Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Lions ontvangen jongeren vanuit de hele wereld op Outdoor Valley

Foto
Elk met in hun hand de vlag van hun land poseerden de jongeren
samen met de begeleiders tijdens de opening bij Outdoor Valley.


Bergschenhoek – Vier groepen van in totaal rond de honderd jongeren werden vorige week welkom geheten in Nederland. Ze arriveerden van even zoveel plaatsen van over de hele wereld om hier in contact te komen met leeftijdgenoten en tevens kennis te maken met het land. (meer)

Getuige van een misdrijf? Bel 112

  Foto
Het advies van de nieuwe wijkchef Hans Hansum: bel
meteen 112 bij het zien van een misdrijf, zodat de politie in
actie kan komen.


Lansingerland – In de weken dat veel mensen op vakantie zijn komen er bij de politie (te) regelmatig meldingen binnen van woninginbraak. (meer)

Corry Ammerlaan vertelt cursisten Zomeracademie over haar werk

Foto
Corry Ammerlaan vertelde over haar werk en liet
enkele ontwerpen zien.


Lansingerland – Na een historische en een ‘groene’ dag beleefden de deelnemers aan de zomeracademie donderdag 23 juli een creatieve dag met onder andere een bezoek aan Artihove. (meer)

Wethouder brengt werkbezoek aan de buren

Foto
Bezoek voor de kinderen van Het Paleisje.

Berkel en Rodenrijs – Wethouder Werner ten Kate, met in zijn portefeuille onder andere ‘opgroeien in Lansingerland‘ bracht dinsdagmiddag 21 juli een werkbezoek aan kinderdagverblijf Het Paleisje; sinds enkele maanden ‘de buur’ van het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan. (meer)

Leo Krijgsman kan weer genieten in zijn eigen huis

Foto
Tineke en Leo voor de lift en de beschilderde wand in
hun woning aan de Sterrenlaan.


Bleiswijk – Bijna twee jaar na het fatale ongeluk kunnen Leo en echtgenote Tineke Krijgsman weer samen met hun dochter genieten in hun eigen huis aan de Sterrenlaan in Bleiswijk. (meer)

Rotonde gaat de zomer in

Foto
The Bohemes in Berkel Centrum; spelen voor iedereen
met een knipoog naar Rotonde.


Berkel en Rodenrijs – De laatste avond voor het zomerreces stond bij Rotonde helemaal in het teken van zon en zee. Vier kuub zand, een zwembad en rond de 140 gasten - al of niet in zomerse outfit gestoken - waren present tijdens de zomerse zaterdagavond. (meer)

Pater Gerrit van der Arend verdient goud

Foto nr. 1
De pater vierde zijn gouden priesterjubileum met
een feestelijke eucharistieviering, waarbij hij in een overvolle
kerk terzijde werd gestaan door tal van collega’s.


Berkel en Rodenrijs – Deze maand is het precies 50 jaar geleden dat Berkelaar Gerrit van der Arend tot priester werd gewijd. (meer)

Junglefestijn bij BSO Zus en Zo

Foto
Tropische taferelen bij BSO Zus en Zo.

Lansingerland - De vakantieopvang van BSO Zus en Zo staat deze weken in het teken van ‘de Jungle’. (meer)

Billboards langs de N209 voor KWF Kankerbestrijding

Foto
Met een billboard langs de N209 vestigt het Pre Ridersteam
van Bleiswijk de aandacht op de Pre Ride for the Roses. De kosten
van het billboard worden gesponsord door JDH Promotie en Organisatie,
zodat de totaalopbrengst van het doek via de Pre Ride for the Roses
geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.


Bleiswijk - Het Pre Riders team van FloraHolland Bleiswijk timmert aan de weg met billboards langs de N209. Met deze billboards trekt het team in de maanden juli en augustus de aandacht van passanten voor de Pre Ride for the Roses, een actie die wordt geïnitieerd vanuit de sierteeltsector. (meer)

Man bedreigd met mes

Berkel en Rodenrijs - Op 20 juli werd bij de politie melding gedaan van een bedreiging aan de Oostmeerlaan. De bewoner heeft enkele verwondingen opgelopen door een mes van zijn ex-vriendin. De ex-vriendin van de bewoner stond voor zijn deur en stapte de woning binnen. In de woning ontstond er een handgemeen waarbij de vrouw op een zeker moment een mes gepakt zou hebben. De man liep een snee in zijn linkerarm, diverse krassen is zijn nek en linkerscheenbeen en een schaafwond op door het mes van zijn vriendin.
Vervolgens heeft de vrouw de woning verlaten en heeft de bewoner nog een digitale foto van het kenteken kunnen maken en dit doorgegeven aan de politie. Door de politie Haaglanden is de vrouw later aangehouden in haar woning.

Berkelse jongen niet langer verdacht

Berkel en Rodenrijs – De vorig weekend in Ouddorp aangehouden 16-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs is maandag 20 juli na een nacht in de cel te hebben gezeten weer op vrije voeten gesteld. De jongen werd ervan verdacht fototoestellen en een zonnebril te hebben gestolen van een aantal meisjes. Dit nadat hij samen met een aantal vrienden in het vakantiehuisje van de meiden was geweest.
De officier van justitie heeft geconstateerd dat een en ander zich in vakantiesfeer heeft afgespeeld. De meisjes hadden de jongens in hun huisje uitgenodigd. Nadat de jongens waren weggegaan, waren de meisjes wat spullen kwijt en zij verdachten de jongens hiervan. De jongens hadden echter geen zonnebrillen of camera’s weggenomen. Er werden ook geen gestolen spullen in het vakantiehuisje van de jeugdige Berkelaar aangetroffen. De verdenking is dan ook opgeheven.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Fietsen met 3-Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 29 juli organiseert de 3-Bondenclub weer een avondfietstocht. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Bleiswijk

Deze week geen activiteiten...

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door en met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Open Discgolfwedstrijd toegankelijk voor elke sportieveling

Foto
Sander gaat in september weer van start in de
nationale competitie.


Bergschenhoek – Zondag 2 augustus zal voor de tweede keer een discgolfwedstrijd worden georganiseerd in De Leeuwenkuil van Bergschenhoek. (meer)

Berkels Open populair bij 447 deelnemers

 Foto
De finalisten HD3 met v.l.n.r. Pascal van der Sande, Ivo
Noorlander (eveneens winnaar van heren enkel 3) en de broers
Balasz en Attila Houthuyse.


Berkel en Rodenrijs – Ivo Noorlander schreef zondagmiddag het open toernooi bij Berkenrode op zijn naam in het heren enkel 3. Bij de dames ging de overwinning naar Julia van Rosendael die Berkenrode speelster Annelien Smal in de spannende finale het nakijken gaf. (meer)

Nijmeegse Vierdaagse; een passie!

Annie Woutersen loopt dan toch 20ste Vierdaagse uitFoto
Annie Woutersen.

Bergschenhoek - Zou het lukken, dat was voor Annie Woutersen uit Bergschenhoek de grote vraag. In 2007 volbracht zij de loop voor de 19e keer en dat met aan beide longen longembolie. (meer)

Nijmeegse Vierdaagse; het grootste openluchtfeest van Nederland

 Foto nr. 1
De Berkelse LINA’s met v.l.n.r. Leny Hendriks, Ilone Ammerlaan,
Nina en Anneke Hoogerbrugge, Foto: Frank Hendriks.


Nijmegen – Veel mensen kijken met belangstelling naar het jaarlijks terugkerende evenement, dat de Vierdaagse van Nijmegen heet. Radio, televisie en dagbladen staan er bol van. Maar zelf ervaren hoe het is, hoe het voelt en vooral wat er allemaal gebeurt, blijft toch het beste. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 22 juli is er gevist in de Rotte bij Ottenvanger. Het weer was wat onbestendig, maar gelukkig is het droog gebleven. Het was weer vechten voor de vis en met sterk wisselend succes; door drie man werd nagenoeg alles gevangen en de rest moest met weinig genoegen nemen. Door 15 man is in totaal 12 kg gevangen met de volgende individuele uitslag: 1.
Peet v.d. Bosch (5 kg), 2. Richard Orta (3,3 kg) en 3. John Bierens (1,9 kg). De totaalstand is ongewijzigd gebleven en is als volgt: 1. Peet v.d.
Bosch, 2. Robert van Velzen en 3. Jan v.d. Burg. Woensdag 29 juli wordt voor de laatste keer gevist aan de Ant.Lionweg in Bergschenhoek.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 25 juli 343 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. Ze vlogen de afstand van 340 kilometer met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-8. A. v.d. Burg, 2-7. L. v.d. Berg, 3. B. v.d. Burg, 4. S. Paul, 5. D. v.d. Vrede, 6-10. M. v.d. Ende, 9. J. Straver. In de B- ploeg waren de eerste tien van: 1-2-7-9. A. van Weelden, 3. Comb. Van Rossum/Verweij, 4-6-10. J. Maree, 5. H. Kennepohl en Zn., 8. C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg. Diezelfde dag vlogen 882 jonge duiven mee in een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-5. A. v.d. Burg, 2. M. v.d. Ende, 3-8-10. B. van Rossum, 4. C. Romein, 6. B. Hertog, 7. J. v.d. Berg, 9. J.
Straver. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-5-8. Comb. v.
Rossum/Verweij, 2. G. Boutesteijn, 4-9-10. J. Zeelenberg, 6. J.Maree, 7. A.
Hagers. Het poultje werd gewonnen door B. van Rossum.

Atletiek

Kieviten lopen 3 plassenloop
Bleiswijk - Drie leden van De Kieviten schreven zich in voor de zondag verlopen 3 plassenloop, georganiseerd door Road Runners Zoetermeer. Onder goede weersomstandigheden klokte Willem van der Kooij 18.47. Rob Meeuwissen en Ellen Ouwelant lieten beiden 31.23 noteren.

Tennis

Kiki klimt verder
Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens heeft zondag met slechts één game verlies de derde ronde bereikt van een toernooi in het Belgische Bone.
De komende zeven weken zal zij door deelname aan zes toernooien haar huidige ranking proberen te verbeteren.

Motorcross

Donny Bastemeijer in Kroatisch ziekenhuis
Berkel en Rodenrijs - In Mladina is Donny Bastemeijer van het team Voorwinden-Brouwer hard ten val gekomen tijdens de EK MX2 wedstrijd. De KTM- rijder ging in de tweede manche in de fout toen hij een ‘kontwipper’ kreeg en blesseerde zich aan zijn milt. De 15-jarige crosser liep nog op eigen kracht naar de EHBO waar hij werd behandeld en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Hoe lang de genezing zal gaan duren is nu nog onduidelijk. In de tussenstand van het Europees Kampioenschap MX2 staat hij na 9 van 14 wedstrijden op een twintigste plaats. Maik Voorwinden bezet een dertigste plaats in de tussenstand van het Wereld Kampioenschap MX3 na 10 van 15 wedstrijden.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Nieuwelingen en junioren van de Pedaalridders reden de ronde van Poeldijk die meetelt voor het Westland klassement. Bij de Nieuwelingen ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van twee renners met daar achter het peloton met o.a. Nicky Gieskens en Bob Ammerlaan uit Bleiswijk die uiteindelijk als 6e en 8e over de finish kwamen. Bij de junioren stond Daan Olivier van de Pedaalridders aan het vertrek. De winnaar van de tweedaagse van Bladel kwam als 4e over de meet.
Donderdag zullen de renners van de Pedaalridders in een van de belangrijkste ronden van het Westland – die van Wateringen - aan het vertrek staan.
Ook in Philippine reden de renners van de Pedaalridders een wedstrijd voor jeugd en Nieuwelingen. Vanaf het vertrek zag Gaby Gieskens, zusje van Nicky, kans in de kop van de wedstrijd mee te gaan en deel uit te maken van een klein kopgroep. In de sprint kwam Gaby met ruime voorsprong als eerste uit de bocht en schreef ze deze ronde op haar naam. Merel Hofman uit Bleiswijk die tijdens de wedstrijd veel kopwerk had verricht, moest haar inspanning bekopen en kwam in de spint als 5e over de finish. Pedaalridders Rowan Rennerswaal werd 6e, Bas van der Burg 20ste.
Bij de Nieuwelingen jongens werden Nicky Gieskens en Leon Hofman 6e en 11e.
In de ronde van Achterveld behaalden Gaby Gieskens en Merel Hofman in hun categorie elk een mooie 3e plaats. Beide wedstrijden eindigden in een massasprint.

Sla uw slag bij de bibliotheek

Lansingerland - Onder dit motto brengt de bibliotheek zich onder de aandacht. De bibliotheek vergroot iemands wereld. Dat ontdekken kinderen ook al bij elk bibliotheekbezoek. Er is een prachtig aanbod. (meer)

Vlindertelling

Regio - Op 1 en 2 augustus zal overal in Nederland en België door duizenden gezinnen gespeurd worden naar vlinders in de tuin. In België al voor de derde maal, in Nederland dit jaar voor het eerst. (meer)

Brand in autospuiterij

Foto
Een deel van het dak moest worden verwijderd om
op de juiste plaats te kunnen blussen.


Berkel en Rodenrijs – Vanuit zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek rukte donderdagavond 23 juli een wagen uit voor een brandmelding van een middelgrote brand aan de Meerweg/hoek Kleihoogt. (meer)

Het zwembad is open!!


Al vroeg vormde zich een rij voor de ingang van zwembad De Windas.

Lansingerland
– Al voor negenen kwamen maandagochtend 20 juli de eerste belangstellenden informeren hoe laat ze naar binnen mochten. Ze moesten echter tot tien uur geduld hebben, want toen gingen de deuren voor de eerste keer open van het splinternieuwe zwembad De Windas. Een bijzonder moment waarbij menig traantje werd weggepinkt door de mensen die er keihard aan werkten dit bijzondere moment mede te mogen realiseren.
(meer)

Getuigenoproep na overval tankstation

Bergschenhoek - De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving bij een tankstation. Bij het station aan de Bergweg-Zuid kwamen rond kwart over zes twee jongens aanrijden op een scooter. Eén van hen ging naar binnen. Hij dwong het aanwezige personeel met een vuurwapen gelijkend voorwerp om geld af te geven. Nadat dit was gebeurd, gingen ze er weer vandoor. Er raakte niemand gewond tijdens de overval.
(meer)

Goed werk afdelingsinspecteurs Dierenbescherming


Rinus Bodbijl (links) en René Taat houden het dierenwelzijn in onze dorpen in de gaten.

Lansingerland - Gaan bij u ook de haren overeind als u dierenleed ziet op de TV of iemand zijn dier ziet slaan omdat het niet luistert? Overal ter wereld komt dit helaas voor. Gelukkig nauwelijks in Lansingerland. We spraken met twee afdelingsinspecteurs van de Dierenbescherming 3B, Rinus Bodbijl en René Taat uit Berkel en Rodenrijs.
(meer)

Hutten bouwen in niemandsland


De groenstrook achter het bedrijfspand van de heer Van der Kaaden waar de jeugd een hut bouwde.

Berkel en Rodenrijs – De vakantie is aangebroken en wat is er dan leuker dan in begroeid gebied een hut bouwen van afvalhout. Dat gebeurde langs het fietspad tussen Berkel Centrum en het station van de RandstadRail ter hoogte van de Bonfut en Wildersekade. Buren zijn echter minder gelukkig met de bouw, want zij vrezen overlast.
(meer)

Nieuwe cursussen reanimeren


Lansingerland – De Stichting Reanimatie 3B-hoek organiseert onder de vlag van de Nederlandse Hartstichting weer nieuwe reanimatiecursussen in Lansingerland.
De basiscursus volwassenenreanimatie en AED vindt plaats op:
- woensdag 19 en 26 augustus van 20.00 tot 22.00 uur en op 2 september van 19.30 tot 22.30 uur;
- maandagavonden 2 en 9 november van 20.00 tot 22.00 uur en 16 november van 19.30 tot 22.30 uur.
Alle cursussen worden gehouden in cultureel centrum De Snip, Dorpsstraat 7 te Bleiswijk. Alle instructeurs zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.
Aanmelden kan bij de heer Overeinder, cursusadministrateur, tel. 010 – 5214878, 06 – 30439777, e-mail: j.overeinder-t@telfort.nl of
bij de Stichting Reanimatie 3B-hoek, de heer Bakkeren, tel. 010 – 5218059, 06 – 12727190, e-mail: reanimatiebleiswijk@hetnet .
Opgave gaat op volgorde van binnenkomst; een cursus is volgeboekt als er 12 cursisten zijn. De groepen zijn relatief klein, zodat er voldoende aandacht aan het lesgeven kan worden geschonken.Zomeracademie van start


Na de lezing en de lunch vertrok een groep belangstellenden naar de r.k. kerk aan de Noordeindseweg om daar uitleg te krijgen over bouw en geschiedenis.

Lansingerland – In alle drie de dorpen van Lansingerland ging maandagochtend 20 juli de zomeracademie van start met tal van activiteiten voor de senioren. Vooraf had men zich kunnen aanmelden voor een activiteit die uit twee dagen bestond; een deel deze week en een deel in de volgende week.
(meer)

Strandfeest in de Rotonde met live muziek


The Bohemes.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 25 juli sluit de Rotonde het seizoen met een strandfeest en een live rock-‘n-roll band. Het thema van de avond is dan ook ‘Rock-‘n-roll op het strand’ en de dresscode luidt: ‘zomers met een maffe zonnebril.
Naast een volledig omgetoverde Rotonde zal de band The Bohemes uit Den Haag deze avond compleet maken. Hun muziek is te beschrijven als catchy, energievol, brutaal en chaotisch, maar ook poëtisch, lyrisch en dromerig. Naast een dubbel cd aan eigen nummers hebben ze ook een flink aantal uur repertoire aan covers van bekende rock hits.
Als het weer het toestaat dit weekend zal de band overdag een aantal nummers akoestisch spelen in het jongerencentrum van Berkel op Het Hoge Land nr. 15.
De entree voor deze avond is ¤ 2,50,- voor leden en ¤ 5,- voor niet leden. De deur is open vanaf 21.00 uur.
Informatie: www.thebohemes.nl en www.rotonde.net .Jongerenwerk van start met eerste activiteiten


Zaterdag was de beautydag uitsluitend toegankelijk voor meiden.

Lansingerland – Vorige week ging het Jongerenwerk van Lansingerland van start met de eerste activiteiten. De eerste dag vertrok een groep van twintig jongeren samen met enkele jongerenwerkers al fietsend richting Delft om daar deel te nemen aan paintball. Maar er kon in die week ook gevoetbald worden en voor meiden was er een Beautydag.
(meer)

Stagiaires en bedrijven vinden elkaarLansingerland – De vakanties zijn net begonnen en school lijkt nog erg ver weg. Maar de tijd gaat snel en vast een stukje vooruit kijken kan geen kwaad. In september – als de scholen weer van start gaan - begint voor velen ook het nieuwe stageseizoen. Ieder seizoen komen er weer duizenden studenten via http://www.mbostageplaatsen.nl aan een nieuwe stage of afstudeeropdracht. Men wil zich inzetten om zoveel mogelijk werkgevers en studenten met elkaar in contact te brengen.
(meer)

Vakantiegangers genieten ondanks negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom


Waterpret op de dagcamping in Bleiswijk, ondanks de waarschuwing van de provincie.

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft – in verband met aanwezigheid van blauwwieren - een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Met een brief die bij de dagcamping in de Bleiswijkse zoom is geplaatst kunnen alle bezoekers van de Bleiswijkse zoom hiervan kennis nemen. Maar als de zon hoog aan de hemel staat en de zomervakantie is begonnen blijken toch veel mensen het gras en de aangrenzende waterplas te vinden voor zowel ontspanning als verkoeling.
(meer)

Project Thuisadministratie ondersteunt waar nodig is


Richard de Ridder is coördinator van het Project Thuisadministratie.

Lansingerland - Hoe gaat het met al die vrijwilligers die in oktober hun certificaat kregen voor de cursus Thuisadministratie? Heel goed! Een jaar geleden startte dit project met de doelstelling tien vrijwilligers en twintig cliënten te halen. Dat is gelukt.
(meer)

Lions Berkel en Rodenrijs overhandigen cheque Zomeracademie


Het ouderenwerk in Lansingerland werd verblijf met een gulle cheque van de Lions Berkel en Rodenrijs.

Lansingerland – Onlangs heeft Lions Berkel en Rodenrijs een cheque van ¤ 2.000 overhandigd aan Stichting Welzijn Senioren Lansingerland als bijdrage aan de organisatie van de Zomeracademie eind juli. Een groot aantal Lions zal bovendien voor persoonlijk vervoer zorgen van de deelnemers aan de Zomeracademie naar de diverse bijeenkomsten.
(meer)

Eerste paal geslagen voor kantoorvilla’s aan de Spoorhaven

null
Het slaan van de eerste paal ging met puur handwerk gepaard. De villa’s worden gerealiseerd aan de Spoorhaven.

Berkel en Rodenrijs - De eerste paal van de drie te bouwen kantoorvilla’s voor de SWK Groep aan de Spoorhaven zit in de grond. Donderdag 9 juli kwamen personeel en genodigden op de bouwplaats bijeen om getuige te zijn van het nostalgisch slaan van de eerste (symbolische) paal op de ouderwetse manier: het heiblok met z’n allen omhoog trekken en laten vallen. Dat ging zo even door totdat de paal stevig in de grond zat. Puur handwerk dus!
(meer)

Hoogste steen Wolfert Lyceum onthuld


De leerlingen en de wethouder onthulden de gedenkplaat.

Bergschenhoek - Massaal fietsten de leerlingen van het Wolfert Dalton College vrijdag 10 juli naar hun nieuwe school, waar de hoogste steen (een gedenkplaat) zou worden onthuld. Daar aangekomen moesten ze door de modder en plassen water banjeren om bij de plek te komen waar alles zou plaatsvinden. De eer viel deze keer te beurt aan de drie eerste leerlingen van de school, samen met wethouder Werner ten Kate.
(meer)

Greenport Oostland-trailer voor gebiedspromotie en goed doel

Bleiswijk - Op 7 juli vond langs de provinciale weg N 209 de onthulling van een speciale Greenport-regio Oostland trailer plaats. De vrachtwagen wordt ingezet voor twee doelen. De trailer ondersteunt de promotie van Oostland als ‘Greenport-regio in beweging!’. Bovendien wordt de wagen ingezet voor fondsenwerving voor de Pre Ride for the Roses, een initiatief vanuit de sierteeltsector om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.


(meer)

Jong tennistalent laat publiek genieten in Bunnik Plants Open 2009


De winnaars uit Lansingerland bijeen met hun fraaie kampioensbordjes.


Sportieve Sanne ontving een speciale prijs uit handen van Fred Bunnik.

Bleiswijk – Een juiste mix van prestatie en gezelligheid; dat was wat de organisatie voor ogen stond tijdens het voor de derde keer georganiseerde Bunnik Plants Open Jeugd Tennistoernooi op de banen van LTV Bleiswijk. Een hele opgave, maar wel een leuke en uitdagende die zaterdag 4 juli van start ging met de eerste wedstrijden en zondagmiddag 12 juli eindigde met spannende finalepartijen.
(meer)

Bleiswijkse zet Stompwijkse Ponyrennen op haar naam


Een trotse Anna die samen met Nemo de ster werd in Stompwijk.

Bleiswijk - Anna van der Sterre heeft met haar pony Nemo de 40ste editie van de Stompwijkse Ponyrennen - zondag 19 juli verreden – op haar naam gezet. Het duo moest het opnemen tegen sterke concurrenten, maar met succes.
(meer)

RunMedical is meer dan alleen kilometers maken

Bergschenhoek - RunMedical bestaat sinds 2005 en is van een gezellig bedrijfsuitje van het Diagnostisch Centrum Amsterdam uitgegroeid tot een professionele organisatie. Op zes plaatsen in het land worden wekelijks gratis loopclinics gehouden onder begeleiding van professionele trainers. Het unieke van deze clinics is dat iedereen mee mag doen: naast het personeel en relaties van het Diagnostisch Centrum doet ook de ‘gewone sporter’ mee die interesse heeft voor hardlopen.
(meer)

Badmintonjeugd maakt kennis met Teteringen


De jeugd vermaakte zich onder andere met sport en spel.

Berkel en Rodenrijs - De jeugd van badmintonvereniging Bazuin/PIP is in het laatste weekend van juni op kamp geweest naar Teteringen in Noord-Brabant. Vrijdagmiddag 26 juni rond 18.00 uur vertrokken er zeven auto’s luid toeterend vanaf het parkeerterrein bij Sporthal Oostmeer.
(meer)

Avonturendag Outdoor Valley trekt sportievelingen én kijkers


Je eerste duikles, een spannende belevenis.
Bergschenhoek – De Avonturendag van Outdoor Valley, het jaarlijks terugkerend spektakel in het recreatiegebied van Bergschenhoek, is ook deze keer een groot succes geworden. Zondag 5 juli stroomden de deelnemers voor allerlei sportieve activiteiten toe.
(meer)

Activiteiten SummerAction

Lansingerland – Op 31 juli kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar bowlen, midgetgolfen en eten in Westerpark Zoetermeer. Vertrek: low budget op de fiets. Kosten: ¤ 12,50. Tijd: 15.00-21.30 uur.
Meiden van 12 t/m 18 jaar kunnen op 1 augustus paardrijden. Vertrek vanaf The Point naar Manege Lansbergen. Kennismaking met de manege en de verzorging van paarden. Als afsluiting krijgen de deelneemsters een paardrijles. Kosten: ¤ 7,50. Tijd: 10.00-14.00 uur.
Op 2 augustus kunnen jongeren van 12 t/m 23 jaar mee naar Walibi. Tijd: 09.00-19.00 uur. Kosten: ¤ 15,-.
Aanmelden/betalen een week van te voren via: www.lansingerland.nl of Hyves: Jongerenwerk Lansingerland. Of bel of mail Desi Beans, tel. 06 52326139, desibeans@stjjmh.nl . Er zijn nog meer activiteiten, zoals de BBQ’s in de drie dorpen; meer info op bovenvermelde adressen.

‘Acht van Lansingerland’

Lansingerland – Op initiatief van Gerard Bovens (PvdA), Herman Pruisken (De Pedaalridders) en Piet Mazure (Fietsersbond Lansingerland) wordt op zaterdag 26 september de fietstour ‘Acht van Lansingerland’ georganiseerd. Doel is dat de deelnemers aan deze tocht hun gemeente beter leren kennen. Het thema van deze dag is ‘Ontdekken & Ontmoeten in oud en nieuw Lansingerland’.
Er zal in alle drie de dorpen een route worden uitgezet. Onderweg zullen op diverse locaties activiteiten plaatsvinden. Nadere aankondigingen volgen nog maar reserveer alvast deze dag in uw agenda.Uitbreiding aantal zwemverboden

Regio - De provincie Zuid-Holland heeft nu ook een zwemverbod afgekondigd voor onder andere de Dobbeplas in Nootdorp en de Waterspeeltuin Korftlaan in Delft. Oorzaak is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid giftige blauwwieren. Het zwemverbod voor de Bleiswijkse Zoom blijft vooralsnog van kracht. Dat geldt ook voor andere locaties in de provincie.
Actuele informatie is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland
www.zuid-holland.nl/zwemwater en op tekstpagina 725. De zwemwater telefoon (070-441 75 50) is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Men kan hier terecht met alle vragen over zwemwater en het melden van gezondheidsklachten. Vragen kunnen ook per e-mail gesteld worden via zwemwater@pzh.nl .

Lansingerlanders op Oldtimerbeurs

Lansingerland – In het laatste weekend van september staat weer een oldtimerbeurs op de agenda in de hal van FloraHolland te Bleiswijk. Nu al kunnen deelnemers zich daarvoor aanmelden. “We richten ons dit jaar ook met name op oldtimerbezitters uit Lansingerland,” laat organisator Paul van der Meer weten. “Die willen we allemaal bij elkaar op een centrale plek plaatsen, zodat men er niet twee dagen bij hoeft te blijven, maar afspraken kan maken met de overige deelnemers.”
Maar dat is niet het enige leuke voordeel. “Men kan er gratis twee dagen met de oldtimer(s) pronken en bovendien is het erg leuk ook eens naar de auto van een ander te kijken. Er over uitgepraat raakt men waarschijnlijk nooit! Ik ben er van overtuigd dat er veel meer oldtimers in de garage of schuur van menig Lansingerlander staan dan wij denken. Er is al een groepje dat aan elke Bleiswijkse beurs deelneemt, maar het zou prachtig zijn die groep uit te breiden.”
Wie deel wil gaan uitmaken van de vereniging Lansingerlanders in de Bleiswijkse vestiging van de bloemenveiling kan zich aanmelden bij paulvandermeer@floraholland.nl . Daar kan men tevens terecht voor meer informatie.

Bestuurders weer in de schoolbanken


Vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven gingen met elkaar de schoolbanken in voor verder overleg.

Berkel en Rodenrijs - Tijdens een door de SOB (Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven) georganiseerd platform in het gebouw van Melanchthon Berkenroden aan de Oudelandselaan schoven de bestuursleden en enkele gasten allemaal weer ‘als vanouds’ in de schoolbanken om te luisteren naar de presentatie van teamcoördinator Erik van Ruijven die vertelde over de manier van werken op de school.
(meer)

Onderhoud sloten en vaarten

Berkel en Rodenrijs - Ook deze zomer worden de sloten en vaarten weer geschoond en de dijken gemaaid. Woensdag 15 juli startte Delfland met de onderhoudswerkzaamheden in de watergangen.
(meer)

Negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Oorzaak is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid giftige blauwwieren.
(meer)

Vanaf september nieuwe muziekschool in Lansingerland


Jolanda Wagenaar en Rocky Dotulong vormen de directie van de nieuwe muziekschool in Lansingerland. Zij en wethouder Boedhoe gaven een toelichting op de plannen.

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft besloten het muziekonderwijs in Lansingerland te gunnen aan Jay’s Place, een dans- en muziekschool in Pijnacker. De school zal gebruik maken van de locaties waar nu nog Het Polderhuis gevestigd is. De eerste leerlingen zullen zich binnenkort kunnen aanmelden.
(meer)

Directie Het Polderhuis niet over keuze college voor nieuwe muziekschool ingelicht

Lansingerland - Over de keuze voor een nieuwe aanbieder van muziekonderwijs is de directie van de dit jaar sluitende muziekschool Het Polderhuis niet door het college geïnformeerd. Dat er een andere gegadigde was merkte men doordat die buiten hun medeweten hun schoollocatie had bezichtigd.
(meer)

Brand in Hoekse sporthal


Met houweel, schep en motorzaag werd het dak boven de achterentree open gelegd. Men nam geen enkel risico dat de brand verder zou woeden.

Bergschenhoek – Een brand in sporthal Berghonk bracht maandagmiddag 13 juli even na half vijf een groot aantal hulpverleners op de been. Nadat eerst de melding ‘middenbrand’ werd doorgegeven werd al snel opgeschaald naar grote brand, omdat het vuur tussen de dakspanten bleek te woeden en niet vooraf kon worden bekeken in hoeverre die zou doorslaan.
(meer)

Subliem docentenconcert muziekschool Het Polderhuis


De afscheid nemende groep docenten van muziekschool Het Polderhuis.

Bleiswijk - Na het docentenconcert van zaterdag 11 juli in Bleiswijk in de grote zaal van ’t Web te hebben bezocht kunnen we zeggen: wat een muzikaal talent laat de gemeente Lansingerland gaan. Zoals bekend stopt de muziekschool Het Polderhuis en zullen de docenten naar ander werk moeten om zien, wat niet mee zal vallen in deze crisistijd. Het is een fantastisch concert geworden en de zaal zat vol met muziekliefhebbers die muziekschool Het Polderhuis alsnog de ‘laatste eer’ wilden brengen.
(meer)

Oorkonde voor werkstuk groep 5 van de Klimophoeve


Een spannend moment voor de leerlingen van de Klimophoeve: de onthulling van hun werkstukken.

Bleiswijk - Ze hebben er heel hard aan gewerkt, maar het resultaat was er ook naar. Dinsdagochtend 7 juli kwamen de leerlingen van groep 5 van basisschool de Klimophoeve naar de openbare bibliotheek 3B, om de lesmodule ‘Een stukje werk’ af te sluiten. Allen hadden een prima werkstuk gemaakt.
(meer)

Prijsuitreiking loterij Scouting Berkel


Berkel en Rodenrijs - Onlangs werd de trekking verricht van de kamploterij voor Scouting Olave St. Clair. In totaal zijn er bijna 6000 loten verkocht, wat betekent dat de jeugdleden weer goed hun best hebben gedaan. Sommige leden hebben zelfs meer dan 150 loten verkocht. Dit doen ze natuurlijk niet voor niets want een groot gedeelte van de opbrengst gaat mee op zomerkamp.
De loterij werd door een aantal bedrijven mogelijk gemaakt: Café 't Centrum, Bakker Rodenburg, Expert, Schoenmakerij Aad Bik, Kaasboerderij J.A.M. v.d. Burg, Finext, Optiek De Schepper en Tuincentrum de Driesprong.

De hoofdprijs, een LCD TV, gesponsord door Expert, viel op lotnummer 0149 en ging naar mevrouw Anneke Hoogerbrugge.
De overige prijzen vielen op de volgende lotnummers: 0149, 0267, 0277, 0538, 0672, 1300, 1501, 1681, 1717, 1911, 2106, 2371, 2649, 3246, 3391, 4213, 4326, 4438, 4802, 4822, 5177, 6085, 6318, 6408, 6691, 6819, 7294 (zetfouten voorbehouden). De prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.


Bijna alle hondenpoep verdwenen…


Het zou toch normaal moeten zijn, dat kinderen op een speelveldje vrij kunnen spelen zonder in de hondenpoep te trappen.

Bleiswijk - In de Van Goghlaan te Bleiswijk waren een paar bewoners het zat. Het veldje dat tegenover hun huizen ligt wordt al jaren gebruikt als hondenuitlaatplaats. Dat op zich zou niet zo erg zijn, als de hondenpoep dan ook zoals het hoort zou worden opgeruimd. Helaas is dat niet het geval. De hondenpoep geeft nogal wat stankoverlast en bewoners en kinderen uit de buurt lopen geregeld door de hondenpoep. Geen feest dus!
(meer)

Expositie in de Leeuwerik van Louise Arkeveld


Voor Louise Arkeveld betekent schilderen vrijheid.

Bleiswijk – Vanaf 1 juli tot 1 oktober exposeert Louise Arkeveld met schilderijen in diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De werken zijn tijdens openingstijden te bezichtigen.
(meer)

Nijmeegse Vierdaagse brengt weer heel wat lopers op de been


De Berkelaren Annie Hulst (links) en Joke de Veld met tussen hen in de man die de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar voor de veertigste keer gaat lopen: Arno van Buuren.


Berkel en Rodenrijs – Overal in Lansingerland kun je ze tegenkomen; de wandelaars die aan het trainen zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse die traditiegetrouw de derde dinsdag van de maand juli van start gaat. Maar niet alleen het wandelen wordt voorbereid, ook de verzorging is een punt waar al volop aandacht aan wordt besteed.
(meer)

Basisschool de Regenboog bezoekt Rotterdam Airport


De leerlingen van De Regenboog genoten van hun bezoekje aan de luchthaven.

Bergschenhoek/Rotterdam - Jaarlijks ontvangt Rotterdam Airport veel verzoeken van omliggende basisscholen met de vraag hoe het allemaal reilt en zeilt op de luchthaven en of het mogelijk is om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Hierin wordt voor de groepen 1-4 voorzien door de inmiddels wel bekende (selfsupporting) speurtocht “Hoogvliegertjes” waar inmiddels al ruim 3000 kindertjes enthousiast gebruik van hebben gemaakt.
(meer)

Tine's Hobby Techniek biedt alles op het gebied van borduren


Tine Bolk in haar nieuwe winkel.

Berkel en Rodenrijs - Het overkomt u ook wel eens: u gaat ergens op bezoek en daar hangt een prachtig schilderij waar u helemaal ‘weg’ van bent. Blijkt het een geborduurd werk te zijn, dat even mooi is als een goed schilderij. Waar kan ik dan terecht voor alles op het gebied van borduren, vraagt u zich af? Bijvoorbeeld bij Tine’s Hobby Techniek, dat op donderdag 16 juli een winkeltje opent aan de Berkelse Poort 67.
(meer)

Van Dullink NVM Makelaars ziet eerste herstel woningmarkt


Het team van Van Dullink NVM ziet lichtpuntjes.

Berkel en Rodenrijs - Na drie kwartalen van prijsdaling en afname van het aantal transacties zijn er in het tweede kwartaal in totaal 32.000 woningen verkocht, een stijging van 26 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. De prijs van een gemiddelde woning is gestegen met 1,4 procent. Vorige week presenteerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) haar kwartaal cijfers.
(meer)

Helicon viert volgend jaar het 100-jarig bestaan


Het comité ‘100 jaar Helicon’ bestaat uit (v.l.n.r.) Mark, Saskia, Jenny, Francis en Richard.

Berkel en Rodenrijs - In 2010 bestaat muziekvereniging Helicon maar liefst 100 jaar! Daarom is een enthousiast comité aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat 2010 een geweldig verenigingsjaar wordt.
(meer)

Feestelijke eerste paal EmdamedBerkel en Rodenrijs - Vrijdag 10 juli is de eerste feestelijke paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand van Emdamed op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. De nieuwe huisvesting aan de Morsestraat 22 wordt gerealiseerd door Heembouw Rotterdam naar een ontwerp van Alsemgeest & Westerwoudt Architecten uit Rotterdam. De eerste paal werd geslagen door Vincent en Martine Elzerman, de kinderen van de opdrachtgever.
Emdamed B.V. is gespecialiseerd in de import en verkoop van medische (disposable) producten. De nieuwe huisvesting vervangt de huidige huisvesting van Emdamed in Zoetermeer en heeft een BVO van 1.500 m2. De oplevering staat gepland voor maart 2010.
Na het heugelijke feit werd er op kantoor van Heembouw Rotterdam het glas geheven op een succesvolle voortzetting van samenwerking.


Jaarlijkse sponsorloop: opbrengst ruim ¤ 7.000


Uit de sponsorformulieren werd een aantal winnaars getrokken; zij hebben hun prijs inmiddels in ontvangst genomen. Op de foto ook hardloper Ferdi Vonk (links) die eveneens meedeed aan de sponsorloop en in dat uur zo’n 15 kilometer liep en 550 euro bij elkaar liep.

Berkel en Rodenrijs - Op 4 juni jl. hebben veel kinderen deelgenomen aan de jaarlijkse sponsorloop. Totaal werd in een uurtje tijd een bedrag van ruim ¤ 7.000,- bijeen gelopen.
“Een groot succes waar de organisatie heel blij mee is”, aldus Marianne Bunnik, één van de organisatoren van deze loop. De opbrengst is geheel voor de Stichting Armeense kindertehuizen.
Afsluitend is vorige week een trekking door de notaris verricht uit alle op tijd ingeleverde sponsorformulieren. De gelukkige kinderen hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen. De prijswinnaars waren: Henk Kassens, Thijs Cornelissen, Nick Ardon, Sam in ’t Veen, Thomas Miltenburg, Roëlle en Ilse v.d. Breggen, Romy v.d. Ham, Lizanne Vacqiier en Lynn Fawcett.
Namens de organisatie wederom heel hartelijk dank aan alle kinderen die hebben meegelopen, de scholen, de DJ’s langs het parcours, EHBO, enkele winkeliers en bedrijven die hebben gesponsord, speeltuin De Kievit, de ouders voor het stimuleren van hun kind en alle sponsors die dit geld bijeen hebben gebracht.


Brandweer rukt uit na brandalarm in Hergerborch


De korpsen van zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek rukten uit na de brandmelding in Hergerborch.

Berkel en Rodenrijs – Even na achten kreeg de brandweer vrijdagavond 10 juli een melding van een brand in Hergerborch. De korpsen van zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek rukten uit. Dit volgens een nieuwe afspraak, waarbij bij een melding altijd twee korpsen die het dichts bij de plaats van de melding zitten er heen rijden.
Een appartement in het blok aanleunwoningen achter Hergerborch bleek vol rook te staan, evenals de aangrenzende gang. De woning was inmiddels verlaten en ook de overige bewoners van de vleugel werden beneden in de hal opgevangen. De oorzaak van de rook bleek een apparaat dat op een kookplaat was gezet en vervolgens was gaan smelten. Nadat de brandweer de woning had geventileerd kon iedereen na ruim een uur weer terug naar het eigen appartement. Niemand raakte bij de actie gewond, dus er hoefde geen ambulance gewaarschuwd te worden.


Zwembad De Windas open vanaf maandag 20 juli


Ook Jip, de mascotte van Sportfondsen Lansingerland, heet u en jullie van harte welkom in zwembad De Windas.

Bergschenhoek - Het is zover, een historisch moment is aangebroken: zwembad De Windas gaat open op maandag 20 juli om 10.00 uur, zo laat Vera van Welzenis, manager van het zwembad weten.
(meer)

Warmtekrachtcentrale officieel in gebruik genomen


Door aan linten te trekken werden de tekeningen zichtbaar.


Eén van de tekeningen die op de buitenkant van de installatie zijn aangebracht.


Bergschenhoek - Ruim 1000 woningen en evenzo veel gezinnen in de wijk Boterdorp zullen de komende winter geen kou hoeven te lijden. De nieuwe Warmtekrachtinstallatie van Eneco die woensdag 8 juli officieel werd geopend, zorgt er voor dat dit niet gebeurt. Kortom: ze zitten er straks warmpjes bij.
(meer)

Style and Design Tuning Club organiseert eerste meeting


Emiel (links) en Erik bij de omgebouwde auto van Erik, inclusief onder andere bijzondere portieren, een verbrede voorkant en aparte velgen.

Bergschenhoek – Een deel van het bedrijventerrein Weg en Bos van Bergschenhoek zal zondagmiddag 19 juli tussen 12.00 en 17.00 uur worden afgesloten om ruimte te bieden aan de eerste officiële Style and Design Tuning Club (SDTC) meeting. Iedereen die van fraai uitgedoste auto’s houdt en de aparte geluiden die dergelijke auto’s soms voortbrengen kan die middag zijn of haar hart ophalen (kijken, van gedachte wisselen, maar ook de eigen auto meebrengen). Een centrale plaats in het geheel wordt ingenomen door Lynx Car Design, de hoofdsponsor van SDTC en gevestigd aan Weg en Bos 47. Het wordt genieten geblazen van naar verwachting enkele honderden apart uitgevoerde auto’s en de entree is voor iedereen gratis.
(meer)

850 euro voor het Sophia


Vincent met de cheque in het Sophia Kinderziekenhuis.

Berkel en Rodenrijs - Maandag 29 juni bracht Berkelaar Vincent Marcussen met zijn ouders en een goede vriend een bezoekje aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij kwam niet met lege handen, maar overhandigde een cheque ter waarde van ¤ 850,- aan de Vrienden van Sophia.
Vincent had het geld verzameld met de marathonsponsorloop in hartje Rotterdam waar hij in een aparte groep van start ging voor de 1 km loop; een hele prestatie voor Vincent. De ontvangers van de verrassingscheque toonden zich blij verrast met deze originele actie en het verzamelde sponsorgeld. De overdracht vond plaats op de afdeling oncologie, waar Vincent jaren zijn controles kreeg en waarvan hij van weet, dat het geld goed besteed gaat worden voor alle zieke kinderen die na hem komen. Hij wil graag alle sponsors hartelijk bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt dat Vincent een dergelijke prestatie kon leveren.
Theo van der Hoeven na 40 jaar weg bij TNT-post


Taart bij het afscheid van postbesteller Theo van der Hoeven die zijn collega’s zal missen.

Bergschenhoek
- Een bekend en vertrouwd gezicht verdwijnt van de straat. Vrijdag 10 juli stonden koffie met gebak klaar voor Theo van der Hoeven die na 40 jaar in de postbezorging te hebben gewerkt, afscheid nam van zijn collega’s.
(meer)

Echtpaar Van den Houten 60 jaar getrouwd

Burgemeester Van Vliet bracht een felicitatiebezoek aan het diamanten bruidspaar Van den Houten.
Burgemeester Van Vliet bracht een felicitatiebezoek aan het diamanten bruidspaar Van den Houten.

Bergschenhoek - Je kunt wel een keertje naar een meisje zwaaien, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Marinus van den Houten (84) deed dat als jonge jongen en nu is hij met dat zelfde ‘meisje’ al weer 60 jaar getrouwd. Alle jaren deelt hij lief en leed met Neeltje van den Houten-de Keijzer (85).
(meer)

Optiek de Schepper geeft fiets cadeau

Nick Groenewegen ontving de in het oog springende fiets uit handen van Lauran de Schepper

Berkel en Rodenrijs - Optiek de Schepper was enige tijd terug door het bekende brillenmerk Ray-Ban uitgekozen om een verloting te organiseren voor zijn klanten. Daar kwam woensdag 8 juli een winnaar uit tevoorschijn: Nick Groenewegen uit Berkel en Rodenrijs die werd uitgenodigd zijn prijs, een nieuwe Johnny Loco fiets, op te komen halen en dat deed hij uiteraard graag.
Het was deze keer Ray-Ban zonnebrillen die de verloting had gestimuleerd. Iedere klant die een zonnebril kocht mocht zijn of haar naam op een formulier invullen en daar werd uiteindelijk de winnaar uit gehaald. Eigenaar Lauran de Schepper overhandigde de fiets. Een wat alternatieve fiets waarmee de berijder zeker zal opvallen. “Ik ga er mee naar mijn werk”, zo was het plan van Nick. De Schepper vindt een verloting als deze ten eerste een goede klantenbinding, maar ook iets om eens wat terug te doen voor je klanten.Nieuwe WMO-raad geïnstalleerd

De leden van de nieuwe WMO-raad zijn Huub Vermeulen, Elina Hogendoorn (zelfstandig professioneel organizer), Liesbeth van Kalsbeek (arts), Sjaak van der Pluijm (werkt in de automatisering), Johan van Hartingsveld (Zorgadviseur), Pieter van Rijn (Personeelsfunctionaris) en Ugur Arisy (ICT’er). De twee laatstgenoemden ontbreken op de foto.

De leden van de nieuwe WMO-raad zijn Huub Vermeulen, Elina Hogendoorn (zelfstandig professioneel organizer), Liesbeth van Kalsbeek (arts), Sjaak van der Pluijm (werkt in de automatisering), Johan van Hartingsveld (Zorgadviseur), Pieter van Rijn (Personeelsfunctionaris) en Ugur Arisy (ICT’er). De twee laatstgenoemden ontbreken op de foto.

Lansingerland - De WMO-raad die vorig jaar van start ging, hield het, zoals reeds eerder bekend, na ruim een jaar voor gezien. Dinsdag 7 juli werd de nieuwe WMO-raad geïnstalleerd door wethouder Boedhoe. De raad geeft zowel gevraagd als ongevraagd adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. De vorige raad vond echter dat te weinig adviezen werden overgenomen.
(meer)

Proef met toezichthouders geslaagd

Lansingerland – De inzet van toezichthouders in de gemeente is met succes afgerond. Dat blijkt uit het Evaluatierapport Pilot Toezichthouders dat ter kennisneming aan de gemeenteraad is voorgelegd. Het effect van het werk van de toezichthouders nam wel af toen duidelijk werd dat zij geen bekeuringen mogen uitdelen, maar alleen aanwijzingen mogen geven. Daarom wordt meer verwacht van de inzet van BOA’s.
(meer)

VVD dringt aan op gebruikmaken stimuleringsbudget woningbouw

Lansingerland - In vragen aan het college van b. en w. heeft VVD-raadslid Edith Bal erop aangedrongen dat de gemeente een beroep doet op het stimuleringsbudget woningbouw van het Ministerie van VROM / WWI.
(meer)

Lichte bouwvergunningen: altijd sneller en steeds vaker in een flits

Lansingerland – De gemeente Lansingerland handelt per 6 juli 2009 alle aanvragen voor lichte bouwvergunningen versneld af. In ieder geval binnen vier weken, maar als het kan binnen vier dagen. De wettelijke termijn voor het afhandelen van een lichte bouwvergunning is zes weken. De flitsvergunning van vier dagen geldt alleen voor dakkapellen. Overige lichte bouwvergunningen worden binnen vier weken verleend.
(meer)

Gemeenteraad bezorgd over regionale ontwikkelingen in woningbouw en openbaar vervoer

Lansingerland – In zijn laatste vergadering voor het zomerreces sprak de gemeenteraad naar aanleiding van de begroting van de Stadsregio zijn zorg uit over de gang van zaken rondom de regionale afstemming van de woningbouw, de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de gang van zaken in het openbaar vervoer.
(meer)

Negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Oorzaak is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid giftige blauwwieren.
(meer)

Lawaai HSL leidt tot vragen in gemeenteraad

lawaai

Lansingerland – Het lawaai dat wordt veroorzaakt door het proefrijden van de HSL heeft geleid tot vragen in de gemeenteraad. (meer)

Groot feest op basisschool De Regenboog

Foto
Meester Wilkes was thuis met een Amerikaanse cadillac
opgehaald.


Bergschenhoek - Vrijdag 3 juli was het groot feest op CBS De Regenboog. De directeur meester Wilkes vierde zijn 25-jarig jubileum en de school was voor een dag “Theater de Regenboog” en meester Wilkes was de ster van de dag. (meer)

Berkelse Dames figureren in ‘Don Quichot in Holland’

Foto
Mary-Ann en Carla, beiden inwoners van Berkel en
Rodenrijs, kwamen elkaar toevallig tegen tijdens de
repetities.


Berkel en Rodenrijs - Op de Rotterdamse Maasvlakte speelt sinds 12 juni het openlucht theaterspektakel ‘Don Quichot in Holland’, waarin de Berkelse dames Mary-Ann Sandifort en Carla van de Pol figureren. (meer)

Dagtocht senioren Bleiswijk vertrekt met volle bus

Foto
Het was goed toeven op de asperge- en wijnboerderij
De Santspuy.


Bleiswijk – Op donderdag 25 juni gingen de senioren van Bleiswijk er met een volle bus op uit, voor een leuke dagtocht naar Brabant. (meer)

Onderlinge kindmassage nieuw lesonderdeel op Gouden Griffel

 Foto
Kindmassage op de Gouden Griffelschool.

Berkel en Rodenrijs – Op de Gouden Griffelschool krijgen de kinderen sinds een paar maanden niet alleen les in rekenen en taal, maar doen ze ook twee keer per week aan onderlinge kindmassage. Kinderen masseren elkaar in tweetallen op de rug met de kleren aan, terwijl ze naar ontspannen muziek luisteren en de docent een verhaal voorleest. (meer)

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject Oostmere

Foto
In de rij voor een woning in project Oostmere.

Berkel en Rodenrijs - Even dachten we woensdag 1 juli dat we voor een bakkerij stonden, maar het bleek bij Van Dullink Makelaars te zijn: de start van de inschrijving/verkoop van het nieuwe woningbouwproject Oostmere trok zo veel belangstellenden en aspirant kopers dat de woningen als het ware als warme broodjes over de toonbank gingen. (meer)

Start maatschappelijke stage Melanchthon College

Foto
Voorafgaand aan het opruimen van zwerfvuil werden
veiligheidshesjes uitgedeeld.


Berkel en Rodenrijs - Het zal bij de leerlingen van Melanchthon Berkroden in Berkel en Rodenrijs, nog even goed moeten doordringen wat vrijwilligerswerk exact inhoudt. (meer)

Wethouder De Rijke: “En nu aan de slag, al zijn de financiën beperkt”

Foto
Patrick van der Graaf van Goudappel Coffeng (links) overhandigde het ingelijste
mobiliteitsplan met daarop vermeld de verwachte reistijden
naar Lansingerland aan wethouder Hans de Rijke.Lansingerland - Het proces rond de ontwikkeling van het Mobiliteitsplan ‘Lansingerland Beweegt’, werd donderdag 2 juli in het bestuurscentrum in Bleiswijk afgerond door bureau Goudappel Coffeng. (meer)

Oude poort Sint Franciscus nu op voorterrein

Foto
De poort heeft een nieuwe stek gekregen en dat werd
feestelijk gevierd.


Rotterdam - De wat oudere Berkelaren onder u kunnen het zich nog wel herinneren: om het oude Sint Franciscus Gasthuis aan de Schiekade binnen te komen, moest je onder een poort door. (meer)

Prachtige show Atalanta voor donateurs en bekenden

Foto
De show zag er wervelend uit.

Berkel en Rodenrijs - Voor zover u het nog niet wist: het majorettenkorps & twirlgroep Atalanta bestaat 25 jaar. Dat heeft ze eind vorig jaar al gevierd met en voor de leden, maar de groep wilde ook iets terugdoen voor al die trouwe donateurs, ouders en kennissen. (meer)

Theo Oversluizen zet zich voor de volle 100 procent in voor speeltuin de Kievit

Foto
Theo en Astrid, op een voor hen vertrouwd plekje in
Berkel: speeltuin de Kievit.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 4 juli waren Theo Oversluizen en zijn echtgenote Astrid 25 jaar getrouwd. Die zijn er wel meer zult u zeggen, maar van die 25 jaar is Theo al weer ruim 10 jaar vrijwilliger bij speeltuin de Kievit. (meer)

Hans Kindt een halve eeuw oud

Foto
Hans Kindt vierde zijn 50ste verjaardag.

Berkel en Rodenrijs - “Ik zal je nog wel eens terugpakken”, horen we wel eens uit iemands mond. Dat moet de echtgenote van Hans Kindt uit Berkel ook hebben gedacht, toen ze de Heraut om aandacht vroeg voor de 50ste verjaardag van haar man. (meer)

Jorick Buurstra ontvangt zijn prijs op Rotterdam Airport

Foto
Jorick Buurstra krijgt uit handen van Christien Nowee
zijn prijs, een rondvlucht boven een door hem zelf te bepalen
route.


Lansingerland – Hij ging slecht omhoog volgens zijn zeggen. Maar uiteindelijk zou de ballon van Jorick Buurstra toch het verst komen waardoor hij winnaar werd van de ballonnenwedstrijd georganiseerd door het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs.

De door Rotterdam Airport beschikbaar gestelde rondvlucht kreeg de
elfjarige Berkelaar uit handen van Christien Nowee, medewerker marketing en communicatie van de Rotterdamse luchthaven. (meer)

Aansluiting RandstadRail op Rotterdam CS vertraagd

Berkel en Rodenrijs - RandstadRail gaat pas medio 2010 doorrijden naar Rotterdam Centraal. En niet al in december 2009. Dit vertelde een vertegenwoordiger van Q-Buzz vorige week dinsdag tijdens een presentatieavond over het toekomstige lijnennet in Lansingerland. (meer)

Autoshow Berkel Centrum heeft winnaar

Foto
De prijswinnaar met de drie autodealers.
Tekst en foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De op zaterdag voor vaderdag gehouden autoshow in Berkel Centrum heeft voor Jaco Scheer uit Bergschenhoek onverwacht een leuk gevolg gekregen. (meer)

Slotconcert Muziekschool Het Polderhuis

Bleiswijk – Zaterdag 11 juli zal de docentenband van Het Polderhuis het slotconcert verzorgen van de muziekschool die, zoals bekend, gedwongen is de deuren te sluiten. (meer)

Twee mannen met gestolen motor aangehouden

Ochten/Berkel - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 1 juli omstreeks 04.30 uur op de rijksweg A15 ter hoogte van Ochten twee mannen met een gestolen motorfiets aangehouden. De 20-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs en de 22-jarige inwoner van Rotterdam reden op een tankstation rondjes om de pompeilanden. De medewerkers van de Verkeerspolitie Wolfheze namen dat vanaf een parkeerplaats aan de andere kant van de snelweg waar.
Om te voorkomen dat zij op de vlucht zouden slaan, bij het zien van de opvallende Volvo van de Verkeerspolitie, staken de agenten te voet over naar het tankstation en verrasten de beide mannen. De motorfiets stond als gestolen gesignaleerd. In september vorig jaar waren bij een woninginbraak in Zegge de contactsleutels, een motorpak, sieraden en de motorfiets weggenomen. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel.

Mishandeling na gooien waterballon

Bleiswijk – Een 48-jarige inwoner van Bleiswijk was zo kwaad geworden op een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek dat hij hem met een tafelpoot op het hoofd sloeg. De jongen raakte gewond, de man is aangehouden.
Het incident vond even na middernacht op woensdag 1 juli plaats. De Bleiswijker was in zijn slaapkamer toen er door het openstaande raam een waterballon werd gegooid. De man keek uit het raam en zag drie jongens weglopen. Hierop ging hij naar z’n schuur, pakte zijn fiets en een tafelpoot en ging achter het drietal aan. Op het moment dat hij de jongens inhaalde, ging er, zo verklaarde hij aan de politie, een lichtje bij hem uit en gaf hij de klap.
De politie stelt een onderzoek in naar het incident; ook naar het gooien van de waterballon, want de dader hiervan kan een bekeuring wegens vernieling tegemoet zien.

Aanhouding na geluidsoverlast

Bergschenhoek – De politie kreeg op donderdag 2 juli rond de klok van een uur ’s nachts diverse meldingen van geluidsoverlast. Eerst was er een melding vanaf de Vlashoeck, maar op het moment dat de politie arriveerde werd er niemand meer aangetroffen. Later kwam er een klacht over jeugd die op bankjes in de Dorpsstraat zou zitten. Deze jongeren zijn weggestuurd.
De politie toog na een volgende melding opnieuw naar de Vlashoeck waar vier jongen geluidsoverlast veroorzaakten. Een van de jongens, een 20-jarige inwoner van Bergschenhoek, beledigde en kleineerde de agenten. Na een waarschuwing te hebben gegeven, ging de jongeman door met schelden. Toen de politieagenten hem wilden aanhouden, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd de jongen in de boeien geslagen en naar bureau Noord te Rotterdam overgebracht. Hij bleek in het bezit te zijn van drie zakjes wiet en een joint.

Aanhouding na belediging

Bleiswijk – Twee agenten die op de damcamping in Bleiswijk surveilleerden hielden op vrijdag 3 juli om half tien ’s avonds een 18-jarige jongen uit Bleiswijk aan, omdat hij de agenten in woord en gebaar had beledigd. De agenten hadden een groepje jongeren aangesproken op de harde muziek die zij lieten horen.

Zakkenrollerij

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 27 juni werd in een supermarkt aan het Westerwater de portemonnee van een 37-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs uit haar tas gerold. Enkele dagen later, op donderdag 2 juli overkwam dit een 54-jarige plaatsgenote in een supermarkt aan het Rozenoord.

Jongen vernielt auto

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 28 juni werd om half twee ’s nachts op de Noordeindseweg ter hoogte van rijwielhandel Edwin de Lange de spiegel van een geparkeerd staande auto vernield. De eigenaresse van de auto, een 26- jarige inwoonster van Rotterdam zag het voorval gebeuren. Er passeerde een groepje van zes jongeren op de fiets. Eén van hen trapte de spiegel van de auto af. Het signalement van de dader luidt: blank, ca. 15 jaar, lichtblond stekeltjeshaar, wit jack, hij reed op een herenfiets. Toen zij de dader aanriep, lachte hij haar uit en ging er vandoor.

Inbraak in rijwielhandel

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 1 juli werd om ca. half vijf ’s ochtends ingebroken in een rijwielhandel aan de Esdoornlaan. Een bewoner hoorde glasgerinkel en keek naar buiten. Hij zag op het pleintje voor de winkels aldaar een jongen op een brommer rondjes rijden. Even daarna kwam een andere jongen uit de winkel. Ze gingen er op de brommer in de richting van de speeltuin vandoor. Het gaat om een Vespa-achtige brommer, donker frame, zilverkleurig spatbord op het voorwiel, de jongen droeg een donker vest en een donkere broek.

Geslaagd Ouder Kind toernooi Triomf

triomf

Bergschenhoek - Zondag 28 juni werd op tennisclub Triomf het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi gespeeld. Hierin spelen jonge kinderen samen met een ouder of ander familielid vijf wedstrijden. Dit toernooi staat al sinds 2003 op de kalender van Triomf. (meer)

Judo

Brons voor Robert Soen
Berkel en Rodenrijs - De 9-jarige Robert Soen heeft zijn wedstrijdseizoen succesvol afgesloten. Tijdens het 4 Seizoenen toernooi bij de Haagse judovereniging Lu Gia Jen wist hij via ippon zeges de halve finale te bereiken. Hier was de latere kampioen te sterk. Om het brons wist Robert Soen snel met ippon te winnen.

Atletiek

Kadeloop
Bleisiwijk/Schipluiden - Op zaterdag 4 juli namen drie atleten van De
Kieviten deel aan de 31e editie van de Kadeloop in Schipluiden. Een mooi parkoers van 12 kilometer met 6 kilometer onverhard langs de Vlaardingsevaart. Jack ’t Hoen eindigde als eerste bij de heren vanaf 35 jaar in een tijd van 00.43.40. Kees Voogt werd tweede bij de heren vanaf 50 jaar in een tijd van 00.47.28. Jan de Jong finishte in 00.57.35.

Vissen

Zomeravondcompetitie HSV De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdagavond 1 juli is er gevist in de Rotte bij Zevenhuizen.
Het was prachtig weer¸ heerlijk windje en iedereen was er klaar voor. Maar helaas, het werd een drama. Van de 21 man vingen er 11 niets en de anderen totaal ruim 11 kg. Het was meer een (vis)loterij: wel of geen brasem bepaalde de uitslag! De individuele uitslag van deze wedstrijd: 1. Jan van Ostaay(2,9 kg.), 2 en 3. John Bierens en Robert van Velzen met ieder 1,8 kg.
De totaalstand na vier wedstrijden: 1. Jan v.d. Burg, 2. Peet v.d. Bosch en 3. Richard Orta.
Woensdag 8 juli wordt gevist in de Kromme Tocht bij de golfbaan.

Duivensport

Uitslagen PV de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 4 juli 900 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-6-8-10. J. Straver, 7. M. v.d. Ende, 9. C. Romein. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. J. Maree, 2-5-8-9-10. D. Lems, 3.
A. Gronsveld, 4. G. Boutesteijn, 6-7. A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door J. Straver met prijs 3.
Zaterdag 4 juli werden eveneens vanuit Strombeek 390 oude duiven gelost voor een wedvlucht. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3- 8-9-10. J. Straver, 4. A. v.d. Burg, 5-6-7. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien: 1. B. Hertog, 2-5. A. van Weelden, 3-4-8-10. G.
Boutesteijn, 6. W. Hulzinga, 7-9. C. Rutten. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 7.
Tot slot werden zaterdag 4 juli 179 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges. Ze vlogen de afstand van 570 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-5. D. v.d.
Vrede, 2-8. J. Straver, 6-7. B.v.d. Burg, 9-10. A. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren de eerste zeven van: 1-3-7. J & H de Vreede, 2-5. C.
Rutten, 4. W. Hulzinga, 6. J. Maree.
Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 4.

Priscilla Lambregtse overladen met complimenten na geslaagd WK

Foto
Priscilla Lambregtse (rechts) die net een mooie ervaring
achter de rug heeft in Japan en Erwin Idema die zaterdag de
zwarte band oftewel de eerste dan wist te behalen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Rust is ze niet gegund. Want maar net terug uit Japan weer op Nederlandse bodem gingen Priscilla Lambregtse en haar coach Erwin Idema naar hun volgende klus wat betreft het Kyokushinkai Karate. Priscilla deed mee in Japan, Osaka, aan de Wereldkampioenschappen. (meer)

Titel voor veteranen Soccer Boys

Foto
Staand van links naar rechts Willem Meyer, Ruud
van Ruler, Jaap Luyendijk, Wim Zeelenberg, Jan Kraan,
Henk Moerman, Jacco van Vliet, Joep van den Bosch,
Joop Wensveen, Jan Ham, Ben Vis, Peter Brinkers, Onno
Jacobs en Johan de Haan. Zittend: Jeroen van den Bosch,
John Petersman, Roland den Besten, Wilco Duivenbode,
Jan Goes, coach Kees-Jan Bruil, Piet Zeelenberg en Eric
van der Jagt.


Bleiswijk – Met 150 jaar eerste elftalervaring flikten zij het dit voetbalseizoen toch weer. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oudpapier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek – Op donderdag 9 juli wordt er weer oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Workshop Systemisch werk/familieopstellingen
Bleiswijk - Deze workshop heeft als doel inzicht en beweging in persoonlijke situaties tot stand te brengen. Het kan elk levensterrein betreffen: werk, relaties, familie enz. (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door en met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Gemeente gaat inburgeringcursussen aanbieden

Lansingerland – De gemeente wil inburgeringcursussen gaan aanbieden aan een vijftigtal inwoners van buitenlandse afkomst. Als de gemeenteraad morgen instemt met het voorstel voor het Beleidsplan en de Verordening Inburgering Lansingerland van het college van burgemeester en wethouders, kunnen de eerste cursisten in september naar les. (meer)

Gemeenteraad besluit: geen MER voor Vlinderstrik

Lansingerland – Insprekers namens de Stichting Natuurbescherming Vlinderstrik en de Kopersvereniging Rodenrijse Zoom ten spijt, komt er geen milieueffectrapport (MER) voor de het aan te leggen natuurgebied Vlinderstrik. (meer)

Nog plaats voor deelname aan Zomeracademie en Triathlon

Lansingerland - Heeft u in de zomermaanden nog geen vakantie geboekt dan kunt u gezellig uit met de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland. (meer)

Economische studie Kracht van Oostland 2009 van start

Lansingerland - De Kamer van Koophandel Den Haag en Rabobank Zuid-Holland Midden onderzoeken de economische kracht van het bedrijfsleven in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. (meer)

Duinwaterbedrijf Zuid-Holland wordt Dunea

Lansingerland – Het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland krijgt niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw uiterlijk. (meer)

Showavond majorettevereniging Atalanta

Foto
Showavond Atalanta in het centrum van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdagavond 4 juli geeft majorettevereniging Atalanta een showavond in het dorpscentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bestrijding eikenprocessierups gestart

Foto nr. 1
Een gespecialiseerd bedrijf was de afgelopen dagen in het
Lage Bergse Bos actief met het bestrijden van de eikenprocessierups.


Lansingerland - We nemen het vaak niet zo serieus als er wordt gewaarschuwd
voor de eikenprocessierups die op eikenbomen zit en allerlei kwalen kan veroorzaken. Deze rups die bultjes, jeuk, ontsteking aan de ogen en zelfs misselijkheid kan veroorzaken als we er mee in aanraking komen, komt nu ook in Lansingerland voor. (meer)

Ruim 100 winnaars bij Floralia van Groei en Bloei

 Foto
Burgemeester Van Vliet met de drie beste kwekertjes,
Julian Vrij (de Acker), Ben Zijderveld (de Regenboog) en
Joëlle van Dorp (Het Baken).


Bleiswijk - Een volle en zeer warme kantine van bloemenveiling FloraHolland was dinsdagavond 23 juni het decor van de prijsuitreiking aan de kinderen van bijna alle basisscholen in Lansingerland die, gestimuleerd door Groei en Bloei afdeling Lansingerland, voor het jaarlijks evenement Floralia van een stekkie een prachtige plant hadden weten te kweken. (meer)

Intentieovereenkomst logistiek distributiecentrum op Oudeland

Foto
V.l.n.r. Robin van den IJssel, Ruud Egas, wethouder
Dick van Vliet en Frank Bos.


Berkel en Rodenrijs - De intentie van de gemeente Lansingerland om met enkele bedrijven te komen tot het vestigen van een logistiek distributiecentrum op bedrijvenpark Oudeland, is woensdag officieel ‘omgezet’ in het ondertekenen van de intentieovereenkomst. (meer)

Prijswinnaars Open Dag in het zonnetje gezet

Foto
Manon en Erik ontvingen hun prijs uit handen van
wethouder De Rijke.


Bergschenhoek - De meeste bezoekers, vooral de kinderen, hebben de Open dag van de afdeling Beheer en Onderhoud, gevestigd op de gemeentewerf , op zaterdag 13 juni als heel nuttig ervaren. (meer)

Bewonersavond Bleiswijk druk bezocht

Foto
Naar elkaar luisteren tijdens de bewonersavond
in Bleiswijk.


Bleiswijk - Het gemeentebestuur dichter bij de burger brengen, was één van de goede voornemens van het nieuwe bestuur van Lansingerland. Dat gaat ze aardig lukken. (meer)

C1000-vestigingen geven ¤ 15.000,- aan verenigingen

Foto nr. 1
Voor speeltuinvereniging De Kievit was het meest
gespaard.


Lansingerland - Het munten sparen bij drie C1000 vestigingen in Lansingerland heeft haar vruchten afgeworpen. Donderdag 25 juni werden de cheques uitgereikt aan alle verenigingen die met de actie hebben meegedaan. (meer)

Huib Wilkes begon 25 jaar geleden aan zijn loopbaan op school

Foto
Huib Wilkes keerde als directeur terug op de plek waar hij als kind
zijn eerste stappen in het onderwijs zette.


Bergschenhoek – Begin juli gaat de vlag uit op CBS De Regenboog. Directeur Huib Wilkes viert vrijdag 3 juli zijn 25-jarig jubileum als leerkracht bij het basisonderwijs. (meer)

Open Tuinen Lansingerland groot succes

Foto
Een gezellige drukte tijdens de bezoekjes aan de
verschillende tuinen.


Lansingerland - Afgelopen weekend hebben 42 mensen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hun tuindeuren opengesteld voor het publiek. Met een overzicht van de deelnemende tuinen en een kaart van de gemeente fietsten 150 bezoekers van tuin naar tuin. (meer)

Subliem concert Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Foto
Er is volop jazztalent in Nederland.

Berkel en Rodenrijs - Met het naar Berkel en Rodenrijs halen van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest heeft muziekschool Het Polderhuis in de roos geschoten. (meer)

Door Gemeente de Driehoek uitgezonden worden naar Afrika

Foto
Rebecca staat een grote uitdaging te wachten. U kunt haar
plannen financieel ondersteunen door zaterdag uw auto te laten
wassen. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Nadat Rebecca van der Sluis uit Bleiswijk dit jaar geslaagd is voor haar VWO diploma, is haar grote droom altijd al geweest, om een jaar naar het buitenland te gaan. (meer)

VVD-kamerlid Ton Elias op bezoek bij de afdeling van Lansingerland

Foto
Ton Elias presenteerde zijn veertig-punten programma
met verve. Foto: John Hofman.


Lansingerland - Maandag 22 juni organiseerde de VVD in Lansingerland in samenwerking met de afdelingen van Zoetermeer en het Westland een debat over ondernemerschap in Nederland. (meer)

Koppert en Heembouw vieren samen hoogste punt

Foto’s: NR. 1
Het voltallige personeel van de hoofdvestiging van
Koppert was aanwezig bij het hijsen van de “Koppert’
vlag.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 26 juni werd ter viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Koppert door directeur Paul Koppert zelf de “Koppert” vlag in top gehesen. (meer)

Stichting Zwerfkatten Rijnmond opent tweede opvang

Foto
Georgina Verbaan opende de opvang samen met een
aantal wel zeer grote kittens.


Rotterdam/Lansingerland - Het was een gemiauw van jewelste tijdens de opening vrijdag 26 juni van de tweede Kattenopvang voor de Stichting Zwerfkatten Rijnmond in Rotterdam. Dit gemiauw kwam echter van heel andere lieve’poesjes’ dan doorsnee het geval is. (meer)

Ladies’ Circle schenkt ¤ 7.000,- aan Scouting Calandtroep

Foto
Scouting Calandtgroep profiteerde van alle
glitter & glamour.


Bergschenhoek - Wist u dat er naast de ‘mannenwereld’ van de Lions en De Ronde Tafel ook dames actief zijn voor goede doelen? (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert Nordic Walking op de woensdagavond. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Schuimparty The Point
Bergschenhoek – Op zaterdag 4 juli wordt de laatste jeugddisco voor de vakantie gehouden. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Vanaf vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 4 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Getuigenoproep inbraak C1000 Bergschenhoek

Bergschenhoek – Werd vorige week ingebroken in de C1000 in de Nieuwstraat te Berkel en Rodenrijs, afgelopen weekend probeerde men hetzelfde in de C1000 aan het Rondom te Bergschenhoek. Net als in de supermarkt in Berkel had men de kabels van de camerabewaking doorgeknipt, maar uiteindelijk is de inbraak niet doorgezet. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar in verband staan en is op zoek naar eventuele getuigen die het afgelopen weekend (tussen zaterdagavond sluitingstijd en maandagochtend) in de buurt van de C1000 in Bergschenhoek verdachte personen of voertuigen hebben gezien.
Zij kunnen contact opnemen met het wijkteam Lansingerland, tel. 0900 – 8844 of anoniem via nummer 0800 – 7000.

Auto bij inbraak gestolen

Bleiswijk – In de nacht van dinsdag 23 juni op woensdag 24 juni werd ingebroken in een woning aan de Gruttostraat. Bij de inbraak werden een computer en autosleutels met de daarbij behorende auto gestolen.
Men was via de achterdeur de woning binnengegaan om vervolgens alles overhoop te halen. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan en op 26 juni werd een buurtonderzoek verricht.

Inbraak woningen Kleihoogt

Berkel en Rodenrijs – Op klaarlichte dag werd op de Kleihoogt een tweetal woningen door inbrekers bezocht. Op maandag 22 juni werd tussen 05.00 en 17.00 uur ingebroken in een vrijstaande woning, waarbij de schuifpui opengebroken werd. Op de begane grond en de eerste verdieping werden diverse kasten doorzocht. Men ging er vandoor met audio- en videoapparatuur en sieraden. De politie heeft een dag later een buurtonderzoek gehouden.
Op woensdag 24 juni vond op de Kleihoogt opnieuw een woninginbraak op klaarlichte dag plaats. Dit keer werd de ruit van de voordeur ingeslagen.
Ook hierbij werd alles overhoop gehaald. Er werden waardepapieren weggenomen. Uiteraard heeft de politie ook in dit geval een onderzoek ingesteld.

Joyriding met bestelauto

Berkel en Rodenrijs – De eigenaar van een bestelauto deed woensdagavond 24 juni aangifte van diefstal van zijn voertuig dat in de Wilhelminastraat stond geparkeerd. Enkele uren later, om 01.45 uur bleek het busje weer op z’n vertrouwde plek te staan. Onderzoek bracht de politie naar een horecagelegenheid in het centrum van Berkel waar een 26-jarige inwoner van deze plaats op verdenking van joyriding werd aangehouden.

Dronken en agressief

Berkel en Rodenrijs – Op donderdagavond 25 juni werd een 20-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs op sportpark Het Hoge Land aangehouden, omdat hij dronken was en zich vervelend en agressief gedroeg. Tijdens zijn aanhouding en later op het bureau bleef hij zich verzetten en agressief gedragen.
Uiteindelijk is de man ter ontnuchtering ingesloten. Toen hij weer bij zijn positieven kwam, kreeg hij twee bekeuringen; een wegens openbare dronkenschap en een wegens het verstoren van de openbare orde.

Hoofdwond

Berkel en Rodenrijs – Tijdens het Zomerfestival Lansingerland op donderdagavond 25 juni kwam een man ten val en liep daarbij een hoofdwond op. EHBO’ers ter plekke constateerden dat de wond gehecht moest worden. De man is overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis alwaar hij verder werd behandeld.

Oproep na ongeval Grindweg

Bergschenhoek/Hillegersberg – Op donderdag 25 juni vond rond de klok van acht uur ’s morgens een ongeval op de Grindweg plaats, waarbij een fietsster was betrokken. Een omstander, die zelf met haar scootter passeerde, heeft na het ongeval de 15-jarig bestuurster van de fiets bijgestaan. Zij zou graag in contact willen komen met het slachtoffer, dat vermoedelijk uit Rotterdam afkomstig is. Zij kan desgewenst contact opnemen met Kelly Ouwerkerk, tel. 06 114 686 77.

Merel Hofman en Emiel de Greef op het erepodium

Foto nr. 1
Merel Hofman.

Lansingerland – Twee leden van wielervereniging De Pedaalridders Lansingerland hebben onlangs weer een succes behaald. (meer)

BVCB zoekt dringend verzorger voor selectie

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB begint komend seizoen aan een nieuw tijdperk. Na het gedwongen afscheid van een aantal zeer ervaren spelers en een trainerswissel is de technische commissie op zoek gegaan naar een kwalitatieve impuls. (meer)

Sportverenigingen welkom voor overleg bij wethouder

Lansingerland – Eerst wil wethouder Boedhoe met de koepels van sportverenigingen praten over de Kadernota en de Sportnota. Daarna organiseert hij een bijeenkomst voor alle verenigingen samen. (meer)

Gemeenteraad stemt aarzelend in met aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport

Lansingerland – De gemeenteraad is met de nodige aarzeling akkoord gegaan met het Voorontwerp aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport. In dit besluit regelt de minister van Verkeer en Waterstaat onder meer de openingstijden van het vliegveld en de geluidsoverlast die daarvan het gevolg kan zijn. (meer)

Druk op mantelzorgers neemt sterk toe

Regio - Een op de vijf Nederlanders is mantelzorger. Zij verzorgen kind, partner of ouder die chronisch ziek, gehandicapt of bejaard is. (meer)

CDA wil af van onnodige papierwinkel bij ondertrouw

Lansingerland – Het CDA heeft het college van b. en w. gevraagd op welke termijn de procedure van ondertrouw eenvoudiger wordt gemaakt. Door niet langer onnodige documenten te moeten overleggen zou het aanstaand bruidspaar zo’n veertig euro goedkoper uit zijn. (meer)

Nog lege kooien open bij zeilkamp Scouting de Argonauten

Hillegersberg - De scouts en leiding van Scouting de Argonauten zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun komende zomerkamp. (meer)

Verloren en gevonden

Berkel en Rodenrijs – Verloren op 24 juni lievelingsknuffel Schaap. Wie de knuffel gevonden heeft, wordt verzocht contact op te nemen met tel. 010 – 5116949.

Grandioos en gezellig Zomerfestival zeer geslaagd

Foto nr. 1
Wolter Kroes zong al zijn tophits.

Berkel en Rodenrijs - Berkel en Rodenrijs kan feestvieren, dat is zeker. En dan op de manier waarop het gebeurt: enthousiast publiek, in een gezellige sfeer en nog echt ‘dorps’. (meer)

Grote drukte bij Midsummernight Shopping

Foto
Lekker swingen met The Lengendairs Brassband.

Berkel en Rodenrijs - Lekker kuieren door Berkel Centrum, even de aanbiedingen bekijken en dan… shoppen. Dat zagen we tijdens de Midsummernight Shopping, zaterdag 27 juni in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Open dag golfclub met gratis clinic en diverse aanbiedingen

Foto
Ontdek of golfen iets voor u is op zaterdag 11 juli
aanstaande.


Bergschenhoek - Zaterdag 11 juli van 10.00 tot 17.00 uur staan de deuren van Golfbaan De Rottebergen, Rottebandreef 40 te Bergschenhoek open voor iedereen die geïnteresseerd is in golf. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut