Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 22 juli is er gevist in de Rotte bij Ottenvanger. Het weer was wat onbestendig, maar gelukkig is het droog gebleven. Het was weer vechten voor de vis en met sterk wisselend succes; door drie man werd nagenoeg alles gevangen en de rest moest met weinig genoegen nemen. Door 15 man is in totaal 12 kg gevangen met de volgende individuele uitslag: 1.
Peet v.d. Bosch (5 kg), 2. Richard Orta (3,3 kg) en 3. John Bierens (1,9 kg). De totaalstand is ongewijzigd gebleven en is als volgt: 1. Peet v.d.
Bosch, 2. Robert van Velzen en 3. Jan v.d. Burg. Woensdag 29 juli wordt voor de laatste keer gevist aan de Ant.Lionweg in Bergschenhoek.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 25 juli 343 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. Ze vlogen de afstand van 340 kilometer met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-8. A. v.d. Burg, 2-7. L. v.d. Berg, 3. B. v.d. Burg, 4. S. Paul, 5. D. v.d. Vrede, 6-10. M. v.d. Ende, 9. J. Straver. In de B- ploeg waren de eerste tien van: 1-2-7-9. A. van Weelden, 3. Comb. Van Rossum/Verweij, 4-6-10. J. Maree, 5. H. Kennepohl en Zn., 8. C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg. Diezelfde dag vlogen 882 jonge duiven mee in een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-5. A. v.d. Burg, 2. M. v.d. Ende, 3-8-10. B. van Rossum, 4. C. Romein, 6. B. Hertog, 7. J. v.d. Berg, 9. J.
Straver. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-5-8. Comb. v.
Rossum/Verweij, 2. G. Boutesteijn, 4-9-10. J. Zeelenberg, 6. J.Maree, 7. A.
Hagers. Het poultje werd gewonnen door B. van Rossum.

Atletiek

Kieviten lopen 3 plassenloop
Bleiswijk - Drie leden van De Kieviten schreven zich in voor de zondag verlopen 3 plassenloop, georganiseerd door Road Runners Zoetermeer. Onder goede weersomstandigheden klokte Willem van der Kooij 18.47. Rob Meeuwissen en Ellen Ouwelant lieten beiden 31.23 noteren.

Tennis

Kiki klimt verder
Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens heeft zondag met slechts één game verlies de derde ronde bereikt van een toernooi in het Belgische Bone.
De komende zeven weken zal zij door deelname aan zes toernooien haar huidige ranking proberen te verbeteren.

Motorcross

Donny Bastemeijer in Kroatisch ziekenhuis
Berkel en Rodenrijs - In Mladina is Donny Bastemeijer van het team Voorwinden-Brouwer hard ten val gekomen tijdens de EK MX2 wedstrijd. De KTM- rijder ging in de tweede manche in de fout toen hij een ‘kontwipper’ kreeg en blesseerde zich aan zijn milt. De 15-jarige crosser liep nog op eigen kracht naar de EHBO waar hij werd behandeld en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Hoe lang de genezing zal gaan duren is nu nog onduidelijk. In de tussenstand van het Europees Kampioenschap MX2 staat hij na 9 van 14 wedstrijden op een twintigste plaats. Maik Voorwinden bezet een dertigste plaats in de tussenstand van het Wereld Kampioenschap MX3 na 10 van 15 wedstrijden.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Nieuwelingen en junioren van de Pedaalridders reden de ronde van Poeldijk die meetelt voor het Westland klassement. Bij de Nieuwelingen ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van twee renners met daar achter het peloton met o.a. Nicky Gieskens en Bob Ammerlaan uit Bleiswijk die uiteindelijk als 6e en 8e over de finish kwamen. Bij de junioren stond Daan Olivier van de Pedaalridders aan het vertrek. De winnaar van de tweedaagse van Bladel kwam als 4e over de meet.
Donderdag zullen de renners van de Pedaalridders in een van de belangrijkste ronden van het Westland – die van Wateringen - aan het vertrek staan.
Ook in Philippine reden de renners van de Pedaalridders een wedstrijd voor jeugd en Nieuwelingen. Vanaf het vertrek zag Gaby Gieskens, zusje van Nicky, kans in de kop van de wedstrijd mee te gaan en deel uit te maken van een klein kopgroep. In de sprint kwam Gaby met ruime voorsprong als eerste uit de bocht en schreef ze deze ronde op haar naam. Merel Hofman uit Bleiswijk die tijdens de wedstrijd veel kopwerk had verricht, moest haar inspanning bekopen en kwam in de spint als 5e over de finish. Pedaalridders Rowan Rennerswaal werd 6e, Bas van der Burg 20ste.
Bij de Nieuwelingen jongens werden Nicky Gieskens en Leon Hofman 6e en 11e.
In de ronde van Achterveld behaalden Gaby Gieskens en Merel Hofman in hun categorie elk een mooie 3e plaats. Beide wedstrijden eindigden in een massasprint.

Judo

Brons voor Robert Soen
Berkel en Rodenrijs - De 9-jarige Robert Soen heeft zijn wedstrijdseizoen succesvol afgesloten. Tijdens het 4 Seizoenen toernooi bij de Haagse judovereniging Lu Gia Jen wist hij via ippon zeges de halve finale te bereiken. Hier was de latere kampioen te sterk. Om het brons wist Robert Soen snel met ippon te winnen.

Atletiek

Kadeloop
Bleisiwijk/Schipluiden - Op zaterdag 4 juli namen drie atleten van De
Kieviten deel aan de 31e editie van de Kadeloop in Schipluiden. Een mooi parkoers van 12 kilometer met 6 kilometer onverhard langs de Vlaardingsevaart. Jack ’t Hoen eindigde als eerste bij de heren vanaf 35 jaar in een tijd van 00.43.40. Kees Voogt werd tweede bij de heren vanaf 50 jaar in een tijd van 00.47.28. Jan de Jong finishte in 00.57.35.

Vissen

Zomeravondcompetitie HSV De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdagavond 1 juli is er gevist in de Rotte bij Zevenhuizen.
Het was prachtig weer¸ heerlijk windje en iedereen was er klaar voor. Maar helaas, het werd een drama. Van de 21 man vingen er 11 niets en de anderen totaal ruim 11 kg. Het was meer een (vis)loterij: wel of geen brasem bepaalde de uitslag! De individuele uitslag van deze wedstrijd: 1. Jan van Ostaay(2,9 kg.), 2 en 3. John Bierens en Robert van Velzen met ieder 1,8 kg.
De totaalstand na vier wedstrijden: 1. Jan v.d. Burg, 2. Peet v.d. Bosch en 3. Richard Orta.
Woensdag 8 juli wordt gevist in de Kromme Tocht bij de golfbaan.

Duivensport

Uitslagen PV de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 4 juli 900 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-6-8-10. J. Straver, 7. M. v.d. Ende, 9. C. Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. J. Maree, 2-5-8-9-10. D. Lems, 3.
A. Gronsveld, 4. G. Boutesteijn, 6-7. A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door J. Straver met prijs 3.
Zaterdag 4 juli werden eveneens vanuit Strombeek 390 oude duiven gelost voor een wedvlucht. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3- 8-9-10. J. Straver, 4. A. v.d. Burg, 5-6-7. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien: 1. B. Hertog, 2-5. A. van Weelden, 3-4-8-10. G.
Boutesteijn, 6. W. Hulzinga, 7-9. C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 7.
Tot slot werden zaterdag 4 juli 179 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges. Ze vlogen de afstand van 570 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-5. D. v.d.
Vrede, 2-8. J. Straver, 6-7. B.v.d. Burg, 9-10. A. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren de eerste zeven van: 1-3-7. J & H de Vreede, 2-5. C.
Rutten, 4. W. Hulzinga, 6. J. Maree.
Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 4.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut