie

Foto
Concentratie tijdens een van de workshops: werken
met zeepsteen.


Lansingerland – De deelnemers aan de eerste Zomeracademie van Lansingerland kwamen donderdagmiddag 30 juli bijeen in de grote zaal van De Leeuwerik om met elkaar van gedachte te wisselen over de twee weken durende activiteit die speciaal voor de senioren van Lansingerland werd georganiseerd. (meer)

Kilo’s softdrugs in beslag genomen

Bergschenhoek - De politie van het district Noord heeft vrijdagochtend vijf mensen aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij en softdrugs in een woning aan de Bergweg-Zuid.
Rond zeven uur stelden politiemensen op grond van de Opiumwet een onderzoek in. In een ruimte werd een hennepkwekerij met 100 planten aangetroffen. Ook trof de politie kilo's soft drugs aan. Deze zijn in beslag genomen.
De politie arresteerde de bewoonster van 49, een 45-jarige man uit Bergschenhoek en een 12-jarige jongen uit Bergschenhoek. Daarnaast werden een 20-jarige man uit Bergschenhoek en een 29-jarige vrouw aangehouden. De minderjarige verdachte is na verhoor heengezonden. De overige vier verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.

Jongens aangehouden na vernieling

Bergschenhoek - Twee 16-jarige jongens uit Bergschenhoek zijn in de nacht
van zaterdag op zondag aangehouden voor vernieling.
Een getuige zag rond twee uur 's nachts dat het tweetal spiegels van een auto aftrapte. Hij hield ze staande en alarmeerde de politie.
De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Aanhouding met hulp van diensthond

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. De politie was gewaarschuwd dat twee mannen met een auto zich verdacht in de buurt ophielden. Zij werden betrapt toen zij via een keukenraam de woning uit klommen. Na een achtervolging werd met assistentie van diensthond Falco een 20-jarige man uit Bergschenhoek aangehouden.

Inbraak in woning

Bergschenhoek – Op 30 juli werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Bergweg Zuid. Daarbij waren meerdere goederen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Jongen aangehouden

Berkel en Rodenrijs –Aan het Rozenoord in Berkel en Rozenrijs werd op 27 juli ’s-avonds nabij een supermarkt door getuigen gezien dat iemand een achterlicht en een kilometerteller van een fiets trachtte te stelen. Na het bekijken van de beelden van een bewakingscamera kon een 16-jarige jongen worden aangehouden.

Mislukte poging tot inbraak

Bergschenhoek – Een poging tot inbraak in een autobedrijf in Weg en Land mislukte afgelopen zondagnacht dank zij de aanwezige veiligheidsmaatregelen. Nadat het inbraakalarm was afgegaan werd de politie gewaarschuwd, die een sporenonderzoek instelde.

Berkel en Rodenrijs

Verkoop Actie Comité Rehoboth
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagavond is het ACR in touw om spullen op te halen. Wie nog wat klaar heeft staan, kan contact opnemen met de familie Bak (5113858). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Rommelmarkt
Bleiswijk - Zaterdag 8 augustus wordt er aan de Overbuurtseweg 4 (parallelweg N209) van 9.30 tot 12.30 uur een rommelmarkt gehouden ten behoeve van het onderhoud van de Dorpskerk in Bleiswijk. Men kan er terecht voor meubels, lampen, klein huisraad en wat tuinspullen. Voor de inwendige mens is er koffie en thee met wat lekkers. (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door en met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Start: 19.00 uur vanaf informatiebord bij de boogbrug over de Hennipsloot tussen de camping en restaurant De Roerdomp te Zevenhuizen. (meer)

Bleiswijk Open 2009 trekt grote namen

Foto
Ook Ivo Noorlander zal present zijn om een gooi te doen
naar de eerste plaats.Bleiswijk – Al ver voor de sluitingsdatum naderde was het Bleiswijk Open 2009 reeds volgeboekt. Met 450 deelnemers – het maximale aantal - zal het populaire toernooi op de banen van LTV Bleiswijk zaterdag 8 augustus van start gaan. (meer)

Geen GP Berkelse Kwekers tijdens Berkelse wielerdag

Berkel en Rodenrijs - Al jarenlang wordt er tijdens de Berkelse wielerdag gestreden om de Grote Prijs van de Berkelse Kwekers. Sinds de primeur (1956) vormde de opbrengst van een veiling van groente en fruit ter beschikking gesteld door de tuinders – samen met de bijdragen van vele andere bedrijven uit Berkel en omliggende plaatsen – de financiële basis van de wielerronde. (meer)

Sander Bahnerth eindigt als vierde tussen de pro’s

Foto
In de tweede en derde ronde wist Sander de score op
te voeren en als vierde te eindigen.


Bergschenhoek – Zestien deelnemers, waarvan er negen als pro actief zijn in hun sport, stonden zondagochtend aan de start van de Lansingerlandse discgolfwedstrijd in De Leeuwenkuil. (meer)

Kiki Bertens pakt weer punten voor wereldranglijst

Bree/België- Na een maand hard getraind te hebben, stond er voor Kiki
Bertens weer een mooi toernooi voor de deur. De speelster van de Berkelse tennisvereniging Berkenrode stond voor deze wedstrijden op een 859e plaats op de wereldranglijst. (meer)

Motorcross

Maik Voorwinden stopt met actieve motorcrosscarrière
Berkel en Rodenrijs - Het seizoen 2009 zou voor Maik Voorwinden het laatste jaar worden op het hoogste niveau, maar door omstandigheden heeft de 21- jarige Maik besloten vervroegd te stoppen met zijn actieve motorcrosscarrière. De crosser uit Berkel en Roderijs zal zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière binnen het bedrijf van de familie Voorwinden. Maik Voorwinden geeft zijn maatschappelijke carrière voorrang.

Duivensport

Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 1 augustus 105 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Argenton S/Creuse. Ze vlogen de afstand van 640km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6-7. B. v.d. Burg, 2-3-4. M. v.d. Ende, 5-10. J. Straver, 8. A. v.d.
Burg, 9. L. v.d. Berg. In de B-ploeg was de eerste van: 1. C. Rutten.
Diezelfde dag vlogen 259 oude duiven mee in een wedvlucht van 258km vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. J.
Straver, 2. D. Lems, 3. Sabrine Huksloot, 4-8-9. C. v.d. IJssel, 5. L. v.d.
Berg, 6-7-10. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-7-9.
H. Kennepohl & Zn., 2-3-4. Comb. v.Rossum/Verweij, 5. B. Hertog, 6. A. van Weelden, 8. C. Rutten, 10. J. Maree.
Ook 729 jonge duiven vlogen mee in een wedvlucht vanuit Peronne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-5. L. v.d. Berg, 2. C.
Romein, 4-6. C. Rutten, 7. W. v.d. Kooy, 8-9. J. Straver, 10. A. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-4-5-6. D. Lems, 2-10. J. Maree, 7-8-9 Comb. v.Rossum/Verweij.

Wielrennen

Podiumprijs voor De Pedaalridders
Lansingerland - In de Ronde van Sloten pakte Pedaalridder in cat.C amateur Paul Otte in een sterk deelnemersveld de tweede prijs door met banddikte te verliezen van de nummer 1.

Profrondes leveren prijzen op
Lansingerland - Tijdens de profronde van Boxmeer - een wedstrijd voor Nieuwelingen – maakte Nicky Gieskens van de Pedaalridders deel uit van de kopgroep. Na een valpartij belandde hij echter in de tweede groep, maar toch wist hij nog als tiende over de meet te komen. Chaam Tussen veel renners uit de Tour de France stond Gieskens ook in Chaam weer aan de meet In de eindsprint legde Nicky beslag op een verdienstelijke 6de plaats.
In de profronde van Wateringen waren eveneens tal van Pedaalridders present. Met in de vijf renners tellende kopgroep meteen al Nicky Gieskens en daar achter het jagende peloton met daarin Leon Hofman, Bob Ammerlaan, Emiel de Greef en Tim Rodenburg van De Pedaalridders. Door de goede samenwerking in het peloton zag de kopgroep kans steeds verder uit te lopen. In de eindsprint kwam Gieskens als 5de over de meet, Leon Hofman en Bob Ammerlaan werden respectievelijk 18de en 19de. Emiel de Greef en Tim Rodenburg vielen net buiten de prijzen.
Winst voor Milan van den Ende
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de Wateringse Wielerdag werd bij de junioren een Berkels succes geboekt. In de derde ronde reden Milan van den Ende, Dylan van Baarle, Bas Krauwel (allen Restore Cycling) en Derk Abel Beckeringh (WTC de Amstel) weg uit het peloton. Het viertal werd niet meer bijgehaald. Nadat aan het einde het gedubbelde peloton was afgesprint, konden de overgebleven renners zich opmaken voor de finale. In de laatste ronde demarreerde Berkelaar Milan van den Ende om vervolgens als winnaar over de streep te schieten. Bas Krauwel werd tweede en Dylan van Baarle derde.


Polsstokhoogspringen

Tweede plaats voor Christian Tamminga
Berkel en Rodenrijs – Berkelaar Christian Tamminga nam met een tweede plek tijdens de NK Atletiek afscheid van zijn loopbaan als professional. In Amsterdan deed hij een gooi naar de titel, maar nadat hij in de eerste sprong een hoogte van 5,27 haalde en vervolgens de 5,37 miste had medekandidaat voor de titel Wout van Wengerden slecht twee sprongen nodig om goud te winnen. Hij begon zijn wedstrijd op 5,22 en haalde de titel binnen met een geslaagde poging op 5,42.

BVCB krijgt een droom van een seizoenopening

Fotobijschrift:
Robin Monsma (L) zal namens BVCB ook op het Wout van
Overdam toernooi actief zijn


Bergschenhoek/Pijnacker - Aanstaande zaterdag zal BVCB 1 aantreden in het traditionele Wout van
Overdam-toernooi. Aan het internationale toernooi, dat wordt gehouden bij Oliveo in Pijnacker, doet dit jaar als grote favoriet ook het belofteteam van Manchester United mee. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut